Nedelja, 24.02.2013.

16:22

Đilas-Vučić: Svađa i oko Delevićeve

Đilas pozvao Vučića da citira njegovu izjavu u kojoj je "kritikovao to što je Milica Delević bila deo delegacije Srbije u Berlinu" i da mu se zbog toga izvini.

Izvor: B92

Ðilas-Vuèiæ: Svaða i oko Deleviæeve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

208 Komentari

Sortiraj po:

frenki

pre 11 godina

Dosta dobrih poteza vlade,svaka pohvala i da ostanete israjni u zapocetom mukotrpnom poslu u suzbijanju malverzacija koju je podsticala prethodna vlast!

zemun77

pre 11 godina

Zar Đilas ne shvata da na ovaj način gubi podršku naroda, a pogotovu stanovnika Beograda, jer Srbija je na prvom mestu ne DS ili SNS.

nina

pre 11 godina

ja mislim da ce se ova dva lika zajedno sa svojim ljigavcima nakraju smuciti celom narodu i to ce biti pravi pocetak za srbiju.ova dvojica su dno dna!

DRGOLJUPCE&&

pre 11 godina

Mozda je gospodin Djilas ocekivao da ce da povede njega pa se nasao uvredjen.Moze i on da izigrava zanosnu plavusu,manje vise interesi zemlje

NENA

pre 11 godina

Vucic je zaista hrabar,odlucan i posten politicar,jer zna da ovo sto radi je za dobro svog naroda i nema potrebe bilo kome da se izvinjava! Djilas ocekuje previse!

Predrag

pre 11 godina

Mislim da danasnja nsalovna stranica Kurira najbolje govori ko su i Djilas i Vucic !
Ako i malo obraza imaju treba, pre svega, da upute javno izvinjenje Milici, i jedan i drugi!

Vladan 024

pre 11 godina

Vučiću nije bio problem da u delegaciju za Berlin uvrsti člana najžešćeg političkog protivnika, i najveće opozicione stranke. Ovaj sastav delegacije je pokazao Nemačkoj i EU jedinstvo vlasti i opozicije u Srbiji oko pitanja pridruživanja EU. Ovo je bio veoma pametan potez Vučića, i umesto da mu na tome Đilas čestita on to koristi u političkoj borbi.

Mesar

pre 11 godina

Ma kakva svađa…. Vučić poštuje Milicinu stručnost u EU integracijama….nudio joj je mesto u vladi….Vučić ne razmišlja uskostranački….to ovde ispadne minus….Đilasu bi bilo bolje da ćuti…..pametnije….

seka

pre 11 godina

99,99% komentara je iz SNS-ove baze plaćenih komentatora sa megatrenda. PS. Milica je za neupućene prva žena Dragana Đilasa sa kojom ima dvoje dece, inače je odličan stručnjak, što se za ove prve ne bi moglo reći.

Milijan

pre 11 godina

Posle mnogo, mnogo godina, Vučić je uradio pravu stvar, ne misleći ni našta drugo nego na interese zemlje. Pozvao je koleginicu iz suprotne stranke da bude član delegacije državne. Svaka čast za taj potez, a Đilas ovakvim reakcijama samo tone sve dublje.

Filip

pre 11 godina

Priroda je priroda, Đilas nikako da se otrgne od prosečnosti. Toliko se uživeo u ulogu kritizera da i ne primećuje kad je to na njegovu štetu.

Portokalada

pre 11 godina

G.Djilasu uopste nije trebalo ovako ponasanje...
Razocaran sam i to veoma
(Razocarenje, 25. februar 2013 10:56)

Nisi jedini.Vecina Srbije je razocarana.

Istina

pre 11 godina

Đilas je u pravu! DS se zalaže za ulazak u Evropu već 22 godine, a SNS tek dve. Ali je zaboravio da pomene da je SNS za ove dve godine više postigla nego DS za 22.

Edge

pre 11 godina

Vucic je pokazao da nije sujetan i normalno je da Delevic budeo deo delegegacije jer je ucestvovala i ovom procesu i ima kontinuitet rada.

CRNOTRAVAC

pre 11 godina

Milica Delević je korektna političarka, ali ovo prebacivanje Đilasa Vučiću, zato što je Milica Delević išla u delegaciji Srbije u Berlin je krajnje nekorektno. Ako je mislio da to posle koristi u političkoj borbi kao argument protiv Vučića, onda nije trebao puštati Milicu Delević da ide u Berlin, a sam se zalagao za to da Milica Delević prihvati poziv Vučića da bude ministar spoljnih poslova prlikom formiranja vlade Srbije, a sada prebacuje Vučiću za jedno putovanje u Berlin. Mogu zamisliti šta bi tek Đilas pričao, da je kojim slučajem Milica Delević prihvetila da uđe u vladu srbije, kada jedno putovanje u Berlin koristi kao argument u političkoj borbi.

017

pre 11 godina

Ovo je samo nauk za ubuduće, za Vučića, da ne uvrštava više u svoju delegaciju ni jednog člana DS-a, ne zbog Milice Delević, koja je više nego korektna, već zbog predsednika DS-a koji je od onih koji ti prvo pomognu, a onda ti prebacuju zbog toga što su ti pomogli. Na mestu Vučića, rekao bi Đilasu: "Hvala lepo, ali više mi nemoj pomagati".

Luka neutralni

pre 11 godina

Verujem da se ovaj potez Vučića nije svideo Đilasu, ali odlazak i Milice Delević u timu sa Vučićem je pokazao ozbiljnost politike koju vodi Aleksandar Vučić i da su mu interesi države iznad stranačkih.

kokokodakanje

pre 11 godina

vučić se lepo napravio lud (a naravno, i njegovi verni fanovi koji papagajišu i ponavljaju sve što ovaj zine), pa preokrenuo smisao đilasove izjave a to je - da je vučić poveo delevićevu u berlin, jer NIJE imao koga da povede od svojih vajnih "stručnjaka" (poput onog iz pečenjare).
nema kasvetnih ljudi u sns-u, činjenica koje je i vučić sve više svestan.

Superior

pre 11 godina

Veoma sam znatiželjan da čujem o čemu se sve dogovorio Vučić u Nemačkoj sa savetnicima Merkelove. Utisak mi je da sve nešto taji. Verovatno je dogovorio nešto što se neće svideti njegovim pristalicama. Izgleda da je shvatio da nam nema spasa ako nam ne pomogne Evropska zajednica i da je spreman platiti svaku cenu da bi se to ostvarilo.

1982

pre 11 godina

Vucic je uradio odlicnu stavr je je pozvao clana DS da ucestvuje u bitnim drzavim pianjima i pokaza da nije bitno ko kojoj partiji pripada, vec je bitna strucnost ljudi. Ovo ocigledno ne odgovara ljudima iz DS-a.

jovica

pre 11 godina

Bitno je svaki dan nešto izjaviti! Što bi rekle "estradne zvezde i zvezdice": I negativna reklama bolja je or ravnodušnosti (da te nigde nema). Apropo najavljenih (od strane Đilasa) izbora! A gospođu pustite da radi svoj posao. Toliko bar!

IRIS

pre 11 godina

Đilas je previše ostrašćen i besan što je evidentno da je DS puko, trebalo bi da se raduje što je Vučić vodio Delevićku jer je ona njihov kadar. Demokrate to nemogu da razumeju oni neznaju da sarađuju sa drugima, navikli su da svi moraju biti članovi DS, nebitno koliko su stručni i koliko je to dobro ili loše za Srbiju. Mogu samo da kažem da pozdravljam ovaj Vučićev gest.

double man

pre 11 godina

kako prica ovaj Djilas kao da sam gledao njega a prica Dacic,gradjanska Srbijo nema ti spasa...i posle sto Vucic ima toliku podrsku...

Romanija

pre 11 godina

Ovde se postavlja pitanje ko se to svađa. Đilas jedan dan nešto izjavi pa kada ga Vučić demantuje on posle kaže kako to nije izjavio. Vučić je političar kome je Srbija i njeni građani na prvom mestu pa onda stranačka aktivnost , dok je to god Đilasa sasvim drugačije.

FENIKSS

pre 11 godina

Delevićka je stručna i ima dobru reputaciju, Vučić napravio ovim pravi potez gleda šta je interes Srbije a ne partije, što se za Đilasa nemože reći.

savet

pre 11 godina

Dok se mi u Srbiji svadjamo necemo moci da krenemo napred. Voleo bih kada bi Djilas imao vise sluha i podrzao napredak Srbije ka EU, a ne samo da se oslanja na kritike i napade cak i onoh stvari koje su dobre.

FLAMINGO

pre 11 godina

Đilas ako nema pametnije šta da kaže bolje da ćuti, pozdravljam to šta Vučić radi dosta je bilo toga da se gleda ko kojoj partiji pripada a ne koliko je stručan.

Demokrata u dusi

pre 11 godina

Koliko mene ovaj Djilas razocarava iz dana u dan. Pa mogao je da ide i neko sa Kosova samo da se dodje do sto boljeg rezultata.Kada je drzavni interes u pitanju,zar je bitno ko je iz cije stranke.Nemam reci,zavist i ljubomora su teske bolesti.

Raša

pre 11 godina

Uvrštavanjem Milice Delević u delegaciju za Berlin, Vučić je još jednom pokazao da mu nije bitno da li je neko član njegove stranke, ili ne, i da li je neko član i najveće konkurentske stranke na političkoj sceni Srbije, ako taj neko može da pomogne da Srbije dobije datum za pregovore.

Peđa

pre 11 godina

Danima slušamo kako se vlasti zamera stranački pristup odabiranja kadrova, da stručnost ne dolazi do izražaja već pripadnost stranci. I kad vučić napravi iskorak u tom pogledu, oglasi se Đilas. Prosto je neverovatno da je mogao da komentariše ovako, kao da time dobija neki poen ili zemlji čini dobro. Strašno.

Puslica

pre 11 godina

Uloga opozicije i jeste da kritikuje vlast ukoliko neradi kako treba, ali licno smatram da je ovo preterano od strane opozicije. Sta je tu toliki problem nije mi jasno?

Stefani

pre 11 godina

Vučić uvodi novu dobru praksu na političkoj sceni Srbije, a to je da sarađuje i sa funkcionerima opozicionih stranaka, a sve u interesu države Srbije. Dakle nije bitno koja će stranka, ako upšte dobijemo taj datum, na tome politički poentirati, nego je samo bitno da Srbija u što skorije vreme postane članica EU. Tako je to u svim uređenim modernim državama, a dolaskom Vučića na vlast i Srbija je krenula u tom pravcu.

Goran

pre 11 godina

Zar Srbiju ne treba da predstavljaju najbolji.
(leonardo88, 24. februar 2013 23:13)

Pa da, naravno da trebaju. I to je upravo to na sta je Djilas sa svojim komentarom obratio paznju. Da u sns-u ocigledno ne sede najbolji. Realno gledano osim Vucica tu nema vise ko da se spomene. Ma kol'ko god on bio dobar i vredan, nemoguce je da on sam uspesno vodi i upravlja drzavom. Znaci zavisi od celog tim-a, a ne samo jednog igraca. Primer, postavite Lionel Messi-a u nasu representaciju. Sta mislite koliko bi taj jedan superioran igrac realno promenio stanje na terenu? Mislim da bi velika koalicija trenutno bila najbolje resenje. Vuciceva energija i idealizam u kombinaciji sa Djilasovom strucnosti i profesionalizmu bi stvorili super tim i ogromni potencijal da se ova zemlja izvuce iz blata.
A sto se tice ovih medijskih saopstenja sns-a zadnjih dana: Zivim u Nemackoj i naviknut sam na nemacke standarde. Ja stvarno neznam ko ova saopstenja pise, ali stvarno ne mogu da verujem da se to ovde radi o ozbiljo izvedenom medijskom poslu, ovo vise lici na holivudsku komediju. Stranke sa ovakvim neozbiljnim i neprofesionalnim ponasanjem ne bi u nemackoj ni u parlament usle a kamoli predstavljali najjacu stranku. Prosto ne mogu da verujem da ljudi jos na to nasedaju. Nismo valjda toliko istupeli da nemozemo da razlikujemo govor mrznje i zamenu teza od objektivne kritike i odbrane. Sve u svemu strahovito los medijski posao sns-a, koji od vremena srs-a pa do sada ocigledno jos nisu uspesno reformisali.

PANDA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic zeli Srbiji i nasem narodu dobro, ne gleda ko je iz koje politicke partije. On je mnogo toga uradio, zapoceo a sve u cilju brzem napredku nase zemlje.

Savet

pre 11 godina

Predlažem Vučiću i SNS-ovcima, da u Skupštini Srbije, pod hitno smene sve predsednike Skupštinskih odbora iz opozicije, i postave svoje kadrove. Tako će se izbeći svako buduće prepucavanje preko medija, između vlasti i opozicije, o sastavu državne delegacije, koja odlazi u inostranstvo.

Ivanaaa760

pre 11 godina

Putovala je drzavna delegacija ,a ne stranacka. Sta sada nije u redu ? Ovi negativni komentari se pisu samo da se nastavi hajka od strane demokrata prema SNS-u. Omalovazavate i rad ,profesionalnost svog clana gospodje Delevic ,a ne zasluzuje to . Ispostujte bar svoga clana.

IZVORNI DEMOKRATA

pre 11 godina

Dragan Djilas je ovom izjavom naneo ogromnu stetu Demokratskoj stranci, a toliko je preterao u ovome da je zaboravio sta je izjavio i jos je trazio da mu se Vucic izvini. Pa unistice nas naprednjaci zbog ovoga.

Bojan24

pre 11 godina

Osetno se povecavaju tenzije izmedju SNS i DS! Izgleda da su neke informacije procurile do Vucica pa se Djilas oseca ugrozenim.... epilog sledi...

dnodna

pre 11 godina

Srbija je postala "vašar taštine i arogancije".
Dok je ranije samo Milošević imao tu privilegiju da bude arogantan, sada se u tome takmiče praktično svi političari.
Teško je odrediti ko je lider arogancije u Srbiji?
Nikolić,Vučić,Đilas,Dačić,Dinkić,Ilić,Mrkonjić,Šapić...
Još teže je odrediti zašto takve biramo da nas predstavljaju.
Problem je svakako u nama, jer iako su različiti razlozi arogancije, političari su "takvi" da bi se nama svideli.

katastrofa

pre 11 godina

kako vas bre više nije sramota,SPS nas uvede u ratove,DS i ekipa opljačka državu,Nova koalicija puna afera...dokle više,vi mislite narod je glup a i sami znate da kada se balon preduva on pukne....SAMO VAS GLEDAMO

Pravi covek

pre 11 godina

Uspeh se ne prasta u Srbiji.Ocigledno je da Gosp.Djilasu smetaju ljudi koji dobro rade svoj posao.Jeremic,Delevic,Vucic...Unistio je Djilas Srbiju a na lepom je putu da to uradi i sa DS-om.Jeftino....

Džoni

pre 11 godina

I šta je tu sporno? Ovaj Vučić stvarno želi da nas ubedi u nešto drugo po onoj varijanti da li verujete meni ili svojim očima u ovom slučaju i ušima! Lepo čovek rekao ono što je svima pa i Vučiću jasno i na tome mu nije zamerio nego samo konstatovao činjenicu! A ovaj navalio da bi ponovo da je vodi! Pa vodi je ko ti brani! Da li se oni stvarno ne razumeju ili nas sve za......u!

sone mladji

pre 11 godina

Valjda je vazan kvalitet razgovora i zato je pretpostavljam pozavna Milica Delevic izgleda da Vucic ceni to sto neko zna da radi svoj posao kvalitetno,a i ona je u ovome od pocetka tako da najbolje zna sta i kako dalje a koliko vidim Vucicu nije bitno ko je iz koje stranke nego mu je najvise stalo do kvaliteta.

rade

pre 11 godina

Ostavite tu gospodju da radi svoj posao za dobrobit Srbije i nemojte da nam otezavate i onako tesku situaciju u Srbiji. Gospodja Delevic ima punu moju podrsku i zelim joj puno uspeha u radu.

neko

pre 11 godina

@Neka mi neko od sns-ovaca sa foruma navede troje ozbiljnih i strucnih ljudi iz sns-a. Ako moze za to troje da se navedu i reference (fakulteti jasno drzavni, radno iskustvo van stranke...).
Unapred zahvalan


Nisam simpatizer SNS-a, no ipak cu ti postaviti jedno vrlo prosto pitanje. Naime, mene zanima sta ti mislis ko je isao u Nemacku, srpska delegacija ili stranacka delegacija SNS-a. Isto tako me zanima da li je tebi kao Srbinu bitno da Srbiju predstavljaju najbolji i najstrucniji ljudi (sto Milica Delevic svakako i jeste) bez obzira na to ko je na vlasti. I na kraju mi odgovori da li se ti slazes sa strategijom Dragana Djilasa da ide sa negativnom politikom non-stop, umesto da se kad dodje vreme pozove na uspehe clanova DS-a i tako ubira glasove.

Recimo da DS dodje na vlast na sledecim izborima i da moraju da idu u Juznu Koreju gde je predsednik Ban Ki Mun jer nam velike pare zavise od toga, ti hoces meni da kazes da delegacija Srbije ne bi trebala da vodi Vuka Jeremica koji ima super odnose Ban Ki Munom zato sto je presao u SNS. Ovo je samo primer koji ce ti biti lako razumljiv.

Sram bilo sve vas kojima su stranacke clanske karte vaznije od Srbije ... To se odnosi i na SNS junose i na DSS patriote i na ove nove DS d.b..e ...

tragikomika

pre 11 godina

Ma mozda je ljubomoran,sta nas davite sa tim glupostima...Sto se nas tice nije trebala ni da bude u delegaciji.Da je nesto mogla da uradi ,valjda bi uradila za prethodnih deset godina...To Djilas fingira da bi ispalo kako je njegova bivsa, mnogo vazna za ovu vlast...ma dajte...Isto im je bitna, kao i mi gradjani demokratama...

miki

pre 11 godina

Jao blago nama sa SNS-om. Evo kazu Djilas na snimku laze. Ja odoh na YouTube, pa taj snimak je ustvari dokaz da svi koji pricaju protiv njega lazu.

brojanje

pre 11 godina

Vucicu , aj` priseti se, koliko si puta izgubio na izborima u Beogradu od Djilasa.
Dok ti budes u Angoli, samo da pripises sebi ono sto je Sutanovac vec odradio, tvoji deckici na celu sa Predsednikom Skupstine,onim propalim studentom, ce da krenu da smenjuju Djilasa.

MC

pre 11 godina

Ljudi sve je tako jednostavno. Gospodin Djilas je ustvrdio da je gospodin Vučić poveo člana njegove stranke,jer nema boljeg u svojoj stranci, a gospodin Vučić je odgovorio da on nije vodio stranačku nego državnu delegaciju,ministraku za evropske integracije i predsjednicu skupštinskog odbora za evropske integracije.I to je ispravno, tamo se predstavljala država ,a ne SNS ili URS ili DS.

posmatrac

pre 11 godina

Koliko znam Delevicka je, koja je inace u predhodnoj Vladi odlicno vodila kancelariju za pridruzivanje EU, isla u Berlin zbog svoje sadasnje funkcije - kao predsednik odbora Skupstine Srbije za evropske integracije.I to je jasno, a ne zbog strancke funkcije ili sto SNS nema kadrova, a iskreno nema ih. I to je sasvim u redu. Nacin na koji se Djilas i Vucic prepiru zbog ucsca Deleviceve u delegaciji za Berlin zateva da se oglasi funkcionerka koja je nadlezna za gender issue, ne znam tacno koji termin mi korisitmo. To se nekad zvalo ravnopravnost polova. Koa sto je neko vec primetio nije Delevicka nicije privatno vlanostov,cak ni Djilasova, ona ima svoj autoritet koji je sama izgradila i nije ovo zasluzila. Obojica treba da joj se izvine.

BOLT

pre 11 godina

"Koga će da povede, onog iz Kolubare, iz pečenjare? Sašu Mirkovića, Bašanovića, Vladu Cvijana, koji Saši Draginu, po rečima njegove supruge, nudi izlazak iz pritvora ako optuži premijera Srbije ili Vojvodine? ovo su vase reci,pre tome,sve je nama jasno!!!!

Abrakadabra

pre 11 godina

Posto Vucic sigurno nece da ti se izvini,evo ja ti se izvinjavam,ali ti se izvinjavam sto si lagao narod za mleko i zbunio ljude,izvinjavam se sto si zeznuo Beograd za BusPlus,izvinjavam se sto si ostavio samo marionete oko sebe.Jel hoces jos ili ti je dosta.

Sladjana

pre 11 godina

Koliko smo svi mi razumeli , Djilas je rekao to da Vucic nema kvalitenog coveka u svom okruzenju koga bi poveo na takve pregovore u Berlin ! Zato uzima one koji vrede , kao sto je Milica Delevic.

Dunja

pre 11 godina

@Barlovka Dunja E Dunja draga kad bi malo pažljivije čitali, a potom i slušali ko je šta izjavio, ne bi pisali ovakve komentare. Đilas je jednostavno samo potvrdio ono što i Vučić zna, a to je da sns nema kvalitetnog kadra i to je sve. Ništa više. Samo mi se čini da se Vučić pali kao hepo kocka na sve što ne dolazi iz naprednjačkog tabora pa brzopleto reaguje. Trebalo bi malo da uspori što se tiče komentara, ipak je on sada u vlasti, a ne u opoziciji

Siniša S

pre 11 godina

@(Siniša, 24. februar 2013 19:28)
Da je DS imao strucne kadrove ne bi nazadna Tome Diplome nikad dosla na vlast.Djilas je jasno prozvao experte iz SNS-a sto je i istina,ali je u negativan kontekst stavio svoju bivsu zenu.Deleviceva je uposljeni sluzbenik i mora biti na raspolaganju drzavnim potrebama u svom delokrugu.
Ne kapiram sto je Djilas manijakalno uzeo Dlevicevu u usta,kad je zeni to posao,a ne partijska obaveza?
Zena je uposljena u drzavi i tako je mogao povesti i prevodioce,sekretarice,....sve osim svalerke.
Zavrsicete vi iz Ds-a kao LDP ispod crte ako nastavite ovako da se glupirate i da pravite na sve zivo dramatizaciju.
Vi jednu aferu ne zavrsite,a vec pocinjete novu.
Aferu Dacic prvo okoncajte,trazite hapsenje premijera.
Ako to ne uspete,onda nemam pojma kako da vam prepustimo vodjenje drzave,kad zapocet posao niste u stanju da okoncate?
(Zverko neverko, 24. februar 2013 20:26)

Prvo, nisi informisan, Milica Delević nije državni službenik, to si nešto ozbiljno pobrkao, već narodni poslanik i nema obavezu da ide sa ministrima na službena putovanja, sastanke, pa ni kao prevodilac, kako kažeš...Pajović je direktor kancelarije za EU, samo njega ne zna niko, nema nikakav uticaj...Drugo, DS kao opozicija kontroliše (ne)rad vlade i upozorava građane, a nema način da uhapsi ministre. Na kraju, na svaku izjavu nekog iz DS stigne deset saopštenja SNS, pa ako su ispravni što se toliko pravdaju. Đilas je ovim intervjuom razbio SNS, zbog toga tolika nervoza, panika...

JFK

pre 11 godina

Jako je tuzno oko cega se raspravlja u vezi Gospdj Delevic.

Cinjenica je da je ona bila dobar student I da radi svoj posao u vezi EU integracija dobro?

Ali vratimo se za momenat u proslost.
Kako to da se od dosta Dobrih studenta politickih nauka ili prava bas se desilo da ona radi u Narodnoj kancelariji kao da radi u isto vreme na jos par institucija? Zakljucak Djilas suprug Daje Gospj Delevic sansu da od drzavnih para nauci zanat a ne nekom drugima!
Zakljucak je vrlo jednostavan .... Nema veze u kojoj je partiji ,nego da sada svojim iskustvom I znanjem pomogne Drzavi kojoj su neophodni strucnjaci ...

A vi Gosp Djilas , mozda sledecu put date nekom drugom skolovanom studentu sansu da nauci zanat!!
Bumerang

karasdjordje

pre 11 godina

e pa da je Djilasu stalo do gradjana mi nebi bila sad u ovakvoj bedi,siromastvu a zato je on postao multimilijarder i to zovih zadnjih godina otkako su on i njegova stranka na vlasti i koriste drzavu,privilegije ali za svoj dzep

Tea

pre 11 godina

I ja sam shvatila tako Đilasovu izjavu. Mislim da nema ništa protiv, on bi pohvalio to, i naslov bi ovde bio drugaciji. Interes Srbije je na prvom mestu, al čini mi se da je on ovde ipak reagovao sa ciljem da spusti Vučiću i SNS-u, u čemu nije uspeo, jer nije u pravu..

Neutralac

pre 11 godina

Zabole me i za Djilasom i za Vucicem ali istina je jedna. Izjavu sam svojim usima cuo i Djilas je zaista samo naglasio da su naprednjaci poveli Delevicku jer nemaju svoje kadrove i nije tacna interpretacija naprednjaka. Oni ili su svi ekstremno glupi i ne kapiraju izjavu ili po partijskom zadatku spinuju odn. izvrcu istinu ili da budem jos direktniji - lazu.

miroslav

pre 11 godina

da li moguće da bilo šta da izjavi g.Djilas,ovaj drugi skače ko june na plast sena.
možemo i mi gradjani Srbije nešto da vidimo a da nam g.Vučić ne komentariše ne savetuje,savetije,veruje,ne verije,daje sugestije za hapšenje...

Nenad

pre 11 godina

Vucic je poveo Milicu Delevic zato sto se ona bavi evro-integracijama, sto je odlicna u tome i sto je zeleo da ode u najboljem sastavu. Da ne bi Vucic dobio poen od neopredeljenih ljudi zato sto je u delegaciju ubacio clana DS-a, Djilas se oglasio i "objasnio" ljudima da je Vucic poveo Milicu zapravo jer nema nikog boljeg iz svoje stranke da povede. Politikanstvo, jeftino politikanstvo, mogao je da cuti da proguta knedlu ako nije imao sta bolje da kaze. Djilas bi morao da pocne da se bavi politikom ako ume, ovako ce DS otici ispod cenzusa.

SW

pre 11 godina

Ne zivim u Srbiji, ali kada pogledam,politika koju vodi Vucic, to je kvarna politika.Navescu vam jedan primer:U selu iz kog poticem zivi jedna nepismena, zlobna i strasno pokvarena zena.Ko god da joj prisao i dobronamerno joj rekao da joj je ispala marama, ona njemu odgovara:"ti si stvarno ostala bez kose".Nadam se da razumete.

smesko

pre 11 godina

Izgleda da mnogi nisu shvatili. Naravno da Djilas kritikuje odluku da Deleviceva bude deo delegacije. Pri tome SNS nijednog trenutka ne tvrdi sta je razlog kritike. Mnogi tumace da je razlog kritike sama cinjenica da je Deleviceva iz DS-a. To ne tvrdi SNS. SNS samo tvrdi da kritika postoji. Djilasova kritika se svodi na to da SNS, po njemu, nema jaci kadar. SNS smatra da je to glupost i da su razlozi za ovaj izbor bili druge prirode. Ako cemo posteno, i bez ulazenja u sveukupni kvalitet kadra obe stranke, bolji kadar od Deleviceve je SNS sigurno imao na raspolaganju, pa Djilasova tvrdnja nikako ne stoji. Sa druge strane, to naravno ne znaci ni da SNS-ovo obrazlozenje odgovara istini. Lako je moguce da je Vucic hteo ovim izborom da malo nervira Djilasa, i deluje kao da je i uspeo u tome, jer se ovaj cesa i gde ga ne svrbi...

q

pre 11 godina

Neka mi neko od sns-ovaca sa foruma navede troje ozbiljnih i strucnih ljudi iz sns-a. Ako moze za to troje da se navedu i reference (fakulteti jasno drzavni, radno iskustvo van stranke...).
Unapred zahvalan

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Preslušao sam izjavu. Đilas je nepravedno prozvan od strane Aleksandra Vučića. Rekao je, citiram "Vučić Milicu Delević vodi zato što iz svoje stranke nema nikoga da povede a da taj ima veze sa evro-integracijama". Ovo nije kritika Milice Delević, već SNS-a, tačnije nedostatka adekvatnih kadrova u SNS. Mnogo su mi čudne ove potpuno nelogične optužbe (počev od svega oko mleka pa do ovog danas) koje vladajuće stranke upućuju protiv svih i svakoga u poslednjih par dana. Malo su izgubili kompas.

samo voša

pre 11 godina

Ovaj Djilas je ....! Zadnjih 10 godina podrzavam DS (ne samo moralno već, razume se i svojim glasom na izborima). Slušam danas njegovo saopštenje i ne mogu da se otmem utisku da je jeftino, nekulturno (da se ne izrazavam drugačije, nepristojno....Da se razumemo, Tadić nije bio cvećka, ali je bar u javnim saopštenjima bio pravi gospodin, a ovo ne vredi ni komentarisati. Jadno i bedno. Prvo slučaj Jeremić, pa slučaj Delević, šta je sledeće? Zato je DS definitivno izgubila moj glas a verujem i na hiljade i čak desetine hiljada drugih glasova.
(kobe bryant, 24. februar 2013 22:15)

Neupadljvi SNS bot. Ovaj komentar je ekvivalent onim naočarima sa brkovima, toliko je vešto zamaskirano.

kobe bryant

pre 11 godina

Ovaj Djilas je ....! Zadnjih 10 godina podrzavam DS (ne samo moralno već, razume se i svojim glasom na izborima). Slušam danas njegovo saopštenje i ne mogu da se otmem utisku da je jeftino, nekulturno (da se ne izrazavam drugačije, nepristojno....Da se razumemo, Tadić nije bio cvećka, ali je bar u javnim saopštenjima bio pravi gospodin, a ovo ne vredi ni komentarisati. Jadno i bedno. Prvo slučaj Jeremić, pa slučaj Delević, šta je sledeće? Zato je DS definitivno izgubila moj glas a verujem i na hiljade i čak desetine hiljada drugih glasova.

Moze biti samo jedan

pre 11 godina

Nista bolje se nije desilo na srpskoj politickoj sceni od pojave Dragana Djilasa na celu demokrata,jos koji njegov biser i odose ispod 10. posto a onda ni cenzus nije daleko.

Bole

pre 11 godina

Pa lepo je rekao Djilas, preslusajte klip, nigde nije kritikovao nego samo kaze da Vucic nema koga da vodi iz svoje partije.
Naprednjaci se svakim danom sve vise brukaju.

Barlovka Dunja

pre 11 godina

Reakcija Dragana Djilasa je zaprepascujuca, sokantna. prosto da iskazuje ljubomoru,nemoc.....To sto je Vucic vodio gospodju Delevic ,samo pokazuje da nema problem da saradjuje sa kvalitetnim ljudima bez obzira na stranacka opredeljenja.
Djilas je pokazao da mu je samo stalo do stranackih interesa.

Highlander

pre 11 godina

Ovo sve mi liči na sumanuto trošenje energije koje trenutno više odgovara ovome iz opozicije,(koji ima energije za bacanje) i koji hoće da isprovocira neku besmislenu izjavu Vučića. Ako ima pameti, neće se obazirati na te provokacije i gubiti uludo energiju koja mu treba za ovo što je započeo...To je jedino važno...

Zare

pre 11 godina

Interesantno da se Vuchko oglasio samo nekoliko sati posle Djilasove izjave?Neko je pomenuo da je on na putu u Angolu ili slicno.... I veoma revnosno stizu demanti i saopstenja cim progovori neko iz DS-a a za trovanje cele Srbije mlekom danima ga nije bilo? Mislim, drago mi je da mi ne iskace iz televizora na svakih 15 minuta jer se covek u sve mesa osim u svoj posao!

neko sa pamcenjem

pre 11 godina

O drzavotvornosti Radikaloida govori cuvena izjava ToNi-ja Diplome Nikolica: "Mi volimo da Karla Del Ponte dodje u Beograd sa novim optuznicama protiv Srba, jer nama Radikalima raste rejting sa svakim njenim dolaskom".

mirko

pre 11 godina

Ne znam, ali mi izgleda da Vučićevi fanovi na slušaju šta neko priča, nego o tome sude na osn ovu Vučićevih komentara. Poenta Đilasovog komentara nije nikakva zamerka Milici Delević, nego konstatacija da SNS nema kvalitetne kadrove, a kao primer navodi neke majstore sa sumnjivim diplomama, koji su postavljeni na visoke funkcije.
Najbitnije mi je da ne menjam mišljenje o Vučićevoj istinoljubivosti, koja je poslovična, verujem mu sve koliko i ovo što sam čuo svojim ušima.

Vuk

pre 11 godina

Pa da li vi iz SNS-a stvarno mislite da smo svi mi toliki idioti da necemo da pogledamo prilog? Ono sto govori Djilas nema veze sa Vucicevom tvrdnjom. Djilas samo konstatuje nesto sto znaju svi normalni gradjani u ovoj zemlji - da SNS nema ni ljude, ni znanje, ni sposobnosti da ozbiljno vodi ovu zemlju. To, naravno, ne znaci da su demokrate bezgresne i idealne, ali oni imaju i resurse i znanje da nesto urade. I u tom je smislu njihova odgovornost veoma velika.

Djole

pre 11 godina

A ko se svadja? Aleksandar Vucic samo odgovara na prozivku i provokaciju monopoliste Dragana Djilasa. Da je Djilas iskren i dobronameran on bi izasao kao gospodin covek i pohvalio Vucica jer zeli da stvori bolje stanje u drzavi zajednickim snagama a ne kao DS da se sve svodi po partijskoj liniji. E tu je velika razlika koju DS ne ne zeli da praktikuje. Znanje i postenje ne treba da bude ignorisano ako neko nije partijski istomisljenik. E kada nam u drzavi bude funkcionisalo tako da funkcije obavljaju posteni i kvalitetni ljudi bez obzira na politicku opredeljenost onda ce da nam bude dobro. To gospoda iz DS treba prvo da nauce pa tek onda da krenu u politiku.

antifa

pre 11 godina

kritika je bila upućena na račun SNS. Vode Milicu Delević, jer NEMAJU SVOJIH KADROVA. U ovom snimku je izostavljen i nastavak izjave, koji se upravo i odnosi na kvalitet kadrova SNS. Ali to vučića ne brine, njihove vašarske trikove prave za nepismenu publiku ili drugim rečima trećinu Srbije, čime su i osigurali svoju vlast.

Respector

pre 11 godina

Ja još uvek Vučiću ne mogu da verujem. Nije mi potrebno dugo pamćenje, od čijeg nedostatka inače svi bolujemo, pa da se ne setim Vučićevih stavova od pre nepunih godinu dana o evrointegracijama, Kosovu i ostalom. Sve je to bilo drugačije nego što sada priča i radi. Preko noći od ekstremnog evroskeptika(blago rečeno) postao je evroentuzijasta. Pošto je između ova dva stava prošlo veoma malo vremena još uvek ne mogu da razlučim koji je Vučićev pravi stav, odnosno koji su ga to razlozi naterali da se toliko presaldumi u svojim stavovima. Što se tiče kadrova siguran sam da je to i samom Vučiću jasno da ih SNS nema, a i normalno je da to neće priznati. To ne bi učinio ni bilo koji lider neke druge stranke. Međutim mi ,građani, koji nemamo zarobljeni partijski um , to dobro vidimo, a Boga mi i osećamo sve više. Gospođa Delević je sigurno iz dobrih i patriotskih namera pristala da bude u Vučićevoj ekipi i najmanje je fer da se ona zloupotrebljava u partijskim prepucavanjima. Čitajući komentare lako je utvrditi da to sve potiče iz jedne partijske kuhinje, koja za to koristi svoje zarobljene umove koji u stvarnom životu imaju sasvim druge stavove. Ovo kažem iz iskustva, jer vidim da su ti ljudi sluđeni , glasali za jedno, a dobili nešto sasvim drugo. Ali, ipak ostalo im je ono najvažnije, a to je pobeda i benefiti koji slede.

astral pilot

pre 11 godina

milica delevic je bivsa djilasova supruga, btw, upetljana u sve djilasove poslove kao suvlasnik kapitala i njegov biznis partner. vucic je namerno forsira kako bi nervirao djilasa. milica je deo djilasovog i vucicevog licnog razracunavanja i provociranja, ni vise ni manje od toga

Pažljivi slušalac

pre 11 godina

U 17 sekundi ,koliko traje isečak Đilasoave izjave,jasno se može čuti da čovek ne kritikuje to što je Delevićeva bila u delegaciji,već ukazuje da SNS nema boljeg kandidata za tu ulogu.
Vidim da se u nekoliko "najpopularnijih" komentara samo prepucava na stranačkoj osnovi,a da niko nije ni pokušao da posluša izjavu.
Uz ograđivanje da možda postoji neki drugi smisao dotične izjave,kada se presluša cela,moram primetiti da je SNS smešna sa kačenjem ovog klipa,jer ne potvrđuje njihovu tezu.
P.S. Štoli ja ovo uopšte pišem,kad već ima 110 komentara i male su šanse da će ovo iko,osim moderacije,pročitati.

kefalica

pre 11 godina

Друг, пардон, господин Ђилас се понаша као диктатор. И то му је манир. Неумесно је што третира госпођу Делевић као своје власништво, без обзира што му је бивша супруга и садашња партијска колегиница. Па није ваљда госпођу пустио у Берлин само зато да би нам после пар дана објаснио како владајућа коалиција нема своје кадрове и да ће због тога до јесени бити избори. Јадно. И још нешто, неће бити да је ДС патентирао демократију. Нисам страначки опредељена, али ме иритирају препотентни, страначки острашћени политичари, који су свој ангажман одлично капитализовали.

Zoran stojanovic

pre 11 godina

Ja zaista ne razumem, ko je ovde lud ili gluv? Gde je Djilas rekao da se on protivi odlasku Delevicke ? ! Nestvaran je bezobrazluk Nazadnjaka i Vucica! O ovima koji ovde komentarisu , a mrzelo ih je da otvore link i da cuju izjavi, tek za to nemam komentara.

Rale

pre 11 godina

Ja ne znam,al vidim da imam istomisljenika mnogo,sta je gospodinu Vucicu nejasno,pa se jos poziva na pomenuti klip sa youtube-a,Djilas je lepo rekao da nju zovu,jer u svojim redovima nemaju nikog sposobnijeg,a ne da Djilas ili DS joj zabranjuje da ide,kako se Vucic oglasio,..mislim kad ce vise prestati to foliranje nove vlast i zavlacenje igrama reci,koje kakvim aferama od pokusaja atentata na njih,do skretanja sa glavnog problema srbije gde narod zivi sve gore i gore,a njima su svi drugi krivi,a cene podizu nesmetano,..dajte ljudi vise stvarnooo ....

Dunja

pre 11 godina

@Ko to tamo zapoveda Dokle god nama bude važnije šta je ko rekao, a ne šta je ko zaista radio i kakav rezultat je postigao, stranke mogu ovakvim izjavama da nas zamajavaju. Nema veze što su nam džepovi zaista sve prazniji, što će evo struja ponovo da poskupi, nema veze kako ljudi zaista na Kosovu žive, šta su u stvarnosti donele granice i carine, nema veze što smo svi gledali kako se Dačić šepuri sa koferom para, nema veze kakvo mleko pijemo, niti kakvo meso jedemo, nego ko je to izneo i saopštio prvi, nema veze ni jedna afera, jer ćemo mi samo da budemo kao babe na pijaci i da držimo i navijamo za jednu ili drugu stranu. Ma i treba da živimo ovako loše, zaslužili smo

Nevera

pre 11 godina

Ja zaista ne mogu da verujem da su SNS-ovci ostavili link na kome bi kao trebalo da se svi uverimo sta je Djilas rekao...
Da to nisu uradili, ostala bi mozda senka sumnje da je ono sto pricaju istina...
Ovako je covek samo konstatovao ZASTO je Vucic vodio Delevicku, a nije ni pomenuo da se protivi tome....
Kuda ide ova zemlja.....

milijana

pre 11 godina

Ne podmecite, Vucicu.Vrlo je jasno svakom ko je slusao Djilasa sta je rekao tj.sta je mislio.Milica Delevic je zaista pominjana za ministra u novoj Vladi.Koliko se secam-odbila je.A vi cete uskoro za razgovore sa svetom zvati mnoge iz opozicije, jer vi naravno radite za nacionalni i drzavni interes, samo vam je kadrovska infrastruktura slaba.To je cinjenica, pa posto kao predsednik najbrojnije stranke sujetno odbijate tu istinu, onda bi trebalo da bude javnosti dovoljno da u svom zalaganju za nacionalne i drzavne interese niste partijski sitnicar.Vasa stranka je vise za buku i bes.....Tu imate sirok izbor.Sto jest-jest.Dobro ste ih naucili u prethodnoj fazi vase politicke karijere.

Samo vas citam

pre 11 godina

Dobar deo Srba nije ukapirao da Djilas nema nista protiv izbora i ucesca Deleviceve,samo ukazuje na cinjenicu da Vucic nije imao drugog izbora jer su kadrovi vladajuce koalicije nula...potpuna zamena teza...Sto je najgore-ni Vucic nije razumeo...

MajkaTereza

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, krenuli ste jednim jako dobrim putem - putem izgradje JAKE I POSTENE SRBIJE. Ne osvrcite se na komentare Djilasa, niti bilo koga drugog iz prethodne vlasti. Njihov cilj i jeste da Vas sprece u tome. Samo napred, Vi imate podrsku naroda!

Djilas je rekao samo istinu

pre 11 godina

Djilas je samo konstatovao cinjenicno stanje.
A Vucica treba da je sramota.Djilas i Milica imaju dvoje dece,pa ne teba da izgovara toliko lazi u svom poznatom maniru bas zbog tih devojcica.

Zverko neverko

pre 11 godina

@(Siniša, 24. februar 2013 19:28)
Da je DS imao strucne kadrove ne bi nazadna Tome Diplome nikad dosla na vlast.Djilas je jasno prozvao experte iz SNS-a sto je i istina,ali je u negativan kontekst stavio svoju bivsu zenu.Deleviceva je uposljeni sluzbenik i mora biti na raspolaganju drzavnim potrebama u svom delokrugu.
Ne kapiram sto je Djilas manijakalno uzeo Dlevicevu u usta,kad je zeni to posao,a ne partijska obaveza?
Zena je uposljena u drzavi i tako je mogao povesti i prevodioce,sekretarice,....sve osim svalerke.
Zavrsicete vi iz Ds-a kao LDP ispod crte ako nastavite ovako da se glupirate i da pravite na sve zivo dramatizaciju.
Vi jednu aferu ne zavrsite,a vec pocinjete novu.
Aferu Dacic prvo okoncajte,trazite hapsenje premijera.
Ako to ne uspete,onda nemam pojma kako da vam prepustimo vodjenje drzave,kad zapocet posao niste u stanju da okoncate?

copy paste

pre 11 godina

" Zato što iz svoje stranke, prema oceni Đilasa, nema da povede nikoga ko ima veze sa evropskim integracijama."

"Vučić je Tanjugu rekao da je Đilas svojom izjavom u kojoj je kritikovao odluku da Delević bude deo državne delegacije..."

ZoranNS

pre 11 godina

Normalno je da SNS nema kadrove, kadrovi se stvaraju godinama, a SNS je od juče, a politički profil im je nedefinisan, zato mogu imati u svojim redovima svega i svačega. ŽAO MI JE zbog onog DOK SE DVOJE SVAĐAJU, da će Delevićeva biti žrtva ove rasprave, A ONA TO NIJE ZASLUŽILA.

anchi932

pre 11 godina

stav-napad je najbolja odbrana to mu je ostalo jos iz mladjih dana kada je bio u stranci u koju se kleo,a sad prica drugu pricu,smorio je za medalju

Rada

pre 11 godina

Kada bi Vučić i sns malo više razmišljali o interesu naroda i Srbije u celini, kada bi više obraćali pažnju na svoj rad i kada bi manje vremena trošili na izjave protiv DS-a i Đilasa, svima bi nam bilo bolje. Naravno kako nemaju kvalitetan kadar koji je sposoban da kvalitetno i odgovorno radi, svu energiju upotrebljavaju za medijski rat od koga mi nemamo ama baš ništa.

Djole76

pre 11 godina

Vucic jasno pokazuje sta je odgovoran politicar i drzavnik. Svako ko dobro radi svoj posao dobrodosao je u interesu Srbije,bez obzira kojoj politickoj opciji pripada.I u DS-u ima takvih,istina jako malo,ali ima,i treba da im se omoguci da pomognu koliko mogu.Posto to gospodin Djilas ne shvata,ostaje mu samo da iskljuci i Delevicevu iz stranke.Koliko se secam Vucic je i posle izbora nudio njoj mesto ministra,ali joj je DS zabranila da prihvati.Toliko o njihovoj brizi za Srbiju,oni samo gledaju svoj interes.

a?

pre 11 godina

Kako neko moze da bude toliko bezobrazan da kaze da Vucic nema kadrove ili da ne gura mlade ljude? A predsednik skupstine Nebojsa Stefanovic? A Marko Djuric savetnik predsednika Srbije? Hocete da kazete da oni nisu tu zbog obrazovanja nego zato sto su se slihtali Vucicu i znali da gode njegovoj narcisoidnoj licnosti?

Ko to tamo zapoveda?

pre 11 godina

Postoji TV snimak jedne stanice koja je prikazala odvojeno sta Djilas govori i odgovor Vucica i na kraju spiker daje predlog da se pogleda sta Djilas prica i o tome gledaoci prosude sami. Molim B92 da postave TV snimke pa da ne komentarisemo samo sta je ko pismeno rekao nego da vidimo uzivo grimasu i nacin kako su obojica usla u ovu pricu.
Po meni Djilas se malo vise nadmeno ponasa i daje sebi za pravo da moze provesti 'vojnicku disciplinu' svojih clanova i bez njegovog aminovanja niko ne moze da pomogne i stane na stranu interesa Srbije, a da se od njega ne trazi odobrenje.

ajeje brazorv

pre 11 godina

Dakle ovi SNS botovi su obesmislili opciju ''ostavite komentar'' na portalu B92. Ovo nije bilo ni za jedne vlasti. Znači najbolji vojnici partije koje sam ikad video. Jedino što bi pametnije i korisnije za sve bilo da su im dali lopate u ruke nego zaduženja na internetu.

Ivana

pre 11 godina

Boze svasta,oni se svadjaju oko bivse zene Djilasa,a ona zena se nista ne pita ! Bolje da ona vodi drzavu od ova dva nadmena muskarca.

ALEKS

pre 11 godina

Kakvi su ovo potezi Djilasa umesto da mu bude drago i da bude ponosan,zato sto je imao predstavnika na tako vaznim pregovorima On se jos podsmeva.To je razlika izmedju njega i Aleksandra Vucica,sto ovaj drugi nema problem da ako osoba koja ima adekvatno znanje i moze Srbiju da predstavi u najboljem svetlu nije iz njegove stranke cak naprotiv iz stranke najljuceg protivnika i sve to zarad boljitka za Srbiju.

statisticar

pre 11 godina

Za radikale koji brinu o cenzusu DS informacija da je na ponovljenim izborima za 3 poslanika parlamenta AP Vojvodine, pri maloj izlaznosti i relativno malom značaju jer se uvek ode u drugi krug, DS osvojila 24% glasova izaslih. Kad smo vec kod toga, zasto SN(R)S ne objavi rezultate istrazivanja javnog mnjenja koje su dobili u petak? To je ujedno i objasnjenje Vucicevog panicno-histericnog ponasanja ovih dana...

lazes Vucicu pa ubijas

pre 11 godina

U jednoj izjavi dve velike lazi
1. Djilas je rekao da si poveo Milicu Delevic jer nisi imao koga iz svoje stranke ( jedino ako nisi mislio na one estradne, poslasticare, pecenjare, Miloseviceve licne prijatelje i redom)
2. Da si je poveo i pored izobilja svojih kadrova, da bi pokazao Nemcima jedinstvo.
a) toliko si opsednut sobom da to vec postaje zabrinjavajuce a briga tebe savrseno za jedinstvo.Sta radis po lokalu,gde je tu briga za jedinstvo naroda.Postavljas na vazna mesta polupismene i kompromitovane ljude.
b)Znaju Nemci odlicno ko je Milica Delevic a ko je Aleksandar Vucic.Njih ne mozes da pravis budalama kao ovaj sludjeni narod.
c) nije njoj mogla stranka da zabrani da bude Ministar u tvojoj Vladi njego je to njena licna odluka.
Poceo si vec ljudima da se gadis.Nismo svi ni nepismeni ni retardirani, amnogi od nas se secaju i ko si bio i sta si radio.

Nikola

pre 11 godina

Ja sam se čudio o čemu Vučić priča kada sam čuo njegov odgovor Đilasu i pre nego što sam pročitao Đilasov komentar. Slažem se sa svima koji smatraju da Vučić priča ono što hoće a ne ono što je tema, u bilo kojoj situaciji. Žao mi je što misli da su građani toliko glupi da to ne vide. A da nema kadrove, ali baš nema, i to je tačno. A kako vrši selekciju, nije ni čudo što ih nema!! Bitno je samo da ne misle mnogo svojom glavom...

Djole

pre 11 godina

Djilas je indirektno napao SNS i Aleksandra Vucica izjavom kako SNS nema kadar (sto nije istina) pa mora da vodi Milicu Delevic. Citajte izmedju redova gospodo. A to sto Djilas ima kompleks nize vrednosti to je drugo. Da se Djilas i kompanija iz DS ponasala ovako dok su bili na vlasti onda bi bila i drugacija slika. Cela Srbija je po partijskoj osnovi dobila posao i sve su zeleli da rade sami jer u suprotnom ne bi mogli da rade u sopstvenom interesu. U cemu je problem ako se zeli zajednickim snagama poboljsati stanje u Srbiji. DS-u ne valja nikako. Sto bi rekli nasi stani E SADA NECU NI KAKO JA HOCU. Toliko ste zagrizeni i samozivi da ste u stanju kada bi vas neko pitao kako hocete.....rekli bi samo mi i niko vise. Pa dokle bre ljudi. Drzava se podize jedinstveno i zajednickim naporima.

trojanski konjusar

pre 11 godina

Eh, taj Djilas... postavi mu covek, lepo, videoclip na Youtube, da narod cuje sta je rekao, a on na Youtube-u okrene plocu, pa prica nesto deseto.

M

pre 11 godina

Vučić izvrće istinu ! Đilas mu je rekao da nema koga da vodi sa sobom ,jer nema kadrove , pa vodi kadar DS-a! Uostalom vidljivo je da su mu ministri u vladi iracionalni diletanti.

alo bre

pre 11 godina

Kakvi su ovo komentari imali ovde iko mozga ili samo slede svog gurua Vucica. Ajde nek se otkaci vise DS-a, nije ovde bitno ko su koji kadrovi bitno je da se DS bori vec decenijama da civilizuje ovaj jadni narod i to nije ni Djilas niti Milica ili neko drugi TO JE PROGRAM DS-a. A Vucic lepo nek objasni sta je cekao 20 godina da bude Evropejac, lepo ga Djilas pita, i vi svi sto mu klicete, sta ste do sada bili i sta se sad upinjete da budete?

marko prvi

pre 11 godina

To sto bi Vucic ponovo vodio Delevicku u Nemacku, ne pokazuje da je on konstruktivna vlast, vec govori o ogromnoj "snazi kadrova" kojom raspolaze stranka koju on vodi i Vlada Srbije, cije je on glavni igrac. Jadna Srbijo.

vlajko

pre 11 godina

A kad je to i u kojoj normalnoj drzavi lider jedne opozicione stranke odredjivao vladinoj delegaciji u kom sastavu ce ici u inostranu posetu?

ma gadi mi se i da napisem moje ime

pre 11 godina

Ako su Vucic i njegova stranka stvarno toliko odani interesima Srbije, kako to da on i njegova stranka nemaju sposobne i obrazovane ljude koji su odani tim interesima, nego mora da zajmi takve ljude iz stranke koju je do skoro zvao izdajnickom?

Piscem natare docis

pre 11 godina

Treba angazovati najbolje ljude kako bi se pomoglo Srbiji!Smatram da se treba zalagati za departizaciju,vec ceniti kvalitet,znanje i sposobnosti!

Planinac

pre 11 godina

Verujem da će DS jednom konačno uvideti da je Đilaseve izjave jako kompromituju njen demokratski potencijal i da će u o smislu učiniti nešto na zaustavljanju pada rejtinga stranke

prolaznik

pre 11 godina

Uobičajeno za Vučića, prvo stavlja sagovorniku reči u usta, pa ga onda demantuje...sećam se kad ga je novinar pitao "šta bi sa granicom Karlovac-Karlobag...", A ovaj kao oparen:"Šta!? Vi hoćete da kažete da srpski narod ne treba da živi tamo!?" Ali, nažalost, ta vrsta manipulacije njegovim hiptnotisanim i zaljubljenim glasačima deluje kao mudrost i umešnost u vođenju diskusije...

Siniša

pre 11 godina

Vučiću, ne skreći temu. Tema su tvoji nestručni i nesposbni kadrovi, koje postavljaš da vode javna preduzeća, ministrstva...to je tema, ali ti si lukav radikal, nikada ne odgovaraš na postavljena pitanja, već pričaš šta ti odgovara. A vi pročitajte intervju Đilasa, ako ne kapirate pročitajte nekoliko puta pa ćete videti o čemu se radi, a ne da ovde lupetete gluposti. DS će maksimalno pomagati oko EU integracija, glasaće za sve zakone EU...Jedino se Đilas u DS nije protivio da Milica Delević bude ministarka spoljnih poslova, ali Tadić to nije dozvolio, nadam se da to znate. Prema tome, zamerka je da SNS nema sposobne i stručne kadrove i da loše kadrove postavlja na važne funkcije. Pa pogledajte samo koga su postavili za predsednika VKS, nejgoreg sudiju.

Jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Nisam ocekivao od Djilasa takvu izjavu i to upravo pokazuje razliku izmedju njega i Vucica.Zar je bitno iz koje je stranke,po meni treba da bude osoba koja je najvise kompetentna da na najbolji nacin prezentuje svoju zemlju.
(mare011, 24. februar 2013 17:10)

Koju bre izjavu?Koju?Toliko iritirate svojom ogranicenoscu da postajete nepodnosljivi.

Evo kad vec Vucic nije citirao citiraj ti sta je to Djilas navodno rekao?Sta?

prokleta avlija

pre 11 godina

pa ovi radikali lažu čim zinu...znači isprozivao djilasa ni krivog ni dužnog...to je neka opasna fiksacija...i opet se potvrdjuje sada već činjenica radikali su sami sebi najveći neprijatelji, samo ih pustiš da pričaju i gledaš ih kako se raspadaju do pobede ds-a na izborima...strašno ko danas vlada i hara Srbijom

jovan

pre 11 godina

Taj milogovor druze Aleksandre prvi mozda bi mogao da prodje kod maloucenih, neobavestenih i vasih licnih klakera, ali buduci da vas znamo jos iz kracih nogavica i da imamo uvida u vase javne nastupe iz ta doba , sve sto ste izvoleli izjaviti mozete da okacite netom pored seseljevog sinjela.

bobilica94

pre 11 godina

imam utisak da Vucic trazi raspravu tamo gde je i nema a naravno da ima zelju ponovo da vodi gospodju Delevic kada nema odgovarajuce kadrove iz svoje stranke.

nismo svi ovce

pre 11 godina

Koji to kadar ima sns? Kupljene diplome i gazde pecenjara i buregdzinica,strasno. Naravno da je Vucic poveo Milicu kada od svojih moze po inteligenciji da povede prasice,ucinak bi bio isti

au

pre 11 godina

Djilas ocigledno zna da je bilo kakva reklama dobra reklama... Jos ako se Vucic primi pa krene u dijalog ima da se prodaju minuti ko ludi..a rejting Djilas & Stranka (DS) da raste mozda cak i do cenzusa...Kad je Kostunica izgubio vlast 2007/8 brzo je skapirao da nema bas veliku podrsku pa nije mnogo davio po novinama / pitam se koliko ce Djilasu trebati da shvati da je DS pukao i to ne zato sto su mekiLadikali bolji vec zato sto je DS za svoje 4 godine srozao svoje glasace - srednju klasu na nivo prosjackog stapa i podstakao dodatno iseljavanje, osim svojih drugova clanova, i da ce izgubljeno poverenje veoma veoma tesko povratiti. Naravno ljudska glupost je beskonacna pa neko mozda i padne na ove tuzne / hrabre/ agresivne pravoverne monologe Djilasa&Stranke a mozda neko dozivi potpunu amenziju pa glasa za mekeLadikale. Obe stranke je vreme pregazilo i evidentno je iz dana u dan da oni ne znaju potrebe gradjana Srbije, posebno mlade generacije niti kako da motivisu mlade ljude da ostanu ovde i napreave svoje biznise.

Sjaj i beda Holivuda

pre 11 godina

Razumeo bih ovo prepucavanje između Đilasa i Vučića, ali postoji jedan veliki problem. Osoba preko (oko) koje se ova dvojica političara prepucavaju jeste Đilasova bivša supruga. Pobogu ljudi, zar ne možete malo da se uzdržite i da poštujete koliko-toliko neku granicu privatnog (porodičnog) dostojanstva? Šta vam ovo treba?!

pulB

pre 11 godina

Mislim da je pre izbora jednom prilikom sam Vucic izjavio da Milica Delevic odlicno radi svoj posao sto se tice EU. To je upravo i dokazano..

Miljan Kg

pre 11 godina

Ja koliko vidim da je Vucicu ipak vaznija Srbija od nekih licnih interesa koje su imali politicari iz prethodne vlasti,mogao je da povede bilo koga ali ipak je izabao nju zato sto zena zna svoj posao i u tome je od pocetka verovatno ceni to sto je ona do sad uradila,samo se pitam da je neko drugi iz DS-a ovako uradio da je na Vucicevom mestu mislim da ne bi nego bi gurali svoje kadrove pa makar to vodilo i u propast.

kokan

pre 11 godina

au,ds je prepuna strucnih ljudi,koliko su strucni doveli su nas skoro do kraja...dragin,dulic i ostali....vucic je i kod pravljenja vlade hteo da ostavi milicu...jer kao takva treba svakoj zemlji....on bar posteno pokazuje ono sto i mi vidimo da nema dovoljno kvalitetnih ljudi,ali nema ih niko...pa kad nemas ti pokazes da si dovoljno veliki i pozoves onoga ko zna i ko treba....vi sto vucica zovete spinerom mozete da sednete-jedan..ni na popravnom necete proci.....odzvonilo vam je...

au

pre 11 godina

procitao sam i DJilasovu izjavu i ne mogu da ne primetim da se Vucic poneo kao PRAVI GOSPODIN, DZENTLMEN I DRZAVNIK. U biznisu je Djilas briljirao a ta zestina u politici samo skodi...

veterinarBG

pre 11 godina

Evo sad sam opet procitao Djilasovu izjavu. NIGDE nije kritikovao Milicu Delevic,NIGDE nije zamerio sto se stavila u sluzbu Vlade,jedino je konstatovao da Vucic nije imao nikog kvalitetnijeg iz svoje stranke!Vucic tezak spiner...Procitajte,bice vam jasno!

Djole

pre 11 godina

Nije istina da SNS nema kadar, ali to ne znaci da ako u tom trenutku ima neko bolji (bez obzira na stranacku opredeljenost) u ovom slucaju Milica Delevic ne bude adekvatno resenje, i u cemu je problem pozvati je ako radi svoj posao dobro i profesionalno. Djilas bi mogao malo da se ugleda i ako nekad bude u vlasti da praktikuje ovakve situacije a ne da se sve svodi po partijskoj liniji kao sto je bilo. Umesto da je izasao i pohvalio sto je to tako uradjeno jer se zeli zajednickim snagama uraditi dobro za Srbiju on ovim pokazuje da je samo u pitalju stranacki interes. Zato sto ste samozivi gospodo iz DS zato ste i izgubili na izborima.

BgMomak

pre 11 godina

Promasio si temu Vucicu. Ne znas sta pricas. Prvo si rekao da DS nije evropska partija. Pa kako je onda Milica Delevic iz DS a DS nije evropska stranka....Gubis se u izjavama..

Glorija

pre 11 godina

Nije važno iz koje je stranke, važno je da nešto vredi!
Eto kako razmišlja pravi čovek!
A ne kao ovi prethodni...samo njihovo je najbolje ostali ne valjaju!

Уна

pre 11 godina

У томе је разлика између претходне и ове власти, гледа се квалитет људи, а не ко за кога гласа, ово је доказ ко је какав на политичкој сцени. Можда ће и Милица Делевић бити избачена из ДС, никада се не зна!

ekonomista

pre 11 godina

Daj ljudi o cemu pricamo ? Smatram da se reci ne trebaju ni trositi... neki imaju jedinstvo, kao i postovanje prema vrednostima, a pre svega dela...dok drugi mogu samo da se raspisuju u svojim novinama,da svakodnevno traze kako narod kaze'' iglu u senu''... i da zale za izgubljenim

svi srpski politicki putevi vode u Berlin

pre 11 godina

Ne sumnjam u strucne vrednosti Deleviceve ali vidim da nju tretiraju kao paket koji je Vucic poneo sa sobom u Berlin. Ovakvo ponasanje se obicna vidja kad se vrsi tranfer fudbalera. A pitanje je da li je on odveo Devevicevu u Berlin ili ona njega. On je ipak poletarac u spoljnoj politici. Interesantno bi bilo znati i zasto Deleviceva pozajmljuje sebe prelazeci preko partijskih linija, ali bez patriotskih fraza. To bas nije uobicajeno medju konkurentskim partijama. Namerava li ona da predje u SNS?

beogradska bulumenta

pre 11 godina

Za to svaka cast posebno sto je ona predsednik nadleznog skupstinskog odbora. A plus Delevic je jedna od retkih clanova iz DS koja se odgovorno bavi politikom za razliku od vecine DS prevejanih mahera.

sasa

pre 11 godina

Svaka ti cast . sve vise mi se svidja to sto radi Vucic.... ljudima je bilo dosta lopovluka...nepravde.... da vide bar malo optimizma u ovoj drzavi jer promena drzave krece od promene ljudi odnosno kako oni gledaju na buducnost.....

Carpe diem

pre 11 godina

Smatram da je Vucic pokazao da se zalaze za departizaciju...Ovo je jos jedan postupak u nizu...Setimo se Alise Maric,Bratislava Petkovica i Ivana Mrkica,svi su oni nestranacke licnosti!Ne zaboravimo ministre Rasima Ljajica i Sulejmana Ugljanina!

Boomerang

pre 11 godina

Ovo postaje stvarno smesno...Cim DS,Djilas ili pogotovo Tadic kesto kritikuju ili ukazuju na cinjenice,odmah se ovaj vucic javlja sa nekim protivkomentarima,i to u toku dana ,odmah. A kad su u pitanju Listici,Banana,Mleko sve ce to biti reseno u toku nedelje,u nadi da narod zaboravi kao i sve do sada...Ma ti si bre najgori sto je Srbija ikada imala.Ne zivim u Srbiji i mogu reci da se sa strane najbolje vidi.

crni domino

pre 11 godina

Sta je Vucicu? Mrkic je bezvredan? To ti je tako kada SNS ima vise njih sa kupljenim diplomama! Drugi su ti diplomirani neprosveceni karijeristi kao sto je Grubjesiceva!

Dalmos

pre 11 godina

Fudbalskim žargonom, lepo nabačena lopta i još lepši volej! Iskreno, Vučić me nije ubedio da misli to što govori, ali njegov PR tim definitivno radi odličan posao! Najbolji dokaz za to je ovaj mini duel sa "kraljem marketinga".

hrvoje

pre 11 godina

Moze Vucic da dovede i Obamu i Putina zajedno da na RTS pricaju na engleskom o tome kada ce Srbin u kosmos,ali on ostаje isfrustrirani politicar koji je dobio svoj zlatni trenutak u ovom nepismenom podneblju koji ce kad tad da se seti njegove radikalske otrovne retorike za koju se jos nije izvinio svim zrtvama koje je povredio

Zoran Bukvic

pre 11 godina

Zvuci dobro, veoma pametno odigrano sa Vuciceve strane. Demokrate, ne spavajte nego konstruktivno kritikujte. Sta je sa pravosudjem, policijom? Tu stvari definitivno nisu kako treba i ova vlada mora da padne, bez obzira na Vuciceve dobre poteze. Djilas definitivno nije najbolje sto Demokratska stranka moze da da.

Beli meda

pre 11 godina

Da su sunke u pitanju pa da razumem Djilasa, ipak u tome ima iskustva i to niko ne moze da mu ospori. Ali njegove zelje, njegove teznje ka visokoj politici i koordinaciji velikim sistemima jednostavno nisu realnost.Takve nezrele ambicije i ovakve izlete u javnost sigurno podgreva neki stranacki kolega koji je svestan Djilasove nesvesti i samo mu pomaze da ubrza neizbezni sunovrat. A kada je epsko pranje prozora u pitanju, pa i iz toga je mogao valjda da izvuce neku pouku...lako je zaprljati ali je tesko oprati, zar ne? Pogotovu kada su radovi na visini u pitanju. Zasija sunce a onda se iz daleka vide fleke :D

mr. T

pre 11 godina

Je'l može Milica Delević nešto da kaže kad se ova dvojica ovoliko prepucavaju? Dosta je demagogije, neka umuknu i jedan i drugi, a ona je odgovorna osoba, nadam se, pa će preuzeti na sebe i to da građanima kaže zašto ide sa jednim, a nije više sa drugim, ima li za nju veze stranka i da li je slobodna osoba ili instrument za podbadanja dva velika moćnika.

mare011

pre 11 godina

Nisam ocekivao od Djilasa takvu izjavu i to upravo pokazuje razliku izmedju njega i Vucica.Zar je bitno iz koje je stranke,po meni treba da bude osoba koja je najvise kompetentna da na najbolji nacin prezentuje svoju zemlju.

Demetra

pre 11 godina

Milica Delević je potrebna svojoj državi i svom narodu a ne da gleda partijski i interes Dragana Đilasa. Znamo da joj je poklonio 25 % Multikom kompanije koja je u vlasništvu Dragana Đilasa, i da zbog toga ne može da putuje sa delegacijom u Nemačku. Srbija napokon treba da se ujedini i da svi krenu da jačaju ekonomiju naše države, i da pokrenu privredu, proizvodnju i industriju. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Mislim da je vreme da se poboljša standard građana Srbije, i smanji stopa nezaposlenosti. Nije bitno više ko je iz koje stranke nego zaista da našu državu izvuku iz ambisa.

memorex

pre 11 godina

E ovako da vam pojasnim. Djilas nije kritikovao sns sto su zvali Delevicevu, vec je rekao da to sto su je zvali pokazuje koliko malo svojih strucnih kadrova imaju. Vucic to pretvara u nesto deseto. A evo nek mi dronovi kazu da li Djilas gresi? Koga to kompetentnog za diplomatiju imaju u svojim redovoma? Pa klinac od 29g je savetnik predsednika za spoljne poslove. Djilas se glupo izrazio, a vec ima imidz uskostranackog аparаtcika. Na tome mora da poradi ako hoce da napravi nesto sa ds, ali oko nedostatka ljudi u sns je 100% u pravu

Laponac

pre 11 godina

Đilas je prvo rekao da Delevićka treba da bude ministar u novoj vladi a sada da nije trebala da bude u delegaciji?!? Čemu kontradiktornost? Još uvek DS nije izašla iz nokdauna i nije se profilisala, šalje konfuzne poruke...

Branko

pre 11 godina

Upravo se zbog toga Vučić razlikuje od Đilasa. Vučiću je na prvom mestu Srbija i zato u posetu stranim državama vodi one koji su zaduženi za određenu oblast , bez razlike kojoj stranci propadaju. Očogledno da je Đilasu važnija stranačka pripasdnost od dražave.

pero

pre 11 godina

Strašno, Đilasu i demokratama ništa nije sveto, sad će da se prepucva preko svoje bivše žene nakon zdravlja građana... katastrofa koliko neko može nisko da padne.

MilanCh

pre 11 godina

Ma bravo Vucicu. Sto nisi poveo Rasima, ili nekog drugog ministra koji godinama bleje u Vladi?
Vodis najstrucniju zenu iz Srbije po pitanju eu integracija i to je sasvim jasno.
Dobro, jasno je i da se sada uvlacis Djilasu.

бидермајер

pre 11 godina

Kad se nebude govorilo u zemlji retorikom proslosti, govorice se jezikom zajednickih interesa. Politicko ostrascenje je najgore sto moze pogoditi naciju,gore bolesti nam netreba.Uostalom tu su devedesete,pa zar se nista naucilo nije ? Trazite datum za pristup eu usaglasavanjem stanja kosovo srbija ,a u zemlji? Dobrom domacinu treba da znaci bar nesto poslovica, *...bonus pax in domus.Ili druga, Kad celjad nije besna....?

Marko

pre 11 godina

Ne samo pohvale za pozivanje Milice Delevic,pohvale i za pozivanje Rasima Ljajica u vladu iako je bio u koaliciji sa DS-om. Pohvala i za neuzurpiranje vlasti od predsednika drzave kakve smo imali od bivseg predsednika. Jako pozitivna slika do sada,moze to jos mnogo bolje,ali za sada sam zadovoljan.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Ne razumem, sada Dr.Know all aka.Djilas ima nesto protiv toga sto M.Delevic zastupa interese svih gradjana Srbije i u ovoj vladi. Umesto da kaze kako je SNS upotrebio njihov kadar pa da ce sve zasluge pripisati sebi ili nesto slicno, dolazi ovako otrcano saopstenje. Ovakvim potezom ukljucenja opozicionog kadra, SNS je pokazao jedinstven demokratski stav, politicku zrelost i time dokazao da je zajednicki trud zarad interesa drzave preci od dnevno politickih tricarija. Takodje jasan je stav da ne mora biti apriori lose ono sto dolazi iz suparnickog tabora. Demokrate,iz toga biste nesto mogli da naucite.

Velko

pre 11 godina

Profesora Slobodana Samardžića u delegaciju. On će im reći pravu državnu istinu većinske Srbije šta misli o EU!
Vučiću, to bi bio prava državotvorna politika.

gegula

pre 11 godina

Iz principa 'nikad rob, nikad glasac radikala'.

Al' da zna kako se igra sah, zna.
Il' je dobro izucio otvaranja ili su ovi, za koje smo do juce verovali da su velemajstori, paceri koji, usput, kradu figure.

MAKI MARKONI

pre 11 godina

Mislim da bi svakom pametnom čoveku bilo jasno da je gospodin Dragan malo zalutao u politiku, veliki kiks demokrata je što je smenjen Tadić sa mesta predsednika jer ovaj očigledno nema talenta za političara.

Krstic

pre 11 godina

Uf, uf, uf..., kakva banbus demagogija za populiste nazadnjake...?!
Pa! Da si imao nekog iz te tvoje kvazi stranke, sigurno bi poveo sa sobom a ne Milicu Delevic...
Istina boli...

Marija

pre 11 godina

Vi ste uradili nešto dobro i pametno - pozvali ste cenjenog stručnjaka i ozbiljnog čoveka kao što je gđa Delević.
A ono što vam nije pametno, to je što opet pravite dramu i ličnu medijsku promociju od nečega što bi trebalo da je normalno, tačnije - i da nije neka posebna vest.

beogradska bulumenta

pre 11 godina

Za to svaka cast posebno sto je ona predsednik nadleznog skupstinskog odbora. A plus Delevic je jedna od retkih clanova iz DS koja se odgovorno bavi politikom za razliku od vecine DS prevejanih mahera.

Laponac

pre 11 godina

Đilas je prvo rekao da Delevićka treba da bude ministar u novoj vladi a sada da nije trebala da bude u delegaciji?!? Čemu kontradiktornost? Još uvek DS nije izašla iz nokdauna i nije se profilisala, šalje konfuzne poruke...

Ludi Milojko

pre 11 godina

Ne razumem, sada Dr.Know all aka.Djilas ima nesto protiv toga sto M.Delevic zastupa interese svih gradjana Srbije i u ovoj vladi. Umesto da kaze kako je SNS upotrebio njihov kadar pa da ce sve zasluge pripisati sebi ili nesto slicno, dolazi ovako otrcano saopstenje. Ovakvim potezom ukljucenja opozicionog kadra, SNS je pokazao jedinstven demokratski stav, politicku zrelost i time dokazao da je zajednicki trud zarad interesa drzave preci od dnevno politickih tricarija. Takodje jasan je stav da ne mora biti apriori lose ono sto dolazi iz suparnickog tabora. Demokrate,iz toga biste nesto mogli da naucite.

Miljan Kg

pre 11 godina

Ja koliko vidim da je Vucicu ipak vaznija Srbija od nekih licnih interesa koje su imali politicari iz prethodne vlasti,mogao je da povede bilo koga ali ipak je izabao nju zato sto zena zna svoj posao i u tome je od pocetka verovatno ceni to sto je ona do sad uradila,samo se pitam da je neko drugi iz DS-a ovako uradio da je na Vucicevom mestu mislim da ne bi nego bi gurali svoje kadrove pa makar to vodilo i u propast.

Glorija

pre 11 godina

Nije važno iz koje je stranke, važno je da nešto vredi!
Eto kako razmišlja pravi čovek!
A ne kao ovi prethodni...samo njihovo je najbolje ostali ne valjaju!

kokan

pre 11 godina

au,ds je prepuna strucnih ljudi,koliko su strucni doveli su nas skoro do kraja...dragin,dulic i ostali....vucic je i kod pravljenja vlade hteo da ostavi milicu...jer kao takva treba svakoj zemlji....on bar posteno pokazuje ono sto i mi vidimo da nema dovoljno kvalitetnih ljudi,ali nema ih niko...pa kad nemas ti pokazes da si dovoljno veliki i pozoves onoga ko zna i ko treba....vi sto vucica zovete spinerom mozete da sednete-jedan..ni na popravnom necete proci.....odzvonilo vam je...

Demetra

pre 11 godina

Milica Delević je potrebna svojoj državi i svom narodu a ne da gleda partijski i interes Dragana Đilasa. Znamo da joj je poklonio 25 % Multikom kompanije koja je u vlasništvu Dragana Đilasa, i da zbog toga ne može da putuje sa delegacijom u Nemačku. Srbija napokon treba da se ujedini i da svi krenu da jačaju ekonomiju naše države, i da pokrenu privredu, proizvodnju i industriju. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Mislim da je vreme da se poboljša standard građana Srbije, i smanji stopa nezaposlenosti. Nije bitno više ko je iz koje stranke nego zaista da našu državu izvuku iz ambisa.

Branko

pre 11 godina

Upravo se zbog toga Vučić razlikuje od Đilasa. Vučiću je na prvom mestu Srbija i zato u posetu stranim državama vodi one koji su zaduženi za određenu oblast , bez razlike kojoj stranci propadaju. Očogledno da je Đilasu važnija stranačka pripasdnost od dražave.

Beli meda

pre 11 godina

Da su sunke u pitanju pa da razumem Djilasa, ipak u tome ima iskustva i to niko ne moze da mu ospori. Ali njegove zelje, njegove teznje ka visokoj politici i koordinaciji velikim sistemima jednostavno nisu realnost.Takve nezrele ambicije i ovakve izlete u javnost sigurno podgreva neki stranacki kolega koji je svestan Djilasove nesvesti i samo mu pomaze da ubrza neizbezni sunovrat. A kada je epsko pranje prozora u pitanju, pa i iz toga je mogao valjda da izvuce neku pouku...lako je zaprljati ali je tesko oprati, zar ne? Pogotovu kada su radovi na visini u pitanju. Zasija sunce a onda se iz daleka vide fleke :D

Уна

pre 11 godina

У томе је разлика између претходне и ове власти, гледа се квалитет људи, а не ко за кога гласа, ово је доказ ко је какав на политичкој сцени. Можда ће и Милица Делевић бити избачена из ДС, никада се не зна!

Krstic

pre 11 godina

Uf, uf, uf..., kakva banbus demagogija za populiste nazadnjake...?!
Pa! Da si imao nekog iz te tvoje kvazi stranke, sigurno bi poveo sa sobom a ne Milicu Delevic...
Istina boli...

Piscem natare docis

pre 11 godina

Treba angazovati najbolje ljude kako bi se pomoglo Srbiji!Smatram da se treba zalagati za departizaciju,vec ceniti kvalitet,znanje i sposobnosti!

mare011

pre 11 godina

Nisam ocekivao od Djilasa takvu izjavu i to upravo pokazuje razliku izmedju njega i Vucica.Zar je bitno iz koje je stranke,po meni treba da bude osoba koja je najvise kompetentna da na najbolji nacin prezentuje svoju zemlju.

Carpe diem

pre 11 godina

Smatram da je Vucic pokazao da se zalaze za departizaciju...Ovo je jos jedan postupak u nizu...Setimo se Alise Maric,Bratislava Petkovica i Ivana Mrkica,svi su oni nestranacke licnosti!Ne zaboravimo ministre Rasima Ljajica i Sulejmana Ugljanina!

Djole

pre 11 godina

Nije istina da SNS nema kadar, ali to ne znaci da ako u tom trenutku ima neko bolji (bez obzira na stranacku opredeljenost) u ovom slucaju Milica Delevic ne bude adekvatno resenje, i u cemu je problem pozvati je ako radi svoj posao dobro i profesionalno. Djilas bi mogao malo da se ugleda i ako nekad bude u vlasti da praktikuje ovakve situacije a ne da se sve svodi po partijskoj liniji kao sto je bilo. Umesto da je izasao i pohvalio sto je to tako uradjeno jer se zeli zajednickim snagama uraditi dobro za Srbiju on ovim pokazuje da je samo u pitalju stranacki interes. Zato sto ste samozivi gospodo iz DS zato ste i izgubili na izborima.

veterinarBG

pre 11 godina

Evo sad sam opet procitao Djilasovu izjavu. NIGDE nije kritikovao Milicu Delevic,NIGDE nije zamerio sto se stavila u sluzbu Vlade,jedino je konstatovao da Vucic nije imao nikog kvalitetnijeg iz svoje stranke!Vucic tezak spiner...Procitajte,bice vam jasno!

pero

pre 11 godina

Strašno, Đilasu i demokratama ništa nije sveto, sad će da se prepucva preko svoje bivše žene nakon zdravlja građana... katastrofa koliko neko može nisko da padne.

Marija

pre 11 godina

Vi ste uradili nešto dobro i pametno - pozvali ste cenjenog stručnjaka i ozbiljnog čoveka kao što je gđa Delević.
A ono što vam nije pametno, to je što opet pravite dramu i ličnu medijsku promociju od nečega što bi trebalo da je normalno, tačnije - i da nije neka posebna vest.

Marko

pre 11 godina

Ne samo pohvale za pozivanje Milice Delevic,pohvale i za pozivanje Rasima Ljajica u vladu iako je bio u koaliciji sa DS-om. Pohvala i za neuzurpiranje vlasti od predsednika drzave kakve smo imali od bivseg predsednika. Jako pozitivna slika do sada,moze to jos mnogo bolje,ali za sada sam zadovoljan.

Nenad

pre 11 godina

Vucic je poveo Milicu Delevic zato sto se ona bavi evro-integracijama, sto je odlicna u tome i sto je zeleo da ode u najboljem sastavu. Da ne bi Vucic dobio poen od neopredeljenih ljudi zato sto je u delegaciju ubacio clana DS-a, Djilas se oglasio i "objasnio" ljudima da je Vucic poveo Milicu zapravo jer nema nikog boljeg iz svoje stranke da povede. Politikanstvo, jeftino politikanstvo, mogao je da cuti da proguta knedlu ako nije imao sta bolje da kaze. Djilas bi morao da pocne da se bavi politikom ako ume, ovako ce DS otici ispod cenzusa.

Abrakadabra

pre 11 godina

Posto Vucic sigurno nece da ti se izvini,evo ja ti se izvinjavam,ali ti se izvinjavam sto si lagao narod za mleko i zbunio ljude,izvinjavam se sto si zeznuo Beograd za BusPlus,izvinjavam se sto si ostavio samo marionete oko sebe.Jel hoces jos ili ti je dosta.

MAKI MARKONI

pre 11 godina

Mislim da bi svakom pametnom čoveku bilo jasno da je gospodin Dragan malo zalutao u politiku, veliki kiks demokrata je što je smenjen Tadić sa mesta predsednika jer ovaj očigledno nema talenta za političara.

BgMomak

pre 11 godina

Promasio si temu Vucicu. Ne znas sta pricas. Prvo si rekao da DS nije evropska partija. Pa kako je onda Milica Delevic iz DS a DS nije evropska stranka....Gubis se u izjavama..

karasdjordje

pre 11 godina

e pa da je Djilasu stalo do gradjana mi nebi bila sad u ovakvoj bedi,siromastvu a zato je on postao multimilijarder i to zovih zadnjih godina otkako su on i njegova stranka na vlasti i koriste drzavu,privilegije ali za svoj dzep

tragikomika

pre 11 godina

Ma mozda je ljubomoran,sta nas davite sa tim glupostima...Sto se nas tice nije trebala ni da bude u delegaciji.Da je nesto mogla da uradi ,valjda bi uradila za prethodnih deset godina...To Djilas fingira da bi ispalo kako je njegova bivsa, mnogo vazna za ovu vlast...ma dajte...Isto im je bitna, kao i mi gradjani demokratama...

hrvoje

pre 11 godina

Moze Vucic da dovede i Obamu i Putina zajedno da na RTS pricaju na engleskom o tome kada ce Srbin u kosmos,ali on ostаje isfrustrirani politicar koji je dobio svoj zlatni trenutak u ovom nepismenom podneblju koji ce kad tad da se seti njegove radikalske otrovne retorike za koju se jos nije izvinio svim zrtvama koje je povredio

Barlovka Dunja

pre 11 godina

Reakcija Dragana Djilasa je zaprepascujuca, sokantna. prosto da iskazuje ljubomoru,nemoc.....To sto je Vucic vodio gospodju Delevic ,samo pokazuje da nema problem da saradjuje sa kvalitetnim ljudima bez obzira na stranacka opredeljenja.
Djilas je pokazao da mu je samo stalo do stranackih interesa.

Tea

pre 11 godina

I ja sam shvatila tako Đilasovu izjavu. Mislim da nema ništa protiv, on bi pohvalio to, i naslov bi ovde bio drugaciji. Interes Srbije je na prvom mestu, al čini mi se da je on ovde ipak reagovao sa ciljem da spusti Vučiću i SNS-u, u čemu nije uspeo, jer nije u pravu..

ekonomista

pre 11 godina

Daj ljudi o cemu pricamo ? Smatram da se reci ne trebaju ni trositi... neki imaju jedinstvo, kao i postovanje prema vrednostima, a pre svega dela...dok drugi mogu samo da se raspisuju u svojim novinama,da svakodnevno traze kako narod kaze'' iglu u senu''... i da zale za izgubljenim

au

pre 11 godina

procitao sam i DJilasovu izjavu i ne mogu da ne primetim da se Vucic poneo kao PRAVI GOSPODIN, DZENTLMEN I DRZAVNIK. U biznisu je Djilas briljirao a ta zestina u politici samo skodi...

Siniša

pre 11 godina

Vučiću, ne skreći temu. Tema su tvoji nestručni i nesposbni kadrovi, koje postavljaš da vode javna preduzeća, ministrstva...to je tema, ali ti si lukav radikal, nikada ne odgovaraš na postavljena pitanja, već pričaš šta ti odgovara. A vi pročitajte intervju Đilasa, ako ne kapirate pročitajte nekoliko puta pa ćete videti o čemu se radi, a ne da ovde lupetete gluposti. DS će maksimalno pomagati oko EU integracija, glasaće za sve zakone EU...Jedino se Đilas u DS nije protivio da Milica Delević bude ministarka spoljnih poslova, ali Tadić to nije dozvolio, nadam se da to znate. Prema tome, zamerka je da SNS nema sposobne i stručne kadrove i da loše kadrove postavlja na važne funkcije. Pa pogledajte samo koga su postavili za predsednika VKS, nejgoreg sudiju.

antifa

pre 11 godina

kritika je bila upućena na račun SNS. Vode Milicu Delević, jer NEMAJU SVOJIH KADROVA. U ovom snimku je izostavljen i nastavak izjave, koji se upravo i odnosi na kvalitet kadrova SNS. Ali to vučića ne brine, njihove vašarske trikove prave za nepismenu publiku ili drugim rečima trećinu Srbije, čime su i osigurali svoju vlast.

Samo vas citam

pre 11 godina

Dobar deo Srba nije ukapirao da Djilas nema nista protiv izbora i ucesca Deleviceve,samo ukazuje na cinjenicu da Vucic nije imao drugog izbora jer su kadrovi vladajuce koalicije nula...potpuna zamena teza...Sto je najgore-ni Vucic nije razumeo...

Nevera

pre 11 godina

Ja zaista ne mogu da verujem da su SNS-ovci ostavili link na kome bi kao trebalo da se svi uverimo sta je Djilas rekao...
Da to nisu uradili, ostala bi mozda senka sumnje da je ono sto pricaju istina...
Ovako je covek samo konstatovao ZASTO je Vucic vodio Delevicku, a nije ni pomenuo da se protivi tome....
Kuda ide ova zemlja.....

Djilas je rekao samo istinu

pre 11 godina

Djilas je samo konstatovao cinjenicno stanje.
A Vucica treba da je sramota.Djilas i Milica imaju dvoje dece,pa ne teba da izgovara toliko lazi u svom poznatom maniru bas zbog tih devojcica.

bobilica94

pre 11 godina

imam utisak da Vucic trazi raspravu tamo gde je i nema a naravno da ima zelju ponovo da vodi gospodju Delevic kada nema odgovarajuce kadrove iz svoje stranke.

prolaznik

pre 11 godina

Uobičajeno za Vučića, prvo stavlja sagovorniku reči u usta, pa ga onda demantuje...sećam se kad ga je novinar pitao "šta bi sa granicom Karlovac-Karlobag...", A ovaj kao oparen:"Šta!? Vi hoćete da kažete da srpski narod ne treba da živi tamo!?" Ali, nažalost, ta vrsta manipulacije njegovim hiptnotisanim i zaljubljenim glasačima deluje kao mudrost i umešnost u vođenju diskusije...

Vuk

pre 11 godina

Pa da li vi iz SNS-a stvarno mislite da smo svi mi toliki idioti da necemo da pogledamo prilog? Ono sto govori Djilas nema veze sa Vucicevom tvrdnjom. Djilas samo konstatuje nesto sto znaju svi normalni gradjani u ovoj zemlji - da SNS nema ni ljude, ni znanje, ni sposobnosti da ozbiljno vodi ovu zemlju. To, naravno, ne znaci da su demokrate bezgresne i idealne, ali oni imaju i resurse i znanje da nesto urade. I u tom je smislu njihova odgovornost veoma velika.

nismo svi ovce

pre 11 godina

Koji to kadar ima sns? Kupljene diplome i gazde pecenjara i buregdzinica,strasno. Naravno da je Vucic poveo Milicu kada od svojih moze po inteligenciji da povede prasice,ucinak bi bio isti

memorex

pre 11 godina

E ovako da vam pojasnim. Djilas nije kritikovao sns sto su zvali Delevicevu, vec je rekao da to sto su je zvali pokazuje koliko malo svojih strucnih kadrova imaju. Vucic to pretvara u nesto deseto. A evo nek mi dronovi kazu da li Djilas gresi? Koga to kompetentnog za diplomatiju imaju u svojim redovoma? Pa klinac od 29g je savetnik predsednika za spoljne poslove. Djilas se glupo izrazio, a vec ima imidz uskostranackog аparаtcika. Na tome mora da poradi ako hoce da napravi nesto sa ds, ali oko nedostatka ljudi u sns je 100% u pravu

pulB

pre 11 godina

Mislim da je pre izbora jednom prilikom sam Vucic izjavio da Milica Delevic odlicno radi svoj posao sto se tice EU. To je upravo i dokazano..

crni domino

pre 11 godina

Sta je Vucicu? Mrkic je bezvredan? To ti je tako kada SNS ima vise njih sa kupljenim diplomama! Drugi su ti diplomirani neprosveceni karijeristi kao sto je Grubjesiceva!

Jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Nisam ocekivao od Djilasa takvu izjavu i to upravo pokazuje razliku izmedju njega i Vucica.Zar je bitno iz koje je stranke,po meni treba da bude osoba koja je najvise kompetentna da na najbolji nacin prezentuje svoju zemlju.
(mare011, 24. februar 2013 17:10)

Koju bre izjavu?Koju?Toliko iritirate svojom ogranicenoscu da postajete nepodnosljivi.

Evo kad vec Vucic nije citirao citiraj ti sta je to Djilas navodno rekao?Sta?

Pažljivi slušalac

pre 11 godina

U 17 sekundi ,koliko traje isečak Đilasoave izjave,jasno se može čuti da čovek ne kritikuje to što je Delevićeva bila u delegaciji,već ukazuje da SNS nema boljeg kandidata za tu ulogu.
Vidim da se u nekoliko "najpopularnijih" komentara samo prepucava na stranačkoj osnovi,a da niko nije ni pokušao da posluša izjavu.
Uz ograđivanje da možda postoji neki drugi smisao dotične izjave,kada se presluša cela,moram primetiti da je SNS smešna sa kačenjem ovog klipa,jer ne potvrđuje njihovu tezu.
P.S. Štoli ja ovo uopšte pišem,kad već ima 110 komentara i male su šanse da će ovo iko,osim moderacije,pročitati.

бидермајер

pre 11 godina

Kad se nebude govorilo u zemlji retorikom proslosti, govorice se jezikom zajednickih interesa. Politicko ostrascenje je najgore sto moze pogoditi naciju,gore bolesti nam netreba.Uostalom tu su devedesete,pa zar se nista naucilo nije ? Trazite datum za pristup eu usaglasavanjem stanja kosovo srbija ,a u zemlji? Dobrom domacinu treba da znaci bar nesto poslovica, *...bonus pax in domus.Ili druga, Kad celjad nije besna....?

Boomerang

pre 11 godina

Ovo postaje stvarno smesno...Cim DS,Djilas ili pogotovo Tadic kesto kritikuju ili ukazuju na cinjenice,odmah se ovaj vucic javlja sa nekim protivkomentarima,i to u toku dana ,odmah. A kad su u pitanju Listici,Banana,Mleko sve ce to biti reseno u toku nedelje,u nadi da narod zaboravi kao i sve do sada...Ma ti si bre najgori sto je Srbija ikada imala.Ne zivim u Srbiji i mogu reci da se sa strane najbolje vidi.

marko prvi

pre 11 godina

To sto bi Vucic ponovo vodio Delevicku u Nemacku, ne pokazuje da je on konstruktivna vlast, vec govori o ogromnoj "snazi kadrova" kojom raspolaze stranka koju on vodi i Vlada Srbije, cije je on glavni igrac. Jadna Srbijo.

prokleta avlija

pre 11 godina

pa ovi radikali lažu čim zinu...znači isprozivao djilasa ni krivog ni dužnog...to je neka opasna fiksacija...i opet se potvrdjuje sada već činjenica radikali su sami sebi najveći neprijatelji, samo ih pustiš da pričaju i gledaš ih kako se raspadaju do pobede ds-a na izborima...strašno ko danas vlada i hara Srbijom

Rale

pre 11 godina

Ja ne znam,al vidim da imam istomisljenika mnogo,sta je gospodinu Vucicu nejasno,pa se jos poziva na pomenuti klip sa youtube-a,Djilas je lepo rekao da nju zovu,jer u svojim redovima nemaju nikog sposobnijeg,a ne da Djilas ili DS joj zabranjuje da ide,kako se Vucic oglasio,..mislim kad ce vise prestati to foliranje nove vlast i zavlacenje igrama reci,koje kakvim aferama od pokusaja atentata na njih,do skretanja sa glavnog problema srbije gde narod zivi sve gore i gore,a njima su svi drugi krivi,a cene podizu nesmetano,..dajte ljudi vise stvarnooo ....

svi srpski politicki putevi vode u Berlin

pre 11 godina

Ne sumnjam u strucne vrednosti Deleviceve ali vidim da nju tretiraju kao paket koji je Vucic poneo sa sobom u Berlin. Ovakvo ponasanje se obicna vidja kad se vrsi tranfer fudbalera. A pitanje je da li je on odveo Devevicevu u Berlin ili ona njega. On je ipak poletarac u spoljnoj politici. Interesantno bi bilo znati i zasto Deleviceva pozajmljuje sebe prelazeci preko partijskih linija, ali bez patriotskih fraza. To bas nije uobicajeno medju konkurentskim partijama. Namerava li ona da predje u SNS?

Nikola

pre 11 godina

Ja sam se čudio o čemu Vučić priča kada sam čuo njegov odgovor Đilasu i pre nego što sam pročitao Đilasov komentar. Slažem se sa svima koji smatraju da Vučić priča ono što hoće a ne ono što je tema, u bilo kojoj situaciji. Žao mi je što misli da su građani toliko glupi da to ne vide. A da nema kadrove, ali baš nema, i to je tačno. A kako vrši selekciju, nije ni čudo što ih nema!! Bitno je samo da ne misle mnogo svojom glavom...

neko sa pamcenjem

pre 11 godina

O drzavotvornosti Radikaloida govori cuvena izjava ToNi-ja Diplome Nikolica: "Mi volimo da Karla Del Ponte dodje u Beograd sa novim optuznicama protiv Srba, jer nama Radikalima raste rejting sa svakim njenim dolaskom".

mirko

pre 11 godina

Ne znam, ali mi izgleda da Vučićevi fanovi na slušaju šta neko priča, nego o tome sude na osn ovu Vučićevih komentara. Poenta Đilasovog komentara nije nikakva zamerka Milici Delević, nego konstatacija da SNS nema kvalitetne kadrove, a kao primer navodi neke majstore sa sumnjivim diplomama, koji su postavljeni na visoke funkcije.
Najbitnije mi je da ne menjam mišljenje o Vučićevoj istinoljubivosti, koja je poslovična, verujem mu sve koliko i ovo što sam čuo svojim ušima.

lazes Vucicu pa ubijas

pre 11 godina

U jednoj izjavi dve velike lazi
1. Djilas je rekao da si poveo Milicu Delevic jer nisi imao koga iz svoje stranke ( jedino ako nisi mislio na one estradne, poslasticare, pecenjare, Miloseviceve licne prijatelje i redom)
2. Da si je poveo i pored izobilja svojih kadrova, da bi pokazao Nemcima jedinstvo.
a) toliko si opsednut sobom da to vec postaje zabrinjavajuce a briga tebe savrseno za jedinstvo.Sta radis po lokalu,gde je tu briga za jedinstvo naroda.Postavljas na vazna mesta polupismene i kompromitovane ljude.
b)Znaju Nemci odlicno ko je Milica Delevic a ko je Aleksandar Vucic.Njih ne mozes da pravis budalama kao ovaj sludjeni narod.
c) nije njoj mogla stranka da zabrani da bude Ministar u tvojoj Vladi njego je to njena licna odluka.
Poceo si vec ljudima da se gadis.Nismo svi ni nepismeni ni retardirani, amnogi od nas se secaju i ko si bio i sta si radio.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Preslušao sam izjavu. Đilas je nepravedno prozvan od strane Aleksandra Vučića. Rekao je, citiram "Vučić Milicu Delević vodi zato što iz svoje stranke nema nikoga da povede a da taj ima veze sa evro-integracijama". Ovo nije kritika Milice Delević, već SNS-a, tačnije nedostatka adekvatnih kadrova u SNS. Mnogo su mi čudne ove potpuno nelogične optužbe (počev od svega oko mleka pa do ovog danas) koje vladajuće stranke upućuju protiv svih i svakoga u poslednjih par dana. Malo su izgubili kompas.

ma gadi mi se i da napisem moje ime

pre 11 godina

Ako su Vucic i njegova stranka stvarno toliko odani interesima Srbije, kako to da on i njegova stranka nemaju sposobne i obrazovane ljude koji su odani tim interesima, nego mora da zajmi takve ljude iz stranke koju je do skoro zvao izdajnickom?

MilanCh

pre 11 godina

Ma bravo Vucicu. Sto nisi poveo Rasima, ili nekog drugog ministra koji godinama bleje u Vladi?
Vodis najstrucniju zenu iz Srbije po pitanju eu integracija i to je sasvim jasno.
Dobro, jasno je i da se sada uvlacis Djilasu.

Zoran stojanovic

pre 11 godina

Ja zaista ne razumem, ko je ovde lud ili gluv? Gde je Djilas rekao da se on protivi odlasku Delevicke ? ! Nestvaran je bezobrazluk Nazadnjaka i Vucica! O ovima koji ovde komentarisu , a mrzelo ih je da otvore link i da cuju izjavi, tek za to nemam komentara.

jovan

pre 11 godina

Taj milogovor druze Aleksandre prvi mozda bi mogao da prodje kod maloucenih, neobavestenih i vasih licnih klakera, ali buduci da vas znamo jos iz kracih nogavica i da imamo uvida u vase javne nastupe iz ta doba , sve sto ste izvoleli izjaviti mozete da okacite netom pored seseljevog sinjela.

Dalmos

pre 11 godina

Fudbalskim žargonom, lepo nabačena lopta i još lepši volej! Iskreno, Vučić me nije ubedio da misli to što govori, ali njegov PR tim definitivno radi odličan posao! Najbolji dokaz za to je ovaj mini duel sa "kraljem marketinga".

ajeje brazorv

pre 11 godina

Dakle ovi SNS botovi su obesmislili opciju ''ostavite komentar'' na portalu B92. Ovo nije bilo ni za jedne vlasti. Znači najbolji vojnici partije koje sam ikad video. Jedino što bi pametnije i korisnije za sve bilo da su im dali lopate u ruke nego zaduženja na internetu.

SW

pre 11 godina

Ne zivim u Srbiji, ali kada pogledam,politika koju vodi Vucic, to je kvarna politika.Navescu vam jedan primer:U selu iz kog poticem zivi jedna nepismena, zlobna i strasno pokvarena zena.Ko god da joj prisao i dobronamerno joj rekao da joj je ispala marama, ona njemu odgovara:"ti si stvarno ostala bez kose".Nadam se da razumete.

gegula

pre 11 godina

Iz principa 'nikad rob, nikad glasac radikala'.

Al' da zna kako se igra sah, zna.
Il' je dobro izucio otvaranja ili su ovi, za koje smo do juce verovali da su velemajstori, paceri koji, usput, kradu figure.

Respector

pre 11 godina

Ja još uvek Vučiću ne mogu da verujem. Nije mi potrebno dugo pamćenje, od čijeg nedostatka inače svi bolujemo, pa da se ne setim Vučićevih stavova od pre nepunih godinu dana o evrointegracijama, Kosovu i ostalom. Sve je to bilo drugačije nego što sada priča i radi. Preko noći od ekstremnog evroskeptika(blago rečeno) postao je evroentuzijasta. Pošto je između ova dva stava prošlo veoma malo vremena još uvek ne mogu da razlučim koji je Vučićev pravi stav, odnosno koji su ga to razlozi naterali da se toliko presaldumi u svojim stavovima. Što se tiče kadrova siguran sam da je to i samom Vučiću jasno da ih SNS nema, a i normalno je da to neće priznati. To ne bi učinio ni bilo koji lider neke druge stranke. Međutim mi ,građani, koji nemamo zarobljeni partijski um , to dobro vidimo, a Boga mi i osećamo sve više. Gospođa Delević je sigurno iz dobrih i patriotskih namera pristala da bude u Vučićevoj ekipi i najmanje je fer da se ona zloupotrebljava u partijskim prepucavanjima. Čitajući komentare lako je utvrditi da to sve potiče iz jedne partijske kuhinje, koja za to koristi svoje zarobljene umove koji u stvarnom životu imaju sasvim druge stavove. Ovo kažem iz iskustva, jer vidim da su ti ljudi sluđeni , glasali za jedno, a dobili nešto sasvim drugo. Ali, ipak ostalo im je ono najvažnije, a to je pobeda i benefiti koji slede.

Bole

pre 11 godina

Pa lepo je rekao Djilas, preslusajte klip, nigde nije kritikovao nego samo kaze da Vucic nema koga da vodi iz svoje partije.
Naprednjaci se svakim danom sve vise brukaju.

Neutralac

pre 11 godina

Zabole me i za Djilasom i za Vucicem ali istina je jedna. Izjavu sam svojim usima cuo i Djilas je zaista samo naglasio da su naprednjaci poveli Delevicku jer nemaju svoje kadrove i nije tacna interpretacija naprednjaka. Oni ili su svi ekstremno glupi i ne kapiraju izjavu ili po partijskom zadatku spinuju odn. izvrcu istinu ili da budem jos direktniji - lazu.

M

pre 11 godina

Vučić izvrće istinu ! Đilas mu je rekao da nema koga da vodi sa sobom ,jer nema kadrove , pa vodi kadar DS-a! Uostalom vidljivo je da su mu ministri u vladi iracionalni diletanti.

samo voša

pre 11 godina

Ovaj Djilas je ....! Zadnjih 10 godina podrzavam DS (ne samo moralno već, razume se i svojim glasom na izborima). Slušam danas njegovo saopštenje i ne mogu da se otmem utisku da je jeftino, nekulturno (da se ne izrazavam drugačije, nepristojno....Da se razumemo, Tadić nije bio cvećka, ali je bar u javnim saopštenjima bio pravi gospodin, a ovo ne vredi ni komentarisati. Jadno i bedno. Prvo slučaj Jeremić, pa slučaj Delević, šta je sledeće? Zato je DS definitivno izgubila moj glas a verujem i na hiljade i čak desetine hiljada drugih glasova.
(kobe bryant, 24. februar 2013 22:15)

Neupadljvi SNS bot. Ovaj komentar je ekvivalent onim naočarima sa brkovima, toliko je vešto zamaskirano.

Zare

pre 11 godina

Interesantno da se Vuchko oglasio samo nekoliko sati posle Djilasove izjave?Neko je pomenuo da je on na putu u Angolu ili slicno.... I veoma revnosno stizu demanti i saopstenja cim progovori neko iz DS-a a za trovanje cele Srbije mlekom danima ga nije bilo? Mislim, drago mi je da mi ne iskace iz televizora na svakih 15 minuta jer se covek u sve mesa osim u svoj posao!

alo bre

pre 11 godina

Kakvi su ovo komentari imali ovde iko mozga ili samo slede svog gurua Vucica. Ajde nek se otkaci vise DS-a, nije ovde bitno ko su koji kadrovi bitno je da se DS bori vec decenijama da civilizuje ovaj jadni narod i to nije ni Djilas niti Milica ili neko drugi TO JE PROGRAM DS-a. A Vucic lepo nek objasni sta je cekao 20 godina da bude Evropejac, lepo ga Djilas pita, i vi svi sto mu klicete, sta ste do sada bili i sta se sad upinjete da budete?

Sladjana

pre 11 godina

Koliko smo svi mi razumeli , Djilas je rekao to da Vucic nema kvalitenog coveka u svom okruzenju koga bi poveo na takve pregovore u Berlin ! Zato uzima one koji vrede , kao sto je Milica Delevic.

Sjaj i beda Holivuda

pre 11 godina

Razumeo bih ovo prepucavanje između Đilasa i Vučića, ali postoji jedan veliki problem. Osoba preko (oko) koje se ova dvojica političara prepucavaju jeste Đilasova bivša supruga. Pobogu ljudi, zar ne možete malo da se uzdržite i da poštujete koliko-toliko neku granicu privatnog (porodičnog) dostojanstva? Šta vam ovo treba?!

q

pre 11 godina

Neka mi neko od sns-ovaca sa foruma navede troje ozbiljnih i strucnih ljudi iz sns-a. Ako moze za to troje da se navedu i reference (fakulteti jasno drzavni, radno iskustvo van stranke...).
Unapred zahvalan

milijana

pre 11 godina

Ne podmecite, Vucicu.Vrlo je jasno svakom ko je slusao Djilasa sta je rekao tj.sta je mislio.Milica Delevic je zaista pominjana za ministra u novoj Vladi.Koliko se secam-odbila je.A vi cete uskoro za razgovore sa svetom zvati mnoge iz opozicije, jer vi naravno radite za nacionalni i drzavni interes, samo vam je kadrovska infrastruktura slaba.To je cinjenica, pa posto kao predsednik najbrojnije stranke sujetno odbijate tu istinu, onda bi trebalo da bude javnosti dovoljno da u svom zalaganju za nacionalne i drzavne interese niste partijski sitnicar.Vasa stranka je vise za buku i bes.....Tu imate sirok izbor.Sto jest-jest.Dobro ste ih naucili u prethodnoj fazi vase politicke karijere.

BOLT

pre 11 godina

"Koga će da povede, onog iz Kolubare, iz pečenjare? Sašu Mirkovića, Bašanovića, Vladu Cvijana, koji Saši Draginu, po rečima njegove supruge, nudi izlazak iz pritvora ako optuži premijera Srbije ili Vojvodine? ovo su vase reci,pre tome,sve je nama jasno!!!!

Dunja

pre 11 godina

@Barlovka Dunja E Dunja draga kad bi malo pažljivije čitali, a potom i slušali ko je šta izjavio, ne bi pisali ovakve komentare. Đilas je jednostavno samo potvrdio ono što i Vučić zna, a to je da sns nema kvalitetnog kadra i to je sve. Ništa više. Samo mi se čini da se Vučić pali kao hepo kocka na sve što ne dolazi iz naprednjačkog tabora pa brzopleto reaguje. Trebalo bi malo da uspori što se tiče komentara, ipak je on sada u vlasti, a ne u opoziciji

miroslav

pre 11 godina

da li moguće da bilo šta da izjavi g.Djilas,ovaj drugi skače ko june na plast sena.
možemo i mi gradjani Srbije nešto da vidimo a da nam g.Vučić ne komentariše ne savetuje,savetije,veruje,ne verije,daje sugestije za hapšenje...

brojanje

pre 11 godina

Vucicu , aj` priseti se, koliko si puta izgubio na izborima u Beogradu od Djilasa.
Dok ti budes u Angoli, samo da pripises sebi ono sto je Sutanovac vec odradio, tvoji deckici na celu sa Predsednikom Skupstine,onim propalim studentom, ce da krenu da smenjuju Djilasa.

miki

pre 11 godina

Jao blago nama sa SNS-om. Evo kazu Djilas na snimku laze. Ja odoh na YouTube, pa taj snimak je ustvari dokaz da svi koji pricaju protiv njega lazu.

statisticar

pre 11 godina

Za radikale koji brinu o cenzusu DS informacija da je na ponovljenim izborima za 3 poslanika parlamenta AP Vojvodine, pri maloj izlaznosti i relativno malom značaju jer se uvek ode u drugi krug, DS osvojila 24% glasova izaslih. Kad smo vec kod toga, zasto SN(R)S ne objavi rezultate istrazivanja javnog mnjenja koje su dobili u petak? To je ujedno i objasnjenje Vucicevog panicno-histericnog ponasanja ovih dana...

Rada

pre 11 godina

Kada bi Vučić i sns malo više razmišljali o interesu naroda i Srbije u celini, kada bi više obraćali pažnju na svoj rad i kada bi manje vremena trošili na izjave protiv DS-a i Đilasa, svima bi nam bilo bolje. Naravno kako nemaju kvalitetan kadar koji je sposoban da kvalitetno i odgovorno radi, svu energiju upotrebljavaju za medijski rat od koga mi nemamo ama baš ništa.

anchi932

pre 11 godina

stav-napad je najbolja odbrana to mu je ostalo jos iz mladjih dana kada je bio u stranci u koju se kleo,a sad prica drugu pricu,smorio je za medalju

ZoranNS

pre 11 godina

Normalno je da SNS nema kadrove, kadrovi se stvaraju godinama, a SNS je od juče, a politički profil im je nedefinisan, zato mogu imati u svojim redovima svega i svačega. ŽAO MI JE zbog onog DOK SE DVOJE SVAĐAJU, da će Delevićeva biti žrtva ove rasprave, A ONA TO NIJE ZASLUŽILA.

Zoran Bukvic

pre 11 godina

Zvuci dobro, veoma pametno odigrano sa Vuciceve strane. Demokrate, ne spavajte nego konstruktivno kritikujte. Sta je sa pravosudjem, policijom? Tu stvari definitivno nisu kako treba i ova vlada mora da padne, bez obzira na Vuciceve dobre poteze. Djilas definitivno nije najbolje sto Demokratska stranka moze da da.

astral pilot

pre 11 godina

milica delevic je bivsa djilasova supruga, btw, upetljana u sve djilasove poslove kao suvlasnik kapitala i njegov biznis partner. vucic je namerno forsira kako bi nervirao djilasa. milica je deo djilasovog i vucicevog licnog razracunavanja i provociranja, ni vise ni manje od toga

copy paste

pre 11 godina

" Zato što iz svoje stranke, prema oceni Đilasa, nema da povede nikoga ko ima veze sa evropskim integracijama."

"Vučić je Tanjugu rekao da je Đilas svojom izjavom u kojoj je kritikovao odluku da Delević bude deo državne delegacije..."

Ivana

pre 11 godina

Boze svasta,oni se svadjaju oko bivse zene Djilasa,a ona zena se nista ne pita ! Bolje da ona vodi drzavu od ova dva nadmena muskarca.

Siniša S

pre 11 godina

@(Siniša, 24. februar 2013 19:28)
Da je DS imao strucne kadrove ne bi nazadna Tome Diplome nikad dosla na vlast.Djilas je jasno prozvao experte iz SNS-a sto je i istina,ali je u negativan kontekst stavio svoju bivsu zenu.Deleviceva je uposljeni sluzbenik i mora biti na raspolaganju drzavnim potrebama u svom delokrugu.
Ne kapiram sto je Djilas manijakalno uzeo Dlevicevu u usta,kad je zeni to posao,a ne partijska obaveza?
Zena je uposljena u drzavi i tako je mogao povesti i prevodioce,sekretarice,....sve osim svalerke.
Zavrsicete vi iz Ds-a kao LDP ispod crte ako nastavite ovako da se glupirate i da pravite na sve zivo dramatizaciju.
Vi jednu aferu ne zavrsite,a vec pocinjete novu.
Aferu Dacic prvo okoncajte,trazite hapsenje premijera.
Ako to ne uspete,onda nemam pojma kako da vam prepustimo vodjenje drzave,kad zapocet posao niste u stanju da okoncate?
(Zverko neverko, 24. februar 2013 20:26)

Prvo, nisi informisan, Milica Delević nije državni službenik, to si nešto ozbiljno pobrkao, već narodni poslanik i nema obavezu da ide sa ministrima na službena putovanja, sastanke, pa ni kao prevodilac, kako kažeš...Pajović je direktor kancelarije za EU, samo njega ne zna niko, nema nikakav uticaj...Drugo, DS kao opozicija kontroliše (ne)rad vlade i upozorava građane, a nema način da uhapsi ministre. Na kraju, na svaku izjavu nekog iz DS stigne deset saopštenja SNS, pa ako su ispravni što se toliko pravdaju. Đilas je ovim intervjuom razbio SNS, zbog toga tolika nervoza, panika...

Velko

pre 11 godina

Profesora Slobodana Samardžića u delegaciju. On će im reći pravu državnu istinu većinske Srbije šta misli o EU!
Vučiću, to bi bio prava državotvorna politika.

sasa

pre 11 godina

Svaka ti cast . sve vise mi se svidja to sto radi Vucic.... ljudima je bilo dosta lopovluka...nepravde.... da vide bar malo optimizma u ovoj drzavi jer promena drzave krece od promene ljudi odnosno kako oni gledaju na buducnost.....

Dunja

pre 11 godina

@Ko to tamo zapoveda Dokle god nama bude važnije šta je ko rekao, a ne šta je ko zaista radio i kakav rezultat je postigao, stranke mogu ovakvim izjavama da nas zamajavaju. Nema veze što su nam džepovi zaista sve prazniji, što će evo struja ponovo da poskupi, nema veze kako ljudi zaista na Kosovu žive, šta su u stvarnosti donele granice i carine, nema veze što smo svi gledali kako se Dačić šepuri sa koferom para, nema veze kakvo mleko pijemo, niti kakvo meso jedemo, nego ko je to izneo i saopštio prvi, nema veze ni jedna afera, jer ćemo mi samo da budemo kao babe na pijaci i da držimo i navijamo za jednu ili drugu stranu. Ma i treba da živimo ovako loše, zaslužili smo

mr. T

pre 11 godina

Je'l može Milica Delević nešto da kaže kad se ova dvojica ovoliko prepucavaju? Dosta je demagogije, neka umuknu i jedan i drugi, a ona je odgovorna osoba, nadam se, pa će preuzeti na sebe i to da građanima kaže zašto ide sa jednim, a nije više sa drugim, ima li za nju veze stranka i da li je slobodna osoba ili instrument za podbadanja dva velika moćnika.

MajkaTereza

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, krenuli ste jednim jako dobrim putem - putem izgradje JAKE I POSTENE SRBIJE. Ne osvrcite se na komentare Djilasa, niti bilo koga drugog iz prethodne vlasti. Njihov cilj i jeste da Vas sprece u tome. Samo napred, Vi imate podrsku naroda!

vlajko

pre 11 godina

A kad je to i u kojoj normalnoj drzavi lider jedne opozicione stranke odredjivao vladinoj delegaciji u kom sastavu ce ici u inostranu posetu?

Planinac

pre 11 godina

Verujem da će DS jednom konačno uvideti da je Đilaseve izjave jako kompromituju njen demokratski potencijal i da će u o smislu učiniti nešto na zaustavljanju pada rejtinga stranke

a?

pre 11 godina

Kako neko moze da bude toliko bezobrazan da kaze da Vucic nema kadrove ili da ne gura mlade ljude? A predsednik skupstine Nebojsa Stefanovic? A Marko Djuric savetnik predsednika Srbije? Hocete da kazete da oni nisu tu zbog obrazovanja nego zato sto su se slihtali Vucicu i znali da gode njegovoj narcisoidnoj licnosti?

posmatrac

pre 11 godina

Koliko znam Delevicka je, koja je inace u predhodnoj Vladi odlicno vodila kancelariju za pridruzivanje EU, isla u Berlin zbog svoje sadasnje funkcije - kao predsednik odbora Skupstine Srbije za evropske integracije.I to je jasno, a ne zbog strancke funkcije ili sto SNS nema kadrova, a iskreno nema ih. I to je sasvim u redu. Nacin na koji se Djilas i Vucic prepiru zbog ucsca Deleviceve u delegaciji za Berlin zateva da se oglasi funkcionerka koja je nadlezna za gender issue, ne znam tacno koji termin mi korisitmo. To se nekad zvalo ravnopravnost polova. Koa sto je neko vec primetio nije Delevicka nicije privatno vlanostov,cak ni Djilasova, ona ima svoj autoritet koji je sama izgradila i nije ovo zasluzila. Obojica treba da joj se izvine.

Džoni

pre 11 godina

I šta je tu sporno? Ovaj Vučić stvarno želi da nas ubedi u nešto drugo po onoj varijanti da li verujete meni ili svojim očima u ovom slučaju i ušima! Lepo čovek rekao ono što je svima pa i Vučiću jasno i na tome mu nije zamerio nego samo konstatovao činjenicu! A ovaj navalio da bi ponovo da je vodi! Pa vodi je ko ti brani! Da li se oni stvarno ne razumeju ili nas sve za......u!

kefalica

pre 11 godina

Друг, пардон, господин Ђилас се понаша као диктатор. И то му је манир. Неумесно је што третира госпођу Делевић као своје власништво, без обзира што му је бивша супруга и садашња партијска колегиница. Па није ваљда госпођу пустио у Берлин само зато да би нам после пар дана објаснио како владајућа коалиција нема своје кадрове и да ће због тога до јесени бити избори. Јадно. И још нешто, неће бити да је ДС патентирао демократију. Нисам страначки опредељена, али ме иритирају препотентни, страначки острашћени политичари, који су свој ангажман одлично капитализовали.

kobe bryant

pre 11 godina

Ovaj Djilas je ....! Zadnjih 10 godina podrzavam DS (ne samo moralno već, razume se i svojim glasom na izborima). Slušam danas njegovo saopštenje i ne mogu da se otmem utisku da je jeftino, nekulturno (da se ne izrazavam drugačije, nepristojno....Da se razumemo, Tadić nije bio cvećka, ali je bar u javnim saopštenjima bio pravi gospodin, a ovo ne vredi ni komentarisati. Jadno i bedno. Prvo slučaj Jeremić, pa slučaj Delević, šta je sledeće? Zato je DS definitivno izgubila moj glas a verujem i na hiljade i čak desetine hiljada drugih glasova.

Zverko neverko

pre 11 godina

@(Siniša, 24. februar 2013 19:28)
Da je DS imao strucne kadrove ne bi nazadna Tome Diplome nikad dosla na vlast.Djilas je jasno prozvao experte iz SNS-a sto je i istina,ali je u negativan kontekst stavio svoju bivsu zenu.Deleviceva je uposljeni sluzbenik i mora biti na raspolaganju drzavnim potrebama u svom delokrugu.
Ne kapiram sto je Djilas manijakalno uzeo Dlevicevu u usta,kad je zeni to posao,a ne partijska obaveza?
Zena je uposljena u drzavi i tako je mogao povesti i prevodioce,sekretarice,....sve osim svalerke.
Zavrsicete vi iz Ds-a kao LDP ispod crte ako nastavite ovako da se glupirate i da pravite na sve zivo dramatizaciju.
Vi jednu aferu ne zavrsite,a vec pocinjete novu.
Aferu Dacic prvo okoncajte,trazite hapsenje premijera.
Ako to ne uspete,onda nemam pojma kako da vam prepustimo vodjenje drzave,kad zapocet posao niste u stanju da okoncate?

Ko to tamo zapoveda?

pre 11 godina

Postoji TV snimak jedne stanice koja je prikazala odvojeno sta Djilas govori i odgovor Vucica i na kraju spiker daje predlog da se pogleda sta Djilas prica i o tome gledaoci prosude sami. Molim B92 da postave TV snimke pa da ne komentarisemo samo sta je ko pismeno rekao nego da vidimo uzivo grimasu i nacin kako su obojica usla u ovu pricu.
Po meni Djilas se malo vise nadmeno ponasa i daje sebi za pravo da moze provesti 'vojnicku disciplinu' svojih clanova i bez njegovog aminovanja niko ne moze da pomogne i stane na stranu interesa Srbije, a da se od njega ne trazi odobrenje.

Moze biti samo jedan

pre 11 godina

Nista bolje se nije desilo na srpskoj politickoj sceni od pojave Dragana Djilasa na celu demokrata,jos koji njegov biser i odose ispod 10. posto a onda ni cenzus nije daleko.

JFK

pre 11 godina

Jako je tuzno oko cega se raspravlja u vezi Gospdj Delevic.

Cinjenica je da je ona bila dobar student I da radi svoj posao u vezi EU integracija dobro?

Ali vratimo se za momenat u proslost.
Kako to da se od dosta Dobrih studenta politickih nauka ili prava bas se desilo da ona radi u Narodnoj kancelariji kao da radi u isto vreme na jos par institucija? Zakljucak Djilas suprug Daje Gospj Delevic sansu da od drzavnih para nauci zanat a ne nekom drugima!
Zakljucak je vrlo jednostavan .... Nema veze u kojoj je partiji ,nego da sada svojim iskustvom I znanjem pomogne Drzavi kojoj su neophodni strucnjaci ...

A vi Gosp Djilas , mozda sledecu put date nekom drugom skolovanom studentu sansu da nauci zanat!!
Bumerang

Ivanaaa760

pre 11 godina

Putovala je drzavna delegacija ,a ne stranacka. Sta sada nije u redu ? Ovi negativni komentari se pisu samo da se nastavi hajka od strane demokrata prema SNS-u. Omalovazavate i rad ,profesionalnost svog clana gospodje Delevic ,a ne zasluzuje to . Ispostujte bar svoga clana.

ALEKS

pre 11 godina

Kakvi su ovo potezi Djilasa umesto da mu bude drago i da bude ponosan,zato sto je imao predstavnika na tako vaznim pregovorima On se jos podsmeva.To je razlika izmedju njega i Aleksandra Vucica,sto ovaj drugi nema problem da ako osoba koja ima adekvatno znanje i moze Srbiju da predstavi u najboljem svetlu nije iz njegove stranke cak naprotiv iz stranke najljuceg protivnika i sve to zarad boljitka za Srbiju.

rade

pre 11 godina

Ostavite tu gospodju da radi svoj posao za dobrobit Srbije i nemojte da nam otezavate i onako tesku situaciju u Srbiji. Gospodja Delevic ima punu moju podrsku i zelim joj puno uspeha u radu.

Djole76

pre 11 godina

Vucic jasno pokazuje sta je odgovoran politicar i drzavnik. Svako ko dobro radi svoj posao dobrodosao je u interesu Srbije,bez obzira kojoj politickoj opciji pripada.I u DS-u ima takvih,istina jako malo,ali ima,i treba da im se omoguci da pomognu koliko mogu.Posto to gospodin Djilas ne shvata,ostaje mu samo da iskljuci i Delevicevu iz stranke.Koliko se secam Vucic je i posle izbora nudio njoj mesto ministra,ali joj je DS zabranila da prihvati.Toliko o njihovoj brizi za Srbiju,oni samo gledaju svoj interes.

neko

pre 11 godina

@Neka mi neko od sns-ovaca sa foruma navede troje ozbiljnih i strucnih ljudi iz sns-a. Ako moze za to troje da se navedu i reference (fakulteti jasno drzavni, radno iskustvo van stranke...).
Unapred zahvalan


Nisam simpatizer SNS-a, no ipak cu ti postaviti jedno vrlo prosto pitanje. Naime, mene zanima sta ti mislis ko je isao u Nemacku, srpska delegacija ili stranacka delegacija SNS-a. Isto tako me zanima da li je tebi kao Srbinu bitno da Srbiju predstavljaju najbolji i najstrucniji ljudi (sto Milica Delevic svakako i jeste) bez obzira na to ko je na vlasti. I na kraju mi odgovori da li se ti slazes sa strategijom Dragana Djilasa da ide sa negativnom politikom non-stop, umesto da se kad dodje vreme pozove na uspehe clanova DS-a i tako ubira glasove.

Recimo da DS dodje na vlast na sledecim izborima i da moraju da idu u Juznu Koreju gde je predsednik Ban Ki Mun jer nam velike pare zavise od toga, ti hoces meni da kazes da delegacija Srbije ne bi trebala da vodi Vuka Jeremica koji ima super odnose Ban Ki Munom zato sto je presao u SNS. Ovo je samo primer koji ce ti biti lako razumljiv.

Sram bilo sve vas kojima su stranacke clanske karte vaznije od Srbije ... To se odnosi i na SNS junose i na DSS patriote i na ove nove DS d.b..e ...

MC

pre 11 godina

Ljudi sve je tako jednostavno. Gospodin Djilas je ustvrdio da je gospodin Vučić poveo člana njegove stranke,jer nema boljeg u svojoj stranci, a gospodin Vučić je odgovorio da on nije vodio stranačku nego državnu delegaciju,ministraku za evropske integracije i predsjednicu skupštinskog odbora za evropske integracije.I to je ispravno, tamo se predstavljala država ,a ne SNS ili URS ili DS.

au

pre 11 godina

Djilas ocigledno zna da je bilo kakva reklama dobra reklama... Jos ako se Vucic primi pa krene u dijalog ima da se prodaju minuti ko ludi..a rejting Djilas & Stranka (DS) da raste mozda cak i do cenzusa...Kad je Kostunica izgubio vlast 2007/8 brzo je skapirao da nema bas veliku podrsku pa nije mnogo davio po novinama / pitam se koliko ce Djilasu trebati da shvati da je DS pukao i to ne zato sto su mekiLadikali bolji vec zato sto je DS za svoje 4 godine srozao svoje glasace - srednju klasu na nivo prosjackog stapa i podstakao dodatno iseljavanje, osim svojih drugova clanova, i da ce izgubljeno poverenje veoma veoma tesko povratiti. Naravno ljudska glupost je beskonacna pa neko mozda i padne na ove tuzne / hrabre/ agresivne pravoverne monologe Djilasa&Stranke a mozda neko dozivi potpunu amenziju pa glasa za mekeLadikale. Obe stranke je vreme pregazilo i evidentno je iz dana u dan da oni ne znaju potrebe gradjana Srbije, posebno mlade generacije niti kako da motivisu mlade ljude da ostanu ovde i napreave svoje biznise.

trojanski konjusar

pre 11 godina

Eh, taj Djilas... postavi mu covek, lepo, videoclip na Youtube, da narod cuje sta je rekao, a on na Youtube-u okrene plocu, pa prica nesto deseto.

Djole

pre 11 godina

A ko se svadja? Aleksandar Vucic samo odgovara na prozivku i provokaciju monopoliste Dragana Djilasa. Da je Djilas iskren i dobronameran on bi izasao kao gospodin covek i pohvalio Vucica jer zeli da stvori bolje stanje u drzavi zajednickim snagama a ne kao DS da se sve svodi po partijskoj liniji. E tu je velika razlika koju DS ne ne zeli da praktikuje. Znanje i postenje ne treba da bude ignorisano ako neko nije partijski istomisljenik. E kada nam u drzavi bude funkcionisalo tako da funkcije obavljaju posteni i kvalitetni ljudi bez obzira na politicku opredeljenost onda ce da nam bude dobro. To gospoda iz DS treba prvo da nauce pa tek onda da krenu u politiku.

IZVORNI DEMOKRATA

pre 11 godina

Dragan Djilas je ovom izjavom naneo ogromnu stetu Demokratskoj stranci, a toliko je preterao u ovome da je zaboravio sta je izjavio i jos je trazio da mu se Vucic izvini. Pa unistice nas naprednjaci zbog ovoga.

Portokalada

pre 11 godina

G.Djilasu uopste nije trebalo ovako ponasanje...
Razocaran sam i to veoma
(Razocarenje, 25. februar 2013 10:56)

Nisi jedini.Vecina Srbije je razocarana.

Djole

pre 11 godina

Djilas je indirektno napao SNS i Aleksandra Vucica izjavom kako SNS nema kadar (sto nije istina) pa mora da vodi Milicu Delevic. Citajte izmedju redova gospodo. A to sto Djilas ima kompleks nize vrednosti to je drugo. Da se Djilas i kompanija iz DS ponasala ovako dok su bili na vlasti onda bi bila i drugacija slika. Cela Srbija je po partijskoj osnovi dobila posao i sve su zeleli da rade sami jer u suprotnom ne bi mogli da rade u sopstvenom interesu. U cemu je problem ako se zeli zajednickim snagama poboljsati stanje u Srbiji. DS-u ne valja nikako. Sto bi rekli nasi stani E SADA NECU NI KAKO JA HOCU. Toliko ste zagrizeni i samozivi da ste u stanju kada bi vas neko pitao kako hocete.....rekli bi samo mi i niko vise. Pa dokle bre ljudi. Drzava se podize jedinstveno i zajednickim naporima.

sone mladji

pre 11 godina

Valjda je vazan kvalitet razgovora i zato je pretpostavljam pozavna Milica Delevic izgleda da Vucic ceni to sto neko zna da radi svoj posao kvalitetno,a i ona je u ovome od pocetka tako da najbolje zna sta i kako dalje a koliko vidim Vucicu nije bitno ko je iz koje stranke nego mu je najvise stalo do kvaliteta.

Stefani

pre 11 godina

Vučić uvodi novu dobru praksu na političkoj sceni Srbije, a to je da sarađuje i sa funkcionerima opozicionih stranaka, a sve u interesu države Srbije. Dakle nije bitno koja će stranka, ako upšte dobijemo taj datum, na tome politički poentirati, nego je samo bitno da Srbija u što skorije vreme postane članica EU. Tako je to u svim uređenim modernim državama, a dolaskom Vučića na vlast i Srbija je krenula u tom pravcu.

smesko

pre 11 godina

Izgleda da mnogi nisu shvatili. Naravno da Djilas kritikuje odluku da Deleviceva bude deo delegacije. Pri tome SNS nijednog trenutka ne tvrdi sta je razlog kritike. Mnogi tumace da je razlog kritike sama cinjenica da je Deleviceva iz DS-a. To ne tvrdi SNS. SNS samo tvrdi da kritika postoji. Djilasova kritika se svodi na to da SNS, po njemu, nema jaci kadar. SNS smatra da je to glupost i da su razlozi za ovaj izbor bili druge prirode. Ako cemo posteno, i bez ulazenja u sveukupni kvalitet kadra obe stranke, bolji kadar od Deleviceve je SNS sigurno imao na raspolaganju, pa Djilasova tvrdnja nikako ne stoji. Sa druge strane, to naravno ne znaci ni da SNS-ovo obrazlozenje odgovara istini. Lako je moguce da je Vucic hteo ovim izborom da malo nervira Djilasa, i deluje kao da je i uspeo u tome, jer se ovaj cesa i gde ga ne svrbi...

Demokrata u dusi

pre 11 godina

Koliko mene ovaj Djilas razocarava iz dana u dan. Pa mogao je da ide i neko sa Kosova samo da se dodje do sto boljeg rezultata.Kada je drzavni interes u pitanju,zar je bitno ko je iz cije stranke.Nemam reci,zavist i ljubomora su teske bolesti.

FENIKSS

pre 11 godina

Delevićka je stručna i ima dobru reputaciju, Vučić napravio ovim pravi potez gleda šta je interes Srbije a ne partije, što se za Đilasa nemože reći.

1982

pre 11 godina

Vucic je uradio odlicnu stavr je je pozvao clana DS da ucestvuje u bitnim drzavim pianjima i pokaza da nije bitno ko kojoj partiji pripada, vec je bitna strucnost ljudi. Ovo ocigledno ne odgovara ljudima iz DS-a.

Highlander

pre 11 godina

Ovo sve mi liči na sumanuto trošenje energije koje trenutno više odgovara ovome iz opozicije,(koji ima energije za bacanje) i koji hoće da isprovocira neku besmislenu izjavu Vučića. Ako ima pameti, neće se obazirati na te provokacije i gubiti uludo energiju koja mu treba za ovo što je započeo...To je jedino važno...

Goran

pre 11 godina

Zar Srbiju ne treba da predstavljaju najbolji.
(leonardo88, 24. februar 2013 23:13)

Pa da, naravno da trebaju. I to je upravo to na sta je Djilas sa svojim komentarom obratio paznju. Da u sns-u ocigledno ne sede najbolji. Realno gledano osim Vucica tu nema vise ko da se spomene. Ma kol'ko god on bio dobar i vredan, nemoguce je da on sam uspesno vodi i upravlja drzavom. Znaci zavisi od celog tim-a, a ne samo jednog igraca. Primer, postavite Lionel Messi-a u nasu representaciju. Sta mislite koliko bi taj jedan superioran igrac realno promenio stanje na terenu? Mislim da bi velika koalicija trenutno bila najbolje resenje. Vuciceva energija i idealizam u kombinaciji sa Djilasovom strucnosti i profesionalizmu bi stvorili super tim i ogromni potencijal da se ova zemlja izvuce iz blata.
A sto se tice ovih medijskih saopstenja sns-a zadnjih dana: Zivim u Nemackoj i naviknut sam na nemacke standarde. Ja stvarno neznam ko ova saopstenja pise, ali stvarno ne mogu da verujem da se to ovde radi o ozbiljo izvedenom medijskom poslu, ovo vise lici na holivudsku komediju. Stranke sa ovakvim neozbiljnim i neprofesionalnim ponasanjem ne bi u nemackoj ni u parlament usle a kamoli predstavljali najjacu stranku. Prosto ne mogu da verujem da ljudi jos na to nasedaju. Nismo valjda toliko istupeli da nemozemo da razlikujemo govor mrznje i zamenu teza od objektivne kritike i odbrane. Sve u svemu strahovito los medijski posao sns-a, koji od vremena srs-a pa do sada ocigledno jos nisu uspesno reformisali.

double man

pre 11 godina

kako prica ovaj Djilas kao da sam gledao njega a prica Dacic,gradjanska Srbijo nema ti spasa...i posle sto Vucic ima toliku podrsku...

CRNOTRAVAC

pre 11 godina

Milica Delević je korektna političarka, ali ovo prebacivanje Đilasa Vučiću, zato što je Milica Delević išla u delegaciji Srbije u Berlin je krajnje nekorektno. Ako je mislio da to posle koristi u političkoj borbi kao argument protiv Vučića, onda nije trebao puštati Milicu Delević da ide u Berlin, a sam se zalagao za to da Milica Delević prihvati poziv Vučića da bude ministar spoljnih poslova prlikom formiranja vlade Srbije, a sada prebacuje Vučiću za jedno putovanje u Berlin. Mogu zamisliti šta bi tek Đilas pričao, da je kojim slučajem Milica Delević prihvetila da uđe u vladu srbije, kada jedno putovanje u Berlin koristi kao argument u političkoj borbi.

Puslica

pre 11 godina

Uloga opozicije i jeste da kritikuje vlast ukoliko neradi kako treba, ali licno smatram da je ovo preterano od strane opozicije. Sta je tu toliki problem nije mi jasno?

FLAMINGO

pre 11 godina

Đilas ako nema pametnije šta da kaže bolje da ćuti, pozdravljam to šta Vučić radi dosta je bilo toga da se gleda ko kojoj partiji pripada a ne koliko je stručan.

IRIS

pre 11 godina

Đilas je previše ostrašćen i besan što je evidentno da je DS puko, trebalo bi da se raduje što je Vučić vodio Delevićku jer je ona njihov kadar. Demokrate to nemogu da razumeju oni neznaju da sarađuju sa drugima, navikli su da svi moraju biti članovi DS, nebitno koliko su stručni i koliko je to dobro ili loše za Srbiju. Mogu samo da kažem da pozdravljam ovaj Vučićev gest.

Luka neutralni

pre 11 godina

Verujem da se ovaj potez Vučića nije svideo Đilasu, ali odlazak i Milice Delević u timu sa Vučićem je pokazao ozbiljnost politike koju vodi Aleksandar Vučić i da su mu interesi države iznad stranačkih.

seka

pre 11 godina

99,99% komentara je iz SNS-ove baze plaćenih komentatora sa megatrenda. PS. Milica je za neupućene prva žena Dragana Đilasa sa kojom ima dvoje dece, inače je odličan stručnjak, što se za ove prve ne bi moglo reći.

katastrofa

pre 11 godina

kako vas bre više nije sramota,SPS nas uvede u ratove,DS i ekipa opljačka državu,Nova koalicija puna afera...dokle više,vi mislite narod je glup a i sami znate da kada se balon preduva on pukne....SAMO VAS GLEDAMO

Pravi covek

pre 11 godina

Uspeh se ne prasta u Srbiji.Ocigledno je da Gosp.Djilasu smetaju ljudi koji dobro rade svoj posao.Jeremic,Delevic,Vucic...Unistio je Djilas Srbiju a na lepom je putu da to uradi i sa DS-om.Jeftino....

Raša

pre 11 godina

Uvrštavanjem Milice Delević u delegaciju za Berlin, Vučić je još jednom pokazao da mu nije bitno da li je neko član njegove stranke, ili ne, i da li je neko član i najveće konkurentske stranke na političkoj sceni Srbije, ako taj neko može da pomogne da Srbije dobije datum za pregovore.

savet

pre 11 godina

Dok se mi u Srbiji svadjamo necemo moci da krenemo napred. Voleo bih kada bi Djilas imao vise sluha i podrzao napredak Srbije ka EU, a ne samo da se oslanja na kritike i napade cak i onoh stvari koje su dobre.

Filip

pre 11 godina

Priroda je priroda, Đilas nikako da se otrgne od prosečnosti. Toliko se uživeo u ulogu kritizera da i ne primećuje kad je to na njegovu štetu.

PANDA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic zeli Srbiji i nasem narodu dobro, ne gleda ko je iz koje politicke partije. On je mnogo toga uradio, zapoceo a sve u cilju brzem napredku nase zemlje.

Romanija

pre 11 godina

Ovde se postavlja pitanje ko se to svađa. Đilas jedan dan nešto izjavi pa kada ga Vučić demantuje on posle kaže kako to nije izjavio. Vučić je političar kome je Srbija i njeni građani na prvom mestu pa onda stranačka aktivnost , dok je to god Đilasa sasvim drugačije.

Peđa

pre 11 godina

Danima slušamo kako se vlasti zamera stranački pristup odabiranja kadrova, da stručnost ne dolazi do izražaja već pripadnost stranci. I kad vučić napravi iskorak u tom pogledu, oglasi se Đilas. Prosto je neverovatno da je mogao da komentariše ovako, kao da time dobija neki poen ili zemlji čini dobro. Strašno.

Edge

pre 11 godina

Vucic je pokazao da nije sujetan i normalno je da Delevic budeo deo delegegacije jer je ucestvovala i ovom procesu i ima kontinuitet rada.

Milijan

pre 11 godina

Posle mnogo, mnogo godina, Vučić je uradio pravu stvar, ne misleći ni našta drugo nego na interese zemlje. Pozvao je koleginicu iz suprotne stranke da bude član delegacije državne. Svaka čast za taj potez, a Đilas ovakvim reakcijama samo tone sve dublje.

Mesar

pre 11 godina

Ma kakva svađa…. Vučić poštuje Milicinu stručnost u EU integracijama….nudio joj je mesto u vladi….Vučić ne razmišlja uskostranački….to ovde ispadne minus….Đilasu bi bilo bolje da ćuti…..pametnije….

Bojan24

pre 11 godina

Osetno se povecavaju tenzije izmedju SNS i DS! Izgleda da su neke informacije procurile do Vucica pa se Djilas oseca ugrozenim.... epilog sledi...

Savet

pre 11 godina

Predlažem Vučiću i SNS-ovcima, da u Skupštini Srbije, pod hitno smene sve predsednike Skupštinskih odbora iz opozicije, i postave svoje kadrove. Tako će se izbeći svako buduće prepucavanje preko medija, između vlasti i opozicije, o sastavu državne delegacije, koja odlazi u inostranstvo.

jovica

pre 11 godina

Bitno je svaki dan nešto izjaviti! Što bi rekle "estradne zvezde i zvezdice": I negativna reklama bolja je or ravnodušnosti (da te nigde nema). Apropo najavljenih (od strane Đilasa) izbora! A gospođu pustite da radi svoj posao. Toliko bar!

kokokodakanje

pre 11 godina

vučić se lepo napravio lud (a naravno, i njegovi verni fanovi koji papagajišu i ponavljaju sve što ovaj zine), pa preokrenuo smisao đilasove izjave a to je - da je vučić poveo delevićevu u berlin, jer NIJE imao koga da povede od svojih vajnih "stručnjaka" (poput onog iz pečenjare).
nema kasvetnih ljudi u sns-u, činjenica koje je i vučić sve više svestan.

017

pre 11 godina

Ovo je samo nauk za ubuduće, za Vučića, da ne uvrštava više u svoju delegaciju ni jednog člana DS-a, ne zbog Milice Delević, koja je više nego korektna, već zbog predsednika DS-a koji je od onih koji ti prvo pomognu, a onda ti prebacuju zbog toga što su ti pomogli. Na mestu Vučića, rekao bi Đilasu: "Hvala lepo, ali više mi nemoj pomagati".

Vladan 024

pre 11 godina

Vučiću nije bio problem da u delegaciju za Berlin uvrsti člana najžešćeg političkog protivnika, i najveće opozicione stranke. Ovaj sastav delegacije je pokazao Nemačkoj i EU jedinstvo vlasti i opozicije u Srbiji oko pitanja pridruživanja EU. Ovo je bio veoma pametan potez Vučića, i umesto da mu na tome Đilas čestita on to koristi u političkoj borbi.

Predrag

pre 11 godina

Mislim da danasnja nsalovna stranica Kurira najbolje govori ko su i Djilas i Vucic !
Ako i malo obraza imaju treba, pre svega, da upute javno izvinjenje Milici, i jedan i drugi!

NENA

pre 11 godina

Vucic je zaista hrabar,odlucan i posten politicar,jer zna da ovo sto radi je za dobro svog naroda i nema potrebe bilo kome da se izvinjava! Djilas ocekuje previse!

zemun77

pre 11 godina

Zar Đilas ne shvata da na ovaj način gubi podršku naroda, a pogotovu stanovnika Beograda, jer Srbija je na prvom mestu ne DS ili SNS.

dnodna

pre 11 godina

Srbija je postala "vašar taštine i arogancije".
Dok je ranije samo Milošević imao tu privilegiju da bude arogantan, sada se u tome takmiče praktično svi političari.
Teško je odrediti ko je lider arogancije u Srbiji?
Nikolić,Vučić,Đilas,Dačić,Dinkić,Ilić,Mrkonjić,Šapić...
Još teže je odrediti zašto takve biramo da nas predstavljaju.
Problem je svakako u nama, jer iako su različiti razlozi arogancije, političari su "takvi" da bi se nama svideli.

Istina

pre 11 godina

Đilas je u pravu! DS se zalaže za ulazak u Evropu već 22 godine, a SNS tek dve. Ali je zaboravio da pomene da je SNS za ove dve godine više postigla nego DS za 22.

DRGOLJUPCE&&

pre 11 godina

Mozda je gospodin Djilas ocekivao da ce da povede njega pa se nasao uvredjen.Moze i on da izigrava zanosnu plavusu,manje vise interesi zemlje

Superior

pre 11 godina

Veoma sam znatiželjan da čujem o čemu se sve dogovorio Vučić u Nemačkoj sa savetnicima Merkelove. Utisak mi je da sve nešto taji. Verovatno je dogovorio nešto što se neće svideti njegovim pristalicama. Izgleda da je shvatio da nam nema spasa ako nam ne pomogne Evropska zajednica i da je spreman platiti svaku cenu da bi se to ostvarilo.

nina

pre 11 godina

ja mislim da ce se ova dva lika zajedno sa svojim ljigavcima nakraju smuciti celom narodu i to ce biti pravi pocetak za srbiju.ova dvojica su dno dna!

frenki

pre 11 godina

Dosta dobrih poteza vlade,svaka pohvala i da ostanete israjni u zapocetom mukotrpnom poslu u suzbijanju malverzacija koju je podsticala prethodna vlast!

Krstic

pre 11 godina

Uf, uf, uf..., kakva banbus demagogija za populiste nazadnjake...?!
Pa! Da si imao nekog iz te tvoje kvazi stranke, sigurno bi poveo sa sobom a ne Milicu Delevic...
Istina boli...

Branko

pre 11 godina

Upravo se zbog toga Vučić razlikuje od Đilasa. Vučiću je na prvom mestu Srbija i zato u posetu stranim državama vodi one koji su zaduženi za određenu oblast , bez razlike kojoj stranci propadaju. Očogledno da je Đilasu važnija stranačka pripasdnost od dražave.

neko

pre 11 godina

@Neka mi neko od sns-ovaca sa foruma navede troje ozbiljnih i strucnih ljudi iz sns-a. Ako moze za to troje da se navedu i reference (fakulteti jasno drzavni, radno iskustvo van stranke...).
Unapred zahvalan


Nisam simpatizer SNS-a, no ipak cu ti postaviti jedno vrlo prosto pitanje. Naime, mene zanima sta ti mislis ko je isao u Nemacku, srpska delegacija ili stranacka delegacija SNS-a. Isto tako me zanima da li je tebi kao Srbinu bitno da Srbiju predstavljaju najbolji i najstrucniji ljudi (sto Milica Delevic svakako i jeste) bez obzira na to ko je na vlasti. I na kraju mi odgovori da li se ti slazes sa strategijom Dragana Djilasa da ide sa negativnom politikom non-stop, umesto da se kad dodje vreme pozove na uspehe clanova DS-a i tako ubira glasove.

Recimo da DS dodje na vlast na sledecim izborima i da moraju da idu u Juznu Koreju gde je predsednik Ban Ki Mun jer nam velike pare zavise od toga, ti hoces meni da kazes da delegacija Srbije ne bi trebala da vodi Vuka Jeremica koji ima super odnose Ban Ki Munom zato sto je presao u SNS. Ovo je samo primer koji ce ti biti lako razumljiv.

Sram bilo sve vas kojima su stranacke clanske karte vaznije od Srbije ... To se odnosi i na SNS junose i na DSS patriote i na ove nove DS d.b..e ...

BgMomak

pre 11 godina

Promasio si temu Vucicu. Ne znas sta pricas. Prvo si rekao da DS nije evropska partija. Pa kako je onda Milica Delevic iz DS a DS nije evropska stranka....Gubis se u izjavama..

samo voša

pre 11 godina

Ovaj Djilas je ....! Zadnjih 10 godina podrzavam DS (ne samo moralno već, razume se i svojim glasom na izborima). Slušam danas njegovo saopštenje i ne mogu da se otmem utisku da je jeftino, nekulturno (da se ne izrazavam drugačije, nepristojno....Da se razumemo, Tadić nije bio cvećka, ali je bar u javnim saopštenjima bio pravi gospodin, a ovo ne vredi ni komentarisati. Jadno i bedno. Prvo slučaj Jeremić, pa slučaj Delević, šta je sledeće? Zato je DS definitivno izgubila moj glas a verujem i na hiljade i čak desetine hiljada drugih glasova.
(kobe bryant, 24. februar 2013 22:15)

Neupadljvi SNS bot. Ovaj komentar je ekvivalent onim naočarima sa brkovima, toliko je vešto zamaskirano.

Siniša S

pre 11 godina

@(Siniša, 24. februar 2013 19:28)
Da je DS imao strucne kadrove ne bi nazadna Tome Diplome nikad dosla na vlast.Djilas je jasno prozvao experte iz SNS-a sto je i istina,ali je u negativan kontekst stavio svoju bivsu zenu.Deleviceva je uposljeni sluzbenik i mora biti na raspolaganju drzavnim potrebama u svom delokrugu.
Ne kapiram sto je Djilas manijakalno uzeo Dlevicevu u usta,kad je zeni to posao,a ne partijska obaveza?
Zena je uposljena u drzavi i tako je mogao povesti i prevodioce,sekretarice,....sve osim svalerke.
Zavrsicete vi iz Ds-a kao LDP ispod crte ako nastavite ovako da se glupirate i da pravite na sve zivo dramatizaciju.
Vi jednu aferu ne zavrsite,a vec pocinjete novu.
Aferu Dacic prvo okoncajte,trazite hapsenje premijera.
Ako to ne uspete,onda nemam pojma kako da vam prepustimo vodjenje drzave,kad zapocet posao niste u stanju da okoncate?
(Zverko neverko, 24. februar 2013 20:26)

Prvo, nisi informisan, Milica Delević nije državni službenik, to si nešto ozbiljno pobrkao, već narodni poslanik i nema obavezu da ide sa ministrima na službena putovanja, sastanke, pa ni kao prevodilac, kako kažeš...Pajović je direktor kancelarije za EU, samo njega ne zna niko, nema nikakav uticaj...Drugo, DS kao opozicija kontroliše (ne)rad vlade i upozorava građane, a nema način da uhapsi ministre. Na kraju, na svaku izjavu nekog iz DS stigne deset saopštenja SNS, pa ako su ispravni što se toliko pravdaju. Đilas je ovim intervjuom razbio SNS, zbog toga tolika nervoza, panika...

veterinarBG

pre 11 godina

Evo sad sam opet procitao Djilasovu izjavu. NIGDE nije kritikovao Milicu Delevic,NIGDE nije zamerio sto se stavila u sluzbu Vlade,jedino je konstatovao da Vucic nije imao nikog kvalitetnijeg iz svoje stranke!Vucic tezak spiner...Procitajte,bice vam jasno!

posmatrac

pre 11 godina

Koliko znam Delevicka je, koja je inace u predhodnoj Vladi odlicno vodila kancelariju za pridruzivanje EU, isla u Berlin zbog svoje sadasnje funkcije - kao predsednik odbora Skupstine Srbije za evropske integracije.I to je jasno, a ne zbog strancke funkcije ili sto SNS nema kadrova, a iskreno nema ih. I to je sasvim u redu. Nacin na koji se Djilas i Vucic prepiru zbog ucsca Deleviceve u delegaciji za Berlin zateva da se oglasi funkcionerka koja je nadlezna za gender issue, ne znam tacno koji termin mi korisitmo. To se nekad zvalo ravnopravnost polova. Koa sto je neko vec primetio nije Delevicka nicije privatno vlanostov,cak ni Djilasova, ona ima svoj autoritet koji je sama izgradila i nije ovo zasluzila. Obojica treba da joj se izvine.

Dunja

pre 11 godina

@Barlovka Dunja E Dunja draga kad bi malo pažljivije čitali, a potom i slušali ko je šta izjavio, ne bi pisali ovakve komentare. Đilas je jednostavno samo potvrdio ono što i Vučić zna, a to je da sns nema kvalitetnog kadra i to je sve. Ništa više. Samo mi se čini da se Vučić pali kao hepo kocka na sve što ne dolazi iz naprednjačkog tabora pa brzopleto reaguje. Trebalo bi malo da uspori što se tiče komentara, ipak je on sada u vlasti, a ne u opoziciji

hrvoje

pre 11 godina

Moze Vucic da dovede i Obamu i Putina zajedno da na RTS pricaju na engleskom o tome kada ce Srbin u kosmos,ali on ostаje isfrustrirani politicar koji je dobio svoj zlatni trenutak u ovom nepismenom podneblju koji ce kad tad da se seti njegove radikalske otrovne retorike za koju se jos nije izvinio svim zrtvama koje je povredio

Boomerang

pre 11 godina

Ovo postaje stvarno smesno...Cim DS,Djilas ili pogotovo Tadic kesto kritikuju ili ukazuju na cinjenice,odmah se ovaj vucic javlja sa nekim protivkomentarima,i to u toku dana ,odmah. A kad su u pitanju Listici,Banana,Mleko sve ce to biti reseno u toku nedelje,u nadi da narod zaboravi kao i sve do sada...Ma ti si bre najgori sto je Srbija ikada imala.Ne zivim u Srbiji i mogu reci da se sa strane najbolje vidi.

Neutralac

pre 11 godina

Zabole me i za Djilasom i za Vucicem ali istina je jedna. Izjavu sam svojim usima cuo i Djilas je zaista samo naglasio da su naprednjaci poveli Delevicku jer nemaju svoje kadrove i nije tacna interpretacija naprednjaka. Oni ili su svi ekstremno glupi i ne kapiraju izjavu ili po partijskom zadatku spinuju odn. izvrcu istinu ili da budem jos direktniji - lazu.

Zare

pre 11 godina

Interesantno da se Vuchko oglasio samo nekoliko sati posle Djilasove izjave?Neko je pomenuo da je on na putu u Angolu ili slicno.... I veoma revnosno stizu demanti i saopstenja cim progovori neko iz DS-a a za trovanje cele Srbije mlekom danima ga nije bilo? Mislim, drago mi je da mi ne iskace iz televizora na svakih 15 minuta jer se covek u sve mesa osim u svoj posao!

MC

pre 11 godina

Ljudi sve je tako jednostavno. Gospodin Djilas je ustvrdio da je gospodin Vučić poveo člana njegove stranke,jer nema boljeg u svojoj stranci, a gospodin Vučić je odgovorio da on nije vodio stranačku nego državnu delegaciju,ministraku za evropske integracije i predsjednicu skupštinskog odbora za evropske integracije.I to je ispravno, tamo se predstavljala država ,a ne SNS ili URS ili DS.

Bole

pre 11 godina

Pa lepo je rekao Djilas, preslusajte klip, nigde nije kritikovao nego samo kaze da Vucic nema koga da vodi iz svoje partije.
Naprednjaci se svakim danom sve vise brukaju.

miki

pre 11 godina

Jao blago nama sa SNS-om. Evo kazu Djilas na snimku laze. Ja odoh na YouTube, pa taj snimak je ustvari dokaz da svi koji pricaju protiv njega lazu.

brojanje

pre 11 godina

Vucicu , aj` priseti se, koliko si puta izgubio na izborima u Beogradu od Djilasa.
Dok ti budes u Angoli, samo da pripises sebi ono sto je Sutanovac vec odradio, tvoji deckici na celu sa Predsednikom Skupstine,onim propalim studentom, ce da krenu da smenjuju Djilasa.

Laponac

pre 11 godina

Đilas je prvo rekao da Delevićka treba da bude ministar u novoj vladi a sada da nije trebala da bude u delegaciji?!? Čemu kontradiktornost? Još uvek DS nije izašla iz nokdauna i nije se profilisala, šalje konfuzne poruke...

Sladjana

pre 11 godina

Koliko smo svi mi razumeli , Djilas je rekao to da Vucic nema kvalitenog coveka u svom okruzenju koga bi poveo na takve pregovore u Berlin ! Zato uzima one koji vrede , kao sto je Milica Delevic.

q

pre 11 godina

Neka mi neko od sns-ovaca sa foruma navede troje ozbiljnih i strucnih ljudi iz sns-a. Ako moze za to troje da se navedu i reference (fakulteti jasno drzavni, radno iskustvo van stranke...).
Unapred zahvalan

miroslav

pre 11 godina

da li moguće da bilo šta da izjavi g.Djilas,ovaj drugi skače ko june na plast sena.
možemo i mi gradjani Srbije nešto da vidimo a da nam g.Vučić ne komentariše ne savetuje,savetije,veruje,ne verije,daje sugestije za hapšenje...

BOLT

pre 11 godina

"Koga će da povede, onog iz Kolubare, iz pečenjare? Sašu Mirkovića, Bašanovića, Vladu Cvijana, koji Saši Draginu, po rečima njegove supruge, nudi izlazak iz pritvora ako optuži premijera Srbije ili Vojvodine? ovo su vase reci,pre tome,sve je nama jasno!!!!

memorex

pre 11 godina

E ovako da vam pojasnim. Djilas nije kritikovao sns sto su zvali Delevicevu, vec je rekao da to sto su je zvali pokazuje koliko malo svojih strucnih kadrova imaju. Vucic to pretvara u nesto deseto. A evo nek mi dronovi kazu da li Djilas gresi? Koga to kompetentnog za diplomatiju imaju u svojim redovoma? Pa klinac od 29g je savetnik predsednika za spoljne poslove. Djilas se glupo izrazio, a vec ima imidz uskostranackog аparаtcika. Na tome mora da poradi ako hoce da napravi nesto sa ds, ali oko nedostatka ljudi u sns je 100% u pravu

MajkaTereza

pre 11 godina

Gospodine Vucicu, krenuli ste jednim jako dobrim putem - putem izgradje JAKE I POSTENE SRBIJE. Ne osvrcite se na komentare Djilasa, niti bilo koga drugog iz prethodne vlasti. Njihov cilj i jeste da Vas sprece u tome. Samo napred, Vi imate podrsku naroda!

MilanCh

pre 11 godina

Ma bravo Vucicu. Sto nisi poveo Rasima, ili nekog drugog ministra koji godinama bleje u Vladi?
Vodis najstrucniju zenu iz Srbije po pitanju eu integracija i to je sasvim jasno.
Dobro, jasno je i da se sada uvlacis Djilasu.

kefalica

pre 11 godina

Друг, пардон, господин Ђилас се понаша као диктатор. И то му је манир. Неумесно је што третира госпођу Делевић као своје власништво, без обзира што му је бивша супруга и садашња партијска колегиница. Па није ваљда госпођу пустио у Берлин само зато да би нам после пар дана објаснио како владајућа коалиција нема своје кадрове и да ће због тога до јесени бити избори. Јадно. И још нешто, неће бити да је ДС патентирао демократију. Нисам страначки опредељена, али ме иритирају препотентни, страначки острашћени политичари, који су свој ангажман одлично капитализовали.

nismo svi ovce

pre 11 godina

Koji to kadar ima sns? Kupljene diplome i gazde pecenjara i buregdzinica,strasno. Naravno da je Vucic poveo Milicu kada od svojih moze po inteligenciji da povede prasice,ucinak bi bio isti

Miljan Kg

pre 11 godina

Ja koliko vidim da je Vucicu ipak vaznija Srbija od nekih licnih interesa koje su imali politicari iz prethodne vlasti,mogao je da povede bilo koga ali ipak je izabao nju zato sto zena zna svoj posao i u tome je od pocetka verovatno ceni to sto je ona do sad uradila,samo se pitam da je neko drugi iz DS-a ovako uradio da je na Vucicevom mestu mislim da ne bi nego bi gurali svoje kadrove pa makar to vodilo i u propast.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Ne razumem, sada Dr.Know all aka.Djilas ima nesto protiv toga sto M.Delevic zastupa interese svih gradjana Srbije i u ovoj vladi. Umesto da kaze kako je SNS upotrebio njihov kadar pa da ce sve zasluge pripisati sebi ili nesto slicno, dolazi ovako otrcano saopstenje. Ovakvim potezom ukljucenja opozicionog kadra, SNS je pokazao jedinstven demokratski stav, politicku zrelost i time dokazao da je zajednicki trud zarad interesa drzave preci od dnevno politickih tricarija. Takodje jasan je stav da ne mora biti apriori lose ono sto dolazi iz suparnickog tabora. Demokrate,iz toga biste nesto mogli da naucite.

Glorija

pre 11 godina

Nije važno iz koje je stranke, važno je da nešto vredi!
Eto kako razmišlja pravi čovek!
A ne kao ovi prethodni...samo njihovo je najbolje ostali ne valjaju!

gegula

pre 11 godina

Iz principa 'nikad rob, nikad glasac radikala'.

Al' da zna kako se igra sah, zna.
Il' je dobro izucio otvaranja ili su ovi, za koje smo do juce verovali da su velemajstori, paceri koji, usput, kradu figure.

Demetra

pre 11 godina

Milica Delević je potrebna svojoj državi i svom narodu a ne da gleda partijski i interes Dragana Đilasa. Znamo da joj je poklonio 25 % Multikom kompanije koja je u vlasništvu Dragana Đilasa, i da zbog toga ne može da putuje sa delegacijom u Nemačku. Srbija napokon treba da se ujedini i da svi krenu da jačaju ekonomiju naše države, i da pokrenu privredu, proizvodnju i industriju. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija ima budućnost. Mislim da je vreme da se poboljša standard građana Srbije, i smanji stopa nezaposlenosti. Nije bitno više ko je iz koje stranke nego zaista da našu državu izvuku iz ambisa.

mr. T

pre 11 godina

Je'l može Milica Delević nešto da kaže kad se ova dvojica ovoliko prepucavaju? Dosta je demagogije, neka umuknu i jedan i drugi, a ona je odgovorna osoba, nadam se, pa će preuzeti na sebe i to da građanima kaže zašto ide sa jednim, a nije više sa drugim, ima li za nju veze stranka i da li je slobodna osoba ili instrument za podbadanja dva velika moćnika.

au

pre 11 godina

procitao sam i DJilasovu izjavu i ne mogu da ne primetim da se Vucic poneo kao PRAVI GOSPODIN, DZENTLMEN I DRZAVNIK. U biznisu je Djilas briljirao a ta zestina u politici samo skodi...

kokan

pre 11 godina

au,ds je prepuna strucnih ljudi,koliko su strucni doveli su nas skoro do kraja...dragin,dulic i ostali....vucic je i kod pravljenja vlade hteo da ostavi milicu...jer kao takva treba svakoj zemlji....on bar posteno pokazuje ono sto i mi vidimo da nema dovoljno kvalitetnih ljudi,ali nema ih niko...pa kad nemas ti pokazes da si dovoljno veliki i pozoves onoga ko zna i ko treba....vi sto vucica zovete spinerom mozete da sednete-jedan..ni na popravnom necete proci.....odzvonilo vam je...

kobe bryant

pre 11 godina

Ovaj Djilas je ....! Zadnjih 10 godina podrzavam DS (ne samo moralno već, razume se i svojim glasom na izborima). Slušam danas njegovo saopštenje i ne mogu da se otmem utisku da je jeftino, nekulturno (da se ne izrazavam drugačije, nepristojno....Da se razumemo, Tadić nije bio cvećka, ali je bar u javnim saopštenjima bio pravi gospodin, a ovo ne vredi ni komentarisati. Jadno i bedno. Prvo slučaj Jeremić, pa slučaj Delević, šta je sledeće? Zato je DS definitivno izgubila moj glas a verujem i na hiljade i čak desetine hiljada drugih glasova.

pero

pre 11 godina

Strašno, Đilasu i demokratama ništa nije sveto, sad će da se prepucva preko svoje bivše žene nakon zdravlja građana... katastrofa koliko neko može nisko da padne.

ma gadi mi se i da napisem moje ime

pre 11 godina

Ako su Vucic i njegova stranka stvarno toliko odani interesima Srbije, kako to da on i njegova stranka nemaju sposobne i obrazovane ljude koji su odani tim interesima, nego mora da zajmi takve ljude iz stranke koju je do skoro zvao izdajnickom?

Djole76

pre 11 godina

Vucic jasno pokazuje sta je odgovoran politicar i drzavnik. Svako ko dobro radi svoj posao dobrodosao je u interesu Srbije,bez obzira kojoj politickoj opciji pripada.I u DS-u ima takvih,istina jako malo,ali ima,i treba da im se omoguci da pomognu koliko mogu.Posto to gospodin Djilas ne shvata,ostaje mu samo da iskljuci i Delevicevu iz stranke.Koliko se secam Vucic je i posle izbora nudio njoj mesto ministra,ali joj je DS zabranila da prihvati.Toliko o njihovoj brizi za Srbiju,oni samo gledaju svoj interes.

Djole

pre 11 godina

A ko se svadja? Aleksandar Vucic samo odgovara na prozivku i provokaciju monopoliste Dragana Djilasa. Da je Djilas iskren i dobronameran on bi izasao kao gospodin covek i pohvalio Vucica jer zeli da stvori bolje stanje u drzavi zajednickim snagama a ne kao DS da se sve svodi po partijskoj liniji. E tu je velika razlika koju DS ne ne zeli da praktikuje. Znanje i postenje ne treba da bude ignorisano ako neko nije partijski istomisljenik. E kada nam u drzavi bude funkcionisalo tako da funkcije obavljaju posteni i kvalitetni ljudi bez obzira na politicku opredeljenost onda ce da nam bude dobro. To gospoda iz DS treba prvo da nauce pa tek onda da krenu u politiku.

Planinac

pre 11 godina

Verujem da će DS jednom konačno uvideti da je Đilaseve izjave jako kompromituju njen demokratski potencijal i da će u o smislu učiniti nešto na zaustavljanju pada rejtinga stranke

ALEKS

pre 11 godina

Kakvi su ovo potezi Djilasa umesto da mu bude drago i da bude ponosan,zato sto je imao predstavnika na tako vaznim pregovorima On se jos podsmeva.To je razlika izmedju njega i Aleksandra Vucica,sto ovaj drugi nema problem da ako osoba koja ima adekvatno znanje i moze Srbiju da predstavi u najboljem svetlu nije iz njegove stranke cak naprotiv iz stranke najljuceg protivnika i sve to zarad boljitka za Srbiju.

jovan

pre 11 godina

Taj milogovor druze Aleksandre prvi mozda bi mogao da prodje kod maloucenih, neobavestenih i vasih licnih klakera, ali buduci da vas znamo jos iz kracih nogavica i da imamo uvida u vase javne nastupe iz ta doba , sve sto ste izvoleli izjaviti mozete da okacite netom pored seseljevog sinjela.

sasa

pre 11 godina

Svaka ti cast . sve vise mi se svidja to sto radi Vucic.... ljudima je bilo dosta lopovluka...nepravde.... da vide bar malo optimizma u ovoj drzavi jer promena drzave krece od promene ljudi odnosno kako oni gledaju na buducnost.....

Carpe diem

pre 11 godina

Smatram da je Vucic pokazao da se zalaze za departizaciju...Ovo je jos jedan postupak u nizu...Setimo se Alise Maric,Bratislava Petkovica i Ivana Mrkica,svi su oni nestranacke licnosti!Ne zaboravimo ministre Rasima Ljajica i Sulejmana Ugljanina!

Moze biti samo jedan

pre 11 godina

Nista bolje se nije desilo na srpskoj politickoj sceni od pojave Dragana Djilasa na celu demokrata,jos koji njegov biser i odose ispod 10. posto a onda ni cenzus nije daleko.

MAKI MARKONI

pre 11 godina

Mislim da bi svakom pametnom čoveku bilo jasno da je gospodin Dragan malo zalutao u politiku, veliki kiks demokrata je što je smenjen Tadić sa mesta predsednika jer ovaj očigledno nema talenta za političara.

Djole

pre 11 godina

Nije istina da SNS nema kadar, ali to ne znaci da ako u tom trenutku ima neko bolji (bez obzira na stranacku opredeljenost) u ovom slucaju Milica Delevic ne bude adekvatno resenje, i u cemu je problem pozvati je ako radi svoj posao dobro i profesionalno. Djilas bi mogao malo da se ugleda i ako nekad bude u vlasti da praktikuje ovakve situacije a ne da se sve svodi po partijskoj liniji kao sto je bilo. Umesto da je izasao i pohvalio sto je to tako uradjeno jer se zeli zajednickim snagama uraditi dobro za Srbiju on ovim pokazuje da je samo u pitalju stranacki interes. Zato sto ste samozivi gospodo iz DS zato ste i izgubili na izborima.

Barlovka Dunja

pre 11 godina

Reakcija Dragana Djilasa je zaprepascujuca, sokantna. prosto da iskazuje ljubomoru,nemoc.....To sto je Vucic vodio gospodju Delevic ,samo pokazuje da nema problem da saradjuje sa kvalitetnim ljudima bez obzira na stranacka opredeljenja.
Djilas je pokazao da mu je samo stalo do stranackih interesa.

beogradska bulumenta

pre 11 godina

Za to svaka cast posebno sto je ona predsednik nadleznog skupstinskog odbora. A plus Delevic je jedna od retkih clanova iz DS koja se odgovorno bavi politikom za razliku od vecine DS prevejanih mahera.

a?

pre 11 godina

Kako neko moze da bude toliko bezobrazan da kaze da Vucic nema kadrove ili da ne gura mlade ljude? A predsednik skupstine Nebojsa Stefanovic? A Marko Djuric savetnik predsednika Srbije? Hocete da kazete da oni nisu tu zbog obrazovanja nego zato sto su se slihtali Vucicu i znali da gode njegovoj narcisoidnoj licnosti?

Уна

pre 11 godina

У томе је разлика између претходне и ове власти, гледа се квалитет људи, а не ко за кога гласа, ово је доказ ко је какав на политичкој сцени. Можда ће и Милица Делевић бити избачена из ДС, никада се не зна!

vlajko

pre 11 godina

A kad je to i u kojoj normalnoj drzavi lider jedne opozicione stranke odredjivao vladinoj delegaciji u kom sastavu ce ici u inostranu posetu?

au

pre 11 godina

Djilas ocigledno zna da je bilo kakva reklama dobra reklama... Jos ako se Vucic primi pa krene u dijalog ima da se prodaju minuti ko ludi..a rejting Djilas & Stranka (DS) da raste mozda cak i do cenzusa...Kad je Kostunica izgubio vlast 2007/8 brzo je skapirao da nema bas veliku podrsku pa nije mnogo davio po novinama / pitam se koliko ce Djilasu trebati da shvati da je DS pukao i to ne zato sto su mekiLadikali bolji vec zato sto je DS za svoje 4 godine srozao svoje glasace - srednju klasu na nivo prosjackog stapa i podstakao dodatno iseljavanje, osim svojih drugova clanova, i da ce izgubljeno poverenje veoma veoma tesko povratiti. Naravno ljudska glupost je beskonacna pa neko mozda i padne na ove tuzne / hrabre/ agresivne pravoverne monologe Djilasa&Stranke a mozda neko dozivi potpunu amenziju pa glasa za mekeLadikale. Obe stranke je vreme pregazilo i evidentno je iz dana u dan da oni ne znaju potrebe gradjana Srbije, posebno mlade generacije niti kako da motivisu mlade ljude da ostanu ovde i napreave svoje biznise.

Velko

pre 11 godina

Profesora Slobodana Samardžića u delegaciju. On će im reći pravu državnu istinu većinske Srbije šta misli o EU!
Vučiću, to bi bio prava državotvorna politika.

mare011

pre 11 godina

Nisam ocekivao od Djilasa takvu izjavu i to upravo pokazuje razliku izmedju njega i Vucica.Zar je bitno iz koje je stranke,po meni treba da bude osoba koja je najvise kompetentna da na najbolji nacin prezentuje svoju zemlju.

Ko to tamo zapoveda?

pre 11 godina

Postoji TV snimak jedne stanice koja je prikazala odvojeno sta Djilas govori i odgovor Vucica i na kraju spiker daje predlog da se pogleda sta Djilas prica i o tome gledaoci prosude sami. Molim B92 da postave TV snimke pa da ne komentarisemo samo sta je ko pismeno rekao nego da vidimo uzivo grimasu i nacin kako su obojica usla u ovu pricu.
Po meni Djilas se malo vise nadmeno ponasa i daje sebi za pravo da moze provesti 'vojnicku disciplinu' svojih clanova i bez njegovog aminovanja niko ne moze da pomogne i stane na stranu interesa Srbije, a da se od njega ne trazi odobrenje.

Abrakadabra

pre 11 godina

Posto Vucic sigurno nece da ti se izvini,evo ja ti se izvinjavam,ali ti se izvinjavam sto si lagao narod za mleko i zbunio ljude,izvinjavam se sto si zeznuo Beograd za BusPlus,izvinjavam se sto si ostavio samo marionete oko sebe.Jel hoces jos ili ti je dosta.

Zverko neverko

pre 11 godina

@(Siniša, 24. februar 2013 19:28)
Da je DS imao strucne kadrove ne bi nazadna Tome Diplome nikad dosla na vlast.Djilas je jasno prozvao experte iz SNS-a sto je i istina,ali je u negativan kontekst stavio svoju bivsu zenu.Deleviceva je uposljeni sluzbenik i mora biti na raspolaganju drzavnim potrebama u svom delokrugu.
Ne kapiram sto je Djilas manijakalno uzeo Dlevicevu u usta,kad je zeni to posao,a ne partijska obaveza?
Zena je uposljena u drzavi i tako je mogao povesti i prevodioce,sekretarice,....sve osim svalerke.
Zavrsicete vi iz Ds-a kao LDP ispod crte ako nastavite ovako da se glupirate i da pravite na sve zivo dramatizaciju.
Vi jednu aferu ne zavrsite,a vec pocinjete novu.
Aferu Dacic prvo okoncajte,trazite hapsenje premijera.
Ako to ne uspete,onda nemam pojma kako da vam prepustimo vodjenje drzave,kad zapocet posao niste u stanju da okoncate?

Nenad

pre 11 godina

Vucic je poveo Milicu Delevic zato sto se ona bavi evro-integracijama, sto je odlicna u tome i sto je zeleo da ode u najboljem sastavu. Da ne bi Vucic dobio poen od neopredeljenih ljudi zato sto je u delegaciju ubacio clana DS-a, Djilas se oglasio i "objasnio" ljudima da je Vucic poveo Milicu zapravo jer nema nikog boljeg iz svoje stranke da povede. Politikanstvo, jeftino politikanstvo, mogao je da cuti da proguta knedlu ako nije imao sta bolje da kaze. Djilas bi morao da pocne da se bavi politikom ako ume, ovako ce DS otici ispod cenzusa.

Djole

pre 11 godina

Djilas je indirektno napao SNS i Aleksandra Vucica izjavom kako SNS nema kadar (sto nije istina) pa mora da vodi Milicu Delevic. Citajte izmedju redova gospodo. A to sto Djilas ima kompleks nize vrednosti to je drugo. Da se Djilas i kompanija iz DS ponasala ovako dok su bili na vlasti onda bi bila i drugacija slika. Cela Srbija je po partijskoj osnovi dobila posao i sve su zeleli da rade sami jer u suprotnom ne bi mogli da rade u sopstvenom interesu. U cemu je problem ako se zeli zajednickim snagama poboljsati stanje u Srbiji. DS-u ne valja nikako. Sto bi rekli nasi stani E SADA NECU NI KAKO JA HOCU. Toliko ste zagrizeni i samozivi da ste u stanju kada bi vas neko pitao kako hocete.....rekli bi samo mi i niko vise. Pa dokle bre ljudi. Drzava se podize jedinstveno i zajednickim naporima.

Marko

pre 11 godina

Ne samo pohvale za pozivanje Milice Delevic,pohvale i za pozivanje Rasima Ljajica u vladu iako je bio u koaliciji sa DS-om. Pohvala i za neuzurpiranje vlasti od predsednika drzave kakve smo imali od bivseg predsednika. Jako pozitivna slika do sada,moze to jos mnogo bolje,ali za sada sam zadovoljan.

Zoran Bukvic

pre 11 godina

Zvuci dobro, veoma pametno odigrano sa Vuciceve strane. Demokrate, ne spavajte nego konstruktivno kritikujte. Sta je sa pravosudjem, policijom? Tu stvari definitivno nisu kako treba i ova vlada mora da padne, bez obzira na Vuciceve dobre poteze. Djilas definitivno nije najbolje sto Demokratska stranka moze da da.

astral pilot

pre 11 godina

milica delevic je bivsa djilasova supruga, btw, upetljana u sve djilasove poslove kao suvlasnik kapitala i njegov biznis partner. vucic je namerno forsira kako bi nervirao djilasa. milica je deo djilasovog i vucicevog licnog razracunavanja i provociranja, ni vise ni manje od toga

crni domino

pre 11 godina

Sta je Vucicu? Mrkic je bezvredan? To ti je tako kada SNS ima vise njih sa kupljenim diplomama! Drugi su ti diplomirani neprosveceni karijeristi kao sto je Grubjesiceva!

Siniša

pre 11 godina

Vučiću, ne skreći temu. Tema su tvoji nestručni i nesposbni kadrovi, koje postavljaš da vode javna preduzeća, ministrstva...to je tema, ali ti si lukav radikal, nikada ne odgovaraš na postavljena pitanja, već pričaš šta ti odgovara. A vi pročitajte intervju Đilasa, ako ne kapirate pročitajte nekoliko puta pa ćete videti o čemu se radi, a ne da ovde lupetete gluposti. DS će maksimalno pomagati oko EU integracija, glasaće za sve zakone EU...Jedino se Đilas u DS nije protivio da Milica Delević bude ministarka spoljnih poslova, ali Tadić to nije dozvolio, nadam se da to znate. Prema tome, zamerka je da SNS nema sposobne i stručne kadrove i da loše kadrove postavlja na važne funkcije. Pa pogledajte samo koga su postavili za predsednika VKS, nejgoreg sudiju.

smesko

pre 11 godina

Izgleda da mnogi nisu shvatili. Naravno da Djilas kritikuje odluku da Deleviceva bude deo delegacije. Pri tome SNS nijednog trenutka ne tvrdi sta je razlog kritike. Mnogi tumace da je razlog kritike sama cinjenica da je Deleviceva iz DS-a. To ne tvrdi SNS. SNS samo tvrdi da kritika postoji. Djilasova kritika se svodi na to da SNS, po njemu, nema jaci kadar. SNS smatra da je to glupost i da su razlozi za ovaj izbor bili druge prirode. Ako cemo posteno, i bez ulazenja u sveukupni kvalitet kadra obe stranke, bolji kadar od Deleviceve je SNS sigurno imao na raspolaganju, pa Djilasova tvrdnja nikako ne stoji. Sa druge strane, to naravno ne znaci ni da SNS-ovo obrazlozenje odgovara istini. Lako je moguce da je Vucic hteo ovim izborom da malo nervira Djilasa, i deluje kao da je i uspeo u tome, jer se ovaj cesa i gde ga ne svrbi...

marko prvi

pre 11 godina

To sto bi Vucic ponovo vodio Delevicku u Nemacku, ne pokazuje da je on konstruktivna vlast, vec govori o ogromnoj "snazi kadrova" kojom raspolaze stranka koju on vodi i Vlada Srbije, cije je on glavni igrac. Jadna Srbijo.

trojanski konjusar

pre 11 godina

Eh, taj Djilas... postavi mu covek, lepo, videoclip na Youtube, da narod cuje sta je rekao, a on na Youtube-u okrene plocu, pa prica nesto deseto.

tragikomika

pre 11 godina

Ma mozda je ljubomoran,sta nas davite sa tim glupostima...Sto se nas tice nije trebala ni da bude u delegaciji.Da je nesto mogla da uradi ,valjda bi uradila za prethodnih deset godina...To Djilas fingira da bi ispalo kako je njegova bivsa, mnogo vazna za ovu vlast...ma dajte...Isto im je bitna, kao i mi gradjani demokratama...

Ivanaaa760

pre 11 godina

Putovala je drzavna delegacija ,a ne stranacka. Sta sada nije u redu ? Ovi negativni komentari se pisu samo da se nastavi hajka od strane demokrata prema SNS-u. Omalovazavate i rad ,profesionalnost svog clana gospodje Delevic ,a ne zasluzuje to . Ispostujte bar svoga clana.

Beli meda

pre 11 godina

Da su sunke u pitanju pa da razumem Djilasa, ipak u tome ima iskustva i to niko ne moze da mu ospori. Ali njegove zelje, njegove teznje ka visokoj politici i koordinaciji velikim sistemima jednostavno nisu realnost.Takve nezrele ambicije i ovakve izlete u javnost sigurno podgreva neki stranacki kolega koji je svestan Djilasove nesvesti i samo mu pomaze da ubrza neizbezni sunovrat. A kada je epsko pranje prozora u pitanju, pa i iz toga je mogao valjda da izvuce neku pouku...lako je zaprljati ali je tesko oprati, zar ne? Pogotovu kada su radovi na visini u pitanju. Zasija sunce a onda se iz daleka vide fleke :D

karasdjordje

pre 11 godina

e pa da je Djilasu stalo do gradjana mi nebi bila sad u ovakvoj bedi,siromastvu a zato je on postao multimilijarder i to zovih zadnjih godina otkako su on i njegova stranka na vlasti i koriste drzavu,privilegije ali za svoj dzep

svi srpski politicki putevi vode u Berlin

pre 11 godina

Ne sumnjam u strucne vrednosti Deleviceve ali vidim da nju tretiraju kao paket koji je Vucic poneo sa sobom u Berlin. Ovakvo ponasanje se obicna vidja kad se vrsi tranfer fudbalera. A pitanje je da li je on odveo Devevicevu u Berlin ili ona njega. On je ipak poletarac u spoljnoj politici. Interesantno bi bilo znati i zasto Deleviceva pozajmljuje sebe prelazeci preko partijskih linija, ali bez patriotskih fraza. To bas nije uobicajeno medju konkurentskim partijama. Namerava li ona da predje u SNS?

SW

pre 11 godina

Ne zivim u Srbiji, ali kada pogledam,politika koju vodi Vucic, to je kvarna politika.Navescu vam jedan primer:U selu iz kog poticem zivi jedna nepismena, zlobna i strasno pokvarena zena.Ko god da joj prisao i dobronamerno joj rekao da joj je ispala marama, ona njemu odgovara:"ti si stvarno ostala bez kose".Nadam se da razumete.

Dalmos

pre 11 godina

Fudbalskim žargonom, lepo nabačena lopta i još lepši volej! Iskreno, Vučić me nije ubedio da misli to što govori, ali njegov PR tim definitivno radi odličan posao! Najbolji dokaz za to je ovaj mini duel sa "kraljem marketinga".

Djilas je rekao samo istinu

pre 11 godina

Djilas je samo konstatovao cinjenicno stanje.
A Vucica treba da je sramota.Djilas i Milica imaju dvoje dece,pa ne teba da izgovara toliko lazi u svom poznatom maniru bas zbog tih devojcica.

IZVORNI DEMOKRATA

pre 11 godina

Dragan Djilas je ovom izjavom naneo ogromnu stetu Demokratskoj stranci, a toliko je preterao u ovome da je zaboravio sta je izjavio i jos je trazio da mu se Vucic izvini. Pa unistice nas naprednjaci zbog ovoga.

Marija

pre 11 godina

Vi ste uradili nešto dobro i pametno - pozvali ste cenjenog stručnjaka i ozbiljnog čoveka kao što je gđa Delević.
A ono što vam nije pametno, to je što opet pravite dramu i ličnu medijsku promociju od nečega što bi trebalo da je normalno, tačnije - i da nije neka posebna vest.

bobilica94

pre 11 godina

imam utisak da Vucic trazi raspravu tamo gde je i nema a naravno da ima zelju ponovo da vodi gospodju Delevic kada nema odgovarajuce kadrove iz svoje stranke.

Vuk

pre 11 godina

Pa da li vi iz SNS-a stvarno mislite da smo svi mi toliki idioti da necemo da pogledamo prilog? Ono sto govori Djilas nema veze sa Vucicevom tvrdnjom. Djilas samo konstatuje nesto sto znaju svi normalni gradjani u ovoj zemlji - da SNS nema ni ljude, ni znanje, ni sposobnosti da ozbiljno vodi ovu zemlju. To, naravno, ne znaci da su demokrate bezgresne i idealne, ali oni imaju i resurse i znanje da nesto urade. I u tom je smislu njihova odgovornost veoma velika.

JFK

pre 11 godina

Jako je tuzno oko cega se raspravlja u vezi Gospdj Delevic.

Cinjenica je da je ona bila dobar student I da radi svoj posao u vezi EU integracija dobro?

Ali vratimo se za momenat u proslost.
Kako to da se od dosta Dobrih studenta politickih nauka ili prava bas se desilo da ona radi u Narodnoj kancelariji kao da radi u isto vreme na jos par institucija? Zakljucak Djilas suprug Daje Gospj Delevic sansu da od drzavnih para nauci zanat a ne nekom drugima!
Zakljucak je vrlo jednostavan .... Nema veze u kojoj je partiji ,nego da sada svojim iskustvom I znanjem pomogne Drzavi kojoj su neophodni strucnjaci ...

A vi Gosp Djilas , mozda sledecu put date nekom drugom skolovanom studentu sansu da nauci zanat!!
Bumerang

sone mladji

pre 11 godina

Valjda je vazan kvalitet razgovora i zato je pretpostavljam pozavna Milica Delevic izgleda da Vucic ceni to sto neko zna da radi svoj posao kvalitetno,a i ona je u ovome od pocetka tako da najbolje zna sta i kako dalje a koliko vidim Vucicu nije bitno ko je iz koje stranke nego mu je najvise stalo do kvaliteta.

pulB

pre 11 godina

Mislim da je pre izbora jednom prilikom sam Vucic izjavio da Milica Delevic odlicno radi svoj posao sto se tice EU. To je upravo i dokazano..

prokleta avlija

pre 11 godina

pa ovi radikali lažu čim zinu...znači isprozivao djilasa ni krivog ni dužnog...to je neka opasna fiksacija...i opet se potvrdjuje sada već činjenica radikali su sami sebi najveći neprijatelji, samo ih pustiš da pričaju i gledaš ih kako se raspadaju do pobede ds-a na izborima...strašno ko danas vlada i hara Srbijom

prolaznik

pre 11 godina

Uobičajeno za Vučića, prvo stavlja sagovorniku reči u usta, pa ga onda demantuje...sećam se kad ga je novinar pitao "šta bi sa granicom Karlovac-Karlobag...", A ovaj kao oparen:"Šta!? Vi hoćete da kažete da srpski narod ne treba da živi tamo!?" Ali, nažalost, ta vrsta manipulacije njegovim hiptnotisanim i zaljubljenim glasačima deluje kao mudrost i umešnost u vođenju diskusije...

Highlander

pre 11 godina

Ovo sve mi liči na sumanuto trošenje energije koje trenutno više odgovara ovome iz opozicije,(koji ima energije za bacanje) i koji hoće da isprovocira neku besmislenu izjavu Vučića. Ako ima pameti, neće se obazirati na te provokacije i gubiti uludo energiju koja mu treba za ovo što je započeo...To je jedino važno...

Piscem natare docis

pre 11 godina

Treba angazovati najbolje ljude kako bi se pomoglo Srbiji!Smatram da se treba zalagati za departizaciju,vec ceniti kvalitet,znanje i sposobnosti!

lazes Vucicu pa ubijas

pre 11 godina

U jednoj izjavi dve velike lazi
1. Djilas je rekao da si poveo Milicu Delevic jer nisi imao koga iz svoje stranke ( jedino ako nisi mislio na one estradne, poslasticare, pecenjare, Miloseviceve licne prijatelje i redom)
2. Da si je poveo i pored izobilja svojih kadrova, da bi pokazao Nemcima jedinstvo.
a) toliko si opsednut sobom da to vec postaje zabrinjavajuce a briga tebe savrseno za jedinstvo.Sta radis po lokalu,gde je tu briga za jedinstvo naroda.Postavljas na vazna mesta polupismene i kompromitovane ljude.
b)Znaju Nemci odlicno ko je Milica Delevic a ko je Aleksandar Vucic.Njih ne mozes da pravis budalama kao ovaj sludjeni narod.
c) nije njoj mogla stranka da zabrani da bude Ministar u tvojoj Vladi njego je to njena licna odluka.
Poceo si vec ljudima da se gadis.Nismo svi ni nepismeni ni retardirani, amnogi od nas se secaju i ko si bio i sta si radio.

Samo vas citam

pre 11 godina

Dobar deo Srba nije ukapirao da Djilas nema nista protiv izbora i ucesca Deleviceve,samo ukazuje na cinjenicu da Vucic nije imao drugog izbora jer su kadrovi vladajuce koalicije nula...potpuna zamena teza...Sto je najgore-ni Vucic nije razumeo...

Jednom BOT uvek BOT

pre 11 godina

Nisam ocekivao od Djilasa takvu izjavu i to upravo pokazuje razliku izmedju njega i Vucica.Zar je bitno iz koje je stranke,po meni treba da bude osoba koja je najvise kompetentna da na najbolji nacin prezentuje svoju zemlju.
(mare011, 24. februar 2013 17:10)

Koju bre izjavu?Koju?Toliko iritirate svojom ogranicenoscu da postajete nepodnosljivi.

Evo kad vec Vucic nije citirao citiraj ti sta je to Djilas navodno rekao?Sta?

mirko

pre 11 godina

Ne znam, ali mi izgleda da Vučićevi fanovi na slušaju šta neko priča, nego o tome sude na osn ovu Vučićevih komentara. Poenta Đilasovog komentara nije nikakva zamerka Milici Delević, nego konstatacija da SNS nema kvalitetne kadrove, a kao primer navodi neke majstore sa sumnjivim diplomama, koji su postavljeni na visoke funkcije.
Najbitnije mi je da ne menjam mišljenje o Vučićevoj istinoljubivosti, koja je poslovična, verujem mu sve koliko i ovo što sam čuo svojim ušima.

alo bre

pre 11 godina

Kakvi su ovo komentari imali ovde iko mozga ili samo slede svog gurua Vucica. Ajde nek se otkaci vise DS-a, nije ovde bitno ko su koji kadrovi bitno je da se DS bori vec decenijama da civilizuje ovaj jadni narod i to nije ni Djilas niti Milica ili neko drugi TO JE PROGRAM DS-a. A Vucic lepo nek objasni sta je cekao 20 godina da bude Evropejac, lepo ga Djilas pita, i vi svi sto mu klicete, sta ste do sada bili i sta se sad upinjete da budete?

milijana

pre 11 godina

Ne podmecite, Vucicu.Vrlo je jasno svakom ko je slusao Djilasa sta je rekao tj.sta je mislio.Milica Delevic je zaista pominjana za ministra u novoj Vladi.Koliko se secam-odbila je.A vi cete uskoro za razgovore sa svetom zvati mnoge iz opozicije, jer vi naravno radite za nacionalni i drzavni interes, samo vam je kadrovska infrastruktura slaba.To je cinjenica, pa posto kao predsednik najbrojnije stranke sujetno odbijate tu istinu, onda bi trebalo da bude javnosti dovoljno da u svom zalaganju za nacionalne i drzavne interese niste partijski sitnicar.Vasa stranka je vise za buku i bes.....Tu imate sirok izbor.Sto jest-jest.Dobro ste ih naucili u prethodnoj fazi vase politicke karijere.

бидермајер

pre 11 godina

Kad se nebude govorilo u zemlji retorikom proslosti, govorice se jezikom zajednickih interesa. Politicko ostrascenje je najgore sto moze pogoditi naciju,gore bolesti nam netreba.Uostalom tu su devedesete,pa zar se nista naucilo nije ? Trazite datum za pristup eu usaglasavanjem stanja kosovo srbija ,a u zemlji? Dobrom domacinu treba da znaci bar nesto poslovica, *...bonus pax in domus.Ili druga, Kad celjad nije besna....?

Sjaj i beda Holivuda

pre 11 godina

Razumeo bih ovo prepucavanje između Đilasa i Vučića, ali postoji jedan veliki problem. Osoba preko (oko) koje se ova dvojica političara prepucavaju jeste Đilasova bivša supruga. Pobogu ljudi, zar ne možete malo da se uzdržite i da poštujete koliko-toliko neku granicu privatnog (porodičnog) dostojanstva? Šta vam ovo treba?!

Nikola

pre 11 godina

Ja sam se čudio o čemu Vučić priča kada sam čuo njegov odgovor Đilasu i pre nego što sam pročitao Đilasov komentar. Slažem se sa svima koji smatraju da Vučić priča ono što hoće a ne ono što je tema, u bilo kojoj situaciji. Žao mi je što misli da su građani toliko glupi da to ne vide. A da nema kadrove, ali baš nema, i to je tačno. A kako vrši selekciju, nije ni čudo što ih nema!! Bitno je samo da ne misle mnogo svojom glavom...

statisticar

pre 11 godina

Za radikale koji brinu o cenzusu DS informacija da je na ponovljenim izborima za 3 poslanika parlamenta AP Vojvodine, pri maloj izlaznosti i relativno malom značaju jer se uvek ode u drugi krug, DS osvojila 24% glasova izaslih. Kad smo vec kod toga, zasto SN(R)S ne objavi rezultate istrazivanja javnog mnjenja koje su dobili u petak? To je ujedno i objasnjenje Vucicevog panicno-histericnog ponasanja ovih dana...

ZoranNS

pre 11 godina

Normalno je da SNS nema kadrove, kadrovi se stvaraju godinama, a SNS je od juče, a politički profil im je nedefinisan, zato mogu imati u svojim redovima svega i svačega. ŽAO MI JE zbog onog DOK SE DVOJE SVAĐAJU, da će Delevićeva biti žrtva ove rasprave, A ONA TO NIJE ZASLUŽILA.

Džoni

pre 11 godina

I šta je tu sporno? Ovaj Vučić stvarno želi da nas ubedi u nešto drugo po onoj varijanti da li verujete meni ili svojim očima u ovom slučaju i ušima! Lepo čovek rekao ono što je svima pa i Vučiću jasno i na tome mu nije zamerio nego samo konstatovao činjenicu! A ovaj navalio da bi ponovo da je vodi! Pa vodi je ko ti brani! Da li se oni stvarno ne razumeju ili nas sve za......u!

M

pre 11 godina

Vučić izvrće istinu ! Đilas mu je rekao da nema koga da vodi sa sobom ,jer nema kadrove , pa vodi kadar DS-a! Uostalom vidljivo je da su mu ministri u vladi iracionalni diletanti.

Zoran stojanovic

pre 11 godina

Ja zaista ne razumem, ko je ovde lud ili gluv? Gde je Djilas rekao da se on protivi odlasku Delevicke ? ! Nestvaran je bezobrazluk Nazadnjaka i Vucica! O ovima koji ovde komentarisu , a mrzelo ih je da otvore link i da cuju izjavi, tek za to nemam komentara.

antifa

pre 11 godina

kritika je bila upućena na račun SNS. Vode Milicu Delević, jer NEMAJU SVOJIH KADROVA. U ovom snimku je izostavljen i nastavak izjave, koji se upravo i odnosi na kvalitet kadrova SNS. Ali to vučića ne brine, njihove vašarske trikove prave za nepismenu publiku ili drugim rečima trećinu Srbije, čime su i osigurali svoju vlast.

Pažljivi slušalac

pre 11 godina

U 17 sekundi ,koliko traje isečak Đilasoave izjave,jasno se može čuti da čovek ne kritikuje to što je Delevićeva bila u delegaciji,već ukazuje da SNS nema boljeg kandidata za tu ulogu.
Vidim da se u nekoliko "najpopularnijih" komentara samo prepucava na stranačkoj osnovi,a da niko nije ni pokušao da posluša izjavu.
Uz ograđivanje da možda postoji neki drugi smisao dotične izjave,kada se presluša cela,moram primetiti da je SNS smešna sa kačenjem ovog klipa,jer ne potvrđuje njihovu tezu.
P.S. Štoli ja ovo uopšte pišem,kad već ima 110 komentara i male su šanse da će ovo iko,osim moderacije,pročitati.

Tea

pre 11 godina

I ja sam shvatila tako Đilasovu izjavu. Mislim da nema ništa protiv, on bi pohvalio to, i naslov bi ovde bio drugaciji. Interes Srbije je na prvom mestu, al čini mi se da je on ovde ipak reagovao sa ciljem da spusti Vučiću i SNS-u, u čemu nije uspeo, jer nije u pravu..

ekonomista

pre 11 godina

Daj ljudi o cemu pricamo ? Smatram da se reci ne trebaju ni trositi... neki imaju jedinstvo, kao i postovanje prema vrednostima, a pre svega dela...dok drugi mogu samo da se raspisuju u svojim novinama,da svakodnevno traze kako narod kaze'' iglu u senu''... i da zale za izgubljenim

ajeje brazorv

pre 11 godina

Dakle ovi SNS botovi su obesmislili opciju ''ostavite komentar'' na portalu B92. Ovo nije bilo ni za jedne vlasti. Znači najbolji vojnici partije koje sam ikad video. Jedino što bi pametnije i korisnije za sve bilo da su im dali lopate u ruke nego zaduženja na internetu.

copy paste

pre 11 godina

" Zato što iz svoje stranke, prema oceni Đilasa, nema da povede nikoga ko ima veze sa evropskim integracijama."

"Vučić je Tanjugu rekao da je Đilas svojom izjavom u kojoj je kritikovao odluku da Delević bude deo državne delegacije..."

Rale

pre 11 godina

Ja ne znam,al vidim da imam istomisljenika mnogo,sta je gospodinu Vucicu nejasno,pa se jos poziva na pomenuti klip sa youtube-a,Djilas je lepo rekao da nju zovu,jer u svojim redovima nemaju nikog sposobnijeg,a ne da Djilas ili DS joj zabranjuje da ide,kako se Vucic oglasio,..mislim kad ce vise prestati to foliranje nove vlast i zavlacenje igrama reci,koje kakvim aferama od pokusaja atentata na njih,do skretanja sa glavnog problema srbije gde narod zivi sve gore i gore,a njima su svi drugi krivi,a cene podizu nesmetano,..dajte ljudi vise stvarnooo ....

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Preslušao sam izjavu. Đilas je nepravedno prozvan od strane Aleksandra Vučića. Rekao je, citiram "Vučić Milicu Delević vodi zato što iz svoje stranke nema nikoga da povede a da taj ima veze sa evro-integracijama". Ovo nije kritika Milice Delević, već SNS-a, tačnije nedostatka adekvatnih kadrova u SNS. Mnogo su mi čudne ove potpuno nelogične optužbe (počev od svega oko mleka pa do ovog danas) koje vladajuće stranke upućuju protiv svih i svakoga u poslednjih par dana. Malo su izgubili kompas.

IRIS

pre 11 godina

Đilas je previše ostrašćen i besan što je evidentno da je DS puko, trebalo bi da se raduje što je Vučić vodio Delevićku jer je ona njihov kadar. Demokrate to nemogu da razumeju oni neznaju da sarađuju sa drugima, navikli su da svi moraju biti članovi DS, nebitno koliko su stručni i koliko je to dobro ili loše za Srbiju. Mogu samo da kažem da pozdravljam ovaj Vučićev gest.

Istina

pre 11 godina

Đilas je u pravu! DS se zalaže za ulazak u Evropu već 22 godine, a SNS tek dve. Ali je zaboravio da pomene da je SNS za ove dve godine više postigla nego DS za 22.

Filip

pre 11 godina

Priroda je priroda, Đilas nikako da se otrgne od prosečnosti. Toliko se uživeo u ulogu kritizera da i ne primećuje kad je to na njegovu štetu.

Mesar

pre 11 godina

Ma kakva svađa…. Vučić poštuje Milicinu stručnost u EU integracijama….nudio joj je mesto u vladi….Vučić ne razmišlja uskostranački….to ovde ispadne minus….Đilasu bi bilo bolje da ćuti…..pametnije….

Rada

pre 11 godina

Kada bi Vučić i sns malo više razmišljali o interesu naroda i Srbije u celini, kada bi više obraćali pažnju na svoj rad i kada bi manje vremena trošili na izjave protiv DS-a i Đilasa, svima bi nam bilo bolje. Naravno kako nemaju kvalitetan kadar koji je sposoban da kvalitetno i odgovorno radi, svu energiju upotrebljavaju za medijski rat od koga mi nemamo ama baš ništa.

Ivana

pre 11 godina

Boze svasta,oni se svadjaju oko bivse zene Djilasa,a ona zena se nista ne pita ! Bolje da ona vodi drzavu od ova dva nadmena muskarca.

Respector

pre 11 godina

Ja još uvek Vučiću ne mogu da verujem. Nije mi potrebno dugo pamćenje, od čijeg nedostatka inače svi bolujemo, pa da se ne setim Vučićevih stavova od pre nepunih godinu dana o evrointegracijama, Kosovu i ostalom. Sve je to bilo drugačije nego što sada priča i radi. Preko noći od ekstremnog evroskeptika(blago rečeno) postao je evroentuzijasta. Pošto je između ova dva stava prošlo veoma malo vremena još uvek ne mogu da razlučim koji je Vučićev pravi stav, odnosno koji su ga to razlozi naterali da se toliko presaldumi u svojim stavovima. Što se tiče kadrova siguran sam da je to i samom Vučiću jasno da ih SNS nema, a i normalno je da to neće priznati. To ne bi učinio ni bilo koji lider neke druge stranke. Međutim mi ,građani, koji nemamo zarobljeni partijski um , to dobro vidimo, a Boga mi i osećamo sve više. Gospođa Delević je sigurno iz dobrih i patriotskih namera pristala da bude u Vučićevoj ekipi i najmanje je fer da se ona zloupotrebljava u partijskim prepucavanjima. Čitajući komentare lako je utvrditi da to sve potiče iz jedne partijske kuhinje, koja za to koristi svoje zarobljene umove koji u stvarnom životu imaju sasvim druge stavove. Ovo kažem iz iskustva, jer vidim da su ti ljudi sluđeni , glasali za jedno, a dobili nešto sasvim drugo. Ali, ipak ostalo im je ono najvažnije, a to je pobeda i benefiti koji slede.

Nevera

pre 11 godina

Ja zaista ne mogu da verujem da su SNS-ovci ostavili link na kome bi kao trebalo da se svi uverimo sta je Djilas rekao...
Da to nisu uradili, ostala bi mozda senka sumnje da je ono sto pricaju istina...
Ovako je covek samo konstatovao ZASTO je Vucic vodio Delevicku, a nije ni pomenuo da se protivi tome....
Kuda ide ova zemlja.....

neko sa pamcenjem

pre 11 godina

O drzavotvornosti Radikaloida govori cuvena izjava ToNi-ja Diplome Nikolica: "Mi volimo da Karla Del Ponte dodje u Beograd sa novim optuznicama protiv Srba, jer nama Radikalima raste rejting sa svakim njenim dolaskom".

katastrofa

pre 11 godina

kako vas bre više nije sramota,SPS nas uvede u ratove,DS i ekipa opljačka državu,Nova koalicija puna afera...dokle više,vi mislite narod je glup a i sami znate da kada se balon preduva on pukne....SAMO VAS GLEDAMO

FLAMINGO

pre 11 godina

Đilas ako nema pametnije šta da kaže bolje da ćuti, pozdravljam to šta Vučić radi dosta je bilo toga da se gleda ko kojoj partiji pripada a ne koliko je stručan.

NENA

pre 11 godina

Vucic je zaista hrabar,odlucan i posten politicar,jer zna da ovo sto radi je za dobro svog naroda i nema potrebe bilo kome da se izvinjava! Djilas ocekuje previse!

anchi932

pre 11 godina

stav-napad je najbolja odbrana to mu je ostalo jos iz mladjih dana kada je bio u stranci u koju se kleo,a sad prica drugu pricu,smorio je za medalju

rade

pre 11 godina

Ostavite tu gospodju da radi svoj posao za dobrobit Srbije i nemojte da nam otezavate i onako tesku situaciju u Srbiji. Gospodja Delevic ima punu moju podrsku i zelim joj puno uspeha u radu.

Goran

pre 11 godina

Zar Srbiju ne treba da predstavljaju najbolji.
(leonardo88, 24. februar 2013 23:13)

Pa da, naravno da trebaju. I to je upravo to na sta je Djilas sa svojim komentarom obratio paznju. Da u sns-u ocigledno ne sede najbolji. Realno gledano osim Vucica tu nema vise ko da se spomene. Ma kol'ko god on bio dobar i vredan, nemoguce je da on sam uspesno vodi i upravlja drzavom. Znaci zavisi od celog tim-a, a ne samo jednog igraca. Primer, postavite Lionel Messi-a u nasu representaciju. Sta mislite koliko bi taj jedan superioran igrac realno promenio stanje na terenu? Mislim da bi velika koalicija trenutno bila najbolje resenje. Vuciceva energija i idealizam u kombinaciji sa Djilasovom strucnosti i profesionalizmu bi stvorili super tim i ogromni potencijal da se ova zemlja izvuce iz blata.
A sto se tice ovih medijskih saopstenja sns-a zadnjih dana: Zivim u Nemackoj i naviknut sam na nemacke standarde. Ja stvarno neznam ko ova saopstenja pise, ali stvarno ne mogu da verujem da se to ovde radi o ozbiljo izvedenom medijskom poslu, ovo vise lici na holivudsku komediju. Stranke sa ovakvim neozbiljnim i neprofesionalnim ponasanjem ne bi u nemackoj ni u parlament usle a kamoli predstavljali najjacu stranku. Prosto ne mogu da verujem da ljudi jos na to nasedaju. Nismo valjda toliko istupeli da nemozemo da razlikujemo govor mrznje i zamenu teza od objektivne kritike i odbrane. Sve u svemu strahovito los medijski posao sns-a, koji od vremena srs-a pa do sada ocigledno jos nisu uspesno reformisali.

Demokrata u dusi

pre 11 godina

Koliko mene ovaj Djilas razocarava iz dana u dan. Pa mogao je da ide i neko sa Kosova samo da se dodje do sto boljeg rezultata.Kada je drzavni interes u pitanju,zar je bitno ko je iz cije stranke.Nemam reci,zavist i ljubomora su teske bolesti.

FENIKSS

pre 11 godina

Delevićka je stručna i ima dobru reputaciju, Vučić napravio ovim pravi potez gleda šta je interes Srbije a ne partije, što se za Đilasa nemože reći.

savet

pre 11 godina

Dok se mi u Srbiji svadjamo necemo moci da krenemo napred. Voleo bih kada bi Djilas imao vise sluha i podrzao napredak Srbije ka EU, a ne samo da se oslanja na kritike i napade cak i onoh stvari koje su dobre.

1982

pre 11 godina

Vucic je uradio odlicnu stavr je je pozvao clana DS da ucestvuje u bitnim drzavim pianjima i pokaza da nije bitno ko kojoj partiji pripada, vec je bitna strucnost ljudi. Ovo ocigledno ne odgovara ljudima iz DS-a.

PANDA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic zeli Srbiji i nasem narodu dobro, ne gleda ko je iz koje politicke partije. On je mnogo toga uradio, zapoceo a sve u cilju brzem napredku nase zemlje.

Raša

pre 11 godina

Uvrštavanjem Milice Delević u delegaciju za Berlin, Vučić je još jednom pokazao da mu nije bitno da li je neko član njegove stranke, ili ne, i da li je neko član i najveće konkurentske stranke na političkoj sceni Srbije, ako taj neko može da pomogne da Srbije dobije datum za pregovore.

Peđa

pre 11 godina

Danima slušamo kako se vlasti zamera stranački pristup odabiranja kadrova, da stručnost ne dolazi do izražaja već pripadnost stranci. I kad vučić napravi iskorak u tom pogledu, oglasi se Đilas. Prosto je neverovatno da je mogao da komentariše ovako, kao da time dobija neki poen ili zemlji čini dobro. Strašno.

jovica

pre 11 godina

Bitno je svaki dan nešto izjaviti! Što bi rekle "estradne zvezde i zvezdice": I negativna reklama bolja je or ravnodušnosti (da te nigde nema). Apropo najavljenih (od strane Đilasa) izbora! A gospođu pustite da radi svoj posao. Toliko bar!

kokokodakanje

pre 11 godina

vučić se lepo napravio lud (a naravno, i njegovi verni fanovi koji papagajišu i ponavljaju sve što ovaj zine), pa preokrenuo smisao đilasove izjave a to je - da je vučić poveo delevićevu u berlin, jer NIJE imao koga da povede od svojih vajnih "stručnjaka" (poput onog iz pečenjare).
nema kasvetnih ljudi u sns-u, činjenica koje je i vučić sve više svestan.

Edge

pre 11 godina

Vucic je pokazao da nije sujetan i normalno je da Delevic budeo deo delegegacije jer je ucestvovala i ovom procesu i ima kontinuitet rada.

Pravi covek

pre 11 godina

Uspeh se ne prasta u Srbiji.Ocigledno je da Gosp.Djilasu smetaju ljudi koji dobro rade svoj posao.Jeremic,Delevic,Vucic...Unistio je Djilas Srbiju a na lepom je putu da to uradi i sa DS-om.Jeftino....

Savet

pre 11 godina

Predlažem Vučiću i SNS-ovcima, da u Skupštini Srbije, pod hitno smene sve predsednike Skupštinskih odbora iz opozicije, i postave svoje kadrove. Tako će se izbeći svako buduće prepucavanje preko medija, između vlasti i opozicije, o sastavu državne delegacije, koja odlazi u inostranstvo.

Stefani

pre 11 godina

Vučić uvodi novu dobru praksu na političkoj sceni Srbije, a to je da sarađuje i sa funkcionerima opozicionih stranaka, a sve u interesu države Srbije. Dakle nije bitno koja će stranka, ako upšte dobijemo taj datum, na tome politički poentirati, nego je samo bitno da Srbija u što skorije vreme postane članica EU. Tako je to u svim uređenim modernim državama, a dolaskom Vučića na vlast i Srbija je krenula u tom pravcu.

Puslica

pre 11 godina

Uloga opozicije i jeste da kritikuje vlast ukoliko neradi kako treba, ali licno smatram da je ovo preterano od strane opozicije. Sta je tu toliki problem nije mi jasno?

Romanija

pre 11 godina

Ovde se postavlja pitanje ko se to svađa. Đilas jedan dan nešto izjavi pa kada ga Vučić demantuje on posle kaže kako to nije izjavio. Vučić je političar kome je Srbija i njeni građani na prvom mestu pa onda stranačka aktivnost , dok je to god Đilasa sasvim drugačije.

CRNOTRAVAC

pre 11 godina

Milica Delević je korektna političarka, ali ovo prebacivanje Đilasa Vučiću, zato što je Milica Delević išla u delegaciji Srbije u Berlin je krajnje nekorektno. Ako je mislio da to posle koristi u političkoj borbi kao argument protiv Vučića, onda nije trebao puštati Milicu Delević da ide u Berlin, a sam se zalagao za to da Milica Delević prihvati poziv Vučića da bude ministar spoljnih poslova prlikom formiranja vlade Srbije, a sada prebacuje Vučiću za jedno putovanje u Berlin. Mogu zamisliti šta bi tek Đilas pričao, da je kojim slučajem Milica Delević prihvetila da uđe u vladu srbije, kada jedno putovanje u Berlin koristi kao argument u političkoj borbi.

Portokalada

pre 11 godina

G.Djilasu uopste nije trebalo ovako ponasanje...
Razocaran sam i to veoma
(Razocarenje, 25. februar 2013 10:56)

Nisi jedini.Vecina Srbije je razocarana.

Vladan 024

pre 11 godina

Vučiću nije bio problem da u delegaciju za Berlin uvrsti člana najžešćeg političkog protivnika, i najveće opozicione stranke. Ovaj sastav delegacije je pokazao Nemačkoj i EU jedinstvo vlasti i opozicije u Srbiji oko pitanja pridruživanja EU. Ovo je bio veoma pametan potez Vučića, i umesto da mu na tome Đilas čestita on to koristi u političkoj borbi.

Milijan

pre 11 godina

Posle mnogo, mnogo godina, Vučić je uradio pravu stvar, ne misleći ni našta drugo nego na interese zemlje. Pozvao je koleginicu iz suprotne stranke da bude član delegacije državne. Svaka čast za taj potez, a Đilas ovakvim reakcijama samo tone sve dublje.

Predrag

pre 11 godina

Mislim da danasnja nsalovna stranica Kurira najbolje govori ko su i Djilas i Vucic !
Ako i malo obraza imaju treba, pre svega, da upute javno izvinjenje Milici, i jedan i drugi!

seka

pre 11 godina

99,99% komentara je iz SNS-ove baze plaćenih komentatora sa megatrenda. PS. Milica je za neupućene prva žena Dragana Đilasa sa kojom ima dvoje dece, inače je odličan stručnjak, što se za ove prve ne bi moglo reći.

nina

pre 11 godina

ja mislim da ce se ova dva lika zajedno sa svojim ljigavcima nakraju smuciti celom narodu i to ce biti pravi pocetak za srbiju.ova dvojica su dno dna!

Dunja

pre 11 godina

@Ko to tamo zapoveda Dokle god nama bude važnije šta je ko rekao, a ne šta je ko zaista radio i kakav rezultat je postigao, stranke mogu ovakvim izjavama da nas zamajavaju. Nema veze što su nam džepovi zaista sve prazniji, što će evo struja ponovo da poskupi, nema veze kako ljudi zaista na Kosovu žive, šta su u stvarnosti donele granice i carine, nema veze što smo svi gledali kako se Dačić šepuri sa koferom para, nema veze kakvo mleko pijemo, niti kakvo meso jedemo, nego ko je to izneo i saopštio prvi, nema veze ni jedna afera, jer ćemo mi samo da budemo kao babe na pijaci i da držimo i navijamo za jednu ili drugu stranu. Ma i treba da živimo ovako loše, zaslužili smo

Bojan24

pre 11 godina

Osetno se povecavaju tenzije izmedju SNS i DS! Izgleda da su neke informacije procurile do Vucica pa se Djilas oseca ugrozenim.... epilog sledi...

dnodna

pre 11 godina

Srbija je postala "vašar taštine i arogancije".
Dok je ranije samo Milošević imao tu privilegiju da bude arogantan, sada se u tome takmiče praktično svi političari.
Teško je odrediti ko je lider arogancije u Srbiji?
Nikolić,Vučić,Đilas,Dačić,Dinkić,Ilić,Mrkonjić,Šapić...
Još teže je odrediti zašto takve biramo da nas predstavljaju.
Problem je svakako u nama, jer iako su različiti razlozi arogancije, političari su "takvi" da bi se nama svideli.

double man

pre 11 godina

kako prica ovaj Djilas kao da sam gledao njega a prica Dacic,gradjanska Srbijo nema ti spasa...i posle sto Vucic ima toliku podrsku...

Luka neutralni

pre 11 godina

Verujem da se ovaj potez Vučića nije svideo Đilasu, ali odlazak i Milice Delević u timu sa Vučićem je pokazao ozbiljnost politike koju vodi Aleksandar Vučić i da su mu interesi države iznad stranačkih.

017

pre 11 godina

Ovo je samo nauk za ubuduće, za Vučića, da ne uvrštava više u svoju delegaciju ni jednog člana DS-a, ne zbog Milice Delević, koja je više nego korektna, već zbog predsednika DS-a koji je od onih koji ti prvo pomognu, a onda ti prebacuju zbog toga što su ti pomogli. Na mestu Vučića, rekao bi Đilasu: "Hvala lepo, ali više mi nemoj pomagati".

DRGOLJUPCE&&

pre 11 godina

Mozda je gospodin Djilas ocekivao da ce da povede njega pa se nasao uvredjen.Moze i on da izigrava zanosnu plavusu,manje vise interesi zemlje

Superior

pre 11 godina

Veoma sam znatiželjan da čujem o čemu se sve dogovorio Vučić u Nemačkoj sa savetnicima Merkelove. Utisak mi je da sve nešto taji. Verovatno je dogovorio nešto što se neće svideti njegovim pristalicama. Izgleda da je shvatio da nam nema spasa ako nam ne pomogne Evropska zajednica i da je spreman platiti svaku cenu da bi se to ostvarilo.

zemun77

pre 11 godina

Zar Đilas ne shvata da na ovaj način gubi podršku naroda, a pogotovu stanovnika Beograda, jer Srbija je na prvom mestu ne DS ili SNS.

frenki

pre 11 godina

Dosta dobrih poteza vlade,svaka pohvala i da ostanete israjni u zapocetom mukotrpnom poslu u suzbijanju malverzacija koju je podsticala prethodna vlast!