Petak, 15.03.2013.

17:40

Jeremić definitivno isključen iz DS

Statutarna komisija Demokratske stranke donela odluku kojom je Vuk Jeremić definitivno isključen iz te stranke. Đilas: Jeremić u nedelju na skupštini DS-a.

Izvor: Tanjug

Jeremiæ definitivno iskljuèen iz DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

189 Komentari

Sortiraj po:

Taca011

pre 11 godina

Očigledno da je zapad pokušao od pogrešnog čoveka da napravi vodećeg čoveka u stranci, pa i državi… sigurno ne bismo spali na 13% da je Jeremić bio predsednik stranke!!Jeremiću osnuj stranku, da imam za koga da glasam!!!!

Djenka

pre 11 godina

Kad si vec dosao,Jeremicu,mozes da prosetas do SPS ili SNS.
Svejedno.Tebi ni ideologija nista ne znaci,a ne jedno slovo.

Bravo za Djilasa!
(Predrag, 15. mart 2013 23:23)

Ovo je nesto novo. Nisam znao da DS ima ideologiju pa te molim da mi objasnis koja je ta. Ako je to ona uzmi sto vise kako bi sutra mogao da obezbedis i unucice onda te podrzavam i mogu reci da imate ideologiju. Nije da volim Vuka Jeremica ali ovi ideoloski ostrasceni likovi mi stvarno idu na zivce, pa vi pljujete coveka koji je predsedavajuci GS UN. Znate li sta to znaci za bilo koju zemlju? Trebalo bi da se njime ponosite ali vi sve radite naopako. Nije ni cudo sto nam se zemlja za proteklih 12 godina nije pomerila sa dna.

Razocarani demokrata

pre 11 godina

kada to ne bi radili ovako providno kao ovaj primerak, koji ne zna da M. Cvetković NIJE član, ne DS-a, nego ni jedne stranke.:)))
(bezimena, 15. mart 2013 21:31)

Kao prvo ja nisam primerak vec osoba koja je na doktorskim studijama tako da nije u redu da me omalovazavas i mogu da ti pokazem svoju partijsku knjizicu ako te bas interesuje. Kao drugo izrekli ste potpunu neistinu sto se tice Mirka Cvetkovica. Istina je da on ranije nije bio clan DS u vreme kada je bio premijer ali se za vreme proslih izbora uclanio. Tako da prvo proverite nesto pa onda pisite a ja ostajem pri svemu ranije izrecenom, tj. posle ove odluke nisam vise clan.

Đape Zvezdara

pre 11 godina

Pa da, šta će nama jedan tako školovan čovek… on je jedini koji ima diplomu sa Harvarda u skupštini Srbije.. tačno se vidi da Đilas dželatskim potezima uklanja jedinog pravog konkurenta u stranci!!
Izbacili ste čoveka koji je po svetkim istraživanjima uvršten među 170 najperspektivnijih političara sveta, čim gospodin Jeremić osnuje svoju stranku, prelazim kod njega, dosta mi je Đilasove autokratske vladavine!!!

ko tu koga

pre 11 godina

Da sam na Jeremićevom mestu,namerno se ne bi odazvao pozivu na skupštinu. Prvo ga izbace,a onda ga zovu. Ovo samo kod nas ima.

djuro djuric

pre 11 godina

Ovo je totalno pogresno, covek je sad na vrhuncu karijere i trenutno ima najjacu funkciju od svih clanova DS, mnogo bi znacilo svim clanovima stranke da je on ostao medju nama.

Gregy

pre 11 godina

U setnji za Zorana je bilo 50000 ljudi, sutra ce u pioniru biti 7500, to je snaga DS, to je dokaz da su istrazivanja namestena i da na jesenjim izborima DS moze cak i da pobedi.
p.s: Jeremic nam ne treba.

Žarko T. Viković

pre 11 godina

Sada je pitanje, kolko će Vuk poslanika povući u još jedan novi poslanički klub, koliko će gradskih odbora da napusti ovu djilasovo ruševinu, ovo je dobro za Srbiju. Raspada se tajkunska žuta interesna grupa. Novi izbori u Vojvodini i Bgd.-u, dovešće stvar u normalu.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

DANKE Djilas, danke DS !
Konacno da i glasaci DS mogu biti sigurni da ako svoj glas daju DS taj glas nece vise kao do sada, preko Vuka Jeremica "pripasti" Kostunici i Radikalima ciju je politiku sprovodio !
Ja licno "prevrcem stolove od srece"!

ja

pre 11 godina

...ponasa se kao da je stranka njegovo vlasnistvo ...
(kleopatra, 15. mart 2013 18:58)

Pa faktički i jeste njegovo vlasništvo. DS-ov najveći donator je Đilas. Dakle, ko plaća Tadićevu vilu i platu ?

Alex1

pre 11 godina

@(IVANA, 15. mart 2013 19:42) "Aman covece pusti vise Jeremica, on je jedini koji nesto vredi u nasoj politici, i pogledaj malo sebe."

@(DARKO, 15. mart 2013 19:49) "Pa Vuk ti je najbolji od svih, a ti ga isključuješ. Rešio čovek da ugasi DS."

@(MIKELE, 15. mart 2013 23:33) "SRAMOTA Pa Jeremić ima vecu podršku nego ceo DS"

Ne brinite ništa, doći će kod vas u SNS. :)

Alex1

pre 11 godina

@(bezimena, 15. mart 2013 19:01) "Rejting stranke su urušili njeni paraziti i pijavice, koji sada polako spadaju."

Tačno da su takvi urušili rejting, ali to važi i za Đilasove i za Tadićeve kadrove. Neki spadaju, a neki se ipak dobro drže. :)

Ipak, osnovno pitanje je: zašto su uopšte takvi "gajeni"?

Nebojsa

pre 11 godina

KLIPANI KLIPANI .... Pa Dečko treba da bude ponos . pa svaka zemlja na svetu bi se ponosila sa tim da ima precedavajuceg krovne svetske organizcije .Ali kakvi bi MI BILI SRBI KAD MU MALO NEBI KIČMU LOMILI .....OVO JE SRAMOTA

Poldi

pre 11 godina

Konacno iskljucen. Njemu je pre bilo mesto u nekoj izrazeno nacionalistickoj partiji. Covek sa samo dve teme, licni prosperitet i nacionalizam. Da mozda i tenis, ali to je sigurno samo zato sto trenutno imamo jednu zvezdu u tom sportu.

nina

pre 11 godina

Podrska gospodinu Djilasu,ocigledno je da covek nece da pravi Tadiceve greske.On je mislio samo na rejting,pa evo dokle smo dogurali.Gospodin Jeremic ce se snaci,evo simpatizerima SNS-a i DSS-a se bas dopada !!!!!

Kameleon

pre 11 godina

U Demokratskoj stranci nema vise ni d od demokratije, sto se iz dana u dan sve vise vidi. Vuk Jeremic je jedan od boljih politicara koje imamo i njegovim odlaskom DS mnogo gubi. U trenutku kada im je rejting toliko opao ne znam bas da li je ovo u njihovom interesu. Ali, tako je kada o interesu stranke odlucuje neko ko stranku dozivljava kao privatnu svojinu.

Бојан

pre 11 godina

Зашто би било ко вратио мандат? Пре две,три године УСТАВНИ СУД се изјашњавао по питању власништва мандата.Ако се сећате то је била тема тема на релацији СРС-СНС. Тада је пресуђено да је то посланик, и то је свима а нарочито ДС одговарало. Откуд им сада идеја да се људи избацују из странке јер желе да задрже свој мандат. Господо из ДС-а све ће вам се дебело обити о главу.

Mitjko

pre 11 godina

E pa ljudi, da niste dremali i šetkali po gradu onog dana kada je bio drugi krug izbora,i kada vas je mrzelo da idete da glasate, jer će i "bez vas Tadić da pobedi",svega ovog ne bi bilo. A ovako DS je pred zatvaranjem, a ključ je kod Djilasa. Neka mu je "laka zemlja".

Cole

pre 11 godina

Pa sta ako je izbacen to je demokratski vecina odlucuje ili?Koje on da sedi u NJujorku a u skupstini prazna stolica valjda je bolje da sedi neko drugi koji ce da propagira ideje demokrata,na kraju svi su glasali za politiku damokrata a ne za likove Petrovice Jeremice i td.Cime je napravio karieru preko vrtica u koji je isao ili preko stranke?Ja mislim preko stranke i onda?

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Trebali su ga isključiti onda kada je hteo da progura "proračun" svog budućeg boravka u UN od 7 miliona dolara. Da podsetim da je za njegove predhodnike iz Švajcarske i Makedonije na mestu predsedavajućeg GS UN potrošeno 900 odn. 300 hiljada dolara. Sećam se njegovog gostovanja u emisiji Utisak nedelje kada je tvrdio da je rezolucija 1244 temelj odbrane našeg (nepostojećeg) suvereniteta i integriteta na KiM. Danas tu rezoluciju niko više ne spominje. Ispostavilo se da je njegov imenjak i rival u toj emisiji bio u pravu.

Predrag

pre 11 godina

Kad si vec dosao,Jeremicu,mozes da prosetas do SPS ili SNS.
Svejedno.Tebi ni ideologija nista ne znaci,a ne jedno slovo.

Bravo za Djilasa!

Tea B.

pre 11 godina

DS puca po svim šavovima koliko ja mogu da primetim. Kad se setim samo da su nam gotovo do juče isti ti ljudi vodili žemlju - naježim se.

Srle KV

pre 11 godina

Da se razumemo, nisam simpatizer DS-a. Iskljuciti predsedavajuceg skupstine UN-a iz svoje stranke jer nije vratio poslanicki mandat je nesto sto verovatno niko u istoriji nije ni pomislio da ucini. Djilas je lider najvece opozicione stranke ( verovatno ne zadugo - najvece ) koju bi svaka vlast samo pozelela. Napred Djiki!

Djordje NS

pre 11 godina

Za Tadića i DS nisam ni mogao da glasam zbog tolerisanja takvih arogantnih likova kao što je Vuk Jeremić. Drago mi je što je IZBAČEN jer mu u DS-u i nije bilo mesto...

DSS do kraja zivota!!!

pre 11 godina

@sad cu da glasam za DS
Koliko me secanje sluzi, Dinkic i Dacic su pre bili vasi partneri, nego od ovih sadasnjih...
I, da ti kazem, nikad nisam glasao za radikale, pa ni za ove prefarbane!

krokodokodil

pre 11 godina

tadic je izbacio djindjiceve ljude iz stranke,djilas izbacuje tadiceve,neko ce djilasove i tako sve u krug posle izbora.nije to nista novo.

Tina

pre 11 godina

E pa ovako ,sad je sve prevršilo meru.Molila bih g-dina Jeremića da osnuje stranku a razlog je jednostavan.Djilas koji ne odstupa od svoje politike da se počiste svi oni za koji verovatno paranoično smatra da mu rade iza ledja jer znaju o njegovom biznisu preduzima ovakve korake.Sklanjati ljude za koje ne postoje afere već najveće funkcije na planeti Zemlji zaslužuje da DS ima sve manji rejting dok takvi biznismeni poput Djilasa ne napuste stranku.Djilas je možda sposoban mendžer za te svoje firme o kojima se piše svuda po netu,ali to će pre svega biti razlog da od mene nikada ne dobije glas a ne da ga zbog toga poštujem.Zar Djilas misli da je to nešto preterano pametno da se pod plaštom demokratije ući u vlast a pre toga se osnuju firme kojima će se poveravati poslovi kada na vlast dodje.Pa g-dine Djilas zar niste zbog takvih kombinacija koje je imao Milošević i sami pristupili borbi protiv njega.Znate li koliko ste mladih prevarili takvim vašim postupanjima i koliko glasača DS ste izgubili.Jeremić svakako ne spada u grupu takvih demokrata biznismena i stranka bi možda opstala da je on vodi, ovako možda je njegov kvalitet upravo u tome što ga takvi likovi poput Djilasa i neće.I još jednom da ponovim apel g-dine Jeremiću krenite u osnivanje partije imaćete moj glas svu sreću Vam želi Tina sa porodicom.

Pera

pre 11 godina

@zoki pa, sad, to da pusti coveka Micunovica i nece biti neka steta, da je srece taj bi se sm sklonio da dremka u miru i u krevetu a ne u skupstini. Jeremica ne volim nikako, Djilasa uopste, tamo gde su oni ja necu da prilazim, i nemam osecaj gubitka/dobitka. Medjutim, ono sto bi moglo biti uvredljivo, i za mene kao ex glasaca DS-a, jeste nacin na koji se Djilas ophodi prema ljudima, u stranci, u gradu, na politickoj sceni (to je pokazivao i kao mlada nada kod Sakana, pa i ranije. Ne mogu da kazem n fakultetu jer ga tamo nisu vidjali). Taj bahati stav, podignut ton, pretnje i pokusaji duhovitosti su valjda prirodan nastavak Tadicevog samozaljubljenog manekenisanja koje je izvrnulo tu stranku kako niko nije pre (o romansi sa SPS-om ce bolje reci neki pisac erotskih romana). Zao mi je sto je pristojan svet ulozio nadu i vreme, a takvi karikaturalni likovi to sve skrckali.

Đole

pre 11 godina

Samo gledam ovih dana kako se Tadićevi saradnici prodaju SNS za fotelje. Đilas ima pravo, samo neka popiše sve DS koji su i danas u foteljama, pa, ako dođe na vlast, treba da ih posmenjuje za 24h.

Branko

pre 11 godina

Ono što zacrta Đilas to mora i da sprovodi. Doneo je odluku da Jeremića isključi iz DS i to što je Statutarna komisija danas razmatrala bila je samo formalnost. Jeremić treba ovu odluku da primi dostojanstveno , jer su mu samo napravili uslugu.

kobac

pre 11 godina

Da su zbili redove imali bi šanse da se još nekako i održe na političkoj sceni Srbije uprkos lošem radu, ovako su definitivno pstali nebitan politički činilac.

misa jakovljevic

pre 11 godina

Prvo izbace coveka iz stranke a onda kazu - dodji pa reci sta imas?! Veoma "hrabro". Naravno da sad nece doci jer sto da dolazi
kada je izbacen. Ono sto je fascinantno jeste to koliko i DS pokazuje da je uopste ne interеsuju ni Ustav ni zakoni. U zakonu jasno stoji da je POSLANIK VLASNIK MANDATA. Dakle ne moze stranacki staut biti iznad Ustava. I pored toga oni ladno upravo odbijanje Jeremica da vrati mandat navode kao razlog. Pa sta ce bi tek radili da imaju vlast? Cinicno i smesno. Đilas ne veruje nikome i pratvara DS u stranku jednog coveka. A znamo kako to kad tad zavrsava.

Pametnjaković

pre 11 godina

Ovo je klasika, ali klasika! Sada će pojedinačno da nastupe na izborima da, pa će posle da stupe u koaliciju. Ovo je čisto zamajavanje ovaca. Podeli, zavadi pa vladaj. Samo da znate da sve političke partije u Srbiji rade zajedno, nas zamajavaju da se ne bismo organizovali i sproveli revoluciju, sklanjajući njih sve i sve njihove što su postavili po službama, institucijama, agencijama i kojekakvim glupostima.

bobi

pre 11 godina

Mislim da je ovo konačni krah DS-a.Postavljanje Tadića na mesto počasnog je samo usporilo raspad ali očigledno da je došlo vreme da gledamo pozorišnu predstavu!

Radovanka H

pre 11 godina

Ovo je bilo ocekivano,iako po mom misljenju ds je napravio veliku gresku iskljucujuci ovog intelektualca.Sa ovakvim potezima ds-ovoj politickoj karijeri se blizi kraj.

bobby

pre 11 godina

napokon dobra vest iz ds-a. jeremic je nasminkani mrak osme sednice i naneo je ogromnu stetu i sramotu kako srbiji, tako i ds-u. on je grdji milosevic od kostunice.

Ivan

pre 11 godina

Iskljucenja Jeremica i Djilasa su jedine dve dobre stvari koje je Djilas uradio od kad je dosao na celo DS-a. Jeremic ideoloski uopste ne pripada DS-u, jer DS nikad nije bila antievropska, antiamericka, nacionalisticka, proruska stranka; a to su sve karakteristike Jeremica kao politicara.

Sofija

pre 11 godina

Gospodo iz SNS & com. ne znam zasto ste toliko zabrinuti za "sudbinu" g. Jeremica u DS-u?! Sad imate idealnu priliku da jednu ovakvu velicinu, cijim ste likom i delom fascinirani vidite u svojim redovima gde i pripada! Licno, ja sam odusevljne, kao nikada pre ovakvom odlukom g. Djilasa i rukovodstva DS-a, i sada od mene imaju jos vecu podrsku! I, ono sto ce vam sigurno tesko pasti, nisam sama u tome! NA PROTIV!

Svako u svoje stado

pre 11 godina

Jeremica i ostalih populista je puna Srbija, ima ih na svakom cosku. Ovim se DS najzad oslobodila balasta. Potpuno razumem zasto je toliko zapeo da ostane u DS jer jadnicak sada mora da se samostalno dokazuje u konkurenciji sa dveri, obrazom, DSS-om, 1389, radikalima i milion ostalih prodavaca magle. A konstantno iskljucivati vise nivoe svesti priznacete nije nimalo lako.

bezimena

pre 11 godina

Praktično je pustio Tadića niz vodu.

(Zoki, 15. mart 2013 21:51)

Ma idi begaj, Tadić je bio predsednik države i odgovoran je za sebe! Izgubio je izbore upravo zbog likova kojima se okružio (Jeremić, Petrović i sl.). Da je očistio stranku od korupcionaša, aferaša i sl. kako je sam bio "čvrsto" obećao pred kongres stranke, bio bi i danas predsednik. Za njegova NEčinjenja (zašto nije dao ostavku na mesto preds. stranke ako nije mogao i nije imao vremena, da obavlja dve velike dužnosti!?) mu nije kriv Djilas, već on lično, jer je pored ovoga što sam rekla, izgubio svaki dodir sa NARODOM!

MUKNAVI

pre 11 godina

Kriza bre,gazda Djilas otpusta radnike iz svoje firme Drmoguz Srbija i naravno,po zakonu bre,isplacuje im otpremnine koje ce primiti kada mu firma izadje iz bule.Radnici mogu ,ako hoce,da se prijave u firmu Samar Na Srbadiji gazde Vucic-a..jer tamo primaju,zaposljavaju i tako to..dok i oni ne bankrotiraju kada u totalu klecnu noge Srbadiji od jahaca partiskih i njihovih poklisara.

Lazar

pre 11 godina

Ljudi pricate o demokratiji o pravima a ne prihvatate demokratska pravila vecina je rekla ili vracas mandat ili nisi vise clan stranke. Na kraju krajeva Vuk Jeremic nikad nije ni pripadao Demokratskoj stranci, da je toliki demokrata ispostovao bi odluku i unutar stranke bi se borio za svoje vidjenje. Moze se reci da mu je mandat vazniji od demokratije i stranke kojoj je pripadao.

Zoki

pre 11 godina

@bezimena
Nemoj lupati gluposti. Onaj ko je u Beogradu u prvom krugu glasao za DS, glasao je i za Tadića. Problem je nastao u drugom krugu, kada su glasači DS, očekujući sigurnu pobedu, ostali kod kuće očekujući valjda da im neko drugi izglasa Tadića za predsednika. Gradski odbor na čelu sa Đilasom nije nakon prvog kruga ništa učinio da se ljudi animiraju i izađu na glasanje u drugom krugu. Praktično je pustio Tadića niz vodu.

Đilas se ponaša kao komunistički komesar, a ne predsednik demokratske stranke - jer je taj nivo partijske discipline koju on zahteva, potpuno stran tradiciji DS. Da neće i matorog mićuna da istera?

Brzo brzo

pre 11 godina

Uh kako je samo preduhitrio. U medijama je pisalo kako je bio u panici jer dolazi Jeremic da ga mozda smeni. Imao je dosta vremena za kontra napad i eto ubrzo je iskljucen da ne bi imao sansu da progovori bilo sta statusno u DS.
Svaka cast Djilasu na hrabrost odnosno kukavicluk ! Coveku das vlast i odmah se pokaze kakav je. Dno.

Jovan

pre 11 godina

Logicno. Sam je to zaslusio. Mlad nadobudan i neiskusan. Ponasa se kao neki Americki menadzer iz jeftinih americkih filmova. Poslaniku je mesto u skupstini ili mali princ. Ako se bavi drugim delatnostima onda mora da prepusti mandat predstavniku naroda koji je uvek prisutan. Ovo je infantilno ponasanje. Ali mlad je i ima vremena da se nauci koje cemu. Svaka cast DS-u. Tako se to radi.

UROŠ

pre 11 godina

Za razliku od većine drugih funkcionera DS-a, Vuk Jeremić razmišlja svojom glavom, a ne kao većina drugih da samo kao papagaji ponavljaju ono što izgovori Dragan Đilas. Do pre godinu dana trčali su za Tadićem, i veličali ga u nebesa, a danas trče za Đilasom, i samo viču "tako je šefe".

Miladin

pre 11 godina

Citam komentare, ne mogu da se nacudim, sta se bre nas tice koga Demokratska stranka iskljucuje iz svojih redova?! TO je njihova unutrasnja stvar! Kazu, Jeremic najposteniji i najcasniji u DS, malo morgen, pa kolko jesenas je ovaj dilber hteo da nas olaksa za milione dolara da bi se baskario u Njujorku toboze za dobro Srbije i srpstva! To smo kanda zaboravili!

Stalkin

pre 11 godina

Djilase postavi Onog naucnika i genija sa brcicima(Sapica) za zamenika tvog u tvoj firmi, hahaha.
Vratice se Tadic brze nego sto je ocekivao za predsedika Ds-a.

TEREK

pre 11 godina

Ako se nastavi sa ovim rasulom u stranci, i svakodnevnim napuštanjima stranke, od ljudi koji su nezadovoljni načinom na koji Đilas vodi stranku, za DS bi uskoro mogao biti veliki uspeh da posle sledećih izbora i dalje budu parlamentarna stranka.

bezimena

pre 11 godina

...odoh i ja, jer ne mogu vise da budem clan stranke u kojoj su prethodno navedena gospoda.
(Razocarani demokrata, 15. mart 2013 20:23)

SNS botovi pokušavaju na sve načine da se predstave kao bivši članovi DS, budući bivši i "razočarane demokrate". Ali, ne bi bili SNS botovi kada to ne bi radili ovako providno kao ovaj primerak, koji ne zna da M. Cvetković NIJE član, ne DS-a, nego ni jedne stranke.:)))

wi-fi

pre 11 godina

u kojoj su zabludi ovi koji tvrde da bi Djilas da se sad raspisu izbori dobio u Beogradu stavljam kuci na dorcolu da gubi glat u 2 krugu. Jedino zbog cega se ne ide na rusenje vlasti u Bg je sto sad Sns nema kog da ponudi za to mesto sreca u nesreci za ds je sto Vucic trenutno glumi eliot nesa.

sad cu da glasam za DS

pre 11 godina

Bas volim sto Djilas nije tako popustljiv kao Tadic.Tadic nije bio ni bleda senka Djindjica...pravio trule kompromise,i obilo mu se o glavu.Bolje opozicija i sa 13%,i 10 godina ako treba,nego vlast sa Dinkicem,Dacicem i Vucicem.Lupajte minuse SNS-ovci,ali ja dobro pamtim da su Dacic i Vucic bili u vlasti 90-tih,kada je opljackana ova drzava i kada su se Miskovic,Beko,Kostic i ostali obogatili.Kada Vucic pohapsi sve iz SPS,SRS(SNS) koji su se tada dobro okoristili,onda cu mu priznati da se bori beskompromisno protiv kriminala i korupcije.

Mali Knindza

pre 11 godina

Meni kao i mnogima drugia neverovatno antipatican chovek koji je jednostavno ushao u te "bolesne vode"iz kojih ga niko ne moze izvuci!Prosto imam utisak da koliko god su mi vrlo cesto smesni toliko ih nekako i zalim mislim na Djilasa i DS ali zaista mi ih je zao,vidim da vise nisu ni na nebu ni na zemlji ali....

Aleksandar

pre 11 godina

Obračun kod OK se nije dogodio.Đilas je procenio da je bolje da do njega i ne dođe.Time je omogoćio dalju eroziju stranke jer najbolji kadrovi bivaju isključeni ili dobrovoljno napuštaju strenku.
Tadić je praktično uništio stranku onog trenutka kad se povukao iz izborne trke pred naletom tajkuna.
Kada DS bude svrgnut sa vlasti u Beogradu, a to je pitanje trenutka, postaće stranka za podkusurivanje, pogodna za postizborne koalicije.Nešto slično se desilo i sa strankom G17.
Nafatirani i lepo obučeni političari tipa Đilasa i Čede Jovanovića više ne mogu da prođu u Srbiji.

Pera

pre 11 godina

Smesi vam se sudbina SPO-a.I neka,vi sa Djindjicem i njegovim DS-om nemate nista,ama bas nista pa prema tome,ne vidi se razlog za neku vasu vaznu ulogu na politickom nebu Srbije.A one price kako je Srbiji potrebna jaka DS su cista spinovanja i pokusaj spasavanja davljenika.

crni domino

pre 11 godina

Covek zavrsio fakultet, uzjahao na vlast i misli da moze kao ove politicke zamlate naprednjaci da vlada i radi sta hoce. E to u civilizovanim demokratijama ne moze! Bar ne u Demokratskoj stranci!
Ako ne zeli red, rad, postenje, kulturu, pravicnost i disciplinu, siroko mu polje!

Alexei

pre 11 godina

Djilas vredno radi na na snizavanju rejtinga svoje stranke. Od kad je Boris pao, DS je sa 22% spao na 13%. Ali izgleda Djilas se nece smiriti dok DS ne bude na 7,8%. Mada ja za ovo krivim Tadica, nije trebao da se povuce, vec da izadje na stranacku skupstinu.

Jecili

pre 11 godina

A ovi što jedni druge isključuju i sami izlaze iz stranke, trebali bi da se udruže pa svi protiv ovog diktatora, pošto svi odoše zbog njega, jednostavno reše problem i reše se njega na čelu.

Asteriks i Obeliks

pre 11 godina

Tako je Đilase!
Izbaci iz stranke sve koji ti ne odgovaraju!
Izbaci i neodgovorno članstvo!
Izbaci sve koji te popreko pogledaju....
Izbaci sve....i ostani sam!

Clan DS-a

pre 11 godina

Dosta, bre, vise sa Vukom! Jeremic je samoljubiv i prepotentan sa stavom koji je mnogo blizi SPS-u ili DSS-u. To sto je sada moze da zahvali DS-u, koji mu je dozvolio da stranacki napreduje suvise brzo, gotovo bez stranackog staza. Takvi egocentrici i srebroljupci su upropastili DS. Sada je prilika da se procistimo, pa da demagozi i populisti, poput Vuka, odu u neku drugu njima blizu stranku...

piter

pre 11 godina

Đilas je zaveo strahovladu u DS, pa funkcioneri DS-a više ne smeju ni da iznose svoje mišljenje, nego čekaju da Đilas da komentar, pa da se saglase sa njim. Svakom ko hoće misli svojom glavom, i da priča ono što misli, preti isključenje iz stranke. Tako je bilo i sa Jeremićem, i na ovaj način je dato do znanja svim drugim funkcionerima DS-a kako će proći ako počnu da soliraju.

James Bond

pre 11 godina

Ne znam da li ste primetili da gospodin Đilas donese nekoliko odluka koje nisu najracionalnije pa onda jedna koja je racionalna i onda u ispočetka...

bobi

pre 11 godina

da li ovo Đilas pokušava ispraviti svoje greške.Naravno uvek sa zakašnjenjem.Tako je to kada neko gleda u tuđe dvorište pa ne vidi probleme sopstvene stranke!

Razocarani demokrata

pre 11 godina

Uopste mi se ne svidja kako se reforma vrsi. Umesto da iz stranke odu Dulic, Malovic i Mirko Cvetkovic iz stranke iskljucuju coveka koji je podigao ugled zemlje u svetu. Ako i Jeremica iskljuce odoh i ja, jer ne mogu vise da budem clan stranke u kojoj su prethodno navedena gospoda.

ex demokrata

pre 11 godina

Za vrlo kratko vreme,od kako je postao predsednik stranke,Đilas je uspeo da desetkuje sopstvene redove,jer se članstvo sve više osipa,da umanji rejting stranci na 13%,i koji i dalje pada,da stranački računi budu u blokadi,a on traži priloge od članova po 3000 evra...kakav će konačanishod Đilasove despotske vlasti u stranci biti,ostaje da se vidi.

Dunja

pre 11 godina

@Kosovka A ko ste vi da bi mogli da sudite? Jeremić je čovek koji ne zaslužuje da bude u DS-u. Tadić ga je jednostavno samo podnosio. Đilas nije čovek koji će funkcionere koji ne donose nikakve rezultate da tetoši u krilu. Shvatite više da je svuda, pa i u jednoj stranci potrebno da se konkretno radi, da se pokažu vidljivi rezultati tog rada, jer samo tako se ide napred.

Ana Hana Subotica

pre 11 godina

Djilas je ovaj potez napravio iz ocaja..ako je hteo Jeremica nije ni trebalo da ga iskljuci..ja kao nekadasnji glasac DS-a,razocaran sam jer Djilas je po meni oterao najboljeg coveka..sramota

bezimena

pre 11 godina

Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.
(Мирко712, 15. mart 2013 18:17)

Ne izmišljajte. Upravo je Djilas lično bio jedini ubedljiviu pobednik na prošlim izborima (Beogradjani su na nivou grada glasali za DS zbog njega, dok su s druge strane kaznili DS i Tadića, glasavši za Nikolića). Rejting stranke su urušili njeni paraziti i pijavice, koji sada polako spadaju.

Odin

pre 11 godina

Pa ovo je velika bruka za Đilasa. Ja samo ne razumem kako čovek svesno uništava državu i pokušava da diskredituje čoveka koji se zalaže za Srbiju i koji je poštovan u svetu. Nije ni čudo što prolazimo tako kako prolazimo.

Eto ja onako

pre 11 godina

Sve sami kriticari Djilasa a branitelji Jeremica. Kako ste pisali jesenas kada je isti taj Djilas javno progovorio koliko para trazi ovaj mladi nadobudni politicar , karijerista od siromasne Srbije za njegove bahanalije po Nju Jorku. Ali javili se citaoci Kurira da i dalje kritikuju Djilasa. Beogradjani su rekli sta misle o Djilasu. I opet bi verovatno isto glasali. Meni kao gradjaninu Beograda je muka od takvih kakav je Jeremic.Da je imao morala pred odlazak u NY da vrati sam mandat jer ga godinu dana nema u parlamentu.Njemu sada pred povratak porasli apetiti. E pa ne moze gospodine Jeremicu.Osnuj stranku i izadji na crtu

simens

pre 11 godina

DS je u ovaj polozaj doveo Boris Tadic i sve ovo sto se sada desava posledica je njegove vladavine. Meni licno, kao obicnom gradjaninu, mnogo je bliza DS sa 13% glasaca, nego ona Tadiceva SA 30%. Sta je to DS uradila sa tih 30%? Kada samo pomislim da su Knezevic i Cvijan bili clanovi DS-a, srecan sam sto se takav DS urusava.

sarulja

pre 11 godina

Sudeci po komentaru mladi Jeremic smatra da Statutarna komisija nece doneti odluku o njegovom iskljucenju, a DJilas hoce da bude galantan, pa ga kao gosta poziva na Skupstinu DS-a. Razvod na demokratski nacin. A da sacekate odluku Ustavnog suda pre glasanja?

LaasYahNir

pre 11 godina

Realno, Jeremic je jedina osoba od ikakvog kredibiliteta ostala tamo, sad kad je Djilas izbacio pola stranke. Verovatno ce i Tadic uskoro da ode. Voleo bih da naprave novu stranku. Moj glas bi za njih isao.

Bambus

pre 11 godina

Ja ovu stranku vise ne prepoznajem. Ovo je sada neka Djilasova licna stranka. Najbolje ljude izbacuje, drugi odlaze sami. Ni politika vise nije ona koju sam nekada podrzavao.

Kosovka

pre 11 godina

Đilasov običaj da sve druge krivi, samo on nikad nije kriv. Zašto ne podnese ostavku?! Ako Jeremić zaslužuje isključenje, Đilas najmanje zaslužuje ostavku sa mesta gradonačelnika!

Analiticar

pre 11 godina

Мирко712..... I ti verujes narucenim istrazivanjima. Narocito Stratedziku koji se pokazao kako pogadja rezultate. Uzorak od 1000 ispitanika.Kojih ?? Odakle su??? zamisli da su pitali vojvodjanje , beogradjane,krusevljane i sve one gde je DS pobedio. Rezultat bi bio 40% za DS

Nikola

pre 11 godina

Ne simpatisem Jeremica,ali covek je predsedavajuci GS UN,kako mogu da se ovako ponasaju prema njemu?Djilasu je ocigledno funkcija vaznija od ugleda zemlje u svetu.

Мирко712

pre 11 godina

Gospodine Đilas, vas smo postavili na mesto predsednika stranke da nam uvećate članstvo i simpatizere, a vi sve obrnuto. Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.

Milena

pre 11 godina

Gospodine Đilas, vas smo postavili na mesto predsednika stranke da nam uvećate članstvo i simpatizere, a vi sve obrnuto. Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.
(Мирко712, 15. mart 2013 18:17)

Ceo tekst zvuči prilično suvislo, još bi čovek i poverovao da ste DS, napredujete :).

Janus

pre 11 godina

Ništa mi nije jasno. Isključuju Jeremića, a treba da govori na programskoj skupštini. Ima za to jedan mnogo sočan izraz u srpskom jeziku, ali ...

Milana

pre 11 godina

Po meni, više nego korektno.
Ali, samo jedno mi nije jasno - da li se iko zapita zašto se Vuk ovoliko razvlači po novinama?
Da bi se plebs nečim bavio, normalno.

Da ne misli - na šta?
Kosovo? Poskupljenje struje? Kancerogeno mleko? You name it...

frustrirani demokrata

pre 11 godina

Čist mobing i ucena, ako ne vrati mandat koji po ustavu pripada poslaniku a ne partiji, biće izbačen iz stranke. Pa to nije pitanje političke nego krivične odgovornosti Đilasa.

Demokrata

pre 11 godina

@Мирко
\
Koji ste to VI. Da li si clan stranke??. Samo clanovi stranke sa placenom clanarinom biraju opstinski odbor a opstinski odbor se izjasnjava o predseniku stranke za jednog ili drugog ili treceg kandidata.Opstinski odbor daje delegate za izbornu skupstinu. Predsednika ne biraju simpatizeri.Tadic je izgubio izbore

kleopatra

pre 11 godina

Sa Djilasom nece niko da saradjuje od kad je on dosao na celo stranke ,stranka je pocela da se raspada ,ponasa se kao da je stranka njegovo vlasnistvo ,ko njemu onda da ukaze neko poverenje ne nekim izborima .

Miladin

pre 11 godina

Koga vise zanima i Jeremic, i Djilas i DS?! Pa Jeremic se toliko provodio po svetu i sad zivi kao bubreg u loju s nasim parama, toboze brinuci za Srbiju i dizuci ugled Srbiji. Ustvari dize samo svoj konto.

Marija

pre 11 godina

Ako ga vec zeli kao gosta, cemu onda statutarna komisija, dvolican mnogo ovaj Djilas. I jos kaze, a ako ga ne iskluče govoriće na programskoj skupstini kao delegat. Odluci se covece sta zelis.

Мирко712

pre 11 godina

Gospodine Đilas, vas smo postavili na mesto predsednika stranke da nam uvećate članstvo i simpatizere, a vi sve obrnuto. Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.

Bambus

pre 11 godina

Ja ovu stranku vise ne prepoznajem. Ovo je sada neka Djilasova licna stranka. Najbolje ljude izbacuje, drugi odlaze sami. Ni politika vise nije ona koju sam nekada podrzavao.

Nikola

pre 11 godina

Ne simpatisem Jeremica,ali covek je predsedavajuci GS UN,kako mogu da se ovako ponasaju prema njemu?Djilasu je ocigledno funkcija vaznija od ugleda zemlje u svetu.

Marija

pre 11 godina

Ako ga vec zeli kao gosta, cemu onda statutarna komisija, dvolican mnogo ovaj Djilas. I jos kaze, a ako ga ne iskluče govoriće na programskoj skupstini kao delegat. Odluci se covece sta zelis.

kleopatra

pre 11 godina

Sa Djilasom nece niko da saradjuje od kad je on dosao na celo stranke ,stranka je pocela da se raspada ,ponasa se kao da je stranka njegovo vlasnistvo ,ko njemu onda da ukaze neko poverenje ne nekim izborima .

Asteriks i Obeliks

pre 11 godina

Tako je Đilase!
Izbaci iz stranke sve koji ti ne odgovaraju!
Izbaci i neodgovorno članstvo!
Izbaci sve koji te popreko pogledaju....
Izbaci sve....i ostani sam!

Odin

pre 11 godina

Pa ovo je velika bruka za Đilasa. Ja samo ne razumem kako čovek svesno uništava državu i pokušava da diskredituje čoveka koji se zalaže za Srbiju i koji je poštovan u svetu. Nije ni čudo što prolazimo tako kako prolazimo.

ex demokrata

pre 11 godina

Za vrlo kratko vreme,od kako je postao predsednik stranke,Đilas je uspeo da desetkuje sopstvene redove,jer se članstvo sve više osipa,da umanji rejting stranci na 13%,i koji i dalje pada,da stranački računi budu u blokadi,a on traži priloge od članova po 3000 evra...kakav će konačanishod Đilasove despotske vlasti u stranci biti,ostaje da se vidi.

frustrirani demokrata

pre 11 godina

Čist mobing i ucena, ako ne vrati mandat koji po ustavu pripada poslaniku a ne partiji, biće izbačen iz stranke. Pa to nije pitanje političke nego krivične odgovornosti Đilasa.

Miladin

pre 11 godina

Koga vise zanima i Jeremic, i Djilas i DS?! Pa Jeremic se toliko provodio po svetu i sad zivi kao bubreg u loju s nasim parama, toboze brinuci za Srbiju i dizuci ugled Srbiji. Ustvari dize samo svoj konto.

Tea B.

pre 11 godina

DS puca po svim šavovima koliko ja mogu da primetim. Kad se setim samo da su nam gotovo do juče isti ti ljudi vodili žemlju - naježim se.

Clan DS-a

pre 11 godina

Dosta, bre, vise sa Vukom! Jeremic je samoljubiv i prepotentan sa stavom koji je mnogo blizi SPS-u ili DSS-u. To sto je sada moze da zahvali DS-u, koji mu je dozvolio da stranacki napreduje suvise brzo, gotovo bez stranackog staza. Takvi egocentrici i srebroljupci su upropastili DS. Sada je prilika da se procistimo, pa da demagozi i populisti, poput Vuka, odu u neku drugu njima blizu stranku...

Eto ja onako

pre 11 godina

Sve sami kriticari Djilasa a branitelji Jeremica. Kako ste pisali jesenas kada je isti taj Djilas javno progovorio koliko para trazi ovaj mladi nadobudni politicar , karijerista od siromasne Srbije za njegove bahanalije po Nju Jorku. Ali javili se citaoci Kurira da i dalje kritikuju Djilasa. Beogradjani su rekli sta misle o Djilasu. I opet bi verovatno isto glasali. Meni kao gradjaninu Beograda je muka od takvih kakav je Jeremic.Da je imao morala pred odlazak u NY da vrati sam mandat jer ga godinu dana nema u parlamentu.Njemu sada pred povratak porasli apetiti. E pa ne moze gospodine Jeremicu.Osnuj stranku i izadji na crtu

Janus

pre 11 godina

Ništa mi nije jasno. Isključuju Jeremića, a treba da govori na programskoj skupštini. Ima za to jedan mnogo sočan izraz u srpskom jeziku, ali ...

bezimena

pre 11 godina

Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.
(Мирко712, 15. mart 2013 18:17)

Ne izmišljajte. Upravo je Djilas lično bio jedini ubedljiviu pobednik na prošlim izborima (Beogradjani su na nivou grada glasali za DS zbog njega, dok su s druge strane kaznili DS i Tadića, glasavši za Nikolića). Rejting stranke su urušili njeni paraziti i pijavice, koji sada polako spadaju.

Jovan

pre 11 godina

Logicno. Sam je to zaslusio. Mlad nadobudan i neiskusan. Ponasa se kao neki Americki menadzer iz jeftinih americkih filmova. Poslaniku je mesto u skupstini ili mali princ. Ako se bavi drugim delatnostima onda mora da prepusti mandat predstavniku naroda koji je uvek prisutan. Ovo je infantilno ponasanje. Ali mlad je i ima vremena da se nauci koje cemu. Svaka cast DS-u. Tako se to radi.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Trebali su ga isključiti onda kada je hteo da progura "proračun" svog budućeg boravka u UN od 7 miliona dolara. Da podsetim da je za njegove predhodnike iz Švajcarske i Makedonije na mestu predsedavajućeg GS UN potrošeno 900 odn. 300 hiljada dolara. Sećam se njegovog gostovanja u emisiji Utisak nedelje kada je tvrdio da je rezolucija 1244 temelj odbrane našeg (nepostojećeg) suvereniteta i integriteta na KiM. Danas tu rezoluciju niko više ne spominje. Ispostavilo se da je njegov imenjak i rival u toj emisiji bio u pravu.

Djordje NS

pre 11 godina

Za Tadića i DS nisam ni mogao da glasam zbog tolerisanja takvih arogantnih likova kao što je Vuk Jeremić. Drago mi je što je IZBAČEN jer mu u DS-u i nije bilo mesto...

bobby

pre 11 godina

napokon dobra vest iz ds-a. jeremic je nasminkani mrak osme sednice i naneo je ogromnu stetu i sramotu kako srbiji, tako i ds-u. on je grdji milosevic od kostunice.

Zoki

pre 11 godina

@bezimena
Nemoj lupati gluposti. Onaj ko je u Beogradu u prvom krugu glasao za DS, glasao je i za Tadića. Problem je nastao u drugom krugu, kada su glasači DS, očekujući sigurnu pobedu, ostali kod kuće očekujući valjda da im neko drugi izglasa Tadića za predsednika. Gradski odbor na čelu sa Đilasom nije nakon prvog kruga ništa učinio da se ljudi animiraju i izađu na glasanje u drugom krugu. Praktično je pustio Tadića niz vodu.

Đilas se ponaša kao komunistički komesar, a ne predsednik demokratske stranke - jer je taj nivo partijske discipline koju on zahteva, potpuno stran tradiciji DS. Da neće i matorog mićuna da istera?

simens

pre 11 godina

DS je u ovaj polozaj doveo Boris Tadic i sve ovo sto se sada desava posledica je njegove vladavine. Meni licno, kao obicnom gradjaninu, mnogo je bliza DS sa 13% glasaca, nego ona Tadiceva SA 30%. Sta je to DS uradila sa tih 30%? Kada samo pomislim da su Knezevic i Cvijan bili clanovi DS-a, srecan sam sto se takav DS urusava.

Pera

pre 11 godina

@zoki pa, sad, to da pusti coveka Micunovica i nece biti neka steta, da je srece taj bi se sm sklonio da dremka u miru i u krevetu a ne u skupstini. Jeremica ne volim nikako, Djilasa uopste, tamo gde su oni ja necu da prilazim, i nemam osecaj gubitka/dobitka. Medjutim, ono sto bi moglo biti uvredljivo, i za mene kao ex glasaca DS-a, jeste nacin na koji se Djilas ophodi prema ljudima, u stranci, u gradu, na politickoj sceni (to je pokazivao i kao mlada nada kod Sakana, pa i ranije. Ne mogu da kazem n fakultetu jer ga tamo nisu vidjali). Taj bahati stav, podignut ton, pretnje i pokusaji duhovitosti su valjda prirodan nastavak Tadicevog samozaljubljenog manekenisanja koje je izvrnulo tu stranku kako niko nije pre (o romansi sa SPS-om ce bolje reci neki pisac erotskih romana). Zao mi je sto je pristojan svet ulozio nadu i vreme, a takvi karikaturalni likovi to sve skrckali.

Miladin

pre 11 godina

Citam komentare, ne mogu da se nacudim, sta se bre nas tice koga Demokratska stranka iskljucuje iz svojih redova?! TO je njihova unutrasnja stvar! Kazu, Jeremic najposteniji i najcasniji u DS, malo morgen, pa kolko jesenas je ovaj dilber hteo da nas olaksa za milione dolara da bi se baskario u Njujorku toboze za dobro Srbije i srpstva! To smo kanda zaboravili!

Razocarani demokrata

pre 11 godina

Uopste mi se ne svidja kako se reforma vrsi. Umesto da iz stranke odu Dulic, Malovic i Mirko Cvetkovic iz stranke iskljucuju coveka koji je podigao ugled zemlje u svetu. Ako i Jeremica iskljuce odoh i ja, jer ne mogu vise da budem clan stranke u kojoj su prethodno navedena gospoda.

Dunja

pre 11 godina

@Kosovka A ko ste vi da bi mogli da sudite? Jeremić je čovek koji ne zaslužuje da bude u DS-u. Tadić ga je jednostavno samo podnosio. Đilas nije čovek koji će funkcionere koji ne donose nikakve rezultate da tetoši u krilu. Shvatite više da je svuda, pa i u jednoj stranci potrebno da se konkretno radi, da se pokažu vidljivi rezultati tog rada, jer samo tako se ide napred.

piter

pre 11 godina

Đilas je zaveo strahovladu u DS, pa funkcioneri DS-a više ne smeju ni da iznose svoje mišljenje, nego čekaju da Đilas da komentar, pa da se saglase sa njim. Svakom ko hoće misli svojom glavom, i da priča ono što misli, preti isključenje iz stranke. Tako je bilo i sa Jeremićem, i na ovaj način je dato do znanja svim drugim funkcionerima DS-a kako će proći ako počnu da soliraju.

bezimena

pre 11 godina

Praktično je pustio Tadića niz vodu.

(Zoki, 15. mart 2013 21:51)

Ma idi begaj, Tadić je bio predsednik države i odgovoran je za sebe! Izgubio je izbore upravo zbog likova kojima se okružio (Jeremić, Petrović i sl.). Da je očistio stranku od korupcionaša, aferaša i sl. kako je sam bio "čvrsto" obećao pred kongres stranke, bio bi i danas predsednik. Za njegova NEčinjenja (zašto nije dao ostavku na mesto preds. stranke ako nije mogao i nije imao vremena, da obavlja dve velike dužnosti!?) mu nije kriv Djilas, već on lično, jer je pored ovoga što sam rekla, izgubio svaki dodir sa NARODOM!

UROŠ

pre 11 godina

Za razliku od većine drugih funkcionera DS-a, Vuk Jeremić razmišlja svojom glavom, a ne kao većina drugih da samo kao papagaji ponavljaju ono što izgovori Dragan Đilas. Do pre godinu dana trčali su za Tadićem, i veličali ga u nebesa, a danas trče za Đilasom, i samo viču "tako je šefe".

bobi

pre 11 godina

Mislim da je ovo konačni krah DS-a.Postavljanje Tadića na mesto počasnog je samo usporilo raspad ali očigledno da je došlo vreme da gledamo pozorišnu predstavu!

Alexei

pre 11 godina

Djilas vredno radi na na snizavanju rejtinga svoje stranke. Od kad je Boris pao, DS je sa 22% spao na 13%. Ali izgleda Djilas se nece smiriti dok DS ne bude na 7,8%. Mada ja za ovo krivim Tadica, nije trebao da se povuce, vec da izadje na stranacku skupstinu.

Sofija

pre 11 godina

Gospodo iz SNS & com. ne znam zasto ste toliko zabrinuti za "sudbinu" g. Jeremica u DS-u?! Sad imate idealnu priliku da jednu ovakvu velicinu, cijim ste likom i delom fascinirani vidite u svojim redovima gde i pripada! Licno, ja sam odusevljne, kao nikada pre ovakvom odlukom g. Djilasa i rukovodstva DS-a, i sada od mene imaju jos vecu podrsku! I, ono sto ce vam sigurno tesko pasti, nisam sama u tome! NA PROTIV!

Tina

pre 11 godina

E pa ovako ,sad je sve prevršilo meru.Molila bih g-dina Jeremića da osnuje stranku a razlog je jednostavan.Djilas koji ne odstupa od svoje politike da se počiste svi oni za koji verovatno paranoično smatra da mu rade iza ledja jer znaju o njegovom biznisu preduzima ovakve korake.Sklanjati ljude za koje ne postoje afere već najveće funkcije na planeti Zemlji zaslužuje da DS ima sve manji rejting dok takvi biznismeni poput Djilasa ne napuste stranku.Djilas je možda sposoban mendžer za te svoje firme o kojima se piše svuda po netu,ali to će pre svega biti razlog da od mene nikada ne dobije glas a ne da ga zbog toga poštujem.Zar Djilas misli da je to nešto preterano pametno da se pod plaštom demokratije ući u vlast a pre toga se osnuju firme kojima će se poveravati poslovi kada na vlast dodje.Pa g-dine Djilas zar niste zbog takvih kombinacija koje je imao Milošević i sami pristupili borbi protiv njega.Znate li koliko ste mladih prevarili takvim vašim postupanjima i koliko glasača DS ste izgubili.Jeremić svakako ne spada u grupu takvih demokrata biznismena i stranka bi možda opstala da je on vodi, ovako možda je njegov kvalitet upravo u tome što ga takvi likovi poput Djilasa i neće.I još jednom da ponovim apel g-dine Jeremiću krenite u osnivanje partije imaćete moj glas svu sreću Vam želi Tina sa porodicom.

Milena

pre 11 godina

Gospodine Đilas, vas smo postavili na mesto predsednika stranke da nam uvećate članstvo i simpatizere, a vi sve obrnuto. Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.
(Мирко712, 15. mart 2013 18:17)

Ceo tekst zvuči prilično suvislo, još bi čovek i poverovao da ste DS, napredujete :).

kobac

pre 11 godina

Da su zbili redove imali bi šanse da se još nekako i održe na političkoj sceni Srbije uprkos lošem radu, ovako su definitivno pstali nebitan politički činilac.

Predrag

pre 11 godina

Kad si vec dosao,Jeremicu,mozes da prosetas do SPS ili SNS.
Svejedno.Tebi ni ideologija nista ne znaci,a ne jedno slovo.

Bravo za Djilasa!

Analiticar

pre 11 godina

Мирко712..... I ti verujes narucenim istrazivanjima. Narocito Stratedziku koji se pokazao kako pogadja rezultate. Uzorak od 1000 ispitanika.Kojih ?? Odakle su??? zamisli da su pitali vojvodjanje , beogradjane,krusevljane i sve one gde je DS pobedio. Rezultat bi bio 40% za DS

krokodokodil

pre 11 godina

tadic je izbacio djindjiceve ljude iz stranke,djilas izbacuje tadiceve,neko ce djilasove i tako sve u krug posle izbora.nije to nista novo.

Ana Hana Subotica

pre 11 godina

Djilas je ovaj potez napravio iz ocaja..ako je hteo Jeremica nije ni trebalo da ga iskljuci..ja kao nekadasnji glasac DS-a,razocaran sam jer Djilas je po meni oterao najboljeg coveka..sramota

Lazar

pre 11 godina

Ljudi pricate o demokratiji o pravima a ne prihvatate demokratska pravila vecina je rekla ili vracas mandat ili nisi vise clan stranke. Na kraju krajeva Vuk Jeremic nikad nije ni pripadao Demokratskoj stranci, da je toliki demokrata ispostovao bi odluku i unutar stranke bi se borio za svoje vidjenje. Moze se reci da mu je mandat vazniji od demokratije i stranke kojoj je pripadao.

Svako u svoje stado

pre 11 godina

Jeremica i ostalih populista je puna Srbija, ima ih na svakom cosku. Ovim se DS najzad oslobodila balasta. Potpuno razumem zasto je toliko zapeo da ostane u DS jer jadnicak sada mora da se samostalno dokazuje u konkurenciji sa dveri, obrazom, DSS-om, 1389, radikalima i milion ostalih prodavaca magle. A konstantno iskljucivati vise nivoe svesti priznacete nije nimalo lako.

Nebojsa

pre 11 godina

KLIPANI KLIPANI .... Pa Dečko treba da bude ponos . pa svaka zemlja na svetu bi se ponosila sa tim da ima precedavajuceg krovne svetske organizcije .Ali kakvi bi MI BILI SRBI KAD MU MALO NEBI KIČMU LOMILI .....OVO JE SRAMOTA

sad cu da glasam za DS

pre 11 godina

Bas volim sto Djilas nije tako popustljiv kao Tadic.Tadic nije bio ni bleda senka Djindjica...pravio trule kompromise,i obilo mu se o glavu.Bolje opozicija i sa 13%,i 10 godina ako treba,nego vlast sa Dinkicem,Dacicem i Vucicem.Lupajte minuse SNS-ovci,ali ja dobro pamtim da su Dacic i Vucic bili u vlasti 90-tih,kada je opljackana ova drzava i kada su se Miskovic,Beko,Kostic i ostali obogatili.Kada Vucic pohapsi sve iz SPS,SRS(SNS) koji su se tada dobro okoristili,onda cu mu priznati da se bori beskompromisno protiv kriminala i korupcije.

Ivan

pre 11 godina

Iskljucenja Jeremica i Djilasa su jedine dve dobre stvari koje je Djilas uradio od kad je dosao na celo DS-a. Jeremic ideoloski uopste ne pripada DS-u, jer DS nikad nije bila antievropska, antiamericka, nacionalisticka, proruska stranka; a to su sve karakteristike Jeremica kao politicara.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

DANKE Djilas, danke DS !
Konacno da i glasaci DS mogu biti sigurni da ako svoj glas daju DS taj glas nece vise kao do sada, preko Vuka Jeremica "pripasti" Kostunici i Radikalima ciju je politiku sprovodio !
Ja licno "prevrcem stolove od srece"!

Branko

pre 11 godina

Ono što zacrta Đilas to mora i da sprovodi. Doneo je odluku da Jeremića isključi iz DS i to što je Statutarna komisija danas razmatrala bila je samo formalnost. Jeremić treba ovu odluku da primi dostojanstveno , jer su mu samo napravili uslugu.

Pera

pre 11 godina

Smesi vam se sudbina SPO-a.I neka,vi sa Djindjicem i njegovim DS-om nemate nista,ama bas nista pa prema tome,ne vidi se razlog za neku vasu vaznu ulogu na politickom nebu Srbije.A one price kako je Srbiji potrebna jaka DS su cista spinovanja i pokusaj spasavanja davljenika.

DSS do kraja zivota!!!

pre 11 godina

@sad cu da glasam za DS
Koliko me secanje sluzi, Dinkic i Dacic su pre bili vasi partneri, nego od ovih sadasnjih...
I, da ti kazem, nikad nisam glasao za radikale, pa ni za ove prefarbane!

crni domino

pre 11 godina

Covek zavrsio fakultet, uzjahao na vlast i misli da moze kao ove politicke zamlate naprednjaci da vlada i radi sta hoce. E to u civilizovanim demokratijama ne moze! Bar ne u Demokratskoj stranci!
Ako ne zeli red, rad, postenje, kulturu, pravicnost i disciplinu, siroko mu polje!

misa jakovljevic

pre 11 godina

Prvo izbace coveka iz stranke a onda kazu - dodji pa reci sta imas?! Veoma "hrabro". Naravno da sad nece doci jer sto da dolazi
kada je izbacen. Ono sto je fascinantno jeste to koliko i DS pokazuje da je uopste ne interеsuju ni Ustav ni zakoni. U zakonu jasno stoji da je POSLANIK VLASNIK MANDATA. Dakle ne moze stranacki staut biti iznad Ustava. I pored toga oni ladno upravo odbijanje Jeremica da vrati mandat navode kao razlog. Pa sta ce bi tek radili da imaju vlast? Cinicno i smesno. Đilas ne veruje nikome i pratvara DS u stranku jednog coveka. A znamo kako to kad tad zavrsava.

Kosovka

pre 11 godina

Đilasov običaj da sve druge krivi, samo on nikad nije kriv. Zašto ne podnese ostavku?! Ako Jeremić zaslužuje isključenje, Đilas najmanje zaslužuje ostavku sa mesta gradonačelnika!

Srle KV

pre 11 godina

Da se razumemo, nisam simpatizer DS-a. Iskljuciti predsedavajuceg skupstine UN-a iz svoje stranke jer nije vratio poslanicki mandat je nesto sto verovatno niko u istoriji nije ni pomislio da ucini. Djilas je lider najvece opozicione stranke ( verovatno ne zadugo - najvece ) koju bi svaka vlast samo pozelela. Napred Djiki!

ja

pre 11 godina

...ponasa se kao da je stranka njegovo vlasnistvo ...
(kleopatra, 15. mart 2013 18:58)

Pa faktički i jeste njegovo vlasništvo. DS-ov najveći donator je Đilas. Dakle, ko plaća Tadićevu vilu i platu ?

Milana

pre 11 godina

Po meni, više nego korektno.
Ali, samo jedno mi nije jasno - da li se iko zapita zašto se Vuk ovoliko razvlači po novinama?
Da bi se plebs nečim bavio, normalno.

Da ne misli - na šta?
Kosovo? Poskupljenje struje? Kancerogeno mleko? You name it...

bezimena

pre 11 godina

...odoh i ja, jer ne mogu vise da budem clan stranke u kojoj su prethodno navedena gospoda.
(Razocarani demokrata, 15. mart 2013 20:23)

SNS botovi pokušavaju na sve načine da se predstave kao bivši članovi DS, budući bivši i "razočarane demokrate". Ali, ne bi bili SNS botovi kada to ne bi radili ovako providno kao ovaj primerak, koji ne zna da M. Cvetković NIJE član, ne DS-a, nego ni jedne stranke.:)))

Demokrata

pre 11 godina

@Мирко
\
Koji ste to VI. Da li si clan stranke??. Samo clanovi stranke sa placenom clanarinom biraju opstinski odbor a opstinski odbor se izjasnjava o predseniku stranke za jednog ili drugog ili treceg kandidata.Opstinski odbor daje delegate za izbornu skupstinu. Predsednika ne biraju simpatizeri.Tadic je izgubio izbore

Đole

pre 11 godina

Samo gledam ovih dana kako se Tadićevi saradnici prodaju SNS za fotelje. Đilas ima pravo, samo neka popiše sve DS koji su i danas u foteljama, pa, ako dođe na vlast, treba da ih posmenjuje za 24h.

Pametnjaković

pre 11 godina

Ovo je klasika, ali klasika! Sada će pojedinačno da nastupe na izborima da, pa će posle da stupe u koaliciju. Ovo je čisto zamajavanje ovaca. Podeli, zavadi pa vladaj. Samo da znate da sve političke partije u Srbiji rade zajedno, nas zamajavaju da se ne bismo organizovali i sproveli revoluciju, sklanjajući njih sve i sve njihove što su postavili po službama, institucijama, agencijama i kojekakvim glupostima.

Radovanka H

pre 11 godina

Ovo je bilo ocekivano,iako po mom misljenju ds je napravio veliku gresku iskljucujuci ovog intelektualca.Sa ovakvim potezima ds-ovoj politickoj karijeri se blizi kraj.

Alex1

pre 11 godina

@(IVANA, 15. mart 2013 19:42) "Aman covece pusti vise Jeremica, on je jedini koji nesto vredi u nasoj politici, i pogledaj malo sebe."

@(DARKO, 15. mart 2013 19:49) "Pa Vuk ti je najbolji od svih, a ti ga isključuješ. Rešio čovek da ugasi DS."

@(MIKELE, 15. mart 2013 23:33) "SRAMOTA Pa Jeremić ima vecu podršku nego ceo DS"

Ne brinite ništa, doći će kod vas u SNS. :)

Jecili

pre 11 godina

A ovi što jedni druge isključuju i sami izlaze iz stranke, trebali bi da se udruže pa svi protiv ovog diktatora, pošto svi odoše zbog njega, jednostavno reše problem i reše se njega na čelu.

Aleksandar

pre 11 godina

Obračun kod OK se nije dogodio.Đilas je procenio da je bolje da do njega i ne dođe.Time je omogoćio dalju eroziju stranke jer najbolji kadrovi bivaju isključeni ili dobrovoljno napuštaju strenku.
Tadić je praktično uništio stranku onog trenutka kad se povukao iz izborne trke pred naletom tajkuna.
Kada DS bude svrgnut sa vlasti u Beogradu, a to je pitanje trenutka, postaće stranka za podkusurivanje, pogodna za postizborne koalicije.Nešto slično se desilo i sa strankom G17.
Nafatirani i lepo obučeni političari tipa Đilasa i Čede Jovanovića više ne mogu da prođu u Srbiji.

LaasYahNir

pre 11 godina

Realno, Jeremic je jedina osoba od ikakvog kredibiliteta ostala tamo, sad kad je Djilas izbacio pola stranke. Verovatno ce i Tadic uskoro da ode. Voleo bih da naprave novu stranku. Moj glas bi za njih isao.

Stalkin

pre 11 godina

Djilase postavi Onog naucnika i genija sa brcicima(Sapica) za zamenika tvog u tvoj firmi, hahaha.
Vratice se Tadic brze nego sto je ocekivao za predsedika Ds-a.

nina

pre 11 godina

Podrska gospodinu Djilasu,ocigledno je da covek nece da pravi Tadiceve greske.On je mislio samo na rejting,pa evo dokle smo dogurali.Gospodin Jeremic ce se snaci,evo simpatizerima SNS-a i DSS-a se bas dopada !!!!!

Brzo brzo

pre 11 godina

Uh kako je samo preduhitrio. U medijama je pisalo kako je bio u panici jer dolazi Jeremic da ga mozda smeni. Imao je dosta vremena za kontra napad i eto ubrzo je iskljucen da ne bi imao sansu da progovori bilo sta statusno u DS.
Svaka cast Djilasu na hrabrost odnosno kukavicluk ! Coveku das vlast i odmah se pokaze kakav je. Dno.

Poldi

pre 11 godina

Konacno iskljucen. Njemu je pre bilo mesto u nekoj izrazeno nacionalistickoj partiji. Covek sa samo dve teme, licni prosperitet i nacionalizam. Da mozda i tenis, ali to je sigurno samo zato sto trenutno imamo jednu zvezdu u tom sportu.

sarulja

pre 11 godina

Sudeci po komentaru mladi Jeremic smatra da Statutarna komisija nece doneti odluku o njegovom iskljucenju, a DJilas hoce da bude galantan, pa ga kao gosta poziva na Skupstinu DS-a. Razvod na demokratski nacin. A da sacekate odluku Ustavnog suda pre glasanja?

Бојан

pre 11 godina

Зашто би било ко вратио мандат? Пре две,три године УСТАВНИ СУД се изјашњавао по питању власништва мандата.Ако се сећате то је била тема тема на релацији СРС-СНС. Тада је пресуђено да је то посланик, и то је свима а нарочито ДС одговарало. Откуд им сада идеја да се људи избацују из странке јер желе да задрже свој мандат. Господо из ДС-а све ће вам се дебело обити о главу.

MUKNAVI

pre 11 godina

Kriza bre,gazda Djilas otpusta radnike iz svoje firme Drmoguz Srbija i naravno,po zakonu bre,isplacuje im otpremnine koje ce primiti kada mu firma izadje iz bule.Radnici mogu ,ako hoce,da se prijave u firmu Samar Na Srbadiji gazde Vucic-a..jer tamo primaju,zaposljavaju i tako to..dok i oni ne bankrotiraju kada u totalu klecnu noge Srbadiji od jahaca partiskih i njihovih poklisara.

James Bond

pre 11 godina

Ne znam da li ste primetili da gospodin Đilas donese nekoliko odluka koje nisu najracionalnije pa onda jedna koja je racionalna i onda u ispočetka...

Cole

pre 11 godina

Pa sta ako je izbacen to je demokratski vecina odlucuje ili?Koje on da sedi u NJujorku a u skupstini prazna stolica valjda je bolje da sedi neko drugi koji ce da propagira ideje demokrata,na kraju svi su glasali za politiku damokrata a ne za likove Petrovice Jeremice i td.Cime je napravio karieru preko vrtica u koji je isao ili preko stranke?Ja mislim preko stranke i onda?

Kameleon

pre 11 godina

U Demokratskoj stranci nema vise ni d od demokratije, sto se iz dana u dan sve vise vidi. Vuk Jeremic je jedan od boljih politicara koje imamo i njegovim odlaskom DS mnogo gubi. U trenutku kada im je rejting toliko opao ne znam bas da li je ovo u njihovom interesu. Ali, tako je kada o interesu stranke odlucuje neko ko stranku dozivljava kao privatnu svojinu.

wi-fi

pre 11 godina

u kojoj su zabludi ovi koji tvrde da bi Djilas da se sad raspisu izbori dobio u Beogradu stavljam kuci na dorcolu da gubi glat u 2 krugu. Jedino zbog cega se ne ide na rusenje vlasti u Bg je sto sad Sns nema kog da ponudi za to mesto sreca u nesreci za ds je sto Vucic trenutno glumi eliot nesa.

Mali Knindza

pre 11 godina

Meni kao i mnogima drugia neverovatno antipatican chovek koji je jednostavno ushao u te "bolesne vode"iz kojih ga niko ne moze izvuci!Prosto imam utisak da koliko god su mi vrlo cesto smesni toliko ih nekako i zalim mislim na Djilasa i DS ali zaista mi ih je zao,vidim da vise nisu ni na nebu ni na zemlji ali....

Alex1

pre 11 godina

@(bezimena, 15. mart 2013 19:01) "Rejting stranke su urušili njeni paraziti i pijavice, koji sada polako spadaju."

Tačno da su takvi urušili rejting, ali to važi i za Đilasove i za Tadićeve kadrove. Neki spadaju, a neki se ipak dobro drže. :)

Ipak, osnovno pitanje je: zašto su uopšte takvi "gajeni"?

Mitjko

pre 11 godina

E pa ljudi, da niste dremali i šetkali po gradu onog dana kada je bio drugi krug izbora,i kada vas je mrzelo da idete da glasate, jer će i "bez vas Tadić da pobedi",svega ovog ne bi bilo. A ovako DS je pred zatvaranjem, a ključ je kod Djilasa. Neka mu je "laka zemlja".

bobi

pre 11 godina

da li ovo Đilas pokušava ispraviti svoje greške.Naravno uvek sa zakašnjenjem.Tako je to kada neko gleda u tuđe dvorište pa ne vidi probleme sopstvene stranke!

TEREK

pre 11 godina

Ako se nastavi sa ovim rasulom u stranci, i svakodnevnim napuštanjima stranke, od ljudi koji su nezadovoljni načinom na koji Đilas vodi stranku, za DS bi uskoro mogao biti veliki uspeh da posle sledećih izbora i dalje budu parlamentarna stranka.

Žarko T. Viković

pre 11 godina

Sada je pitanje, kolko će Vuk poslanika povući u još jedan novi poslanički klub, koliko će gradskih odbora da napusti ovu djilasovo ruševinu, ovo je dobro za Srbiju. Raspada se tajkunska žuta interesna grupa. Novi izbori u Vojvodini i Bgd.-u, dovešće stvar u normalu.

Gregy

pre 11 godina

U setnji za Zorana je bilo 50000 ljudi, sutra ce u pioniru biti 7500, to je snaga DS, to je dokaz da su istrazivanja namestena i da na jesenjim izborima DS moze cak i da pobedi.
p.s: Jeremic nam ne treba.

djuro djuric

pre 11 godina

Ovo je totalno pogresno, covek je sad na vrhuncu karijere i trenutno ima najjacu funkciju od svih clanova DS, mnogo bi znacilo svim clanovima stranke da je on ostao medju nama.

Đape Zvezdara

pre 11 godina

Pa da, šta će nama jedan tako školovan čovek… on je jedini koji ima diplomu sa Harvarda u skupštini Srbije.. tačno se vidi da Đilas dželatskim potezima uklanja jedinog pravog konkurenta u stranci!!
Izbacili ste čoveka koji je po svetkim istraživanjima uvršten među 170 najperspektivnijih političara sveta, čim gospodin Jeremić osnuje svoju stranku, prelazim kod njega, dosta mi je Đilasove autokratske vladavine!!!

ko tu koga

pre 11 godina

Da sam na Jeremićevom mestu,namerno se ne bi odazvao pozivu na skupštinu. Prvo ga izbace,a onda ga zovu. Ovo samo kod nas ima.

Razocarani demokrata

pre 11 godina

kada to ne bi radili ovako providno kao ovaj primerak, koji ne zna da M. Cvetković NIJE član, ne DS-a, nego ni jedne stranke.:)))
(bezimena, 15. mart 2013 21:31)

Kao prvo ja nisam primerak vec osoba koja je na doktorskim studijama tako da nije u redu da me omalovazavas i mogu da ti pokazem svoju partijsku knjizicu ako te bas interesuje. Kao drugo izrekli ste potpunu neistinu sto se tice Mirka Cvetkovica. Istina je da on ranije nije bio clan DS u vreme kada je bio premijer ali se za vreme proslih izbora uclanio. Tako da prvo proverite nesto pa onda pisite a ja ostajem pri svemu ranije izrecenom, tj. posle ove odluke nisam vise clan.

Taca011

pre 11 godina

Očigledno da je zapad pokušao od pogrešnog čoveka da napravi vodećeg čoveka u stranci, pa i državi… sigurno ne bismo spali na 13% da je Jeremić bio predsednik stranke!!Jeremiću osnuj stranku, da imam za koga da glasam!!!!

Djenka

pre 11 godina

Kad si vec dosao,Jeremicu,mozes da prosetas do SPS ili SNS.
Svejedno.Tebi ni ideologija nista ne znaci,a ne jedno slovo.

Bravo za Djilasa!
(Predrag, 15. mart 2013 23:23)

Ovo je nesto novo. Nisam znao da DS ima ideologiju pa te molim da mi objasnis koja je ta. Ako je to ona uzmi sto vise kako bi sutra mogao da obezbedis i unucice onda te podrzavam i mogu reci da imate ideologiju. Nije da volim Vuka Jeremica ali ovi ideoloski ostrasceni likovi mi stvarno idu na zivce, pa vi pljujete coveka koji je predsedavajuci GS UN. Znate li sta to znaci za bilo koju zemlju? Trebalo bi da se njime ponosite ali vi sve radite naopako. Nije ni cudo sto nam se zemlja za proteklih 12 godina nije pomerila sa dna.

bezimena

pre 11 godina

Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.
(Мирко712, 15. mart 2013 18:17)

Ne izmišljajte. Upravo je Djilas lično bio jedini ubedljiviu pobednik na prošlim izborima (Beogradjani su na nivou grada glasali za DS zbog njega, dok su s druge strane kaznili DS i Tadića, glasavši za Nikolića). Rejting stranke su urušili njeni paraziti i pijavice, koji sada polako spadaju.

Analiticar

pre 11 godina

Мирко712..... I ti verujes narucenim istrazivanjima. Narocito Stratedziku koji se pokazao kako pogadja rezultate. Uzorak od 1000 ispitanika.Kojih ?? Odakle su??? zamisli da su pitali vojvodjanje , beogradjane,krusevljane i sve one gde je DS pobedio. Rezultat bi bio 40% za DS

Eto ja onako

pre 11 godina

Sve sami kriticari Djilasa a branitelji Jeremica. Kako ste pisali jesenas kada je isti taj Djilas javno progovorio koliko para trazi ovaj mladi nadobudni politicar , karijerista od siromasne Srbije za njegove bahanalije po Nju Jorku. Ali javili se citaoci Kurira da i dalje kritikuju Djilasa. Beogradjani su rekli sta misle o Djilasu. I opet bi verovatno isto glasali. Meni kao gradjaninu Beograda je muka od takvih kakav je Jeremic.Da je imao morala pred odlazak u NY da vrati sam mandat jer ga godinu dana nema u parlamentu.Njemu sada pred povratak porasli apetiti. E pa ne moze gospodine Jeremicu.Osnuj stranku i izadji na crtu

frustrirani demokrata

pre 11 godina

Čist mobing i ucena, ako ne vrati mandat koji po ustavu pripada poslaniku a ne partiji, biće izbačen iz stranke. Pa to nije pitanje političke nego krivične odgovornosti Đilasa.

Мирко712

pre 11 godina

Gospodine Đilas, vas smo postavili na mesto predsednika stranke da nam uvećate članstvo i simpatizere, a vi sve obrnuto. Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.

Dunja

pre 11 godina

@Kosovka A ko ste vi da bi mogli da sudite? Jeremić je čovek koji ne zaslužuje da bude u DS-u. Tadić ga je jednostavno samo podnosio. Đilas nije čovek koji će funkcionere koji ne donose nikakve rezultate da tetoši u krilu. Shvatite više da je svuda, pa i u jednoj stranci potrebno da se konkretno radi, da se pokažu vidljivi rezultati tog rada, jer samo tako se ide napred.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Trebali su ga isključiti onda kada je hteo da progura "proračun" svog budućeg boravka u UN od 7 miliona dolara. Da podsetim da je za njegove predhodnike iz Švajcarske i Makedonije na mestu predsedavajućeg GS UN potrošeno 900 odn. 300 hiljada dolara. Sećam se njegovog gostovanja u emisiji Utisak nedelje kada je tvrdio da je rezolucija 1244 temelj odbrane našeg (nepostojećeg) suvereniteta i integriteta na KiM. Danas tu rezoluciju niko više ne spominje. Ispostavilo se da je njegov imenjak i rival u toj emisiji bio u pravu.

Clan DS-a

pre 11 godina

Dosta, bre, vise sa Vukom! Jeremic je samoljubiv i prepotentan sa stavom koji je mnogo blizi SPS-u ili DSS-u. To sto je sada moze da zahvali DS-u, koji mu je dozvolio da stranacki napreduje suvise brzo, gotovo bez stranackog staza. Takvi egocentrici i srebroljupci su upropastili DS. Sada je prilika da se procistimo, pa da demagozi i populisti, poput Vuka, odu u neku drugu njima blizu stranku...

Bambus

pre 11 godina

Ja ovu stranku vise ne prepoznajem. Ovo je sada neka Djilasova licna stranka. Najbolje ljude izbacuje, drugi odlaze sami. Ni politika vise nije ona koju sam nekada podrzavao.

Milena

pre 11 godina

Gospodine Đilas, vas smo postavili na mesto predsednika stranke da nam uvećate članstvo i simpatizere, a vi sve obrnuto. Pre vas smo imali 22%, a sad jedva 13%.
(Мирко712, 15. mart 2013 18:17)

Ceo tekst zvuči prilično suvislo, još bi čovek i poverovao da ste DS, napredujete :).

Djordje NS

pre 11 godina

Za Tadića i DS nisam ni mogao da glasam zbog tolerisanja takvih arogantnih likova kao što je Vuk Jeremić. Drago mi je što je IZBAČEN jer mu u DS-u i nije bilo mesto...

Nikola

pre 11 godina

Ne simpatisem Jeremica,ali covek je predsedavajuci GS UN,kako mogu da se ovako ponasaju prema njemu?Djilasu je ocigledno funkcija vaznija od ugleda zemlje u svetu.

bobby

pre 11 godina

napokon dobra vest iz ds-a. jeremic je nasminkani mrak osme sednice i naneo je ogromnu stetu i sramotu kako srbiji, tako i ds-u. on je grdji milosevic od kostunice.

Miladin

pre 11 godina

Koga vise zanima i Jeremic, i Djilas i DS?! Pa Jeremic se toliko provodio po svetu i sad zivi kao bubreg u loju s nasim parama, toboze brinuci za Srbiju i dizuci ugled Srbiji. Ustvari dize samo svoj konto.

Svako u svoje stado

pre 11 godina

Jeremica i ostalih populista je puna Srbija, ima ih na svakom cosku. Ovim se DS najzad oslobodila balasta. Potpuno razumem zasto je toliko zapeo da ostane u DS jer jadnicak sada mora da se samostalno dokazuje u konkurenciji sa dveri, obrazom, DSS-om, 1389, radikalima i milion ostalih prodavaca magle. A konstantno iskljucivati vise nivoe svesti priznacete nije nimalo lako.

simens

pre 11 godina

DS je u ovaj polozaj doveo Boris Tadic i sve ovo sto se sada desava posledica je njegove vladavine. Meni licno, kao obicnom gradjaninu, mnogo je bliza DS sa 13% glasaca, nego ona Tadiceva SA 30%. Sta je to DS uradila sa tih 30%? Kada samo pomislim da su Knezevic i Cvijan bili clanovi DS-a, srecan sam sto se takav DS urusava.

Predrag

pre 11 godina

Kad si vec dosao,Jeremicu,mozes da prosetas do SPS ili SNS.
Svejedno.Tebi ni ideologija nista ne znaci,a ne jedno slovo.

Bravo za Djilasa!

Asteriks i Obeliks

pre 11 godina

Tako je Đilase!
Izbaci iz stranke sve koji ti ne odgovaraju!
Izbaci i neodgovorno članstvo!
Izbaci sve koji te popreko pogledaju....
Izbaci sve....i ostani sam!

Sofija

pre 11 godina

Gospodo iz SNS & com. ne znam zasto ste toliko zabrinuti za "sudbinu" g. Jeremica u DS-u?! Sad imate idealnu priliku da jednu ovakvu velicinu, cijim ste likom i delom fascinirani vidite u svojim redovima gde i pripada! Licno, ja sam odusevljne, kao nikada pre ovakvom odlukom g. Djilasa i rukovodstva DS-a, i sada od mene imaju jos vecu podrsku! I, ono sto ce vam sigurno tesko pasti, nisam sama u tome! NA PROTIV!

Odin

pre 11 godina

Pa ovo je velika bruka za Đilasa. Ja samo ne razumem kako čovek svesno uništava državu i pokušava da diskredituje čoveka koji se zalaže za Srbiju i koji je poštovan u svetu. Nije ni čudo što prolazimo tako kako prolazimo.

LaasYahNir

pre 11 godina

Realno, Jeremic je jedina osoba od ikakvog kredibiliteta ostala tamo, sad kad je Djilas izbacio pola stranke. Verovatno ce i Tadic uskoro da ode. Voleo bih da naprave novu stranku. Moj glas bi za njih isao.

Jovan

pre 11 godina

Logicno. Sam je to zaslusio. Mlad nadobudan i neiskusan. Ponasa se kao neki Americki menadzer iz jeftinih americkih filmova. Poslaniku je mesto u skupstini ili mali princ. Ako se bavi drugim delatnostima onda mora da prepusti mandat predstavniku naroda koji je uvek prisutan. Ovo je infantilno ponasanje. Ali mlad je i ima vremena da se nauci koje cemu. Svaka cast DS-u. Tako se to radi.

Marija

pre 11 godina

Ako ga vec zeli kao gosta, cemu onda statutarna komisija, dvolican mnogo ovaj Djilas. I jos kaze, a ako ga ne iskluče govoriće na programskoj skupstini kao delegat. Odluci se covece sta zelis.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

DANKE Djilas, danke DS !
Konacno da i glasaci DS mogu biti sigurni da ako svoj glas daju DS taj glas nece vise kao do sada, preko Vuka Jeremica "pripasti" Kostunici i Radikalima ciju je politiku sprovodio !
Ja licno "prevrcem stolove od srece"!

ex demokrata

pre 11 godina

Za vrlo kratko vreme,od kako je postao predsednik stranke,Đilas je uspeo da desetkuje sopstvene redove,jer se članstvo sve više osipa,da umanji rejting stranci na 13%,i koji i dalje pada,da stranački računi budu u blokadi,a on traži priloge od članova po 3000 evra...kakav će konačanishod Đilasove despotske vlasti u stranci biti,ostaje da se vidi.

Razocarani demokrata

pre 11 godina

Uopste mi se ne svidja kako se reforma vrsi. Umesto da iz stranke odu Dulic, Malovic i Mirko Cvetkovic iz stranke iskljucuju coveka koji je podigao ugled zemlje u svetu. Ako i Jeremica iskljuce odoh i ja, jer ne mogu vise da budem clan stranke u kojoj su prethodno navedena gospoda.

DSS do kraja zivota!!!

pre 11 godina

@sad cu da glasam za DS
Koliko me secanje sluzi, Dinkic i Dacic su pre bili vasi partneri, nego od ovih sadasnjih...
I, da ti kazem, nikad nisam glasao za radikale, pa ni za ove prefarbane!

Ana Hana Subotica

pre 11 godina

Djilas je ovaj potez napravio iz ocaja..ako je hteo Jeremica nije ni trebalo da ga iskljuci..ja kao nekadasnji glasac DS-a,razocaran sam jer Djilas je po meni oterao najboljeg coveka..sramota

Tea B.

pre 11 godina

DS puca po svim šavovima koliko ja mogu da primetim. Kad se setim samo da su nam gotovo do juče isti ti ljudi vodili žemlju - naježim se.

UROŠ

pre 11 godina

Za razliku od većine drugih funkcionera DS-a, Vuk Jeremić razmišlja svojom glavom, a ne kao većina drugih da samo kao papagaji ponavljaju ono što izgovori Dragan Đilas. Do pre godinu dana trčali su za Tadićem, i veličali ga u nebesa, a danas trče za Đilasom, i samo viču "tako je šefe".

Ivan

pre 11 godina

Iskljucenja Jeremica i Djilasa su jedine dve dobre stvari koje je Djilas uradio od kad je dosao na celo DS-a. Jeremic ideoloski uopste ne pripada DS-u, jer DS nikad nije bila antievropska, antiamericka, nacionalisticka, proruska stranka; a to su sve karakteristike Jeremica kao politicara.

kleopatra

pre 11 godina

Sa Djilasom nece niko da saradjuje od kad je on dosao na celo stranke ,stranka je pocela da se raspada ,ponasa se kao da je stranka njegovo vlasnistvo ,ko njemu onda da ukaze neko poverenje ne nekim izborima .

piter

pre 11 godina

Đilas je zaveo strahovladu u DS, pa funkcioneri DS-a više ne smeju ni da iznose svoje mišljenje, nego čekaju da Đilas da komentar, pa da se saglase sa njim. Svakom ko hoće misli svojom glavom, i da priča ono što misli, preti isključenje iz stranke. Tako je bilo i sa Jeremićem, i na ovaj način je dato do znanja svim drugim funkcionerima DS-a kako će proći ako počnu da soliraju.

Lazar

pre 11 godina

Ljudi pricate o demokratiji o pravima a ne prihvatate demokratska pravila vecina je rekla ili vracas mandat ili nisi vise clan stranke. Na kraju krajeva Vuk Jeremic nikad nije ni pripadao Demokratskoj stranci, da je toliki demokrata ispostovao bi odluku i unutar stranke bi se borio za svoje vidjenje. Moze se reci da mu je mandat vazniji od demokratije i stranke kojoj je pripadao.

Kosovka

pre 11 godina

Đilasov običaj da sve druge krivi, samo on nikad nije kriv. Zašto ne podnese ostavku?! Ako Jeremić zaslužuje isključenje, Đilas najmanje zaslužuje ostavku sa mesta gradonačelnika!

Poldi

pre 11 godina

Konacno iskljucen. Njemu je pre bilo mesto u nekoj izrazeno nacionalistickoj partiji. Covek sa samo dve teme, licni prosperitet i nacionalizam. Da mozda i tenis, ali to je sigurno samo zato sto trenutno imamo jednu zvezdu u tom sportu.

bezimena

pre 11 godina

Praktično je pustio Tadića niz vodu.

(Zoki, 15. mart 2013 21:51)

Ma idi begaj, Tadić je bio predsednik države i odgovoran je za sebe! Izgubio je izbore upravo zbog likova kojima se okružio (Jeremić, Petrović i sl.). Da je očistio stranku od korupcionaša, aferaša i sl. kako je sam bio "čvrsto" obećao pred kongres stranke, bio bi i danas predsednik. Za njegova NEčinjenja (zašto nije dao ostavku na mesto preds. stranke ako nije mogao i nije imao vremena, da obavlja dve velike dužnosti!?) mu nije kriv Djilas, već on lično, jer je pored ovoga što sam rekla, izgubio svaki dodir sa NARODOM!

bobi

pre 11 godina

Mislim da je ovo konačni krah DS-a.Postavljanje Tadića na mesto počasnog je samo usporilo raspad ali očigledno da je došlo vreme da gledamo pozorišnu predstavu!

Zoki

pre 11 godina

@bezimena
Nemoj lupati gluposti. Onaj ko je u Beogradu u prvom krugu glasao za DS, glasao je i za Tadića. Problem je nastao u drugom krugu, kada su glasači DS, očekujući sigurnu pobedu, ostali kod kuće očekujući valjda da im neko drugi izglasa Tadića za predsednika. Gradski odbor na čelu sa Đilasom nije nakon prvog kruga ništa učinio da se ljudi animiraju i izađu na glasanje u drugom krugu. Praktično je pustio Tadića niz vodu.

Đilas se ponaša kao komunistički komesar, a ne predsednik demokratske stranke - jer je taj nivo partijske discipline koju on zahteva, potpuno stran tradiciji DS. Da neće i matorog mićuna da istera?

crni domino

pre 11 godina

Covek zavrsio fakultet, uzjahao na vlast i misli da moze kao ove politicke zamlate naprednjaci da vlada i radi sta hoce. E to u civilizovanim demokratijama ne moze! Bar ne u Demokratskoj stranci!
Ako ne zeli red, rad, postenje, kulturu, pravicnost i disciplinu, siroko mu polje!

Pera

pre 11 godina

Smesi vam se sudbina SPO-a.I neka,vi sa Djindjicem i njegovim DS-om nemate nista,ama bas nista pa prema tome,ne vidi se razlog za neku vasu vaznu ulogu na politickom nebu Srbije.A one price kako je Srbiji potrebna jaka DS su cista spinovanja i pokusaj spasavanja davljenika.

Aleksandar

pre 11 godina

Obračun kod OK se nije dogodio.Đilas je procenio da je bolje da do njega i ne dođe.Time je omogoćio dalju eroziju stranke jer najbolji kadrovi bivaju isključeni ili dobrovoljno napuštaju strenku.
Tadić je praktično uništio stranku onog trenutka kad se povukao iz izborne trke pred naletom tajkuna.
Kada DS bude svrgnut sa vlasti u Beogradu, a to je pitanje trenutka, postaće stranka za podkusurivanje, pogodna za postizborne koalicije.Nešto slično se desilo i sa strankom G17.
Nafatirani i lepo obučeni političari tipa Đilasa i Čede Jovanovića više ne mogu da prođu u Srbiji.

kobac

pre 11 godina

Da su zbili redove imali bi šanse da se još nekako i održe na političkoj sceni Srbije uprkos lošem radu, ovako su definitivno pstali nebitan politički činilac.

Alexei

pre 11 godina

Djilas vredno radi na na snizavanju rejtinga svoje stranke. Od kad je Boris pao, DS je sa 22% spao na 13%. Ali izgleda Djilas se nece smiriti dok DS ne bude na 7,8%. Mada ja za ovo krivim Tadica, nije trebao da se povuce, vec da izadje na stranacku skupstinu.

Tina

pre 11 godina

E pa ovako ,sad je sve prevršilo meru.Molila bih g-dina Jeremića da osnuje stranku a razlog je jednostavan.Djilas koji ne odstupa od svoje politike da se počiste svi oni za koji verovatno paranoično smatra da mu rade iza ledja jer znaju o njegovom biznisu preduzima ovakve korake.Sklanjati ljude za koje ne postoje afere već najveće funkcije na planeti Zemlji zaslužuje da DS ima sve manji rejting dok takvi biznismeni poput Djilasa ne napuste stranku.Djilas je možda sposoban mendžer za te svoje firme o kojima se piše svuda po netu,ali to će pre svega biti razlog da od mene nikada ne dobije glas a ne da ga zbog toga poštujem.Zar Djilas misli da je to nešto preterano pametno da se pod plaštom demokratije ući u vlast a pre toga se osnuju firme kojima će se poveravati poslovi kada na vlast dodje.Pa g-dine Djilas zar niste zbog takvih kombinacija koje je imao Milošević i sami pristupili borbi protiv njega.Znate li koliko ste mladih prevarili takvim vašim postupanjima i koliko glasača DS ste izgubili.Jeremić svakako ne spada u grupu takvih demokrata biznismena i stranka bi možda opstala da je on vodi, ovako možda je njegov kvalitet upravo u tome što ga takvi likovi poput Djilasa i neće.I još jednom da ponovim apel g-dine Jeremiću krenite u osnivanje partije imaćete moj glas svu sreću Vam želi Tina sa porodicom.

sarulja

pre 11 godina

Sudeci po komentaru mladi Jeremic smatra da Statutarna komisija nece doneti odluku o njegovom iskljucenju, a DJilas hoce da bude galantan, pa ga kao gosta poziva na Skupstinu DS-a. Razvod na demokratski nacin. A da sacekate odluku Ustavnog suda pre glasanja?

bezimena

pre 11 godina

...odoh i ja, jer ne mogu vise da budem clan stranke u kojoj su prethodno navedena gospoda.
(Razocarani demokrata, 15. mart 2013 20:23)

SNS botovi pokušavaju na sve načine da se predstave kao bivši članovi DS, budući bivši i "razočarane demokrate". Ali, ne bi bili SNS botovi kada to ne bi radili ovako providno kao ovaj primerak, koji ne zna da M. Cvetković NIJE član, ne DS-a, nego ni jedne stranke.:)))

Miladin

pre 11 godina

Citam komentare, ne mogu da se nacudim, sta se bre nas tice koga Demokratska stranka iskljucuje iz svojih redova?! TO je njihova unutrasnja stvar! Kazu, Jeremic najposteniji i najcasniji u DS, malo morgen, pa kolko jesenas je ovaj dilber hteo da nas olaksa za milione dolara da bi se baskario u Njujorku toboze za dobro Srbije i srpstva! To smo kanda zaboravili!

Janus

pre 11 godina

Ništa mi nije jasno. Isključuju Jeremića, a treba da govori na programskoj skupštini. Ima za to jedan mnogo sočan izraz u srpskom jeziku, ali ...

Nebojsa

pre 11 godina

KLIPANI KLIPANI .... Pa Dečko treba da bude ponos . pa svaka zemlja na svetu bi se ponosila sa tim da ima precedavajuceg krovne svetske organizcije .Ali kakvi bi MI BILI SRBI KAD MU MALO NEBI KIČMU LOMILI .....OVO JE SRAMOTA

Jecili

pre 11 godina

A ovi što jedni druge isključuju i sami izlaze iz stranke, trebali bi da se udruže pa svi protiv ovog diktatora, pošto svi odoše zbog njega, jednostavno reše problem i reše se njega na čelu.

Branko

pre 11 godina

Ono što zacrta Đilas to mora i da sprovodi. Doneo je odluku da Jeremića isključi iz DS i to što je Statutarna komisija danas razmatrala bila je samo formalnost. Jeremić treba ovu odluku da primi dostojanstveno , jer su mu samo napravili uslugu.

Srle KV

pre 11 godina

Da se razumemo, nisam simpatizer DS-a. Iskljuciti predsedavajuceg skupstine UN-a iz svoje stranke jer nije vratio poslanicki mandat je nesto sto verovatno niko u istoriji nije ni pomislio da ucini. Djilas je lider najvece opozicione stranke ( verovatno ne zadugo - najvece ) koju bi svaka vlast samo pozelela. Napred Djiki!

sad cu da glasam za DS

pre 11 godina

Bas volim sto Djilas nije tako popustljiv kao Tadic.Tadic nije bio ni bleda senka Djindjica...pravio trule kompromise,i obilo mu se o glavu.Bolje opozicija i sa 13%,i 10 godina ako treba,nego vlast sa Dinkicem,Dacicem i Vucicem.Lupajte minuse SNS-ovci,ali ja dobro pamtim da su Dacic i Vucic bili u vlasti 90-tih,kada je opljackana ova drzava i kada su se Miskovic,Beko,Kostic i ostali obogatili.Kada Vucic pohapsi sve iz SPS,SRS(SNS) koji su se tada dobro okoristili,onda cu mu priznati da se bori beskompromisno protiv kriminala i korupcije.

Cole

pre 11 godina

Pa sta ako je izbacen to je demokratski vecina odlucuje ili?Koje on da sedi u NJujorku a u skupstini prazna stolica valjda je bolje da sedi neko drugi koji ce da propagira ideje demokrata,na kraju svi su glasali za politiku damokrata a ne za likove Petrovice Jeremice i td.Cime je napravio karieru preko vrtica u koji je isao ili preko stranke?Ja mislim preko stranke i onda?

bobi

pre 11 godina

da li ovo Đilas pokušava ispraviti svoje greške.Naravno uvek sa zakašnjenjem.Tako je to kada neko gleda u tuđe dvorište pa ne vidi probleme sopstvene stranke!

James Bond

pre 11 godina

Ne znam da li ste primetili da gospodin Đilas donese nekoliko odluka koje nisu najracionalnije pa onda jedna koja je racionalna i onda u ispočetka...

Stalkin

pre 11 godina

Djilase postavi Onog naucnika i genija sa brcicima(Sapica) za zamenika tvog u tvoj firmi, hahaha.
Vratice se Tadic brze nego sto je ocekivao za predsedika Ds-a.

Brzo brzo

pre 11 godina

Uh kako je samo preduhitrio. U medijama je pisalo kako je bio u panici jer dolazi Jeremic da ga mozda smeni. Imao je dosta vremena za kontra napad i eto ubrzo je iskljucen da ne bi imao sansu da progovori bilo sta statusno u DS.
Svaka cast Djilasu na hrabrost odnosno kukavicluk ! Coveku das vlast i odmah se pokaze kakav je. Dno.

Mali Knindza

pre 11 godina

Meni kao i mnogima drugia neverovatno antipatican chovek koji je jednostavno ushao u te "bolesne vode"iz kojih ga niko ne moze izvuci!Prosto imam utisak da koliko god su mi vrlo cesto smesni toliko ih nekako i zalim mislim na Djilasa i DS ali zaista mi ih je zao,vidim da vise nisu ni na nebu ni na zemlji ali....

MUKNAVI

pre 11 godina

Kriza bre,gazda Djilas otpusta radnike iz svoje firme Drmoguz Srbija i naravno,po zakonu bre,isplacuje im otpremnine koje ce primiti kada mu firma izadje iz bule.Radnici mogu ,ako hoce,da se prijave u firmu Samar Na Srbadiji gazde Vucic-a..jer tamo primaju,zaposljavaju i tako to..dok i oni ne bankrotiraju kada u totalu klecnu noge Srbadiji od jahaca partiskih i njihovih poklisara.

Đole

pre 11 godina

Samo gledam ovih dana kako se Tadićevi saradnici prodaju SNS za fotelje. Đilas ima pravo, samo neka popiše sve DS koji su i danas u foteljama, pa, ako dođe na vlast, treba da ih posmenjuje za 24h.

Gregy

pre 11 godina

U setnji za Zorana je bilo 50000 ljudi, sutra ce u pioniru biti 7500, to je snaga DS, to je dokaz da su istrazivanja namestena i da na jesenjim izborima DS moze cak i da pobedi.
p.s: Jeremic nam ne treba.

Kameleon

pre 11 godina

U Demokratskoj stranci nema vise ni d od demokratije, sto se iz dana u dan sve vise vidi. Vuk Jeremic je jedan od boljih politicara koje imamo i njegovim odlaskom DS mnogo gubi. U trenutku kada im je rejting toliko opao ne znam bas da li je ovo u njihovom interesu. Ali, tako je kada o interesu stranke odlucuje neko ko stranku dozivljava kao privatnu svojinu.

nina

pre 11 godina

Podrska gospodinu Djilasu,ocigledno je da covek nece da pravi Tadiceve greske.On je mislio samo na rejting,pa evo dokle smo dogurali.Gospodin Jeremic ce se snaci,evo simpatizerima SNS-a i DSS-a se bas dopada !!!!!

Radovanka H

pre 11 godina

Ovo je bilo ocekivano,iako po mom misljenju ds je napravio veliku gresku iskljucujuci ovog intelektualca.Sa ovakvim potezima ds-ovoj politickoj karijeri se blizi kraj.

misa jakovljevic

pre 11 godina

Prvo izbace coveka iz stranke a onda kazu - dodji pa reci sta imas?! Veoma "hrabro". Naravno da sad nece doci jer sto da dolazi
kada je izbacen. Ono sto je fascinantno jeste to koliko i DS pokazuje da je uopste ne interеsuju ni Ustav ni zakoni. U zakonu jasno stoji da je POSLANIK VLASNIK MANDATA. Dakle ne moze stranacki staut biti iznad Ustava. I pored toga oni ladno upravo odbijanje Jeremica da vrati mandat navode kao razlog. Pa sta ce bi tek radili da imaju vlast? Cinicno i smesno. Đilas ne veruje nikome i pratvara DS u stranku jednog coveka. A znamo kako to kad tad zavrsava.

Demokrata

pre 11 godina

@Мирко
\
Koji ste to VI. Da li si clan stranke??. Samo clanovi stranke sa placenom clanarinom biraju opstinski odbor a opstinski odbor se izjasnjava o predseniku stranke za jednog ili drugog ili treceg kandidata.Opstinski odbor daje delegate za izbornu skupstinu. Predsednika ne biraju simpatizeri.Tadic je izgubio izbore

Milana

pre 11 godina

Po meni, više nego korektno.
Ali, samo jedno mi nije jasno - da li se iko zapita zašto se Vuk ovoliko razvlači po novinama?
Da bi se plebs nečim bavio, normalno.

Da ne misli - na šta?
Kosovo? Poskupljenje struje? Kancerogeno mleko? You name it...

wi-fi

pre 11 godina

u kojoj su zabludi ovi koji tvrde da bi Djilas da se sad raspisu izbori dobio u Beogradu stavljam kuci na dorcolu da gubi glat u 2 krugu. Jedino zbog cega se ne ide na rusenje vlasti u Bg je sto sad Sns nema kog da ponudi za to mesto sreca u nesreci za ds je sto Vucic trenutno glumi eliot nesa.

TEREK

pre 11 godina

Ako se nastavi sa ovim rasulom u stranci, i svakodnevnim napuštanjima stranke, od ljudi koji su nezadovoljni načinom na koji Đilas vodi stranku, za DS bi uskoro mogao biti veliki uspeh da posle sledećih izbora i dalje budu parlamentarna stranka.

Pera

pre 11 godina

@zoki pa, sad, to da pusti coveka Micunovica i nece biti neka steta, da je srece taj bi se sm sklonio da dremka u miru i u krevetu a ne u skupstini. Jeremica ne volim nikako, Djilasa uopste, tamo gde su oni ja necu da prilazim, i nemam osecaj gubitka/dobitka. Medjutim, ono sto bi moglo biti uvredljivo, i za mene kao ex glasaca DS-a, jeste nacin na koji se Djilas ophodi prema ljudima, u stranci, u gradu, na politickoj sceni (to je pokazivao i kao mlada nada kod Sakana, pa i ranije. Ne mogu da kazem n fakultetu jer ga tamo nisu vidjali). Taj bahati stav, podignut ton, pretnje i pokusaji duhovitosti su valjda prirodan nastavak Tadicevog samozaljubljenog manekenisanja koje je izvrnulo tu stranku kako niko nije pre (o romansi sa SPS-om ce bolje reci neki pisac erotskih romana). Zao mi je sto je pristojan svet ulozio nadu i vreme, a takvi karikaturalni likovi to sve skrckali.

Бојан

pre 11 godina

Зашто би било ко вратио мандат? Пре две,три године УСТАВНИ СУД се изјашњавао по питању власништва мандата.Ако се сећате то је била тема тема на релацији СРС-СНС. Тада је пресуђено да је то посланик, и то је свима а нарочито ДС одговарало. Откуд им сада идеја да се људи избацују из странке јер желе да задрже свој мандат. Господо из ДС-а све ће вам се дебело обити о главу.

Alex1

pre 11 godina

@(IVANA, 15. mart 2013 19:42) "Aman covece pusti vise Jeremica, on je jedini koji nesto vredi u nasoj politici, i pogledaj malo sebe."

@(DARKO, 15. mart 2013 19:49) "Pa Vuk ti je najbolji od svih, a ti ga isključuješ. Rešio čovek da ugasi DS."

@(MIKELE, 15. mart 2013 23:33) "SRAMOTA Pa Jeremić ima vecu podršku nego ceo DS"

Ne brinite ništa, doći će kod vas u SNS. :)

Pametnjaković

pre 11 godina

Ovo je klasika, ali klasika! Sada će pojedinačno da nastupe na izborima da, pa će posle da stupe u koaliciju. Ovo je čisto zamajavanje ovaca. Podeli, zavadi pa vladaj. Samo da znate da sve političke partije u Srbiji rade zajedno, nas zamajavaju da se ne bismo organizovali i sproveli revoluciju, sklanjajući njih sve i sve njihove što su postavili po službama, institucijama, agencijama i kojekakvim glupostima.

Mitjko

pre 11 godina

E pa ljudi, da niste dremali i šetkali po gradu onog dana kada je bio drugi krug izbora,i kada vas je mrzelo da idete da glasate, jer će i "bez vas Tadić da pobedi",svega ovog ne bi bilo. A ovako DS je pred zatvaranjem, a ključ je kod Djilasa. Neka mu je "laka zemlja".

ja

pre 11 godina

...ponasa se kao da je stranka njegovo vlasnistvo ...
(kleopatra, 15. mart 2013 18:58)

Pa faktički i jeste njegovo vlasništvo. DS-ov najveći donator je Đilas. Dakle, ko plaća Tadićevu vilu i platu ?

krokodokodil

pre 11 godina

tadic je izbacio djindjiceve ljude iz stranke,djilas izbacuje tadiceve,neko ce djilasove i tako sve u krug posle izbora.nije to nista novo.

djuro djuric

pre 11 godina

Ovo je totalno pogresno, covek je sad na vrhuncu karijere i trenutno ima najjacu funkciju od svih clanova DS, mnogo bi znacilo svim clanovima stranke da je on ostao medju nama.

Žarko T. Viković

pre 11 godina

Sada je pitanje, kolko će Vuk poslanika povući u još jedan novi poslanički klub, koliko će gradskih odbora da napusti ovu djilasovo ruševinu, ovo je dobro za Srbiju. Raspada se tajkunska žuta interesna grupa. Novi izbori u Vojvodini i Bgd.-u, dovešće stvar u normalu.

Đape Zvezdara

pre 11 godina

Pa da, šta će nama jedan tako školovan čovek… on je jedini koji ima diplomu sa Harvarda u skupštini Srbije.. tačno se vidi da Đilas dželatskim potezima uklanja jedinog pravog konkurenta u stranci!!
Izbacili ste čoveka koji je po svetkim istraživanjima uvršten među 170 najperspektivnijih političara sveta, čim gospodin Jeremić osnuje svoju stranku, prelazim kod njega, dosta mi je Đilasove autokratske vladavine!!!

ko tu koga

pre 11 godina

Da sam na Jeremićevom mestu,namerno se ne bi odazvao pozivu na skupštinu. Prvo ga izbace,a onda ga zovu. Ovo samo kod nas ima.

Djenka

pre 11 godina

Kad si vec dosao,Jeremicu,mozes da prosetas do SPS ili SNS.
Svejedno.Tebi ni ideologija nista ne znaci,a ne jedno slovo.

Bravo za Djilasa!
(Predrag, 15. mart 2013 23:23)

Ovo je nesto novo. Nisam znao da DS ima ideologiju pa te molim da mi objasnis koja je ta. Ako je to ona uzmi sto vise kako bi sutra mogao da obezbedis i unucice onda te podrzavam i mogu reci da imate ideologiju. Nije da volim Vuka Jeremica ali ovi ideoloski ostrasceni likovi mi stvarno idu na zivce, pa vi pljujete coveka koji je predsedavajuci GS UN. Znate li sta to znaci za bilo koju zemlju? Trebalo bi da se njime ponosite ali vi sve radite naopako. Nije ni cudo sto nam se zemlja za proteklih 12 godina nije pomerila sa dna.

Alex1

pre 11 godina

@(bezimena, 15. mart 2013 19:01) "Rejting stranke su urušili njeni paraziti i pijavice, koji sada polako spadaju."

Tačno da su takvi urušili rejting, ali to važi i za Đilasove i za Tadićeve kadrove. Neki spadaju, a neki se ipak dobro drže. :)

Ipak, osnovno pitanje je: zašto su uopšte takvi "gajeni"?

Razocarani demokrata

pre 11 godina

kada to ne bi radili ovako providno kao ovaj primerak, koji ne zna da M. Cvetković NIJE član, ne DS-a, nego ni jedne stranke.:)))
(bezimena, 15. mart 2013 21:31)

Kao prvo ja nisam primerak vec osoba koja je na doktorskim studijama tako da nije u redu da me omalovazavas i mogu da ti pokazem svoju partijsku knjizicu ako te bas interesuje. Kao drugo izrekli ste potpunu neistinu sto se tice Mirka Cvetkovica. Istina je da on ranije nije bio clan DS u vreme kada je bio premijer ali se za vreme proslih izbora uclanio. Tako da prvo proverite nesto pa onda pisite a ja ostajem pri svemu ranije izrecenom, tj. posle ove odluke nisam vise clan.

Taca011

pre 11 godina

Očigledno da je zapad pokušao od pogrešnog čoveka da napravi vodećeg čoveka u stranci, pa i državi… sigurno ne bismo spali na 13% da je Jeremić bio predsednik stranke!!Jeremiću osnuj stranku, da imam za koga da glasam!!!!