Utorak, 04.09.2012.

15:29

"Loš početak novih vlasti sa EU"

Bivši šef pregovaračkog tima Borko Stefanović ocenjuje da "grube poruke" koje danas stižu iz Brisela predstavljaju negativan početak saradnje nove vlasti sa EU.

Izvor: Beta

"Loš poèetak novih vlasti sa EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

hrvat

pre 11 godina

mislim da će nova vlada Srbije uskoro priznati Kosovo i izaći pred narod sa izjavom kako nisu ništa mogli jer je bivša vlast pogriješila

Petko

pre 11 godina

Претходна влада, чији је Борко био главни експонент што се ове приче тиче је суштински признала независност Космета, само треба споменути царину која је један од основних елемената независност. То зна свако ко је само прошао поред правног факултета. Нова влада може, мора и хоће покушати да поправи начињену штету, али маневарски простор је минималан, скоро да и не постоји.

Слатка торта

pre 11 godina

Давно је наш народ рекао да је напад најбоља одбрана, па је то логика којом се Борко и компанија из такозваних преговора руководи у својим наступима. Нападају нову владу, министра Мркића како су они учинили све ово што су дотични потписали. Па заиста немају мере и обзира. Кажу нова влада је признала независност Космета, а ја питам ко је потписао увођење царина и успостављање границе? И где то на територији једне државе постоји царина на преласку из једног дела државе у други?

Шоле Јуниор

pre 11 godina

Читам и не верујем у оно што излази из уста чланова претходне владе, како је реченица "спровешћемо у дело оно што је претходно договорено" кршење Устава, признање независности Космета, победа Купера и слично. А ја их само питам, ко је пристао на те назови договоре, претходна влада или ова нова која је тек месец дана на функцији?

Vulverin

pre 11 godina

Видим да већ има медија и појединаца који почињу одапињати "отровне стрелице" према новој влади због ситуације око Космета, а заборављају да је такозвани тим за преговоре који је предводио њихов човек остајао нем на све молбе и апеле тадашње опозиције а садашње власти да не воде тајне преговоре јер то може само штетити Србији. Сад почињемо осећати последице тога.

Majstor monter

pre 11 godina

Једино јавно у назови преговорима претходне власти је било сликање, све остало је бивало обавијено велом тајне. Ишло се чак дотле да поједини западни медији објављују детаље за које појединци из претходне власти тврде да са њима нису били упознати иако су по функцијама на којима су били, морали знати све детаље. У таквој ситуацији, новој влади су практично везане руке.

Komentator

pre 11 godina

"To su grube, teške poruke koje dobijaju naše vlasti u prvoj zvaničnoj poseti Briselu"

Isprašili su ih u Briselu, baš kako i dolikuje bivšim najboljim Miloševićevim saradnicima. Zapadu ova vlast u Srbiji ustvari odgovara, jer sada imaju opravdanje da idu na nas đonom i sa maksimalnim zahtevima.

Vlasti se smenjuju, Zapad uvek na kraju dobije šta traži, a granice nikada sami sebi nismo crtali.

Ono što je ružno i što treba izdržati je povratak mentaliteta devedesetih, atmosfere linča i primitivne podele na proruske patriote i prozapadne izdajnike. Čak i komentari ovde sve više podsećaju na Miloševićev kontramiting.

Edi

pre 11 godina

ne bih pametovao nikome ali mislim da je srbiji itekako od interesa uci u eu, ne shvacam cemu toliko opterecivanje srpskih politicara kosovom dok je eu u pitanju, vrlo dobro se zna da to nije prioritet ma sto god tko rekao.. hrvatska je imala slican problem, doduse ne toliko bolan ali isto se radilo o teritoriju, godinama su politicari forsirali piranski zaljev ne bi li skrenuli paznju sa puno bitnijih stvari, korupcija, nepotizam, tajkunska privatizacija itd itd.. evo dolazi 1 srpanj i navodno i sluzbeni ulazak u eu, pitam sad sve euro skeptike, sto je to nama eu uzela ? nista, ali nas ceka 14 milijardi eura, i sto je najvaznije i meni najsladje svaki politicki gad koji pokusa i jedan cent stavit u djep bit ce brzo sankcioniran.. dakle sve ima svoj posteni i smisleni put, od tih novaca gradit ce se vodonapajanje u slavoniji i obnavljat zeljeznice, dovrsiti svi projekti na autocestama, i nisu to obecanja to je realnost, to je poljska dokazala.. i da se sad vratim na pocetak, nitko vise ne spominje piranski zaljev, a sto je najsmjesnije nitko ziv ni ne zna u kojem je to stadiju pregovora, zaboravljeno.. vremena su teska ali u eu barem ima pravde koliko toliko, kod nas na balkanu je nema uopce, vrijeme je da svi skupa shvatimo da kao narodi pripadamo demokraciji ali kao vodje i politicari smo sljam..

Coki

pre 11 godina

Vrli strucnjak Velikog BoTe trebalo bi da nauci Dacica kako se spinuje, jer to je jedino iskustvo koje je stekao u svojoj dosadasnjoj karijeri.

Mikica

pre 11 godina

E da ste još malo ostali pa da opljkačkate još ono što niste bilo bi jako dobro ali ne za narod kojeg ste doterali do potpune bede.

komentator

pre 11 godina

Bivsi radikali i novi-stari socijalisti, prestanite da spamujete sve zivo. Procitajte ovu vest http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=06&dd=14&nav_category=11&nav_id=618324 pa objasnite ko u stvari koga tu laze. Ko hoce u EU pa prica jedno ili ko nece u EU pa prica drugo. Ja znam da je vama najsladje da je DS za sve kriv ali nece biti...

NIKE PATIKE

pre 11 godina

Samo se ti ne javljaj. Šta ste mislili da ćete ući u EU bez priznanja. Velika greška. Oni su u saradnji sa SAD i odradili otcepljenje. Sigurno će nas primiti, i večito slušati parole " nikad i nećemo priznati Kosovo ". Dakle treba nam novi plan. Ko, sta, skim, gde, koliko. Ulagati u obrazovanje, zadržati mlade stručnjake, privući one koji su otišli. Oni ovde neće doći da rade za male pare. Dakle novac okrenuti preko izvoza, ulagati u poljoprivredu. Dosta podela. Ako hoćemo zdravu zemlju svako od nas mora da radi na tome. Uključujuci i političare. Mi kao narod možemo urazumiti vlast. Svi znaju kako. Znači od sad drugi list.

Nikola

pre 11 godina

Prva tačka na predstojećem Glavnom doboru DS-a treba da bude objašnjenje Tadića za totalni promašaj njegove politike pre,ma EU. Ako to ne uradi DS moše slobodnu u političku istoriju. A ovaj Borko je totalno minoran lik, koji će biti zapamćen kao jedan bahati epizodista.

Miša

pre 11 godina

Samo ekipa iz DS da se ne javlja. Kriza u "preduzeće", a oni misle da treba da nam sole pamet. Ovu klečeću politiku prema EU upravo je uveo DS, pa je EU osetila da sa Srbijom može da radi šta hoće.

svetlanast.

pre 11 godina

mozda u srbiji i postoji neko ko bi potpisao akt o priznanju drzave kosovo ali niko za to nije ovlascen /nadlezan/.

borko stefanovic je lepo zapoceo posao sefa pregovarackog tima sve dok je to radio kao DRZAVNI CINOVNIK /brinuo o interesima srba sa kosova, o interesima drzave srbije, medjunarodnom pravu, rezoluciji 1244.../ a onda se "zaigrao" i stavio u sluzbu svoje politicke stranke DS.
politicke stranke dolaze na vlast i "silaze" sa vlasti.
drzava srbija opstaje i kad je siromasna.

borko stefanovic je mlad politicar, ima vremena naucice da onoga ko te pobedi, nije uputno savetovati.

nada nada

pre 11 godina

A sa kojom srbijom idete u evropu? Srbija ce priznati nezavisnost kosova, a srbi sa kosova ce se iseliti sa kosova. barem im kazite na vreme da je ljudima znati sta ciniti.

Zoran

pre 11 godina

Ako je još uvek neko u srbiji toliki optimist da bi se zanosio bajkama i snovima o EU, onda ja stvarno neozbiljan i naivan. Neki pametni ljudi su taj trik davno provalili i ako do sada nisu napustili zemlju onda bar sagledali stvarnost i posvetili se nekim realnim stvarima kod kuće. Na svu sreću otrežnjenje je blizu a hvala bogu i ovi koji sada vode Srbiju imaju uvid u pravo stanje stvari, za razliku od buljuka manekena-glumaca iz DS koji su sebe za života obezbedili baš bajkama o EU!

dvds

pre 11 godina

Apsolutno se ne slažem sa Borkovom konstatacijom...poruke nisu grube nego realne odnosno činjenice,a Daćić ne želi da igra šarene laže sa EU i Nacijom pa je ovako najbolje da znamo na čemu smo...a to što smo sad čuli od Šulca su oni koji razmišljaju svojom glavom i ne slušaju propagandna lupetanja DSa već odavno znali...u EU samo ako odlučimo da priznamo Kosovo.
Uzgred i u kontarst sa Borkom ova vest nema veze sa kao "nekim nezadovoljstvom EU novom vlašću" (još jedna tupava DS propagandna nebuloza) nego sa činjenicom da Dačić sa njima igra čistu igru...hvala mu na tome.
Dosadiše nam ti prodavači magle, DSovci, čiji je "kapitalni" uspeh da su za 8 godina vlasti jedino uspeli da nam skinu EU vize...vidim vas su "očigledno" više cenili i voleli...patetika.
Ako se ja pitam možemo odmah da im odgovorimo...EU, NE HVALA, jer ionako oni Zapadni Balkan ne žele u Uniji, baš kao ni Tursku.

Cica 41

pre 11 godina

Kakav licemer i demagog. Pravo oličenje žute družine koja je opljačkala, prezadužila i uništila Srbiju i srpski narod. Kako te bre nije sramota. Pa vi ste sve ovo uradili u dogovoru sa zapadom i sada kada ste izgubili vlast prebacili žeravicu novoj vlasti. Sve je ovo ujdurma žute s...te koja je i Kosovo i metohiju zarad vlasti predala šiptarima. To je politika Borisa i njegovih pajtosa sa ulice i basketa. Kako lošim ljudi.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Stefanovic "Borko": "Loš početak novih vlasti sa EU"

Kada se u nekoj drzavi da ne kazem "ruglu od drzave" (posto ovaj administrator sa b92 "vaga svaku rec" i nece da objavi komentar) elem kada se pojavi "Shef pregovarackog tima" te takozvane i privremene drzave, koji ni sam sebe nije razumeo i koji ni dan danas ne zna sta je dogavarao u Briselu i pocne da objasnjava da "takav pretisak" nije postojao u vreme Vlasti njegove stranke ili ga oni nisu razumeli kao sto nisu ni sebe same razumeli, mozete biti sigurni da se radi o SRBIJI !

Bojan

pre 11 godina

Sramota Stefanoviću, kako možeš da okrivljuješ ljude koji su samo mesec dana na vlasti, za sve one propuste koje ste načinili Vi i vaša stranka u prethodnom periodu. Upravo ste Vi najodgovorniji za sadašnje stanje.

TonLnd

pre 11 godina

Čekaj, ono što je ova vlada uradila povodom fusnote je bilo udvaranje njihovom biračkom telu?!!??! Molim vas ljudi, neka mi neko objasni da li sam ja totalno van toka, pa prosto ne mogu da zamislim da me ovaj čovek smatra tolikom budalom.

Istina

pre 11 godina

@(Lazar, 4. septembar 2012 17:10) Ovo tvoje pod 4. i 5. imamo vec 9 godina, od 2004., ako nastavimo sa tim, imacemo: prosecnu platu 300,200,150,100 i nize eura, iz meseca u mesec; neke osnovne namirnice kao benzin, hleb meso, ulje 100, 200 pa navise posto skuplje nego sad, dok ne dodje nestasica istih, male pa sve vece restrikcije struje jer nece imati ko da je placa, stopu nezaposlenosti vecu od 50 posto, jer sad nisu drzavne firme pa da se fiktivno drze radna mesta kao 90tih ( da upravo tako su drzana ta radna mesta - na broju, a niko nije dolazio da radi i zaradi nesto). I tako do novog 5. oktobra.

lazar

pre 11 godina

naz alost mi jesmo vazni,Ko nam dade takvu ulogu.............sve najgore.Mislim da smo mi sami tako nasi unutrasnji problemi isplivavaju u medjunarodne odnose.

Lazar

pre 11 godina

Nista ovde nije grubo,samo je prvi put preneseno nasoj javnosti.

A evo mogucih scenarija:

1.Priznamo Kosovo i udjemo u EU
2.Priznamo Kosovo i ono udje pre nas u EU
3.Priznamo Kosovo i ne udjemo u EU
4.Ne priznamo Kosovo,ono u ovoj opciji ne moze u EU jer nije clanica UN
5.Cekamo neka lepsa vremena...

Al bez da sad ja nesto tu pametujem,svi ovo vec znaju,svodi se sve na to da nam Borko porucuje da on ima sposobnosti da i pored toga sto ceo svet zna da se od nas trazi priznavanje,on moze da izigra diplomate EU i Amerike i Kosova*,da uvede Srbiju u EU bez priznavanja Kosova(smeh)...

Odlucimo se,ili EU za 10-15 godina (mozda) ili okretanju alternativama...

Talični Tom

pre 11 godina

Pa i nemački parlamentarci su nam to isto rekli, ništa menje grubo nego Šulc, ali gospodine Borko, jeste li to tada čuli? Očigledno da niste.

Realista

pre 11 godina

Stefanovicu bitno da su kod Vas stizale nezne i fine poruke iz Brisela dok je narod gladovao...bolje da stizu i grube ali da narod oseti boljitak u smislu uvodjenja reda i discipline u drzavi...prvenstveno hapsenjem svih onih koji su ojadili drzavu svih ovih godina.

darko

pre 11 godina

Srbi sa Kosova ce biti u Srpskoj Drzavi=sever+ ostali delovi gde Srbi zive(porez,buducnost zaposljavanja i itd...) Srpski Manastiri ce biti na Srpskoj zemlji u okviri AL ter.(mogu da se nalaze na Albanskoj ter.ali ce Unesko reci Srpski manastiri na srpskoj zemlji) EU I USA da finasiraju taj projekat(premestaj Stanovnista) i dogovor za sve. To je MIN.sa Srpske strane.Ukoliko Stefanovic prica li prica od posla nista jer po njegovoj logici za deset godin nece biti ni JEDNOG Srbina na Kosovu.

Cvetelina

pre 11 godina

Vaša stranka gospodine kao i vi lično, znali ste da je uslov za članstvo u EU priznanje Kosova. Zašto ste to krili od naroda pre izbora? Odgovor je poznat: da kao proevropska stranka ne izgubite izbore! Nadam se da će vam neko nekada suditi za izdaju zemlje!

svetosavac

pre 11 godina

Shvatite bre da bez rata Srbija nece biti mirna,opet to kosovo,opet rat zbog tog parceta zemlje opet da ginu neduzni gradjani Srbije,a kosovske izbeglice treba da se bogate umesto da cuvaju to svoje parce zemlje! ! !Dajte im to vise bre i da se smiri i zaboravi to prokleto kosovo,koje je odnelo vise zrtava od osamdesetih do dana danasnjeg nego i sam boj na Kosovu ! ! !SRBIJA ! ! !

nenadp71

pre 11 godina

gle nazadnjaka što mudruju. jel nam vi to poručujete da je najbezbolnije izgubiti kosovo ako ga vi izgubite! pa ne morate se truditi, svi znamo da je izdaja vaše srednje ime... do juče parola " smrt svima ko kosovo izda" , a danas? kuku nama sa vama, jadna nam majka!!!

joker

pre 11 godina

Sigurno su ovi uslovi postavljeni mnogo ranije, samo što nisu predočene javnosti, već izvrnute kako bi išle u korist DS. Jako mi je drago da ste skinuti sa vlasti, jer taj obrazac, zasnovan na čistom marketingu nije prošao ovaj put. Sad se vi lepo žalite Šaperu, jer mu očigledno nije uspelo da izmanipuliše ceo narod. Nadam se da ću većinu članova DS sledeći put videti iza rešetaka.

Neb

pre 11 godina

Nije ovo gruba poruka nego istina. Bar su posteniji od DS-a da priznaju sta im je EU porucila.
Inace sto se mene tice mi ne treba da ulazimo u tu EU. Mi nista od te unije necemo dobiti (mi = narod). Plate ce i dalje biti male, privreda unistena a politicari ce da zive kao carevi. Ostavite se vise te unije i pocnite da resavate probleme u svom dvoristu

Marko

pre 11 godina

Bojim se ja gospodine Stefanoviću da je ovo samo logičan završetak onoga što ste vi započeli i radili, da ne kažem pregovarali i dogovarali !

vec vidjeno

pre 11 godina

samo cuti kukavce,sta si ti uradio do sad?Zvezdice i mesece otezao si situaciju,i dete zna da u eu mozemo ako poklonimo Kosovo sta ti nije jasno?

olga

pre 11 godina

Ovaj Tadićev dečko je običan folirant.Ist to je i Angela Merkel rekla Tadiću druga je stvar što su oni uglavnom sve krili od građana radi političkih poena ,a ta priča i Kosovo i EU to je za one koji stvarno ništa ne znaju.Normalno da se mora priznati Kosovo i da Srbija treba da zna gde su joj granice.Svako ko kaže drugačije jednostavno laže.Bojim se ja da će ubrzo biti otvoreno pitanje Vojvodine jer sam pošto živim u Bazelu nešto slično pročitala u Zi dojče cajtungu nemačkim novinama.Naime oni su svojim poslovnim ljudima savetovali da ako ulažu Srbijo to bude isključivo u opštinama Vojvodine;ne treba biti puno pametan pa shvatiti poruku.

mi smo sitna riba

pre 11 godina

"

Ne slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Mislim da gospodin Dacic treba ljubazno da se zahvali zvanicnicima EU na prijemu, da se vrati u Beograd, podnese izvestaj o poseti Skupstini Srbije, a zatim da ode u Moskvu i sklopi jedan veci posao sa nekom ruskom, najbolje drzavnom firmom. Ne bi proslo ni tri dana, a iz Brisela bi doleteli predstavnici EU da objasnjavaju da oni nisu u stvari tako mislili i da su njihove izjave pograsno interpretirane i da Srbija u stvari ne mora da prizna Kosovo...
(Milovan, 4. septembar 2012 16:25) ""
????
Dali vi zaista mislite da smo mi, ova mala Srbija, tolikio vazni ogronoj Rusiji i da bi ona zrtvovala dobre odnose koje ima sa Evropom

Zasto patiomo od osecaja vece vrednosti?
Zasto smo toliki megalomani?
Mi smo obicna moneta za popdkusuivanje velikih i jakih

Milovan

pre 11 godina

Ne slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Mislim da gospodin Dacic treba ljubazno da se zahvali zvanicnicima EU na prijemu, da se vrati u Beograd, podnese izvestaj o poseti Skupstini Srbije, a zatim da ode u Moskvu i sklopi jedan veci posao sa nekom ruskom, najbolje drzavnom firmom. Ne bi proslo ni tri dana, a iz Brisela bi doleteli predstavnici EU da objasnjavaju da oni nisu u stvari tako mislili i da su njihove izjave pograsno interpretirane i da Srbija u stvari ne mora da prizna Kosovo...

Pregovarac

pre 11 godina

Providno je i zalosno koliko je covek ocajan posle gubitka izbora...svestan je da je ovo bio tezak poraz i da mu je stranka pred zatvaranje a i dalje se bavi kritikom na racun pobednika kojima je tek sada ukazana sansa i treba ih poustiti na miru i ispasti fer i pozeleti im srecu.

DraganM

pre 11 godina

Za ovo se ne moze krviti nova vlast koja je smao 40 dana na vlasti.
Ovo je posledica tadiceve vladavine. Borko tuzno pokusava da krivi novu vladu...

Zoso

pre 11 godina

Ovo je pocetak cucete vi i mnogo gore stvari.Ipak se vi okrenite rusima pa nek nas zapad dokrajci.Ja vam iskreno zelim da se kosovo vrati pa da vidim sta ce te raditi onda sa siptarima.Zasto nas niko ama bas niko nevoli od suseda?.

lukijan

pre 11 godina

Pa, uvod za ove grubosti je bila blaga diplomatska poruka evropskoj uniji da Srbiji nisu potrebne njene lekcije i da bi njen izvestilac trebalo da pazi šta govori kad pominje korupciju u Srbiji.

Nenad Nis

pre 11 godina

Najgore je to sto se covek koji je postigao sve te dogovore sa Pristinom a koji su stetni po Srbiju, sad najglasnije javlja da kritikuje vladu koja mora da sprovede to sto je on dogovorio. Vrhunac licemerstva.

Holandjanin

pre 11 godina

Ostavili ste rekordno drzavu i narod praznih dzepova gospodo proslog rezima...najeli se napili...a sada se podsmejavate ljudima koji se bore da ucine sve kako narod ne bi osetio katastrofu...ne zasluzujete ni opoziciju vise. Hvatate se za grube poruke sada kao da ce od finih poruka narod ziveti bolje.

Bole

pre 11 godina

Kome ti Borko, pričaš priču , kako treba vremena da se amortizuje stav EU, razvlačiš što duže da bi se održao na vlasti. Stav EU je jasan Kosovo ili ne, a vi nemate hrabrosti da kažete svoj vlastiti stav, stav naroda, sramota, koristite puke fraze da zamajate narod. Ostavka i čvrsto ne , to je jedini odgovor ako imate hrabrosti, a pošto nemate onda ćete odugovlačiti pokušavajući "amortizovati" udar EU ne bi li se uzela još koja platica i dnevnica do Brisela... sramota... van. odmah ... sada... pročitano je sve o ovoj temi i narodu jasno ... ne pravite više maglu... sklonite se nesposobnjakovići... korumpirani... nepodobni.. prokleti bili za svagda!Pozdrav iz Novog Grada, RS.

soros - olos

pre 11 godina

da si ti Stefanovicu nesto valjao, ne bi te narod oterao, a sada ovde drzis pridike.
ti i tvoje pridike su apsolutno nevazni to jest, ne vrede ama bas nista
grube poruke koje stizu iz Brisela samo pokazuju kakav stav imaju nacisti prema ovom narodu i drzavi i to nije nista novo. Jedino je izvesno da im se zuri i to jako...
Nova vlast treba konacno da presece ovaj teror nacista i jasno im stavi do znanja da nece prihvatiti nikakve ucene ni ultimatume.
samo onaj koji je lud i nema nikakve veze sa realnoscu je mogao ocekivati da ce biti drugacije..
ocekujem da nova vlast konacno stavi tacku na takozvane evropske integracije i okrene se Rusiji, okrene se radu , jacanju vojske i ove drzave. Sve ostalo je samo mlacenje prazne slame i prodavanje magle.
a euroentuzijasti, prodavci magle, smoga i ostalih trica i kucina neka i dalje sanjare evroatlanske integracije koje po svoj prilici nikada nece ni biti... kako li ce samo oni preziveti ovaj udarac, nije mi jasno.
Napred Rusija
Napred Srbija

goran

pre 11 godina

""Stefanović je ocenio da će biti "potrebno mnogo truda, političckog rizika i povlačenja nepopularnih poteza" kako bi se taj stav amortizovao i sačuvalo Kosovo""
????

Zanima me dali Stefanovic zaista [u dubini svoje duse] misli da Srbija moze sacuvati Kosovo bez obzira sta uradila - kakav i koliki ustupak napravila, ako 95% stanovnika Kosova ne zeli da zivi u Srbiji

jovaNS

pre 11 godina

Da, da, Borko, bolje da se zamajavamo još 12 godina, za to vreme budemo u dobrim odnosima sa EU, lepo se oblačimo dok živimo od pretpristupnih fondova, rasporedjujemo pare svojim rodjacima i zemljacima... Pa kad dodje trenutak istine, iznenadimo se k'o Boris u maju.

Nenad Nis

pre 11 godina

Najgore je to sto se covek koji je postigao sve te dogovore sa Pristinom a koji su stetni po Srbiju, sad najglasnije javlja da kritikuje vladu koja mora da sprovede to sto je on dogovorio. Vrhunac licemerstva.

jovaNS

pre 11 godina

Da, da, Borko, bolje da se zamajavamo još 12 godina, za to vreme budemo u dobrim odnosima sa EU, lepo se oblačimo dok živimo od pretpristupnih fondova, rasporedjujemo pare svojim rodjacima i zemljacima... Pa kad dodje trenutak istine, iznenadimo se k'o Boris u maju.

Marko

pre 11 godina

Bojim se ja gospodine Stefanoviću da je ovo samo logičan završetak onoga što ste vi započeli i radili, da ne kažem pregovarali i dogovarali !

joker

pre 11 godina

Sigurno su ovi uslovi postavljeni mnogo ranije, samo što nisu predočene javnosti, već izvrnute kako bi išle u korist DS. Jako mi je drago da ste skinuti sa vlasti, jer taj obrazac, zasnovan na čistom marketingu nije prošao ovaj put. Sad se vi lepo žalite Šaperu, jer mu očigledno nije uspelo da izmanipuliše ceo narod. Nadam se da ću većinu članova DS sledeći put videti iza rešetaka.

soros - olos

pre 11 godina

da si ti Stefanovicu nesto valjao, ne bi te narod oterao, a sada ovde drzis pridike.
ti i tvoje pridike su apsolutno nevazni to jest, ne vrede ama bas nista
grube poruke koje stizu iz Brisela samo pokazuju kakav stav imaju nacisti prema ovom narodu i drzavi i to nije nista novo. Jedino je izvesno da im se zuri i to jako...
Nova vlast treba konacno da presece ovaj teror nacista i jasno im stavi do znanja da nece prihvatiti nikakve ucene ni ultimatume.
samo onaj koji je lud i nema nikakve veze sa realnoscu je mogao ocekivati da ce biti drugacije..
ocekujem da nova vlast konacno stavi tacku na takozvane evropske integracije i okrene se Rusiji, okrene se radu , jacanju vojske i ove drzave. Sve ostalo je samo mlacenje prazne slame i prodavanje magle.
a euroentuzijasti, prodavci magle, smoga i ostalih trica i kucina neka i dalje sanjare evroatlanske integracije koje po svoj prilici nikada nece ni biti... kako li ce samo oni preziveti ovaj udarac, nije mi jasno.
Napred Rusija
Napred Srbija

Milovan

pre 11 godina

Ne slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Mislim da gospodin Dacic treba ljubazno da se zahvali zvanicnicima EU na prijemu, da se vrati u Beograd, podnese izvestaj o poseti Skupstini Srbije, a zatim da ode u Moskvu i sklopi jedan veci posao sa nekom ruskom, najbolje drzavnom firmom. Ne bi proslo ni tri dana, a iz Brisela bi doleteli predstavnici EU da objasnjavaju da oni nisu u stvari tako mislili i da su njihove izjave pograsno interpretirane i da Srbija u stvari ne mora da prizna Kosovo...

Bole

pre 11 godina

Kome ti Borko, pričaš priču , kako treba vremena da se amortizuje stav EU, razvlačiš što duže da bi se održao na vlasti. Stav EU je jasan Kosovo ili ne, a vi nemate hrabrosti da kažete svoj vlastiti stav, stav naroda, sramota, koristite puke fraze da zamajate narod. Ostavka i čvrsto ne , to je jedini odgovor ako imate hrabrosti, a pošto nemate onda ćete odugovlačiti pokušavajući "amortizovati" udar EU ne bi li se uzela još koja platica i dnevnica do Brisela... sramota... van. odmah ... sada... pročitano je sve o ovoj temi i narodu jasno ... ne pravite više maglu... sklonite se nesposobnjakovići... korumpirani... nepodobni.. prokleti bili za svagda!Pozdrav iz Novog Grada, RS.

goran

pre 11 godina

""Stefanović je ocenio da će biti "potrebno mnogo truda, političckog rizika i povlačenja nepopularnih poteza" kako bi se taj stav amortizovao i sačuvalo Kosovo""
????

Zanima me dali Stefanovic zaista [u dubini svoje duse] misli da Srbija moze sacuvati Kosovo bez obzira sta uradila - kakav i koliki ustupak napravila, ako 95% stanovnika Kosova ne zeli da zivi u Srbiji

vec vidjeno

pre 11 godina

samo cuti kukavce,sta si ti uradio do sad?Zvezdice i mesece otezao si situaciju,i dete zna da u eu mozemo ako poklonimo Kosovo sta ti nije jasno?

Realista

pre 11 godina

Stefanovicu bitno da su kod Vas stizale nezne i fine poruke iz Brisela dok je narod gladovao...bolje da stizu i grube ali da narod oseti boljitak u smislu uvodjenja reda i discipline u drzavi...prvenstveno hapsenjem svih onih koji su ojadili drzavu svih ovih godina.

Talični Tom

pre 11 godina

Pa i nemački parlamentarci su nam to isto rekli, ništa menje grubo nego Šulc, ali gospodine Borko, jeste li to tada čuli? Očigledno da niste.

Bojan

pre 11 godina

Sramota Stefanoviću, kako možeš da okrivljuješ ljude koji su samo mesec dana na vlasti, za sve one propuste koje ste načinili Vi i vaša stranka u prethodnom periodu. Upravo ste Vi najodgovorniji za sadašnje stanje.

Neb

pre 11 godina

Nije ovo gruba poruka nego istina. Bar su posteniji od DS-a da priznaju sta im je EU porucila.
Inace sto se mene tice mi ne treba da ulazimo u tu EU. Mi nista od te unije necemo dobiti (mi = narod). Plate ce i dalje biti male, privreda unistena a politicari ce da zive kao carevi. Ostavite se vise te unije i pocnite da resavate probleme u svom dvoristu

svetosavac

pre 11 godina

Shvatite bre da bez rata Srbija nece biti mirna,opet to kosovo,opet rat zbog tog parceta zemlje opet da ginu neduzni gradjani Srbije,a kosovske izbeglice treba da se bogate umesto da cuvaju to svoje parce zemlje! ! !Dajte im to vise bre i da se smiri i zaboravi to prokleto kosovo,koje je odnelo vise zrtava od osamdesetih do dana danasnjeg nego i sam boj na Kosovu ! ! !SRBIJA ! ! !

DraganM

pre 11 godina

Za ovo se ne moze krviti nova vlast koja je smao 40 dana na vlasti.
Ovo je posledica tadiceve vladavine. Borko tuzno pokusava da krivi novu vladu...

olga

pre 11 godina

Ovaj Tadićev dečko je običan folirant.Ist to je i Angela Merkel rekla Tadiću druga je stvar što su oni uglavnom sve krili od građana radi političkih poena ,a ta priča i Kosovo i EU to je za one koji stvarno ništa ne znaju.Normalno da se mora priznati Kosovo i da Srbija treba da zna gde su joj granice.Svako ko kaže drugačije jednostavno laže.Bojim se ja da će ubrzo biti otvoreno pitanje Vojvodine jer sam pošto živim u Bazelu nešto slično pročitala u Zi dojče cajtungu nemačkim novinama.Naime oni su svojim poslovnim ljudima savetovali da ako ulažu Srbijo to bude isključivo u opštinama Vojvodine;ne treba biti puno pametan pa shvatiti poruku.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Stefanovic "Borko": "Loš početak novih vlasti sa EU"

Kada se u nekoj drzavi da ne kazem "ruglu od drzave" (posto ovaj administrator sa b92 "vaga svaku rec" i nece da objavi komentar) elem kada se pojavi "Shef pregovarackog tima" te takozvane i privremene drzave, koji ni sam sebe nije razumeo i koji ni dan danas ne zna sta je dogavarao u Briselu i pocne da objasnjava da "takav pretisak" nije postojao u vreme Vlasti njegove stranke ili ga oni nisu razumeli kao sto nisu ni sebe same razumeli, mozete biti sigurni da se radi o SRBIJI !

mi smo sitna riba

pre 11 godina

"

Ne slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Mislim da gospodin Dacic treba ljubazno da se zahvali zvanicnicima EU na prijemu, da se vrati u Beograd, podnese izvestaj o poseti Skupstini Srbije, a zatim da ode u Moskvu i sklopi jedan veci posao sa nekom ruskom, najbolje drzavnom firmom. Ne bi proslo ni tri dana, a iz Brisela bi doleteli predstavnici EU da objasnjavaju da oni nisu u stvari tako mislili i da su njihove izjave pograsno interpretirane i da Srbija u stvari ne mora da prizna Kosovo...
(Milovan, 4. septembar 2012 16:25) ""
????
Dali vi zaista mislite da smo mi, ova mala Srbija, tolikio vazni ogronoj Rusiji i da bi ona zrtvovala dobre odnose koje ima sa Evropom

Zasto patiomo od osecaja vece vrednosti?
Zasto smo toliki megalomani?
Mi smo obicna moneta za popdkusuivanje velikih i jakih

Cvetelina

pre 11 godina

Vaša stranka gospodine kao i vi lično, znali ste da je uslov za članstvo u EU priznanje Kosova. Zašto ste to krili od naroda pre izbora? Odgovor je poznat: da kao proevropska stranka ne izgubite izbore! Nadam se da će vam neko nekada suditi za izdaju zemlje!

Lazar

pre 11 godina

Nista ovde nije grubo,samo je prvi put preneseno nasoj javnosti.

A evo mogucih scenarija:

1.Priznamo Kosovo i udjemo u EU
2.Priznamo Kosovo i ono udje pre nas u EU
3.Priznamo Kosovo i ne udjemo u EU
4.Ne priznamo Kosovo,ono u ovoj opciji ne moze u EU jer nije clanica UN
5.Cekamo neka lepsa vremena...

Al bez da sad ja nesto tu pametujem,svi ovo vec znaju,svodi se sve na to da nam Borko porucuje da on ima sposobnosti da i pored toga sto ceo svet zna da se od nas trazi priznavanje,on moze da izigra diplomate EU i Amerike i Kosova*,da uvede Srbiju u EU bez priznavanja Kosova(smeh)...

Odlucimo se,ili EU za 10-15 godina (mozda) ili okretanju alternativama...

Holandjanin

pre 11 godina

Ostavili ste rekordno drzavu i narod praznih dzepova gospodo proslog rezima...najeli se napili...a sada se podsmejavate ljudima koji se bore da ucine sve kako narod ne bi osetio katastrofu...ne zasluzujete ni opoziciju vise. Hvatate se za grube poruke sada kao da ce od finih poruka narod ziveti bolje.

Cica 41

pre 11 godina

Kakav licemer i demagog. Pravo oličenje žute družine koja je opljačkala, prezadužila i uništila Srbiju i srpski narod. Kako te bre nije sramota. Pa vi ste sve ovo uradili u dogovoru sa zapadom i sada kada ste izgubili vlast prebacili žeravicu novoj vlasti. Sve je ovo ujdurma žute s...te koja je i Kosovo i metohiju zarad vlasti predala šiptarima. To je politika Borisa i njegovih pajtosa sa ulice i basketa. Kako lošim ljudi.

lukijan

pre 11 godina

Pa, uvod za ove grubosti je bila blaga diplomatska poruka evropskoj uniji da Srbiji nisu potrebne njene lekcije i da bi njen izvestilac trebalo da pazi šta govori kad pominje korupciju u Srbiji.

darko

pre 11 godina

Srbi sa Kosova ce biti u Srpskoj Drzavi=sever+ ostali delovi gde Srbi zive(porez,buducnost zaposljavanja i itd...) Srpski Manastiri ce biti na Srpskoj zemlji u okviri AL ter.(mogu da se nalaze na Albanskoj ter.ali ce Unesko reci Srpski manastiri na srpskoj zemlji) EU I USA da finasiraju taj projekat(premestaj Stanovnista) i dogovor za sve. To je MIN.sa Srpske strane.Ukoliko Stefanovic prica li prica od posla nista jer po njegovoj logici za deset godin nece biti ni JEDNOG Srbina na Kosovu.

TonLnd

pre 11 godina

Čekaj, ono što je ova vlada uradila povodom fusnote je bilo udvaranje njihovom biračkom telu?!!??! Molim vas ljudi, neka mi neko objasni da li sam ja totalno van toka, pa prosto ne mogu da zamislim da me ovaj čovek smatra tolikom budalom.

Pregovarac

pre 11 godina

Providno je i zalosno koliko je covek ocajan posle gubitka izbora...svestan je da je ovo bio tezak poraz i da mu je stranka pred zatvaranje a i dalje se bavi kritikom na racun pobednika kojima je tek sada ukazana sansa i treba ih poustiti na miru i ispasti fer i pozeleti im srecu.

Nikola

pre 11 godina

Prva tačka na predstojećem Glavnom doboru DS-a treba da bude objašnjenje Tadića za totalni promašaj njegove politike pre,ma EU. Ako to ne uradi DS moše slobodnu u političku istoriju. A ovaj Borko je totalno minoran lik, koji će biti zapamćen kao jedan bahati epizodista.

komentator

pre 11 godina

Bivsi radikali i novi-stari socijalisti, prestanite da spamujete sve zivo. Procitajte ovu vest http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=06&dd=14&nav_category=11&nav_id=618324 pa objasnite ko u stvari koga tu laze. Ko hoce u EU pa prica jedno ili ko nece u EU pa prica drugo. Ja znam da je vama najsladje da je DS za sve kriv ali nece biti...

nenadp71

pre 11 godina

gle nazadnjaka što mudruju. jel nam vi to poručujete da je najbezbolnije izgubiti kosovo ako ga vi izgubite! pa ne morate se truditi, svi znamo da je izdaja vaše srednje ime... do juče parola " smrt svima ko kosovo izda" , a danas? kuku nama sa vama, jadna nam majka!!!

Istina

pre 11 godina

@(Lazar, 4. septembar 2012 17:10) Ovo tvoje pod 4. i 5. imamo vec 9 godina, od 2004., ako nastavimo sa tim, imacemo: prosecnu platu 300,200,150,100 i nize eura, iz meseca u mesec; neke osnovne namirnice kao benzin, hleb meso, ulje 100, 200 pa navise posto skuplje nego sad, dok ne dodje nestasica istih, male pa sve vece restrikcije struje jer nece imati ko da je placa, stopu nezaposlenosti vecu od 50 posto, jer sad nisu drzavne firme pa da se fiktivno drze radna mesta kao 90tih ( da upravo tako su drzana ta radna mesta - na broju, a niko nije dolazio da radi i zaradi nesto). I tako do novog 5. oktobra.

Edi

pre 11 godina

ne bih pametovao nikome ali mislim da je srbiji itekako od interesa uci u eu, ne shvacam cemu toliko opterecivanje srpskih politicara kosovom dok je eu u pitanju, vrlo dobro se zna da to nije prioritet ma sto god tko rekao.. hrvatska je imala slican problem, doduse ne toliko bolan ali isto se radilo o teritoriju, godinama su politicari forsirali piranski zaljev ne bi li skrenuli paznju sa puno bitnijih stvari, korupcija, nepotizam, tajkunska privatizacija itd itd.. evo dolazi 1 srpanj i navodno i sluzbeni ulazak u eu, pitam sad sve euro skeptike, sto je to nama eu uzela ? nista, ali nas ceka 14 milijardi eura, i sto je najvaznije i meni najsladje svaki politicki gad koji pokusa i jedan cent stavit u djep bit ce brzo sankcioniran.. dakle sve ima svoj posteni i smisleni put, od tih novaca gradit ce se vodonapajanje u slavoniji i obnavljat zeljeznice, dovrsiti svi projekti na autocestama, i nisu to obecanja to je realnost, to je poljska dokazala.. i da se sad vratim na pocetak, nitko vise ne spominje piranski zaljev, a sto je najsmjesnije nitko ziv ni ne zna u kojem je to stadiju pregovora, zaboravljeno.. vremena su teska ali u eu barem ima pravde koliko toliko, kod nas na balkanu je nema uopce, vrijeme je da svi skupa shvatimo da kao narodi pripadamo demokraciji ali kao vodje i politicari smo sljam..

Zoso

pre 11 godina

Ovo je pocetak cucete vi i mnogo gore stvari.Ipak se vi okrenite rusima pa nek nas zapad dokrajci.Ja vam iskreno zelim da se kosovo vrati pa da vidim sta ce te raditi onda sa siptarima.Zasto nas niko ama bas niko nevoli od suseda?.

Mikica

pre 11 godina

E da ste još malo ostali pa da opljkačkate još ono što niste bilo bi jako dobro ali ne za narod kojeg ste doterali do potpune bede.

Miša

pre 11 godina

Samo ekipa iz DS da se ne javlja. Kriza u "preduzeće", a oni misle da treba da nam sole pamet. Ovu klečeću politiku prema EU upravo je uveo DS, pa je EU osetila da sa Srbijom može da radi šta hoće.

Coki

pre 11 godina

Vrli strucnjak Velikog BoTe trebalo bi da nauci Dacica kako se spinuje, jer to je jedino iskustvo koje je stekao u svojoj dosadasnjoj karijeri.

dvds

pre 11 godina

Apsolutno se ne slažem sa Borkovom konstatacijom...poruke nisu grube nego realne odnosno činjenice,a Daćić ne želi da igra šarene laže sa EU i Nacijom pa je ovako najbolje da znamo na čemu smo...a to što smo sad čuli od Šulca su oni koji razmišljaju svojom glavom i ne slušaju propagandna lupetanja DSa već odavno znali...u EU samo ako odlučimo da priznamo Kosovo.
Uzgred i u kontarst sa Borkom ova vest nema veze sa kao "nekim nezadovoljstvom EU novom vlašću" (još jedna tupava DS propagandna nebuloza) nego sa činjenicom da Dačić sa njima igra čistu igru...hvala mu na tome.
Dosadiše nam ti prodavači magle, DSovci, čiji je "kapitalni" uspeh da su za 8 godina vlasti jedino uspeli da nam skinu EU vize...vidim vas su "očigledno" više cenili i voleli...patetika.
Ako se ja pitam možemo odmah da im odgovorimo...EU, NE HVALA, jer ionako oni Zapadni Balkan ne žele u Uniji, baš kao ni Tursku.

Zoran

pre 11 godina

Ako je još uvek neko u srbiji toliki optimist da bi se zanosio bajkama i snovima o EU, onda ja stvarno neozbiljan i naivan. Neki pametni ljudi su taj trik davno provalili i ako do sada nisu napustili zemlju onda bar sagledali stvarnost i posvetili se nekim realnim stvarima kod kuće. Na svu sreću otrežnjenje je blizu a hvala bogu i ovi koji sada vode Srbiju imaju uvid u pravo stanje stvari, za razliku od buljuka manekena-glumaca iz DS koji su sebe za života obezbedili baš bajkama o EU!

NIKE PATIKE

pre 11 godina

Samo se ti ne javljaj. Šta ste mislili da ćete ući u EU bez priznanja. Velika greška. Oni su u saradnji sa SAD i odradili otcepljenje. Sigurno će nas primiti, i večito slušati parole " nikad i nećemo priznati Kosovo ". Dakle treba nam novi plan. Ko, sta, skim, gde, koliko. Ulagati u obrazovanje, zadržati mlade stručnjake, privući one koji su otišli. Oni ovde neće doći da rade za male pare. Dakle novac okrenuti preko izvoza, ulagati u poljoprivredu. Dosta podela. Ako hoćemo zdravu zemlju svako od nas mora da radi na tome. Uključujuci i političare. Mi kao narod možemo urazumiti vlast. Svi znaju kako. Znači od sad drugi list.

svetlanast.

pre 11 godina

mozda u srbiji i postoji neko ko bi potpisao akt o priznanju drzave kosovo ali niko za to nije ovlascen /nadlezan/.

borko stefanovic je lepo zapoceo posao sefa pregovarackog tima sve dok je to radio kao DRZAVNI CINOVNIK /brinuo o interesima srba sa kosova, o interesima drzave srbije, medjunarodnom pravu, rezoluciji 1244.../ a onda se "zaigrao" i stavio u sluzbu svoje politicke stranke DS.
politicke stranke dolaze na vlast i "silaze" sa vlasti.
drzava srbija opstaje i kad je siromasna.

borko stefanovic je mlad politicar, ima vremena naucice da onoga ko te pobedi, nije uputno savetovati.

nada nada

pre 11 godina

A sa kojom srbijom idete u evropu? Srbija ce priznati nezavisnost kosova, a srbi sa kosova ce se iseliti sa kosova. barem im kazite na vreme da je ljudima znati sta ciniti.

lazar

pre 11 godina

naz alost mi jesmo vazni,Ko nam dade takvu ulogu.............sve najgore.Mislim da smo mi sami tako nasi unutrasnji problemi isplivavaju u medjunarodne odnose.

Komentator

pre 11 godina

"To su grube, teške poruke koje dobijaju naše vlasti u prvoj zvaničnoj poseti Briselu"

Isprašili su ih u Briselu, baš kako i dolikuje bivšim najboljim Miloševićevim saradnicima. Zapadu ova vlast u Srbiji ustvari odgovara, jer sada imaju opravdanje da idu na nas đonom i sa maksimalnim zahtevima.

Vlasti se smenjuju, Zapad uvek na kraju dobije šta traži, a granice nikada sami sebi nismo crtali.

Ono što je ružno i što treba izdržati je povratak mentaliteta devedesetih, atmosfere linča i primitivne podele na proruske patriote i prozapadne izdajnike. Čak i komentari ovde sve više podsećaju na Miloševićev kontramiting.

Vulverin

pre 11 godina

Видим да већ има медија и појединаца који почињу одапињати "отровне стрелице" према новој влади због ситуације око Космета, а заборављају да је такозвани тим за преговоре који је предводио њихов човек остајао нем на све молбе и апеле тадашње опозиције а садашње власти да не воде тајне преговоре јер то може само штетити Србији. Сад почињемо осећати последице тога.

Majstor monter

pre 11 godina

Једино јавно у назови преговорима претходне власти је било сликање, све остало је бивало обавијено велом тајне. Ишло се чак дотле да поједини западни медији објављују детаље за које појединци из претходне власти тврде да са њима нису били упознати иако су по функцијама на којима су били, морали знати све детаље. У таквој ситуацији, новој влади су практично везане руке.

Шоле Јуниор

pre 11 godina

Читам и не верујем у оно што излази из уста чланова претходне владе, како је реченица "спровешћемо у дело оно што је претходно договорено" кршење Устава, признање независности Космета, победа Купера и слично. А ја их само питам, ко је пристао на те назови договоре, претходна влада или ова нова која је тек месец дана на функцији?

Слатка торта

pre 11 godina

Давно је наш народ рекао да је напад најбоља одбрана, па је то логика којом се Борко и компанија из такозваних преговора руководи у својим наступима. Нападају нову владу, министра Мркића како су они учинили све ово што су дотични потписали. Па заиста немају мере и обзира. Кажу нова влада је признала независност Космета, а ја питам ко је потписао увођење царина и успостављање границе? И где то на територији једне државе постоји царина на преласку из једног дела државе у други?

Petko

pre 11 godina

Претходна влада, чији је Борко био главни експонент што се ове приче тиче је суштински признала независност Космета, само треба споменути царину која је један од основних елемената независност. То зна свако ко је само прошао поред правног факултета. Нова влада може, мора и хоће покушати да поправи начињену штету, али маневарски простор је минималан, скоро да и не постоји.

hrvat

pre 11 godina

mislim da će nova vlada Srbije uskoro priznati Kosovo i izaći pred narod sa izjavom kako nisu ništa mogli jer je bivša vlast pogriješila

soros - olos

pre 11 godina

da si ti Stefanovicu nesto valjao, ne bi te narod oterao, a sada ovde drzis pridike.
ti i tvoje pridike su apsolutno nevazni to jest, ne vrede ama bas nista
grube poruke koje stizu iz Brisela samo pokazuju kakav stav imaju nacisti prema ovom narodu i drzavi i to nije nista novo. Jedino je izvesno da im se zuri i to jako...
Nova vlast treba konacno da presece ovaj teror nacista i jasno im stavi do znanja da nece prihvatiti nikakve ucene ni ultimatume.
samo onaj koji je lud i nema nikakve veze sa realnoscu je mogao ocekivati da ce biti drugacije..
ocekujem da nova vlast konacno stavi tacku na takozvane evropske integracije i okrene se Rusiji, okrene se radu , jacanju vojske i ove drzave. Sve ostalo je samo mlacenje prazne slame i prodavanje magle.
a euroentuzijasti, prodavci magle, smoga i ostalih trica i kucina neka i dalje sanjare evroatlanske integracije koje po svoj prilici nikada nece ni biti... kako li ce samo oni preziveti ovaj udarac, nije mi jasno.
Napred Rusija
Napred Srbija

Milovan

pre 11 godina

Ne slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Mislim da gospodin Dacic treba ljubazno da se zahvali zvanicnicima EU na prijemu, da se vrati u Beograd, podnese izvestaj o poseti Skupstini Srbije, a zatim da ode u Moskvu i sklopi jedan veci posao sa nekom ruskom, najbolje drzavnom firmom. Ne bi proslo ni tri dana, a iz Brisela bi doleteli predstavnici EU da objasnjavaju da oni nisu u stvari tako mislili i da su njihove izjave pograsno interpretirane i da Srbija u stvari ne mora da prizna Kosovo...

Nenad Nis

pre 11 godina

Najgore je to sto se covek koji je postigao sve te dogovore sa Pristinom a koji su stetni po Srbiju, sad najglasnije javlja da kritikuje vladu koja mora da sprovede to sto je on dogovorio. Vrhunac licemerstva.

darko

pre 11 godina

Srbi sa Kosova ce biti u Srpskoj Drzavi=sever+ ostali delovi gde Srbi zive(porez,buducnost zaposljavanja i itd...) Srpski Manastiri ce biti na Srpskoj zemlji u okviri AL ter.(mogu da se nalaze na Albanskoj ter.ali ce Unesko reci Srpski manastiri na srpskoj zemlji) EU I USA da finasiraju taj projekat(premestaj Stanovnista) i dogovor za sve. To je MIN.sa Srpske strane.Ukoliko Stefanovic prica li prica od posla nista jer po njegovoj logici za deset godin nece biti ni JEDNOG Srbina na Kosovu.

Marko

pre 11 godina

Bojim se ja gospodine Stefanoviću da je ovo samo logičan završetak onoga što ste vi započeli i radili, da ne kažem pregovarali i dogovarali !

svetosavac

pre 11 godina

Shvatite bre da bez rata Srbija nece biti mirna,opet to kosovo,opet rat zbog tog parceta zemlje opet da ginu neduzni gradjani Srbije,a kosovske izbeglice treba da se bogate umesto da cuvaju to svoje parce zemlje! ! !Dajte im to vise bre i da se smiri i zaboravi to prokleto kosovo,koje je odnelo vise zrtava od osamdesetih do dana danasnjeg nego i sam boj na Kosovu ! ! !SRBIJA ! ! !

Cica 41

pre 11 godina

Kakav licemer i demagog. Pravo oličenje žute družine koja je opljačkala, prezadužila i uništila Srbiju i srpski narod. Kako te bre nije sramota. Pa vi ste sve ovo uradili u dogovoru sa zapadom i sada kada ste izgubili vlast prebacili žeravicu novoj vlasti. Sve je ovo ujdurma žute s...te koja je i Kosovo i metohiju zarad vlasti predala šiptarima. To je politika Borisa i njegovih pajtosa sa ulice i basketa. Kako lošim ljudi.

joker

pre 11 godina

Sigurno su ovi uslovi postavljeni mnogo ranije, samo što nisu predočene javnosti, već izvrnute kako bi išle u korist DS. Jako mi je drago da ste skinuti sa vlasti, jer taj obrazac, zasnovan na čistom marketingu nije prošao ovaj put. Sad se vi lepo žalite Šaperu, jer mu očigledno nije uspelo da izmanipuliše ceo narod. Nadam se da ću većinu članova DS sledeći put videti iza rešetaka.

goran

pre 11 godina

""Stefanović je ocenio da će biti "potrebno mnogo truda, političckog rizika i povlačenja nepopularnih poteza" kako bi se taj stav amortizovao i sačuvalo Kosovo""
????

Zanima me dali Stefanovic zaista [u dubini svoje duse] misli da Srbija moze sacuvati Kosovo bez obzira sta uradila - kakav i koliki ustupak napravila, ako 95% stanovnika Kosova ne zeli da zivi u Srbiji

Bole

pre 11 godina

Kome ti Borko, pričaš priču , kako treba vremena da se amortizuje stav EU, razvlačiš što duže da bi se održao na vlasti. Stav EU je jasan Kosovo ili ne, a vi nemate hrabrosti da kažete svoj vlastiti stav, stav naroda, sramota, koristite puke fraze da zamajate narod. Ostavka i čvrsto ne , to je jedini odgovor ako imate hrabrosti, a pošto nemate onda ćete odugovlačiti pokušavajući "amortizovati" udar EU ne bi li se uzela još koja platica i dnevnica do Brisela... sramota... van. odmah ... sada... pročitano je sve o ovoj temi i narodu jasno ... ne pravite više maglu... sklonite se nesposobnjakovići... korumpirani... nepodobni.. prokleti bili za svagda!Pozdrav iz Novog Grada, RS.

Neb

pre 11 godina

Nije ovo gruba poruka nego istina. Bar su posteniji od DS-a da priznaju sta im je EU porucila.
Inace sto se mene tice mi ne treba da ulazimo u tu EU. Mi nista od te unije necemo dobiti (mi = narod). Plate ce i dalje biti male, privreda unistena a politicari ce da zive kao carevi. Ostavite se vise te unije i pocnite da resavate probleme u svom dvoristu

Zoso

pre 11 godina

Ovo je pocetak cucete vi i mnogo gore stvari.Ipak se vi okrenite rusima pa nek nas zapad dokrajci.Ja vam iskreno zelim da se kosovo vrati pa da vidim sta ce te raditi onda sa siptarima.Zasto nas niko ama bas niko nevoli od suseda?.

komentator

pre 11 godina

Bivsi radikali i novi-stari socijalisti, prestanite da spamujete sve zivo. Procitajte ovu vest http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=06&dd=14&nav_category=11&nav_id=618324 pa objasnite ko u stvari koga tu laze. Ko hoce u EU pa prica jedno ili ko nece u EU pa prica drugo. Ja znam da je vama najsladje da je DS za sve kriv ali nece biti...

nenadp71

pre 11 godina

gle nazadnjaka što mudruju. jel nam vi to poručujete da je najbezbolnije izgubiti kosovo ako ga vi izgubite! pa ne morate se truditi, svi znamo da je izdaja vaše srednje ime... do juče parola " smrt svima ko kosovo izda" , a danas? kuku nama sa vama, jadna nam majka!!!

vec vidjeno

pre 11 godina

samo cuti kukavce,sta si ti uradio do sad?Zvezdice i mesece otezao si situaciju,i dete zna da u eu mozemo ako poklonimo Kosovo sta ti nije jasno?

mi smo sitna riba

pre 11 godina

"

Ne slazem se sa gospodinom Stefanovicem. Mislim da gospodin Dacic treba ljubazno da se zahvali zvanicnicima EU na prijemu, da se vrati u Beograd, podnese izvestaj o poseti Skupstini Srbije, a zatim da ode u Moskvu i sklopi jedan veci posao sa nekom ruskom, najbolje drzavnom firmom. Ne bi proslo ni tri dana, a iz Brisela bi doleteli predstavnici EU da objasnjavaju da oni nisu u stvari tako mislili i da su njihove izjave pograsno interpretirane i da Srbija u stvari ne mora da prizna Kosovo...
(Milovan, 4. septembar 2012 16:25) ""
????
Dali vi zaista mislite da smo mi, ova mala Srbija, tolikio vazni ogronoj Rusiji i da bi ona zrtvovala dobre odnose koje ima sa Evropom

Zasto patiomo od osecaja vece vrednosti?
Zasto smo toliki megalomani?
Mi smo obicna moneta za popdkusuivanje velikih i jakih

DraganM

pre 11 godina

Za ovo se ne moze krviti nova vlast koja je smao 40 dana na vlasti.
Ovo je posledica tadiceve vladavine. Borko tuzno pokusava da krivi novu vladu...

jovaNS

pre 11 godina

Da, da, Borko, bolje da se zamajavamo još 12 godina, za to vreme budemo u dobrim odnosima sa EU, lepo se oblačimo dok živimo od pretpristupnih fondova, rasporedjujemo pare svojim rodjacima i zemljacima... Pa kad dodje trenutak istine, iznenadimo se k'o Boris u maju.

Realista

pre 11 godina

Stefanovicu bitno da su kod Vas stizale nezne i fine poruke iz Brisela dok je narod gladovao...bolje da stizu i grube ali da narod oseti boljitak u smislu uvodjenja reda i discipline u drzavi...prvenstveno hapsenjem svih onih koji su ojadili drzavu svih ovih godina.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Stefanovic "Borko": "Loš početak novih vlasti sa EU"

Kada se u nekoj drzavi da ne kazem "ruglu od drzave" (posto ovaj administrator sa b92 "vaga svaku rec" i nece da objavi komentar) elem kada se pojavi "Shef pregovarackog tima" te takozvane i privremene drzave, koji ni sam sebe nije razumeo i koji ni dan danas ne zna sta je dogavarao u Briselu i pocne da objasnjava da "takav pretisak" nije postojao u vreme Vlasti njegove stranke ili ga oni nisu razumeli kao sto nisu ni sebe same razumeli, mozete biti sigurni da se radi o SRBIJI !

Bojan

pre 11 godina

Sramota Stefanoviću, kako možeš da okrivljuješ ljude koji su samo mesec dana na vlasti, za sve one propuste koje ste načinili Vi i vaša stranka u prethodnom periodu. Upravo ste Vi najodgovorniji za sadašnje stanje.

dvds

pre 11 godina

Apsolutno se ne slažem sa Borkovom konstatacijom...poruke nisu grube nego realne odnosno činjenice,a Daćić ne želi da igra šarene laže sa EU i Nacijom pa je ovako najbolje da znamo na čemu smo...a to što smo sad čuli od Šulca su oni koji razmišljaju svojom glavom i ne slušaju propagandna lupetanja DSa već odavno znali...u EU samo ako odlučimo da priznamo Kosovo.
Uzgred i u kontarst sa Borkom ova vest nema veze sa kao "nekim nezadovoljstvom EU novom vlašću" (još jedna tupava DS propagandna nebuloza) nego sa činjenicom da Dačić sa njima igra čistu igru...hvala mu na tome.
Dosadiše nam ti prodavači magle, DSovci, čiji je "kapitalni" uspeh da su za 8 godina vlasti jedino uspeli da nam skinu EU vize...vidim vas su "očigledno" više cenili i voleli...patetika.
Ako se ja pitam možemo odmah da im odgovorimo...EU, NE HVALA, jer ionako oni Zapadni Balkan ne žele u Uniji, baš kao ni Tursku.

Zoran

pre 11 godina

Ako je još uvek neko u srbiji toliki optimist da bi se zanosio bajkama i snovima o EU, onda ja stvarno neozbiljan i naivan. Neki pametni ljudi su taj trik davno provalili i ako do sada nisu napustili zemlju onda bar sagledali stvarnost i posvetili se nekim realnim stvarima kod kuće. Na svu sreću otrežnjenje je blizu a hvala bogu i ovi koji sada vode Srbiju imaju uvid u pravo stanje stvari, za razliku od buljuka manekena-glumaca iz DS koji su sebe za života obezbedili baš bajkama o EU!

Miša

pre 11 godina

Samo ekipa iz DS da se ne javlja. Kriza u "preduzeće", a oni misle da treba da nam sole pamet. Ovu klečeću politiku prema EU upravo je uveo DS, pa je EU osetila da sa Srbijom može da radi šta hoće.

Pregovarac

pre 11 godina

Providno je i zalosno koliko je covek ocajan posle gubitka izbora...svestan je da je ovo bio tezak poraz i da mu je stranka pred zatvaranje a i dalje se bavi kritikom na racun pobednika kojima je tek sada ukazana sansa i treba ih poustiti na miru i ispasti fer i pozeleti im srecu.

Nikola

pre 11 godina

Prva tačka na predstojećem Glavnom doboru DS-a treba da bude objašnjenje Tadića za totalni promašaj njegove politike pre,ma EU. Ako to ne uradi DS moše slobodnu u političku istoriju. A ovaj Borko je totalno minoran lik, koji će biti zapamćen kao jedan bahati epizodista.

NIKE PATIKE

pre 11 godina

Samo se ti ne javljaj. Šta ste mislili da ćete ući u EU bez priznanja. Velika greška. Oni su u saradnji sa SAD i odradili otcepljenje. Sigurno će nas primiti, i večito slušati parole " nikad i nećemo priznati Kosovo ". Dakle treba nam novi plan. Ko, sta, skim, gde, koliko. Ulagati u obrazovanje, zadržati mlade stručnjake, privući one koji su otišli. Oni ovde neće doći da rade za male pare. Dakle novac okrenuti preko izvoza, ulagati u poljoprivredu. Dosta podela. Ako hoćemo zdravu zemlju svako od nas mora da radi na tome. Uključujuci i političare. Mi kao narod možemo urazumiti vlast. Svi znaju kako. Znači od sad drugi list.

olga

pre 11 godina

Ovaj Tadićev dečko je običan folirant.Ist to je i Angela Merkel rekla Tadiću druga je stvar što su oni uglavnom sve krili od građana radi političkih poena ,a ta priča i Kosovo i EU to je za one koji stvarno ništa ne znaju.Normalno da se mora priznati Kosovo i da Srbija treba da zna gde su joj granice.Svako ko kaže drugačije jednostavno laže.Bojim se ja da će ubrzo biti otvoreno pitanje Vojvodine jer sam pošto živim u Bazelu nešto slično pročitala u Zi dojče cajtungu nemačkim novinama.Naime oni su svojim poslovnim ljudima savetovali da ako ulažu Srbijo to bude isključivo u opštinama Vojvodine;ne treba biti puno pametan pa shvatiti poruku.

Cvetelina

pre 11 godina

Vaša stranka gospodine kao i vi lično, znali ste da je uslov za članstvo u EU priznanje Kosova. Zašto ste to krili od naroda pre izbora? Odgovor je poznat: da kao proevropska stranka ne izgubite izbore! Nadam se da će vam neko nekada suditi za izdaju zemlje!

Mikica

pre 11 godina

E da ste još malo ostali pa da opljkačkate još ono što niste bilo bi jako dobro ali ne za narod kojeg ste doterali do potpune bede.

TonLnd

pre 11 godina

Čekaj, ono što je ova vlada uradila povodom fusnote je bilo udvaranje njihovom biračkom telu?!!??! Molim vas ljudi, neka mi neko objasni da li sam ja totalno van toka, pa prosto ne mogu da zamislim da me ovaj čovek smatra tolikom budalom.

Lazar

pre 11 godina

Nista ovde nije grubo,samo je prvi put preneseno nasoj javnosti.

A evo mogucih scenarija:

1.Priznamo Kosovo i udjemo u EU
2.Priznamo Kosovo i ono udje pre nas u EU
3.Priznamo Kosovo i ne udjemo u EU
4.Ne priznamo Kosovo,ono u ovoj opciji ne moze u EU jer nije clanica UN
5.Cekamo neka lepsa vremena...

Al bez da sad ja nesto tu pametujem,svi ovo vec znaju,svodi se sve na to da nam Borko porucuje da on ima sposobnosti da i pored toga sto ceo svet zna da se od nas trazi priznavanje,on moze da izigra diplomate EU i Amerike i Kosova*,da uvede Srbiju u EU bez priznavanja Kosova(smeh)...

Odlucimo se,ili EU za 10-15 godina (mozda) ili okretanju alternativama...

lukijan

pre 11 godina

Pa, uvod za ove grubosti je bila blaga diplomatska poruka evropskoj uniji da Srbiji nisu potrebne njene lekcije i da bi njen izvestilac trebalo da pazi šta govori kad pominje korupciju u Srbiji.

svetlanast.

pre 11 godina

mozda u srbiji i postoji neko ko bi potpisao akt o priznanju drzave kosovo ali niko za to nije ovlascen /nadlezan/.

borko stefanovic je lepo zapoceo posao sefa pregovarackog tima sve dok je to radio kao DRZAVNI CINOVNIK /brinuo o interesima srba sa kosova, o interesima drzave srbije, medjunarodnom pravu, rezoluciji 1244.../ a onda se "zaigrao" i stavio u sluzbu svoje politicke stranke DS.
politicke stranke dolaze na vlast i "silaze" sa vlasti.
drzava srbija opstaje i kad je siromasna.

borko stefanovic je mlad politicar, ima vremena naucice da onoga ko te pobedi, nije uputno savetovati.

Edi

pre 11 godina

ne bih pametovao nikome ali mislim da je srbiji itekako od interesa uci u eu, ne shvacam cemu toliko opterecivanje srpskih politicara kosovom dok je eu u pitanju, vrlo dobro se zna da to nije prioritet ma sto god tko rekao.. hrvatska je imala slican problem, doduse ne toliko bolan ali isto se radilo o teritoriju, godinama su politicari forsirali piranski zaljev ne bi li skrenuli paznju sa puno bitnijih stvari, korupcija, nepotizam, tajkunska privatizacija itd itd.. evo dolazi 1 srpanj i navodno i sluzbeni ulazak u eu, pitam sad sve euro skeptike, sto je to nama eu uzela ? nista, ali nas ceka 14 milijardi eura, i sto je najvaznije i meni najsladje svaki politicki gad koji pokusa i jedan cent stavit u djep bit ce brzo sankcioniran.. dakle sve ima svoj posteni i smisleni put, od tih novaca gradit ce se vodonapajanje u slavoniji i obnavljat zeljeznice, dovrsiti svi projekti na autocestama, i nisu to obecanja to je realnost, to je poljska dokazala.. i da se sad vratim na pocetak, nitko vise ne spominje piranski zaljev, a sto je najsmjesnije nitko ziv ni ne zna u kojem je to stadiju pregovora, zaboravljeno.. vremena su teska ali u eu barem ima pravde koliko toliko, kod nas na balkanu je nema uopce, vrijeme je da svi skupa shvatimo da kao narodi pripadamo demokraciji ali kao vodje i politicari smo sljam..

Holandjanin

pre 11 godina

Ostavili ste rekordno drzavu i narod praznih dzepova gospodo proslog rezima...najeli se napili...a sada se podsmejavate ljudima koji se bore da ucine sve kako narod ne bi osetio katastrofu...ne zasluzujete ni opoziciju vise. Hvatate se za grube poruke sada kao da ce od finih poruka narod ziveti bolje.

Talični Tom

pre 11 godina

Pa i nemački parlamentarci su nam to isto rekli, ništa menje grubo nego Šulc, ali gospodine Borko, jeste li to tada čuli? Očigledno da niste.

Coki

pre 11 godina

Vrli strucnjak Velikog BoTe trebalo bi da nauci Dacica kako se spinuje, jer to je jedino iskustvo koje je stekao u svojoj dosadasnjoj karijeri.

nada nada

pre 11 godina

A sa kojom srbijom idete u evropu? Srbija ce priznati nezavisnost kosova, a srbi sa kosova ce se iseliti sa kosova. barem im kazite na vreme da je ljudima znati sta ciniti.

lazar

pre 11 godina

naz alost mi jesmo vazni,Ko nam dade takvu ulogu.............sve najgore.Mislim da smo mi sami tako nasi unutrasnji problemi isplivavaju u medjunarodne odnose.

Istina

pre 11 godina

@(Lazar, 4. septembar 2012 17:10) Ovo tvoje pod 4. i 5. imamo vec 9 godina, od 2004., ako nastavimo sa tim, imacemo: prosecnu platu 300,200,150,100 i nize eura, iz meseca u mesec; neke osnovne namirnice kao benzin, hleb meso, ulje 100, 200 pa navise posto skuplje nego sad, dok ne dodje nestasica istih, male pa sve vece restrikcije struje jer nece imati ko da je placa, stopu nezaposlenosti vecu od 50 posto, jer sad nisu drzavne firme pa da se fiktivno drze radna mesta kao 90tih ( da upravo tako su drzana ta radna mesta - na broju, a niko nije dolazio da radi i zaradi nesto). I tako do novog 5. oktobra.

Komentator

pre 11 godina

"To su grube, teške poruke koje dobijaju naše vlasti u prvoj zvaničnoj poseti Briselu"

Isprašili su ih u Briselu, baš kako i dolikuje bivšim najboljim Miloševićevim saradnicima. Zapadu ova vlast u Srbiji ustvari odgovara, jer sada imaju opravdanje da idu na nas đonom i sa maksimalnim zahtevima.

Vlasti se smenjuju, Zapad uvek na kraju dobije šta traži, a granice nikada sami sebi nismo crtali.

Ono što je ružno i što treba izdržati je povratak mentaliteta devedesetih, atmosfere linča i primitivne podele na proruske patriote i prozapadne izdajnike. Čak i komentari ovde sve više podsećaju na Miloševićev kontramiting.

hrvat

pre 11 godina

mislim da će nova vlada Srbije uskoro priznati Kosovo i izaći pred narod sa izjavom kako nisu ništa mogli jer je bivša vlast pogriješila

Vulverin

pre 11 godina

Видим да већ има медија и појединаца који почињу одапињати "отровне стрелице" према новој влади због ситуације око Космета, а заборављају да је такозвани тим за преговоре који је предводио њихов човек остајао нем на све молбе и апеле тадашње опозиције а садашње власти да не воде тајне преговоре јер то може само штетити Србији. Сад почињемо осећати последице тога.

Majstor monter

pre 11 godina

Једино јавно у назови преговорима претходне власти је било сликање, све остало је бивало обавијено велом тајне. Ишло се чак дотле да поједини западни медији објављују детаље за које појединци из претходне власти тврде да са њима нису били упознати иако су по функцијама на којима су били, морали знати све детаље. У таквој ситуацији, новој влади су практично везане руке.

Шоле Јуниор

pre 11 godina

Читам и не верујем у оно што излази из уста чланова претходне владе, како је реченица "спровешћемо у дело оно што је претходно договорено" кршење Устава, признање независности Космета, победа Купера и слично. А ја их само питам, ко је пристао на те назови договоре, претходна влада или ова нова која је тек месец дана на функцији?

Слатка торта

pre 11 godina

Давно је наш народ рекао да је напад најбоља одбрана, па је то логика којом се Борко и компанија из такозваних преговора руководи у својим наступима. Нападају нову владу, министра Мркића како су они учинили све ово што су дотични потписали. Па заиста немају мере и обзира. Кажу нова влада је признала независност Космета, а ја питам ко је потписао увођење царина и успостављање границе? И где то на територији једне државе постоји царина на преласку из једног дела државе у други?

Petko

pre 11 godina

Претходна влада, чији је Борко био главни експонент што се ове приче тиче је суштински признала независност Космета, само треба споменути царину која је један од основних елемената независност. То зна свако ко је само прошао поред правног факултета. Нова влада може, мора и хоће покушати да поправи начињену штету, али маневарски простор је минималан, скоро да и не постоји.