Petak, 11.01.2013.

23:44

Vlasi: Kosovo ne stanuje u Srbiji

Za Srbiju je bolje da shvati realnost da Kosovo od 1999. "ne stanuje u Srbiji", kaže Azem Vlasi, savetnik Vlade Kosova za spoljnu politiku za "Politiku".

Izvor: Beta

Vlasi: Kosovo ne stanuje u Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

whataplanker

pre 11 godina

Procitao sam ovaj "intervju" u Politici i definitivno moze da se kaze da je Vlasi prilikom davanja izjava za ovaj intervju bio pod uticajem praznika i preterane konzumacije alkohola. Pocev od pretnji, preko negiranja prebijanja Srba za Bozic, do tvrdnje "o viskoprofesionalnoj policiji" na Kosovu... Sledeci put, pre intervjua obavezno da se obavi alko-test.

Joca Pravnik

pre 11 godina

Gospodine Vlasi,
Pogresno ste obavestili narode Sveta. Kosovo ce uvek stanovati u Srbiji ali Albancima nije mesto u Srbiji jer su tamo nekada dovedeni privremeno kao cobani pa je vreme da se vrate nazad i pored toga sto je veci broj doveden od drugih nasilno. Vi ste okupirali Kosovo pa vam tamo nije mesto i ne stanujete tamo. Da, to je samo okupacija.

Zlatko

pre 11 godina

@ kompleksi su cudo !

Da, kompleksi su čudo, imaš zaista dobar nick, baš onako pogodjen. Kompleksi koji TEBE tjeraju da na svaki komentar koji ti se ne svidja i stvara probleme tvome uvjerenju kako si pripadnik nekakvoga posebnog naroda (da, sami ste izmislili termin da ste "nebeski" narod, nisam to izmislio ja) napadaš nekoga drugoga da je kompleksaš samo zato što ti ukazuje na to kako se ponašate ti i tvoji sunarodnjaci. A s obzirom da si onako duboko u sebi i sam svjestan da sam u pravu, a ne znaš kako da mi oponiraš kada je riječ o konkretnome primjeru koji je navodim, vadiš po običaju iz ladice stare i već ižvakane velikosrpske floskule o Hrvatima kao ovakvima i onakvima itd., floskule koje osim vas, Srba, i odredjenoga (minornog) broja vaših simpatizera u inozemstvu u biti nitko drugi u svijetu ne shvaća ozbiljno, jednako kao što ne shvaća ozbiljno ni vaše "platforme" ili "rezolucije" o Kosovu.

I još nešto: "ne visim" po "srpskim sajtovima", bez brige, imam ja druga posla, nego tek povremeno dodjem vidjeti što pišete, ali dovoljno mi je i to da odmah naidjem na nekoliko vrlo zanimljivih tema, a osobito komentara nakon kojih ne znam trebam li se smijati, križati se desnom ili lijevom rukom ili što već raditi od čudjenja i svojevrsnoga šoka...

kompleksi su cudo !

pre 11 godina

@Zlatko
Ma super si ti izanalizirao Srbe i srpsko ponasanje i stav prema Kosovu, ma svaka ti cast. A sada kreni da analiziras sebe, svoj narod, tvoju kompleksasku potrebu da visis po srpskim sajtovima i izigravas intelektualnu i svaku drugu gromadu, da se samohvalises, drzis predavanja i rasipas licemerje. Razmisli malo koliko je neko ko je pripadnik hrvatskog naroda, nakon svega ucinjenog i sa takvim CV-em uopste kvalifikovan da deli lekcije ili soli pamet? Kada zavrsis sa samoanalizom, sidjes na zemlju, skines ruzicaste naocare kroz koje posmatras sebe i svoj narod, oslobodis se kompleksa Srbije, izadjes iz puberteta... videces kako ti i tebi slicni UOPSTE niste kvalifikovani da komentarisete bilo sta u Srbiji.

acomurija

pre 11 godina

Tebi je dozvoljeno pa će vljda i meni?
"Prvo, nisam Albanac i nema potrebe za takvim "seseljevskim" nastupom. Drugo, lepo sam napisao (danasnju) teritoriju Vojvodine..."
"Prvo" - nije zlo biti albanac, to bi bio šovinizam.
"Drugo" - nije tačno da si "lepo napisao", čak NIKAKO ovo u zagradi, ali i da jesi smisao Tvog pisanja je antisrpska propaganda.
"Treće" - nisam sa celom porukom polemisao, (mislim da nije mesto za polemiku) i ako je sve u Tvojoj poruci netačno. Ništa nije menjano (razmenjivano) pri Seobama Srba - ništa! Područja Banata, Bačke, obe Slavonije, oba Srema su maltene bili u vreme Čarnojevića NENASTANJENI, a Carevini je bilo od koristi da se Srbi, kao hrišćani i hrabri borci, nasele i brane SEVERNO OD MOHAČA - šta je računato u PRAVU Ugarsku - kao deo K-und-K. S druge strane, postoje dokazi da je Srem, i Slavonija i Baranja OTKUPLJENI čistim zlatom!
Nakon poraza i RASPADA monarhije K-un-K, nastale su mnoge države nezavisne: Rumunija, Mađarska, Čehoslovačka, i Kraljevina SHS.
Konačno: odlukama I TADA VEĆINSKOG naroda na području DANAŠNJE Vojvodine i Baranje (nikako integralne!), TE TERITORIJE su se pripojile Srbiji.
Nema govora o menjanju ičega "naseljavanjem" - to je bilo pod Brozom: da se oslabi Srpski korpus u Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Makedoniji!
PS.
otaljani popis na Kosmetu je pokazao da PROŠLE GODINE na Kosmetu je živelo oko 150 hiljada Srba, a da je sa muslimanima, Turcima i Gorancima - ostalih oko 1,3 miliona! A 50 godina se trubi o "dva miliona".

CG

pre 11 godina

Stanuje,stanuje,a najbolji dokaz da stanuje je vase kmecanje skoro 5 godina nakon vase "nezavisnosti"...
Mi se necemo odreci nase medjunarodno priznate teritorije pa taman vi kmecili dok pocrnite...

Jednostavno se to nikada i ni po koju cijenu nece desiti,pa makar cekali i 1500 godina da je vratimo de fakto u ustavnopravni okvir Srbije!

Zoso

pre 11 godina

Vladimir#$ sigurno si citao Garasanina pa dobro poznajes istoriju.Svi lazu samo Srbijanci su u pravu.Kad pomislim do koje godine niste znali da pricate srpski pa cak i sada.Crven fesic nano,igrale se delije itd to je vasa pesma.Hvala ti cukundeda sto ode na vreme iz srbistana.

Miroslav Stojanovic

pre 11 godina

Nasi predci su preziveli turke I vratili Kosovo I srbiju a mi to mi to ovaj put necemo docekati ali Kosovo ce kad tad biti nase !!

Kako god da okrenes pre ili kasnije vraticemo ono sto je oteto!!!!

stop globalizaciji

pre 11 godina

Gospodine Vlasi, evidentno je da će sadašnje rešenje statusa Kosova i Metohije biti nametnuto od velikih sila kao i da će tom političkom odlukom manje biti zadovoljni Srbi. Međutim, Srbija se nikada neće odreći bilo čega što je srpsko na Kosovu i Metohiji i Vi to vrlo dobro znate! S druge strane, Srbija je na dugoročnom planu već rešila neka pitanja. Kao prvo, međunarodnim prisustvom na teritoriji naše južne pokrajine isključena je svaka mogućnost dosadašnjeg albanskog oružanog i svakog drugog agresivnog orgijanja na Balkanu bez posledica. Kao drugo (i ono što je najvažnije za Srbiju), sve jasnije se nazire kao deo političkog dogovora rešenje po kojem će se Srbi u svakom smislu razgraničiti sa albanskim narodom. Nakon toga ćete se, gospodine Vlasi, konačno početi baviti samima sobom, a ne Srbijom i Srbima. Razumni i racionalni ljudi koji pripadaju albanskom nacionalnom korpusu su veoma svesni te činjenice. Neka vam je Bog upomoć!

Zlatko

pre 11 godina

Meni je vaš ukupan stav prema Kosovu i njegovu statusu u biti užasno smješan, jer jednostavno ne mogu shvatiti kako gotovo cijeli jedan narod može biti toliko zadojen mitovima da od drveća ne vidi šumu (doduše, vi ste kao narod u mnogo čemu toliko iracionalni da ne shvaćate ni sami sebe, kamo li da vas netko drugi može razumjeti), ali jedna od najsmješnijih stvari su mi te vaše užasno groteskne (iako istovremeno grozomorno opasne i ratnohuškačke) prijetnje kosovskim Albancima onime što će navodno uslijediti kada s Kosova odu Amerikanci (a oni će, navodno, prije ili kasnije odande otići).

Podsjeća me to na ponašanje nekakvoga 12-godišnjeg bezobraznog derišta koje je najprije tuklo svoga puno slabijeg 5-godišnjeg susjeda (koji, doduše, takodjer nije baš potpuno nevinašce, ali ipak), no onda je taj petogodišnjak iz susjedstva dobio odrasloga i jakoga skrbnika koji je 12-godišnje derište izmlatio i zabranio mu da prilazi petogodišnjaku, inače... I sad 12-godišnje derište iz daljine bespomoćno, ali vrlo zlurado, dobacuje petogodišnjaku kako će ga izmlatiti namrtvo, samo kad ga skrbnik jednog dana ostavi samog (a hoće).

E pa - neće (otići). Ako ni zbog čega drugog, ono zbog Bondsteela. Dakle, uzalud vam trud, svirači.

zoran

pre 11 godina

@ Zoso, 12. januar 2013 10:53

A Islam je Hrvatska reč, pa ipak postoji mesto usred Hrvatske sa tim nazivom? A to mesto je bilo i Venecija i Turska i Austro-Ugarska i Jugoslavija i Bog znaj više šta nije bilo. Inače, podeljeno je na dva dela. Pravoslavni i Katolički, s'tim da u Pravoslavnom od 1991. ima svega nekoliko stanovnika.

Zg

pre 11 godina

nije prvi put u istoriji da Srbi menjaju veru i naciju zbog "dzaka brasna".
(Nenad-EU, 12. januar 2013 10:56)

Slično kao npr. na području vojne krajine u Hrvatskoj, još za vrijeme Turaka, samo što je netko drugi tada mijenjao vjeru i naciju zbog nižih poreza...

dada

pre 11 godina

SAmo jos fali da ih jedu zive. Zar nije dosta sto su Srbima vadili organe Azeme?
Ili mozda vadjenje organa po tebi Azeme Vlasi nije tako strasno?

Onaj od gore ce ti suditi.

Dragan

pre 11 godina

Niko od zvanične vlasti sa Kosova ne huška Albance tamo (u Presevskoj dolini) da ne priznaju državu Srbiju, dok istovremeno vlasti Srbije stalno podržavaju Srbe s Kosova da ne priznaju državu Kosovo"



A podrska teroristima OVPBM se ne racuna?

song

pre 11 godina

Ova komunjara prosipa neke gluposti obzirom da nije vise zanimljiva na Kosovu,pogotova zbog cestih ekskurzija po Srbiji u Slobino i Titino vreme.

iLikeTrains

pre 11 godina

@(Sava, 12. januar 2013 00:53)
al najjaci je sava "srbin" koji nije uspeo 2 reci da sastavi pravilno napisane :) kakav bedan pokusaj propagande,kao da je malo dete pisalo

Komentator

pre 11 godina

Vlasi govori veoma jasno i koncentrise svoje odgovore na vazne detalje. U njegovim recima nema mitova i mitologije. Moram da napisem da, koliko god se nama ne dopadalo ono sto Vlasi govori, to je realnost, ona realnost koja nije filtrirana erteesovima, politikama i ostalim filterima koji su godinama "cistili" i "farbali" sve sto je dolazilo do nase svesti.

Pojedini komentatori ovde prete "da cemo se vratiti na Kosovo". Prvo, pretnje kao pretnje predstavljaju nervozu, a ne zelju za resenjem problema. A drugo, gde je osnova za pretnje povratkom? Za deset, dvadeset ili pedeset godina, kakva ce biti statisticka slika stanovnistva?

Kosovo je svakim danom sve dalje od Srbije, a nervoza nekih medju nama to udaljavanje jos i ubrzava.

Jer, ako pominjemo zlocine kosovskih Albanaca prema Srbima, jednostavno moramo govoriti i o zlocinima koje su pocinili neki iz naseg naroda prema Albancima (a bilo ih je, itekako ih je bilo), u suprotnom sva nasa prica je neozbiljna i manje vazna od price deteta kojem su oteli kliker.

Stan

pre 11 godina

"Kosovo ne može da figurira u Ustavu Srbije posle svega što se desilo,..."

Pretpostavljam da gosn. Vlasi tu misli i na desavanja tokom i nakon drugog svetskog rata. U najmanju ruku je drsko i bezobrazno kao osnov prava na nezavisnost uzimati dogadjaje od 1990. do 1999. a ignorisati sve sto se dogadjlo pre i nakon tog perioda. Moracete da smislite neki bolji razlog.

istoricar

pre 11 godina

Vojvodina nije bila u sastavu Srbije pre 1918. Delimicno tacno, jer je kralj Dragutin jedno vreme drzao Srem. Ali nema veze. Nesto drugo je bitnije.
Naime, Srbi su jos u 15. 16. 17. veku zivelu na teritoriji Vojvodine, znaci pre velike seoba Srba. Dokazi za to su turski popisi iz tog vremena. Kasnije su u velikom broju od strane Austrougarske naseljavani Nemci, Madjari, Rumuni. Pa onda opet nakon 1918 i 1945 Srbi.

acomurija

pre 11 godina

"... ni Vojvodina do 1918. nikad nije bila u sastavu Srbije. (Nenad-EU, 12. januar 2013 09:18)"
Gore je pogrešno znanje od običnog neznanja.
Vidiš, pre "te 1918" nije ni bilo Vojvodine! Ili još tačnije: tek Brozovim ODLUKAMA iz 1946. je napravljena Vojvodina - od koje je prvo otcepljena Baranja!
A tek za Kosmet! Komunističkim krojačima granica je dat zadatak da od Crnogorske (sic: Zetske) banovine OTMU Metohiju - koju je Crnogorska vojska oslobodila od Turaka u I Balkanskom ratu, i da se napravi AKMO, a ne nikakva autonomija jednaka Vojvodini - do Ustava iz 1974!
Zauzvrat su Crnogoci obeštećeni IZLASKOM NA MORE od Rta Oštro (Prevlaka) do uliva Bojane u Jadran.
Sramotno je što neki mudruju, a ne znaju svoju istoriju - makar su i albanci, a potpisuju se kao Srbi.
Jer bi se znao apsurd: ni pod Nemnjićima, ni pod Turcima, ni pod Karađorđevićima - Metohija nije bila u ikakvoj teritorijalnoj "zajednici" s Kosovom! A još manje s nekakvom "albanijom" - prvi put stvorenoj pobedom Balkanskih PRAVOSLAVACA na Otomanima. Kao ni deo koji danas uslovno zovemo "sever Kosova" - to je pripojeno AKMO-u kako bi Ali Šukrija imao "bazu".
Istorija je "učiteljica života" - ali mi nikako da naučimo išta dalje od međusobnog prepucavanja!
PS:
jer nam doktori istorije učili Brozovu, a danas ratuju za pozicije direktora u Zavodu za udžbenike, Službenom glasniku i sl...

Jov

pre 11 godina

Um mu je zamračen mrznjom. Njegovo mišljenje više ne poštujem, jer je izgubio svaki kredibilitet. Neka svoje stavove plasira na svom Kosovu.

zoran

pre 11 godina

Evo pa da se Vlasi malo priseti..

http://skalaradio.com/2011/05/25/racunajte-na-nas/

A inače, priča se po BGD-u da Shok Vlassi ima četvorosoban stan kod Kalenića, "otkupljen" za vreme Miloševića po ceni od nekoliko DM, kao i za sve, i da ga hladno izdaje. Na kraju, malo je verovatno da neko ko je stajao TIK UZ BROZA na Stadionu JNA, nije imao stan u Beogradu. To vreme ja odlično pamtim.

srki

pre 11 godina

Da li ste spremni svi vi koji tvrdite, da je Kosovo nase reci da je Vojvodina deo Madjarske? Ne zaboravite kako je Vojvodina postala deo Srbije. Naseljavanjem i posle kroz rat....

Treba se boriti svim pravnim sredstvima do kraja ali dobro poslusati sta druga strana govori. Pamecu i diplomatskim aktivnostima je moguce uraditi mnogo vise nego Kalimero pristupom.
Sluzio sam vojsku na Kosovu (aerodrom Slatine); Bio u 75 dnevnom ratu i video da od patriotizma nemamo ni "p" (setite se samo da je bilo bitnije da li su isplacene dnevnice i dobijeno sledovanje cigareta). Slali smo kriminalce da pljackaju i hladnjace da razvoze leseve (regularna vojska je imala ulogu statiste)....
Za sve one koji tvrde da se Kosovo mora integrirati nazad, samo jedno: "Da li ste spremni da do Kraljeva imamo dvojezicne tablice, da se u parlamentu koristi albanski i da u vladajucoj koaliciji imamo albansku partiju sa 40% glasova?" (makedonski model)

Kada bi svako poceo od sebe i bar nesto malo uradio za svoju okolinu (nista spektakularno i u imenu drzave) svi bi bolje ziveli.

srpski pacov

pre 11 godina

Azem je propali politicar, govori jezikom proslosti. Ne vidi da ni Amerika u sustini ne priznaje Kosovo, jer ga nece u NATO. Njegovo doba je davno proslo, a jezik kojim govori je kao da se svadjaju tetke na pijaci. Neozbiljno je pridavati mu bilo kakav znacaj.

OjsOjs

pre 11 godina

Vlasi se toliko nagojio za vreme YU-komunista da jos uvek nije smrsao.
Cudi me da ga tretiraju kao savetnika, nekoga ko je nosio stafetu inzinjeru Babicu???
Inace geografski pojam Presevska dolina, ne postoji. Nema tu nikakve Presevske doline, ima samo Srbija brale.

Владимир

pre 11 godina

@ (Nenad-EU, 12. januar 2013 09:18)

Нетачно. То је историја која је писана на бечком двору. И она чак не важи и нема тежину у научним круговима, него служи за овдашње потребе, да се потури...
Али да не тумачимо историју од досељавања (по бечкој школи су Авари и Хуни, те Татари дошли на Балкан пре Срба, дакле тотална алогичност) на овамо, само једна ствар: колико споменика, гробаља и цркава АУ монархије се налази у Војводини и колико је ратова и устанака становништво Војводине дигло против Србије?

basta

pre 11 godina

Sve sto je rekao je istina,realnost koju nece da priznaju oni koji imaju koristi od toga i oni koji nisu u stanju da priznaju istinu i realnost.Toliko bede kriminala i korupcje ima u Srbiji da treba puno godina da se protiv toga izbori,to su prioriteti a ne prazne price prevare i lopovluk,od toga normalan i posten covek nema apsolutno nikakve koristi,samo stete.Politicari su zatrovali i opljackali narod,na zalost mnogi su jos uvek slepi i zaludjeni.

Nenad-EU

pre 11 godina

@acomurija
Prvo, nisam Albanac i nema potrebe za takvim "seseljevskim" nastupom. Drugo, lepo sam napisao (danasnju) teritoriju Vojvodine...bez suvisnog zalazenja duboko u istoriju. Cinjenica je da Srba tamo vise skoro da nema, cinjenica je da ne zele da se vrate, cinjenica je da i Albanci ne zele da zive u Srbiji a to ni Srbija to ne zeli. Umesto onog sto je bilo, vise treba da nas interesuje ono sto ce biti...a bice trzanja sa Madjarskom oko Vojvodine jer oni vec uveliko rade na ponovnoj kolonizaciji te teritorije, dajuci drzavljanstva svima ciji su ga pretci imali do 1920. i onima koji se izjasne da su Madjari. Naravno medju njima je i jako veliki (najveci) procenat Srba koji to cine zbog EU pasosa ali nije prvi put u istoriji da Srbi menjaju veru i naciju zbog "dzaka brasna".

dzaba suplja prica

pre 11 godina

Koliko neistina, demagogije i zamena teza u ovom "intervjuu" Vlasija. Neverovatno. Ali imao je Vlasi gde i kada da vezba muljanje jer je na estradnoj politickoj sceni vec decenijama. Setimo se samo kako je pre par decenija izigravao "borca protiv albanske iredente"... Bio i snimak pre nekog vremena u Trezoru. U Srbiji je Vlasi davno provaljen i totalno irelevantan, zapadni politicari iako sponozorisu Albance ipak jako dobro znaju koje je stanje na Kosovu i oko Kosova te je nejasno kome se obraca Vlasi? Samom sebi i pokusava sebe da ubedi u svoje suplje price?

Nenad-EU

pre 11 godina

@Vlajko

Pre ovakvih zapaljivih izjava trebas da vidis da ni Vojvodina do 1918. nikad nije bila u sastavu Srbije. Problem Kosova traje od 1389. i niko nece ljudima da prizna da je ta teritorija jos seobom Srba pod Carnojevicem, menjana za teritoriju Vojvodine.

skolarina

pre 11 godina

prvo vrati novac i ti i svi koji ste se skolovali o trosku mojih roditelja i mene.a tu pamet sto si stekao,imas bolje pametnija posla ,da ucis svoje sunarodnike,da umeju da se potpisu rukom,a ne onom stvari..

stara adresa

pre 11 godina

Za Srbiju je bolje da shvati realnost da Kosovo od 1389. "ne stanuje u Srbiji", kaže turski sultan Bajazit, posle bitke.
Ipak, nije tako.
G-do Vlasi, Murate i ostali, Kosovo je srce Srbije!
Budimo realni, to znate i Vi.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

"Srbija u dubokoj protivrecnosti sa samom sobom".U svom Ustavu drzi Kosovo kao juznu pokrajinu a ovamo razgovara u Briselu sa prestavnicima Kosova.A Kosovo nije u dubokoj protivrecnosti sa samom sobom?U svom Ustavu drzi da Kosovo je nezavisna drzava a ovamo razgovara u Briselu sa prestavnicima Srbije.Laz za nekoga,gospodine Vlasi, je vid patriotizma,a za nekoga je vid koristoljublja.

muljator

pre 11 godina

Smesno kako Vlasi misli da jos uvek prolaze ta njihova providna albanski narcis-nacionalisticka propaganda. Malo se spomene Milosevic, malo prica o "realnosti", o Srbiji koja je "izgubila prava", o Albancima "nevinima i presavrsenima", o Srbima koji "izmisljaju" da ih neko napada, pljacka i proteruje jer Srbi "imaju fantasticna prava" a "dokaz" za to su onih par "postenih srba" koji su prosli kurs u americkoj ambasadi i sada glume neke ministre i zamenike. Sve u svemu smesno i tako jadnjikavo. Ne rece nam Vlasi a cime su to Albanci dobili pravo na Kosovo? Zbog uspesnog etnickog ciscenja koje su izvrsili, zbog neverovatne maste u izmisljanju istorije i sto sebe samoproglasili za "potomke Ilira" ili zbog NICEG pokazanog od demokratije, postovanja prava ili zato sto su potrosili milijarde koje su im dali Amerikanci i EU a bez ikakvih rezultata?

Citalac

pre 11 godina

"GOSPODO NOVINARI" - zamolio bih sve novinare koji imaju bilo kakvu vezu sa Srbijom i srpskim narodom bilo da su u Srbiji ili na Kosobu, da prestanu da objavljuju i intervjuisu ovakve likove kao sto je "ovaj" jer ovo samo provocira i iritira svakog iole pametnog i razumnog coveka. Ovo sve kazem da znam kako zivi i prolazi onaj posteni narod na Kosovu i Metohiji a kako su prrosli oni koji koji su morali da pobegnu da bi spasli svoju glavu.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Brzovom omladincu treba neko da objasni elementarne cinjenice: oruzana pobuna protiv drzave Srbije, od dosljaka iz druge drzave - Fadilj Hodza, Kolj Shiroka, Dzevdet Hamza..; i poarnacenih bivsih Srba - Agim Cheku, Tachi, Vlasi i dr - je PROPAO. Albanci su vojnicki porazeni po medjunarodnim i ratnim normama. Agresijom mimo SB UN zemalja NATO pakta, Srbija je suverenitet delimicno prenela na SB i UN, i - kako je pok Djindjic pred smrt govorio: samo SB noze da pravi neku drzavu, i ako je i to ilegalno.
Vlasiju pojasniti da je deo drzavne teritorije okupiran i uzurpiran, a nije iznet iz drzave i prenet preko Prokletija!
Sve ostalo je nastavak "prizrenske lige" i "bujanske deklaracije", ane Milosheviceve "diktature".
Jedino kad su albanci na Kosmetu bili fakticki nezavisni je period Milosheviceve vlasti. Na zalost...

Mile

pre 11 godina

Realnost ce biti kada zemlje brika preuzmu kontrolu sveta ekonomski a nije daleko i to vreme onda cemo da vidimo cije je cije i ko je kome sta na prevaru oteo

џс

pre 11 godina

Друже Власи, сећате се злочина у другом светском рату од стране балиста и већине албанског живља према Србима? Клицали сте Хитлеру, Мусолинију, ратовали за Павелића. Шта очекујете од Срба онда? Косово је постало независно пре 4 године и није међународно призната држава и стога не можете терати неког да прихвати ту државу. Док је Србија међународно призната држава и као таквој немате право да намећете услове око 3 општине у којима живе мањине. Не деле се државе по општинама!

El_darinjo

pre 11 godina

Ljudi,dosta vise sa ovim Vlasijem. Covek je takav provokator da je to strasno. Ali to je njegov posao,sigurno je placen za takve stvari,nego nije mi jasno zasto ovde nas tteba da interesuje sta misli jedan bivsi Titov komunista. Sve i da je u pravu,sta nas briga sta on misli,malo,malo pa se on javi u nasim medijima,da nesto protumaci,objasni....uzasno me nerviraju takve stvari,dosta vise...!!!

qwerty

pre 11 godina

Znas drug Vlasi, za vreme nemacke okupacije mnogi su uzimali dokumenta koja su im izdavali nemacki nacisti a bilo je i onih koji su saradjivali sa Nemcima iz slicnih razloga kao i danas sto "posteni srbi" rade za vas, ali ni jedna ni druga cinjenica nisu menjale sustinu, ni jedna ni drugo nisu bili razlog da se takvo stanje prihvati kao konacno i jedino realno... Vecini u Srbiji se ni malo ne svidja ta vasa albanska nacionalisticka tvorevina, ne svidja nam se kako otimate i prisvajate Kosovo iako ste malo cime pridoneli identitetu Kosova, ne svidja nam se kako se ponasate na Kosovu, kako izmisljate i falsifikujete istoriju, kako ste izvrsili etnicko ciscenje, zlocine, pljacku, kako ste decenijama ziveli na grbaci ostalih u Yu i ne pada nam na pamet da prihvatamo takvu "realnost".

banjalucanin

pre 11 godina

Vlasi puno spinuje u zadnje vrijeme i meni ovo liči na trgovanje. Tako se trguje. Tražiš više, pa kad dobiješ malo manje, dođeš na svoje. Ovo je politička trgovina. Ovakve likove treba shvatiti ozbiljno ali raditi po svom. Šta Srbija ima od toga što je on bio Titov pionir i one priče "neće biti amera pa će te vidjeti onda"?Samo polako I hladne glave!

Berkut

pre 11 godina

Titov pionir.Još da izadje na trg u belom odelu kao njegov "idol" (Tito). "Druže" Vlasi postavili ste puno pitanja.Inače da li ste za trenutak pomislili da treba nesšto pitati Srbe.Vi i Vaši istomisšljenici "ubedjeni" marksisti" se u relanosti oteli deo teritorije Srbije.Naravno ne sami.Mozda ste o tom "malom"problemu trebali da pitate Srbiju.Vi niste nikog pitali. Oteli ste deo teritorije Srbije tako što ste otišli u prodavnicu želja (SAD) i za stotine milona dolara platili SAD-u. da bombarduje Srbiju. U svakoj rečenici "političara" KiM koje pre treba nazvati teroristima stoji naši prijatelji Brisel,SAD.Znate jako dobro kako prodju sve zemlje i teroriste koje je stvorila Amerika.Kada Amerikanci naprave novu zemlju i postave njihovg djaka za predsednika ili premijera znate šta se dogodi u budućnosti.Ništa Vi niste dobili.Ono što vi smatrate da je KiM država,varate se vi samo trenutno imate stanarsko pravo i od toga ništa više dobiti nećete.Srbija je izgubila Kosovo tako što je 19 zemalja vojno napalo i vojna organizacija NATO je imala na terenu saučesnika a to ste vi.Odakle Vama pravo da govorite o ustavu neke zemlje.Vi ste vojno pretili jednoj zemlji kako kažete da nasrće na Albance pa tobož ne možete mirno to da gledate.Dovoljno godina imam i jako Kao i Tači ništa gore od puta marksiste do teroriste.Za malo para koje ste dobili s Vama manipuliše kako god ko stigne.I Holbruka niko više ne pamti kako je za par milončića sedeo prekrštenih nogu za sofom.Isto ste društvo.

Sokolac

pre 11 godina

Realnost je da je Kosovo vekovima bilo Srpska zemlja , pa ste je vi poslednjih dvadeset godina okupirali. Realnost bi bila da i dalje Kosovo ostane u sastavu Srbije sa najvećom autonomijom , u kojem bi svi građani živeli normalno bez straha za svoju bezbednost.

pera lozac

pre 11 godina

U pravu je Vlasi, samo nam nije rekao da li da Albancima u Presevu damo ista prava kao sto imaju Srbi na Kosovu a vezana su za groblja, crkve, dzamije, bozic, bajram.....
P.S. Sta je realnost: cega je deo Kosovska Mitrovica.

nnidza

pre 11 godina

Volim da čitam i komentarišem vesti ali ovaj čovek nema granicu. U svakom redu postoji nelogičnost.
1. I vi trebate da izbacite barem sever i svaku enklavu iz vašeg ustava posle etničkog čišćenja Kosova.
2. Prihvatite realnost da pregovarate sa Srbijom jer vaš suverenitet nije potpun ako ne možete na sever 'vaše države' a kamo li severno od nje. Put preko Bugarske je mnogo duži.
3. Imate veći problem od Preševske doline, pričajte o trgovini organima, logorima, korupciji, vašem planu za sever.
4. Sta mislite o spomenicima Miloševiću i Šešelju u Mitrovici? Mladiću u Srebrenici. Vređa li to óosećanja narodima koji tu žive?

Ivan

pre 11 godina

Zasto se mesaju babe i zabe
-vlast u Srbiji ne huska Srbe u Albaniji da ne priznaju drzavu Albaniju, niti insistira da se tamo stavlja spomenik arkanovim tigrovima

-da li je po njemu u redu da se napravi kompromis pa da se takvim spomenicima desi isto sto i crkvama po juznom Kosovu

-istina je da se Srbi krecu slobodno po Kosovu, ali samo na severu ili gde ih okruzuju strani transporteri

-ogromna vecina Srba prihvata realnost, da je Kosovo trenutno okupirana pokrajina od strane tkz OVK. NIKO ne govori da Srbija trenutno ima kontrolu nad Kosovom i u istoriji nije neuobicajeno da se pregovara sa okupatorima o prakticnim stvarima

-"budu li tamo (u Preševu) nasrtali na Albance, oni su nasrnuli na sve nas Albance" Zbog ovoga imate moje postovanje, i nisam sarkastican. Mi mozemo dosta da naucimo od vas, i zasto imate ono sto trenutno imate

Slobodan

pre 11 godina

Vracamo se kad-tad na SRPSKO Kosovo, a tu za vas nece biti mesta. Prihvatite to kao realnost, dok jos imate mogucnost da sami odete odatle...!!!

Branko

pre 11 godina

Najjace je ovo da smo ih de fakto priznali cim s njima pregovaramo,pa ako je tako onda bi moj kontra spin glasio da cim vi pregovarate s nama vi ste de fakto jos u Srbiji jer time dokazujete nepostojanje vaseg suvereniteta.Pored spomenika podici spomenik poginulim policajcima od strane OVPMB pa da vidim dal ce da se bune.Na jeftine provokacije odgovarati istom merom a ako predju granicu sukoba najpre kukati stranim diplomatama i reporterima BBC,CNN i ostalih medija a onda adekvatno odgovoriti.

Radnik

pre 11 godina

Srbi se na Kosovu slobodno setaju??? Naravno sve dok nose kartice oko vrata zbog kojih ''ne smeju'' da ih diraju i dok drze glavu sagnutu i gledaju u svoje noge... Gospodin bi trebalo da cuti i ne progovara, sramota je kako su se prodali Amerikancima!!!

ivanpancevac

pre 11 godina

Gospodin Titov pionir iznosi krajnje licemerne teze. To nisu albanske žrtve, već pobijeni teroristi, i niko u svetu to ne osporava. To nisu žrtve koje su pale u sukobu sa Miloševićem, jer se sukob dogodio 2001. godine, tako da o tlačenj albanske manjine nema ni govora. A tek teza da na Kosovu nema napada na Srbe i da je to "ogoljena laž"?! Ovo je vrhunac cinizma, dovoljno je pročešljati bazu vesti na ovom sajtu u prethodnih 6 meseci i videti da je REALNOST malo drugačija!

i.j.kv

pre 11 godina

poslednji od miljenika druga Tita ima monolog o svojim lepim zeljama kad su u pitanju Albanci,a kad se pomenu Srbi oni su za sve krivi...pominje neki rezim posle 1999.koji je pobio neduzne Albance po sumama i planinama oko Bujanovca,Preseva...to su neduzni ljudi,bravo.Pa nismo mi svi bas ubice ovde u Srbiji,pa i ta Srbija ima pravo na neku borbu za ocuvanje svoje drzave.Sta su dobili Albanci iz Preseva i Bujanovca time sto su uzeli oruzje i otisli u sumu i odatle napadsali vojsku i policiju Srbije.I sad su za to zasluzili spomenik,a nijednom recju ne kazete zasto su izgubili svoje zivote.Ispade preci spomenik od njihovih zivota...strasno Azeme,Titov miljenice.U pravu si da Srbija ne shvata realnost,ali Srbija ne mora da prizna nikada nezavisnost Kosova,sve i da neko to hoce...to se nikada nece dogoditi,a to je po Kosovo najgore.

perica

pre 11 godina

Ovaj covek slabo tumaci realnost ili namerno ovako procenjuje tu trenutnu realnost ne pogledavsi u buducnost tako Albanski narod vodi u nesrecu ! I ako govorimo razlicite jezike znam da razume SRPSKI pa kao "mudri" savetnik mora razumeti razliku izmedju [draskovica, cede,kandicke] neka ih je jos desetak i ostatak od nekoliko miliona !
Zna "mudrac" kako se resavaju ovakvi problemi samo bi on hteo da sad ispadne heroj umesto da ljude uci na tolerantnos,postovanje i dijalog !

Rodjendan

pre 11 godina

Realnost je da ste proterali 250.000 srba,preko 1000 ubili,1.300 kidnapovali,preko 100 crkava i manastira unistili,zabranjujete ljudima da udju u crkvu najnoviji primer djakovice,hapsite ljude samo zato sto su dosli na liturgiju primer gracanice,realnost je da vas vode teroristi iz bivse ovk,to ste zaboravili da kazete u vasem intervju,i na kraju realnost je da niste ni d od drzave.

Blendi

pre 11 godina

Jel vi možete gospodine Vlasi da zamislite realnost kako će biti kad Ameri okrenu leđa?Ja vam lično ne bi bio u koži.Ničija nije gorela do zore pa neće ni vaša sigurno.
(janez, 11. januar 2013 23:57)

Janeze samo za tebe...
Vama je rusija pomogla a nama Amerika. I da znash da nema da okrene ledja NIKADA.. Ni oni nama pa ni mi njima...
USA = USA ako mozes da razumes ove zadnje...

zmitjkoe

pre 11 godina

Lik bas smara!!
(NOVA, 11. januar 2013 23:51)

Da, realnost uvek smara. Zato se ljudi i drogiraju. Ali izlet u svet snova i lepote nije isto sto i negiranje realnosti. Drogiranje je samo "feeling good" nagon, negiranje realnosti je keva svih mentalnih bolesti. Ideoloska i religijska zaslepljenost je takodje mentalna bolest. Drogerasi se probude mamurni, ali u realnom svetu. Oni koji ne prihvataju realnosti ne znaju sta znaci "biti budan"!, niti su osetili lepotu mamurluka. U realnom svetu.

Marko

pre 11 godina

"državni vrh (Srbije) preti da će silom skinuti jedno spomen-obeležje albanskim žrtvama koje su pale u sukobu sa jednim režimom za koji se zna šta je sve radio Albancima... tlačio i terorisao Albance..."

Koji režim? Sukob je počeo posle 5.10.2000.-te, kada je Sloba odavno bio oteran sa vlasti. To je spomenik teroristima koji su se digli na oružje protiv vlasti, samo što se Vlasi pravi nevešt.

anonimno

pre 11 godina

Ovom Albancu nije jasno da se on nalazi u drzavi Srbiji i u Istocnom Bloku na teritoriji Rusije. Ako ima i malo pameti treba da shvati sta to znaci.

Косовски витез

pre 11 godina

Нема насртаја на Србе рече човек који је измузао све што је могао од Србије, и нажалост оста жив.

AleksandarL

pre 11 godina

Sve laz do lazi, "niko ne napada Srbe, niko nije rusio i palio crkve, niko nije ubijao civile i trgovao njihovim organima"... Znaci od Albanaca nista novo, samo lazi, kao da mi ne znamo sta se desava na jugu nase zemlje. G-dine Vlasi cekamo kada ce ovi vasi "saveznici" da vas puste niz vodu, cekamo...

Vasilije

pre 11 godina

Ovaj Vlasi samo laže! Prvo Kosovo je Srbija a Albanci svojim stavovima i u svojim mislima više ne žive u Srbiji od 1990 godine. To je njihova stvar! Neka se samo ponekad prisete da je Kosovo u Srbiji i sve će biti u redu.

Takođe laže da Srbi mogu mirno da šetaju Kosovom! Srbi se nalaze u logorima koje međunarodna zajednica popularno naziva enklave! Ja sam iz Prištine, meni je u stanu kosovski policajac, preti mi,..., podneo sam krivičnu prijavu, albansko sudstvo ne reaguje godinama,..., pa prijatelju Vlasi šta je to i kakvo je to ponašanje. E takvo ponašanje iziskuje reciprocitet - možda bi trebalo i ja da upadnem ovde nekom Albancu u stan i...??? A ne reciprocitet - Nikolić ne može na Kosmet jer ne dozvoljava da na jug centralne Srbije dođu albanski rukovodioci. Kakva nebuloza i cinizam.

NekoizMase

pre 11 godina

Svesni smo toga, kao sto smo i svesni da nam je te 1999. godine NATO okupirao deo teritorije i predao na upravu svojim saveznicima ... Tako da tu 'realnost' necemo legalizovati svojim priznanjem nezavisnosti, ma koliko se ti Vlasi i slicni upirali ... A jednom, kada proteramo okupatorske snage, ili sa njima budemo u dobrim odnosima, resicemo sve probleme i postici dogovor, onako kako nama odgovara ...

muka mi licemera

pre 11 godina

Ovoliku gomilu licemerja, zamena teza i lazi davno nije bilo na jednom mestu kao u ovom monologu Vlasija. Pitanje je zasto srpski mediji misle da je Vlasi relevantan ili kredibilan sagovornik te mu prostor? U pitanju je lik koji je bio sve, od Titovog pionira i "borca" protiv albanske iredente, do portparola terorista i promotera albanskog sovinizma. Uostalom, od kada je "drzava kosova" postala albanska maticna "drzava" te "brine" o statusu Albanaca? Pa zar nije "drzava kosova" multietnicka drzava tzv. "kosovara" i zar na jugu Srbije zive "kosovari"? A tek suplja prica o "neduznim Albancima na jugu koje su ubili iz osvete" ili ono o "izgubljenom pravu Srbije" na Kosovo? pitam se cime su to Albanci dobili pravo na Kosovo narocito nakon svega pokazanog zadnjih deset godina. Uglavnom, otkacite vise ovog Vlasija. Nikoga ne zanimaju njegove suplje price.

Bane

pre 11 godina

Imao bih samo jedan za savet za Albance.. ako cete vec praviti drzavu barem uzmite albanski naziv za tu drzavu a ne srpski.. ovako koristeci srpsku rec Kosovo kao naziv drzave samo potvrdjuje da ste na tudjoj zemlji nasli da je pravite.

Realnost juče, danas, sutra

pre 11 godina

Realnost je bila i sledeća slika, na kojoj je Azem Vlasi prvi zdesna u drugom redu: [http://www.titoville.com/images/tito-milka-kosta.jpg]

Sava

pre 11 godina

Pa ima pravo covek sta kaze. Ako mi hocemo da Srbi na Kosovu imaju veca prava i tako nazvanu autonomiu, mi moramo isto da damo i za njih. Mi smo svi ljudi od krvi i mesa, kao sto su i oni. Zasto to ne vec urazumimo vec jedno. Sto se tice Amerima , da ce njima okrenut leda, treba prestati sa pretnjama, jer i nama mogu Rusi okrenut leda, i onda sta cemo mi, jer ih ima 6 miliona Albanaca, sto nas cini mnogo manje od njih. Pretnje nisu resenje. Resenje je da se urazumimo i prestanimo sa sanom, da Kosovo je nase. To je zemlja gde ih je vise nego 90% Albanaca, i nema vise smisla pricati bezveze da u nasem ustavu treba zadrzati klauzolu da je Kosovo sastavni deo Srbie. To nam je isto kao reci, Uganda je sastavni deo Srbie, sto nema smisla. Kostunica kaze da to treba zadrzati. Pa svaki otreznjeni politicar, mora da kaze istinu da Kosovo vise nije sastavni deo Srbie, jer tu je 90% Albanaca, NATO, KFOR, EULEx koji podrzavaju tu drzavnost, i vec uskoro i Kosovsku vojsku, i da ne zaboravimo, tu je Albania sa 3 miliona stanovnika, koja vec clan NATO. Zato hajde da mi resimo nase unutrasnje probleme i krenemmo ka Evropskim integracijama koje ce nam srediti zivot i otreznemmo se od sna iz 90-setih.

Pop

pre 11 godina

"On je negirao da na Kosovu ima napada na Srbe rekavši da je to "ogoljena laž"


To sto vi gospodine Vlasi govorite je ogoljena laz.
Ne treba se mnogo potruditi pa pronaci.
Par meseci u 2012.


KOSOVO | NEDELJA 8.04.2012 | 21:58
Napadnut Srbin nadomak K. Mitrovice

VESTI | CETVRTAK 24.05.2012 | 11:22
Kosovo: Zapaljene kuce povratnika

KOSOVO | SREDA 13.06.2012 | 11:30 -> 13:20
Kosovska Mitrovica: Pretucen monah

KOSOVO | PETAK 22.06.2012 | 14:32
Minirana kuca u centru Prištine

KOSOVO | PONEDELJAK 9.07.2012 | 13:06 -> 14:11
KiM: Još jedan napad na povratnike

KOSOVO | SUBOTA 7.07.2012 | 23:39 -> 16:56
Kosovo: Ubijeni Srbi povratnici

KOSOVO | UTORAK 7.08.2012 | 19:34
Napadnut Srbin na severu Mitrovice

KOSOVO | SREDA 8.08.2012 | 21:53
Srbin napadnut kod Gnjilana

KOSOVO | CETVRTAK 16.08.2012 | 20:19 -> 07:18
Napadnut Srbin u centru Peci

KOSOVO | UTORAK 28.08.2012 | 15:23
Kosovo: Eksplozija posle liturgije

KOSOVO | PETAK 31.08.2012 | 08:30
Novi napad na Srbe u Žacu

KOSOVO | CETVRTAK 6.09.2012 | 11:02
Novi bombaški napad na Kosovu

SUBOTA 6.10.2012 | 15:51
Oskrnavljeno srpsko groblje u Žacu

KOSOVO | CETVRTAK 11.10.2012 | 16:00
Kosovo: Napadnuta dva Srbina

SREDA 17.10.2012 | 16:12
Kosovo: Napad na povratnika u Klini

KOSOVO | CETVRTAK 25.10.2012 | 17:56
Napadnut Srbin iz Goraždevca

KOSOVO | UTORAK 20.11.2012 | 10:35
Pucano na Srbe u Brdanima

UTORAK 27.11.2012 | 22:57
Kamenovana kuca Srbina na Kosovu

oki

pre 11 godina

Azime, pre bih rekao da svakodnevno sami sebe ubedjujete da vam je "nezavisnost" realnost...s' tim što u zadnje vreme tu formulu o nezavisnosti trošite dosta agresivno. Čini mi se da će ameri uskororo da puste vodu, pa vam počinje panika.

misha

pre 11 godina

Jos samo da Vlasi prihvati realnost da Kosovo ni posle pet godina od samoproglasenja nezavisnosti nije u UN, a ne moze ni na Eurosong, o sportskim takmicenjima i ne bih, pa ne moze u OEBS, pa ne moze ni Sao Tome i Principe da prizna Kosovo, pa ne moze........................... E samo da on jos prihvati te cinjenice i mi bi se lako dogovorili

ljisica

pre 11 godina

Stari iskusni komunisticki kadar,Titov prvi omladinac,vrlo lukavo u jeku pregovora stavlja sever Kosova i presevsku dolinu u istu ravan.Moze biti da je kod njega i spomenik u Presevu u rangu Pecke patrijarsije.

cccc

pre 11 godina

A Vi treba da prihvatite realnost da Vam Amerika i E.U nece jos dugo pruzati podrsku...Samo vas gledamo i cekamo.Takodje sam siguran da ce te prvi napustiti nasu juznu pokrajnu.

Marko BG

pre 11 godina

Gospodine Vlasi, hvala na svim savetima ... Želim samo da vas podsetim, milioniti put, Srbija NIKADA neće priznati nezavisnost takozvanog "kosova" !
Laku noć, sugradjani naši sa Kosova i Metohije.

akai

pre 11 godina

Ako se svest u. Srbiji vrlo brzo ne promeni uskoro ce se svesti na beogradski pasaluk. O Kosovu mozemo da razmisljamo samo kao o susednoj drzavi s kojom treba graditi normalne odnose. I da, niko nama nije uzeo Kosovo, mi smo ga nasim odnosom prema njemu oterali a nista iz toga nismo naucili. Otici ce i Vojvodina i ostali a Srbija ce biti i ostati rezervat, mrlja na mapi okruzena Evropom i u njoj ce ziveti tako neki ljudi kojima i dalje neko drugi biti kriv

janez

pre 11 godina

Jel vi možete gospodine Vlasi da zamislite realnost kako će biti kad Ameri okrenu leđa?Ja vam lično ne bi bio u koži.Ničija nije gorela do zore pa neće ni vaša sigurno.

janez

pre 11 godina

Jel vi možete gospodine Vlasi da zamislite realnost kako će biti kad Ameri okrenu leđa?Ja vam lično ne bi bio u koži.Ničija nije gorela do zore pa neće ni vaša sigurno.

Pop

pre 11 godina

"On je negirao da na Kosovu ima napada na Srbe rekavši da je to "ogoljena laž"


To sto vi gospodine Vlasi govorite je ogoljena laz.
Ne treba se mnogo potruditi pa pronaci.
Par meseci u 2012.


KOSOVO | NEDELJA 8.04.2012 | 21:58
Napadnut Srbin nadomak K. Mitrovice

VESTI | CETVRTAK 24.05.2012 | 11:22
Kosovo: Zapaljene kuce povratnika

KOSOVO | SREDA 13.06.2012 | 11:30 -> 13:20
Kosovska Mitrovica: Pretucen monah

KOSOVO | PETAK 22.06.2012 | 14:32
Minirana kuca u centru Prištine

KOSOVO | PONEDELJAK 9.07.2012 | 13:06 -> 14:11
KiM: Još jedan napad na povratnike

KOSOVO | SUBOTA 7.07.2012 | 23:39 -> 16:56
Kosovo: Ubijeni Srbi povratnici

KOSOVO | UTORAK 7.08.2012 | 19:34
Napadnut Srbin na severu Mitrovice

KOSOVO | SREDA 8.08.2012 | 21:53
Srbin napadnut kod Gnjilana

KOSOVO | CETVRTAK 16.08.2012 | 20:19 -> 07:18
Napadnut Srbin u centru Peci

KOSOVO | UTORAK 28.08.2012 | 15:23
Kosovo: Eksplozija posle liturgije

KOSOVO | PETAK 31.08.2012 | 08:30
Novi napad na Srbe u Žacu

KOSOVO | CETVRTAK 6.09.2012 | 11:02
Novi bombaški napad na Kosovu

SUBOTA 6.10.2012 | 15:51
Oskrnavljeno srpsko groblje u Žacu

KOSOVO | CETVRTAK 11.10.2012 | 16:00
Kosovo: Napadnuta dva Srbina

SREDA 17.10.2012 | 16:12
Kosovo: Napad na povratnika u Klini

KOSOVO | CETVRTAK 25.10.2012 | 17:56
Napadnut Srbin iz Goraždevca

KOSOVO | UTORAK 20.11.2012 | 10:35
Pucano na Srbe u Brdanima

UTORAK 27.11.2012 | 22:57
Kamenovana kuca Srbina na Kosovu

srki

pre 11 godina

Da li ste spremni svi vi koji tvrdite, da je Kosovo nase reci da je Vojvodina deo Madjarske? Ne zaboravite kako je Vojvodina postala deo Srbije. Naseljavanjem i posle kroz rat....

Treba se boriti svim pravnim sredstvima do kraja ali dobro poslusati sta druga strana govori. Pamecu i diplomatskim aktivnostima je moguce uraditi mnogo vise nego Kalimero pristupom.
Sluzio sam vojsku na Kosovu (aerodrom Slatine); Bio u 75 dnevnom ratu i video da od patriotizma nemamo ni "p" (setite se samo da je bilo bitnije da li su isplacene dnevnice i dobijeno sledovanje cigareta). Slali smo kriminalce da pljackaju i hladnjace da razvoze leseve (regularna vojska je imala ulogu statiste)....
Za sve one koji tvrde da se Kosovo mora integrirati nazad, samo jedno: "Da li ste spremni da do Kraljeva imamo dvojezicne tablice, da se u parlamentu koristi albanski i da u vladajucoj koaliciji imamo albansku partiju sa 40% glasova?" (makedonski model)

Kada bi svako poceo od sebe i bar nesto malo uradio za svoju okolinu (nista spektakularno i u imenu drzave) svi bi bolje ziveli.

Sava

pre 11 godina

Pa ima pravo covek sta kaze. Ako mi hocemo da Srbi na Kosovu imaju veca prava i tako nazvanu autonomiu, mi moramo isto da damo i za njih. Mi smo svi ljudi od krvi i mesa, kao sto su i oni. Zasto to ne vec urazumimo vec jedno. Sto se tice Amerima , da ce njima okrenut leda, treba prestati sa pretnjama, jer i nama mogu Rusi okrenut leda, i onda sta cemo mi, jer ih ima 6 miliona Albanaca, sto nas cini mnogo manje od njih. Pretnje nisu resenje. Resenje je da se urazumimo i prestanimo sa sanom, da Kosovo je nase. To je zemlja gde ih je vise nego 90% Albanaca, i nema vise smisla pricati bezveze da u nasem ustavu treba zadrzati klauzolu da je Kosovo sastavni deo Srbie. To nam je isto kao reci, Uganda je sastavni deo Srbie, sto nema smisla. Kostunica kaze da to treba zadrzati. Pa svaki otreznjeni politicar, mora da kaze istinu da Kosovo vise nije sastavni deo Srbie, jer tu je 90% Albanaca, NATO, KFOR, EULEx koji podrzavaju tu drzavnost, i vec uskoro i Kosovsku vojsku, i da ne zaboravimo, tu je Albania sa 3 miliona stanovnika, koja vec clan NATO. Zato hajde da mi resimo nase unutrasnje probleme i krenemmo ka Evropskim integracijama koje ce nam srediti zivot i otreznemmo se od sna iz 90-setih.

Sokolac

pre 11 godina

Realnost je da je Kosovo vekovima bilo Srpska zemlja , pa ste je vi poslednjih dvadeset godina okupirali. Realnost bi bila da i dalje Kosovo ostane u sastavu Srbije sa najvećom autonomijom , u kojem bi svi građani živeli normalno bez straha za svoju bezbednost.

acomurija

pre 11 godina

"... ni Vojvodina do 1918. nikad nije bila u sastavu Srbije. (Nenad-EU, 12. januar 2013 09:18)"
Gore je pogrešno znanje od običnog neznanja.
Vidiš, pre "te 1918" nije ni bilo Vojvodine! Ili još tačnije: tek Brozovim ODLUKAMA iz 1946. je napravljena Vojvodina - od koje je prvo otcepljena Baranja!
A tek za Kosmet! Komunističkim krojačima granica je dat zadatak da od Crnogorske (sic: Zetske) banovine OTMU Metohiju - koju je Crnogorska vojska oslobodila od Turaka u I Balkanskom ratu, i da se napravi AKMO, a ne nikakva autonomija jednaka Vojvodini - do Ustava iz 1974!
Zauzvrat su Crnogoci obeštećeni IZLASKOM NA MORE od Rta Oštro (Prevlaka) do uliva Bojane u Jadran.
Sramotno je što neki mudruju, a ne znaju svoju istoriju - makar su i albanci, a potpisuju se kao Srbi.
Jer bi se znao apsurd: ni pod Nemnjićima, ni pod Turcima, ni pod Karađorđevićima - Metohija nije bila u ikakvoj teritorijalnoj "zajednici" s Kosovom! A još manje s nekakvom "albanijom" - prvi put stvorenoj pobedom Balkanskih PRAVOSLAVACA na Otomanima. Kao ni deo koji danas uslovno zovemo "sever Kosova" - to je pripojeno AKMO-u kako bi Ali Šukrija imao "bazu".
Istorija je "učiteljica života" - ali mi nikako da naučimo išta dalje od međusobnog prepucavanja!
PS:
jer nam doktori istorije učili Brozovu, a danas ratuju za pozicije direktora u Zavodu za udžbenike, Službenom glasniku i sl...

nnidza

pre 11 godina

Volim da čitam i komentarišem vesti ali ovaj čovek nema granicu. U svakom redu postoji nelogičnost.
1. I vi trebate da izbacite barem sever i svaku enklavu iz vašeg ustava posle etničkog čišćenja Kosova.
2. Prihvatite realnost da pregovarate sa Srbijom jer vaš suverenitet nije potpun ako ne možete na sever 'vaše države' a kamo li severno od nje. Put preko Bugarske je mnogo duži.
3. Imate veći problem od Preševske doline, pričajte o trgovini organima, logorima, korupciji, vašem planu za sever.
4. Sta mislite o spomenicima Miloševiću i Šešelju u Mitrovici? Mladiću u Srebrenici. Vređa li to óosećanja narodima koji tu žive?

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Brzovom omladincu treba neko da objasni elementarne cinjenice: oruzana pobuna protiv drzave Srbije, od dosljaka iz druge drzave - Fadilj Hodza, Kolj Shiroka, Dzevdet Hamza..; i poarnacenih bivsih Srba - Agim Cheku, Tachi, Vlasi i dr - je PROPAO. Albanci su vojnicki porazeni po medjunarodnim i ratnim normama. Agresijom mimo SB UN zemalja NATO pakta, Srbija je suverenitet delimicno prenela na SB i UN, i - kako je pok Djindjic pred smrt govorio: samo SB noze da pravi neku drzavu, i ako je i to ilegalno.
Vlasiju pojasniti da je deo drzavne teritorije okupiran i uzurpiran, a nije iznet iz drzave i prenet preko Prokletija!
Sve ostalo je nastavak "prizrenske lige" i "bujanske deklaracije", ane Milosheviceve "diktature".
Jedino kad su albanci na Kosmetu bili fakticki nezavisni je period Milosheviceve vlasti. Na zalost...

Blendi

pre 11 godina

Jel vi možete gospodine Vlasi da zamislite realnost kako će biti kad Ameri okrenu leđa?Ja vam lično ne bi bio u koži.Ničija nije gorela do zore pa neće ni vaša sigurno.
(janez, 11. januar 2013 23:57)

Janeze samo za tebe...
Vama je rusija pomogla a nama Amerika. I da znash da nema da okrene ledja NIKADA.. Ni oni nama pa ni mi njima...
USA = USA ako mozes da razumes ove zadnje...

pera lozac

pre 11 godina

U pravu je Vlasi, samo nam nije rekao da li da Albancima u Presevu damo ista prava kao sto imaju Srbi na Kosovu a vezana su za groblja, crkve, dzamije, bozic, bajram.....
P.S. Sta je realnost: cega je deo Kosovska Mitrovica.

stara adresa

pre 11 godina

Za Srbiju je bolje da shvati realnost da Kosovo od 1389. "ne stanuje u Srbiji", kaže turski sultan Bajazit, posle bitke.
Ipak, nije tako.
G-do Vlasi, Murate i ostali, Kosovo je srce Srbije!
Budimo realni, to znate i Vi.

Enver Kelmendi

pre 11 godina

"Srbija u dubokoj protivrecnosti sa samom sobom".U svom Ustavu drzi Kosovo kao juznu pokrajinu a ovamo razgovara u Briselu sa prestavnicima Kosova.A Kosovo nije u dubokoj protivrecnosti sa samom sobom?U svom Ustavu drzi da Kosovo je nezavisna drzava a ovamo razgovara u Briselu sa prestavnicima Srbije.Laz za nekoga,gospodine Vlasi, je vid patriotizma,a za nekoga je vid koristoljublja.

basta

pre 11 godina

Sve sto je rekao je istina,realnost koju nece da priznaju oni koji imaju koristi od toga i oni koji nisu u stanju da priznaju istinu i realnost.Toliko bede kriminala i korupcje ima u Srbiji da treba puno godina da se protiv toga izbori,to su prioriteti a ne prazne price prevare i lopovluk,od toga normalan i posten covek nema apsolutno nikakve koristi,samo stete.Politicari su zatrovali i opljackali narod,na zalost mnogi su jos uvek slepi i zaludjeni.

akai

pre 11 godina

Ako se svest u. Srbiji vrlo brzo ne promeni uskoro ce se svesti na beogradski pasaluk. O Kosovu mozemo da razmisljamo samo kao o susednoj drzavi s kojom treba graditi normalne odnose. I da, niko nama nije uzeo Kosovo, mi smo ga nasim odnosom prema njemu oterali a nista iz toga nismo naucili. Otici ce i Vojvodina i ostali a Srbija ce biti i ostati rezervat, mrlja na mapi okruzena Evropom i u njoj ce ziveti tako neki ljudi kojima i dalje neko drugi biti kriv

zoran

pre 11 godina

Evo pa da se Vlasi malo priseti..

http://skalaradio.com/2011/05/25/racunajte-na-nas/

A inače, priča se po BGD-u da Shok Vlassi ima četvorosoban stan kod Kalenića, "otkupljen" za vreme Miloševića po ceni od nekoliko DM, kao i za sve, i da ga hladno izdaje. Na kraju, malo je verovatno da neko ko je stajao TIK UZ BROZA na Stadionu JNA, nije imao stan u Beogradu. To vreme ja odlično pamtim.

Bane

pre 11 godina

Imao bih samo jedan za savet za Albance.. ako cete vec praviti drzavu barem uzmite albanski naziv za tu drzavu a ne srpski.. ovako koristeci srpsku rec Kosovo kao naziv drzave samo potvrdjuje da ste na tudjoj zemlji nasli da je pravite.

Komentator

pre 11 godina

Vlasi govori veoma jasno i koncentrise svoje odgovore na vazne detalje. U njegovim recima nema mitova i mitologije. Moram da napisem da, koliko god se nama ne dopadalo ono sto Vlasi govori, to je realnost, ona realnost koja nije filtrirana erteesovima, politikama i ostalim filterima koji su godinama "cistili" i "farbali" sve sto je dolazilo do nase svesti.

Pojedini komentatori ovde prete "da cemo se vratiti na Kosovo". Prvo, pretnje kao pretnje predstavljaju nervozu, a ne zelju za resenjem problema. A drugo, gde je osnova za pretnje povratkom? Za deset, dvadeset ili pedeset godina, kakva ce biti statisticka slika stanovnistva?

Kosovo je svakim danom sve dalje od Srbije, a nervoza nekih medju nama to udaljavanje jos i ubrzava.

Jer, ako pominjemo zlocine kosovskih Albanaca prema Srbima, jednostavno moramo govoriti i o zlocinima koje su pocinili neki iz naseg naroda prema Albancima (a bilo ih je, itekako ih je bilo), u suprotnom sva nasa prica je neozbiljna i manje vazna od price deteta kojem su oteli kliker.

Rodjendan

pre 11 godina

Realnost je da ste proterali 250.000 srba,preko 1000 ubili,1.300 kidnapovali,preko 100 crkava i manastira unistili,zabranjujete ljudima da udju u crkvu najnoviji primer djakovice,hapsite ljude samo zato sto su dosli na liturgiju primer gracanice,realnost je da vas vode teroristi iz bivse ovk,to ste zaboravili da kazete u vasem intervju,i na kraju realnost je da niste ni d od drzave.

Slobodan

pre 11 godina

Vracamo se kad-tad na SRPSKO Kosovo, a tu za vas nece biti mesta. Prihvatite to kao realnost, dok jos imate mogucnost da sami odete odatle...!!!

muka mi licemera

pre 11 godina

Ovoliku gomilu licemerja, zamena teza i lazi davno nije bilo na jednom mestu kao u ovom monologu Vlasija. Pitanje je zasto srpski mediji misle da je Vlasi relevantan ili kredibilan sagovornik te mu prostor? U pitanju je lik koji je bio sve, od Titovog pionira i "borca" protiv albanske iredente, do portparola terorista i promotera albanskog sovinizma. Uostalom, od kada je "drzava kosova" postala albanska maticna "drzava" te "brine" o statusu Albanaca? Pa zar nije "drzava kosova" multietnicka drzava tzv. "kosovara" i zar na jugu Srbije zive "kosovari"? A tek suplja prica o "neduznim Albancima na jugu koje su ubili iz osvete" ili ono o "izgubljenom pravu Srbije" na Kosovo? pitam se cime su to Albanci dobili pravo na Kosovo narocito nakon svega pokazanog zadnjih deset godina. Uglavnom, otkacite vise ovog Vlasija. Nikoga ne zanimaju njegove suplje price.

cccc

pre 11 godina

A Vi treba da prihvatite realnost da Vam Amerika i E.U nece jos dugo pruzati podrsku...Samo vas gledamo i cekamo.Takodje sam siguran da ce te prvi napustiti nasu juznu pokrajnu.

skolarina

pre 11 godina

prvo vrati novac i ti i svi koji ste se skolovali o trosku mojih roditelja i mene.a tu pamet sto si stekao,imas bolje pametnija posla ,da ucis svoje sunarodnike,da umeju da se potpisu rukom,a ne onom stvari..

Marko BG

pre 11 godina

Gospodine Vlasi, hvala na svim savetima ... Želim samo da vas podsetim, milioniti put, Srbija NIKADA neće priznati nezavisnost takozvanog "kosova" !
Laku noć, sugradjani naši sa Kosova i Metohije.

Ivan

pre 11 godina

Zasto se mesaju babe i zabe
-vlast u Srbiji ne huska Srbe u Albaniji da ne priznaju drzavu Albaniju, niti insistira da se tamo stavlja spomenik arkanovim tigrovima

-da li je po njemu u redu da se napravi kompromis pa da se takvim spomenicima desi isto sto i crkvama po juznom Kosovu

-istina je da se Srbi krecu slobodno po Kosovu, ali samo na severu ili gde ih okruzuju strani transporteri

-ogromna vecina Srba prihvata realnost, da je Kosovo trenutno okupirana pokrajina od strane tkz OVK. NIKO ne govori da Srbija trenutno ima kontrolu nad Kosovom i u istoriji nije neuobicajeno da se pregovara sa okupatorima o prakticnim stvarima

-"budu li tamo (u Preševu) nasrtali na Albance, oni su nasrnuli na sve nas Albance" Zbog ovoga imate moje postovanje, i nisam sarkastican. Mi mozemo dosta da naucimo od vas, i zasto imate ono sto trenutno imate

Nenad-EU

pre 11 godina

@acomurija
Prvo, nisam Albanac i nema potrebe za takvim "seseljevskim" nastupom. Drugo, lepo sam napisao (danasnju) teritoriju Vojvodine...bez suvisnog zalazenja duboko u istoriju. Cinjenica je da Srba tamo vise skoro da nema, cinjenica je da ne zele da se vrate, cinjenica je da i Albanci ne zele da zive u Srbiji a to ni Srbija to ne zeli. Umesto onog sto je bilo, vise treba da nas interesuje ono sto ce biti...a bice trzanja sa Madjarskom oko Vojvodine jer oni vec uveliko rade na ponovnoj kolonizaciji te teritorije, dajuci drzavljanstva svima ciji su ga pretci imali do 1920. i onima koji se izjasne da su Madjari. Naravno medju njima je i jako veliki (najveci) procenat Srba koji to cine zbog EU pasosa ali nije prvi put u istoriji da Srbi menjaju veru i naciju zbog "dzaka brasna".

Vasilije

pre 11 godina

Ovaj Vlasi samo laže! Prvo Kosovo je Srbija a Albanci svojim stavovima i u svojim mislima više ne žive u Srbiji od 1990 godine. To je njihova stvar! Neka se samo ponekad prisete da je Kosovo u Srbiji i sve će biti u redu.

Takođe laže da Srbi mogu mirno da šetaju Kosovom! Srbi se nalaze u logorima koje međunarodna zajednica popularno naziva enklave! Ja sam iz Prištine, meni je u stanu kosovski policajac, preti mi,..., podneo sam krivičnu prijavu, albansko sudstvo ne reaguje godinama,..., pa prijatelju Vlasi šta je to i kakvo je to ponašanje. E takvo ponašanje iziskuje reciprocitet - možda bi trebalo i ja da upadnem ovde nekom Albancu u stan i...??? A ne reciprocitet - Nikolić ne može na Kosmet jer ne dozvoljava da na jug centralne Srbije dođu albanski rukovodioci. Kakva nebuloza i cinizam.

muljator

pre 11 godina

Smesno kako Vlasi misli da jos uvek prolaze ta njihova providna albanski narcis-nacionalisticka propaganda. Malo se spomene Milosevic, malo prica o "realnosti", o Srbiji koja je "izgubila prava", o Albancima "nevinima i presavrsenima", o Srbima koji "izmisljaju" da ih neko napada, pljacka i proteruje jer Srbi "imaju fantasticna prava" a "dokaz" za to su onih par "postenih srba" koji su prosli kurs u americkoj ambasadi i sada glume neke ministre i zamenike. Sve u svemu smesno i tako jadnjikavo. Ne rece nam Vlasi a cime su to Albanci dobili pravo na Kosovo? Zbog uspesnog etnickog ciscenja koje su izvrsili, zbog neverovatne maste u izmisljanju istorije i sto sebe samoproglasili za "potomke Ilira" ili zbog NICEG pokazanog od demokratije, postovanja prava ili zato sto su potrosili milijarde koje su im dali Amerikanci i EU a bez ikakvih rezultata?

ljisica

pre 11 godina

Stari iskusni komunisticki kadar,Titov prvi omladinac,vrlo lukavo u jeku pregovora stavlja sever Kosova i presevsku dolinu u istu ravan.Moze biti da je kod njega i spomenik u Presevu u rangu Pecke patrijarsije.

Citalac

pre 11 godina

"GOSPODO NOVINARI" - zamolio bih sve novinare koji imaju bilo kakvu vezu sa Srbijom i srpskim narodom bilo da su u Srbiji ili na Kosobu, da prestanu da objavljuju i intervjuisu ovakve likove kao sto je "ovaj" jer ovo samo provocira i iritira svakog iole pametnog i razumnog coveka. Ovo sve kazem da znam kako zivi i prolazi onaj posteni narod na Kosovu i Metohiji a kako su prrosli oni koji koji su morali da pobegnu da bi spasli svoju glavu.

zmitjkoe

pre 11 godina

Lik bas smara!!
(NOVA, 11. januar 2013 23:51)

Da, realnost uvek smara. Zato se ljudi i drogiraju. Ali izlet u svet snova i lepote nije isto sto i negiranje realnosti. Drogiranje je samo "feeling good" nagon, negiranje realnosti je keva svih mentalnih bolesti. Ideoloska i religijska zaslepljenost je takodje mentalna bolest. Drogerasi se probude mamurni, ali u realnom svetu. Oni koji ne prihvataju realnosti ne znaju sta znaci "biti budan"!, niti su osetili lepotu mamurluka. U realnom svetu.

Косовски витез

pre 11 godina

Нема насртаја на Србе рече човек који је измузао све што је могао од Србије, и нажалост оста жив.

misha

pre 11 godina

Jos samo da Vlasi prihvati realnost da Kosovo ni posle pet godina od samoproglasenja nezavisnosti nije u UN, a ne moze ni na Eurosong, o sportskim takmicenjima i ne bih, pa ne moze u OEBS, pa ne moze ni Sao Tome i Principe da prizna Kosovo, pa ne moze........................... E samo da on jos prihvati te cinjenice i mi bi se lako dogovorili

Realnost juče, danas, sutra

pre 11 godina

Realnost je bila i sledeća slika, na kojoj je Azem Vlasi prvi zdesna u drugom redu: [http://www.titoville.com/images/tito-milka-kosta.jpg]

AleksandarL

pre 11 godina

Sve laz do lazi, "niko ne napada Srbe, niko nije rusio i palio crkve, niko nije ubijao civile i trgovao njihovim organima"... Znaci od Albanaca nista novo, samo lazi, kao da mi ne znamo sta se desava na jugu nase zemlje. G-dine Vlasi cekamo kada ce ovi vasi "saveznici" da vas puste niz vodu, cekamo...

Marko

pre 11 godina

"državni vrh (Srbije) preti da će silom skinuti jedno spomen-obeležje albanskim žrtvama koje su pale u sukobu sa jednim režimom za koji se zna šta je sve radio Albancima... tlačio i terorisao Albance..."

Koji režim? Sukob je počeo posle 5.10.2000.-te, kada je Sloba odavno bio oteran sa vlasti. To je spomenik teroristima koji su se digli na oružje protiv vlasti, samo što se Vlasi pravi nevešt.

NekoizMase

pre 11 godina

Svesni smo toga, kao sto smo i svesni da nam je te 1999. godine NATO okupirao deo teritorije i predao na upravu svojim saveznicima ... Tako da tu 'realnost' necemo legalizovati svojim priznanjem nezavisnosti, ma koliko se ti Vlasi i slicni upirali ... A jednom, kada proteramo okupatorske snage, ili sa njima budemo u dobrim odnosima, resicemo sve probleme i postici dogovor, onako kako nama odgovara ...

џс

pre 11 godina

Друже Власи, сећате се злочина у другом светском рату од стране балиста и већине албанског живља према Србима? Клицали сте Хитлеру, Мусолинију, ратовали за Павелића. Шта очекујете од Срба онда? Косово је постало независно пре 4 године и није међународно призната држава и стога не можете терати неког да прихвати ту државу. Док је Србија међународно призната држава и као таквој немате право да намећете услове око 3 општине у којима живе мањине. Не деле се државе по општинама!

dzaba suplja prica

pre 11 godina

Koliko neistina, demagogije i zamena teza u ovom "intervjuu" Vlasija. Neverovatno. Ali imao je Vlasi gde i kada da vezba muljanje jer je na estradnoj politickoj sceni vec decenijama. Setimo se samo kako je pre par decenija izigravao "borca protiv albanske iredente"... Bio i snimak pre nekog vremena u Trezoru. U Srbiji je Vlasi davno provaljen i totalno irelevantan, zapadni politicari iako sponozorisu Albance ipak jako dobro znaju koje je stanje na Kosovu i oko Kosova te je nejasno kome se obraca Vlasi? Samom sebi i pokusava sebe da ubedi u svoje suplje price?

srpski pacov

pre 11 godina

Azem je propali politicar, govori jezikom proslosti. Ne vidi da ni Amerika u sustini ne priznaje Kosovo, jer ga nece u NATO. Njegovo doba je davno proslo, a jezik kojim govori je kao da se svadjaju tetke na pijaci. Neozbiljno je pridavati mu bilo kakav znacaj.

Radnik

pre 11 godina

Srbi se na Kosovu slobodno setaju??? Naravno sve dok nose kartice oko vrata zbog kojih ''ne smeju'' da ih diraju i dok drze glavu sagnutu i gledaju u svoje noge... Gospodin bi trebalo da cuti i ne progovara, sramota je kako su se prodali Amerikancima!!!

Zlatko

pre 11 godina

Meni je vaš ukupan stav prema Kosovu i njegovu statusu u biti užasno smješan, jer jednostavno ne mogu shvatiti kako gotovo cijeli jedan narod može biti toliko zadojen mitovima da od drveća ne vidi šumu (doduše, vi ste kao narod u mnogo čemu toliko iracionalni da ne shvaćate ni sami sebe, kamo li da vas netko drugi može razumjeti), ali jedna od najsmješnijih stvari su mi te vaše užasno groteskne (iako istovremeno grozomorno opasne i ratnohuškačke) prijetnje kosovskim Albancima onime što će navodno uslijediti kada s Kosova odu Amerikanci (a oni će, navodno, prije ili kasnije odande otići).

Podsjeća me to na ponašanje nekakvoga 12-godišnjeg bezobraznog derišta koje je najprije tuklo svoga puno slabijeg 5-godišnjeg susjeda (koji, doduše, takodjer nije baš potpuno nevinašce, ali ipak), no onda je taj petogodišnjak iz susjedstva dobio odrasloga i jakoga skrbnika koji je 12-godišnje derište izmlatio i zabranio mu da prilazi petogodišnjaku, inače... I sad 12-godišnje derište iz daljine bespomoćno, ali vrlo zlurado, dobacuje petogodišnjaku kako će ga izmlatiti namrtvo, samo kad ga skrbnik jednog dana ostavi samog (a hoće).

E pa - neće (otići). Ako ni zbog čega drugog, ono zbog Bondsteela. Dakle, uzalud vam trud, svirači.

oki

pre 11 godina

Azime, pre bih rekao da svakodnevno sami sebe ubedjujete da vam je "nezavisnost" realnost...s' tim što u zadnje vreme tu formulu o nezavisnosti trošite dosta agresivno. Čini mi se da će ameri uskororo da puste vodu, pa vam počinje panika.

ivanpancevac

pre 11 godina

Gospodin Titov pionir iznosi krajnje licemerne teze. To nisu albanske žrtve, već pobijeni teroristi, i niko u svetu to ne osporava. To nisu žrtve koje su pale u sukobu sa Miloševićem, jer se sukob dogodio 2001. godine, tako da o tlačenj albanske manjine nema ni govora. A tek teza da na Kosovu nema napada na Srbe i da je to "ogoljena laž"?! Ovo je vrhunac cinizma, dovoljno je pročešljati bazu vesti na ovom sajtu u prethodnih 6 meseci i videti da je REALNOST malo drugačija!

i.j.kv

pre 11 godina

poslednji od miljenika druga Tita ima monolog o svojim lepim zeljama kad su u pitanju Albanci,a kad se pomenu Srbi oni su za sve krivi...pominje neki rezim posle 1999.koji je pobio neduzne Albance po sumama i planinama oko Bujanovca,Preseva...to su neduzni ljudi,bravo.Pa nismo mi svi bas ubice ovde u Srbiji,pa i ta Srbija ima pravo na neku borbu za ocuvanje svoje drzave.Sta su dobili Albanci iz Preseva i Bujanovca time sto su uzeli oruzje i otisli u sumu i odatle napadsali vojsku i policiju Srbije.I sad su za to zasluzili spomenik,a nijednom recju ne kazete zasto su izgubili svoje zivote.Ispade preci spomenik od njihovih zivota...strasno Azeme,Titov miljenice.U pravu si da Srbija ne shvata realnost,ali Srbija ne mora da prizna nikada nezavisnost Kosova,sve i da neko to hoce...to se nikada nece dogoditi,a to je po Kosovo najgore.

qwerty

pre 11 godina

Znas drug Vlasi, za vreme nemacke okupacije mnogi su uzimali dokumenta koja su im izdavali nemacki nacisti a bilo je i onih koji su saradjivali sa Nemcima iz slicnih razloga kao i danas sto "posteni srbi" rade za vas, ali ni jedna ni druga cinjenica nisu menjale sustinu, ni jedna ni drugo nisu bili razlog da se takvo stanje prihvati kao konacno i jedino realno... Vecini u Srbiji se ni malo ne svidja ta vasa albanska nacionalisticka tvorevina, ne svidja nam se kako otimate i prisvajate Kosovo iako ste malo cime pridoneli identitetu Kosova, ne svidja nam se kako se ponasate na Kosovu, kako izmisljate i falsifikujete istoriju, kako ste izvrsili etnicko ciscenje, zlocine, pljacku, kako ste decenijama ziveli na grbaci ostalih u Yu i ne pada nam na pamet da prihvatamo takvu "realnost".

banjalucanin

pre 11 godina

Vlasi puno spinuje u zadnje vrijeme i meni ovo liči na trgovanje. Tako se trguje. Tražiš više, pa kad dobiješ malo manje, dođeš na svoje. Ovo je politička trgovina. Ovakve likove treba shvatiti ozbiljno ali raditi po svom. Šta Srbija ima od toga što je on bio Titov pionir i one priče "neće biti amera pa će te vidjeti onda"?Samo polako I hladne glave!

Nenad-EU

pre 11 godina

@Vlajko

Pre ovakvih zapaljivih izjava trebas da vidis da ni Vojvodina do 1918. nikad nije bila u sastavu Srbije. Problem Kosova traje od 1389. i niko nece ljudima da prizna da je ta teritorija jos seobom Srba pod Carnojevicem, menjana za teritoriju Vojvodine.

anonimno

pre 11 godina

Ovom Albancu nije jasno da se on nalazi u drzavi Srbiji i u Istocnom Bloku na teritoriji Rusije. Ako ima i malo pameti treba da shvati sta to znaci.

Branko

pre 11 godina

Najjace je ovo da smo ih de fakto priznali cim s njima pregovaramo,pa ako je tako onda bi moj kontra spin glasio da cim vi pregovarate s nama vi ste de fakto jos u Srbiji jer time dokazujete nepostojanje vaseg suvereniteta.Pored spomenika podici spomenik poginulim policajcima od strane OVPMB pa da vidim dal ce da se bune.Na jeftine provokacije odgovarati istom merom a ako predju granicu sukoba najpre kukati stranim diplomatama i reporterima BBC,CNN i ostalih medija a onda adekvatno odgovoriti.

OjsOjs

pre 11 godina

Vlasi se toliko nagojio za vreme YU-komunista da jos uvek nije smrsao.
Cudi me da ga tretiraju kao savetnika, nekoga ko je nosio stafetu inzinjeru Babicu???
Inace geografski pojam Presevska dolina, ne postoji. Nema tu nikakve Presevske doline, ima samo Srbija brale.

iLikeTrains

pre 11 godina

@(Sava, 12. januar 2013 00:53)
al najjaci je sava "srbin" koji nije uspeo 2 reci da sastavi pravilno napisane :) kakav bedan pokusaj propagande,kao da je malo dete pisalo

Jov

pre 11 godina

Um mu je zamračen mrznjom. Njegovo mišljenje više ne poštujem, jer je izgubio svaki kredibilitet. Neka svoje stavove plasira na svom Kosovu.

Dragan

pre 11 godina

Niko od zvanične vlasti sa Kosova ne huška Albance tamo (u Presevskoj dolini) da ne priznaju državu Srbiju, dok istovremeno vlasti Srbije stalno podržavaju Srbe s Kosova da ne priznaju državu Kosovo"



A podrska teroristima OVPBM se ne racuna?

Zoso

pre 11 godina

Vladimir#$ sigurno si citao Garasanina pa dobro poznajes istoriju.Svi lazu samo Srbijanci su u pravu.Kad pomislim do koje godine niste znali da pricate srpski pa cak i sada.Crven fesic nano,igrale se delije itd to je vasa pesma.Hvala ti cukundeda sto ode na vreme iz srbistana.

El_darinjo

pre 11 godina

Ljudi,dosta vise sa ovim Vlasijem. Covek je takav provokator da je to strasno. Ali to je njegov posao,sigurno je placen za takve stvari,nego nije mi jasno zasto ovde nas tteba da interesuje sta misli jedan bivsi Titov komunista. Sve i da je u pravu,sta nas briga sta on misli,malo,malo pa se on javi u nasim medijima,da nesto protumaci,objasni....uzasno me nerviraju takve stvari,dosta vise...!!!

Zlatko

pre 11 godina

@ kompleksi su cudo !

Da, kompleksi su čudo, imaš zaista dobar nick, baš onako pogodjen. Kompleksi koji TEBE tjeraju da na svaki komentar koji ti se ne svidja i stvara probleme tvome uvjerenju kako si pripadnik nekakvoga posebnog naroda (da, sami ste izmislili termin da ste "nebeski" narod, nisam to izmislio ja) napadaš nekoga drugoga da je kompleksaš samo zato što ti ukazuje na to kako se ponašate ti i tvoji sunarodnjaci. A s obzirom da si onako duboko u sebi i sam svjestan da sam u pravu, a ne znaš kako da mi oponiraš kada je riječ o konkretnome primjeru koji je navodim, vadiš po običaju iz ladice stare i već ižvakane velikosrpske floskule o Hrvatima kao ovakvima i onakvima itd., floskule koje osim vas, Srba, i odredjenoga (minornog) broja vaših simpatizera u inozemstvu u biti nitko drugi u svijetu ne shvaća ozbiljno, jednako kao što ne shvaća ozbiljno ni vaše "platforme" ili "rezolucije" o Kosovu.

I još nešto: "ne visim" po "srpskim sajtovima", bez brige, imam ja druga posla, nego tek povremeno dodjem vidjeti što pišete, ali dovoljno mi je i to da odmah naidjem na nekoliko vrlo zanimljivih tema, a osobito komentara nakon kojih ne znam trebam li se smijati, križati se desnom ili lijevom rukom ili što već raditi od čudjenja i svojevrsnoga šoka...

Stan

pre 11 godina

"Kosovo ne može da figurira u Ustavu Srbije posle svega što se desilo,..."

Pretpostavljam da gosn. Vlasi tu misli i na desavanja tokom i nakon drugog svetskog rata. U najmanju ruku je drsko i bezobrazno kao osnov prava na nezavisnost uzimati dogadjaje od 1990. do 1999. a ignorisati sve sto se dogadjlo pre i nakon tog perioda. Moracete da smislite neki bolji razlog.

Joca Pravnik

pre 11 godina

Gospodine Vlasi,
Pogresno ste obavestili narode Sveta. Kosovo ce uvek stanovati u Srbiji ali Albancima nije mesto u Srbiji jer su tamo nekada dovedeni privremeno kao cobani pa je vreme da se vrate nazad i pored toga sto je veci broj doveden od drugih nasilno. Vi ste okupirali Kosovo pa vam tamo nije mesto i ne stanujete tamo. Da, to je samo okupacija.

kompleksi su cudo !

pre 11 godina

@Zlatko
Ma super si ti izanalizirao Srbe i srpsko ponasanje i stav prema Kosovu, ma svaka ti cast. A sada kreni da analiziras sebe, svoj narod, tvoju kompleksasku potrebu da visis po srpskim sajtovima i izigravas intelektualnu i svaku drugu gromadu, da se samohvalises, drzis predavanja i rasipas licemerje. Razmisli malo koliko je neko ko je pripadnik hrvatskog naroda, nakon svega ucinjenog i sa takvim CV-em uopste kvalifikovan da deli lekcije ili soli pamet? Kada zavrsis sa samoanalizom, sidjes na zemlju, skines ruzicaste naocare kroz koje posmatras sebe i svoj narod, oslobodis se kompleksa Srbije, izadjes iz puberteta... videces kako ti i tebi slicni UOPSTE niste kvalifikovani da komentarisete bilo sta u Srbiji.

Zg

pre 11 godina

nije prvi put u istoriji da Srbi menjaju veru i naciju zbog "dzaka brasna".
(Nenad-EU, 12. januar 2013 10:56)

Slično kao npr. na području vojne krajine u Hrvatskoj, još za vrijeme Turaka, samo što je netko drugi tada mijenjao vjeru i naciju zbog nižih poreza...

Berkut

pre 11 godina

Titov pionir.Još da izadje na trg u belom odelu kao njegov "idol" (Tito). "Druže" Vlasi postavili ste puno pitanja.Inače da li ste za trenutak pomislili da treba nesšto pitati Srbe.Vi i Vaši istomisšljenici "ubedjeni" marksisti" se u relanosti oteli deo teritorije Srbije.Naravno ne sami.Mozda ste o tom "malom"problemu trebali da pitate Srbiju.Vi niste nikog pitali. Oteli ste deo teritorije Srbije tako što ste otišli u prodavnicu želja (SAD) i za stotine milona dolara platili SAD-u. da bombarduje Srbiju. U svakoj rečenici "političara" KiM koje pre treba nazvati teroristima stoji naši prijatelji Brisel,SAD.Znate jako dobro kako prodju sve zemlje i teroriste koje je stvorila Amerika.Kada Amerikanci naprave novu zemlju i postave njihovg djaka za predsednika ili premijera znate šta se dogodi u budućnosti.Ništa Vi niste dobili.Ono što vi smatrate da je KiM država,varate se vi samo trenutno imate stanarsko pravo i od toga ništa više dobiti nećete.Srbija je izgubila Kosovo tako što je 19 zemalja vojno napalo i vojna organizacija NATO je imala na terenu saučesnika a to ste vi.Odakle Vama pravo da govorite o ustavu neke zemlje.Vi ste vojno pretili jednoj zemlji kako kažete da nasrće na Albance pa tobož ne možete mirno to da gledate.Dovoljno godina imam i jako Kao i Tači ništa gore od puta marksiste do teroriste.Za malo para koje ste dobili s Vama manipuliše kako god ko stigne.I Holbruka niko više ne pamti kako je za par milončića sedeo prekrštenih nogu za sofom.Isto ste društvo.

Владимир

pre 11 godina

@ (Nenad-EU, 12. januar 2013 09:18)

Нетачно. То је историја која је писана на бечком двору. И она чак не важи и нема тежину у научним круговима, него служи за овдашње потребе, да се потури...
Али да не тумачимо историју од досељавања (по бечкој школи су Авари и Хуни, те Татари дошли на Балкан пре Срба, дакле тотална алогичност) на овамо, само једна ствар: колико споменика, гробаља и цркава АУ монархије се налази у Војводини и колико је ратова и устанака становништво Војводине дигло против Србије?

dada

pre 11 godina

SAmo jos fali da ih jedu zive. Zar nije dosta sto su Srbima vadili organe Azeme?
Ili mozda vadjenje organa po tebi Azeme Vlasi nije tako strasno?

Onaj od gore ce ti suditi.

Miroslav Stojanovic

pre 11 godina

Nasi predci su preziveli turke I vratili Kosovo I srbiju a mi to mi to ovaj put necemo docekati ali Kosovo ce kad tad biti nase !!

Kako god da okrenes pre ili kasnije vraticemo ono sto je oteto!!!!

perica

pre 11 godina

Ovaj covek slabo tumaci realnost ili namerno ovako procenjuje tu trenutnu realnost ne pogledavsi u buducnost tako Albanski narod vodi u nesrecu ! I ako govorimo razlicite jezike znam da razume SRPSKI pa kao "mudri" savetnik mora razumeti razliku izmedju [draskovica, cede,kandicke] neka ih je jos desetak i ostatak od nekoliko miliona !
Zna "mudrac" kako se resavaju ovakvi problemi samo bi on hteo da sad ispadne heroj umesto da ljude uci na tolerantnos,postovanje i dijalog !

Mile

pre 11 godina

Realnost ce biti kada zemlje brika preuzmu kontrolu sveta ekonomski a nije daleko i to vreme onda cemo da vidimo cije je cije i ko je kome sta na prevaru oteo

acomurija

pre 11 godina

Tebi je dozvoljeno pa će vljda i meni?
"Prvo, nisam Albanac i nema potrebe za takvim "seseljevskim" nastupom. Drugo, lepo sam napisao (danasnju) teritoriju Vojvodine..."
"Prvo" - nije zlo biti albanac, to bi bio šovinizam.
"Drugo" - nije tačno da si "lepo napisao", čak NIKAKO ovo u zagradi, ali i da jesi smisao Tvog pisanja je antisrpska propaganda.
"Treće" - nisam sa celom porukom polemisao, (mislim da nije mesto za polemiku) i ako je sve u Tvojoj poruci netačno. Ništa nije menjano (razmenjivano) pri Seobama Srba - ništa! Područja Banata, Bačke, obe Slavonije, oba Srema su maltene bili u vreme Čarnojevića NENASTANJENI, a Carevini je bilo od koristi da se Srbi, kao hrišćani i hrabri borci, nasele i brane SEVERNO OD MOHAČA - šta je računato u PRAVU Ugarsku - kao deo K-und-K. S druge strane, postoje dokazi da je Srem, i Slavonija i Baranja OTKUPLJENI čistim zlatom!
Nakon poraza i RASPADA monarhije K-un-K, nastale su mnoge države nezavisne: Rumunija, Mađarska, Čehoslovačka, i Kraljevina SHS.
Konačno: odlukama I TADA VEĆINSKOG naroda na području DANAŠNJE Vojvodine i Baranje (nikako integralne!), TE TERITORIJE su se pripojile Srbiji.
Nema govora o menjanju ičega "naseljavanjem" - to je bilo pod Brozom: da se oslabi Srpski korpus u Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Makedoniji!
PS.
otaljani popis na Kosmetu je pokazao da PROŠLE GODINE na Kosmetu je živelo oko 150 hiljada Srba, a da je sa muslimanima, Turcima i Gorancima - ostalih oko 1,3 miliona! A 50 godina se trubi o "dva miliona".

istoricar

pre 11 godina

Vojvodina nije bila u sastavu Srbije pre 1918. Delimicno tacno, jer je kralj Dragutin jedno vreme drzao Srem. Ali nema veze. Nesto drugo je bitnije.
Naime, Srbi su jos u 15. 16. 17. veku zivelu na teritoriji Vojvodine, znaci pre velike seoba Srba. Dokazi za to su turski popisi iz tog vremena. Kasnije su u velikom broju od strane Austrougarske naseljavani Nemci, Madjari, Rumuni. Pa onda opet nakon 1918 i 1945 Srbi.

song

pre 11 godina

Ova komunjara prosipa neke gluposti obzirom da nije vise zanimljiva na Kosovu,pogotova zbog cestih ekskurzija po Srbiji u Slobino i Titino vreme.

stop globalizaciji

pre 11 godina

Gospodine Vlasi, evidentno je da će sadašnje rešenje statusa Kosova i Metohije biti nametnuto od velikih sila kao i da će tom političkom odlukom manje biti zadovoljni Srbi. Međutim, Srbija se nikada neće odreći bilo čega što je srpsko na Kosovu i Metohiji i Vi to vrlo dobro znate! S druge strane, Srbija je na dugoročnom planu već rešila neka pitanja. Kao prvo, međunarodnim prisustvom na teritoriji naše južne pokrajine isključena je svaka mogućnost dosadašnjeg albanskog oružanog i svakog drugog agresivnog orgijanja na Balkanu bez posledica. Kao drugo (i ono što je najvažnije za Srbiju), sve jasnije se nazire kao deo političkog dogovora rešenje po kojem će se Srbi u svakom smislu razgraničiti sa albanskim narodom. Nakon toga ćete se, gospodine Vlasi, konačno početi baviti samima sobom, a ne Srbijom i Srbima. Razumni i racionalni ljudi koji pripadaju albanskom nacionalnom korpusu su veoma svesni te činjenice. Neka vam je Bog upomoć!

CG

pre 11 godina

Stanuje,stanuje,a najbolji dokaz da stanuje je vase kmecanje skoro 5 godina nakon vase "nezavisnosti"...
Mi se necemo odreci nase medjunarodno priznate teritorije pa taman vi kmecili dok pocrnite...

Jednostavno se to nikada i ni po koju cijenu nece desiti,pa makar cekali i 1500 godina da je vratimo de fakto u ustavnopravni okvir Srbije!

zoran

pre 11 godina

@ Zoso, 12. januar 2013 10:53

A Islam je Hrvatska reč, pa ipak postoji mesto usred Hrvatske sa tim nazivom? A to mesto je bilo i Venecija i Turska i Austro-Ugarska i Jugoslavija i Bog znaj više šta nije bilo. Inače, podeljeno je na dva dela. Pravoslavni i Katolički, s'tim da u Pravoslavnom od 1991. ima svega nekoliko stanovnika.

whataplanker

pre 11 godina

Procitao sam ovaj "intervju" u Politici i definitivno moze da se kaze da je Vlasi prilikom davanja izjava za ovaj intervju bio pod uticajem praznika i preterane konzumacije alkohola. Pocev od pretnji, preko negiranja prebijanja Srba za Bozic, do tvrdnje "o viskoprofesionalnoj policiji" na Kosovu... Sledeci put, pre intervjua obavezno da se obavi alko-test.

janez

pre 11 godina

Jel vi možete gospodine Vlasi da zamislite realnost kako će biti kad Ameri okrenu leđa?Ja vam lično ne bi bio u koži.Ničija nije gorela do zore pa neće ni vaša sigurno.

Sokolac

pre 11 godina

Realnost je da je Kosovo vekovima bilo Srpska zemlja , pa ste je vi poslednjih dvadeset godina okupirali. Realnost bi bila da i dalje Kosovo ostane u sastavu Srbije sa najvećom autonomijom , u kojem bi svi građani živeli normalno bez straha za svoju bezbednost.

Slobodan

pre 11 godina

Vracamo se kad-tad na SRPSKO Kosovo, a tu za vas nece biti mesta. Prihvatite to kao realnost, dok jos imate mogucnost da sami odete odatle...!!!

stara adresa

pre 11 godina

Za Srbiju je bolje da shvati realnost da Kosovo od 1389. "ne stanuje u Srbiji", kaže turski sultan Bajazit, posle bitke.
Ipak, nije tako.
G-do Vlasi, Murate i ostali, Kosovo je srce Srbije!
Budimo realni, to znate i Vi.

Sava

pre 11 godina

Pa ima pravo covek sta kaze. Ako mi hocemo da Srbi na Kosovu imaju veca prava i tako nazvanu autonomiu, mi moramo isto da damo i za njih. Mi smo svi ljudi od krvi i mesa, kao sto su i oni. Zasto to ne vec urazumimo vec jedno. Sto se tice Amerima , da ce njima okrenut leda, treba prestati sa pretnjama, jer i nama mogu Rusi okrenut leda, i onda sta cemo mi, jer ih ima 6 miliona Albanaca, sto nas cini mnogo manje od njih. Pretnje nisu resenje. Resenje je da se urazumimo i prestanimo sa sanom, da Kosovo je nase. To je zemlja gde ih je vise nego 90% Albanaca, i nema vise smisla pricati bezveze da u nasem ustavu treba zadrzati klauzolu da je Kosovo sastavni deo Srbie. To nam je isto kao reci, Uganda je sastavni deo Srbie, sto nema smisla. Kostunica kaze da to treba zadrzati. Pa svaki otreznjeni politicar, mora da kaze istinu da Kosovo vise nije sastavni deo Srbie, jer tu je 90% Albanaca, NATO, KFOR, EULEx koji podrzavaju tu drzavnost, i vec uskoro i Kosovsku vojsku, i da ne zaboravimo, tu je Albania sa 3 miliona stanovnika, koja vec clan NATO. Zato hajde da mi resimo nase unutrasnje probleme i krenemmo ka Evropskim integracijama koje ce nam srediti zivot i otreznemmo se od sna iz 90-setih.

anonimno

pre 11 godina

Ovom Albancu nije jasno da se on nalazi u drzavi Srbiji i u Istocnom Bloku na teritoriji Rusije. Ako ima i malo pameti treba da shvati sta to znaci.

nnidza

pre 11 godina

Volim da čitam i komentarišem vesti ali ovaj čovek nema granicu. U svakom redu postoji nelogičnost.
1. I vi trebate da izbacite barem sever i svaku enklavu iz vašeg ustava posle etničkog čišćenja Kosova.
2. Prihvatite realnost da pregovarate sa Srbijom jer vaš suverenitet nije potpun ako ne možete na sever 'vaše države' a kamo li severno od nje. Put preko Bugarske je mnogo duži.
3. Imate veći problem od Preševske doline, pričajte o trgovini organima, logorima, korupciji, vašem planu za sever.
4. Sta mislite o spomenicima Miloševiću i Šešelju u Mitrovici? Mladiću u Srebrenici. Vređa li to óosećanja narodima koji tu žive?

Blendi

pre 11 godina

Jel vi možete gospodine Vlasi da zamislite realnost kako će biti kad Ameri okrenu leđa?Ja vam lično ne bi bio u koži.Ničija nije gorela do zore pa neće ni vaša sigurno.
(janez, 11. januar 2013 23:57)

Janeze samo za tebe...
Vama je rusija pomogla a nama Amerika. I da znash da nema da okrene ledja NIKADA.. Ni oni nama pa ni mi njima...
USA = USA ako mozes da razumes ove zadnje...

Marko BG

pre 11 godina

Gospodine Vlasi, hvala na svim savetima ... Želim samo da vas podsetim, milioniti put, Srbija NIKADA neće priznati nezavisnost takozvanog "kosova" !
Laku noć, sugradjani naši sa Kosova i Metohije.

srpski pacov

pre 11 godina

Azem je propali politicar, govori jezikom proslosti. Ne vidi da ni Amerika u sustini ne priznaje Kosovo, jer ga nece u NATO. Njegovo doba je davno proslo, a jezik kojim govori je kao da se svadjaju tetke na pijaci. Neozbiljno je pridavati mu bilo kakav znacaj.

Pop

pre 11 godina

"On je negirao da na Kosovu ima napada na Srbe rekavši da je to "ogoljena laž"


To sto vi gospodine Vlasi govorite je ogoljena laz.
Ne treba se mnogo potruditi pa pronaci.
Par meseci u 2012.


KOSOVO | NEDELJA 8.04.2012 | 21:58
Napadnut Srbin nadomak K. Mitrovice

VESTI | CETVRTAK 24.05.2012 | 11:22
Kosovo: Zapaljene kuce povratnika

KOSOVO | SREDA 13.06.2012 | 11:30 -> 13:20
Kosovska Mitrovica: Pretucen monah

KOSOVO | PETAK 22.06.2012 | 14:32
Minirana kuca u centru Prištine

KOSOVO | PONEDELJAK 9.07.2012 | 13:06 -> 14:11
KiM: Još jedan napad na povratnike

KOSOVO | SUBOTA 7.07.2012 | 23:39 -> 16:56
Kosovo: Ubijeni Srbi povratnici

KOSOVO | UTORAK 7.08.2012 | 19:34
Napadnut Srbin na severu Mitrovice

KOSOVO | SREDA 8.08.2012 | 21:53
Srbin napadnut kod Gnjilana

KOSOVO | CETVRTAK 16.08.2012 | 20:19 -> 07:18
Napadnut Srbin u centru Peci

KOSOVO | UTORAK 28.08.2012 | 15:23
Kosovo: Eksplozija posle liturgije

KOSOVO | PETAK 31.08.2012 | 08:30
Novi napad na Srbe u Žacu

KOSOVO | CETVRTAK 6.09.2012 | 11:02
Novi bombaški napad na Kosovu

SUBOTA 6.10.2012 | 15:51
Oskrnavljeno srpsko groblje u Žacu

KOSOVO | CETVRTAK 11.10.2012 | 16:00
Kosovo: Napadnuta dva Srbina

SREDA 17.10.2012 | 16:12
Kosovo: Napad na povratnika u Klini

KOSOVO | CETVRTAK 25.10.2012 | 17:56
Napadnut Srbin iz Goraždevca

KOSOVO | UTORAK 20.11.2012 | 10:35
Pucano na Srbe u Brdanima

UTORAK 27.11.2012 | 22:57
Kamenovana kuca Srbina na Kosovu

Citalac

pre 11 godina

"GOSPODO NOVINARI" - zamolio bih sve novinare koji imaju bilo kakvu vezu sa Srbijom i srpskim narodom bilo da su u Srbiji ili na Kosobu, da prestanu da objavljuju i intervjuisu ovakve likove kao sto je "ovaj" jer ovo samo provocira i iritira svakog iole pametnog i razumnog coveka. Ovo sve kazem da znam kako zivi i prolazi onaj posteni narod na Kosovu i Metohiji a kako su prrosli oni koji koji su morali da pobegnu da bi spasli svoju glavu.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

Brzovom omladincu treba neko da objasni elementarne cinjenice: oruzana pobuna protiv drzave Srbije, od dosljaka iz druge drzave - Fadilj Hodza, Kolj Shiroka, Dzevdet Hamza..; i poarnacenih bivsih Srba - Agim Cheku, Tachi, Vlasi i dr - je PROPAO. Albanci su vojnicki porazeni po medjunarodnim i ratnim normama. Agresijom mimo SB UN zemalja NATO pakta, Srbija je suverenitet delimicno prenela na SB i UN, i - kako je pok Djindjic pred smrt govorio: samo SB noze da pravi neku drzavu, i ako je i to ilegalno.
Vlasiju pojasniti da je deo drzavne teritorije okupiran i uzurpiran, a nije iznet iz drzave i prenet preko Prokletija!
Sve ostalo je nastavak "prizrenske lige" i "bujanske deklaracije", ane Milosheviceve "diktature".
Jedino kad su albanci na Kosmetu bili fakticki nezavisni je period Milosheviceve vlasti. Na zalost...

Joca Pravnik

pre 11 godina

Gospodine Vlasi,
Pogresno ste obavestili narode Sveta. Kosovo ce uvek stanovati u Srbiji ali Albancima nije mesto u Srbiji jer su tamo nekada dovedeni privremeno kao cobani pa je vreme da se vrate nazad i pored toga sto je veci broj doveden od drugih nasilno. Vi ste okupirali Kosovo pa vam tamo nije mesto i ne stanujete tamo. Da, to je samo okupacija.

cccc

pre 11 godina

A Vi treba da prihvatite realnost da Vam Amerika i E.U nece jos dugo pruzati podrsku...Samo vas gledamo i cekamo.Takodje sam siguran da ce te prvi napustiti nasu juznu pokrajnu.

Radnik

pre 11 godina

Srbi se na Kosovu slobodno setaju??? Naravno sve dok nose kartice oko vrata zbog kojih ''ne smeju'' da ih diraju i dok drze glavu sagnutu i gledaju u svoje noge... Gospodin bi trebalo da cuti i ne progovara, sramota je kako su se prodali Amerikancima!!!

Nenad-EU

pre 11 godina

@Vlajko

Pre ovakvih zapaljivih izjava trebas da vidis da ni Vojvodina do 1918. nikad nije bila u sastavu Srbije. Problem Kosova traje od 1389. i niko nece ljudima da prizna da je ta teritorija jos seobom Srba pod Carnojevicem, menjana za teritoriju Vojvodine.

Rodjendan

pre 11 godina

Realnost je da ste proterali 250.000 srba,preko 1000 ubili,1.300 kidnapovali,preko 100 crkava i manastira unistili,zabranjujete ljudima da udju u crkvu najnoviji primer djakovice,hapsite ljude samo zato sto su dosli na liturgiju primer gracanice,realnost je da vas vode teroristi iz bivse ovk,to ste zaboravili da kazete u vasem intervju,i na kraju realnost je da niste ni d od drzave.

akai

pre 11 godina

Ako se svest u. Srbiji vrlo brzo ne promeni uskoro ce se svesti na beogradski pasaluk. O Kosovu mozemo da razmisljamo samo kao o susednoj drzavi s kojom treba graditi normalne odnose. I da, niko nama nije uzeo Kosovo, mi smo ga nasim odnosom prema njemu oterali a nista iz toga nismo naucili. Otici ce i Vojvodina i ostali a Srbija ce biti i ostati rezervat, mrlja na mapi okruzena Evropom i u njoj ce ziveti tako neki ljudi kojima i dalje neko drugi biti kriv

OjsOjs

pre 11 godina

Vlasi se toliko nagojio za vreme YU-komunista da jos uvek nije smrsao.
Cudi me da ga tretiraju kao savetnika, nekoga ko je nosio stafetu inzinjeru Babicu???
Inace geografski pojam Presevska dolina, ne postoji. Nema tu nikakve Presevske doline, ima samo Srbija brale.

Vasilije

pre 11 godina

Ovaj Vlasi samo laže! Prvo Kosovo je Srbija a Albanci svojim stavovima i u svojim mislima više ne žive u Srbiji od 1990 godine. To je njihova stvar! Neka se samo ponekad prisete da je Kosovo u Srbiji i sve će biti u redu.

Takođe laže da Srbi mogu mirno da šetaju Kosovom! Srbi se nalaze u logorima koje međunarodna zajednica popularno naziva enklave! Ja sam iz Prištine, meni je u stanu kosovski policajac, preti mi,..., podneo sam krivičnu prijavu, albansko sudstvo ne reaguje godinama,..., pa prijatelju Vlasi šta je to i kakvo je to ponašanje. E takvo ponašanje iziskuje reciprocitet - možda bi trebalo i ja da upadnem ovde nekom Albancu u stan i...??? A ne reciprocitet - Nikolić ne može na Kosmet jer ne dozvoljava da na jug centralne Srbije dođu albanski rukovodioci. Kakva nebuloza i cinizam.

ivanpancevac

pre 11 godina

Gospodin Titov pionir iznosi krajnje licemerne teze. To nisu albanske žrtve, već pobijeni teroristi, i niko u svetu to ne osporava. To nisu žrtve koje su pale u sukobu sa Miloševićem, jer se sukob dogodio 2001. godine, tako da o tlačenj albanske manjine nema ni govora. A tek teza da na Kosovu nema napada na Srbe i da je to "ogoljena laž"?! Ovo je vrhunac cinizma, dovoljno je pročešljati bazu vesti na ovom sajtu u prethodnih 6 meseci i videti da je REALNOST malo drugačija!

AleksandarL

pre 11 godina

Sve laz do lazi, "niko ne napada Srbe, niko nije rusio i palio crkve, niko nije ubijao civile i trgovao njihovim organima"... Znaci od Albanaca nista novo, samo lazi, kao da mi ne znamo sta se desava na jugu nase zemlje. G-dine Vlasi cekamo kada ce ovi vasi "saveznici" da vas puste niz vodu, cekamo...

skolarina

pre 11 godina

prvo vrati novac i ti i svi koji ste se skolovali o trosku mojih roditelja i mene.a tu pamet sto si stekao,imas bolje pametnija posla ,da ucis svoje sunarodnike,da umeju da se potpisu rukom,a ne onom stvari..

acomurija

pre 11 godina

"... ni Vojvodina do 1918. nikad nije bila u sastavu Srbije. (Nenad-EU, 12. januar 2013 09:18)"
Gore je pogrešno znanje od običnog neznanja.
Vidiš, pre "te 1918" nije ni bilo Vojvodine! Ili još tačnije: tek Brozovim ODLUKAMA iz 1946. je napravljena Vojvodina - od koje je prvo otcepljena Baranja!
A tek za Kosmet! Komunističkim krojačima granica je dat zadatak da od Crnogorske (sic: Zetske) banovine OTMU Metohiju - koju je Crnogorska vojska oslobodila od Turaka u I Balkanskom ratu, i da se napravi AKMO, a ne nikakva autonomija jednaka Vojvodini - do Ustava iz 1974!
Zauzvrat su Crnogoci obeštećeni IZLASKOM NA MORE od Rta Oštro (Prevlaka) do uliva Bojane u Jadran.
Sramotno je što neki mudruju, a ne znaju svoju istoriju - makar su i albanci, a potpisuju se kao Srbi.
Jer bi se znao apsurd: ni pod Nemnjićima, ni pod Turcima, ni pod Karađorđevićima - Metohija nije bila u ikakvoj teritorijalnoj "zajednici" s Kosovom! A još manje s nekakvom "albanijom" - prvi put stvorenoj pobedom Balkanskih PRAVOSLAVACA na Otomanima. Kao ni deo koji danas uslovno zovemo "sever Kosova" - to je pripojeno AKMO-u kako bi Ali Šukrija imao "bazu".
Istorija je "učiteljica života" - ali mi nikako da naučimo išta dalje od međusobnog prepucavanja!
PS:
jer nam doktori istorije učili Brozovu, a danas ratuju za pozicije direktora u Zavodu za udžbenike, Službenom glasniku i sl...

Bane

pre 11 godina

Imao bih samo jedan za savet za Albance.. ako cete vec praviti drzavu barem uzmite albanski naziv za tu drzavu a ne srpski.. ovako koristeci srpsku rec Kosovo kao naziv drzave samo potvrdjuje da ste na tudjoj zemlji nasli da je pravite.

Marko

pre 11 godina

"državni vrh (Srbije) preti da će silom skinuti jedno spomen-obeležje albanskim žrtvama koje su pale u sukobu sa jednim režimom za koji se zna šta je sve radio Albancima... tlačio i terorisao Albance..."

Koji režim? Sukob je počeo posle 5.10.2000.-te, kada je Sloba odavno bio oteran sa vlasti. To je spomenik teroristima koji su se digli na oružje protiv vlasti, samo što se Vlasi pravi nevešt.

i.j.kv

pre 11 godina

poslednji od miljenika druga Tita ima monolog o svojim lepim zeljama kad su u pitanju Albanci,a kad se pomenu Srbi oni su za sve krivi...pominje neki rezim posle 1999.koji je pobio neduzne Albance po sumama i planinama oko Bujanovca,Preseva...to su neduzni ljudi,bravo.Pa nismo mi svi bas ubice ovde u Srbiji,pa i ta Srbija ima pravo na neku borbu za ocuvanje svoje drzave.Sta su dobili Albanci iz Preseva i Bujanovca time sto su uzeli oruzje i otisli u sumu i odatle napadsali vojsku i policiju Srbije.I sad su za to zasluzili spomenik,a nijednom recju ne kazete zasto su izgubili svoje zivote.Ispade preci spomenik od njihovih zivota...strasno Azeme,Titov miljenice.U pravu si da Srbija ne shvata realnost,ali Srbija ne mora da prizna nikada nezavisnost Kosova,sve i da neko to hoce...to se nikada nece dogoditi,a to je po Kosovo najgore.

Miroslav Stojanovic

pre 11 godina

Nasi predci su preziveli turke I vratili Kosovo I srbiju a mi to mi to ovaj put necemo docekati ali Kosovo ce kad tad biti nase !!

Kako god da okrenes pre ili kasnije vraticemo ono sto je oteto!!!!

ljisica

pre 11 godina

Stari iskusni komunisticki kadar,Titov prvi omladinac,vrlo lukavo u jeku pregovora stavlja sever Kosova i presevsku dolinu u istu ravan.Moze biti da je kod njega i spomenik u Presevu u rangu Pecke patrijarsije.

muljator

pre 11 godina

Smesno kako Vlasi misli da jos uvek prolaze ta njihova providna albanski narcis-nacionalisticka propaganda. Malo se spomene Milosevic, malo prica o "realnosti", o Srbiji koja je "izgubila prava", o Albancima "nevinima i presavrsenima", o Srbima koji "izmisljaju" da ih neko napada, pljacka i proteruje jer Srbi "imaju fantasticna prava" a "dokaz" za to su onih par "postenih srba" koji su prosli kurs u americkoj ambasadi i sada glume neke ministre i zamenike. Sve u svemu smesno i tako jadnjikavo. Ne rece nam Vlasi a cime su to Albanci dobili pravo na Kosovo? Zbog uspesnog etnickog ciscenja koje su izvrsili, zbog neverovatne maste u izmisljanju istorije i sto sebe samoproglasili za "potomke Ilira" ili zbog NICEG pokazanog od demokratije, postovanja prava ili zato sto su potrosili milijarde koje su im dali Amerikanci i EU a bez ikakvih rezultata?

Jov

pre 11 godina

Um mu je zamračen mrznjom. Njegovo mišljenje više ne poštujem, jer je izgubio svaki kredibilitet. Neka svoje stavove plasira na svom Kosovu.

misha

pre 11 godina

Jos samo da Vlasi prihvati realnost da Kosovo ni posle pet godina od samoproglasenja nezavisnosti nije u UN, a ne moze ni na Eurosong, o sportskim takmicenjima i ne bih, pa ne moze u OEBS, pa ne moze ni Sao Tome i Principe da prizna Kosovo, pa ne moze........................... E samo da on jos prihvati te cinjenice i mi bi se lako dogovorili

zmitjkoe

pre 11 godina

Lik bas smara!!
(NOVA, 11. januar 2013 23:51)

Da, realnost uvek smara. Zato se ljudi i drogiraju. Ali izlet u svet snova i lepote nije isto sto i negiranje realnosti. Drogiranje je samo "feeling good" nagon, negiranje realnosti je keva svih mentalnih bolesti. Ideoloska i religijska zaslepljenost je takodje mentalna bolest. Drogerasi se probude mamurni, ali u realnom svetu. Oni koji ne prihvataju realnosti ne znaju sta znaci "biti budan"!, niti su osetili lepotu mamurluka. U realnom svetu.

CG

pre 11 godina

Stanuje,stanuje,a najbolji dokaz da stanuje je vase kmecanje skoro 5 godina nakon vase "nezavisnosti"...
Mi se necemo odreci nase medjunarodno priznate teritorije pa taman vi kmecili dok pocrnite...

Jednostavno se to nikada i ni po koju cijenu nece desiti,pa makar cekali i 1500 godina da je vratimo de fakto u ustavnopravni okvir Srbije!

oki

pre 11 godina

Azime, pre bih rekao da svakodnevno sami sebe ubedjujete da vam je "nezavisnost" realnost...s' tim što u zadnje vreme tu formulu o nezavisnosti trošite dosta agresivno. Čini mi se da će ameri uskororo da puste vodu, pa vam počinje panika.

Косовски витез

pre 11 godina

Нема насртаја на Србе рече човек који је измузао све што је могао од Србије, и нажалост оста жив.

NekoizMase

pre 11 godina

Svesni smo toga, kao sto smo i svesni da nam je te 1999. godine NATO okupirao deo teritorije i predao na upravu svojim saveznicima ... Tako da tu 'realnost' necemo legalizovati svojim priznanjem nezavisnosti, ma koliko se ti Vlasi i slicni upirali ... A jednom, kada proteramo okupatorske snage, ili sa njima budemo u dobrim odnosima, resicemo sve probleme i postici dogovor, onako kako nama odgovara ...

pera lozac

pre 11 godina

U pravu je Vlasi, samo nam nije rekao da li da Albancima u Presevu damo ista prava kao sto imaju Srbi na Kosovu a vezana su za groblja, crkve, dzamije, bozic, bajram.....
P.S. Sta je realnost: cega je deo Kosovska Mitrovica.

muka mi licemera

pre 11 godina

Ovoliku gomilu licemerja, zamena teza i lazi davno nije bilo na jednom mestu kao u ovom monologu Vlasija. Pitanje je zasto srpski mediji misle da je Vlasi relevantan ili kredibilan sagovornik te mu prostor? U pitanju je lik koji je bio sve, od Titovog pionira i "borca" protiv albanske iredente, do portparola terorista i promotera albanskog sovinizma. Uostalom, od kada je "drzava kosova" postala albanska maticna "drzava" te "brine" o statusu Albanaca? Pa zar nije "drzava kosova" multietnicka drzava tzv. "kosovara" i zar na jugu Srbije zive "kosovari"? A tek suplja prica o "neduznim Albancima na jugu koje su ubili iz osvete" ili ono o "izgubljenom pravu Srbije" na Kosovo? pitam se cime su to Albanci dobili pravo na Kosovo narocito nakon svega pokazanog zadnjih deset godina. Uglavnom, otkacite vise ovog Vlasija. Nikoga ne zanimaju njegove suplje price.

Ivan

pre 11 godina

Zasto se mesaju babe i zabe
-vlast u Srbiji ne huska Srbe u Albaniji da ne priznaju drzavu Albaniju, niti insistira da se tamo stavlja spomenik arkanovim tigrovima

-da li je po njemu u redu da se napravi kompromis pa da se takvim spomenicima desi isto sto i crkvama po juznom Kosovu

-istina je da se Srbi krecu slobodno po Kosovu, ali samo na severu ili gde ih okruzuju strani transporteri

-ogromna vecina Srba prihvata realnost, da je Kosovo trenutno okupirana pokrajina od strane tkz OVK. NIKO ne govori da Srbija trenutno ima kontrolu nad Kosovom i u istoriji nije neuobicajeno da se pregovara sa okupatorima o prakticnim stvarima

-"budu li tamo (u Preševu) nasrtali na Albance, oni su nasrnuli na sve nas Albance" Zbog ovoga imate moje postovanje, i nisam sarkastican. Mi mozemo dosta da naucimo od vas, i zasto imate ono sto trenutno imate

џс

pre 11 godina

Друже Власи, сећате се злочина у другом светском рату од стране балиста и већине албанског живља према Србима? Клицали сте Хитлеру, Мусолинију, ратовали за Павелића. Шта очекујете од Срба онда? Косово је постало независно пре 4 године и није међународно призната држава и стога не можете терати неког да прихвати ту државу. Док је Србија међународно призната држава и као таквој немате право да намећете услове око 3 општине у којима живе мањине. Не деле се државе по општинама!

srki

pre 11 godina

Da li ste spremni svi vi koji tvrdite, da je Kosovo nase reci da je Vojvodina deo Madjarske? Ne zaboravite kako je Vojvodina postala deo Srbije. Naseljavanjem i posle kroz rat....

Treba se boriti svim pravnim sredstvima do kraja ali dobro poslusati sta druga strana govori. Pamecu i diplomatskim aktivnostima je moguce uraditi mnogo vise nego Kalimero pristupom.
Sluzio sam vojsku na Kosovu (aerodrom Slatine); Bio u 75 dnevnom ratu i video da od patriotizma nemamo ni "p" (setite se samo da je bilo bitnije da li su isplacene dnevnice i dobijeno sledovanje cigareta). Slali smo kriminalce da pljackaju i hladnjace da razvoze leseve (regularna vojska je imala ulogu statiste)....
Za sve one koji tvrde da se Kosovo mora integrirati nazad, samo jedno: "Da li ste spremni da do Kraljeva imamo dvojezicne tablice, da se u parlamentu koristi albanski i da u vladajucoj koaliciji imamo albansku partiju sa 40% glasova?" (makedonski model)

Kada bi svako poceo od sebe i bar nesto malo uradio za svoju okolinu (nista spektakularno i u imenu drzave) svi bi bolje ziveli.

Dragan

pre 11 godina

Niko od zvanične vlasti sa Kosova ne huška Albance tamo (u Presevskoj dolini) da ne priznaju državu Srbiju, dok istovremeno vlasti Srbije stalno podržavaju Srbe s Kosova da ne priznaju državu Kosovo"



A podrska teroristima OVPBM se ne racuna?

dada

pre 11 godina

SAmo jos fali da ih jedu zive. Zar nije dosta sto su Srbima vadili organe Azeme?
Ili mozda vadjenje organa po tebi Azeme Vlasi nije tako strasno?

Onaj od gore ce ti suditi.

kompleksi su cudo !

pre 11 godina

@Zlatko
Ma super si ti izanalizirao Srbe i srpsko ponasanje i stav prema Kosovu, ma svaka ti cast. A sada kreni da analiziras sebe, svoj narod, tvoju kompleksasku potrebu da visis po srpskim sajtovima i izigravas intelektualnu i svaku drugu gromadu, da se samohvalises, drzis predavanja i rasipas licemerje. Razmisli malo koliko je neko ko je pripadnik hrvatskog naroda, nakon svega ucinjenog i sa takvim CV-em uopste kvalifikovan da deli lekcije ili soli pamet? Kada zavrsis sa samoanalizom, sidjes na zemlju, skines ruzicaste naocare kroz koje posmatras sebe i svoj narod, oslobodis se kompleksa Srbije, izadjes iz puberteta... videces kako ti i tebi slicni UOPSTE niste kvalifikovani da komentarisete bilo sta u Srbiji.

stop globalizaciji

pre 11 godina

Gospodine Vlasi, evidentno je da će sadašnje rešenje statusa Kosova i Metohije biti nametnuto od velikih sila kao i da će tom političkom odlukom manje biti zadovoljni Srbi. Međutim, Srbija se nikada neće odreći bilo čega što je srpsko na Kosovu i Metohiji i Vi to vrlo dobro znate! S druge strane, Srbija je na dugoročnom planu već rešila neka pitanja. Kao prvo, međunarodnim prisustvom na teritoriji naše južne pokrajine isključena je svaka mogućnost dosadašnjeg albanskog oružanog i svakog drugog agresivnog orgijanja na Balkanu bez posledica. Kao drugo (i ono što je najvažnije za Srbiju), sve jasnije se nazire kao deo političkog dogovora rešenje po kojem će se Srbi u svakom smislu razgraničiti sa albanskim narodom. Nakon toga ćete se, gospodine Vlasi, konačno početi baviti samima sobom, a ne Srbijom i Srbima. Razumni i racionalni ljudi koji pripadaju albanskom nacionalnom korpusu su veoma svesni te činjenice. Neka vam je Bog upomoć!

perica

pre 11 godina

Ovaj covek slabo tumaci realnost ili namerno ovako procenjuje tu trenutnu realnost ne pogledavsi u buducnost tako Albanski narod vodi u nesrecu ! I ako govorimo razlicite jezike znam da razume SRPSKI pa kao "mudri" savetnik mora razumeti razliku izmedju [draskovica, cede,kandicke] neka ih je jos desetak i ostatak od nekoliko miliona !
Zna "mudrac" kako se resavaju ovakvi problemi samo bi on hteo da sad ispadne heroj umesto da ljude uci na tolerantnos,postovanje i dijalog !

Berkut

pre 11 godina

Titov pionir.Još da izadje na trg u belom odelu kao njegov "idol" (Tito). "Druže" Vlasi postavili ste puno pitanja.Inače da li ste za trenutak pomislili da treba nesšto pitati Srbe.Vi i Vaši istomisšljenici "ubedjeni" marksisti" se u relanosti oteli deo teritorije Srbije.Naravno ne sami.Mozda ste o tom "malom"problemu trebali da pitate Srbiju.Vi niste nikog pitali. Oteli ste deo teritorije Srbije tako što ste otišli u prodavnicu želja (SAD) i za stotine milona dolara platili SAD-u. da bombarduje Srbiju. U svakoj rečenici "političara" KiM koje pre treba nazvati teroristima stoji naši prijatelji Brisel,SAD.Znate jako dobro kako prodju sve zemlje i teroriste koje je stvorila Amerika.Kada Amerikanci naprave novu zemlju i postave njihovg djaka za predsednika ili premijera znate šta se dogodi u budućnosti.Ništa Vi niste dobili.Ono što vi smatrate da je KiM država,varate se vi samo trenutno imate stanarsko pravo i od toga ništa više dobiti nećete.Srbija je izgubila Kosovo tako što je 19 zemalja vojno napalo i vojna organizacija NATO je imala na terenu saučesnika a to ste vi.Odakle Vama pravo da govorite o ustavu neke zemlje.Vi ste vojno pretili jednoj zemlji kako kažete da nasrće na Albance pa tobož ne možete mirno to da gledate.Dovoljno godina imam i jako Kao i Tači ništa gore od puta marksiste do teroriste.Za malo para koje ste dobili s Vama manipuliše kako god ko stigne.I Holbruka niko više ne pamti kako je za par milončića sedeo prekrštenih nogu za sofom.Isto ste društvo.

qwerty

pre 11 godina

Znas drug Vlasi, za vreme nemacke okupacije mnogi su uzimali dokumenta koja su im izdavali nemacki nacisti a bilo je i onih koji su saradjivali sa Nemcima iz slicnih razloga kao i danas sto "posteni srbi" rade za vas, ali ni jedna ni druga cinjenica nisu menjale sustinu, ni jedna ni drugo nisu bili razlog da se takvo stanje prihvati kao konacno i jedino realno... Vecini u Srbiji se ni malo ne svidja ta vasa albanska nacionalisticka tvorevina, ne svidja nam se kako otimate i prisvajate Kosovo iako ste malo cime pridoneli identitetu Kosova, ne svidja nam se kako se ponasate na Kosovu, kako izmisljate i falsifikujete istoriju, kako ste izvrsili etnicko ciscenje, zlocine, pljacku, kako ste decenijama ziveli na grbaci ostalih u Yu i ne pada nam na pamet da prihvatamo takvu "realnost".

Stan

pre 11 godina

"Kosovo ne može da figurira u Ustavu Srbije posle svega što se desilo,..."

Pretpostavljam da gosn. Vlasi tu misli i na desavanja tokom i nakon drugog svetskog rata. U najmanju ruku je drsko i bezobrazno kao osnov prava na nezavisnost uzimati dogadjaje od 1990. do 1999. a ignorisati sve sto se dogadjlo pre i nakon tog perioda. Moracete da smislite neki bolji razlog.

dzaba suplja prica

pre 11 godina

Koliko neistina, demagogije i zamena teza u ovom "intervjuu" Vlasija. Neverovatno. Ali imao je Vlasi gde i kada da vezba muljanje jer je na estradnoj politickoj sceni vec decenijama. Setimo se samo kako je pre par decenija izigravao "borca protiv albanske iredente"... Bio i snimak pre nekog vremena u Trezoru. U Srbiji je Vlasi davno provaljen i totalno irelevantan, zapadni politicari iako sponozorisu Albance ipak jako dobro znaju koje je stanje na Kosovu i oko Kosova te je nejasno kome se obraca Vlasi? Samom sebi i pokusava sebe da ubedi u svoje suplje price?

Enver Kelmendi

pre 11 godina

"Srbija u dubokoj protivrecnosti sa samom sobom".U svom Ustavu drzi Kosovo kao juznu pokrajinu a ovamo razgovara u Briselu sa prestavnicima Kosova.A Kosovo nije u dubokoj protivrecnosti sa samom sobom?U svom Ustavu drzi da Kosovo je nezavisna drzava a ovamo razgovara u Briselu sa prestavnicima Srbije.Laz za nekoga,gospodine Vlasi, je vid patriotizma,a za nekoga je vid koristoljublja.

Zlatko

pre 11 godina

@ kompleksi su cudo !

Da, kompleksi su čudo, imaš zaista dobar nick, baš onako pogodjen. Kompleksi koji TEBE tjeraju da na svaki komentar koji ti se ne svidja i stvara probleme tvome uvjerenju kako si pripadnik nekakvoga posebnog naroda (da, sami ste izmislili termin da ste "nebeski" narod, nisam to izmislio ja) napadaš nekoga drugoga da je kompleksaš samo zato što ti ukazuje na to kako se ponašate ti i tvoji sunarodnjaci. A s obzirom da si onako duboko u sebi i sam svjestan da sam u pravu, a ne znaš kako da mi oponiraš kada je riječ o konkretnome primjeru koji je navodim, vadiš po običaju iz ladice stare i već ižvakane velikosrpske floskule o Hrvatima kao ovakvima i onakvima itd., floskule koje osim vas, Srba, i odredjenoga (minornog) broja vaših simpatizera u inozemstvu u biti nitko drugi u svijetu ne shvaća ozbiljno, jednako kao što ne shvaća ozbiljno ni vaše "platforme" ili "rezolucije" o Kosovu.

I još nešto: "ne visim" po "srpskim sajtovima", bez brige, imam ja druga posla, nego tek povremeno dodjem vidjeti što pišete, ali dovoljno mi je i to da odmah naidjem na nekoliko vrlo zanimljivih tema, a osobito komentara nakon kojih ne znam trebam li se smijati, križati se desnom ili lijevom rukom ili što već raditi od čudjenja i svojevrsnoga šoka...

El_darinjo

pre 11 godina

Ljudi,dosta vise sa ovim Vlasijem. Covek je takav provokator da je to strasno. Ali to je njegov posao,sigurno je placen za takve stvari,nego nije mi jasno zasto ovde nas tteba da interesuje sta misli jedan bivsi Titov komunista. Sve i da je u pravu,sta nas briga sta on misli,malo,malo pa se on javi u nasim medijima,da nesto protumaci,objasni....uzasno me nerviraju takve stvari,dosta vise...!!!

Realnost juče, danas, sutra

pre 11 godina

Realnost je bila i sledeća slika, na kojoj je Azem Vlasi prvi zdesna u drugom redu: [http://www.titoville.com/images/tito-milka-kosta.jpg]

banjalucanin

pre 11 godina

Vlasi puno spinuje u zadnje vrijeme i meni ovo liči na trgovanje. Tako se trguje. Tražiš više, pa kad dobiješ malo manje, dođeš na svoje. Ovo je politička trgovina. Ovakve likove treba shvatiti ozbiljno ali raditi po svom. Šta Srbija ima od toga što je on bio Titov pionir i one priče "neće biti amera pa će te vidjeti onda"?Samo polako I hladne glave!

Zlatko

pre 11 godina

Meni je vaš ukupan stav prema Kosovu i njegovu statusu u biti užasno smješan, jer jednostavno ne mogu shvatiti kako gotovo cijeli jedan narod može biti toliko zadojen mitovima da od drveća ne vidi šumu (doduše, vi ste kao narod u mnogo čemu toliko iracionalni da ne shvaćate ni sami sebe, kamo li da vas netko drugi može razumjeti), ali jedna od najsmješnijih stvari su mi te vaše užasno groteskne (iako istovremeno grozomorno opasne i ratnohuškačke) prijetnje kosovskim Albancima onime što će navodno uslijediti kada s Kosova odu Amerikanci (a oni će, navodno, prije ili kasnije odande otići).

Podsjeća me to na ponašanje nekakvoga 12-godišnjeg bezobraznog derišta koje je najprije tuklo svoga puno slabijeg 5-godišnjeg susjeda (koji, doduše, takodjer nije baš potpuno nevinašce, ali ipak), no onda je taj petogodišnjak iz susjedstva dobio odrasloga i jakoga skrbnika koji je 12-godišnje derište izmlatio i zabranio mu da prilazi petogodišnjaku, inače... I sad 12-godišnje derište iz daljine bespomoćno, ali vrlo zlurado, dobacuje petogodišnjaku kako će ga izmlatiti namrtvo, samo kad ga skrbnik jednog dana ostavi samog (a hoće).

E pa - neće (otići). Ako ni zbog čega drugog, ono zbog Bondsteela. Dakle, uzalud vam trud, svirači.

Branko

pre 11 godina

Najjace je ovo da smo ih de fakto priznali cim s njima pregovaramo,pa ako je tako onda bi moj kontra spin glasio da cim vi pregovarate s nama vi ste de fakto jos u Srbiji jer time dokazujete nepostojanje vaseg suvereniteta.Pored spomenika podici spomenik poginulim policajcima od strane OVPMB pa da vidim dal ce da se bune.Na jeftine provokacije odgovarati istom merom a ako predju granicu sukoba najpre kukati stranim diplomatama i reporterima BBC,CNN i ostalih medija a onda adekvatno odgovoriti.

Mile

pre 11 godina

Realnost ce biti kada zemlje brika preuzmu kontrolu sveta ekonomski a nije daleko i to vreme onda cemo da vidimo cije je cije i ko je kome sta na prevaru oteo

acomurija

pre 11 godina

Tebi je dozvoljeno pa će vljda i meni?
"Prvo, nisam Albanac i nema potrebe za takvim "seseljevskim" nastupom. Drugo, lepo sam napisao (danasnju) teritoriju Vojvodine..."
"Prvo" - nije zlo biti albanac, to bi bio šovinizam.
"Drugo" - nije tačno da si "lepo napisao", čak NIKAKO ovo u zagradi, ali i da jesi smisao Tvog pisanja je antisrpska propaganda.
"Treće" - nisam sa celom porukom polemisao, (mislim da nije mesto za polemiku) i ako je sve u Tvojoj poruci netačno. Ništa nije menjano (razmenjivano) pri Seobama Srba - ništa! Područja Banata, Bačke, obe Slavonije, oba Srema su maltene bili u vreme Čarnojevića NENASTANJENI, a Carevini je bilo od koristi da se Srbi, kao hrišćani i hrabri borci, nasele i brane SEVERNO OD MOHAČA - šta je računato u PRAVU Ugarsku - kao deo K-und-K. S druge strane, postoje dokazi da je Srem, i Slavonija i Baranja OTKUPLJENI čistim zlatom!
Nakon poraza i RASPADA monarhije K-un-K, nastale su mnoge države nezavisne: Rumunija, Mađarska, Čehoslovačka, i Kraljevina SHS.
Konačno: odlukama I TADA VEĆINSKOG naroda na području DANAŠNJE Vojvodine i Baranje (nikako integralne!), TE TERITORIJE su se pripojile Srbiji.
Nema govora o menjanju ičega "naseljavanjem" - to je bilo pod Brozom: da se oslabi Srpski korpus u Hrvatskoj, Bosni, Crnoj Gori i Makedoniji!
PS.
otaljani popis na Kosmetu je pokazao da PROŠLE GODINE na Kosmetu je živelo oko 150 hiljada Srba, a da je sa muslimanima, Turcima i Gorancima - ostalih oko 1,3 miliona! A 50 godina se trubi o "dva miliona".

Nenad-EU

pre 11 godina

@acomurija
Prvo, nisam Albanac i nema potrebe za takvim "seseljevskim" nastupom. Drugo, lepo sam napisao (danasnju) teritoriju Vojvodine...bez suvisnog zalazenja duboko u istoriju. Cinjenica je da Srba tamo vise skoro da nema, cinjenica je da ne zele da se vrate, cinjenica je da i Albanci ne zele da zive u Srbiji a to ni Srbija to ne zeli. Umesto onog sto je bilo, vise treba da nas interesuje ono sto ce biti...a bice trzanja sa Madjarskom oko Vojvodine jer oni vec uveliko rade na ponovnoj kolonizaciji te teritorije, dajuci drzavljanstva svima ciji su ga pretci imali do 1920. i onima koji se izjasne da su Madjari. Naravno medju njima je i jako veliki (najveci) procenat Srba koji to cine zbog EU pasosa ali nije prvi put u istoriji da Srbi menjaju veru i naciju zbog "dzaka brasna".

Komentator

pre 11 godina

Vlasi govori veoma jasno i koncentrise svoje odgovore na vazne detalje. U njegovim recima nema mitova i mitologije. Moram da napisem da, koliko god se nama ne dopadalo ono sto Vlasi govori, to je realnost, ona realnost koja nije filtrirana erteesovima, politikama i ostalim filterima koji su godinama "cistili" i "farbali" sve sto je dolazilo do nase svesti.

Pojedini komentatori ovde prete "da cemo se vratiti na Kosovo". Prvo, pretnje kao pretnje predstavljaju nervozu, a ne zelju za resenjem problema. A drugo, gde je osnova za pretnje povratkom? Za deset, dvadeset ili pedeset godina, kakva ce biti statisticka slika stanovnistva?

Kosovo je svakim danom sve dalje od Srbije, a nervoza nekih medju nama to udaljavanje jos i ubrzava.

Jer, ako pominjemo zlocine kosovskih Albanaca prema Srbima, jednostavno moramo govoriti i o zlocinima koje su pocinili neki iz naseg naroda prema Albancima (a bilo ih je, itekako ih je bilo), u suprotnom sva nasa prica je neozbiljna i manje vazna od price deteta kojem su oteli kliker.

istoricar

pre 11 godina

Vojvodina nije bila u sastavu Srbije pre 1918. Delimicno tacno, jer je kralj Dragutin jedno vreme drzao Srem. Ali nema veze. Nesto drugo je bitnije.
Naime, Srbi su jos u 15. 16. 17. veku zivelu na teritoriji Vojvodine, znaci pre velike seoba Srba. Dokazi za to su turski popisi iz tog vremena. Kasnije su u velikom broju od strane Austrougarske naseljavani Nemci, Madjari, Rumuni. Pa onda opet nakon 1918 i 1945 Srbi.

song

pre 11 godina

Ova komunjara prosipa neke gluposti obzirom da nije vise zanimljiva na Kosovu,pogotova zbog cestih ekskurzija po Srbiji u Slobino i Titino vreme.

Zoso

pre 11 godina

Vladimir#$ sigurno si citao Garasanina pa dobro poznajes istoriju.Svi lazu samo Srbijanci su u pravu.Kad pomislim do koje godine niste znali da pricate srpski pa cak i sada.Crven fesic nano,igrale se delije itd to je vasa pesma.Hvala ti cukundeda sto ode na vreme iz srbistana.

basta

pre 11 godina

Sve sto je rekao je istina,realnost koju nece da priznaju oni koji imaju koristi od toga i oni koji nisu u stanju da priznaju istinu i realnost.Toliko bede kriminala i korupcje ima u Srbiji da treba puno godina da se protiv toga izbori,to su prioriteti a ne prazne price prevare i lopovluk,od toga normalan i posten covek nema apsolutno nikakve koristi,samo stete.Politicari su zatrovali i opljackali narod,na zalost mnogi su jos uvek slepi i zaludjeni.

zoran

pre 11 godina

Evo pa da se Vlasi malo priseti..

http://skalaradio.com/2011/05/25/racunajte-na-nas/

A inače, priča se po BGD-u da Shok Vlassi ima četvorosoban stan kod Kalenića, "otkupljen" za vreme Miloševića po ceni od nekoliko DM, kao i za sve, i da ga hladno izdaje. Na kraju, malo je verovatno da neko ko je stajao TIK UZ BROZA na Stadionu JNA, nije imao stan u Beogradu. To vreme ja odlično pamtim.

iLikeTrains

pre 11 godina

@(Sava, 12. januar 2013 00:53)
al najjaci je sava "srbin" koji nije uspeo 2 reci da sastavi pravilno napisane :) kakav bedan pokusaj propagande,kao da je malo dete pisalo

Zg

pre 11 godina

nije prvi put u istoriji da Srbi menjaju veru i naciju zbog "dzaka brasna".
(Nenad-EU, 12. januar 2013 10:56)

Slično kao npr. na području vojne krajine u Hrvatskoj, još za vrijeme Turaka, samo što je netko drugi tada mijenjao vjeru i naciju zbog nižih poreza...

zoran

pre 11 godina

@ Zoso, 12. januar 2013 10:53

A Islam je Hrvatska reč, pa ipak postoji mesto usred Hrvatske sa tim nazivom? A to mesto je bilo i Venecija i Turska i Austro-Ugarska i Jugoslavija i Bog znaj više šta nije bilo. Inače, podeljeno je na dva dela. Pravoslavni i Katolički, s'tim da u Pravoslavnom od 1991. ima svega nekoliko stanovnika.

Владимир

pre 11 godina

@ (Nenad-EU, 12. januar 2013 09:18)

Нетачно. То је историја која је писана на бечком двору. И она чак не важи и нема тежину у научним круговима, него служи за овдашње потребе, да се потури...
Али да не тумачимо историју од досељавања (по бечкој школи су Авари и Хуни, те Татари дошли на Балкан пре Срба, дакле тотална алогичност) на овамо, само једна ствар: колико споменика, гробаља и цркава АУ монархије се налази у Војводини и колико је ратова и устанака становништво Војводине дигло против Србије?

whataplanker

pre 11 godina

Procitao sam ovaj "intervju" u Politici i definitivno moze da se kaze da je Vlasi prilikom davanja izjava za ovaj intervju bio pod uticajem praznika i preterane konzumacije alkohola. Pocev od pretnji, preko negiranja prebijanja Srba za Bozic, do tvrdnje "o viskoprofesionalnoj policiji" na Kosovu... Sledeci put, pre intervjua obavezno da se obavi alko-test.