Ponedeljak, 18.02.2013.

03:47

Utisak nedelje - 17. 02. 2013.

http://p.images.blip.tv/B92-14756112.png

Izvor: B92

Utisak nedelje - 17. 02. 2013. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

?2

pre 11 godina

Зашто? Зато што је у Београду несуњмиво највећи број људи које Космет не интересује, који се том питању исмевају, а управо из Београда је највећи број људи који се често представљају (баш као ова господа) да баш они знају шта је најбоље и једино решење, јер другог забога нема нити сме да буде, а када се све заврши, да ли ће Срби бити протерани или не, угрожена безбедност или не, њима је свеједно, они ће остати на безбедном у њиховом граду и опет у некој кафанској расправи на телевизији оптуживати Србију. Фразе, конформизам... губљење времена.

sedi 5

pre 11 godina

Vesna - realni realista, Srbijanka - pravicni idealista. I jedna i druga su u pravu, ali Vesna je vise u pravu zato sto je svesnija da je zivot pun kompromisa.

Јован

pre 11 godina

На већину ових коментара имам само један цитат ."Јаки Турци, јаке издајице, мој сердаре на добро не слути!" И док со од соли српског интелекта (Весна Пешић, Србијанка Турајлић и Ненад Прокић) у глас казивају да се Косово прежалити мора, и да Устав није важан, Том Хенкс каже да је Косово увек било и биће српско. Ма шта зна Том Хенкс...Уопште не мислим да је Пешићка одржала лекцију Ољи, него је водитељка из културе врло непријатну и надобудну Весну Пешић истрпела. Небулозно је рећи да је Оља некада изјавила да је и Ђинђоћ био у вези са криминалом. Оно што забрињава је еуфорија наступом дотичне.

Стратегија у преговорима о Косову и Метох

pre 11 godina

Стратегија у преговорима о Косову и Метохији

Можда је суштина стратегије Београда у преговорима о Косову и Метохији у томе да Београд тражи од Приштине да подручја насељена Србима са Косова и Метохије имају исти статус у односу на Приштину као што би договором Београда и Приштине имало Косово и Метохија у односу на остали дио Србије.

Marinkovic

pre 11 godina

Gospodin Orlovic je izvanredno govorio. U ovoj drzavi je preovladao megatrend, fabus, fakulteti odnosno diplome donete sa Kosova i niko na kraju nista.Pa da li cemo jednom stati na put vise tim olako stecenim i kupljenim diplomama.Necemo jer je predsednik skupstine, drzave, pecenjare, koridora sa tom diplomom.Zasto je Ds dozvolio ovakvo unistavanje skolstva?

Marija

pre 11 godina

Pored ovog DS profesora i Srbijanke Turajlić, Vesna Pešić je delovala kao cunami koji unosi promenu u ovu partijsku žabokrečinu. Podrška Vesni - dosta je jednomlja na domaćoj političkoj sceni. A gospodin Prokić me je baš prijatno iznenadio - oduvek sam ga cenila mada mi je delovao nekako oštro, a u ovoj emisiji je izgledao kao da je postigao neki svoj lični mir, pa mu nije potrebno da se partijski izjašnjava. Emisija je bila dobra stoga što mi odavno Utisak nije uzdrmao neke stereotipne poglede na dešavanja u politici.

sve je jasno...ili mozda nije?

pre 11 godina

Ha, ha, ha, biser nad biserima je konstatacija Pesicke da tu sad "beli listici navalili da traze izbore".
Svaki voditelj bilo koje emisije bi trebao znati da nije zdravo cesati mecku kad je Pesicka u pitanju, sto je i Olja sad iskusila (gde Pesicka kaze Olji da je i ona nekad u Utisku javno pricala da je Djinjdjic kriminalac, a sto Olja nije istovremeno demantirala).
A sto se tice neznanja pojma Gradjanske Srbije, uz Pesickinu opasku, ja bih rekao da GS u glavnom podrazumeva pismene i (legalno) obrazovane u Srbiji, dok je u ostaloj Srbiji uglavnom nepismen i polupismen puk podlozan pranju ono malo mozga sto im je preostalo. Omjer obrazovanih (GS) i ostalih se poklapa sa rezultatima zadnjih izbora.

basta

pre 11 godina

Gos.Pesic je jedinstvena,bez dlake na jeziku,to bi se moglo nazvati gradjanskom opcijom.Svi su u necemu u pravu,ali je srz svega ono sto su izjavili Vesna i gos.Prokic.Ne moze se ocekivati da vrana vrani oci vadi,u zemlji gde nema vladavine prava i gde su sve vaznije institucije u rukama politickih mocnika.Da li su afere namestene ili ne,nije presudno,najvaznije od svega jeste na prvome mestu da se resi pitanje Kosova,jer je to osnov za dobijanje datuma,sto je opet presudno da se neke stvari pocnu rasvetljavati i menjati.Bez ucesca i pritisaka EU i USA je nemoguce uvesti reda u ovoj zemlji,niti se Srbija moze ekonomski oporaviti.Srbija se ne moze uporedjivati sa naprednim zemljama,gde su drzavne institucije nezavisne i funkcionisu.Prema tome to je glavni uzrok sto se do sada nista nije menjalo.Ove sitne promene koje su nastale,nisu zbog toga sto je to neko od politicara zarko zeleo,vec upravo zbog pritisaka,ali to je pozitivno,jer je samo tako moguce nesto menjati u Srbiji.Za to nije kriva EU niti bilo ko drugi,vec kompletna polticka elita,u kojima je vecina muvala i bogatila se zloupotrebljavajuci polozaj,gradjani su bili samo ovce za sisanje.Gotovo je,dosao je kraj,put se uzasno suzio,tesko je i provuci se,to je ono sto mnogima smeta,zato bi najradje da zamrse opet sve i udalje se od onih koji im sve vise suzavaju put.Malo je cistih politicara,tako da ne treba da kukaju i galame na druge,nisu oni nista bolji,dokazano.Kosovo niko ne otima,vec je izgubljeno strasnim ratom.

dragoslav

pre 11 godina

Žao mi je jer nema E-mail gospođe Pešić da njoj lično napišem komentar.Ovaj utisak nedelje je sumorni kraj emisije koja je bila ranije aktuelna i rado gledana.Gospođa Vesna se celo vreme vrpoljila i bilo joj je neugodno da ima takvo okruženje. Ona je Institucija za prisutne i nije joj bilo tamo mesto. Mali izuzetak je Prokić, ali ostalo troje su raštimovani okestar. Orlović samo što ne plače za Tadićem a Turajićeva je za sve antipropivna. Emisiju sam dogledao do kraja na silu, mimo volje, samo da bi video kako se Vesna brani od intelektualaca visokog ranga sa vrlo primitivnim nastupom. Šteta je za Srbiju a i za Vesnu Pešić da je van mogućnosti učečća u promenama koje sadašnja vlada pokušava da sprovede. Ja bi samo pitao učesnike Utiska nedelje, šta su oni učinili da se nešto promeni u Srbiji. Neki makar pokušavaju. Dačić se školovao kod Miloševića i najbolje zna njegove greške. Demokratski naslednici Miloševića nisu ni pokušali da neštu urade. Oni nisu problem, problem su oni koji ih podržavaju u njihovom nečinjenju. Kao što znate sada smo na dnu. Ne možemo da idemo niže. To stanje je nekima smešno. televizija B 92 neka razmisli o novim metodama da pomogne građanima da krenemo sa dna.

Filip

pre 11 godina

Aman ljudi, termin gradjanin (citoyen) je usao u upotrebu u smislu STANOVNIKA jedne drzave koji ima JEDNAKA prava i obaveze kao i svi drugi u toj drzavi, jos od Francuske revolucije! U tom smislu gradjanin NIJE ni u kakvom hijerarhijskom sistemu kao sto je to bio podanik u feudalnom.

Drugo znacenje je da kazem " cisto geografsko" - seljak i gradjanin (ovaj zivi na selu, a ovaj u gradu).

Trece znacenje, ovo koje se pominje u Utisku i koje je (po meni) potpuno! pogresno je "pripadnik tzv Druge Srbije" koja je suprotna onoj ruralnoj, zaostaloj, ksenofobicnoj...
Mogu ja da svojim stavovima pripadam "drugoj Srbiji" ali sam gradjanin kao i onaj koji bi npr glasao za Seselja, Dveri...

Mladen

pre 11 godina

Srećan sam što sam prevazišao fazu u kojoj tražim druge koji će misliti umesto mene. Iz tog razloga, iako sam nekada uživao da slušam Vesnu Pešić, sada mogu da kažem da se duboko ne slažem ni sa njom, ni sa njenim nastupom. Ne samo što mi ne pada na pamet da podržim Dačića i Vučića - sada više ne podržavam ni nju.

Srbijanka Turajlić je jedina koja uspeva, u određenoj meri, da popuni veliku prazninu koja je nastala nakon smrti prof. Ljubiše Rajića. Ovom prilikom želim da joj se zahvalim na tome.

qwerty

pre 11 godina

Samo da kažem da sam izuzetno ponosan što sam završio fakultet na kome je gospođa Srbijanka Turajlić bila profesor.
Izjave Vesne Pešić su verovatno vezane za promene vremena, probleme u saobraćaju, u samoposluzi, u ljubavi ko zna.... Koji god bili problemi postaju permanentni...

Đomla

pre 11 godina

Nadam se da je emisiju gledao Teofil 'Tadić forever' Pančić - odnedavni samodeklarisani arhineprijatelj Vesne Pešić. Nadam se da se osetio kao Olja u emisiji: onako jednostrano, uskogrudo i bez ikakvog argumenta. Za razliku od njega Olja nije mogla da se dernja u nedostatku argumenata.

Dobro je rekao jedan gledalac da su prvo trebali da objasne šta podrazumevaju pod građanskom Srbijom. Da li ekipu od 20-30 judi koji su se samodeklarativno predstavili kao apostoli građanske (druge) Srbije i ljude koji ih sledbenički (ideološki) slede. Ili se pod tim podrazumeva ono što se u mnogim drugim zemljama pod tim smatra, a ne poklapa se do kraja sa onim što nam prodaju Srbijanka, Pančić, Zagorka Golubović i co.

v

pre 11 godina

odgovor za onog sto se naziva "?" crni covece o kakvoj ti diskriminaciji pricas SRBIJA je GRADJANSKA drzava pa samim tim nju cine GRADJANI to sto koren reci ima veze sa GRADOM i tebe taj GRAD asocira na BEOGRAD to su neki tvoji unutrsnji problemi i kompleksi ali nemoj da te to brine ja sam radio u inostranstvu i drugi zilelji bivsih republika imaju unutrasnji konflikt kad neko pomene BEOGRAD tako da uzivaj
lepo je biti iz bilo kog mesta u Srbiji ili u Svetu
ahh da evo ti iz ustava objasnjenje
1. članom 1 Ustava RS utvrđena je građanska država (Republika Srbija je demokratska država svih građana koji u njoj žive)

sceptic

pre 11 godina

Kada su se bivsi DSS ministar policije, sef Udbe i direktor televizije sastali tajno i mimo zakona sa najtrazenijim beguncem u drzavi Legijom, niko nije odgovarao niti objasnio do dana danasnjeg zasto se taj sastanak uopste desio i o cemu se ovo saroliko drustvo imalo dogovarati. Svemocnoj i nokontrolisanoj srpskoj Udbi nije bio problem da sve lepo zataska. Radili su oni i gore i teze stvari da bi im ovo bio neki problem. Sada nam se baca koska u vidu Dacica bez ikakve informacije da li je i ko kome nesto obecao i sasto nam se ovo tek sada servira. Taj Banana u to vreme nije bio gonjen kao Legija i bez ikakve informacije ne zelim uopste da se opredeljujem da li je Dacic kriv ili ne. Sve ovo nepodnosljivo smrdi na jos jednu udbasku manipulaciju.

EU ili ∩∃

pre 11 godina

Za razliku od vaših potpitanja i vođenja emisija koje su možda i najnezavisnije na prostorima bivše SFRJ muzika u vašim emisijama je doslovice odvratna pogotovo najavna.

Svima nama je jasno da se ekonomska situacija u Srbiji ne može trajno popraviti dok Srbija ne postane članica u EU iako ni to nije dovoljno, kao što se ni situacija u vezi ljudskih prava ne može bitno poboljšati a stim niti politička situacija i zbog toga je bitno ne biti isključiv u donošenju odluka u vezi sa nastavkom procedure dobijanja datuma početka pregovora o članstvu u EU jer optužnica ni protiv koga iz vrha vlade nije sudski potvrđena i stoga zadržavaju legitimitet u skladu sa pretpostavkom nevinosti. A to što niko do sada nije podigao optužnicu protiv navedene afere jeste odgovornost neovisnih istražnih organa koji ako njihov rad nije onemogućen jesu odgovorni za korupciju.

Najbolja emisija u vezi ove teme vam je emisija koju ste emitovali 03.02.2013.

vilogoraki

pre 11 godina

Сам појам "грађанска Србија"и њени вечерашњи експоненти су у тоталној диспропорцији. Флуиднијег а отрцанијег појма од грађанина готово да не постоји у нашем језику, закључак изведен из филма "ГРАЂАНИН КЕЈН". Ликови који су персонификовали грађанску србију су прича за себе.Људи кји су свој радни век провели на државним јаслама и у свом активном животном веку нису се никада бринули за своју егзистенцију дошли су у фазу личног самољубља до неподношљиве лакоће постојања. Сада себи дају за право да кафански у доколици просипају "бисере" своје над мудрости.
То су људи који у области науке и уметности у свом радном веку нису објавили ни један запаженији научни рад из своје уже струке.
То су људи који нису ништа значајније створили у области уметности или на пољу друштвене делатности.
Осећам како се грохотно смеју нашој злој судбини: Црњанцки, Васко Попа,Меша, Павић,Нушић,а да не спомињемо сељаче из Идвора или генија из Госпића.
Е Мајко Србијо, на какве си грађане спала!

Rex

pre 11 godina

Olja uči se od Pešićke kako se misli svojom glavom. Svaka čast i Prokiću što je spreman da svoja razmišljanja kaže javno. Srbijanku ne bih ni komentarisao, izgubljena je u prošlosti i u potrtazi za idealnom, vrlom sadašnjo-budućnosti. A profesor Orlović bi mogao da ubaci malo slobodnog razmišljanja u 'štreberske' fraze koje više liče na mehanizme odbrane nego na slobodno izražavanje ličnog stava.

NAKON 4 NEDELJE DOSADNIH DIJALOGA NAPOKON MALO PRAVOG SUČELJAVANJA STAVOVA I GLEDIŠTA U UTISKU. TO POZDRAVLJAM

zoki

pre 11 godina

Ako bi smo birali utisak za proteklu nedelju, ukljucujuci i nedelju (17.02.2013.), onda bi to mogao biti "Utisak nedelje" u kome je Olja Beckovic bila "nokautirana" od strane g-dje Pesic i g-dina Prokica! Naime, voditeljka koja inace slovi za pametnu, zbog superiornosti g-dje Pesic ne samo u razumevanju i vestini politike, nije umela "da se sastavi" ni sa vecinom komentara gostiju koji su se javljali u program.

podrinac

pre 11 godina

Gospođo Bećković,do sada sam redovno pratio Vasu emisiju "UTISAK NEDELJE". Na žalost zadnjih meseci emisija je postala tako jalova da odbija gledaoce,predlažem Vam da gledaoci umesto utiska nedelje ocenjuju utisak koji su ostavili gosti u studiju,podrazumeva se da gosti nisu aktivni političari-razmislite

?

pre 11 godina

Човече, колико је назив теме дискриминишући! Грађанске Србије? Заслужује подршку? Дакле остали су сељаци, неуки, другог реда значаја грађани, националисти... нико нема право да претендује на термин "грађански" ако није ко ми, а то значи прихватање наше историје како су писали на Западу, отцепљење Космета, улазак у НАТО... Забрињавајуће!
И још један национални парадокс - госпођа са именом Србијанка (као и друга госпођа са презименом Србљановић) говоре као да слушам Дорис Пак или Медлин Олбрајт. У вама је проблем господо! Углавном Беооограђани!

zoki

pre 11 godina

Ako bi smo birali utisak za proteklu nedelju, ukljucujuci i nedelju (17.02.2013.), onda bi to mogao biti "Utisak nedelje" u kome je Olja Beckovic bila "nokautirana" od strane g-dje Pesic i g-dina Prokica! Naime, voditeljka koja inace slovi za pametnu, zbog superiornosti g-dje Pesic ne samo u razumevanju i vestini politike, nije umela "da se sastavi" ni sa vecinom komentara gostiju koji su se javljali u program.

?

pre 11 godina

Човече, колико је назив теме дискриминишући! Грађанске Србије? Заслужује подршку? Дакле остали су сељаци, неуки, другог реда значаја грађани, националисти... нико нема право да претендује на термин "грађански" ако није ко ми, а то значи прихватање наше историје како су писали на Западу, отцепљење Космета, улазак у НАТО... Забрињавајуће!
И још један национални парадокс - госпођа са именом Србијанка (као и друга госпођа са презименом Србљановић) говоре као да слушам Дорис Пак или Медлин Олбрајт. У вама је проблем господо! Углавном Беооограђани!

Đomla

pre 11 godina

Nadam se da je emisiju gledao Teofil 'Tadić forever' Pančić - odnedavni samodeklarisani arhineprijatelj Vesne Pešić. Nadam se da se osetio kao Olja u emisiji: onako jednostrano, uskogrudo i bez ikakvog argumenta. Za razliku od njega Olja nije mogla da se dernja u nedostatku argumenata.

Dobro je rekao jedan gledalac da su prvo trebali da objasne šta podrazumevaju pod građanskom Srbijom. Da li ekipu od 20-30 judi koji su se samodeklarativno predstavili kao apostoli građanske (druge) Srbije i ljude koji ih sledbenički (ideološki) slede. Ili se pod tim podrazumeva ono što se u mnogim drugim zemljama pod tim smatra, a ne poklapa se do kraja sa onim što nam prodaju Srbijanka, Pančić, Zagorka Golubović i co.

Rex

pre 11 godina

Olja uči se od Pešićke kako se misli svojom glavom. Svaka čast i Prokiću što je spreman da svoja razmišljanja kaže javno. Srbijanku ne bih ni komentarisao, izgubljena je u prošlosti i u potrtazi za idealnom, vrlom sadašnjo-budućnosti. A profesor Orlović bi mogao da ubaci malo slobodnog razmišljanja u 'štreberske' fraze koje više liče na mehanizme odbrane nego na slobodno izražavanje ličnog stava.

NAKON 4 NEDELJE DOSADNIH DIJALOGA NAPOKON MALO PRAVOG SUČELJAVANJA STAVOVA I GLEDIŠTA U UTISKU. TO POZDRAVLJAM

Marija

pre 11 godina

Pored ovog DS profesora i Srbijanke Turajlić, Vesna Pešić je delovala kao cunami koji unosi promenu u ovu partijsku žabokrečinu. Podrška Vesni - dosta je jednomlja na domaćoj političkoj sceni. A gospodin Prokić me je baš prijatno iznenadio - oduvek sam ga cenila mada mi je delovao nekako oštro, a u ovoj emisiji je izgledao kao da je postigao neki svoj lični mir, pa mu nije potrebno da se partijski izjašnjava. Emisija je bila dobra stoga što mi odavno Utisak nije uzdrmao neke stereotipne poglede na dešavanja u politici.

sedi 5

pre 11 godina

Vesna - realni realista, Srbijanka - pravicni idealista. I jedna i druga su u pravu, ali Vesna je vise u pravu zato sto je svesnija da je zivot pun kompromisa.

Mladen

pre 11 godina

Srećan sam što sam prevazišao fazu u kojoj tražim druge koji će misliti umesto mene. Iz tog razloga, iako sam nekada uživao da slušam Vesnu Pešić, sada mogu da kažem da se duboko ne slažem ni sa njom, ni sa njenim nastupom. Ne samo što mi ne pada na pamet da podržim Dačića i Vučića - sada više ne podržavam ni nju.

Srbijanka Turajlić je jedina koja uspeva, u određenoj meri, da popuni veliku prazninu koja je nastala nakon smrti prof. Ljubiše Rajića. Ovom prilikom želim da joj se zahvalim na tome.

vilogoraki

pre 11 godina

Сам појам "грађанска Србија"и њени вечерашњи експоненти су у тоталној диспропорцији. Флуиднијег а отрцанијег појма од грађанина готово да не постоји у нашем језику, закључак изведен из филма "ГРАЂАНИН КЕЈН". Ликови који су персонификовали грађанску србију су прича за себе.Људи кји су свој радни век провели на државним јаслама и у свом активном животном веку нису се никада бринули за своју егзистенцију дошли су у фазу личног самољубља до неподношљиве лакоће постојања. Сада себи дају за право да кафански у доколици просипају "бисере" своје над мудрости.
То су људи који у области науке и уметности у свом радном веку нису објавили ни један запаженији научни рад из своје уже струке.
То су људи који нису ништа значајније створили у области уметности или на пољу друштвене делатности.
Осећам како се грохотно смеју нашој злој судбини: Црњанцки, Васко Попа,Меша, Павић,Нушић,а да не спомињемо сељаче из Идвора или генија из Госпића.
Е Мајко Србијо, на какве си грађане спала!

basta

pre 11 godina

Gos.Pesic je jedinstvena,bez dlake na jeziku,to bi se moglo nazvati gradjanskom opcijom.Svi su u necemu u pravu,ali je srz svega ono sto su izjavili Vesna i gos.Prokic.Ne moze se ocekivati da vrana vrani oci vadi,u zemlji gde nema vladavine prava i gde su sve vaznije institucije u rukama politickih mocnika.Da li su afere namestene ili ne,nije presudno,najvaznije od svega jeste na prvome mestu da se resi pitanje Kosova,jer je to osnov za dobijanje datuma,sto je opet presudno da se neke stvari pocnu rasvetljavati i menjati.Bez ucesca i pritisaka EU i USA je nemoguce uvesti reda u ovoj zemlji,niti se Srbija moze ekonomski oporaviti.Srbija se ne moze uporedjivati sa naprednim zemljama,gde su drzavne institucije nezavisne i funkcionisu.Prema tome to je glavni uzrok sto se do sada nista nije menjalo.Ove sitne promene koje su nastale,nisu zbog toga sto je to neko od politicara zarko zeleo,vec upravo zbog pritisaka,ali to je pozitivno,jer je samo tako moguce nesto menjati u Srbiji.Za to nije kriva EU niti bilo ko drugi,vec kompletna polticka elita,u kojima je vecina muvala i bogatila se zloupotrebljavajuci polozaj,gradjani su bili samo ovce za sisanje.Gotovo je,dosao je kraj,put se uzasno suzio,tesko je i provuci se,to je ono sto mnogima smeta,zato bi najradje da zamrse opet sve i udalje se od onih koji im sve vise suzavaju put.Malo je cistih politicara,tako da ne treba da kukaju i galame na druge,nisu oni nista bolji,dokazano.Kosovo niko ne otima,vec je izgubljeno strasnim ratom.

podrinac

pre 11 godina

Gospođo Bećković,do sada sam redovno pratio Vasu emisiju "UTISAK NEDELJE". Na žalost zadnjih meseci emisija je postala tako jalova da odbija gledaoce,predlažem Vam da gledaoci umesto utiska nedelje ocenjuju utisak koji su ostavili gosti u studiju,podrazumeva se da gosti nisu aktivni političari-razmislite

sceptic

pre 11 godina

Kada su se bivsi DSS ministar policije, sef Udbe i direktor televizije sastali tajno i mimo zakona sa najtrazenijim beguncem u drzavi Legijom, niko nije odgovarao niti objasnio do dana danasnjeg zasto se taj sastanak uopste desio i o cemu se ovo saroliko drustvo imalo dogovarati. Svemocnoj i nokontrolisanoj srpskoj Udbi nije bio problem da sve lepo zataska. Radili su oni i gore i teze stvari da bi im ovo bio neki problem. Sada nam se baca koska u vidu Dacica bez ikakve informacije da li je i ko kome nesto obecao i sasto nam se ovo tek sada servira. Taj Banana u to vreme nije bio gonjen kao Legija i bez ikakve informacije ne zelim uopste da se opredeljujem da li je Dacic kriv ili ne. Sve ovo nepodnosljivo smrdi na jos jednu udbasku manipulaciju.

dragoslav

pre 11 godina

Žao mi je jer nema E-mail gospođe Pešić da njoj lično napišem komentar.Ovaj utisak nedelje je sumorni kraj emisije koja je bila ranije aktuelna i rado gledana.Gospođa Vesna se celo vreme vrpoljila i bilo joj je neugodno da ima takvo okruženje. Ona je Institucija za prisutne i nije joj bilo tamo mesto. Mali izuzetak je Prokić, ali ostalo troje su raštimovani okestar. Orlović samo što ne plače za Tadićem a Turajićeva je za sve antipropivna. Emisiju sam dogledao do kraja na silu, mimo volje, samo da bi video kako se Vesna brani od intelektualaca visokog ranga sa vrlo primitivnim nastupom. Šteta je za Srbiju a i za Vesnu Pešić da je van mogućnosti učečća u promenama koje sadašnja vlada pokušava da sprovede. Ja bi samo pitao učesnike Utiska nedelje, šta su oni učinili da se nešto promeni u Srbiji. Neki makar pokušavaju. Dačić se školovao kod Miloševića i najbolje zna njegove greške. Demokratski naslednici Miloševića nisu ni pokušali da neštu urade. Oni nisu problem, problem su oni koji ih podržavaju u njihovom nečinjenju. Kao što znate sada smo na dnu. Ne možemo da idemo niže. To stanje je nekima smešno. televizija B 92 neka razmisli o novim metodama da pomogne građanima da krenemo sa dna.

sve je jasno...ili mozda nije?

pre 11 godina

Ha, ha, ha, biser nad biserima je konstatacija Pesicke da tu sad "beli listici navalili da traze izbore".
Svaki voditelj bilo koje emisije bi trebao znati da nije zdravo cesati mecku kad je Pesicka u pitanju, sto je i Olja sad iskusila (gde Pesicka kaze Olji da je i ona nekad u Utisku javno pricala da je Djinjdjic kriminalac, a sto Olja nije istovremeno demantirala).
A sto se tice neznanja pojma Gradjanske Srbije, uz Pesickinu opasku, ja bih rekao da GS u glavnom podrazumeva pismene i (legalno) obrazovane u Srbiji, dok je u ostaloj Srbiji uglavnom nepismen i polupismen puk podlozan pranju ono malo mozga sto im je preostalo. Omjer obrazovanih (GS) i ostalih se poklapa sa rezultatima zadnjih izbora.

qwerty

pre 11 godina

Samo da kažem da sam izuzetno ponosan što sam završio fakultet na kome je gospođa Srbijanka Turajlić bila profesor.
Izjave Vesne Pešić su verovatno vezane za promene vremena, probleme u saobraćaju, u samoposluzi, u ljubavi ko zna.... Koji god bili problemi postaju permanentni...

Јован

pre 11 godina

На већину ових коментара имам само један цитат ."Јаки Турци, јаке издајице, мој сердаре на добро не слути!" И док со од соли српског интелекта (Весна Пешић, Србијанка Турајлић и Ненад Прокић) у глас казивају да се Косово прежалити мора, и да Устав није важан, Том Хенкс каже да је Косово увек било и биће српско. Ма шта зна Том Хенкс...Уопште не мислим да је Пешићка одржала лекцију Ољи, него је водитељка из културе врло непријатну и надобудну Весну Пешић истрпела. Небулозно је рећи да је Оља некада изјавила да је и Ђинђоћ био у вези са криминалом. Оно што забрињава је еуфорија наступом дотичне.

Marinkovic

pre 11 godina

Gospodin Orlovic je izvanredno govorio. U ovoj drzavi je preovladao megatrend, fabus, fakulteti odnosno diplome donete sa Kosova i niko na kraju nista.Pa da li cemo jednom stati na put vise tim olako stecenim i kupljenim diplomama.Necemo jer je predsednik skupstine, drzave, pecenjare, koridora sa tom diplomom.Zasto je Ds dozvolio ovakvo unistavanje skolstva?

v

pre 11 godina

odgovor za onog sto se naziva "?" crni covece o kakvoj ti diskriminaciji pricas SRBIJA je GRADJANSKA drzava pa samim tim nju cine GRADJANI to sto koren reci ima veze sa GRADOM i tebe taj GRAD asocira na BEOGRAD to su neki tvoji unutrsnji problemi i kompleksi ali nemoj da te to brine ja sam radio u inostranstvu i drugi zilelji bivsih republika imaju unutrasnji konflikt kad neko pomene BEOGRAD tako da uzivaj
lepo je biti iz bilo kog mesta u Srbiji ili u Svetu
ahh da evo ti iz ustava objasnjenje
1. članom 1 Ustava RS utvrđena je građanska država (Republika Srbija je demokratska država svih građana koji u njoj žive)

Filip

pre 11 godina

Aman ljudi, termin gradjanin (citoyen) je usao u upotrebu u smislu STANOVNIKA jedne drzave koji ima JEDNAKA prava i obaveze kao i svi drugi u toj drzavi, jos od Francuske revolucije! U tom smislu gradjanin NIJE ni u kakvom hijerarhijskom sistemu kao sto je to bio podanik u feudalnom.

Drugo znacenje je da kazem " cisto geografsko" - seljak i gradjanin (ovaj zivi na selu, a ovaj u gradu).

Trece znacenje, ovo koje se pominje u Utisku i koje je (po meni) potpuno! pogresno je "pripadnik tzv Druge Srbije" koja je suprotna onoj ruralnoj, zaostaloj, ksenofobicnoj...
Mogu ja da svojim stavovima pripadam "drugoj Srbiji" ali sam gradjanin kao i onaj koji bi npr glasao za Seselja, Dveri...

?2

pre 11 godina

Зашто? Зато што је у Београду несуњмиво највећи број људи које Космет не интересује, који се том питању исмевају, а управо из Београда је највећи број људи који се често представљају (баш као ова господа) да баш они знају шта је најбоље и једино решење, јер другог забога нема нити сме да буде, а када се све заврши, да ли ће Срби бити протерани или не, угрожена безбедност или не, њима је свеједно, они ће остати на безбедном у њиховом граду и опет у некој кафанској расправи на телевизији оптуживати Србију. Фразе, конформизам... губљење времена.

Стратегија у преговорима о Косову и Метох

pre 11 godina

Стратегија у преговорима о Косову и Метохији

Можда је суштина стратегије Београда у преговорима о Косову и Метохији у томе да Београд тражи од Приштине да подручја насељена Србима са Косова и Метохије имају исти статус у односу на Приштину као што би договором Београда и Приштине имало Косово и Метохија у односу на остали дио Србије.

EU ili ∩∃

pre 11 godina

Za razliku od vaših potpitanja i vođenja emisija koje su možda i najnezavisnije na prostorima bivše SFRJ muzika u vašim emisijama je doslovice odvratna pogotovo najavna.

Svima nama je jasno da se ekonomska situacija u Srbiji ne može trajno popraviti dok Srbija ne postane članica u EU iako ni to nije dovoljno, kao što se ni situacija u vezi ljudskih prava ne može bitno poboljšati a stim niti politička situacija i zbog toga je bitno ne biti isključiv u donošenju odluka u vezi sa nastavkom procedure dobijanja datuma početka pregovora o članstvu u EU jer optužnica ni protiv koga iz vrha vlade nije sudski potvrđena i stoga zadržavaju legitimitet u skladu sa pretpostavkom nevinosti. A to što niko do sada nije podigao optužnicu protiv navedene afere jeste odgovornost neovisnih istražnih organa koji ako njihov rad nije onemogućen jesu odgovorni za korupciju.

Najbolja emisija u vezi ove teme vam je emisija koju ste emitovali 03.02.2013.

?

pre 11 godina

Човече, колико је назив теме дискриминишући! Грађанске Србије? Заслужује подршку? Дакле остали су сељаци, неуки, другог реда значаја грађани, националисти... нико нема право да претендује на термин "грађански" ако није ко ми, а то значи прихватање наше историје како су писали на Западу, отцепљење Космета, улазак у НАТО... Забрињавајуће!
И још један национални парадокс - госпођа са именом Србијанка (као и друга госпођа са презименом Србљановић) говоре као да слушам Дорис Пак или Медлин Олбрајт. У вама је проблем господо! Углавном Беооограђани!

qwerty

pre 11 godina

Samo da kažem da sam izuzetno ponosan što sam završio fakultet na kome je gospođa Srbijanka Turajlić bila profesor.
Izjave Vesne Pešić su verovatno vezane za promene vremena, probleme u saobraćaju, u samoposluzi, u ljubavi ko zna.... Koji god bili problemi postaju permanentni...

Mladen

pre 11 godina

Srećan sam što sam prevazišao fazu u kojoj tražim druge koji će misliti umesto mene. Iz tog razloga, iako sam nekada uživao da slušam Vesnu Pešić, sada mogu da kažem da se duboko ne slažem ni sa njom, ni sa njenim nastupom. Ne samo što mi ne pada na pamet da podržim Dačića i Vučića - sada više ne podržavam ni nju.

Srbijanka Turajlić je jedina koja uspeva, u određenoj meri, da popuni veliku prazninu koja je nastala nakon smrti prof. Ljubiše Rajića. Ovom prilikom želim da joj se zahvalim na tome.

zoki

pre 11 godina

Ako bi smo birali utisak za proteklu nedelju, ukljucujuci i nedelju (17.02.2013.), onda bi to mogao biti "Utisak nedelje" u kome je Olja Beckovic bila "nokautirana" od strane g-dje Pesic i g-dina Prokica! Naime, voditeljka koja inace slovi za pametnu, zbog superiornosti g-dje Pesic ne samo u razumevanju i vestini politike, nije umela "da se sastavi" ni sa vecinom komentara gostiju koji su se javljali u program.

Marinkovic

pre 11 godina

Gospodin Orlovic je izvanredno govorio. U ovoj drzavi je preovladao megatrend, fabus, fakulteti odnosno diplome donete sa Kosova i niko na kraju nista.Pa da li cemo jednom stati na put vise tim olako stecenim i kupljenim diplomama.Necemo jer je predsednik skupstine, drzave, pecenjare, koridora sa tom diplomom.Zasto je Ds dozvolio ovakvo unistavanje skolstva?

Rex

pre 11 godina

Olja uči se od Pešićke kako se misli svojom glavom. Svaka čast i Prokiću što je spreman da svoja razmišljanja kaže javno. Srbijanku ne bih ni komentarisao, izgubljena je u prošlosti i u potrtazi za idealnom, vrlom sadašnjo-budućnosti. A profesor Orlović bi mogao da ubaci malo slobodnog razmišljanja u 'štreberske' fraze koje više liče na mehanizme odbrane nego na slobodno izražavanje ličnog stava.

NAKON 4 NEDELJE DOSADNIH DIJALOGA NAPOKON MALO PRAVOG SUČELJAVANJA STAVOVA I GLEDIŠTA U UTISKU. TO POZDRAVLJAM

Јован

pre 11 godina

На већину ових коментара имам само један цитат ."Јаки Турци, јаке издајице, мој сердаре на добро не слути!" И док со од соли српског интелекта (Весна Пешић, Србијанка Турајлић и Ненад Прокић) у глас казивају да се Косово прежалити мора, и да Устав није важан, Том Хенкс каже да је Косово увек било и биће српско. Ма шта зна Том Хенкс...Уопште не мислим да је Пешићка одржала лекцију Ољи, него је водитељка из културе врло непријатну и надобудну Весну Пешић истрпела. Небулозно је рећи да је Оља некада изјавила да је и Ђинђоћ био у вези са криминалом. Оно што забрињава је еуфорија наступом дотичне.

Đomla

pre 11 godina

Nadam se da je emisiju gledao Teofil 'Tadić forever' Pančić - odnedavni samodeklarisani arhineprijatelj Vesne Pešić. Nadam se da se osetio kao Olja u emisiji: onako jednostrano, uskogrudo i bez ikakvog argumenta. Za razliku od njega Olja nije mogla da se dernja u nedostatku argumenata.

Dobro je rekao jedan gledalac da su prvo trebali da objasne šta podrazumevaju pod građanskom Srbijom. Da li ekipu od 20-30 judi koji su se samodeklarativno predstavili kao apostoli građanske (druge) Srbije i ljude koji ih sledbenički (ideološki) slede. Ili se pod tim podrazumeva ono što se u mnogim drugim zemljama pod tim smatra, a ne poklapa se do kraja sa onim što nam prodaju Srbijanka, Pančić, Zagorka Golubović i co.

dragoslav

pre 11 godina

Žao mi je jer nema E-mail gospođe Pešić da njoj lično napišem komentar.Ovaj utisak nedelje je sumorni kraj emisije koja je bila ranije aktuelna i rado gledana.Gospođa Vesna se celo vreme vrpoljila i bilo joj je neugodno da ima takvo okruženje. Ona je Institucija za prisutne i nije joj bilo tamo mesto. Mali izuzetak je Prokić, ali ostalo troje su raštimovani okestar. Orlović samo što ne plače za Tadićem a Turajićeva je za sve antipropivna. Emisiju sam dogledao do kraja na silu, mimo volje, samo da bi video kako se Vesna brani od intelektualaca visokog ranga sa vrlo primitivnim nastupom. Šteta je za Srbiju a i za Vesnu Pešić da je van mogućnosti učečća u promenama koje sadašnja vlada pokušava da sprovede. Ja bi samo pitao učesnike Utiska nedelje, šta su oni učinili da se nešto promeni u Srbiji. Neki makar pokušavaju. Dačić se školovao kod Miloševića i najbolje zna njegove greške. Demokratski naslednici Miloševića nisu ni pokušali da neštu urade. Oni nisu problem, problem su oni koji ih podržavaju u njihovom nečinjenju. Kao što znate sada smo na dnu. Ne možemo da idemo niže. To stanje je nekima smešno. televizija B 92 neka razmisli o novim metodama da pomogne građanima da krenemo sa dna.

podrinac

pre 11 godina

Gospođo Bećković,do sada sam redovno pratio Vasu emisiju "UTISAK NEDELJE". Na žalost zadnjih meseci emisija je postala tako jalova da odbija gledaoce,predlažem Vam da gledaoci umesto utiska nedelje ocenjuju utisak koji su ostavili gosti u studiju,podrazumeva se da gosti nisu aktivni političari-razmislite

EU ili ∩∃

pre 11 godina

Za razliku od vaših potpitanja i vođenja emisija koje su možda i najnezavisnije na prostorima bivše SFRJ muzika u vašim emisijama je doslovice odvratna pogotovo najavna.

Svima nama je jasno da se ekonomska situacija u Srbiji ne može trajno popraviti dok Srbija ne postane članica u EU iako ni to nije dovoljno, kao što se ni situacija u vezi ljudskih prava ne može bitno poboljšati a stim niti politička situacija i zbog toga je bitno ne biti isključiv u donošenju odluka u vezi sa nastavkom procedure dobijanja datuma početka pregovora o članstvu u EU jer optužnica ni protiv koga iz vrha vlade nije sudski potvrđena i stoga zadržavaju legitimitet u skladu sa pretpostavkom nevinosti. A to što niko do sada nije podigao optužnicu protiv navedene afere jeste odgovornost neovisnih istražnih organa koji ako njihov rad nije onemogućen jesu odgovorni za korupciju.

Najbolja emisija u vezi ove teme vam je emisija koju ste emitovali 03.02.2013.

Marija

pre 11 godina

Pored ovog DS profesora i Srbijanke Turajlić, Vesna Pešić je delovala kao cunami koji unosi promenu u ovu partijsku žabokrečinu. Podrška Vesni - dosta je jednomlja na domaćoj političkoj sceni. A gospodin Prokić me je baš prijatno iznenadio - oduvek sam ga cenila mada mi je delovao nekako oštro, a u ovoj emisiji je izgledao kao da je postigao neki svoj lični mir, pa mu nije potrebno da se partijski izjašnjava. Emisija je bila dobra stoga što mi odavno Utisak nije uzdrmao neke stereotipne poglede na dešavanja u politici.

Filip

pre 11 godina

Aman ljudi, termin gradjanin (citoyen) je usao u upotrebu u smislu STANOVNIKA jedne drzave koji ima JEDNAKA prava i obaveze kao i svi drugi u toj drzavi, jos od Francuske revolucije! U tom smislu gradjanin NIJE ni u kakvom hijerarhijskom sistemu kao sto je to bio podanik u feudalnom.

Drugo znacenje je da kazem " cisto geografsko" - seljak i gradjanin (ovaj zivi na selu, a ovaj u gradu).

Trece znacenje, ovo koje se pominje u Utisku i koje je (po meni) potpuno! pogresno je "pripadnik tzv Druge Srbije" koja je suprotna onoj ruralnoj, zaostaloj, ksenofobicnoj...
Mogu ja da svojim stavovima pripadam "drugoj Srbiji" ali sam gradjanin kao i onaj koji bi npr glasao za Seselja, Dveri...

vilogoraki

pre 11 godina

Сам појам "грађанска Србија"и њени вечерашњи експоненти су у тоталној диспропорцији. Флуиднијег а отрцанијег појма од грађанина готово да не постоји у нашем језику, закључак изведен из филма "ГРАЂАНИН КЕЈН". Ликови који су персонификовали грађанску србију су прича за себе.Људи кји су свој радни век провели на државним јаслама и у свом активном животном веку нису се никада бринули за своју егзистенцију дошли су у фазу личног самољубља до неподношљиве лакоће постојања. Сада себи дају за право да кафански у доколици просипају "бисере" своје над мудрости.
То су људи који у области науке и уметности у свом радном веку нису објавили ни један запаженији научни рад из своје уже струке.
То су људи који нису ништа значајније створили у области уметности или на пољу друштвене делатности.
Осећам како се грохотно смеју нашој злој судбини: Црњанцки, Васко Попа,Меша, Павић,Нушић,а да не спомињемо сељаче из Идвора или генија из Госпића.
Е Мајко Србијо, на какве си грађане спала!

sve je jasno...ili mozda nije?

pre 11 godina

Ha, ha, ha, biser nad biserima je konstatacija Pesicke da tu sad "beli listici navalili da traze izbore".
Svaki voditelj bilo koje emisije bi trebao znati da nije zdravo cesati mecku kad je Pesicka u pitanju, sto je i Olja sad iskusila (gde Pesicka kaze Olji da je i ona nekad u Utisku javno pricala da je Djinjdjic kriminalac, a sto Olja nije istovremeno demantirala).
A sto se tice neznanja pojma Gradjanske Srbije, uz Pesickinu opasku, ja bih rekao da GS u glavnom podrazumeva pismene i (legalno) obrazovane u Srbiji, dok je u ostaloj Srbiji uglavnom nepismen i polupismen puk podlozan pranju ono malo mozga sto im je preostalo. Omjer obrazovanih (GS) i ostalih se poklapa sa rezultatima zadnjih izbora.

sceptic

pre 11 godina

Kada su se bivsi DSS ministar policije, sef Udbe i direktor televizije sastali tajno i mimo zakona sa najtrazenijim beguncem u drzavi Legijom, niko nije odgovarao niti objasnio do dana danasnjeg zasto se taj sastanak uopste desio i o cemu se ovo saroliko drustvo imalo dogovarati. Svemocnoj i nokontrolisanoj srpskoj Udbi nije bio problem da sve lepo zataska. Radili su oni i gore i teze stvari da bi im ovo bio neki problem. Sada nam se baca koska u vidu Dacica bez ikakve informacije da li je i ko kome nesto obecao i sasto nam se ovo tek sada servira. Taj Banana u to vreme nije bio gonjen kao Legija i bez ikakve informacije ne zelim uopste da se opredeljujem da li je Dacic kriv ili ne. Sve ovo nepodnosljivo smrdi na jos jednu udbasku manipulaciju.

basta

pre 11 godina

Gos.Pesic je jedinstvena,bez dlake na jeziku,to bi se moglo nazvati gradjanskom opcijom.Svi su u necemu u pravu,ali je srz svega ono sto su izjavili Vesna i gos.Prokic.Ne moze se ocekivati da vrana vrani oci vadi,u zemlji gde nema vladavine prava i gde su sve vaznije institucije u rukama politickih mocnika.Da li su afere namestene ili ne,nije presudno,najvaznije od svega jeste na prvome mestu da se resi pitanje Kosova,jer je to osnov za dobijanje datuma,sto je opet presudno da se neke stvari pocnu rasvetljavati i menjati.Bez ucesca i pritisaka EU i USA je nemoguce uvesti reda u ovoj zemlji,niti se Srbija moze ekonomski oporaviti.Srbija se ne moze uporedjivati sa naprednim zemljama,gde su drzavne institucije nezavisne i funkcionisu.Prema tome to je glavni uzrok sto se do sada nista nije menjalo.Ove sitne promene koje su nastale,nisu zbog toga sto je to neko od politicara zarko zeleo,vec upravo zbog pritisaka,ali to je pozitivno,jer je samo tako moguce nesto menjati u Srbiji.Za to nije kriva EU niti bilo ko drugi,vec kompletna polticka elita,u kojima je vecina muvala i bogatila se zloupotrebljavajuci polozaj,gradjani su bili samo ovce za sisanje.Gotovo je,dosao je kraj,put se uzasno suzio,tesko je i provuci se,to je ono sto mnogima smeta,zato bi najradje da zamrse opet sve i udalje se od onih koji im sve vise suzavaju put.Malo je cistih politicara,tako da ne treba da kukaju i galame na druge,nisu oni nista bolji,dokazano.Kosovo niko ne otima,vec je izgubljeno strasnim ratom.

sedi 5

pre 11 godina

Vesna - realni realista, Srbijanka - pravicni idealista. I jedna i druga su u pravu, ali Vesna je vise u pravu zato sto je svesnija da je zivot pun kompromisa.

?2

pre 11 godina

Зашто? Зато што је у Београду несуњмиво највећи број људи које Космет не интересује, који се том питању исмевају, а управо из Београда је највећи број људи који се често представљају (баш као ова господа) да баш они знају шта је најбоље и једино решење, јер другог забога нема нити сме да буде, а када се све заврши, да ли ће Срби бити протерани или не, угрожена безбедност или не, њима је свеједно, они ће остати на безбедном у њиховом граду и опет у некој кафанској расправи на телевизији оптуживати Србију. Фразе, конформизам... губљење времена.

v

pre 11 godina

odgovor za onog sto se naziva "?" crni covece o kakvoj ti diskriminaciji pricas SRBIJA je GRADJANSKA drzava pa samim tim nju cine GRADJANI to sto koren reci ima veze sa GRADOM i tebe taj GRAD asocira na BEOGRAD to su neki tvoji unutrsnji problemi i kompleksi ali nemoj da te to brine ja sam radio u inostranstvu i drugi zilelji bivsih republika imaju unutrasnji konflikt kad neko pomene BEOGRAD tako da uzivaj
lepo je biti iz bilo kog mesta u Srbiji ili u Svetu
ahh da evo ti iz ustava objasnjenje
1. članom 1 Ustava RS utvrđena je građanska država (Republika Srbija je demokratska država svih građana koji u njoj žive)

Стратегија у преговорима о Косову и Метох

pre 11 godina

Стратегија у преговорима о Косову и Метохији

Можда је суштина стратегије Београда у преговорима о Косову и Метохији у томе да Београд тражи од Приштине да подручја насељена Србима са Косова и Метохије имају исти статус у односу на Приштину као што би договором Београда и Приштине имало Косово и Метохија у односу на остали дио Србије.