Subota, 19.01.2013.

11:21

Mediji: Spomenik pada ovog vikenda?

Mediji opet spekulišu o sudbini spomenika OVPBM. Blic piše da će Vučić i Dačić za vikend doneti konaču odluku, a Telegraf da je u Preševo stigla Žandarmerija.

Izvor: B92

Mediji: Spomenik pada ovog vikenda? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

major JNA

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=678848#k8547108

Hahah pa moze u ove napustene firme, ima fabricke hale da napunimo naoruzanjem Albanaca sa juga Srbije

voja

pre 11 godina

*Mislim da bi bilo pametno da se pre uklanjanja spomenika izvrsi pretres u svim kucama u Presevu,Bujanovcu i okolnim selima i da se razoruza lokalno albansko stanovnistvo!
(major JNA, 19. januar 2013 14:18) *

a gde da se skladisti toliko oruzija?! :)

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Mi cemo srusiti spomenik UCPMB-a a kad nama Kosovari sruse manastire, mi cemo iste takve napraviti po Srbiji, jer mi zivimo u srednjem veku tako da ce srednjovekovni manastiri biti u originalu!

Двоглави арапин

pre 11 godina

Јуче су сви у глас "шта се чека?, зашто се не руши? Вучић обећао...". Данас друга песма, "ништа нисмо научили! Зашто се руши?". Људи, да ли да се одлучите већ једном?!

Posle j..... nema kajanja

pre 11 godina

Citam komentare i neverujem kako prete,dokaz da albanci zive jos u sesnestom veku,a jos me vise cudi da oni misle da su najpametniji na svetu,ako mislite da za ovu zemlju nema ko da ratuje,ako,ako dotle dodje grdno se varate!!!A ako hocete moje misljenje zabole me i za vas i za vas spomenik!
(nenad, 19. januar 2013 13:47)

Po meni su dokazali da su pametniji , ili da smo mi gluplji kako god. Kosovo su dobili tj kupili . To sto nismo imali strategiju to je nas problem.

crni domino

pre 11 godina

(komsija, 19. januar 2013 12:40)

Ma dole je med i mleko!
Docekuju vas kamere, dele besplatne obroke, dnevnice a cuo sam i besplatne metke sa okolnih zgrada, pa ti izvoli sa macolom.
Sve ste u zivotu sredili, samo vam jos smeta taj spomenik!

Ljubo

pre 11 godina

Sve je ovo smesno.
U normalnim drzavama se tako nesto resi odmah pa nek se posle svi raspravljaju, demonstriraju i sl ali drzava je ispostovala svoje i kratko saopsti javnosti da spomenik nije u skladu sa tim i tim i gotovo. A ne ovako, pa jos cemo im i odstetu placati!
Ovo po meni u Presevu trajno moze da resi samo vojska sa svojim prisustvom uz paralelne investicije u infrastrukturu i nova radna mesta za ljude koji postuju i prihvataju Srbiju kao svoju domovinu, za ostale koji to ne zele jasno reci sta ih ceka i odmah bez cekanja preduzeti mere i to redom, pravne pa ako treba i silu. Sve ovo na adekvatan nacin medijski propratiti i pribaviti za to podrsku prijateljskih zemalja. A u pozadini svega imati specijalne timove advokata koji ce pratiti reakcije ostatka sveta i koji ce reagovati gde i kad treba.
Uglavnom zna se sta je zakon i nemilosrdno ga sprovoditi!

inat je cudna rabota

pre 11 godina

nikad ga nece srusit.jedino je mogao biti srusen odmah posto je postavljen.sad se digla prasina i obe strane ce ici do kraja sto nije dobro

Aryan Brotherhood

pre 11 godina

Srusice Srbija spomenik lako,samo ako hoce, ALI sta ce biti posle??? Sta mislite sta ce se uskoro desiti na severu Kosova? Pa je li mislite da ce ovakvo stanje potrajati vecno? Boga mi bice bezanije sa Kosova uskoro, kao 1995-te iz Hrvatske. Zivi bili pa videli.

Nenad-EU

pre 11 godina

Ovaj spomenik je i napravljen da bi bio srusen a evo i zasto...
Srbija ce da srusi spomenik koji je ocigledna provokacija a EU i USA ce odgovoriti da Srbija na to ima pravo. Posle par dana ce Tacijevi spacijalci uci na sever KiM, rasformirati paralelne strukture i pohapsiti sve koji se opiru. Na to ce EU i USA odgovoriti isto kao i za Srbiju.

nisam niciji partijski drug

pre 11 godina

Ilija kako si ti pametan, prosto ti se divim, tebi i slicnima! A za srpska civilna groblja na kosovu, nikom nista, a?! Da li treba svakakva ponizenja da trpimo zbog EU u koju necemo nikada uci, pa vladao bilo ko?! A vi slobodno mastajte o tome!

milos

pre 11 godina

Mi srbi se samo busamo u grudi al kad treba da se stegne petlja nema nas nigde! 24 godina imam i ceo svoj zivot nam je lose i sve nas neko mrzi a ustvari sami sebe u provaliju guramo samo ne znam do kada?Ako oni sklone ovaj slomenik ja cu da odem dole i da ga pojedem zajedno sa srafovima.

nislija

pre 11 godina

Primitivnim,neskolovanim i gladnim Albancima se lako manipulise......igra se na kartu nacionalizma,do sada nisu omanuli......zivo me interesuje da li su ovi nasi politicari izvukli neke pouke iz proslosti.....

major JNA

pre 11 godina

Mislim da bi bilo pametno da se pre uklanjanja spomenika izvrsi pretres u svim kucama u Presevu,Bujanovcu i okolnim selima i da se razoruza lokalno albansko stanovnistvo!

Mozzart

pre 11 godina

Da su bili pametniji, poslali bi dva, tri operativca u Presevo, digli ga u vazduh, i rekli da je pocinilac nepoznat! Ovako, svet ce opet osuditi Srbiju...

sone

pre 11 godina

Danas je crveno slovo netreba nista raditi a sutra nek radi macola.
(lesa, 19. januar 2013 12:14)

Sutra je Sveti Jovan, ostaje za ponedeljak.

igor

pre 11 godina

A sta je drzava (BIA, ZANDARMERIJA,PTJ,SAJ) radila dok su oni zidali taj spomenik??? Nama ispred nosa ga na miru zidali danima i sad jao, kuku i lele. A drzava milione trosi na gore pomente samo da ne bi doslo do ovakvih i slicnih stvari. Hoce li neko od glavnih da podnese ostavku iz moralnih razloga ili u najmanju ruku da skupi **** i da sam krene da srusi to posto su mu albanci pljunuli po sred lica!?!? Nespisobnos na delu moji ljudi, al ce zato platica uredno da legne na vreme.

Lignjoslav

pre 11 godina

Braco Srbi, samo rusite, zabole me za bilo kojim spomenikom al' sutra nemojte da cvilite kad Albanci na Kosmetu takodje u ruke uzmu macole pa pocnu da ruse srpske spomenike tj. ono sto je jos od njih ostalo.

Jaguarov skok

pre 11 godina

Ponekad stvarno pozelim da sam se rodio na Madagaskaru,Paragvaju,Islandu,Sibiru...Bilo gde samo ne na ovom suntavom Balkanu! **** vas spomenik!

znanac

pre 11 godina

Kasno Marko na Kososvo stize... Nije toliki problem u nekom spomeniku vec u tome da Srbija nema kontrolu nad tim podrucjem... Sada ga mogu lagano i Albanci skloniti jer oni su pokazali da im sluzbenici drzave Srbije ne mogu naredjivati... Zato pamet u glavu i ne zaleci se sa izjavama pozivajuci se na drzavu samo zato sto to tebi moze donati polititcke poene... Kao i uvek svaki problem mora da se resava kroz pravni sistem zemlje i ako je nesto protiv zakonito lokalna uprava - policija ce da odrade posao... Neznam samo dali to nama odgovara jer bi moglo da se pokaze da mi krsimo mnogo vise zakona nego oni koje teramo da ih postuju (manjine). Ugasite svetlo, sve se mnogo bolje vidi u mraku...

Лимени 036

pre 11 godina

Видећемо дела.....све док не буде урађено обећано ја сам скептик .......само се прича о томе......руши већ једном.....

drasko

pre 11 godina

@(Adam, 19. januar 2013 12:22)
Navikili smo, nista novo...I onako je na zapadu dosadno, svi cute i rade, bunili si se tri dana zbog plata a kriza traje 4 godine. Dosadno BRE !

micko

pre 11 godina

Kada su ga postavili trebao je samo da naidje tenk i kao slucajno srusi spomenik i ni reci u medijima...cak i pre nego sto ga je iko spomenuo...samo naisao M84 i nista...pojela maca. a ovako nije dobro, zamlacujemo se mesecima, cista blamaza!

nenad

pre 11 godina

Citam komentare i neverujem kako prete,dokaz da albanci zive jos u sesnestom veku,a jos me vise cudi da oni misle da su najpametniji na svetu,ako mislite da za ovu zemlju nema ko da ratuje,ako,ako dotle dodje grdno se varate!!!A ako hocete moje misljenje zabole me i za vas i za vas spomenik!

Pedja

pre 11 godina

Danas je crveno slovo netreba nista raditi a sutra nek radi macola.
(lesa, 19. januar 2013 12:14)

Dok ima ljudi koji veruju u "crveno slovo" i slične budalaštine biće nam ovako kako nam je.

mc

pre 11 godina

Svi borci OVMBP su amnestirani tako da je to samo obican spomenik! Nasa drzava ih je amnestirala.
Lokalne vlasti su legalizovale spomenik!
Tako da rusenje spomenika je nelagalno, izaziva tenzije i samo ce nama stetiti!
Ipak treba razmisliti malo...ipak je to samo parce kamena, na jugu Srbije (gde mahom zive albanci) tako da nam bas i ne bode toliko oci!

Treba trezveno razmisljati a ne srljati glavom kroz zid....

Pobočnik_Liubo

pre 11 godina

Jao Srbi, kakvi komentari.
"Ruši bre", "Zovite mene da pomognem rušiti!!!!!", i sl.
A nitko prstom ne mrda.
Internet ratnici Srbije :)

crfna guja

pre 11 godina

"Vučić je čekao povratak Dačića iz Brisela sa sastanka sa evropskim zvaničnicima kako bi postigli dogovor o uklanjanju spomenika teroristima na jugu Srbije i sve će biti poznato već ovog vikenda", navodi izvor Blica.

Jel te obliva hladan znoj , jer ne znas kako da se izvuces iz sopstvene gluposti, pa cekas Dacica da bi svalio krivicu na njega?

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Licno verujem da je "drzava" Srbija dovoljno snazna da ukloni "ovaj" spomenik pripadnicima OVPBM iz centru Preseva, pitanje je samo hoce li biti i dovoljno jaka da im "ukloni" i onaj "obnovljeni" kada Presevo, Bujanovac i Medvedja vise ne budu u "sastavu Srbije" ?

smeh do suza

pre 11 godina

Sve se drzi u strogoj tajnosti.E ljudi,jedan obican kamen ne smete ukloniti javno.Kukavice ! Osim toga rok je davno vec prosao. Buuuu za ovakvu drzavu

pera zdera

pre 11 godina

Rusi samo rusi ali cudno zasto albanci nisu stavili imena svi boraca za "slobodu" i al-kajde, jaay islamaja, IRA, ETA itd.
Ili mi mozda trebamo amerima i uniji da kazemo ako zele da spomenik ostane onda cemo mi staviti spomenik u pocast al-kajdi i IRA sto su se borli za svoju "slobodu" i onda ako se bune kazemo pa to je isto.

Ilija Gromovnik

pre 11 godina

Rusenjem spomenika Srbija rusi onaj poslednji klimavi most kojim bi nekeo zelela da se prikljuci EU. Ne oklevaju srpski polticari zato sto se boje spomenika, nego ih je strah od onoga sto dolazi posle.

smeh do suza

pre 11 godina

Sve se drzi u strogoj tajnosti.E ljudi,jedan obican kamen ne smete ukloniti javno.Kukavice ! Osim toga rok je davno vec prosao. Buuuu za ovakvu drzavu

Jaguarov skok

pre 11 godina

Ponekad stvarno pozelim da sam se rodio na Madagaskaru,Paragvaju,Islandu,Sibiru...Bilo gde samo ne na ovom suntavom Balkanu! **** vas spomenik!

major JNA

pre 11 godina

Mislim da bi bilo pametno da se pre uklanjanja spomenika izvrsi pretres u svim kucama u Presevu,Bujanovcu i okolnim selima i da se razoruza lokalno albansko stanovnistvo!

Ilija Gromovnik

pre 11 godina

Rusenjem spomenika Srbija rusi onaj poslednji klimavi most kojim bi nekeo zelela da se prikljuci EU. Ne oklevaju srpski polticari zato sto se boje spomenika, nego ih je strah od onoga sto dolazi posle.

nenad

pre 11 godina

Citam komentare i neverujem kako prete,dokaz da albanci zive jos u sesnestom veku,a jos me vise cudi da oni misle da su najpametniji na svetu,ako mislite da za ovu zemlju nema ko da ratuje,ako,ako dotle dodje grdno se varate!!!A ako hocete moje misljenje zabole me i za vas i za vas spomenik!

Pobočnik_Liubo

pre 11 godina

Jao Srbi, kakvi komentari.
"Ruši bre", "Zovite mene da pomognem rušiti!!!!!", i sl.
A nitko prstom ne mrda.
Internet ratnici Srbije :)

pera zdera

pre 11 godina

Rusi samo rusi ali cudno zasto albanci nisu stavili imena svi boraca za "slobodu" i al-kajde, jaay islamaja, IRA, ETA itd.
Ili mi mozda trebamo amerima i uniji da kazemo ako zele da spomenik ostane onda cemo mi staviti spomenik u pocast al-kajdi i IRA sto su se borli za svoju "slobodu" i onda ako se bune kazemo pa to je isto.

mc

pre 11 godina

Svi borci OVMBP su amnestirani tako da je to samo obican spomenik! Nasa drzava ih je amnestirala.
Lokalne vlasti su legalizovale spomenik!
Tako da rusenje spomenika je nelagalno, izaziva tenzije i samo ce nama stetiti!
Ipak treba razmisliti malo...ipak je to samo parce kamena, na jugu Srbije (gde mahom zive albanci) tako da nam bas i ne bode toliko oci!

Treba trezveno razmisljati a ne srljati glavom kroz zid....

Nenad-EU

pre 11 godina

Ovaj spomenik je i napravljen da bi bio srusen a evo i zasto...
Srbija ce da srusi spomenik koji je ocigledna provokacija a EU i USA ce odgovoriti da Srbija na to ima pravo. Posle par dana ce Tacijevi spacijalci uci na sever KiM, rasformirati paralelne strukture i pohapsiti sve koji se opiru. Na to ce EU i USA odgovoriti isto kao i za Srbiju.

sone

pre 11 godina

Danas je crveno slovo netreba nista raditi a sutra nek radi macola.
(lesa, 19. januar 2013 12:14)

Sutra je Sveti Jovan, ostaje za ponedeljak.

Pedja

pre 11 godina

Danas je crveno slovo netreba nista raditi a sutra nek radi macola.
(lesa, 19. januar 2013 12:14)

Dok ima ljudi koji veruju u "crveno slovo" i slične budalaštine biće nam ovako kako nam je.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Licno verujem da je "drzava" Srbija dovoljno snazna da ukloni "ovaj" spomenik pripadnicima OVPBM iz centru Preseva, pitanje je samo hoce li biti i dovoljno jaka da im "ukloni" i onaj "obnovljeni" kada Presevo, Bujanovac i Medvedja vise ne budu u "sastavu Srbije" ?

znanac

pre 11 godina

Kasno Marko na Kososvo stize... Nije toliki problem u nekom spomeniku vec u tome da Srbija nema kontrolu nad tim podrucjem... Sada ga mogu lagano i Albanci skloniti jer oni su pokazali da im sluzbenici drzave Srbije ne mogu naredjivati... Zato pamet u glavu i ne zaleci se sa izjavama pozivajuci se na drzavu samo zato sto to tebi moze donati polititcke poene... Kao i uvek svaki problem mora da se resava kroz pravni sistem zemlje i ako je nesto protiv zakonito lokalna uprava - policija ce da odrade posao... Neznam samo dali to nama odgovara jer bi moglo da se pokaze da mi krsimo mnogo vise zakona nego oni koje teramo da ih postuju (manjine). Ugasite svetlo, sve se mnogo bolje vidi u mraku...

micko

pre 11 godina

Kada su ga postavili trebao je samo da naidje tenk i kao slucajno srusi spomenik i ni reci u medijima...cak i pre nego sto ga je iko spomenuo...samo naisao M84 i nista...pojela maca. a ovako nije dobro, zamlacujemo se mesecima, cista blamaza!

milos

pre 11 godina

Mi srbi se samo busamo u grudi al kad treba da se stegne petlja nema nas nigde! 24 godina imam i ceo svoj zivot nam je lose i sve nas neko mrzi a ustvari sami sebe u provaliju guramo samo ne znam do kada?Ako oni sklone ovaj slomenik ja cu da odem dole i da ga pojedem zajedno sa srafovima.

crfna guja

pre 11 godina

"Vučić je čekao povratak Dačića iz Brisela sa sastanka sa evropskim zvaničnicima kako bi postigli dogovor o uklanjanju spomenika teroristima na jugu Srbije i sve će biti poznato već ovog vikenda", navodi izvor Blica.

Jel te obliva hladan znoj , jer ne znas kako da se izvuces iz sopstvene gluposti, pa cekas Dacica da bi svalio krivicu na njega?

igor

pre 11 godina

A sta je drzava (BIA, ZANDARMERIJA,PTJ,SAJ) radila dok su oni zidali taj spomenik??? Nama ispred nosa ga na miru zidali danima i sad jao, kuku i lele. A drzava milione trosi na gore pomente samo da ne bi doslo do ovakvih i slicnih stvari. Hoce li neko od glavnih da podnese ostavku iz moralnih razloga ili u najmanju ruku da skupi **** i da sam krene da srusi to posto su mu albanci pljunuli po sred lica!?!? Nespisobnos na delu moji ljudi, al ce zato platica uredno da legne na vreme.

Mozzart

pre 11 godina

Da su bili pametniji, poslali bi dva, tri operativca u Presevo, digli ga u vazduh, i rekli da je pocinilac nepoznat! Ovako, svet ce opet osuditi Srbiju...

Лимени 036

pre 11 godina

Видећемо дела.....све док не буде урађено обећано ја сам скептик .......само се прича о томе......руши већ једном.....

Lignjoslav

pre 11 godina

Braco Srbi, samo rusite, zabole me za bilo kojim spomenikom al' sutra nemojte da cvilite kad Albanci na Kosmetu takodje u ruke uzmu macole pa pocnu da ruse srpske spomenike tj. ono sto je jos od njih ostalo.

nislija

pre 11 godina

Primitivnim,neskolovanim i gladnim Albancima se lako manipulise......igra se na kartu nacionalizma,do sada nisu omanuli......zivo me interesuje da li su ovi nasi politicari izvukli neke pouke iz proslosti.....

drasko

pre 11 godina

@(Adam, 19. januar 2013 12:22)
Navikili smo, nista novo...I onako je na zapadu dosadno, svi cute i rade, bunili si se tri dana zbog plata a kriza traje 4 godine. Dosadno BRE !

nisam niciji partijski drug

pre 11 godina

Ilija kako si ti pametan, prosto ti se divim, tebi i slicnima! A za srpska civilna groblja na kosovu, nikom nista, a?! Da li treba svakakva ponizenja da trpimo zbog EU u koju necemo nikada uci, pa vladao bilo ko?! A vi slobodno mastajte o tome!

Aryan Brotherhood

pre 11 godina

Srusice Srbija spomenik lako,samo ako hoce, ALI sta ce biti posle??? Sta mislite sta ce se uskoro desiti na severu Kosova? Pa je li mislite da ce ovakvo stanje potrajati vecno? Boga mi bice bezanije sa Kosova uskoro, kao 1995-te iz Hrvatske. Zivi bili pa videli.

crni domino

pre 11 godina

(komsija, 19. januar 2013 12:40)

Ma dole je med i mleko!
Docekuju vas kamere, dele besplatne obroke, dnevnice a cuo sam i besplatne metke sa okolnih zgrada, pa ti izvoli sa macolom.
Sve ste u zivotu sredili, samo vam jos smeta taj spomenik!

Двоглави арапин

pre 11 godina

Јуче су сви у глас "шта се чека?, зашто се не руши? Вучић обећао...". Данас друга песма, "ништа нисмо научили! Зашто се руши?". Људи, да ли да се одлучите већ једном?!

Ljubo

pre 11 godina

Sve je ovo smesno.
U normalnim drzavama se tako nesto resi odmah pa nek se posle svi raspravljaju, demonstriraju i sl ali drzava je ispostovala svoje i kratko saopsti javnosti da spomenik nije u skladu sa tim i tim i gotovo. A ne ovako, pa jos cemo im i odstetu placati!
Ovo po meni u Presevu trajno moze da resi samo vojska sa svojim prisustvom uz paralelne investicije u infrastrukturu i nova radna mesta za ljude koji postuju i prihvataju Srbiju kao svoju domovinu, za ostale koji to ne zele jasno reci sta ih ceka i odmah bez cekanja preduzeti mere i to redom, pravne pa ako treba i silu. Sve ovo na adekvatan nacin medijski propratiti i pribaviti za to podrsku prijateljskih zemalja. A u pozadini svega imati specijalne timove advokata koji ce pratiti reakcije ostatka sveta i koji ce reagovati gde i kad treba.
Uglavnom zna se sta je zakon i nemilosrdno ga sprovoditi!

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Mi cemo srusiti spomenik UCPMB-a a kad nama Kosovari sruse manastire, mi cemo iste takve napraviti po Srbiji, jer mi zivimo u srednjem veku tako da ce srednjovekovni manastiri biti u originalu!

inat je cudna rabota

pre 11 godina

nikad ga nece srusit.jedino je mogao biti srusen odmah posto je postavljen.sad se digla prasina i obe strane ce ici do kraja sto nije dobro

voja

pre 11 godina

*Mislim da bi bilo pametno da se pre uklanjanja spomenika izvrsi pretres u svim kucama u Presevu,Bujanovcu i okolnim selima i da se razoruza lokalno albansko stanovnistvo!
(major JNA, 19. januar 2013 14:18) *

a gde da se skladisti toliko oruzija?! :)

Posle j..... nema kajanja

pre 11 godina

Citam komentare i neverujem kako prete,dokaz da albanci zive jos u sesnestom veku,a jos me vise cudi da oni misle da su najpametniji na svetu,ako mislite da za ovu zemlju nema ko da ratuje,ako,ako dotle dodje grdno se varate!!!A ako hocete moje misljenje zabole me i za vas i za vas spomenik!
(nenad, 19. januar 2013 13:47)

Po meni su dokazali da su pametniji , ili da smo mi gluplji kako god. Kosovo su dobili tj kupili . To sto nismo imali strategiju to je nas problem.

major JNA

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=678848#k8547108

Hahah pa moze u ove napustene firme, ima fabricke hale da napunimo naoruzanjem Albanaca sa juga Srbije

Ilija Gromovnik

pre 11 godina

Rusenjem spomenika Srbija rusi onaj poslednji klimavi most kojim bi nekeo zelela da se prikljuci EU. Ne oklevaju srpski polticari zato sto se boje spomenika, nego ih je strah od onoga sto dolazi posle.

pera zdera

pre 11 godina

Rusi samo rusi ali cudno zasto albanci nisu stavili imena svi boraca za "slobodu" i al-kajde, jaay islamaja, IRA, ETA itd.
Ili mi mozda trebamo amerima i uniji da kazemo ako zele da spomenik ostane onda cemo mi staviti spomenik u pocast al-kajdi i IRA sto su se borli za svoju "slobodu" i onda ako se bune kazemo pa to je isto.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Licno verujem da je "drzava" Srbija dovoljno snazna da ukloni "ovaj" spomenik pripadnicima OVPBM iz centru Preseva, pitanje je samo hoce li biti i dovoljno jaka da im "ukloni" i onaj "obnovljeni" kada Presevo, Bujanovac i Medvedja vise ne budu u "sastavu Srbije" ?

smeh do suza

pre 11 godina

Sve se drzi u strogoj tajnosti.E ljudi,jedan obican kamen ne smete ukloniti javno.Kukavice ! Osim toga rok je davno vec prosao. Buuuu za ovakvu drzavu

major JNA

pre 11 godina

Mislim da bi bilo pametno da se pre uklanjanja spomenika izvrsi pretres u svim kucama u Presevu,Bujanovcu i okolnim selima i da se razoruza lokalno albansko stanovnistvo!

Pobočnik_Liubo

pre 11 godina

Jao Srbi, kakvi komentari.
"Ruši bre", "Zovite mene da pomognem rušiti!!!!!", i sl.
A nitko prstom ne mrda.
Internet ratnici Srbije :)

Pedja

pre 11 godina

Danas je crveno slovo netreba nista raditi a sutra nek radi macola.
(lesa, 19. januar 2013 12:14)

Dok ima ljudi koji veruju u "crveno slovo" i slične budalaštine biće nam ovako kako nam je.

mc

pre 11 godina

Svi borci OVMBP su amnestirani tako da je to samo obican spomenik! Nasa drzava ih je amnestirala.
Lokalne vlasti su legalizovale spomenik!
Tako da rusenje spomenika je nelagalno, izaziva tenzije i samo ce nama stetiti!
Ipak treba razmisliti malo...ipak je to samo parce kamena, na jugu Srbije (gde mahom zive albanci) tako da nam bas i ne bode toliko oci!

Treba trezveno razmisljati a ne srljati glavom kroz zid....

Lignjoslav

pre 11 godina

Braco Srbi, samo rusite, zabole me za bilo kojim spomenikom al' sutra nemojte da cvilite kad Albanci na Kosmetu takodje u ruke uzmu macole pa pocnu da ruse srpske spomenike tj. ono sto je jos od njih ostalo.

nenad

pre 11 godina

Citam komentare i neverujem kako prete,dokaz da albanci zive jos u sesnestom veku,a jos me vise cudi da oni misle da su najpametniji na svetu,ako mislite da za ovu zemlju nema ko da ratuje,ako,ako dotle dodje grdno se varate!!!A ako hocete moje misljenje zabole me i za vas i za vas spomenik!

micko

pre 11 godina

Kada su ga postavili trebao je samo da naidje tenk i kao slucajno srusi spomenik i ni reci u medijima...cak i pre nego sto ga je iko spomenuo...samo naisao M84 i nista...pojela maca. a ovako nije dobro, zamlacujemo se mesecima, cista blamaza!

Mozzart

pre 11 godina

Da su bili pametniji, poslali bi dva, tri operativca u Presevo, digli ga u vazduh, i rekli da je pocinilac nepoznat! Ovako, svet ce opet osuditi Srbiju...

crfna guja

pre 11 godina

"Vučić je čekao povratak Dačića iz Brisela sa sastanka sa evropskim zvaničnicima kako bi postigli dogovor o uklanjanju spomenika teroristima na jugu Srbije i sve će biti poznato već ovog vikenda", navodi izvor Blica.

Jel te obliva hladan znoj , jer ne znas kako da se izvuces iz sopstvene gluposti, pa cekas Dacica da bi svalio krivicu na njega?

Лимени 036

pre 11 godina

Видећемо дела.....све док не буде урађено обећано ја сам скептик .......само се прича о томе......руши већ једном.....

Jaguarov skok

pre 11 godina

Ponekad stvarno pozelim da sam se rodio na Madagaskaru,Paragvaju,Islandu,Sibiru...Bilo gde samo ne na ovom suntavom Balkanu! **** vas spomenik!

Aryan Brotherhood

pre 11 godina

Srusice Srbija spomenik lako,samo ako hoce, ALI sta ce biti posle??? Sta mislite sta ce se uskoro desiti na severu Kosova? Pa je li mislite da ce ovakvo stanje potrajati vecno? Boga mi bice bezanije sa Kosova uskoro, kao 1995-te iz Hrvatske. Zivi bili pa videli.

znanac

pre 11 godina

Kasno Marko na Kososvo stize... Nije toliki problem u nekom spomeniku vec u tome da Srbija nema kontrolu nad tim podrucjem... Sada ga mogu lagano i Albanci skloniti jer oni su pokazali da im sluzbenici drzave Srbije ne mogu naredjivati... Zato pamet u glavu i ne zaleci se sa izjavama pozivajuci se na drzavu samo zato sto to tebi moze donati polititcke poene... Kao i uvek svaki problem mora da se resava kroz pravni sistem zemlje i ako je nesto protiv zakonito lokalna uprava - policija ce da odrade posao... Neznam samo dali to nama odgovara jer bi moglo da se pokaze da mi krsimo mnogo vise zakona nego oni koje teramo da ih postuju (manjine). Ugasite svetlo, sve se mnogo bolje vidi u mraku...

crni domino

pre 11 godina

(komsija, 19. januar 2013 12:40)

Ma dole je med i mleko!
Docekuju vas kamere, dele besplatne obroke, dnevnice a cuo sam i besplatne metke sa okolnih zgrada, pa ti izvoli sa macolom.
Sve ste u zivotu sredili, samo vam jos smeta taj spomenik!

milos

pre 11 godina

Mi srbi se samo busamo u grudi al kad treba da se stegne petlja nema nas nigde! 24 godina imam i ceo svoj zivot nam je lose i sve nas neko mrzi a ustvari sami sebe u provaliju guramo samo ne znam do kada?Ako oni sklone ovaj slomenik ja cu da odem dole i da ga pojedem zajedno sa srafovima.

nisam niciji partijski drug

pre 11 godina

Ilija kako si ti pametan, prosto ti se divim, tebi i slicnima! A za srpska civilna groblja na kosovu, nikom nista, a?! Da li treba svakakva ponizenja da trpimo zbog EU u koju necemo nikada uci, pa vladao bilo ko?! A vi slobodno mastajte o tome!

sone

pre 11 godina

Danas je crveno slovo netreba nista raditi a sutra nek radi macola.
(lesa, 19. januar 2013 12:14)

Sutra je Sveti Jovan, ostaje za ponedeljak.

Nenad-EU

pre 11 godina

Ovaj spomenik je i napravljen da bi bio srusen a evo i zasto...
Srbija ce da srusi spomenik koji je ocigledna provokacija a EU i USA ce odgovoriti da Srbija na to ima pravo. Posle par dana ce Tacijevi spacijalci uci na sever KiM, rasformirati paralelne strukture i pohapsiti sve koji se opiru. Na to ce EU i USA odgovoriti isto kao i za Srbiju.

nislija

pre 11 godina

Primitivnim,neskolovanim i gladnim Albancima se lako manipulise......igra se na kartu nacionalizma,do sada nisu omanuli......zivo me interesuje da li su ovi nasi politicari izvukli neke pouke iz proslosti.....

MRZIM RTS !!!

pre 11 godina

Mi cemo srusiti spomenik UCPMB-a a kad nama Kosovari sruse manastire, mi cemo iste takve napraviti po Srbiji, jer mi zivimo u srednjem veku tako da ce srednjovekovni manastiri biti u originalu!

drasko

pre 11 godina

@(Adam, 19. januar 2013 12:22)
Navikili smo, nista novo...I onako je na zapadu dosadno, svi cute i rade, bunili si se tri dana zbog plata a kriza traje 4 godine. Dosadno BRE !

Ljubo

pre 11 godina

Sve je ovo smesno.
U normalnim drzavama se tako nesto resi odmah pa nek se posle svi raspravljaju, demonstriraju i sl ali drzava je ispostovala svoje i kratko saopsti javnosti da spomenik nije u skladu sa tim i tim i gotovo. A ne ovako, pa jos cemo im i odstetu placati!
Ovo po meni u Presevu trajno moze da resi samo vojska sa svojim prisustvom uz paralelne investicije u infrastrukturu i nova radna mesta za ljude koji postuju i prihvataju Srbiju kao svoju domovinu, za ostale koji to ne zele jasno reci sta ih ceka i odmah bez cekanja preduzeti mere i to redom, pravne pa ako treba i silu. Sve ovo na adekvatan nacin medijski propratiti i pribaviti za to podrsku prijateljskih zemalja. A u pozadini svega imati specijalne timove advokata koji ce pratiti reakcije ostatka sveta i koji ce reagovati gde i kad treba.
Uglavnom zna se sta je zakon i nemilosrdno ga sprovoditi!

igor

pre 11 godina

A sta je drzava (BIA, ZANDARMERIJA,PTJ,SAJ) radila dok su oni zidali taj spomenik??? Nama ispred nosa ga na miru zidali danima i sad jao, kuku i lele. A drzava milione trosi na gore pomente samo da ne bi doslo do ovakvih i slicnih stvari. Hoce li neko od glavnih da podnese ostavku iz moralnih razloga ili u najmanju ruku da skupi **** i da sam krene da srusi to posto su mu albanci pljunuli po sred lica!?!? Nespisobnos na delu moji ljudi, al ce zato platica uredno da legne na vreme.

inat je cudna rabota

pre 11 godina

nikad ga nece srusit.jedino je mogao biti srusen odmah posto je postavljen.sad se digla prasina i obe strane ce ici do kraja sto nije dobro

voja

pre 11 godina

*Mislim da bi bilo pametno da se pre uklanjanja spomenika izvrsi pretres u svim kucama u Presevu,Bujanovcu i okolnim selima i da se razoruza lokalno albansko stanovnistvo!
(major JNA, 19. januar 2013 14:18) *

a gde da se skladisti toliko oruzija?! :)

major JNA

pre 11 godina

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=678848#k8547108

Hahah pa moze u ove napustene firme, ima fabricke hale da napunimo naoruzanjem Albanaca sa juga Srbije

Двоглави арапин

pre 11 godina

Јуче су сви у глас "шта се чека?, зашто се не руши? Вучић обећао...". Данас друга песма, "ништа нисмо научили! Зашто се руши?". Људи, да ли да се одлучите већ једном?!

Posle j..... nema kajanja

pre 11 godina

Citam komentare i neverujem kako prete,dokaz da albanci zive jos u sesnestom veku,a jos me vise cudi da oni misle da su najpametniji na svetu,ako mislite da za ovu zemlju nema ko da ratuje,ako,ako dotle dodje grdno se varate!!!A ako hocete moje misljenje zabole me i za vas i za vas spomenik!
(nenad, 19. januar 2013 13:47)

Po meni su dokazali da su pametniji , ili da smo mi gluplji kako god. Kosovo su dobili tj kupili . To sto nismo imali strategiju to je nas problem.