Petak, 07.09.2012.

23:16

Tadić: Reći ću sve na sednici GO

Predsednik DS Boris Tadić kaže da je Dragan Đilas osporio njegov autoritet na mestu predsednika stranke i dodao da će sve što ima reći na današnjoj sednici GO.

Izvor: B92

Tadiæ: Reæi æu sve na sednici GO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

208 Komentari

Sortiraj po:

ponavljac

pre 11 godina

I još jednom, i X puta ako treba (nikad dovoljno podvlačenja (žutim)):
"Vas nisu kaznili glasači SNS-a,SPS-a i sličnih. Vas nije glasalo blizu 800.000 vaših glasača. Upitajte se zašto."
"Borisov kraj je počeo onog momenta kad se zagrlio sa Dačićem".
"Pokusavao si da podilazis glasackom telu koje za DS nikad nije glasalo,niti ce.A u isto vreme si nas koji smo oduvek glasaci DS gotovo ponizavao.Nisi radio skoro nista zbog cega smo ti dali glas."

Mile

pre 11 godina

DS, kao clanica Socijalisticke internacionale, treba da iskoristi predstojecu stranacku skupstinu i da promeni svoj program. Njen program nije pisan kao program stranke koja pretenduje da udje u SI, ali je uprkos tome ona usla u tu medjunarodnu asocijaciju socijalistickih i socijaldemokratskih partija. Stoga program DS-a mora da bude malo vise levicarski i ona treba da izgradi potpuno novi imidz. Dakle treba odbaciti petooktobarski sindrom, koji je ucinio da jedna od glavnih prepoznatljih osobina DS-a bude ta sto je pobedila Milosevica i njegove politicke snage. Bilo je u Srbiji dosta onih koji su podrzavali Milosevica i SPS, podrska SPS-u i ljudima koji su bili na vlasti do 2000. godine je znatno porasla, pa ne treba vise potencirati to sto je bilo pre 12 godina. Uostalom, nije Srbija 2000. oslobodjena od nekih okupatora i pogresno je da se svaka pobeda uzdize na pijedestal nekakvog oslobodjenja i dobija revolucionarni karakter. DS treba da postane istinska stranka levice, koja ce ponuditi nesto potpuno novo. Pripadnost SI ne treba da bude samo povod za hvalisanje, vec da se i u praksi vide vrednosti za koje se SI zalaze. Ukratko, DS treba da bude stranka koja ce se zalagati za reformski prelazak iz kapitalizma u socijalizam.

bezimena

pre 11 godina

Kava je to sednica kad je zatvorena za javnost a gradjani uskraceni za direktan prenos?!?!
(Kesa, 8. septembar 2012 15:01)

Ne pričajte gluposti!
To je sednica na kojoj jedna stranka rešava svoje UNUTRAŠNJE probleme i pitanja, NE zasedanje Skupštine!

Kesa

pre 11 godina

Kava je to sednica kad je zatvorena za javnost a gradjani uskraceni za direktan prenos?!?!
Jel to demokratija da im verujem na rec ?
Ja hocu da gledam kavi su planovi,kava se polemika vodi jer je to vrsta okruglog stola u kome trebaju svi da ucestvuju koji imaju u planu da izadju na sledece izbore.
Ovo kao oni izdaju zvanicno saopstenje je cirkus

Cisko Kid

pre 11 godina

Nisam clan ni jedne stranke, uvek sam glasao u zadnjih 3-4 izborna kruga za DS.Zadnjeg puta sam glasao za DS jer sam smatrao da su manje "zlo" od
drugih.
Ja ne pratim visoku politiku, ali na lokalnom nivou "vidim sve i znam sve".
Radi se o Kraljevu.U zadnje cetiri godine svi kadrovi Demokratske stranke su zavrsili ili srednje skole ili fakultete(u zavisnosti sta su pre toga zavrsili), pozaposljavali su sve iz familije, rasporedili pare od drzave za saniranje posledica zemljotresa uglavnom svojim ljudima i sl.I sve to za samo 4 godine.(Ako pogledate stetu od zemljotresa videcete da je najvise pogodio clanove DS, oni su dobili najvise novca za odstetu).
Da se razumemo,ni ovi sada nece biti nista bolji.
Potpisnik ovog teksta ima fakultetsku diplomu sa Beogradskog univerziteta.

ARCIBALD

pre 11 godina

Tadic bi trebao da na Glavnom odboru izgovori samo sledecu recenicu:"U nase preduzece nikad vise nece da cveta cvece", da raspusti stranku i da dostojanstveno ode domu svom.
To je grupa ljudi ciji je zajednicki cilj bio da opljackaju Srbiju i posto je cilj ostvaren mogu ponosno da se razidju kud koji mili moji.

Demokrata bez Nade

pre 11 godina

Sada će se jasno videti našta su SVE gospoda spremna zarad "očuvanja" DS, sebe, svoga lika i dela i svojih fotelja.
Obratiti pažnju posebno na g. Tadića i njegovog vrlog mentora g. Mićunovića, koji nije našao za potrebno da pre izbora uputi bilo kakvu kritiku ili opomenu svojum pulenima koji su DS i zemlju vodili u propast, a sada se žestoko angažovao, JER SE I NJEGOVA FOTELJA LJULJA.
Tadiću treba samo posmatrati facu i poglede, jer oni o Tadiću najviše govore.

zmaj

pre 11 godina

Zbog velikog razocaranja u desavanja u DS-u posle izbora (ne zbog izgubljenih izbora) i ja podnosim ostavku na clanstvo u ovome preduzecu, posto mi je pun kufer Trivanove, Tadica, Sutnatovca, pa i Djilasa i Petrovica, a narocito Malovicke i kompanije Homen (da ne ispustimo tu onoga Ristica, Sapera, Rakica, Pajtica, Pavlicica, i deda Micuna koji ni u cemu nije uspeo osim za sebe i svoju porodicu.
Vidimo se kad dodjete ponovo na vlast ili sa Djindjicem u nekom drugom svetu ako ga ima.

Bio i ostao Clan DS-a

pre 11 godina

(bivši-član

Nisi ti nikakav bivssi clan DS-a. Mozda si bio glasac DS-a. Vec mi je mulka od ovih koji sebe predstavljaju kao bivsi clanovi DS-a ili glasaci. Sta hocete sa tim. da pokazetre navodno kako ima razocaranih. I sada svi ti otsli u SNS. Nije nego. To me podsseca ne sve oni koji komentarisu sport pa se predstavljaju kao navijaci Zvezde i pljuju po njoj

kozmo

pre 11 godina

Tadić je napravio od DS stranku a ne Đilas. Po meni Điki nema šanse. Neka ide i neka pravi svoju stranku, pa neka tamo vedri i oblači.

ptić

pre 11 godina

Đilas želi da bude predsednik stranke a nije to zaslužio. Dok je on "zarađivao" pare, Tadić je bio na vetrometini. Pa i on je lud, trebao se otarasiti ovog Đilasa odavno.

svetlanast.

pre 11 godina

boris tadic i ako pobedi na stranackim izborima,izgubio je na svim ostalim.

dragan djilas,i u slucaju da dobije izbore u DS-u i da ih izgubi, pobedio je u beogradu, sto mu je sve vreme i bio cilj.

dzabe vam toliki trud

pre 11 godina

Hvala naprednjacima na ovako "velikodusnim savetima" da nas usmere na pravi put.
Na zalost mi ne spadaamo u onaj 1,35 miliona gradjana bez zavrsene osnovne skole.To su vasi glasaci, ali posto oni ne vladaju internetom, bolje vi to njima uzivo da prenesete.Ovde se dzabe trosite.

Markos

pre 11 godina

DEMOKRATSKA STRANKA
vi ove komentare uopšte ne čitate, ni ćete ih čitati, niti će vas naše mišljenje kosnuti
Gospodine Tadiću ,imajte petlju, podnesite ostavku što pre.
Vaša su dostignuća mnogo veća od rezultata.
Humor strip u Blicu je fenomenalno istinit.

xoxo

pre 11 godina

@ dzabe vam toliki trud, takav stav je kostao DS gubitka vlasti, da li stvarno neko normalan veruje da za naprednjake i ostale glasaju samo nepismeni i neobrazovani ( btw i oni su punopravni i nista manje vredni gradjani ove zemlje). Samo verujte u to i lepo cete proci i na sledecim izborima. Pozdrav od glasaca opcije "nije bitno za koga, samo da nije DS. Diploma na uvid ako treba :)

xoxo

pre 11 godina

@kratka pamet, svi nabrojani resori su bili deo vlasti koju je predvodila zuta lopurdija, pa odgovornost mora da se podeli, sad operite ruke i puj pike, niste krivi, jadni, preveslao vas Djomla sve u koordinaciji sa Sljivicom Kofernjacom. Zahvaljujuci zutima je vaskrsao SPS a ojacao SNS a G 17+ dobio finansijske uzde zadnju deceniju. Ko sa decom leze, upisan se budi, sami ste krivi. Nazalost, ni sa ovima nece biti bolje, sve posten i vredan, Boze pomozi nam!

vojkan

pre 11 godina

Đilasa i Pajtića treba izbaciti iz stranke. Šta oni misle ko su? Pajtić je kriv za aferu Bodrum, a Đilas rastura stranku!!!

guliver

pre 11 godina

Napred Tadiću! Novi Sad je uz tebe! Ne daj da te izrade mangupi u našim redovima. Oteraj Đilasa iz stranke!!! Živeo DS bez Đilasa i Pajtića!!

ZoranNS

pre 11 godina

Nije tebe Đilas upropastio nego tvoj rad, stranka bez cilja i rezultata, stranka velikih obećanja i nikakvih rezultata, nisi čistio kriminalce u svojim redovima, dozvolio si da ti Vučić čita lekciju. Nemoj da te izborni rezultati zanose, glasali smo za DS ali smo bili ogorčeni na vaš rad, kao i oni koji su odustali da glasaju za vas. Neverovatno odsustvo samokritike, kako češ imati snage da upreš prst u bilo koga da nije dobro radio ako ti ostaneš, ovo nam govori, hvala bogu što smo izgubili izbore, totalno si nerealan i izgubljen u zadovoljstvu svojim radom. Ostaneš li na čelu DS bićeš Koštunica, ne vidiš, ne slušaš, ne radiš prave stvari, nestaješ.

vest

pre 11 godina

Tadiću, pitaj Đilasa odakle mu pare, kako je moguće da su se par pojedinaca obogatili a narod osiromašio. To je moglo samo putem nekih nelegalnih stvari. Tebi treba da pripadne vodeća uloga u DS-u, da je povedeš napred u nove pobede, a Đilas i Pajtić neka odgovaraju pred istražnim organima. Lopovi!

Dragan

pre 11 godina

Za coveka koji se izdavao za demokratu, evropejca, intelektualca i jos kojesta, frapantno ponasanje.
Izgleda da je porodicno vaspitanje, tradicija zivljenja na tudjim ledjima i verovatno genetska predispozicija presudno uticala i utice na rasudjivanje ovog promasenog slucaja.
Za mene licno je nesreca veca jer sam za ovu , sada meni nepoznatu osobu glasao u par navrata.
Gospodin Tadic, osim sto je u svojim scenskim nastupima pokusavao da nam govorom tela ( u stili Kobija Brajanta) pokaze da je on jedan prosvecen i moderan lik ucinio je i to da je posle njega ova zemlja postala rusevina koja zavrsava u letnjim pozarima.
Ako bih bio vlast ispitao bih njegovo indolentno ponasanje dok su mu saborci otimali egzistenciju iz ruku radnika koji danas bukvalno gladuju.
Sa druge strane cestitam na njegovoj hrabrosti da uopste razmislja o nastavljanju svog politickog zivota.
Mi jesmo narod kratkog pamcenja , ali vecina mu ne moze zaboraviti zaslugu za ponistenje srpske oktobarske revolucije.
Videli smo da su mu savetnici neuki i da su zaslepljeni svojim interesima, stoga mu ja , mali gradjanin Srbije ,savetujem da se mane corava posla i nestane sa javne scene Srbije.

Anatomija mozga

pre 11 godina

@Ima li kraja?

Glava stoji na ramenima coveka a u toj glavi postoji organ koji se zove mozak. Ko se bavi DS-om?? Tabloidi i zuta stampa kreirana iz centrale SNS-a. Sto rece predsednik politickog saveta DS-a Dragoljub Micunovic neki bi hteli da se DS prevede u ruke na izvolte SnS-u , SPS-u i tajkunima. Sto se ne bave DSS-om, Dverima, URS-om , Novom Srbijom i ostalim kombi partijama koji jedva prealze cenzus ili su u koaliciji i nemaju petlju da izadju sami na izbore.Pogledaj rezultate izbora 2008 i 2012. Zasto bi to bio poraz DS-a kadaj e dobio vise glasova. Pobedio je SNS na osnovu radikalskih glasova i trolanju da su oni spasioci Srbije. A dace bog da vas vidim kako cete da pisete za sest meseci i godinu dana. I kao sto napred rekoh mozak sluzi coveku za razmisljanje a ne da drugi razmislja za tebe

bivši-član

pre 11 godina

Jedan sam od onih razočaranih, običnih članova koji su napustili stranku pre dve godine. Tada se već videlo da DS nije ono što bi trebalo da bude. Na izbore nisam ni izašao. Svi koji danas misle da se tu radi o modernizaciji stranke ili nečem novom, grdno se varaju. U toku je borba za prevlast u stranci. Đilas ili Tadić? To nije pitanje. Isti su. Pa Tadić je izmislio Đilasa. Politike su im iste, isto razmišljaju, jedino je Đilas veštiji sa parama.

hajdukica

pre 11 godina

zašto se toma nije sklanjao posle uzastopno izgubljenih izbora? nikom da zasmeta ta činjenica.
u ds-u je bilo promena na čelu stranke, u ostalim lideri dočekali starost i penzije, uprkos gafovima, sramotnom angažmanu 90-ih, porazima....

mlekadzija

pre 11 godina

Bivsi predsednik je uvredjen... zamislite neko je osporio njegov autoritet...posle gubitka izbora najmanja stvar koju je mogao da uradi je da ponudi ostavku. Naravno nije, jer umislja da je on najbolji, najsposobniji najpametniji najlepsi ljubi ga majka itd itd....
Gubitak izbora je normalna stvar za politicare kojima poraz na izborima ne znaci i prekid finansijke podrske.
Ovakva DS nema nista zajednicko sa ONOM DEMOKRATSKOM STRANKOM iz osnivackog perioda. Profil tadasnjih ljudi i finansijski status to najbolje potvrdjuje. Za zaboravne i one mladje koji ne znaju, neka se malo, ako zele, raspitaju o tim vremenima i osobama koji su bili u DS tada.

Kratka pamet

pre 11 godina

@ING

Pre nego sto sednes za kompjuter i pocenes da piskaras nebuloze osvrni se malo na par godina unazada.Posto si nalupetao da je Tadic ili DS sve jedno unistio sve sfere zivota u Srbiji samo malo da te vratim u stvarnost i realnost i da ti postavim par pitanja
1.Ko je vodio policiju poslednjih 12 godina
2.Ko je vodio zdravstvo poslednjih 12 godina
3.Ko je vodio prosvetu poslednjih 12 godina
4.Ko je vodio ekonomiju, finansije, regionalni razvoj, NIP poslednjih 12 godina
5. KO je vodio kulturu poslednjih 12 godina
6. Ciji kadrovi i na ciji predlog su bili guverneri NBS
7. Koliko je partija sada na vlasti a bili na vlasti u proslom mandatu
8. Da li su neki isti na svojim mestima kao u prosloj vladi

Da li treba stavku po stavku da ti dajem odgovore. Necu.Pronadji sam.Ako je DS kriv za pravosudje. jeste. Ako je kriv za zastitu okoline . Jeste, Ako je kriv za spoljnu politiku.Jeste.Ako je kriv za susu.Jeste.Ako je kriv za cunami u Japanu. Jeste. Ako je kriv za pozare. Jeste.. Ako je kriv za neupseh Djokovica i sportista na OI. Jeste

Никола Петковић

pre 11 godina

Касно Борисе, касно Борисе.... велики број коментатора ти рече да је КАСНО. Исто то ти рече и твој пријатељ Hashim Thaqi у Дубровнику када си се руковао са њим. А ти? Све ћу рећи на ГО. Касно Борисе.

jovan

pre 11 godina

U toku svog angazmana "kao predsednik" Tadic je cesto upraznjavao ritual prislanjanja na grudi svojih politickih partnera. Verovatno da bi im dao do znanja ko je tu alpha male tj. alpha politicar. Nema sta, lepo je on to smislio, medjutim, ni Ivica ni Mrka nisu bas sisali vesla pa su mu pokazali ledja cim se za to ukazala prilika na poslednjem izborima. Razumem ako se sada oseca malo glupo i "prevarenim" no sam je tome kumovao i ne zalim uopste. Njega kao predsednika cu jedino pamtiti po tome sto je reforme is Djindjicevske sprinterske brzine prebacio u kornjacinu a korupciji i partokratiji dao novo znacenje.

Dr X

pre 11 godina

Samo me interesuje Gdine Tadicu, da li ponekada procitate komentare citaoca na sajtovima? Ako ne citate Vi, da li citaju Vasi savetnici? Nemate Vi nista vise da kazete...

veljko

pre 11 godina

hoce li neko biti ljubazan da obavesti njegovo kraljevsko visocanstvo da je izgubio izbore i da ne bi bilo lose da razmisli o ostavci u svojoj stranci i ako misli dobro svojoj stranci posto je sve vreme bio iskljucivo predsednik iste,kao i da sa sobom povede sve ove procentase,graditelje poput duleta 10 %,sukija neimara,vazda mladog i ornog deda micuna i ostalih koji uveseljavase ovaj narod.

crni domino

pre 11 godina

Ti si rekao svoje u proslih osam godina, a sada se skloni.
I mnogo ti hvala sto si vratio SPS na scenu, sto si zaustavio lustraciju i sto si odlozio otvaranje dosijea!

Ima li kraja?

pre 11 godina

Danas DS ima u parlamentu pedesetak poslanika. To je petina. zašto mi danima imamo na programu DS i građanina Tadića, daleko vbiše nego sve stranke i vlast zajedno? Ovo je stranačko pitanje, zašto toliko naduvano interesovanje? Mene uopšte ne zanimma šta se dešava u DS, Boris je prošlost, to je tema za članove te stranke. Svirali ste do jutra, zora je svanula, zadenite malo za pojas. Jelena Trivan podnela ostavku! Na šta? Važna ličnost, još važnija vest. Uznemirio se i Tihi okean.

Ranko

pre 11 godina

Da li je neko verovao pre dolaska na vlast Bote i družine da ćemo se rešiti Ratka,Radovana,Hadžića,profesionalizovati vojsku,doći do pridruživanja,držati inflaciju u desetak procenata,prihvatiti Kosovo na jedini mogući način (razvlačiti priču a svesni da je gotova stvar)....Da li je ovo bilo moguće da nije napravljen dil sa Dacićem pre 4 godine?Kako bi ova država izgledala da je ove 4 godine bila na vlasti koalicija koja je sada na vlasti ?Meni je naravno smetao Botin apsolutizam skoro do nivoa predsednika kućnog saveta,ali kada donosite teške odluke onda nekada dajete sebi za pravo da učinite i takve greške.Sa druge strane imate Đilasa koji preko svog CNN-a,Studia B,vrši neverovatnu ličnu promociju,kao da je iskeširao mostove,škole,vrtiće bez pomena stranke.Stalno u pokretu između patetike(deca i stari) do čvrstorukaša koji dovodi stvari u red bez obzira na zakonske i druge demokratske procedure(Bus plus,kupanje na Adi,alkohol posle 22...).Uz sadašnju podršku Vučića i strasne zagrljaje sa Mrkom i Antićem,eto razloga da mu se ne veruje. Uostalom ako je gradonačelnik takav džek,zašto nije prihvatio ulogu mandatara i napravio vladu koja bi Srbiji pomogao da izgleda kao Beograd. Postoji ozbiljna opasnost da sadašnja vlast ubogalji Srbiju kao devedesetih,a da zbog stanja u DS ne bude alternative.Ali svaki narod ima i vlast i opoziciju kakvu zaslužuje,a ovo je očigledno maksimum koji nam naš genetski potencijal dozvoljava.Izuzeci su ionako već u inostranstvu ili se pakuju.

Vladimir

pre 11 godina

Oduvek je DS bio taj na koji iz sveg oruzja napadaju raznorazni "bizmismeni" i "investitori". Zato sto sve ostale odavno poseduju.

samo radi tacnosti podataka

pre 11 godina

(cinik, 8. septembar 2012 11:17)

Nije to bilo 2004. Tad si gledao "sanitarni" otkolon i kostunicu koji daje vestacko disanje SPS-u,jer ih je SPS podrzavao kao manjinsku Vladu.A Bota je kohabitirao.A ljubljenej i grljenje je doslo posle...

peca

pre 11 godina

Kolko je meni poznato po. dr Zoranu Djindjicu smo tepali Djiki. Ovoj njegovoj losoj kopiji pre bih tepao Djilko (od djilkos = seoski mangup, dripac, lezilebovic)

Nikola

pre 11 godina

@Valras

Krajnje besmislen zaklucak.

Ko ovde prica o Vucicu ili ko poredi njih dvojicu?
Da li postoji mogucnost da su i jedan i drug tirani i apsolutisti ?

mnogo umisljeni

pre 11 godina

Borise mnogo su ti umisljeni ovi tvoji podpredsednici.Zahvaljujuci prvenstveno tebi napunili su se kao brodovi,pocev od Djilasa, onog Mladjinog Jesica, za Pajtica ne znam( mada mi nije jasno kako tako sposoban izgubi Nov Sad) i sad pobesneli.
Nasem gradonacelniku Djilasu prenesi pozdrave danas od glasaca i reci da je najveci broj nas glasao protiv Vucica a ne za njega i pitaj sto u centranom delu grada je bila najmanja izlaznost u drugom krugu.
Za tvoj izborni rezultat od 06. do 20. maja oni su glavni krivci.Da li su to radili svesno ili ne to proceni sam kao psiholog.Na Dacica nemoj da se ljutis, on je vise kvaran nego tezak iako ima kilograma na izvoz.Takva mu je genetika i tu nema pomoci,prava srpska.

Denokratija

pre 11 godina

Bravo Borise, nemoj se predavati i poustati demagozima, interesnim ljudima kakvi su Djilas i njemu slicni, inace postojace partije sa razlicitim nazivom a sa istom ideolosko-demagoskim prefiksom.Bi bi to kraj demokratiji u Srbiji.Samo napred i oduvaj ih na izborima, imas potpunu podrsku, clanovi DS su uz tebe.

Milos

pre 11 godina

On je svoje odmrmorio!!! U ovoj godini ce izgubiti sve sto je mogao. Da ima stan u vlasnistvu mogao bi bar da bude predsednik skupstine stanara.

drug clan

pre 11 godina

Normalno i je i moralno da se povucete.Kuda bre vise? Doveli ste DS do same ivice ambisa.Naravno vasom zaslugom.Sreca sva pa DS nije stranka samo vas i pojedinaca,koji su je zloupotrebili zarad licnih interesa.Svojevojno ste odabrali kandidaturu za predsednika Srbije.To je bio tako pogresan potez koji vas sada mora kostati ostavke.Uz sve ono sto ste godinama radili za drzavu dobro, na cemu sam vam zahvalan,ono sta ste uradili za par meseci skroz je unistilo taj put.Nazalost sada svi gledaju vas B.Tadica kroz oligarhe oko vas,tajkune i politicate koji su nakupili pune dzakove para.Vasa politika i ovo i ono,takodje vas je kostala poraza.Lepo je Djindjic rekao:"Nemora mene narod da voli..ja imam porodicu koja me voli".Na zalost vas vole samo tajkuni,politicari lezilebovici,muljatori.Velike odluke ste donosili poput S.M muljanjem,rekonstrukcijom,reziranjem i sl.Vas nisu kaznili glasaci SPS,SNS i drugih,da budemo jasni i pogledamo istini u oci.Vas nije glasalo blizu 800.000 vasih glasaca.Upitajte se zbog cega!
Pustite mlada ljude da vode DS,vi ste vec istroseni.Tako je najbolje.
Hvala na svemu i zbogom
Clan DS-a

environmentalist

pre 11 godina

Verovatno je gdin.Tadic zavrsio svoju politicku karijeru. Medjutim bas zbog toga ne sme da dozvoli da ljudi koji su njegovom krivicom okupirali DS i od stranke napravili interesnu grupu nastave svoju politicku karijeru. DS ima ogroman kapacitet ali se on ne nalazi u licima dobro nam poznatim sa nasih malih ekrana TV prijemnika.

nidža

pre 11 godina

Bojim se da je sve već rečeno. Okrenite se oko sebe i pogledajte u kakvom stanju ostavljate državu nakon vaše vladavine.
A sad lepo svi ogledala u ruke pa na sednicu!

smederevac

pre 11 godina

Goepodine Tadicu sta ste imali da kazete vi i vasi rekli ste u u godinama koje su iza nas.Dovoljno je samo da prosetam mojim gradom u kome je sve unisteno sto je biti moglo u neprekinutom kontinuiteu od devedesetih i nastavljeno od vas i vasih,dovoljno je samo sresti vaseg nedodirljivog kadrovika umicevica naseg dojucerasnjeg gradonacelnika a vaseg novopecenog tajkuna i sa druge strane one ocajne ljude kojima ste unistili radna mesta,vi i vasi.Sta ste imali rekli ste ,a sada ,ostalo je samo cutanje.

Александар

pre 11 godina

Ја сам знао да је готово још када су убили Ђинђића, 2003-ће године. Лопови су испливали на површину, у прве редове, одмах наредног дана. На жалост овце и даље излазе на изборе јер мисле да постоји избор, нису свесни да Србијом од 13-тог марта 2003 влада политичка мафија.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Iskreno mi je drago sto ce konacno samo DS birati "manje zlo" a ne kao do sada gradjani Srbije !
"Biraj Ago sta vam srcu drago" ali "Kurta vise uzjahati NECE" !

Patriota

pre 11 godina

Rasplaka me ovaj legalista i covek koji postiva zakone samo ne i Ustav zemlje ali to je sitnica on si je to mogao priustiti jer ga okruzuju klimoglavci. Covek treba da ima zaista jak zeludac da prevari sve sto ovaj covek prica. Bio je predsednik drzave, premjer, sudac vrhovnog suda, predsednik skupstine, policajac, vrhovni komadant i vlasnik nekoliko WC u blizini njegove stranke, posto je cesto srao pa je morao da ima i za to mesto.

Razmisljam

pre 11 godina

Da citiram Borisa pri pomirenju sa SPS: "Obe stranke imaju zal za izgubljenim predsednicima!".

Bojim se da su od svih ovih sadasnjih i buducih Djindjic i Sloba prave cvecke.

Deda Pera

pre 11 godina

Alo komentatori,pa u "strankama" za koje navijate predsednici imaju ulogu kralja,smene ih samo kad odapnu,ko oni likovi u Koreji.
DS je promenio vise predsednika nego Srbija,o cemu mi ovde pricamo.
O prepodobnim naprednim radikalima,o penzinerima, SPO-u koji je kombi ili bolje skuter stranka(cine je Vuk i unjega zena)???
I da ne nabrajam...
DS ce se promeniti,ali Srbija nece,ovakvu vlast smo vec imali.

Cinik

pre 11 godina

Nije ti Djilas osporio autoritet u stranci već si sam to uradio. Da li ti je Djilas rekao da učestvuješ u sramnoj reformi pravosudja, da li ti je on rekao da za premijera postaviš Mirka Cvetkovića, da li ti je on rekao da ljude sa Kosova pozivaš na barikade pa da ih zatim juriš, da li ti je on rekao da prihvatiš EULEKS, da pošalješ anonimusa Borka Stefanovića da potpisuje sve i svašta u Briselu, da li ti je on rekao da kažeš da nemaš ništa od imovine sem knjiga tvog oca, da li ti je on rekao da odeš u Dubrovnik i da se kao gradjajnin pozdravljaš sa Hašimom Tačijem. Koga ti više lažeš, kome si ti predsednik, pa ti treba da se zahvališ bogu što nisi u pritvoru zbog izdaje Srbije a to što te narod neće i ljudi iz tvoje stranke to ne treba da te brine. Budi dostojanstven bar jednom u životu, posveti se supruzi i deci, idi u školu i budi profesor za šta si se i školovao a politiku ostavi pametnim ljudima.

vuk

pre 11 godina

Tadic sam protiv svih!nikada vise necu glasati za njega,a glasali smo svi iz porodice.On je obican pozer koji nije sposoban da resi probleme u svojoj stranci a kamoli probleme u zemlji.A jos gora solucija je Djilas!

Alo bre

pre 11 godina

"Dva jarca" od Duška Trifunovića

Dva su jarca vrlo prosta
pošli preko uskog mosta
jedan s jedne strane drugi s druge strane
Skupili se navijači
da gledaju ko je jači
ili jedna starana ili druga strana

Stali jarci pa se mjere
onda poče da se dere
jedan s jedne strane drugi s druge strane

Sklanjaj mi se ružna stoko
baciću te u duboko
viče jedna strana viče druga strana

Kad su došli nasred mosta
jedan reče - sad je dosta
i sa jedne strane i sa druge strane

Vratimo se svako sebi
da do tuče došlo ne bi
ni sa jedne strane ni sa druge strane

Vratiše se pa se smiju
pusti ljude da se biju
i sa jedne strane i sa druge strane

Vi ste ovu priču znali
niste ni vi s kruške pali
jedan s jedne grane drugi s druge grane.


Veliki je Duško Trifunović, VELIKI

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

ING-@, Svaka cast,svaka rec ti je na mestu,nije ON prevario one koji su za SNS-,ON je mizerno prevario sve koji su za njega glasali i verovali mu,nepovratilo se ikad vise da takvi dodju blizu bilo kakve vlasti u srbiji,tako nesto nosi naziv VELEIZDAJA NARODA I DRZAVE,da nebese uvazenog borca za ljudska i politicka prava G-dje Vesne Pesic mi se Al Kaponea jos dugo nebi resili.

djura cvorovic

pre 11 godina

citajuci ovaj clanak,covek pomisli da su tadica srusili zli tajkuni,a ne narod,e pa boki narod te je srusio,narod,dosadio si nam vise sa svojim marketingom i pricama,tvoja obecanja o boljem zivotu i ostale prazne price,jednu stvar bi trebalo da si sam skapirao,nikad vise neces biti vlast

cinik

pre 11 godina

sedim ja pred TV-om daleke 2004 i gledam DS pobedio. Misli u sebi : lepo sada će sve krenuti na bolje. A onda kroz neki dan POLJUBI se TADIĆ sa DAČIĆEM i izgrliše se. E, tada mi se sve smrklo i ZNAO SAM i pričao svima da je gotovo. Naravno, niko mi nije verovao ali NA ŽALOST sve se obistinilo.(trebao sam da sačuvam linkove OVDE koje sam pisao) Kako jedan poljubac dovede do propasti...kao što su i ostale stranke pale na dno, odeeeeee sad i DS. Nema tu pomoći ni čistke.

natnes

pre 11 godina

Pa Tadicu, sta je nejasno ? Dovoljna ti je samo jedna krivica: Zarad fotelje i ostanka na vlasti udruzio si se sa onin Dacicem i time mu omogucio da stekne popularnost kao "beskompromisni borac protiv kriminala". Naravno, cim mu se ukazala prilika utero nam je noz u ledja i otisao kod svog prirodnog partnera. Nismo mi, barem ja lupali u serpe i stajali na barikadama da bi nam zadrigli Dacic bio ministar. I da covel koji je vodio kozaracko kolo i pozivao u rat na kosovu sada ladno prica da Kosovo treba priznati.
Zato budite dostojanstveni i odlazite ...

ING

pre 11 godina

Mislim da bi trebalo da ćutiš i da se zavučeš u mišiju rupu jer ti je tamo mesto. Ja nisam član SNS-a i nisam plaćen da ovo pišem iako će mnogi to pomisliti na osnovu mog komentara, već običan čovek koji je prvi put kada si se pojavio, glasao za tebe, jer sam smatrao da novom čoveku u politici treba dati šansu. A šta si ti uradio nesrećniče nesposobni? Zadužio si i deseto koleno, pogasio firme i ostavio stotine hiljada ljudi bez hleba, postavio si poslušne i nesposobne stranačke kadrove na ključna mesta u državi pa su isti uništili sve čega su se dohvatili, uništio si sve institucije od sudstva do policije, vojske, zdravsva, školstva. I gde smo danas nakon tvoje vladavine? Bliže EU? NE! Srbija je zbog tebe i tebi sličnih postala otirač stranih diplomata, zemlja bez dostojanstva, postali smo zemlja prosjaka, gomila očajnika bez nade, koja može samo da priđe evropskim kontejnerima da bi se prehranila. Da imaš malo ljudskosti i morala, sam bi se povukao i suočio se sa bedom i pustoši koju si ostavio iza sebe i tražio oprost od nas koji smo ti verovali. Zar misliš da su Srbi zaista gomila ovaca koje ne znaju šta je juče bilo? Ne možemo mi tebe i tvoja dela zaboraviti jer su ona prisutna na svakom koraku, na sve strane tuga, jad i čemer. Lepotane evropskih manira, bolje ti je da pronađeš doborg advokata, čak šta više jedan dobar advokatski tim, jer ova država ako misli da opstane, takvima kao što si ti, mora da sudi i to javno da se vidi ko si, šta si i kakva ti je vladavina bila.

Milutin

pre 11 godina

U Kafani "Evropa" jedne srpske kasabe, čovek zbog koga je DS izgubio katastrofalno na lokalnim izborima u kasabi, izjavio je da "Tadić mora da se menja jer je mnogo grešio", isti je korumpiran preko svake granice i Despot u svom opštinskom odboru. Uz Djilasa kome naravno svaka čast na borbi za demokratizaciju unutar DS stala je baš takva "elita" DS-a. Tako da ako želite stvarne promene moraćete paradoksalno podržati Tadića i nadati se da će "demokratski dijalog" konačno zaživeti onog trenutka kada se DS oslobodi sličnih Despota.

bane

pre 11 godina

Tadić ne razume da je kriv ne zato što nije više na vlasti već zato što je odustao od reformi i tranzicije i obesmislio ih udruživši se sa SPS-om.
Izigrao je 5 oktobar i bacio naciju pod noge Miri Marković, po drugi put.
Takvom čoveku nije mesto u vrhu DS-a jer je pokazao da nije razumeo njenu istorijsku misiju koja joj se ukazala nakon 2000 godine a koju je on upropastio. Inače Djilas, Pajtić i slični nisu nikakva alternativa i treba da idu u paketu sa njim jer su slika i prilika tog Tadića. Izbori na svim nivoima i dovodjenje velikog broja novih nekompromitovanih ljudi uz rehabilitaciju nepravedno progonjenih-Jovanovića, Živkovića..
Mada mislim da je era Demokratske stranke završila i da ta stranka nema budućnost jer se istorija ponavlja samo kao farsa.

Vjerica Radeta ce vam biti sef polsnickog kluba

pre 11 godina

Potpuno je nevazno sta ce Tadic danas da servira. On je proslost i ide na politicko djubriste zajedno sa Slobodanom Milosevicem, Seseljom, Mirom Markovic i ostalim unistivacima Srbije i srpskog drustva.
Ono sto je bitno je da danas imamo po prvi put priliku da vidimo koliko je ustvari GO normalan i koliko ima dodira se realnoscu. Ako danas podrze Tadica, nemaju dodir sa realnoscu, ako samo njega puste niz vodu opet su u problemu ali ako raspisu izbore na kojima niko od postojecih predsednika i podpredsednika i savetnika ne moze da se kandiduje onda mozda i imaju sansu da se izlece i da nekad opet budu deo neke vlasti.
Poenta - duboko ste zabrazdili u korupciju, kriminal, nemoral, javasluk, neodgovornost. nepotizam, nekriticko misljenje, nedisciplinu... te vas takve sugave narod vise nece. Ili se menjajte ili idete u klupe zajedno sa Seseljevim radikalima odakle cete moci na miru da kunete i politicke protivnike i narod koji vas je tu smestio.

Znam, a i vi...

pre 11 godina

Ako ne znas sta je lepo, kupi ono sto je skupo.
Ako SNS cuti na Djilasa, ne glasaj ga! Tacka demokrate.
Kada je 2000. izabran Kostunica za predsednika tadasnje drzave (ko ce ga znati kako se onda ona bese zvala) i kada su tadasnji socijalisti (ma jednom slobin - uvek slobin) sa ushicenjem govorili VIDI TI KAKO JE VOJA DOBAR I PAMETAN I LEP znao sam - ne valja brate (sto se ubrzo pokazalo kao istina)! Tako... Ma ima DS bre mnogo vise kadrova nego Djilas, Boris, Pajtic... samo pamet u glavu!

Ivan

pre 11 godina

Mislim da ima i dobrih ali i losih stvari u ovoj izjavi. Totalno je nerealno da ponovo bude predsednik. Jednostavno mora da plati cenu verovanja SPS-u ali i Dulicima i slicnima u svojoj stranci. Sa druge strane mislim da Djilas jednostavno nije za predsednika takve stranke, to nije poslovni klub i tu je Tadic potpuno pogodio. Milslim da Tadic ukoliko zeli da se iskupi za greske jednostavno mora da izgura Pajtica na celo stranke i to mu je jedini pravi potez.

globalist

pre 11 godina

Gos. Jovan nije daleko od istine, mi koji smo glasaci DS-a smo ovce koje su osisane i prevedene zedne preko vode. Fer im je dati neko vreme i nadati se da ce nas oni pribliziti evroskim tj civilizacijskim standardima kada ovi tz. nasi nisu hteli i li nisu znali svejedno.

JADRANIN

pre 11 godina

baš mi žao ovog Tadića. On jadnik ništa nije znao i svi su krivi samo je on čist.On dakle priznaje da je deo DS kako sam kaže u sprezi sa tajkunima i krupnim kapitalom. Gde je bio ranije i zašto povodom toga nije preduzeo adekvatne mere.E sad mu je i Đilas kriv jer javno prozvao. Počistiće ga Đilas samo tako.Patetika i lepi govori više ne prolaze potrebna su konkretna dela. A Tadić je baš tu omanuo. Šta više pod njegovom vlašću korupcija i kriminal su porasli do neslućenih razmera. Aufiderzen her Tadić.

vodenicar

pre 11 godina

I Mrka te podrzava u svemu,a i Sreckovic izvorni .Tako da je pobeda neminovna jer nema jacih,moralnijih i boljih u Srbiji.Samo tako .

Bane

pre 11 godina

Spiro Guberina je igrao logorsa (u jednoj TV drami ) koga je hranila cela baraka da bi savladao i zamenuo upravika-logorase barake u nadi da ce im sa njime biti mnogo lakse , ali se ispostavilo da je on postao gori nego njegov prethodnik.
Zbogom i Bokijevci i Djikijevci , mi sada treba da hranimo novog upravnika

I dalje u dusi DS

pre 11 godina

Neverovatno koliko mnogo komentatora koji se drze ideologije SNS-a da treba unistiti i pocepati DS. Nece vam se zelja gospodo Radikali ispuniti.Providna namera PRVOG i njegove partije da preko odredjenih ljudi u DS-u stavi tu partiju pod kontrolu. Ukljucilisu celu masineriju.Zutu, Tabloidnu stampu koji se danima bave nagadjanjima i pisanjem senzacionalistickih tekstova o raskoluu DS-u. Svi ti novinarcici iz tih listova su kao toboz dobro informisani sta se desava iza zatvorenih vrata Glavnog odbora DS-a. Cela ta haranga se kreira iz jednog centra a to je SNS plaseci se da DS ne izadje jedinstven i jaci. Gospoda iz SNS niti imaju mozga i znanja da tako nesto urade. Ipak su pismeni iz Vojvodine i Beograda glasali onako kako su glasali.A jug???????

Kada dete nema maste

pre 11 godina

@flash

Ko je Care njega osporio. Sirotinja sa juga Srbije. Izgubio predsednicke izbore sa 93 000 glasova na izlaznost manju od 50%.Uzmi kalkulator u ruke i sracunaj koliko je to na celokupno biracko telo. Vest da u Srbiji 1,3 miliona nepismenih. Taman toliko.
Bavite se vi DS-om koliko hocete ali se clanstvo te stranke nije promenilo. Bavite se DS-om jer su vam toservirali vasi ideolozi da bi skrenuli paznju sto je meso 700 dinara sto svaki dan sve zivo poskuopljuje sto ovi u Vladi ne znaju sta ce, sto svaki dan imamo PRVOG sa novim saopstenjem.Ocekujem da ce daizadje sa saopstenjem da je Bil Gejts srbin i da ce njega da hapse

laki

pre 11 godina

Dobro,ako je to istina zasto se ne rascisitite izmedju sebe?Izjavili ste "Iza te kampanje, kako je ukazao, stoje elementi krupnog kapitala i neki delovi DS."
Obelodanite to da bi narod saznao imena tih i mogao ponovo da ukaze poverenje casnim iz DS.Meni to bas ne lici na to da ce istina o pojedincima biti objavljena i da ce oni koji su zloupotrebili svoj polozaj biti kaznjeni po zakonu.Ako ste vi cisti i znate ko su ti korumpirani sto rade u interesu tajkuna i muvaju za svoj dzep onda to treba da iznesete javnosti,jer je to u interesu naroda i vaseg obraza.Mislim da ste vi svi umesani u mutne radnje pa sada smisljate kako bi prevarili narod opet.Vi ste bili predsednik,i imali ste obavezu da vodite racuna sta se oko vas desava,a ne da se vise bavite sportom i Dodikom.Znate po cemu ja poznajem vrednog i kulturnog domacina,kad mu udjem u dvoriste ili kucu,sve je vidljivo,e to je tako i sa vasom politikom i zalaganjem da narodu bude bolje.Krivce na videlo,i obavezno ispitivanje porekla imovine,u ime opljackanog i obezvredjenog naroda,bez obzira kako se zove i sta je.Celnici DS su teski profitasi,to je najveci problem,i verujem da izmedju njih nema velike razlike sto se tice zloupotrebe polozaja,za to se odgovara pred zakonom.Ako hocete da budtet cisti,operite se dobro,nije narod lud,dosta ste ga svi do sada vukli za nos.Trpeo vas je i predugo,a trpeti dugo nije dobro,jer biva sve gore i teze.

za dobrobit svih nas

pre 11 godina

Dragi Borise,mislim da je doslo opet vreme za "sanitarni otklon". S tom razlikom sto ovaj put treba da se "otklonis" ti i razni Petrovici i Dulici.

Da te podsetim samo da si pored "sanitarnog otklona" kohabitirao sa neobavestenim, pa si prakticno pomilovao SPS (secas se one "svako ima svoj bol"?!?!), pa si hteo da budes i sef stranke i predsednik i premijer...A rezultate vidimo...Znam da nisi jedini krivac ali si najodgovorniji.Pokusavao si da podilazis glasackom telu koje za DS nikad nije glasalo,niti ce.A u isto vreme si nas koji smo oduvek glasaci DS gotovo ponizavao.Nisi radio skoro nista zbog cega smo ti dali glas.

djomla

pre 11 godina

Najveca opasnost za demokratiju je populizam i demagogija demokratskih političara,spregnuta sa tajkunima i licnim interesom partijskih funkcionera.Svaka slicnost sa DS je slucajna.....

Milan

pre 11 godina

Tadicu zameram sto nije imao hrabrosti da se u trenutku kada je bio na vrhuncu moci i vlasti obracuna sa kriminalcima, tajkunima, profiterima, krvopijama unesrecene i obogaljene Srbije, pa makar oni bili iz DS ili bliski stranci.Ovako stvorila se percepcija, kako je u stvari on taj koji tu gore navedenu gamad stiti i pomaze.Ti isti doveli su na vlast ove bukace i galamdzije koji satro ispituju i apse, a u stvari njihove gazde (Miskovic, Beko,Mile Dragic...) odredjuju da li ce da menjaju Djilasa sa mesta gradonacelnika BG, sa kim ce saradjivati iz DS i koga ce protazirati.U stvari ovi iz zagrade preko sarana kreiraju i kadriraju u DS. Da li ce obicni clanovi to prepoznati pitanje je. Ja nisam clan DS ali je ocigledno da je ovo tacno.

Mirko M.

pre 11 godina

Gospodo iz DS-e narodu je dosta Tadićevog apsolutizma koji je prevazišao sve dosadašnje apsolutizme u Srbiji. Dosta je bahatosti Šutanovca, Gordane Čomić, brbljivosti i uvredljivosti Trivenove i Kolundžije, perfidnosti i licemerja Mićunovića, lopovštine Dulića i Petrovića, benovalentnog Mirka Cvetković, dJELIĆA i...Svojim neprimerenim ponašanjem sludili ste narod i NAROD VAS SE BOJI i neće dozvoliti da opstanje, a još manje da se vrtatite na vlast. Shvatite već jednom da vas narod više neće.

Mirko

pre 11 godina

Dugogodisnji sam clan DS i moram da kazem da je Tadic imao sijaset gresaka i nije ni cudo sto mu se ovo sada desava. Ali, nikad ga ne bih smenio zbog Djilasa, jer Djilas otvoreno koketira sa Vucicem i nasim politickim protivnicima kojima je cilj unistenje DS. Otuda, moj glas ide Tadicu.

welly

pre 11 godina

Birati izmedju Tadica i Djilasa je kao birati da li da te streljaju ili da te obese.
(Jovan, 8. septembar 2012 07:54)
Ha, ha, ha... Ovo je najbolje sto je moglo da dodje od SNS-ovaca. Koliko si smisljao ovo, Jovane? Pa ti , brate, izaberi diplomiranog Tomu ili prepostenog Acu ako su ti dragi. I slusaj po ceo dan koga ce sve da uhapse i sta ce sve da urade. Samo, kad nabrajaju sta su uradili, tanak im spisak. Ne saznasmo jos ko je pokrao izbore i ko je kupio Politiku (da ne nabrajam dalje) a sve sluzbe bezbednosti su kod jednog, najpostenijeg od svih. Lako je pricati i obecavati, lako je prozivati i blatiti kada ti niko ne moze nista, kada si vlast, mnogo teze je to dokazati. Mi, malo stariji, jos se secamo vladavine ministra Ace iz devedesetih, jos se secamo Tominih ruskih gubernija i slicnih nebuloza. I pored svega toga, ako se ikada desi (a sumnjam da hoce) da nam ucine zivot boljim, skidam kapu. Do tada, lazi, afere, klevete su nesto cime su se bavili i kao radikali a i sad. Ne treba im verovati ni jednu jedinu rec, samo su dela vazna. Mada kazu ljudi dok ima SNS-ovaca bice i vune

opsesija

pre 11 godina

Ne znam odakle ovolika opsednutost clanova SNS Borisom Tadicem.Mozete da ga politicki sahranjujete, pljujete koliko vam je volja, ali je za vaseg master Tomu premija.
A jos tolika ljubav prema Djilasu, koji je sve samo ne politicar brzo ce izaci na videlo.Uzmite ga u svoje narucje, ali neka ostavi prvo Beograd na miru.Poceo je da se ponasa bas kao Dacic a mi Beogradjani bas takve i ne ljubimo mnogo.

prevaren covek 5. oktobra

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a, sa svojim politickim saradnicima u proteklih 12 godina ste doveli Srbiju u duznicko ropstvo. Ovo je cinjenica koja ce vrlo brzo biti i obelodanjena. Koliko ste zaduzili i od kredita opljackali Srbiju to niko ne moze ni da predpostavi. Ima tu stranaka i politicara koji su sa vama u koaliciji bili saucesnici, a sada su u vlasti. Prodaja drzavnih preduzeca, malverzacije, privredni i svaki drugi kriminal, mito, korupcija, nekontrolisano trozenje drzavnog novca, itd. je za posledicu dovelo do toga da vise nikada Srbija nece stati na noge. Nisam iz SPS-a, DSS-a, URS-a, itd, ali cini mi se da sam 5.oktobra glasao za svoje samounistenje i totalnu depresiju drzave. Bio sam tada prevaren- osecam. Pobornik promena 5. oktobra, ali nisam bio i pametan, te posluao svog oca. Tada rece, Milosevica ste lako skinuli sa vlasti , ali ove lopove niko vise ne skinu sa vlasti, do kolapsa drzave.
JA sam ucesnik puča kriminalaca, a ne preokreta i reforme sistema zarad prosperiteta iste.

pera

pre 11 godina

Sta je Tadiceva ambicija? Da bude opet predsednik Srbije? Vlade? On je u politici postigao sve - bio je predsednik drzave u dva mandata. U demokratskim zemljama, to je kraj uspesne karijere. Leh Valensa se vratio u brodogradiliste odakle je i krenuo. Regan, Bush, Clinton u penziju. Zapravo, sta je Tadiceva ambicija? Da bude Putin? Dozivotni vladar? Zasto je lose posle uspesne karijere docekati penziju kao profesor Prve Beogradske? I da bude podrska kampanjama novih kandidata DS-a. Da bude novi Micunovic a Micun u penziju. DS-u treba tim i kandidati koji ce da vode naredne parlamentarne i predsednicke izbore. U Srbiji Tadic ne moze biti Putin to ovde vise ne prolazi.
 (Pedja, 8. septembar 2012 00:59)

Ovo je sustina. Tadic treba da drzi predavanja, da ucestvuje u javnom zivotu sa svojim misljenjem, da bude pocasni predsednik stranke itd... Ne razumem zbog cega sam sebe vuce po blatu kad ga niko ne tera!?

opozicionar 4ever

pre 11 godina

Nemoguce, ti nemas autoritet jer si ga izgubio jos pre cetiri godine kada si rehabilitovao SPS i tako obesmislio 5 oktobar. Za prodavce magle i 5 oktobra nma novog legitimiteta.

pametnome dosta

pre 11 godina

Poruka Tadicu :
Mi smo 10 godina stariji, siromašniji, propaliji. To je cena naše gluposti i naše neodgovornosti. Ne može to besplatno. Ja jedino želim da mi to više nikada ne ponovimo.”

Poruka narodu :
” Ne može da se promeni Srbija, a da svi ostanemo nepromenjeni. Da bi se promenila Srbija, svako od nas mora pomalo da se promeni, u svom pristupu problemima, u svom mentalitetu, u svojim radnim navikama, jer Srbija - to je zbir svih nas.”

flash

pre 11 godina

Ovaj je izgubio kompas. Covece tebe su osporili gradjani, pristalice DSa i clanovi sta si ti hteo da te titraju tu narednih sto godina. Odlazi vec jednom babo tracaro!!!

Ivan

pre 11 godina

POSTENJE je ono sto cenim kod ovog coveka, posten prema svima, posten i jer za sve vreme na funkciji nista nije ukrao. Nemamo mnogo takvih!

Igra reči

pre 11 godina

@RECENICA TREBA DA GALSI - Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji JE obesmislio ovu stranku.....!!!
(Pera Detlic, 8. septembar 2012 07:35)

Upravo tako... poslovni klub koji JE(o)BEsmislio ovu stranku...

djomla

pre 11 godina

Tadic je najobicniji folirant i demagog , i vrapci na grani vide da je on politicki mrtav, nije mi jasno zasto ga ne smene i time ojacaju DS?

Nikola

pre 11 godina

Tako je Tadiću, kaži sve na GO: zašto si podržavao uvoz a gasio privredu, zašto si podržavao Čankovu separatističku politiku, zašto si podržavao antisrpsku histeriju, zašto si urušio vojsku,zašto si urušavao ugled Srbije u svetu. To reci, a sve ostalo (te Pajtić, te Đilas, te ...) nas uopšte ne interesuje.

ivan

pre 11 godina

Gospodine Tadiću možete Vi da se borite koliko hoćeta ali šta Vam to vredi kad Vas narod neće. Vi koji ste bili na vlasti uništili ste Srbiju i pokrali sve što se može pokrasti.Uništili ste pravosuđe stub Države i mislili ste da će te vladati ceo život ali ste se prevarili.

vlada-so

pre 11 godina

gospođa trivan juče je sve lepo objasnila i naravno u poznatom mačo maniru ljudi su je razapeli.elem,evo daću malo sebi slobodu da kažem svoje mišljenje kao običan član koji ni ne zna gde su mu prostorije lokalnog odbora.tadić je otišao malo udesno,nije baš imao senzibilitet za gubitnike tranzicije,hteo je baš za sve da se pita.pozitivne osobine,dobar imidž u svetu bez kojega ne možemo,pokušaj razračunavanja sa najmoćnijim ljudima u Srbiji inače tvorcima srpske nesreće.što se tiče đilasa,nažalost više negativnih nego pozitivnih,dobar operativac na terenu gde bi ga svaka partija poželela,sa druge strane nema harizmu državnika i ono što mi najviše smeta preterana bliskost sa vučićem,dinkićem a svi znamo na čijoj su oni uzdi i ako on dobije opet će biti po onoj,sve je isto samo njega nema.
rešenje,trebalo bi održati izbore sa još nekim novim kandidatima koji će se jasno odrediti prema dvadesetogodišnjoj sramoti koja nas je (ne)zasluženo zadesila.naravno i odnos prema ključnim protagonistima te sramote.

mirko

pre 11 godina

Gospodine Tadiću možete Vi da se borite koliko hoćeta ali šta Vam to vredi kad Vas narod neće. Vi koji ste bili na vlasti uništili ste Srbiju i pokrali sve što se može pokrasti.Uništili ste pravosuđe stub Države i mislili ste da će te vladati ceo život ali ste se prevarili.
(ivan, 8. septembar 2012 08:24)
Ovaj komentar kao da je pisao A.Vučić, pa gospodine Vučiću ne odlučujete vi koga narod hoće ili neće, vi kao i svi drugi imate jedan glas, a narod će na izborima reći koga hoće.
Vi ste poslednji koji se treba pozivati na narod, jer ste u svojoj kratkoj političkoj karijeri (20 godina) izgubili svake izbore, pa i poslednje za gradonačelnika Beograda.
Političar sa toliko strasti, toliko buke, i toliko antagonizma ne dobija izbore.Ako nije pisao Vučić jeste njegov klon, a to je isto.

Nimr

pre 11 godina

Imam neki osecaj da ce Boris na danasnjem GO doneti hrpu dokaza o postupcima onih koji hoce da ga smene....i sa svim tim izaci u javnost..Tipa umesanost centrale u Vojvodini sa Saricem,Djilasovi kontakti sa Vucicem i Dinkicem pred izbore i mnogo toga jos.....ako to zaista uradi skinucu mu kapu i uclaniti se u novu DS

novica

pre 11 godina

Tadicu okreni se oko sebe i pogledaj s kim si sve radio i kome si verovao. ne stiti nikog krivci moraju da odgovaraju i pred boga i naroda,

SRP

pre 11 godina

Dve greske BT su katastrofalne za DS:
1. "Istorijsko pomirenje sa SPS"
2. Kadrovska politika BT ciji jedini cilj bio da se okruzi klimoglavcima niske vrednosti
Ostale greske bi bilo moguce i oprostiti ali ove dve su skupo kostale DS.

lex speciallis

pre 11 godina

Sto se mene tice najbolje resnje u ovom trenutku bio bi Dragan Djilas, ali mi smeta to flerotvanje sa Vucicem, uz ostavke Dusana Petrovica, Dulica, Sutka, naravno izbacivanje iz stranke Vlahovica, i uz dolazak potpuno novih ljudi u DS ali bez dalje saradnje sa URS i SPS i nikako sa SNS!Cepanje stranke bi dobro donelo samo naprednjacima a ne narodu, pa bih zato mozda bilo dobro(sto ovako izgleda nemoguce da Boris bude politicki savetnik..mada je nemoguce)..pozzz

Zoran

pre 11 godina

Problem je što Tadić ne vidi u kakvoj se situaciji nalazi,tj. da je završio političku karijeru.A,to proističe iz njegove nesposobnosti da vidi svoju glavnu političku grešku: "istorijsko pomirenje",pa koalicija sa SPS.Time je pljunuo u lice glasačima DS,time je počelo novo nazadovanje Srbije i time je potpisao smrtnu presudu svojoj stranci.Upravo tada DS je postala stranka bez ikakve ideologije,bez stava i bez programa i ovo je sve logična posledica sramotnog i samoubilačkog Tadićevog poteza, koaliranja sa SPS.

Sync

pre 11 godina

Cekaj stani, ti koji si u dva mandata bio predsednik, pa si hteo i treci, protivno ustavu i zakonu. Ti, koji spadas u onu kategoriju sedih i preplanulih matoraca kojima si okruzen, i koji su ti tako mudro savetovali da podneses ostavku na mesto predsednika i raspises izbore. Da nije bilo te velike mudrosti, ti bi danas bio predsednik ove zemlje, a ne onaj megatrend diplomac. I sada ti sve ces kazati i razotkriti, kasno marko na kosovo stize, Djilas nije nikakvo resenje za stranku, cela Srbija zna koliko je upetljan, netransparentno razume se, u medije i marketing, i sta, on da vodi strankuo - nestace ds sa takvim usijanim glavama. Vasa odgovornost je ogromna gospodo, prihvatite to, izbori su bili samo opomena, ali vama je izgleda draze da razorite stranku pre nego li da prihvatite svoju odgovornost i odreknete se svojih biznis pozicija. Onda neka bude tako, ti ces biti kriv za sudbinu 7 miliona ovih ljudi, preplanuli smekeru sede glave.

rikoset

pre 11 godina

Rekao si ti sve za ove 4 godine. Sve si radio da unistis LDP,SPO,URS,DSS, a samo si protezivao mrku i sreckovica. E pa imas ih sada pa sa njima pravi koalicije jer mi nezelimo po opstinama Srbije da sa takvom DS saradjujemo.Izigrali ste najblizeg partijskog prijatelja SPO sa zakonima o dosijeima koje ste obecavali nekoliko puta i na kraju sve slagali jer vam je samo istorijsko pomirenje sa SPS bilo vazno.

Helios

pre 11 godina

Fascinantno mi je da posmatram ovu nekritičnost glasača DSa. Najbolji primer je @Total Recall, kojeg su vidim mnogi podržali. Kritika Borisa Tadića od strane bilo kog glasača ovog žutog preduzeća je, po meni, bestidna nezahvalnost i nerealnost.
1. Da nije BT ne bi ste bili ni izdaleka u prilici da ovako i ovoliko vladate. On vam je doneo "image" kakav apsolutno niko drugi nije mogao a time i gomilu glasova koje bez njega niste imali. Da nije njega ne bi bili na vlasti!
2. Plus doneo je nekoliko posto ženskih glasova koje bez njega ne bi imali.
3. Opcija je bila da vladu formira i premijer bude Koštunica sa nešto vlasti Dačiću; ili da vlast preuzme DS a sa dosta više ustupaka Dačiću. Pa što se niste onda pobulnili, principjelni DSovci i heroji demokratije? Gde ste bili onda? A da, onda ste likovali, od tada zapošljavali svoje i poharali sve živo. E SAD vam je BT kriv?
4. Za vas su ustupci Dačiću bili ogroman profit a za Srbiju katastrofa duple pljačke, i SPSa a pogotovu DSa. Loša vlada Koštunica-Dačić bila bi 10 puta manje pogubna nego ova vaša!
5. Podrška bizmismen anti-demokratija Đilasu je znak slepila, izgubljenosti, fascinacije "vođom" i svake druge nezrelosti i neobjektivnosti; vratite vi nama pare od 300% preplaćenog mosta sa Ade, reklamnih minuta RTSa i još mnogo, mnogo miliona pa ga onda podržavajte u beskraj...

Pera Detlic

pre 11 godina

RECENICA TREBA DA GALSI - Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji JE obesmislio ovu stranku.....!!!

Lanna

pre 11 godina

Tacno govori Tadic. Djilas i kompanija su pretvorili DS u poslovni klub iza kojeg stoji krupni kapital. Jesicu u Djilasu idelogija nije bitna vec samo profit. Srbija vapi za starnkom kakvu zeli Tadic- demokratija, ravnopravnost i solidranost sa najugrozenijim slojevima, to znaci socijalno-ekonomki programi,dobro zdravstvo,decija zastita, besplatno skolstvo,pravedan poreski sistem koji ce oprezivati Djilaseve i Jesiceve tajkaune najmanje sa 50 posto (u Fransuskoj 75 posto), a ne 5 posto.... Napred Tadicuuuuu!!To zeli Tadic zove se socijaldmeokratija.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tadic: Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti...

Na osnovu ove Tadiceve izjave Ja licno ocekojum da ce se Tadic na sednici GO pojaviti sa onim ISTIM Ordenom "sa lentom" kojim ga je "odlikovao" Predsednik GENOCIDNOG ENTITETA iz BiH Milorad Dodik a kojim su se pre njega "okitili" i svi oni haski optuzenici ili osudjenici za najteze ratne zlocine protiv covecnosti i GENOCID kao sto su Ratko Mladic, Radovan Karadzic, Biljana Plavsic itd. i da ce na taj nacin "potkrepiti" svoj cilj kakvu "ideologiju i sistem vrednosti" zeli "bastiniti" kao Predsednik DS, nesme se zaboraviti da taj Orden kao "simbol" ideologije i sistema vrednosti "krasi i grudi" Vojislava Kostunice sto Tadica dodatno "svrstava" u red sa "velikanima srpstva"!
Predpostavljam da ima i onih kojima su Tadic i njegova DS "po volji" ali sto se mene licno tice NIKADA vise Tadic i njegova "ideologija i sistemi vrednosti" !
Takvih "nosilaca" te "ideologije i sistema vrednosti" je PUNA Srbija tako da "potreba" za jos jednim takvim "nosiocem" te idologije po mom misljenju i ne postoji u Srbiji !
Ta su mesta "popunjena" vec dvadesetak godina !

M.Popović

pre 11 godina

Pozdravio te Domanović,vođo! Ni Krlježa, ni Njegoš, ni Tita, ni Đido , ni Đidin unuk (onaj s mosta) ni Ćopić već DOMANOVIĆ. Ti si svoje , a ko je još s tobom videćemo. Triva povuko nogu.

juga

pre 11 godina

'...a ne poslovni klub koji je obesmislio stranku'.Pa sto si dozvolio da poslovni klub obesmisli stranku?Tadic je najobicniji folirant i demagog koji se lako da provaliti,a na zalost ni Djilas nije nista bolji.Potpuni sunovrat nekada intelektualno najjace stranke,bez jasne ideologije,u kojoj je najvece pitanje odgovornosti zbog gubitka vlasti a ne ono za njih najvaznije:Zasto su izgubili i razocarali svoje birace?

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Ma daj, reći će On sve na sednici GO!

A ja se nadam i na informativnom
razgovoru u pretkrivicnom postupku!

A sto se blacenja ugleda DS tice setio
se da kaze da iza toga stoje elementi
krupnog kapitala i neki delovi DS.

A zaboravlja da nam kaze da je On licno
javno se grlio i tapsao po ramenima sa
elementima tog najkrupnijeg kapitala.
Secamo se skupova tajkuna na Kopaoniku
kod Bata Koleta, jednog od Milosevicenih
tajkuna, bivseg direktora DS-a koji se
"dokapitalizovao" kupujuci secerane za po
tri evra po komadu i prepakivajuci secer!

A sto se pak nekih delova DS tice koji su se
"dokapitalizovali" zloupotrebom funkcija, na
drzavnom i lokalnom nivou, On kao da do sada
nista nije znao (!), ni luk jeo ni luk mirisao!

igor-zuti

pre 11 godina

Kasno Borise....mnogo si gresio,a kada izgubis izbore-onda treba da se sklonis i prepustis liderstvo nekom drugom. Tako je u strankama u demokratskim drustvima...i to je uvek najbolje za stranku.

Objektivan DS

pre 11 godina

Tuzno je da je danas jedna ranija od Tadica bils, DS ce brzo ponovo biti na VLASTI!!! Cak i da je to brzo ostvarivo, da li se zaista sve samo na to svelo?
Licno bih mnogo vise voleo, DS ce biti ma putu reformi u drustvu i pristupanju EU, jet to je ono sto bi DS i svims nama trebalo biti cilj! Zalosnp je koliko je Djindjic bio u krivu kada je rekao da ukoliko neko ukloni njega Srbija nece stati... Nije stala, otisla je u rikverc i jurimo sve brze nizbrdo!

Aleksa

pre 11 godina

za sve one koji misle da tadic nista nije radio, samo da napomenem:
- uspeo je da rehabilituje sps bez ikakve osude
- pomogao je da se napravi sns
- otisao je na more posle izgubljenih izbora,
- nije uspeo da se popne na Ankonkagvu
mogao bih i dalje no mi je muka od svega. ajd

jovan

pre 11 godina

borise nikada te necu razumeti daj covece skloni se posveti se porodici dosta je bilo malo si se smucio narodu nemoj jos da radis to,pogledaj tvoje ponasanje ti si bre glumio manekena.....

Mile

pre 11 godina

Sada kada se DS nalazi u vrlo teskoj situaciji, mozda najtezoj od osnivanja, a svakako najtezoj u poslednjih 12 godina, prave demokrate bi trebalo da budu jedinstvenije nego ikada. Ne bi se smelo dozvoliti cepanje stranke, jer ono nece doneti nista dobro ni odcepljenima, ni onima koji ostanu, niti gradjanima Srbije koji su DS-u ukazali svoje poverenje. I ako nisam nikada bio clan DS-a, ali simpatizer jesam, odlucio sam upravo sada da joj pristupim. Sada kada je najteze poznaju se najiskreniji, a vrlo cest slucaj je da stranka ima iskrenije pristalice nego clanove. U clanstvu je, na zalost, bilo mnogo onih koji su to videli kao sansu da ostvare neke svoje licne interese, koje ne bi mogli na drugi nacin da ostvare. Ja spadam u one, mozda malobrojne, kojima je idologija na 1. mestu. DS nije tamo neka instant stranka, vec stranka sa gotovo vekovnom tradicijom, osnovana jos posle Prvog svetskog rata. Njen rad je 1990. samo obnovljen. Razumem sukobe do kojih je doslo posle izbora. Nikome nije lako kad gubi. Pa i igraci jednog fudbalskog tima se posle izgubljene utakmice medjusobno raspravljaju, traze krivca medju igracima, trenerom, nekad cak i sudije krive. Sve je to normalno, ali DS ne bi smela da se deli ni cepa zbog toga sto je na izborima postigla losije rezultate od ocekivanih. Nije kraj sveta. Nisu ovo bili poslednji izbori. Bice jos dosta novih izbora. Naredni mozda budu i pre 2016. godine, ali DS mora biti spremna za njih kad god da budu. Dosta je bilo svadja!

Zato su pukli

pre 11 godina

Sustaina problema je da niko u najvisem rukovodstvu DS-a nema nikakav legitimitet medju biracima, a najveci broj njih je blago receno omrazen. Krenimo redom:

Bota - kao neprikosnoveni lider stranke i predsednik zemlje snosi de facto odgovornost za sve, ukjucujuci i odabir svojih najbllizih saradnika.
Djiki - spucao gotovo pola milijarde na jedan most
Pajtic - od Bodruma mu je i porodica uskratila podrsku
Dulic, Sutanovac, Petrovic, Trivan, itd. - odakle poceti? Od bezobzirnog punjenja dzepova ili nesposobnosti?

PS. O Vlahovicu, Djelicu, Piticu, Zivkovicu, Milosavljevicu, Kolesaru i ostalim ne treba ni trositi reci.

Nikki

pre 11 godina

Gledam ovog Tadica kako daje izjave, glumi kao da je neka filmska zvezda, pa se nesto zamislja a ne kapira da je ispod tog novinara kome daje izjavu.

opomena

pre 11 godina

Odavno vas zovu ,zuto preduzece.Samo vi niste hteli da cujete narod a on uvek prvo posalje opomenu.Tako ste mogli da shvatite sve.Kritika za vas nije nista znacila.Vi ste cutke ignorisuci sve ,nastavljali dalje.Vi niste vodili stranku,vi ste bili samo predsedavajuci iste.Mnogo ste se hvalili ,ali vas je realnost nepobitno demantovala.Iskrenost je ono sto krasi coveka.U takve ljude covek moze da ima poverenja.Ali vi i vasa stranka niste bili iskreni.Previse dugo ste nas drzali u zabludi da cete uraditi nesto dobro za narod,nesto sto ce im poboljsati kvalitet zivota i vratiti nadu koju smo u teskim godinama unazad pogubili.I tako ste izgubili poverenje naroda.A dobro znate da se poverenje lako gubi ali tesko stice.Znaci iz ove teske situacije vas i vasu stranku moze izvuci samo istina. Ne vasa borba protiv ove vlade ,vec borba za svoj narod.I nikad ne sumnjajte u narodnu inteligenciju. Kada dodje vreme, umece da razdvoji zito od kukolja.Tako da ona vasa prica o brzom vracanju na vlast je obicna floskula,u vasem prepoznatljivom maniru.Jos niste priznali niti svoju ,niti stranacku odgovornot za vodjenje zemlje u prethodnom periodu.Sarm i recitost kao i lazno zadovoljstvo isijavaju iz vas.Tako ne rade ozbiljni drzavnici.

Idi i ne okreći se

pre 11 godina

DSu nije potreban metiljavi neenergični vođa poput Koštunice samo sa osmehom već lider sa vizijom koji će raditi ono što je potrebno da Srbija krene putem evropskih vrednosti u politici, društvu, ekonomiji. Vrlo često je to i protiv većinskog mišljenja i vrlo nepopularno ali to se mora uraditi.
Nije neophodno da Srbija uđe u EU nego da usvoji sva ona civilizacijska dostignuća koja krase najveći broj članica EU. Tad nam neće biti bitno da li smo formalno član unije jer će svaki pojedinac znati zašto je ostao da živi u ovoj državi (jer ćemo tek tad biti prava država) i biće srećan zbog toga.
Tadiću, ti nisi taj čovek i nisi nikad ni bio.
Na žalost, nije ni Đilas...

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Borise, pusti bre te gluposti! kakav statut, kakvi mediji, kakvi tajkuni, kakav Vucic, kakav Dacic. Nije Djilas izgubio izbore nego ti.
podnesi ostavku i pusti nas da spasavamo DS kako znamo i umemo.
.

let iznad...

pre 11 godina

Đilas i Ješić su mi isti kao Perčević i Radoman Božović i liče mi na neke nove likove iz Nove Demokratije ili im je možda bliža Milanka Karić,a ti jadni Borise okružio si se neverovatnim likovima koji su srž,ideju i energiju nekadašnjeg DS-a odneli u njima znanom pravcu.Nevažno je ko će pobediti od vas jer ste svi toliko mali i svi mi ličite na Slobodana Vuksanovića ili Vesića koji su nekad bili manjina a sada su DS.Borise nemate težinu,ideju,sjaj,fali vam neka nova Vesna,Svetislav,Mihiz,Arsenijević,Batić,Protić,Živković,Pekić a ti si Borise pustio neke Petroviće,Šutanovce,Kolundžije,Đeliće,Vlahoviće,Jeremiće,Đilase,Duliće,Modeste.Šta povezuje Jeremića,Dulića,Petrovića ili Vlahovića sa Vesnom Pešić,Protićem,Đindjicem,Matkovićkom,Koraćem,Basarom...

mita sajba

pre 11 godina

ZA - Borisa!
A potom, aktivan rad na lokalu, gde je more kvalitetnih ljudi, koji su u zapecku lokalnih DS-velmoza. Redovni sastanci, sa sve izvestajem GO, pa ce se stranka osveziti u najkracem roku.
Rascep u DS je na najprizemnijem nivou, na lokalu: izmedju obicnih clanova (koji sluze za potpisivanje kandidature i glasanje na izborima) i ekipe u organizaciji Opstinskih odbora, DS-ovaca po JKP, JP ... Vertikala postoji tek od OO na vise, cak i kod stranackih izbora (gde se delegira glas clana), ali ne i na dole, prema obicnom clanu stranke. S jedne strane je nadgradnja, manjina, sa svojim otudjenim interesima, iza kojih bi trebalo da stoje clanovi, ali, upravo, na toj ravni, clanovi DS su na proteklim izborima i kaznili oligarhiju, prvestveno na lokalu.
Dok i poslednji clan DS-a ne bude bitan i primecen u stranci, u novoj etapi razvoja demokratije u nasoj zemlji, DS se nece moci podici. (Ovo cutanje DS-a, oko desavanja u Kursumliji, je sramota bez presedana za stranku.)
DS je karakteristicna u nasoj zemlji, i po programu i po dalekoseznoj viziji, za ovu zemlju, tako da su oni koji su postali clanovi te stranke, vrlo retko pasivni posmatraci i glasaci. O nivou obrazovanja u DS-u, ne treba ni pisati. Trebalo bi iskoristiti taj skrajnuti potencijal.

ps- da je odrzan samo jedan obican sastanak sa clanovima stranke, na lokalu, izmedju dva kruga za predsednicke izbore, Tadic bi pobedio.

pps- tada je kaznjen Tadic, a sutra cemo videti ko ce biti

Pravican

pre 11 godina

Tako je Tadicu! Ne brini se alo vidis komentare, debelo su placeni od Djilasa i SNS-a. SNS-u odgovara Djilas, zato sto njega bas briga za stranku i najvise ga interesuje dzep. Ako si pametan, izbaci ga!

IBJ

pre 11 godina

E, sad su sve maske pale i ovaj čovek mi se konačno smučio. Sada ću da napišem ono što mi se već mesecima mota u glavi: Nakon 20 godina u kojima sam glasao za DS, ova stranka neće imati moj glas ukoliko Boris Tadić bude na listi, makar i u zagradi, a kamo li nosilac! Potpuno mi je sve jedno ko će da ga zameni, jer u DS-u ima hiljade boljih ljudi od njega.

Total Recall

pre 11 godina

Clan sam Ds-a od 2000god i mogu reci sledece... Ti da dobijes novi legitimitet, ti koji si 8 god. glumio Kena u Dreamland-u, ti koji si resurrect-ovao SPS, ti koji si oziveo fosila Dacica, ti koji si dozvolio da te taj foslini ostatak na kraju zgazi, ti da dobijes ponovo kredibilitet?!!!!?!!! Tvoj isfabrikovani univerzum te je tako jako uzeo pod svoje da se jos ne mozes probuditi. Unistio si stranku, unistio si sve. A i dalje iza tebe ide pionirka u zutom da ti rukom pokaze u koju stolicu da spustis svoju ispoliranu zadnjicu....

Ilija

pre 11 godina

Nadam se da ce te reci biti "Dajem neopozivu ostavku na sve stranacke i sve ostale funkcije i zauvek se povlacim iz politike". . .
Sve ostalo je neprihvatiljivo. . .

Pedja

pre 11 godina

Sta je Tadiceva ambicija? Da bude opet predsednik Srbije? Vlade? On je u politici postigao sve - bio je predsednik drzave u dva mandata. U demokratskim zemljama, to je kraj uspesne karijere. Leh Valensa se vratio u brodogradiliste odakle je i krenuo. Regan, Bush, Clinton u penziju. Zapravo, sta je Tadiceva ambicija? Da bude Putin? Dozivotni vladar? Zasto je lose posle uspesne karijere docekati penziju kao profesor Prve Beogradske? I da bude podrska kampanjama novih kandidata DS-a. Da bude novi Micunovic a Micun u penziju. DS-u treba tim i kandidati koji ce da vode naredne parlamentarne i predsednicke izbore. U Srbiji Tadic ne moze biti Putin to ovde vise ne prolazi.

srelee

pre 11 godina

ma daj čoveče sklanjaj se iz ds,pusti stranku pravom čoveku,ako ne dragan će da napravi novu gde će biti 80%ljudi iz ds naravno koji gotive djilasa,i ti za 4godine osvajas 10% a djilas postaje premijer.

sasa

pre 11 godina

vrlo cudno i ne zrelo od g.Tadica, koji se pretvara da ne primeti da je izgubio predsednicke izbore, i da je vreme za novog kandidata. Ma koliko god mu se ne svidelo, realnost mu kuca na vrata, i mislim da i ostvka J.Trivan, polako pocinje da ga budi, jer ovo mora da izgleda kao san za njega. G.Tadic i dalje sanja da ce on voditi kabinete, spoljnu politiku, finansije, sve... Neko mora da razbudi DS, jer on to nece sigurno...

Ром

pre 11 godina

О каквом се психолошком профилу код овог човека ради, најбоље говоре његове речи (парафразирам): ЈА ћу да сазовем Скупштину странке, нема потребе да неко други тражи Скупштину кад је ЈА тражим, јер то је у МОЈОЈ надлежности, ЈА сам председник странке, ЈА то тражим, оспорио је МОЈ ауторитет,МОЈА ДОМИНАНТНА улога је у стратешкој оријентацији земље, а он је оперативац и зато сам га ЈА довео, ЈА сам га довео у ДС. Тешко да је могао рећи: ЈА САМ КРИВ што сам у странци држао људе "који су у прошлости креирали лошу слику о ДС", ЈА САМ КРИВ што сам задржао у странци оне "који су одговорни за аферу Бодрум", ЈА САМ као председник странке КРИВ за изборни пораз, ЈА сам крив што је ДС напустио своју идеологију, ЈА сам крив што ДС у претходном периоду није био усмерен на демократизацију, европеизацију земље и успостављање владавине права, ЈА сам као председник странке и председник државе који је о свему одлучивао крив што је ДС готово до савршенства довео све оно за шта смо своје претходнике осуђивали.
И да напоменем - овиме се никако не стављам на страну његових супарника.

Ivan

pre 11 godina

Toliko malicioznih komentara a ja kazem svaka ti cast Borise.Tebi su ruke ciste a Vesicu i Djilasu musave od para i to je istina!!!! I zato pobedi ponovo!

Mario Bros

pre 11 godina

Kao da je toliko strašno otići na neko drugo mesto u stranci. Ako je Tadić preboleo što je otišao sa mesta predsednika države, što nije zatim postao premijer, neće mu sada teško pasti ni to da neko uspešniji dobije svoju šansu umesto njega u stranci. Što sada malo Boris da ne bude neki član predsedništva ili tako nešto, a Đilas koji je pokidao na izborima da dobije nagradu za uspeh, da on vodi. Ili Pajtić, malo da se i vojvođani afirmišu južno od Dunava.

Kada bi svi davali ostavke nakon neuspeha, u svim sferama, prirodno bi došli dotle da smo uspešni u svemu. Ovde je problem što se na neuspehe gleda kao na faktor izazvan lošom srećom, a ne manjkom umeća i mudrosti. I onda u moru loših na sve strane, se čudimo što građani biraju loše. Pa koga da biraju kada se samo loši vrte na izbornim listama!

aca

pre 11 godina

Ti bre Bivsi moj Predsednice ,,kojeg sam glasao na proslim (ne na ovim )izborima kao da nisi obavesten sta se desavalo u tvojoj stranci ili su ti svi prijatelji kao i pokojnom Zoranu,,mislim...gde bre zivis,,i sa kime zivis i ko ti je prijatelj,,SNS ili ovi tvoji sto te po ramenu a iza ledja...evo sad pocinje da isplivava na povrsinu...Zalosno...po tebe,,jer si ok LIk..A ako te smene os DS vise nece ni D ostati,,to je jasno...

sova1965

pre 11 godina

ja bih se najvise obradovao kada bih izjavio ;
'ja i micunovic , zbog spasa DSa , napustamo stranku'
ostalo bi se sredilo manje, vise samo

Beli Listić

pre 11 godina

Napokon da smo otvorili karte i skinuli rukavice. Jedva čekam da vidim rasplet . A Mišković ,Hamović,Toplica,Kole,Gruja, Borovica, i companija ispijajaju viski sa ledom i igraju fensi monopol igricu.

Robin

pre 11 godina

Cezar-Zar i ti sine Brute?
Brut-Drag si mi ujace,ali mi je Republika draza.
Poslednja sansa da Srbija dobije dostojnu opoziciju i njenog sefa Djilasa.Puna podrska i cestitke buducem Predsedniku Srbije Draganu Djilasu.

Милан П

pre 11 godina

Па зар напредњаци до јуче нису тврдили да су "Жути" једно предузеће? Баш као што то сада говори ТЗадић. Што то не рече уочи избора???

Apis

pre 11 godina

U Srba svako ima svog Vuka Brankovica....tako i Tadic.U mom selu bi rekli"rani kuce,da te ujede".Elem,ovo je inace sukob izmedju dve koncepcije,dva sistema......Licno mislim da je Djilas pogresio stranku,jer neoliberalni koncept ne ide uz socijalisticku internacionalu stavise,mnogo je blizi Cedi i Dinkicu(osvedocenim zastitnicima krupnog kapitala)Stoga,brale ionako si u pregovorima sa istim oko nove stranke...a mesec i po prljave kampanje ni tebi ni Borisu nece doneti nista dobro,.....

Alo bre

pre 11 godina

Upitan o odnosu sa Draganom Đilasom, Tadić je rekao da je "taj odnos uvek bio korektan" i da su se na današnjoj sednici Predsedništva pozdravili sa "Gde si Điki, gde si Boki".

Điki i Boki. Đikili i Bokili. Đikica i Bokica. Đokica i Bokica. Đikilikica i Bokilikica. Meni je najlepše Đikili i Bokili i to podvlačim žutim. I to više puta.

VV

pre 11 godina

Od tebe se ne ocekuje da kazes "sve", nego da podneses ostavku. Unistio si i zemlju i stranku, jer nisi hapsio lopove iz DS-a i drugih partija iz prethodne vlasti. Mozda opet glasam za vas za desetak godina, ocigledno se necete brzo ocistiti.

krki67@gmail.com

pre 11 godina

znas ono ko gubi ima pravo da se ljuti.....tadicu izgubio si nema vise sta da trazis na tom mestu.zato se lepo povuci i pusti djilasa da radi svoj poso....djilas je pravi covek za ds.i sa njim ds.ponovo pobedjuje....

bezimena

pre 11 godina

"Dragan Đilas je u prethodnom periodu osporio moj autoritet na mestu predsednika DS. To je uradio u javnosti i van organa stranke, što je po mom mišljenju kršenje Statuta", rekao je Tadić u intervjuu listu "Danas".

Tadiću, Djilas je rekao ono što su drugi ćutali a ti nisi hteo da vidiš, ili si imao pogrešne savetnike koji su te lagali. Da si izgubio autoritet u stranci bilo je jasno još onda kada si obećao raščišćavanje sa nekima za koje se osnovano sumnjalo da su nosioci korupcije unutar stranke, do održavanja kongresa, februar 2009. ili 2010.g. ne sećam se tačno, ali od toga nije bilo ništa! Kongres bio, prošao, a da nikome iz vrhuške DS-a nije falila dlaka s glave, toliko su te ozbiljno shvatili. Ko bi te ozbiljno i shvatio kada si mogao da postaviš za premijera vezanu vreću, zadržao V. Jeremića za ministra inostranih poslova, sa sve njegovim aferama i privatizovanim ministarstvom, Dulića za ministra gradjevine i ekologije itd. Uradio si i mnogo dobrih stvari, ali greške u biranju persona na najvažnija državna mesta, potrošile su reputaciju koju si imao! Tačnije, izdali su te oni kojima si verovao, kao i Djindjića...zato izmedju tebe i Djilasa, koji je mnogo energičniji, ja bih izabrala Djilasa.

marko

pre 11 godina

"Kao predsednik DS mislim da treba da dobijem novi legitimitet, a od borbe u politici nisam odustajao svih ovih decenija, pa neću ni sada. Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji bi obesmislio ovu stranku". ova recenica mi se svidja, mnogu zbog funkcija i fotelja idu u zagrljaj cak i Vucicu sto je ne dopustivo za DS. To se desava u nekim opstinama u Srbiji i tome moramo stati u kraj.

Демократски Подмладак

pre 11 godina

Након свега што се десило, а десило се пуно тога, цинично је позивати се на Статут. БИТНО ЈЕ ОНО ШТА ЈЕ РЕЧЕНО, а не ко је и да ли је по Статуту. Ваше позивање на Статут, у овој ситуацији, је исмевање Статута и подсмевање јавности. Да је било части, морала и принципа требало је давно ПОДНЕТИ ОСТАВКУ – одмах после избора. Да је то учињено, овога што се данас дешава у ДС никада не би било. Али, ...
Сада ћемо се позивати и на Статут. Заиста недостојно.

anticenzura

pre 11 godina

Ako Tadic pusti Ds,eto Djilasa u koaliciji sa Vucicem,jer su isti.
Ako Djilasa u Ds podrze Sutanovac(ima pasnjak),Djelic(taj vise ne moze ni u parlament,ni nigde pa je gradski odbornik),Jesic(udomio se u Ds kad se raspao gss),pa i Pajtic(Bodrum),Sapic(drmr) i sl., a tek ljudi koji ga u Bg podrzavaju, i preuzmu Ds to ce biti samo takva interesna skupina,gora od jul-a.
Naravno u sns je vec sve preuzeo Vucic sklanjajuci Tomine,kao sto pokusava i kolega mu u Ds-u.
Pa zamislite, sutra vlast i opoziciju i srpsku alternativu!
Kukacemo mi na kraju za onim ispod lipe!

Total Recall

pre 11 godina

Clan sam Ds-a od 2000god i mogu reci sledece... Ti da dobijes novi legitimitet, ti koji si 8 god. glumio Kena u Dreamland-u, ti koji si resurrect-ovao SPS, ti koji si oziveo fosila Dacica, ti koji si dozvolio da te taj foslini ostatak na kraju zgazi, ti da dobijes ponovo kredibilitet?!!!!?!!! Tvoj isfabrikovani univerzum te je tako jako uzeo pod svoje da se jos ne mozes probuditi. Unistio si stranku, unistio si sve. A i dalje iza tebe ide pionirka u zutom da ti rukom pokaze u koju stolicu da spustis svoju ispoliranu zadnjicu....

Beli Listić

pre 11 godina

Napokon da smo otvorili karte i skinuli rukavice. Jedva čekam da vidim rasplet . A Mišković ,Hamović,Toplica,Kole,Gruja, Borovica, i companija ispijajaju viski sa ledom i igraju fensi monopol igricu.

bezimena

pre 11 godina

"Dragan Đilas je u prethodnom periodu osporio moj autoritet na mestu predsednika DS. To je uradio u javnosti i van organa stranke, što je po mom mišljenju kršenje Statuta", rekao je Tadić u intervjuu listu "Danas".

Tadiću, Djilas je rekao ono što su drugi ćutali a ti nisi hteo da vidiš, ili si imao pogrešne savetnike koji su te lagali. Da si izgubio autoritet u stranci bilo je jasno još onda kada si obećao raščišćavanje sa nekima za koje se osnovano sumnjalo da su nosioci korupcije unutar stranke, do održavanja kongresa, februar 2009. ili 2010.g. ne sećam se tačno, ali od toga nije bilo ništa! Kongres bio, prošao, a da nikome iz vrhuške DS-a nije falila dlaka s glave, toliko su te ozbiljno shvatili. Ko bi te ozbiljno i shvatio kada si mogao da postaviš za premijera vezanu vreću, zadržao V. Jeremića za ministra inostranih poslova, sa sve njegovim aferama i privatizovanim ministarstvom, Dulića za ministra gradjevine i ekologije itd. Uradio si i mnogo dobrih stvari, ali greške u biranju persona na najvažnija državna mesta, potrošile su reputaciju koju si imao! Tačnije, izdali su te oni kojima si verovao, kao i Djindjića...zato izmedju tebe i Djilasa, koji je mnogo energičniji, ja bih izabrala Djilasa.

Alo bre

pre 11 godina

Upitan o odnosu sa Draganom Đilasom, Tadić je rekao da je "taj odnos uvek bio korektan" i da su se na današnjoj sednici Predsedništva pozdravili sa "Gde si Điki, gde si Boki".

Điki i Boki. Đikili i Bokili. Đikica i Bokica. Đokica i Bokica. Đikilikica i Bokilikica. Meni je najlepše Đikili i Bokili i to podvlačim žutim. I to više puta.

VV

pre 11 godina

Od tebe se ne ocekuje da kazes "sve", nego da podneses ostavku. Unistio si i zemlju i stranku, jer nisi hapsio lopove iz DS-a i drugih partija iz prethodne vlasti. Mozda opet glasam za vas za desetak godina, ocigledno se necete brzo ocistiti.

Демократски Подмладак

pre 11 godina

Након свега што се десило, а десило се пуно тога, цинично је позивати се на Статут. БИТНО ЈЕ ОНО ШТА ЈЕ РЕЧЕНО, а не ко је и да ли је по Статуту. Ваше позивање на Статут, у овој ситуацији, је исмевање Статута и подсмевање јавности. Да је било части, морала и принципа требало је давно ПОДНЕТИ ОСТАВКУ – одмах после избора. Да је то учињено, овога што се данас дешава у ДС никада не би било. Али, ...
Сада ћемо се позивати и на Статут. Заиста недостојно.

sova1965

pre 11 godina

ja bih se najvise obradovao kada bih izjavio ;
'ja i micunovic , zbog spasa DSa , napustamo stranku'
ostalo bi se sredilo manje, vise samo

Милан П

pre 11 godina

Па зар напредњаци до јуче нису тврдили да су "Жути" једно предузеће? Баш као што то сада говори ТЗадић. Што то не рече уочи избора???

anticenzura

pre 11 godina

Ako Tadic pusti Ds,eto Djilasa u koaliciji sa Vucicem,jer su isti.
Ako Djilasa u Ds podrze Sutanovac(ima pasnjak),Djelic(taj vise ne moze ni u parlament,ni nigde pa je gradski odbornik),Jesic(udomio se u Ds kad se raspao gss),pa i Pajtic(Bodrum),Sapic(drmr) i sl., a tek ljudi koji ga u Bg podrzavaju, i preuzmu Ds to ce biti samo takva interesna skupina,gora od jul-a.
Naravno u sns je vec sve preuzeo Vucic sklanjajuci Tomine,kao sto pokusava i kolega mu u Ds-u.
Pa zamislite, sutra vlast i opoziciju i srpsku alternativu!
Kukacemo mi na kraju za onim ispod lipe!

Robin

pre 11 godina

Cezar-Zar i ti sine Brute?
Brut-Drag si mi ujace,ali mi je Republika draza.
Poslednja sansa da Srbija dobije dostojnu opoziciju i njenog sefa Djilasa.Puna podrska i cestitke buducem Predsedniku Srbije Draganu Djilasu.

Apis

pre 11 godina

U Srba svako ima svog Vuka Brankovica....tako i Tadic.U mom selu bi rekli"rani kuce,da te ujede".Elem,ovo je inace sukob izmedju dve koncepcije,dva sistema......Licno mislim da je Djilas pogresio stranku,jer neoliberalni koncept ne ide uz socijalisticku internacionalu stavise,mnogo je blizi Cedi i Dinkicu(osvedocenim zastitnicima krupnog kapitala)Stoga,brale ionako si u pregovorima sa istim oko nove stranke...a mesec i po prljave kampanje ni tebi ni Borisu nece doneti nista dobro,.....

SRP

pre 11 godina

Dve greske BT su katastrofalne za DS:
1. "Istorijsko pomirenje sa SPS"
2. Kadrovska politika BT ciji jedini cilj bio da se okruzi klimoglavcima niske vrednosti
Ostale greske bi bilo moguce i oprostiti ali ove dve su skupo kostale DS.

aca

pre 11 godina

Ti bre Bivsi moj Predsednice ,,kojeg sam glasao na proslim (ne na ovim )izborima kao da nisi obavesten sta se desavalo u tvojoj stranci ili su ti svi prijatelji kao i pokojnom Zoranu,,mislim...gde bre zivis,,i sa kime zivis i ko ti je prijatelj,,SNS ili ovi tvoji sto te po ramenu a iza ledja...evo sad pocinje da isplivava na povrsinu...Zalosno...po tebe,,jer si ok LIk..A ako te smene os DS vise nece ni D ostati,,to je jasno...

marko

pre 11 godina

"Kao predsednik DS mislim da treba da dobijem novi legitimitet, a od borbe u politici nisam odustajao svih ovih decenija, pa neću ni sada. Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji bi obesmislio ovu stranku". ova recenica mi se svidja, mnogu zbog funkcija i fotelja idu u zagrljaj cak i Vucicu sto je ne dopustivo za DS. To se desava u nekim opstinama u Srbiji i tome moramo stati u kraj.

krki67@gmail.com

pre 11 godina

znas ono ko gubi ima pravo da se ljuti.....tadicu izgubio si nema vise sta da trazis na tom mestu.zato se lepo povuci i pusti djilasa da radi svoj poso....djilas je pravi covek za ds.i sa njim ds.ponovo pobedjuje....

Aleksa

pre 11 godina

za sve one koji misle da tadic nista nije radio, samo da napomenem:
- uspeo je da rehabilituje sps bez ikakve osude
- pomogao je da se napravi sns
- otisao je na more posle izgubljenih izbora,
- nije uspeo da se popne na Ankonkagvu
mogao bih i dalje no mi je muka od svega. ajd

Pedja

pre 11 godina

Sta je Tadiceva ambicija? Da bude opet predsednik Srbije? Vlade? On je u politici postigao sve - bio je predsednik drzave u dva mandata. U demokratskim zemljama, to je kraj uspesne karijere. Leh Valensa se vratio u brodogradiliste odakle je i krenuo. Regan, Bush, Clinton u penziju. Zapravo, sta je Tadiceva ambicija? Da bude Putin? Dozivotni vladar? Zasto je lose posle uspesne karijere docekati penziju kao profesor Prve Beogradske? I da bude podrska kampanjama novih kandidata DS-a. Da bude novi Micunovic a Micun u penziju. DS-u treba tim i kandidati koji ce da vode naredne parlamentarne i predsednicke izbore. U Srbiji Tadic ne moze biti Putin to ovde vise ne prolazi.

Helios

pre 11 godina

Fascinantno mi je da posmatram ovu nekritičnost glasača DSa. Najbolji primer je @Total Recall, kojeg su vidim mnogi podržali. Kritika Borisa Tadića od strane bilo kog glasača ovog žutog preduzeća je, po meni, bestidna nezahvalnost i nerealnost.
1. Da nije BT ne bi ste bili ni izdaleka u prilici da ovako i ovoliko vladate. On vam je doneo "image" kakav apsolutno niko drugi nije mogao a time i gomilu glasova koje bez njega niste imali. Da nije njega ne bi bili na vlasti!
2. Plus doneo je nekoliko posto ženskih glasova koje bez njega ne bi imali.
3. Opcija je bila da vladu formira i premijer bude Koštunica sa nešto vlasti Dačiću; ili da vlast preuzme DS a sa dosta više ustupaka Dačiću. Pa što se niste onda pobulnili, principjelni DSovci i heroji demokratije? Gde ste bili onda? A da, onda ste likovali, od tada zapošljavali svoje i poharali sve živo. E SAD vam je BT kriv?
4. Za vas su ustupci Dačiću bili ogroman profit a za Srbiju katastrofa duple pljačke, i SPSa a pogotovu DSa. Loša vlada Koštunica-Dačić bila bi 10 puta manje pogubna nego ova vaša!
5. Podrška bizmismen anti-demokratija Đilasu je znak slepila, izgubljenosti, fascinacije "vođom" i svake druge nezrelosti i neobjektivnosti; vratite vi nama pare od 300% preplaćenog mosta sa Ade, reklamnih minuta RTSa i još mnogo, mnogo miliona pa ga onda podržavajte u beskraj...

Zoran

pre 11 godina

Problem je što Tadić ne vidi u kakvoj se situaciji nalazi,tj. da je završio političku karijeru.A,to proističe iz njegove nesposobnosti da vidi svoju glavnu političku grešku: "istorijsko pomirenje",pa koalicija sa SPS.Time je pljunuo u lice glasačima DS,time je počelo novo nazadovanje Srbije i time je potpisao smrtnu presudu svojoj stranci.Upravo tada DS je postala stranka bez ikakve ideologije,bez stava i bez programa i ovo je sve logična posledica sramotnog i samoubilačkog Tadićevog poteza, koaliranja sa SPS.

pera

pre 11 godina

Sta je Tadiceva ambicija? Da bude opet predsednik Srbije? Vlade? On je u politici postigao sve - bio je predsednik drzave u dva mandata. U demokratskim zemljama, to je kraj uspesne karijere. Leh Valensa se vratio u brodogradiliste odakle je i krenuo. Regan, Bush, Clinton u penziju. Zapravo, sta je Tadiceva ambicija? Da bude Putin? Dozivotni vladar? Zasto je lose posle uspesne karijere docekati penziju kao profesor Prve Beogradske? I da bude podrska kampanjama novih kandidata DS-a. Da bude novi Micunovic a Micun u penziju. DS-u treba tim i kandidati koji ce da vode naredne parlamentarne i predsednicke izbore. U Srbiji Tadic ne moze biti Putin to ovde vise ne prolazi.
 (Pedja, 8. septembar 2012 00:59)

Ovo je sustina. Tadic treba da drzi predavanja, da ucestvuje u javnom zivotu sa svojim misljenjem, da bude pocasni predsednik stranke itd... Ne razumem zbog cega sam sebe vuce po blatu kad ga niko ne tera!?

Zato su pukli

pre 11 godina

Sustaina problema je da niko u najvisem rukovodstvu DS-a nema nikakav legitimitet medju biracima, a najveci broj njih je blago receno omrazen. Krenimo redom:

Bota - kao neprikosnoveni lider stranke i predsednik zemlje snosi de facto odgovornost za sve, ukjucujuci i odabir svojih najbllizih saradnika.
Djiki - spucao gotovo pola milijarde na jedan most
Pajtic - od Bodruma mu je i porodica uskratila podrsku
Dulic, Sutanovac, Petrovic, Trivan, itd. - odakle poceti? Od bezobzirnog punjenja dzepova ili nesposobnosti?

PS. O Vlahovicu, Djelicu, Piticu, Zivkovicu, Milosavljevicu, Kolesaru i ostalim ne treba ni trositi reci.

ING

pre 11 godina

Mislim da bi trebalo da ćutiš i da se zavučeš u mišiju rupu jer ti je tamo mesto. Ja nisam član SNS-a i nisam plaćen da ovo pišem iako će mnogi to pomisliti na osnovu mog komentara, već običan čovek koji je prvi put kada si se pojavio, glasao za tebe, jer sam smatrao da novom čoveku u politici treba dati šansu. A šta si ti uradio nesrećniče nesposobni? Zadužio si i deseto koleno, pogasio firme i ostavio stotine hiljada ljudi bez hleba, postavio si poslušne i nesposobne stranačke kadrove na ključna mesta u državi pa su isti uništili sve čega su se dohvatili, uništio si sve institucije od sudstva do policije, vojske, zdravsva, školstva. I gde smo danas nakon tvoje vladavine? Bliže EU? NE! Srbija je zbog tebe i tebi sličnih postala otirač stranih diplomata, zemlja bez dostojanstva, postali smo zemlja prosjaka, gomila očajnika bez nade, koja može samo da priđe evropskim kontejnerima da bi se prehranila. Da imaš malo ljudskosti i morala, sam bi se povukao i suočio se sa bedom i pustoši koju si ostavio iza sebe i tražio oprost od nas koji smo ti verovali. Zar misliš da su Srbi zaista gomila ovaca koje ne znaju šta je juče bilo? Ne možemo mi tebe i tvoja dela zaboraviti jer su ona prisutna na svakom koraku, na sve strane tuga, jad i čemer. Lepotane evropskih manira, bolje ti je da pronađeš doborg advokata, čak šta više jedan dobar advokatski tim, jer ova država ako misli da opstane, takvima kao što si ti, mora da sudi i to javno da se vidi ko si, šta si i kakva ti je vladavina bila.

jovan

pre 11 godina

borise nikada te necu razumeti daj covece skloni se posveti se porodici dosta je bilo malo si se smucio narodu nemoj jos da radis to,pogledaj tvoje ponasanje ti si bre glumio manekena.....

juga

pre 11 godina

'...a ne poslovni klub koji je obesmislio stranku'.Pa sto si dozvolio da poslovni klub obesmisli stranku?Tadic je najobicniji folirant i demagog koji se lako da provaliti,a na zalost ni Djilas nije nista bolji.Potpuni sunovrat nekada intelektualno najjace stranke,bez jasne ideologije,u kojoj je najvece pitanje odgovornosti zbog gubitka vlasti a ne ono za njih najvaznije:Zasto su izgubili i razocarali svoje birace?

Sync

pre 11 godina

Cekaj stani, ti koji si u dva mandata bio predsednik, pa si hteo i treci, protivno ustavu i zakonu. Ti, koji spadas u onu kategoriju sedih i preplanulih matoraca kojima si okruzen, i koji su ti tako mudro savetovali da podneses ostavku na mesto predsednika i raspises izbore. Da nije bilo te velike mudrosti, ti bi danas bio predsednik ove zemlje, a ne onaj megatrend diplomac. I sada ti sve ces kazati i razotkriti, kasno marko na kosovo stize, Djilas nije nikakvo resenje za stranku, cela Srbija zna koliko je upetljan, netransparentno razume se, u medije i marketing, i sta, on da vodi strankuo - nestace ds sa takvim usijanim glavama. Vasa odgovornost je ogromna gospodo, prihvatite to, izbori su bili samo opomena, ali vama je izgleda draze da razorite stranku pre nego li da prihvatite svoju odgovornost i odreknete se svojih biznis pozicija. Onda neka bude tako, ti ces biti kriv za sudbinu 7 miliona ovih ljudi, preplanuli smekeru sede glave.

pametnome dosta

pre 11 godina

Poruka Tadicu :
Mi smo 10 godina stariji, siromašniji, propaliji. To je cena naše gluposti i naše neodgovornosti. Ne može to besplatno. Ja jedino želim da mi to više nikada ne ponovimo.”

Poruka narodu :
” Ne može da se promeni Srbija, a da svi ostanemo nepromenjeni. Da bi se promenila Srbija, svako od nas mora pomalo da se promeni, u svom pristupu problemima, u svom mentalitetu, u svojim radnim navikama, jer Srbija - to je zbir svih nas.”

Ром

pre 11 godina

О каквом се психолошком профилу код овог човека ради, најбоље говоре његове речи (парафразирам): ЈА ћу да сазовем Скупштину странке, нема потребе да неко други тражи Скупштину кад је ЈА тражим, јер то је у МОЈОЈ надлежности, ЈА сам председник странке, ЈА то тражим, оспорио је МОЈ ауторитет,МОЈА ДОМИНАНТНА улога је у стратешкој оријентацији земље, а он је оперативац и зато сам га ЈА довео, ЈА сам га довео у ДС. Тешко да је могао рећи: ЈА САМ КРИВ што сам у странци држао људе "који су у прошлости креирали лошу слику о ДС", ЈА САМ КРИВ што сам задржао у странци оне "који су одговорни за аферу Бодрум", ЈА САМ као председник странке КРИВ за изборни пораз, ЈА сам крив што је ДС напустио своју идеологију, ЈА сам крив што ДС у претходном периоду није био усмерен на демократизацију, европеизацију земље и успостављање владавине права, ЈА сам као председник странке и председник државе који је о свему одлучивао крив што је ДС готово до савршенства довео све оно за шта смо своје претходнике осуђивали.
И да напоменем - овиме се никако не стављам на страну његових супарника.

djomla

pre 11 godina

Tadic je najobicniji folirant i demagog , i vrapci na grani vide da je on politicki mrtav, nije mi jasno zasto ga ne smene i time ojacaju DS?

za dobrobit svih nas

pre 11 godina

Dragi Borise,mislim da je doslo opet vreme za "sanitarni otklon". S tom razlikom sto ovaj put treba da se "otklonis" ti i razni Petrovici i Dulici.

Da te podsetim samo da si pored "sanitarnog otklona" kohabitirao sa neobavestenim, pa si prakticno pomilovao SPS (secas se one "svako ima svoj bol"?!?!), pa si hteo da budes i sef stranke i predsednik i premijer...A rezultate vidimo...Znam da nisi jedini krivac ali si najodgovorniji.Pokusavao si da podilazis glasackom telu koje za DS nikad nije glasalo,niti ce.A u isto vreme si nas koji smo oduvek glasaci DS gotovo ponizavao.Nisi radio skoro nista zbog cega smo ti dali glas.

igor-zuti

pre 11 godina

Kasno Borise....mnogo si gresio,a kada izgubis izbore-onda treba da se sklonis i prepustis liderstvo nekom drugom. Tako je u strankama u demokratskim drustvima...i to je uvek najbolje za stranku.

Nikola

pre 11 godina

Tako je Tadiću, kaži sve na GO: zašto si podržavao uvoz a gasio privredu, zašto si podržavao Čankovu separatističku politiku, zašto si podržavao antisrpsku histeriju, zašto si urušio vojsku,zašto si urušavao ugled Srbije u svetu. To reci, a sve ostalo (te Pajtić, te Đilas, te ...) nas uopšte ne interesuje.

novica

pre 11 godina

Tadicu okreni se oko sebe i pogledaj s kim si sve radio i kome si verovao. ne stiti nikog krivci moraju da odgovaraju i pred boga i naroda,

Nikki

pre 11 godina

Gledam ovog Tadica kako daje izjave, glumi kao da je neka filmska zvezda, pa se nesto zamislja a ne kapira da je ispod tog novinara kome daje izjavu.

welly

pre 11 godina

Birati izmedju Tadica i Djilasa je kao birati da li da te streljaju ili da te obese.
(Jovan, 8. septembar 2012 07:54)
Ha, ha, ha... Ovo je najbolje sto je moglo da dodje od SNS-ovaca. Koliko si smisljao ovo, Jovane? Pa ti , brate, izaberi diplomiranog Tomu ili prepostenog Acu ako su ti dragi. I slusaj po ceo dan koga ce sve da uhapse i sta ce sve da urade. Samo, kad nabrajaju sta su uradili, tanak im spisak. Ne saznasmo jos ko je pokrao izbore i ko je kupio Politiku (da ne nabrajam dalje) a sve sluzbe bezbednosti su kod jednog, najpostenijeg od svih. Lako je pricati i obecavati, lako je prozivati i blatiti kada ti niko ne moze nista, kada si vlast, mnogo teze je to dokazati. Mi, malo stariji, jos se secamo vladavine ministra Ace iz devedesetih, jos se secamo Tominih ruskih gubernija i slicnih nebuloza. I pored svega toga, ako se ikada desi (a sumnjam da hoce) da nam ucine zivot boljim, skidam kapu. Do tada, lazi, afere, klevete su nesto cime su se bavili i kao radikali a i sad. Ne treba im verovati ni jednu jedinu rec, samo su dela vazna. Mada kazu ljudi dok ima SNS-ovaca bice i vune

JADRANIN

pre 11 godina

baš mi žao ovog Tadića. On jadnik ništa nije znao i svi su krivi samo je on čist.On dakle priznaje da je deo DS kako sam kaže u sprezi sa tajkunima i krupnim kapitalom. Gde je bio ranije i zašto povodom toga nije preduzeo adekvatne mere.E sad mu je i Đilas kriv jer javno prozvao. Počistiće ga Đilas samo tako.Patetika i lepi govori više ne prolaze potrebna su konkretna dela. A Tadić je baš tu omanuo. Šta više pod njegovom vlašću korupcija i kriminal su porasli do neslućenih razmera. Aufiderzen her Tadić.

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Ma daj, reći će On sve na sednici GO!

A ja se nadam i na informativnom
razgovoru u pretkrivicnom postupku!

A sto se blacenja ugleda DS tice setio
se da kaze da iza toga stoje elementi
krupnog kapitala i neki delovi DS.

A zaboravlja da nam kaze da je On licno
javno se grlio i tapsao po ramenima sa
elementima tog najkrupnijeg kapitala.
Secamo se skupova tajkuna na Kopaoniku
kod Bata Koleta, jednog od Milosevicenih
tajkuna, bivseg direktora DS-a koji se
"dokapitalizovao" kupujuci secerane za po
tri evra po komadu i prepakivajuci secer!

A sto se pak nekih delova DS tice koji su se
"dokapitalizovali" zloupotrebom funkcija, na
drzavnom i lokalnom nivou, On kao da do sada
nista nije znao (!), ni luk jeo ni luk mirisao!

Lanna

pre 11 godina

Tacno govori Tadic. Djilas i kompanija su pretvorili DS u poslovni klub iza kojeg stoji krupni kapital. Jesicu u Djilasu idelogija nije bitna vec samo profit. Srbija vapi za starnkom kakvu zeli Tadic- demokratija, ravnopravnost i solidranost sa najugrozenijim slojevima, to znaci socijalno-ekonomki programi,dobro zdravstvo,decija zastita, besplatno skolstvo,pravedan poreski sistem koji ce oprezivati Djilaseve i Jesiceve tajkaune najmanje sa 50 posto (u Fransuskoj 75 posto), a ne 5 posto.... Napred Tadicuuuuu!!To zeli Tadic zove se socijaldmeokratija.

Mirko

pre 11 godina

Dugogodisnji sam clan DS i moram da kazem da je Tadic imao sijaset gresaka i nije ni cudo sto mu se ovo sada desava. Ali, nikad ga ne bih smenio zbog Djilasa, jer Djilas otvoreno koketira sa Vucicem i nasim politickim protivnicima kojima je cilj unistenje DS. Otuda, moj glas ide Tadicu.

prevaren covek 5. oktobra

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a, sa svojim politickim saradnicima u proteklih 12 godina ste doveli Srbiju u duznicko ropstvo. Ovo je cinjenica koja ce vrlo brzo biti i obelodanjena. Koliko ste zaduzili i od kredita opljackali Srbiju to niko ne moze ni da predpostavi. Ima tu stranaka i politicara koji su sa vama u koaliciji bili saucesnici, a sada su u vlasti. Prodaja drzavnih preduzeca, malverzacije, privredni i svaki drugi kriminal, mito, korupcija, nekontrolisano trozenje drzavnog novca, itd. je za posledicu dovelo do toga da vise nikada Srbija nece stati na noge. Nisam iz SPS-a, DSS-a, URS-a, itd, ali cini mi se da sam 5.oktobra glasao za svoje samounistenje i totalnu depresiju drzave. Bio sam tada prevaren- osecam. Pobornik promena 5. oktobra, ali nisam bio i pametan, te posluao svog oca. Tada rece, Milosevica ste lako skinuli sa vlasti , ali ove lopove niko vise ne skinu sa vlasti, do kolapsa drzave.
JA sam ucesnik puča kriminalaca, a ne preokreta i reforme sistema zarad prosperiteta iste.

flash

pre 11 godina

Ovaj je izgubio kompas. Covece tebe su osporili gradjani, pristalice DSa i clanovi sta si ti hteo da te titraju tu narednih sto godina. Odlazi vec jednom babo tracaro!!!

ivan

pre 11 godina

Gospodine Tadiću možete Vi da se borite koliko hoćeta ali šta Vam to vredi kad Vas narod neće. Vi koji ste bili na vlasti uništili ste Srbiju i pokrali sve što se može pokrasti.Uništili ste pravosuđe stub Države i mislili ste da će te vladati ceo život ali ste se prevarili.

Kada dete nema maste

pre 11 godina

@flash

Ko je Care njega osporio. Sirotinja sa juga Srbije. Izgubio predsednicke izbore sa 93 000 glasova na izlaznost manju od 50%.Uzmi kalkulator u ruke i sracunaj koliko je to na celokupno biracko telo. Vest da u Srbiji 1,3 miliona nepismenih. Taman toliko.
Bavite se vi DS-om koliko hocete ali se clanstvo te stranke nije promenilo. Bavite se DS-om jer su vam toservirali vasi ideolozi da bi skrenuli paznju sto je meso 700 dinara sto svaki dan sve zivo poskuopljuje sto ovi u Vladi ne znaju sta ce, sto svaki dan imamo PRVOG sa novim saopstenjem.Ocekujem da ce daizadje sa saopstenjem da je Bil Gejts srbin i da ce njega da hapse

natnes

pre 11 godina

Pa Tadicu, sta je nejasno ? Dovoljna ti je samo jedna krivica: Zarad fotelje i ostanka na vlasti udruzio si se sa onin Dacicem i time mu omogucio da stekne popularnost kao "beskompromisni borac protiv kriminala". Naravno, cim mu se ukazala prilika utero nam je noz u ledja i otisao kod svog prirodnog partnera. Nismo mi, barem ja lupali u serpe i stajali na barikadama da bi nam zadrigli Dacic bio ministar. I da covel koji je vodio kozaracko kolo i pozivao u rat na kosovu sada ladno prica da Kosovo treba priznati.
Zato budite dostojanstveni i odlazite ...

IBJ

pre 11 godina

E, sad su sve maske pale i ovaj čovek mi se konačno smučio. Sada ću da napišem ono što mi se već mesecima mota u glavi: Nakon 20 godina u kojima sam glasao za DS, ova stranka neće imati moj glas ukoliko Boris Tadić bude na listi, makar i u zagradi, a kamo li nosilac! Potpuno mi je sve jedno ko će da ga zameni, jer u DS-u ima hiljade boljih ljudi od njega.

opozicionar 4ever

pre 11 godina

Nemoguce, ti nemas autoritet jer si ga izgubio jos pre cetiri godine kada si rehabilitovao SPS i tako obesmislio 5 oktobar. Za prodavce magle i 5 oktobra nma novog legitimiteta.

Ima li kraja?

pre 11 godina

Danas DS ima u parlamentu pedesetak poslanika. To je petina. zašto mi danima imamo na programu DS i građanina Tadića, daleko vbiše nego sve stranke i vlast zajedno? Ovo je stranačko pitanje, zašto toliko naduvano interesovanje? Mene uopšte ne zanimma šta se dešava u DS, Boris je prošlost, to je tema za članove te stranke. Svirali ste do jutra, zora je svanula, zadenite malo za pojas. Jelena Trivan podnela ostavku! Na šta? Važna ličnost, još važnija vest. Uznemirio se i Tihi okean.

Mirko M.

pre 11 godina

Gospodo iz DS-e narodu je dosta Tadićevog apsolutizma koji je prevazišao sve dosadašnje apsolutizme u Srbiji. Dosta je bahatosti Šutanovca, Gordane Čomić, brbljivosti i uvredljivosti Trivenove i Kolundžije, perfidnosti i licemerja Mićunovića, lopovštine Dulića i Petrovića, benovalentnog Mirka Cvetković, dJELIĆA i...Svojim neprimerenim ponašanjem sludili ste narod i NAROD VAS SE BOJI i neće dozvoliti da opstanje, a još manje da se vrtatite na vlast. Shvatite već jednom da vas narod više neće.

Objektivan DS

pre 11 godina

Tuzno je da je danas jedna ranija od Tadica bils, DS ce brzo ponovo biti na VLASTI!!! Cak i da je to brzo ostvarivo, da li se zaista sve samo na to svelo?
Licno bih mnogo vise voleo, DS ce biti ma putu reformi u drustvu i pristupanju EU, jet to je ono sto bi DS i svims nama trebalo biti cilj! Zalosnp je koliko je Djindjic bio u krivu kada je rekao da ukoliko neko ukloni njega Srbija nece stati... Nije stala, otisla je u rikverc i jurimo sve brze nizbrdo!

M.Popović

pre 11 godina

Pozdravio te Domanović,vođo! Ni Krlježa, ni Njegoš, ni Tita, ni Đido , ni Đidin unuk (onaj s mosta) ni Ćopić već DOMANOVIĆ. Ti si svoje , a ko je još s tobom videćemo. Triva povuko nogu.

Milan

pre 11 godina

Tadicu zameram sto nije imao hrabrosti da se u trenutku kada je bio na vrhuncu moci i vlasti obracuna sa kriminalcima, tajkunima, profiterima, krvopijama unesrecene i obogaljene Srbije, pa makar oni bili iz DS ili bliski stranci.Ovako stvorila se percepcija, kako je u stvari on taj koji tu gore navedenu gamad stiti i pomaze.Ti isti doveli su na vlast ove bukace i galamdzije koji satro ispituju i apse, a u stvari njihove gazde (Miskovic, Beko,Mile Dragic...) odredjuju da li ce da menjaju Djilasa sa mesta gradonacelnika BG, sa kim ce saradjivati iz DS i koga ce protazirati.U stvari ovi iz zagrade preko sarana kreiraju i kadriraju u DS. Da li ce obicni clanovi to prepoznati pitanje je. Ja nisam clan DS ali je ocigledno da je ovo tacno.

Vjerica Radeta ce vam biti sef polsnickog kluba

pre 11 godina

Potpuno je nevazno sta ce Tadic danas da servira. On je proslost i ide na politicko djubriste zajedno sa Slobodanom Milosevicem, Seseljom, Mirom Markovic i ostalim unistivacima Srbije i srpskog drustva.
Ono sto je bitno je da danas imamo po prvi put priliku da vidimo koliko je ustvari GO normalan i koliko ima dodira se realnoscu. Ako danas podrze Tadica, nemaju dodir sa realnoscu, ako samo njega puste niz vodu opet su u problemu ali ako raspisu izbore na kojima niko od postojecih predsednika i podpredsednika i savetnika ne moze da se kandiduje onda mozda i imaju sansu da se izlece i da nekad opet budu deo neke vlasti.
Poenta - duboko ste zabrazdili u korupciju, kriminal, nemoral, javasluk, neodgovornost. nepotizam, nekriticko misljenje, nedisciplinu... te vas takve sugave narod vise nece. Ili se menjajte ili idete u klupe zajedno sa Seseljevim radikalima odakle cete moci na miru da kunete i politicke protivnike i narod koji vas je tu smestio.

opomena

pre 11 godina

Odavno vas zovu ,zuto preduzece.Samo vi niste hteli da cujete narod a on uvek prvo posalje opomenu.Tako ste mogli da shvatite sve.Kritika za vas nije nista znacila.Vi ste cutke ignorisuci sve ,nastavljali dalje.Vi niste vodili stranku,vi ste bili samo predsedavajuci iste.Mnogo ste se hvalili ,ali vas je realnost nepobitno demantovala.Iskrenost je ono sto krasi coveka.U takve ljude covek moze da ima poverenja.Ali vi i vasa stranka niste bili iskreni.Previse dugo ste nas drzali u zabludi da cete uraditi nesto dobro za narod,nesto sto ce im poboljsati kvalitet zivota i vratiti nadu koju smo u teskim godinama unazad pogubili.I tako ste izgubili poverenje naroda.A dobro znate da se poverenje lako gubi ali tesko stice.Znaci iz ove teske situacije vas i vasu stranku moze izvuci samo istina. Ne vasa borba protiv ove vlade ,vec borba za svoj narod.I nikad ne sumnjajte u narodnu inteligenciju. Kada dodje vreme, umece da razdvoji zito od kukolja.Tako da ona vasa prica o brzom vracanju na vlast je obicna floskula,u vasem prepoznatljivom maniru.Jos niste priznali niti svoju ,niti stranacku odgovornot za vodjenje zemlje u prethodnom periodu.Sarm i recitost kao i lazno zadovoljstvo isijavaju iz vas.Tako ne rade ozbiljni drzavnici.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Borise, pusti bre te gluposti! kakav statut, kakvi mediji, kakvi tajkuni, kakav Vucic, kakav Dacic. Nije Djilas izgubio izbore nego ti.
podnesi ostavku i pusti nas da spasavamo DS kako znamo i umemo.
.

let iznad...

pre 11 godina

Đilas i Ješić su mi isti kao Perčević i Radoman Božović i liče mi na neke nove likove iz Nove Demokratije ili im je možda bliža Milanka Karić,a ti jadni Borise okružio si se neverovatnim likovima koji su srž,ideju i energiju nekadašnjeg DS-a odneli u njima znanom pravcu.Nevažno je ko će pobediti od vas jer ste svi toliko mali i svi mi ličite na Slobodana Vuksanovića ili Vesića koji su nekad bili manjina a sada su DS.Borise nemate težinu,ideju,sjaj,fali vam neka nova Vesna,Svetislav,Mihiz,Arsenijević,Batić,Protić,Živković,Pekić a ti si Borise pustio neke Petroviće,Šutanovce,Kolundžije,Đeliće,Vlahoviće,Jeremiće,Đilase,Duliće,Modeste.Šta povezuje Jeremića,Dulića,Petrovića ili Vlahovića sa Vesnom Pešić,Protićem,Đindjicem,Matkovićkom,Koraćem,Basarom...

Pera Detlic

pre 11 godina

RECENICA TREBA DA GALSI - Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji JE obesmislio ovu stranku.....!!!

I dalje u dusi DS

pre 11 godina

Neverovatno koliko mnogo komentatora koji se drze ideologije SNS-a da treba unistiti i pocepati DS. Nece vam se zelja gospodo Radikali ispuniti.Providna namera PRVOG i njegove partije da preko odredjenih ljudi u DS-u stavi tu partiju pod kontrolu. Ukljucilisu celu masineriju.Zutu, Tabloidnu stampu koji se danima bave nagadjanjima i pisanjem senzacionalistickih tekstova o raskoluu DS-u. Svi ti novinarcici iz tih listova su kao toboz dobro informisani sta se desava iza zatvorenih vrata Glavnog odbora DS-a. Cela ta haranga se kreira iz jednog centra a to je SNS plaseci se da DS ne izadje jedinstven i jaci. Gospoda iz SNS niti imaju mozga i znanja da tako nesto urade. Ipak su pismeni iz Vojvodine i Beograda glasali onako kako su glasali.A jug???????

Milutin

pre 11 godina

U Kafani "Evropa" jedne srpske kasabe, čovek zbog koga je DS izgubio katastrofalno na lokalnim izborima u kasabi, izjavio je da "Tadić mora da se menja jer je mnogo grešio", isti je korumpiran preko svake granice i Despot u svom opštinskom odboru. Uz Djilasa kome naravno svaka čast na borbi za demokratizaciju unutar DS stala je baš takva "elita" DS-a. Tako da ako želite stvarne promene moraćete paradoksalno podržati Tadića i nadati se da će "demokratski dijalog" konačno zaživeti onog trenutka kada se DS oslobodi sličnih Despota.

cinik

pre 11 godina

sedim ja pred TV-om daleke 2004 i gledam DS pobedio. Misli u sebi : lepo sada će sve krenuti na bolje. A onda kroz neki dan POLJUBI se TADIĆ sa DAČIĆEM i izgrliše se. E, tada mi se sve smrklo i ZNAO SAM i pričao svima da je gotovo. Naravno, niko mi nije verovao ali NA ŽALOST sve se obistinilo.(trebao sam da sačuvam linkove OVDE koje sam pisao) Kako jedan poljubac dovede do propasti...kao što su i ostale stranke pale na dno, odeeeeee sad i DS. Nema tu pomoći ni čistke.

Alo bre

pre 11 godina

"Dva jarca" od Duška Trifunovića

Dva su jarca vrlo prosta
pošli preko uskog mosta
jedan s jedne strane drugi s druge strane
Skupili se navijači
da gledaju ko je jači
ili jedna starana ili druga strana

Stali jarci pa se mjere
onda poče da se dere
jedan s jedne strane drugi s druge strane

Sklanjaj mi se ružna stoko
baciću te u duboko
viče jedna strana viče druga strana

Kad su došli nasred mosta
jedan reče - sad je dosta
i sa jedne strane i sa druge strane

Vratimo se svako sebi
da do tuče došlo ne bi
ni sa jedne strane ni sa druge strane

Vratiše se pa se smiju
pusti ljude da se biju
i sa jedne strane i sa druge strane

Vi ste ovu priču znali
niste ni vi s kruške pali
jedan s jedne grane drugi s druge grane.


Veliki je Duško Trifunović, VELIKI

Mile

pre 11 godina

Sada kada se DS nalazi u vrlo teskoj situaciji, mozda najtezoj od osnivanja, a svakako najtezoj u poslednjih 12 godina, prave demokrate bi trebalo da budu jedinstvenije nego ikada. Ne bi se smelo dozvoliti cepanje stranke, jer ono nece doneti nista dobro ni odcepljenima, ni onima koji ostanu, niti gradjanima Srbije koji su DS-u ukazali svoje poverenje. I ako nisam nikada bio clan DS-a, ali simpatizer jesam, odlucio sam upravo sada da joj pristupim. Sada kada je najteze poznaju se najiskreniji, a vrlo cest slucaj je da stranka ima iskrenije pristalice nego clanove. U clanstvu je, na zalost, bilo mnogo onih koji su to videli kao sansu da ostvare neke svoje licne interese, koje ne bi mogli na drugi nacin da ostvare. Ja spadam u one, mozda malobrojne, kojima je idologija na 1. mestu. DS nije tamo neka instant stranka, vec stranka sa gotovo vekovnom tradicijom, osnovana jos posle Prvog svetskog rata. Njen rad je 1990. samo obnovljen. Razumem sukobe do kojih je doslo posle izbora. Nikome nije lako kad gubi. Pa i igraci jednog fudbalskog tima se posle izgubljene utakmice medjusobno raspravljaju, traze krivca medju igracima, trenerom, nekad cak i sudije krive. Sve je to normalno, ali DS ne bi smela da se deli ni cepa zbog toga sto je na izborima postigla losije rezultate od ocekivanih. Nije kraj sveta. Nisu ovo bili poslednji izbori. Bice jos dosta novih izbora. Naredni mozda budu i pre 2016. godine, ali DS mora biti spremna za njih kad god da budu. Dosta je bilo svadja!

mnogo umisljeni

pre 11 godina

Borise mnogo su ti umisljeni ovi tvoji podpredsednici.Zahvaljujuci prvenstveno tebi napunili su se kao brodovi,pocev od Djilasa, onog Mladjinog Jesica, za Pajtica ne znam( mada mi nije jasno kako tako sposoban izgubi Nov Sad) i sad pobesneli.
Nasem gradonacelniku Djilasu prenesi pozdrave danas od glasaca i reci da je najveci broj nas glasao protiv Vucica a ne za njega i pitaj sto u centranom delu grada je bila najmanja izlaznost u drugom krugu.
Za tvoj izborni rezultat od 06. do 20. maja oni su glavni krivci.Da li su to radili svesno ili ne to proceni sam kao psiholog.Na Dacica nemoj da se ljutis, on je vise kvaran nego tezak iako ima kilograma na izvoz.Takva mu je genetika i tu nema pomoci,prava srpska.

Александар

pre 11 godina

Ја сам знао да је готово још када су убили Ђинђића, 2003-ће године. Лопови су испливали на површину, у прве редове, одмах наредног дана. На жалост овце и даље излазе на изборе јер мисле да постоји избор, нису свесни да Србијом од 13-тог марта 2003 влада политичка мафија.

Dragan

pre 11 godina

Za coveka koji se izdavao za demokratu, evropejca, intelektualca i jos kojesta, frapantno ponasanje.
Izgleda da je porodicno vaspitanje, tradicija zivljenja na tudjim ledjima i verovatno genetska predispozicija presudno uticala i utice na rasudjivanje ovog promasenog slucaja.
Za mene licno je nesreca veca jer sam za ovu , sada meni nepoznatu osobu glasao u par navrata.
Gospodin Tadic, osim sto je u svojim scenskim nastupima pokusavao da nam govorom tela ( u stili Kobija Brajanta) pokaze da je on jedan prosvecen i moderan lik ucinio je i to da je posle njega ova zemlja postala rusevina koja zavrsava u letnjim pozarima.
Ako bih bio vlast ispitao bih njegovo indolentno ponasanje dok su mu saborci otimali egzistenciju iz ruku radnika koji danas bukvalno gladuju.
Sa druge strane cestitam na njegovoj hrabrosti da uopste razmislja o nastavljanju svog politickog zivota.
Mi jesmo narod kratkog pamcenja , ali vecina mu ne moze zaboraviti zaslugu za ponistenje srpske oktobarske revolucije.
Videli smo da su mu savetnici neuki i da su zaslepljeni svojim interesima, stoga mu ja , mali gradjanin Srbije ,savetujem da se mane corava posla i nestane sa javne scene Srbije.

Ilija

pre 11 godina

Nadam se da ce te reci biti "Dajem neopozivu ostavku na sve stranacke i sve ostale funkcije i zauvek se povlacim iz politike". . .
Sve ostalo je neprihvatiljivo. . .

Ivan

pre 11 godina

Toliko malicioznih komentara a ja kazem svaka ti cast Borise.Tebi su ruke ciste a Vesicu i Djilasu musave od para i to je istina!!!! I zato pobedi ponovo!

Nimr

pre 11 godina

Imam neki osecaj da ce Boris na danasnjem GO doneti hrpu dokaza o postupcima onih koji hoce da ga smene....i sa svim tim izaci u javnost..Tipa umesanost centrale u Vojvodini sa Saricem,Djilasovi kontakti sa Vucicem i Dinkicem pred izbore i mnogo toga jos.....ako to zaista uradi skinucu mu kapu i uclaniti se u novu DS

bane

pre 11 godina

Tadić ne razume da je kriv ne zato što nije više na vlasti već zato što je odustao od reformi i tranzicije i obesmislio ih udruživši se sa SPS-om.
Izigrao je 5 oktobar i bacio naciju pod noge Miri Marković, po drugi put.
Takvom čoveku nije mesto u vrhu DS-a jer je pokazao da nije razumeo njenu istorijsku misiju koja joj se ukazala nakon 2000 godine a koju je on upropastio. Inače Djilas, Pajtić i slični nisu nikakva alternativa i treba da idu u paketu sa njim jer su slika i prilika tog Tadića. Izbori na svim nivoima i dovodjenje velikog broja novih nekompromitovanih ljudi uz rehabilitaciju nepravedno progonjenih-Jovanovića, Živkovića..
Mada mislim da je era Demokratske stranke završila i da ta stranka nema budućnost jer se istorija ponavlja samo kao farsa.

Ivan

pre 11 godina

POSTENJE je ono sto cenim kod ovog coveka, posten prema svima, posten i jer za sve vreme na funkciji nista nije ukrao. Nemamo mnogo takvih!

Cinik

pre 11 godina

Nije ti Djilas osporio autoritet u stranci već si sam to uradio. Da li ti je Djilas rekao da učestvuješ u sramnoj reformi pravosudja, da li ti je on rekao da za premijera postaviš Mirka Cvetkovića, da li ti je on rekao da ljude sa Kosova pozivaš na barikade pa da ih zatim juriš, da li ti je on rekao da prihvatiš EULEKS, da pošalješ anonimusa Borka Stefanovića da potpisuje sve i svašta u Briselu, da li ti je on rekao da kažeš da nemaš ništa od imovine sem knjiga tvog oca, da li ti je on rekao da odeš u Dubrovnik i da se kao gradjajnin pozdravljaš sa Hašimom Tačijem. Koga ti više lažeš, kome si ti predsednik, pa ti treba da se zahvališ bogu što nisi u pritvoru zbog izdaje Srbije a to što te narod neće i ljudi iz tvoje stranke to ne treba da te brine. Budi dostojanstven bar jednom u životu, posveti se supruzi i deci, idi u školu i budi profesor za šta si se i školovao a politiku ostavi pametnim ljudima.

Idi i ne okreći se

pre 11 godina

DSu nije potreban metiljavi neenergični vođa poput Koštunice samo sa osmehom već lider sa vizijom koji će raditi ono što je potrebno da Srbija krene putem evropskih vrednosti u politici, društvu, ekonomiji. Vrlo često je to i protiv većinskog mišljenja i vrlo nepopularno ali to se mora uraditi.
Nije neophodno da Srbija uđe u EU nego da usvoji sva ona civilizacijska dostignuća koja krase najveći broj članica EU. Tad nam neće biti bitno da li smo formalno član unije jer će svaki pojedinac znati zašto je ostao da živi u ovoj državi (jer ćemo tek tad biti prava država) i biće srećan zbog toga.
Tadiću, ti nisi taj čovek i nisi nikad ni bio.
Na žalost, nije ni Đilas...

Pravican

pre 11 godina

Tako je Tadicu! Ne brini se alo vidis komentare, debelo su placeni od Djilasa i SNS-a. SNS-u odgovara Djilas, zato sto njega bas briga za stranku i najvise ga interesuje dzep. Ako si pametan, izbaci ga!

lex speciallis

pre 11 godina

Sto se mene tice najbolje resnje u ovom trenutku bio bi Dragan Djilas, ali mi smeta to flerotvanje sa Vucicem, uz ostavke Dusana Petrovica, Dulica, Sutka, naravno izbacivanje iz stranke Vlahovica, i uz dolazak potpuno novih ljudi u DS ali bez dalje saradnje sa URS i SPS i nikako sa SNS!Cepanje stranke bi dobro donelo samo naprednjacima a ne narodu, pa bih zato mozda bilo dobro(sto ovako izgleda nemoguce da Boris bude politicki savetnik..mada je nemoguce)..pozzz

peca

pre 11 godina

Kolko je meni poznato po. dr Zoranu Djindjicu smo tepali Djiki. Ovoj njegovoj losoj kopiji pre bih tepao Djilko (od djilkos = seoski mangup, dripac, lezilebovic)

djura cvorovic

pre 11 godina

citajuci ovaj clanak,covek pomisli da su tadica srusili zli tajkuni,a ne narod,e pa boki narod te je srusio,narod,dosadio si nam vise sa svojim marketingom i pricama,tvoja obecanja o boljem zivotu i ostale prazne price,jednu stvar bi trebalo da si sam skapirao,nikad vise neces biti vlast

djomla

pre 11 godina

Najveca opasnost za demokratiju je populizam i demagogija demokratskih političara,spregnuta sa tajkunima i licnim interesom partijskih funkcionera.Svaka slicnost sa DS je slucajna.....

Bane

pre 11 godina

Spiro Guberina je igrao logorsa (u jednoj TV drami ) koga je hranila cela baraka da bi savladao i zamenuo upravika-logorase barake u nadi da ce im sa njime biti mnogo lakse , ali se ispostavilo da je on postao gori nego njegov prethodnik.
Zbogom i Bokijevci i Djikijevci , mi sada treba da hranimo novog upravnika

crni domino

pre 11 godina

Ti si rekao svoje u proslih osam godina, a sada se skloni.
I mnogo ti hvala sto si vratio SPS na scenu, sto si zaustavio lustraciju i sto si odlozio otvaranje dosijea!

sasa

pre 11 godina

vrlo cudno i ne zrelo od g.Tadica, koji se pretvara da ne primeti da je izgubio predsednicke izbore, i da je vreme za novog kandidata. Ma koliko god mu se ne svidelo, realnost mu kuca na vrata, i mislim da i ostvka J.Trivan, polako pocinje da ga budi, jer ovo mora da izgleda kao san za njega. G.Tadic i dalje sanja da ce on voditi kabinete, spoljnu politiku, finansije, sve... Neko mora da razbudi DS, jer on to nece sigurno...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tadic: Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti...

Na osnovu ove Tadiceve izjave Ja licno ocekojum da ce se Tadic na sednici GO pojaviti sa onim ISTIM Ordenom "sa lentom" kojim ga je "odlikovao" Predsednik GENOCIDNOG ENTITETA iz BiH Milorad Dodik a kojim su se pre njega "okitili" i svi oni haski optuzenici ili osudjenici za najteze ratne zlocine protiv covecnosti i GENOCID kao sto su Ratko Mladic, Radovan Karadzic, Biljana Plavsic itd. i da ce na taj nacin "potkrepiti" svoj cilj kakvu "ideologiju i sistem vrednosti" zeli "bastiniti" kao Predsednik DS, nesme se zaboraviti da taj Orden kao "simbol" ideologije i sistema vrednosti "krasi i grudi" Vojislava Kostunice sto Tadica dodatno "svrstava" u red sa "velikanima srpstva"!
Predpostavljam da ima i onih kojima su Tadic i njegova DS "po volji" ali sto se mene licno tice NIKADA vise Tadic i njegova "ideologija i sistemi vrednosti" !
Takvih "nosilaca" te "ideologije i sistema vrednosti" je PUNA Srbija tako da "potreba" za jos jednim takvim "nosiocem" te idologije po mom misljenju i ne postoji u Srbiji !
Ta su mesta "popunjena" vec dvadesetak godina !

vlada-so

pre 11 godina

gospođa trivan juče je sve lepo objasnila i naravno u poznatom mačo maniru ljudi su je razapeli.elem,evo daću malo sebi slobodu da kažem svoje mišljenje kao običan član koji ni ne zna gde su mu prostorije lokalnog odbora.tadić je otišao malo udesno,nije baš imao senzibilitet za gubitnike tranzicije,hteo je baš za sve da se pita.pozitivne osobine,dobar imidž u svetu bez kojega ne možemo,pokušaj razračunavanja sa najmoćnijim ljudima u Srbiji inače tvorcima srpske nesreće.što se tiče đilasa,nažalost više negativnih nego pozitivnih,dobar operativac na terenu gde bi ga svaka partija poželela,sa druge strane nema harizmu državnika i ono što mi najviše smeta preterana bliskost sa vučićem,dinkićem a svi znamo na čijoj su oni uzdi i ako on dobije opet će biti po onoj,sve je isto samo njega nema.
rešenje,trebalo bi održati izbore sa još nekim novim kandidatima koji će se jasno odrediti prema dvadesetogodišnjoj sramoti koja nas je (ne)zasluženo zadesila.naravno i odnos prema ključnim protagonistima te sramote.

bivši-član

pre 11 godina

Jedan sam od onih razočaranih, običnih članova koji su napustili stranku pre dve godine. Tada se već videlo da DS nije ono što bi trebalo da bude. Na izbore nisam ni izašao. Svi koji danas misle da se tu radi o modernizaciji stranke ili nečem novom, grdno se varaju. U toku je borba za prevlast u stranci. Đilas ili Tadić? To nije pitanje. Isti su. Pa Tadić je izmislio Đilasa. Politike su im iste, isto razmišljaju, jedino je Đilas veštiji sa parama.

Mario Bros

pre 11 godina

Kao da je toliko strašno otići na neko drugo mesto u stranci. Ako je Tadić preboleo što je otišao sa mesta predsednika države, što nije zatim postao premijer, neće mu sada teško pasti ni to da neko uspešniji dobije svoju šansu umesto njega u stranci. Što sada malo Boris da ne bude neki član predsedništva ili tako nešto, a Đilas koji je pokidao na izborima da dobije nagradu za uspeh, da on vodi. Ili Pajtić, malo da se i vojvođani afirmišu južno od Dunava.

Kada bi svi davali ostavke nakon neuspeha, u svim sferama, prirodno bi došli dotle da smo uspešni u svemu. Ovde je problem što se na neuspehe gleda kao na faktor izazvan lošom srećom, a ne manjkom umeća i mudrosti. I onda u moru loših na sve strane, se čudimo što građani biraju loše. Pa koga da biraju kada se samo loši vrte na izbornim listama!

mita sajba

pre 11 godina

ZA - Borisa!
A potom, aktivan rad na lokalu, gde je more kvalitetnih ljudi, koji su u zapecku lokalnih DS-velmoza. Redovni sastanci, sa sve izvestajem GO, pa ce se stranka osveziti u najkracem roku.
Rascep u DS je na najprizemnijem nivou, na lokalu: izmedju obicnih clanova (koji sluze za potpisivanje kandidature i glasanje na izborima) i ekipe u organizaciji Opstinskih odbora, DS-ovaca po JKP, JP ... Vertikala postoji tek od OO na vise, cak i kod stranackih izbora (gde se delegira glas clana), ali ne i na dole, prema obicnom clanu stranke. S jedne strane je nadgradnja, manjina, sa svojim otudjenim interesima, iza kojih bi trebalo da stoje clanovi, ali, upravo, na toj ravni, clanovi DS su na proteklim izborima i kaznili oligarhiju, prvestveno na lokalu.
Dok i poslednji clan DS-a ne bude bitan i primecen u stranci, u novoj etapi razvoja demokratije u nasoj zemlji, DS se nece moci podici. (Ovo cutanje DS-a, oko desavanja u Kursumliji, je sramota bez presedana za stranku.)
DS je karakteristicna u nasoj zemlji, i po programu i po dalekoseznoj viziji, za ovu zemlju, tako da su oni koji su postali clanovi te stranke, vrlo retko pasivni posmatraci i glasaci. O nivou obrazovanja u DS-u, ne treba ni pisati. Trebalo bi iskoristiti taj skrajnuti potencijal.

ps- da je odrzan samo jedan obican sastanak sa clanovima stranke, na lokalu, izmedju dva kruga za predsednicke izbore, Tadic bi pobedio.

pps- tada je kaznjen Tadic, a sutra cemo videti ko ce biti

opsesija

pre 11 godina

Ne znam odakle ovolika opsednutost clanova SNS Borisom Tadicem.Mozete da ga politicki sahranjujete, pljujete koliko vam je volja, ali je za vaseg master Tomu premija.
A jos tolika ljubav prema Djilasu, koji je sve samo ne politicar brzo ce izaci na videlo.Uzmite ga u svoje narucje, ali neka ostavi prvo Beograd na miru.Poceo je da se ponasa bas kao Dacic a mi Beogradjani bas takve i ne ljubimo mnogo.

Igra reči

pre 11 godina

@RECENICA TREBA DA GALSI - Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji JE obesmislio ovu stranku.....!!!
(Pera Detlic, 8. septembar 2012 07:35)

Upravo tako... poslovni klub koji JE(o)BEsmislio ovu stranku...

globalist

pre 11 godina

Gos. Jovan nije daleko od istine, mi koji smo glasaci DS-a smo ovce koje su osisane i prevedene zedne preko vode. Fer im je dati neko vreme i nadati se da ce nas oni pribliziti evroskim tj civilizacijskim standardima kada ovi tz. nasi nisu hteli i li nisu znali svejedno.

drug clan

pre 11 godina

Normalno i je i moralno da se povucete.Kuda bre vise? Doveli ste DS do same ivice ambisa.Naravno vasom zaslugom.Sreca sva pa DS nije stranka samo vas i pojedinaca,koji su je zloupotrebili zarad licnih interesa.Svojevojno ste odabrali kandidaturu za predsednika Srbije.To je bio tako pogresan potez koji vas sada mora kostati ostavke.Uz sve ono sto ste godinama radili za drzavu dobro, na cemu sam vam zahvalan,ono sta ste uradili za par meseci skroz je unistilo taj put.Nazalost sada svi gledaju vas B.Tadica kroz oligarhe oko vas,tajkune i politicate koji su nakupili pune dzakove para.Vasa politika i ovo i ono,takodje vas je kostala poraza.Lepo je Djindjic rekao:"Nemora mene narod da voli..ja imam porodicu koja me voli".Na zalost vas vole samo tajkuni,politicari lezilebovici,muljatori.Velike odluke ste donosili poput S.M muljanjem,rekonstrukcijom,reziranjem i sl.Vas nisu kaznili glasaci SPS,SNS i drugih,da budemo jasni i pogledamo istini u oci.Vas nije glasalo blizu 800.000 vasih glasaca.Upitajte se zbog cega!
Pustite mlada ljude da vode DS,vi ste vec istroseni.Tako je najbolje.
Hvala na svemu i zbogom
Clan DS-a

vuk

pre 11 godina

Tadic sam protiv svih!nikada vise necu glasati za njega,a glasali smo svi iz porodice.On je obican pozer koji nije sposoban da resi probleme u svojoj stranci a kamoli probleme u zemlji.A jos gora solucija je Djilas!

Ranko

pre 11 godina

Da li je neko verovao pre dolaska na vlast Bote i družine da ćemo se rešiti Ratka,Radovana,Hadžića,profesionalizovati vojsku,doći do pridruživanja,držati inflaciju u desetak procenata,prihvatiti Kosovo na jedini mogući način (razvlačiti priču a svesni da je gotova stvar)....Da li je ovo bilo moguće da nije napravljen dil sa Dacićem pre 4 godine?Kako bi ova država izgledala da je ove 4 godine bila na vlasti koalicija koja je sada na vlasti ?Meni je naravno smetao Botin apsolutizam skoro do nivoa predsednika kućnog saveta,ali kada donosite teške odluke onda nekada dajete sebi za pravo da učinite i takve greške.Sa druge strane imate Đilasa koji preko svog CNN-a,Studia B,vrši neverovatnu ličnu promociju,kao da je iskeširao mostove,škole,vrtiće bez pomena stranke.Stalno u pokretu između patetike(deca i stari) do čvrstorukaša koji dovodi stvari u red bez obzira na zakonske i druge demokratske procedure(Bus plus,kupanje na Adi,alkohol posle 22...).Uz sadašnju podršku Vučića i strasne zagrljaje sa Mrkom i Antićem,eto razloga da mu se ne veruje. Uostalom ako je gradonačelnik takav džek,zašto nije prihvatio ulogu mandatara i napravio vladu koja bi Srbiji pomogao da izgleda kao Beograd. Postoji ozbiljna opasnost da sadašnja vlast ubogalji Srbiju kao devedesetih,a da zbog stanja u DS ne bude alternative.Ali svaki narod ima i vlast i opoziciju kakvu zaslužuje,a ovo je očigledno maksimum koji nam naš genetski potencijal dozvoljava.Izuzeci su ionako već u inostranstvu ili se pakuju.

rikoset

pre 11 godina

Rekao si ti sve za ove 4 godine. Sve si radio da unistis LDP,SPO,URS,DSS, a samo si protezivao mrku i sreckovica. E pa imas ih sada pa sa njima pravi koalicije jer mi nezelimo po opstinama Srbije da sa takvom DS saradjujemo.Izigrali ste najblizeg partijskog prijatelja SPO sa zakonima o dosijeima koje ste obecavali nekoliko puta i na kraju sve slagali jer vam je samo istorijsko pomirenje sa SPS bilo vazno.

Dr X

pre 11 godina

Samo me interesuje Gdine Tadicu, da li ponekada procitate komentare citaoca na sajtovima? Ako ne citate Vi, da li citaju Vasi savetnici? Nemate Vi nista vise da kazete...

veljko

pre 11 godina

hoce li neko biti ljubazan da obavesti njegovo kraljevsko visocanstvo da je izgubio izbore i da ne bi bilo lose da razmisli o ostavci u svojoj stranci i ako misli dobro svojoj stranci posto je sve vreme bio iskljucivo predsednik iste,kao i da sa sobom povede sve ove procentase,graditelje poput duleta 10 %,sukija neimara,vazda mladog i ornog deda micuna i ostalih koji uveseljavase ovaj narod.

Znam, a i vi...

pre 11 godina

Ako ne znas sta je lepo, kupi ono sto je skupo.
Ako SNS cuti na Djilasa, ne glasaj ga! Tacka demokrate.
Kada je 2000. izabran Kostunica za predsednika tadasnje drzave (ko ce ga znati kako se onda ona bese zvala) i kada su tadasnji socijalisti (ma jednom slobin - uvek slobin) sa ushicenjem govorili VIDI TI KAKO JE VOJA DOBAR I PAMETAN I LEP znao sam - ne valja brate (sto se ubrzo pokazalo kao istina)! Tako... Ma ima DS bre mnogo vise kadrova nego Djilas, Boris, Pajtic... samo pamet u glavu!

environmentalist

pre 11 godina

Verovatno je gdin.Tadic zavrsio svoju politicku karijeru. Medjutim bas zbog toga ne sme da dozvoli da ljudi koji su njegovom krivicom okupirali DS i od stranke napravili interesnu grupu nastave svoju politicku karijeru. DS ima ogroman kapacitet ali se on ne nalazi u licima dobro nam poznatim sa nasih malih ekrana TV prijemnika.

mlekadzija

pre 11 godina

Bivsi predsednik je uvredjen... zamislite neko je osporio njegov autoritet...posle gubitka izbora najmanja stvar koju je mogao da uradi je da ponudi ostavku. Naravno nije, jer umislja da je on najbolji, najsposobniji najpametniji najlepsi ljubi ga majka itd itd....
Gubitak izbora je normalna stvar za politicare kojima poraz na izborima ne znaci i prekid finansijke podrske.
Ovakva DS nema nista zajednicko sa ONOM DEMOKRATSKOM STRANKOM iz osnivackog perioda. Profil tadasnjih ljudi i finansijski status to najbolje potvrdjuje. Za zaboravne i one mladje koji ne znaju, neka se malo, ako zele, raspitaju o tim vremenima i osobama koji su bili u DS tada.

mirko

pre 11 godina

Gospodine Tadiću možete Vi da se borite koliko hoćeta ali šta Vam to vredi kad Vas narod neće. Vi koji ste bili na vlasti uništili ste Srbiju i pokrali sve što se može pokrasti.Uništili ste pravosuđe stub Države i mislili ste da će te vladati ceo život ali ste se prevarili.
(ivan, 8. septembar 2012 08:24)
Ovaj komentar kao da je pisao A.Vučić, pa gospodine Vučiću ne odlučujete vi koga narod hoće ili neće, vi kao i svi drugi imate jedan glas, a narod će na izborima reći koga hoće.
Vi ste poslednji koji se treba pozivati na narod, jer ste u svojoj kratkoj političkoj karijeri (20 godina) izgubili svake izbore, pa i poslednje za gradonačelnika Beograda.
Političar sa toliko strasti, toliko buke, i toliko antagonizma ne dobija izbore.Ako nije pisao Vučić jeste njegov klon, a to je isto.

smederevac

pre 11 godina

Goepodine Tadicu sta ste imali da kazete vi i vasi rekli ste u u godinama koje su iza nas.Dovoljno je samo da prosetam mojim gradom u kome je sve unisteno sto je biti moglo u neprekinutom kontinuiteu od devedesetih i nastavljeno od vas i vasih,dovoljno je samo sresti vaseg nedodirljivog kadrovika umicevica naseg dojucerasnjeg gradonacelnika a vaseg novopecenog tajkuna i sa druge strane one ocajne ljude kojima ste unistili radna mesta,vi i vasi.Sta ste imali rekli ste ,a sada ,ostalo je samo cutanje.

Patriota

pre 11 godina

Rasplaka me ovaj legalista i covek koji postiva zakone samo ne i Ustav zemlje ali to je sitnica on si je to mogao priustiti jer ga okruzuju klimoglavci. Covek treba da ima zaista jak zeludac da prevari sve sto ovaj covek prica. Bio je predsednik drzave, premjer, sudac vrhovnog suda, predsednik skupstine, policajac, vrhovni komadant i vlasnik nekoliko WC u blizini njegove stranke, posto je cesto srao pa je morao da ima i za to mesto.

nidža

pre 11 godina

Bojim se da je sve već rečeno. Okrenite se oko sebe i pogledajte u kakvom stanju ostavljate državu nakon vaše vladavine.
A sad lepo svi ogledala u ruke pa na sednicu!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Iskreno mi je drago sto ce konacno samo DS birati "manje zlo" a ne kao do sada gradjani Srbije !
"Biraj Ago sta vam srcu drago" ali "Kurta vise uzjahati NECE" !

Никола Петковић

pre 11 godina

Касно Борисе, касно Борисе.... велики број коментатора ти рече да је КАСНО. Исто то ти рече и твој пријатељ Hashim Thaqi у Дубровнику када си се руковао са њим. А ти? Све ћу рећи на ГО. Касно Борисе.

srelee

pre 11 godina

ma daj čoveče sklanjaj se iz ds,pusti stranku pravom čoveku,ako ne dragan će da napravi novu gde će biti 80%ljudi iz ds naravno koji gotive djilasa,i ti za 4godine osvajas 10% a djilas postaje premijer.

laki

pre 11 godina

Dobro,ako je to istina zasto se ne rascisitite izmedju sebe?Izjavili ste "Iza te kampanje, kako je ukazao, stoje elementi krupnog kapitala i neki delovi DS."
Obelodanite to da bi narod saznao imena tih i mogao ponovo da ukaze poverenje casnim iz DS.Meni to bas ne lici na to da ce istina o pojedincima biti objavljena i da ce oni koji su zloupotrebili svoj polozaj biti kaznjeni po zakonu.Ako ste vi cisti i znate ko su ti korumpirani sto rade u interesu tajkuna i muvaju za svoj dzep onda to treba da iznesete javnosti,jer je to u interesu naroda i vaseg obraza.Mislim da ste vi svi umesani u mutne radnje pa sada smisljate kako bi prevarili narod opet.Vi ste bili predsednik,i imali ste obavezu da vodite racuna sta se oko vas desava,a ne da se vise bavite sportom i Dodikom.Znate po cemu ja poznajem vrednog i kulturnog domacina,kad mu udjem u dvoriste ili kucu,sve je vidljivo,e to je tako i sa vasom politikom i zalaganjem da narodu bude bolje.Krivce na videlo,i obavezno ispitivanje porekla imovine,u ime opljackanog i obezvredjenog naroda,bez obzira kako se zove i sta je.Celnici DS su teski profitasi,to je najveci problem,i verujem da izmedju njih nema velike razlike sto se tice zloupotrebe polozaja,za to se odgovara pred zakonom.Ako hocete da budtet cisti,operite se dobro,nije narod lud,dosta ste ga svi do sada vukli za nos.Trpeo vas je i predugo,a trpeti dugo nije dobro,jer biva sve gore i teze.

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

ING-@, Svaka cast,svaka rec ti je na mestu,nije ON prevario one koji su za SNS-,ON je mizerno prevario sve koji su za njega glasali i verovali mu,nepovratilo se ikad vise da takvi dodju blizu bilo kakve vlasti u srbiji,tako nesto nosi naziv VELEIZDAJA NARODA I DRZAVE,da nebese uvazenog borca za ljudska i politicka prava G-dje Vesne Pesic mi se Al Kaponea jos dugo nebi resili.

Kratka pamet

pre 11 godina

@ING

Pre nego sto sednes za kompjuter i pocenes da piskaras nebuloze osvrni se malo na par godina unazada.Posto si nalupetao da je Tadic ili DS sve jedno unistio sve sfere zivota u Srbiji samo malo da te vratim u stvarnost i realnost i da ti postavim par pitanja
1.Ko je vodio policiju poslednjih 12 godina
2.Ko je vodio zdravstvo poslednjih 12 godina
3.Ko je vodio prosvetu poslednjih 12 godina
4.Ko je vodio ekonomiju, finansije, regionalni razvoj, NIP poslednjih 12 godina
5. KO je vodio kulturu poslednjih 12 godina
6. Ciji kadrovi i na ciji predlog su bili guverneri NBS
7. Koliko je partija sada na vlasti a bili na vlasti u proslom mandatu
8. Da li su neki isti na svojim mestima kao u prosloj vladi

Da li treba stavku po stavku da ti dajem odgovore. Necu.Pronadji sam.Ako je DS kriv za pravosudje. jeste. Ako je kriv za zastitu okoline . Jeste, Ako je kriv za spoljnu politiku.Jeste.Ako je kriv za susu.Jeste.Ako je kriv za cunami u Japanu. Jeste. Ako je kriv za pozare. Jeste.. Ako je kriv za neupseh Djokovica i sportista na OI. Jeste

Ivan

pre 11 godina

Mislim da ima i dobrih ali i losih stvari u ovoj izjavi. Totalno je nerealno da ponovo bude predsednik. Jednostavno mora da plati cenu verovanja SPS-u ali i Dulicima i slicnima u svojoj stranci. Sa druge strane mislim da Djilas jednostavno nije za predsednika takve stranke, to nije poslovni klub i tu je Tadic potpuno pogodio. Milslim da Tadic ukoliko zeli da se iskupi za greske jednostavno mora da izgura Pajtica na celo stranke i to mu je jedini pravi potez.

Deda Pera

pre 11 godina

Alo komentatori,pa u "strankama" za koje navijate predsednici imaju ulogu kralja,smene ih samo kad odapnu,ko oni likovi u Koreji.
DS je promenio vise predsednika nego Srbija,o cemu mi ovde pricamo.
O prepodobnim naprednim radikalima,o penzinerima, SPO-u koji je kombi ili bolje skuter stranka(cine je Vuk i unjega zena)???
I da ne nabrajam...
DS ce se promeniti,ali Srbija nece,ovakvu vlast smo vec imali.

Denokratija

pre 11 godina

Bravo Borise, nemoj se predavati i poustati demagozima, interesnim ljudima kakvi su Djilas i njemu slicni, inace postojace partije sa razlicitim nazivom a sa istom ideolosko-demagoskim prefiksom.Bi bi to kraj demokratiji u Srbiji.Samo napred i oduvaj ih na izborima, imas potpunu podrsku, clanovi DS su uz tebe.

Razmisljam

pre 11 godina

Da citiram Borisa pri pomirenju sa SPS: "Obe stranke imaju zal za izgubljenim predsednicima!".

Bojim se da su od svih ovih sadasnjih i buducih Djindjic i Sloba prave cvecke.

Milos

pre 11 godina

On je svoje odmrmorio!!! U ovoj godini ce izgubiti sve sto je mogao. Da ima stan u vlasnistvu mogao bi bar da bude predsednik skupstine stanara.

samo radi tacnosti podataka

pre 11 godina

(cinik, 8. septembar 2012 11:17)

Nije to bilo 2004. Tad si gledao "sanitarni" otkolon i kostunicu koji daje vestacko disanje SPS-u,jer ih je SPS podrzavao kao manjinsku Vladu.A Bota je kohabitirao.A ljubljenej i grljenje je doslo posle...

ZoranNS

pre 11 godina

Nije tebe Đilas upropastio nego tvoj rad, stranka bez cilja i rezultata, stranka velikih obećanja i nikakvih rezultata, nisi čistio kriminalce u svojim redovima, dozvolio si da ti Vučić čita lekciju. Nemoj da te izborni rezultati zanose, glasali smo za DS ali smo bili ogorčeni na vaš rad, kao i oni koji su odustali da glasaju za vas. Neverovatno odsustvo samokritike, kako češ imati snage da upreš prst u bilo koga da nije dobro radio ako ti ostaneš, ovo nam govori, hvala bogu što smo izgubili izbore, totalno si nerealan i izgubljen u zadovoljstvu svojim radom. Ostaneš li na čelu DS bićeš Koštunica, ne vidiš, ne slušaš, ne radiš prave stvari, nestaješ.

hajdukica

pre 11 godina

zašto se toma nije sklanjao posle uzastopno izgubljenih izbora? nikom da zasmeta ta činjenica.
u ds-u je bilo promena na čelu stranke, u ostalim lideri dočekali starost i penzije, uprkos gafovima, sramotnom angažmanu 90-ih, porazima....

vodenicar

pre 11 godina

I Mrka te podrzava u svemu,a i Sreckovic izvorni .Tako da je pobeda neminovna jer nema jacih,moralnijih i boljih u Srbiji.Samo tako .

Nikola

pre 11 godina

@Valras

Krajnje besmislen zaklucak.

Ko ovde prica o Vucicu ili ko poredi njih dvojicu?
Da li postoji mogucnost da su i jedan i drug tirani i apsolutisti ?

dzabe vam toliki trud

pre 11 godina

Hvala naprednjacima na ovako "velikodusnim savetima" da nas usmere na pravi put.
Na zalost mi ne spadaamo u onaj 1,35 miliona gradjana bez zavrsene osnovne skole.To su vasi glasaci, ali posto oni ne vladaju internetom, bolje vi to njima uzivo da prenesete.Ovde se dzabe trosite.

vojkan

pre 11 godina

Đilasa i Pajtića treba izbaciti iz stranke. Šta oni misle ko su? Pajtić je kriv za aferu Bodrum, a Đilas rastura stranku!!!

Cisko Kid

pre 11 godina

Nisam clan ni jedne stranke, uvek sam glasao u zadnjih 3-4 izborna kruga za DS.Zadnjeg puta sam glasao za DS jer sam smatrao da su manje "zlo" od
drugih.
Ja ne pratim visoku politiku, ali na lokalnom nivou "vidim sve i znam sve".
Radi se o Kraljevu.U zadnje cetiri godine svi kadrovi Demokratske stranke su zavrsili ili srednje skole ili fakultete(u zavisnosti sta su pre toga zavrsili), pozaposljavali su sve iz familije, rasporedili pare od drzave za saniranje posledica zemljotresa uglavnom svojim ljudima i sl.I sve to za samo 4 godine.(Ako pogledate stetu od zemljotresa videcete da je najvise pogodio clanove DS, oni su dobili najvise novca za odstetu).
Da se razumemo,ni ovi sada nece biti nista bolji.
Potpisnik ovog teksta ima fakultetsku diplomu sa Beogradskog univerziteta.

jovan

pre 11 godina

U toku svog angazmana "kao predsednik" Tadic je cesto upraznjavao ritual prislanjanja na grudi svojih politickih partnera. Verovatno da bi im dao do znanja ko je tu alpha male tj. alpha politicar. Nema sta, lepo je on to smislio, medjutim, ni Ivica ni Mrka nisu bas sisali vesla pa su mu pokazali ledja cim se za to ukazala prilika na poslednjem izborima. Razumem ako se sada oseca malo glupo i "prevarenim" no sam je tome kumovao i ne zalim uopste. Njega kao predsednika cu jedino pamtiti po tome sto je reforme is Djindjicevske sprinterske brzine prebacio u kornjacinu a korupciji i partokratiji dao novo znacenje.

Bio i ostao Clan DS-a

pre 11 godina

(bivši-član

Nisi ti nikakav bivssi clan DS-a. Mozda si bio glasac DS-a. Vec mi je mulka od ovih koji sebe predstavljaju kao bivsi clanovi DS-a ili glasaci. Sta hocete sa tim. da pokazetre navodno kako ima razocaranih. I sada svi ti otsli u SNS. Nije nego. To me podsseca ne sve oni koji komentarisu sport pa se predstavljaju kao navijaci Zvezde i pljuju po njoj

ptić

pre 11 godina

Đilas želi da bude predsednik stranke a nije to zaslužio. Dok je on "zarađivao" pare, Tadić je bio na vetrometini. Pa i on je lud, trebao se otarasiti ovog Đilasa odavno.

Anatomija mozga

pre 11 godina

@Ima li kraja?

Glava stoji na ramenima coveka a u toj glavi postoji organ koji se zove mozak. Ko se bavi DS-om?? Tabloidi i zuta stampa kreirana iz centrale SNS-a. Sto rece predsednik politickog saveta DS-a Dragoljub Micunovic neki bi hteli da se DS prevede u ruke na izvolte SnS-u , SPS-u i tajkunima. Sto se ne bave DSS-om, Dverima, URS-om , Novom Srbijom i ostalim kombi partijama koji jedva prealze cenzus ili su u koaliciji i nemaju petlju da izadju sami na izbore.Pogledaj rezultate izbora 2008 i 2012. Zasto bi to bio poraz DS-a kadaj e dobio vise glasova. Pobedio je SNS na osnovu radikalskih glasova i trolanju da su oni spasioci Srbije. A dace bog da vas vidim kako cete da pisete za sest meseci i godinu dana. I kao sto napred rekoh mozak sluzi coveku za razmisljanje a ne da drugi razmislja za tebe

svetlanast.

pre 11 godina

boris tadic i ako pobedi na stranackim izborima,izgubio je na svim ostalim.

dragan djilas,i u slucaju da dobije izbore u DS-u i da ih izgubi, pobedio je u beogradu, sto mu je sve vreme i bio cilj.

vest

pre 11 godina

Tadiću, pitaj Đilasa odakle mu pare, kako je moguće da su se par pojedinaca obogatili a narod osiromašio. To je moglo samo putem nekih nelegalnih stvari. Tebi treba da pripadne vodeća uloga u DS-u, da je povedeš napred u nove pobede, a Đilas i Pajtić neka odgovaraju pred istražnim organima. Lopovi!

Demokrata bez Nade

pre 11 godina

Sada će se jasno videti našta su SVE gospoda spremna zarad "očuvanja" DS, sebe, svoga lika i dela i svojih fotelja.
Obratiti pažnju posebno na g. Tadića i njegovog vrlog mentora g. Mićunovića, koji nije našao za potrebno da pre izbora uputi bilo kakvu kritiku ili opomenu svojum pulenima koji su DS i zemlju vodili u propast, a sada se žestoko angažovao, JER SE I NJEGOVA FOTELJA LJULJA.
Tadiću treba samo posmatrati facu i poglede, jer oni o Tadiću najviše govore.

Vladimir

pre 11 godina

Oduvek je DS bio taj na koji iz sveg oruzja napadaju raznorazni "bizmismeni" i "investitori". Zato sto sve ostale odavno poseduju.

kozmo

pre 11 godina

Tadić je napravio od DS stranku a ne Đilas. Po meni Điki nema šanse. Neka ide i neka pravi svoju stranku, pa neka tamo vedri i oblači.

guliver

pre 11 godina

Napred Tadiću! Novi Sad je uz tebe! Ne daj da te izrade mangupi u našim redovima. Oteraj Đilasa iz stranke!!! Živeo DS bez Đilasa i Pajtića!!

zmaj

pre 11 godina

Zbog velikog razocaranja u desavanja u DS-u posle izbora (ne zbog izgubljenih izbora) i ja podnosim ostavku na clanstvo u ovome preduzecu, posto mi je pun kufer Trivanove, Tadica, Sutnatovca, pa i Djilasa i Petrovica, a narocito Malovicke i kompanije Homen (da ne ispustimo tu onoga Ristica, Sapera, Rakica, Pajtica, Pavlicica, i deda Micuna koji ni u cemu nije uspeo osim za sebe i svoju porodicu.
Vidimo se kad dodjete ponovo na vlast ili sa Djindjicem u nekom drugom svetu ako ga ima.

Markos

pre 11 godina

DEMOKRATSKA STRANKA
vi ove komentare uopšte ne čitate, ni ćete ih čitati, niti će vas naše mišljenje kosnuti
Gospodine Tadiću ,imajte petlju, podnesite ostavku što pre.
Vaša su dostignuća mnogo veća od rezultata.
Humor strip u Blicu je fenomenalno istinit.

xoxo

pre 11 godina

@kratka pamet, svi nabrojani resori su bili deo vlasti koju je predvodila zuta lopurdija, pa odgovornost mora da se podeli, sad operite ruke i puj pike, niste krivi, jadni, preveslao vas Djomla sve u koordinaciji sa Sljivicom Kofernjacom. Zahvaljujuci zutima je vaskrsao SPS a ojacao SNS a G 17+ dobio finansijske uzde zadnju deceniju. Ko sa decom leze, upisan se budi, sami ste krivi. Nazalost, ni sa ovima nece biti bolje, sve posten i vredan, Boze pomozi nam!

bezimena

pre 11 godina

Kava je to sednica kad je zatvorena za javnost a gradjani uskraceni za direktan prenos?!?!
(Kesa, 8. septembar 2012 15:01)

Ne pričajte gluposti!
To je sednica na kojoj jedna stranka rešava svoje UNUTRAŠNJE probleme i pitanja, NE zasedanje Skupštine!

ponavljac

pre 11 godina

I još jednom, i X puta ako treba (nikad dovoljno podvlačenja (žutim)):
"Vas nisu kaznili glasači SNS-a,SPS-a i sličnih. Vas nije glasalo blizu 800.000 vaših glasača. Upitajte se zašto."
"Borisov kraj je počeo onog momenta kad se zagrlio sa Dačićem".
"Pokusavao si da podilazis glasackom telu koje za DS nikad nije glasalo,niti ce.A u isto vreme si nas koji smo oduvek glasaci DS gotovo ponizavao.Nisi radio skoro nista zbog cega smo ti dali glas."

xoxo

pre 11 godina

@ dzabe vam toliki trud, takav stav je kostao DS gubitka vlasti, da li stvarno neko normalan veruje da za naprednjake i ostale glasaju samo nepismeni i neobrazovani ( btw i oni su punopravni i nista manje vredni gradjani ove zemlje). Samo verujte u to i lepo cete proci i na sledecim izborima. Pozdrav od glasaca opcije "nije bitno za koga, samo da nije DS. Diploma na uvid ako treba :)

ARCIBALD

pre 11 godina

Tadic bi trebao da na Glavnom odboru izgovori samo sledecu recenicu:"U nase preduzece nikad vise nece da cveta cvece", da raspusti stranku i da dostojanstveno ode domu svom.
To je grupa ljudi ciji je zajednicki cilj bio da opljackaju Srbiju i posto je cilj ostvaren mogu ponosno da se razidju kud koji mili moji.

Kesa

pre 11 godina

Kava je to sednica kad je zatvorena za javnost a gradjani uskraceni za direktan prenos?!?!
Jel to demokratija da im verujem na rec ?
Ja hocu da gledam kavi su planovi,kava se polemika vodi jer je to vrsta okruglog stola u kome trebaju svi da ucestvuju koji imaju u planu da izadju na sledece izbore.
Ovo kao oni izdaju zvanicno saopstenje je cirkus

Mile

pre 11 godina

DS, kao clanica Socijalisticke internacionale, treba da iskoristi predstojecu stranacku skupstinu i da promeni svoj program. Njen program nije pisan kao program stranke koja pretenduje da udje u SI, ali je uprkos tome ona usla u tu medjunarodnu asocijaciju socijalistickih i socijaldemokratskih partija. Stoga program DS-a mora da bude malo vise levicarski i ona treba da izgradi potpuno novi imidz. Dakle treba odbaciti petooktobarski sindrom, koji je ucinio da jedna od glavnih prepoznatljih osobina DS-a bude ta sto je pobedila Milosevica i njegove politicke snage. Bilo je u Srbiji dosta onih koji su podrzavali Milosevica i SPS, podrska SPS-u i ljudima koji su bili na vlasti do 2000. godine je znatno porasla, pa ne treba vise potencirati to sto je bilo pre 12 godina. Uostalom, nije Srbija 2000. oslobodjena od nekih okupatora i pogresno je da se svaka pobeda uzdize na pijedestal nekakvog oslobodjenja i dobija revolucionarni karakter. DS treba da postane istinska stranka levice, koja ce ponuditi nesto potpuno novo. Pripadnost SI ne treba da bude samo povod za hvalisanje, vec da se i u praksi vide vrednosti za koje se SI zalaze. Ukratko, DS treba da bude stranka koja ce se zalagati za reformski prelazak iz kapitalizma u socijalizam.

Robin

pre 11 godina

Cezar-Zar i ti sine Brute?
Brut-Drag si mi ujace,ali mi je Republika draza.
Poslednja sansa da Srbija dobije dostojnu opoziciju i njenog sefa Djilasa.Puna podrska i cestitke buducem Predsedniku Srbije Draganu Djilasu.

Total Recall

pre 11 godina

Clan sam Ds-a od 2000god i mogu reci sledece... Ti da dobijes novi legitimitet, ti koji si 8 god. glumio Kena u Dreamland-u, ti koji si resurrect-ovao SPS, ti koji si oziveo fosila Dacica, ti koji si dozvolio da te taj foslini ostatak na kraju zgazi, ti da dobijes ponovo kredibilitet?!!!!?!!! Tvoj isfabrikovani univerzum te je tako jako uzeo pod svoje da se jos ne mozes probuditi. Unistio si stranku, unistio si sve. A i dalje iza tebe ide pionirka u zutom da ti rukom pokaze u koju stolicu da spustis svoju ispoliranu zadnjicu....

krki67@gmail.com

pre 11 godina

znas ono ko gubi ima pravo da se ljuti.....tadicu izgubio si nema vise sta da trazis na tom mestu.zato se lepo povuci i pusti djilasa da radi svoj poso....djilas je pravi covek za ds.i sa njim ds.ponovo pobedjuje....

bezimena

pre 11 godina

"Dragan Đilas je u prethodnom periodu osporio moj autoritet na mestu predsednika DS. To je uradio u javnosti i van organa stranke, što je po mom mišljenju kršenje Statuta", rekao je Tadić u intervjuu listu "Danas".

Tadiću, Djilas je rekao ono što su drugi ćutali a ti nisi hteo da vidiš, ili si imao pogrešne savetnike koji su te lagali. Da si izgubio autoritet u stranci bilo je jasno još onda kada si obećao raščišćavanje sa nekima za koje se osnovano sumnjalo da su nosioci korupcije unutar stranke, do održavanja kongresa, februar 2009. ili 2010.g. ne sećam se tačno, ali od toga nije bilo ništa! Kongres bio, prošao, a da nikome iz vrhuške DS-a nije falila dlaka s glave, toliko su te ozbiljno shvatili. Ko bi te ozbiljno i shvatio kada si mogao da postaviš za premijera vezanu vreću, zadržao V. Jeremića za ministra inostranih poslova, sa sve njegovim aferama i privatizovanim ministarstvom, Dulića za ministra gradjevine i ekologije itd. Uradio si i mnogo dobrih stvari, ali greške u biranju persona na najvažnija državna mesta, potrošile su reputaciju koju si imao! Tačnije, izdali su te oni kojima si verovao, kao i Djindjića...zato izmedju tebe i Djilasa, koji je mnogo energičniji, ja bih izabrala Djilasa.

anticenzura

pre 11 godina

Ako Tadic pusti Ds,eto Djilasa u koaliciji sa Vucicem,jer su isti.
Ako Djilasa u Ds podrze Sutanovac(ima pasnjak),Djelic(taj vise ne moze ni u parlament,ni nigde pa je gradski odbornik),Jesic(udomio se u Ds kad se raspao gss),pa i Pajtic(Bodrum),Sapic(drmr) i sl., a tek ljudi koji ga u Bg podrzavaju, i preuzmu Ds to ce biti samo takva interesna skupina,gora od jul-a.
Naravno u sns je vec sve preuzeo Vucic sklanjajuci Tomine,kao sto pokusava i kolega mu u Ds-u.
Pa zamislite, sutra vlast i opoziciju i srpsku alternativu!
Kukacemo mi na kraju za onim ispod lipe!

sova1965

pre 11 godina

ja bih se najvise obradovao kada bih izjavio ;
'ja i micunovic , zbog spasa DSa , napustamo stranku'
ostalo bi se sredilo manje, vise samo

VV

pre 11 godina

Od tebe se ne ocekuje da kazes "sve", nego da podneses ostavku. Unistio si i zemlju i stranku, jer nisi hapsio lopove iz DS-a i drugih partija iz prethodne vlasti. Mozda opet glasam za vas za desetak godina, ocigledno se necete brzo ocistiti.

Демократски Подмладак

pre 11 godina

Након свега што се десило, а десило се пуно тога, цинично је позивати се на Статут. БИТНО ЈЕ ОНО ШТА ЈЕ РЕЧЕНО, а не ко је и да ли је по Статуту. Ваше позивање на Статут, у овој ситуацији, је исмевање Статута и подсмевање јавности. Да је било части, морала и принципа требало је давно ПОДНЕТИ ОСТАВКУ – одмах после избора. Да је то учињено, овога што се данас дешава у ДС никада не би било. Али, ...
Сада ћемо се позивати и на Статут. Заиста недостојно.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Tadic: Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti...

Na osnovu ove Tadiceve izjave Ja licno ocekojum da ce se Tadic na sednici GO pojaviti sa onim ISTIM Ordenom "sa lentom" kojim ga je "odlikovao" Predsednik GENOCIDNOG ENTITETA iz BiH Milorad Dodik a kojim su se pre njega "okitili" i svi oni haski optuzenici ili osudjenici za najteze ratne zlocine protiv covecnosti i GENOCID kao sto su Ratko Mladic, Radovan Karadzic, Biljana Plavsic itd. i da ce na taj nacin "potkrepiti" svoj cilj kakvu "ideologiju i sistem vrednosti" zeli "bastiniti" kao Predsednik DS, nesme se zaboraviti da taj Orden kao "simbol" ideologije i sistema vrednosti "krasi i grudi" Vojislava Kostunice sto Tadica dodatno "svrstava" u red sa "velikanima srpstva"!
Predpostavljam da ima i onih kojima su Tadic i njegova DS "po volji" ali sto se mene licno tice NIKADA vise Tadic i njegova "ideologija i sistemi vrednosti" !
Takvih "nosilaca" te "ideologije i sistema vrednosti" je PUNA Srbija tako da "potreba" za jos jednim takvim "nosiocem" te idologije po mom misljenju i ne postoji u Srbiji !
Ta su mesta "popunjena" vec dvadesetak godina !

Милан П

pre 11 godina

Па зар напредњаци до јуче нису тврдили да су "Жути" једно предузеће? Баш као што то сада говори ТЗадић. Што то не рече уочи избора???

welly

pre 11 godina

Birati izmedju Tadica i Djilasa je kao birati da li da te streljaju ili da te obese.
(Jovan, 8. septembar 2012 07:54)
Ha, ha, ha... Ovo je najbolje sto je moglo da dodje od SNS-ovaca. Koliko si smisljao ovo, Jovane? Pa ti , brate, izaberi diplomiranog Tomu ili prepostenog Acu ako su ti dragi. I slusaj po ceo dan koga ce sve da uhapse i sta ce sve da urade. Samo, kad nabrajaju sta su uradili, tanak im spisak. Ne saznasmo jos ko je pokrao izbore i ko je kupio Politiku (da ne nabrajam dalje) a sve sluzbe bezbednosti su kod jednog, najpostenijeg od svih. Lako je pricati i obecavati, lako je prozivati i blatiti kada ti niko ne moze nista, kada si vlast, mnogo teze je to dokazati. Mi, malo stariji, jos se secamo vladavine ministra Ace iz devedesetih, jos se secamo Tominih ruskih gubernija i slicnih nebuloza. I pored svega toga, ako se ikada desi (a sumnjam da hoce) da nam ucine zivot boljim, skidam kapu. Do tada, lazi, afere, klevete su nesto cime su se bavili i kao radikali a i sad. Ne treba im verovati ni jednu jedinu rec, samo su dela vazna. Mada kazu ljudi dok ima SNS-ovaca bice i vune

marko

pre 11 godina

"Kao predsednik DS mislim da treba da dobijem novi legitimitet, a od borbe u politici nisam odustajao svih ovih decenija, pa neću ni sada. Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji bi obesmislio ovu stranku". ova recenica mi se svidja, mnogu zbog funkcija i fotelja idu u zagrljaj cak i Vucicu sto je ne dopustivo za DS. To se desava u nekim opstinama u Srbiji i tome moramo stati u kraj.

Helios

pre 11 godina

Fascinantno mi je da posmatram ovu nekritičnost glasača DSa. Najbolji primer je @Total Recall, kojeg su vidim mnogi podržali. Kritika Borisa Tadića od strane bilo kog glasača ovog žutog preduzeća je, po meni, bestidna nezahvalnost i nerealnost.
1. Da nije BT ne bi ste bili ni izdaleka u prilici da ovako i ovoliko vladate. On vam je doneo "image" kakav apsolutno niko drugi nije mogao a time i gomilu glasova koje bez njega niste imali. Da nije njega ne bi bili na vlasti!
2. Plus doneo je nekoliko posto ženskih glasova koje bez njega ne bi imali.
3. Opcija je bila da vladu formira i premijer bude Koštunica sa nešto vlasti Dačiću; ili da vlast preuzme DS a sa dosta više ustupaka Dačiću. Pa što se niste onda pobulnili, principjelni DSovci i heroji demokratije? Gde ste bili onda? A da, onda ste likovali, od tada zapošljavali svoje i poharali sve živo. E SAD vam je BT kriv?
4. Za vas su ustupci Dačiću bili ogroman profit a za Srbiju katastrofa duple pljačke, i SPSa a pogotovu DSa. Loša vlada Koštunica-Dačić bila bi 10 puta manje pogubna nego ova vaša!
5. Podrška bizmismen anti-demokratija Đilasu je znak slepila, izgubljenosti, fascinacije "vođom" i svake druge nezrelosti i neobjektivnosti; vratite vi nama pare od 300% preplaćenog mosta sa Ade, reklamnih minuta RTSa i još mnogo, mnogo miliona pa ga onda podržavajte u beskraj...

Nikola

pre 11 godina

Tako je Tadiću, kaži sve na GO: zašto si podržavao uvoz a gasio privredu, zašto si podržavao Čankovu separatističku politiku, zašto si podržavao antisrpsku histeriju, zašto si urušio vojsku,zašto si urušavao ugled Srbije u svetu. To reci, a sve ostalo (te Pajtić, te Đilas, te ...) nas uopšte ne interesuje.

opsesija

pre 11 godina

Ne znam odakle ovolika opsednutost clanova SNS Borisom Tadicem.Mozete da ga politicki sahranjujete, pljujete koliko vam je volja, ali je za vaseg master Tomu premija.
A jos tolika ljubav prema Djilasu, koji je sve samo ne politicar brzo ce izaci na videlo.Uzmite ga u svoje narucje, ali neka ostavi prvo Beograd na miru.Poceo je da se ponasa bas kao Dacic a mi Beogradjani bas takve i ne ljubimo mnogo.

Apis

pre 11 godina

U Srba svako ima svog Vuka Brankovica....tako i Tadic.U mom selu bi rekli"rani kuce,da te ujede".Elem,ovo je inace sukob izmedju dve koncepcije,dva sistema......Licno mislim da je Djilas pogresio stranku,jer neoliberalni koncept ne ide uz socijalisticku internacionalu stavise,mnogo je blizi Cedi i Dinkicu(osvedocenim zastitnicima krupnog kapitala)Stoga,brale ionako si u pregovorima sa istim oko nove stranke...a mesec i po prljave kampanje ni tebi ni Borisu nece doneti nista dobro,.....

Alo bre

pre 11 godina

Upitan o odnosu sa Draganom Đilasom, Tadić je rekao da je "taj odnos uvek bio korektan" i da su se na današnjoj sednici Predsedništva pozdravili sa "Gde si Điki, gde si Boki".

Điki i Boki. Đikili i Bokili. Đikica i Bokica. Đokica i Bokica. Đikilikica i Bokilikica. Meni je najlepše Đikili i Bokili i to podvlačim žutim. I to više puta.

Ivan

pre 11 godina

POSTENJE je ono sto cenim kod ovog coveka, posten prema svima, posten i jer za sve vreme na funkciji nista nije ukrao. Nemamo mnogo takvih!

aca

pre 11 godina

Ti bre Bivsi moj Predsednice ,,kojeg sam glasao na proslim (ne na ovim )izborima kao da nisi obavesten sta se desavalo u tvojoj stranci ili su ti svi prijatelji kao i pokojnom Zoranu,,mislim...gde bre zivis,,i sa kime zivis i ko ti je prijatelj,,SNS ili ovi tvoji sto te po ramenu a iza ledja...evo sad pocinje da isplivava na povrsinu...Zalosno...po tebe,,jer si ok LIk..A ako te smene os DS vise nece ni D ostati,,to je jasno...

Mirko

pre 11 godina

Dugogodisnji sam clan DS i moram da kazem da je Tadic imao sijaset gresaka i nije ni cudo sto mu se ovo sada desava. Ali, nikad ga ne bih smenio zbog Djilasa, jer Djilas otvoreno koketira sa Vucicem i nasim politickim protivnicima kojima je cilj unistenje DS. Otuda, moj glas ide Tadicu.

Lanna

pre 11 godina

Tacno govori Tadic. Djilas i kompanija su pretvorili DS u poslovni klub iza kojeg stoji krupni kapital. Jesicu u Djilasu idelogija nije bitna vec samo profit. Srbija vapi za starnkom kakvu zeli Tadic- demokratija, ravnopravnost i solidranost sa najugrozenijim slojevima, to znaci socijalno-ekonomki programi,dobro zdravstvo,decija zastita, besplatno skolstvo,pravedan poreski sistem koji ce oprezivati Djilaseve i Jesiceve tajkaune najmanje sa 50 posto (u Fransuskoj 75 posto), a ne 5 posto.... Napred Tadicuuuuu!!To zeli Tadic zove se socijaldmeokratija.

lex speciallis

pre 11 godina

Sto se mene tice najbolje resnje u ovom trenutku bio bi Dragan Djilas, ali mi smeta to flerotvanje sa Vucicem, uz ostavke Dusana Petrovica, Dulica, Sutka, naravno izbacivanje iz stranke Vlahovica, i uz dolazak potpuno novih ljudi u DS ali bez dalje saradnje sa URS i SPS i nikako sa SNS!Cepanje stranke bi dobro donelo samo naprednjacima a ne narodu, pa bih zato mozda bilo dobro(sto ovako izgleda nemoguce da Boris bude politicki savetnik..mada je nemoguce)..pozzz

Ivan

pre 11 godina

Toliko malicioznih komentara a ja kazem svaka ti cast Borise.Tebi su ruke ciste a Vesicu i Djilasu musave od para i to je istina!!!! I zato pobedi ponovo!

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Borise, pusti bre te gluposti! kakav statut, kakvi mediji, kakvi tajkuni, kakav Vucic, kakav Dacic. Nije Djilas izgubio izbore nego ti.
podnesi ostavku i pusti nas da spasavamo DS kako znamo i umemo.
.

djomla

pre 11 godina

Tadic je najobicniji folirant i demagog , i vrapci na grani vide da je on politicki mrtav, nije mi jasno zasto ga ne smene i time ojacaju DS?

Kada dete nema maste

pre 11 godina

@flash

Ko je Care njega osporio. Sirotinja sa juga Srbije. Izgubio predsednicke izbore sa 93 000 glasova na izlaznost manju od 50%.Uzmi kalkulator u ruke i sracunaj koliko je to na celokupno biracko telo. Vest da u Srbiji 1,3 miliona nepismenih. Taman toliko.
Bavite se vi DS-om koliko hocete ali se clanstvo te stranke nije promenilo. Bavite se DS-om jer su vam toservirali vasi ideolozi da bi skrenuli paznju sto je meso 700 dinara sto svaki dan sve zivo poskuopljuje sto ovi u Vladi ne znaju sta ce, sto svaki dan imamo PRVOG sa novim saopstenjem.Ocekujem da ce daizadje sa saopstenjem da je Bil Gejts srbin i da ce njega da hapse

srelee

pre 11 godina

ma daj čoveče sklanjaj se iz ds,pusti stranku pravom čoveku,ako ne dragan će da napravi novu gde će biti 80%ljudi iz ds naravno koji gotive djilasa,i ti za 4godine osvajas 10% a djilas postaje premijer.

Nikki

pre 11 godina

Gledam ovog Tadica kako daje izjave, glumi kao da je neka filmska zvezda, pa se nesto zamislja a ne kapira da je ispod tog novinara kome daje izjavu.

ivan

pre 11 godina

Gospodine Tadiću možete Vi da se borite koliko hoćeta ali šta Vam to vredi kad Vas narod neće. Vi koji ste bili na vlasti uništili ste Srbiju i pokrali sve što se može pokrasti.Uništili ste pravosuđe stub Države i mislili ste da će te vladati ceo život ali ste se prevarili.

flash

pre 11 godina

Ovaj je izgubio kompas. Covece tebe su osporili gradjani, pristalice DSa i clanovi sta si ti hteo da te titraju tu narednih sto godina. Odlazi vec jednom babo tracaro!!!

Denokratija

pre 11 godina

Bravo Borise, nemoj se predavati i poustati demagozima, interesnim ljudima kakvi su Djilas i njemu slicni, inace postojace partije sa razlicitim nazivom a sa istom ideolosko-demagoskim prefiksom.Bi bi to kraj demokratiji u Srbiji.Samo napred i oduvaj ih na izborima, imas potpunu podrsku, clanovi DS su uz tebe.

Pravican

pre 11 godina

Tako je Tadicu! Ne brini se alo vidis komentare, debelo su placeni od Djilasa i SNS-a. SNS-u odgovara Djilas, zato sto njega bas briga za stranku i najvise ga interesuje dzep. Ako si pametan, izbaci ga!

Aleksa

pre 11 godina

za sve one koji misle da tadic nista nije radio, samo da napomenem:
- uspeo je da rehabilituje sps bez ikakve osude
- pomogao je da se napravi sns
- otisao je na more posle izgubljenih izbora,
- nije uspeo da se popne na Ankonkagvu
mogao bih i dalje no mi je muka od svega. ajd

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

Ma daj, reći će On sve na sednici GO!

A ja se nadam i na informativnom
razgovoru u pretkrivicnom postupku!

A sto se blacenja ugleda DS tice setio
se da kaze da iza toga stoje elementi
krupnog kapitala i neki delovi DS.

A zaboravlja da nam kaze da je On licno
javno se grlio i tapsao po ramenima sa
elementima tog najkrupnijeg kapitala.
Secamo se skupova tajkuna na Kopaoniku
kod Bata Koleta, jednog od Milosevicenih
tajkuna, bivseg direktora DS-a koji se
"dokapitalizovao" kupujuci secerane za po
tri evra po komadu i prepakivajuci secer!

A sto se pak nekih delova DS tice koji su se
"dokapitalizovali" zloupotrebom funkcija, na
drzavnom i lokalnom nivou, On kao da do sada
nista nije znao (!), ni luk jeo ni luk mirisao!

Zoran

pre 11 godina

Problem je što Tadić ne vidi u kakvoj se situaciji nalazi,tj. da je završio političku karijeru.A,to proističe iz njegove nesposobnosti da vidi svoju glavnu političku grešku: "istorijsko pomirenje",pa koalicija sa SPS.Time je pljunuo u lice glasačima DS,time je počelo novo nazadovanje Srbije i time je potpisao smrtnu presudu svojoj stranci.Upravo tada DS je postala stranka bez ikakve ideologije,bez stava i bez programa i ovo je sve logična posledica sramotnog i samoubilačkog Tadićevog poteza, koaliranja sa SPS.

Mirko M.

pre 11 godina

Gospodo iz DS-e narodu je dosta Tadićevog apsolutizma koji je prevazišao sve dosadašnje apsolutizme u Srbiji. Dosta je bahatosti Šutanovca, Gordane Čomić, brbljivosti i uvredljivosti Trivenove i Kolundžije, perfidnosti i licemerja Mićunovića, lopovštine Dulića i Petrovića, benovalentnog Mirka Cvetković, dJELIĆA i...Svojim neprimerenim ponašanjem sludili ste narod i NAROD VAS SE BOJI i neće dozvoliti da opstanje, a još manje da se vrtatite na vlast. Shvatite već jednom da vas narod više neće.

let iznad...

pre 11 godina

Đilas i Ješić su mi isti kao Perčević i Radoman Božović i liče mi na neke nove likove iz Nove Demokratije ili im je možda bliža Milanka Karić,a ti jadni Borise okružio si se neverovatnim likovima koji su srž,ideju i energiju nekadašnjeg DS-a odneli u njima znanom pravcu.Nevažno je ko će pobediti od vas jer ste svi toliko mali i svi mi ličite na Slobodana Vuksanovića ili Vesića koji su nekad bili manjina a sada su DS.Borise nemate težinu,ideju,sjaj,fali vam neka nova Vesna,Svetislav,Mihiz,Arsenijević,Batić,Protić,Živković,Pekić a ti si Borise pustio neke Petroviće,Šutanovce,Kolundžije,Đeliće,Vlahoviće,Jeremiće,Đilase,Duliće,Modeste.Šta povezuje Jeremića,Dulića,Petrovića ili Vlahovića sa Vesnom Pešić,Protićem,Đindjicem,Matkovićkom,Koraćem,Basarom...

rikoset

pre 11 godina

Rekao si ti sve za ove 4 godine. Sve si radio da unistis LDP,SPO,URS,DSS, a samo si protezivao mrku i sreckovica. E pa imas ih sada pa sa njima pravi koalicije jer mi nezelimo po opstinama Srbije da sa takvom DS saradjujemo.Izigrali ste najblizeg partijskog prijatelja SPO sa zakonima o dosijeima koje ste obecavali nekoliko puta i na kraju sve slagali jer vam je samo istorijsko pomirenje sa SPS bilo vazno.

I dalje u dusi DS

pre 11 godina

Neverovatno koliko mnogo komentatora koji se drze ideologije SNS-a da treba unistiti i pocepati DS. Nece vam se zelja gospodo Radikali ispuniti.Providna namera PRVOG i njegove partije da preko odredjenih ljudi u DS-u stavi tu partiju pod kontrolu. Ukljucilisu celu masineriju.Zutu, Tabloidnu stampu koji se danima bave nagadjanjima i pisanjem senzacionalistickih tekstova o raskoluu DS-u. Svi ti novinarcici iz tih listova su kao toboz dobro informisani sta se desava iza zatvorenih vrata Glavnog odbora DS-a. Cela ta haranga se kreira iz jednog centra a to je SNS plaseci se da DS ne izadje jedinstven i jaci. Gospoda iz SNS niti imaju mozga i znanja da tako nesto urade. Ipak su pismeni iz Vojvodine i Beograda glasali onako kako su glasali.A jug???????

IBJ

pre 11 godina

E, sad su sve maske pale i ovaj čovek mi se konačno smučio. Sada ću da napišem ono što mi se već mesecima mota u glavi: Nakon 20 godina u kojima sam glasao za DS, ova stranka neće imati moj glas ukoliko Boris Tadić bude na listi, makar i u zagradi, a kamo li nosilac! Potpuno mi je sve jedno ko će da ga zameni, jer u DS-u ima hiljade boljih ljudi od njega.

Mile

pre 11 godina

Sada kada se DS nalazi u vrlo teskoj situaciji, mozda najtezoj od osnivanja, a svakako najtezoj u poslednjih 12 godina, prave demokrate bi trebalo da budu jedinstvenije nego ikada. Ne bi se smelo dozvoliti cepanje stranke, jer ono nece doneti nista dobro ni odcepljenima, ni onima koji ostanu, niti gradjanima Srbije koji su DS-u ukazali svoje poverenje. I ako nisam nikada bio clan DS-a, ali simpatizer jesam, odlucio sam upravo sada da joj pristupim. Sada kada je najteze poznaju se najiskreniji, a vrlo cest slucaj je da stranka ima iskrenije pristalice nego clanove. U clanstvu je, na zalost, bilo mnogo onih koji su to videli kao sansu da ostvare neke svoje licne interese, koje ne bi mogli na drugi nacin da ostvare. Ja spadam u one, mozda malobrojne, kojima je idologija na 1. mestu. DS nije tamo neka instant stranka, vec stranka sa gotovo vekovnom tradicijom, osnovana jos posle Prvog svetskog rata. Njen rad je 1990. samo obnovljen. Razumem sukobe do kojih je doslo posle izbora. Nikome nije lako kad gubi. Pa i igraci jednog fudbalskog tima se posle izgubljene utakmice medjusobno raspravljaju, traze krivca medju igracima, trenerom, nekad cak i sudije krive. Sve je to normalno, ali DS ne bi smela da se deli ni cepa zbog toga sto je na izborima postigla losije rezultate od ocekivanih. Nije kraj sveta. Nisu ovo bili poslednji izbori. Bice jos dosta novih izbora. Naredni mozda budu i pre 2016. godine, ali DS mora biti spremna za njih kad god da budu. Dosta je bilo svadja!

igor-zuti

pre 11 godina

Kasno Borise....mnogo si gresio,a kada izgubis izbore-onda treba da se sklonis i prepustis liderstvo nekom drugom. Tako je u strankama u demokratskim drustvima...i to je uvek najbolje za stranku.

mirko

pre 11 godina

Gospodine Tadiću možete Vi da se borite koliko hoćeta ali šta Vam to vredi kad Vas narod neće. Vi koji ste bili na vlasti uništili ste Srbiju i pokrali sve što se može pokrasti.Uništili ste pravosuđe stub Države i mislili ste da će te vladati ceo život ali ste se prevarili.
(ivan, 8. septembar 2012 08:24)
Ovaj komentar kao da je pisao A.Vučić, pa gospodine Vučiću ne odlučujete vi koga narod hoće ili neće, vi kao i svi drugi imate jedan glas, a narod će na izborima reći koga hoće.
Vi ste poslednji koji se treba pozivati na narod, jer ste u svojoj kratkoj političkoj karijeri (20 godina) izgubili svake izbore, pa i poslednje za gradonačelnika Beograda.
Političar sa toliko strasti, toliko buke, i toliko antagonizma ne dobija izbore.Ako nije pisao Vučić jeste njegov klon, a to je isto.

ING

pre 11 godina

Mislim da bi trebalo da ćutiš i da se zavučeš u mišiju rupu jer ti je tamo mesto. Ja nisam član SNS-a i nisam plaćen da ovo pišem iako će mnogi to pomisliti na osnovu mog komentara, već običan čovek koji je prvi put kada si se pojavio, glasao za tebe, jer sam smatrao da novom čoveku u politici treba dati šansu. A šta si ti uradio nesrećniče nesposobni? Zadužio si i deseto koleno, pogasio firme i ostavio stotine hiljada ljudi bez hleba, postavio si poslušne i nesposobne stranačke kadrove na ključna mesta u državi pa su isti uništili sve čega su se dohvatili, uništio si sve institucije od sudstva do policije, vojske, zdravsva, školstva. I gde smo danas nakon tvoje vladavine? Bliže EU? NE! Srbija je zbog tebe i tebi sličnih postala otirač stranih diplomata, zemlja bez dostojanstva, postali smo zemlja prosjaka, gomila očajnika bez nade, koja može samo da priđe evropskim kontejnerima da bi se prehranila. Da imaš malo ljudskosti i morala, sam bi se povukao i suočio se sa bedom i pustoši koju si ostavio iza sebe i tražio oprost od nas koji smo ti verovali. Zar misliš da su Srbi zaista gomila ovaca koje ne znaju šta je juče bilo? Ne možemo mi tebe i tvoja dela zaboraviti jer su ona prisutna na svakom koraku, na sve strane tuga, jad i čemer. Lepotane evropskih manira, bolje ti je da pronađeš doborg advokata, čak šta više jedan dobar advokatski tim, jer ova država ako misli da opstane, takvima kao što si ti, mora da sudi i to javno da se vidi ko si, šta si i kakva ti je vladavina bila.

Ivan

pre 11 godina

Mislim da ima i dobrih ali i losih stvari u ovoj izjavi. Totalno je nerealno da ponovo bude predsednik. Jednostavno mora da plati cenu verovanja SPS-u ali i Dulicima i slicnima u svojoj stranci. Sa druge strane mislim da Djilas jednostavno nije za predsednika takve stranke, to nije poslovni klub i tu je Tadic potpuno pogodio. Milslim da Tadic ukoliko zeli da se iskupi za greske jednostavno mora da izgura Pajtica na celo stranke i to mu je jedini pravi potez.

Beli Listić

pre 11 godina

Napokon da smo otvorili karte i skinuli rukavice. Jedva čekam da vidim rasplet . A Mišković ,Hamović,Toplica,Kole,Gruja, Borovica, i companija ispijajaju viski sa ledom i igraju fensi monopol igricu.

jovan

pre 11 godina

borise nikada te necu razumeti daj covece skloni se posveti se porodici dosta je bilo malo si se smucio narodu nemoj jos da radis to,pogledaj tvoje ponasanje ti si bre glumio manekena.....

Patriota

pre 11 godina

Rasplaka me ovaj legalista i covek koji postiva zakone samo ne i Ustav zemlje ali to je sitnica on si je to mogao priustiti jer ga okruzuju klimoglavci. Covek treba da ima zaista jak zeludac da prevari sve sto ovaj covek prica. Bio je predsednik drzave, premjer, sudac vrhovnog suda, predsednik skupstine, policajac, vrhovni komadant i vlasnik nekoliko WC u blizini njegove stranke, posto je cesto srao pa je morao da ima i za to mesto.

mita sajba

pre 11 godina

ZA - Borisa!
A potom, aktivan rad na lokalu, gde je more kvalitetnih ljudi, koji su u zapecku lokalnih DS-velmoza. Redovni sastanci, sa sve izvestajem GO, pa ce se stranka osveziti u najkracem roku.
Rascep u DS je na najprizemnijem nivou, na lokalu: izmedju obicnih clanova (koji sluze za potpisivanje kandidature i glasanje na izborima) i ekipe u organizaciji Opstinskih odbora, DS-ovaca po JKP, JP ... Vertikala postoji tek od OO na vise, cak i kod stranackih izbora (gde se delegira glas clana), ali ne i na dole, prema obicnom clanu stranke. S jedne strane je nadgradnja, manjina, sa svojim otudjenim interesima, iza kojih bi trebalo da stoje clanovi, ali, upravo, na toj ravni, clanovi DS su na proteklim izborima i kaznili oligarhiju, prvestveno na lokalu.
Dok i poslednji clan DS-a ne bude bitan i primecen u stranci, u novoj etapi razvoja demokratije u nasoj zemlji, DS se nece moci podici. (Ovo cutanje DS-a, oko desavanja u Kursumliji, je sramota bez presedana za stranku.)
DS je karakteristicna u nasoj zemlji, i po programu i po dalekoseznoj viziji, za ovu zemlju, tako da su oni koji su postali clanovi te stranke, vrlo retko pasivni posmatraci i glasaci. O nivou obrazovanja u DS-u, ne treba ni pisati. Trebalo bi iskoristiti taj skrajnuti potencijal.

ps- da je odrzan samo jedan obican sastanak sa clanovima stranke, na lokalu, izmedju dva kruga za predsednicke izbore, Tadic bi pobedio.

pps- tada je kaznjen Tadic, a sutra cemo videti ko ce biti

bane

pre 11 godina

Tadić ne razume da je kriv ne zato što nije više na vlasti već zato što je odustao od reformi i tranzicije i obesmislio ih udruživši se sa SPS-om.
Izigrao je 5 oktobar i bacio naciju pod noge Miri Marković, po drugi put.
Takvom čoveku nije mesto u vrhu DS-a jer je pokazao da nije razumeo njenu istorijsku misiju koja joj se ukazala nakon 2000 godine a koju je on upropastio. Inače Djilas, Pajtić i slični nisu nikakva alternativa i treba da idu u paketu sa njim jer su slika i prilika tog Tadića. Izbori na svim nivoima i dovodjenje velikog broja novih nekompromitovanih ljudi uz rehabilitaciju nepravedno progonjenih-Jovanovića, Živkovića..
Mada mislim da je era Demokratske stranke završila i da ta stranka nema budućnost jer se istorija ponavlja samo kao farsa.

JADRANIN

pre 11 godina

baš mi žao ovog Tadića. On jadnik ništa nije znao i svi su krivi samo je on čist.On dakle priznaje da je deo DS kako sam kaže u sprezi sa tajkunima i krupnim kapitalom. Gde je bio ranije i zašto povodom toga nije preduzeo adekvatne mere.E sad mu je i Đilas kriv jer javno prozvao. Počistiće ga Đilas samo tako.Patetika i lepi govori više ne prolaze potrebna su konkretna dela. A Tadić je baš tu omanuo. Šta više pod njegovom vlašću korupcija i kriminal su porasli do neslućenih razmera. Aufiderzen her Tadić.

prevaren covek 5. oktobra

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a, sa svojim politickim saradnicima u proteklih 12 godina ste doveli Srbiju u duznicko ropstvo. Ovo je cinjenica koja ce vrlo brzo biti i obelodanjena. Koliko ste zaduzili i od kredita opljackali Srbiju to niko ne moze ni da predpostavi. Ima tu stranaka i politicara koji su sa vama u koaliciji bili saucesnici, a sada su u vlasti. Prodaja drzavnih preduzeca, malverzacije, privredni i svaki drugi kriminal, mito, korupcija, nekontrolisano trozenje drzavnog novca, itd. je za posledicu dovelo do toga da vise nikada Srbija nece stati na noge. Nisam iz SPS-a, DSS-a, URS-a, itd, ali cini mi se da sam 5.oktobra glasao za svoje samounistenje i totalnu depresiju drzave. Bio sam tada prevaren- osecam. Pobornik promena 5. oktobra, ali nisam bio i pametan, te posluao svog oca. Tada rece, Milosevica ste lako skinuli sa vlasti , ali ove lopove niko vise ne skinu sa vlasti, do kolapsa drzave.
JA sam ucesnik puča kriminalaca, a ne preokreta i reforme sistema zarad prosperiteta iste.

Milutin

pre 11 godina

U Kafani "Evropa" jedne srpske kasabe, čovek zbog koga je DS izgubio katastrofalno na lokalnim izborima u kasabi, izjavio je da "Tadić mora da se menja jer je mnogo grešio", isti je korumpiran preko svake granice i Despot u svom opštinskom odboru. Uz Djilasa kome naravno svaka čast na borbi za demokratizaciju unutar DS stala je baš takva "elita" DS-a. Tako da ako želite stvarne promene moraćete paradoksalno podržati Tadića i nadati se da će "demokratski dijalog" konačno zaživeti onog trenutka kada se DS oslobodi sličnih Despota.

djura cvorovic

pre 11 godina

citajuci ovaj clanak,covek pomisli da su tadica srusili zli tajkuni,a ne narod,e pa boki narod te je srusio,narod,dosadio si nam vise sa svojim marketingom i pricama,tvoja obecanja o boljem zivotu i ostale prazne price,jednu stvar bi trebalo da si sam skapirao,nikad vise neces biti vlast

Cinik

pre 11 godina

Nije ti Djilas osporio autoritet u stranci već si sam to uradio. Da li ti je Djilas rekao da učestvuješ u sramnoj reformi pravosudja, da li ti je on rekao da za premijera postaviš Mirka Cvetkovića, da li ti je on rekao da ljude sa Kosova pozivaš na barikade pa da ih zatim juriš, da li ti je on rekao da prihvatiš EULEKS, da pošalješ anonimusa Borka Stefanovića da potpisuje sve i svašta u Briselu, da li ti je on rekao da kažeš da nemaš ništa od imovine sem knjiga tvog oca, da li ti je on rekao da odeš u Dubrovnik i da se kao gradjajnin pozdravljaš sa Hašimom Tačijem. Koga ti više lažeš, kome si ti predsednik, pa ti treba da se zahvališ bogu što nisi u pritvoru zbog izdaje Srbije a to što te narod neće i ljudi iz tvoje stranke to ne treba da te brine. Budi dostojanstven bar jednom u životu, posveti se supruzi i deci, idi u školu i budi profesor za šta si se i školovao a politiku ostavi pametnim ljudima.

peca

pre 11 godina

Kolko je meni poznato po. dr Zoranu Djindjicu smo tepali Djiki. Ovoj njegovoj losoj kopiji pre bih tepao Djilko (od djilkos = seoski mangup, dripac, lezilebovic)

Idi i ne okreći se

pre 11 godina

DSu nije potreban metiljavi neenergični vođa poput Koštunice samo sa osmehom već lider sa vizijom koji će raditi ono što je potrebno da Srbija krene putem evropskih vrednosti u politici, društvu, ekonomiji. Vrlo često je to i protiv većinskog mišljenja i vrlo nepopularno ali to se mora uraditi.
Nije neophodno da Srbija uđe u EU nego da usvoji sva ona civilizacijska dostignuća koja krase najveći broj članica EU. Tad nam neće biti bitno da li smo formalno član unije jer će svaki pojedinac znati zašto je ostao da živi u ovoj državi (jer ćemo tek tad biti prava država) i biće srećan zbog toga.
Tadiću, ti nisi taj čovek i nisi nikad ni bio.
Na žalost, nije ni Đilas...

Milos

pre 11 godina

On je svoje odmrmorio!!! U ovoj godini ce izgubiti sve sto je mogao. Da ima stan u vlasnistvu mogao bi bar da bude predsednik skupstine stanara.

vuk

pre 11 godina

Tadic sam protiv svih!nikada vise necu glasati za njega,a glasali smo svi iz porodice.On je obican pozer koji nije sposoban da resi probleme u svojoj stranci a kamoli probleme u zemlji.A jos gora solucija je Djilas!

sasa

pre 11 godina

vrlo cudno i ne zrelo od g.Tadica, koji se pretvara da ne primeti da je izgubio predsednicke izbore, i da je vreme za novog kandidata. Ma koliko god mu se ne svidelo, realnost mu kuca na vrata, i mislim da i ostvka J.Trivan, polako pocinje da ga budi, jer ovo mora da izgleda kao san za njega. G.Tadic i dalje sanja da ce on voditi kabinete, spoljnu politiku, finansije, sve... Neko mora da razbudi DS, jer on to nece sigurno...

Ilija

pre 11 godina

Nadam se da ce te reci biti "Dajem neopozivu ostavku na sve stranacke i sve ostale funkcije i zauvek se povlacim iz politike". . .
Sve ostalo je neprihvatiljivo. . .

Zato su pukli

pre 11 godina

Sustaina problema je da niko u najvisem rukovodstvu DS-a nema nikakav legitimitet medju biracima, a najveci broj njih je blago receno omrazen. Krenimo redom:

Bota - kao neprikosnoveni lider stranke i predsednik zemlje snosi de facto odgovornost za sve, ukjucujuci i odabir svojih najbllizih saradnika.
Djiki - spucao gotovo pola milijarde na jedan most
Pajtic - od Bodruma mu je i porodica uskratila podrsku
Dulic, Sutanovac, Petrovic, Trivan, itd. - odakle poceti? Od bezobzirnog punjenja dzepova ili nesposobnosti?

PS. O Vlahovicu, Djelicu, Piticu, Zivkovicu, Milosavljevicu, Kolesaru i ostalim ne treba ni trositi reci.

juga

pre 11 godina

'...a ne poslovni klub koji je obesmislio stranku'.Pa sto si dozvolio da poslovni klub obesmisli stranku?Tadic je najobicniji folirant i demagog koji se lako da provaliti,a na zalost ni Djilas nije nista bolji.Potpuni sunovrat nekada intelektualno najjace stranke,bez jasne ideologije,u kojoj je najvece pitanje odgovornosti zbog gubitka vlasti a ne ono za njih najvaznije:Zasto su izgubili i razocarali svoje birace?

Znam, a i vi...

pre 11 godina

Ako ne znas sta je lepo, kupi ono sto je skupo.
Ako SNS cuti na Djilasa, ne glasaj ga! Tacka demokrate.
Kada je 2000. izabran Kostunica za predsednika tadasnje drzave (ko ce ga znati kako se onda ona bese zvala) i kada su tadasnji socijalisti (ma jednom slobin - uvek slobin) sa ushicenjem govorili VIDI TI KAKO JE VOJA DOBAR I PAMETAN I LEP znao sam - ne valja brate (sto se ubrzo pokazalo kao istina)! Tako... Ma ima DS bre mnogo vise kadrova nego Djilas, Boris, Pajtic... samo pamet u glavu!

mnogo umisljeni

pre 11 godina

Borise mnogo su ti umisljeni ovi tvoji podpredsednici.Zahvaljujuci prvenstveno tebi napunili su se kao brodovi,pocev od Djilasa, onog Mladjinog Jesica, za Pajtica ne znam( mada mi nije jasno kako tako sposoban izgubi Nov Sad) i sad pobesneli.
Nasem gradonacelniku Djilasu prenesi pozdrave danas od glasaca i reci da je najveci broj nas glasao protiv Vucica a ne za njega i pitaj sto u centranom delu grada je bila najmanja izlaznost u drugom krugu.
Za tvoj izborni rezultat od 06. do 20. maja oni su glavni krivci.Da li su to radili svesno ili ne to proceni sam kao psiholog.Na Dacica nemoj da se ljutis, on je vise kvaran nego tezak iako ima kilograma na izvoz.Takva mu je genetika i tu nema pomoci,prava srpska.

Ima li kraja?

pre 11 godina

Danas DS ima u parlamentu pedesetak poslanika. To je petina. zašto mi danima imamo na programu DS i građanina Tadića, daleko vbiše nego sve stranke i vlast zajedno? Ovo je stranačko pitanje, zašto toliko naduvano interesovanje? Mene uopšte ne zanimma šta se dešava u DS, Boris je prošlost, to je tema za članove te stranke. Svirali ste do jutra, zora je svanula, zadenite malo za pojas. Jelena Trivan podnela ostavku! Na šta? Važna ličnost, još važnija vest. Uznemirio se i Tihi okean.

Anatomija mozga

pre 11 godina

@Ima li kraja?

Glava stoji na ramenima coveka a u toj glavi postoji organ koji se zove mozak. Ko se bavi DS-om?? Tabloidi i zuta stampa kreirana iz centrale SNS-a. Sto rece predsednik politickog saveta DS-a Dragoljub Micunovic neki bi hteli da se DS prevede u ruke na izvolte SnS-u , SPS-u i tajkunima. Sto se ne bave DSS-om, Dverima, URS-om , Novom Srbijom i ostalim kombi partijama koji jedva prealze cenzus ili su u koaliciji i nemaju petlju da izadju sami na izbore.Pogledaj rezultate izbora 2008 i 2012. Zasto bi to bio poraz DS-a kadaj e dobio vise glasova. Pobedio je SNS na osnovu radikalskih glasova i trolanju da su oni spasioci Srbije. A dace bog da vas vidim kako cete da pisete za sest meseci i godinu dana. I kao sto napred rekoh mozak sluzi coveku za razmisljanje a ne da drugi razmislja za tebe

Ranko

pre 11 godina

Da li je neko verovao pre dolaska na vlast Bote i družine da ćemo se rešiti Ratka,Radovana,Hadžića,profesionalizovati vojsku,doći do pridruživanja,držati inflaciju u desetak procenata,prihvatiti Kosovo na jedini mogući način (razvlačiti priču a svesni da je gotova stvar)....Da li je ovo bilo moguće da nije napravljen dil sa Dacićem pre 4 godine?Kako bi ova država izgledala da je ove 4 godine bila na vlasti koalicija koja je sada na vlasti ?Meni je naravno smetao Botin apsolutizam skoro do nivoa predsednika kućnog saveta,ali kada donosite teške odluke onda nekada dajete sebi za pravo da učinite i takve greške.Sa druge strane imate Đilasa koji preko svog CNN-a,Studia B,vrši neverovatnu ličnu promociju,kao da je iskeširao mostove,škole,vrtiće bez pomena stranke.Stalno u pokretu između patetike(deca i stari) do čvrstorukaša koji dovodi stvari u red bez obzira na zakonske i druge demokratske procedure(Bus plus,kupanje na Adi,alkohol posle 22...).Uz sadašnju podršku Vučića i strasne zagrljaje sa Mrkom i Antićem,eto razloga da mu se ne veruje. Uostalom ako je gradonačelnik takav džek,zašto nije prihvatio ulogu mandatara i napravio vladu koja bi Srbiji pomogao da izgleda kao Beograd. Postoji ozbiljna opasnost da sadašnja vlast ubogalji Srbiju kao devedesetih,a da zbog stanja u DS ne bude alternative.Ali svaki narod ima i vlast i opoziciju kakvu zaslužuje,a ovo je očigledno maksimum koji nam naš genetski potencijal dozvoljava.Izuzeci su ionako već u inostranstvu ili se pakuju.

dzabe vam toliki trud

pre 11 godina

Hvala naprednjacima na ovako "velikodusnim savetima" da nas usmere na pravi put.
Na zalost mi ne spadaamo u onaj 1,35 miliona gradjana bez zavrsene osnovne skole.To su vasi glasaci, ali posto oni ne vladaju internetom, bolje vi to njima uzivo da prenesete.Ovde se dzabe trosite.

Ром

pre 11 godina

О каквом се психолошком профилу код овог човека ради, најбоље говоре његове речи (парафразирам): ЈА ћу да сазовем Скупштину странке, нема потребе да неко други тражи Скупштину кад је ЈА тражим, јер то је у МОЈОЈ надлежности, ЈА сам председник странке, ЈА то тражим, оспорио је МОЈ ауторитет,МОЈА ДОМИНАНТНА улога је у стратешкој оријентацији земље, а он је оперативац и зато сам га ЈА довео, ЈА сам га довео у ДС. Тешко да је могао рећи: ЈА САМ КРИВ што сам у странци држао људе "који су у прошлости креирали лошу слику о ДС", ЈА САМ КРИВ што сам задржао у странци оне "који су одговорни за аферу Бодрум", ЈА САМ као председник странке КРИВ за изборни пораз, ЈА сам крив што је ДС напустио своју идеологију, ЈА сам крив што ДС у претходном периоду није био усмерен на демократизацију, европеизацију земље и успостављање владавине права, ЈА сам као председник странке и председник државе који је о свему одлучивао крив што је ДС готово до савршенства довео све оно за шта смо своје претходнике осуђивали.
И да напоменем - овиме се никако не стављам на страну његових супарника.

M.Popović

pre 11 godina

Pozdravio te Domanović,vođo! Ni Krlježa, ni Njegoš, ni Tita, ni Đido , ni Đidin unuk (onaj s mosta) ni Ćopić već DOMANOVIĆ. Ti si svoje , a ko je još s tobom videćemo. Triva povuko nogu.

Sync

pre 11 godina

Cekaj stani, ti koji si u dva mandata bio predsednik, pa si hteo i treci, protivno ustavu i zakonu. Ti, koji spadas u onu kategoriju sedih i preplanulih matoraca kojima si okruzen, i koji su ti tako mudro savetovali da podneses ostavku na mesto predsednika i raspises izbore. Da nije bilo te velike mudrosti, ti bi danas bio predsednik ove zemlje, a ne onaj megatrend diplomac. I sada ti sve ces kazati i razotkriti, kasno marko na kosovo stize, Djilas nije nikakvo resenje za stranku, cela Srbija zna koliko je upetljan, netransparentno razume se, u medije i marketing, i sta, on da vodi strankuo - nestace ds sa takvim usijanim glavama. Vasa odgovornost je ogromna gospodo, prihvatite to, izbori su bili samo opomena, ali vama je izgleda draze da razorite stranku pre nego li da prihvatite svoju odgovornost i odreknete se svojih biznis pozicija. Onda neka bude tako, ti ces biti kriv za sudbinu 7 miliona ovih ljudi, preplanuli smekeru sede glave.

novica

pre 11 godina

Tadicu okreni se oko sebe i pogledaj s kim si sve radio i kome si verovao. ne stiti nikog krivci moraju da odgovaraju i pred boga i naroda,

Nimr

pre 11 godina

Imam neki osecaj da ce Boris na danasnjem GO doneti hrpu dokaza o postupcima onih koji hoce da ga smene....i sa svim tim izaci u javnost..Tipa umesanost centrale u Vojvodini sa Saricem,Djilasovi kontakti sa Vucicem i Dinkicem pred izbore i mnogo toga jos.....ako to zaista uradi skinucu mu kapu i uclaniti se u novu DS

Vjerica Radeta ce vam biti sef polsnickog kluba

pre 11 godina

Potpuno je nevazno sta ce Tadic danas da servira. On je proslost i ide na politicko djubriste zajedno sa Slobodanom Milosevicem, Seseljom, Mirom Markovic i ostalim unistivacima Srbije i srpskog drustva.
Ono sto je bitno je da danas imamo po prvi put priliku da vidimo koliko je ustvari GO normalan i koliko ima dodira se realnoscu. Ako danas podrze Tadica, nemaju dodir sa realnoscu, ako samo njega puste niz vodu opet su u problemu ali ako raspisu izbore na kojima niko od postojecih predsednika i podpredsednika i savetnika ne moze da se kandiduje onda mozda i imaju sansu da se izlece i da nekad opet budu deo neke vlasti.
Poenta - duboko ste zabrazdili u korupciju, kriminal, nemoral, javasluk, neodgovornost. nepotizam, nekriticko misljenje, nedisciplinu... te vas takve sugave narod vise nece. Ili se menjajte ili idete u klupe zajedno sa Seseljevim radikalima odakle cete moci na miru da kunete i politicke protivnike i narod koji vas je tu smestio.

Alo bre

pre 11 godina

"Dva jarca" od Duška Trifunovića

Dva su jarca vrlo prosta
pošli preko uskog mosta
jedan s jedne strane drugi s druge strane
Skupili se navijači
da gledaju ko je jači
ili jedna starana ili druga strana

Stali jarci pa se mjere
onda poče da se dere
jedan s jedne strane drugi s druge strane

Sklanjaj mi se ružna stoko
baciću te u duboko
viče jedna strana viče druga strana

Kad su došli nasred mosta
jedan reče - sad je dosta
i sa jedne strane i sa druge strane

Vratimo se svako sebi
da do tuče došlo ne bi
ni sa jedne strane ni sa druge strane

Vratiše se pa se smiju
pusti ljude da se biju
i sa jedne strane i sa druge strane

Vi ste ovu priču znali
niste ni vi s kruške pali
jedan s jedne grane drugi s druge grane.


Veliki je Duško Trifunović, VELIKI

smederevac

pre 11 godina

Goepodine Tadicu sta ste imali da kazete vi i vasi rekli ste u u godinama koje su iza nas.Dovoljno je samo da prosetam mojim gradom u kome je sve unisteno sto je biti moglo u neprekinutom kontinuiteu od devedesetih i nastavljeno od vas i vasih,dovoljno je samo sresti vaseg nedodirljivog kadrovika umicevica naseg dojucerasnjeg gradonacelnika a vaseg novopecenog tajkuna i sa druge strane one ocajne ljude kojima ste unistili radna mesta,vi i vasi.Sta ste imali rekli ste ,a sada ,ostalo je samo cutanje.

crni domino

pre 11 godina

Ti si rekao svoje u proslih osam godina, a sada se skloni.
I mnogo ti hvala sto si vratio SPS na scenu, sto si zaustavio lustraciju i sto si odlozio otvaranje dosijea!

veljko

pre 11 godina

hoce li neko biti ljubazan da obavesti njegovo kraljevsko visocanstvo da je izgubio izbore i da ne bi bilo lose da razmisli o ostavci u svojoj stranci i ako misli dobro svojoj stranci posto je sve vreme bio iskljucivo predsednik iste,kao i da sa sobom povede sve ove procentase,graditelje poput duleta 10 %,sukija neimara,vazda mladog i ornog deda micuna i ostalih koji uveseljavase ovaj narod.

Никола Петковић

pre 11 godina

Касно Борисе, касно Борисе.... велики број коментатора ти рече да је КАСНО. Исто то ти рече и твој пријатељ Hashim Thaqi у Дубровнику када си се руковао са њим. А ти? Све ћу рећи на ГО. Касно Борисе.

Mario Bros

pre 11 godina

Kao da je toliko strašno otići na neko drugo mesto u stranci. Ako je Tadić preboleo što je otišao sa mesta predsednika države, što nije zatim postao premijer, neće mu sada teško pasti ni to da neko uspešniji dobije svoju šansu umesto njega u stranci. Što sada malo Boris da ne bude neki član predsedništva ili tako nešto, a Đilas koji je pokidao na izborima da dobije nagradu za uspeh, da on vodi. Ili Pajtić, malo da se i vojvođani afirmišu južno od Dunava.

Kada bi svi davali ostavke nakon neuspeha, u svim sferama, prirodno bi došli dotle da smo uspešni u svemu. Ovde je problem što se na neuspehe gleda kao na faktor izazvan lošom srećom, a ne manjkom umeća i mudrosti. I onda u moru loših na sve strane, se čudimo što građani biraju loše. Pa koga da biraju kada se samo loši vrte na izbornim listama!

SRP

pre 11 godina

Dve greske BT su katastrofalne za DS:
1. "Istorijsko pomirenje sa SPS"
2. Kadrovska politika BT ciji jedini cilj bio da se okruzi klimoglavcima niske vrednosti
Ostale greske bi bilo moguce i oprostiti ali ove dve su skupo kostale DS.

drug clan

pre 11 godina

Normalno i je i moralno da se povucete.Kuda bre vise? Doveli ste DS do same ivice ambisa.Naravno vasom zaslugom.Sreca sva pa DS nije stranka samo vas i pojedinaca,koji su je zloupotrebili zarad licnih interesa.Svojevojno ste odabrali kandidaturu za predsednika Srbije.To je bio tako pogresan potez koji vas sada mora kostati ostavke.Uz sve ono sto ste godinama radili za drzavu dobro, na cemu sam vam zahvalan,ono sta ste uradili za par meseci skroz je unistilo taj put.Nazalost sada svi gledaju vas B.Tadica kroz oligarhe oko vas,tajkune i politicate koji su nakupili pune dzakove para.Vasa politika i ovo i ono,takodje vas je kostala poraza.Lepo je Djindjic rekao:"Nemora mene narod da voli..ja imam porodicu koja me voli".Na zalost vas vole samo tajkuni,politicari lezilebovici,muljatori.Velike odluke ste donosili poput S.M muljanjem,rekonstrukcijom,reziranjem i sl.Vas nisu kaznili glasaci SPS,SNS i drugih,da budemo jasni i pogledamo istini u oci.Vas nije glasalo blizu 800.000 vasih glasaca.Upitajte se zbog cega!
Pustite mlada ljude da vode DS,vi ste vec istroseni.Tako je najbolje.
Hvala na svemu i zbogom
Clan DS-a

samo radi tacnosti podataka

pre 11 godina

(cinik, 8. septembar 2012 11:17)

Nije to bilo 2004. Tad si gledao "sanitarni" otkolon i kostunicu koji daje vestacko disanje SPS-u,jer ih je SPS podrzavao kao manjinsku Vladu.A Bota je kohabitirao.A ljubljenej i grljenje je doslo posle...

mlekadzija

pre 11 godina

Bivsi predsednik je uvredjen... zamislite neko je osporio njegov autoritet...posle gubitka izbora najmanja stvar koju je mogao da uradi je da ponudi ostavku. Naravno nije, jer umislja da je on najbolji, najsposobniji najpametniji najlepsi ljubi ga majka itd itd....
Gubitak izbora je normalna stvar za politicare kojima poraz na izborima ne znaci i prekid finansijke podrske.
Ovakva DS nema nista zajednicko sa ONOM DEMOKRATSKOM STRANKOM iz osnivackog perioda. Profil tadasnjih ljudi i finansijski status to najbolje potvrdjuje. Za zaboravne i one mladje koji ne znaju, neka se malo, ako zele, raspitaju o tim vremenima i osobama koji su bili u DS tada.

hajdukica

pre 11 godina

zašto se toma nije sklanjao posle uzastopno izgubljenih izbora? nikom da zasmeta ta činjenica.
u ds-u je bilo promena na čelu stranke, u ostalim lideri dočekali starost i penzije, uprkos gafovima, sramotnom angažmanu 90-ih, porazima....

Dragan

pre 11 godina

Za coveka koji se izdavao za demokratu, evropejca, intelektualca i jos kojesta, frapantno ponasanje.
Izgleda da je porodicno vaspitanje, tradicija zivljenja na tudjim ledjima i verovatno genetska predispozicija presudno uticala i utice na rasudjivanje ovog promasenog slucaja.
Za mene licno je nesreca veca jer sam za ovu , sada meni nepoznatu osobu glasao u par navrata.
Gospodin Tadic, osim sto je u svojim scenskim nastupima pokusavao da nam govorom tela ( u stili Kobija Brajanta) pokaze da je on jedan prosvecen i moderan lik ucinio je i to da je posle njega ova zemlja postala rusevina koja zavrsava u letnjim pozarima.
Ako bih bio vlast ispitao bih njegovo indolentno ponasanje dok su mu saborci otimali egzistenciju iz ruku radnika koji danas bukvalno gladuju.
Sa druge strane cestitam na njegovoj hrabrosti da uopste razmislja o nastavljanju svog politickog zivota.
Mi jesmo narod kratkog pamcenja , ali vecina mu ne moze zaboraviti zaslugu za ponistenje srpske oktobarske revolucije.
Videli smo da su mu savetnici neuki i da su zaslepljeni svojim interesima, stoga mu ja , mali gradjanin Srbije ,savetujem da se mane corava posla i nestane sa javne scene Srbije.

ARCIBALD

pre 11 godina

Tadic bi trebao da na Glavnom odboru izgovori samo sledecu recenicu:"U nase preduzece nikad vise nece da cveta cvece", da raspusti stranku i da dostojanstveno ode domu svom.
To je grupa ljudi ciji je zajednicki cilj bio da opljackaju Srbiju i posto je cilj ostvaren mogu ponosno da se razidju kud koji mili moji.

vlada-so

pre 11 godina

gospođa trivan juče je sve lepo objasnila i naravno u poznatom mačo maniru ljudi su je razapeli.elem,evo daću malo sebi slobodu da kažem svoje mišljenje kao običan član koji ni ne zna gde su mu prostorije lokalnog odbora.tadić je otišao malo udesno,nije baš imao senzibilitet za gubitnike tranzicije,hteo je baš za sve da se pita.pozitivne osobine,dobar imidž u svetu bez kojega ne možemo,pokušaj razračunavanja sa najmoćnijim ljudima u Srbiji inače tvorcima srpske nesreće.što se tiče đilasa,nažalost više negativnih nego pozitivnih,dobar operativac na terenu gde bi ga svaka partija poželela,sa druge strane nema harizmu državnika i ono što mi najviše smeta preterana bliskost sa vučićem,dinkićem a svi znamo na čijoj su oni uzdi i ako on dobije opet će biti po onoj,sve je isto samo njega nema.
rešenje,trebalo bi održati izbore sa još nekim novim kandidatima koji će se jasno odrediti prema dvadesetogodišnjoj sramoti koja nas je (ne)zasluženo zadesila.naravno i odnos prema ključnim protagonistima te sramote.

pera

pre 11 godina

Sta je Tadiceva ambicija? Da bude opet predsednik Srbije? Vlade? On je u politici postigao sve - bio je predsednik drzave u dva mandata. U demokratskim zemljama, to je kraj uspesne karijere. Leh Valensa se vratio u brodogradiliste odakle je i krenuo. Regan, Bush, Clinton u penziju. Zapravo, sta je Tadiceva ambicija? Da bude Putin? Dozivotni vladar? Zasto je lose posle uspesne karijere docekati penziju kao profesor Prve Beogradske? I da bude podrska kampanjama novih kandidata DS-a. Da bude novi Micunovic a Micun u penziju. DS-u treba tim i kandidati koji ce da vode naredne parlamentarne i predsednicke izbore. U Srbiji Tadic ne moze biti Putin to ovde vise ne prolazi.
 (Pedja, 8. septembar 2012 00:59)

Ovo je sustina. Tadic treba da drzi predavanja, da ucestvuje u javnom zivotu sa svojim misljenjem, da bude pocasni predsednik stranke itd... Ne razumem zbog cega sam sebe vuce po blatu kad ga niko ne tera!?

cinik

pre 11 godina

sedim ja pred TV-om daleke 2004 i gledam DS pobedio. Misli u sebi : lepo sada će sve krenuti na bolje. A onda kroz neki dan POLJUBI se TADIĆ sa DAČIĆEM i izgrliše se. E, tada mi se sve smrklo i ZNAO SAM i pričao svima da je gotovo. Naravno, niko mi nije verovao ali NA ŽALOST sve se obistinilo.(trebao sam da sačuvam linkove OVDE koje sam pisao) Kako jedan poljubac dovede do propasti...kao što su i ostale stranke pale na dno, odeeeeee sad i DS. Nema tu pomoći ni čistke.

Deda Pera

pre 11 godina

Alo komentatori,pa u "strankama" za koje navijate predsednici imaju ulogu kralja,smene ih samo kad odapnu,ko oni likovi u Koreji.
DS je promenio vise predsednika nego Srbija,o cemu mi ovde pricamo.
O prepodobnim naprednim radikalima,o penzinerima, SPO-u koji je kombi ili bolje skuter stranka(cine je Vuk i unjega zena)???
I da ne nabrajam...
DS ce se promeniti,ali Srbija nece,ovakvu vlast smo vec imali.

vojkan

pre 11 godina

Đilasa i Pajtića treba izbaciti iz stranke. Šta oni misle ko su? Pajtić je kriv za aferu Bodrum, a Đilas rastura stranku!!!

Kesa

pre 11 godina

Kava je to sednica kad je zatvorena za javnost a gradjani uskraceni za direktan prenos?!?!
Jel to demokratija da im verujem na rec ?
Ja hocu da gledam kavi su planovi,kava se polemika vodi jer je to vrsta okruglog stola u kome trebaju svi da ucestvuju koji imaju u planu da izadju na sledece izbore.
Ovo kao oni izdaju zvanicno saopstenje je cirkus

Pedja

pre 11 godina

Sta je Tadiceva ambicija? Da bude opet predsednik Srbije? Vlade? On je u politici postigao sve - bio je predsednik drzave u dva mandata. U demokratskim zemljama, to je kraj uspesne karijere. Leh Valensa se vratio u brodogradiliste odakle je i krenuo. Regan, Bush, Clinton u penziju. Zapravo, sta je Tadiceva ambicija? Da bude Putin? Dozivotni vladar? Zasto je lose posle uspesne karijere docekati penziju kao profesor Prve Beogradske? I da bude podrska kampanjama novih kandidata DS-a. Da bude novi Micunovic a Micun u penziju. DS-u treba tim i kandidati koji ce da vode naredne parlamentarne i predsednicke izbore. U Srbiji Tadic ne moze biti Putin to ovde vise ne prolazi.

opomena

pre 11 godina

Odavno vas zovu ,zuto preduzece.Samo vi niste hteli da cujete narod a on uvek prvo posalje opomenu.Tako ste mogli da shvatite sve.Kritika za vas nije nista znacila.Vi ste cutke ignorisuci sve ,nastavljali dalje.Vi niste vodili stranku,vi ste bili samo predsedavajuci iste.Mnogo ste se hvalili ,ali vas je realnost nepobitno demantovala.Iskrenost je ono sto krasi coveka.U takve ljude covek moze da ima poverenja.Ali vi i vasa stranka niste bili iskreni.Previse dugo ste nas drzali u zabludi da cete uraditi nesto dobro za narod,nesto sto ce im poboljsati kvalitet zivota i vratiti nadu koju smo u teskim godinama unazad pogubili.I tako ste izgubili poverenje naroda.A dobro znate da se poverenje lako gubi ali tesko stice.Znaci iz ove teske situacije vas i vasu stranku moze izvuci samo istina. Ne vasa borba protiv ove vlade ,vec borba za svoj narod.I nikad ne sumnjajte u narodnu inteligenciju. Kada dodje vreme, umece da razdvoji zito od kukolja.Tako da ona vasa prica o brzom vracanju na vlast je obicna floskula,u vasem prepoznatljivom maniru.Jos niste priznali niti svoju ,niti stranacku odgovornot za vodjenje zemlje u prethodnom periodu.Sarm i recitost kao i lazno zadovoljstvo isijavaju iz vas.Tako ne rade ozbiljni drzavnici.

Objektivan DS

pre 11 godina

Tuzno je da je danas jedna ranija od Tadica bils, DS ce brzo ponovo biti na VLASTI!!! Cak i da je to brzo ostvarivo, da li se zaista sve samo na to svelo?
Licno bih mnogo vise voleo, DS ce biti ma putu reformi u drustvu i pristupanju EU, jet to je ono sto bi DS i svims nama trebalo biti cilj! Zalosnp je koliko je Djindjic bio u krivu kada je rekao da ukoliko neko ukloni njega Srbija nece stati... Nije stala, otisla je u rikverc i jurimo sve brze nizbrdo!

opozicionar 4ever

pre 11 godina

Nemoguce, ti nemas autoritet jer si ga izgubio jos pre cetiri godine kada si rehabilitovao SPS i tako obesmislio 5 oktobar. Za prodavce magle i 5 oktobra nma novog legitimiteta.

pametnome dosta

pre 11 godina

Poruka Tadicu :
Mi smo 10 godina stariji, siromašniji, propaliji. To je cena naše gluposti i naše neodgovornosti. Ne može to besplatno. Ja jedino želim da mi to više nikada ne ponovimo.”

Poruka narodu :
” Ne može da se promeni Srbija, a da svi ostanemo nepromenjeni. Da bi se promenila Srbija, svako od nas mora pomalo da se promeni, u svom pristupu problemima, u svom mentalitetu, u svojim radnim navikama, jer Srbija - to je zbir svih nas.”

natnes

pre 11 godina

Pa Tadicu, sta je nejasno ? Dovoljna ti je samo jedna krivica: Zarad fotelje i ostanka na vlasti udruzio si se sa onin Dacicem i time mu omogucio da stekne popularnost kao "beskompromisni borac protiv kriminala". Naravno, cim mu se ukazala prilika utero nam je noz u ledja i otisao kod svog prirodnog partnera. Nismo mi, barem ja lupali u serpe i stajali na barikadama da bi nam zadrigli Dacic bio ministar. I da covel koji je vodio kozaracko kolo i pozivao u rat na kosovu sada ladno prica da Kosovo treba priznati.
Zato budite dostojanstveni i odlazite ...

nidža

pre 11 godina

Bojim se da je sve već rečeno. Okrenite se oko sebe i pogledajte u kakvom stanju ostavljate državu nakon vaše vladavine.
A sad lepo svi ogledala u ruke pa na sednicu!

NLO - sve vas gledamo -

pre 11 godina

ING-@, Svaka cast,svaka rec ti je na mestu,nije ON prevario one koji su za SNS-,ON je mizerno prevario sve koji su za njega glasali i verovali mu,nepovratilo se ikad vise da takvi dodju blizu bilo kakve vlasti u srbiji,tako nesto nosi naziv VELEIZDAJA NARODA I DRZAVE,da nebese uvazenog borca za ljudska i politicka prava G-dje Vesne Pesic mi se Al Kaponea jos dugo nebi resili.

Александар

pre 11 godina

Ја сам знао да је готово још када су убили Ђинђића, 2003-ће године. Лопови су испливали на површину, у прве редове, одмах наредног дана. На жалост овце и даље излазе на изборе јер мисле да постоји избор, нису свесни да Србијом од 13-тог марта 2003 влада политичка мафија.

Dr X

pre 11 godina

Samo me interesuje Gdine Tadicu, da li ponekada procitate komentare citaoca na sajtovima? Ako ne citate Vi, da li citaju Vasi savetnici? Nemate Vi nista vise da kazete...

Kratka pamet

pre 11 godina

@ING

Pre nego sto sednes za kompjuter i pocenes da piskaras nebuloze osvrni se malo na par godina unazada.Posto si nalupetao da je Tadic ili DS sve jedno unistio sve sfere zivota u Srbiji samo malo da te vratim u stvarnost i realnost i da ti postavim par pitanja
1.Ko je vodio policiju poslednjih 12 godina
2.Ko je vodio zdravstvo poslednjih 12 godina
3.Ko je vodio prosvetu poslednjih 12 godina
4.Ko je vodio ekonomiju, finansije, regionalni razvoj, NIP poslednjih 12 godina
5. KO je vodio kulturu poslednjih 12 godina
6. Ciji kadrovi i na ciji predlog su bili guverneri NBS
7. Koliko je partija sada na vlasti a bili na vlasti u proslom mandatu
8. Da li su neki isti na svojim mestima kao u prosloj vladi

Da li treba stavku po stavku da ti dajem odgovore. Necu.Pronadji sam.Ako je DS kriv za pravosudje. jeste. Ako je kriv za zastitu okoline . Jeste, Ako je kriv za spoljnu politiku.Jeste.Ako je kriv za susu.Jeste.Ako je kriv za cunami u Japanu. Jeste. Ako je kriv za pozare. Jeste.. Ako je kriv za neupseh Djokovica i sportista na OI. Jeste

ZoranNS

pre 11 godina

Nije tebe Đilas upropastio nego tvoj rad, stranka bez cilja i rezultata, stranka velikih obećanja i nikakvih rezultata, nisi čistio kriminalce u svojim redovima, dozvolio si da ti Vučić čita lekciju. Nemoj da te izborni rezultati zanose, glasali smo za DS ali smo bili ogorčeni na vaš rad, kao i oni koji su odustali da glasaju za vas. Neverovatno odsustvo samokritike, kako češ imati snage da upreš prst u bilo koga da nije dobro radio ako ti ostaneš, ovo nam govori, hvala bogu što smo izgubili izbore, totalno si nerealan i izgubljen u zadovoljstvu svojim radom. Ostaneš li na čelu DS bićeš Koštunica, ne vidiš, ne slušaš, ne radiš prave stvari, nestaješ.

Bio i ostao Clan DS-a

pre 11 godina

(bivši-član

Nisi ti nikakav bivssi clan DS-a. Mozda si bio glasac DS-a. Vec mi je mulka od ovih koji sebe predstavljaju kao bivsi clanovi DS-a ili glasaci. Sta hocete sa tim. da pokazetre navodno kako ima razocaranih. I sada svi ti otsli u SNS. Nije nego. To me podsseca ne sve oni koji komentarisu sport pa se predstavljaju kao navijaci Zvezde i pljuju po njoj

guliver

pre 11 godina

Napred Tadiću! Novi Sad je uz tebe! Ne daj da te izrade mangupi u našim redovima. Oteraj Đilasa iz stranke!!! Živeo DS bez Đilasa i Pajtića!!

vest

pre 11 godina

Tadiću, pitaj Đilasa odakle mu pare, kako je moguće da su se par pojedinaca obogatili a narod osiromašio. To je moglo samo putem nekih nelegalnih stvari. Tebi treba da pripadne vodeća uloga u DS-u, da je povedeš napred u nove pobede, a Đilas i Pajtić neka odgovaraju pred istražnim organima. Lopovi!

za dobrobit svih nas

pre 11 godina

Dragi Borise,mislim da je doslo opet vreme za "sanitarni otklon". S tom razlikom sto ovaj put treba da se "otklonis" ti i razni Petrovici i Dulici.

Da te podsetim samo da si pored "sanitarnog otklona" kohabitirao sa neobavestenim, pa si prakticno pomilovao SPS (secas se one "svako ima svoj bol"?!?!), pa si hteo da budes i sef stranke i predsednik i premijer...A rezultate vidimo...Znam da nisi jedini krivac ali si najodgovorniji.Pokusavao si da podilazis glasackom telu koje za DS nikad nije glasalo,niti ce.A u isto vreme si nas koji smo oduvek glasaci DS gotovo ponizavao.Nisi radio skoro nista zbog cega smo ti dali glas.

Nikola

pre 11 godina

@Valras

Krajnje besmislen zaklucak.

Ko ovde prica o Vucicu ili ko poredi njih dvojicu?
Da li postoji mogucnost da su i jedan i drug tirani i apsolutisti ?

Razmisljam

pre 11 godina

Da citiram Borisa pri pomirenju sa SPS: "Obe stranke imaju zal za izgubljenim predsednicima!".

Bojim se da su od svih ovih sadasnjih i buducih Djindjic i Sloba prave cvecke.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Iskreno mi je drago sto ce konacno samo DS birati "manje zlo" a ne kao do sada gradjani Srbije !
"Biraj Ago sta vam srcu drago" ali "Kurta vise uzjahati NECE" !

environmentalist

pre 11 godina

Verovatno je gdin.Tadic zavrsio svoju politicku karijeru. Medjutim bas zbog toga ne sme da dozvoli da ljudi koji su njegovom krivicom okupirali DS i od stranke napravili interesnu grupu nastave svoju politicku karijeru. DS ima ogroman kapacitet ali se on ne nalazi u licima dobro nam poznatim sa nasih malih ekrana TV prijemnika.

jovan

pre 11 godina

U toku svog angazmana "kao predsednik" Tadic je cesto upraznjavao ritual prislanjanja na grudi svojih politickih partnera. Verovatno da bi im dao do znanja ko je tu alpha male tj. alpha politicar. Nema sta, lepo je on to smislio, medjutim, ni Ivica ni Mrka nisu bas sisali vesla pa su mu pokazali ledja cim se za to ukazala prilika na poslednjem izborima. Razumem ako se sada oseca malo glupo i "prevarenim" no sam je tome kumovao i ne zalim uopste. Njega kao predsednika cu jedino pamtiti po tome sto je reforme is Djindjicevske sprinterske brzine prebacio u kornjacinu a korupciji i partokratiji dao novo znacenje.

bivši-član

pre 11 godina

Jedan sam od onih razočaranih, običnih članova koji su napustili stranku pre dve godine. Tada se već videlo da DS nije ono što bi trebalo da bude. Na izbore nisam ni izašao. Svi koji danas misle da se tu radi o modernizaciji stranke ili nečem novom, grdno se varaju. U toku je borba za prevlast u stranci. Đilas ili Tadić? To nije pitanje. Isti su. Pa Tadić je izmislio Đilasa. Politike su im iste, isto razmišljaju, jedino je Đilas veštiji sa parama.

Markos

pre 11 godina

DEMOKRATSKA STRANKA
vi ove komentare uopšte ne čitate, ni ćete ih čitati, niti će vas naše mišljenje kosnuti
Gospodine Tadiću ,imajte petlju, podnesite ostavku što pre.
Vaša su dostignuća mnogo veća od rezultata.
Humor strip u Blicu je fenomenalno istinit.

kozmo

pre 11 godina

Tadić je napravio od DS stranku a ne Đilas. Po meni Điki nema šanse. Neka ide i neka pravi svoju stranku, pa neka tamo vedri i oblači.

ptić

pre 11 godina

Đilas želi da bude predsednik stranke a nije to zaslužio. Dok je on "zarađivao" pare, Tadić je bio na vetrometini. Pa i on je lud, trebao se otarasiti ovog Đilasa odavno.

zmaj

pre 11 godina

Zbog velikog razocaranja u desavanja u DS-u posle izbora (ne zbog izgubljenih izbora) i ja podnosim ostavku na clanstvo u ovome preduzecu, posto mi je pun kufer Trivanove, Tadica, Sutnatovca, pa i Djilasa i Petrovica, a narocito Malovicke i kompanije Homen (da ne ispustimo tu onoga Ristica, Sapera, Rakica, Pajtica, Pavlicica, i deda Micuna koji ni u cemu nije uspeo osim za sebe i svoju porodicu.
Vidimo se kad dodjete ponovo na vlast ili sa Djindjicem u nekom drugom svetu ako ga ima.

Igra reči

pre 11 godina

@RECENICA TREBA DA GALSI - Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji JE obesmislio ovu stranku.....!!!
(Pera Detlic, 8. septembar 2012 07:35)

Upravo tako... poslovni klub koji JE(o)BEsmislio ovu stranku...

globalist

pre 11 godina

Gos. Jovan nije daleko od istine, mi koji smo glasaci DS-a smo ovce koje su osisane i prevedene zedne preko vode. Fer im je dati neko vreme i nadati se da ce nas oni pribliziti evroskim tj civilizacijskim standardima kada ovi tz. nasi nisu hteli i li nisu znali svejedno.

vodenicar

pre 11 godina

I Mrka te podrzava u svemu,a i Sreckovic izvorni .Tako da je pobeda neminovna jer nema jacih,moralnijih i boljih u Srbiji.Samo tako .

Bane

pre 11 godina

Spiro Guberina je igrao logorsa (u jednoj TV drami ) koga je hranila cela baraka da bi savladao i zamenuo upravika-logorase barake u nadi da ce im sa njime biti mnogo lakse , ali se ispostavilo da je on postao gori nego njegov prethodnik.
Zbogom i Bokijevci i Djikijevci , mi sada treba da hranimo novog upravnika

Vladimir

pre 11 godina

Oduvek je DS bio taj na koji iz sveg oruzja napadaju raznorazni "bizmismeni" i "investitori". Zato sto sve ostale odavno poseduju.

xoxo

pre 11 godina

@ dzabe vam toliki trud, takav stav je kostao DS gubitka vlasti, da li stvarno neko normalan veruje da za naprednjake i ostale glasaju samo nepismeni i neobrazovani ( btw i oni su punopravni i nista manje vredni gradjani ove zemlje). Samo verujte u to i lepo cete proci i na sledecim izborima. Pozdrav od glasaca opcije "nije bitno za koga, samo da nije DS. Diploma na uvid ako treba :)

xoxo

pre 11 godina

@kratka pamet, svi nabrojani resori su bili deo vlasti koju je predvodila zuta lopurdija, pa odgovornost mora da se podeli, sad operite ruke i puj pike, niste krivi, jadni, preveslao vas Djomla sve u koordinaciji sa Sljivicom Kofernjacom. Zahvaljujuci zutima je vaskrsao SPS a ojacao SNS a G 17+ dobio finansijske uzde zadnju deceniju. Ko sa decom leze, upisan se budi, sami ste krivi. Nazalost, ni sa ovima nece biti bolje, sve posten i vredan, Boze pomozi nam!

Demokrata bez Nade

pre 11 godina

Sada će se jasno videti našta su SVE gospoda spremna zarad "očuvanja" DS, sebe, svoga lika i dela i svojih fotelja.
Obratiti pažnju posebno na g. Tadića i njegovog vrlog mentora g. Mićunovića, koji nije našao za potrebno da pre izbora uputi bilo kakvu kritiku ili opomenu svojum pulenima koji su DS i zemlju vodili u propast, a sada se žestoko angažovao, JER SE I NJEGOVA FOTELJA LJULJA.
Tadiću treba samo posmatrati facu i poglede, jer oni o Tadiću najviše govore.

bezimena

pre 11 godina

Kava je to sednica kad je zatvorena za javnost a gradjani uskraceni za direktan prenos?!?!
(Kesa, 8. septembar 2012 15:01)

Ne pričajte gluposti!
To je sednica na kojoj jedna stranka rešava svoje UNUTRAŠNJE probleme i pitanja, NE zasedanje Skupštine!

laki

pre 11 godina

Dobro,ako je to istina zasto se ne rascisitite izmedju sebe?Izjavili ste "Iza te kampanje, kako je ukazao, stoje elementi krupnog kapitala i neki delovi DS."
Obelodanite to da bi narod saznao imena tih i mogao ponovo da ukaze poverenje casnim iz DS.Meni to bas ne lici na to da ce istina o pojedincima biti objavljena i da ce oni koji su zloupotrebili svoj polozaj biti kaznjeni po zakonu.Ako ste vi cisti i znate ko su ti korumpirani sto rade u interesu tajkuna i muvaju za svoj dzep onda to treba da iznesete javnosti,jer je to u interesu naroda i vaseg obraza.Mislim da ste vi svi umesani u mutne radnje pa sada smisljate kako bi prevarili narod opet.Vi ste bili predsednik,i imali ste obavezu da vodite racuna sta se oko vas desava,a ne da se vise bavite sportom i Dodikom.Znate po cemu ja poznajem vrednog i kulturnog domacina,kad mu udjem u dvoriste ili kucu,sve je vidljivo,e to je tako i sa vasom politikom i zalaganjem da narodu bude bolje.Krivce na videlo,i obavezno ispitivanje porekla imovine,u ime opljackanog i obezvredjenog naroda,bez obzira kako se zove i sta je.Celnici DS su teski profitasi,to je najveci problem,i verujem da izmedju njih nema velike razlike sto se tice zloupotrebe polozaja,za to se odgovara pred zakonom.Ako hocete da budtet cisti,operite se dobro,nije narod lud,dosta ste ga svi do sada vukli za nos.Trpeo vas je i predugo,a trpeti dugo nije dobro,jer biva sve gore i teze.

djomla

pre 11 godina

Najveca opasnost za demokratiju je populizam i demagogija demokratskih političara,spregnuta sa tajkunima i licnim interesom partijskih funkcionera.Svaka slicnost sa DS je slucajna.....

Mile

pre 11 godina

DS, kao clanica Socijalisticke internacionale, treba da iskoristi predstojecu stranacku skupstinu i da promeni svoj program. Njen program nije pisan kao program stranke koja pretenduje da udje u SI, ali je uprkos tome ona usla u tu medjunarodnu asocijaciju socijalistickih i socijaldemokratskih partija. Stoga program DS-a mora da bude malo vise levicarski i ona treba da izgradi potpuno novi imidz. Dakle treba odbaciti petooktobarski sindrom, koji je ucinio da jedna od glavnih prepoznatljih osobina DS-a bude ta sto je pobedila Milosevica i njegove politicke snage. Bilo je u Srbiji dosta onih koji su podrzavali Milosevica i SPS, podrska SPS-u i ljudima koji su bili na vlasti do 2000. godine je znatno porasla, pa ne treba vise potencirati to sto je bilo pre 12 godina. Uostalom, nije Srbija 2000. oslobodjena od nekih okupatora i pogresno je da se svaka pobeda uzdize na pijedestal nekakvog oslobodjenja i dobija revolucionarni karakter. DS treba da postane istinska stranka levice, koja ce ponuditi nesto potpuno novo. Pripadnost SI ne treba da bude samo povod za hvalisanje, vec da se i u praksi vide vrednosti za koje se SI zalaze. Ukratko, DS treba da bude stranka koja ce se zalagati za reformski prelazak iz kapitalizma u socijalizam.

ponavljac

pre 11 godina

I još jednom, i X puta ako treba (nikad dovoljno podvlačenja (žutim)):
"Vas nisu kaznili glasači SNS-a,SPS-a i sličnih. Vas nije glasalo blizu 800.000 vaših glasača. Upitajte se zašto."
"Borisov kraj je počeo onog momenta kad se zagrlio sa Dačićem".
"Pokusavao si da podilazis glasackom telu koje za DS nikad nije glasalo,niti ce.A u isto vreme si nas koji smo oduvek glasaci DS gotovo ponizavao.Nisi radio skoro nista zbog cega smo ti dali glas."

Pera Detlic

pre 11 godina

RECENICA TREBA DA GALSI - Želim DS s jasnim programom, ideologijom i sistemom vrednosti, a ne poslovni klub koji JE obesmislio ovu stranku.....!!!

Milan

pre 11 godina

Tadicu zameram sto nije imao hrabrosti da se u trenutku kada je bio na vrhuncu moci i vlasti obracuna sa kriminalcima, tajkunima, profiterima, krvopijama unesrecene i obogaljene Srbije, pa makar oni bili iz DS ili bliski stranci.Ovako stvorila se percepcija, kako je u stvari on taj koji tu gore navedenu gamad stiti i pomaze.Ti isti doveli su na vlast ove bukace i galamdzije koji satro ispituju i apse, a u stvari njihove gazde (Miskovic, Beko,Mile Dragic...) odredjuju da li ce da menjaju Djilasa sa mesta gradonacelnika BG, sa kim ce saradjivati iz DS i koga ce protazirati.U stvari ovi iz zagrade preko sarana kreiraju i kadriraju u DS. Da li ce obicni clanovi to prepoznati pitanje je. Ja nisam clan DS ali je ocigledno da je ovo tacno.

svetlanast.

pre 11 godina

boris tadic i ako pobedi na stranackim izborima,izgubio je na svim ostalim.

dragan djilas,i u slucaju da dobije izbore u DS-u i da ih izgubi, pobedio je u beogradu, sto mu je sve vreme i bio cilj.

Cisko Kid

pre 11 godina

Nisam clan ni jedne stranke, uvek sam glasao u zadnjih 3-4 izborna kruga za DS.Zadnjeg puta sam glasao za DS jer sam smatrao da su manje "zlo" od
drugih.
Ja ne pratim visoku politiku, ali na lokalnom nivou "vidim sve i znam sve".
Radi se o Kraljevu.U zadnje cetiri godine svi kadrovi Demokratske stranke su zavrsili ili srednje skole ili fakultete(u zavisnosti sta su pre toga zavrsili), pozaposljavali su sve iz familije, rasporedili pare od drzave za saniranje posledica zemljotresa uglavnom svojim ljudima i sl.I sve to za samo 4 godine.(Ako pogledate stetu od zemljotresa videcete da je najvise pogodio clanove DS, oni su dobili najvise novca za odstetu).
Da se razumemo,ni ovi sada nece biti nista bolji.
Potpisnik ovog teksta ima fakultetsku diplomu sa Beogradskog univerziteta.