Ponedeljak, 06.08.2012.

11:46

Tvrdoglava sam, neću štampati pare

Kandidatkinja za guvernera NBS Jorgovanka Tabaković kaže da će zamrznuti funkciju u SNS ako bude izabrana, kao i da je "niko neće naterati da štampa novac".

Izvor: Beta

Tvrdoglava sam, neæu štampati pare IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

mikecc

pre 11 godina

zelim joj puno uspeha a i veoma je strucna u tom delu posla,plate koje su dobijali sad ce biti smanjene i realne jer tadicevi poslusnici nisu imali obzira kakva primanja imaju obicni gradjani

gaga

pre 11 godina

Ako gospodja Tabakovic uspe da uvede kontrolu I suzbije pranje novca, da isprati devizne tokove i da se zaista zalozi za to da se namenski troši svaki dinar iz budžeta, iz ove krize mozemo izaci I brze nego sto ocekujemo. Dovoljno je da neko zna sta mu je posao I da ga obavlja savesno I odgovorno.

Ljuba Moljac

pre 11 godina

Mislim da je ovo trenutno najbolji moguci odabir guverneram jer da je stari potrajao tesko bi se izvukli iz krize…. Podrska gospodji Tabakovic.

Nina Andreevic

pre 11 godina

Podrzavam odabir gospodje Tabakovic na mesto guvernera I smatram to pravim potezom. Verujem da ce neke promene pokrenuti samo neki novi ljudi I raduje me promena vlasti u svakom njenom segmentu. Guverner NBS treba da je neko ko je u stanju da izdrzi pritiske I ko je dovoljno strucan I odgovoran da povede finansijsku politiku kako treba.

bananica

pre 11 godina

Guverner NBS trebao bi da kontrolise rad poslovnih banaka I stiti interese gradjana. Trebao bi da vrsi svoju funkciju nezavisno od bilo koje vlasti I ni izvrsna, a ni zakonodavna vlast ne sme vrsiti nikakav pritias na guvernera. Nadam se da cemo to svi nauciti I navici se na to kao na nesto normalno, jer smo do sada imali priliku da vidimo da guverneri rade u interesu vladajucih, a ne svog naroda. Novopostavljen guverner shvata svoje duznosti I obaveze I zelim joj svu srecu u radu.

Britka

pre 11 godina

Guverner narodne banke ima funkciju da vodi racuna o nacionalnoj valuti, samim tim o njenoj stabilnosti pre svega, I ono sto je najvaznije: na taj nacin se stiti kupovna moc gradjana. Zao mi je sto smo do sada imali guvernere kojima je posao bio da sto vise prikriju fijasko koji nam se desavao vodjenjem pogresne ekonomske politike prethodne vlade.

sandra

pre 11 godina

Iskreno, cini mi se da je ovo prvi guverner koji ima neki cilj, ma sta opozicija tvrdila, I prvi guverner koji se osvrce na interes gradjana. Najvaznije je da nas centralna banka zastiti od poslovnih banaka, jer smo se I mi sami, ne samo drzava, tokom prethodnog rezima, zaduzili kreditima kako bi preziveli.

CezarMilan

pre 11 godina

Mislim da je guverner uvek bio najizlozeniji politickim pritiscima. Nadam se I verujem da Jorgovanka Tabakovic nece imati tu priliku da se susretne sa takvom situacijom, samim tim sto je vladajuca garnitura drugacija. Ipak, ukoliko dodje do nekih pritisaka, nas novi guverner ce ih izignorisati.

dalia

pre 11 godina

Drago mi je da konacno imamo guvernera koji shvata da NBS treba da kontrolise finansijske institucije. Konacno malo reda u ekonomskoj I finansijskoj politici ce nam dobro doci.

DENIS

pre 11 godina

Svaka cast Jorgovanka. Do sada nismo videli nikoga ko je dosao na vlast da sebi smanji platu. Nadam se da ce njenim primerom poci i drugi.

ILIJADA

pre 11 godina

Ok,DS simpatizeri i članstvo su još uvek u šoku, zbog sticanja statusa opozicije DS-a posle višegodišnjeg stolovanja na tronu Srbije.
No,ipak treba biti bar malo pri zdravoj pameti,i sačekati da prođe razuman vremenski period pre nego se raspali sa kritikom ovih novih na čelu države.
Prozivaju se komentatori SNS-a da se ponašaju kao da su još u predizbornoj euforiji.A pitam se,da li komentatori DS-a ne primećuju,koliko su slični onima koje tako zdušno kritikuju.Ne mogu da obuzdaju svoju ogorčenost zbog gubitka na izborima,te tako deluju kao deca koja su iznenada ostala bez omiljene igračke,i sada su kivni i na ono što treba i na ono što nema baš mnogo veze sa zdravim rasuđivanjem.

Istoričar

pre 11 godina

Do sada u našoj kratkoj istoriji "demokratijež" se pokazalo da personalne karakteristike nemaju ništa zajedničko sa tim ko koga poseduje, plaća i ucenjuje i samim tim kontroliše. Ako ti Tomislav, Vučela ili Dačula kažu da štampaš da bi se vadili, štampaćeš kao bela lala, ima samo da pitaš jel treba još...

"popu pop - a bobu bob"- izjava eksperta za finansije i bankarstvo

pre 11 godina

Ova daje izjave kao da je izabrana za predsednika neke humanitarne organizacije a ne guvernera NBS.
Ali najjaca je kad kaze da je 13 -godisjim poslanickim stazom stekla strucnost da se bavi ovim poslom, da ce NBS da radi u sluzbi naroda, ma coveku pozli kad krene da nabraja gluposti koje je izjavila.

Vanja

pre 11 godina

...Tabaković je rekla da je vrlo trdoglava osoba i da ne postoji niko ko će je naterati da štampa novac ili troši devizne rezerve.

1. Ko je pa tera da štampa novac?
2. Kako misli da održi kurs dinara bez trošenja deviznih rezervi, naravno pri ovakvom stanju privrede?

Nada

pre 11 godina

Ali pozivanje na uspehe u privatizaciji 1998-2000 je kao i pozivati se na uspesnost srpskog kosmickog programa...
(Mr sci.eng., 6. avgust 2012 14:57)

Kakav je ovo komentar? Ne kunem se u nikoga, ali ova žena je bez svake sumnje vredna, što dokazuje svojim radom u skupštini. Takođe je dokazala da nije "kleptoman" kao neki naši ministri, jer su za njeno vreme sprovedene uspešne privatizacije koje nisu sporne, kao ove posle 2000 za koje EU traži njihovo preispitivanje. Ne povezuju ju sa nikakvim kriminalom, nema afera. Sve ostalo, koliko će uspešna biti kao guverner NBS - pokazaće vreme.

Umetnica

pre 11 godina

Moracu da prestanem da citam i gledam vesti, moze da mi se desi da umrem na godisnjem odmoru od soka i stresa!!!
Najvazniju meru koju ce prvo da sprovede : sebi da smanji platu! Pa jel ona stvarno misli da smo bas svi kolektivno maloumni?

tvrdoglava

pre 11 godina

Ekspertski nema sta! Na pitanje da li ce stampati novac i trositi rezerve, daje pravi znalacki odgovor, nema sanse jer sam tvrdoglava! Pa postavite onda magare za guvernera, ako je trvdoglavost ono sto je potrebno za tu funkciju...
(Kluz, 6. avgust 2012 17:21)

Bravo za ovaj komentar!

Marko

pre 11 godina

Zelim vam puno uspeha kao i svaki normalan gradjanin ove zemlje. Sudicemo vam za cetiri godine, a vi se pokazite..

P.S. Pljuvaci,kad ce vam se osusiti usta :-)) Nije vam valjao DS, sad ne valja SNS, novim strankama kao sto je NOPO ili druge nove partije niko ne daje glas, pa sta vi u stvari zelite.. Ukljucite se u politiku ili prestanite da mracite..

Milankeck

pre 11 godina

Treba svuda zameniti sve funkcionere jer se pokazalo ili da su nesposobni ili je nesto drugo u pitanju. Uglavnom,stanje u finansijskom sektoru je lose i apslolutno ne razumen kada se neko buni zbog promene rukovodilaca koji nisu radili dobro. Gospodja Tabakovic je strucna osoba,sto niko ne spori,osim neznalica i zlonamernih koji su izgubili negde neku poziciju ili dobru vezu.

Tiemie

pre 11 godina

Verujem da će novi guverner Jorgovanka Tabaković, kao časna i odgovorna osoba, raditi nezavisno, u interesu građana Srbije. Sigurno neće biti ničija marioneta, već će svoj posao obavljati krajnje časno i pošteno. Potrebno je ukazati poverenje takvoj osobi, a rezultati će uskoro biti merljivi.

Milorad

pre 11 godina

Prolupala skroz...Nikolica izabrali SVI gradjani? od 6,5 glasacki sposobnih gradjana, na izbore izaslo 3 a od ta tri miliona, 1,5 miliona otislo Tadicu, isto koliko i Nikolicu, sa statistickom greskom od 20 hiljada glasova sa koliko je pobedio. Ovo mu dodje ko onaj crtani kad Bole trci da uzme vodu jer mu drugar gori a na kanti pise GASOLINE a on cita B E N Z I N, hm...kako cudno pisu voda...BUMMM...e to je ista prica ovde samo sto ovo nije crtani pa nemamo hiljadu zivota.

radandco

pre 11 godina

Sada imamo guvernera koji je postavljen od strane skupstine i koji ce za svoj rad da odgovara skupstini. Srecom je proslo vreme kada je jedan covek odlucivao, izmedju svega ostalog i o tome i to uglavnom usmeno. Kako je smenjen Jelasic, pozvao ga neko telefonom i rekao mu da se skloni. Kako je postavljen Soskic, pozvao ga neko telefonom i rekao mu hajde sad si ti malo guverner.

Stefan

pre 11 godina

Alo bre DS-ovci, LDP-ovci i ostali opozicionari, dosta vise sa praznim pricama i napadima na sadasnju vlast. Nisam pristalica ni jedne stranke, ali dajte ljudima sansu da pokazu da li i mogu li sta bolje da urade, a ne da ih napadate 10 dana po formiranju vlade. Da vidim sta bi to vi promenili kada bi dosli na vlast, vece plate, vise radnih mesta, bolji zivot, alo bre pa nista ne moze preko noci. Za vreme 12 godisnje vladavine zutih se mnogo toga moglo promeniti ali ocigledno da nisu, dajte sad malo da vidimo da li to neko drugi moze. Muka mi je vas koji ste kukali na prethodnu vlast, a sad kad se promenila kukaju na postojecu. Zbog takvih i zemlja Srbija propada. Da vi dodjete na vlast svi mislite da bi bili bolji. Jos jednom nisam pristalica nijedne partije, stranke....

milan

pre 11 godina

Podela plena je zavrsena sada cemo da vidimo kako ce nas transparentno kroz zamuceno staklo setati tamo vamo ali i tome ce doci kraj, nadajmo se brzo.

guru

pre 11 godina

Za vreme vladavine žutih,sve nam je bilo sivo.Prokockali su istorijsku šansu,zato što su bili alavi.Kažnjeni su zbog toga.Sa dolaskom ovih,spreman sam na crn period za Srbiju.Ako me prijatno iznenade i počne da se naslućuje neko svetlo na kraju tunela,pozdraviću to,kao što verujem da će to da uradi većina mojih kolega,skeptika,sa foruma.Do kraja godine će se videti put,kojim Srbija korača.Budimo strpljivi.

dezen tekstila

pre 11 godina

Smesno je ovo sa Jorgovankom. Dok je sedela u poslanickoj klupi njeno znanje iz bilo koje oblasti je do sada prevazidjeno, ali ona ipak tvrdoglavo prihvata da bude guverner. Sve zavisi ko ce joj biti strucni savetnici iz senke. Nadam se da ce to biti stvarni eksperti.

Stevan

pre 11 godina

Ajde, Jorgovanka, majke ti, budi tvrdoglava, neka ti niko ne zabrani da nam pojasnis sta je bilo sa onim dzakom sa glasackim listicima kojim su, navodno, pokradeni izbori. Ajde, molim te, budi barem ti postevna pred narodom koji ste po svemu sudeci prevarili tim dzakom, Evo, ni Niolic ni Vucic to ne pominju i ja ih vec smatram velikim lazovima zbog toga.

TheObradovic

pre 11 godina

Stampanje love zavisi od tvrdoglavosti guvernera NBS?!!! Tesko nama.
(bankar, 6. avgust 2012 14:26)

Upravo ovo htedoh napisati.
Bravo! Pogodjena sustina.
Inace,od formiranja nove vecine postoji tendencija da se odredjena resenja "brane" nekim/necijim licnim svojstvima i karakternim osobinama.

Dimnjačar

pre 11 godina

Narodu je kaiš stigao na poslednju rupu, ajd davidimo koliko može da pritegne bankarske apetite...
Pustimoje da malo radi ili će sve upropastiti ili će se pojaviti tračak svetlosti...
što reče jedan pisac pozivam vreme za svedoka...

Kluz

pre 11 godina

Ekspertski nema sta! Na pitanje da li ce stampati novac i trositi rezerve, daje pravi znalacki odgovor, nema sanse jer sam tvrdoglava! Pa postavite onda magare za guvernera, ako je trvdoglavost ono sto je potrebno za tu funkciju...

Mirko

pre 11 godina

A u radikalnoj, ovaj, naprednoj stranci niko nece ostati jer ce svi funkcioneri te stranke zamrznuti clanstvo, i nalaziti se na kaficama po kucama da se dogovaraju.

A ja ne poznajem nikoga ko je glasao za ove,
A sta ako su oni dzakovi sa izbora mahanje radikala, mislim narodnjaka, uh pardon naprednjaka u stvari maskiranje sopstvene kradje?

Petar

pre 11 godina

Tvrdoglavi cemo biti i mi, kada za par meseci izadjemo na ulice da vam kazemo (pokazemo) sta mislimo o vasim lazima lopovluku, amaterizmu...

Mozda ne treba vise da trosimo reci, vidi se za ovih par nedelja koliko pojma nemaju i koliko su bezskrupulozni. Zastitimo se tako sto cemo povuci pare iz banaka na sigurno, obaveze prema drzavi placati sa nekoliko meseci zakasnjenja (da ih inflacija pojede), gledajmo svoja posla. I za par meseci svi na ulicu, da nam se ne ponove devedesete.

Iz Bosne

pre 11 godina

Da je Tabakovicka u Bosni, rekli bi da ima 'rjecnik jedne mahaluse'
[mahalusa je zena koja u jednoj sredini [selo, dio grada] hoda sa kafe na kafu i prica gluposti - prenosi traceve naokolo i niko joj ne vjeruje ni 5% od onoga sto kaze/prenese]

domaci zadatak

pre 11 godina

Sad sam na vestima b92 pazljivo odslusala biografiju i gledala njeno obracanje novinarima.
Posle svega postalo mi je totalno jasno zasto niko iz okruzenja niti nas voli niti hoce da zivi sa nama.
Ona je jedna najobicnija umisljena osoba.Samo sirota sto ne poleti od srece.O tome da je magistrirala usred bombardovanja,uselila se u stan od 140 kvadrata i konacno 99% i doktorirala na fakultetu gde je i "gospodin" Nikolic zavrsio njegov cuveni master i stekao zvanje dipl. menadzera,vise nema dileme.Jedino mi nije jasno gde je stekla tu veliku strucnost.

Jovan

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg.

Toma Raja

pre 11 godina

@Goran: Pa ako nisi primetio, oni to rade jos od izbora. Uvek u tacno vreme, sve kao po komandi. Jos ce nam sada biti i u BIA-i. Strasno kakva ce ruska skola spinovanja i kontraobavestajnih nastupiti.

dusanmal

pre 11 godina

@vreme cuda : Moguca je i pozitivna interpretacija. Izabrana (da bude, ali izgleda da je to vec gotovo) je na tehnicku poziciju. Treba da radi sta ona licno smatra tehnicki ispravno i to da radi tvrdoglavo "ni po babu ni po stricevima". Slazem se sa "sta ce biti videcemo" - to je cela poenta demokratskog drustva. Ako vlast zabrlja, ako ona stampa pare i trosi devize... narod sad ima mogucnost da im da sut u pozadinu. Nije vise na celu NBS neko koga narod nema sanse da izbaci. Sada je vreme da narod izostri mozgove i gleda sta ovi rade, te da reaguje na to efikasno.

SvetM

pre 11 godina

..."predsednik Srbije Tomislav Nikolić "koga su izabrali svi građani"....
Ja nisam i neizrecivo sam ponosna zbog toga.
Radi li ta banka jos nesto osim stampanja para? Sto gospodja ne rece ni slovo o svojim idejama za vodjenje monetarne politike? I kad ce ta famozna profesionalna biografija vec jednom, izgoreh od zelje?!
Zenu preporucuje licno postenje, tvrdoglavost i dvadeset godina bavljenja politikom. Neverovatno koliko je voluntarizma u novoj garnituri!?!
Ili sto rece neko od SNS obozavalaca: pustite gospodju da radi, ovi skolovani se nisu mnogo pokazali.
Sad cemo da vidimo kako to rade ovi ne ili manje skolovani.

Milosh

pre 11 godina

Gospodjo, predsednika nisu izabrali svi gradjani Srbije nego samo 20%, isto bi bilo i da je izabran onaj drugi. Tako da prestanite da lupate u fanfare sa 1/5 glasova naroda. Takodje vi sada uvodite nove fore da mazete oci svojiim fanovima, a njima jedino i mozete, sa tim dao ostavku, zamrzla funkciju, stavio ovo u "stendbaj", stavio ovu funkciju na zamrzavanje ... Odlicne fore, ali slabo prolaze kod obrazovanih ljudi. Od obicane departizacije nista, nego jos vece zaposljavanje i deljenje fukcija po politickoj liniji. Oni su delili, ali kod vas nema neutralnih na nekim vaznim mestime nego sve vasi clanovi koji su dali ostavke ili su zamrzli funkcije. Smesno, ali ovo je Srbija ... i mi smo narod kratkog pamcenja.

Pipi

pre 11 godina

Eto, dobili ste sansu, za koju ste klecali i na stiroporu, pa bas da vidimo sta cete da uradite. Da ne kazete da nikada niste imali priliku. Svi cemo biti srecni ako nas prijatno iznenadite i zaista sprovedete politiku kakvu je premijer izlozio u svom ekspozeu.. Osim onog dela: " U nasoj zemlji policija....vojska i policija..."

shoot me please

pre 11 godina

Divna jedna zena, tvrdoglava, radikalno dosledna, ups pardon, napredna, veliki jedan strucnjak. A mislili smo da je Soskic bio zlo...

Dragan

pre 11 godina

O.K. Ne interesuje me da li je macka bela ili crna vazno je da lovi misheve. Na vlast se vratila, vise manje, Slobodanova ekipa. Da mogu nesto lepo da kazem Demokratsku ekipu koja je bila na vlast poslednjih 12 godina, ne mogu puno. Imali su istorijsku sansu da zemlju koja je bila pod sankcijama i u nemogucnosti da se zaduzuje, neprivatizovanu, uvedu u Evropu pod mnogo povoljnijim uslovima nego sto su to mogli recimo Hrvati ili Rumuni i Bugari. Nazalost od kako je ubijen Z.Dj sve se to svelo na korupciju i slusanje MMF-a koji ne pomaze nikom osim sebi. Da li ce ova ekipa smoci snage i organizacije da napravi red u drzavi, poveca proizvodnju i smanji dugove videcemo. Voleo bih da bude malo bolje, da deca ne moruju u svet da bi ziveli kao ljudi, nego da napravimo svet od Srbije za koju su zivot dale tolike generacije predaka da bi ziveli na svojoj zemlji slobodno od Turaka, Nemaca, Rusa, Amera i ko zna ko ce jos doci.

johnny

pre 11 godina

"tvrdoglava sam" ...boze sacuvaj.....
eee Jorgovanka,Jorgovanka.....pa smisao pravne drzave je da neko vazno drzavno pitanje ne zavisi od tvog raspolozenaj iliti od tvojih karakternih osobina...vec od zakona u okviru kojih ti mozes da pokazes svoju profesionalnu sposobnost ili nesposobnos pa da budes smenjena...
Jadna ova zemlja sa vama...

aha

pre 11 godina

@(Nada, 6. avgust 2012 14:31)

Uspeh se ne meri znanjem vec sposobnoscu da se to znanje primeni. Niti sam za DS i njima slicne niti za SNS. Svi su oni isti.
Odgovorne pozicije nisu za ljude ne dosledne ljude. Doticna gospodja je jedna od njih. Svi znamo odakle (iz koje stranke) je dosla, i da je bukvlano preko noci spremna da ide iz jedne krajnosti u drugu. Ako tako bude vodila NBS...

darkside

pre 11 godina

A što bi je neko "terao" da štampa novac, kad će to veoma rado sama da učini? Pa tek treba do kraja uništiti ovu zemlju, a tek smo na početku!

dule

pre 11 godina

Jel to obecavate kao i u predizbornoj kampanji, pa ce posle kad dodje na funkciju da poslje palmu da izjavi kako je to ipak sve samo sarena laza?

Slavica

pre 11 godina

Veoma bih volela da me gospođa Tabaković pijatno iznenadi, kao i svi iz vlade, pa da kupim majice sa njihovim likovima i svaki dan ih srećna i bogata nosim u stabilnoj, pravnoj, uređenoj i čistoj(mislim bez smeća i fekaalija po ulicama i znojavih prljavih ljudi u prljavim autobusima) državi.

miksa

pre 11 godina

hahahahaha, a departizacija javnih preduzeca?
Pa bre stvarno zeno, ko ce tebi da veruje posle Palmine price kako je departizacija bila samo izborni trik!?!?

Ljuba

pre 11 godina

Ta podnošenja ostavki na funkcije u stranci ne znače ama baš ništa.
I Toma je podneo ostavku, pa je dovukao u fotelje sve iz svoje "bivše" stranke.
Odavno se ne ložim na njihove priče i obećanja, svakako nam idu crni dani.

vreme cuda

pre 11 godina

Boze dragi,kako ova zena fantazira.Bice tvrdoglava. Znaci li to da ce NBS biti njeno vlasnistvo, tako da ce moci da radi sta i kako ona hoce,tj,zavisno od njenog raspolozenja. Stvarno su cudni ovi kadrovi SNS.Ko prezivi,pricace. A dokle ce oni, videcemo.

Lara Kroft

pre 11 godina

Verujem da će Jorgovanka Tabaković zaista raditi za interes svih građana Srbije, mislim da će biti guverner koji Srbija nikada do sada nije imala, veliki je ekspert,poštena, radna, vredna i obrazovana. Drago mi je što smo odlično procenili njen kvalitet. Vreme je da Srbija izađe iz krize.

KUM

pre 11 godina

Ja stvarno ne znam ko je glasao na izborima, komentari na netu, ulici, prodavnici su tesko nama, mali Sloba, Seseljevci, ne razumem potrebu da unapred nesto osudis a da prethodno ne razmislis sta su prethodnici ostavili i kakva je njihova proslost bila pre nego sto su dosli na vlast. Desetine godina studiranja, "inospecijalizacije", indeksi i ostalo. Svi imaju blago receno sumnjivu proslost. Izadji glasaj, promeni buducnost, odluci a ne tu posle bitke uzas, povratak u pakao, krah, pretnje videce te vi sta nas ceka... Mir u dusi, mir u glavi, sa mirom u dusi i mirom u glavi sve se da postici, a ovako tesko!

slx

pre 11 godina

Od kad su dosli na vlast naprednjaci i socialisti
samo obecavaju, toliko je bilo krupnih izjava i obecanja
da kada bi makar deo od toga zaista ispunili Srbija bi postala ekonomska sila.

Mr sci.eng.

pre 11 godina

@(Nada, 6. avgust 2012 14:31)

Drago Nado, slazem se sa Vama da Srbi imaju losih osobina i to nazalost ne samo jednu. A jedna od tih osobina je da velicamo odredjene ljude i kunemo se u njihovu cast i postenje. Ja licno ne mogu i necu da velicam niciji lik i delo i kunem se u njegovo postenje, cast ili sta vec, pogotovo nekog politicara, jer je kod nas nazalost na delu negativna selekcija. U ovoj drzavi verujem samo sebi. Slazem se da svako treba da se pokaze, i da mu treba dati sansu. Ali pozivanje na uspehe u privatizaciji 1998-2000 je kao i pozivati se na uspesnost srpskog kosmickog programa...

Sasha

pre 11 godina

NBS postala nezavisnija, nju predložio predsednik kao nestanačka ličnost... Koja količina gluposti. Kao da su osnovci došli na vlast. Toliko su stručni i izjave (mahom manipulacije) su im na tom nivou.

ZoranNS

pre 11 godina

Ove izjave kao da smo u Kini, hvala VELIKOM VOĐI I NARODU što sam predložena na to radno mesto, bolje bi zvučalo "hvala mom ličnom iskustvu i radu u bankarstvu kao i mojim dosadašnji radnim uspesima na polju monetarne politike", pošto ovog drugog nema mislim ikustvo, onda je dobro i hvala velikom vođi.

DENIS

pre 11 godina

Hajde da vidimo za tri meseca kako ovaj novi guverner gospodja Tabakovic stiti interese gradjana. Dosadasbnji su stitili samo sopstvene interese i interese tajkuna.

anonym

pre 11 godina

Joj Jorgovanka, znaci monetarna politika ce da zavisi od toga koliko si tvrdoglava? Nemoj slucajno da pokleknes, zna se kakav guverner treba da bude. A to da je ta funkcija depolitizovana tvojim dolaskom, nemoj molim te, dosla si kao visoki funkcioner politicke partije. To kovertiranje ostavki kao sto je i Toma uradio je prica za malu decu, ostavkom se ne menja nista, koga briga za parce papira. Sem Tomine diplome, ostalo nije vazno.

Marko

pre 11 godina

Stvarno ne znam čemu ova demagogija oko smanjivanja plate i zamrzavanja članstva u stranci. Pa svaka budala zna da će sprovoditi politiku SNS-a. Meni je apsolutno ne bitno da li će neko biti član ove ili one stranke, bitno mi je da se popravi stanje u privredi, a posle ovog cirkusa oko NB, čisto sumnjam da je SNS kapacitet za tako nešto.

Pitanje za društvance iz SNS-a: što niste dosledni sebi, pa ne smenite onog vola Tijanića koji zna samo da uzima pretplatu, a upravo gledamo 15-tu reprizu 'Srećnih ljudi' u ovoj deceniji???

Miroslav

pre 11 godina

Doktor Demagogije J. Tabaković bi trebalo da otvori privatnu kliniku i leči sve ove SNS demagoge da budi bolji, da budu dobri demagozi barem kao ona!

Miki

pre 11 godina

Tabaković: "Smanjiću sebi platu". Kakva demagogija! Imaš 600.000 dinara platu, pa ćeš je smanjiti na 500.000 dinara!? Kada budeš imala platu kao ostali građani, tada mogu da kažem: "Svaka čast"!!!

Nada

pre 11 godina

Mi Srbi imamo jednu jako lošu osobinu, komentarišemo i ono za šta smo kompetentni i ono za šta nismo, prejudiciramo stvari, unapred sumnjamo i optužujemo.... Ja sam od 2000 godine glasala za DS i sada po prvi put za SNS, a vi zakljucite zašto! Verujem da je ovo jedna častna, poštena i stručna žena i da će imati rezultate. Ona je i doktor ekonomskih nauka, a ovi koji unapred sumnjaju u nju - šta od škole imaju završeno? Osim toga, bila je ministar za privatizaciju 1998-2000. godine u vladi Mirka Marjanovića i ni jedna od tih privatizacija nije sporna za razliku od "demokratskih privatizacija".

sladjana v slacccka ztpevka

pre 11 godina

Srce moje, izjava o tvrdoglavosti ti je meritorna kao izjave vidovite Zorke. Blagoš meni i mojoj deci ako cena hleba i mleka zavisi od toga da li si TI ustala na levu ili desnu nogu.

Balkanska Promaja

pre 11 godina

Smanjenje plate guvernera ce nam mnogo pomoci...
A onda, kako moze povecana kontrola da znaci vecu nezavisnost NBS? Naprednjaci se posvadjali sa logikom.

Marko - Vracar

pre 11 godina

Puf...Hvala bogu da je tvrdoglava inace bi stampala pare samo tako.
Zamislite vec kako bi dobro radila da je inadzija. Gde bi nam bio kraj.
Sem osobina svojstvenih nezrelim osobama, imate li bilo kakav racionalan i profesional argument zasto ce te nesto raditi?
Komentar na "jos vecu nezavisnost" sada kada je (soon to be) guverner cisto partijski kadar, je absolutno suvisan.
Idemo dalje...

bob.rock

pre 11 godina

"... dodala da joj je čast što ju je za guvernera predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić "koga su izabrali svi građani"."

Zaista, SVI građani Srbije su birali Tomislava Nikolića.

Judmila

pre 11 godina

Bilo da smo za ili protiv sadašnje vlade, u situaciji smo da moramo da se nadamo da će neko nešto uraditi dobro. S druge strane, nije sve bilo loše ni u prošloj vladi i nadam se da će nečeg dobrog biti i u ovoj! Svi znamo da su sve funkcije u državi bile partijske, tako da je besmisleno komentarisati to što je Jorgovanka to što jeste u SNS. Ja najviše očekujem od nje. Ako sam se prevarila, a što nije neobično u Srbiji, neće samo meni biti žao- svi ćemo posledice toga brzo osetiti na svojoj koži.

Milko

pre 11 godina

Za odanost Miloševiću i Šešelju, zatim Nikoliću pa Dačiću, za sve što je učinila da Srbija postane oakva kakva je, stiže zahvalnica u vidu zvanja Guvernerke i apanaža od recimo 3.000 evra mesečno.
Nazdravlje Srbijo.

trt

pre 11 godina

Sve ove poruke deluju kao da ih je sastavila ista osoba/tim i da su postovane u sklopu neke politicka kampanje.
(Goran, 6. avgust 2012 12:44)
I naprednjaci su svesni da ce ova vlada trajati vrlo kratko zato im je PR i dalje aktivan. Jos uvek su svi u predizbornoj kampanji.

Milos

pre 11 godina

Komentari ove gdje. nisu primerni za doktora ekonomije. Nije u pitanju da li je neko tvrdoglav ili ne , vec ekonomska realnost. Sve spoljno trgovinske operacije i otplata drzavnih dugova su u devizama. Stoga, nekontrolisana upotreba deviza za sve ostalo je potpuno suludo. Ako, ona ovo ne razume, onda bi magistri Ilic i Dinkic trebali da joj pomognu.

S.

pre 11 godina

Dobra strana televizije je ta sto ce sve ostati zapisano tako da ce nasi potomci znati kako su im preci "smrdeli" u moralnom smislu i kako ih nizasta nije bilo briga osim za vlastite zadnjice. E onda ce prestati velicanje tzv. velike proslosti i mladez ce znati da mora sama da stvara svoje velikane. Pardon, ako mladezi tada uopste bude posto polako izumiremo a stara garda smrdljivih politicara nikako da ode u zaborav.

nesa

pre 11 godina

Izjava puna kontradiktornosti NB ce biti nezavisnija kad je kontrolise parlament. Nece stampati novac ni prodavati devizne rezerve i imace stabilan kurs dinara. Kako? Realno je dinar precenjen jer da nije tako ne bi se kurs odrzavao prodavanjem deviznih rezervi.Mislim da je Soskic bio bolje resenje ali videcemo
pozdrav iz Beca

Vasa nocna mora

pre 11 godina

To sta mi ovde pisemo i sta nam odgovaraju stranacki aparatcici iz parlameentarnih stranaka manje je bitno. Najbitnije je sada kakvu zvecku ce da nam uvali zapad zbog ovakvih poteza. Jos davno je Srbija okarakterisana kao zemlja svinjarskih trgovaca, a posle ovih poteza tipa Premijer je ministar policije, Lider najbrojnije parlamentarne stranke je ministar vojske, visoki funkcioner (maskiranih) radikala je guverner centralne banke i sl., nas stavlja u savez Sirije i Severne Koreje.
Miris baruta se vec nazire.......Izgleda da ce morati opet da bude tepanje........da ne kazem utepavanje......

Goran

pre 11 godina

Sada sam potpuno ubedjen da su (mladi?) aktivisti SNS dobili zadatak da postuju pohvalne komentare za bilo sta vezano za SNS, novu vladu itd.
Kako drugacije objasniti ove poruke koje zvuce kao parole:
===========================================================
"Uopste ne sumnjam da ce Jorgovanka Tabakovic dati ostavku cim bude izabrana za premijera. Pa to isto je obecao i uradio i Tomislav Nikolic. Dosli su na vlast neki drugi mnogo moralniji ljudi."
-----
"Toma je podneo ostavku iako nije morao, verujem da će se nastaviti sa tom dobrom praksom koju su započeli naprednjaci."
------
"Ne sumnjam da će Jorgovanka Tabaković, kao jedna odgovorna i pravična žena, postupiti po zakonu. Sačekajmo prvo da se stvore uslovi za ostavku na mesto šefa poslaničke grupe SNS u parlametu."
==================================

Sve ove poruke deluju kao da ih je sastavila ista osoba/tim i da su postovane u sklopu neke politicka kampanje.

Sasa

pre 11 godina

Ne razumem zasto su ovakve vesti nekome bitne, kad svi dobro znamo da su to najobicnije formalnosti. Kao daju ostavke u stranci a i dalje upravljaju strankom ili dobijaju instrukcije iz te iste stranke. Ovo je samo mazanje ociju javnosti. Bilo bi lepo da to stvarno ima veze sa realnoscu, nadam se da ce za 5-6 generacija stvarno i biti tako, ali sada - ne verujem nikome nista.

Duki

pre 11 godina

Ne sumnjam da će Jorgovanka Tabaković, kao jedna odgovorna i pravična žena, postupiti po zakonu. Sačekajmo prvo da se stvore uslovi za ostavku na mesto šefa poslaničke grupe SNS u parlametu.

verica

pre 11 godina

Uopste ne sumnjam da ce Jorgovanka Tabakovic dati ostavku cim bude izabrana za premijera. Pa to isto je obecao i uradio i Tomislav Nikolic. Dosli su na vlast neki drugi mnogo moralniji ljudi.

Dr Zumbul Duvandžić

pre 11 godina

Hoće li se bivša ministarka za privatizaciju (1998.-2000.godine),a sada buduća guvernerka NBS, i dalje zalagati za realniji kurs dinara (čitaj slabljenje dinara), kao meru za pojačanje izvoza, kao onomad (pre nekoliko meseci) dok je bila u opoziciji?

As Bre

pre 11 godina

Tako je, dragi komentatori! Nikako ne sumnjajte u to šta radi Toma, Vučić i Jorgovanka, oni su nepogrešivi a put u bolju budućnost je sada konačno obezbeđen!

Goran

pre 11 godina

Sada sam potpuno ubedjen da su (mladi?) aktivisti SNS dobili zadatak da postuju pohvalne komentare za bilo sta vezano za SNS, novu vladu itd.
Kako drugacije objasniti ove poruke koje zvuce kao parole:
===========================================================
"Uopste ne sumnjam da ce Jorgovanka Tabakovic dati ostavku cim bude izabrana za premijera. Pa to isto je obecao i uradio i Tomislav Nikolic. Dosli su na vlast neki drugi mnogo moralniji ljudi."
-----
"Toma je podneo ostavku iako nije morao, verujem da će se nastaviti sa tom dobrom praksom koju su započeli naprednjaci."
------
"Ne sumnjam da će Jorgovanka Tabaković, kao jedna odgovorna i pravična žena, postupiti po zakonu. Sačekajmo prvo da se stvore uslovi za ostavku na mesto šefa poslaničke grupe SNS u parlametu."
==================================

Sve ove poruke deluju kao da ih je sastavila ista osoba/tim i da su postovane u sklopu neke politicka kampanje.

As Bre

pre 11 godina

Tako je, dragi komentatori! Nikako ne sumnjajte u to šta radi Toma, Vučić i Jorgovanka, oni su nepogrešivi a put u bolju budućnost je sada konačno obezbeđen!

Dr Zumbul Duvandžić

pre 11 godina

Hoće li se bivša ministarka za privatizaciju (1998.-2000.godine),a sada buduća guvernerka NBS, i dalje zalagati za realniji kurs dinara (čitaj slabljenje dinara), kao meru za pojačanje izvoza, kao onomad (pre nekoliko meseci) dok je bila u opoziciji?

Sasa

pre 11 godina

Ne razumem zasto su ovakve vesti nekome bitne, kad svi dobro znamo da su to najobicnije formalnosti. Kao daju ostavke u stranci a i dalje upravljaju strankom ili dobijaju instrukcije iz te iste stranke. Ovo je samo mazanje ociju javnosti. Bilo bi lepo da to stvarno ima veze sa realnoscu, nadam se da ce za 5-6 generacija stvarno i biti tako, ali sada - ne verujem nikome nista.

Marko

pre 11 godina

Stvarno ne znam čemu ova demagogija oko smanjivanja plate i zamrzavanja članstva u stranci. Pa svaka budala zna da će sprovoditi politiku SNS-a. Meni je apsolutno ne bitno da li će neko biti član ove ili one stranke, bitno mi je da se popravi stanje u privredi, a posle ovog cirkusa oko NB, čisto sumnjam da je SNS kapacitet za tako nešto.

Pitanje za društvance iz SNS-a: što niste dosledni sebi, pa ne smenite onog vola Tijanića koji zna samo da uzima pretplatu, a upravo gledamo 15-tu reprizu 'Srećnih ljudi' u ovoj deceniji???

Miki

pre 11 godina

Tabaković: "Smanjiću sebi platu". Kakva demagogija! Imaš 600.000 dinara platu, pa ćeš je smanjiti na 500.000 dinara!? Kada budeš imala platu kao ostali građani, tada mogu da kažem: "Svaka čast"!!!

ZoranNS

pre 11 godina

Ove izjave kao da smo u Kini, hvala VELIKOM VOĐI I NARODU što sam predložena na to radno mesto, bolje bi zvučalo "hvala mom ličnom iskustvu i radu u bankarstvu kao i mojim dosadašnji radnim uspesima na polju monetarne politike", pošto ovog drugog nema mislim ikustvo, onda je dobro i hvala velikom vođi.

bob.rock

pre 11 godina

"... dodala da joj je čast što ju je za guvernera predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić "koga su izabrali svi građani"."

Zaista, SVI građani Srbije su birali Tomislava Nikolića.

Sasha

pre 11 godina

NBS postala nezavisnija, nju predložio predsednik kao nestanačka ličnost... Koja količina gluposti. Kao da su osnovci došli na vlast. Toliko su stručni i izjave (mahom manipulacije) su im na tom nivou.

sladjana v slacccka ztpevka

pre 11 godina

Srce moje, izjava o tvrdoglavosti ti je meritorna kao izjave vidovite Zorke. Blagoš meni i mojoj deci ako cena hleba i mleka zavisi od toga da li si TI ustala na levu ili desnu nogu.

Miroslav

pre 11 godina

Doktor Demagogije J. Tabaković bi trebalo da otvori privatnu kliniku i leči sve ove SNS demagoge da budi bolji, da budu dobri demagozi barem kao ona!

Ljuba

pre 11 godina

Ta podnošenja ostavki na funkcije u stranci ne znače ama baš ništa.
I Toma je podneo ostavku, pa je dovukao u fotelje sve iz svoje "bivše" stranke.
Odavno se ne ložim na njihove priče i obećanja, svakako nam idu crni dani.

Balkanska Promaja

pre 11 godina

Smanjenje plate guvernera ce nam mnogo pomoci...
A onda, kako moze povecana kontrola da znaci vecu nezavisnost NBS? Naprednjaci se posvadjali sa logikom.

S.

pre 11 godina

Dobra strana televizije je ta sto ce sve ostati zapisano tako da ce nasi potomci znati kako su im preci "smrdeli" u moralnom smislu i kako ih nizasta nije bilo briga osim za vlastite zadnjice. E onda ce prestati velicanje tzv. velike proslosti i mladez ce znati da mora sama da stvara svoje velikane. Pardon, ako mladezi tada uopste bude posto polako izumiremo a stara garda smrdljivih politicara nikako da ode u zaborav.

Vasa nocna mora

pre 11 godina

To sta mi ovde pisemo i sta nam odgovaraju stranacki aparatcici iz parlameentarnih stranaka manje je bitno. Najbitnije je sada kakvu zvecku ce da nam uvali zapad zbog ovakvih poteza. Jos davno je Srbija okarakterisana kao zemlja svinjarskih trgovaca, a posle ovih poteza tipa Premijer je ministar policije, Lider najbrojnije parlamentarne stranke je ministar vojske, visoki funkcioner (maskiranih) radikala je guverner centralne banke i sl., nas stavlja u savez Sirije i Severne Koreje.
Miris baruta se vec nazire.......Izgleda da ce morati opet da bude tepanje........da ne kazem utepavanje......

trt

pre 11 godina

Sve ove poruke deluju kao da ih je sastavila ista osoba/tim i da su postovane u sklopu neke politicka kampanje.
(Goran, 6. avgust 2012 12:44)
I naprednjaci su svesni da ce ova vlada trajati vrlo kratko zato im je PR i dalje aktivan. Jos uvek su svi u predizbornoj kampanji.

anonym

pre 11 godina

Joj Jorgovanka, znaci monetarna politika ce da zavisi od toga koliko si tvrdoglava? Nemoj slucajno da pokleknes, zna se kakav guverner treba da bude. A to da je ta funkcija depolitizovana tvojim dolaskom, nemoj molim te, dosla si kao visoki funkcioner politicke partije. To kovertiranje ostavki kao sto je i Toma uradio je prica za malu decu, ostavkom se ne menja nista, koga briga za parce papira. Sem Tomine diplome, ostalo nije vazno.

Milko

pre 11 godina

Za odanost Miloševiću i Šešelju, zatim Nikoliću pa Dačiću, za sve što je učinila da Srbija postane oakva kakva je, stiže zahvalnica u vidu zvanja Guvernerke i apanaža od recimo 3.000 evra mesečno.
Nazdravlje Srbijo.

nesa

pre 11 godina

Izjava puna kontradiktornosti NB ce biti nezavisnija kad je kontrolise parlament. Nece stampati novac ni prodavati devizne rezerve i imace stabilan kurs dinara. Kako? Realno je dinar precenjen jer da nije tako ne bi se kurs odrzavao prodavanjem deviznih rezervi.Mislim da je Soskic bio bolje resenje ali videcemo
pozdrav iz Beca

Milos

pre 11 godina

Komentari ove gdje. nisu primerni za doktora ekonomije. Nije u pitanju da li je neko tvrdoglav ili ne , vec ekonomska realnost. Sve spoljno trgovinske operacije i otplata drzavnih dugova su u devizama. Stoga, nekontrolisana upotreba deviza za sve ostalo je potpuno suludo. Ako, ona ovo ne razume, onda bi magistri Ilic i Dinkic trebali da joj pomognu.

shoot me please

pre 11 godina

Divna jedna zena, tvrdoglava, radikalno dosledna, ups pardon, napredna, veliki jedan strucnjak. A mislili smo da je Soskic bio zlo...

johnny

pre 11 godina

"tvrdoglava sam" ...boze sacuvaj.....
eee Jorgovanka,Jorgovanka.....pa smisao pravne drzave je da neko vazno drzavno pitanje ne zavisi od tvog raspolozenaj iliti od tvojih karakternih osobina...vec od zakona u okviru kojih ti mozes da pokazes svoju profesionalnu sposobnost ili nesposobnos pa da budes smenjena...
Jadna ova zemlja sa vama...

miksa

pre 11 godina

hahahahaha, a departizacija javnih preduzeca?
Pa bre stvarno zeno, ko ce tebi da veruje posle Palmine price kako je departizacija bila samo izborni trik!?!?

domaci zadatak

pre 11 godina

Sad sam na vestima b92 pazljivo odslusala biografiju i gledala njeno obracanje novinarima.
Posle svega postalo mi je totalno jasno zasto niko iz okruzenja niti nas voli niti hoce da zivi sa nama.
Ona je jedna najobicnija umisljena osoba.Samo sirota sto ne poleti od srece.O tome da je magistrirala usred bombardovanja,uselila se u stan od 140 kvadrata i konacno 99% i doktorirala na fakultetu gde je i "gospodin" Nikolic zavrsio njegov cuveni master i stekao zvanje dipl. menadzera,vise nema dileme.Jedino mi nije jasno gde je stekla tu veliku strucnost.

Marko - Vracar

pre 11 godina

Puf...Hvala bogu da je tvrdoglava inace bi stampala pare samo tako.
Zamislite vec kako bi dobro radila da je inadzija. Gde bi nam bio kraj.
Sem osobina svojstvenih nezrelim osobama, imate li bilo kakav racionalan i profesional argument zasto ce te nesto raditi?
Komentar na "jos vecu nezavisnost" sada kada je (soon to be) guverner cisto partijski kadar, je absolutno suvisan.
Idemo dalje...

aha

pre 11 godina

@(Nada, 6. avgust 2012 14:31)

Uspeh se ne meri znanjem vec sposobnoscu da se to znanje primeni. Niti sam za DS i njima slicne niti za SNS. Svi su oni isti.
Odgovorne pozicije nisu za ljude ne dosledne ljude. Doticna gospodja je jedna od njih. Svi znamo odakle (iz koje stranke) je dosla, i da je bukvlano preko noci spremna da ide iz jedne krajnosti u drugu. Ako tako bude vodila NBS...

Iz Bosne

pre 11 godina

Da je Tabakovicka u Bosni, rekli bi da ima 'rjecnik jedne mahaluse'
[mahalusa je zena koja u jednoj sredini [selo, dio grada] hoda sa kafe na kafu i prica gluposti - prenosi traceve naokolo i niko joj ne vjeruje ni 5% od onoga sto kaze/prenese]

Mr sci.eng.

pre 11 godina

@(Nada, 6. avgust 2012 14:31)

Drago Nado, slazem se sa Vama da Srbi imaju losih osobina i to nazalost ne samo jednu. A jedna od tih osobina je da velicamo odredjene ljude i kunemo se u njihovu cast i postenje. Ja licno ne mogu i necu da velicam niciji lik i delo i kunem se u njegovo postenje, cast ili sta vec, pogotovo nekog politicara, jer je kod nas nazalost na delu negativna selekcija. U ovoj drzavi verujem samo sebi. Slazem se da svako treba da se pokaze, i da mu treba dati sansu. Ali pozivanje na uspehe u privatizaciji 1998-2000 je kao i pozivati se na uspesnost srpskog kosmickog programa...

tvrdoglava

pre 11 godina

Ekspertski nema sta! Na pitanje da li ce stampati novac i trositi rezerve, daje pravi znalacki odgovor, nema sanse jer sam tvrdoglava! Pa postavite onda magare za guvernera, ako je trvdoglavost ono sto je potrebno za tu funkciju...
(Kluz, 6. avgust 2012 17:21)

Bravo za ovaj komentar!

vreme cuda

pre 11 godina

Boze dragi,kako ova zena fantazira.Bice tvrdoglava. Znaci li to da ce NBS biti njeno vlasnistvo, tako da ce moci da radi sta i kako ona hoce,tj,zavisno od njenog raspolozenja. Stvarno su cudni ovi kadrovi SNS.Ko prezivi,pricace. A dokle ce oni, videcemo.

Dragan

pre 11 godina

O.K. Ne interesuje me da li je macka bela ili crna vazno je da lovi misheve. Na vlast se vratila, vise manje, Slobodanova ekipa. Da mogu nesto lepo da kazem Demokratsku ekipu koja je bila na vlast poslednjih 12 godina, ne mogu puno. Imali su istorijsku sansu da zemlju koja je bila pod sankcijama i u nemogucnosti da se zaduzuje, neprivatizovanu, uvedu u Evropu pod mnogo povoljnijim uslovima nego sto su to mogli recimo Hrvati ili Rumuni i Bugari. Nazalost od kako je ubijen Z.Dj sve se to svelo na korupciju i slusanje MMF-a koji ne pomaze nikom osim sebi. Da li ce ova ekipa smoci snage i organizacije da napravi red u drzavi, poveca proizvodnju i smanji dugove videcemo. Voleo bih da bude malo bolje, da deca ne moruju u svet da bi ziveli kao ljudi, nego da napravimo svet od Srbije za koju su zivot dale tolike generacije predaka da bi ziveli na svojoj zemlji slobodno od Turaka, Nemaca, Rusa, Amera i ko zna ko ce jos doci.

slx

pre 11 godina

Od kad su dosli na vlast naprednjaci i socialisti
samo obecavaju, toliko je bilo krupnih izjava i obecanja
da kada bi makar deo od toga zaista ispunili Srbija bi postala ekonomska sila.

Kluz

pre 11 godina

Ekspertski nema sta! Na pitanje da li ce stampati novac i trositi rezerve, daje pravi znalacki odgovor, nema sanse jer sam tvrdoglava! Pa postavite onda magare za guvernera, ako je trvdoglavost ono sto je potrebno za tu funkciju...

darkside

pre 11 godina

A što bi je neko "terao" da štampa novac, kad će to veoma rado sama da učini? Pa tek treba do kraja uništiti ovu zemlju, a tek smo na početku!

Milosh

pre 11 godina

Gospodjo, predsednika nisu izabrali svi gradjani Srbije nego samo 20%, isto bi bilo i da je izabran onaj drugi. Tako da prestanite da lupate u fanfare sa 1/5 glasova naroda. Takodje vi sada uvodite nove fore da mazete oci svojiim fanovima, a njima jedino i mozete, sa tim dao ostavku, zamrzla funkciju, stavio ovo u "stendbaj", stavio ovu funkciju na zamrzavanje ... Odlicne fore, ali slabo prolaze kod obrazovanih ljudi. Od obicane departizacije nista, nego jos vece zaposljavanje i deljenje fukcija po politickoj liniji. Oni su delili, ali kod vas nema neutralnih na nekim vaznim mestime nego sve vasi clanovi koji su dali ostavke ili su zamrzli funkcije. Smesno, ali ovo je Srbija ... i mi smo narod kratkog pamcenja.

Slavica

pre 11 godina

Veoma bih volela da me gospođa Tabaković pijatno iznenadi, kao i svi iz vlade, pa da kupim majice sa njihovim likovima i svaki dan ih srećna i bogata nosim u stabilnoj, pravnoj, uređenoj i čistoj(mislim bez smeća i fekaalija po ulicama i znojavih prljavih ljudi u prljavim autobusima) državi.

DENIS

pre 11 godina

Hajde da vidimo za tri meseca kako ovaj novi guverner gospodja Tabakovic stiti interese gradjana. Dosadasbnji su stitili samo sopstvene interese i interese tajkuna.

dule

pre 11 godina

Jel to obecavate kao i u predizbornoj kampanji, pa ce posle kad dodje na funkciju da poslje palmu da izjavi kako je to ipak sve samo sarena laza?

SvetM

pre 11 godina

..."predsednik Srbije Tomislav Nikolić "koga su izabrali svi građani"....
Ja nisam i neizrecivo sam ponosna zbog toga.
Radi li ta banka jos nesto osim stampanja para? Sto gospodja ne rece ni slovo o svojim idejama za vodjenje monetarne politike? I kad ce ta famozna profesionalna biografija vec jednom, izgoreh od zelje?!
Zenu preporucuje licno postenje, tvrdoglavost i dvadeset godina bavljenja politikom. Neverovatno koliko je voluntarizma u novoj garnituri!?!
Ili sto rece neko od SNS obozavalaca: pustite gospodju da radi, ovi skolovani se nisu mnogo pokazali.
Sad cemo da vidimo kako to rade ovi ne ili manje skolovani.

Milorad

pre 11 godina

Prolupala skroz...Nikolica izabrali SVI gradjani? od 6,5 glasacki sposobnih gradjana, na izbore izaslo 3 a od ta tri miliona, 1,5 miliona otislo Tadicu, isto koliko i Nikolicu, sa statistickom greskom od 20 hiljada glasova sa koliko je pobedio. Ovo mu dodje ko onaj crtani kad Bole trci da uzme vodu jer mu drugar gori a na kanti pise GASOLINE a on cita B E N Z I N, hm...kako cudno pisu voda...BUMMM...e to je ista prica ovde samo sto ovo nije crtani pa nemamo hiljadu zivota.

Nada

pre 11 godina

Mi Srbi imamo jednu jako lošu osobinu, komentarišemo i ono za šta smo kompetentni i ono za šta nismo, prejudiciramo stvari, unapred sumnjamo i optužujemo.... Ja sam od 2000 godine glasala za DS i sada po prvi put za SNS, a vi zakljucite zašto! Verujem da je ovo jedna častna, poštena i stručna žena i da će imati rezultate. Ona je i doktor ekonomskih nauka, a ovi koji unapred sumnjaju u nju - šta od škole imaju završeno? Osim toga, bila je ministar za privatizaciju 1998-2000. godine u vladi Mirka Marjanovića i ni jedna od tih privatizacija nije sporna za razliku od "demokratskih privatizacija".

KUM

pre 11 godina

Ja stvarno ne znam ko je glasao na izborima, komentari na netu, ulici, prodavnici su tesko nama, mali Sloba, Seseljevci, ne razumem potrebu da unapred nesto osudis a da prethodno ne razmislis sta su prethodnici ostavili i kakva je njihova proslost bila pre nego sto su dosli na vlast. Desetine godina studiranja, "inospecijalizacije", indeksi i ostalo. Svi imaju blago receno sumnjivu proslost. Izadji glasaj, promeni buducnost, odluci a ne tu posle bitke uzas, povratak u pakao, krah, pretnje videce te vi sta nas ceka... Mir u dusi, mir u glavi, sa mirom u dusi i mirom u glavi sve se da postici, a ovako tesko!

Toma Raja

pre 11 godina

@Goran: Pa ako nisi primetio, oni to rade jos od izbora. Uvek u tacno vreme, sve kao po komandi. Jos ce nam sada biti i u BIA-i. Strasno kakva ce ruska skola spinovanja i kontraobavestajnih nastupiti.

Stevan

pre 11 godina

Ajde, Jorgovanka, majke ti, budi tvrdoglava, neka ti niko ne zabrani da nam pojasnis sta je bilo sa onim dzakom sa glasackim listicima kojim su, navodno, pokradeni izbori. Ajde, molim te, budi barem ti postevna pred narodom koji ste po svemu sudeci prevarili tim dzakom, Evo, ni Niolic ni Vucic to ne pominju i ja ih vec smatram velikim lazovima zbog toga.

Lara Kroft

pre 11 godina

Verujem da će Jorgovanka Tabaković zaista raditi za interes svih građana Srbije, mislim da će biti guverner koji Srbija nikada do sada nije imala, veliki je ekspert,poštena, radna, vredna i obrazovana. Drago mi je što smo odlično procenili njen kvalitet. Vreme je da Srbija izađe iz krize.

Duki

pre 11 godina

Ne sumnjam da će Jorgovanka Tabaković, kao jedna odgovorna i pravična žena, postupiti po zakonu. Sačekajmo prvo da se stvore uslovi za ostavku na mesto šefa poslaničke grupe SNS u parlametu.

verica

pre 11 godina

Uopste ne sumnjam da ce Jorgovanka Tabakovic dati ostavku cim bude izabrana za premijera. Pa to isto je obecao i uradio i Tomislav Nikolic. Dosli su na vlast neki drugi mnogo moralniji ljudi.

Judmila

pre 11 godina

Bilo da smo za ili protiv sadašnje vlade, u situaciji smo da moramo da se nadamo da će neko nešto uraditi dobro. S druge strane, nije sve bilo loše ni u prošloj vladi i nadam se da će nečeg dobrog biti i u ovoj! Svi znamo da su sve funkcije u državi bile partijske, tako da je besmisleno komentarisati to što je Jorgovanka to što jeste u SNS. Ja najviše očekujem od nje. Ako sam se prevarila, a što nije neobično u Srbiji, neće samo meni biti žao- svi ćemo posledice toga brzo osetiti na svojoj koži.

TheObradovic

pre 11 godina

Stampanje love zavisi od tvrdoglavosti guvernera NBS?!!! Tesko nama.
(bankar, 6. avgust 2012 14:26)

Upravo ovo htedoh napisati.
Bravo! Pogodjena sustina.
Inace,od formiranja nove vecine postoji tendencija da se odredjena resenja "brane" nekim/necijim licnim svojstvima i karakternim osobinama.

Umetnica

pre 11 godina

Moracu da prestanem da citam i gledam vesti, moze da mi se desi da umrem na godisnjem odmoru od soka i stresa!!!
Najvazniju meru koju ce prvo da sprovede : sebi da smanji platu! Pa jel ona stvarno misli da smo bas svi kolektivno maloumni?

Pipi

pre 11 godina

Eto, dobili ste sansu, za koju ste klecali i na stiroporu, pa bas da vidimo sta cete da uradite. Da ne kazete da nikada niste imali priliku. Svi cemo biti srecni ako nas prijatno iznenadite i zaista sprovedete politiku kakvu je premijer izlozio u svom ekspozeu.. Osim onog dela: " U nasoj zemlji policija....vojska i policija..."

Mirko

pre 11 godina

A u radikalnoj, ovaj, naprednoj stranci niko nece ostati jer ce svi funkcioneri te stranke zamrznuti clanstvo, i nalaziti se na kaficama po kucama da se dogovaraju.

A ja ne poznajem nikoga ko je glasao za ove,
A sta ako su oni dzakovi sa izbora mahanje radikala, mislim narodnjaka, uh pardon naprednjaka u stvari maskiranje sopstvene kradje?

milan

pre 11 godina

Podela plena je zavrsena sada cemo da vidimo kako ce nas transparentno kroz zamuceno staklo setati tamo vamo ali i tome ce doci kraj, nadajmo se brzo.

guru

pre 11 godina

Za vreme vladavine žutih,sve nam je bilo sivo.Prokockali su istorijsku šansu,zato što su bili alavi.Kažnjeni su zbog toga.Sa dolaskom ovih,spreman sam na crn period za Srbiju.Ako me prijatno iznenade i počne da se naslućuje neko svetlo na kraju tunela,pozdraviću to,kao što verujem da će to da uradi većina mojih kolega,skeptika,sa foruma.Do kraja godine će se videti put,kojim Srbija korača.Budimo strpljivi.

"popu pop - a bobu bob"- izjava eksperta za finansije i bankarstvo

pre 11 godina

Ova daje izjave kao da je izabrana za predsednika neke humanitarne organizacije a ne guvernera NBS.
Ali najjaca je kad kaze da je 13 -godisjim poslanickim stazom stekla strucnost da se bavi ovim poslom, da ce NBS da radi u sluzbi naroda, ma coveku pozli kad krene da nabraja gluposti koje je izjavila.

Jovan

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg.

dezen tekstila

pre 11 godina

Smesno je ovo sa Jorgovankom. Dok je sedela u poslanickoj klupi njeno znanje iz bilo koje oblasti je do sada prevazidjeno, ali ona ipak tvrdoglavo prihvata da bude guverner. Sve zavisi ko ce joj biti strucni savetnici iz senke. Nadam se da ce to biti stvarni eksperti.

Petar

pre 11 godina

Tvrdoglavi cemo biti i mi, kada za par meseci izadjemo na ulice da vam kazemo (pokazemo) sta mislimo o vasim lazima lopovluku, amaterizmu...

Mozda ne treba vise da trosimo reci, vidi se za ovih par nedelja koliko pojma nemaju i koliko su bezskrupulozni. Zastitimo se tako sto cemo povuci pare iz banaka na sigurno, obaveze prema drzavi placati sa nekoliko meseci zakasnjenja (da ih inflacija pojede), gledajmo svoja posla. I za par meseci svi na ulicu, da nam se ne ponove devedesete.

Marko

pre 11 godina

Zelim vam puno uspeha kao i svaki normalan gradjanin ove zemlje. Sudicemo vam za cetiri godine, a vi se pokazite..

P.S. Pljuvaci,kad ce vam se osusiti usta :-)) Nije vam valjao DS, sad ne valja SNS, novim strankama kao sto je NOPO ili druge nove partije niko ne daje glas, pa sta vi u stvari zelite.. Ukljucite se u politiku ili prestanite da mracite..

dusanmal

pre 11 godina

@vreme cuda : Moguca je i pozitivna interpretacija. Izabrana (da bude, ali izgleda da je to vec gotovo) je na tehnicku poziciju. Treba da radi sta ona licno smatra tehnicki ispravno i to da radi tvrdoglavo "ni po babu ni po stricevima". Slazem se sa "sta ce biti videcemo" - to je cela poenta demokratskog drustva. Ako vlast zabrlja, ako ona stampa pare i trosi devize... narod sad ima mogucnost da im da sut u pozadinu. Nije vise na celu NBS neko koga narod nema sanse da izbaci. Sada je vreme da narod izostri mozgove i gleda sta ovi rade, te da reaguje na to efikasno.

Tiemie

pre 11 godina

Verujem da će novi guverner Jorgovanka Tabaković, kao časna i odgovorna osoba, raditi nezavisno, u interesu građana Srbije. Sigurno neće biti ničija marioneta, već će svoj posao obavljati krajnje časno i pošteno. Potrebno je ukazati poverenje takvoj osobi, a rezultati će uskoro biti merljivi.

Vanja

pre 11 godina

...Tabaković je rekla da je vrlo trdoglava osoba i da ne postoji niko ko će je naterati da štampa novac ili troši devizne rezerve.

1. Ko je pa tera da štampa novac?
2. Kako misli da održi kurs dinara bez trošenja deviznih rezervi, naravno pri ovakvom stanju privrede?

Stefan

pre 11 godina

Alo bre DS-ovci, LDP-ovci i ostali opozicionari, dosta vise sa praznim pricama i napadima na sadasnju vlast. Nisam pristalica ni jedne stranke, ali dajte ljudima sansu da pokazu da li i mogu li sta bolje da urade, a ne da ih napadate 10 dana po formiranju vlade. Da vidim sta bi to vi promenili kada bi dosli na vlast, vece plate, vise radnih mesta, bolji zivot, alo bre pa nista ne moze preko noci. Za vreme 12 godisnje vladavine zutih se mnogo toga moglo promeniti ali ocigledno da nisu, dajte sad malo da vidimo da li to neko drugi moze. Muka mi je vas koji ste kukali na prethodnu vlast, a sad kad se promenila kukaju na postojecu. Zbog takvih i zemlja Srbija propada. Da vi dodjete na vlast svi mislite da bi bili bolji. Jos jednom nisam pristalica nijedne partije, stranke....

Milankeck

pre 11 godina

Treba svuda zameniti sve funkcionere jer se pokazalo ili da su nesposobni ili je nesto drugo u pitanju. Uglavnom,stanje u finansijskom sektoru je lose i apslolutno ne razumen kada se neko buni zbog promene rukovodilaca koji nisu radili dobro. Gospodja Tabakovic je strucna osoba,sto niko ne spori,osim neznalica i zlonamernih koji su izgubili negde neku poziciju ili dobru vezu.

Istoričar

pre 11 godina

Do sada u našoj kratkoj istoriji "demokratijež" se pokazalo da personalne karakteristike nemaju ništa zajedničko sa tim ko koga poseduje, plaća i ucenjuje i samim tim kontroliše. Ako ti Tomislav, Vučela ili Dačula kažu da štampaš da bi se vadili, štampaćeš kao bela lala, ima samo da pitaš jel treba još...

radandco

pre 11 godina

Sada imamo guvernera koji je postavljen od strane skupstine i koji ce za svoj rad da odgovara skupstini. Srecom je proslo vreme kada je jedan covek odlucivao, izmedju svega ostalog i o tome i to uglavnom usmeno. Kako je smenjen Jelasic, pozvao ga neko telefonom i rekao mu da se skloni. Kako je postavljen Soskic, pozvao ga neko telefonom i rekao mu hajde sad si ti malo guverner.

Dimnjačar

pre 11 godina

Narodu je kaiš stigao na poslednju rupu, ajd davidimo koliko može da pritegne bankarske apetite...
Pustimoje da malo radi ili će sve upropastiti ili će se pojaviti tračak svetlosti...
što reče jedan pisac pozivam vreme za svedoka...

ILIJADA

pre 11 godina

Ok,DS simpatizeri i članstvo su još uvek u šoku, zbog sticanja statusa opozicije DS-a posle višegodišnjeg stolovanja na tronu Srbije.
No,ipak treba biti bar malo pri zdravoj pameti,i sačekati da prođe razuman vremenski period pre nego se raspali sa kritikom ovih novih na čelu države.
Prozivaju se komentatori SNS-a da se ponašaju kao da su još u predizbornoj euforiji.A pitam se,da li komentatori DS-a ne primećuju,koliko su slični onima koje tako zdušno kritikuju.Ne mogu da obuzdaju svoju ogorčenost zbog gubitka na izborima,te tako deluju kao deca koja su iznenada ostala bez omiljene igračke,i sada su kivni i na ono što treba i na ono što nema baš mnogo veze sa zdravim rasuđivanjem.

Nada

pre 11 godina

Ali pozivanje na uspehe u privatizaciji 1998-2000 je kao i pozivati se na uspesnost srpskog kosmickog programa...
(Mr sci.eng., 6. avgust 2012 14:57)

Kakav je ovo komentar? Ne kunem se u nikoga, ali ova žena je bez svake sumnje vredna, što dokazuje svojim radom u skupštini. Takođe je dokazala da nije "kleptoman" kao neki naši ministri, jer su za njeno vreme sprovedene uspešne privatizacije koje nisu sporne, kao ove posle 2000 za koje EU traži njihovo preispitivanje. Ne povezuju ju sa nikakvim kriminalom, nema afera. Sve ostalo, koliko će uspešna biti kao guverner NBS - pokazaće vreme.

DENIS

pre 11 godina

Svaka cast Jorgovanka. Do sada nismo videli nikoga ko je dosao na vlast da sebi smanji platu. Nadam se da ce njenim primerom poci i drugi.

sandra

pre 11 godina

Iskreno, cini mi se da je ovo prvi guverner koji ima neki cilj, ma sta opozicija tvrdila, I prvi guverner koji se osvrce na interes gradjana. Najvaznije je da nas centralna banka zastiti od poslovnih banaka, jer smo se I mi sami, ne samo drzava, tokom prethodnog rezima, zaduzili kreditima kako bi preziveli.

Britka

pre 11 godina

Guverner narodne banke ima funkciju da vodi racuna o nacionalnoj valuti, samim tim o njenoj stabilnosti pre svega, I ono sto je najvaznije: na taj nacin se stiti kupovna moc gradjana. Zao mi je sto smo do sada imali guvernere kojima je posao bio da sto vise prikriju fijasko koji nam se desavao vodjenjem pogresne ekonomske politike prethodne vlade.

CezarMilan

pre 11 godina

Mislim da je guverner uvek bio najizlozeniji politickim pritiscima. Nadam se I verujem da Jorgovanka Tabakovic nece imati tu priliku da se susretne sa takvom situacijom, samim tim sto je vladajuca garnitura drugacija. Ipak, ukoliko dodje do nekih pritisaka, nas novi guverner ce ih izignorisati.

dalia

pre 11 godina

Drago mi je da konacno imamo guvernera koji shvata da NBS treba da kontrolise finansijske institucije. Konacno malo reda u ekonomskoj I finansijskoj politici ce nam dobro doci.

bananica

pre 11 godina

Guverner NBS trebao bi da kontrolise rad poslovnih banaka I stiti interese gradjana. Trebao bi da vrsi svoju funkciju nezavisno od bilo koje vlasti I ni izvrsna, a ni zakonodavna vlast ne sme vrsiti nikakav pritias na guvernera. Nadam se da cemo to svi nauciti I navici se na to kao na nesto normalno, jer smo do sada imali priliku da vidimo da guverneri rade u interesu vladajucih, a ne svog naroda. Novopostavljen guverner shvata svoje duznosti I obaveze I zelim joj svu srecu u radu.

Nina Andreevic

pre 11 godina

Podrzavam odabir gospodje Tabakovic na mesto guvernera I smatram to pravim potezom. Verujem da ce neke promene pokrenuti samo neki novi ljudi I raduje me promena vlasti u svakom njenom segmentu. Guverner NBS treba da je neko ko je u stanju da izdrzi pritiske I ko je dovoljno strucan I odgovoran da povede finansijsku politiku kako treba.

Ljuba Moljac

pre 11 godina

Mislim da je ovo trenutno najbolji moguci odabir guverneram jer da je stari potrajao tesko bi se izvukli iz krize…. Podrska gospodji Tabakovic.

gaga

pre 11 godina

Ako gospodja Tabakovic uspe da uvede kontrolu I suzbije pranje novca, da isprati devizne tokove i da se zaista zalozi za to da se namenski troši svaki dinar iz budžeta, iz ove krize mozemo izaci I brze nego sto ocekujemo. Dovoljno je da neko zna sta mu je posao I da ga obavlja savesno I odgovorno.

mikecc

pre 11 godina

zelim joj puno uspeha a i veoma je strucna u tom delu posla,plate koje su dobijali sad ce biti smanjene i realne jer tadicevi poslusnici nisu imali obzira kakva primanja imaju obicni gradjani

Duki

pre 11 godina

Ne sumnjam da će Jorgovanka Tabaković, kao jedna odgovorna i pravična žena, postupiti po zakonu. Sačekajmo prvo da se stvore uslovi za ostavku na mesto šefa poslaničke grupe SNS u parlametu.

verica

pre 11 godina

Uopste ne sumnjam da ce Jorgovanka Tabakovic dati ostavku cim bude izabrana za premijera. Pa to isto je obecao i uradio i Tomislav Nikolic. Dosli su na vlast neki drugi mnogo moralniji ljudi.

Nada

pre 11 godina

Mi Srbi imamo jednu jako lošu osobinu, komentarišemo i ono za šta smo kompetentni i ono za šta nismo, prejudiciramo stvari, unapred sumnjamo i optužujemo.... Ja sam od 2000 godine glasala za DS i sada po prvi put za SNS, a vi zakljucite zašto! Verujem da je ovo jedna častna, poštena i stručna žena i da će imati rezultate. Ona je i doktor ekonomskih nauka, a ovi koji unapred sumnjaju u nju - šta od škole imaju završeno? Osim toga, bila je ministar za privatizaciju 1998-2000. godine u vladi Mirka Marjanovića i ni jedna od tih privatizacija nije sporna za razliku od "demokratskih privatizacija".

Lara Kroft

pre 11 godina

Verujem da će Jorgovanka Tabaković zaista raditi za interes svih građana Srbije, mislim da će biti guverner koji Srbija nikada do sada nije imala, veliki je ekspert,poštena, radna, vredna i obrazovana. Drago mi je što smo odlično procenili njen kvalitet. Vreme je da Srbija izađe iz krize.

Jovan

pre 11 godina

Jorgovanka Tabaković je žena koju sasvim sigurno poštuju svi. Izuzetno sposobna, vredna i obrazovana žena, a iznad svega pravi ekspert ekonomije. Po mom mišljenju ona će funkciju guvernera obavljala časno i pošteno, u svakom slučaju mnogo uspešnije i bolje od dosadašnjeg.

Goran

pre 11 godina

Sada sam potpuno ubedjen da su (mladi?) aktivisti SNS dobili zadatak da postuju pohvalne komentare za bilo sta vezano za SNS, novu vladu itd.
Kako drugacije objasniti ove poruke koje zvuce kao parole:
===========================================================
"Uopste ne sumnjam da ce Jorgovanka Tabakovic dati ostavku cim bude izabrana za premijera. Pa to isto je obecao i uradio i Tomislav Nikolic. Dosli su na vlast neki drugi mnogo moralniji ljudi."
-----
"Toma je podneo ostavku iako nije morao, verujem da će se nastaviti sa tom dobrom praksom koju su započeli naprednjaci."
------
"Ne sumnjam da će Jorgovanka Tabaković, kao jedna odgovorna i pravična žena, postupiti po zakonu. Sačekajmo prvo da se stvore uslovi za ostavku na mesto šefa poslaničke grupe SNS u parlametu."
==================================

Sve ove poruke deluju kao da ih je sastavila ista osoba/tim i da su postovane u sklopu neke politicka kampanje.

As Bre

pre 11 godina

Tako je, dragi komentatori! Nikako ne sumnjajte u to šta radi Toma, Vučić i Jorgovanka, oni su nepogrešivi a put u bolju budućnost je sada konačno obezbeđen!

DENIS

pre 11 godina

Hajde da vidimo za tri meseca kako ovaj novi guverner gospodja Tabakovic stiti interese gradjana. Dosadasbnji su stitili samo sopstvene interese i interese tajkuna.

Judmila

pre 11 godina

Bilo da smo za ili protiv sadašnje vlade, u situaciji smo da moramo da se nadamo da će neko nešto uraditi dobro. S druge strane, nije sve bilo loše ni u prošloj vladi i nadam se da će nečeg dobrog biti i u ovoj! Svi znamo da su sve funkcije u državi bile partijske, tako da je besmisleno komentarisati to što je Jorgovanka to što jeste u SNS. Ja najviše očekujem od nje. Ako sam se prevarila, a što nije neobično u Srbiji, neće samo meni biti žao- svi ćemo posledice toga brzo osetiti na svojoj koži.

Stefan

pre 11 godina

Alo bre DS-ovci, LDP-ovci i ostali opozicionari, dosta vise sa praznim pricama i napadima na sadasnju vlast. Nisam pristalica ni jedne stranke, ali dajte ljudima sansu da pokazu da li i mogu li sta bolje da urade, a ne da ih napadate 10 dana po formiranju vlade. Da vidim sta bi to vi promenili kada bi dosli na vlast, vece plate, vise radnih mesta, bolji zivot, alo bre pa nista ne moze preko noci. Za vreme 12 godisnje vladavine zutih se mnogo toga moglo promeniti ali ocigledno da nisu, dajte sad malo da vidimo da li to neko drugi moze. Muka mi je vas koji ste kukali na prethodnu vlast, a sad kad se promenila kukaju na postojecu. Zbog takvih i zemlja Srbija propada. Da vi dodjete na vlast svi mislite da bi bili bolji. Jos jednom nisam pristalica nijedne partije, stranke....

guru

pre 11 godina

Za vreme vladavine žutih,sve nam je bilo sivo.Prokockali su istorijsku šansu,zato što su bili alavi.Kažnjeni su zbog toga.Sa dolaskom ovih,spreman sam na crn period za Srbiju.Ako me prijatno iznenade i počne da se naslućuje neko svetlo na kraju tunela,pozdraviću to,kao što verujem da će to da uradi većina mojih kolega,skeptika,sa foruma.Do kraja godine će se videti put,kojim Srbija korača.Budimo strpljivi.

Miroslav

pre 11 godina

Doktor Demagogije J. Tabaković bi trebalo da otvori privatnu kliniku i leči sve ove SNS demagoge da budi bolji, da budu dobri demagozi barem kao ona!

radandco

pre 11 godina

Sada imamo guvernera koji je postavljen od strane skupstine i koji ce za svoj rad da odgovara skupstini. Srecom je proslo vreme kada je jedan covek odlucivao, izmedju svega ostalog i o tome i to uglavnom usmeno. Kako je smenjen Jelasic, pozvao ga neko telefonom i rekao mu da se skloni. Kako je postavljen Soskic, pozvao ga neko telefonom i rekao mu hajde sad si ti malo guverner.

Dr Zumbul Duvandžić

pre 11 godina

Hoće li se bivša ministarka za privatizaciju (1998.-2000.godine),a sada buduća guvernerka NBS, i dalje zalagati za realniji kurs dinara (čitaj slabljenje dinara), kao meru za pojačanje izvoza, kao onomad (pre nekoliko meseci) dok je bila u opoziciji?

Miki

pre 11 godina

Tabaković: "Smanjiću sebi platu". Kakva demagogija! Imaš 600.000 dinara platu, pa ćeš je smanjiti na 500.000 dinara!? Kada budeš imala platu kao ostali građani, tada mogu da kažem: "Svaka čast"!!!

KUM

pre 11 godina

Ja stvarno ne znam ko je glasao na izborima, komentari na netu, ulici, prodavnici su tesko nama, mali Sloba, Seseljevci, ne razumem potrebu da unapred nesto osudis a da prethodno ne razmislis sta su prethodnici ostavili i kakva je njihova proslost bila pre nego sto su dosli na vlast. Desetine godina studiranja, "inospecijalizacije", indeksi i ostalo. Svi imaju blago receno sumnjivu proslost. Izadji glasaj, promeni buducnost, odluci a ne tu posle bitke uzas, povratak u pakao, krah, pretnje videce te vi sta nas ceka... Mir u dusi, mir u glavi, sa mirom u dusi i mirom u glavi sve se da postici, a ovako tesko!

Tiemie

pre 11 godina

Verujem da će novi guverner Jorgovanka Tabaković, kao časna i odgovorna osoba, raditi nezavisno, u interesu građana Srbije. Sigurno neće biti ničija marioneta, već će svoj posao obavljati krajnje časno i pošteno. Potrebno je ukazati poverenje takvoj osobi, a rezultati će uskoro biti merljivi.

bob.rock

pre 11 godina

"... dodala da joj je čast što ju je za guvernera predložio predsednik Srbije Tomislav Nikolić "koga su izabrali svi građani"."

Zaista, SVI građani Srbije su birali Tomislava Nikolića.

Ljuba

pre 11 godina

Ta podnošenja ostavki na funkcije u stranci ne znače ama baš ništa.
I Toma je podneo ostavku, pa je dovukao u fotelje sve iz svoje "bivše" stranke.
Odavno se ne ložim na njihove priče i obećanja, svakako nam idu crni dani.

Marko

pre 11 godina

Zelim vam puno uspeha kao i svaki normalan gradjanin ove zemlje. Sudicemo vam za cetiri godine, a vi se pokazite..

P.S. Pljuvaci,kad ce vam se osusiti usta :-)) Nije vam valjao DS, sad ne valja SNS, novim strankama kao sto je NOPO ili druge nove partije niko ne daje glas, pa sta vi u stvari zelite.. Ukljucite se u politiku ili prestanite da mracite..

ZoranNS

pre 11 godina

Ove izjave kao da smo u Kini, hvala VELIKOM VOĐI I NARODU što sam predložena na to radno mesto, bolje bi zvučalo "hvala mom ličnom iskustvu i radu u bankarstvu kao i mojim dosadašnji radnim uspesima na polju monetarne politike", pošto ovog drugog nema mislim ikustvo, onda je dobro i hvala velikom vođi.

Balkanska Promaja

pre 11 godina

Smanjenje plate guvernera ce nam mnogo pomoci...
A onda, kako moze povecana kontrola da znaci vecu nezavisnost NBS? Naprednjaci se posvadjali sa logikom.

Mr sci.eng.

pre 11 godina

@(Nada, 6. avgust 2012 14:31)

Drago Nado, slazem se sa Vama da Srbi imaju losih osobina i to nazalost ne samo jednu. A jedna od tih osobina je da velicamo odredjene ljude i kunemo se u njihovu cast i postenje. Ja licno ne mogu i necu da velicam niciji lik i delo i kunem se u njegovo postenje, cast ili sta vec, pogotovo nekog politicara, jer je kod nas nazalost na delu negativna selekcija. U ovoj drzavi verujem samo sebi. Slazem se da svako treba da se pokaze, i da mu treba dati sansu. Ali pozivanje na uspehe u privatizaciji 1998-2000 je kao i pozivati se na uspesnost srpskog kosmickog programa...

Milko

pre 11 godina

Za odanost Miloševiću i Šešelju, zatim Nikoliću pa Dačiću, za sve što je učinila da Srbija postane oakva kakva je, stiže zahvalnica u vidu zvanja Guvernerke i apanaža od recimo 3.000 evra mesečno.
Nazdravlje Srbijo.

anonym

pre 11 godina

Joj Jorgovanka, znaci monetarna politika ce da zavisi od toga koliko si tvrdoglava? Nemoj slucajno da pokleknes, zna se kakav guverner treba da bude. A to da je ta funkcija depolitizovana tvojim dolaskom, nemoj molim te, dosla si kao visoki funkcioner politicke partije. To kovertiranje ostavki kao sto je i Toma uradio je prica za malu decu, ostavkom se ne menja nista, koga briga za parce papira. Sem Tomine diplome, ostalo nije vazno.

Slavica

pre 11 godina

Veoma bih volela da me gospođa Tabaković pijatno iznenadi, kao i svi iz vlade, pa da kupim majice sa njihovim likovima i svaki dan ih srećna i bogata nosim u stabilnoj, pravnoj, uređenoj i čistoj(mislim bez smeća i fekaalija po ulicama i znojavih prljavih ljudi u prljavim autobusima) državi.

Milankeck

pre 11 godina

Treba svuda zameniti sve funkcionere jer se pokazalo ili da su nesposobni ili je nesto drugo u pitanju. Uglavnom,stanje u finansijskom sektoru je lose i apslolutno ne razumen kada se neko buni zbog promene rukovodilaca koji nisu radili dobro. Gospodja Tabakovic je strucna osoba,sto niko ne spori,osim neznalica i zlonamernih koji su izgubili negde neku poziciju ili dobru vezu.

Nada

pre 11 godina

Ali pozivanje na uspehe u privatizaciji 1998-2000 je kao i pozivati se na uspesnost srpskog kosmickog programa...
(Mr sci.eng., 6. avgust 2012 14:57)

Kakav je ovo komentar? Ne kunem se u nikoga, ali ova žena je bez svake sumnje vredna, što dokazuje svojim radom u skupštini. Takođe je dokazala da nije "kleptoman" kao neki naši ministri, jer su za njeno vreme sprovedene uspešne privatizacije koje nisu sporne, kao ove posle 2000 za koje EU traži njihovo preispitivanje. Ne povezuju ju sa nikakvim kriminalom, nema afera. Sve ostalo, koliko će uspešna biti kao guverner NBS - pokazaće vreme.

shoot me please

pre 11 godina

Divna jedna zena, tvrdoglava, radikalno dosledna, ups pardon, napredna, veliki jedan strucnjak. A mislili smo da je Soskic bio zlo...

Dragan

pre 11 godina

O.K. Ne interesuje me da li je macka bela ili crna vazno je da lovi misheve. Na vlast se vratila, vise manje, Slobodanova ekipa. Da mogu nesto lepo da kazem Demokratsku ekipu koja je bila na vlast poslednjih 12 godina, ne mogu puno. Imali su istorijsku sansu da zemlju koja je bila pod sankcijama i u nemogucnosti da se zaduzuje, neprivatizovanu, uvedu u Evropu pod mnogo povoljnijim uslovima nego sto su to mogli recimo Hrvati ili Rumuni i Bugari. Nazalost od kako je ubijen Z.Dj sve se to svelo na korupciju i slusanje MMF-a koji ne pomaze nikom osim sebi. Da li ce ova ekipa smoci snage i organizacije da napravi red u drzavi, poveca proizvodnju i smanji dugove videcemo. Voleo bih da bude malo bolje, da deca ne moruju u svet da bi ziveli kao ljudi, nego da napravimo svet od Srbije za koju su zivot dale tolike generacije predaka da bi ziveli na svojoj zemlji slobodno od Turaka, Nemaca, Rusa, Amera i ko zna ko ce jos doci.

Vasa nocna mora

pre 11 godina

To sta mi ovde pisemo i sta nam odgovaraju stranacki aparatcici iz parlameentarnih stranaka manje je bitno. Najbitnije je sada kakvu zvecku ce da nam uvali zapad zbog ovakvih poteza. Jos davno je Srbija okarakterisana kao zemlja svinjarskih trgovaca, a posle ovih poteza tipa Premijer je ministar policije, Lider najbrojnije parlamentarne stranke je ministar vojske, visoki funkcioner (maskiranih) radikala je guverner centralne banke i sl., nas stavlja u savez Sirije i Severne Koreje.
Miris baruta se vec nazire.......Izgleda da ce morati opet da bude tepanje........da ne kazem utepavanje......

Marko

pre 11 godina

Stvarno ne znam čemu ova demagogija oko smanjivanja plate i zamrzavanja članstva u stranci. Pa svaka budala zna da će sprovoditi politiku SNS-a. Meni je apsolutno ne bitno da li će neko biti član ove ili one stranke, bitno mi je da se popravi stanje u privredi, a posle ovog cirkusa oko NB, čisto sumnjam da je SNS kapacitet za tako nešto.

Pitanje za društvance iz SNS-a: što niste dosledni sebi, pa ne smenite onog vola Tijanića koji zna samo da uzima pretplatu, a upravo gledamo 15-tu reprizu 'Srećnih ljudi' u ovoj deceniji???

Sasha

pre 11 godina

NBS postala nezavisnija, nju predložio predsednik kao nestanačka ličnost... Koja količina gluposti. Kao da su osnovci došli na vlast. Toliko su stručni i izjave (mahom manipulacije) su im na tom nivou.

Milos

pre 11 godina

Komentari ove gdje. nisu primerni za doktora ekonomije. Nije u pitanju da li je neko tvrdoglav ili ne , vec ekonomska realnost. Sve spoljno trgovinske operacije i otplata drzavnih dugova su u devizama. Stoga, nekontrolisana upotreba deviza za sve ostalo je potpuno suludo. Ako, ona ovo ne razume, onda bi magistri Ilic i Dinkic trebali da joj pomognu.

Marko - Vracar

pre 11 godina

Puf...Hvala bogu da je tvrdoglava inace bi stampala pare samo tako.
Zamislite vec kako bi dobro radila da je inadzija. Gde bi nam bio kraj.
Sem osobina svojstvenih nezrelim osobama, imate li bilo kakav racionalan i profesional argument zasto ce te nesto raditi?
Komentar na "jos vecu nezavisnost" sada kada je (soon to be) guverner cisto partijski kadar, je absolutno suvisan.
Idemo dalje...

aha

pre 11 godina

@(Nada, 6. avgust 2012 14:31)

Uspeh se ne meri znanjem vec sposobnoscu da se to znanje primeni. Niti sam za DS i njima slicne niti za SNS. Svi su oni isti.
Odgovorne pozicije nisu za ljude ne dosledne ljude. Doticna gospodja je jedna od njih. Svi znamo odakle (iz koje stranke) je dosla, i da je bukvlano preko noci spremna da ide iz jedne krajnosti u drugu. Ako tako bude vodila NBS...

vreme cuda

pre 11 godina

Boze dragi,kako ova zena fantazira.Bice tvrdoglava. Znaci li to da ce NBS biti njeno vlasnistvo, tako da ce moci da radi sta i kako ona hoce,tj,zavisno od njenog raspolozenja. Stvarno su cudni ovi kadrovi SNS.Ko prezivi,pricace. A dokle ce oni, videcemo.

domaci zadatak

pre 11 godina

Sad sam na vestima b92 pazljivo odslusala biografiju i gledala njeno obracanje novinarima.
Posle svega postalo mi je totalno jasno zasto niko iz okruzenja niti nas voli niti hoce da zivi sa nama.
Ona je jedna najobicnija umisljena osoba.Samo sirota sto ne poleti od srece.O tome da je magistrirala usred bombardovanja,uselila se u stan od 140 kvadrata i konacno 99% i doktorirala na fakultetu gde je i "gospodin" Nikolic zavrsio njegov cuveni master i stekao zvanje dipl. menadzera,vise nema dileme.Jedino mi nije jasno gde je stekla tu veliku strucnost.

Dimnjačar

pre 11 godina

Narodu je kaiš stigao na poslednju rupu, ajd davidimo koliko može da pritegne bankarske apetite...
Pustimoje da malo radi ili će sve upropastiti ili će se pojaviti tračak svetlosti...
što reče jedan pisac pozivam vreme za svedoka...

sladjana v slacccka ztpevka

pre 11 godina

Srce moje, izjava o tvrdoglavosti ti je meritorna kao izjave vidovite Zorke. Blagoš meni i mojoj deci ako cena hleba i mleka zavisi od toga da li si TI ustala na levu ili desnu nogu.

nesa

pre 11 godina

Izjava puna kontradiktornosti NB ce biti nezavisnija kad je kontrolise parlament. Nece stampati novac ni prodavati devizne rezerve i imace stabilan kurs dinara. Kako? Realno je dinar precenjen jer da nije tako ne bi se kurs odrzavao prodavanjem deviznih rezervi.Mislim da je Soskic bio bolje resenje ali videcemo
pozdrav iz Beca

SvetM

pre 11 godina

..."predsednik Srbije Tomislav Nikolić "koga su izabrali svi građani"....
Ja nisam i neizrecivo sam ponosna zbog toga.
Radi li ta banka jos nesto osim stampanja para? Sto gospodja ne rece ni slovo o svojim idejama za vodjenje monetarne politike? I kad ce ta famozna profesionalna biografija vec jednom, izgoreh od zelje?!
Zenu preporucuje licno postenje, tvrdoglavost i dvadeset godina bavljenja politikom. Neverovatno koliko je voluntarizma u novoj garnituri!?!
Ili sto rece neko od SNS obozavalaca: pustite gospodju da radi, ovi skolovani se nisu mnogo pokazali.
Sad cemo da vidimo kako to rade ovi ne ili manje skolovani.

tvrdoglava

pre 11 godina

Ekspertski nema sta! Na pitanje da li ce stampati novac i trositi rezerve, daje pravi znalacki odgovor, nema sanse jer sam tvrdoglava! Pa postavite onda magare za guvernera, ako je trvdoglavost ono sto je potrebno za tu funkciju...
(Kluz, 6. avgust 2012 17:21)

Bravo za ovaj komentar!

Sasa

pre 11 godina

Ne razumem zasto su ovakve vesti nekome bitne, kad svi dobro znamo da su to najobicnije formalnosti. Kao daju ostavke u stranci a i dalje upravljaju strankom ili dobijaju instrukcije iz te iste stranke. Ovo je samo mazanje ociju javnosti. Bilo bi lepo da to stvarno ima veze sa realnoscu, nadam se da ce za 5-6 generacija stvarno i biti tako, ali sada - ne verujem nikome nista.

trt

pre 11 godina

Sve ove poruke deluju kao da ih je sastavila ista osoba/tim i da su postovane u sklopu neke politicka kampanje.
(Goran, 6. avgust 2012 12:44)
I naprednjaci su svesni da ce ova vlada trajati vrlo kratko zato im je PR i dalje aktivan. Jos uvek su svi u predizbornoj kampanji.

DENIS

pre 11 godina

Svaka cast Jorgovanka. Do sada nismo videli nikoga ko je dosao na vlast da sebi smanji platu. Nadam se da ce njenim primerom poci i drugi.

S.

pre 11 godina

Dobra strana televizije je ta sto ce sve ostati zapisano tako da ce nasi potomci znati kako su im preci "smrdeli" u moralnom smislu i kako ih nizasta nije bilo briga osim za vlastite zadnjice. E onda ce prestati velicanje tzv. velike proslosti i mladez ce znati da mora sama da stvara svoje velikane. Pardon, ako mladezi tada uopste bude posto polako izumiremo a stara garda smrdljivih politicara nikako da ode u zaborav.

darkside

pre 11 godina

A što bi je neko "terao" da štampa novac, kad će to veoma rado sama da učini? Pa tek treba do kraja uništiti ovu zemlju, a tek smo na početku!

Milosh

pre 11 godina

Gospodjo, predsednika nisu izabrali svi gradjani Srbije nego samo 20%, isto bi bilo i da je izabran onaj drugi. Tako da prestanite da lupate u fanfare sa 1/5 glasova naroda. Takodje vi sada uvodite nove fore da mazete oci svojiim fanovima, a njima jedino i mozete, sa tim dao ostavku, zamrzla funkciju, stavio ovo u "stendbaj", stavio ovu funkciju na zamrzavanje ... Odlicne fore, ali slabo prolaze kod obrazovanih ljudi. Od obicane departizacije nista, nego jos vece zaposljavanje i deljenje fukcija po politickoj liniji. Oni su delili, ali kod vas nema neutralnih na nekim vaznim mestime nego sve vasi clanovi koji su dali ostavke ili su zamrzli funkcije. Smesno, ali ovo je Srbija ... i mi smo narod kratkog pamcenja.

dusanmal

pre 11 godina

@vreme cuda : Moguca je i pozitivna interpretacija. Izabrana (da bude, ali izgleda da je to vec gotovo) je na tehnicku poziciju. Treba da radi sta ona licno smatra tehnicki ispravno i to da radi tvrdoglavo "ni po babu ni po stricevima". Slazem se sa "sta ce biti videcemo" - to je cela poenta demokratskog drustva. Ako vlast zabrlja, ako ona stampa pare i trosi devize... narod sad ima mogucnost da im da sut u pozadinu. Nije vise na celu NBS neko koga narod nema sanse da izbaci. Sada je vreme da narod izostri mozgove i gleda sta ovi rade, te da reaguje na to efikasno.

Petar

pre 11 godina

Tvrdoglavi cemo biti i mi, kada za par meseci izadjemo na ulice da vam kazemo (pokazemo) sta mislimo o vasim lazima lopovluku, amaterizmu...

Mozda ne treba vise da trosimo reci, vidi se za ovih par nedelja koliko pojma nemaju i koliko su bezskrupulozni. Zastitimo se tako sto cemo povuci pare iz banaka na sigurno, obaveze prema drzavi placati sa nekoliko meseci zakasnjenja (da ih inflacija pojede), gledajmo svoja posla. I za par meseci svi na ulicu, da nam se ne ponove devedesete.

Milorad

pre 11 godina

Prolupala skroz...Nikolica izabrali SVI gradjani? od 6,5 glasacki sposobnih gradjana, na izbore izaslo 3 a od ta tri miliona, 1,5 miliona otislo Tadicu, isto koliko i Nikolicu, sa statistickom greskom od 20 hiljada glasova sa koliko je pobedio. Ovo mu dodje ko onaj crtani kad Bole trci da uzme vodu jer mu drugar gori a na kanti pise GASOLINE a on cita B E N Z I N, hm...kako cudno pisu voda...BUMMM...e to je ista prica ovde samo sto ovo nije crtani pa nemamo hiljadu zivota.

Umetnica

pre 11 godina

Moracu da prestanem da citam i gledam vesti, moze da mi se desi da umrem na godisnjem odmoru od soka i stresa!!!
Najvazniju meru koju ce prvo da sprovede : sebi da smanji platu! Pa jel ona stvarno misli da smo bas svi kolektivno maloumni?

"popu pop - a bobu bob"- izjava eksperta za finansije i bankarstvo

pre 11 godina

Ova daje izjave kao da je izabrana za predsednika neke humanitarne organizacije a ne guvernera NBS.
Ali najjaca je kad kaze da je 13 -godisjim poslanickim stazom stekla strucnost da se bavi ovim poslom, da ce NBS da radi u sluzbi naroda, ma coveku pozli kad krene da nabraja gluposti koje je izjavila.

miksa

pre 11 godina

hahahahaha, a departizacija javnih preduzeca?
Pa bre stvarno zeno, ko ce tebi da veruje posle Palmine price kako je departizacija bila samo izborni trik!?!?

slx

pre 11 godina

Od kad su dosli na vlast naprednjaci i socialisti
samo obecavaju, toliko je bilo krupnih izjava i obecanja
da kada bi makar deo od toga zaista ispunili Srbija bi postala ekonomska sila.

dule

pre 11 godina

Jel to obecavate kao i u predizbornoj kampanji, pa ce posle kad dodje na funkciju da poslje palmu da izjavi kako je to ipak sve samo sarena laza?

Toma Raja

pre 11 godina

@Goran: Pa ako nisi primetio, oni to rade jos od izbora. Uvek u tacno vreme, sve kao po komandi. Jos ce nam sada biti i u BIA-i. Strasno kakva ce ruska skola spinovanja i kontraobavestajnih nastupiti.

dezen tekstila

pre 11 godina

Smesno je ovo sa Jorgovankom. Dok je sedela u poslanickoj klupi njeno znanje iz bilo koje oblasti je do sada prevazidjeno, ali ona ipak tvrdoglavo prihvata da bude guverner. Sve zavisi ko ce joj biti strucni savetnici iz senke. Nadam se da ce to biti stvarni eksperti.

TheObradovic

pre 11 godina

Stampanje love zavisi od tvrdoglavosti guvernera NBS?!!! Tesko nama.
(bankar, 6. avgust 2012 14:26)

Upravo ovo htedoh napisati.
Bravo! Pogodjena sustina.
Inace,od formiranja nove vecine postoji tendencija da se odredjena resenja "brane" nekim/necijim licnim svojstvima i karakternim osobinama.

ILIJADA

pre 11 godina

Ok,DS simpatizeri i članstvo su još uvek u šoku, zbog sticanja statusa opozicije DS-a posle višegodišnjeg stolovanja na tronu Srbije.
No,ipak treba biti bar malo pri zdravoj pameti,i sačekati da prođe razuman vremenski period pre nego se raspali sa kritikom ovih novih na čelu države.
Prozivaju se komentatori SNS-a da se ponašaju kao da su još u predizbornoj euforiji.A pitam se,da li komentatori DS-a ne primećuju,koliko su slični onima koje tako zdušno kritikuju.Ne mogu da obuzdaju svoju ogorčenost zbog gubitka na izborima,te tako deluju kao deca koja su iznenada ostala bez omiljene igračke,i sada su kivni i na ono što treba i na ono što nema baš mnogo veze sa zdravim rasuđivanjem.

johnny

pre 11 godina

"tvrdoglava sam" ...boze sacuvaj.....
eee Jorgovanka,Jorgovanka.....pa smisao pravne drzave je da neko vazno drzavno pitanje ne zavisi od tvog raspolozenaj iliti od tvojih karakternih osobina...vec od zakona u okviru kojih ti mozes da pokazes svoju profesionalnu sposobnost ili nesposobnos pa da budes smenjena...
Jadna ova zemlja sa vama...

Mirko

pre 11 godina

A u radikalnoj, ovaj, naprednoj stranci niko nece ostati jer ce svi funkcioneri te stranke zamrznuti clanstvo, i nalaziti se na kaficama po kucama da se dogovaraju.

A ja ne poznajem nikoga ko je glasao za ove,
A sta ako su oni dzakovi sa izbora mahanje radikala, mislim narodnjaka, uh pardon naprednjaka u stvari maskiranje sopstvene kradje?

Kluz

pre 11 godina

Ekspertski nema sta! Na pitanje da li ce stampati novac i trositi rezerve, daje pravi znalacki odgovor, nema sanse jer sam tvrdoglava! Pa postavite onda magare za guvernera, ako je trvdoglavost ono sto je potrebno za tu funkciju...

milan

pre 11 godina

Podela plena je zavrsena sada cemo da vidimo kako ce nas transparentno kroz zamuceno staklo setati tamo vamo ali i tome ce doci kraj, nadajmo se brzo.

Stevan

pre 11 godina

Ajde, Jorgovanka, majke ti, budi tvrdoglava, neka ti niko ne zabrani da nam pojasnis sta je bilo sa onim dzakom sa glasackim listicima kojim su, navodno, pokradeni izbori. Ajde, molim te, budi barem ti postevna pred narodom koji ste po svemu sudeci prevarili tim dzakom, Evo, ni Niolic ni Vucic to ne pominju i ja ih vec smatram velikim lazovima zbog toga.

Pipi

pre 11 godina

Eto, dobili ste sansu, za koju ste klecali i na stiroporu, pa bas da vidimo sta cete da uradite. Da ne kazete da nikada niste imali priliku. Svi cemo biti srecni ako nas prijatno iznenadite i zaista sprovedete politiku kakvu je premijer izlozio u svom ekspozeu.. Osim onog dela: " U nasoj zemlji policija....vojska i policija..."

Iz Bosne

pre 11 godina

Da je Tabakovicka u Bosni, rekli bi da ima 'rjecnik jedne mahaluse'
[mahalusa je zena koja u jednoj sredini [selo, dio grada] hoda sa kafe na kafu i prica gluposti - prenosi traceve naokolo i niko joj ne vjeruje ni 5% od onoga sto kaze/prenese]

Istoričar

pre 11 godina

Do sada u našoj kratkoj istoriji "demokratijež" se pokazalo da personalne karakteristike nemaju ništa zajedničko sa tim ko koga poseduje, plaća i ucenjuje i samim tim kontroliše. Ako ti Tomislav, Vučela ili Dačula kažu da štampaš da bi se vadili, štampaćeš kao bela lala, ima samo da pitaš jel treba još...

Vanja

pre 11 godina

...Tabaković je rekla da je vrlo trdoglava osoba i da ne postoji niko ko će je naterati da štampa novac ili troši devizne rezerve.

1. Ko je pa tera da štampa novac?
2. Kako misli da održi kurs dinara bez trošenja deviznih rezervi, naravno pri ovakvom stanju privrede?

sandra

pre 11 godina

Iskreno, cini mi se da je ovo prvi guverner koji ima neki cilj, ma sta opozicija tvrdila, I prvi guverner koji se osvrce na interes gradjana. Najvaznije je da nas centralna banka zastiti od poslovnih banaka, jer smo se I mi sami, ne samo drzava, tokom prethodnog rezima, zaduzili kreditima kako bi preziveli.

Britka

pre 11 godina

Guverner narodne banke ima funkciju da vodi racuna o nacionalnoj valuti, samim tim o njenoj stabilnosti pre svega, I ono sto je najvaznije: na taj nacin se stiti kupovna moc gradjana. Zao mi je sto smo do sada imali guvernere kojima je posao bio da sto vise prikriju fijasko koji nam se desavao vodjenjem pogresne ekonomske politike prethodne vlade.

CezarMilan

pre 11 godina

Mislim da je guverner uvek bio najizlozeniji politickim pritiscima. Nadam se I verujem da Jorgovanka Tabakovic nece imati tu priliku da se susretne sa takvom situacijom, samim tim sto je vladajuca garnitura drugacija. Ipak, ukoliko dodje do nekih pritisaka, nas novi guverner ce ih izignorisati.

dalia

pre 11 godina

Drago mi je da konacno imamo guvernera koji shvata da NBS treba da kontrolise finansijske institucije. Konacno malo reda u ekonomskoj I finansijskoj politici ce nam dobro doci.

bananica

pre 11 godina

Guverner NBS trebao bi da kontrolise rad poslovnih banaka I stiti interese gradjana. Trebao bi da vrsi svoju funkciju nezavisno od bilo koje vlasti I ni izvrsna, a ni zakonodavna vlast ne sme vrsiti nikakav pritias na guvernera. Nadam se da cemo to svi nauciti I navici se na to kao na nesto normalno, jer smo do sada imali priliku da vidimo da guverneri rade u interesu vladajucih, a ne svog naroda. Novopostavljen guverner shvata svoje duznosti I obaveze I zelim joj svu srecu u radu.

Nina Andreevic

pre 11 godina

Podrzavam odabir gospodje Tabakovic na mesto guvernera I smatram to pravim potezom. Verujem da ce neke promene pokrenuti samo neki novi ljudi I raduje me promena vlasti u svakom njenom segmentu. Guverner NBS treba da je neko ko je u stanju da izdrzi pritiske I ko je dovoljno strucan I odgovoran da povede finansijsku politiku kako treba.

Ljuba Moljac

pre 11 godina

Mislim da je ovo trenutno najbolji moguci odabir guverneram jer da je stari potrajao tesko bi se izvukli iz krize…. Podrska gospodji Tabakovic.

gaga

pre 11 godina

Ako gospodja Tabakovic uspe da uvede kontrolu I suzbije pranje novca, da isprati devizne tokove i da se zaista zalozi za to da se namenski troši svaki dinar iz budžeta, iz ove krize mozemo izaci I brze nego sto ocekujemo. Dovoljno je da neko zna sta mu je posao I da ga obavlja savesno I odgovorno.

mikecc

pre 11 godina

zelim joj puno uspeha a i veoma je strucna u tom delu posla,plate koje su dobijali sad ce biti smanjene i realne jer tadicevi poslusnici nisu imali obzira kakva primanja imaju obicni gradjani