Sreda, 18.07.2012.

21:43

DS protiv ulaska Ljajića u vladu

Predsedništvo DS je ocenilo da Rasim Ljajić i Milica Delević ne treba da uđu u novu Vladu sa koalicijom oko SPS-SNS-URS, saznaje B92 nezvanično.

Izvor: B92

DS protiv ulaska Ljajiæa u vladu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

laki

pre 11 godina

Steta ono,steta ovo,oni su svi kolateralna steta za narod!Decenijama se kriju iza politike koja samo pojedincima donosi rezultate.Gde su rezultati za narod,sta su to pa uradili do sada?Hoce li se vec primetiti da se sve samo vrti u krug,pomakli se nismo,zivi se sve bednije.Neke covek ni batinama ne moze da natera da vide realnost.Kosovo je tema vec decenijama,kriminalci se samo gomilaju i vracaju,kakav je ovo smesan narod.Raspravlja se o nekima koji gledaju samo svoj interes a narod samo gleda,i ceka od istih lica promene.Nema sa takvima promena,niti ih moze biti!Uskoro ce mnogi,nadam se to shvatiti,iako ce ih oni opet prevariti jer ce kao i do sada samo da svaljuju krivice i odgovornost(koje uopste i nema)jedni na druge.Luda neka zemlja.

Bojan

pre 11 godina

DOBAR čovek radi dobre stvari, njegovi ministarski rezultati, za 12 GODINA, su NULA! Npr. Centri za soc. rad nam još rade kao pre 40 godina, radnici su izgubili SVA prava, čak i ona koja su imali izmedju dva svetska rata, socijalne karte još uvek ne postoje! Treba li još?
(bezimena, 18. jul 2012 23:50)

I kao takvog DS ga je predstavljao kao svoju perjanicu, slihtajuci se za glasove bosnjaka..kao i za politicke poene na temu tolerancije i medjuetnicke kulture?!
Sve si ti u pravu, ali bolje nemamo i radimo sa onim sto imamo..povraca mi se od Dacica, ali mi cela prica zvuci mnogo bolje od impotentnog Tadica (koji za 8 godina vladavine ima rezultat 0).
Da ne pricamo koliko je mucno gledati DS koji je pored vlasti ostao i bez dostojanstva. Kad vec imate TOLIKO kadrova, dajte malo neke druge ko boga vas molim!

mirko

pre 11 godina

Čitam nekakve tirade bivših radikala o opštim interesima, ne znam kome prodajete tu detinjastu priču, ovdje je reč isključivi o vašim ličnim interesima. Možda ste očekivali da DS predloži svim svojim simpatizerima i poslanicima da od danas zbog opštih interesa podržavaju ovog Minotaurusa od vlade.
DS je nažalost pokazala isuviše altruizma deleći poslanička mesta i kapom i šakom raznim lažnim partnerima.Najbolji primeri su Dinkić na prošlim, i LJajić na ovim izborima. Treba razmišljati o tome kako se osećaju glasači koji su glasali za DS, a poslanici koje su izabrali podržavaju najveće mrzitelje DS. Ukoliko LJajić napusti Poslanički klub DS, i pređe da podržava Vučića,Dačića i Dinkića onda je besmisleno glasati. Ja lično nikada više neću glasati za koaliciju u kojoj će biti Rasim LJajić.

danijela

pre 11 godina

Šteta ako Milica i Rasim prihvate ovakav stav DS.ovim je Ds pokazala da joj nije važna država i narod nego njihovi lični interesi, stranka pre svega . Zato su i izgubili izbore....
A Milici i Rasimu sve najbolje oni su svojim radom pokazali da odlično obavljaju svoj posao, šteta je zbog SRBIJE da odbiju i na kraju zbog njihovog ličnog integriteta.....Oni su odrasli ljudi sa ozbiljnom karijerom iza sebe valda će znati da procene da li im treba staratelj.
e vidite toga nema recimo u Engleskoj,tamo bi se takva ponuda smatrala kao čast.
Draga Milice svi se mi sećamo 90-tih, i kakav ste student bili i kakav profesor i čovek nemojte da oni koji su studirali godinama i koji kupuju pašnjake kod hrama,i neki koji misle da su dase u poznim godinama,
odlučuju o tome šta ćete vi odlučiti....
Zato što ste dobri oni vam to ne praštaju, ali to je već vidjeno u zemlji Srbiji,i ja tačno znam kako će se ovo završiti, zato decu spremam u neku bolju budućnost....

Srbin iz inata

pre 11 godina

Pa da....Treba da bude lojalan ''šefu'' i odbije.
Nešto nisam čuo da su isključili iz DSa svoje članove koji su na lokalnom nivou pravili koaliciju sa SNS-om ili SPS-om.
Ovde je samo u pitanju Boris Tadić i njegov moto:
''Ako ja ne mogu da budem u vlast, Svi nek propadnu. Ma nek i Srbija propadne''

kuga i kolera

pre 11 godina

Ovi aktivisti SNS su gori ovde i od kuge i kolere.Sacekajte malo da vidite koliko ce vasi celnici da se brinu o narodu i drzavi.
Ljajic je bio na izbornoj listi sa DS, ta lista je izgubila i sve ostale kalkulacije SNS nemaju veze sa korektnoscu, niti sa interesom naroda.I mi koji smo glasali za tu listu smo valjda neki narod.A ako vi takvi, kakvi ste ljigavi i jadni zelite da nas izvedete na pravi put unapred se zahvaljujemo ali dzabe se trudite.
A njegove price o Vucicevoj korektnoj ponudi i lojalnosti DS su zamajavanje ala Dacic i nista drugo.Boris je posteniji kao covek od njega 5 puta pa ne birate ni reci ni sredstva iz ciste pakosti da ga ocrnite.

svetlanast.

pre 11 godina

DS je politicka stranka koja je izgubila parlamentarne izbore i nije formirala vladu zato sto su joj stranacki i pojedinacni interesi funkcionera bili prioritet u odnosu na interese drzave.

rasim ljajic je pogresio kad je usao u koaliciju sa DS-om i ne treba da ide u nove greske.
isto vazi i za milicu delevic.
stranka i njen lider koji ne mogu dostojanstveno da prihvati poraz ne zasluzuje nicije postovanje.
vezujuci svoju buducnost za gubitnike, rasim ljajic i milica delevic dobijaju sve vreme ovog sveta - da se u buducnosti kaju.

deda Jerotije

pre 11 godina

@Srboljub Matic
Tadić mu je politički tata. On mu je omogućio da formira još jednu socijaldemokratsku stranku u Srbiji da bi se stvarala zabuna u javnosti i da se glasovi građana koji bi glasali za socijaldemokratiju pocepaju. Da potsetim: u Tadićevoj vladi su učestvovale već četiri stranke koje se deklarišu kao socijaldemokratske: DS, SPS, Čankova Liga socijaldemokrata Vojvodine i Koraćeva Socijaldemokratska unija. Ljajić je inače čudo od političara: osniva i vodi dve stranke jednu nacionalnu bošnjačku i jednu tobož socijaldemokratsku. U svakoj čorbi bio je mirođja od 2000.g. do danas. Kao ministar za rad i trte-mrte ponosi se najgorim zakonom o radu u Evropi. U njegovom Novom Pazaru "presrećni" radnici su sekli od ushićnja blagostanjem prste sa sopstvenih ruku, zakivali dlanove ekserima, a radnice pravoslavke i muslimanke zajedno štrajkovle glađu. Šta im je njihov ministar pomogao?

makitamnavac

pre 11 godina

Pita se jedan moj prijatelj, a zasto sam isao na izbore? Pa na izborima su politicke opcije sucelile svoja programska opredeljenja. Jedna od politickih opcija je bila i DS sa svojom koalicijom. "Tamburali" su kao u ostalom svi tokom kampanje o ovakvim ili onakvim putem Srbije i njenih gradjana (citaj glasaca) i onda kraj izbora. Rezultati procitani i sta imamo: cista matematika:Koalicija oko SNS + koalicija oko SPS (kaze moj prijatelj-zinulo im d..e za vlast) i kaolicija URS prave postizbornu vladu. E sada, da li je ta tzv Vlada rezultat izborne volje?! URS + SPS (i ostali sa njom) = 60. Kada tome saberemo koaliciju oko DS dobijamo 127. Toliko dakle o izbornom porazu predhodne Vlade!!! Ne racunavsi manjine (10). I onda diplomac za 2,5% (znamo i zasto) dobija predsednicke izbore i sta? Srbija je htela promene? Pa da li je to ubedljivo objasnjenje da je Srbija htela promene?! Pa nije gospodo! Ono s pocetka (zinulo mu d..e) je vaga. Pricamo o matematici, jer stara dobra matematika pravi Vladu. Da li su promene Dinkic+Dacic+caprkanje po DS na koje DS treba da cuti i klima glavom? Pa prijatelji, promene su NAPRAVITE NAPREDNJACI VLADU KOJOJ CE LIDER BITI COVEK IZ VASIH REDOVA, PA MENJAJTE "RECNI"TOK DO MILE (GLASACKE-NARODNE)VOLJE!

Čovek iz jajčića

pre 11 godina

Елем, као што сам више пута написао: Једва чекам да почне "Летећи циркус Монти Пајтона". Ох, тако ме то радује. Хумора никада доста. Међутим, остала су два спорна питања: када ће "партнери" почети са нападима једни на друге и ко ће први почети. Мада, кад мало боље размислим, мислим да је то очигледно. Барем из досадашње праксе. Лаку ноћ Србијо. Спавај још мало ...

Jovan

pre 11 godina

Sramotno je ovo sto DS radi. Umesto da se okupi najbolji moguci kadar za Vladu DS se vodi uskim licnim interesima. Njima su preci interesi stranke, nego interes naroda. Zato ce ih narod jos vise kazniti.

Rasime, Milice , dodjite , nemoj da se bojite , Srbija je uz vas.

ExDemonkrata

pre 11 godina

Nadobudan, jer nije kompetentan za politiku. Nadam se da nece prihvatiti ponudi i samim tim da ce nestati iz politike.
Mracna pojava. Nikada osmeh na licu. Veoma antipatican.

šuplje i prazno

pre 11 godina

"ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije", pa stvaarno super ponuda, što je ne dadoše velji, a ne lekaru i biv. ministru za rad i socijalu. kakve veze ljajić ima sa ekonomijom, integracijama i sl?

Branko

pre 11 godina

@novosadjanka
Ja gledam Ljajica kako se "lomata" sa Veljom, Dinkicem, Palmom, Dacicem vec 10 godina. Zasto bi mu sada to predstavljao problem. Aaaaaa ovim potezom se vise ne bi "lomatao" sa Tadicem, Djelicem, Dulicem, Trivanovom... to vama predstavlja problam cini mi se.

Milan

pre 11 godina

"Nije mi uopšte jasno ako je gospođa Delević najbolji izbor za misnistra inostranih poslova koji može da ponudi SNS, ako njen rad poštuju i cene u zemljama EU, u čemu je onda problem?"
Čoveče, pobedi jedna stranka na izborima sa stranačkim programom a posle izbora kupi sve redom iz ostalih stranaka koje su izgubile da iskrpi kakvu-takvu vladu!? Tako zamišlja višestranački politički sistem infatilni srpski glasač koji i zaslužuje baš ovakvu vladu: Vučić.Dačić,Dinkić! Našla krpa zakrpu...

neutralni

pre 11 godina

I Ljajic je mnogo naivan. Pa normalno da ne treba da mu daju podrsku da udje u vladu koju cine najveci protivkandidati DS-a. Osudjivati DS zbog neaminovanja njegovog ulaska u vladu sa SNS je smesno, a Ljajic me je razocarao. Jasno je stavio do znanja on moze sa SNS u vladu(necu to da komentarisem), a to bacanje koske i odgovornosti na DS, bedno je.

Srboljub Matic

pre 11 godina

Gospodine Ljajicu, ne mislite valjda da Vam je javnost otkupila vasu "korektnost" prema DS-u. Zasto bi trebao DS Vama kao samostalnom politicaru i coveku davati saglasnost da idete u vladu sa partijom koja je na izborima izasla samostalno a ne u sastavu sa DS-om. Oprostite ako smem da pitam, da li ste sa realnoscu dosli u konflikt. SNS a po najvise Dacica, ne interesuje Ljajic kao politicar i covek, vec devet mandata koji bi osnazili "ljiljajucu" koaliciju. Covek koji lako menja svoje partnere moze samo jednom to da ucini kao Dacic i sada Vi. U tom slucaju niti Vi niti Dacic nemate kud iz te koalicije osim da na sledecim izborima izadjete samostalno a onda nema vise pravdanja i pranja prljavog vesa. Zato ne izigravajte vise nekog postenjacinu kada to niste, tek sada narod to vidi. Srecan Vam rad bio u novoj vladi u kojoj se samo broji i ceni, biti na vlasti. Da li ce narod biti bogatiji i bolje ziveti i imati isti odnos sa okruzenjem i svetom to imate pravo da pokusate i nastaviti kao predhodnici kojima ste do juce bili partner.

Masha

pre 11 godina

Sad se setih. Secate li se trenutka kada je Dacic u pregovorima sa DSom rekao kako nije lepo da se odbori drugih stranaka krnjaju, kako je lose da ih podrze SPO (koji je bio na listi LDPa) ili Gojkoviceva (koja je bila na listi URSa), itd... A evo sada nudi Rasimu da veliki deo liste DSa prebaci da podrzavaju vladu... Pa evo primera kako SVE MOZE kada je u MOM interesu! ....

DexR

pre 11 godina

Ne razumem SNS na ovolikom insistiranju da zove kadrove DS-a. Ovo mi liči na prećutno priznanje da SNS ima nesposobne ljude za velike funkcije i da su toga svesni. Ali i da će kasnije imati alibi za neuspelu politiku. Pa će optuživati DS, Rasima, tetka Lepu, Žiku Obretkovića, i pola sveta a oni naravno nisu krivi. Ne razumem da dobiješ izbore a ključne funkcije daš drugome. Zašto ako si sposoban? Voleo bih da vidim kako se osećaju birači SNS-a i zašto su glasali za nekg tj protiv nekoga kada njihove vodje vraćaju stare.

Iron

pre 11 godina

Nije bitno na čijoj listi je bio Ljajić ali je veoma bitno ono što je govorio u toku kampanje. Slušao sam ga u Novom Sadu dva puta, i oba puta je biranim rečima rekao da politički oponenti liste oko DS nemaju ideje, nemaju program, da su zabili niz autogolova, da su nekompetentni, nedosledni. E, pa ako posle toga on smatra da mu je mesto u vladi sa ljudima koje je tako okarakterisao - ja nemam ništa protiv. Ne treba neko da ga ni gura ni sputava. On sada odlučuje. Niti će ova vlada njime biti ojačana niti če izgubiti njegovim neučešćem ako je to ekipa onakvih ljudi kako ih je Rasim opisivao u kampanji.

milan

pre 11 godina

Kao prvo ponudjeno ministarstvo u opste nije nesto Rasime sto si do sada radio sto znaci da je samo takticka ponuda Dacica i Vucica kao sto su naprednjaci namamili Dacica foteljom premijera tako su i tebi ponudili samo da bi narusili koaliciju oko DS-a. Razumem i kritiku DS da si se zagrejao i odusevio ponudom prije nego sto je Ds nesto rekao pa zato tvoje razocarenje je samo predigra za tvoje JA sutra, mislim da takvi partneri nisu vise demokratima potrebni u buducnosti i zato idi tamo gde su i ostali nevernici.

Milan

pre 11 godina

"Rasim je olicenje postenja, iskrenosti i skromnosti! Naravno da treba da udje u vladu da popravi malo sastav..."
Kakav naivan i detinjast stav! Pa zamislite brak, dođe do malih novčaanih problema, neko sa strane ponudi jednom od partnera malo novcaa i on rasturi braak zarad malo novca! Nigde ni traga od onoga i u dobru i u zlu! Ali,takvi su vam ovi postpetooktobarski političari a la Dinkić i Ljajić! Nema tu nikakvog poštenja ni skromnosti,to je virus zvani VLAST kome se u Srbiji izgleda ne može odoleti! Nema tu više ni principa,ni ideologije,ni lojalnosti, ničega! Samo ludilo vlasti !
Kako to Rasim objašnjava- uđem na izbore sa jednom partijom,posle izbora pravim vladu sa drugom partijom! To je poštenje? To je krajnje podla politička izdaja koju može da napravi i samo takav čovek! Prodati
političkog prijatelja zarad šaku vlasti je nisko i podlo a Rasim još za to traži alibi kod onoga koga je izdao!? Još podlije! Unapred zna odgovor
i taj odgovor sprema za alibi! I posle misli da ostaje čist? Po sistemu ,ako je mogao Dačić-mogu i ja! Pa može Rasime i drveni šporet- ali za jednokratnu upotrebu! Svoju političku karijeru upravo ćeš tako završiti:
kao čovek i političar za jednokratnu upotrebu! A mogao si ostati bar čovek ako je već u politici zapelo....

MilaR

pre 11 godina

Sta god mislila o celoj ovoj stvari oko formiranja nove vlade i ko ce koji resor da dobije (uostalom, ko nas nesto pita), ako ulazak Ljajica u novu vladu znaci "uklanjanje" Velje Ilica iz iste, mogu samo da kazem: prihvatite ponudu, g. Ljajicu!

XXXL

pre 11 godina

Koliko juče Velimir Ilić je pitao : Ko je ovaj Rasim Ljajić da piše pozivnice za državnu proslavu ....? Aludirajući na Rasimovu etničku pripadnost i poreklo, sa krajnje negativnom šovinističkom konotacijom!
Sada mu ovaj trči u zagrljaj na prvi mig Alksandra Vučića, člana nacionalističkih hordi koje su zlostavljale sve etničke manjine u Srbiji devedesetih.... E pa Rasime, i nisi za bolje!

Milosav Radisavljević

pre 11 godina

I pored toga što sam dugogodišnji simpatizer DS, posle ovakve odluke vrha DS, uopšte mi nije žao što oni ne formiraju vladu. Pričaju nam razne priče o tome kako je interes naroda i države na prvom mestu a kada treba da to pokažu i deom...
Nije mi uopšte jasno ako je gospođa Delević naj bolji izbor za misnistra inostranih poslova koji može da ponudi SNS, ako njen rad poštuju i cene u zemljama EU, u čemu je onda problem? Zar na tako važno mesto za jednu državu treba da dođe neko gori da bi DS pokazala nemoć SNS da vodi državu? Kada će mo prestati da budemo sujetni i gordi i početi da radimo za interese države i naroda a ne svoje lične i stranačke...

M. Н. Лазар

pre 11 godina

СНС и њихова братија покушавају да увуку у њихову владу, неколико чланова из других партија, ради украса и будућих саучесника у кривици, када извјесно неће бити успјешни.
Милици Делевић није мјесто у том блату.
Расим Љајић нема шта да ради у влади. Нема више Младића, па да га се наватва 2-3 мандата.
Свако разуман и иоле частан неће у коло, у коме је И. Дачић коловођа, а А. Вучић на кецу.

Sumadinac

pre 11 godina

Tadicu jedina dva politicara iz DS, Vuk Jeremic i Rasim LJaljic koji su po volji naroda mogu da ostanu i dalje na politickoj sceni, a ostali na celu sa tobom povucite se sa broda koji polako ali sigurno tone, dok ne bude kasno.

Goran

pre 11 godina

Ljajicu,
treba da se manes gubitnika i pristupis pobednicima.
sa gubitnicima kao sto je DS, i ti ces postati gubitnik.
neka ti je primer beskicmenjak Mladjo Dinkic
ovo ne vazi z Delevicku i njenu jalovu i bezveznu funkciju.
SNS zanju da od EU nema, niti ce biti ista ali hoce tu zenu da zadrze kao pokrice pred Evropom, a ustvari Srbija gazi krupnim koracima ka ruskoj interesnoj sferi. a i treba jer je tamo sada ... SVE.

Lesa

pre 11 godina

Al su suetni zutaci. Da je njima stvarno stalo do Srbije pustili bi Ljajica da ucini nesto za svoju zemlju. Oni bi voleli da nam sad bude gore nego zadnjih 4 god.

racionalan

pre 11 godina

Ovde se dve stvari moraju razgraniciti. Prva je strucne prirode i tice se Milice Delevic. Opsti interes gradjana i drzave je da ova zena, s obzirom na svoju strucnost i pokazane rezultate, bude ministar spoljnih poslova i kada je ona u pitanju, svi koji smatraju da treba da odbije ponudu ne misle dobro drzavi nego gledaju interes svoje stranke, a gradjani koji su glasali za ds glasali su i za to da vide tu istu Milicu Delevic na ministarskoj poziciji, tako da je zabrana od strane stranke zapravo protivna interesima biraca, a i drzave. Druga stvar je politicke, odnosno medjustranacke prirode i tice se Rasima Ljajica. Ne vidim opsti interes gradjana i drzave da covek bude ministar za oblasti sa kojima strukovno nema nikakve veze, niti se do sada time bavio. U tom slucaju postoji samo stranacki interes, a on me ne zanima jer ispred stranackog (i da sam u toj stranci, a nisam) stavljam interes drzave i gradjana. Tako da sto se Rasima i njegove stranke tice, ne bih bas voleo da ih vidim u vladi jer od SDPS-a nemamo nikakvu korist (imali bi je samo clanovi stranke), a od Milice Delevic imamo svi korist i nadam se da ce se odluciti da prihvati ponudu.

journalist

pre 11 godina

Ne mogu ni da zamislim gospodina Ljajića kako se ''lomata'' sa Veljom Ilićem, Dinkićem, Dačićem, Palmom... To je, ipak, ispod njegovog nivoa. Ova Vlada neće sastaviti ni godinu dana, a onda...
(novosadjanka, 18. jul 2012 23:14)


hehehe. I da je tako kao sto kazete, posle godinu dana nece da se lomata sa gore pomenutim nego sa Dacicem, Dinkicem, Palmom, Sutanovcem i Jelenom Trivan.

Ako mora da bira od ova dva, generalno mu je sve jedno.

Mario Bros

pre 11 godina

Kada pogledam poziciju većinskog naroda čiji predstavnici su svakako u vlasti koja god vlada da se formira, bude mi žao da učestvovanje u vlasti veoma bitne, na istoku koncentrisane nacionalne manjine, zavisi opet od učestvovanja jedne stranke većinskog naroda u njoj.

Znači mi učestvujemo u svim slučajevima, a njima praktično u pola slučajeva onemogućujemo da da budu u vlasti naredne četiri godine i donose odluke i preuzimaju odgovornost.
Mislim da nije baš dobar posao po manjine na takav način da se koče. Isto tako ako bi sada na primer Lljajić učestvovao u vlasti, on bi mogao da kaže u startu da to ne znači da je sada zacementirao partnera za svake sledeće izbore nego da će jednostavno uvek gledati da njegova partija, pre svega bošnjaka, pomogne koliko može, ma koja vlast da pobedi u budućnosti.
Ako je na primer muftija Zukorlić uspeavao da stvori onoliku tenziju dok su i njegovi sugrađani bili na vlasti, koliko će tek sada imati prostora da priča o nepravdi, izopštenosti, zanemarivanju i sličnim stvarima ako nema bošnjačkih stranaka u vladi.

Licemeran je stav DS jer verujem da bi i oni sada rado ušli u veliku koaliciju da je to opcija, a rado bi i sa Dačićem kao što su za malo, formirali vlast. Nego baš izgleda kao u filmu kada onaj u živom blatu povlači i ovog do sebe, iako zna da mu nema spasa.

Vceganjac@gmail.com

pre 11 godina

Prodane duse,sad je i vise nego ocigledno da nehaju ni za narod ni za birace samo za fotelje.Koliko se secam Rasim je u areni srce ostavljao za Tadica a sad ode sa SNS-om,i jos njega nazivate olicenjem postenja??

superrrrrrrmen

pre 11 godina

" potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije " :))))))

Ma ajde bre ljudi, neosporni kapacitet za sve ove funkcije ima samo jedan covek u Srbiji i vasioni.
Mr.Velja!

IBJ

pre 11 godina

Ja sam baš mnogo kritikovao politiku DS u poslednje vreme, ali u ovoj konkretnoj prilici ne mogu, jer su stavljeni pred besmisleni zahtev da daju "indulgenciju" (oprost greha) političkom "partneru" za preskakanje u suparnički tabor. I rekli su ono što jedino može da se kaže: mi nismo za, a ti imaš svoju partiju pa donesi odluku kako misliš da je najbolje.

Čudan je ovo politički trenutak u Srbiji i zaslužuje promišljanje o nekoliko pitanja: 1) ako je XY već doneo odluku da uđe u Vladu, zašto uopšte pita DS? 2) Ako je već pitao, zašto je onda razočaran odgovorom? Mogo važnije pitanje je: 3) Zašto partije koje znaju da nemaju sopstvene kvalitetne kadrove uopšte ulaze u izbornu utakmicu, pa posle na sve strane traže političke "legionare-preletače" da im popune rupe? I na kraju, pitanje svih pitanja: 4) Ako će sada svi da uđu u Vladu, zašto uopšte organizujemo izbore i gde je tu kontrolna i korektivna uloga parlamentarne opozicije u demokratskom životu društva?

Zaključak je neminovan i žalostan, a svi ga već odavno znamo: političari u Srbiji učestvuju u politici isključivo i jedino iz razloga lične koristi i promocije! Ideli, takmičenje, principi, strateško partnerstvo, lojalnost, politički rad sa mlađim kadrovima? Ma ko je blesav da se s time "rčka" dok radi politički ringišpil?

A šta ćemo sutra kad zariba?

Bulevarac

pre 11 godina

U drzavi gde se za sve, ali bas sve pitaju 2-3 ljudi, Rasim i do sada kao 25 ili 30 se apsolutno ni za sta nije pitao, i to je njemu kao i svim ostalima apsolutno odgovaralo. Siguran sam da zeli tako da se i ponasa u sledecoj vladi. Sve najlepse Rasime i da bude bericetno.

bibi

pre 11 godina

Ja to gledam ovako: ako Rasim ne udje u vladu nama bi u Sandžaku ista zavrnula sve slavine. Nas ne interesuje na koji način on ulazi u vladu, kako god da vi to shvatite, ali da odbije takvu ponudu bilo bi krajnje nekorektno prema njegovim glasačima u Sandžaku

misa

pre 11 godina

Mozda su ovi iz SNS dobili izbore na tranzicionom nezadovoljstvu gradjana ali su ih dobili.I neki drugi su iste te izbore dobili na euforiji naroda i obecanih 1000 evra a da se ne govori o tranzicionom obecanju koje je dovelo do kraha i sloma. O licnom bogacenju ne treba pricati nego u pomoc pozvati KGB ,STAZI ,CIA posto je nase pravosudje nesposobno ili ti korumpirano da malo rascisti .Nemojte mnogo da ocekujete i od naslednika .Sto se tice g-dina Rasima on zasluzuje da bude predstavnik naroda u svakoj vladi.Pametnom je dovoljno .

au pameti naprednjacke

pre 11 godina

ne zna se ko je veci biser od ova dva komentara sa najvise pluseva.Da li ovaj sto se sve vise RAZOCARAVA ili ovaj koji se lazno predstavlja kao clan Ljajiceve stranke i moli ga da udje u novu vladu.

dex

pre 11 godina

Hajde da vec jedanput razbijemo famu oko ovog gospodina i o tome kako je on bio uspesan ministar u prethodnoj vladi. Ministar rada i socijalne politike! Kakav crni rad u zemljici Srbiji, a o socijalnoj politici da i ne govorimo. Zavrsio medicinu, a nikada nije radio u medicini, uostalom kao i sva ostala njegova bratija iz vlasti i iz opozicije. Sve su to dzabalebarosi. Sve je to marketing!

jasna Jasna

pre 11 godina

Strasno me nervira stalna jadikovka kako politicari treba da se dogovore, da nisu bitni stranacki interesi i boje, vec da se radi u interesu naroda i drzava. I kada neko, u ovom slucaju Vucic, pozove odredjene kadrove iz drugih partija da daju svoj doprinos tom boljitku, najgrlatiji i najotrovniji su oni koji govore o preletima i stranackim bojama.Ne trazi se da niko prekine svoje clanstvo u stranci, vec se trazi da svoje znanje, strucnost i iskustvo stavi u sluzbu drzavnog interesa. Ko to nece, ne treba javnim poslom da se bavi ni kad njegova partija pobedi na izborima. Nije ovo fudbalski mec, koji ce se za devedeset minuta zavrsiti, a mi se razici kud koji. Ovo je vrlo tezak period za drzavu i stanovnistvo i potrebno je mnogo truda i rada da resimo postojece probleme

kosta

pre 11 godina

Ne razumem Ljajića da uopšte razmišlj o vladi. Prvo je odbio URS da sa njima bude na listi, otišao sa DS na izbore a sada bi hteo sa URS i vladu. Imsju li ovi ljudi i malo etike i poštenj prema biračima?

marija

pre 11 godina

Kako za “Blic” kaže dobro upućeni izvor, vrh demokrata smatra da ovo nisu ponude o kojima treba da odlučuje DS, već su stvar individualne odluke...

Miskec

pre 11 godina

Neka vrati mandate DS-u, pa neka udje u novu Vladu, muka mi je od tih malih stranaka, spremne na ucene, tipican primer je NS stranka Ilic magistra Velimira, promenio je vise koalicija nego carapa, a jos niko u Srbiji nije uspeo da sazna koliki je izborni kapacitet te stranke. Pitao je DS, dobio je odgovor i to je to.

Mikica

pre 11 godina

Kako to da neki mediji pišu suprotno - da ulazi u vladu a da se na predsedništvu DS-a nisu posebno izjašnjavali već poručili da je to stvar individualne odluke? Kome verovati? Ipak, treba već završiti ovu agoniju, da sam na Rasimovom mestu, prihvatio bih, kao što bi BT oberučke prihvatio da mu ponude ono što Delevićka odbija (ili joj ne daju).

Trololololololo

pre 11 godina

Sta god da bude,ja cu i dalje imati dobro misljenje prema gospodinu Ljajicu. Po meni,on je jedini covek koji bi mogao da ostane na nasoj politickoj sceni,dok je ostatak vise postao zalostan i mucan za gledanje i slusanje.

bezimena

pre 11 godina

Rasim je olicenje postenja, iskrenosti i skromnosti! Naravno da treba da udje u vladu da popravi malo sastav...
(srbIN, 18. jul 2012 22:12)

SDSP NE treba da udje u Vladu koju pokušavaju da sklepaju njegovi politički protivnici!

Što se tiče poštenja, iskrenosti, skromnosti i sl. okačite tu priču mačku o rep, ne idete da prosite mladu za R. Ljajića. Uostalom, nije dovoljno ne uraditi ništa loše pa sebe smatrati dobrim čovekom!
DOBAR čovek radi dobre stvari, njegovi ministarski rezultati, za 12 GODINA, su NULA! Npr. Centri za soc. rad nam još rade kao pre 40 godina, radnici su izgubili SVA prava, čak i ona koja su imali izmedju dva svetska rata, socijalne karte još uvek ne postoje! Treba li još?

Ana Mihajlovic

pre 11 godina

Gospodine Ljajicu...ukoliko odlucite da apstinirate u ovoj Vladi stranka ce Vam se pretvoriti u kombi stranku a mi cemo ostati bez jedinog pravog gospodina medju politicarima. Molim Vas da ne poslusate sramotnu odluku DS-a, nemojte tesiti njih zbog njihovog gubitka, izgubili su zbog svojih gresaka a, Vasi glasaci su Vam dali podrsku da bi imali svog predstavnika u Vladi. Nadam se da cete doneti mudru odluku. Veliko postovanje i pozdrav....

novosadjanka

pre 11 godina

Ne mogu ni da zamislim gospodina Ljajića kako se ''lomata'' sa Veljom Ilićem, Dinkićem, Dačićem, Palmom... To je, ipak, ispod njegovog nivoa. Ova Vlada neće sastaviti ni godinu dana, a onda...

Pedja

pre 11 godina

E sad je DS otezala Ljajicu da olako uzme ministarsko mesto i da nastavi sa preko 20 godina kontinuiteta u vladi, a da nista nije uradio za to vreme. I pored toga neverovatna je podrska koju i dalje ima kao poste je covek, radi ovo, ono itd. Ne sumnjam s obzirom koliko je gramziv da ce smisliti nacin da prihvati da i dalje bude na vlasti (fotelja je mnogo udobna, a on je prosto srastao sa njom). Kao glavni argument pretpostavljam da ce izneti bas to da jeste DS bila protiv toga i da on zbog toga nije ni planirao da udje u vladu, ali sa druge strane nije mogao da se oglusi o toliko ljudi koji traze da onnastavi sa radom i da se samo zbog naroda zrtvuje i zbog toga prihvata.

muamua

pre 11 godina

dragane jovanovicu dacic ima vecinu i bez rasimovih ...sps sns i urs imaju zajedno dosta poslanika vise nego sto bi imali sa tadicem...tako da ne znam o kakvoj ti to velikoj koaliciji ti pricas

DARKO

pre 11 godina

Da li ce neko iz SNS-a biti ministar??? To jos u svetu nije vidjeno, pobedis a onda vlast prepustis onima protiv kojih si se borio i koje si pobedio.

jablan

pre 11 godina

Ako G-din Rasim Ljajic Ostane dosledan i ispostuje stavove DS,najveci gubitnik ce biti G-din Dacic.zasto?odlazi mu iz koalicije Gospodin Krkobabic.ili se ide u nove izbore,ili se pravi velika koalicija SNS i DS.jablan

Pera

pre 11 godina

Na šta će ličiti ta vlada kada bi neko trebalo da bude "ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije"?!?! Ajde ekonomski odnosi sa inostranstvom i trgovina,ali ovo ostalo??? Nidje veze, što bi rekli Bosanci :-)

Istrazivac

pre 11 godina

Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Sta je zajednicko za ove oblasti, osim sto vecina njih pocinje na T.

Nada

pre 11 godina

Gospodo iz SNS-a, shvatite da ste dobili izbore na tranzicionom nezadovoljstvu gradjana, a ne na vašim kvalitetima. Vlada još nije ni formirana, a već afera aferu stiže. Molim vas da ne formirate vladu sa SPS-om i URS-om jer je to najgora kombinacija po vas.
Ili novi izbori ili velika koalicija.

konram

pre 11 godina

Postujem stav gospodina Ljajica, kakav god on bio, samo se pitam sta bi bilo da je kontra, da su Dacic i Vucic ponudili Tadicu nesto (podpredsednik Vlade, predsednik Skupstine i sl.) da li bi se on osvrtao na misljenje gospodina Ljajica.

Ghost Protocol

pre 11 godina

Na sledecim izborima, DS ce proci kao SRS. Nece ni cenzus da predju. Sve zahvaljujuci njihovoj dugogodisnjoj aroganciji i inatu. SRS je bio isti, i evo kako su prosli sad.

Марина

pre 11 godina

Мени изгледа да од ове владе нема ништа и да се ствара велика коалиција иза затворених врата. Баш ме интересује како ће то да објасне ови што се интензивно пљују између себе. Спрема се ве лика диктатура.

MJovanović

pre 11 godina

"potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije" zvuči kao vrlo težak i odgovoran posao

strucni ljudi

pre 11 godina

Gde su ti toliki strucnjaci iz SNS, kad Rasimu, kao lekaru, nude ekonomske odnose sa inostranstvom,trgovinu, turizam,telekomunkacije.
Nema nam Ivica definitivno sigurnu vecinu jer u novoj koaliciji niko, nikom ne veruje.Price o timskom radu su bajke za malu decu.
Rasim zna da 18% glasaca nije glasalo za njega, koliko je dobio poslanickih mesta u koaliciji sa DS, pa kako hoce.O poslovima, koje mu je Vucic ponudio da obavlja u novoj vladi, nema blage veze i zna savrseno sta je cilj korektne ponude.

bezimena

pre 11 godina

...imajuci u vidu vezu Bosnjaka iz Srbije sa Turskom i drugim muslimanskim zemljama gde bi trgovina mogla da se prosiri na nasu korist.
(blaza, 18. jul 2012 21:58)

Smešno.:)) SDPS NIJE stranka bošnjačke manjine!
http://www.sdpsrbije.rs/predsednistvo-2/

Mrtvac

pre 11 godina

Ako Ljajic prihvati ponudu, njemu vrata DS-a treba da budu zauvek zatvorena... Ne moze bre neko da prelece iz koalicije u koaliciju kako mu se prohte.

sdpspk

pre 11 godina

Toliko o demokratiji demokratske stranke.Ukoliko Rasim odbije ovakvu ponudu ne vidim razlog da budem u stranci kojoj nije cilj da bude na vlasti.Ti ces Rasime lepo da se druzis sa Tadicem,picete kafu u poslanickom klubu a stranka ce propasti.Ne zelim da budem u stranci koja me podseca na JUL(jugoslovensku levicu) koja je nekad bila SPS-u ono sto je danas SDPS - DS-u.Trebalo bi ako Rasim ostane u opoziciji svi da napustimo stranku i neka u stranci bude samo Rasim,jer je njemu bitno sta kaze Tadic a ne sta kaze njegova stranka.

Negotinac

pre 11 godina

Jasno je da mi nećemo skoro napred. Pa nije valjda da su svi zaboravili koji je dres imao Ljajić kad je počela itborna trka. Pa ne može sada da taj dres baca pod noge. Osim toga, nije mi jasno zbog čega Ljajić ne kaže Vučiću da SDPS nije nacionalna ili stranka nacionalne manjine. Opet je neko pobrkao lončiće!

Bijek

pre 11 godina

Ha, ha, kao mlađi brat si čačkao mečku i tražio da ti Demokratska stranka povlađuje. Mala je bara puna krokodila tj. ne možeš sedeti na nekoliko stolica odjednom a pritom održavati svoj lažno visoki ugled.
Rasim je matafora srpske političke ambivalencije.

Harold

pre 11 godina

Cast, obraz, postenje, princip, dostojanstvenost, drzanje obecanja.
Te vrednosti su sada na ispitu!!!
Ima li ih u nasem politickom zivotu?
Citavoj Srbiji potreban je primer.
Samo zbog toga voleo bih da gospodin Ljajic ne prihvati.
Ni zbog cega drugog, i ni zbog koga drugog.

Arcibald

pre 11 godina

Bice zanimljivo cuti kako ce se izjasniti predsednistvo SDPS. Bilo bi glupo da odluce u korist sopstvene stete i tako ostanu u opoziciji. U tom slucaju nemaju svetlu buducnost.

De(es)lija

pre 11 godina

Predsedništvo DS je u ostavci, ili bi u civilizovanom društvu bilo u ostavci, i kao takvo nema legitimitet nakon izbornog poraza. DS treba što pre da bira novo predsedništvo, a odluke ovog su potpuno neobavezujuće, naročito mislim na Milicu Delević koja bi bila sjajan ministar inostranih poslova.

Masha

pre 11 godina

Iz vaseg naslova nije jasno da li nisu podrzali ili su zabranili? Koliko sam cula, nisu ni podrzali ni zabranili, vec su ostavili Ljajicu da sam odluci... mislim da je to korektno. Ako on hoce jos i da ga podrze, to stvarno nije u redu. Pa on je nastupao na listi DSa! Secate li se koliko su se dugo premisljali da li ce sa DSom ili sami na izbore..? Pa su odlucili za siguricu, sa DSom. E sada hoce da odlucuju kao da su sami izasli... mislim da je to nekorektno prema DSu i nama koji smo glasali za tu listu. Pa ipak DS kaze da sami odluce... to je vise nego fer.

james bond

pre 11 godina

Mislim da Ljajić nije korektan i pošten iz dva razloga. Prvi, pričao je dok je bio u ovoj vladi da više nikada neće biti ministar već samo poslanik, da se umorio od svega i slično. Takvi intervjui postoje i trebalo bi da ih mediji objave. Drugo, šta znači "neću prihvatiti da budem ministar protivno volji DS-a, na čijoj sam listi bio", a onda prihvati to mesto, protivno volji DS-a, jer je ponuda bila vrlo korektna i velikodušna. Znači, nema principa. Odnosno, ima ga samo pod uslovom da je ponuda nekorketna i "mršava", u protivnom...

blaza

pre 11 godina

Vema dobru ponudu odbija Vucicu!!! Zasto demokrate ne sagledaju koliki doprinos Ljaic moze da ostvari vodjenjem ovako vaznog ministarstva, prvenstveno imajuci u vidu vezu Bosnjaka iz Srbije sa Turskom i drugim muslimanskim zemljama gde bi trgovina mogla da se prosiri na nasu korist.

Dragan Jovanovic

pre 11 godina

Nadam se da Rasim nece prihvatiti ponudu....posten je to covek......ljudi DACIC NEMA VECINU.....to je vest koju cemo cuti krajem ove ili pocetkom iduce nedelje......onda pravimo veliku koaliciju......sa Rasimom, naravno....

ruzno

pre 11 godina

DS me sve vise i vise razocarava...da li srpska opozicija u opisu posla mora da bude ovako nedostojanstvena ? Najvernijem i dugogodisnjem partneru, a uz to i jednom od najpopularnijih politicara u Srbiji treba da kazete-Prijatelju, odluci kako TI mislis da treba i hvala ti sto se uopste i savetujes sa nama. Ovi ti nude mnogo vise nego sto smo ti mi dali i razumemo novu politicku realnost.-
Kraj, tek tako ce dobiti simpatije a ovako ? Ne, nece

ruzno

pre 11 godina

DS me sve vise i vise razocarava...da li srpska opozicija u opisu posla mora da bude ovako nedostojanstvena ? Najvernijem i dugogodisnjem partneru, a uz to i jednom od najpopularnijih politicara u Srbiji treba da kazete-Prijatelju, odluci kako TI mislis da treba i hvala ti sto se uopste i savetujes sa nama. Ovi ti nude mnogo vise nego sto smo ti mi dali i razumemo novu politicku realnost.-
Kraj, tek tako ce dobiti simpatije a ovako ? Ne, nece

blaza

pre 11 godina

Vema dobru ponudu odbija Vucicu!!! Zasto demokrate ne sagledaju koliki doprinos Ljaic moze da ostvari vodjenjem ovako vaznog ministarstva, prvenstveno imajuci u vidu vezu Bosnjaka iz Srbije sa Turskom i drugim muslimanskim zemljama gde bi trgovina mogla da se prosiri na nasu korist.

DARKO

pre 11 godina

Da li ce neko iz SNS-a biti ministar??? To jos u svetu nije vidjeno, pobedis a onda vlast prepustis onima protiv kojih si se borio i koje si pobedio.

bezimena

pre 11 godina

Rasim je olicenje postenja, iskrenosti i skromnosti! Naravno da treba da udje u vladu da popravi malo sastav...
(srbIN, 18. jul 2012 22:12)

SDSP NE treba da udje u Vladu koju pokušavaju da sklepaju njegovi politički protivnici!

Što se tiče poštenja, iskrenosti, skromnosti i sl. okačite tu priču mačku o rep, ne idete da prosite mladu za R. Ljajića. Uostalom, nije dovoljno ne uraditi ništa loše pa sebe smatrati dobrim čovekom!
DOBAR čovek radi dobre stvari, njegovi ministarski rezultati, za 12 GODINA, su NULA! Npr. Centri za soc. rad nam još rade kao pre 40 godina, radnici su izgubili SVA prava, čak i ona koja su imali izmedju dva svetska rata, socijalne karte još uvek ne postoje! Treba li još?

Miskec

pre 11 godina

Neka vrati mandate DS-u, pa neka udje u novu Vladu, muka mi je od tih malih stranaka, spremne na ucene, tipican primer je NS stranka Ilic magistra Velimira, promenio je vise koalicija nego carapa, a jos niko u Srbiji nije uspeo da sazna koliki je izborni kapacitet te stranke. Pitao je DS, dobio je odgovor i to je to.

Trololololololo

pre 11 godina

Sta god da bude,ja cu i dalje imati dobro misljenje prema gospodinu Ljajicu. Po meni,on je jedini covek koji bi mogao da ostane na nasoj politickoj sceni,dok je ostatak vise postao zalostan i mucan za gledanje i slusanje.

Dragan Jovanovic

pre 11 godina

Nadam se da Rasim nece prihvatiti ponudu....posten je to covek......ljudi DACIC NEMA VECINU.....to je vest koju cemo cuti krajem ove ili pocetkom iduce nedelje......onda pravimo veliku koaliciju......sa Rasimom, naravno....

Mrtvac

pre 11 godina

Ako Ljajic prihvati ponudu, njemu vrata DS-a treba da budu zauvek zatvorena... Ne moze bre neko da prelece iz koalicije u koaliciju kako mu se prohte.

kosta

pre 11 godina

Ne razumem Ljajića da uopšte razmišlj o vladi. Prvo je odbio URS da sa njima bude na listi, otišao sa DS na izbore a sada bi hteo sa URS i vladu. Imsju li ovi ljudi i malo etike i poštenj prema biračima?

Masha

pre 11 godina

Iz vaseg naslova nije jasno da li nisu podrzali ili su zabranili? Koliko sam cula, nisu ni podrzali ni zabranili, vec su ostavili Ljajicu da sam odluci... mislim da je to korektno. Ako on hoce jos i da ga podrze, to stvarno nije u redu. Pa on je nastupao na listi DSa! Secate li se koliko su se dugo premisljali da li ce sa DSom ili sami na izbore..? Pa su odlucili za siguricu, sa DSom. E sada hoce da odlucuju kao da su sami izasli... mislim da je to nekorektno prema DSu i nama koji smo glasali za tu listu. Pa ipak DS kaze da sami odluce... to je vise nego fer.

marija

pre 11 godina

Kako za “Blic” kaže dobro upućeni izvor, vrh demokrata smatra da ovo nisu ponude o kojima treba da odlučuje DS, već su stvar individualne odluke...

Nada

pre 11 godina

Gospodo iz SNS-a, shvatite da ste dobili izbore na tranzicionom nezadovoljstvu gradjana, a ne na vašim kvalitetima. Vlada još nije ni formirana, a već afera aferu stiže. Molim vas da ne formirate vladu sa SPS-om i URS-om jer je to najgora kombinacija po vas.
Ili novi izbori ili velika koalicija.

strucni ljudi

pre 11 godina

Gde su ti toliki strucnjaci iz SNS, kad Rasimu, kao lekaru, nude ekonomske odnose sa inostranstvom,trgovinu, turizam,telekomunkacije.
Nema nam Ivica definitivno sigurnu vecinu jer u novoj koaliciji niko, nikom ne veruje.Price o timskom radu su bajke za malu decu.
Rasim zna da 18% glasaca nije glasalo za njega, koliko je dobio poslanickih mesta u koaliciji sa DS, pa kako hoce.O poslovima, koje mu je Vucic ponudio da obavlja u novoj vladi, nema blage veze i zna savrseno sta je cilj korektne ponude.

konram

pre 11 godina

Postujem stav gospodina Ljajica, kakav god on bio, samo se pitam sta bi bilo da je kontra, da su Dacic i Vucic ponudili Tadicu nesto (podpredsednik Vlade, predsednik Skupstine i sl.) da li bi se on osvrtao na misljenje gospodina Ljajica.

james bond

pre 11 godina

Mislim da Ljajić nije korektan i pošten iz dva razloga. Prvi, pričao je dok je bio u ovoj vladi da više nikada neće biti ministar već samo poslanik, da se umorio od svega i slično. Takvi intervjui postoje i trebalo bi da ih mediji objave. Drugo, šta znači "neću prihvatiti da budem ministar protivno volji DS-a, na čijoj sam listi bio", a onda prihvati to mesto, protivno volji DS-a, jer je ponuda bila vrlo korektna i velikodušna. Znači, nema principa. Odnosno, ima ga samo pod uslovom da je ponuda nekorketna i "mršava", u protivnom...

Ghost Protocol

pre 11 godina

Na sledecim izborima, DS ce proci kao SRS. Nece ni cenzus da predju. Sve zahvaljujuci njihovoj dugogodisnjoj aroganciji i inatu. SRS je bio isti, i evo kako su prosli sad.

Pedja

pre 11 godina

E sad je DS otezala Ljajicu da olako uzme ministarsko mesto i da nastavi sa preko 20 godina kontinuiteta u vladi, a da nista nije uradio za to vreme. I pored toga neverovatna je podrska koju i dalje ima kao poste je covek, radi ovo, ono itd. Ne sumnjam s obzirom koliko je gramziv da ce smisliti nacin da prihvati da i dalje bude na vlasti (fotelja je mnogo udobna, a on je prosto srastao sa njom). Kao glavni argument pretpostavljam da ce izneti bas to da jeste DS bila protiv toga i da on zbog toga nije ni planirao da udje u vladu, ali sa druge strane nije mogao da se oglusi o toliko ljudi koji traze da onnastavi sa radom i da se samo zbog naroda zrtvuje i zbog toga prihvata.

Istrazivac

pre 11 godina

Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Sta je zajednicko za ove oblasti, osim sto vecina njih pocinje na T.

novosadjanka

pre 11 godina

Ne mogu ni da zamislim gospodina Ljajića kako se ''lomata'' sa Veljom Ilićem, Dinkićem, Dačićem, Palmom... To je, ipak, ispod njegovog nivoa. Ova Vlada neće sastaviti ni godinu dana, a onda...

Harold

pre 11 godina

Cast, obraz, postenje, princip, dostojanstvenost, drzanje obecanja.
Te vrednosti su sada na ispitu!!!
Ima li ih u nasem politickom zivotu?
Citavoj Srbiji potreban je primer.
Samo zbog toga voleo bih da gospodin Ljajic ne prihvati.
Ni zbog cega drugog, i ni zbog koga drugog.

MJovanović

pre 11 godina

"potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije" zvuči kao vrlo težak i odgovoran posao

De(es)lija

pre 11 godina

Predsedništvo DS je u ostavci, ili bi u civilizovanom društvu bilo u ostavci, i kao takvo nema legitimitet nakon izbornog poraza. DS treba što pre da bira novo predsedništvo, a odluke ovog su potpuno neobavezujuće, naročito mislim na Milicu Delević koja bi bila sjajan ministar inostranih poslova.

jablan

pre 11 godina

Ako G-din Rasim Ljajic Ostane dosledan i ispostuje stavove DS,najveci gubitnik ce biti G-din Dacic.zasto?odlazi mu iz koalicije Gospodin Krkobabic.ili se ide u nove izbore,ili se pravi velika koalicija SNS i DS.jablan

bezimena

pre 11 godina

...imajuci u vidu vezu Bosnjaka iz Srbije sa Turskom i drugim muslimanskim zemljama gde bi trgovina mogla da se prosiri na nasu korist.
(blaza, 18. jul 2012 21:58)

Smešno.:)) SDPS NIJE stranka bošnjačke manjine!
http://www.sdpsrbije.rs/predsednistvo-2/

Bijek

pre 11 godina

Ha, ha, kao mlađi brat si čačkao mečku i tražio da ti Demokratska stranka povlađuje. Mala je bara puna krokodila tj. ne možeš sedeti na nekoliko stolica odjednom a pritom održavati svoj lažno visoki ugled.
Rasim je matafora srpske političke ambivalencije.

Pera

pre 11 godina

Na šta će ličiti ta vlada kada bi neko trebalo da bude "ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije"?!?! Ajde ekonomski odnosi sa inostranstvom i trgovina,ali ovo ostalo??? Nidje veze, što bi rekli Bosanci :-)

Ana Mihajlovic

pre 11 godina

Gospodine Ljajicu...ukoliko odlucite da apstinirate u ovoj Vladi stranka ce Vam se pretvoriti u kombi stranku a mi cemo ostati bez jedinog pravog gospodina medju politicarima. Molim Vas da ne poslusate sramotnu odluku DS-a, nemojte tesiti njih zbog njihovog gubitka, izgubili su zbog svojih gresaka a, Vasi glasaci su Vam dali podrsku da bi imali svog predstavnika u Vladi. Nadam se da cete doneti mudru odluku. Veliko postovanje i pozdrav....

XXXL

pre 11 godina

Koliko juče Velimir Ilić je pitao : Ko je ovaj Rasim Ljajić da piše pozivnice za državnu proslavu ....? Aludirajući na Rasimovu etničku pripadnost i poreklo, sa krajnje negativnom šovinističkom konotacijom!
Sada mu ovaj trči u zagrljaj na prvi mig Alksandra Vučića, člana nacionalističkih hordi koje su zlostavljale sve etničke manjine u Srbiji devedesetih.... E pa Rasime, i nisi za bolje!

sdpspk

pre 11 godina

Toliko o demokratiji demokratske stranke.Ukoliko Rasim odbije ovakvu ponudu ne vidim razlog da budem u stranci kojoj nije cilj da bude na vlasti.Ti ces Rasime lepo da se druzis sa Tadicem,picete kafu u poslanickom klubu a stranka ce propasti.Ne zelim da budem u stranci koja me podseca na JUL(jugoslovensku levicu) koja je nekad bila SPS-u ono sto je danas SDPS - DS-u.Trebalo bi ako Rasim ostane u opoziciji svi da napustimo stranku i neka u stranci bude samo Rasim,jer je njemu bitno sta kaze Tadic a ne sta kaze njegova stranka.

muamua

pre 11 godina

dragane jovanovicu dacic ima vecinu i bez rasimovih ...sps sns i urs imaju zajedno dosta poslanika vise nego sto bi imali sa tadicem...tako da ne znam o kakvoj ti to velikoj koaliciji ti pricas

Iron

pre 11 godina

Nije bitno na čijoj listi je bio Ljajić ali je veoma bitno ono što je govorio u toku kampanje. Slušao sam ga u Novom Sadu dva puta, i oba puta je biranim rečima rekao da politički oponenti liste oko DS nemaju ideje, nemaju program, da su zabili niz autogolova, da su nekompetentni, nedosledni. E, pa ako posle toga on smatra da mu je mesto u vladi sa ljudima koje je tako okarakterisao - ja nemam ništa protiv. Ne treba neko da ga ni gura ni sputava. On sada odlučuje. Niti će ova vlada njime biti ojačana niti če izgubiti njegovim neučešćem ako je to ekipa onakvih ljudi kako ih je Rasim opisivao u kampanji.

Negotinac

pre 11 godina

Jasno je da mi nećemo skoro napred. Pa nije valjda da su svi zaboravili koji je dres imao Ljajić kad je počela itborna trka. Pa ne može sada da taj dres baca pod noge. Osim toga, nije mi jasno zbog čega Ljajić ne kaže Vučiću da SDPS nije nacionalna ili stranka nacionalne manjine. Opet je neko pobrkao lončiće!

Milosav Radisavljević

pre 11 godina

I pored toga što sam dugogodišnji simpatizer DS, posle ovakve odluke vrha DS, uopšte mi nije žao što oni ne formiraju vladu. Pričaju nam razne priče o tome kako je interes naroda i države na prvom mestu a kada treba da to pokažu i deom...
Nije mi uopšte jasno ako je gospođa Delević naj bolji izbor za misnistra inostranih poslova koji može da ponudi SNS, ako njen rad poštuju i cene u zemljama EU, u čemu je onda problem? Zar na tako važno mesto za jednu državu treba da dođe neko gori da bi DS pokazala nemoć SNS da vodi državu? Kada će mo prestati da budemo sujetni i gordi i početi da radimo za interese države i naroda a ne svoje lične i stranačke...

Arcibald

pre 11 godina

Bice zanimljivo cuti kako ce se izjasniti predsednistvo SDPS. Bilo bi glupo da odluce u korist sopstvene stete i tako ostanu u opoziciji. U tom slucaju nemaju svetlu buducnost.

Mikica

pre 11 godina

Kako to da neki mediji pišu suprotno - da ulazi u vladu a da se na predsedništvu DS-a nisu posebno izjašnjavali već poručili da je to stvar individualne odluke? Kome verovati? Ipak, treba već završiti ovu agoniju, da sam na Rasimovom mestu, prihvatio bih, kao što bi BT oberučke prihvatio da mu ponude ono što Delevićka odbija (ili joj ne daju).

Milan

pre 11 godina

"Rasim je olicenje postenja, iskrenosti i skromnosti! Naravno da treba da udje u vladu da popravi malo sastav..."
Kakav naivan i detinjast stav! Pa zamislite brak, dođe do malih novčaanih problema, neko sa strane ponudi jednom od partnera malo novcaa i on rasturi braak zarad malo novca! Nigde ni traga od onoga i u dobru i u zlu! Ali,takvi su vam ovi postpetooktobarski političari a la Dinkić i Ljajić! Nema tu nikakvog poštenja ni skromnosti,to je virus zvani VLAST kome se u Srbiji izgleda ne može odoleti! Nema tu više ni principa,ni ideologije,ni lojalnosti, ničega! Samo ludilo vlasti !
Kako to Rasim objašnjava- uđem na izbore sa jednom partijom,posle izbora pravim vladu sa drugom partijom! To je poštenje? To je krajnje podla politička izdaja koju može da napravi i samo takav čovek! Prodati
političkog prijatelja zarad šaku vlasti je nisko i podlo a Rasim još za to traži alibi kod onoga koga je izdao!? Još podlije! Unapred zna odgovor
i taj odgovor sprema za alibi! I posle misli da ostaje čist? Po sistemu ,ako je mogao Dačić-mogu i ja! Pa može Rasime i drveni šporet- ali za jednokratnu upotrebu! Svoju političku karijeru upravo ćeš tako završiti:
kao čovek i političar za jednokratnu upotrebu! A mogao si ostati bar čovek ako je već u politici zapelo....

M. Н. Лазар

pre 11 godina

СНС и њихова братија покушавају да увуку у њихову владу, неколико чланова из других партија, ради украса и будућих саучесника у кривици, када извјесно неће бити успјешни.
Милици Делевић није мјесто у том блату.
Расим Љајић нема шта да ради у влади. Нема више Младића, па да га се наватва 2-3 мандата.
Свако разуман и иоле частан неће у коло, у коме је И. Дачић коловођа, а А. Вучић на кецу.

neutralni

pre 11 godina

I Ljajic je mnogo naivan. Pa normalno da ne treba da mu daju podrsku da udje u vladu koju cine najveci protivkandidati DS-a. Osudjivati DS zbog neaminovanja njegovog ulaska u vladu sa SNS je smesno, a Ljajic me je razocarao. Jasno je stavio do znanja on moze sa SNS u vladu(necu to da komentarisem), a to bacanje koske i odgovornosti na DS, bedno je.

Марина

pre 11 godina

Мени изгледа да од ове владе нема ништа и да се ствара велика коалиција иза затворених врата. Баш ме интересује како ће то да објасне ови што се интензивно пљују између себе. Спрема се ве лика диктатура.

dex

pre 11 godina

Hajde da vec jedanput razbijemo famu oko ovog gospodina i o tome kako je on bio uspesan ministar u prethodnoj vladi. Ministar rada i socijalne politike! Kakav crni rad u zemljici Srbiji, a o socijalnoj politici da i ne govorimo. Zavrsio medicinu, a nikada nije radio u medicini, uostalom kao i sva ostala njegova bratija iz vlasti i iz opozicije. Sve su to dzabalebarosi. Sve je to marketing!

MilaR

pre 11 godina

Sta god mislila o celoj ovoj stvari oko formiranja nove vlade i ko ce koji resor da dobije (uostalom, ko nas nesto pita), ako ulazak Ljajica u novu vladu znaci "uklanjanje" Velje Ilica iz iste, mogu samo da kazem: prihvatite ponudu, g. Ljajicu!

milan

pre 11 godina

Kao prvo ponudjeno ministarstvo u opste nije nesto Rasime sto si do sada radio sto znaci da je samo takticka ponuda Dacica i Vucica kao sto su naprednjaci namamili Dacica foteljom premijera tako su i tebi ponudili samo da bi narusili koaliciju oko DS-a. Razumem i kritiku DS da si se zagrejao i odusevio ponudom prije nego sto je Ds nesto rekao pa zato tvoje razocarenje je samo predigra za tvoje JA sutra, mislim da takvi partneri nisu vise demokratima potrebni u buducnosti i zato idi tamo gde su i ostali nevernici.

Milan

pre 11 godina

"Nije mi uopšte jasno ako je gospođa Delević najbolji izbor za misnistra inostranih poslova koji može da ponudi SNS, ako njen rad poštuju i cene u zemljama EU, u čemu je onda problem?"
Čoveče, pobedi jedna stranka na izborima sa stranačkim programom a posle izbora kupi sve redom iz ostalih stranaka koje su izgubile da iskrpi kakvu-takvu vladu!? Tako zamišlja višestranački politički sistem infatilni srpski glasač koji i zaslužuje baš ovakvu vladu: Vučić.Dačić,Dinkić! Našla krpa zakrpu...

Masha

pre 11 godina

Sad se setih. Secate li se trenutka kada je Dacic u pregovorima sa DSom rekao kako nije lepo da se odbori drugih stranaka krnjaju, kako je lose da ih podrze SPO (koji je bio na listi LDPa) ili Gojkoviceva (koja je bila na listi URSa), itd... A evo sada nudi Rasimu da veliki deo liste DSa prebaci da podrzavaju vladu... Pa evo primera kako SVE MOZE kada je u MOM interesu! ....

Sumadinac

pre 11 godina

Tadicu jedina dva politicara iz DS, Vuk Jeremic i Rasim LJaljic koji su po volji naroda mogu da ostanu i dalje na politickoj sceni, a ostali na celu sa tobom povucite se sa broda koji polako ali sigurno tone, dok ne bude kasno.

DexR

pre 11 godina

Ne razumem SNS na ovolikom insistiranju da zove kadrove DS-a. Ovo mi liči na prećutno priznanje da SNS ima nesposobne ljude za velike funkcije i da su toga svesni. Ali i da će kasnije imati alibi za neuspelu politiku. Pa će optuživati DS, Rasima, tetka Lepu, Žiku Obretkovića, i pola sveta a oni naravno nisu krivi. Ne razumem da dobiješ izbore a ključne funkcije daš drugome. Zašto ako si sposoban? Voleo bih da vidim kako se osećaju birači SNS-a i zašto su glasali za nekg tj protiv nekoga kada njihove vodje vraćaju stare.

Srboljub Matic

pre 11 godina

Gospodine Ljajicu, ne mislite valjda da Vam je javnost otkupila vasu "korektnost" prema DS-u. Zasto bi trebao DS Vama kao samostalnom politicaru i coveku davati saglasnost da idete u vladu sa partijom koja je na izborima izasla samostalno a ne u sastavu sa DS-om. Oprostite ako smem da pitam, da li ste sa realnoscu dosli u konflikt. SNS a po najvise Dacica, ne interesuje Ljajic kao politicar i covek, vec devet mandata koji bi osnazili "ljiljajucu" koaliciju. Covek koji lako menja svoje partnere moze samo jednom to da ucini kao Dacic i sada Vi. U tom slucaju niti Vi niti Dacic nemate kud iz te koalicije osim da na sledecim izborima izadjete samostalno a onda nema vise pravdanja i pranja prljavog vesa. Zato ne izigravajte vise nekog postenjacinu kada to niste, tek sada narod to vidi. Srecan Vam rad bio u novoj vladi u kojoj se samo broji i ceni, biti na vlasti. Da li ce narod biti bogatiji i bolje ziveti i imati isti odnos sa okruzenjem i svetom to imate pravo da pokusate i nastaviti kao predhodnici kojima ste do juce bili partner.

danijela

pre 11 godina

Šteta ako Milica i Rasim prihvate ovakav stav DS.ovim je Ds pokazala da joj nije važna država i narod nego njihovi lični interesi, stranka pre svega . Zato su i izgubili izbore....
A Milici i Rasimu sve najbolje oni su svojim radom pokazali da odlično obavljaju svoj posao, šteta je zbog SRBIJE da odbiju i na kraju zbog njihovog ličnog integriteta.....Oni su odrasli ljudi sa ozbiljnom karijerom iza sebe valda će znati da procene da li im treba staratelj.
e vidite toga nema recimo u Engleskoj,tamo bi se takva ponuda smatrala kao čast.
Draga Milice svi se mi sećamo 90-tih, i kakav ste student bili i kakav profesor i čovek nemojte da oni koji su studirali godinama i koji kupuju pašnjake kod hrama,i neki koji misle da su dase u poznim godinama,
odlučuju o tome šta ćete vi odlučiti....
Zato što ste dobri oni vam to ne praštaju, ali to je već vidjeno u zemlji Srbiji,i ja tačno znam kako će se ovo završiti, zato decu spremam u neku bolju budućnost....

šuplje i prazno

pre 11 godina

"ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije", pa stvaarno super ponuda, što je ne dadoše velji, a ne lekaru i biv. ministru za rad i socijalu. kakve veze ljajić ima sa ekonomijom, integracijama i sl?

IBJ

pre 11 godina

Ja sam baš mnogo kritikovao politiku DS u poslednje vreme, ali u ovoj konkretnoj prilici ne mogu, jer su stavljeni pred besmisleni zahtev da daju "indulgenciju" (oprost greha) političkom "partneru" za preskakanje u suparnički tabor. I rekli su ono što jedino može da se kaže: mi nismo za, a ti imaš svoju partiju pa donesi odluku kako misliš da je najbolje.

Čudan je ovo politički trenutak u Srbiji i zaslužuje promišljanje o nekoliko pitanja: 1) ako je XY već doneo odluku da uđe u Vladu, zašto uopšte pita DS? 2) Ako je već pitao, zašto je onda razočaran odgovorom? Mogo važnije pitanje je: 3) Zašto partije koje znaju da nemaju sopstvene kvalitetne kadrove uopšte ulaze u izbornu utakmicu, pa posle na sve strane traže političke "legionare-preletače" da im popune rupe? I na kraju, pitanje svih pitanja: 4) Ako će sada svi da uđu u Vladu, zašto uopšte organizujemo izbore i gde je tu kontrolna i korektivna uloga parlamentarne opozicije u demokratskom životu društva?

Zaključak je neminovan i žalostan, a svi ga već odavno znamo: političari u Srbiji učestvuju u politici isključivo i jedino iz razloga lične koristi i promocije! Ideli, takmičenje, principi, strateško partnerstvo, lojalnost, politički rad sa mlađim kadrovima? Ma ko je blesav da se s time "rčka" dok radi politički ringišpil?

A šta ćemo sutra kad zariba?

superrrrrrrmen

pre 11 godina

" potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije " :))))))

Ma ajde bre ljudi, neosporni kapacitet za sve ove funkcije ima samo jedan covek u Srbiji i vasioni.
Mr.Velja!

Jovan

pre 11 godina

Sramotno je ovo sto DS radi. Umesto da se okupi najbolji moguci kadar za Vladu DS se vodi uskim licnim interesima. Njima su preci interesi stranke, nego interes naroda. Zato ce ih narod jos vise kazniti.

Rasime, Milice , dodjite , nemoj da se bojite , Srbija je uz vas.

mirko

pre 11 godina

Čitam nekakve tirade bivših radikala o opštim interesima, ne znam kome prodajete tu detinjastu priču, ovdje je reč isključivi o vašim ličnim interesima. Možda ste očekivali da DS predloži svim svojim simpatizerima i poslanicima da od danas zbog opštih interesa podržavaju ovog Minotaurusa od vlade.
DS je nažalost pokazala isuviše altruizma deleći poslanička mesta i kapom i šakom raznim lažnim partnerima.Najbolji primeri su Dinkić na prošlim, i LJajić na ovim izborima. Treba razmišljati o tome kako se osećaju glasači koji su glasali za DS, a poslanici koje su izabrali podržavaju najveće mrzitelje DS. Ukoliko LJajić napusti Poslanički klub DS, i pređe da podržava Vučića,Dačića i Dinkića onda je besmisleno glasati. Ja lično nikada više neću glasati za koaliciju u kojoj će biti Rasim LJajić.

svetlanast.

pre 11 godina

DS je politicka stranka koja je izgubila parlamentarne izbore i nije formirala vladu zato sto su joj stranacki i pojedinacni interesi funkcionera bili prioritet u odnosu na interese drzave.

rasim ljajic je pogresio kad je usao u koaliciju sa DS-om i ne treba da ide u nove greske.
isto vazi i za milicu delevic.
stranka i njen lider koji ne mogu dostojanstveno da prihvati poraz ne zasluzuje nicije postovanje.
vezujuci svoju buducnost za gubitnike, rasim ljajic i milica delevic dobijaju sve vreme ovog sveta - da se u buducnosti kaju.

Vceganjac@gmail.com

pre 11 godina

Prodane duse,sad je i vise nego ocigledno da nehaju ni za narod ni za birace samo za fotelje.Koliko se secam Rasim je u areni srce ostavljao za Tadica a sad ode sa SNS-om,i jos njega nazivate olicenjem postenja??

racionalan

pre 11 godina

Ovde se dve stvari moraju razgraniciti. Prva je strucne prirode i tice se Milice Delevic. Opsti interes gradjana i drzave je da ova zena, s obzirom na svoju strucnost i pokazane rezultate, bude ministar spoljnih poslova i kada je ona u pitanju, svi koji smatraju da treba da odbije ponudu ne misle dobro drzavi nego gledaju interes svoje stranke, a gradjani koji su glasali za ds glasali su i za to da vide tu istu Milicu Delevic na ministarskoj poziciji, tako da je zabrana od strane stranke zapravo protivna interesima biraca, a i drzave. Druga stvar je politicke, odnosno medjustranacke prirode i tice se Rasima Ljajica. Ne vidim opsti interes gradjana i drzave da covek bude ministar za oblasti sa kojima strukovno nema nikakve veze, niti se do sada time bavio. U tom slucaju postoji samo stranacki interes, a on me ne zanima jer ispred stranackog (i da sam u toj stranci, a nisam) stavljam interes drzave i gradjana. Tako da sto se Rasima i njegove stranke tice, ne bih bas voleo da ih vidim u vladi jer od SDPS-a nemamo nikakvu korist (imali bi je samo clanovi stranke), a od Milice Delevic imamo svi korist i nadam se da ce se odluciti da prihvati ponudu.

Čovek iz jajčića

pre 11 godina

Елем, као што сам више пута написао: Једва чекам да почне "Летећи циркус Монти Пајтона". Ох, тако ме то радује. Хумора никада доста. Међутим, остала су два спорна питања: када ће "партнери" почети са нападима једни на друге и ко ће први почети. Мада, кад мало боље размислим, мислим да је то очигледно. Барем из досадашње праксе. Лаку ноћ Србијо. Спавај још мало ...

Lesa

pre 11 godina

Al su suetni zutaci. Da je njima stvarno stalo do Srbije pustili bi Ljajica da ucini nesto za svoju zemlju. Oni bi voleli da nam sad bude gore nego zadnjih 4 god.

deda Jerotije

pre 11 godina

@Srboljub Matic
Tadić mu je politički tata. On mu je omogućio da formira još jednu socijaldemokratsku stranku u Srbiji da bi se stvarala zabuna u javnosti i da se glasovi građana koji bi glasali za socijaldemokratiju pocepaju. Da potsetim: u Tadićevoj vladi su učestvovale već četiri stranke koje se deklarišu kao socijaldemokratske: DS, SPS, Čankova Liga socijaldemokrata Vojvodine i Koraćeva Socijaldemokratska unija. Ljajić je inače čudo od političara: osniva i vodi dve stranke jednu nacionalnu bošnjačku i jednu tobož socijaldemokratsku. U svakoj čorbi bio je mirođja od 2000.g. do danas. Kao ministar za rad i trte-mrte ponosi se najgorim zakonom o radu u Evropi. U njegovom Novom Pazaru "presrećni" radnici su sekli od ushićnja blagostanjem prste sa sopstvenih ruku, zakivali dlanove ekserima, a radnice pravoslavke i muslimanke zajedno štrajkovle glađu. Šta im je njihov ministar pomogao?

makitamnavac

pre 11 godina

Pita se jedan moj prijatelj, a zasto sam isao na izbore? Pa na izborima su politicke opcije sucelile svoja programska opredeljenja. Jedna od politickih opcija je bila i DS sa svojom koalicijom. "Tamburali" su kao u ostalom svi tokom kampanje o ovakvim ili onakvim putem Srbije i njenih gradjana (citaj glasaca) i onda kraj izbora. Rezultati procitani i sta imamo: cista matematika:Koalicija oko SNS + koalicija oko SPS (kaze moj prijatelj-zinulo im d..e za vlast) i kaolicija URS prave postizbornu vladu. E sada, da li je ta tzv Vlada rezultat izborne volje?! URS + SPS (i ostali sa njom) = 60. Kada tome saberemo koaliciju oko DS dobijamo 127. Toliko dakle o izbornom porazu predhodne Vlade!!! Ne racunavsi manjine (10). I onda diplomac za 2,5% (znamo i zasto) dobija predsednicke izbore i sta? Srbija je htela promene? Pa da li je to ubedljivo objasnjenje da je Srbija htela promene?! Pa nije gospodo! Ono s pocetka (zinulo mu d..e) je vaga. Pricamo o matematici, jer stara dobra matematika pravi Vladu. Da li su promene Dinkic+Dacic+caprkanje po DS na koje DS treba da cuti i klima glavom? Pa prijatelji, promene su NAPRAVITE NAPREDNJACI VLADU KOJOJ CE LIDER BITI COVEK IZ VASIH REDOVA, PA MENJAJTE "RECNI"TOK DO MILE (GLASACKE-NARODNE)VOLJE!

au pameti naprednjacke

pre 11 godina

ne zna se ko je veci biser od ova dva komentara sa najvise pluseva.Da li ovaj sto se sve vise RAZOCARAVA ili ovaj koji se lazno predstavlja kao clan Ljajiceve stranke i moli ga da udje u novu vladu.

Srbin iz inata

pre 11 godina

Pa da....Treba da bude lojalan ''šefu'' i odbije.
Nešto nisam čuo da su isključili iz DSa svoje članove koji su na lokalnom nivou pravili koaliciju sa SNS-om ili SPS-om.
Ovde je samo u pitanju Boris Tadić i njegov moto:
''Ako ja ne mogu da budem u vlast, Svi nek propadnu. Ma nek i Srbija propadne''

kuga i kolera

pre 11 godina

Ovi aktivisti SNS su gori ovde i od kuge i kolere.Sacekajte malo da vidite koliko ce vasi celnici da se brinu o narodu i drzavi.
Ljajic je bio na izbornoj listi sa DS, ta lista je izgubila i sve ostale kalkulacije SNS nemaju veze sa korektnoscu, niti sa interesom naroda.I mi koji smo glasali za tu listu smo valjda neki narod.A ako vi takvi, kakvi ste ljigavi i jadni zelite da nas izvedete na pravi put unapred se zahvaljujemo ali dzabe se trudite.
A njegove price o Vucicevoj korektnoj ponudi i lojalnosti DS su zamajavanje ala Dacic i nista drugo.Boris je posteniji kao covek od njega 5 puta pa ne birate ni reci ni sredstva iz ciste pakosti da ga ocrnite.

ExDemonkrata

pre 11 godina

Nadobudan, jer nije kompetentan za politiku. Nadam se da nece prihvatiti ponudi i samim tim da ce nestati iz politike.
Mracna pojava. Nikada osmeh na licu. Veoma antipatican.

jasna Jasna

pre 11 godina

Strasno me nervira stalna jadikovka kako politicari treba da se dogovore, da nisu bitni stranacki interesi i boje, vec da se radi u interesu naroda i drzava. I kada neko, u ovom slucaju Vucic, pozove odredjene kadrove iz drugih partija da daju svoj doprinos tom boljitku, najgrlatiji i najotrovniji su oni koji govore o preletima i stranackim bojama.Ne trazi se da niko prekine svoje clanstvo u stranci, vec se trazi da svoje znanje, strucnost i iskustvo stavi u sluzbu drzavnog interesa. Ko to nece, ne treba javnim poslom da se bavi ni kad njegova partija pobedi na izborima. Nije ovo fudbalski mec, koji ce se za devedeset minuta zavrsiti, a mi se razici kud koji. Ovo je vrlo tezak period za drzavu i stanovnistvo i potrebno je mnogo truda i rada da resimo postojece probleme

misa

pre 11 godina

Mozda su ovi iz SNS dobili izbore na tranzicionom nezadovoljstvu gradjana ali su ih dobili.I neki drugi su iste te izbore dobili na euforiji naroda i obecanih 1000 evra a da se ne govori o tranzicionom obecanju koje je dovelo do kraha i sloma. O licnom bogacenju ne treba pricati nego u pomoc pozvati KGB ,STAZI ,CIA posto je nase pravosudje nesposobno ili ti korumpirano da malo rascisti .Nemojte mnogo da ocekujete i od naslednika .Sto se tice g-dina Rasima on zasluzuje da bude predstavnik naroda u svakoj vladi.Pametnom je dovoljno .

bibi

pre 11 godina

Ja to gledam ovako: ako Rasim ne udje u vladu nama bi u Sandžaku ista zavrnula sve slavine. Nas ne interesuje na koji način on ulazi u vladu, kako god da vi to shvatite, ali da odbije takvu ponudu bilo bi krajnje nekorektno prema njegovim glasačima u Sandžaku

Goran

pre 11 godina

Ljajicu,
treba da se manes gubitnika i pristupis pobednicima.
sa gubitnicima kao sto je DS, i ti ces postati gubitnik.
neka ti je primer beskicmenjak Mladjo Dinkic
ovo ne vazi z Delevicku i njenu jalovu i bezveznu funkciju.
SNS zanju da od EU nema, niti ce biti ista ali hoce tu zenu da zadrze kao pokrice pred Evropom, a ustvari Srbija gazi krupnim koracima ka ruskoj interesnoj sferi. a i treba jer je tamo sada ... SVE.

journalist

pre 11 godina

Ne mogu ni da zamislim gospodina Ljajića kako se ''lomata'' sa Veljom Ilićem, Dinkićem, Dačićem, Palmom... To je, ipak, ispod njegovog nivoa. Ova Vlada neće sastaviti ni godinu dana, a onda...
(novosadjanka, 18. jul 2012 23:14)


hehehe. I da je tako kao sto kazete, posle godinu dana nece da se lomata sa gore pomenutim nego sa Dacicem, Dinkicem, Palmom, Sutanovcem i Jelenom Trivan.

Ako mora da bira od ova dva, generalno mu je sve jedno.

Bojan

pre 11 godina

DOBAR čovek radi dobre stvari, njegovi ministarski rezultati, za 12 GODINA, su NULA! Npr. Centri za soc. rad nam još rade kao pre 40 godina, radnici su izgubili SVA prava, čak i ona koja su imali izmedju dva svetska rata, socijalne karte još uvek ne postoje! Treba li još?
(bezimena, 18. jul 2012 23:50)

I kao takvog DS ga je predstavljao kao svoju perjanicu, slihtajuci se za glasove bosnjaka..kao i za politicke poene na temu tolerancije i medjuetnicke kulture?!
Sve si ti u pravu, ali bolje nemamo i radimo sa onim sto imamo..povraca mi se od Dacica, ali mi cela prica zvuci mnogo bolje od impotentnog Tadica (koji za 8 godina vladavine ima rezultat 0).
Da ne pricamo koliko je mucno gledati DS koji je pored vlasti ostao i bez dostojanstva. Kad vec imate TOLIKO kadrova, dajte malo neke druge ko boga vas molim!

laki

pre 11 godina

Steta ono,steta ovo,oni su svi kolateralna steta za narod!Decenijama se kriju iza politike koja samo pojedincima donosi rezultate.Gde su rezultati za narod,sta su to pa uradili do sada?Hoce li se vec primetiti da se sve samo vrti u krug,pomakli se nismo,zivi se sve bednije.Neke covek ni batinama ne moze da natera da vide realnost.Kosovo je tema vec decenijama,kriminalci se samo gomilaju i vracaju,kakav je ovo smesan narod.Raspravlja se o nekima koji gledaju samo svoj interes a narod samo gleda,i ceka od istih lica promene.Nema sa takvima promena,niti ih moze biti!Uskoro ce mnogi,nadam se to shvatiti,iako ce ih oni opet prevariti jer ce kao i do sada samo da svaljuju krivice i odgovornost(koje uopste i nema)jedni na druge.Luda neka zemlja.

Bulevarac

pre 11 godina

U drzavi gde se za sve, ali bas sve pitaju 2-3 ljudi, Rasim i do sada kao 25 ili 30 se apsolutno ni za sta nije pitao, i to je njemu kao i svim ostalima apsolutno odgovaralo. Siguran sam da zeli tako da se i ponasa u sledecoj vladi. Sve najlepse Rasime i da bude bericetno.

Mario Bros

pre 11 godina

Kada pogledam poziciju većinskog naroda čiji predstavnici su svakako u vlasti koja god vlada da se formira, bude mi žao da učestvovanje u vlasti veoma bitne, na istoku koncentrisane nacionalne manjine, zavisi opet od učestvovanja jedne stranke većinskog naroda u njoj.

Znači mi učestvujemo u svim slučajevima, a njima praktično u pola slučajeva onemogućujemo da da budu u vlasti naredne četiri godine i donose odluke i preuzimaju odgovornost.
Mislim da nije baš dobar posao po manjine na takav način da se koče. Isto tako ako bi sada na primer Lljajić učestvovao u vlasti, on bi mogao da kaže u startu da to ne znači da je sada zacementirao partnera za svake sledeće izbore nego da će jednostavno uvek gledati da njegova partija, pre svega bošnjaka, pomogne koliko može, ma koja vlast da pobedi u budućnosti.
Ako je na primer muftija Zukorlić uspeavao da stvori onoliku tenziju dok su i njegovi sugrađani bili na vlasti, koliko će tek sada imati prostora da priča o nepravdi, izopštenosti, zanemarivanju i sličnim stvarima ako nema bošnjačkih stranaka u vladi.

Licemeran je stav DS jer verujem da bi i oni sada rado ušli u veliku koaliciju da je to opcija, a rado bi i sa Dačićem kao što su za malo, formirali vlast. Nego baš izgleda kao u filmu kada onaj u živom blatu povlači i ovog do sebe, iako zna da mu nema spasa.

Branko

pre 11 godina

@novosadjanka
Ja gledam Ljajica kako se "lomata" sa Veljom, Dinkicem, Palmom, Dacicem vec 10 godina. Zasto bi mu sada to predstavljao problem. Aaaaaa ovim potezom se vise ne bi "lomatao" sa Tadicem, Djelicem, Dulicem, Trivanovom... to vama predstavlja problam cini mi se.

Dragan Jovanovic

pre 11 godina

Nadam se da Rasim nece prihvatiti ponudu....posten je to covek......ljudi DACIC NEMA VECINU.....to je vest koju cemo cuti krajem ove ili pocetkom iduce nedelje......onda pravimo veliku koaliciju......sa Rasimom, naravno....

Mrtvac

pre 11 godina

Ako Ljajic prihvati ponudu, njemu vrata DS-a treba da budu zauvek zatvorena... Ne moze bre neko da prelece iz koalicije u koaliciju kako mu se prohte.

ruzno

pre 11 godina

DS me sve vise i vise razocarava...da li srpska opozicija u opisu posla mora da bude ovako nedostojanstvena ? Najvernijem i dugogodisnjem partneru, a uz to i jednom od najpopularnijih politicara u Srbiji treba da kazete-Prijatelju, odluci kako TI mislis da treba i hvala ti sto se uopste i savetujes sa nama. Ovi ti nude mnogo vise nego sto smo ti mi dali i razumemo novu politicku realnost.-
Kraj, tek tako ce dobiti simpatije a ovako ? Ne, nece

blaza

pre 11 godina

Vema dobru ponudu odbija Vucicu!!! Zasto demokrate ne sagledaju koliki doprinos Ljaic moze da ostvari vodjenjem ovako vaznog ministarstva, prvenstveno imajuci u vidu vezu Bosnjaka iz Srbije sa Turskom i drugim muslimanskim zemljama gde bi trgovina mogla da se prosiri na nasu korist.

Miskec

pre 11 godina

Neka vrati mandate DS-u, pa neka udje u novu Vladu, muka mi je od tih malih stranaka, spremne na ucene, tipican primer je NS stranka Ilic magistra Velimira, promenio je vise koalicija nego carapa, a jos niko u Srbiji nije uspeo da sazna koliki je izborni kapacitet te stranke. Pitao je DS, dobio je odgovor i to je to.

Trololololololo

pre 11 godina

Sta god da bude,ja cu i dalje imati dobro misljenje prema gospodinu Ljajicu. Po meni,on je jedini covek koji bi mogao da ostane na nasoj politickoj sceni,dok je ostatak vise postao zalostan i mucan za gledanje i slusanje.

Ghost Protocol

pre 11 godina

Na sledecim izborima, DS ce proci kao SRS. Nece ni cenzus da predju. Sve zahvaljujuci njihovoj dugogodisnjoj aroganciji i inatu. SRS je bio isti, i evo kako su prosli sad.

Ana Mihajlovic

pre 11 godina

Gospodine Ljajicu...ukoliko odlucite da apstinirate u ovoj Vladi stranka ce Vam se pretvoriti u kombi stranku a mi cemo ostati bez jedinog pravog gospodina medju politicarima. Molim Vas da ne poslusate sramotnu odluku DS-a, nemojte tesiti njih zbog njihovog gubitka, izgubili su zbog svojih gresaka a, Vasi glasaci su Vam dali podrsku da bi imali svog predstavnika u Vladi. Nadam se da cete doneti mudru odluku. Veliko postovanje i pozdrav....

Nada

pre 11 godina

Gospodo iz SNS-a, shvatite da ste dobili izbore na tranzicionom nezadovoljstvu gradjana, a ne na vašim kvalitetima. Vlada još nije ni formirana, a već afera aferu stiže. Molim vas da ne formirate vladu sa SPS-om i URS-om jer je to najgora kombinacija po vas.
Ili novi izbori ili velika koalicija.

novosadjanka

pre 11 godina

Ne mogu ni da zamislim gospodina Ljajića kako se ''lomata'' sa Veljom Ilićem, Dinkićem, Dačićem, Palmom... To je, ipak, ispod njegovog nivoa. Ova Vlada neće sastaviti ni godinu dana, a onda...

sdpspk

pre 11 godina

Toliko o demokratiji demokratske stranke.Ukoliko Rasim odbije ovakvu ponudu ne vidim razlog da budem u stranci kojoj nije cilj da bude na vlasti.Ti ces Rasime lepo da se druzis sa Tadicem,picete kafu u poslanickom klubu a stranka ce propasti.Ne zelim da budem u stranci koja me podseca na JUL(jugoslovensku levicu) koja je nekad bila SPS-u ono sto je danas SDPS - DS-u.Trebalo bi ako Rasim ostane u opoziciji svi da napustimo stranku i neka u stranci bude samo Rasim,jer je njemu bitno sta kaze Tadic a ne sta kaze njegova stranka.

bezimena

pre 11 godina

Rasim je olicenje postenja, iskrenosti i skromnosti! Naravno da treba da udje u vladu da popravi malo sastav...
(srbIN, 18. jul 2012 22:12)

SDSP NE treba da udje u Vladu koju pokušavaju da sklepaju njegovi politički protivnici!

Što se tiče poštenja, iskrenosti, skromnosti i sl. okačite tu priču mačku o rep, ne idete da prosite mladu za R. Ljajića. Uostalom, nije dovoljno ne uraditi ništa loše pa sebe smatrati dobrim čovekom!
DOBAR čovek radi dobre stvari, njegovi ministarski rezultati, za 12 GODINA, su NULA! Npr. Centri za soc. rad nam još rade kao pre 40 godina, radnici su izgubili SVA prava, čak i ona koja su imali izmedju dva svetska rata, socijalne karte još uvek ne postoje! Treba li još?

De(es)lija

pre 11 godina

Predsedništvo DS je u ostavci, ili bi u civilizovanom društvu bilo u ostavci, i kao takvo nema legitimitet nakon izbornog poraza. DS treba što pre da bira novo predsedništvo, a odluke ovog su potpuno neobavezujuće, naročito mislim na Milicu Delević koja bi bila sjajan ministar inostranih poslova.

DARKO

pre 11 godina

Da li ce neko iz SNS-a biti ministar??? To jos u svetu nije vidjeno, pobedis a onda vlast prepustis onima protiv kojih si se borio i koje si pobedio.

bezimena

pre 11 godina

...imajuci u vidu vezu Bosnjaka iz Srbije sa Turskom i drugim muslimanskim zemljama gde bi trgovina mogla da se prosiri na nasu korist.
(blaza, 18. jul 2012 21:58)

Smešno.:)) SDPS NIJE stranka bošnjačke manjine!
http://www.sdpsrbije.rs/predsednistvo-2/

Pedja

pre 11 godina

E sad je DS otezala Ljajicu da olako uzme ministarsko mesto i da nastavi sa preko 20 godina kontinuiteta u vladi, a da nista nije uradio za to vreme. I pored toga neverovatna je podrska koju i dalje ima kao poste je covek, radi ovo, ono itd. Ne sumnjam s obzirom koliko je gramziv da ce smisliti nacin da prihvati da i dalje bude na vlasti (fotelja je mnogo udobna, a on je prosto srastao sa njom). Kao glavni argument pretpostavljam da ce izneti bas to da jeste DS bila protiv toga i da on zbog toga nije ni planirao da udje u vladu, ali sa druge strane nije mogao da se oglusi o toliko ljudi koji traze da onnastavi sa radom i da se samo zbog naroda zrtvuje i zbog toga prihvata.

Марина

pre 11 godina

Мени изгледа да од ове владе нема ништа и да се ствара велика коалиција иза затворених врата. Баш ме интересује како ће то да објасне ови што се интензивно пљују између себе. Спрема се ве лика диктатура.

konram

pre 11 godina

Postujem stav gospodina Ljajica, kakav god on bio, samo se pitam sta bi bilo da je kontra, da su Dacic i Vucic ponudili Tadicu nesto (podpredsednik Vlade, predsednik Skupstine i sl.) da li bi se on osvrtao na misljenje gospodina Ljajica.

XXXL

pre 11 godina

Koliko juče Velimir Ilić je pitao : Ko je ovaj Rasim Ljajić da piše pozivnice za državnu proslavu ....? Aludirajući na Rasimovu etničku pripadnost i poreklo, sa krajnje negativnom šovinističkom konotacijom!
Sada mu ovaj trči u zagrljaj na prvi mig Alksandra Vučića, člana nacionalističkih hordi koje su zlostavljale sve etničke manjine u Srbiji devedesetih.... E pa Rasime, i nisi za bolje!

Mikica

pre 11 godina

Kako to da neki mediji pišu suprotno - da ulazi u vladu a da se na predsedništvu DS-a nisu posebno izjašnjavali već poručili da je to stvar individualne odluke? Kome verovati? Ipak, treba već završiti ovu agoniju, da sam na Rasimovom mestu, prihvatio bih, kao što bi BT oberučke prihvatio da mu ponude ono što Delevićka odbija (ili joj ne daju).

Milosav Radisavljević

pre 11 godina

I pored toga što sam dugogodišnji simpatizer DS, posle ovakve odluke vrha DS, uopšte mi nije žao što oni ne formiraju vladu. Pričaju nam razne priče o tome kako je interes naroda i države na prvom mestu a kada treba da to pokažu i deom...
Nije mi uopšte jasno ako je gospođa Delević naj bolji izbor za misnistra inostranih poslova koji može da ponudi SNS, ako njen rad poštuju i cene u zemljama EU, u čemu je onda problem? Zar na tako važno mesto za jednu državu treba da dođe neko gori da bi DS pokazala nemoć SNS da vodi državu? Kada će mo prestati da budemo sujetni i gordi i početi da radimo za interese države i naroda a ne svoje lične i stranačke...

Goran

pre 11 godina

Ljajicu,
treba da se manes gubitnika i pristupis pobednicima.
sa gubitnicima kao sto je DS, i ti ces postati gubitnik.
neka ti je primer beskicmenjak Mladjo Dinkic
ovo ne vazi z Delevicku i njenu jalovu i bezveznu funkciju.
SNS zanju da od EU nema, niti ce biti ista ali hoce tu zenu da zadrze kao pokrice pred Evropom, a ustvari Srbija gazi krupnim koracima ka ruskoj interesnoj sferi. a i treba jer je tamo sada ... SVE.

strucni ljudi

pre 11 godina

Gde su ti toliki strucnjaci iz SNS, kad Rasimu, kao lekaru, nude ekonomske odnose sa inostranstvom,trgovinu, turizam,telekomunkacije.
Nema nam Ivica definitivno sigurnu vecinu jer u novoj koaliciji niko, nikom ne veruje.Price o timskom radu su bajke za malu decu.
Rasim zna da 18% glasaca nije glasalo za njega, koliko je dobio poslanickih mesta u koaliciji sa DS, pa kako hoce.O poslovima, koje mu je Vucic ponudio da obavlja u novoj vladi, nema blage veze i zna savrseno sta je cilj korektne ponude.

Masha

pre 11 godina

Iz vaseg naslova nije jasno da li nisu podrzali ili su zabranili? Koliko sam cula, nisu ni podrzali ni zabranili, vec su ostavili Ljajicu da sam odluci... mislim da je to korektno. Ako on hoce jos i da ga podrze, to stvarno nije u redu. Pa on je nastupao na listi DSa! Secate li se koliko su se dugo premisljali da li ce sa DSom ili sami na izbore..? Pa su odlucili za siguricu, sa DSom. E sada hoce da odlucuju kao da su sami izasli... mislim da je to nekorektno prema DSu i nama koji smo glasali za tu listu. Pa ipak DS kaze da sami odluce... to je vise nego fer.

Jovan

pre 11 godina

Sramotno je ovo sto DS radi. Umesto da se okupi najbolji moguci kadar za Vladu DS se vodi uskim licnim interesima. Njima su preci interesi stranke, nego interes naroda. Zato ce ih narod jos vise kazniti.

Rasime, Milice , dodjite , nemoj da se bojite , Srbija je uz vas.

Harold

pre 11 godina

Cast, obraz, postenje, princip, dostojanstvenost, drzanje obecanja.
Te vrednosti su sada na ispitu!!!
Ima li ih u nasem politickom zivotu?
Citavoj Srbiji potreban je primer.
Samo zbog toga voleo bih da gospodin Ljajic ne prihvati.
Ni zbog cega drugog, i ni zbog koga drugog.

muamua

pre 11 godina

dragane jovanovicu dacic ima vecinu i bez rasimovih ...sps sns i urs imaju zajedno dosta poslanika vise nego sto bi imali sa tadicem...tako da ne znam o kakvoj ti to velikoj koaliciji ti pricas

jablan

pre 11 godina

Ako G-din Rasim Ljajic Ostane dosledan i ispostuje stavove DS,najveci gubitnik ce biti G-din Dacic.zasto?odlazi mu iz koalicije Gospodin Krkobabic.ili se ide u nove izbore,ili se pravi velika koalicija SNS i DS.jablan

Bijek

pre 11 godina

Ha, ha, kao mlađi brat si čačkao mečku i tražio da ti Demokratska stranka povlađuje. Mala je bara puna krokodila tj. ne možeš sedeti na nekoliko stolica odjednom a pritom održavati svoj lažno visoki ugled.
Rasim je matafora srpske političke ambivalencije.

Arcibald

pre 11 godina

Bice zanimljivo cuti kako ce se izjasniti predsednistvo SDPS. Bilo bi glupo da odluce u korist sopstvene stete i tako ostanu u opoziciji. U tom slucaju nemaju svetlu buducnost.

james bond

pre 11 godina

Mislim da Ljajić nije korektan i pošten iz dva razloga. Prvi, pričao je dok je bio u ovoj vladi da više nikada neće biti ministar već samo poslanik, da se umorio od svega i slično. Takvi intervjui postoje i trebalo bi da ih mediji objave. Drugo, šta znači "neću prihvatiti da budem ministar protivno volji DS-a, na čijoj sam listi bio", a onda prihvati to mesto, protivno volji DS-a, jer je ponuda bila vrlo korektna i velikodušna. Znači, nema principa. Odnosno, ima ga samo pod uslovom da je ponuda nekorketna i "mršava", u protivnom...

Sumadinac

pre 11 godina

Tadicu jedina dva politicara iz DS, Vuk Jeremic i Rasim LJaljic koji su po volji naroda mogu da ostanu i dalje na politickoj sceni, a ostali na celu sa tobom povucite se sa broda koji polako ali sigurno tone, dok ne bude kasno.

kosta

pre 11 godina

Ne razumem Ljajića da uopšte razmišlj o vladi. Prvo je odbio URS da sa njima bude na listi, otišao sa DS na izbore a sada bi hteo sa URS i vladu. Imsju li ovi ljudi i malo etike i poštenj prema biračima?

Lesa

pre 11 godina

Al su suetni zutaci. Da je njima stvarno stalo do Srbije pustili bi Ljajica da ucini nesto za svoju zemlju. Oni bi voleli da nam sad bude gore nego zadnjih 4 god.

Mario Bros

pre 11 godina

Kada pogledam poziciju većinskog naroda čiji predstavnici su svakako u vlasti koja god vlada da se formira, bude mi žao da učestvovanje u vlasti veoma bitne, na istoku koncentrisane nacionalne manjine, zavisi opet od učestvovanja jedne stranke većinskog naroda u njoj.

Znači mi učestvujemo u svim slučajevima, a njima praktično u pola slučajeva onemogućujemo da da budu u vlasti naredne četiri godine i donose odluke i preuzimaju odgovornost.
Mislim da nije baš dobar posao po manjine na takav način da se koče. Isto tako ako bi sada na primer Lljajić učestvovao u vlasti, on bi mogao da kaže u startu da to ne znači da je sada zacementirao partnera za svake sledeće izbore nego da će jednostavno uvek gledati da njegova partija, pre svega bošnjaka, pomogne koliko može, ma koja vlast da pobedi u budućnosti.
Ako je na primer muftija Zukorlić uspeavao da stvori onoliku tenziju dok su i njegovi sugrađani bili na vlasti, koliko će tek sada imati prostora da priča o nepravdi, izopštenosti, zanemarivanju i sličnim stvarima ako nema bošnjačkih stranaka u vladi.

Licemeran je stav DS jer verujem da bi i oni sada rado ušli u veliku koaliciju da je to opcija, a rado bi i sa Dačićem kao što su za malo, formirali vlast. Nego baš izgleda kao u filmu kada onaj u živom blatu povlači i ovog do sebe, iako zna da mu nema spasa.

Pera

pre 11 godina

Na šta će ličiti ta vlada kada bi neko trebalo da bude "ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije"?!?! Ajde ekonomski odnosi sa inostranstvom i trgovina,ali ovo ostalo??? Nidje veze, što bi rekli Bosanci :-)

Negotinac

pre 11 godina

Jasno je da mi nećemo skoro napred. Pa nije valjda da su svi zaboravili koji je dres imao Ljajić kad je počela itborna trka. Pa ne može sada da taj dres baca pod noge. Osim toga, nije mi jasno zbog čega Ljajić ne kaže Vučiću da SDPS nije nacionalna ili stranka nacionalne manjine. Opet je neko pobrkao lončiće!

bibi

pre 11 godina

Ja to gledam ovako: ako Rasim ne udje u vladu nama bi u Sandžaku ista zavrnula sve slavine. Nas ne interesuje na koji način on ulazi u vladu, kako god da vi to shvatite, ali da odbije takvu ponudu bilo bi krajnje nekorektno prema njegovim glasačima u Sandžaku

journalist

pre 11 godina

Ne mogu ni da zamislim gospodina Ljajića kako se ''lomata'' sa Veljom Ilićem, Dinkićem, Dačićem, Palmom... To je, ipak, ispod njegovog nivoa. Ova Vlada neće sastaviti ni godinu dana, a onda...
(novosadjanka, 18. jul 2012 23:14)


hehehe. I da je tako kao sto kazete, posle godinu dana nece da se lomata sa gore pomenutim nego sa Dacicem, Dinkicem, Palmom, Sutanovcem i Jelenom Trivan.

Ako mora da bira od ova dva, generalno mu je sve jedno.

Srbin iz inata

pre 11 godina

Pa da....Treba da bude lojalan ''šefu'' i odbije.
Nešto nisam čuo da su isključili iz DSa svoje članove koji su na lokalnom nivou pravili koaliciju sa SNS-om ili SPS-om.
Ovde je samo u pitanju Boris Tadić i njegov moto:
''Ako ja ne mogu da budem u vlast, Svi nek propadnu. Ma nek i Srbija propadne''

svetlanast.

pre 11 godina

DS je politicka stranka koja je izgubila parlamentarne izbore i nije formirala vladu zato sto su joj stranacki i pojedinacni interesi funkcionera bili prioritet u odnosu na interese drzave.

rasim ljajic je pogresio kad je usao u koaliciju sa DS-om i ne treba da ide u nove greske.
isto vazi i za milicu delevic.
stranka i njen lider koji ne mogu dostojanstveno da prihvati poraz ne zasluzuje nicije postovanje.
vezujuci svoju buducnost za gubitnike, rasim ljajic i milica delevic dobijaju sve vreme ovog sveta - da se u buducnosti kaju.

danijela

pre 11 godina

Šteta ako Milica i Rasim prihvate ovakav stav DS.ovim je Ds pokazala da joj nije važna država i narod nego njihovi lični interesi, stranka pre svega . Zato su i izgubili izbore....
A Milici i Rasimu sve najbolje oni su svojim radom pokazali da odlično obavljaju svoj posao, šteta je zbog SRBIJE da odbiju i na kraju zbog njihovog ličnog integriteta.....Oni su odrasli ljudi sa ozbiljnom karijerom iza sebe valda će znati da procene da li im treba staratelj.
e vidite toga nema recimo u Engleskoj,tamo bi se takva ponuda smatrala kao čast.
Draga Milice svi se mi sećamo 90-tih, i kakav ste student bili i kakav profesor i čovek nemojte da oni koji su studirali godinama i koji kupuju pašnjake kod hrama,i neki koji misle da su dase u poznim godinama,
odlučuju o tome šta ćete vi odlučiti....
Zato što ste dobri oni vam to ne praštaju, ali to je već vidjeno u zemlji Srbiji,i ja tačno znam kako će se ovo završiti, zato decu spremam u neku bolju budućnost....

Istrazivac

pre 11 godina

Ministarstvo za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Sta je zajednicko za ove oblasti, osim sto vecina njih pocinje na T.

misa

pre 11 godina

Mozda su ovi iz SNS dobili izbore na tranzicionom nezadovoljstvu gradjana ali su ih dobili.I neki drugi su iste te izbore dobili na euforiji naroda i obecanih 1000 evra a da se ne govori o tranzicionom obecanju koje je dovelo do kraha i sloma. O licnom bogacenju ne treba pricati nego u pomoc pozvati KGB ,STAZI ,CIA posto je nase pravosudje nesposobno ili ti korumpirano da malo rascisti .Nemojte mnogo da ocekujete i od naslednika .Sto se tice g-dina Rasima on zasluzuje da bude predstavnik naroda u svakoj vladi.Pametnom je dovoljno .

Branko

pre 11 godina

@novosadjanka
Ja gledam Ljajica kako se "lomata" sa Veljom, Dinkicem, Palmom, Dacicem vec 10 godina. Zasto bi mu sada to predstavljao problem. Aaaaaa ovim potezom se vise ne bi "lomatao" sa Tadicem, Djelicem, Dulicem, Trivanovom... to vama predstavlja problam cini mi se.

marija

pre 11 godina

Kako za “Blic” kaže dobro upućeni izvor, vrh demokrata smatra da ovo nisu ponude o kojima treba da odlučuje DS, već su stvar individualne odluke...

milan

pre 11 godina

Kao prvo ponudjeno ministarstvo u opste nije nesto Rasime sto si do sada radio sto znaci da je samo takticka ponuda Dacica i Vucica kao sto su naprednjaci namamili Dacica foteljom premijera tako su i tebi ponudili samo da bi narusili koaliciju oko DS-a. Razumem i kritiku DS da si se zagrejao i odusevio ponudom prije nego sto je Ds nesto rekao pa zato tvoje razocarenje je samo predigra za tvoje JA sutra, mislim da takvi partneri nisu vise demokratima potrebni u buducnosti i zato idi tamo gde su i ostali nevernici.

MJovanović

pre 11 godina

"potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije" zvuči kao vrlo težak i odgovoran posao

jasna Jasna

pre 11 godina

Strasno me nervira stalna jadikovka kako politicari treba da se dogovore, da nisu bitni stranacki interesi i boje, vec da se radi u interesu naroda i drzava. I kada neko, u ovom slucaju Vucic, pozove odredjene kadrove iz drugih partija da daju svoj doprinos tom boljitku, najgrlatiji i najotrovniji su oni koji govore o preletima i stranackim bojama.Ne trazi se da niko prekine svoje clanstvo u stranci, vec se trazi da svoje znanje, strucnost i iskustvo stavi u sluzbu drzavnog interesa. Ko to nece, ne treba javnim poslom da se bavi ni kad njegova partija pobedi na izborima. Nije ovo fudbalski mec, koji ce se za devedeset minuta zavrsiti, a mi se razici kud koji. Ovo je vrlo tezak period za drzavu i stanovnistvo i potrebno je mnogo truda i rada da resimo postojece probleme

Vceganjac@gmail.com

pre 11 godina

Prodane duse,sad je i vise nego ocigledno da nehaju ni za narod ni za birace samo za fotelje.Koliko se secam Rasim je u areni srce ostavljao za Tadica a sad ode sa SNS-om,i jos njega nazivate olicenjem postenja??

M. Н. Лазар

pre 11 godina

СНС и њихова братија покушавају да увуку у њихову владу, неколико чланова из других партија, ради украса и будућих саучесника у кривици, када извјесно неће бити успјешни.
Милици Делевић није мјесто у том блату.
Расим Љајић нема шта да ради у влади. Нема више Младића, па да га се наватва 2-3 мандата.
Свако разуман и иоле частан неће у коло, у коме је И. Дачић коловођа, а А. Вучић на кецу.

Iron

pre 11 godina

Nije bitno na čijoj listi je bio Ljajić ali je veoma bitno ono što je govorio u toku kampanje. Slušao sam ga u Novom Sadu dva puta, i oba puta je biranim rečima rekao da politički oponenti liste oko DS nemaju ideje, nemaju program, da su zabili niz autogolova, da su nekompetentni, nedosledni. E, pa ako posle toga on smatra da mu je mesto u vladi sa ljudima koje je tako okarakterisao - ja nemam ništa protiv. Ne treba neko da ga ni gura ni sputava. On sada odlučuje. Niti će ova vlada njime biti ojačana niti če izgubiti njegovim neučešćem ako je to ekipa onakvih ljudi kako ih je Rasim opisivao u kampanji.

deda Jerotije

pre 11 godina

@Srboljub Matic
Tadić mu je politički tata. On mu je omogućio da formira još jednu socijaldemokratsku stranku u Srbiji da bi se stvarala zabuna u javnosti i da se glasovi građana koji bi glasali za socijaldemokratiju pocepaju. Da potsetim: u Tadićevoj vladi su učestvovale već četiri stranke koje se deklarišu kao socijaldemokratske: DS, SPS, Čankova Liga socijaldemokrata Vojvodine i Koraćeva Socijaldemokratska unija. Ljajić je inače čudo od političara: osniva i vodi dve stranke jednu nacionalnu bošnjačku i jednu tobož socijaldemokratsku. U svakoj čorbi bio je mirođja od 2000.g. do danas. Kao ministar za rad i trte-mrte ponosi se najgorim zakonom o radu u Evropi. U njegovom Novom Pazaru "presrećni" radnici su sekli od ushićnja blagostanjem prste sa sopstvenih ruku, zakivali dlanove ekserima, a radnice pravoslavke i muslimanke zajedno štrajkovle glađu. Šta im je njihov ministar pomogao?

makitamnavac

pre 11 godina

Pita se jedan moj prijatelj, a zasto sam isao na izbore? Pa na izborima su politicke opcije sucelile svoja programska opredeljenja. Jedna od politickih opcija je bila i DS sa svojom koalicijom. "Tamburali" su kao u ostalom svi tokom kampanje o ovakvim ili onakvim putem Srbije i njenih gradjana (citaj glasaca) i onda kraj izbora. Rezultati procitani i sta imamo: cista matematika:Koalicija oko SNS + koalicija oko SPS (kaze moj prijatelj-zinulo im d..e za vlast) i kaolicija URS prave postizbornu vladu. E sada, da li je ta tzv Vlada rezultat izborne volje?! URS + SPS (i ostali sa njom) = 60. Kada tome saberemo koaliciju oko DS dobijamo 127. Toliko dakle o izbornom porazu predhodne Vlade!!! Ne racunavsi manjine (10). I onda diplomac za 2,5% (znamo i zasto) dobija predsednicke izbore i sta? Srbija je htela promene? Pa da li je to ubedljivo objasnjenje da je Srbija htela promene?! Pa nije gospodo! Ono s pocetka (zinulo mu d..e) je vaga. Pricamo o matematici, jer stara dobra matematika pravi Vladu. Da li su promene Dinkic+Dacic+caprkanje po DS na koje DS treba da cuti i klima glavom? Pa prijatelji, promene su NAPRAVITE NAPREDNJACI VLADU KOJOJ CE LIDER BITI COVEK IZ VASIH REDOVA, PA MENJAJTE "RECNI"TOK DO MILE (GLASACKE-NARODNE)VOLJE!

racionalan

pre 11 godina

Ovde se dve stvari moraju razgraniciti. Prva je strucne prirode i tice se Milice Delevic. Opsti interes gradjana i drzave je da ova zena, s obzirom na svoju strucnost i pokazane rezultate, bude ministar spoljnih poslova i kada je ona u pitanju, svi koji smatraju da treba da odbije ponudu ne misle dobro drzavi nego gledaju interes svoje stranke, a gradjani koji su glasali za ds glasali su i za to da vide tu istu Milicu Delevic na ministarskoj poziciji, tako da je zabrana od strane stranke zapravo protivna interesima biraca, a i drzave. Druga stvar je politicke, odnosno medjustranacke prirode i tice se Rasima Ljajica. Ne vidim opsti interes gradjana i drzave da covek bude ministar za oblasti sa kojima strukovno nema nikakve veze, niti se do sada time bavio. U tom slucaju postoji samo stranacki interes, a on me ne zanima jer ispred stranackog (i da sam u toj stranci, a nisam) stavljam interes drzave i gradjana. Tako da sto se Rasima i njegove stranke tice, ne bih bas voleo da ih vidim u vladi jer od SDPS-a nemamo nikakvu korist (imali bi je samo clanovi stranke), a od Milice Delevic imamo svi korist i nadam se da ce se odluciti da prihvati ponudu.

Milan

pre 11 godina

"Rasim je olicenje postenja, iskrenosti i skromnosti! Naravno da treba da udje u vladu da popravi malo sastav..."
Kakav naivan i detinjast stav! Pa zamislite brak, dođe do malih novčaanih problema, neko sa strane ponudi jednom od partnera malo novcaa i on rasturi braak zarad malo novca! Nigde ni traga od onoga i u dobru i u zlu! Ali,takvi su vam ovi postpetooktobarski političari a la Dinkić i Ljajić! Nema tu nikakvog poštenja ni skromnosti,to je virus zvani VLAST kome se u Srbiji izgleda ne može odoleti! Nema tu više ni principa,ni ideologije,ni lojalnosti, ničega! Samo ludilo vlasti !
Kako to Rasim objašnjava- uđem na izbore sa jednom partijom,posle izbora pravim vladu sa drugom partijom! To je poštenje? To je krajnje podla politička izdaja koju može da napravi i samo takav čovek! Prodati
političkog prijatelja zarad šaku vlasti je nisko i podlo a Rasim još za to traži alibi kod onoga koga je izdao!? Još podlije! Unapred zna odgovor
i taj odgovor sprema za alibi! I posle misli da ostaje čist? Po sistemu ,ako je mogao Dačić-mogu i ja! Pa može Rasime i drveni šporet- ali za jednokratnu upotrebu! Svoju političku karijeru upravo ćeš tako završiti:
kao čovek i političar za jednokratnu upotrebu! A mogao si ostati bar čovek ako je već u politici zapelo....

kuga i kolera

pre 11 godina

Ovi aktivisti SNS su gori ovde i od kuge i kolere.Sacekajte malo da vidite koliko ce vasi celnici da se brinu o narodu i drzavi.
Ljajic je bio na izbornoj listi sa DS, ta lista je izgubila i sve ostale kalkulacije SNS nemaju veze sa korektnoscu, niti sa interesom naroda.I mi koji smo glasali za tu listu smo valjda neki narod.A ako vi takvi, kakvi ste ljigavi i jadni zelite da nas izvedete na pravi put unapred se zahvaljujemo ali dzabe se trudite.
A njegove price o Vucicevoj korektnoj ponudi i lojalnosti DS su zamajavanje ala Dacic i nista drugo.Boris je posteniji kao covek od njega 5 puta pa ne birate ni reci ni sredstva iz ciste pakosti da ga ocrnite.

dex

pre 11 godina

Hajde da vec jedanput razbijemo famu oko ovog gospodina i o tome kako je on bio uspesan ministar u prethodnoj vladi. Ministar rada i socijalne politike! Kakav crni rad u zemljici Srbiji, a o socijalnoj politici da i ne govorimo. Zavrsio medicinu, a nikada nije radio u medicini, uostalom kao i sva ostala njegova bratija iz vlasti i iz opozicije. Sve su to dzabalebarosi. Sve je to marketing!

neutralni

pre 11 godina

I Ljajic je mnogo naivan. Pa normalno da ne treba da mu daju podrsku da udje u vladu koju cine najveci protivkandidati DS-a. Osudjivati DS zbog neaminovanja njegovog ulaska u vladu sa SNS je smesno, a Ljajic me je razocarao. Jasno je stavio do znanja on moze sa SNS u vladu(necu to da komentarisem), a to bacanje koske i odgovornosti na DS, bedno je.

Srboljub Matic

pre 11 godina

Gospodine Ljajicu, ne mislite valjda da Vam je javnost otkupila vasu "korektnost" prema DS-u. Zasto bi trebao DS Vama kao samostalnom politicaru i coveku davati saglasnost da idete u vladu sa partijom koja je na izborima izasla samostalno a ne u sastavu sa DS-om. Oprostite ako smem da pitam, da li ste sa realnoscu dosli u konflikt. SNS a po najvise Dacica, ne interesuje Ljajic kao politicar i covek, vec devet mandata koji bi osnazili "ljiljajucu" koaliciju. Covek koji lako menja svoje partnere moze samo jednom to da ucini kao Dacic i sada Vi. U tom slucaju niti Vi niti Dacic nemate kud iz te koalicije osim da na sledecim izborima izadjete samostalno a onda nema vise pravdanja i pranja prljavog vesa. Zato ne izigravajte vise nekog postenjacinu kada to niste, tek sada narod to vidi. Srecan Vam rad bio u novoj vladi u kojoj se samo broji i ceni, biti na vlasti. Da li ce narod biti bogatiji i bolje ziveti i imati isti odnos sa okruzenjem i svetom to imate pravo da pokusate i nastaviti kao predhodnici kojima ste do juce bili partner.

mirko

pre 11 godina

Čitam nekakve tirade bivših radikala o opštim interesima, ne znam kome prodajete tu detinjastu priču, ovdje je reč isključivi o vašim ličnim interesima. Možda ste očekivali da DS predloži svim svojim simpatizerima i poslanicima da od danas zbog opštih interesa podržavaju ovog Minotaurusa od vlade.
DS je nažalost pokazala isuviše altruizma deleći poslanička mesta i kapom i šakom raznim lažnim partnerima.Najbolji primeri su Dinkić na prošlim, i LJajić na ovim izborima. Treba razmišljati o tome kako se osećaju glasači koji su glasali za DS, a poslanici koje su izabrali podržavaju najveće mrzitelje DS. Ukoliko LJajić napusti Poslanički klub DS, i pređe da podržava Vučića,Dačića i Dinkića onda je besmisleno glasati. Ja lično nikada više neću glasati za koaliciju u kojoj će biti Rasim LJajić.

superrrrrrrmen

pre 11 godina

" potpredsednik i ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije " :))))))

Ma ajde bre ljudi, neosporni kapacitet za sve ove funkcije ima samo jedan covek u Srbiji i vasioni.
Mr.Velja!

Milan

pre 11 godina

"Nije mi uopšte jasno ako je gospođa Delević najbolji izbor za misnistra inostranih poslova koji može da ponudi SNS, ako njen rad poštuju i cene u zemljama EU, u čemu je onda problem?"
Čoveče, pobedi jedna stranka na izborima sa stranačkim programom a posle izbora kupi sve redom iz ostalih stranaka koje su izgubile da iskrpi kakvu-takvu vladu!? Tako zamišlja višestranački politički sistem infatilni srpski glasač koji i zaslužuje baš ovakvu vladu: Vučić.Dačić,Dinkić! Našla krpa zakrpu...

Bojan

pre 11 godina

DOBAR čovek radi dobre stvari, njegovi ministarski rezultati, za 12 GODINA, su NULA! Npr. Centri za soc. rad nam još rade kao pre 40 godina, radnici su izgubili SVA prava, čak i ona koja su imali izmedju dva svetska rata, socijalne karte još uvek ne postoje! Treba li još?
(bezimena, 18. jul 2012 23:50)

I kao takvog DS ga je predstavljao kao svoju perjanicu, slihtajuci se za glasove bosnjaka..kao i za politicke poene na temu tolerancije i medjuetnicke kulture?!
Sve si ti u pravu, ali bolje nemamo i radimo sa onim sto imamo..povraca mi se od Dacica, ali mi cela prica zvuci mnogo bolje od impotentnog Tadica (koji za 8 godina vladavine ima rezultat 0).
Da ne pricamo koliko je mucno gledati DS koji je pored vlasti ostao i bez dostojanstva. Kad vec imate TOLIKO kadrova, dajte malo neke druge ko boga vas molim!

au pameti naprednjacke

pre 11 godina

ne zna se ko je veci biser od ova dva komentara sa najvise pluseva.Da li ovaj sto se sve vise RAZOCARAVA ili ovaj koji se lazno predstavlja kao clan Ljajiceve stranke i moli ga da udje u novu vladu.

IBJ

pre 11 godina

Ja sam baš mnogo kritikovao politiku DS u poslednje vreme, ali u ovoj konkretnoj prilici ne mogu, jer su stavljeni pred besmisleni zahtev da daju "indulgenciju" (oprost greha) političkom "partneru" za preskakanje u suparnički tabor. I rekli su ono što jedino može da se kaže: mi nismo za, a ti imaš svoju partiju pa donesi odluku kako misliš da je najbolje.

Čudan je ovo politički trenutak u Srbiji i zaslužuje promišljanje o nekoliko pitanja: 1) ako je XY već doneo odluku da uđe u Vladu, zašto uopšte pita DS? 2) Ako je već pitao, zašto je onda razočaran odgovorom? Mogo važnije pitanje je: 3) Zašto partije koje znaju da nemaju sopstvene kvalitetne kadrove uopšte ulaze u izbornu utakmicu, pa posle na sve strane traže političke "legionare-preletače" da im popune rupe? I na kraju, pitanje svih pitanja: 4) Ako će sada svi da uđu u Vladu, zašto uopšte organizujemo izbore i gde je tu kontrolna i korektivna uloga parlamentarne opozicije u demokratskom životu društva?

Zaključak je neminovan i žalostan, a svi ga već odavno znamo: političari u Srbiji učestvuju u politici isključivo i jedino iz razloga lične koristi i promocije! Ideli, takmičenje, principi, strateško partnerstvo, lojalnost, politički rad sa mlađim kadrovima? Ma ko je blesav da se s time "rčka" dok radi politički ringišpil?

A šta ćemo sutra kad zariba?

MilaR

pre 11 godina

Sta god mislila o celoj ovoj stvari oko formiranja nove vlade i ko ce koji resor da dobije (uostalom, ko nas nesto pita), ako ulazak Ljajica u novu vladu znaci "uklanjanje" Velje Ilica iz iste, mogu samo da kazem: prihvatite ponudu, g. Ljajicu!

DexR

pre 11 godina

Ne razumem SNS na ovolikom insistiranju da zove kadrove DS-a. Ovo mi liči na prećutno priznanje da SNS ima nesposobne ljude za velike funkcije i da su toga svesni. Ali i da će kasnije imati alibi za neuspelu politiku. Pa će optuživati DS, Rasima, tetka Lepu, Žiku Obretkovića, i pola sveta a oni naravno nisu krivi. Ne razumem da dobiješ izbore a ključne funkcije daš drugome. Zašto ako si sposoban? Voleo bih da vidim kako se osećaju birači SNS-a i zašto su glasali za nekg tj protiv nekoga kada njihove vodje vraćaju stare.

ExDemonkrata

pre 11 godina

Nadobudan, jer nije kompetentan za politiku. Nadam se da nece prihvatiti ponudi i samim tim da ce nestati iz politike.
Mracna pojava. Nikada osmeh na licu. Veoma antipatican.

Čovek iz jajčića

pre 11 godina

Елем, као што сам више пута написао: Једва чекам да почне "Летећи циркус Монти Пајтона". Ох, тако ме то радује. Хумора никада доста. Међутим, остала су два спорна питања: када ће "партнери" почети са нападима једни на друге и ко ће први почети. Мада, кад мало боље размислим, мислим да је то очигледно. Барем из досадашње праксе. Лаку ноћ Србијо. Спавај још мало ...

šuplje i prazno

pre 11 godina

"ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, trgovinu, turizam i telekomunikacije", pa stvaarno super ponuda, što je ne dadoše velji, a ne lekaru i biv. ministru za rad i socijalu. kakve veze ljajić ima sa ekonomijom, integracijama i sl?

Masha

pre 11 godina

Sad se setih. Secate li se trenutka kada je Dacic u pregovorima sa DSom rekao kako nije lepo da se odbori drugih stranaka krnjaju, kako je lose da ih podrze SPO (koji je bio na listi LDPa) ili Gojkoviceva (koja je bila na listi URSa), itd... A evo sada nudi Rasimu da veliki deo liste DSa prebaci da podrzavaju vladu... Pa evo primera kako SVE MOZE kada je u MOM interesu! ....

Bulevarac

pre 11 godina

U drzavi gde se za sve, ali bas sve pitaju 2-3 ljudi, Rasim i do sada kao 25 ili 30 se apsolutno ni za sta nije pitao, i to je njemu kao i svim ostalima apsolutno odgovaralo. Siguran sam da zeli tako da se i ponasa u sledecoj vladi. Sve najlepse Rasime i da bude bericetno.

laki

pre 11 godina

Steta ono,steta ovo,oni su svi kolateralna steta za narod!Decenijama se kriju iza politike koja samo pojedincima donosi rezultate.Gde su rezultati za narod,sta su to pa uradili do sada?Hoce li se vec primetiti da se sve samo vrti u krug,pomakli se nismo,zivi se sve bednije.Neke covek ni batinama ne moze da natera da vide realnost.Kosovo je tema vec decenijama,kriminalci se samo gomilaju i vracaju,kakav je ovo smesan narod.Raspravlja se o nekima koji gledaju samo svoj interes a narod samo gleda,i ceka od istih lica promene.Nema sa takvima promena,niti ih moze biti!Uskoro ce mnogi,nadam se to shvatiti,iako ce ih oni opet prevariti jer ce kao i do sada samo da svaljuju krivice i odgovornost(koje uopste i nema)jedni na druge.Luda neka zemlja.