Subota, 04.08.2012.

09:21

Usvojene izmene Zakona o NBS

Poslanici usvojili Zakon o izmenama i dopunama zakona o NBS i izabrali Sašu Jankovića za ombudsmana. Stefanović: Sledeće nedelje sednica o novom guverneru.

Izvor: B92

Usvojene izmene Zakona o NBS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Mad Max

pre 11 godina

Opšte poznata stvar je da članovi DS-a učestvuju svojim komentarima i glasovima na forumima po zadatku. Oni su nama sa polovinom sadašnje vlasti oduzeli pravo na život, rad, obrazovanje, zdravlje, kulturu itd., a sad pokušavaju kao i pred izbore da nam marketinški nametnu drugačije stavove. Gospodo draga znam da je frka i panika ali sami ste krivi za to. Kako je jedan pametan čovek rekao nije važno da li je mačka crna ili bela važno je da lovi miševe. Šta nas briga da li je neka institucija ovakva ili onakva, suština je da nama bude bolje. Dosadašnja "nezavisna" NBS je omogućila da dobaće banke propadnu, strane se enormno obogate, narod zaduži do guše po nepovoljnim uslovima koji se menjaju na gore, potrođila milijarde EUR-a na odbranu kursa... Dakle, ćutite i pustite druge da pokažu šta znaju, vi ste svoje pokazali.

Rada

pre 11 godina

Put u Evropu garantovan.Ni prethodna vlast ne bi donela Zakon o NBS da nije bila uslovljena od Evrope.Ovi nece nicim biti uslovljeni .Ovi idu pravo u 90 te izgleda brzinski.A tkacica ce samo da tka. Kao u 90- im necemo prepoznavati novcanice.

Milos

pre 11 godina

Bezimena, odusevljavas me svojim znanjem. Svaka tema-oblast na ovom portalu je tvoja usko strucna specijalnost. Sve znas bas kao "starac Foco od stotinu ljeta" - zivo me interesuje koliko imas godina i da li si zavrsila bar 4 fakulteta.

Za pocetak savetujem da bar saznas sta rec banka znaci. Prepurucujem sledeci link (takodje svi oni koji ceo zivot pitaju "gde su nasi novci?" mogu vrlo lepo da to saznaju).


http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9286:narodna-banka&catid=104:komentari&Itemid=69

Slobix

pre 11 godina

To što će se guverner i viceguverner birati u skupštini znači samo sledeće: zbog ovog zakona će se guverner menjati posle svakih izbora. A pošto će moći biti smenjen i pre izbora, to samo znači da će verovatno igrati kako svira Vlada Srbije. Ova, ili neka sledeća. A pošto je svaka Vlada naklonjena ekspanzivnoj fiskalnoj politici, onda će NBS morati da malo pravi parice, i eto nama inflacije, veoma uskoro. Čitava poenta nezavisnosti NBS jeste da može da gasi požar koji prave alave države, a Dinkić je dokazani alavac. On sad upravlja skoro svim parama. Falila je samo CB koja će sada igrati onako kako on diriguje. A to što ih kontroliše skupština? Pa zna se ko ima većinu u skupštini. A većina glasa kako Vučić kaže, Dinkič, Palma, Velja, Dačić... Ovaj poslednji je posebno iskazao urođenu glupost kada je nezavisnost centralnih banka u pitanju.

mirko

pre 11 godina

Mislim da u istoriji srpskog bankarstva nije bilo nekompetentnijeg guvernera od gosp. Tabaković, nju niko u Srbiji nije video u drugoj ulozi od tipičnog radikalskog aparatčika. Čak ni ovi koji je hvale ne mogu navesti ni jedan podatak iz njene profesionalne biografije.
Gospođa je idealan kadar za sve antiintelektualce, jer nije studirala na Zapadu, nije radila u međunarodnim institucijama, nije objavljivala , čak ni u dnevnoj štampi, bilo šta vezano za ekonomske probleme, ne pripada ni jednoj školi ekonomskih teoretičara.
Na kraju će ispasti Dinkić , kao neuspešni asistent, BU najveći ekspert i jedini koliko-toliko kompetentan ekonomista u celoj novoj nomenklaturi, a šta su o njemu govorili dok nije bio sa njima, nadam se da se još sećaju.

pera kojot genije

pre 11 godina

jeste li sačuvali fotke (koje ste sa ponosom pokazivali prijateljima i postavljali po internetu) svojih "veselih" glasačkih listića u svojim telefonima, čuvajte ih, to će vas uveseljavati u crnim danima koji su pred nama...

Mix

pre 11 godina

"E jedva sam cekao da se usvoji novi zakon,sad su ispunjeni svi uslovi za izbor novog guvernera a nadam se da ce to biti gospodja Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku i nadam se da ce sto pre preuzeti svoju novu duznost kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute
igors,"

Dakle, ovaj je ili živeo na Marsu ili se rodio juče! Inače bi znao kako su radikali sa SPS-om spašavali domaću valutu 1993 godine!
Doštampavanjem desetina nula na toalet papiru koji su oni zvali - novac!
I otimali i zadnju marku narodu na ulici - da bi je odneli na Kipar!
Da bi Dinkić išao na Kipar da taj novac vrati narodu, e tu se priča završava jer je Mlađo posle toga doživeo amneziju...A možda i nije....
Znači Dinkić - najveće izdaja u srpskoj politici IKADA! SRAMOTA!
Od perjanice 5 oktobra postao TVITER BANDIT!

Neko

pre 11 godina

Secate se masovne pljacke 90-tih, kada je vlast poharala nase devizne racune.
To se sprema i sada da ucini.Trenutno su podlegli pritisku EU ali naci ce oni nacin.
Samo, ovog puta mene nece opljackati!

Krstic

pre 11 godina

Palma je posten kada kaze da je sve sto se govorilo i obecavalo sa vreme predizborne kampanje neistina.Zakljucite narode da ste bili blesavi i naseli trikovima palme i ostalih pobednika.Pitam se gde moze da se leci nasa blesavost.

Draga

pre 11 godina

Dobro je da je i to konacno reseno, sad treba Jorgovanka da iskontrolise banke. Cujem da je u Srpskoj banci skandal, sve Soskicevo drustvo.

cartman

pre 11 godina

DS- je bio u dva mandata na vlasti, i slusali smo njihove pametne savete, i strucna misljenja, glasali za njih, da bi se ispostavilo da niko odavno nije ovako zaduzio i ojadio ovu drzavu. Sada me stvarno ne interesuje da citam misljenja bilo koga iz DS garniture, a posebno je iritantna činjenica da nas pokusavaju da ubede da je sve u prethodnoj vlasti bilo depolitizovano- G. Soskic, G-Djelic itd... (dado, 04. avgust 2012 19:20) Ti sigurno nisi glasao za DS, a navedena gospoda su stručnjaci sa međunarodnim renomeom. Takve ljude SNS jednostavno NEMA, a ti se u slobodno vreme iskreno zapitaj zašto. Pod uslovom da želiš dobro sebi i Srbiji.

kvarner

pre 11 godina

Neki ovde pljuju po kosovskom poreklu Jorgovanke Tabakovic, nekima je dovoljno samo da je pogledaju pa da im sve bude jasno, neki joj osporavaju strucnost i znanje iako joj nisu dali sansu da pokaze da li nesto ume i zna.

Nisam ni naprednjak ni radikal, naprotiv, ali jednom sam, pre godinu-dve, slucajno poceo da slusam na RTS-u govor gospodje Tabakovic u Skupstini. Od toga dana, ona je za mene zaista GOSPODJA DOKTOR. Pametnije, racionalnije, utemeljenije i obrazlozenije izlaganje nisam slusao godinama pre toga. A ni posle.

A o DS-u, koji me totalno razocarao u svakom pogledu, i kome smeta visoki funkcioner stranke na mestu guvernera narodne banke, a ne smeta visoki funkcioner stranke na mestu Predsednika drzave, necu uopste trositi reci...

Nikifor

pre 11 godina

Sad na sledećim izborima opet crtajte čiča gliše, ubacujte prazne listiće pa daj Bože da nam dođe Firer iz Italije za guvernera, Zveri za predsednika republike, a onaj iz Haga za premijera pa ćemo po njegovom receptu svi kolektivno "jesti g***na koja smo iza***li"...

Tiemie

pre 11 godina

Meni se ove izmene Zakona o NBS čine jako dobre. Povećava se nadzor Skupštine nad radom NBS, a takođe se i izbor svih funkcionera centralne banke obavlja u parlamentu. Formiranjem Uprave za nadzor finansijskih institucija u okviru NBS poboljšava se kontrola poslovanja finansijskih institucija, preciziraju i ograničavaju ovlašćenja guvernera i Izvršnog odbora banke i propisuju zaštitne mere. Smatram da će ovim Zakonom doći do velikog poboljšanja rada naše centralne banke.

Klint Eastwood

pre 11 godina

"...Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku....kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute..."

E moj prijatelju, kada bi to zavisilo samo od rada centralnih banaka, svi bi imali snazne nacionalne valute.

klenga

pre 11 godina

e,vala,svakakih gluposti se može pronaci u ovim komentarima,,,ovi nesretni crni spostiše nivo foruma u blato...nigde logike,znanja,pragmatičnosti...samo ostraščenost,revanšizam,prostakluk...naivna,skoro detinja vera u njihove vođe,naše gospodare...gospodare rata,gospodare života i smrti...

igors

pre 11 godina

E jedva sam cekao da se usvoji novi zakon,sad su ispunjeni svi uslovi za izbor novog guvernera a nadam se da ce to biti gospodja Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku i nadam se da ce sto pre preuzeti svoju novu duznost kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute

Nesa

pre 11 godina

Upravo sam gledao Palmu kako govori kakva departizacija to je bilo samo u kampanji i da ce na svim funkcujama u svim drzavnim preduzecima biti stranacki aktivisti i odmah je naisao na osude koalicije,a to je prvi put da je to neko javno saopstio javnosti.Sto se tice Jorgovanke Tabakovic i sam pogled na tu osobu sve govori tako da je svaki komentar suvisan.Pljuvanje po DS-u je nastavljen ali i ako neopravdavam sve njihove poteze oni su nesto i uradili i sto se politike prema zapadu tice takodje i prema Rusiji i svim ostalim zemljama,i sto je najvaznije najurili su Dinkica.Kazete kradu,a niko ne pominje da je najveca kradja i privatizacija bila za vreme Kostunice. Ali ovima na vlasti je izgleda vaznije od bilo cega drugog napad na DS i samo da dodam da je DS malo dete u odnosu na ove sto su dosli.

drogba

pre 11 godina

sta je bre demokrate,frka,a?!pokrali ste ovu zemlju do poslednjeg dinara pa toboze sad se sekirate kako ce i sta ce!?prsli ste za sva vremena!a EU slobodno mogu svi da zaborave.

dusanbg

pre 11 godina

Skandal....Bruka....Cilj im je bio da koriste stednju gradjana i stampaju pare...Ljudi to ne znaju.....Ali ipak nisu uspeli. Velika ne sigurnost ce vladati Srbijom. Ovo su prave promene ali na jos gore.....

dado

pre 11 godina

DS- je bio u dva mandata na vlasti, i slusali smo njihove pametne savete, i strucna misljenja, glasali za njih, da bi se ispostavilo da niko odavno nije ovako zaduzio i ojadio ovu drzavu. Sada me stvarno ne interesuje da citam misljenja bilo koga iz DS garniture, a posebno je iritantna činjenica da nas pokusavaju da ubede da je sve u prethodnoj vlasti bilo depolitizovano- G. Soskic, G-Djelic itd...

Petrolej

pre 11 godina

Ovu Vladu čeka veliki posao. Prezaduženi smo. Novi kontrolni mehanizmi u potrebni u svim sferama. Konačno neko čini pravi potez. Šoškićev rad: od pet funkcija, obavljeno – nula. Katastrofa! Zato je sve upropašćeno. Banke su stradale, da bi harale neke tudje, strane banke ovde. Sve domaće je sistematski uništavano pogrešnom politikom i beobrazlukom. Imamo najveću inflaciju u svetu i najniže plate u regionu. Najveću nezaposlenost. Svuda smo naj- u najnegativnijem kontekstu. Za zadnjih pet meseci samo na kurnoj razlici privreda je zadužena za još 2.85 milijardi evra, a gradjani za 700 miliona evra. Za godinu dana devizne rezerve su manje za 2 milijarde evra.Očigledno nam trebaju promene.

Mili

pre 11 godina

Podmazivanje masina u stampariji novca Topcider moze da pocne. Neka se pripremi papir, boje i hologrami. Treba obnoviti gradivo iz numericke matematike (sta ide posle milijarde bilioni ili trilioni itd.) trebace kada se budu stampale novcanice sa puno nula. Bice puno mesta za nove likove na novcanicama pa treba raspisati konkurs sa predlozima...

blaza

pre 11 godina

Boljeg kandidata za guvernera Narodne Banke, od Jorgovanke, Srbija nema. Ako pogledamo realno celu sliku Srbije, ova nova vlast mora imati kontrolu u svim institucijama da bi nesto i mogli da poprave, ovo proizilazi iz cinjenice da su zadnjih desetak godina Demokrate zaposeli sva mesta u drzavnoj upravi i zato su sve i upropastili.

Munja

pre 11 godina

@(Slavko, 4. avgust 2012 15:10)
To je taj isti NBG gde palte dizu prosek ostatku zemlje! Jorgovanka je samo pijun, verovatno nema ni iskustva u bankarskim poslovima, bila je poslanik, pa to joj valjda daje "iskustvo i znanje" svega! Prosto neverovatno ko upravlja nasoj Srbijom, "svaki narod zasluzuje svoju vlast", a taman sam pomislio da mozemo krenuti ka boljitku!

Ja

pre 11 godina

Pretpostavljam da Nikolić, kao potpuno nepristrasan predsednik svih građana, neće predložiti za funkciju guvernera nekoga samo na osnovu stranačke pripadnosti

bezimena

pre 11 godina

Ma ajte vi iz DS-a, objasnite narodu, gde su pare? Kako to da je ostalo jedva za isplatu penzija i zarada za Avgust!? Di su nasi novci!?
(eee, 4. avgust 2012 14:51)

O čemu pričate?
NBS nema ništa sa platama i penzijama!
Pitajte M. Dinkića za sve što Vam nije jasno, one je "ekspert" za sve već 12 godina, bez prestanka!

Mira

pre 11 godina

Lepo je konačno čitati gnevne komentare današnjih dsldpspolsdv-ovaca, koji su u svojim političkim manirima spojili najgore osobine SK i JUL, da bahato žive na teret budžeta i poništili sve čemu smo se pre dvanaest godina nadali. Oni čak nisu spretni da kradu kao DSS ili još verziraniji G17 odn. najverziraniji SPS. Oni su samo dno koje je uništavalo državu i samu DS i čim nešto napadaju znači da je to dobro za javni poredak ove zemlje. Nadam se da ćemo i u sledećem mandatu imati priliku da glasamo za neki drugačiji DS, bez prirepaka, gde oni poput Živkovića, Gordane Matković, Miodraga Perišića i sličnih konačno imaju uticaj koji su zaslužili.

DARKO

pre 11 godina

@Slavko U pravu ste radost se siri Novim Beogradom od kako je predlozena Jorgovanka za Guvernera, tacno se oseca ta pozitivna energija a nekako i nije vrucina, sve je nekako lako i oseca se taj miris i ukus pobeda nad Soskicem!!!

dusanbg

pre 11 godina

To su te velike promene o kojima e pricalo.....Kao sto vidimo promene na gore. Sta god je radio DS to sada nije bitno, DS nije na vlasti. Sada gledajte sta radi SPS SNS URS....

Slavko

pre 11 godina

Mirko, ovaj tvoj CV nije više u modi, rečeno je da se ta glupost više ne pominje, nego biografija. Kad dr Jorgovanka Tabaković bude predložena, biće i njene biografije, a naći će se na sajtu NBS i ako bude izabrana. Mirko, dugo pratim tvoje pisannje i tvrdim da nisi tražio Šoletovu biografiju, o njemu i danas ništa ne znamo. Novosađanka kaže da se ceo Novi sad sablažnjava zbog Jorgovanke (nema dokaza, samo mišljenje), pa u tom stilu da i ja kažem kako se ceo Novi Beograd oduševio zbog nove guvernerke. Novi Beograd veći je za 100 hiljada stanovnika od Neo Plante.

voja

pre 11 godina

Kad je DS bio na vlasti, oni su baš bili "moralni".
Njima je i Đelić bio "nestranačka ličnost".
Tadić je rukovodio i državom i Vladom i NBS i DS-om.
Nikako da se pomire sa porazom.
Uostalom, ovaj zakon najviše odgovara DS-u. Kad ponovo dođe na vlast, bez problema smenjuje Jorgovanku!

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Sad ocekujte telegram-cestitku iz Severne Koreje i sa Kube (i iz Moskve, naravno), ali ocekujte i jednu ZESTOKU finansijsku samarcinu sa zapada.
Od te samarcine mutice se svima u glavi nekoliko godina, i svima ce se pricinjavati veliki broj nula na novcanicama.

lonče

pre 11 godina

sačekajmo još malo i biće dosta zabavno...shvatite da će jorgovanka otkriti mnoge pljačke u nbs... pa to boli izgleda sadašnju opoziciju... nadam se masovnim hapšenjima ljudi koji su učestvovali u tome... šta će se tada govoriti za nbs videćemo još samo malo draga gospodo iz ds. jedino što nas je oduševio sa svojim komentarima je MILJENKO DERETA poznati nevladin stručnjak...

Antiprotivan

pre 11 godina

Jorgovanka je pseudointelektualac i diletant. Ovde u Novom Sadu svi sa kiselim osmehom i indignacijom posmatraju tu bivšu radikalku kosovskog porekla.

Mica

pre 11 godina

Poslanici u Skupštini primaju platu i od mog dinara, pa ulažem protest što ne prisustvuju sednicama! Nisu poslanici vladajuće koalicije samo glasačka mašina u parlamentu, da mogu da sede kod kuće i gledaju utakmicu ili rade šta već, pa da ih pozovu samo kada treba da se glasa. Takvo ponašanje je odraz krajnjeg nepoštovanja parlamenta i nas građana kao "poslodavca". Dužnost im je da budu na svom radnom mestu i iznose mišljenja. Ovako ispada da je parlament samo forum na kome će opozicija iznositi svoje stavove. Verovatno mnogi od poslanika pozicije i ne znaju zašto za nešto glasaju.

Seele

pre 11 godina

Nešto ne bih rekla da je naša centralna banka i do sada bila nezavisna institucija. Zna se ko je krivac za sadašnje stanje na finansijskom planu, pa otuda i kritike novim potezima kojima sadašnja vlada pokušava da državu izvuče najbolje što može iz sadašnjeg haosa.

astra

pre 11 godina

Pa jel to ta vasa departizacija i postavljanja ljudi samo preko konkursa. Sram vas bilo lazovi..Ta nesrecna Jorgovanka da je konkursa ne bi usla kako se nkaze ni u B finale..Sramota sta radite..Ali znate kako se kaze: mozes da radis sta hoces ali ne mozes dokle hoces. Gotovi ste uskoro.

Mirko

pre 11 godina

Kao glasač i poreski obveznik, tražim da objavite detaljan CV buduće guvernerke, sa posebnim osvrtom na dosadašnji rad i iskustvo koje je kvalifikuje za tu funkciju, zatim imovinsku kartu, kolika će joj biti UKUPNA primanja i na koje će sve beneficije imati pravo. Vi ćete to, naravno, uraditi jer se zalažete za transparentnost i kod vas nema tajni.

djet

pre 11 godina

Velika se prasina digla oko ovog zakona o NBS jer je ona vise organ stranih finansijskih organizacija nego drzave po kojoj se zove.Koliko znam guverner se pravdao i hvalio da on svoju visoku platu i ne dobija iz srpskog budzeta.Nisu slucajno unisono graknuli svi redom protiv izmena zakona sto je znak da ce se pritisci nastaviti.U Mađarskoj se isto desilo i Orban je poklekao.Znaci mozemo mi da se igramo demokratije,ali zna se cija je zadnja.Kazu ugrozava se nezavisnost Narodne banke,a to sto je totalno zavisna od MMF-a i ostalih nije problem.To je kao prica o ljudskim pravima,tj.licemerje.Mi smo suvise zavisni da bi nam i NB ostala stvarno nezavisna tj. narodna.Ali to je prelomljeno jos davno.

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Vec ste poceli da se ponasate kao slon u staklarskoj radnji. Prvo napravite zakon da bi uglavili svog clana na platu guvernera, a onda kao usvajate neke amandmane da bi satro poboljsali taj nakaradni zakon.
Ocigledno vam ne prijaju masne i tasne. Steze vas cvor ispod kragne. Zauzimate neprirodni polozaj. He, he.....Davite se, he, he.....

Moglo je i gore

pre 11 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje da Palma bude guverner. Prosto puca od znanja. A i JorgoBanka je "veliki ekspert". Ali, na zalost, vecini glasa naprednjaka nikad ne moze biti jasno kakve se kompetencije JorgoBanke.

Mirko

pre 11 godina

Kao glasač i poreski obveznik, tražim da objavite detaljan CV buduće guvernerke, sa posebnim osvrtom na dosadašnji rad i iskustvo koje je kvalifikuje za tu funkciju, zatim imovinsku kartu, kolika će joj biti UKUPNA primanja i na koje će sve beneficije imati pravo. Vi ćete to, naravno, uraditi jer se zalažete za transparentnost i kod vas nema tajni.

Moglo je i gore

pre 11 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje da Palma bude guverner. Prosto puca od znanja. A i JorgoBanka je "veliki ekspert". Ali, na zalost, vecini glasa naprednjaka nikad ne moze biti jasno kakve se kompetencije JorgoBanke.

Antiprotivan

pre 11 godina

Jorgovanka je pseudointelektualac i diletant. Ovde u Novom Sadu svi sa kiselim osmehom i indignacijom posmatraju tu bivšu radikalku kosovskog porekla.

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Sad ocekujte telegram-cestitku iz Severne Koreje i sa Kube (i iz Moskve, naravno), ali ocekujte i jednu ZESTOKU finansijsku samarcinu sa zapada.
Od te samarcine mutice se svima u glavi nekoliko godina, i svima ce se pricinjavati veliki broj nula na novcanicama.

astra

pre 11 godina

Pa jel to ta vasa departizacija i postavljanja ljudi samo preko konkursa. Sram vas bilo lazovi..Ta nesrecna Jorgovanka da je konkursa ne bi usla kako se nkaze ni u B finale..Sramota sta radite..Ali znate kako se kaze: mozes da radis sta hoces ali ne mozes dokle hoces. Gotovi ste uskoro.

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Vec ste poceli da se ponasate kao slon u staklarskoj radnji. Prvo napravite zakon da bi uglavili svog clana na platu guvernera, a onda kao usvajate neke amandmane da bi satro poboljsali taj nakaradni zakon.
Ocigledno vam ne prijaju masne i tasne. Steze vas cvor ispod kragne. Zauzimate neprirodni polozaj. He, he.....Davite se, he, he.....

bezimena

pre 11 godina

Ma ajte vi iz DS-a, objasnite narodu, gde su pare? Kako to da je ostalo jedva za isplatu penzija i zarada za Avgust!? Di su nasi novci!?
(eee, 4. avgust 2012 14:51)

O čemu pričate?
NBS nema ništa sa platama i penzijama!
Pitajte M. Dinkića za sve što Vam nije jasno, one je "ekspert" za sve već 12 godina, bez prestanka!

dusanbg

pre 11 godina

To su te velike promene o kojima e pricalo.....Kao sto vidimo promene na gore. Sta god je radio DS to sada nije bitno, DS nije na vlasti. Sada gledajte sta radi SPS SNS URS....

Mili

pre 11 godina

Podmazivanje masina u stampariji novca Topcider moze da pocne. Neka se pripremi papir, boje i hologrami. Treba obnoviti gradivo iz numericke matematike (sta ide posle milijarde bilioni ili trilioni itd.) trebace kada se budu stampale novcanice sa puno nula. Bice puno mesta za nove likove na novcanicama pa treba raspisati konkurs sa predlozima...

Mica

pre 11 godina

Poslanici u Skupštini primaju platu i od mog dinara, pa ulažem protest što ne prisustvuju sednicama! Nisu poslanici vladajuće koalicije samo glasačka mašina u parlamentu, da mogu da sede kod kuće i gledaju utakmicu ili rade šta već, pa da ih pozovu samo kada treba da se glasa. Takvo ponašanje je odraz krajnjeg nepoštovanja parlamenta i nas građana kao "poslodavca". Dužnost im je da budu na svom radnom mestu i iznose mišljenja. Ovako ispada da je parlament samo forum na kome će opozicija iznositi svoje stavove. Verovatno mnogi od poslanika pozicije i ne znaju zašto za nešto glasaju.

Ja

pre 11 godina

Pretpostavljam da Nikolić, kao potpuno nepristrasan predsednik svih građana, neće predložiti za funkciju guvernera nekoga samo na osnovu stranačke pripadnosti

Munja

pre 11 godina

@(Slavko, 4. avgust 2012 15:10)
To je taj isti NBG gde palte dizu prosek ostatku zemlje! Jorgovanka je samo pijun, verovatno nema ni iskustva u bankarskim poslovima, bila je poslanik, pa to joj valjda daje "iskustvo i znanje" svega! Prosto neverovatno ko upravlja nasoj Srbijom, "svaki narod zasluzuje svoju vlast", a taman sam pomislio da mozemo krenuti ka boljitku!

Nesa

pre 11 godina

Upravo sam gledao Palmu kako govori kakva departizacija to je bilo samo u kampanji i da ce na svim funkcujama u svim drzavnim preduzecima biti stranacki aktivisti i odmah je naisao na osude koalicije,a to je prvi put da je to neko javno saopstio javnosti.Sto se tice Jorgovanke Tabakovic i sam pogled na tu osobu sve govori tako da je svaki komentar suvisan.Pljuvanje po DS-u je nastavljen ali i ako neopravdavam sve njihove poteze oni su nesto i uradili i sto se politike prema zapadu tice takodje i prema Rusiji i svim ostalim zemljama,i sto je najvaznije najurili su Dinkica.Kazete kradu,a niko ne pominje da je najveca kradja i privatizacija bila za vreme Kostunice. Ali ovima na vlasti je izgleda vaznije od bilo cega drugog napad na DS i samo da dodam da je DS malo dete u odnosu na ove sto su dosli.

dusanbg

pre 11 godina

Skandal....Bruka....Cilj im je bio da koriste stednju gradjana i stampaju pare...Ljudi to ne znaju.....Ali ipak nisu uspeli. Velika ne sigurnost ce vladati Srbijom. Ovo su prave promene ali na jos gore.....

klenga

pre 11 godina

e,vala,svakakih gluposti se može pronaci u ovim komentarima,,,ovi nesretni crni spostiše nivo foruma u blato...nigde logike,znanja,pragmatičnosti...samo ostraščenost,revanšizam,prostakluk...naivna,skoro detinja vera u njihove vođe,naše gospodare...gospodare rata,gospodare života i smrti...

Klint Eastwood

pre 11 godina

"...Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku....kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute..."

E moj prijatelju, kada bi to zavisilo samo od rada centralnih banaka, svi bi imali snazne nacionalne valute.

Mira

pre 11 godina

Lepo je konačno čitati gnevne komentare današnjih dsldpspolsdv-ovaca, koji su u svojim političkim manirima spojili najgore osobine SK i JUL, da bahato žive na teret budžeta i poništili sve čemu smo se pre dvanaest godina nadali. Oni čak nisu spretni da kradu kao DSS ili još verziraniji G17 odn. najverziraniji SPS. Oni su samo dno koje je uništavalo državu i samu DS i čim nešto napadaju znači da je to dobro za javni poredak ove zemlje. Nadam se da ćemo i u sledećem mandatu imati priliku da glasamo za neki drugačiji DS, bez prirepaka, gde oni poput Živkovića, Gordane Matković, Miodraga Perišića i sličnih konačno imaju uticaj koji su zaslužili.

Seele

pre 11 godina

Nešto ne bih rekla da je naša centralna banka i do sada bila nezavisna institucija. Zna se ko je krivac za sadašnje stanje na finansijskom planu, pa otuda i kritike novim potezima kojima sadašnja vlada pokušava da državu izvuče najbolje što može iz sadašnjeg haosa.

voja

pre 11 godina

Kad je DS bio na vlasti, oni su baš bili "moralni".
Njima je i Đelić bio "nestranačka ličnost".
Tadić je rukovodio i državom i Vladom i NBS i DS-om.
Nikako da se pomire sa porazom.
Uostalom, ovaj zakon najviše odgovara DS-u. Kad ponovo dođe na vlast, bez problema smenjuje Jorgovanku!

djet

pre 11 godina

Velika se prasina digla oko ovog zakona o NBS jer je ona vise organ stranih finansijskih organizacija nego drzave po kojoj se zove.Koliko znam guverner se pravdao i hvalio da on svoju visoku platu i ne dobija iz srpskog budzeta.Nisu slucajno unisono graknuli svi redom protiv izmena zakona sto je znak da ce se pritisci nastaviti.U Mađarskoj se isto desilo i Orban je poklekao.Znaci mozemo mi da se igramo demokratije,ali zna se cija je zadnja.Kazu ugrozava se nezavisnost Narodne banke,a to sto je totalno zavisna od MMF-a i ostalih nije problem.To je kao prica o ljudskim pravima,tj.licemerje.Mi smo suvise zavisni da bi nam i NB ostala stvarno nezavisna tj. narodna.Ali to je prelomljeno jos davno.

DARKO

pre 11 godina

@Slavko U pravu ste radost se siri Novim Beogradom od kako je predlozena Jorgovanka za Guvernera, tacno se oseca ta pozitivna energija a nekako i nije vrucina, sve je nekako lako i oseca se taj miris i ukus pobeda nad Soskicem!!!

blaza

pre 11 godina

Boljeg kandidata za guvernera Narodne Banke, od Jorgovanke, Srbija nema. Ako pogledamo realno celu sliku Srbije, ova nova vlast mora imati kontrolu u svim institucijama da bi nesto i mogli da poprave, ovo proizilazi iz cinjenice da su zadnjih desetak godina Demokrate zaposeli sva mesta u drzavnoj upravi i zato su sve i upropastili.

drogba

pre 11 godina

sta je bre demokrate,frka,a?!pokrali ste ovu zemlju do poslednjeg dinara pa toboze sad se sekirate kako ce i sta ce!?prsli ste za sva vremena!a EU slobodno mogu svi da zaborave.

dado

pre 11 godina

DS- je bio u dva mandata na vlasti, i slusali smo njihove pametne savete, i strucna misljenja, glasali za njih, da bi se ispostavilo da niko odavno nije ovako zaduzio i ojadio ovu drzavu. Sada me stvarno ne interesuje da citam misljenja bilo koga iz DS garniture, a posebno je iritantna činjenica da nas pokusavaju da ubede da je sve u prethodnoj vlasti bilo depolitizovano- G. Soskic, G-Djelic itd...

Slavko

pre 11 godina

Mirko, ovaj tvoj CV nije više u modi, rečeno je da se ta glupost više ne pominje, nego biografija. Kad dr Jorgovanka Tabaković bude predložena, biće i njene biografije, a naći će se na sajtu NBS i ako bude izabrana. Mirko, dugo pratim tvoje pisannje i tvrdim da nisi tražio Šoletovu biografiju, o njemu i danas ništa ne znamo. Novosađanka kaže da se ceo Novi sad sablažnjava zbog Jorgovanke (nema dokaza, samo mišljenje), pa u tom stilu da i ja kažem kako se ceo Novi Beograd oduševio zbog nove guvernerke. Novi Beograd veći je za 100 hiljada stanovnika od Neo Plante.

Petrolej

pre 11 godina

Ovu Vladu čeka veliki posao. Prezaduženi smo. Novi kontrolni mehanizmi u potrebni u svim sferama. Konačno neko čini pravi potez. Šoškićev rad: od pet funkcija, obavljeno – nula. Katastrofa! Zato je sve upropašćeno. Banke su stradale, da bi harale neke tudje, strane banke ovde. Sve domaće je sistematski uništavano pogrešnom politikom i beobrazlukom. Imamo najveću inflaciju u svetu i najniže plate u regionu. Najveću nezaposlenost. Svuda smo naj- u najnegativnijem kontekstu. Za zadnjih pet meseci samo na kurnoj razlici privreda je zadužena za još 2.85 milijardi evra, a gradjani za 700 miliona evra. Za godinu dana devizne rezerve su manje za 2 milijarde evra.Očigledno nam trebaju promene.

lonče

pre 11 godina

sačekajmo još malo i biće dosta zabavno...shvatite da će jorgovanka otkriti mnoge pljačke u nbs... pa to boli izgleda sadašnju opoziciju... nadam se masovnim hapšenjima ljudi koji su učestvovali u tome... šta će se tada govoriti za nbs videćemo još samo malo draga gospodo iz ds. jedino što nas je oduševio sa svojim komentarima je MILJENKO DERETA poznati nevladin stručnjak...

Tiemie

pre 11 godina

Meni se ove izmene Zakona o NBS čine jako dobre. Povećava se nadzor Skupštine nad radom NBS, a takođe se i izbor svih funkcionera centralne banke obavlja u parlamentu. Formiranjem Uprave za nadzor finansijskih institucija u okviru NBS poboljšava se kontrola poslovanja finansijskih institucija, preciziraju i ograničavaju ovlašćenja guvernera i Izvršnog odbora banke i propisuju zaštitne mere. Smatram da će ovim Zakonom doći do velikog poboljšanja rada naše centralne banke.

igors

pre 11 godina

E jedva sam cekao da se usvoji novi zakon,sad su ispunjeni svi uslovi za izbor novog guvernera a nadam se da ce to biti gospodja Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku i nadam se da ce sto pre preuzeti svoju novu duznost kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute

Nikifor

pre 11 godina

Sad na sledećim izborima opet crtajte čiča gliše, ubacujte prazne listiće pa daj Bože da nam dođe Firer iz Italije za guvernera, Zveri za predsednika republike, a onaj iz Haga za premijera pa ćemo po njegovom receptu svi kolektivno "jesti g***na koja smo iza***li"...

Rada

pre 11 godina

Put u Evropu garantovan.Ni prethodna vlast ne bi donela Zakon o NBS da nije bila uslovljena od Evrope.Ovi nece nicim biti uslovljeni .Ovi idu pravo u 90 te izgleda brzinski.A tkacica ce samo da tka. Kao u 90- im necemo prepoznavati novcanice.

Slobix

pre 11 godina

To što će se guverner i viceguverner birati u skupštini znači samo sledeće: zbog ovog zakona će se guverner menjati posle svakih izbora. A pošto će moći biti smenjen i pre izbora, to samo znači da će verovatno igrati kako svira Vlada Srbije. Ova, ili neka sledeća. A pošto je svaka Vlada naklonjena ekspanzivnoj fiskalnoj politici, onda će NBS morati da malo pravi parice, i eto nama inflacije, veoma uskoro. Čitava poenta nezavisnosti NBS jeste da može da gasi požar koji prave alave države, a Dinkić je dokazani alavac. On sad upravlja skoro svim parama. Falila je samo CB koja će sada igrati onako kako on diriguje. A to što ih kontroliše skupština? Pa zna se ko ima većinu u skupštini. A većina glasa kako Vučić kaže, Dinkič, Palma, Velja, Dačić... Ovaj poslednji je posebno iskazao urođenu glupost kada je nezavisnost centralnih banka u pitanju.

pera kojot genije

pre 11 godina

jeste li sačuvali fotke (koje ste sa ponosom pokazivali prijateljima i postavljali po internetu) svojih "veselih" glasačkih listića u svojim telefonima, čuvajte ih, to će vas uveseljavati u crnim danima koji su pred nama...

Mix

pre 11 godina

"E jedva sam cekao da se usvoji novi zakon,sad su ispunjeni svi uslovi za izbor novog guvernera a nadam se da ce to biti gospodja Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku i nadam se da ce sto pre preuzeti svoju novu duznost kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute
igors,"

Dakle, ovaj je ili živeo na Marsu ili se rodio juče! Inače bi znao kako su radikali sa SPS-om spašavali domaću valutu 1993 godine!
Doštampavanjem desetina nula na toalet papiru koji su oni zvali - novac!
I otimali i zadnju marku narodu na ulici - da bi je odneli na Kipar!
Da bi Dinkić išao na Kipar da taj novac vrati narodu, e tu se priča završava jer je Mlađo posle toga doživeo amneziju...A možda i nije....
Znači Dinkić - najveće izdaja u srpskoj politici IKADA! SRAMOTA!
Od perjanice 5 oktobra postao TVITER BANDIT!

mirko

pre 11 godina

Mislim da u istoriji srpskog bankarstva nije bilo nekompetentnijeg guvernera od gosp. Tabaković, nju niko u Srbiji nije video u drugoj ulozi od tipičnog radikalskog aparatčika. Čak ni ovi koji je hvale ne mogu navesti ni jedan podatak iz njene profesionalne biografije.
Gospođa je idealan kadar za sve antiintelektualce, jer nije studirala na Zapadu, nije radila u međunarodnim institucijama, nije objavljivala , čak ni u dnevnoj štampi, bilo šta vezano za ekonomske probleme, ne pripada ni jednoj školi ekonomskih teoretičara.
Na kraju će ispasti Dinkić , kao neuspešni asistent, BU najveći ekspert i jedini koliko-toliko kompetentan ekonomista u celoj novoj nomenklaturi, a šta su o njemu govorili dok nije bio sa njima, nadam se da se još sećaju.

Neko

pre 11 godina

Secate se masovne pljacke 90-tih, kada je vlast poharala nase devizne racune.
To se sprema i sada da ucini.Trenutno su podlegli pritisku EU ali naci ce oni nacin.
Samo, ovog puta mene nece opljackati!

kvarner

pre 11 godina

Neki ovde pljuju po kosovskom poreklu Jorgovanke Tabakovic, nekima je dovoljno samo da je pogledaju pa da im sve bude jasno, neki joj osporavaju strucnost i znanje iako joj nisu dali sansu da pokaze da li nesto ume i zna.

Nisam ni naprednjak ni radikal, naprotiv, ali jednom sam, pre godinu-dve, slucajno poceo da slusam na RTS-u govor gospodje Tabakovic u Skupstini. Od toga dana, ona je za mene zaista GOSPODJA DOKTOR. Pametnije, racionalnije, utemeljenije i obrazlozenije izlaganje nisam slusao godinama pre toga. A ni posle.

A o DS-u, koji me totalno razocarao u svakom pogledu, i kome smeta visoki funkcioner stranke na mestu guvernera narodne banke, a ne smeta visoki funkcioner stranke na mestu Predsednika drzave, necu uopste trositi reci...

Milos

pre 11 godina

Bezimena, odusevljavas me svojim znanjem. Svaka tema-oblast na ovom portalu je tvoja usko strucna specijalnost. Sve znas bas kao "starac Foco od stotinu ljeta" - zivo me interesuje koliko imas godina i da li si zavrsila bar 4 fakulteta.

Za pocetak savetujem da bar saznas sta rec banka znaci. Prepurucujem sledeci link (takodje svi oni koji ceo zivot pitaju "gde su nasi novci?" mogu vrlo lepo da to saznaju).


http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9286:narodna-banka&catid=104:komentari&Itemid=69

Mad Max

pre 11 godina

Opšte poznata stvar je da članovi DS-a učestvuju svojim komentarima i glasovima na forumima po zadatku. Oni su nama sa polovinom sadašnje vlasti oduzeli pravo na život, rad, obrazovanje, zdravlje, kulturu itd., a sad pokušavaju kao i pred izbore da nam marketinški nametnu drugačije stavove. Gospodo draga znam da je frka i panika ali sami ste krivi za to. Kako je jedan pametan čovek rekao nije važno da li je mačka crna ili bela važno je da lovi miševe. Šta nas briga da li je neka institucija ovakva ili onakva, suština je da nama bude bolje. Dosadašnja "nezavisna" NBS je omogućila da dobaće banke propadnu, strane se enormno obogate, narod zaduži do guše po nepovoljnim uslovima koji se menjaju na gore, potrođila milijarde EUR-a na odbranu kursa... Dakle, ćutite i pustite druge da pokažu šta znaju, vi ste svoje pokazali.

cartman

pre 11 godina

DS- je bio u dva mandata na vlasti, i slusali smo njihove pametne savete, i strucna misljenja, glasali za njih, da bi se ispostavilo da niko odavno nije ovako zaduzio i ojadio ovu drzavu. Sada me stvarno ne interesuje da citam misljenja bilo koga iz DS garniture, a posebno je iritantna činjenica da nas pokusavaju da ubede da je sve u prethodnoj vlasti bilo depolitizovano- G. Soskic, G-Djelic itd... (dado, 04. avgust 2012 19:20) Ti sigurno nisi glasao za DS, a navedena gospoda su stručnjaci sa međunarodnim renomeom. Takve ljude SNS jednostavno NEMA, a ti se u slobodno vreme iskreno zapitaj zašto. Pod uslovom da želiš dobro sebi i Srbiji.

Draga

pre 11 godina

Dobro je da je i to konacno reseno, sad treba Jorgovanka da iskontrolise banke. Cujem da je u Srpskoj banci skandal, sve Soskicevo drustvo.

Krstic

pre 11 godina

Palma je posten kada kaze da je sve sto se govorilo i obecavalo sa vreme predizborne kampanje neistina.Zakljucite narode da ste bili blesavi i naseli trikovima palme i ostalih pobednika.Pitam se gde moze da se leci nasa blesavost.

blaza

pre 11 godina

Boljeg kandidata za guvernera Narodne Banke, od Jorgovanke, Srbija nema. Ako pogledamo realno celu sliku Srbije, ova nova vlast mora imati kontrolu u svim institucijama da bi nesto i mogli da poprave, ovo proizilazi iz cinjenice da su zadnjih desetak godina Demokrate zaposeli sva mesta u drzavnoj upravi i zato su sve i upropastili.

igors

pre 11 godina

E jedva sam cekao da se usvoji novi zakon,sad su ispunjeni svi uslovi za izbor novog guvernera a nadam se da ce to biti gospodja Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku i nadam se da ce sto pre preuzeti svoju novu duznost kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute

Seele

pre 11 godina

Nešto ne bih rekla da je naša centralna banka i do sada bila nezavisna institucija. Zna se ko je krivac za sadašnje stanje na finansijskom planu, pa otuda i kritike novim potezima kojima sadašnja vlada pokušava da državu izvuče najbolje što može iz sadašnjeg haosa.

lonče

pre 11 godina

sačekajmo još malo i biće dosta zabavno...shvatite da će jorgovanka otkriti mnoge pljačke u nbs... pa to boli izgleda sadašnju opoziciju... nadam se masovnim hapšenjima ljudi koji su učestvovali u tome... šta će se tada govoriti za nbs videćemo još samo malo draga gospodo iz ds. jedino što nas je oduševio sa svojim komentarima je MILJENKO DERETA poznati nevladin stručnjak...

Slavko

pre 11 godina

Mirko, ovaj tvoj CV nije više u modi, rečeno je da se ta glupost više ne pominje, nego biografija. Kad dr Jorgovanka Tabaković bude predložena, biće i njene biografije, a naći će se na sajtu NBS i ako bude izabrana. Mirko, dugo pratim tvoje pisannje i tvrdim da nisi tražio Šoletovu biografiju, o njemu i danas ništa ne znamo. Novosađanka kaže da se ceo Novi sad sablažnjava zbog Jorgovanke (nema dokaza, samo mišljenje), pa u tom stilu da i ja kažem kako se ceo Novi Beograd oduševio zbog nove guvernerke. Novi Beograd veći je za 100 hiljada stanovnika od Neo Plante.

drogba

pre 11 godina

sta je bre demokrate,frka,a?!pokrali ste ovu zemlju do poslednjeg dinara pa toboze sad se sekirate kako ce i sta ce!?prsli ste za sva vremena!a EU slobodno mogu svi da zaborave.

djet

pre 11 godina

Velika se prasina digla oko ovog zakona o NBS jer je ona vise organ stranih finansijskih organizacija nego drzave po kojoj se zove.Koliko znam guverner se pravdao i hvalio da on svoju visoku platu i ne dobija iz srpskog budzeta.Nisu slucajno unisono graknuli svi redom protiv izmena zakona sto je znak da ce se pritisci nastaviti.U Mađarskoj se isto desilo i Orban je poklekao.Znaci mozemo mi da se igramo demokratije,ali zna se cija je zadnja.Kazu ugrozava se nezavisnost Narodne banke,a to sto je totalno zavisna od MMF-a i ostalih nije problem.To je kao prica o ljudskim pravima,tj.licemerje.Mi smo suvise zavisni da bi nam i NB ostala stvarno nezavisna tj. narodna.Ali to je prelomljeno jos davno.

dado

pre 11 godina

DS- je bio u dva mandata na vlasti, i slusali smo njihove pametne savete, i strucna misljenja, glasali za njih, da bi se ispostavilo da niko odavno nije ovako zaduzio i ojadio ovu drzavu. Sada me stvarno ne interesuje da citam misljenja bilo koga iz DS garniture, a posebno je iritantna činjenica da nas pokusavaju da ubede da je sve u prethodnoj vlasti bilo depolitizovano- G. Soskic, G-Djelic itd...

Tiemie

pre 11 godina

Meni se ove izmene Zakona o NBS čine jako dobre. Povećava se nadzor Skupštine nad radom NBS, a takođe se i izbor svih funkcionera centralne banke obavlja u parlamentu. Formiranjem Uprave za nadzor finansijskih institucija u okviru NBS poboljšava se kontrola poslovanja finansijskih institucija, preciziraju i ograničavaju ovlašćenja guvernera i Izvršnog odbora banke i propisuju zaštitne mere. Smatram da će ovim Zakonom doći do velikog poboljšanja rada naše centralne banke.

voja

pre 11 godina

Kad je DS bio na vlasti, oni su baš bili "moralni".
Njima je i Đelić bio "nestranačka ličnost".
Tadić je rukovodio i državom i Vladom i NBS i DS-om.
Nikako da se pomire sa porazom.
Uostalom, ovaj zakon najviše odgovara DS-u. Kad ponovo dođe na vlast, bez problema smenjuje Jorgovanku!

Petrolej

pre 11 godina

Ovu Vladu čeka veliki posao. Prezaduženi smo. Novi kontrolni mehanizmi u potrebni u svim sferama. Konačno neko čini pravi potez. Šoškićev rad: od pet funkcija, obavljeno – nula. Katastrofa! Zato je sve upropašćeno. Banke su stradale, da bi harale neke tudje, strane banke ovde. Sve domaće je sistematski uništavano pogrešnom politikom i beobrazlukom. Imamo najveću inflaciju u svetu i najniže plate u regionu. Najveću nezaposlenost. Svuda smo naj- u najnegativnijem kontekstu. Za zadnjih pet meseci samo na kurnoj razlici privreda je zadužena za još 2.85 milijardi evra, a gradjani za 700 miliona evra. Za godinu dana devizne rezerve su manje za 2 milijarde evra.Očigledno nam trebaju promene.

DARKO

pre 11 godina

@Slavko U pravu ste radost se siri Novim Beogradom od kako je predlozena Jorgovanka za Guvernera, tacno se oseca ta pozitivna energija a nekako i nije vrucina, sve je nekako lako i oseca se taj miris i ukus pobeda nad Soskicem!!!

Antiprotivan

pre 11 godina

Jorgovanka je pseudointelektualac i diletant. Ovde u Novom Sadu svi sa kiselim osmehom i indignacijom posmatraju tu bivšu radikalku kosovskog porekla.

Mira

pre 11 godina

Lepo je konačno čitati gnevne komentare današnjih dsldpspolsdv-ovaca, koji su u svojim političkim manirima spojili najgore osobine SK i JUL, da bahato žive na teret budžeta i poništili sve čemu smo se pre dvanaest godina nadali. Oni čak nisu spretni da kradu kao DSS ili još verziraniji G17 odn. najverziraniji SPS. Oni su samo dno koje je uništavalo državu i samu DS i čim nešto napadaju znači da je to dobro za javni poredak ove zemlje. Nadam se da ćemo i u sledećem mandatu imati priliku da glasamo za neki drugačiji DS, bez prirepaka, gde oni poput Živkovića, Gordane Matković, Miodraga Perišića i sličnih konačno imaju uticaj koji su zaslužili.

Moglo je i gore

pre 11 godina

Ja mislim da bi bilo najbolje da Palma bude guverner. Prosto puca od znanja. A i JorgoBanka je "veliki ekspert". Ali, na zalost, vecini glasa naprednjaka nikad ne moze biti jasno kakve se kompetencije JorgoBanke.

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Sad ocekujte telegram-cestitku iz Severne Koreje i sa Kube (i iz Moskve, naravno), ali ocekujte i jednu ZESTOKU finansijsku samarcinu sa zapada.
Od te samarcine mutice se svima u glavi nekoliko godina, i svima ce se pricinjavati veliki broj nula na novcanicama.

bezimena

pre 11 godina

Ma ajte vi iz DS-a, objasnite narodu, gde su pare? Kako to da je ostalo jedva za isplatu penzija i zarada za Avgust!? Di su nasi novci!?
(eee, 4. avgust 2012 14:51)

O čemu pričate?
NBS nema ništa sa platama i penzijama!
Pitajte M. Dinkića za sve što Vam nije jasno, one je "ekspert" za sve već 12 godina, bez prestanka!

Mili

pre 11 godina

Podmazivanje masina u stampariji novca Topcider moze da pocne. Neka se pripremi papir, boje i hologrami. Treba obnoviti gradivo iz numericke matematike (sta ide posle milijarde bilioni ili trilioni itd.) trebace kada se budu stampale novcanice sa puno nula. Bice puno mesta za nove likove na novcanicama pa treba raspisati konkurs sa predlozima...

Vasa nocna mora

pre 11 godina

Vec ste poceli da se ponasate kao slon u staklarskoj radnji. Prvo napravite zakon da bi uglavili svog clana na platu guvernera, a onda kao usvajate neke amandmane da bi satro poboljsali taj nakaradni zakon.
Ocigledno vam ne prijaju masne i tasne. Steze vas cvor ispod kragne. Zauzimate neprirodni polozaj. He, he.....Davite se, he, he.....

astra

pre 11 godina

Pa jel to ta vasa departizacija i postavljanja ljudi samo preko konkursa. Sram vas bilo lazovi..Ta nesrecna Jorgovanka da je konkursa ne bi usla kako se nkaze ni u B finale..Sramota sta radite..Ali znate kako se kaze: mozes da radis sta hoces ali ne mozes dokle hoces. Gotovi ste uskoro.

dusanbg

pre 11 godina

To su te velike promene o kojima e pricalo.....Kao sto vidimo promene na gore. Sta god je radio DS to sada nije bitno, DS nije na vlasti. Sada gledajte sta radi SPS SNS URS....

Ja

pre 11 godina

Pretpostavljam da Nikolić, kao potpuno nepristrasan predsednik svih građana, neće predložiti za funkciju guvernera nekoga samo na osnovu stranačke pripadnosti

dusanbg

pre 11 godina

Skandal....Bruka....Cilj im je bio da koriste stednju gradjana i stampaju pare...Ljudi to ne znaju.....Ali ipak nisu uspeli. Velika ne sigurnost ce vladati Srbijom. Ovo su prave promene ali na jos gore.....

Mirko

pre 11 godina

Kao glasač i poreski obveznik, tražim da objavite detaljan CV buduće guvernerke, sa posebnim osvrtom na dosadašnji rad i iskustvo koje je kvalifikuje za tu funkciju, zatim imovinsku kartu, kolika će joj biti UKUPNA primanja i na koje će sve beneficije imati pravo. Vi ćete to, naravno, uraditi jer se zalažete za transparentnost i kod vas nema tajni.

Munja

pre 11 godina

@(Slavko, 4. avgust 2012 15:10)
To je taj isti NBG gde palte dizu prosek ostatku zemlje! Jorgovanka je samo pijun, verovatno nema ni iskustva u bankarskim poslovima, bila je poslanik, pa to joj valjda daje "iskustvo i znanje" svega! Prosto neverovatno ko upravlja nasoj Srbijom, "svaki narod zasluzuje svoju vlast", a taman sam pomislio da mozemo krenuti ka boljitku!

kvarner

pre 11 godina

Neki ovde pljuju po kosovskom poreklu Jorgovanke Tabakovic, nekima je dovoljno samo da je pogledaju pa da im sve bude jasno, neki joj osporavaju strucnost i znanje iako joj nisu dali sansu da pokaze da li nesto ume i zna.

Nisam ni naprednjak ni radikal, naprotiv, ali jednom sam, pre godinu-dve, slucajno poceo da slusam na RTS-u govor gospodje Tabakovic u Skupstini. Od toga dana, ona je za mene zaista GOSPODJA DOKTOR. Pametnije, racionalnije, utemeljenije i obrazlozenije izlaganje nisam slusao godinama pre toga. A ni posle.

A o DS-u, koji me totalno razocarao u svakom pogledu, i kome smeta visoki funkcioner stranke na mestu guvernera narodne banke, a ne smeta visoki funkcioner stranke na mestu Predsednika drzave, necu uopste trositi reci...

Mica

pre 11 godina

Poslanici u Skupštini primaju platu i od mog dinara, pa ulažem protest što ne prisustvuju sednicama! Nisu poslanici vladajuće koalicije samo glasačka mašina u parlamentu, da mogu da sede kod kuće i gledaju utakmicu ili rade šta već, pa da ih pozovu samo kada treba da se glasa. Takvo ponašanje je odraz krajnjeg nepoštovanja parlamenta i nas građana kao "poslodavca". Dužnost im je da budu na svom radnom mestu i iznose mišljenja. Ovako ispada da je parlament samo forum na kome će opozicija iznositi svoje stavove. Verovatno mnogi od poslanika pozicije i ne znaju zašto za nešto glasaju.

klenga

pre 11 godina

e,vala,svakakih gluposti se može pronaci u ovim komentarima,,,ovi nesretni crni spostiše nivo foruma u blato...nigde logike,znanja,pragmatičnosti...samo ostraščenost,revanšizam,prostakluk...naivna,skoro detinja vera u njihove vođe,naše gospodare...gospodare rata,gospodare života i smrti...

Nesa

pre 11 godina

Upravo sam gledao Palmu kako govori kakva departizacija to je bilo samo u kampanji i da ce na svim funkcujama u svim drzavnim preduzecima biti stranacki aktivisti i odmah je naisao na osude koalicije,a to je prvi put da je to neko javno saopstio javnosti.Sto se tice Jorgovanke Tabakovic i sam pogled na tu osobu sve govori tako da je svaki komentar suvisan.Pljuvanje po DS-u je nastavljen ali i ako neopravdavam sve njihove poteze oni su nesto i uradili i sto se politike prema zapadu tice takodje i prema Rusiji i svim ostalim zemljama,i sto je najvaznije najurili su Dinkica.Kazete kradu,a niko ne pominje da je najveca kradja i privatizacija bila za vreme Kostunice. Ali ovima na vlasti je izgleda vaznije od bilo cega drugog napad na DS i samo da dodam da je DS malo dete u odnosu na ove sto su dosli.

Klint Eastwood

pre 11 godina

"...Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku....kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute..."

E moj prijatelju, kada bi to zavisilo samo od rada centralnih banaka, svi bi imali snazne nacionalne valute.

Nikifor

pre 11 godina

Sad na sledećim izborima opet crtajte čiča gliše, ubacujte prazne listiće pa daj Bože da nam dođe Firer iz Italije za guvernera, Zveri za predsednika republike, a onaj iz Haga za premijera pa ćemo po njegovom receptu svi kolektivno "jesti g***na koja smo iza***li"...

cartman

pre 11 godina

DS- je bio u dva mandata na vlasti, i slusali smo njihove pametne savete, i strucna misljenja, glasali za njih, da bi se ispostavilo da niko odavno nije ovako zaduzio i ojadio ovu drzavu. Sada me stvarno ne interesuje da citam misljenja bilo koga iz DS garniture, a posebno je iritantna činjenica da nas pokusavaju da ubede da je sve u prethodnoj vlasti bilo depolitizovano- G. Soskic, G-Djelic itd... (dado, 04. avgust 2012 19:20) Ti sigurno nisi glasao za DS, a navedena gospoda su stručnjaci sa međunarodnim renomeom. Takve ljude SNS jednostavno NEMA, a ti se u slobodno vreme iskreno zapitaj zašto. Pod uslovom da želiš dobro sebi i Srbiji.

Milos

pre 11 godina

Bezimena, odusevljavas me svojim znanjem. Svaka tema-oblast na ovom portalu je tvoja usko strucna specijalnost. Sve znas bas kao "starac Foco od stotinu ljeta" - zivo me interesuje koliko imas godina i da li si zavrsila bar 4 fakulteta.

Za pocetak savetujem da bar saznas sta rec banka znaci. Prepurucujem sledeci link (takodje svi oni koji ceo zivot pitaju "gde su nasi novci?" mogu vrlo lepo da to saznaju).


http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9286:narodna-banka&catid=104:komentari&Itemid=69

Draga

pre 11 godina

Dobro je da je i to konacno reseno, sad treba Jorgovanka da iskontrolise banke. Cujem da je u Srpskoj banci skandal, sve Soskicevo drustvo.

Mix

pre 11 godina

"E jedva sam cekao da se usvoji novi zakon,sad su ispunjeni svi uslovi za izbor novog guvernera a nadam se da ce to biti gospodja Jorgovanka Tabakovic,pravi strucnjak na pravom zadatku i nadam se da ce sto pre preuzeti svoju novu duznost kako bi u NBS pocelo da se radi na spasavanju nacionalne valute
igors,"

Dakle, ovaj je ili živeo na Marsu ili se rodio juče! Inače bi znao kako su radikali sa SPS-om spašavali domaću valutu 1993 godine!
Doštampavanjem desetina nula na toalet papiru koji su oni zvali - novac!
I otimali i zadnju marku narodu na ulici - da bi je odneli na Kipar!
Da bi Dinkić išao na Kipar da taj novac vrati narodu, e tu se priča završava jer je Mlađo posle toga doživeo amneziju...A možda i nije....
Znači Dinkić - najveće izdaja u srpskoj politici IKADA! SRAMOTA!
Od perjanice 5 oktobra postao TVITER BANDIT!

Rada

pre 11 godina

Put u Evropu garantovan.Ni prethodna vlast ne bi donela Zakon o NBS da nije bila uslovljena od Evrope.Ovi nece nicim biti uslovljeni .Ovi idu pravo u 90 te izgleda brzinski.A tkacica ce samo da tka. Kao u 90- im necemo prepoznavati novcanice.

pera kojot genije

pre 11 godina

jeste li sačuvali fotke (koje ste sa ponosom pokazivali prijateljima i postavljali po internetu) svojih "veselih" glasačkih listića u svojim telefonima, čuvajte ih, to će vas uveseljavati u crnim danima koji su pred nama...

Neko

pre 11 godina

Secate se masovne pljacke 90-tih, kada je vlast poharala nase devizne racune.
To se sprema i sada da ucini.Trenutno su podlegli pritisku EU ali naci ce oni nacin.
Samo, ovog puta mene nece opljackati!

Mad Max

pre 11 godina

Opšte poznata stvar je da članovi DS-a učestvuju svojim komentarima i glasovima na forumima po zadatku. Oni su nama sa polovinom sadašnje vlasti oduzeli pravo na život, rad, obrazovanje, zdravlje, kulturu itd., a sad pokušavaju kao i pred izbore da nam marketinški nametnu drugačije stavove. Gospodo draga znam da je frka i panika ali sami ste krivi za to. Kako je jedan pametan čovek rekao nije važno da li je mačka crna ili bela važno je da lovi miševe. Šta nas briga da li je neka institucija ovakva ili onakva, suština je da nama bude bolje. Dosadašnja "nezavisna" NBS je omogućila da dobaće banke propadnu, strane se enormno obogate, narod zaduži do guše po nepovoljnim uslovima koji se menjaju na gore, potrođila milijarde EUR-a na odbranu kursa... Dakle, ćutite i pustite druge da pokažu šta znaju, vi ste svoje pokazali.

Krstic

pre 11 godina

Palma je posten kada kaze da je sve sto se govorilo i obecavalo sa vreme predizborne kampanje neistina.Zakljucite narode da ste bili blesavi i naseli trikovima palme i ostalih pobednika.Pitam se gde moze da se leci nasa blesavost.

mirko

pre 11 godina

Mislim da u istoriji srpskog bankarstva nije bilo nekompetentnijeg guvernera od gosp. Tabaković, nju niko u Srbiji nije video u drugoj ulozi od tipičnog radikalskog aparatčika. Čak ni ovi koji je hvale ne mogu navesti ni jedan podatak iz njene profesionalne biografije.
Gospođa je idealan kadar za sve antiintelektualce, jer nije studirala na Zapadu, nije radila u međunarodnim institucijama, nije objavljivala , čak ni u dnevnoj štampi, bilo šta vezano za ekonomske probleme, ne pripada ni jednoj školi ekonomskih teoretičara.
Na kraju će ispasti Dinkić , kao neuspešni asistent, BU najveći ekspert i jedini koliko-toliko kompetentan ekonomista u celoj novoj nomenklaturi, a šta su o njemu govorili dok nije bio sa njima, nadam se da se još sećaju.

Slobix

pre 11 godina

To što će se guverner i viceguverner birati u skupštini znači samo sledeće: zbog ovog zakona će se guverner menjati posle svakih izbora. A pošto će moći biti smenjen i pre izbora, to samo znači da će verovatno igrati kako svira Vlada Srbije. Ova, ili neka sledeća. A pošto je svaka Vlada naklonjena ekspanzivnoj fiskalnoj politici, onda će NBS morati da malo pravi parice, i eto nama inflacije, veoma uskoro. Čitava poenta nezavisnosti NBS jeste da može da gasi požar koji prave alave države, a Dinkić je dokazani alavac. On sad upravlja skoro svim parama. Falila je samo CB koja će sada igrati onako kako on diriguje. A to što ih kontroliše skupština? Pa zna se ko ima većinu u skupštini. A većina glasa kako Vučić kaže, Dinkič, Palma, Velja, Dačić... Ovaj poslednji je posebno iskazao urođenu glupost kada je nezavisnost centralnih banka u pitanju.