Testovi

Petak, 18.05.2012.

10:06

Prva vožnja: KIA Cee'd

Izvor: B92

Prva vožnja: KIA Cee'd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Predrag

pre 11 godina

Za Vladu - ja vozim Kia Cee'd SW vec pet godina, imao sam dovoljno para da po tvojim kriterijumima kupim nesto bolje, kupio sam Cee'd i sasvim sam zadovoljan. Redovan servis jednom godisnje, lepo sam se njime odvezao do Beca sa porodicom (trosio je oko 6.2 litra na 100 km - benzinac 1.4 litra) i na razna druga mesta.
Auto i sada odlicno radi, nije napravljen da se njime voze trke, limarija je odlicna, sta vise da pricam.
Svaki auto nadje vozaca i svaki vozac nadje auto...

DS

pre 11 godina

Ljudi, suvise licno dozivljavate tudja misljenja kada su u suprotnosti sa vasim.Ako neko misli drugacije ne znaci da ste vi vi vase misljenje losi.Samo drugaciji.Ja bih iskreno kupio ovu Kiu kada bih imao 15k eu, jer paket opreme bogat a vise nisam klinac da sanjam o nafuranim kolima, koje relano necu imati dokle god zivim u Srbiji.Ovaj auto je "budget" nudi puno opreme i garanciju a vrlo je lepo i na oko kvalitetno uradjen za ok pare. Naravno, kada bih mogao kupovao bi Cooper S ili DS 3 ili 4 ali nemam... Dakle ovaj auto je optimalno resenje,za one koje nemaju mnogo para a imaju osecaj za estetiku i funkcionalnost.

Srđan

pre 11 godina

Дејан
Ako si vozio Toyota-e, pogotovu ako si ih posjedovao (to nešto drugo), cijenim tvoje mišljenje, kao i svačije, ali najviše onih koji znaju o čemu pričaju (ako su imali priliku da posjeduju pomenuti automobil).
Mnogi komentarišu, a nikada nisu sjeli u Hondu, Toyotu, Mazdu, Nissana, KIA-u, Hyundai... (prilično "plitkim" komentarima na račun drugih automobila...) Imao sam priliku voziti Hilux, Avensis, Yaris... prethodnih generacija, kao i Aygo(voziti, "testirati", pisati tekstove o njima), a isto tako sam imao priliku voziti KIA-u Cerato 1.5 CRDi, koja je sasvim OK i jedina zamjerka je bila krataka 5. brzina, jer u crveno ulazi na 160-170 Km/h,(a kada ih bude sa 500-600 hiljada na satu, o njima ću misliti još bolje... Znam da Dacia - TAXI vozila ima koliko hoćeš (za tu cijenu bih je preporučio svakom, ko želi nov automobil i May Top Gear-u je nazvao "reasonably priced car"), al' te je više slika "ekonomske" situacije i navika, jer su i stojadini bili Taxi vozila...
Ne znam gdje stoji da Golf smatram jedinim... al' imam dobra iskustva sa njima... sve vezano za njega odnosi se na to što ovdje ne može proći tekst o bilo kojem autobobilu bez komentara na račun VW, da ga j... nije nikako jasno, pogotovu od onih koji nikakve veze nemaju sa pomenutim automobilom, a još manje sa VW-om)...
Prilično sam siguran u to da je jedno automobil kupovati, "eksploatisati"-održavati, "dobro" prodavati, a sasvim drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (jer mi je i to poznato)...

Дејан

pre 11 godina

@Srđan. Срђане као што сам и написао нисам коментарисао ову КИУ за професионалну употребу, ауто школе и сл већ за возаче аматере. Мислим да је један од бољих у односу уложено-добијено код куповине нових возила. Што се мене лично тиче преферирам јапанце искључиво Тојоту и за сад их је било "брдо"! Хајлакс 1, 2, 3 и 4те генерације, Аурис, Авенсис, Корона (Авенсис за Блиски Исток и Африку), ЛЦ салонац, ЛЦ теренац, Тундра, 4Runner, и могао бих нешто о њима рећи и писати. Ова КИА је нов модел и неозбиљно је давати неке техничке коментаре док је пробаш у експлоатацији. Мислим не свиђају ми се те осуде аута унапред то неће прећи 500к или слично. Откуд знаш да неће? Тим пре што још нико није прешао са њим толико. Капирам ја да таксисти највише воле Мечку 123 (и мени је очух био таксиста и терао је ту исту 123) јер се знало да је неподерива. Ево читај овде коментаре сви пљују Дачију а дођем у Београд пун град таксија Дачија Логан у 90% случајева бензинци. Једноставни за одржавање, нису скупи делови, фабрички плин, није скуп ауто, возиш ново, све оно што њима треба. Ја баш не готивим ону причу из филма Анђели 2 "...србима ништа није свето осим Голфа двојке....". Голф јесте страва ауто доказано, али није један једини.

Srđan

pre 11 godina

Дејан
Druže žao mi je, ali mislim da bi se ti trebao uozbiljiti...
Pošto se bavim obukom vozača (auto škola), godišnje pravim 30-40 hiljada, i polovne sam Golfove (po kojima ovdje pljuju) "naguravao" do pola miliona...
Zato molim sve koji ne znaju šta je automobil kupvati, održavati i poslije dobro prodati, da se "uozbilje" i ne komentarišu neke stvari na osnovu članaka iz auto-časopisa (kojih na tavanu imam da sazidam jednu stranu kuće...), ako nemaju takva iskustva...
Zato razumijem one koji će KIA-u kupiti za 5-10 hiljada godišnje i to je OK kupovina, ali moj komentar se odnosio na ovo što radim, ali i na nečiji pomen razmišljanja poput taksista (iz '80-tih) koji mogu prebaciti i 100 hiljada godišnje... Zato dobro znam da i oni znaju koja im kola najbolje odgovaraju (a naše ceste su prepune uvezenih Mercedesa "okonja" sa 1-2 miliona kilometara).
Rijetko dobar/razuman komentar ovdje se može ovdje pročitati(pošto svi konemtarišu/"lupaju" na osnovu gore pomenutih novinskih članaka, a "drnadaju" se u Yugićima...i rijetko se može pročitati našto poput: imao sam..., vozio sam..., znam šta je to..., a najčešće: da imam..., vozio bih..., najbolji je po ovom ili po onom testu...) i nedavno sam pročitao komantar vezan za Hondu Accord, gdje vlasnik Accorda iskreno govori o njemu. Šteta što je takvih komentara malo, a Hondu smatram najboljim japanskim automobilom i rado bi ih koristio u poslu kojim se bavim... Ovdje ima samo 1 ili 2 komentara vlasnika KIA-e...

Дејан

pre 11 godina

Jedno je automobil kupovati, održavati i prodavati (kada za 5-6 godina pređe 200-ak hiljada kilometara), a drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (ili kada pomenutu kilometražu ne pređe niti za 10 godina)... Na žalost rijetki ovdje komentarišu vođeni tim iskustvom, a češće na osnovu ovog drugog (što je čisto "lupanje" o automobilima)... KIA je ok, ali treba da se pokaže kada "brojčanik" okrene par puta...
(Srđan, 22. maj 2012 19:15)

Дај Срђане уозбиљи се ко то направи 200к километара за 3-5 година. Па возачки просек у Србији се спустио испод 10к годишње. У 90% случајева на таквим аутима су први знаци видљива оштећења лимарије него ли мотора.Људи тешко да "пређу" 100к за 10 година. Код мене у крају пун паркинг аутомобила али 90% њих иде на посао аутобусом. Шта ће ти ауто? Па за не дај боже! У односу на оно што је Киа била некад и што је данас то су кораци од 7 миља. Нико те не бије по ушима да мораш да је купиш, право је избора. Али гарантни услови, ниво опреме и цена су прилично добро усклађени са нашом куповном моћи. Сваки просечан србин би јефтино, издржљиво, да мало троши са јефтиним деловима и 100 година гаранције! Ко данашњи огласи за посао трашимо магистра наука до 23 године старости са 200 година радног искуства. Тога нема!

dzigi

pre 11 godina

@poznavalac: Stari Rio ima i dalje najbolji (najjači) dizel motor u svojoj klasi i za svoju kubikažu. I po tome je i dalje bolji od anemičnog 1.4 koji se ugrađuje u novog Rija (isprobao). Plus još neke stvari koje su bolje od novog Rija.
Uostalom, ovo sve govori vlasnik prethodnog Rija koji je odustao od kupovine novog zbog niza "sitnica" (ne samo zbog motora).

bakicar

pre 11 godina

Jeste stari u pravu si, ova akcija je vezana za stari model. Ipak može da se kupi novi Rio dizel u ovoj "urban" opremi što sam naveo košta 13000€.

poznavalac

pre 11 godina

@bakicar
Novi Rio jos uvek nema u ponudi dizel motore sto i nije cudo s obzirom da je auto pojavio tek krajem prosle godine.
To sto se prodaje ubosni nije novi vec stari model, koji nije ni prineti novom (razlika je veca nego izmedju 2 generacije Ceeda).

Srđan

pre 11 godina

Jedno je automobil kupovati, održavati i prodavati (kada za 5-6 godina pređe 200-ak hiljada kilometara), a drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (ili kada pomenutu kilometražu ne pređe niti za 10 godina)... Na žalost rijetki ovdje komentarišu vođeni tim iskustvom, a češće na osnovu ovog drugog (što je čisto "lupanje" o automobilima)... KIA je ok, ali treba da se pokaže kada "brojčanik" okrene par puta...

bakicar

pre 11 godina

Imam puno respekta za ovaj brend, evo kod nas u BiH je sada novi Rio na akciji za 10000€ dizel od 90KS, tona opreme: aut. klima, alu felne usb radio, sve... garancija 150k km. Ubijaju konkurenciju i svaki dan ih je sve više na ulici.

Dusan-bg

pre 11 godina

Kakvih komenatara cudo jedno. Pa normalno je da ovaj tekst ima vise komentara od teksta o Mini Cooperu, pa u Srbiji ce biti prodato 3 primerka mini-ja i jedno par hiljada ceed-ova.

Kia i Hundai jesu napredovali dzinovskim koracima poslednje decenije, tako da svi komentari koji i dalje nipodastavaju marku mogu samo da potraze sta se pricalo za Toyotu kada je krenula da izvozi automobile u SAD u proslom veku.

Sto se tice kola, izgled (unutra i spolja) je samo pitanje licnog afiniteta, a kako ce se u eksploataciji pokazeti KIA vs. Honda vs. Reno... cemo znati samo kada vidimo kako ce sluziti svoje vlasnike par godina.

Ovi komentari tipa, sada cu da udarim glupost pa cete vi pokazati da sam u pravu tako sto cete da mi dajete minuse su za posebnu analizu.

dzigi

pre 11 godina

Izgleda da su neki omašili poentu ovolike količine komentara: Kia (i Hyundai) nisu više brendovi koji se biraju zbog cene (jeftinoće, odn. zato što neko nema za nemce), već zato što su poželjni takvi kakvi jesu.
Iliti, ja recimo mogu da imam para za Golfa, Civica, 308, Fokusa, ali baš želim Cee'd-a ili i30. Zato što mi se sviđaju izgled ili performanse, a ne zato što daju više opreme, imaju dugu garanciju ili su jeftiniji od konkurencije.

Vlada

pre 11 godina

Ja još nisam video nekoga da vozi Hjundaia i Kiu a da ne kuburi sa parama, a još nisam sreo nekoga ko ima a da vozi iste. Oni su prosto iznuđena rešenja... E sad razumem negde ljude, nemaština je pa aj da kujemo Kiu u zvezde možda postane Mercedes preko noći, bezveze... Razumem, ponavljam, da narod nema, al prestanite više da poredite Kiu sa Hondom, VW, Audijem, Citroenom, Mazdom... šta vam je bre ljudi.
Minusi će pokazati da sam u pravu...

P2345

pre 11 godina

Najbolji su mi ovi komentari tipa- Ko nema za nemca i ovo je dobro... Razmisljanje kao taksisti iz 80-tih... A jos bolji su mi ovi sto pljuju ljude u jugicima i golf dvojkama i pricaju kako se oni ne razumeju u automobile... Druga stvar je imati 15000 evra za nov auto a druga stvar je poznavanje automobila... Sigurno ne voze juga ili dvojku zato sto ih vole, vec ih je finansijska situacija naterala na to... Kakvi kompleksi izlaze ovde u komentarima... Mislim da pljuvaci Kie nikad nisu usli u neki auto te firme, posto je takav slucaj i sa pljuvacima Pezoa, Citroena i Chevroleta... Ili su svi rodjeni u Mercedesu S klase, to je mozda jedino opravdanje...

Srbi, eksperti za kola

pre 11 godina

Zapanjujuce koliko komentara za ovo prevozno sredstvo. Redakcija je skoro testirala Mini coupe i to Cooper S verziju koja je naucna fantastika za voznju i imidz da celu azijatsku auto industriju, mizeran broj komentara za taj Mini i preveliki za ovog juznokoerca govori o nivou znanja i interesovanja za kola u Srbiji.

autoscout

pre 11 godina

Moje misljenje je da su Fiat Bravo i Seat Leon 2007/8 trasirali put za aktuelni spoljasnji dizajn ove klase i novih modela Megane, Astra, Focus, C4, Giullietta, i30 i ovog Ceed-a, koji su svi lepi ali jako jako slicni. Bilo je nekoliko dizajnerskih iskakanja - Megane II, Civic, prvi C4. Meni licno Golfovi malo zaostaju u izgledu i atraktivnosti. Vozite pazljivo i uzivajte.

d

pre 11 godina

r mora da si jos jedan ljubitelj golfa,kome je krivo sto taj isti auto polako pada na lestvici!
--------------
otkud ti to da golf pada na lestvici??
ako pratiš auto štampu,po svim parametrima golf je i dalje prvi.i prodaje se odlično.ee svako se dočepao tastature:@

inače dobar je ovo auto,samo mi se ne svidja što je smanjena širina,povećana dužina,i naročito težina.ne svidja mi se i što je kokpit previše okrenut vozaču.ružno mi nekako.ali ako bude dobra cena zažmurio bih na to..

ps
dizajn 'njuške' je bio bolji na prethodnom modelu..

Srđan

pre 11 godina

Definitivno, zemlja sa najviše automobilskih stručnjaka, koji se "drndaju" u starim Yugićima, a sanjaju o Hondama, Toyotama, KIA-ma, Peugeotima(i naravno znaju šta je najbolje u svemu tome)... Niti KIA ima veze sa Italijom, niti sa Opelom...

Playlife

pre 11 godina

Los pokusaj autora teksta da nam na zanimljiv nacin predstavi novi Ceed.
Tekst je prepun hvalospeva na racun Hyundai-Kia korporacije i skoro bez bilo kakvih informacija o ponasanju automobila u voznji osim konstatacije da je motor tih i miran!? Opis fotografija nam zaista nije potreban, to vidimo i sami. Sve u svemu suvise ocigledan PR tekst posvecen proizvodjacu a o samom automobilu par informacija koje se mogu naci na KIA sajtu. Sve u svemu, novi Ceed mi izgleda interesantno, deluje kvalitetno a kako sve to izgleda u voznji saznacemo u nekom od ozbiljnijih tekstova.

Mikely

pre 11 godina

Moram ovo da prokomentarišem. Ovi što kažu da je ovaj Ceed isti kao opel astra stvarno se ne razumiju u automobilsku industriju i industrijski dizajn. Mnogo je kola na tržištu. Logično je da će neki da podjećaju na druge (posabno ako su ista klasa). A sad da sumiramo stvari:
prednja svijetla: potpuno različita
zadnja: takođe
prednja maska:naravno drugačija
zadnji branik: drugačiji.
hauba: drugačija
vrata: drugačija
unutrašnjost: potpuno drugačija.
silueta: slična

Ps : ne znate ništa

Дејан

pre 11 godina

Елегантан, допадљив, и лепо опремљен аутомобил предпоставимо да ће и цена бити повољна. Шрејер направио чудо од сваког Киа аутомобила. Џипови прелепи, Ћерато сам имао прилику и да погледам и да провозам кратко, феноменалан. Ево сад и овај модел стварно прелеп. Сви који коментаришу дизајн морају имати на уму две ствари. Данас се аутомобили дизајнирају рачунарски и дизајн је компромис изгледа и аеродинамичког облика, и друго постоје трендови у дизајнирању (као мода у одевању) који нам се могу свиђати или не. Тако да су сличности међу различитим произвођачима све веће. Тренутна "мода" су мало нагојени аутомобили са масивним "Ц" стубовима са врло малим и најчешће лоше прегледним задњим стаклом где нам електроника прискаче у помоћ у облику паркинг сензора и вероватно камере(уз неку доплату). Такав је случај и овде али је ауто заиста складан и леп. Како рече онај бармен у "Ми нисмо анђели 1": "Никола ја бих њу тако поседовао!" па тако и ја волео бих је у власништву

lep pozdrav!

pre 11 godina

sta je sa kompleksima?
zasto kada neki hyundai ili kia izbace novi auto odmah se spominje (pljuje) golf?? zar nema nista drugo da se kaze (cast izuzecima)?

da li je cela evropa (gde je golf broj jedan po prodaju u tom segmentu) glupa, a samo ste vi pametni pa ste raskrinkali "zaveru" oko golfa i dosli do "epohalnog otkrica" da je ceed bolji od golfa?

nova kia ceed izgleda super, mnogo je ravnopravnija sa konkurencijom nego prethodni moodel (koji je unutra izgledao kao igracka) po izgledu i kvalitetu - ali to ce imati svoju cenu koja ce u slucaju novog ceed-a biti mnogo bliza konkurenciji (koliko god bolno bilo ljudima u srbiji kvalitet mora da se plati!)
i na kraju ce prodaja da oceni sta je najbolje za datu cifru, vi ovde ne znate nista vise (u vecini znate mnogo manje) od vozaca iz ostatka evrope, tako da cemo da vidimo tek ko ce se najbolje prodavati...

u svakom slucaju korejski dvojac je znacajan na trzistu jer tera konkurenciju da smanjuje cenu (sto se vise nego dobro videlo poslednjih par godina) jer su ipak ponudili zavidan kvalitet za te pare, i ko onda nije imao da izbroji za golfa ili astru uzimao je ceed/i-30, tako ce biti i sad samo sto ce cene biti mnogo blize...

apostrof

pre 11 godina

Usudjujem se reci da je Ceed ne samo ravnopravan protivnik Golfu vec i bolji.
Bolji i po izgledu, bolji i po potrosnji, bolji i po prostranosti, bolji i po ponudi propratnih elemenata... i to sve za manju cenu.

ris

pre 11 godina

Ocigledno je da Hjundai i Kia koriste Opelova dizajnerska resenja,da li je zajednicko ulaganje ili je kopiranje ne znam ali se vidi da Ceed lici na Astru osim svetlosnih grupa identicna je.

dzigi

pre 11 godina

... i šlag na torti: poslednja dva dizelaša na tabeli spadaju pod subvenciju države od 100.000din jer malo zagađuju :)
Odličan je ovaj Cee'd al' tek će Pro biti vrhunski, najavljuju mu oko 200ks, a možda i više...

Petrolhead

pre 11 godina

@dachakg , @reptil
Vi, gospodo, ili niste razumeli šta sam napisao, ili ste ludo zaljubljeni u "južnokorejski brend", ili ste vizuelno ograničeni. Pisao sam o uniformnom Copy/paste dizajnu koji uzima maha u auto industriji, ne ulazeći u performanse motora. Svaki VOLVO je VOLVO, i svi ga na ulici prepoznaju, SAAB je SAAB, HONDA CIVIC sa svojim "svemirskim" dizajnom odskače od proseka, SUBARU je svaki za sebe jasno definisan...911-cu svi poznaju, legendarni MUSTANG je ikona dizajna, pa čak i GOLF 1, kome se vi ismevate, a kojeg ja nikada nisam vozio, niti ću ga voziti. Dakle, moja "pobuna" je protiv uniformnosti, i kao konzument odredjene robe imam pravo da tražim nešto različito, što odskače od gomile i proseka. Uostalom, kako birate devojke: vizuelno, ili po "brendu"?

Dejan L

pre 11 godina

Kia Ceed, kao i bratski i30 pripadaju Golf klasi tj. nižoj srednjoj klasi. Zajedničko sa Golfom je, zemlja u kojoj se dizajnira, zemlja u kojoj se razvija, klasa kojoj pripadaju i tu je kraj priče!
Od Golfa je bolja po pitanju cene, dizajna, komfora, prtljažnika, opreme i bezbednosti. Golf je sa identičnom opremom skuplji za 50%. Golfov osnovni 1.4 ima 80KS, a Kijin 1.4 motor 100KS. ESP se kod Golfa dobija tek u najskupljoj verziji uz preskupu doplatu. Šta reći, ode Golf u istoriju! Kiju je dizajnirao Peter Šrejer, doskorašnji dizajner Audija!

momir

pre 11 godina

Od pozadini ista Alfa Romeo Gulietta... Kakav je to napredak u auto industriji kada svi kopiraju? Ne mogu da se dosete neke originalne ideje?

maxy

pre 11 godina

U prvi mah me podsetio na C4. Atraktivan automobil, samo da cena bude OK i ima da ide prodaja. Valjda će uspeti da razbije predrasude koje nisu toliko izražene prilikom kupovine nove Kije, koliko kod kupovine polovne. Nadam se da će redakcija da uzme na malo detaljniji test 1.6 GDI.
U svakom slučaju bi bio moj favorit da sada kupujem automobil.

dachakg

pre 11 godina

@petrolhead,da ja se vrlo dobro secam kako izgleda model prosle generacije!!! ali razumem tvoju ljubomoru, jer mora da si jos jedan ljubitelj golfa,kome je krivo sto taj isti auto polako pada na lestvici! svaka cast za kiju i hjundai,najbolji odnos cene i kvaliteta!!! bravo!!!

dudule

pre 11 godina

Super je auto, dizajn su uboli samo tako, nije dizajn samo prednja i zadnja grafika(svetla)kao sto neki misle već celokupna silueta i proporcije automobila. Jedva cekam celokupan test da vidim kako se pokazao na našim putevima, kakav je menjač, motor...
Dobro je što Korejanci postavljaju nove standarde u klasi i daju domaći zadatak Evropljanima i Japancima, koji već dugo spavaju na lovorikama i samo po malo unapređuju postojeće modele a jako skupo sve to naplaćuju...

@Srđan

Golf je sa 500.000 prodatih automobila prvi u Evropiu 2011. tako da to nije razlog, razlog je što je golf 6 u suštini golf 5.5 a 7 će biti potpuno nov.

hm?

pre 11 godina

...ne znam koji je bolji, odlucite sami...

2013-i30: http://www.netcarshow.com/hyundai/2013-i30/

2013-ceed: http://www.netcarshow.com/kia/2013-ceed/

Jeronimo

pre 11 godina

Mislim da je KIA konačno dobila prepoznatljivi imidž sa ovom prednjom maskom. Modeli i rešenja zaista liče na evropske ali to je zato što dizajn najverovatnije rade italijani kao i za sve ostale. Verovatno čak i ista kuća radi za nekoliko proizvođača. Mene su kupili sa Optimom. Kad sam video to čudo znao sam da više sa njima nema zezanja. To što mi nemamo para pa moramo da gledamo kako da najmanje izgubimo kad posle prodamo auto je naš problem. Oni ljudi sad realno prave odlične automobile.

RAF

pre 11 godina

Perfektan auto. Negativno o njemu mogu da pisu samo ljubomorni i iskompleksirani ljudi (zasto ste svi odmah pomislili na golf populaciju kad sam ovo rekao). Sve ovo pricam kao vlasnik restilizovanog pro ceed-a.
Pocetkom godine menjam staro za novo i uzimam ovog lepotana...

dope

pre 11 godina

Neko ko je uzeo stariji model,koji je normalno odličan, nije više najnoviji,samim tim nije više aktuelan kao novi 2012.I to je fora auto industrije da te stalno tera da kupuješ novi model,psihologija ništa više.Ali ovo za potrošnje računajte još 2-3 litre gore...odličan auto

Sale

pre 11 godina

Super su Korejanci. Samo što standarde ne postavljaju oni već zna se ko. Ne kažem da su im loša vozila, daleko od toga, ali je realnost da se oni u stvari samo trude da stignu Nemce. A još uvek su daleko.

EsE

pre 11 godina

Veliki napredak u svakom detalju u odnosu na prethodni model. Naravno, to mora da prati i cena, ali akcijske prodaje ce imati svoju ulogu.

Petrolhead

pre 11 godina

Dizajnerski prazan i prosečan automobil. Liči na više marki automobila, tako da treba da pogledaš znak na gepeku da bi saznao o čemu se radi. Uostalom, to je danas 90% auto industrije. Copy/Paste. Svi liče jedni na druge, "nafurani" sa gomilom elektronike i kojekakvih gluposti, teški, tromi automobili, gde ti za zamenu sijalice treba odlazak u servis, i master iz tehničkih nauka. Sudbina ove KIE je prosečnost i brz zaborav. Seća li se neko kako izgleda KIA prethodne generacije?

Srdjan

pre 11 godina

Novi Hyundai i30 i ova Kia su tako lepi, moderni i kvalitetni modeli da ja ne znam koji bi evropski automobil u toj klasi izabrao umesto njih? Mozda jedino novu Astru koja izgleda fino, posebno iznutra. A razliku u cenama izmedju evropskih marki i tandema Hyundai/Kia ne zelim uopste da komentarisem. Novi Hyundai i30 za 11000 eur stize sa onim sto se do sada smatralo "full opremom", dok npr. Golf 6 sa istom opremom i motorom mislim da kosta preko 16.000 eur. Za tu razliku moze da se kupi par godina star Peugeot 207 npr, sto meni dovoljno govori. Takodje je indikativan pokazatelj to sto VW uskoro predstavlja novog Golfa, samo 3-4 godine od premijere 6-ice, dakle jasno je da sa ovim modelom jednostavno ne ide prodaja, sto je i potpuno razumljivo.

Srdjan

pre 11 godina

Novi Hyundai i30 i ova Kia su tako lepi, moderni i kvalitetni modeli da ja ne znam koji bi evropski automobil u toj klasi izabrao umesto njih? Mozda jedino novu Astru koja izgleda fino, posebno iznutra. A razliku u cenama izmedju evropskih marki i tandema Hyundai/Kia ne zelim uopste da komentarisem. Novi Hyundai i30 za 11000 eur stize sa onim sto se do sada smatralo "full opremom", dok npr. Golf 6 sa istom opremom i motorom mislim da kosta preko 16.000 eur. Za tu razliku moze da se kupi par godina star Peugeot 207 npr, sto meni dovoljno govori. Takodje je indikativan pokazatelj to sto VW uskoro predstavlja novog Golfa, samo 3-4 godine od premijere 6-ice, dakle jasno je da sa ovim modelom jednostavno ne ide prodaja, sto je i potpuno razumljivo.

Dejan L

pre 11 godina

Kia Ceed, kao i bratski i30 pripadaju Golf klasi tj. nižoj srednjoj klasi. Zajedničko sa Golfom je, zemlja u kojoj se dizajnira, zemlja u kojoj se razvija, klasa kojoj pripadaju i tu je kraj priče!
Od Golfa je bolja po pitanju cene, dizajna, komfora, prtljažnika, opreme i bezbednosti. Golf je sa identičnom opremom skuplji za 50%. Golfov osnovni 1.4 ima 80KS, a Kijin 1.4 motor 100KS. ESP se kod Golfa dobija tek u najskupljoj verziji uz preskupu doplatu. Šta reći, ode Golf u istoriju! Kiju je dizajnirao Peter Šrejer, doskorašnji dizajner Audija!

apostrof

pre 11 godina

Usudjujem se reci da je Ceed ne samo ravnopravan protivnik Golfu vec i bolji.
Bolji i po izgledu, bolji i po potrosnji, bolji i po prostranosti, bolji i po ponudi propratnih elemenata... i to sve za manju cenu.

dachakg

pre 11 godina

@petrolhead,da ja se vrlo dobro secam kako izgleda model prosle generacije!!! ali razumem tvoju ljubomoru, jer mora da si jos jedan ljubitelj golfa,kome je krivo sto taj isti auto polako pada na lestvici! svaka cast za kiju i hjundai,najbolji odnos cene i kvaliteta!!! bravo!!!

RAF

pre 11 godina

Perfektan auto. Negativno o njemu mogu da pisu samo ljubomorni i iskompleksirani ljudi (zasto ste svi odmah pomislili na golf populaciju kad sam ovo rekao). Sve ovo pricam kao vlasnik restilizovanog pro ceed-a.
Pocetkom godine menjam staro za novo i uzimam ovog lepotana...

P2345

pre 11 godina

Najbolji su mi ovi komentari tipa- Ko nema za nemca i ovo je dobro... Razmisljanje kao taksisti iz 80-tih... A jos bolji su mi ovi sto pljuju ljude u jugicima i golf dvojkama i pricaju kako se oni ne razumeju u automobile... Druga stvar je imati 15000 evra za nov auto a druga stvar je poznavanje automobila... Sigurno ne voze juga ili dvojku zato sto ih vole, vec ih je finansijska situacija naterala na to... Kakvi kompleksi izlaze ovde u komentarima... Mislim da pljuvaci Kie nikad nisu usli u neki auto te firme, posto je takav slucaj i sa pljuvacima Pezoa, Citroena i Chevroleta... Ili su svi rodjeni u Mercedesu S klase, to je mozda jedino opravdanje...

Jeronimo

pre 11 godina

Mislim da je KIA konačno dobila prepoznatljivi imidž sa ovom prednjom maskom. Modeli i rešenja zaista liče na evropske ali to je zato što dizajn najverovatnije rade italijani kao i za sve ostale. Verovatno čak i ista kuća radi za nekoliko proizvođača. Mene su kupili sa Optimom. Kad sam video to čudo znao sam da više sa njima nema zezanja. To što mi nemamo para pa moramo da gledamo kako da najmanje izgubimo kad posle prodamo auto je naš problem. Oni ljudi sad realno prave odlične automobile.

EsE

pre 11 godina

Veliki napredak u svakom detalju u odnosu na prethodni model. Naravno, to mora da prati i cena, ali akcijske prodaje ce imati svoju ulogu.

dzigi

pre 11 godina

... i šlag na torti: poslednja dva dizelaša na tabeli spadaju pod subvenciju države od 100.000din jer malo zagađuju :)
Odličan je ovaj Cee'd al' tek će Pro biti vrhunski, najavljuju mu oko 200ks, a možda i više...

autoscout

pre 11 godina

Moje misljenje je da su Fiat Bravo i Seat Leon 2007/8 trasirali put za aktuelni spoljasnji dizajn ove klase i novih modela Megane, Astra, Focus, C4, Giullietta, i30 i ovog Ceed-a, koji su svi lepi ali jako jako slicni. Bilo je nekoliko dizajnerskih iskakanja - Megane II, Civic, prvi C4. Meni licno Golfovi malo zaostaju u izgledu i atraktivnosti. Vozite pazljivo i uzivajte.

maxy

pre 11 godina

U prvi mah me podsetio na C4. Atraktivan automobil, samo da cena bude OK i ima da ide prodaja. Valjda će uspeti da razbije predrasude koje nisu toliko izražene prilikom kupovine nove Kije, koliko kod kupovine polovne. Nadam se da će redakcija da uzme na malo detaljniji test 1.6 GDI.
U svakom slučaju bi bio moj favorit da sada kupujem automobil.

Mikely

pre 11 godina

Moram ovo da prokomentarišem. Ovi što kažu da je ovaj Ceed isti kao opel astra stvarno se ne razumiju u automobilsku industriju i industrijski dizajn. Mnogo je kola na tržištu. Logično je da će neki da podjećaju na druge (posabno ako su ista klasa). A sad da sumiramo stvari:
prednja svijetla: potpuno različita
zadnja: takođe
prednja maska:naravno drugačija
zadnji branik: drugačiji.
hauba: drugačija
vrata: drugačija
unutrašnjost: potpuno drugačija.
silueta: slična

Ps : ne znate ništa

Srđan

pre 11 godina

Definitivno, zemlja sa najviše automobilskih stručnjaka, koji se "drndaju" u starim Yugićima, a sanjaju o Hondama, Toyotama, KIA-ma, Peugeotima(i naravno znaju šta je najbolje u svemu tome)... Niti KIA ima veze sa Italijom, niti sa Opelom...

dzigi

pre 11 godina

Izgleda da su neki omašili poentu ovolike količine komentara: Kia (i Hyundai) nisu više brendovi koji se biraju zbog cene (jeftinoće, odn. zato što neko nema za nemce), već zato što su poželjni takvi kakvi jesu.
Iliti, ja recimo mogu da imam para za Golfa, Civica, 308, Fokusa, ali baš želim Cee'd-a ili i30. Zato što mi se sviđaju izgled ili performanse, a ne zato što daju više opreme, imaju dugu garanciju ili su jeftiniji od konkurencije.

Playlife

pre 11 godina

Los pokusaj autora teksta da nam na zanimljiv nacin predstavi novi Ceed.
Tekst je prepun hvalospeva na racun Hyundai-Kia korporacije i skoro bez bilo kakvih informacija o ponasanju automobila u voznji osim konstatacije da je motor tih i miran!? Opis fotografija nam zaista nije potreban, to vidimo i sami. Sve u svemu suvise ocigledan PR tekst posvecen proizvodjacu a o samom automobilu par informacija koje se mogu naci na KIA sajtu. Sve u svemu, novi Ceed mi izgleda interesantno, deluje kvalitetno a kako sve to izgleda u voznji saznacemo u nekom od ozbiljnijih tekstova.

Dusan-bg

pre 11 godina

Kakvih komenatara cudo jedno. Pa normalno je da ovaj tekst ima vise komentara od teksta o Mini Cooperu, pa u Srbiji ce biti prodato 3 primerka mini-ja i jedno par hiljada ceed-ova.

Kia i Hundai jesu napredovali dzinovskim koracima poslednje decenije, tako da svi komentari koji i dalje nipodastavaju marku mogu samo da potraze sta se pricalo za Toyotu kada je krenula da izvozi automobile u SAD u proslom veku.

Sto se tice kola, izgled (unutra i spolja) je samo pitanje licnog afiniteta, a kako ce se u eksploataciji pokazeti KIA vs. Honda vs. Reno... cemo znati samo kada vidimo kako ce sluziti svoje vlasnike par godina.

Ovi komentari tipa, sada cu da udarim glupost pa cete vi pokazati da sam u pravu tako sto cete da mi dajete minuse su za posebnu analizu.

Дејан

pre 11 godina

Елегантан, допадљив, и лепо опремљен аутомобил предпоставимо да ће и цена бити повољна. Шрејер направио чудо од сваког Киа аутомобила. Џипови прелепи, Ћерато сам имао прилику и да погледам и да провозам кратко, феноменалан. Ево сад и овај модел стварно прелеп. Сви који коментаришу дизајн морају имати на уму две ствари. Данас се аутомобили дизајнирају рачунарски и дизајн је компромис изгледа и аеродинамичког облика, и друго постоје трендови у дизајнирању (као мода у одевању) који нам се могу свиђати или не. Тако да су сличности међу различитим произвођачима све веће. Тренутна "мода" су мало нагојени аутомобили са масивним "Ц" стубовима са врло малим и најчешће лоше прегледним задњим стаклом где нам електроника прискаче у помоћ у облику паркинг сензора и вероватно камере(уз неку доплату). Такав је случај и овде али је ауто заиста складан и леп. Како рече онај бармен у "Ми нисмо анђели 1": "Никола ја бих њу тако поседовао!" па тако и ја волео бих је у власништву

dudule

pre 11 godina

Super je auto, dizajn su uboli samo tako, nije dizajn samo prednja i zadnja grafika(svetla)kao sto neki misle već celokupna silueta i proporcije automobila. Jedva cekam celokupan test da vidim kako se pokazao na našim putevima, kakav je menjač, motor...
Dobro je što Korejanci postavljaju nove standarde u klasi i daju domaći zadatak Evropljanima i Japancima, koji već dugo spavaju na lovorikama i samo po malo unapređuju postojeće modele a jako skupo sve to naplaćuju...

@Srđan

Golf je sa 500.000 prodatih automobila prvi u Evropiu 2011. tako da to nije razlog, razlog je što je golf 6 u suštini golf 5.5 a 7 će biti potpuno nov.

Дејан

pre 11 godina

Jedno je automobil kupovati, održavati i prodavati (kada za 5-6 godina pređe 200-ak hiljada kilometara), a drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (ili kada pomenutu kilometražu ne pređe niti za 10 godina)... Na žalost rijetki ovdje komentarišu vođeni tim iskustvom, a češće na osnovu ovog drugog (što je čisto "lupanje" o automobilima)... KIA je ok, ali treba da se pokaže kada "brojčanik" okrene par puta...
(Srđan, 22. maj 2012 19:15)

Дај Срђане уозбиљи се ко то направи 200к километара за 3-5 година. Па возачки просек у Србији се спустио испод 10к годишње. У 90% случајева на таквим аутима су први знаци видљива оштећења лимарије него ли мотора.Људи тешко да "пређу" 100к за 10 година. Код мене у крају пун паркинг аутомобила али 90% њих иде на посао аутобусом. Шта ће ти ауто? Па за не дај боже! У односу на оно што је Киа била некад и што је данас то су кораци од 7 миља. Нико те не бије по ушима да мораш да је купиш, право је избора. Али гарантни услови, ниво опреме и цена су прилично добро усклађени са нашом куповном моћи. Сваки просечан србин би јефтино, издржљиво, да мало троши са јефтиним деловима и 100 година гаранције! Ко данашњи огласи за посао трашимо магистра наука до 23 године старости са 200 година радног искуства. Тога нема!

dope

pre 11 godina

Neko ko je uzeo stariji model,koji je normalno odličan, nije više najnoviji,samim tim nije više aktuelan kao novi 2012.I to je fora auto industrije da te stalno tera da kupuješ novi model,psihologija ništa više.Ali ovo za potrošnje računajte još 2-3 litre gore...odličan auto

DS

pre 11 godina

Ljudi, suvise licno dozivljavate tudja misljenja kada su u suprotnosti sa vasim.Ako neko misli drugacije ne znaci da ste vi vi vase misljenje losi.Samo drugaciji.Ja bih iskreno kupio ovu Kiu kada bih imao 15k eu, jer paket opreme bogat a vise nisam klinac da sanjam o nafuranim kolima, koje relano necu imati dokle god zivim u Srbiji.Ovaj auto je "budget" nudi puno opreme i garanciju a vrlo je lepo i na oko kvalitetno uradjen za ok pare. Naravno, kada bih mogao kupovao bi Cooper S ili DS 3 ili 4 ali nemam... Dakle ovaj auto je optimalno resenje,za one koje nemaju mnogo para a imaju osecaj za estetiku i funkcionalnost.

Predrag

pre 11 godina

Za Vladu - ja vozim Kia Cee'd SW vec pet godina, imao sam dovoljno para da po tvojim kriterijumima kupim nesto bolje, kupio sam Cee'd i sasvim sam zadovoljan. Redovan servis jednom godisnje, lepo sam se njime odvezao do Beca sa porodicom (trosio je oko 6.2 litra na 100 km - benzinac 1.4 litra) i na razna druga mesta.
Auto i sada odlicno radi, nije napravljen da se njime voze trke, limarija je odlicna, sta vise da pricam.
Svaki auto nadje vozaca i svaki vozac nadje auto...

hm?

pre 11 godina

...ne znam koji je bolji, odlucite sami...

2013-i30: http://www.netcarshow.com/hyundai/2013-i30/

2013-ceed: http://www.netcarshow.com/kia/2013-ceed/

Petrolhead

pre 11 godina

Dizajnerski prazan i prosečan automobil. Liči na više marki automobila, tako da treba da pogledaš znak na gepeku da bi saznao o čemu se radi. Uostalom, to je danas 90% auto industrije. Copy/Paste. Svi liče jedni na druge, "nafurani" sa gomilom elektronike i kojekakvih gluposti, teški, tromi automobili, gde ti za zamenu sijalice treba odlazak u servis, i master iz tehničkih nauka. Sudbina ove KIE je prosečnost i brz zaborav. Seća li se neko kako izgleda KIA prethodne generacije?

bakicar

pre 11 godina

Imam puno respekta za ovaj brend, evo kod nas u BiH je sada novi Rio na akciji za 10000€ dizel od 90KS, tona opreme: aut. klima, alu felne usb radio, sve... garancija 150k km. Ubijaju konkurenciju i svaki dan ih je sve više na ulici.

ris

pre 11 godina

Ocigledno je da Hjundai i Kia koriste Opelova dizajnerska resenja,da li je zajednicko ulaganje ili je kopiranje ne znam ali se vidi da Ceed lici na Astru osim svetlosnih grupa identicna je.

Дејан

pre 11 godina

@Srđan. Срђане као што сам и написао нисам коментарисао ову КИУ за професионалну употребу, ауто школе и сл већ за возаче аматере. Мислим да је један од бољих у односу уложено-добијено код куповине нових возила. Што се мене лично тиче преферирам јапанце искључиво Тојоту и за сад их је било "брдо"! Хајлакс 1, 2, 3 и 4те генерације, Аурис, Авенсис, Корона (Авенсис за Блиски Исток и Африку), ЛЦ салонац, ЛЦ теренац, Тундра, 4Runner, и могао бих нешто о њима рећи и писати. Ова КИА је нов модел и неозбиљно је давати неке техничке коментаре док је пробаш у експлоатацији. Мислим не свиђају ми се те осуде аута унапред то неће прећи 500к или слично. Откуд знаш да неће? Тим пре што још нико није прешао са њим толико. Капирам ја да таксисти највише воле Мечку 123 (и мени је очух био таксиста и терао је ту исту 123) јер се знало да је неподерива. Ево читај овде коментаре сви пљују Дачију а дођем у Београд пун град таксија Дачија Логан у 90% случајева бензинци. Једноставни за одржавање, нису скупи делови, фабрички плин, није скуп ауто, возиш ново, све оно што њима треба. Ја баш не готивим ону причу из филма Анђели 2 "...србима ништа није свето осим Голфа двојке....". Голф јесте страва ауто доказано, али није један једини.

Petrolhead

pre 11 godina

@dachakg , @reptil
Vi, gospodo, ili niste razumeli šta sam napisao, ili ste ludo zaljubljeni u "južnokorejski brend", ili ste vizuelno ograničeni. Pisao sam o uniformnom Copy/paste dizajnu koji uzima maha u auto industriji, ne ulazeći u performanse motora. Svaki VOLVO je VOLVO, i svi ga na ulici prepoznaju, SAAB je SAAB, HONDA CIVIC sa svojim "svemirskim" dizajnom odskače od proseka, SUBARU je svaki za sebe jasno definisan...911-cu svi poznaju, legendarni MUSTANG je ikona dizajna, pa čak i GOLF 1, kome se vi ismevate, a kojeg ja nikada nisam vozio, niti ću ga voziti. Dakle, moja "pobuna" je protiv uniformnosti, i kao konzument odredjene robe imam pravo da tražim nešto različito, što odskače od gomile i proseka. Uostalom, kako birate devojke: vizuelno, ili po "brendu"?

lep pozdrav!

pre 11 godina

sta je sa kompleksima?
zasto kada neki hyundai ili kia izbace novi auto odmah se spominje (pljuje) golf?? zar nema nista drugo da se kaze (cast izuzecima)?

da li je cela evropa (gde je golf broj jedan po prodaju u tom segmentu) glupa, a samo ste vi pametni pa ste raskrinkali "zaveru" oko golfa i dosli do "epohalnog otkrica" da je ceed bolji od golfa?

nova kia ceed izgleda super, mnogo je ravnopravnija sa konkurencijom nego prethodni moodel (koji je unutra izgledao kao igracka) po izgledu i kvalitetu - ali to ce imati svoju cenu koja ce u slucaju novog ceed-a biti mnogo bliza konkurenciji (koliko god bolno bilo ljudima u srbiji kvalitet mora da se plati!)
i na kraju ce prodaja da oceni sta je najbolje za datu cifru, vi ovde ne znate nista vise (u vecini znate mnogo manje) od vozaca iz ostatka evrope, tako da cemo da vidimo tek ko ce se najbolje prodavati...

u svakom slucaju korejski dvojac je znacajan na trzistu jer tera konkurenciju da smanjuje cenu (sto se vise nego dobro videlo poslednjih par godina) jer su ipak ponudili zavidan kvalitet za te pare, i ko onda nije imao da izbroji za golfa ili astru uzimao je ceed/i-30, tako ce biti i sad samo sto ce cene biti mnogo blize...

Vlada

pre 11 godina

Ja još nisam video nekoga da vozi Hjundaia i Kiu a da ne kuburi sa parama, a još nisam sreo nekoga ko ima a da vozi iste. Oni su prosto iznuđena rešenja... E sad razumem negde ljude, nemaština je pa aj da kujemo Kiu u zvezde možda postane Mercedes preko noći, bezveze... Razumem, ponavljam, da narod nema, al prestanite više da poredite Kiu sa Hondom, VW, Audijem, Citroenom, Mazdom... šta vam je bre ljudi.
Minusi će pokazati da sam u pravu...

Srđan

pre 11 godina

Jedno je automobil kupovati, održavati i prodavati (kada za 5-6 godina pređe 200-ak hiljada kilometara), a drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (ili kada pomenutu kilometražu ne pređe niti za 10 godina)... Na žalost rijetki ovdje komentarišu vođeni tim iskustvom, a češće na osnovu ovog drugog (što je čisto "lupanje" o automobilima)... KIA je ok, ali treba da se pokaže kada "brojčanik" okrene par puta...

Srđan

pre 11 godina

Дејан
Ako si vozio Toyota-e, pogotovu ako si ih posjedovao (to nešto drugo), cijenim tvoje mišljenje, kao i svačije, ali najviše onih koji znaju o čemu pričaju (ako su imali priliku da posjeduju pomenuti automobil).
Mnogi komentarišu, a nikada nisu sjeli u Hondu, Toyotu, Mazdu, Nissana, KIA-u, Hyundai... (prilično "plitkim" komentarima na račun drugih automobila...) Imao sam priliku voziti Hilux, Avensis, Yaris... prethodnih generacija, kao i Aygo(voziti, "testirati", pisati tekstove o njima), a isto tako sam imao priliku voziti KIA-u Cerato 1.5 CRDi, koja je sasvim OK i jedina zamjerka je bila krataka 5. brzina, jer u crveno ulazi na 160-170 Km/h,(a kada ih bude sa 500-600 hiljada na satu, o njima ću misliti još bolje... Znam da Dacia - TAXI vozila ima koliko hoćeš (za tu cijenu bih je preporučio svakom, ko želi nov automobil i May Top Gear-u je nazvao "reasonably priced car"), al' te je više slika "ekonomske" situacije i navika, jer su i stojadini bili Taxi vozila...
Ne znam gdje stoji da Golf smatram jedinim... al' imam dobra iskustva sa njima... sve vezano za njega odnosi se na to što ovdje ne može proći tekst o bilo kojem autobobilu bez komentara na račun VW, da ga j... nije nikako jasno, pogotovu od onih koji nikakve veze nemaju sa pomenutim automobilom, a još manje sa VW-om)...
Prilično sam siguran u to da je jedno automobil kupovati, "eksploatisati"-održavati, "dobro" prodavati, a sasvim drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (jer mi je i to poznato)...

momir

pre 11 godina

Od pozadini ista Alfa Romeo Gulietta... Kakav je to napredak u auto industriji kada svi kopiraju? Ne mogu da se dosete neke originalne ideje?

Sale

pre 11 godina

Super su Korejanci. Samo što standarde ne postavljaju oni već zna se ko. Ne kažem da su im loša vozila, daleko od toga, ali je realnost da se oni u stvari samo trude da stignu Nemce. A još uvek su daleko.

Srbi, eksperti za kola

pre 11 godina

Zapanjujuce koliko komentara za ovo prevozno sredstvo. Redakcija je skoro testirala Mini coupe i to Cooper S verziju koja je naucna fantastika za voznju i imidz da celu azijatsku auto industriju, mizeran broj komentara za taj Mini i preveliki za ovog juznokoerca govori o nivou znanja i interesovanja za kola u Srbiji.

Srđan

pre 11 godina

Дејан
Druže žao mi je, ali mislim da bi se ti trebao uozbiljiti...
Pošto se bavim obukom vozača (auto škola), godišnje pravim 30-40 hiljada, i polovne sam Golfove (po kojima ovdje pljuju) "naguravao" do pola miliona...
Zato molim sve koji ne znaju šta je automobil kupvati, održavati i poslije dobro prodati, da se "uozbilje" i ne komentarišu neke stvari na osnovu članaka iz auto-časopisa (kojih na tavanu imam da sazidam jednu stranu kuće...), ako nemaju takva iskustva...
Zato razumijem one koji će KIA-u kupiti za 5-10 hiljada godišnje i to je OK kupovina, ali moj komentar se odnosio na ovo što radim, ali i na nečiji pomen razmišljanja poput taksista (iz '80-tih) koji mogu prebaciti i 100 hiljada godišnje... Zato dobro znam da i oni znaju koja im kola najbolje odgovaraju (a naše ceste su prepune uvezenih Mercedesa "okonja" sa 1-2 miliona kilometara).
Rijetko dobar/razuman komentar ovdje se može ovdje pročitati(pošto svi konemtarišu/"lupaju" na osnovu gore pomenutih novinskih članaka, a "drnadaju" se u Yugićima...i rijetko se može pročitati našto poput: imao sam..., vozio sam..., znam šta je to..., a najčešće: da imam..., vozio bih..., najbolji je po ovom ili po onom testu...) i nedavno sam pročitao komantar vezan za Hondu Accord, gdje vlasnik Accorda iskreno govori o njemu. Šteta što je takvih komentara malo, a Hondu smatram najboljim japanskim automobilom i rado bi ih koristio u poslu kojim se bavim... Ovdje ima samo 1 ili 2 komentara vlasnika KIA-e...

d

pre 11 godina

r mora da si jos jedan ljubitelj golfa,kome je krivo sto taj isti auto polako pada na lestvici!
--------------
otkud ti to da golf pada na lestvici??
ako pratiš auto štampu,po svim parametrima golf je i dalje prvi.i prodaje se odlično.ee svako se dočepao tastature:@

inače dobar je ovo auto,samo mi se ne svidja što je smanjena širina,povećana dužina,i naročito težina.ne svidja mi se i što je kokpit previše okrenut vozaču.ružno mi nekako.ali ako bude dobra cena zažmurio bih na to..

ps
dizajn 'njuške' je bio bolji na prethodnom modelu..

bakicar

pre 11 godina

Jeste stari u pravu si, ova akcija je vezana za stari model. Ipak može da se kupi novi Rio dizel u ovoj "urban" opremi što sam naveo košta 13000€.

dzigi

pre 11 godina

@poznavalac: Stari Rio ima i dalje najbolji (najjači) dizel motor u svojoj klasi i za svoju kubikažu. I po tome je i dalje bolji od anemičnog 1.4 koji se ugrađuje u novog Rija (isprobao). Plus još neke stvari koje su bolje od novog Rija.
Uostalom, ovo sve govori vlasnik prethodnog Rija koji je odustao od kupovine novog zbog niza "sitnica" (ne samo zbog motora).

poznavalac

pre 11 godina

@bakicar
Novi Rio jos uvek nema u ponudi dizel motore sto i nije cudo s obzirom da je auto pojavio tek krajem prosle godine.
To sto se prodaje ubosni nije novi vec stari model, koji nije ni prineti novom (razlika je veca nego izmedju 2 generacije Ceeda).

Petrolhead

pre 11 godina

Dizajnerski prazan i prosečan automobil. Liči na više marki automobila, tako da treba da pogledaš znak na gepeku da bi saznao o čemu se radi. Uostalom, to je danas 90% auto industrije. Copy/Paste. Svi liče jedni na druge, "nafurani" sa gomilom elektronike i kojekakvih gluposti, teški, tromi automobili, gde ti za zamenu sijalice treba odlazak u servis, i master iz tehničkih nauka. Sudbina ove KIE je prosečnost i brz zaborav. Seća li se neko kako izgleda KIA prethodne generacije?

Vlada

pre 11 godina

Ja još nisam video nekoga da vozi Hjundaia i Kiu a da ne kuburi sa parama, a još nisam sreo nekoga ko ima a da vozi iste. Oni su prosto iznuđena rešenja... E sad razumem negde ljude, nemaština je pa aj da kujemo Kiu u zvezde možda postane Mercedes preko noći, bezveze... Razumem, ponavljam, da narod nema, al prestanite više da poredite Kiu sa Hondom, VW, Audijem, Citroenom, Mazdom... šta vam je bre ljudi.
Minusi će pokazati da sam u pravu...

Sale

pre 11 godina

Super su Korejanci. Samo što standarde ne postavljaju oni već zna se ko. Ne kažem da su im loša vozila, daleko od toga, ali je realnost da se oni u stvari samo trude da stignu Nemce. A još uvek su daleko.

Srbi, eksperti za kola

pre 11 godina

Zapanjujuce koliko komentara za ovo prevozno sredstvo. Redakcija je skoro testirala Mini coupe i to Cooper S verziju koja je naucna fantastika za voznju i imidz da celu azijatsku auto industriju, mizeran broj komentara za taj Mini i preveliki za ovog juznokoerca govori o nivou znanja i interesovanja za kola u Srbiji.

momir

pre 11 godina

Od pozadini ista Alfa Romeo Gulietta... Kakav je to napredak u auto industriji kada svi kopiraju? Ne mogu da se dosete neke originalne ideje?

ris

pre 11 godina

Ocigledno je da Hjundai i Kia koriste Opelova dizajnerska resenja,da li je zajednicko ulaganje ili je kopiranje ne znam ali se vidi da Ceed lici na Astru osim svetlosnih grupa identicna je.

Playlife

pre 11 godina

Los pokusaj autora teksta da nam na zanimljiv nacin predstavi novi Ceed.
Tekst je prepun hvalospeva na racun Hyundai-Kia korporacije i skoro bez bilo kakvih informacija o ponasanju automobila u voznji osim konstatacije da je motor tih i miran!? Opis fotografija nam zaista nije potreban, to vidimo i sami. Sve u svemu suvise ocigledan PR tekst posvecen proizvodjacu a o samom automobilu par informacija koje se mogu naci na KIA sajtu. Sve u svemu, novi Ceed mi izgleda interesantno, deluje kvalitetno a kako sve to izgleda u voznji saznacemo u nekom od ozbiljnijih tekstova.

Srdjan

pre 11 godina

Novi Hyundai i30 i ova Kia su tako lepi, moderni i kvalitetni modeli da ja ne znam koji bi evropski automobil u toj klasi izabrao umesto njih? Mozda jedino novu Astru koja izgleda fino, posebno iznutra. A razliku u cenama izmedju evropskih marki i tandema Hyundai/Kia ne zelim uopste da komentarisem. Novi Hyundai i30 za 11000 eur stize sa onim sto se do sada smatralo "full opremom", dok npr. Golf 6 sa istom opremom i motorom mislim da kosta preko 16.000 eur. Za tu razliku moze da se kupi par godina star Peugeot 207 npr, sto meni dovoljno govori. Takodje je indikativan pokazatelj to sto VW uskoro predstavlja novog Golfa, samo 3-4 godine od premijere 6-ice, dakle jasno je da sa ovim modelom jednostavno ne ide prodaja, sto je i potpuno razumljivo.

Petrolhead

pre 11 godina

@dachakg , @reptil
Vi, gospodo, ili niste razumeli šta sam napisao, ili ste ludo zaljubljeni u "južnokorejski brend", ili ste vizuelno ograničeni. Pisao sam o uniformnom Copy/paste dizajnu koji uzima maha u auto industriji, ne ulazeći u performanse motora. Svaki VOLVO je VOLVO, i svi ga na ulici prepoznaju, SAAB je SAAB, HONDA CIVIC sa svojim "svemirskim" dizajnom odskače od proseka, SUBARU je svaki za sebe jasno definisan...911-cu svi poznaju, legendarni MUSTANG je ikona dizajna, pa čak i GOLF 1, kome se vi ismevate, a kojeg ja nikada nisam vozio, niti ću ga voziti. Dakle, moja "pobuna" je protiv uniformnosti, i kao konzument odredjene robe imam pravo da tražim nešto različito, što odskače od gomile i proseka. Uostalom, kako birate devojke: vizuelno, ili po "brendu"?

apostrof

pre 11 godina

Usudjujem se reci da je Ceed ne samo ravnopravan protivnik Golfu vec i bolji.
Bolji i po izgledu, bolji i po potrosnji, bolji i po prostranosti, bolji i po ponudi propratnih elemenata... i to sve za manju cenu.

d

pre 11 godina

r mora da si jos jedan ljubitelj golfa,kome je krivo sto taj isti auto polako pada na lestvici!
--------------
otkud ti to da golf pada na lestvici??
ako pratiš auto štampu,po svim parametrima golf je i dalje prvi.i prodaje se odlično.ee svako se dočepao tastature:@

inače dobar je ovo auto,samo mi se ne svidja što je smanjena širina,povećana dužina,i naročito težina.ne svidja mi se i što je kokpit previše okrenut vozaču.ružno mi nekako.ali ako bude dobra cena zažmurio bih na to..

ps
dizajn 'njuške' je bio bolji na prethodnom modelu..

dzigi

pre 11 godina

Izgleda da su neki omašili poentu ovolike količine komentara: Kia (i Hyundai) nisu više brendovi koji se biraju zbog cene (jeftinoće, odn. zato što neko nema za nemce), već zato što su poželjni takvi kakvi jesu.
Iliti, ja recimo mogu da imam para za Golfa, Civica, 308, Fokusa, ali baš želim Cee'd-a ili i30. Zato što mi se sviđaju izgled ili performanse, a ne zato što daju više opreme, imaju dugu garanciju ili su jeftiniji od konkurencije.

Srđan

pre 11 godina

Definitivno, zemlja sa najviše automobilskih stručnjaka, koji se "drndaju" u starim Yugićima, a sanjaju o Hondama, Toyotama, KIA-ma, Peugeotima(i naravno znaju šta je najbolje u svemu tome)... Niti KIA ima veze sa Italijom, niti sa Opelom...

lep pozdrav!

pre 11 godina

sta je sa kompleksima?
zasto kada neki hyundai ili kia izbace novi auto odmah se spominje (pljuje) golf?? zar nema nista drugo da se kaze (cast izuzecima)?

da li je cela evropa (gde je golf broj jedan po prodaju u tom segmentu) glupa, a samo ste vi pametni pa ste raskrinkali "zaveru" oko golfa i dosli do "epohalnog otkrica" da je ceed bolji od golfa?

nova kia ceed izgleda super, mnogo je ravnopravnija sa konkurencijom nego prethodni moodel (koji je unutra izgledao kao igracka) po izgledu i kvalitetu - ali to ce imati svoju cenu koja ce u slucaju novog ceed-a biti mnogo bliza konkurenciji (koliko god bolno bilo ljudima u srbiji kvalitet mora da se plati!)
i na kraju ce prodaja da oceni sta je najbolje za datu cifru, vi ovde ne znate nista vise (u vecini znate mnogo manje) od vozaca iz ostatka evrope, tako da cemo da vidimo tek ko ce se najbolje prodavati...

u svakom slucaju korejski dvojac je znacajan na trzistu jer tera konkurenciju da smanjuje cenu (sto se vise nego dobro videlo poslednjih par godina) jer su ipak ponudili zavidan kvalitet za te pare, i ko onda nije imao da izbroji za golfa ili astru uzimao je ceed/i-30, tako ce biti i sad samo sto ce cene biti mnogo blize...

P2345

pre 11 godina

Najbolji su mi ovi komentari tipa- Ko nema za nemca i ovo je dobro... Razmisljanje kao taksisti iz 80-tih... A jos bolji su mi ovi sto pljuju ljude u jugicima i golf dvojkama i pricaju kako se oni ne razumeju u automobile... Druga stvar je imati 15000 evra za nov auto a druga stvar je poznavanje automobila... Sigurno ne voze juga ili dvojku zato sto ih vole, vec ih je finansijska situacija naterala na to... Kakvi kompleksi izlaze ovde u komentarima... Mislim da pljuvaci Kie nikad nisu usli u neki auto te firme, posto je takav slucaj i sa pljuvacima Pezoa, Citroena i Chevroleta... Ili su svi rodjeni u Mercedesu S klase, to je mozda jedino opravdanje...

dudule

pre 11 godina

Super je auto, dizajn su uboli samo tako, nije dizajn samo prednja i zadnja grafika(svetla)kao sto neki misle već celokupna silueta i proporcije automobila. Jedva cekam celokupan test da vidim kako se pokazao na našim putevima, kakav je menjač, motor...
Dobro je što Korejanci postavljaju nove standarde u klasi i daju domaći zadatak Evropljanima i Japancima, koji već dugo spavaju na lovorikama i samo po malo unapređuju postojeće modele a jako skupo sve to naplaćuju...

@Srđan

Golf je sa 500.000 prodatih automobila prvi u Evropiu 2011. tako da to nije razlog, razlog je što je golf 6 u suštini golf 5.5 a 7 će biti potpuno nov.

RAF

pre 11 godina

Perfektan auto. Negativno o njemu mogu da pisu samo ljubomorni i iskompleksirani ljudi (zasto ste svi odmah pomislili na golf populaciju kad sam ovo rekao). Sve ovo pricam kao vlasnik restilizovanog pro ceed-a.
Pocetkom godine menjam staro za novo i uzimam ovog lepotana...

dachakg

pre 11 godina

@petrolhead,da ja se vrlo dobro secam kako izgleda model prosle generacije!!! ali razumem tvoju ljubomoru, jer mora da si jos jedan ljubitelj golfa,kome je krivo sto taj isti auto polako pada na lestvici! svaka cast za kiju i hjundai,najbolji odnos cene i kvaliteta!!! bravo!!!

Mikely

pre 11 godina

Moram ovo da prokomentarišem. Ovi što kažu da je ovaj Ceed isti kao opel astra stvarno se ne razumiju u automobilsku industriju i industrijski dizajn. Mnogo je kola na tržištu. Logično je da će neki da podjećaju na druge (posabno ako su ista klasa). A sad da sumiramo stvari:
prednja svijetla: potpuno različita
zadnja: takođe
prednja maska:naravno drugačija
zadnji branik: drugačiji.
hauba: drugačija
vrata: drugačija
unutrašnjost: potpuno drugačija.
silueta: slična

Ps : ne znate ništa

Srđan

pre 11 godina

Jedno je automobil kupovati, održavati i prodavati (kada za 5-6 godina pređe 200-ak hiljada kilometara), a drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (ili kada pomenutu kilometražu ne pređe niti za 10 godina)... Na žalost rijetki ovdje komentarišu vođeni tim iskustvom, a češće na osnovu ovog drugog (što je čisto "lupanje" o automobilima)... KIA je ok, ali treba da se pokaže kada "brojčanik" okrene par puta...

Dejan L

pre 11 godina

Kia Ceed, kao i bratski i30 pripadaju Golf klasi tj. nižoj srednjoj klasi. Zajedničko sa Golfom je, zemlja u kojoj se dizajnira, zemlja u kojoj se razvija, klasa kojoj pripadaju i tu je kraj priče!
Od Golfa je bolja po pitanju cene, dizajna, komfora, prtljažnika, opreme i bezbednosti. Golf je sa identičnom opremom skuplji za 50%. Golfov osnovni 1.4 ima 80KS, a Kijin 1.4 motor 100KS. ESP se kod Golfa dobija tek u najskupljoj verziji uz preskupu doplatu. Šta reći, ode Golf u istoriju! Kiju je dizajnirao Peter Šrejer, doskorašnji dizajner Audija!

Srđan

pre 11 godina

Дејан
Druže žao mi je, ali mislim da bi se ti trebao uozbiljiti...
Pošto se bavim obukom vozača (auto škola), godišnje pravim 30-40 hiljada, i polovne sam Golfove (po kojima ovdje pljuju) "naguravao" do pola miliona...
Zato molim sve koji ne znaju šta je automobil kupvati, održavati i poslije dobro prodati, da se "uozbilje" i ne komentarišu neke stvari na osnovu članaka iz auto-časopisa (kojih na tavanu imam da sazidam jednu stranu kuće...), ako nemaju takva iskustva...
Zato razumijem one koji će KIA-u kupiti za 5-10 hiljada godišnje i to je OK kupovina, ali moj komentar se odnosio na ovo što radim, ali i na nečiji pomen razmišljanja poput taksista (iz '80-tih) koji mogu prebaciti i 100 hiljada godišnje... Zato dobro znam da i oni znaju koja im kola najbolje odgovaraju (a naše ceste su prepune uvezenih Mercedesa "okonja" sa 1-2 miliona kilometara).
Rijetko dobar/razuman komentar ovdje se može ovdje pročitati(pošto svi konemtarišu/"lupaju" na osnovu gore pomenutih novinskih članaka, a "drnadaju" se u Yugićima...i rijetko se može pročitati našto poput: imao sam..., vozio sam..., znam šta je to..., a najčešće: da imam..., vozio bih..., najbolji je po ovom ili po onom testu...) i nedavno sam pročitao komantar vezan za Hondu Accord, gdje vlasnik Accorda iskreno govori o njemu. Šteta što je takvih komentara malo, a Hondu smatram najboljim japanskim automobilom i rado bi ih koristio u poslu kojim se bavim... Ovdje ima samo 1 ili 2 komentara vlasnika KIA-e...

dzigi

pre 11 godina

@poznavalac: Stari Rio ima i dalje najbolji (najjači) dizel motor u svojoj klasi i za svoju kubikažu. I po tome je i dalje bolji od anemičnog 1.4 koji se ugrađuje u novog Rija (isprobao). Plus još neke stvari koje su bolje od novog Rija.
Uostalom, ovo sve govori vlasnik prethodnog Rija koji je odustao od kupovine novog zbog niza "sitnica" (ne samo zbog motora).

Jeronimo

pre 11 godina

Mislim da je KIA konačno dobila prepoznatljivi imidž sa ovom prednjom maskom. Modeli i rešenja zaista liče na evropske ali to je zato što dizajn najverovatnije rade italijani kao i za sve ostale. Verovatno čak i ista kuća radi za nekoliko proizvođača. Mene su kupili sa Optimom. Kad sam video to čudo znao sam da više sa njima nema zezanja. To što mi nemamo para pa moramo da gledamo kako da najmanje izgubimo kad posle prodamo auto je naš problem. Oni ljudi sad realno prave odlične automobile.

Dusan-bg

pre 11 godina

Kakvih komenatara cudo jedno. Pa normalno je da ovaj tekst ima vise komentara od teksta o Mini Cooperu, pa u Srbiji ce biti prodato 3 primerka mini-ja i jedno par hiljada ceed-ova.

Kia i Hundai jesu napredovali dzinovskim koracima poslednje decenije, tako da svi komentari koji i dalje nipodastavaju marku mogu samo da potraze sta se pricalo za Toyotu kada je krenula da izvozi automobile u SAD u proslom veku.

Sto se tice kola, izgled (unutra i spolja) je samo pitanje licnog afiniteta, a kako ce se u eksploataciji pokazeti KIA vs. Honda vs. Reno... cemo znati samo kada vidimo kako ce sluziti svoje vlasnike par godina.

Ovi komentari tipa, sada cu da udarim glupost pa cete vi pokazati da sam u pravu tako sto cete da mi dajete minuse su za posebnu analizu.

dope

pre 11 godina

Neko ko je uzeo stariji model,koji je normalno odličan, nije više najnoviji,samim tim nije više aktuelan kao novi 2012.I to je fora auto industrije da te stalno tera da kupuješ novi model,psihologija ništa više.Ali ovo za potrošnje računajte još 2-3 litre gore...odličan auto

maxy

pre 11 godina

U prvi mah me podsetio na C4. Atraktivan automobil, samo da cena bude OK i ima da ide prodaja. Valjda će uspeti da razbije predrasude koje nisu toliko izražene prilikom kupovine nove Kije, koliko kod kupovine polovne. Nadam se da će redakcija da uzme na malo detaljniji test 1.6 GDI.
U svakom slučaju bi bio moj favorit da sada kupujem automobil.

poznavalac

pre 11 godina

@bakicar
Novi Rio jos uvek nema u ponudi dizel motore sto i nije cudo s obzirom da je auto pojavio tek krajem prosle godine.
To sto se prodaje ubosni nije novi vec stari model, koji nije ni prineti novom (razlika je veca nego izmedju 2 generacije Ceeda).

EsE

pre 11 godina

Veliki napredak u svakom detalju u odnosu na prethodni model. Naravno, to mora da prati i cena, ali akcijske prodaje ce imati svoju ulogu.

hm?

pre 11 godina

...ne znam koji je bolji, odlucite sami...

2013-i30: http://www.netcarshow.com/hyundai/2013-i30/

2013-ceed: http://www.netcarshow.com/kia/2013-ceed/

dzigi

pre 11 godina

... i šlag na torti: poslednja dva dizelaša na tabeli spadaju pod subvenciju države od 100.000din jer malo zagađuju :)
Odličan je ovaj Cee'd al' tek će Pro biti vrhunski, najavljuju mu oko 200ks, a možda i više...

Srđan

pre 11 godina

Дејан
Ako si vozio Toyota-e, pogotovu ako si ih posjedovao (to nešto drugo), cijenim tvoje mišljenje, kao i svačije, ali najviše onih koji znaju o čemu pričaju (ako su imali priliku da posjeduju pomenuti automobil).
Mnogi komentarišu, a nikada nisu sjeli u Hondu, Toyotu, Mazdu, Nissana, KIA-u, Hyundai... (prilično "plitkim" komentarima na račun drugih automobila...) Imao sam priliku voziti Hilux, Avensis, Yaris... prethodnih generacija, kao i Aygo(voziti, "testirati", pisati tekstove o njima), a isto tako sam imao priliku voziti KIA-u Cerato 1.5 CRDi, koja je sasvim OK i jedina zamjerka je bila krataka 5. brzina, jer u crveno ulazi na 160-170 Km/h,(a kada ih bude sa 500-600 hiljada na satu, o njima ću misliti još bolje... Znam da Dacia - TAXI vozila ima koliko hoćeš (za tu cijenu bih je preporučio svakom, ko želi nov automobil i May Top Gear-u je nazvao "reasonably priced car"), al' te je više slika "ekonomske" situacije i navika, jer su i stojadini bili Taxi vozila...
Ne znam gdje stoji da Golf smatram jedinim... al' imam dobra iskustva sa njima... sve vezano za njega odnosi se na to što ovdje ne može proći tekst o bilo kojem autobobilu bez komentara na račun VW, da ga j... nije nikako jasno, pogotovu od onih koji nikakve veze nemaju sa pomenutim automobilom, a još manje sa VW-om)...
Prilično sam siguran u to da je jedno automobil kupovati, "eksploatisati"-održavati, "dobro" prodavati, a sasvim drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (jer mi je i to poznato)...

bakicar

pre 11 godina

Imam puno respekta za ovaj brend, evo kod nas u BiH je sada novi Rio na akciji za 10000€ dizel od 90KS, tona opreme: aut. klima, alu felne usb radio, sve... garancija 150k km. Ubijaju konkurenciju i svaki dan ih je sve više na ulici.

Дејан

pre 11 godina

Jedno je automobil kupovati, održavati i prodavati (kada za 5-6 godina pređe 200-ak hiljada kilometara), a drugo pričati o njemu na osnovu novinskih članaka (ili kada pomenutu kilometražu ne pređe niti za 10 godina)... Na žalost rijetki ovdje komentarišu vođeni tim iskustvom, a češće na osnovu ovog drugog (što je čisto "lupanje" o automobilima)... KIA je ok, ali treba da se pokaže kada "brojčanik" okrene par puta...
(Srđan, 22. maj 2012 19:15)

Дај Срђане уозбиљи се ко то направи 200к километара за 3-5 година. Па возачки просек у Србији се спустио испод 10к годишње. У 90% случајева на таквим аутима су први знаци видљива оштећења лимарије него ли мотора.Људи тешко да "пређу" 100к за 10 година. Код мене у крају пун паркинг аутомобила али 90% њих иде на посао аутобусом. Шта ће ти ауто? Па за не дај боже! У односу на оно што је Киа била некад и што је данас то су кораци од 7 миља. Нико те не бије по ушима да мораш да је купиш, право је избора. Али гарантни услови, ниво опреме и цена су прилично добро усклађени са нашом куповном моћи. Сваки просечан србин би јефтино, издржљиво, да мало троши са јефтиним деловима и 100 година гаранције! Ко данашњи огласи за посао трашимо магистра наука до 23 године старости са 200 година радног искуства. Тога нема!

autoscout

pre 11 godina

Moje misljenje je da su Fiat Bravo i Seat Leon 2007/8 trasirali put za aktuelni spoljasnji dizajn ove klase i novih modela Megane, Astra, Focus, C4, Giullietta, i30 i ovog Ceed-a, koji su svi lepi ali jako jako slicni. Bilo je nekoliko dizajnerskih iskakanja - Megane II, Civic, prvi C4. Meni licno Golfovi malo zaostaju u izgledu i atraktivnosti. Vozite pazljivo i uzivajte.

bakicar

pre 11 godina

Jeste stari u pravu si, ova akcija je vezana za stari model. Ipak može da se kupi novi Rio dizel u ovoj "urban" opremi što sam naveo košta 13000€.

Дејан

pre 11 godina

@Srđan. Срђане као што сам и написао нисам коментарисао ову КИУ за професионалну употребу, ауто школе и сл већ за возаче аматере. Мислим да је један од бољих у односу уложено-добијено код куповине нових возила. Што се мене лично тиче преферирам јапанце искључиво Тојоту и за сад их је било "брдо"! Хајлакс 1, 2, 3 и 4те генерације, Аурис, Авенсис, Корона (Авенсис за Блиски Исток и Африку), ЛЦ салонац, ЛЦ теренац, Тундра, 4Runner, и могао бих нешто о њима рећи и писати. Ова КИА је нов модел и неозбиљно је давати неке техничке коментаре док је пробаш у експлоатацији. Мислим не свиђају ми се те осуде аута унапред то неће прећи 500к или слично. Откуд знаш да неће? Тим пре што још нико није прешао са њим толико. Капирам ја да таксисти највише воле Мечку 123 (и мени је очух био таксиста и терао је ту исту 123) јер се знало да је неподерива. Ево читај овде коментаре сви пљују Дачију а дођем у Београд пун град таксија Дачија Логан у 90% случајева бензинци. Једноставни за одржавање, нису скупи делови, фабрички плин, није скуп ауто, возиш ново, све оно што њима треба. Ја баш не готивим ону причу из филма Анђели 2 "...србима ништа није свето осим Голфа двојке....". Голф јесте страва ауто доказано, али није један једини.

Дејан

pre 11 godina

Елегантан, допадљив, и лепо опремљен аутомобил предпоставимо да ће и цена бити повољна. Шрејер направио чудо од сваког Киа аутомобила. Џипови прелепи, Ћерато сам имао прилику и да погледам и да провозам кратко, феноменалан. Ево сад и овај модел стварно прелеп. Сви који коментаришу дизајн морају имати на уму две ствари. Данас се аутомобили дизајнирају рачунарски и дизајн је компромис изгледа и аеродинамичког облика, и друго постоје трендови у дизајнирању (као мода у одевању) који нам се могу свиђати или не. Тако да су сличности међу различитим произвођачима све веће. Тренутна "мода" су мало нагојени аутомобили са масивним "Ц" стубовима са врло малим и најчешће лоше прегледним задњим стаклом где нам електроника прискаче у помоћ у облику паркинг сензора и вероватно камере(уз неку доплату). Такав је случај и овде али је ауто заиста складан и леп. Како рече онај бармен у "Ми нисмо анђели 1": "Никола ја бих њу тако поседовао!" па тако и ја волео бих је у власништву

Predrag

pre 11 godina

Za Vladu - ja vozim Kia Cee'd SW vec pet godina, imao sam dovoljno para da po tvojim kriterijumima kupim nesto bolje, kupio sam Cee'd i sasvim sam zadovoljan. Redovan servis jednom godisnje, lepo sam se njime odvezao do Beca sa porodicom (trosio je oko 6.2 litra na 100 km - benzinac 1.4 litra) i na razna druga mesta.
Auto i sada odlicno radi, nije napravljen da se njime voze trke, limarija je odlicna, sta vise da pricam.
Svaki auto nadje vozaca i svaki vozac nadje auto...

DS

pre 11 godina

Ljudi, suvise licno dozivljavate tudja misljenja kada su u suprotnosti sa vasim.Ako neko misli drugacije ne znaci da ste vi vi vase misljenje losi.Samo drugaciji.Ja bih iskreno kupio ovu Kiu kada bih imao 15k eu, jer paket opreme bogat a vise nisam klinac da sanjam o nafuranim kolima, koje relano necu imati dokle god zivim u Srbiji.Ovaj auto je "budget" nudi puno opreme i garanciju a vrlo je lepo i na oko kvalitetno uradjen za ok pare. Naravno, kada bih mogao kupovao bi Cooper S ili DS 3 ili 4 ali nemam... Dakle ovaj auto je optimalno resenje,za one koje nemaju mnogo para a imaju osecaj za estetiku i funkcionalnost.