Utorak, 12.03.2013.

12:57

Tači Nikoliću: Nismo popustili

Premijer Kosova Hašim Tači odbacio izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je Priština odustala od svojih stavova po pitanju zajednice srpskih opština.

Izvor: Beta

Taèi Nikoliæu: Nismo popustili IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

Light night

pre 11 godina

Da li sad Taci laze svoj narod dole, jer ovi su vec izlazili na ulice stose on sastaje sa Decijem. Mozda on laze jer bi ga oni ubili kad bi znali da su i oni saterani u cosak.

Pismo–Glava

pre 11 godina

Ne lazi Taci mora da te je zvala tetka Eston i rekla da ne moze ni ona da ispuni sve tvoje snove. Kad jedna strana popusti i druga to isto mora jer ce se i prva predomisliti. A onda ste u sosu do guse. Ti znas sta moze da ti se desi ako se ludi Srbi naljute. Bicete saterani ne u Albaniju nego u more. Duvajte se jos malo dok vam je Amerika na jos na nogama kad im tamo dodje S. Koreja nece vise imati ko da vas stiti.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Mislim da im ne trebamo dati vise nego sto smo im vec dali, sto neko vec rece i da se naselje tu, i prava i autonomiju mislim da treba staviti tackou jednom na sve to sto evropa trazi od nas. Oni jednostavno zele da nam uzmu sve.

v.

pre 11 godina

@Flavije sa Slavije

"predsednicu Kosova sa zavrsenim hardvardom"

A da nije i Oksford "zavrsila"? Da li vi spineri zaista mislite da bas sve moze da vam prodje? Ta "predesdnica" je zavrsila kurs na FBI akademiji. Pre toga je "diplomirala" pravo na pristinskom univerzitetu nekoliko meseci nakon zavrsetka rata kada su kriterijum bili na "maksimumu".

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Zedes
Nabavi ogledalo. U komentaru si sebe odlicno opisao samo zameni velikosrpski sa velikohrvatski.

re:

pre 11 godina

@Kost
Dragi moj, ti izgleda mislis da ce neko nasesti na vase albansko spinovanje i zamenjivanje teza.
Pitanje je koliko vas je drzava zaista priznalo a i sta vam to vredi kada necete proci u Savetu bezbednosti. Zna se procedura za clanstvo u UN i to se nece desiti, ne zbog Srbije nego zbog Rusije i Kine.
Drugo, spominjes Rezoluciju 1244 a zaboravljas da u toj Rezoluciji na vise mesta stoji da ce se buduci status resiti na osnovu PREGOVORA (ne na osnovu jednostranih samoproglasenja) i uz postovanje teritorijalnog integriteta Srbije.
Medjunarodni sud je dao savetodavno misljenje koje se odnosi na TEKST rezolucije o nezavisnosti koji su sastavili Albanci i dao je misljenje da je taj TEKST u skladu sa medjunarodnim pravom, bas kao sto bi i tekst o nezavisnosti mog WC-a isto tako bio u skladu sa istim.
I trece ali i najvaznije. Ono sto ti ne shvatas (ili ne zelis da shvatas) je da "republjik kosova" nije u poziciji da tvrdi pazar i da ne daje ustupke jer bez dogovora sa Srbijom ostajete bez belog sengena, bez pocetka EU integracija a u tome kasnite nekoliko faza iza Srbije, bez dogovora sa Srbijom necete moci da potpisujete nista, ugovore, sporazume, ostajete sporni protektorat a para u budzetu EU i SAD za vase igranje na Kosovu je sve manje.
Sve drugo je prazna prica i igra inata a podsecam, ta igra Srbima je istina samo zlo donelo a donece ga i vama Albancima. Na vama je izbor.

tepavac

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do tog kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

Kost

pre 11 godina

(pristace, samo se femkaju, 13. mart 2013 01:27)

Dragi moj, ti izgleda patis od sustinskog nepoznavanja cinjenica.

Kao prvo Kosovo ti je danas priznato od VECINE clanica UN, proveri wikipediu ako ti nije jasno.

Drugo, spominjes rezoluciju 1244 a zaboravljas da je upravo na temelju te rezolucije Srbija podnela zahtev Medjunarodnom sudu prave da proglasi nelegalnost Kosovske nezavisnosti da bi upravo taj isti sud prakticno zacementirao legalnost iste.

Trece, taj tvoj inat da "srbija NIKADA nece da prizna" Kosovo nije nista vise nego ogledalce osecaja nemoci i jadnosti drzave srbije da sa problemom suoci pre svega pragmaticno i sa realnog stanovista. Vase vlade su, jedna iza druge, stalno ponavljali jedno te isto ("nikada") a sada kada su prakticno saterani uz zid ne znaju kako da se izvuku. Zato danas imas premijera koji ti prepodne kaze da je Kosovo izgubljeno a poslepodne kaze da nije.

I trece ali i najvaznije. Ono sto ti ne shvatas (ili ne zelis da shvatas) Kosovo nijendog trenutka nije bila niti ce biti potisnuta da prihvata nijedan kompromis koji bi njenu drzavnost dovodilo u pitanje. To je zato sto su uprave glavne zemlje EU i USA glavni sponzor te nezavisnosti. Jedini pritisak na Pristinu je da pokaze bolju brigu o manjinama koji na Kosovu zive. S'druge strane, na Srbiju se sliva sav pritisak da ona sto pre skine Kosovo sa ustava i krene svojim putem.

Sve drugo je prazna prica i igra inata a, podsecam, ta igra srbima je samo zlo donelo. Na vama je izbor.

avdija

pre 11 godina

albanska strana da propusti,pa kada je billa wiena(BEC)bilo popusta bilo popust jedne strane,a vasha strana nije,sada je lopta u vashoj strani.

radoslav

pre 11 godina

Dobro je što je srpska strana bila predložila i da se reši pitanje statusa Kosova, a možda je još bolje što je Ketrin Ešton odbila da se o tome razgovara. Pitanje Kosova treba rešiti dijalogom jer se nikako drugačije taj problem ne može rešiti. Sada je na Amerikancima i EU da izvrše pritisak na Albance, jer je Srbija popustila koliko god je mogla, i više ne može.

novica952

pre 11 godina

Naravno da će Tači pokušati uvek da zajednicu srpskih opština prikaže onako kako to odgovara prištini i da na svaki način utiče da smanji uticaj Srba u izvršnim funkcijama te zajednice. Tači bi kako to kaže naš premijer Dačić žele da se zajednica srpskih opštinama bavi štampanjem knjiga i brošura i organizovanjem tribina a da izvršne funkcije ostanu u prištini.Ili će biti to zajednica srpskih opština sa mehanizmima koji će obezbediti funkcionisanje vlasti na lokalu onako kako Srbi žele ili ništa od cele zajednice i čitavu priču vraćamo na početak.kako će to Tači uspeti da objasni svom parlamenu i narodu to je njegov problem.

david

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

Milica

pre 11 godina

Da li je istina ili nije , ali je tačno da Srbija neće prihvatiti nikakav dogovor ukoliko Srbi na severu KiM ne budu imali svoje institucije sa svim ovlašćenjima.To zna i Tači i Međunarodna zajednica i na njima je da se dogovore oko kompromisa.

Zedes

pre 11 godina

@Zedes, Konstantinos "veliki", Flavius Valerius itd

Svaki put se obradujem kada procitam tvoj komentar. Nemoj stati, pliz. Javljam vec i kolegama da ih citaju. Svaka cast za vas Hrvate, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse, 12. mart 2013 22:52)

Kao prvo, s komentatorima koji se predstavljaju kao Konstantinos Veliki i Flavius Valerius nemam ama baš nikakve veze. Druga je stvar što imamo ista gledišta i što ih na sličan način iznosimo.

Kao drugo, to što se tebi i tebi sličnima ne svidja istina koju vam mi iznosimo, tj. što ti i tebi slični puno radije gurate glave u pijesak i živite u svojim velikosrpskim mitovima o sebi kao nebeskome narodu, to je tvoj problem, a ne moj.

Kao treće, zbog toga je ogromno pitanje tko je od nas zapravo stvarni kompleksaš, kako nas ti nas ovdje uporno vrijedjaš - iskazujući se time kao onaj arhetipski bezobrazni velikosrbin (zbog kakvih mi sa Srbijom ne želimo više imati veze) - a da sam na tvom mjestu, najprije bih se pogledao u ogledalo, da napokon shvatim tko sam zapravo i što sam. Medjutim, objasniti velikosrbinu da je velikosrbin i da je to što on smatra istinom teška nebuloza, to je otprilike isto kao reći gluhome dobro jutro.

Živan

pre 11 godina

Neka to Tači nazove kako hoće, ali oni su popustili, pa da li su popustili Beogradu, ili evropskim zvaničnicima, ili pod uticajem Amerikanaca, ali Zajednice Srpskih Opština moraju imati neke svoje nadležnosti, inače od kompromisa nema ništa.

Kaja

pre 11 godina

Državni vrh sigurno treba da ima "crvene linije" preko kojih Srbija ne može da pređe ni po cenu datuma, i od njih ne treba da odstupa ni po cenu ne dobijanja datuma. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Za sve je kriv Tomin engleski, covek ga ne zna. Ne mogu da zamislim tog srednjoskolca i predsednicu Kosova sa zavrsenim hardvardom, kakva nepravda.

Šaćko

pre 11 godina

Treba biti realan, Srbija Kosovo može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku da izvuče pregovorima, jer drugačije i ne može, maksimalno koliko u ovom trenutku može da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Marko

pre 11 godina

Tuzne su nase sudbine i Srba i Albanaca sa ovim klovnovima na celu, al kazu kakav narod takvo i rukovodstsvo. Elem, da citiram jednog velikog coveka sa ovih prostora: "Sedi drvo na drvo, bukva."

pristace, samo se femkaju

pre 11 godina

A kakve veze ima da li je nezavisno za Srbiju ili ne kada je ono sustinski, formalno i prakticno nezavisno? Srbija moze da ne priznaje Kosovo ali ne moze da negira cinjenicu da je Kosovo danas nezavisna drzava. Ima sustinske razlike izmedju ove dve stvari.
(Kost, 12. mart 2013 23:05)

Kosovo NIJE nezavisno, ne samo za Srbiju, nego za vecinu u UN!
Dakle, Srbija nece priznati Kosovo NIKADA, ali ce donetu Ustavni zakon, u kojem ce pisati, da (juznom srpskom) Autonomnom Pokrajnom Kosovom i Metohijom, po Rezoluciji 1244 UPRAVLJAJU UN, uz privremene institucije, koje su u Pristini formirane, i gde do daljeg ne vlada Vlada Srbije.
I Pristina ce MORATI na neki nacin da dopuni Ustav, gde ce Zajednici Srpskih Opstina dati izvrsnu i sudsku vlast!
Sustinska razlika je u tome, a to ocigledno ne shvataju mnogi, da je i Pristina, TAKODJE, pritisnuta, da prihvati ovakav kompromis, posle cega bi tenzija opala sa obe strane. Da nije tako, da je Kosovo "nezavisno", nevezano za to, kako na to gleda Srbija, ne bi Kosovo ni razgovaralo sa Srbijom, a tek ne bi pristajalo na kompromis!!!
Pristace, nego sta ce ...
Malo se "lome", kao u vodjstvo Rep. Srp. Krajine, samo da ne bude prekasno. Ovakav kompromis mogu da dobiju samo sa ovom vladom i budu li ga propustili, skoro se u Srbiji nece stvoriti slicna prilika.
Tek sa ovakvim dogovorom sa Srbijom, gde bi i Srbija doradila Ustav, Kosovo bi imalo sansu, da opstane kao nezavisno. Bez toga - NE!

srđan

pre 11 godina

stvarno ne znam kako bi se osećao kad bi mi dosao ovde neki albanac i rekao da beograd vise nije u srbiji. tako je to dragi sunarodnici busate se u kosovo iz bg-a i drgih gradova a poima nemate da to odavno vise ne postoji i još nešto, nismo mi krivi, što je najgore nema krivca jednostavno smo izgubili i to je tako. sad druga je prica koji su razlozi gubitka kosova i kako je doslo do toga. ""skuvali smo čorbu, gotovo je""

Kost

pre 11 godina

(Mimica M, 12. mart 2013 21:28)

A kakve veze ima da li je nezavisno za Srbiju ili ne kada je ono sustinski, formalno i prakticno nezavisno? Srbija moze da ne priznaje Kosovo ali ne moze da negira cinjenicu da je Kosovo danas nezavisna drzava. Ima sustinske razlike izmedju ove dve stvari.

Miško

pre 11 godina

Ha ha ha...
"Probaj da nadjes u recniku pojam NEZAVISNOST....
Sadasnje Kosovo je sve sem nezavisno:
1 zavisi od SAD-a
2 zavisi od EU-a
3 zavisi od lokalnih mafioza
4 zavisi od Srbije......
(uskok, 12. mart 2013 20:03)"

Kosova zavisi od svrbije, kako... će iscrcaju od gladi, ako gi ne priznamo ???

Duci0167

pre 11 godina

Al,smo fini ... sad bi kompromis! Vecina vas je htela da bicuje one koji su o tome pricali pre par godina. Sad bi da pregovaramo i kompromis kad nemamo vise oko cega da se dogovaramo. Kosovo dok smo sedeli na usima ima svoje sudove,zakon,policiju,vojsku,institucije.
Da ne spominjem kada je Albanska strana htela da pregovara a Srbija slala specijalce sa fantomkama da malo "pregovaraju".
Ja vama odgovorno tvrdim da je Taci ozbiljniji politicar od cele nase skupstine. Zna kako da s dodvori silama kad treba zarad interesa svog naroda. Politika to i jeste! Politicari za to i sluze.

komplexasi

pre 11 godina

Sudeci po komentarima ali i po izjavama albanskih politicara, Albanci se osecaju mnogo jaki, sposobni, pobedili su, nezavisni su i suvereni, Srbija laze, Srbija ce ih priznati, ustav "drzave kosova" je sveta krava koja je nedodirljiva itd. te predlazem, ako je vec tako, da Albanci lepo zamole Amerikance da im vise nista ne pomazu, da Riker sedi kuci, da se povuku pripadnici NATO-a i EULEX-a sa Kosova, da ne bude vise sastanaka sa americkim ambasadorom i da isti ovi Albanci koji se ovde busaju u grudi eksplicitno traze da Amerika i Nemacka vise ne koriste svoje veze, snagu, uticaj niti bilo sta kada su u pitanju ovi pregovori. Pa da vidimo sta bi bilo i na pregovorima i sa realnoscu na terenu a i Albanci bi imali prilike da realno sagledaju i koliko su "jaki" i koliko su "nezavisni" i koliko su sposobni za pregovore. Hajde, nemojte da se sakrivate iza Amerikanaca i da izigravate ovde nesto.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Zedes, Konstantinos "veliki", Flavius Valerius itd

Svaki put se obradujem kada procitam tvoj komentar. Nemoj stati, pliz. Javljam vec i kolegama da ih citaju. Svaka cast za vas Hrvate, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

James Bond

pre 11 godina

Ovakve izjave su dokaz da Tači ima velike probleme da objasni Albancima da će Srbi moći normalno da žive i da niko neće moći da ih ugrožava.

Kula

pre 11 godina

Gospodine Tačiju , znamo mi da vi ne bi pristali na nikakav kompromis da na vas nije izvršila pritisak Međunarodna zajednica. Dosta je vršen pritisak na Beograd , sada je na redu Priština. Samo uz obostrani kompromis pitanje Kosova meže se pravično rešiti.

Achernar

pre 11 godina

Zelim da verujem da se stvari polako poboljsavaju, da Albanci polako gube a mi polako dobijamo i da se stvari konacno slegnu, ovaj haos vise nikome nije u interesu.

uskok

pre 11 godina

Za (Kost, 12. mart 2013 19:38)

Probaj da nadjes u recniku pojam NEZAVISNOST....
Sadasnje Kosovo je sve sem nezavisno:
1 zavisi od SAD-a
2 zavisi od EU-a
3 zavisi od lokalnih mafioza
4 zavisi od Srbije......

Zedes

pre 11 godina

Vi koji tvrdite da Thaci mora slušati što mu kažu iz SAD-a i EU, pročitajte što je upravo ovih dana rekao Dačić: da američki diplomat Reeker, sada glavni za rješavanje problema Kosova, uvijek iznosi ono što prethodno kao zaključak donese vlada u Prištini, tj. da nije obrnuto. Dakle, da sam na vašem mjestu ne bih se baš zaklinjao u to da će kosovske vlasti bilo tko nešto posebno prisiljavati, a osobito ih neće prisiljavati Amerikanci koji su - svidjalo se to nekome ili ne - nesumnjivo glavni igrači u cijeloj priči.

VINKA

pre 11 godina

Drugog rešenja sem kompromisa nema, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do tog kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

Stanarrr

pre 11 godina

(MM84, 12. mart 2013 19:06)

Realno nije tako, ali ako ista mozemo da spasimo to je sever Kosova, ostatak smo izgubili zbog lose vodjene politike jos od ranije.

Vid

pre 11 godina

Kakva medjunarodna zabuna ili medjunarodna prevara. To cemo jos videti da li Gospodja Eston glumi gluvi telefon, pa svakom sapuce na uvo ono sto zeli da cuje.

Plava noc

pre 11 godina

Da li je ovo neka sega? Ko tera segu sa nama? Da li je ova laz servirana nama ovde ili dole. Jos cemo videti sl. nedelje. Ova igranka bez prestanka nema kraja.

stefan

pre 11 godina

Onamo,namo...da vidju Prizren.......Ta to je moje-doma cu doc,Starina mila tamo me zove,tu moram jednom oruzan poc.........................Onamo namo za brda ona,Milosev kazu prebiva grob.Onamo pokoj dobicu dusi,KAD SRBIN VISE NE BUDE ROB.

Ivan

pre 11 godina

Saravno da nisu popustili, i nikada nece popustiti.
Sto im vise das, vise ce traziti, tako je uvek bilo, uvek ce i biti.

Pustis ih da se nasele, traze autonomiju
Das im autonomiju, traze nezavisnost
Das im nezavisnost, traze Presevo
Das im Presevo, traze sve do Nisa

a i zasto bi se ustrucavali, kod nas sve prodje

YYYYY

pre 11 godina

Dobro je da se malo situacija okrenula i u nasu korist, vec sam zaboravio kako to izgleda, samo ako ne postoji kontinuitet onda ovo nista ne znaci, videcemo kako ce se situacija dalje razvijati.

tonik

pre 11 godina

bice svima dobro u Kosovu, samo aki oni sami odustaju od drzavljanstva. A naravno da se bolje druziti sa Amerima nego sa Rusima. Nadam da i Srbija ce to skoro priznati.

Pcelica Maja

pre 11 godina

Na kraju ce biti kako EU kaze...Ako nam zatraze priznanje Kosova u zamenu za datum za pocetak pregovora,odmah treba prekinuti iste...

ZevS

pre 11 godina

Pa morace i oni malo da popuste, a o tome ne odlucuje Nikolic i Taci odlucuje Evropa, tako da Taci mozes da pricas sta hoces ali ako ti kazu da popustis, moraces.

NENA

pre 11 godina

Ako se nekim slucajem i desi da nadi nesto dogovore, budite sigurni da smo mi ti koji su popustili bez obzira na spinovanje koje bude usledilo...

ANA

pre 11 godina

Citiram jednog pametnog coveka i misao je prava: "AKO JE KOSOVO IZGUBLJENO ZASTO NAS STALNO TERAJU DA GA PRIZNAMO"? Mislite o tome......Nista nije izgubljeno, mogu da budu dole i 100% albanci, al se zna na cijoj su zemlji.

Gospodja Marta

pre 11 godina

Boga mi cete da popustite, kako smo i mi morali da popustamo vama! Kao sto nas nije niko nista pitao , tako sada ni vas niko ne pita za vase zelje.

Guja

pre 11 godina

Ketrin je tražila da i Vučić prisustvuje i verujem da je ovo najvećim delom njegova zasluga. Možda nisu popustili a li na domak dogovora definitivno jesmo!

Sovica

pre 11 godina

Zašto osećam odredjenu količinu političkog besa u ovoj izjavi! Da te nisu Tači možda ovi naši malo iznervirali pa si tako planuo!? Ipak verujem da se u Srbiji dogodila neka promena i da više, po Albance, ne ide sve tako lako!

Minja

pre 11 godina

Steta sto cu da razocaram pojedince ali i pored vase zelje da okrivite Nikolica za sve on nije kriv sto je sve ovako traljavo i kilavo ali se bar trudi da nesto promeni i poboljsa za razliku od predhodnih koji su tek kad su smenjeni poceli da dobijaju ideje i inspiracije.

Marijan

pre 11 godina

Nikolic je osmislio platformu sa kojom nasa zemlja pregovara i ma sta govorio Taci, on se tu nista ne pita, smatram da ce Evropa posle svega morati da natera Albance da i oni nacine neki ustupak, Srbija je odgovornom i doslednom politikom stavila medjunarodnoj zajednici do znanja da smo zainteresovani da resimo problem Kosova a platforma koju je izglasala skupstina najbolji su put koji vodi ka resenju u zastiti nasih interesa. Ako nas Evropa zeli, morace to sada i da pokaze, jer nase crvene linije jasno su definisane u platformi i Srbija od toga ne sme odustati.

decko sa barikada

pre 11 godina

Nazalost za vas komso on pije vodu koja se zove RUGOVA VODA i a crveni poklopac ima crnog dvoglavnog orla (zastava) ... a vodu Knjaza nemozes da nadjes na Kosovu nigde makar da trazis i na severnu Mitrovicu !!!
(Newporn, 12. mart 2013 15:44) Newporn ocigledno ne zivis na kosovu,sve srpske proizvode mozes da nadjes sirom kosova pa i vodu knjaz milos...

Niko

pre 11 godina

Priština jeste ili nije popustila?

Na pitanje novinara da objasni šta se to dogodilo od sinoć, kada je predsednik Srbije, koji je takođe bio u Briselu, rekao da je Priština "popustila", do danas kada on kaže da faktički nema pomaka u pregovorima s Prištinom oko Zajednice srpskih opština, Dačić je odgovorio da se u tom periodu ništa nije dogodilo već da je on samo realan.

Hajduk

pre 11 godina

Da Albanci nemaju Amere na svojoj strani sve bi to drugacije bilo....ali nece ni to doveka biti. Videce i Ameri ko su Albanci...ako vec sada ne vide.
Kaze Stanko

A po tebi ko su Albanci druze Stanko??????????!!!!!!

Misa Bec

pre 11 godina

Ma ko veruje Nikolicu?
Prvo je bio komunista,pa Seseljev kum i saborac,pa vojvoda,antievropejac,izdao je Seselja ali je zadrzao titulu vojvode.
Postao je evrofanatik,pa nije,pa jeste,pa stiropor,pa kradja glasova...obezbedio cukun unucad,postenim radom,pa zavrsio master za tri dana
pa...

Ejrena

pre 11 godina

Mislim da je Hašim tači po njegovoj izjavi morao da popusti.Vlast u Srbiji je zaista omogućeno da stvori paralelne institucije na KiM, koji će poboljšati bolje uslove života građana na KiM. Mislim da je vreme da se stanje u našoj državi zaista promeni na bolje. Platforma je jedino konstruktivno rešenje za obe strane na KiM.

ameli

pre 11 godina

Ako je Srbija ravnopravan sagovornik u ovim pregovorima, kako osnova za pregovore mogu biti samo zakonski akti, na čelu sa ustavom, samo - jedne strane?!?
(spasenija kolcek,

A tko je rekao da su oni ravnopravni i po kojem osnovu?
U pregovorima je EU koja je priznala kosovo kao nezavisnu drzavu u njenim granicama i kosovo kao drzava koja ima svoj ustav koji je donjela medjunarodna zajednica. Kako tocno mislis da se tu oko icega pregovara? Srbija je samo ta koja mora pristat na postivanje kosova kao nezavisne drzave to ti je to ukratko, a ovaj cirkus sta se vodi se vodi jer je srbija nezrela da prihvati to stanje pa se vodi igrokaz i polako gradjane navodi da sami to prihvate.

Jedini razlog zasto se uopce vode razgovori s beogradom je jer se nezeli da opet radi nestabilnost na balkanu jer je amerika vec odavno zavrsile s time i neda im se ponovo otvarat to pitanje. A srbija je uzrok nestabilnosti bila i ostala na balkanu zato svi imaju takve stavove prema kosovu i srbiji kakvi se vama ne svidjaju, nije da nisu primjereni ili krivi nego su realni i blagi s obzirom kolko stete je proizaslo zbog stavova srbije po svim pitanjima u regonu od devedesetih.

Srbija je u pregovorima sa medjunarodnom zajednicom vec 23g ...

Ivan

pre 11 godina

Kako god bilo nije Nikolic kriv sto je sve ovako kilavo i traljavo ova vlast bar pokusava nesto da resi za razliku od predhodne (ciji sad pojedinci imaju resenja i predloge za sve probleme) pa nam i to koliko vidim iz komentara ne odgovara..

realno

pre 11 godina

Па очекивано је да Николић и Тачи лажу свако својој страни... треба пронаћи истину у тим лажима.

Sloba

pre 11 godina

I Taci i nasi (Toma, Dacic...) moraju da se pravdaju pred svojima zbog kompromisa, umesto njime da se hvale. Kada ce kompromis i u nasim licnim zivotima i u nasoj politici postati nesto cime se ljudi ponose?

Newborn

pre 11 godina

@ Taci pije Knjaz Milos vodu  :-)  (Zoran, 12. mart 2013 14:10)

Nazalost za vas komso on pije vodu koja se zove RUGOVA VODA i a crveni poklopac ima crnog dvoglavnog orla (zastava) ... a vodu Knjaza nemozes da nadjes na Kosovu nigde makar da trazis i na severnu Mitrovicu !!!

Enigma

pre 11 godina

Mislim da će naši ljudi na Kosovu moći da odahnu i nadam se da su se uverili da ih Srbija nije zaboravila! Tači neće da prizna, ali tako je...

Dervis

pre 11 godina

Verujem da je Nikolic rekao istinu i da je pristinska strana popustila ali Taci to ne sme da potvrdi jer bi ga njegovi lincovali i smatrali ga izdajnikom.

boc boc bockalica

pre 11 godina

E pa dragi gospodine Taci necemo ni mi popustati stalno ako ste na to mislili.Mozda smo dosta toga izgubili,al ponos jos uvek nismo.

branislav

pre 11 godina

Samo vi pricajte i lazite i nas i sebe. Kako su SAD odlucile tako ce da bude. Ko smo mi pa da nas neko nesto pita ili ona sacica Albanaca na Kosovu?

spasenija kolcek

pre 11 godina

Nemam običaj da se javljam sa komentarima oko teme Kosova i Srbije. Pratim šta se događa i pokušavam da razumem.
Ipak, logički mi pada u oči, Tačijeva izjava da su osnova za dogovore sa EU, Ustav i zakoni Kosova.
U dogovorima učestvuju obično najmanje dve strane.
Ako je Srbija ravnopravan sagovornik u ovim pregovorima, kako osnova za pregovore mogu biti samo zakonski akti, na čelu sa ustavom, samo - jedne strane?!?

Ilija

pre 11 godina

Koliko je naivna izjava Nikolica "pristina popustila" pa cak i da je popustila nije trebao to da kaze!!! Da ne govorim za izjavu "neki papir"! Smesno!!!

hambo

pre 11 godina

zar do sada ovce u oba tora nisu shvatile da se pred pastire postavljaju ultimatumi koje treba da se ispune,pobedice stado koje sakupi vise pluseva a za izjave doticnih EU ne mari ni najmanje!!!

PEPI

pre 11 godina

Lazu i jedan i drugi. Sve za unutrasnju upotrebu.
(stevan, 12. mart 2013 13:59)

Teško da oba lažu, a razlog je jednostavan. Jednima se više žuri, oni nemaju vremena čekati, njihova država treba nešto pod hitno ili propada još dublje. Drugi u toj priči su dugo čekali na ostvarenje svojih ciljeva pa mogu pričekati još neko vrijeme jer nisu u "cajtnotu". Dalje pogađajte sami.

antifa

pre 11 godina

zmija i bivši učk narko-trafik gerilac za sada ima za sobom više istinitih izjava nego naši tzv "predstavnici". Da li je to zato, što kod albanaca REČ znači nešto?! Jer kod nas ne znači apsolutno ništa, a bogami ni dela. Jedan dan možeš da budeš antievropejac, da pozivaš na ubistvo premijera, likuješ nad istim a drugog dana već da sam budeš premijer ili pomoćnik, pa da sve evropejski i uglađeno nosiš venac na grob ubijenog prethodnika, i još da te porede sa njim...

zdr

pre 11 godina

Toma Nikolic je ovom izjavom hteo da isprovocira Tacija, i prakticno minira pregovore.
Ocigledno je da njemu nije u interesu da Srbija dobije datum, a ova izjava je samo potvrda za to!
(sasa jokic, 12. mart 2013 13:34)

Ne slazem se, prouci malo bolje psiholoski profil predsednika i bice ti jasnije.

Osnovna karakteristika je nesigurnost i vrlo lose misljenje o sebi. Da bi to kompenzovao on pripada nacionalistickim organizacijama, puno je pobozan i veran clan crkve, obe osobine mu uvecavaju sopstvenu vrednost jer pripada necem velikom. Njegova nacionalisticka lupetanja su takode znacajni indikator i dolaze kao nekontrolisani izliv nesigurnosti jer on sam misli za sebe da je nedostatan. Imamo i strajk gladu i stiropor, zatim govor na engleskom koga ni sam ne razume, sve sracunato na postizanje velicine za koju on zna da je nema. Diploma i polaganje dva ispita na univerzitetu dok je bio u Francuskoj su samo mali deo opste slike.

Prema tome ovo sta je on "podviknuo" Evropi koja ga se je "uplasila" je rezultat istog psiholoskog stava, u trenutku najavljivanja pobede ispao je heroj na belom konju, kao kapetan Jerotije, za posle ce vec nesto da smisli, verovatno da zatrpa problem, sramotu i ponizenje drugim lupetanjima.

Stanko M.

pre 11 godina

Da Albanci nemaju Amere na svojoj strani sve bi to drugacije bilo....ali nece ni to doveka biti. Videce i Ameri ko su Albanci...ako vec sada ne vide.

Gorka istina

pre 11 godina

E, to sam cekala. Posle one optimisticke izjave naseg Predsednika, zanimalo me je da cujem sta ce o tome misli druga strana. Onaj Estonkin osmeh i ova Tacijeva izjva, govore mi da ce smo jos jednom "pobedili",kao sto nas nasi politicari ubedjuju vise od dve decenije, a Srbija sve manja i sve slabija.

bojan

pre 11 godina

dokle da nas lazu vise?jedan kaze ovo drugi ono.Mislim da je ovde krivac i EU sto ne izadje sa zvanicnim papirom i kaze to i to je dogovoreno

sasa jokic

pre 11 godina

Toma Nikolic je ovom izjavom hteo da isprovocira Tacija, i prakticno minira pregovore.
Ocigledno je da njemu nije u interesu da Srbija dobije datum, a ova izjava je samo potvrda za to!

Maxxx

pre 11 godina

Taci je pricao kako ce nasa platforma da ostane u fioci i da je za unutrasnju upotrebu kad ono bas se prica o Zajednici srpskih opstina koja je njena sustina!
Tako da Taci tvoja doslednost je 0!!! Idi sad malo pricaj EU, standardi, UN, NATO... i tako u krug dok nekome ne dosadi...

Gorka istina

pre 11 godina

E, to sam cekala. Posle one optimisticke izjave naseg Predsednika, zanimalo me je da cujem sta ce o tome misli druga strana. Onaj Estonkin osmeh i ova Tacijeva izjva, govore mi da ce smo jos jednom "pobedili",kao sto nas nasi politicari ubedjuju vise od dve decenije, a Srbija sve manja i sve slabija.

Ilija

pre 11 godina

Koliko je naivna izjava Nikolica "pristina popustila" pa cak i da je popustila nije trebao to da kaze!!! Da ne govorim za izjavu "neki papir"! Smesno!!!

sasa jokic

pre 11 godina

Toma Nikolic je ovom izjavom hteo da isprovocira Tacija, i prakticno minira pregovore.
Ocigledno je da njemu nije u interesu da Srbija dobije datum, a ova izjava je samo potvrda za to!

antifa

pre 11 godina

zmija i bivši učk narko-trafik gerilac za sada ima za sobom više istinitih izjava nego naši tzv "predstavnici". Da li je to zato, što kod albanaca REČ znači nešto?! Jer kod nas ne znači apsolutno ništa, a bogami ni dela. Jedan dan možeš da budeš antievropejac, da pozivaš na ubistvo premijera, likuješ nad istim a drugog dana već da sam budeš premijer ili pomoćnik, pa da sve evropejski i uglađeno nosiš venac na grob ubijenog prethodnika, i još da te porede sa njim...

Misa Bec

pre 11 godina

Ma ko veruje Nikolicu?
Prvo je bio komunista,pa Seseljev kum i saborac,pa vojvoda,antievropejac,izdao je Seselja ali je zadrzao titulu vojvode.
Postao je evrofanatik,pa nije,pa jeste,pa stiropor,pa kradja glasova...obezbedio cukun unucad,postenim radom,pa zavrsio master za tri dana
pa...

PEPI

pre 11 godina

Lazu i jedan i drugi. Sve za unutrasnju upotrebu.
(stevan, 12. mart 2013 13:59)

Teško da oba lažu, a razlog je jednostavan. Jednima se više žuri, oni nemaju vremena čekati, njihova država treba nešto pod hitno ili propada još dublje. Drugi u toj priči su dugo čekali na ostvarenje svojih ciljeva pa mogu pričekati još neko vrijeme jer nisu u "cajtnotu". Dalje pogađajte sami.

zdr

pre 11 godina

Toma Nikolic je ovom izjavom hteo da isprovocira Tacija, i prakticno minira pregovore.
Ocigledno je da njemu nije u interesu da Srbija dobije datum, a ova izjava je samo potvrda za to!
(sasa jokic, 12. mart 2013 13:34)

Ne slazem se, prouci malo bolje psiholoski profil predsednika i bice ti jasnije.

Osnovna karakteristika je nesigurnost i vrlo lose misljenje o sebi. Da bi to kompenzovao on pripada nacionalistickim organizacijama, puno je pobozan i veran clan crkve, obe osobine mu uvecavaju sopstvenu vrednost jer pripada necem velikom. Njegova nacionalisticka lupetanja su takode znacajni indikator i dolaze kao nekontrolisani izliv nesigurnosti jer on sam misli za sebe da je nedostatan. Imamo i strajk gladu i stiropor, zatim govor na engleskom koga ni sam ne razume, sve sracunato na postizanje velicine za koju on zna da je nema. Diploma i polaganje dva ispita na univerzitetu dok je bio u Francuskoj su samo mali deo opste slike.

Prema tome ovo sta je on "podviknuo" Evropi koja ga se je "uplasila" je rezultat istog psiholoskog stava, u trenutku najavljivanja pobede ispao je heroj na belom konju, kao kapetan Jerotije, za posle ce vec nesto da smisli, verovatno da zatrpa problem, sramotu i ponizenje drugim lupetanjima.

Hajduk

pre 11 godina

Da Albanci nemaju Amere na svojoj strani sve bi to drugacije bilo....ali nece ni to doveka biti. Videce i Ameri ko su Albanci...ako vec sada ne vide.
Kaze Stanko

A po tebi ko su Albanci druze Stanko??????????!!!!!!

Newborn

pre 11 godina

@ Taci pije Knjaz Milos vodu  :-)  (Zoran, 12. mart 2013 14:10)

Nazalost za vas komso on pije vodu koja se zove RUGOVA VODA i a crveni poklopac ima crnog dvoglavnog orla (zastava) ... a vodu Knjaza nemozes da nadjes na Kosovu nigde makar da trazis i na severnu Mitrovicu !!!

bojan

pre 11 godina

dokle da nas lazu vise?jedan kaze ovo drugi ono.Mislim da je ovde krivac i EU sto ne izadje sa zvanicnim papirom i kaze to i to je dogovoreno

spasenija kolcek

pre 11 godina

Nemam običaj da se javljam sa komentarima oko teme Kosova i Srbije. Pratim šta se događa i pokušavam da razumem.
Ipak, logički mi pada u oči, Tačijeva izjava da su osnova za dogovore sa EU, Ustav i zakoni Kosova.
U dogovorima učestvuju obično najmanje dve strane.
Ako je Srbija ravnopravan sagovornik u ovim pregovorima, kako osnova za pregovore mogu biti samo zakonski akti, na čelu sa ustavom, samo - jedne strane?!?

Duci0167

pre 11 godina

Al,smo fini ... sad bi kompromis! Vecina vas je htela da bicuje one koji su o tome pricali pre par godina. Sad bi da pregovaramo i kompromis kad nemamo vise oko cega da se dogovaramo. Kosovo dok smo sedeli na usima ima svoje sudove,zakon,policiju,vojsku,institucije.
Da ne spominjem kada je Albanska strana htela da pregovara a Srbija slala specijalce sa fantomkama da malo "pregovaraju".
Ja vama odgovorno tvrdim da je Taci ozbiljniji politicar od cele nase skupstine. Zna kako da s dodvori silama kad treba zarad interesa svog naroda. Politika to i jeste! Politicari za to i sluze.

realno

pre 11 godina

Па очекивано је да Николић и Тачи лажу свако својој страни... треба пронаћи истину у тим лажима.

NENA

pre 11 godina

Ako se nekim slucajem i desi da nadi nesto dogovore, budite sigurni da smo mi ti koji su popustili bez obzira na spinovanje koje bude usledilo...

branislav

pre 11 godina

Samo vi pricajte i lazite i nas i sebe. Kako su SAD odlucile tako ce da bude. Ko smo mi pa da nas neko nesto pita ili ona sacica Albanaca na Kosovu?

tonik

pre 11 godina

bice svima dobro u Kosovu, samo aki oni sami odustaju od drzavljanstva. A naravno da se bolje druziti sa Amerima nego sa Rusima. Nadam da i Srbija ce to skoro priznati.

ameli

pre 11 godina

Ako je Srbija ravnopravan sagovornik u ovim pregovorima, kako osnova za pregovore mogu biti samo zakonski akti, na čelu sa ustavom, samo - jedne strane?!?
(spasenija kolcek,

A tko je rekao da su oni ravnopravni i po kojem osnovu?
U pregovorima je EU koja je priznala kosovo kao nezavisnu drzavu u njenim granicama i kosovo kao drzava koja ima svoj ustav koji je donjela medjunarodna zajednica. Kako tocno mislis da se tu oko icega pregovara? Srbija je samo ta koja mora pristat na postivanje kosova kao nezavisne drzave to ti je to ukratko, a ovaj cirkus sta se vodi se vodi jer je srbija nezrela da prihvati to stanje pa se vodi igrokaz i polako gradjane navodi da sami to prihvate.

Jedini razlog zasto se uopce vode razgovori s beogradom je jer se nezeli da opet radi nestabilnost na balkanu jer je amerika vec odavno zavrsile s time i neda im se ponovo otvarat to pitanje. A srbija je uzrok nestabilnosti bila i ostala na balkanu zato svi imaju takve stavove prema kosovu i srbiji kakvi se vama ne svidjaju, nije da nisu primjereni ili krivi nego su realni i blagi s obzirom kolko stete je proizaslo zbog stavova srbije po svim pitanjima u regonu od devedesetih.

Srbija je u pregovorima sa medjunarodnom zajednicom vec 23g ...

Sloba

pre 11 godina

I Taci i nasi (Toma, Dacic...) moraju da se pravdaju pred svojima zbog kompromisa, umesto njime da se hvale. Kada ce kompromis i u nasim licnim zivotima i u nasoj politici postati nesto cime se ljudi ponose?

Niko

pre 11 godina

Priština jeste ili nije popustila?

Na pitanje novinara da objasni šta se to dogodilo od sinoć, kada je predsednik Srbije, koji je takođe bio u Briselu, rekao da je Priština "popustila", do danas kada on kaže da faktički nema pomaka u pregovorima s Prištinom oko Zajednice srpskih opština, Dačić je odgovorio da se u tom periodu ništa nije dogodilo već da je on samo realan.

Stanko M.

pre 11 godina

Da Albanci nemaju Amere na svojoj strani sve bi to drugacije bilo....ali nece ni to doveka biti. Videce i Ameri ko su Albanci...ako vec sada ne vide.

ANA

pre 11 godina

Citiram jednog pametnog coveka i misao je prava: "AKO JE KOSOVO IZGUBLJENO ZASTO NAS STALNO TERAJU DA GA PRIZNAMO"? Mislite o tome......Nista nije izgubljeno, mogu da budu dole i 100% albanci, al se zna na cijoj su zemlji.

Stanarrr

pre 11 godina

(MM84, 12. mart 2013 19:06)

Realno nije tako, ali ako ista mozemo da spasimo to je sever Kosova, ostatak smo izgubili zbog lose vodjene politike jos od ranije.

Kost

pre 11 godina

(Mimica M, 12. mart 2013 21:28)

A kakve veze ima da li je nezavisno za Srbiju ili ne kada je ono sustinski, formalno i prakticno nezavisno? Srbija moze da ne priznaje Kosovo ali ne moze da negira cinjenicu da je Kosovo danas nezavisna drzava. Ima sustinske razlike izmedju ove dve stvari.

hambo

pre 11 godina

zar do sada ovce u oba tora nisu shvatile da se pred pastire postavljaju ultimatumi koje treba da se ispune,pobedice stado koje sakupi vise pluseva a za izjave doticnih EU ne mari ni najmanje!!!

Ivan

pre 11 godina

Saravno da nisu popustili, i nikada nece popustiti.
Sto im vise das, vise ce traziti, tako je uvek bilo, uvek ce i biti.

Pustis ih da se nasele, traze autonomiju
Das im autonomiju, traze nezavisnost
Das im nezavisnost, traze Presevo
Das im Presevo, traze sve do Nisa

a i zasto bi se ustrucavali, kod nas sve prodje

Plava noc

pre 11 godina

Da li je ovo neka sega? Ko tera segu sa nama? Da li je ova laz servirana nama ovde ili dole. Jos cemo videti sl. nedelje. Ova igranka bez prestanka nema kraja.

Zedes

pre 11 godina

Vi koji tvrdite da Thaci mora slušati što mu kažu iz SAD-a i EU, pročitajte što je upravo ovih dana rekao Dačić: da američki diplomat Reeker, sada glavni za rješavanje problema Kosova, uvijek iznosi ono što prethodno kao zaključak donese vlada u Prištini, tj. da nije obrnuto. Dakle, da sam na vašem mjestu ne bih se baš zaklinjao u to da će kosovske vlasti bilo tko nešto posebno prisiljavati, a osobito ih neće prisiljavati Amerikanci koji su - svidjalo se to nekome ili ne - nesumnjivo glavni igrači u cijeloj priči.

decko sa barikada

pre 11 godina

Nazalost za vas komso on pije vodu koja se zove RUGOVA VODA i a crveni poklopac ima crnog dvoglavnog orla (zastava) ... a vodu Knjaza nemozes da nadjes na Kosovu nigde makar da trazis i na severnu Mitrovicu !!!
(Newporn, 12. mart 2013 15:44) Newporn ocigledno ne zivis na kosovu,sve srpske proizvode mozes da nadjes sirom kosova pa i vodu knjaz milos...

Dervis

pre 11 godina

Verujem da je Nikolic rekao istinu i da je pristinska strana popustila ali Taci to ne sme da potvrdi jer bi ga njegovi lincovali i smatrali ga izdajnikom.

boc boc bockalica

pre 11 godina

E pa dragi gospodine Taci necemo ni mi popustati stalno ako ste na to mislili.Mozda smo dosta toga izgubili,al ponos jos uvek nismo.

Vid

pre 11 godina

Kakva medjunarodna zabuna ili medjunarodna prevara. To cemo jos videti da li Gospodja Eston glumi gluvi telefon, pa svakom sapuce na uvo ono sto zeli da cuje.

stefan

pre 11 godina

Onamo,namo...da vidju Prizren.......Ta to je moje-doma cu doc,Starina mila tamo me zove,tu moram jednom oruzan poc.........................Onamo namo za brda ona,Milosev kazu prebiva grob.Onamo pokoj dobicu dusi,KAD SRBIN VISE NE BUDE ROB.

Miško

pre 11 godina

Ha ha ha...
"Probaj da nadjes u recniku pojam NEZAVISNOST....
Sadasnje Kosovo je sve sem nezavisno:
1 zavisi od SAD-a
2 zavisi od EU-a
3 zavisi od lokalnih mafioza
4 zavisi od Srbije......
(uskok, 12. mart 2013 20:03)"

Kosova zavisi od svrbije, kako... će iscrcaju od gladi, ako gi ne priznamo ???

Maxxx

pre 11 godina

Taci je pricao kako ce nasa platforma da ostane u fioci i da je za unutrasnju upotrebu kad ono bas se prica o Zajednici srpskih opstina koja je njena sustina!
Tako da Taci tvoja doslednost je 0!!! Idi sad malo pricaj EU, standardi, UN, NATO... i tako u krug dok nekome ne dosadi...

Sovica

pre 11 godina

Zašto osećam odredjenu količinu političkog besa u ovoj izjavi! Da te nisu Tači možda ovi naši malo iznervirali pa si tako planuo!? Ipak verujem da se u Srbiji dogodila neka promena i da više, po Albance, ne ide sve tako lako!

Pcelica Maja

pre 11 godina

Na kraju ce biti kako EU kaze...Ako nam zatraze priznanje Kosova u zamenu za datum za pocetak pregovora,odmah treba prekinuti iste...

Guja

pre 11 godina

Ketrin je tražila da i Vučić prisustvuje i verujem da je ovo najvećim delom njegova zasluga. Možda nisu popustili a li na domak dogovora definitivno jesmo!

Kost

pre 11 godina

(pristace, samo se femkaju, 13. mart 2013 01:27)

Dragi moj, ti izgleda patis od sustinskog nepoznavanja cinjenica.

Kao prvo Kosovo ti je danas priznato od VECINE clanica UN, proveri wikipediu ako ti nije jasno.

Drugo, spominjes rezoluciju 1244 a zaboravljas da je upravo na temelju te rezolucije Srbija podnela zahtev Medjunarodnom sudu prave da proglasi nelegalnost Kosovske nezavisnosti da bi upravo taj isti sud prakticno zacementirao legalnost iste.

Trece, taj tvoj inat da "srbija NIKADA nece da prizna" Kosovo nije nista vise nego ogledalce osecaja nemoci i jadnosti drzave srbije da sa problemom suoci pre svega pragmaticno i sa realnog stanovista. Vase vlade su, jedna iza druge, stalno ponavljali jedno te isto ("nikada") a sada kada su prakticno saterani uz zid ne znaju kako da se izvuku. Zato danas imas premijera koji ti prepodne kaze da je Kosovo izgubljeno a poslepodne kaze da nije.

I trece ali i najvaznije. Ono sto ti ne shvatas (ili ne zelis da shvatas) Kosovo nijendog trenutka nije bila niti ce biti potisnuta da prihvata nijedan kompromis koji bi njenu drzavnost dovodilo u pitanje. To je zato sto su uprave glavne zemlje EU i USA glavni sponzor te nezavisnosti. Jedini pritisak na Pristinu je da pokaze bolju brigu o manjinama koji na Kosovu zive. S'druge strane, na Srbiju se sliva sav pritisak da ona sto pre skine Kosovo sa ustava i krene svojim putem.

Sve drugo je prazna prica i igra inata a, podsecam, ta igra srbima je samo zlo donelo. Na vama je izbor.

Marko

pre 11 godina

Tuzne su nase sudbine i Srba i Albanaca sa ovim klovnovima na celu, al kazu kakav narod takvo i rukovodstsvo. Elem, da citiram jednog velikog coveka sa ovih prostora: "Sedi drvo na drvo, bukva."

Minja

pre 11 godina

Steta sto cu da razocaram pojedince ali i pored vase zelje da okrivite Nikolica za sve on nije kriv sto je sve ovako traljavo i kilavo ali se bar trudi da nesto promeni i poboljsa za razliku od predhodnih koji su tek kad su smenjeni poceli da dobijaju ideje i inspiracije.

komplexasi

pre 11 godina

Sudeci po komentarima ali i po izjavama albanskih politicara, Albanci se osecaju mnogo jaki, sposobni, pobedili su, nezavisni su i suvereni, Srbija laze, Srbija ce ih priznati, ustav "drzave kosova" je sveta krava koja je nedodirljiva itd. te predlazem, ako je vec tako, da Albanci lepo zamole Amerikance da im vise nista ne pomazu, da Riker sedi kuci, da se povuku pripadnici NATO-a i EULEX-a sa Kosova, da ne bude vise sastanaka sa americkim ambasadorom i da isti ovi Albanci koji se ovde busaju u grudi eksplicitno traze da Amerika i Nemacka vise ne koriste svoje veze, snagu, uticaj niti bilo sta kada su u pitanju ovi pregovori. Pa da vidimo sta bi bilo i na pregovorima i sa realnoscu na terenu a i Albanci bi imali prilike da realno sagledaju i koliko su "jaki" i koliko su "nezavisni" i koliko su sposobni za pregovore. Hajde, nemojte da se sakrivate iza Amerikanaca i da izigravate ovde nesto.

Gospodja Marta

pre 11 godina

Boga mi cete da popustite, kako smo i mi morali da popustamo vama! Kao sto nas nije niko nista pitao , tako sada ni vas niko ne pita za vase zelje.

VINKA

pre 11 godina

Drugog rešenja sem kompromisa nema, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do tog kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

Enigma

pre 11 godina

Mislim da će naši ljudi na Kosovu moći da odahnu i nadam se da su se uverili da ih Srbija nije zaboravila! Tači neće da prizna, ali tako je...

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Za sve je kriv Tomin engleski, covek ga ne zna. Ne mogu da zamislim tog srednjoskolca i predsednicu Kosova sa zavrsenim hardvardom, kakva nepravda.

Zedes

pre 11 godina

@Zedes, Konstantinos "veliki", Flavius Valerius itd

Svaki put se obradujem kada procitam tvoj komentar. Nemoj stati, pliz. Javljam vec i kolegama da ih citaju. Svaka cast za vas Hrvate, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse, 12. mart 2013 22:52)

Kao prvo, s komentatorima koji se predstavljaju kao Konstantinos Veliki i Flavius Valerius nemam ama baš nikakve veze. Druga je stvar što imamo ista gledišta i što ih na sličan način iznosimo.

Kao drugo, to što se tebi i tebi sličnima ne svidja istina koju vam mi iznosimo, tj. što ti i tebi slični puno radije gurate glave u pijesak i živite u svojim velikosrpskim mitovima o sebi kao nebeskome narodu, to je tvoj problem, a ne moj.

Kao treće, zbog toga je ogromno pitanje tko je od nas zapravo stvarni kompleksaš, kako nas ti nas ovdje uporno vrijedjaš - iskazujući se time kao onaj arhetipski bezobrazni velikosrbin (zbog kakvih mi sa Srbijom ne želimo više imati veze) - a da sam na tvom mjestu, najprije bih se pogledao u ogledalo, da napokon shvatim tko sam zapravo i što sam. Medjutim, objasniti velikosrbinu da je velikosrbin i da je to što on smatra istinom teška nebuloza, to je otprilike isto kao reći gluhome dobro jutro.

Ivan

pre 11 godina

Kako god bilo nije Nikolic kriv sto je sve ovako kilavo i traljavo ova vlast bar pokusava nesto da resi za razliku od predhodne (ciji sad pojedinci imaju resenja i predloge za sve probleme) pa nam i to koliko vidim iz komentara ne odgovara..

srđan

pre 11 godina

stvarno ne znam kako bi se osećao kad bi mi dosao ovde neki albanac i rekao da beograd vise nije u srbiji. tako je to dragi sunarodnici busate se u kosovo iz bg-a i drgih gradova a poima nemate da to odavno vise ne postoji i još nešto, nismo mi krivi, što je najgore nema krivca jednostavno smo izgubili i to je tako. sad druga je prica koji su razlozi gubitka kosova i kako je doslo do toga. ""skuvali smo čorbu, gotovo je""

YYYYY

pre 11 godina

Dobro je da se malo situacija okrenula i u nasu korist, vec sam zaboravio kako to izgleda, samo ako ne postoji kontinuitet onda ovo nista ne znaci, videcemo kako ce se situacija dalje razvijati.

ZevS

pre 11 godina

Pa morace i oni malo da popuste, a o tome ne odlucuje Nikolic i Taci odlucuje Evropa, tako da Taci mozes da pricas sta hoces ali ako ti kazu da popustis, moraces.

uskok

pre 11 godina

Za (Kost, 12. mart 2013 19:38)

Probaj da nadjes u recniku pojam NEZAVISNOST....
Sadasnje Kosovo je sve sem nezavisno:
1 zavisi od SAD-a
2 zavisi od EU-a
3 zavisi od lokalnih mafioza
4 zavisi od Srbije......

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Zedes, Konstantinos "veliki", Flavius Valerius itd

Svaki put se obradujem kada procitam tvoj komentar. Nemoj stati, pliz. Javljam vec i kolegama da ih citaju. Svaka cast za vas Hrvate, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

Šaćko

pre 11 godina

Treba biti realan, Srbija Kosovo može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku da izvuče pregovorima, jer drugačije i ne može, maksimalno koliko u ovom trenutku može da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

avdija

pre 11 godina

albanska strana da propusti,pa kada je billa wiena(BEC)bilo popusta bilo popust jedne strane,a vasha strana nije,sada je lopta u vashoj strani.

Marijan

pre 11 godina

Nikolic je osmislio platformu sa kojom nasa zemlja pregovara i ma sta govorio Taci, on se tu nista ne pita, smatram da ce Evropa posle svega morati da natera Albance da i oni nacine neki ustupak, Srbija je odgovornom i doslednom politikom stavila medjunarodnoj zajednici do znanja da smo zainteresovani da resimo problem Kosova a platforma koju je izglasala skupstina najbolji su put koji vodi ka resenju u zastiti nasih interesa. Ako nas Evropa zeli, morace to sada i da pokaze, jer nase crvene linije jasno su definisane u platformi i Srbija od toga ne sme odustati.

Ejrena

pre 11 godina

Mislim da je Hašim tači po njegovoj izjavi morao da popusti.Vlast u Srbiji je zaista omogućeno da stvori paralelne institucije na KiM, koji će poboljšati bolje uslove života građana na KiM. Mislim da je vreme da se stanje u našoj državi zaista promeni na bolje. Platforma je jedino konstruktivno rešenje za obe strane na KiM.

James Bond

pre 11 godina

Ovakve izjave su dokaz da Tači ima velike probleme da objasni Albancima da će Srbi moći normalno da žive i da niko neće moći da ih ugrožava.

Achernar

pre 11 godina

Zelim da verujem da se stvari polako poboljsavaju, da Albanci polako gube a mi polako dobijamo i da se stvari konacno slegnu, ovaj haos vise nikome nije u interesu.

Kula

pre 11 godina

Gospodine Tačiju , znamo mi da vi ne bi pristali na nikakav kompromis da na vas nije izvršila pritisak Međunarodna zajednica. Dosta je vršen pritisak na Beograd , sada je na redu Priština. Samo uz obostrani kompromis pitanje Kosova meže se pravično rešiti.

pristace, samo se femkaju

pre 11 godina

A kakve veze ima da li je nezavisno za Srbiju ili ne kada je ono sustinski, formalno i prakticno nezavisno? Srbija moze da ne priznaje Kosovo ali ne moze da negira cinjenicu da je Kosovo danas nezavisna drzava. Ima sustinske razlike izmedju ove dve stvari.
(Kost, 12. mart 2013 23:05)

Kosovo NIJE nezavisno, ne samo za Srbiju, nego za vecinu u UN!
Dakle, Srbija nece priznati Kosovo NIKADA, ali ce donetu Ustavni zakon, u kojem ce pisati, da (juznom srpskom) Autonomnom Pokrajnom Kosovom i Metohijom, po Rezoluciji 1244 UPRAVLJAJU UN, uz privremene institucije, koje su u Pristini formirane, i gde do daljeg ne vlada Vlada Srbije.
I Pristina ce MORATI na neki nacin da dopuni Ustav, gde ce Zajednici Srpskih Opstina dati izvrsnu i sudsku vlast!
Sustinska razlika je u tome, a to ocigledno ne shvataju mnogi, da je i Pristina, TAKODJE, pritisnuta, da prihvati ovakav kompromis, posle cega bi tenzija opala sa obe strane. Da nije tako, da je Kosovo "nezavisno", nevezano za to, kako na to gleda Srbija, ne bi Kosovo ni razgovaralo sa Srbijom, a tek ne bi pristajalo na kompromis!!!
Pristace, nego sta ce ...
Malo se "lome", kao u vodjstvo Rep. Srp. Krajine, samo da ne bude prekasno. Ovakav kompromis mogu da dobiju samo sa ovom vladom i budu li ga propustili, skoro se u Srbiji nece stvoriti slicna prilika.
Tek sa ovakvim dogovorom sa Srbijom, gde bi i Srbija doradila Ustav, Kosovo bi imalo sansu, da opstane kao nezavisno. Bez toga - NE!

Živan

pre 11 godina

Neka to Tači nazove kako hoće, ali oni su popustili, pa da li su popustili Beogradu, ili evropskim zvaničnicima, ili pod uticajem Amerikanaca, ali Zajednice Srpskih Opština moraju imati neke svoje nadležnosti, inače od kompromisa nema ništa.

radoslav

pre 11 godina

Dobro je što je srpska strana bila predložila i da se reši pitanje statusa Kosova, a možda je još bolje što je Ketrin Ešton odbila da se o tome razgovara. Pitanje Kosova treba rešiti dijalogom jer se nikako drugačije taj problem ne može rešiti. Sada je na Amerikancima i EU da izvrše pritisak na Albance, jer je Srbija popustila koliko god je mogla, i više ne može.

david

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

novica952

pre 11 godina

Naravno da će Tači pokušati uvek da zajednicu srpskih opština prikaže onako kako to odgovara prištini i da na svaki način utiče da smanji uticaj Srba u izvršnim funkcijama te zajednice. Tači bi kako to kaže naš premijer Dačić žele da se zajednica srpskih opštinama bavi štampanjem knjiga i brošura i organizovanjem tribina a da izvršne funkcije ostanu u prištini.Ili će biti to zajednica srpskih opština sa mehanizmima koji će obezbediti funkcionisanje vlasti na lokalu onako kako Srbi žele ili ništa od cele zajednice i čitavu priču vraćamo na početak.kako će to Tači uspeti da objasni svom parlamenu i narodu to je njegov problem.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Zedes
Nabavi ogledalo. U komentaru si sebe odlicno opisao samo zameni velikosrpski sa velikohrvatski.

v.

pre 11 godina

@Flavije sa Slavije

"predsednicu Kosova sa zavrsenim hardvardom"

A da nije i Oksford "zavrsila"? Da li vi spineri zaista mislite da bas sve moze da vam prodje? Ta "predesdnica" je zavrsila kurs na FBI akademiji. Pre toga je "diplomirala" pravo na pristinskom univerzitetu nekoliko meseci nakon zavrsetka rata kada su kriterijum bili na "maksimumu".

Milica

pre 11 godina

Da li je istina ili nije , ali je tačno da Srbija neće prihvatiti nikakav dogovor ukoliko Srbi na severu KiM ne budu imali svoje institucije sa svim ovlašćenjima.To zna i Tači i Međunarodna zajednica i na njima je da se dogovore oko kompromisa.

Kaja

pre 11 godina

Državni vrh sigurno treba da ima "crvene linije" preko kojih Srbija ne može da pređe ni po cenu datuma, i od njih ne treba da odstupa ni po cenu ne dobijanja datuma. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

tepavac

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do tog kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

re:

pre 11 godina

@Kost
Dragi moj, ti izgleda mislis da ce neko nasesti na vase albansko spinovanje i zamenjivanje teza.
Pitanje je koliko vas je drzava zaista priznalo a i sta vam to vredi kada necete proci u Savetu bezbednosti. Zna se procedura za clanstvo u UN i to se nece desiti, ne zbog Srbije nego zbog Rusije i Kine.
Drugo, spominjes Rezoluciju 1244 a zaboravljas da u toj Rezoluciji na vise mesta stoji da ce se buduci status resiti na osnovu PREGOVORA (ne na osnovu jednostranih samoproglasenja) i uz postovanje teritorijalnog integriteta Srbije.
Medjunarodni sud je dao savetodavno misljenje koje se odnosi na TEKST rezolucije o nezavisnosti koji su sastavili Albanci i dao je misljenje da je taj TEKST u skladu sa medjunarodnim pravom, bas kao sto bi i tekst o nezavisnosti mog WC-a isto tako bio u skladu sa istim.
I trece ali i najvaznije. Ono sto ti ne shvatas (ili ne zelis da shvatas) je da "republjik kosova" nije u poziciji da tvrdi pazar i da ne daje ustupke jer bez dogovora sa Srbijom ostajete bez belog sengena, bez pocetka EU integracija a u tome kasnite nekoliko faza iza Srbije, bez dogovora sa Srbijom necete moci da potpisujete nista, ugovore, sporazume, ostajete sporni protektorat a para u budzetu EU i SAD za vase igranje na Kosovu je sve manje.
Sve drugo je prazna prica i igra inata a podsecam, ta igra Srbima je istina samo zlo donelo a donece ga i vama Albancima. Na vama je izbor.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Mislim da im ne trebamo dati vise nego sto smo im vec dali, sto neko vec rece i da se naselje tu, i prava i autonomiju mislim da treba staviti tackou jednom na sve to sto evropa trazi od nas. Oni jednostavno zele da nam uzmu sve.

Light night

pre 11 godina

Da li sad Taci laze svoj narod dole, jer ovi su vec izlazili na ulice stose on sastaje sa Decijem. Mozda on laze jer bi ga oni ubili kad bi znali da su i oni saterani u cosak.

Pismo–Glava

pre 11 godina

Ne lazi Taci mora da te je zvala tetka Eston i rekla da ne moze ni ona da ispuni sve tvoje snove. Kad jedna strana popusti i druga to isto mora jer ce se i prva predomisliti. A onda ste u sosu do guse. Ti znas sta moze da ti se desi ako se ludi Srbi naljute. Bicete saterani ne u Albaniju nego u more. Duvajte se jos malo dok vam je Amerika na jos na nogama kad im tamo dodje S. Koreja nece vise imati ko da vas stiti.

Stanko M.

pre 11 godina

Da Albanci nemaju Amere na svojoj strani sve bi to drugacije bilo....ali nece ni to doveka biti. Videce i Ameri ko su Albanci...ako vec sada ne vide.

Maxxx

pre 11 godina

Taci je pricao kako ce nasa platforma da ostane u fioci i da je za unutrasnju upotrebu kad ono bas se prica o Zajednici srpskih opstina koja je njena sustina!
Tako da Taci tvoja doslednost je 0!!! Idi sad malo pricaj EU, standardi, UN, NATO... i tako u krug dok nekome ne dosadi...

Dervis

pre 11 godina

Verujem da je Nikolic rekao istinu i da je pristinska strana popustila ali Taci to ne sme da potvrdi jer bi ga njegovi lincovali i smatrali ga izdajnikom.

boc boc bockalica

pre 11 godina

E pa dragi gospodine Taci necemo ni mi popustati stalno ako ste na to mislili.Mozda smo dosta toga izgubili,al ponos jos uvek nismo.

ANA

pre 11 godina

Citiram jednog pametnog coveka i misao je prava: "AKO JE KOSOVO IZGUBLJENO ZASTO NAS STALNO TERAJU DA GA PRIZNAMO"? Mislite o tome......Nista nije izgubljeno, mogu da budu dole i 100% albanci, al se zna na cijoj su zemlji.

Enigma

pre 11 godina

Mislim da će naši ljudi na Kosovu moći da odahnu i nadam se da su se uverili da ih Srbija nije zaboravila! Tači neće da prizna, ali tako je...

decko sa barikada

pre 11 godina

Nazalost za vas komso on pije vodu koja se zove RUGOVA VODA i a crveni poklopac ima crnog dvoglavnog orla (zastava) ... a vodu Knjaza nemozes da nadjes na Kosovu nigde makar da trazis i na severnu Mitrovicu !!!
(Newporn, 12. mart 2013 15:44) Newporn ocigledno ne zivis na kosovu,sve srpske proizvode mozes da nadjes sirom kosova pa i vodu knjaz milos...

Gospodja Marta

pre 11 godina

Boga mi cete da popustite, kako smo i mi morali da popustamo vama! Kao sto nas nije niko nista pitao , tako sada ni vas niko ne pita za vase zelje.

stefan

pre 11 godina

Onamo,namo...da vidju Prizren.......Ta to je moje-doma cu doc,Starina mila tamo me zove,tu moram jednom oruzan poc.........................Onamo namo za brda ona,Milosev kazu prebiva grob.Onamo pokoj dobicu dusi,KAD SRBIN VISE NE BUDE ROB.

Ejrena

pre 11 godina

Mislim da je Hašim tači po njegovoj izjavi morao da popusti.Vlast u Srbiji je zaista omogućeno da stvori paralelne institucije na KiM, koji će poboljšati bolje uslove života građana na KiM. Mislim da je vreme da se stanje u našoj državi zaista promeni na bolje. Platforma je jedino konstruktivno rešenje za obe strane na KiM.

Marijan

pre 11 godina

Nikolic je osmislio platformu sa kojom nasa zemlja pregovara i ma sta govorio Taci, on se tu nista ne pita, smatram da ce Evropa posle svega morati da natera Albance da i oni nacine neki ustupak, Srbija je odgovornom i doslednom politikom stavila medjunarodnoj zajednici do znanja da smo zainteresovani da resimo problem Kosova a platforma koju je izglasala skupstina najbolji su put koji vodi ka resenju u zastiti nasih interesa. Ako nas Evropa zeli, morace to sada i da pokaze, jer nase crvene linije jasno su definisane u platformi i Srbija od toga ne sme odustati.

Guja

pre 11 godina

Ketrin je tražila da i Vučić prisustvuje i verujem da je ovo najvećim delom njegova zasluga. Možda nisu popustili a li na domak dogovora definitivno jesmo!

Sovica

pre 11 godina

Zašto osećam odredjenu količinu političkog besa u ovoj izjavi! Da te nisu Tači možda ovi naši malo iznervirali pa si tako planuo!? Ipak verujem da se u Srbiji dogodila neka promena i da više, po Albance, ne ide sve tako lako!

Ivan

pre 11 godina

Kako god bilo nije Nikolic kriv sto je sve ovako kilavo i traljavo ova vlast bar pokusava nesto da resi za razliku od predhodne (ciji sad pojedinci imaju resenja i predloge za sve probleme) pa nam i to koliko vidim iz komentara ne odgovara..

Minja

pre 11 godina

Steta sto cu da razocaram pojedince ali i pored vase zelje da okrivite Nikolica za sve on nije kriv sto je sve ovako traljavo i kilavo ali se bar trudi da nesto promeni i poboljsa za razliku od predhodnih koji su tek kad su smenjeni poceli da dobijaju ideje i inspiracije.

VINKA

pre 11 godina

Drugog rešenja sem kompromisa nema, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do tog kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

Achernar

pre 11 godina

Zelim da verujem da se stvari polako poboljsavaju, da Albanci polako gube a mi polako dobijamo i da se stvari konacno slegnu, ovaj haos vise nikome nije u interesu.

Ivan

pre 11 godina

Saravno da nisu popustili, i nikada nece popustiti.
Sto im vise das, vise ce traziti, tako je uvek bilo, uvek ce i biti.

Pustis ih da se nasele, traze autonomiju
Das im autonomiju, traze nezavisnost
Das im nezavisnost, traze Presevo
Das im Presevo, traze sve do Nisa

a i zasto bi se ustrucavali, kod nas sve prodje

ZevS

pre 11 godina

Pa morace i oni malo da popuste, a o tome ne odlucuje Nikolic i Taci odlucuje Evropa, tako da Taci mozes da pricas sta hoces ali ako ti kazu da popustis, moraces.

uskok

pre 11 godina

Za (Kost, 12. mart 2013 19:38)

Probaj da nadjes u recniku pojam NEZAVISNOST....
Sadasnje Kosovo je sve sem nezavisno:
1 zavisi od SAD-a
2 zavisi od EU-a
3 zavisi od lokalnih mafioza
4 zavisi od Srbije......

Pcelica Maja

pre 11 godina

Na kraju ce biti kako EU kaze...Ako nam zatraze priznanje Kosova u zamenu za datum za pocetak pregovora,odmah treba prekinuti iste...

James Bond

pre 11 godina

Ovakve izjave su dokaz da Tači ima velike probleme da objasni Albancima da će Srbi moći normalno da žive i da niko neće moći da ih ugrožava.

Kula

pre 11 godina

Gospodine Tačiju , znamo mi da vi ne bi pristali na nikakav kompromis da na vas nije izvršila pritisak Međunarodna zajednica. Dosta je vršen pritisak na Beograd , sada je na redu Priština. Samo uz obostrani kompromis pitanje Kosova meže se pravično rešiti.

Miško

pre 11 godina

Ha ha ha...
"Probaj da nadjes u recniku pojam NEZAVISNOST....
Sadasnje Kosovo je sve sem nezavisno:
1 zavisi od SAD-a
2 zavisi od EU-a
3 zavisi od lokalnih mafioza
4 zavisi od Srbije......
(uskok, 12. mart 2013 20:03)"

Kosova zavisi od svrbije, kako... će iscrcaju od gladi, ako gi ne priznamo ???

spasenija kolcek

pre 11 godina

Nemam običaj da se javljam sa komentarima oko teme Kosova i Srbije. Pratim šta se događa i pokušavam da razumem.
Ipak, logički mi pada u oči, Tačijeva izjava da su osnova za dogovore sa EU, Ustav i zakoni Kosova.
U dogovorima učestvuju obično najmanje dve strane.
Ako je Srbija ravnopravan sagovornik u ovim pregovorima, kako osnova za pregovore mogu biti samo zakonski akti, na čelu sa ustavom, samo - jedne strane?!?

YYYYY

pre 11 godina

Dobro je da se malo situacija okrenula i u nasu korist, vec sam zaboravio kako to izgleda, samo ako ne postoji kontinuitet onda ovo nista ne znaci, videcemo kako ce se situacija dalje razvijati.

Stanarrr

pre 11 godina

(MM84, 12. mart 2013 19:06)

Realno nije tako, ali ako ista mozemo da spasimo to je sever Kosova, ostatak smo izgubili zbog lose vodjene politike jos od ranije.

komplexasi

pre 11 godina

Sudeci po komentarima ali i po izjavama albanskih politicara, Albanci se osecaju mnogo jaki, sposobni, pobedili su, nezavisni su i suvereni, Srbija laze, Srbija ce ih priznati, ustav "drzave kosova" je sveta krava koja je nedodirljiva itd. te predlazem, ako je vec tako, da Albanci lepo zamole Amerikance da im vise nista ne pomazu, da Riker sedi kuci, da se povuku pripadnici NATO-a i EULEX-a sa Kosova, da ne bude vise sastanaka sa americkim ambasadorom i da isti ovi Albanci koji se ovde busaju u grudi eksplicitno traze da Amerika i Nemacka vise ne koriste svoje veze, snagu, uticaj niti bilo sta kada su u pitanju ovi pregovori. Pa da vidimo sta bi bilo i na pregovorima i sa realnoscu na terenu a i Albanci bi imali prilike da realno sagledaju i koliko su "jaki" i koliko su "nezavisni" i koliko su sposobni za pregovore. Hajde, nemojte da se sakrivate iza Amerikanaca i da izigravate ovde nesto.

branislav

pre 11 godina

Samo vi pricajte i lazite i nas i sebe. Kako su SAD odlucile tako ce da bude. Ko smo mi pa da nas neko nesto pita ili ona sacica Albanaca na Kosovu?

sasa jokic

pre 11 godina

Toma Nikolic je ovom izjavom hteo da isprovocira Tacija, i prakticno minira pregovore.
Ocigledno je da njemu nije u interesu da Srbija dobije datum, a ova izjava je samo potvrda za to!

Newborn

pre 11 godina

@ Taci pije Knjaz Milos vodu  :-)  (Zoran, 12. mart 2013 14:10)

Nazalost za vas komso on pije vodu koja se zove RUGOVA VODA i a crveni poklopac ima crnog dvoglavnog orla (zastava) ... a vodu Knjaza nemozes da nadjes na Kosovu nigde makar da trazis i na severnu Mitrovicu !!!

radoslav

pre 11 godina

Dobro je što je srpska strana bila predložila i da se reši pitanje statusa Kosova, a možda je još bolje što je Ketrin Ešton odbila da se o tome razgovara. Pitanje Kosova treba rešiti dijalogom jer se nikako drugačije taj problem ne može rešiti. Sada je na Amerikancima i EU da izvrše pritisak na Albance, jer je Srbija popustila koliko god je mogla, i više ne može.

ameli

pre 11 godina

Ako je Srbija ravnopravan sagovornik u ovim pregovorima, kako osnova za pregovore mogu biti samo zakonski akti, na čelu sa ustavom, samo - jedne strane?!?
(spasenija kolcek,

A tko je rekao da su oni ravnopravni i po kojem osnovu?
U pregovorima je EU koja je priznala kosovo kao nezavisnu drzavu u njenim granicama i kosovo kao drzava koja ima svoj ustav koji je donjela medjunarodna zajednica. Kako tocno mislis da se tu oko icega pregovara? Srbija je samo ta koja mora pristat na postivanje kosova kao nezavisne drzave to ti je to ukratko, a ovaj cirkus sta se vodi se vodi jer je srbija nezrela da prihvati to stanje pa se vodi igrokaz i polako gradjane navodi da sami to prihvate.

Jedini razlog zasto se uopce vode razgovori s beogradom je jer se nezeli da opet radi nestabilnost na balkanu jer je amerika vec odavno zavrsile s time i neda im se ponovo otvarat to pitanje. A srbija je uzrok nestabilnosti bila i ostala na balkanu zato svi imaju takve stavove prema kosovu i srbiji kakvi se vama ne svidjaju, nije da nisu primjereni ili krivi nego su realni i blagi s obzirom kolko stete je proizaslo zbog stavova srbije po svim pitanjima u regonu od devedesetih.

Srbija je u pregovorima sa medjunarodnom zajednicom vec 23g ...

realno

pre 11 godina

Па очекивано је да Николић и Тачи лажу свако својој страни... треба пронаћи истину у тим лажима.

Hajduk

pre 11 godina

Da Albanci nemaju Amere na svojoj strani sve bi to drugacije bilo....ali nece ni to doveka biti. Videce i Ameri ko su Albanci...ako vec sada ne vide.
Kaze Stanko

A po tebi ko su Albanci druze Stanko??????????!!!!!!

pristace, samo se femkaju

pre 11 godina

A kakve veze ima da li je nezavisno za Srbiju ili ne kada je ono sustinski, formalno i prakticno nezavisno? Srbija moze da ne priznaje Kosovo ali ne moze da negira cinjenicu da je Kosovo danas nezavisna drzava. Ima sustinske razlike izmedju ove dve stvari.
(Kost, 12. mart 2013 23:05)

Kosovo NIJE nezavisno, ne samo za Srbiju, nego za vecinu u UN!
Dakle, Srbija nece priznati Kosovo NIKADA, ali ce donetu Ustavni zakon, u kojem ce pisati, da (juznom srpskom) Autonomnom Pokrajnom Kosovom i Metohijom, po Rezoluciji 1244 UPRAVLJAJU UN, uz privremene institucije, koje su u Pristini formirane, i gde do daljeg ne vlada Vlada Srbije.
I Pristina ce MORATI na neki nacin da dopuni Ustav, gde ce Zajednici Srpskih Opstina dati izvrsnu i sudsku vlast!
Sustinska razlika je u tome, a to ocigledno ne shvataju mnogi, da je i Pristina, TAKODJE, pritisnuta, da prihvati ovakav kompromis, posle cega bi tenzija opala sa obe strane. Da nije tako, da je Kosovo "nezavisno", nevezano za to, kako na to gleda Srbija, ne bi Kosovo ni razgovaralo sa Srbijom, a tek ne bi pristajalo na kompromis!!!
Pristace, nego sta ce ...
Malo se "lome", kao u vodjstvo Rep. Srp. Krajine, samo da ne bude prekasno. Ovakav kompromis mogu da dobiju samo sa ovom vladom i budu li ga propustili, skoro se u Srbiji nece stvoriti slicna prilika.
Tek sa ovakvim dogovorom sa Srbijom, gde bi i Srbija doradila Ustav, Kosovo bi imalo sansu, da opstane kao nezavisno. Bez toga - NE!

tonik

pre 11 godina

bice svima dobro u Kosovu, samo aki oni sami odustaju od drzavljanstva. A naravno da se bolje druziti sa Amerima nego sa Rusima. Nadam da i Srbija ce to skoro priznati.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Zedes, Konstantinos "veliki", Flavius Valerius itd

Svaki put se obradujem kada procitam tvoj komentar. Nemoj stati, pliz. Javljam vec i kolegama da ih citaju. Svaka cast za vas Hrvate, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.

PEPI

pre 11 godina

Lazu i jedan i drugi. Sve za unutrasnju upotrebu.
(stevan, 12. mart 2013 13:59)

Teško da oba lažu, a razlog je jednostavan. Jednima se više žuri, oni nemaju vremena čekati, njihova država treba nešto pod hitno ili propada još dublje. Drugi u toj priči su dugo čekali na ostvarenje svojih ciljeva pa mogu pričekati još neko vrijeme jer nisu u "cajtnotu". Dalje pogađajte sami.

Milica

pre 11 godina

Da li je istina ili nije , ali je tačno da Srbija neće prihvatiti nikakav dogovor ukoliko Srbi na severu KiM ne budu imali svoje institucije sa svim ovlašćenjima.To zna i Tači i Međunarodna zajednica i na njima je da se dogovore oko kompromisa.

novica952

pre 11 godina

Naravno da će Tači pokušati uvek da zajednicu srpskih opština prikaže onako kako to odgovara prištini i da na svaki način utiče da smanji uticaj Srba u izvršnim funkcijama te zajednice. Tači bi kako to kaže naš premijer Dačić žele da se zajednica srpskih opštinama bavi štampanjem knjiga i brošura i organizovanjem tribina a da izvršne funkcije ostanu u prištini.Ili će biti to zajednica srpskih opština sa mehanizmima koji će obezbediti funkcionisanje vlasti na lokalu onako kako Srbi žele ili ništa od cele zajednice i čitavu priču vraćamo na početak.kako će to Tači uspeti da objasni svom parlamenu i narodu to je njegov problem.

zdr

pre 11 godina

Toma Nikolic je ovom izjavom hteo da isprovocira Tacija, i prakticno minira pregovore.
Ocigledno je da njemu nije u interesu da Srbija dobije datum, a ova izjava je samo potvrda za to!
(sasa jokic, 12. mart 2013 13:34)

Ne slazem se, prouci malo bolje psiholoski profil predsednika i bice ti jasnije.

Osnovna karakteristika je nesigurnost i vrlo lose misljenje o sebi. Da bi to kompenzovao on pripada nacionalistickim organizacijama, puno je pobozan i veran clan crkve, obe osobine mu uvecavaju sopstvenu vrednost jer pripada necem velikom. Njegova nacionalisticka lupetanja su takode znacajni indikator i dolaze kao nekontrolisani izliv nesigurnosti jer on sam misli za sebe da je nedostatan. Imamo i strajk gladu i stiropor, zatim govor na engleskom koga ni sam ne razume, sve sracunato na postizanje velicine za koju on zna da je nema. Diploma i polaganje dva ispita na univerzitetu dok je bio u Francuskoj su samo mali deo opste slike.

Prema tome ovo sta je on "podviknuo" Evropi koja ga se je "uplasila" je rezultat istog psiholoskog stava, u trenutku najavljivanja pobede ispao je heroj na belom konju, kao kapetan Jerotije, za posle ce vec nesto da smisli, verovatno da zatrpa problem, sramotu i ponizenje drugim lupetanjima.

Sloba

pre 11 godina

I Taci i nasi (Toma, Dacic...) moraju da se pravdaju pred svojima zbog kompromisa, umesto njime da se hvale. Kada ce kompromis i u nasim licnim zivotima i u nasoj politici postati nesto cime se ljudi ponose?

Živan

pre 11 godina

Neka to Tači nazove kako hoće, ali oni su popustili, pa da li su popustili Beogradu, ili evropskim zvaničnicima, ili pod uticajem Amerikanaca, ali Zajednice Srpskih Opština moraju imati neke svoje nadležnosti, inače od kompromisa nema ništa.

re:

pre 11 godina

@Kost
Dragi moj, ti izgleda mislis da ce neko nasesti na vase albansko spinovanje i zamenjivanje teza.
Pitanje je koliko vas je drzava zaista priznalo a i sta vam to vredi kada necete proci u Savetu bezbednosti. Zna se procedura za clanstvo u UN i to se nece desiti, ne zbog Srbije nego zbog Rusije i Kine.
Drugo, spominjes Rezoluciju 1244 a zaboravljas da u toj Rezoluciji na vise mesta stoji da ce se buduci status resiti na osnovu PREGOVORA (ne na osnovu jednostranih samoproglasenja) i uz postovanje teritorijalnog integriteta Srbije.
Medjunarodni sud je dao savetodavno misljenje koje se odnosi na TEKST rezolucije o nezavisnosti koji su sastavili Albanci i dao je misljenje da je taj TEKST u skladu sa medjunarodnim pravom, bas kao sto bi i tekst o nezavisnosti mog WC-a isto tako bio u skladu sa istim.
I trece ali i najvaznije. Ono sto ti ne shvatas (ili ne zelis da shvatas) je da "republjik kosova" nije u poziciji da tvrdi pazar i da ne daje ustupke jer bez dogovora sa Srbijom ostajete bez belog sengena, bez pocetka EU integracija a u tome kasnite nekoliko faza iza Srbije, bez dogovora sa Srbijom necete moci da potpisujete nista, ugovore, sporazume, ostajete sporni protektorat a para u budzetu EU i SAD za vase igranje na Kosovu je sve manje.
Sve drugo je prazna prica i igra inata a podsecam, ta igra Srbima je istina samo zlo donelo a donece ga i vama Albancima. Na vama je izbor.

antifa

pre 11 godina

zmija i bivši učk narko-trafik gerilac za sada ima za sobom više istinitih izjava nego naši tzv "predstavnici". Da li je to zato, što kod albanaca REČ znači nešto?! Jer kod nas ne znači apsolutno ništa, a bogami ni dela. Jedan dan možeš da budeš antievropejac, da pozivaš na ubistvo premijera, likuješ nad istim a drugog dana već da sam budeš premijer ili pomoćnik, pa da sve evropejski i uglađeno nosiš venac na grob ubijenog prethodnika, i još da te porede sa njim...

david

pre 11 godina

Kompromis je u redu, ali ako od nas traže da te zajednice srpskih opština postoje tek onako radi reda, a da nemaju nikakve nadležnosti, to nije kompromis. Kompromis podrazumela da i Albanci nešto popuste, a ne samo Srbija, i ne vidim gde to više Srbija može da popusti, i to treba jasno staviti do znanja evropskim liderima, da Srbija neće samo zarad dobijanja datuma prihvatiti bilo šta. Inače, imam poverenje u državni vrh Srbije da će doći do rešenja kojim će se zaštititi Srbi i drugi nealbanci na Kosovu.

Gorka istina

pre 11 godina

E, to sam cekala. Posle one optimisticke izjave naseg Predsednika, zanimalo me je da cujem sta ce o tome misli druga strana. Onaj Estonkin osmeh i ova Tacijeva izjva, govore mi da ce smo jos jednom "pobedili",kao sto nas nasi politicari ubedjuju vise od dve decenije, a Srbija sve manja i sve slabija.

Ilija

pre 11 godina

Koliko je naivna izjava Nikolica "pristina popustila" pa cak i da je popustila nije trebao to da kaze!!! Da ne govorim za izjavu "neki papir"! Smesno!!!

Kaja

pre 11 godina

Državni vrh sigurno treba da ima "crvene linije" preko kojih Srbija ne može da pređe ni po cenu datuma, i od njih ne treba da odstupa ni po cenu ne dobijanja datuma. Treba staviti doznanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te zajednice opština imaju neke nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

Vid

pre 11 godina

Kakva medjunarodna zabuna ili medjunarodna prevara. To cemo jos videti da li Gospodja Eston glumi gluvi telefon, pa svakom sapuce na uvo ono sto zeli da cuje.

bojan

pre 11 godina

dokle da nas lazu vise?jedan kaze ovo drugi ono.Mislim da je ovde krivac i EU sto ne izadje sa zvanicnim papirom i kaze to i to je dogovoreno

Misa Bec

pre 11 godina

Ma ko veruje Nikolicu?
Prvo je bio komunista,pa Seseljev kum i saborac,pa vojvoda,antievropejac,izdao je Seselja ali je zadrzao titulu vojvode.
Postao je evrofanatik,pa nije,pa jeste,pa stiropor,pa kradja glasova...obezbedio cukun unucad,postenim radom,pa zavrsio master za tri dana
pa...

Šaćko

pre 11 godina

Treba biti realan, Srbija Kosovo može povratita samo ratom, u kome bi izginuli ljudi, a Srbi sa Kosova bi završili u izbegličkim kolonama. Zbog toga državnom vrhu treba dati podršku da izvuče pregovorima, jer drugačije i ne može, maksimalno koliko u ovom trenutku može da se izvuče za Srbiju i Srbe na Kosovu.

Duci0167

pre 11 godina

Al,smo fini ... sad bi kompromis! Vecina vas je htela da bicuje one koji su o tome pricali pre par godina. Sad bi da pregovaramo i kompromis kad nemamo vise oko cega da se dogovaramo. Kosovo dok smo sedeli na usima ima svoje sudove,zakon,policiju,vojsku,institucije.
Da ne spominjem kada je Albanska strana htela da pregovara a Srbija slala specijalce sa fantomkama da malo "pregovaraju".
Ja vama odgovorno tvrdim da je Taci ozbiljniji politicar od cele nase skupstine. Zna kako da s dodvori silama kad treba zarad interesa svog naroda. Politika to i jeste! Politicari za to i sluze.

tepavac

pre 11 godina

Sigurno je da drugog rešenja sem kompromisa nema, ali i albanska strana mora da popusti, ukoliko se želi doći do tog kompromisa, a tu će najveću ulogu odigrati međunarodna zajednica, a pre svega USA koji bi pritiskom Albance primorali na popuštanje.

NENA

pre 11 godina

Ako se nekim slucajem i desi da nadi nesto dogovore, budite sigurni da smo mi ti koji su popustili bez obzira na spinovanje koje bude usledilo...

Plava noc

pre 11 godina

Da li je ovo neka sega? Ko tera segu sa nama? Da li je ova laz servirana nama ovde ili dole. Jos cemo videti sl. nedelje. Ova igranka bez prestanka nema kraja.

Kost

pre 11 godina

(Mimica M, 12. mart 2013 21:28)

A kakve veze ima da li je nezavisno za Srbiju ili ne kada je ono sustinski, formalno i prakticno nezavisno? Srbija moze da ne priznaje Kosovo ali ne moze da negira cinjenicu da je Kosovo danas nezavisna drzava. Ima sustinske razlike izmedju ove dve stvari.

hambo

pre 11 godina

zar do sada ovce u oba tora nisu shvatile da se pred pastire postavljaju ultimatumi koje treba da se ispune,pobedice stado koje sakupi vise pluseva a za izjave doticnih EU ne mari ni najmanje!!!

Zedes

pre 11 godina

Vi koji tvrdite da Thaci mora slušati što mu kažu iz SAD-a i EU, pročitajte što je upravo ovih dana rekao Dačić: da američki diplomat Reeker, sada glavni za rješavanje problema Kosova, uvijek iznosi ono što prethodno kao zaključak donese vlada u Prištini, tj. da nije obrnuto. Dakle, da sam na vašem mjestu ne bih se baš zaklinjao u to da će kosovske vlasti bilo tko nešto posebno prisiljavati, a osobito ih neće prisiljavati Amerikanci koji su - svidjalo se to nekome ili ne - nesumnjivo glavni igrači u cijeloj priči.

Kost

pre 11 godina

(pristace, samo se femkaju, 13. mart 2013 01:27)

Dragi moj, ti izgleda patis od sustinskog nepoznavanja cinjenica.

Kao prvo Kosovo ti je danas priznato od VECINE clanica UN, proveri wikipediu ako ti nije jasno.

Drugo, spominjes rezoluciju 1244 a zaboravljas da je upravo na temelju te rezolucije Srbija podnela zahtev Medjunarodnom sudu prave da proglasi nelegalnost Kosovske nezavisnosti da bi upravo taj isti sud prakticno zacementirao legalnost iste.

Trece, taj tvoj inat da "srbija NIKADA nece da prizna" Kosovo nije nista vise nego ogledalce osecaja nemoci i jadnosti drzave srbije da sa problemom suoci pre svega pragmaticno i sa realnog stanovista. Vase vlade su, jedna iza druge, stalno ponavljali jedno te isto ("nikada") a sada kada su prakticno saterani uz zid ne znaju kako da se izvuku. Zato danas imas premijera koji ti prepodne kaze da je Kosovo izgubljeno a poslepodne kaze da nije.

I trece ali i najvaznije. Ono sto ti ne shvatas (ili ne zelis da shvatas) Kosovo nijendog trenutka nije bila niti ce biti potisnuta da prihvata nijedan kompromis koji bi njenu drzavnost dovodilo u pitanje. To je zato sto su uprave glavne zemlje EU i USA glavni sponzor te nezavisnosti. Jedini pritisak na Pristinu je da pokaze bolju brigu o manjinama koji na Kosovu zive. S'druge strane, na Srbiju se sliva sav pritisak da ona sto pre skine Kosovo sa ustava i krene svojim putem.

Sve drugo je prazna prica i igra inata a, podsecam, ta igra srbima je samo zlo donelo. Na vama je izbor.

srđan

pre 11 godina

stvarno ne znam kako bi se osećao kad bi mi dosao ovde neki albanac i rekao da beograd vise nije u srbiji. tako je to dragi sunarodnici busate se u kosovo iz bg-a i drgih gradova a poima nemate da to odavno vise ne postoji i još nešto, nismo mi krivi, što je najgore nema krivca jednostavno smo izgubili i to je tako. sad druga je prica koji su razlozi gubitka kosova i kako je doslo do toga. ""skuvali smo čorbu, gotovo je""

Flavie sa Slavije

pre 11 godina

Za sve je kriv Tomin engleski, covek ga ne zna. Ne mogu da zamislim tog srednjoskolca i predsednicu Kosova sa zavrsenim hardvardom, kakva nepravda.

visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse

pre 11 godina

@Zedes
Nabavi ogledalo. U komentaru si sebe odlicno opisao samo zameni velikosrpski sa velikohrvatski.

avdija

pre 11 godina

albanska strana da propusti,pa kada je billa wiena(BEC)bilo popusta bilo popust jedne strane,a vasha strana nije,sada je lopta u vashoj strani.

Kosovski bozuri

pre 11 godina

Mislim da im ne trebamo dati vise nego sto smo im vec dali, sto neko vec rece i da se naselje tu, i prava i autonomiju mislim da treba staviti tackou jednom na sve to sto evropa trazi od nas. Oni jednostavno zele da nam uzmu sve.

Niko

pre 11 godina

Priština jeste ili nije popustila?

Na pitanje novinara da objasni šta se to dogodilo od sinoć, kada je predsednik Srbije, koji je takođe bio u Briselu, rekao da je Priština "popustila", do danas kada on kaže da faktički nema pomaka u pregovorima s Prištinom oko Zajednice srpskih opština, Dačić je odgovorio da se u tom periodu ništa nije dogodilo već da je on samo realan.

Marko

pre 11 godina

Tuzne su nase sudbine i Srba i Albanaca sa ovim klovnovima na celu, al kazu kakav narod takvo i rukovodstsvo. Elem, da citiram jednog velikog coveka sa ovih prostora: "Sedi drvo na drvo, bukva."

Zedes

pre 11 godina

@Zedes, Konstantinos "veliki", Flavius Valerius itd

Svaki put se obradujem kada procitam tvoj komentar. Nemoj stati, pliz. Javljam vec i kolegama da ih citaju. Svaka cast za vas Hrvate, da vas nema trebalo bi vas izmisliti.
(visim po srbijanskim sajtovima i lecim si komplekse, 12. mart 2013 22:52)

Kao prvo, s komentatorima koji se predstavljaju kao Konstantinos Veliki i Flavius Valerius nemam ama baš nikakve veze. Druga je stvar što imamo ista gledišta i što ih na sličan način iznosimo.

Kao drugo, to što se tebi i tebi sličnima ne svidja istina koju vam mi iznosimo, tj. što ti i tebi slični puno radije gurate glave u pijesak i živite u svojim velikosrpskim mitovima o sebi kao nebeskome narodu, to je tvoj problem, a ne moj.

Kao treće, zbog toga je ogromno pitanje tko je od nas zapravo stvarni kompleksaš, kako nas ti nas ovdje uporno vrijedjaš - iskazujući se time kao onaj arhetipski bezobrazni velikosrbin (zbog kakvih mi sa Srbijom ne želimo više imati veze) - a da sam na tvom mjestu, najprije bih se pogledao u ogledalo, da napokon shvatim tko sam zapravo i što sam. Medjutim, objasniti velikosrbinu da je velikosrbin i da je to što on smatra istinom teška nebuloza, to je otprilike isto kao reći gluhome dobro jutro.

v.

pre 11 godina

@Flavije sa Slavije

"predsednicu Kosova sa zavrsenim hardvardom"

A da nije i Oksford "zavrsila"? Da li vi spineri zaista mislite da bas sve moze da vam prodje? Ta "predesdnica" je zavrsila kurs na FBI akademiji. Pre toga je "diplomirala" pravo na pristinskom univerzitetu nekoliko meseci nakon zavrsetka rata kada su kriterijum bili na "maksimumu".

Light night

pre 11 godina

Da li sad Taci laze svoj narod dole, jer ovi su vec izlazili na ulice stose on sastaje sa Decijem. Mozda on laze jer bi ga oni ubili kad bi znali da su i oni saterani u cosak.

Pismo–Glava

pre 11 godina

Ne lazi Taci mora da te je zvala tetka Eston i rekla da ne moze ni ona da ispuni sve tvoje snove. Kad jedna strana popusti i druga to isto mora jer ce se i prva predomisliti. A onda ste u sosu do guse. Ti znas sta moze da ti se desi ako se ludi Srbi naljute. Bicete saterani ne u Albaniju nego u more. Duvajte se jos malo dok vam je Amerika na jos na nogama kad im tamo dodje S. Koreja nece vise imati ko da vas stiti.