Petak, 28.12.2012.

16:55

Neće mi se dopasti Tačijeva ponuda

Ivica Dačić ne očekuje da će mu se Tačijeva ponuda dopasti, iako kosovski premijer kaže da ima <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=12&dd=28&nav_category=640&nav_id=672978" class="text-link" target= "_blank">"najafirmativniju moguću ponudu za Srbe na severu Kosova".</a>

Izvor: B92

Neæe mi se dopasti Taèijeva ponuda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Srna

pre 11 godina

Kakvu bi ponudu mogao da iznese Taci,sem one koja odgovara samo njemu?Ponudjen mu je kompromis, a on se buni.. pa ne ide to tako.

Sokolac

pre 11 godina

Tači može da ponudi jedino da Srbija zvanično prizna nezavisnost Kosova. Naravno ta ponuda se neće svideti ni premijeru niti građanima Srbje.

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin ja nikad nisam ni prestao da se druzim s Hrvatima, bosnjacima pa cak i Albancima. Kad kazem da rat na Kosovu nije gotov ne mislim da nije gotov zato sto Srbi ili Albanci to zele vec zato sto svetske velesile to zele. Otvori malo oči da zapadnim silama nije odgovarao rat na balkanu rata nebi ni bilo. Uostalom ko je profitirao i dobio svoje kolonije u srcu evrope?

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin- ja ne mrzim nikog i ja imam prijatelje Hrvate, Slovence čak i Albance. Kazem da rat na Kosovu nije zavrsen i to svi vide, ne zato što Srbi ili Albanci ne zele da se zavrsi vec zato sto svetske sile to ne zele. Primer spomenik u presevskoj dolini, nisu ga Albanci postavili zato sto su hteli vec zato sto im je tako naredjeno. Rat u ostalim bivsim YU republikama je nastao zbog istih stranih sila koje su tim ratovima profitirale i dobile svoje kolonije u evropi a ne zato sto su Srbi zli i losi kao sto ste onom izjavom o izgubljenim ratovima hteli da omalovazavate. Vi ovo vrlo dobro znate ali idalje podrzavate te svetske sile koje su krive za vecinu ratova u svetu, verovatno vam je bilo drago kad su nas bombardovali sa osiromasenim uraniom, kao da se vi nalazite na drugoj planeti pa taj uranium nece putem podzemnih voda doci i u vasu drzavu.

arben

pre 11 godina

@smarate
Ja ka albanac licno nemam neke predrasude o srbima jer ja njih znam jer su mi licni prijatelji i kad bi rekao nesto lose znam da moram gledati njh u oci ali u tvom tekstu predrasude o albancima su jasne. tako su negativne da onkologija je vas omiljeni deo i jos gluma sa mrtvim statistima.
Ali u svemu nisi nista rekao ali ja nisam rekao da sam zrtva jer nikad nisam ziveo na kosovo, ja sam tu pored tebe razlika je sto ja ne mislim kao ti ili kako ti hoces kao "srbin" jer ne mogu a ti ne shvatas diverziju.
U presevskoj dolini 95% albanaca ucestvuju u ukupnom broju zaposlenosti za jedva 9 % dok 3% srba cine tu brojku sa 85%, i opet nisam zrtva opet sam ziv, o prirastaju bolje bi bilo da das koji dinar za inkubatore jer znam da ti u tome stosu nisi. i na kraju verujem da ti ne smeta sto ja nisam statista i neki krimos i ja nidge ne citam crnu kroniku kao ti.

Mr.Penicilin

pre 11 godina

postovana/i lesa,
(izvinjavam se drugim komentatorima da ne budem dosadan).
- Nemojte da letite previsoko- pad je veoma tezak (sve sto leti kad-tad pada)
- spustite se na zemlji.
Evo razlika izmedju Patriota i Sovenista:
- Ja sam poceo da druge nacije (slovence, hrvate, bosnjaka, albanaca,crnogorca...) da ih volim, da ih obozavam, da ih postujem da se druzim sa njima, ne zbog buducnosti ne samo, nego zbog proslosti i buducnosti- i znate sta: osecam se pravi Patriota, bas zbog toga.
Prije sam mislio da su oni krivi za moju sudbinu, pa sam mrzio sve, zeleo sam njima sve najgore- ta mrznja prema drugima mene cinilo da sam Veliki Patriota a u stvari bio Sovenista pa cak i fasista.Ja Vama ovo ne zelim.Vreme je Zlato ne daj da ti djabe pobegne...

Haha

pre 11 godina

Ovaj bi najvise voleo da peva sa Cecom u duetu. I da Ceca bude gospodja ministarka kulture! Jos da je ziv onaj ko sto nije, pa bismo imali i minista sporta! U, kad bi zapevali svi zajedno na Pink televiziji! A mozda i u Zikinoj sarenici!

smarate

pre 11 godina

@Arben, Gjeto i kompanija
Izigravajte nevinasce i zrtvu negde gde vas jos ne poznaju, mozda po nekim africkim sajtovima. Tamo mozete da ubedjujete nekoga u vasu "tuznu pricu", o "stogodisnjem ubijanju Albanaca" nakon kojeg se broj Albanaca visestruko povecao, o "Albancima koji su na Kosovu ziveli pre Srba", o Ilirima, o albanskim crkvama koje su Srbi zauzeli", O Elvisu koji je ziv i Deda Mrazu... Inace, politika koja se danas sprovodi u "drzavi kosova" je metastazirani milosevicevizam, pocev od krimosa na vlasti pa do srpskih verzija "sejdi bajramovica" koji statiraju u pozorisnoj predstavi "multietnicko kosovo", a to sto vi i dalje verujete u vase romantizovane lazi ili sto zelite da ubedite i druge u njih, je samo vas problem.

Enko

pre 11 godina

lesa ne nauruzani vojnika pa kde u sfetu ima ne nauruzani vojnika .Vasa vojska bila naurzana od pistolja do avijona al Slvenci su vas pobedili sa Lovackim Puskama to moze samo kod vas da se desi.

JohnyBgood

pre 11 godina

Ni Dacica ni SPS ne podnosim "organski" i molim Boga da padnu ispod cenzusa ali on za sada ovde dobro balansira u jako teskim uslovima. A sto se tice Kosova, i tu se slazem sa njime da je jedino pravo resenje - pravedna podela. I to sa razmenom imovine. Posto smo videli da nekakvog mirnog zivota u mesanim zajednicima nema, najbolje da se ljudi (ukljucijuci i izbegle) razmene po sistemu hektar-za-hektar i kvadrat-za-kvadrat, Srbi na sever, Albanci na jug i gotova prica. Da se ovaj visevekovni sukob vec jednom zavrsi i da i jedni i drugi pocnemo da gledamo kako i od cega ziveti. A i da se strane sile vecito ne uplicu. Dacicu, ne podnosim te, ali ako ovo isposlujes svaka cast.

Coli

pre 11 godina

@bezimeni
Kao Albanac koji zivi u Engleskoj samo da vam kazem gospodine/gospodjice da ja znam tri jezika a to matematicki ti dodje nesto kao
3xbezimeni=Coli
Ne morate se vi naljutiti ako i mi Albanci hocemo da znamo sto se dogadja u susednim zemljama... Na kraju-krajeva kao balkanci mi uvek hoqemo da znamo sta u kuva u komsiskoj kuci...

Mr.Penicilin

pre 11 godina

Jos nesto,
Pogledajte danasnju pravu sliku Srbije uz B92:
- Nikolic na lijevo
- Palma desno
- Vucic tamo
- Dacic ni tamo- ni ovamo
- Biseri od Bisera
pa i meni ova slika ne dopada.Istina jako boli- al necu biti kukavica pa da se pravim kao da je sve u redu.

Mr.Penicilin

pre 11 godina

Mr penicilin- ti izgleda nisi obavesten, Srbija nije izgubila 4 rata sa bivsim Yu republikama. Sa Slovenijom nije ratovala ako za ono snajperisko gadjanje nenaoruzanih vojnika smatras da je rat onda su taj rat izgubili i Hrvati posto su i oni bili u sastavu JNA. Rat u Hrvatskoj smo izgubili zbog Slobine izdaje. U Bosni smo pobedili, dobili smo republiku Srpsku, tamo su i muslimani pobedili dobili su federaciju jedino su Hrvati izgubili nisu dobili ni parce Bosne. Što se Kosova tiče tu smo bitku izgubili pošto smo se junacki tukli protiv 19 najrazvijenijih zemalja sveta, i mudzahedina skupljenih iz svih arapskih drzava, bitka je izgubljena ali rat još nije zavrsen.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesa, 28. decembar 2012 21:51)
------------------------------------------
Postovana/i draga/i Gdjo/Gosp. lesa,
Osecam odgovrnijim da se obratim Vama posto ste me napomenuli tzv. replika.
Samo kratko:
- Sam G.Premijer Dacic je rekao da je on sam ratovao pa da iz tih ratova kao gubitnik izasao.Pa zato sad se oseca komodan i ima pravo da se sretne i sa G. Tacijem (kad je bilo rijeci dal se rukaovao ili nije).
- A gde su srbi bili i koji polozaj su na te tlu bivse YU imali, i kako se to danas izgleda sa punom odgovornoscu mogu da kazem da sam jako dobro obavesten ( usput imam preko 47 god.pa sam puno toga doziveo).
- Dobro da ste veliki optimista, ali.....
- ...Vreme je ZLATO, nemoj da je gubis djabe!

bezimen

pre 11 godina

A u pa ovo kao da je Albanski sajt a ne Srpski. Pa svaki deseti je srpski komentar. Šta vam to govori? Pa to da smo u istoj državi a to što bi oni voleli da nismo to je drugo. Ja neznam ni jednu reč albanskog a vidi njih kako parlaju srpski. Živeli Albanci u domovini nam Srbiji.

autsajder

pre 11 godina

Za ove brojne komentatore ovdje na sajtu samo da pojasnim, nije vazno sta kaze Dacic, vazno je sta misli vecina u Srbiji, a vecina misli isto, ne mozete dobiti to sto hocete od nas - nikada!!! Niste hteli sa Srbima u jednoj drzavi gde su oni vecina, a sada biste hteli sa Srbima u drzavi u kojoj biste vi bili vecina. Nece da mogne.

tigar

pre 11 godina

Ko te pita?

Kosovo ce otici i ti to dobro znas. Na kraju cele price ces nam reci da si se trudio ali nije islo... Kad ce neko od Vas da izadje pred narod i kaze istinu pa da krenemo sa bitnijim stvarima od Kosova?

Albanac (Shqiptarë)

pre 11 godina

Gos. Dacice kako mozete da budete tako naivan i da mislite da neko jos da tebe ili Nikolica veruje ..
Pa vi gospodine znate da nikada i bas nikada vise Kosovo nece da bude pod Beogradom . Jel Vi znate da Kosovo je priznato vise od 98 derzave ,jel Vi znate gospodine da niko od ove derzave nece povuciti nazad to priznanje.
Jel Vi znate Albanci tu zive pri nego Serbi .
Jedina mogucnost da uzimate sto vise za one Serbe ko zive tu da mu je bol zivot njima .

New Born

pre 11 godina

Pa i ti Dacicu nisi nista bolji od Tacija i Haradinaj..bio si u sluzbi nekome koji je izgubio sve pa i drzavu...sada budi pametan i prihvati inace odosmo u ambis

CLIENT

pre 11 godina

Citamo ih i ne bojimo ih se. Pametan odgovor Dacica. Samo odvazno i sa samopouzdanjem. Valjda i mi krenemo da respektujemo sebe i svoje ideje.

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin- ti izgleda nisi obavesten, Srbija nije izgubila 4 rata sa bivsim Yu republikama. Sa Slovenijom nije ratovala ako za ono snajperisko gadjanje nenaoruzanih vojnika smatras da je rat onda su taj rat izgubili i Hrvati posto su i oni bili u sastavu JNA. Rat u Hrvatskoj smo izgubili zbog Slobine izdaje. U Bosni smo pobedili, dobili smo republiku Srpsku, tamo su i muslimani pobedili dobili su federaciju jedino su Hrvati izgubili nisu dobili ni parce Bosne. Što se Kosova tiče tu smo bitku izgubili pošto smo se junacki tukli protiv 19 najrazvijenijih zemalja sveta, i mudzahedina skupljenih iz svih arapskih drzava, bitka je izgubljena ali rat još nije zavrsen.

realista

pre 11 godina

Za svaki normalan civilizovan narod,kao sto su francuzi,englezi ili npr norvezani..bilo koji skandinavski narod.....i mi i oni smo klasicni indijanci i ceo regijon je klasican banana region!sto se tice eu..a i generalno u zivotu....sposobnost da situaciju sagledas iz suprotnog ugla je presudna da svaki covek bude objektivan.pa da ja vas pitam,iz ugla eu......hoce li eu da bude bolja kada primi srbiju?????Ma nemoj da me zaj...te!!!!Pa zato nas i vozaju!!!Sta cemo im???Da hranimo pola evrope....ma nemoj da ste ludi,pa sve vidim crkose do sada od gladi!!!Imaju poljsku i bugarsku da ih hrane....madjarsku....nasa im treba eventualno malina,koja je najbolja u evropi i to je to!!!A i lakse ce bez najbolje maline,nego da uvuku u sebe najkonfliktniji region u evropi!!!A sami smo krivi.....indijacni smo.te ce kosovo da nam ocepe laganica,ne jer tako treba,ne jer im znaci.....nego jer im se moze!!!To vam dodje kao kada neko sutne trojku onako bezveze,a treneri i igraci poceli vec da se rukuju,poslednje sekunde....
Ps.nemoj da mi se sad javljaju kao....pa idi iz zemlje ako ti se ne svidja...ne necu.hocu da ostanem i da dam sve od sbe da moja zemlja bude bolja!!!Zato jer je volim!!A ovog necu ni da komentarisem....

vec 13 godina bez srca

pre 11 godina

...jao Dacicu, ostavices "tvoju" dragu Srbiju bez srca... kako "srce Srbije" da zivi sama bez tjela...a kako tjelo bez srca...valjda...ce da umire...polako...ali sigurno?! Pa mozda i nece, mozda su lagali da je to njegovo srce! Ali izgleda da cemo uskoro uzivo vidjeti, prezivice ili ne! Pa sta ako bude gore, da ide jos koja ruka, ili noga, ili gore-da ide glava!!!

DUPLO!

pre 11 godina

Ma uzmi bre za gotovo!
I mene ne dopada sto mi je plata niza, ali sef mi kaze: "Ako ti se ne dopada, nadji nesto drugo!"
Mene se ne svidja to sto KiM je vec od '99 glavna i hit tema nase politike, a ekonomija je propala. Daj resite ovaj problem za uvek, pa da najzad mozemo ici napred.

Gjeto 11

pre 11 godina

Neće mi se dopasti Tačijeva ponuda

Sigurno a nije ni cudno da ce Thacieva ponuda tebe, kao premijer Srbije, a ni srpsku politiku, nece dopasti, jer, bezobzira kakva je ona( a ja ne znam kakva je), ipak nije lako primiti ponudu od druge strane ko ja nikad nije tretirana kao druga a kamoli suprotna strana, ravnopravnom stranom da ne govorim za nekakvog dialoga a bogami za nista! 100 godina Srbija samo je nudila albancima sa Kosova sa svojim resenjima a bogama i bilo je to i prinude na raznim nacinima, sto znaci nikad nije bilo nesto obostrane ponude, nego samo to je to ili sledi naredjenje, a kao izversioc zna ko je bio, drzavni aparat, policija i vojska!

Vrijeme se promenilo , ali to izgleda da nije lako prihvatiti od onih koji su navikli do sada a mislu jos da postoj samo jedna ponuda koja dolazi kao naredjenje iz Beograda, a ko ne onda sledi....!

dula

pre 11 godina

pa gospodin dacic jeli bre ko vam pit nesto ni tebe ni tacija niti ramusa niti nikolica niti atifete jahjagu vi samo nosite neke price tamo a oni samo se smijeju sa vama na kraj kako oni kazeju i za vas i za nas inama albancima ova dijalog preko.... da se izvinim po dokle bre vise ovako pa jel idete da gledate onim ljudim kosu siromasni na oba dve strane i sa stane serba idrugoj strane albancima kako vam nije stid da ovako mucite narod toje zalost sto to radite a za vas nema problema vi imate debelu platu to je vasa politika jeli bre strasno strasno za vas i za nas persendetje od mene

Arben

pre 11 godina

Sta vam se vise dopada?
Da ste 1990 dali albancima 10 poslanicki mandata plus mandate sa izbora, da skupstina ne moze da osvoji zakone bez odobrenje albanski poslanika, specijalne odnose albanaca i Republike Albanije, decentralizacija Kosova, samostalnu fiskalnu politiku .... i jos po nesto ....
Ali vi ste izabrali albanske predstavnike secate se Sejdo Bajramovic kako smesno izgleda iz ove perspektive ali vama gospodo tada izgledalo veoma normalno. Koji su srpski predstavnici u kosovskom parlamentu, da li je neko tipa Sejdo Bjaramovica..? Sigurno nije.
Ali posle 20 godina to vise nije moguce... Zasto? Zato sto srbi ne da ne postuju albance nego i mrzeh, Ne zato sto oni imaju neko lose iskustvo jer od 7 miliona srba samo njih 10% imali direktan odnos sa albancima a njih 8% sigurno imaju pozitivnoi misljenje ili neutralno ali politika stvaranje domaceg neprijatelja zarad ostajanja na vlast stvorila sliku o monstrumima i jos Nikolica koji je rekao da albance treba infilcirati sa virusom HIV sta mogu albanci ocekivati od Srbije?

Gabi

pre 11 godina

I njima je svejedno da li pregovara Sloba, ili Dačić, poenta je JA, pa JA...Planeta se u stvari okreće oko Dačića i mi u stvari postojimo zbog njega, ali nikako da shvatimo!

Albo-Srbin!

pre 11 godina

...Ja sam prvi predao platformu Ketrin Ešton...Kada ce nasi politicari dorasle svojih godina?! Svadjaju kao deca ko je bio Prvi i ko nije....

naim

pre 11 godina

E jado od coveka Dacicu zar mislis da sto god ti trazis ces i dobiti.1oo godina je tvoja drzava ubijala albance i sad odjednom glumis demokratskog andjela.Ako vec mislis da vratis kosovo u tvoju drzavnu juridikciju cekaj da dodju bolja vremena ili da se menja srbija?ovakvoj srbiji nece se pridruziti niko gde na vlas su:Vucic Toma Daca i Sanu sa D. Cosicem.Od vas ce da beze i Vojvodjani.Sandzaklije Pirocanci i Presevska Dolina pozzz komsija

Srbin sa severa kosmeta

pre 11 godina

Sad ce da bude JA Sam PrVI PREDAO platfirmu...a ne ON...ha..ha...komedija...pa i nije cudo sto nas Svet ne shvata ozbiljno!!!

Kralj Ibi

pre 11 godina

(Aleksandar, 28. decembar 2012 19:15)
Ti možda imaš par godina, ili decenija za bacanje. Meni su ih već uzeli, bez pitanja, naravno. Nemam ih više, ni za poklanjanje, ni za bacanje, a ti kad nam pronadješ saveznike, koji su ojačali, molim te javi mi.

nema vise sta da se izgubi

pre 11 godina

ja ne razumem neke ljude koji stalno kritikuju ali ni ne daju nikakve konkretne predloge......nisam simpatizer ni jedne partije niti sam glasala za dacica i nikolica , ali vratimo se malo unazad-sta su njihovi prethodnici uradili do sada u pogledu kosova?! sta je njima sad ostalo da pregovaraju?! samo mrvice i sad se ocajnicki bore da bar nesto postignu, to je ljudski i posteno! zar bi jos neko isao u rat??? zar mislite da dacic voli da ide na te pregovore? DA LI BI VI VOLELI DA STE NA NJEGOVOM MESTU? I ako bi voleli sta bi predlozili, sta konkretno?! Najlakse je kritikovati a nemati nikakve konkretne predloge, ako ih imate posaljite ih direktno emailom na adresu vlade ili predsednika nikolica! mislim da je nikolic sinoc u "srbija pita predsednika" bio jako posten i iskren! pa sta jos hocete?!bice sta bude i ja im verujem, ali ne zavisi sve od njih i to svi treba da znaju!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dacic: Neće mi se dopasti Tačijeva ponuda

Ja se licno ne secam NIJEDNE "Tačijeve ponude" koja se "dopala" nekom "srpskom visokom zvanicniku" ali to ni do sada nije "smetalo" Tačiju da OSTVARI svaku svoju "ponudu" !
Neki put mi se "cini" kao da Premijer Kosova Gosp. Tači i ne "smislja ponude" koje bi se "dopale" Srbiji nego kao da se "zadovoljava" time sto se te njegove ponude dopadaju "zapadnoj civilizaciji", EU i SAD ?

ubi se covek od ljubavi

pre 11 godina

Koliko ovaj covek voli Srbiju od kad je zaseo u premijersku fotelju, pa to je cudo jedno.Gde je bila ta ljubav Dacicu kad ste ti i bivsi sef deo mladih da ginu a onaj drugi bezao je glavom bez obzira iz Srbije.Toliko ste generacija upropastili da ih stavite sad da zive u diznilendu ne mozete da se iskupite.

afrodita

pre 11 godina

Namnožili se potomci Vuka Brankovića.
Hrvatska i BiH se godinama svađaju oko dva ostrva od oko 100x200 m, Kina i Japan se već preko 100 godina svađaju oko nekoliko ostrva od oko 1x2 km, a vi KiM otpisujete kao da je reč o jednoj cigareti.
Kako vas nije sram?

Aleksandar

pre 11 godina

Najbitnije je ne priznati Kosovo! Neka drugi pričaju šta god hoće, ali najbitnije je da MI to ne potpišemo.
Ko smo mi da potpišemo i damo nešto, za šta su preci krvlju plaćali?!
Sada šiptari imaju jače saveznike i ne treba se junačiti. Čekati vreme, kada će naši saveznici ojačati i sve to nazad vratiti sa kamatom. Par godina ili decenija nije mnogo u odnosu na čitavu istoriju Srba.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ali cu je ipak primiti u razmatranje i tako joj dati politicki zivot, jer volim da dobijam nagrade najevropljanin od onih finih zapadnjaka iz socijalisticke internacionale, a ko zna mozda jednog dana i......sky is the limit

Dezurni Albanac

pre 11 godina

aha..tako I vasem srpskom kolegi povodom rata u Hrvatskoj mu se nije dopao plan Z4 nuden srbima u Hrvatskoj, a znamo sta se posle desilo!!!

popeye

pre 11 godina

Ali nije rekao da je i nece prihvatiti. Zavisi od velicine kofera.
Za one kojima to jos nije jasno, onda ce se otvoriti druge teme, sve dok ne ostane Beograd sa okolinom, koji nikom i ne treba jer nista nema i nista ne proizvodi.

darko

pre 11 godina

dragan....A sto se onda ti mesas, ako nisi ovde 20 godina. Uzivaj tu gde jesi i cuti, jer te niko nista nije ni pitao. Najlakse je bilo otici odavde i ziveti lepo.

ret

pre 11 godina

platforma je odlicna i od nje niposto ne sme dalje da se odstupa ni da se popusta albancima. cak i da im damo sve sto hoce, i da priznamo kosovo, pa ni to ne garantuje da ce srbi na kim da zive normalno. razgovarajmo i pregovarajmo, a oni i ovako mogu silom da rade sta hoce, pa neka ih. srbija, ma kako jadna i bedna bila, ne sme da se ponasa neozbiljno i mora da zastupa svoje interese na jedini nacin koji moze, a to je platforma. normalan zivot za srbe na kim pre svega, koliko god je to moguce postici. trebamo uraditi sve sto je do nas a za ostalo neka bude sta bude.

paraliza_nebeskog naroda

pre 11 godina

"..da se razmišlja o posebnosti Srba na Kosovu",pa zasto su srbi tamo tako posebni????
Ajde bre molim vas,svi ste bre vi isti i Dacic i Ramus i Hasim i Nikolic... nediplomirana profiterska banda!

Dragan

pre 11 godina

Zbog tebe Dacicu i slicnih tebi ja ne zivim u svojoj zemlji vec skoro 20 godina.Ti,Vucic,Toma....jao bre kakva ekipa. Koga bre lazete,pa u Evropi niko ne spominje tu vasu platformu.Doduse,pominjali su je dan-dva ali kao jos jednu smijuriju srpske politike.Probudi se Dacicu,ti za Kosovo nisi niko i nista,o Kosovu si trebao da pricas sa Slobom ali si zakasnio 15/tak godina

Alexandar Mali

pre 11 godina

E to je taj INAT koji je kostao stotine hiljada ljudskih zrtava, porusenih kuca, raseljenih porodica, beznadja nekoliko mladih generacija!!!
A za to vreme ste punili dzepove i gradili dvorce, i nije vam dosta!
Vi imate razlog da volite Srbiju, JA NEMAM!!!

ALBANI

pre 11 godina

po niko vas nece pitati ako Hashim Thaqi kaze da ovako to je to.a za nas shqiptaret svi ste isti mislim na politicare kao milosevic,dacic,nikolic tadic.sesel itd itd sve vi ste POCINILI na drugoj derzavu( kosovo)GENOCID

mrak

pre 11 godina

Evo ja cu unapred da ti kazem kako ce Taci i Ketrin da reaguje na N-platformu Srbije.
Posto je tu n-platformu vec odavno dobio od EU na uvid, prvo sto ce reci je gos Dacicu vasa platforma je smesna a mi nismo dosli da se zavitlavamo vec da ozbiljno razgovaramo evo sta vam mi nudimo.........
Ako ga tad ne budu pitali ,,dali je siguran da Srbija iskreno hoce u EU`` nikad nece.To sto pise u toj platformi ne da je nerealno vec je NEMOGUCE da se izvede.
Dali je moguce da nikog u Srbiji ne interesuje sta ce sutra da jede, a interesuje ga kako da vrati Kosovo. Jel moze Kosovo da se namaze na hleb i pojede?
Kako mislite da ubedite pola sveta do povuce priznanje i vrati Kosovo u granice Srbije,kako mislite da im dokazete kako su oni svi pogresili i kako smo mi jedini u pravu?
Kako cete im objasniti da smo pola miliona ljudi proterali sKosova 99 i da su svih pola miliona bili teroristi.

homosapiens

pre 11 godina

pa ni ti se nikome ne dopadas pa te trpimo.
tacnije Vucic te drzi na slobodi da obavis prljav posao za njega a onda i ti verovatno ides pod bravu... kakav je to premijer kad mu se protiv citave stranke vodi istraga sa mogucim zatvorskim ishodom.
PUTEVI - Mrkonjic
NIS- Bajatovic
Galenika - muz Slavice Djukic-Dejanovic
Nis - Skundric
KOFER - Dacic...
taman, da se centrala partije premesti u centralni zatvor.
salu na stranu, ali Dacicu, valjda je i tebi jasno da ce te Vucic uhapsiti cim postigne jos par procenata popularnosti, i tada ide na izbore, a ti ides ispod cenzusa.

Coli

pre 11 godina

"...... Sa tog dela republike Kosova....."
Otkad je doskora prema vama 'AP KiM postala republika'??!
Kako pise u toj vasoj platformi Republika Kosov ili Autonoma pokrajina KiM! Jel to znaci da platforma za pregovore je osudena na propast prije nego sto je pocela
Ovo i nije tako los pocetak pregovora bilo to sa Tacijem ili Haradinijem.

paraliza_nebeskog naroda

pre 11 godina

"..da se razmišlja o posebnosti Srba na Kosovu",pa zasto su srbi tamo tako posebni????
Ajde bre molim vas,svi ste bre vi isti i Dacic i Ramus i Hasim i Nikolic... nediplomirana profiterska banda!

Alexandar Mali

pre 11 godina

E to je taj INAT koji je kostao stotine hiljada ljudskih zrtava, porusenih kuca, raseljenih porodica, beznadja nekoliko mladih generacija!!!
A za to vreme ste punili dzepove i gradili dvorce, i nije vam dosta!
Vi imate razlog da volite Srbiju, JA NEMAM!!!

ALBANI

pre 11 godina

po niko vas nece pitati ako Hashim Thaqi kaze da ovako to je to.a za nas shqiptaret svi ste isti mislim na politicare kao milosevic,dacic,nikolic tadic.sesel itd itd sve vi ste POCINILI na drugoj derzavu( kosovo)GENOCID

homosapiens

pre 11 godina

pa ni ti se nikome ne dopadas pa te trpimo.
tacnije Vucic te drzi na slobodi da obavis prljav posao za njega a onda i ti verovatno ides pod bravu... kakav je to premijer kad mu se protiv citave stranke vodi istraga sa mogucim zatvorskim ishodom.
PUTEVI - Mrkonjic
NIS- Bajatovic
Galenika - muz Slavice Djukic-Dejanovic
Nis - Skundric
KOFER - Dacic...
taman, da se centrala partije premesti u centralni zatvor.
salu na stranu, ali Dacicu, valjda je i tebi jasno da ce te Vucic uhapsiti cim postigne jos par procenata popularnosti, i tada ide na izbore, a ti ides ispod cenzusa.

Dragan

pre 11 godina

Zbog tebe Dacicu i slicnih tebi ja ne zivim u svojoj zemlji vec skoro 20 godina.Ti,Vucic,Toma....jao bre kakva ekipa. Koga bre lazete,pa u Evropi niko ne spominje tu vasu platformu.Doduse,pominjali su je dan-dva ali kao jos jednu smijuriju srpske politike.Probudi se Dacicu,ti za Kosovo nisi niko i nista,o Kosovu si trebao da pricas sa Slobom ali si zakasnio 15/tak godina

mrak

pre 11 godina

Evo ja cu unapred da ti kazem kako ce Taci i Ketrin da reaguje na N-platformu Srbije.
Posto je tu n-platformu vec odavno dobio od EU na uvid, prvo sto ce reci je gos Dacicu vasa platforma je smesna a mi nismo dosli da se zavitlavamo vec da ozbiljno razgovaramo evo sta vam mi nudimo.........
Ako ga tad ne budu pitali ,,dali je siguran da Srbija iskreno hoce u EU`` nikad nece.To sto pise u toj platformi ne da je nerealno vec je NEMOGUCE da se izvede.
Dali je moguce da nikog u Srbiji ne interesuje sta ce sutra da jede, a interesuje ga kako da vrati Kosovo. Jel moze Kosovo da se namaze na hleb i pojede?
Kako mislite da ubedite pola sveta do povuce priznanje i vrati Kosovo u granice Srbije,kako mislite da im dokazete kako su oni svi pogresili i kako smo mi jedini u pravu?
Kako cete im objasniti da smo pola miliona ljudi proterali sKosova 99 i da su svih pola miliona bili teroristi.

Dezurni Albanac

pre 11 godina

aha..tako I vasem srpskom kolegi povodom rata u Hrvatskoj mu se nije dopao plan Z4 nuden srbima u Hrvatskoj, a znamo sta se posle desilo!!!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dacic: Neće mi se dopasti Tačijeva ponuda

Ja se licno ne secam NIJEDNE "Tačijeve ponude" koja se "dopala" nekom "srpskom visokom zvanicniku" ali to ni do sada nije "smetalo" Tačiju da OSTVARI svaku svoju "ponudu" !
Neki put mi se "cini" kao da Premijer Kosova Gosp. Tači i ne "smislja ponude" koje bi se "dopale" Srbiji nego kao da se "zadovoljava" time sto se te njegove ponude dopadaju "zapadnoj civilizaciji", EU i SAD ?

Arben

pre 11 godina

Sta vam se vise dopada?
Da ste 1990 dali albancima 10 poslanicki mandata plus mandate sa izbora, da skupstina ne moze da osvoji zakone bez odobrenje albanski poslanika, specijalne odnose albanaca i Republike Albanije, decentralizacija Kosova, samostalnu fiskalnu politiku .... i jos po nesto ....
Ali vi ste izabrali albanske predstavnike secate se Sejdo Bajramovic kako smesno izgleda iz ove perspektive ali vama gospodo tada izgledalo veoma normalno. Koji su srpski predstavnici u kosovskom parlamentu, da li je neko tipa Sejdo Bjaramovica..? Sigurno nije.
Ali posle 20 godina to vise nije moguce... Zasto? Zato sto srbi ne da ne postuju albance nego i mrzeh, Ne zato sto oni imaju neko lose iskustvo jer od 7 miliona srba samo njih 10% imali direktan odnos sa albancima a njih 8% sigurno imaju pozitivnoi misljenje ili neutralno ali politika stvaranje domaceg neprijatelja zarad ostajanja na vlast stvorila sliku o monstrumima i jos Nikolica koji je rekao da albance treba infilcirati sa virusom HIV sta mogu albanci ocekivati od Srbije?

naim

pre 11 godina

E jado od coveka Dacicu zar mislis da sto god ti trazis ces i dobiti.1oo godina je tvoja drzava ubijala albance i sad odjednom glumis demokratskog andjela.Ako vec mislis da vratis kosovo u tvoju drzavnu juridikciju cekaj da dodju bolja vremena ili da se menja srbija?ovakvoj srbiji nece se pridruziti niko gde na vlas su:Vucic Toma Daca i Sanu sa D. Cosicem.Od vas ce da beze i Vojvodjani.Sandzaklije Pirocanci i Presevska Dolina pozzz komsija

Coli

pre 11 godina

"...... Sa tog dela republike Kosova....."
Otkad je doskora prema vama 'AP KiM postala republika'??!
Kako pise u toj vasoj platformi Republika Kosov ili Autonoma pokrajina KiM! Jel to znaci da platforma za pregovore je osudena na propast prije nego sto je pocela
Ovo i nije tako los pocetak pregovora bilo to sa Tacijem ili Haradinijem.

Albanac (Shqiptarë)

pre 11 godina

Gos. Dacice kako mozete da budete tako naivan i da mislite da neko jos da tebe ili Nikolica veruje ..
Pa vi gospodine znate da nikada i bas nikada vise Kosovo nece da bude pod Beogradom . Jel Vi znate da Kosovo je priznato vise od 98 derzave ,jel Vi znate gospodine da niko od ove derzave nece povuciti nazad to priznanje.
Jel Vi znate Albanci tu zive pri nego Serbi .
Jedina mogucnost da uzimate sto vise za one Serbe ko zive tu da mu je bol zivot njima .

popeye

pre 11 godina

Ali nije rekao da je i nece prihvatiti. Zavisi od velicine kofera.
Za one kojima to jos nije jasno, onda ce se otvoriti druge teme, sve dok ne ostane Beograd sa okolinom, koji nikom i ne treba jer nista nema i nista ne proizvodi.

ubi se covek od ljubavi

pre 11 godina

Koliko ovaj covek voli Srbiju od kad je zaseo u premijersku fotelju, pa to je cudo jedno.Gde je bila ta ljubav Dacicu kad ste ti i bivsi sef deo mladih da ginu a onaj drugi bezao je glavom bez obzira iz Srbije.Toliko ste generacija upropastili da ih stavite sad da zive u diznilendu ne mozete da se iskupite.

afrodita

pre 11 godina

Namnožili se potomci Vuka Brankovića.
Hrvatska i BiH se godinama svađaju oko dva ostrva od oko 100x200 m, Kina i Japan se već preko 100 godina svađaju oko nekoliko ostrva od oko 1x2 km, a vi KiM otpisujete kao da je reč o jednoj cigareti.
Kako vas nije sram?

Srbin sa severa kosmeta

pre 11 godina

Sad ce da bude JA Sam PrVI PREDAO platfirmu...a ne ON...ha..ha...komedija...pa i nije cudo sto nas Svet ne shvata ozbiljno!!!

New Born

pre 11 godina

Pa i ti Dacicu nisi nista bolji od Tacija i Haradinaj..bio si u sluzbi nekome koji je izgubio sve pa i drzavu...sada budi pametan i prihvati inace odosmo u ambis

DUPLO!

pre 11 godina

Ma uzmi bre za gotovo!
I mene ne dopada sto mi je plata niza, ali sef mi kaze: "Ako ti se ne dopada, nadji nesto drugo!"
Mene se ne svidja to sto KiM je vec od '99 glavna i hit tema nase politike, a ekonomija je propala. Daj resite ovaj problem za uvek, pa da najzad mozemo ici napred.

Gabi

pre 11 godina

I njima je svejedno da li pregovara Sloba, ili Dačić, poenta je JA, pa JA...Planeta se u stvari okreće oko Dačića i mi u stvari postojimo zbog njega, ali nikako da shvatimo!

Kralj Ibi

pre 11 godina

(Aleksandar, 28. decembar 2012 19:15)
Ti možda imaš par godina, ili decenija za bacanje. Meni su ih već uzeli, bez pitanja, naravno. Nemam ih više, ni za poklanjanje, ni za bacanje, a ti kad nam pronadješ saveznike, koji su ojačali, molim te javi mi.

Gjeto 11

pre 11 godina

Neće mi se dopasti Tačijeva ponuda

Sigurno a nije ni cudno da ce Thacieva ponuda tebe, kao premijer Srbije, a ni srpsku politiku, nece dopasti, jer, bezobzira kakva je ona( a ja ne znam kakva je), ipak nije lako primiti ponudu od druge strane ko ja nikad nije tretirana kao druga a kamoli suprotna strana, ravnopravnom stranom da ne govorim za nekakvog dialoga a bogami za nista! 100 godina Srbija samo je nudila albancima sa Kosova sa svojim resenjima a bogama i bilo je to i prinude na raznim nacinima, sto znaci nikad nije bilo nesto obostrane ponude, nego samo to je to ili sledi naredjenje, a kao izversioc zna ko je bio, drzavni aparat, policija i vojska!

Vrijeme se promenilo , ali to izgleda da nije lako prihvatiti od onih koji su navikli do sada a mislu jos da postoj samo jedna ponuda koja dolazi kao naredjenje iz Beograda, a ko ne onda sledi....!

Albo-Srbin!

pre 11 godina

...Ja sam prvi predao platformu Ketrin Ešton...Kada ce nasi politicari dorasle svojih godina?! Svadjaju kao deca ko je bio Prvi i ko nije....

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ali cu je ipak primiti u razmatranje i tako joj dati politicki zivot, jer volim da dobijam nagrade najevropljanin od onih finih zapadnjaka iz socijalisticke internacionale, a ko zna mozda jednog dana i......sky is the limit

ret

pre 11 godina

platforma je odlicna i od nje niposto ne sme dalje da se odstupa ni da se popusta albancima. cak i da im damo sve sto hoce, i da priznamo kosovo, pa ni to ne garantuje da ce srbi na kim da zive normalno. razgovarajmo i pregovarajmo, a oni i ovako mogu silom da rade sta hoce, pa neka ih. srbija, ma kako jadna i bedna bila, ne sme da se ponasa neozbiljno i mora da zastupa svoje interese na jedini nacin koji moze, a to je platforma. normalan zivot za srbe na kim pre svega, koliko god je to moguce postici. trebamo uraditi sve sto je do nas a za ostalo neka bude sta bude.

Aleksandar

pre 11 godina

Najbitnije je ne priznati Kosovo! Neka drugi pričaju šta god hoće, ali najbitnije je da MI to ne potpišemo.
Ko smo mi da potpišemo i damo nešto, za šta su preci krvlju plaćali?!
Sada šiptari imaju jače saveznike i ne treba se junačiti. Čekati vreme, kada će naši saveznici ojačati i sve to nazad vratiti sa kamatom. Par godina ili decenija nije mnogo u odnosu na čitavu istoriju Srba.

vec 13 godina bez srca

pre 11 godina

...jao Dacicu, ostavices "tvoju" dragu Srbiju bez srca... kako "srce Srbije" da zivi sama bez tjela...a kako tjelo bez srca...valjda...ce da umire...polako...ali sigurno?! Pa mozda i nece, mozda su lagali da je to njegovo srce! Ali izgleda da cemo uskoro uzivo vidjeti, prezivice ili ne! Pa sta ako bude gore, da ide jos koja ruka, ili noga, ili gore-da ide glava!!!

dula

pre 11 godina

pa gospodin dacic jeli bre ko vam pit nesto ni tebe ni tacija niti ramusa niti nikolica niti atifete jahjagu vi samo nosite neke price tamo a oni samo se smijeju sa vama na kraj kako oni kazeju i za vas i za nas inama albancima ova dijalog preko.... da se izvinim po dokle bre vise ovako pa jel idete da gledate onim ljudim kosu siromasni na oba dve strane i sa stane serba idrugoj strane albancima kako vam nije stid da ovako mucite narod toje zalost sto to radite a za vas nema problema vi imate debelu platu to je vasa politika jeli bre strasno strasno za vas i za nas persendetje od mene

nema vise sta da se izgubi

pre 11 godina

ja ne razumem neke ljude koji stalno kritikuju ali ni ne daju nikakve konkretne predloge......nisam simpatizer ni jedne partije niti sam glasala za dacica i nikolica , ali vratimo se malo unazad-sta su njihovi prethodnici uradili do sada u pogledu kosova?! sta je njima sad ostalo da pregovaraju?! samo mrvice i sad se ocajnicki bore da bar nesto postignu, to je ljudski i posteno! zar bi jos neko isao u rat??? zar mislite da dacic voli da ide na te pregovore? DA LI BI VI VOLELI DA STE NA NJEGOVOM MESTU? I ako bi voleli sta bi predlozili, sta konkretno?! Najlakse je kritikovati a nemati nikakve konkretne predloge, ako ih imate posaljite ih direktno emailom na adresu vlade ili predsednika nikolica! mislim da je nikolic sinoc u "srbija pita predsednika" bio jako posten i iskren! pa sta jos hocete?!bice sta bude i ja im verujem, ali ne zavisi sve od njih i to svi treba da znaju!

realista

pre 11 godina

Za svaki normalan civilizovan narod,kao sto su francuzi,englezi ili npr norvezani..bilo koji skandinavski narod.....i mi i oni smo klasicni indijanci i ceo regijon je klasican banana region!sto se tice eu..a i generalno u zivotu....sposobnost da situaciju sagledas iz suprotnog ugla je presudna da svaki covek bude objektivan.pa da ja vas pitam,iz ugla eu......hoce li eu da bude bolja kada primi srbiju?????Ma nemoj da me zaj...te!!!!Pa zato nas i vozaju!!!Sta cemo im???Da hranimo pola evrope....ma nemoj da ste ludi,pa sve vidim crkose do sada od gladi!!!Imaju poljsku i bugarsku da ih hrane....madjarsku....nasa im treba eventualno malina,koja je najbolja u evropi i to je to!!!A i lakse ce bez najbolje maline,nego da uvuku u sebe najkonfliktniji region u evropi!!!A sami smo krivi.....indijacni smo.te ce kosovo da nam ocepe laganica,ne jer tako treba,ne jer im znaci.....nego jer im se moze!!!To vam dodje kao kada neko sutne trojku onako bezveze,a treneri i igraci poceli vec da se rukuju,poslednje sekunde....
Ps.nemoj da mi se sad javljaju kao....pa idi iz zemlje ako ti se ne svidja...ne necu.hocu da ostanem i da dam sve od sbe da moja zemlja bude bolja!!!Zato jer je volim!!A ovog necu ni da komentarisem....

darko

pre 11 godina

dragan....A sto se onda ti mesas, ako nisi ovde 20 godina. Uzivaj tu gde jesi i cuti, jer te niko nista nije ni pitao. Najlakse je bilo otici odavde i ziveti lepo.

arben

pre 11 godina

@smarate
Ja ka albanac licno nemam neke predrasude o srbima jer ja njih znam jer su mi licni prijatelji i kad bi rekao nesto lose znam da moram gledati njh u oci ali u tvom tekstu predrasude o albancima su jasne. tako su negativne da onkologija je vas omiljeni deo i jos gluma sa mrtvim statistima.
Ali u svemu nisi nista rekao ali ja nisam rekao da sam zrtva jer nikad nisam ziveo na kosovo, ja sam tu pored tebe razlika je sto ja ne mislim kao ti ili kako ti hoces kao "srbin" jer ne mogu a ti ne shvatas diverziju.
U presevskoj dolini 95% albanaca ucestvuju u ukupnom broju zaposlenosti za jedva 9 % dok 3% srba cine tu brojku sa 85%, i opet nisam zrtva opet sam ziv, o prirastaju bolje bi bilo da das koji dinar za inkubatore jer znam da ti u tome stosu nisi. i na kraju verujem da ti ne smeta sto ja nisam statista i neki krimos i ja nidge ne citam crnu kroniku kao ti.

bezimen

pre 11 godina

A u pa ovo kao da je Albanski sajt a ne Srpski. Pa svaki deseti je srpski komentar. Šta vam to govori? Pa to da smo u istoj državi a to što bi oni voleli da nismo to je drugo. Ja neznam ni jednu reč albanskog a vidi njih kako parlaju srpski. Živeli Albanci u domovini nam Srbiji.

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin- ti izgleda nisi obavesten, Srbija nije izgubila 4 rata sa bivsim Yu republikama. Sa Slovenijom nije ratovala ako za ono snajperisko gadjanje nenaoruzanih vojnika smatras da je rat onda su taj rat izgubili i Hrvati posto su i oni bili u sastavu JNA. Rat u Hrvatskoj smo izgubili zbog Slobine izdaje. U Bosni smo pobedili, dobili smo republiku Srpsku, tamo su i muslimani pobedili dobili su federaciju jedino su Hrvati izgubili nisu dobili ni parce Bosne. Što se Kosova tiče tu smo bitku izgubili pošto smo se junacki tukli protiv 19 najrazvijenijih zemalja sveta, i mudzahedina skupljenih iz svih arapskih drzava, bitka je izgubljena ali rat još nije zavrsen.

Coli

pre 11 godina

@bezimeni
Kao Albanac koji zivi u Engleskoj samo da vam kazem gospodine/gospodjice da ja znam tri jezika a to matematicki ti dodje nesto kao
3xbezimeni=Coli
Ne morate se vi naljutiti ako i mi Albanci hocemo da znamo sto se dogadja u susednim zemljama... Na kraju-krajeva kao balkanci mi uvek hoqemo da znamo sta u kuva u komsiskoj kuci...

Mr.Penicilin

pre 11 godina

postovana/i lesa,
(izvinjavam se drugim komentatorima da ne budem dosadan).
- Nemojte da letite previsoko- pad je veoma tezak (sve sto leti kad-tad pada)
- spustite se na zemlji.
Evo razlika izmedju Patriota i Sovenista:
- Ja sam poceo da druge nacije (slovence, hrvate, bosnjaka, albanaca,crnogorca...) da ih volim, da ih obozavam, da ih postujem da se druzim sa njima, ne zbog buducnosti ne samo, nego zbog proslosti i buducnosti- i znate sta: osecam se pravi Patriota, bas zbog toga.
Prije sam mislio da su oni krivi za moju sudbinu, pa sam mrzio sve, zeleo sam njima sve najgore- ta mrznja prema drugima mene cinilo da sam Veliki Patriota a u stvari bio Sovenista pa cak i fasista.Ja Vama ovo ne zelim.Vreme je Zlato ne daj da ti djabe pobegne...

CLIENT

pre 11 godina

Citamo ih i ne bojimo ih se. Pametan odgovor Dacica. Samo odvazno i sa samopouzdanjem. Valjda i mi krenemo da respektujemo sebe i svoje ideje.

Enko

pre 11 godina

lesa ne nauruzani vojnika pa kde u sfetu ima ne nauruzani vojnika .Vasa vojska bila naurzana od pistolja do avijona al Slvenci su vas pobedili sa Lovackim Puskama to moze samo kod vas da se desi.

tigar

pre 11 godina

Ko te pita?

Kosovo ce otici i ti to dobro znas. Na kraju cele price ces nam reci da si se trudio ali nije islo... Kad ce neko od Vas da izadje pred narod i kaze istinu pa da krenemo sa bitnijim stvarima od Kosova?

smarate

pre 11 godina

@Arben, Gjeto i kompanija
Izigravajte nevinasce i zrtvu negde gde vas jos ne poznaju, mozda po nekim africkim sajtovima. Tamo mozete da ubedjujete nekoga u vasu "tuznu pricu", o "stogodisnjem ubijanju Albanaca" nakon kojeg se broj Albanaca visestruko povecao, o "Albancima koji su na Kosovu ziveli pre Srba", o Ilirima, o albanskim crkvama koje su Srbi zauzeli", O Elvisu koji je ziv i Deda Mrazu... Inace, politika koja se danas sprovodi u "drzavi kosova" je metastazirani milosevicevizam, pocev od krimosa na vlasti pa do srpskih verzija "sejdi bajramovica" koji statiraju u pozorisnoj predstavi "multietnicko kosovo", a to sto vi i dalje verujete u vase romantizovane lazi ili sto zelite da ubedite i druge u njih, je samo vas problem.

JohnyBgood

pre 11 godina

Ni Dacica ni SPS ne podnosim "organski" i molim Boga da padnu ispod cenzusa ali on za sada ovde dobro balansira u jako teskim uslovima. A sto se tice Kosova, i tu se slazem sa njime da je jedino pravo resenje - pravedna podela. I to sa razmenom imovine. Posto smo videli da nekakvog mirnog zivota u mesanim zajednicima nema, najbolje da se ljudi (ukljucijuci i izbegle) razmene po sistemu hektar-za-hektar i kvadrat-za-kvadrat, Srbi na sever, Albanci na jug i gotova prica. Da se ovaj visevekovni sukob vec jednom zavrsi i da i jedni i drugi pocnemo da gledamo kako i od cega ziveti. A i da se strane sile vecito ne uplicu. Dacicu, ne podnosim te, ali ako ovo isposlujes svaka cast.

Mr.Penicilin

pre 11 godina

Jos nesto,
Pogledajte danasnju pravu sliku Srbije uz B92:
- Nikolic na lijevo
- Palma desno
- Vucic tamo
- Dacic ni tamo- ni ovamo
- Biseri od Bisera
pa i meni ova slika ne dopada.Istina jako boli- al necu biti kukavica pa da se pravim kao da je sve u redu.

autsajder

pre 11 godina

Za ove brojne komentatore ovdje na sajtu samo da pojasnim, nije vazno sta kaze Dacic, vazno je sta misli vecina u Srbiji, a vecina misli isto, ne mozete dobiti to sto hocete od nas - nikada!!! Niste hteli sa Srbima u jednoj drzavi gde su oni vecina, a sada biste hteli sa Srbima u drzavi u kojoj biste vi bili vecina. Nece da mogne.

Haha

pre 11 godina

Ovaj bi najvise voleo da peva sa Cecom u duetu. I da Ceca bude gospodja ministarka kulture! Jos da je ziv onaj ko sto nije, pa bismo imali i minista sporta! U, kad bi zapevali svi zajedno na Pink televiziji! A mozda i u Zikinoj sarenici!

Mr.Penicilin

pre 11 godina

Mr penicilin- ti izgleda nisi obavesten, Srbija nije izgubila 4 rata sa bivsim Yu republikama. Sa Slovenijom nije ratovala ako za ono snajperisko gadjanje nenaoruzanih vojnika smatras da je rat onda su taj rat izgubili i Hrvati posto su i oni bili u sastavu JNA. Rat u Hrvatskoj smo izgubili zbog Slobine izdaje. U Bosni smo pobedili, dobili smo republiku Srpsku, tamo su i muslimani pobedili dobili su federaciju jedino su Hrvati izgubili nisu dobili ni parce Bosne. Što se Kosova tiče tu smo bitku izgubili pošto smo se junacki tukli protiv 19 najrazvijenijih zemalja sveta, i mudzahedina skupljenih iz svih arapskih drzava, bitka je izgubljena ali rat još nije zavrsen.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesa, 28. decembar 2012 21:51)
------------------------------------------
Postovana/i draga/i Gdjo/Gosp. lesa,
Osecam odgovrnijim da se obratim Vama posto ste me napomenuli tzv. replika.
Samo kratko:
- Sam G.Premijer Dacic je rekao da je on sam ratovao pa da iz tih ratova kao gubitnik izasao.Pa zato sad se oseca komodan i ima pravo da se sretne i sa G. Tacijem (kad je bilo rijeci dal se rukaovao ili nije).
- A gde su srbi bili i koji polozaj su na te tlu bivse YU imali, i kako se to danas izgleda sa punom odgovornoscu mogu da kazem da sam jako dobro obavesten ( usput imam preko 47 god.pa sam puno toga doziveo).
- Dobro da ste veliki optimista, ali.....
- ...Vreme je ZLATO, nemoj da je gubis djabe!

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin- ja ne mrzim nikog i ja imam prijatelje Hrvate, Slovence čak i Albance. Kazem da rat na Kosovu nije zavrsen i to svi vide, ne zato što Srbi ili Albanci ne zele da se zavrsi vec zato sto svetske sile to ne zele. Primer spomenik u presevskoj dolini, nisu ga Albanci postavili zato sto su hteli vec zato sto im je tako naredjeno. Rat u ostalim bivsim YU republikama je nastao zbog istih stranih sila koje su tim ratovima profitirale i dobile svoje kolonije u evropi a ne zato sto su Srbi zli i losi kao sto ste onom izjavom o izgubljenim ratovima hteli da omalovazavate. Vi ovo vrlo dobro znate ali idalje podrzavate te svetske sile koje su krive za vecinu ratova u svetu, verovatno vam je bilo drago kad su nas bombardovali sa osiromasenim uraniom, kao da se vi nalazite na drugoj planeti pa taj uranium nece putem podzemnih voda doci i u vasu drzavu.

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin ja nikad nisam ni prestao da se druzim s Hrvatima, bosnjacima pa cak i Albancima. Kad kazem da rat na Kosovu nije gotov ne mislim da nije gotov zato sto Srbi ili Albanci to zele vec zato sto svetske velesile to zele. Otvori malo oči da zapadnim silama nije odgovarao rat na balkanu rata nebi ni bilo. Uostalom ko je profitirao i dobio svoje kolonije u srcu evrope?

Sokolac

pre 11 godina

Tači može da ponudi jedino da Srbija zvanično prizna nezavisnost Kosova. Naravno ta ponuda se neće svideti ni premijeru niti građanima Srbje.

Srna

pre 11 godina

Kakvu bi ponudu mogao da iznese Taci,sem one koja odgovara samo njemu?Ponudjen mu je kompromis, a on se buni.. pa ne ide to tako.

ALBANI

pre 11 godina

po niko vas nece pitati ako Hashim Thaqi kaze da ovako to je to.a za nas shqiptaret svi ste isti mislim na politicare kao milosevic,dacic,nikolic tadic.sesel itd itd sve vi ste POCINILI na drugoj derzavu( kosovo)GENOCID

ret

pre 11 godina

platforma je odlicna i od nje niposto ne sme dalje da se odstupa ni da se popusta albancima. cak i da im damo sve sto hoce, i da priznamo kosovo, pa ni to ne garantuje da ce srbi na kim da zive normalno. razgovarajmo i pregovarajmo, a oni i ovako mogu silom da rade sta hoce, pa neka ih. srbija, ma kako jadna i bedna bila, ne sme da se ponasa neozbiljno i mora da zastupa svoje interese na jedini nacin koji moze, a to je platforma. normalan zivot za srbe na kim pre svega, koliko god je to moguce postici. trebamo uraditi sve sto je do nas a za ostalo neka bude sta bude.

Aleksandar

pre 11 godina

Najbitnije je ne priznati Kosovo! Neka drugi pričaju šta god hoće, ali najbitnije je da MI to ne potpišemo.
Ko smo mi da potpišemo i damo nešto, za šta su preci krvlju plaćali?!
Sada šiptari imaju jače saveznike i ne treba se junačiti. Čekati vreme, kada će naši saveznici ojačati i sve to nazad vratiti sa kamatom. Par godina ili decenija nije mnogo u odnosu na čitavu istoriju Srba.

afrodita

pre 11 godina

Namnožili se potomci Vuka Brankovića.
Hrvatska i BiH se godinama svađaju oko dva ostrva od oko 100x200 m, Kina i Japan se već preko 100 godina svađaju oko nekoliko ostrva od oko 1x2 km, a vi KiM otpisujete kao da je reč o jednoj cigareti.
Kako vas nije sram?

darko

pre 11 godina

dragan....A sto se onda ti mesas, ako nisi ovde 20 godina. Uzivaj tu gde jesi i cuti, jer te niko nista nije ni pitao. Najlakse je bilo otici odavde i ziveti lepo.

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin- ti izgleda nisi obavesten, Srbija nije izgubila 4 rata sa bivsim Yu republikama. Sa Slovenijom nije ratovala ako za ono snajperisko gadjanje nenaoruzanih vojnika smatras da je rat onda su taj rat izgubili i Hrvati posto su i oni bili u sastavu JNA. Rat u Hrvatskoj smo izgubili zbog Slobine izdaje. U Bosni smo pobedili, dobili smo republiku Srpsku, tamo su i muslimani pobedili dobili su federaciju jedino su Hrvati izgubili nisu dobili ni parce Bosne. Što se Kosova tiče tu smo bitku izgubili pošto smo se junacki tukli protiv 19 najrazvijenijih zemalja sveta, i mudzahedina skupljenih iz svih arapskih drzava, bitka je izgubljena ali rat još nije zavrsen.

paraliza_nebeskog naroda

pre 11 godina

"..da se razmišlja o posebnosti Srba na Kosovu",pa zasto su srbi tamo tako posebni????
Ajde bre molim vas,svi ste bre vi isti i Dacic i Ramus i Hasim i Nikolic... nediplomirana profiterska banda!

Alexandar Mali

pre 11 godina

E to je taj INAT koji je kostao stotine hiljada ljudskih zrtava, porusenih kuca, raseljenih porodica, beznadja nekoliko mladih generacija!!!
A za to vreme ste punili dzepove i gradili dvorce, i nije vam dosta!
Vi imate razlog da volite Srbiju, JA NEMAM!!!

mrak

pre 11 godina

Evo ja cu unapred da ti kazem kako ce Taci i Ketrin da reaguje na N-platformu Srbije.
Posto je tu n-platformu vec odavno dobio od EU na uvid, prvo sto ce reci je gos Dacicu vasa platforma je smesna a mi nismo dosli da se zavitlavamo vec da ozbiljno razgovaramo evo sta vam mi nudimo.........
Ako ga tad ne budu pitali ,,dali je siguran da Srbija iskreno hoce u EU`` nikad nece.To sto pise u toj platformi ne da je nerealno vec je NEMOGUCE da se izvede.
Dali je moguce da nikog u Srbiji ne interesuje sta ce sutra da jede, a interesuje ga kako da vrati Kosovo. Jel moze Kosovo da se namaze na hleb i pojede?
Kako mislite da ubedite pola sveta do povuce priznanje i vrati Kosovo u granice Srbije,kako mislite da im dokazete kako su oni svi pogresili i kako smo mi jedini u pravu?
Kako cete im objasniti da smo pola miliona ljudi proterali sKosova 99 i da su svih pola miliona bili teroristi.

Dragan

pre 11 godina

Zbog tebe Dacicu i slicnih tebi ja ne zivim u svojoj zemlji vec skoro 20 godina.Ti,Vucic,Toma....jao bre kakva ekipa. Koga bre lazete,pa u Evropi niko ne spominje tu vasu platformu.Doduse,pominjali su je dan-dva ali kao jos jednu smijuriju srpske politike.Probudi se Dacicu,ti za Kosovo nisi niko i nista,o Kosovu si trebao da pricas sa Slobom ali si zakasnio 15/tak godina

Coli

pre 11 godina

"...... Sa tog dela republike Kosova....."
Otkad je doskora prema vama 'AP KiM postala republika'??!
Kako pise u toj vasoj platformi Republika Kosov ili Autonoma pokrajina KiM! Jel to znaci da platforma za pregovore je osudena na propast prije nego sto je pocela
Ovo i nije tako los pocetak pregovora bilo to sa Tacijem ili Haradinijem.

Dezurni Albanac

pre 11 godina

aha..tako I vasem srpskom kolegi povodom rata u Hrvatskoj mu se nije dopao plan Z4 nuden srbima u Hrvatskoj, a znamo sta se posle desilo!!!

CLIENT

pre 11 godina

Citamo ih i ne bojimo ih se. Pametan odgovor Dacica. Samo odvazno i sa samopouzdanjem. Valjda i mi krenemo da respektujemo sebe i svoje ideje.

Albanac (Shqiptarë)

pre 11 godina

Gos. Dacice kako mozete da budete tako naivan i da mislite da neko jos da tebe ili Nikolica veruje ..
Pa vi gospodine znate da nikada i bas nikada vise Kosovo nece da bude pod Beogradom . Jel Vi znate da Kosovo je priznato vise od 98 derzave ,jel Vi znate gospodine da niko od ove derzave nece povuciti nazad to priznanje.
Jel Vi znate Albanci tu zive pri nego Serbi .
Jedina mogucnost da uzimate sto vise za one Serbe ko zive tu da mu je bol zivot njima .

bezimen

pre 11 godina

A u pa ovo kao da je Albanski sajt a ne Srpski. Pa svaki deseti je srpski komentar. Šta vam to govori? Pa to da smo u istoj državi a to što bi oni voleli da nismo to je drugo. Ja neznam ni jednu reč albanskog a vidi njih kako parlaju srpski. Živeli Albanci u domovini nam Srbiji.

homosapiens

pre 11 godina

pa ni ti se nikome ne dopadas pa te trpimo.
tacnije Vucic te drzi na slobodi da obavis prljav posao za njega a onda i ti verovatno ides pod bravu... kakav je to premijer kad mu se protiv citave stranke vodi istraga sa mogucim zatvorskim ishodom.
PUTEVI - Mrkonjic
NIS- Bajatovic
Galenika - muz Slavice Djukic-Dejanovic
Nis - Skundric
KOFER - Dacic...
taman, da se centrala partije premesti u centralni zatvor.
salu na stranu, ali Dacicu, valjda je i tebi jasno da ce te Vucic uhapsiti cim postigne jos par procenata popularnosti, i tada ide na izbore, a ti ides ispod cenzusa.

nema vise sta da se izgubi

pre 11 godina

ja ne razumem neke ljude koji stalno kritikuju ali ni ne daju nikakve konkretne predloge......nisam simpatizer ni jedne partije niti sam glasala za dacica i nikolica , ali vratimo se malo unazad-sta su njihovi prethodnici uradili do sada u pogledu kosova?! sta je njima sad ostalo da pregovaraju?! samo mrvice i sad se ocajnicki bore da bar nesto postignu, to je ljudski i posteno! zar bi jos neko isao u rat??? zar mislite da dacic voli da ide na te pregovore? DA LI BI VI VOLELI DA STE NA NJEGOVOM MESTU? I ako bi voleli sta bi predlozili, sta konkretno?! Najlakse je kritikovati a nemati nikakve konkretne predloge, ako ih imate posaljite ih direktno emailom na adresu vlade ili predsednika nikolica! mislim da je nikolic sinoc u "srbija pita predsednika" bio jako posten i iskren! pa sta jos hocete?!bice sta bude i ja im verujem, ali ne zavisi sve od njih i to svi treba da znaju!

smarate

pre 11 godina

@Arben, Gjeto i kompanija
Izigravajte nevinasce i zrtvu negde gde vas jos ne poznaju, mozda po nekim africkim sajtovima. Tamo mozete da ubedjujete nekoga u vasu "tuznu pricu", o "stogodisnjem ubijanju Albanaca" nakon kojeg se broj Albanaca visestruko povecao, o "Albancima koji su na Kosovu ziveli pre Srba", o Ilirima, o albanskim crkvama koje su Srbi zauzeli", O Elvisu koji je ziv i Deda Mrazu... Inace, politika koja se danas sprovodi u "drzavi kosova" je metastazirani milosevicevizam, pocev od krimosa na vlasti pa do srpskih verzija "sejdi bajramovica" koji statiraju u pozorisnoj predstavi "multietnicko kosovo", a to sto vi i dalje verujete u vase romantizovane lazi ili sto zelite da ubedite i druge u njih, je samo vas problem.

naim

pre 11 godina

E jado od coveka Dacicu zar mislis da sto god ti trazis ces i dobiti.1oo godina je tvoja drzava ubijala albance i sad odjednom glumis demokratskog andjela.Ako vec mislis da vratis kosovo u tvoju drzavnu juridikciju cekaj da dodju bolja vremena ili da se menja srbija?ovakvoj srbiji nece se pridruziti niko gde na vlas su:Vucic Toma Daca i Sanu sa D. Cosicem.Od vas ce da beze i Vojvodjani.Sandzaklije Pirocanci i Presevska Dolina pozzz komsija

autsajder

pre 11 godina

Za ove brojne komentatore ovdje na sajtu samo da pojasnim, nije vazno sta kaze Dacic, vazno je sta misli vecina u Srbiji, a vecina misli isto, ne mozete dobiti to sto hocete od nas - nikada!!! Niste hteli sa Srbima u jednoj drzavi gde su oni vecina, a sada biste hteli sa Srbima u drzavi u kojoj biste vi bili vecina. Nece da mogne.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Dacic: Neće mi se dopasti Tačijeva ponuda

Ja se licno ne secam NIJEDNE "Tačijeve ponude" koja se "dopala" nekom "srpskom visokom zvanicniku" ali to ni do sada nije "smetalo" Tačiju da OSTVARI svaku svoju "ponudu" !
Neki put mi se "cini" kao da Premijer Kosova Gosp. Tači i ne "smislja ponude" koje bi se "dopale" Srbiji nego kao da se "zadovoljava" time sto se te njegove ponude dopadaju "zapadnoj civilizaciji", EU i SAD ?

vec 13 godina bez srca

pre 11 godina

...jao Dacicu, ostavices "tvoju" dragu Srbiju bez srca... kako "srce Srbije" da zivi sama bez tjela...a kako tjelo bez srca...valjda...ce da umire...polako...ali sigurno?! Pa mozda i nece, mozda su lagali da je to njegovo srce! Ali izgleda da cemo uskoro uzivo vidjeti, prezivice ili ne! Pa sta ako bude gore, da ide jos koja ruka, ili noga, ili gore-da ide glava!!!

popeye

pre 11 godina

Ali nije rekao da je i nece prihvatiti. Zavisi od velicine kofera.
Za one kojima to jos nije jasno, onda ce se otvoriti druge teme, sve dok ne ostane Beograd sa okolinom, koji nikom i ne treba jer nista nema i nista ne proizvodi.

Arben

pre 11 godina

Sta vam se vise dopada?
Da ste 1990 dali albancima 10 poslanicki mandata plus mandate sa izbora, da skupstina ne moze da osvoji zakone bez odobrenje albanski poslanika, specijalne odnose albanaca i Republike Albanije, decentralizacija Kosova, samostalnu fiskalnu politiku .... i jos po nesto ....
Ali vi ste izabrali albanske predstavnike secate se Sejdo Bajramovic kako smesno izgleda iz ove perspektive ali vama gospodo tada izgledalo veoma normalno. Koji su srpski predstavnici u kosovskom parlamentu, da li je neko tipa Sejdo Bjaramovica..? Sigurno nije.
Ali posle 20 godina to vise nije moguce... Zasto? Zato sto srbi ne da ne postuju albance nego i mrzeh, Ne zato sto oni imaju neko lose iskustvo jer od 7 miliona srba samo njih 10% imali direktan odnos sa albancima a njih 8% sigurno imaju pozitivnoi misljenje ili neutralno ali politika stvaranje domaceg neprijatelja zarad ostajanja na vlast stvorila sliku o monstrumima i jos Nikolica koji je rekao da albance treba infilcirati sa virusom HIV sta mogu albanci ocekivati od Srbije?

New Born

pre 11 godina

Pa i ti Dacicu nisi nista bolji od Tacija i Haradinaj..bio si u sluzbi nekome koji je izgubio sve pa i drzavu...sada budi pametan i prihvati inace odosmo u ambis

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

...ali cu je ipak primiti u razmatranje i tako joj dati politicki zivot, jer volim da dobijam nagrade najevropljanin od onih finih zapadnjaka iz socijalisticke internacionale, a ko zna mozda jednog dana i......sky is the limit

Gjeto 11

pre 11 godina

Neće mi se dopasti Tačijeva ponuda

Sigurno a nije ni cudno da ce Thacieva ponuda tebe, kao premijer Srbije, a ni srpsku politiku, nece dopasti, jer, bezobzira kakva je ona( a ja ne znam kakva je), ipak nije lako primiti ponudu od druge strane ko ja nikad nije tretirana kao druga a kamoli suprotna strana, ravnopravnom stranom da ne govorim za nekakvog dialoga a bogami za nista! 100 godina Srbija samo je nudila albancima sa Kosova sa svojim resenjima a bogama i bilo je to i prinude na raznim nacinima, sto znaci nikad nije bilo nesto obostrane ponude, nego samo to je to ili sledi naredjenje, a kao izversioc zna ko je bio, drzavni aparat, policija i vojska!

Vrijeme se promenilo , ali to izgleda da nije lako prihvatiti od onih koji su navikli do sada a mislu jos da postoj samo jedna ponuda koja dolazi kao naredjenje iz Beograda, a ko ne onda sledi....!

tigar

pre 11 godina

Ko te pita?

Kosovo ce otici i ti to dobro znas. Na kraju cele price ces nam reci da si se trudio ali nije islo... Kad ce neko od Vas da izadje pred narod i kaze istinu pa da krenemo sa bitnijim stvarima od Kosova?

Srbin sa severa kosmeta

pre 11 godina

Sad ce da bude JA Sam PrVI PREDAO platfirmu...a ne ON...ha..ha...komedija...pa i nije cudo sto nas Svet ne shvata ozbiljno!!!

Albo-Srbin!

pre 11 godina

...Ja sam prvi predao platformu Ketrin Ešton...Kada ce nasi politicari dorasle svojih godina?! Svadjaju kao deca ko je bio Prvi i ko nije....

JohnyBgood

pre 11 godina

Ni Dacica ni SPS ne podnosim "organski" i molim Boga da padnu ispod cenzusa ali on za sada ovde dobro balansira u jako teskim uslovima. A sto se tice Kosova, i tu se slazem sa njime da je jedino pravo resenje - pravedna podela. I to sa razmenom imovine. Posto smo videli da nekakvog mirnog zivota u mesanim zajednicima nema, najbolje da se ljudi (ukljucijuci i izbegle) razmene po sistemu hektar-za-hektar i kvadrat-za-kvadrat, Srbi na sever, Albanci na jug i gotova prica. Da se ovaj visevekovni sukob vec jednom zavrsi i da i jedni i drugi pocnemo da gledamo kako i od cega ziveti. A i da se strane sile vecito ne uplicu. Dacicu, ne podnosim te, ali ako ovo isposlujes svaka cast.

ubi se covek od ljubavi

pre 11 godina

Koliko ovaj covek voli Srbiju od kad je zaseo u premijersku fotelju, pa to je cudo jedno.Gde je bila ta ljubav Dacicu kad ste ti i bivsi sef deo mladih da ginu a onaj drugi bezao je glavom bez obzira iz Srbije.Toliko ste generacija upropastili da ih stavite sad da zive u diznilendu ne mozete da se iskupite.

Enko

pre 11 godina

lesa ne nauruzani vojnika pa kde u sfetu ima ne nauruzani vojnika .Vasa vojska bila naurzana od pistolja do avijona al Slvenci su vas pobedili sa Lovackim Puskama to moze samo kod vas da se desi.

DUPLO!

pre 11 godina

Ma uzmi bre za gotovo!
I mene ne dopada sto mi je plata niza, ali sef mi kaze: "Ako ti se ne dopada, nadji nesto drugo!"
Mene se ne svidja to sto KiM je vec od '99 glavna i hit tema nase politike, a ekonomija je propala. Daj resite ovaj problem za uvek, pa da najzad mozemo ici napred.

realista

pre 11 godina

Za svaki normalan civilizovan narod,kao sto su francuzi,englezi ili npr norvezani..bilo koji skandinavski narod.....i mi i oni smo klasicni indijanci i ceo regijon je klasican banana region!sto se tice eu..a i generalno u zivotu....sposobnost da situaciju sagledas iz suprotnog ugla je presudna da svaki covek bude objektivan.pa da ja vas pitam,iz ugla eu......hoce li eu da bude bolja kada primi srbiju?????Ma nemoj da me zaj...te!!!!Pa zato nas i vozaju!!!Sta cemo im???Da hranimo pola evrope....ma nemoj da ste ludi,pa sve vidim crkose do sada od gladi!!!Imaju poljsku i bugarsku da ih hrane....madjarsku....nasa im treba eventualno malina,koja je najbolja u evropi i to je to!!!A i lakse ce bez najbolje maline,nego da uvuku u sebe najkonfliktniji region u evropi!!!A sami smo krivi.....indijacni smo.te ce kosovo da nam ocepe laganica,ne jer tako treba,ne jer im znaci.....nego jer im se moze!!!To vam dodje kao kada neko sutne trojku onako bezveze,a treneri i igraci poceli vec da se rukuju,poslednje sekunde....
Ps.nemoj da mi se sad javljaju kao....pa idi iz zemlje ako ti se ne svidja...ne necu.hocu da ostanem i da dam sve od sbe da moja zemlja bude bolja!!!Zato jer je volim!!A ovog necu ni da komentarisem....

Mr.Penicilin

pre 11 godina

Mr penicilin- ti izgleda nisi obavesten, Srbija nije izgubila 4 rata sa bivsim Yu republikama. Sa Slovenijom nije ratovala ako za ono snajperisko gadjanje nenaoruzanih vojnika smatras da je rat onda su taj rat izgubili i Hrvati posto su i oni bili u sastavu JNA. Rat u Hrvatskoj smo izgubili zbog Slobine izdaje. U Bosni smo pobedili, dobili smo republiku Srpsku, tamo su i muslimani pobedili dobili su federaciju jedino su Hrvati izgubili nisu dobili ni parce Bosne. Što se Kosova tiče tu smo bitku izgubili pošto smo se junacki tukli protiv 19 najrazvijenijih zemalja sveta, i mudzahedina skupljenih iz svih arapskih drzava, bitka je izgubljena ali rat još nije zavrsen.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (lesa, 28. decembar 2012 21:51)
------------------------------------------
Postovana/i draga/i Gdjo/Gosp. lesa,
Osecam odgovrnijim da se obratim Vama posto ste me napomenuli tzv. replika.
Samo kratko:
- Sam G.Premijer Dacic je rekao da je on sam ratovao pa da iz tih ratova kao gubitnik izasao.Pa zato sad se oseca komodan i ima pravo da se sretne i sa G. Tacijem (kad je bilo rijeci dal se rukaovao ili nije).
- A gde su srbi bili i koji polozaj su na te tlu bivse YU imali, i kako se to danas izgleda sa punom odgovornoscu mogu da kazem da sam jako dobro obavesten ( usput imam preko 47 god.pa sam puno toga doziveo).
- Dobro da ste veliki optimista, ali.....
- ...Vreme je ZLATO, nemoj da je gubis djabe!

Coli

pre 11 godina

@bezimeni
Kao Albanac koji zivi u Engleskoj samo da vam kazem gospodine/gospodjice da ja znam tri jezika a to matematicki ti dodje nesto kao
3xbezimeni=Coli
Ne morate se vi naljutiti ako i mi Albanci hocemo da znamo sto se dogadja u susednim zemljama... Na kraju-krajeva kao balkanci mi uvek hoqemo da znamo sta u kuva u komsiskoj kuci...

arben

pre 11 godina

@smarate
Ja ka albanac licno nemam neke predrasude o srbima jer ja njih znam jer su mi licni prijatelji i kad bi rekao nesto lose znam da moram gledati njh u oci ali u tvom tekstu predrasude o albancima su jasne. tako su negativne da onkologija je vas omiljeni deo i jos gluma sa mrtvim statistima.
Ali u svemu nisi nista rekao ali ja nisam rekao da sam zrtva jer nikad nisam ziveo na kosovo, ja sam tu pored tebe razlika je sto ja ne mislim kao ti ili kako ti hoces kao "srbin" jer ne mogu a ti ne shvatas diverziju.
U presevskoj dolini 95% albanaca ucestvuju u ukupnom broju zaposlenosti za jedva 9 % dok 3% srba cine tu brojku sa 85%, i opet nisam zrtva opet sam ziv, o prirastaju bolje bi bilo da das koji dinar za inkubatore jer znam da ti u tome stosu nisi. i na kraju verujem da ti ne smeta sto ja nisam statista i neki krimos i ja nidge ne citam crnu kroniku kao ti.

Kralj Ibi

pre 11 godina

(Aleksandar, 28. decembar 2012 19:15)
Ti možda imaš par godina, ili decenija za bacanje. Meni su ih već uzeli, bez pitanja, naravno. Nemam ih više, ni za poklanjanje, ni za bacanje, a ti kad nam pronadješ saveznike, koji su ojačali, molim te javi mi.

dula

pre 11 godina

pa gospodin dacic jeli bre ko vam pit nesto ni tebe ni tacija niti ramusa niti nikolica niti atifete jahjagu vi samo nosite neke price tamo a oni samo se smijeju sa vama na kraj kako oni kazeju i za vas i za nas inama albancima ova dijalog preko.... da se izvinim po dokle bre vise ovako pa jel idete da gledate onim ljudim kosu siromasni na oba dve strane i sa stane serba idrugoj strane albancima kako vam nije stid da ovako mucite narod toje zalost sto to radite a za vas nema problema vi imate debelu platu to je vasa politika jeli bre strasno strasno za vas i za nas persendetje od mene

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin- ja ne mrzim nikog i ja imam prijatelje Hrvate, Slovence čak i Albance. Kazem da rat na Kosovu nije zavrsen i to svi vide, ne zato što Srbi ili Albanci ne zele da se zavrsi vec zato sto svetske sile to ne zele. Primer spomenik u presevskoj dolini, nisu ga Albanci postavili zato sto su hteli vec zato sto im je tako naredjeno. Rat u ostalim bivsim YU republikama je nastao zbog istih stranih sila koje su tim ratovima profitirale i dobile svoje kolonije u evropi a ne zato sto su Srbi zli i losi kao sto ste onom izjavom o izgubljenim ratovima hteli da omalovazavate. Vi ovo vrlo dobro znate ali idalje podrzavate te svetske sile koje su krive za vecinu ratova u svetu, verovatno vam je bilo drago kad su nas bombardovali sa osiromasenim uraniom, kao da se vi nalazite na drugoj planeti pa taj uranium nece putem podzemnih voda doci i u vasu drzavu.

lesa

pre 11 godina

Mr penicilin ja nikad nisam ni prestao da se druzim s Hrvatima, bosnjacima pa cak i Albancima. Kad kazem da rat na Kosovu nije gotov ne mislim da nije gotov zato sto Srbi ili Albanci to zele vec zato sto svetske velesile to zele. Otvori malo oči da zapadnim silama nije odgovarao rat na balkanu rata nebi ni bilo. Uostalom ko je profitirao i dobio svoje kolonije u srcu evrope?

Gabi

pre 11 godina

I njima je svejedno da li pregovara Sloba, ili Dačić, poenta je JA, pa JA...Planeta se u stvari okreće oko Dačića i mi u stvari postojimo zbog njega, ali nikako da shvatimo!

Mr.Penicilin

pre 11 godina

Jos nesto,
Pogledajte danasnju pravu sliku Srbije uz B92:
- Nikolic na lijevo
- Palma desno
- Vucic tamo
- Dacic ni tamo- ni ovamo
- Biseri od Bisera
pa i meni ova slika ne dopada.Istina jako boli- al necu biti kukavica pa da se pravim kao da je sve u redu.

Mr.Penicilin

pre 11 godina

postovana/i lesa,
(izvinjavam se drugim komentatorima da ne budem dosadan).
- Nemojte da letite previsoko- pad je veoma tezak (sve sto leti kad-tad pada)
- spustite se na zemlji.
Evo razlika izmedju Patriota i Sovenista:
- Ja sam poceo da druge nacije (slovence, hrvate, bosnjaka, albanaca,crnogorca...) da ih volim, da ih obozavam, da ih postujem da se druzim sa njima, ne zbog buducnosti ne samo, nego zbog proslosti i buducnosti- i znate sta: osecam se pravi Patriota, bas zbog toga.
Prije sam mislio da su oni krivi za moju sudbinu, pa sam mrzio sve, zeleo sam njima sve najgore- ta mrznja prema drugima mene cinilo da sam Veliki Patriota a u stvari bio Sovenista pa cak i fasista.Ja Vama ovo ne zelim.Vreme je Zlato ne daj da ti djabe pobegne...

Haha

pre 11 godina

Ovaj bi najvise voleo da peva sa Cecom u duetu. I da Ceca bude gospodja ministarka kulture! Jos da je ziv onaj ko sto nije, pa bismo imali i minista sporta! U, kad bi zapevali svi zajedno na Pink televiziji! A mozda i u Zikinoj sarenici!

Sokolac

pre 11 godina

Tači može da ponudi jedino da Srbija zvanično prizna nezavisnost Kosova. Naravno ta ponuda se neće svideti ni premijeru niti građanima Srbje.

Srna

pre 11 godina

Kakvu bi ponudu mogao da iznese Taci,sem one koja odgovara samo njemu?Ponudjen mu je kompromis, a on se buni.. pa ne ide to tako.