Petak, 27.07.2012.

23:23

Pajtić: Moguć rascep u DS-u

Funkcioner demokrata Bojan Pajtić kaže da se previranja u DS mogu završiti i rascepom u stranci, ali da ne vidi "ozbiljnu nameru da ona bude rastočena".

Izvor: Beta

Pajtiæ: Moguæ rascep u DS-u IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Nepoznati autor

pre 11 godina

Rascep stranke ili smena odgovornih za poraz na majskim izborima, dva su moguća scenarija, koja se pominju u srpskoj javnosti, kada je u pitanju Demokratska stranka.

Pojedini istaknuti članovi DS-a u retkim medijskim nastupima kažu, da nikome nije u interesu cepanje, ali da je potrebno prekinuti ćutanje i reformisati i očistati stanku. Analitičari smatraju da su kritike pre svega upućene predsedniku DS-a Borisu Tadiću.

Alek

pre 11 godina

Rascepiti svakako...Vojvodinu od Srbije i to sto pre! Gospodine Pajticu, ako Vam je do interesa Vojvodine stalo, uradite tako,a racunajte na to da ce to gradjani Vojvodine (i to velika vecina - glasaci proevropskih opcija i lokalnih vojvodjanskih partija) prepoznati i nagraditi. Sve dokle upirete pogledom ka Beogradu nema srece za Vojvodjane. Odatle se nece nista pametno resiti po nas.

kanibal

pre 11 godina

@(Boris, 28. jul 2012 21:23)

A vidiš, jasam glasao različito. ALi i za DS izmedju ostalog.

Poenta je u sledećem, što se mene tiče DS može i da nestane, moj glas u tom slučaju će otići nekoj srodnoj stranci. Kao što je i išao.

Tako da nestanak DS za mene nema nekog značaja - glasovi će otići nekoj drugoj stranci čije se vidjenje Vojvodine podudaraju sa mojim.

A da ti ne objašnjavam koje stranke to nisu. U toj priči Pajtić je samo kadrovsko rešenje koga možda ima, a možda i nema. A meni je važan cilj, ne čovek iz stranke.

Boris

pre 11 godina

@Kanibal
Ja sam, nažalost do ove godine UVEK glasao za DS (još od '92). Za radikale ni stare, ni nove nisam glasao, ali sve što sam naveo o realnosti u Vojvodini je istina.
DS je zauvek uzgubio ekskluzivitet da je najveća umerena BG stranka u Vojvodini. SVM ovaj put nije pristala na koaliciju na republičkom nivou (verovatno su bili ucenjeni u pokrajini, koja je jedino bitna za njih), ali sledeći put sigurno neće, jer DS takva kakva je, sigurno sledeći put leti sa vlasti u pokrajini. Uzrok uspeha Pajtića, kao što sam već napisao, nije nikako u njegovom uspešnom obavljanju funkcije, kao ni u timu ljudi u pokrajini, već u činjenici da pripadnici nacionalnih manjina u drugom krugu većinskih izbora uvek glasaju protiv radikala.

kaiser

pre 11 godina

"Samo mi nije jasno kako ove autonomase separtiste ne mrzi da toliko izmisljaju.
Kaze "Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno".
Od 120 odbornika u pokrajinskoj skupstini, 102 su clanovi "beogradskih" stranaka.
A onda dodaju "izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama."
Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.
(ovaj most sam otvorio ja, 28. jul 2012 17:43) "

Vi radikali i ne treba da razmišljate, jer kad to i radite tražite benificirani radni staž.

Beogradske (pod znacima navoda) stranke su unitarističke stranke i njihovi sateliti koji negiraju Vojvodini ne samo državnost, nego i mogućnost bilo kakve autonomije.
Dakle - DSS, SRS, Dveri, URS (njihov satelit). SNS se provukao na žvaku o EU, ali ta mantra polako nestaje iz njihovih reči, i proći će gore nego sad (katastrofalan rezultat) SPS - ista priča.

Tako drugar. Google u šake i proveri im procente i rezultate. AL' računaj digitronom, nemoj na prste.

A, da, da ne zaboravim, uporedi ove rezultate sa prošlim, pa vidi tendenciju. Čak i u vašoj, radikalskoj stvarnosti, matematika je egzaktna nauka, a cifre isto vrede kao u realnoj stvarnosti. U stvari ti ih i jesi poredio, zato si i pisao tako gorak komentar? Jasno ti je?

Uživaj.

separatista autonomaš

pre 11 godina

Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.
(ovaj most sam otvorio ja, 28. jul 2012 17:43)

LSV i SVM su ove godine ostvarili najbolje izborne rezultate u svojoj istoriji, a vojvođanski DS je uz beogradski bio jedini pobednik u Tadićevoj stranci. Šta ti nije jasno? Kanda ti imaš nekih problema sa realnošću.

Frojd

pre 11 godina

A ne to nikako, pa sta ce onda ovaj jadni narod da radi bez vas, Srbima su bas neophodne takve politicke stranke i takvi politicari kao sto ste vi jer su MAZOHISTI!

kanibal

pre 11 godina

"Gospodine Pajtiću, sve je vrlo prosto: kada prvi put padnete sa vlasti u pokrajini, završili ste karijeru.
(Boris, 28. jul 2012 14:04)"

Da, tada ću umesto njemu da dam glas vama, radikalima?

Hahahahahahaha :D

ovaj most sam otvorio ja

pre 11 godina

@kaiser, 28. jul 2012 12:31
Samo mi nije jasno kako ove autonomase separtiste ne mrzi da toliko izmisljaju.
Kaze "Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno".
Od 120 odbornika u pokrajinskoj skupstini, 102 su clanovi "beogradskih" stranaka.
A onda dodaju "izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama."
Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.

Dijana

pre 11 godina

Vreme vase tiranije je proslo,zato se povucite i prestanite da iritirate narod sa vasim neumesnim izjavama ,a i sa vasim pojavama...dosta smo vas gledali..

Boris

pre 11 godina

Gospodin Pajtić je izuzetno uspešan u Vojvodini, jer ima gotovo apsolutnu većinu sa samo 21% glasova. Pa kako je to uspeo? Vrlo prosto. U Vojvodini je na snazi kombinovani izborni sistem, tako da se 60 poslanika bira po proporcionalnom a 60 poslanika po većinskom izbornom sistemu. Po proporcionalnom sistemu je DS dobio koliko i zaslužuje: 16 poslanika od mogućih 60. Kod većinskog sistema su malo izmenili SPS-ov stari sistem (smanjili su da samo 2 kandidata idu u drugi krug), ali je suština ostala ista. U drugi krug uvek prolazi radikal(sada naprednjak) i predstavnik vlasti (onda SPS ,ada DS). Pošto u Vojvodini 30 posto čine manjine, one po difoltu glasaju za vladajuću stranku, jer im ona uvek obezbedi pare na razne načine (a raju je lako zastrašiti pretnjom radikalima).
Gospodine Pajtiću, sve je vrlo prosto: kada prvi put padnete sa vlasti u pokrajini, završili ste karijeru.

Lopove u zatvor

pre 11 godina

rascep je siguran, i to na dva dela! prvi deo cete ciniti ti, sutanovac i ostali lopovi koji ce u zatvor, a ovaj drugi deo ce se vec nekako snaci bez vas!

dr tule

pre 11 godina

Mi nemamo drugu stranku demokratske orijentacije ,(ako izuzmemo LDP) i zato je izuzetno vazno da DS. prodje cistke,ojaca i bude izbor za Srbiju.Jer,SNS vlada je kratak i neuspeo eksperiment,raspasce se to jako brzo i oni to sami znaju. Ostace mozda Toma,ali vlada ni slucajno.

republika

pre 11 godina

Zasto se tolika hajka digla na Tadica, sto vam je on kriv za izborni rezultat, pa nije on Bog, pa da moze sve da uradi. Da ga je Djilas vise podrzavao, rezultati bi bili jako dobri, ovako Djido podrzava Vucica i novu vlast, a.zasto i da ne kada ne da.Beograd, ali stranku daje. Daj Boze da dodje do izborne skupstine i da Tadic krene polako da cisti stranku, od onih za koje je mislio da su mu prijatelji. Tadic je jedini koji moze da vodi stranku uspesno, ali ovoh puta joj se mora posvetiti!
(ghim, 28. jul 2012 12:53)

"Nije drug Tito kriv, nego ne zna šta rade ovi oko njega"

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

OBOZAVAM RASCEPE!
Ja sam oduvek bio za rascep medju mangupima u nasim redovima,
izmedju laznih, koji se jesu, i pravih demokrata, koji se nisu "istorijski pomirili" sa mangupima iz njihovih redova.
A onih pravih koji to nisu gotovo da medju vama vise i nema.
Zato sto hitnije cepajte se sto sitnije!

Pera

pre 11 godina

DS je u istoriji visestranackog sistema poznata po rascepima. Do rascepa je dolazilo jos dok je bila u opoziciji. Jos 1992. godine Kostunica je sa grupom clanova izasao iz DS-a i formirao DSS, koja i danas postoji. 1997. Grupa clanova DSS-a na celu sa Vladanom Baticem, napustila je DSS i formirala DHSS, koja je na poslednjim izborima izasla u koaliciji sa DS-om. Nesto kasnije, DS je napustio i Micunovic, formirajuci Demokratski centar, ali se kasnije vratio u DS. 2000. posle poraza na unutarstranackim izborima za mesto predsednika stranke, Slobodan Vuksanovic je sa grupom clanova osnovao Narodnu demokratsku stranku, ali se ona kasnije utopila u DSS. Ako se toliko puta cepala dok je bila u opoziciji, uopste ne bi bilo cudno da do rascepa dodje i sada kada je bila na vlasti, pa izgubila vlast.

kaiser

pre 11 godina

Ukoliko želite da osptanete u Vojvodini,moraćete da formirate DSV,jer izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama.

Vaše sedenje na dve stolice (Vojvodina/Beograd) je i kratkoročno pogubno po vas. Kao Vojvodjaninu, vaša briga smo mi, Vojvodjani, i nama se obraćajte ukoliko želite glasove. Na stranu to što želje i interesi Beograda sve češće nisu i interesi Vojvodine, već njena šteta.

Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno.

zemljotres

pre 11 godina

posle katastrofalnog ucinka i mrcvarenja gradjana srbije punih 12 godina. .red je dosao da si i vi rasparcate na 12delova. .jer bog sve vidi i vraca kad tad.

Sima

pre 11 godina

@Sumadinac
Tesko nama ostalima, ako si ti stvarno clan DS-a. Stavovi koje imas su apsurdni, logika u tvom textu ne postoji. Zato smo i izgubili na izborima, jer su takvi imali primat. Vreme je da se procistimo. Ako treba - i podelimo.

Žile

pre 11 godina

Ma koga više interesuje šta se zbiva u DS-u.Treba mnoge pohapsiti jer su ogrezli u kriminalu i lopovluku.Onda od njih neće više biti ništa.Bojan dr Pajtić je običan Ćankov satrap znači seceionista i mora iza brave.

zorko

pre 11 godina

@ "Zorana" Dok je u prosečnog gradjanina Srbije tako kratko pamcenje/kratkjo pamcenje kratka pamet/ bolje biti ne može. Pa nisu valjda Istru, Eternu , štofaru u kuli unistile demokrate, kao ni Vrbaske gogante. Sadašnji punoletni gradjani Kule ne pamte nikakvu industriju. Raspad je počeo za vreme Mioševica.Posle njega su sve dovršavale DSS-ovci.DS je valda tu u punom zamahu od 2008. Ništa dobro nisu doneli, ali za to sigurno nisu krivi

lorimer

pre 11 godina

"Pajtic je gospodin koji je mahao nekakvim falsifikovanim racunima u aferi Bodrum za tu obmanu glasackog tela nije kaznjem to moze samo kod nas
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zoki, 28. jul 2012 08:56) "

Mahao ko Toma i Vučić nekim izbornim listićima i džakovima? I ne da nisu kažnjeni, nego su i nagradjeni??

Tako je, to može samo kod vas.

Nikola

pre 11 godina

Da nije bilo Tadiću DS bi bio sa vama (Šutanovac, Petrović, Trivan, Kolundžija, Boško Ristić, Vlahović, Homen, Pajtić) ispod cenzusa. Pa to svi znaju. Pa kako Šaperu da to nisi video kada si osmišljavao predizbornu kampanju. I sada, posle poraza u prvi red skupštinske klupe stavljaš omraženi lik Borka Stefanovića, pa pobogu čoveče da li ti radiš za ili protiv DS-a.

iznevereni glasac

pre 11 godina

Mladjani Pajtic se sada posipa pepelom umesto da prozove svog velikog sefa Borisa Velicanstvenog na odgovornost za izborne rezultate. Ali razumem ja njega - da nema velikog sefa ne bi bilo ni malog Pajtica. U medjuvremenu vam glasaci okrecu ledja a pokojni Djindjic se vrti u grobu dok Kostunica prolazi kroz orgazmicke trenutke srece. Unistili ste DS, unistili ste Srbiju a glasace ste vise puta prevezli zedne preko vode i umesto da se kompletan vrh ritualno spali ispred Krunske vi se opirete vasoj licnoj odgovornosti. No problemo, ja mogu da zivotarim i pod vlascu socijalista (potpuno isto kao i pod vasom vlascu) ali da vidim sta cete vi kad vam dosijea procita krvolocni Vucic i kada otpocne revans utakmica sa SPS-om i SNS-om. Necete imati gde da se sakrijete, proci cete kao Sanader.

ghim

pre 11 godina

Zasto se tolika hajka digla na Tadica, sto vam je on kriv za izborni rezultat, pa nije on Bog, pa da moze sve da uradi. Da ga je Djilas vise podrzavao, rezultati bi bili jako dobri, ovako Djido podrzava Vucica i novu vlast, a.zasto i da ne kada ne da.Beograd, ali stranku daje. Daj Boze da dodje do izborne skupstine i da Tadic krene polako da cisti stranku, od onih za koje je mislio da su mu prijatelji. Tadic je jedini koji moze da vodi stranku uspesno, ali ovoh puta joj se mora posvetiti!

Posmatrač scene

pre 11 godina

Kako to beše?

Prvo je Boris III Najveći izgubio predsedničke izbore.
Onda mu se izmakla i premijerska šamlica.
Onda je Bojan Dr Pajtić kukurikao kad mu vreme nije ("Vojvođanska vlada je jedina proevropska, za razliku od republičke")
Onda je Vojvodina završila u loncu.

Logično, zar ne?

A to što Bojan opušteno saopštava da NEĆE poštovati Ustavni Sud, to je jako, jako lepo. Bolje lepo kažite da nam je ustav NAKRADAN, a da ste vi to tolerisali kada je vama odgovaralo. To jest kada je Ranjeni Paun bio na vlasti. I taj Ustavni Sud je sastavljen od takvih satrapa, da je to strašno. A vi ste ih sastavili. E, pa sad ćutite! Bar toliko možete.

A i mi možemo da vas ne slušamo.

Ima gde

pre 11 godina

Kakav god vam onaj g. Mirko Cvetkovic bio, on ima gde da ode. Cujem vraca se na svoj biznis.A ostali eno pobegli u poslanike jer ne znaju niti imaju sta da rade.Nego vi lepo da se reorganizujete, poizbacujete kojekakve sminkere koji su vas doveli dovde i da se odreknete kojekakvih ideja koje ste do sada zastupali. Ostaje, doduse, glavni sindrom od kojeg pati vecina nasih politicara. To je lopovski mentalitet kojeg se tesko osloboditi. Tu ne mogu da vam pomognem savetom, pogotovu sto ce mozda neki po prvi put u istoriji ove zemlje zavrsiti u zatvoru.Ali ne verujem ni to.

lezdra

pre 11 godina

(zoran, 28. jul 2012 10:34)
Ne samo na zahtev Zapada nego podobrano na pritisak Koštunice i njegove DSS, antihaškog lobija, poraženih snaga 5 oktobra, žute štampe i naravno matuške Rusije.

Hajdi

pre 11 godina

Tuzno i bolnoje videti zemlju Srbiju u ovakvom moralno vredonosnom kolapsu. Milioni ljudi vide opskurne likove poput Nikolica, Velje Ilica, Dinkica , Dacica kao neke izbavioce. Tadic je propustio zivotnu priliku da umije Srbiju, da je ratosilja ovog polusveta jednom za svagda. Nije jednostavno imao M... Shapera pod hitno najuriti iz DS krugova, covek je upropastio stranku skroz na skroz.

Sumadinac

pre 11 godina

Alo, krezubava Srbijo, uzivajte vi u vasem preCedniku, kupujte diplome, smestajte se na >zasluzena< mesta i pustite demokrate da se konsoliduju. Medju demokratama i njihovim glasacima je ipak inteligencija Srbije i ne vidimo se za kratko vreme na vanrednim izborima.
Gospodin Pajtic uziva veliko poverenje Vojvodjana, a vi preko Dunava imate svog Velju, Mrku, Dinkica ...
(novosadjanka, 28. jul 2012 10:14)

Vidis ta krezuba Srbija vas izdrzava, pa vam i Cacak i Krusevac i Kragujevac finansiraju autonomiju, pa vam je ta krezuba Srbija davala pare da peglate propale projekte te vase Razvojne banke Vojvodine.
I evo ja sam clan DS i javljam se iz krezube Srbije, samo mi objasni jel sam inteligentan sto sam clan DS ili sam nesto drugo sto sam iz krezube Srbije?
I uopste dal si svesna da takavim komentarima cinis lose nama u krezuboj Srbiji a clanovi smo DS, jer kad god nesto pametno treba da kazemo, druga strana citira tebe i takve i onda nemamo kud.
I cisto da te obavestim uvredila si 3.600.000 gradjana Srbije koji zive u UŽAS-u, ko ti je dao prava da nas sve kolektivno vredjas, ko ti je dao prava da delis narod na krezube i pametne iz Vojvodine?
Samo pogledaj nivo svoje tolerancije, a hvalite se kako ste iz tolerantne Vojvodine, pa nisu ratove pravili ovi iz krezube Srbije, nego bas takvi kao ti i moram da te pitam da nisi ti poreklom iz neke gudure Bosne ili Krajine.

goran

pre 11 godina

DS je jaka interesna grupa. Bivsi ministri su uglavnom bogati biznismeni koji uglavnom gledaju licne interese. Stoga ne razumem zaljubljenost pojedinaca u DS. Verovatno zivite bolje od kad je DS na vlasti. Rezultati govore sve ...

ovaj most sam otvorio ja

pre 11 godina

@isteraj lopove, 28. jul 2012 01:01
U tom slucaju bi morali Pajtica prvog da isteraju.
On je olicenje svega sto si nabrojao, samo sto to vi pod uticajem medijske propagande ne vidite.
Pajtic je jedan od najgorih kadrova DSa ikad.

zoran

pre 11 godina

Posle ubistva Premijera Đinđića je bila "Sablja" koju je uveo Z. Živković. Kriminalci, tajkuni, korumpirani političari, bahati vozači i sav ostali šljam je bio manji od makovog zrna. Ta akcija ukinuta je pod pritiskom Zapada i od tog momenta kao narod i kao država tonemo sve dublje. Čas brže, čas sporije ali permanentno tonemo.
Ko je shvatio njemu je jasno. Ostalima ne vredi objašnjavati.

sasa13

pre 11 godina

Stranku treba da vode: Pajtic, Jesic, Djelic, Djilas, a da je napuste: Tadic, Cvetkovic, silikonska diva - Trivan, a Micuna samo na pocasnu funkciju.

tubic

pre 11 godina

Ako se Pajtic odluci da krene sa svojim krilom DS prema nezavisnosti mora deliti 10 do 15 posto sa Cankom. Zato ce on da glumi nekakvu sredinu i pokusati zavesti jos malo sludjenih SRBA . Sve je to pakleni plan separatista. Ipak nemaju sanse srecom!

novosadjanka

pre 11 godina

Alo, krezubava Srbijo, uzivajte vi u vasem preCedniku, kupujte diplome, smestajte se na >zasluzena< mesta i pustite demokrate da se konsoliduju. Medju demokratama i njihovim glasacima je ipak inteligencija Srbije i ne vidimo se za kratko vreme na vanrednim izborima.
Gospodin Pajtic uziva veliko poverenje Vojvodjana, a vi preko Dunava imate svog Velju, Mrku, Dinkica ...

crni domino

pre 11 godina

Tadicu, podnesi ostavku pod hitno ali ne jajarski, nego na skupstini DS, i raspisi izbore, pa neka se prijavi ko hoce i obrazlozi kako ce spasiti DS od raspada! Potom izbori tajnim glasanjem.
Nemoj da pravis rascep ostajanjem ili omalovazavanjem protivnika kao sto si radio na drzavnim izborima!
Sklanjaj se, pregazilo te je vreme!
Kerovi su poceli da te ujedaju!

koliko smo umisljeni

pre 11 godina

Da Boris nije izasao na prevremene izbore DS bi prosao gore nego sto jeste.I ti i Djilas znate da ste Beograd i Vojvodinu dobili da ne bi pobedio SNS.
To sto sad, na nekorektan nacin, pokusavate sve izborne rezultate da pripisete sebi i svalite krivicu na Tadica je jadno.Kao podpredsednici mogli ste mnoge stvari u okviru stranke da resite do izbora,on je isao od nemila do nedraga, molio za pare, za clanstvo,investicije,da popravi odnose u regionu......
Nije mogao sve sam.
Na kraju ako si umislio da si toliko sposobni lider u pokrajini zasto u N.Sadu DS ima 18 odbornika a Romska stranka 6.Sad kad ovi drumski razbojnici preuzmu i ostale velike gradove, videces koliko si jak i mocan.

aleksandar

pre 11 godina

Ajde ne ponasajte se kao neke strine. Za 4 godine su novi izbori, treba neko ove da skine. Kukavice jedne! Ako ovako nastavite odo ja kod Cede a vi cmizdrite...

cisar

pre 11 godina

Gosp.Pajticu,jel znate vi nesto bolje osim uporedjivanja,kako imate obraza uporedjivati se sa Nikolicem,ali kada se bolje razmislim niste vi nista bolji.Znam da ste dobri sa Tadicem jer ste bili njegova produzena ruka uz dobru naknadu,pa vam poraz jako tesko pada.Svest gradjna Vojvodine vam je omogucila da ostanete u sedlu,jer su dovoljno pametni da vide sa koje strane im preti jos veca opasnost,da su imali izbora verujem de bi najradje i vas oduvali.Vi ne radite u interesu naroda vec na prvome mestu licnom,a kao politicar iz Vojvodine imate i obavezu da se o njoj brinete,zbog toga se i javljate ponekad ali vi ne radite ono sto morate da radite,vi ste ispunjavali manekenove zelje.Sada kada ste ostali bez velikog vodje,ne mozete da se pokupite,planovi su pali u vodu,a mnogi su imali veliku lovu na vidiku,naravno u svojim dzepovima.Zasto se javno ne iskazete i zalazete za slobodnu i samostalnu Vojvodinu.Ne trebaju nama okrajci od njih vec da onaj rezim iz BG otkacimo i ako hoce mozemo saradjivati sa njima ako ne,njihov problem.Za to se vi zalazite,ali to vama ne pada na pamet.Vi ste clan DS a oni prvenstveno misle na BG,ostalo su okrajci za njih.Prema tome jasno je za koga vi radite.Kao sto su u DS potrebne temeljne promene tako su i u Vojvodini neophodne promene politicara i politike prema ociglednim namerama rezima iz BG.Nema sa njima vise sta da se divani,neka oni svoju kucu vode i dalje u propast,ali nemaju prava da i nasu uniste.

sr

pre 11 godina

Joj ne dirajte mi DS. Samo nemojte da se raspadnete. Kuku sta cemo posle... E da je srece da se desilo ranije, da su se odcepili od lopova i oportunista, bahatih i nadmenih,...

Alexa

pre 11 godina

najvise bi voleo da se DS raspadne na Vojvodjanski DS i onaj ostatak van nje. gosp. Pajticu napravite vi VDS (vojvodjanska demokratska stranka) a ostali me ne interesuju ni malo.

vlada-so

pre 11 godina

ma kakav raspad sada će vašington posle kreiranja i pacifikovanja nove vlade,krenuti u provetravanje i jačanje ds-a jer neko mora biti alternativa novoj vlasti čija će dužina trajanja zavisiti od servilnosti.

ivan

pre 11 godina

Ima ipak jedna razlika,Nikolic nikada nije bio predsednik a Tadic jeste i izgubio je to mesto na zadnjim izborima.Za mene je to velika razlika.Tadic mora da se skloni.

MITA

pre 11 godina

Pajtic nesto kaze za Tomu ?? Pa nije Toma bio 4 godine predsednik, pa izgubio na izborima za predsednika i zasto Pajtic uporedjuje dva razlicita coveka. Milim da Pajticu jos nije sasvim jasna POLITIKA i POLITIKANSTVO, ali zato ume da POLITICARI (politicarenjem se svi u Srbiji bave, pa i ja) !

analiza

pre 11 godina

imajuci u vidu krizu koja je zahvatila i nasu zemlju, rezultati DS uopste nisu toliko losi... Najveca greska je sto se stranka uspavala pred drugi krug izbora, posle Tv duela Tadica i Nikolica...

zoki

pre 11 godina

Pajtic je gospodin koji je mahao nekakvim falsifikovanim racunima u aferi Bodrum za tu obmanu glasackog tela nije kaznjem to moze samo kod nas

ne umem da mrzim

pre 11 godina

Na izborima 06. maja DS je osvojio nepuna 2% manje glasova od SNS i sa predhodnim koalucionim partnerima uz manjine bi imao 137 mandata u Parlamentu. To su cinjenice. To sto je "koalicioni kapacitet" URS i SPS "sirok" je stvar njihovih glasaca. To sta su "zasluzili" ovi koje dusebriznici DS prozivaju je stvar za pravosudje, pa neka izvole. To kako su visoki funkcioneri DS radili u predhodnom mandatu je stvar unutar stranackih organa. Tacka. I konacno, to zasto nije napravljena Vlada na celu sa DS je pitanje za Predsednistvo i ostale organe DS (Skupstina). Vi ostali, koji ste glasali da Vlada ovako izgleda uzivajte, dobili ste sta ste hteli, ostavite porazene da vidaju rane i pripremaju se za nove izbore. Bice uskoro svakako, a na njima cete svakao glasati za (nove) promene - ubedljivo. Srecan nam BOLJI ZIVOT od onog koji je mogao biti bolji da je prosao slogan IZBOR ZA BOLJI ZIVOT.

Moravac

pre 11 godina

Stvarno ne vidim da je Pajtić najavio rascep stranke. Na pitanje novinara "Da li je moguć rascep DS" on je odgovorio "Takva mogućnost uvek postoji". I sad se to spinuje kao vest..Nažalost, to je uobičajena novinarska praksa u Srbiji.

Nebojsa

pre 11 godina

Zapravo, Tadic je zrtva DS-a. Da nije njega, stranka ne bi imala 22% glasova (nego mnogo manje), a da nije tog negativnog imidza pojedinaca iz DS-a (i vec najavljene koalicije sa SPS-om), na drugi krug predsednickih izbora bi izaslo vise ljudi i Tadic bi glatko dobio.

Zorana

pre 11 godina

Pajtić kao lider je ok, i na njegovo ime je i došao pokrajinski rezultat, ali pokrajinska organizacija DS sa nafuranim lokalnim liderima je sramota i za Vojvodinu i za Srbiju. Pogledajte kakvo su groblje od privrede i javnih ustanova i preduzeća ostavili u Kuli i Vrbasu i sve će biti jasno. Pajtićeva je greška, a i cele DS što pojedincima daje bezrezervnu podršku bez bilo kakve kontrole, pa se lokalni lideri osećaju bogovima... To se odrazilo i na lokalnim izborima, a ta bahatost dovodi i do novih koalicija na lokalu, koje će verovatno biti još gore. Isključivi krivac je ipak DS sa svojim ponašanjem, lošim mehanizmom kontrole, pogrešnim kadrovanjem i nedostatkom odgovornosti!

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

DS se nije oporavila od ubistva Zorana Djindjića.Posle Djindjića DS vode poslusposobni ljudi tj.kadrovi iz trećeg ešalona.Tačno je da je DS politička institucija Srbije ali uradila je mnogo loše za Srbiju.Ako se u DS ne pojavi ličnost slična Djindjiću,onda će politički uticaj ove stranke biti u padu u narednom periodu.

demokrata

pre 11 godina

Imati Novikova u Briselu je isto kao i nemati kancelariju uopste. G-dine Pajticu sigurno ste i sami svesni nacina na koji ste "odradili" izbore (maksimalno korisnjenje resursa drzave, potrosene grdne pare jadnih poreskih obveznika, podela junica, nazimica ... i da ne pricamo dalje). Ne daj Boze da se uskoro ponovo raspisu izbori, dobili bi standardnih 10%. Predusluv je naravno da sto pre otkacite parazita Canka inace ce vam i ovaj procenat biti misaona imenica.Zato, pamet u glavu!

nesh_bros

pre 11 godina

Vidim ja da "ekipa" DS-ovaca zbog kojih su i izgubili izbore se bas potresla. Prave se zgrade na pasnjacima, stanovi po 200-300 m2, pocinju se privatni biznisi, silne agencije, neprofitne organizacije koje ne rade nista a dobijaju enormne plate, i na kraju medijske kuce, gradjevinske firme sadasnjih funkcionera DS rade izvanredno. Briga njih za DS i parlament.. milioni su vec na racunima!

vuk 66

pre 11 godina

Mnogo su hteli.Mnogo započeli.A sve su upropastili,i narod i stranku.Kako mi je juče rekao jedan njihov član "Kada se vratimo na vlast trebalo bi da otvorimo Novi Goli Otok gde bi bili zatvoreni sadašnji članovi vlade i rukovodstva stranaka koje sada obavljaju vlast".Kakv hrkljuš u glavi.Eto koliko se voli vlast i koliko vlast kvari običnog čoveka.

IN VIVO

pre 11 godina

Gospodine Pajticu,zasto i Vi ne podnesete inicijativu USS,da su Kragujevac i Nis protiv ustavno otvorili kancelariju u Briselu? I vi sami znate da je USS doneo ispravnu odluku.Vi ste podrzali taj nakaradni ustav Srbije koji je Kostunica pisao.Dva dana ste se lomili kako bi referendum uspeo.Trazili ste,gledajte !!!

Srle

pre 11 godina

Covece ostavite vise tu demagogiju zbog koje vise niste vladajuca stranka. Jednostavno ne mozes da ne postujes odluku Ustavnog suda koliko god ti mislio da ta odluka nije fer ili bilo ko drugi. Ustavni sud vam nije dao samo odluku da ne moze nego je u obrazlozenju napisano i kako to sto zelite moze da se ostvari a da po misljenju ustavnog suda ne krsi ustav Srbije, a to znaci da to uradite bas onako kako su uradili ti regioni. Dokle ce ova zemlja vise da ima politicare koji po svojoj licnoj potrebi postuju ustav i zakone. Dosta sa time !

Djordje NS

pre 11 godina

Od kad ste iz stranke proterali Čedu Jovanovića i Zorana Živkovića, kao i kad vam nije bio dobar baš ni jedan ministar iz Djindjićeve vlade od tad za mene ne postojite...

Pera ložač

pre 11 godina

1990.godine u ovoj zemlji je uveden višestranački sistem. Ko hoće može politički da se angažuje, može i svoju stranku da osnuje, ali ne može da menja rukovodstvo stranke kojoj ne pripada.
Dok je većinski deo naroda gledao kako da preživi mangupi su popunili sva moguća i nemoguća mesta u ovoj našoj, valjda, zajedničkoj državi.
U proseku jednom u 4 godine oni se uplaše od nas ali većinu nas mrzi da se prošetamo do glasačkog mesta. 5.oktobar je mogao da se desi još 9.marta 1991.godine ali Sloba je većini bio lepši od Vuka. Đinđić je "postao dobar" tek kada su ga ubili.
Hrabar smo mi narod, zato smo i pod turcima proveli 450 godina i od smeđe rase postali crnomanjasti.
Za par meseci i Mirko Cvetković će da nam izgleda mlađi i lepši nego što je sada ali vreme ide uvek napred a izbori su tek za 4 godine.
Ovo je zemlja u kojoj smo u školi učili o majoru Gavriloviću i njegovom čuvenom govoru braniocima Beograda ali nam tada nisu rekli da je on umro 1945.godine od ruke svojih sunarodnika po povratku iz zarobljeništva u Nemačkoj.
I šta nam ostaje, da kukamo i žvrljamo po forumima da bi Vučić mogao da zna raspoloženje naroda. Nepismeni knjaz Miloš je rekao da je narod opasan ne kad galami nego kada ćuti. Mi smo daleko od bilo kakve ozbiljne pretnje po bilo koju vlast u ovoj zemlji, i da marsovci dođu mogli bi da nađu (podkupe) poslaničku većinu i naprave vladu, ionako polovina poslanika nije rođena u granicama ove i ovakve naše Srbije, jedine koju imamo.

bane

pre 11 godina

Da ste razvili unutarpartijsku demokratiju sada se ne bi nalazili pred rascepom jer je u svetu normalno da se neuspešni predsednik zameni novim kandidatom. Tako se menjaju predsednici a čuva stranka. Pošto je u vašoj partiji jedina tema kako obezbediti propalom predsedniku vilu na Dedinju i kako mu namaknuti treći mandat, onda je rascep neminovan.

Srboje

pre 11 godina

Mislim da se pokojni Zoran Djindjic u grobu okrece kad vidi kako ste uspeli da upropastite i DS i državu. Vi gospodo iz DS-a treba da odete u političku istoriju,što pre to bolje.

тумба лумба

pre 11 godina

Сад под Мастером и Мегатренд владом тећи ће Србијом само мед и млеко !

isteraj lopove

pre 11 godina

Ukoliko se g. Pajtic i Djilas ne izbore da sadasnja kamarila oko Borisa (Sutanovac, Dulic, Trivan, Petrovic, Markovic...) bude isterana iz DS nema na sledecim izborima ni cenzusa. Oholost, nesposobnost i lopovluk esalona oko Borisa skoro je unistila i stranku i drzavu! Zreli su za zatvor a ne za politicku penziju!

gari

pre 11 godina

Koliko god mrzitelji zelite nestanak,to se nece desiti, jer DS je bila i ostala institucija, i jedino sto mozete je da pisete komentare i sanjate o raspadu.

Freedom Fighter

pre 11 godina

Savrseno nas ne zanima sta cete raditi u Ds - u.
Jedino sto mogu da vam kazem da cemo i vas i Ligu da pocistimo na izborima zbog vaseg vazalskog stava, ekonomskog srozavanja Vojvodine, beogradske pljacke nasih resursa,i jos tusta i tma razloga, koje nam svakodnevno servirate vasim unjkavim zalaganjem za nekakvu kvazi autonomiju ili regionalizaciju. Koliko vidimo vama ocigledno nije jasno sta mi hocemo.Objasnicemo vam ubrzo, jer vremena za cekanje nema previse.

Mita

pre 11 godina

Ova sadasnja DS,vise kuka i tuguje sada,kada su izgubili izbore,za vlascu i privilegijama,nego kada im je bio ubijen najbolji covek,tj. premijer Djindjic...A Tadica izgleda mnogo zabolelo sto on danas nije u Londonu sa Saperom,nego Nikolic...haha....

Marko

pre 11 godina

"...da li će kancelarija Vojvodine u Briselu nastaviti rad uprkos odluci Ustavnog suda Srbije..."

Ako je ovo jedna od odluka USS, onda tamo zaista sede diletanti.

mare

pre 11 godina

nema posla. korupcija. sve se to trpelo...ali ono iZivljavanje sa iZvinjenjima, klanjanje tudjim Zrtvama a svojim ne, i reci da nisi ponosan sto si predsednik....to vas ej kostalo iZbora, ostao nam je samo ponos, a vi ste hteli i to da uZmete...e pa nece moci !!!!

gagi

pre 11 godina

Samo se drzite sto dalje od vlasti to je za nasu Srbiju najvaznije.Da li ce biti rascep partije ili ne nije vazno, s obzirom da vrh te partije vise nikada nece biti vlast.

džaba džaba

pre 11 godina

Sve dok su na jednoj strani Đilas ili Pajtić a na drugoj svi ostali (Radić, Trivan, Šutanovac, Rodni), onda ima nade za stranku.

Darko

pre 11 godina

Samo ako ste slepi necete podrzati Zivkovica. Zoran je jedini covek koji se nije ustrucavao da kaze istinu sve ove godine, i o "istorijskom pomirenju" i o Tadicu i ekipi...

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Isključite iz članstva Mikija Rakića, Šapera, Krstića, Dulića, Ružicu Đinđić, Homena, Šutanovca, Mićunovića, Trivanku, Kulundžijku, Pajtića, Cvetkovića, Đilasa i Tadića i onda ćete ličiti na nešto

pa stvarno

pre 11 godina

Najurite sve Nalickane Mahere + najgoreg potpredsednika u istoriji DS J.Trivan, izaberite neku normalnu zenu iz stranke za predsednika (Delevic, Matkovic,...) i mozda imate neku sansu da ne odete u istoriju kao da niste ni postojali.

torvalds

pre 11 godina

"Uostalom, nije li Tomislav Nikolić u nekoliko navrata gubio izbore, pa je ostao na čelu svoje stranke, a sada je i predsednik Srbije", kazao je Pajtić.

Kad ovako nešto pročitam dođe mi da ošamarim monitor. Čekaj, pa vi ste celu kampanju zasnivali da ste kao BOLJI i DEMOKRATSKIJI od naprednjaka zar ne? Čekaj, ako ste toliko bolji i demokratskiji od njih, što se onda sada ravnate po njima? Znači, kada se uzimaju glasovi, onda ste bolji od njih, a kada treba da se nešto uradi, onda ko deca: "Pa ni oni nisu uradili to i to, što bismo i mi"? Daj bre raspadnite se da vas ne gledam. Sreća pa smo odavno nečija kolonija pa će gospoda agenti već odnekle stvoriti još neku "alternativnu" DS.

Miladin Subotić

pre 11 godina

Rascep DS je najteži oblik suočavanja sa novonastalom realnošću. I sama najava te mogućnosti odražava pometnju nastalu posle izbornih rezultata. Odnarođeni, okrenuti sebi, samozadovoljni i uljuljkani rečima "ohrabrenja" iz Brisela distancirali se od svakodnevnih problema običnog čoveka i "zaboravili" da na izborima svi glasaju.

Ako se desi rascep, predstoji težak put povratka. Istovremeno, ovo je i izraz malodušnosti i nesposobnosti da se "bude drugi". Rascepom se nastavlja niz usitnjavanja stranke koja je sebe smatrala bezalternativnim političkim liderom. Gospoda Koštunica, Jovanović, Lečić, Vuksanović i niz drugih osnovali su druge stranke. Neko će se uskoro pridružiti spisku disidenata.

Vladimir PS

pre 11 godina

Oni su prsli zesce. Koji izazovi, izlasci jaci, koga briga za te epske gluposti. Unistili ste ovaj narod, ekonomski, a takvu politiku ste vodili u svetu i regionu, da ste ga jos i ponizili. Osim sto ste nas sveli na hleba i vode, jos ste nam i oduzeli ono malo dostojanstva koje smo zasnivali na svojoj istoriji, a na koju je Tadic direkt pljunuo svojim izvinjavanjem onima koji su nas ubijali. Hrvati nas pobili pola miliona u Jasenovcu, proterali jos 300 hiljada u Oluji, a on se njima izvinjava za neku babu za koju se ne zna dal je ubijena ili umrla prirodnom smrcu od starosti. Ljudima je bilo muka od vas, nije da nisu glasali zbog neke ideologije i sl. vec im je muka od tih licnosti. A oni se "ne predaju", vide nekakve izazove, gluposti... alo, cistite se da vas ne gledam, go*** mi krene cim vas vidim, a oni pricaju o nekim izazovima. Vala, ljudska bulazan nema granica.

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Isključite iz članstva Mikija Rakića, Šapera, Krstića, Dulića, Ružicu Đinđić, Homena, Šutanovca, Mićunovića, Trivanku, Kulundžijku, Pajtića, Cvetkovića, Đilasa i Tadića i onda ćete ličiti na nešto

torvalds

pre 11 godina

"Uostalom, nije li Tomislav Nikolić u nekoliko navrata gubio izbore, pa je ostao na čelu svoje stranke, a sada je i predsednik Srbije", kazao je Pajtić.

Kad ovako nešto pročitam dođe mi da ošamarim monitor. Čekaj, pa vi ste celu kampanju zasnivali da ste kao BOLJI i DEMOKRATSKIJI od naprednjaka zar ne? Čekaj, ako ste toliko bolji i demokratskiji od njih, što se onda sada ravnate po njima? Znači, kada se uzimaju glasovi, onda ste bolji od njih, a kada treba da se nešto uradi, onda ko deca: "Pa ni oni nisu uradili to i to, što bismo i mi"? Daj bre raspadnite se da vas ne gledam. Sreća pa smo odavno nečija kolonija pa će gospoda agenti već odnekle stvoriti još neku "alternativnu" DS.

Vladimir PS

pre 11 godina

Oni su prsli zesce. Koji izazovi, izlasci jaci, koga briga za te epske gluposti. Unistili ste ovaj narod, ekonomski, a takvu politiku ste vodili u svetu i regionu, da ste ga jos i ponizili. Osim sto ste nas sveli na hleba i vode, jos ste nam i oduzeli ono malo dostojanstva koje smo zasnivali na svojoj istoriji, a na koju je Tadic direkt pljunuo svojim izvinjavanjem onima koji su nas ubijali. Hrvati nas pobili pola miliona u Jasenovcu, proterali jos 300 hiljada u Oluji, a on se njima izvinjava za neku babu za koju se ne zna dal je ubijena ili umrla prirodnom smrcu od starosti. Ljudima je bilo muka od vas, nije da nisu glasali zbog neke ideologije i sl. vec im je muka od tih licnosti. A oni se "ne predaju", vide nekakve izazove, gluposti... alo, cistite se da vas ne gledam, go*** mi krene cim vas vidim, a oni pricaju o nekim izazovima. Vala, ljudska bulazan nema granica.

pa stvarno

pre 11 godina

Najurite sve Nalickane Mahere + najgoreg potpredsednika u istoriji DS J.Trivan, izaberite neku normalnu zenu iz stranke za predsednika (Delevic, Matkovic,...) i mozda imate neku sansu da ne odete u istoriju kao da niste ni postojali.

Mita

pre 11 godina

Ova sadasnja DS,vise kuka i tuguje sada,kada su izgubili izbore,za vlascu i privilegijama,nego kada im je bio ubijen najbolji covek,tj. premijer Djindjic...A Tadica izgleda mnogo zabolelo sto on danas nije u Londonu sa Saperom,nego Nikolic...haha....

Darko

pre 11 godina

Samo ako ste slepi necete podrzati Zivkovica. Zoran je jedini covek koji se nije ustrucavao da kaze istinu sve ove godine, i o "istorijskom pomirenju" i o Tadicu i ekipi...

mare

pre 11 godina

nema posla. korupcija. sve se to trpelo...ali ono iZivljavanje sa iZvinjenjima, klanjanje tudjim Zrtvama a svojim ne, i reci da nisi ponosan sto si predsednik....to vas ej kostalo iZbora, ostao nam je samo ponos, a vi ste hteli i to da uZmete...e pa nece moci !!!!

džaba džaba

pre 11 godina

Sve dok su na jednoj strani Đilas ili Pajtić a na drugoj svi ostali (Radić, Trivan, Šutanovac, Rodni), onda ima nade za stranku.

Miladin Subotić

pre 11 godina

Rascep DS je najteži oblik suočavanja sa novonastalom realnošću. I sama najava te mogućnosti odražava pometnju nastalu posle izbornih rezultata. Odnarođeni, okrenuti sebi, samozadovoljni i uljuljkani rečima "ohrabrenja" iz Brisela distancirali se od svakodnevnih problema običnog čoveka i "zaboravili" da na izborima svi glasaju.

Ako se desi rascep, predstoji težak put povratka. Istovremeno, ovo je i izraz malodušnosti i nesposobnosti da se "bude drugi". Rascepom se nastavlja niz usitnjavanja stranke koja je sebe smatrala bezalternativnim političkim liderom. Gospoda Koštunica, Jovanović, Lečić, Vuksanović i niz drugih osnovali su druge stranke. Neko će se uskoro pridružiti spisku disidenata.

gari

pre 11 godina

Koliko god mrzitelji zelite nestanak,to se nece desiti, jer DS je bila i ostala institucija, i jedino sto mozete je da pisete komentare i sanjate o raspadu.

Marko

pre 11 godina

"...da li će kancelarija Vojvodine u Briselu nastaviti rad uprkos odluci Ustavnog suda Srbije..."

Ako je ovo jedna od odluka USS, onda tamo zaista sede diletanti.

Freedom Fighter

pre 11 godina

Savrseno nas ne zanima sta cete raditi u Ds - u.
Jedino sto mogu da vam kazem da cemo i vas i Ligu da pocistimo na izborima zbog vaseg vazalskog stava, ekonomskog srozavanja Vojvodine, beogradske pljacke nasih resursa,i jos tusta i tma razloga, koje nam svakodnevno servirate vasim unjkavim zalaganjem za nekakvu kvazi autonomiju ili regionalizaciju. Koliko vidimo vama ocigledno nije jasno sta mi hocemo.Objasnicemo vam ubrzo, jer vremena za cekanje nema previse.

isteraj lopove

pre 11 godina

Ukoliko se g. Pajtic i Djilas ne izbore da sadasnja kamarila oko Borisa (Sutanovac, Dulic, Trivan, Petrovic, Markovic...) bude isterana iz DS nema na sledecim izborima ni cenzusa. Oholost, nesposobnost i lopovluk esalona oko Borisa skoro je unistila i stranku i drzavu! Zreli su za zatvor a ne za politicku penziju!

zoki

pre 11 godina

Pajtic je gospodin koji je mahao nekakvim falsifikovanim racunima u aferi Bodrum za tu obmanu glasackog tela nije kaznjem to moze samo kod nas

Sumadinac

pre 11 godina

Alo, krezubava Srbijo, uzivajte vi u vasem preCedniku, kupujte diplome, smestajte se na >zasluzena< mesta i pustite demokrate da se konsoliduju. Medju demokratama i njihovim glasacima je ipak inteligencija Srbije i ne vidimo se za kratko vreme na vanrednim izborima.
Gospodin Pajtic uziva veliko poverenje Vojvodjana, a vi preko Dunava imate svog Velju, Mrku, Dinkica ...
(novosadjanka, 28. jul 2012 10:14)

Vidis ta krezuba Srbija vas izdrzava, pa vam i Cacak i Krusevac i Kragujevac finansiraju autonomiju, pa vam je ta krezuba Srbija davala pare da peglate propale projekte te vase Razvojne banke Vojvodine.
I evo ja sam clan DS i javljam se iz krezube Srbije, samo mi objasni jel sam inteligentan sto sam clan DS ili sam nesto drugo sto sam iz krezube Srbije?
I uopste dal si svesna da takavim komentarima cinis lose nama u krezuboj Srbiji a clanovi smo DS, jer kad god nesto pametno treba da kazemo, druga strana citira tebe i takve i onda nemamo kud.
I cisto da te obavestim uvredila si 3.600.000 gradjana Srbije koji zive u UŽAS-u, ko ti je dao prava da nas sve kolektivno vredjas, ko ti je dao prava da delis narod na krezube i pametne iz Vojvodine?
Samo pogledaj nivo svoje tolerancije, a hvalite se kako ste iz tolerantne Vojvodine, pa nisu ratove pravili ovi iz krezube Srbije, nego bas takvi kao ti i moram da te pitam da nisi ti poreklom iz neke gudure Bosne ili Krajine.

crni domino

pre 11 godina

Tadicu, podnesi ostavku pod hitno ali ne jajarski, nego na skupstini DS, i raspisi izbore, pa neka se prijavi ko hoce i obrazlozi kako ce spasiti DS od raspada! Potom izbori tajnim glasanjem.
Nemoj da pravis rascep ostajanjem ili omalovazavanjem protivnika kao sto si radio na drzavnim izborima!
Sklanjaj se, pregazilo te je vreme!
Kerovi su poceli da te ujedaju!

zoran

pre 11 godina

Posle ubistva Premijera Đinđića je bila "Sablja" koju je uveo Z. Živković. Kriminalci, tajkuni, korumpirani političari, bahati vozači i sav ostali šljam je bio manji od makovog zrna. Ta akcija ukinuta je pod pritiskom Zapada i od tog momenta kao narod i kao država tonemo sve dublje. Čas brže, čas sporije ali permanentno tonemo.
Ko je shvatio njemu je jasno. Ostalima ne vredi objašnjavati.

novosadjanka

pre 11 godina

Alo, krezubava Srbijo, uzivajte vi u vasem preCedniku, kupujte diplome, smestajte se na >zasluzena< mesta i pustite demokrate da se konsoliduju. Medju demokratama i njihovim glasacima je ipak inteligencija Srbije i ne vidimo se za kratko vreme na vanrednim izborima.
Gospodin Pajtic uziva veliko poverenje Vojvodjana, a vi preko Dunava imate svog Velju, Mrku, Dinkica ...

Srboje

pre 11 godina

Mislim da se pokojni Zoran Djindjic u grobu okrece kad vidi kako ste uspeli da upropastite i DS i državu. Vi gospodo iz DS-a treba da odete u političku istoriju,što pre to bolje.

Pera ložač

pre 11 godina

1990.godine u ovoj zemlji je uveden višestranački sistem. Ko hoće može politički da se angažuje, može i svoju stranku da osnuje, ali ne može da menja rukovodstvo stranke kojoj ne pripada.
Dok je većinski deo naroda gledao kako da preživi mangupi su popunili sva moguća i nemoguća mesta u ovoj našoj, valjda, zajedničkoj državi.
U proseku jednom u 4 godine oni se uplaše od nas ali većinu nas mrzi da se prošetamo do glasačkog mesta. 5.oktobar je mogao da se desi još 9.marta 1991.godine ali Sloba je većini bio lepši od Vuka. Đinđić je "postao dobar" tek kada su ga ubili.
Hrabar smo mi narod, zato smo i pod turcima proveli 450 godina i od smeđe rase postali crnomanjasti.
Za par meseci i Mirko Cvetković će da nam izgleda mlađi i lepši nego što je sada ali vreme ide uvek napred a izbori su tek za 4 godine.
Ovo je zemlja u kojoj smo u školi učili o majoru Gavriloviću i njegovom čuvenom govoru braniocima Beograda ali nam tada nisu rekli da je on umro 1945.godine od ruke svojih sunarodnika po povratku iz zarobljeništva u Nemačkoj.
I šta nam ostaje, da kukamo i žvrljamo po forumima da bi Vučić mogao da zna raspoloženje naroda. Nepismeni knjaz Miloš je rekao da je narod opasan ne kad galami nego kada ćuti. Mi smo daleko od bilo kakve ozbiljne pretnje po bilo koju vlast u ovoj zemlji, i da marsovci dođu mogli bi da nađu (podkupe) poslaničku većinu i naprave vladu, ionako polovina poslanika nije rođena u granicama ove i ovakve naše Srbije, jedine koju imamo.

sasa13

pre 11 godina

Stranku treba da vode: Pajtic, Jesic, Djelic, Djilas, a da je napuste: Tadic, Cvetkovic, silikonska diva - Trivan, a Micuna samo na pocasnu funkciju.

analiza

pre 11 godina

imajuci u vidu krizu koja je zahvatila i nasu zemlju, rezultati DS uopste nisu toliko losi... Najveca greska je sto se stranka uspavala pred drugi krug izbora, posle Tv duela Tadica i Nikolica...

goran

pre 11 godina

DS je jaka interesna grupa. Bivsi ministri su uglavnom bogati biznismeni koji uglavnom gledaju licne interese. Stoga ne razumem zaljubljenost pojedinaca u DS. Verovatno zivite bolje od kad je DS na vlasti. Rezultati govore sve ...

ne umem da mrzim

pre 11 godina

Na izborima 06. maja DS je osvojio nepuna 2% manje glasova od SNS i sa predhodnim koalucionim partnerima uz manjine bi imao 137 mandata u Parlamentu. To su cinjenice. To sto je "koalicioni kapacitet" URS i SPS "sirok" je stvar njihovih glasaca. To sta su "zasluzili" ovi koje dusebriznici DS prozivaju je stvar za pravosudje, pa neka izvole. To kako su visoki funkcioneri DS radili u predhodnom mandatu je stvar unutar stranackih organa. Tacka. I konacno, to zasto nije napravljena Vlada na celu sa DS je pitanje za Predsednistvo i ostale organe DS (Skupstina). Vi ostali, koji ste glasali da Vlada ovako izgleda uzivajte, dobili ste sta ste hteli, ostavite porazene da vidaju rane i pripremaju se za nove izbore. Bice uskoro svakako, a na njima cete svakao glasati za (nove) promene - ubedljivo. Srecan nam BOLJI ZIVOT od onog koji je mogao biti bolji da je prosao slogan IZBOR ZA BOLJI ZIVOT.

bane

pre 11 godina

Da ste razvili unutarpartijsku demokratiju sada se ne bi nalazili pred rascepom jer je u svetu normalno da se neuspešni predsednik zameni novim kandidatom. Tako se menjaju predsednici a čuva stranka. Pošto je u vašoj partiji jedina tema kako obezbediti propalom predsedniku vilu na Dedinju i kako mu namaknuti treći mandat, onda je rascep neminovan.

Djordje NS

pre 11 godina

Od kad ste iz stranke proterali Čedu Jovanovića i Zorana Živkovića, kao i kad vam nije bio dobar baš ni jedan ministar iz Djindjićeve vlade od tad za mene ne postojite...

nesh_bros

pre 11 godina

Vidim ja da "ekipa" DS-ovaca zbog kojih su i izgubili izbore se bas potresla. Prave se zgrade na pasnjacima, stanovi po 200-300 m2, pocinju se privatni biznisi, silne agencije, neprofitne organizacije koje ne rade nista a dobijaju enormne plate, i na kraju medijske kuce, gradjevinske firme sadasnjih funkcionera DS rade izvanredno. Briga njih za DS i parlament.. milioni su vec na racunima!

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

DS se nije oporavila od ubistva Zorana Djindjića.Posle Djindjića DS vode poslusposobni ljudi tj.kadrovi iz trećeg ešalona.Tačno je da je DS politička institucija Srbije ali uradila je mnogo loše za Srbiju.Ako se u DS ne pojavi ličnost slična Djindjiću,onda će politički uticaj ove stranke biti u padu u narednom periodu.

Zorana

pre 11 godina

Pajtić kao lider je ok, i na njegovo ime je i došao pokrajinski rezultat, ali pokrajinska organizacija DS sa nafuranim lokalnim liderima je sramota i za Vojvodinu i za Srbiju. Pogledajte kakvo su groblje od privrede i javnih ustanova i preduzeća ostavili u Kuli i Vrbasu i sve će biti jasno. Pajtićeva je greška, a i cele DS što pojedincima daje bezrezervnu podršku bez bilo kakve kontrole, pa se lokalni lideri osećaju bogovima... To se odrazilo i na lokalnim izborima, a ta bahatost dovodi i do novih koalicija na lokalu, koje će verovatno biti još gore. Isključivi krivac je ipak DS sa svojim ponašanjem, lošim mehanizmom kontrole, pogrešnim kadrovanjem i nedostatkom odgovornosti!

Nebojsa

pre 11 godina

Zapravo, Tadic je zrtva DS-a. Da nije njega, stranka ne bi imala 22% glasova (nego mnogo manje), a da nije tog negativnog imidza pojedinaca iz DS-a (i vec najavljene koalicije sa SPS-om), na drugi krug predsednickih izbora bi izaslo vise ljudi i Tadic bi glatko dobio.

Ima gde

pre 11 godina

Kakav god vam onaj g. Mirko Cvetkovic bio, on ima gde da ode. Cujem vraca se na svoj biznis.A ostali eno pobegli u poslanike jer ne znaju niti imaju sta da rade.Nego vi lepo da se reorganizujete, poizbacujete kojekakve sminkere koji su vas doveli dovde i da se odreknete kojekakvih ideja koje ste do sada zastupali. Ostaje, doduse, glavni sindrom od kojeg pati vecina nasih politicara. To je lopovski mentalitet kojeg se tesko osloboditi. Tu ne mogu da vam pomognem savetom, pogotovu sto ce mozda neki po prvi put u istoriji ove zemlje zavrsiti u zatvoru.Ali ne verujem ni to.

cisar

pre 11 godina

Gosp.Pajticu,jel znate vi nesto bolje osim uporedjivanja,kako imate obraza uporedjivati se sa Nikolicem,ali kada se bolje razmislim niste vi nista bolji.Znam da ste dobri sa Tadicem jer ste bili njegova produzena ruka uz dobru naknadu,pa vam poraz jako tesko pada.Svest gradjna Vojvodine vam je omogucila da ostanete u sedlu,jer su dovoljno pametni da vide sa koje strane im preti jos veca opasnost,da su imali izbora verujem de bi najradje i vas oduvali.Vi ne radite u interesu naroda vec na prvome mestu licnom,a kao politicar iz Vojvodine imate i obavezu da se o njoj brinete,zbog toga se i javljate ponekad ali vi ne radite ono sto morate da radite,vi ste ispunjavali manekenove zelje.Sada kada ste ostali bez velikog vodje,ne mozete da se pokupite,planovi su pali u vodu,a mnogi su imali veliku lovu na vidiku,naravno u svojim dzepovima.Zasto se javno ne iskazete i zalazete za slobodnu i samostalnu Vojvodinu.Ne trebaju nama okrajci od njih vec da onaj rezim iz BG otkacimo i ako hoce mozemo saradjivati sa njima ako ne,njihov problem.Za to se vi zalazite,ali to vama ne pada na pamet.Vi ste clan DS a oni prvenstveno misle na BG,ostalo su okrajci za njih.Prema tome jasno je za koga vi radite.Kao sto su u DS potrebne temeljne promene tako su i u Vojvodini neophodne promene politicara i politike prema ociglednim namerama rezima iz BG.Nema sa njima vise sta da se divani,neka oni svoju kucu vode i dalje u propast,ali nemaju prava da i nasu uniste.

sr

pre 11 godina

Joj ne dirajte mi DS. Samo nemojte da se raspadnete. Kuku sta cemo posle... E da je srece da se desilo ranije, da su se odcepili od lopova i oportunista, bahatih i nadmenih,...

MITA

pre 11 godina

Pajtic nesto kaze za Tomu ?? Pa nije Toma bio 4 godine predsednik, pa izgubio na izborima za predsednika i zasto Pajtic uporedjuje dva razlicita coveka. Milim da Pajticu jos nije sasvim jasna POLITIKA i POLITIKANSTVO, ali zato ume da POLITICARI (politicarenjem se svi u Srbiji bave, pa i ja) !

Posmatrač scene

pre 11 godina

Kako to beše?

Prvo je Boris III Najveći izgubio predsedničke izbore.
Onda mu se izmakla i premijerska šamlica.
Onda je Bojan Dr Pajtić kukurikao kad mu vreme nije ("Vojvođanska vlada je jedina proevropska, za razliku od republičke")
Onda je Vojvodina završila u loncu.

Logično, zar ne?

A to što Bojan opušteno saopštava da NEĆE poštovati Ustavni Sud, to je jako, jako lepo. Bolje lepo kažite da nam je ustav NAKRADAN, a da ste vi to tolerisali kada je vama odgovaralo. To jest kada je Ranjeni Paun bio na vlasti. I taj Ustavni Sud je sastavljen od takvih satrapa, da je to strašno. A vi ste ih sastavili. E, pa sad ćutite! Bar toliko možete.

A i mi možemo da vas ne slušamo.

Hajdi

pre 11 godina

Tuzno i bolnoje videti zemlju Srbiju u ovakvom moralno vredonosnom kolapsu. Milioni ljudi vide opskurne likove poput Nikolica, Velje Ilica, Dinkica , Dacica kao neke izbavioce. Tadic je propustio zivotnu priliku da umije Srbiju, da je ratosilja ovog polusveta jednom za svagda. Nije jednostavno imao M... Shapera pod hitno najuriti iz DS krugova, covek je upropastio stranku skroz na skroz.

gagi

pre 11 godina

Samo se drzite sto dalje od vlasti to je za nasu Srbiju najvaznije.Da li ce biti rascep partije ili ne nije vazno, s obzirom da vrh te partije vise nikada nece biti vlast.

Alexa

pre 11 godina

najvise bi voleo da se DS raspadne na Vojvodjanski DS i onaj ostatak van nje. gosp. Pajticu napravite vi VDS (vojvodjanska demokratska stranka) a ostali me ne interesuju ni malo.

ovaj most sam otvorio ja

pre 11 godina

@isteraj lopove, 28. jul 2012 01:01
U tom slucaju bi morali Pajtica prvog da isteraju.
On je olicenje svega sto si nabrojao, samo sto to vi pod uticajem medijske propagande ne vidite.
Pajtic je jedan od najgorih kadrova DSa ikad.

aleksandar

pre 11 godina

Ajde ne ponasajte se kao neke strine. Za 4 godine su novi izbori, treba neko ove da skine. Kukavice jedne! Ako ovako nastavite odo ja kod Cede a vi cmizdrite...

тумба лумба

pre 11 godina

Сад под Мастером и Мегатренд владом тећи ће Србијом само мед и млеко !

Srle

pre 11 godina

Covece ostavite vise tu demagogiju zbog koje vise niste vladajuca stranka. Jednostavno ne mozes da ne postujes odluku Ustavnog suda koliko god ti mislio da ta odluka nije fer ili bilo ko drugi. Ustavni sud vam nije dao samo odluku da ne moze nego je u obrazlozenju napisano i kako to sto zelite moze da se ostvari a da po misljenju ustavnog suda ne krsi ustav Srbije, a to znaci da to uradite bas onako kako su uradili ti regioni. Dokle ce ova zemlja vise da ima politicare koji po svojoj licnoj potrebi postuju ustav i zakone. Dosta sa time !

tubic

pre 11 godina

Ako se Pajtic odluci da krene sa svojim krilom DS prema nezavisnosti mora deliti 10 do 15 posto sa Cankom. Zato ce on da glumi nekakvu sredinu i pokusati zavesti jos malo sludjenih SRBA . Sve je to pakleni plan separatista. Ipak nemaju sanse srecom!

Nikola

pre 11 godina

Da nije bilo Tadiću DS bi bio sa vama (Šutanovac, Petrović, Trivan, Kolundžija, Boško Ristić, Vlahović, Homen, Pajtić) ispod cenzusa. Pa to svi znaju. Pa kako Šaperu da to nisi video kada si osmišljavao predizbornu kampanju. I sada, posle poraza u prvi red skupštinske klupe stavljaš omraženi lik Borka Stefanovića, pa pobogu čoveče da li ti radiš za ili protiv DS-a.

ivan

pre 11 godina

Ima ipak jedna razlika,Nikolic nikada nije bio predsednik a Tadic jeste i izgubio je to mesto na zadnjim izborima.Za mene je to velika razlika.Tadic mora da se skloni.

Moravac

pre 11 godina

Stvarno ne vidim da je Pajtić najavio rascep stranke. Na pitanje novinara "Da li je moguć rascep DS" on je odgovorio "Takva mogućnost uvek postoji". I sad se to spinuje kao vest..Nažalost, to je uobičajena novinarska praksa u Srbiji.

Žile

pre 11 godina

Ma koga više interesuje šta se zbiva u DS-u.Treba mnoge pohapsiti jer su ogrezli u kriminalu i lopovluku.Onda od njih neće više biti ništa.Bojan dr Pajtić je običan Ćankov satrap znači seceionista i mora iza brave.

IN VIVO

pre 11 godina

Gospodine Pajticu,zasto i Vi ne podnesete inicijativu USS,da su Kragujevac i Nis protiv ustavno otvorili kancelariju u Briselu? I vi sami znate da je USS doneo ispravnu odluku.Vi ste podrzali taj nakaradni ustav Srbije koji je Kostunica pisao.Dva dana ste se lomili kako bi referendum uspeo.Trazili ste,gledajte !!!

koliko smo umisljeni

pre 11 godina

Da Boris nije izasao na prevremene izbore DS bi prosao gore nego sto jeste.I ti i Djilas znate da ste Beograd i Vojvodinu dobili da ne bi pobedio SNS.
To sto sad, na nekorektan nacin, pokusavate sve izborne rezultate da pripisete sebi i svalite krivicu na Tadica je jadno.Kao podpredsednici mogli ste mnoge stvari u okviru stranke da resite do izbora,on je isao od nemila do nedraga, molio za pare, za clanstvo,investicije,da popravi odnose u regionu......
Nije mogao sve sam.
Na kraju ako si umislio da si toliko sposobni lider u pokrajini zasto u N.Sadu DS ima 18 odbornika a Romska stranka 6.Sad kad ovi drumski razbojnici preuzmu i ostale velike gradove, videces koliko si jak i mocan.

Pera

pre 11 godina

DS je u istoriji visestranackog sistema poznata po rascepima. Do rascepa je dolazilo jos dok je bila u opoziciji. Jos 1992. godine Kostunica je sa grupom clanova izasao iz DS-a i formirao DSS, koja i danas postoji. 1997. Grupa clanova DSS-a na celu sa Vladanom Baticem, napustila je DSS i formirala DHSS, koja je na poslednjim izborima izasla u koaliciji sa DS-om. Nesto kasnije, DS je napustio i Micunovic, formirajuci Demokratski centar, ali se kasnije vratio u DS. 2000. posle poraza na unutarstranackim izborima za mesto predsednika stranke, Slobodan Vuksanovic je sa grupom clanova osnovao Narodnu demokratsku stranku, ali se ona kasnije utopila u DSS. Ako se toliko puta cepala dok je bila u opoziciji, uopste ne bi bilo cudno da do rascepa dodje i sada kada je bila na vlasti, pa izgubila vlast.

iznevereni glasac

pre 11 godina

Mladjani Pajtic se sada posipa pepelom umesto da prozove svog velikog sefa Borisa Velicanstvenog na odgovornost za izborne rezultate. Ali razumem ja njega - da nema velikog sefa ne bi bilo ni malog Pajtica. U medjuvremenu vam glasaci okrecu ledja a pokojni Djindjic se vrti u grobu dok Kostunica prolazi kroz orgazmicke trenutke srece. Unistili ste DS, unistili ste Srbiju a glasace ste vise puta prevezli zedne preko vode i umesto da se kompletan vrh ritualno spali ispred Krunske vi se opirete vasoj licnoj odgovornosti. No problemo, ja mogu da zivotarim i pod vlascu socijalista (potpuno isto kao i pod vasom vlascu) ali da vidim sta cete vi kad vam dosijea procita krvolocni Vucic i kada otpocne revans utakmica sa SPS-om i SNS-om. Necete imati gde da se sakrijete, proci cete kao Sanader.

lorimer

pre 11 godina

"Pajtic je gospodin koji je mahao nekakvim falsifikovanim racunima u aferi Bodrum za tu obmanu glasackog tela nije kaznjem to moze samo kod nas
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zoki, 28. jul 2012 08:56) "

Mahao ko Toma i Vučić nekim izbornim listićima i džakovima? I ne da nisu kažnjeni, nego su i nagradjeni??

Tako je, to može samo kod vas.

vuk 66

pre 11 godina

Mnogo su hteli.Mnogo započeli.A sve su upropastili,i narod i stranku.Kako mi je juče rekao jedan njihov član "Kada se vratimo na vlast trebalo bi da otvorimo Novi Goli Otok gde bi bili zatvoreni sadašnji članovi vlade i rukovodstva stranaka koje sada obavljaju vlast".Kakv hrkljuš u glavi.Eto koliko se voli vlast i koliko vlast kvari običnog čoveka.

demokrata

pre 11 godina

Imati Novikova u Briselu je isto kao i nemati kancelariju uopste. G-dine Pajticu sigurno ste i sami svesni nacina na koji ste "odradili" izbore (maksimalno korisnjenje resursa drzave, potrosene grdne pare jadnih poreskih obveznika, podela junica, nazimica ... i da ne pricamo dalje). Ne daj Boze da se uskoro ponovo raspisu izbori, dobili bi standardnih 10%. Predusluv je naravno da sto pre otkacite parazita Canka inace ce vam i ovaj procenat biti misaona imenica.Zato, pamet u glavu!

kaiser

pre 11 godina

Ukoliko želite da osptanete u Vojvodini,moraćete da formirate DSV,jer izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama.

Vaše sedenje na dve stolice (Vojvodina/Beograd) je i kratkoročno pogubno po vas. Kao Vojvodjaninu, vaša briga smo mi, Vojvodjani, i nama se obraćajte ukoliko želite glasove. Na stranu to što želje i interesi Beograda sve češće nisu i interesi Vojvodine, već njena šteta.

Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno.

vlada-so

pre 11 godina

ma kakav raspad sada će vašington posle kreiranja i pacifikovanja nove vlade,krenuti u provetravanje i jačanje ds-a jer neko mora biti alternativa novoj vlasti čija će dužina trajanja zavisiti od servilnosti.

lezdra

pre 11 godina

(zoran, 28. jul 2012 10:34)
Ne samo na zahtev Zapada nego podobrano na pritisak Koštunice i njegove DSS, antihaškog lobija, poraženih snaga 5 oktobra, žute štampe i naravno matuške Rusije.

zemljotres

pre 11 godina

posle katastrofalnog ucinka i mrcvarenja gradjana srbije punih 12 godina. .red je dosao da si i vi rasparcate na 12delova. .jer bog sve vidi i vraca kad tad.

Sima

pre 11 godina

@Sumadinac
Tesko nama ostalima, ako si ti stvarno clan DS-a. Stavovi koje imas su apsurdni, logika u tvom textu ne postoji. Zato smo i izgubili na izborima, jer su takvi imali primat. Vreme je da se procistimo. Ako treba - i podelimo.

kaiser

pre 11 godina

"Samo mi nije jasno kako ove autonomase separtiste ne mrzi da toliko izmisljaju.
Kaze "Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno".
Od 120 odbornika u pokrajinskoj skupstini, 102 su clanovi "beogradskih" stranaka.
A onda dodaju "izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama."
Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.
(ovaj most sam otvorio ja, 28. jul 2012 17:43) "

Vi radikali i ne treba da razmišljate, jer kad to i radite tražite benificirani radni staž.

Beogradske (pod znacima navoda) stranke su unitarističke stranke i njihovi sateliti koji negiraju Vojvodini ne samo državnost, nego i mogućnost bilo kakve autonomije.
Dakle - DSS, SRS, Dveri, URS (njihov satelit). SNS se provukao na žvaku o EU, ali ta mantra polako nestaje iz njihovih reči, i proći će gore nego sad (katastrofalan rezultat) SPS - ista priča.

Tako drugar. Google u šake i proveri im procente i rezultate. AL' računaj digitronom, nemoj na prste.

A, da, da ne zaboravim, uporedi ove rezultate sa prošlim, pa vidi tendenciju. Čak i u vašoj, radikalskoj stvarnosti, matematika je egzaktna nauka, a cifre isto vrede kao u realnoj stvarnosti. U stvari ti ih i jesi poredio, zato si i pisao tako gorak komentar? Jasno ti je?

Uživaj.

dr tule

pre 11 godina

Mi nemamo drugu stranku demokratske orijentacije ,(ako izuzmemo LDP) i zato je izuzetno vazno da DS. prodje cistke,ojaca i bude izbor za Srbiju.Jer,SNS vlada je kratak i neuspeo eksperiment,raspasce se to jako brzo i oni to sami znaju. Ostace mozda Toma,ali vlada ni slucajno.

separatista autonomaš

pre 11 godina

Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.
(ovaj most sam otvorio ja, 28. jul 2012 17:43)

LSV i SVM su ove godine ostvarili najbolje izborne rezultate u svojoj istoriji, a vojvođanski DS je uz beogradski bio jedini pobednik u Tadićevoj stranci. Šta ti nije jasno? Kanda ti imaš nekih problema sa realnošću.

kanibal

pre 11 godina

"Gospodine Pajtiću, sve je vrlo prosto: kada prvi put padnete sa vlasti u pokrajini, završili ste karijeru.
(Boris, 28. jul 2012 14:04)"

Da, tada ću umesto njemu da dam glas vama, radikalima?

Hahahahahahaha :D

zorko

pre 11 godina

@ "Zorana" Dok je u prosečnog gradjanina Srbije tako kratko pamcenje/kratkjo pamcenje kratka pamet/ bolje biti ne može. Pa nisu valjda Istru, Eternu , štofaru u kuli unistile demokrate, kao ni Vrbaske gogante. Sadašnji punoletni gradjani Kule ne pamte nikakvu industriju. Raspad je počeo za vreme Mioševica.Posle njega su sve dovršavale DSS-ovci.DS je valda tu u punom zamahu od 2008. Ništa dobro nisu doneli, ali za to sigurno nisu krivi

republika

pre 11 godina

Zasto se tolika hajka digla na Tadica, sto vam je on kriv za izborni rezultat, pa nije on Bog, pa da moze sve da uradi. Da ga je Djilas vise podrzavao, rezultati bi bili jako dobri, ovako Djido podrzava Vucica i novu vlast, a.zasto i da ne kada ne da.Beograd, ali stranku daje. Daj Boze da dodje do izborne skupstine i da Tadic krene polako da cisti stranku, od onih za koje je mislio da su mu prijatelji. Tadic je jedini koji moze da vodi stranku uspesno, ali ovoh puta joj se mora posvetiti!
(ghim, 28. jul 2012 12:53)

"Nije drug Tito kriv, nego ne zna šta rade ovi oko njega"

Boris

pre 11 godina

Gospodin Pajtić je izuzetno uspešan u Vojvodini, jer ima gotovo apsolutnu većinu sa samo 21% glasova. Pa kako je to uspeo? Vrlo prosto. U Vojvodini je na snazi kombinovani izborni sistem, tako da se 60 poslanika bira po proporcionalnom a 60 poslanika po većinskom izbornom sistemu. Po proporcionalnom sistemu je DS dobio koliko i zaslužuje: 16 poslanika od mogućih 60. Kod većinskog sistema su malo izmenili SPS-ov stari sistem (smanjili su da samo 2 kandidata idu u drugi krug), ali je suština ostala ista. U drugi krug uvek prolazi radikal(sada naprednjak) i predstavnik vlasti (onda SPS ,ada DS). Pošto u Vojvodini 30 posto čine manjine, one po difoltu glasaju za vladajuću stranku, jer im ona uvek obezbedi pare na razne načine (a raju je lako zastrašiti pretnjom radikalima).
Gospodine Pajtiću, sve je vrlo prosto: kada prvi put padnete sa vlasti u pokrajini, završili ste karijeru.

ghim

pre 11 godina

Zasto se tolika hajka digla na Tadica, sto vam je on kriv za izborni rezultat, pa nije on Bog, pa da moze sve da uradi. Da ga je Djilas vise podrzavao, rezultati bi bili jako dobri, ovako Djido podrzava Vucica i novu vlast, a.zasto i da ne kada ne da.Beograd, ali stranku daje. Daj Boze da dodje do izborne skupstine i da Tadic krene polako da cisti stranku, od onih za koje je mislio da su mu prijatelji. Tadic je jedini koji moze da vodi stranku uspesno, ali ovoh puta joj se mora posvetiti!

Lopove u zatvor

pre 11 godina

rascep je siguran, i to na dva dela! prvi deo cete ciniti ti, sutanovac i ostali lopovi koji ce u zatvor, a ovaj drugi deo ce se vec nekako snaci bez vas!

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

OBOZAVAM RASCEPE!
Ja sam oduvek bio za rascep medju mangupima u nasim redovima,
izmedju laznih, koji se jesu, i pravih demokrata, koji se nisu "istorijski pomirili" sa mangupima iz njihovih redova.
A onih pravih koji to nisu gotovo da medju vama vise i nema.
Zato sto hitnije cepajte se sto sitnije!

Boris

pre 11 godina

@Kanibal
Ja sam, nažalost do ove godine UVEK glasao za DS (još od '92). Za radikale ni stare, ni nove nisam glasao, ali sve što sam naveo o realnosti u Vojvodini je istina.
DS je zauvek uzgubio ekskluzivitet da je najveća umerena BG stranka u Vojvodini. SVM ovaj put nije pristala na koaliciju na republičkom nivou (verovatno su bili ucenjeni u pokrajini, koja je jedino bitna za njih), ali sledeći put sigurno neće, jer DS takva kakva je, sigurno sledeći put leti sa vlasti u pokrajini. Uzrok uspeha Pajtića, kao što sam već napisao, nije nikako u njegovom uspešnom obavljanju funkcije, kao ni u timu ljudi u pokrajini, već u činjenici da pripadnici nacionalnih manjina u drugom krugu većinskih izbora uvek glasaju protiv radikala.

Dijana

pre 11 godina

Vreme vase tiranije je proslo,zato se povucite i prestanite da iritirate narod sa vasim neumesnim izjavama ,a i sa vasim pojavama...dosta smo vas gledali..

ovaj most sam otvorio ja

pre 11 godina

@kaiser, 28. jul 2012 12:31
Samo mi nije jasno kako ove autonomase separtiste ne mrzi da toliko izmisljaju.
Kaze "Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno".
Od 120 odbornika u pokrajinskoj skupstini, 102 su clanovi "beogradskih" stranaka.
A onda dodaju "izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama."
Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.

kanibal

pre 11 godina

@(Boris, 28. jul 2012 21:23)

A vidiš, jasam glasao različito. ALi i za DS izmedju ostalog.

Poenta je u sledećem, što se mene tiče DS može i da nestane, moj glas u tom slučaju će otići nekoj srodnoj stranci. Kao što je i išao.

Tako da nestanak DS za mene nema nekog značaja - glasovi će otići nekoj drugoj stranci čije se vidjenje Vojvodine podudaraju sa mojim.

A da ti ne objašnjavam koje stranke to nisu. U toj priči Pajtić je samo kadrovsko rešenje koga možda ima, a možda i nema. A meni je važan cilj, ne čovek iz stranke.

Frojd

pre 11 godina

A ne to nikako, pa sta ce onda ovaj jadni narod da radi bez vas, Srbima su bas neophodne takve politicke stranke i takvi politicari kao sto ste vi jer su MAZOHISTI!

Nepoznati autor

pre 11 godina

Rascep stranke ili smena odgovornih za poraz na majskim izborima, dva su moguća scenarija, koja se pominju u srpskoj javnosti, kada je u pitanju Demokratska stranka.

Pojedini istaknuti članovi DS-a u retkim medijskim nastupima kažu, da nikome nije u interesu cepanje, ali da je potrebno prekinuti ćutanje i reformisati i očistati stanku. Analitičari smatraju da su kritike pre svega upućene predsedniku DS-a Borisu Tadiću.

Alek

pre 11 godina

Rascepiti svakako...Vojvodinu od Srbije i to sto pre! Gospodine Pajticu, ako Vam je do interesa Vojvodine stalo, uradite tako,a racunajte na to da ce to gradjani Vojvodine (i to velika vecina - glasaci proevropskih opcija i lokalnih vojvodjanskih partija) prepoznati i nagraditi. Sve dokle upirete pogledom ka Beogradu nema srece za Vojvodjane. Odatle se nece nista pametno resiti po nas.

Vladimir PS

pre 11 godina

Oni su prsli zesce. Koji izazovi, izlasci jaci, koga briga za te epske gluposti. Unistili ste ovaj narod, ekonomski, a takvu politiku ste vodili u svetu i regionu, da ste ga jos i ponizili. Osim sto ste nas sveli na hleba i vode, jos ste nam i oduzeli ono malo dostojanstva koje smo zasnivali na svojoj istoriji, a na koju je Tadic direkt pljunuo svojim izvinjavanjem onima koji su nas ubijali. Hrvati nas pobili pola miliona u Jasenovcu, proterali jos 300 hiljada u Oluji, a on se njima izvinjava za neku babu za koju se ne zna dal je ubijena ili umrla prirodnom smrcu od starosti. Ljudima je bilo muka od vas, nije da nisu glasali zbog neke ideologije i sl. vec im je muka od tih licnosti. A oni se "ne predaju", vide nekakve izazove, gluposti... alo, cistite se da vas ne gledam, go*** mi krene cim vas vidim, a oni pricaju o nekim izazovima. Vala, ljudska bulazan nema granica.

gari

pre 11 godina

Koliko god mrzitelji zelite nestanak,to se nece desiti, jer DS je bila i ostala institucija, i jedino sto mozete je da pisete komentare i sanjate o raspadu.

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Isključite iz članstva Mikija Rakića, Šapera, Krstića, Dulića, Ružicu Đinđić, Homena, Šutanovca, Mićunovića, Trivanku, Kulundžijku, Pajtića, Cvetkovića, Đilasa i Tadića i onda ćete ličiti na nešto

Freedom Fighter

pre 11 godina

Savrseno nas ne zanima sta cete raditi u Ds - u.
Jedino sto mogu da vam kazem da cemo i vas i Ligu da pocistimo na izborima zbog vaseg vazalskog stava, ekonomskog srozavanja Vojvodine, beogradske pljacke nasih resursa,i jos tusta i tma razloga, koje nam svakodnevno servirate vasim unjkavim zalaganjem za nekakvu kvazi autonomiju ili regionalizaciju. Koliko vidimo vama ocigledno nije jasno sta mi hocemo.Objasnicemo vam ubrzo, jer vremena za cekanje nema previse.

mare

pre 11 godina

nema posla. korupcija. sve se to trpelo...ali ono iZivljavanje sa iZvinjenjima, klanjanje tudjim Zrtvama a svojim ne, i reci da nisi ponosan sto si predsednik....to vas ej kostalo iZbora, ostao nam je samo ponos, a vi ste hteli i to da uZmete...e pa nece moci !!!!

Darko

pre 11 godina

Samo ako ste slepi necete podrzati Zivkovica. Zoran je jedini covek koji se nije ustrucavao da kaze istinu sve ove godine, i o "istorijskom pomirenju" i o Tadicu i ekipi...

torvalds

pre 11 godina

"Uostalom, nije li Tomislav Nikolić u nekoliko navrata gubio izbore, pa je ostao na čelu svoje stranke, a sada je i predsednik Srbije", kazao je Pajtić.

Kad ovako nešto pročitam dođe mi da ošamarim monitor. Čekaj, pa vi ste celu kampanju zasnivali da ste kao BOLJI i DEMOKRATSKIJI od naprednjaka zar ne? Čekaj, ako ste toliko bolji i demokratskiji od njih, što se onda sada ravnate po njima? Znači, kada se uzimaju glasovi, onda ste bolji od njih, a kada treba da se nešto uradi, onda ko deca: "Pa ni oni nisu uradili to i to, što bismo i mi"? Daj bre raspadnite se da vas ne gledam. Sreća pa smo odavno nečija kolonija pa će gospoda agenti već odnekle stvoriti još neku "alternativnu" DS.

cisar

pre 11 godina

Gosp.Pajticu,jel znate vi nesto bolje osim uporedjivanja,kako imate obraza uporedjivati se sa Nikolicem,ali kada se bolje razmislim niste vi nista bolji.Znam da ste dobri sa Tadicem jer ste bili njegova produzena ruka uz dobru naknadu,pa vam poraz jako tesko pada.Svest gradjna Vojvodine vam je omogucila da ostanete u sedlu,jer su dovoljno pametni da vide sa koje strane im preti jos veca opasnost,da su imali izbora verujem de bi najradje i vas oduvali.Vi ne radite u interesu naroda vec na prvome mestu licnom,a kao politicar iz Vojvodine imate i obavezu da se o njoj brinete,zbog toga se i javljate ponekad ali vi ne radite ono sto morate da radite,vi ste ispunjavali manekenove zelje.Sada kada ste ostali bez velikog vodje,ne mozete da se pokupite,planovi su pali u vodu,a mnogi su imali veliku lovu na vidiku,naravno u svojim dzepovima.Zasto se javno ne iskazete i zalazete za slobodnu i samostalnu Vojvodinu.Ne trebaju nama okrajci od njih vec da onaj rezim iz BG otkacimo i ako hoce mozemo saradjivati sa njima ako ne,njihov problem.Za to se vi zalazite,ali to vama ne pada na pamet.Vi ste clan DS a oni prvenstveno misle na BG,ostalo su okrajci za njih.Prema tome jasno je za koga vi radite.Kao sto su u DS potrebne temeljne promene tako su i u Vojvodini neophodne promene politicara i politike prema ociglednim namerama rezima iz BG.Nema sa njima vise sta da se divani,neka oni svoju kucu vode i dalje u propast,ali nemaju prava da i nasu uniste.

novosadjanka

pre 11 godina

Alo, krezubava Srbijo, uzivajte vi u vasem preCedniku, kupujte diplome, smestajte se na >zasluzena< mesta i pustite demokrate da se konsoliduju. Medju demokratama i njihovim glasacima je ipak inteligencija Srbije i ne vidimo se za kratko vreme na vanrednim izborima.
Gospodin Pajtic uziva veliko poverenje Vojvodjana, a vi preko Dunava imate svog Velju, Mrku, Dinkica ...

Sumadinac

pre 11 godina

Alo, krezubava Srbijo, uzivajte vi u vasem preCedniku, kupujte diplome, smestajte se na >zasluzena< mesta i pustite demokrate da se konsoliduju. Medju demokratama i njihovim glasacima je ipak inteligencija Srbije i ne vidimo se za kratko vreme na vanrednim izborima.
Gospodin Pajtic uziva veliko poverenje Vojvodjana, a vi preko Dunava imate svog Velju, Mrku, Dinkica ...
(novosadjanka, 28. jul 2012 10:14)

Vidis ta krezuba Srbija vas izdrzava, pa vam i Cacak i Krusevac i Kragujevac finansiraju autonomiju, pa vam je ta krezuba Srbija davala pare da peglate propale projekte te vase Razvojne banke Vojvodine.
I evo ja sam clan DS i javljam se iz krezube Srbije, samo mi objasni jel sam inteligentan sto sam clan DS ili sam nesto drugo sto sam iz krezube Srbije?
I uopste dal si svesna da takavim komentarima cinis lose nama u krezuboj Srbiji a clanovi smo DS, jer kad god nesto pametno treba da kazemo, druga strana citira tebe i takve i onda nemamo kud.
I cisto da te obavestim uvredila si 3.600.000 gradjana Srbije koji zive u UŽAS-u, ko ti je dao prava da nas sve kolektivno vredjas, ko ti je dao prava da delis narod na krezube i pametne iz Vojvodine?
Samo pogledaj nivo svoje tolerancije, a hvalite se kako ste iz tolerantne Vojvodine, pa nisu ratove pravili ovi iz krezube Srbije, nego bas takvi kao ti i moram da te pitam da nisi ti poreklom iz neke gudure Bosne ili Krajine.

Mita

pre 11 godina

Ova sadasnja DS,vise kuka i tuguje sada,kada su izgubili izbore,za vlascu i privilegijama,nego kada im je bio ubijen najbolji covek,tj. premijer Djindjic...A Tadica izgleda mnogo zabolelo sto on danas nije u Londonu sa Saperom,nego Nikolic...haha....

Marko

pre 11 godina

"...da li će kancelarija Vojvodine u Briselu nastaviti rad uprkos odluci Ustavnog suda Srbije..."

Ako je ovo jedna od odluka USS, onda tamo zaista sede diletanti.

ne umem da mrzim

pre 11 godina

Na izborima 06. maja DS je osvojio nepuna 2% manje glasova od SNS i sa predhodnim koalucionim partnerima uz manjine bi imao 137 mandata u Parlamentu. To su cinjenice. To sto je "koalicioni kapacitet" URS i SPS "sirok" je stvar njihovih glasaca. To sta su "zasluzili" ovi koje dusebriznici DS prozivaju je stvar za pravosudje, pa neka izvole. To kako su visoki funkcioneri DS radili u predhodnom mandatu je stvar unutar stranackih organa. Tacka. I konacno, to zasto nije napravljena Vlada na celu sa DS je pitanje za Predsednistvo i ostale organe DS (Skupstina). Vi ostali, koji ste glasali da Vlada ovako izgleda uzivajte, dobili ste sta ste hteli, ostavite porazene da vidaju rane i pripremaju se za nove izbore. Bice uskoro svakako, a na njima cete svakao glasati za (nove) promene - ubedljivo. Srecan nam BOLJI ZIVOT od onog koji je mogao biti bolji da je prosao slogan IZBOR ZA BOLJI ZIVOT.

džaba džaba

pre 11 godina

Sve dok su na jednoj strani Đilas ili Pajtić a na drugoj svi ostali (Radić, Trivan, Šutanovac, Rodni), onda ima nade za stranku.

Alexa

pre 11 godina

najvise bi voleo da se DS raspadne na Vojvodjanski DS i onaj ostatak van nje. gosp. Pajticu napravite vi VDS (vojvodjanska demokratska stranka) a ostali me ne interesuju ni malo.

MITA

pre 11 godina

Pajtic nesto kaze za Tomu ?? Pa nije Toma bio 4 godine predsednik, pa izgubio na izborima za predsednika i zasto Pajtic uporedjuje dva razlicita coveka. Milim da Pajticu jos nije sasvim jasna POLITIKA i POLITIKANSTVO, ali zato ume da POLITICARI (politicarenjem se svi u Srbiji bave, pa i ja) !

tubic

pre 11 godina

Ako se Pajtic odluci da krene sa svojim krilom DS prema nezavisnosti mora deliti 10 do 15 posto sa Cankom. Zato ce on da glumi nekakvu sredinu i pokusati zavesti jos malo sludjenih SRBA . Sve je to pakleni plan separatista. Ipak nemaju sanse srecom!

Žile

pre 11 godina

Ma koga više interesuje šta se zbiva u DS-u.Treba mnoge pohapsiti jer su ogrezli u kriminalu i lopovluku.Onda od njih neće više biti ništa.Bojan dr Pajtić je običan Ćankov satrap znači seceionista i mora iza brave.

analiza

pre 11 godina

imajuci u vidu krizu koja je zahvatila i nasu zemlju, rezultati DS uopste nisu toliko losi... Najveca greska je sto se stranka uspavala pred drugi krug izbora, posle Tv duela Tadica i Nikolica...

gagi

pre 11 godina

Samo se drzite sto dalje od vlasti to je za nasu Srbiju najvaznije.Da li ce biti rascep partije ili ne nije vazno, s obzirom da vrh te partije vise nikada nece biti vlast.

zoki

pre 11 godina

Pajtic je gospodin koji je mahao nekakvim falsifikovanim racunima u aferi Bodrum za tu obmanu glasackog tela nije kaznjem to moze samo kod nas

ghim

pre 11 godina

Zasto se tolika hajka digla na Tadica, sto vam je on kriv za izborni rezultat, pa nije on Bog, pa da moze sve da uradi. Da ga je Djilas vise podrzavao, rezultati bi bili jako dobri, ovako Djido podrzava Vucica i novu vlast, a.zasto i da ne kada ne da.Beograd, ali stranku daje. Daj Boze da dodje do izborne skupstine i da Tadic krene polako da cisti stranku, od onih za koje je mislio da su mu prijatelji. Tadic je jedini koji moze da vodi stranku uspesno, ali ovoh puta joj se mora posvetiti!

Posmatrač scene

pre 11 godina

Kako to beše?

Prvo je Boris III Najveći izgubio predsedničke izbore.
Onda mu se izmakla i premijerska šamlica.
Onda je Bojan Dr Pajtić kukurikao kad mu vreme nije ("Vojvođanska vlada je jedina proevropska, za razliku od republičke")
Onda je Vojvodina završila u loncu.

Logično, zar ne?

A to što Bojan opušteno saopštava da NEĆE poštovati Ustavni Sud, to je jako, jako lepo. Bolje lepo kažite da nam je ustav NAKRADAN, a da ste vi to tolerisali kada je vama odgovaralo. To jest kada je Ranjeni Paun bio na vlasti. I taj Ustavni Sud je sastavljen od takvih satrapa, da je to strašno. A vi ste ih sastavili. E, pa sad ćutite! Bar toliko možete.

A i mi možemo da vas ne slušamo.

тумба лумба

pre 11 godina

Сад под Мастером и Мегатренд владом тећи ће Србијом само мед и млеко !

demokrata

pre 11 godina

Imati Novikova u Briselu je isto kao i nemati kancelariju uopste. G-dine Pajticu sigurno ste i sami svesni nacina na koji ste "odradili" izbore (maksimalno korisnjenje resursa drzave, potrosene grdne pare jadnih poreskih obveznika, podela junica, nazimica ... i da ne pricamo dalje). Ne daj Boze da se uskoro ponovo raspisu izbori, dobili bi standardnih 10%. Predusluv je naravno da sto pre otkacite parazita Canka inace ce vam i ovaj procenat biti misaona imenica.Zato, pamet u glavu!

sasa13

pre 11 godina

Stranku treba da vode: Pajtic, Jesic, Djelic, Djilas, a da je napuste: Tadic, Cvetkovic, silikonska diva - Trivan, a Micuna samo na pocasnu funkciju.

ovaj most sam otvorio ja

pre 11 godina

@isteraj lopove, 28. jul 2012 01:01
U tom slucaju bi morali Pajtica prvog da isteraju.
On je olicenje svega sto si nabrojao, samo sto to vi pod uticajem medijske propagande ne vidite.
Pajtic je jedan od najgorih kadrova DSa ikad.

aleksandar

pre 11 godina

Ajde ne ponasajte se kao neke strine. Za 4 godine su novi izbori, treba neko ove da skine. Kukavice jedne! Ako ovako nastavite odo ja kod Cede a vi cmizdrite...

pa stvarno

pre 11 godina

Najurite sve Nalickane Mahere + najgoreg potpredsednika u istoriji DS J.Trivan, izaberite neku normalnu zenu iz stranke za predsednika (Delevic, Matkovic,...) i mozda imate neku sansu da ne odete u istoriju kao da niste ni postojali.

Djordje NS

pre 11 godina

Od kad ste iz stranke proterali Čedu Jovanovića i Zorana Živkovića, kao i kad vam nije bio dobar baš ni jedan ministar iz Djindjićeve vlade od tad za mene ne postojite...

IN VIVO

pre 11 godina

Gospodine Pajticu,zasto i Vi ne podnesete inicijativu USS,da su Kragujevac i Nis protiv ustavno otvorili kancelariju u Briselu? I vi sami znate da je USS doneo ispravnu odluku.Vi ste podrzali taj nakaradni ustav Srbije koji je Kostunica pisao.Dva dana ste se lomili kako bi referendum uspeo.Trazili ste,gledajte !!!

koliko smo umisljeni

pre 11 godina

Da Boris nije izasao na prevremene izbore DS bi prosao gore nego sto jeste.I ti i Djilas znate da ste Beograd i Vojvodinu dobili da ne bi pobedio SNS.
To sto sad, na nekorektan nacin, pokusavate sve izborne rezultate da pripisete sebi i svalite krivicu na Tadica je jadno.Kao podpredsednici mogli ste mnoge stvari u okviru stranke da resite do izbora,on je isao od nemila do nedraga, molio za pare, za clanstvo,investicije,da popravi odnose u regionu......
Nije mogao sve sam.
Na kraju ako si umislio da si toliko sposobni lider u pokrajini zasto u N.Sadu DS ima 18 odbornika a Romska stranka 6.Sad kad ovi drumski razbojnici preuzmu i ostale velike gradove, videces koliko si jak i mocan.

dr tule

pre 11 godina

Mi nemamo drugu stranku demokratske orijentacije ,(ako izuzmemo LDP) i zato je izuzetno vazno da DS. prodje cistke,ojaca i bude izbor za Srbiju.Jer,SNS vlada je kratak i neuspeo eksperiment,raspasce se to jako brzo i oni to sami znaju. Ostace mozda Toma,ali vlada ni slucajno.

lezdra

pre 11 godina

(zoran, 28. jul 2012 10:34)
Ne samo na zahtev Zapada nego podobrano na pritisak Koštunice i njegove DSS, antihaškog lobija, poraženih snaga 5 oktobra, žute štampe i naravno matuške Rusije.

goran

pre 11 godina

DS je jaka interesna grupa. Bivsi ministri su uglavnom bogati biznismeni koji uglavnom gledaju licne interese. Stoga ne razumem zaljubljenost pojedinaca u DS. Verovatno zivite bolje od kad je DS na vlasti. Rezultati govore sve ...

kaiser

pre 11 godina

Ukoliko želite da osptanete u Vojvodini,moraćete da formirate DSV,jer izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama.

Vaše sedenje na dve stolice (Vojvodina/Beograd) je i kratkoročno pogubno po vas. Kao Vojvodjaninu, vaša briga smo mi, Vojvodjani, i nama se obraćajte ukoliko želite glasove. Na stranu to što želje i interesi Beograda sve češće nisu i interesi Vojvodine, već njena šteta.

Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno.

Srboje

pre 11 godina

Mislim da se pokojni Zoran Djindjic u grobu okrece kad vidi kako ste uspeli da upropastite i DS i državu. Vi gospodo iz DS-a treba da odete u političku istoriju,što pre to bolje.

ivan

pre 11 godina

Ima ipak jedna razlika,Nikolic nikada nije bio predsednik a Tadic jeste i izgubio je to mesto na zadnjim izborima.Za mene je to velika razlika.Tadic mora da se skloni.

crni domino

pre 11 godina

Tadicu, podnesi ostavku pod hitno ali ne jajarski, nego na skupstini DS, i raspisi izbore, pa neka se prijavi ko hoce i obrazlozi kako ce spasiti DS od raspada! Potom izbori tajnim glasanjem.
Nemoj da pravis rascep ostajanjem ili omalovazavanjem protivnika kao sto si radio na drzavnim izborima!
Sklanjaj se, pregazilo te je vreme!
Kerovi su poceli da te ujedaju!

Hajdi

pre 11 godina

Tuzno i bolnoje videti zemlju Srbiju u ovakvom moralno vredonosnom kolapsu. Milioni ljudi vide opskurne likove poput Nikolica, Velje Ilica, Dinkica , Dacica kao neke izbavioce. Tadic je propustio zivotnu priliku da umije Srbiju, da je ratosilja ovog polusveta jednom za svagda. Nije jednostavno imao M... Shapera pod hitno najuriti iz DS krugova, covek je upropastio stranku skroz na skroz.

Sima

pre 11 godina

@Sumadinac
Tesko nama ostalima, ako si ti stvarno clan DS-a. Stavovi koje imas su apsurdni, logika u tvom textu ne postoji. Zato smo i izgubili na izborima, jer su takvi imali primat. Vreme je da se procistimo. Ako treba - i podelimo.

zemljotres

pre 11 godina

posle katastrofalnog ucinka i mrcvarenja gradjana srbije punih 12 godina. .red je dosao da si i vi rasparcate na 12delova. .jer bog sve vidi i vraca kad tad.

zorko

pre 11 godina

@ "Zorana" Dok je u prosečnog gradjanina Srbije tako kratko pamcenje/kratkjo pamcenje kratka pamet/ bolje biti ne može. Pa nisu valjda Istru, Eternu , štofaru u kuli unistile demokrate, kao ni Vrbaske gogante. Sadašnji punoletni gradjani Kule ne pamte nikakvu industriju. Raspad je počeo za vreme Mioševica.Posle njega su sve dovršavale DSS-ovci.DS je valda tu u punom zamahu od 2008. Ništa dobro nisu doneli, ali za to sigurno nisu krivi

ovaj most sam otvorio ja

pre 11 godina

@kaiser, 28. jul 2012 12:31
Samo mi nije jasno kako ove autonomase separtiste ne mrzi da toliko izmisljaju.
Kaze "Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno".
Od 120 odbornika u pokrajinskoj skupstini, 102 su clanovi "beogradskih" stranaka.
A onda dodaju "izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama."
Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.

Miladin Subotić

pre 11 godina

Rascep DS je najteži oblik suočavanja sa novonastalom realnošću. I sama najava te mogućnosti odražava pometnju nastalu posle izbornih rezultata. Odnarođeni, okrenuti sebi, samozadovoljni i uljuljkani rečima "ohrabrenja" iz Brisela distancirali se od svakodnevnih problema običnog čoveka i "zaboravili" da na izborima svi glasaju.

Ako se desi rascep, predstoji težak put povratka. Istovremeno, ovo je i izraz malodušnosti i nesposobnosti da se "bude drugi". Rascepom se nastavlja niz usitnjavanja stranke koja je sebe smatrala bezalternativnim političkim liderom. Gospoda Koštunica, Jovanović, Lečić, Vuksanović i niz drugih osnovali su druge stranke. Neko će se uskoro pridružiti spisku disidenata.

Srle

pre 11 godina

Covece ostavite vise tu demagogiju zbog koje vise niste vladajuca stranka. Jednostavno ne mozes da ne postujes odluku Ustavnog suda koliko god ti mislio da ta odluka nije fer ili bilo ko drugi. Ustavni sud vam nije dao samo odluku da ne moze nego je u obrazlozenju napisano i kako to sto zelite moze da se ostvari a da po misljenju ustavnog suda ne krsi ustav Srbije, a to znaci da to uradite bas onako kako su uradili ti regioni. Dokle ce ova zemlja vise da ima politicare koji po svojoj licnoj potrebi postuju ustav i zakone. Dosta sa time !

nesh_bros

pre 11 godina

Vidim ja da "ekipa" DS-ovaca zbog kojih su i izgubili izbore se bas potresla. Prave se zgrade na pasnjacima, stanovi po 200-300 m2, pocinju se privatni biznisi, silne agencije, neprofitne organizacije koje ne rade nista a dobijaju enormne plate, i na kraju medijske kuce, gradjevinske firme sadasnjih funkcionera DS rade izvanredno. Briga njih za DS i parlament.. milioni su vec na racunima!

Boris

pre 11 godina

Gospodin Pajtić je izuzetno uspešan u Vojvodini, jer ima gotovo apsolutnu većinu sa samo 21% glasova. Pa kako je to uspeo? Vrlo prosto. U Vojvodini je na snazi kombinovani izborni sistem, tako da se 60 poslanika bira po proporcionalnom a 60 poslanika po većinskom izbornom sistemu. Po proporcionalnom sistemu je DS dobio koliko i zaslužuje: 16 poslanika od mogućih 60. Kod većinskog sistema su malo izmenili SPS-ov stari sistem (smanjili su da samo 2 kandidata idu u drugi krug), ali je suština ostala ista. U drugi krug uvek prolazi radikal(sada naprednjak) i predstavnik vlasti (onda SPS ,ada DS). Pošto u Vojvodini 30 posto čine manjine, one po difoltu glasaju za vladajuću stranku, jer im ona uvek obezbedi pare na razne načine (a raju je lako zastrašiti pretnjom radikalima).
Gospodine Pajtiću, sve je vrlo prosto: kada prvi put padnete sa vlasti u pokrajini, završili ste karijeru.

Dijana

pre 11 godina

Vreme vase tiranije je proslo,zato se povucite i prestanite da iritirate narod sa vasim neumesnim izjavama ,a i sa vasim pojavama...dosta smo vas gledali..

isteraj lopove

pre 11 godina

Ukoliko se g. Pajtic i Djilas ne izbore da sadasnja kamarila oko Borisa (Sutanovac, Dulic, Trivan, Petrovic, Markovic...) bude isterana iz DS nema na sledecim izborima ni cenzusa. Oholost, nesposobnost i lopovluk esalona oko Borisa skoro je unistila i stranku i drzavu! Zreli su za zatvor a ne za politicku penziju!

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

DS se nije oporavila od ubistva Zorana Djindjića.Posle Djindjića DS vode poslusposobni ljudi tj.kadrovi iz trećeg ešalona.Tačno je da je DS politička institucija Srbije ali uradila je mnogo loše za Srbiju.Ako se u DS ne pojavi ličnost slična Djindjiću,onda će politički uticaj ove stranke biti u padu u narednom periodu.

Ima gde

pre 11 godina

Kakav god vam onaj g. Mirko Cvetkovic bio, on ima gde da ode. Cujem vraca se na svoj biznis.A ostali eno pobegli u poslanike jer ne znaju niti imaju sta da rade.Nego vi lepo da se reorganizujete, poizbacujete kojekakve sminkere koji su vas doveli dovde i da se odreknete kojekakvih ideja koje ste do sada zastupali. Ostaje, doduse, glavni sindrom od kojeg pati vecina nasih politicara. To je lopovski mentalitet kojeg se tesko osloboditi. Tu ne mogu da vam pomognem savetom, pogotovu sto ce mozda neki po prvi put u istoriji ove zemlje zavrsiti u zatvoru.Ali ne verujem ni to.

iznevereni glasac

pre 11 godina

Mladjani Pajtic se sada posipa pepelom umesto da prozove svog velikog sefa Borisa Velicanstvenog na odgovornost za izborne rezultate. Ali razumem ja njega - da nema velikog sefa ne bi bilo ni malog Pajtica. U medjuvremenu vam glasaci okrecu ledja a pokojni Djindjic se vrti u grobu dok Kostunica prolazi kroz orgazmicke trenutke srece. Unistili ste DS, unistili ste Srbiju a glasace ste vise puta prevezli zedne preko vode i umesto da se kompletan vrh ritualno spali ispred Krunske vi se opirete vasoj licnoj odgovornosti. No problemo, ja mogu da zivotarim i pod vlascu socijalista (potpuno isto kao i pod vasom vlascu) ali da vidim sta cete vi kad vam dosijea procita krvolocni Vucic i kada otpocne revans utakmica sa SPS-om i SNS-om. Necete imati gde da se sakrijete, proci cete kao Sanader.

republika

pre 11 godina

Zasto se tolika hajka digla na Tadica, sto vam je on kriv za izborni rezultat, pa nije on Bog, pa da moze sve da uradi. Da ga je Djilas vise podrzavao, rezultati bi bili jako dobri, ovako Djido podrzava Vucica i novu vlast, a.zasto i da ne kada ne da.Beograd, ali stranku daje. Daj Boze da dodje do izborne skupstine i da Tadic krene polako da cisti stranku, od onih za koje je mislio da su mu prijatelji. Tadic je jedini koji moze da vodi stranku uspesno, ali ovoh puta joj se mora posvetiti!
(ghim, 28. jul 2012 12:53)

"Nije drug Tito kriv, nego ne zna šta rade ovi oko njega"

vuk 66

pre 11 godina

Mnogo su hteli.Mnogo započeli.A sve su upropastili,i narod i stranku.Kako mi je juče rekao jedan njihov član "Kada se vratimo na vlast trebalo bi da otvorimo Novi Goli Otok gde bi bili zatvoreni sadašnji članovi vlade i rukovodstva stranaka koje sada obavljaju vlast".Kakv hrkljuš u glavi.Eto koliko se voli vlast i koliko vlast kvari običnog čoveka.

zoran

pre 11 godina

Posle ubistva Premijera Đinđića je bila "Sablja" koju je uveo Z. Živković. Kriminalci, tajkuni, korumpirani političari, bahati vozači i sav ostali šljam je bio manji od makovog zrna. Ta akcija ukinuta je pod pritiskom Zapada i od tog momenta kao narod i kao država tonemo sve dublje. Čas brže, čas sporije ali permanentno tonemo.
Ko je shvatio njemu je jasno. Ostalima ne vredi objašnjavati.

lorimer

pre 11 godina

"Pajtic je gospodin koji je mahao nekakvim falsifikovanim racunima u aferi Bodrum za tu obmanu glasackog tela nije kaznjem to moze samo kod nas
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (zoki, 28. jul 2012 08:56) "

Mahao ko Toma i Vučić nekim izbornim listićima i džakovima? I ne da nisu kažnjeni, nego su i nagradjeni??

Tako je, to može samo kod vas.

kaiser

pre 11 godina

"Samo mi nije jasno kako ove autonomase separtiste ne mrzi da toliko izmisljaju.
Kaze "Vidite kako su prošle ostale "Beogradske" stranke u Vojvodini, i biće vam jasno".
Od 120 odbornika u pokrajinskoj skupstini, 102 su clanovi "beogradskih" stranaka.
A onda dodaju "izbori pokazuju da gradjani Vojvodine sve više daju glasove autentičnim Vojvodjanskim strankama."
Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.
(ovaj most sam otvorio ja, 28. jul 2012 17:43) "

Vi radikali i ne treba da razmišljate, jer kad to i radite tražite benificirani radni staž.

Beogradske (pod znacima navoda) stranke su unitarističke stranke i njihovi sateliti koji negiraju Vojvodini ne samo državnost, nego i mogućnost bilo kakve autonomije.
Dakle - DSS, SRS, Dveri, URS (njihov satelit). SNS se provukao na žvaku o EU, ali ta mantra polako nestaje iz njihovih reči, i proći će gore nego sad (katastrofalan rezultat) SPS - ista priča.

Tako drugar. Google u šake i proveri im procente i rezultate. AL' računaj digitronom, nemoj na prste.

A, da, da ne zaboravim, uporedi ove rezultate sa prošlim, pa vidi tendenciju. Čak i u vašoj, radikalskoj stvarnosti, matematika je egzaktna nauka, a cifre isto vrede kao u realnoj stvarnosti. U stvari ti ih i jesi poredio, zato si i pisao tako gorak komentar? Jasno ti je?

Uživaj.

kanibal

pre 11 godina

"Gospodine Pajtiću, sve je vrlo prosto: kada prvi put padnete sa vlasti u pokrajini, završili ste karijeru.
(Boris, 28. jul 2012 14:04)"

Da, tada ću umesto njemu da dam glas vama, radikalima?

Hahahahahahaha :D

bane

pre 11 godina

Da ste razvili unutarpartijsku demokratiju sada se ne bi nalazili pred rascepom jer je u svetu normalno da se neuspešni predsednik zameni novim kandidatom. Tako se menjaju predsednici a čuva stranka. Pošto je u vašoj partiji jedina tema kako obezbediti propalom predsedniku vilu na Dedinju i kako mu namaknuti treći mandat, onda je rascep neminovan.

Pera ložač

pre 11 godina

1990.godine u ovoj zemlji je uveden višestranački sistem. Ko hoće može politički da se angažuje, može i svoju stranku da osnuje, ali ne može da menja rukovodstvo stranke kojoj ne pripada.
Dok je većinski deo naroda gledao kako da preživi mangupi su popunili sva moguća i nemoguća mesta u ovoj našoj, valjda, zajedničkoj državi.
U proseku jednom u 4 godine oni se uplaše od nas ali većinu nas mrzi da se prošetamo do glasačkog mesta. 5.oktobar je mogao da se desi još 9.marta 1991.godine ali Sloba je većini bio lepši od Vuka. Đinđić je "postao dobar" tek kada su ga ubili.
Hrabar smo mi narod, zato smo i pod turcima proveli 450 godina i od smeđe rase postali crnomanjasti.
Za par meseci i Mirko Cvetković će da nam izgleda mlađi i lepši nego što je sada ali vreme ide uvek napred a izbori su tek za 4 godine.
Ovo je zemlja u kojoj smo u školi učili o majoru Gavriloviću i njegovom čuvenom govoru braniocima Beograda ali nam tada nisu rekli da je on umro 1945.godine od ruke svojih sunarodnika po povratku iz zarobljeništva u Nemačkoj.
I šta nam ostaje, da kukamo i žvrljamo po forumima da bi Vučić mogao da zna raspoloženje naroda. Nepismeni knjaz Miloš je rekao da je narod opasan ne kad galami nego kada ćuti. Mi smo daleko od bilo kakve ozbiljne pretnje po bilo koju vlast u ovoj zemlji, i da marsovci dođu mogli bi da nađu (podkupe) poslaničku većinu i naprave vladu, ionako polovina poslanika nije rođena u granicama ove i ovakve naše Srbije, jedine koju imamo.

Zorana

pre 11 godina

Pajtić kao lider je ok, i na njegovo ime je i došao pokrajinski rezultat, ali pokrajinska organizacija DS sa nafuranim lokalnim liderima je sramota i za Vojvodinu i za Srbiju. Pogledajte kakvo su groblje od privrede i javnih ustanova i preduzeća ostavili u Kuli i Vrbasu i sve će biti jasno. Pajtićeva je greška, a i cele DS što pojedincima daje bezrezervnu podršku bez bilo kakve kontrole, pa se lokalni lideri osećaju bogovima... To se odrazilo i na lokalnim izborima, a ta bahatost dovodi i do novih koalicija na lokalu, koje će verovatno biti još gore. Isključivi krivac je ipak DS sa svojim ponašanjem, lošim mehanizmom kontrole, pogrešnim kadrovanjem i nedostatkom odgovornosti!

Nebojsa

pre 11 godina

Zapravo, Tadic je zrtva DS-a. Da nije njega, stranka ne bi imala 22% glasova (nego mnogo manje), a da nije tog negativnog imidza pojedinaca iz DS-a (i vec najavljene koalicije sa SPS-om), na drugi krug predsednickih izbora bi izaslo vise ljudi i Tadic bi glatko dobio.

Nikola

pre 11 godina

Da nije bilo Tadiću DS bi bio sa vama (Šutanovac, Petrović, Trivan, Kolundžija, Boško Ristić, Vlahović, Homen, Pajtić) ispod cenzusa. Pa to svi znaju. Pa kako Šaperu da to nisi video kada si osmišljavao predizbornu kampanju. I sada, posle poraza u prvi red skupštinske klupe stavljaš omraženi lik Borka Stefanovića, pa pobogu čoveče da li ti radiš za ili protiv DS-a.

Lopove u zatvor

pre 11 godina

rascep je siguran, i to na dva dela! prvi deo cete ciniti ti, sutanovac i ostali lopovi koji ce u zatvor, a ovaj drugi deo ce se vec nekako snaci bez vas!

Boris

pre 11 godina

@Kanibal
Ja sam, nažalost do ove godine UVEK glasao za DS (još od '92). Za radikale ni stare, ni nove nisam glasao, ali sve što sam naveo o realnosti u Vojvodini je istina.
DS je zauvek uzgubio ekskluzivitet da je najveća umerena BG stranka u Vojvodini. SVM ovaj put nije pristala na koaliciju na republičkom nivou (verovatno su bili ucenjeni u pokrajini, koja je jedino bitna za njih), ali sledeći put sigurno neće, jer DS takva kakva je, sigurno sledeći put leti sa vlasti u pokrajini. Uzrok uspeha Pajtića, kao što sam već napisao, nije nikako u njegovom uspešnom obavljanju funkcije, kao ni u timu ljudi u pokrajini, već u činjenici da pripadnici nacionalnih manjina u drugom krugu većinskih izbora uvek glasaju protiv radikala.

Moravac

pre 11 godina

Stvarno ne vidim da je Pajtić najavio rascep stranke. Na pitanje novinara "Da li je moguć rascep DS" on je odgovorio "Takva mogućnost uvek postoji". I sad se to spinuje kao vest..Nažalost, to je uobičajena novinarska praksa u Srbiji.

sr

pre 11 godina

Joj ne dirajte mi DS. Samo nemojte da se raspadnete. Kuku sta cemo posle... E da je srece da se desilo ranije, da su se odcepili od lopova i oportunista, bahatih i nadmenih,...

Pera

pre 11 godina

DS je u istoriji visestranackog sistema poznata po rascepima. Do rascepa je dolazilo jos dok je bila u opoziciji. Jos 1992. godine Kostunica je sa grupom clanova izasao iz DS-a i formirao DSS, koja i danas postoji. 1997. Grupa clanova DSS-a na celu sa Vladanom Baticem, napustila je DSS i formirala DHSS, koja je na poslednjim izborima izasla u koaliciji sa DS-om. Nesto kasnije, DS je napustio i Micunovic, formirajuci Demokratski centar, ali se kasnije vratio u DS. 2000. posle poraza na unutarstranackim izborima za mesto predsednika stranke, Slobodan Vuksanovic je sa grupom clanova osnovao Narodnu demokratsku stranku, ali se ona kasnije utopila u DSS. Ako se toliko puta cepala dok je bila u opoziciji, uopste ne bi bilo cudno da do rascepa dodje i sada kada je bila na vlasti, pa izgubila vlast.

separatista autonomaš

pre 11 godina

Mora da si neobavesten o rezultatima koje pominjes.
Ne konstatuju autonomasi separatisti realnost ni najmanje.
(ovaj most sam otvorio ja, 28. jul 2012 17:43)

LSV i SVM su ove godine ostvarili najbolje izborne rezultate u svojoj istoriji, a vojvođanski DS je uz beogradski bio jedini pobednik u Tadićevoj stranci. Šta ti nije jasno? Kanda ti imaš nekih problema sa realnošću.

kanibal

pre 11 godina

@(Boris, 28. jul 2012 21:23)

A vidiš, jasam glasao različito. ALi i za DS izmedju ostalog.

Poenta je u sledećem, što se mene tiče DS može i da nestane, moj glas u tom slučaju će otići nekoj srodnoj stranci. Kao što je i išao.

Tako da nestanak DS za mene nema nekog značaja - glasovi će otići nekoj drugoj stranci čije se vidjenje Vojvodine podudaraju sa mojim.

A da ti ne objašnjavam koje stranke to nisu. U toj priči Pajtić je samo kadrovsko rešenje koga možda ima, a možda i nema. A meni je važan cilj, ne čovek iz stranke.

vlada-so

pre 11 godina

ma kakav raspad sada će vašington posle kreiranja i pacifikovanja nove vlade,krenuti u provetravanje i jačanje ds-a jer neko mora biti alternativa novoj vlasti čija će dužina trajanja zavisiti od servilnosti.

Branislav Zekic Zeka

pre 11 godina

OBOZAVAM RASCEPE!
Ja sam oduvek bio za rascep medju mangupima u nasim redovima,
izmedju laznih, koji se jesu, i pravih demokrata, koji se nisu "istorijski pomirili" sa mangupima iz njihovih redova.
A onih pravih koji to nisu gotovo da medju vama vise i nema.
Zato sto hitnije cepajte se sto sitnije!

Frojd

pre 11 godina

A ne to nikako, pa sta ce onda ovaj jadni narod da radi bez vas, Srbima su bas neophodne takve politicke stranke i takvi politicari kao sto ste vi jer su MAZOHISTI!

Alek

pre 11 godina

Rascepiti svakako...Vojvodinu od Srbije i to sto pre! Gospodine Pajticu, ako Vam je do interesa Vojvodine stalo, uradite tako,a racunajte na to da ce to gradjani Vojvodine (i to velika vecina - glasaci proevropskih opcija i lokalnih vojvodjanskih partija) prepoznati i nagraditi. Sve dokle upirete pogledom ka Beogradu nema srece za Vojvodjane. Odatle se nece nista pametno resiti po nas.

Nepoznati autor

pre 11 godina

Rascep stranke ili smena odgovornih za poraz na majskim izborima, dva su moguća scenarija, koja se pominju u srpskoj javnosti, kada je u pitanju Demokratska stranka.

Pojedini istaknuti članovi DS-a u retkim medijskim nastupima kažu, da nikome nije u interesu cepanje, ali da je potrebno prekinuti ćutanje i reformisati i očistati stanku. Analitičari smatraju da su kritike pre svega upućene predsedniku DS-a Borisu Tadiću.