Nedelja, 04.11.2012.

10:08

Selaković: Na udaru tajkuni

Ministar pravde najavio je da će se donošenjem zakona o utvrđivanju porekla imovine na udaru naći tajkuni i oni koji su na sumnjiv način stekli bogatstvo.

Izvor: Beta

Selakoviæ: Na udaru tajkuni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Mita

pre 11 godina

Nova vlada ne sme da gubi vreme,obračun sa kriminalom i oduzimanje nelegalno i bespravno stečene imovine je jedino rešenje! Sa krivičnom,voditi i finansijsku istragu.A nelegalno stečenu imovinu konfiskovati!

aleksandar grozni

pre 11 godina

Evo malog rebusa.Da li bi Knezevic bio oslobodjen da je ostao clan demokratske stranke,i da sada nije ministar i kadar SNSa.?

crni domino

pre 11 godina

Ti to kao Ministar Pravde pretis tajkunima!? Ili im se dodvoravas!
Resi probleme sudstva da ti ti tajkuni ne potkupljuju sudije!
EU i Strazbur vriste da je haos u Srpskom sudstvu a ti ne mrdas ekstremitetom!

Imasdvavratijedan

pre 11 godina

U Srbiji SE komisije formiraju da vecno ispituju, ustanovljavaju,...sa ciljem da posao nikada ne zavrse! Zakoni se prave da bi se usvajali godinama a potom tumacili u sudnicam decenijama. Zakon I poreklu imovine je gubitak vremena, vec je postojao u slicnoj formi u Titovo vreme pa su milioni baceni u vikendice u kojima niko ne zivi, I anahron. Postoji Zakon o porezima, krivicni zakon I masa drugih zakona potrebnih, cak I suvisnih, da se utvrdi ko je lopov. Potrebna je primena istih. Novim zakonom ce se stvoriti iluzija o tome da se nesto radi, trajace mesecima ako ne i godinama I na kraju ce oni kojima je namenjen odavno da zbrisu iz "Juge" ili cemo mi koji treba da budemo zasticeni od samovolje pojedinaca da pocrkamo od gladi i prljavstine#

veoma duhovito

pre 11 godina

Ma kako da ne, ovo je vrlo duhovito. Ko sme da pita Velju odakle mu imovina, od cega je vojvoda Toma sagradio palatu u Bajcetini...

laki

pre 11 godina

Nema od toga nista,najveci dokaz je nedavno oslobadjanje optuzbe bivseg clana DS(preletaca).Vi se selektivno obracunavate sa svima,a to nema veze sa pravdom.Pokazace dela sta vredite(meni je vec odavno jasno).Nadam se da ce narod ovoga puta reagovati brze ako nema vidljivih i osetnih rezultata,ne dopustivsi da i vi nekoliko godina harate i punite svoje dzepove laznim obecanjima i manipulisanjem.Ako se to dozvoli,onda ovaj narod zaista nije kako treba i nema nade za njega,beeeee!

bela magija

pre 11 godina

Boza Evroenuzijasta Djelic je spavao na magicnom tetkinom kaucu, pa nece valjda i on da odgovara sto je imao srece i sto je bogat?

Sasa jokic

pre 11 godina

Od Djunica, Vlahovica, Miskovica nista, uspeli su da privedu Janjisevica, i to po privatnoj tuzbi.
Beku nikad bolje, Toma mu namesta poslove sa Rusima!
Nema nista od ovih najava, to se oni medjusobno bodre, ali rezultati 0

Sir Oliver

pre 11 godina

Obecanje ludom radovanje. Pa samo medju ministrima i poslanicima ima masa onih koji nikada ne bi mogli da dokazu odakle im pare i imovina.

newyorker

pre 11 godina

@barracuda.Apsolutno se slazem sa vama.Neko ce nekada morati da zavede red u Srbiji. Ali Vucic nije ta osoba cam i kada bi to najiskrenije hteo. Razlog je njegova kompromitujuca proslost. Ukoliko nekome "stane na zulj" neko ce postepeno poceti da snadbeva medija informacijama koje ce ga deklasirati.

mira

pre 11 godina

Da li je postojala Srbija i PRE 2000.-dite godine? mozda bi malo trebalo pogledati ko je onda uzimao pare?
Nazalost, mi sto duze pamtimo, preziveli smo bar tri takva zakona, i nikom nista. A zasto? Zato sto borba protiv korupcije nije da pljujes Miskovica po novinama i onda se sa njim slikas, vec da napravis SISTEM, u kome ne moze da se krade. Naprimer, najzad uvedes kapitalizam, umesto drzavne uprave, kakva je sada na snazi.

xsenija

pre 11 godina

Ministre ako moze samo podatak na koliki ce se vremenski period unazad odnositi zakon i na koliko sirok krug familije? Da znamo dal vec sad pocnemo da se smejemo.
(samo tetki da odnesem lek, 4. novembar 2012 11:12)

Ne brini se doćeš i ti na red pa ćeš se sit ismejati.

strawberry

pre 11 godina

Drago mi je da vidim mlade, perspektivne i ambiciozne ljude u novoj Vladi. Imaju stav i vlju a to je jako bitno. Oni su buducnost nase drzave.

Fiatman

pre 11 godina

Zaista je došlo krajnje vreme da se sporvede reforma pravosuđa i usvoji zakon o poreklu imovine. Ministar Selaković je vrlo kompetentan i jako je važnošto je iz stranke koja je u dosadašnjem radu vlade, uložila najviše truda u reforme cele države. Posebno mi je drago što je ministar naglasio da niko pa ni tajkuni neće biti mimo zakona, to je jako važno jer samo tako možemo napred.

politicki analiticar

pre 11 godina

Sve mi se vise svidja ovaj Selakovic. Polako, temeljno i sistematski radi neke stvari a ne protezira se u medijima preterano.

MilosM

pre 11 godina

Tesko ce biti da se sve ispita,ali sam siguran da ce taj zakon omoguciti da se bar neke pljacke iznesu na videlo,a i sigurno ce spreciti takvo ponasanje u buducnosti.

Super Mario

pre 11 godina

Taj zakon nam zaista treba. Ne znam kada će se sada pročešljati sve ono što je radjeno u prošlosti ali definitivno treba da se vidi kako su pojedini političari od plate stekli po nekoliko stanova, po nekoliko automobila kuća i debeo bankovni račun.

Miroslav

pre 11 godina

Niko nece da odgovara, kao sto niko nece da odgovara za svinjariju koju je nova vlast napravila u narodnoj banci, a ciji rezultati ce bit objavljeni kad nas zajasi sledeca garnitura

KOJA

pre 11 godina

Vucic i Selakovic imaju potencijal i snagu da sprece ovo katastrofalno stanje u drzavi.Dosao je red na one koji su godinama svojom bahatoscu i samovoljom unistavali Srbiju,i doveli je do propasti!

Hera

pre 11 godina

Verujem da će se iskoreniti kriminal u korupcija u našoj državi. Verujem da će Nikola Selaković zaista učiniti sve da i zakonima sprečava korupciju i kriminal. Verujem da će ova vlada zaista isterati korupciju i kriminal do kraja.

Primećujem...

pre 11 godina

"Sve za šta se dokaže da je sumnjivo i nezakonito, biće ispitivano", izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.
Ako je nešto već dokazano, nema potrebe da ga ispitujemo.
Dokazati da je nešto sumnjivo? Hm...
Dakle, ovako: Najpre je nešto sumnjivo, onda ispitujemo tu sumnju i na kraju ispitivanja dobijamo dokaz. Obrnut postupak moguć je samo kod našeg ministra pravde.

Evo rešenja

pre 11 godina

Zakon xy će rešiti mnoge misterije, prosto imao si x kada si došao sada imaš y ako se ne poklapaju odgovaraš i oduzimati se!

SARA

pre 11 godina

Posao Aleksandra Vucica nece biti ni malo lak.Ima tu dosta toga da se preispita,a uz stalne opstrukcije posao je dosta tezi i komplikovaniji!Ostaje nada da ce ova vlada ispuniti ono sto je obecala,i tako napraviti veliki korak napred u politici i uredjenju drzave!

bezimena

pre 11 godina

Tačnije rečeno, na udaru će se naći tajkuni koji neće da finansiraju SNS! Uzgred, radikali bez bedža još nisu objasnili javnosti KO ih finansira, zašto i sa koliko?

bezimena

pre 11 godina

...da li će po tom novom zakonu jedan sadašnji SNS-ov ministar, koji je pre neki dan trijumfalno oslobođen optužbi za pljačku i korupciju, morati da objašnjava otkud mu onih 100.000 evra keša koje su mu našli u kasi?
(Kapetan Ahab, 4. novembar 2012 10:37)

Suma je porasla na 236.000 e i uopšte nije bila ni sporna...
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/knezevica-ceka-236-000-evra-iz-sefa/3462

Srbija je, kao država, propala još 90-tih, sada samo još klizi u svoj konačni nestanak. Pametni će se izvući, odlaskom u inostranstvo, ostali zaslužuju upravo ono što ih snalazi.

Pera moler

pre 11 godina

Čekaj bre, pa ja kad sam kupovao auto su mi tražili poreklo imovine a Čeda kupi Fidelinku i nikom ništa! Vučiću radi svoj posao ili ćeš i ti završiti kao Tadić, samo što sad sledećeg puta zaista nemam ideju za koga bih glasao, svi ste bre isti, samo na svoj džep mislite a narod ko šiša.
btw kakvi bre crni tajkuni, priča za novine dok vam neko ne pošalje neko koferče para i posle pojeo vuk magarca.
Onda nam recimo od srede sleduje neka šarena laža oko Kosova, narodu leba i igara dok se pare lapaju na sve strane.

MiraO.

pre 11 godina

Na izborima sam glasala za neku drugu političku opciju. Međutim, kao neko ko želi dobro ovoj zemlji, gosp. Vučić i svi drugi koji rade na razbijanju lopovluka svake vrste, imate moju bezrezervnu podršku.

dragan-PRAVEDNIK

pre 11 godina

Odlična ideja. Ona je i deo programa organizacije kojoj ja pripadam-POKRET PRAVEDNIKA SRBIJE, pa u tom smislu SNS ima našu potpunu podršku.

skipper

pre 11 godina

Најзад, после толико времена се спроводи нешто што је било потребно још одавно учинити, али људима из ДС-а није одговарало.

barracuda

pre 11 godina

Kratko rečeno, ovakve priče zamajavaju građane i produžuju društvenu agoniju u Srbiji. Svaki segment našeg društva je danas obesmišljen do bola.
Treba znati da Služba u potpunosti kontroliše pravosudni sistem u Srbiji. Najdarovitije pravnike udba angažuje još za vreme njihovih studentskih dana. Ne postoji ozbiljan sudija i advokat u Srbiji a da nije saradnik udbe. To shvatite doslovce, jer je zaista tako. Taj i takav pravosudni sistem nikada neće od Srbije napraviti pravnu državu, jer udba nikad neće dozvoliti restituciju, raskrinkavanje njenih zločina i demonopolizaciju, što ne samo da bi bio njen kraj, već bi se ti ljudi kolektivno našli iza rešetaka, i Srbija bi ostala bez "krema" u svojoj privredi, politici, zdravstvu, sportu, crkvi, medijima i svim ostalim društvenim sektorima.
Zvaničnici EU imaju procenu da je zadnjih 10 godina u Srbiji pronevereno-opljačkano i sklonjeno van Srbije oko 4 mlrd $ državnih para. Kad je tako, a tako je, pitam se o čemu ovaj jugend ovde priča?
Promena Izborima? Nema šanse i izbore su obesmislili, na svu našu žalost, ovo je otišlo predaleko dragi moji prijatelji. Bez direknog pritiska EU i SAD na zvanični-nezvanični Beograd, nama običnim građanima neće nikad svanuti, uređeno građansko društvo ili da ...

bogumil

pre 11 godina

Ako tzv.tajkun plaća zarade,doprinose ne vidim zašto bi se hapsio,treba hapsiti one što su oterali radnike na biro bez zarada i doprinosa,a koliko se sećam još niko nije uhapšen,procesuiran i imovina oduzeta.Treba u svakom gradu napraviti spiskove takvih tzv.preduzetnika i početi sa hapšenjima.

fokus

pre 11 godina

Takav zakon i sada postoji,samo treba da ga primenite...ili mozda u novi zakon zelite da unesete odredbu na koga se on odnosi a na koga ne,da ne bi npr ministar Knezevic opet objasnjavao odakle mu oni silni euri u sefu...

Nostradamus

pre 11 godina

Pa nemoguce je postati bogat, ako se ne koriste malverzacije, kriminal i druge slicne metode. Naravno postoje pojedinacni slucajevi, koji ne potvrdjuju ovo sto sam napisao, ali su zato svi ostali u startu sumnjivi i kao takvi kandidati za sudske procese. Korupcijom se onda kupuje "postenje" i time se krug zatvara.

Milos

pre 11 godina

Samo mi nije jasno jedno, dokle cete da kukate vise kriv ovaj, kriv onaj? Dokle cete vise da krivite prethonu vladu za sopstvenu nesbosobnost da se izborite sa problemima. Ne kazem ni da u zuti dobri, oni su pa za sve krivili rezim Slobodana Milosevica. Tako ce i neka sledeca vlada koju ce ciniti ko zna ko da okrivljuje ove sadasne i tako vreme ide a mi stojimo u mestu ... dok svi oko nas napreduju, idu dalje.

Zuza

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Ministrom Selakovićem. Sudstvo nam je u jako lošem stanju, sudovi su neefikasni, procesi spori... Nadam se da će se sada stvari promeniti na bolje.

Miki

pre 11 godina

Da li samo tajkunu dolaze pod udar budućeg zakona.Postoji veliki broj ljudi koji uživaju veliko bogatstvo koje ne može da se ostvari redovnom platom,a to su skupoceni automobili,više stanova ,jahte,školuju decu u inostranstvu,a nisu tajkuni.Da li neko kontroliše njihove poreske obaveze. Šta je sa velikim brojem mladih ljudi koji danju spavaju,noću se provode, koji takođe poseduju skupocena vozila i čiji je đžeparac veći od dvomesečne prosečne plate.Da li su to tatini sinovi ili su ''snalažljivi i sposobni momci''.Oni čak nemaju nikakve poreske obaveze osim registracije skupocenih vozila. Na to, da ćete sve ovo sankcionisati,mogu samo da kažem '' malo morgen''

Miličica

pre 11 godina

Kriminalcima je mesto u zatvoru! Sve da se ispita šta su radili a onda da im se oduzme imovina i popuni budzet koji su ispraznili!

Ivan

pre 11 godina

Ministar pravde Srbije nemože da priča o borbi protiv korupcije kada mu u pravosuđu rade korumpirani tužioci i sudije koji su izvršili krivična dela i upleteni u vršenju krivičnih dela što je Ministar dobro upoznat i dostavljeni mu neoborivi dokazi vezano za korupciju u pravosuđu,a da ništa nije preuzeo po tom pitanju izgleda vrana vrani oči ne vadi.

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

Ministre ako moze samo podatak na koliki ce se vremenski period unazad odnositi zakon i na koliko sirok krug familije? Da znamo dal vec sad pocnemo da se smejemo.

Dokle?

pre 11 godina

Kada će se na udaru naći sadašnji i bivši članovi Visokog saveta sudstva odgovorni za propalu reformu sudstva, zbog kojih je cela država izložena šteti koja se meri milijardama dinara.Gospoda i gospođe očigledno nemaju namru da podnose ostavke, niko ih ne poziva na odgovornost, iako su kroz postupak reizbora pokazali malo je reći nestručnost i diletantizam, a država im i dalje plaća nepravične, ogromne naknade za (ne)rad.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

G.Selakovicu, sa reci na dela?Da vidimo stace sve biti ucinjeno, povodom;pljacki,Sudstva, Tuzilastva? Na prvoj stepenici ste zakocili kada je Dulic bijo u pitanju?!A sada cemo videti dalicete to otkociti?Ne samo to vec sve kada je u pitanju kriminal i pljacke, bez obzira koje u pitanju?!

Tanja

pre 11 godina

Naravno da je reforma prvavosudja bila greska! Da li cete dozvoliti (ministarstvo) da i ispiti i izbor javnih beleznika bude namesteno i ispolitizovano. Isto ministarstvo ne odgovara na zahtev za ponistaj prvog pismenog ispita za javne beleznike. Kada cete podvuci liniju?

gujdar

pre 11 godina

Očigledno je da su ovi rešili da počiste Srbiju iako nisam verovao u njihovu poltiku svojum postupcima su me ubedili i ako tako nastave imaće moj glas za sledeće izbore,jer oni iskreno rečeno rade i daju rezulate dok su redhodni samo tapkali u mestu a pojedinci e bogatili ,građani ispaštali.

polozen

pre 11 godina

To je najbolji nacin da sazna poreklo imovine ,pa na osnovu toga i oporezovati.Ali sta cemo za onaj novac sto je iznet i u strane banke polozen...imovina po inostranstvu i slicno...

b

pre 11 godina

evo ga sad i ovaj ce nesto da istrazuje,ispituje,pa bre vec ste postali dosadni,smesni,za ovih 100 dana vi samo istrazujete,a vidi se tvoj uspeh kao ministra pravde PRESUDA knezevicu,svi vam se smeju pa cak i pojedini clanovi vase stranke,a za koalicione partnere da ne pricam

Miloš

pre 11 godina

Očigledno da su u ranijem periodu tajkuni vodili državu, sada kada se to promenilo - nastala je panika. Ministarstvo pravde i polcije moraju pružiti punu pomoć Vučiću i država će dobiti tu bitku - protiv tajkuna, korupcije. Selaković je na dobrom putu da reši probleme i završi reforme u pravosuđu.

Marko Petrovic

pre 11 godina

Eh sto volim sto nece se sakriti oni koji nas godinama u nazad sistemski pljackaju i otimaju od sirotinje i ono malo, sto sa deset prstiju se zaradi. Da je ostao stari rezim, ja bih emigrirao, ovako necu, ostacu , jer verujem da ce se vremenom sve poboljsati i da ce doci na svoje mesto gde i treba.

Sladjana

pre 11 godina

Pozdravljam donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine. Njemu bi trebalo da podležu svi pa da vidimo kome se to imovina ne slaže sa primanjima, bez obzira na to o kome se radi. A kada ih uhvatite u krađi, mislim kada se dokaže, jer lopov u Srbiji je samo onaj koji je uhvaćen, onda ga kaznite tako što mu odsečete ruku do ramena. Sigurna sam da posle toga niko ne bi pljačkao narod! Dok ne počnemo da ih kažnjavamo, posebno one na funkcijama, biće sve alaviji!

Dunster

pre 11 godina

Strani investitori najbolje znaju kakvo pravosuđe imamo , oportunističko i korumpirano. Da li će se tim zakonom o poreklu imovine proveravati i imovina predsednika sudova , tužilaca , sudija ? Meni je najbolji primer bahatosti malih bogova zvanih sudija i "tumačenja zakona i propisa" kad je dete u pešačkoj zoni udario auto u po bela dana nekog lokalnog moćnika a sudijina završna reč je bila da je majka deteta kriva što je pustila dete u pešačkoj zoni . Takvih primera za verovali ili ne ima koliko hoćeš u Srbiji, ali još nijedan sudija nije krivično odgovarao, čak vrlo retko i disciplinski. U većini demokratskih zemalja sa iskorenjenom korupcijom u pravosuđu, ta sumnja bi bila više nego očigledna da se razreši u vrlo kratkom roku sudija , i nikom ne bi palo na pamet da kaže kako je ugrožena nezavisnost sudija , jer ta "nezavisnost" u Srbiji je postalo pokriće za plave koverte , bahatost , površnost, nerad , neodgovornost .

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Baš mi je dargo što će (neki) tajkuni morati da objašnjavaju kako su stekli imovinu. Ali što samo tajkuni? Na primer, da li će po tom novom zakonu jedan sadašnji SNS-ov ministar, koji je pre neki dan trijumfalno oslobođen optužbi za pljačku i korupciju, morati da objašnjava otkud mu onih 100.000 evra keša koje su mu našli u kasi? Da li će drugi sadašnji SNS-ov ministar po tom zakonu najzad morati da plati zaostali porez, ili mu je Dinkić već oprostio i zatezne kamate i glavnicu? Da li će jedan bivši, ali i tekući ministar morati da objašnjava otkud mu koferče s kešom? Da li će po tom novom zakonu morati da odgovara i onaj nekadašnji SPS-ov direktor iz EDB-a koji ima u vlasništvu nekih 30-ak, što stanova, što lokala?
Neće, naravno. Prvo, svi slučajevi što sam naveo, kao i milion drugih, smatraće se zastarelim, a drugo, ako i bude nešto od ovog zakona on će se, kao i svi ostali potencijalno opasni zakoni, primenjivati vrlo, vrlo selektivno. Ako nekim čudom neko i odgovara po njemu, to će biti neka sitna riba ili u najgorem slučaju, neki "njihov" tajkun, koji je bio toliko bezobrazan da je odbio da "nama" plaća reket koliko smo mu odredili.

Seljak iz Dragodola

pre 11 godina

Niko, ali niko ne sme da se krije , ako je nesto pogresio u ukaljao ruke. Mora se jednom dovesti u red ova nas drzava , pa da krenemo napred. Ne mozemo vise, sistem moramo menjati, kvaran je. Dosli su novi ljudi i ja sam optimista, jer su sad ti novi ljudi sistem , a sistem ipak prave ljudi. Dakle, imate moju podrsku.

milan

pre 11 godina

Vec taj stil izjave je neumesan i nekorektan. Naci ce se na udaru... Pa ne vodi se ovde borba protiv bogatih nego protiv onih koji su neregularno stekli bogatsvo, a ne pausalno reci tajkuni. Ministru pravde i kod vas pored svog obrazovanja probijaju stalno te populisticke izjave, nije potrebno samo radite svoj posao i bice sve u redu.

Pastir Kostja

pre 11 godina

Koliko će Vam još vremena trebati Ministre da pozovete na odgovornost sadašnje saradnike iz bivše vlasti. I da li će nas o stanju u pravosuđu i dalje izveštavati Tomo Zorić ili je možda i on po Vašem ukusu.

Pera moler

pre 11 godina

Čekaj bre, pa ja kad sam kupovao auto su mi tražili poreklo imovine a Čeda kupi Fidelinku i nikom ništa! Vučiću radi svoj posao ili ćeš i ti završiti kao Tadić, samo što sad sledećeg puta zaista nemam ideju za koga bih glasao, svi ste bre isti, samo na svoj džep mislite a narod ko šiša.
btw kakvi bre crni tajkuni, priča za novine dok vam neko ne pošalje neko koferče para i posle pojeo vuk magarca.
Onda nam recimo od srede sleduje neka šarena laža oko Kosova, narodu leba i igara dok se pare lapaju na sve strane.

Super Mario

pre 11 godina

Taj zakon nam zaista treba. Ne znam kada će se sada pročešljati sve ono što je radjeno u prošlosti ali definitivno treba da se vidi kako su pojedini političari od plate stekli po nekoliko stanova, po nekoliko automobila kuća i debeo bankovni račun.

Seljak iz Dragodola

pre 11 godina

Niko, ali niko ne sme da se krije , ako je nesto pogresio u ukaljao ruke. Mora se jednom dovesti u red ova nas drzava , pa da krenemo napred. Ne mozemo vise, sistem moramo menjati, kvaran je. Dosli su novi ljudi i ja sam optimista, jer su sad ti novi ljudi sistem , a sistem ipak prave ljudi. Dakle, imate moju podrsku.

Sladjana

pre 11 godina

Pozdravljam donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine. Njemu bi trebalo da podležu svi pa da vidimo kome se to imovina ne slaže sa primanjima, bez obzira na to o kome se radi. A kada ih uhvatite u krađi, mislim kada se dokaže, jer lopov u Srbiji je samo onaj koji je uhvaćen, onda ga kaznite tako što mu odsečete ruku do ramena. Sigurna sam da posle toga niko ne bi pljačkao narod! Dok ne počnemo da ih kažnjavamo, posebno one na funkcijama, biće sve alaviji!

Miličica

pre 11 godina

Kriminalcima je mesto u zatvoru! Sve da se ispita šta su radili a onda da im se oduzme imovina i popuni budzet koji su ispraznili!

SARA

pre 11 godina

Posao Aleksandra Vucica nece biti ni malo lak.Ima tu dosta toga da se preispita,a uz stalne opstrukcije posao je dosta tezi i komplikovaniji!Ostaje nada da ce ova vlada ispuniti ono sto je obecala,i tako napraviti veliki korak napred u politici i uredjenju drzave!

Miloš

pre 11 godina

Očigledno da su u ranijem periodu tajkuni vodili državu, sada kada se to promenilo - nastala je panika. Ministarstvo pravde i polcije moraju pružiti punu pomoć Vučiću i država će dobiti tu bitku - protiv tajkuna, korupcije. Selaković je na dobrom putu da reši probleme i završi reforme u pravosuđu.

Marko Petrovic

pre 11 godina

Eh sto volim sto nece se sakriti oni koji nas godinama u nazad sistemski pljackaju i otimaju od sirotinje i ono malo, sto sa deset prstiju se zaradi. Da je ostao stari rezim, ja bih emigrirao, ovako necu, ostacu , jer verujem da ce se vremenom sve poboljsati i da ce doci na svoje mesto gde i treba.

polozen

pre 11 godina

To je najbolji nacin da sazna poreklo imovine ,pa na osnovu toga i oporezovati.Ali sta cemo za onaj novac sto je iznet i u strane banke polozen...imovina po inostranstvu i slicno...

Zuza

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Ministrom Selakovićem. Sudstvo nam je u jako lošem stanju, sudovi su neefikasni, procesi spori... Nadam se da će se sada stvari promeniti na bolje.

Dokle?

pre 11 godina

Kada će se na udaru naći sadašnji i bivši članovi Visokog saveta sudstva odgovorni za propalu reformu sudstva, zbog kojih je cela država izložena šteti koja se meri milijardama dinara.Gospoda i gospođe očigledno nemaju namru da podnose ostavke, niko ih ne poziva na odgovornost, iako su kroz postupak reizbora pokazali malo je reći nestručnost i diletantizam, a država im i dalje plaća nepravične, ogromne naknade za (ne)rad.

Milos

pre 11 godina

Samo mi nije jasno jedno, dokle cete da kukate vise kriv ovaj, kriv onaj? Dokle cete vise da krivite prethonu vladu za sopstvenu nesbosobnost da se izborite sa problemima. Ne kazem ni da u zuti dobri, oni su pa za sve krivili rezim Slobodana Milosevica. Tako ce i neka sledeca vlada koju ce ciniti ko zna ko da okrivljuje ove sadasne i tako vreme ide a mi stojimo u mestu ... dok svi oko nas napreduju, idu dalje.

MiraO.

pre 11 godina

Na izborima sam glasala za neku drugu političku opciju. Međutim, kao neko ko želi dobro ovoj zemlji, gosp. Vučić i svi drugi koji rade na razbijanju lopovluka svake vrste, imate moju bezrezervnu podršku.

Evo rešenja

pre 11 godina

Zakon xy će rešiti mnoge misterije, prosto imao si x kada si došao sada imaš y ako se ne poklapaju odgovaraš i oduzimati se!

gujdar

pre 11 godina

Očigledno je da su ovi rešili da počiste Srbiju iako nisam verovao u njihovu poltiku svojum postupcima su me ubedili i ako tako nastave imaće moj glas za sledeće izbore,jer oni iskreno rečeno rade i daju rezulate dok su redhodni samo tapkali u mestu a pojedinci e bogatili ,građani ispaštali.

skipper

pre 11 godina

Најзад, после толико времена се спроводи нешто што је било потребно још одавно учинити, али људима из ДС-а није одговарало.

dragan-PRAVEDNIK

pre 11 godina

Odlična ideja. Ona je i deo programa organizacije kojoj ja pripadam-POKRET PRAVEDNIKA SRBIJE, pa u tom smislu SNS ima našu potpunu podršku.

KOJA

pre 11 godina

Vucic i Selakovic imaju potencijal i snagu da sprece ovo katastrofalno stanje u drzavi.Dosao je red na one koji su godinama svojom bahatoscu i samovoljom unistavali Srbiju,i doveli je do propasti!

politicki analiticar

pre 11 godina

Sve mi se vise svidja ovaj Selakovic. Polako, temeljno i sistematski radi neke stvari a ne protezira se u medijima preterano.

bezimena

pre 11 godina

Tačnije rečeno, na udaru će se naći tajkuni koji neće da finansiraju SNS! Uzgred, radikali bez bedža još nisu objasnili javnosti KO ih finansira, zašto i sa koliko?

Fiatman

pre 11 godina

Zaista je došlo krajnje vreme da se sporvede reforma pravosuđa i usvoji zakon o poreklu imovine. Ministar Selaković je vrlo kompetentan i jako je važnošto je iz stranke koja je u dosadašnjem radu vlade, uložila najviše truda u reforme cele države. Posebno mi je drago što je ministar naglasio da niko pa ni tajkuni neće biti mimo zakona, to je jako važno jer samo tako možemo napred.

Sasa jokic

pre 11 godina

Od Djunica, Vlahovica, Miskovica nista, uspeli su da privedu Janjisevica, i to po privatnoj tuzbi.
Beku nikad bolje, Toma mu namesta poslove sa Rusima!
Nema nista od ovih najava, to se oni medjusobno bodre, ali rezultati 0

mira

pre 11 godina

Da li je postojala Srbija i PRE 2000.-dite godine? mozda bi malo trebalo pogledati ko je onda uzimao pare?
Nazalost, mi sto duze pamtimo, preziveli smo bar tri takva zakona, i nikom nista. A zasto? Zato sto borba protiv korupcije nije da pljujes Miskovica po novinama i onda se sa njim slikas, vec da napravis SISTEM, u kome ne moze da se krade. Naprimer, najzad uvedes kapitalizam, umesto drzavne uprave, kakva je sada na snazi.

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Baš mi je dargo što će (neki) tajkuni morati da objašnjavaju kako su stekli imovinu. Ali što samo tajkuni? Na primer, da li će po tom novom zakonu jedan sadašnji SNS-ov ministar, koji je pre neki dan trijumfalno oslobođen optužbi za pljačku i korupciju, morati da objašnjava otkud mu onih 100.000 evra keša koje su mu našli u kasi? Da li će drugi sadašnji SNS-ov ministar po tom zakonu najzad morati da plati zaostali porez, ili mu je Dinkić već oprostio i zatezne kamate i glavnicu? Da li će jedan bivši, ali i tekući ministar morati da objašnjava otkud mu koferče s kešom? Da li će po tom novom zakonu morati da odgovara i onaj nekadašnji SPS-ov direktor iz EDB-a koji ima u vlasništvu nekih 30-ak, što stanova, što lokala?
Neće, naravno. Prvo, svi slučajevi što sam naveo, kao i milion drugih, smatraće se zastarelim, a drugo, ako i bude nešto od ovog zakona on će se, kao i svi ostali potencijalno opasni zakoni, primenjivati vrlo, vrlo selektivno. Ako nekim čudom neko i odgovara po njemu, to će biti neka sitna riba ili u najgorem slučaju, neki "njihov" tajkun, koji je bio toliko bezobrazan da je odbio da "nama" plaća reket koliko smo mu odredili.

veoma duhovito

pre 11 godina

Ma kako da ne, ovo je vrlo duhovito. Ko sme da pita Velju odakle mu imovina, od cega je vojvoda Toma sagradio palatu u Bajcetini...

Miroslav

pre 11 godina

Niko nece da odgovara, kao sto niko nece da odgovara za svinjariju koju je nova vlast napravila u narodnoj banci, a ciji rezultati ce bit objavljeni kad nas zajasi sledeca garnitura

Sir Oliver

pre 11 godina

Obecanje ludom radovanje. Pa samo medju ministrima i poslanicima ima masa onih koji nikada ne bi mogli da dokazu odakle im pare i imovina.

barracuda

pre 11 godina

Kratko rečeno, ovakve priče zamajavaju građane i produžuju društvenu agoniju u Srbiji. Svaki segment našeg društva je danas obesmišljen do bola.
Treba znati da Služba u potpunosti kontroliše pravosudni sistem u Srbiji. Najdarovitije pravnike udba angažuje još za vreme njihovih studentskih dana. Ne postoji ozbiljan sudija i advokat u Srbiji a da nije saradnik udbe. To shvatite doslovce, jer je zaista tako. Taj i takav pravosudni sistem nikada neće od Srbije napraviti pravnu državu, jer udba nikad neće dozvoliti restituciju, raskrinkavanje njenih zločina i demonopolizaciju, što ne samo da bi bio njen kraj, već bi se ti ljudi kolektivno našli iza rešetaka, i Srbija bi ostala bez "krema" u svojoj privredi, politici, zdravstvu, sportu, crkvi, medijima i svim ostalim društvenim sektorima.
Zvaničnici EU imaju procenu da je zadnjih 10 godina u Srbiji pronevereno-opljačkano i sklonjeno van Srbije oko 4 mlrd $ državnih para. Kad je tako, a tako je, pitam se o čemu ovaj jugend ovde priča?
Promena Izborima? Nema šanse i izbore su obesmislili, na svu našu žalost, ovo je otišlo predaleko dragi moji prijatelji. Bez direknog pritiska EU i SAD na zvanični-nezvanični Beograd, nama običnim građanima neće nikad svanuti, uređeno građansko društvo ili da ...

Primećujem...

pre 11 godina

"Sve za šta se dokaže da je sumnjivo i nezakonito, biće ispitivano", izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.
Ako je nešto već dokazano, nema potrebe da ga ispitujemo.
Dokazati da je nešto sumnjivo? Hm...
Dakle, ovako: Najpre je nešto sumnjivo, onda ispitujemo tu sumnju i na kraju ispitivanja dobijamo dokaz. Obrnut postupak moguć je samo kod našeg ministra pravde.

newyorker

pre 11 godina

@barracuda.Apsolutno se slazem sa vama.Neko ce nekada morati da zavede red u Srbiji. Ali Vucic nije ta osoba cam i kada bi to najiskrenije hteo. Razlog je njegova kompromitujuca proslost. Ukoliko nekome "stane na zulj" neko ce postepeno poceti da snadbeva medija informacijama koje ce ga deklasirati.

bezimena

pre 11 godina

...da li će po tom novom zakonu jedan sadašnji SNS-ov ministar, koji je pre neki dan trijumfalno oslobođen optužbi za pljačku i korupciju, morati da objašnjava otkud mu onih 100.000 evra keša koje su mu našli u kasi?
(Kapetan Ahab, 4. novembar 2012 10:37)

Suma je porasla na 236.000 e i uopšte nije bila ni sporna...
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/knezevica-ceka-236-000-evra-iz-sefa/3462

Srbija je, kao država, propala još 90-tih, sada samo još klizi u svoj konačni nestanak. Pametni će se izvući, odlaskom u inostranstvo, ostali zaslužuju upravo ono što ih snalazi.

MilosM

pre 11 godina

Tesko ce biti da se sve ispita,ali sam siguran da ce taj zakon omoguciti da se bar neke pljacke iznesu na videlo,a i sigurno ce spreciti takvo ponasanje u buducnosti.

Hera

pre 11 godina

Verujem da će se iskoreniti kriminal u korupcija u našoj državi. Verujem da će Nikola Selaković zaista učiniti sve da i zakonima sprečava korupciju i kriminal. Verujem da će ova vlada zaista isterati korupciju i kriminal do kraja.

laki

pre 11 godina

Nema od toga nista,najveci dokaz je nedavno oslobadjanje optuzbe bivseg clana DS(preletaca).Vi se selektivno obracunavate sa svima,a to nema veze sa pravdom.Pokazace dela sta vredite(meni je vec odavno jasno).Nadam se da ce narod ovoga puta reagovati brze ako nema vidljivih i osetnih rezultata,ne dopustivsi da i vi nekoliko godina harate i punite svoje dzepove laznim obecanjima i manipulisanjem.Ako se to dozvoli,onda ovaj narod zaista nije kako treba i nema nade za njega,beeeee!

Dunster

pre 11 godina

Strani investitori najbolje znaju kakvo pravosuđe imamo , oportunističko i korumpirano. Da li će se tim zakonom o poreklu imovine proveravati i imovina predsednika sudova , tužilaca , sudija ? Meni je najbolji primer bahatosti malih bogova zvanih sudija i "tumačenja zakona i propisa" kad je dete u pešačkoj zoni udario auto u po bela dana nekog lokalnog moćnika a sudijina završna reč je bila da je majka deteta kriva što je pustila dete u pešačkoj zoni . Takvih primera za verovali ili ne ima koliko hoćeš u Srbiji, ali još nijedan sudija nije krivično odgovarao, čak vrlo retko i disciplinski. U većini demokratskih zemalja sa iskorenjenom korupcijom u pravosuđu, ta sumnja bi bila više nego očigledna da se razreši u vrlo kratkom roku sudija , i nikom ne bi palo na pamet da kaže kako je ugrožena nezavisnost sudija , jer ta "nezavisnost" u Srbiji je postalo pokriće za plave koverte , bahatost , površnost, nerad , neodgovornost .

Pastir Kostja

pre 11 godina

Koliko će Vam još vremena trebati Ministre da pozovete na odgovornost sadašnje saradnike iz bivše vlasti. I da li će nas o stanju u pravosuđu i dalje izveštavati Tomo Zorić ili je možda i on po Vašem ukusu.

fokus

pre 11 godina

Takav zakon i sada postoji,samo treba da ga primenite...ili mozda u novi zakon zelite da unesete odredbu na koga se on odnosi a na koga ne,da ne bi npr ministar Knezevic opet objasnjavao odakle mu oni silni euri u sefu...

crni domino

pre 11 godina

Ti to kao Ministar Pravde pretis tajkunima!? Ili im se dodvoravas!
Resi probleme sudstva da ti ti tajkuni ne potkupljuju sudije!
EU i Strazbur vriste da je haos u Srpskom sudstvu a ti ne mrdas ekstremitetom!

b

pre 11 godina

evo ga sad i ovaj ce nesto da istrazuje,ispituje,pa bre vec ste postali dosadni,smesni,za ovih 100 dana vi samo istrazujete,a vidi se tvoj uspeh kao ministra pravde PRESUDA knezevicu,svi vam se smeju pa cak i pojedini clanovi vase stranke,a za koalicione partnere da ne pricam

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

Ministre ako moze samo podatak na koliki ce se vremenski period unazad odnositi zakon i na koliko sirok krug familije? Da znamo dal vec sad pocnemo da se smejemo.

Miki

pre 11 godina

Da li samo tajkunu dolaze pod udar budućeg zakona.Postoji veliki broj ljudi koji uživaju veliko bogatstvo koje ne može da se ostvari redovnom platom,a to su skupoceni automobili,više stanova ,jahte,školuju decu u inostranstvu,a nisu tajkuni.Da li neko kontroliše njihove poreske obaveze. Šta je sa velikim brojem mladih ljudi koji danju spavaju,noću se provode, koji takođe poseduju skupocena vozila i čiji je đžeparac veći od dvomesečne prosečne plate.Da li su to tatini sinovi ili su ''snalažljivi i sposobni momci''.Oni čak nemaju nikakve poreske obaveze osim registracije skupocenih vozila. Na to, da ćete sve ovo sankcionisati,mogu samo da kažem '' malo morgen''

xsenija

pre 11 godina

Ministre ako moze samo podatak na koliki ce se vremenski period unazad odnositi zakon i na koliko sirok krug familije? Da znamo dal vec sad pocnemo da se smejemo.
(samo tetki da odnesem lek, 4. novembar 2012 11:12)

Ne brini se doćeš i ti na red pa ćeš se sit ismejati.

milan

pre 11 godina

Vec taj stil izjave je neumesan i nekorektan. Naci ce se na udaru... Pa ne vodi se ovde borba protiv bogatih nego protiv onih koji su neregularno stekli bogatsvo, a ne pausalno reci tajkuni. Ministru pravde i kod vas pored svog obrazovanja probijaju stalno te populisticke izjave, nije potrebno samo radite svoj posao i bice sve u redu.

Ivan

pre 11 godina

Ministar pravde Srbije nemože da priča o borbi protiv korupcije kada mu u pravosuđu rade korumpirani tužioci i sudije koji su izvršili krivična dela i upleteni u vršenju krivičnih dela što je Ministar dobro upoznat i dostavljeni mu neoborivi dokazi vezano za korupciju u pravosuđu,a da ništa nije preuzeo po tom pitanju izgleda vrana vrani oči ne vadi.

Imasdvavratijedan

pre 11 godina

U Srbiji SE komisije formiraju da vecno ispituju, ustanovljavaju,...sa ciljem da posao nikada ne zavrse! Zakoni se prave da bi se usvajali godinama a potom tumacili u sudnicam decenijama. Zakon I poreklu imovine je gubitak vremena, vec je postojao u slicnoj formi u Titovo vreme pa su milioni baceni u vikendice u kojima niko ne zivi, I anahron. Postoji Zakon o porezima, krivicni zakon I masa drugih zakona potrebnih, cak I suvisnih, da se utvrdi ko je lopov. Potrebna je primena istih. Novim zakonom ce se stvoriti iluzija o tome da se nesto radi, trajace mesecima ako ne i godinama I na kraju ce oni kojima je namenjen odavno da zbrisu iz "Juge" ili cemo mi koji treba da budemo zasticeni od samovolje pojedinaca da pocrkamo od gladi i prljavstine#

Nostradamus

pre 11 godina

Pa nemoguce je postati bogat, ako se ne koriste malverzacije, kriminal i druge slicne metode. Naravno postoje pojedinacni slucajevi, koji ne potvrdjuju ovo sto sam napisao, ali su zato svi ostali u startu sumnjivi i kao takvi kandidati za sudske procese. Korupcijom se onda kupuje "postenje" i time se krug zatvara.

bela magija

pre 11 godina

Boza Evroenuzijasta Djelic je spavao na magicnom tetkinom kaucu, pa nece valjda i on da odgovara sto je imao srece i sto je bogat?

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

G.Selakovicu, sa reci na dela?Da vidimo stace sve biti ucinjeno, povodom;pljacki,Sudstva, Tuzilastva? Na prvoj stepenici ste zakocili kada je Dulic bijo u pitanju?!A sada cemo videti dalicete to otkociti?Ne samo to vec sve kada je u pitanju kriminal i pljacke, bez obzira koje u pitanju?!

bogumil

pre 11 godina

Ako tzv.tajkun plaća zarade,doprinose ne vidim zašto bi se hapsio,treba hapsiti one što su oterali radnike na biro bez zarada i doprinosa,a koliko se sećam još niko nije uhapšen,procesuiran i imovina oduzeta.Treba u svakom gradu napraviti spiskove takvih tzv.preduzetnika i početi sa hapšenjima.

strawberry

pre 11 godina

Drago mi je da vidim mlade, perspektivne i ambiciozne ljude u novoj Vladi. Imaju stav i vlju a to je jako bitno. Oni su buducnost nase drzave.

Tanja

pre 11 godina

Naravno da je reforma prvavosudja bila greska! Da li cete dozvoliti (ministarstvo) da i ispiti i izbor javnih beleznika bude namesteno i ispolitizovano. Isto ministarstvo ne odgovara na zahtev za ponistaj prvog pismenog ispita za javne beleznike. Kada cete podvuci liniju?

aleksandar grozni

pre 11 godina

Evo malog rebusa.Da li bi Knezevic bio oslobodjen da je ostao clan demokratske stranke,i da sada nije ministar i kadar SNSa.?

Mita

pre 11 godina

Nova vlada ne sme da gubi vreme,obračun sa kriminalom i oduzimanje nelegalno i bespravno stečene imovine je jedino rešenje! Sa krivičnom,voditi i finansijsku istragu.A nelegalno stečenu imovinu konfiskovati!

Kapetan Ahab

pre 11 godina

Baš mi je dargo što će (neki) tajkuni morati da objašnjavaju kako su stekli imovinu. Ali što samo tajkuni? Na primer, da li će po tom novom zakonu jedan sadašnji SNS-ov ministar, koji je pre neki dan trijumfalno oslobođen optužbi za pljačku i korupciju, morati da objašnjava otkud mu onih 100.000 evra keša koje su mu našli u kasi? Da li će drugi sadašnji SNS-ov ministar po tom zakonu najzad morati da plati zaostali porez, ili mu je Dinkić već oprostio i zatezne kamate i glavnicu? Da li će jedan bivši, ali i tekući ministar morati da objašnjava otkud mu koferče s kešom? Da li će po tom novom zakonu morati da odgovara i onaj nekadašnji SPS-ov direktor iz EDB-a koji ima u vlasništvu nekih 30-ak, što stanova, što lokala?
Neće, naravno. Prvo, svi slučajevi što sam naveo, kao i milion drugih, smatraće se zastarelim, a drugo, ako i bude nešto od ovog zakona on će se, kao i svi ostali potencijalno opasni zakoni, primenjivati vrlo, vrlo selektivno. Ako nekim čudom neko i odgovara po njemu, to će biti neka sitna riba ili u najgorem slučaju, neki "njihov" tajkun, koji je bio toliko bezobrazan da je odbio da "nama" plaća reket koliko smo mu odredili.

Miroslav

pre 11 godina

Niko nece da odgovara, kao sto niko nece da odgovara za svinjariju koju je nova vlast napravila u narodnoj banci, a ciji rezultati ce bit objavljeni kad nas zajasi sledeca garnitura

milan

pre 11 godina

Vec taj stil izjave je neumesan i nekorektan. Naci ce se na udaru... Pa ne vodi se ovde borba protiv bogatih nego protiv onih koji su neregularno stekli bogatsvo, a ne pausalno reci tajkuni. Ministru pravde i kod vas pored svog obrazovanja probijaju stalno te populisticke izjave, nije potrebno samo radite svoj posao i bice sve u redu.

fokus

pre 11 godina

Takav zakon i sada postoji,samo treba da ga primenite...ili mozda u novi zakon zelite da unesete odredbu na koga se on odnosi a na koga ne,da ne bi npr ministar Knezevic opet objasnjavao odakle mu oni silni euri u sefu...

bezimena

pre 11 godina

...da li će po tom novom zakonu jedan sadašnji SNS-ov ministar, koji je pre neki dan trijumfalno oslobođen optužbi za pljačku i korupciju, morati da objašnjava otkud mu onih 100.000 evra keša koje su mu našli u kasi?
(Kapetan Ahab, 4. novembar 2012 10:37)

Suma je porasla na 236.000 e i uopšte nije bila ni sporna...
http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/knezevica-ceka-236-000-evra-iz-sefa/3462

Srbija je, kao država, propala još 90-tih, sada samo još klizi u svoj konačni nestanak. Pametni će se izvući, odlaskom u inostranstvo, ostali zaslužuju upravo ono što ih snalazi.

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

Ministre ako moze samo podatak na koliki ce se vremenski period unazad odnositi zakon i na koliko sirok krug familije? Da znamo dal vec sad pocnemo da se smejemo.

bezimena

pre 11 godina

Tačnije rečeno, na udaru će se naći tajkuni koji neće da finansiraju SNS! Uzgred, radikali bez bedža još nisu objasnili javnosti KO ih finansira, zašto i sa koliko?

Primećujem...

pre 11 godina

"Sve za šta se dokaže da je sumnjivo i nezakonito, biće ispitivano", izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.
Ako je nešto već dokazano, nema potrebe da ga ispitujemo.
Dokazati da je nešto sumnjivo? Hm...
Dakle, ovako: Najpre je nešto sumnjivo, onda ispitujemo tu sumnju i na kraju ispitivanja dobijamo dokaz. Obrnut postupak moguć je samo kod našeg ministra pravde.

b

pre 11 godina

evo ga sad i ovaj ce nesto da istrazuje,ispituje,pa bre vec ste postali dosadni,smesni,za ovih 100 dana vi samo istrazujete,a vidi se tvoj uspeh kao ministra pravde PRESUDA knezevicu,svi vam se smeju pa cak i pojedini clanovi vase stranke,a za koalicione partnere da ne pricam

Ivan

pre 11 godina

Ministar pravde Srbije nemože da priča o borbi protiv korupcije kada mu u pravosuđu rade korumpirani tužioci i sudije koji su izvršili krivična dela i upleteni u vršenju krivičnih dela što je Ministar dobro upoznat i dostavljeni mu neoborivi dokazi vezano za korupciju u pravosuđu,a da ništa nije preuzeo po tom pitanju izgleda vrana vrani oči ne vadi.

strawberry

pre 11 godina

Drago mi je da vidim mlade, perspektivne i ambiciozne ljude u novoj Vladi. Imaju stav i vlju a to je jako bitno. Oni su buducnost nase drzave.

Hera

pre 11 godina

Verujem da će se iskoreniti kriminal u korupcija u našoj državi. Verujem da će Nikola Selaković zaista učiniti sve da i zakonima sprečava korupciju i kriminal. Verujem da će ova vlada zaista isterati korupciju i kriminal do kraja.

KOJA

pre 11 godina

Vucic i Selakovic imaju potencijal i snagu da sprece ovo katastrofalno stanje u drzavi.Dosao je red na one koji su godinama svojom bahatoscu i samovoljom unistavali Srbiju,i doveli je do propasti!

xsenija

pre 11 godina

Ministre ako moze samo podatak na koliki ce se vremenski period unazad odnositi zakon i na koliko sirok krug familije? Da znamo dal vec sad pocnemo da se smejemo.
(samo tetki da odnesem lek, 4. novembar 2012 11:12)

Ne brini se doćeš i ti na red pa ćeš se sit ismejati.

politicki analiticar

pre 11 godina

Sve mi se vise svidja ovaj Selakovic. Polako, temeljno i sistematski radi neke stvari a ne protezira se u medijima preterano.

SARA

pre 11 godina

Posao Aleksandra Vucica nece biti ni malo lak.Ima tu dosta toga da se preispita,a uz stalne opstrukcije posao je dosta tezi i komplikovaniji!Ostaje nada da ce ova vlada ispuniti ono sto je obecala,i tako napraviti veliki korak napred u politici i uredjenju drzave!

Sasa jokic

pre 11 godina

Od Djunica, Vlahovica, Miskovica nista, uspeli su da privedu Janjisevica, i to po privatnoj tuzbi.
Beku nikad bolje, Toma mu namesta poslove sa Rusima!
Nema nista od ovih najava, to se oni medjusobno bodre, ali rezultati 0

newyorker

pre 11 godina

@barracuda.Apsolutno se slazem sa vama.Neko ce nekada morati da zavede red u Srbiji. Ali Vucic nije ta osoba cam i kada bi to najiskrenije hteo. Razlog je njegova kompromitujuca proslost. Ukoliko nekome "stane na zulj" neko ce postepeno poceti da snadbeva medija informacijama koje ce ga deklasirati.

MiraO.

pre 11 godina

Na izborima sam glasala za neku drugu političku opciju. Međutim, kao neko ko želi dobro ovoj zemlji, gosp. Vučić i svi drugi koji rade na razbijanju lopovluka svake vrste, imate moju bezrezervnu podršku.

Milos

pre 11 godina

Samo mi nije jasno jedno, dokle cete da kukate vise kriv ovaj, kriv onaj? Dokle cete vise da krivite prethonu vladu za sopstvenu nesbosobnost da se izborite sa problemima. Ne kazem ni da u zuti dobri, oni su pa za sve krivili rezim Slobodana Milosevica. Tako ce i neka sledeca vlada koju ce ciniti ko zna ko da okrivljuje ove sadasne i tako vreme ide a mi stojimo u mestu ... dok svi oko nas napreduju, idu dalje.

Fiatman

pre 11 godina

Zaista je došlo krajnje vreme da se sporvede reforma pravosuđa i usvoji zakon o poreklu imovine. Ministar Selaković je vrlo kompetentan i jako je važnošto je iz stranke koja je u dosadašnjem radu vlade, uložila najviše truda u reforme cele države. Posebno mi je drago što je ministar naglasio da niko pa ni tajkuni neće biti mimo zakona, to je jako važno jer samo tako možemo napred.

Pera moler

pre 11 godina

Čekaj bre, pa ja kad sam kupovao auto su mi tražili poreklo imovine a Čeda kupi Fidelinku i nikom ništa! Vučiću radi svoj posao ili ćeš i ti završiti kao Tadić, samo što sad sledećeg puta zaista nemam ideju za koga bih glasao, svi ste bre isti, samo na svoj džep mislite a narod ko šiša.
btw kakvi bre crni tajkuni, priča za novine dok vam neko ne pošalje neko koferče para i posle pojeo vuk magarca.
Onda nam recimo od srede sleduje neka šarena laža oko Kosova, narodu leba i igara dok se pare lapaju na sve strane.

bela magija

pre 11 godina

Boza Evroenuzijasta Djelic je spavao na magicnom tetkinom kaucu, pa nece valjda i on da odgovara sto je imao srece i sto je bogat?

dragan-PRAVEDNIK

pre 11 godina

Odlična ideja. Ona je i deo programa organizacije kojoj ja pripadam-POKRET PRAVEDNIKA SRBIJE, pa u tom smislu SNS ima našu potpunu podršku.

Zuza

pre 11 godina

Potpuno se slažem sa Ministrom Selakovićem. Sudstvo nam je u jako lošem stanju, sudovi su neefikasni, procesi spori... Nadam se da će se sada stvari promeniti na bolje.

Super Mario

pre 11 godina

Taj zakon nam zaista treba. Ne znam kada će se sada pročešljati sve ono što je radjeno u prošlosti ali definitivno treba da se vidi kako su pojedini političari od plate stekli po nekoliko stanova, po nekoliko automobila kuća i debeo bankovni račun.

Marko Petrovic

pre 11 godina

Eh sto volim sto nece se sakriti oni koji nas godinama u nazad sistemski pljackaju i otimaju od sirotinje i ono malo, sto sa deset prstiju se zaradi. Da je ostao stari rezim, ja bih emigrirao, ovako necu, ostacu , jer verujem da ce se vremenom sve poboljsati i da ce doci na svoje mesto gde i treba.

MilosM

pre 11 godina

Tesko ce biti da se sve ispita,ali sam siguran da ce taj zakon omoguciti da se bar neke pljacke iznesu na videlo,a i sigurno ce spreciti takvo ponasanje u buducnosti.

Miloš

pre 11 godina

Očigledno da su u ranijem periodu tajkuni vodili državu, sada kada se to promenilo - nastala je panika. Ministarstvo pravde i polcije moraju pružiti punu pomoć Vučiću i država će dobiti tu bitku - protiv tajkuna, korupcije. Selaković je na dobrom putu da reši probleme i završi reforme u pravosuđu.

gujdar

pre 11 godina

Očigledno je da su ovi rešili da počiste Srbiju iako nisam verovao u njihovu poltiku svojum postupcima su me ubedili i ako tako nastave imaće moj glas za sledeće izbore,jer oni iskreno rečeno rade i daju rezulate dok su redhodni samo tapkali u mestu a pojedinci e bogatili ,građani ispaštali.

Seljak iz Dragodola

pre 11 godina

Niko, ali niko ne sme da se krije , ako je nesto pogresio u ukaljao ruke. Mora se jednom dovesti u red ova nas drzava , pa da krenemo napred. Ne mozemo vise, sistem moramo menjati, kvaran je. Dosli su novi ljudi i ja sam optimista, jer su sad ti novi ljudi sistem , a sistem ipak prave ljudi. Dakle, imate moju podrsku.

barracuda

pre 11 godina

Kratko rečeno, ovakve priče zamajavaju građane i produžuju društvenu agoniju u Srbiji. Svaki segment našeg društva je danas obesmišljen do bola.
Treba znati da Služba u potpunosti kontroliše pravosudni sistem u Srbiji. Najdarovitije pravnike udba angažuje još za vreme njihovih studentskih dana. Ne postoji ozbiljan sudija i advokat u Srbiji a da nije saradnik udbe. To shvatite doslovce, jer je zaista tako. Taj i takav pravosudni sistem nikada neće od Srbije napraviti pravnu državu, jer udba nikad neće dozvoliti restituciju, raskrinkavanje njenih zločina i demonopolizaciju, što ne samo da bi bio njen kraj, već bi se ti ljudi kolektivno našli iza rešetaka, i Srbija bi ostala bez "krema" u svojoj privredi, politici, zdravstvu, sportu, crkvi, medijima i svim ostalim društvenim sektorima.
Zvaničnici EU imaju procenu da je zadnjih 10 godina u Srbiji pronevereno-opljačkano i sklonjeno van Srbije oko 4 mlrd $ državnih para. Kad je tako, a tako je, pitam se o čemu ovaj jugend ovde priča?
Promena Izborima? Nema šanse i izbore su obesmislili, na svu našu žalost, ovo je otišlo predaleko dragi moji prijatelji. Bez direknog pritiska EU i SAD na zvanični-nezvanični Beograd, nama običnim građanima neće nikad svanuti, uređeno građansko društvo ili da ...

Miličica

pre 11 godina

Kriminalcima je mesto u zatvoru! Sve da se ispita šta su radili a onda da im se oduzme imovina i popuni budzet koji su ispraznili!

Evo rešenja

pre 11 godina

Zakon xy će rešiti mnoge misterije, prosto imao si x kada si došao sada imaš y ako se ne poklapaju odgovaraš i oduzimati se!

veoma duhovito

pre 11 godina

Ma kako da ne, ovo je vrlo duhovito. Ko sme da pita Velju odakle mu imovina, od cega je vojvoda Toma sagradio palatu u Bajcetini...

Sladjana

pre 11 godina

Pozdravljam donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine. Njemu bi trebalo da podležu svi pa da vidimo kome se to imovina ne slaže sa primanjima, bez obzira na to o kome se radi. A kada ih uhvatite u krađi, mislim kada se dokaže, jer lopov u Srbiji je samo onaj koji je uhvaćen, onda ga kaznite tako što mu odsečete ruku do ramena. Sigurna sam da posle toga niko ne bi pljačkao narod! Dok ne počnemo da ih kažnjavamo, posebno one na funkcijama, biće sve alaviji!

skipper

pre 11 godina

Најзад, после толико времена се спроводи нешто што је било потребно још одавно учинити, али људима из ДС-а није одговарало.

Miki

pre 11 godina

Da li samo tajkunu dolaze pod udar budućeg zakona.Postoji veliki broj ljudi koji uživaju veliko bogatstvo koje ne može da se ostvari redovnom platom,a to su skupoceni automobili,više stanova ,jahte,školuju decu u inostranstvu,a nisu tajkuni.Da li neko kontroliše njihove poreske obaveze. Šta je sa velikim brojem mladih ljudi koji danju spavaju,noću se provode, koji takođe poseduju skupocena vozila i čiji je đžeparac veći od dvomesečne prosečne plate.Da li su to tatini sinovi ili su ''snalažljivi i sposobni momci''.Oni čak nemaju nikakve poreske obaveze osim registracije skupocenih vozila. Na to, da ćete sve ovo sankcionisati,mogu samo da kažem '' malo morgen''

laki

pre 11 godina

Nema od toga nista,najveci dokaz je nedavno oslobadjanje optuzbe bivseg clana DS(preletaca).Vi se selektivno obracunavate sa svima,a to nema veze sa pravdom.Pokazace dela sta vredite(meni je vec odavno jasno).Nadam se da ce narod ovoga puta reagovati brze ako nema vidljivih i osetnih rezultata,ne dopustivsi da i vi nekoliko godina harate i punite svoje dzepove laznim obecanjima i manipulisanjem.Ako se to dozvoli,onda ovaj narod zaista nije kako treba i nema nade za njega,beeeee!

bogumil

pre 11 godina

Ako tzv.tajkun plaća zarade,doprinose ne vidim zašto bi se hapsio,treba hapsiti one što su oterali radnike na biro bez zarada i doprinosa,a koliko se sećam još niko nije uhapšen,procesuiran i imovina oduzeta.Treba u svakom gradu napraviti spiskove takvih tzv.preduzetnika i početi sa hapšenjima.

Sir Oliver

pre 11 godina

Obecanje ludom radovanje. Pa samo medju ministrima i poslanicima ima masa onih koji nikada ne bi mogli da dokazu odakle im pare i imovina.

mira

pre 11 godina

Da li je postojala Srbija i PRE 2000.-dite godine? mozda bi malo trebalo pogledati ko je onda uzimao pare?
Nazalost, mi sto duze pamtimo, preziveli smo bar tri takva zakona, i nikom nista. A zasto? Zato sto borba protiv korupcije nije da pljujes Miskovica po novinama i onda se sa njim slikas, vec da napravis SISTEM, u kome ne moze da se krade. Naprimer, najzad uvedes kapitalizam, umesto drzavne uprave, kakva je sada na snazi.

Imasdvavratijedan

pre 11 godina

U Srbiji SE komisije formiraju da vecno ispituju, ustanovljavaju,...sa ciljem da posao nikada ne zavrse! Zakoni se prave da bi se usvajali godinama a potom tumacili u sudnicam decenijama. Zakon I poreklu imovine je gubitak vremena, vec je postojao u slicnoj formi u Titovo vreme pa su milioni baceni u vikendice u kojima niko ne zivi, I anahron. Postoji Zakon o porezima, krivicni zakon I masa drugih zakona potrebnih, cak I suvisnih, da se utvrdi ko je lopov. Potrebna je primena istih. Novim zakonom ce se stvoriti iluzija o tome da se nesto radi, trajace mesecima ako ne i godinama I na kraju ce oni kojima je namenjen odavno da zbrisu iz "Juge" ili cemo mi koji treba da budemo zasticeni od samovolje pojedinaca da pocrkamo od gladi i prljavstine#

crni domino

pre 11 godina

Ti to kao Ministar Pravde pretis tajkunima!? Ili im se dodvoravas!
Resi probleme sudstva da ti ti tajkuni ne potkupljuju sudije!
EU i Strazbur vriste da je haos u Srpskom sudstvu a ti ne mrdas ekstremitetom!

Pastir Kostja

pre 11 godina

Koliko će Vam još vremena trebati Ministre da pozovete na odgovornost sadašnje saradnike iz bivše vlasti. I da li će nas o stanju u pravosuđu i dalje izveštavati Tomo Zorić ili je možda i on po Vašem ukusu.

R,Zivkovic,Roterdam

pre 11 godina

G.Selakovicu, sa reci na dela?Da vidimo stace sve biti ucinjeno, povodom;pljacki,Sudstva, Tuzilastva? Na prvoj stepenici ste zakocili kada je Dulic bijo u pitanju?!A sada cemo videti dalicete to otkociti?Ne samo to vec sve kada je u pitanju kriminal i pljacke, bez obzira koje u pitanju?!

Dokle?

pre 11 godina

Kada će se na udaru naći sadašnji i bivši članovi Visokog saveta sudstva odgovorni za propalu reformu sudstva, zbog kojih je cela država izložena šteti koja se meri milijardama dinara.Gospoda i gospođe očigledno nemaju namru da podnose ostavke, niko ih ne poziva na odgovornost, iako su kroz postupak reizbora pokazali malo je reći nestručnost i diletantizam, a država im i dalje plaća nepravične, ogromne naknade za (ne)rad.

Nostradamus

pre 11 godina

Pa nemoguce je postati bogat, ako se ne koriste malverzacije, kriminal i druge slicne metode. Naravno postoje pojedinacni slucajevi, koji ne potvrdjuju ovo sto sam napisao, ali su zato svi ostali u startu sumnjivi i kao takvi kandidati za sudske procese. Korupcijom se onda kupuje "postenje" i time se krug zatvara.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Evo malog rebusa.Da li bi Knezevic bio oslobodjen da je ostao clan demokratske stranke,i da sada nije ministar i kadar SNSa.?

Dunster

pre 11 godina

Strani investitori najbolje znaju kakvo pravosuđe imamo , oportunističko i korumpirano. Da li će se tim zakonom o poreklu imovine proveravati i imovina predsednika sudova , tužilaca , sudija ? Meni je najbolji primer bahatosti malih bogova zvanih sudija i "tumačenja zakona i propisa" kad je dete u pešačkoj zoni udario auto u po bela dana nekog lokalnog moćnika a sudijina završna reč je bila da je majka deteta kriva što je pustila dete u pešačkoj zoni . Takvih primera za verovali ili ne ima koliko hoćeš u Srbiji, ali još nijedan sudija nije krivično odgovarao, čak vrlo retko i disciplinski. U većini demokratskih zemalja sa iskorenjenom korupcijom u pravosuđu, ta sumnja bi bila više nego očigledna da se razreši u vrlo kratkom roku sudija , i nikom ne bi palo na pamet da kaže kako je ugrožena nezavisnost sudija , jer ta "nezavisnost" u Srbiji je postalo pokriće za plave koverte , bahatost , površnost, nerad , neodgovornost .

Tanja

pre 11 godina

Naravno da je reforma prvavosudja bila greska! Da li cete dozvoliti (ministarstvo) da i ispiti i izbor javnih beleznika bude namesteno i ispolitizovano. Isto ministarstvo ne odgovara na zahtev za ponistaj prvog pismenog ispita za javne beleznike. Kada cete podvuci liniju?

polozen

pre 11 godina

To je najbolji nacin da sazna poreklo imovine ,pa na osnovu toga i oporezovati.Ali sta cemo za onaj novac sto je iznet i u strane banke polozen...imovina po inostranstvu i slicno...

Mita

pre 11 godina

Nova vlada ne sme da gubi vreme,obračun sa kriminalom i oduzimanje nelegalno i bespravno stečene imovine je jedino rešenje! Sa krivičnom,voditi i finansijsku istragu.A nelegalno stečenu imovinu konfiskovati!