Ponedeljak, 25.06.2012.

00:22

Hrvatska slavi Dan državnosti

U Hrvatskoj se danas obeležava 21. godišnjica odluke Hrvatskog sabora o samostalnosti, a državni vrh je prvo položio vence na zagrbačkom groblju Mirogoj.

Izvor: Beta

Hrvatska slavi Dan državnosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Bosnjak

pre 11 godina

Svim gradjankama i gradjanima susjedne Hrvatske cestitam Dan nezavisnosti! Vjecita slava onima koji su svoje zivote utkali u temelje slobode. Najsrdacniji pozdravi iz Bosne i Hercegovine.

Čitač

pre 11 godina

Srećan Dan državnosti!
Nadam se da ćete sutra živeti bolje nego danas!
Verujem da će se narod jednog dana osloboditi od lanaca prošlosti i imati budućnost u Evropskoj uniji.
Pozdrav iz Srbije i poruka za nasleđe Srbiji i Hrvatskoj: sada smo susedi i nadam se da će tako zauvek ostati!
Svako dobro vam želi...

kuku lele

pre 11 godina

Jao dajte više Srbi počnite da radite nešto. Samo slušam kukulele, svi drugi krivi, ne mere da se živi, beda i sirotinja, ali nema šanse da se nešta preduzme. Doooosadni ste bre više, hranite se mitovima, ali verujte nema tu puno kalorija. Znam teško je svima u krizi, ali Srbi najviše kukaju ko neke babe.

na ovome portalu ste dobro dosli svi osim srba

pre 11 godina

Jao kad citam komentar splicana muka me spadne, pa jesil se ti gledao u ogledalo pa si kuco komentar, neverovatno !!!

no facebook Banja Luka

pre 11 godina

Питао бих "Војвођанина", и све који данас некоме нешто честитају, шта мислите о питању 200 000 (најмање) Срба протјераних (и побијених) из Хрватске или је то питање одавно ријешено, пошто рече да су већ залужили карту за ЕУ? Још ме занима да ли мислите да и Војводина треба ускоро да одреди свој дан државности, што је изгледа одмах 99% урађеног посла на путу ка "евро-атлантским интеграцијама"???

FeboZg

pre 11 godina

Dok smo mi Hrvati stoljećima sanjali slobodu i demorkaciju Vi Srbi ste se do zadnjeg borili pod petrokrakom za državu koja više ne postoji..zahvaljjući nama i Slovencima dobili ste konačno i svoju krnju Srbijicu,zastavu i himnu..i još uvijek se tražite kao nraod bez identiteta i nacionalne pripadnosti...a Srbi koji su dizali bunu protiv vlastite domovine i pucali i protjerali prve susjede iz svojih sela i gradova neka sada u matici Srbijici uživaju i zajedno sa domicilnim Srbima sanjaju ljepše sutra..Hrvatska,,kakva takva je nezavisna i slobodna država,uskoro članica EU-a..to nam je na ponos i diku..a vi srbi i dalje plačite za fantomskom Jugom i vremenima kad su drugi radili umjesto vas,punili vam prorpačune tzv JNA da bi nas tom isotm vojskom napadali i bujali nam djecu,žene i starce..i zahvalite Savi Štrpcu i ostalim Slobinim trabantima iz onog vremena što smo danas slobodni od takvih tipova koji su sanjali Veliku Srbiju da bi danas imali malu i krnju srbijicu..objavite komentar .)

uros

pre 11 godina

hrvatska nije imala problem sa srbima vec sa krajisnicima. krajisnici su unisteni tako da je problem resen. krajisnici nisu ni postojali tako da nema ni genocida. sta nije jasno?

Troml

pre 11 godina

Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prvo, Jugoslavija nije bila vaša (srpska), več država svih koji su u njoj živjeli, inače bi se zvala Srboslavija!
Drugo, točno, vi (Srbi) ste je svojatali i ponašali kao da je vaša, na to ste se navukli i sad vam nedostaje, jasno.
Treče, prostor bivše Juge, nikad nije imao šanse postati velikom Srbijom, zato zaboravite Jugu, izgrađujte svoju
državu i ne kukajte za prošlim vremenima, koja i nisu bila tako bajna (pitajte ne-Srbe). Zadnje, za sve loše poteze srpskih političara, posljedice danas snosi sam srpski narod, što je za vas žalosto ali neminovno!!

barracuda

pre 11 godina

Nema vece nakazne drzave od Hrvatske koja je satkana od ustaskog - komunistickog pokreta. Vase slavlje nije upotpunjeno jer srpski komunisti i njihovi potomci danas u Beogradu jos cuvaju onog prevaranta i srbomrsca Hrvata Josipa Broza. Razna dokumenta izlaze na svetlost dana ko su komunisti i ustase, koje su njihove zajednicke aktivnosti bile i gle cuda najvise "vojevale" po Bosni tadasnjoj NDH. Slucajnost ili kako vi kazete "udruga" protiv srpskog hegemonizma, jel' da?

pozdrav s hrvatskog mora gdje ima puno srpskih turista

pre 11 godina

Nadam se da sljedeće godine nećete prenosti toliko vijesti iz Hrvatske, naime zbunjujete vlastiti narod. Jasno mi je da se u krizama tako to radi, treba vanjski neprijatelj da se lakše podnese vlastita muka, ali jako dobro znate da se na ovim prostorima situacija lako oduzme kontroli, a onda će nastupiti čuđenje pa ko nas bre zavadi. Ponavljam prestanite nabijati komplekse vlastitom narodu da im je Hrvatska kriva za sve, počevši od Kosova pa nadalje.

Splićanin

pre 11 godina

Mnogi Srbi tuguju za Jugoslavijom i krive Hrvatsku za nešto, vidim.

Tražite krivce bliže kući. Vi Srbi s nacionalističkim ludilom koje vas je spopalo ste razorili Jugoslaviju.

Toliko ste se 80-tih osilili, mislili ste da ste toliko moćni da ćete svojom brojnošću i sa prosrpskom JNA diktirati uvjete ostatku zemlje. E netje moći... :)

Gnjavili ste nas sa kukanjem o Kosovu, SANU memorandumom, moštima cara Lazara koje su obilazile "srpske zemlje", jogurt revolucijama, "očima u glavi", "Noževima", mitinzima istine, itd. ... Mislili ste da će ta vaša ludesanja ostat bez odgovora?

"Ako ne umemo da radimo, onda umemo da se bijemo" Na kraju je ispalo da ne umete ni da radite ni da se bijete, zar ne?

Tito je 1974. pametno ustrojio Jugoslaviju. Jedino u takvoj formi je mogla opstat jer je bila osujećena majorizacija bilo kog naroda. Problem je bila JNA koja je bila dominirana Srbima, no to se moglo nekako progutat.

Vama Srbima takva struktura nije bila po volji pa ste je razorili. Glupo, vrlo glupo. Kako niste odmah shvatili da nema povratka na staro, da više nije moguća srpska centralistička supremacija? Kako već rekoh, oholost i umišljenost učiniše svoje. Iziritirali ste do krajnjih granica ostale narode u Jugoslaviji, razlaz je bio neminovan.

Ali kakav? Naravno, u svom ludilu ste odabrali ratnu opciju. A već smo ustanovili da ne znate da se bijete.

I zato, kad drugi put pozelenite od pomisli na neovisnu Hrvatsku, pogledajte se u ogledalo.

srb iz hr

pre 11 godina

pitanje s referenduma 1991 „1. Jeste li za to da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama (prema prijedlogu Republike Hrvatske i Republike Slovenije za rješenje državne krize SFRJ)?“ Na referendum je izašlo 83,56 posto birača. Njih čak 94,17 posto izjasnilo potvrdno na prvo pitanje tek dvadesetak godina kasnije smo dobili neka prava, odnosno zakone koji se ne provode

Divos

pre 11 godina

Хрватска је 90-их искористила повољан моменат, подршку важних светских играча и извршила сецесију, прво Словенци, па они. Ако, гледајући реално то им је и била увек намера. Наравно, инспирисани усташком идеологијом у НДХ, искористили су ову прилику, прво су почели терор над Србима, такође тада грађанима Хрватске, па следи отимање око 50.000 станова и одузимања станарских права Србима, и у коначници 1995. у злочиначким акцијама "Бљесак" и "Олуја" реализује се погром над српским родом. Срби су данас у лијепој њиховој сведени на испод 3% популације, и то је за Хрвате сигурно највреднији резултат у ових 21 године самосталности.
И тако Хрвати обележавају овај дан, колико им је добро нека кажу сами (мене и није пуно брига, и тако не летујем на њиховом мору), а они Срби који су на најсвирепије и најмонструозније начине уморени (тада такође грађани Хрватске), чији сродници вапе за правдом, и они Срби који су у периоду 91.-95. брутално протерани (тада такође грађани Хрватске) сигурно не славе овај празник, и сумњам да се са радошћу сећају тих времена.

congrats

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da jos postoje Srbi koji oplakuju jugoslaviju!
Da je oplakuju jugosloveni pa to i mogu da razumem.

Srbija je zbog takvih postala malo bezobrazno dete koje place jer druga deca nece da se igraju sa njim.

Cestitam Hrvatima dan nezavisnosti!
Da smo mi bili pametni kao i oni prvi bi izasli iz Jugoslavije i bili u daleko boljoj poziciji nego sad ali srpski inat nas je sve zakopao...

xmen

pre 11 godina

Hrvatska je za 21 godinu mnogo toga napravila i uz Sloveniju postala najpriznatija i najpostovanija bivsa jugoslovenska republika.
(Dejan, 25. jun 2012 00:32)

Gde to? Većina gradjana EU nisu ni čuli za Sloveniju i brkaju je sa Slovačkom a o Hrvatskoj i Hrvatima dovoljno je pročitati nedavnu izjavu predsednika UEFA Platinija. Tako, nažalost, o Hrvatima misle svi zapadni narodi.
Prava istina je da su i Slovenija i Hrvatska (i ostatak ex SFRJ) za tih 21 god. izgubili nekada vodeću poziciju u Istočnoj Evropi pa su ih sustigle gotovo sve istočnoevropske zemlje. Ne znam šta je tu za pohvalu.

ja

pre 11 godina

Srecan vam dan drzavnosti.Mislim da svaki narod ima pravo na izbor hoce li ziveti u zajednici sa drugima ili ne.Ovakava stav imam i po pitanju Kosova. Naravno jasno mi je da ce sada veliki Srbi, koji btw nikada nisu bili na Kosovu ili su odetle pobegli,opaliti minuse. I dokle god tako budu gledali na stvari,Srbija ce biti sve manja.Ja nemam problem sa tim. Zao mi je jedino sto se vasa nezavisnost stekla oruzjem i hiljadama mrtvih a jedne i druge strane. Ali i za to ne mogu okriviti ni jedan ni drugi narod, vec politicare, Milosevic, Tudjman i ostala bagra, koja je sredstvima informisanja rasirila mrznju do tih razmera da vise nismi bili ljudi vec zivotinje.Dakle, komsije ako sada zivite bolje i osecate se ugodnije nego u Jugi, ja vam zelim svu srecu.

Mzg

pre 11 godina

@
Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)

To zahvali vašem velikom vođi slobi i onom profesoru šešelju, dr. dabiću i herr ratku oni su ti uzeli Jugu ne mi..

srbin

pre 11 godina

Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)

nama srbima je drzava srbija a identitet srpski!
samo iskompleksiranim srbima i onima sa krizom identiteta moze biti identitet jugoslavija
a ta ista avnojevska jugoslavija je i ponistila sve uspehe kraljevine srbije a neki srbi je i dalje slepo slave - e to je pravi paradoks i ironija...

hrvatskoj sve cestitke, da ga slave jos dugo u miru i slozi!

a za ove kojima smeta hrvatska: sto se niste bunili 1945 kada su uspostavljene avnojevske granice? te granice su i srbi crtali zar ne?
ko vam je sad kriv...

Zlatko

pre 11 godina

Jednom je reko nas drug: nijedna republika ne bi bila niko i nista da nisu zajedno!!!
Bio je u pravu!
Pa neka slave ljudi kojim se slavi!
Ja tugujem za mojom Jugoslaviom!!
Lp

davor baschiera

pre 11 godina

Kao što Češka i Slovačka nisu željeli više zajedničku državu Čehoslovačku,tako ni Hrvati nisu željeli zajedničku zemlju Jugoslaviju. U čemu je problem što smo željeli državu? Mojoj DOMOVINI želim SRETAN ROĐENDAN

Os-M

pre 11 godina

hvala na (onim iskrenim) čestitkama. No već mi je pomalo neugodno od količine vijesti iz Hrvatske ovdje i što vam je pogled uvijek uperen ovamo. Ne kužim to baš, al' ajde dobro.

vojo

pre 11 godina

možete Vi sa svojim ciničnim komentarima iskazivati svoje mišljenje prema Hrvatskoj. ja znam da u nas situacija nije bajna i da imamo ogromnih problema, ali sam prilično siguran da smo u boljoj poziciji nego vi.

Veseli Bosanac :)

pre 11 godina

Bez zeze, zasto je tema pod ratnim zlocinima? :)
Je li greska u pitanju ili namjerno?
U svakom slucaju meni je to smijesno. :))


P.S.
Komsije , nemojte se svadjati, odmah i kod nas prenosite nervozu. Pa nas stavljate u nezgodnu situaciju, jer ne znamo sta da radimo. :) Da li da se smijemo ili da placemo? :))

Marko

pre 11 godina

Srecan vam dan nezavisnosti! :)
Ja stvarno ne znam zasto se ljudi ne mozete radovati zbog nasih komsija sa kojima na svu srecu delimo isti jezik....Te stvari bi nas trebale spajati,cestitati jedni drugima na uspesima....a ne vecita mrznja i nasa srpska snishodljivost prema svemu sto nije srpsko ili ne znam zasto rusko....

A ja sve cekam svakodnevne vesti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Madjarske

pre 11 godina

Kada ne bude bilo ni jedne vesti iz Hrvatske, koju smatrate da MORATE preneti srpskom javnom mnenju, molim vas da stavite kao udarnu vest na B92 "Danas nema vesti iz Hrvatske", cisto da se ne zbunimo trazeci.

Lala iz Banata bi da se Srbija okrene sebi i Evropi

pre 11 godina

I ja bih slavio da sam Hrvat jer su dobro Srbe iskoristili. Kad se sve sabere, Hrvati su ispali najmudriji. Sa Srbima i Jugom su postali pobednici posle 1945 i dobili ustavno pravo na samoopredeljenje, a rasturanjem Juge su oterali skoro sve Srbe i resili se tzv. problema manjina.

Praznoglava raja s obe medjubalkanske granice

pre 11 godina

Cestitam svim Hrvatima Dan Nezavisnosti, uz napomenu da tog dana kad je Sabor glasao za nezavisnost SDP-ovci koji su danas na vlasti su bojkotovali glasanje izaskom iz zgrade Sabora. Zato me i ne cudi zasto su Nikolic i njegovi vadikali (jednom vadikal uvek vadikal) dobili vecinu na nedavnim izborima u Srbiji.

PetarCro

pre 11 godina

Što reć, čestitam dan državnosti svim svojim građanima i ponosan sam na svoju domovinu te nemam neku Jugo nostalgiju u sebi. Ipak od osamostaljenja mnoge stvari su prošle krivim smjerom, pogotovo politicka pljacka i unistavanje Hrvatske od ruke tvojih vlastitih "domoljuba" koji su je uništili iznutra jednako kao i "četnik" iz vana. Mnoge stvari iz starog komunistickog sistema su trebale ostati i danas, uzet iz demokratskih , kapitalistickih i komunistickih sistema od svega po malo i graditi drzavu na taj nacin i urediti je. No nikog to nije interesiralo, pogotovo ne političare koji su kao od 90-tih tako i do dana danasnjeg gledali samo svoje dzepove sto je meni neshvatljivo kao postenom covjeku. Tako da sam iako na mnoge stvari ponosan , zbog mnogih sam takoder nezadovoljan jer je naveliko propala viziju kakvu su sanjali mnogi Hrvati pocetkom 90-tih, a to je neka Hrvatska Svicarska , no danas svi shvacaju kako je taj san odavno pao u vodu i vjerovatno se nikada nece realizirat zbog politicara i mentaliteta kakvog imamo. Svejedno, volim svoju zemlju jer stoljećima je nisu stvarali današnji i političari 90-tih već običan većinom pošten narod, te zbog toga bez obzira na mnoga razočaranja i dalje pjevam onu prljavog kazališta "Moj dom je Hrvatska, Ja dižem zastavu do neba..."

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Jednoglasno pohrlili pod skute kralju Aleksandru nakon prvog svetskog rata, jednoglasno pod skute Hitleru pred drugi, jednoglasno pod Titove skute nakon drugog svetskog rata, jednoglasno se "razdruzili" od federacije, pa konacno pod skute Briselu i Vasingtonu. Izgleda da je tesko imati i obraz i zemlju, medjutim u danasnjem svetu obraz nista ne znaci tako da su napravili dobar izbor. Well played!

istine radi

pre 11 godina

Pa kad nemaju sta da slave iz svoje "bogate" istorije. Dan drzavnosti i treba da im bude najveci praznik jer drzavu nisu imali od 1097. (Bitka na Gvozdu) do 1941. ili 1991. kako vam se vise svidja. Neka slave i Milosevica posto im je on dao vise nego sto su i u najludjim snovima mogli da sanjaju.

Splićanin

pre 11 godina

Mnogi Srbi tuguju za Jugoslavijom i krive Hrvatsku za nešto, vidim.

Tražite krivce bliže kući. Vi Srbi s nacionalističkim ludilom koje vas je spopalo ste razorili Jugoslaviju.

Toliko ste se 80-tih osilili, mislili ste da ste toliko moćni da ćete svojom brojnošću i sa prosrpskom JNA diktirati uvjete ostatku zemlje. E netje moći... :)

Gnjavili ste nas sa kukanjem o Kosovu, SANU memorandumom, moštima cara Lazara koje su obilazile "srpske zemlje", jogurt revolucijama, "očima u glavi", "Noževima", mitinzima istine, itd. ... Mislili ste da će ta vaša ludesanja ostat bez odgovora?

"Ako ne umemo da radimo, onda umemo da se bijemo" Na kraju je ispalo da ne umete ni da radite ni da se bijete, zar ne?

Tito je 1974. pametno ustrojio Jugoslaviju. Jedino u takvoj formi je mogla opstat jer je bila osujećena majorizacija bilo kog naroda. Problem je bila JNA koja je bila dominirana Srbima, no to se moglo nekako progutat.

Vama Srbima takva struktura nije bila po volji pa ste je razorili. Glupo, vrlo glupo. Kako niste odmah shvatili da nema povratka na staro, da više nije moguća srpska centralistička supremacija? Kako već rekoh, oholost i umišljenost učiniše svoje. Iziritirali ste do krajnjih granica ostale narode u Jugoslaviji, razlaz je bio neminovan.

Ali kakav? Naravno, u svom ludilu ste odabrali ratnu opciju. A već smo ustanovili da ne znate da se bijete.

I zato, kad drugi put pozelenite od pomisli na neovisnu Hrvatsku, pogledajte se u ogledalo.

davor baschiera

pre 11 godina

Kao što Češka i Slovačka nisu željeli više zajedničku državu Čehoslovačku,tako ni Hrvati nisu željeli zajedničku zemlju Jugoslaviju. U čemu je problem što smo željeli državu? Mojoj DOMOVINI želim SRETAN ROĐENDAN

Lala iz Banata bi da se Srbija okrene sebi i Evropi

pre 11 godina

I ja bih slavio da sam Hrvat jer su dobro Srbe iskoristili. Kad se sve sabere, Hrvati su ispali najmudriji. Sa Srbima i Jugom su postali pobednici posle 1945 i dobili ustavno pravo na samoopredeljenje, a rasturanjem Juge su oterali skoro sve Srbe i resili se tzv. problema manjina.

Mzg

pre 11 godina

@
Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)

To zahvali vašem velikom vođi slobi i onom profesoru šešelju, dr. dabiću i herr ratku oni su ti uzeli Jugu ne mi..

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Jednoglasno pohrlili pod skute kralju Aleksandru nakon prvog svetskog rata, jednoglasno pod skute Hitleru pred drugi, jednoglasno pod Titove skute nakon drugog svetskog rata, jednoglasno se "razdruzili" od federacije, pa konacno pod skute Briselu i Vasingtonu. Izgleda da je tesko imati i obraz i zemlju, medjutim u danasnjem svetu obraz nista ne znaci tako da su napravili dobar izbor. Well played!

PetarCro

pre 11 godina

Što reć, čestitam dan državnosti svim svojim građanima i ponosan sam na svoju domovinu te nemam neku Jugo nostalgiju u sebi. Ipak od osamostaljenja mnoge stvari su prošle krivim smjerom, pogotovo politicka pljacka i unistavanje Hrvatske od ruke tvojih vlastitih "domoljuba" koji su je uništili iznutra jednako kao i "četnik" iz vana. Mnoge stvari iz starog komunistickog sistema su trebale ostati i danas, uzet iz demokratskih , kapitalistickih i komunistickih sistema od svega po malo i graditi drzavu na taj nacin i urediti je. No nikog to nije interesiralo, pogotovo ne političare koji su kao od 90-tih tako i do dana danasnjeg gledali samo svoje dzepove sto je meni neshvatljivo kao postenom covjeku. Tako da sam iako na mnoge stvari ponosan , zbog mnogih sam takoder nezadovoljan jer je naveliko propala viziju kakvu su sanjali mnogi Hrvati pocetkom 90-tih, a to je neka Hrvatska Svicarska , no danas svi shvacaju kako je taj san odavno pao u vodu i vjerovatno se nikada nece realizirat zbog politicara i mentaliteta kakvog imamo. Svejedno, volim svoju zemlju jer stoljećima je nisu stvarali današnji i političari 90-tih već običan većinom pošten narod, te zbog toga bez obzira na mnoga razočaranja i dalje pjevam onu prljavog kazališta "Moj dom je Hrvatska, Ja dižem zastavu do neba..."

Marko

pre 11 godina

Srecan vam dan nezavisnosti! :)
Ja stvarno ne znam zasto se ljudi ne mozete radovati zbog nasih komsija sa kojima na svu srecu delimo isti jezik....Te stvari bi nas trebale spajati,cestitati jedni drugima na uspesima....a ne vecita mrznja i nasa srpska snishodljivost prema svemu sto nije srpsko ili ne znam zasto rusko....

vojo

pre 11 godina

možete Vi sa svojim ciničnim komentarima iskazivati svoje mišljenje prema Hrvatskoj. ja znam da u nas situacija nije bajna i da imamo ogromnih problema, ali sam prilično siguran da smo u boljoj poziciji nego vi.

srbin

pre 11 godina

Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)

nama srbima je drzava srbija a identitet srpski!
samo iskompleksiranim srbima i onima sa krizom identiteta moze biti identitet jugoslavija
a ta ista avnojevska jugoslavija je i ponistila sve uspehe kraljevine srbije a neki srbi je i dalje slepo slave - e to je pravi paradoks i ironija...

hrvatskoj sve cestitke, da ga slave jos dugo u miru i slozi!

a za ove kojima smeta hrvatska: sto se niste bunili 1945 kada su uspostavljene avnojevske granice? te granice su i srbi crtali zar ne?
ko vam je sad kriv...

congrats

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da jos postoje Srbi koji oplakuju jugoslaviju!
Da je oplakuju jugosloveni pa to i mogu da razumem.

Srbija je zbog takvih postala malo bezobrazno dete koje place jer druga deca nece da se igraju sa njim.

Cestitam Hrvatima dan nezavisnosti!
Da smo mi bili pametni kao i oni prvi bi izasli iz Jugoslavije i bili u daleko boljoj poziciji nego sad ali srpski inat nas je sve zakopao...

A ja sve cekam svakodnevne vesti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Madjarske

pre 11 godina

Kada ne bude bilo ni jedne vesti iz Hrvatske, koju smatrate da MORATE preneti srpskom javnom mnenju, molim vas da stavite kao udarnu vest na B92 "Danas nema vesti iz Hrvatske", cisto da se ne zbunimo trazeci.

istine radi

pre 11 godina

Pa kad nemaju sta da slave iz svoje "bogate" istorije. Dan drzavnosti i treba da im bude najveci praznik jer drzavu nisu imali od 1097. (Bitka na Gvozdu) do 1941. ili 1991. kako vam se vise svidja. Neka slave i Milosevica posto im je on dao vise nego sto su i u najludjim snovima mogli da sanjaju.

pozdrav s hrvatskog mora gdje ima puno srpskih turista

pre 11 godina

Nadam se da sljedeće godine nećete prenosti toliko vijesti iz Hrvatske, naime zbunjujete vlastiti narod. Jasno mi je da se u krizama tako to radi, treba vanjski neprijatelj da se lakše podnese vlastita muka, ali jako dobro znate da se na ovim prostorima situacija lako oduzme kontroli, a onda će nastupiti čuđenje pa ko nas bre zavadi. Ponavljam prestanite nabijati komplekse vlastitom narodu da im je Hrvatska kriva za sve, počevši od Kosova pa nadalje.

Os-M

pre 11 godina

hvala na (onim iskrenim) čestitkama. No već mi je pomalo neugodno od količine vijesti iz Hrvatske ovdje i što vam je pogled uvijek uperen ovamo. Ne kužim to baš, al' ajde dobro.

ja

pre 11 godina

Srecan vam dan drzavnosti.Mislim da svaki narod ima pravo na izbor hoce li ziveti u zajednici sa drugima ili ne.Ovakava stav imam i po pitanju Kosova. Naravno jasno mi je da ce sada veliki Srbi, koji btw nikada nisu bili na Kosovu ili su odetle pobegli,opaliti minuse. I dokle god tako budu gledali na stvari,Srbija ce biti sve manja.Ja nemam problem sa tim. Zao mi je jedino sto se vasa nezavisnost stekla oruzjem i hiljadama mrtvih a jedne i druge strane. Ali i za to ne mogu okriviti ni jedan ni drugi narod, vec politicare, Milosevic, Tudjman i ostala bagra, koja je sredstvima informisanja rasirila mrznju do tih razmera da vise nismi bili ljudi vec zivotinje.Dakle, komsije ako sada zivite bolje i osecate se ugodnije nego u Jugi, ja vam zelim svu srecu.

Troml

pre 11 godina

Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prvo, Jugoslavija nije bila vaša (srpska), več država svih koji su u njoj živjeli, inače bi se zvala Srboslavija!
Drugo, točno, vi (Srbi) ste je svojatali i ponašali kao da je vaša, na to ste se navukli i sad vam nedostaje, jasno.
Treče, prostor bivše Juge, nikad nije imao šanse postati velikom Srbijom, zato zaboravite Jugu, izgrađujte svoju
državu i ne kukajte za prošlim vremenima, koja i nisu bila tako bajna (pitajte ne-Srbe). Zadnje, za sve loše poteze srpskih političara, posljedice danas snosi sam srpski narod, što je za vas žalosto ali neminovno!!

FeboZg

pre 11 godina

Dok smo mi Hrvati stoljećima sanjali slobodu i demorkaciju Vi Srbi ste se do zadnjeg borili pod petrokrakom za državu koja više ne postoji..zahvaljjući nama i Slovencima dobili ste konačno i svoju krnju Srbijicu,zastavu i himnu..i još uvijek se tražite kao nraod bez identiteta i nacionalne pripadnosti...a Srbi koji su dizali bunu protiv vlastite domovine i pucali i protjerali prve susjede iz svojih sela i gradova neka sada u matici Srbijici uživaju i zajedno sa domicilnim Srbima sanjaju ljepše sutra..Hrvatska,,kakva takva je nezavisna i slobodna država,uskoro članica EU-a..to nam je na ponos i diku..a vi srbi i dalje plačite za fantomskom Jugom i vremenima kad su drugi radili umjesto vas,punili vam prorpačune tzv JNA da bi nas tom isotm vojskom napadali i bujali nam djecu,žene i starce..i zahvalite Savi Štrpcu i ostalim Slobinim trabantima iz onog vremena što smo danas slobodni od takvih tipova koji su sanjali Veliku Srbiju da bi danas imali malu i krnju srbijicu..objavite komentar .)

Praznoglava raja s obe medjubalkanske granice

pre 11 godina

Cestitam svim Hrvatima Dan Nezavisnosti, uz napomenu da tog dana kad je Sabor glasao za nezavisnost SDP-ovci koji su danas na vlasti su bojkotovali glasanje izaskom iz zgrade Sabora. Zato me i ne cudi zasto su Nikolic i njegovi vadikali (jednom vadikal uvek vadikal) dobili vecinu na nedavnim izborima u Srbiji.

Veseli Bosanac :)

pre 11 godina

Bez zeze, zasto je tema pod ratnim zlocinima? :)
Je li greska u pitanju ili namjerno?
U svakom slucaju meni je to smijesno. :))


P.S.
Komsije , nemojte se svadjati, odmah i kod nas prenosite nervozu. Pa nas stavljate u nezgodnu situaciju, jer ne znamo sta da radimo. :) Da li da se smijemo ili da placemo? :))

Čitač

pre 11 godina

Srećan Dan državnosti!
Nadam se da ćete sutra živeti bolje nego danas!
Verujem da će se narod jednog dana osloboditi od lanaca prošlosti i imati budućnost u Evropskoj uniji.
Pozdrav iz Srbije i poruka za nasleđe Srbiji i Hrvatskoj: sada smo susedi i nadam se da će tako zauvek ostati!
Svako dobro vam želi...

xmen

pre 11 godina

Hrvatska je za 21 godinu mnogo toga napravila i uz Sloveniju postala najpriznatija i najpostovanija bivsa jugoslovenska republika.
(Dejan, 25. jun 2012 00:32)

Gde to? Većina gradjana EU nisu ni čuli za Sloveniju i brkaju je sa Slovačkom a o Hrvatskoj i Hrvatima dovoljno je pročitati nedavnu izjavu predsednika UEFA Platinija. Tako, nažalost, o Hrvatima misle svi zapadni narodi.
Prava istina je da su i Slovenija i Hrvatska (i ostatak ex SFRJ) za tih 21 god. izgubili nekada vodeću poziciju u Istočnoj Evropi pa su ih sustigle gotovo sve istočnoevropske zemlje. Ne znam šta je tu za pohvalu.

Divos

pre 11 godina

Хрватска је 90-их искористила повољан моменат, подршку важних светских играча и извршила сецесију, прво Словенци, па они. Ако, гледајући реално то им је и била увек намера. Наравно, инспирисани усташком идеологијом у НДХ, искористили су ову прилику, прво су почели терор над Србима, такође тада грађанима Хрватске, па следи отимање око 50.000 станова и одузимања станарских права Србима, и у коначници 1995. у злочиначким акцијама "Бљесак" и "Олуја" реализује се погром над српским родом. Срби су данас у лијепој њиховој сведени на испод 3% популације, и то је за Хрвате сигурно највреднији резултат у ових 21 године самосталности.
И тако Хрвати обележавају овај дан, колико им је добро нека кажу сами (мене и није пуно брига, и тако не летујем на њиховом мору), а они Срби који су на најсвирепије и најмонструозније начине уморени (тада такође грађани Хрватске), чији сродници вапе за правдом, и они Срби који су у периоду 91.-95. брутално протерани (тада такође грађани Хрватске) сигурно не славе овај празник, и сумњам да се са радошћу сећају тих времена.

kuku lele

pre 11 godina

Jao dajte više Srbi počnite da radite nešto. Samo slušam kukulele, svi drugi krivi, ne mere da se živi, beda i sirotinja, ali nema šanse da se nešta preduzme. Doooosadni ste bre više, hranite se mitovima, ali verujte nema tu puno kalorija. Znam teško je svima u krizi, ali Srbi najviše kukaju ko neke babe.

srb iz hr

pre 11 godina

pitanje s referenduma 1991 „1. Jeste li za to da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama (prema prijedlogu Republike Hrvatske i Republike Slovenije za rješenje državne krize SFRJ)?“ Na referendum je izašlo 83,56 posto birača. Njih čak 94,17 posto izjasnilo potvrdno na prvo pitanje tek dvadesetak godina kasnije smo dobili neka prava, odnosno zakone koji se ne provode

uros

pre 11 godina

hrvatska nije imala problem sa srbima vec sa krajisnicima. krajisnici su unisteni tako da je problem resen. krajisnici nisu ni postojali tako da nema ni genocida. sta nije jasno?

Bosnjak

pre 11 godina

Svim gradjankama i gradjanima susjedne Hrvatske cestitam Dan nezavisnosti! Vjecita slava onima koji su svoje zivote utkali u temelje slobode. Najsrdacniji pozdravi iz Bosne i Hercegovine.

Zlatko

pre 11 godina

Jednom je reko nas drug: nijedna republika ne bi bila niko i nista da nisu zajedno!!!
Bio je u pravu!
Pa neka slave ljudi kojim se slavi!
Ja tugujem za mojom Jugoslaviom!!
Lp

barracuda

pre 11 godina

Nema vece nakazne drzave od Hrvatske koja je satkana od ustaskog - komunistickog pokreta. Vase slavlje nije upotpunjeno jer srpski komunisti i njihovi potomci danas u Beogradu jos cuvaju onog prevaranta i srbomrsca Hrvata Josipa Broza. Razna dokumenta izlaze na svetlost dana ko su komunisti i ustase, koje su njihove zajednicke aktivnosti bile i gle cuda najvise "vojevale" po Bosni tadasnjoj NDH. Slucajnost ili kako vi kazete "udruga" protiv srpskog hegemonizma, jel' da?

no facebook Banja Luka

pre 11 godina

Питао бих "Војвођанина", и све који данас некоме нешто честитају, шта мислите о питању 200 000 (најмање) Срба протјераних (и побијених) из Хрватске или је то питање одавно ријешено, пошто рече да су већ залужили карту за ЕУ? Још ме занима да ли мислите да и Војводина треба ускоро да одреди свој дан државности, што је изгледа одмах 99% урађеног посла на путу ка "евро-атлантским интеграцијама"???

na ovome portalu ste dobro dosli svi osim srba

pre 11 godina

Jao kad citam komentar splicana muka me spadne, pa jesil se ti gledao u ogledalo pa si kuco komentar, neverovatno !!!

istine radi

pre 11 godina

Pa kad nemaju sta da slave iz svoje "bogate" istorije. Dan drzavnosti i treba da im bude najveci praznik jer drzavu nisu imali od 1097. (Bitka na Gvozdu) do 1941. ili 1991. kako vam se vise svidja. Neka slave i Milosevica posto im je on dao vise nego sto su i u najludjim snovima mogli da sanjaju.

Happy Pride Toronto

pre 11 godina

Jednoglasno pohrlili pod skute kralju Aleksandru nakon prvog svetskog rata, jednoglasno pod skute Hitleru pred drugi, jednoglasno pod Titove skute nakon drugog svetskog rata, jednoglasno se "razdruzili" od federacije, pa konacno pod skute Briselu i Vasingtonu. Izgleda da je tesko imati i obraz i zemlju, medjutim u danasnjem svetu obraz nista ne znaci tako da su napravili dobar izbor. Well played!

Lala iz Banata bi da se Srbija okrene sebi i Evropi

pre 11 godina

I ja bih slavio da sam Hrvat jer su dobro Srbe iskoristili. Kad se sve sabere, Hrvati su ispali najmudriji. Sa Srbima i Jugom su postali pobednici posle 1945 i dobili ustavno pravo na samoopredeljenje, a rasturanjem Juge su oterali skoro sve Srbe i resili se tzv. problema manjina.

Praznoglava raja s obe medjubalkanske granice

pre 11 godina

Cestitam svim Hrvatima Dan Nezavisnosti, uz napomenu da tog dana kad je Sabor glasao za nezavisnost SDP-ovci koji su danas na vlasti su bojkotovali glasanje izaskom iz zgrade Sabora. Zato me i ne cudi zasto su Nikolic i njegovi vadikali (jednom vadikal uvek vadikal) dobili vecinu na nedavnim izborima u Srbiji.

xmen

pre 11 godina

Hrvatska je za 21 godinu mnogo toga napravila i uz Sloveniju postala najpriznatija i najpostovanija bivsa jugoslovenska republika.
(Dejan, 25. jun 2012 00:32)

Gde to? Većina gradjana EU nisu ni čuli za Sloveniju i brkaju je sa Slovačkom a o Hrvatskoj i Hrvatima dovoljno je pročitati nedavnu izjavu predsednika UEFA Platinija. Tako, nažalost, o Hrvatima misle svi zapadni narodi.
Prava istina je da su i Slovenija i Hrvatska (i ostatak ex SFRJ) za tih 21 god. izgubili nekada vodeću poziciju u Istočnoj Evropi pa su ih sustigle gotovo sve istočnoevropske zemlje. Ne znam šta je tu za pohvalu.

Zlatko

pre 11 godina

Jednom je reko nas drug: nijedna republika ne bi bila niko i nista da nisu zajedno!!!
Bio je u pravu!
Pa neka slave ljudi kojim se slavi!
Ja tugujem za mojom Jugoslaviom!!
Lp

PetarCro

pre 11 godina

Što reć, čestitam dan državnosti svim svojim građanima i ponosan sam na svoju domovinu te nemam neku Jugo nostalgiju u sebi. Ipak od osamostaljenja mnoge stvari su prošle krivim smjerom, pogotovo politicka pljacka i unistavanje Hrvatske od ruke tvojih vlastitih "domoljuba" koji su je uništili iznutra jednako kao i "četnik" iz vana. Mnoge stvari iz starog komunistickog sistema su trebale ostati i danas, uzet iz demokratskih , kapitalistickih i komunistickih sistema od svega po malo i graditi drzavu na taj nacin i urediti je. No nikog to nije interesiralo, pogotovo ne političare koji su kao od 90-tih tako i do dana danasnjeg gledali samo svoje dzepove sto je meni neshvatljivo kao postenom covjeku. Tako da sam iako na mnoge stvari ponosan , zbog mnogih sam takoder nezadovoljan jer je naveliko propala viziju kakvu su sanjali mnogi Hrvati pocetkom 90-tih, a to je neka Hrvatska Svicarska , no danas svi shvacaju kako je taj san odavno pao u vodu i vjerovatno se nikada nece realizirat zbog politicara i mentaliteta kakvog imamo. Svejedno, volim svoju zemlju jer stoljećima je nisu stvarali današnji i političari 90-tih već običan većinom pošten narod, te zbog toga bez obzira na mnoga razočaranja i dalje pjevam onu prljavog kazališta "Moj dom je Hrvatska, Ja dižem zastavu do neba..."

barracuda

pre 11 godina

Nema vece nakazne drzave od Hrvatske koja je satkana od ustaskog - komunistickog pokreta. Vase slavlje nije upotpunjeno jer srpski komunisti i njihovi potomci danas u Beogradu jos cuvaju onog prevaranta i srbomrsca Hrvata Josipa Broza. Razna dokumenta izlaze na svetlost dana ko su komunisti i ustase, koje su njihove zajednicke aktivnosti bile i gle cuda najvise "vojevale" po Bosni tadasnjoj NDH. Slucajnost ili kako vi kazete "udruga" protiv srpskog hegemonizma, jel' da?

A ja sve cekam svakodnevne vesti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Madjarske

pre 11 godina

Kada ne bude bilo ni jedne vesti iz Hrvatske, koju smatrate da MORATE preneti srpskom javnom mnenju, molim vas da stavite kao udarnu vest na B92 "Danas nema vesti iz Hrvatske", cisto da se ne zbunimo trazeci.

Divos

pre 11 godina

Хрватска је 90-их искористила повољан моменат, подршку важних светских играча и извршила сецесију, прво Словенци, па они. Ако, гледајући реално то им је и била увек намера. Наравно, инспирисани усташком идеологијом у НДХ, искористили су ову прилику, прво су почели терор над Србима, такође тада грађанима Хрватске, па следи отимање око 50.000 станова и одузимања станарских права Србима, и у коначници 1995. у злочиначким акцијама "Бљесак" и "Олуја" реализује се погром над српским родом. Срби су данас у лијепој њиховој сведени на испод 3% популације, и то је за Хрвате сигурно највреднији резултат у ових 21 године самосталности.
И тако Хрвати обележавају овај дан, колико им је добро нека кажу сами (мене и није пуно брига, и тако не летујем на њиховом мору), а они Срби који су на најсвирепије и најмонструозније начине уморени (тада такође грађани Хрватске), чији сродници вапе за правдом, и они Срби који су у периоду 91.-95. брутално протерани (тада такође грађани Хрватске) сигурно не славе овај празник, и сумњам да се са радошћу сећају тих времена.

srb iz hr

pre 11 godina

pitanje s referenduma 1991 „1. Jeste li za to da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama (prema prijedlogu Republike Hrvatske i Republike Slovenije za rješenje državne krize SFRJ)?“ Na referendum je izašlo 83,56 posto birača. Njih čak 94,17 posto izjasnilo potvrdno na prvo pitanje tek dvadesetak godina kasnije smo dobili neka prava, odnosno zakone koji se ne provode

Mzg

pre 11 godina

@
Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)

To zahvali vašem velikom vođi slobi i onom profesoru šešelju, dr. dabiću i herr ratku oni su ti uzeli Jugu ne mi..

Splićanin

pre 11 godina

Mnogi Srbi tuguju za Jugoslavijom i krive Hrvatsku za nešto, vidim.

Tražite krivce bliže kući. Vi Srbi s nacionalističkim ludilom koje vas je spopalo ste razorili Jugoslaviju.

Toliko ste se 80-tih osilili, mislili ste da ste toliko moćni da ćete svojom brojnošću i sa prosrpskom JNA diktirati uvjete ostatku zemlje. E netje moći... :)

Gnjavili ste nas sa kukanjem o Kosovu, SANU memorandumom, moštima cara Lazara koje su obilazile "srpske zemlje", jogurt revolucijama, "očima u glavi", "Noževima", mitinzima istine, itd. ... Mislili ste da će ta vaša ludesanja ostat bez odgovora?

"Ako ne umemo da radimo, onda umemo da se bijemo" Na kraju je ispalo da ne umete ni da radite ni da se bijete, zar ne?

Tito je 1974. pametno ustrojio Jugoslaviju. Jedino u takvoj formi je mogla opstat jer je bila osujećena majorizacija bilo kog naroda. Problem je bila JNA koja je bila dominirana Srbima, no to se moglo nekako progutat.

Vama Srbima takva struktura nije bila po volji pa ste je razorili. Glupo, vrlo glupo. Kako niste odmah shvatili da nema povratka na staro, da više nije moguća srpska centralistička supremacija? Kako već rekoh, oholost i umišljenost učiniše svoje. Iziritirali ste do krajnjih granica ostale narode u Jugoslaviji, razlaz je bio neminovan.

Ali kakav? Naravno, u svom ludilu ste odabrali ratnu opciju. A već smo ustanovili da ne znate da se bijete.

I zato, kad drugi put pozelenite od pomisli na neovisnu Hrvatsku, pogledajte se u ogledalo.

davor baschiera

pre 11 godina

Kao što Češka i Slovačka nisu željeli više zajedničku državu Čehoslovačku,tako ni Hrvati nisu željeli zajedničku zemlju Jugoslaviju. U čemu je problem što smo željeli državu? Mojoj DOMOVINI želim SRETAN ROĐENDAN

Marko

pre 11 godina

Srecan vam dan nezavisnosti! :)
Ja stvarno ne znam zasto se ljudi ne mozete radovati zbog nasih komsija sa kojima na svu srecu delimo isti jezik....Te stvari bi nas trebale spajati,cestitati jedni drugima na uspesima....a ne vecita mrznja i nasa srpska snishodljivost prema svemu sto nije srpsko ili ne znam zasto rusko....

na ovome portalu ste dobro dosli svi osim srba

pre 11 godina

Jao kad citam komentar splicana muka me spadne, pa jesil se ti gledao u ogledalo pa si kuco komentar, neverovatno !!!

Os-M

pre 11 godina

hvala na (onim iskrenim) čestitkama. No već mi je pomalo neugodno od količine vijesti iz Hrvatske ovdje i što vam je pogled uvijek uperen ovamo. Ne kužim to baš, al' ajde dobro.

no facebook Banja Luka

pre 11 godina

Питао бих "Војвођанина", и све који данас некоме нешто честитају, шта мислите о питању 200 000 (најмање) Срба протјераних (и побијених) из Хрватске или је то питање одавно ријешено, пошто рече да су већ залужили карту за ЕУ? Још ме занима да ли мислите да и Војводина треба ускоро да одреди свој дан државности, што је изгледа одмах 99% урађеног посла на путу ка "евро-атлантским интеграцијама"???

ja

pre 11 godina

Srecan vam dan drzavnosti.Mislim da svaki narod ima pravo na izbor hoce li ziveti u zajednici sa drugima ili ne.Ovakava stav imam i po pitanju Kosova. Naravno jasno mi je da ce sada veliki Srbi, koji btw nikada nisu bili na Kosovu ili su odetle pobegli,opaliti minuse. I dokle god tako budu gledali na stvari,Srbija ce biti sve manja.Ja nemam problem sa tim. Zao mi je jedino sto se vasa nezavisnost stekla oruzjem i hiljadama mrtvih a jedne i druge strane. Ali i za to ne mogu okriviti ni jedan ni drugi narod, vec politicare, Milosevic, Tudjman i ostala bagra, koja je sredstvima informisanja rasirila mrznju do tih razmera da vise nismi bili ljudi vec zivotinje.Dakle, komsije ako sada zivite bolje i osecate se ugodnije nego u Jugi, ja vam zelim svu srecu.

FeboZg

pre 11 godina

Dok smo mi Hrvati stoljećima sanjali slobodu i demorkaciju Vi Srbi ste se do zadnjeg borili pod petrokrakom za državu koja više ne postoji..zahvaljjući nama i Slovencima dobili ste konačno i svoju krnju Srbijicu,zastavu i himnu..i još uvijek se tražite kao nraod bez identiteta i nacionalne pripadnosti...a Srbi koji su dizali bunu protiv vlastite domovine i pucali i protjerali prve susjede iz svojih sela i gradova neka sada u matici Srbijici uživaju i zajedno sa domicilnim Srbima sanjaju ljepše sutra..Hrvatska,,kakva takva je nezavisna i slobodna država,uskoro članica EU-a..to nam je na ponos i diku..a vi srbi i dalje plačite za fantomskom Jugom i vremenima kad su drugi radili umjesto vas,punili vam prorpačune tzv JNA da bi nas tom isotm vojskom napadali i bujali nam djecu,žene i starce..i zahvalite Savi Štrpcu i ostalim Slobinim trabantima iz onog vremena što smo danas slobodni od takvih tipova koji su sanjali Veliku Srbiju da bi danas imali malu i krnju srbijicu..objavite komentar .)

vojo

pre 11 godina

možete Vi sa svojim ciničnim komentarima iskazivati svoje mišljenje prema Hrvatskoj. ja znam da u nas situacija nije bajna i da imamo ogromnih problema, ali sam prilično siguran da smo u boljoj poziciji nego vi.

pozdrav s hrvatskog mora gdje ima puno srpskih turista

pre 11 godina

Nadam se da sljedeće godine nećete prenosti toliko vijesti iz Hrvatske, naime zbunjujete vlastiti narod. Jasno mi je da se u krizama tako to radi, treba vanjski neprijatelj da se lakše podnese vlastita muka, ali jako dobro znate da se na ovim prostorima situacija lako oduzme kontroli, a onda će nastupiti čuđenje pa ko nas bre zavadi. Ponavljam prestanite nabijati komplekse vlastitom narodu da im je Hrvatska kriva za sve, počevši od Kosova pa nadalje.

Veseli Bosanac :)

pre 11 godina

Bez zeze, zasto je tema pod ratnim zlocinima? :)
Je li greska u pitanju ili namjerno?
U svakom slucaju meni je to smijesno. :))


P.S.
Komsije , nemojte se svadjati, odmah i kod nas prenosite nervozu. Pa nas stavljate u nezgodnu situaciju, jer ne znamo sta da radimo. :) Da li da se smijemo ili da placemo? :))

Troml

pre 11 godina

Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prvo, Jugoslavija nije bila vaša (srpska), več država svih koji su u njoj živjeli, inače bi se zvala Srboslavija!
Drugo, točno, vi (Srbi) ste je svojatali i ponašali kao da je vaša, na to ste se navukli i sad vam nedostaje, jasno.
Treče, prostor bivše Juge, nikad nije imao šanse postati velikom Srbijom, zato zaboravite Jugu, izgrađujte svoju
državu i ne kukajte za prošlim vremenima, koja i nisu bila tako bajna (pitajte ne-Srbe). Zadnje, za sve loše poteze srpskih političara, posljedice danas snosi sam srpski narod, što je za vas žalosto ali neminovno!!

congrats

pre 11 godina

Ne mogu da verujem da jos postoje Srbi koji oplakuju jugoslaviju!
Da je oplakuju jugosloveni pa to i mogu da razumem.

Srbija je zbog takvih postala malo bezobrazno dete koje place jer druga deca nece da se igraju sa njim.

Cestitam Hrvatima dan nezavisnosti!
Da smo mi bili pametni kao i oni prvi bi izasli iz Jugoslavije i bili u daleko boljoj poziciji nego sad ali srpski inat nas je sve zakopao...

uros

pre 11 godina

hrvatska nije imala problem sa srbima vec sa krajisnicima. krajisnici su unisteni tako da je problem resen. krajisnici nisu ni postojali tako da nema ni genocida. sta nije jasno?

srbin

pre 11 godina

Mi u Srbiji danas tugujemo, jer ste nam oduzeli nasu drzavu, nasu Jugoslaviju, nas identitet!
(Petar, 25. jun 2012 10:45)

nama srbima je drzava srbija a identitet srpski!
samo iskompleksiranim srbima i onima sa krizom identiteta moze biti identitet jugoslavija
a ta ista avnojevska jugoslavija je i ponistila sve uspehe kraljevine srbije a neki srbi je i dalje slepo slave - e to je pravi paradoks i ironija...

hrvatskoj sve cestitke, da ga slave jos dugo u miru i slozi!

a za ove kojima smeta hrvatska: sto se niste bunili 1945 kada su uspostavljene avnojevske granice? te granice su i srbi crtali zar ne?
ko vam je sad kriv...

kuku lele

pre 11 godina

Jao dajte više Srbi počnite da radite nešto. Samo slušam kukulele, svi drugi krivi, ne mere da se živi, beda i sirotinja, ali nema šanse da se nešta preduzme. Doooosadni ste bre više, hranite se mitovima, ali verujte nema tu puno kalorija. Znam teško je svima u krizi, ali Srbi najviše kukaju ko neke babe.

Čitač

pre 11 godina

Srećan Dan državnosti!
Nadam se da ćete sutra živeti bolje nego danas!
Verujem da će se narod jednog dana osloboditi od lanaca prošlosti i imati budućnost u Evropskoj uniji.
Pozdrav iz Srbije i poruka za nasleđe Srbiji i Hrvatskoj: sada smo susedi i nadam se da će tako zauvek ostati!
Svako dobro vam želi...

Bosnjak

pre 11 godina

Svim gradjankama i gradjanima susjedne Hrvatske cestitam Dan nezavisnosti! Vjecita slava onima koji su svoje zivote utkali u temelje slobode. Najsrdacniji pozdravi iz Bosne i Hercegovine.