Petak, 31.08.2012.

22:34

"Deca zbog ROSU pretrpela stres"

Lekari Doma zdravlja u Gračanici osudili su upad specijalaca ROSU u kuću kosovskog Srbina u Čaglavici, upozorivši da su njegova deca pretrpela ogroman stres.

Izvor: Tanjug

"Deca zbog ROSU pretrpela stres" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Dezurni Albanac

pre 11 godina

(eurokrem i menazerija, 2. septembar 2012 09:45)

Jedino sto ste vi ovim komentarom dokazali je vas fasisam, ultanacionalizam, sovinizam i patoloska mrznja prema Albancima kao narodu. Ovo je samo jos jedan od razloga zasto ce Albanci sa ljudima kao sto ste vi samo i skljucivo videti preko nisana snajpera.

A te vase pretnje, su odavno izgubile efekat tako da se dzaba trudite. Ne morate da cekate Ameriku da ide, slobodno dodjite i sad, mi vas cekamo. Evo ja licno cu prvi da Vas cekam na granici i da vam pozelim dobrodoslicu, tacno onakvu kakvu zasluzuju ljudi kao vi.

albanski narcis-nacionalisti i njihovi "komentari", neprocenjivo

pre 11 godina

@e-krem
tebi su se te ruzicaste naocare kroz koje gledas taj svoj narod i to vase ponasanje, trajno srasle sa glavom te ih vise ni hirurski ne mogu odstraniti? Ali samo nastavi da izigravas nevinu zrtvu, makar zasmejavas prisutne.

eurokrem i menazerija

pre 11 godina

Kako samo dezurni albanski naci-prop aktivisti brane i pravdaju fasizam tih svojih "specijalaca". Da nisu ovako licemerni, upravo Albanci bi bili najglasniji u osudi ovakvog ponasanja "specijalaca" iz rosu, ali ne, "napaceni" Albanci jos i navijaju za ovakvo ponasanje. Bravo. Samo pokazujete ko ste i sta ste i da nista bolje niste ni zasluzili od onoga sta ste doziveli od Milosevica ili sta vas ceka u buducnosti kada odu Amerikanci. Pitam se da li ce ovi isti dezurni Albanci isto ovako komentarisati i kada srpska zandarmerija pocne da pretresa albanske kuce? Ili ce ponovo, na svoj vec prepoznatljivi ljigavo-licemeran nacin promeniti plocu?

sramno

pre 11 godina

Sramni su ovi komentari.Videla bi vas da vam neko uleti u kucu sa naoruzanjem i da vam deca to gledaju.Da li vi imate i malo ljudskog dostojanstva.A vi sto kritikujete Srbe, niste nista bolji a ni manje nevini.Komentari govore ko ste i kakvi ste.

Bogi

pre 11 godina

(Milutin, 1. septembar 2012 10:13)

Milutine reci mi, tako ti Boga, gde se to u svetu desava da policija upada u kucu i da su zena i deca NEuznemirena? Pa to je specijalna policija koji su u, u principu, krupni i nose maske kao deo uniforme, dragi moj, i naravno da su usli u kucu nenajavljeni, da nisi mozda ocekivao da ce da zakazu i vreme? Sasvim je logicno i prirodno da ce ukucani doziveti nekakav stres kada specijalci udju u njihovu kucu, ali imam vest za tebe, tako ti je to svugde u svetu pa i u Srbiji i zato vase insistiranje da ovo bojite politickom ili nacionalnom bojom jednostavno ne moze da prodje.
Ako ste pazjlivo gledali snimak na linku, bit ce vam jasno da porodica Djokic kaze da se policija ponasala korektno, e sad uporedite to sa onim sta su izjavili "kolegium" doma zdravlja u Gracanici i neka drugi procene da li sam ja onaj ko je "neobjektivan" ovde ili vi.

Milutin

pre 11 godina

@Bogi - Jesi li ti uopste procitao vest sa linka koji si sam postavio ? Evo citata : "...Nebojšina supruga Dragana, vidno uznemirena zbog akcije policije, KIM radiju je kazala da da su deca u momentu upada specijalca ROSU bila u kući i da su doživela veliki stres...:" Isto to su i lekari rekli. A o ponasanju policajaca pise ovako "...Nebošin brat Jovica rekao je KIM radiju da policija nije dala nikakvo obrazloženje današnje akcije.

"Nisu hteli ništa da nam objasne. Jedan policijac koji je bio u civilu počeo je da mi preti prstom. Rekao sam mu da nema potrebe da mi preti a on me je potom odgurnuo u zid", rekao je Jovica."

Toliko o objektivnosti lekara (a i tvojoj) Bogi.

Denbabaden

pre 11 godina

Svrha ovakvih vesti je da se Srpska zlonamerna propaganda i ratnohuskacka masinerija ne ugasi ni po cenu samounistenja.Dalji komentari su zaista previsni.....ovo je autoimuna bolest koja nazalost nece biti izlecena nikad pa ni tada.

kuc kuc

pre 11 godina

Kuc,kuc,kuc...gde su nevladine organizacije koje su borci za ljudska prava.Nekako nikad ih nema kada se Srbima krse ljudska prava a pogotovo sto pri tom stradaju mala deca.Njihova psiha je nezna i ovakve stresove ne bi smeli da podnose,tako bar kaze civilizovani svet.Kuc,kuc,kuc...imali koga da to vidi...a ako ne stidi se svete.

Trn u Oku

pre 11 godina

Svaki upad ovakve prirode nije dobar, A jeste li se zapitali ikada kako je nama bilo 90 tih kada su vase paravojne formacije uz pomoc regularne vojske Srbije sejale smrt po celome Kosovu pod izgovorom da su trazili pripadnike OVK ?! Meni je sve to licilo na neke filmove o partizanima koje su Nemci trazili ,,Banditen''po selima ! Dali se neko od vas Srba pobunio na bilo kojim novinama sta ste nama uradili?! Vasi ,,junaci'' usli su tesko naoruzani po gradu i isterali sve napolje i pred svakom kucom je stajao kamion koga su punili televizorima i ostalom elektronskom opremom i slali za Srbiju ! Neko treba i vama da pokaze vasu ,,ljudskost'' a ne samo nasa ,,zverstva'' !

saleee

pre 11 godina

to sto su pretresali bez naloga za pretres je stvar za zaljenje i za osude a sve ostalo je cista rutina u njihovom poslu.Zivim u inostranstvu i ovakvi slucajevi se cesto osudjuju u novinama, je jos nikad nisam cuo da su specijalci bilo koje zemlje pa i Srbije radili pretres bez maski na glavama i da su bili ljubazni. To se ni meni ne svidja ali to je jednostavno tako u celom svetu bas onako koko to gledamo i u filmovima, a poznato nam je i da specijalci ne dolaze na pretres za neke sitnice vec to moraju biti krupne stvari.Jedino sto ostaje nejasno je to zasto sve sto ima veze sa Srbima na Kosovu pokusava da se ispolitizuje i bas uvek,ali uvek, predstavi kao progon,isterivanje i zastrasivan Srba na Kosovu.

tragedija

pre 11 godina

Strasno je sta rade jadnim Srbima na Kosovu a svi cute.Neduzna deca ispastaju.Treba dici glas protiv krsenja ljudskih prava.Kuc,kuc imala sada neka nevladina organizacija da se na sva zvona odupre ovom nasilju od grupe ROSU na Kosovu.Ili ih samo zanima kako da napadaju i kritikuju Srbe.Sramota svih nas kako olako prelazimo preko ovakvih saznanja o tretmanu Srba na Kosovu.Ovo treba izneti na Ujedinjene nacije da vide ko trazi da ima svoju drzavu,koji je to profil ljudi.

e-krem

pre 11 godina

"Na osnovu naših medicinskih iskustava i prakse, ovakvi događaji ostavljaju dugogodišnje posledice na rast i razvoj dece"

Mozda su ovi policajci upravo deca sa tim posledicama.Znate,proterivanje,ubijanje,spaljivanje,"setnje" srpske vojske gradovima i naseljima vitlajuci mitraljezima na vrhu bucnih tenkova i transportera itd. mora da je ostavilo "teske posledice na decu" a mi drugu decu nemamo.Uzput,pre rata je svaka treca Albanska kuca pretresana a kako se policija ponasala nije tesko zakljuciti na osnovu njenog ponasanja (ubijanja sopstvenih gradjana umesto da ih stiti).

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Pitam se samo gde su bili ti lekari kada je sa Kosova proterano oko 800000 kosovskih Albanaca sa DECOM i starcima, da li su se i onda brinuli o tome sta su ta deca pretrpela ?
NIKADA necu zaboraviti jednu scenu iz tog groznog vremena, Aleksandar Vucuc koji je u to vreme bio ministar za Medije suocen sa jednim snimkom jedne jadne i tuzne albanske porodice sa Kosova koja je svu tu malu bedu koju je imala natovarila na jednog izgladnelog konja i sa BOSONOGOM i napola GOLOM decicom po snegu bezala preko nekog brda i NIKADA necu zaboraviti tu BEZDUSNOST danas jednog od najvaznijih faktora u Vladi Srbije koji je to okarekterisao kao "IZLET" te albanske jadne i napacene SIROMASNE i BEZAZLENE seljacke porodice !
Kao normalnom coveku zao mi je iskreno svakog a posebno neduznu decu koja su izlozena patnjama ali NIKADA necu prihvatiti da se "SRBENDE" zale samo sto su srpska deca dozivela "stres" a da pritom ostaju ravnodusni kada se radi o deci pripadnika drugih naroda i nacionalnosti !
Sva su deca NEDUZNA i NEVINA ma cija bila !

Farsa na kvadrat

pre 11 godina

"Lekari su se pozvali na Konvenciju o pravima deteta koju je usvojila Generalna skupština UN 1989. godine...."
------------------------------------------------
Hvala Srpskim lekarima sto su bili hrabri i dosledni UN rezoluciji i digli protestni glas protiv Srpske ratne paranoje, jer da nisu U Sarajevu bi hiljade dece poludelo od cetverogodisnjeg svakodnevnog bombardovanja. Vukovar da ne pominem......i sto su sprecili da deca u Srebrenici dozive stresove i traume videci nasilno odvodjenje njihovih oceva i brace i odvod na stratista.

Gresni pop Milorad

pre 11 godina

Pa gde su sada Dacic i Vucic da barem operu usta i primene mere reciprociteta ...
Nasi kako koji ode u Brisel i dobije instrukcije o ponasanju i nacinu rada samo dodju nazad i zakovrnu.
Ali stolica je slatka zar ne gospodo politicari?

nealbanac sa Kosova

pre 11 godina

A kako je MUP Srbije upadao u albanske kuće '90 tih ,sve se bojim da su uzimali u obzir dali deca spavaju i dali su ukućani obučeni ili nisu.

isti smo

pre 11 godina

Dali ima iko naivan da misli da je nasa zandarmerija [Srbje] neznija kada upada u Albanske kuce u Bujanovcu i Presevu.

Zaista se poitam koja je vrha ovog pisanja

Proteran na silu

pre 11 godina

@Apokalipsa,vidi se da nemas deca,a ako imas
da li bi voleo da ti nocas upadne policija onako maskirani fantomkama u kucu da ti preturi celu kucu,razvali vrata,prozore...krevet,ormane
razbudi decu,zenu,majku,oca...i ostalu rodbinu
pod izgovorom da traze darka sarica?

a posto naravno nista nece da nadju kao ni ovi iz OVK ,ti bi im reko,ako ljudi,vi samo radite svoj poso,to sto ste mi decu poplasili,zenu probudili,uplaili staru majku i oca,to nema veze?

ma ti si Apokalipsa legenda demokratije,pravi heroj,covek koji razimslja svojom glavom,svaka ti cast.puno pozdrava iz Nisa

Bogi

pre 11 godina

"Oni su dodali da su tada maskirani policajci sa automatskim oružjem upali u kuću bez naloga za pretres i privođenje i da je postupanje policajaca bilo brutalno i nasilno. "

Kao prvo, ovo je notorna laz kolegiuma iz Doma Zdravlja u Gracanici. Zao mi je da kazem ali ti ljudi su odavno zaboravili da je njihov zadatak lecenje i prevencija a ne da sire politicke dezinformacije. Evo vam link i uverite se sami sta kaze porodica privedenog Djokica o ponasanju policije.

http://www.radiokim.net/vesti/caglavica-nebojsa-djokic-oslobodjen.html

I Drugo, primecujem da je izostavljen sa teksta deo gde se navodi razlog zasto je Djokic priveden, a razlog je zbog toga sto ima osnovane sumnje da je on umesan u slucaju dvostrukog ubistva bracnog para Jevtic iz Talinovca a za koji su, naravno, prventsveno bili dezurni krivci... Albanci.

I trece, ja zaista ne razumem neke ljude. Stalno se zale kako policija i tuzilastvo nisu efikasni u pronalazenju ubica Srba na KiM a kad policija radi svoj posao i nekoga privede upravo zbog toga, e onda isti ne valjaju jer su previse "brutalni", "nasilni", "vulgarni" i naravno da ne zaboravim "vrse pritisak da se Srbi isele sa KiM". Da nije zalosno, bilo bi smesno.

guri

pre 11 godina

"Oni su dodali da su tada maskirani policajci sa automatskim oružjem upali u kuću bez naloga za pretres i privođenje i da je postupanje policajaca bilo brutalno i nasilno."

ehhh boze, a ja mislio da citam neke novine iz '90

neko

pre 11 godina

Tako su i mojoj porodici upali u kucu, ne ROSU vec specijalne jedinice medjunarodne policije, navodno trazivshi srpske paravojne formacije :/
Sva vrata u stanu, i pored toga sto su bila otvorena su izdemolirali, a one koje su bili u stanu su drzali pod nisanom ... pravda za vrata, posto vidim da nekima mentalno zdravlje dece nista ne znaci

Apokalipsa

pre 11 godina

Ma kakav bre stres, ljudi rade svoj posao, kad cete da se opametite vec jednom. Niko ne zeli da naudi neduznim ljudima, a to sto ganjaju kriminalce vi cete da se obratite organizacijama za prava dece... ?

apokalipsa

pre 11 godina

Da, u pravu ste, mozda su trebali da kazu: "Znate sta, mi cemo danas izvrsiti pretres vase kuce, ukoliko imate decu posaljite ih kod babe i dede". Posto je takva praksa u Srbiji :)

sremac

pre 11 godina

Dragi moji zemljaci sledece sto treba je da porodica nadje dobrog advokata iz Holandije, Belgije... i da tuzi rosu i mup tzv. republjike kosovo. Po dzepu boli vise nego po usima

Anti Fa

pre 11 godina

sad ce prave demokrate,borci za ljudska prava i ostali PRO EVROPEJCI preko komentara da vam objasne da je to sasvim normlano i kako je sve to OKEJ.
cak ce i da osude tu decu
po milioniti put,UN,EU i ostali koji treba da kazu nesto ce da precute i zazmure na maltretiranej Srba

SMRT FASIZMU

Apokalipsa

pre 11 godina

Ma kakav bre stres, ljudi rade svoj posao, kad cete da se opametite vec jednom. Niko ne zeli da naudi neduznim ljudima, a to sto ganjaju kriminalce vi cete da se obratite organizacijama za prava dece... ?

apokalipsa

pre 11 godina

Da, u pravu ste, mozda su trebali da kazu: "Znate sta, mi cemo danas izvrsiti pretres vase kuce, ukoliko imate decu posaljite ih kod babe i dede". Posto je takva praksa u Srbiji :)

guri

pre 11 godina

"Oni su dodali da su tada maskirani policajci sa automatskim oružjem upali u kuću bez naloga za pretres i privođenje i da je postupanje policajaca bilo brutalno i nasilno."

ehhh boze, a ja mislio da citam neke novine iz '90

Anti Fa

pre 11 godina

sad ce prave demokrate,borci za ljudska prava i ostali PRO EVROPEJCI preko komentara da vam objasne da je to sasvim normlano i kako je sve to OKEJ.
cak ce i da osude tu decu
po milioniti put,UN,EU i ostali koji treba da kazu nesto ce da precute i zazmure na maltretiranej Srba

SMRT FASIZMU

sremac

pre 11 godina

Dragi moji zemljaci sledece sto treba je da porodica nadje dobrog advokata iz Holandije, Belgije... i da tuzi rosu i mup tzv. republjike kosovo. Po dzepu boli vise nego po usima

neko

pre 11 godina

Tako su i mojoj porodici upali u kucu, ne ROSU vec specijalne jedinice medjunarodne policije, navodno trazivshi srpske paravojne formacije :/
Sva vrata u stanu, i pored toga sto su bila otvorena su izdemolirali, a one koje su bili u stanu su drzali pod nisanom ... pravda za vrata, posto vidim da nekima mentalno zdravlje dece nista ne znaci

Proteran na silu

pre 11 godina

@Apokalipsa,vidi se da nemas deca,a ako imas
da li bi voleo da ti nocas upadne policija onako maskirani fantomkama u kucu da ti preturi celu kucu,razvali vrata,prozore...krevet,ormane
razbudi decu,zenu,majku,oca...i ostalu rodbinu
pod izgovorom da traze darka sarica?

a posto naravno nista nece da nadju kao ni ovi iz OVK ,ti bi im reko,ako ljudi,vi samo radite svoj poso,to sto ste mi decu poplasili,zenu probudili,uplaili staru majku i oca,to nema veze?

ma ti si Apokalipsa legenda demokratije,pravi heroj,covek koji razimslja svojom glavom,svaka ti cast.puno pozdrava iz Nisa

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Pitam se samo gde su bili ti lekari kada je sa Kosova proterano oko 800000 kosovskih Albanaca sa DECOM i starcima, da li su se i onda brinuli o tome sta su ta deca pretrpela ?
NIKADA necu zaboraviti jednu scenu iz tog groznog vremena, Aleksandar Vucuc koji je u to vreme bio ministar za Medije suocen sa jednim snimkom jedne jadne i tuzne albanske porodice sa Kosova koja je svu tu malu bedu koju je imala natovarila na jednog izgladnelog konja i sa BOSONOGOM i napola GOLOM decicom po snegu bezala preko nekog brda i NIKADA necu zaboraviti tu BEZDUSNOST danas jednog od najvaznijih faktora u Vladi Srbije koji je to okarekterisao kao "IZLET" te albanske jadne i napacene SIROMASNE i BEZAZLENE seljacke porodice !
Kao normalnom coveku zao mi je iskreno svakog a posebno neduznu decu koja su izlozena patnjama ali NIKADA necu prihvatiti da se "SRBENDE" zale samo sto su srpska deca dozivela "stres" a da pritom ostaju ravnodusni kada se radi o deci pripadnika drugih naroda i nacionalnosti !
Sva su deca NEDUZNA i NEVINA ma cija bila !

e-krem

pre 11 godina

"Na osnovu naših medicinskih iskustava i prakse, ovakvi događaji ostavljaju dugogodišnje posledice na rast i razvoj dece"

Mozda su ovi policajci upravo deca sa tim posledicama.Znate,proterivanje,ubijanje,spaljivanje,"setnje" srpske vojske gradovima i naseljima vitlajuci mitraljezima na vrhu bucnih tenkova i transportera itd. mora da je ostavilo "teske posledice na decu" a mi drugu decu nemamo.Uzput,pre rata je svaka treca Albanska kuca pretresana a kako se policija ponasala nije tesko zakljuciti na osnovu njenog ponasanja (ubijanja sopstvenih gradjana umesto da ih stiti).

Bogi

pre 11 godina

"Oni su dodali da su tada maskirani policajci sa automatskim oružjem upali u kuću bez naloga za pretres i privođenje i da je postupanje policajaca bilo brutalno i nasilno. "

Kao prvo, ovo je notorna laz kolegiuma iz Doma Zdravlja u Gracanici. Zao mi je da kazem ali ti ljudi su odavno zaboravili da je njihov zadatak lecenje i prevencija a ne da sire politicke dezinformacije. Evo vam link i uverite se sami sta kaze porodica privedenog Djokica o ponasanju policije.

http://www.radiokim.net/vesti/caglavica-nebojsa-djokic-oslobodjen.html

I Drugo, primecujem da je izostavljen sa teksta deo gde se navodi razlog zasto je Djokic priveden, a razlog je zbog toga sto ima osnovane sumnje da je on umesan u slucaju dvostrukog ubistva bracnog para Jevtic iz Talinovca a za koji su, naravno, prventsveno bili dezurni krivci... Albanci.

I trece, ja zaista ne razumem neke ljude. Stalno se zale kako policija i tuzilastvo nisu efikasni u pronalazenju ubica Srba na KiM a kad policija radi svoj posao i nekoga privede upravo zbog toga, e onda isti ne valjaju jer su previse "brutalni", "nasilni", "vulgarni" i naravno da ne zaboravim "vrse pritisak da se Srbi isele sa KiM". Da nije zalosno, bilo bi smesno.

isti smo

pre 11 godina

Dali ima iko naivan da misli da je nasa zandarmerija [Srbje] neznija kada upada u Albanske kuce u Bujanovcu i Presevu.

Zaista se poitam koja je vrha ovog pisanja

nealbanac sa Kosova

pre 11 godina

A kako je MUP Srbije upadao u albanske kuće '90 tih ,sve se bojim da su uzimali u obzir dali deca spavaju i dali su ukućani obučeni ili nisu.

Denbabaden

pre 11 godina

Svrha ovakvih vesti je da se Srpska zlonamerna propaganda i ratnohuskacka masinerija ne ugasi ni po cenu samounistenja.Dalji komentari su zaista previsni.....ovo je autoimuna bolest koja nazalost nece biti izlecena nikad pa ni tada.

Trn u Oku

pre 11 godina

Svaki upad ovakve prirode nije dobar, A jeste li se zapitali ikada kako je nama bilo 90 tih kada su vase paravojne formacije uz pomoc regularne vojske Srbije sejale smrt po celome Kosovu pod izgovorom da su trazili pripadnike OVK ?! Meni je sve to licilo na neke filmove o partizanima koje su Nemci trazili ,,Banditen''po selima ! Dali se neko od vas Srba pobunio na bilo kojim novinama sta ste nama uradili?! Vasi ,,junaci'' usli su tesko naoruzani po gradu i isterali sve napolje i pred svakom kucom je stajao kamion koga su punili televizorima i ostalom elektronskom opremom i slali za Srbiju ! Neko treba i vama da pokaze vasu ,,ljudskost'' a ne samo nasa ,,zverstva'' !

Farsa na kvadrat

pre 11 godina

"Lekari su se pozvali na Konvenciju o pravima deteta koju je usvojila Generalna skupština UN 1989. godine...."
------------------------------------------------
Hvala Srpskim lekarima sto su bili hrabri i dosledni UN rezoluciji i digli protestni glas protiv Srpske ratne paranoje, jer da nisu U Sarajevu bi hiljade dece poludelo od cetverogodisnjeg svakodnevnog bombardovanja. Vukovar da ne pominem......i sto su sprecili da deca u Srebrenici dozive stresove i traume videci nasilno odvodjenje njihovih oceva i brace i odvod na stratista.

Bogi

pre 11 godina

(Milutin, 1. septembar 2012 10:13)

Milutine reci mi, tako ti Boga, gde se to u svetu desava da policija upada u kucu i da su zena i deca NEuznemirena? Pa to je specijalna policija koji su u, u principu, krupni i nose maske kao deo uniforme, dragi moj, i naravno da su usli u kucu nenajavljeni, da nisi mozda ocekivao da ce da zakazu i vreme? Sasvim je logicno i prirodno da ce ukucani doziveti nekakav stres kada specijalci udju u njihovu kucu, ali imam vest za tebe, tako ti je to svugde u svetu pa i u Srbiji i zato vase insistiranje da ovo bojite politickom ili nacionalnom bojom jednostavno ne moze da prodje.
Ako ste pazjlivo gledali snimak na linku, bit ce vam jasno da porodica Djokic kaze da se policija ponasala korektno, e sad uporedite to sa onim sta su izjavili "kolegium" doma zdravlja u Gracanici i neka drugi procene da li sam ja onaj ko je "neobjektivan" ovde ili vi.

saleee

pre 11 godina

to sto su pretresali bez naloga za pretres je stvar za zaljenje i za osude a sve ostalo je cista rutina u njihovom poslu.Zivim u inostranstvu i ovakvi slucajevi se cesto osudjuju u novinama, je jos nikad nisam cuo da su specijalci bilo koje zemlje pa i Srbije radili pretres bez maski na glavama i da su bili ljubazni. To se ni meni ne svidja ali to je jednostavno tako u celom svetu bas onako koko to gledamo i u filmovima, a poznato nam je i da specijalci ne dolaze na pretres za neke sitnice vec to moraju biti krupne stvari.Jedino sto ostaje nejasno je to zasto sve sto ima veze sa Srbima na Kosovu pokusava da se ispolitizuje i bas uvek,ali uvek, predstavi kao progon,isterivanje i zastrasivan Srba na Kosovu.

kuc kuc

pre 11 godina

Kuc,kuc,kuc...gde su nevladine organizacije koje su borci za ljudska prava.Nekako nikad ih nema kada se Srbima krse ljudska prava a pogotovo sto pri tom stradaju mala deca.Njihova psiha je nezna i ovakve stresove ne bi smeli da podnose,tako bar kaze civilizovani svet.Kuc,kuc,kuc...imali koga da to vidi...a ako ne stidi se svete.

Milutin

pre 11 godina

@Bogi - Jesi li ti uopste procitao vest sa linka koji si sam postavio ? Evo citata : "...Nebojšina supruga Dragana, vidno uznemirena zbog akcije policije, KIM radiju je kazala da da su deca u momentu upada specijalca ROSU bila u kući i da su doživela veliki stres...:" Isto to su i lekari rekli. A o ponasanju policajaca pise ovako "...Nebošin brat Jovica rekao je KIM radiju da policija nije dala nikakvo obrazloženje današnje akcije.

"Nisu hteli ništa da nam objasne. Jedan policijac koji je bio u civilu počeo je da mi preti prstom. Rekao sam mu da nema potrebe da mi preti a on me je potom odgurnuo u zid", rekao je Jovica."

Toliko o objektivnosti lekara (a i tvojoj) Bogi.

tragedija

pre 11 godina

Strasno je sta rade jadnim Srbima na Kosovu a svi cute.Neduzna deca ispastaju.Treba dici glas protiv krsenja ljudskih prava.Kuc,kuc imala sada neka nevladina organizacija da se na sva zvona odupre ovom nasilju od grupe ROSU na Kosovu.Ili ih samo zanima kako da napadaju i kritikuju Srbe.Sramota svih nas kako olako prelazimo preko ovakvih saznanja o tretmanu Srba na Kosovu.Ovo treba izneti na Ujedinjene nacije da vide ko trazi da ima svoju drzavu,koji je to profil ljudi.

Dezurni Albanac

pre 11 godina

(eurokrem i menazerija, 2. septembar 2012 09:45)

Jedino sto ste vi ovim komentarom dokazali je vas fasisam, ultanacionalizam, sovinizam i patoloska mrznja prema Albancima kao narodu. Ovo je samo jos jedan od razloga zasto ce Albanci sa ljudima kao sto ste vi samo i skljucivo videti preko nisana snajpera.

A te vase pretnje, su odavno izgubile efekat tako da se dzaba trudite. Ne morate da cekate Ameriku da ide, slobodno dodjite i sad, mi vas cekamo. Evo ja licno cu prvi da Vas cekam na granici i da vam pozelim dobrodoslicu, tacno onakvu kakvu zasluzuju ljudi kao vi.

Gresni pop Milorad

pre 11 godina

Pa gde su sada Dacic i Vucic da barem operu usta i primene mere reciprociteta ...
Nasi kako koji ode u Brisel i dobije instrukcije o ponasanju i nacinu rada samo dodju nazad i zakovrnu.
Ali stolica je slatka zar ne gospodo politicari?

sramno

pre 11 godina

Sramni su ovi komentari.Videla bi vas da vam neko uleti u kucu sa naoruzanjem i da vam deca to gledaju.Da li vi imate i malo ljudskog dostojanstva.A vi sto kritikujete Srbe, niste nista bolji a ni manje nevini.Komentari govore ko ste i kakvi ste.

eurokrem i menazerija

pre 11 godina

Kako samo dezurni albanski naci-prop aktivisti brane i pravdaju fasizam tih svojih "specijalaca". Da nisu ovako licemerni, upravo Albanci bi bili najglasniji u osudi ovakvog ponasanja "specijalaca" iz rosu, ali ne, "napaceni" Albanci jos i navijaju za ovakvo ponasanje. Bravo. Samo pokazujete ko ste i sta ste i da nista bolje niste ni zasluzili od onoga sta ste doziveli od Milosevica ili sta vas ceka u buducnosti kada odu Amerikanci. Pitam se da li ce ovi isti dezurni Albanci isto ovako komentarisati i kada srpska zandarmerija pocne da pretresa albanske kuce? Ili ce ponovo, na svoj vec prepoznatljivi ljigavo-licemeran nacin promeniti plocu?

albanski narcis-nacionalisti i njihovi "komentari", neprocenjivo

pre 11 godina

@e-krem
tebi su se te ruzicaste naocare kroz koje gledas taj svoj narod i to vase ponasanje, trajno srasle sa glavom te ih vise ni hirurski ne mogu odstraniti? Ali samo nastavi da izigravas nevinu zrtvu, makar zasmejavas prisutne.

Anti Fa

pre 11 godina

sad ce prave demokrate,borci za ljudska prava i ostali PRO EVROPEJCI preko komentara da vam objasne da je to sasvim normlano i kako je sve to OKEJ.
cak ce i da osude tu decu
po milioniti put,UN,EU i ostali koji treba da kazu nesto ce da precute i zazmure na maltretiranej Srba

SMRT FASIZMU

sremac

pre 11 godina

Dragi moji zemljaci sledece sto treba je da porodica nadje dobrog advokata iz Holandije, Belgije... i da tuzi rosu i mup tzv. republjike kosovo. Po dzepu boli vise nego po usima

Apokalipsa

pre 11 godina

Ma kakav bre stres, ljudi rade svoj posao, kad cete da se opametite vec jednom. Niko ne zeli da naudi neduznim ljudima, a to sto ganjaju kriminalce vi cete da se obratite organizacijama za prava dece... ?

Proteran na silu

pre 11 godina

@Apokalipsa,vidi se da nemas deca,a ako imas
da li bi voleo da ti nocas upadne policija onako maskirani fantomkama u kucu da ti preturi celu kucu,razvali vrata,prozore...krevet,ormane
razbudi decu,zenu,majku,oca...i ostalu rodbinu
pod izgovorom da traze darka sarica?

a posto naravno nista nece da nadju kao ni ovi iz OVK ,ti bi im reko,ako ljudi,vi samo radite svoj poso,to sto ste mi decu poplasili,zenu probudili,uplaili staru majku i oca,to nema veze?

ma ti si Apokalipsa legenda demokratije,pravi heroj,covek koji razimslja svojom glavom,svaka ti cast.puno pozdrava iz Nisa

apokalipsa

pre 11 godina

Da, u pravu ste, mozda su trebali da kazu: "Znate sta, mi cemo danas izvrsiti pretres vase kuce, ukoliko imate decu posaljite ih kod babe i dede". Posto je takva praksa u Srbiji :)

neko

pre 11 godina

Tako su i mojoj porodici upali u kucu, ne ROSU vec specijalne jedinice medjunarodne policije, navodno trazivshi srpske paravojne formacije :/
Sva vrata u stanu, i pored toga sto su bila otvorena su izdemolirali, a one koje su bili u stanu su drzali pod nisanom ... pravda za vrata, posto vidim da nekima mentalno zdravlje dece nista ne znaci

tragedija

pre 11 godina

Strasno je sta rade jadnim Srbima na Kosovu a svi cute.Neduzna deca ispastaju.Treba dici glas protiv krsenja ljudskih prava.Kuc,kuc imala sada neka nevladina organizacija da se na sva zvona odupre ovom nasilju od grupe ROSU na Kosovu.Ili ih samo zanima kako da napadaju i kritikuju Srbe.Sramota svih nas kako olako prelazimo preko ovakvih saznanja o tretmanu Srba na Kosovu.Ovo treba izneti na Ujedinjene nacije da vide ko trazi da ima svoju drzavu,koji je to profil ljudi.

guri

pre 11 godina

"Oni su dodali da su tada maskirani policajci sa automatskim oružjem upali u kuću bez naloga za pretres i privođenje i da je postupanje policajaca bilo brutalno i nasilno."

ehhh boze, a ja mislio da citam neke novine iz '90

Gresni pop Milorad

pre 11 godina

Pa gde su sada Dacic i Vucic da barem operu usta i primene mere reciprociteta ...
Nasi kako koji ode u Brisel i dobije instrukcije o ponasanju i nacinu rada samo dodju nazad i zakovrnu.
Ali stolica je slatka zar ne gospodo politicari?

kuc kuc

pre 11 godina

Kuc,kuc,kuc...gde su nevladine organizacije koje su borci za ljudska prava.Nekako nikad ih nema kada se Srbima krse ljudska prava a pogotovo sto pri tom stradaju mala deca.Njihova psiha je nezna i ovakve stresove ne bi smeli da podnose,tako bar kaze civilizovani svet.Kuc,kuc,kuc...imali koga da to vidi...a ako ne stidi se svete.

Milutin

pre 11 godina

@Bogi - Jesi li ti uopste procitao vest sa linka koji si sam postavio ? Evo citata : "...Nebojšina supruga Dragana, vidno uznemirena zbog akcije policije, KIM radiju je kazala da da su deca u momentu upada specijalca ROSU bila u kući i da su doživela veliki stres...:" Isto to su i lekari rekli. A o ponasanju policajaca pise ovako "...Nebošin brat Jovica rekao je KIM radiju da policija nije dala nikakvo obrazloženje današnje akcije.

"Nisu hteli ništa da nam objasne. Jedan policijac koji je bio u civilu počeo je da mi preti prstom. Rekao sam mu da nema potrebe da mi preti a on me je potom odgurnuo u zid", rekao je Jovica."

Toliko o objektivnosti lekara (a i tvojoj) Bogi.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Pitam se samo gde su bili ti lekari kada je sa Kosova proterano oko 800000 kosovskih Albanaca sa DECOM i starcima, da li su se i onda brinuli o tome sta su ta deca pretrpela ?
NIKADA necu zaboraviti jednu scenu iz tog groznog vremena, Aleksandar Vucuc koji je u to vreme bio ministar za Medije suocen sa jednim snimkom jedne jadne i tuzne albanske porodice sa Kosova koja je svu tu malu bedu koju je imala natovarila na jednog izgladnelog konja i sa BOSONOGOM i napola GOLOM decicom po snegu bezala preko nekog brda i NIKADA necu zaboraviti tu BEZDUSNOST danas jednog od najvaznijih faktora u Vladi Srbije koji je to okarekterisao kao "IZLET" te albanske jadne i napacene SIROMASNE i BEZAZLENE seljacke porodice !
Kao normalnom coveku zao mi je iskreno svakog a posebno neduznu decu koja su izlozena patnjama ali NIKADA necu prihvatiti da se "SRBENDE" zale samo sto su srpska deca dozivela "stres" a da pritom ostaju ravnodusni kada se radi o deci pripadnika drugih naroda i nacionalnosti !
Sva su deca NEDUZNA i NEVINA ma cija bila !

e-krem

pre 11 godina

"Na osnovu naših medicinskih iskustava i prakse, ovakvi događaji ostavljaju dugogodišnje posledice na rast i razvoj dece"

Mozda su ovi policajci upravo deca sa tim posledicama.Znate,proterivanje,ubijanje,spaljivanje,"setnje" srpske vojske gradovima i naseljima vitlajuci mitraljezima na vrhu bucnih tenkova i transportera itd. mora da je ostavilo "teske posledice na decu" a mi drugu decu nemamo.Uzput,pre rata je svaka treca Albanska kuca pretresana a kako se policija ponasala nije tesko zakljuciti na osnovu njenog ponasanja (ubijanja sopstvenih gradjana umesto da ih stiti).

Bogi

pre 11 godina

"Oni su dodali da su tada maskirani policajci sa automatskim oružjem upali u kuću bez naloga za pretres i privođenje i da je postupanje policajaca bilo brutalno i nasilno. "

Kao prvo, ovo je notorna laz kolegiuma iz Doma Zdravlja u Gracanici. Zao mi je da kazem ali ti ljudi su odavno zaboravili da je njihov zadatak lecenje i prevencija a ne da sire politicke dezinformacije. Evo vam link i uverite se sami sta kaze porodica privedenog Djokica o ponasanju policije.

http://www.radiokim.net/vesti/caglavica-nebojsa-djokic-oslobodjen.html

I Drugo, primecujem da je izostavljen sa teksta deo gde se navodi razlog zasto je Djokic priveden, a razlog je zbog toga sto ima osnovane sumnje da je on umesan u slucaju dvostrukog ubistva bracnog para Jevtic iz Talinovca a za koji su, naravno, prventsveno bili dezurni krivci... Albanci.

I trece, ja zaista ne razumem neke ljude. Stalno se zale kako policija i tuzilastvo nisu efikasni u pronalazenju ubica Srba na KiM a kad policija radi svoj posao i nekoga privede upravo zbog toga, e onda isti ne valjaju jer su previse "brutalni", "nasilni", "vulgarni" i naravno da ne zaboravim "vrse pritisak da se Srbi isele sa KiM". Da nije zalosno, bilo bi smesno.

isti smo

pre 11 godina

Dali ima iko naivan da misli da je nasa zandarmerija [Srbje] neznija kada upada u Albanske kuce u Bujanovcu i Presevu.

Zaista se poitam koja je vrha ovog pisanja

nealbanac sa Kosova

pre 11 godina

A kako je MUP Srbije upadao u albanske kuće '90 tih ,sve se bojim da su uzimali u obzir dali deca spavaju i dali su ukućani obučeni ili nisu.

Denbabaden

pre 11 godina

Svrha ovakvih vesti je da se Srpska zlonamerna propaganda i ratnohuskacka masinerija ne ugasi ni po cenu samounistenja.Dalji komentari su zaista previsni.....ovo je autoimuna bolest koja nazalost nece biti izlecena nikad pa ni tada.

Trn u Oku

pre 11 godina

Svaki upad ovakve prirode nije dobar, A jeste li se zapitali ikada kako je nama bilo 90 tih kada su vase paravojne formacije uz pomoc regularne vojske Srbije sejale smrt po celome Kosovu pod izgovorom da su trazili pripadnike OVK ?! Meni je sve to licilo na neke filmove o partizanima koje su Nemci trazili ,,Banditen''po selima ! Dali se neko od vas Srba pobunio na bilo kojim novinama sta ste nama uradili?! Vasi ,,junaci'' usli su tesko naoruzani po gradu i isterali sve napolje i pred svakom kucom je stajao kamion koga su punili televizorima i ostalom elektronskom opremom i slali za Srbiju ! Neko treba i vama da pokaze vasu ,,ljudskost'' a ne samo nasa ,,zverstva'' !

Farsa na kvadrat

pre 11 godina

"Lekari su se pozvali na Konvenciju o pravima deteta koju je usvojila Generalna skupština UN 1989. godine...."
------------------------------------------------
Hvala Srpskim lekarima sto su bili hrabri i dosledni UN rezoluciji i digli protestni glas protiv Srpske ratne paranoje, jer da nisu U Sarajevu bi hiljade dece poludelo od cetverogodisnjeg svakodnevnog bombardovanja. Vukovar da ne pominem......i sto su sprecili da deca u Srebrenici dozive stresove i traume videci nasilno odvodjenje njihovih oceva i brace i odvod na stratista.

sramno

pre 11 godina

Sramni su ovi komentari.Videla bi vas da vam neko uleti u kucu sa naoruzanjem i da vam deca to gledaju.Da li vi imate i malo ljudskog dostojanstva.A vi sto kritikujete Srbe, niste nista bolji a ni manje nevini.Komentari govore ko ste i kakvi ste.

eurokrem i menazerija

pre 11 godina

Kako samo dezurni albanski naci-prop aktivisti brane i pravdaju fasizam tih svojih "specijalaca". Da nisu ovako licemerni, upravo Albanci bi bili najglasniji u osudi ovakvog ponasanja "specijalaca" iz rosu, ali ne, "napaceni" Albanci jos i navijaju za ovakvo ponasanje. Bravo. Samo pokazujete ko ste i sta ste i da nista bolje niste ni zasluzili od onoga sta ste doziveli od Milosevica ili sta vas ceka u buducnosti kada odu Amerikanci. Pitam se da li ce ovi isti dezurni Albanci isto ovako komentarisati i kada srpska zandarmerija pocne da pretresa albanske kuce? Ili ce ponovo, na svoj vec prepoznatljivi ljigavo-licemeran nacin promeniti plocu?

Bogi

pre 11 godina

(Milutin, 1. septembar 2012 10:13)

Milutine reci mi, tako ti Boga, gde se to u svetu desava da policija upada u kucu i da su zena i deca NEuznemirena? Pa to je specijalna policija koji su u, u principu, krupni i nose maske kao deo uniforme, dragi moj, i naravno da su usli u kucu nenajavljeni, da nisi mozda ocekivao da ce da zakazu i vreme? Sasvim je logicno i prirodno da ce ukucani doziveti nekakav stres kada specijalci udju u njihovu kucu, ali imam vest za tebe, tako ti je to svugde u svetu pa i u Srbiji i zato vase insistiranje da ovo bojite politickom ili nacionalnom bojom jednostavno ne moze da prodje.
Ako ste pazjlivo gledali snimak na linku, bit ce vam jasno da porodica Djokic kaze da se policija ponasala korektno, e sad uporedite to sa onim sta su izjavili "kolegium" doma zdravlja u Gracanici i neka drugi procene da li sam ja onaj ko je "neobjektivan" ovde ili vi.

albanski narcis-nacionalisti i njihovi "komentari", neprocenjivo

pre 11 godina

@e-krem
tebi su se te ruzicaste naocare kroz koje gledas taj svoj narod i to vase ponasanje, trajno srasle sa glavom te ih vise ni hirurski ne mogu odstraniti? Ali samo nastavi da izigravas nevinu zrtvu, makar zasmejavas prisutne.

saleee

pre 11 godina

to sto su pretresali bez naloga za pretres je stvar za zaljenje i za osude a sve ostalo je cista rutina u njihovom poslu.Zivim u inostranstvu i ovakvi slucajevi se cesto osudjuju u novinama, je jos nikad nisam cuo da su specijalci bilo koje zemlje pa i Srbije radili pretres bez maski na glavama i da su bili ljubazni. To se ni meni ne svidja ali to je jednostavno tako u celom svetu bas onako koko to gledamo i u filmovima, a poznato nam je i da specijalci ne dolaze na pretres za neke sitnice vec to moraju biti krupne stvari.Jedino sto ostaje nejasno je to zasto sve sto ima veze sa Srbima na Kosovu pokusava da se ispolitizuje i bas uvek,ali uvek, predstavi kao progon,isterivanje i zastrasivan Srba na Kosovu.

Dezurni Albanac

pre 11 godina

(eurokrem i menazerija, 2. septembar 2012 09:45)

Jedino sto ste vi ovim komentarom dokazali je vas fasisam, ultanacionalizam, sovinizam i patoloska mrznja prema Albancima kao narodu. Ovo je samo jos jedan od razloga zasto ce Albanci sa ljudima kao sto ste vi samo i skljucivo videti preko nisana snajpera.

A te vase pretnje, su odavno izgubile efekat tako da se dzaba trudite. Ne morate da cekate Ameriku da ide, slobodno dodjite i sad, mi vas cekamo. Evo ja licno cu prvi da Vas cekam na granici i da vam pozelim dobrodoslicu, tacno onakvu kakvu zasluzuju ljudi kao vi.