Ponedeljak, 02.07.2012.

11:12

Sedam mladića poginulo kod Pančeva

Sedam osoba poginulo noćas u teškoj saobraćajnoj nesreći u blizini Pančeva kada je automobil podleteo pod prikolicu kamiona koji je zbog kvara bio na putu.

Izvor: B92

Sedam mladiæa poginulo kod Panèeva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Jo

pre 11 godina

Jedina krivica policije(kako vi ovde pominjete) jeste sto ove momke nije uhapsila zbog silnih kradja koje vrse po Pancevackim selima.Tuzno, ali istinito.
Sto se puta tice, to je nov i vrlo dobar put!
Sve u svemu jeste tragedija...

jovica

pre 11 godina

Direktor agenacaja za bezbednost saobracaja tvrdi da su uzroci nastajanja saobracajnih nezgoda neadekvatan pritisak u pneumaticima i neodgovarajuca rashladna tecnost u sistemu hladjenja automobila.Sa pomenutim nezgodama ovo nema ama bas nikakve veze,vec uzroke treba traziti u greskama koje cine ucesnici u saobracaju,u tehnici gradnje i odrzavanja puteva,kao i u stanju vozila i nivou njihove ispravnosti.Takodje treba podizati nivo saobracajne kulture i opste tehnicke kulture.Direktoru agencije bi bolje bilo da se posveti penziji i nekom penzionerskom hobiju nego da preko medija obmanjuje javnost a sto mu nije prvi put.Na njegovo mesto treba postaviti lice obrazovano u oblasti bezbednosti a nikako politizovati.Kako i sama agencija objavljuje sa primenom novog ZOBSa broj poginulih na zalost raste,a da ne govorimo o drugim posledicama kao sto je broj povredjenih i ogromna materijalna steta.

Aleksandar

pre 11 godina

@(Ševarice, 3. jul 2012 06:50)

Jedna takva kamera zajedno sa postavljanjem i umrezavanjem na veliko ne izadje ni 1000 evra.

ja

pre 11 godina

kao prvo saucesce porodici nastradalih..kao drugo,da nesto nije kako treba sa zakonom ili sa cime vec,nije..kao trece nesto mora da se menja drasticno,a sta i kako,nije na meni da to govorim,nisam strucan za to..

Ponovo bahatost, ili splet okolnosti ?

pre 11 godina

Sve je moguce. Ako je istina da je problem kamiona bio u hladjenju, da je vozac sipao vodu, pitanje je zasto nije sisao sa puta na put koji vodi u njive nego je ostao na putu ? Nece auto da ti prokuva ako vozis jos 500-1000 m nocu kada je hladnije, bez nekoga ispred, bez semafora. Ako je neki drugi kvar da je morao da stane u trenutku onda je druga stvar. Moguce je da vozac i nije imao vremena da stavi trougao.

Calimero NS

pre 11 godina

Tužno što tako veliki broj ljudi strada u saobraćaju. Važeći zakon o saobraćaju samo povećava korupciju i represiju a nema preventivni karakter ( policija ne upozorava kao u normalnim zemljama)tako da ne stoji da je glavni razlog za mani broj poginulih 2009. tada novi zakon već ekonomska kriza te je te godine naglo smanjena potrošnja goriva za 20 do 30 % za koliko je smanjen i broj poginulih u pomenutom periodu, i zbog jeke zime i nekih nejasnoća u primeni mnogi su izbegavali vožnju koliko je to moguće.
Ovaj zakon mnogim savesnim vozačima samo izazva stres jer za neke banalne prekšaje mogu plati za naše uslove ogrone kazne koje nisu primerene primanjima, (prva pomoć, zimske gume i ako ne voziiš po snegu)

pjovan

pre 11 godina

Znacajna razlika u komentarima, u odnosu na jucerasnje udese! Danas je uglavnom kriva saobracajna policija! Naravno, k'o sto neko rece, njihov jedini cilj je da ti uzmu po "somica"... A sto im, bilmezi, dajete po 500, 1000 kinti i sl.? ZATO STO STE NAPRAVILI PREKRSAJ, PA PRISTAJETE NA MITO JER VAS NA KRAJU IZADJE JEFTINIJE!!! Onaj ko ne napravi nikakav prekrsaj, retko bude i zaustavljen, a iako ga zaustave, pustaju ga posle provere dokumenata. Uzmite se u pamet, 50 km/h kroz naseljena mesta, 30 km/h pored skola, prema uslovima saobracaja uvek, a nikad preko ogranicenja... 'ajde, probajte svi pazljivo da vozite 3 meseca, pa cemo prebrojati zrtve na kraju i garantujem vam da ce se broj drasticno smanjiti! I sami znate koliko je budala, bas na ovim stranicama, negativno komentarisalo novi zakon u saobracaju (ne pokusavam da ga hvalim) sa stanovista: "i zasto se sad neko pravi pametan, pa ogranicenje u gradu, cak i u bulevarima na Novom Beogradu, sa 60 smanjuje na sporih 50 km/h? Samo da bi panduri mogli da naplacuju kazne!" Sve pametni, a super vozaci, koji bi da jure gradom, jer oni ne mogu da pogrese, a i, brate, ovi sporiji nek' se sklone! Jos kad bi im drustveni standard dozvolio brza kola... I sad policija utvrdjuje uzroke nesrece... Sto bi rekla Mira Banjac, "a jel' utvrdjuje uzrok nesrece za svih sedmoricu, ili samo za petoricu, za kol'ko je vozilo registrovano"?

Marko

pre 11 godina

Secam se pre godinu dana jedne vesti iz Blica kada je nastradala beba jer je upala u neki otvoreni saht u dvoristu i udavila se u Zemunu. To je bila inace siromasna romska porodica ali to nije bilo navedeno u tekstu. E sada bilo je jedno 200 komentara na tu vest i to sve nebuloznih! od toga da je kriv fejzbuk na kome majka visi ceo dan i noc (a verovatno nema kompjuter niti zna da ga upali nisu cak ni vrata na kuci imali) da izlazi uvece kasno po splavovima pa spava ceo dan itd tako da nekada treba i navesti uslove i nacionalnost kako bi vest bila razumljivija a ne da njih 200 komentara nemaju pojma o uslovima i pisu pogresne stvari!

swedenonline

pre 11 godina

1987. god se na autobahnu izmedju Regenzburga i Nurnberga prevrnula cisterna. Bio sam medju prvih 100 auta koji su zastali. Pola sata kasnije je: HELIKOPTER sa dve elise podigao i odneo! Mi smo bre 100 godina iza sveta a guramo se i busamo kao da smo izmislili toplu vodu. Po koji put? Nisu ovi izginuli sto su Romi, ubila ih Srbija kao i mnogo drugih do sad!

Mita

pre 11 godina

Bilo bi krajnje nekorektno,a vidim da ovde ima takvih indicija,da su za ovu nesreću krivi oni sami koji su poginuli,jer ih je bilo sedmoro u kolima i kao,nisu im radile kočnice...Za ovo je kriv samo vozač kamiona i niko drugi,kao i ona dva idiota u Mazdi...Vozač kamiona,kome je najvažnija stvar u životu bila ta što mu motor previše greje,je apsolutni krivac.Nije mislio na nikoga,osim na sebe i na svoj kamion i tako ga je ostavio nasred puta i ubio sedam ljudi.Nije taj put,napravljen samo za njega i njegov kamion,nego za sve.Upravo iz tog razloga,a u tome vidim i glavni problem svih ovih tragedija,država mora prema njemu i prema onoj dvojici da bude vrlo surova.Takvi moraju da shvate da nisu sami u saobraćaju i da misle da su oni važniji od drugih.Nisu!Svi su isti!Baš me zanima,da li će i odgovarati za ovaj masakr,isto kao i ona dvojica sa Ibarske magistrale...Ja svoj trojici želim dugu robiju i da im se oduzmu dozvole za stalno...

Dragan

pre 11 godina

Za nebezbednost u saobracaju kriva je saobracajna policija.Jedina nihova uloga u regulisanju saobracaja se svodi na postavljanje radara u zonama gde je ogranicenje 50 ili 60km/h.Tu naprave zasedu i jedini im je cilj da uzmu neki dinar.
Nisu zainteresovani za kaznjavanje ozbiljnih propusta vozaca.
Video sam to mnogo puta

fizicar

pre 11 godina

Nema potrebe da korumpirana policija bilo koga juri i zaustavlja po sopstvenom nahodjenju, postaviti kamere i automatski slati kazne sa progresivnim kaznama (prvi put 50 evra, drugi put 100 evra... + bodovi), a protiv korupcije napraviti online prikazivanje svih prestupa u realnom vremenu.

I kamere ne treba da mere brzinu, samo da beleze tacno vreme i tablice, a sistem da racuna za koje vreme si ti mogao stici od Ljiga do Cacka, i da li si mogao preci pola Beograda za 5 minuta.

Nema potrebe izmisljati toplu vodu, ovi sistemi se vec primenjuju u nekim zemljama (oprobao na svojoj kozi/novcaniku i da vidis kako sad pazim ;)

aki

pre 11 godina

pa da policija kaznjava nesavesne vozace i striktno sankcionise prekrsaje,nebi nam se oakve tragedije desavale.
vazno je njima da im je namestena situacija da na smenu uzimaju po 5somica ,javna tajna das 500-1000din i vozi bajo.........

mijasava

pre 11 godina

Ovo je stvarno zalosno, A uopste neznam kako to kod nas u Srbiji sme Kamion koji se pokvario da bude ostavljen na putu , to ovde gde ja zivim nepostoji ,ustvari nikad nisam video a i sam sam vozac kamiona, normalno to mora odmah da se odslepuje a ako se to ne uradi u sto brzem roku vozac a i gazda dobijaju kaznu a kamion policija odslepa i vatrogasci , Tako je to u AUSTRIJI, gde ja Zivim.

@bata

pre 11 godina

Zaista je nedovoljno saobraćajnih patrola pogotovo na kritičnim putevima. Ibarska magistrala od Lazarevca do BGd je crna tačka celom deonicom, a kafana do kafane. Noću bi trebalo biti više patrola, jer je kod nas saobraćajna kultura vrlo niska; alkohol, mobilni, premor za volanom. Po meni televiziske stanice bi trebalo da imaju obavezu, kao što rado gledane serije prekidaju reklamama, prikazivati stravične scene udesa kao edukaciju. Možda ovaj predlog nekome deluje surovo, ali većina vozača koji naiđe na scenu udesa bar malo uspori posle toga i valjda i malo razmišlja o tome.

Miroslav

pre 11 godina

Drzavu i policiju interesuju pare a ne ljudski zivoti,sa kaznama se puni budzet i sve ovo je lupanje prazne slame.Bice ovog i dalje sa obukom od 800eura nista nece vise znati nego sada.Polagace bogati a sirotinja ce da ide pesice.

Ranko

pre 11 godina

@Milan,
Imamo:
Agencija za bezbednost saobraćaja
Biro za bezbednost saobraćaja
Komitet za bezbednost saobraćaja
Umesto tri agencije dovoljna bi bila jedna, efikasna. U nekim delovima zemlje, na primer u Prijepolju kontrola saobraćaja je rigorozna. Noću iz grada je prosto nemoguće proći a da te ne zaustavi neka patrola. Za alko test su neumoljivi. Policajci su iz drugih opština i boje se da uzmu mito, da im neko ne namesti.
U Obrenovcu na primer, kao da ne postoji saobraćajna policija. Niko ne veže pojas, noću voze pijani... Jako slaba kontrola.

Mislim da je rešenje u stogim zakonima, ali i doslednoj primeni.
U Nemačkoj ako te zaustavi policija i alko test pokaže 1,1 promil i više; kazna je 5 godina zatvora. Ne postoji olakšavajuća okolnost!

mex

pre 11 godina

Mozda ce zvucat rasisticki ali moj slucaj: Vracam se kuci oko 2AM na putu jedva uocavam nesto crno ispred mene jedva stajem.... kad ono prevrnut fica na bok a ispod auta je sve trulavo i ja sam auto jedva uocio, pored puta 4 roma MORTUS pijana, ja ih jedva nagovaram da malo sklonimo auto da neko ne naleti i pogine sto oni odbijaju vec traze prevoz da ne dodje policija...
Prave prolaz za mene i ja ih odvozim do susednog sela i onda sa ceo sat raspravljam da izadju iz kola!!!!!!

Mislim 7 ljudi u autu u punoj brzini, jos 99% u nekom krsu bez kocnica!

Lola

pre 11 godina

Pre svega moje iskreno saučešće porodicama nastradalih, izgubljeno je sedam mladih života. Moje pitanje za autore teksta: ZAŠTO JE VAŽNO DA SE NAPIŠE DA SU SVI NASTRADALI ROMSKE NACIONALNOSTI? Nisam primetila do sada da ste to isticali, osim kada su nastradali strani državljani. Šta time želite da implicirate?

Nick.cdn

pre 11 godina

Ja u Srbiju dolazim povremeno i uglavnom vidim da se vecina "domacih" cudi sto ja dok sednem u auto vezem pojas ( oni mi naravno sugerisu "ma ne treba ti to i sl.". A pojas spasava gospodo i nije cudno sto je u civilizovan svetu obavezan da ga koriste SVI U AUTU. Nas narod nazalost jos uvek se ponosi "ne postovanjem zakona, pravila, standarda itd), a to cesto puno kosta. O konzumiranju alkohola pa sedanju za volan svaki komentar je suvisan. Problem korumpirane policije je nazalost najveci od svih ovih i verovatno UZROK ovih nabrojanih a i sire. Kada ce drzava bar pokusati to resiti? Mozda i nadajmo se nova VLADA!!! Vozaci zapamtite, putevi jesu losi ali mi se trebamo prilagodjavati njima a ne obratno. SRECNO!

Amos

pre 11 godina

Katastrofa, ali u pravom smislu te reci! To je 7 porodica manje za 10 godina!
Nista, vi ostali momci u najboljim godinama, sto se jos uvek zivi - sledeci put potrpajte se vas DVANAEST a ne samo SEDAM u jedan auto i gledajte da pijete JOS VISE i vozite JOS BRZE!
Mozda oborite i ovaj rekord!
Muskarci znaju zasto!

cartman

pre 11 godina

Uzgred, jeste li primetili da imamo i Agenciju za bezbednost saobracaja, kao i Komitet za bezbednost saobracaja?(Milan, 02. jul 2012 19:44). Komitet nije državna organizacija, već nevladina, ali to nije navedeno u vesti.

Klimt- Bec

pre 11 godina

Tragican dan za Srbiju izgubljeno je sedam nevinih zivota, iskreno saucesce Porodicama i Familiji nastradale dece, neka pocivaju u miru.

Realista

pre 11 godina

7 mladica u opelu kadetu? I Svi bili Romi?
Predlazem sledece:
- Svaki put kada policijska patrola zaustavi Roma za volanom, neka mu da da nesto procita, makar i neki podatak sa sopstvenih dokumenata. A zasto?
Zato sto veliki procenat Roma ne zna da cita ali imaju vozacke dozvole.
- kada saobracajna policija nadje nocu neosvetljeno vozilo na putu (traktor, kamion ili bicikl) momentalno da oduzima vozilo a vozaca krivicno goni, ne prekrsajno.
Eto, sa primenom ove dve stavke bi se umnogome smanjile ovakve tragicne situacije. A ja nisam ni saobracajni tehnicar a kamoli inzenjer kao oni sto su pisali saobracajne zakone...

Sr

pre 11 godina

dvoje, troje, pa sedmoro i koliko jos ?

Ljudi, u svim izvestajima se se navodi da je nastradalo sedmoro mladih u opelu, dakle jedna kola. Gde je bila policija da napravi rutinsku kontrolu, npr ili da obidju mesta gde se izlazi ? Za ovih sedam mladih je kasno nazalost ali spasimo ostale. Da su bili tu negde mozda bi bar dvoje od njh spasili......

Potrebno je da policija cirkulise celu noc svuda, da bude primecena i to bi za pocetak bila preventiva. Novac, budzet !? Netreba gledati sto ce tim policajcima biti placen nocni rad i koliko ce neki od zaraditi jer sve je to malo u odnosu na..... Da su mozda bili u patroli, prosli tim putem sa rotacijom ili bez ...... Mozda bi i primetili taj kamion ranije, mozda, mozda.....

Mora se mnogo vise raditi na preventivi, na edukaciji po svim pitanjima jer kad se ovako nesto desi sve je dzabe.

miami

pre 11 godina

Poenta je u losoj infrastrukturi i zaostalim putevima.Pogledajte statistike razvijenih drzava po broji automobila i videcete da se u Srbiji gine daleko vise.Ne pomazu tu zakoni,vec savremena signalizacija i infrastruktura.

Gast

pre 11 godina

Velj@
Podrzavam,jer zaista kako udjes na Horgos pocinje horror! Obilazenje,
pritiskivanje,trubljenje,pretnje...A onda BG,posebna prica za onih par kilometara kroz njega sta se sve ne prozivi!? Sta je vama ljudi,sta vi
to sebi umisljate,cemu sve to? Ali,i drugi nisu mnogo bolji,sta sve tu
nema!? A policija nas Gastarbeitere posebno kontrolise,kao mi neispravni.
Za 25 god.u Nemackoj sam 3(tri)puta kontrolisan,i to kada je bila opsta
kontrola! A,naravno da ima i medju nasim "strancima" i idiota,ali nisu
svi takvi,bas kao i to da nisu svi dole nasilni!

Serdar

pre 11 godina

Citam ovde pojedine komentare u vezi policijske kontrole i u pravu ste,mene je jednom zaustavila policija a inace vozim skuter,(inace imao sam sve isprave,kacigu,polisu osigiranja itd)a pored nas je proleto nemam pojma ni ja kakvo je ono cudo ali isao je garantujem 180 km/h,a inace bolje da neznate kakav je put i koje je ogranicenje,bilo na tom putu!

Milan

pre 11 godina

Istraga ce, nadam se, pokazati kolika je krivica bila svih koji su ucestvovali. Medjutim, epilog se ne moze promeniti: sedam mladih ljudi je, nazalost, izgubilo zivot... Saucesce porodicama...
Uzgred, jeste li primetili da imamo i Agenciju za bezbednost saobracaja, kao i Komitet za bezbednost saobracaja?

Deja Vu

pre 11 godina

Strašno.... Saučešće porodicama.

Ali, koga još ovo čudi. Pojedinci voze kao na trkama. A radio-stanice obaveštavaju gde je radar, da 'na vreme' smanjite brzinu, pa posle udri ispočetka. Nisam još čuo da neko obavesti ostale vozače da je na tom i tom mestu parkiran neobeleženi kamion, ili da na toj i toj deonici takav i takav auto vozi 200 na sat. Mislite o tome.

samo bajs

pre 11 godina

"...navodi se da bi Nikolić trebalo da se obrati javnosti kako bi pokazao da je stradanje na putevima neprihvatljivo", ovo je zaista prebanalna izjava. Sradanje je neprihvatljivo, ali sta se uradilo na tome u proteklom periodu, da li zaista moze neko, pa cak i Toma, da ucini nesto odmah. Edukacija je neophodna, ali ne samo saobracajna.

pujka

pre 11 godina

Neznam stvarno jos koliko ljudi treba da pogine da bih se policija probudila i kaznila sve koji ostavljaju prikolice na putu ili vuku prikolice bez ikakve signalizacije.Bukvalno svake godine najmanje petnest mrtvih bas zbog ovog istog problema.Stvarno nerazumem te ljude sto su tako bezobrazni da uzimaju necije zivote zbog njihove nemarnosti!!!!!!!!!!!! Molim vas reagujte jer sutra ce te biti mozda vi!!!!!!

Neko Iz Mase

pre 11 godina

Kao i u svim segmentima zivota u Srbiji,
glavni uzrok nase propasti je NEPOSTOVANJE PROCEDURE.

Pogibije radnika na gradjevinama, saobracajne nesrece, pljacke banaka, davljenje u rekama, padanje sa balkona, suse, poplave, strujni udari, srcani udari, mozdani udari, dugotrajna sudjenja, oslobadjajuce presude, mito i korupcija. Pucnjava, bombe, nozevi, opijanje i drogiranje.
To nema nikakve veze sa "nemanjem para", Kosovom, vrucinom i pomracenjem Sunca.

Zapadna civilizacija je izgradjena na principu je*enog Postovanja Procedure.
Na srpski prevedeno; "Iz gu*ice - u GLAVU".

nn

pre 11 godina

Vi koji kukate na puteve verovatno niste mrdnuli nigde iz Srbije. Znam da cu dobiti milion minusa, ali tako je. Jeste da se krade i da nije idealno, ali nismo bas ni najgori. A i druga stvar, kako bi im pomogli putevi kad su se natrpali njih 7 u auto? Znaci ovde je kriv ljudski faktor.

kukuruz

pre 11 godina

Problem je sto i policija i narod ne postuje propise. Policija ne zaustavlja mahnite vozace, neregistrovana sklepana vozila, dzipove koji skrecu dok telefoniraju, bicikle bez osvetljenja, retko koje dete je vezano u sedalici ... Nije stvar ni u kaznama. Pre dnevnika treba da odvoje 10 minuta i objasne ljudima sta je propis i kakve su posledice kada se standardi ne ispune. Pa ko nece postuje propise neka mu se omoguci da brzo plati kaznu.

Velj@

pre 11 godina

Vidim da ima nekih koji generalizuju stvari. Pogodilo me to sto je neko dole napisao da bi "gastarbajterima" oduzeo auta jos na ulasku u zemlju. Posto sam jedan od tih "gastarbajtera", moram da kazem postovanom gospodinu da sam za 20 godina u Srbiji platio JEDNU kaznu, i to za prekoracenje brzine od 10km na autoputu. Navika. Vozim u zemlji gde je 130km/h na autoputu. Inace, trudim se da ne pravim nikakve prekrsaje, ali verujte mi da me je strah da prodjem kroz BG, posebno preko Gazele.. Ljudi moji, svaka cast savesnim vozacima, ponavljam SVAKA CAST!! Ali ima takvih bezobraznika da mislim da je steta potrositi metak na njih. Ubice su na putevima svakodnevno, moram da kazem da bezobraznijih vozaca od Beogradjana nisam video. Cast izuzecima, naravno.. Ispasce da i ja generalizujem, ali je tako na zalost. A o policiji je svaka suvisna.. Tehnicki pregled u Srbiji.. Zar to uopste postoji? Zasto ga ne ukinu totalno, da se ljudi ne trose bez potrebe. Cemu sluzi tehnicki ako ga mozes kupiti sa 2000 din? Zasto to niko ne kontrolise? Zar je tesko ispitati ispravnost vozila i utvrditi ko je izdao potvrdu o ispravnosti neispravnog vozila? Licno znam par primera da su ljudi dobili tehnicki bez toga da se vozilo uopste pojavilo na pregledu. Naravno neispravno! Saobracaj u Srbiji je uzasan, previse neispravnih automobila, previse bahatih vozaca, i to ce tesko da se promeni u dogledno vreme. I pitanje: koliko od poginulih iz statistike je bilo u vozilima sa stranim registracijama?

vojvođanin

pre 11 godina

država ne reaguje jer mora da se puni budžet, kako državni tako i na lokalu. Nije bitno što se pored supa u Vršcu ne može proći od civilnih vozila policije, al je bitno da su rentirali pauka iz Smedereva i dizali automobile gde su stigli ?!!! 40kazni i 20dignutih automobila, a raskrsnica Anđe Ranković i Đure Jakšića još uvek puna nepropisno parkiranim vozilima?! Zar i taj gospodin Jovanović nije bio bivši policajac. Penzija bre pa neka uživa, ima i mlađih i sposobnijih! Šta predsednik da promeni kad policajac uzme hiljadarku i ništa ne vidi?!

koma

pre 11 godina

Strasno... Ali ipak citam komentare,pa jel drzava kriva sto je njih 7 u kolima i jel drzava kriva sto voze brzo? Nama je za sve drzava kriva! Nama bi ocigledno najbolje bilo kada ne bi nista radili,drzava davala pare i sve radila umesto nas...

Dule NS

pre 11 godina

-Daj stvarno ljudi, zar nismo dovoljno ginuli po raznoraznim ratovima i pogromima, zar ne možemo da se pričuvamo malo barem na putevima?
-Koliko ovaj narod još treba da strada da bi promenili nešto u ovoj zemlji?!
-Aman ljudi, pamet u glavu! Krajnje je vreme odavno!

keva

pre 11 godina

Ljudi moji dokle bre vise! Naopak smo mi narod! Policija ovo, ministar ono, ogranicenja onakva, automobili ovakvi. Uvek nam je neko drugi kriv. Postujte propise i ogranicenja, vezite pojas, dok vozite radite samo to, ne telefonirajte, ne pusite, ne jedite... Cinjenica je da je u ovoj zemlji sve katastrofa al njima je vas zivot statistika a vama? I ko onda treba da brine o vasim zivotima?
Saucesce porodicama poginulih mladica.

Мирко

pre 11 godina

@Goran
Neko je napisao da su ovo nesrecni mladi ljudi, ja pitam po cemu su nesrecni??Nesreca je kada vozite propisanom brzinom i odroni se stena i ubije vas na licu mesta, to je nesreca!!!Ovi klinci su sami izazivali sudbinu i tako kako su se ponasali tako su i prosli!!!Da su npr. ubili nekog drugog to bi bila tragedija,ovako su ipak, na neki nacin, stradali samo oni koji su krivi sami sebi!!!


Значи, Генијалац, сва седморица су истовремено возили, па су сви одговорни "сами себи" за ово што им се десило... Шта овде може да се прочита...
Саучешће породицама.

Niko

pre 11 godina

Prvo : Da li bi pisalo poginulo sedam srbijanaca (da li je u opšte bitna nacionalnost )to je sedam mladih ljudi
Drugo : ovi što se čude da ih je bilo sedmoro u autu za pet, da li bi im bilo lakše da ih je poginulo petoro?
Saučešće porodicama

SVD

pre 11 godina

Za kampanju "Agencija čeka dozvolu Republičke radiodifuzne agencije za njeno emitovanje na TV i radio stanicama" - koliko se to čeka, i zašto se toliko čeka? A posebna stvar je da li je prikolica bila pravilno obeležena, jer ako ide vozilo u susret ne može se uvek da primeti neko slabo obeležavanje. Je li bio trougao na propisnom odstojanju? Pored niskog nataliteta, Srbe ubija i visok procenat smrti na putu. Uskoro će nas nestati.

Jedino rešenje

pre 11 godina

Ovo hitno mora da uradimo:

1) Da zatvorimo tzv. Agenciju za bezbenodst saobraćaj i pokažnjavamo sve zaposlene i one koje su učestvovali u njenom formiranju

2) Odmah da se odbaci postojeći policijski ZOBS i svi pravilnici (ako su uopšte doneseni)

3) Da se uzme u proceduru odbačeni predlog ZOBS Ministarstva za infrastukturu sa dve izmene:

- Svaki saobraćajac i policijac da ima ista prava i dužnosti u saobraćaju kao i građani. Nepoštovanje propisa se kažnjava 10x više nego građanina

- Da se uvede odgovornost onih koji održavaju puteve

4) Da se konačno sredi besmislena signalizacija

5) Da se podigne oganičenje brzine van grada. Nemam karaktera da objasnim zašto će ovo u stvari dovesti do manje udesa.

E, kad se ovo sve uradi, odmah i hitno, tek onda _počinju_ da se stvaraju preduslovi za bezbedan saobraćaj.

U osnovi, treba samo da prepišemo zakon od neke od EU zemalja i po ugledu na njih sredimo saobraćaj, puteve i signalizaciju.

Panduri su umislili da daju svojima sva moguća ovlaštenja, da se na njih ne primenjuje zakon i da samo kažnjavaju na besmislenim mestima. Malo u budžet, malo njima u džep, malo za lokalnu zajednicu. E pa ne može tako da se uređuje saobraćaj.

I dok god se nastavi ovako, biće sve gore. Država i policija moraju da daju primer, a ne ovako. Šta mi od njih vidimo? Samo javašluk i bezobrazluk.

Nego, primeti li neko ministra negde? Da nije možda pomislio da daje ostavku?

rasisticko izvestavanje

pre 11 godina

Zasto je u clanku bilo vazno da se kaze da su to bili Romi? Valjda su i oni gradjani Srbije? Valjda se htelo reci da smo razliciti i u zivotu i u smrti.

Petar

pre 11 godina

Konačno se pokazalo da je zakon o bezbednosti saobraćaja loš, da se upravo loše odredbe tog zakona primenjuju da bi se popunio budzet a da se ne primenjuju one odredbe zakona koje zaista doprinose bezbednosti u saobraćaju. Recimo niko ne sankcioniše parkiranje po putu i neobezbedjivanje mesta gde se nalazi vozilo u kvaru (koje stane), ali se zato sankcionišu oni koji nemaju ličnu kartu kod sebe ili nisu vezali pojas (čime ugrožavaju samo sebe i nikog drugog).

Bozidar

pre 11 godina

ne treba puno komentarisati. razlog je da nije trebao da vozi kola. i iako ima dozvolu i kad je polozio da li godinu ili vise.jer to je ono sto vam govorim da on nije da vozi na putu i nije sposoban za upravljanje vozilo. ja sedam godina vozim i vidim kako se na putu poasaju a krajnije je opasno kad taj neko naudi zlo na putu. kazna i presretac i ostale kazne ce tesko da predvide ucesnik u ponasanju. svim vzacima budite sigurni da vam ne bude kasno. zato vazite kako treba a ne iskaljavajte vas bes.

Goran

pre 11 godina

Neko je napisao da su ovo nesrecni mladi ljudi, ja pitam po cemu su nesrecni??Nesreca je kada vozite propisanom brzinom i odroni se stena i ubije vas na licu mesta, to je nesreca!!!Ovi klinci su sami izazivali sudbinu i tako kako su se ponasali tako su i prosli!!!Da su npr. ubili nekog drugog to bi bila tragedija,ovako su ipak, na neki nacin, stradali samo oni koji su krivi sami sebi!!!

Jelena m

pre 11 godina

Iskreno saučešće porodicama. Vozač je stao da sipa vodu, da li u kamion ili da bi pio, nejasno je sasvim, on je to sigurno objasnio policiji! E to se dogodilo....verovatno ne obeležen. Istraga će sve pokazati....svejedno, to više nije bitno. Bitno da mediji istaknu činjenicu da ne smemo biti neodgvorni ni jednog jedinog sekunda za volanom! Kada stajemo, skrećemo, krećemo, polećemo....nebitno....mora se sa individualnu odgovornost apelovati. Iz Vojvodine sam i na ovom puta veoma često! Da, jeste...ima mnogo mehanizacije, neosvetljene, kojapravi blato na putu, ostaje sa strane puta nepropisno jer je vozač na sekund izašao do svoje njive ili šta god....takodje, sreću u polje bez žmigavca odjednom...i često nemaju retrovizore ili bez gledanja i to na pomenutom medjunarodnom putu, jer to je put iz Rumunije ka glavnom gradu!
Na kraju, sve je sad besmisleno za porodice i prijatelji ovih mladića....ni krivih....ni dužnih!!!! Neka im je laka zemlja!

Dusan

pre 11 godina

Na temu bezbednosti saobracaja:

Novi trend u svetu je da se postavljaju kamere unutar vozila, lako jednim klikom mozes slikati ispred sebe coveka koji bahato vozi, ulece u makaze itd. Zatim dostavis policiji. To se radi zbog opsteg dobra, a i sve manje je onih koji misle ako nema policije da mogu raditi sta god zele.

Zoran

pre 11 godina

pre neku noć zamalo nisam udario u prikolicu koja nije bila uopšte osvetljena, vukao je traktor a ljudi koji su sedeli na prikolici su palili upaljače ???? i video sam ih u poslednjoj sekundi.

Dusan

pre 11 godina

Na svim magistralnim putevima postavite fiksirane radare koji automatski slikaju vozila koja se krecu nedozvoljeno. Para za to mora da se ima, nek se uzme kredit ako treba. Kazne moraju biti od 100 do 500 evra, ili oduzimanje dozvole ili zatvor. Tek tada ce svi da voze kako treba!

Ne pricam konkretno o ovom slucaju. Slava ovim mladim ljudima.

srbija medju sljivama

pre 11 godina

cesto imam priliku da vozim tim putem, i sam put je u relativno dobrom stanju (u odnosu na to kakvi su putevi kod nas) a i to je ravnica (sto mnogima pogotovo u centralnoj srbiji nije jasno) vidi se vozilo iz suprotnog smera i na vise km...
dakle sve i da kamion nije bio obelezen i osvetljen (sto je malo verovatno) ne moguce da ga nisu videli jer je sinoc bio pun mesec, a kada je tako na tom putu se vidi cak i lisica kada protrci i to na velikoj udaljenosti (zato sto je ravnica)
a ova nesreca se desila iskljucivo zbog bahatosti ovih koji su se vozili u kadetu, naime kadet je registrovan za 5 osoba a i tih 5 osoba (ko se vozio u kadetu zna) moze jedva da se ugura unutra, a njih je bilo 7, eeeej 7! direktno prekrsen zakon! brzina kojom su isli je sigurno bila daleeeeko iznad 80km/h koliko je ogranicenje, jer da su isli 80 videli bi kamion jos na 1km i bez problema ga obisli.. a o tehnickim ispravnostima vozila necu ni trositi reci obzirom da svi znamo kako se sve moze "proci" tehnicki pregled!

dokle ce nadlezni organi da se prave ludi i da kukaju na visu silu i sudbinu umesto da rese pravi problem u nasem saobracaju a to je bezobrazluk i bahatost?
maloumnost ove nacije se najbolje vidi u saobracaju, naime ko god je vikendom kasno uvece zna kakve se sve idiotske scene desavaju na putevima gde pijani ili drogirani klinci bukvalno luduju automobilima sa tolikom dozom idiotizma da je prava prosta sreca da ovakvih slucajeva nema mnogo vise!

maximus

pre 11 godina

ovo nije normalno ne treba niko da ratuje sa nama daj samo srbima auto i eto genocid.
ja bih kao u kanadi Taj ko vozi jako pijan dva puta ili jako brzo vise puta onda mu drzava smrska auto ispred njega ili kazna da se oseti i da mu oduzmu vozilo 6 meseci do godinu dana.
I neki da izgube dozvolu i opet u autoskolu ali, ako voze ipak onda nema dozvole 10godina i kazna od 1000 Evra, ako ne milom onda silom.

Karlos

pre 11 godina

Pre 15 dana vozio sam u pravcu Mladenovca iz pravca auto puta. Negde pre skretanja za Kosmaj u susret mi je isao auto mojom trakom koji je preticao auto iz svoje. Poceo sam da kocim i jedva se provukao izmedju njega i zastitne ograde. Uopste mu nije palo napamet da ukoci i vrati se u svoju traku jer me je video bar 100m pre mimoilazenja. Nije hteo. Srecom put je sirok pa su tri automobila stala u punoj sirini i mimoisla se. Palo mi je napamet da se okrenem i stignem ga, pa da ga onda plomim od batina. To je bila moja impulsivna reakcija posle jedva izbegnutog direktnog ceonog sudara. Svi moji saputnici su bili prestravljeni. Nisam siguran da bi to batinanje bitno uticalo na njega.
Moj suvozac mi je rekao da je to bio neki stariji covek. Ja ga nisam video, gledao sam samo kako da se provucem kroz prostor koji mi je velikodusno ostavio. Hvala mu i za toliko.

Ne znam koji zakon ili koja policija odnosno tehnologija moze da spreci ovakve kamikaze.

Ljljana

pre 11 godina

Poznajem taj put odlicno, cesto idem u Deliblatsku Pescaru, put prav, dobar, ali.. sad sezona poljoprivrednih radova, cesto se isprece kombajni, traktori, pa se stvori kolona i onda preticanje.Ono sto je meni uvek upadalo u oci je nenormalno divljanje ka pravcu Beograda limuzina sa vrsackom tablicom.Takodje nocni provod iz sela do sela po kaficima i eto. Dal su Romi, potpuno nebitno, a ja se pitam sta bi sa Presretacima, ne pamtim da sam ih ikad videla, a policija je posebna prica.

meda

pre 11 godina

iz vrsca sam, tip putem prema beogradu idem bar 5puta nedeljno i dobar je put, jedan sam do vozaca koji vozi tim putem brzo ali ne obilazim na punoj liniji, problem na tom putu jesu kamioni traktori i kombajni ali skoro svi su odlicno svetlosno obelezeni. cigani koji su poginuli sami su krivi bilo ih je 7 u kolima,verovatno pijani jako, vecina nije ni zavrsila osnovnu skolu i pitanje je da li iko ima i vozacku od njih a i ako imaju kojim slucajem kako su je dobili posto su sigurno ne pismeni i ne znaju da citaju, a tehnicku ispravnost vozila necu ni da komentarisem.

boris

pre 11 godina

kao I na ostalim putevima, Losa signalizacija, obelezavanje, sam kvalitet puta los, uglavnom dve trake ,loseodtzavanje, sve Su to najcesci uzroci nastanka teskih saobracajnih nesreca,Sta je u ovoj zemlji uradjeno po tom pitanju? Nista, propaganda, vozi 20km/h I nece se Nista lose desiti?

maximus

pre 11 godina

u svakoj normalnoj zemlji bi vlada reagovala kad vise ljudi ginu u saobracajkama nego u ratovima ,i narod gde je'?u demokratiji trebaju demonstracije ili su svi naivno mislili posle 5oktobra netreba to vide.
Pa francuzi protestuju za svaku sitnicu i dobiju jel politicari rade za narod i samo vide koliko glasova gube zato trebaju protesti. koliko da cekamo da 20.000poginu? e onda smo svi krivi sto smo cekali ,,hoces bolju zemlju bori se nece je Niko dati.

djole

pre 11 godina

ima mnogo problema vezanih za saobracaj ...savast vozaca - 7 ljudi u opel kadetu (primer).....losa signalizacija ....policija- prodaju se za dvetsa dinara ne rade posao koji treba da psu kazne koje menjaju svest vozaca .....losa obuka u auto skolama -jedan rucak sve zavrsava .....niska kaze- da stavite 100000za preticanje na punoj linije tesko da ce se neko usuditi da pretice drugo vozilo gde to nije dozovoljeno

Predrag

pre 11 godina

Nije tesko zakljuciti zbog cega stranci zaobilaze ovu nedodjiju . Ne zna se sta je gore : da li jezivi putevi ili bezobrazni , nevaspitani i neodgovorni vozaci . Dokle god se ne uvede stroga i cvrsta kontrola sa drasticnim kaznjavanjem dotle ce biti ovako . Zbog ovakvih uzasnih nesreca ponekad zazalim sto nemamo kineski sudski sistem .

Aleksandar

pre 11 godina

Resenje su kamere, bar kad je rec o nepostovanju ogranicenja brzine, bahate voznje, preticanja preko pune linije i tako tih specijaliteta koje vidjamo svakog dana na putevima. Dakle, kamera na svaki kilometar puta!

To cak i nije toliko skupo kao sto moze delovati na prvi pogled. U Srbiji ima 40.845 kilometara puteva raznih kategorija, od seoskih dzada do autoputeva, a kamere koje bi sve belezile pri takvim kolicinama ne bi kostale ni 1000€ po komadu zajedno sa stubovima i potrebnom infrastrukturom, sto ispada u vrh glave 41 milion evra a sto je manje od nepotrebnog satelita ili spasavanja 40-ak nasih batinasa od ruku pravde; Umrezavanje, prateci centar i ostale potrebne stvari ne bi prebacili zajedno sa kamerama 50 miliona evra, a nama svake godine u saobracaju pogine hiljadu-dve ljudi koji, da su ostali zivi, bi mnogo vise novca kroz poreze izdvojili od tih bednih 50 miliona. O prihodima od kazni i velikim ustedama u nasem zdravstvenom sistemu i da ne govorimo. A cak bi se i korupcija smanjila jer ne mozes da se dogovoris s kamerom da te pusti za par crvenih.

Dakle, pokriti kamerama svaki kilometar puta. Odmah!

Munja

pre 11 godina

@petar

Ako je u pitanju regionalni put ili autoput, a ti vozis vise od 80 odnosno 120 km/h, policija ima puno pravo da ti naplati kaznu. Meni se cini da si izostavio taj detalj, a siguran sam da si brzo vozio.

crazy processor

pre 11 godina

Vidim da dosta ljudi kritikuje policiju, i da zahteva cesce radare. Kao prvo jedva i ove placamo, kao drugo vozaci ce uvek amblendovati zbog policije, ukljucujuci i mene. Po vama treba sto patrolnih kola po magistralnom putu. Shvatate li koliko postoji putnih pravaca ged ne moze policija da stoji, i nije problem voziti u proseku 65km/h, problem su putevi, signalizacija, losa rasveta, kola sa losim svetlima, a ponajveci panicni vozaci koji ne znaju da reaguju. Dosta provodim vremena na putu, i moram reci da mnogo njih ne zna duga svetla da ugasi pri izlasku iz krivine(sto pretpostavljam da se dogodilo kod Pozege), a o gastabajterima da i ne pricam, vecini bi oduzeo kola na ulasku u zemlju.

Zoran

pre 11 godina

Velika tuga i tragedija. Ovoliko izgubljenih zivota za samo 24 sata je zaista previse. Na zalost i ovakve stvari se desavaju, ali sam siguran da bi broj nesreca bio manji da nasa bajna policija ne "vata" debele hladovine po gradovima, nego da rade svoj posao po putevima.

incko

pre 11 godina

Sta je ovo svaki dan ginu masovno ljudi u saobracajkama... Pa u ratovima devedesetih se nije toliko ginulo i bilo toliko povredjenih ko u voznji danas. Nije voznja za svakog...

teslaboj

pre 11 godina

Kakve veze sa ovom nesrecom ima saobracajna policija?!

Razumem da je preventiva jedno, ali ne mozes ubediti nekoga da bude pazljiv ako nece to sam.

Znam da je tuzno, ali da je isao 60 na tom putu, ne bi bilo problema, a kako auto izgleda sa slike, ovo je moralo biti bar 100 na sat.

Vozaci, kao i ja sto sam vozac, treba da shvate da kola prevoze sa tacke a do b, a ne da se manijacis, ludujes i vozis duplo brze od propisanog, uzgred vozis neispravan auto uz parolu ma nece mene.

Darko

pre 11 godina

Nek pocivaju u miru
ali,sedmoro u kolima?? Dok istraga ne utvrdi ne osudjujte vozaca kamiona..jer svako ko stavi sedmoro u kola je vec prekrsio bezbednosna pravila..zasto onda ne bi jurio,preticao na punoj..i aman okanite se vise politike u ovakuim vestima..politicari su krivi sto ljudi divljaju u voznji? Ili zasto su tropske vrucine?

petar

pre 11 godina

Važno je da policija stoji 300m na ulazu u Banatsko novo selo i da te snimaju dok još i ne uspeš da smanjiš brzinu.Radar je super moderan, slika ti trepavicu a policija beskompromisna.
Znači nije bitno koliko vas je u kolima,tehnička ispravnost, oprema.
Niko ništa ne pita.Na ulazu u selo nema ograničenje brzine, već je znak odmah iza mesta gde policija stoji.Nije znači interes regulisanje saobraćaja već kazne i prijave.Pogledajmo bilans za ova dva dana i sve je jasno.

danger

pre 11 godina

@zbunjen: Bravo, to najcesce jeste sustina. Ogranicenja su veoma cesto potpuno imbecilna. Pa najsigurnije da se parkiramo i idemo peske, ogranicenje 4km/h. Siguran sam da je bolje da ogranicenja budu realnija i da bude stroza kontrola. Zivim u nemackoj i bez obzira na bolje puteve, ogranicenja su REALNA. U Srbiji nisu. A tek o prestanku ogranicenja da ne govorim. To se u Srbiji retko stavlja. Na magistrali te ogranici na 30-40 i nikad vise prestanak? Onda prestanes da se pridrzavas takvih ogranicenja, suprotan efekat.

Nebojsa

pre 11 godina

Stojadin Jovanovijć koji kao da izveštava o vremenskoj prognozi, a na putevima nam poginulo više od deset ljudi u par zadnjih dana. Bože sačuvaj.

Sasa

pre 11 godina

Pokazalo se sirom sveta a i u regionu da je jedini nacin da se smanji broj poginulih da se ZABRANI unosenje alkohola dakle, 0 promila. To je, naravno, politicki veoma nepopularno i zato niko ne zeli time da se bavi.

Saucesce porodicama

pera detlic

pre 11 godina

''Direktor Agencije Stojadin Jovanović rekao je da se posebna pažnja mora posvetiti pripremi automobila, jer je u danima kad su visoke temperature vrlo značajno da pritisak u pneumaticima bude ispravan i da je tečnost u rashladnim sistemima odgovarajuća.''
Penzionisani general policije Jovanovic misli da je uzrok nesreca rashladna tecnost. Kakav direktor agencije, takva i bezbednost.

Hogar

pre 11 godina

...na žalost učestali su udesi ali to je poruka SUP-u...nije sve u kamerama,treniranju strogoće,novoj prvoj pomoći...Setite se kako smo polagali vozački ispit sedamdesetih...motoristika,prva pomoć ,testovi....kakvi zapadni principi i vožnja pod pratnjom odrasle osobe.Zna se ...polaganje ne za mlađe od 18 godina...sve prekopirajte iz zakona sedamdesetih godine i eto rešenja,a zakona se pridržavajte dosledno...bilo bi rezultata ali ko sme da se odupre "duhu" pro-evropskih "promena"?!

Marie

pre 11 godina

U Nemackoj je "opasnost" policija koja meri brzinu i snima film iz vozeceg automobila i to neprimetno. Mislim da je ovo vrlo efikasan nacin kontrole, uz to sa odlicnim dokaznim materiajalom.

Ako drzava nema para/nameru da popravi ili gradi sigurne puteve, to ne znaci da treba da prkosno nastavim da vozim kao da imam perfektni autoput, jer to "treba da imam". Srbija ga nema, dokazane potencijalne ubice moraju da se voze autobusom ili odsluzuju desetogodisnju kaznu bez mogucnosti skracenja. Za ubice, ako ostanu u zivotu, naravno dozivotno.

sumorni

pre 11 godina

Poznajem taj put odlično i tvrdim da je bilo dovoljno da se vozi dopuštenom brzinom, pa da se na vreme uoči bilo šta što stoji na putu. Malo pre toga, ka Alibunaru, put je malo talasast (ide gore-dole) i tu je obilaženje zabranjeno, ali na mestu gde se tragedija desila, put je prav, ravan, uobičajen za puteve te kategorije.

Postoji i jedna činjenica - ne postoji niti jedan zakon o saobraćaju koji bi srpske vozače priveo osnovnoj saobraćajnoj kulturi.

Čak ni da je kazna za nevezivanje pojasa streljanje na licu mesta, Srbi ga ne bi vezivali iz inata.

Ukoliko se sami ne zaštitite, teško da će to učiniti neko drugi, i onog momenta kad učinite bilo šta što je nedozvoljeno, više nikoga ne optužujte za krivicu za ono što vam se desilo.

Aleksa

pre 11 godina

Bez obzira na uzrok konkretne nesrece, cesto se mogu videti vozaci kako telefoniraju za vreme voznje. A to znaci jedna ruka nije na volanu, koncentracija opada, a za neku iznenada nastalu situaciju moraju obe ruke biti na volanu i paznja maksimalna.
Ja sam jednom pokusao da vozim i da pricam,pa to je strasno, vozilo samo odlazi u stranu i pri maloj brzini. Tako da treba apelovati na ljude da ne pricaju mobilnim dok voze.

sofronije sovra

pre 11 godina

Kriv je i kamiondzija zbog neobelezenog parkiranja, a i vozac kadeta, pa ne mozes da vozis 7-oro u automobilu. Ipak, zalosno je da se izgubi toliko zivota... PS Nisu Vladimirci, nego Vladimirovac!

Dimnjačar

pre 11 godina

Strašan događaj, ali još strašnije što je vozač kamiona u pritvoru.
Ako je u kadetu bilo 7 ljudi
1. masa * brzina
2. Smanjen prostor i za vozača, povećano vreme reagovanja (zaustavni put)
3. Sa tom masom (pretovar vozila) produženi trag kočenja
4. pretpostavljam brzina kadeta

Iz svega ovoga biće opleti po kamiondžiji po principu neko mora bit kriv, a pošto iz kadeta nema živih ostaje samo kamiondžija.
Ovo liči na Irak i Saudisku Arabiju jer tamo si kriv jer si bio tu.
Sad treba kamiondžiju raskućiti da bi sudije i advokati bogato živjeli.
Ovo je propast od sistema.
U normalnom sistemu kamiondžija bi pod pretpostavkom da nije kriv naplatio od osiguranja debelo zbog užasa koi je preživeo.
Kod nas osiguravajuće kuće nemaju mogućnosti da vrše pritisak na saobraćajnu policiju kako da obavljaju kontrolu saobraćaja.
Sve je naopačke postavljeno i kako da bude bolje. To je nemoguća misija.

Boris

pre 11 godina

RIP. Ovo je postalo sve ucestalije. Da li postoji mogucost, da se svim vozilima, mehanicki ogranici brzina kojom mogu najvise da voze? Ko to sam ispravi i vozi brzo, oduzimanje dozvole i zatvor, godinu dana.

Sitničar

pre 11 godina

Pa recimo u Švedskoj uspevaju....

Nego, stvar je u sprovođenju zakona, ne u usvajanju istog. Može se tražiti izgovor kako levo, tako desno, i prebacivati u tuđi domen. Ali, dok milicija ne izađe na drum i sudije ne kažnjavaju NAJRIGOROZNIJE, ljudi će nastaviti da ginu kao muve.

eeeeeeee

pre 11 godina

Srbijo,rat ti ne treba,sama se gasis...
Zalosno :(
Svaki dan saobracajke,pa gde je ta saobracajna? Gde je mozak ovom narodu?
Gde zurite ljudi? Bolje 2 sata kasnije nego 20 godina ranije!!!!
Pamet u glavu

Molim brz odgovor.

pre 11 godina

Jezivo. Ljudi šta je ovo, pa nama ne treba nikakvo bombardovanje, rat, zemljotres...mi u saobraćaju izgubimo godišnje stanovnika kao da smo imali mali lokalni oružani sukob. Halo ministre pardon premijeru šta si uradio da se ovo spreči??

Stranac

pre 11 godina

Ljudi, sećate li se vi kako je pompezno najavljivan novi zakon o saobraćaju pre par godina? Gde su sad oni koji su tvrdili da će broj nezgoda biti drastično manji? Naravno, velika odgovornost je i na vozačima, ali tvrdim da bi broj nezgoda bio znatno manji samo kada bi se malo upristojili ovi naši očajni putevi ili kada bi barem nešto od tog novca koji od nas "kradu" uložili u nešto što će suštinski poboljšati našu bezbednost i kvalitet saobraćaja. Nažalost, u Srbiji je sve mrtvo slovo na papiru i bojim se da će tako još dugo ostati.

zbunjen

pre 11 godina

Da li se nekada neko zapita da ogranicenja brzine kod nas nisu realna? Tj da ogranicenje od 40-50km na cas smori vozace. Vozac sam vise od 20god i nisam imao nikakvih nezgoda u saobracaju. Mislim da ogranicenja treba povecati. Saobracajne nesrece se ne desavaju ako je ogranicenje 60-70 vec kod onih koji idu mnogo brze od toga

we

pre 11 godina

U Srbiji svako voli da prebacuje krivicu na nekog drugog...

Uveden je zakon i kazne su drasticno povecane bas da ne bi dolazilo do ovakvih situacija... Pravi efekat se bas i ne primecuje...

Jedino sto je sigurno da je nas manje, a budzet (njihovi cepovi) puniji.

djole

pre 11 godina

Vozilo nije bilo parkirano nego su ga samo tako ostavili da stoji ne bezbedno. Bez ikakvih znakova upozorenja... Klasika. A i nemaju gde da ga pomere kad su nam putevi katastrofa, nisu obezbedjeni vecim parkinzima, los je put itd... Nadam se da ce neko konacno da odreaguje. Strasno... Pokoj im dusi. Saucesce

miroslav

pre 11 godina

apeluje se na policiju, i to se uvek radi kad se dogodi nekoliko nesreća u nizu. suviše kasno sa preventivom, ali nemoguće je ovakvim stanjem svesti vozača učiniti bilo šta. jedino represivne mere sa oduzimanje kola, ili po hitnom postupku u zatvor...
naprimer na ibarskoj magistrali nevidim te policijske motocikliste(a priča se da za njihovu opremljenost nemamo policiju za ove motore,jer su naši policajci kursisti)
jošu vek policija je na utvrdjenim mestima u ladovinama,zaustave''dobar dan-srećan put'', pre toga svi su blicali da se tu i nalaze.
nema ih u pokretu na magistralam.
ja sam u subotu od Zlatibora do Milanovac vozio u koloni koja je se normalno pridržaval svih prpopisa,ali samo u toj vožnji imalo je preko 100 vozača koju se napravili prekšaj(ma to za njih nepostoji puna linija,za njih nepostoje znaci ograničenja,procene u preticanju se''drskost'' i namera da mu se sklanjaš iz suprotnog pravca,jer ''gazi''-ubija...na ulazu u Milanovac znak zabrane zbog radova-ma ko te šiša svi masovno idu pravo iako je postavljen ogroman znak da se ide kroz grad,jednom rečju užas od saobrćajne nekulture(za naše podneblje bolje je reći divljaštvo)
znate šta je 100 vozača koji su na 80 km napravili u sta vremena prekršaje,pa to ne može ''ni bog Savaot da dovede u red'' jer takvi smo, nepopravljivi a policija koja treba u vožnji i na putu da hvata prekršionce i dalje je statična,kada zaustave nekoga''priča se,ubedjuje'' užas od mentalnog sklopa nacije. a 99% stradju nedužni

Putnik

pre 11 godina

Juče sam popodne putovao od Vršca preko Kovina do Pančeva. Na putu je mnogo poljoprivrednih mašina velikog gabarita koje se kreću neobeležene i bez pratnje. Vozi se velikom brzinom sa lošim gumama a temperatura kolovoza je oko 80 stepeni. Koliko su zimi opasne loše gume, još su opasnije leti kada se asfalt skoro topi. Neka je laka zemlja nastradalim putnicima ali siguran sam da je vozač vozio velikom brzinom. I naravno, policije nigde na ovoj relaciji, nigde radara niti patrola.

zex

pre 11 godina

Slava im!!!
to smo znaci da policija ne radi svoj posao!!! Nemoze cela ibarska magistrala samo na jednom mestu "cekaju", skriveni u zbunju da naplate kaznu. Mora da stoje na svakih 5,10km i ne da kaznjavaju vec da deluju stimulativno na vozace.

radojko

pre 11 godina

Zasto toliko kasni vest o ovoj tragediji? To se desilo jos kasno nocas a tek danas u podne su svi poceli da objavljuju i to sve nepotpune informacije...????

Državo, ima li te

pre 11 godina

Daš na tehičkom pregledu mito od 20 eura, tebi fino, možeš i dalje da voziš krntiju koja jedva ide i guši sve po gradu, a to što ima mrtvih na sve strane!?

Mogu da zamislim da je uzrok nesreće loša osvetljenost kamiona i isto tako loše svetlo na automobilu. Ljudi, pamet u glavu.

Neka im je laka zemlja.

milan

pre 11 godina

Tuzno je sto ostavljam komentar ali je grozno sto se ljudi iz milion agencija, a pogotovu ovi za bezbednost saobracaja vade na drzavu i uvek je neko drugi kriv. Pa vi ste drzavna agencija i vi primate plate sihurno iznad proseka i nista ne radite. Pa samo kaznama se nista ne postize i slikanjem za tv, ali gospodo vi samo kukate, a u saobracaju pogibe ovog vikenda vise ljudi nego u iraku i siriji da vam ne pada napamet da ste nesposobni.

Posmatrač

pre 11 godina

Dešavaju se strašne stvari: ljudi ginu u saobraćajnim udesima, uglavnom zbog neispravnih vozila (sirotinja), vožnje u pijanom stanju (neodgovorni), prebrze ili bahate vožnje (mladi, motociklisti), a policija kažnjava za bezazlene prekršaje u gradskim uslovima saobraćaja.
Ne sećam se da je neko od motociklista kažnjen jer je prekoračio čuvenih 50km/h (nisu ni nabavili te motore da se voze po propisu) ili da je neki penzioner opomenut zbog dotrajalog vozila sa neispravnom opremom ili da su neki klinci/klinke sa "ozbiljnim tatinim" kolima isključeni iz saobraćaja jer predstavljaju opštu opasnost za sebe i za ostale.
Zakon o bezbednosti saobračaja je sasvim OK, ali mora da se primenjuje na sve i na mestima gde je rizik od udesa povećan, a ne na mestima gde je zgodno postaviti "zasedu" patrole saobraćajne policije.
Policija je na potezu!

vlad

pre 11 godina

Narod gine ne drumovima, a cenjeni profesor kaže da smo ispred suseda po pitanju bezbednosti u saobraćaju. Ja mu ne verujem, tim pre što nisam ćuo nijedan argument.

Ne mogu da kazem ime

pre 11 godina

Nesreca se dogodila na putu Vršac - Pančevo između Banatskog novog sela i Pančeva, kod skretanja za Kačarevo. Alibunar je 30 km prema Vršcu od mesta nesreće. U pitanju jesu Romi iz Banatskog novog sela. Saučešće porodicama poginulih.

Srđan

pre 11 godina

Da se malo više pita saobraćajna struka, a malo manje "pismeni" Dačićevi policajci, verovatno bismo imali bolji zakon i bolje puteve sa manje crnih tačaka.

vuk

pre 11 godina

Ovde citam da su greske svih mogucih, sem vlasti. Gospodo, ako policija stoji na rskrsnici i zaustavi nekoga zbog rutinske kontrole, a pored njih proleti neki BMW, ili nesto slicno, necete videti da ce barem javiti registarsku oznaku kolegama, a kamoli da ga pojure i zaustave. Svaki dan na ulicama i putevima srbije mozete videti divljanje i bahatost velikog broja ucesnika u saobracaju, romi voze "nesto" sto je prevozno sredstvo koje nigde u svetu ne postoji, ali ako je nekom prosecnom vozilu sa prosecnom porodicom, na primer crkla sijalica na poziciji, to je kazna. Zato molim nadlezne , da svoje sticenike vise ne stite, kada ugrozavaju zivote u saobracaju, mada .... gde god da odete zivot vam je ugrozen, bolnica,banka,kafic,restoran,...ucinite nesto za sveopstu bezbednost, a ne samo da pricate.

Ne mogu da kazem ime

pre 11 godina

Nesreca se dogodila na putu Vršac - Pančevo između Banatskog novog sela i Pančeva, kod skretanja za Kačarevo. Alibunar je 30 km prema Vršcu od mesta nesreće. U pitanju jesu Romi iz Banatskog novog sela. Saučešće porodicama poginulih.

vuk

pre 11 godina

Ovde citam da su greske svih mogucih, sem vlasti. Gospodo, ako policija stoji na rskrsnici i zaustavi nekoga zbog rutinske kontrole, a pored njih proleti neki BMW, ili nesto slicno, necete videti da ce barem javiti registarsku oznaku kolegama, a kamoli da ga pojure i zaustave. Svaki dan na ulicama i putevima srbije mozete videti divljanje i bahatost velikog broja ucesnika u saobracaju, romi voze "nesto" sto je prevozno sredstvo koje nigde u svetu ne postoji, ali ako je nekom prosecnom vozilu sa prosecnom porodicom, na primer crkla sijalica na poziciji, to je kazna. Zato molim nadlezne , da svoje sticenike vise ne stite, kada ugrozavaju zivote u saobracaju, mada .... gde god da odete zivot vam je ugrozen, bolnica,banka,kafic,restoran,...ucinite nesto za sveopstu bezbednost, a ne samo da pricate.

Stranac

pre 11 godina

Ljudi, sećate li se vi kako je pompezno najavljivan novi zakon o saobraćaju pre par godina? Gde su sad oni koji su tvrdili da će broj nezgoda biti drastično manji? Naravno, velika odgovornost je i na vozačima, ali tvrdim da bi broj nezgoda bio znatno manji samo kada bi se malo upristojili ovi naši očajni putevi ili kada bi barem nešto od tog novca koji od nas "kradu" uložili u nešto što će suštinski poboljšati našu bezbednost i kvalitet saobraćaja. Nažalost, u Srbiji je sve mrtvo slovo na papiru i bojim se da će tako još dugo ostati.

eeeeeeee

pre 11 godina

Srbijo,rat ti ne treba,sama se gasis...
Zalosno :(
Svaki dan saobracajke,pa gde je ta saobracajna? Gde je mozak ovom narodu?
Gde zurite ljudi? Bolje 2 sata kasnije nego 20 godina ranije!!!!
Pamet u glavu

miroslav

pre 11 godina

apeluje se na policiju, i to se uvek radi kad se dogodi nekoliko nesreća u nizu. suviše kasno sa preventivom, ali nemoguće je ovakvim stanjem svesti vozača učiniti bilo šta. jedino represivne mere sa oduzimanje kola, ili po hitnom postupku u zatvor...
naprimer na ibarskoj magistrali nevidim te policijske motocikliste(a priča se da za njihovu opremljenost nemamo policiju za ove motore,jer su naši policajci kursisti)
jošu vek policija je na utvrdjenim mestima u ladovinama,zaustave''dobar dan-srećan put'', pre toga svi su blicali da se tu i nalaze.
nema ih u pokretu na magistralam.
ja sam u subotu od Zlatibora do Milanovac vozio u koloni koja je se normalno pridržaval svih prpopisa,ali samo u toj vožnji imalo je preko 100 vozača koju se napravili prekšaj(ma to za njih nepostoji puna linija,za njih nepostoje znaci ograničenja,procene u preticanju se''drskost'' i namera da mu se sklanjaš iz suprotnog pravca,jer ''gazi''-ubija...na ulazu u Milanovac znak zabrane zbog radova-ma ko te šiša svi masovno idu pravo iako je postavljen ogroman znak da se ide kroz grad,jednom rečju užas od saobrćajne nekulture(za naše podneblje bolje je reći divljaštvo)
znate šta je 100 vozača koji su na 80 km napravili u sta vremena prekršaje,pa to ne može ''ni bog Savaot da dovede u red'' jer takvi smo, nepopravljivi a policija koja treba u vožnji i na putu da hvata prekršionce i dalje je statična,kada zaustave nekoga''priča se,ubedjuje'' užas od mentalnog sklopa nacije. a 99% stradju nedužni

milan

pre 11 godina

Tuzno je sto ostavljam komentar ali je grozno sto se ljudi iz milion agencija, a pogotovu ovi za bezbednost saobracaja vade na drzavu i uvek je neko drugi kriv. Pa vi ste drzavna agencija i vi primate plate sihurno iznad proseka i nista ne radite. Pa samo kaznama se nista ne postize i slikanjem za tv, ali gospodo vi samo kukate, a u saobracaju pogibe ovog vikenda vise ljudi nego u iraku i siriji da vam ne pada napamet da ste nesposobni.

Putnik

pre 11 godina

Juče sam popodne putovao od Vršca preko Kovina do Pančeva. Na putu je mnogo poljoprivrednih mašina velikog gabarita koje se kreću neobeležene i bez pratnje. Vozi se velikom brzinom sa lošim gumama a temperatura kolovoza je oko 80 stepeni. Koliko su zimi opasne loše gume, još su opasnije leti kada se asfalt skoro topi. Neka je laka zemlja nastradalim putnicima ali siguran sam da je vozač vozio velikom brzinom. I naravno, policije nigde na ovoj relaciji, nigde radara niti patrola.

vlad

pre 11 godina

Narod gine ne drumovima, a cenjeni profesor kaže da smo ispred suseda po pitanju bezbednosti u saobraćaju. Ja mu ne verujem, tim pre što nisam ćuo nijedan argument.

Posmatrač

pre 11 godina

Dešavaju se strašne stvari: ljudi ginu u saobraćajnim udesima, uglavnom zbog neispravnih vozila (sirotinja), vožnje u pijanom stanju (neodgovorni), prebrze ili bahate vožnje (mladi, motociklisti), a policija kažnjava za bezazlene prekršaje u gradskim uslovima saobraćaja.
Ne sećam se da je neko od motociklista kažnjen jer je prekoračio čuvenih 50km/h (nisu ni nabavili te motore da se voze po propisu) ili da je neki penzioner opomenut zbog dotrajalog vozila sa neispravnom opremom ili da su neki klinci/klinke sa "ozbiljnim tatinim" kolima isključeni iz saobraćaja jer predstavljaju opštu opasnost za sebe i za ostale.
Zakon o bezbednosti saobračaja je sasvim OK, ali mora da se primenjuje na sve i na mestima gde je rizik od udesa povećan, a ne na mestima gde je zgodno postaviti "zasedu" patrole saobraćajne policije.
Policija je na potezu!

Sitničar

pre 11 godina

Pa recimo u Švedskoj uspevaju....

Nego, stvar je u sprovođenju zakona, ne u usvajanju istog. Može se tražiti izgovor kako levo, tako desno, i prebacivati u tuđi domen. Ali, dok milicija ne izađe na drum i sudije ne kažnjavaju NAJRIGOROZNIJE, ljudi će nastaviti da ginu kao muve.

Srđan

pre 11 godina

Da se malo više pita saobraćajna struka, a malo manje "pismeni" Dačićevi policajci, verovatno bismo imali bolji zakon i bolje puteve sa manje crnih tačaka.

zex

pre 11 godina

Slava im!!!
to smo znaci da policija ne radi svoj posao!!! Nemoze cela ibarska magistrala samo na jednom mestu "cekaju", skriveni u zbunju da naplate kaznu. Mora da stoje na svakih 5,10km i ne da kaznjavaju vec da deluju stimulativno na vozace.

radojko

pre 11 godina

Zasto toliko kasni vest o ovoj tragediji? To se desilo jos kasno nocas a tek danas u podne su svi poceli da objavljuju i to sve nepotpune informacije...????

zbunjen

pre 11 godina

Da li se nekada neko zapita da ogranicenja brzine kod nas nisu realna? Tj da ogranicenje od 40-50km na cas smori vozace. Vozac sam vise od 20god i nisam imao nikakvih nezgoda u saobracaju. Mislim da ogranicenja treba povecati. Saobracajne nesrece se ne desavaju ako je ogranicenje 60-70 vec kod onih koji idu mnogo brze od toga

Karlos

pre 11 godina

Pre 15 dana vozio sam u pravcu Mladenovca iz pravca auto puta. Negde pre skretanja za Kosmaj u susret mi je isao auto mojom trakom koji je preticao auto iz svoje. Poceo sam da kocim i jedva se provukao izmedju njega i zastitne ograde. Uopste mu nije palo napamet da ukoci i vrati se u svoju traku jer me je video bar 100m pre mimoilazenja. Nije hteo. Srecom put je sirok pa su tri automobila stala u punoj sirini i mimoisla se. Palo mi je napamet da se okrenem i stignem ga, pa da ga onda plomim od batina. To je bila moja impulsivna reakcija posle jedva izbegnutog direktnog ceonog sudara. Svi moji saputnici su bili prestravljeni. Nisam siguran da bi to batinanje bitno uticalo na njega.
Moj suvozac mi je rekao da je to bio neki stariji covek. Ja ga nisam video, gledao sam samo kako da se provucem kroz prostor koji mi je velikodusno ostavio. Hvala mu i za toliko.

Ne znam koji zakon ili koja policija odnosno tehnologija moze da spreci ovakve kamikaze.

pera detlic

pre 11 godina

''Direktor Agencije Stojadin Jovanović rekao je da se posebna pažnja mora posvetiti pripremi automobila, jer je u danima kad su visoke temperature vrlo značajno da pritisak u pneumaticima bude ispravan i da je tečnost u rashladnim sistemima odgovarajuća.''
Penzionisani general policije Jovanovic misli da je uzrok nesreca rashladna tecnost. Kakav direktor agencije, takva i bezbednost.

Državo, ima li te

pre 11 godina

Daš na tehičkom pregledu mito od 20 eura, tebi fino, možeš i dalje da voziš krntiju koja jedva ide i guši sve po gradu, a to što ima mrtvih na sve strane!?

Mogu da zamislim da je uzrok nesreće loša osvetljenost kamiona i isto tako loše svetlo na automobilu. Ljudi, pamet u glavu.

Neka im je laka zemlja.

Dimnjačar

pre 11 godina

Strašan događaj, ali još strašnije što je vozač kamiona u pritvoru.
Ako je u kadetu bilo 7 ljudi
1. masa * brzina
2. Smanjen prostor i za vozača, povećano vreme reagovanja (zaustavni put)
3. Sa tom masom (pretovar vozila) produženi trag kočenja
4. pretpostavljam brzina kadeta

Iz svega ovoga biće opleti po kamiondžiji po principu neko mora bit kriv, a pošto iz kadeta nema živih ostaje samo kamiondžija.
Ovo liči na Irak i Saudisku Arabiju jer tamo si kriv jer si bio tu.
Sad treba kamiondžiju raskućiti da bi sudije i advokati bogato živjeli.
Ovo je propast od sistema.
U normalnom sistemu kamiondžija bi pod pretpostavkom da nije kriv naplatio od osiguranja debelo zbog užasa koi je preživeo.
Kod nas osiguravajuće kuće nemaju mogućnosti da vrše pritisak na saobraćajnu policiju kako da obavljaju kontrolu saobraćaja.
Sve je naopačke postavljeno i kako da bude bolje. To je nemoguća misija.

petar

pre 11 godina

Važno je da policija stoji 300m na ulazu u Banatsko novo selo i da te snimaju dok još i ne uspeš da smanjiš brzinu.Radar je super moderan, slika ti trepavicu a policija beskompromisna.
Znači nije bitno koliko vas je u kolima,tehnička ispravnost, oprema.
Niko ništa ne pita.Na ulazu u selo nema ograničenje brzine, već je znak odmah iza mesta gde policija stoji.Nije znači interes regulisanje saobraćaja već kazne i prijave.Pogledajmo bilans za ova dva dana i sve je jasno.

djole

pre 11 godina

Vozilo nije bilo parkirano nego su ga samo tako ostavili da stoji ne bezbedno. Bez ikakvih znakova upozorenja... Klasika. A i nemaju gde da ga pomere kad su nam putevi katastrofa, nisu obezbedjeni vecim parkinzima, los je put itd... Nadam se da ce neko konacno da odreaguje. Strasno... Pokoj im dusi. Saucesce

we

pre 11 godina

U Srbiji svako voli da prebacuje krivicu na nekog drugog...

Uveden je zakon i kazne su drasticno povecane bas da ne bi dolazilo do ovakvih situacija... Pravi efekat se bas i ne primecuje...

Jedino sto je sigurno da je nas manje, a budzet (njihovi cepovi) puniji.

Molim brz odgovor.

pre 11 godina

Jezivo. Ljudi šta je ovo, pa nama ne treba nikakvo bombardovanje, rat, zemljotres...mi u saobraćaju izgubimo godišnje stanovnika kao da smo imali mali lokalni oružani sukob. Halo ministre pardon premijeru šta si uradio da se ovo spreči??

sumorni

pre 11 godina

Poznajem taj put odlično i tvrdim da je bilo dovoljno da se vozi dopuštenom brzinom, pa da se na vreme uoči bilo šta što stoji na putu. Malo pre toga, ka Alibunaru, put je malo talasast (ide gore-dole) i tu je obilaženje zabranjeno, ali na mestu gde se tragedija desila, put je prav, ravan, uobičajen za puteve te kategorije.

Postoji i jedna činjenica - ne postoji niti jedan zakon o saobraćaju koji bi srpske vozače priveo osnovnoj saobraćajnoj kulturi.

Čak ni da je kazna za nevezivanje pojasa streljanje na licu mesta, Srbi ga ne bi vezivali iz inata.

Ukoliko se sami ne zaštitite, teško da će to učiniti neko drugi, i onog momenta kad učinite bilo šta što je nedozvoljeno, više nikoga ne optužujte za krivicu za ono što vam se desilo.

Nebojsa

pre 11 godina

Stojadin Jovanovijć koji kao da izveštava o vremenskoj prognozi, a na putevima nam poginulo više od deset ljudi u par zadnjih dana. Bože sačuvaj.

Zoran

pre 11 godina

pre neku noć zamalo nisam udario u prikolicu koja nije bila uopšte osvetljena, vukao je traktor a ljudi koji su sedeli na prikolici su palili upaljače ???? i video sam ih u poslednjoj sekundi.

srbija medju sljivama

pre 11 godina

cesto imam priliku da vozim tim putem, i sam put je u relativno dobrom stanju (u odnosu na to kakvi su putevi kod nas) a i to je ravnica (sto mnogima pogotovo u centralnoj srbiji nije jasno) vidi se vozilo iz suprotnog smera i na vise km...
dakle sve i da kamion nije bio obelezen i osvetljen (sto je malo verovatno) ne moguce da ga nisu videli jer je sinoc bio pun mesec, a kada je tako na tom putu se vidi cak i lisica kada protrci i to na velikoj udaljenosti (zato sto je ravnica)
a ova nesreca se desila iskljucivo zbog bahatosti ovih koji su se vozili u kadetu, naime kadet je registrovan za 5 osoba a i tih 5 osoba (ko se vozio u kadetu zna) moze jedva da se ugura unutra, a njih je bilo 7, eeeej 7! direktno prekrsen zakon! brzina kojom su isli je sigurno bila daleeeeko iznad 80km/h koliko je ogranicenje, jer da su isli 80 videli bi kamion jos na 1km i bez problema ga obisli.. a o tehnickim ispravnostima vozila necu ni trositi reci obzirom da svi znamo kako se sve moze "proci" tehnicki pregled!

dokle ce nadlezni organi da se prave ludi i da kukaju na visu silu i sudbinu umesto da rese pravi problem u nasem saobracaju a to je bezobrazluk i bahatost?
maloumnost ove nacije se najbolje vidi u saobracaju, naime ko god je vikendom kasno uvece zna kakve se sve idiotske scene desavaju na putevima gde pijani ili drogirani klinci bukvalno luduju automobilima sa tolikom dozom idiotizma da je prava prosta sreca da ovakvih slucajeva nema mnogo vise!

Predrag

pre 11 godina

Nije tesko zakljuciti zbog cega stranci zaobilaze ovu nedodjiju . Ne zna se sta je gore : da li jezivi putevi ili bezobrazni , nevaspitani i neodgovorni vozaci . Dokle god se ne uvede stroga i cvrsta kontrola sa drasticnim kaznjavanjem dotle ce biti ovako . Zbog ovakvih uzasnih nesreca ponekad zazalim sto nemamo kineski sudski sistem .

meda

pre 11 godina

iz vrsca sam, tip putem prema beogradu idem bar 5puta nedeljno i dobar je put, jedan sam do vozaca koji vozi tim putem brzo ali ne obilazim na punoj liniji, problem na tom putu jesu kamioni traktori i kombajni ali skoro svi su odlicno svetlosno obelezeni. cigani koji su poginuli sami su krivi bilo ih je 7 u kolima,verovatno pijani jako, vecina nije ni zavrsila osnovnu skolu i pitanje je da li iko ima i vozacku od njih a i ako imaju kojim slucajem kako su je dobili posto su sigurno ne pismeni i ne znaju da citaju, a tehnicku ispravnost vozila necu ni da komentarisem.

Ljljana

pre 11 godina

Poznajem taj put odlicno, cesto idem u Deliblatsku Pescaru, put prav, dobar, ali.. sad sezona poljoprivrednih radova, cesto se isprece kombajni, traktori, pa se stvori kolona i onda preticanje.Ono sto je meni uvek upadalo u oci je nenormalno divljanje ka pravcu Beograda limuzina sa vrsackom tablicom.Takodje nocni provod iz sela do sela po kaficima i eto. Dal su Romi, potpuno nebitno, a ja se pitam sta bi sa Presretacima, ne pamtim da sam ih ikad videla, a policija je posebna prica.

Jedino rešenje

pre 11 godina

Ovo hitno mora da uradimo:

1) Da zatvorimo tzv. Agenciju za bezbenodst saobraćaj i pokažnjavamo sve zaposlene i one koje su učestvovali u njenom formiranju

2) Odmah da se odbaci postojeći policijski ZOBS i svi pravilnici (ako su uopšte doneseni)

3) Da se uzme u proceduru odbačeni predlog ZOBS Ministarstva za infrastukturu sa dve izmene:

- Svaki saobraćajac i policijac da ima ista prava i dužnosti u saobraćaju kao i građani. Nepoštovanje propisa se kažnjava 10x više nego građanina

- Da se uvede odgovornost onih koji održavaju puteve

4) Da se konačno sredi besmislena signalizacija

5) Da se podigne oganičenje brzine van grada. Nemam karaktera da objasnim zašto će ovo u stvari dovesti do manje udesa.

E, kad se ovo sve uradi, odmah i hitno, tek onda _počinju_ da se stvaraju preduslovi za bezbedan saobraćaj.

U osnovi, treba samo da prepišemo zakon od neke od EU zemalja i po ugledu na njih sredimo saobraćaj, puteve i signalizaciju.

Panduri su umislili da daju svojima sva moguća ovlaštenja, da se na njih ne primenjuje zakon i da samo kažnjavaju na besmislenim mestima. Malo u budžet, malo njima u džep, malo za lokalnu zajednicu. E pa ne može tako da se uređuje saobraćaj.

I dok god se nastavi ovako, biće sve gore. Država i policija moraju da daju primer, a ne ovako. Šta mi od njih vidimo? Samo javašluk i bezobrazluk.

Nego, primeti li neko ministra negde? Da nije možda pomislio da daje ostavku?

koma

pre 11 godina

Strasno... Ali ipak citam komentare,pa jel drzava kriva sto je njih 7 u kolima i jel drzava kriva sto voze brzo? Nama je za sve drzava kriva! Nama bi ocigledno najbolje bilo kada ne bi nista radili,drzava davala pare i sve radila umesto nas...

Darko

pre 11 godina

Nek pocivaju u miru
ali,sedmoro u kolima?? Dok istraga ne utvrdi ne osudjujte vozaca kamiona..jer svako ko stavi sedmoro u kola je vec prekrsio bezbednosna pravila..zasto onda ne bi jurio,preticao na punoj..i aman okanite se vise politike u ovakuim vestima..politicari su krivi sto ljudi divljaju u voznji? Ili zasto su tropske vrucine?

Velj@

pre 11 godina

Vidim da ima nekih koji generalizuju stvari. Pogodilo me to sto je neko dole napisao da bi "gastarbajterima" oduzeo auta jos na ulasku u zemlju. Posto sam jedan od tih "gastarbajtera", moram da kazem postovanom gospodinu da sam za 20 godina u Srbiji platio JEDNU kaznu, i to za prekoracenje brzine od 10km na autoputu. Navika. Vozim u zemlji gde je 130km/h na autoputu. Inace, trudim se da ne pravim nikakve prekrsaje, ali verujte mi da me je strah da prodjem kroz BG, posebno preko Gazele.. Ljudi moji, svaka cast savesnim vozacima, ponavljam SVAKA CAST!! Ali ima takvih bezobraznika da mislim da je steta potrositi metak na njih. Ubice su na putevima svakodnevno, moram da kazem da bezobraznijih vozaca od Beogradjana nisam video. Cast izuzecima, naravno.. Ispasce da i ja generalizujem, ali je tako na zalost. A o policiji je svaka suvisna.. Tehnicki pregled u Srbiji.. Zar to uopste postoji? Zasto ga ne ukinu totalno, da se ljudi ne trose bez potrebe. Cemu sluzi tehnicki ako ga mozes kupiti sa 2000 din? Zasto to niko ne kontrolise? Zar je tesko ispitati ispravnost vozila i utvrditi ko je izdao potvrdu o ispravnosti neispravnog vozila? Licno znam par primera da su ljudi dobili tehnicki bez toga da se vozilo uopste pojavilo na pregledu. Naravno neispravno! Saobracaj u Srbiji je uzasan, previse neispravnih automobila, previse bahatih vozaca, i to ce tesko da se promeni u dogledno vreme. I pitanje: koliko od poginulih iz statistike je bilo u vozilima sa stranim registracijama?

mex

pre 11 godina

Mozda ce zvucat rasisticki ali moj slucaj: Vracam se kuci oko 2AM na putu jedva uocavam nesto crno ispred mene jedva stajem.... kad ono prevrnut fica na bok a ispod auta je sve trulavo i ja sam auto jedva uocio, pored puta 4 roma MORTUS pijana, ja ih jedva nagovaram da malo sklonimo auto da neko ne naleti i pogine sto oni odbijaju vec traze prevoz da ne dodje policija...
Prave prolaz za mene i ja ih odvozim do susednog sela i onda sa ceo sat raspravljam da izadju iz kola!!!!!!

Mislim 7 ljudi u autu u punoj brzini, jos 99% u nekom krsu bez kocnica!

Sasa

pre 11 godina

Pokazalo se sirom sveta a i u regionu da je jedini nacin da se smanji broj poginulih da se ZABRANI unosenje alkohola dakle, 0 promila. To je, naravno, politicki veoma nepopularno i zato niko ne zeli time da se bavi.

Saucesce porodicama

teslaboj

pre 11 godina

Kakve veze sa ovom nesrecom ima saobracajna policija?!

Razumem da je preventiva jedno, ali ne mozes ubediti nekoga da bude pazljiv ako nece to sam.

Znam da je tuzno, ali da je isao 60 na tom putu, ne bi bilo problema, a kako auto izgleda sa slike, ovo je moralo biti bar 100 na sat.

Vozaci, kao i ja sto sam vozac, treba da shvate da kola prevoze sa tacke a do b, a ne da se manijacis, ludujes i vozis duplo brze od propisanog, uzgred vozis neispravan auto uz parolu ma nece mene.

sofronije sovra

pre 11 godina

Kriv je i kamiondzija zbog neobelezenog parkiranja, a i vozac kadeta, pa ne mozes da vozis 7-oro u automobilu. Ipak, zalosno je da se izgubi toliko zivota... PS Nisu Vladimirci, nego Vladimirovac!

Goran

pre 11 godina

Neko je napisao da su ovo nesrecni mladi ljudi, ja pitam po cemu su nesrecni??Nesreca je kada vozite propisanom brzinom i odroni se stena i ubije vas na licu mesta, to je nesreca!!!Ovi klinci su sami izazivali sudbinu i tako kako su se ponasali tako su i prosli!!!Da su npr. ubili nekog drugog to bi bila tragedija,ovako su ipak, na neki nacin, stradali samo oni koji su krivi sami sebi!!!

Neko Iz Mase

pre 11 godina

Kao i u svim segmentima zivota u Srbiji,
glavni uzrok nase propasti je NEPOSTOVANJE PROCEDURE.

Pogibije radnika na gradjevinama, saobracajne nesrece, pljacke banaka, davljenje u rekama, padanje sa balkona, suse, poplave, strujni udari, srcani udari, mozdani udari, dugotrajna sudjenja, oslobadjajuce presude, mito i korupcija. Pucnjava, bombe, nozevi, opijanje i drogiranje.
To nema nikakve veze sa "nemanjem para", Kosovom, vrucinom i pomracenjem Sunca.

Zapadna civilizacija je izgradjena na principu je*enog Postovanja Procedure.
Na srpski prevedeno; "Iz gu*ice - u GLAVU".

rasisticko izvestavanje

pre 11 godina

Zasto je u clanku bilo vazno da se kaze da su to bili Romi? Valjda su i oni gradjani Srbije? Valjda se htelo reci da smo razliciti i u zivotu i u smrti.

Boris

pre 11 godina

RIP. Ovo je postalo sve ucestalije. Da li postoji mogucost, da se svim vozilima, mehanicki ogranici brzina kojom mogu najvise da voze? Ko to sam ispravi i vozi brzo, oduzimanje dozvole i zatvor, godinu dana.

Dusan

pre 11 godina

Na temu bezbednosti saobracaja:

Novi trend u svetu je da se postavljaju kamere unutar vozila, lako jednim klikom mozes slikati ispred sebe coveka koji bahato vozi, ulece u makaze itd. Zatim dostavis policiji. To se radi zbog opsteg dobra, a i sve manje je onih koji misle ako nema policije da mogu raditi sta god zele.

Мирко

pre 11 godina

@Goran
Neko je napisao da su ovo nesrecni mladi ljudi, ja pitam po cemu su nesrecni??Nesreca je kada vozite propisanom brzinom i odroni se stena i ubije vas na licu mesta, to je nesreca!!!Ovi klinci su sami izazivali sudbinu i tako kako su se ponasali tako su i prosli!!!Da su npr. ubili nekog drugog to bi bila tragedija,ovako su ipak, na neki nacin, stradali samo oni koji su krivi sami sebi!!!


Значи, Генијалац, сва седморица су истовремено возили, па су сви одговорни "сами себи" за ово што им се десило... Шта овде може да се прочита...
Саучешће породицама.

Amos

pre 11 godina

Katastrofa, ali u pravom smislu te reci! To je 7 porodica manje za 10 godina!
Nista, vi ostali momci u najboljim godinama, sto se jos uvek zivi - sledeci put potrpajte se vas DVANAEST a ne samo SEDAM u jedan auto i gledajte da pijete JOS VISE i vozite JOS BRZE!
Mozda oborite i ovaj rekord!
Muskarci znaju zasto!

Aleksandar

pre 11 godina

Resenje su kamere, bar kad je rec o nepostovanju ogranicenja brzine, bahate voznje, preticanja preko pune linije i tako tih specijaliteta koje vidjamo svakog dana na putevima. Dakle, kamera na svaki kilometar puta!

To cak i nije toliko skupo kao sto moze delovati na prvi pogled. U Srbiji ima 40.845 kilometara puteva raznih kategorija, od seoskih dzada do autoputeva, a kamere koje bi sve belezile pri takvim kolicinama ne bi kostale ni 1000€ po komadu zajedno sa stubovima i potrebnom infrastrukturom, sto ispada u vrh glave 41 milion evra a sto je manje od nepotrebnog satelita ili spasavanja 40-ak nasih batinasa od ruku pravde; Umrezavanje, prateci centar i ostale potrebne stvari ne bi prebacili zajedno sa kamerama 50 miliona evra, a nama svake godine u saobracaju pogine hiljadu-dve ljudi koji, da su ostali zivi, bi mnogo vise novca kroz poreze izdvojili od tih bednih 50 miliona. O prihodima od kazni i velikim ustedama u nasem zdravstvenom sistemu i da ne govorimo. A cak bi se i korupcija smanjila jer ne mozes da se dogovoris s kamerom da te pusti za par crvenih.

Dakle, pokriti kamerama svaki kilometar puta. Odmah!

keva

pre 11 godina

Ljudi moji dokle bre vise! Naopak smo mi narod! Policija ovo, ministar ono, ogranicenja onakva, automobili ovakvi. Uvek nam je neko drugi kriv. Postujte propise i ogranicenja, vezite pojas, dok vozite radite samo to, ne telefonirajte, ne pusite, ne jedite... Cinjenica je da je u ovoj zemlji sve katastrofa al njima je vas zivot statistika a vama? I ko onda treba da brine o vasim zivotima?
Saucesce porodicama poginulih mladica.

danger

pre 11 godina

@zbunjen: Bravo, to najcesce jeste sustina. Ogranicenja su veoma cesto potpuno imbecilna. Pa najsigurnije da se parkiramo i idemo peske, ogranicenje 4km/h. Siguran sam da je bolje da ogranicenja budu realnija i da bude stroza kontrola. Zivim u nemackoj i bez obzira na bolje puteve, ogranicenja su REALNA. U Srbiji nisu. A tek o prestanku ogranicenja da ne govorim. To se u Srbiji retko stavlja. Na magistrali te ogranici na 30-40 i nikad vise prestanak? Onda prestanes da se pridrzavas takvih ogranicenja, suprotan efekat.

nn

pre 11 godina

Vi koji kukate na puteve verovatno niste mrdnuli nigde iz Srbije. Znam da cu dobiti milion minusa, ali tako je. Jeste da se krade i da nije idealno, ali nismo bas ni najgori. A i druga stvar, kako bi im pomogli putevi kad su se natrpali njih 7 u auto? Znaci ovde je kriv ljudski faktor.

Aleksa

pre 11 godina

Bez obzira na uzrok konkretne nesrece, cesto se mogu videti vozaci kako telefoniraju za vreme voznje. A to znaci jedna ruka nije na volanu, koncentracija opada, a za neku iznenada nastalu situaciju moraju obe ruke biti na volanu i paznja maksimalna.
Ja sam jednom pokusao da vozim i da pricam,pa to je strasno, vozilo samo odlazi u stranu i pri maloj brzini. Tako da treba apelovati na ljude da ne pricaju mobilnim dok voze.

crazy processor

pre 11 godina

Vidim da dosta ljudi kritikuje policiju, i da zahteva cesce radare. Kao prvo jedva i ove placamo, kao drugo vozaci ce uvek amblendovati zbog policije, ukljucujuci i mene. Po vama treba sto patrolnih kola po magistralnom putu. Shvatate li koliko postoji putnih pravaca ged ne moze policija da stoji, i nije problem voziti u proseku 65km/h, problem su putevi, signalizacija, losa rasveta, kola sa losim svetlima, a ponajveci panicni vozaci koji ne znaju da reaguju. Dosta provodim vremena na putu, i moram reci da mnogo njih ne zna duga svetla da ugasi pri izlasku iz krivine(sto pretpostavljam da se dogodilo kod Pozege), a o gastabajterima da i ne pricam, vecini bi oduzeo kola na ulasku u zemlju.

Dusan

pre 11 godina

Na svim magistralnim putevima postavite fiksirane radare koji automatski slikaju vozila koja se krecu nedozvoljeno. Para za to mora da se ima, nek se uzme kredit ako treba. Kazne moraju biti od 100 do 500 evra, ili oduzimanje dozvole ili zatvor. Tek tada ce svi da voze kako treba!

Ne pricam konkretno o ovom slucaju. Slava ovim mladim ljudima.

Niko

pre 11 godina

Prvo : Da li bi pisalo poginulo sedam srbijanaca (da li je u opšte bitna nacionalnost )to je sedam mladih ljudi
Drugo : ovi što se čude da ih je bilo sedmoro u autu za pet, da li bi im bilo lakše da ih je poginulo petoro?
Saučešće porodicama

Serdar

pre 11 godina

Citam ovde pojedine komentare u vezi policijske kontrole i u pravu ste,mene je jednom zaustavila policija a inace vozim skuter,(inace imao sam sve isprave,kacigu,polisu osigiranja itd)a pored nas je proleto nemam pojma ni ja kakvo je ono cudo ali isao je garantujem 180 km/h,a inace bolje da neznate kakav je put i koje je ogranicenje,bilo na tom putu!

Lola

pre 11 godina

Pre svega moje iskreno saučešće porodicama nastradalih, izgubljeno je sedam mladih života. Moje pitanje za autore teksta: ZAŠTO JE VAŽNO DA SE NAPIŠE DA SU SVI NASTRADALI ROMSKE NACIONALNOSTI? Nisam primetila do sada da ste to isticali, osim kada su nastradali strani državljani. Šta time želite da implicirate?

Dragan

pre 11 godina

Za nebezbednost u saobracaju kriva je saobracajna policija.Jedina nihova uloga u regulisanju saobracaja se svodi na postavljanje radara u zonama gde je ogranicenje 50 ili 60km/h.Tu naprave zasedu i jedini im je cilj da uzmu neki dinar.
Nisu zainteresovani za kaznjavanje ozbiljnih propusta vozaca.
Video sam to mnogo puta

Realista

pre 11 godina

7 mladica u opelu kadetu? I Svi bili Romi?
Predlazem sledece:
- Svaki put kada policijska patrola zaustavi Roma za volanom, neka mu da da nesto procita, makar i neki podatak sa sopstvenih dokumenata. A zasto?
Zato sto veliki procenat Roma ne zna da cita ali imaju vozacke dozvole.
- kada saobracajna policija nadje nocu neosvetljeno vozilo na putu (traktor, kamion ili bicikl) momentalno da oduzima vozilo a vozaca krivicno goni, ne prekrsajno.
Eto, sa primenom ove dve stavke bi se umnogome smanjile ovakve tragicne situacije. A ja nisam ni saobracajni tehnicar a kamoli inzenjer kao oni sto su pisali saobracajne zakone...

Gast

pre 11 godina

Velj@
Podrzavam,jer zaista kako udjes na Horgos pocinje horror! Obilazenje,
pritiskivanje,trubljenje,pretnje...A onda BG,posebna prica za onih par kilometara kroz njega sta se sve ne prozivi!? Sta je vama ljudi,sta vi
to sebi umisljate,cemu sve to? Ali,i drugi nisu mnogo bolji,sta sve tu
nema!? A policija nas Gastarbeitere posebno kontrolise,kao mi neispravni.
Za 25 god.u Nemackoj sam 3(tri)puta kontrolisan,i to kada je bila opsta
kontrola! A,naravno da ima i medju nasim "strancima" i idiota,ali nisu
svi takvi,bas kao i to da nisu svi dole nasilni!

Ranko

pre 11 godina

@Milan,
Imamo:
Agencija za bezbednost saobraćaja
Biro za bezbednost saobraćaja
Komitet za bezbednost saobraćaja
Umesto tri agencije dovoljna bi bila jedna, efikasna. U nekim delovima zemlje, na primer u Prijepolju kontrola saobraćaja je rigorozna. Noću iz grada je prosto nemoguće proći a da te ne zaustavi neka patrola. Za alko test su neumoljivi. Policajci su iz drugih opština i boje se da uzmu mito, da im neko ne namesti.
U Obrenovcu na primer, kao da ne postoji saobraćajna policija. Niko ne veže pojas, noću voze pijani... Jako slaba kontrola.

Mislim da je rešenje u stogim zakonima, ali i doslednoj primeni.
U Nemačkoj ako te zaustavi policija i alko test pokaže 1,1 promil i više; kazna je 5 godina zatvora. Ne postoji olakšavajuća okolnost!

Hogar

pre 11 godina

...na žalost učestali su udesi ali to je poruka SUP-u...nije sve u kamerama,treniranju strogoće,novoj prvoj pomoći...Setite se kako smo polagali vozački ispit sedamdesetih...motoristika,prva pomoć ,testovi....kakvi zapadni principi i vožnja pod pratnjom odrasle osobe.Zna se ...polaganje ne za mlađe od 18 godina...sve prekopirajte iz zakona sedamdesetih godine i eto rešenja,a zakona se pridržavajte dosledno...bilo bi rezultata ali ko sme da se odupre "duhu" pro-evropskih "promena"?!

Marie

pre 11 godina

U Nemackoj je "opasnost" policija koja meri brzinu i snima film iz vozeceg automobila i to neprimetno. Mislim da je ovo vrlo efikasan nacin kontrole, uz to sa odlicnim dokaznim materiajalom.

Ako drzava nema para/nameru da popravi ili gradi sigurne puteve, to ne znaci da treba da prkosno nastavim da vozim kao da imam perfektni autoput, jer to "treba da imam". Srbija ga nema, dokazane potencijalne ubice moraju da se voze autobusom ili odsluzuju desetogodisnju kaznu bez mogucnosti skracenja. Za ubice, ako ostanu u zivotu, naravno dozivotno.

Dule NS

pre 11 godina

-Daj stvarno ljudi, zar nismo dovoljno ginuli po raznoraznim ratovima i pogromima, zar ne možemo da se pričuvamo malo barem na putevima?
-Koliko ovaj narod još treba da strada da bi promenili nešto u ovoj zemlji?!
-Aman ljudi, pamet u glavu! Krajnje je vreme odavno!

samo bajs

pre 11 godina

"...navodi se da bi Nikolić trebalo da se obrati javnosti kako bi pokazao da je stradanje na putevima neprihvatljivo", ovo je zaista prebanalna izjava. Sradanje je neprihvatljivo, ali sta se uradilo na tome u proteklom periodu, da li zaista moze neko, pa cak i Toma, da ucini nesto odmah. Edukacija je neophodna, ali ne samo saobracajna.

maximus

pre 11 godina

ovo nije normalno ne treba niko da ratuje sa nama daj samo srbima auto i eto genocid.
ja bih kao u kanadi Taj ko vozi jako pijan dva puta ili jako brzo vise puta onda mu drzava smrska auto ispred njega ili kazna da se oseti i da mu oduzmu vozilo 6 meseci do godinu dana.
I neki da izgube dozvolu i opet u autoskolu ali, ako voze ipak onda nema dozvole 10godina i kazna od 1000 Evra, ako ne milom onda silom.

maximus

pre 11 godina

u svakoj normalnoj zemlji bi vlada reagovala kad vise ljudi ginu u saobracajkama nego u ratovima ,i narod gde je'?u demokratiji trebaju demonstracije ili su svi naivno mislili posle 5oktobra netreba to vide.
Pa francuzi protestuju za svaku sitnicu i dobiju jel politicari rade za narod i samo vide koliko glasova gube zato trebaju protesti. koliko da cekamo da 20.000poginu? e onda smo svi krivi sto smo cekali ,,hoces bolju zemlju bori se nece je Niko dati.

SVD

pre 11 godina

Za kampanju "Agencija čeka dozvolu Republičke radiodifuzne agencije za njeno emitovanje na TV i radio stanicama" - koliko se to čeka, i zašto se toliko čeka? A posebna stvar je da li je prikolica bila pravilno obeležena, jer ako ide vozilo u susret ne može se uvek da primeti neko slabo obeležavanje. Je li bio trougao na propisnom odstojanju? Pored niskog nataliteta, Srbe ubija i visok procenat smrti na putu. Uskoro će nas nestati.

pujka

pre 11 godina

Neznam stvarno jos koliko ljudi treba da pogine da bih se policija probudila i kaznila sve koji ostavljaju prikolice na putu ili vuku prikolice bez ikakve signalizacije.Bukvalno svake godine najmanje petnest mrtvih bas zbog ovog istog problema.Stvarno nerazumem te ljude sto su tako bezobrazni da uzimaju necije zivote zbog njihove nemarnosti!!!!!!!!!!!! Molim vas reagujte jer sutra ce te biti mozda vi!!!!!!

Munja

pre 11 godina

@petar

Ako je u pitanju regionalni put ili autoput, a ti vozis vise od 80 odnosno 120 km/h, policija ima puno pravo da ti naplati kaznu. Meni se cini da si izostavio taj detalj, a siguran sam da si brzo vozio.

Petar

pre 11 godina

Konačno se pokazalo da je zakon o bezbednosti saobraćaja loš, da se upravo loše odredbe tog zakona primenjuju da bi se popunio budzet a da se ne primenjuju one odredbe zakona koje zaista doprinose bezbednosti u saobraćaju. Recimo niko ne sankcioniše parkiranje po putu i neobezbedjivanje mesta gde se nalazi vozilo u kvaru (koje stane), ali se zato sankcionišu oni koji nemaju ličnu kartu kod sebe ili nisu vezali pojas (čime ugrožavaju samo sebe i nikog drugog).

Miroslav

pre 11 godina

Drzavu i policiju interesuju pare a ne ljudski zivoti,sa kaznama se puni budzet i sve ovo je lupanje prazne slame.Bice ovog i dalje sa obukom od 800eura nista nece vise znati nego sada.Polagace bogati a sirotinja ce da ide pesice.

boris

pre 11 godina

kao I na ostalim putevima, Losa signalizacija, obelezavanje, sam kvalitet puta los, uglavnom dve trake ,loseodtzavanje, sve Su to najcesci uzroci nastanka teskih saobracajnih nesreca,Sta je u ovoj zemlji uradjeno po tom pitanju? Nista, propaganda, vozi 20km/h I nece se Nista lose desiti?

kukuruz

pre 11 godina

Problem je sto i policija i narod ne postuje propise. Policija ne zaustavlja mahnite vozace, neregistrovana sklepana vozila, dzipove koji skrecu dok telefoniraju, bicikle bez osvetljenja, retko koje dete je vezano u sedalici ... Nije stvar ni u kaznama. Pre dnevnika treba da odvoje 10 minuta i objasne ljudima sta je propis i kakve su posledice kada se standardi ne ispune. Pa ko nece postuje propise neka mu se omoguci da brzo plati kaznu.

Milan

pre 11 godina

Istraga ce, nadam se, pokazati kolika je krivica bila svih koji su ucestvovali. Medjutim, epilog se ne moze promeniti: sedam mladih ljudi je, nazalost, izgubilo zivot... Saucesce porodicama...
Uzgred, jeste li primetili da imamo i Agenciju za bezbednost saobracaja, kao i Komitet za bezbednost saobracaja?

Jelena m

pre 11 godina

Iskreno saučešće porodicama. Vozač je stao da sipa vodu, da li u kamion ili da bi pio, nejasno je sasvim, on je to sigurno objasnio policiji! E to se dogodilo....verovatno ne obeležen. Istraga će sve pokazati....svejedno, to više nije bitno. Bitno da mediji istaknu činjenicu da ne smemo biti neodgvorni ni jednog jedinog sekunda za volanom! Kada stajemo, skrećemo, krećemo, polećemo....nebitno....mora se sa individualnu odgovornost apelovati. Iz Vojvodine sam i na ovom puta veoma često! Da, jeste...ima mnogo mehanizacije, neosvetljene, kojapravi blato na putu, ostaje sa strane puta nepropisno jer je vozač na sekund izašao do svoje njive ili šta god....takodje, sreću u polje bez žmigavca odjednom...i često nemaju retrovizore ili bez gledanja i to na pomenutom medjunarodnom putu, jer to je put iz Rumunije ka glavnom gradu!
Na kraju, sve je sad besmisleno za porodice i prijatelji ovih mladića....ni krivih....ni dužnih!!!! Neka im je laka zemlja!

vojvođanin

pre 11 godina

država ne reaguje jer mora da se puni budžet, kako državni tako i na lokalu. Nije bitno što se pored supa u Vršcu ne može proći od civilnih vozila policije, al je bitno da su rentirali pauka iz Smedereva i dizali automobile gde su stigli ?!!! 40kazni i 20dignutih automobila, a raskrsnica Anđe Ranković i Đure Jakšića još uvek puna nepropisno parkiranim vozilima?! Zar i taj gospodin Jovanović nije bio bivši policajac. Penzija bre pa neka uživa, ima i mlađih i sposobnijih! Šta predsednik da promeni kad policajac uzme hiljadarku i ništa ne vidi?!

Nick.cdn

pre 11 godina

Ja u Srbiju dolazim povremeno i uglavnom vidim da se vecina "domacih" cudi sto ja dok sednem u auto vezem pojas ( oni mi naravno sugerisu "ma ne treba ti to i sl.". A pojas spasava gospodo i nije cudno sto je u civilizovan svetu obavezan da ga koriste SVI U AUTU. Nas narod nazalost jos uvek se ponosi "ne postovanjem zakona, pravila, standarda itd), a to cesto puno kosta. O konzumiranju alkohola pa sedanju za volan svaki komentar je suvisan. Problem korumpirane policije je nazalost najveci od svih ovih i verovatno UZROK ovih nabrojanih a i sire. Kada ce drzava bar pokusati to resiti? Mozda i nadajmo se nova VLADA!!! Vozaci zapamtite, putevi jesu losi ali mi se trebamo prilagodjavati njima a ne obratno. SRECNO!

Klimt- Bec

pre 11 godina

Tragican dan za Srbiju izgubljeno je sedam nevinih zivota, iskreno saucesce Porodicama i Familiji nastradale dece, neka pocivaju u miru.

incko

pre 11 godina

Sta je ovo svaki dan ginu masovno ljudi u saobracajkama... Pa u ratovima devedesetih se nije toliko ginulo i bilo toliko povredjenih ko u voznji danas. Nije voznja za svakog...

@bata

pre 11 godina

Zaista je nedovoljno saobraćajnih patrola pogotovo na kritičnim putevima. Ibarska magistrala od Lazarevca do BGd je crna tačka celom deonicom, a kafana do kafane. Noću bi trebalo biti više patrola, jer je kod nas saobraćajna kultura vrlo niska; alkohol, mobilni, premor za volanom. Po meni televiziske stanice bi trebalo da imaju obavezu, kao što rado gledane serije prekidaju reklamama, prikazivati stravične scene udesa kao edukaciju. Možda ovaj predlog nekome deluje surovo, ali većina vozača koji naiđe na scenu udesa bar malo uspori posle toga i valjda i malo razmišlja o tome.

mijasava

pre 11 godina

Ovo je stvarno zalosno, A uopste neznam kako to kod nas u Srbiji sme Kamion koji se pokvario da bude ostavljen na putu , to ovde gde ja zivim nepostoji ,ustvari nikad nisam video a i sam sam vozac kamiona, normalno to mora odmah da se odslepuje a ako se to ne uradi u sto brzem roku vozac a i gazda dobijaju kaznu a kamion policija odslepa i vatrogasci , Tako je to u AUSTRIJI, gde ja Zivim.

djole

pre 11 godina

ima mnogo problema vezanih za saobracaj ...savast vozaca - 7 ljudi u opel kadetu (primer).....losa signalizacija ....policija- prodaju se za dvetsa dinara ne rade posao koji treba da psu kazne koje menjaju svest vozaca .....losa obuka u auto skolama -jedan rucak sve zavrsava .....niska kaze- da stavite 100000za preticanje na punoj linije tesko da ce se neko usuditi da pretice drugo vozilo gde to nije dozovoljeno

Deja Vu

pre 11 godina

Strašno.... Saučešće porodicama.

Ali, koga još ovo čudi. Pojedinci voze kao na trkama. A radio-stanice obaveštavaju gde je radar, da 'na vreme' smanjite brzinu, pa posle udri ispočetka. Nisam još čuo da neko obavesti ostale vozače da je na tom i tom mestu parkiran neobeleženi kamion, ili da na toj i toj deonici takav i takav auto vozi 200 na sat. Mislite o tome.

fizicar

pre 11 godina

Nema potrebe da korumpirana policija bilo koga juri i zaustavlja po sopstvenom nahodjenju, postaviti kamere i automatski slati kazne sa progresivnim kaznama (prvi put 50 evra, drugi put 100 evra... + bodovi), a protiv korupcije napraviti online prikazivanje svih prestupa u realnom vremenu.

I kamere ne treba da mere brzinu, samo da beleze tacno vreme i tablice, a sistem da racuna za koje vreme si ti mogao stici od Ljiga do Cacka, i da li si mogao preci pola Beograda za 5 minuta.

Nema potrebe izmisljati toplu vodu, ovi sistemi se vec primenjuju u nekim zemljama (oprobao na svojoj kozi/novcaniku i da vidis kako sad pazim ;)

aki

pre 11 godina

pa da policija kaznjava nesavesne vozace i striktno sankcionise prekrsaje,nebi nam se oakve tragedije desavale.
vazno je njima da im je namestena situacija da na smenu uzimaju po 5somica ,javna tajna das 500-1000din i vozi bajo.........

Zoran

pre 11 godina

Velika tuga i tragedija. Ovoliko izgubljenih zivota za samo 24 sata je zaista previse. Na zalost i ovakve stvari se desavaju, ali sam siguran da bi broj nesreca bio manji da nasa bajna policija ne "vata" debele hladovine po gradovima, nego da rade svoj posao po putevima.

Bozidar

pre 11 godina

ne treba puno komentarisati. razlog je da nije trebao da vozi kola. i iako ima dozvolu i kad je polozio da li godinu ili vise.jer to je ono sto vam govorim da on nije da vozi na putu i nije sposoban za upravljanje vozilo. ja sedam godina vozim i vidim kako se na putu poasaju a krajnije je opasno kad taj neko naudi zlo na putu. kazna i presretac i ostale kazne ce tesko da predvide ucesnik u ponasanju. svim vzacima budite sigurni da vam ne bude kasno. zato vazite kako treba a ne iskaljavajte vas bes.

pjovan

pre 11 godina

Znacajna razlika u komentarima, u odnosu na jucerasnje udese! Danas je uglavnom kriva saobracajna policija! Naravno, k'o sto neko rece, njihov jedini cilj je da ti uzmu po "somica"... A sto im, bilmezi, dajete po 500, 1000 kinti i sl.? ZATO STO STE NAPRAVILI PREKRSAJ, PA PRISTAJETE NA MITO JER VAS NA KRAJU IZADJE JEFTINIJE!!! Onaj ko ne napravi nikakav prekrsaj, retko bude i zaustavljen, a iako ga zaustave, pustaju ga posle provere dokumenata. Uzmite se u pamet, 50 km/h kroz naseljena mesta, 30 km/h pored skola, prema uslovima saobracaja uvek, a nikad preko ogranicenja... 'ajde, probajte svi pazljivo da vozite 3 meseca, pa cemo prebrojati zrtve na kraju i garantujem vam da ce se broj drasticno smanjiti! I sami znate koliko je budala, bas na ovim stranicama, negativno komentarisalo novi zakon u saobracaju (ne pokusavam da ga hvalim) sa stanovista: "i zasto se sad neko pravi pametan, pa ogranicenje u gradu, cak i u bulevarima na Novom Beogradu, sa 60 smanjuje na sporih 50 km/h? Samo da bi panduri mogli da naplacuju kazne!" Sve pametni, a super vozaci, koji bi da jure gradom, jer oni ne mogu da pogrese, a i, brate, ovi sporiji nek' se sklone! Jos kad bi im drustveni standard dozvolio brza kola... I sad policija utvrdjuje uzroke nesrece... Sto bi rekla Mira Banjac, "a jel' utvrdjuje uzrok nesrece za svih sedmoricu, ili samo za petoricu, za kol'ko je vozilo registrovano"?

swedenonline

pre 11 godina

1987. god se na autobahnu izmedju Regenzburga i Nurnberga prevrnula cisterna. Bio sam medju prvih 100 auta koji su zastali. Pola sata kasnije je: HELIKOPTER sa dve elise podigao i odneo! Mi smo bre 100 godina iza sveta a guramo se i busamo kao da smo izmislili toplu vodu. Po koji put? Nisu ovi izginuli sto su Romi, ubila ih Srbija kao i mnogo drugih do sad!

miami

pre 11 godina

Poenta je u losoj infrastrukturi i zaostalim putevima.Pogledajte statistike razvijenih drzava po broji automobila i videcete da se u Srbiji gine daleko vise.Ne pomazu tu zakoni,vec savremena signalizacija i infrastruktura.

cartman

pre 11 godina

Uzgred, jeste li primetili da imamo i Agenciju za bezbednost saobracaja, kao i Komitet za bezbednost saobracaja?(Milan, 02. jul 2012 19:44). Komitet nije državna organizacija, već nevladina, ali to nije navedeno u vesti.

Sr

pre 11 godina

dvoje, troje, pa sedmoro i koliko jos ?

Ljudi, u svim izvestajima se se navodi da je nastradalo sedmoro mladih u opelu, dakle jedna kola. Gde je bila policija da napravi rutinsku kontrolu, npr ili da obidju mesta gde se izlazi ? Za ovih sedam mladih je kasno nazalost ali spasimo ostale. Da su bili tu negde mozda bi bar dvoje od njh spasili......

Potrebno je da policija cirkulise celu noc svuda, da bude primecena i to bi za pocetak bila preventiva. Novac, budzet !? Netreba gledati sto ce tim policajcima biti placen nocni rad i koliko ce neki od zaraditi jer sve je to malo u odnosu na..... Da su mozda bili u patroli, prosli tim putem sa rotacijom ili bez ...... Mozda bi i primetili taj kamion ranije, mozda, mozda.....

Mora se mnogo vise raditi na preventivi, na edukaciji po svim pitanjima jer kad se ovako nesto desi sve je dzabe.

Calimero NS

pre 11 godina

Tužno što tako veliki broj ljudi strada u saobraćaju. Važeći zakon o saobraćaju samo povećava korupciju i represiju a nema preventivni karakter ( policija ne upozorava kao u normalnim zemljama)tako da ne stoji da je glavni razlog za mani broj poginulih 2009. tada novi zakon već ekonomska kriza te je te godine naglo smanjena potrošnja goriva za 20 do 30 % za koliko je smanjen i broj poginulih u pomenutom periodu, i zbog jeke zime i nekih nejasnoća u primeni mnogi su izbegavali vožnju koliko je to moguće.
Ovaj zakon mnogim savesnim vozačima samo izazva stres jer za neke banalne prekšaje mogu plati za naše uslove ogrone kazne koje nisu primerene primanjima, (prva pomoć, zimske gume i ako ne voziiš po snegu)

Marko

pre 11 godina

Secam se pre godinu dana jedne vesti iz Blica kada je nastradala beba jer je upala u neki otvoreni saht u dvoristu i udavila se u Zemunu. To je bila inace siromasna romska porodica ali to nije bilo navedeno u tekstu. E sada bilo je jedno 200 komentara na tu vest i to sve nebuloznih! od toga da je kriv fejzbuk na kome majka visi ceo dan i noc (a verovatno nema kompjuter niti zna da ga upali nisu cak ni vrata na kuci imali) da izlazi uvece kasno po splavovima pa spava ceo dan itd tako da nekada treba i navesti uslove i nacionalnost kako bi vest bila razumljivija a ne da njih 200 komentara nemaju pojma o uslovima i pisu pogresne stvari!

Aleksandar

pre 11 godina

@(Ševarice, 3. jul 2012 06:50)

Jedna takva kamera zajedno sa postavljanjem i umrezavanjem na veliko ne izadje ni 1000 evra.

Mita

pre 11 godina

Bilo bi krajnje nekorektno,a vidim da ovde ima takvih indicija,da su za ovu nesreću krivi oni sami koji su poginuli,jer ih je bilo sedmoro u kolima i kao,nisu im radile kočnice...Za ovo je kriv samo vozač kamiona i niko drugi,kao i ona dva idiota u Mazdi...Vozač kamiona,kome je najvažnija stvar u životu bila ta što mu motor previše greje,je apsolutni krivac.Nije mislio na nikoga,osim na sebe i na svoj kamion i tako ga je ostavio nasred puta i ubio sedam ljudi.Nije taj put,napravljen samo za njega i njegov kamion,nego za sve.Upravo iz tog razloga,a u tome vidim i glavni problem svih ovih tragedija,država mora prema njemu i prema onoj dvojici da bude vrlo surova.Takvi moraju da shvate da nisu sami u saobraćaju i da misle da su oni važniji od drugih.Nisu!Svi su isti!Baš me zanima,da li će i odgovarati za ovaj masakr,isto kao i ona dvojica sa Ibarske magistrale...Ja svoj trojici želim dugu robiju i da im se oduzmu dozvole za stalno...

jovica

pre 11 godina

Direktor agenacaja za bezbednost saobracaja tvrdi da su uzroci nastajanja saobracajnih nezgoda neadekvatan pritisak u pneumaticima i neodgovarajuca rashladna tecnost u sistemu hladjenja automobila.Sa pomenutim nezgodama ovo nema ama bas nikakve veze,vec uzroke treba traziti u greskama koje cine ucesnici u saobracaju,u tehnici gradnje i odrzavanja puteva,kao i u stanju vozila i nivou njihove ispravnosti.Takodje treba podizati nivo saobracajne kulture i opste tehnicke kulture.Direktoru agencije bi bolje bilo da se posveti penziji i nekom penzionerskom hobiju nego da preko medija obmanjuje javnost a sto mu nije prvi put.Na njegovo mesto treba postaviti lice obrazovano u oblasti bezbednosti a nikako politizovati.Kako i sama agencija objavljuje sa primenom novog ZOBSa broj poginulih na zalost raste,a da ne govorimo o drugim posledicama kao sto je broj povredjenih i ogromna materijalna steta.

ja

pre 11 godina

kao prvo saucesce porodici nastradalih..kao drugo,da nesto nije kako treba sa zakonom ili sa cime vec,nije..kao trece nesto mora da se menja drasticno,a sta i kako,nije na meni da to govorim,nisam strucan za to..

Ponovo bahatost, ili splet okolnosti ?

pre 11 godina

Sve je moguce. Ako je istina da je problem kamiona bio u hladjenju, da je vozac sipao vodu, pitanje je zasto nije sisao sa puta na put koji vodi u njive nego je ostao na putu ? Nece auto da ti prokuva ako vozis jos 500-1000 m nocu kada je hladnije, bez nekoga ispred, bez semafora. Ako je neki drugi kvar da je morao da stane u trenutku onda je druga stvar. Moguce je da vozac i nije imao vremena da stavi trougao.

Jo

pre 11 godina

Jedina krivica policije(kako vi ovde pominjete) jeste sto ove momke nije uhapsila zbog silnih kradja koje vrse po Pancevackim selima.Tuzno, ali istinito.
Sto se puta tice, to je nov i vrlo dobar put!
Sve u svemu jeste tragedija...

meda

pre 11 godina

iz vrsca sam, tip putem prema beogradu idem bar 5puta nedeljno i dobar je put, jedan sam do vozaca koji vozi tim putem brzo ali ne obilazim na punoj liniji, problem na tom putu jesu kamioni traktori i kombajni ali skoro svi su odlicno svetlosno obelezeni. cigani koji su poginuli sami su krivi bilo ih je 7 u kolima,verovatno pijani jako, vecina nije ni zavrsila osnovnu skolu i pitanje je da li iko ima i vozacku od njih a i ako imaju kojim slucajem kako su je dobili posto su sigurno ne pismeni i ne znaju da citaju, a tehnicku ispravnost vozila necu ni da komentarisem.

zbunjen

pre 11 godina

Da li se nekada neko zapita da ogranicenja brzine kod nas nisu realna? Tj da ogranicenje od 40-50km na cas smori vozace. Vozac sam vise od 20god i nisam imao nikakvih nezgoda u saobracaju. Mislim da ogranicenja treba povecati. Saobracajne nesrece se ne desavaju ako je ogranicenje 60-70 vec kod onih koji idu mnogo brze od toga

rasisticko izvestavanje

pre 11 godina

Zasto je u clanku bilo vazno da se kaze da su to bili Romi? Valjda su i oni gradjani Srbije? Valjda se htelo reci da smo razliciti i u zivotu i u smrti.

Goran

pre 11 godina

Neko je napisao da su ovo nesrecni mladi ljudi, ja pitam po cemu su nesrecni??Nesreca je kada vozite propisanom brzinom i odroni se stena i ubije vas na licu mesta, to je nesreca!!!Ovi klinci su sami izazivali sudbinu i tako kako su se ponasali tako su i prosli!!!Da su npr. ubili nekog drugog to bi bila tragedija,ovako su ipak, na neki nacin, stradali samo oni koji su krivi sami sebi!!!

Niko

pre 11 godina

Prvo : Da li bi pisalo poginulo sedam srbijanaca (da li je u opšte bitna nacionalnost )to je sedam mladih ljudi
Drugo : ovi što se čude da ih je bilo sedmoro u autu za pet, da li bi im bilo lakše da ih je poginulo petoro?
Saučešće porodicama

Lola

pre 11 godina

Pre svega moje iskreno saučešće porodicama nastradalih, izgubljeno je sedam mladih života. Moje pitanje za autore teksta: ZAŠTO JE VAŽNO DA SE NAPIŠE DA SU SVI NASTRADALI ROMSKE NACIONALNOSTI? Nisam primetila do sada da ste to isticali, osim kada su nastradali strani državljani. Šta time želite da implicirate?

Boris

pre 11 godina

RIP. Ovo je postalo sve ucestalije. Da li postoji mogucost, da se svim vozilima, mehanicki ogranici brzina kojom mogu najvise da voze? Ko to sam ispravi i vozi brzo, oduzimanje dozvole i zatvor, godinu dana.

mijasava

pre 11 godina

Ovo je stvarno zalosno, A uopste neznam kako to kod nas u Srbiji sme Kamion koji se pokvario da bude ostavljen na putu , to ovde gde ja zivim nepostoji ,ustvari nikad nisam video a i sam sam vozac kamiona, normalno to mora odmah da se odslepuje a ako se to ne uradi u sto brzem roku vozac a i gazda dobijaju kaznu a kamion policija odslepa i vatrogasci , Tako je to u AUSTRIJI, gde ja Zivim.

nn

pre 11 godina

Vi koji kukate na puteve verovatno niste mrdnuli nigde iz Srbije. Znam da cu dobiti milion minusa, ali tako je. Jeste da se krade i da nije idealno, ali nismo bas ni najgori. A i druga stvar, kako bi im pomogli putevi kad su se natrpali njih 7 u auto? Znaci ovde je kriv ljudski faktor.

Мирко

pre 11 godina

@Goran
Neko je napisao da su ovo nesrecni mladi ljudi, ja pitam po cemu su nesrecni??Nesreca je kada vozite propisanom brzinom i odroni se stena i ubije vas na licu mesta, to je nesreca!!!Ovi klinci su sami izazivali sudbinu i tako kako su se ponasali tako su i prosli!!!Da su npr. ubili nekog drugog to bi bila tragedija,ovako su ipak, na neki nacin, stradali samo oni koji su krivi sami sebi!!!


Значи, Генијалац, сва седморица су истовремено возили, па су сви одговорни "сами себи" за ово што им се десило... Шта овде може да се прочита...
Саучешће породицама.

zex

pre 11 godina

Slava im!!!
to smo znaci da policija ne radi svoj posao!!! Nemoze cela ibarska magistrala samo na jednom mestu "cekaju", skriveni u zbunju da naplate kaznu. Mora da stoje na svakih 5,10km i ne da kaznjavaju vec da deluju stimulativno na vozace.

crazy processor

pre 11 godina

Vidim da dosta ljudi kritikuje policiju, i da zahteva cesce radare. Kao prvo jedva i ove placamo, kao drugo vozaci ce uvek amblendovati zbog policije, ukljucujuci i mene. Po vama treba sto patrolnih kola po magistralnom putu. Shvatate li koliko postoji putnih pravaca ged ne moze policija da stoji, i nije problem voziti u proseku 65km/h, problem su putevi, signalizacija, losa rasveta, kola sa losim svetlima, a ponajveci panicni vozaci koji ne znaju da reaguju. Dosta provodim vremena na putu, i moram reci da mnogo njih ne zna duga svetla da ugasi pri izlasku iz krivine(sto pretpostavljam da se dogodilo kod Pozege), a o gastabajterima da i ne pricam, vecini bi oduzeo kola na ulasku u zemlju.

Stranac

pre 11 godina

Ljudi, sećate li se vi kako je pompezno najavljivan novi zakon o saobraćaju pre par godina? Gde su sad oni koji su tvrdili da će broj nezgoda biti drastično manji? Naravno, velika odgovornost je i na vozačima, ali tvrdim da bi broj nezgoda bio znatno manji samo kada bi se malo upristojili ovi naši očajni putevi ili kada bi barem nešto od tog novca koji od nas "kradu" uložili u nešto što će suštinski poboljšati našu bezbednost i kvalitet saobraćaja. Nažalost, u Srbiji je sve mrtvo slovo na papiru i bojim se da će tako još dugo ostati.

Dimnjačar

pre 11 godina

Strašan događaj, ali još strašnije što je vozač kamiona u pritvoru.
Ako je u kadetu bilo 7 ljudi
1. masa * brzina
2. Smanjen prostor i za vozača, povećano vreme reagovanja (zaustavni put)
3. Sa tom masom (pretovar vozila) produženi trag kočenja
4. pretpostavljam brzina kadeta

Iz svega ovoga biće opleti po kamiondžiji po principu neko mora bit kriv, a pošto iz kadeta nema živih ostaje samo kamiondžija.
Ovo liči na Irak i Saudisku Arabiju jer tamo si kriv jer si bio tu.
Sad treba kamiondžiju raskućiti da bi sudije i advokati bogato živjeli.
Ovo je propast od sistema.
U normalnom sistemu kamiondžija bi pod pretpostavkom da nije kriv naplatio od osiguranja debelo zbog užasa koi je preživeo.
Kod nas osiguravajuće kuće nemaju mogućnosti da vrše pritisak na saobraćajnu policiju kako da obavljaju kontrolu saobraćaja.
Sve je naopačke postavljeno i kako da bude bolje. To je nemoguća misija.

Aleksandar

pre 11 godina

Resenje su kamere, bar kad je rec o nepostovanju ogranicenja brzine, bahate voznje, preticanja preko pune linije i tako tih specijaliteta koje vidjamo svakog dana na putevima. Dakle, kamera na svaki kilometar puta!

To cak i nije toliko skupo kao sto moze delovati na prvi pogled. U Srbiji ima 40.845 kilometara puteva raznih kategorija, od seoskih dzada do autoputeva, a kamere koje bi sve belezile pri takvim kolicinama ne bi kostale ni 1000€ po komadu zajedno sa stubovima i potrebnom infrastrukturom, sto ispada u vrh glave 41 milion evra a sto je manje od nepotrebnog satelita ili spasavanja 40-ak nasih batinasa od ruku pravde; Umrezavanje, prateci centar i ostale potrebne stvari ne bi prebacili zajedno sa kamerama 50 miliona evra, a nama svake godine u saobracaju pogine hiljadu-dve ljudi koji, da su ostali zivi, bi mnogo vise novca kroz poreze izdvojili od tih bednih 50 miliona. O prihodima od kazni i velikim ustedama u nasem zdravstvenom sistemu i da ne govorimo. A cak bi se i korupcija smanjila jer ne mozes da se dogovoris s kamerom da te pusti za par crvenih.

Dakle, pokriti kamerama svaki kilometar puta. Odmah!

djole

pre 11 godina

Vozilo nije bilo parkirano nego su ga samo tako ostavili da stoji ne bezbedno. Bez ikakvih znakova upozorenja... Klasika. A i nemaju gde da ga pomere kad su nam putevi katastrofa, nisu obezbedjeni vecim parkinzima, los je put itd... Nadam se da ce neko konacno da odreaguje. Strasno... Pokoj im dusi. Saucesce

Dusan

pre 11 godina

Na svim magistralnim putevima postavite fiksirane radare koji automatski slikaju vozila koja se krecu nedozvoljeno. Para za to mora da se ima, nek se uzme kredit ako treba. Kazne moraju biti od 100 do 500 evra, ili oduzimanje dozvole ili zatvor. Tek tada ce svi da voze kako treba!

Ne pricam konkretno o ovom slucaju. Slava ovim mladim ljudima.

Srđan

pre 11 godina

Da se malo više pita saobraćajna struka, a malo manje "pismeni" Dačićevi policajci, verovatno bismo imali bolji zakon i bolje puteve sa manje crnih tačaka.

miami

pre 11 godina

Poenta je u losoj infrastrukturi i zaostalim putevima.Pogledajte statistike razvijenih drzava po broji automobila i videcete da se u Srbiji gine daleko vise.Ne pomazu tu zakoni,vec savremena signalizacija i infrastruktura.

vuk

pre 11 godina

Ovde citam da su greske svih mogucih, sem vlasti. Gospodo, ako policija stoji na rskrsnici i zaustavi nekoga zbog rutinske kontrole, a pored njih proleti neki BMW, ili nesto slicno, necete videti da ce barem javiti registarsku oznaku kolegama, a kamoli da ga pojure i zaustave. Svaki dan na ulicama i putevima srbije mozete videti divljanje i bahatost velikog broja ucesnika u saobracaju, romi voze "nesto" sto je prevozno sredstvo koje nigde u svetu ne postoji, ali ako je nekom prosecnom vozilu sa prosecnom porodicom, na primer crkla sijalica na poziciji, to je kazna. Zato molim nadlezne , da svoje sticenike vise ne stite, kada ugrozavaju zivote u saobracaju, mada .... gde god da odete zivot vam je ugrozen, bolnica,banka,kafic,restoran,...ucinite nesto za sveopstu bezbednost, a ne samo da pricate.

Državo, ima li te

pre 11 godina

Daš na tehičkom pregledu mito od 20 eura, tebi fino, možeš i dalje da voziš krntiju koja jedva ide i guši sve po gradu, a to što ima mrtvih na sve strane!?

Mogu da zamislim da je uzrok nesreće loša osvetljenost kamiona i isto tako loše svetlo na automobilu. Ljudi, pamet u glavu.

Neka im je laka zemlja.

Bozidar

pre 11 godina

ne treba puno komentarisati. razlog je da nije trebao da vozi kola. i iako ima dozvolu i kad je polozio da li godinu ili vise.jer to je ono sto vam govorim da on nije da vozi na putu i nije sposoban za upravljanje vozilo. ja sedam godina vozim i vidim kako se na putu poasaju a krajnije je opasno kad taj neko naudi zlo na putu. kazna i presretac i ostale kazne ce tesko da predvide ucesnik u ponasanju. svim vzacima budite sigurni da vam ne bude kasno. zato vazite kako treba a ne iskaljavajte vas bes.

koma

pre 11 godina

Strasno... Ali ipak citam komentare,pa jel drzava kriva sto je njih 7 u kolima i jel drzava kriva sto voze brzo? Nama je za sve drzava kriva! Nama bi ocigledno najbolje bilo kada ne bi nista radili,drzava davala pare i sve radila umesto nas...

eeeeeeee

pre 11 godina

Srbijo,rat ti ne treba,sama se gasis...
Zalosno :(
Svaki dan saobracajke,pa gde je ta saobracajna? Gde je mozak ovom narodu?
Gde zurite ljudi? Bolje 2 sata kasnije nego 20 godina ranije!!!!
Pamet u glavu

radojko

pre 11 godina

Zasto toliko kasni vest o ovoj tragediji? To se desilo jos kasno nocas a tek danas u podne su svi poceli da objavljuju i to sve nepotpune informacije...????

Aleksa

pre 11 godina

Bez obzira na uzrok konkretne nesrece, cesto se mogu videti vozaci kako telefoniraju za vreme voznje. A to znaci jedna ruka nije na volanu, koncentracija opada, a za neku iznenada nastalu situaciju moraju obe ruke biti na volanu i paznja maksimalna.
Ja sam jednom pokusao da vozim i da pricam,pa to je strasno, vozilo samo odlazi u stranu i pri maloj brzini. Tako da treba apelovati na ljude da ne pricaju mobilnim dok voze.

Jedino rešenje

pre 11 godina

Ovo hitno mora da uradimo:

1) Da zatvorimo tzv. Agenciju za bezbenodst saobraćaj i pokažnjavamo sve zaposlene i one koje su učestvovali u njenom formiranju

2) Odmah da se odbaci postojeći policijski ZOBS i svi pravilnici (ako su uopšte doneseni)

3) Da se uzme u proceduru odbačeni predlog ZOBS Ministarstva za infrastukturu sa dve izmene:

- Svaki saobraćajac i policijac da ima ista prava i dužnosti u saobraćaju kao i građani. Nepoštovanje propisa se kažnjava 10x više nego građanina

- Da se uvede odgovornost onih koji održavaju puteve

4) Da se konačno sredi besmislena signalizacija

5) Da se podigne oganičenje brzine van grada. Nemam karaktera da objasnim zašto će ovo u stvari dovesti do manje udesa.

E, kad se ovo sve uradi, odmah i hitno, tek onda _počinju_ da se stvaraju preduslovi za bezbedan saobraćaj.

U osnovi, treba samo da prepišemo zakon od neke od EU zemalja i po ugledu na njih sredimo saobraćaj, puteve i signalizaciju.

Panduri su umislili da daju svojima sva moguća ovlaštenja, da se na njih ne primenjuje zakon i da samo kažnjavaju na besmislenim mestima. Malo u budžet, malo njima u džep, malo za lokalnu zajednicu. E pa ne može tako da se uređuje saobraćaj.

I dok god se nastavi ovako, biće sve gore. Država i policija moraju da daju primer, a ne ovako. Šta mi od njih vidimo? Samo javašluk i bezobrazluk.

Nego, primeti li neko ministra negde? Da nije možda pomislio da daje ostavku?

Jelena m

pre 11 godina

Iskreno saučešće porodicama. Vozač je stao da sipa vodu, da li u kamion ili da bi pio, nejasno je sasvim, on je to sigurno objasnio policiji! E to se dogodilo....verovatno ne obeležen. Istraga će sve pokazati....svejedno, to više nije bitno. Bitno da mediji istaknu činjenicu da ne smemo biti neodgvorni ni jednog jedinog sekunda za volanom! Kada stajemo, skrećemo, krećemo, polećemo....nebitno....mora se sa individualnu odgovornost apelovati. Iz Vojvodine sam i na ovom puta veoma često! Da, jeste...ima mnogo mehanizacije, neosvetljene, kojapravi blato na putu, ostaje sa strane puta nepropisno jer je vozač na sekund izašao do svoje njive ili šta god....takodje, sreću u polje bez žmigavca odjednom...i često nemaju retrovizore ili bez gledanja i to na pomenutom medjunarodnom putu, jer to je put iz Rumunije ka glavnom gradu!
Na kraju, sve je sad besmisleno za porodice i prijatelji ovih mladića....ni krivih....ni dužnih!!!! Neka im je laka zemlja!

Realista

pre 11 godina

7 mladica u opelu kadetu? I Svi bili Romi?
Predlazem sledece:
- Svaki put kada policijska patrola zaustavi Roma za volanom, neka mu da da nesto procita, makar i neki podatak sa sopstvenih dokumenata. A zasto?
Zato sto veliki procenat Roma ne zna da cita ali imaju vozacke dozvole.
- kada saobracajna policija nadje nocu neosvetljeno vozilo na putu (traktor, kamion ili bicikl) momentalno da oduzima vozilo a vozaca krivicno goni, ne prekrsajno.
Eto, sa primenom ove dve stavke bi se umnogome smanjile ovakve tragicne situacije. A ja nisam ni saobracajni tehnicar a kamoli inzenjer kao oni sto su pisali saobracajne zakone...

Mita

pre 11 godina

Bilo bi krajnje nekorektno,a vidim da ovde ima takvih indicija,da su za ovu nesreću krivi oni sami koji su poginuli,jer ih je bilo sedmoro u kolima i kao,nisu im radile kočnice...Za ovo je kriv samo vozač kamiona i niko drugi,kao i ona dva idiota u Mazdi...Vozač kamiona,kome je najvažnija stvar u životu bila ta što mu motor previše greje,je apsolutni krivac.Nije mislio na nikoga,osim na sebe i na svoj kamion i tako ga je ostavio nasred puta i ubio sedam ljudi.Nije taj put,napravljen samo za njega i njegov kamion,nego za sve.Upravo iz tog razloga,a u tome vidim i glavni problem svih ovih tragedija,država mora prema njemu i prema onoj dvojici da bude vrlo surova.Takvi moraju da shvate da nisu sami u saobraćaju i da misle da su oni važniji od drugih.Nisu!Svi su isti!Baš me zanima,da li će i odgovarati za ovaj masakr,isto kao i ona dvojica sa Ibarske magistrale...Ja svoj trojici želim dugu robiju i da im se oduzmu dozvole za stalno...

vlad

pre 11 godina

Narod gine ne drumovima, a cenjeni profesor kaže da smo ispred suseda po pitanju bezbednosti u saobraćaju. Ja mu ne verujem, tim pre što nisam ćuo nijedan argument.

sofronije sovra

pre 11 godina

Kriv je i kamiondzija zbog neobelezenog parkiranja, a i vozac kadeta, pa ne mozes da vozis 7-oro u automobilu. Ipak, zalosno je da se izgubi toliko zivota... PS Nisu Vladimirci, nego Vladimirovac!

teslaboj

pre 11 godina

Kakve veze sa ovom nesrecom ima saobracajna policija?!

Razumem da je preventiva jedno, ali ne mozes ubediti nekoga da bude pazljiv ako nece to sam.

Znam da je tuzno, ali da je isao 60 na tom putu, ne bi bilo problema, a kako auto izgleda sa slike, ovo je moralo biti bar 100 na sat.

Vozaci, kao i ja sto sam vozac, treba da shvate da kola prevoze sa tacke a do b, a ne da se manijacis, ludujes i vozis duplo brze od propisanog, uzgred vozis neispravan auto uz parolu ma nece mene.

Zoran

pre 11 godina

Velika tuga i tragedija. Ovoliko izgubljenih zivota za samo 24 sata je zaista previse. Na zalost i ovakve stvari se desavaju, ali sam siguran da bi broj nesreca bio manji da nasa bajna policija ne "vata" debele hladovine po gradovima, nego da rade svoj posao po putevima.

Posmatrač

pre 11 godina

Dešavaju se strašne stvari: ljudi ginu u saobraćajnim udesima, uglavnom zbog neispravnih vozila (sirotinja), vožnje u pijanom stanju (neodgovorni), prebrze ili bahate vožnje (mladi, motociklisti), a policija kažnjava za bezazlene prekršaje u gradskim uslovima saobraćaja.
Ne sećam se da je neko od motociklista kažnjen jer je prekoračio čuvenih 50km/h (nisu ni nabavili te motore da se voze po propisu) ili da je neki penzioner opomenut zbog dotrajalog vozila sa neispravnom opremom ili da su neki klinci/klinke sa "ozbiljnim tatinim" kolima isključeni iz saobraćaja jer predstavljaju opštu opasnost za sebe i za ostale.
Zakon o bezbednosti saobračaja je sasvim OK, ali mora da se primenjuje na sve i na mestima gde je rizik od udesa povećan, a ne na mestima gde je zgodno postaviti "zasedu" patrole saobraćajne policije.
Policija je na potezu!

milan

pre 11 godina

Tuzno je sto ostavljam komentar ali je grozno sto se ljudi iz milion agencija, a pogotovu ovi za bezbednost saobracaja vade na drzavu i uvek je neko drugi kriv. Pa vi ste drzavna agencija i vi primate plate sihurno iznad proseka i nista ne radite. Pa samo kaznama se nista ne postize i slikanjem za tv, ali gospodo vi samo kukate, a u saobracaju pogibe ovog vikenda vise ljudi nego u iraku i siriji da vam ne pada napamet da ste nesposobni.

Hogar

pre 11 godina

...na žalost učestali su udesi ali to je poruka SUP-u...nije sve u kamerama,treniranju strogoće,novoj prvoj pomoći...Setite se kako smo polagali vozački ispit sedamdesetih...motoristika,prva pomoć ,testovi....kakvi zapadni principi i vožnja pod pratnjom odrasle osobe.Zna se ...polaganje ne za mlađe od 18 godina...sve prekopirajte iz zakona sedamdesetih godine i eto rešenja,a zakona se pridržavajte dosledno...bilo bi rezultata ali ko sme da se odupre "duhu" pro-evropskih "promena"?!

pujka

pre 11 godina

Neznam stvarno jos koliko ljudi treba da pogine da bih se policija probudila i kaznila sve koji ostavljaju prikolice na putu ili vuku prikolice bez ikakve signalizacije.Bukvalno svake godine najmanje petnest mrtvih bas zbog ovog istog problema.Stvarno nerazumem te ljude sto su tako bezobrazni da uzimaju necije zivote zbog njihove nemarnosti!!!!!!!!!!!! Molim vas reagujte jer sutra ce te biti mozda vi!!!!!!

Molim brz odgovor.

pre 11 godina

Jezivo. Ljudi šta je ovo, pa nama ne treba nikakvo bombardovanje, rat, zemljotres...mi u saobraćaju izgubimo godišnje stanovnika kao da smo imali mali lokalni oružani sukob. Halo ministre pardon premijeru šta si uradio da se ovo spreči??

danger

pre 11 godina

@zbunjen: Bravo, to najcesce jeste sustina. Ogranicenja su veoma cesto potpuno imbecilna. Pa najsigurnije da se parkiramo i idemo peske, ogranicenje 4km/h. Siguran sam da je bolje da ogranicenja budu realnija i da bude stroza kontrola. Zivim u nemackoj i bez obzira na bolje puteve, ogranicenja su REALNA. U Srbiji nisu. A tek o prestanku ogranicenja da ne govorim. To se u Srbiji retko stavlja. Na magistrali te ogranici na 30-40 i nikad vise prestanak? Onda prestanes da se pridrzavas takvih ogranicenja, suprotan efekat.

Sasa

pre 11 godina

Pokazalo se sirom sveta a i u regionu da je jedini nacin da se smanji broj poginulih da se ZABRANI unosenje alkohola dakle, 0 promila. To je, naravno, politicki veoma nepopularno i zato niko ne zeli time da se bavi.

Saucesce porodicama

Petar

pre 11 godina

Konačno se pokazalo da je zakon o bezbednosti saobraćaja loš, da se upravo loše odredbe tog zakona primenjuju da bi se popunio budzet a da se ne primenjuju one odredbe zakona koje zaista doprinose bezbednosti u saobraćaju. Recimo niko ne sankcioniše parkiranje po putu i neobezbedjivanje mesta gde se nalazi vozilo u kvaru (koje stane), ali se zato sankcionišu oni koji nemaju ličnu kartu kod sebe ili nisu vezali pojas (čime ugrožavaju samo sebe i nikog drugog).

Nick.cdn

pre 11 godina

Ja u Srbiju dolazim povremeno i uglavnom vidim da se vecina "domacih" cudi sto ja dok sednem u auto vezem pojas ( oni mi naravno sugerisu "ma ne treba ti to i sl.". A pojas spasava gospodo i nije cudno sto je u civilizovan svetu obavezan da ga koriste SVI U AUTU. Nas narod nazalost jos uvek se ponosi "ne postovanjem zakona, pravila, standarda itd), a to cesto puno kosta. O konzumiranju alkohola pa sedanju za volan svaki komentar je suvisan. Problem korumpirane policije je nazalost najveci od svih ovih i verovatno UZROK ovih nabrojanih a i sire. Kada ce drzava bar pokusati to resiti? Mozda i nadajmo se nova VLADA!!! Vozaci zapamtite, putevi jesu losi ali mi se trebamo prilagodjavati njima a ne obratno. SRECNO!

Ne mogu da kazem ime

pre 11 godina

Nesreca se dogodila na putu Vršac - Pančevo između Banatskog novog sela i Pančeva, kod skretanja za Kačarevo. Alibunar je 30 km prema Vršcu od mesta nesreće. U pitanju jesu Romi iz Banatskog novog sela. Saučešće porodicama poginulih.

miroslav

pre 11 godina

apeluje se na policiju, i to se uvek radi kad se dogodi nekoliko nesreća u nizu. suviše kasno sa preventivom, ali nemoguće je ovakvim stanjem svesti vozača učiniti bilo šta. jedino represivne mere sa oduzimanje kola, ili po hitnom postupku u zatvor...
naprimer na ibarskoj magistrali nevidim te policijske motocikliste(a priča se da za njihovu opremljenost nemamo policiju za ove motore,jer su naši policajci kursisti)
jošu vek policija je na utvrdjenim mestima u ladovinama,zaustave''dobar dan-srećan put'', pre toga svi su blicali da se tu i nalaze.
nema ih u pokretu na magistralam.
ja sam u subotu od Zlatibora do Milanovac vozio u koloni koja je se normalno pridržaval svih prpopisa,ali samo u toj vožnji imalo je preko 100 vozača koju se napravili prekšaj(ma to za njih nepostoji puna linija,za njih nepostoje znaci ograničenja,procene u preticanju se''drskost'' i namera da mu se sklanjaš iz suprotnog pravca,jer ''gazi''-ubija...na ulazu u Milanovac znak zabrane zbog radova-ma ko te šiša svi masovno idu pravo iako je postavljen ogroman znak da se ide kroz grad,jednom rečju užas od saobrćajne nekulture(za naše podneblje bolje je reći divljaštvo)
znate šta je 100 vozača koji su na 80 km napravili u sta vremena prekršaje,pa to ne može ''ni bog Savaot da dovede u red'' jer takvi smo, nepopravljivi a policija koja treba u vožnji i na putu da hvata prekršionce i dalje je statična,kada zaustave nekoga''priča se,ubedjuje'' užas od mentalnog sklopa nacije. a 99% stradju nedužni

sumorni

pre 11 godina

Poznajem taj put odlično i tvrdim da je bilo dovoljno da se vozi dopuštenom brzinom, pa da se na vreme uoči bilo šta što stoji na putu. Malo pre toga, ka Alibunaru, put je malo talasast (ide gore-dole) i tu je obilaženje zabranjeno, ali na mestu gde se tragedija desila, put je prav, ravan, uobičajen za puteve te kategorije.

Postoji i jedna činjenica - ne postoji niti jedan zakon o saobraćaju koji bi srpske vozače priveo osnovnoj saobraćajnoj kulturi.

Čak ni da je kazna za nevezivanje pojasa streljanje na licu mesta, Srbi ga ne bi vezivali iz inata.

Ukoliko se sami ne zaštitite, teško da će to učiniti neko drugi, i onog momenta kad učinite bilo šta što je nedozvoljeno, više nikoga ne optužujte za krivicu za ono što vam se desilo.

petar

pre 11 godina

Važno je da policija stoji 300m na ulazu u Banatsko novo selo i da te snimaju dok još i ne uspeš da smanjiš brzinu.Radar je super moderan, slika ti trepavicu a policija beskompromisna.
Znači nije bitno koliko vas je u kolima,tehnička ispravnost, oprema.
Niko ništa ne pita.Na ulazu u selo nema ograničenje brzine, već je znak odmah iza mesta gde policija stoji.Nije znači interes regulisanje saobraćaja već kazne i prijave.Pogledajmo bilans za ova dva dana i sve je jasno.

maximus

pre 11 godina

ovo nije normalno ne treba niko da ratuje sa nama daj samo srbima auto i eto genocid.
ja bih kao u kanadi Taj ko vozi jako pijan dva puta ili jako brzo vise puta onda mu drzava smrska auto ispred njega ili kazna da se oseti i da mu oduzmu vozilo 6 meseci do godinu dana.
I neki da izgube dozvolu i opet u autoskolu ali, ako voze ipak onda nema dozvole 10godina i kazna od 1000 Evra, ako ne milom onda silom.

srbija medju sljivama

pre 11 godina

cesto imam priliku da vozim tim putem, i sam put je u relativno dobrom stanju (u odnosu na to kakvi su putevi kod nas) a i to je ravnica (sto mnogima pogotovo u centralnoj srbiji nije jasno) vidi se vozilo iz suprotnog smera i na vise km...
dakle sve i da kamion nije bio obelezen i osvetljen (sto je malo verovatno) ne moguce da ga nisu videli jer je sinoc bio pun mesec, a kada je tako na tom putu se vidi cak i lisica kada protrci i to na velikoj udaljenosti (zato sto je ravnica)
a ova nesreca se desila iskljucivo zbog bahatosti ovih koji su se vozili u kadetu, naime kadet je registrovan za 5 osoba a i tih 5 osoba (ko se vozio u kadetu zna) moze jedva da se ugura unutra, a njih je bilo 7, eeeej 7! direktno prekrsen zakon! brzina kojom su isli je sigurno bila daleeeeko iznad 80km/h koliko je ogranicenje, jer da su isli 80 videli bi kamion jos na 1km i bez problema ga obisli.. a o tehnickim ispravnostima vozila necu ni trositi reci obzirom da svi znamo kako se sve moze "proci" tehnicki pregled!

dokle ce nadlezni organi da se prave ludi i da kukaju na visu silu i sudbinu umesto da rese pravi problem u nasem saobracaju a to je bezobrazluk i bahatost?
maloumnost ove nacije se najbolje vidi u saobracaju, naime ko god je vikendom kasno uvece zna kakve se sve idiotske scene desavaju na putevima gde pijani ili drogirani klinci bukvalno luduju automobilima sa tolikom dozom idiotizma da je prava prosta sreca da ovakvih slucajeva nema mnogo vise!

Velj@

pre 11 godina

Vidim da ima nekih koji generalizuju stvari. Pogodilo me to sto je neko dole napisao da bi "gastarbajterima" oduzeo auta jos na ulasku u zemlju. Posto sam jedan od tih "gastarbajtera", moram da kazem postovanom gospodinu da sam za 20 godina u Srbiji platio JEDNU kaznu, i to za prekoracenje brzine od 10km na autoputu. Navika. Vozim u zemlji gde je 130km/h na autoputu. Inace, trudim se da ne pravim nikakve prekrsaje, ali verujte mi da me je strah da prodjem kroz BG, posebno preko Gazele.. Ljudi moji, svaka cast savesnim vozacima, ponavljam SVAKA CAST!! Ali ima takvih bezobraznika da mislim da je steta potrositi metak na njih. Ubice su na putevima svakodnevno, moram da kazem da bezobraznijih vozaca od Beogradjana nisam video. Cast izuzecima, naravno.. Ispasce da i ja generalizujem, ali je tako na zalost. A o policiji je svaka suvisna.. Tehnicki pregled u Srbiji.. Zar to uopste postoji? Zasto ga ne ukinu totalno, da se ljudi ne trose bez potrebe. Cemu sluzi tehnicki ako ga mozes kupiti sa 2000 din? Zasto to niko ne kontrolise? Zar je tesko ispitati ispravnost vozila i utvrditi ko je izdao potvrdu o ispravnosti neispravnog vozila? Licno znam par primera da su ljudi dobili tehnicki bez toga da se vozilo uopste pojavilo na pregledu. Naravno neispravno! Saobracaj u Srbiji je uzasan, previse neispravnih automobila, previse bahatih vozaca, i to ce tesko da se promeni u dogledno vreme. I pitanje: koliko od poginulih iz statistike je bilo u vozilima sa stranim registracijama?

swedenonline

pre 11 godina

1987. god se na autobahnu izmedju Regenzburga i Nurnberga prevrnula cisterna. Bio sam medju prvih 100 auta koji su zastali. Pola sata kasnije je: HELIKOPTER sa dve elise podigao i odneo! Mi smo bre 100 godina iza sveta a guramo se i busamo kao da smo izmislili toplu vodu. Po koji put? Nisu ovi izginuli sto su Romi, ubila ih Srbija kao i mnogo drugih do sad!

we

pre 11 godina

U Srbiji svako voli da prebacuje krivicu na nekog drugog...

Uveden je zakon i kazne su drasticno povecane bas da ne bi dolazilo do ovakvih situacija... Pravi efekat se bas i ne primecuje...

Jedino sto je sigurno da je nas manje, a budzet (njihovi cepovi) puniji.

Putnik

pre 11 godina

Juče sam popodne putovao od Vršca preko Kovina do Pančeva. Na putu je mnogo poljoprivrednih mašina velikog gabarita koje se kreću neobeležene i bez pratnje. Vozi se velikom brzinom sa lošim gumama a temperatura kolovoza je oko 80 stepeni. Koliko su zimi opasne loše gume, još su opasnije leti kada se asfalt skoro topi. Neka je laka zemlja nastradalim putnicima ali siguran sam da je vozač vozio velikom brzinom. I naravno, policije nigde na ovoj relaciji, nigde radara niti patrola.

Sitničar

pre 11 godina

Pa recimo u Švedskoj uspevaju....

Nego, stvar je u sprovođenju zakona, ne u usvajanju istog. Može se tražiti izgovor kako levo, tako desno, i prebacivati u tuđi domen. Ali, dok milicija ne izađe na drum i sudije ne kažnjavaju NAJRIGOROZNIJE, ljudi će nastaviti da ginu kao muve.

Dule NS

pre 11 godina

-Daj stvarno ljudi, zar nismo dovoljno ginuli po raznoraznim ratovima i pogromima, zar ne možemo da se pričuvamo malo barem na putevima?
-Koliko ovaj narod još treba da strada da bi promenili nešto u ovoj zemlji?!
-Aman ljudi, pamet u glavu! Krajnje je vreme odavno!

vojvođanin

pre 11 godina

država ne reaguje jer mora da se puni budžet, kako državni tako i na lokalu. Nije bitno što se pored supa u Vršcu ne može proći od civilnih vozila policije, al je bitno da su rentirali pauka iz Smedereva i dizali automobile gde su stigli ?!!! 40kazni i 20dignutih automobila, a raskrsnica Anđe Ranković i Đure Jakšića još uvek puna nepropisno parkiranim vozilima?! Zar i taj gospodin Jovanović nije bio bivši policajac. Penzija bre pa neka uživa, ima i mlađih i sposobnijih! Šta predsednik da promeni kad policajac uzme hiljadarku i ništa ne vidi?!

Gast

pre 11 godina

Velj@
Podrzavam,jer zaista kako udjes na Horgos pocinje horror! Obilazenje,
pritiskivanje,trubljenje,pretnje...A onda BG,posebna prica za onih par kilometara kroz njega sta se sve ne prozivi!? Sta je vama ljudi,sta vi
to sebi umisljate,cemu sve to? Ali,i drugi nisu mnogo bolji,sta sve tu
nema!? A policija nas Gastarbeitere posebno kontrolise,kao mi neispravni.
Za 25 god.u Nemackoj sam 3(tri)puta kontrolisan,i to kada je bila opsta
kontrola! A,naravno da ima i medju nasim "strancima" i idiota,ali nisu
svi takvi,bas kao i to da nisu svi dole nasilni!

Amos

pre 11 godina

Katastrofa, ali u pravom smislu te reci! To je 7 porodica manje za 10 godina!
Nista, vi ostali momci u najboljim godinama, sto se jos uvek zivi - sledeci put potrpajte se vas DVANAEST a ne samo SEDAM u jedan auto i gledajte da pijete JOS VISE i vozite JOS BRZE!
Mozda oborite i ovaj rekord!
Muskarci znaju zasto!

Dragan

pre 11 godina

Za nebezbednost u saobracaju kriva je saobracajna policija.Jedina nihova uloga u regulisanju saobracaja se svodi na postavljanje radara u zonama gde je ogranicenje 50 ili 60km/h.Tu naprave zasedu i jedini im je cilj da uzmu neki dinar.
Nisu zainteresovani za kaznjavanje ozbiljnih propusta vozaca.
Video sam to mnogo puta

pjovan

pre 11 godina

Znacajna razlika u komentarima, u odnosu na jucerasnje udese! Danas je uglavnom kriva saobracajna policija! Naravno, k'o sto neko rece, njihov jedini cilj je da ti uzmu po "somica"... A sto im, bilmezi, dajete po 500, 1000 kinti i sl.? ZATO STO STE NAPRAVILI PREKRSAJ, PA PRISTAJETE NA MITO JER VAS NA KRAJU IZADJE JEFTINIJE!!! Onaj ko ne napravi nikakav prekrsaj, retko bude i zaustavljen, a iako ga zaustave, pustaju ga posle provere dokumenata. Uzmite se u pamet, 50 km/h kroz naseljena mesta, 30 km/h pored skola, prema uslovima saobracaja uvek, a nikad preko ogranicenja... 'ajde, probajte svi pazljivo da vozite 3 meseca, pa cemo prebrojati zrtve na kraju i garantujem vam da ce se broj drasticno smanjiti! I sami znate koliko je budala, bas na ovim stranicama, negativno komentarisalo novi zakon u saobracaju (ne pokusavam da ga hvalim) sa stanovista: "i zasto se sad neko pravi pametan, pa ogranicenje u gradu, cak i u bulevarima na Novom Beogradu, sa 60 smanjuje na sporih 50 km/h? Samo da bi panduri mogli da naplacuju kazne!" Sve pametni, a super vozaci, koji bi da jure gradom, jer oni ne mogu da pogrese, a i, brate, ovi sporiji nek' se sklone! Jos kad bi im drustveni standard dozvolio brza kola... I sad policija utvrdjuje uzroke nesrece... Sto bi rekla Mira Banjac, "a jel' utvrdjuje uzrok nesrece za svih sedmoricu, ili samo za petoricu, za kol'ko je vozilo registrovano"?

Darko

pre 11 godina

Nek pocivaju u miru
ali,sedmoro u kolima?? Dok istraga ne utvrdi ne osudjujte vozaca kamiona..jer svako ko stavi sedmoro u kola je vec prekrsio bezbednosna pravila..zasto onda ne bi jurio,preticao na punoj..i aman okanite se vise politike u ovakuim vestima..politicari su krivi sto ljudi divljaju u voznji? Ili zasto su tropske vrucine?

Nebojsa

pre 11 godina

Stojadin Jovanovijć koji kao da izveštava o vremenskoj prognozi, a na putevima nam poginulo više od deset ljudi u par zadnjih dana. Bože sačuvaj.

incko

pre 11 godina

Sta je ovo svaki dan ginu masovno ljudi u saobracajkama... Pa u ratovima devedesetih se nije toliko ginulo i bilo toliko povredjenih ko u voznji danas. Nije voznja za svakog...

boris

pre 11 godina

kao I na ostalim putevima, Losa signalizacija, obelezavanje, sam kvalitet puta los, uglavnom dve trake ,loseodtzavanje, sve Su to najcesci uzroci nastanka teskih saobracajnih nesreca,Sta je u ovoj zemlji uradjeno po tom pitanju? Nista, propaganda, vozi 20km/h I nece se Nista lose desiti?

Karlos

pre 11 godina

Pre 15 dana vozio sam u pravcu Mladenovca iz pravca auto puta. Negde pre skretanja za Kosmaj u susret mi je isao auto mojom trakom koji je preticao auto iz svoje. Poceo sam da kocim i jedva se provukao izmedju njega i zastitne ograde. Uopste mu nije palo napamet da ukoci i vrati se u svoju traku jer me je video bar 100m pre mimoilazenja. Nije hteo. Srecom put je sirok pa su tri automobila stala u punoj sirini i mimoisla se. Palo mi je napamet da se okrenem i stignem ga, pa da ga onda plomim od batina. To je bila moja impulsivna reakcija posle jedva izbegnutog direktnog ceonog sudara. Svi moji saputnici su bili prestravljeni. Nisam siguran da bi to batinanje bitno uticalo na njega.
Moj suvozac mi je rekao da je to bio neki stariji covek. Ja ga nisam video, gledao sam samo kako da se provucem kroz prostor koji mi je velikodusno ostavio. Hvala mu i za toliko.

Ne znam koji zakon ili koja policija odnosno tehnologija moze da spreci ovakve kamikaze.

djole

pre 11 godina

ima mnogo problema vezanih za saobracaj ...savast vozaca - 7 ljudi u opel kadetu (primer).....losa signalizacija ....policija- prodaju se za dvetsa dinara ne rade posao koji treba da psu kazne koje menjaju svest vozaca .....losa obuka u auto skolama -jedan rucak sve zavrsava .....niska kaze- da stavite 100000za preticanje na punoj linije tesko da ce se neko usuditi da pretice drugo vozilo gde to nije dozovoljeno

samo bajs

pre 11 godina

"...navodi se da bi Nikolić trebalo da se obrati javnosti kako bi pokazao da je stradanje na putevima neprihvatljivo", ovo je zaista prebanalna izjava. Sradanje je neprihvatljivo, ali sta se uradilo na tome u proteklom periodu, da li zaista moze neko, pa cak i Toma, da ucini nesto odmah. Edukacija je neophodna, ali ne samo saobracajna.

Klimt- Bec

pre 11 godina

Tragican dan za Srbiju izgubljeno je sedam nevinih zivota, iskreno saucesce Porodicama i Familiji nastradale dece, neka pocivaju u miru.

Sr

pre 11 godina

dvoje, troje, pa sedmoro i koliko jos ?

Ljudi, u svim izvestajima se se navodi da je nastradalo sedmoro mladih u opelu, dakle jedna kola. Gde je bila policija da napravi rutinsku kontrolu, npr ili da obidju mesta gde se izlazi ? Za ovih sedam mladih je kasno nazalost ali spasimo ostale. Da su bili tu negde mozda bi bar dvoje od njh spasili......

Potrebno je da policija cirkulise celu noc svuda, da bude primecena i to bi za pocetak bila preventiva. Novac, budzet !? Netreba gledati sto ce tim policajcima biti placen nocni rad i koliko ce neki od zaraditi jer sve je to malo u odnosu na..... Da su mozda bili u patroli, prosli tim putem sa rotacijom ili bez ...... Mozda bi i primetili taj kamion ranije, mozda, mozda.....

Mora se mnogo vise raditi na preventivi, na edukaciji po svim pitanjima jer kad se ovako nesto desi sve je dzabe.

mex

pre 11 godina

Mozda ce zvucat rasisticki ali moj slucaj: Vracam se kuci oko 2AM na putu jedva uocavam nesto crno ispred mene jedva stajem.... kad ono prevrnut fica na bok a ispod auta je sve trulavo i ja sam auto jedva uocio, pored puta 4 roma MORTUS pijana, ja ih jedva nagovaram da malo sklonimo auto da neko ne naleti i pogine sto oni odbijaju vec traze prevoz da ne dodje policija...
Prave prolaz za mene i ja ih odvozim do susednog sela i onda sa ceo sat raspravljam da izadju iz kola!!!!!!

Mislim 7 ljudi u autu u punoj brzini, jos 99% u nekom krsu bez kocnica!

@bata

pre 11 godina

Zaista je nedovoljno saobraćajnih patrola pogotovo na kritičnim putevima. Ibarska magistrala od Lazarevca do BGd je crna tačka celom deonicom, a kafana do kafane. Noću bi trebalo biti više patrola, jer je kod nas saobraćajna kultura vrlo niska; alkohol, mobilni, premor za volanom. Po meni televiziske stanice bi trebalo da imaju obavezu, kao što rado gledane serije prekidaju reklamama, prikazivati stravične scene udesa kao edukaciju. Možda ovaj predlog nekome deluje surovo, ali većina vozača koji naiđe na scenu udesa bar malo uspori posle toga i valjda i malo razmišlja o tome.

Marko

pre 11 godina

Secam se pre godinu dana jedne vesti iz Blica kada je nastradala beba jer je upala u neki otvoreni saht u dvoristu i udavila se u Zemunu. To je bila inace siromasna romska porodica ali to nije bilo navedeno u tekstu. E sada bilo je jedno 200 komentara na tu vest i to sve nebuloznih! od toga da je kriv fejzbuk na kome majka visi ceo dan i noc (a verovatno nema kompjuter niti zna da ga upali nisu cak ni vrata na kuci imali) da izlazi uvece kasno po splavovima pa spava ceo dan itd tako da nekada treba i navesti uslove i nacionalnost kako bi vest bila razumljivija a ne da njih 200 komentara nemaju pojma o uslovima i pisu pogresne stvari!

ja

pre 11 godina

kao prvo saucesce porodici nastradalih..kao drugo,da nesto nije kako treba sa zakonom ili sa cime vec,nije..kao trece nesto mora da se menja drasticno,a sta i kako,nije na meni da to govorim,nisam strucan za to..

Jo

pre 11 godina

Jedina krivica policije(kako vi ovde pominjete) jeste sto ove momke nije uhapsila zbog silnih kradja koje vrse po Pancevackim selima.Tuzno, ali istinito.
Sto se puta tice, to je nov i vrlo dobar put!
Sve u svemu jeste tragedija...

Predrag

pre 11 godina

Nije tesko zakljuciti zbog cega stranci zaobilaze ovu nedodjiju . Ne zna se sta je gore : da li jezivi putevi ili bezobrazni , nevaspitani i neodgovorni vozaci . Dokle god se ne uvede stroga i cvrsta kontrola sa drasticnim kaznjavanjem dotle ce biti ovako . Zbog ovakvih uzasnih nesreca ponekad zazalim sto nemamo kineski sudski sistem .

Marie

pre 11 godina

U Nemackoj je "opasnost" policija koja meri brzinu i snima film iz vozeceg automobila i to neprimetno. Mislim da je ovo vrlo efikasan nacin kontrole, uz to sa odlicnim dokaznim materiajalom.

Ako drzava nema para/nameru da popravi ili gradi sigurne puteve, to ne znaci da treba da prkosno nastavim da vozim kao da imam perfektni autoput, jer to "treba da imam". Srbija ga nema, dokazane potencijalne ubice moraju da se voze autobusom ili odsluzuju desetogodisnju kaznu bez mogucnosti skracenja. Za ubice, ako ostanu u zivotu, naravno dozivotno.

Ljljana

pre 11 godina

Poznajem taj put odlicno, cesto idem u Deliblatsku Pescaru, put prav, dobar, ali.. sad sezona poljoprivrednih radova, cesto se isprece kombajni, traktori, pa se stvori kolona i onda preticanje.Ono sto je meni uvek upadalo u oci je nenormalno divljanje ka pravcu Beograda limuzina sa vrsackom tablicom.Takodje nocni provod iz sela do sela po kaficima i eto. Dal su Romi, potpuno nebitno, a ja se pitam sta bi sa Presretacima, ne pamtim da sam ih ikad videla, a policija je posebna prica.

SVD

pre 11 godina

Za kampanju "Agencija čeka dozvolu Republičke radiodifuzne agencije za njeno emitovanje na TV i radio stanicama" - koliko se to čeka, i zašto se toliko čeka? A posebna stvar je da li je prikolica bila pravilno obeležena, jer ako ide vozilo u susret ne može se uvek da primeti neko slabo obeležavanje. Je li bio trougao na propisnom odstojanju? Pored niskog nataliteta, Srbe ubija i visok procenat smrti na putu. Uskoro će nas nestati.

keva

pre 11 godina

Ljudi moji dokle bre vise! Naopak smo mi narod! Policija ovo, ministar ono, ogranicenja onakva, automobili ovakvi. Uvek nam je neko drugi kriv. Postujte propise i ogranicenja, vezite pojas, dok vozite radite samo to, ne telefonirajte, ne pusite, ne jedite... Cinjenica je da je u ovoj zemlji sve katastrofa al njima je vas zivot statistika a vama? I ko onda treba da brine o vasim zivotima?
Saucesce porodicama poginulih mladica.

Ranko

pre 11 godina

@Milan,
Imamo:
Agencija za bezbednost saobraćaja
Biro za bezbednost saobraćaja
Komitet za bezbednost saobraćaja
Umesto tri agencije dovoljna bi bila jedna, efikasna. U nekim delovima zemlje, na primer u Prijepolju kontrola saobraćaja je rigorozna. Noću iz grada je prosto nemoguće proći a da te ne zaustavi neka patrola. Za alko test su neumoljivi. Policajci su iz drugih opština i boje se da uzmu mito, da im neko ne namesti.
U Obrenovcu na primer, kao da ne postoji saobraćajna policija. Niko ne veže pojas, noću voze pijani... Jako slaba kontrola.

Mislim da je rešenje u stogim zakonima, ali i doslednoj primeni.
U Nemačkoj ako te zaustavi policija i alko test pokaže 1,1 promil i više; kazna je 5 godina zatvora. Ne postoji olakšavajuća okolnost!

Miroslav

pre 11 godina

Drzavu i policiju interesuju pare a ne ljudski zivoti,sa kaznama se puni budzet i sve ovo je lupanje prazne slame.Bice ovog i dalje sa obukom od 800eura nista nece vise znati nego sada.Polagace bogati a sirotinja ce da ide pesice.

fizicar

pre 11 godina

Nema potrebe da korumpirana policija bilo koga juri i zaustavlja po sopstvenom nahodjenju, postaviti kamere i automatski slati kazne sa progresivnim kaznama (prvi put 50 evra, drugi put 100 evra... + bodovi), a protiv korupcije napraviti online prikazivanje svih prestupa u realnom vremenu.

I kamere ne treba da mere brzinu, samo da beleze tacno vreme i tablice, a sistem da racuna za koje vreme si ti mogao stici od Ljiga do Cacka, i da li si mogao preci pola Beograda za 5 minuta.

Nema potrebe izmisljati toplu vodu, ovi sistemi se vec primenjuju u nekim zemljama (oprobao na svojoj kozi/novcaniku i da vidis kako sad pazim ;)

aki

pre 11 godina

pa da policija kaznjava nesavesne vozace i striktno sankcionise prekrsaje,nebi nam se oakve tragedije desavale.
vazno je njima da im je namestena situacija da na smenu uzimaju po 5somica ,javna tajna das 500-1000din i vozi bajo.........

Calimero NS

pre 11 godina

Tužno što tako veliki broj ljudi strada u saobraćaju. Važeći zakon o saobraćaju samo povećava korupciju i represiju a nema preventivni karakter ( policija ne upozorava kao u normalnim zemljama)tako da ne stoji da je glavni razlog za mani broj poginulih 2009. tada novi zakon već ekonomska kriza te je te godine naglo smanjena potrošnja goriva za 20 do 30 % za koliko je smanjen i broj poginulih u pomenutom periodu, i zbog jeke zime i nekih nejasnoća u primeni mnogi su izbegavali vožnju koliko je to moguće.
Ovaj zakon mnogim savesnim vozačima samo izazva stres jer za neke banalne prekšaje mogu plati za naše uslove ogrone kazne koje nisu primerene primanjima, (prva pomoć, zimske gume i ako ne voziiš po snegu)

pera detlic

pre 11 godina

''Direktor Agencije Stojadin Jovanović rekao je da se posebna pažnja mora posvetiti pripremi automobila, jer je u danima kad su visoke temperature vrlo značajno da pritisak u pneumaticima bude ispravan i da je tečnost u rashladnim sistemima odgovarajuća.''
Penzionisani general policije Jovanovic misli da je uzrok nesreca rashladna tecnost. Kakav direktor agencije, takva i bezbednost.

Munja

pre 11 godina

@petar

Ako je u pitanju regionalni put ili autoput, a ti vozis vise od 80 odnosno 120 km/h, policija ima puno pravo da ti naplati kaznu. Meni se cini da si izostavio taj detalj, a siguran sam da si brzo vozio.

maximus

pre 11 godina

u svakoj normalnoj zemlji bi vlada reagovala kad vise ljudi ginu u saobracajkama nego u ratovima ,i narod gde je'?u demokratiji trebaju demonstracije ili su svi naivno mislili posle 5oktobra netreba to vide.
Pa francuzi protestuju za svaku sitnicu i dobiju jel politicari rade za narod i samo vide koliko glasova gube zato trebaju protesti. koliko da cekamo da 20.000poginu? e onda smo svi krivi sto smo cekali ,,hoces bolju zemlju bori se nece je Niko dati.

Zoran

pre 11 godina

pre neku noć zamalo nisam udario u prikolicu koja nije bila uopšte osvetljena, vukao je traktor a ljudi koji su sedeli na prikolici su palili upaljače ???? i video sam ih u poslednjoj sekundi.

Neko Iz Mase

pre 11 godina

Kao i u svim segmentima zivota u Srbiji,
glavni uzrok nase propasti je NEPOSTOVANJE PROCEDURE.

Pogibije radnika na gradjevinama, saobracajne nesrece, pljacke banaka, davljenje u rekama, padanje sa balkona, suse, poplave, strujni udari, srcani udari, mozdani udari, dugotrajna sudjenja, oslobadjajuce presude, mito i korupcija. Pucnjava, bombe, nozevi, opijanje i drogiranje.
To nema nikakve veze sa "nemanjem para", Kosovom, vrucinom i pomracenjem Sunca.

Zapadna civilizacija je izgradjena na principu je*enog Postovanja Procedure.
Na srpski prevedeno; "Iz gu*ice - u GLAVU".

Serdar

pre 11 godina

Citam ovde pojedine komentare u vezi policijske kontrole i u pravu ste,mene je jednom zaustavila policija a inace vozim skuter,(inace imao sam sve isprave,kacigu,polisu osigiranja itd)a pored nas je proleto nemam pojma ni ja kakvo je ono cudo ali isao je garantujem 180 km/h,a inace bolje da neznate kakav je put i koje je ogranicenje,bilo na tom putu!

Milan

pre 11 godina

Istraga ce, nadam se, pokazati kolika je krivica bila svih koji su ucestvovali. Medjutim, epilog se ne moze promeniti: sedam mladih ljudi je, nazalost, izgubilo zivot... Saucesce porodicama...
Uzgred, jeste li primetili da imamo i Agenciju za bezbednost saobracaja, kao i Komitet za bezbednost saobracaja?

Deja Vu

pre 11 godina

Strašno.... Saučešće porodicama.

Ali, koga još ovo čudi. Pojedinci voze kao na trkama. A radio-stanice obaveštavaju gde je radar, da 'na vreme' smanjite brzinu, pa posle udri ispočetka. Nisam još čuo da neko obavesti ostale vozače da je na tom i tom mestu parkiran neobeleženi kamion, ili da na toj i toj deonici takav i takav auto vozi 200 na sat. Mislite o tome.

cartman

pre 11 godina

Uzgred, jeste li primetili da imamo i Agenciju za bezbednost saobracaja, kao i Komitet za bezbednost saobracaja?(Milan, 02. jul 2012 19:44). Komitet nije državna organizacija, već nevladina, ali to nije navedeno u vesti.

Dusan

pre 11 godina

Na temu bezbednosti saobracaja:

Novi trend u svetu je da se postavljaju kamere unutar vozila, lako jednim klikom mozes slikati ispred sebe coveka koji bahato vozi, ulece u makaze itd. Zatim dostavis policiji. To se radi zbog opsteg dobra, a i sve manje je onih koji misle ako nema policije da mogu raditi sta god zele.

kukuruz

pre 11 godina

Problem je sto i policija i narod ne postuje propise. Policija ne zaustavlja mahnite vozace, neregistrovana sklepana vozila, dzipove koji skrecu dok telefoniraju, bicikle bez osvetljenja, retko koje dete je vezano u sedalici ... Nije stvar ni u kaznama. Pre dnevnika treba da odvoje 10 minuta i objasne ljudima sta je propis i kakve su posledice kada se standardi ne ispune. Pa ko nece postuje propise neka mu se omoguci da brzo plati kaznu.

Ponovo bahatost, ili splet okolnosti ?

pre 11 godina

Sve je moguce. Ako je istina da je problem kamiona bio u hladjenju, da je vozac sipao vodu, pitanje je zasto nije sisao sa puta na put koji vodi u njive nego je ostao na putu ? Nece auto da ti prokuva ako vozis jos 500-1000 m nocu kada je hladnije, bez nekoga ispred, bez semafora. Ako je neki drugi kvar da je morao da stane u trenutku onda je druga stvar. Moguce je da vozac i nije imao vremena da stavi trougao.

Aleksandar

pre 11 godina

@(Ševarice, 3. jul 2012 06:50)

Jedna takva kamera zajedno sa postavljanjem i umrezavanjem na veliko ne izadje ni 1000 evra.

jovica

pre 11 godina

Direktor agenacaja za bezbednost saobracaja tvrdi da su uzroci nastajanja saobracajnih nezgoda neadekvatan pritisak u pneumaticima i neodgovarajuca rashladna tecnost u sistemu hladjenja automobila.Sa pomenutim nezgodama ovo nema ama bas nikakve veze,vec uzroke treba traziti u greskama koje cine ucesnici u saobracaju,u tehnici gradnje i odrzavanja puteva,kao i u stanju vozila i nivou njihove ispravnosti.Takodje treba podizati nivo saobracajne kulture i opste tehnicke kulture.Direktoru agencije bi bolje bilo da se posveti penziji i nekom penzionerskom hobiju nego da preko medija obmanjuje javnost a sto mu nije prvi put.Na njegovo mesto treba postaviti lice obrazovano u oblasti bezbednosti a nikako politizovati.Kako i sama agencija objavljuje sa primenom novog ZOBSa broj poginulih na zalost raste,a da ne govorimo o drugim posledicama kao sto je broj povredjenih i ogromna materijalna steta.