Utorak, 15.01.2013.

11:40

Demaći:Albanci, ujedinite se za rat

Albanci iz Preševske doline treba da pokažu da su spremni za rat i da ostave po strani sve nesporazume, izjavio bivši politički predstavnik OVK Adem Demaći.

Izvor: Beta

Demaæi:Albanci, ujedinite se za rat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

Dušan

pre 11 godina

E lako ti je da se pozivaš na rat kad te Ameri i kompanija iz Nato-a podržavaju. Ajde..čekam da vidim šta će biti kad se ukolni. Sakrićeš se u onu rupu odakle si izašao.

zoran

pre 11 godina

@ Azem Bejta, 15. januar 2013 23:02

A u tih 70 godina "iste" politike ubrajaš i Brozovo vreme kada su u SFRJ harali Veli Deva, Ali Šukrija, Mahmut Bakali, Sinan Hasani (bio predsednik SFRJ), Iljaz Kurteši, Remzi Koljgeci Kolj Široka, Džavid Nimani pa Azem Vlasi, Kaćuša Jašari etc. Ili vreme kada je Broz kumovao svakom trećem novorođenčetu na Kosmetu. Zato sada među vama ima barem milion porodica koje su u kumovskoj vezi sa Brozovima...

Azem Bejta

pre 11 godina

Nije mu dobro u glavi.
(lol, 15. januar 2013 18:20)
Pa kako da mu bude dobro u glavi on je bio skoro 30 godina u zatvoru u bivsz Jugoslaviju.
A ti i netko drugi pricate kome je u glavu dobro a kome ne,zasto da vjeruje ovoj politici kada je skoro ista kao sto su bili one skoro 70 godina.

zpop

pre 11 godina

Voleo bih da Vuk Draškovic prokomentariše reči svog najboljeg prijatelja, sa kojim je inače baš nedavno postigao maksimalan stepen saglasnosti i razumevanja.

клеан

pre 11 godina

Какав рат,шта се боје поједини овде,то доле се реши комплет за дан ипо,само да их татице са запада забораве на кратко.

vodoinstalater

pre 11 godina

Ko bre ne poštuje ljudska prava Albanaca u Srbiji. I ko ne poštuje ljudska prava bilo koje nacionalne manjine u Srbiji?

Pre dva godine bio sam na operaciji srca u Istanbulu. Od nas devetoro, koji smo operisani, jedan je bio Albanac, taksista iz Bujanovca (sin koji živi u Švajcarskoj mu je bio pratioc), jedna žena je bila Muslimanka iz Prijepolja (muž je bio pratioc), jedan Slovak je bio iz Vršca (sin je bio pratioc), jedna žena je bila Poljakinja, udata u Kragujevcu (muž je bio pratilac). SVI, zajedno sa pratiocima, smo bili o trošku RZZO SRBIJE. Toliko o ugnjetavanju manjina u Srbiji...

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Miodrag Stojadinovic
Питајте се такозване патријоте да ли је то зато што нам је председник Николић,а премијер Дачић!Хрвати су шутнули ХДЗ у историју,а Срби вратили олош из 90-тих,па се онда чудимо зашто нас Европа неће!?

tako je, Hrvati u sutnuli HDZ, ali ne zbog toga sto im se ne svidja politika HDZ-a prema srbima, nego iz vrlo jednostavnog razloga. Borba protiv korupcije je bila jedan od uslova za ulazak u EU, a cijeli vrh HDZ-a je bio korumpiran. Pazi da nisu to uradili zbog oluje i Tudjmana.

i tako...

pre 11 godina

Ha, nista novo, niti cudno, lazi, obmane, pretnje i sl...nema medju njima mnogo casti, a ni previse pameti, na zalost svih nas. Sta kaze ima ih 100.000 u Presevu i Bujanovcu..ha, pa moze to da prica onome ko dole bio nije, nema ih ni 25.000, mada se broj malo poveca leti kada njihovi "gastosi" dodju na odmor. A onda nadaleko cuvena prica o njihovoj ugrozenosti od Srba...kada su bili toliko ugrozeni kako im se za 80 god. srpske vlasti broj povecao 3,5 puta?! Mada verovatno i sada kod nas Srba ima onih koji zaista veruju da su Albanci (koji sami sebe ne zovu tako) ugrozeni na jugu Srb. Tima preporucujem da skoknu do Bujanovca i sami vide da kuce i zgrade tamo iskljucivo zidaju Albanci, samo oni otvaraju preduzeca, verovatno jer im je lose.. Mozda bi zaista trebalo ispuniti zelju g. Demacija i dati im ista prava i iste uslove zivota koje Srbi imaju na Kosovu, bas iste, sta mislite?

Demoktratski nema sta

pre 11 godina

Nisam znao da je Albance neko NATERAO da daju prava gradjanima Srbije, valjda SE TO PODRAZUMEVA, Demaci kao osvedoceni borac za prava manjina morao bi to da zna.

Ševarice

pre 11 godina

za(igorpl, 15. januar 2013 17:06), a u kom si ti to ratu bio, ako ti je sad 32 godine, pa da ti ne pada na pamet da ,,opet" ideš u rat? Druga stvar ne poziva u rat nas naša vlast, nego Albance njihova protiv nas, a sa tvojim stavom nagrabusićeš gde god da se odseliš.

Pozdrav za kolegu veterana

pre 11 godina

Koliko je dece ovde koja se pale na patriJotizam (da, sa J) a nisu iz srednje izasli. Da znate vi dragi moji internet ratnici za pakosti rata, ne bi prizeljkivali isti, nikad. Govori vam veteran, doduse, iz Bosne. (posmatrac, 15. januar 2013 16:18)

Druze moj, ja ocekujem da za koji dan ovde na sajtu ne bude vise ni jednog patrijotkog komentara jer ce svi biti na jugu. Kakvi su to heroji... Ali kada bi se gadjali autobusima. Tudja deca ce gace da krvare a oni ce da srbuju po tastaturi dok im je toplo oko s***a, raspredaju o ratnim i diplomatskim taktikama, pravcima delovanja, svetskim zaverama i mogucim saveznicima. Svaki podvig ce da proprate sa "Braaaate, jesi vid'o kako smo ih naprasili. Mama daj sendvic!", pre nego sto se krene na splavove. Dok u tom trenutku neko crkava i crvi ga jedu. Zekani, ko vas ne zna skupo bi vas platio.

Ja

pre 11 godina

Odseci rak ranu Srbije,razmena teritorije i naroda sa cele teritorije,napraviti Kineski zid na granicu sa Albancima i mir jednom zauvek,pritom pripojiti Srpsku i kraj price.Jeste da je radikalno resenje al je nuzno i preko potrebno da se stavi tacka na Albansko pitanje u Srbiji,da se nebi trosila energija i vreme na nesto sto nema vrednosti vec treba svu energiju preusmeriti ka ekomomskom oporavku zemlje

jesmo li makar sada pametniji?

pre 11 godina

Kad vidim neke komentare ovde, setim se bliske istorije i kako smo izgubili sve kao 1389, a naročito OBRAZ i kako su nam se pred nosom svuda zalupile DVERI i kako su kao najveći zločinci označeni upravo samo NAŠI najviši komandni oficiri i politički funkcioneri.

Ako bude neke akcije, onda prvo da se donese zakon, ili naredba sa zakonskom snagom, da svako ko naudi ženi, detetu ili starom licu bude po kratkom postupku STRELJAN i da se ta naredba objavi u svim sredstvima informisanja i strogo SPROVODI od prvog dana.

Da ne bi opet bilo "Pa znate, vi ste bili u pravu, ali kad se pokazalo da pravite zverstva nad civilima, morali smo da stanemo u odbranu nevinih".

igorpl

pre 11 godina

znam samo jedno a to je da imam 32 godine i ako me pozovu na bilo kakvo oružje odo odavde i ne pada mi na pamet sa bilo kim da ratujem, zovite me dezerterom i izdajicom ali bole me. od sada se staram samo za bezbednost svoje porodice a za ostale me boli uvo. ako se opet zakuva. rat zbod parčeta mermera i nekih ideala neka ratuju oni koji su ga i započeli. nizakoga nisam glasao prema tome ne smatram se odgovornim. ova država i oni koji je vode su 23 godine nas pravili budalama a mi ćutali. e pa gospodo ja budala nisam

jestra

pre 11 godina

Najpametniji komentar sam procitao,mislim da je u potpisu*Porec*.Taj spomenik je trebalo u roku od 24 casa ukloniti i kraj price.Posle neka kukaju koliko hoce.A,ovako se oteze, kilavi,preti i na kraju cemo ako uopste uradimo nesto po tom pitanju dobiti po nosu.Sve me ovo podseca na politiku 90-tih,kreni-stani i uvek sa velikim zakasnjenjem.Nije bilo toliko davno,samo nas narod vrlo brzo zaboravlja neke stvari.I jos nesto,a to je da uvek,ali bas uvek lecimo posledice,a ne uzroke.Hocu da pozdravim nasu BIU,koja dala *na vreme* informaciju sta se sprema u Presevu.Sigurno,oni koji u njoj rade imaju preca posla,a to je da jure kamenoresca koji je uklesao slova na spomeniku.Tuzno i komicno!

nidža

pre 11 godina

A mi nastavljamo da se svađamo oko sitnica: Čija je originalna Platforma; tko je koga nadglasao; zašto ovi novi nisu za šest meseci popravili standard nacije i vratili spoljnje dugove; čija je borba protiv korupcije bila uspešnija i tko ju je započeo...
U pamet se Srbijo!

arber

pre 11 godina

Mnogo komentara poistovecuju izjavu ovog izlapelog starca sa misljenjem sviju Albanaca,sto nije apsolutno tacno.On ne predstavlja nikakvog vodju medju albancima prema tome sto se daje takav znacaj njenim misljenjima,bezobzira vremenu koje je proveo u zatvorima bivse SFRJ,za sta je dobio moralnu i materijalnu nadoknadu od njenih sunarodnika,ne daje mu pravo da izigrava nekog vodju i da pozove narod toboze o nakakvom ratu.Na kraju krajeva to niko od njega nije zatrazio,prema tome ja bi ga savetovao da uziva one blagodeti koje mu omogucio kosovski premijer,dobru penziju i sluzbena kola na koriscenju.Manite vise ove ratnohuskacke izjave ,albancima pa i svima najmanje osgovara nekakav rat,nije vredan jedne suze jednog deteta nikakav spomenik a kamoli ljusdki zivoti,u ratu ljudi ginu, obicno vecina nevini koji nista tome ne doprinesu.U danasnje vrema da pozoves ljude na nekakvu slavu treba da strepis dal ce biti u stanju da dolaze,a ovi bolesni umovi pozivaju na rat kao da je neka zurka.

maturant

pre 11 godina

@posmatrac. a sta ako neko zeli da napadne moju domovinu kao sto ovaj demaci najavljuje? treba da se pravim blesav, da bezim iz zemlje ili da ucinim sve sto mogu da pomognem u odbrani moje zemlje?

posmatrac

pre 11 godina

Koliko je dece ovde koja se pale na patriJotizam (da, sa J) a nisu iz srednje izasli. Da znate vi dragi moji internet ratnici za pakosti rata, ne bi prizeljkivali isti, nikad. Govori vam veteran, doduse, iz Bosne.

Serdar

pre 11 godina

Rat ne volim jer je nama Srbima doneo dosta teskoca i golgotu,ali mislim da je vreme da se konacno stane na put velikoalbanskom sovinizmu i hegemoniji.

Марко

pre 11 godina

Како лаже овај човек,па то је страшно.Каква права су то они дали србима на северу косова.Сваки дан неке вести о скрнављењима надгробних споменика,запаљен аутомобил србину,запаљена кућа.Требало би га прво подсетити да живи у нелегитмно проглашеној држави и да су они ти који крше сва људска права.

Krang

pre 11 godina

Imamo mnogo losu propagandu pred medjunarodnom zajednicom i to je nas problem. Bolje je investirati nekoliko miliona u tekstove u New York Times-, Guardian-u.....nego u naoruzavanje vojske. Albance treba medijski satanizovati i predstaviti ih kao teroriste (sto i jesu), i vec 70% posla je obavljeno. Tako bi se spasili mnogi zivoti.

ua partizani

pre 11 godina

@Drini
Srbi na KiM mogu samo da sanjaju da imaju ista prava kao Albanci na jugu Srbije. Pa gde si video da na u Preševu ima bodljikavih žica oko džamija i da su porušeni nadgrobni spomenici???

wolf30

pre 11 godina

Posle 23 godine balkanskih "čuda i golgota" svih ovih, onih, naših, njihovih slobodan sam da kažem da sam mišljenja da ovaj čova ima dijagnozu, moja je da je LUD kad se ovako raspričao... pa koliko je majki zavijeno u crno zbog takvih ološa, bitangi ... Pleme Demaći, neka se stidi kad poziva na ubijanje u 21. veku , a Adema neka slobodno pljunu ako imaju obraza.

mishko

pre 11 godina

100 000 Albanaca na jugu ?
nema ih ni 40 000 !
za 2011, rodilo se oko 540 mali Albanaca u one 3 opstine koje svojataju, sa natalitet od 16-17 promila, k'o na Kosovo, ima ih 35 do 40 000.
ovaj Demaci broji i dijasporu, tako mozemo i mi da kazemo da imami 10 miliona Srba u Srbija !

pera

pre 11 godina

pitanje svih pitanja, dal je neko uopšte izdao dozvolu da se tako nešto postavi, ako nije dao dozvolu, nema nikave veze o kakvom se objektu radi, da li je u pitanju spomenik ili pečenjara, treba ga ukloniti, bez buke i pompe i bez međunarodnih konferencija, jer u protivnom onda svako od nas ima poptuno pravo da postavlja šta hoće i gde hoće, ali ako je neko dao dozvolu, to je onda prilično druga stvar.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Albanci,ujedinite se za rat? Da je pametan g.Demaci bi pozvao Albance da se ujedine i razgovaraju sa srpskim zvanicnicima da nadju kompromisno resenje a ne poziv za rat.Jadnik koliko je patio da od njega je dosta ako napusta kucu i ide u grad Prizren i uspeva da nadje kucu u povratku.Bog ce da mu oprosti,sto lupeta,nego oprostite mu i vi Srbi koji ste procitali ovu njegu izjavu.

Aleksandar P.

pre 11 godina

Odmah dovuci svu raspolozivu tehniku tamo u Presevo. Opkoliti i zaposeti sva brda uz opstu mobilizaciju svih vojno sposobnih Srba. Ovaj put se mora ici do kraja! Ostavljam drzavi zenu i dvoje dece a trazim od drzave pusku, dosta municije i sanduk sa bombama. Predsednik je duzan da me pozove!

Slabost drzave

pre 11 godina

Ne smem ni da pomislim kako bi EU odreagovala, da je neko iz Srbije ovako nesto izjavio...Cova Demaci bez pardona poziva na rat, u normalnoj pravnoj drzavi spomenik bi bio srusen u roku odmah.

rade

pre 11 godina

@kako god

Smešan si prijatelju. Mnogo je Srba koji će se dobrovoljno prijaviti u regularne snage Republike Srbije da se obračunaju sa Albancima. Na prvom mestu JA iz Budisave idem da se prijavim.

Boban

pre 11 godina

Odlicno, poceli su da se nerviraju zato sto im ne rusimo spomen plocu.
Kao sto vidite, bolje u zivac nego u meso.
Premijer poentirao i pored agresivne igre protivnika.

Zoran Simic

pre 11 godina

Ademe pobogu covece, sta pricas. Idi u Albaniju pa vidi kakva prava imaju Srbi. Ne mogu cak ni svoja imena da koriste! A sto se tice Kosova, ne znam koliko bi se svidelo tvojim zemljacima u Presevu ako bi ziveli kao i Srbi u Gracanici ili Prizrenu ako je iko od Srba uopste tamo ostao ziv.Zasto huskas narod na rat? Mislis, ti si se naziveo pa mozes malo i da zakuvas, nema veze , nek' se gine, nije krv skupa.
Ne mogu da verujem da jos ima ovakvog sveta.

Leposavac

pre 11 godina

Sta prica ova matora budala.Dali on zna da Srbi za sada nemaju ama bas nikakva prava osim Severa koji drzi Srbija.Sta hoce ovaj Kalimero,gde se nalazi njegova familija,sinovi,unuci.Nek njih salje u rat a ne bedu i sirotinju!

ko visoko leti - nisko ce da padne

pre 11 godina

Nekada je bilo da se zapanjis kada procitas ili cujes kako Albanci zamisljaju sebe, sta fantaziraju, koje su to iluzije o moci i bitnosti, kako tumace svoj primitivni i agresivni sovinizam, kako su nesvesni svog ponasanja i onoga sta rade, pa onda mitovi i izmisljotine o Ilirima i Dardanima ili pateticnbo izigravanje zrtve i nevinasca... ali sada je vec smesno. Srbi su imali vrlo slizcnu fazu i platili su skupu cenu treznjenja - videcemo kako ce proci Albanci, kako su krenuli, nece im se dobro zavrsiti...

Ko iste vece izgubi i ono iz vrece!

pre 11 godina

Drini

Brisacte vi sve pred sobom na putu ka Tirani i to ne samo iz Srbije (mislim i na centralni deo i KiM), vec i iz Makedonije. Zivi bili pa videli, a onda cete se smiriti.

Drini

pre 11 godina

Serbi na Kosovo (neki od njih) ne prihvataju ono sto im se nudi i sto je delo jednog medjunarodnog kompromisa! Albancima na jugu Srbije ne im se garntuju niti pruzaju ni osnovna ljudska prava.Gde je tu paralela,o kakvom vi senilnom umu pricate.Niste nikome dali prst ni saku.....prosto albanci brisu sve pred sobom na putu ka slobodi,sta vi mislite!?

zi

pre 11 godina

Bezobrazan i agresivan narod, tek ce evropa imati problema sa njima. Ne mogu da kazem da nekog mrzim, ali oni su prekoracili svaku granicu pristojnosti

Ivan

pre 11 godina

@(Drini, 15. januar 2013 15:22)

O kakvom medjunarodnom kompromisu pričate? Pa na KIM Srbi žive u enklavama opasani bodljikavom žicom, ruše se grobovi, pale kuće i prebijaju mladići. O čemu vi pričate. Jug Srbije je za Albanca sloboda o kojoj Srbi na KIM mogu samo sanjati.

Миодраг Стојадиновић

pre 11 godina

Питајте се такозване патријоте да ли је то зато што нам је председник Николић,а премијер Дачић!Хрвати су шутнули ХДЗ у историју,а Срби вратили олош из 90-тих,па се онда чудимо зашто нас Европа неће!?
Нажалост,нама Србима не вреди никаква поука из прошлости,превише су глупсона комунисти створили који стално пи..ју уз ветар а после кукају да су им мокре панталоне!

Nenad-EU

pre 11 godina

Meni je sve jasno ali mi nije jasno kako EU moze uopste da pregovara sa jednim varvarskim plemenom koje ima razmisljanje na nivou pecinskog coveka...rat, rat i samo rat.

Lala Po

pre 11 godina

Haha, isti su, Srbi i Albanci. I jedni i drugi pričaju potpuno iste stvari, čak potpuno iste rečenice, samo ubace odgovarajuće nazive naroda i teritorije. Potpuno zaslužuju jedni druge.

Moler

pre 11 godina

Zar je moguce da je medju Albancima toliki strah da nema jednog normalnog covjeka da nesto izjavi vec samo ovi umobolnici???
Srbi na Kosovu zive u getu bez osnovnih ljudskih prava, kao sto je pravo na slobodno kretanje i ovaj senilni starac gura Albance koji sjede u skupstinskim klupama i ucestvuju u vlasti u rat za ista prava koja imaju Srbi na Kosovu! Bolesno!!

Milos

pre 11 godina

Strane sluzbe vrsljaju svuda pa i u Presevu..ovo je samo jos jedna provokacija da se Srbija saplete i gurne u blato. Treba pod hitno vratiti obavezno sluzenje vojnog roka.

shami

pre 11 godina

o kakvim ti pravima srba na kosovu govoris ? cekaj po ovome albanci nemaju prava a srbi imaju na kosovu ?gde ti zivis..... rat ? da neces mozda ti da uzmes pusku u ruke je li ? ti bi odmah odleteo lepo o na neko ostrvce,uzivao ,dok neduzna deca ginu da tebi oslobode presto ?? muka mi je

Srbija zaspala

pre 11 godina

Oni uklanjaju srpske nadgrobne spomenike slobodno kao da beru cvece, a mi ljubazno molimo teroriste dau klone svoj spomenik!?
Kako boli nemoc i cutnja ove drzave.

jusufipr

pre 11 godina

da su njega slusali Kosovari,ni Rambuje se ne bi potpisalo,sreca sto je njega izbacio sa koloseka pokojni Rugova! on je izgubljen u vremenu,a i 30 Godina zatvora ucinili svoje ne zamerajte mu.

???

pre 11 godina

Sve je to u redu, samo mene interesuje kako je taj spomenik uopste i uspeo da bude podignut na teritoriji Republike Srbije??!! Ko je dao dozvolu za tako nesto??!! Aloooo breee, ko je ovde lud...one koji su izdali dozvolu za taj kamen, odmah pohapsiti, a taj nakaradni spomenik odmah srusiti pre ocima celog sveta i svetske javnosti.........

zoran

pre 11 godina

Albancima će Ameri da pomognu po svaku cenu. To smo već imali priliku da vidimo 1999.
Nama će Ruje da pruže moralnu podršku i eventualno da budu uzdržani. I to smo imali priliku da vidimo te iste 1999. a i ranije tokom devedesetih.
Ko je tu glup i naivan a ko pametan i lukav videće se na kraju. Mada, kraj može da bude tužan (za nas).

sale

pre 11 godina

u svakoj pravnoj drzavi poziv na rat se karakterise kao teroristicki cin i kao delo veleizdaje u kao takav podleze krivicnom zakonu. e sad je pitanje da li smo mi prava drzava?

q

pre 11 godina

Dacic je imao jedinstvenu priliku da dobije nobelovu nagradu, tako sto bi prvi pruzio ruku Albancima, predlozio i podigao jos jedan spomenik izginulim policajcima i na Kosovu i na jugu Srbije , prikazao se kao mirotvorac... Ovako on je izabrao put svima dobo poznat Put novog poraza Srbije.

Alex

pre 11 godina

Da je neko od nasih ne daj boze dao ovakvu izjavu vec bi dobili po cusku svi redom,dok gospoda albanci mogu zveckaju kad god im se prohte i to nekaznjeno.
Sramota u kakvom svetu zivimo...

mlekadzija

pre 11 godina

Jedva cekam ostru osudu K. Eston i ostalih evropejskih zvanicnika na ovu izjavu A. Demacija. A i domace NVO ce da se oglase sasvim sigurno.,..

Samir NOVI PAZAR

pre 11 godina

Bog te ubio kakav Crni rat ako ti se ne zivi ubij se Necoveku jedan.Sve koji pozivaju u rat, hitno raspisati poternicu za terorizam,i u zatvor za uznemiravajne i pretnje drzavi, Sta je bre ovo svaki papak preti Drzavi e sto nisam ja Prsednik ovaj bi meni danas bijo u zatvor. Presdnice ocekujem Reakcije kakve dolikuju ozbiljnoj Drzavi. da nemoze svaki papak Drzavi da preti kako se kome navije ako mislis da nas Svet i svi oni koji prete svate kao ozbiljnu Drzavu....

gde ste sada?

pre 11 godina

Azem Vlasi pre neki dan,sada Demaci,prvi Titov omladinac drugi nacionalista
sada pricaju istu pricu,prete cak i ratom.Zanimljivo da se nase nevladine
organizacije ne oglasavaju!?

kakogod

pre 11 godina

I ne verujem da ce ameri dozvoliti novi rat dole, previse privatnih americkih para se slilo u infrastrukturu Kosova (potrazite imena likova koji tamo sad drze puteve ili telekomunikacije-opa, pola Klintonovog kabineta), oni sad zele da ubiraju kajmak sledecih xy godina (zato su i pravili rat). Arbanase ceka bolno otreznjenje, veliki su dobili sta su hteli od njihove teritorije, a za prava naroda na ovo ili ono ih bas zabole uvo. Nasi politicari samo treba da nadju gde se nasi i americki interesi poklapaju i da se to gura. Nije prvi put da okrecu ledja nekadasnjim saveznicima kad im ovi ugroze interese. Pitajte avganistance.

Patria

pre 11 godina

Pa resenje je bar ovde jednostavno. G. Demaciju konfiskovati svu imovinu na teritoriji Srbije zbog poziva na terorizam, podici optuznicu i traziti izrucenje. U slucaju ne reagovanja - reciprocitet. Isto tako, podici optuznice za terorizam i svima ostalima koji u poslednjih mesec i kusur pozivaju na nasilje i njima zapleniti imovinu. "Patriote" koji bi da druge salju u smrt uvek najvise boli kad ih udaris - po dzepu...

Srbin iz Leskovca

pre 11 godina

Za mene ne postoje:
- Presevska dolina vec "jug Srbije"
- Vojvodina, vec "Srpska Vojvodina"

Za mene postoje:
- Patriote kao ja, moj brat, dva brata od ujaka, itd.
- Magistri nauka kao ja, moj brat od ujaka
- Nacionalisti kao sva moja ostala familija

Svima nam je zajednicko da druge zemlje nemamo, a ako ne branimo nas prag kuce i oko njega, onda necemo ni imati sta da branimo. Verujemo predstavnicma naroda, ali smo tu da se branimo, odbranimo i vratimo okupirano. Pozdrav za maju dragu bracu ovde i u dijaspori.

Poreč

pre 11 godina

Prvi dan kada se pojavila vijest o tom spomeniku komentirao sam "srušiti ga u roku 24 sata jer ćete inače sami sebi stvoriti problem, što vrijeme bude više odmicalo to ima više šanse za kompliciranje situacije". Niste to napravili jer nemate parlamentarne izbore inače bi Dačić kao što smo već vidijeli reagirao, to je radio i za benignije situacije. E sada, kako god to završilo stvorena je oko spomenika priča da ne kažem mit koju će Albanci spominjati i reciklirati po potrebi. Sami ste krivi.

Beli

pre 11 godina

Da ovako nesto kaze Srbin odmah bi bio razapet na stub srama i blatili bi nasu zemlju kao i do sada sto su. E sad,albanci su neka druga prica i sve ovo je dokaz da arsini nisu isti za Srbe sa jedne strane i ostale narode sa druge strane. Kome se ne dopada ta cinjenica slobodno neka lupi minus,to ne menja stvar...

bez_cenzure

pre 11 godina

Albanci se neprestano igraju! Nikako da utuve u glavu da ih neće niko vječno podržavati. Nisu Albanci Izraelci niti će ikada biti u istom položaju. Stvarno su smiješni! Ameri dejstvovali na Kosovu radi vlastitih interesa a "jadni" Albanci misle da su radi njih ratovali. Ljuska glupost je zaista beskonačna!

Previše su se Albanci osilili. Nastave li mogli bi proći na kraju kao Bugari u Drugom Balkanskom ratu. Takođe mediji u Srbiji trebali bi prestati područje Preševa i Bujanovca nazivati izmišljenim nazivom preševska dolina jer takvo nešto ne postoji.

Vlada

pre 11 godina

To je idlicna prilika da im se pokaze gde zive i da ne smeju da se igraju.Samo treba brzo i snazno reagovati...Rusite taj spomenik Zandarmerijo

ua partizani

pre 11 godina

A koja prava imaju Srbi na KiM majke ti? Pa Albancima na Jugu Srbije niko nije uzurpirao stanove, kuće, njive, šume... Slobodno idu na svoja groblja i u svoje svetinje da se mole Bogu a znamo kako su Albanci na KiM protestvovali zbog dolaska proteranih Srba povodom pravoslavnog Božića... Ajde bre, dosta više!

Владимир

pre 11 godina

Народ је мислио ако истопи све дуге цеви и тенкове, уништи све ракете и тешко наоружање, а уз све то обесмисли, а потом и укине војску, пацификује и анестезира- да ће му бити лепше.
Који год сусед (осим с румунске, промаја дува с сваке стране и свако је претња) пожелио, прегазиће нас ко плитак поток.
Историја учи да ни од тога нисмо далеко.
Наиван свако ко мисли да ратова бити неће. То је најуноснија ствар...
Дакле, с нама може и један Деаћи да обрише патос. Дотле смо догурали. Својевољно.

crni domino

pre 11 godina

Trazim okrugli sto premijera, analiticara, istoricara, clana NVO, predstavnika kosovskih srba,predstavnika Presevske Doline, predstavnika vlade Kosova i Jugoslava Cosica, da razjasne trenutnu situaciju i moguce posledice ove krize u jednoj dvocasovnoj emisiji.
Ovo postaje ozbiljno! Situacija izmice kontroli ovoj vlasti. Bude se redom avetri proslosti!

kahriman ibishi

pre 11 godina

demaci dosta je bilo rata ali nazalost kod stare klave jos se vrti ratovati ali i poslati tude decu da se ratuje ah sfoje su obzbeceni dokje zivi ili nekde vani.gospodinu demaci pametno bi bilo da si digo glas sa kosovu pole jer ti terorist na kosovu nece imati mesta. a vi g demaci zovet rat to nije dobro ni za kogako nemozez nesto radit dobro za kosovu onda ohladise ne huskaj.

daleko sam ja

pre 11 godina

Mene licno ne plase Albanci koi prete a takodjer ni Srbi koi prete ( Nikolic, Dacic koi su izgubili 4 tara za 8 godina .... ) vec me plase islamisti koi ce iz Sirije doci u Albaniju i Kosovo pa poceti redom da unistavaju od Presevske doline, Sandzaka do Cacka i Uzica. U Siriji ne moze Amerika da ostvari svoj cilj jer nedaju Rusija , Kina i Iran. Ali ce zato Srbija da nagrabusi kao i Makedonija i C. Gora. Po meni taj spomenik ne treba dirati a treba ga proglasiti nepozeljnim . Inace nasi politicari i pojedini albanski zele opet rat a narod ce stradati kao uvek do sada sa obe ili vise strana.

Dan

pre 11 godina

"siguran sam da nece dobiti podrsku stranog faktora, zato sto je to ipak teritorija Srbije"

A čija je teritorija Kosovo i Metohija? Pogotovo pre 1999?

nazovi me i sovinistom ako hoces

pre 11 godina

Pozivi na rat sa obe strane, i to samo zbog jednog kamena. (Bacvanin, 15. januar 2013 12:21) ali kamena koji odaje pocast teroristima koji su udarili na drzavu u kojoj zive. pa i nije bas tako obican kamen.

bendower

pre 11 godina

Pa ako su Albanci spremni na rat zbog spomenika, onda zarad mira bolje da ostane. Zao mi je Srbi ali tako vam je to - Albanci su spremni da se bore za svoje interese, a vi niste. Veliki igraci ce uvek gledati da umire onoga ko je spreman da pravi belaj, na racun onoga ko je spreman da trpi.

Milton

pre 11 godina

Dosta je bilo ratova i ubijanja. Ratni pokliči ostrašćenih penzionera ne bi trebalo da utiču na političku situaciju, jer u eventualnom ratu (ne daj Bože) ne bi ni ginuli penzioneri nego mladost koja je ionako uništena sa obe strane.

бг

pre 11 godina

направићемо вам ми још један споменик, лепши и већи, ал на коме ће бити попис становништва

ПАНКрти

pre 11 godina

Па и дуго смо били у миру,целих 12-13 година..Време му је... "Народе мој,идемо у рат да се бијете.Неки ћете и да погинете,а неки ћемо и да се вратимо".

Stefan

pre 11 godina

Imam 42 godine i ne secam se kada su Albanci pokusali da rese neki problem mirnim putem.Sta ce te moze im se,kada imaju podrsku Amerikanaca i EU.Bas me zanima kako ce Dacic resiti problem Presevske doline,nadam se,ne na isti nacin na koji "resava" problem Kosova.

Miki

pre 11 godina

Rat je neizbezan jer ga zele i Albanci i njihovi pokrovitelji sa zapada. Za rat nije potrebno dvoje vec samo jedan koji ce napasti onog drugog i krenuti da ubija i proteruje taj drugi narod.

miljan

pre 11 godina

Nikad niste ni znali za druge metode, samo vam je oruzije u glavi. Kako bre to da albanci nigde nemaju prava? Nemaju ih u Makedoniji,Srbiji,Grckoj...I "veliki brat" vam polako okrece ledja, receno je lepo da je to unutrasnja stvar Srbije i tako ce biti resena
Ta nakaradna tvorevina podignuta teroristima ce biti uklonjena, jer ako hoces da zivis u Srbiji ima da postujes njene zakone bato. A sto se tice poziva na rat, e to vam onako ljudski NE BI PREPORUCIO.

Ajkula

pre 11 godina

"Tu se radi o sto hiljada građana i ako oni nisu spremni da poginu, njima niko ne može pomoći", kazao je Demaći.
To onda neće biti "spomenik" nego mauzolej.

Aleksandar

pre 11 godina

za one koji misle da neće albanci da krenu un eki novi rat:
zašto mislite da narod o tome odlučuje?
Valjda ste videli da je tokom istorije na ovim nesrećnim prostorima uvek političari tome doprinosili, a uve se nađe dovoljno usijanih glava da to podrže.
I nemojte misliti da albanci u Albaniji, Crnoj Gori, Kosovu, Preševskoj dolini i zapadnoj Makedoniji ne teže tome da budu zajedno.

marija

pre 11 godina

Crni Demaci, nisu Albanci idioti, kako kazete, vi ste kompletan idiot. Malo bilo ratova i pogibije sinova i nasih i vasih, huskacu nesrecni.
Umukni vise.

Mikele

pre 11 godina

Свака част!
Овако се стичу позиције пред светом. Албанци су одавно схватили систем функционисања права и правде и то обилато користе. Увек су корак испред нас. Ово је био тест и за нас и опет га нисмо положили, јер је споменик морао бити срушен већ првог дана.
Овако, исти постаје све чвршћи, а нама за било какв каснији покушај његовог уклањања следују пацке и предавања о људским правима.
Поново доказујемо и себи и свету да је патриотизам (онај прави, а не квази), одавно ишчупан из бића српске нације.
Зато тако и пролазимо!

Socijaldemokrata

pre 11 godina

Covek poziva na rat!!!! Bas me interesuje kako ce na ovo da odreaguje medjunarodna zajednica. Nadam se da ce se ovog puta pobediti zdrav razum i da ce se konacno stati na put albanskoj agresivnosti i bezobrazluku!

Ivan

pre 11 godina

Albanci će se mobilisati, a mi ćemo odgovoriti sa tri brigade frizera i ostalim „vojnicima” koji su civilno služili vojsku zbog prigovora saavesti.
Ovo je Balkan i pored trajnog napora da se održi mir, često dođe dan kada mir mora da se brani ili osvaja oružjem. Samo u prošlom veku 6 (šets) puta!
A za to treba imati kapacitet i jaka leđa! To je ono što je naša vlada trebala da obezbedi...

Predrag

pre 11 godina

Jel to gospodine Demaci, ona prava koja ste dali srbima, da ih sikanirate na svakom koraku da ne smeju da kazu da su srbi, da im namecete pripadnost kao kosovari, da im srusite sto vise crkava, manastita i grobalja, kao poslednji primer u Kosovu polju gde je sruseno preko 50 nadgrobnih spomenika ... Licemeri kakvih nigde nema! Ali postoji i izreka: Sve sto je silom oteto - na silu se i vraca!

Molim vas da pocnete jer mi cemo da zavrsimo!

pre 11 godina

Samo napred jer mi dugo cekamo da izravnamo neke racune. U Presevskoj dolini ce biti sve reseno za nekoliko sati, a za KiM ce doci vreme kada Gringosi odu. Za KiM dajem nekoliko dana.

bilo nekad nema više

pre 11 godina

Demaći - dobrovoljni davalac krvi i mira albanske dece. Hoće li poslati svoju decu u prve borbene redove ili preko granice huška tuđu decu iz toplih kuća, škola, fakulteta sa posla, iz mirnog života - u šta? Neće on reći "za mnom", poturiće druge, koji misle da je lakše biti vojnik umesto lekar, pekar, apotekar... Mislila sam da su albanski političari mudriji i da će demografskom politikom i novcem ostvariti svoj vekovni san o velikoj Albaniji. Ova budala poziva na rat. Demaći - dobio si NATO tatu u Prištini, paži da ti ne lupi čvrgu i izvuče ti uši pa da mroaš da ideš u ćošak. Prošlo je vreme kada se Zapad bojao da se Albanci ne dignu. Sada peru ruke od vas i kažu da je to unutrašnje pitanje Srbije.

Flash

pre 11 godina

Samo da nas amerikanci ne diraju kao 2001...pa necete znati sta vas je spopalo. Nece ovaj put biti nikakve amnestije prema UCPBM, ovaj put, ako bude necega, mora da se ide do kraja dok se cela ta teroristicka organizacija ne unisti i protera iz Srbije. A civilnom stanovnistvu da se utuvi u glavu da zive u zemlji Srbiji, da su sami odabrali da se tu nasele (jer, jelte, nema nijedan albanski spomenik stariji od 100-150 godina a kamoli iz srednjeg veka, koji bi dokazao da albanci imaju pravo na Kosmet, PBM, i zapadnu makedoniju) i da zbog toga treba da postuju drzave u kojima zive.

Simon

pre 11 godina

Strašno. Dokle se iz EU namerava tolerisati ovolika agresivnost komšija? Adem Demaći nije bilo ko, njegova reč među Albancima itekako vredi. Bilo bi jako dobro da neko skrene pažnju na ovakve sulude izjave u Savetu Evrope ili gde već jer ovako ne ide na dobro.

z

pre 11 godina

Na kosovu srbima prava koja niko nema na svetu? Pa istina, retko ko je toliko obespravljen kao srbi na kosovu i ko trpi svakodnevne provokacije i maltretiranje.

thenikola97@gmail.com

pre 11 godina

Sad Srbija treba da oglasi ovo na sva zvona, da se vidi koja strana hoce rat i ko je tu agresor. Napravili problem gde ga nije bilo. Ne verujem da bi ovo bilo koja sila podrzala. Sto neko dole rece, ko da zive u srednjem veku.

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Pomoci cemo vam da odete iz centralne Srbije, sa Kosova i Metohije, Makedonije, Grcke i Crne Gore u vasu Albaniju i ostvarite vas san da zivite u jednoj drzavi.

Makedonac

pre 11 godina

Ne verujem da ce biti ikakvog rata u presevskoj dolini, al ako bude siguran sam da nece dobiti podrsku stranog faktora, zato sto je to ipak teritorija Srbije.

NE trebaju nama ratovi, od njih ne mozemo ekonomski napredovati, zato je Balkan i toliko zaostao!!!

Kalino

pre 11 godina

Ne postoji "preševska dolina" a vi samo pišite to i onda će se uskoro albanska izmišljotina zvanično pojaviti i u svetu i tražite pravo na otcepljenje.

marija

pre 11 godina

Crni Demaci, nisu Albanci idioti, kako kazete, vi ste kompletan idiot. Malo bilo ratova i pogibije sinova i nasih i vasih, huskacu nesrecni.
Umukni vise.

Socijaldemokrata

pre 11 godina

Covek poziva na rat!!!! Bas me interesuje kako ce na ovo da odreaguje medjunarodna zajednica. Nadam se da ce se ovog puta pobediti zdrav razum i da ce se konacno stati na put albanskoj agresivnosti i bezobrazluku!

Molim vas da pocnete jer mi cemo da zavrsimo!

pre 11 godina

Samo napred jer mi dugo cekamo da izravnamo neke racune. U Presevskoj dolini ce biti sve reseno za nekoliko sati, a za KiM ce doci vreme kada Gringosi odu. Za KiM dajem nekoliko dana.

bilo nekad nema više

pre 11 godina

Demaći - dobrovoljni davalac krvi i mira albanske dece. Hoće li poslati svoju decu u prve borbene redove ili preko granice huška tuđu decu iz toplih kuća, škola, fakulteta sa posla, iz mirnog života - u šta? Neće on reći "za mnom", poturiće druge, koji misle da je lakše biti vojnik umesto lekar, pekar, apotekar... Mislila sam da su albanski političari mudriji i da će demografskom politikom i novcem ostvariti svoj vekovni san o velikoj Albaniji. Ova budala poziva na rat. Demaći - dobio si NATO tatu u Prištini, paži da ti ne lupi čvrgu i izvuče ti uši pa da mroaš da ideš u ćošak. Prošlo je vreme kada se Zapad bojao da se Albanci ne dignu. Sada peru ruke od vas i kažu da je to unutrašnje pitanje Srbije.

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Pomoci cemo vam da odete iz centralne Srbije, sa Kosova i Metohije, Makedonije, Grcke i Crne Gore u vasu Albaniju i ostvarite vas san da zivite u jednoj drzavi.

Simon

pre 11 godina

Strašno. Dokle se iz EU namerava tolerisati ovolika agresivnost komšija? Adem Demaći nije bilo ko, njegova reč među Albancima itekako vredi. Bilo bi jako dobro da neko skrene pažnju na ovakve sulude izjave u Savetu Evrope ili gde već jer ovako ne ide na dobro.

Ajkula

pre 11 godina

"Tu se radi o sto hiljada građana i ako oni nisu spremni da poginu, njima niko ne može pomoći", kazao je Demaći.
To onda neće biti "spomenik" nego mauzolej.

Mikele

pre 11 godina

Свака част!
Овако се стичу позиције пред светом. Албанци су одавно схватили систем функционисања права и правде и то обилато користе. Увек су корак испред нас. Ово је био тест и за нас и опет га нисмо положили, јер је споменик морао бити срушен већ првог дана.
Овако, исти постаје све чвршћи, а нама за било какв каснији покушај његовог уклањања следују пацке и предавања о људским правима.
Поново доказујемо и себи и свету да је патриотизам (онај прави, а не квази), одавно ишчупан из бића српске нације.
Зато тако и пролазимо!

Miki

pre 11 godina

Rat je neizbezan jer ga zele i Albanci i njihovi pokrovitelji sa zapada. Za rat nije potrebno dvoje vec samo jedan koji ce napasti onog drugog i krenuti da ubija i proteruje taj drugi narod.

Kalino

pre 11 godina

Ne postoji "preševska dolina" a vi samo pišite to i onda će se uskoro albanska izmišljotina zvanično pojaviti i u svetu i tražite pravo na otcepljenje.

Flash

pre 11 godina

Samo da nas amerikanci ne diraju kao 2001...pa necete znati sta vas je spopalo. Nece ovaj put biti nikakve amnestije prema UCPBM, ovaj put, ako bude necega, mora da se ide do kraja dok se cela ta teroristicka organizacija ne unisti i protera iz Srbije. A civilnom stanovnistvu da se utuvi u glavu da zive u zemlji Srbiji, da su sami odabrali da se tu nasele (jer, jelte, nema nijedan albanski spomenik stariji od 100-150 godina a kamoli iz srednjeg veka, koji bi dokazao da albanci imaju pravo na Kosmet, PBM, i zapadnu makedoniju) i da zbog toga treba da postuju drzave u kojima zive.

Predrag

pre 11 godina

Jel to gospodine Demaci, ona prava koja ste dali srbima, da ih sikanirate na svakom koraku da ne smeju da kazu da su srbi, da im namecete pripadnost kao kosovari, da im srusite sto vise crkava, manastita i grobalja, kao poslednji primer u Kosovu polju gde je sruseno preko 50 nadgrobnih spomenika ... Licemeri kakvih nigde nema! Ali postoji i izreka: Sve sto je silom oteto - na silu se i vraca!

Stefan

pre 11 godina

Imam 42 godine i ne secam se kada su Albanci pokusali da rese neki problem mirnim putem.Sta ce te moze im se,kada imaju podrsku Amerikanaca i EU.Bas me zanima kako ce Dacic resiti problem Presevske doline,nadam se,ne na isti nacin na koji "resava" problem Kosova.

miljan

pre 11 godina

Nikad niste ni znali za druge metode, samo vam je oruzije u glavi. Kako bre to da albanci nigde nemaju prava? Nemaju ih u Makedoniji,Srbiji,Grckoj...I "veliki brat" vam polako okrece ledja, receno je lepo da je to unutrasnja stvar Srbije i tako ce biti resena
Ta nakaradna tvorevina podignuta teroristima ce biti uklonjena, jer ako hoces da zivis u Srbiji ima da postujes njene zakone bato. A sto se tice poziva na rat, e to vam onako ljudski NE BI PREPORUCIO.

z

pre 11 godina

Na kosovu srbima prava koja niko nema na svetu? Pa istina, retko ko je toliko obespravljen kao srbi na kosovu i ko trpi svakodnevne provokacije i maltretiranje.

бг

pre 11 godina

направићемо вам ми још један споменик, лепши и већи, ал на коме ће бити попис становништва

Makedonac

pre 11 godina

Ne verujem da ce biti ikakvog rata u presevskoj dolini, al ako bude siguran sam da nece dobiti podrsku stranog faktora, zato sto je to ipak teritorija Srbije.

NE trebaju nama ratovi, od njih ne mozemo ekonomski napredovati, zato je Balkan i toliko zaostao!!!

Ivan

pre 11 godina

Albanci će se mobilisati, a mi ćemo odgovoriti sa tri brigade frizera i ostalim „vojnicima” koji su civilno služili vojsku zbog prigovora saavesti.
Ovo je Balkan i pored trajnog napora da se održi mir, često dođe dan kada mir mora da se brani ili osvaja oružjem. Samo u prošlom veku 6 (šets) puta!
A za to treba imati kapacitet i jaka leđa! To je ono što je naša vlada trebala da obezbedi...

nazovi me i sovinistom ako hoces

pre 11 godina

Pozivi na rat sa obe strane, i to samo zbog jednog kamena. (Bacvanin, 15. januar 2013 12:21) ali kamena koji odaje pocast teroristima koji su udarili na drzavu u kojoj zive. pa i nije bas tako obican kamen.

Aleksandar

pre 11 godina

za one koji misle da neće albanci da krenu un eki novi rat:
zašto mislite da narod o tome odlučuje?
Valjda ste videli da je tokom istorije na ovim nesrećnim prostorima uvek političari tome doprinosili, a uve se nađe dovoljno usijanih glava da to podrže.
I nemojte misliti da albanci u Albaniji, Crnoj Gori, Kosovu, Preševskoj dolini i zapadnoj Makedoniji ne teže tome da budu zajedno.

Srbija zaspala

pre 11 godina

Oni uklanjaju srpske nadgrobne spomenike slobodno kao da beru cvece, a mi ljubazno molimo teroriste dau klone svoj spomenik!?
Kako boli nemoc i cutnja ove drzave.

thenikola97@gmail.com

pre 11 godina

Sad Srbija treba da oglasi ovo na sva zvona, da se vidi koja strana hoce rat i ko je tu agresor. Napravili problem gde ga nije bilo. Ne verujem da bi ovo bilo koja sila podrzala. Sto neko dole rece, ko da zive u srednjem veku.

Srbin iz Leskovca

pre 11 godina

Za mene ne postoje:
- Presevska dolina vec "jug Srbije"
- Vojvodina, vec "Srpska Vojvodina"

Za mene postoje:
- Patriote kao ja, moj brat, dva brata od ujaka, itd.
- Magistri nauka kao ja, moj brat od ujaka
- Nacionalisti kao sva moja ostala familija

Svima nam je zajednicko da druge zemlje nemamo, a ako ne branimo nas prag kuce i oko njega, onda necemo ni imati sta da branimo. Verujemo predstavnicma naroda, ali smo tu da se branimo, odbranimo i vratimo okupirano. Pozdrav za maju dragu bracu ovde i u dijaspori.

mlekadzija

pre 11 godina

Jedva cekam ostru osudu K. Eston i ostalih evropejskih zvanicnika na ovu izjavu A. Demacija. A i domace NVO ce da se oglase sasvim sigurno.,..

Dan

pre 11 godina

"siguran sam da nece dobiti podrsku stranog faktora, zato sto je to ipak teritorija Srbije"

A čija je teritorija Kosovo i Metohija? Pogotovo pre 1999?

Samir NOVI PAZAR

pre 11 godina

Bog te ubio kakav Crni rat ako ti se ne zivi ubij se Necoveku jedan.Sve koji pozivaju u rat, hitno raspisati poternicu za terorizam,i u zatvor za uznemiravajne i pretnje drzavi, Sta je bre ovo svaki papak preti Drzavi e sto nisam ja Prsednik ovaj bi meni danas bijo u zatvor. Presdnice ocekujem Reakcije kakve dolikuju ozbiljnoj Drzavi. da nemoze svaki papak Drzavi da preti kako se kome navije ako mislis da nas Svet i svi oni koji prete svate kao ozbiljnu Drzavu....

bez_cenzure

pre 11 godina

Albanci se neprestano igraju! Nikako da utuve u glavu da ih neće niko vječno podržavati. Nisu Albanci Izraelci niti će ikada biti u istom položaju. Stvarno su smiješni! Ameri dejstvovali na Kosovu radi vlastitih interesa a "jadni" Albanci misle da su radi njih ratovali. Ljuska glupost je zaista beskonačna!

Previše su se Albanci osilili. Nastave li mogli bi proći na kraju kao Bugari u Drugom Balkanskom ratu. Takođe mediji u Srbiji trebali bi prestati područje Preševa i Bujanovca nazivati izmišljenim nazivom preševska dolina jer takvo nešto ne postoji.

gde ste sada?

pre 11 godina

Azem Vlasi pre neki dan,sada Demaci,prvi Titov omladinac drugi nacionalista
sada pricaju istu pricu,prete cak i ratom.Zanimljivo da se nase nevladine
organizacije ne oglasavaju!?

ПАНКрти

pre 11 godina

Па и дуго смо били у миру,целих 12-13 година..Време му је... "Народе мој,идемо у рат да се бијете.Неки ћете и да погинете,а неки ћемо и да се вратимо".

kakogod

pre 11 godina

I ne verujem da ce ameri dozvoliti novi rat dole, previse privatnih americkih para se slilo u infrastrukturu Kosova (potrazite imena likova koji tamo sad drze puteve ili telekomunikacije-opa, pola Klintonovog kabineta), oni sad zele da ubiraju kajmak sledecih xy godina (zato su i pravili rat). Arbanase ceka bolno otreznjenje, veliki su dobili sta su hteli od njihove teritorije, a za prava naroda na ovo ili ono ih bas zabole uvo. Nasi politicari samo treba da nadju gde se nasi i americki interesi poklapaju i da se to gura. Nije prvi put da okrecu ledja nekadasnjim saveznicima kad im ovi ugroze interese. Pitajte avganistance.

ua partizani

pre 11 godina

A koja prava imaju Srbi na KiM majke ti? Pa Albancima na Jugu Srbije niko nije uzurpirao stanove, kuće, njive, šume... Slobodno idu na svoja groblja i u svoje svetinje da se mole Bogu a znamo kako su Albanci na KiM protestvovali zbog dolaska proteranih Srba povodom pravoslavnog Božića... Ajde bre, dosta više!

Moler

pre 11 godina

Zar je moguce da je medju Albancima toliki strah da nema jednog normalnog covjeka da nesto izjavi vec samo ovi umobolnici???
Srbi na Kosovu zive u getu bez osnovnih ljudskih prava, kao sto je pravo na slobodno kretanje i ovaj senilni starac gura Albance koji sjede u skupstinskim klupama i ucestvuju u vlasti u rat za ista prava koja imaju Srbi na Kosovu! Bolesno!!

Nenad-EU

pre 11 godina

Meni je sve jasno ali mi nije jasno kako EU moze uopste da pregovara sa jednim varvarskim plemenom koje ima razmisljanje na nivou pecinskog coveka...rat, rat i samo rat.

Milos

pre 11 godina

Strane sluzbe vrsljaju svuda pa i u Presevu..ovo je samo jos jedna provokacija da se Srbija saplete i gurne u blato. Treba pod hitno vratiti obavezno sluzenje vojnog roka.

Krang

pre 11 godina

Imamo mnogo losu propagandu pred medjunarodnom zajednicom i to je nas problem. Bolje je investirati nekoliko miliona u tekstove u New York Times-, Guardian-u.....nego u naoruzavanje vojske. Albance treba medijski satanizovati i predstaviti ih kao teroriste (sto i jesu), i vec 70% posla je obavljeno. Tako bi se spasili mnogi zivoti.

Alex

pre 11 godina

Da je neko od nasih ne daj boze dao ovakvu izjavu vec bi dobili po cusku svi redom,dok gospoda albanci mogu zveckaju kad god im se prohte i to nekaznjeno.
Sramota u kakvom svetu zivimo...

???

pre 11 godina

Sve je to u redu, samo mene interesuje kako je taj spomenik uopste i uspeo da bude podignut na teritoriji Republike Srbije??!! Ko je dao dozvolu za tako nesto??!! Aloooo breee, ko je ovde lud...one koji su izdali dozvolu za taj kamen, odmah pohapsiti, a taj nakaradni spomenik odmah srusiti pre ocima celog sveta i svetske javnosti.........

rade

pre 11 godina

@kako god

Smešan si prijatelju. Mnogo je Srba koji će se dobrovoljno prijaviti u regularne snage Republike Srbije da se obračunaju sa Albancima. Na prvom mestu JA iz Budisave idem da se prijavim.

Patria

pre 11 godina

Pa resenje je bar ovde jednostavno. G. Demaciju konfiskovati svu imovinu na teritoriji Srbije zbog poziva na terorizam, podici optuznicu i traziti izrucenje. U slucaju ne reagovanja - reciprocitet. Isto tako, podici optuznice za terorizam i svima ostalima koji u poslednjih mesec i kusur pozivaju na nasilje i njima zapleniti imovinu. "Patriote" koji bi da druge salju u smrt uvek najvise boli kad ih udaris - po dzepu...

zi

pre 11 godina

Bezobrazan i agresivan narod, tek ce evropa imati problema sa njima. Ne mogu da kazem da nekog mrzim, ali oni su prekoracili svaku granicu pristojnosti

Milton

pre 11 godina

Dosta je bilo ratova i ubijanja. Ratni pokliči ostrašćenih penzionera ne bi trebalo da utiču na političku situaciju, jer u eventualnom ratu (ne daj Bože) ne bi ni ginuli penzioneri nego mladost koja je ionako uništena sa obe strane.

Ivan

pre 11 godina

@(Drini, 15. januar 2013 15:22)

O kakvom medjunarodnom kompromisu pričate? Pa na KIM Srbi žive u enklavama opasani bodljikavom žicom, ruše se grobovi, pale kuće i prebijaju mladići. O čemu vi pričate. Jug Srbije je za Albanca sloboda o kojoj Srbi na KIM mogu samo sanjati.

sale

pre 11 godina

u svakoj pravnoj drzavi poziv na rat se karakterise kao teroristicki cin i kao delo veleizdaje u kao takav podleze krivicnom zakonu. e sad je pitanje da li smo mi prava drzava?

Ko iste vece izgubi i ono iz vrece!

pre 11 godina

Drini

Brisacte vi sve pred sobom na putu ka Tirani i to ne samo iz Srbije (mislim i na centralni deo i KiM), vec i iz Makedonije. Zivi bili pa videli, a onda cete se smiriti.

Poreč

pre 11 godina

Prvi dan kada se pojavila vijest o tom spomeniku komentirao sam "srušiti ga u roku 24 sata jer ćete inače sami sebi stvoriti problem, što vrijeme bude više odmicalo to ima više šanse za kompliciranje situacije". Niste to napravili jer nemate parlamentarne izbore inače bi Dačić kao što smo već vidijeli reagirao, to je radio i za benignije situacije. E sada, kako god to završilo stvorena je oko spomenika priča da ne kažem mit koju će Albanci spominjati i reciklirati po potrebi. Sami ste krivi.

Zoran Simic

pre 11 godina

Ademe pobogu covece, sta pricas. Idi u Albaniju pa vidi kakva prava imaju Srbi. Ne mogu cak ni svoja imena da koriste! A sto se tice Kosova, ne znam koliko bi se svidelo tvojim zemljacima u Presevu ako bi ziveli kao i Srbi u Gracanici ili Prizrenu ako je iko od Srba uopste tamo ostao ziv.Zasto huskas narod na rat? Mislis, ti si se naziveo pa mozes malo i da zakuvas, nema veze , nek' se gine, nije krv skupa.
Ne mogu da verujem da jos ima ovakvog sveta.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Albanci,ujedinite se za rat? Da je pametan g.Demaci bi pozvao Albance da se ujedine i razgovaraju sa srpskim zvanicnicima da nadju kompromisno resenje a ne poziv za rat.Jadnik koliko je patio da od njega je dosta ako napusta kucu i ide u grad Prizren i uspeva da nadje kucu u povratku.Bog ce da mu oprosti,sto lupeta,nego oprostite mu i vi Srbi koji ste procitali ovu njegu izjavu.

Владимир

pre 11 godina

Народ је мислио ако истопи све дуге цеви и тенкове, уништи све ракете и тешко наоружање, а уз све то обесмисли, а потом и укине војску, пацификује и анестезира- да ће му бити лепше.
Који год сусед (осим с румунске, промаја дува с сваке стране и свако је претња) пожелио, прегазиће нас ко плитак поток.
Историја учи да ни од тога нисмо далеко.
Наиван свако ко мисли да ратова бити неће. То је најуноснија ствар...
Дакле, с нама може и један Деаћи да обрише патос. Дотле смо догурали. Својевољно.

Vlada

pre 11 godina

To je idlicna prilika da im se pokaze gde zive i da ne smeju da se igraju.Samo treba brzo i snazno reagovati...Rusite taj spomenik Zandarmerijo

Leposavac

pre 11 godina

Sta prica ova matora budala.Dali on zna da Srbi za sada nemaju ama bas nikakva prava osim Severa koji drzi Srbija.Sta hoce ovaj Kalimero,gde se nalazi njegova familija,sinovi,unuci.Nek njih salje u rat a ne bedu i sirotinju!

Aleksandar P.

pre 11 godina

Odmah dovuci svu raspolozivu tehniku tamo u Presevo. Opkoliti i zaposeti sva brda uz opstu mobilizaciju svih vojno sposobnih Srba. Ovaj put se mora ici do kraja! Ostavljam drzavi zenu i dvoje dece a trazim od drzave pusku, dosta municije i sanduk sa bombama. Predsednik je duzan da me pozove!

Beli

pre 11 godina

Da ovako nesto kaze Srbin odmah bi bio razapet na stub srama i blatili bi nasu zemlju kao i do sada sto su. E sad,albanci su neka druga prica i sve ovo je dokaz da arsini nisu isti za Srbe sa jedne strane i ostale narode sa druge strane. Kome se ne dopada ta cinjenica slobodno neka lupi minus,to ne menja stvar...

Serdar

pre 11 godina

Rat ne volim jer je nama Srbima doneo dosta teskoca i golgotu,ali mislim da je vreme da se konacno stane na put velikoalbanskom sovinizmu i hegemoniji.

Slabost drzave

pre 11 godina

Ne smem ni da pomislim kako bi EU odreagovala, da je neko iz Srbije ovako nesto izjavio...Cova Demaci bez pardona poziva na rat, u normalnoj pravnoj drzavi spomenik bi bio srusen u roku odmah.

mishko

pre 11 godina

100 000 Albanaca na jugu ?
nema ih ni 40 000 !
za 2011, rodilo se oko 540 mali Albanaca u one 3 opstine koje svojataju, sa natalitet od 16-17 promila, k'o na Kosovo, ima ih 35 do 40 000.
ovaj Demaci broji i dijasporu, tako mozemo i mi da kazemo da imami 10 miliona Srba u Srbija !

ua partizani

pre 11 godina

@Drini
Srbi na KiM mogu samo da sanjaju da imaju ista prava kao Albanci na jugu Srbije. Pa gde si video da na u Preševu ima bodljikavih žica oko džamija i da su porušeni nadgrobni spomenici???

kahriman ibishi

pre 11 godina

demaci dosta je bilo rata ali nazalost kod stare klave jos se vrti ratovati ali i poslati tude decu da se ratuje ah sfoje su obzbeceni dokje zivi ili nekde vani.gospodinu demaci pametno bi bilo da si digo glas sa kosovu pole jer ti terorist na kosovu nece imati mesta. a vi g demaci zovet rat to nije dobro ni za kogako nemozez nesto radit dobro za kosovu onda ohladise ne huskaj.

Boban

pre 11 godina

Odlicno, poceli su da se nerviraju zato sto im ne rusimo spomen plocu.
Kao sto vidite, bolje u zivac nego u meso.
Premijer poentirao i pored agresivne igre protivnika.

wolf30

pre 11 godina

Posle 23 godine balkanskih "čuda i golgota" svih ovih, onih, naših, njihovih slobodan sam da kažem da sam mišljenja da ovaj čova ima dijagnozu, moja je da je LUD kad se ovako raspričao... pa koliko je majki zavijeno u crno zbog takvih ološa, bitangi ... Pleme Demaći, neka se stidi kad poziva na ubijanje u 21. veku , a Adema neka slobodno pljunu ako imaju obraza.

ko visoko leti - nisko ce da padne

pre 11 godina

Nekada je bilo da se zapanjis kada procitas ili cujes kako Albanci zamisljaju sebe, sta fantaziraju, koje su to iluzije o moci i bitnosti, kako tumace svoj primitivni i agresivni sovinizam, kako su nesvesni svog ponasanja i onoga sta rade, pa onda mitovi i izmisljotine o Ilirima i Dardanima ili pateticnbo izigravanje zrtve i nevinasca... ali sada je vec smesno. Srbi su imali vrlo slizcnu fazu i platili su skupu cenu treznjenja - videcemo kako ce proci Albanci, kako su krenuli, nece im se dobro zavrsiti...

bendower

pre 11 godina

Pa ako su Albanci spremni na rat zbog spomenika, onda zarad mira bolje da ostane. Zao mi je Srbi ali tako vam je to - Albanci su spremni da se bore za svoje interese, a vi niste. Veliki igraci ce uvek gledati da umire onoga ko je spreman da pravi belaj, na racun onoga ko je spreman da trpi.

zoran

pre 11 godina

Albancima će Ameri da pomognu po svaku cenu. To smo već imali priliku da vidimo 1999.
Nama će Ruje da pruže moralnu podršku i eventualno da budu uzdržani. I to smo imali priliku da vidimo te iste 1999. a i ranije tokom devedesetih.
Ko je tu glup i naivan a ko pametan i lukav videće se na kraju. Mada, kraj može da bude tužan (za nas).

shami

pre 11 godina

o kakvim ti pravima srba na kosovu govoris ? cekaj po ovome albanci nemaju prava a srbi imaju na kosovu ?gde ti zivis..... rat ? da neces mozda ti da uzmes pusku u ruke je li ? ti bi odmah odleteo lepo o na neko ostrvce,uzivao ,dok neduzna deca ginu da tebi oslobode presto ?? muka mi je

Миодраг Стојадиновић

pre 11 godina

Питајте се такозване патријоте да ли је то зато што нам је председник Николић,а премијер Дачић!Хрвати су шутнули ХДЗ у историју,а Срби вратили олош из 90-тих,па се онда чудимо зашто нас Европа неће!?
Нажалост,нама Србима не вреди никаква поука из прошлости,превише су глупсона комунисти створили који стално пи..ју уз ветар а после кукају да су им мокре панталоне!

Марко

pre 11 godina

Како лаже овај човек,па то је страшно.Каква права су то они дали србима на северу косова.Сваки дан неке вести о скрнављењима надгробних споменика,запаљен аутомобил србину,запаљена кућа.Требало би га прво подсетити да живи у нелегитмно проглашеној држави и да су они ти који крше сва људска права.

daleko sam ja

pre 11 godina

Mene licno ne plase Albanci koi prete a takodjer ni Srbi koi prete ( Nikolic, Dacic koi su izgubili 4 tara za 8 godina .... ) vec me plase islamisti koi ce iz Sirije doci u Albaniju i Kosovo pa poceti redom da unistavaju od Presevske doline, Sandzaka do Cacka i Uzica. U Siriji ne moze Amerika da ostvari svoj cilj jer nedaju Rusija , Kina i Iran. Ali ce zato Srbija da nagrabusi kao i Makedonija i C. Gora. Po meni taj spomenik ne treba dirati a treba ga proglasiti nepozeljnim . Inace nasi politicari i pojedini albanski zele opet rat a narod ce stradati kao uvek do sada sa obe ili vise strana.

crni domino

pre 11 godina

Trazim okrugli sto premijera, analiticara, istoricara, clana NVO, predstavnika kosovskih srba,predstavnika Presevske Doline, predstavnika vlade Kosova i Jugoslava Cosica, da razjasne trenutnu situaciju i moguce posledice ove krize u jednoj dvocasovnoj emisiji.
Ovo postaje ozbiljno! Situacija izmice kontroli ovoj vlasti. Bude se redom avetri proslosti!

Ševarice

pre 11 godina

za(igorpl, 15. januar 2013 17:06), a u kom si ti to ratu bio, ako ti je sad 32 godine, pa da ti ne pada na pamet da ,,opet" ideš u rat? Druga stvar ne poziva u rat nas naša vlast, nego Albance njihova protiv nas, a sa tvojim stavom nagrabusićeš gde god da se odseliš.

vodoinstalater

pre 11 godina

Ko bre ne poštuje ljudska prava Albanaca u Srbiji. I ko ne poštuje ljudska prava bilo koje nacionalne manjine u Srbiji?

Pre dva godine bio sam na operaciji srca u Istanbulu. Od nas devetoro, koji smo operisani, jedan je bio Albanac, taksista iz Bujanovca (sin koji živi u Švajcarskoj mu je bio pratioc), jedna žena je bila Muslimanka iz Prijepolja (muž je bio pratioc), jedan Slovak je bio iz Vršca (sin je bio pratioc), jedna žena je bila Poljakinja, udata u Kragujevcu (muž je bio pratilac). SVI, zajedno sa pratiocima, smo bili o trošku RZZO SRBIJE. Toliko o ugnjetavanju manjina u Srbiji...

posmatrac

pre 11 godina

Koliko je dece ovde koja se pale na patriJotizam (da, sa J) a nisu iz srednje izasli. Da znate vi dragi moji internet ratnici za pakosti rata, ne bi prizeljkivali isti, nikad. Govori vam veteran, doduse, iz Bosne.

maturant

pre 11 godina

@posmatrac. a sta ako neko zeli da napadne moju domovinu kao sto ovaj demaci najavljuje? treba da se pravim blesav, da bezim iz zemlje ili da ucinim sve sto mogu da pomognem u odbrani moje zemlje?

jusufipr

pre 11 godina

da su njega slusali Kosovari,ni Rambuje se ne bi potpisalo,sreca sto je njega izbacio sa koloseka pokojni Rugova! on je izgubljen u vremenu,a i 30 Godina zatvora ucinili svoje ne zamerajte mu.

Drini

pre 11 godina

Serbi na Kosovo (neki od njih) ne prihvataju ono sto im se nudi i sto je delo jednog medjunarodnog kompromisa! Albancima na jugu Srbije ne im se garntuju niti pruzaju ni osnovna ljudska prava.Gde je tu paralela,o kakvom vi senilnom umu pricate.Niste nikome dali prst ni saku.....prosto albanci brisu sve pred sobom na putu ka slobodi,sta vi mislite!?

pera

pre 11 godina

pitanje svih pitanja, dal je neko uopšte izdao dozvolu da se tako nešto postavi, ako nije dao dozvolu, nema nikave veze o kakvom se objektu radi, da li je u pitanju spomenik ili pečenjara, treba ga ukloniti, bez buke i pompe i bez međunarodnih konferencija, jer u protivnom onda svako od nas ima poptuno pravo da postavlja šta hoće i gde hoće, ali ako je neko dao dozvolu, to je onda prilično druga stvar.

Demoktratski nema sta

pre 11 godina

Nisam znao da je Albance neko NATERAO da daju prava gradjanima Srbije, valjda SE TO PODRAZUMEVA, Demaci kao osvedoceni borac za prava manjina morao bi to da zna.

arber

pre 11 godina

Mnogo komentara poistovecuju izjavu ovog izlapelog starca sa misljenjem sviju Albanaca,sto nije apsolutno tacno.On ne predstavlja nikakvog vodju medju albancima prema tome sto se daje takav znacaj njenim misljenjima,bezobzira vremenu koje je proveo u zatvorima bivse SFRJ,za sta je dobio moralnu i materijalnu nadoknadu od njenih sunarodnika,ne daje mu pravo da izigrava nekog vodju i da pozove narod toboze o nakakvom ratu.Na kraju krajeva to niko od njega nije zatrazio,prema tome ja bi ga savetovao da uziva one blagodeti koje mu omogucio kosovski premijer,dobru penziju i sluzbena kola na koriscenju.Manite vise ove ratnohuskacke izjave ,albancima pa i svima najmanje osgovara nekakav rat,nije vredan jedne suze jednog deteta nikakav spomenik a kamoli ljusdki zivoti,u ratu ljudi ginu, obicno vecina nevini koji nista tome ne doprinesu.U danasnje vrema da pozoves ljude na nekakvu slavu treba da strepis dal ce biti u stanju da dolaze,a ovi bolesni umovi pozivaju na rat kao da je neka zurka.

Lala Po

pre 11 godina

Haha, isti su, Srbi i Albanci. I jedni i drugi pričaju potpuno iste stvari, čak potpuno iste rečenice, samo ubace odgovarajuće nazive naroda i teritorije. Potpuno zaslužuju jedni druge.

igorpl

pre 11 godina

znam samo jedno a to je da imam 32 godine i ako me pozovu na bilo kakvo oružje odo odavde i ne pada mi na pamet sa bilo kim da ratujem, zovite me dezerterom i izdajicom ali bole me. od sada se staram samo za bezbednost svoje porodice a za ostale me boli uvo. ako se opet zakuva. rat zbod parčeta mermera i nekih ideala neka ratuju oni koji su ga i započeli. nizakoga nisam glasao prema tome ne smatram se odgovornim. ova država i oni koji je vode su 23 godine nas pravili budalama a mi ćutali. e pa gospodo ja budala nisam

клеан

pre 11 godina

Какав рат,шта се боје поједини овде,то доле се реши комплет за дан ипо,само да их татице са запада забораве на кратко.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Miodrag Stojadinovic
Питајте се такозване патријоте да ли је то зато што нам је председник Николић,а премијер Дачић!Хрвати су шутнули ХДЗ у историју,а Срби вратили олош из 90-тих,па се онда чудимо зашто нас Европа неће!?

tako je, Hrvati u sutnuli HDZ, ali ne zbog toga sto im se ne svidja politika HDZ-a prema srbima, nego iz vrlo jednostavnog razloga. Borba protiv korupcije je bila jedan od uslova za ulazak u EU, a cijeli vrh HDZ-a je bio korumpiran. Pazi da nisu to uradili zbog oluje i Tudjmana.

q

pre 11 godina

Dacic je imao jedinstvenu priliku da dobije nobelovu nagradu, tako sto bi prvi pruzio ruku Albancima, predlozio i podigao jos jedan spomenik izginulim policajcima i na Kosovu i na jugu Srbije , prikazao se kao mirotvorac... Ovako on je izabrao put svima dobo poznat Put novog poraza Srbije.

Ja

pre 11 godina

Odseci rak ranu Srbije,razmena teritorije i naroda sa cele teritorije,napraviti Kineski zid na granicu sa Albancima i mir jednom zauvek,pritom pripojiti Srpsku i kraj price.Jeste da je radikalno resenje al je nuzno i preko potrebno da se stavi tacka na Albansko pitanje u Srbiji,da se nebi trosila energija i vreme na nesto sto nema vrednosti vec treba svu energiju preusmeriti ka ekomomskom oporavku zemlje

i tako...

pre 11 godina

Ha, nista novo, niti cudno, lazi, obmane, pretnje i sl...nema medju njima mnogo casti, a ni previse pameti, na zalost svih nas. Sta kaze ima ih 100.000 u Presevu i Bujanovcu..ha, pa moze to da prica onome ko dole bio nije, nema ih ni 25.000, mada se broj malo poveca leti kada njihovi "gastosi" dodju na odmor. A onda nadaleko cuvena prica o njihovoj ugrozenosti od Srba...kada su bili toliko ugrozeni kako im se za 80 god. srpske vlasti broj povecao 3,5 puta?! Mada verovatno i sada kod nas Srba ima onih koji zaista veruju da su Albanci (koji sami sebe ne zovu tako) ugrozeni na jugu Srb. Tima preporucujem da skoknu do Bujanovca i sami vide da kuce i zgrade tamo iskljucivo zidaju Albanci, samo oni otvaraju preduzeca, verovatno jer im je lose.. Mozda bi zaista trebalo ispuniti zelju g. Demacija i dati im ista prava i iste uslove zivota koje Srbi imaju na Kosovu, bas iste, sta mislite?

zpop

pre 11 godina

Voleo bih da Vuk Draškovic prokomentariše reči svog najboljeg prijatelja, sa kojim je inače baš nedavno postigao maksimalan stepen saglasnosti i razumevanja.

jesmo li makar sada pametniji?

pre 11 godina

Kad vidim neke komentare ovde, setim se bliske istorije i kako smo izgubili sve kao 1389, a naročito OBRAZ i kako su nam se pred nosom svuda zalupile DVERI i kako su kao najveći zločinci označeni upravo samo NAŠI najviši komandni oficiri i politički funkcioneri.

Ako bude neke akcije, onda prvo da se donese zakon, ili naredba sa zakonskom snagom, da svako ko naudi ženi, detetu ili starom licu bude po kratkom postupku STRELJAN i da se ta naredba objavi u svim sredstvima informisanja i strogo SPROVODI od prvog dana.

Da ne bi opet bilo "Pa znate, vi ste bili u pravu, ali kad se pokazalo da pravite zverstva nad civilima, morali smo da stanemo u odbranu nevinih".

nidža

pre 11 godina

A mi nastavljamo da se svađamo oko sitnica: Čija je originalna Platforma; tko je koga nadglasao; zašto ovi novi nisu za šest meseci popravili standard nacije i vratili spoljnje dugove; čija je borba protiv korupcije bila uspešnija i tko ju je započeo...
U pamet se Srbijo!

jestra

pre 11 godina

Najpametniji komentar sam procitao,mislim da je u potpisu*Porec*.Taj spomenik je trebalo u roku od 24 casa ukloniti i kraj price.Posle neka kukaju koliko hoce.A,ovako se oteze, kilavi,preti i na kraju cemo ako uopste uradimo nesto po tom pitanju dobiti po nosu.Sve me ovo podseca na politiku 90-tih,kreni-stani i uvek sa velikim zakasnjenjem.Nije bilo toliko davno,samo nas narod vrlo brzo zaboravlja neke stvari.I jos nesto,a to je da uvek,ali bas uvek lecimo posledice,a ne uzroke.Hocu da pozdravim nasu BIU,koja dala *na vreme* informaciju sta se sprema u Presevu.Sigurno,oni koji u njoj rade imaju preca posla,a to je da jure kamenoresca koji je uklesao slova na spomeniku.Tuzno i komicno!

Pozdrav za kolegu veterana

pre 11 godina

Koliko je dece ovde koja se pale na patriJotizam (da, sa J) a nisu iz srednje izasli. Da znate vi dragi moji internet ratnici za pakosti rata, ne bi prizeljkivali isti, nikad. Govori vam veteran, doduse, iz Bosne. (posmatrac, 15. januar 2013 16:18)

Druze moj, ja ocekujem da za koji dan ovde na sajtu ne bude vise ni jednog patrijotkog komentara jer ce svi biti na jugu. Kakvi su to heroji... Ali kada bi se gadjali autobusima. Tudja deca ce gace da krvare a oni ce da srbuju po tastaturi dok im je toplo oko s***a, raspredaju o ratnim i diplomatskim taktikama, pravcima delovanja, svetskim zaverama i mogucim saveznicima. Svaki podvig ce da proprate sa "Braaaate, jesi vid'o kako smo ih naprasili. Mama daj sendvic!", pre nego sto se krene na splavove. Dok u tom trenutku neko crkava i crvi ga jedu. Zekani, ko vas ne zna skupo bi vas platio.

Dušan

pre 11 godina

E lako ti je da se pozivaš na rat kad te Ameri i kompanija iz Nato-a podržavaju. Ajde..čekam da vidim šta će biti kad se ukolni. Sakrićeš se u onu rupu odakle si izašao.

zoran

pre 11 godina

@ Azem Bejta, 15. januar 2013 23:02

A u tih 70 godina "iste" politike ubrajaš i Brozovo vreme kada su u SFRJ harali Veli Deva, Ali Šukrija, Mahmut Bakali, Sinan Hasani (bio predsednik SFRJ), Iljaz Kurteši, Remzi Koljgeci Kolj Široka, Džavid Nimani pa Azem Vlasi, Kaćuša Jašari etc. Ili vreme kada je Broz kumovao svakom trećem novorođenčetu na Kosmetu. Zato sada među vama ima barem milion porodica koje su u kumovskoj vezi sa Brozovima...

Azem Bejta

pre 11 godina

Nije mu dobro u glavi.
(lol, 15. januar 2013 18:20)
Pa kako da mu bude dobro u glavi on je bio skoro 30 godina u zatvoru u bivsz Jugoslaviju.
A ti i netko drugi pricate kome je u glavu dobro a kome ne,zasto da vjeruje ovoj politici kada je skoro ista kao sto su bili one skoro 70 godina.

Миодраг Стојадиновић

pre 11 godina

Питајте се такозване патријоте да ли је то зато што нам је председник Николић,а премијер Дачић!Хрвати су шутнули ХДЗ у историју,а Срби вратили олош из 90-тих,па се онда чудимо зашто нас Европа неће!?
Нажалост,нама Србима не вреди никаква поука из прошлости,превише су глупсона комунисти створили који стално пи..ју уз ветар а после кукају да су им мокре панталоне!

daleko sam ja

pre 11 godina

Mene licno ne plase Albanci koi prete a takodjer ni Srbi koi prete ( Nikolic, Dacic koi su izgubili 4 tara za 8 godina .... ) vec me plase islamisti koi ce iz Sirije doci u Albaniju i Kosovo pa poceti redom da unistavaju od Presevske doline, Sandzaka do Cacka i Uzica. U Siriji ne moze Amerika da ostvari svoj cilj jer nedaju Rusija , Kina i Iran. Ali ce zato Srbija da nagrabusi kao i Makedonija i C. Gora. Po meni taj spomenik ne treba dirati a treba ga proglasiti nepozeljnim . Inace nasi politicari i pojedini albanski zele opet rat a narod ce stradati kao uvek do sada sa obe ili vise strana.

Drini

pre 11 godina

Serbi na Kosovo (neki od njih) ne prihvataju ono sto im se nudi i sto je delo jednog medjunarodnog kompromisa! Albancima na jugu Srbije ne im se garntuju niti pruzaju ni osnovna ljudska prava.Gde je tu paralela,o kakvom vi senilnom umu pricate.Niste nikome dali prst ni saku.....prosto albanci brisu sve pred sobom na putu ka slobodi,sta vi mislite!?

q

pre 11 godina

Dacic je imao jedinstvenu priliku da dobije nobelovu nagradu, tako sto bi prvi pruzio ruku Albancima, predlozio i podigao jos jedan spomenik izginulim policajcima i na Kosovu i na jugu Srbije , prikazao se kao mirotvorac... Ovako on je izabrao put svima dobo poznat Put novog poraza Srbije.

Molim vas da pocnete jer mi cemo da zavrsimo!

pre 11 godina

Samo napred jer mi dugo cekamo da izravnamo neke racune. U Presevskoj dolini ce biti sve reseno za nekoliko sati, a za KiM ce doci vreme kada Gringosi odu. Za KiM dajem nekoliko dana.

bendower

pre 11 godina

Pa ako su Albanci spremni na rat zbog spomenika, onda zarad mira bolje da ostane. Zao mi je Srbi ali tako vam je to - Albanci su spremni da se bore za svoje interese, a vi niste. Veliki igraci ce uvek gledati da umire onoga ko je spreman da pravi belaj, na racun onoga ko je spreman da trpi.

Lala Po

pre 11 godina

Haha, isti su, Srbi i Albanci. I jedni i drugi pričaju potpuno iste stvari, čak potpuno iste rečenice, samo ubace odgovarajuće nazive naroda i teritorije. Potpuno zaslužuju jedni druge.

igorpl

pre 11 godina

znam samo jedno a to je da imam 32 godine i ako me pozovu na bilo kakvo oružje odo odavde i ne pada mi na pamet sa bilo kim da ratujem, zovite me dezerterom i izdajicom ali bole me. od sada se staram samo za bezbednost svoje porodice a za ostale me boli uvo. ako se opet zakuva. rat zbod parčeta mermera i nekih ideala neka ratuju oni koji su ga i započeli. nizakoga nisam glasao prema tome ne smatram se odgovornim. ova država i oni koji je vode su 23 godine nas pravili budalama a mi ćutali. e pa gospodo ja budala nisam

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Pomoci cemo vam da odete iz centralne Srbije, sa Kosova i Metohije, Makedonije, Grcke i Crne Gore u vasu Albaniju i ostvarite vas san da zivite u jednoj drzavi.

posmatrac

pre 11 godina

Koliko je dece ovde koja se pale na patriJotizam (da, sa J) a nisu iz srednje izasli. Da znate vi dragi moji internet ratnici za pakosti rata, ne bi prizeljkivali isti, nikad. Govori vam veteran, doduse, iz Bosne.

Ivan

pre 11 godina

Albanci će se mobilisati, a mi ćemo odgovoriti sa tri brigade frizera i ostalim „vojnicima” koji su civilno služili vojsku zbog prigovora saavesti.
Ovo je Balkan i pored trajnog napora da se održi mir, često dođe dan kada mir mora da se brani ili osvaja oružjem. Samo u prošlom veku 6 (šets) puta!
A za to treba imati kapacitet i jaka leđa! To je ono što je naša vlada trebala da obezbedi...

Socijaldemokrata

pre 11 godina

Covek poziva na rat!!!! Bas me interesuje kako ce na ovo da odreaguje medjunarodna zajednica. Nadam se da ce se ovog puta pobediti zdrav razum i da ce se konacno stati na put albanskoj agresivnosti i bezobrazluku!

бг

pre 11 godina

направићемо вам ми још један споменик, лепши и већи, ал на коме ће бити попис становништва

Aleksandar P.

pre 11 godina

Odmah dovuci svu raspolozivu tehniku tamo u Presevo. Opkoliti i zaposeti sva brda uz opstu mobilizaciju svih vojno sposobnih Srba. Ovaj put se mora ici do kraja! Ostavljam drzavi zenu i dvoje dece a trazim od drzave pusku, dosta municije i sanduk sa bombama. Predsednik je duzan da me pozove!

Makedonac

pre 11 godina

Ne verujem da ce biti ikakvog rata u presevskoj dolini, al ako bude siguran sam da nece dobiti podrsku stranog faktora, zato sto je to ipak teritorija Srbije.

NE trebaju nama ratovi, od njih ne mozemo ekonomski napredovati, zato je Balkan i toliko zaostao!!!

Srbin iz Leskovca

pre 11 godina

Za mene ne postoje:
- Presevska dolina vec "jug Srbije"
- Vojvodina, vec "Srpska Vojvodina"

Za mene postoje:
- Patriote kao ja, moj brat, dva brata od ujaka, itd.
- Magistri nauka kao ja, moj brat od ujaka
- Nacionalisti kao sva moja ostala familija

Svima nam je zajednicko da druge zemlje nemamo, a ako ne branimo nas prag kuce i oko njega, onda necemo ni imati sta da branimo. Verujemo predstavnicma naroda, ali smo tu da se branimo, odbranimo i vratimo okupirano. Pozdrav za maju dragu bracu ovde i u dijaspori.

bilo nekad nema više

pre 11 godina

Demaći - dobrovoljni davalac krvi i mira albanske dece. Hoće li poslati svoju decu u prve borbene redove ili preko granice huška tuđu decu iz toplih kuća, škola, fakulteta sa posla, iz mirnog života - u šta? Neće on reći "za mnom", poturiće druge, koji misle da je lakše biti vojnik umesto lekar, pekar, apotekar... Mislila sam da su albanski političari mudriji i da će demografskom politikom i novcem ostvariti svoj vekovni san o velikoj Albaniji. Ova budala poziva na rat. Demaći - dobio si NATO tatu u Prištini, paži da ti ne lupi čvrgu i izvuče ti uši pa da mroaš da ideš u ćošak. Prošlo je vreme kada se Zapad bojao da se Albanci ne dignu. Sada peru ruke od vas i kažu da je to unutrašnje pitanje Srbije.

miljan

pre 11 godina

Nikad niste ni znali za druge metode, samo vam je oruzije u glavi. Kako bre to da albanci nigde nemaju prava? Nemaju ih u Makedoniji,Srbiji,Grckoj...I "veliki brat" vam polako okrece ledja, receno je lepo da je to unutrasnja stvar Srbije i tako ce biti resena
Ta nakaradna tvorevina podignuta teroristima ce biti uklonjena, jer ako hoces da zivis u Srbiji ima da postujes njene zakone bato. A sto se tice poziva na rat, e to vam onako ljudski NE BI PREPORUCIO.

Stefan

pre 11 godina

Imam 42 godine i ne secam se kada su Albanci pokusali da rese neki problem mirnim putem.Sta ce te moze im se,kada imaju podrsku Amerikanaca i EU.Bas me zanima kako ce Dacic resiti problem Presevske doline,nadam se,ne na isti nacin na koji "resava" problem Kosova.

Mikele

pre 11 godina

Свака част!
Овако се стичу позиције пред светом. Албанци су одавно схватили систем функционисања права и правде и то обилато користе. Увек су корак испред нас. Ово је био тест и за нас и опет га нисмо положили, јер је споменик морао бити срушен већ првог дана.
Овако, исти постаје све чвршћи, а нама за било какв каснији покушај његовог уклањања следују пацке и предавања о људским правима.
Поново доказујемо и себи и свету да је патриотизам (онај прави, а не квази), одавно ишчупан из бића српске нације.
Зато тако и пролазимо!

Miki

pre 11 godina

Rat je neizbezan jer ga zele i Albanci i njihovi pokrovitelji sa zapada. Za rat nije potrebno dvoje vec samo jedan koji ce napasti onog drugog i krenuti da ubija i proteruje taj drugi narod.

Flash

pre 11 godina

Samo da nas amerikanci ne diraju kao 2001...pa necete znati sta vas je spopalo. Nece ovaj put biti nikakve amnestije prema UCPBM, ovaj put, ako bude necega, mora da se ide do kraja dok se cela ta teroristicka organizacija ne unisti i protera iz Srbije. A civilnom stanovnistvu da se utuvi u glavu da zive u zemlji Srbiji, da su sami odabrali da se tu nasele (jer, jelte, nema nijedan albanski spomenik stariji od 100-150 godina a kamoli iz srednjeg veka, koji bi dokazao da albanci imaju pravo na Kosmet, PBM, i zapadnu makedoniju) i da zbog toga treba da postuju drzave u kojima zive.

Simon

pre 11 godina

Strašno. Dokle se iz EU namerava tolerisati ovolika agresivnost komšija? Adem Demaći nije bilo ko, njegova reč među Albancima itekako vredi. Bilo bi jako dobro da neko skrene pažnju na ovakve sulude izjave u Savetu Evrope ili gde već jer ovako ne ide na dobro.

Kalino

pre 11 godina

Ne postoji "preševska dolina" a vi samo pišite to i onda će se uskoro albanska izmišljotina zvanično pojaviti i u svetu i tražite pravo na otcepljenje.

Predrag

pre 11 godina

Jel to gospodine Demaci, ona prava koja ste dali srbima, da ih sikanirate na svakom koraku da ne smeju da kazu da su srbi, da im namecete pripadnost kao kosovari, da im srusite sto vise crkava, manastita i grobalja, kao poslednji primer u Kosovu polju gde je sruseno preko 50 nadgrobnih spomenika ... Licemeri kakvih nigde nema! Ali postoji i izreka: Sve sto je silom oteto - na silu se i vraca!

crni domino

pre 11 godina

Trazim okrugli sto premijera, analiticara, istoricara, clana NVO, predstavnika kosovskih srba,predstavnika Presevske Doline, predstavnika vlade Kosova i Jugoslava Cosica, da razjasne trenutnu situaciju i moguce posledice ove krize u jednoj dvocasovnoj emisiji.
Ovo postaje ozbiljno! Situacija izmice kontroli ovoj vlasti. Bude se redom avetri proslosti!

Nenad-EU

pre 11 godina

Meni je sve jasno ali mi nije jasno kako EU moze uopste da pregovara sa jednim varvarskim plemenom koje ima razmisljanje na nivou pecinskog coveka...rat, rat i samo rat.

???

pre 11 godina

Sve je to u redu, samo mene interesuje kako je taj spomenik uopste i uspeo da bude podignut na teritoriji Republike Srbije??!! Ko je dao dozvolu za tako nesto??!! Aloooo breee, ko je ovde lud...one koji su izdali dozvolu za taj kamen, odmah pohapsiti, a taj nakaradni spomenik odmah srusiti pre ocima celog sveta i svetske javnosti.........

z

pre 11 godina

Na kosovu srbima prava koja niko nema na svetu? Pa istina, retko ko je toliko obespravljen kao srbi na kosovu i ko trpi svakodnevne provokacije i maltretiranje.

nazovi me i sovinistom ako hoces

pre 11 godina

Pozivi na rat sa obe strane, i to samo zbog jednog kamena. (Bacvanin, 15. januar 2013 12:21) ali kamena koji odaje pocast teroristima koji su udarili na drzavu u kojoj zive. pa i nije bas tako obican kamen.

Ja

pre 11 godina

Odseci rak ranu Srbije,razmena teritorije i naroda sa cele teritorije,napraviti Kineski zid na granicu sa Albancima i mir jednom zauvek,pritom pripojiti Srpsku i kraj price.Jeste da je radikalno resenje al je nuzno i preko potrebno da se stavi tacka na Albansko pitanje u Srbiji,da se nebi trosila energija i vreme na nesto sto nema vrednosti vec treba svu energiju preusmeriti ka ekomomskom oporavku zemlje

Milos

pre 11 godina

Strane sluzbe vrsljaju svuda pa i u Presevu..ovo je samo jos jedna provokacija da se Srbija saplete i gurne u blato. Treba pod hitno vratiti obavezno sluzenje vojnog roka.

Ajkula

pre 11 godina

"Tu se radi o sto hiljada građana i ako oni nisu spremni da poginu, njima niko ne može pomoći", kazao je Demaći.
To onda neće biti "spomenik" nego mauzolej.

bez_cenzure

pre 11 godina

Albanci se neprestano igraju! Nikako da utuve u glavu da ih neće niko vječno podržavati. Nisu Albanci Izraelci niti će ikada biti u istom položaju. Stvarno su smiješni! Ameri dejstvovali na Kosovu radi vlastitih interesa a "jadni" Albanci misle da su radi njih ratovali. Ljuska glupost je zaista beskonačna!

Previše su se Albanci osilili. Nastave li mogli bi proći na kraju kao Bugari u Drugom Balkanskom ratu. Takođe mediji u Srbiji trebali bi prestati područje Preševa i Bujanovca nazivati izmišljenim nazivom preševska dolina jer takvo nešto ne postoji.

jusufipr

pre 11 godina

da su njega slusali Kosovari,ni Rambuje se ne bi potpisalo,sreca sto je njega izbacio sa koloseka pokojni Rugova! on je izgubljen u vremenu,a i 30 Godina zatvora ucinili svoje ne zamerajte mu.

shami

pre 11 godina

o kakvim ti pravima srba na kosovu govoris ? cekaj po ovome albanci nemaju prava a srbi imaju na kosovu ?gde ti zivis..... rat ? da neces mozda ti da uzmes pusku u ruke je li ? ti bi odmah odleteo lepo o na neko ostrvce,uzivao ,dok neduzna deca ginu da tebi oslobode presto ?? muka mi je

rade

pre 11 godina

@kako god

Smešan si prijatelju. Mnogo je Srba koji će se dobrovoljno prijaviti u regularne snage Republike Srbije da se obračunaju sa Albancima. Na prvom mestu JA iz Budisave idem da se prijavim.

marija

pre 11 godina

Crni Demaci, nisu Albanci idioti, kako kazete, vi ste kompletan idiot. Malo bilo ratova i pogibije sinova i nasih i vasih, huskacu nesrecni.
Umukni vise.

Samir NOVI PAZAR

pre 11 godina

Bog te ubio kakav Crni rat ako ti se ne zivi ubij se Necoveku jedan.Sve koji pozivaju u rat, hitno raspisati poternicu za terorizam,i u zatvor za uznemiravajne i pretnje drzavi, Sta je bre ovo svaki papak preti Drzavi e sto nisam ja Prsednik ovaj bi meni danas bijo u zatvor. Presdnice ocekujem Reakcije kakve dolikuju ozbiljnoj Drzavi. da nemoze svaki papak Drzavi da preti kako se kome navije ako mislis da nas Svet i svi oni koji prete svate kao ozbiljnu Drzavu....

zoran

pre 11 godina

Albancima će Ameri da pomognu po svaku cenu. To smo već imali priliku da vidimo 1999.
Nama će Ruje da pruže moralnu podršku i eventualno da budu uzdržani. I to smo imali priliku da vidimo te iste 1999. a i ranije tokom devedesetih.
Ko je tu glup i naivan a ko pametan i lukav videće se na kraju. Mada, kraj može da bude tužan (za nas).

Moler

pre 11 godina

Zar je moguce da je medju Albancima toliki strah da nema jednog normalnog covjeka da nesto izjavi vec samo ovi umobolnici???
Srbi na Kosovu zive u getu bez osnovnih ljudskih prava, kao sto je pravo na slobodno kretanje i ovaj senilni starac gura Albance koji sjede u skupstinskim klupama i ucestvuju u vlasti u rat za ista prava koja imaju Srbi na Kosovu! Bolesno!!

zi

pre 11 godina

Bezobrazan i agresivan narod, tek ce evropa imati problema sa njima. Ne mogu da kazem da nekog mrzim, ali oni su prekoracili svaku granicu pristojnosti

ua partizani

pre 11 godina

A koja prava imaju Srbi na KiM majke ti? Pa Albancima na Jugu Srbije niko nije uzurpirao stanove, kuće, njive, šume... Slobodno idu na svoja groblja i u svoje svetinje da se mole Bogu a znamo kako su Albanci na KiM protestvovali zbog dolaska proteranih Srba povodom pravoslavnog Božića... Ajde bre, dosta više!

Srbija zaspala

pre 11 godina

Oni uklanjaju srpske nadgrobne spomenike slobodno kao da beru cvece, a mi ljubazno molimo teroriste dau klone svoj spomenik!?
Kako boli nemoc i cutnja ove drzave.

mishko

pre 11 godina

100 000 Albanaca na jugu ?
nema ih ni 40 000 !
za 2011, rodilo se oko 540 mali Albanaca u one 3 opstine koje svojataju, sa natalitet od 16-17 promila, k'o na Kosovo, ima ih 35 do 40 000.
ovaj Demaci broji i dijasporu, tako mozemo i mi da kazemo da imami 10 miliona Srba u Srbija !

Serdar

pre 11 godina

Rat ne volim jer je nama Srbima doneo dosta teskoca i golgotu,ali mislim da je vreme da se konacno stane na put velikoalbanskom sovinizmu i hegemoniji.

Azem Bejta

pre 11 godina

Nije mu dobro u glavi.
(lol, 15. januar 2013 18:20)
Pa kako da mu bude dobro u glavi on je bio skoro 30 godina u zatvoru u bivsz Jugoslaviju.
A ti i netko drugi pricate kome je u glavu dobro a kome ne,zasto da vjeruje ovoj politici kada je skoro ista kao sto su bili one skoro 70 godina.

thenikola97@gmail.com

pre 11 godina

Sad Srbija treba da oglasi ovo na sva zvona, da se vidi koja strana hoce rat i ko je tu agresor. Napravili problem gde ga nije bilo. Ne verujem da bi ovo bilo koja sila podrzala. Sto neko dole rece, ko da zive u srednjem veku.

Dan

pre 11 godina

"siguran sam da nece dobiti podrsku stranog faktora, zato sto je to ipak teritorija Srbije"

A čija je teritorija Kosovo i Metohija? Pogotovo pre 1999?

Ko iste vece izgubi i ono iz vrece!

pre 11 godina

Drini

Brisacte vi sve pred sobom na putu ka Tirani i to ne samo iz Srbije (mislim i na centralni deo i KiM), vec i iz Makedonije. Zivi bili pa videli, a onda cete se smiriti.

ПАНКрти

pre 11 godina

Па и дуго смо били у миру,целих 12-13 година..Време му је... "Народе мој,идемо у рат да се бијете.Неки ћете и да погинете,а неки ћемо и да се вратимо".

mlekadzija

pre 11 godina

Jedva cekam ostru osudu K. Eston i ostalih evropejskih zvanicnika na ovu izjavu A. Demacija. A i domace NVO ce da se oglase sasvim sigurno.,..

Alex

pre 11 godina

Da je neko od nasih ne daj boze dao ovakvu izjavu vec bi dobili po cusku svi redom,dok gospoda albanci mogu zveckaju kad god im se prohte i to nekaznjeno.
Sramota u kakvom svetu zivimo...

Ivan

pre 11 godina

@(Drini, 15. januar 2013 15:22)

O kakvom medjunarodnom kompromisu pričate? Pa na KIM Srbi žive u enklavama opasani bodljikavom žicom, ruše se grobovi, pale kuće i prebijaju mladići. O čemu vi pričate. Jug Srbije je za Albanca sloboda o kojoj Srbi na KIM mogu samo sanjati.

Владимир

pre 11 godina

Народ је мислио ако истопи све дуге цеви и тенкове, уништи све ракете и тешко наоружање, а уз све то обесмисли, а потом и укине војску, пацификује и анестезира- да ће му бити лепше.
Који год сусед (осим с румунске, промаја дува с сваке стране и свако је претња) пожелио, прегазиће нас ко плитак поток.
Историја учи да ни од тога нисмо далеко.
Наиван свако ко мисли да ратова бити неће. То је најуноснија ствар...
Дакле, с нама може и један Деаћи да обрише патос. Дотле смо догурали. Својевољно.

Vlada

pre 11 godina

To je idlicna prilika da im se pokaze gde zive i da ne smeju da se igraju.Samo treba brzo i snazno reagovati...Rusite taj spomenik Zandarmerijo

sale

pre 11 godina

u svakoj pravnoj drzavi poziv na rat se karakterise kao teroristicki cin i kao delo veleizdaje u kao takav podleze krivicnom zakonu. e sad je pitanje da li smo mi prava drzava?

Zoran Simic

pre 11 godina

Ademe pobogu covece, sta pricas. Idi u Albaniju pa vidi kakva prava imaju Srbi. Ne mogu cak ni svoja imena da koriste! A sto se tice Kosova, ne znam koliko bi se svidelo tvojim zemljacima u Presevu ako bi ziveli kao i Srbi u Gracanici ili Prizrenu ako je iko od Srba uopste tamo ostao ziv.Zasto huskas narod na rat? Mislis, ti si se naziveo pa mozes malo i da zakuvas, nema veze , nek' se gine, nije krv skupa.
Ne mogu da verujem da jos ima ovakvog sveta.

Leposavac

pre 11 godina

Sta prica ova matora budala.Dali on zna da Srbi za sada nemaju ama bas nikakva prava osim Severa koji drzi Srbija.Sta hoce ovaj Kalimero,gde se nalazi njegova familija,sinovi,unuci.Nek njih salje u rat a ne bedu i sirotinju!

Slabost drzave

pre 11 godina

Ne smem ni da pomislim kako bi EU odreagovala, da je neko iz Srbije ovako nesto izjavio...Cova Demaci bez pardona poziva na rat, u normalnoj pravnoj drzavi spomenik bi bio srusen u roku odmah.

Krang

pre 11 godina

Imamo mnogo losu propagandu pred medjunarodnom zajednicom i to je nas problem. Bolje je investirati nekoliko miliona u tekstove u New York Times-, Guardian-u.....nego u naoruzavanje vojske. Albance treba medijski satanizovati i predstaviti ih kao teroriste (sto i jesu), i vec 70% posla je obavljeno. Tako bi se spasili mnogi zivoti.

ua partizani

pre 11 godina

@Drini
Srbi na KiM mogu samo da sanjaju da imaju ista prava kao Albanci na jugu Srbije. Pa gde si video da na u Preševu ima bodljikavih žica oko džamija i da su porušeni nadgrobni spomenici???

kakogod

pre 11 godina

I ne verujem da ce ameri dozvoliti novi rat dole, previse privatnih americkih para se slilo u infrastrukturu Kosova (potrazite imena likova koji tamo sad drze puteve ili telekomunikacije-opa, pola Klintonovog kabineta), oni sad zele da ubiraju kajmak sledecih xy godina (zato su i pravili rat). Arbanase ceka bolno otreznjenje, veliki su dobili sta su hteli od njihove teritorije, a za prava naroda na ovo ili ono ih bas zabole uvo. Nasi politicari samo treba da nadju gde se nasi i americki interesi poklapaju i da se to gura. Nije prvi put da okrecu ledja nekadasnjim saveznicima kad im ovi ugroze interese. Pitajte avganistance.

ko visoko leti - nisko ce da padne

pre 11 godina

Nekada je bilo da se zapanjis kada procitas ili cujes kako Albanci zamisljaju sebe, sta fantaziraju, koje su to iluzije o moci i bitnosti, kako tumace svoj primitivni i agresivni sovinizam, kako su nesvesni svog ponasanja i onoga sta rade, pa onda mitovi i izmisljotine o Ilirima i Dardanima ili pateticnbo izigravanje zrtve i nevinasca... ali sada je vec smesno. Srbi su imali vrlo slizcnu fazu i platili su skupu cenu treznjenja - videcemo kako ce proci Albanci, kako su krenuli, nece im se dobro zavrsiti...

jesmo li makar sada pametniji?

pre 11 godina

Kad vidim neke komentare ovde, setim se bliske istorije i kako smo izgubili sve kao 1389, a naročito OBRAZ i kako su nam se pred nosom svuda zalupile DVERI i kako su kao najveći zločinci označeni upravo samo NAŠI najviši komandni oficiri i politički funkcioneri.

Ako bude neke akcije, onda prvo da se donese zakon, ili naredba sa zakonskom snagom, da svako ko naudi ženi, detetu ili starom licu bude po kratkom postupku STRELJAN i da se ta naredba objavi u svim sredstvima informisanja i strogo SPROVODI od prvog dana.

Da ne bi opet bilo "Pa znate, vi ste bili u pravu, ali kad se pokazalo da pravite zverstva nad civilima, morali smo da stanemo u odbranu nevinih".

Enver Kelmendi

pre 11 godina

Albanci,ujedinite se za rat? Da je pametan g.Demaci bi pozvao Albance da se ujedine i razgovaraju sa srpskim zvanicnicima da nadju kompromisno resenje a ne poziv za rat.Jadnik koliko je patio da od njega je dosta ako napusta kucu i ide u grad Prizren i uspeva da nadje kucu u povratku.Bog ce da mu oprosti,sto lupeta,nego oprostite mu i vi Srbi koji ste procitali ovu njegu izjavu.

wolf30

pre 11 godina

Posle 23 godine balkanskih "čuda i golgota" svih ovih, onih, naših, njihovih slobodan sam da kažem da sam mišljenja da ovaj čova ima dijagnozu, moja je da je LUD kad se ovako raspričao... pa koliko je majki zavijeno u crno zbog takvih ološa, bitangi ... Pleme Demaći, neka se stidi kad poziva na ubijanje u 21. veku , a Adema neka slobodno pljunu ako imaju obraza.

Poreč

pre 11 godina

Prvi dan kada se pojavila vijest o tom spomeniku komentirao sam "srušiti ga u roku 24 sata jer ćete inače sami sebi stvoriti problem, što vrijeme bude više odmicalo to ima više šanse za kompliciranje situacije". Niste to napravili jer nemate parlamentarne izbore inače bi Dačić kao što smo već vidijeli reagirao, to je radio i za benignije situacije. E sada, kako god to završilo stvorena je oko spomenika priča da ne kažem mit koju će Albanci spominjati i reciklirati po potrebi. Sami ste krivi.

Beli

pre 11 godina

Da ovako nesto kaze Srbin odmah bi bio razapet na stub srama i blatili bi nasu zemlju kao i do sada sto su. E sad,albanci su neka druga prica i sve ovo je dokaz da arsini nisu isti za Srbe sa jedne strane i ostale narode sa druge strane. Kome se ne dopada ta cinjenica slobodno neka lupi minus,to ne menja stvar...

Boban

pre 11 godina

Odlicno, poceli su da se nerviraju zato sto im ne rusimo spomen plocu.
Kao sto vidite, bolje u zivac nego u meso.
Premijer poentirao i pored agresivne igre protivnika.

Pozdrav za kolegu veterana

pre 11 godina

Koliko je dece ovde koja se pale na patriJotizam (da, sa J) a nisu iz srednje izasli. Da znate vi dragi moji internet ratnici za pakosti rata, ne bi prizeljkivali isti, nikad. Govori vam veteran, doduse, iz Bosne. (posmatrac, 15. januar 2013 16:18)

Druze moj, ja ocekujem da za koji dan ovde na sajtu ne bude vise ni jednog patrijotkog komentara jer ce svi biti na jugu. Kakvi su to heroji... Ali kada bi se gadjali autobusima. Tudja deca ce gace da krvare a oni ce da srbuju po tastaturi dok im je toplo oko s***a, raspredaju o ratnim i diplomatskim taktikama, pravcima delovanja, svetskim zaverama i mogucim saveznicima. Svaki podvig ce da proprate sa "Braaaate, jesi vid'o kako smo ih naprasili. Mama daj sendvic!", pre nego sto se krene na splavove. Dok u tom trenutku neko crkava i crvi ga jedu. Zekani, ko vas ne zna skupo bi vas platio.

vodoinstalater

pre 11 godina

Ko bre ne poštuje ljudska prava Albanaca u Srbiji. I ko ne poštuje ljudska prava bilo koje nacionalne manjine u Srbiji?

Pre dva godine bio sam na operaciji srca u Istanbulu. Od nas devetoro, koji smo operisani, jedan je bio Albanac, taksista iz Bujanovca (sin koji živi u Švajcarskoj mu je bio pratioc), jedna žena je bila Muslimanka iz Prijepolja (muž je bio pratioc), jedan Slovak je bio iz Vršca (sin je bio pratioc), jedna žena je bila Poljakinja, udata u Kragujevcu (muž je bio pratilac). SVI, zajedno sa pratiocima, smo bili o trošku RZZO SRBIJE. Toliko o ugnjetavanju manjina u Srbiji...

Aleksandar

pre 11 godina

za one koji misle da neće albanci da krenu un eki novi rat:
zašto mislite da narod o tome odlučuje?
Valjda ste videli da je tokom istorije na ovim nesrećnim prostorima uvek političari tome doprinosili, a uve se nađe dovoljno usijanih glava da to podrže.
I nemojte misliti da albanci u Albaniji, Crnoj Gori, Kosovu, Preševskoj dolini i zapadnoj Makedoniji ne teže tome da budu zajedno.

Patria

pre 11 godina

Pa resenje je bar ovde jednostavno. G. Demaciju konfiskovati svu imovinu na teritoriji Srbije zbog poziva na terorizam, podici optuznicu i traziti izrucenje. U slucaju ne reagovanja - reciprocitet. Isto tako, podici optuznice za terorizam i svima ostalima koji u poslednjih mesec i kusur pozivaju na nasilje i njima zapleniti imovinu. "Patriote" koji bi da druge salju u smrt uvek najvise boli kad ih udaris - po dzepu...

kahriman ibishi

pre 11 godina

demaci dosta je bilo rata ali nazalost kod stare klave jos se vrti ratovati ali i poslati tude decu da se ratuje ah sfoje su obzbeceni dokje zivi ili nekde vani.gospodinu demaci pametno bi bilo da si digo glas sa kosovu pole jer ti terorist na kosovu nece imati mesta. a vi g demaci zovet rat to nije dobro ni za kogako nemozez nesto radit dobro za kosovu onda ohladise ne huskaj.

gde ste sada?

pre 11 godina

Azem Vlasi pre neki dan,sada Demaci,prvi Titov omladinac drugi nacionalista
sada pricaju istu pricu,prete cak i ratom.Zanimljivo da se nase nevladine
organizacije ne oglasavaju!?

pera

pre 11 godina

pitanje svih pitanja, dal je neko uopšte izdao dozvolu da se tako nešto postavi, ako nije dao dozvolu, nema nikave veze o kakvom se objektu radi, da li je u pitanju spomenik ili pečenjara, treba ga ukloniti, bez buke i pompe i bez međunarodnih konferencija, jer u protivnom onda svako od nas ima poptuno pravo da postavlja šta hoće i gde hoće, ali ako je neko dao dozvolu, to je onda prilično druga stvar.

maturant

pre 11 godina

@posmatrac. a sta ako neko zeli da napadne moju domovinu kao sto ovaj demaci najavljuje? treba da se pravim blesav, da bezim iz zemlje ili da ucinim sve sto mogu da pomognem u odbrani moje zemlje?

Марко

pre 11 godina

Како лаже овај човек,па то је страшно.Каква права су то они дали србима на северу косова.Сваки дан неке вести о скрнављењима надгробних споменика,запаљен аутомобил србину,запаљена кућа.Требало би га прво подсетити да живи у нелегитмно проглашеној држави и да су они ти који крше сва људска права.

arber

pre 11 godina

Mnogo komentara poistovecuju izjavu ovog izlapelog starca sa misljenjem sviju Albanaca,sto nije apsolutno tacno.On ne predstavlja nikakvog vodju medju albancima prema tome sto se daje takav znacaj njenim misljenjima,bezobzira vremenu koje je proveo u zatvorima bivse SFRJ,za sta je dobio moralnu i materijalnu nadoknadu od njenih sunarodnika,ne daje mu pravo da izigrava nekog vodju i da pozove narod toboze o nakakvom ratu.Na kraju krajeva to niko od njega nije zatrazio,prema tome ja bi ga savetovao da uziva one blagodeti koje mu omogucio kosovski premijer,dobru penziju i sluzbena kola na koriscenju.Manite vise ove ratnohuskacke izjave ,albancima pa i svima najmanje osgovara nekakav rat,nije vredan jedne suze jednog deteta nikakav spomenik a kamoli ljusdki zivoti,u ratu ljudi ginu, obicno vecina nevini koji nista tome ne doprinesu.U danasnje vrema da pozoves ljude na nekakvu slavu treba da strepis dal ce biti u stanju da dolaze,a ovi bolesni umovi pozivaju na rat kao da je neka zurka.

Milton

pre 11 godina

Dosta je bilo ratova i ubijanja. Ratni pokliči ostrašćenih penzionera ne bi trebalo da utiču na političku situaciju, jer u eventualnom ratu (ne daj Bože) ne bi ni ginuli penzioneri nego mladost koja je ionako uništena sa obe strane.

jestra

pre 11 godina

Najpametniji komentar sam procitao,mislim da je u potpisu*Porec*.Taj spomenik je trebalo u roku od 24 casa ukloniti i kraj price.Posle neka kukaju koliko hoce.A,ovako se oteze, kilavi,preti i na kraju cemo ako uopste uradimo nesto po tom pitanju dobiti po nosu.Sve me ovo podseca na politiku 90-tih,kreni-stani i uvek sa velikim zakasnjenjem.Nije bilo toliko davno,samo nas narod vrlo brzo zaboravlja neke stvari.I jos nesto,a to je da uvek,ali bas uvek lecimo posledice,a ne uzroke.Hocu da pozdravim nasu BIU,koja dala *na vreme* informaciju sta se sprema u Presevu.Sigurno,oni koji u njoj rade imaju preca posla,a to je da jure kamenoresca koji je uklesao slova na spomeniku.Tuzno i komicno!

nidža

pre 11 godina

A mi nastavljamo da se svađamo oko sitnica: Čija je originalna Platforma; tko je koga nadglasao; zašto ovi novi nisu za šest meseci popravili standard nacije i vratili spoljnje dugove; čija je borba protiv korupcije bila uspešnija i tko ju je započeo...
U pamet se Srbijo!

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Miodrag Stojadinovic
Питајте се такозване патријоте да ли је то зато што нам је председник Николић,а премијер Дачић!Хрвати су шутнули ХДЗ у историју,а Срби вратили олош из 90-тих,па се онда чудимо зашто нас Европа неће!?

tako je, Hrvati u sutnuli HDZ, ali ne zbog toga sto im se ne svidja politika HDZ-a prema srbima, nego iz vrlo jednostavnog razloga. Borba protiv korupcije je bila jedan od uslova za ulazak u EU, a cijeli vrh HDZ-a je bio korumpiran. Pazi da nisu to uradili zbog oluje i Tudjmana.

zpop

pre 11 godina

Voleo bih da Vuk Draškovic prokomentariše reči svog najboljeg prijatelja, sa kojim je inače baš nedavno postigao maksimalan stepen saglasnosti i razumevanja.

клеан

pre 11 godina

Какав рат,шта се боје поједини овде,то доле се реши комплет за дан ипо,само да их татице са запада забораве на кратко.

Ševarice

pre 11 godina

za(igorpl, 15. januar 2013 17:06), a u kom si ti to ratu bio, ako ti je sad 32 godine, pa da ti ne pada na pamet da ,,opet" ideš u rat? Druga stvar ne poziva u rat nas naša vlast, nego Albance njihova protiv nas, a sa tvojim stavom nagrabusićeš gde god da se odseliš.

Demoktratski nema sta

pre 11 godina

Nisam znao da je Albance neko NATERAO da daju prava gradjanima Srbije, valjda SE TO PODRAZUMEVA, Demaci kao osvedoceni borac za prava manjina morao bi to da zna.

i tako...

pre 11 godina

Ha, nista novo, niti cudno, lazi, obmane, pretnje i sl...nema medju njima mnogo casti, a ni previse pameti, na zalost svih nas. Sta kaze ima ih 100.000 u Presevu i Bujanovcu..ha, pa moze to da prica onome ko dole bio nije, nema ih ni 25.000, mada se broj malo poveca leti kada njihovi "gastosi" dodju na odmor. A onda nadaleko cuvena prica o njihovoj ugrozenosti od Srba...kada su bili toliko ugrozeni kako im se za 80 god. srpske vlasti broj povecao 3,5 puta?! Mada verovatno i sada kod nas Srba ima onih koji zaista veruju da su Albanci (koji sami sebe ne zovu tako) ugrozeni na jugu Srb. Tima preporucujem da skoknu do Bujanovca i sami vide da kuce i zgrade tamo iskljucivo zidaju Albanci, samo oni otvaraju preduzeca, verovatno jer im je lose.. Mozda bi zaista trebalo ispuniti zelju g. Demacija i dati im ista prava i iste uslove zivota koje Srbi imaju na Kosovu, bas iste, sta mislite?

zoran

pre 11 godina

@ Azem Bejta, 15. januar 2013 23:02

A u tih 70 godina "iste" politike ubrajaš i Brozovo vreme kada su u SFRJ harali Veli Deva, Ali Šukrija, Mahmut Bakali, Sinan Hasani (bio predsednik SFRJ), Iljaz Kurteši, Remzi Koljgeci Kolj Široka, Džavid Nimani pa Azem Vlasi, Kaćuša Jašari etc. Ili vreme kada je Broz kumovao svakom trećem novorođenčetu na Kosmetu. Zato sada među vama ima barem milion porodica koje su u kumovskoj vezi sa Brozovima...

Dušan

pre 11 godina

E lako ti je da se pozivaš na rat kad te Ameri i kompanija iz Nato-a podržavaju. Ajde..čekam da vidim šta će biti kad se ukolni. Sakrićeš se u onu rupu odakle si izašao.