Utorak, 24.07.2012.

18:39

Novi ministar "otvara" muzeje?

Izvor: B92

Novi ministar "otvara" muzeje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

Selena

pre 10 godina

Zalagao se za izmeštanje Narodnog muzeja, ali kada se postavilo pitanje izmeštanje njegovog muzeja, ...e, to je već nešto drugo...to ne može

Perla

pre 11 godina

Gledala sam večeras na TV Ministra kulture. Prijatno me iznenadio... A što se PTT tiče, stvarno je tužno naše neznanje. Prvo, u Takovskoj 2 radi uprava pošte, te sekretarice imaju kancelarije od mnogo kvadrata. To je postao prostor za partijske budže. Novi centar je na Novo Beogradu, stari u Kosovskoj, a svaki poštonošta ima svoju pošticu. Ali zato blago Narodnog muzeja propada nepovratno i zauvek. !2 godina je zatvoren, a mesecima stoje skele oko zgrade koja se plaća na dan, svakog danaUrna Nikole Tesle stoji u Krunskoj, 3% eksponata se vidi, 97% se gunta po sanducima... I sad kultura dobra propadaju, posetioci ne mogu da vide eksponate, a neko se medijski sprda sa željom da se to blago spase. Fizički da se spase. Mi ćemo se još čuda naslušati, nagledati i načitati od onoga što se bude otkrilo u propadanju kulture i muvanju sa lovom. A o iznošenju kulturnog blaga iz zemlje - da i ne pričam.

ivanka

pre 11 godina

Kulturni beogradjani znaju da je Braca Petković dobar i pošten čovek. Verujem da ima bolje namere nego svi prošli ministri. Jedino će morati svoj medijski nastup još mnogo da vežba!

dm

pre 11 godina

Kada je novi ministar već krenuo sa idejom promena lokacija ja bih smelo predložio da se Narodni Muzej usleli u šoping mol koji se upravo gradi od strane Miškovićeve korporacije.
Više razloga za ovaj predlog: problem novca bi bio rešen, jer Srbija nikada neće imati novca za kulturu tojest Narodni Muzej...Mišković&Co bi rado pristali na to, jer bi tako promovisali njihovu "društveno korisnu" investiciju ili ti ga "zadužbinu",a naša omladina, ljubitelji plastičnih kesa sa brendovima i mek-burgera, bi imala šansu da se suoči sa kulturom bar na ovaj, sekundarni način.
Dovesti kulturu narodu....u pravom smislu te reči.
Bravo ministre za ideju u povoju.

Tri lista duvana

pre 11 godina

Zgrada Glavne pošte, pojednostavljeno rečeno, ima 3 dela. Središnji deo, sa velikim atrijumom otvorenim za javnost (velikom šalter-salom koristi Pošta Srbije. Levo krilo uglavnom koristi Telekom Srbija i tamo je smeštena relativno moderna telefonska centrala "Alkatel", instalirana u drugoj polovini 1990-ih. Desno krilo, sa ulazom iz Bulevara,decenijama je koristila Narodna banka, da bi se nakon 2000. u taj deo zgrade uselilo Ministarstvo ekonomije. Ako je budući ministar kulture mislio na ovo desno krilo (nekadašnje sedište NBJ/NBS), onda mislim da je ideja dobra, i da se barem deo nekadašnje stalne postavke Narodnog muzeja može privremeno izmestiti u ovu zgradu, dok se zgrada Narodnog muzeja ne renovira i osposobi za normalan rad. U savkom slučaju, Ministarstvo ekonomije može da bude smešteno bilo gde u širem centru grada (npr. u SIV 1), dok Narodni muzej ne bi trebalo, čak ni privremeno, seliti van radijusa najužeg centra grada. Nažalost, da se makar 50% sredstava korišćenih za održavanje, adaptiranje i opremanje prostorija Narodne banke odn. Ministarstva ekonomije u poslednjih 20-ak godina izdvajalo za održavanje zgrade Narodnog muzeja, danas nikakvo renoviranje zgrade na Trgu Republike ne bi bilo potrebno.

sanja

pre 11 godina

Ne cudi sto covek ne moze da plati porez. U poslednjih dve godine zatvoreno je preko sto hiljada malih i srednjih preduzeca. Ono sto mene cudi je sledece: najveci broj komentatora ne zna da porodica novog ministra kulture poseduju tu poslasticarnicu u Beogradu vec sto godina. Sama poslasticarnica ima istorijski znacaj za grad Beograd.

jedna iz mase

pre 11 godina

Kao prvo, doticni buduci ministar treba da se spusti na zemlju. Kaze nemaju para da rekonstruisu Narodni muzej,pa bi da ga premesti u Glavnu postu. hahaah..pa Glavna posta je 2x veca od Narodnog muzeja, i da bi u njoj uopste bio muzej, potreba je potpuna rekonstrukcija i to ni malo naivna. Za to su potrebne jos vece pare. Cvrc.
Kao drugo, neka razmisli malo o radnicima u Posti (njih 15000) i radnicima u tom Narodnom muzeju koji primaju plate 10godina a muzeja nema.Hm..
Kao trece, Muzej Nikole Tesle zasluzuje ultra modernu, totalno futuristicku zgradu, neka za to ostave neka bojla vremena. Nije to igracka. Sada u Krunskoj ima svoju draz
Kao cetvrto, njegovi komentari o pozorisnim predstavama su krajnje neumesni, posebno o toj predstavi o Zoranu Djindjicu iz Ateljea 212.
Ima tu jos puno, ali se uzdrzavam
O njegovim licnim zahvatima ne bih, kako je i na koji nacin dosao do svoje imovine, to je njegova stvar.
Neka pruzi narodu opstu kulturu -za to gospodine ministre apsolutno nije potreban veliki novac. Potrebna je samo velika volja.

Milan Krstić

pre 11 godina

Smišljkeno ciljan naslov vesti i eto gluposti...pa šta ako čovek razmišlja o prenameni neke zgrade...razmišlja se i o Generalštabu...šta je problem da se o tome razgovara...čovek ima ideju koju treba prodiskutovati i šta tu ima loše...

Snotra

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem.
Zasto smo kao narod stvoreni SAMo za kritiku.Da li smo nezadovolji sami sobom a suvise samoljubivi da sebe kritikujemo pa onda raspali po drugim a pri tome bez ukljucivanja mozka. To je sigurno lako.Ko je ta licnost koja bi mogla u ovom trenutku da bude ministar kulture ili bilo koji ministar a da ga verbalno ne lincujemo zbog eto tako....Petkovic jos nije nista uradio sem sto je dao par izjava sa nacelnim idejama sta bi moglo. Zgrada poste je drzavno vlasnistvo kao i muzeji ne vidim gde je problem. A ko ne zna da moze da se pretvori u muzej za male pare neka udje u muzej Zeptera u K. Mihajlovoj 42. To je zgrada koja je pravljena namenski za banku. Radila sam u njoj i znam kako je izgledala pre nego sto je pretvorena u muzej. Ulazila sam skoro i izgleda odlicno verujte nije ulozeno mnogo novca. Tako da ova zamisao je vemoa lako ostvarljiva. Sto se tice zaposlenih u posti budimo realni, tehnologija brzo napreduje, ljudi odlaze u penziju samo je dobra volja da li ce se smanjiti broj zaposlenih.Poslasticarnica Petkovic je naslestvo od oca nije "nikla" juce na dobroj lokaciji a sto se tice boze, limunade i kolaca naravno da je stvar ukusa.Muzej automobila nikome nije smetao do sada a postoji jako dugo. Simbol je velike ljubavi pojedinca a sluzi gradu.Tako bih volela da su komentari konstruktivni sa novim ideama i predlozima a ne sa zajedljivim komentarima koji cak ne lece ni licne koplekse onih koji ih ostavljaju.

unexpected

pre 11 godina

E,svasta..... Covek ostane bez teksta kad vidi ko ce sve voditi ovu zemlju. Ne poznajem gospodina, ali bi on u USA vec odavno bio u zatvoru zbog neplacanja poreza. Pa kako mu ranije nije palo na pamet da uzme kredit pa da ga plati?! Verovatno nije mogao da ga dobije, a sada kao ministru ce mu to biti "a piece of cake". Uffff.......

Горан Вуковић

pre 11 godina

Од свег срца Браци поручујем да ми пуно поздрави сестрића Петра Перу Новаковића новог директора Музеја аутомобила!

Preduzetnik u kreditima

pre 11 godina

Prva stvar za dobijanje kredita kod banke je POTVRDA O IZMIRENOM POREZU! Bez tog papira nema ni kredita! E sad u normalnoj zemlji bi posle ovog skandala odmah bila ostavka, jer se ovako šalje poruka da je u redu ne platiti porez. Ovo je po meni prvi test za novu vlast - ako ovo prođe nekažnjeno ništa od njih kao ni od nas!

komsija

pre 11 godina

Braca je OK lik , umeren je , obrazovan nije srebroljubac. Treba mu dati vremena i po njegovim konkretnim rezultatima prosudjivacemo njegov (ne)uspeh. Intervju je uradjen u nevreme od zlonamernog novinara... Kljucno po novog ministra je kakav ce tim izabrati jer ulazi u osinjiak vanredno namazanih, lenjih i nesposobnih birokrata koji su spremni na sve. Bice mu tesko sa tom bagrom ali ako za pocetak smeni 2-3 direktora veliih muzeja u stecaju i postavi sposobne i postene ljude recimo da ce pocetak biti obecavajuci. Mislim da je ideja poste passe to ce mu vec objasniti. Sto se tice spricera i boze kod Brace neka Vas ne lazu ... najbolji je...

Zoran

pre 11 godina

(Za Aleksandar 23.14. 24 jul)
Prošetajte do Ušća,iznenadićete se. A i videćete odličnu izložbu iz koje ćete saznati zašto nije završena adaptacija Muzeja savremene umetnosti. Legat Čolaković-Zorić, takođe, vas čeka raširenih ruku sa svojom postavkom.
Uživajte.

Miloje

pre 11 godina

Са једне стране имате предлог да у згради Поште буде премештен Народни музеј да би што пре почео са радом, да у згради Председништва буде Национална галерија, да у делу зграде Скупштине града буде изложбена поставка о српским династијама, да зграда Народне скупштине буде отворена за посетиоце, све ово на једном месту, са парком у средини. С друге стране имате могућност да све остане како је било, а да се све паре потребне за реализацију претходних предлога потроше на реконструкцију зграде БАНКЕ у којој се сада налази Народни музеј и да прође још минимум 10 година пре него што буде отворен. Већини овде је изгледа лак избор, да се ништа не предузима, да Народни музеј и даље буде затворен да би ми могли да критикујемо јер се ништа не предузима.

the gaffer

pre 11 godina

Potpuni sam laik za oblast kulture. Volim pozoriste, kvalitetne koncerte, da procitam knjigu i odem na izlozbu. Ne bavim se nicim od navedenog, jednostavno mi prijaju takve stvari jer cine da se osecam zivo... i dobro. Zbog toga ne mogu ni komentarisati viziju razvoja kulture buduceg ministra.
Pitanje koje bih ja postavio buducem ministru, a po meni to pitanje prosto "vristi" u njegovom izlaganju o PTT-u je: ako nam ne treba PTT jer ga vise niko ne koristi, ocemo li otpustiti sve zaposlene tamo i poslati ih na ulicu ili cemo ih prekvalifikovati u kulturne radnike? Ko ce da plati cenu? Ili ce i radnici PTT, kao zastarele i nepotrebne institucije dobijati nadoknadu za izigravanje muzejskih exponata.
A umesto toplog obroka... tulumba!

robert

pre 11 godina

Pa, budući ministar je u pravu što se tiče nekih stvari. Narodni muzej je previše dugo zatvoren, a ako se bude čekalo na renoviranje, ili izgradnju nove zgrade muzeja (što je verovatno i najbolje rešenje, sadašnja zgrada nije građena s ciljem obavljanja muzejske delatnosti), još će mnogo vremena proći. Muzeji su inače u lošem stanju u Beogradu. Velik broj umetničkih legata je u još gorem stanju, propao ili opustošen. Kad se otkrilo u kakvom je stanju Lubardin legat digla se velika buka, ali ni danas se nije nešto napravilo po tom pitanju. Jedino su slike koliko znam sklonjene na bezbednije mesto.
Nedostaje Nacionalna enciklopedija, Rečnik srpskog jezika (ili srpsko-hrvatskog, kako kome milije). Posao za koji se odvajaju stvarno bedne sume.
Nedostaju i nacionalne serije na RTS. Posle "Vuka Karadžića" nismo ih ni imali. Nemamo seriju o Nemanjićima, imamo samo jedan film o Kosovskom boju, o Srbiji nakon 1850 gotovo da nemamo ništa. Jedino nešto malo što je radio Šotra, "Gde cveta limun žut", "Šešir profesora Koste Vujića" i ,naravno, "Zona Zamfirova"
Preko pozorišta se uglavnom plaća za političku podobnost nekih glumaca. Od 2005 ne idem više u njih, jednostavno mi se zgadilo kad vidim ko režira, ko glumi, i što je ideja predstave.
Kultura je gnezdo veće mafije od one fudbalske. Bojim se da će ministar više puta požaliti zbog svoje odluke da se uhvati u koštac s njom. Nadam se da će proći bolje nego što očekujem.

cabemo

pre 11 godina

Aman ljudi o cemu vi pricate, o postama, poslasticarnicama i porezima a covek, buduci ministar kulture, daje svoj prostor za promociju "knige" nekog ko je klao i spaljivao ljude. Dakle, nije u pitanju samo ideoloska dimenzija vrednovanja "velikana" iz HT, vec i odnos prema napatvorenom zlu, necemu sto ponistava ljudskost a kamoli kulturu. Toliko o njemu, a na zalost, i o nama.

Nesa

pre 11 godina

Ne branim nikoga ali vidim da su se komentatori iz redova DS ostrvili na coveka koji navodno ima 7.000.000 dinara duga za porez. Gospodin ima obicnu skromnu zanatsku radnju - poslasticarnicu i svakom pametnom je jasno da je nemoguce da takva radnja ima promet na osnovu koga je obavezna da plati toliki iznos poreza. Svi dobro znamo kako je u prethodnim godinama pod vlascu DS radila poreska uprava, kako je izmisljala poreske obaveze i slala opomene za nepostojeca potrazivanja.

sm

pre 11 godina

Budući ministar nije platio porez,i sad istog treba staviti na stub srama.....Čovek hoće prvo da plati porez, da da ga imenuju za držanog službenika što je ispravno.

Novak Đoković već godinama ne plaća porez, jer "živi u Monaku".... i to je uredu.... usput, Novak će bez osećaja stida i srama nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpiskih igara u Lodonu... i to je uredu.
Ne paćaaš porez državi a predstavljaš državu !
Da li je to moguće u nekoj normalnoj zemlji zapadne evrope ?

kulturna poslastičarnica

pre 11 godina

.....Novinarima sa B92 s jedne strane svaka cast, s druge strane mogli bi pream svima da budete ovako ostri pa da recimo pitate Cedu koji je nosio pocepanu koznu jaknu pre 15 godina odakle mu danas toliko novca da jedno njegovo odelo vredi onoliko koliko zaradjuje prosecan gradjanin Srbije na godisnjem nivou!
(Nikola, 25. jul 2012 00:36)

Dragi moj Nikola, zašto samo Čedu ?!. Pa to može da pita, praktično sve bivše i sadašnje ministre. Tu mislim i na Vučića koji uzgred, bar ja nisam upoznat, nikad nigde nije ništa radio, nego se samo bavio politikom, a ništa lošije ne živi od Čede ?!, Kao i sadašnjeg predsednika države koji je na početku karijere bio nešta slično obučen kao Čeda...a sada ?!

Ljubitelj Automobila

pre 11 godina

Strasno mi se dopada Muzej automobila po kome mi je Bata poznat.
Ako i drugi muzeji budu takvi - odlicno.
Jedno pitanje vezano za Vojni muzej: sta bi sa ona dva vezdihoda (gusenicari) koji su stajali preko puta Prirodnjackog?
Oterali su ih pre nekoliko godina i nema ih vise. Video sam jedan slican na vojnom otpadu kod Cacka (ravan), a drugog nema ni tu (onaj sa "njiskom")

relja

pre 11 godina

Za sve koji brinu zbog pisama i paketa:

Pošta upravo završava ogromni moderni distributivni centar u Zemunu, kod tzv. "lakat" krivine, tako da što se pošiljki tiče, zgrada u Takovskoj može da promeni namenu (kao i ona kodželezničke stanice).

kultura i smece

pre 11 godina

Mnogi stranci koji su posetili Beograd se zale da su muzeji zatvoreni i da nema sta da se vidi sem jednog grada zamrznutog u 80-tim godinama 20-og veka. To je tacno, na taj nacin se ljudi drze pod jarmom komunizma 80-tih. Sta je posetiocima ostalo da vide: muzej jugoslavije i kucu cveca. Koga to smece uopste zanima? Zatvorite ta dva rugla.

Arhitekta

pre 11 godina

Gde mu je sada Muzej automobila nekada bila garaza RTS-a. Kako dospelo u njegove ruke. Kazu zavrsio FDU reziju. Nesto se ne secam njegovog filma iako smo komsije i vtrsnjaci. U poslasticarnici najbolje je bilo zito sa slagom.Garaza sluzila za promociju knjiga ratnih zlocinaca.Kaze da nista nije imao protiv. Muzej u postu????> Kako kancelarijski prostor pretvoriti u Muzej u jednoj predratnoj zgradi gde su zidovi po 60 cm debeli. Staro pravilo da rekosnstrukcija i krpljenje starog kosta vise nego napraviti novo. Vracamo se u devedesete. Simpatizeri celnici SRS-a, SPS, JUL-a su dosli na vlast.Kako kaze izreka "Zlocinac se uvek vraca ne mesto zlocina"

jelena

pre 11 godina

SADA CE DA DIGNE KREDIT .... (za otplatu poreza). SADA, kada ce postati gos'n ministar???? Pa gde je bio do sada? Kakav je to moral? Odao je svoju kulturu i inteligenciju vec sa ovom izjavom..

Ilke voli tulumbe

pre 11 godina

Boga mi, ovaj čovek se izblamirao u startu. I nije me briga za njega, već sam jako zabrinut za nas, ako neko ovakav, može da bude kandidat za ministra kulture.

matematicar

pre 11 godina

On duguje 7milki ali ovi su maznuli 20milki. Znaci racunica je prosta tip uopste nije kriv, on samo duguje a ovi su ukrali i to 13milki vise nego sto ovaj duguje. Ili ja ukradem pet milki a neko drugi 15 milki ako me uhvate ja im kazem da nisam kriv jer oni prvo treba da uhvate onog sto je maznuo 15 . A, sta kazes za matematiku?

Miko

pre 11 godina

Ne moogu da verujem šta sam sve pročitao!!! Ko šalje pisma danas... Uzećemo zgradu pošte. Sutra će biti... narode, zdravo je biti polusit ili gladan- pa nema ni plata! Šta će vam, kad nećete jesti! Čoveče, odakle li tebe iskopaše!

Neko spolja

pre 11 godina

Bravo. Budući ministar nije platio 7mio poreza od marta, ma divna jedna visokostručna osoba od izuzetnog integriteta. Kako je uopšte iko mogao da pomisli da ga predloži za ministra? I još bi mrtav ladan da preseli Narodni muzej, ni više ni manje nego u zgradu glavne pošte. Možda bi neko trebalo da mu šapne da je društvena svojina stvar prošlosti, a ako se snuždi, neka mu predloži odlazak u Severnu Koreju, tamo vladajuće strukture mnogo vole takve ideje.

Mina

pre 11 godina

Bravo za novinarku B92!
Inače, "gospodine" ministre, ako ste baš ljubitelj "elektronike", zahvaljujući Pošti, koja je jedan od nosilaca projekta e-uprave, Vi ste mogli elektronskim putem da podnesete prijavu Poreskoj upravi; uskoro ćete, bez obzira na mesto rođenja, izvod iz MK rođenih i ostala dokumenta moći da podignete bilo gde u Srbiji (za sada u ograničenom broju mesta); zahvaljujući Pošti, Vašu elektronsku komunikaciju možete digitalno da potpisujete i pri tome koristite i vremenski žig; promet robe i proizvoda kao segment funkcionisanja privrede je, takođe, nezamisliv bez Pošte, a ako niste znali, postoji veliki broj ljudi kojima je Pošta jedina veza sa svetom.
Možda će Vam i platu koju budete dobili za svoj "stručni" rad zaraditi baš neko iz Pošte (da Vas informišem, polovinu svoje, ne male dobiti, Pošta uplaćuje u Budžet Republike Srbije).
I na kraju, ta zgrada je vlasništvo Pošte i nastala je vrednim radom, koji podrazumeva i plaćanje svih obaveza državi(tu mislim i na poreze).

bmw 327

pre 11 godina

Kao prvo, pare za rekonstrukciju svih muzeja pa i Narodnog bile su obezbedjene u okviru NIPa (ako se neko uopste seca sta je to), a NIP je vodio niko drugi do novi-stari ministar ekonomije. Gde je nestalo 20 miliona za obnovu pitajte njega.

Sto se Brace tice, dugo ga poznajem, dobar je covek ali bojim se da nije satkan za ministarsku fotelju, posebno u vreme kada je kultura inace zadnja rupa na svirali.

Natalija

pre 11 godina

S obizrom da Ministar podrzvana ideju da je država temelj ljudskog društva, otoletvorenu u represivnoj ideji " patriotske kulture", onda odakle to patriotsko dugovanje za porez? Da li negde u civilizovanom svetu moze da se desi da neko ko duguje milione bude uopste kandidat za fotelju u Vladi?

Maja Pošta

pre 11 godina

Lepo je što se misli o kulturi, ali gospodin Petković bi trebao da zna da je Pošta u Srbiji jedna od retkih kompanija koja posluje sa uspehom i ako želi da bude uspešan, nek se ugleda malo na direktora Pošte, gospodina Ćirića. Pri tom, u svakoj zemlji Pošta je institucija, a govoriti o njenim uslugama na takav način je ponižavajuće, i to u svom prvom intervjuu
. Uz to, odakle budućem ministru kulture pravo da govori o Pošti, njenim objektima i da li se zapitao da li je povredio osećanje 15000 zaposlenih koje Pošta hrani?

Dragonfly

pre 11 godina

Sjajno, sada ce poslasticar da mi bude ministar kulture! To sto skuplja oldtajmere je nesto sasvim drugo i zove se hobi! Uzas!!!

hm

pre 11 godina

Posta Srbije ima 15000radnika, citaj hranjenih porodica. Sta je gospodin podrazumevao pod svojim izjavama? Skandalozno sta ljudi dozvoljavaju sebi!!

katarina

pre 11 godina

Bože, dokle smo mi stigli i šta će biti s nama.Potpuno odsustvo smisla za rukovođenje narodom,pri tom ne mislim samo na današnju politički opciju.Kako ovog Gospodina nije sramota,ja imam pedeset godina i znam za poslastičarnicu,mlati srebrnjake,i duguje za porez.Muzej podržavam,ali to mu nakon njegovog moralnog odnosa prema društvu dođe kao iživljavanje bogatog poslastičara.Ko nije hteo da plati porez,mogao je da diže zadužbine.Na plafonu sam.

Iznenađenje

pre 11 godina

Pa za toliki neplaćeni porez slede valjda zatvor i prinudna naplata, a ne ministarska fotelja?!? Čitam neke komentare, zlonameran B92?!? Pa, izvršitelji kreću u plenidbe za 1.500,00 rsd, a ovaj će podići kredit? Možda u Agrobanci? Da li plaća poreze i doprinose na plate, da li njegovi zaposleni imaju overene zdravstvene knjižice? Valjda je prvi kriterijum za ministra moral i poštovanke zakona! Novonarka je bila vrlo blaga!

Man Not Machine

pre 11 godina

Na stranu kakav utisak ostavlja ministar, to sto ste ga pitali o porezu trebali ste da pitate Exit, imali ste vremena 10 godina, pa niste. E, zato vam je on dosao za ministra, zato vam je Nikolic predsednik itd itd, treba da se najzad razmislite o vasoj odgovornosti u srpskoj tragikomediji i da najzad shvatite da DS vise nije na vlasti.

a77

pre 11 godina

Braca je faca, bukvalno niodčega je formirao onakav muzej, sa tako vrednom postavkom, sve samo uz pomoć svojih deset prstiju što govori da je bio sposoban a pritom nikad nije zavukao ruku u državnu kasu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari Rabra, 24. jul 2012 21:40)

A 7.000.000 RSD neplaćenih poreza nije zavlačenje ruke u državnu kasu? I to pre nego što će postati ministar.... koliko li će tek zavući ruku za vreme ministrovanja...

nm

pre 11 godina

Izmestanje Narodnog muzeja iz strogog centra grada, gde je dostupno reprezentovati kulturu jednog naroda i gde je frekvencija turista izuzetno velika na drugu skrenutu lokaciju je zlocin ravan genocidu. Kulturna bastina celog jednog naroda se marginalizuje da bi se formirao kult jedne licnosti - Nikole Tesle. Nemam nista protiv Tesle, cak naprotiv, drag mi je i ponosan sam zbog njega, ali mislim da se ni Tesla sa tim ne bi slozio.

ravijojla

pre 11 godina

Hvala puno "ministru" ali kao radnik Pošte da mu kažem da Pošta odavno nije samo slanje pisama a tu elektroniku ista koristi u svom radu i to se zove tehnologija ili je pomenuti gospodin zaboravio pored svojih automobila šta je to, a pored pisama , Pošta radi i bankarske šalterske transakcije, penzije, prevoz paketa, novca i provajder je za internet (PRVI u Srbiji) i ima kablovsku televiziju i internet osim toga jednu od najvećih kompjuterskih mreža u kojoj je povezano preko 5000 klijenata širom Srbije. A ako dodje i do Novog Beograda i ugleda GPC neka se pita zašto je to jedan od najvećih projekata u novoj istoriji Srbije,a ako je to sve na teret države da i premesti muzej i tako napravi neku "uštedu" i to će ovaj narod da plati ovako ili onako.

ZOZON

pre 11 godina

Ovaj covek je zasluzio da ga dobro poslusam.
1. Izbori su zavrseni iTito je umro.
2. Muzej ne radi 12 godina.
3. Muzej na Uscu takodje.
4. Pozorista u haosu , a atelje i na dnu ><
5. Svi cute?

Covek hoce da ucini , a nesto se ne secam indervjua sa Ministrom Sutanovcem.

Ima on i jednu kaznu za parkiranje.
Na kraju , pogledaj tacku 1.

HlaoRu

pre 11 godina

Gospodine Petkovicu, za sada odajete odlican utisak, a i dokazali ste se kao uspesan covek na ranim poljima. Sve sto ste rekli o muzejima stoji i zaista treba odbaciti sve megalomanske ideje i sto pre ih otvoriti. Nadam se da cete biti dosledni i da cete ispostovati sto ste rekli da se predstava kao sto je ono sramotno delo zoran djindjic vise nikada nece odigrati u nasem gradu. Za sada svakako deluje da cemo konacno dobiti prvog pravog ministra kulture jos od devedesetih.

IQ

pre 11 godina

Kad g-din poseti Narodni muzej i shvati koliko je eksponata ''nestalo'' odustace od ove neobicne ideje, ne treba se sekirati zbog PTT-a i pisama koji i sa citavom zgradom ne posluju efikasno.
Ono sto mene zanima je-gde se uopste ovakvi ljudi nalaze i kako je moguce da dobijaju takvi ministarske fotelje?
I zasto niko nije predlozio Tasovca za ministra?

savestan poreski obveznik

pre 11 godina

Nema para u budžetu ni za kulturu ni za mnoge preče stvari jer hiljade Braca Petkovića u ovoj zemlji smatraju da je plaćanje poreza nešto što zavisi od njihove dobre volje. Od čega će primati ministarsku platu? Od para nas savesnih koji sve svoje obaveze uredno izvršavamo. Sramota!

Zoran Lukić

pre 11 godina

Ogromna sramota je da u jednoj zemlji NARODNI MUZEJ ne radi više od 10 godina. Svi koji su bili u poziciji i mogli da reše ovaj kulturni genocid treba da se stide i odgovaraju pred sudom srpskog naroda. Bilo kakvo rešenje koje bi bar delimično ovo ispravilo i omogućilo narodu ove zemlje da vidi ogromno kulturno blago koje Srbija ima je pozitivno i ja ga pozdravljam.

Nikola

pre 11 godina

Au, bas sam se razocarao. Gospodin Petkovic mi je dugo bio omiljena javna licnost. Ono sto je on uspeo da napravi ni iz cega je za svako postovanje. Muzej oldtajmera stvoren uz pomoc stapa i kanapa, sa mnogo rada i upornosti, mesto koje moze da sluzi na ponos citavoj Srbiji, ostao u porodicnom poslu da bi nastavio porodicnu tradiciju, uspesan reditelj, iz stare gradske porodice, u malobrojnim intervjuima koje je dao, uvek odmeren i zanimljiv... I sad saznam da covek ima 7 miliona duga za porez za poslasticaru!?! Ej bre, pa koliko dugo on nije placao porez, kako je to moguce? Sto se ideja koje je izneo tice, verujem da covek nije pao s Marsa, PTT ocigledno ima visak prostora kad je i ministarstvo ekonomije tu, pa mozda i nije lose iskristiti taj prostor. Novinarima sa B92 s jedne strane svaka cast, s druge strane mogli bi pream svima da budete ovako ostri pa da recimo pitate Cedu koji je nosio pocepanu koznu jaknu pre 15 godina odakle mu danas toliko novca da jedno njegovo odelo vredi onoliko koliko zaradjuje prosecan gradjanin Srbije na godisnjem nivou!

"patriotska umetnica"

pre 11 godina

Molila bih ministra da mi objani kako se to gradi muzej ni iz cega posto ce to biti jedini nacin da mi obocni smrtnici prezivimo u ovim teskim danima mesecima godinama...da ni iz cega i stvorimo nesto

kenny

pre 11 godina

U zemlji Srbiji postoje dva državna fakulteta na kojima se studira poštanski saobraćaj i telekomunikacije, slučajno ja studiram na FTN u Novom Sadu. Gospodin treba da zna da poštanski saobraćaj nisu samo pisma. Smešno je kako ljudi sebi dozvole da pričaju o nečemu o čemu ne znaju dovoljno. Mada kad čujem da će Ljajić biti ministar i za telekomunikacije stvarno mislim da sam opasno promašio u izboru profesije. Ne razumem zašto školujemo ljude koji studiraju ETF ili druge tehničke fakultete kad zubar treba da priča o digitalizaciji. Jel doktori nauka koji nama predaju nisu dovoljno stručni?

zorica

pre 11 godina

Verujem da ce gospodin Petkovic o pitanjima arhitekture pitati arhitekte .
Tekst gospodina Crnobrnje o Narodnom muzeju bio je veoma zanimljiv ali naivan . Upravo su selidbe koje se predlazu buducnost . Sadasnjost , realna ,je da objekat na Trgu treba svakako sto pre rekonstruisati za potrebe muzeja . Pa i ako jednog dana tu bude muzej Nikole Tesle treba da ima nove instalacione i bezbednosne sisteme .
Ministar treba da se izbori za strategiju razvoja kulture u Srbiji . U budzetu ali i donatori ali i razvijanje svesti o znacaju kulture . % za kulturu !! Zelim da moja deca idu u muzeje u Srbiji , a ne samo u Parizu , Amsterdamu ...
A i novinari trebaju za to da se bore a ne za poslasticarske recepte .

Sir Oliver

pre 11 godina

Posta sada ima posla vise nego ikada. Kao prvo, 5x vise racuna stize nego ranije, zatim sada ljudi narucuju 300 cuda preko interneta i deo tih paketa ide postom. Bas se u nepismenom serbistanu pisalo mnogo pisama :-[

komentator

pre 11 godina

Ja ne procitah u tekstu da spominje stalnu postavku istorijskog muzeja, naravno taj muzej nema ni svoju zgradu vec je deli sa jos 100 njih, jos je u adaptaciji... A mozda mi i nemamo istoriju. Takodje, predlozio bih kandidatu za ministra da se proseta do, recimo Praga, i poseti njihovu postu. To je muzej za sebe, a jos i radi.

Spasonosni Leteci Krastavac

pre 11 godina

Sve je to lepo, muzeji, automobili... nego da nam objasnis zasto je sladoled od malage u tvojoj poslasticarnici postao nekako masan? A, smanjio si i kolicnu suvog grozdja...

striko

pre 11 godina

Joj, ljudi, ovaj čovek je moj dalji stric i mene je blam :/
A posebna sramota za haške osuđenike i 7 miliona priznate utaje poreza.. jao...

vreme je za gradjansku neposlusnost

pre 11 godina

Upravo postavljam sebi pitanje zasto ja uopste placam poreze ili takse ovoj "drzavi"? Danas mi je stigla opomena da platim nekih 60.000 za isticanje firme inace ce mi blokirati racun firme, ali zasto da to platim? Zasto sam do sada placao na desetine poreza i taksi, sokoje, jugoinspekte, ekoloske takse...? Zasto ja placam dzabalebarose koji rade u poreskoj, raznim institutima, ministarstvima, ovakve ministre i njihove brilijante ideje ili ovakvu mikimaus "drzavu" i zasto bih ja trcao da placam bilo sta kada se moze lepo biti duzan na milione? Sta ja imam od toga sto placam bilo sta ovde? Mozda efikasnu drzavu kada mi kao gradjaninu zatreba usluga, efikasnu pravna zastita? Mozda efikasnu zdravstvenu zastitu, putnu mrezu, sudstvo....bilo sta? NISTA. ALI NISTA. BOJKOTOVATI OVU I OVAKVU "DRZAVU".

Aleksandar

pre 11 godina

za (Zoran, 24. jul 2012 20:23)

Odakle vama ideja (i za one koji su vam dali + za komentar) da MSU radi i da je otvoren?
Evo vam link http://www.msub.org.rs/izlo%C5%BEba/%C5%A1ta-se-dogodilo-sa-muzejom-savremene-umetnosti

Koji počinje sa:
"Jula 2012. navršava se pet godina od kada je zgrada Muzeja savremene umetnosti zatvorena za javnost zbog radova na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji koji sve do danas nisu okončani."

To što ima nekih elemenata postavke po drugim izložbenim prostorima, to ne znači da sam MSU prima posetioce.

Branko

pre 11 godina

Njegov predhodnik mi je delovao kao neki čudak ali nije odavao utisak da je "opasna" osoba. G.Petković je naprotiv "normalni" lik ali njegov minuli rad i najave kako će biti sa kulturom Srbije ubuduće navode me na misao da je to opasna osoba, na žalost bez navodnica.

Coco Bill

pre 11 godina

Gfdjtfggghgghgg, 24. jul 2012 22:50)

Pa kad gospodin ministar plati porez onda može da drži pridike. Evo kako baš sad da uzme/dobije kredit da to otpalti ?! Uvek je lako biti prema drugom "principijelan" "tvrd, pošten itd itd

пекнер

pre 11 godina

Лепо је предложио да се епохална остварења у архитектури оличена у згради поште, старој згради поште(коју би могли да врате у првобитно стање), Сава Мале, Теразија, Славије, Скадарлије, итд могли да направе нове четврти културе као што је у Паризу. Београд касни за европом једно 70 година колико Србијом владају левичари комунисти. Дакле један од првих министара културе да је десничар и слабо окренут комунизму. Ово су почеци. Резултате европског десничара ћемо тек да осетимо. За 10, 20 година када култура буде усађена у нове генерације а не накалемљена вештачким средствима.

Ana Malo Manjana

pre 11 godina

Bolji ministar bi bio harmonikas Branimir Djokic, mislim da bi bar pazio sta govori. A i clan je SNS. Ovaj automotoposlasticar se nece smiriti dok nisku i Petrovaradinsku tvrdjavu ne odgura do Smedereva, s obrazlozenjem da je racionalnije da sve tvrdjave budu na jednom mestu.

Gfdjtfggghgghgg

pre 11 godina

Nije ni cudo sto nije platio porez, covek ima zanatsku radnju, ovi ga odvalise od poreza ko da vodi multinacionalku. Zanatlije cuvaju tradiciju starog majstorstva koje odumire. To se prenosi sa kolena na koleno, to je nacionalno blago. Stare zanate treba osloboditi poreza, neka placaju nesto simbolicno. Dovljno je sto zaposle par radnika, smanje nezaposlenost, hvala im na tome. Najbolje da oni rmbace ko robovi, daju pare u budzet, a gospoda glumci samo cekaju kes. E pa nece da moze tako vise. Svi na trziste, pa da vidimo ko ce kako proci. Ne moze 30% drzave da radi, a 70% da trosi. Izvin'te al' ne moze...

Neca

pre 11 godina

Nije dobro sto nije placao porez nekoliko godina, ali meni su daleko gori oni koji placaju poreze na vile, jahte i poslovne prostore, a posao su poceli iz sobe pre max.20 godina. Placaju tako sto ih izbegavaju. Uostalom, najveci poreski duznici su upravo najbogatiji ljudi u Srbiji, samo sto je ta cifra u milionima evra. Svako ko duguje novac gleda da vrati po hitnosti i svojoj komotnosti. Da ga je drzava pritegla uzeo bi ranije kredit. Sta su radile vezare u poreskom, pa nisu mogli njemu da naplate, a partijskim drugovima daleko veci porez da oproste. I ja nisam platila porez 3 godine, nameravam do kraja godine da ga izmirim. Radim i ja i muz po 10 sati dnevno, 6 dana u nedelji, hvala Bogu nasledili smo stan, ali sa velikim dugovima i eto internet mi iseku ako ne platim, a iz stana me niko jos ne tera. Valjda imam pravo da nakon napornog dana malo surfujem po netu, platicu sve sa kamatama, ali ako me ne poteraju kad meni odgovara. Mene bi kao radnicu kod privatnika vise zanimalo koliki mu je profit i koliko placa radnike.

Nenad

pre 11 godina

Zivim i Oslu, i ovde posta ima veoma mnogo posla. Bez obzira sto sve racune placamo elektronski, i sto se pisma sve manje salju, posta zivi od internet kupovine. Preko interneta se sve kupuje, a postom to sto se naruci, stize za 1 dan. Tako da ministrov argument vezano za postu nije bas tacan...

Gfdjtfggghgghgg

pre 11 godina

Covek misli privremeno da preseli muzej. Sta ste digli galamu. Budzet supalj kao sito, narod gladan, ko normalan sad zeli da ulaze milione u nove muzeje. A vecina vas koja ovde komentarise, nikada nije platila muzejsku kartu. Za pozorista i glumce je u pravu. Sve to treba skinuti sa budzetskih jasli, pa neka rade po projektu. Neka malo dele duh liberalnog trzista sa nama iz privrede. Ako imaju dobre projekte, nema zime, ali ne moze bas sve da se nazove umetnost. Danas svi hoce da budu glumci, pevaci...pitam se zasto? Koja drzava moze da plati tolike glumce? A ne zaboravite da sem srba, srpske filmove i predstave niko ne gleda. Neka gospoda glumci donesu koji evro u zemlju, sto bi ih placali iz budzeta. Da sam ja ministar kulture, doveo bih sve ove lazilebovice u red, veoma brzo. Samo ostro ministre, zelim ti puno uspeha.

lejubajug

pre 11 godina

SNS ,nema kadar ,a za poslanike ce tek biti "pis" - posebno za zenske. Svi pricaju "nema vise ratovanja" zasto onda da imamo uopste vojsku.? Kada ni ona prosla jugoslovenska nije branila Ustavni poredak,i koju je razoruzao jedan vodnik sa nekoliko drugara.Ministar kulture je sam duznik drzavi,ne izmiruje svoje obaveze,a trazi to od drugih.Sto ne proda neki auto,i onako ih ne vozi.

hahaha

pre 11 godina

Iskusno iskusno vidi se da je stručan. Šta će mu pošta kada mu poštom stižu samo računi i tužbe za neplaćeni porez. Ako ministar uništi poštu neće nam stizati računi i kazne, pošta će da nam služi samo za fejsovanje i za podizanje penzija.

Nenad B

pre 11 godina

Sta bi bilo da je novi ministar vlasnik nekog veceg biznisa, koliko bi onda dugovao za porez kada sa jednom poslasticarnicom toliko duguje?
Sramota....

TDI

pre 11 godina

Lik mozda nije totalni kuler ali je za onog zabradjenog prethodnika totalitarni intelektualac. Ja ne zivim u blizini muzeja i prodjem 2x godisnje kevom Jerosimom ali uvek vidim neke organizovane posete muzeju oldtajmera ;-) Moje je misljenje da se covek trudi i da ima vizije a to je ono sto Srbima najvise nedostaje. Zato hajde da ga podrzimo jer je i pored polsasticarnice malo drugaciji od svojih prethodnika.

Lider

pre 11 godina

A zasto unapred osudjivati? Zgrada poste ima nekoliko spratova ispod zemlje, savrsene sefove-depoe.Sasvim je prikladna a gotovo da ne kosta nista. Pa ljudi znate li da je sad depo Narodnog muzeja pohranjen u kontejnerima? I to kao da nikome ne smeta, a kontejneri kostaju koliko hoces.Mislim da je ideja super.

Zoran

pre 11 godina

Gospodin nije jos ni seo u fotelju, a ocigledno mu je nadjeno da su mu ideje malo besmislene, da nije platio porez i td. Novinari B92 su vrlo direktni i ekspeditivni, postavljaju prava pitanja s pravom. Tako i treba da izgledaju mediji u Srbiji.
Jedino mi nije jasno kako isti ti novinari B92, za proteklih 8 godina nisu uspeli da postave nijedno konkretno i pravo pitanje ministrima koji su do sada radili u vladi. Ta konkretna pitanja bi se odnosilo na sledece:
Odakle im ovolika licna imovina, a rade za drzavnu platu.
Odakle im u zemlji sa hiljadu problema, toliko slobodno vremena za obilaske, proslave, teniske meceve, kik bokseve i druge besmislice.
Gde su po stavkama trosene pare iz budzeta.
Po kom kriterijumu su npr. dali 1.000.000$ za beskorisnog huligana Kovacevica, a nisu dali te iste pare za petoro dece sa netransplatiranim srcem koji verovatno cekaju svoju SMRT. Itd.............
Novinari postanite ljudi, nemojte vise da brukate sebe i onemogucavate gradjane Srbije da se poznavajucu prave informacije bore za svoje bolje sutra, a time i za buducnost novinarske dece.

Sasa

pre 11 godina

I covek bi 'ladno da uzme zgradu posti, a sve pod izgovodom, ko jos danas u vreme elektronike salje pisma. Moram da priznam da me politicari tesko mogu vise iznenaditi i razocarati, ali svako malo ja se ipak razocaravajuce iznenadim. Tuga ko i sa kakvim rezonima danas moze biti ministar.

Ministarska posla

pre 11 godina

15.000 dinara iznosi moj porez na stan. Ne bih mogla da spavam, da ga iz tri puta, koliko mi zakon dozvoljava ne izmirim tokom godine. Da ne pricam ,da nakarikakaju zatezne kamate u slucaju neredovnog izmirenja moje gradjanske obaveze.
Ministar duguje milione i nista, ima vremena, uzece kredit(SIC) i izmirice.
O planovima po pitanju njegovog delanja, ne bih.
Hvala!

ojedanko bruhic

pre 11 godina

ovo sto se desava sa nasim narodom i drzavom je da sednes i od muke se sit ispalces,...socijalane ustanove za zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama ne mozemo da uspostavimo pa se desavaju tragedije kap danasnja, jer nam duznici za porez ne uplacuju isti nego postaju ministri,... da se od muke isplaces kao ova kisa,...bar njoj hvala,...

Predsednik zanatlija Beograda

pre 11 godina

Intervju koji B92 oslikava u pravom svetlu. Bracu i njegov rad poznaju i cene sve zanatlije i umetnici Beograda. Nažalost u Srbiji ministri i svi ostali iz vrha države, pa čak i neki predsednici, iza sebe nisu imali ni dana radnog staža. To je postalo manir, i sada je neobično da se pojavljuje čovek koji je sam, svojim sredstvima stvorio epohalan muzej, pozorište i nastavio porodičnu poslastičarsku tradiciju od pre rata. Nije čudno, naprotiv simpatično je kada novinar konstatuje da budući ministar duguje porez, ali mi je čudno da novinari i ne samo novinari B92, odlazeće ministre koji do pre par godina ništa nisu imali od imovine, ne pitaju odakle im danas toliki milioni evra na raznim računima, kuće i stanovi. Braca to već sve danas ima, i mnogo više. To su stvarale generacije porodice Petković. Braca nije spavao na tetkinom kauču, pa neće ni uzeti 11 miliona evra provizije, za nacionalizaciju PIO fonda zanatlija ili nešto slično.

Boka

pre 11 godina

Ova rotacija muzeja je lupetanje bez presedana. Cinjenica jeste da Narodni muzej ne radi i to je neophodno ispraviti. Iskreno mislim da taj muzej treba da bude prioritet. Daleko od toga da osporavam Teslino delo ili njegov muzej,ili bilo koji drugi. Na primer muzej sporta uopste nema prostor i navodno ce ga dobiti od olimpijskog komiteta,itd.. Samo smatram da pre svih treba da bude Narodni pa potom Muzej istorije Srbije, pa etnografski, pa tako dalje. Ako se ne varam Teslin muzej jeste u zajednici tehnickih muzeja pa ako vec treba da se izmesta nek ide u PTT ciji muzej je takodje u porodici tehnickih muzeja. Kada razmisljal o kulturi u Srbiji, pomislim na Viminacijum i Miska Koraca.Takav neko nam je potreban-pragmatican i snalazljiv.

Na zapadu nista novo

pre 11 godina

Znači on lično neće da plaća porez ali će zato od poreza koji mi platimo da tumba muzeje po zgradama u Beogradu. Simpatičan je u svom neznanju, misli da su svi muzeji kao njegov, dovezeš kamion sa prikolicom, natovariš i vozi Miško u drugu garažu.

pedro el negro

pre 11 godina

Poslastičarnica čiji ste vlasnik na dan 19. marta ove godine imala je neisplaćen porez u iznosu od više od 7 miliona dinara, da li ste to izmirili i kada ćete?

- Nisam, sada dižem kredit da isplatim to!

Kako je moguce imati neplacen porez od 7.000,000,00 dinara?

Mratinje

pre 11 godina

Novi ministar je beogradjanin sa dna kace. Deluje mi odmereno, gospodstveno i tolerantno. Mislim da zaslužuje podršku, a za kritike nikada nije kasno.

Katastrofa

pre 11 godina

Znaci, potpuno sam zabezeknut! Muzej u postu?! Zato sto sada sve ide elektronski??? Hajde onda i da generalstab premestimo u zgradu vodovoda, jer se i onako vise pije kisela i pivo! A i Luvr bi bas mogao da se preseli recimo u Versaj, onolika zgrada zvrji prazna!

Budalastine i besmislice! Koliko bi samo kostalo preuredjenje te zgrade dabi mogla da primi neprocenjivo vredna dela? I sta bi bilo sa ovom zgradom, mozda neki klubic, diskotekica, shopping mol najbolje (da ne kazem slucajno trzni centar...). Cemu projekti, tenderi, upravni odbori?!? Toliko je besmisleno da narednih deset problema ne bih ni nabrajao

Natalija Nikolić

pre 11 godina

„Pare“ su svda problem ali neuporedivo veći problem je to kada nema ideja! Tu nema šta da se komentariše, to izgovoreno mi liči na „presipane šupljeg u prazno“. A zašto nema ideja? Evo dok ovo pišem govorio je Žarko Korać u skupštini (o zakonu o tajnim službama) i ustvrdio kako se naše službe više ne bave „UNUTRAŠNJIM NEPRIJATELJIMA“ (jer u „više partiskom sistemu kaže ON šta bi bio unutrašnji neprijatelj“ to je nonsens kaže). E Žarko pa nismo svi ostali ispranog mozga. Kad je to tako, kako se u Srbiji od takozvanih reformi 2000g ne nađe MAKAR na mestu ministra kulture osoba koja makar zna šta je to kultura (na najopštijem teoriskom nivou). Jer pošto je Srbija jedna potpuna nekulturna-ledina onda treba da zasučemo rukave i da je po nekom temeljnom planu kultivišemo. Idemo dalje, znači zašto nema ideja? A danas sam iz medija takođe saznala da naših 7000 doktora nauka radi na zapadu. Eto zašto nema ideja, jer za te službe (1945-2012) najveći neprijatelj su bili UČENE SRBI. A da i dalje službe vode dosijeje i kadriraju najbolje pokazuje i ona najnovija vlada te stanje duha u Srbiji!

(Ne)Kultura

pre 11 godina

Strucni kadar SNS-a.Ne bi me cudilo da Zoricu Brunclik predlozi za Drektora Filharmonije a Kemisa za drzavnog sekretara za Kulturu. Ana Bekurta za ansambl Kolo a nekog "strucnjaka" za narodno Pozoriste

Predrag

pre 11 godina

Šokiran sam ovim što sam pročitao, čovek duguje 7 miliona dinara (skoro 60 hiljada EUR). Obzirom da se radi o poslastičarnici verujem da se radi o minimum 5 godina ne plaćanja poreza. Šta bi mu se desilo u USA da tako nešto pokuša.Koja sam ja budala što plaćam sve poreze i dažbine.

Stari Rabra

pre 11 godina

Braca je faca, bukvalno niodčega je formirao onakav muzej, sa tako vrednom postavkom, sve samo uz pomoć svojih deset prstiju što govori da je bio sposoban a pritom nikad nije zavukao ruku u državnu kasu. Samo se pitam da li će imati energije da se bori sa svim problemima koji ga očekuju...

lenami

pre 11 godina

Da bi honorarno radila kao turistički vodič ta jednu T.O. svake godine podnosim uverenje da ne dugujem za porez, a ministar kulture može da duguje 7 miliona! Ma stvarno....

Gaša

pre 11 godina

Diže kredit da izmiri dužničke obaveze?! Ovaj obećava. Kad se tako odnosi odgovorno prema svojoj kući i biznisu, kako li će sa državnim budžetom. Veromatno ce da otvori muzeje da vreme svog ministrovanja, a posle ćemo da dižemo kredit kod EU da vratimo dugove.

Bojan M

pre 11 godina

Opasan predlog ukoliko je posta na zel. Stanici. Poznato je da jednom u 100 godina dolazi do poplava. Pre 70 godina su se vozili čamcima u karađorđevoj.

vasilije knezevic

pre 11 godina

Meni ne svidja njegova ideja o premjestanju Narodnog
muzeja,potpuno se slazem sa time da te ustanove treba otvoriti.Novca nema:
"let's them eat cackes"iz njegove poslaticarnice.Potrebno je raspisati opsti
narodni zajam u tu svrhu.Vjerujem da bi se u tome neobicno uspjelo. Za muzej
Nikole Tesle apsolutno je potrebno sagraditi novo zdanje u avangardno/modernom
stilu negdje u centru grada ukoliko je moguce obezbijediti prostor.To novo zdanje
zahtijevace ugradnju specijalne strukture/mreze da bi se obezbijedili neki od
Teslinih eksperimenata,sto bi bilo potrebno da se muzej premjesti u staru
zgradu na Trgu Republike.Nadradnja modernog dijela na staroj gradjevini
obezbijedili bi prostor za neke od eksponata.Taj dio bi mogao biti sagadjen
od vrlo lakih modernih materijala i zaokruzen staklom razlicite boje nego
fasada stare zgrade tako da bi se stekao utisak o nezavisnoj gradjevini.
Radovi bi se mogli odvijati i ako bi stara zgrada bila otvorena.Arhitektonsko
rjesenje mora,u svakom slucaju, biti superiorno.Bilo kakve kopije nijesu
dozvoljene.Na kraju,to je centar Beograda.Nova zgrada Teslinog muzeja
mora,takodje,biti jedinstvena bez gradjevina "privezanih"za nju i u
slobodnom prostoru.Novom ministru kulture,definitivno, je potrebna
dobrovoljna pomoc od osoba kojima je stalo do reputacije grada u
kulturnom,arhitektonskom i svim oblicima

Zoran

pre 11 godina

Novi ministar očigledno ne zna da Muzej savremene umetnosti radi i redovno prima posetioce. Što u Čolakoviću, što u Dobroviću i ostalim galerijama. A sada je otvoreno i Ušće. Ne možete, gospodine Petkoviću, otvarati ono što je već otvoreno. Samo se malo obavestite. Nekakav, makar načelni plan za završetak adaptacije Muzeja savremene bio bi sasvim o.k. Što se tiče Narodnog, ministre Pošta ima i drugih namena osim pisama i paketa. Pitajte, na primer, u Ministarstvu odbrane. Uveren sam da vaš stranački šef, gospodin Vučić to zna.

elle

pre 11 godina

Gospodine Petkovicu,
vidim ne placate porez, a mislite da poste nicemu ne sluze... Zasto bi prebacivali Teslin muzej u narodni? ne vidim nikakvu logiku, niti potrebu za tim, ako mislite da nema uslova za prikazivanje svih Teslinih izuma, pa vi nadjite druge prostore! "Ja ću sad kao ministar ići po svim muzejima", pa vidi se da do sad osim u muzeju automobila niste ni bili...

milena

pre 11 godina

Zanima me njegov argument zbog cega glumci narodnog treba da rade kao stalno zaposleni, a ostali po projektu. Kakva je to podela i privilegija? Znaci da ovi iz narodnog su specijalni i mogu da primaju plate i nista ne rade, a u po drugim pozoristima uzimaju honorare, a da se ostali glumci ugovorci oderu od posla po ostalim pozoristima za bednu nadoknadu u vidu honorara koji izostaje u letnjim mesecima. Moze pod uslovom da njegovih 5 automobila budu parkirani u muzeju za stalno, a ostali old timeri iz muzeja na parkingu gradske cistoce i to po ugovoru ako ima mesta, na snegu i kisi. Kakav nekompetentan covek! Dakle uvek ce se sve lomiti preko glumacke kicme. A reditelji i dalje neka rade i za stalno i za enormne honorare koji se mere u nulama pocev od trece pa nadalje. Ovaj covek nema pojma sta radi. Samo otezava vec jezivo tesku situaciju glumaca. Treba naci pametno resenje a ne lomiti preko kolena! Stidite se Braco! Kako sam mogla drugo i da ocekujem od jednog reditelja?!

Stevan

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakve su ovo izjave. Da PTT nema potrebe za tim prostorom sigurno ne bi plaćao održavanje. A i vidi se da ministrar nema osećaja za administrativne poslove, jer da ima, znao bi ko to šalje pisma i zašto nam pošta danas treba!

Beogradjanka

pre 11 godina

Napred, gospodine Petkovicu. Treba dati sansu umetnicima koji ne pripadaju okostalim interesnim grupama, a takvo stanje je smrt za kreativnost. Apropo provokacija, psi laju, karavani prolaze.

Abba

pre 11 godina

Ja stanujem blizu njegovog muzeja. Nikad nisam video ni jednog posetioca. Mogli bi da ga pitate koliko je karata prodato poslednjih godinu dana. Mislim da je oko desetak. Sada dize kredit za dugovanja poslasticarnice. Posto je ministar dobice naravno beskamatni. To je nas novi ministar kulture. Vrlo "sposoban" nema sta.

bbking

pre 11 godina

Pio sam bozu kod njega u poslasticarnici. Nista ne valja. Cak ni to ne ume da uradi a tolike godine se bavi poslasticarstvom. Oni u poslasticarnici Bombaj imaju mnogo bolju bozu pa mislim da su kvalifikovaniji za ministra.
Kakvi likovi. Tulumbe, kadaijf i kultura.

Miloš

pre 11 godina

Veliki poznavalac srpske kulture,human čovek,dobar reditelj,u svakom smislu ostvarena ličnost!Moderna garaža je otvarala vrata svima pa i onima koji nisu imali da plate ni puko pokrivanje troškova!Uveren sam da će kao strpljiv čovek saslušati svako mišljenje i pametne predloge prihvatati ma od koga dolazili!Ako je i Braca Petković sporan onda nama nema pomoći!

Mile

pre 11 godina

Novinari sa B92,molim vas da sledeći put pitate i Dragana Djilasa odakle mu sva ta imovina kojom raspolaže.Malo više objektivnosti vam neće škoditi.

7 miliona

pre 11 godina

Ljudima zatvaraju radnje na 15 dana zbog jednog fiskalnog racuna(jer kao izbegavaju da plate porez) a ovaj duguje 7 miliona,hvali se da ce da podigne kredit i bice jos bice nagradjen i ministarskom foteljom.

Ana

pre 11 godina

Veoma zlonameran intervju Nevene Madzarevic, ne vidim kakve veze ima dugovanje za porez poslasticarnice buduceg ministra sa bilo cim, da li je Nevena sa toliko revnosti istrazivala kako se ministar Bradic ponasao U TOKU svog mandata i kakvu je sve korist za sebe pribavio ili, recimo, sta je aktuelni ministar Markovic uradio za sve ovo vreme dok je bio u ministarstvu i dokle se doslo sa primenom zakona u kulturi. Mislim da je poslasticarnica sada zaista najmanji problem u ovoj devastiranom kulturnom miljeu koji mi ovde imamo, i koji vrvi od kojekakvih bezvrednih ljudi koji su zaseli na razna uticajna mesta i sudeluju u radu svih mogucih zirija i komisija, kao da su ko zna kakvi strucnjaci, a njihov profesionalni ucinak je mizeran.

dejo

pre 11 godina

Kakva Vlada takav i ministar. Kao prvo, PTT ima svoj muzej koji je skoro renoviran i veoma je blizu gospodina Petkovića. Svako jutro kada ide na posao prođe pored njega i nalazi se u ulici Majke Jevrosime. Kao drugo, ceo svet ima Poštu, a on bi da je ukida i da seli iz prostorija jer mu se sviđa prostor. Pa i u PTT muzeju ima toliko eksponata u podrumima da bi poštari mogli da popune dve takve prostorije koje je g-din Petković namerčio.Ko danas piše pisma i ko ih dobija. Onaj ko piše taj i dobija, a onaj koji se bavi slastičarenjem, dobija smo račune koje treba da plati. E te račune mu donosi poštar, ako nije znao, a te račune verovatno plaća u pošti kao i poreze, doprinose, kiriju, struju i td. Sve se ovo odnosi i na njegov muzej automobila koji se nalazi takođe u Majke Jevrosime. E sada pope budi pametan, kakav će nam biti ovaj ministar.

mladen

pre 11 godina

Njakomicnija je bila izjava: "Ko danas salje pisma pored ovoliko elektronike". Mislim da su tulumbe mnogo jednostavnije za pravljenje od vodjenja jednog ministarstva!

Saburo Sakai

pre 11 godina

A da smestimo muzej na neki splav koji ima dva atrijuma?
Moze i neka guz... pevaljka da odradi tezgu kada ovi nasi menjaju postavku!

p.s.Da li sada DS sada kapira koliko nas je koštao onaj dvoglavi papagaj od grba i beli listići koji sigurno nisu SNS-ovi? Zahvalite se umetniku, ali od srca!

Nobody

pre 11 godina

Mislim da je ovakva kolicina subjektivnosti koja je prisutna kod novinara b92 katastrofalna. Covek jos nista nije uradio - nije cak ni zvanicno na pozicijji ministra, a na sajtu b92 se vec pojavljuje naslov "Ministar "otvara" muzeje" koji imlikuje krajnje subjektivnu poruku. Mislim da je vreme da se uozbiljite i da sagledate objektivno cinjenice, a ne da na necije greske zmurite dok tudje jedva cekate, naravno predvidjajuci sa "velikom izvesnoscu" da ce do njih i doci.

dm

pre 11 godina

Bože dragi spasi nas!
Teslin Muzej u Narodni Muzej, Narodni Muzej u Glavnu Poštu, Glavna Pošta na Sajam, Sajam na Hipodrom...
Mislim ludilo vlada...na kraju nećemo imati ni Poštu, ni Teslin Muzej ni Narodni Muzej.

mladen

pre 11 godina

Njakomicnija je bila izjava: "Ko danas salje pisma pored ovoliko elektronike". Mislim da su tulumbe mnogo jednostavnije za pravljenje od vodjenja jednog ministarstva!

7 miliona

pre 11 godina

Ljudima zatvaraju radnje na 15 dana zbog jednog fiskalnog racuna(jer kao izbegavaju da plate porez) a ovaj duguje 7 miliona,hvali se da ce da podigne kredit i bice jos bice nagradjen i ministarskom foteljom.

bbking

pre 11 godina

Pio sam bozu kod njega u poslasticarnici. Nista ne valja. Cak ni to ne ume da uradi a tolike godine se bavi poslasticarstvom. Oni u poslasticarnici Bombaj imaju mnogo bolju bozu pa mislim da su kvalifikovaniji za ministra.
Kakvi likovi. Tulumbe, kadaijf i kultura.

dm

pre 11 godina

Bože dragi spasi nas!
Teslin Muzej u Narodni Muzej, Narodni Muzej u Glavnu Poštu, Glavna Pošta na Sajam, Sajam na Hipodrom...
Mislim ludilo vlada...na kraju nećemo imati ni Poštu, ni Teslin Muzej ni Narodni Muzej.

Abba

pre 11 godina

Ja stanujem blizu njegovog muzeja. Nikad nisam video ni jednog posetioca. Mogli bi da ga pitate koliko je karata prodato poslednjih godinu dana. Mislim da je oko desetak. Sada dize kredit za dugovanja poslasticarnice. Posto je ministar dobice naravno beskamatni. To je nas novi ministar kulture. Vrlo "sposoban" nema sta.

Saburo Sakai

pre 11 godina

A da smestimo muzej na neki splav koji ima dva atrijuma?
Moze i neka guz... pevaljka da odradi tezgu kada ovi nasi menjaju postavku!

p.s.Da li sada DS sada kapira koliko nas je koštao onaj dvoglavi papagaj od grba i beli listići koji sigurno nisu SNS-ovi? Zahvalite se umetniku, ali od srca!

dejo

pre 11 godina

Kakva Vlada takav i ministar. Kao prvo, PTT ima svoj muzej koji je skoro renoviran i veoma je blizu gospodina Petkovića. Svako jutro kada ide na posao prođe pored njega i nalazi se u ulici Majke Jevrosime. Kao drugo, ceo svet ima Poštu, a on bi da je ukida i da seli iz prostorija jer mu se sviđa prostor. Pa i u PTT muzeju ima toliko eksponata u podrumima da bi poštari mogli da popune dve takve prostorije koje je g-din Petković namerčio.Ko danas piše pisma i ko ih dobija. Onaj ko piše taj i dobija, a onaj koji se bavi slastičarenjem, dobija smo račune koje treba da plati. E te račune mu donosi poštar, ako nije znao, a te račune verovatno plaća u pošti kao i poreze, doprinose, kiriju, struju i td. Sve se ovo odnosi i na njegov muzej automobila koji se nalazi takođe u Majke Jevrosime. E sada pope budi pametan, kakav će nam biti ovaj ministar.

pedro el negro

pre 11 godina

Poslastičarnica čiji ste vlasnik na dan 19. marta ove godine imala je neisplaćen porez u iznosu od više od 7 miliona dinara, da li ste to izmirili i kada ćete?

- Nisam, sada dižem kredit da isplatim to!

Kako je moguce imati neplacen porez od 7.000,000,00 dinara?

Mile

pre 11 godina

Novinari sa B92,molim vas da sledeći put pitate i Dragana Djilasa odakle mu sva ta imovina kojom raspolaže.Malo više objektivnosti vam neće škoditi.

Gaša

pre 11 godina

Diže kredit da izmiri dužničke obaveze?! Ovaj obećava. Kad se tako odnosi odgovorno prema svojoj kući i biznisu, kako li će sa državnim budžetom. Veromatno ce da otvori muzeje da vreme svog ministrovanja, a posle ćemo da dižemo kredit kod EU da vratimo dugove.

Na zapadu nista novo

pre 11 godina

Znači on lično neće da plaća porez ali će zato od poreza koji mi platimo da tumba muzeje po zgradama u Beogradu. Simpatičan je u svom neznanju, misli da su svi muzeji kao njegov, dovezeš kamion sa prikolicom, natovariš i vozi Miško u drugu garažu.

Stevan

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakve su ovo izjave. Da PTT nema potrebe za tim prostorom sigurno ne bi plaćao održavanje. A i vidi se da ministrar nema osećaja za administrativne poslove, jer da ima, znao bi ko to šalje pisma i zašto nam pošta danas treba!

(Ne)Kultura

pre 11 godina

Strucni kadar SNS-a.Ne bi me cudilo da Zoricu Brunclik predlozi za Drektora Filharmonije a Kemisa za drzavnog sekretara za Kulturu. Ana Bekurta za ansambl Kolo a nekog "strucnjaka" za narodno Pozoriste

Katastrofa

pre 11 godina

Znaci, potpuno sam zabezeknut! Muzej u postu?! Zato sto sada sve ide elektronski??? Hajde onda i da generalstab premestimo u zgradu vodovoda, jer se i onako vise pije kisela i pivo! A i Luvr bi bas mogao da se preseli recimo u Versaj, onolika zgrada zvrji prazna!

Budalastine i besmislice! Koliko bi samo kostalo preuredjenje te zgrade dabi mogla da primi neprocenjivo vredna dela? I sta bi bilo sa ovom zgradom, mozda neki klubic, diskotekica, shopping mol najbolje (da ne kazem slucajno trzni centar...). Cemu projekti, tenderi, upravni odbori?!? Toliko je besmisleno da narednih deset problema ne bih ni nabrajao

Zoran

pre 11 godina

Gospodin nije jos ni seo u fotelju, a ocigledno mu je nadjeno da su mu ideje malo besmislene, da nije platio porez i td. Novinari B92 su vrlo direktni i ekspeditivni, postavljaju prava pitanja s pravom. Tako i treba da izgledaju mediji u Srbiji.
Jedino mi nije jasno kako isti ti novinari B92, za proteklih 8 godina nisu uspeli da postave nijedno konkretno i pravo pitanje ministrima koji su do sada radili u vladi. Ta konkretna pitanja bi se odnosilo na sledece:
Odakle im ovolika licna imovina, a rade za drzavnu platu.
Odakle im u zemlji sa hiljadu problema, toliko slobodno vremena za obilaske, proslave, teniske meceve, kik bokseve i druge besmislice.
Gde su po stavkama trosene pare iz budzeta.
Po kom kriterijumu su npr. dali 1.000.000$ za beskorisnog huligana Kovacevica, a nisu dali te iste pare za petoro dece sa netransplatiranim srcem koji verovatno cekaju svoju SMRT. Itd.............
Novinari postanite ljudi, nemojte vise da brukate sebe i onemogucavate gradjane Srbije da se poznavajucu prave informacije bore za svoje bolje sutra, a time i za buducnost novinarske dece.

Predrag

pre 11 godina

Šokiran sam ovim što sam pročitao, čovek duguje 7 miliona dinara (skoro 60 hiljada EUR). Obzirom da se radi o poslastičarnici verujem da se radi o minimum 5 godina ne plaćanja poreza. Šta bi mu se desilo u USA da tako nešto pokuša.Koja sam ja budala što plaćam sve poreze i dažbine.

Sasa

pre 11 godina

I covek bi 'ladno da uzme zgradu posti, a sve pod izgovodom, ko jos danas u vreme elektronike salje pisma. Moram da priznam da me politicari tesko mogu vise iznenaditi i razocarati, ali svako malo ja se ipak razocaravajuce iznenadim. Tuga ko i sa kakvim rezonima danas moze biti ministar.

hahaha

pre 11 godina

Iskusno iskusno vidi se da je stručan. Šta će mu pošta kada mu poštom stižu samo računi i tužbe za neplaćeni porez. Ako ministar uništi poštu neće nam stizati računi i kazne, pošta će da nam služi samo za fejsovanje i za podizanje penzija.

Zoran

pre 11 godina

Novi ministar očigledno ne zna da Muzej savremene umetnosti radi i redovno prima posetioce. Što u Čolakoviću, što u Dobroviću i ostalim galerijama. A sada je otvoreno i Ušće. Ne možete, gospodine Petkoviću, otvarati ono što je već otvoreno. Samo se malo obavestite. Nekakav, makar načelni plan za završetak adaptacije Muzeja savremene bio bi sasvim o.k. Što se tiče Narodnog, ministre Pošta ima i drugih namena osim pisama i paketa. Pitajte, na primer, u Ministarstvu odbrane. Uveren sam da vaš stranački šef, gospodin Vučić to zna.

elle

pre 11 godina

Gospodine Petkovicu,
vidim ne placate porez, a mislite da poste nicemu ne sluze... Zasto bi prebacivali Teslin muzej u narodni? ne vidim nikakvu logiku, niti potrebu za tim, ako mislite da nema uslova za prikazivanje svih Teslinih izuma, pa vi nadjite druge prostore! "Ja ću sad kao ministar ići po svim muzejima", pa vidi se da do sad osim u muzeju automobila niste ni bili...

lenami

pre 11 godina

Da bi honorarno radila kao turistički vodič ta jednu T.O. svake godine podnosim uverenje da ne dugujem za porez, a ministar kulture može da duguje 7 miliona! Ma stvarno....

Ministarska posla

pre 11 godina

15.000 dinara iznosi moj porez na stan. Ne bih mogla da spavam, da ga iz tri puta, koliko mi zakon dozvoljava ne izmirim tokom godine. Da ne pricam ,da nakarikakaju zatezne kamate u slucaju neredovnog izmirenja moje gradjanske obaveze.
Ministar duguje milione i nista, ima vremena, uzece kredit(SIC) i izmirice.
O planovima po pitanju njegovog delanja, ne bih.
Hvala!

Nenad B

pre 11 godina

Sta bi bilo da je novi ministar vlasnik nekog veceg biznisa, koliko bi onda dugovao za porez kada sa jednom poslasticarnicom toliko duguje?
Sramota....

milena

pre 11 godina

Zanima me njegov argument zbog cega glumci narodnog treba da rade kao stalno zaposleni, a ostali po projektu. Kakva je to podela i privilegija? Znaci da ovi iz narodnog su specijalni i mogu da primaju plate i nista ne rade, a u po drugim pozoristima uzimaju honorare, a da se ostali glumci ugovorci oderu od posla po ostalim pozoristima za bednu nadoknadu u vidu honorara koji izostaje u letnjim mesecima. Moze pod uslovom da njegovih 5 automobila budu parkirani u muzeju za stalno, a ostali old timeri iz muzeja na parkingu gradske cistoce i to po ugovoru ako ima mesta, na snegu i kisi. Kakav nekompetentan covek! Dakle uvek ce se sve lomiti preko glumacke kicme. A reditelji i dalje neka rade i za stalno i za enormne honorare koji se mere u nulama pocev od trece pa nadalje. Ovaj covek nema pojma sta radi. Samo otezava vec jezivo tesku situaciju glumaca. Treba naci pametno resenje a ne lomiti preko kolena! Stidite se Braco! Kako sam mogla drugo i da ocekujem od jednog reditelja?!

Ana

pre 11 godina

Veoma zlonameran intervju Nevene Madzarevic, ne vidim kakve veze ima dugovanje za porez poslasticarnice buduceg ministra sa bilo cim, da li je Nevena sa toliko revnosti istrazivala kako se ministar Bradic ponasao U TOKU svog mandata i kakvu je sve korist za sebe pribavio ili, recimo, sta je aktuelni ministar Markovic uradio za sve ovo vreme dok je bio u ministarstvu i dokle se doslo sa primenom zakona u kulturi. Mislim da je poslasticarnica sada zaista najmanji problem u ovoj devastiranom kulturnom miljeu koji mi ovde imamo, i koji vrvi od kojekakvih bezvrednih ljudi koji su zaseli na razna uticajna mesta i sudeluju u radu svih mogucih zirija i komisija, kao da su ko zna kakvi strucnjaci, a njihov profesionalni ucinak je mizeran.

Nobody

pre 11 godina

Mislim da je ovakva kolicina subjektivnosti koja je prisutna kod novinara b92 katastrofalna. Covek jos nista nije uradio - nije cak ni zvanicno na pozicijji ministra, a na sajtu b92 se vec pojavljuje naslov "Ministar "otvara" muzeje" koji imlikuje krajnje subjektivnu poruku. Mislim da je vreme da se uozbiljite i da sagledate objektivno cinjenice, a ne da na necije greske zmurite dok tudje jedva cekate, naravno predvidjajuci sa "velikom izvesnoscu" da ce do njih i doci.

Predsednik zanatlija Beograda

pre 11 godina

Intervju koji B92 oslikava u pravom svetlu. Bracu i njegov rad poznaju i cene sve zanatlije i umetnici Beograda. Nažalost u Srbiji ministri i svi ostali iz vrha države, pa čak i neki predsednici, iza sebe nisu imali ni dana radnog staža. To je postalo manir, i sada je neobično da se pojavljuje čovek koji je sam, svojim sredstvima stvorio epohalan muzej, pozorište i nastavio porodičnu poslastičarsku tradiciju od pre rata. Nije čudno, naprotiv simpatično je kada novinar konstatuje da budući ministar duguje porez, ali mi je čudno da novinari i ne samo novinari B92, odlazeće ministre koji do pre par godina ništa nisu imali od imovine, ne pitaju odakle im danas toliki milioni evra na raznim računima, kuće i stanovi. Braca to već sve danas ima, i mnogo više. To su stvarale generacije porodice Petković. Braca nije spavao na tetkinom kauču, pa neće ni uzeti 11 miliona evra provizije, za nacionalizaciju PIO fonda zanatlija ili nešto slično.

ojedanko bruhic

pre 11 godina

ovo sto se desava sa nasim narodom i drzavom je da sednes i od muke se sit ispalces,...socijalane ustanove za zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama ne mozemo da uspostavimo pa se desavaju tragedije kap danasnja, jer nam duznici za porez ne uplacuju isti nego postaju ministri,... da se od muke isplaces kao ova kisa,...bar njoj hvala,...

Gfdjtfggghgghgg

pre 11 godina

Covek misli privremeno da preseli muzej. Sta ste digli galamu. Budzet supalj kao sito, narod gladan, ko normalan sad zeli da ulaze milione u nove muzeje. A vecina vas koja ovde komentarise, nikada nije platila muzejsku kartu. Za pozorista i glumce je u pravu. Sve to treba skinuti sa budzetskih jasli, pa neka rade po projektu. Neka malo dele duh liberalnog trzista sa nama iz privrede. Ako imaju dobre projekte, nema zime, ali ne moze bas sve da se nazove umetnost. Danas svi hoce da budu glumci, pevaci...pitam se zasto? Koja drzava moze da plati tolike glumce? A ne zaboravite da sem srba, srpske filmove i predstave niko ne gleda. Neka gospoda glumci donesu koji evro u zemlju, sto bi ih placali iz budzeta. Da sam ja ministar kulture, doveo bih sve ove lazilebovice u red, veoma brzo. Samo ostro ministre, zelim ti puno uspeha.

Miloš

pre 11 godina

Veliki poznavalac srpske kulture,human čovek,dobar reditelj,u svakom smislu ostvarena ličnost!Moderna garaža je otvarala vrata svima pa i onima koji nisu imali da plate ni puko pokrivanje troškova!Uveren sam da će kao strpljiv čovek saslušati svako mišljenje i pametne predloge prihvatati ma od koga dolazili!Ako je i Braca Petković sporan onda nama nema pomoći!

TDI

pre 11 godina

Lik mozda nije totalni kuler ali je za onog zabradjenog prethodnika totalitarni intelektualac. Ja ne zivim u blizini muzeja i prodjem 2x godisnje kevom Jerosimom ali uvek vidim neke organizovane posete muzeju oldtajmera ;-) Moje je misljenje da se covek trudi i da ima vizije a to je ono sto Srbima najvise nedostaje. Zato hajde da ga podrzimo jer je i pored polsasticarnice malo drugaciji od svojih prethodnika.

Bojan M

pre 11 godina

Opasan predlog ukoliko je posta na zel. Stanici. Poznato je da jednom u 100 godina dolazi do poplava. Pre 70 godina su se vozili čamcima u karađorđevoj.

Boka

pre 11 godina

Ova rotacija muzeja je lupetanje bez presedana. Cinjenica jeste da Narodni muzej ne radi i to je neophodno ispraviti. Iskreno mislim da taj muzej treba da bude prioritet. Daleko od toga da osporavam Teslino delo ili njegov muzej,ili bilo koji drugi. Na primer muzej sporta uopste nema prostor i navodno ce ga dobiti od olimpijskog komiteta,itd.. Samo smatram da pre svih treba da bude Narodni pa potom Muzej istorije Srbije, pa etnografski, pa tako dalje. Ako se ne varam Teslin muzej jeste u zajednici tehnickih muzeja pa ako vec treba da se izmesta nek ide u PTT ciji muzej je takodje u porodici tehnickih muzeja. Kada razmisljal o kulturi u Srbiji, pomislim na Viminacijum i Miska Koraca.Takav neko nam je potreban-pragmatican i snalazljiv.

Stari Rabra

pre 11 godina

Braca je faca, bukvalno niodčega je formirao onakav muzej, sa tako vrednom postavkom, sve samo uz pomoć svojih deset prstiju što govori da je bio sposoban a pritom nikad nije zavukao ruku u državnu kasu. Samo se pitam da li će imati energije da se bori sa svim problemima koji ga očekuju...

Beogradjanka

pre 11 godina

Napred, gospodine Petkovicu. Treba dati sansu umetnicima koji ne pripadaju okostalim interesnim grupama, a takvo stanje je smrt za kreativnost. Apropo provokacija, psi laju, karavani prolaze.

Mratinje

pre 11 godina

Novi ministar je beogradjanin sa dna kace. Deluje mi odmereno, gospodstveno i tolerantno. Mislim da zaslužuje podršku, a za kritike nikada nije kasno.

Natalija Nikolić

pre 11 godina

„Pare“ su svda problem ali neuporedivo veći problem je to kada nema ideja! Tu nema šta da se komentariše, to izgovoreno mi liči na „presipane šupljeg u prazno“. A zašto nema ideja? Evo dok ovo pišem govorio je Žarko Korać u skupštini (o zakonu o tajnim službama) i ustvrdio kako se naše službe više ne bave „UNUTRAŠNJIM NEPRIJATELJIMA“ (jer u „više partiskom sistemu kaže ON šta bi bio unutrašnji neprijatelj“ to je nonsens kaže). E Žarko pa nismo svi ostali ispranog mozga. Kad je to tako, kako se u Srbiji od takozvanih reformi 2000g ne nađe MAKAR na mestu ministra kulture osoba koja makar zna šta je to kultura (na najopštijem teoriskom nivou). Jer pošto je Srbija jedna potpuna nekulturna-ledina onda treba da zasučemo rukave i da je po nekom temeljnom planu kultivišemo. Idemo dalje, znači zašto nema ideja? A danas sam iz medija takođe saznala da naših 7000 doktora nauka radi na zapadu. Eto zašto nema ideja, jer za te službe (1945-2012) najveći neprijatelj su bili UČENE SRBI. A da i dalje službe vode dosijeje i kadriraju najbolje pokazuje i ona najnovija vlada te stanje duha u Srbiji!

Lider

pre 11 godina

A zasto unapred osudjivati? Zgrada poste ima nekoliko spratova ispod zemlje, savrsene sefove-depoe.Sasvim je prikladna a gotovo da ne kosta nista. Pa ljudi znate li da je sad depo Narodnog muzeja pohranjen u kontejnerima? I to kao da nikome ne smeta, a kontejneri kostaju koliko hoces.Mislim da je ideja super.

Mina

pre 11 godina

Bravo za novinarku B92!
Inače, "gospodine" ministre, ako ste baš ljubitelj "elektronike", zahvaljujući Pošti, koja je jedan od nosilaca projekta e-uprave, Vi ste mogli elektronskim putem da podnesete prijavu Poreskoj upravi; uskoro ćete, bez obzira na mesto rođenja, izvod iz MK rođenih i ostala dokumenta moći da podignete bilo gde u Srbiji (za sada u ograničenom broju mesta); zahvaljujući Pošti, Vašu elektronsku komunikaciju možete digitalno da potpisujete i pri tome koristite i vremenski žig; promet robe i proizvoda kao segment funkcionisanja privrede je, takođe, nezamisliv bez Pošte, a ako niste znali, postoji veliki broj ljudi kojima je Pošta jedina veza sa svetom.
Možda će Vam i platu koju budete dobili za svoj "stručni" rad zaraditi baš neko iz Pošte (da Vas informišem, polovinu svoje, ne male dobiti, Pošta uplaćuje u Budžet Republike Srbije).
I na kraju, ta zgrada je vlasništvo Pošte i nastala je vrednim radom, koji podrazumeva i plaćanje svih obaveza državi(tu mislim i na poreze).

Dragonfly

pre 11 godina

Sjajno, sada ce poslasticar da mi bude ministar kulture! To sto skuplja oldtajmere je nesto sasvim drugo i zove se hobi! Uzas!!!

Miko

pre 11 godina

Ne moogu da verujem šta sam sve pročitao!!! Ko šalje pisma danas... Uzećemo zgradu pošte. Sutra će biti... narode, zdravo je biti polusit ili gladan- pa nema ni plata! Šta će vam, kad nećete jesti! Čoveče, odakle li tebe iskopaše!

Iznenađenje

pre 11 godina

Pa za toliki neplaćeni porez slede valjda zatvor i prinudna naplata, a ne ministarska fotelja?!? Čitam neke komentare, zlonameran B92?!? Pa, izvršitelji kreću u plenidbe za 1.500,00 rsd, a ovaj će podići kredit? Možda u Agrobanci? Da li plaća poreze i doprinose na plate, da li njegovi zaposleni imaju overene zdravstvene knjižice? Valjda je prvi kriterijum za ministra moral i poštovanke zakona! Novonarka je bila vrlo blaga!

Ilke voli tulumbe

pre 11 godina

Boga mi, ovaj čovek se izblamirao u startu. I nije me briga za njega, već sam jako zabrinut za nas, ako neko ovakav, može da bude kandidat za ministra kulture.

Maja Pošta

pre 11 godina

Lepo je što se misli o kulturi, ali gospodin Petković bi trebao da zna da je Pošta u Srbiji jedna od retkih kompanija koja posluje sa uspehom i ako želi da bude uspešan, nek se ugleda malo na direktora Pošte, gospodina Ćirića. Pri tom, u svakoj zemlji Pošta je institucija, a govoriti o njenim uslugama na takav način je ponižavajuće, i to u svom prvom intervjuu
. Uz to, odakle budućem ministru kulture pravo da govori o Pošti, njenim objektima i da li se zapitao da li je povredio osećanje 15000 zaposlenih koje Pošta hrani?

Preduzetnik u kreditima

pre 11 godina

Prva stvar za dobijanje kredita kod banke je POTVRDA O IZMIRENOM POREZU! Bez tog papira nema ni kredita! E sad u normalnoj zemlji bi posle ovog skandala odmah bila ostavka, jer se ovako šalje poruka da je u redu ne platiti porez. Ovo je po meni prvi test za novu vlast - ako ovo prođe nekažnjeno ništa od njih kao ni od nas!

a77

pre 11 godina

Braca je faca, bukvalno niodčega je formirao onakav muzej, sa tako vrednom postavkom, sve samo uz pomoć svojih deset prstiju što govori da je bio sposoban a pritom nikad nije zavukao ruku u državnu kasu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari Rabra, 24. jul 2012 21:40)

A 7.000.000 RSD neplaćenih poreza nije zavlačenje ruke u državnu kasu? I to pre nego što će postati ministar.... koliko li će tek zavući ruku za vreme ministrovanja...

unexpected

pre 11 godina

E,svasta..... Covek ostane bez teksta kad vidi ko ce sve voditi ovu zemlju. Ne poznajem gospodina, ali bi on u USA vec odavno bio u zatvoru zbog neplacanja poreza. Pa kako mu ranije nije palo na pamet da uzme kredit pa da ga plati?! Verovatno nije mogao da ga dobije, a sada kao ministru ce mu to biti "a piece of cake". Uffff.......

vasilije knezevic

pre 11 godina

Meni ne svidja njegova ideja o premjestanju Narodnog
muzeja,potpuno se slazem sa time da te ustanove treba otvoriti.Novca nema:
"let's them eat cackes"iz njegove poslaticarnice.Potrebno je raspisati opsti
narodni zajam u tu svrhu.Vjerujem da bi se u tome neobicno uspjelo. Za muzej
Nikole Tesle apsolutno je potrebno sagraditi novo zdanje u avangardno/modernom
stilu negdje u centru grada ukoliko je moguce obezbijediti prostor.To novo zdanje
zahtijevace ugradnju specijalne strukture/mreze da bi se obezbijedili neki od
Teslinih eksperimenata,sto bi bilo potrebno da se muzej premjesti u staru
zgradu na Trgu Republike.Nadradnja modernog dijela na staroj gradjevini
obezbijedili bi prostor za neke od eksponata.Taj dio bi mogao biti sagadjen
od vrlo lakih modernih materijala i zaokruzen staklom razlicite boje nego
fasada stare zgrade tako da bi se stekao utisak o nezavisnoj gradjevini.
Radovi bi se mogli odvijati i ako bi stara zgrada bila otvorena.Arhitektonsko
rjesenje mora,u svakom slucaju, biti superiorno.Bilo kakve kopije nijesu
dozvoljene.Na kraju,to je centar Beograda.Nova zgrada Teslinog muzeja
mora,takodje,biti jedinstvena bez gradjevina "privezanih"za nju i u
slobodnom prostoru.Novom ministru kulture,definitivno, je potrebna
dobrovoljna pomoc od osoba kojima je stalo do reputacije grada u
kulturnom,arhitektonskom i svim oblicima

ravijojla

pre 11 godina

Hvala puno "ministru" ali kao radnik Pošte da mu kažem da Pošta odavno nije samo slanje pisama a tu elektroniku ista koristi u svom radu i to se zove tehnologija ili je pomenuti gospodin zaboravio pored svojih automobila šta je to, a pored pisama , Pošta radi i bankarske šalterske transakcije, penzije, prevoz paketa, novca i provajder je za internet (PRVI u Srbiji) i ima kablovsku televiziju i internet osim toga jednu od najvećih kompjuterskih mreža u kojoj je povezano preko 5000 klijenata širom Srbije. A ako dodje i do Novog Beograda i ugleda GPC neka se pita zašto je to jedan od najvećih projekata u novoj istoriji Srbije,a ako je to sve na teret države da i premesti muzej i tako napravi neku "uštedu" i to će ovaj narod da plati ovako ili onako.

jelena

pre 11 godina

SADA CE DA DIGNE KREDIT .... (za otplatu poreza). SADA, kada ce postati gos'n ministar???? Pa gde je bio do sada? Kakav je to moral? Odao je svoju kulturu i inteligenciju vec sa ovom izjavom..

bmw 327

pre 11 godina

Kao prvo, pare za rekonstrukciju svih muzeja pa i Narodnog bile su obezbedjene u okviru NIPa (ako se neko uopste seca sta je to), a NIP je vodio niko drugi do novi-stari ministar ekonomije. Gde je nestalo 20 miliona za obnovu pitajte njega.

Sto se Brace tice, dugo ga poznajem, dobar je covek ali bojim se da nije satkan za ministarsku fotelju, posebno u vreme kada je kultura inace zadnja rupa na svirali.

Neko spolja

pre 11 godina

Bravo. Budući ministar nije platio 7mio poreza od marta, ma divna jedna visokostručna osoba od izuzetnog integriteta. Kako je uopšte iko mogao da pomisli da ga predloži za ministra? I još bi mrtav ladan da preseli Narodni muzej, ni više ni manje nego u zgradu glavne pošte. Možda bi neko trebalo da mu šapne da je društvena svojina stvar prošlosti, a ako se snuždi, neka mu predloži odlazak u Severnu Koreju, tamo vladajuće strukture mnogo vole takve ideje.

cabemo

pre 11 godina

Aman ljudi o cemu vi pricate, o postama, poslasticarnicama i porezima a covek, buduci ministar kulture, daje svoj prostor za promociju "knige" nekog ko je klao i spaljivao ljude. Dakle, nije u pitanju samo ideoloska dimenzija vrednovanja "velikana" iz HT, vec i odnos prema napatvorenom zlu, necemu sto ponistava ljudskost a kamoli kulturu. Toliko o njemu, a na zalost, i o nama.

hm

pre 11 godina

Posta Srbije ima 15000radnika, citaj hranjenih porodica. Sta je gospodin podrazumevao pod svojim izjavama? Skandalozno sta ljudi dozvoljavaju sebi!!

Ana Malo Manjana

pre 11 godina

Bolji ministar bi bio harmonikas Branimir Djokic, mislim da bi bar pazio sta govori. A i clan je SNS. Ovaj automotoposlasticar se nece smiriti dok nisku i Petrovaradinsku tvrdjavu ne odgura do Smedereva, s obrazlozenjem da je racionalnije da sve tvrdjave budu na jednom mestu.

nm

pre 11 godina

Izmestanje Narodnog muzeja iz strogog centra grada, gde je dostupno reprezentovati kulturu jednog naroda i gde je frekvencija turista izuzetno velika na drugu skrenutu lokaciju je zlocin ravan genocidu. Kulturna bastina celog jednog naroda se marginalizuje da bi se formirao kult jedne licnosti - Nikole Tesle. Nemam nista protiv Tesle, cak naprotiv, drag mi je i ponosan sam zbog njega, ali mislim da se ni Tesla sa tim ne bi slozio.

kulturna poslastičarnica

pre 11 godina

.....Novinarima sa B92 s jedne strane svaka cast, s druge strane mogli bi pream svima da budete ovako ostri pa da recimo pitate Cedu koji je nosio pocepanu koznu jaknu pre 15 godina odakle mu danas toliko novca da jedno njegovo odelo vredi onoliko koliko zaradjuje prosecan gradjanin Srbije na godisnjem nivou!
(Nikola, 25. jul 2012 00:36)

Dragi moj Nikola, zašto samo Čedu ?!. Pa to može da pita, praktično sve bivše i sadašnje ministre. Tu mislim i na Vučića koji uzgred, bar ja nisam upoznat, nikad nigde nije ništa radio, nego se samo bavio politikom, a ništa lošije ne živi od Čede ?!, Kao i sadašnjeg predsednika države koji je na početku karijere bio nešta slično obučen kao Čeda...a sada ?!

Coco Bill

pre 11 godina

Gfdjtfggghgghgg, 24. jul 2012 22:50)

Pa kad gospodin ministar plati porez onda može da drži pridike. Evo kako baš sad da uzme/dobije kredit da to otpalti ?! Uvek je lako biti prema drugom "principijelan" "tvrd, pošten itd itd

kenny

pre 11 godina

U zemlji Srbiji postoje dva državna fakulteta na kojima se studira poštanski saobraćaj i telekomunikacije, slučajno ja studiram na FTN u Novom Sadu. Gospodin treba da zna da poštanski saobraćaj nisu samo pisma. Smešno je kako ljudi sebi dozvole da pričaju o nečemu o čemu ne znaju dovoljno. Mada kad čujem da će Ljajić biti ministar i za telekomunikacije stvarno mislim da sam opasno promašio u izboru profesije. Ne razumem zašto školujemo ljude koji studiraju ETF ili druge tehničke fakultete kad zubar treba da priča o digitalizaciji. Jel doktori nauka koji nama predaju nisu dovoljno stručni?

katarina

pre 11 godina

Bože, dokle smo mi stigli i šta će biti s nama.Potpuno odsustvo smisla za rukovođenje narodom,pri tom ne mislim samo na današnju politički opciju.Kako ovog Gospodina nije sramota,ja imam pedeset godina i znam za poslastičarnicu,mlati srebrnjake,i duguje za porez.Muzej podržavam,ali to mu nakon njegovog moralnog odnosa prema društvu dođe kao iživljavanje bogatog poslastičara.Ko nije hteo da plati porez,mogao je da diže zadužbine.Na plafonu sam.

Sir Oliver

pre 11 godina

Posta sada ima posla vise nego ikada. Kao prvo, 5x vise racuna stize nego ranije, zatim sada ljudi narucuju 300 cuda preko interneta i deo tih paketa ide postom. Bas se u nepismenom serbistanu pisalo mnogo pisama :-[

Arhitekta

pre 11 godina

Gde mu je sada Muzej automobila nekada bila garaza RTS-a. Kako dospelo u njegove ruke. Kazu zavrsio FDU reziju. Nesto se ne secam njegovog filma iako smo komsije i vtrsnjaci. U poslasticarnici najbolje je bilo zito sa slagom.Garaza sluzila za promociju knjiga ratnih zlocinaca.Kaze da nista nije imao protiv. Muzej u postu????> Kako kancelarijski prostor pretvoriti u Muzej u jednoj predratnoj zgradi gde su zidovi po 60 cm debeli. Staro pravilo da rekosnstrukcija i krpljenje starog kosta vise nego napraviti novo. Vracamo se u devedesete. Simpatizeri celnici SRS-a, SPS, JUL-a su dosli na vlast.Kako kaze izreka "Zlocinac se uvek vraca ne mesto zlocina"

"patriotska umetnica"

pre 11 godina

Molila bih ministra da mi objani kako se to gradi muzej ni iz cega posto ce to biti jedini nacin da mi obocni smrtnici prezivimo u ovim teskim danima mesecima godinama...da ni iz cega i stvorimo nesto

savestan poreski obveznik

pre 11 godina

Nema para u budžetu ni za kulturu ni za mnoge preče stvari jer hiljade Braca Petkovića u ovoj zemlji smatraju da je plaćanje poreza nešto što zavisi od njihove dobre volje. Od čega će primati ministarsku platu? Od para nas savesnih koji sve svoje obaveze uredno izvršavamo. Sramota!

the gaffer

pre 11 godina

Potpuni sam laik za oblast kulture. Volim pozoriste, kvalitetne koncerte, da procitam knjigu i odem na izlozbu. Ne bavim se nicim od navedenog, jednostavno mi prijaju takve stvari jer cine da se osecam zivo... i dobro. Zbog toga ne mogu ni komentarisati viziju razvoja kulture buduceg ministra.
Pitanje koje bih ja postavio buducem ministru, a po meni to pitanje prosto "vristi" u njegovom izlaganju o PTT-u je: ako nam ne treba PTT jer ga vise niko ne koristi, ocemo li otpustiti sve zaposlene tamo i poslati ih na ulicu ili cemo ih prekvalifikovati u kulturne radnike? Ko ce da plati cenu? Ili ce i radnici PTT, kao zastarele i nepotrebne institucije dobijati nadoknadu za izigravanje muzejskih exponata.
A umesto toplog obroka... tulumba!

striko

pre 11 godina

Joj, ljudi, ovaj čovek je moj dalji stric i mene je blam :/
A posebna sramota za haške osuđenike i 7 miliona priznate utaje poreza.. jao...

Branko

pre 11 godina

Njegov predhodnik mi je delovao kao neki čudak ali nije odavao utisak da je "opasna" osoba. G.Petković je naprotiv "normalni" lik ali njegov minuli rad i najave kako će biti sa kulturom Srbije ubuduće navode me na misao da je to opasna osoba, na žalost bez navodnica.

IQ

pre 11 godina

Kad g-din poseti Narodni muzej i shvati koliko je eksponata ''nestalo'' odustace od ove neobicne ideje, ne treba se sekirati zbog PTT-a i pisama koji i sa citavom zgradom ne posluju efikasno.
Ono sto mene zanima je-gde se uopste ovakvi ljudi nalaze i kako je moguce da dobijaju takvi ministarske fotelje?
I zasto niko nije predlozio Tasovca za ministra?

Natalija

pre 11 godina

S obizrom da Ministar podrzvana ideju da je država temelj ljudskog društva, otoletvorenu u represivnoj ideji " patriotske kulture", onda odakle to patriotsko dugovanje za porez? Da li negde u civilizovanom svetu moze da se desi da neko ko duguje milione bude uopste kandidat za fotelju u Vladi?

komsija

pre 11 godina

Braca je OK lik , umeren je , obrazovan nije srebroljubac. Treba mu dati vremena i po njegovim konkretnim rezultatima prosudjivacemo njegov (ne)uspeh. Intervju je uradjen u nevreme od zlonamernog novinara... Kljucno po novog ministra je kakav ce tim izabrati jer ulazi u osinjiak vanredno namazanih, lenjih i nesposobnih birokrata koji su spremni na sve. Bice mu tesko sa tom bagrom ali ako za pocetak smeni 2-3 direktora veliih muzeja u stecaju i postavi sposobne i postene ljude recimo da ce pocetak biti obecavajuci. Mislim da je ideja poste passe to ce mu vec objasniti. Sto se tice spricera i boze kod Brace neka Vas ne lazu ... najbolji je...

vreme je za gradjansku neposlusnost

pre 11 godina

Upravo postavljam sebi pitanje zasto ja uopste placam poreze ili takse ovoj "drzavi"? Danas mi je stigla opomena da platim nekih 60.000 za isticanje firme inace ce mi blokirati racun firme, ali zasto da to platim? Zasto sam do sada placao na desetine poreza i taksi, sokoje, jugoinspekte, ekoloske takse...? Zasto ja placam dzabalebarose koji rade u poreskoj, raznim institutima, ministarstvima, ovakve ministre i njihove brilijante ideje ili ovakvu mikimaus "drzavu" i zasto bih ja trcao da placam bilo sta kada se moze lepo biti duzan na milione? Sta ja imam od toga sto placam bilo sta ovde? Mozda efikasnu drzavu kada mi kao gradjaninu zatreba usluga, efikasnu pravna zastita? Mozda efikasnu zdravstvenu zastitu, putnu mrezu, sudstvo....bilo sta? NISTA. ALI NISTA. BOJKOTOVATI OVU I OVAKVU "DRZAVU".

relja

pre 11 godina

Za sve koji brinu zbog pisama i paketa:

Pošta upravo završava ogromni moderni distributivni centar u Zemunu, kod tzv. "lakat" krivine, tako da što se pošiljki tiče, zgrada u Takovskoj može da promeni namenu (kao i ona kodželezničke stanice).

Nenad

pre 11 godina

Zivim i Oslu, i ovde posta ima veoma mnogo posla. Bez obzira sto sve racune placamo elektronski, i sto se pisma sve manje salju, posta zivi od internet kupovine. Preko interneta se sve kupuje, a postom to sto se naruci, stize za 1 dan. Tako da ministrov argument vezano za postu nije bas tacan...

Milan Krstić

pre 11 godina

Smišljkeno ciljan naslov vesti i eto gluposti...pa šta ako čovek razmišlja o prenameni neke zgrade...razmišlja se i o Generalštabu...šta je problem da se o tome razgovara...čovek ima ideju koju treba prodiskutovati i šta tu ima loše...

komentator

pre 11 godina

Ja ne procitah u tekstu da spominje stalnu postavku istorijskog muzeja, naravno taj muzej nema ni svoju zgradu vec je deli sa jos 100 njih, jos je u adaptaciji... A mozda mi i nemamo istoriju. Takodje, predlozio bih kandidatu za ministra da se proseta do, recimo Praga, i poseti njihovu postu. To je muzej za sebe, a jos i radi.

Zoran

pre 11 godina

(Za Aleksandar 23.14. 24 jul)
Prošetajte do Ušća,iznenadićete se. A i videćete odličnu izložbu iz koje ćete saznati zašto nije završena adaptacija Muzeja savremene umetnosti. Legat Čolaković-Zorić, takođe, vas čeka raširenih ruku sa svojom postavkom.
Uživajte.

Nesa

pre 11 godina

Ne branim nikoga ali vidim da su se komentatori iz redova DS ostrvili na coveka koji navodno ima 7.000.000 dinara duga za porez. Gospodin ima obicnu skromnu zanatsku radnju - poslasticarnicu i svakom pametnom je jasno da je nemoguce da takva radnja ima promet na osnovu koga je obavezna da plati toliki iznos poreza. Svi dobro znamo kako je u prethodnim godinama pod vlascu DS radila poreska uprava, kako je izmisljala poreske obaveze i slala opomene za nepostojeca potrazivanja.

kultura i smece

pre 11 godina

Mnogi stranci koji su posetili Beograd se zale da su muzeji zatvoreni i da nema sta da se vidi sem jednog grada zamrznutog u 80-tim godinama 20-og veka. To je tacno, na taj nacin se ljudi drze pod jarmom komunizma 80-tih. Sta je posetiocima ostalo da vide: muzej jugoslavije i kucu cveca. Koga to smece uopste zanima? Zatvorite ta dva rugla.

Snotra

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem.
Zasto smo kao narod stvoreni SAMo za kritiku.Da li smo nezadovolji sami sobom a suvise samoljubivi da sebe kritikujemo pa onda raspali po drugim a pri tome bez ukljucivanja mozka. To je sigurno lako.Ko je ta licnost koja bi mogla u ovom trenutku da bude ministar kulture ili bilo koji ministar a da ga verbalno ne lincujemo zbog eto tako....Petkovic jos nije nista uradio sem sto je dao par izjava sa nacelnim idejama sta bi moglo. Zgrada poste je drzavno vlasnistvo kao i muzeji ne vidim gde je problem. A ko ne zna da moze da se pretvori u muzej za male pare neka udje u muzej Zeptera u K. Mihajlovoj 42. To je zgrada koja je pravljena namenski za banku. Radila sam u njoj i znam kako je izgledala pre nego sto je pretvorena u muzej. Ulazila sam skoro i izgleda odlicno verujte nije ulozeno mnogo novca. Tako da ova zamisao je vemoa lako ostvarljiva. Sto se tice zaposlenih u posti budimo realni, tehnologija brzo napreduje, ljudi odlaze u penziju samo je dobra volja da li ce se smanjiti broj zaposlenih.Poslasticarnica Petkovic je naslestvo od oca nije "nikla" juce na dobroj lokaciji a sto se tice boze, limunade i kolaca naravno da je stvar ukusa.Muzej automobila nikome nije smetao do sada a postoji jako dugo. Simbol je velike ljubavi pojedinca a sluzi gradu.Tako bih volela da su komentari konstruktivni sa novim ideama i predlozima a ne sa zajedljivim komentarima koji cak ne lece ni licne koplekse onih koji ih ostavljaju.

sanja

pre 11 godina

Ne cudi sto covek ne moze da plati porez. U poslednjih dve godine zatvoreno je preko sto hiljada malih i srednjih preduzeca. Ono sto mene cudi je sledece: najveci broj komentatora ne zna da porodica novog ministra kulture poseduju tu poslasticarnicu u Beogradu vec sto godina. Sama poslasticarnica ima istorijski znacaj za grad Beograd.

Spasonosni Leteci Krastavac

pre 11 godina

Sve je to lepo, muzeji, automobili... nego da nam objasnis zasto je sladoled od malage u tvojoj poslasticarnici postao nekako masan? A, smanjio si i kolicnu suvog grozdja...

Nikola

pre 11 godina

Au, bas sam se razocarao. Gospodin Petkovic mi je dugo bio omiljena javna licnost. Ono sto je on uspeo da napravi ni iz cega je za svako postovanje. Muzej oldtajmera stvoren uz pomoc stapa i kanapa, sa mnogo rada i upornosti, mesto koje moze da sluzi na ponos citavoj Srbiji, ostao u porodicnom poslu da bi nastavio porodicnu tradiciju, uspesan reditelj, iz stare gradske porodice, u malobrojnim intervjuima koje je dao, uvek odmeren i zanimljiv... I sad saznam da covek ima 7 miliona duga za porez za poslasticaru!?! Ej bre, pa koliko dugo on nije placao porez, kako je to moguce? Sto se ideja koje je izneo tice, verujem da covek nije pao s Marsa, PTT ocigledno ima visak prostora kad je i ministarstvo ekonomije tu, pa mozda i nije lose iskristiti taj prostor. Novinarima sa B92 s jedne strane svaka cast, s druge strane mogli bi pream svima da budete ovako ostri pa da recimo pitate Cedu koji je nosio pocepanu koznu jaknu pre 15 godina odakle mu danas toliko novca da jedno njegovo odelo vredi onoliko koliko zaradjuje prosecan gradjanin Srbije na godisnjem nivou!

sm

pre 11 godina

Budući ministar nije platio porez,i sad istog treba staviti na stub srama.....Čovek hoće prvo da plati porez, da da ga imenuju za držanog službenika što je ispravno.

Novak Đoković već godinama ne plaća porez, jer "živi u Monaku".... i to je uredu.... usput, Novak će bez osećaja stida i srama nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpiskih igara u Lodonu... i to je uredu.
Ne paćaaš porez državi a predstavljaš državu !
Da li je to moguće u nekoj normalnoj zemlji zapadne evrope ?

Man Not Machine

pre 11 godina

Na stranu kakav utisak ostavlja ministar, to sto ste ga pitali o porezu trebali ste da pitate Exit, imali ste vremena 10 godina, pa niste. E, zato vam je on dosao za ministra, zato vam je Nikolic predsednik itd itd, treba da se najzad razmislite o vasoj odgovornosti u srpskoj tragikomediji i da najzad shvatite da DS vise nije na vlasti.

matematicar

pre 11 godina

On duguje 7milki ali ovi su maznuli 20milki. Znaci racunica je prosta tip uopste nije kriv, on samo duguje a ovi su ukrali i to 13milki vise nego sto ovaj duguje. Ili ja ukradem pet milki a neko drugi 15 milki ako me uhvate ja im kazem da nisam kriv jer oni prvo treba da uhvate onog sto je maznuo 15 . A, sta kazes za matematiku?

robert

pre 11 godina

Pa, budući ministar je u pravu što se tiče nekih stvari. Narodni muzej je previše dugo zatvoren, a ako se bude čekalo na renoviranje, ili izgradnju nove zgrade muzeja (što je verovatno i najbolje rešenje, sadašnja zgrada nije građena s ciljem obavljanja muzejske delatnosti), još će mnogo vremena proći. Muzeji su inače u lošem stanju u Beogradu. Velik broj umetničkih legata je u još gorem stanju, propao ili opustošen. Kad se otkrilo u kakvom je stanju Lubardin legat digla se velika buka, ali ni danas se nije nešto napravilo po tom pitanju. Jedino su slike koliko znam sklonjene na bezbednije mesto.
Nedostaje Nacionalna enciklopedija, Rečnik srpskog jezika (ili srpsko-hrvatskog, kako kome milije). Posao za koji se odvajaju stvarno bedne sume.
Nedostaju i nacionalne serije na RTS. Posle "Vuka Karadžića" nismo ih ni imali. Nemamo seriju o Nemanjićima, imamo samo jedan film o Kosovskom boju, o Srbiji nakon 1850 gotovo da nemamo ništa. Jedino nešto malo što je radio Šotra, "Gde cveta limun žut", "Šešir profesora Koste Vujića" i ,naravno, "Zona Zamfirova"
Preko pozorišta se uglavnom plaća za političku podobnost nekih glumaca. Od 2005 ne idem više u njih, jednostavno mi se zgadilo kad vidim ko režira, ko glumi, i što je ideja predstave.
Kultura je gnezdo veće mafije od one fudbalske. Bojim se da će ministar više puta požaliti zbog svoje odluke da se uhvati u koštac s njom. Nadam se da će proći bolje nego što očekujem.

jedna iz mase

pre 11 godina

Kao prvo, doticni buduci ministar treba da se spusti na zemlju. Kaze nemaju para da rekonstruisu Narodni muzej,pa bi da ga premesti u Glavnu postu. hahaah..pa Glavna posta je 2x veca od Narodnog muzeja, i da bi u njoj uopste bio muzej, potreba je potpuna rekonstrukcija i to ni malo naivna. Za to su potrebne jos vece pare. Cvrc.
Kao drugo, neka razmisli malo o radnicima u Posti (njih 15000) i radnicima u tom Narodnom muzeju koji primaju plate 10godina a muzeja nema.Hm..
Kao trece, Muzej Nikole Tesle zasluzuje ultra modernu, totalno futuristicku zgradu, neka za to ostave neka bojla vremena. Nije to igracka. Sada u Krunskoj ima svoju draz
Kao cetvrto, njegovi komentari o pozorisnim predstavama su krajnje neumesni, posebno o toj predstavi o Zoranu Djindjicu iz Ateljea 212.
Ima tu jos puno, ali se uzdrzavam
O njegovim licnim zahvatima ne bih, kako je i na koji nacin dosao do svoje imovine, to je njegova stvar.
Neka pruzi narodu opstu kulturu -za to gospodine ministre apsolutno nije potreban veliki novac. Potrebna je samo velika volja.

ZOZON

pre 11 godina

Ovaj covek je zasluzio da ga dobro poslusam.
1. Izbori su zavrseni iTito je umro.
2. Muzej ne radi 12 godina.
3. Muzej na Uscu takodje.
4. Pozorista u haosu , a atelje i na dnu ><
5. Svi cute?

Covek hoce da ucini , a nesto se ne secam indervjua sa Ministrom Sutanovcem.

Ima on i jednu kaznu za parkiranje.
Na kraju , pogledaj tacku 1.

Gfdjtfggghgghgg

pre 11 godina

Nije ni cudo sto nije platio porez, covek ima zanatsku radnju, ovi ga odvalise od poreza ko da vodi multinacionalku. Zanatlije cuvaju tradiciju starog majstorstva koje odumire. To se prenosi sa kolena na koleno, to je nacionalno blago. Stare zanate treba osloboditi poreza, neka placaju nesto simbolicno. Dovljno je sto zaposle par radnika, smanje nezaposlenost, hvala im na tome. Najbolje da oni rmbace ko robovi, daju pare u budzet, a gospoda glumci samo cekaju kes. E pa nece da moze tako vise. Svi na trziste, pa da vidimo ko ce kako proci. Ne moze 30% drzave da radi, a 70% da trosi. Izvin'te al' ne moze...

Zoran Lukić

pre 11 godina

Ogromna sramota je da u jednoj zemlji NARODNI MUZEJ ne radi više od 10 godina. Svi koji su bili u poziciji i mogli da reše ovaj kulturni genocid treba da se stide i odgovaraju pred sudom srpskog naroda. Bilo kakvo rešenje koje bi bar delimično ovo ispravilo i omogućilo narodu ove zemlje da vidi ogromno kulturno blago koje Srbija ima je pozitivno i ja ga pozdravljam.

HlaoRu

pre 11 godina

Gospodine Petkovicu, za sada odajete odlican utisak, a i dokazali ste se kao uspesan covek na ranim poljima. Sve sto ste rekli o muzejima stoji i zaista treba odbaciti sve megalomanske ideje i sto pre ih otvoriti. Nadam se da cete biti dosledni i da cete ispostovati sto ste rekli da se predstava kao sto je ono sramotno delo zoran djindjic vise nikada nece odigrati u nasem gradu. Za sada svakako deluje da cemo konacno dobiti prvog pravog ministra kulture jos od devedesetih.

Miloje

pre 11 godina

Са једне стране имате предлог да у згради Поште буде премештен Народни музеј да би што пре почео са радом, да у згради Председништва буде Национална галерија, да у делу зграде Скупштине града буде изложбена поставка о српским династијама, да зграда Народне скупштине буде отворена за посетиоце, све ово на једном месту, са парком у средини. С друге стране имате могућност да све остане како је било, а да се све паре потребне за реализацију претходних предлога потроше на реконструкцију зграде БАНКЕ у којој се сада налази Народни музеј и да прође још минимум 10 година пре него што буде отворен. Већини овде је изгледа лак избор, да се ништа не предузима, да Народни музеј и даље буде затворен да би ми могли да критикујемо јер се ништа не предузима.

lejubajug

pre 11 godina

SNS ,nema kadar ,a za poslanike ce tek biti "pis" - posebno za zenske. Svi pricaju "nema vise ratovanja" zasto onda da imamo uopste vojsku.? Kada ni ona prosla jugoslovenska nije branila Ustavni poredak,i koju je razoruzao jedan vodnik sa nekoliko drugara.Ministar kulture je sam duznik drzavi,ne izmiruje svoje obaveze,a trazi to od drugih.Sto ne proda neki auto,i onako ih ne vozi.

Горан Вуковић

pre 11 godina

Од свег срца Браци поручујем да ми пуно поздрави сестрића Петра Перу Новаковића новог директора Музеја аутомобила!

Tri lista duvana

pre 11 godina

Zgrada Glavne pošte, pojednostavljeno rečeno, ima 3 dela. Središnji deo, sa velikim atrijumom otvorenim za javnost (velikom šalter-salom koristi Pošta Srbije. Levo krilo uglavnom koristi Telekom Srbija i tamo je smeštena relativno moderna telefonska centrala "Alkatel", instalirana u drugoj polovini 1990-ih. Desno krilo, sa ulazom iz Bulevara,decenijama je koristila Narodna banka, da bi se nakon 2000. u taj deo zgrade uselilo Ministarstvo ekonomije. Ako je budući ministar kulture mislio na ovo desno krilo (nekadašnje sedište NBJ/NBS), onda mislim da je ideja dobra, i da se barem deo nekadašnje stalne postavke Narodnog muzeja može privremeno izmestiti u ovu zgradu, dok se zgrada Narodnog muzeja ne renovira i osposobi za normalan rad. U savkom slučaju, Ministarstvo ekonomije može da bude smešteno bilo gde u širem centru grada (npr. u SIV 1), dok Narodni muzej ne bi trebalo, čak ni privremeno, seliti van radijusa najužeg centra grada. Nažalost, da se makar 50% sredstava korišćenih za održavanje, adaptiranje i opremanje prostorija Narodne banke odn. Ministarstva ekonomije u poslednjih 20-ak godina izdvajalo za održavanje zgrade Narodnog muzeja, danas nikakvo renoviranje zgrade na Trgu Republike ne bi bilo potrebno.

zorica

pre 11 godina

Verujem da ce gospodin Petkovic o pitanjima arhitekture pitati arhitekte .
Tekst gospodina Crnobrnje o Narodnom muzeju bio je veoma zanimljiv ali naivan . Upravo su selidbe koje se predlazu buducnost . Sadasnjost , realna ,je da objekat na Trgu treba svakako sto pre rekonstruisati za potrebe muzeja . Pa i ako jednog dana tu bude muzej Nikole Tesle treba da ima nove instalacione i bezbednosne sisteme .
Ministar treba da se izbori za strategiju razvoja kulture u Srbiji . U budzetu ali i donatori ali i razvijanje svesti o znacaju kulture . % za kulturu !! Zelim da moja deca idu u muzeje u Srbiji , a ne samo u Parizu , Amsterdamu ...
A i novinari trebaju za to da se bore a ne za poslasticarske recepte .

пекнер

pre 11 godina

Лепо је предложио да се епохална остварења у архитектури оличена у згради поште, старој згради поште(коју би могли да врате у првобитно стање), Сава Мале, Теразија, Славије, Скадарлије, итд могли да направе нове четврти културе као што је у Паризу. Београд касни за европом једно 70 година колико Србијом владају левичари комунисти. Дакле један од првих министара културе да је десничар и слабо окренут комунизму. Ово су почеци. Резултате европског десничара ћемо тек да осетимо. За 10, 20 година када култура буде усађена у нове генерације а не накалемљена вештачким средствима.

dm

pre 11 godina

Kada je novi ministar već krenuo sa idejom promena lokacija ja bih smelo predložio da se Narodni Muzej usleli u šoping mol koji se upravo gradi od strane Miškovićeve korporacije.
Više razloga za ovaj predlog: problem novca bi bio rešen, jer Srbija nikada neće imati novca za kulturu tojest Narodni Muzej...Mišković&Co bi rado pristali na to, jer bi tako promovisali njihovu "društveno korisnu" investiciju ili ti ga "zadužbinu",a naša omladina, ljubitelji plastičnih kesa sa brendovima i mek-burgera, bi imala šansu da se suoči sa kulturom bar na ovaj, sekundarni način.
Dovesti kulturu narodu....u pravom smislu te reči.
Bravo ministre za ideju u povoju.

Neca

pre 11 godina

Nije dobro sto nije placao porez nekoliko godina, ali meni su daleko gori oni koji placaju poreze na vile, jahte i poslovne prostore, a posao su poceli iz sobe pre max.20 godina. Placaju tako sto ih izbegavaju. Uostalom, najveci poreski duznici su upravo najbogatiji ljudi u Srbiji, samo sto je ta cifra u milionima evra. Svako ko duguje novac gleda da vrati po hitnosti i svojoj komotnosti. Da ga je drzava pritegla uzeo bi ranije kredit. Sta su radile vezare u poreskom, pa nisu mogli njemu da naplate, a partijskim drugovima daleko veci porez da oproste. I ja nisam platila porez 3 godine, nameravam do kraja godine da ga izmirim. Radim i ja i muz po 10 sati dnevno, 6 dana u nedelji, hvala Bogu nasledili smo stan, ali sa velikim dugovima i eto internet mi iseku ako ne platim, a iz stana me niko jos ne tera. Valjda imam pravo da nakon napornog dana malo surfujem po netu, platicu sve sa kamatama, ali ako me ne poteraju kad meni odgovara. Mene bi kao radnicu kod privatnika vise zanimalo koliki mu je profit i koliko placa radnike.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Zoran, 24. jul 2012 20:23)

Odakle vama ideja (i za one koji su vam dali + za komentar) da MSU radi i da je otvoren?
Evo vam link http://www.msub.org.rs/izlo%C5%BEba/%C5%A1ta-se-dogodilo-sa-muzejom-savremene-umetnosti

Koji počinje sa:
"Jula 2012. navršava se pet godina od kada je zgrada Muzeja savremene umetnosti zatvorena za javnost zbog radova na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji koji sve do danas nisu okončani."

To što ima nekih elemenata postavke po drugim izložbenim prostorima, to ne znači da sam MSU prima posetioce.

Ljubitelj Automobila

pre 11 godina

Strasno mi se dopada Muzej automobila po kome mi je Bata poznat.
Ako i drugi muzeji budu takvi - odlicno.
Jedno pitanje vezano za Vojni muzej: sta bi sa ona dva vezdihoda (gusenicari) koji su stajali preko puta Prirodnjackog?
Oterali su ih pre nekoliko godina i nema ih vise. Video sam jedan slican na vojnom otpadu kod Cacka (ravan), a drugog nema ni tu (onaj sa "njiskom")

ivanka

pre 11 godina

Kulturni beogradjani znaju da je Braca Petković dobar i pošten čovek. Verujem da ima bolje namere nego svi prošli ministri. Jedino će morati svoj medijski nastup još mnogo da vežba!

Perla

pre 11 godina

Gledala sam večeras na TV Ministra kulture. Prijatno me iznenadio... A što se PTT tiče, stvarno je tužno naše neznanje. Prvo, u Takovskoj 2 radi uprava pošte, te sekretarice imaju kancelarije od mnogo kvadrata. To je postao prostor za partijske budže. Novi centar je na Novo Beogradu, stari u Kosovskoj, a svaki poštonošta ima svoju pošticu. Ali zato blago Narodnog muzeja propada nepovratno i zauvek. !2 godina je zatvoren, a mesecima stoje skele oko zgrade koja se plaća na dan, svakog danaUrna Nikole Tesle stoji u Krunskoj, 3% eksponata se vidi, 97% se gunta po sanducima... I sad kultura dobra propadaju, posetioci ne mogu da vide eksponate, a neko se medijski sprda sa željom da se to blago spase. Fizički da se spase. Mi ćemo se još čuda naslušati, nagledati i načitati od onoga što se bude otkrilo u propadanju kulture i muvanju sa lovom. A o iznošenju kulturnog blaga iz zemlje - da i ne pričam.

Selena

pre 10 godina

Zalagao se za izmeštanje Narodnog muzeja, ali kada se postavilo pitanje izmeštanje njegovog muzeja, ...e, to je već nešto drugo...to ne može

Ana

pre 11 godina

Veoma zlonameran intervju Nevene Madzarevic, ne vidim kakve veze ima dugovanje za porez poslasticarnice buduceg ministra sa bilo cim, da li je Nevena sa toliko revnosti istrazivala kako se ministar Bradic ponasao U TOKU svog mandata i kakvu je sve korist za sebe pribavio ili, recimo, sta je aktuelni ministar Markovic uradio za sve ovo vreme dok je bio u ministarstvu i dokle se doslo sa primenom zakona u kulturi. Mislim da je poslasticarnica sada zaista najmanji problem u ovoj devastiranom kulturnom miljeu koji mi ovde imamo, i koji vrvi od kojekakvih bezvrednih ljudi koji su zaseli na razna uticajna mesta i sudeluju u radu svih mogucih zirija i komisija, kao da su ko zna kakvi strucnjaci, a njihov profesionalni ucinak je mizeran.

Mile

pre 11 godina

Novinari sa B92,molim vas da sledeći put pitate i Dragana Djilasa odakle mu sva ta imovina kojom raspolaže.Malo više objektivnosti vam neće škoditi.

Nobody

pre 11 godina

Mislim da je ovakva kolicina subjektivnosti koja je prisutna kod novinara b92 katastrofalna. Covek jos nista nije uradio - nije cak ni zvanicno na pozicijji ministra, a na sajtu b92 se vec pojavljuje naslov "Ministar "otvara" muzeje" koji imlikuje krajnje subjektivnu poruku. Mislim da je vreme da se uozbiljite i da sagledate objektivno cinjenice, a ne da na necije greske zmurite dok tudje jedva cekate, naravno predvidjajuci sa "velikom izvesnoscu" da ce do njih i doci.

Beogradjanka

pre 11 godina

Napred, gospodine Petkovicu. Treba dati sansu umetnicima koji ne pripadaju okostalim interesnim grupama, a takvo stanje je smrt za kreativnost. Apropo provokacija, psi laju, karavani prolaze.

Miloš

pre 11 godina

Veliki poznavalac srpske kulture,human čovek,dobar reditelj,u svakom smislu ostvarena ličnost!Moderna garaža je otvarala vrata svima pa i onima koji nisu imali da plate ni puko pokrivanje troškova!Uveren sam da će kao strpljiv čovek saslušati svako mišljenje i pametne predloge prihvatati ma od koga dolazili!Ako je i Braca Petković sporan onda nama nema pomoći!

Gfdjtfggghgghgg

pre 11 godina

Covek misli privremeno da preseli muzej. Sta ste digli galamu. Budzet supalj kao sito, narod gladan, ko normalan sad zeli da ulaze milione u nove muzeje. A vecina vas koja ovde komentarise, nikada nije platila muzejsku kartu. Za pozorista i glumce je u pravu. Sve to treba skinuti sa budzetskih jasli, pa neka rade po projektu. Neka malo dele duh liberalnog trzista sa nama iz privrede. Ako imaju dobre projekte, nema zime, ali ne moze bas sve da se nazove umetnost. Danas svi hoce da budu glumci, pevaci...pitam se zasto? Koja drzava moze da plati tolike glumce? A ne zaboravite da sem srba, srpske filmove i predstave niko ne gleda. Neka gospoda glumci donesu koji evro u zemlju, sto bi ih placali iz budzeta. Da sam ja ministar kulture, doveo bih sve ove lazilebovice u red, veoma brzo. Samo ostro ministre, zelim ti puno uspeha.

TDI

pre 11 godina

Lik mozda nije totalni kuler ali je za onog zabradjenog prethodnika totalitarni intelektualac. Ja ne zivim u blizini muzeja i prodjem 2x godisnje kevom Jerosimom ali uvek vidim neke organizovane posete muzeju oldtajmera ;-) Moje je misljenje da se covek trudi i da ima vizije a to je ono sto Srbima najvise nedostaje. Zato hajde da ga podrzimo jer je i pored polsasticarnice malo drugaciji od svojih prethodnika.

bbking

pre 11 godina

Pio sam bozu kod njega u poslasticarnici. Nista ne valja. Cak ni to ne ume da uradi a tolike godine se bavi poslasticarstvom. Oni u poslasticarnici Bombaj imaju mnogo bolju bozu pa mislim da su kvalifikovaniji za ministra.
Kakvi likovi. Tulumbe, kadaijf i kultura.

Mratinje

pre 11 godina

Novi ministar je beogradjanin sa dna kace. Deluje mi odmereno, gospodstveno i tolerantno. Mislim da zaslužuje podršku, a za kritike nikada nije kasno.

Saburo Sakai

pre 11 godina

A da smestimo muzej na neki splav koji ima dva atrijuma?
Moze i neka guz... pevaljka da odradi tezgu kada ovi nasi menjaju postavku!

p.s.Da li sada DS sada kapira koliko nas je koštao onaj dvoglavi papagaj od grba i beli listići koji sigurno nisu SNS-ovi? Zahvalite se umetniku, ali od srca!

Stari Rabra

pre 11 godina

Braca je faca, bukvalno niodčega je formirao onakav muzej, sa tako vrednom postavkom, sve samo uz pomoć svojih deset prstiju što govori da je bio sposoban a pritom nikad nije zavukao ruku u državnu kasu. Samo se pitam da li će imati energije da se bori sa svim problemima koji ga očekuju...

mladen

pre 11 godina

Njakomicnija je bila izjava: "Ko danas salje pisma pored ovoliko elektronike". Mislim da su tulumbe mnogo jednostavnije za pravljenje od vodjenja jednog ministarstva!

Predsednik zanatlija Beograda

pre 11 godina

Intervju koji B92 oslikava u pravom svetlu. Bracu i njegov rad poznaju i cene sve zanatlije i umetnici Beograda. Nažalost u Srbiji ministri i svi ostali iz vrha države, pa čak i neki predsednici, iza sebe nisu imali ni dana radnog staža. To je postalo manir, i sada je neobično da se pojavljuje čovek koji je sam, svojim sredstvima stvorio epohalan muzej, pozorište i nastavio porodičnu poslastičarsku tradiciju od pre rata. Nije čudno, naprotiv simpatično je kada novinar konstatuje da budući ministar duguje porez, ali mi je čudno da novinari i ne samo novinari B92, odlazeće ministre koji do pre par godina ništa nisu imali od imovine, ne pitaju odakle im danas toliki milioni evra na raznim računima, kuće i stanovi. Braca to već sve danas ima, i mnogo više. To su stvarale generacije porodice Petković. Braca nije spavao na tetkinom kauču, pa neće ni uzeti 11 miliona evra provizije, za nacionalizaciju PIO fonda zanatlija ili nešto slično.

Lider

pre 11 godina

A zasto unapred osudjivati? Zgrada poste ima nekoliko spratova ispod zemlje, savrsene sefove-depoe.Sasvim je prikladna a gotovo da ne kosta nista. Pa ljudi znate li da je sad depo Narodnog muzeja pohranjen u kontejnerima? I to kao da nikome ne smeta, a kontejneri kostaju koliko hoces.Mislim da je ideja super.

vasilije knezevic

pre 11 godina

Meni ne svidja njegova ideja o premjestanju Narodnog
muzeja,potpuno se slazem sa time da te ustanove treba otvoriti.Novca nema:
"let's them eat cackes"iz njegove poslaticarnice.Potrebno je raspisati opsti
narodni zajam u tu svrhu.Vjerujem da bi se u tome neobicno uspjelo. Za muzej
Nikole Tesle apsolutno je potrebno sagraditi novo zdanje u avangardno/modernom
stilu negdje u centru grada ukoliko je moguce obezbijediti prostor.To novo zdanje
zahtijevace ugradnju specijalne strukture/mreze da bi se obezbijedili neki od
Teslinih eksperimenata,sto bi bilo potrebno da se muzej premjesti u staru
zgradu na Trgu Republike.Nadradnja modernog dijela na staroj gradjevini
obezbijedili bi prostor za neke od eksponata.Taj dio bi mogao biti sagadjen
od vrlo lakih modernih materijala i zaokruzen staklom razlicite boje nego
fasada stare zgrade tako da bi se stekao utisak o nezavisnoj gradjevini.
Radovi bi se mogli odvijati i ako bi stara zgrada bila otvorena.Arhitektonsko
rjesenje mora,u svakom slucaju, biti superiorno.Bilo kakve kopije nijesu
dozvoljene.Na kraju,to je centar Beograda.Nova zgrada Teslinog muzeja
mora,takodje,biti jedinstvena bez gradjevina "privezanih"za nju i u
slobodnom prostoru.Novom ministru kulture,definitivno, je potrebna
dobrovoljna pomoc od osoba kojima je stalo do reputacije grada u
kulturnom,arhitektonskom i svim oblicima

Abba

pre 11 godina

Ja stanujem blizu njegovog muzeja. Nikad nisam video ni jednog posetioca. Mogli bi da ga pitate koliko je karata prodato poslednjih godinu dana. Mislim da je oko desetak. Sada dize kredit za dugovanja poslasticarnice. Posto je ministar dobice naravno beskamatni. To je nas novi ministar kulture. Vrlo "sposoban" nema sta.

HlaoRu

pre 11 godina

Gospodine Petkovicu, za sada odajete odlican utisak, a i dokazali ste se kao uspesan covek na ranim poljima. Sve sto ste rekli o muzejima stoji i zaista treba odbaciti sve megalomanske ideje i sto pre ih otvoriti. Nadam se da cete biti dosledni i da cete ispostovati sto ste rekli da se predstava kao sto je ono sramotno delo zoran djindjic vise nikada nece odigrati u nasem gradu. Za sada svakako deluje da cemo konacno dobiti prvog pravog ministra kulture jos od devedesetih.

sm

pre 11 godina

Budući ministar nije platio porez,i sad istog treba staviti na stub srama.....Čovek hoće prvo da plati porez, da da ga imenuju za držanog službenika što je ispravno.

Novak Đoković već godinama ne plaća porez, jer "živi u Monaku".... i to je uredu.... usput, Novak će bez osećaja stida i srama nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpiskih igara u Lodonu... i to je uredu.
Ne paćaaš porez državi a predstavljaš državu !
Da li je to moguće u nekoj normalnoj zemlji zapadne evrope ?

komsija

pre 11 godina

Braca je OK lik , umeren je , obrazovan nije srebroljubac. Treba mu dati vremena i po njegovim konkretnim rezultatima prosudjivacemo njegov (ne)uspeh. Intervju je uradjen u nevreme od zlonamernog novinara... Kljucno po novog ministra je kakav ce tim izabrati jer ulazi u osinjiak vanredno namazanih, lenjih i nesposobnih birokrata koji su spremni na sve. Bice mu tesko sa tom bagrom ali ako za pocetak smeni 2-3 direktora veliih muzeja u stecaju i postavi sposobne i postene ljude recimo da ce pocetak biti obecavajuci. Mislim da je ideja poste passe to ce mu vec objasniti. Sto se tice spricera i boze kod Brace neka Vas ne lazu ... najbolji je...

dm

pre 11 godina

Bože dragi spasi nas!
Teslin Muzej u Narodni Muzej, Narodni Muzej u Glavnu Poštu, Glavna Pošta na Sajam, Sajam na Hipodrom...
Mislim ludilo vlada...na kraju nećemo imati ni Poštu, ni Teslin Muzej ni Narodni Muzej.

Nesa

pre 11 godina

Ne branim nikoga ali vidim da su se komentatori iz redova DS ostrvili na coveka koji navodno ima 7.000.000 dinara duga za porez. Gospodin ima obicnu skromnu zanatsku radnju - poslasticarnicu i svakom pametnom je jasno da je nemoguce da takva radnja ima promet na osnovu koga je obavezna da plati toliki iznos poreza. Svi dobro znamo kako je u prethodnim godinama pod vlascu DS radila poreska uprava, kako je izmisljala poreske obaveze i slala opomene za nepostojeca potrazivanja.

7 miliona

pre 11 godina

Ljudima zatvaraju radnje na 15 dana zbog jednog fiskalnog racuna(jer kao izbegavaju da plate porez) a ovaj duguje 7 miliona,hvali se da ce da podigne kredit i bice jos bice nagradjen i ministarskom foteljom.

milena

pre 11 godina

Zanima me njegov argument zbog cega glumci narodnog treba da rade kao stalno zaposleni, a ostali po projektu. Kakva je to podela i privilegija? Znaci da ovi iz narodnog su specijalni i mogu da primaju plate i nista ne rade, a u po drugim pozoristima uzimaju honorare, a da se ostali glumci ugovorci oderu od posla po ostalim pozoristima za bednu nadoknadu u vidu honorara koji izostaje u letnjim mesecima. Moze pod uslovom da njegovih 5 automobila budu parkirani u muzeju za stalno, a ostali old timeri iz muzeja na parkingu gradske cistoce i to po ugovoru ako ima mesta, na snegu i kisi. Kakav nekompetentan covek! Dakle uvek ce se sve lomiti preko glumacke kicme. A reditelji i dalje neka rade i za stalno i za enormne honorare koji se mere u nulama pocev od trece pa nadalje. Ovaj covek nema pojma sta radi. Samo otezava vec jezivo tesku situaciju glumaca. Treba naci pametno resenje a ne lomiti preko kolena! Stidite se Braco! Kako sam mogla drugo i da ocekujem od jednog reditelja?!

Snotra

pre 11 godina

Citam komentare i ne verujem.
Zasto smo kao narod stvoreni SAMo za kritiku.Da li smo nezadovolji sami sobom a suvise samoljubivi da sebe kritikujemo pa onda raspali po drugim a pri tome bez ukljucivanja mozka. To je sigurno lako.Ko je ta licnost koja bi mogla u ovom trenutku da bude ministar kulture ili bilo koji ministar a da ga verbalno ne lincujemo zbog eto tako....Petkovic jos nije nista uradio sem sto je dao par izjava sa nacelnim idejama sta bi moglo. Zgrada poste je drzavno vlasnistvo kao i muzeji ne vidim gde je problem. A ko ne zna da moze da se pretvori u muzej za male pare neka udje u muzej Zeptera u K. Mihajlovoj 42. To je zgrada koja je pravljena namenski za banku. Radila sam u njoj i znam kako je izgledala pre nego sto je pretvorena u muzej. Ulazila sam skoro i izgleda odlicno verujte nije ulozeno mnogo novca. Tako da ova zamisao je vemoa lako ostvarljiva. Sto se tice zaposlenih u posti budimo realni, tehnologija brzo napreduje, ljudi odlaze u penziju samo je dobra volja da li ce se smanjiti broj zaposlenih.Poslasticarnica Petkovic je naslestvo od oca nije "nikla" juce na dobroj lokaciji a sto se tice boze, limunade i kolaca naravno da je stvar ukusa.Muzej automobila nikome nije smetao do sada a postoji jako dugo. Simbol je velike ljubavi pojedinca a sluzi gradu.Tako bih volela da su komentari konstruktivni sa novim ideama i predlozima a ne sa zajedljivim komentarima koji cak ne lece ni licne koplekse onih koji ih ostavljaju.

Zoran

pre 11 godina

Gospodin nije jos ni seo u fotelju, a ocigledno mu je nadjeno da su mu ideje malo besmislene, da nije platio porez i td. Novinari B92 su vrlo direktni i ekspeditivni, postavljaju prava pitanja s pravom. Tako i treba da izgledaju mediji u Srbiji.
Jedino mi nije jasno kako isti ti novinari B92, za proteklih 8 godina nisu uspeli da postave nijedno konkretno i pravo pitanje ministrima koji su do sada radili u vladi. Ta konkretna pitanja bi se odnosilo na sledece:
Odakle im ovolika licna imovina, a rade za drzavnu platu.
Odakle im u zemlji sa hiljadu problema, toliko slobodno vremena za obilaske, proslave, teniske meceve, kik bokseve i druge besmislice.
Gde su po stavkama trosene pare iz budzeta.
Po kom kriterijumu su npr. dali 1.000.000$ za beskorisnog huligana Kovacevica, a nisu dali te iste pare za petoro dece sa netransplatiranim srcem koji verovatno cekaju svoju SMRT. Itd.............
Novinari postanite ljudi, nemojte vise da brukate sebe i onemogucavate gradjane Srbije da se poznavajucu prave informacije bore za svoje bolje sutra, a time i za buducnost novinarske dece.

Ministarska posla

pre 11 godina

15.000 dinara iznosi moj porez na stan. Ne bih mogla da spavam, da ga iz tri puta, koliko mi zakon dozvoljava ne izmirim tokom godine. Da ne pricam ,da nakarikakaju zatezne kamate u slucaju neredovnog izmirenja moje gradjanske obaveze.
Ministar duguje milione i nista, ima vremena, uzece kredit(SIC) i izmirice.
O planovima po pitanju njegovog delanja, ne bih.
Hvala!

ZOZON

pre 11 godina

Ovaj covek je zasluzio da ga dobro poslusam.
1. Izbori su zavrseni iTito je umro.
2. Muzej ne radi 12 godina.
3. Muzej na Uscu takodje.
4. Pozorista u haosu , a atelje i na dnu ><
5. Svi cute?

Covek hoce da ucini , a nesto se ne secam indervjua sa Ministrom Sutanovcem.

Ima on i jednu kaznu za parkiranje.
Na kraju , pogledaj tacku 1.

(Ne)Kultura

pre 11 godina

Strucni kadar SNS-a.Ne bi me cudilo da Zoricu Brunclik predlozi za Drektora Filharmonije a Kemisa za drzavnog sekretara za Kulturu. Ana Bekurta za ansambl Kolo a nekog "strucnjaka" za narodno Pozoriste

Gfdjtfggghgghgg

pre 11 godina

Nije ni cudo sto nije platio porez, covek ima zanatsku radnju, ovi ga odvalise od poreza ko da vodi multinacionalku. Zanatlije cuvaju tradiciju starog majstorstva koje odumire. To se prenosi sa kolena na koleno, to je nacionalno blago. Stare zanate treba osloboditi poreza, neka placaju nesto simbolicno. Dovljno je sto zaposle par radnika, smanje nezaposlenost, hvala im na tome. Najbolje da oni rmbace ko robovi, daju pare u budzet, a gospoda glumci samo cekaju kes. E pa nece da moze tako vise. Svi na trziste, pa da vidimo ko ce kako proci. Ne moze 30% drzave da radi, a 70% da trosi. Izvin'te al' ne moze...

Zoran

pre 11 godina

Novi ministar očigledno ne zna da Muzej savremene umetnosti radi i redovno prima posetioce. Što u Čolakoviću, što u Dobroviću i ostalim galerijama. A sada je otvoreno i Ušće. Ne možete, gospodine Petkoviću, otvarati ono što je već otvoreno. Samo se malo obavestite. Nekakav, makar načelni plan za završetak adaptacije Muzeja savremene bio bi sasvim o.k. Što se tiče Narodnog, ministre Pošta ima i drugih namena osim pisama i paketa. Pitajte, na primer, u Ministarstvu odbrane. Uveren sam da vaš stranački šef, gospodin Vučić to zna.

Stevan

pre 11 godina

Ne mogu da verujem kakve su ovo izjave. Da PTT nema potrebe za tim prostorom sigurno ne bi plaćao održavanje. A i vidi se da ministrar nema osećaja za administrativne poslove, jer da ima, znao bi ko to šalje pisma i zašto nam pošta danas treba!

dejo

pre 11 godina

Kakva Vlada takav i ministar. Kao prvo, PTT ima svoj muzej koji je skoro renoviran i veoma je blizu gospodina Petkovića. Svako jutro kada ide na posao prođe pored njega i nalazi se u ulici Majke Jevrosime. Kao drugo, ceo svet ima Poštu, a on bi da je ukida i da seli iz prostorija jer mu se sviđa prostor. Pa i u PTT muzeju ima toliko eksponata u podrumima da bi poštari mogli da popune dve takve prostorije koje je g-din Petković namerčio.Ko danas piše pisma i ko ih dobija. Onaj ko piše taj i dobija, a onaj koji se bavi slastičarenjem, dobija smo račune koje treba da plati. E te račune mu donosi poštar, ako nije znao, a te račune verovatno plaća u pošti kao i poreze, doprinose, kiriju, struju i td. Sve se ovo odnosi i na njegov muzej automobila koji se nalazi takođe u Majke Jevrosime. E sada pope budi pametan, kakav će nam biti ovaj ministar.

Katastrofa

pre 11 godina

Znaci, potpuno sam zabezeknut! Muzej u postu?! Zato sto sada sve ide elektronski??? Hajde onda i da generalstab premestimo u zgradu vodovoda, jer se i onako vise pije kisela i pivo! A i Luvr bi bas mogao da se preseli recimo u Versaj, onolika zgrada zvrji prazna!

Budalastine i besmislice! Koliko bi samo kostalo preuredjenje te zgrade dabi mogla da primi neprocenjivo vredna dela? I sta bi bilo sa ovom zgradom, mozda neki klubic, diskotekica, shopping mol najbolje (da ne kazem slucajno trzni centar...). Cemu projekti, tenderi, upravni odbori?!? Toliko je besmisleno da narednih deset problema ne bih ni nabrajao

Sasa

pre 11 godina

I covek bi 'ladno da uzme zgradu posti, a sve pod izgovodom, ko jos danas u vreme elektronike salje pisma. Moram da priznam da me politicari tesko mogu vise iznenaditi i razocarati, ali svako malo ja se ipak razocaravajuce iznenadim. Tuga ko i sa kakvim rezonima danas moze biti ministar.

kultura i smece

pre 11 godina

Mnogi stranci koji su posetili Beograd se zale da su muzeji zatvoreni i da nema sta da se vidi sem jednog grada zamrznutog u 80-tim godinama 20-og veka. To je tacno, na taj nacin se ljudi drze pod jarmom komunizma 80-tih. Sta je posetiocima ostalo da vide: muzej jugoslavije i kucu cveca. Koga to smece uopste zanima? Zatvorite ta dva rugla.

Bojan M

pre 11 godina

Opasan predlog ukoliko je posta na zel. Stanici. Poznato je da jednom u 100 godina dolazi do poplava. Pre 70 godina su se vozili čamcima u karađorđevoj.

Boka

pre 11 godina

Ova rotacija muzeja je lupetanje bez presedana. Cinjenica jeste da Narodni muzej ne radi i to je neophodno ispraviti. Iskreno mislim da taj muzej treba da bude prioritet. Daleko od toga da osporavam Teslino delo ili njegov muzej,ili bilo koji drugi. Na primer muzej sporta uopste nema prostor i navodno ce ga dobiti od olimpijskog komiteta,itd.. Samo smatram da pre svih treba da bude Narodni pa potom Muzej istorije Srbije, pa etnografski, pa tako dalje. Ako se ne varam Teslin muzej jeste u zajednici tehnickih muzeja pa ako vec treba da se izmesta nek ide u PTT ciji muzej je takodje u porodici tehnickih muzeja. Kada razmisljal o kulturi u Srbiji, pomislim na Viminacijum i Miska Koraca.Takav neko nam je potreban-pragmatican i snalazljiv.

Man Not Machine

pre 11 godina

Na stranu kakav utisak ostavlja ministar, to sto ste ga pitali o porezu trebali ste da pitate Exit, imali ste vremena 10 godina, pa niste. E, zato vam je on dosao za ministra, zato vam je Nikolic predsednik itd itd, treba da se najzad razmislite o vasoj odgovornosti u srpskoj tragikomediji i da najzad shvatite da DS vise nije na vlasti.

Milan Krstić

pre 11 godina

Smišljkeno ciljan naslov vesti i eto gluposti...pa šta ako čovek razmišlja o prenameni neke zgrade...razmišlja se i o Generalštabu...šta je problem da se o tome razgovara...čovek ima ideju koju treba prodiskutovati i šta tu ima loše...

pedro el negro

pre 11 godina

Poslastičarnica čiji ste vlasnik na dan 19. marta ove godine imala je neisplaćen porez u iznosu od više od 7 miliona dinara, da li ste to izmirili i kada ćete?

- Nisam, sada dižem kredit da isplatim to!

Kako je moguce imati neplacen porez od 7.000,000,00 dinara?

Горан Вуковић

pre 11 godina

Од свег срца Браци поручујем да ми пуно поздрави сестрића Петра Перу Новаковића новог директора Музеја аутомобила!

Gaša

pre 11 godina

Diže kredit da izmiri dužničke obaveze?! Ovaj obećava. Kad se tako odnosi odgovorno prema svojoj kući i biznisu, kako li će sa državnim budžetom. Veromatno ce da otvori muzeje da vreme svog ministrovanja, a posle ćemo da dižemo kredit kod EU da vratimo dugove.

elle

pre 11 godina

Gospodine Petkovicu,
vidim ne placate porez, a mislite da poste nicemu ne sluze... Zasto bi prebacivali Teslin muzej u narodni? ne vidim nikakvu logiku, niti potrebu za tim, ako mislite da nema uslova za prikazivanje svih Teslinih izuma, pa vi nadjite druge prostore! "Ja ću sad kao ministar ići po svim muzejima", pa vidi se da do sad osim u muzeju automobila niste ni bili...

Predrag

pre 11 godina

Šokiran sam ovim što sam pročitao, čovek duguje 7 miliona dinara (skoro 60 hiljada EUR). Obzirom da se radi o poslastičarnici verujem da se radi o minimum 5 godina ne plaćanja poreza. Šta bi mu se desilo u USA da tako nešto pokuša.Koja sam ja budala što plaćam sve poreze i dažbine.

Natalija Nikolić

pre 11 godina

„Pare“ su svda problem ali neuporedivo veći problem je to kada nema ideja! Tu nema šta da se komentariše, to izgovoreno mi liči na „presipane šupljeg u prazno“. A zašto nema ideja? Evo dok ovo pišem govorio je Žarko Korać u skupštini (o zakonu o tajnim službama) i ustvrdio kako se naše službe više ne bave „UNUTRAŠNJIM NEPRIJATELJIMA“ (jer u „više partiskom sistemu kaže ON šta bi bio unutrašnji neprijatelj“ to je nonsens kaže). E Žarko pa nismo svi ostali ispranog mozga. Kad je to tako, kako se u Srbiji od takozvanih reformi 2000g ne nađe MAKAR na mestu ministra kulture osoba koja makar zna šta je to kultura (na najopštijem teoriskom nivou). Jer pošto je Srbija jedna potpuna nekulturna-ledina onda treba da zasučemo rukave i da je po nekom temeljnom planu kultivišemo. Idemo dalje, znači zašto nema ideja? A danas sam iz medija takođe saznala da naših 7000 doktora nauka radi na zapadu. Eto zašto nema ideja, jer za te službe (1945-2012) najveći neprijatelj su bili UČENE SRBI. A da i dalje službe vode dosijeje i kadriraju najbolje pokazuje i ona najnovija vlada te stanje duha u Srbiji!

Arhitekta

pre 11 godina

Gde mu je sada Muzej automobila nekada bila garaza RTS-a. Kako dospelo u njegove ruke. Kazu zavrsio FDU reziju. Nesto se ne secam njegovog filma iako smo komsije i vtrsnjaci. U poslasticarnici najbolje je bilo zito sa slagom.Garaza sluzila za promociju knjiga ratnih zlocinaca.Kaze da nista nije imao protiv. Muzej u postu????> Kako kancelarijski prostor pretvoriti u Muzej u jednoj predratnoj zgradi gde su zidovi po 60 cm debeli. Staro pravilo da rekosnstrukcija i krpljenje starog kosta vise nego napraviti novo. Vracamo se u devedesete. Simpatizeri celnici SRS-a, SPS, JUL-a su dosli na vlast.Kako kaze izreka "Zlocinac se uvek vraca ne mesto zlocina"

Ljubitelj Automobila

pre 11 godina

Strasno mi se dopada Muzej automobila po kome mi je Bata poznat.
Ako i drugi muzeji budu takvi - odlicno.
Jedno pitanje vezano za Vojni muzej: sta bi sa ona dva vezdihoda (gusenicari) koji su stajali preko puta Prirodnjackog?
Oterali su ih pre nekoliko godina i nema ih vise. Video sam jedan slican na vojnom otpadu kod Cacka (ravan), a drugog nema ni tu (onaj sa "njiskom")

ivanka

pre 11 godina

Kulturni beogradjani znaju da je Braca Petković dobar i pošten čovek. Verujem da ima bolje namere nego svi prošli ministri. Jedino će morati svoj medijski nastup još mnogo da vežba!

Na zapadu nista novo

pre 11 godina

Znači on lično neće da plaća porez ali će zato od poreza koji mi platimo da tumba muzeje po zgradama u Beogradu. Simpatičan je u svom neznanju, misli da su svi muzeji kao njegov, dovezeš kamion sa prikolicom, natovariš i vozi Miško u drugu garažu.

cabemo

pre 11 godina

Aman ljudi o cemu vi pricate, o postama, poslasticarnicama i porezima a covek, buduci ministar kulture, daje svoj prostor za promociju "knige" nekog ko je klao i spaljivao ljude. Dakle, nije u pitanju samo ideoloska dimenzija vrednovanja "velikana" iz HT, vec i odnos prema napatvorenom zlu, necemu sto ponistava ljudskost a kamoli kulturu. Toliko o njemu, a na zalost, i o nama.

Nenad B

pre 11 godina

Sta bi bilo da je novi ministar vlasnik nekog veceg biznisa, koliko bi onda dugovao za porez kada sa jednom poslasticarnicom toliko duguje?
Sramota....

пекнер

pre 11 godina

Лепо је предложио да се епохална остварења у архитектури оличена у згради поште, старој згради поште(коју би могли да врате у првобитно стање), Сава Мале, Теразија, Славије, Скадарлије, итд могли да направе нове четврти културе као што је у Паризу. Београд касни за европом једно 70 година колико Србијом владају левичари комунисти. Дакле један од првих министара културе да је десничар и слабо окренут комунизму. Ово су почеци. Резултате европског десничара ћемо тек да осетимо. За 10, 20 година када култура буде усађена у нове генерације а не накалемљена вештачким средствима.

lenami

pre 11 godina

Da bi honorarno radila kao turistički vodič ta jednu T.O. svake godine podnosim uverenje da ne dugujem za porez, a ministar kulture može da duguje 7 miliona! Ma stvarno....

hahaha

pre 11 godina

Iskusno iskusno vidi se da je stručan. Šta će mu pošta kada mu poštom stižu samo računi i tužbe za neplaćeni porez. Ako ministar uništi poštu neće nam stizati računi i kazne, pošta će da nam služi samo za fejsovanje i za podizanje penzija.

Nikola

pre 11 godina

Au, bas sam se razocarao. Gospodin Petkovic mi je dugo bio omiljena javna licnost. Ono sto je on uspeo da napravi ni iz cega je za svako postovanje. Muzej oldtajmera stvoren uz pomoc stapa i kanapa, sa mnogo rada i upornosti, mesto koje moze da sluzi na ponos citavoj Srbiji, ostao u porodicnom poslu da bi nastavio porodicnu tradiciju, uspesan reditelj, iz stare gradske porodice, u malobrojnim intervjuima koje je dao, uvek odmeren i zanimljiv... I sad saznam da covek ima 7 miliona duga za porez za poslasticaru!?! Ej bre, pa koliko dugo on nije placao porez, kako je to moguce? Sto se ideja koje je izneo tice, verujem da covek nije pao s Marsa, PTT ocigledno ima visak prostora kad je i ministarstvo ekonomije tu, pa mozda i nije lose iskristiti taj prostor. Novinarima sa B92 s jedne strane svaka cast, s druge strane mogli bi pream svima da budete ovako ostri pa da recimo pitate Cedu koji je nosio pocepanu koznu jaknu pre 15 godina odakle mu danas toliko novca da jedno njegovo odelo vredi onoliko koliko zaradjuje prosecan gradjanin Srbije na godisnjem nivou!

a77

pre 11 godina

Braca je faca, bukvalno niodčega je formirao onakav muzej, sa tako vrednom postavkom, sve samo uz pomoć svojih deset prstiju što govori da je bio sposoban a pritom nikad nije zavukao ruku u državnu kasu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Stari Rabra, 24. jul 2012 21:40)

A 7.000.000 RSD neplaćenih poreza nije zavlačenje ruke u državnu kasu? I to pre nego što će postati ministar.... koliko li će tek zavući ruku za vreme ministrovanja...

Neko spolja

pre 11 godina

Bravo. Budući ministar nije platio 7mio poreza od marta, ma divna jedna visokostručna osoba od izuzetnog integriteta. Kako je uopšte iko mogao da pomisli da ga predloži za ministra? I još bi mrtav ladan da preseli Narodni muzej, ni više ni manje nego u zgradu glavne pošte. Možda bi neko trebalo da mu šapne da je društvena svojina stvar prošlosti, a ako se snuždi, neka mu predloži odlazak u Severnu Koreju, tamo vladajuće strukture mnogo vole takve ideje.

Zoran Lukić

pre 11 godina

Ogromna sramota je da u jednoj zemlji NARODNI MUZEJ ne radi više od 10 godina. Svi koji su bili u poziciji i mogli da reše ovaj kulturni genocid treba da se stide i odgovaraju pred sudom srpskog naroda. Bilo kakvo rešenje koje bi bar delimično ovo ispravilo i omogućilo narodu ove zemlje da vidi ogromno kulturno blago koje Srbija ima je pozitivno i ja ga pozdravljam.

Ilke voli tulumbe

pre 11 godina

Boga mi, ovaj čovek se izblamirao u startu. I nije me briga za njega, već sam jako zabrinut za nas, ako neko ovakav, može da bude kandidat za ministra kulture.

unexpected

pre 11 godina

E,svasta..... Covek ostane bez teksta kad vidi ko ce sve voditi ovu zemlju. Ne poznajem gospodina, ali bi on u USA vec odavno bio u zatvoru zbog neplacanja poreza. Pa kako mu ranije nije palo na pamet da uzme kredit pa da ga plati?! Verovatno nije mogao da ga dobije, a sada kao ministru ce mu to biti "a piece of cake". Uffff.......

jedna iz mase

pre 11 godina

Kao prvo, doticni buduci ministar treba da se spusti na zemlju. Kaze nemaju para da rekonstruisu Narodni muzej,pa bi da ga premesti u Glavnu postu. hahaah..pa Glavna posta je 2x veca od Narodnog muzeja, i da bi u njoj uopste bio muzej, potreba je potpuna rekonstrukcija i to ni malo naivna. Za to su potrebne jos vece pare. Cvrc.
Kao drugo, neka razmisli malo o radnicima u Posti (njih 15000) i radnicima u tom Narodnom muzeju koji primaju plate 10godina a muzeja nema.Hm..
Kao trece, Muzej Nikole Tesle zasluzuje ultra modernu, totalno futuristicku zgradu, neka za to ostave neka bojla vremena. Nije to igracka. Sada u Krunskoj ima svoju draz
Kao cetvrto, njegovi komentari o pozorisnim predstavama su krajnje neumesni, posebno o toj predstavi o Zoranu Djindjicu iz Ateljea 212.
Ima tu jos puno, ali se uzdrzavam
O njegovim licnim zahvatima ne bih, kako je i na koji nacin dosao do svoje imovine, to je njegova stvar.
Neka pruzi narodu opstu kulturu -za to gospodine ministre apsolutno nije potreban veliki novac. Potrebna je samo velika volja.

striko

pre 11 godina

Joj, ljudi, ovaj čovek je moj dalji stric i mene je blam :/
A posebna sramota za haške osuđenike i 7 miliona priznate utaje poreza.. jao...

Spasonosni Leteci Krastavac

pre 11 godina

Sve je to lepo, muzeji, automobili... nego da nam objasnis zasto je sladoled od malage u tvojoj poslasticarnici postao nekako masan? A, smanjio si i kolicnu suvog grozdja...

Iznenađenje

pre 11 godina

Pa za toliki neplaćeni porez slede valjda zatvor i prinudna naplata, a ne ministarska fotelja?!? Čitam neke komentare, zlonameran B92?!? Pa, izvršitelji kreću u plenidbe za 1.500,00 rsd, a ovaj će podići kredit? Možda u Agrobanci? Da li plaća poreze i doprinose na plate, da li njegovi zaposleni imaju overene zdravstvene knjižice? Valjda je prvi kriterijum za ministra moral i poštovanke zakona! Novonarka je bila vrlo blaga!

hm

pre 11 godina

Posta Srbije ima 15000radnika, citaj hranjenih porodica. Sta je gospodin podrazumevao pod svojim izjavama? Skandalozno sta ljudi dozvoljavaju sebi!!

the gaffer

pre 11 godina

Potpuni sam laik za oblast kulture. Volim pozoriste, kvalitetne koncerte, da procitam knjigu i odem na izlozbu. Ne bavim se nicim od navedenog, jednostavno mi prijaju takve stvari jer cine da se osecam zivo... i dobro. Zbog toga ne mogu ni komentarisati viziju razvoja kulture buduceg ministra.
Pitanje koje bih ja postavio buducem ministru, a po meni to pitanje prosto "vristi" u njegovom izlaganju o PTT-u je: ako nam ne treba PTT jer ga vise niko ne koristi, ocemo li otpustiti sve zaposlene tamo i poslati ih na ulicu ili cemo ih prekvalifikovati u kulturne radnike? Ko ce da plati cenu? Ili ce i radnici PTT, kao zastarele i nepotrebne institucije dobijati nadoknadu za izigravanje muzejskih exponata.
A umesto toplog obroka... tulumba!

sanja

pre 11 godina

Ne cudi sto covek ne moze da plati porez. U poslednjih dve godine zatvoreno je preko sto hiljada malih i srednjih preduzeca. Ono sto mene cudi je sledece: najveci broj komentatora ne zna da porodica novog ministra kulture poseduju tu poslasticarnicu u Beogradu vec sto godina. Sama poslasticarnica ima istorijski znacaj za grad Beograd.

Neca

pre 11 godina

Nije dobro sto nije placao porez nekoliko godina, ali meni su daleko gori oni koji placaju poreze na vile, jahte i poslovne prostore, a posao su poceli iz sobe pre max.20 godina. Placaju tako sto ih izbegavaju. Uostalom, najveci poreski duznici su upravo najbogatiji ljudi u Srbiji, samo sto je ta cifra u milionima evra. Svako ko duguje novac gleda da vrati po hitnosti i svojoj komotnosti. Da ga je drzava pritegla uzeo bi ranije kredit. Sta su radile vezare u poreskom, pa nisu mogli njemu da naplate, a partijskim drugovima daleko veci porez da oproste. I ja nisam platila porez 3 godine, nameravam do kraja godine da ga izmirim. Radim i ja i muz po 10 sati dnevno, 6 dana u nedelji, hvala Bogu nasledili smo stan, ali sa velikim dugovima i eto internet mi iseku ako ne platim, a iz stana me niko jos ne tera. Valjda imam pravo da nakon napornog dana malo surfujem po netu, platicu sve sa kamatama, ali ako me ne poteraju kad meni odgovara. Mene bi kao radnicu kod privatnika vise zanimalo koliki mu je profit i koliko placa radnike.

nm

pre 11 godina

Izmestanje Narodnog muzeja iz strogog centra grada, gde je dostupno reprezentovati kulturu jednog naroda i gde je frekvencija turista izuzetno velika na drugu skrenutu lokaciju je zlocin ravan genocidu. Kulturna bastina celog jednog naroda se marginalizuje da bi se formirao kult jedne licnosti - Nikole Tesle. Nemam nista protiv Tesle, cak naprotiv, drag mi je i ponosan sam zbog njega, ali mislim da se ni Tesla sa tim ne bi slozio.

Maja Pošta

pre 11 godina

Lepo je što se misli o kulturi, ali gospodin Petković bi trebao da zna da je Pošta u Srbiji jedna od retkih kompanija koja posluje sa uspehom i ako želi da bude uspešan, nek se ugleda malo na direktora Pošte, gospodina Ćirića. Pri tom, u svakoj zemlji Pošta je institucija, a govoriti o njenim uslugama na takav način je ponižavajuće, i to u svom prvom intervjuu
. Uz to, odakle budućem ministru kulture pravo da govori o Pošti, njenim objektima i da li se zapitao da li je povredio osećanje 15000 zaposlenih koje Pošta hrani?

Dragonfly

pre 11 godina

Sjajno, sada ce poslasticar da mi bude ministar kulture! To sto skuplja oldtajmere je nesto sasvim drugo i zove se hobi! Uzas!!!

Miko

pre 11 godina

Ne moogu da verujem šta sam sve pročitao!!! Ko šalje pisma danas... Uzećemo zgradu pošte. Sutra će biti... narode, zdravo je biti polusit ili gladan- pa nema ni plata! Šta će vam, kad nećete jesti! Čoveče, odakle li tebe iskopaše!

relja

pre 11 godina

Za sve koji brinu zbog pisama i paketa:

Pošta upravo završava ogromni moderni distributivni centar u Zemunu, kod tzv. "lakat" krivine, tako da što se pošiljki tiče, zgrada u Takovskoj može da promeni namenu (kao i ona kodželezničke stanice).

ojedanko bruhic

pre 11 godina

ovo sto se desava sa nasim narodom i drzavom je da sednes i od muke se sit ispalces,...socijalane ustanove za zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama ne mozemo da uspostavimo pa se desavaju tragedije kap danasnja, jer nam duznici za porez ne uplacuju isti nego postaju ministri,... da se od muke isplaces kao ova kisa,...bar njoj hvala,...

Ana Malo Manjana

pre 11 godina

Bolji ministar bi bio harmonikas Branimir Djokic, mislim da bi bar pazio sta govori. A i clan je SNS. Ovaj automotoposlasticar se nece smiriti dok nisku i Petrovaradinsku tvrdjavu ne odgura do Smedereva, s obrazlozenjem da je racionalnije da sve tvrdjave budu na jednom mestu.

savestan poreski obveznik

pre 11 godina

Nema para u budžetu ni za kulturu ni za mnoge preče stvari jer hiljade Braca Petkovića u ovoj zemlji smatraju da je plaćanje poreza nešto što zavisi od njihove dobre volje. Od čega će primati ministarsku platu? Od para nas savesnih koji sve svoje obaveze uredno izvršavamo. Sramota!

IQ

pre 11 godina

Kad g-din poseti Narodni muzej i shvati koliko je eksponata ''nestalo'' odustace od ove neobicne ideje, ne treba se sekirati zbog PTT-a i pisama koji i sa citavom zgradom ne posluju efikasno.
Ono sto mene zanima je-gde se uopste ovakvi ljudi nalaze i kako je moguce da dobijaju takvi ministarske fotelje?
I zasto niko nije predlozio Tasovca za ministra?

katarina

pre 11 godina

Bože, dokle smo mi stigli i šta će biti s nama.Potpuno odsustvo smisla za rukovođenje narodom,pri tom ne mislim samo na današnju politički opciju.Kako ovog Gospodina nije sramota,ja imam pedeset godina i znam za poslastičarnicu,mlati srebrnjake,i duguje za porez.Muzej podržavam,ali to mu nakon njegovog moralnog odnosa prema društvu dođe kao iživljavanje bogatog poslastičara.Ko nije hteo da plati porez,mogao je da diže zadužbine.Na plafonu sam.

Mina

pre 11 godina

Bravo za novinarku B92!
Inače, "gospodine" ministre, ako ste baš ljubitelj "elektronike", zahvaljujući Pošti, koja je jedan od nosilaca projekta e-uprave, Vi ste mogli elektronskim putem da podnesete prijavu Poreskoj upravi; uskoro ćete, bez obzira na mesto rođenja, izvod iz MK rođenih i ostala dokumenta moći da podignete bilo gde u Srbiji (za sada u ograničenom broju mesta); zahvaljujući Pošti, Vašu elektronsku komunikaciju možete digitalno da potpisujete i pri tome koristite i vremenski žig; promet robe i proizvoda kao segment funkcionisanja privrede je, takođe, nezamisliv bez Pošte, a ako niste znali, postoji veliki broj ljudi kojima je Pošta jedina veza sa svetom.
Možda će Vam i platu koju budete dobili za svoj "stručni" rad zaraditi baš neko iz Pošte (da Vas informišem, polovinu svoje, ne male dobiti, Pošta uplaćuje u Budžet Republike Srbije).
I na kraju, ta zgrada je vlasništvo Pošte i nastala je vrednim radom, koji podrazumeva i plaćanje svih obaveza državi(tu mislim i na poreze).

robert

pre 11 godina

Pa, budući ministar je u pravu što se tiče nekih stvari. Narodni muzej je previše dugo zatvoren, a ako se bude čekalo na renoviranje, ili izgradnju nove zgrade muzeja (što je verovatno i najbolje rešenje, sadašnja zgrada nije građena s ciljem obavljanja muzejske delatnosti), još će mnogo vremena proći. Muzeji su inače u lošem stanju u Beogradu. Velik broj umetničkih legata je u još gorem stanju, propao ili opustošen. Kad se otkrilo u kakvom je stanju Lubardin legat digla se velika buka, ali ni danas se nije nešto napravilo po tom pitanju. Jedino su slike koliko znam sklonjene na bezbednije mesto.
Nedostaje Nacionalna enciklopedija, Rečnik srpskog jezika (ili srpsko-hrvatskog, kako kome milije). Posao za koji se odvajaju stvarno bedne sume.
Nedostaju i nacionalne serije na RTS. Posle "Vuka Karadžića" nismo ih ni imali. Nemamo seriju o Nemanjićima, imamo samo jedan film o Kosovskom boju, o Srbiji nakon 1850 gotovo da nemamo ništa. Jedino nešto malo što je radio Šotra, "Gde cveta limun žut", "Šešir profesora Koste Vujića" i ,naravno, "Zona Zamfirova"
Preko pozorišta se uglavnom plaća za političku podobnost nekih glumaca. Od 2005 ne idem više u njih, jednostavno mi se zgadilo kad vidim ko režira, ko glumi, i što je ideja predstave.
Kultura je gnezdo veće mafije od one fudbalske. Bojim se da će ministar više puta požaliti zbog svoje odluke da se uhvati u koštac s njom. Nadam se da će proći bolje nego što očekujem.

jelena

pre 11 godina

SADA CE DA DIGNE KREDIT .... (za otplatu poreza). SADA, kada ce postati gos'n ministar???? Pa gde je bio do sada? Kakav je to moral? Odao je svoju kulturu i inteligenciju vec sa ovom izjavom..

Miloje

pre 11 godina

Са једне стране имате предлог да у згради Поште буде премештен Народни музеј да би што пре почео са радом, да у згради Председништва буде Национална галерија, да у делу зграде Скупштине града буде изложбена поставка о српским династијама, да зграда Народне скупштине буде отворена за посетиоце, све ово на једном месту, са парком у средини. С друге стране имате могућност да све остане како је било, а да се све паре потребне за реализацију претходних предлога потроше на реконструкцију зграде БАНКЕ у којој се сада налази Народни музеј и да прође још минимум 10 година пре него што буде отворен. Већини овде је изгледа лак избор, да се ништа не предузима, да Народни музеј и даље буде затворен да би ми могли да критикујемо јер се ништа не предузима.

ravijojla

pre 11 godina

Hvala puno "ministru" ali kao radnik Pošte da mu kažem da Pošta odavno nije samo slanje pisama a tu elektroniku ista koristi u svom radu i to se zove tehnologija ili je pomenuti gospodin zaboravio pored svojih automobila šta je to, a pored pisama , Pošta radi i bankarske šalterske transakcije, penzije, prevoz paketa, novca i provajder je za internet (PRVI u Srbiji) i ima kablovsku televiziju i internet osim toga jednu od najvećih kompjuterskih mreža u kojoj je povezano preko 5000 klijenata širom Srbije. A ako dodje i do Novog Beograda i ugleda GPC neka se pita zašto je to jedan od najvećih projekata u novoj istoriji Srbije,a ako je to sve na teret države da i premesti muzej i tako napravi neku "uštedu" i to će ovaj narod da plati ovako ili onako.

bmw 327

pre 11 godina

Kao prvo, pare za rekonstrukciju svih muzeja pa i Narodnog bile su obezbedjene u okviru NIPa (ako se neko uopste seca sta je to), a NIP je vodio niko drugi do novi-stari ministar ekonomije. Gde je nestalo 20 miliona za obnovu pitajte njega.

Sto se Brace tice, dugo ga poznajem, dobar je covek ali bojim se da nije satkan za ministarsku fotelju, posebno u vreme kada je kultura inace zadnja rupa na svirali.

Branko

pre 11 godina

Njegov predhodnik mi je delovao kao neki čudak ali nije odavao utisak da je "opasna" osoba. G.Petković je naprotiv "normalni" lik ali njegov minuli rad i najave kako će biti sa kulturom Srbije ubuduće navode me na misao da je to opasna osoba, na žalost bez navodnica.

Coco Bill

pre 11 godina

Gfdjtfggghgghgg, 24. jul 2012 22:50)

Pa kad gospodin ministar plati porez onda može da drži pridike. Evo kako baš sad da uzme/dobije kredit da to otpalti ?! Uvek je lako biti prema drugom "principijelan" "tvrd, pošten itd itd

Natalija

pre 11 godina

S obizrom da Ministar podrzvana ideju da je država temelj ljudskog društva, otoletvorenu u represivnoj ideji " patriotske kulture", onda odakle to patriotsko dugovanje za porez? Da li negde u civilizovanom svetu moze da se desi da neko ko duguje milione bude uopste kandidat za fotelju u Vladi?

matematicar

pre 11 godina

On duguje 7milki ali ovi su maznuli 20milki. Znaci racunica je prosta tip uopste nije kriv, on samo duguje a ovi su ukrali i to 13milki vise nego sto ovaj duguje. Ili ja ukradem pet milki a neko drugi 15 milki ako me uhvate ja im kazem da nisam kriv jer oni prvo treba da uhvate onog sto je maznuo 15 . A, sta kazes za matematiku?

kulturna poslastičarnica

pre 11 godina

.....Novinarima sa B92 s jedne strane svaka cast, s druge strane mogli bi pream svima da budete ovako ostri pa da recimo pitate Cedu koji je nosio pocepanu koznu jaknu pre 15 godina odakle mu danas toliko novca da jedno njegovo odelo vredi onoliko koliko zaradjuje prosecan gradjanin Srbije na godisnjem nivou!
(Nikola, 25. jul 2012 00:36)

Dragi moj Nikola, zašto samo Čedu ?!. Pa to može da pita, praktično sve bivše i sadašnje ministre. Tu mislim i na Vučića koji uzgred, bar ja nisam upoznat, nikad nigde nije ništa radio, nego se samo bavio politikom, a ništa lošije ne živi od Čede ?!, Kao i sadašnjeg predsednika države koji je na početku karijere bio nešta slično obučen kao Čeda...a sada ?!

Preduzetnik u kreditima

pre 11 godina

Prva stvar za dobijanje kredita kod banke je POTVRDA O IZMIRENOM POREZU! Bez tog papira nema ni kredita! E sad u normalnoj zemlji bi posle ovog skandala odmah bila ostavka, jer se ovako šalje poruka da je u redu ne platiti porez. Ovo je po meni prvi test za novu vlast - ako ovo prođe nekažnjeno ništa od njih kao ni od nas!

Perla

pre 11 godina

Gledala sam večeras na TV Ministra kulture. Prijatno me iznenadio... A što se PTT tiče, stvarno je tužno naše neznanje. Prvo, u Takovskoj 2 radi uprava pošte, te sekretarice imaju kancelarije od mnogo kvadrata. To je postao prostor za partijske budže. Novi centar je na Novo Beogradu, stari u Kosovskoj, a svaki poštonošta ima svoju pošticu. Ali zato blago Narodnog muzeja propada nepovratno i zauvek. !2 godina je zatvoren, a mesecima stoje skele oko zgrade koja se plaća na dan, svakog danaUrna Nikole Tesle stoji u Krunskoj, 3% eksponata se vidi, 97% se gunta po sanducima... I sad kultura dobra propadaju, posetioci ne mogu da vide eksponate, a neko se medijski sprda sa željom da se to blago spase. Fizički da se spase. Mi ćemo se još čuda naslušati, nagledati i načitati od onoga što se bude otkrilo u propadanju kulture i muvanju sa lovom. A o iznošenju kulturnog blaga iz zemlje - da i ne pričam.

Nenad

pre 11 godina

Zivim i Oslu, i ovde posta ima veoma mnogo posla. Bez obzira sto sve racune placamo elektronski, i sto se pisma sve manje salju, posta zivi od internet kupovine. Preko interneta se sve kupuje, a postom to sto se naruci, stize za 1 dan. Tako da ministrov argument vezano za postu nije bas tacan...

Sir Oliver

pre 11 godina

Posta sada ima posla vise nego ikada. Kao prvo, 5x vise racuna stize nego ranije, zatim sada ljudi narucuju 300 cuda preko interneta i deo tih paketa ide postom. Bas se u nepismenom serbistanu pisalo mnogo pisama :-[

komentator

pre 11 godina

Ja ne procitah u tekstu da spominje stalnu postavku istorijskog muzeja, naravno taj muzej nema ni svoju zgradu vec je deli sa jos 100 njih, jos je u adaptaciji... A mozda mi i nemamo istoriju. Takodje, predlozio bih kandidatu za ministra da se proseta do, recimo Praga, i poseti njihovu postu. To je muzej za sebe, a jos i radi.

Tri lista duvana

pre 11 godina

Zgrada Glavne pošte, pojednostavljeno rečeno, ima 3 dela. Središnji deo, sa velikim atrijumom otvorenim za javnost (velikom šalter-salom koristi Pošta Srbije. Levo krilo uglavnom koristi Telekom Srbija i tamo je smeštena relativno moderna telefonska centrala "Alkatel", instalirana u drugoj polovini 1990-ih. Desno krilo, sa ulazom iz Bulevara,decenijama je koristila Narodna banka, da bi se nakon 2000. u taj deo zgrade uselilo Ministarstvo ekonomije. Ako je budući ministar kulture mislio na ovo desno krilo (nekadašnje sedište NBJ/NBS), onda mislim da je ideja dobra, i da se barem deo nekadašnje stalne postavke Narodnog muzeja može privremeno izmestiti u ovu zgradu, dok se zgrada Narodnog muzeja ne renovira i osposobi za normalan rad. U savkom slučaju, Ministarstvo ekonomije može da bude smešteno bilo gde u širem centru grada (npr. u SIV 1), dok Narodni muzej ne bi trebalo, čak ni privremeno, seliti van radijusa najužeg centra grada. Nažalost, da se makar 50% sredstava korišćenih za održavanje, adaptiranje i opremanje prostorija Narodne banke odn. Ministarstva ekonomije u poslednjih 20-ak godina izdvajalo za održavanje zgrade Narodnog muzeja, danas nikakvo renoviranje zgrade na Trgu Republike ne bi bilo potrebno.

lejubajug

pre 11 godina

SNS ,nema kadar ,a za poslanike ce tek biti "pis" - posebno za zenske. Svi pricaju "nema vise ratovanja" zasto onda da imamo uopste vojsku.? Kada ni ona prosla jugoslovenska nije branila Ustavni poredak,i koju je razoruzao jedan vodnik sa nekoliko drugara.Ministar kulture je sam duznik drzavi,ne izmiruje svoje obaveze,a trazi to od drugih.Sto ne proda neki auto,i onako ih ne vozi.

vreme je za gradjansku neposlusnost

pre 11 godina

Upravo postavljam sebi pitanje zasto ja uopste placam poreze ili takse ovoj "drzavi"? Danas mi je stigla opomena da platim nekih 60.000 za isticanje firme inace ce mi blokirati racun firme, ali zasto da to platim? Zasto sam do sada placao na desetine poreza i taksi, sokoje, jugoinspekte, ekoloske takse...? Zasto ja placam dzabalebarose koji rade u poreskoj, raznim institutima, ministarstvima, ovakve ministre i njihove brilijante ideje ili ovakvu mikimaus "drzavu" i zasto bih ja trcao da placam bilo sta kada se moze lepo biti duzan na milione? Sta ja imam od toga sto placam bilo sta ovde? Mozda efikasnu drzavu kada mi kao gradjaninu zatreba usluga, efikasnu pravna zastita? Mozda efikasnu zdravstvenu zastitu, putnu mrezu, sudstvo....bilo sta? NISTA. ALI NISTA. BOJKOTOVATI OVU I OVAKVU "DRZAVU".

"patriotska umetnica"

pre 11 godina

Molila bih ministra da mi objani kako se to gradi muzej ni iz cega posto ce to biti jedini nacin da mi obocni smrtnici prezivimo u ovim teskim danima mesecima godinama...da ni iz cega i stvorimo nesto

Zoran

pre 11 godina

(Za Aleksandar 23.14. 24 jul)
Prošetajte do Ušća,iznenadićete se. A i videćete odličnu izložbu iz koje ćete saznati zašto nije završena adaptacija Muzeja savremene umetnosti. Legat Čolaković-Zorić, takođe, vas čeka raširenih ruku sa svojom postavkom.
Uživajte.

dm

pre 11 godina

Kada je novi ministar već krenuo sa idejom promena lokacija ja bih smelo predložio da se Narodni Muzej usleli u šoping mol koji se upravo gradi od strane Miškovićeve korporacije.
Više razloga za ovaj predlog: problem novca bi bio rešen, jer Srbija nikada neće imati novca za kulturu tojest Narodni Muzej...Mišković&Co bi rado pristali na to, jer bi tako promovisali njihovu "društveno korisnu" investiciju ili ti ga "zadužbinu",a naša omladina, ljubitelji plastičnih kesa sa brendovima i mek-burgera, bi imala šansu da se suoči sa kulturom bar na ovaj, sekundarni način.
Dovesti kulturu narodu....u pravom smislu te reči.
Bravo ministre za ideju u povoju.

zorica

pre 11 godina

Verujem da ce gospodin Petkovic o pitanjima arhitekture pitati arhitekte .
Tekst gospodina Crnobrnje o Narodnom muzeju bio je veoma zanimljiv ali naivan . Upravo su selidbe koje se predlazu buducnost . Sadasnjost , realna ,je da objekat na Trgu treba svakako sto pre rekonstruisati za potrebe muzeja . Pa i ako jednog dana tu bude muzej Nikole Tesle treba da ima nove instalacione i bezbednosne sisteme .
Ministar treba da se izbori za strategiju razvoja kulture u Srbiji . U budzetu ali i donatori ali i razvijanje svesti o znacaju kulture . % za kulturu !! Zelim da moja deca idu u muzeje u Srbiji , a ne samo u Parizu , Amsterdamu ...
A i novinari trebaju za to da se bore a ne za poslasticarske recepte .

Aleksandar

pre 11 godina

za (Zoran, 24. jul 2012 20:23)

Odakle vama ideja (i za one koji su vam dali + za komentar) da MSU radi i da je otvoren?
Evo vam link http://www.msub.org.rs/izlo%C5%BEba/%C5%A1ta-se-dogodilo-sa-muzejom-savremene-umetnosti

Koji počinje sa:
"Jula 2012. navršava se pet godina od kada je zgrada Muzeja savremene umetnosti zatvorena za javnost zbog radova na rekonstrukciji, adaptaciji i dogradnji koji sve do danas nisu okončani."

To što ima nekih elemenata postavke po drugim izložbenim prostorima, to ne znači da sam MSU prima posetioce.

kenny

pre 11 godina

U zemlji Srbiji postoje dva državna fakulteta na kojima se studira poštanski saobraćaj i telekomunikacije, slučajno ja studiram na FTN u Novom Sadu. Gospodin treba da zna da poštanski saobraćaj nisu samo pisma. Smešno je kako ljudi sebi dozvole da pričaju o nečemu o čemu ne znaju dovoljno. Mada kad čujem da će Ljajić biti ministar i za telekomunikacije stvarno mislim da sam opasno promašio u izboru profesije. Ne razumem zašto školujemo ljude koji studiraju ETF ili druge tehničke fakultete kad zubar treba da priča o digitalizaciji. Jel doktori nauka koji nama predaju nisu dovoljno stručni?

Selena

pre 10 godina

Zalagao se za izmeštanje Narodnog muzeja, ali kada se postavilo pitanje izmeštanje njegovog muzeja, ...e, to je već nešto drugo...to ne može