Ponedeljak, 18.02.2013.

11:17

Odnete vredne stvari Jovanke Broz

Udovica Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, prijavila je pljačku u nedelju u vili na Dedinju u kojoj živi, potvrđeno je za B92. Odnete brojne dragocenosti.

Izvor: B92

Odnete vredne stvari Jovanke Broz IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

pedja

pre 10 godina

To sto nije htela da se leci, govori primitivnom karakteru. Izabrali su je da bude pratilja starijem predsedniku, pa je sada istorijska licnost za obozavanje.

2013

pre 11 godina

Ne razumem kako možete loše nešto reći o ovoj ženi! Borila se u drugom svetskom ratu za slobodu ovog naroda i ove države! Dok je Titio bio predsednik imali smo svi gde da radimo i zaradimo a danas ni od šale! Imali smo prilično dobar život samo što se niko nije mogao prebogatiti sa parama a da drugi nemaju ništa ko što se dešava danas. Zaslužila je i mnogo više od vile! Pravi kriminalci su ovi sad koji će uskoro da prodaju Kosovo za EU! Srami te se.

GT40

pre 11 godina

A sad nešto tačnih podataka, gospodine Fila.Niste u pravu za kuću u kojoj živi Jovanka Budisavljević-Broz.Čudi me da to ne znate ako ste joj bili advokat.Kuća je bila vlasništvo poznatog trgovca i beogradskog dobrotvora Čede Petrovića koji je imao dve kćeri.Jedna od njih,gospodja Ružica,umrla je pre svega deset dana,dok je druga još živa.Porodica je isterana iz kuće i PLAĆENO? joj je u naturi,štofom za zimske kapute i fiktivnom sumom novca tek da se ne bi pisalo u katastru da je oteta. Porodica je posle živela u Bul.Kr.Aleksandra u veoma malom stanu.Ničim nisu nikog uvredili,pošteno su živeli pre,za vreme i posle rata ne žaleći se.I kao svi pozitivni ljudi uspeli su u životu i bez proklete kućerine, koja je preko puta ulaza u Beli dvor odmah zapala za oko crvenoj buržoaziji.Kasnije je ova kuća bila u vlasništvu Protokola MIP-a,u njoj su odsedali niže rangirani članovi stranih delegacija. Da budem u ovom postu do kraja precizan,nije Jovanka ni tražila da živi u kući Petrovića.Miševi oko Tita koji su ga se plašili i dodvoravali mu se,nisu joj dozvolili da izabere mnogo manju i skromniju kuću.Odbili su da joj dozvole stanovanje u Užičkoj ulici u skromnijoj zgradi gde je posle bilo prvo sedište EU.Gorčina koju osetim kad prolazim pored ove kuće,ne sprečava me da vidim da je Jovanka,kao supruga predsednika države,major u ratu,vrlo reprezentativno predstavljala Jugoslaviju u vreme živih diplomatskih aktivnosti.Lično i porodično joj ništa ne zameram,a ovo nije zaslužila.

zadnja posta veljun

pre 11 godina

citam ovu vest i gomilu komentare punih zlobe i mrznje, prema starici koja je dvaput u toku II svetskog rata ranjavana, koja stekla cin majora i bila prvda dama sfrj.da svu tu negativnu energiju srbi upotrebe u borbi protiv ovdasnjih politicara i lopova, gde bi im bio kraj! a tek da malo vise porade na sebi i svojoj humanosti, bilo bi nam svima mnogo bolje. zamislite da je vasu majku ili baku rodjenu 1924.god opljackao neki dripac, jel' biste ostavljali iste zlobne komentare ili bi hvataliizgrednika za gusu i trazili odgovornost nadleznih? ja potpuno razumem jovankinu potrebu da bude izolovana i daleko od "bedne" srpske stvarnosti...

radije bih gledao tu zivotnu dramu nego lopove iz Kolubare i sa Kosova

pre 11 godina

Bilo bi pozeljno (a mozda je i krajnje vreme) da B92 poseti tu zenu i napravi intervju/reportazu/feljton o njoj i sudbini koja ju je zadesila. Bila bi to prica vredna Pulitzerove nagrade pa da i domaca i svetska javnost vidi tu dramu od pocetka do kraja. Neznam zasto ali imam osecaj da je Jovanka postala tabu tema u Srbiji.

Kosta

pre 11 godina

Provala i krađa su svakako za osudu, ali treba reći i da ni Jovanka Broz nije baš laka za saradnju, valjda su je godine stigle; svojevremeno nije bilo ni malo lako postići ogovor sa njom u vezi mesta stanovanja i prinadležnosti. Kao neki zadrti starac odbijala je dogovor i ponuđeno, krajnje neracionalno i iz čiste pizme. Uključujući i poslugu i obezbeđenje.

GT40

pre 11 godina

Pored toga što je jadno pljačkati staricu od skoro 90 godina jadno je i to što admin nije objavio i moj detaljni komentar iz prve ruke, člana porodice čija je bila kuća u kojoj danas živi Jovanka Budisavljević-Broz. Šta je to sa Vama? Politička korektnost ili ne smete protiv tvrdnji advokata File, plašite li se tužbe? Ili se plašite da uznemiravate novi establišment od ostataka starog Beograda u čijim kućama su odrasli i neki današnji političari i njihova deca.

Ivan

pre 11 godina

Zalosno je procitati neke komentare sa osvetoljubivom notom. Ta zena ne samo sto je bila prva dama SFRJ i po tome je logicno da je drzava stiti kao u svim civilizovanim zemljama, ona je bila i borac u Drugom svetskom ratu, ranjavana je, borila se za slobodu onih koji je sada nipodistavaju. Bruka!

strasno

pre 11 godina

Ovo je skandalozno.Policija da pohapsi te koji su je pokrali i da konacno prestanu da sikaniraju udovicu predsednika Tita.Totalno necivilizovano i sigurno ce imati negativne konotacije u svetu...

Samo pitam

pre 11 godina

da li je moguce da jedna stara zena sama stanuje u vili od 800 kvadrata blizu belog dvora.Da li je moguce da drzava Srbija nije mogla da je iseli u neki stan. Bivsa Jugoslavija joj je nudila manju kucu u Uzickoj.Ona je to odbila aonda je pocela da kuka kako nema grejanje kako joj krov prokisnjava.Ko placa te rezijske troskove

Dušan

pre 11 godina

A šta se dešava ako običnom građaninu neko provali u kuću? Koja su naša prava da branimo život i svojinu? Zakon dozvoljava nabavku oružja, ali se ono ne sme upotrebiti ni u jednom slučaju protiv druge osobe, makar ona i pucala na nas u našem domu, zar ne? U tom slučaju provalnik može pobeći, i najverovatnije ga niko nikada neće pronaći pa isto delo može činiti iznova. U slučaju da strada, krivac je onaj koji se branio? Možete li objaviti članak koji detaljno govori o pravu na odbranu života i svojine?

Pozdrav

citaj

pre 11 godina

"I ta vila je nekome oteta pre 60 godina"
(srdjan, 18. februar 2013 12:52)

"...... Vila nije ni nacionalizovana ni konfiskovana, to je zgrada koju je Srbija otkupila od vlasnika koji nije imao naslednike i pred smrt je prodao",

Procitaj najpre ceo tekst pa komentarisi! Izgledaces daleko pametnije.

matori

pre 11 godina

@ (Slobodan blok70, 18. februar 2013 13:16)

Je li, a o čemu ti to lupetaš, k'o razvaljen prozor?
Jesi nekad čuo za stvar koja se zove ZAKON...?
Da li ti je već neko rekao da u Ustavu postoji odredba koja kaže da su pred Zakonom svi jednaki...?
Jovanka Broz, ma čija bila udovica, i bez obzira na "redni broj", ima ista prava kao i bilo koji drugi državljani Srbije!
Nije to tako teško shvatiti... Pokušaj.

Milko

pre 11 godina

"Da li ona treba da ispašta zbog njega..."

Zašto zbog njega?
Ovi što su dans na vlasti napravili su više zla i više štete Srbiji i Jugoslaviji devedesetih, nego je Broz za sve vreme svoje vlasti.
Uz sve živeli smo kao ljudi.
Ipak niko njihov, niti ono ne ispašta, naprotiv oni uživaju a mi svi ispaštamao.

Станија Аврамовић

pre 11 godina

Што нису упадали док је Тито био жив? Или, сад хапсе Цецу и упадају јој у кућу, па што је нису хапсили и претресали док је Аркан тамо живео? Тај кукавичлук према удовицама, па макар оне биле супруге диктатора или криминалаца, ми личи на неко закаснело "јуначење" кукавица. Лако је мртвом вуку реп мерити.

MilanBG

pre 11 godina

@Slobodan blok70: "Ne postoji nijedan razlog zašto bi iko u zemlji Srbiji bio dužan da joj bilo šta omugućava."

Kao ženi bivšeg predsednika ove države njoj po zakonu pripadaju sve privilegije koje idu sa tim. Ako želimo da budemo normalna država, trebalo bi (gle čuda) jednom u životu da počnemo da primenjujemo ono što piše u zakonu, a ne selektivno da biramo ko je zaslužio, a ko ne.

Misliš da Ameri žele da plaćaju predsedničke privilegije Bušu? Naravno da ne, ali se kod njih to pitanje uopšte ne postavlja. Dobar predsednik, loš predsednik, zakon je zakon.

ee ova lopov je stvarno slepac

pre 11 godina

to mora da je neki ocajan lopov kad je udario na kucu koja je polurusevina. nemastaj i zavese nisu menjanje jos od sedamdeseth godina proslog veka. Povremeno kad prolazim i vidim razmaknute zavese vide se tapete sa amebama tuga. Neki lopovi stvarno su dno dna. Na 40 metara gore dole koliko oce novih skupih kuca koje mora da su krcate raznim bogastvima. Mada gde je ona bila kad nista nije cula. Koliko je meni poznato ona retko da izlazi iz kuce tj skoro uopste.

Илија Велики

pre 11 godina

Сад ће неки тражити оставку министра полиције!
Није човек крив.
Он се бави предајом Космета.
Хоће ли ико бити одговоран?
У западним демократијама за ово би прштале оставке...

Slobodan blok70

pre 11 godina

Ko u zemlji Srbiji omogucava pristojnu starost Jovanke Broz?

Bruka!
(Zapanjena, 18. februar 2013 11:55)

Ne postoji nijedan razlog zašto bi iko u zemlji Srbiji bio dužan da joj bilo šta omugućava. Ne vidim da se iko iz drugih država bivše nam domovine prihvatio brige o njenoj pristojnoj starosti. Ima decu, posinke, unuke, praunuke pa neka se oni brinu o njoj i njenoj pristojnoj starosti a ne poreski obveznici. Mnogo "nepristojnijih" starosti je u Srbiji pa se baš niko ne zapanjuje nad njihovim sudbinama ali zato za osmu ženu našeg oca svih naroda i narodnosti, suze lijemo. Taj bonvivan ima potomstvo iza sebe kao zec, neka se oni prihvate izržavanja poslednje žene poslednjeg komunističkog cara!

Obican covek

pre 11 godina

Starijoj zeni kao sto je ona je dovoljan i takav stres.
Nema njoj sta da se ukrade, jer se u kuci nalaze cak zakrpljene fotelje.Ona je opljackana jos 1981-ve kada je u spavacici izbacena iz svog stana i ostavljena bez icega.

dijasporac

pre 11 godina

Kao stariju zenu je treba zaliti, kao suprugu nekadasnjeg diktatora je mogu zaliti samo oni koji su imali korist od tog rezima ili oni koji su zaboravili ko ke i sta bio njen suprug. Rumuni su svojevremeno na pametan nacin raskrstili sa svojim komunistickim diktatorom, zato su vec godinama u EU, Srbija nije jos raskrstila sa svojom prosloscu, zato je danas tu gde jeste...

biljana

pre 11 godina

sta verovati? Stalno su svi mediji objavljivali kako Jovanka zivi jadno i bedno,kako nista nije dobila u naslestvo nakon smrti muza............sad opljackana,ako nemam nista,sta mi mozete uzeti???

Paja

pre 11 godina

Sramota šta se radi sa ovom nesretnom ženom. Čak i beznačajni likovi kao što je Zoran Lilić imaju pravo na 24-časovno obezbeđenje. Ipak je ona žena predsednika bivše zemlje. Kakav je on bio prepustimo to istoriji i vremenu. Da li ona treba da ispašta zbog njega i svih koji su posle njega želeli da budu Tito ali im to nije uspelo? Ako je za nešto kriva to je trebalo na sudu dokazati.

vlada-so

pre 11 godina

svi predsednikovi ljudi su pre 20 godina napadali glogovim kocem grob jovankinog supruga,ovo je samo manji incident koji nam govori da Srbija ipak ide napred.

dankica

pre 11 godina

I dokle ova zena treba da placa? Kao i za masu frustracija novopecenih vladara i ostalih "wannabes"?
Posto je u modi anti-jugoslovenstvo, onda je savim OK da ovu zenu (uzgred, u poznim godinama) bacimo lavovima i ushiceno urlicemo, kao u najprimitivnijim arenama.
Jednostavno receno: s r a m o t a.

sumnja

pre 11 godina

Je li to nedavno najavljen ''uvid u Titovu imovinu'' i njena ''podela'' koja je na redu da se pljacka (ako je ista jos ostalo)? U Srbiji ocito nista vise nije sveto pa ni njena istorija, a tek ona.

dankica

pre 11 godina

I dokle ova zena treba da placa? Kao i za masu frustracija novopecenih vladara i ostalih "wannabes"?
Posto je u modi anti-jugoslovenstvo, onda je savim OK da ovu zenu (uzgred, u poznim godinama) bacimo lavovima i ushiceno urlicemo, kao u najprimitivnijim arenama.
Jednostavno receno: s r a m o t a.

Paja

pre 11 godina

Sramota šta se radi sa ovom nesretnom ženom. Čak i beznačajni likovi kao što je Zoran Lilić imaju pravo na 24-časovno obezbeđenje. Ipak je ona žena predsednika bivše zemlje. Kakav je on bio prepustimo to istoriji i vremenu. Da li ona treba da ispašta zbog njega i svih koji su posle njega želeli da budu Tito ali im to nije uspelo? Ako je za nešto kriva to je trebalo na sudu dokazati.

sumnja

pre 11 godina

Je li to nedavno najavljen ''uvid u Titovu imovinu'' i njena ''podela'' koja je na redu da se pljacka (ako je ista jos ostalo)? U Srbiji ocito nista vise nije sveto pa ni njena istorija, a tek ona.

Илија Велики

pre 11 godina

Сад ће неки тражити оставку министра полиције!
Није човек крив.
Он се бави предајом Космета.
Хоће ли ико бити одговоран?
У западним демократијама за ово би прштале оставке...

Slobodan blok70

pre 11 godina

Ko u zemlji Srbiji omogucava pristojnu starost Jovanke Broz?

Bruka!
(Zapanjena, 18. februar 2013 11:55)

Ne postoji nijedan razlog zašto bi iko u zemlji Srbiji bio dužan da joj bilo šta omugućava. Ne vidim da se iko iz drugih država bivše nam domovine prihvatio brige o njenoj pristojnoj starosti. Ima decu, posinke, unuke, praunuke pa neka se oni brinu o njoj i njenoj pristojnoj starosti a ne poreski obveznici. Mnogo "nepristojnijih" starosti je u Srbiji pa se baš niko ne zapanjuje nad njihovim sudbinama ali zato za osmu ženu našeg oca svih naroda i narodnosti, suze lijemo. Taj bonvivan ima potomstvo iza sebe kao zec, neka se oni prihvate izržavanja poslednje žene poslednjeg komunističkog cara!

Obican covek

pre 11 godina

Starijoj zeni kao sto je ona je dovoljan i takav stres.
Nema njoj sta da se ukrade, jer se u kuci nalaze cak zakrpljene fotelje.Ona je opljackana jos 1981-ve kada je u spavacici izbacena iz svog stana i ostavljena bez icega.

vlada-so

pre 11 godina

svi predsednikovi ljudi su pre 20 godina napadali glogovim kocem grob jovankinog supruga,ovo je samo manji incident koji nam govori da Srbija ipak ide napred.

MilanBG

pre 11 godina

@Slobodan blok70: "Ne postoji nijedan razlog zašto bi iko u zemlji Srbiji bio dužan da joj bilo šta omugućava."

Kao ženi bivšeg predsednika ove države njoj po zakonu pripadaju sve privilegije koje idu sa tim. Ako želimo da budemo normalna država, trebalo bi (gle čuda) jednom u životu da počnemo da primenjujemo ono što piše u zakonu, a ne selektivno da biramo ko je zaslužio, a ko ne.

Misliš da Ameri žele da plaćaju predsedničke privilegije Bušu? Naravno da ne, ali se kod njih to pitanje uopšte ne postavlja. Dobar predsednik, loš predsednik, zakon je zakon.

citaj

pre 11 godina

"I ta vila je nekome oteta pre 60 godina"
(srdjan, 18. februar 2013 12:52)

"...... Vila nije ni nacionalizovana ni konfiskovana, to je zgrada koju je Srbija otkupila od vlasnika koji nije imao naslednike i pred smrt je prodao",

Procitaj najpre ceo tekst pa komentarisi! Izgledaces daleko pametnije.

Milko

pre 11 godina

"Da li ona treba da ispašta zbog njega..."

Zašto zbog njega?
Ovi što su dans na vlasti napravili su više zla i više štete Srbiji i Jugoslaviji devedesetih, nego je Broz za sve vreme svoje vlasti.
Uz sve živeli smo kao ljudi.
Ipak niko njihov, niti ono ne ispašta, naprotiv oni uživaju a mi svi ispaštamao.

ee ova lopov je stvarno slepac

pre 11 godina

to mora da je neki ocajan lopov kad je udario na kucu koja je polurusevina. nemastaj i zavese nisu menjanje jos od sedamdeseth godina proslog veka. Povremeno kad prolazim i vidim razmaknute zavese vide se tapete sa amebama tuga. Neki lopovi stvarno su dno dna. Na 40 metara gore dole koliko oce novih skupih kuca koje mora da su krcate raznim bogastvima. Mada gde je ona bila kad nista nije cula. Koliko je meni poznato ona retko da izlazi iz kuce tj skoro uopste.

Станија Аврамовић

pre 11 godina

Што нису упадали док је Тито био жив? Или, сад хапсе Цецу и упадају јој у кућу, па што је нису хапсили и претресали док је Аркан тамо живео? Тај кукавичлук према удовицама, па макар оне биле супруге диктатора или криминалаца, ми личи на неко закаснело "јуначење" кукавица. Лако је мртвом вуку реп мерити.

dijasporac

pre 11 godina

Kao stariju zenu je treba zaliti, kao suprugu nekadasnjeg diktatora je mogu zaliti samo oni koji su imali korist od tog rezima ili oni koji su zaboravili ko ke i sta bio njen suprug. Rumuni su svojevremeno na pametan nacin raskrstili sa svojim komunistickim diktatorom, zato su vec godinama u EU, Srbija nije jos raskrstila sa svojom prosloscu, zato je danas tu gde jeste...

Dušan

pre 11 godina

A šta se dešava ako običnom građaninu neko provali u kuću? Koja su naša prava da branimo život i svojinu? Zakon dozvoljava nabavku oružja, ali se ono ne sme upotrebiti ni u jednom slučaju protiv druge osobe, makar ona i pucala na nas u našem domu, zar ne? U tom slučaju provalnik može pobeći, i najverovatnije ga niko nikada neće pronaći pa isto delo može činiti iznova. U slučaju da strada, krivac je onaj koji se branio? Možete li objaviti članak koji detaljno govori o pravu na odbranu života i svojine?

Pozdrav

biljana

pre 11 godina

sta verovati? Stalno su svi mediji objavljivali kako Jovanka zivi jadno i bedno,kako nista nije dobila u naslestvo nakon smrti muza............sad opljackana,ako nemam nista,sta mi mozete uzeti???

matori

pre 11 godina

@ (Slobodan blok70, 18. februar 2013 13:16)

Je li, a o čemu ti to lupetaš, k'o razvaljen prozor?
Jesi nekad čuo za stvar koja se zove ZAKON...?
Da li ti je već neko rekao da u Ustavu postoji odredba koja kaže da su pred Zakonom svi jednaki...?
Jovanka Broz, ma čija bila udovica, i bez obzira na "redni broj", ima ista prava kao i bilo koji drugi državljani Srbije!
Nije to tako teško shvatiti... Pokušaj.

Samo pitam

pre 11 godina

da li je moguce da jedna stara zena sama stanuje u vili od 800 kvadrata blizu belog dvora.Da li je moguce da drzava Srbija nije mogla da je iseli u neki stan. Bivsa Jugoslavija joj je nudila manju kucu u Uzickoj.Ona je to odbila aonda je pocela da kuka kako nema grejanje kako joj krov prokisnjava.Ko placa te rezijske troskove

zadnja posta veljun

pre 11 godina

citam ovu vest i gomilu komentare punih zlobe i mrznje, prema starici koja je dvaput u toku II svetskog rata ranjavana, koja stekla cin majora i bila prvda dama sfrj.da svu tu negativnu energiju srbi upotrebe u borbi protiv ovdasnjih politicara i lopova, gde bi im bio kraj! a tek da malo vise porade na sebi i svojoj humanosti, bilo bi nam svima mnogo bolje. zamislite da je vasu majku ili baku rodjenu 1924.god opljackao neki dripac, jel' biste ostavljali iste zlobne komentare ili bi hvataliizgrednika za gusu i trazili odgovornost nadleznih? ja potpuno razumem jovankinu potrebu da bude izolovana i daleko od "bedne" srpske stvarnosti...

strasno

pre 11 godina

Ovo je skandalozno.Policija da pohapsi te koji su je pokrali i da konacno prestanu da sikaniraju udovicu predsednika Tita.Totalno necivilizovano i sigurno ce imati negativne konotacije u svetu...

Ivan

pre 11 godina

Zalosno je procitati neke komentare sa osvetoljubivom notom. Ta zena ne samo sto je bila prva dama SFRJ i po tome je logicno da je drzava stiti kao u svim civilizovanim zemljama, ona je bila i borac u Drugom svetskom ratu, ranjavana je, borila se za slobodu onih koji je sada nipodistavaju. Bruka!

GT40

pre 11 godina

Pored toga što je jadno pljačkati staricu od skoro 90 godina jadno je i to što admin nije objavio i moj detaljni komentar iz prve ruke, člana porodice čija je bila kuća u kojoj danas živi Jovanka Budisavljević-Broz. Šta je to sa Vama? Politička korektnost ili ne smete protiv tvrdnji advokata File, plašite li se tužbe? Ili se plašite da uznemiravate novi establišment od ostataka starog Beograda u čijim kućama su odrasli i neki današnji političari i njihova deca.

GT40

pre 11 godina

A sad nešto tačnih podataka, gospodine Fila.Niste u pravu za kuću u kojoj živi Jovanka Budisavljević-Broz.Čudi me da to ne znate ako ste joj bili advokat.Kuća je bila vlasništvo poznatog trgovca i beogradskog dobrotvora Čede Petrovića koji je imao dve kćeri.Jedna od njih,gospodja Ružica,umrla je pre svega deset dana,dok je druga još živa.Porodica je isterana iz kuće i PLAĆENO? joj je u naturi,štofom za zimske kapute i fiktivnom sumom novca tek da se ne bi pisalo u katastru da je oteta. Porodica je posle živela u Bul.Kr.Aleksandra u veoma malom stanu.Ničim nisu nikog uvredili,pošteno su živeli pre,za vreme i posle rata ne žaleći se.I kao svi pozitivni ljudi uspeli su u životu i bez proklete kućerine, koja je preko puta ulaza u Beli dvor odmah zapala za oko crvenoj buržoaziji.Kasnije je ova kuća bila u vlasništvu Protokola MIP-a,u njoj su odsedali niže rangirani članovi stranih delegacija. Da budem u ovom postu do kraja precizan,nije Jovanka ni tražila da živi u kući Petrovića.Miševi oko Tita koji su ga se plašili i dodvoravali mu se,nisu joj dozvolili da izabere mnogo manju i skromniju kuću.Odbili su da joj dozvole stanovanje u Užičkoj ulici u skromnijoj zgradi gde je posle bilo prvo sedište EU.Gorčina koju osetim kad prolazim pored ove kuće,ne sprečava me da vidim da je Jovanka,kao supruga predsednika države,major u ratu,vrlo reprezentativno predstavljala Jugoslaviju u vreme živih diplomatskih aktivnosti.Lično i porodično joj ništa ne zameram,a ovo nije zaslužila.

radije bih gledao tu zivotnu dramu nego lopove iz Kolubare i sa Kosova

pre 11 godina

Bilo bi pozeljno (a mozda je i krajnje vreme) da B92 poseti tu zenu i napravi intervju/reportazu/feljton o njoj i sudbini koja ju je zadesila. Bila bi to prica vredna Pulitzerove nagrade pa da i domaca i svetska javnost vidi tu dramu od pocetka do kraja. Neznam zasto ali imam osecaj da je Jovanka postala tabu tema u Srbiji.

2013

pre 11 godina

Ne razumem kako možete loše nešto reći o ovoj ženi! Borila se u drugom svetskom ratu za slobodu ovog naroda i ove države! Dok je Titio bio predsednik imali smo svi gde da radimo i zaradimo a danas ni od šale! Imali smo prilično dobar život samo što se niko nije mogao prebogatiti sa parama a da drugi nemaju ništa ko što se dešava danas. Zaslužila je i mnogo više od vile! Pravi kriminalci su ovi sad koji će uskoro da prodaju Kosovo za EU! Srami te se.

Kosta

pre 11 godina

Provala i krađa su svakako za osudu, ali treba reći i da ni Jovanka Broz nije baš laka za saradnju, valjda su je godine stigle; svojevremeno nije bilo ni malo lako postići ogovor sa njom u vezi mesta stanovanja i prinadležnosti. Kao neki zadrti starac odbijala je dogovor i ponuđeno, krajnje neracionalno i iz čiste pizme. Uključujući i poslugu i obezbeđenje.

pedja

pre 10 godina

To sto nije htela da se leci, govori primitivnom karakteru. Izabrali su je da bude pratilja starijem predsedniku, pa je sada istorijska licnost za obozavanje.

Slobodan blok70

pre 11 godina

Ko u zemlji Srbiji omogucava pristojnu starost Jovanke Broz?

Bruka!
(Zapanjena, 18. februar 2013 11:55)

Ne postoji nijedan razlog zašto bi iko u zemlji Srbiji bio dužan da joj bilo šta omugućava. Ne vidim da se iko iz drugih država bivše nam domovine prihvatio brige o njenoj pristojnoj starosti. Ima decu, posinke, unuke, praunuke pa neka se oni brinu o njoj i njenoj pristojnoj starosti a ne poreski obveznici. Mnogo "nepristojnijih" starosti je u Srbiji pa se baš niko ne zapanjuje nad njihovim sudbinama ali zato za osmu ženu našeg oca svih naroda i narodnosti, suze lijemo. Taj bonvivan ima potomstvo iza sebe kao zec, neka se oni prihvate izržavanja poslednje žene poslednjeg komunističkog cara!

biljana

pre 11 godina

sta verovati? Stalno su svi mediji objavljivali kako Jovanka zivi jadno i bedno,kako nista nije dobila u naslestvo nakon smrti muza............sad opljackana,ako nemam nista,sta mi mozete uzeti???

dijasporac

pre 11 godina

Kao stariju zenu je treba zaliti, kao suprugu nekadasnjeg diktatora je mogu zaliti samo oni koji su imali korist od tog rezima ili oni koji su zaboravili ko ke i sta bio njen suprug. Rumuni su svojevremeno na pametan nacin raskrstili sa svojim komunistickim diktatorom, zato su vec godinama u EU, Srbija nije jos raskrstila sa svojom prosloscu, zato je danas tu gde jeste...

Samo pitam

pre 11 godina

da li je moguce da jedna stara zena sama stanuje u vili od 800 kvadrata blizu belog dvora.Da li je moguce da drzava Srbija nije mogla da je iseli u neki stan. Bivsa Jugoslavija joj je nudila manju kucu u Uzickoj.Ona je to odbila aonda je pocela da kuka kako nema grejanje kako joj krov prokisnjava.Ko placa te rezijske troskove

vlada-so

pre 11 godina

svi predsednikovi ljudi su pre 20 godina napadali glogovim kocem grob jovankinog supruga,ovo je samo manji incident koji nam govori da Srbija ipak ide napred.

Илија Велики

pre 11 godina

Сад ће неки тражити оставку министра полиције!
Није човек крив.
Он се бави предајом Космета.
Хоће ли ико бити одговоран?
У западним демократијама за ово би прштале оставке...

dankica

pre 11 godina

I dokle ova zena treba da placa? Kao i za masu frustracija novopecenih vladara i ostalih "wannabes"?
Posto je u modi anti-jugoslovenstvo, onda je savim OK da ovu zenu (uzgred, u poznim godinama) bacimo lavovima i ushiceno urlicemo, kao u najprimitivnijim arenama.
Jednostavno receno: s r a m o t a.

Paja

pre 11 godina

Sramota šta se radi sa ovom nesretnom ženom. Čak i beznačajni likovi kao što je Zoran Lilić imaju pravo na 24-časovno obezbeđenje. Ipak je ona žena predsednika bivše zemlje. Kakav je on bio prepustimo to istoriji i vremenu. Da li ona treba da ispašta zbog njega i svih koji su posle njega želeli da budu Tito ali im to nije uspelo? Ako je za nešto kriva to je trebalo na sudu dokazati.

Станија Аврамовић

pre 11 godina

Што нису упадали док је Тито био жив? Или, сад хапсе Цецу и упадају јој у кућу, па што је нису хапсили и претресали док је Аркан тамо живео? Тај кукавичлук према удовицама, па макар оне биле супруге диктатора или криминалаца, ми личи на неко закаснело "јуначење" кукавица. Лако је мртвом вуку реп мерити.

citaj

pre 11 godina

"I ta vila je nekome oteta pre 60 godina"
(srdjan, 18. februar 2013 12:52)

"...... Vila nije ni nacionalizovana ni konfiskovana, to je zgrada koju je Srbija otkupila od vlasnika koji nije imao naslednike i pred smrt je prodao",

Procitaj najpre ceo tekst pa komentarisi! Izgledaces daleko pametnije.

sumnja

pre 11 godina

Je li to nedavno najavljen ''uvid u Titovu imovinu'' i njena ''podela'' koja je na redu da se pljacka (ako je ista jos ostalo)? U Srbiji ocito nista vise nije sveto pa ni njena istorija, a tek ona.

ee ova lopov je stvarno slepac

pre 11 godina

to mora da je neki ocajan lopov kad je udario na kucu koja je polurusevina. nemastaj i zavese nisu menjanje jos od sedamdeseth godina proslog veka. Povremeno kad prolazim i vidim razmaknute zavese vide se tapete sa amebama tuga. Neki lopovi stvarno su dno dna. Na 40 metara gore dole koliko oce novih skupih kuca koje mora da su krcate raznim bogastvima. Mada gde je ona bila kad nista nije cula. Koliko je meni poznato ona retko da izlazi iz kuce tj skoro uopste.

matori

pre 11 godina

@ (Slobodan blok70, 18. februar 2013 13:16)

Je li, a o čemu ti to lupetaš, k'o razvaljen prozor?
Jesi nekad čuo za stvar koja se zove ZAKON...?
Da li ti je već neko rekao da u Ustavu postoji odredba koja kaže da su pred Zakonom svi jednaki...?
Jovanka Broz, ma čija bila udovica, i bez obzira na "redni broj", ima ista prava kao i bilo koji drugi državljani Srbije!
Nije to tako teško shvatiti... Pokušaj.

Milko

pre 11 godina

"Da li ona treba da ispašta zbog njega..."

Zašto zbog njega?
Ovi što su dans na vlasti napravili su više zla i više štete Srbiji i Jugoslaviji devedesetih, nego je Broz za sve vreme svoje vlasti.
Uz sve živeli smo kao ljudi.
Ipak niko njihov, niti ono ne ispašta, naprotiv oni uživaju a mi svi ispaštamao.

Dušan

pre 11 godina

A šta se dešava ako običnom građaninu neko provali u kuću? Koja su naša prava da branimo život i svojinu? Zakon dozvoljava nabavku oružja, ali se ono ne sme upotrebiti ni u jednom slučaju protiv druge osobe, makar ona i pucala na nas u našem domu, zar ne? U tom slučaju provalnik može pobeći, i najverovatnije ga niko nikada neće pronaći pa isto delo može činiti iznova. U slučaju da strada, krivac je onaj koji se branio? Možete li objaviti članak koji detaljno govori o pravu na odbranu života i svojine?

Pozdrav

Obican covek

pre 11 godina

Starijoj zeni kao sto je ona je dovoljan i takav stres.
Nema njoj sta da se ukrade, jer se u kuci nalaze cak zakrpljene fotelje.Ona je opljackana jos 1981-ve kada je u spavacici izbacena iz svog stana i ostavljena bez icega.

Ivan

pre 11 godina

Zalosno je procitati neke komentare sa osvetoljubivom notom. Ta zena ne samo sto je bila prva dama SFRJ i po tome je logicno da je drzava stiti kao u svim civilizovanim zemljama, ona je bila i borac u Drugom svetskom ratu, ranjavana je, borila se za slobodu onih koji je sada nipodistavaju. Bruka!

MilanBG

pre 11 godina

@Slobodan blok70: "Ne postoji nijedan razlog zašto bi iko u zemlji Srbiji bio dužan da joj bilo šta omugućava."

Kao ženi bivšeg predsednika ove države njoj po zakonu pripadaju sve privilegije koje idu sa tim. Ako želimo da budemo normalna država, trebalo bi (gle čuda) jednom u životu da počnemo da primenjujemo ono što piše u zakonu, a ne selektivno da biramo ko je zaslužio, a ko ne.

Misliš da Ameri žele da plaćaju predsedničke privilegije Bušu? Naravno da ne, ali se kod njih to pitanje uopšte ne postavlja. Dobar predsednik, loš predsednik, zakon je zakon.

strasno

pre 11 godina

Ovo je skandalozno.Policija da pohapsi te koji su je pokrali i da konacno prestanu da sikaniraju udovicu predsednika Tita.Totalno necivilizovano i sigurno ce imati negativne konotacije u svetu...

Kosta

pre 11 godina

Provala i krađa su svakako za osudu, ali treba reći i da ni Jovanka Broz nije baš laka za saradnju, valjda su je godine stigle; svojevremeno nije bilo ni malo lako postići ogovor sa njom u vezi mesta stanovanja i prinadležnosti. Kao neki zadrti starac odbijala je dogovor i ponuđeno, krajnje neracionalno i iz čiste pizme. Uključujući i poslugu i obezbeđenje.

zadnja posta veljun

pre 11 godina

citam ovu vest i gomilu komentare punih zlobe i mrznje, prema starici koja je dvaput u toku II svetskog rata ranjavana, koja stekla cin majora i bila prvda dama sfrj.da svu tu negativnu energiju srbi upotrebe u borbi protiv ovdasnjih politicara i lopova, gde bi im bio kraj! a tek da malo vise porade na sebi i svojoj humanosti, bilo bi nam svima mnogo bolje. zamislite da je vasu majku ili baku rodjenu 1924.god opljackao neki dripac, jel' biste ostavljali iste zlobne komentare ili bi hvataliizgrednika za gusu i trazili odgovornost nadleznih? ja potpuno razumem jovankinu potrebu da bude izolovana i daleko od "bedne" srpske stvarnosti...

GT40

pre 11 godina

Pored toga što je jadno pljačkati staricu od skoro 90 godina jadno je i to što admin nije objavio i moj detaljni komentar iz prve ruke, člana porodice čija je bila kuća u kojoj danas živi Jovanka Budisavljević-Broz. Šta je to sa Vama? Politička korektnost ili ne smete protiv tvrdnji advokata File, plašite li se tužbe? Ili se plašite da uznemiravate novi establišment od ostataka starog Beograda u čijim kućama su odrasli i neki današnji političari i njihova deca.

2013

pre 11 godina

Ne razumem kako možete loše nešto reći o ovoj ženi! Borila se u drugom svetskom ratu za slobodu ovog naroda i ove države! Dok je Titio bio predsednik imali smo svi gde da radimo i zaradimo a danas ni od šale! Imali smo prilično dobar život samo što se niko nije mogao prebogatiti sa parama a da drugi nemaju ništa ko što se dešava danas. Zaslužila je i mnogo više od vile! Pravi kriminalci su ovi sad koji će uskoro da prodaju Kosovo za EU! Srami te se.

radije bih gledao tu zivotnu dramu nego lopove iz Kolubare i sa Kosova

pre 11 godina

Bilo bi pozeljno (a mozda je i krajnje vreme) da B92 poseti tu zenu i napravi intervju/reportazu/feljton o njoj i sudbini koja ju je zadesila. Bila bi to prica vredna Pulitzerove nagrade pa da i domaca i svetska javnost vidi tu dramu od pocetka do kraja. Neznam zasto ali imam osecaj da je Jovanka postala tabu tema u Srbiji.

GT40

pre 11 godina

A sad nešto tačnih podataka, gospodine Fila.Niste u pravu za kuću u kojoj živi Jovanka Budisavljević-Broz.Čudi me da to ne znate ako ste joj bili advokat.Kuća je bila vlasništvo poznatog trgovca i beogradskog dobrotvora Čede Petrovića koji je imao dve kćeri.Jedna od njih,gospodja Ružica,umrla je pre svega deset dana,dok je druga još živa.Porodica je isterana iz kuće i PLAĆENO? joj je u naturi,štofom za zimske kapute i fiktivnom sumom novca tek da se ne bi pisalo u katastru da je oteta. Porodica je posle živela u Bul.Kr.Aleksandra u veoma malom stanu.Ničim nisu nikog uvredili,pošteno su živeli pre,za vreme i posle rata ne žaleći se.I kao svi pozitivni ljudi uspeli su u životu i bez proklete kućerine, koja je preko puta ulaza u Beli dvor odmah zapala za oko crvenoj buržoaziji.Kasnije je ova kuća bila u vlasništvu Protokola MIP-a,u njoj su odsedali niže rangirani članovi stranih delegacija. Da budem u ovom postu do kraja precizan,nije Jovanka ni tražila da živi u kući Petrovića.Miševi oko Tita koji su ga se plašili i dodvoravali mu se,nisu joj dozvolili da izabere mnogo manju i skromniju kuću.Odbili su da joj dozvole stanovanje u Užičkoj ulici u skromnijoj zgradi gde je posle bilo prvo sedište EU.Gorčina koju osetim kad prolazim pored ove kuće,ne sprečava me da vidim da je Jovanka,kao supruga predsednika države,major u ratu,vrlo reprezentativno predstavljala Jugoslaviju u vreme živih diplomatskih aktivnosti.Lično i porodično joj ništa ne zameram,a ovo nije zaslužila.

pedja

pre 10 godina

To sto nije htela da se leci, govori primitivnom karakteru. Izabrali su je da bude pratilja starijem predsedniku, pa je sada istorijska licnost za obozavanje.