Subota, 16.03.2013.

16:56

Dačić:Nema popuštanja, Tači na redu

Premijer Ivica Dačić kaže Srbija nema više prostora za popuštanje u dijalogu sa Prištinom, i da je kosovski premijer Hašim Tači taj koji treba da popusti.

Izvor: Tanjug

Daèiæ:Nema popuštanja, Taèi na redu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Nešo

pre 11 godina

Srbija je popustala i pravila ustupke dokle je mogla. Više nema kud. Doterali smo Cara do duvara. Sada je red na Prištinu da i oni daju neke ustupke. Bez obostranog kompromisa nema rešenja pitanja Kosova.

zmitjkoe

pre 11 godina

"...mi više nemamo gde da popuštamo, došli smo do duvara."

Pred duvarom ste bili jos onomad kad je u Kumanovu Srbija kapitulirala. A trebalo je samo duvar srusiti. Srpski "Berlinski zid" mora pasti. Dacic ima pijuk. Nadam se da ima i mooda. Isuvise je bolesno zameniti "I Kosovo i Evropa" sa "ni Kosovo, ni Evropa". Dacic to zna, bez "datuma", nestace i on i Srbija. On ima sansu da udje u istoriju kao covek koji je nebeski narod spustio na zemlju. Mnogo je vaznije da Evropa udje u Srbiju, nego da Srbija udje u Evropu. Istorijska je ironija da ce nas u EU uvesti najgori. Sasvim normalno za zemlju gde je sve moguce.

AntiFa

pre 11 godina

Pogledajte kako se zivi u evropskim drzavama a kako ovde pa presudite koga slusati,jednostavno. Ovi "kao" pregovori su nista do dalje mrcvarenje bednog naroda. Nacionalni interesi su nam bili " Srbija je Kosovo",zatim "podela Kosova,zatim "sever Kosova" i sad "srpske opstine Kosova". Daj sta das samo da se ne obrukamo politika. Mogli smo dosta vise ali smo zabijali glavu u pesak i lepili etikete izdajica i stranih placenika. Jedini trenutak kada se molim Bogu je kada se nadam iseljenickoj vizi. Pozelecu vam najiskrenije da vam se ispune sve zelje.

Predrag

pre 11 godina

Ja kakve vam supljikate taj vas presednik Vlade govori. Kakvo popustanje, to je sve montirano i smisljeno sa vase strane uz obilate savjete vasih burazera Rusa...Zapad vas cita ko bukvar a agonija Srpskog naroda se i dalje nastavlja...

Predrag

mamarrshinegoj

pre 11 godina

g. Dacic, vi kao premijer Srbije, sta ste radili do danas u ovih pregovori kao vase popostovanje, kad vi nesto slicno trazite od H. Tacija???

Realista

pre 11 godina

Ajde Dacicu ne zamejavajte ti i Taci, jer je dogovor je na stolu EU, ali hocete da ubedite vase glasace da ne popustate.! Okrenite se i ti Taci stvarnim problemima gradjana, koji veoma tesko zive, stvarno tesko zive!.

Lampion

pre 11 godina

I šta onda? Šta ako Priština maksimalno popusti i 'zajednici srpskih opština' dodeli sva moguća ovlašćenja? Da li to znaci da priznajete kosovo* i u njemu legitimni entitet zajednicu srpskih opstina, kao BiH/Srpska?

novicavg

pre 11 godina

Očigledno je u popuštanju Srbija došla do zida kako kaže naš premijer Dačić i dalje nema kuda a ako se hoće sporazum priština mora da prihvati da načini neke ustupke i omogući da zajednica srpskih opština funkcioniše sa izvršnim funkcijama. Jer bez mogućnosti da utiče na uslove u kojima žive i bez mogućnosti da sama obezbedi funkcionisanje institucija koje obezbeđuju normalan život sve pada u vodu i predstavlja samo masku prištine za preuzimanje severa uz pomoć Nemačke i Amerike. EU zna da će na krajhu priština biti na dobitku i zato koristi datum da Srbiju ugura u nekakav sporazum koji da nije toga Srbija nikad nebi prihvatala i razgovarala.

Denis

pre 11 godina

Mada smo mnoge ispucali, imamo mi još kredita po svetu.
Problem je što vam je adresar pregazilo vreme.
Iskoristite sav potencijal koji ova država ima i tražite spas tamo gde smo dobrodošli.
Sever KiM mora ostati Srbija.
Potrebno je samo malo više pameti i ništa više.
Sve ostalo je neko muljanje sa sumljivim scenarijom.

VOTSON

pre 11 godina

Sto je bilo do nas, Vlada Srbije je uradila vise nego ubedljivo,ali se bojim da je sve to uzalud,jer Taci i kosovski albanci noseni na krilima Amerike inate se i odbijaju svaki moguci ustupak.

KOLIBRI

pre 11 godina

Sto je bilo do nas, Vlada Srbije je uradila vise nego ubedljivo,ali se bojim da je sve to uzalud,jer Taci i kosovski albanci noseni na krilima Amerike inate se i odbijaju svaki moguci ustupak.Ali gospodo Srbija dalje se nece povlaciti,spremna je na sve moguce nacine da odbrani svoju teritoriju.

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu,nadam se da ce uspeti da sacuvaju Kosovo i da sto pre omoguce normalan zivot onim napacenim ljudima.

muka mi je

pre 11 godina

najjaci su ovi komentatori koji bauljaju jer nemaju posao pa ce mu ga prizanje Kosova omoguciti ili ovi sto im je jadan zivot i samo Kosovo da ode i lepse ce biti njima.
ili ovaj nas tuzni premije koji kao nesto pregovara a doveden i postavljen sa Vucicem i Nikolicem da prizna nezavisnost Kosova.
ili ovi sto prete sankcijama bombama i ko zna cime josh!
nista se posle priznanja Kosova nece promeniti u vasim bednim zivotima , kad se probudite ujutru cekace vas Toma kazandzija , Vucic , Dacic ,Mrkonjic.

Branko

pre 11 godina

Evo ovako,aj sad svi koji su za to da Srbija prizna Kosovo,da autonomiju a potom i osamostaljenje Sandzaku,da samostalnost Vojvodini i dobije datum za pristupanje nekad EU lupe lajk a patriote i klerofasisti koji bi da sacuvaju bar nesto od ove male Srbije,pardon velike dislike.P.S.Nedajte sveto parce kruga dvojke i crveni marlboro i dupli dzoni na Obilicu po cenu zivota!Kakav narod takva i drzava...

Prong

pre 11 godina

Mislim da je vreme da se u Srbiji otvori javna rasprava na temu "Srbija u novoj izolaciji - kako preživeti"! Ali zaista to mislim...Vreme je da se pojave ljudi koji će otvoriti to jaaako ozbiljno pitanje.

Dulsineja

pre 11 godina

Potrebno je ujediniti se po ovakvom pitanju,ovo se tice svih nas.Taci treba sada da popusti,na njega je red,a mislim da ce to biti samo ako ga Estonova malo pritisne.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Tako je druze, neka nam Taci odluci da li cemo u Evropu ili ne!!!
(Kako cemo, sta cemo?, 16. mart 2013 17:52)

Na žalost posle 23 godine katastrofalne politike to tako ispada. Svaka vlada za to vreme je gledala svoj rejting i bežala od stvarnosti na KiM. Milošević je devedesetih mogao dati političku autonomiju Albancima jer tada u svetu niko nije ni razmišljao o nezavisnom Kosovu. Nije to uradio jer je Kosovo bilo rezervoar za mandate njegovom SPS-u i mač kojim je pretio opoziciji. Nakon njegovog ratnog poraza, kapitulacije i predaje KiM, nove vlasti nisu htele da na realnim osnovama reše to pitanje, zbog straha od gubitka rejtinga. Građani Srbije, a posebno Srbi na KiM su najveće žrtve tog političkog kalkulisanja.

igor

pre 11 godina

crvenkapica i vuk, a zasto albanci nisu trazili prava, jer su i oni bili gradjani srbije, vec su trazili drzavu? Zasto nisu zahtevali pregovore o nadleznostima vec su krenuli da se bave terorizmom? Nemojte da se lazemo, mi njima drzavu a oni nama nista i to je za vas ok? Nije ok, i nikad nece biti, mi smo bombardovani jer smo se borili protiv terorista koji nisu zeleli prava vec otcepljenje, ti isti sa kojima danas pregovaramo su pobili stotine policajaca i civila. A sad je vama vrlim komentatorima ok da nase srbe guramo da budu deo te teroristicke tvorevine. Kratko vam je pamcenje gospodo.

Aman zaman

pre 11 godina

Zao mi je Kosova, stvarno... Ali mi je mene jos zalije! Zivot ce mi proci dok se oni dogovore! Kad svi odemo, nemojte nas kriviti...

Filip

pre 11 godina

Eh kako je tesko kada na Albance dodje red. Za sebe su znali da traze svakakvu autonomiju i Republjik a za druge nebi da daju nista. Srbi i Crnogorci u Albaniji su morali imena i prezimena da menjaju.

gnoci

pre 11 godina

Kosovo nije drzava, mislim da je sada to svima vama jasno, da su oni u prednosti sta bi morali sa nama uopste da pricaju. Nadam se da ce se ovo sve polako okrenuti u nasu korist. Samo to vec sto se ovi pregovori vode je nasa velika pobeda, a jos ako dobijemo tu izvrsnu nadleznost samo bonus ce biti.

w.

pre 11 godina

@Tonik

Smesne su vam te zamene teza i ti pokusaji da izjednacite presevsku dolinu i sever Kosova jer ta nepriznata i sporna "drzava kosova" nije nacionalna drzava Albanaca koja ima pravo da izigrava zastitnika Albanaca u regionu. Ta tvorevina nije cak ni drzava posto ni na Evrovizju nije u stanju da ode.
Ali ako se vec pozivate na nekakav reciprocitet, trazite za sebe ono sto Albanija daje Srbima, Crnogorcima ili Grcima. Trazite za sebe da imate prava koja imaju Srbi u Albaniji. Vise od toga ni ne zasluzujete.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Dacic,Vucic i Nikolic rade na ostvarivanju istog cilja i ideje,a to je da se spase ono sto se jos spasti da.Previse smo vremena izgubili na razna ulagivanja i moljakanja.treba biti tolerantan i praviti odredjene kompromise,ali sve ima svoju granicu.Mislim da je ovim nasim predlogom za resenje kosovskog problema kraj daljim ustupcima.

Obelix

pre 11 godina

E moj Ivice, ko te ne zna, kada procita mislio bi blago onoj zemlji gde si ti premijer. A ovako... Mislim, nisi ti los, mnogo lepo pricas, ali... Rezultati...

Ranko

pre 11 godina

Ovo izgleda kao da se premijer očajnicki trudi da propadne nastavak razgovora.Nema nikakve potrebe da se druga strana provocira i da se prikaže kao strana koja mora da popusti,jer Tači ima kod kuće dovoljno gorih od sebe koji bi ga rastrgli kao Srbi Čedu da ovako vodi pregovore.Naj evropljanin je izgleda u problemu sa koalicionim partnerima i sada bi da izminira celu priču oko Kosova,jer SNS sa "datumom" dobija na izborima bez potrebe za koalicijom.Slažem se da to nije dobro imati takvu dominaciju,ali svi ostali su sami krivi što su svoje stranke doveli u takvu poziciju.Ako se igramo dobrog i lošeg policajca onda me je strah da se Vučić,Toma i Dačić ne preigraju po običaju na štetu obeznanjenih građana.Kako god okreneš,samo Ketrin Ešton i EU Srbina spašava,sve ostalo su unutarpolitička sr... srpskih i albanskih političara.

opština

pre 11 godina

Dačo, a čime se inače bave opštine u samoj Serbiji, kolko ja znam ni jedna nema u opisu posla to što tražiš za opštine u drugoj državi ?

RaDE

pre 11 godina

"Dogovor jeste moguć, ja se trudim, šest puta sam razgovarao sa Tačijem, ali ako Tači smatra da ne mora da popušta da bi bilo dogovora onda je veoma teško očekivati postizanje dogovora",
Тачи не сматра ништа, већ то сматра америчка администрација и њене испоставе у Европи. Политичари се морају прецизно изјашњавати.

Nesa

pre 11 godina

Greška Srbije je svako popuštanje. Greška je bila prvo popuštanje jer posle prvog dajete signal da ste slabi i da ste skloni popuštanjima. Greška Srbije je bio 5. oktobar ali onakav kako je izveden a ne kako je trebao da bude izveden. Mnogo smo grešili a najveća greška je što većina "birača" omogućava da se greške prave, da nekažnjeno prođu oni koji ih prave a štetu snosi celo društvo. U tome je suština svih grešaka. Da citiram Duška Kovačevića: "nije Sloba kriv, mi smo g...."

JOVANDEKA

pre 11 godina

Znasli Ti Dacicu, zasto Ti ides u Brisel: Ides, zato da potvrdis da ces se fino ponasati prema svojim komsijama i na taj nacin mozes samo dea pomognes SRBIMA Na KOSOVU.A drugo Tebe niko ne pita hocesli Ti priznati njih kao miroljubive komsije ko ji su eto odlucili da imaju svoju drzavu koju eto skoro citav SVET-PRIZNAJE,:Zato pamet u glavu i trazi OPROST U IME ONIH KOJI SU SVE TO I DOVELI DO TOGA;,PRUZI KOSOVU RUKU PRIJATELJSTVA;, BUDUCNOSTI RADI;.

Tonik

pre 11 godina

Dacicu nisi ti nista popustio nego hoces nesto sto se ne moze logicki ispunjavati - srpsku drzavu u Kosovo?! Daj iste nadleznosti albancima u doloni bujanovca pa onda reci da bi Thaci trebao da popusti!

Znalo se od pocetka da vi necete nista s ovim pregovorima.

crvenkapica i vuk

pre 11 godina

Samo jedan primer da se malo covek zamisli. U Becu (prema popisu) zivi trenutno oko 200.000 Srba i jos (verovatno) toliko onih koji su uzeli drzavljanstvo Austrije i nisu vise Srbi nego Austrijanci.
Po analogiji, zasto Dacic u Austriji ne trazi za svoj (nas) narod isto ono sto trazi za Srbe na Kosovu: izvrsnu i zakonodavnu vlast? Odgovor je: zato sto je to nemoguce, jer su to samo nacionalne manjine u odredjenim drzavama. A i Kosovo je drzava. Kad prizna drzavu Kosovo nece biti problema ni oko nasih gradjana koji tamo zive. Ovako sejanje iluzije tim ljudima na severu se nastavlja. Za mir i svrsetak ovoga povuci potegni je potrebno priznanje i ono je vec na putu. Samo tezak porod ima Srbija, eto to je. Ali ce da se porodi, budite sigurni. Dacic i Nikolic su to davno najavili izmedju redova.

Bice kasno

pre 11 godina

Gosp. Dacic prije par dana, nakon zahteva o nadleznostima Zajednica, dodao "nismo mi budale". Predpostavljam da Taci sada misli "Mnogo si mi Ti pametan,Dacicu!" i eto ne popusti. Opametili se svi. Zato dogovor bez gublenja vremena.

crvenkapica i vuk

pre 11 godina

Samo jedan primer da se malo covek zamisli. U Becu (prema popisu) zivi trenutno oko 200.000 Srba i jos (verovatno) toliko onih koji su uzeli drzavljanstvo Austrije i nisu vise Srbi nego Austrijanci.
Po analogiji, zasto Dacic u Austriji ne trazi za svoj (nas) narod isto ono sto trazi za Srbe na Kosovu: izvrsnu i zakonodavnu vlast? Odgovor je: zato sto je to nemoguce, jer su to samo nacionalne manjine u odredjenim drzavama. A i Kosovo je drzava. Kad prizna drzavu Kosovo nece biti problema ni oko nasih gradjana koji tamo zive. Ovako sejanje iluzije tim ljudima na severu se nastavlja. Za mir i svrsetak ovoga povuci potegni je potrebno priznanje i ono je vec na putu. Samo tezak porod ima Srbija, eto to je. Ali ce da se porodi, budite sigurni. Dacic i Nikolic su to davno najavili izmedju redova.

opština

pre 11 godina

Dačo, a čime se inače bave opštine u samoj Serbiji, kolko ja znam ni jedna nema u opisu posla to što tražiš za opštine u drugoj državi ?

JOVANDEKA

pre 11 godina

Znasli Ti Dacicu, zasto Ti ides u Brisel: Ides, zato da potvrdis da ces se fino ponasati prema svojim komsijama i na taj nacin mozes samo dea pomognes SRBIMA Na KOSOVU.A drugo Tebe niko ne pita hocesli Ti priznati njih kao miroljubive komsije ko ji su eto odlucili da imaju svoju drzavu koju eto skoro citav SVET-PRIZNAJE,:Zato pamet u glavu i trazi OPROST U IME ONIH KOJI SU SVE TO I DOVELI DO TOGA;,PRUZI KOSOVU RUKU PRIJATELJSTVA;, BUDUCNOSTI RADI;.

Tonik

pre 11 godina

Dacicu nisi ti nista popustio nego hoces nesto sto se ne moze logicki ispunjavati - srpsku drzavu u Kosovo?! Daj iste nadleznosti albancima u doloni bujanovca pa onda reci da bi Thaci trebao da popusti!

Znalo se od pocetka da vi necete nista s ovim pregovorima.

Nesa

pre 11 godina

Greška Srbije je svako popuštanje. Greška je bila prvo popuštanje jer posle prvog dajete signal da ste slabi i da ste skloni popuštanjima. Greška Srbije je bio 5. oktobar ali onakav kako je izveden a ne kako je trebao da bude izveden. Mnogo smo grešili a najveća greška je što većina "birača" omogućava da se greške prave, da nekažnjeno prođu oni koji ih prave a štetu snosi celo društvo. U tome je suština svih grešaka. Da citiram Duška Kovačevića: "nije Sloba kriv, mi smo g...."

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Tako je druze, neka nam Taci odluci da li cemo u Evropu ili ne!!!
(Kako cemo, sta cemo?, 16. mart 2013 17:52)

Na žalost posle 23 godine katastrofalne politike to tako ispada. Svaka vlada za to vreme je gledala svoj rejting i bežala od stvarnosti na KiM. Milošević je devedesetih mogao dati političku autonomiju Albancima jer tada u svetu niko nije ni razmišljao o nezavisnom Kosovu. Nije to uradio jer je Kosovo bilo rezervoar za mandate njegovom SPS-u i mač kojim je pretio opoziciji. Nakon njegovog ratnog poraza, kapitulacije i predaje KiM, nove vlasti nisu htele da na realnim osnovama reše to pitanje, zbog straha od gubitka rejtinga. Građani Srbije, a posebno Srbi na KiM su najveće žrtve tog političkog kalkulisanja.

Bice kasno

pre 11 godina

Gosp. Dacic prije par dana, nakon zahteva o nadleznostima Zajednica, dodao "nismo mi budale". Predpostavljam da Taci sada misli "Mnogo si mi Ti pametan,Dacicu!" i eto ne popusti. Opametili se svi. Zato dogovor bez gublenja vremena.

Obelix

pre 11 godina

E moj Ivice, ko te ne zna, kada procita mislio bi blago onoj zemlji gde si ti premijer. A ovako... Mislim, nisi ti los, mnogo lepo pricas, ali... Rezultati...

Ranko

pre 11 godina

Ovo izgleda kao da se premijer očajnicki trudi da propadne nastavak razgovora.Nema nikakve potrebe da se druga strana provocira i da se prikaže kao strana koja mora da popusti,jer Tači ima kod kuće dovoljno gorih od sebe koji bi ga rastrgli kao Srbi Čedu da ovako vodi pregovore.Naj evropljanin je izgleda u problemu sa koalicionim partnerima i sada bi da izminira celu priču oko Kosova,jer SNS sa "datumom" dobija na izborima bez potrebe za koalicijom.Slažem se da to nije dobro imati takvu dominaciju,ali svi ostali su sami krivi što su svoje stranke doveli u takvu poziciju.Ako se igramo dobrog i lošeg policajca onda me je strah da se Vučić,Toma i Dačić ne preigraju po običaju na štetu obeznanjenih građana.Kako god okreneš,samo Ketrin Ešton i EU Srbina spašava,sve ostalo su unutarpolitička sr... srpskih i albanskih političara.

RaDE

pre 11 godina

"Dogovor jeste moguć, ja se trudim, šest puta sam razgovarao sa Tačijem, ali ako Tači smatra da ne mora da popušta da bi bilo dogovora onda je veoma teško očekivati postizanje dogovora",
Тачи не сматра ништа, већ то сматра америчка администрација и њене испоставе у Европи. Политичари се морају прецизно изјашњавати.

Aman zaman

pre 11 godina

Zao mi je Kosova, stvarno... Ali mi je mene jos zalije! Zivot ce mi proci dok se oni dogovore! Kad svi odemo, nemojte nas kriviti...

Prong

pre 11 godina

Mislim da je vreme da se u Srbiji otvori javna rasprava na temu "Srbija u novoj izolaciji - kako preživeti"! Ali zaista to mislim...Vreme je da se pojave ljudi koji će otvoriti to jaaako ozbiljno pitanje.

Branko

pre 11 godina

Evo ovako,aj sad svi koji su za to da Srbija prizna Kosovo,da autonomiju a potom i osamostaljenje Sandzaku,da samostalnost Vojvodini i dobije datum za pristupanje nekad EU lupe lajk a patriote i klerofasisti koji bi da sacuvaju bar nesto od ove male Srbije,pardon velike dislike.P.S.Nedajte sveto parce kruga dvojke i crveni marlboro i dupli dzoni na Obilicu po cenu zivota!Kakav narod takva i drzava...

muka mi je

pre 11 godina

najjaci su ovi komentatori koji bauljaju jer nemaju posao pa ce mu ga prizanje Kosova omoguciti ili ovi sto im je jadan zivot i samo Kosovo da ode i lepse ce biti njima.
ili ovaj nas tuzni premije koji kao nesto pregovara a doveden i postavljen sa Vucicem i Nikolicem da prizna nezavisnost Kosova.
ili ovi sto prete sankcijama bombama i ko zna cime josh!
nista se posle priznanja Kosova nece promeniti u vasim bednim zivotima , kad se probudite ujutru cekace vas Toma kazandzija , Vucic , Dacic ,Mrkonjic.

Lampion

pre 11 godina

I šta onda? Šta ako Priština maksimalno popusti i 'zajednici srpskih opština' dodeli sva moguća ovlašćenja? Da li to znaci da priznajete kosovo* i u njemu legitimni entitet zajednicu srpskih opstina, kao BiH/Srpska?

Realista

pre 11 godina

Ajde Dacicu ne zamejavajte ti i Taci, jer je dogovor je na stolu EU, ali hocete da ubedite vase glasace da ne popustate.! Okrenite se i ti Taci stvarnim problemima gradjana, koji veoma tesko zive, stvarno tesko zive!.

AntiFa

pre 11 godina

Pogledajte kako se zivi u evropskim drzavama a kako ovde pa presudite koga slusati,jednostavno. Ovi "kao" pregovori su nista do dalje mrcvarenje bednog naroda. Nacionalni interesi su nam bili " Srbija je Kosovo",zatim "podela Kosova,zatim "sever Kosova" i sad "srpske opstine Kosova". Daj sta das samo da se ne obrukamo politika. Mogli smo dosta vise ali smo zabijali glavu u pesak i lepili etikete izdajica i stranih placenika. Jedini trenutak kada se molim Bogu je kada se nadam iseljenickoj vizi. Pozelecu vam najiskrenije da vam se ispune sve zelje.

Predrag

pre 11 godina

Ja kakve vam supljikate taj vas presednik Vlade govori. Kakvo popustanje, to je sve montirano i smisljeno sa vase strane uz obilate savjete vasih burazera Rusa...Zapad vas cita ko bukvar a agonija Srpskog naroda se i dalje nastavlja...

Predrag

Filip

pre 11 godina

Eh kako je tesko kada na Albance dodje red. Za sebe su znali da traze svakakvu autonomiju i Republjik a za druge nebi da daju nista. Srbi i Crnogorci u Albaniji su morali imena i prezimena da menjaju.

igor

pre 11 godina

crvenkapica i vuk, a zasto albanci nisu trazili prava, jer su i oni bili gradjani srbije, vec su trazili drzavu? Zasto nisu zahtevali pregovore o nadleznostima vec su krenuli da se bave terorizmom? Nemojte da se lazemo, mi njima drzavu a oni nama nista i to je za vas ok? Nije ok, i nikad nece biti, mi smo bombardovani jer smo se borili protiv terorista koji nisu zeleli prava vec otcepljenje, ti isti sa kojima danas pregovaramo su pobili stotine policajaca i civila. A sad je vama vrlim komentatorima ok da nase srbe guramo da budu deo te teroristicke tvorevine. Kratko vam je pamcenje gospodo.

w.

pre 11 godina

@Tonik

Smesne su vam te zamene teza i ti pokusaji da izjednacite presevsku dolinu i sever Kosova jer ta nepriznata i sporna "drzava kosova" nije nacionalna drzava Albanaca koja ima pravo da izigrava zastitnika Albanaca u regionu. Ta tvorevina nije cak ni drzava posto ni na Evrovizju nije u stanju da ode.
Ali ako se vec pozivate na nekakav reciprocitet, trazite za sebe ono sto Albanija daje Srbima, Crnogorcima ili Grcima. Trazite za sebe da imate prava koja imaju Srbi u Albaniji. Vise od toga ni ne zasluzujete.

Dulsineja

pre 11 godina

Potrebno je ujediniti se po ovakvom pitanju,ovo se tice svih nas.Taci treba sada da popusti,na njega je red,a mislim da ce to biti samo ako ga Estonova malo pritisne.

mamarrshinegoj

pre 11 godina

g. Dacic, vi kao premijer Srbije, sta ste radili do danas u ovih pregovori kao vase popostovanje, kad vi nesto slicno trazite od H. Tacija???

VOTSON

pre 11 godina

Sto je bilo do nas, Vlada Srbije je uradila vise nego ubedljivo,ali se bojim da je sve to uzalud,jer Taci i kosovski albanci noseni na krilima Amerike inate se i odbijaju svaki moguci ustupak.

gnoci

pre 11 godina

Kosovo nije drzava, mislim da je sada to svima vama jasno, da su oni u prednosti sta bi morali sa nama uopste da pricaju. Nadam se da ce se ovo sve polako okrenuti u nasu korist. Samo to vec sto se ovi pregovori vode je nasa velika pobeda, a jos ako dobijemo tu izvrsnu nadleznost samo bonus ce biti.

novicavg

pre 11 godina

Očigledno je u popuštanju Srbija došla do zida kako kaže naš premijer Dačić i dalje nema kuda a ako se hoće sporazum priština mora da prihvati da načini neke ustupke i omogući da zajednica srpskih opština funkcioniše sa izvršnim funkcijama. Jer bez mogućnosti da utiče na uslove u kojima žive i bez mogućnosti da sama obezbedi funkcionisanje institucija koje obezbeđuju normalan život sve pada u vodu i predstavlja samo masku prištine za preuzimanje severa uz pomoć Nemačke i Amerike. EU zna da će na krajhu priština biti na dobitku i zato koristi datum da Srbiju ugura u nekakav sporazum koji da nije toga Srbija nikad nebi prihvatala i razgovarala.

zmitjkoe

pre 11 godina

"...mi više nemamo gde da popuštamo, došli smo do duvara."

Pred duvarom ste bili jos onomad kad je u Kumanovu Srbija kapitulirala. A trebalo je samo duvar srusiti. Srpski "Berlinski zid" mora pasti. Dacic ima pijuk. Nadam se da ima i mooda. Isuvise je bolesno zameniti "I Kosovo i Evropa" sa "ni Kosovo, ni Evropa". Dacic to zna, bez "datuma", nestace i on i Srbija. On ima sansu da udje u istoriju kao covek koji je nebeski narod spustio na zemlju. Mnogo je vaznije da Evropa udje u Srbiju, nego da Srbija udje u Evropu. Istorijska je ironija da ce nas u EU uvesti najgori. Sasvim normalno za zemlju gde je sve moguce.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Dacic,Vucic i Nikolic rade na ostvarivanju istog cilja i ideje,a to je da se spase ono sto se jos spasti da.Previse smo vremena izgubili na razna ulagivanja i moljakanja.treba biti tolerantan i praviti odredjene kompromise,ali sve ima svoju granicu.Mislim da je ovim nasim predlogom za resenje kosovskog problema kraj daljim ustupcima.

Denis

pre 11 godina

Mada smo mnoge ispucali, imamo mi još kredita po svetu.
Problem je što vam je adresar pregazilo vreme.
Iskoristite sav potencijal koji ova država ima i tražite spas tamo gde smo dobrodošli.
Sever KiM mora ostati Srbija.
Potrebno je samo malo više pameti i ništa više.
Sve ostalo je neko muljanje sa sumljivim scenarijom.

KOLIBRI

pre 11 godina

Sto je bilo do nas, Vlada Srbije je uradila vise nego ubedljivo,ali se bojim da je sve to uzalud,jer Taci i kosovski albanci noseni na krilima Amerike inate se i odbijaju svaki moguci ustupak.Ali gospodo Srbija dalje se nece povlaciti,spremna je na sve moguce nacine da odbrani svoju teritoriju.

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu,nadam se da ce uspeti da sacuvaju Kosovo i da sto pre omoguce normalan zivot onim napacenim ljudima.

Nešo

pre 11 godina

Srbija je popustala i pravila ustupke dokle je mogla. Više nema kud. Doterali smo Cara do duvara. Sada je red na Prištinu da i oni daju neke ustupke. Bez obostranog kompromisa nema rešenja pitanja Kosova.

crvenkapica i vuk

pre 11 godina

Samo jedan primer da se malo covek zamisli. U Becu (prema popisu) zivi trenutno oko 200.000 Srba i jos (verovatno) toliko onih koji su uzeli drzavljanstvo Austrije i nisu vise Srbi nego Austrijanci.
Po analogiji, zasto Dacic u Austriji ne trazi za svoj (nas) narod isto ono sto trazi za Srbe na Kosovu: izvrsnu i zakonodavnu vlast? Odgovor je: zato sto je to nemoguce, jer su to samo nacionalne manjine u odredjenim drzavama. A i Kosovo je drzava. Kad prizna drzavu Kosovo nece biti problema ni oko nasih gradjana koji tamo zive. Ovako sejanje iluzije tim ljudima na severu se nastavlja. Za mir i svrsetak ovoga povuci potegni je potrebno priznanje i ono je vec na putu. Samo tezak porod ima Srbija, eto to je. Ali ce da se porodi, budite sigurni. Dacic i Nikolic su to davno najavili izmedju redova.

gnoci

pre 11 godina

Kosovo nije drzava, mislim da je sada to svima vama jasno, da su oni u prednosti sta bi morali sa nama uopste da pricaju. Nadam se da ce se ovo sve polako okrenuti u nasu korist. Samo to vec sto se ovi pregovori vode je nasa velika pobeda, a jos ako dobijemo tu izvrsnu nadleznost samo bonus ce biti.

igor

pre 11 godina

crvenkapica i vuk, a zasto albanci nisu trazili prava, jer su i oni bili gradjani srbije, vec su trazili drzavu? Zasto nisu zahtevali pregovore o nadleznostima vec su krenuli da se bave terorizmom? Nemojte da se lazemo, mi njima drzavu a oni nama nista i to je za vas ok? Nije ok, i nikad nece biti, mi smo bombardovani jer smo se borili protiv terorista koji nisu zeleli prava vec otcepljenje, ti isti sa kojima danas pregovaramo su pobili stotine policajaca i civila. A sad je vama vrlim komentatorima ok da nase srbe guramo da budu deo te teroristicke tvorevine. Kratko vam je pamcenje gospodo.

w.

pre 11 godina

@Tonik

Smesne su vam te zamene teza i ti pokusaji da izjednacite presevsku dolinu i sever Kosova jer ta nepriznata i sporna "drzava kosova" nije nacionalna drzava Albanaca koja ima pravo da izigrava zastitnika Albanaca u regionu. Ta tvorevina nije cak ni drzava posto ni na Evrovizju nije u stanju da ode.
Ali ako se vec pozivate na nekakav reciprocitet, trazite za sebe ono sto Albanija daje Srbima, Crnogorcima ili Grcima. Trazite za sebe da imate prava koja imaju Srbi u Albaniji. Vise od toga ni ne zasluzujete.

Filip

pre 11 godina

Eh kako je tesko kada na Albance dodje red. Za sebe su znali da traze svakakvu autonomiju i Republjik a za druge nebi da daju nista. Srbi i Crnogorci u Albaniji su morali imena i prezimena da menjaju.

Dulsineja

pre 11 godina

Potrebno je ujediniti se po ovakvom pitanju,ovo se tice svih nas.Taci treba sada da popusti,na njega je red,a mislim da ce to biti samo ako ga Estonova malo pritisne.

Andrej Bolkonski

pre 11 godina

Dacic,Vucic i Nikolic rade na ostvarivanju istog cilja i ideje,a to je da se spase ono sto se jos spasti da.Previse smo vremena izgubili na razna ulagivanja i moljakanja.treba biti tolerantan i praviti odredjene kompromise,ali sve ima svoju granicu.Mislim da je ovim nasim predlogom za resenje kosovskog problema kraj daljim ustupcima.

KOLIBRI

pre 11 godina

Sto je bilo do nas, Vlada Srbije je uradila vise nego ubedljivo,ali se bojim da je sve to uzalud,jer Taci i kosovski albanci noseni na krilima Amerike inate se i odbijaju svaki moguci ustupak.Ali gospodo Srbija dalje se nece povlaciti,spremna je na sve moguce nacine da odbrani svoju teritoriju.

JOVANDEKA

pre 11 godina

Znasli Ti Dacicu, zasto Ti ides u Brisel: Ides, zato da potvrdis da ces se fino ponasati prema svojim komsijama i na taj nacin mozes samo dea pomognes SRBIMA Na KOSOVU.A drugo Tebe niko ne pita hocesli Ti priznati njih kao miroljubive komsije ko ji su eto odlucili da imaju svoju drzavu koju eto skoro citav SVET-PRIZNAJE,:Zato pamet u glavu i trazi OPROST U IME ONIH KOJI SU SVE TO I DOVELI DO TOGA;,PRUZI KOSOVU RUKU PRIJATELJSTVA;, BUDUCNOSTI RADI;.

Tonik

pre 11 godina

Dacicu nisi ti nista popustio nego hoces nesto sto se ne moze logicki ispunjavati - srpsku drzavu u Kosovo?! Daj iste nadleznosti albancima u doloni bujanovca pa onda reci da bi Thaci trebao da popusti!

Znalo se od pocetka da vi necete nista s ovim pregovorima.

opština

pre 11 godina

Dačo, a čime se inače bave opštine u samoj Serbiji, kolko ja znam ni jedna nema u opisu posla to što tražiš za opštine u drugoj državi ?

VOTSON

pre 11 godina

Zalosno je sto Srbija zbog pogresnih poteza u proslosti,mora da se povinuje drugima i da nekada ide i na svoju stetu,nadam se da ce uspeti da sacuvaju Kosovo i da sto pre omoguce normalan zivot onim napacenim ljudima.

VOTSON

pre 11 godina

Sto je bilo do nas, Vlada Srbije je uradila vise nego ubedljivo,ali se bojim da je sve to uzalud,jer Taci i kosovski albanci noseni na krilima Amerike inate se i odbijaju svaki moguci ustupak.

Branko

pre 11 godina

Evo ovako,aj sad svi koji su za to da Srbija prizna Kosovo,da autonomiju a potom i osamostaljenje Sandzaku,da samostalnost Vojvodini i dobije datum za pristupanje nekad EU lupe lajk a patriote i klerofasisti koji bi da sacuvaju bar nesto od ove male Srbije,pardon velike dislike.P.S.Nedajte sveto parce kruga dvojke i crveni marlboro i dupli dzoni na Obilicu po cenu zivota!Kakav narod takva i drzava...

novicavg

pre 11 godina

Očigledno je u popuštanju Srbija došla do zida kako kaže naš premijer Dačić i dalje nema kuda a ako se hoće sporazum priština mora da prihvati da načini neke ustupke i omogući da zajednica srpskih opština funkcioniše sa izvršnim funkcijama. Jer bez mogućnosti da utiče na uslove u kojima žive i bez mogućnosti da sama obezbedi funkcionisanje institucija koje obezbeđuju normalan život sve pada u vodu i predstavlja samo masku prištine za preuzimanje severa uz pomoć Nemačke i Amerike. EU zna da će na krajhu priština biti na dobitku i zato koristi datum da Srbiju ugura u nekakav sporazum koji da nije toga Srbija nikad nebi prihvatala i razgovarala.

Denis

pre 11 godina

Mada smo mnoge ispucali, imamo mi još kredita po svetu.
Problem je što vam je adresar pregazilo vreme.
Iskoristite sav potencijal koji ova država ima i tražite spas tamo gde smo dobrodošli.
Sever KiM mora ostati Srbija.
Potrebno je samo malo više pameti i ništa više.
Sve ostalo je neko muljanje sa sumljivim scenarijom.

muka mi je

pre 11 godina

najjaci su ovi komentatori koji bauljaju jer nemaju posao pa ce mu ga prizanje Kosova omoguciti ili ovi sto im je jadan zivot i samo Kosovo da ode i lepse ce biti njima.
ili ovaj nas tuzni premije koji kao nesto pregovara a doveden i postavljen sa Vucicem i Nikolicem da prizna nezavisnost Kosova.
ili ovi sto prete sankcijama bombama i ko zna cime josh!
nista se posle priznanja Kosova nece promeniti u vasim bednim zivotima , kad se probudite ujutru cekace vas Toma kazandzija , Vucic , Dacic ,Mrkonjic.

RaDE

pre 11 godina

"Dogovor jeste moguć, ja se trudim, šest puta sam razgovarao sa Tačijem, ali ako Tači smatra da ne mora da popušta da bi bilo dogovora onda je veoma teško očekivati postizanje dogovora",
Тачи не сматра ништа, већ то сматра америчка администрација и њене испоставе у Европи. Политичари се морају прецизно изјашњавати.

Nesa

pre 11 godina

Greška Srbije je svako popuštanje. Greška je bila prvo popuštanje jer posle prvog dajete signal da ste slabi i da ste skloni popuštanjima. Greška Srbije je bio 5. oktobar ali onakav kako je izveden a ne kako je trebao da bude izveden. Mnogo smo grešili a najveća greška je što većina "birača" omogućava da se greške prave, da nekažnjeno prođu oni koji ih prave a štetu snosi celo društvo. U tome je suština svih grešaka. Da citiram Duška Kovačevića: "nije Sloba kriv, mi smo g...."

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Tako je druze, neka nam Taci odluci da li cemo u Evropu ili ne!!!
(Kako cemo, sta cemo?, 16. mart 2013 17:52)

Na žalost posle 23 godine katastrofalne politike to tako ispada. Svaka vlada za to vreme je gledala svoj rejting i bežala od stvarnosti na KiM. Milošević je devedesetih mogao dati političku autonomiju Albancima jer tada u svetu niko nije ni razmišljao o nezavisnom Kosovu. Nije to uradio jer je Kosovo bilo rezervoar za mandate njegovom SPS-u i mač kojim je pretio opoziciji. Nakon njegovog ratnog poraza, kapitulacije i predaje KiM, nove vlasti nisu htele da na realnim osnovama reše to pitanje, zbog straha od gubitka rejtinga. Građani Srbije, a posebno Srbi na KiM su najveće žrtve tog političkog kalkulisanja.

Predrag

pre 11 godina

Ja kakve vam supljikate taj vas presednik Vlade govori. Kakvo popustanje, to je sve montirano i smisljeno sa vase strane uz obilate savjete vasih burazera Rusa...Zapad vas cita ko bukvar a agonija Srpskog naroda se i dalje nastavlja...

Predrag

Aman zaman

pre 11 godina

Zao mi je Kosova, stvarno... Ali mi je mene jos zalije! Zivot ce mi proci dok se oni dogovore! Kad svi odemo, nemojte nas kriviti...

Prong

pre 11 godina

Mislim da je vreme da se u Srbiji otvori javna rasprava na temu "Srbija u novoj izolaciji - kako preživeti"! Ali zaista to mislim...Vreme je da se pojave ljudi koji će otvoriti to jaaako ozbiljno pitanje.

AntiFa

pre 11 godina

Pogledajte kako se zivi u evropskim drzavama a kako ovde pa presudite koga slusati,jednostavno. Ovi "kao" pregovori su nista do dalje mrcvarenje bednog naroda. Nacionalni interesi su nam bili " Srbija je Kosovo",zatim "podela Kosova,zatim "sever Kosova" i sad "srpske opstine Kosova". Daj sta das samo da se ne obrukamo politika. Mogli smo dosta vise ali smo zabijali glavu u pesak i lepili etikete izdajica i stranih placenika. Jedini trenutak kada se molim Bogu je kada se nadam iseljenickoj vizi. Pozelecu vam najiskrenije da vam se ispune sve zelje.

Bice kasno

pre 11 godina

Gosp. Dacic prije par dana, nakon zahteva o nadleznostima Zajednica, dodao "nismo mi budale". Predpostavljam da Taci sada misli "Mnogo si mi Ti pametan,Dacicu!" i eto ne popusti. Opametili se svi. Zato dogovor bez gublenja vremena.

Ranko

pre 11 godina

Ovo izgleda kao da se premijer očajnicki trudi da propadne nastavak razgovora.Nema nikakve potrebe da se druga strana provocira i da se prikaže kao strana koja mora da popusti,jer Tači ima kod kuće dovoljno gorih od sebe koji bi ga rastrgli kao Srbi Čedu da ovako vodi pregovore.Naj evropljanin je izgleda u problemu sa koalicionim partnerima i sada bi da izminira celu priču oko Kosova,jer SNS sa "datumom" dobija na izborima bez potrebe za koalicijom.Slažem se da to nije dobro imati takvu dominaciju,ali svi ostali su sami krivi što su svoje stranke doveli u takvu poziciju.Ako se igramo dobrog i lošeg policajca onda me je strah da se Vučić,Toma i Dačić ne preigraju po običaju na štetu obeznanjenih građana.Kako god okreneš,samo Ketrin Ešton i EU Srbina spašava,sve ostalo su unutarpolitička sr... srpskih i albanskih političara.

Lampion

pre 11 godina

I šta onda? Šta ako Priština maksimalno popusti i 'zajednici srpskih opština' dodeli sva moguća ovlašćenja? Da li to znaci da priznajete kosovo* i u njemu legitimni entitet zajednicu srpskih opstina, kao BiH/Srpska?

mamarrshinegoj

pre 11 godina

g. Dacic, vi kao premijer Srbije, sta ste radili do danas u ovih pregovori kao vase popostovanje, kad vi nesto slicno trazite od H. Tacija???

Realista

pre 11 godina

Ajde Dacicu ne zamejavajte ti i Taci, jer je dogovor je na stolu EU, ali hocete da ubedite vase glasace da ne popustate.! Okrenite se i ti Taci stvarnim problemima gradjana, koji veoma tesko zive, stvarno tesko zive!.

zmitjkoe

pre 11 godina

"...mi više nemamo gde da popuštamo, došli smo do duvara."

Pred duvarom ste bili jos onomad kad je u Kumanovu Srbija kapitulirala. A trebalo je samo duvar srusiti. Srpski "Berlinski zid" mora pasti. Dacic ima pijuk. Nadam se da ima i mooda. Isuvise je bolesno zameniti "I Kosovo i Evropa" sa "ni Kosovo, ni Evropa". Dacic to zna, bez "datuma", nestace i on i Srbija. On ima sansu da udje u istoriju kao covek koji je nebeski narod spustio na zemlju. Mnogo je vaznije da Evropa udje u Srbiju, nego da Srbija udje u Evropu. Istorijska je ironija da ce nas u EU uvesti najgori. Sasvim normalno za zemlju gde je sve moguce.

Obelix

pre 11 godina

E moj Ivice, ko te ne zna, kada procita mislio bi blago onoj zemlji gde si ti premijer. A ovako... Mislim, nisi ti los, mnogo lepo pricas, ali... Rezultati...

Nešo

pre 11 godina

Srbija je popustala i pravila ustupke dokle je mogla. Više nema kud. Doterali smo Cara do duvara. Sada je red na Prištinu da i oni daju neke ustupke. Bez obostranog kompromisa nema rešenja pitanja Kosova.