Petak, 08.02.2013.

18:24

Kfor: Srpski mediji preteruju

Međunarodne snage na Kosovu Kfor kritikovale su izveštavanje <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=02&dd=08&nav_category=640&nav_id=684987" class="text-link" target= "_blank">o današnjim dešavanjima oko manastira Dečani</a>, ističući da je ono bilo preterano.

Izvor: Tanjug

Kfor: Srpski mediji preteruju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

ernesto

pre 11 godina

@ dragi kosovac, istina iza koje stoji vojna sila (KFOR, NATO itd.) je SUMNJIVA istina. Ti i tviji sunarodnici, ali i svi ostali Balkanci, evo već dvadeset godina do 'istine' dolazite ne U DOGOVORU sa svojim komšijama, već U SUKOBLJAVANJU sa njima, uz prizivanje u pomoć svih mogućih svetskih i lokalnih sila. To je naravno legitimno, ali i vrlo kratkovido. Ne zaboravi da će sve te vojne sile, koje momentalno određuju šta je na Balkanu istina a šta nije, jednom morati DA ODU. A onda će 'istina' opet morati da se traži SA komšijama!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ovakva izjava samo govori o razočarenju takozvanje "medjunarodne zajednice" i njihovih "konkvistadora" koje je poslala na KiM, navodno, da štite slobode i prava svih gradjana KOSMET-a. Valjda su ovim demonstracijama trebali da dovrše onaj "časni" posao iz 2004 godine ali, kad nisu, red je da se Srbija optuži makar i za preterivanje.

agon

pre 11 godina

Al glupih komentara ceo svet gleda.prati i slusa vase pijano srbovanje.Vi srpski patrioti ste najbolji sami sebe cete unistiti samo napred srbija do Tokija pozdrav Agon

Дашо

pre 11 godina

Дакле декларативно хришћанска УСА и ЕУ порджава исламски тероризам и уништавање средњовјековних манастира на КиМ који представљају дио свјетске културне баштине и једне од најстаријих и најзначајнијих манастира из тога доба . Дакле Хришћани подржавају рушење манастира од стране исламских екстремиста . Жалосно ...

pseudo_slucajno

pre 11 godina

Vojnice, nisko si pao ako si sebi dozvolio da komentarises sta drugi mediji prenose. Tvoj zadatak je nesto drugo, drzi se toga...

logika

pre 11 godina

Pa mogu mediji da analiziraju kako hoce, ali cinjenica je da je iguman Sava osetio potrebu da zatvori kapije manastira. Tako da izjava doticnog oficira kfora ne zvuci ubedljivo. Slazem se da ne treba dodavati ulje na vatru, ali ako se dobro secamo bas rata na Kosovu, i koliko su decanski monasi svima pomagali, dakle onolikim albanskim porodicama, onda mislim da je danas ipak bilo razloga za oprez.

Milos

pre 11 godina

Ovaj malo preteruje. Radi se o ptotestu na kojem se trazi otvoreno etnicko ciscenje, a takav protest nije normalan u srbiji. Mozda u Evropskoj Uniji jeste, ali ovde nije.

milentije

pre 11 godina

Treba poraditi u UN da se i Ruske trupe stacioniraju na Kosovu i Metohiji.
Situacija bi svakako bila mirnija , a izvestaji realniji. Nemamo bas nikakvog razloga da vam verujemo , gospodo koji ste nas danonocno bombardovali .
Uostalom ,otvorimo pitanje, kome su smetale Ruske trupe i zasto ?

nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju

pre 11 godina

@RH
Diskusija sa tipicnim hrvatskim narcis-sovinist-nacional aktivistom opste prakse koji jos uvek ne kapira da je 2013. godina te je mentalno zarobljen u 90tim proslog veka i koji bi da ubedjuje druge u svoju "istinu" i jos se cudi sto njegova "istina" ne nailazi na odusevljenje i padanje u trans... je jedno veliko gubljenje vremena. Misli sta god hoces, da su Hrvati najveca nevinasca, jedine zrtve, samo ti i tvoji ste patili, za sve je kriva velikosrbsko-cetnicka agresija, da ste kulturni i civilizovani, Milosevic, SANU, Dobrica Cosic, bla, bla, bla... Koga zanima.

nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju

pre 11 godina

@RH
Nema smesnijeg nego kada zrtva HRT ispiranja mozga pocne da soli pamet o srpskim medijima. Zapanjuje sta vi Hrvati o sebi zamisljate...

RH

pre 11 godina

@RH
Nema smesnijeg nego kada zrtva HRT ispiranja mozga pocne da soli pamet o srpskim medijima. Zapanjuje sta vi Hrvati o sebi zamisljate...
(nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju, 8. februar 2013 21:21)

Kamo sreće da sam žrtva HRT-a u bilo kakvom obliku. Na žalost tvoji sunarodnjaci su u mom mjestu više od četiri godine konstantno minirali trafostanicu i struje nije bilo nikako, pa pa me taj HRT nije mogao raniti. Ranjavalo nas je nešto drugo! Ne znam što bi dao da sam samo žrtva nečije propagande. A to da ti od događaja u Hrvatskoj devedesetih nema ništa smiješnije, to mi je jasno. Samo, tko se zadnji smije...

Ivica_K

pre 11 godina

Svaka cast za B92, Politiku, NSPM,Blic ,RTS i ostale medije u Srbiji sto su izvestili o desavanjima u V. Decanima. Jedino zajednickom borbom svih gradjana Srbije mozemo da se odupremo okupatoru.

Косовски витез

pre 11 godina

Да нису претерали поновио би се 17. март а онда би новински чланци били узалуд. Господо новинари хвала!

nesa

pre 11 godina

Došlo vreme za sprovodjenje poslednjeg dela plana koji sproveden u albaniji poslednjih 50 god.
U albaniji su uklonili svaki trag o postojanju srba tako dobro da su to i zakonom definisali. Promenili istoriju ( prica o skadaru na Bojani) crkve i groblja porušena ili pretvorene u džamije srbi u albance. TO SRBI NE SMEJU DOZVOLITI

dibds

pre 11 godina

Srpski mediji preteruju, ali nije njihova greska, to je vise kao profesionalna deformacija. Kakvi su nam mediji, nije cudno sto do sada nije izbila neka buna.

Poldi

pre 11 godina

Dobro dosao na Balkan portparole. "Srpski mediji preteruju". Otkrio si toplu vodu. Sa takvim izvestavanjima mi zivimo vec decenijama. Da stvar bude gora, ni ona druga strana nije bolja.

Moler

pre 11 godina

Tacno, da je ovo bio protest protiv sudske odluke protestvovali bi ispred suda! Ovo je protest razularene rulje zeljne linca i krvoprolica. A istovjetna atmosfera vlada u albanskim medijima. Kao nacisticka njemacka 20-ih godina!

M.B.

pre 11 godina

Treba pustiti rulju u tako izolovanom mjestu da radi šta hoće. Rezultati rulje su dobro poznati u prošlom pogromu. Ćuteći o ovome znači monahe dodatno izolovati, a time ohrabrivati nasilnike da noćas ili neki drugi put budu nasilniji i odlučniji. To su priče za malu djecu. Ovo se mora krajnje ozbiljno shvatiti!

Branko Von Beca

pre 11 godina

Da li su i matovska "dešavanja" 2004 samo novinarska fikcija, gospodine umereni ?!
Da li je 97% etnički čistog stanovništva u nato "demokratskoj tvorevini" južno od Ibra samo plod nečije mašte, ili ...

RH

pre 11 godina

Srpski mediji pretjeruju? Stvarno?

Iskreno, nemam pojma što se dogodilo danas u Visokim Dečanima pa prema tome ne mogu ocijeniti da li je izvještavanje bilo objektivno ili ne, tako da to prepuštam na prosudbu onima pred čijim nosom se to dešavalo. Valjda oni znaju najbolje. Tko ima uši neka čuje, i tko ima oči neka vidi!

Ali, sad zamislite ulogu srpskih medija u devedesetim koji su bili pod izravnom kontrolom tadašnjeg "miroljubivog" režima i zapitajte se kakve su vam informacije servirali i u koje ste vi slijepo povjerovali.

Onda se nimalo ne čudim kad sa ljudima u Srbiji pričam o događajima u Hrvatskoj početkom devedesetih pa imam osjećaj ne da su nam prvi susjedi nego da su računajući po poznavanju istine sa nekog drugog planeta.

Ja bi jako volio da je sitaucija obrnuta, odnosno da je meni netko informacije servirao preko medija (ma koliko bile lažne) a da je druga strana istinu doživljavala na svojoj koži. Međutim, situacija je bila suprotna, i veliki komentatori bi se barem mogli potruditi saznat malo o onome što tako suvereno uzimaju u usta. Čisto vis-a-vis onih koji su zaista propatili i čijoj se žrtvi (neovisno o nacionalnosti) treba odnositi sa pristojnom dozom saučešća i poštovanja.

nikola drezgić

pre 11 godina

Verovatno se preteruje i sa pričama o bombaškim napadima u Kosovskoj Mitrovici! Eto,na primer,danas uopšte nije stradao automobil ,već Poni bicikl sa banana sedištem! Čudi me da se nije oglasio Besim Hoti i Južni Vetar povodom toga!

Теорија Завере

pre 11 godina

Господине после онога што се десило 2004. не би смели ово ни у сну да изговорите, срам вас било.

Simeon

pre 11 godina

Gospodine Novicki, pogledajte film nemacki dokumentarni film "Pocelo je sa jednom lazi" i od vaseg bivseg ministra Sharpinga "doktorirajte" preterivanje.

Biberče

pre 11 godina

Kako je krenuo tok ove izjave srpski mediji će na kraju dana biti krivi za današnji dogadjaj! Samo me zanima da li kritiku imate i za albansku stranu ili su samo Srbi skloni "preterivanju!?

Branko Von Beca

pre 11 godina

gospodine umereni, da je umesto Vulina Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju "gospodin" g. voker, koji nikako "nije sklon preterivanju", ne bi me čudilo da još večeras ne bi bila donešena odluka u briselu da NATO bombarduje kfor...

Preterivanje

pre 11 godina

Srpski mediji preteruju

Ovo se zove backfire
Pa i Americki, Engleski, Nemacki itd. su preterivali o desavanjima ovde i sta sad? Ili se u tom slucaju ne racuna kao preterivanje.

Necu da kazem da nismo krivi ali po njihovim medijima ispade da smo mi istrebili dinosauruse.

wiener

pre 11 godina

preterivali su i zapadni mediji 1999 godine. ali dobro, ovo je vojnik i njemu je mozak ispran vise nego kod ostalih ljudi. i da, to vazi i za vojnike na zapadu i svako ko misli da to nije tako je teska budala.

toliko

pre 11 godina

Zbog cega KFOR misli da oni zasluzuju poverenje da ce da zastite Manastire kad znamo sta se desilo 2004. godine? Poverenje se gradi i zasluzuje.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Koliko sam ja primetio, mediji ni u jednom trenutku nisu pravili neku famu oko tog protesta, komentari su druga stvar. Međutim, kada je gospodin već našao za shodno da se obrati, trebalo bi ga upitati o bombaškim napadima na srbe koji se dešavaju svakodnevno i zašto je KFOR nemoćan pred teroristima.

Marko

pre 11 godina

Pa mi znamo zašto demonstriraju. Pokazuju koliko mogu i dokle mogu, samo što to ovaj general nema pojma. Da je njihov protest zbog zemlje, ne bi demonstrirali ispred manastira nego ispred njihovog suda.

Zlo šta se dešava kod učitelja demokratije

pre 11 godina

A kako se to zove kad vojnici kritikuju medije? Vladavina vojne hunte? Demokratija nije sigurno.
Moli se NATO da uspostavi civilnu kontrolu nad svojom oružanom silom.

Milutin

pre 11 godina

Preterano je surova realnost, gospodine Novicki I gospodo oficiri KFOR, koja je trenutno oko manastira, u Prizrenu, Pristini I uopste na Kosovu I Metohiji (Metohija od metoh-manastirska zemlja)... Preterano mnogo ljudi je proterano, morate se sloziti I mnogo je imovine uzurpirano. Preterano je tesko da se ljudi vrate, preterano je mnogo slucajeva tipa "pocinioci nepoznati a istraga u toku". Eto,i to je preterano. Bez preterivanja. Koga zmija ujede I gustera se plasi, tako se kod nas kaze.

wiener

pre 11 godina

preterivali su i zapadni mediji 1999 godine. ali dobro, ovo je vojnik i njemu je mozak ispran vise nego kod ostalih ljudi. i da, to vazi i za vojnike na zapadu i svako ko misli da to nije tako je teska budala.

toliko

pre 11 godina

Zbog cega KFOR misli da oni zasluzuju poverenje da ce da zastite Manastire kad znamo sta se desilo 2004. godine? Poverenje se gradi i zasluzuje.

Zlo šta se dešava kod učitelja demokratije

pre 11 godina

A kako se to zove kad vojnici kritikuju medije? Vladavina vojne hunte? Demokratija nije sigurno.
Moli se NATO da uspostavi civilnu kontrolu nad svojom oružanom silom.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Koliko sam ja primetio, mediji ni u jednom trenutku nisu pravili neku famu oko tog protesta, komentari su druga stvar. Međutim, kada je gospodin već našao za shodno da se obrati, trebalo bi ga upitati o bombaškim napadima na srbe koji se dešavaju svakodnevno i zašto je KFOR nemoćan pred teroristima.

Preterivanje

pre 11 godina

Srpski mediji preteruju

Ovo se zove backfire
Pa i Americki, Engleski, Nemacki itd. su preterivali o desavanjima ovde i sta sad? Ili se u tom slucaju ne racuna kao preterivanje.

Necu da kazem da nismo krivi ali po njihovim medijima ispade da smo mi istrebili dinosauruse.

Marko

pre 11 godina

Pa mi znamo zašto demonstriraju. Pokazuju koliko mogu i dokle mogu, samo što to ovaj general nema pojma. Da je njihov protest zbog zemlje, ne bi demonstrirali ispred manastira nego ispred njihovog suda.

Milutin

pre 11 godina

Preterano je surova realnost, gospodine Novicki I gospodo oficiri KFOR, koja je trenutno oko manastira, u Prizrenu, Pristini I uopste na Kosovu I Metohiji (Metohija od metoh-manastirska zemlja)... Preterano mnogo ljudi je proterano, morate se sloziti I mnogo je imovine uzurpirano. Preterano je tesko da se ljudi vrate, preterano je mnogo slucajeva tipa "pocinioci nepoznati a istraga u toku". Eto,i to je preterano. Bez preterivanja. Koga zmija ujede I gustera se plasi, tako se kod nas kaze.

Теорија Завере

pre 11 godina

Господине после онога што се десило 2004. не би смели ово ни у сну да изговорите, срам вас било.

Simeon

pre 11 godina

Gospodine Novicki, pogledajte film nemacki dokumentarni film "Pocelo je sa jednom lazi" i od vaseg bivseg ministra Sharpinga "doktorirajte" preterivanje.

M.B.

pre 11 godina

Treba pustiti rulju u tako izolovanom mjestu da radi šta hoće. Rezultati rulje su dobro poznati u prošlom pogromu. Ćuteći o ovome znači monahe dodatno izolovati, a time ohrabrivati nasilnike da noćas ili neki drugi put budu nasilniji i odlučniji. To su priče za malu djecu. Ovo se mora krajnje ozbiljno shvatiti!

Biberče

pre 11 godina

Kako je krenuo tok ove izjave srpski mediji će na kraju dana biti krivi za današnji dogadjaj! Samo me zanima da li kritiku imate i za albansku stranu ili su samo Srbi skloni "preterivanju!?

Branko Von Beca

pre 11 godina

Da li su i matovska "dešavanja" 2004 samo novinarska fikcija, gospodine umereni ?!
Da li je 97% etnički čistog stanovništva u nato "demokratskoj tvorevini" južno od Ibra samo plod nečije mašte, ili ...

Poldi

pre 11 godina

Dobro dosao na Balkan portparole. "Srpski mediji preteruju". Otkrio si toplu vodu. Sa takvim izvestavanjima mi zivimo vec decenijama. Da stvar bude gora, ni ona druga strana nije bolja.

Ivica_K

pre 11 godina

Svaka cast za B92, Politiku, NSPM,Blic ,RTS i ostale medije u Srbiji sto su izvestili o desavanjima u V. Decanima. Jedino zajednickom borbom svih gradjana Srbije mozemo da se odupremo okupatoru.

Branko Von Beca

pre 11 godina

gospodine umereni, da je umesto Vulina Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju "gospodin" g. voker, koji nikako "nije sklon preterivanju", ne bi me čudilo da još večeras ne bi bila donešena odluka u briselu da NATO bombarduje kfor...

nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju

pre 11 godina

@RH
Nema smesnijeg nego kada zrtva HRT ispiranja mozga pocne da soli pamet o srpskim medijima. Zapanjuje sta vi Hrvati o sebi zamisljate...

nikola drezgić

pre 11 godina

Verovatno se preteruje i sa pričama o bombaškim napadima u Kosovskoj Mitrovici! Eto,na primer,danas uopšte nije stradao automobil ,već Poni bicikl sa banana sedištem! Čudi me da se nije oglasio Besim Hoti i Južni Vetar povodom toga!

Косовски витез

pre 11 godina

Да нису претерали поновио би се 17. март а онда би новински чланци били узалуд. Господо новинари хвала!

RH

pre 11 godina

Srpski mediji pretjeruju? Stvarno?

Iskreno, nemam pojma što se dogodilo danas u Visokim Dečanima pa prema tome ne mogu ocijeniti da li je izvještavanje bilo objektivno ili ne, tako da to prepuštam na prosudbu onima pred čijim nosom se to dešavalo. Valjda oni znaju najbolje. Tko ima uši neka čuje, i tko ima oči neka vidi!

Ali, sad zamislite ulogu srpskih medija u devedesetim koji su bili pod izravnom kontrolom tadašnjeg "miroljubivog" režima i zapitajte se kakve su vam informacije servirali i u koje ste vi slijepo povjerovali.

Onda se nimalo ne čudim kad sa ljudima u Srbiji pričam o događajima u Hrvatskoj početkom devedesetih pa imam osjećaj ne da su nam prvi susjedi nego da su računajući po poznavanju istine sa nekog drugog planeta.

Ja bi jako volio da je sitaucija obrnuta, odnosno da je meni netko informacije servirao preko medija (ma koliko bile lažne) a da je druga strana istinu doživljavala na svojoj koži. Međutim, situacija je bila suprotna, i veliki komentatori bi se barem mogli potruditi saznat malo o onome što tako suvereno uzimaju u usta. Čisto vis-a-vis onih koji su zaista propatili i čijoj se žrtvi (neovisno o nacionalnosti) treba odnositi sa pristojnom dozom saučešća i poštovanja.

Moler

pre 11 godina

Tacno, da je ovo bio protest protiv sudske odluke protestvovali bi ispred suda! Ovo je protest razularene rulje zeljne linca i krvoprolica. A istovjetna atmosfera vlada u albanskim medijima. Kao nacisticka njemacka 20-ih godina!

nesa

pre 11 godina

Došlo vreme za sprovodjenje poslednjeg dela plana koji sproveden u albaniji poslednjih 50 god.
U albaniji su uklonili svaki trag o postojanju srba tako dobro da su to i zakonom definisali. Promenili istoriju ( prica o skadaru na Bojani) crkve i groblja porušena ili pretvorene u džamije srbi u albance. TO SRBI NE SMEJU DOZVOLITI

dibds

pre 11 godina

Srpski mediji preteruju, ali nije njihova greska, to je vise kao profesionalna deformacija. Kakvi su nam mediji, nije cudno sto do sada nije izbila neka buna.

milentije

pre 11 godina

Treba poraditi u UN da se i Ruske trupe stacioniraju na Kosovu i Metohiji.
Situacija bi svakako bila mirnija , a izvestaji realniji. Nemamo bas nikakvog razloga da vam verujemo , gospodo koji ste nas danonocno bombardovali .
Uostalom ,otvorimo pitanje, kome su smetale Ruske trupe i zasto ?

Milos

pre 11 godina

Ovaj malo preteruje. Radi se o ptotestu na kojem se trazi otvoreno etnicko ciscenje, a takav protest nije normalan u srbiji. Mozda u Evropskoj Uniji jeste, ali ovde nije.

RH

pre 11 godina

@RH
Nema smesnijeg nego kada zrtva HRT ispiranja mozga pocne da soli pamet o srpskim medijima. Zapanjuje sta vi Hrvati o sebi zamisljate...
(nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju, 8. februar 2013 21:21)

Kamo sreće da sam žrtva HRT-a u bilo kakvom obliku. Na žalost tvoji sunarodnjaci su u mom mjestu više od četiri godine konstantno minirali trafostanicu i struje nije bilo nikako, pa pa me taj HRT nije mogao raniti. Ranjavalo nas je nešto drugo! Ne znam što bi dao da sam samo žrtva nečije propagande. A to da ti od događaja u Hrvatskoj devedesetih nema ništa smiješnije, to mi je jasno. Samo, tko se zadnji smije...

nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju

pre 11 godina

@RH
Diskusija sa tipicnim hrvatskim narcis-sovinist-nacional aktivistom opste prakse koji jos uvek ne kapira da je 2013. godina te je mentalno zarobljen u 90tim proslog veka i koji bi da ubedjuje druge u svoju "istinu" i jos se cudi sto njegova "istina" ne nailazi na odusevljenje i padanje u trans... je jedno veliko gubljenje vremena. Misli sta god hoces, da su Hrvati najveca nevinasca, jedine zrtve, samo ti i tvoji ste patili, za sve je kriva velikosrbsko-cetnicka agresija, da ste kulturni i civilizovani, Milosevic, SANU, Dobrica Cosic, bla, bla, bla... Koga zanima.

Дашо

pre 11 godina

Дакле декларативно хришћанска УСА и ЕУ порджава исламски тероризам и уништавање средњовјековних манастира на КиМ који представљају дио свјетске културне баштине и једне од најстаријих и најзначајнијих манастира из тога доба . Дакле Хришћани подржавају рушење манастира од стране исламских екстремиста . Жалосно ...

agon

pre 11 godina

Al glupih komentara ceo svet gleda.prati i slusa vase pijano srbovanje.Vi srpski patrioti ste najbolji sami sebe cete unistiti samo napred srbija do Tokija pozdrav Agon

pseudo_slucajno

pre 11 godina

Vojnice, nisko si pao ako si sebi dozvolio da komentarises sta drugi mediji prenose. Tvoj zadatak je nesto drugo, drzi se toga...

logika

pre 11 godina

Pa mogu mediji da analiziraju kako hoce, ali cinjenica je da je iguman Sava osetio potrebu da zatvori kapije manastira. Tako da izjava doticnog oficira kfora ne zvuci ubedljivo. Slazem se da ne treba dodavati ulje na vatru, ali ako se dobro secamo bas rata na Kosovu, i koliko su decanski monasi svima pomagali, dakle onolikim albanskim porodicama, onda mislim da je danas ipak bilo razloga za oprez.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ovakva izjava samo govori o razočarenju takozvanje "medjunarodne zajednice" i njihovih "konkvistadora" koje je poslala na KiM, navodno, da štite slobode i prava svih gradjana KOSMET-a. Valjda su ovim demonstracijama trebali da dovrše onaj "časni" posao iz 2004 godine ali, kad nisu, red je da se Srbija optuži makar i za preterivanje.

ernesto

pre 11 godina

@ dragi kosovac, istina iza koje stoji vojna sila (KFOR, NATO itd.) je SUMNJIVA istina. Ti i tviji sunarodnici, ali i svi ostali Balkanci, evo već dvadeset godina do 'istine' dolazite ne U DOGOVORU sa svojim komšijama, već U SUKOBLJAVANJU sa njima, uz prizivanje u pomoć svih mogućih svetskih i lokalnih sila. To je naravno legitimno, ali i vrlo kratkovido. Ne zaboravi da će sve te vojne sile, koje momentalno određuju šta je na Balkanu istina a šta nije, jednom morati DA ODU. A onda će 'istina' opet morati da se traži SA komšijama!

Poldi

pre 11 godina

Dobro dosao na Balkan portparole. "Srpski mediji preteruju". Otkrio si toplu vodu. Sa takvim izvestavanjima mi zivimo vec decenijama. Da stvar bude gora, ni ona druga strana nije bolja.

Zlo šta se dešava kod učitelja demokratije

pre 11 godina

A kako se to zove kad vojnici kritikuju medije? Vladavina vojne hunte? Demokratija nije sigurno.
Moli se NATO da uspostavi civilnu kontrolu nad svojom oružanom silom.

wiener

pre 11 godina

preterivali su i zapadni mediji 1999 godine. ali dobro, ovo je vojnik i njemu je mozak ispran vise nego kod ostalih ljudi. i da, to vazi i za vojnike na zapadu i svako ko misli da to nije tako je teska budala.

RH

pre 11 godina

Srpski mediji pretjeruju? Stvarno?

Iskreno, nemam pojma što se dogodilo danas u Visokim Dečanima pa prema tome ne mogu ocijeniti da li je izvještavanje bilo objektivno ili ne, tako da to prepuštam na prosudbu onima pred čijim nosom se to dešavalo. Valjda oni znaju najbolje. Tko ima uši neka čuje, i tko ima oči neka vidi!

Ali, sad zamislite ulogu srpskih medija u devedesetim koji su bili pod izravnom kontrolom tadašnjeg "miroljubivog" režima i zapitajte se kakve su vam informacije servirali i u koje ste vi slijepo povjerovali.

Onda se nimalo ne čudim kad sa ljudima u Srbiji pričam o događajima u Hrvatskoj početkom devedesetih pa imam osjećaj ne da su nam prvi susjedi nego da su računajući po poznavanju istine sa nekog drugog planeta.

Ja bi jako volio da je sitaucija obrnuta, odnosno da je meni netko informacije servirao preko medija (ma koliko bile lažne) a da je druga strana istinu doživljavala na svojoj koži. Međutim, situacija je bila suprotna, i veliki komentatori bi se barem mogli potruditi saznat malo o onome što tako suvereno uzimaju u usta. Čisto vis-a-vis onih koji su zaista propatili i čijoj se žrtvi (neovisno o nacionalnosti) treba odnositi sa pristojnom dozom saučešća i poštovanja.

Dragan Miladinovic

pre 11 godina

Koliko sam ja primetio, mediji ni u jednom trenutku nisu pravili neku famu oko tog protesta, komentari su druga stvar. Međutim, kada je gospodin već našao za shodno da se obrati, trebalo bi ga upitati o bombaškim napadima na srbe koji se dešavaju svakodnevno i zašto je KFOR nemoćan pred teroristima.

toliko

pre 11 godina

Zbog cega KFOR misli da oni zasluzuju poverenje da ce da zastite Manastire kad znamo sta se desilo 2004. godine? Poverenje se gradi i zasluzuje.

Preterivanje

pre 11 godina

Srpski mediji preteruju

Ovo se zove backfire
Pa i Americki, Engleski, Nemacki itd. su preterivali o desavanjima ovde i sta sad? Ili se u tom slucaju ne racuna kao preterivanje.

Necu da kazem da nismo krivi ali po njihovim medijima ispade da smo mi istrebili dinosauruse.

Marko

pre 11 godina

Pa mi znamo zašto demonstriraju. Pokazuju koliko mogu i dokle mogu, samo što to ovaj general nema pojma. Da je njihov protest zbog zemlje, ne bi demonstrirali ispred manastira nego ispred njihovog suda.

Milutin

pre 11 godina

Preterano je surova realnost, gospodine Novicki I gospodo oficiri KFOR, koja je trenutno oko manastira, u Prizrenu, Pristini I uopste na Kosovu I Metohiji (Metohija od metoh-manastirska zemlja)... Preterano mnogo ljudi je proterano, morate se sloziti I mnogo je imovine uzurpirano. Preterano je tesko da se ljudi vrate, preterano je mnogo slucajeva tipa "pocinioci nepoznati a istraga u toku". Eto,i to je preterano. Bez preterivanja. Koga zmija ujede I gustera se plasi, tako se kod nas kaze.

RH

pre 11 godina

@RH
Nema smesnijeg nego kada zrtva HRT ispiranja mozga pocne da soli pamet o srpskim medijima. Zapanjuje sta vi Hrvati o sebi zamisljate...
(nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju, 8. februar 2013 21:21)

Kamo sreće da sam žrtva HRT-a u bilo kakvom obliku. Na žalost tvoji sunarodnjaci su u mom mjestu više od četiri godine konstantno minirali trafostanicu i struje nije bilo nikako, pa pa me taj HRT nije mogao raniti. Ranjavalo nas je nešto drugo! Ne znam što bi dao da sam samo žrtva nečije propagande. A to da ti od događaja u Hrvatskoj devedesetih nema ništa smiješnije, to mi je jasno. Samo, tko se zadnji smije...

Ivica_K

pre 11 godina

Svaka cast za B92, Politiku, NSPM,Blic ,RTS i ostale medije u Srbiji sto su izvestili o desavanjima u V. Decanima. Jedino zajednickom borbom svih gradjana Srbije mozemo da se odupremo okupatoru.

Теорија Завере

pre 11 godina

Господине после онога што се десило 2004. не би смели ово ни у сну да изговорите, срам вас било.

Simeon

pre 11 godina

Gospodine Novicki, pogledajte film nemacki dokumentarni film "Pocelo je sa jednom lazi" i od vaseg bivseg ministra Sharpinga "doktorirajte" preterivanje.

Biberče

pre 11 godina

Kako je krenuo tok ove izjave srpski mediji će na kraju dana biti krivi za današnji dogadjaj! Samo me zanima da li kritiku imate i za albansku stranu ili su samo Srbi skloni "preterivanju!?

nesa

pre 11 godina

Došlo vreme za sprovodjenje poslednjeg dela plana koji sproveden u albaniji poslednjih 50 god.
U albaniji su uklonili svaki trag o postojanju srba tako dobro da su to i zakonom definisali. Promenili istoriju ( prica o skadaru na Bojani) crkve i groblja porušena ili pretvorene u džamije srbi u albance. TO SRBI NE SMEJU DOZVOLITI

Branko Von Beca

pre 11 godina

Da li su i matovska "dešavanja" 2004 samo novinarska fikcija, gospodine umereni ?!
Da li je 97% etnički čistog stanovništva u nato "demokratskoj tvorevini" južno od Ibra samo plod nečije mašte, ili ...

nikola drezgić

pre 11 godina

Verovatno se preteruje i sa pričama o bombaškim napadima u Kosovskoj Mitrovici! Eto,na primer,danas uopšte nije stradao automobil ,već Poni bicikl sa banana sedištem! Čudi me da se nije oglasio Besim Hoti i Južni Vetar povodom toga!

nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju

pre 11 godina

@RH
Nema smesnijeg nego kada zrtva HRT ispiranja mozga pocne da soli pamet o srpskim medijima. Zapanjuje sta vi Hrvati o sebi zamisljate...

Косовски витез

pre 11 godina

Да нису претерали поновио би се 17. март а онда би новински чланци били узалуд. Господо новинари хвала!

dibds

pre 11 godina

Srpski mediji preteruju, ali nije njihova greska, to je vise kao profesionalna deformacija. Kakvi su nam mediji, nije cudno sto do sada nije izbila neka buna.

Branko Von Beca

pre 11 godina

gospodine umereni, da je umesto Vulina Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju "gospodin" g. voker, koji nikako "nije sklon preterivanju", ne bi me čudilo da još večeras ne bi bila donešena odluka u briselu da NATO bombarduje kfor...

Moler

pre 11 godina

Tacno, da je ovo bio protest protiv sudske odluke protestvovali bi ispred suda! Ovo je protest razularene rulje zeljne linca i krvoprolica. A istovjetna atmosfera vlada u albanskim medijima. Kao nacisticka njemacka 20-ih godina!

M.B.

pre 11 godina

Treba pustiti rulju u tako izolovanom mjestu da radi šta hoće. Rezultati rulje su dobro poznati u prošlom pogromu. Ćuteći o ovome znači monahe dodatno izolovati, a time ohrabrivati nasilnike da noćas ili neki drugi put budu nasilniji i odlučniji. To su priče za malu djecu. Ovo se mora krajnje ozbiljno shvatiti!

milentije

pre 11 godina

Treba poraditi u UN da se i Ruske trupe stacioniraju na Kosovu i Metohiji.
Situacija bi svakako bila mirnija , a izvestaji realniji. Nemamo bas nikakvog razloga da vam verujemo , gospodo koji ste nas danonocno bombardovali .
Uostalom ,otvorimo pitanje, kome su smetale Ruske trupe i zasto ?

Milos

pre 11 godina

Ovaj malo preteruje. Radi se o ptotestu na kojem se trazi otvoreno etnicko ciscenje, a takav protest nije normalan u srbiji. Mozda u Evropskoj Uniji jeste, ali ovde nije.

Дашо

pre 11 godina

Дакле декларативно хришћанска УСА и ЕУ порджава исламски тероризам и уништавање средњовјековних манастира на КиМ који представљају дио свјетске културне баштине и једне од најстаријих и најзначајнијих манастира из тога доба . Дакле Хришћани подржавају рушење манастира од стране исламских екстремиста . Жалосно ...

pseudo_slucajno

pre 11 godina

Vojnice, nisko si pao ako si sebi dozvolio da komentarises sta drugi mediji prenose. Tvoj zadatak je nesto drugo, drzi se toga...

nabavi sinko ogledalce a pre toga se spusti na zemlju

pre 11 godina

@RH
Diskusija sa tipicnim hrvatskim narcis-sovinist-nacional aktivistom opste prakse koji jos uvek ne kapira da je 2013. godina te je mentalno zarobljen u 90tim proslog veka i koji bi da ubedjuje druge u svoju "istinu" i jos se cudi sto njegova "istina" ne nailazi na odusevljenje i padanje u trans... je jedno veliko gubljenje vremena. Misli sta god hoces, da su Hrvati najveca nevinasca, jedine zrtve, samo ti i tvoji ste patili, za sve je kriva velikosrbsko-cetnicka agresija, da ste kulturni i civilizovani, Milosevic, SANU, Dobrica Cosic, bla, bla, bla... Koga zanima.

logika

pre 11 godina

Pa mogu mediji da analiziraju kako hoce, ali cinjenica je da je iguman Sava osetio potrebu da zatvori kapije manastira. Tako da izjava doticnog oficira kfora ne zvuci ubedljivo. Slazem se da ne treba dodavati ulje na vatru, ali ako se dobro secamo bas rata na Kosovu, i koliko su decanski monasi svima pomagali, dakle onolikim albanskim porodicama, onda mislim da je danas ipak bilo razloga za oprez.

agon

pre 11 godina

Al glupih komentara ceo svet gleda.prati i slusa vase pijano srbovanje.Vi srpski patrioti ste najbolji sami sebe cete unistiti samo napred srbija do Tokija pozdrav Agon

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ovakva izjava samo govori o razočarenju takozvanje "medjunarodne zajednice" i njihovih "konkvistadora" koje je poslala na KiM, navodno, da štite slobode i prava svih gradjana KOSMET-a. Valjda su ovim demonstracijama trebali da dovrše onaj "časni" posao iz 2004 godine ali, kad nisu, red je da se Srbija optuži makar i za preterivanje.

ernesto

pre 11 godina

@ dragi kosovac, istina iza koje stoji vojna sila (KFOR, NATO itd.) je SUMNJIVA istina. Ti i tviji sunarodnici, ali i svi ostali Balkanci, evo već dvadeset godina do 'istine' dolazite ne U DOGOVORU sa svojim komšijama, već U SUKOBLJAVANJU sa njima, uz prizivanje u pomoć svih mogućih svetskih i lokalnih sila. To je naravno legitimno, ali i vrlo kratkovido. Ne zaboravi da će sve te vojne sile, koje momentalno određuju šta je na Balkanu istina a šta nije, jednom morati DA ODU. A onda će 'istina' opet morati da se traži SA komšijama!