Sreda, 07.11.2012.

08:53

Poskupeo taksi prevoz u Beogradu

Uprkos tome što je benzin pojeftinio peti put zaredom, u Beogradu je od danas skuplji taksi prevoz. Cena je, u zavisnosti od zone, veća za 16 do 19 odsto.

Izvor: B92

Poskupeo taksi prevoz u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 11 godina

Preterana regulacija taxi sluzbe na stetu korisnika taxi usluga. Neustavni monopol gradskih celnika dovodi do ovakve situacije, kada bi trziste taxi uslugama bilo otvoreno svi bi vozili po mnogo manjim cenama. Taxistima bi se najvise isplatilo kada bi vozili po ceni autobuske karte linijski prevoz, svi gradjani bi se vozili a njihove kase bi bile pune...

Antti

pre 11 godina

Sta lupas ti , kakva mesecna primanja od 2000evra. Kad takdista placa porez, placa ga na dohodak od 29000 din jer ti to ostane u najboljem
Slucaju kad platis benzin, amortizaciju. Slazem se da ih ima raznih ali za to se obratite gdinu djilasu jer on pusta svakoga da izadje na taxi pa umesto da grad ima 3000 vozila, ima 13000 i ko zna koliko divljaka. Zovite taksi lepo na poziv, i nema brige. Ne kaljajte profesiju postenim ljudima. Znam, malo ih je ali ih ima.

Dule

pre 11 godina

Taksi sluzba je najveca sramota grada Beograda, vozila se skoro raspadaju, zadnjih sedam dana vozio sam se jugom, zastavom 101 i floridom. Prava je sreca kad mi na poziv stigne dacija logan koja je daleko od minimuma zahtjeva za taksi vozilo. Da ne pricam jos o taksistima koji su cesto neuredni, puse i cuju se na znoj!

Ana

pre 11 godina

Taxi nije luksuz, nego je nuzan. Ja sam student i kao svaka mlada osoba volim da izlazim i sta da radim kad u bg-u nista ne pocinje pre ponoci da radi. pre neki dan sam se vracala sa maskenbala iz doma omladine i taksi me je izasao 800 do Bezanijske kose gde zivim, za 5 minuta voznje. A da ne pricam da im nije dosta ni to koliko nas peljese, vec uvek gledaju da li ti je poznata likacija na koju ides, a ako nije voze te po najdaljem putu.Jedan mi je taksista priznao da su im mesecna primanja oko 2 hiljade evra. I sta ja da radim, da mi ceo mesecni dzeparac ode na taksi??

iduljudi

pre 11 godina

(Poskupeo taksi, 7. novembar 2012 10:19)
(kolubarac, 7. novembar 2012 12:56)

Kakva god da vam je računica, u Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu i drugim sličnim gradovima, građani će koristiti taksi sve dok im je jeftinije da se voze taksijem nego svojim kolima - u tome je poenta.
Slobodno podignite cene, ne gine vam celodnevno dreždenje na stanici.

Beograd je priča za sebe. Taksi usluge su preskupe i građani bi trebalo totalno da ih bojkotuju.

nikola

pre 11 godina

bilo bi najbolj kad bi cena taksi vožnje bila ista kao i u tramvaju, ako se već ne naplaćuje kao i u drugim svetskim metropoloma. 5km-1000, 25km-4000din

Sima

pre 11 godina

Start je 17 dinara?
A gde to? Verujem da je u pitanju neka greška, pošto je po mom iskustvu 10ak puta skuplji. A što se tiče taksimetara, to je tek bezobrazlog. Uključite gps na mobilnom i po cenovniku u vozilu jasno vidite da vas rebnu nekih 30% više i svi to znaju i nikom ništa...

podanik

pre 11 godina

Ovo je tipican primer monopola i pljacke gradjana!

Uz to, i taksisti sede besposleni satima na stanicama, jer malo nas moze da plati ove nenormalne cene, koje su plod nezakonitig dila vlasnika taxi sluzbi uz blagoslov gradskih vlasti.

Cene treba spustiti za bar 40% - tako bi bile 'samo' 2 puta vece od cena u ostalima gradovima!

To je resenje i za taksiste i za gradjane.

U svim ostalim gradovima u srbiji pa i u susednim drzavama voznja kosta bar 3-4 puta manje.

Kilometar u Podgorici je 0.45 E, start se ne napalcuje. U Sofiji je 1.17 Leva (0.60Eur), u Nisu, Novom Sadu i ostalim srpskim gradovima jos niza.
Svi taksisiti placaju istu cenu goriva i sve ostale dazbine su iste.

Ove cene se neodrzive i neekonomske.
Dosta sa pljackom!

nstaksi

pre 11 godina

Jer u Novom Sadu nije otvorena neka fabrika 10+ godina.
Jer moja diploma nishta ne vredi,
Jer imam dvoje dece, i zenu dipl pravnicu koja takodje ne radi,
Jer smo "dodjoshi" pa nemamo nikog da nam bude "veza" (nepotizam u NS caruje)
Jer nisam imao kohones da zbrishem iz ove bezosecajne zemlje.

kolubarac

pre 11 godina

@M, nije da ulazim u polemiku sa "M", jer smatram da je provokacija, nego samo malo da približim ljudima priču pa ko hoće shvatiće a ko neće šta da se radi. Sa 40.000 zaradjenih oko 30% odlazi na gorivo, mesečni paušal za 2012 je oko 13.500, mesečna članarina u udruženju 7.600 što mu dodje negde oko 31.100 !! Pa sad ko veruje da taksista živi sa 8.900 mesečno nek veruje. Znači da je ovo lupetanje da taksista zaradjuje 40.000, zaradjuju mnogo više jer su i troškovi mnogo viši !! Recimo rata za auto oko 200 eur, pa sa većom kilometražom i veća potrošnja goriva, pa amortizacija vozila, pa .... prema tome nema laži i prevare, postoje fiksni mesečni troškovi, postoje troškovi koji se povećavaju sa kilometražom, a postoje i skriveni troškovi koje nije lako predvideti kao npr kad stranka pobegne iz vozila i ne plati vožnju, .... !! Cene taksija su povećane pre ovoga u februaru 2010, a setite se drugih cena iz tog perioda. Mogao bih ja ovde pisati još puno ali smatram da je i ovo dovoljno nekome ko hoće da shvati poentu priče, i na kraju da ne zaboravim taksi nije socijala i svakome kome je skupo ili smatra taksiste ovakvim i onakvim ne mora da se vozi taksijem i tako će se spastiti loših taksista o njihovog "lošeg ponašanja" !!! E da, još ovo, ne koristite matematiku koja vam nije poznata !! Hvala svima, pozdrav !

bosko

pre 11 godina

dre kinez - uglavnom poenta tvog komentara je da se pohvalis kako zivis u gradu od 8 miliona a mi u nekoj tamo Srbiji...sto nisi junak pa da ostanes ovde?

zora

pre 11 godina

kakvih idiota ima nije ni cudo sto smo tu gde smo! alo plate su vam male! ako ljudi kazu da su cene jos kad je gorivo bilo 103din. a sada je 165din.odnosno sa ovih 5 pojeftinjenja od po 1din.160din.onda su i malo poskupeli,i ne vidim u cemu je problem?! ako mi je skupo necu da se vozim,a necu da pljujem po ljudima kada nisam u tome oni valjda najbolje znaju.

M

pre 11 godina

Pljacka! Hvala DS i SPS pomagacima iz gradske vlasti. Primer: Voznja od N. Beograda do Slavije, najmanje 800 dinara, povratak najmanje isto toliko. Taksista da uziva, za 25 dana samo na 2 putnika dnevno uzeo je 40 000. Putnici, ako imaju s cime, odmah da se ubiju. Ako se vozi u oba pravca to zadovoljstvo je 40 000, a u jednom "samo" 20 000 dinara mesecno. Srbija, nazovi zemlja, puna apsurda i ludila.

djera

pre 11 godina

Svake godine ista priča, ili povećanje cena ili štrajk i blokiranje ulica, a benzin pojeftinjuje... pa gde je tu logika? A gde je tu država da stane na put onima koji uslovljavaju sve taksiste kolika mora da im bude minimalna cena prevoza? pa gde je tu slobodno tržište????

dre kinez

pre 11 godina

Zivim u kineskom gradu od oko 8 miliona ljudi, ili ti jedna Srbija. Koliko je grad razvijen i moderan suvisno je pricati, ali kada je taksi prevoz u pitanju, stvari stoje ovako: Postoji samo jedna tarifa i ista vazi uvek - danju, nocu, praznikom, radnim danom, itd... Start iznosi 11 RMB ili oko 1,4 EUR, u sta ulaze prva tri kilometra voznje. Razdaljina od 10 kilometara, koja ovde nije tako znacajna i velika, (ali je zato sa kraja na kraj Beograda) kosta oko 30 RMB, sa umerenom ili standardnom guzvom u saobracaju. To mu dodje malo vise od 500 dinara. Sva taksi vozila su iste boje, mahom iste marke i fiskalni racun ide po definiciji. A vi vidite gde zivite...

Zmaj od Radana

pre 11 godina

Posebna sorta, njihovo stelovanje taksimetra, nevaspitanje je prica za sebe samo cekam kada ce mi puci film iako ih koristim jednom u 2 meseca. Nedavno mi je jedan vozio devojku mrzelo ga da ustane i ubaci torbu i istu posle izvadi iz gepeka, svadjao se s njom jer je video da je dosla iz provincije a on je baja koji soli pamet. A tek kada ih vidim na autobuskoj kako salecu naivan narod koji stize iz unutrasnjosti, ponasaju se kao hijene.

Sofija

pre 11 godina

Najgora fela ljudi. Voze kao manijaci, a kada izazovu saobraćajnu nesreću onda ili vas psuju ili zovu druge taxiste. Ma bruka. Ne biju ih dovoljno.

Poskupeo taksi

pre 11 godina

Autor članka je mislio na tarife, a ne na zone.
Imam taksi radnju u Kraljevu. I sta da Vam kazem, kada je u mojoj start 20, a kilometar 44din. Kod nekih je start 0 din. Drugu i treću tarifu nemamo, pa čak i za Novu godinu kilometar bude skuplji za 10-20 din. Svi koji dodju iz Beograda ne mogu da veruju da za 100-150 dinara mogu da odu sa kraja na kraj grada. A naši sugradjani misle da su opljačkani, posle voznje taksijem, kada dodju u Beograd.
Jednom rečju, mi ovamo propadamo. Izmedju nas vlasnika taksi kuća nema sloge, pa se svi trude kako da voze jeftinije. Ako uzmemo u obzir prosecnu relaciju, Vi u Kraljevu mozete 50 puta da pozovete taksi, a to će Vas koštati oko 3.500 din.
Ali ko zna, mozda se nešto i ovde desi, jer je za petak zakazan sastanak sa čelnicima Opštine, u cilju formiranja minimalne cene, a čuju se predlozi da će biti start 40, a cena jednog kilometra isto 40 din.
Neko je pomenuo Kragujevac. Tamo je ako se ne varam start 50, a km 40-45 din u prvoj tarifi.
Pozdrav!

BgHQ

pre 11 godina

Taxi je luksuz u celom svetu.Nije to socijala koju dotira grad ili drzava pa da cene budu za svaciji dzep.To je kao kada bi kukali sto flasa viskija kosta koliko kosta.Ko ne moze da priusti viski pije neku brlju.Tako isto ko ne moze da priusti sebi taxi ima gradski prevoz,sopsteveni auto,pesacenje.Neumesno je porediti sa taxijem u Kg ili NS jer su to mnogo manji gradovi i ako ne zurite mozete i peske stici gde ste naumili bez problema.Takodje imamo opciju bojkota pa ako budemo slozni mozda gazde udruzenja uvide da im je cena preterano visoka pa je snize.Treba uzeti cinjenicu i koliko taksista ima troskova oko automobila,poreza,clanarine udruzenjima pa bi dosli do vrlo velike sume.

nstaksi

pre 11 godina

@Bojan
Kvalitetniji u Novom Sadu?
To shto se vozish debelo ispod cene, nije kvalitet.
U Novom Sadu cena kilometra se nije menjala POLA DECENIJE!
Mini tajkuni kontrolishu ovaj sektor, grad ubire kajmak, a vas briga da li mi propadamo sa tako niskim cenama.
Svaka chast BG kolegama!

straja

pre 11 godina

Kakav komentar b-92
"I pored toga sto je gorivo pojeftinilo nekoliko puta u poslednje vreme poskupljuje taxci prevoz" (koliko je to pojefitnjenje svi znamo,poskupi 5 pa pojeftini 1 din)
Cene taxi prevoza nisu menjane dve i po godine,(28 meseci),21.06,210 je poslednji put poskupeo taxi
Koliko je tada gorivo bilo (105 din litar evrodizela,sad je 160),koliko je tada euro bio,koliki je porez tad bio,a koliki je sad

U nasoj drzavi je sve skupo zato sto su plate male,a plate su male zbog korumpirane vlasti

sramota

pre 11 godina

I onda oni dodju da strajkuju i blokiraju grad? oni? pi, smuci mi se. Onaj taksista u Zrenjaninu, Vrscu, Kraljevu i x drugih gradova vozi bez starta, i opet zivi od toga, ovima je sve malo. Alo, stavite prst na celo, zapitajte se je li to normalno. Ako im samo jos jedanput padne na pamet da blokiraju grad, treba drugacije pricati s njima..

Pipi duga carapa

pre 11 godina

A na osnovu cega je onda poskupeo? Da li ima nekog u ovoj zemlji ko moze da zaustavi ovo ludilo. SRam da vas bude, bando lopova.

Kum

pre 11 godina

Nije tacno da nije menjana cena 4 godine. Sve taksi sluzbe su lepo izbacile popust na poziv i time efektivno podigle cenu za zakinuti popust (koji nije bio mali). Primi radio poziv, ne ceka, ne trosi gorivo ali zato naplati kao da me pokupio krstareci na ulici ili taxi stanici..ako to nije efektivno poskupljenje onda ne znam stvarno sta je. Ionako je bilo skupo i to meni koji radim napolju i zaradjujem vise nego dobro. Kako je ljudima koji u Bg zive ne smem ni da mislim.

Bojan

pre 11 godina

Sasvim je očigledno da je taxi služba u BG kartelizovana između par mafijaša. Kad u BG bude konkurencije i slobodno formiranje cene, biće i povoljnija vožnja, do tad ima buseva, bicikala...
Novi Sad i kragujevac imaju i kvalitetniji i povoljniji taxi prevoz.
Sramota za Beograd.

mikša

pre 11 godina

Kako li će da nahvataju tih 10-12.000 taksista mušterije pod ovakvim cenama. U Zagrebu je skuplji ali oni imaju samo 1.000 taksista, a Beogradu ne treba više od 3.000 taksista.

Bojan

pre 11 godina

Sasvim je očigledno da je taxi služba u BG kartelizovana između par mafijaša. Kad u BG bude konkurencije i slobodno formiranje cene, biće i povoljnija vožnja, do tad ima buseva, bicikala...
Novi Sad i kragujevac imaju i kvalitetniji i povoljniji taxi prevoz.
Sramota za Beograd.

Kum

pre 11 godina

Nije tacno da nije menjana cena 4 godine. Sve taksi sluzbe su lepo izbacile popust na poziv i time efektivno podigle cenu za zakinuti popust (koji nije bio mali). Primi radio poziv, ne ceka, ne trosi gorivo ali zato naplati kao da me pokupio krstareci na ulici ili taxi stanici..ako to nije efektivno poskupljenje onda ne znam stvarno sta je. Ionako je bilo skupo i to meni koji radim napolju i zaradjujem vise nego dobro. Kako je ljudima koji u Bg zive ne smem ni da mislim.

Sofija

pre 11 godina

Najgora fela ljudi. Voze kao manijaci, a kada izazovu saobraćajnu nesreću onda ili vas psuju ili zovu druge taxiste. Ma bruka. Ne biju ih dovoljno.

sramota

pre 11 godina

I onda oni dodju da strajkuju i blokiraju grad? oni? pi, smuci mi se. Onaj taksista u Zrenjaninu, Vrscu, Kraljevu i x drugih gradova vozi bez starta, i opet zivi od toga, ovima je sve malo. Alo, stavite prst na celo, zapitajte se je li to normalno. Ako im samo jos jedanput padne na pamet da blokiraju grad, treba drugacije pricati s njima..

dre kinez

pre 11 godina

Zivim u kineskom gradu od oko 8 miliona ljudi, ili ti jedna Srbija. Koliko je grad razvijen i moderan suvisno je pricati, ali kada je taksi prevoz u pitanju, stvari stoje ovako: Postoji samo jedna tarifa i ista vazi uvek - danju, nocu, praznikom, radnim danom, itd... Start iznosi 11 RMB ili oko 1,4 EUR, u sta ulaze prva tri kilometra voznje. Razdaljina od 10 kilometara, koja ovde nije tako znacajna i velika, (ali je zato sa kraja na kraj Beograda) kosta oko 30 RMB, sa umerenom ili standardnom guzvom u saobracaju. To mu dodje malo vise od 500 dinara. Sva taksi vozila su iste boje, mahom iste marke i fiskalni racun ide po definiciji. A vi vidite gde zivite...

Pipi duga carapa

pre 11 godina

A na osnovu cega je onda poskupeo? Da li ima nekog u ovoj zemlji ko moze da zaustavi ovo ludilo. SRam da vas bude, bando lopova.

Poskupeo taksi

pre 11 godina

Autor članka je mislio na tarife, a ne na zone.
Imam taksi radnju u Kraljevu. I sta da Vam kazem, kada je u mojoj start 20, a kilometar 44din. Kod nekih je start 0 din. Drugu i treću tarifu nemamo, pa čak i za Novu godinu kilometar bude skuplji za 10-20 din. Svi koji dodju iz Beograda ne mogu da veruju da za 100-150 dinara mogu da odu sa kraja na kraj grada. A naši sugradjani misle da su opljačkani, posle voznje taksijem, kada dodju u Beograd.
Jednom rečju, mi ovamo propadamo. Izmedju nas vlasnika taksi kuća nema sloge, pa se svi trude kako da voze jeftinije. Ako uzmemo u obzir prosecnu relaciju, Vi u Kraljevu mozete 50 puta da pozovete taksi, a to će Vas koštati oko 3.500 din.
Ali ko zna, mozda se nešto i ovde desi, jer je za petak zakazan sastanak sa čelnicima Opštine, u cilju formiranja minimalne cene, a čuju se predlozi da će biti start 40, a cena jednog kilometra isto 40 din.
Neko je pomenuo Kragujevac. Tamo je ako se ne varam start 50, a km 40-45 din u prvoj tarifi.
Pozdrav!

mikša

pre 11 godina

Kako li će da nahvataju tih 10-12.000 taksista mušterije pod ovakvim cenama. U Zagrebu je skuplji ali oni imaju samo 1.000 taksista, a Beogradu ne treba više od 3.000 taksista.

straja

pre 11 godina

Kakav komentar b-92
"I pored toga sto je gorivo pojeftinilo nekoliko puta u poslednje vreme poskupljuje taxci prevoz" (koliko je to pojefitnjenje svi znamo,poskupi 5 pa pojeftini 1 din)
Cene taxi prevoza nisu menjane dve i po godine,(28 meseci),21.06,210 je poslednji put poskupeo taxi
Koliko je tada gorivo bilo (105 din litar evrodizela,sad je 160),koliko je tada euro bio,koliki je porez tad bio,a koliki je sad

U nasoj drzavi je sve skupo zato sto su plate male,a plate su male zbog korumpirane vlasti

Zmaj od Radana

pre 11 godina

Posebna sorta, njihovo stelovanje taksimetra, nevaspitanje je prica za sebe samo cekam kada ce mi puci film iako ih koristim jednom u 2 meseca. Nedavno mi je jedan vozio devojku mrzelo ga da ustane i ubaci torbu i istu posle izvadi iz gepeka, svadjao se s njom jer je video da je dosla iz provincije a on je baja koji soli pamet. A tek kada ih vidim na autobuskoj kako salecu naivan narod koji stize iz unutrasnjosti, ponasaju se kao hijene.

djera

pre 11 godina

Svake godine ista priča, ili povećanje cena ili štrajk i blokiranje ulica, a benzin pojeftinjuje... pa gde je tu logika? A gde je tu država da stane na put onima koji uslovljavaju sve taksiste kolika mora da im bude minimalna cena prevoza? pa gde je tu slobodno tržište????

BgHQ

pre 11 godina

Taxi je luksuz u celom svetu.Nije to socijala koju dotira grad ili drzava pa da cene budu za svaciji dzep.To je kao kada bi kukali sto flasa viskija kosta koliko kosta.Ko ne moze da priusti viski pije neku brlju.Tako isto ko ne moze da priusti sebi taxi ima gradski prevoz,sopsteveni auto,pesacenje.Neumesno je porediti sa taxijem u Kg ili NS jer su to mnogo manji gradovi i ako ne zurite mozete i peske stici gde ste naumili bez problema.Takodje imamo opciju bojkota pa ako budemo slozni mozda gazde udruzenja uvide da im je cena preterano visoka pa je snize.Treba uzeti cinjenicu i koliko taksista ima troskova oko automobila,poreza,clanarine udruzenjima pa bi dosli do vrlo velike sume.

iduljudi

pre 11 godina

(Poskupeo taksi, 7. novembar 2012 10:19)
(kolubarac, 7. novembar 2012 12:56)

Kakva god da vam je računica, u Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu i drugim sličnim gradovima, građani će koristiti taksi sve dok im je jeftinije da se voze taksijem nego svojim kolima - u tome je poenta.
Slobodno podignite cene, ne gine vam celodnevno dreždenje na stanici.

Beograd je priča za sebe. Taksi usluge su preskupe i građani bi trebalo totalno da ih bojkotuju.

M

pre 11 godina

Pljacka! Hvala DS i SPS pomagacima iz gradske vlasti. Primer: Voznja od N. Beograda do Slavije, najmanje 800 dinara, povratak najmanje isto toliko. Taksista da uziva, za 25 dana samo na 2 putnika dnevno uzeo je 40 000. Putnici, ako imaju s cime, odmah da se ubiju. Ako se vozi u oba pravca to zadovoljstvo je 40 000, a u jednom "samo" 20 000 dinara mesecno. Srbija, nazovi zemlja, puna apsurda i ludila.

podanik

pre 11 godina

Ovo je tipican primer monopola i pljacke gradjana!

Uz to, i taksisti sede besposleni satima na stanicama, jer malo nas moze da plati ove nenormalne cene, koje su plod nezakonitig dila vlasnika taxi sluzbi uz blagoslov gradskih vlasti.

Cene treba spustiti za bar 40% - tako bi bile 'samo' 2 puta vece od cena u ostalima gradovima!

To je resenje i za taksiste i za gradjane.

U svim ostalim gradovima u srbiji pa i u susednim drzavama voznja kosta bar 3-4 puta manje.

Kilometar u Podgorici je 0.45 E, start se ne napalcuje. U Sofiji je 1.17 Leva (0.60Eur), u Nisu, Novom Sadu i ostalim srpskim gradovima jos niza.
Svi taksisiti placaju istu cenu goriva i sve ostale dazbine su iste.

Ove cene se neodrzive i neekonomske.
Dosta sa pljackom!

Sima

pre 11 godina

Start je 17 dinara?
A gde to? Verujem da je u pitanju neka greška, pošto je po mom iskustvu 10ak puta skuplji. A što se tiče taksimetara, to je tek bezobrazlog. Uključite gps na mobilnom i po cenovniku u vozilu jasno vidite da vas rebnu nekih 30% više i svi to znaju i nikom ništa...

kolubarac

pre 11 godina

@M, nije da ulazim u polemiku sa "M", jer smatram da je provokacija, nego samo malo da približim ljudima priču pa ko hoće shvatiće a ko neće šta da se radi. Sa 40.000 zaradjenih oko 30% odlazi na gorivo, mesečni paušal za 2012 je oko 13.500, mesečna članarina u udruženju 7.600 što mu dodje negde oko 31.100 !! Pa sad ko veruje da taksista živi sa 8.900 mesečno nek veruje. Znači da je ovo lupetanje da taksista zaradjuje 40.000, zaradjuju mnogo više jer su i troškovi mnogo viši !! Recimo rata za auto oko 200 eur, pa sa većom kilometražom i veća potrošnja goriva, pa amortizacija vozila, pa .... prema tome nema laži i prevare, postoje fiksni mesečni troškovi, postoje troškovi koji se povećavaju sa kilometražom, a postoje i skriveni troškovi koje nije lako predvideti kao npr kad stranka pobegne iz vozila i ne plati vožnju, .... !! Cene taksija su povećane pre ovoga u februaru 2010, a setite se drugih cena iz tog perioda. Mogao bih ja ovde pisati još puno ali smatram da je i ovo dovoljno nekome ko hoće da shvati poentu priče, i na kraju da ne zaboravim taksi nije socijala i svakome kome je skupo ili smatra taksiste ovakvim i onakvim ne mora da se vozi taksijem i tako će se spastiti loših taksista o njihovog "lošeg ponašanja" !!! E da, još ovo, ne koristite matematiku koja vam nije poznata !! Hvala svima, pozdrav !

Ana

pre 11 godina

Taxi nije luksuz, nego je nuzan. Ja sam student i kao svaka mlada osoba volim da izlazim i sta da radim kad u bg-u nista ne pocinje pre ponoci da radi. pre neki dan sam se vracala sa maskenbala iz doma omladine i taksi me je izasao 800 do Bezanijske kose gde zivim, za 5 minuta voznje. A da ne pricam da im nije dosta ni to koliko nas peljese, vec uvek gledaju da li ti je poznata likacija na koju ides, a ako nije voze te po najdaljem putu.Jedan mi je taksista priznao da su im mesecna primanja oko 2 hiljade evra. I sta ja da radim, da mi ceo mesecni dzeparac ode na taksi??

Dule

pre 11 godina

Taksi sluzba je najveca sramota grada Beograda, vozila se skoro raspadaju, zadnjih sedam dana vozio sam se jugom, zastavom 101 i floridom. Prava je sreca kad mi na poziv stigne dacija logan koja je daleko od minimuma zahtjeva za taksi vozilo. Da ne pricam jos o taksistima koji su cesto neuredni, puse i cuju se na znoj!

nstaksi

pre 11 godina

@Bojan
Kvalitetniji u Novom Sadu?
To shto se vozish debelo ispod cene, nije kvalitet.
U Novom Sadu cena kilometra se nije menjala POLA DECENIJE!
Mini tajkuni kontrolishu ovaj sektor, grad ubire kajmak, a vas briga da li mi propadamo sa tako niskim cenama.
Svaka chast BG kolegama!

zora

pre 11 godina

kakvih idiota ima nije ni cudo sto smo tu gde smo! alo plate su vam male! ako ljudi kazu da su cene jos kad je gorivo bilo 103din. a sada je 165din.odnosno sa ovih 5 pojeftinjenja od po 1din.160din.onda su i malo poskupeli,i ne vidim u cemu je problem?! ako mi je skupo necu da se vozim,a necu da pljujem po ljudima kada nisam u tome oni valjda najbolje znaju.

nstaksi

pre 11 godina

Jer u Novom Sadu nije otvorena neka fabrika 10+ godina.
Jer moja diploma nishta ne vredi,
Jer imam dvoje dece, i zenu dipl pravnicu koja takodje ne radi,
Jer smo "dodjoshi" pa nemamo nikog da nam bude "veza" (nepotizam u NS caruje)
Jer nisam imao kohones da zbrishem iz ove bezosecajne zemlje.

nikola

pre 11 godina

bilo bi najbolj kad bi cena taksi vožnje bila ista kao i u tramvaju, ako se već ne naplaćuje kao i u drugim svetskim metropoloma. 5km-1000, 25km-4000din

Antti

pre 11 godina

Sta lupas ti , kakva mesecna primanja od 2000evra. Kad takdista placa porez, placa ga na dohodak od 29000 din jer ti to ostane u najboljem
Slucaju kad platis benzin, amortizaciju. Slazem se da ih ima raznih ali za to se obratite gdinu djilasu jer on pusta svakoga da izadje na taxi pa umesto da grad ima 3000 vozila, ima 13000 i ko zna koliko divljaka. Zovite taksi lepo na poziv, i nema brige. Ne kaljajte profesiju postenim ljudima. Znam, malo ih je ali ih ima.

bosko

pre 11 godina

dre kinez - uglavnom poenta tvog komentara je da se pohvalis kako zivis u gradu od 8 miliona a mi u nekoj tamo Srbiji...sto nisi junak pa da ostanes ovde?

Goran

pre 11 godina

Preterana regulacija taxi sluzbe na stetu korisnika taxi usluga. Neustavni monopol gradskih celnika dovodi do ovakve situacije, kada bi trziste taxi uslugama bilo otvoreno svi bi vozili po mnogo manjim cenama. Taxistima bi se najvise isplatilo kada bi vozili po ceni autobuske karte linijski prevoz, svi gradjani bi se vozili a njihove kase bi bile pune...

nstaksi

pre 11 godina

@Bojan
Kvalitetniji u Novom Sadu?
To shto se vozish debelo ispod cene, nije kvalitet.
U Novom Sadu cena kilometra se nije menjala POLA DECENIJE!
Mini tajkuni kontrolishu ovaj sektor, grad ubire kajmak, a vas briga da li mi propadamo sa tako niskim cenama.
Svaka chast BG kolegama!

BgHQ

pre 11 godina

Taxi je luksuz u celom svetu.Nije to socijala koju dotira grad ili drzava pa da cene budu za svaciji dzep.To je kao kada bi kukali sto flasa viskija kosta koliko kosta.Ko ne moze da priusti viski pije neku brlju.Tako isto ko ne moze da priusti sebi taxi ima gradski prevoz,sopsteveni auto,pesacenje.Neumesno je porediti sa taxijem u Kg ili NS jer su to mnogo manji gradovi i ako ne zurite mozete i peske stici gde ste naumili bez problema.Takodje imamo opciju bojkota pa ako budemo slozni mozda gazde udruzenja uvide da im je cena preterano visoka pa je snize.Treba uzeti cinjenicu i koliko taksista ima troskova oko automobila,poreza,clanarine udruzenjima pa bi dosli do vrlo velike sume.

Sofija

pre 11 godina

Najgora fela ljudi. Voze kao manijaci, a kada izazovu saobraćajnu nesreću onda ili vas psuju ili zovu druge taxiste. Ma bruka. Ne biju ih dovoljno.

Ana

pre 11 godina

Taxi nije luksuz, nego je nuzan. Ja sam student i kao svaka mlada osoba volim da izlazim i sta da radim kad u bg-u nista ne pocinje pre ponoci da radi. pre neki dan sam se vracala sa maskenbala iz doma omladine i taksi me je izasao 800 do Bezanijske kose gde zivim, za 5 minuta voznje. A da ne pricam da im nije dosta ni to koliko nas peljese, vec uvek gledaju da li ti je poznata likacija na koju ides, a ako nije voze te po najdaljem putu.Jedan mi je taksista priznao da su im mesecna primanja oko 2 hiljade evra. I sta ja da radim, da mi ceo mesecni dzeparac ode na taksi??

straja

pre 11 godina

Kakav komentar b-92
"I pored toga sto je gorivo pojeftinilo nekoliko puta u poslednje vreme poskupljuje taxci prevoz" (koliko je to pojefitnjenje svi znamo,poskupi 5 pa pojeftini 1 din)
Cene taxi prevoza nisu menjane dve i po godine,(28 meseci),21.06,210 je poslednji put poskupeo taxi
Koliko je tada gorivo bilo (105 din litar evrodizela,sad je 160),koliko je tada euro bio,koliki je porez tad bio,a koliki je sad

U nasoj drzavi je sve skupo zato sto su plate male,a plate su male zbog korumpirane vlasti

zora

pre 11 godina

kakvih idiota ima nije ni cudo sto smo tu gde smo! alo plate su vam male! ako ljudi kazu da su cene jos kad je gorivo bilo 103din. a sada je 165din.odnosno sa ovih 5 pojeftinjenja od po 1din.160din.onda su i malo poskupeli,i ne vidim u cemu je problem?! ako mi je skupo necu da se vozim,a necu da pljujem po ljudima kada nisam u tome oni valjda najbolje znaju.

bosko

pre 11 godina

dre kinez - uglavnom poenta tvog komentara je da se pohvalis kako zivis u gradu od 8 miliona a mi u nekoj tamo Srbiji...sto nisi junak pa da ostanes ovde?

kolubarac

pre 11 godina

@M, nije da ulazim u polemiku sa "M", jer smatram da je provokacija, nego samo malo da približim ljudima priču pa ko hoće shvatiće a ko neće šta da se radi. Sa 40.000 zaradjenih oko 30% odlazi na gorivo, mesečni paušal za 2012 je oko 13.500, mesečna članarina u udruženju 7.600 što mu dodje negde oko 31.100 !! Pa sad ko veruje da taksista živi sa 8.900 mesečno nek veruje. Znači da je ovo lupetanje da taksista zaradjuje 40.000, zaradjuju mnogo više jer su i troškovi mnogo viši !! Recimo rata za auto oko 200 eur, pa sa većom kilometražom i veća potrošnja goriva, pa amortizacija vozila, pa .... prema tome nema laži i prevare, postoje fiksni mesečni troškovi, postoje troškovi koji se povećavaju sa kilometražom, a postoje i skriveni troškovi koje nije lako predvideti kao npr kad stranka pobegne iz vozila i ne plati vožnju, .... !! Cene taksija su povećane pre ovoga u februaru 2010, a setite se drugih cena iz tog perioda. Mogao bih ja ovde pisati još puno ali smatram da je i ovo dovoljno nekome ko hoće da shvati poentu priče, i na kraju da ne zaboravim taksi nije socijala i svakome kome je skupo ili smatra taksiste ovakvim i onakvim ne mora da se vozi taksijem i tako će se spastiti loših taksista o njihovog "lošeg ponašanja" !!! E da, još ovo, ne koristite matematiku koja vam nije poznata !! Hvala svima, pozdrav !

Dule

pre 11 godina

Taksi sluzba je najveca sramota grada Beograda, vozila se skoro raspadaju, zadnjih sedam dana vozio sam se jugom, zastavom 101 i floridom. Prava je sreca kad mi na poziv stigne dacija logan koja je daleko od minimuma zahtjeva za taksi vozilo. Da ne pricam jos o taksistima koji su cesto neuredni, puse i cuju se na znoj!

djera

pre 11 godina

Svake godine ista priča, ili povećanje cena ili štrajk i blokiranje ulica, a benzin pojeftinjuje... pa gde je tu logika? A gde je tu država da stane na put onima koji uslovljavaju sve taksiste kolika mora da im bude minimalna cena prevoza? pa gde je tu slobodno tržište????

Pipi duga carapa

pre 11 godina

A na osnovu cega je onda poskupeo? Da li ima nekog u ovoj zemlji ko moze da zaustavi ovo ludilo. SRam da vas bude, bando lopova.

iduljudi

pre 11 godina

(Poskupeo taksi, 7. novembar 2012 10:19)
(kolubarac, 7. novembar 2012 12:56)

Kakva god da vam je računica, u Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu i drugim sličnim gradovima, građani će koristiti taksi sve dok im je jeftinije da se voze taksijem nego svojim kolima - u tome je poenta.
Slobodno podignite cene, ne gine vam celodnevno dreždenje na stanici.

Beograd je priča za sebe. Taksi usluge su preskupe i građani bi trebalo totalno da ih bojkotuju.

Antti

pre 11 godina

Sta lupas ti , kakva mesecna primanja od 2000evra. Kad takdista placa porez, placa ga na dohodak od 29000 din jer ti to ostane u najboljem
Slucaju kad platis benzin, amortizaciju. Slazem se da ih ima raznih ali za to se obratite gdinu djilasu jer on pusta svakoga da izadje na taxi pa umesto da grad ima 3000 vozila, ima 13000 i ko zna koliko divljaka. Zovite taksi lepo na poziv, i nema brige. Ne kaljajte profesiju postenim ljudima. Znam, malo ih je ali ih ima.

sramota

pre 11 godina

I onda oni dodju da strajkuju i blokiraju grad? oni? pi, smuci mi se. Onaj taksista u Zrenjaninu, Vrscu, Kraljevu i x drugih gradova vozi bez starta, i opet zivi od toga, ovima je sve malo. Alo, stavite prst na celo, zapitajte se je li to normalno. Ako im samo jos jedanput padne na pamet da blokiraju grad, treba drugacije pricati s njima..

M

pre 11 godina

Pljacka! Hvala DS i SPS pomagacima iz gradske vlasti. Primer: Voznja od N. Beograda do Slavije, najmanje 800 dinara, povratak najmanje isto toliko. Taksista da uziva, za 25 dana samo na 2 putnika dnevno uzeo je 40 000. Putnici, ako imaju s cime, odmah da se ubiju. Ako se vozi u oba pravca to zadovoljstvo je 40 000, a u jednom "samo" 20 000 dinara mesecno. Srbija, nazovi zemlja, puna apsurda i ludila.

nstaksi

pre 11 godina

Jer u Novom Sadu nije otvorena neka fabrika 10+ godina.
Jer moja diploma nishta ne vredi,
Jer imam dvoje dece, i zenu dipl pravnicu koja takodje ne radi,
Jer smo "dodjoshi" pa nemamo nikog da nam bude "veza" (nepotizam u NS caruje)
Jer nisam imao kohones da zbrishem iz ove bezosecajne zemlje.

podanik

pre 11 godina

Ovo je tipican primer monopola i pljacke gradjana!

Uz to, i taksisti sede besposleni satima na stanicama, jer malo nas moze da plati ove nenormalne cene, koje su plod nezakonitig dila vlasnika taxi sluzbi uz blagoslov gradskih vlasti.

Cene treba spustiti za bar 40% - tako bi bile 'samo' 2 puta vece od cena u ostalima gradovima!

To je resenje i za taksiste i za gradjane.

U svim ostalim gradovima u srbiji pa i u susednim drzavama voznja kosta bar 3-4 puta manje.

Kilometar u Podgorici je 0.45 E, start se ne napalcuje. U Sofiji je 1.17 Leva (0.60Eur), u Nisu, Novom Sadu i ostalim srpskim gradovima jos niza.
Svi taksisiti placaju istu cenu goriva i sve ostale dazbine su iste.

Ove cene se neodrzive i neekonomske.
Dosta sa pljackom!

Kum

pre 11 godina

Nije tacno da nije menjana cena 4 godine. Sve taksi sluzbe su lepo izbacile popust na poziv i time efektivno podigle cenu za zakinuti popust (koji nije bio mali). Primi radio poziv, ne ceka, ne trosi gorivo ali zato naplati kao da me pokupio krstareci na ulici ili taxi stanici..ako to nije efektivno poskupljenje onda ne znam stvarno sta je. Ionako je bilo skupo i to meni koji radim napolju i zaradjujem vise nego dobro. Kako je ljudima koji u Bg zive ne smem ni da mislim.

Bojan

pre 11 godina

Sasvim je očigledno da je taxi služba u BG kartelizovana između par mafijaša. Kad u BG bude konkurencije i slobodno formiranje cene, biće i povoljnija vožnja, do tad ima buseva, bicikala...
Novi Sad i kragujevac imaju i kvalitetniji i povoljniji taxi prevoz.
Sramota za Beograd.

Zmaj od Radana

pre 11 godina

Posebna sorta, njihovo stelovanje taksimetra, nevaspitanje je prica za sebe samo cekam kada ce mi puci film iako ih koristim jednom u 2 meseca. Nedavno mi je jedan vozio devojku mrzelo ga da ustane i ubaci torbu i istu posle izvadi iz gepeka, svadjao se s njom jer je video da je dosla iz provincije a on je baja koji soli pamet. A tek kada ih vidim na autobuskoj kako salecu naivan narod koji stize iz unutrasnjosti, ponasaju se kao hijene.

dre kinez

pre 11 godina

Zivim u kineskom gradu od oko 8 miliona ljudi, ili ti jedna Srbija. Koliko je grad razvijen i moderan suvisno je pricati, ali kada je taksi prevoz u pitanju, stvari stoje ovako: Postoji samo jedna tarifa i ista vazi uvek - danju, nocu, praznikom, radnim danom, itd... Start iznosi 11 RMB ili oko 1,4 EUR, u sta ulaze prva tri kilometra voznje. Razdaljina od 10 kilometara, koja ovde nije tako znacajna i velika, (ali je zato sa kraja na kraj Beograda) kosta oko 30 RMB, sa umerenom ili standardnom guzvom u saobracaju. To mu dodje malo vise od 500 dinara. Sva taksi vozila su iste boje, mahom iste marke i fiskalni racun ide po definiciji. A vi vidite gde zivite...

Sima

pre 11 godina

Start je 17 dinara?
A gde to? Verujem da je u pitanju neka greška, pošto je po mom iskustvu 10ak puta skuplji. A što se tiče taksimetara, to je tek bezobrazlog. Uključite gps na mobilnom i po cenovniku u vozilu jasno vidite da vas rebnu nekih 30% više i svi to znaju i nikom ništa...

mikša

pre 11 godina

Kako li će da nahvataju tih 10-12.000 taksista mušterije pod ovakvim cenama. U Zagrebu je skuplji ali oni imaju samo 1.000 taksista, a Beogradu ne treba više od 3.000 taksista.

Poskupeo taksi

pre 11 godina

Autor članka je mislio na tarife, a ne na zone.
Imam taksi radnju u Kraljevu. I sta da Vam kazem, kada je u mojoj start 20, a kilometar 44din. Kod nekih je start 0 din. Drugu i treću tarifu nemamo, pa čak i za Novu godinu kilometar bude skuplji za 10-20 din. Svi koji dodju iz Beograda ne mogu da veruju da za 100-150 dinara mogu da odu sa kraja na kraj grada. A naši sugradjani misle da su opljačkani, posle voznje taksijem, kada dodju u Beograd.
Jednom rečju, mi ovamo propadamo. Izmedju nas vlasnika taksi kuća nema sloge, pa se svi trude kako da voze jeftinije. Ako uzmemo u obzir prosecnu relaciju, Vi u Kraljevu mozete 50 puta da pozovete taksi, a to će Vas koštati oko 3.500 din.
Ali ko zna, mozda se nešto i ovde desi, jer je za petak zakazan sastanak sa čelnicima Opštine, u cilju formiranja minimalne cene, a čuju se predlozi da će biti start 40, a cena jednog kilometra isto 40 din.
Neko je pomenuo Kragujevac. Tamo je ako se ne varam start 50, a km 40-45 din u prvoj tarifi.
Pozdrav!

nikola

pre 11 godina

bilo bi najbolj kad bi cena taksi vožnje bila ista kao i u tramvaju, ako se već ne naplaćuje kao i u drugim svetskim metropoloma. 5km-1000, 25km-4000din

Goran

pre 11 godina

Preterana regulacija taxi sluzbe na stetu korisnika taxi usluga. Neustavni monopol gradskih celnika dovodi do ovakve situacije, kada bi trziste taxi uslugama bilo otvoreno svi bi vozili po mnogo manjim cenama. Taxistima bi se najvise isplatilo kada bi vozili po ceni autobuske karte linijski prevoz, svi gradjani bi se vozili a njihove kase bi bile pune...