Subota, 25.08.2012.

09:56

Afera "Agrobanka": Saslušan Sekulić

Radoslav Sekulić, vlasnik "Habitfarma", njegov sin Duško i još sedmoro uhapšenih zbog malverzacija u aferi "Agrobanka", saslušani su u policiji, saznaje B92.

Izvor: B92

Afera "Agrobanka": Saslušan Sekuliæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

224 Komentari

Sortiraj po:

bezimena

pre 11 godina

Ovo je vec nesto sto pruza nadu gradjanima Srbije da niko nije imun pred zakonom,da u ovoj zemlji nesto pocinje da se menja!!
(Natasa, 26. avgust 2012 10:18)

Ovo je vec nesto sto pruza nadu gradjanima Srbije da niko nije imun pred zakonom,da u ovoj zemlji nesto pocinje da se menja!!
(Jovan, 26. avgust 2012 08:00)

Kakav intelektualni kapacitet imaju SNS-ovci, da se up***š od smeha...:))))

Pedja

pre 11 godina

Imena onih kod kojih je vecina novca nije na nikakvim ugovorima i kreditima, oni nisu eksponirani, niti ce im ista ikad biti. Kao kad porucuju ubistva, oni nisu ti koji povlace oroz. Sitne ribe se "isture" i stvari idu preko njih, porucioci pare preuzmu u "koferu". Kao sto se nije sudilo Djindjicevim pravim ubicama - naruciocima, tako ce ta ista ekipa zrtvovati ove posrednike koji se sada hapse. Beko, Miskovic, Karic, i drugi tog tipa - oni su u savrsenoj harmoniji za novom vlasti. I nova vlast sada demonstrira svoju "Sablju" nad irelevantnim likovima - moraju biracima nesto baciti na podijum Koloseuma Srbije. Covek koji je jedan od nosilaca "kofera" je premijer Srbije. On je ostao duzan posto je bio zasticen od hapsenja. Sada dug vraca. "Nosioci kofera" - to je bratstvo - nece se dirati. Za njih sve ima dovoljno.

Mik

pre 11 godina

Kada stize odgovor na pitanje gde je novac. Ne zanina nas ni hapsenja lazni procesi posle kojih su svi slobodni, niti satro zaplene imovine itd. Odgovorite na pitanje gde su pare???

Dzoni

pre 11 godina

Agrobanka ,Metals banka ,Razvojna banka vojvodine sve sluzile za nesmetanu pljacku budzeta tj gradjana a ovde milion komentara suza sa Soskicem kome je bio osnovni posao stalna kontrola tih banaka..a umesto kontrole pustio je da pljackaju do kraja.

milan

pre 11 godina

Pitanje koje je postavio 'Jordan': "Koja je veza Backovicke direktorke fonda i Backovica bivseg clana upravnog odbora Agrobanke kome je Soskic signalizirao da podnese ostavku pre nekoliko meseci?" sadrzi dve teske optuzbe. Ako postoji takva veza, onda se siri kolo ucesnika. A ako je postojao signal, onda jos gore!

vatrogasac

pre 11 godina

Mi svi pisemo komentare, a karavani prolaze... Plasim se da ce i ova vlast naci par zrtvenih jaraca koji su u tom trenutku najlaske mete, ili su im se bas nesto zamerili, i razresiti aferu koja ce u u potpunoj masi opljackanog novca u drzavi predstavljati daleko manje od 1%. To je plasim se voz bez povratka, pad jednog korumpiranog klana ne znaci da je korupcija nestala, pre ce biti da je samo neko drugi preuzeo njihov biznis... Ali, dace Bog da gresim...

student

pre 11 godina

Ova afera je, definitivno, velika blamaza za Beogradski univerzitet, zbog njenih profesora koji su ucestvovali u deljenju kredita i koji su dobili zabranu da se bave svojom strukom! Sramota koja baca u senku i Sangajsku listu!

insajder

pre 11 godina

vise ce da odgovara nesrecnik sto je japancu ukrao biciklu, nego ovi... pored toga, njegova fotka je bila i u svim vestima, a sliku antonicevog 34 godisnjeg sina niko ne sme da objavi

ja

pre 11 godina

Kakve koristi od ovih hapsenja,a posle da ih oslobode i jos im ostanu pare. Deluje mi da izborna kampanja fatlips-a jos nije gotova.

posmatracica

pre 11 godina

Citajuci vesti i pratece komentare na elektronskim medijima primecujem da se isti komentari, copy-paste na odredjenu vest, ali i isti nick-ovi provlace na vise sajtova. Ajte, vi zaduzeni za potpirivanje medijskog linca, dajte malo inventivnosti, ovo vec vredja zdrav razum.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

"Agrobanka", "Razvojna banka Vojvodine", "Državna lutrija Srbije" itd.itd. Stotine miiona doara?!Da li postoji preduzeće, fabrika, ministarstvo, ii javno preduzeće koje nije prethodno popljačkano i uništeno?!Ne budimo naivni, Srbija je opljačkana planski, sistematizovano i "do daske". Ovakva pljačka se nije mogla desiti slučajno. Srbija je ekonomski uništena a stanovništvo je postalo ekonomsko roblje, koje se kupuje i prodaje za jeftine pare. Svaka tema sem "kukuruza" postaje suvišna. Kultura, knjige, školstvo, otadžbina, ljubav, patriotizam, nacija, milosrdje su postali nevažni i mrski pojmovi. "Kukuruz" je postao merilo svih merila. Da tragika bude veća, ovako sistematska praksa je organizovana "po zakonu". Sve je radjeno u skladu sa "zakonom", koji je prethodno donela pljačkaška elita, koja podseća na zločinačko udruženje. Stotine miliona evra su pkradeni. Kako dokazati krimninal, uprkos tome što se ima "korpus delikti". Siguran sam da će svi elitni krimosi, koji sede u samom vrhu vlade, biti samo smenjeni ili kažnjeni za nesavesno poslovanje. Naime, "papiri" kojima su se prethodno "pokrili" i koje su kasnije "peglali" garantuju im "nevinost". Elita je ostvarila svoj "bezalternativni put" i uspela da izbaštini "nove evropske vrednosti". Nigde se "pošteno" ne može pokrasti toliki novac. Tek sada postaje jasno zašto je prethodna "elita" gubitak vlasti doživela kao smrt?!

sasa

pre 11 godina

Strasno Nisam u zivotu procitao toliko bezveznih komentara kao u ovom slucaju sa agobankom . Treba dati sansu novoj vlasti da dokaze krivicu ovima koji su pohapseni pa medju njima ce neko propevati sigurno .Mozda agro banka nije bila meka demokratskoj stranci i tajkunima , Ima jos gomila firmi gde su lesinari obavili posao .Treba imati strucnu policiju koja ce znati da udje u trag finansiskoj malverzaciji i korupciji .Ko ima neka saznanja treba lepo da napise pismo policiji ili direkno Vucicu po kom modelu i na koj nacin su krupne ribe maznjavali lovu , Ne mozete da ocekujete da vam preko tv-a bude saopsteno ko je sta sve ukrao kada je israga u toku , Sta ocekujete da neki potparol iz ministarstva optuzi neke ljude i da isti zapale iz zemlje ?? Radi kako se radi kada za nekog imaju dokaze murija dodje kada se najmanje nadate . Kada bi sada Policija uhapsila nekog iz DS-a na sva zvona bi bilo da se nova vlast revansira staroj . Javne nabavke i tenderi ce pokazati prave lopine , tamo gde rade koverti i koferi ,tamo gde su uspesna preduzeca doterana do bankrota i otkupljivana za bagatelu ,tu lezi pravi LOPOVLUK.

mileusnic

pre 11 godina

Je li ovaj Vucic dodao sebi jos jednu funkciju-funkciju potparola Agencije, Komisije za borbu protiv kriminala. Samo se on "istice" u prici. Zna ga narod, nemoramo da ga svakog dana u svim vestima i svim temama vesti vidjamo. To nije dobro, jer moze da nam se smuci.

jordan

pre 11 godina

Koliko ima kredita koje je fond za razvoj odobrio firmama da vrate kredit Agrobanci? I da li su sada ti krediti vraceni fondu? Koja je veza Backovicke direktorke fonda i Backovica bivseg clana upravnog odbora Agrobanke kome je Soskic signalizirao da podnese ostavku pre nekoliko meseci? Nije valjda da je ovo nepoznato organima koji kontrolisu Agrobanku.

Markobg

pre 11 godina

Nesto nema ljudi iz DS....Vi rekli da su oni najveci lopovi???? Ko je pokrao izbore??? Jel oni sto idete u koaliciju u NS??? Sramota...

profesori

pre 11 godina

Na neposredan nacin su u ovu aferu, barem kako novine pisu, na zalost, ukljuceni i neki profesori Beogradskog univerziteta. Od Narodne banke su dobili zabranu obavljanja delatnosti, zbog nesavesnog rada u Agrobanci. Da li oni mogu obavljati posao profesora ukoliko su se tako ogresili o svoju struku? Mislim da ne mogu, jer je posao profesora daleko odgovorniji od upravljanja jednom bankom.

Jasmina

pre 11 godina

'Habitfarm', 'Swiss pharmacy', 'Swiss intermedical', 'Product trade finance', 'Vestern stile', 'Mercuri internacional', 'Luton' ,'Novi dani' …ima li ova lista kraj .. … ostadoh bez teksta …potajno sam se nadala da nece biti bas toliko ,nadala sam se da nismo bas tolike ovce ,ali prevarila sam se ,nazalost ..

Milić

pre 11 godina

Sekulića je trebalo uhapsiti pre 30 godina....mnogo bi jeftinije prošli sa drrrrr Laletom koji je doktorirao prevare,malverzacije i ostale prljave radnje...

bata Rus

pre 11 godina

Srpska Napredna Stranka sa svojim koalicionim partnerima ponovo pokazuje kako treba voditi politiku u drzavi. Nisu vise tabu tema ni korupcija, a ni njeni tvorci! Drago mi je sto ova vlada zna kako da se protiv toga bori.

SvetM

pre 11 godina

@mina
"Po komentarima ovde reklo bi se da u Srbiji svako drži kamen u ruci i samo čeka na koga će da ga baci."
Mina, glas razuma. Komentar zbog koga je vredelo procitati i sve ove druge komentare.
U Srbiji se smisljeno(?) podgreva atmosfera linca a narodu nude hapsenja kao osnova buduceg/sadasnjeg ekonomskog programa vlade.
Da li smo zbilja toliko zaslepljeni, naivni i ostrasceni? Ako jesmo, bojim se da su nas jeftino "kupili".

sonja909

pre 11 godina

O korupciji u Agrobanci valja pitati prethodnu vladu. Kako im je uspelo da im promanu sva ta desavanja I neargumentovana finansiranja I kompletna afera? Da li zbog nesmotrnosti ili interesa uspeli su da, ne samo ovu, vec I ko zna koliko jos, afera dignu na visi nivo I tako potpomognu jacanju lanca korupcije.

jeti Sumadinac

pre 11 godina

Nazalost, korupcija i organizovani kriminal su postali deo nase svakodnevnice. Prethodna vlada je osigurala povoljno tle u Srbiji za oba pojma, tako da je to jedino sto uspeva u ovim krajevima. Ipak, postoje oni koji zele, znaju i imaju plan kako da tome stanu na put. Za njih smo glasali na izborima I dali im poverenje da formiraju vladu. Verujem da je ovo tek pocetak I da ce biti mnogo neprijatnih iznenadjenja.

Duca7

pre 11 godina

Svakodnevno se broj onih koji su umešani u ovu aferu stalno povećava. Očigledno da istraga dobro napreduje. Saznaćemo uskoro imena svih učesnika u ovoj velikoj pljački. Svi koji su se ogrešili o zakon, treba da odgovaraju. Tek tada možemo biti sigurni da će kriminal biti suzbijen. Izgleda da smo na pravom putu.

stevica kurcubic

pre 11 godina

Eto rezultata politike, koju zastupa i vodi vladajuca koalicija. Na kraju ce vecina afera biti otkrivena I nadam se da ce ova hapsenja objasniti pojedincima da je zakon isti za sve.

Zamazivanje ociju

pre 11 godina

@tajkun

Ajde decko ne trolaj. I To je cista demagogija. Ispitati nesto sto se desilo pre deset godina.Sto Putin nije ispitao Abramovica, Berezovskog, Ahnmetova, Deripasku itd. Suvise vremena proslo.Papiri koji su bili sumnjivi danas vise ne postoje,a ostalo se dalo sve srediti. Nema tog istraznog organa na svetu koji moze da udje u trag malverzacijama. Milijarde maraka izneto devetesetih u inostranstvo.Sto ih Dinkic nije pronasao, Sve ovosto si nabrojao nije ni promil vrednosti.Sve zajedno ne vraedi danas i onda 50 miliona evra.Kole, Miskovic,Beko su stekli bogatstvo devedesetih i to zakonski jer im je drzava po nakaradnim zakonima o deviznom poslovanju to omogucila.Marka po zvanicnom kursu od 6 dinara je bila dostupna samo odabranim. Treba ganjati velike poreske i male obaveznike, To je krimimal u celom svetu. A to da li je neko dobio kredit ili nije i da ili je vratio ili nije nije po vazecem zakonu o krivicnom postupku krivicno delo, Onda treba ganjati gomilu gradjana Srbije koji su uzeli kredit za stan, kola i nisu u mogucnosti bili da otplacuju.Ovo je samo jos jedna u nizu demagogija i mazanje oci narodu

dva foliranta

pre 11 godina

Sekulić hoće i spreman je da odgovara na sva pitanja istražnih organa - kaže za "Novosti" njegov advokat Ivan Bajazit. - Moj klijent je, međutim, teško bolestan, teško komunicira, a da bi izgovorio rečenicu treba mu i po pet minuta.
Ovde komentar ne treba.Bravo za tandem snova Vucic-Dacic

odgovornost

pre 11 godina

Niko ne sme da opstruise rad na pronalazenju krivaca za pljacku Agrobanke i ne samo Agrobnke vec i svih ostalih pljacki.Ako i postoje takvi u vrhu nove vlasti,treba ih najuriti iz vlade i objaviti njihova imena.Apsolutno moraju svi da odgovaraju a ne da ima povlascenih.Onda bi cela ova borba protiv kriminala imala smisla a ako ne dobila bi novu strasnu dimenziju , a to je da nam je pljacka duboko ugradjena u politicki sistem.Danasnji Informer nas obavestava da je ...covek iz vladajuce koalicije obecao osumnjicenom da ce ga zastititi,zatim da je Koricanac,uhapseni clan IO Agrobanke, optuzio dva bivsa ministra i to najvidjenija i najmocnija... kraj citata.Ocigledna je sve radjeno u sprezi politicara na vlasti i kriminalaca,i da je to recept kako opljackati Srbiju.Svima treba proveriti poreklo imovine,pogotovo onima koji su neposredno vrsili vlast,ali stvarne imovine,a ne one koju su oni prikazali.Tako se to radi u uredjenim drzavama.A da postoje ljudi u vlasti i oko nje koji zive na visokoj nozi otkrivamo svaki dan,ali istrazne organe to ocigledno ne interesuje i ako im se prezentuju preko stampe, ocigledni dokazi za njihovo bogacenje.Novinarska istrazivanja su u svetu mnogo pomogla da se istina sazna.Prema tome i tuzilastvo bi trebalo da proveri ove novinarske tekstove pa ili da reaguje na saznanje ili da demantuje pojedine natpise kao netacne a da odgovara onaj ko stvara nepotrebno uznemirenje javnosti i stetu onome o kome su ti tekstovi objavljeni.

Banana afera

pre 11 godina

Uhapsili coveka od 80 i kusur godina koji jedva stoji na nogama i jos sestoricu iz njegove firme, koja je uzgred budi receno u stecaju. Samo debil moze da poveruje u ova hapsenja, tj da ce dobiti sudski epilog. Zato mislim da bi bilo fer od strane medija da prestanu da nas obavestavaju kad nekog uhapse, vec lepo kad stigne presuda da objave, ovako nema nikakvog smisla. Nikada, ali nikada u svom zivotu nisam cuo, a cuo sam mnogo puta da hapse mnoge budzovane, da je neki osudjen na npr 20 godina zatvora... ma nisam cuo uopste vise nista o njima od trenutka pocetka sudjenja. B92 je brujo mesecima o aferi Kolubara, eto vajni novinari otkrili pljacku veka i sta je sa tamosnjim osumnjicenima? Nista, eno ih brane se sa slobode i da li o tome neko pise? Naravno da ne pise, jer nikakvu borbu B92 nije vodila protiv kriminala niti je Srbiji otvarala oci, samo je bila instrument vlasti da prikazu kako se oni eto bore protiv kriminala i kako je ovde novinarstvo slobodno. Smesni ste kao klovnovi. Inace od onih silinih emisija pocev od Insajdera mi je vise muka jer samo pomislim boze kako bi bilo lepo da je sve tako. Ali nije, dok su kamere ukljucene lopovima su lisice na rukama, cim kamera nema oni setaju slobodno. Uzas, bruka i sramota nema sta drugo covek da kaze.

Milos

pre 11 godina

Ceo ovaj cirkus oko Agrobanke je jedno veliko zamajavanje naroda od strane nove vlasti koja nema resenje ni za jedan konkretan problem Srbije, kao sto su nezaposlenost, deficit budzetski i spoljnotrgovinski, nizak standard gradjana itd. Posto nema sta drugo da ponudi ona nudi hapsenja jer ce kao narod da se oseca bolje kad vidi da je neki bogatas uhapsen.
Ovi su verovatno svi zasluzili da budu uhapseni ali zasto tolika pompa oko toga i da li je ova vlada formirana da bi se bavila samo Agrobankom?

deNiro

pre 11 godina

Zrtveni jarac Lale.Covek ostare...Svi putevi vode do Dachica i finansiranja SPS i zato od ovoga nema nishta.Kako je pobegao Nesha Ognjenovic,kadar SPS koji je opljackao Galeniku,Velefarm i Dragan Vichichevic,SPS-ov chovek je nedodirljiv(poslovao s LALETOM).Josh jedna farsa.Bez sanaderizacije u Srbiji nema pravde.A to znachi hapshenje politichara,preddsednika stranaka.

ivanjicanin

pre 11 godina

Malo informacija za ove neupucene. Lale je nekada bio velika zverka, hapsen je uvek kada bi vlasti nedostajalo para i pustan uz znacajan otkup slobode. Bio je finansijer svih partija (kao i svi tajkuni) ali najblizi SPS-u. Takodje je i veliki prijatelj Mrkonjica i Dinkica. Ne sumnjam da je lako naci dokaze o njegovim mahinacijama (jos od vremena kada je bio direktor savezne uprave carina, preko uvoza citostatika iz Kine kojima je istekao rok do privatizacija ivanjickih firmi Novi Dani i Inex Ivanjica u cijem sklopu je i hotel) ali je steta sto se to radi tek u momentu kada je on nacisto propao (i finansijski i zdravstveno). Bojim se da ce stradati i njegov sin za koga svi znaju da je potpuno nevin, naivan i nesposoban za bilo koji ozbiljan posao izuzev za finansirnje fudbalsog kluba. Takodje se bojim da ce u ovoj opstoj euforiji nastradati i neki ljudi iz Habita (i ostalih vezanih firmi) koji su tu najmanje krivi.
Jos samo da napomenem da je generalni direktor jedne od Lalovih firmi predsednik lokalnog odbora SPS-a za koga se nezvanicno pominje da je medju uhapsenima i da na njega nisam mislio u prethodnoj recenici.
A kada je vec na red dosla Ivanjica mogli bi da ispitaju i predsednika lokalnog odbora jedne druge stranke koji se naprasno obogatio od kada su njegovi dosli na vlasti, pa privatizaciju Novih dana, hotela, SPIK-a...

tajkun

pre 11 godina

sartid, luka beograd, hemofarm, zorka pharma, fidelinka, banini, pik becej, nacionalna stedionica, secerane, c market, gradjevinsko zemljiste u beogradu, djunic i vlahovic, ekipa oko sojeproteina, konsultantske (revizorske) kuce, ministri privrede (privatizacije), finansija i pravde, nabavke u javnim preduzecima, imovinu politicara. To je nesto osnovno i ukratko sto bi trebalo ispitati. posle proveriti lokalne mocnike u svim gradovima. Da narod vidi da se olos cisti i na lokalu.

a

pre 11 godina

Nikola, 25. avgust 2012 17:46 Koji bre dobar znak?! Pa ovi isti najavljuju da ce devizne rezerve upotrebiti da bi dali finansijsku injekciju nasoj privredi,po povoljnim uslovima. Pa sta ti je to nego isto ono sto je radila i Agrobanka,davala kredite neuspesnim domacim preduzecima,koji su nenaplativi...tako ce i ovi za neki mesec ili dva da upumpaju drzavne pare u iste takve firme koje je vodio Sekulic,pare koje nikad nece moci da se naplate,nase pare...a,samo da bi pomogli nasim tajkunima,a finansijerima njihovih partija da prezive krizu...

od A do Š

pre 11 godina

@(zoran, 25. avgust 2012 15:24)
Cekaj,jel to onaj velikan sto je Kole preko njega obezbedio bankarske garancije za 5 secerana na 10 miliona maraka?
Pa od 5 fabrika,3 zalegle hipotekom?
Hronologija mi govori da je to bila 2002 godina ili se varam?
Ako je kole napravio firmu 88-godine i sve propalo 90-tih godina,privreda,drzava,gradjani,kako to da je Kosticeva firma toliko profitirala?
Samo sverceri,mafijasi i lopovi su profitirali,a Kole nije radio nigde u inostranstvu da je mogao da zaradi 10 mil.maraka.
Te garancije jedino mogao da zaradi explatacijom svoje bivse zene i to u extremno visokim krugovima,ali se oni tad nisu ni poznavali.
Slazem se da treba krenuti redom,ali ne od ubistva,nego 5 oktobra.
Ko je muljao,konfiskacija i resetke.A za pravo nek se zali Ketrin Eston,jer ona ne moze za postene ljude da se zalaze...

mina

pre 11 godina

Po komentarima ovde reklo bi se da u Srbiji svako drži kamen u ruci i samo čeka na koga će da ga baci. Kao da bi lako došlo i do linča. Država je tu da to iskontroliše - da ne daje bombastično vesti i ne potpiruje već razbuktalo nezadovoljstvo. Ovo su stvari tužilaštva, policije i nema potrebe da ih objavljuje bilo koji političar i na taj način prikuplja poene za sebe i svoju stranku. Manje ostrašćenosti, a više zdravorazumskog odnosa prema ovim nezakonitim radnjama učiniće nas smirenijima i daleko je od ikakvog kamenovanja u najavi skrivenog iza mnogih komentara čitalaca ovde i na ovu temu. Jednom rečju, gledajte svoja posla i uživajte u vikendu sa svojim najmilijima. Nas obične ljude niko nema za šta da hapsi juri, što je prava blagodet u kojoj treba da uživamo, a ne u tuđim problemima zbog eventualno izvršenog kriminala. Mina

Igor

pre 11 godina

Jel moguce da su oni toliko glupavi i da su toliko krali ocekujuci da nece biti uhvaceni ili postoji nesto drugo?Kao npr. zastita od strane vlasti?Meni bar malo deluje bezveze da je neko toliko ocigledno varao ovu drzavu.

markus

pre 11 godina

Molio bih Vas da se za kradju naroda a samim tim i drzave pod hitno promeni zakon i uvede SMRTNA KAZNA!
Taj koji krade svoju drzavu i svoj narod treba da za to odgovara zivotom.

Nikola

pre 11 godina

Ovo je dobar znak, koji nagovestava da ce pravdi biti privedeni svi oni koji su cinili nezakonite radnje. Agrobanka je prva institucija u kojoj se sprovodi ovakva akcija, ali sigurno nece biti i poslenja, jer je, na zalost, bilo dosta ovakvih ili slicnih slucajeva. Ovo je samo pocetak uvodjenja reda i iskorenjivanja nezakonitog ponasanja, a to je preduslov za uspesno obavljanje svih ostalih poslova iz nadleznosti Vlade.

Jale

pre 11 godina

Kako se možemo čuditi,zašto Srbija finansijski slabo stoji,pa kako i ne bi koliko ima kriminala.Da se nije ovoliko kralo,ne bismo bili pred bankrotom.Aco nastavi sa radom,naravno da nećeš moći u potpunosti da staneš u kraj kriminalu i korupciji,ali napred,i nemoj da odustaješ.

kokica

pre 11 godina

Pocela sam da citam tekst I zavrtelo mi se u glavi od cifara eeeej ljudi pa nije to pokradeno za jedan dan ,ta kradja traje godinama a neko je to dozvolio ,bas se pitam ko ce biti prozvan za ovo ….. ?

ivanko

pre 11 godina

Pa dobro ljudi sta je sa Bekom i Miskovicem nemoguce da oni nisu uzimali te bespovratne kredite.Opet nam mazu oci sa sitnom boranijom.Ja predlazem da zovemo partizane da im uzmu svu imovinu i daju narodu.

Don

pre 11 godina

Samo kad je klupko pocelo da se odmotava, sad cemo videti sta se sve izdesavalo u prethodnim godinama, ali treba neko i da odgovara!!!

Zemunac

pre 11 godina

@Đorđo Napolitano

Vidim da vec nekoliko puta saljes komentar. Da ne bi lupetao i pisao gluposti covek u glavi treba da ima malo znanja.Nisi se valjda edukovao sa mahanjem praznim papirima i retorikom decka koji nista osim fakulteta i rada u SRS-u nije radio. A taj decko neka nam objasni kako je za vreme kratkog staza u Vladi Srbije uspeo da namakne stan od 117 kvadrata.Da nam objasni gde su se izgubile pare dok je bio direktor sportskog centra Pinki u Zemunu. Da objasni kako se to nakon poplocavanja Magistrata u Zemunu sutra vec nasli kiosci. Da objasni izbornu kradju, da istrazi facifikat diplome njegovog mentora,i da nam napokon kaze ko je sedeo sa Lukom Bojovice. Tek kada to sve uradi onda cu da verujem u njegove dobre namere. A sto se tice Beka, Djilasa, Miskovica voleo bih da potregne istragu a onda cemo svi mi zajedno da placamo odstete jer nigde ne postoji krivicno delo.A ti sto nemas banke u dzepu siguran sam da sa velikim ocima i prezirom mrzis sve one koji nesto u zivotu imaju. Uci skole i nadji posten posao i ne gledaj u tudj tanjir i dzep

Robin

pre 11 godina

Cinjenica je da je isti taj "Lale" finansirao odbranu Slobodana Milosevica,pa se moze doci do zakljucka da je sadasnjem rukovodstvu SPS zavio slavinu cim je on prvi na spisku za "odstrel".

vodoinstalater

pre 11 godina

Dačiću, Palmini bageri ti nisu smetali u prošlom mandatu pa zataškaste stvar u povoju. Nisu smetali ni tebi ni ostalim kolegama iz DS-Vlade. Izgleda da ti ni sada ne bodu oči. Ni tebi a ni ostalim kolegama iz Vlade a naročito mlađahnom Acu. A inače, TU je lova, Dačiću. TU je NAJVEĆA lova, veruj mi...

Revenge

pre 11 godina

A sta cemo sa covekom koji je bio u Milosevicevoj vladi koji je u isto vreme bio direktor giganta evropskog okvira " Geneks" ? U to vreme geneks propada a privatna firma Delta pocinje da jaca , jasno je da je doslo do prelivanja drzavnog kapitala u privatne ruke. Kako je moguce da u zemlji u kojoj je prosecna plata bila 700 dolara neko kupuje preduzeca koja vrede vise miliona evra ??? Taj isti covek danas je bukvalno kupio celu Srbiju u kojoj hiljade napacenih dusa radi za 250 evra ! I ti isti danas glume pametnjakovice koji su se obogatili zato sto su bili clanovi partija .

fokus

pre 11 godina

Jadna je zemlja u kojoj potpredsednik vlade drzi konferencije za stampu i najavljuje ko ce biti uhapsen,ko optuzen,a ko samopopljuvan. U normalnim zemljama to je posao za tuzioca i tuzilastvo...verovatno ce i ovi na kraju biti oslobodjeni kao i svi pre njih koji su hapseni na konferencijama za stampu raznih politicara,Dragic,Dvinic i sl....

Demokratski, zaista, kao i uvek

pre 11 godina

:)) Svasta covek ovde moze da nauci. Pocev od toga kako se hapsi jer je fk c.zvezda u usponu, hapsi se da bi se prikrilo mucko ubistvo pokojnog premijera. Hahahaha, blago vama, vi problema nemate.

Zoki

pre 11 godina

Samo tako nastavite,i dokazite mi da sam bio u zabludi sto sam glasao protiv vas,a ja cu sledeci put glasati za vas!
(Srdjan, 25. avgust 2012 10:45)

Ljudi moji, vi brzo zaboravljate.. A umjesto ovih doci ce drugi pijuni, sve su to sitne ribe.

STANKOM DRZAVA

pre 11 godina

I jos na spisku nema Zike Mustikle za sudski potvrdjenom prevarom od preko 40 miliona eura za prevaru za stanove u filmskom gradu.Ni prethodna vlast nije smela ,a sad ni ova,ima li logicnog objasnjenja gos.Vucic za ovu pojavu selektivne pravde.

zoran

pre 11 godina

Procitao sam dosta komentara ali nisam mogao da shvatim |nisam dovoljno upucen | da li je gospodin Radoslav sekulic bio clan ili je sada clan neke partije. Molio bih upucenije da mi odgovore. Hvala

big

pre 11 godina

Miroslav Prokopijević, naučni savetnik Instituta za evropske studije:

“Ako vi jurite ove koji su dobili dva-tri, eventualno pet miliona evra, a one koji su dobili deset, dvadeset, trideset i šezdeset ne jurite – odna je vrlo jasna poruka. Ti veći krediti su se dobijali verovatno uz pomoć političara, i to ne ovih sa lokalnog nivoa nego nekih od najkrupnijih, verovatno bi istraga u tom pravcu vrlo brzo dovela i do nekih krupnijih riba. Kako ni u drugim aferama nisu bile dotaknute te krupnije ribe, ne verujem da će i ovog puta biti dotaknute”, kaže Prokopijević. (izvor: Slobodna evropa)

Showtime

pre 11 godina

Ispitati i Nebojšu Čovića! Čovek je uspeo da vrati 15 miliona duga za par meseci. I još je uložena velika lova u novi tim. Niko, ali niko nema ništa protiv da Srbija bude zemlja košarke, ali ne i da se ne neki novi klubovi časte višemilionskim iznosima od strane države!

Nislija

pre 11 godina

Firma Miloscic iz Nisa u stecaju uzela kredite od banaka u vrednosti preko Milijarde din. Koje nije vratila prevarila druge firme za milijardu din vlasnik. Bosic uhapsen pose 6 meseci pusten na slobodu iako ima jos 9 povezanih firmi koje duguju tri milijarde dinara za to ga niko ne gonii danas taj isti bosic ima drugs firmu sa kojom radi i smeje se jer ima veze u sudu I ne brine se a pola juga srbije zavio u crno nadam se da ce ovu aferu sa Agrobankom isterati do kraja dosta seljackog lopovluka

Drzavni projekat

pre 11 godina

Znaci strategija je sledeca. Pohapsiti sve finansijere klubova koji mogu ugroziti sampionski pohod Crvene Zvezde ka tituli prvaka Srbije. Javor je neocekivano dobro zapoceo ovu sezonu, pa se gosn Vucic uplasio da bi im oni mogli otkinuti koji bod u odlozenoj utakmici prvog kola JSL. Znaci, to dalje implicira, da ce pred derbi biti ispitano poslovanje kompanije Zekstra, pred utakmicu sa Donjim Sremom poslovanje gosn Djurdjevica i tako dalje i tako dalje...
S tim u vezi da napomenem, da ce verovatno na kraju prvenstva, kompaniji Gazprom, u znak zahvalnosti biti omoguceno slobodno formiranje cena goriva i da cemo za manje od godinu dana imati najskuplji (a uz to i najlosiji) benzin u Evropi...

skeptik

pre 11 godina

Iskreno očekivao sam mnogo više nego da hapsite zbog nevraćanja kredita.Ne kažem da i to nije važno ali gde su nestale milijarge evra koje su ušle u zemlju posle 5.oktobra.Kako su privatizovane naše najuspešnije firme.Slažem se da je svaki dinar bitan.To je kao kad bi vam neko oteo dobar kožni novčanik pun para a onda vam vrati samo novčanik.Mislim da su ovo smešne cifre u odnosu na ono što je udbaška ekipa koja je i razorila ovu zemlju po zadatku sve pokrala.Oni nisu uzimali kredite,oni su kupili lovu.Nisam siguran da je Vučić spreman da to zagrize.Možda je i pokušao pa kad je video o čemu se radi njemu pozlilo.Mislim da to niko ne može da uradi za kratko vreme jer je korupcija sistemska.Ali ako to učini svaka mu čast.Treba mu dati vremena ali nekako mi se čini da je u startu trebao krupne ribe da hapsi a ne da im daje vremena da se pregrupišu i organizuju.Ako se završi na ovome to je kao igla u palstu sena.Ništa.

Igor

pre 11 godina

Sta je bre ovo sve otac i sin. Genetski kod malo radi a sve pokradi i budi baja na splavovima vodaj starlete da te prate paparaci. Ej bre srbine.

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Ako se ne uhapse Dragan Đilas, Miroslav Mišković i Milan Beko, jasno je o čemu se radi. Leka Vučić hapsi boraniju, a najjači lopovi trljaju ruke

Sunce

pre 11 godina

Bravo za akciju ali jos dosta posla ima da se uradi pre svega da krivci budu adekvatno kaznjeni a zatim krenuti npr na kolubaru i kupovinu vakcina e tek je tu kriminal i korupcija.

sposoban

pre 11 godina

Kakve se sve gluposti pišu ovde. Pa 95% uhapšenih će biti pušteno i još če im isplatiti "ležarinu" jer nepostoje sposobni ljudi da osim hapšenja urade i ostalo što je potrebno da bi se neko osudio.

Milance

pre 11 godina

Ako ne uhapse Danka Djunica i Vlahovica, nista nisu uradili...
A mogli di i prof. Danila Šukovića bio član UO u Agro Banci i Jugoremediji (2 plate) plus član Saveta za borbu protiv korupcije )jpš jedna plata) i profesor na fakultetu (još jedna plata)!!
Šuković za Danas: On je naglasio da je njegovo članstvo u upravnim odborima potupno čisto i da je tu učestvovao kao bilo koji građanin. Dodao je i da je posebno apostrofiran kao meta napada zato što je bio muž pokojne Verice Barać, predsednice Saveta....
Danilo Šuković se nešto nije hvalisao time da je vanbračni muž Verice
Barać ni za njena života ni onda kada su objavljene potresne informacije da je umrla u nemaštini koja joj je onemogućavala i najelementarnije lečenje opake bolesti. Šuković nije živeo ni u kakvoj nemaštini i zaista je besramno njegovo hvalisanje time da je bio Veričin vanbračni muž.

AKONIŠT SAMO ZGOG VERICE GA TREBA HAPSITI!

besna glista

pre 11 godina

Ok, sve je to lepo, samo mene zanima kada ce krenuti hapsenja nekih malo krupnijih riba kao sto su Miskovic, Beko, Djilas, Babic itd?

zoran

pre 11 godina

Vučiću i Dačiću, a politički inspiratori i nalogodavci za MUČKO ubistvo Premijera Điđića??? Idite malo hronološkim redom. 45 Milki su ogromne pare, ali ipak je ljudski život valjda važniji? Ili u Srbistanu nije??? Hmmm? Ili ćete možda Sekuli i to da natovarite???
Samo ne zaboravite jedno. Odlično znamo ko je osnovao Jedinicu i ko je njom iz senke komandovao. Nisu Zveki i Ulemek Vrhovni komandanti nego samo izvršioci. Dok TO ne obelodanite, kako bi rekao mlađahni Aca, vi ste samo farsa...

milovan

pre 11 godina

Za one sto hvale Lala:
Lale je nekad bio odlican direktor
Kasnije je postao lopov, pljackas i hostapler.
Zar zbog necega sto je ranije radio dobro treba da mu se oprsoti lopovluk, prevare i ostalo.
Ivanjicu je zavio u crno.

No pasaran!

pre 11 godina

Svaka cast na dosadasnjoj akciji, ali sve ce se pretvoriti u farsu ako ne pohapsite 7 od 9 clanova UO (dvoje je konstantno glasalo za ostavke clanova izvrsnog odbora), revizore koji su fingirali izvestaje i velikog mastermajnda pljackaskih privatizacija u Srbiji Aleksandra Vlahovica. I jos nesto, dzabe i pravosnazne presude ako im se ne oduzme i poslednji euro koji su ukrali. Znaci sve i od sina, cerke, zeta, ljubavnice, kuma, surnaje, starog svata, svastike, pasenoga, jetrve... Jedino tako, kada ih familija prokune i odrekne ih se preko novina, cete poslati poruka svim bizMismenima da se kriminal ne isplati. U suprotnom, odlezace par godina, a njihova deca i unuci ce se skolovati na Oksfordu, Harvardu i Kembridzu, pa ce se vratiti u zemlju da dalje nastave pljacku ove jadne napacene zemlje.

Dusko

pre 11 godina

a gde je kanal do egejskog mora?
(pera kojot genije, 25. avgust 2012 13:41)
Meni ne treba taj kanal IČ! Dovoljno mi je vidim ove džukele koje su krale ovu zemlju iza rešetaka! Mada razumem isfrustriranost onih koji sada strepe!

Beogradjanin

pre 11 godina

Kada ce poceti hapsenja ostale Udbaske bagre koja je opustosila Agrobanku?
Bivsi ministri iz RS, bezbednjaci, sta je sa njima?
Bravo za Sekulica, ali cekamo ostalu Udbasku bagru da vidimo iza resetaka.
Za 300 miliona eura mogao se kompletno obnoviti stocni fond Srbije, ili kompletno uraditi navodnjavanje Srbije, ali Udbaska bagra nije imala milosti.
Tako i mi necemo imati milosti sa Udbaskom bagrom kada kucne cas.

nenad

pre 11 godina

Aktivisti demokrata i naprednjaka odj..ite sa komentara b92. Pusti te nas vise na miru....da mi normalan svet mozemo nesto da kazemo i procitamo, a da nam vi ne ispirate mozak. Ajde odj...ite

Maki

pre 11 godina

Sekulić uhapšen, super, ali pod kojom optužbom? Nevraćanje kredita ni po kojem zakonu NIJE krivično delo i za to se NE odgovara. Morali bi mu dokazati da je on lično platio nekome u banci da mu da kredit. Ali to bi bila samo korupcija i najviše bi nadrljao onaj ko mu je odobrio kredit, a ne Sekulić.
Sve Sekulićeve firme su u stečaju i D.O.O, što u prevodu znači da od imovine imaju samo pisaći sto, fikus, tri stolice i faks, a vlasnik firme NE odgovara svojom imovinom i NIJE dužan da pokriva dugove firme. Tako da ovo hapšenje ne daje odgovor na ona najvažnija pitanja, a to su gde su pare i kako ih vratiti u Srbiju. Odgovore možemo samo da nagađamo: pare su bezbedne u švajcarskim sefovima ili na nekim dalekim egzotičnim ostrvima i nema praktično nikakvog načina da ih vratimo u Srbiju. Možda jedino da se sa Sekulićem napravi prijateljski dil tipa Ceca: tebi nanogvica godinu dana i da vratiš 20% od onoga što si opljačkao, a ostalo ti opraštamo. Naravno, ti ćeš da mudro ćutiš i nećeš da pričaš kojim si sve strankama i političarima davao procenat od opljačkane love.
I na kraju priče svi srećni: i političari, i lopurda kojem ostaje najveći deo opljačkane love, a najsrećnije od svih biće priglupe ovce zvane srpski glasači jer se "nova vlast žestoko obračunava sa lopovima!"
Ni nova, ni stara, ni nijedna druga vlast u Srbiji se NEĆE obračunavati sa lopovima iz prostog razloga što je lopovluk i pljačka građana suština i svrha SVAKE vlasti u Srbiji.

Bagi

pre 11 godina

Kad je Vucic u izbornoj kampanji obecavao borbu protiv kriminala i korupcije bio sam skeptican,sad vidim da sam pogresio. Svaka cast za Vucicu samo tako nastavi.

dex

pre 11 godina

Ne da se kazni samo zatvorom nego da se njemu njegovoj zeni njegovoj deci njegovim rodjecima sve oduzme i da se vrati kome treba da se vrati.

Predrag

pre 11 godina

Polako ljudi, bez euforije.Nije fazon uhapsiti, glavni fazon je oštro osuditi. I Mile Dragić je uhapšen pa oslobođen. Pa Zvezdan Terzić i još stotine njih.

Bravo Maki

pre 11 godina

(Maki, 25. avgust 2012 14:05)

Ovde je sve receno. Ovo je SUSTINA ! Dodao bih samo jedno: u Srbiji je pljacka SISTEMSKI regulisana,najveca rak rana sistema je PRAVOSUDJE, njegovo funkcionisanje.
Ovde nece NIKADA biti bolje, bez obzira koja stranka da dodje na vlast.
Jedini izlaz je apsolutna gradjanska neposlusnost, apsilutna apstinencija na sledecim izborima...ali to je UTOPIJA.

Duki

pre 11 godina

Polako se ekipa kompletira. Sve ide kako treba. Konačno smo dočekali da se borba protiv kriminala i korupcije vodi na pravi način. Raduje me da smo na dobrom putu da konačno postanemo pravna država.

MiloS

pre 11 godina

uredu je sve ovo sa hapsenjem ali ne na ovaj nacin demonstriranje sile koju sprovodi SNS I SPS.trebaju malo da rade na ekonomiji. briga onog coveka ko jedva krpi kraj sa krajem sto je uhapsen vlasnik habitfarma

levcanin

pre 11 godina

Vucicu, Vlahovica na svetlost dana. Tezak je on mozda i kao Agrobanka? A sto je najbitnije skratili bi postupak na putu do krupnih primeraka "ribolova"? On je imao tim "strucnjaka" koji su se do izbora zadrzali na vlasti, a sam im je bio izvrstan ucitelj.

Predrag

pre 11 godina

@45 miliona evra!?
Ljudi, imate li vi predstavu koliko je to mnogo para???
(Darko, 25. avgust 2012 11:21)

To je 900 (devetstotina) stanova vrednosti od po 50.000 EUR. Dakle 900 najugroženijih porodica bez krova nad glavom je moglo da se zbrine.

Prvi i samo prvi nikada drugi

pre 11 godina

@Đorđo Napolitano

Da li mislis da Djilas treba hapsiti na osnovu predizborne kampanje (dve) koje je sadasnji PRVI podpredsenik vlade, PRVI Ministar odbrane.PRVI sekretar za nacionalnu bezbednost. PRVI student prava na BU,, PRVI nosac gajbica u Londonu i mnogo cega PRVI, mahao praznim papirima i optuzivao Djilasa. I na srecu beogradjana taj PRVI nije postao gradonacelnik Beograda. A ti si sedeo pored TV-a i navijao za PRVOG koji je dovodio da ne kazem koga iz Amerike da mu pravi predizbornu kampanju
A taj PRVI nista u zivotu osim politike nije uradio ni radio. Za razliku od coveka koga pominjes koji je imao onu stvar u gadnim vremenima da Slobi kaze da podnese ostavku, da svoje pare zaradi ne u Srbiji vec u jednonoj srednjo evropskoj drzavi. Zasto ga tada PRVI covek nije tuzio za kupovinu i drzanje svih minuta na elektronskim medijima. Nije ga PRVI tuzio jer je kao PRVI pravnik na BU znao da ce sud da odbaci tuzbu kao besmislenu

Spoljnotgovinac bivse SFRJ

pre 11 godina

Kao prvo Radoslav Lale Sekulic je bio najbolji direktor Javora u Ivanjici. Njegove krojacice po kucama sa dobijenim sivacim masinama su sile kosulje za Levis koje su se prodavale u Harrodsu u Londonu. Sio kosulje na koje su lepljene poznate marke za Jelmoli u Svajcarskoj. Kupovao jeftin materijalu Koreji (Lon poslovi)
Lale kasnije nije bio ni los direktor Savezne uprave carina pre Kertesa
Ne vracanje kredita nije krivicno delo. Habitfarm kao i cela farmaceutska industrija u Srbiji je u dubiozi (galenika, Hemofarm Stada, Zdravlje) zbog ne placanja od strane veledrogerija i apotekarskih ustanova. Ovo je samo plasenje jeza golom zadnjicom. Nisu li drzavne banke devedesetih propale sto nisu mogle da naplate date kredite od privrede koja je devastirana za vreme sankcija

markus

pre 11 godina

Ja sam jedan od onih razocaranih u ds i na izborima sam glasao za Ivana Ivanovica.
Ako samo 5 % ovih i njima slicnih budu osudjeni na visegodisnje zatvorske kazne na sledecim izborima imate moj glas.

mile

pre 11 godina

A zasto do sada niko od revizora, clanova IO (osim Antonica) i UO nije uhapsen?! Sta se ceka? U tom lancu svi su oni odgovorni i znali su (ili su morali znati) sta se desava. dok su im trpali pare u dzepove svi su cutali. Kad su culi da se spremaju hapsenja kao svi dali ostavke. Sta je sa dekanima Pravnog i Ekonomskog fakulteta? Sta je sa Nikezicem, Sukovicem? Sta je sa KPMG-om, ciju oni zastitu imaju? Mnogo toga ce ovde ostati otvoreno a bice kaznjeni oni koji nemaju "ledja". Kao i obicno, boranija ce ispastati.

Samo tako

pre 11 godina

Prestanite da lupetate, istraživanje poslovanja "Agrobanke" je pokrenula PRETHODNA VLADA još prošle godine!
A. Vučić je obećao DOKAZE O IZBORNOJ KRADJI, gde su?
(bezimena, 25. avgust 2012 13:01)

------------

Baš si kulturna!
Pokrenuo je DS mnogo čega, ali ništa nije završio...ma nisu mrdnuli od početne tačke, a i kako bi kad su i sami umešani u raznorazne afere.
Doći će na red i izborna krađa, ništa ne brini.

Sajo

pre 11 godina

Ovo je jako tuzna vest za Srbiju...Da ministar prica o nekavim hapsenjima,da ministar vodi bitku protivu organizovanog kriminala,da bilo koji politicar vodi takve bitke to je velika sramota za Srbiju u 2012 godini,12 godina posle demokratskih promena Srpko drustvo nije uspelo da izgradi nezavisne institucije koje bi same radile svoj posao i hapsile koga treba,pa i politicare,kada se dokaze da su umesani u neku aferu.Svojevremeno sam pisao Dinkicu,misleci da je on POSTEN covek koji misli dobro svojoj zemlji,kada je vodio rat protiv Karica,da se mane toga vec da se usresredi na pravljenja zakonodastva i sudstva koje ce to samo da odradi...ovako ispada kao licni obracun,sto u principu i jeste bio.Tako G.LABELO samo pokazuje koliki si nedemokrata i koliko je tvoja borba selekjtivna.Tadici i DS su pokusali da to urade...ali narod ne kapira nista.JEDNOSTAVNO NAS NAROD VOLI BUKADZIJE I DEMAGOGE,koju uzgred receno i nisu nista uradili,jer organi NBS su otkrili ovu aferu jos pre godinu dana uveli krajem prosle godine prinunu upravu u Agrobaci,i tuzilastvo i policija zapoceli sa radom a Vucic to nije SMEO da zastavi,i sada se kako kiti rezultatima rada drzavnih sluzbi koje bi taj posao obavile i bez njega...Mr.LABELO NEMOJ SAMO DA SMETAS PUSTI SLUZBE DA RADE BRZO CE ONE DOCI I DO TEBE I DO Mr.KOFERCETA..nego nema od toga nista sve te afere su kontolisane od tvoje i Daciceve strane...tu ce biti nazaost selektivna pravda a prave krivce ce mo pustiti da umru prirodnom smrcu

srbin

pre 11 godina

Kolubara~palma+sps,aofi‚~dinkic,rtb,bor~dinkic,siepa~dinkic,galenika~sps,azotara~sps,agrobanka~sps,koridor 10 ~sps...A vucicu sta sad boze moj...ili pusti to ili idi sa njima,izdali su oni sve izdace i tebe a boze moj kako su fini ja im nista neverujem,svako ko im veruje izigraju ga....urs 5.5%,sps 4%,js 4%,pups 4%...narod njima dao poverenje...jadni li smo...

Nenad009

pre 11 godina

@ (Zbog čega da volim i branim ovu državu???, 25. avgust 2012 11:05)

Akcije se prodaju kada se primeti kontinuirani pad vrednosti, a kupuju kada vrednost jedno vreme raste. Ako ne znate sta radite, sto se kockate!? Ulagati sve pare u jedno preduzece je bas "pametno"

Mima Sis

pre 11 godina

Zakon postoji za sve I vazi za sve. Bilo da si sadasnja ili nekadasnja vlast ili obican gradjanin. Mislim da nam razotkrivanje ove afere upravo to nova vlada porucuje.

car

pre 11 godina

Kao sto je zbog gubitaka Agrobanke ostecen budzet Srbije tj. mi poreski obveznici, isto tako smo svi mi svake godine osteceni zbog nestrucnosti i partijskog zaposljavanja u javnim preduzecima koja beleze mnogo vece gubitke od Agrobanke. Kad ce neko tu da odgovara? Sigurno da je deo gubitka posledica socijalne cene struje, gasa itd. ali je veci deo posledica korumpiranih politicara i partijskih poltrona u javnim preduzecima koji nas svake godine zaduzuju za preko milijardu evra. Neka drzava pocne cesljanje javnih preduzeca i imovinu njihovih rukovodioca. Tamo je najveca korupcija i lopovluk

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Hoće li Leka Vučić preskočiti Đilasa, baš se pitam, hahaha kako su providni. Puštaju niz vodu nebitne likove a za najjače nema zime

SvetM

pre 11 godina

@Kosana..."ova vest me odusevila"...

Dok god je ovakvih mudrih glavica bice dobro i vasim prethodnicima i vama, kao prethodnicima i naslednicima vasih prethodnika!
Pa Rim se nekoliko vekova "vozio" na foru "HLEBA I CIRKUSA/IGARA" (da ne bude zabune kao sa onim Levijatanom : Hleba i igara (latinski: panem et circenses, doslovno: "hleba i cirkusa") je popularna metafora za metode kojima vlast obezbeđuje podršku stanovništva tako što prividno zadovoljava njegove kratkoročne interese i nevažne potrebe, a nauštrb dugoročnih interesa, odnosno da bi mu skrenula pažnju s daleko važnijih problema. - Wikipedia)

Mrki

pre 11 godina

Vidite kako neko gomila funkcije a od svega nece biti nista. Potptedsednik vlade, ministar odbrane, koordinator bezbednosnih sluzbi i jos neustoliceni ministar informisamja. Od svega toga tesko ce uskladiti sve funkcije a to znaci da nema poverenja u svoje saradnike ili nema kadrove za te funkcije ili je japajac ja pa ja i niko drugi.

Mrki

pre 11 godina

Tesko ce se ovde sta dokazati Sekulicu jer zasto je postavljao direktore u firme i davao im ogromne plate nego kada dodje u ovu situaciju da ima ko da robija a on je van toga. Videcete nigde za podizanje kredita nece biti imena Sekulica niti njegovog potpisa vec ove bede od direktora koji ce robijati. Politicari koji su radili sa njim nigde nema zvanicno nikakvog potpisa sve u CETIRI oka se zavrsava. Policija tuzilastvo i sud nemaju dokaze za politicare i Sekulica ali ce zato ditektori u Sekulicevim firmama robijati. E jos jedna stvar da li novinari sebi dozvoljavaju luksuz da puste u medije vest "Vucic odobrio hapsenja" ako to Vucic nije izjavio duguju izvinjenje kako Vucicu tako i javnosti jer se zna ko hapsi ko vodi istragu ko sudi. Nije ovo privatna drzava nekoga da moze da odobri hapsenja ili zaustavi sve.

Ujka Sima

pre 11 godina

Neverovatna je cinjenica koliko ce se umesanih otkriti I verujem d ace istraga odvesti I do samog drzavnog vrha. Prethodna vlada itekako ima putera na glavi, a ovo je samo jedna u nizu afera koja se razotkriva.

Vlajkov

pre 11 godina

Mesec dana se samo prica o AgroBanci, takvih afera je bar deset otvoreno za vreme prosle vlasti... Putevi Srbije, Zeleznica, Institut za onkologiju, Kolubara, Azotara... A Vucic misli da ce da odrzi euforiju kod svojih biraca ako svaki dan ponavlja jedno te jedno... Nema od toga hleba... Dani prolze a novac jos nije poceo da pada sa neba kako su SNSovci obecavali a biraci im poverovali....

a sad apel za SNS komentatore, nemojte uzaludno trositi vreme i bite protoka na tako providene komentare, na ovom portalu borave obrazovani i pametni ljudi kojima sa komentarom u stilu "vidi se da ce mnogo korupcionasa zavrsiti u zatvoru zahvaljujuci Vucicu" koje danima citam, vredjate inteligenciju i stvarate samo veci gnev prema SNSu...

makarije

pre 11 godina

ja ne verujem da je moguće u srbiji iskoreniti laž , mito i korupciju . pogotovo kad vidim ko je iskorenjuje . alo pa šta smo zaboravili na džakove sa glasačkim listićima? eto taj koji je to slagao sad tera neke druge .. nek uhapsi tomu (zbog stanova npr.) pa koferče (heh treba li nabrajati) i na kraju sebe . e onda bi reko - prevario sam se ovaj stvarno dobro radi. dotle sve je to jedna predstava. nebi ni hrvati uhapsili svoje da ih merkel nije pritisla a vas nema ko da pritisne zato i nećete nikad ništa napraviti po tom pitanju.

bezimena

pre 11 godina

Onima koji nisu verovali, evo realizacije i dokaza da kod Vučića ne postoje prazne priče.
(Samo tako, 25. avgust 2012 12:23)

Prestanite da lupetate, istraživanje poslovanja "Agrobanke" je pokrenula PRETHODNA VLADA još prošle godine!

A. Vučić je obećao DOKAZE O IZBORNOJ KRADJI, gde su?

Nikola

pre 11 godina

Ovo je dobar znak, koji nagovestava da ce pravdi biti privedeni svi oni koji su cinili nezakonite radnje. Agrobanka je prva institucija u kojoj se sprovodi ovakva akcija, ali sigurno nece biti i poslenja, jer je, na zalost, bilo dosta ovakvih ili slicnih slucajeva. Predhodna vlast, predvodjenjena DS-om, je stitila krsioce zakona, ali to nece biti praksa nove vlade. Ovo je samo pocetak uvodjenja reda i iskorenjivanja nezakonitog ponasanja, a to je preduslov za uspesno obavljanje svih ostalih poslova iz nadleznosti Vlade.

Masa Mileusnic

pre 11 godina

Nazalost, ova prevara sa Agrobankom nije jedina I ko zna koliko ce slicnih ova vlada jos razotkriti. Ko zna kolike cemo cifre cuti I saznati za koliko smo osteceni mi, gradjani I drzava.

Tomica

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam Nikolica u njegovim naporima da se na najbolji moguci nacin suprostavi korupciji i organizovanom kriminalu. Neki ovde govore kako je novac iznesen iz zemlje i kako sada nema smisla goniti te ljude. Ja mislim da iako je ovo mozda tacno, nasa vlada treba da pokaze odlucnost i kazni ljude koji su ucestvovali u ovoj aferi, to ce ako nista drugo onda uticati preventivno na sve ostale koji bi krenuli njihovim stopama.

savet

pre 11 godina

Vucko, tvoja je politicka karijera sada na prekretnici. Zato ne dozvoli sebi propuste. Zanemari pravno nejasne situacije. Nego podji od Statuta banke i zakonodavstva, pa ces u prvom krugu od najodgovornijih stici vec u drugom i trecem krugu i do krupnih riba. Samo strpljivo. Cela javnost pod lupom prati tvoje poteze. Prilika ti je da se iskupis za 90-te.

Toni

pre 11 godina

Rešenje problema korupcije je jedini veliki problem cije resenje se iskljucivo nalazi u rukama aktuelne vlasti.Za rešenje ovoga problema ne treba nam nikakva pomoc MMF-a niti bilo koga drugog sa strane.

Znajte!!!! DOKLE GOD POSTOJI KORUPCIJA U SRBIJI ILI BILO GDJE DRUGDJE,ZNAK JE DA JE AKTUELNA VLAST KORUMPIRANA!!!!!

Pozdrav TONI!!!

kmania

pre 11 godina

g.Vucicu svaki gradjanin ove zemlje ZNA ko su kriminalci.Dzabe vam je sve ovo .Kad budete uhapsili,M,K,B itd,onda se javite i skinucemo vam kapu,ovako nista.Svi ali svi politicari i ostala bolumenta SVE ZNA.Kad im budete sve konfiskovali i poslali u bajbok onda se javite.
Ovo sto vi radite je jedno veliko NISTA!

Gile

pre 11 godina

Recept za uspesnost u Srbiji: "Postanite direktor carine"
Tako su bili Lale, Kertes (postavili ih SPS), Dusan Zabunovic (postavio ga DS) posle "oktobarskih promena". Dakle omladino, prvo u carinu, radi prvobitne akulmulacije pa onda kad vas otereaju iz "politickih razloga", u biznis.

Zlo

pre 11 godina

Samo tako nastavite,i dokazite mi da sam bio u zabludi sto sam glasao protiv vas,a ja cu sledeci put glasati za vas!
(Srdjan, 25. avgust 2012 10:45)
Vi iz SNS-a ste i dalje u predizbornoj kampanji?

Samo tako

pre 11 godina

Važno je da se poštuje i ispunjava obećano, samo tako nastavite. Onima koji nisu verovali, evo realizacije i dokaza da kod Vučića ne postoje prazne priče.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Uopšte, ama uopšte nas ne zanimaju ovi piunčići ala Antonići, Sekulići;zanima nas isključivo ko si ti, što su zvali Antonića, upravni odbor i rekli im:davaj ovome kredit, onome? Eto to nas zanima ako me razumete. Sve ostalo je FARSA;

DARKAN

pre 11 godina

Zasto se Dacic ne javlja povodom ovih hapsenja? Ko je ministar policije? Izgleda da imamo jos jednog Mirka Cvetkovica! Svi uhapseni imaju vezu sa SPS-om, ovo je ocigledno! Neko rece da treba procesljati i AOFI (agencija za osiguranje i finansiranje izvoza) pa da vidimo sta ce Mladjani reci!

Tiemie

pre 11 godina

Sve se više proširuje krug osumnjičenih u ovoj aferi. Mnogi su zloupotrebljavali svoj položaj i oštetili budžet i građane za ogromne svote novca. Stiglo je najzad vreme naplate. Neće biti zaštićenih! Raduje me da je zaista počela beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

Kosana

pre 11 godina

Koliko sam bila skepticna u vezi sa predizbornim obecanjima napredne stranke,ova vest me odusevila,brzo su poceli da resavaju afere i razotkrivaju korupciju,ipak ima nade da ce u ovoj zemlji krenuti nabolje i da ce odgovorni biti iza resetaka a da ce posten narod bolje ziveti

posmatrac

pre 11 godina

sta je sa valjevcanima? sta je sa proceniteljima koji su dali lazne procene hipoteka? ovo je samo farsa, koalicioni partneri se ne diraju

swedenonline

pre 11 godina

Ovi koji se hapse su SLUZBENICI a gde su političari-nalogodavci koji su skinuli kajmak?
(srbislavka, 25. avgust 2012 12:41)

... ako se ispostavi da su izvrsavali naloge, overene, onda su nalogodavci na redu a ovi bivaju pusteni. Mamac za veliku ribu je mala riba.

MUKNAVI

pre 11 godina

Ajde ti Vucicu nama reci sta bi sa tvojim predizbornim obecanjem, gde se zaturise investicije od sto milijardi evra,desetine hiljada novih radnih mesta,sta je bilo sa izbornim listicima,i gomilu stvari jos,koje ste obecali ako si vi dohvatite kabineta.Ovo je posao sudstva,policije a ti si ministar vojske koji se dohvatio gomile funkcija i sada ..blebeces,isto kao i oni koje ste smenili..obecanja u kampanji,ludima veselje i tako to traje vec dve i kusur decenije.

bezimena

pre 11 godina

To su sve drugari bivseg rezima, ovo je tek pocetak, koja li ce imena isplivati do kraja?
(Boris, 25. avgust 2012 11:51)

Bivšeg režima!? Greška! To su sve drugari dela bivše Vlade, koji je i sada VLAST!

Minja

pre 11 godina

To vam je drustveno vlasnistvo....
Nije samo Agrobanka u pitanju, sve banke u kojima menadzment postavlja Drzava su u slicnoj poziciji!

cickavi01

pre 11 godina

Vlasnik je hotela u Ivanjici, jedno vreme bio je i predsednik opštine. Mimo „Habtifarma“, na spisku firmi ovog biznismena je još devet firmi, a u svima je stečajni postupak ili u toku ili je okončan, a poslovna dokumentacija uništena.

Znaci uspesan lopov pardon biznismen...
Ovo je sve super sto su ih pohapsili ali ono najbitnije sto treba da se uradi u ovoj zemlji je dovesti sudstvo na nivo kakav je imala Jugoslavija(mislim na efikasnost po osudama).
Tek tada ce sve funkcionisati i nece biti ukrades 5 a vratis 1,5 i nanogica,vec ce biti 5-8 godina zatvora i oduzimanje imovine to jest narodski receno sve na dobos da se nadoknadi ostala svota novca koja je ukradena.
Ovako svima njima ostanu pare a oni dobiju neke smesne kazne.
Ako je kazna od 5000 dinara jednaka 5 dana zatvora onda mora i 45 miliona eura da bude bar 10 godina inace sistem nema nikakve svrhe zar ne!!

draganbb

pre 11 godina

Možda nekome nije dovoljno jasno šta se dešavala u Agrobanci. Banka je davala kredite, pare uzimala iz budžeta, znači naše pare, jer je većinski vlasnik bila država. Zatim su banku likvidirali tako da se krediti ne moraju . Time su pare iz budžeta prelili u privatne firme (tajkunske). Jasno je da je to nemoguće uraditi bez učešća prethodne vlasti. Jasno je zašto se onda digla frka protiv smene guvernjera (ne znači da je on bio umešan). Svim ti su opljčkani poreski obaveznici i ostali, strani, suvlasnici Agrobanke, pošto je banka likidirana, a umesto nje otovrena nova sličnog imena (koliko znam Cverković je jedna od figura upletena).

saradnik

pre 11 godina

Ajde konacno i svedoke saradnike uvedite u igru. Mada je dovoljno da pritisnete clanove UO banke, pa ce i oni brzo 'propevati'. Na kraju krajeva, ako nisu i oni krali, odgovorni su i znaju za koga su i zasto radili.

Seele

pre 11 godina

Postignuti rezultati u slučaju Agrobanke su veoma dobri, ali ima tu još mnogo da se radi. Verujem da će svi krivci za ovu veliku krađu biti procesuirani. Ne sme biti zaštićenih! Doći će se i do „krupnih riba“ kako je obećao Aleksandar Vučić. Ubrzo ćemo saznati imena svih učesnika, bez obzira ko su.

milovan

pre 11 godina

Samo napred. Ako ovo obavite kako treba i svi krivci zavrse gde treba, bice to veliki plus za sadasnju vlast. I Srbija ce postati normalna drzava. Samo da ne stanete na ovima, nego i sve ostale lopove i pljackase!

jovan

pre 11 godina

Bas me interesuje koliko ce meseci da pocinje privodjenje?
A narocito me zanima ko ce biti osudjen tamo gde je umesan najveci zastitnik pravde Miljko Radisavljevic ?!

Mile s Cubure

pre 11 godina

Svaki dan nas bombarduju sa ovakvim naslovima. Ako nemaju koga da hapse, preko svoje zute stampe (informer, kurir...) iz nedelje u nedelju prete hapsenjima nekih tajanstvenih ljudi, tajkuna(ja ni za jednog od do sada uhapsenih nikad nisam cuo). A zivimo sve gore. Cene goriva skacu iz dana u dan, skocice PDV, ide poskupljenje i svega ostalog. Gde du te milijarde koje su nam naprednjaci obecali da cemo dobiti cim oni dodju na vlast? Gde su radna mesta? Zasto nas dug i dalje ubrzano raste?
Danasnju politiku vode isti ljudi kao i za vreme S.Milosevica. Tada su katastrofalno ekonomsko stanje u zemlji prikrivali spoljnim neprijateljem, a danas unutrasnjim.
Slazem se da lopovi treba da idu u zatvor, ali glavna vest treba da bude da li ce se ovde nesto promeniti, da li cemo ziveti bolje...

helen

pre 11 godina

Sve to u redu ali lova je otisla niko nezna gde i kome.O tome se radi da je gotovina otisla van domasaja naseg zakonodavstva, svi ce oni biti zatvoreni, neki su pri kraju veka neki smrtno bolesni ali nam to nece vratiti novac koje su stetocine pokrale.

farsa na kvadrat

pre 11 godina

Koji put za medije privode sina Antonica.Lale Sekulic em bolestan, em nije najverovatnije dostupan.Gde su oni silni mocnici i clanovi SPS.Videcemo ko ce od njih biti priveden,ali tesko......
Ko placa Romskoj partiji da predje u koaliciju sa SPS,SNS u N.Sadu.Koja banka tu daje kredit i sa kojom hipotekom?

bezimena

pre 11 godina

Zasto bilo koji politicar, ministar ili funkcioner najavljuje i komentarise bilo koja hapsenja? Pobogu, to je posao sluzbenika policije i tuzilastva.
Nista niste naucili.
(Robert Lee, 25. avgust 2012 10:09)

Tačno, ali to u normalnim državama gde su policija i pravosudje NEZAVISNI.

krupije

pre 11 godina

Najbitnije je da se sazna ko su pravi organizatori pljačkanja ove države. Vučić je rekao da sve mora biti istraženo i svi koji su krali pare moraju u zatvor. Verujem da će to i uraditi i da će istraga pokazati koliko su se obogatili oni koji su u zadnjih 12 godina u samom vrhu vlasti.

Neki78

pre 11 godina

Ljudi, ja Vas stvarno ne razumem. Ranije Vam je smetalo, sto niko nikog nije dirao, niti hapsio. Sada Vam smeta sto ih hapse. Vi ocigledno ne znate sta hocete. Ili ste jednostavno teske demokrate, pa Vam smeta sto ce, nadam se, izaci na videlo koliko su pokrali drzavu!?

Nikola Zlatibor

pre 11 godina

Koja je ovo godina 48. !?
Jel postoje ovde institucije ili hapse politicari!?
Gore novine vec mesec dana o "aferi agrobanka" i niko ne pominje ko je je kriv. delo u pitanju ili mozda nema dela vec je u pitanju odgovornost standardno losih ljudi koji se bave biznisom ispred Drzave!

kraja

pre 11 godina

(Zbog čega da volim i branim ovu državu???, 25. avgust 2012 11:05)

...da te utesim...
...akcije beobanke, kupljene "zivim" novcem, dinkic i labus su dekretom proglasili nevazecim...

MIKI

pre 11 godina

@Neupucen,

Ti sto su uzimali kredite, ce posle 30 dana corke da propevaju ko im je iz vlasti od politicara i funkcionera namestio da dobiju te kredite, pa ce posle na osnovu njihovih izjava da se hapse i te krupnije ribe. Tako to funkcionise. Uhapsis prvo onog protiv koga imas dokaze pa mu obecas oprastanje dela krivice ili status svedoka saradnika u zamenu za svedocenje i hapsenje neke krupne ribe.

(ne)pravda

pre 11 godina

Selektivna pravda je gora od svake nepravde. Na testu ste, gospodo. Da li ce ugledni clan UO Agrobanke, evidentno odgovoran, i ugledni clan SPS-a biti ovom prilikom zaobidjen?

Milion

pre 11 godina

Gradjani su dugo gledali propast, standard sve manji, gradajni siromasniji, a pojedinci sve bogatiji i bahatiji. Pa zar su oni stvarno mislili da smo mi slepi?

Zbog čega da volim i branim ovu državu???

pre 11 godina

Mene zanima na koji način i ko će me obeštetiti. Verovao sam revizorskim izveštajima koje je i država potvrđivala. Čuvao sam akcije čak i kad im je vrednost padala na po 1000 RSD jer sam računao da je to velika glupost da akcija vredi 1000 RSD a da ima knjigovodstvenu vrednost oko 20.000 RSD. I računao sam, to ja 20 ili beše 25% državni kapital, država dakle stoji iza toga. Sada mi preti opasnost da ostanem bez ičega, a u pitanju su velike pare, vrednost jednog manjeg stana (prodao nasledstvo i kupio akcije Agrobanke još pre par godina).

Molim B92 da istraži šta država misli da preduzme po ovom pitanju, posebno što mi se čini očiglednim da je državni kriminalni vrh u ovo upleten (predstvanik države je svojim potpisom odobravao kriminalne kredite za koje se znalo da neće moći biti vraćeni). Dakle, ne zanima me lična odgovornost revizora, on u ovom slučaju nije čovek sa imenom i prezimenom, o tome neka misli država, za mene je DRŽAVA sedela u klupi i potpisivala nenaplativa potraživanja!!! Direktno je DRŽAVA od mene UKRALA novac.

Hvala.

nes

pre 11 godina

Prilika za Vucica da se predstavi kao Eliot Nes i da ponisti sve negativno sto je devedesetih uradio. Samo nemoj, Vule, pogresne ljude da hapsis, ali ni da preskaces. Barem odradi ono sto je pravno kristalno jasno, i izbegavaj pravne nedoumice. Dakle, zna se ko je odgovoran po Statutu banke, i tu ne mozes pogresiti.

neupucen

pre 11 godina

Dok ovo citam pitam se da li su drzava i drustvo imali svoje neke predstavnike u upravnom ili nadzornom odboru Agrobanke. Pa sta su oni radili? Saucestvovali? Sluzili kao paravan? Nista ja ovde ne razumem. Umesto da prvo za vrat uhvate one koji su davali kredite, oni hoce problem da rese sa onima koji su uzimali. To nigde nema.

zivomir

pre 11 godina

Dok svako svoga izvuce,kao i do sada , slomice se kola na nekom cinovniku a afera ce se veoma brzo zaboravljena jer ce biti " otkrivena " nova itako redom .

Samo pljacka

pre 11 godina

@zoki
"dzaba krecite kada na spisku nema ni jednog politicara!"

Cekaju se srpski Sanaderi ! Manje je kriv onaj sto je uzeo nego onaj ko je naredio da mu daju !

kakamajstorica

pre 11 godina

kako izgleda, 'vataju se osrednje ribe, one najkrupnije, koje su određivale ko ima dobiti pozajmice (koje se ne vraćaju) su krugovi moćnika iz redova naprednjaka i sps-a. njima ni imena ne smeju da pomenu.

zorz

pre 11 godina

Vucicu, sta je sa 15miliona evra duga koje je ova vlada dala KK Crvena Zvezda da bi pokrila i sanirala dugovanja?To su pare gradjana Srbije.Bolje da ste taj novac usmerili ka najsiromasnijim gradjanima i ka poljoprivredi nego sto ovako rasipate novac.Ko je uzeo pare neka vrati a ne da narodne pare ovako dajete.Sramota!Agrobanka?Ok bilo je muljanja i treba da bude hapsenja, problem je sto svi koji su muljali nece biti uhapseni.Hapsis ljude a ovamo uveliko radite na povratku Bogoljub Karica...sram vas bilo!

partijski funkcioner

pre 11 godina

Zanima me da li i koliku zastitu imaju clanovi UO Agrobanke koji su bili funkcioneri SPSa... Samo to da vidim, pa cu znati koliko je cista i postena ova akcija.

Robert Lee

pre 11 godina

Zasto bilo koji politicar, ministar ili funkcioner najavljuje i komentarise bilo koja hapsenja? Pobogu, to je posao sluzbenika policije i tuzilastva.
Nista niste naucili.

Realno

pre 11 godina

Dobro je sto privode, ali ne pamtim kada je kod nas neko pravosnazno osudjen. Veliki problem imamo sa pravosudjem. Cini mi se da su nasi tuzioci potpuno nesposobni da naprave slucaj protiv nekoga.

Opasno nerviranje

pre 11 godina

Opasno me nerviraju ovi sa ovim privodjenjima sitnih riba. Hocu bre delove vrha iz prosle vlasti. Ocu onoga sto ima pasnjak, ocu sve one koji se obogatise, a mi pocrkasmo. I to ne kao revansisticka pravda, nego kao dokazana pravda. I da prestanu da pricaju ...kakva bre Agrobanka...Gde su privatizacije, ko su vlasnici meddija kod nas, ko je za bedne pare dobijao hektare po centru grada, ko je kome namestao tendere....Bedno.

Boban

pre 11 godina

Aco, ne zaustavljaj se. Imaš punu podršku od naroda. Ne znam samo, da li ćeš imati podršku i od tužilaštva. Zbog njihovih loše napisanih optužnica(slučajno ili namerno), mnogi su do sada oslobođeni.

klenga

pre 11 godina

gospodar vučić pokazije zašto je postao gospodar života i smrti... kao zakoniti vlasnik sveg oružija i svih špijuna srbije, demonstrira svoju snagu...na obilatu sreću i radost vaskolikog grand puka...zaboravljaju da batina ima dva kraja, a gospodar rata drži oba...od ljubavi do mržnje treba samo malo... to su nam crno-crveni već jednom pokazali...

Realno

pre 11 godina

Dobro je sto privode, ali ne pamtim kada je kod nas neko pravosnazno osudjen. Veliki problem imamo sa pravosudjem. Cini mi se da su nasi tuzioci potpuno nesposobni da naprave slucaj protiv nekoga.

Zbog čega da volim i branim ovu državu???

pre 11 godina

Mene zanima na koji način i ko će me obeštetiti. Verovao sam revizorskim izveštajima koje je i država potvrđivala. Čuvao sam akcije čak i kad im je vrednost padala na po 1000 RSD jer sam računao da je to velika glupost da akcija vredi 1000 RSD a da ima knjigovodstvenu vrednost oko 20.000 RSD. I računao sam, to ja 20 ili beše 25% državni kapital, država dakle stoji iza toga. Sada mi preti opasnost da ostanem bez ičega, a u pitanju su velike pare, vrednost jednog manjeg stana (prodao nasledstvo i kupio akcije Agrobanke još pre par godina).

Molim B92 da istraži šta država misli da preduzme po ovom pitanju, posebno što mi se čini očiglednim da je državni kriminalni vrh u ovo upleten (predstvanik države je svojim potpisom odobravao kriminalne kredite za koje se znalo da neće moći biti vraćeni). Dakle, ne zanima me lična odgovornost revizora, on u ovom slučaju nije čovek sa imenom i prezimenom, o tome neka misli država, za mene je DRŽAVA sedela u klupi i potpisivala nenaplativa potraživanja!!! Direktno je DRŽAVA od mene UKRALA novac.

Hvala.

Maki

pre 11 godina

Sekulić uhapšen, super, ali pod kojom optužbom? Nevraćanje kredita ni po kojem zakonu NIJE krivično delo i za to se NE odgovara. Morali bi mu dokazati da je on lično platio nekome u banci da mu da kredit. Ali to bi bila samo korupcija i najviše bi nadrljao onaj ko mu je odobrio kredit, a ne Sekulić.
Sve Sekulićeve firme su u stečaju i D.O.O, što u prevodu znači da od imovine imaju samo pisaći sto, fikus, tri stolice i faks, a vlasnik firme NE odgovara svojom imovinom i NIJE dužan da pokriva dugove firme. Tako da ovo hapšenje ne daje odgovor na ona najvažnija pitanja, a to su gde su pare i kako ih vratiti u Srbiju. Odgovore možemo samo da nagađamo: pare su bezbedne u švajcarskim sefovima ili na nekim dalekim egzotičnim ostrvima i nema praktično nikakvog načina da ih vratimo u Srbiju. Možda jedino da se sa Sekulićem napravi prijateljski dil tipa Ceca: tebi nanogvica godinu dana i da vratiš 20% od onoga što si opljačkao, a ostalo ti opraštamo. Naravno, ti ćeš da mudro ćutiš i nećeš da pričaš kojim si sve strankama i političarima davao procenat od opljačkane love.
I na kraju priče svi srećni: i političari, i lopurda kojem ostaje najveći deo opljačkane love, a najsrećnije od svih biće priglupe ovce zvane srpski glasači jer se "nova vlast žestoko obračunava sa lopovima!"
Ni nova, ni stara, ni nijedna druga vlast u Srbiji se NEĆE obračunavati sa lopovima iz prostog razloga što je lopovluk i pljačka građana suština i svrha SVAKE vlasti u Srbiji.

Opasno nerviranje

pre 11 godina

Opasno me nerviraju ovi sa ovim privodjenjima sitnih riba. Hocu bre delove vrha iz prosle vlasti. Ocu onoga sto ima pasnjak, ocu sve one koji se obogatise, a mi pocrkasmo. I to ne kao revansisticka pravda, nego kao dokazana pravda. I da prestanu da pricaju ...kakva bre Agrobanka...Gde su privatizacije, ko su vlasnici meddija kod nas, ko je za bedne pare dobijao hektare po centru grada, ko je kome namestao tendere....Bedno.

draganbb

pre 11 godina

Možda nekome nije dovoljno jasno šta se dešavala u Agrobanci. Banka je davala kredite, pare uzimala iz budžeta, znači naše pare, jer je većinski vlasnik bila država. Zatim su banku likvidirali tako da se krediti ne moraju . Time su pare iz budžeta prelili u privatne firme (tajkunske). Jasno je da je to nemoguće uraditi bez učešća prethodne vlasti. Jasno je zašto se onda digla frka protiv smene guvernjera (ne znači da je on bio umešan). Svim ti su opljčkani poreski obaveznici i ostali, strani, suvlasnici Agrobanke, pošto je banka likidirana, a umesto nje otovrena nova sličnog imena (koliko znam Cverković je jedna od figura upletena).

Robert Lee

pre 11 godina

Zasto bilo koji politicar, ministar ili funkcioner najavljuje i komentarise bilo koja hapsenja? Pobogu, to je posao sluzbenika policije i tuzilastva.
Nista niste naucili.

partijski funkcioner

pre 11 godina

Zanima me da li i koliku zastitu imaju clanovi UO Agrobanke koji su bili funkcioneri SPSa... Samo to da vidim, pa cu znati koliko je cista i postena ova akcija.

cickavi01

pre 11 godina

Vlasnik je hotela u Ivanjici, jedno vreme bio je i predsednik opštine. Mimo „Habtifarma“, na spisku firmi ovog biznismena je još devet firmi, a u svima je stečajni postupak ili u toku ili je okončan, a poslovna dokumentacija uništena.

Znaci uspesan lopov pardon biznismen...
Ovo je sve super sto su ih pohapsili ali ono najbitnije sto treba da se uradi u ovoj zemlji je dovesti sudstvo na nivo kakav je imala Jugoslavija(mislim na efikasnost po osudama).
Tek tada ce sve funkcionisati i nece biti ukrades 5 a vratis 1,5 i nanogica,vec ce biti 5-8 godina zatvora i oduzimanje imovine to jest narodski receno sve na dobos da se nadoknadi ostala svota novca koja je ukradena.
Ovako svima njima ostanu pare a oni dobiju neke smesne kazne.
Ako je kazna od 5000 dinara jednaka 5 dana zatvora onda mora i 45 miliona eura da bude bar 10 godina inace sistem nema nikakve svrhe zar ne!!

zorz

pre 11 godina

Vucicu, sta je sa 15miliona evra duga koje je ova vlada dala KK Crvena Zvezda da bi pokrila i sanirala dugovanja?To su pare gradjana Srbije.Bolje da ste taj novac usmerili ka najsiromasnijim gradjanima i ka poljoprivredi nego sto ovako rasipate novac.Ko je uzeo pare neka vrati a ne da narodne pare ovako dajete.Sramota!Agrobanka?Ok bilo je muljanja i treba da bude hapsenja, problem je sto svi koji su muljali nece biti uhapseni.Hapsis ljude a ovamo uveliko radite na povratku Bogoljub Karica...sram vas bilo!

Boban

pre 11 godina

Aco, ne zaustavljaj se. Imaš punu podršku od naroda. Ne znam samo, da li ćeš imati podršku i od tužilaštva. Zbog njihovih loše napisanih optužnica(slučajno ili namerno), mnogi su do sada oslobođeni.

kmania

pre 11 godina

g.Vucicu svaki gradjanin ove zemlje ZNA ko su kriminalci.Dzabe vam je sve ovo .Kad budete uhapsili,M,K,B itd,onda se javite i skinucemo vam kapu,ovako nista.Svi ali svi politicari i ostala bolumenta SVE ZNA.Kad im budete sve konfiskovali i poslali u bajbok onda se javite.
Ovo sto vi radite je jedno veliko NISTA!

Vlajkov

pre 11 godina

Mesec dana se samo prica o AgroBanci, takvih afera je bar deset otvoreno za vreme prosle vlasti... Putevi Srbije, Zeleznica, Institut za onkologiju, Kolubara, Azotara... A Vucic misli da ce da odrzi euforiju kod svojih biraca ako svaki dan ponavlja jedno te jedno... Nema od toga hleba... Dani prolze a novac jos nije poceo da pada sa neba kako su SNSovci obecavali a biraci im poverovali....

a sad apel za SNS komentatore, nemojte uzaludno trositi vreme i bite protoka na tako providene komentare, na ovom portalu borave obrazovani i pametni ljudi kojima sa komentarom u stilu "vidi se da ce mnogo korupcionasa zavrsiti u zatvoru zahvaljujuci Vucicu" koje danima citam, vredjate inteligenciju i stvarate samo veci gnev prema SNSu...

levcanin

pre 11 godina

Vucicu, Vlahovica na svetlost dana. Tezak je on mozda i kao Agrobanka? A sto je najbitnije skratili bi postupak na putu do krupnih primeraka "ribolova"? On je imao tim "strucnjaka" koji su se do izbora zadrzali na vlasti, a sam im je bio izvrstan ucitelj.

Beogradjanin

pre 11 godina

Kada ce poceti hapsenja ostale Udbaske bagre koja je opustosila Agrobanku?
Bivsi ministri iz RS, bezbednjaci, sta je sa njima?
Bravo za Sekulica, ali cekamo ostalu Udbasku bagru da vidimo iza resetaka.
Za 300 miliona eura mogao se kompletno obnoviti stocni fond Srbije, ili kompletno uraditi navodnjavanje Srbije, ali Udbaska bagra nije imala milosti.
Tako i mi necemo imati milosti sa Udbaskom bagrom kada kucne cas.

nenad

pre 11 godina

Aktivisti demokrata i naprednjaka odj..ite sa komentara b92. Pusti te nas vise na miru....da mi normalan svet mozemo nesto da kazemo i procitamo, a da nam vi ne ispirate mozak. Ajde odj...ite

Predrag

pre 11 godina

Polako ljudi, bez euforije.Nije fazon uhapsiti, glavni fazon je oštro osuditi. I Mile Dragić je uhapšen pa oslobođen. Pa Zvezdan Terzić i još stotine njih.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Uopšte, ama uopšte nas ne zanimaju ovi piunčići ala Antonići, Sekulići;zanima nas isključivo ko si ti, što su zvali Antonića, upravni odbor i rekli im:davaj ovome kredit, onome? Eto to nas zanima ako me razumete. Sve ostalo je FARSA;

Revenge

pre 11 godina

A sta cemo sa covekom koji je bio u Milosevicevoj vladi koji je u isto vreme bio direktor giganta evropskog okvira " Geneks" ? U to vreme geneks propada a privatna firma Delta pocinje da jaca , jasno je da je doslo do prelivanja drzavnog kapitala u privatne ruke. Kako je moguce da u zemlji u kojoj je prosecna plata bila 700 dolara neko kupuje preduzeca koja vrede vise miliona evra ??? Taj isti covek danas je bukvalno kupio celu Srbiju u kojoj hiljade napacenih dusa radi za 250 evra ! I ti isti danas glume pametnjakovice koji su se obogatili zato sto su bili clanovi partija .

klenga

pre 11 godina

gospodar vučić pokazije zašto je postao gospodar života i smrti... kao zakoniti vlasnik sveg oružija i svih špijuna srbije, demonstrira svoju snagu...na obilatu sreću i radost vaskolikog grand puka...zaboravljaju da batina ima dva kraja, a gospodar rata drži oba...od ljubavi do mržnje treba samo malo... to su nam crno-crveni već jednom pokazali...

neupucen

pre 11 godina

Dok ovo citam pitam se da li su drzava i drustvo imali svoje neke predstavnike u upravnom ili nadzornom odboru Agrobanke. Pa sta su oni radili? Saucestvovali? Sluzili kao paravan? Nista ja ovde ne razumem. Umesto da prvo za vrat uhvate one koji su davali kredite, oni hoce problem da rese sa onima koji su uzimali. To nigde nema.

farsa na kvadrat

pre 11 godina

Koji put za medije privode sina Antonica.Lale Sekulic em bolestan, em nije najverovatnije dostupan.Gde su oni silni mocnici i clanovi SPS.Videcemo ko ce od njih biti priveden,ali tesko......
Ko placa Romskoj partiji da predje u koaliciju sa SPS,SNS u N.Sadu.Koja banka tu daje kredit i sa kojom hipotekom?

bezimena

pre 11 godina

Zasto bilo koji politicar, ministar ili funkcioner najavljuje i komentarise bilo koja hapsenja? Pobogu, to je posao sluzbenika policije i tuzilastva.
Nista niste naucili.
(Robert Lee, 25. avgust 2012 10:09)

Tačno, ali to u normalnim državama gde su policija i pravosudje NEZAVISNI.

Milance

pre 11 godina

Ako ne uhapse Danka Djunica i Vlahovica, nista nisu uradili...
A mogli di i prof. Danila Šukovića bio član UO u Agro Banci i Jugoremediji (2 plate) plus član Saveta za borbu protiv korupcije )jpš jedna plata) i profesor na fakultetu (još jedna plata)!!
Šuković za Danas: On je naglasio da je njegovo članstvo u upravnim odborima potupno čisto i da je tu učestvovao kao bilo koji građanin. Dodao je i da je posebno apostrofiran kao meta napada zato što je bio muž pokojne Verice Barać, predsednice Saveta....
Danilo Šuković se nešto nije hvalisao time da je vanbračni muž Verice
Barać ni za njena života ni onda kada su objavljene potresne informacije da je umrla u nemaštini koja joj je onemogućavala i najelementarnije lečenje opake bolesti. Šuković nije živeo ni u kakvoj nemaštini i zaista je besramno njegovo hvalisanje time da je bio Veričin vanbračni muž.

AKONIŠT SAMO ZGOG VERICE GA TREBA HAPSITI!

Predrag

pre 11 godina

@45 miliona evra!?
Ljudi, imate li vi predstavu koliko je to mnogo para???
(Darko, 25. avgust 2012 11:21)

To je 900 (devetstotina) stanova vrednosti od po 50.000 EUR. Dakle 900 najugroženijih porodica bez krova nad glavom je moglo da se zbrine.

DARKAN

pre 11 godina

Zasto se Dacic ne javlja povodom ovih hapsenja? Ko je ministar policije? Izgleda da imamo jos jednog Mirka Cvetkovica! Svi uhapseni imaju vezu sa SPS-om, ovo je ocigledno! Neko rece da treba procesljati i AOFI (agencija za osiguranje i finansiranje izvoza) pa da vidimo sta ce Mladjani reci!

bezimena

pre 11 godina

Onima koji nisu verovali, evo realizacije i dokaza da kod Vučića ne postoje prazne priče.
(Samo tako, 25. avgust 2012 12:23)

Prestanite da lupetate, istraživanje poslovanja "Agrobanke" je pokrenula PRETHODNA VLADA još prošle godine!

A. Vučić je obećao DOKAZE O IZBORNOJ KRADJI, gde su?

MUKNAVI

pre 11 godina

Ajde ti Vucicu nama reci sta bi sa tvojim predizbornim obecanjem, gde se zaturise investicije od sto milijardi evra,desetine hiljada novih radnih mesta,sta je bilo sa izbornim listicima,i gomilu stvari jos,koje ste obecali ako si vi dohvatite kabineta.Ovo je posao sudstva,policije a ti si ministar vojske koji se dohvatio gomile funkcija i sada ..blebeces,isto kao i oni koje ste smenili..obecanja u kampanji,ludima veselje i tako to traje vec dve i kusur decenije.

ivanjicanin

pre 11 godina

Malo informacija za ove neupucene. Lale je nekada bio velika zverka, hapsen je uvek kada bi vlasti nedostajalo para i pustan uz znacajan otkup slobode. Bio je finansijer svih partija (kao i svi tajkuni) ali najblizi SPS-u. Takodje je i veliki prijatelj Mrkonjica i Dinkica. Ne sumnjam da je lako naci dokaze o njegovim mahinacijama (jos od vremena kada je bio direktor savezne uprave carina, preko uvoza citostatika iz Kine kojima je istekao rok do privatizacija ivanjickih firmi Novi Dani i Inex Ivanjica u cijem sklopu je i hotel) ali je steta sto se to radi tek u momentu kada je on nacisto propao (i finansijski i zdravstveno). Bojim se da ce stradati i njegov sin za koga svi znaju da je potpuno nevin, naivan i nesposoban za bilo koji ozbiljan posao izuzev za finansirnje fudbalsog kluba. Takodje se bojim da ce u ovoj opstoj euforiji nastradati i neki ljudi iz Habita (i ostalih vezanih firmi) koji su tu najmanje krivi.
Jos samo da napomenem da je generalni direktor jedne od Lalovih firmi predsednik lokalnog odbora SPS-a za koga se nezvanicno pominje da je medju uhapsenima i da na njega nisam mislio u prethodnoj recenici.
A kada je vec na red dosla Ivanjica mogli bi da ispitaju i predsednika lokalnog odbora jedne druge stranke koji se naprasno obogatio od kada su njegovi dosli na vlasti, pa privatizaciju Novih dana, hotela, SPIK-a...

markus

pre 11 godina

Ja sam jedan od onih razocaranih u ds i na izborima sam glasao za Ivana Ivanovica.
Ako samo 5 % ovih i njima slicnih budu osudjeni na visegodisnje zatvorske kazne na sledecim izborima imate moj glas.

milovan

pre 11 godina

Samo napred. Ako ovo obavite kako treba i svi krivci zavrse gde treba, bice to veliki plus za sadasnju vlast. I Srbija ce postati normalna drzava. Samo da ne stanete na ovima, nego i sve ostale lopove i pljackase!

nes

pre 11 godina

Prilika za Vucica da se predstavi kao Eliot Nes i da ponisti sve negativno sto je devedesetih uradio. Samo nemoj, Vule, pogresne ljude da hapsis, ali ni da preskaces. Barem odradi ono sto je pravno kristalno jasno, i izbegavaj pravne nedoumice. Dakle, zna se ko je odgovoran po Statutu banke, i tu ne mozes pogresiti.

(ne)pravda

pre 11 godina

Selektivna pravda je gora od svake nepravde. Na testu ste, gospodo. Da li ce ugledni clan UO Agrobanke, evidentno odgovoran, i ugledni clan SPS-a biti ovom prilikom zaobidjen?

Samo pljacka

pre 11 godina

@zoki
"dzaba krecite kada na spisku nema ni jednog politicara!"

Cekaju se srpski Sanaderi ! Manje je kriv onaj sto je uzeo nego onaj ko je naredio da mu daju !

srbin

pre 11 godina

Kolubara~palma+sps,aofi‚~dinkic,rtb,bor~dinkic,siepa~dinkic,galenika~sps,azotara~sps,agrobanka~sps,koridor 10 ~sps...A vucicu sta sad boze moj...ili pusti to ili idi sa njima,izdali su oni sve izdace i tebe a boze moj kako su fini ja im nista neverujem,svako ko im veruje izigraju ga....urs 5.5%,sps 4%,js 4%,pups 4%...narod njima dao poverenje...jadni li smo...

deNiro

pre 11 godina

Zrtveni jarac Lale.Covek ostare...Svi putevi vode do Dachica i finansiranja SPS i zato od ovoga nema nishta.Kako je pobegao Nesha Ognjenovic,kadar SPS koji je opljackao Galeniku,Velefarm i Dragan Vichichevic,SPS-ov chovek je nedodirljiv(poslovao s LALETOM).Josh jedna farsa.Bez sanaderizacije u Srbiji nema pravde.A to znachi hapshenje politichara,preddsednika stranaka.

Banana afera

pre 11 godina

Uhapsili coveka od 80 i kusur godina koji jedva stoji na nogama i jos sestoricu iz njegove firme, koja je uzgred budi receno u stecaju. Samo debil moze da poveruje u ova hapsenja, tj da ce dobiti sudski epilog. Zato mislim da bi bilo fer od strane medija da prestanu da nas obavestavaju kad nekog uhapse, vec lepo kad stigne presuda da objave, ovako nema nikakvog smisla. Nikada, ali nikada u svom zivotu nisam cuo, a cuo sam mnogo puta da hapse mnoge budzovane, da je neki osudjen na npr 20 godina zatvora... ma nisam cuo uopste vise nista o njima od trenutka pocetka sudjenja. B92 je brujo mesecima o aferi Kolubara, eto vajni novinari otkrili pljacku veka i sta je sa tamosnjim osumnjicenima? Nista, eno ih brane se sa slobode i da li o tome neko pise? Naravno da ne pise, jer nikakvu borbu B92 nije vodila protiv kriminala niti je Srbiji otvarala oci, samo je bila instrument vlasti da prikazu kako se oni eto bore protiv kriminala i kako je ovde novinarstvo slobodno. Smesni ste kao klovnovi. Inace od onih silinih emisija pocev od Insajdera mi je vise muka jer samo pomislim boze kako bi bilo lepo da je sve tako. Ali nije, dok su kamere ukljucene lopovima su lisice na rukama, cim kamera nema oni setaju slobodno. Uzas, bruka i sramota nema sta drugo covek da kaze.

Neki78

pre 11 godina

Ljudi, ja Vas stvarno ne razumem. Ranije Vam je smetalo, sto niko nikog nije dirao, niti hapsio. Sada Vam smeta sto ih hapse. Vi ocigledno ne znate sta hocete. Ili ste jednostavno teske demokrate, pa Vam smeta sto ce, nadam se, izaci na videlo koliko su pokrali drzavu!?

dex

pre 11 godina

Ne da se kazni samo zatvorom nego da se njemu njegovoj zeni njegovoj deci njegovim rodjecima sve oduzme i da se vrati kome treba da se vrati.

Zlo

pre 11 godina

Samo tako nastavite,i dokazite mi da sam bio u zabludi sto sam glasao protiv vas,a ja cu sledeci put glasati za vas!
(Srdjan, 25. avgust 2012 10:45)
Vi iz SNS-a ste i dalje u predizbornoj kampanji?

Samo tako

pre 11 godina

Prestanite da lupetate, istraživanje poslovanja "Agrobanke" je pokrenula PRETHODNA VLADA još prošle godine!
A. Vučić je obećao DOKAZE O IZBORNOJ KRADJI, gde su?
(bezimena, 25. avgust 2012 13:01)

------------

Baš si kulturna!
Pokrenuo je DS mnogo čega, ali ništa nije završio...ma nisu mrdnuli od početne tačke, a i kako bi kad su i sami umešani u raznorazne afere.
Doći će na red i izborna krađa, ništa ne brini.

makarije

pre 11 godina

ja ne verujem da je moguće u srbiji iskoreniti laž , mito i korupciju . pogotovo kad vidim ko je iskorenjuje . alo pa šta smo zaboravili na džakove sa glasačkim listićima? eto taj koji je to slagao sad tera neke druge .. nek uhapsi tomu (zbog stanova npr.) pa koferče (heh treba li nabrajati) i na kraju sebe . e onda bi reko - prevario sam se ovaj stvarno dobro radi. dotle sve je to jedna predstava. nebi ni hrvati uhapsili svoje da ih merkel nije pritisla a vas nema ko da pritisne zato i nećete nikad ništa napraviti po tom pitanju.

zivomir

pre 11 godina

Dok svako svoga izvuce,kao i do sada , slomice se kola na nekom cinovniku a afera ce se veoma brzo zaboravljena jer ce biti " otkrivena " nova itako redom .

tajkun

pre 11 godina

sartid, luka beograd, hemofarm, zorka pharma, fidelinka, banini, pik becej, nacionalna stedionica, secerane, c market, gradjevinsko zemljiste u beogradu, djunic i vlahovic, ekipa oko sojeproteina, konsultantske (revizorske) kuce, ministri privrede (privatizacije), finansija i pravde, nabavke u javnim preduzecima, imovinu politicara. To je nesto osnovno i ukratko sto bi trebalo ispitati. posle proveriti lokalne mocnike u svim gradovima. Da narod vidi da se olos cisti i na lokalu.

Mile s Cubure

pre 11 godina

Svaki dan nas bombarduju sa ovakvim naslovima. Ako nemaju koga da hapse, preko svoje zute stampe (informer, kurir...) iz nedelje u nedelju prete hapsenjima nekih tajanstvenih ljudi, tajkuna(ja ni za jednog od do sada uhapsenih nikad nisam cuo). A zivimo sve gore. Cene goriva skacu iz dana u dan, skocice PDV, ide poskupljenje i svega ostalog. Gde du te milijarde koje su nam naprednjaci obecali da cemo dobiti cim oni dodju na vlast? Gde su radna mesta? Zasto nas dug i dalje ubrzano raste?
Danasnju politiku vode isti ljudi kao i za vreme S.Milosevica. Tada su katastrofalno ekonomsko stanje u zemlji prikrivali spoljnim neprijateljem, a danas unutrasnjim.
Slazem se da lopovi treba da idu u zatvor, ali glavna vest treba da bude da li ce se ovde nesto promeniti, da li cemo ziveti bolje...

Sajo

pre 11 godina

Ovo je jako tuzna vest za Srbiju...Da ministar prica o nekavim hapsenjima,da ministar vodi bitku protivu organizovanog kriminala,da bilo koji politicar vodi takve bitke to je velika sramota za Srbiju u 2012 godini,12 godina posle demokratskih promena Srpko drustvo nije uspelo da izgradi nezavisne institucije koje bi same radile svoj posao i hapsile koga treba,pa i politicare,kada se dokaze da su umesani u neku aferu.Svojevremeno sam pisao Dinkicu,misleci da je on POSTEN covek koji misli dobro svojoj zemlji,kada je vodio rat protiv Karica,da se mane toga vec da se usresredi na pravljenja zakonodastva i sudstva koje ce to samo da odradi...ovako ispada kao licni obracun,sto u principu i jeste bio.Tako G.LABELO samo pokazuje koliki si nedemokrata i koliko je tvoja borba selekjtivna.Tadici i DS su pokusali da to urade...ali narod ne kapira nista.JEDNOSTAVNO NAS NAROD VOLI BUKADZIJE I DEMAGOGE,koju uzgred receno i nisu nista uradili,jer organi NBS su otkrili ovu aferu jos pre godinu dana uveli krajem prosle godine prinunu upravu u Agrobaci,i tuzilastvo i policija zapoceli sa radom a Vucic to nije SMEO da zastavi,i sada se kako kiti rezultatima rada drzavnih sluzbi koje bi taj posao obavile i bez njega...Mr.LABELO NEMOJ SAMO DA SMETAS PUSTI SLUZBE DA RADE BRZO CE ONE DOCI I DO TEBE I DO Mr.KOFERCETA..nego nema od toga nista sve te afere su kontolisane od tvoje i Daciceve strane...tu ce biti nazaost selektivna pravda a prave krivce ce mo pustiti da umru prirodnom smrcu

Dusko

pre 11 godina

a gde je kanal do egejskog mora?
(pera kojot genije, 25. avgust 2012 13:41)
Meni ne treba taj kanal IČ! Dovoljno mi je vidim ove džukele koje su krale ovu zemlju iza rešetaka! Mada razumem isfrustriranost onih koji sada strepe!

posmatrac

pre 11 godina

sta je sa valjevcanima? sta je sa proceniteljima koji su dali lazne procene hipoteka? ovo je samo farsa, koalicioni partneri se ne diraju

mile

pre 11 godina

A zasto do sada niko od revizora, clanova IO (osim Antonica) i UO nije uhapsen?! Sta se ceka? U tom lancu svi su oni odgovorni i znali su (ili su morali znati) sta se desava. dok su im trpali pare u dzepove svi su cutali. Kad su culi da se spremaju hapsenja kao svi dali ostavke. Sta je sa dekanima Pravnog i Ekonomskog fakulteta? Sta je sa Nikezicem, Sukovicem? Sta je sa KPMG-om, ciju oni zastitu imaju? Mnogo toga ce ovde ostati otvoreno a bice kaznjeni oni koji nemaju "ledja". Kao i obicno, boranija ce ispastati.

No pasaran!

pre 11 godina

Svaka cast na dosadasnjoj akciji, ali sve ce se pretvoriti u farsu ako ne pohapsite 7 od 9 clanova UO (dvoje je konstantno glasalo za ostavke clanova izvrsnog odbora), revizore koji su fingirali izvestaje i velikog mastermajnda pljackaskih privatizacija u Srbiji Aleksandra Vlahovica. I jos nesto, dzabe i pravosnazne presude ako im se ne oduzme i poslednji euro koji su ukrali. Znaci sve i od sina, cerke, zeta, ljubavnice, kuma, surnaje, starog svata, svastike, pasenoga, jetrve... Jedino tako, kada ih familija prokune i odrekne ih se preko novina, cete poslati poruka svim bizMismenima da se kriminal ne isplati. U suprotnom, odlezace par godina, a njihova deca i unuci ce se skolovati na Oksfordu, Harvardu i Kembridzu, pa ce se vratiti u zemlju da dalje nastave pljacku ove jadne napacene zemlje.

bezimena

pre 11 godina

To su sve drugari bivseg rezima, ovo je tek pocetak, koja li ce imena isplivati do kraja?
(Boris, 25. avgust 2012 11:51)

Bivšeg režima!? Greška! To su sve drugari dela bivše Vlade, koji je i sada VLAST!

saradnik

pre 11 godina

Ajde konacno i svedoke saradnike uvedite u igru. Mada je dovoljno da pritisnete clanove UO banke, pa ce i oni brzo 'propevati'. Na kraju krajeva, ako nisu i oni krali, odgovorni su i znaju za koga su i zasto radili.

kakamajstorica

pre 11 godina

kako izgleda, 'vataju se osrednje ribe, one najkrupnije, koje su određivale ko ima dobiti pozajmice (koje se ne vraćaju) su krugovi moćnika iz redova naprednjaka i sps-a. njima ni imena ne smeju da pomenu.

Gile

pre 11 godina

Recept za uspesnost u Srbiji: "Postanite direktor carine"
Tako su bili Lale, Kertes (postavili ih SPS), Dusan Zabunovic (postavio ga DS) posle "oktobarskih promena". Dakle omladino, prvo u carinu, radi prvobitne akulmulacije pa onda kad vas otereaju iz "politickih razloga", u biznis.

Masa Mileusnic

pre 11 godina

Nazalost, ova prevara sa Agrobankom nije jedina I ko zna koliko ce slicnih ova vlada jos razotkriti. Ko zna kolike cemo cifre cuti I saznati za koliko smo osteceni mi, gradjani I drzava.

Bagi

pre 11 godina

Kad je Vucic u izbornoj kampanji obecavao borbu protiv kriminala i korupcije bio sam skeptican,sad vidim da sam pogresio. Svaka cast za Vucicu samo tako nastavi.

milovan

pre 11 godina

Za one sto hvale Lala:
Lale je nekad bio odlican direktor
Kasnije je postao lopov, pljackas i hostapler.
Zar zbog necega sto je ranije radio dobro treba da mu se oprsoti lopovluk, prevare i ostalo.
Ivanjicu je zavio u crno.

kraja

pre 11 godina

(Zbog čega da volim i branim ovu državu???, 25. avgust 2012 11:05)

...da te utesim...
...akcije beobanke, kupljene "zivim" novcem, dinkic i labus su dekretom proglasili nevazecim...

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Ako se ne uhapse Dragan Đilas, Miroslav Mišković i Milan Beko, jasno je o čemu se radi. Leka Vučić hapsi boraniju, a najjači lopovi trljaju ruke

Zemunac

pre 11 godina

@Đorđo Napolitano

Vidim da vec nekoliko puta saljes komentar. Da ne bi lupetao i pisao gluposti covek u glavi treba da ima malo znanja.Nisi se valjda edukovao sa mahanjem praznim papirima i retorikom decka koji nista osim fakulteta i rada u SRS-u nije radio. A taj decko neka nam objasni kako je za vreme kratkog staza u Vladi Srbije uspeo da namakne stan od 117 kvadrata.Da nam objasni gde su se izgubile pare dok je bio direktor sportskog centra Pinki u Zemunu. Da objasni kako se to nakon poplocavanja Magistrata u Zemunu sutra vec nasli kiosci. Da objasni izbornu kradju, da istrazi facifikat diplome njegovog mentora,i da nam napokon kaze ko je sedeo sa Lukom Bojovice. Tek kada to sve uradi onda cu da verujem u njegove dobre namere. A sto se tice Beka, Djilasa, Miskovica voleo bih da potregne istragu a onda cemo svi mi zajedno da placamo odstete jer nigde ne postoji krivicno delo.A ti sto nemas banke u dzepu siguran sam da sa velikim ocima i prezirom mrzis sve one koji nesto u zivotu imaju. Uci skole i nadji posten posao i ne gledaj u tudj tanjir i dzep

dva foliranta

pre 11 godina

Sekulić hoće i spreman je da odgovara na sva pitanja istražnih organa - kaže za "Novosti" njegov advokat Ivan Bajazit. - Moj klijent je, međutim, teško bolestan, teško komunicira, a da bi izgovorio rečenicu treba mu i po pet minuta.
Ovde komentar ne treba.Bravo za tandem snova Vucic-Dacic

savet

pre 11 godina

Vucko, tvoja je politicka karijera sada na prekretnici. Zato ne dozvoli sebi propuste. Zanemari pravno nejasne situacije. Nego podji od Statuta banke i zakonodavstva, pa ces u prvom krugu od najodgovornijih stici vec u drugom i trecem krugu i do krupnih riba. Samo strpljivo. Cela javnost pod lupom prati tvoje poteze. Prilika ti je da se iskupis za 90-te.

STANKOM DRZAVA

pre 11 godina

I jos na spisku nema Zike Mustikle za sudski potvrdjenom prevarom od preko 40 miliona eura za prevaru za stanove u filmskom gradu.Ni prethodna vlast nije smela ,a sad ni ova,ima li logicnog objasnjenja gos.Vucic za ovu pojavu selektivne pravde.

ivanko

pre 11 godina

Pa dobro ljudi sta je sa Bekom i Miskovicem nemoguce da oni nisu uzimali te bespovratne kredite.Opet nam mazu oci sa sitnom boranijom.Ja predlazem da zovemo partizane da im uzmu svu imovinu i daju narodu.

big

pre 11 godina

Miroslav Prokopijević, naučni savetnik Instituta za evropske studije:

“Ako vi jurite ove koji su dobili dva-tri, eventualno pet miliona evra, a one koji su dobili deset, dvadeset, trideset i šezdeset ne jurite – odna je vrlo jasna poruka. Ti veći krediti su se dobijali verovatno uz pomoć političara, i to ne ovih sa lokalnog nivoa nego nekih od najkrupnijih, verovatno bi istraga u tom pravcu vrlo brzo dovela i do nekih krupnijih riba. Kako ni u drugim aferama nisu bile dotaknute te krupnije ribe, ne verujem da će i ovog puta biti dotaknute”, kaže Prokopijević. (izvor: Slobodna evropa)

Milos

pre 11 godina

Ceo ovaj cirkus oko Agrobanke je jedno veliko zamajavanje naroda od strane nove vlasti koja nema resenje ni za jedan konkretan problem Srbije, kao sto su nezaposlenost, deficit budzetski i spoljnotrgovinski, nizak standard gradjana itd. Posto nema sta drugo da ponudi ona nudi hapsenja jer ce kao narod da se oseca bolje kad vidi da je neki bogatas uhapsen.
Ovi su verovatno svi zasluzili da budu uhapseni ali zasto tolika pompa oko toga i da li je ova vlada formirana da bi se bavila samo Agrobankom?

Nislija

pre 11 godina

Firma Miloscic iz Nisa u stecaju uzela kredite od banaka u vrednosti preko Milijarde din. Koje nije vratila prevarila druge firme za milijardu din vlasnik. Bosic uhapsen pose 6 meseci pusten na slobodu iako ima jos 9 povezanih firmi koje duguju tri milijarde dinara za to ga niko ne gonii danas taj isti bosic ima drugs firmu sa kojom radi i smeje se jer ima veze u sudu I ne brine se a pola juga srbije zavio u crno nadam se da ce ovu aferu sa Agrobankom isterati do kraja dosta seljackog lopovluka

profesori

pre 11 godina

Na neposredan nacin su u ovu aferu, barem kako novine pisu, na zalost, ukljuceni i neki profesori Beogradskog univerziteta. Od Narodne banke su dobili zabranu obavljanja delatnosti, zbog nesavesnog rada u Agrobanci. Da li oni mogu obavljati posao profesora ukoliko su se tako ogresili o svoju struku? Mislim da ne mogu, jer je posao profesora daleko odgovorniji od upravljanja jednom bankom.

Duki

pre 11 godina

Polako se ekipa kompletira. Sve ide kako treba. Konačno smo dočekali da se borba protiv kriminala i korupcije vodi na pravi način. Raduje me da smo na dobrom putu da konačno postanemo pravna država.

SvetM

pre 11 godina

@Kosana..."ova vest me odusevila"...

Dok god je ovakvih mudrih glavica bice dobro i vasim prethodnicima i vama, kao prethodnicima i naslednicima vasih prethodnika!
Pa Rim se nekoliko vekova "vozio" na foru "HLEBA I CIRKUSA/IGARA" (da ne bude zabune kao sa onim Levijatanom : Hleba i igara (latinski: panem et circenses, doslovno: "hleba i cirkusa") je popularna metafora za metode kojima vlast obezbeđuje podršku stanovništva tako što prividno zadovoljava njegove kratkoročne interese i nevažne potrebe, a nauštrb dugoročnih interesa, odnosno da bi mu skrenula pažnju s daleko važnijih problema. - Wikipedia)

fokus

pre 11 godina

Jadna je zemlja u kojoj potpredsednik vlade drzi konferencije za stampu i najavljuje ko ce biti uhapsen,ko optuzen,a ko samopopljuvan. U normalnim zemljama to je posao za tuzioca i tuzilastvo...verovatno ce i ovi na kraju biti oslobodjeni kao i svi pre njih koji su hapseni na konferencijama za stampu raznih politicara,Dragic,Dvinic i sl....

Bravo Maki

pre 11 godina

(Maki, 25. avgust 2012 14:05)

Ovde je sve receno. Ovo je SUSTINA ! Dodao bih samo jedno: u Srbiji je pljacka SISTEMSKI regulisana,najveca rak rana sistema je PRAVOSUDJE, njegovo funkcionisanje.
Ovde nece NIKADA biti bolje, bez obzira koja stranka da dodje na vlast.
Jedini izlaz je apsolutna gradjanska neposlusnost, apsilutna apstinencija na sledecim izborima...ali to je UTOPIJA.

Milion

pre 11 godina

Gradjani su dugo gledali propast, standard sve manji, gradajni siromasniji, a pojedinci sve bogatiji i bahatiji. Pa zar su oni stvarno mislili da smo mi slepi?

Minja

pre 11 godina

To vam je drustveno vlasnistvo....
Nije samo Agrobanka u pitanju, sve banke u kojima menadzment postavlja Drzava su u slicnoj poziciji!

car

pre 11 godina

Kao sto je zbog gubitaka Agrobanke ostecen budzet Srbije tj. mi poreski obveznici, isto tako smo svi mi svake godine osteceni zbog nestrucnosti i partijskog zaposljavanja u javnim preduzecima koja beleze mnogo vece gubitke od Agrobanke. Kad ce neko tu da odgovara? Sigurno da je deo gubitka posledica socijalne cene struje, gasa itd. ali je veci deo posledica korumpiranih politicara i partijskih poltrona u javnim preduzecima koji nas svake godine zaduzuju za preko milijardu evra. Neka drzava pocne cesljanje javnih preduzeca i imovinu njihovih rukovodioca. Tamo je najveca korupcija i lopovluk

Mrki

pre 11 godina

Vidite kako neko gomila funkcije a od svega nece biti nista. Potptedsednik vlade, ministar odbrane, koordinator bezbednosnih sluzbi i jos neustoliceni ministar informisamja. Od svega toga tesko ce uskladiti sve funkcije a to znaci da nema poverenja u svoje saradnike ili nema kadrove za te funkcije ili je japajac ja pa ja i niko drugi.

Robin

pre 11 godina

Cinjenica je da je isti taj "Lale" finansirao odbranu Slobodana Milosevica,pa se moze doci do zakljucka da je sadasnjem rukovodstvu SPS zavio slavinu cim je on prvi na spisku za "odstrel".

Nikola Zlatibor

pre 11 godina

Koja je ovo godina 48. !?
Jel postoje ovde institucije ili hapse politicari!?
Gore novine vec mesec dana o "aferi agrobanka" i niko ne pominje ko je je kriv. delo u pitanju ili mozda nema dela vec je u pitanju odgovornost standardno losih ljudi koji se bave biznisom ispred Drzave!

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Hoće li Leka Vučić preskočiti Đilasa, baš se pitam, hahaha kako su providni. Puštaju niz vodu nebitne likove a za najjače nema zime

vodoinstalater

pre 11 godina

Dačiću, Palmini bageri ti nisu smetali u prošlom mandatu pa zataškaste stvar u povoju. Nisu smetali ni tebi ni ostalim kolegama iz DS-Vlade. Izgleda da ti ni sada ne bodu oči. Ni tebi a ni ostalim kolegama iz Vlade a naročito mlađahnom Acu. A inače, TU je lova, Dačiću. TU je NAJVEĆA lova, veruj mi...

Showtime

pre 11 godina

Ispitati i Nebojšu Čovića! Čovek je uspeo da vrati 15 miliona duga za par meseci. I još je uložena velika lova u novi tim. Niko, ali niko nema ništa protiv da Srbija bude zemlja košarke, ali ne i da se ne neki novi klubovi časte višemilionskim iznosima od strane države!

markus

pre 11 godina

Molio bih Vas da se za kradju naroda a samim tim i drzave pod hitno promeni zakon i uvede SMRTNA KAZNA!
Taj koji krade svoju drzavu i svoj narod treba da za to odgovara zivotom.

Spoljnotgovinac bivse SFRJ

pre 11 godina

Kao prvo Radoslav Lale Sekulic je bio najbolji direktor Javora u Ivanjici. Njegove krojacice po kucama sa dobijenim sivacim masinama su sile kosulje za Levis koje su se prodavale u Harrodsu u Londonu. Sio kosulje na koje su lepljene poznate marke za Jelmoli u Svajcarskoj. Kupovao jeftin materijalu Koreji (Lon poslovi)
Lale kasnije nije bio ni los direktor Savezne uprave carina pre Kertesa
Ne vracanje kredita nije krivicno delo. Habitfarm kao i cela farmaceutska industrija u Srbiji je u dubiozi (galenika, Hemofarm Stada, Zdravlje) zbog ne placanja od strane veledrogerija i apotekarskih ustanova. Ovo je samo plasenje jeza golom zadnjicom. Nisu li drzavne banke devedesetih propale sto nisu mogle da naplate date kredite od privrede koja je devastirana za vreme sankcija

besna glista

pre 11 godina

Ok, sve je to lepo, samo mene zanima kada ce krenuti hapsenja nekih malo krupnijih riba kao sto su Miskovic, Beko, Djilas, Babic itd?

kokica

pre 11 godina

Pocela sam da citam tekst I zavrtelo mi se u glavi od cifara eeeej ljudi pa nije to pokradeno za jedan dan ,ta kradja traje godinama a neko je to dozvolio ,bas se pitam ko ce biti prozvan za ovo ….. ?

MIKI

pre 11 godina

@Neupucen,

Ti sto su uzimali kredite, ce posle 30 dana corke da propevaju ko im je iz vlasti od politicara i funkcionera namestio da dobiju te kredite, pa ce posle na osnovu njihovih izjava da se hapse i te krupnije ribe. Tako to funkcionise. Uhapsis prvo onog protiv koga imas dokaze pa mu obecas oprastanje dela krivice ili status svedoka saradnika u zamenu za svedocenje i hapsenje neke krupne ribe.

Prvi i samo prvi nikada drugi

pre 11 godina

@Đorđo Napolitano

Da li mislis da Djilas treba hapsiti na osnovu predizborne kampanje (dve) koje je sadasnji PRVI podpredsenik vlade, PRVI Ministar odbrane.PRVI sekretar za nacionalnu bezbednost. PRVI student prava na BU,, PRVI nosac gajbica u Londonu i mnogo cega PRVI, mahao praznim papirima i optuzivao Djilasa. I na srecu beogradjana taj PRVI nije postao gradonacelnik Beograda. A ti si sedeo pored TV-a i navijao za PRVOG koji je dovodio da ne kazem koga iz Amerike da mu pravi predizbornu kampanju
A taj PRVI nista u zivotu osim politike nije uradio ni radio. Za razliku od coveka koga pominjes koji je imao onu stvar u gadnim vremenima da Slobi kaze da podnese ostavku, da svoje pare zaradi ne u Srbiji vec u jednonoj srednjo evropskoj drzavi. Zasto ga tada PRVI covek nije tuzio za kupovinu i drzanje svih minuta na elektronskim medijima. Nije ga PRVI tuzio jer je kao PRVI pravnik na BU znao da ce sud da odbaci tuzbu kao besmislenu

helen

pre 11 godina

Sve to u redu ali lova je otisla niko nezna gde i kome.O tome se radi da je gotovina otisla van domasaja naseg zakonodavstva, svi ce oni biti zatvoreni, neki su pri kraju veka neki smrtno bolesni ali nam to nece vratiti novac koje su stetocine pokrale.

swedenonline

pre 11 godina

Ovi koji se hapse su SLUZBENICI a gde su političari-nalogodavci koji su skinuli kajmak?
(srbislavka, 25. avgust 2012 12:41)

... ako se ispostavi da su izvrsavali naloge, overene, onda su nalogodavci na redu a ovi bivaju pusteni. Mamac za veliku ribu je mala riba.

Sunce

pre 11 godina

Bravo za akciju ali jos dosta posla ima da se uradi pre svega da krivci budu adekvatno kaznjeni a zatim krenuti npr na kolubaru i kupovinu vakcina e tek je tu kriminal i korupcija.

sposoban

pre 11 godina

Kakve se sve gluposti pišu ovde. Pa 95% uhapšenih će biti pušteno i još če im isplatiti "ležarinu" jer nepostoje sposobni ljudi da osim hapšenja urade i ostalo što je potrebno da bi se neko osudio.

Igor

pre 11 godina

Sta je bre ovo sve otac i sin. Genetski kod malo radi a sve pokradi i budi baja na splavovima vodaj starlete da te prate paparaci. Ej bre srbine.

a

pre 11 godina

Nikola, 25. avgust 2012 17:46 Koji bre dobar znak?! Pa ovi isti najavljuju da ce devizne rezerve upotrebiti da bi dali finansijsku injekciju nasoj privredi,po povoljnim uslovima. Pa sta ti je to nego isto ono sto je radila i Agrobanka,davala kredite neuspesnim domacim preduzecima,koji su nenaplativi...tako ce i ovi za neki mesec ili dva da upumpaju drzavne pare u iste takve firme koje je vodio Sekulic,pare koje nikad nece moci da se naplate,nase pare...a,samo da bi pomogli nasim tajkunima,a finansijerima njihovih partija da prezive krizu...

Mrki

pre 11 godina

Tesko ce se ovde sta dokazati Sekulicu jer zasto je postavljao direktore u firme i davao im ogromne plate nego kada dodje u ovu situaciju da ima ko da robija a on je van toga. Videcete nigde za podizanje kredita nece biti imena Sekulica niti njegovog potpisa vec ove bede od direktora koji ce robijati. Politicari koji su radili sa njim nigde nema zvanicno nikakvog potpisa sve u CETIRI oka se zavrsava. Policija tuzilastvo i sud nemaju dokaze za politicare i Sekulica ali ce zato ditektori u Sekulicevim firmama robijati. E jos jedna stvar da li novinari sebi dozvoljavaju luksuz da puste u medije vest "Vucic odobrio hapsenja" ako to Vucic nije izjavio duguju izvinjenje kako Vucicu tako i javnosti jer se zna ko hapsi ko vodi istragu ko sudi. Nije ovo privatna drzava nekoga da moze da odobri hapsenja ili zaustavi sve.

Ujka Sima

pre 11 godina

Neverovatna je cinjenica koliko ce se umesanih otkriti I verujem d ace istraga odvesti I do samog drzavnog vrha. Prethodna vlada itekako ima putera na glavi, a ovo je samo jedna u nizu afera koja se razotkriva.

Igor

pre 11 godina

Jel moguce da su oni toliko glupavi i da su toliko krali ocekujuci da nece biti uhvaceni ili postoji nesto drugo?Kao npr. zastita od strane vlasti?Meni bar malo deluje bezveze da je neko toliko ocigledno varao ovu drzavu.

MiloS

pre 11 godina

uredu je sve ovo sa hapsenjem ali ne na ovaj nacin demonstriranje sile koju sprovodi SNS I SPS.trebaju malo da rade na ekonomiji. briga onog coveka ko jedva krpi kraj sa krajem sto je uhapsen vlasnik habitfarma

skeptik

pre 11 godina

Iskreno očekivao sam mnogo više nego da hapsite zbog nevraćanja kredita.Ne kažem da i to nije važno ali gde su nestale milijarge evra koje su ušle u zemlju posle 5.oktobra.Kako su privatizovane naše najuspešnije firme.Slažem se da je svaki dinar bitan.To je kao kad bi vam neko oteo dobar kožni novčanik pun para a onda vam vrati samo novčanik.Mislim da su ovo smešne cifre u odnosu na ono što je udbaška ekipa koja je i razorila ovu zemlju po zadatku sve pokrala.Oni nisu uzimali kredite,oni su kupili lovu.Nisam siguran da je Vučić spreman da to zagrize.Možda je i pokušao pa kad je video o čemu se radi njemu pozlilo.Mislim da to niko ne može da uradi za kratko vreme jer je korupcija sistemska.Ali ako to učini svaka mu čast.Treba mu dati vremena ali nekako mi se čini da je u startu trebao krupne ribe da hapsi a ne da im daje vremena da se pregrupišu i organizuju.Ako se završi na ovome to je kao igla u palstu sena.Ništa.

Markobg

pre 11 godina

Nesto nema ljudi iz DS....Vi rekli da su oni najveci lopovi???? Ko je pokrao izbore??? Jel oni sto idete u koaliciju u NS??? Sramota...

krupije

pre 11 godina

Najbitnije je da se sazna ko su pravi organizatori pljačkanja ove države. Vučić je rekao da sve mora biti istraženo i svi koji su krali pare moraju u zatvor. Verujem da će to i uraditi i da će istraga pokazati koliko su se obogatili oni koji su u zadnjih 12 godina u samom vrhu vlasti.

Mima Sis

pre 11 godina

Zakon postoji za sve I vazi za sve. Bilo da si sadasnja ili nekadasnja vlast ili obican gradjanin. Mislim da nam razotkrivanje ove afere upravo to nova vlada porucuje.

Jale

pre 11 godina

Kako se možemo čuditi,zašto Srbija finansijski slabo stoji,pa kako i ne bi koliko ima kriminala.Da se nije ovoliko kralo,ne bismo bili pred bankrotom.Aco nastavi sa radom,naravno da nećeš moći u potpunosti da staneš u kraj kriminalu i korupciji,ali napred,i nemoj da odustaješ.

mina

pre 11 godina

Po komentarima ovde reklo bi se da u Srbiji svako drži kamen u ruci i samo čeka na koga će da ga baci. Kao da bi lako došlo i do linča. Država je tu da to iskontroliše - da ne daje bombastično vesti i ne potpiruje već razbuktalo nezadovoljstvo. Ovo su stvari tužilaštva, policije i nema potrebe da ih objavljuje bilo koji političar i na taj način prikuplja poene za sebe i svoju stranku. Manje ostrašćenosti, a više zdravorazumskog odnosa prema ovim nezakonitim radnjama učiniće nas smirenijima i daleko je od ikakvog kamenovanja u najavi skrivenog iza mnogih komentara čitalaca ovde i na ovu temu. Jednom rečju, gledajte svoja posla i uživajte u vikendu sa svojim najmilijima. Nas obične ljude niko nema za šta da hapsi juri, što je prava blagodet u kojoj treba da uživamo, a ne u tuđim problemima zbog eventualno izvršenog kriminala. Mina

Milić

pre 11 godina

Sekulića je trebalo uhapsiti pre 30 godina....mnogo bi jeftinije prošli sa drrrrr Laletom koji je doktorirao prevare,malverzacije i ostale prljave radnje...

jovan

pre 11 godina

Bas me interesuje koliko ce meseci da pocinje privodjenje?
A narocito me zanima ko ce biti osudjen tamo gde je umesan najveci zastitnik pravde Miljko Radisavljevic ?!

zoran

pre 11 godina

Vučiću i Dačiću, a politički inspiratori i nalogodavci za MUČKO ubistvo Premijera Điđića??? Idite malo hronološkim redom. 45 Milki su ogromne pare, ali ipak je ljudski život valjda važniji? Ili u Srbistanu nije??? Hmmm? Ili ćete možda Sekuli i to da natovarite???
Samo ne zaboravite jedno. Odlično znamo ko je osnovao Jedinicu i ko je njom iz senke komandovao. Nisu Zveki i Ulemek Vrhovni komandanti nego samo izvršioci. Dok TO ne obelodanite, kako bi rekao mlađahni Aca, vi ste samo farsa...

SvetM

pre 11 godina

@mina
"Po komentarima ovde reklo bi se da u Srbiji svako drži kamen u ruci i samo čeka na koga će da ga baci."
Mina, glas razuma. Komentar zbog koga je vredelo procitati i sve ove druge komentare.
U Srbiji se smisljeno(?) podgreva atmosfera linca a narodu nude hapsenja kao osnova buduceg/sadasnjeg ekonomskog programa vlade.
Da li smo zbilja toliko zaslepljeni, naivni i ostrasceni? Ako jesmo, bojim se da su nas jeftino "kupili".

Nikola

pre 11 godina

Ovo je dobar znak, koji nagovestava da ce pravdi biti privedeni svi oni koji su cinili nezakonite radnje. Agrobanka je prva institucija u kojoj se sprovodi ovakva akcija, ali sigurno nece biti i poslenja, jer je, na zalost, bilo dosta ovakvih ili slicnih slucajeva. Ovo je samo pocetak uvodjenja reda i iskorenjivanja nezakonitog ponasanja, a to je preduslov za uspesno obavljanje svih ostalih poslova iz nadleznosti Vlade.

od A do Š

pre 11 godina

@(zoran, 25. avgust 2012 15:24)
Cekaj,jel to onaj velikan sto je Kole preko njega obezbedio bankarske garancije za 5 secerana na 10 miliona maraka?
Pa od 5 fabrika,3 zalegle hipotekom?
Hronologija mi govori da je to bila 2002 godina ili se varam?
Ako je kole napravio firmu 88-godine i sve propalo 90-tih godina,privreda,drzava,gradjani,kako to da je Kosticeva firma toliko profitirala?
Samo sverceri,mafijasi i lopovi su profitirali,a Kole nije radio nigde u inostranstvu da je mogao da zaradi 10 mil.maraka.
Te garancije jedino mogao da zaradi explatacijom svoje bivse zene i to u extremno visokim krugovima,ali se oni tad nisu ni poznavali.
Slazem se da treba krenuti redom,ali ne od ubistva,nego 5 oktobra.
Ko je muljao,konfiskacija i resetke.A za pravo nek se zali Ketrin Eston,jer ona ne moze za postene ljude da se zalaze...

Zamazivanje ociju

pre 11 godina

@tajkun

Ajde decko ne trolaj. I To je cista demagogija. Ispitati nesto sto se desilo pre deset godina.Sto Putin nije ispitao Abramovica, Berezovskog, Ahnmetova, Deripasku itd. Suvise vremena proslo.Papiri koji su bili sumnjivi danas vise ne postoje,a ostalo se dalo sve srediti. Nema tog istraznog organa na svetu koji moze da udje u trag malverzacijama. Milijarde maraka izneto devetesetih u inostranstvo.Sto ih Dinkic nije pronasao, Sve ovosto si nabrojao nije ni promil vrednosti.Sve zajedno ne vraedi danas i onda 50 miliona evra.Kole, Miskovic,Beko su stekli bogatstvo devedesetih i to zakonski jer im je drzava po nakaradnim zakonima o deviznom poslovanju to omogucila.Marka po zvanicnom kursu od 6 dinara je bila dostupna samo odabranim. Treba ganjati velike poreske i male obaveznike, To je krimimal u celom svetu. A to da li je neko dobio kredit ili nije i da ili je vratio ili nije nije po vazecem zakonu o krivicnom postupku krivicno delo, Onda treba ganjati gomilu gradjana Srbije koji su uzeli kredit za stan, kola i nisu u mogucnosti bili da otplacuju.Ovo je samo jos jedna u nizu demagogija i mazanje oci narodu

sonja909

pre 11 godina

O korupciji u Agrobanci valja pitati prethodnu vladu. Kako im je uspelo da im promanu sva ta desavanja I neargumentovana finansiranja I kompletna afera? Da li zbog nesmotrnosti ili interesa uspeli su da, ne samo ovu, vec I ko zna koliko jos, afera dignu na visi nivo I tako potpomognu jacanju lanca korupcije.

Tiemie

pre 11 godina

Sve se više proširuje krug osumnjičenih u ovoj aferi. Mnogi su zloupotrebljavali svoj položaj i oštetili budžet i građane za ogromne svote novca. Stiglo je najzad vreme naplate. Neće biti zaštićenih! Raduje me da je zaista počela beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

Toni

pre 11 godina

Rešenje problema korupcije je jedini veliki problem cije resenje se iskljucivo nalazi u rukama aktuelne vlasti.Za rešenje ovoga problema ne treba nam nikakva pomoc MMF-a niti bilo koga drugog sa strane.

Znajte!!!! DOKLE GOD POSTOJI KORUPCIJA U SRBIJI ILI BILO GDJE DRUGDJE,ZNAK JE DA JE AKTUELNA VLAST KORUMPIRANA!!!!!

Pozdrav TONI!!!

bata Rus

pre 11 godina

Srpska Napredna Stranka sa svojim koalicionim partnerima ponovo pokazuje kako treba voditi politiku u drzavi. Nisu vise tabu tema ni korupcija, a ni njeni tvorci! Drago mi je sto ova vlada zna kako da se protiv toga bori.

Jasmina

pre 11 godina

'Habitfarm', 'Swiss pharmacy', 'Swiss intermedical', 'Product trade finance', 'Vestern stile', 'Mercuri internacional', 'Luton' ,'Novi dani' …ima li ova lista kraj .. … ostadoh bez teksta …potajno sam se nadala da nece biti bas toliko ,nadala sam se da nismo bas tolike ovce ,ali prevarila sam se ,nazalost ..

Kosana

pre 11 godina

Koliko sam bila skepticna u vezi sa predizbornim obecanjima napredne stranke,ova vest me odusevila,brzo su poceli da resavaju afere i razotkrivaju korupciju,ipak ima nade da ce u ovoj zemlji krenuti nabolje i da ce odgovorni biti iza resetaka a da ce posten narod bolje ziveti

Drzavni projekat

pre 11 godina

Znaci strategija je sledeca. Pohapsiti sve finansijere klubova koji mogu ugroziti sampionski pohod Crvene Zvezde ka tituli prvaka Srbije. Javor je neocekivano dobro zapoceo ovu sezonu, pa se gosn Vucic uplasio da bi im oni mogli otkinuti koji bod u odlozenoj utakmici prvog kola JSL. Znaci, to dalje implicira, da ce pred derbi biti ispitano poslovanje kompanije Zekstra, pred utakmicu sa Donjim Sremom poslovanje gosn Djurdjevica i tako dalje i tako dalje...
S tim u vezi da napomenem, da ce verovatno na kraju prvenstva, kompaniji Gazprom, u znak zahvalnosti biti omoguceno slobodno formiranje cena goriva i da cemo za manje od godinu dana imati najskuplji (a uz to i najlosiji) benzin u Evropi...

Seele

pre 11 godina

Postignuti rezultati u slučaju Agrobanke su veoma dobri, ali ima tu još mnogo da se radi. Verujem da će svi krivci za ovu veliku krađu biti procesuirani. Ne sme biti zaštićenih! Doći će se i do „krupnih riba“ kako je obećao Aleksandar Vučić. Ubrzo ćemo saznati imena svih učesnika, bez obzira ko su.

Samo tako

pre 11 godina

Važno je da se poštuje i ispunjava obećano, samo tako nastavite. Onima koji nisu verovali, evo realizacije i dokaza da kod Vučića ne postoje prazne priče.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

"Agrobanka", "Razvojna banka Vojvodine", "Državna lutrija Srbije" itd.itd. Stotine miiona doara?!Da li postoji preduzeće, fabrika, ministarstvo, ii javno preduzeće koje nije prethodno popljačkano i uništeno?!Ne budimo naivni, Srbija je opljačkana planski, sistematizovano i "do daske". Ovakva pljačka se nije mogla desiti slučajno. Srbija je ekonomski uništena a stanovništvo je postalo ekonomsko roblje, koje se kupuje i prodaje za jeftine pare. Svaka tema sem "kukuruza" postaje suvišna. Kultura, knjige, školstvo, otadžbina, ljubav, patriotizam, nacija, milosrdje su postali nevažni i mrski pojmovi. "Kukuruz" je postao merilo svih merila. Da tragika bude veća, ovako sistematska praksa je organizovana "po zakonu". Sve je radjeno u skladu sa "zakonom", koji je prethodno donela pljačkaška elita, koja podseća na zločinačko udruženje. Stotine miliona evra su pkradeni. Kako dokazati krimninal, uprkos tome što se ima "korpus delikti". Siguran sam da će svi elitni krimosi, koji sede u samom vrhu vlade, biti samo smenjeni ili kažnjeni za nesavesno poslovanje. Naime, "papiri" kojima su se prethodno "pokrili" i koje su kasnije "peglali" garantuju im "nevinost". Elita je ostvarila svoj "bezalternativni put" i uspela da izbaštini "nove evropske vrednosti". Nigde se "pošteno" ne može pokrasti toliki novac. Tek sada postaje jasno zašto je prethodna "elita" gubitak vlasti doživela kao smrt?!

stevica kurcubic

pre 11 godina

Eto rezultata politike, koju zastupa i vodi vladajuca koalicija. Na kraju ce vecina afera biti otkrivena I nadam se da ce ova hapsenja objasniti pojedincima da je zakon isti za sve.

Tomica

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam Nikolica u njegovim naporima da se na najbolji moguci nacin suprostavi korupciji i organizovanom kriminalu. Neki ovde govore kako je novac iznesen iz zemlje i kako sada nema smisla goniti te ljude. Ja mislim da iako je ovo mozda tacno, nasa vlada treba da pokaze odlucnost i kazni ljude koji su ucestvovali u ovoj aferi, to ce ako nista drugo onda uticati preventivno na sve ostale koji bi krenuli njihovim stopama.

Zoki

pre 11 godina

Samo tako nastavite,i dokazite mi da sam bio u zabludi sto sam glasao protiv vas,a ja cu sledeci put glasati za vas!
(Srdjan, 25. avgust 2012 10:45)

Ljudi moji, vi brzo zaboravljate.. A umjesto ovih doci ce drugi pijuni, sve su to sitne ribe.

zoran

pre 11 godina

Procitao sam dosta komentara ali nisam mogao da shvatim |nisam dovoljno upucen | da li je gospodin Radoslav sekulic bio clan ili je sada clan neke partije. Molio bih upucenije da mi odgovore. Hvala

Don

pre 11 godina

Samo kad je klupko pocelo da se odmotava, sad cemo videti sta se sve izdesavalo u prethodnim godinama, ali treba neko i da odgovara!!!

jeti Sumadinac

pre 11 godina

Nazalost, korupcija i organizovani kriminal su postali deo nase svakodnevnice. Prethodna vlada je osigurala povoljno tle u Srbiji za oba pojma, tako da je to jedino sto uspeva u ovim krajevima. Ipak, postoje oni koji zele, znaju i imaju plan kako da tome stanu na put. Za njih smo glasali na izborima I dali im poverenje da formiraju vladu. Verujem da je ovo tek pocetak I da ce biti mnogo neprijatnih iznenadjenja.

Nenad009

pre 11 godina

@ (Zbog čega da volim i branim ovu državu???, 25. avgust 2012 11:05)

Akcije se prodaju kada se primeti kontinuirani pad vrednosti, a kupuju kada vrednost jedno vreme raste. Ako ne znate sta radite, sto se kockate!? Ulagati sve pare u jedno preduzece je bas "pametno"

odgovornost

pre 11 godina

Niko ne sme da opstruise rad na pronalazenju krivaca za pljacku Agrobanke i ne samo Agrobnke vec i svih ostalih pljacki.Ako i postoje takvi u vrhu nove vlasti,treba ih najuriti iz vlade i objaviti njihova imena.Apsolutno moraju svi da odgovaraju a ne da ima povlascenih.Onda bi cela ova borba protiv kriminala imala smisla a ako ne dobila bi novu strasnu dimenziju , a to je da nam je pljacka duboko ugradjena u politicki sistem.Danasnji Informer nas obavestava da je ...covek iz vladajuce koalicije obecao osumnjicenom da ce ga zastititi,zatim da je Koricanac,uhapseni clan IO Agrobanke, optuzio dva bivsa ministra i to najvidjenija i najmocnija... kraj citata.Ocigledna je sve radjeno u sprezi politicara na vlasti i kriminalaca,i da je to recept kako opljackati Srbiju.Svima treba proveriti poreklo imovine,pogotovo onima koji su neposredno vrsili vlast,ali stvarne imovine,a ne one koju su oni prikazali.Tako se to radi u uredjenim drzavama.A da postoje ljudi u vlasti i oko nje koji zive na visokoj nozi otkrivamo svaki dan,ali istrazne organe to ocigledno ne interesuje i ako im se prezentuju preko stampe, ocigledni dokazi za njihovo bogacenje.Novinarska istrazivanja su u svetu mnogo pomogla da se istina sazna.Prema tome i tuzilastvo bi trebalo da proveri ove novinarske tekstove pa ili da reaguje na saznanje ili da demantuje pojedine natpise kao netacne a da odgovara onaj ko stvara nepotrebno uznemirenje javnosti i stetu onome o kome su ti tekstovi objavljeni.

Demokratski, zaista, kao i uvek

pre 11 godina

:)) Svasta covek ovde moze da nauci. Pocev od toga kako se hapsi jer je fk c.zvezda u usponu, hapsi se da bi se prikrilo mucko ubistvo pokojnog premijera. Hahahaha, blago vama, vi problema nemate.

Nikola

pre 11 godina

Ovo je dobar znak, koji nagovestava da ce pravdi biti privedeni svi oni koji su cinili nezakonite radnje. Agrobanka je prva institucija u kojoj se sprovodi ovakva akcija, ali sigurno nece biti i poslenja, jer je, na zalost, bilo dosta ovakvih ili slicnih slucajeva. Predhodna vlast, predvodjenjena DS-om, je stitila krsioce zakona, ali to nece biti praksa nove vlade. Ovo je samo pocetak uvodjenja reda i iskorenjivanja nezakonitog ponasanja, a to je preduslov za uspesno obavljanje svih ostalih poslova iz nadleznosti Vlade.

sasa

pre 11 godina

Strasno Nisam u zivotu procitao toliko bezveznih komentara kao u ovom slucaju sa agobankom . Treba dati sansu novoj vlasti da dokaze krivicu ovima koji su pohapseni pa medju njima ce neko propevati sigurno .Mozda agro banka nije bila meka demokratskoj stranci i tajkunima , Ima jos gomila firmi gde su lesinari obavili posao .Treba imati strucnu policiju koja ce znati da udje u trag finansiskoj malverzaciji i korupciji .Ko ima neka saznanja treba lepo da napise pismo policiji ili direkno Vucicu po kom modelu i na koj nacin su krupne ribe maznjavali lovu , Ne mozete da ocekujete da vam preko tv-a bude saopsteno ko je sta sve ukrao kada je israga u toku , Sta ocekujete da neki potparol iz ministarstva optuzi neke ljude i da isti zapale iz zemlje ?? Radi kako se radi kada za nekog imaju dokaze murija dodje kada se najmanje nadate . Kada bi sada Policija uhapsila nekog iz DS-a na sva zvona bi bilo da se nova vlast revansira staroj . Javne nabavke i tenderi ce pokazati prave lopine , tamo gde rade koverti i koferi ,tamo gde su uspesna preduzeca doterana do bankrota i otkupljivana za bagatelu ,tu lezi pravi LOPOVLUK.

Duca7

pre 11 godina

Svakodnevno se broj onih koji su umešani u ovu aferu stalno povećava. Očigledno da istraga dobro napreduje. Saznaćemo uskoro imena svih učesnika u ovoj velikoj pljački. Svi koji su se ogrešili o zakon, treba da odgovaraju. Tek tada možemo biti sigurni da će kriminal biti suzbijen. Izgleda da smo na pravom putu.

insajder

pre 11 godina

vise ce da odgovara nesrecnik sto je japancu ukrao biciklu, nego ovi... pored toga, njegova fotka je bila i u svim vestima, a sliku antonicevog 34 godisnjeg sina niko ne sme da objavi

mileusnic

pre 11 godina

Je li ovaj Vucic dodao sebi jos jednu funkciju-funkciju potparola Agencije, Komisije za borbu protiv kriminala. Samo se on "istice" u prici. Zna ga narod, nemoramo da ga svakog dana u svim vestima i svim temama vesti vidjamo. To nije dobro, jer moze da nam se smuci.

posmatracica

pre 11 godina

Citajuci vesti i pratece komentare na elektronskim medijima primecujem da se isti komentari, copy-paste na odredjenu vest, ali i isti nick-ovi provlace na vise sajtova. Ajte, vi zaduzeni za potpirivanje medijskog linca, dajte malo inventivnosti, ovo vec vredja zdrav razum.

jordan

pre 11 godina

Koliko ima kredita koje je fond za razvoj odobrio firmama da vrate kredit Agrobanci? I da li su sada ti krediti vraceni fondu? Koja je veza Backovicke direktorke fonda i Backovica bivseg clana upravnog odbora Agrobanke kome je Soskic signalizirao da podnese ostavku pre nekoliko meseci? Nije valjda da je ovo nepoznato organima koji kontrolisu Agrobanku.

ja

pre 11 godina

Kakve koristi od ovih hapsenja,a posle da ih oslobode i jos im ostanu pare. Deluje mi da izborna kampanja fatlips-a jos nije gotova.

vatrogasac

pre 11 godina

Mi svi pisemo komentare, a karavani prolaze... Plasim se da ce i ova vlast naci par zrtvenih jaraca koji su u tom trenutku najlaske mete, ili su im se bas nesto zamerili, i razresiti aferu koja ce u u potpunoj masi opljackanog novca u drzavi predstavljati daleko manje od 1%. To je plasim se voz bez povratka, pad jednog korumpiranog klana ne znaci da je korupcija nestala, pre ce biti da je samo neko drugi preuzeo njihov biznis... Ali, dace Bog da gresim...

student

pre 11 godina

Ova afera je, definitivno, velika blamaza za Beogradski univerzitet, zbog njenih profesora koji su ucestvovali u deljenju kredita i koji su dobili zabranu da se bave svojom strukom! Sramota koja baca u senku i Sangajsku listu!

bezimena

pre 11 godina

Ovo je vec nesto sto pruza nadu gradjanima Srbije da niko nije imun pred zakonom,da u ovoj zemlji nesto pocinje da se menja!!
(Natasa, 26. avgust 2012 10:18)

Ovo je vec nesto sto pruza nadu gradjanima Srbije da niko nije imun pred zakonom,da u ovoj zemlji nesto pocinje da se menja!!
(Jovan, 26. avgust 2012 08:00)

Kakav intelektualni kapacitet imaju SNS-ovci, da se up***š od smeha...:))))

milan

pre 11 godina

Pitanje koje je postavio 'Jordan': "Koja je veza Backovicke direktorke fonda i Backovica bivseg clana upravnog odbora Agrobanke kome je Soskic signalizirao da podnese ostavku pre nekoliko meseci?" sadrzi dve teske optuzbe. Ako postoji takva veza, onda se siri kolo ucesnika. A ako je postojao signal, onda jos gore!

Dzoni

pre 11 godina

Agrobanka ,Metals banka ,Razvojna banka vojvodine sve sluzile za nesmetanu pljacku budzeta tj gradjana a ovde milion komentara suza sa Soskicem kome je bio osnovni posao stalna kontrola tih banaka..a umesto kontrole pustio je da pljackaju do kraja.

Pedja

pre 11 godina

Imena onih kod kojih je vecina novca nije na nikakvim ugovorima i kreditima, oni nisu eksponirani, niti ce im ista ikad biti. Kao kad porucuju ubistva, oni nisu ti koji povlace oroz. Sitne ribe se "isture" i stvari idu preko njih, porucioci pare preuzmu u "koferu". Kao sto se nije sudilo Djindjicevim pravim ubicama - naruciocima, tako ce ta ista ekipa zrtvovati ove posrednike koji se sada hapse. Beko, Miskovic, Karic, i drugi tog tipa - oni su u savrsenoj harmoniji za novom vlasti. I nova vlast sada demonstrira svoju "Sablju" nad irelevantnim likovima - moraju biracima nesto baciti na podijum Koloseuma Srbije. Covek koji je jedan od nosilaca "kofera" je premijer Srbije. On je ostao duzan posto je bio zasticen od hapsenja. Sada dug vraca. "Nosioci kofera" - to je bratstvo - nece se dirati. Za njih sve ima dovoljno.

Mik

pre 11 godina

Kada stize odgovor na pitanje gde je novac. Ne zanina nas ni hapsenja lazni procesi posle kojih su svi slobodni, niti satro zaplene imovine itd. Odgovorite na pitanje gde su pare???

klenga

pre 11 godina

gospodar vučić pokazije zašto je postao gospodar života i smrti... kao zakoniti vlasnik sveg oružija i svih špijuna srbije, demonstrira svoju snagu...na obilatu sreću i radost vaskolikog grand puka...zaboravljaju da batina ima dva kraja, a gospodar rata drži oba...od ljubavi do mržnje treba samo malo... to su nam crno-crveni već jednom pokazali...

Samo tako

pre 11 godina

Prestanite da lupetate, istraživanje poslovanja "Agrobanke" je pokrenula PRETHODNA VLADA još prošle godine!
A. Vučić je obećao DOKAZE O IZBORNOJ KRADJI, gde su?
(bezimena, 25. avgust 2012 13:01)

------------

Baš si kulturna!
Pokrenuo je DS mnogo čega, ali ništa nije završio...ma nisu mrdnuli od početne tačke, a i kako bi kad su i sami umešani u raznorazne afere.
Doći će na red i izborna krađa, ništa ne brini.

Spoljnotgovinac bivse SFRJ

pre 11 godina

Kao prvo Radoslav Lale Sekulic je bio najbolji direktor Javora u Ivanjici. Njegove krojacice po kucama sa dobijenim sivacim masinama su sile kosulje za Levis koje su se prodavale u Harrodsu u Londonu. Sio kosulje na koje su lepljene poznate marke za Jelmoli u Svajcarskoj. Kupovao jeftin materijalu Koreji (Lon poslovi)
Lale kasnije nije bio ni los direktor Savezne uprave carina pre Kertesa
Ne vracanje kredita nije krivicno delo. Habitfarm kao i cela farmaceutska industrija u Srbiji je u dubiozi (galenika, Hemofarm Stada, Zdravlje) zbog ne placanja od strane veledrogerija i apotekarskih ustanova. Ovo je samo plasenje jeza golom zadnjicom. Nisu li drzavne banke devedesetih propale sto nisu mogle da naplate date kredite od privrede koja je devastirana za vreme sankcija

MiloS

pre 11 godina

uredu je sve ovo sa hapsenjem ali ne na ovaj nacin demonstriranje sile koju sprovodi SNS I SPS.trebaju malo da rade na ekonomiji. briga onog coveka ko jedva krpi kraj sa krajem sto je uhapsen vlasnik habitfarma

Samo tako

pre 11 godina

Važno je da se poštuje i ispunjava obećano, samo tako nastavite. Onima koji nisu verovali, evo realizacije i dokaza da kod Vučića ne postoje prazne priče.

Kosana

pre 11 godina

Koliko sam bila skepticna u vezi sa predizbornim obecanjima napredne stranke,ova vest me odusevila,brzo su poceli da resavaju afere i razotkrivaju korupciju,ipak ima nade da ce u ovoj zemlji krenuti nabolje i da ce odgovorni biti iza resetaka a da ce posten narod bolje ziveti

Prvi i samo prvi nikada drugi

pre 11 godina

@Đorđo Napolitano

Da li mislis da Djilas treba hapsiti na osnovu predizborne kampanje (dve) koje je sadasnji PRVI podpredsenik vlade, PRVI Ministar odbrane.PRVI sekretar za nacionalnu bezbednost. PRVI student prava na BU,, PRVI nosac gajbica u Londonu i mnogo cega PRVI, mahao praznim papirima i optuzivao Djilasa. I na srecu beogradjana taj PRVI nije postao gradonacelnik Beograda. A ti si sedeo pored TV-a i navijao za PRVOG koji je dovodio da ne kazem koga iz Amerike da mu pravi predizbornu kampanju
A taj PRVI nista u zivotu osim politike nije uradio ni radio. Za razliku od coveka koga pominjes koji je imao onu stvar u gadnim vremenima da Slobi kaze da podnese ostavku, da svoje pare zaradi ne u Srbiji vec u jednonoj srednjo evropskoj drzavi. Zasto ga tada PRVI covek nije tuzio za kupovinu i drzanje svih minuta na elektronskim medijima. Nije ga PRVI tuzio jer je kao PRVI pravnik na BU znao da ce sud da odbaci tuzbu kao besmislenu

Robert Lee

pre 11 godina

Zasto bilo koji politicar, ministar ili funkcioner najavljuje i komentarise bilo koja hapsenja? Pobogu, to je posao sluzbenika policije i tuzilastva.
Nista niste naucili.

Boban

pre 11 godina

Aco, ne zaustavljaj se. Imaš punu podršku od naroda. Ne znam samo, da li ćeš imati podršku i od tužilaštva. Zbog njihovih loše napisanih optužnica(slučajno ili namerno), mnogi su do sada oslobođeni.

bata Rus

pre 11 godina

Srpska Napredna Stranka sa svojim koalicionim partnerima ponovo pokazuje kako treba voditi politiku u drzavi. Nisu vise tabu tema ni korupcija, a ni njeni tvorci! Drago mi je sto ova vlada zna kako da se protiv toga bori.

Zemunac

pre 11 godina

@Đorđo Napolitano

Vidim da vec nekoliko puta saljes komentar. Da ne bi lupetao i pisao gluposti covek u glavi treba da ima malo znanja.Nisi se valjda edukovao sa mahanjem praznim papirima i retorikom decka koji nista osim fakulteta i rada u SRS-u nije radio. A taj decko neka nam objasni kako je za vreme kratkog staza u Vladi Srbije uspeo da namakne stan od 117 kvadrata.Da nam objasni gde su se izgubile pare dok je bio direktor sportskog centra Pinki u Zemunu. Da objasni kako se to nakon poplocavanja Magistrata u Zemunu sutra vec nasli kiosci. Da objasni izbornu kradju, da istrazi facifikat diplome njegovog mentora,i da nam napokon kaze ko je sedeo sa Lukom Bojovice. Tek kada to sve uradi onda cu da verujem u njegove dobre namere. A sto se tice Beka, Djilasa, Miskovica voleo bih da potregne istragu a onda cemo svi mi zajedno da placamo odstete jer nigde ne postoji krivicno delo.A ti sto nemas banke u dzepu siguran sam da sa velikim ocima i prezirom mrzis sve one koji nesto u zivotu imaju. Uci skole i nadji posten posao i ne gledaj u tudj tanjir i dzep

Bagi

pre 11 godina

Kad je Vucic u izbornoj kampanji obecavao borbu protiv kriminala i korupcije bio sam skeptican,sad vidim da sam pogresio. Svaka cast za Vucicu samo tako nastavi.

bezimena

pre 11 godina

Onima koji nisu verovali, evo realizacije i dokaza da kod Vučića ne postoje prazne priče.
(Samo tako, 25. avgust 2012 12:23)

Prestanite da lupetate, istraživanje poslovanja "Agrobanke" je pokrenula PRETHODNA VLADA još prošle godine!

A. Vučić je obećao DOKAZE O IZBORNOJ KRADJI, gde su?

zorz

pre 11 godina

Vucicu, sta je sa 15miliona evra duga koje je ova vlada dala KK Crvena Zvezda da bi pokrila i sanirala dugovanja?To su pare gradjana Srbije.Bolje da ste taj novac usmerili ka najsiromasnijim gradjanima i ka poljoprivredi nego sto ovako rasipate novac.Ko je uzeo pare neka vrati a ne da narodne pare ovako dajete.Sramota!Agrobanka?Ok bilo je muljanja i treba da bude hapsenja, problem je sto svi koji su muljali nece biti uhapseni.Hapsis ljude a ovamo uveliko radite na povratku Bogoljub Karica...sram vas bilo!

markus

pre 11 godina

Ja sam jedan od onih razocaranih u ds i na izborima sam glasao za Ivana Ivanovica.
Ako samo 5 % ovih i njima slicnih budu osudjeni na visegodisnje zatvorske kazne na sledecim izborima imate moj glas.

Drzavni projekat

pre 11 godina

Znaci strategija je sledeca. Pohapsiti sve finansijere klubova koji mogu ugroziti sampionski pohod Crvene Zvezde ka tituli prvaka Srbije. Javor je neocekivano dobro zapoceo ovu sezonu, pa se gosn Vucic uplasio da bi im oni mogli otkinuti koji bod u odlozenoj utakmici prvog kola JSL. Znaci, to dalje implicira, da ce pred derbi biti ispitano poslovanje kompanije Zekstra, pred utakmicu sa Donjim Sremom poslovanje gosn Djurdjevica i tako dalje i tako dalje...
S tim u vezi da napomenem, da ce verovatno na kraju prvenstva, kompaniji Gazprom, u znak zahvalnosti biti omoguceno slobodno formiranje cena goriva i da cemo za manje od godinu dana imati najskuplji (a uz to i najlosiji) benzin u Evropi...

Zbog čega da volim i branim ovu državu???

pre 11 godina

Mene zanima na koji način i ko će me obeštetiti. Verovao sam revizorskim izveštajima koje je i država potvrđivala. Čuvao sam akcije čak i kad im je vrednost padala na po 1000 RSD jer sam računao da je to velika glupost da akcija vredi 1000 RSD a da ima knjigovodstvenu vrednost oko 20.000 RSD. I računao sam, to ja 20 ili beše 25% državni kapital, država dakle stoji iza toga. Sada mi preti opasnost da ostanem bez ičega, a u pitanju su velike pare, vrednost jednog manjeg stana (prodao nasledstvo i kupio akcije Agrobanke još pre par godina).

Molim B92 da istraži šta država misli da preduzme po ovom pitanju, posebno što mi se čini očiglednim da je državni kriminalni vrh u ovo upleten (predstvanik države je svojim potpisom odobravao kriminalne kredite za koje se znalo da neće moći biti vraćeni). Dakle, ne zanima me lična odgovornost revizora, on u ovom slučaju nije čovek sa imenom i prezimenom, o tome neka misli država, za mene je DRŽAVA sedela u klupi i potpisivala nenaplativa potraživanja!!! Direktno je DRŽAVA od mene UKRALA novac.

Hvala.

Vlajkov

pre 11 godina

Mesec dana se samo prica o AgroBanci, takvih afera je bar deset otvoreno za vreme prosle vlasti... Putevi Srbije, Zeleznica, Institut za onkologiju, Kolubara, Azotara... A Vucic misli da ce da odrzi euforiju kod svojih biraca ako svaki dan ponavlja jedno te jedno... Nema od toga hleba... Dani prolze a novac jos nije poceo da pada sa neba kako su SNSovci obecavali a biraci im poverovali....

a sad apel za SNS komentatore, nemojte uzaludno trositi vreme i bite protoka na tako providene komentare, na ovom portalu borave obrazovani i pametni ljudi kojima sa komentarom u stilu "vidi se da ce mnogo korupcionasa zavrsiti u zatvoru zahvaljujuci Vucicu" koje danima citam, vredjate inteligenciju i stvarate samo veci gnev prema SNSu...

Tomica

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam Nikolica u njegovim naporima da se na najbolji moguci nacin suprostavi korupciji i organizovanom kriminalu. Neki ovde govore kako je novac iznesen iz zemlje i kako sada nema smisla goniti te ljude. Ja mislim da iako je ovo mozda tacno, nasa vlada treba da pokaze odlucnost i kazni ljude koji su ucestvovali u ovoj aferi, to ce ako nista drugo onda uticati preventivno na sve ostale koji bi krenuli njihovim stopama.

Nikola

pre 11 godina

Ovo je dobar znak, koji nagovestava da ce pravdi biti privedeni svi oni koji su cinili nezakonite radnje. Agrobanka je prva institucija u kojoj se sprovodi ovakva akcija, ali sigurno nece biti i poslenja, jer je, na zalost, bilo dosta ovakvih ili slicnih slucajeva. Predhodna vlast, predvodjenjena DS-om, je stitila krsioce zakona, ali to nece biti praksa nove vlade. Ovo je samo pocetak uvodjenja reda i iskorenjivanja nezakonitog ponasanja, a to je preduslov za uspesno obavljanje svih ostalih poslova iz nadleznosti Vlade.

Neki78

pre 11 godina

Ljudi, ja Vas stvarno ne razumem. Ranije Vam je smetalo, sto niko nikog nije dirao, niti hapsio. Sada Vam smeta sto ih hapse. Vi ocigledno ne znate sta hocete. Ili ste jednostavno teske demokrate, pa Vam smeta sto ce, nadam se, izaci na videlo koliko su pokrali drzavu!?

Duki

pre 11 godina

Polako se ekipa kompletira. Sve ide kako treba. Konačno smo dočekali da se borba protiv kriminala i korupcije vodi na pravi način. Raduje me da smo na dobrom putu da konačno postanemo pravna država.

Dusko

pre 11 godina

a gde je kanal do egejskog mora?
(pera kojot genije, 25. avgust 2012 13:41)
Meni ne treba taj kanal IČ! Dovoljno mi je vidim ove džukele koje su krale ovu zemlju iza rešetaka! Mada razumem isfrustriranost onih koji sada strepe!

Tiemie

pre 11 godina

Sve se više proširuje krug osumnjičenih u ovoj aferi. Mnogi su zloupotrebljavali svoj položaj i oštetili budžet i građane za ogromne svote novca. Stiglo je najzad vreme naplate. Neće biti zaštićenih! Raduje me da je zaista počela beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije.

kmania

pre 11 godina

g.Vucicu svaki gradjanin ove zemlje ZNA ko su kriminalci.Dzabe vam je sve ovo .Kad budete uhapsili,M,K,B itd,onda se javite i skinucemo vam kapu,ovako nista.Svi ali svi politicari i ostala bolumenta SVE ZNA.Kad im budete sve konfiskovali i poslali u bajbok onda se javite.
Ovo sto vi radite je jedno veliko NISTA!

Zlo

pre 11 godina

Samo tako nastavite,i dokazite mi da sam bio u zabludi sto sam glasao protiv vas,a ja cu sledeci put glasati za vas!
(Srdjan, 25. avgust 2012 10:45)
Vi iz SNS-a ste i dalje u predizbornoj kampanji?

Opasno nerviranje

pre 11 godina

Opasno me nerviraju ovi sa ovim privodjenjima sitnih riba. Hocu bre delove vrha iz prosle vlasti. Ocu onoga sto ima pasnjak, ocu sve one koji se obogatise, a mi pocrkasmo. I to ne kao revansisticka pravda, nego kao dokazana pravda. I da prestanu da pricaju ...kakva bre Agrobanka...Gde su privatizacije, ko su vlasnici meddija kod nas, ko je za bedne pare dobijao hektare po centru grada, ko je kome namestao tendere....Bedno.

Nikola Zlatibor

pre 11 godina

Koja je ovo godina 48. !?
Jel postoje ovde institucije ili hapse politicari!?
Gore novine vec mesec dana o "aferi agrobanka" i niko ne pominje ko je je kriv. delo u pitanju ili mozda nema dela vec je u pitanju odgovornost standardno losih ljudi koji se bave biznisom ispred Drzave!

stevica kurcubic

pre 11 godina

Eto rezultata politike, koju zastupa i vodi vladajuca koalicija. Na kraju ce vecina afera biti otkrivena I nadam se da ce ova hapsenja objasniti pojedincima da je zakon isti za sve.

krupije

pre 11 godina

Najbitnije je da se sazna ko su pravi organizatori pljačkanja ove države. Vučić je rekao da sve mora biti istraženo i svi koji su krali pare moraju u zatvor. Verujem da će to i uraditi i da će istraga pokazati koliko su se obogatili oni koji su u zadnjih 12 godina u samom vrhu vlasti.

MUKNAVI

pre 11 godina

Ajde ti Vucicu nama reci sta bi sa tvojim predizbornim obecanjem, gde se zaturise investicije od sto milijardi evra,desetine hiljada novih radnih mesta,sta je bilo sa izbornim listicima,i gomilu stvari jos,koje ste obecali ako si vi dohvatite kabineta.Ovo je posao sudstva,policije a ti si ministar vojske koji se dohvatio gomile funkcija i sada ..blebeces,isto kao i oni koje ste smenili..obecanja u kampanji,ludima veselje i tako to traje vec dve i kusur decenije.

Milos

pre 11 godina

Ceo ovaj cirkus oko Agrobanke je jedno veliko zamajavanje naroda od strane nove vlasti koja nema resenje ni za jedan konkretan problem Srbije, kao sto su nezaposlenost, deficit budzetski i spoljnotrgovinski, nizak standard gradjana itd. Posto nema sta drugo da ponudi ona nudi hapsenja jer ce kao narod da se oseca bolje kad vidi da je neki bogatas uhapsen.
Ovi su verovatno svi zasluzili da budu uhapseni ali zasto tolika pompa oko toga i da li je ova vlada formirana da bi se bavila samo Agrobankom?

milovan

pre 11 godina

Samo napred. Ako ovo obavite kako treba i svi krivci zavrse gde treba, bice to veliki plus za sadasnju vlast. I Srbija ce postati normalna drzava. Samo da ne stanete na ovima, nego i sve ostale lopove i pljackase!

Maki

pre 11 godina

Sekulić uhapšen, super, ali pod kojom optužbom? Nevraćanje kredita ni po kojem zakonu NIJE krivično delo i za to se NE odgovara. Morali bi mu dokazati da je on lično platio nekome u banci da mu da kredit. Ali to bi bila samo korupcija i najviše bi nadrljao onaj ko mu je odobrio kredit, a ne Sekulić.
Sve Sekulićeve firme su u stečaju i D.O.O, što u prevodu znači da od imovine imaju samo pisaći sto, fikus, tri stolice i faks, a vlasnik firme NE odgovara svojom imovinom i NIJE dužan da pokriva dugove firme. Tako da ovo hapšenje ne daje odgovor na ona najvažnija pitanja, a to su gde su pare i kako ih vratiti u Srbiju. Odgovore možemo samo da nagađamo: pare su bezbedne u švajcarskim sefovima ili na nekim dalekim egzotičnim ostrvima i nema praktično nikakvog načina da ih vratimo u Srbiju. Možda jedino da se sa Sekulićem napravi prijateljski dil tipa Ceca: tebi nanogvica godinu dana i da vratiš 20% od onoga što si opljačkao, a ostalo ti opraštamo. Naravno, ti ćeš da mudro ćutiš i nećeš da pričaš kojim si sve strankama i političarima davao procenat od opljačkane love.
I na kraju priče svi srećni: i političari, i lopurda kojem ostaje najveći deo opljačkane love, a najsrećnije od svih biće priglupe ovce zvane srpski glasači jer se "nova vlast žestoko obračunava sa lopovima!"
Ni nova, ni stara, ni nijedna druga vlast u Srbiji se NEĆE obračunavati sa lopovima iz prostog razloga što je lopovluk i pljačka građana suština i svrha SVAKE vlasti u Srbiji.

Sajo

pre 11 godina

Ovo je jako tuzna vest za Srbiju...Da ministar prica o nekavim hapsenjima,da ministar vodi bitku protivu organizovanog kriminala,da bilo koji politicar vodi takve bitke to je velika sramota za Srbiju u 2012 godini,12 godina posle demokratskih promena Srpko drustvo nije uspelo da izgradi nezavisne institucije koje bi same radile svoj posao i hapsile koga treba,pa i politicare,kada se dokaze da su umesani u neku aferu.Svojevremeno sam pisao Dinkicu,misleci da je on POSTEN covek koji misli dobro svojoj zemlji,kada je vodio rat protiv Karica,da se mane toga vec da se usresredi na pravljenja zakonodastva i sudstva koje ce to samo da odradi...ovako ispada kao licni obracun,sto u principu i jeste bio.Tako G.LABELO samo pokazuje koliki si nedemokrata i koliko je tvoja borba selekjtivna.Tadici i DS su pokusali da to urade...ali narod ne kapira nista.JEDNOSTAVNO NAS NAROD VOLI BUKADZIJE I DEMAGOGE,koju uzgred receno i nisu nista uradili,jer organi NBS su otkrili ovu aferu jos pre godinu dana uveli krajem prosle godine prinunu upravu u Agrobaci,i tuzilastvo i policija zapoceli sa radom a Vucic to nije SMEO da zastavi,i sada se kako kiti rezultatima rada drzavnih sluzbi koje bi taj posao obavile i bez njega...Mr.LABELO NEMOJ SAMO DA SMETAS PUSTI SLUZBE DA RADE BRZO CE ONE DOCI I DO TEBE I DO Mr.KOFERCETA..nego nema od toga nista sve te afere su kontolisane od tvoje i Daciceve strane...tu ce biti nazaost selektivna pravda a prave krivce ce mo pustiti da umru prirodnom smrcu

levcanin

pre 11 godina

Vucicu, Vlahovica na svetlost dana. Tezak je on mozda i kao Agrobanka? A sto je najbitnije skratili bi postupak na putu do krupnih primeraka "ribolova"? On je imao tim "strucnjaka" koji su se do izbora zadrzali na vlasti, a sam im je bio izvrstan ucitelj.

draganbb

pre 11 godina

Možda nekome nije dovoljno jasno šta se dešavala u Agrobanci. Banka je davala kredite, pare uzimala iz budžeta, znači naše pare, jer je većinski vlasnik bila država. Zatim su banku likvidirali tako da se krediti ne moraju . Time su pare iz budžeta prelili u privatne firme (tajkunske). Jasno je da je to nemoguće uraditi bez učešća prethodne vlasti. Jasno je zašto se onda digla frka protiv smene guvernjera (ne znači da je on bio umešan). Svim ti su opljčkani poreski obaveznici i ostali, strani, suvlasnici Agrobanke, pošto je banka likidirana, a umesto nje otovrena nova sličnog imena (koliko znam Cverković je jedna od figura upletena).

bezimena

pre 11 godina

Zasto bilo koji politicar, ministar ili funkcioner najavljuje i komentarise bilo koja hapsenja? Pobogu, to je posao sluzbenika policije i tuzilastva.
Nista niste naucili.
(Robert Lee, 25. avgust 2012 10:09)

Tačno, ali to u normalnim državama gde su policija i pravosudje NEZAVISNI.

Ujka Sima

pre 11 godina

Neverovatna je cinjenica koliko ce se umesanih otkriti I verujem d ace istraga odvesti I do samog drzavnog vrha. Prethodna vlada itekako ima putera na glavi, a ovo je samo jedna u nizu afera koja se razotkriva.

Seele

pre 11 godina

Postignuti rezultati u slučaju Agrobanke su veoma dobri, ali ima tu još mnogo da se radi. Verujem da će svi krivci za ovu veliku krađu biti procesuirani. Ne sme biti zaštićenih! Doći će se i do „krupnih riba“ kako je obećao Aleksandar Vučić. Ubrzo ćemo saznati imena svih učesnika, bez obzira ko su.

kakamajstorica

pre 11 godina

kako izgleda, 'vataju se osrednje ribe, one najkrupnije, koje su određivale ko ima dobiti pozajmice (koje se ne vraćaju) su krugovi moćnika iz redova naprednjaka i sps-a. njima ni imena ne smeju da pomenu.

farsa na kvadrat

pre 11 godina

Koji put za medije privode sina Antonica.Lale Sekulic em bolestan, em nije najverovatnije dostupan.Gde su oni silni mocnici i clanovi SPS.Videcemo ko ce od njih biti priveden,ali tesko......
Ko placa Romskoj partiji da predje u koaliciju sa SPS,SNS u N.Sadu.Koja banka tu daje kredit i sa kojom hipotekom?

Mrki

pre 11 godina

Vidite kako neko gomila funkcije a od svega nece biti nista. Potptedsednik vlade, ministar odbrane, koordinator bezbednosnih sluzbi i jos neustoliceni ministar informisamja. Od svega toga tesko ce uskladiti sve funkcije a to znaci da nema poverenja u svoje saradnike ili nema kadrove za te funkcije ili je japajac ja pa ja i niko drugi.

zoran

pre 11 godina

Vučiću i Dačiću, a politički inspiratori i nalogodavci za MUČKO ubistvo Premijera Điđića??? Idite malo hronološkim redom. 45 Milki su ogromne pare, ali ipak je ljudski život valjda važniji? Ili u Srbistanu nije??? Hmmm? Ili ćete možda Sekuli i to da natovarite???
Samo ne zaboravite jedno. Odlično znamo ko je osnovao Jedinicu i ko je njom iz senke komandovao. Nisu Zveki i Ulemek Vrhovni komandanti nego samo izvršioci. Dok TO ne obelodanite, kako bi rekao mlađahni Aca, vi ste samo farsa...

Markobg

pre 11 godina

Nesto nema ljudi iz DS....Vi rekli da su oni najveci lopovi???? Ko je pokrao izbore??? Jel oni sto idete u koaliciju u NS??? Sramota...

nenad

pre 11 godina

Aktivisti demokrata i naprednjaka odj..ite sa komentara b92. Pusti te nas vise na miru....da mi normalan svet mozemo nesto da kazemo i procitamo, a da nam vi ne ispirate mozak. Ajde odj...ite

bezimena

pre 11 godina

To su sve drugari bivseg rezima, ovo je tek pocetak, koja li ce imena isplivati do kraja?
(Boris, 25. avgust 2012 11:51)

Bivšeg režima!? Greška! To su sve drugari dela bivše Vlade, koji je i sada VLAST!

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Hoće li Leka Vučić preskočiti Đilasa, baš se pitam, hahaha kako su providni. Puštaju niz vodu nebitne likove a za najjače nema zime

Duca7

pre 11 godina

Svakodnevno se broj onih koji su umešani u ovu aferu stalno povećava. Očigledno da istraga dobro napreduje. Saznaćemo uskoro imena svih učesnika u ovoj velikoj pljački. Svi koji su se ogrešili o zakon, treba da odgovaraju. Tek tada možemo biti sigurni da će kriminal biti suzbijen. Izgleda da smo na pravom putu.

sonja909

pre 11 godina

O korupciji u Agrobanci valja pitati prethodnu vladu. Kako im je uspelo da im promanu sva ta desavanja I neargumentovana finansiranja I kompletna afera? Da li zbog nesmotrnosti ili interesa uspeli su da, ne samo ovu, vec I ko zna koliko jos, afera dignu na visi nivo I tako potpomognu jacanju lanca korupcije.

Mile s Cubure

pre 11 godina

Svaki dan nas bombarduju sa ovakvim naslovima. Ako nemaju koga da hapse, preko svoje zute stampe (informer, kurir...) iz nedelje u nedelju prete hapsenjima nekih tajanstvenih ljudi, tajkuna(ja ni za jednog od do sada uhapsenih nikad nisam cuo). A zivimo sve gore. Cene goriva skacu iz dana u dan, skocice PDV, ide poskupljenje i svega ostalog. Gde du te milijarde koje su nam naprednjaci obecali da cemo dobiti cim oni dodju na vlast? Gde su radna mesta? Zasto nas dug i dalje ubrzano raste?
Danasnju politiku vode isti ljudi kao i za vreme S.Milosevica. Tada su katastrofalno ekonomsko stanje u zemlji prikrivali spoljnim neprijateljem, a danas unutrasnjim.
Slazem se da lopovi treba da idu u zatvor, ali glavna vest treba da bude da li ce se ovde nesto promeniti, da li cemo ziveti bolje...

srbin

pre 11 godina

Kolubara~palma+sps,aofi‚~dinkic,rtb,bor~dinkic,siepa~dinkic,galenika~sps,azotara~sps,agrobanka~sps,koridor 10 ~sps...A vucicu sta sad boze moj...ili pusti to ili idi sa njima,izdali su oni sve izdace i tebe a boze moj kako su fini ja im nista neverujem,svako ko im veruje izigraju ga....urs 5.5%,sps 4%,js 4%,pups 4%...narod njima dao poverenje...jadni li smo...

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Ako se ne uhapse Dragan Đilas, Miroslav Mišković i Milan Beko, jasno je o čemu se radi. Leka Vučić hapsi boraniju, a najjači lopovi trljaju ruke

markus

pre 11 godina

Molio bih Vas da se za kradju naroda a samim tim i drzave pod hitno promeni zakon i uvede SMRTNA KAZNA!
Taj koji krade svoju drzavu i svoj narod treba da za to odgovara zivotom.

Mima Sis

pre 11 godina

Zakon postoji za sve I vazi za sve. Bilo da si sadasnja ili nekadasnja vlast ili obican gradjanin. Mislim da nam razotkrivanje ove afere upravo to nova vlada porucuje.

Predrag

pre 11 godina

@45 miliona evra!?
Ljudi, imate li vi predstavu koliko je to mnogo para???
(Darko, 25. avgust 2012 11:21)

To je 900 (devetstotina) stanova vrednosti od po 50.000 EUR. Dakle 900 najugroženijih porodica bez krova nad glavom je moglo da se zbrine.

savet

pre 11 godina

Vucko, tvoja je politicka karijera sada na prekretnici. Zato ne dozvoli sebi propuste. Zanemari pravno nejasne situacije. Nego podji od Statuta banke i zakonodavstva, pa ces u prvom krugu od najodgovornijih stici vec u drugom i trecem krugu i do krupnih riba. Samo strpljivo. Cela javnost pod lupom prati tvoje poteze. Prilika ti je da se iskupis za 90-te.

jeti Sumadinac

pre 11 godina

Nazalost, korupcija i organizovani kriminal su postali deo nase svakodnevnice. Prethodna vlada je osigurala povoljno tle u Srbiji za oba pojma, tako da je to jedino sto uspeva u ovim krajevima. Ipak, postoje oni koji zele, znaju i imaju plan kako da tome stanu na put. Za njih smo glasali na izborima I dali im poverenje da formiraju vladu. Verujem da je ovo tek pocetak I da ce biti mnogo neprijatnih iznenadjenja.

makarije

pre 11 godina

ja ne verujem da je moguće u srbiji iskoreniti laž , mito i korupciju . pogotovo kad vidim ko je iskorenjuje . alo pa šta smo zaboravili na džakove sa glasačkim listićima? eto taj koji je to slagao sad tera neke druge .. nek uhapsi tomu (zbog stanova npr.) pa koferče (heh treba li nabrajati) i na kraju sebe . e onda bi reko - prevario sam se ovaj stvarno dobro radi. dotle sve je to jedna predstava. nebi ni hrvati uhapsili svoje da ih merkel nije pritisla a vas nema ko da pritisne zato i nećete nikad ništa napraviti po tom pitanju.

dex

pre 11 godina

Ne da se kazni samo zatvorom nego da se njemu njegovoj zeni njegovoj deci njegovim rodjecima sve oduzme i da se vrati kome treba da se vrati.

SvetM

pre 11 godina

@mina
"Po komentarima ovde reklo bi se da u Srbiji svako drži kamen u ruci i samo čeka na koga će da ga baci."
Mina, glas razuma. Komentar zbog koga je vredelo procitati i sve ove druge komentare.
U Srbiji se smisljeno(?) podgreva atmosfera linca a narodu nude hapsenja kao osnova buduceg/sadasnjeg ekonomskog programa vlade.
Da li smo zbilja toliko zaslepljeni, naivni i ostrasceni? Ako jesmo, bojim se da su nas jeftino "kupili".

MIKI

pre 11 godina

@Neupucen,

Ti sto su uzimali kredite, ce posle 30 dana corke da propevaju ko im je iz vlasti od politicara i funkcionera namestio da dobiju te kredite, pa ce posle na osnovu njihovih izjava da se hapse i te krupnije ribe. Tako to funkcionise. Uhapsis prvo onog protiv koga imas dokaze pa mu obecas oprastanje dela krivice ili status svedoka saradnika u zamenu za svedocenje i hapsenje neke krupne ribe.

Demokratski, zaista, kao i uvek

pre 11 godina

:)) Svasta covek ovde moze da nauci. Pocev od toga kako se hapsi jer je fk c.zvezda u usponu, hapsi se da bi se prikrilo mucko ubistvo pokojnog premijera. Hahahaha, blago vama, vi problema nemate.

Don

pre 11 godina

Samo kad je klupko pocelo da se odmotava, sad cemo videti sta se sve izdesavalo u prethodnim godinama, ali treba neko i da odgovara!!!

Jale

pre 11 godina

Kako se možemo čuditi,zašto Srbija finansijski slabo stoji,pa kako i ne bi koliko ima kriminala.Da se nije ovoliko kralo,ne bismo bili pred bankrotom.Aco nastavi sa radom,naravno da nećeš moći u potpunosti da staneš u kraj kriminalu i korupciji,ali napred,i nemoj da odustaješ.

Nikola

pre 11 godina

Ovo je dobar znak, koji nagovestava da ce pravdi biti privedeni svi oni koji su cinili nezakonite radnje. Agrobanka je prva institucija u kojoj se sprovodi ovakva akcija, ali sigurno nece biti i poslenja, jer je, na zalost, bilo dosta ovakvih ili slicnih slucajeva. Ovo je samo pocetak uvodjenja reda i iskorenjivanja nezakonitog ponasanja, a to je preduslov za uspesno obavljanje svih ostalih poslova iz nadleznosti Vlade.

Zamazivanje ociju

pre 11 godina

@tajkun

Ajde decko ne trolaj. I To je cista demagogija. Ispitati nesto sto se desilo pre deset godina.Sto Putin nije ispitao Abramovica, Berezovskog, Ahnmetova, Deripasku itd. Suvise vremena proslo.Papiri koji su bili sumnjivi danas vise ne postoje,a ostalo se dalo sve srediti. Nema tog istraznog organa na svetu koji moze da udje u trag malverzacijama. Milijarde maraka izneto devetesetih u inostranstvo.Sto ih Dinkic nije pronasao, Sve ovosto si nabrojao nije ni promil vrednosti.Sve zajedno ne vraedi danas i onda 50 miliona evra.Kole, Miskovic,Beko su stekli bogatstvo devedesetih i to zakonski jer im je drzava po nakaradnim zakonima o deviznom poslovanju to omogucila.Marka po zvanicnom kursu od 6 dinara je bila dostupna samo odabranim. Treba ganjati velike poreske i male obaveznike, To je krimimal u celom svetu. A to da li je neko dobio kredit ili nije i da ili je vratio ili nije nije po vazecem zakonu o krivicnom postupku krivicno delo, Onda treba ganjati gomilu gradjana Srbije koji su uzeli kredit za stan, kola i nisu u mogucnosti bili da otplacuju.Ovo je samo jos jedna u nizu demagogija i mazanje oci narodu

Mrki

pre 11 godina

Tesko ce se ovde sta dokazati Sekulicu jer zasto je postavljao direktore u firme i davao im ogromne plate nego kada dodje u ovu situaciju da ima ko da robija a on je van toga. Videcete nigde za podizanje kredita nece biti imena Sekulica niti njegovog potpisa vec ove bede od direktora koji ce robijati. Politicari koji su radili sa njim nigde nema zvanicno nikakvog potpisa sve u CETIRI oka se zavrsava. Policija tuzilastvo i sud nemaju dokaze za politicare i Sekulica ali ce zato ditektori u Sekulicevim firmama robijati. E jos jedna stvar da li novinari sebi dozvoljavaju luksuz da puste u medije vest "Vucic odobrio hapsenja" ako to Vucic nije izjavio duguju izvinjenje kako Vucicu tako i javnosti jer se zna ko hapsi ko vodi istragu ko sudi. Nije ovo privatna drzava nekoga da moze da odobri hapsenja ili zaustavi sve.

Nenad009

pre 11 godina

@ (Zbog čega da volim i branim ovu državu???, 25. avgust 2012 11:05)

Akcije se prodaju kada se primeti kontinuirani pad vrednosti, a kupuju kada vrednost jedno vreme raste. Ako ne znate sta radite, sto se kockate!? Ulagati sve pare u jedno preduzece je bas "pametno"

Masa Mileusnic

pre 11 godina

Nazalost, ova prevara sa Agrobankom nije jedina I ko zna koliko ce slicnih ova vlada jos razotkriti. Ko zna kolike cemo cifre cuti I saznati za koliko smo osteceni mi, gradjani I drzava.

Showtime

pre 11 godina

Ispitati i Nebojšu Čovića! Čovek je uspeo da vrati 15 miliona duga za par meseci. I još je uložena velika lova u novi tim. Niko, ali niko nema ništa protiv da Srbija bude zemlja košarke, ali ne i da se ne neki novi klubovi časte višemilionskim iznosima od strane države!

neupucen

pre 11 godina

Dok ovo citam pitam se da li su drzava i drustvo imali svoje neke predstavnike u upravnom ili nadzornom odboru Agrobanke. Pa sta su oni radili? Saucestvovali? Sluzili kao paravan? Nista ja ovde ne razumem. Umesto da prvo za vrat uhvate one koji su davali kredite, oni hoce problem da rese sa onima koji su uzimali. To nigde nema.

jovan

pre 11 godina

Bas me interesuje koliko ce meseci da pocinje privodjenje?
A narocito me zanima ko ce biti osudjen tamo gde je umesan najveci zastitnik pravde Miljko Radisavljevic ?!

SvetM

pre 11 godina

@Kosana..."ova vest me odusevila"...

Dok god je ovakvih mudrih glavica bice dobro i vasim prethodnicima i vama, kao prethodnicima i naslednicima vasih prethodnika!
Pa Rim se nekoliko vekova "vozio" na foru "HLEBA I CIRKUSA/IGARA" (da ne bude zabune kao sa onim Levijatanom : Hleba i igara (latinski: panem et circenses, doslovno: "hleba i cirkusa") je popularna metafora za metode kojima vlast obezbeđuje podršku stanovništva tako što prividno zadovoljava njegove kratkoročne interese i nevažne potrebe, a nauštrb dugoročnih interesa, odnosno da bi mu skrenula pažnju s daleko važnijih problema. - Wikipedia)

nes

pre 11 godina

Prilika za Vucica da se predstavi kao Eliot Nes i da ponisti sve negativno sto je devedesetih uradio. Samo nemoj, Vule, pogresne ljude da hapsis, ali ni da preskaces. Barem odradi ono sto je pravno kristalno jasno, i izbegavaj pravne nedoumice. Dakle, zna se ko je odgovoran po Statutu banke, i tu ne mozes pogresiti.

Milutin Mladjenović

pre 11 godina

Uopšte, ama uopšte nas ne zanimaju ovi piunčići ala Antonići, Sekulići;zanima nas isključivo ko si ti, što su zvali Antonića, upravni odbor i rekli im:davaj ovome kredit, onome? Eto to nas zanima ako me razumete. Sve ostalo je FARSA;

swedenonline

pre 11 godina

Ovi koji se hapse su SLUZBENICI a gde su političari-nalogodavci koji su skinuli kajmak?
(srbislavka, 25. avgust 2012 12:41)

... ako se ispostavi da su izvrsavali naloge, overene, onda su nalogodavci na redu a ovi bivaju pusteni. Mamac za veliku ribu je mala riba.

besna glista

pre 11 godina

Ok, sve je to lepo, samo mene zanima kada ce krenuti hapsenja nekih malo krupnijih riba kao sto su Miskovic, Beko, Djilas, Babic itd?

No pasaran!

pre 11 godina

Svaka cast na dosadasnjoj akciji, ali sve ce se pretvoriti u farsu ako ne pohapsite 7 od 9 clanova UO (dvoje je konstantno glasalo za ostavke clanova izvrsnog odbora), revizore koji su fingirali izvestaje i velikog mastermajnda pljackaskih privatizacija u Srbiji Aleksandra Vlahovica. I jos nesto, dzabe i pravosnazne presude ako im se ne oduzme i poslednji euro koji su ukrali. Znaci sve i od sina, cerke, zeta, ljubavnice, kuma, surnaje, starog svata, svastike, pasenoga, jetrve... Jedino tako, kada ih familija prokune i odrekne ih se preko novina, cete poslati poruka svim bizMismenima da se kriminal ne isplati. U suprotnom, odlezace par godina, a njihova deca i unuci ce se skolovati na Oksfordu, Harvardu i Kembridzu, pa ce se vratiti u zemlju da dalje nastave pljacku ove jadne napacene zemlje.

fokus

pre 11 godina

Jadna je zemlja u kojoj potpredsednik vlade drzi konferencije za stampu i najavljuje ko ce biti uhapsen,ko optuzen,a ko samopopljuvan. U normalnim zemljama to je posao za tuzioca i tuzilastvo...verovatno ce i ovi na kraju biti oslobodjeni kao i svi pre njih koji su hapseni na konferencijama za stampu raznih politicara,Dragic,Dvinic i sl....

a

pre 11 godina

Nikola, 25. avgust 2012 17:46 Koji bre dobar znak?! Pa ovi isti najavljuju da ce devizne rezerve upotrebiti da bi dali finansijsku injekciju nasoj privredi,po povoljnim uslovima. Pa sta ti je to nego isto ono sto je radila i Agrobanka,davala kredite neuspesnim domacim preduzecima,koji su nenaplativi...tako ce i ovi za neki mesec ili dva da upumpaju drzavne pare u iste takve firme koje je vodio Sekulic,pare koje nikad nece moci da se naplate,nase pare...a,samo da bi pomogli nasim tajkunima,a finansijerima njihovih partija da prezive krizu...

od A do Š

pre 11 godina

@(zoran, 25. avgust 2012 15:24)
Cekaj,jel to onaj velikan sto je Kole preko njega obezbedio bankarske garancije za 5 secerana na 10 miliona maraka?
Pa od 5 fabrika,3 zalegle hipotekom?
Hronologija mi govori da je to bila 2002 godina ili se varam?
Ako je kole napravio firmu 88-godine i sve propalo 90-tih godina,privreda,drzava,gradjani,kako to da je Kosticeva firma toliko profitirala?
Samo sverceri,mafijasi i lopovi su profitirali,a Kole nije radio nigde u inostranstvu da je mogao da zaradi 10 mil.maraka.
Te garancije jedino mogao da zaradi explatacijom svoje bivse zene i to u extremno visokim krugovima,ali se oni tad nisu ni poznavali.
Slazem se da treba krenuti redom,ali ne od ubistva,nego 5 oktobra.
Ko je muljao,konfiskacija i resetke.A za pravo nek se zali Ketrin Eston,jer ona ne moze za postene ljude da se zalaze...

Realno

pre 11 godina

Dobro je sto privode, ali ne pamtim kada je kod nas neko pravosnazno osudjen. Veliki problem imamo sa pravosudjem. Cini mi se da su nasi tuzioci potpuno nesposobni da naprave slucaj protiv nekoga.

Toni

pre 11 godina

Rešenje problema korupcije je jedini veliki problem cije resenje se iskljucivo nalazi u rukama aktuelne vlasti.Za rešenje ovoga problema ne treba nam nikakva pomoc MMF-a niti bilo koga drugog sa strane.

Znajte!!!! DOKLE GOD POSTOJI KORUPCIJA U SRBIJI ILI BILO GDJE DRUGDJE,ZNAK JE DA JE AKTUELNA VLAST KORUMPIRANA!!!!!

Pozdrav TONI!!!

car

pre 11 godina

Kao sto je zbog gubitaka Agrobanke ostecen budzet Srbije tj. mi poreski obveznici, isto tako smo svi mi svake godine osteceni zbog nestrucnosti i partijskog zaposljavanja u javnim preduzecima koja beleze mnogo vece gubitke od Agrobanke. Kad ce neko tu da odgovara? Sigurno da je deo gubitka posledica socijalne cene struje, gasa itd. ali je veci deo posledica korumpiranih politicara i partijskih poltrona u javnim preduzecima koji nas svake godine zaduzuju za preko milijardu evra. Neka drzava pocne cesljanje javnih preduzeca i imovinu njihovih rukovodioca. Tamo je najveca korupcija i lopovluk

Beogradjanin

pre 11 godina

Kada ce poceti hapsenja ostale Udbaske bagre koja je opustosila Agrobanku?
Bivsi ministri iz RS, bezbednjaci, sta je sa njima?
Bravo za Sekulica, ali cekamo ostalu Udbasku bagru da vidimo iza resetaka.
Za 300 miliona eura mogao se kompletno obnoviti stocni fond Srbije, ili kompletno uraditi navodnjavanje Srbije, ali Udbaska bagra nije imala milosti.
Tako i mi necemo imati milosti sa Udbaskom bagrom kada kucne cas.

sposoban

pre 11 godina

Kakve se sve gluposti pišu ovde. Pa 95% uhapšenih će biti pušteno i još če im isplatiti "ležarinu" jer nepostoje sposobni ljudi da osim hapšenja urade i ostalo što je potrebno da bi se neko osudio.

vodoinstalater

pre 11 godina

Dačiću, Palmini bageri ti nisu smetali u prošlom mandatu pa zataškaste stvar u povoju. Nisu smetali ni tebi ni ostalim kolegama iz DS-Vlade. Izgleda da ti ni sada ne bodu oči. Ni tebi a ni ostalim kolegama iz Vlade a naročito mlađahnom Acu. A inače, TU je lova, Dačiću. TU je NAJVEĆA lova, veruj mi...

Zoki

pre 11 godina

Samo tako nastavite,i dokazite mi da sam bio u zabludi sto sam glasao protiv vas,a ja cu sledeci put glasati za vas!
(Srdjan, 25. avgust 2012 10:45)

Ljudi moji, vi brzo zaboravljate.. A umjesto ovih doci ce drugi pijuni, sve su to sitne ribe.

dva foliranta

pre 11 godina

Sekulić hoće i spreman je da odgovara na sva pitanja istražnih organa - kaže za "Novosti" njegov advokat Ivan Bajazit. - Moj klijent je, međutim, teško bolestan, teško komunicira, a da bi izgovorio rečenicu treba mu i po pet minuta.
Ovde komentar ne treba.Bravo za tandem snova Vucic-Dacic

Banana afera

pre 11 godina

Uhapsili coveka od 80 i kusur godina koji jedva stoji na nogama i jos sestoricu iz njegove firme, koja je uzgred budi receno u stecaju. Samo debil moze da poveruje u ova hapsenja, tj da ce dobiti sudski epilog. Zato mislim da bi bilo fer od strane medija da prestanu da nas obavestavaju kad nekog uhapse, vec lepo kad stigne presuda da objave, ovako nema nikakvog smisla. Nikada, ali nikada u svom zivotu nisam cuo, a cuo sam mnogo puta da hapse mnoge budzovane, da je neki osudjen na npr 20 godina zatvora... ma nisam cuo uopste vise nista o njima od trenutka pocetka sudjenja. B92 je brujo mesecima o aferi Kolubara, eto vajni novinari otkrili pljacku veka i sta je sa tamosnjim osumnjicenima? Nista, eno ih brane se sa slobode i da li o tome neko pise? Naravno da ne pise, jer nikakvu borbu B92 nije vodila protiv kriminala niti je Srbiji otvarala oci, samo je bila instrument vlasti da prikazu kako se oni eto bore protiv kriminala i kako je ovde novinarstvo slobodno. Smesni ste kao klovnovi. Inace od onih silinih emisija pocev od Insajdera mi je vise muka jer samo pomislim boze kako bi bilo lepo da je sve tako. Ali nije, dok su kamere ukljucene lopovima su lisice na rukama, cim kamera nema oni setaju slobodno. Uzas, bruka i sramota nema sta drugo covek da kaze.

Jasmina

pre 11 godina

'Habitfarm', 'Swiss pharmacy', 'Swiss intermedical', 'Product trade finance', 'Vestern stile', 'Mercuri internacional', 'Luton' ,'Novi dani' …ima li ova lista kraj .. … ostadoh bez teksta …potajno sam se nadala da nece biti bas toliko ,nadala sam se da nismo bas tolike ovce ,ali prevarila sam se ,nazalost ..

posmatracica

pre 11 godina

Citajuci vesti i pratece komentare na elektronskim medijima primecujem da se isti komentari, copy-paste na odredjenu vest, ali i isti nick-ovi provlace na vise sajtova. Ajte, vi zaduzeni za potpirivanje medijskog linca, dajte malo inventivnosti, ovo vec vredja zdrav razum.

Dzoni

pre 11 godina

Agrobanka ,Metals banka ,Razvojna banka vojvodine sve sluzile za nesmetanu pljacku budzeta tj gradjana a ovde milion komentara suza sa Soskicem kome je bio osnovni posao stalna kontrola tih banaka..a umesto kontrole pustio je da pljackaju do kraja.

cickavi01

pre 11 godina

Vlasnik je hotela u Ivanjici, jedno vreme bio je i predsednik opštine. Mimo „Habtifarma“, na spisku firmi ovog biznismena je još devet firmi, a u svima je stečajni postupak ili u toku ili je okončan, a poslovna dokumentacija uništena.

Znaci uspesan lopov pardon biznismen...
Ovo je sve super sto su ih pohapsili ali ono najbitnije sto treba da se uradi u ovoj zemlji je dovesti sudstvo na nivo kakav je imala Jugoslavija(mislim na efikasnost po osudama).
Tek tada ce sve funkcionisati i nece biti ukrades 5 a vratis 1,5 i nanogica,vec ce biti 5-8 godina zatvora i oduzimanje imovine to jest narodski receno sve na dobos da se nadoknadi ostala svota novca koja je ukradena.
Ovako svima njima ostanu pare a oni dobiju neke smesne kazne.
Ako je kazna od 5000 dinara jednaka 5 dana zatvora onda mora i 45 miliona eura da bude bar 10 godina inace sistem nema nikakve svrhe zar ne!!

(ne)pravda

pre 11 godina

Selektivna pravda je gora od svake nepravde. Na testu ste, gospodo. Da li ce ugledni clan UO Agrobanke, evidentno odgovoran, i ugledni clan SPS-a biti ovom prilikom zaobidjen?

Milion

pre 11 godina

Gradjani su dugo gledali propast, standard sve manji, gradajni siromasniji, a pojedinci sve bogatiji i bahatiji. Pa zar su oni stvarno mislili da smo mi slepi?

mile

pre 11 godina

A zasto do sada niko od revizora, clanova IO (osim Antonica) i UO nije uhapsen?! Sta se ceka? U tom lancu svi su oni odgovorni i znali su (ili su morali znati) sta se desava. dok su im trpali pare u dzepove svi su cutali. Kad su culi da se spremaju hapsenja kao svi dali ostavke. Sta je sa dekanima Pravnog i Ekonomskog fakulteta? Sta je sa Nikezicem, Sukovicem? Sta je sa KPMG-om, ciju oni zastitu imaju? Mnogo toga ce ovde ostati otvoreno a bice kaznjeni oni koji nemaju "ledja". Kao i obicno, boranija ce ispastati.

Bravo Maki

pre 11 godina

(Maki, 25. avgust 2012 14:05)

Ovde je sve receno. Ovo je SUSTINA ! Dodao bih samo jedno: u Srbiji je pljacka SISTEMSKI regulisana,najveca rak rana sistema je PRAVOSUDJE, njegovo funkcionisanje.
Ovde nece NIKADA biti bolje, bez obzira koja stranka da dodje na vlast.
Jedini izlaz je apsolutna gradjanska neposlusnost, apsilutna apstinencija na sledecim izborima...ali to je UTOPIJA.

skeptik

pre 11 godina

Iskreno očekivao sam mnogo više nego da hapsite zbog nevraćanja kredita.Ne kažem da i to nije važno ali gde su nestale milijarge evra koje su ušle u zemlju posle 5.oktobra.Kako su privatizovane naše najuspešnije firme.Slažem se da je svaki dinar bitan.To je kao kad bi vam neko oteo dobar kožni novčanik pun para a onda vam vrati samo novčanik.Mislim da su ovo smešne cifre u odnosu na ono što je udbaška ekipa koja je i razorila ovu zemlju po zadatku sve pokrala.Oni nisu uzimali kredite,oni su kupili lovu.Nisam siguran da je Vučić spreman da to zagrize.Možda je i pokušao pa kad je video o čemu se radi njemu pozlilo.Mislim da to niko ne može da uradi za kratko vreme jer je korupcija sistemska.Ali ako to učini svaka mu čast.Treba mu dati vremena ali nekako mi se čini da je u startu trebao krupne ribe da hapsi a ne da im daje vremena da se pregrupišu i organizuju.Ako se završi na ovome to je kao igla u palstu sena.Ništa.

Milance

pre 11 godina

Ako ne uhapse Danka Djunica i Vlahovica, nista nisu uradili...
A mogli di i prof. Danila Šukovića bio član UO u Agro Banci i Jugoremediji (2 plate) plus član Saveta za borbu protiv korupcije )jpš jedna plata) i profesor na fakultetu (još jedna plata)!!
Šuković za Danas: On je naglasio da je njegovo članstvo u upravnim odborima potupno čisto i da je tu učestvovao kao bilo koji građanin. Dodao je i da je posebno apostrofiran kao meta napada zato što je bio muž pokojne Verice Barać, predsednice Saveta....
Danilo Šuković se nešto nije hvalisao time da je vanbračni muž Verice
Barać ni za njena života ni onda kada su objavljene potresne informacije da je umrla u nemaštini koja joj je onemogućavala i najelementarnije lečenje opake bolesti. Šuković nije živeo ni u kakvoj nemaštini i zaista je besramno njegovo hvalisanje time da je bio Veričin vanbračni muž.

AKONIŠT SAMO ZGOG VERICE GA TREBA HAPSITI!

ivanko

pre 11 godina

Pa dobro ljudi sta je sa Bekom i Miskovicem nemoguce da oni nisu uzimali te bespovratne kredite.Opet nam mazu oci sa sitnom boranijom.Ja predlazem da zovemo partizane da im uzmu svu imovinu i daju narodu.

kokica

pre 11 godina

Pocela sam da citam tekst I zavrtelo mi se u glavi od cifara eeeej ljudi pa nije to pokradeno za jedan dan ,ta kradja traje godinama a neko je to dozvolio ,bas se pitam ko ce biti prozvan za ovo ….. ?

tajkun

pre 11 godina

sartid, luka beograd, hemofarm, zorka pharma, fidelinka, banini, pik becej, nacionalna stedionica, secerane, c market, gradjevinsko zemljiste u beogradu, djunic i vlahovic, ekipa oko sojeproteina, konsultantske (revizorske) kuce, ministri privrede (privatizacije), finansija i pravde, nabavke u javnim preduzecima, imovinu politicara. To je nesto osnovno i ukratko sto bi trebalo ispitati. posle proveriti lokalne mocnike u svim gradovima. Da narod vidi da se olos cisti i na lokalu.

deNiro

pre 11 godina

Zrtveni jarac Lale.Covek ostare...Svi putevi vode do Dachica i finansiranja SPS i zato od ovoga nema nishta.Kako je pobegao Nesha Ognjenovic,kadar SPS koji je opljackao Galeniku,Velefarm i Dragan Vichichevic,SPS-ov chovek je nedodirljiv(poslovao s LALETOM).Josh jedna farsa.Bez sanaderizacije u Srbiji nema pravde.A to znachi hapshenje politichara,preddsednika stranaka.

partijski funkcioner

pre 11 godina

Zanima me da li i koliku zastitu imaju clanovi UO Agrobanke koji su bili funkcioneri SPSa... Samo to da vidim, pa cu znati koliko je cista i postena ova akcija.

kraja

pre 11 godina

(Zbog čega da volim i branim ovu državu???, 25. avgust 2012 11:05)

...da te utesim...
...akcije beobanke, kupljene "zivim" novcem, dinkic i labus su dekretom proglasili nevazecim...

helen

pre 11 godina

Sve to u redu ali lova je otisla niko nezna gde i kome.O tome se radi da je gotovina otisla van domasaja naseg zakonodavstva, svi ce oni biti zatvoreni, neki su pri kraju veka neki smrtno bolesni ali nam to nece vratiti novac koje su stetocine pokrale.

DARKAN

pre 11 godina

Zasto se Dacic ne javlja povodom ovih hapsenja? Ko je ministar policije? Izgleda da imamo jos jednog Mirka Cvetkovica! Svi uhapseni imaju vezu sa SPS-om, ovo je ocigledno! Neko rece da treba procesljati i AOFI (agencija za osiguranje i finansiranje izvoza) pa da vidimo sta ce Mladjani reci!

posmatrac

pre 11 godina

sta je sa valjevcanima? sta je sa proceniteljima koji su dali lazne procene hipoteka? ovo je samo farsa, koalicioni partneri se ne diraju

Minja

pre 11 godina

To vam je drustveno vlasnistvo....
Nije samo Agrobanka u pitanju, sve banke u kojima menadzment postavlja Drzava su u slicnoj poziciji!

milovan

pre 11 godina

Za one sto hvale Lala:
Lale je nekad bio odlican direktor
Kasnije je postao lopov, pljackas i hostapler.
Zar zbog necega sto je ranije radio dobro treba da mu se oprsoti lopovluk, prevare i ostalo.
Ivanjicu je zavio u crno.

big

pre 11 godina

Miroslav Prokopijević, naučni savetnik Instituta za evropske studije:

“Ako vi jurite ove koji su dobili dva-tri, eventualno pet miliona evra, a one koji su dobili deset, dvadeset, trideset i šezdeset ne jurite – odna je vrlo jasna poruka. Ti veći krediti su se dobijali verovatno uz pomoć političara, i to ne ovih sa lokalnog nivoa nego nekih od najkrupnijih, verovatno bi istraga u tom pravcu vrlo brzo dovela i do nekih krupnijih riba. Kako ni u drugim aferama nisu bile dotaknute te krupnije ribe, ne verujem da će i ovog puta biti dotaknute”, kaže Prokopijević. (izvor: Slobodna evropa)

Robin

pre 11 godina

Cinjenica je da je isti taj "Lale" finansirao odbranu Slobodana Milosevica,pa se moze doci do zakljucka da je sadasnjem rukovodstvu SPS zavio slavinu cim je on prvi na spisku za "odstrel".

Igor

pre 11 godina

Jel moguce da su oni toliko glupavi i da su toliko krali ocekujuci da nece biti uhvaceni ili postoji nesto drugo?Kao npr. zastita od strane vlasti?Meni bar malo deluje bezveze da je neko toliko ocigledno varao ovu drzavu.

Milić

pre 11 godina

Sekulića je trebalo uhapsiti pre 30 godina....mnogo bi jeftinije prošli sa drrrrr Laletom koji je doktorirao prevare,malverzacije i ostale prljave radnje...

mileusnic

pre 11 godina

Je li ovaj Vucic dodao sebi jos jednu funkciju-funkciju potparola Agencije, Komisije za borbu protiv kriminala. Samo se on "istice" u prici. Zna ga narod, nemoramo da ga svakog dana u svim vestima i svim temama vesti vidjamo. To nije dobro, jer moze da nam se smuci.

zivomir

pre 11 godina

Dok svako svoga izvuce,kao i do sada , slomice se kola na nekom cinovniku a afera ce se veoma brzo zaboravljena jer ce biti " otkrivena " nova itako redom .

Samo pljacka

pre 11 godina

@zoki
"dzaba krecite kada na spisku nema ni jednog politicara!"

Cekaju se srpski Sanaderi ! Manje je kriv onaj sto je uzeo nego onaj ko je naredio da mu daju !

Predrag

pre 11 godina

Polako ljudi, bez euforije.Nije fazon uhapsiti, glavni fazon je oštro osuditi. I Mile Dragić je uhapšen pa oslobođen. Pa Zvezdan Terzić i još stotine njih.

Sunce

pre 11 godina

Bravo za akciju ali jos dosta posla ima da se uradi pre svega da krivci budu adekvatno kaznjeni a zatim krenuti npr na kolubaru i kupovinu vakcina e tek je tu kriminal i korupcija.

Igor

pre 11 godina

Sta je bre ovo sve otac i sin. Genetski kod malo radi a sve pokradi i budi baja na splavovima vodaj starlete da te prate paparaci. Ej bre srbine.

zoran

pre 11 godina

Procitao sam dosta komentara ali nisam mogao da shvatim |nisam dovoljno upucen | da li je gospodin Radoslav sekulic bio clan ili je sada clan neke partije. Molio bih upucenije da mi odgovore. Hvala

odgovornost

pre 11 godina

Niko ne sme da opstruise rad na pronalazenju krivaca za pljacku Agrobanke i ne samo Agrobnke vec i svih ostalih pljacki.Ako i postoje takvi u vrhu nove vlasti,treba ih najuriti iz vlade i objaviti njihova imena.Apsolutno moraju svi da odgovaraju a ne da ima povlascenih.Onda bi cela ova borba protiv kriminala imala smisla a ako ne dobila bi novu strasnu dimenziju , a to je da nam je pljacka duboko ugradjena u politicki sistem.Danasnji Informer nas obavestava da je ...covek iz vladajuce koalicije obecao osumnjicenom da ce ga zastititi,zatim da je Koricanac,uhapseni clan IO Agrobanke, optuzio dva bivsa ministra i to najvidjenija i najmocnija... kraj citata.Ocigledna je sve radjeno u sprezi politicara na vlasti i kriminalaca,i da je to recept kako opljackati Srbiju.Svima treba proveriti poreklo imovine,pogotovo onima koji su neposredno vrsili vlast,ali stvarne imovine,a ne one koju su oni prikazali.Tako se to radi u uredjenim drzavama.A da postoje ljudi u vlasti i oko nje koji zive na visokoj nozi otkrivamo svaki dan,ali istrazne organe to ocigledno ne interesuje i ako im se prezentuju preko stampe, ocigledni dokazi za njihovo bogacenje.Novinarska istrazivanja su u svetu mnogo pomogla da se istina sazna.Prema tome i tuzilastvo bi trebalo da proveri ove novinarske tekstove pa ili da reaguje na saznanje ili da demantuje pojedine natpise kao netacne a da odgovara onaj ko stvara nepotrebno uznemirenje javnosti i stetu onome o kome su ti tekstovi objavljeni.

ivanjicanin

pre 11 godina

Malo informacija za ove neupucene. Lale je nekada bio velika zverka, hapsen je uvek kada bi vlasti nedostajalo para i pustan uz znacajan otkup slobode. Bio je finansijer svih partija (kao i svi tajkuni) ali najblizi SPS-u. Takodje je i veliki prijatelj Mrkonjica i Dinkica. Ne sumnjam da je lako naci dokaze o njegovim mahinacijama (jos od vremena kada je bio direktor savezne uprave carina, preko uvoza citostatika iz Kine kojima je istekao rok do privatizacija ivanjickih firmi Novi Dani i Inex Ivanjica u cijem sklopu je i hotel) ali je steta sto se to radi tek u momentu kada je on nacisto propao (i finansijski i zdravstveno). Bojim se da ce stradati i njegov sin za koga svi znaju da je potpuno nevin, naivan i nesposoban za bilo koji ozbiljan posao izuzev za finansirnje fudbalsog kluba. Takodje se bojim da ce u ovoj opstoj euforiji nastradati i neki ljudi iz Habita (i ostalih vezanih firmi) koji su tu najmanje krivi.
Jos samo da napomenem da je generalni direktor jedne od Lalovih firmi predsednik lokalnog odbora SPS-a za koga se nezvanicno pominje da je medju uhapsenima i da na njega nisam mislio u prethodnoj recenici.
A kada je vec na red dosla Ivanjica mogli bi da ispitaju i predsednika lokalnog odbora jedne druge stranke koji se naprasno obogatio od kada su njegovi dosli na vlasti, pa privatizaciju Novih dana, hotela, SPIK-a...

profesori

pre 11 godina

Na neposredan nacin su u ovu aferu, barem kako novine pisu, na zalost, ukljuceni i neki profesori Beogradskog univerziteta. Od Narodne banke su dobili zabranu obavljanja delatnosti, zbog nesavesnog rada u Agrobanci. Da li oni mogu obavljati posao profesora ukoliko su se tako ogresili o svoju struku? Mislim da ne mogu, jer je posao profesora daleko odgovorniji od upravljanja jednom bankom.

sasa

pre 11 godina

Strasno Nisam u zivotu procitao toliko bezveznih komentara kao u ovom slucaju sa agobankom . Treba dati sansu novoj vlasti da dokaze krivicu ovima koji su pohapseni pa medju njima ce neko propevati sigurno .Mozda agro banka nije bila meka demokratskoj stranci i tajkunima , Ima jos gomila firmi gde su lesinari obavili posao .Treba imati strucnu policiju koja ce znati da udje u trag finansiskoj malverzaciji i korupciji .Ko ima neka saznanja treba lepo da napise pismo policiji ili direkno Vucicu po kom modelu i na koj nacin su krupne ribe maznjavali lovu , Ne mozete da ocekujete da vam preko tv-a bude saopsteno ko je sta sve ukrao kada je israga u toku , Sta ocekujete da neki potparol iz ministarstva optuzi neke ljude i da isti zapale iz zemlje ?? Radi kako se radi kada za nekog imaju dokaze murija dodje kada se najmanje nadate . Kada bi sada Policija uhapsila nekog iz DS-a na sva zvona bi bilo da se nova vlast revansira staroj . Javne nabavke i tenderi ce pokazati prave lopine , tamo gde rade koverti i koferi ,tamo gde su uspesna preduzeca doterana do bankrota i otkupljivana za bagatelu ,tu lezi pravi LOPOVLUK.

ja

pre 11 godina

Kakve koristi od ovih hapsenja,a posle da ih oslobode i jos im ostanu pare. Deluje mi da izborna kampanja fatlips-a jos nije gotova.

student

pre 11 godina

Ova afera je, definitivno, velika blamaza za Beogradski univerzitet, zbog njenih profesora koji su ucestvovali u deljenju kredita i koji su dobili zabranu da se bave svojom strukom! Sramota koja baca u senku i Sangajsku listu!

bezimena

pre 11 godina

Ovo je vec nesto sto pruza nadu gradjanima Srbije da niko nije imun pred zakonom,da u ovoj zemlji nesto pocinje da se menja!!
(Natasa, 26. avgust 2012 10:18)

Ovo je vec nesto sto pruza nadu gradjanima Srbije da niko nije imun pred zakonom,da u ovoj zemlji nesto pocinje da se menja!!
(Jovan, 26. avgust 2012 08:00)

Kakav intelektualni kapacitet imaju SNS-ovci, da se up***š od smeha...:))))

saradnik

pre 11 godina

Ajde konacno i svedoke saradnike uvedite u igru. Mada je dovoljno da pritisnete clanove UO banke, pa ce i oni brzo 'propevati'. Na kraju krajeva, ako nisu i oni krali, odgovorni su i znaju za koga su i zasto radili.

Gile

pre 11 godina

Recept za uspesnost u Srbiji: "Postanite direktor carine"
Tako su bili Lale, Kertes (postavili ih SPS), Dusan Zabunovic (postavio ga DS) posle "oktobarskih promena". Dakle omladino, prvo u carinu, radi prvobitne akulmulacije pa onda kad vas otereaju iz "politickih razloga", u biznis.

Nislija

pre 11 godina

Firma Miloscic iz Nisa u stecaju uzela kredite od banaka u vrednosti preko Milijarde din. Koje nije vratila prevarila druge firme za milijardu din vlasnik. Bosic uhapsen pose 6 meseci pusten na slobodu iako ima jos 9 povezanih firmi koje duguju tri milijarde dinara za to ga niko ne gonii danas taj isti bosic ima drugs firmu sa kojom radi i smeje se jer ima veze u sudu I ne brine se a pola juga srbije zavio u crno nadam se da ce ovu aferu sa Agrobankom isterati do kraja dosta seljackog lopovluka

STANKOM DRZAVA

pre 11 godina

I jos na spisku nema Zike Mustikle za sudski potvrdjenom prevarom od preko 40 miliona eura za prevaru za stanove u filmskom gradu.Ni prethodna vlast nije smela ,a sad ni ova,ima li logicnog objasnjenja gos.Vucic za ovu pojavu selektivne pravde.

Revenge

pre 11 godina

A sta cemo sa covekom koji je bio u Milosevicevoj vladi koji je u isto vreme bio direktor giganta evropskog okvira " Geneks" ? U to vreme geneks propada a privatna firma Delta pocinje da jaca , jasno je da je doslo do prelivanja drzavnog kapitala u privatne ruke. Kako je moguce da u zemlji u kojoj je prosecna plata bila 700 dolara neko kupuje preduzeca koja vrede vise miliona evra ??? Taj isti covek danas je bukvalno kupio celu Srbiju u kojoj hiljade napacenih dusa radi za 250 evra ! I ti isti danas glume pametnjakovice koji su se obogatili zato sto su bili clanovi partija .

mina

pre 11 godina

Po komentarima ovde reklo bi se da u Srbiji svako drži kamen u ruci i samo čeka na koga će da ga baci. Kao da bi lako došlo i do linča. Država je tu da to iskontroliše - da ne daje bombastično vesti i ne potpiruje već razbuktalo nezadovoljstvo. Ovo su stvari tužilaštva, policije i nema potrebe da ih objavljuje bilo koji političar i na taj način prikuplja poene za sebe i svoju stranku. Manje ostrašćenosti, a više zdravorazumskog odnosa prema ovim nezakonitim radnjama učiniće nas smirenijima i daleko je od ikakvog kamenovanja u najavi skrivenog iza mnogih komentara čitalaca ovde i na ovu temu. Jednom rečju, gledajte svoja posla i uživajte u vikendu sa svojim najmilijima. Nas obične ljude niko nema za šta da hapsi juri, što je prava blagodet u kojoj treba da uživamo, a ne u tuđim problemima zbog eventualno izvršenog kriminala. Mina

jordan

pre 11 godina

Koliko ima kredita koje je fond za razvoj odobrio firmama da vrate kredit Agrobanci? I da li su sada ti krediti vraceni fondu? Koja je veza Backovicke direktorke fonda i Backovica bivseg clana upravnog odbora Agrobanke kome je Soskic signalizirao da podnese ostavku pre nekoliko meseci? Nije valjda da je ovo nepoznato organima koji kontrolisu Agrobanku.

Mladen Mladenović

pre 11 godina

"Agrobanka", "Razvojna banka Vojvodine", "Državna lutrija Srbije" itd.itd. Stotine miiona doara?!Da li postoji preduzeće, fabrika, ministarstvo, ii javno preduzeće koje nije prethodno popljačkano i uništeno?!Ne budimo naivni, Srbija je opljačkana planski, sistematizovano i "do daske". Ovakva pljačka se nije mogla desiti slučajno. Srbija je ekonomski uništena a stanovništvo je postalo ekonomsko roblje, koje se kupuje i prodaje za jeftine pare. Svaka tema sem "kukuruza" postaje suvišna. Kultura, knjige, školstvo, otadžbina, ljubav, patriotizam, nacija, milosrdje su postali nevažni i mrski pojmovi. "Kukuruz" je postao merilo svih merila. Da tragika bude veća, ovako sistematska praksa je organizovana "po zakonu". Sve je radjeno u skladu sa "zakonom", koji je prethodno donela pljačkaška elita, koja podseća na zločinačko udruženje. Stotine miliona evra su pkradeni. Kako dokazati krimninal, uprkos tome što se ima "korpus delikti". Siguran sam da će svi elitni krimosi, koji sede u samom vrhu vlade, biti samo smenjeni ili kažnjeni za nesavesno poslovanje. Naime, "papiri" kojima su se prethodno "pokrili" i koje su kasnije "peglali" garantuju im "nevinost". Elita je ostvarila svoj "bezalternativni put" i uspela da izbaštini "nove evropske vrednosti". Nigde se "pošteno" ne može pokrasti toliki novac. Tek sada postaje jasno zašto je prethodna "elita" gubitak vlasti doživela kao smrt?!

insajder

pre 11 godina

vise ce da odgovara nesrecnik sto je japancu ukrao biciklu, nego ovi... pored toga, njegova fotka je bila i u svim vestima, a sliku antonicevog 34 godisnjeg sina niko ne sme da objavi

milan

pre 11 godina

Pitanje koje je postavio 'Jordan': "Koja je veza Backovicke direktorke fonda i Backovica bivseg clana upravnog odbora Agrobanke kome je Soskic signalizirao da podnese ostavku pre nekoliko meseci?" sadrzi dve teske optuzbe. Ako postoji takva veza, onda se siri kolo ucesnika. A ako je postojao signal, onda jos gore!

vatrogasac

pre 11 godina

Mi svi pisemo komentare, a karavani prolaze... Plasim se da ce i ova vlast naci par zrtvenih jaraca koji su u tom trenutku najlaske mete, ili su im se bas nesto zamerili, i razresiti aferu koja ce u u potpunoj masi opljackanog novca u drzavi predstavljati daleko manje od 1%. To je plasim se voz bez povratka, pad jednog korumpiranog klana ne znaci da je korupcija nestala, pre ce biti da je samo neko drugi preuzeo njihov biznis... Ali, dace Bog da gresim...

Mik

pre 11 godina

Kada stize odgovor na pitanje gde je novac. Ne zanina nas ni hapsenja lazni procesi posle kojih su svi slobodni, niti satro zaplene imovine itd. Odgovorite na pitanje gde su pare???

Pedja

pre 11 godina

Imena onih kod kojih je vecina novca nije na nikakvim ugovorima i kreditima, oni nisu eksponirani, niti ce im ista ikad biti. Kao kad porucuju ubistva, oni nisu ti koji povlace oroz. Sitne ribe se "isture" i stvari idu preko njih, porucioci pare preuzmu u "koferu". Kao sto se nije sudilo Djindjicevim pravim ubicama - naruciocima, tako ce ta ista ekipa zrtvovati ove posrednike koji se sada hapse. Beko, Miskovic, Karic, i drugi tog tipa - oni su u savrsenoj harmoniji za novom vlasti. I nova vlast sada demonstrira svoju "Sablju" nad irelevantnim likovima - moraju biracima nesto baciti na podijum Koloseuma Srbije. Covek koji je jedan od nosilaca "kofera" je premijer Srbije. On je ostao duzan posto je bio zasticen od hapsenja. Sada dug vraca. "Nosioci kofera" - to je bratstvo - nece se dirati. Za njih sve ima dovoljno.