Subota, 06.10.2012.

10:13

U ponedeljak o imunitetu Dulića

Skupština Srbije razmotriće u ponedeljak, 8. oktobra, predlog odluke o ukidanju imuniteta poslaniku Oliveru Duliću, na zahtev Administrativnog odbora.

Izvor: B92

U ponedeljak o imunitetu Duliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Venera

pre 11 godina

Verujem da će se ubrzo ukinuti Dulićev imunitet. Verujem da će Srbija zaista iskoreniti korupciju i kriminal u našoj državi. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.

nela

pre 11 godina

a ko to protiv njega vodi politicki proces sad kad je u opoziciji,kome je on to bitan kao politicki protivnik? i hocemo li ikada od politicara cuti neko drugo objasnjenje kad ih uhvate u kradji,korupciji,zloupotrebi polozaja.. to su naucili kao papagaji. a mi smo ovce. hoce li se naci neki ovan uskoro ili cemo umreti ovako pasivni i bezvoljni? a gde su te cuvene patriote? njima su gejevi najveci trn u oku!!! koje ludilo!!!!!!!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Siguran sam da je bivsa koaliciona vlada radila po sistemu dobro organizovane drzavne mafije i da ce istrazni organi imati veoma tezak i nezahvalan posao. Morace da raskrinkaju sam sistem po kome su ovakve masovne pljacke mogle da funkcionisu a, ne zaboravimo, deo tog sistema je bilo i pravosudje.Nije bilo moguce ovako dugo i ovako temeljno pljackati drzavnu imovinu a da to nije bilo planirano i ugradjeno u sam sistem. Ne radi se o gospodinu Dulicu licno, niti o drugim pojedincima, radi se o tome da je to sve savrseno funkcionisalo, sto je dokaz da je pljacka planirana, da su koncu vuceni sa jednog mesta i da su sve pljacke bile dobro koordinisane i "pokrivene" papirima. Naravno, "kolac" se delio po utvrdjenoj semi i procentima. Na taj nacin, drugacije nije moglo, 90% stanovnistva Srbije svedeno je na puku sirotinju, koja jedva prezivljava a 10% "vizionara" postali su multimilioneri i vlasnici Srbije.Dojucerasnji ulicari,"patikasi i duvaci" postali su srpski "seici".Vlasnici "flore i faune",gospodo.Gospodin Dulic je radeci ovu necasnu rabotu,bio ubedjen da ispunjava "svetu" partijsku duznost.Zbog toga su ga juce podrzal "gurui" DS-a, verovatno ga hrabreci da istraje u svojoj "ideoloskoj" borbi?!Valjda je sada svima jasno zasto su bivsi "koalicionari" okupljeni po sistemu "s koca i konopca" gubitak vlasti shvatali, i jos shvataju, kao gubitak zivota?!

Baksuz

pre 11 godina

Čovek je firmi namestio posao, oni su mu dali procenat - to je jasno kao dan, ali to je praksa koja je ovde uobičajena. Kada bi se zbog toga ležalo u zatvoru, ove inače pretesne ulice bile bi puste. Ako se kola slome na Duliću, šta reći, baš je baksuz pa mi ga je zbog svega donekle i žao.

kenny

pre 11 godina

Sta je doktoru medicine, ortopedu po obrazovanju trebalo da bude ministar gradjevine, prostornog planiranja, ekologije i cega sve ne? Zasto je DS-u bilo vazno da potpise pomirenje sa SPS-om? Gospodo, gledajte i ucite! Niste bili u stanju godinama da date punu podrsku za otkrivanje politicke pozadine atentata na Vaseg ubijenog predsednika a naseg PREMIJERA. Niste bili u stanju da resite do kraja jednu aferu. Iako mi se ne svidjaju politicki stavovi Vucica i Dacica, oni ih barem imaju i vode politiku u skladu sa njima pa se nadam da cete i Vi nauciti lekciju za slucaj da drugi put dobijete poverenje gradjana!

Sladjan Rakic Kg

pre 11 godina

Jel se neko seća Farse oko ukidanja Imuniteta poslaniku Milovanu Bojiću, kada je to od nas tražila Švajcarska da bi odmrzla Bojićeve račune u švajcarskim bankama???????????

Sunce

pre 11 godina

Drago mi je videti da tuzilastvo reaguje brzo. Dulic je sto bi se reklo krupna riba i ne sme se stati ako ima dokaza da nije radio po zakonu.

Dampir

pre 11 godina

Samo mi nije jasno kako Dulica nije sramota da kuka na sav glas kako se vodi politicki proces i kako je on ugrozen, samo zato sto je pokrenuta istraga. Trebao je valjda odavno da zna da njegova dela nisu nedodirljiva i da se navikne da njegov rad bude pod necijim nadzorom. Ukoliko nije radio nista protivzakonito, kao sto sam tvrdi, ne vidim razlog da bude toliko uznemiren.

bezimena

pre 11 godina

Gde su dokazi o IZBORNOJ KRADJI?

Šta je sa 24 privatizacije čije ispitivanje traži EK (C market, Luka Beograd, Nacionalna štedionica...)?

Hapšenje Dulića pod optužbom "zloupotrebe službenog položaja", krivično delo pred ukidanjem koje je služilo, još za vreme SFRJ, za obračun sa nepodobnima tj. za politički obračun, je čist revanšizam i predstava za javnost!

Zašto ne optužite za isto kriv. delo MONOPOLISTE koji nas DERU?

p.s. kako je krenulo, računajući i gej paradu koja je zabranjena, ne bi čudilo da se dogodi "noć dugih noževa"...

Asos

pre 11 godina

Čekamo, čekamo... I sve pratimo! Dosta je skrivanja od pravde! Aco sve ispitaj! Dosta je skrivanja iza imuniteta i ministarskih fotelja!

panta978

pre 11 godina

Ovo me jako raduje sto ce u najkracem mogucem roku gospodinu Dulicu biti skinut imunitet,doslo je vreme da se poloze racuni za ogromnu pljacku ovog naroda,jos puno njih treba da odgovara a u to ne sumnjam zahvaljujuci gospodinu Vucicu koji ce siguran sam sve uciniti da svi oni koji su zloupotrebili svoj polozaj i odgovaraju za to

Jelica

pre 11 godina

Sad ce biti " vrati koko sto si pozobala " Podrzavam odluku Tuzilastva, vreme je bilo da se utvrdi ko je sta i koliko krao od naroda!!!

rada-k

pre 11 godina

Posto narod ne zna kako ce preziveti predstojecu zimu, neka makar malo pravde i izostanka Orvelove misli da su svi jednaki, a neki su jednakiji od drugih! Neka se ti "jednakiji" konacno izvedu pred lice pravde. Oni godinama ne znaju sta znaci boriti se za golu egzistenciju!!!

Super Aloe

pre 11 godina

Kako je lepo videti da konacno u Srbiji ima pravde I da ce svako odgovarati za ono sto je u zivotu radio. Konacno se vide dugo ocekivane promene.

Ukidanje prava?

pre 11 godina

Ma bice to i pre, samo navaloite. A koliko cujem Dulic se odreko imuniteta, shvatio da ste ozbiljni i da biste svakako ukinuli.

Zoso

pre 11 godina

Dobro nek mu uzmu imunitet ako su sigurni.A sta aku mu uzmu imunitet i ne bude kriv.? Ko ce platiti za blacenje tog coveka. Nadam se da imanu jake dokaze a ako nemaju puce sudstvo ko bundeva.

Super Aloe

pre 11 godina

Kako je lepo videti da konacno u Srbiji ima pravde I da ce svako odgovarati za ono sto je u zivotu radio. Konacno se vide dugo ocekivane promene.

krupna riba

pre 11 godina

Ukidanje imuniteta nego sta, pa neka pogleda u lice pravdi. Za takve kao sto je on sramota je da drzava stoji iza njega i da ga stiti imunitetom. Bravo za efikasnost i ekspeditivnost drzavnih organa. Vlada je odlicno pocela svoju borbu protiv korupcije i to hapsenjem ocigledno krupne ribe kada je u pitanju zlooupotreba.

Posmatrač

pre 11 godina

Potpuno ispravno pa ako je radio u skladu sa zakonom nema čega da se plaši...Sve po zakonu ni po babu ni po stričevima...Svaki nosilac javne funkcije mora da snosi odgovornost za urađen posao,imunitet ga za loš rad i kriminal ne može štitit obesmisliće se institut imuniteta...

Ruzica

pre 11 godina

Mislim da je za pravi obracun sa kriminalom i korupcijom samo potrebna iskrena politicka volja..Vucic je kako vidim resen da se kao niko i nikada do sada obracuna sa kriminalom i korupcijom!

Dragica

pre 11 godina

Zar za ovako nesto postoji imunitet? Zasto se konacno ne donese razjasnjenje kad je moguce pozivanje na imunitet. Krali su pa su jos zastitili sebe zakonom. Mozda jos orden da mu damo.

Orleanka

pre 11 godina

kako ce 126 poslanika da iglasa ukidanje imuniteta kad su svi lopovi moze i njima to da se desi u ovom slucaju cast izuzecima ali mislim da je takvih malo u skupstini

Grof Dikula

pre 11 godina

Bilo bi dobro pored ovakve zelje vlasti za borbom protiv korupcije, da se ukine imunitet svim visokim funkcionerima. Da svako bude na dohvat ruke zakonu. Ovako se samo gubi vreme na proceduralne problem.

Djoko

pre 11 godina

Sramota je ko je sve poslanik i ko sve moze a se pozove na imunitet. Dokazi postoje dzaba price da je politicki progon Sad tek izlazi na videlo ko je 12god. vladao Srbijom.

Asuncion

pre 11 godina

Ma koliko mi bio nesimpatičan bivši ministar, moram da primetim da me više od toga zabrinjava, mora se reći, bahato i nezakonito ponašanje organa u čijem je opisu delatnosti poštovanje zakona istaknuto na vidnom mestu.
Kako je uopšte smelo da se desi da policija pokušava da uhapsi osobu koja ima poslanički imunitet??? Zar ne pokušavamo da izgradimo makar privid pravne države? Demokratija je procedura, a ovo je način ponašanja koji dolikuje nekim drugim vremenima i drugim geografskim koordinatama. Ako bivši ministar treba da se hapsi zna se procedura: ukidanje imuniteta pa onda lišavanje slobode. Ovako kako je urađeno ne, nikako. Zloupotreba sile od strane države me više užasava nego ma koje delo koje država na taj način rasvetljava.

Grof

pre 11 godina

Kakav poštenjačina, nema šta da krije a pozvao se na imunitet. Daće Bog da vas nova vlast sve pohapsi, lakše će nam biti ako vidimo lopove iza rešetaka što su doveli Srbiju u stanje beznađa.

pera kojot genije

pre 11 godina

u dvaes' marke da će da mu ukinu, a ako se bude doveo u pitanje imunitet ministra poljoprivrede, tu dajem dvesta da neće...

Anđelija

pre 11 godina

Konstantinoviću džabe ga ti braniš, evidentno je da je postupak zaokružen i da imaju dokaza čim se u ovo upuštaju.
U ostalom kada ga se javno odrekao Boris Tadić pod čijim je patronatom Dulić i delovao jasno je svima šta je u pitanju.

Malkom grozni

pre 11 godina

Ovo je pocetak I nagovestaj bolje buducnosti u Srbiji. Konacno se vidi da su krenula predizborna obecanja da se postuju.

Juhuuu

pre 11 godina

u dvaes' marke da će da mu ukinu, a ako se bude doveo u pitanje imunitet ministra poljoprivrede, tu dajem dvesta da neće...
(pera kojot genije, 6. oktobar 2012 11:06)
------------
Ministar poljoprivrede nije hteo da se pozove na imunitet, jer zna čovek da nije kriv.

Марјан

pre 11 godina

Бивши министар Дулић мора да прихвати реалности и да одговара за своја дела. То што се позива на имунитет само одуговлачи цео процес јер ће му свакако за који дан бити одузет.

star-trek

pre 11 godina

Ok je da mu se ukine imunitet!! Samo me interesuje hocete li ukidati imunitet i clanovima sadanje vlade kada se nesto sazna za njih?!

Johnny Walker

pre 11 godina

E tako, i njemu i njemu slicnima da se ukine imunitet. Sad lepo da se isprica sve sto se zna. Ako covek nije kriv nema sta da se plasi i da se poziva na imunitet.

srbenda

pre 11 godina

Bravo Vucicu,tako treba.Skidaj imununitet i paku u zatvor.Dugo je Srbija cekala da neko pocne da cisti ova legla kriminala i korupcije.Narod je uz tebe...

Ccc

pre 11 godina

Kako ga samo nije sramota da se poziva na imunitet? O čemu je uopšte taj čovek razmišljao kad se bavio mitnim radnjama? Da nikad neće sići sa vlasti, d aga niko neće otkriti? Strašno!

Ratko

pre 11 godina

Kakva glupost. To znaci da on moze komotno da sedne u avion i odleti iz drzave. Moze da vam udje u kucu, pokrade stvari, siluje zenu a da se potom pozove na imunitet koji odlaze hapsenje do nekog vremena. Sada ce do ponedeljka Dulic da duduce na svim televizijama kako je politicki progonjen i kako nikada nije ukrao ni jedan dinar. Koji jos osumnjiceni ima takva prava?

zuto

pre 11 godina

na zalost nas gradjana ispada da je "zuta" stampa mnogo više bila u pravu u svojim člancima od policije...sve je ranije znala...ne znam zasto policije ne pita novinare sta nam je u zemlji?

Anđelija

pre 11 godina

Konstantinoviću džabe ga ti braniš, evidentno je da je postupak zaokružen i da imaju dokaza čim se u ovo upuštaju.
U ostalom kada ga se javno odrekao Boris Tadić pod čijim je patronatom Dulić i delovao jasno je svima šta je u pitanju.

Ratko

pre 11 godina

Kakva glupost. To znaci da on moze komotno da sedne u avion i odleti iz drzave. Moze da vam udje u kucu, pokrade stvari, siluje zenu a da se potom pozove na imunitet koji odlaze hapsenje do nekog vremena. Sada ce do ponedeljka Dulic da duduce na svim televizijama kako je politicki progonjen i kako nikada nije ukrao ni jedan dinar. Koji jos osumnjiceni ima takva prava?

star-trek

pre 11 godina

Ok je da mu se ukine imunitet!! Samo me interesuje hocete li ukidati imunitet i clanovima sadanje vlade kada se nesto sazna za njih?!

Grof

pre 11 godina

Kakav poštenjačina, nema šta da krije a pozvao se na imunitet. Daće Bog da vas nova vlast sve pohapsi, lakše će nam biti ako vidimo lopove iza rešetaka što su doveli Srbiju u stanje beznađa.

bezimena

pre 11 godina

Gde su dokazi o IZBORNOJ KRADJI?

Šta je sa 24 privatizacije čije ispitivanje traži EK (C market, Luka Beograd, Nacionalna štedionica...)?

Hapšenje Dulića pod optužbom "zloupotrebe službenog položaja", krivično delo pred ukidanjem koje je služilo, još za vreme SFRJ, za obračun sa nepodobnima tj. za politički obračun, je čist revanšizam i predstava za javnost!

Zašto ne optužite za isto kriv. delo MONOPOLISTE koji nas DERU?

p.s. kako je krenulo, računajući i gej paradu koja je zabranjena, ne bi čudilo da se dogodi "noć dugih noževa"...

pera kojot genije

pre 11 godina

u dvaes' marke da će da mu ukinu, a ako se bude doveo u pitanje imunitet ministra poljoprivrede, tu dajem dvesta da neće...

Johnny Walker

pre 11 godina

E tako, i njemu i njemu slicnima da se ukine imunitet. Sad lepo da se isprica sve sto se zna. Ako covek nije kriv nema sta da se plasi i da se poziva na imunitet.

Zoso

pre 11 godina

Dobro nek mu uzmu imunitet ako su sigurni.A sta aku mu uzmu imunitet i ne bude kriv.? Ko ce platiti za blacenje tog coveka. Nadam se da imanu jake dokaze a ako nemaju puce sudstvo ko bundeva.

zuto

pre 11 godina

na zalost nas gradjana ispada da je "zuta" stampa mnogo više bila u pravu u svojim člancima od policije...sve je ranije znala...ne znam zasto policije ne pita novinare sta nam je u zemlji?

Orleanka

pre 11 godina

kako ce 126 poslanika da iglasa ukidanje imuniteta kad su svi lopovi moze i njima to da se desi u ovom slucaju cast izuzecima ali mislim da je takvih malo u skupstini

Asuncion

pre 11 godina

Ma koliko mi bio nesimpatičan bivši ministar, moram da primetim da me više od toga zabrinjava, mora se reći, bahato i nezakonito ponašanje organa u čijem je opisu delatnosti poštovanje zakona istaknuto na vidnom mestu.
Kako je uopšte smelo da se desi da policija pokušava da uhapsi osobu koja ima poslanički imunitet??? Zar ne pokušavamo da izgradimo makar privid pravne države? Demokratija je procedura, a ovo je način ponašanja koji dolikuje nekim drugim vremenima i drugim geografskim koordinatama. Ako bivši ministar treba da se hapsi zna se procedura: ukidanje imuniteta pa onda lišavanje slobode. Ovako kako je urađeno ne, nikako. Zloupotreba sile od strane države me više užasava nego ma koje delo koje država na taj način rasvetljava.

Dragica

pre 11 godina

Zar za ovako nesto postoji imunitet? Zasto se konacno ne donese razjasnjenje kad je moguce pozivanje na imunitet. Krali su pa su jos zastitili sebe zakonom. Mozda jos orden da mu damo.

Super Aloe

pre 11 godina

Kako je lepo videti da konacno u Srbiji ima pravde I da ce svako odgovarati za ono sto je u zivotu radio. Konacno se vide dugo ocekivane promene.

Dampir

pre 11 godina

Samo mi nije jasno kako Dulica nije sramota da kuka na sav glas kako se vodi politicki proces i kako je on ugrozen, samo zato sto je pokrenuta istraga. Trebao je valjda odavno da zna da njegova dela nisu nedodirljiva i da se navikne da njegov rad bude pod necijim nadzorom. Ukoliko nije radio nista protivzakonito, kao sto sam tvrdi, ne vidim razlog da bude toliko uznemiren.

srbenda

pre 11 godina

Bravo Vucicu,tako treba.Skidaj imununitet i paku u zatvor.Dugo je Srbija cekala da neko pocne da cisti ova legla kriminala i korupcije.Narod je uz tebe...

Super Aloe

pre 11 godina

Kako je lepo videti da konacno u Srbiji ima pravde I da ce svako odgovarati za ono sto je u zivotu radio. Konacno se vide dugo ocekivane promene.

Jelica

pre 11 godina

Sad ce biti " vrati koko sto si pozobala " Podrzavam odluku Tuzilastva, vreme je bilo da se utvrdi ko je sta i koliko krao od naroda!!!

Juhuuu

pre 11 godina

u dvaes' marke da će da mu ukinu, a ako se bude doveo u pitanje imunitet ministra poljoprivrede, tu dajem dvesta da neće...
(pera kojot genije, 6. oktobar 2012 11:06)
------------
Ministar poljoprivrede nije hteo da se pozove na imunitet, jer zna čovek da nije kriv.

rada-k

pre 11 godina

Posto narod ne zna kako ce preziveti predstojecu zimu, neka makar malo pravde i izostanka Orvelove misli da su svi jednaki, a neki su jednakiji od drugih! Neka se ti "jednakiji" konacno izvedu pred lice pravde. Oni godinama ne znaju sta znaci boriti se za golu egzistenciju!!!

Ukidanje prava?

pre 11 godina

Ma bice to i pre, samo navaloite. A koliko cujem Dulic se odreko imuniteta, shvatio da ste ozbiljni i da biste svakako ukinuli.

Asos

pre 11 godina

Čekamo, čekamo... I sve pratimo! Dosta je skrivanja od pravde! Aco sve ispitaj! Dosta je skrivanja iza imuniteta i ministarskih fotelja!

Sunce

pre 11 godina

Drago mi je videti da tuzilastvo reaguje brzo. Dulic je sto bi se reklo krupna riba i ne sme se stati ako ima dokaza da nije radio po zakonu.

Ccc

pre 11 godina

Kako ga samo nije sramota da se poziva na imunitet? O čemu je uopšte taj čovek razmišljao kad se bavio mitnim radnjama? Da nikad neće sići sa vlasti, d aga niko neće otkriti? Strašno!

Марјан

pre 11 godina

Бивши министар Дулић мора да прихвати реалности и да одговара за своја дела. То што се позива на имунитет само одуговлачи цео процес јер ће му свакако за који дан бити одузет.

Grof Dikula

pre 11 godina

Bilo bi dobro pored ovakve zelje vlasti za borbom protiv korupcije, da se ukine imunitet svim visokim funkcionerima. Da svako bude na dohvat ruke zakonu. Ovako se samo gubi vreme na proceduralne problem.

panta978

pre 11 godina

Ovo me jako raduje sto ce u najkracem mogucem roku gospodinu Dulicu biti skinut imunitet,doslo je vreme da se poloze racuni za ogromnu pljacku ovog naroda,jos puno njih treba da odgovara a u to ne sumnjam zahvaljujuci gospodinu Vucicu koji ce siguran sam sve uciniti da svi oni koji su zloupotrebili svoj polozaj i odgovaraju za to

krupna riba

pre 11 godina

Ukidanje imuniteta nego sta, pa neka pogleda u lice pravdi. Za takve kao sto je on sramota je da drzava stoji iza njega i da ga stiti imunitetom. Bravo za efikasnost i ekspeditivnost drzavnih organa. Vlada je odlicno pocela svoju borbu protiv korupcije i to hapsenjem ocigledno krupne ribe kada je u pitanju zlooupotreba.

Djoko

pre 11 godina

Sramota je ko je sve poslanik i ko sve moze a se pozove na imunitet. Dokazi postoje dzaba price da je politicki progon Sad tek izlazi na videlo ko je 12god. vladao Srbijom.

Malkom grozni

pre 11 godina

Ovo je pocetak I nagovestaj bolje buducnosti u Srbiji. Konacno se vidi da su krenula predizborna obecanja da se postuju.

Ruzica

pre 11 godina

Mislim da je za pravi obracun sa kriminalom i korupcijom samo potrebna iskrena politicka volja..Vucic je kako vidim resen da se kao niko i nikada do sada obracuna sa kriminalom i korupcijom!

Posmatrač

pre 11 godina

Potpuno ispravno pa ako je radio u skladu sa zakonom nema čega da se plaši...Sve po zakonu ni po babu ni po stričevima...Svaki nosilac javne funkcije mora da snosi odgovornost za urađen posao,imunitet ga za loš rad i kriminal ne može štitit obesmisliće se institut imuniteta...

Sladjan Rakic Kg

pre 11 godina

Jel se neko seća Farse oko ukidanja Imuniteta poslaniku Milovanu Bojiću, kada je to od nas tražila Švajcarska da bi odmrzla Bojićeve račune u švajcarskim bankama???????????

Baksuz

pre 11 godina

Čovek je firmi namestio posao, oni su mu dali procenat - to je jasno kao dan, ali to je praksa koja je ovde uobičajena. Kada bi se zbog toga ležalo u zatvoru, ove inače pretesne ulice bile bi puste. Ako se kola slome na Duliću, šta reći, baš je baksuz pa mi ga je zbog svega donekle i žao.

kenny

pre 11 godina

Sta je doktoru medicine, ortopedu po obrazovanju trebalo da bude ministar gradjevine, prostornog planiranja, ekologije i cega sve ne? Zasto je DS-u bilo vazno da potpise pomirenje sa SPS-om? Gospodo, gledajte i ucite! Niste bili u stanju godinama da date punu podrsku za otkrivanje politicke pozadine atentata na Vaseg ubijenog predsednika a naseg PREMIJERA. Niste bili u stanju da resite do kraja jednu aferu. Iako mi se ne svidjaju politicki stavovi Vucica i Dacica, oni ih barem imaju i vode politiku u skladu sa njima pa se nadam da cete i Vi nauciti lekciju za slucaj da drugi put dobijete poverenje gradjana!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Siguran sam da je bivsa koaliciona vlada radila po sistemu dobro organizovane drzavne mafije i da ce istrazni organi imati veoma tezak i nezahvalan posao. Morace da raskrinkaju sam sistem po kome su ovakve masovne pljacke mogle da funkcionisu a, ne zaboravimo, deo tog sistema je bilo i pravosudje.Nije bilo moguce ovako dugo i ovako temeljno pljackati drzavnu imovinu a da to nije bilo planirano i ugradjeno u sam sistem. Ne radi se o gospodinu Dulicu licno, niti o drugim pojedincima, radi se o tome da je to sve savrseno funkcionisalo, sto je dokaz da je pljacka planirana, da su koncu vuceni sa jednog mesta i da su sve pljacke bile dobro koordinisane i "pokrivene" papirima. Naravno, "kolac" se delio po utvrdjenoj semi i procentima. Na taj nacin, drugacije nije moglo, 90% stanovnistva Srbije svedeno je na puku sirotinju, koja jedva prezivljava a 10% "vizionara" postali su multimilioneri i vlasnici Srbije.Dojucerasnji ulicari,"patikasi i duvaci" postali su srpski "seici".Vlasnici "flore i faune",gospodo.Gospodin Dulic je radeci ovu necasnu rabotu,bio ubedjen da ispunjava "svetu" partijsku duznost.Zbog toga su ga juce podrzal "gurui" DS-a, verovatno ga hrabreci da istraje u svojoj "ideoloskoj" borbi?!Valjda je sada svima jasno zasto su bivsi "koalicionari" okupljeni po sistemu "s koca i konopca" gubitak vlasti shvatali, i jos shvataju, kao gubitak zivota?!

nela

pre 11 godina

a ko to protiv njega vodi politicki proces sad kad je u opoziciji,kome je on to bitan kao politicki protivnik? i hocemo li ikada od politicara cuti neko drugo objasnjenje kad ih uhvate u kradji,korupciji,zloupotrebi polozaja.. to su naucili kao papagaji. a mi smo ovce. hoce li se naci neki ovan uskoro ili cemo umreti ovako pasivni i bezvoljni? a gde su te cuvene patriote? njima su gejevi najveci trn u oku!!! koje ludilo!!!!!!!

Venera

pre 11 godina

Verujem da će se ubrzo ukinuti Dulićev imunitet. Verujem da će Srbija zaista iskoreniti korupciju i kriminal u našoj državi. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.

Juhuuu

pre 11 godina

u dvaes' marke da će da mu ukinu, a ako se bude doveo u pitanje imunitet ministra poljoprivrede, tu dajem dvesta da neće...
(pera kojot genije, 6. oktobar 2012 11:06)
------------
Ministar poljoprivrede nije hteo da se pozove na imunitet, jer zna čovek da nije kriv.

bezimena

pre 11 godina

Gde su dokazi o IZBORNOJ KRADJI?

Šta je sa 24 privatizacije čije ispitivanje traži EK (C market, Luka Beograd, Nacionalna štedionica...)?

Hapšenje Dulića pod optužbom "zloupotrebe službenog položaja", krivično delo pred ukidanjem koje je služilo, još za vreme SFRJ, za obračun sa nepodobnima tj. za politički obračun, je čist revanšizam i predstava za javnost!

Zašto ne optužite za isto kriv. delo MONOPOLISTE koji nas DERU?

p.s. kako je krenulo, računajući i gej paradu koja je zabranjena, ne bi čudilo da se dogodi "noć dugih noževa"...

srbenda

pre 11 godina

Bravo Vucicu,tako treba.Skidaj imununitet i paku u zatvor.Dugo je Srbija cekala da neko pocne da cisti ova legla kriminala i korupcije.Narod je uz tebe...

panta978

pre 11 godina

Ovo me jako raduje sto ce u najkracem mogucem roku gospodinu Dulicu biti skinut imunitet,doslo je vreme da se poloze racuni za ogromnu pljacku ovog naroda,jos puno njih treba da odgovara a u to ne sumnjam zahvaljujuci gospodinu Vucicu koji ce siguran sam sve uciniti da svi oni koji su zloupotrebili svoj polozaj i odgovaraju za to

Asos

pre 11 godina

Čekamo, čekamo... I sve pratimo! Dosta je skrivanja od pravde! Aco sve ispitaj! Dosta je skrivanja iza imuniteta i ministarskih fotelja!

Ruzica

pre 11 godina

Mislim da je za pravi obracun sa kriminalom i korupcijom samo potrebna iskrena politicka volja..Vucic je kako vidim resen da se kao niko i nikada do sada obracuna sa kriminalom i korupcijom!

zuto

pre 11 godina

na zalost nas gradjana ispada da je "zuta" stampa mnogo više bila u pravu u svojim člancima od policije...sve je ranije znala...ne znam zasto policije ne pita novinare sta nam je u zemlji?

Марјан

pre 11 godina

Бивши министар Дулић мора да прихвати реалности и да одговара за своја дела. То што се позива на имунитет само одуговлачи цео процес јер ће му свакако за који дан бити одузет.

Grof

pre 11 godina

Kakav poštenjačina, nema šta da krije a pozvao se na imunitet. Daće Bog da vas nova vlast sve pohapsi, lakše će nam biti ako vidimo lopove iza rešetaka što su doveli Srbiju u stanje beznađa.

Asuncion

pre 11 godina

Ma koliko mi bio nesimpatičan bivši ministar, moram da primetim da me više od toga zabrinjava, mora se reći, bahato i nezakonito ponašanje organa u čijem je opisu delatnosti poštovanje zakona istaknuto na vidnom mestu.
Kako je uopšte smelo da se desi da policija pokušava da uhapsi osobu koja ima poslanički imunitet??? Zar ne pokušavamo da izgradimo makar privid pravne države? Demokratija je procedura, a ovo je način ponašanja koji dolikuje nekim drugim vremenima i drugim geografskim koordinatama. Ako bivši ministar treba da se hapsi zna se procedura: ukidanje imuniteta pa onda lišavanje slobode. Ovako kako je urađeno ne, nikako. Zloupotreba sile od strane države me više užasava nego ma koje delo koje država na taj način rasvetljava.

Super Aloe

pre 11 godina

Kako je lepo videti da konacno u Srbiji ima pravde I da ce svako odgovarati za ono sto je u zivotu radio. Konacno se vide dugo ocekivane promene.

Malkom grozni

pre 11 godina

Ovo je pocetak I nagovestaj bolje buducnosti u Srbiji. Konacno se vidi da su krenula predizborna obecanja da se postuju.

rada-k

pre 11 godina

Posto narod ne zna kako ce preziveti predstojecu zimu, neka makar malo pravde i izostanka Orvelove misli da su svi jednaki, a neki su jednakiji od drugih! Neka se ti "jednakiji" konacno izvedu pred lice pravde. Oni godinama ne znaju sta znaci boriti se za golu egzistenciju!!!

Zoso

pre 11 godina

Dobro nek mu uzmu imunitet ako su sigurni.A sta aku mu uzmu imunitet i ne bude kriv.? Ko ce platiti za blacenje tog coveka. Nadam se da imanu jake dokaze a ako nemaju puce sudstvo ko bundeva.

Sunce

pre 11 godina

Drago mi je videti da tuzilastvo reaguje brzo. Dulic je sto bi se reklo krupna riba i ne sme se stati ako ima dokaza da nije radio po zakonu.

Ccc

pre 11 godina

Kako ga samo nije sramota da se poziva na imunitet? O čemu je uopšte taj čovek razmišljao kad se bavio mitnim radnjama? Da nikad neće sići sa vlasti, d aga niko neće otkriti? Strašno!

star-trek

pre 11 godina

Ok je da mu se ukine imunitet!! Samo me interesuje hocete li ukidati imunitet i clanovima sadanje vlade kada se nesto sazna za njih?!

Djoko

pre 11 godina

Sramota je ko je sve poslanik i ko sve moze a se pozove na imunitet. Dokazi postoje dzaba price da je politicki progon Sad tek izlazi na videlo ko je 12god. vladao Srbijom.

Super Aloe

pre 11 godina

Kako je lepo videti da konacno u Srbiji ima pravde I da ce svako odgovarati za ono sto je u zivotu radio. Konacno se vide dugo ocekivane promene.

Jelica

pre 11 godina

Sad ce biti " vrati koko sto si pozobala " Podrzavam odluku Tuzilastva, vreme je bilo da se utvrdi ko je sta i koliko krao od naroda!!!

Ratko

pre 11 godina

Kakva glupost. To znaci da on moze komotno da sedne u avion i odleti iz drzave. Moze da vam udje u kucu, pokrade stvari, siluje zenu a da se potom pozove na imunitet koji odlaze hapsenje do nekog vremena. Sada ce do ponedeljka Dulic da duduce na svim televizijama kako je politicki progonjen i kako nikada nije ukrao ni jedan dinar. Koji jos osumnjiceni ima takva prava?

krupna riba

pre 11 godina

Ukidanje imuniteta nego sta, pa neka pogleda u lice pravdi. Za takve kao sto je on sramota je da drzava stoji iza njega i da ga stiti imunitetom. Bravo za efikasnost i ekspeditivnost drzavnih organa. Vlada je odlicno pocela svoju borbu protiv korupcije i to hapsenjem ocigledno krupne ribe kada je u pitanju zlooupotreba.

Dragica

pre 11 godina

Zar za ovako nesto postoji imunitet? Zasto se konacno ne donese razjasnjenje kad je moguce pozivanje na imunitet. Krali su pa su jos zastitili sebe zakonom. Mozda jos orden da mu damo.

Dampir

pre 11 godina

Samo mi nije jasno kako Dulica nije sramota da kuka na sav glas kako se vodi politicki proces i kako je on ugrozen, samo zato sto je pokrenuta istraga. Trebao je valjda odavno da zna da njegova dela nisu nedodirljiva i da se navikne da njegov rad bude pod necijim nadzorom. Ukoliko nije radio nista protivzakonito, kao sto sam tvrdi, ne vidim razlog da bude toliko uznemiren.

Johnny Walker

pre 11 godina

E tako, i njemu i njemu slicnima da se ukine imunitet. Sad lepo da se isprica sve sto se zna. Ako covek nije kriv nema sta da se plasi i da se poziva na imunitet.

pera kojot genije

pre 11 godina

u dvaes' marke da će da mu ukinu, a ako se bude doveo u pitanje imunitet ministra poljoprivrede, tu dajem dvesta da neće...

Posmatrač

pre 11 godina

Potpuno ispravno pa ako je radio u skladu sa zakonom nema čega da se plaši...Sve po zakonu ni po babu ni po stričevima...Svaki nosilac javne funkcije mora da snosi odgovornost za urađen posao,imunitet ga za loš rad i kriminal ne može štitit obesmisliće se institut imuniteta...

Grof Dikula

pre 11 godina

Bilo bi dobro pored ovakve zelje vlasti za borbom protiv korupcije, da se ukine imunitet svim visokim funkcionerima. Da svako bude na dohvat ruke zakonu. Ovako se samo gubi vreme na proceduralne problem.

Anđelija

pre 11 godina

Konstantinoviću džabe ga ti braniš, evidentno je da je postupak zaokružen i da imaju dokaza čim se u ovo upuštaju.
U ostalom kada ga se javno odrekao Boris Tadić pod čijim je patronatom Dulić i delovao jasno je svima šta je u pitanju.

Orleanka

pre 11 godina

kako ce 126 poslanika da iglasa ukidanje imuniteta kad su svi lopovi moze i njima to da se desi u ovom slucaju cast izuzecima ali mislim da je takvih malo u skupstini

Ukidanje prava?

pre 11 godina

Ma bice to i pre, samo navaloite. A koliko cujem Dulic se odreko imuniteta, shvatio da ste ozbiljni i da biste svakako ukinuli.

Sladjan Rakic Kg

pre 11 godina

Jel se neko seća Farse oko ukidanja Imuniteta poslaniku Milovanu Bojiću, kada je to od nas tražila Švajcarska da bi odmrzla Bojićeve račune u švajcarskim bankama???????????

Baksuz

pre 11 godina

Čovek je firmi namestio posao, oni su mu dali procenat - to je jasno kao dan, ali to je praksa koja je ovde uobičajena. Kada bi se zbog toga ležalo u zatvoru, ove inače pretesne ulice bile bi puste. Ako se kola slome na Duliću, šta reći, baš je baksuz pa mi ga je zbog svega donekle i žao.

kenny

pre 11 godina

Sta je doktoru medicine, ortopedu po obrazovanju trebalo da bude ministar gradjevine, prostornog planiranja, ekologije i cega sve ne? Zasto je DS-u bilo vazno da potpise pomirenje sa SPS-om? Gospodo, gledajte i ucite! Niste bili u stanju godinama da date punu podrsku za otkrivanje politicke pozadine atentata na Vaseg ubijenog predsednika a naseg PREMIJERA. Niste bili u stanju da resite do kraja jednu aferu. Iako mi se ne svidjaju politicki stavovi Vucica i Dacica, oni ih barem imaju i vode politiku u skladu sa njima pa se nadam da cete i Vi nauciti lekciju za slucaj da drugi put dobijete poverenje gradjana!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Siguran sam da je bivsa koaliciona vlada radila po sistemu dobro organizovane drzavne mafije i da ce istrazni organi imati veoma tezak i nezahvalan posao. Morace da raskrinkaju sam sistem po kome su ovakve masovne pljacke mogle da funkcionisu a, ne zaboravimo, deo tog sistema je bilo i pravosudje.Nije bilo moguce ovako dugo i ovako temeljno pljackati drzavnu imovinu a da to nije bilo planirano i ugradjeno u sam sistem. Ne radi se o gospodinu Dulicu licno, niti o drugim pojedincima, radi se o tome da je to sve savrseno funkcionisalo, sto je dokaz da je pljacka planirana, da su koncu vuceni sa jednog mesta i da su sve pljacke bile dobro koordinisane i "pokrivene" papirima. Naravno, "kolac" se delio po utvrdjenoj semi i procentima. Na taj nacin, drugacije nije moglo, 90% stanovnistva Srbije svedeno je na puku sirotinju, koja jedva prezivljava a 10% "vizionara" postali su multimilioneri i vlasnici Srbije.Dojucerasnji ulicari,"patikasi i duvaci" postali su srpski "seici".Vlasnici "flore i faune",gospodo.Gospodin Dulic je radeci ovu necasnu rabotu,bio ubedjen da ispunjava "svetu" partijsku duznost.Zbog toga su ga juce podrzal "gurui" DS-a, verovatno ga hrabreci da istraje u svojoj "ideoloskoj" borbi?!Valjda je sada svima jasno zasto su bivsi "koalicionari" okupljeni po sistemu "s koca i konopca" gubitak vlasti shvatali, i jos shvataju, kao gubitak zivota?!

nela

pre 11 godina

a ko to protiv njega vodi politicki proces sad kad je u opoziciji,kome je on to bitan kao politicki protivnik? i hocemo li ikada od politicara cuti neko drugo objasnjenje kad ih uhvate u kradji,korupciji,zloupotrebi polozaja.. to su naucili kao papagaji. a mi smo ovce. hoce li se naci neki ovan uskoro ili cemo umreti ovako pasivni i bezvoljni? a gde su te cuvene patriote? njima su gejevi najveci trn u oku!!! koje ludilo!!!!!!!

Venera

pre 11 godina

Verujem da će se ubrzo ukinuti Dulićev imunitet. Verujem da će Srbija zaista iskoreniti korupciju i kriminal u našoj državi. Vreme je da se stanje u našoj državi promeni na bolje.