Razno

Sreda, 13.03.2013.

13:46

Posle deset godina

Izvor: Svetislav Basara, Danas

Posle deset godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Ružica Marinković

pre 11 godina

Gospodine Basara! Priključujem se Vašim iskrenim izrazima saučešća porodici Djindjić ...i najiskrenije ...zaboravljam ostale licemere koji pomogoše da se tako mlad, inteligentan, perspektivan i izuzetan čovek zbriše sa lica OVE naše male i sasvim n e m o ć n e Srbije koja , iskreno, odavno i nije dovoljno cenila PAMETNE LJUDE i VRHUNSKE IDEJE!
Neka nam je Bog u pomoći!

Jelena Stanković

pre 11 godina

Poštujem g. Basaru i najčešće se slažem sa njgovim tekstovima. Ovaj me je jako pogodio jer sam od onih koja sam od 2000. (Do 2000. sam mu po nešto i zamerala ali priznajm da ga nisam dovoljno razumela), kada je pokojni premijer preuzeo sve na sebe podržavala sve što je radio i verovala mu da će uspeti. Imala sam toliko sigurnostri i nade da sam prvi put posle 15 godina mirno dočekivala svaki dan. Zbog toga i danas ne mogu da se stalno ne sećam i ne spominjem premijera sa svojim prijateljima, porodicom a i neprijateljima kojima ne dopuštam ni jednu ružnu reč. Moja porodica nikada neće zaboraviti tog čoveka. I moji mali unučići već sada prepoznaju njegov lik a saznaće i ko je bio kad odrastu. Zato molim sve one koji misle da nema pravih poštovalaca svega što je Zoran radio mnogo greše.

Ne veruj u idole

pre 11 godina

Pre 10 godina, ovo nam je bio ambasador na Kipru. I dakle i pre 10 godina smo bili karikatura od drzave gde su funkcije bile plen za mediokritete i nestrucne.
Fama o dobrom putu u kome smo spreceni i dalje traje.

Ivana

pre 11 godina

Gospodine Basara,Beba jeste najurio nekoga mozda sa groblja,ali on i Ceda jesu oruzje iz policijske stanice u Majke Jevrosime prebacili u Skupstinu grada, a potom u Surcin . Sa tim pruzjem 'suricnsko-zemunski'klan pogubio je 30-tak ljudi na ulicama Beograda,cak I onog obavestajca sto je saopstio predsedniku da deo vlade Srbije radi sa mafijom asfaltiranje Srbije i dobro su nas zalili bitumenom.Sa tim oruzjem jurilu su premijera traljavo dva meseca dok ga nisu ubili.Za to vreme Nenad Milic i Mile Novakovic nisu mogli da uhapse atentatore jer su oni imali informacije iz staba policije.I na kraju, atentator Bagzi zivi mirno u Beogradu upravo zato sto je vozio kamion sa oruzjem.Mozete sa njim mirno popiti kafu ,zajedno sa Bebom iz Kotobanje i Cedom iz Silerove,neometani od Kostunice,sigurno vam se nece pribliziti.
Ako neko ubije, a vi mu pre toga stavite u ruku snajper,masinku,zolju, e onda se se to zove zavera pogubljena premijera Srbije i na vasu zalost nema veze sa Kostunicom nego sa mafijom, sa kriminalcima iz vlade Srbije.

grrr

pre 11 godina

(Kvazimodo Sorabius, 14. mart 2013 12:52)
....Ostaje pitanje gde sam vas uvredio?Nemojte da čitate njegove tekstove.I ja ne volim Dobricu Ćosića i da li to nešto menja.Dobrica Ćosić je uticao na moj život baš kao Slobodan Milošević.Basara nije uticao na moj život.Rođen sam davne 68 godine a vi sada izvucite zaključke.Evo da vam pomognem gde sam bio i šta sam radio kada sam trebao da budem najproduktivniji?

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@KVAZIMODO SORABIUS: Rizikujući da se moj komentar ne protumači kao atak na lik i delo GENIJALNOG gospodina Basare, u narodu iz milošte prozvanog "Uncle Bas", mislim da mogu da zadovoljim Vašu radoznalost kada sebi postavljate pitanje: "Kako li je Basara izgledao sa crvenom maramom"?! Da iskoristim njegovu genijalnost i poslužim se njegovim rečima: Na "Jednoglavu ćurku" ili, onog "Crvenog bana" koga tako rado, gospodin Basara, evocira u svojim GENIJALNIM TEKSTOVIMA.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

grrr@,
malo je tužno kada demantuješ sebe? Kažeš da nisi "drveni advokat" gospodinu Basari - pa kog đavola se javi i vređaš? Pusti moje "duševno zdravlje", s 66 godina je očvrslo dobrano, a iskustva se nagomilalo, razmisli malo o svojim mentalnim rasuđivanjima. U najmanju ruku, ono šta podrazumevaš - da gospodin Basara ZNA više od mene i Tebe, a ne ponudi se da svedoči - JESTE KRIVIČNO DELO, a ne samo moralno ili nešto drugo.
I to čovek koji kipi od mržnje prema onima koje ne "vari", na primer prema gospodinu D. Ćosiću. Koji jeste KULTURNA ČINJENICA, dok se za gospodina Basaru to ne može reći.
Basarin inadžiski ton sigurno nije kulturni događaj, a da li je politički angažovan - jeste, i to zbog gubitka "diplomatske apanaže". Ali s toga ne treba brkati neusahlu želju gospodina Basare da bude etalon za "prave vrednosti" u Srbiji.
Ovo oko alkohola - negiraš ili mu dodaješ u olakšavajuće okolnosti?
Hvala što Ti se moj stil sviđa. I hvala ako moderator objavi ovaj moj demanti mene samoga, jer zbog "malo karaktera" za poruku, nisam rekao sve...
Bilo na žalost, bilo srećom, ali svakako nisam ni jedna od osoba za koje me optuži i osudi.

grrr

pre 11 godina

(Kvazimodo Sorabius, 14. mart 2013 01:57)...Zbog vašeg duševnog zdravlja i opšteg stanja molim vas da više ne čitate njegove tekstove.Vidite ja obožavam način na koji piše Basara.Simpatični su mi i komentari napisani na način kojim pišete i vi.Zajedničko za sve te komentare je da se Basara definiše kao alkoholičar.LIčna uvreda je posledica pomanjkanja argumenata.Vidite oni na čelu kolone i jesu ono što je napisano.Jer da nisu sve u vezi atenta na Premijera Zorana Đinđića bilo bi rešeno.Ovako u Srbiji su svi hrabri kada opasnost prođe.Još jednom brinem se za vaše zdravlje jer ako niste Koštunica, Tadić,Đilas,Čeda onda reagujete vrlo zabrinjavajuće.Vidite ja ni jednom rečju nisam branio Basaru i nisam drveni advokat ...Za vas nisam siguran!

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Kao i uvek kad zine, na njegovu žalost, Basara pobljuje po svakome, samo ne po sebi i maloj šačici sebi sličnih.
U prevodu, Basara (skoro) uvek zna šta neće, ali nikako da stigne, između dva gutljaja, da kaže ŠTA HOĆE.
Da li se stidi nesreće da je bio "diplomata" na Kipru, a ne u nekim Londonima, ili još i dalje - u Vašingtonima?
Od ovako hrabrog Basare ne liči ovako kukavički komentar, ne? Liči kako zna ko je Hadžija i kadija Đinđiću, ali mu zapinje jezik...
Što 90%, garancija, naroda misli o "šetnji" isto ili još gore, ali NEMA PRILIKU da obelodani kao presvetli Basara, ne diže mu cenu, ruku na srce, jer Basara dobrovoljno ostaje bulevarski šmeker, da se ne kaže mehandžijski šmeker. Njegov kolega je više postigao PO TRGOVIMA... A možda i brada ima uticaja, šta će ga i ko znati.
Stara poslovica kaže: samo se budala dva puta spotiče na isti kamen, pa čudi iznova pljuvanje po "ćurkama" i boščama...
PS.
razmišljam i zamišljam, kako li je Basara izgledao s crvenom maramom oko vrata...

jeremija

pre 11 godina

E drugarice i drugovi,ovo je pravi analiticar,svaka cast na ostrome umu,i opisa kulturnim jezikom,te horde nalickanih i slatkorecivih spasioca ljudskoga roda,gos.Basara.

Glup

pre 11 godina

A tko je Anonimni Hadzija. Po divanhanama i zurlama te timpanima rekao bih da je Adzija istocnjacke provenijencije. Prosvetli nas uceni Mula BAS!

zoki

pre 11 godina

Jedno je sigurno – Djindjic ne bi voleo da ga se secaju na ovakav nacin kako je plasticno opisao Basara, ali drago mi je da cujem da i Beba Popovic ima neke zasluge spram Srbije, pa makar i sto je Kostunicu i ’njegovu bandu najurio sa groblja’....

Trifun

pre 11 godina

Postovani Bas,
Sve pohvale za jos jednu sjajnu autopsiju gubernije SrBske.
Usudjujem se samo jos da Vam ukazem na to da navedena septicka jama u Nemanjinoj, za pocetak, tj. nakon 5. oktobra, nije bila ociscena od odgovarajuceg sadrzaja prethodnih dahija. To je proizvelo skoro magnetsko privlacenje velike kolicine novog odgovarajuceg sadrzaja koji je pocivsem premijeru stvarao velike probleme. A nakon Zoranovog smaknuca, ispunjenje je dozivelo svoj istorijski maksimum.
To sto je SPO, najglasniji srpski "uzbunjivac" i ukazatelj na sva nepocinstva nikad rasformirane UDBE, nakon 5. oktobra izbacen iz "igre", smatram najvecom i fatalnom greskom koja je kostala Srbiju, kakvu je Zoran zeleo (a i svi mi sa njim), preskupo.

Trifun

pre 11 godina

Bravo Basara! S fukarom samo ovako vredi komunicirati. Neće to ništa promeniti, pošto je jasno da boljitka ovde nikada neće biti, ali se bar čovek bolje oseća.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Još jedan genijalni tekst genijalnog "Uncle Basa"?! Potpuno je bilo degutantno gledati IDOLOPOKLONIKE kako smerno koračaju u "Šetnji za Zorana", dok preračunavaju koliko će ih ta šetnja koštati ili, koliko će od te šetnje "biti dobri". Mediji su prosto plavili okolinu slatkasto-patetičnim dosetkama, koje su lik i delo pokojnog Djindjića opasno približili, za sada neprevazidjenom velikom vodji, Kim Il Sungu. Svoj nepristrasni osvrt na proslavu "lika i dela", genijalni Basara je morao da "ulepša" osvrtom na "dvoglavu ćurku", koja iritira njegov modijalistički i interplanetarni ego, kao i, prema njegovom mišljenju, nezaobilaznog šefa ZLOČINAČKOG UDRUŽENJA i IDEJNOG TVORCA ZLOČINA, koga je prepošteni Beba oterao sa sahrane?! Valjda, da svojim prisustvom ne kvari sastav tako nevinog i prepoštenog okruženja?! Od, toliko osporavanog Vuka Karadžića, "Uncle Bas" je čini se jedino zadržao "Crvenog bana" pomoću koga se poštapa i pravi genijalne dosetke. Nažalost gospodin Basara je, po već ustaljenom običaju svoju genijalnost začinio odnosno uprskao otvorenim stavljanjem na stranu petooktobarskih revolucionara, koji su njega delegirali na Kipar ali, koji su ovu državu ojadili poput "Ali Babe i 40 razbojnika".

Trifun

pre 11 godina

Bravo Basara! S fukarom samo ovako vredi komunicirati. Neće to ništa promeniti, pošto je jasno da boljitka ovde nikada neće biti, ali se bar čovek bolje oseća.

zoki

pre 11 godina

Jedno je sigurno – Djindjic ne bi voleo da ga se secaju na ovakav nacin kako je plasticno opisao Basara, ali drago mi je da cujem da i Beba Popovic ima neke zasluge spram Srbije, pa makar i sto je Kostunicu i ’njegovu bandu najurio sa groblja’....

jeremija

pre 11 godina

E drugarice i drugovi,ovo je pravi analiticar,svaka cast na ostrome umu,i opisa kulturnim jezikom,te horde nalickanih i slatkorecivih spasioca ljudskoga roda,gos.Basara.

Trifun

pre 11 godina

Postovani Bas,
Sve pohvale za jos jednu sjajnu autopsiju gubernije SrBske.
Usudjujem se samo jos da Vam ukazem na to da navedena septicka jama u Nemanjinoj, za pocetak, tj. nakon 5. oktobra, nije bila ociscena od odgovarajuceg sadrzaja prethodnih dahija. To je proizvelo skoro magnetsko privlacenje velike kolicine novog odgovarajuceg sadrzaja koji je pocivsem premijeru stvarao velike probleme. A nakon Zoranovog smaknuca, ispunjenje je dozivelo svoj istorijski maksimum.
To sto je SPO, najglasniji srpski "uzbunjivac" i ukazatelj na sva nepocinstva nikad rasformirane UDBE, nakon 5. oktobra izbacen iz "igre", smatram najvecom i fatalnom greskom koja je kostala Srbiju, kakvu je Zoran zeleo (a i svi mi sa njim), preskupo.

grrr

pre 11 godina

(Kvazimodo Sorabius, 14. mart 2013 01:57)...Zbog vašeg duševnog zdravlja i opšteg stanja molim vas da više ne čitate njegove tekstove.Vidite ja obožavam način na koji piše Basara.Simpatični su mi i komentari napisani na način kojim pišete i vi.Zajedničko za sve te komentare je da se Basara definiše kao alkoholičar.LIčna uvreda je posledica pomanjkanja argumenata.Vidite oni na čelu kolone i jesu ono što je napisano.Jer da nisu sve u vezi atenta na Premijera Zorana Đinđića bilo bi rešeno.Ovako u Srbiji su svi hrabri kada opasnost prođe.Još jednom brinem se za vaše zdravlje jer ako niste Koštunica, Tadić,Đilas,Čeda onda reagujete vrlo zabrinjavajuće.Vidite ja ni jednom rečju nisam branio Basaru i nisam drveni advokat ...Za vas nisam siguran!

grrr

pre 11 godina

(Kvazimodo Sorabius, 14. mart 2013 12:52)
....Ostaje pitanje gde sam vas uvredio?Nemojte da čitate njegove tekstove.I ja ne volim Dobricu Ćosića i da li to nešto menja.Dobrica Ćosić je uticao na moj život baš kao Slobodan Milošević.Basara nije uticao na moj život.Rođen sam davne 68 godine a vi sada izvucite zaključke.Evo da vam pomognem gde sam bio i šta sam radio kada sam trebao da budem najproduktivniji?

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Još jedan genijalni tekst genijalnog "Uncle Basa"?! Potpuno je bilo degutantno gledati IDOLOPOKLONIKE kako smerno koračaju u "Šetnji za Zorana", dok preračunavaju koliko će ih ta šetnja koštati ili, koliko će od te šetnje "biti dobri". Mediji su prosto plavili okolinu slatkasto-patetičnim dosetkama, koje su lik i delo pokojnog Djindjića opasno približili, za sada neprevazidjenom velikom vodji, Kim Il Sungu. Svoj nepristrasni osvrt na proslavu "lika i dela", genijalni Basara je morao da "ulepša" osvrtom na "dvoglavu ćurku", koja iritira njegov modijalistički i interplanetarni ego, kao i, prema njegovom mišljenju, nezaobilaznog šefa ZLOČINAČKOG UDRUŽENJA i IDEJNOG TVORCA ZLOČINA, koga je prepošteni Beba oterao sa sahrane?! Valjda, da svojim prisustvom ne kvari sastav tako nevinog i prepoštenog okruženja?! Od, toliko osporavanog Vuka Karadžića, "Uncle Bas" je čini se jedino zadržao "Crvenog bana" pomoću koga se poštapa i pravi genijalne dosetke. Nažalost gospodin Basara je, po već ustaljenom običaju svoju genijalnost začinio odnosno uprskao otvorenim stavljanjem na stranu petooktobarskih revolucionara, koji su njega delegirali na Kipar ali, koji su ovu državu ojadili poput "Ali Babe i 40 razbojnika".

Ivana

pre 11 godina

Gospodine Basara,Beba jeste najurio nekoga mozda sa groblja,ali on i Ceda jesu oruzje iz policijske stanice u Majke Jevrosime prebacili u Skupstinu grada, a potom u Surcin . Sa tim pruzjem 'suricnsko-zemunski'klan pogubio je 30-tak ljudi na ulicama Beograda,cak I onog obavestajca sto je saopstio predsedniku da deo vlade Srbije radi sa mafijom asfaltiranje Srbije i dobro su nas zalili bitumenom.Sa tim oruzjem jurilu su premijera traljavo dva meseca dok ga nisu ubili.Za to vreme Nenad Milic i Mile Novakovic nisu mogli da uhapse atentatore jer su oni imali informacije iz staba policije.I na kraju, atentator Bagzi zivi mirno u Beogradu upravo zato sto je vozio kamion sa oruzjem.Mozete sa njim mirno popiti kafu ,zajedno sa Bebom iz Kotobanje i Cedom iz Silerove,neometani od Kostunice,sigurno vam se nece pribliziti.
Ako neko ubije, a vi mu pre toga stavite u ruku snajper,masinku,zolju, e onda se se to zove zavera pogubljena premijera Srbije i na vasu zalost nema veze sa Kostunicom nego sa mafijom, sa kriminalcima iz vlade Srbije.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Kao i uvek kad zine, na njegovu žalost, Basara pobljuje po svakome, samo ne po sebi i maloj šačici sebi sličnih.
U prevodu, Basara (skoro) uvek zna šta neće, ali nikako da stigne, između dva gutljaja, da kaže ŠTA HOĆE.
Da li se stidi nesreće da je bio "diplomata" na Kipru, a ne u nekim Londonima, ili još i dalje - u Vašingtonima?
Od ovako hrabrog Basare ne liči ovako kukavički komentar, ne? Liči kako zna ko je Hadžija i kadija Đinđiću, ali mu zapinje jezik...
Što 90%, garancija, naroda misli o "šetnji" isto ili još gore, ali NEMA PRILIKU da obelodani kao presvetli Basara, ne diže mu cenu, ruku na srce, jer Basara dobrovoljno ostaje bulevarski šmeker, da se ne kaže mehandžijski šmeker. Njegov kolega je više postigao PO TRGOVIMA... A možda i brada ima uticaja, šta će ga i ko znati.
Stara poslovica kaže: samo se budala dva puta spotiče na isti kamen, pa čudi iznova pljuvanje po "ćurkama" i boščama...
PS.
razmišljam i zamišljam, kako li je Basara izgledao s crvenom maramom oko vrata...

Glup

pre 11 godina

A tko je Anonimni Hadzija. Po divanhanama i zurlama te timpanima rekao bih da je Adzija istocnjacke provenijencije. Prosvetli nas uceni Mula BAS!

Ne veruj u idole

pre 11 godina

Pre 10 godina, ovo nam je bio ambasador na Kipru. I dakle i pre 10 godina smo bili karikatura od drzave gde su funkcije bile plen za mediokritete i nestrucne.
Fama o dobrom putu u kome smo spreceni i dalje traje.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

grrr@,
malo je tužno kada demantuješ sebe? Kažeš da nisi "drveni advokat" gospodinu Basari - pa kog đavola se javi i vređaš? Pusti moje "duševno zdravlje", s 66 godina je očvrslo dobrano, a iskustva se nagomilalo, razmisli malo o svojim mentalnim rasuđivanjima. U najmanju ruku, ono šta podrazumevaš - da gospodin Basara ZNA više od mene i Tebe, a ne ponudi se da svedoči - JESTE KRIVIČNO DELO, a ne samo moralno ili nešto drugo.
I to čovek koji kipi od mržnje prema onima koje ne "vari", na primer prema gospodinu D. Ćosiću. Koji jeste KULTURNA ČINJENICA, dok se za gospodina Basaru to ne može reći.
Basarin inadžiski ton sigurno nije kulturni događaj, a da li je politički angažovan - jeste, i to zbog gubitka "diplomatske apanaže". Ali s toga ne treba brkati neusahlu želju gospodina Basare da bude etalon za "prave vrednosti" u Srbiji.
Ovo oko alkohola - negiraš ili mu dodaješ u olakšavajuće okolnosti?
Hvala što Ti se moj stil sviđa. I hvala ako moderator objavi ovaj moj demanti mene samoga, jer zbog "malo karaktera" za poruku, nisam rekao sve...
Bilo na žalost, bilo srećom, ali svakako nisam ni jedna od osoba za koje me optuži i osudi.

Jelena Stanković

pre 11 godina

Poštujem g. Basaru i najčešće se slažem sa njgovim tekstovima. Ovaj me je jako pogodio jer sam od onih koja sam od 2000. (Do 2000. sam mu po nešto i zamerala ali priznajm da ga nisam dovoljno razumela), kada je pokojni premijer preuzeo sve na sebe podržavala sve što je radio i verovala mu da će uspeti. Imala sam toliko sigurnostri i nade da sam prvi put posle 15 godina mirno dočekivala svaki dan. Zbog toga i danas ne mogu da se stalno ne sećam i ne spominjem premijera sa svojim prijateljima, porodicom a i neprijateljima kojima ne dopuštam ni jednu ružnu reč. Moja porodica nikada neće zaboraviti tog čoveka. I moji mali unučići već sada prepoznaju njegov lik a saznaće i ko je bio kad odrastu. Zato molim sve one koji misle da nema pravih poštovalaca svega što je Zoran radio mnogo greše.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@KVAZIMODO SORABIUS: Rizikujući da se moj komentar ne protumači kao atak na lik i delo GENIJALNOG gospodina Basare, u narodu iz milošte prozvanog "Uncle Bas", mislim da mogu da zadovoljim Vašu radoznalost kada sebi postavljate pitanje: "Kako li je Basara izgledao sa crvenom maramom"?! Da iskoristim njegovu genijalnost i poslužim se njegovim rečima: Na "Jednoglavu ćurku" ili, onog "Crvenog bana" koga tako rado, gospodin Basara, evocira u svojim GENIJALNIM TEKSTOVIMA.

Ružica Marinković

pre 11 godina

Gospodine Basara! Priključujem se Vašim iskrenim izrazima saučešća porodici Djindjić ...i najiskrenije ...zaboravljam ostale licemere koji pomogoše da se tako mlad, inteligentan, perspektivan i izuzetan čovek zbriše sa lica OVE naše male i sasvim n e m o ć n e Srbije koja , iskreno, odavno i nije dovoljno cenila PAMETNE LJUDE i VRHUNSKE IDEJE!
Neka nam je Bog u pomoći!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Još jedan genijalni tekst genijalnog "Uncle Basa"?! Potpuno je bilo degutantno gledati IDOLOPOKLONIKE kako smerno koračaju u "Šetnji za Zorana", dok preračunavaju koliko će ih ta šetnja koštati ili, koliko će od te šetnje "biti dobri". Mediji su prosto plavili okolinu slatkasto-patetičnim dosetkama, koje su lik i delo pokojnog Djindjića opasno približili, za sada neprevazidjenom velikom vodji, Kim Il Sungu. Svoj nepristrasni osvrt na proslavu "lika i dela", genijalni Basara je morao da "ulepša" osvrtom na "dvoglavu ćurku", koja iritira njegov modijalistički i interplanetarni ego, kao i, prema njegovom mišljenju, nezaobilaznog šefa ZLOČINAČKOG UDRUŽENJA i IDEJNOG TVORCA ZLOČINA, koga je prepošteni Beba oterao sa sahrane?! Valjda, da svojim prisustvom ne kvari sastav tako nevinog i prepoštenog okruženja?! Od, toliko osporavanog Vuka Karadžića, "Uncle Bas" je čini se jedino zadržao "Crvenog bana" pomoću koga se poštapa i pravi genijalne dosetke. Nažalost gospodin Basara je, po već ustaljenom običaju svoju genijalnost začinio odnosno uprskao otvorenim stavljanjem na stranu petooktobarskih revolucionara, koji su njega delegirali na Kipar ali, koji su ovu državu ojadili poput "Ali Babe i 40 razbojnika".

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Kao i uvek kad zine, na njegovu žalost, Basara pobljuje po svakome, samo ne po sebi i maloj šačici sebi sličnih.
U prevodu, Basara (skoro) uvek zna šta neće, ali nikako da stigne, između dva gutljaja, da kaže ŠTA HOĆE.
Da li se stidi nesreće da je bio "diplomata" na Kipru, a ne u nekim Londonima, ili još i dalje - u Vašingtonima?
Od ovako hrabrog Basare ne liči ovako kukavički komentar, ne? Liči kako zna ko je Hadžija i kadija Đinđiću, ali mu zapinje jezik...
Što 90%, garancija, naroda misli o "šetnji" isto ili još gore, ali NEMA PRILIKU da obelodani kao presvetli Basara, ne diže mu cenu, ruku na srce, jer Basara dobrovoljno ostaje bulevarski šmeker, da se ne kaže mehandžijski šmeker. Njegov kolega je više postigao PO TRGOVIMA... A možda i brada ima uticaja, šta će ga i ko znati.
Stara poslovica kaže: samo se budala dva puta spotiče na isti kamen, pa čudi iznova pljuvanje po "ćurkama" i boščama...
PS.
razmišljam i zamišljam, kako li je Basara izgledao s crvenom maramom oko vrata...

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

grrr@,
malo je tužno kada demantuješ sebe? Kažeš da nisi "drveni advokat" gospodinu Basari - pa kog đavola se javi i vređaš? Pusti moje "duševno zdravlje", s 66 godina je očvrslo dobrano, a iskustva se nagomilalo, razmisli malo o svojim mentalnim rasuđivanjima. U najmanju ruku, ono šta podrazumevaš - da gospodin Basara ZNA više od mene i Tebe, a ne ponudi se da svedoči - JESTE KRIVIČNO DELO, a ne samo moralno ili nešto drugo.
I to čovek koji kipi od mržnje prema onima koje ne "vari", na primer prema gospodinu D. Ćosiću. Koji jeste KULTURNA ČINJENICA, dok se za gospodina Basaru to ne može reći.
Basarin inadžiski ton sigurno nije kulturni događaj, a da li je politički angažovan - jeste, i to zbog gubitka "diplomatske apanaže". Ali s toga ne treba brkati neusahlu želju gospodina Basare da bude etalon za "prave vrednosti" u Srbiji.
Ovo oko alkohola - negiraš ili mu dodaješ u olakšavajuće okolnosti?
Hvala što Ti se moj stil sviđa. I hvala ako moderator objavi ovaj moj demanti mene samoga, jer zbog "malo karaktera" za poruku, nisam rekao sve...
Bilo na žalost, bilo srećom, ali svakako nisam ni jedna od osoba za koje me optuži i osudi.

Ivana

pre 11 godina

Gospodine Basara,Beba jeste najurio nekoga mozda sa groblja,ali on i Ceda jesu oruzje iz policijske stanice u Majke Jevrosime prebacili u Skupstinu grada, a potom u Surcin . Sa tim pruzjem 'suricnsko-zemunski'klan pogubio je 30-tak ljudi na ulicama Beograda,cak I onog obavestajca sto je saopstio predsedniku da deo vlade Srbije radi sa mafijom asfaltiranje Srbije i dobro su nas zalili bitumenom.Sa tim oruzjem jurilu su premijera traljavo dva meseca dok ga nisu ubili.Za to vreme Nenad Milic i Mile Novakovic nisu mogli da uhapse atentatore jer su oni imali informacije iz staba policije.I na kraju, atentator Bagzi zivi mirno u Beogradu upravo zato sto je vozio kamion sa oruzjem.Mozete sa njim mirno popiti kafu ,zajedno sa Bebom iz Kotobanje i Cedom iz Silerove,neometani od Kostunice,sigurno vam se nece pribliziti.
Ako neko ubije, a vi mu pre toga stavite u ruku snajper,masinku,zolju, e onda se se to zove zavera pogubljena premijera Srbije i na vasu zalost nema veze sa Kostunicom nego sa mafijom, sa kriminalcima iz vlade Srbije.

Trifun

pre 11 godina

Postovani Bas,
Sve pohvale za jos jednu sjajnu autopsiju gubernije SrBske.
Usudjujem se samo jos da Vam ukazem na to da navedena septicka jama u Nemanjinoj, za pocetak, tj. nakon 5. oktobra, nije bila ociscena od odgovarajuceg sadrzaja prethodnih dahija. To je proizvelo skoro magnetsko privlacenje velike kolicine novog odgovarajuceg sadrzaja koji je pocivsem premijeru stvarao velike probleme. A nakon Zoranovog smaknuca, ispunjenje je dozivelo svoj istorijski maksimum.
To sto je SPO, najglasniji srpski "uzbunjivac" i ukazatelj na sva nepocinstva nikad rasformirane UDBE, nakon 5. oktobra izbacen iz "igre", smatram najvecom i fatalnom greskom koja je kostala Srbiju, kakvu je Zoran zeleo (a i svi mi sa njim), preskupo.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

@KVAZIMODO SORABIUS: Rizikujući da se moj komentar ne protumači kao atak na lik i delo GENIJALNOG gospodina Basare, u narodu iz milošte prozvanog "Uncle Bas", mislim da mogu da zadovoljim Vašu radoznalost kada sebi postavljate pitanje: "Kako li je Basara izgledao sa crvenom maramom"?! Da iskoristim njegovu genijalnost i poslužim se njegovim rečima: Na "Jednoglavu ćurku" ili, onog "Crvenog bana" koga tako rado, gospodin Basara, evocira u svojim GENIJALNIM TEKSTOVIMA.

Trifun

pre 11 godina

Bravo Basara! S fukarom samo ovako vredi komunicirati. Neće to ništa promeniti, pošto je jasno da boljitka ovde nikada neće biti, ali se bar čovek bolje oseća.

Ne veruj u idole

pre 11 godina

Pre 10 godina, ovo nam je bio ambasador na Kipru. I dakle i pre 10 godina smo bili karikatura od drzave gde su funkcije bile plen za mediokritete i nestrucne.
Fama o dobrom putu u kome smo spreceni i dalje traje.

zoki

pre 11 godina

Jedno je sigurno – Djindjic ne bi voleo da ga se secaju na ovakav nacin kako je plasticno opisao Basara, ali drago mi je da cujem da i Beba Popovic ima neke zasluge spram Srbije, pa makar i sto je Kostunicu i ’njegovu bandu najurio sa groblja’....

Glup

pre 11 godina

A tko je Anonimni Hadzija. Po divanhanama i zurlama te timpanima rekao bih da je Adzija istocnjacke provenijencije. Prosvetli nas uceni Mula BAS!

jeremija

pre 11 godina

E drugarice i drugovi,ovo je pravi analiticar,svaka cast na ostrome umu,i opisa kulturnim jezikom,te horde nalickanih i slatkorecivih spasioca ljudskoga roda,gos.Basara.

grrr

pre 11 godina

(Kvazimodo Sorabius, 14. mart 2013 01:57)...Zbog vašeg duševnog zdravlja i opšteg stanja molim vas da više ne čitate njegove tekstove.Vidite ja obožavam način na koji piše Basara.Simpatični su mi i komentari napisani na način kojim pišete i vi.Zajedničko za sve te komentare je da se Basara definiše kao alkoholičar.LIčna uvreda je posledica pomanjkanja argumenata.Vidite oni na čelu kolone i jesu ono što je napisano.Jer da nisu sve u vezi atenta na Premijera Zorana Đinđića bilo bi rešeno.Ovako u Srbiji su svi hrabri kada opasnost prođe.Još jednom brinem se za vaše zdravlje jer ako niste Koštunica, Tadić,Đilas,Čeda onda reagujete vrlo zabrinjavajuće.Vidite ja ni jednom rečju nisam branio Basaru i nisam drveni advokat ...Za vas nisam siguran!

grrr

pre 11 godina

(Kvazimodo Sorabius, 14. mart 2013 12:52)
....Ostaje pitanje gde sam vas uvredio?Nemojte da čitate njegove tekstove.I ja ne volim Dobricu Ćosića i da li to nešto menja.Dobrica Ćosić je uticao na moj život baš kao Slobodan Milošević.Basara nije uticao na moj život.Rođen sam davne 68 godine a vi sada izvucite zaključke.Evo da vam pomognem gde sam bio i šta sam radio kada sam trebao da budem najproduktivniji?

Jelena Stanković

pre 11 godina

Poštujem g. Basaru i najčešće se slažem sa njgovim tekstovima. Ovaj me je jako pogodio jer sam od onih koja sam od 2000. (Do 2000. sam mu po nešto i zamerala ali priznajm da ga nisam dovoljno razumela), kada je pokojni premijer preuzeo sve na sebe podržavala sve što je radio i verovala mu da će uspeti. Imala sam toliko sigurnostri i nade da sam prvi put posle 15 godina mirno dočekivala svaki dan. Zbog toga i danas ne mogu da se stalno ne sećam i ne spominjem premijera sa svojim prijateljima, porodicom a i neprijateljima kojima ne dopuštam ni jednu ružnu reč. Moja porodica nikada neće zaboraviti tog čoveka. I moji mali unučići već sada prepoznaju njegov lik a saznaće i ko je bio kad odrastu. Zato molim sve one koji misle da nema pravih poštovalaca svega što je Zoran radio mnogo greše.

Ružica Marinković

pre 11 godina

Gospodine Basara! Priključujem se Vašim iskrenim izrazima saučešća porodici Djindjić ...i najiskrenije ...zaboravljam ostale licemere koji pomogoše da se tako mlad, inteligentan, perspektivan i izuzetan čovek zbriše sa lica OVE naše male i sasvim n e m o ć n e Srbije koja , iskreno, odavno i nije dovoljno cenila PAMETNE LJUDE i VRHUNSKE IDEJE!
Neka nam je Bog u pomoći!