Ponedeljak, 01.10.2012.

13:57

Prijava protiv Markovića zbog jahte

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je prijavu protiv bivšeg ministra Milana Markovića jer nije prijavio da je njegova supruga dobila na poklon jahtu.

Izvor: Tanjug

Prijava protiv Markoviæa zbog jahte IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Godo

pre 11 godina

Najam takve jahte je izmeđi 6 i 9,5 hiljada evra za nedelju dana u Trogiru. Samo vez košta više nego njegova mesečna (bivša) ministarska plata, treba ga razumeti pa on nije imao šta da jede da bi samo održavao jahtu (tank je 900 litara dizela), jadničak...

Paja

pre 11 godina

Koliko li je doneo para onome sto je njegovoj zeni poklonio jahtu od 250000 evra? Kolike li su tek drugi "poklone" dobili kada je ovaj sto izgleda sav zbunjen i uplasen uspeo da obezbedi svojoj zeni ovakav poklon? Ako ova vlast ne pretrese sve vrsioce vlasti iz prethodnog saziva i ako svi koji su to zasluzili ne odu u zatvor onda je postojanje ove drzave potpuno besmisleno,odnosno, ovde drzava ne postoji.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Jel to ona fora ugovor o poklonu ko je lud da nekom pokloni jahtu,mora da je neka provizija u pitanju,pa satro poklon.Al ovo je zemlja cuda sve je moguce pa cak i ovakva fora koja je odavno provaljena.

Maki

pre 11 godina

Hmmm... Sve i da je dobila jahtu na poklon od tate, koji se u tom belom svetu i Francuskoj toliko obogatio da može da daje ovakve poklončiće, od kojih prihoda gospođa ćerka i njen ni-luk-jeo-ni-luk-mirisao bivši ministar od muža nameravaju da održavaju takvu jahtu? (za meraklije koji razmišljaju šta će voziti sledeće sezone, evo nekoliko skromnih ponuda: http://www.yachtworld.com/boats/category/type/Jeanneau/Prestige+42 , maštanje i parenje očiju nije zabranjeno.) Ili računaju da će i sve tekuće i fiksne troškove plaćati monsieur tata, a njihovo je samo da uživaju u poklonu?
Jer nije dovoljno samo kupiti/ukrasti/dobiti na poklon jahtu. Znate li vi koliko košta sat plovidbe takve jahte? Ja ne znam tačno (jer nemam takvu jahtu), ali kontam da se od mesečnih prihoda jedne normalne i obične srpske porodice takva jahta se može voziti... paaaaaa, tako, jedno 6-7 minuta (minut gore ili dole).
Ali da li je ovo jedna normalna i obična srpska porodica? Pa, ne baš...

gordijanus

pre 11 godina

pa kad mu je zena tako bogata da joj je tatko darivao jahtu, sto je uopste nju markovic morao da zaposljava u drzavnoj upravi...cek, cek, gde ono bese? ah da, sefica kabineta direktora poste. mogao je tata da joj daje apanazu a da umesto nje radi neko ko nema bogatog tatu...a kako je doticna ekonomista, jos bi bolje bilo da joj je tata umesto jahte dao tolike pare da pokrene privatni biznis, pa da se dokaze...da, kako da ne...

andrej

pre 11 godina

Zaista ne znam od koga je supruga g.Markovica dobila jahtu, ali ono sto znam jeste da: g.Markovic sa suprugom i porodicom je 10 dana Avgusta bio u hotelu i na plazi gde je moja porodica boravila ( Grcka, Halkidiki, da ne preciziram mesto - ipak treba da imaju privatnost). Govorimo o hotelu od 200 eur za porodicu na dan, a na plazi je nosio svoje lezaljke, nije iznajmljivao iste po 2 eur/kom. Nije sedeo u taverni na rucku, vec su jeli fast food...Meni nikako nije logicno da umesto da se skloni od javnosti na jahti, i ide od zaliva do zaliva ( a blizu tog mesta je marina za jahte), on sedi na plazi sa svim drugim svetom, uglavnom iz Srbije, i uglavnom kampera. Tako da polako sa izjavama...

bezimena

pre 11 godina

Agencija za "borbu" protiv korupcije je jedna smehotresna tvorevina, čiji su članovi debelo plaćeni da ništa ne rade.

Alo, M. Markovića optužujete jer je kasnio sa prijavom, a npr. Dinkićevih 100 mkv. stambenih, od provobitnih 50 mkv., ne istražujete ODAKLE MU!? Druge da na spominjem, i ti su aktuelna vlast, pa ne verujem da bi komentar bio objavljen.

Zvezdan

pre 11 godina

Bilo je korektno objaviti i da je čuvenu jahtu ministrova supruga dobila na poklon od oca! Da, kriv je, što se dobro oženio. Još ako je lepa i pametna...pa to ne može da se podnese. I nemoj slučajno da igra loto, jer šta ako dobije milion evra, a prosečna plata u Srbiji 300, to bi bilo stvarno nemoralno. Savet bivšem ministru - ne radujte se previše, taj poklon nije čak ni bračna imovina, u slučaju razvoda nećete dobiti ni čamac... Dakle, ajmo, dršte lopova!!!

cista racunica

pre 11 godina

Odavno je poznato da se u biznisu za namestanje nekog posla "cascava" sa najcesce 5%.To se najvise odnosi na tendere koje raspisuje drzava, npr za izradnju dela puta,mosta tunela,remont delova energetskog sistema.Cast koju politicari dobijaju za ove namestaljke obicno su stanovi ili kuce.Neki vole da koriste kajmanska ili druga ostrva kako bi prikrili trag.Cast koju je ovaj dobio je za neki posao koji je bio u vrednosti od oko 10 miliona evra.Ne bi trebalo da bude tesko uci u trag koji je to tender bio.Ispata na zene ili rodjake isto nije retka pojava.

pilula

pre 11 godina

sve da je jahta poklon od oca markoviceve, kako se u komentarima navodi, *zakon* je prekrsen *neobjavljivanjem* informacije. bez sumnje je gospodin ministar *drzavne uprave* bio upoznat sa zakonom, ali je procenio da je los p.r. dobijanje jahti na poklon u situaciji gde g. ministar preti otkazima hiljadama ljudi u drzavnoj upravi.

ovo nije hajka, neka odgovara!

Vojvodinac

pre 11 godina

Šta vam je ljudi, pa to je "samo" jahta, od 200-250 K€, nemojte se uzbuđivati, biće vremena za bes kad se sazna za kakve usluge se daju takvi pokloni!?
Inače vodi se kao poklon, da se ne bi platio porez, a u principu sve je to "zasluženo"!
Opet sa druge strane moramo biti rezervisani, jer ne znamo čime se dotična gospođa bavi, možda sve to nema nikakve veze sa samim ministrom!?
Meni lično ne bi bilo prijatno da mojoj ženi neko pokloni takvu jahtu, a da ja nemam ništa s tim!

maja a.

pre 11 godina

Mislim da nije fer da se ne kaze u tekstu i da je jahtu dobila od oca. On ima novu i ne razumem sta je cudno?! Da li biste vi svom detetu dali vredan poklon? Ja bih mom detetu sve dala, a ovde covek cim ima para lopov. Pa nisu svi lopovi, ima sposobnih ljudi.

Jeanneau

pre 11 godina

Cena Prestige 42" 2007 godište je oko 370.000 evra ,bez carine, sad tužilaštvo treba da da odgovor ko to poklanja eto baš gospođi ministarki jahtu od minimum 370.000 evra?? Da slučajno i Marković Milan se ne oseća bezbedno kao i Oliver, ili će se pozvati na politički "progon" , ili možda na poslanički imunitet, iako ga uopšte nema u skupštini a prima poslaničku platu. Ako je neko debelo naplatio svoje ministrovanje onda je to Marković Milan, pa samo održavanje ovakve jahte je godišnje minimum 40.000 evra. I sad dotični bivši "ministar" pokušava na finjaka da se izvuče. U siromašnim "demokratijama" ne postoji ni pravo a još manje pravda , postoje samo beli medvedi koji se uopšte ne plaše "pravosuđa" i "poreskih" organa.

D.Markovic

pre 11 godina

Mozda je trebalo navesti i od koga je dobila tako vredan poklon. U svakom slucaju, doticni bivsi ministar imao bi mnogo stosta da objasni iz perioda dok je bio predsednik Opstine Palilula. Bilo je onda i mnogo vrednijih stvari od te jahtice!

Lajavica

pre 11 godina

Znate šta.... ovde će postati vest kad se objavi da neko iz DS nije ništa ukrao.
I oni bi da se vrate na vlast?!?!?!?
Nadam se da neće nikad.

Mogu da svarim činjenicu da se neko toliko nakrao da može da kupi jahtu. Nije on jedini koji je zagrabio iz NAŠIH usta i usta naše DECE, ali ne mogu da se pomirim s tim da se usuđuje da 'ladno priča priču o pokolonu i vređa inteligenciju NAS od kojih je oteo.

Danilo

pre 11 godina

Dok ne bude potpuno promenjen politički sistem u Srbiji,sve sa prataćem zakonima,i dok politika ne bude način extra-zarade pojedinca,nama će se stalno deđavati ovakve besramne stvari.
Da se čovek pita:Imate li vi pamet,kada već dušu nemate?

hahahahahaaaaaaaaaa

pre 11 godina

Sojic: "plovi ladjo, plovi bela ladjo ......" Ma nije to moje nego moje zene majke mi a ni ona nije znala da je njeno bre, poklonio joj ja za osmi mart da je iznenadim, ...!! c c c c . Ovi stvarno smatraju da smo debili. Kakva drskost! Ovde je realnost nadmasila fantastiku!

Igor

pre 11 godina

Ko danas u Srbiji poklanja jahte? Mogo je da kaze npr. da je nosio gajbice kao mladji ili cuvao pare od uzine kada su mu davali roditelji.

Aleksa

pre 11 godina

Fin poklon,a povodom cega? Ko je poklonio?
Nije to mala cifra 250 000 evrica,neki ne znaju ni 250 kako izgleda...
Sve bi ja vas na koridor 10 da tucate kamen lopovi ovaj narod ste zakopali i drzavu i ista prica danas se nastavlja,sramota vise..
A moji Srbi ce cutati ko ovce i trpeti sisanje od strane ovih nazovi politicara :(((

nagadjanja

pre 11 godina

Ko poklanja toliku imovinu.Ne znamo iz clanka nista o poreklu jahte, sem da je dobila njegova zena na poklon. Posto je informacija polovicna i nije objasnjeno poreklo jahte ,s obzirom da je on bio visoki funkcioner vladajuce tranke i to u rangu ministra,ostaje samo da se nagadja.Ali da je poklon vredan,vredan je.

Stefan

pre 11 godina

dobila na poklon jahtu

Da bre.A jahta kosta svega 400000 eura.Ko bre poklanja pola miliona eura??? Osim toga,zar nije bivsi ministar u pocetku tvrdio da je jahta vlasnistvo njegovog prijatelja?

Boki

pre 11 godina

Hahahahaha....."dobila na poklon jahtu"!?
Pa ovi ne samo da kradu,nego nas smatraju zaretarde!
To je kao kad bi vam neko poklonio Boing 747,a vi se "samo" vozikate,okolo,tocite gorivo,placate odrzavanje,registraciju...
U zatvor sa lopovima!

eh

pre 11 godina

Covek zaboravio na jahtu od pisljivih 250.000 eura i sada nasli da ga blate kao najgoreg kriminalca. Sada ce i on morati da zatrazi medjunarodnu zastitu, kao i Dulic. Eh ti ljudi, ne znaju da cene pozrtvovanost predstavnika vlasti, pa to ti je.

nsv

pre 11 godina

Jure Markovica i Dulica a ni reci o Agrobanci. Neverovatno bacanje prasine u oci narodu. Njegovoj zeni je otac kupio jahtu jer covek godinama (mozda i decenijama) radi u Francuskoj. Ima firmu, dobro mu ide, jaka kisa kupio cerki polovnu jahtu, pa sta! A ovde nadigli dzevu zbog toga. Kao i uvek, na vuka povika a lisice meso jedu!

mr.T.

pre 11 godina

A od koga je dobila poklon? Ako je od tate, bate ili bogatog ujke sa srećom nek je vozi, ali čini mi se da je u pitanju jedan bivši otporaš, gde onda treba ispitati da li je svrha poklona za lakšu plovidbu nevladinog sektora (bliskog bivšoj vlasti) do letnjih odmarališta, kao što je Ibica, na primer, pa ako je to slučaj neka prodaju dragoceni predmet i daju sredstva onim organizacijama koje zaista nesto rade.

lesan

pre 11 godina

Ma šta je to, samo jedna jahta na poklon, sitnica...Hoće li i ovaj sada da traži međunarodnu zaštitu, evo i njemu opleli po porodici?

Rukometas

pre 11 godina

Iznos odgovara onom za koji se terete rukometaši Monpeljea da su dobili na klađenju, pa da eto rešenja, to su u stvari rukometaši ovog francuskog kluba poklonili jahtu. Zašto? Pa zbog gostoprimstva tokom rukometnog prvenstva u Srbiji. Ma, sve se uklapa i savršeno je jasno.

euff

pre 11 godina

Pretpostavimo da je poreklo jahte istinito? Onda da li moze neko da pretpostavi cime je ex ministar zaduzio darodavca? U svakom slucaju mnogo zaudara.

Vlada

pre 11 godina

nek ona sad tu jahtu pokloni u budžet. Kako meni niko neće da pokloni ni 100 evra a njoj jahtu, more da se proširi malo Zabela za sve ove dobre ljude što su tako izdašni u poklonima, a pokloni svi u bužet

Boki

pre 11 godina

Hahahahaha....."dobila na poklon jahtu"!?
Pa ovi ne samo da kradu,nego nas smatraju zaretarde!
To je kao kad bi vam neko poklonio Boing 747,a vi se "samo" vozikate,okolo,tocite gorivo,placate odrzavanje,registraciju...
U zatvor sa lopovima!

lesan

pre 11 godina

Ma šta je to, samo jedna jahta na poklon, sitnica...Hoće li i ovaj sada da traži međunarodnu zaštitu, evo i njemu opleli po porodici?

eh

pre 11 godina

Covek zaboravio na jahtu od pisljivih 250.000 eura i sada nasli da ga blate kao najgoreg kriminalca. Sada ce i on morati da zatrazi medjunarodnu zastitu, kao i Dulic. Eh ti ljudi, ne znaju da cene pozrtvovanost predstavnika vlasti, pa to ti je.

Igor

pre 11 godina

Ko danas u Srbiji poklanja jahte? Mogo je da kaze npr. da je nosio gajbice kao mladji ili cuvao pare od uzine kada su mu davali roditelji.

Aleksa

pre 11 godina

Fin poklon,a povodom cega? Ko je poklonio?
Nije to mala cifra 250 000 evrica,neki ne znaju ni 250 kako izgleda...
Sve bi ja vas na koridor 10 da tucate kamen lopovi ovaj narod ste zakopali i drzavu i ista prica danas se nastavlja,sramota vise..
A moji Srbi ce cutati ko ovce i trpeti sisanje od strane ovih nazovi politicara :(((

Vlada

pre 11 godina

nek ona sad tu jahtu pokloni u budžet. Kako meni niko neće da pokloni ni 100 evra a njoj jahtu, more da se proširi malo Zabela za sve ove dobre ljude što su tako izdašni u poklonima, a pokloni svi u bužet

Jeanneau

pre 11 godina

Cena Prestige 42" 2007 godište je oko 370.000 evra ,bez carine, sad tužilaštvo treba da da odgovor ko to poklanja eto baš gospođi ministarki jahtu od minimum 370.000 evra?? Da slučajno i Marković Milan se ne oseća bezbedno kao i Oliver, ili će se pozvati na politički "progon" , ili možda na poslanički imunitet, iako ga uopšte nema u skupštini a prima poslaničku platu. Ako je neko debelo naplatio svoje ministrovanje onda je to Marković Milan, pa samo održavanje ovakve jahte je godišnje minimum 40.000 evra. I sad dotični bivši "ministar" pokušava na finjaka da se izvuče. U siromašnim "demokratijama" ne postoji ni pravo a još manje pravda , postoje samo beli medvedi koji se uopšte ne plaše "pravosuđa" i "poreskih" organa.

nagadjanja

pre 11 godina

Ko poklanja toliku imovinu.Ne znamo iz clanka nista o poreklu jahte, sem da je dobila njegova zena na poklon. Posto je informacija polovicna i nije objasnjeno poreklo jahte ,s obzirom da je on bio visoki funkcioner vladajuce tranke i to u rangu ministra,ostaje samo da se nagadja.Ali da je poklon vredan,vredan je.

Stefan

pre 11 godina

dobila na poklon jahtu

Da bre.A jahta kosta svega 400000 eura.Ko bre poklanja pola miliona eura??? Osim toga,zar nije bivsi ministar u pocetku tvrdio da je jahta vlasnistvo njegovog prijatelja?

euff

pre 11 godina

Pretpostavimo da je poreklo jahte istinito? Onda da li moze neko da pretpostavi cime je ex ministar zaduzio darodavca? U svakom slucaju mnogo zaudara.

Lajavica

pre 11 godina

Znate šta.... ovde će postati vest kad se objavi da neko iz DS nije ništa ukrao.
I oni bi da se vrate na vlast?!?!?!?
Nadam se da neće nikad.

Mogu da svarim činjenicu da se neko toliko nakrao da može da kupi jahtu. Nije on jedini koji je zagrabio iz NAŠIH usta i usta naše DECE, ali ne mogu da se pomirim s tim da se usuđuje da 'ladno priča priču o pokolonu i vređa inteligenciju NAS od kojih je oteo.

Danilo

pre 11 godina

Dok ne bude potpuno promenjen politički sistem u Srbiji,sve sa prataćem zakonima,i dok politika ne bude način extra-zarade pojedinca,nama će se stalno deđavati ovakve besramne stvari.
Da se čovek pita:Imate li vi pamet,kada već dušu nemate?

pilula

pre 11 godina

sve da je jahta poklon od oca markoviceve, kako se u komentarima navodi, *zakon* je prekrsen *neobjavljivanjem* informacije. bez sumnje je gospodin ministar *drzavne uprave* bio upoznat sa zakonom, ali je procenio da je los p.r. dobijanje jahti na poklon u situaciji gde g. ministar preti otkazima hiljadama ljudi u drzavnoj upravi.

ovo nije hajka, neka odgovara!

hahahahahaaaaaaaaaa

pre 11 godina

Sojic: "plovi ladjo, plovi bela ladjo ......" Ma nije to moje nego moje zene majke mi a ni ona nije znala da je njeno bre, poklonio joj ja za osmi mart da je iznenadim, ...!! c c c c . Ovi stvarno smatraju da smo debili. Kakva drskost! Ovde je realnost nadmasila fantastiku!

mr.T.

pre 11 godina

A od koga je dobila poklon? Ako je od tate, bate ili bogatog ujke sa srećom nek je vozi, ali čini mi se da je u pitanju jedan bivši otporaš, gde onda treba ispitati da li je svrha poklona za lakšu plovidbu nevladinog sektora (bliskog bivšoj vlasti) do letnjih odmarališta, kao što je Ibica, na primer, pa ako je to slučaj neka prodaju dragoceni predmet i daju sredstva onim organizacijama koje zaista nesto rade.

D.Markovic

pre 11 godina

Mozda je trebalo navesti i od koga je dobila tako vredan poklon. U svakom slucaju, doticni bivsi ministar imao bi mnogo stosta da objasni iz perioda dok je bio predsednik Opstine Palilula. Bilo je onda i mnogo vrednijih stvari od te jahtice!

nsv

pre 11 godina

Jure Markovica i Dulica a ni reci o Agrobanci. Neverovatno bacanje prasine u oci narodu. Njegovoj zeni je otac kupio jahtu jer covek godinama (mozda i decenijama) radi u Francuskoj. Ima firmu, dobro mu ide, jaka kisa kupio cerki polovnu jahtu, pa sta! A ovde nadigli dzevu zbog toga. Kao i uvek, na vuka povika a lisice meso jedu!

Rukometas

pre 11 godina

Iznos odgovara onom za koji se terete rukometaši Monpeljea da su dobili na klađenju, pa da eto rešenja, to su u stvari rukometaši ovog francuskog kluba poklonili jahtu. Zašto? Pa zbog gostoprimstva tokom rukometnog prvenstva u Srbiji. Ma, sve se uklapa i savršeno je jasno.

bezimena

pre 11 godina

Agencija za "borbu" protiv korupcije je jedna smehotresna tvorevina, čiji su članovi debelo plaćeni da ništa ne rade.

Alo, M. Markovića optužujete jer je kasnio sa prijavom, a npr. Dinkićevih 100 mkv. stambenih, od provobitnih 50 mkv., ne istražujete ODAKLE MU!? Druge da na spominjem, i ti su aktuelna vlast, pa ne verujem da bi komentar bio objavljen.

Vojvodinac

pre 11 godina

Šta vam je ljudi, pa to je "samo" jahta, od 200-250 K€, nemojte se uzbuđivati, biće vremena za bes kad se sazna za kakve usluge se daju takvi pokloni!?
Inače vodi se kao poklon, da se ne bi platio porez, a u principu sve je to "zasluženo"!
Opet sa druge strane moramo biti rezervisani, jer ne znamo čime se dotična gospođa bavi, možda sve to nema nikakve veze sa samim ministrom!?
Meni lično ne bi bilo prijatno da mojoj ženi neko pokloni takvu jahtu, a da ja nemam ništa s tim!

Zvezdan

pre 11 godina

Bilo je korektno objaviti i da je čuvenu jahtu ministrova supruga dobila na poklon od oca! Da, kriv je, što se dobro oženio. Još ako je lepa i pametna...pa to ne može da se podnese. I nemoj slučajno da igra loto, jer šta ako dobije milion evra, a prosečna plata u Srbiji 300, to bi bilo stvarno nemoralno. Savet bivšem ministru - ne radujte se previše, taj poklon nije čak ni bračna imovina, u slučaju razvoda nećete dobiti ni čamac... Dakle, ajmo, dršte lopova!!!

maja a.

pre 11 godina

Mislim da nije fer da se ne kaze u tekstu i da je jahtu dobila od oca. On ima novu i ne razumem sta je cudno?! Da li biste vi svom detetu dali vredan poklon? Ja bih mom detetu sve dala, a ovde covek cim ima para lopov. Pa nisu svi lopovi, ima sposobnih ljudi.

gordijanus

pre 11 godina

pa kad mu je zena tako bogata da joj je tatko darivao jahtu, sto je uopste nju markovic morao da zaposljava u drzavnoj upravi...cek, cek, gde ono bese? ah da, sefica kabineta direktora poste. mogao je tata da joj daje apanazu a da umesto nje radi neko ko nema bogatog tatu...a kako je doticna ekonomista, jos bi bolje bilo da joj je tata umesto jahte dao tolike pare da pokrene privatni biznis, pa da se dokaze...da, kako da ne...

Paja

pre 11 godina

Koliko li je doneo para onome sto je njegovoj zeni poklonio jahtu od 250000 evra? Kolike li su tek drugi "poklone" dobili kada je ovaj sto izgleda sav zbunjen i uplasen uspeo da obezbedi svojoj zeni ovakav poklon? Ako ova vlast ne pretrese sve vrsioce vlasti iz prethodnog saziva i ako svi koji su to zasluzili ne odu u zatvor onda je postojanje ove drzave potpuno besmisleno,odnosno, ovde drzava ne postoji.

cista racunica

pre 11 godina

Odavno je poznato da se u biznisu za namestanje nekog posla "cascava" sa najcesce 5%.To se najvise odnosi na tendere koje raspisuje drzava, npr za izradnju dela puta,mosta tunela,remont delova energetskog sistema.Cast koju politicari dobijaju za ove namestaljke obicno su stanovi ili kuce.Neki vole da koriste kajmanska ili druga ostrva kako bi prikrili trag.Cast koju je ovaj dobio je za neki posao koji je bio u vrednosti od oko 10 miliona evra.Ne bi trebalo da bude tesko uci u trag koji je to tender bio.Ispata na zene ili rodjake isto nije retka pojava.

andrej

pre 11 godina

Zaista ne znam od koga je supruga g.Markovica dobila jahtu, ali ono sto znam jeste da: g.Markovic sa suprugom i porodicom je 10 dana Avgusta bio u hotelu i na plazi gde je moja porodica boravila ( Grcka, Halkidiki, da ne preciziram mesto - ipak treba da imaju privatnost). Govorimo o hotelu od 200 eur za porodicu na dan, a na plazi je nosio svoje lezaljke, nije iznajmljivao iste po 2 eur/kom. Nije sedeo u taverni na rucku, vec su jeli fast food...Meni nikako nije logicno da umesto da se skloni od javnosti na jahti, i ide od zaliva do zaliva ( a blizu tog mesta je marina za jahte), on sedi na plazi sa svim drugim svetom, uglavnom iz Srbije, i uglavnom kampera. Tako da polako sa izjavama...

aleksandar grozni

pre 11 godina

Jel to ona fora ugovor o poklonu ko je lud da nekom pokloni jahtu,mora da je neka provizija u pitanju,pa satro poklon.Al ovo je zemlja cuda sve je moguce pa cak i ovakva fora koja je odavno provaljena.

Maki

pre 11 godina

Hmmm... Sve i da je dobila jahtu na poklon od tate, koji se u tom belom svetu i Francuskoj toliko obogatio da može da daje ovakve poklončiće, od kojih prihoda gospođa ćerka i njen ni-luk-jeo-ni-luk-mirisao bivši ministar od muža nameravaju da održavaju takvu jahtu? (za meraklije koji razmišljaju šta će voziti sledeće sezone, evo nekoliko skromnih ponuda: http://www.yachtworld.com/boats/category/type/Jeanneau/Prestige+42 , maštanje i parenje očiju nije zabranjeno.) Ili računaju da će i sve tekuće i fiksne troškove plaćati monsieur tata, a njihovo je samo da uživaju u poklonu?
Jer nije dovoljno samo kupiti/ukrasti/dobiti na poklon jahtu. Znate li vi koliko košta sat plovidbe takve jahte? Ja ne znam tačno (jer nemam takvu jahtu), ali kontam da se od mesečnih prihoda jedne normalne i obične srpske porodice takva jahta se može voziti... paaaaaa, tako, jedno 6-7 minuta (minut gore ili dole).
Ali da li je ovo jedna normalna i obična srpska porodica? Pa, ne baš...

Godo

pre 11 godina

Najam takve jahte je izmeđi 6 i 9,5 hiljada evra za nedelju dana u Trogiru. Samo vez košta više nego njegova mesečna (bivša) ministarska plata, treba ga razumeti pa on nije imao šta da jede da bi samo održavao jahtu (tank je 900 litara dizela), jadničak...

nsv

pre 11 godina

Jure Markovica i Dulica a ni reci o Agrobanci. Neverovatno bacanje prasine u oci narodu. Njegovoj zeni je otac kupio jahtu jer covek godinama (mozda i decenijama) radi u Francuskoj. Ima firmu, dobro mu ide, jaka kisa kupio cerki polovnu jahtu, pa sta! A ovde nadigli dzevu zbog toga. Kao i uvek, na vuka povika a lisice meso jedu!

Zvezdan

pre 11 godina

Bilo je korektno objaviti i da je čuvenu jahtu ministrova supruga dobila na poklon od oca! Da, kriv je, što se dobro oženio. Još ako je lepa i pametna...pa to ne može da se podnese. I nemoj slučajno da igra loto, jer šta ako dobije milion evra, a prosečna plata u Srbiji 300, to bi bilo stvarno nemoralno. Savet bivšem ministru - ne radujte se previše, taj poklon nije čak ni bračna imovina, u slučaju razvoda nećete dobiti ni čamac... Dakle, ajmo, dršte lopova!!!

maja a.

pre 11 godina

Mislim da nije fer da se ne kaze u tekstu i da je jahtu dobila od oca. On ima novu i ne razumem sta je cudno?! Da li biste vi svom detetu dali vredan poklon? Ja bih mom detetu sve dala, a ovde covek cim ima para lopov. Pa nisu svi lopovi, ima sposobnih ljudi.

andrej

pre 11 godina

Zaista ne znam od koga je supruga g.Markovica dobila jahtu, ali ono sto znam jeste da: g.Markovic sa suprugom i porodicom je 10 dana Avgusta bio u hotelu i na plazi gde je moja porodica boravila ( Grcka, Halkidiki, da ne preciziram mesto - ipak treba da imaju privatnost). Govorimo o hotelu od 200 eur za porodicu na dan, a na plazi je nosio svoje lezaljke, nije iznajmljivao iste po 2 eur/kom. Nije sedeo u taverni na rucku, vec su jeli fast food...Meni nikako nije logicno da umesto da se skloni od javnosti na jahti, i ide od zaliva do zaliva ( a blizu tog mesta je marina za jahte), on sedi na plazi sa svim drugim svetom, uglavnom iz Srbije, i uglavnom kampera. Tako da polako sa izjavama...

Lajavica

pre 11 godina

Znate šta.... ovde će postati vest kad se objavi da neko iz DS nije ništa ukrao.
I oni bi da se vrate na vlast?!?!?!?
Nadam se da neće nikad.

Mogu da svarim činjenicu da se neko toliko nakrao da može da kupi jahtu. Nije on jedini koji je zagrabio iz NAŠIH usta i usta naše DECE, ali ne mogu da se pomirim s tim da se usuđuje da 'ladno priča priču o pokolonu i vređa inteligenciju NAS od kojih je oteo.

pilula

pre 11 godina

sve da je jahta poklon od oca markoviceve, kako se u komentarima navodi, *zakon* je prekrsen *neobjavljivanjem* informacije. bez sumnje je gospodin ministar *drzavne uprave* bio upoznat sa zakonom, ali je procenio da je los p.r. dobijanje jahti na poklon u situaciji gde g. ministar preti otkazima hiljadama ljudi u drzavnoj upravi.

ovo nije hajka, neka odgovara!

cista racunica

pre 11 godina

Odavno je poznato da se u biznisu za namestanje nekog posla "cascava" sa najcesce 5%.To se najvise odnosi na tendere koje raspisuje drzava, npr za izradnju dela puta,mosta tunela,remont delova energetskog sistema.Cast koju politicari dobijaju za ove namestaljke obicno su stanovi ili kuce.Neki vole da koriste kajmanska ili druga ostrva kako bi prikrili trag.Cast koju je ovaj dobio je za neki posao koji je bio u vrednosti od oko 10 miliona evra.Ne bi trebalo da bude tesko uci u trag koji je to tender bio.Ispata na zene ili rodjake isto nije retka pojava.

Maki

pre 11 godina

Hmmm... Sve i da je dobila jahtu na poklon od tate, koji se u tom belom svetu i Francuskoj toliko obogatio da može da daje ovakve poklončiće, od kojih prihoda gospođa ćerka i njen ni-luk-jeo-ni-luk-mirisao bivši ministar od muža nameravaju da održavaju takvu jahtu? (za meraklije koji razmišljaju šta će voziti sledeće sezone, evo nekoliko skromnih ponuda: http://www.yachtworld.com/boats/category/type/Jeanneau/Prestige+42 , maštanje i parenje očiju nije zabranjeno.) Ili računaju da će i sve tekuće i fiksne troškove plaćati monsieur tata, a njihovo je samo da uživaju u poklonu?
Jer nije dovoljno samo kupiti/ukrasti/dobiti na poklon jahtu. Znate li vi koliko košta sat plovidbe takve jahte? Ja ne znam tačno (jer nemam takvu jahtu), ali kontam da se od mesečnih prihoda jedne normalne i obične srpske porodice takva jahta se može voziti... paaaaaa, tako, jedno 6-7 minuta (minut gore ili dole).
Ali da li je ovo jedna normalna i obična srpska porodica? Pa, ne baš...

Stefan

pre 11 godina

dobila na poklon jahtu

Da bre.A jahta kosta svega 400000 eura.Ko bre poklanja pola miliona eura??? Osim toga,zar nije bivsi ministar u pocetku tvrdio da je jahta vlasnistvo njegovog prijatelja?

bezimena

pre 11 godina

Agencija za "borbu" protiv korupcije je jedna smehotresna tvorevina, čiji su članovi debelo plaćeni da ništa ne rade.

Alo, M. Markovića optužujete jer je kasnio sa prijavom, a npr. Dinkićevih 100 mkv. stambenih, od provobitnih 50 mkv., ne istražujete ODAKLE MU!? Druge da na spominjem, i ti su aktuelna vlast, pa ne verujem da bi komentar bio objavljen.

Aleksa

pre 11 godina

Fin poklon,a povodom cega? Ko je poklonio?
Nije to mala cifra 250 000 evrica,neki ne znaju ni 250 kako izgleda...
Sve bi ja vas na koridor 10 da tucate kamen lopovi ovaj narod ste zakopali i drzavu i ista prica danas se nastavlja,sramota vise..
A moji Srbi ce cutati ko ovce i trpeti sisanje od strane ovih nazovi politicara :(((

gordijanus

pre 11 godina

pa kad mu je zena tako bogata da joj je tatko darivao jahtu, sto je uopste nju markovic morao da zaposljava u drzavnoj upravi...cek, cek, gde ono bese? ah da, sefica kabineta direktora poste. mogao je tata da joj daje apanazu a da umesto nje radi neko ko nema bogatog tatu...a kako je doticna ekonomista, jos bi bolje bilo da joj je tata umesto jahte dao tolike pare da pokrene privatni biznis, pa da se dokaze...da, kako da ne...

euff

pre 11 godina

Pretpostavimo da je poreklo jahte istinito? Onda da li moze neko da pretpostavi cime je ex ministar zaduzio darodavca? U svakom slucaju mnogo zaudara.

Jeanneau

pre 11 godina

Cena Prestige 42" 2007 godište je oko 370.000 evra ,bez carine, sad tužilaštvo treba da da odgovor ko to poklanja eto baš gospođi ministarki jahtu od minimum 370.000 evra?? Da slučajno i Marković Milan se ne oseća bezbedno kao i Oliver, ili će se pozvati na politički "progon" , ili možda na poslanički imunitet, iako ga uopšte nema u skupštini a prima poslaničku platu. Ako je neko debelo naplatio svoje ministrovanje onda je to Marković Milan, pa samo održavanje ovakve jahte je godišnje minimum 40.000 evra. I sad dotični bivši "ministar" pokušava na finjaka da se izvuče. U siromašnim "demokratijama" ne postoji ni pravo a još manje pravda , postoje samo beli medvedi koji se uopšte ne plaše "pravosuđa" i "poreskih" organa.

Vojvodinac

pre 11 godina

Šta vam je ljudi, pa to je "samo" jahta, od 200-250 K€, nemojte se uzbuđivati, biće vremena za bes kad se sazna za kakve usluge se daju takvi pokloni!?
Inače vodi se kao poklon, da se ne bi platio porez, a u principu sve je to "zasluženo"!
Opet sa druge strane moramo biti rezervisani, jer ne znamo čime se dotična gospođa bavi, možda sve to nema nikakve veze sa samim ministrom!?
Meni lično ne bi bilo prijatno da mojoj ženi neko pokloni takvu jahtu, a da ja nemam ništa s tim!

Boki

pre 11 godina

Hahahahaha....."dobila na poklon jahtu"!?
Pa ovi ne samo da kradu,nego nas smatraju zaretarde!
To je kao kad bi vam neko poklonio Boing 747,a vi se "samo" vozikate,okolo,tocite gorivo,placate odrzavanje,registraciju...
U zatvor sa lopovima!

Rukometas

pre 11 godina

Iznos odgovara onom za koji se terete rukometaši Monpeljea da su dobili na klađenju, pa da eto rešenja, to su u stvari rukometaši ovog francuskog kluba poklonili jahtu. Zašto? Pa zbog gostoprimstva tokom rukometnog prvenstva u Srbiji. Ma, sve se uklapa i savršeno je jasno.

D.Markovic

pre 11 godina

Mozda je trebalo navesti i od koga je dobila tako vredan poklon. U svakom slucaju, doticni bivsi ministar imao bi mnogo stosta da objasni iz perioda dok je bio predsednik Opstine Palilula. Bilo je onda i mnogo vrednijih stvari od te jahtice!

eh

pre 11 godina

Covek zaboravio na jahtu od pisljivih 250.000 eura i sada nasli da ga blate kao najgoreg kriminalca. Sada ce i on morati da zatrazi medjunarodnu zastitu, kao i Dulic. Eh ti ljudi, ne znaju da cene pozrtvovanost predstavnika vlasti, pa to ti je.

Vlada

pre 11 godina

nek ona sad tu jahtu pokloni u budžet. Kako meni niko neće da pokloni ni 100 evra a njoj jahtu, more da se proširi malo Zabela za sve ove dobre ljude što su tako izdašni u poklonima, a pokloni svi u bužet

mr.T.

pre 11 godina

A od koga je dobila poklon? Ako je od tate, bate ili bogatog ujke sa srećom nek je vozi, ali čini mi se da je u pitanju jedan bivši otporaš, gde onda treba ispitati da li je svrha poklona za lakšu plovidbu nevladinog sektora (bliskog bivšoj vlasti) do letnjih odmarališta, kao što je Ibica, na primer, pa ako je to slučaj neka prodaju dragoceni predmet i daju sredstva onim organizacijama koje zaista nesto rade.

lesan

pre 11 godina

Ma šta je to, samo jedna jahta na poklon, sitnica...Hoće li i ovaj sada da traži međunarodnu zaštitu, evo i njemu opleli po porodici?

Igor

pre 11 godina

Ko danas u Srbiji poklanja jahte? Mogo je da kaze npr. da je nosio gajbice kao mladji ili cuvao pare od uzine kada su mu davali roditelji.

nagadjanja

pre 11 godina

Ko poklanja toliku imovinu.Ne znamo iz clanka nista o poreklu jahte, sem da je dobila njegova zena na poklon. Posto je informacija polovicna i nije objasnjeno poreklo jahte ,s obzirom da je on bio visoki funkcioner vladajuce tranke i to u rangu ministra,ostaje samo da se nagadja.Ali da je poklon vredan,vredan je.

hahahahahaaaaaaaaaa

pre 11 godina

Sojic: "plovi ladjo, plovi bela ladjo ......" Ma nije to moje nego moje zene majke mi a ni ona nije znala da je njeno bre, poklonio joj ja za osmi mart da je iznenadim, ...!! c c c c . Ovi stvarno smatraju da smo debili. Kakva drskost! Ovde je realnost nadmasila fantastiku!

Danilo

pre 11 godina

Dok ne bude potpuno promenjen politički sistem u Srbiji,sve sa prataćem zakonima,i dok politika ne bude način extra-zarade pojedinca,nama će se stalno deđavati ovakve besramne stvari.
Da se čovek pita:Imate li vi pamet,kada već dušu nemate?

aleksandar grozni

pre 11 godina

Jel to ona fora ugovor o poklonu ko je lud da nekom pokloni jahtu,mora da je neka provizija u pitanju,pa satro poklon.Al ovo je zemlja cuda sve je moguce pa cak i ovakva fora koja je odavno provaljena.

Paja

pre 11 godina

Koliko li je doneo para onome sto je njegovoj zeni poklonio jahtu od 250000 evra? Kolike li su tek drugi "poklone" dobili kada je ovaj sto izgleda sav zbunjen i uplasen uspeo da obezbedi svojoj zeni ovakav poklon? Ako ova vlast ne pretrese sve vrsioce vlasti iz prethodnog saziva i ako svi koji su to zasluzili ne odu u zatvor onda je postojanje ove drzave potpuno besmisleno,odnosno, ovde drzava ne postoji.

Godo

pre 11 godina

Najam takve jahte je izmeđi 6 i 9,5 hiljada evra za nedelju dana u Trogiru. Samo vez košta više nego njegova mesečna (bivša) ministarska plata, treba ga razumeti pa on nije imao šta da jede da bi samo održavao jahtu (tank je 900 litara dizela), jadničak...