Politika

Sreda, 09.05.2012.

13:51

Tadić: Znam ko će biti premijer

Kandidata za predsednika Srbije i lider DS Boris Tadić kaže da još uvek niko nije razgovarao o skupštinskoj većini, jer izborni proces nije završen.

Izvor: B92

Tadiæ: Znam ko æe biti premijer IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

vladica

pre 11 godina

Zna i moja baba Mileva ko ce biti premijer, tako da toliko o tome. Svi mi vrlo dobro znamo da ste se vi svi vec lepo dogovorili i ugovorili.... ostaje nam jos nada u drugi krug predsednickih izbora, nada u bolje sutra bez Tadica!

HanaX

pre 11 godina

Kada vam jedan predsednički kandidat kaže- "Znam ko će biti premijer...ali neću da vam kažem". Time narodu šalje poruku da je bahat,da mu je ponos udario u glavu i da mu se sve može!

s

pre 11 godina

Novinari su mnogo zainteresovana ljudska bica.... na kom je ovo jeziku ? Bojim se da ce duel izmedju Tadica i Nikolica biti bezuspesan , nece se razumeti !

U zaprepašćenju

pre 11 godina

"Znam ko će biti premijer, ali neću da vam kažem. Zašto neću da vam kažem, zbog toga što...sve po redu".

Boris je tajanstven!
Boris je harizmatičan!
Boris je vođa.

Jeste li počeli da piškite firnajz od sreće?

A šta mu ovo znači, to ni nebo ne zna:

"bitno je da se od „male Srbije“ napravi moćan spoljno-politički sistem u korist građana."

Kakav spoljno-politički kompleks? Sa kim? Ko da je rekao da je bitno da Srbija razmotri osobine geo-stacionarne orbite oko Neptuna.

runner

pre 11 godina

Trazite od Tadica posao da vam nadje dok sedite kod kuce ....
(Ceca, 9. maj 2012 17:00)

Ne, greška! Tražimo od njega da stvori uslove i pretpostavke za zapošljavanje, nešto poput Ruzveltovog NEW DEAL-a ili DENG KSIAOPING-ovog kineskog privrednog čuda ili TAČERIZMA u Britaniji 80-tih godina XX veka. Njegova prazna demagogija, kao ostalom i drugog predsedničkog kandidata, nije nam potrebna.
Iskustvo nam govori da on nema reformističkog potencijala a, iz čiste sujete, neće nikada dati mandat čoveku koji je sposobniji i inteligentniji od njega, sem ako ga SPS ne uceni?

MRV

pre 11 godina

@Rke Koke
Слажем се да борба за демократију (шта год ко подразумевао под тим изразом - јер он није ни једнозначно одређен ни ванвременски) није посао који се завршава у једном дану, већ оно што се некада звало "перманентна револуција".
Али не бих рекао да је заокруживање "мањег зла" ефикасан начин борбе. Добро, ни "црни глас" (бојкот) ни "бели глас" (неважећи листић) неће брзо преокренути ствари у овом кусуру од државе, али они ипак нагризају, подривају, зло које нас притиска већ више од 20 година. А у овом тренутку не постоји други начин борбе, јер нема критичне масе за радикалан обрачун са тим злом.

Milan

pre 11 godina

"Znam ali necu da vam kazem" E pa onda cuti i nemoj da nas pravis idiotima sebe da dizes u nebesa kao da znas tajnu svetog grala a ne to da te je Ivica ucenio i da se pravis kao da od tebe sada nesto zavisi! Bezobrazluk!

Nenad

pre 11 godina

Boze, jel samo ja primecujem da on izgleda kao da se dobro zeza, a ne da radi ozbiljan posao? Pa, to govori koliko je to "ozbiljan" covek . . .

A i moze mu se da se zeza na nas racun . . .

Nemanja

pre 11 godina

Pitaj radnike u Fijatu, Juri, Benetonu, Falke-u itd. Oni bi ti dali mnogo bolji odgovor.
(mikicar, 9. maj 2012 21:48)

Ja ih pitao.
Drugar mi radi u FIAT-u na obuci radnika koji šrafe automobile.
I znaš šta mi kaže?
Da su Italijani hteli da daju normalne plate ne bi proizvodnju u uslovima krize smestili kod nas. Ostali bi u Italiji.

bezimena

pre 11 godina

...sve si rasprodao i unistio, svi pametni su otisli iz zemlje...
(lokal patriota, 9. maj 2012 22:19)
Skoro SVE je rasprodao VdrK a 1/3 NJEGOVIH privatizacija je poništena za vreme ove Vlade (koliko je tu radnih mesta otišlo u vetar, Vdr se ne hvali) Ako su svi pametni otišli šta očekujete od glupih? Od slepca se oči ne traže!

Aleksandar

pre 11 godina

@Rke Koke
Nisam se samo borio 2000 vec od 1990 jos uvek necu dati glas Nikolicu, ali ni tadicu koji je oziveo zlo protiv kojeg smo se borili

Nemanja

pre 11 godina

I ja znam ko će biti premijer.
To će biti Ivica Dačić,jer je ta podela (u slučaju da DS i SPS budu imali priliku da sastave Vladu) dogovorena još pre izbora,.
Ivica neće dati većinu bez ispunjenja tog uslova,i moralo bi u tom dogovoru nešto jako značajno da se desi da Ivica ne postane premijer.

A ti narode - plači.
A ubrzo ćeš udarati glavom u zid.
Dinar već pada. Sve mere štednje će udariti direktno po našim kičmama.
Naredne dve godine smo sigurno u teškom bedaku.

lokal patriota

pre 11 godina

"Mene samo zanima da li će iza ovog posla koji radim ostati putevi, nova radna mesta, nova tehnologija, fakulteti, i da li će ispred nas biti uspostavljena šansa za boljom budućnošću“, kazao je Tadić.

e pa da TI odgovorim druze, nece! kratko i jasno, nece nista ostati posle tebe! sve si rasprodao i unistio, svi pametni su otisli iz zemlje a jos pokoji koji je ostao sprema kofere. unistio si vojsku, moze da nas napadne ko hoce, privredu - ovde vise nista ne uspeva ... bre gde god si prosao zagadio si zemlju! cega god da se tvoja olovna ruka dotakla unistila je ... sje(B)o si nas samo tako ... ti i tvoji tajkuni nas rasturate da niko ne sme protiv tebe ni da glasa ... dotakli smo dno dna sa tobom

Rke Koke

pre 11 godina

Ima ovde dosta komentara razočaranih "peto-oktobaraca" koji će sada glasati za Nikolića.
Jasno je da su sve do 2000. glasali za Slobu, pa tad jednom protiv, i odmah misle da su sva prava na svetlu budućnost zaslužena. Oni koji su se iskreno borili za slobodu protiv Miloševića imaju hiljade razloga da budu razočarani Tadićem, ali NIKO ko drži do pravih vrednosti za koje smo se tada borili nikada neće zaokružiti Nikolića. Ne zato što je to pitanje političkog inata ili lojalnosti, već zato što iako je Tadić pogazio neke od tih vrednosti, Toma sigurno nije neko ko će ih uspostaviti. Ali to ne razume neko ko je bio protiv Miloševića tek od 2000. I, sada taj očajnički traži da mu se plati "boračko", a ne razume da je borba za slobodu, demokratiju, pravdu, bolju Srbiju, večita, da to nije mogao da donese jedan dan (peti oktobar). Kada bi to razumeli, znali bi da se ka tim idealima nikako ne ide glasanjem Nikolića. On ih prvi ne razume.

ds nikad vise

pre 11 godina

jedno je sigurno, ds je za mene proslost danas i sutra i bilo kada...g. Nikolic je jedina opcija koja nije imala priliku do sada! moj glas je njegov, Tadic je ispucao sve kredite

mikicar

pre 11 godina

A Dinkic ti je strucan? Za sta?
(noir, 9. maj 2012 14:18)

Pitaj radnike u Fijatu, Juri, Benetonu, Falke-u itd. Oni bi ti dali mnogo bolji odgovor.
Meni je taj Dinkic totalno antipatican lik, ne dopada mi se ni kako izgleda ni kako prica, ali covek je doveo strane investitore u Srbiju. Ako pitas nekog stranca za koje politicare zna iz Srbije on ce ti reci da je cuo za Dacica jer hapsi mafijase i za Dinkica jer je doveo mnoge firme u Srbiju.
Imao je Dinkic mozda ambciozne planove sa onih 1000e, dosla je ekonomska kriza, akcije su pale drasticno sbugde, i bilo je kako je bilo. Svi ga vezujete za tih 1000e a nikom ne padne na pamet koliko je firmi doveo ovde. Covek zna posao.

Sergije

pre 11 godina

Ubedjen sam da Djilas nece biti premijer i to iz dva razloga:

1. Nema sanse da Tadic dozvoli, eventualni, dalji rast popularnosti Dragana Djilasa. Uveren sam da mu je vec spremio svilen gajtan, u politickom smislu, naravno.

2. Ni Djilas ne bi da bude premijer. Tu mora puno da se radi, a bez izgleda za neke znacajnije rezultate. Dakle, po definiciji, to nije funkcija koju Djilas prizeljkuje za sebe.

Premijer ce biti neki politicki anonimus, navodni ekspert za finansije, za jednokratnu upotrebu, da mogu svu krivicu da svale na njega i da ga se lako otresu bez straha od cepanja stranke. Posto i tako nece biti nikakvih reformi, ni promena, vec samo puko prezivljavanje u iscekivanju da nam EU da neku finansijsku pomoc, prakticno je svejedno ko ce biti premijer. Zato DS i nije obelodanila ime kandidata za premijera u predizbornoj kampanji.

Ceca

pre 11 godina

Trazite od Tadica posao da vam nadje dok sedite kod kuce,da vam nadje stan u kome cete da zivite..Jos malo pa cete traziti da vam nadje i decka/devojku, a ne daj Boze da se sami za nesto potrudite!

Bane

pre 11 godina

"Novinari su mnogo zainteresovana ljudska bića,"!? On je u potpunom tripu da je duhovit, šarmantan, tako neposredan i opušten! Jedan potpuni mediokritet ali sa izuzetnim zaslugama. Naime, Slobina ekipa je krala i ubijala, OVI SAMO KRADU! Eto, toliko smo napredovali od 2000-te.

SS

pre 11 godina

Jedino bih Rasima Ljajica priznao za premijera!

Na zalost ne postoji covek na nasoj politickoj sceni koji poseduje harizmu koja je potrebna da se ovaj narod dozove pameti.

Pozdrav Srbijo do nekih boljih vremena!

Caki Petrović

pre 11 godina

Tadić misli da je već pobedio i da je gotovo . Toliko je siguran u pobedu . Nije sve gotovo iznenadiće se kad se najmanje nada .

Gaga

pre 11 godina

Bas bih volela da mi drzavu vodi presvuceni radikal,covek koji svaki drugi dan menja misljenje,pod sumnjivim okolnostima dobija diplomu, a povrh toga cak ni engleski jezik ne zna!

marija....

pre 11 godina

ja ne mogu da shvatim sta neki koji pisu te komentare hoce, pa zar ste vi svi malo zatupani pa jedino Tadic vas moze odvesti na pravi put. On je svugde rado vidjen. Evropska unija nece sa svakim da pravi ugovore. Nikolic ne zna ni da prica kako treba naSrpskom jeziku a kamo li na nekom stranom. I ovako zamuca kad nesto objasnjava. Za njega je najbolje da ide u penziju dok moze da ga dobije. Pa neka cuva unucad koji verujem da ga rado kod kuce slusaju. Verujte mi znam sta pisem jel sam dugo vec u Inostranstvu u jednoj Demokratskoj drzavi.

Janko

pre 11 godina

Ne vidim ja da je Nikolic prstom pomerio da stvori narodu radna mesta.Tadic je barem doveo investore i time prepolovio broj nezaposlenih.Sta je Nikolic za sve to vreme radio?

Ana

pre 11 godina

Kako god da je bila sastavljena prosla vlada je uradila sve sto je u njenoj moci da mi ekonomsku krizu sto manje osetimo i za vreme te iste vlade smo dobili kandidaturu,a tu kandidaturu ne bi dobili da propadamo jer sigurno EU ne bi htela zemlju koja je pred bankrotom.

Lud-zbunjen-normalan

pre 11 godina

Sta reci, sve je vec vidjeno, ovde nije realan odnos onoga sto se predstavlja. Koliko samo malverzacija i nepravilnosti je utvrdjeno, koliko je snimljeno i prikazano, ali niko ne reaguje. Dobro, neka oni samo rade kako misle da treba, ja glasah ocigledno za pogresnu opciju, pa se pitam da li sam tada bio lud ili zbunjen, ali 20 maja cu iskoristiti ovu trecu opciju Normalan pa cu dati svoj glas upravo g.Nikolicu. Tek onako da se zna.

nadaverraljubav

pre 11 godina

Rezultati izbora još nisu postali zvanični, a vlada je formirana. Lepo Dačić rekao dovoljno je 15 minuta, zna čovek s'kim ima posla. Predlažem najveću moguću uštedu ovoj napaćenoj zemlji - nema više izbora. Đilas je rekao da je dužan LDP-u pa nema veze što nisu prošli cenzus, naravno to se odnosi i na URS jer ljudi znaju posao. Tako da nema nikakve potrebe za održavanjem ovakvih skupih cirkusa. Samo staro - buduća koalicijo kome mi da se obratimo za naplatu proćerdanih 20 i kusur godina.Nadam se da ćete kad tad položiti račune za to.

SAMO PONEKAD

pre 11 godina

Oprobana metod zamajavanja i laži i dalje funkcioniše, jer ovaj narod sve što žuta bulumenta kaže lako proguta i još brže svari. Čovek koji je upropastio Srbiju, govori da mora da nastavi taj posao. Jel to znači da mu je namera da je potpuno, čak i fizički uništi. Stvarno je žuta bolest mnogo opasna, jer kada se njome ispere mozak, oporavka nema.

Nina

pre 11 godina

SNS se ceo sastoji od dva coveka.Jednog sa kupljenom diplomom i drugog koji je ceo zivot nezaposlen.Nikakvu korist ne mozes imati od takvih ljudi!

zamanja

pre 11 godina

Ma koalicija je vec dogovorena samo se ceka da prodje drugi krug izbora pa da narod sazna da je treci u toj koaliciji a ujedno i novi ministar spoljnih poslova Ceda Jovanovic.Do tada ce da se prave blesavi a posle ce da bude kasno.

Igor

pre 11 godina

Posto svi pricate o kradji hoce li neko da mi objasni odakle Nikolicu stan od 200 kvadrata,odakle Velji Ilicu pet kuca po Srbiji i nekoliko stanova?Kad su sve to uspeli da "stvore" dok su u opoziciji ko zna kakvu bi imovinu "stekli" da su na vlasti!

a77

pre 11 godina

Srbi nek vam je sa srećom. Ja odoh u London! Vidimo se za 4 godine!
(Slaviša, 9. maj 2012 14:11)
Ček', ček'.... a da je Toma u prilici da pravi vladu, vi biste ostali?

nenad

pre 11 godina

Neverovatno je koliko se kuka SPS. Budimo realni, odavno Srbija nije imala tako dobrog ministra kao što je Dačić. Ko bar malo poznaje prilike u ministarstvu koje je vodio, zna o čemu pričam.

Janko

pre 11 godina

Ne vidim ja da je Nikolic prstom pomerio da stvori narodu radna mesta.Tadic je barem doveo investore i time prepolovio broj nezaposlenih.Sta je Nikolic za sve to vreme radio?

Ludi Bojko

pre 11 godina

Sta prica ovaj, SNS ako bude onako poslusnicka kao SPS za jedno 10,12 godina ce predloziti da udje u koaliciju sa DS-om? On misli da se nece skinuti s prestola jos 12 godina zasigurno. Burazeru, malo si se preracunao sigurno, ova luda kuca zvana Srbija nece toliko biti luda da trpi sve ove hirove koje sada trpi.

mirko

pre 11 godina

Niko nije ni rekao da će tu buduću većinu činiti i Dinkić, ali ako je o stručnosti reć, Dinkić je malo stručniji od menadžera sa večernjom školom, za njega se bar zna koji je fakultet završio, gde je magistrirao, i na kom je fakultetu bio asistent, i to u vreme kada Nikolić nije ni znao da će jednog dana i on biti ekonomski menadžer.

Ako koza laže, rog ne laže

pre 11 godina

Ako DS odbacuje mogućnost koalicije sa SNS-om, onda Tadić može da formira parlamentarnu većinu samo sa Dačićem, Krkobabićem i Palmom. Uz Mladju ili Čedu, sa manjinama ili bez njih. Nikako drugačije. Radi se o prostoj aritmetičkoj operaciji sabiranja. Palamuđenje o tome kako parlamentarna većina još nije dogovorena dok se na završe predsednički izbori najobičnija je laž, jer nasuprot tome može da stoji samo vlada formirana od strane SNS-a, DSS-a, LDP-a, URS-a i manjinskih stranaka. A ako parlamentarna većina nije zaista dogovorena, zašto bi Palma još juče, usred Jagodine, podržao Tadića?

BAŠ SAM NAIVAN

pre 11 godina

Nije svrha politike doći na vlast zbog vlasti već doći u poziciju da se upravlja zbog toga da se nešto promeni i poboljša.
Da li ova istrgnuta rečenica se odnosi i na Dinkića ili ne? Da li se zato ponovo sa njim pravi trula koalicija?

Bojan

pre 11 godina

"Ne vidim svrhu bilo kakve koalicije sa SNS jer bi ona bila nedelotvorna. Nije svrha politike doći na vlast zbog vlasti već doći u poziciju da se upravlja zbog toga da se nešto promeni i poboljša. Ja ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS“, objasnio je on.

A poboljsao si od 2008(2004) STA??
Kakav demgagog sunce ti poljubim..Ja ti cak dajem pravo da ti zaista verujes u sve sto pricas, ali u tom slucaju te oko tebe veslaju i veslaju!

Nesto skripi, a ti se sef - resi to!

sdned

pre 11 godina

Hahahaha...
Znači novi momenat u kampanji je stand-up show... Zabava dok ne poumiremo od smeha.
Ma ne g-dine pretposlednji, poslednji i budući Predsedniče, ma neee, niste pričali o većini... Verovatno ste pričali o kako da nama bude bolje, kako da suzbijemo partokratiju, kako da vratimo kredite, očistimo javna preduzeća od nesposobnih stranačkih kadrova...

Đomla

pre 11 godina

Hoćemo li iz sata u sat čitati protivrečne izjave građanina Borisa i njegovih potencijalno koalicionih partnera. Kad već neće da kaže šta je to korisno uradio za prosečnog građanina zadnje 4 godine, jedino što mu preostaje je da priča prazne priče i da nas plaši 'zlom' ko neki vrač.

Saša

pre 11 godina

Pozivam sve nezaposlene, one koji ne primaju plate, one koji se žale da su im plate male, one seljake što stalno protestvuju, i članove njihovih porodica, da obavezno glasaju za Tadića da ih i dalje vodi u svetlu budućnost. Ja bežim odavde, makar i u Bosnu.

banopoljac

pre 11 godina

već ste se sve dogovorili a nas pravite budalama da li možda hoćete da kažete da vi poštujete procedure e u to vam niko neće poverovati

zone

pre 11 godina

a vidis džu.... jedna "stručnjake" u sps-u da s njima ti menjas državu, kako?? da pokradete što je ostalo, kako ste uspešno radili prethodne 4 godine?' Oživeo si umrli sps, dao si im usta na usta a ovo malo dobre dece oterao ili ćeš vidimo oterati iz ove bedne nesrećne zemlje. Samo, kako radiš, tako će ti se i vratiti...živi bili pa videli!

prvo lice ja

pre 11 godina

"JA ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS“, rekao je Tadić.
Ako radi sam i u jednini onda zaista ne može sam ništa da učini ni u bilo kojoj koaliciji, a ne samo sa SNS.

Bane

pre 11 godina

"Novinari su mnogo zainteresovana ljudska bića,"!? On je u potpunom tripu da je duhovit, šarmantan, tako neposredan i opušten! Jedan potpuni mediokritet ali sa izuzetnim zaslugama. Naime, Slobina ekipa je krala i ubijala, OVI SAMO KRADU! Eto, toliko smo napredovali od 2000-te.

Saša

pre 11 godina

Pozivam sve nezaposlene, one koji ne primaju plate, one koji se žale da su im plate male, one seljake što stalno protestvuju, i članove njihovih porodica, da obavezno glasaju za Tadića da ih i dalje vodi u svetlu budućnost. Ja bežim odavde, makar i u Bosnu.

a77

pre 11 godina

Srbi nek vam je sa srećom. Ja odoh u London! Vidimo se za 4 godine!
(Slaviša, 9. maj 2012 14:11)
Ček', ček'.... a da je Toma u prilici da pravi vladu, vi biste ostali?

Bojan

pre 11 godina

"Ne vidim svrhu bilo kakve koalicije sa SNS jer bi ona bila nedelotvorna. Nije svrha politike doći na vlast zbog vlasti već doći u poziciju da se upravlja zbog toga da se nešto promeni i poboljša. Ja ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS“, objasnio je on.

A poboljsao si od 2008(2004) STA??
Kakav demgagog sunce ti poljubim..Ja ti cak dajem pravo da ti zaista verujes u sve sto pricas, ali u tom slucaju te oko tebe veslaju i veslaju!

Nesto skripi, a ti se sef - resi to!

Caki Petrović

pre 11 godina

Tadić misli da je već pobedio i da je gotovo . Toliko je siguran u pobedu . Nije sve gotovo iznenadiće se kad se najmanje nada .

sdned

pre 11 godina

Hahahaha...
Znači novi momenat u kampanji je stand-up show... Zabava dok ne poumiremo od smeha.
Ma ne g-dine pretposlednji, poslednji i budući Predsedniče, ma neee, niste pričali o većini... Verovatno ste pričali o kako da nama bude bolje, kako da suzbijemo partokratiju, kako da vratimo kredite, očistimo javna preduzeća od nesposobnih stranačkih kadrova...

BAŠ SAM NAIVAN

pre 11 godina

Nije svrha politike doći na vlast zbog vlasti već doći u poziciju da se upravlja zbog toga da se nešto promeni i poboljša.
Da li ova istrgnuta rečenica se odnosi i na Dinkića ili ne? Da li se zato ponovo sa njim pravi trula koalicija?

Nina

pre 11 godina

SNS se ceo sastoji od dva coveka.Jednog sa kupljenom diplomom i drugog koji je ceo zivot nezaposlen.Nikakvu korist ne mozes imati od takvih ljudi!

prvo lice ja

pre 11 godina

"JA ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS“, rekao je Tadić.
Ako radi sam i u jednini onda zaista ne može sam ništa da učini ni u bilo kojoj koaliciji, a ne samo sa SNS.

SS

pre 11 godina

Jedino bih Rasima Ljajica priznao za premijera!

Na zalost ne postoji covek na nasoj politickoj sceni koji poseduje harizmu koja je potrebna da se ovaj narod dozove pameti.

Pozdrav Srbijo do nekih boljih vremena!

Sergije

pre 11 godina

Ubedjen sam da Djilas nece biti premijer i to iz dva razloga:

1. Nema sanse da Tadic dozvoli, eventualni, dalji rast popularnosti Dragana Djilasa. Uveren sam da mu je vec spremio svilen gajtan, u politickom smislu, naravno.

2. Ni Djilas ne bi da bude premijer. Tu mora puno da se radi, a bez izgleda za neke znacajnije rezultate. Dakle, po definiciji, to nije funkcija koju Djilas prizeljkuje za sebe.

Premijer ce biti neki politicki anonimus, navodni ekspert za finansije, za jednokratnu upotrebu, da mogu svu krivicu da svale na njega i da ga se lako otresu bez straha od cepanja stranke. Posto i tako nece biti nikakvih reformi, ni promena, vec samo puko prezivljavanje u iscekivanju da nam EU da neku finansijsku pomoc, prakticno je svejedno ko ce biti premijer. Zato DS i nije obelodanila ime kandidata za premijera u predizbornoj kampanji.

Ceca

pre 11 godina

Trazite od Tadica posao da vam nadje dok sedite kod kuce,da vam nadje stan u kome cete da zivite..Jos malo pa cete traziti da vam nadje i decka/devojku, a ne daj Boze da se sami za nesto potrudite!

zone

pre 11 godina

a vidis džu.... jedna "stručnjake" u sps-u da s njima ti menjas državu, kako?? da pokradete što je ostalo, kako ste uspešno radili prethodne 4 godine?' Oživeo si umrli sps, dao si im usta na usta a ovo malo dobre dece oterao ili ćeš vidimo oterati iz ove bedne nesrećne zemlje. Samo, kako radiš, tako će ti se i vratiti...živi bili pa videli!

Gaga

pre 11 godina

Bas bih volela da mi drzavu vodi presvuceni radikal,covek koji svaki drugi dan menja misljenje,pod sumnjivim okolnostima dobija diplomu, a povrh toga cak ni engleski jezik ne zna!

Đomla

pre 11 godina

Hoćemo li iz sata u sat čitati protivrečne izjave građanina Borisa i njegovih potencijalno koalicionih partnera. Kad već neće da kaže šta je to korisno uradio za prosečnog građanina zadnje 4 godine, jedino što mu preostaje je da priča prazne priče i da nas plaši 'zlom' ko neki vrač.

Lud-zbunjen-normalan

pre 11 godina

Sta reci, sve je vec vidjeno, ovde nije realan odnos onoga sto se predstavlja. Koliko samo malverzacija i nepravilnosti je utvrdjeno, koliko je snimljeno i prikazano, ali niko ne reaguje. Dobro, neka oni samo rade kako misle da treba, ja glasah ocigledno za pogresnu opciju, pa se pitam da li sam tada bio lud ili zbunjen, ali 20 maja cu iskoristiti ovu trecu opciju Normalan pa cu dati svoj glas upravo g.Nikolicu. Tek onako da se zna.

nadaverraljubav

pre 11 godina

Rezultati izbora još nisu postali zvanični, a vlada je formirana. Lepo Dačić rekao dovoljno je 15 minuta, zna čovek s'kim ima posla. Predlažem najveću moguću uštedu ovoj napaćenoj zemlji - nema više izbora. Đilas je rekao da je dužan LDP-u pa nema veze što nisu prošli cenzus, naravno to se odnosi i na URS jer ljudi znaju posao. Tako da nema nikakve potrebe za održavanjem ovakvih skupih cirkusa. Samo staro - buduća koalicijo kome mi da se obratimo za naplatu proćerdanih 20 i kusur godina.Nadam se da ćete kad tad položiti račune za to.

SAMO PONEKAD

pre 11 godina

Oprobana metod zamajavanja i laži i dalje funkcioniše, jer ovaj narod sve što žuta bulumenta kaže lako proguta i još brže svari. Čovek koji je upropastio Srbiju, govori da mora da nastavi taj posao. Jel to znači da mu je namera da je potpuno, čak i fizički uništi. Stvarno je žuta bolest mnogo opasna, jer kada se njome ispere mozak, oporavka nema.

marija....

pre 11 godina

ja ne mogu da shvatim sta neki koji pisu te komentare hoce, pa zar ste vi svi malo zatupani pa jedino Tadic vas moze odvesti na pravi put. On je svugde rado vidjen. Evropska unija nece sa svakim da pravi ugovore. Nikolic ne zna ni da prica kako treba naSrpskom jeziku a kamo li na nekom stranom. I ovako zamuca kad nesto objasnjava. Za njega je najbolje da ide u penziju dok moze da ga dobije. Pa neka cuva unucad koji verujem da ga rado kod kuce slusaju. Verujte mi znam sta pisem jel sam dugo vec u Inostranstvu u jednoj Demokratskoj drzavi.

zamanja

pre 11 godina

Ma koalicija je vec dogovorena samo se ceka da prodje drugi krug izbora pa da narod sazna da je treci u toj koaliciji a ujedno i novi ministar spoljnih poslova Ceda Jovanovic.Do tada ce da se prave blesavi a posle ce da bude kasno.

Igor

pre 11 godina

Posto svi pricate o kradji hoce li neko da mi objasni odakle Nikolicu stan od 200 kvadrata,odakle Velji Ilicu pet kuca po Srbiji i nekoliko stanova?Kad su sve to uspeli da "stvore" dok su u opoziciji ko zna kakvu bi imovinu "stekli" da su na vlasti!

ds nikad vise

pre 11 godina

jedno je sigurno, ds je za mene proslost danas i sutra i bilo kada...g. Nikolic je jedina opcija koja nije imala priliku do sada! moj glas je njegov, Tadic je ispucao sve kredite

Ako koza laže, rog ne laže

pre 11 godina

Ako DS odbacuje mogućnost koalicije sa SNS-om, onda Tadić može da formira parlamentarnu većinu samo sa Dačićem, Krkobabićem i Palmom. Uz Mladju ili Čedu, sa manjinama ili bez njih. Nikako drugačije. Radi se o prostoj aritmetičkoj operaciji sabiranja. Palamuđenje o tome kako parlamentarna većina još nije dogovorena dok se na završe predsednički izbori najobičnija je laž, jer nasuprot tome može da stoji samo vlada formirana od strane SNS-a, DSS-a, LDP-a, URS-a i manjinskih stranaka. A ako parlamentarna većina nije zaista dogovorena, zašto bi Palma još juče, usred Jagodine, podržao Tadića?

Janko

pre 11 godina

Ne vidim ja da je Nikolic prstom pomerio da stvori narodu radna mesta.Tadic je barem doveo investore i time prepolovio broj nezaposlenih.Sta je Nikolic za sve to vreme radio?

Aleksandar

pre 11 godina

@Rke Koke
Nisam se samo borio 2000 vec od 1990 jos uvek necu dati glas Nikolicu, ali ni tadicu koji je oziveo zlo protiv kojeg smo se borili

banopoljac

pre 11 godina

već ste se sve dogovorili a nas pravite budalama da li možda hoćete da kažete da vi poštujete procedure e u to vam niko neće poverovati

Ludi Bojko

pre 11 godina

Sta prica ovaj, SNS ako bude onako poslusnicka kao SPS za jedno 10,12 godina ce predloziti da udje u koaliciju sa DS-om? On misli da se nece skinuti s prestola jos 12 godina zasigurno. Burazeru, malo si se preracunao sigurno, ova luda kuca zvana Srbija nece toliko biti luda da trpi sve ove hirove koje sada trpi.

lokal patriota

pre 11 godina

"Mene samo zanima da li će iza ovog posla koji radim ostati putevi, nova radna mesta, nova tehnologija, fakulteti, i da li će ispred nas biti uspostavljena šansa za boljom budućnošću“, kazao je Tadić.

e pa da TI odgovorim druze, nece! kratko i jasno, nece nista ostati posle tebe! sve si rasprodao i unistio, svi pametni su otisli iz zemlje a jos pokoji koji je ostao sprema kofere. unistio si vojsku, moze da nas napadne ko hoce, privredu - ovde vise nista ne uspeva ... bre gde god si prosao zagadio si zemlju! cega god da se tvoja olovna ruka dotakla unistila je ... sje(B)o si nas samo tako ... ti i tvoji tajkuni nas rasturate da niko ne sme protiv tebe ni da glasa ... dotakli smo dno dna sa tobom

mirko

pre 11 godina

Niko nije ni rekao da će tu buduću većinu činiti i Dinkić, ali ako je o stručnosti reć, Dinkić je malo stručniji od menadžera sa večernjom školom, za njega se bar zna koji je fakultet završio, gde je magistrirao, i na kom je fakultetu bio asistent, i to u vreme kada Nikolić nije ni znao da će jednog dana i on biti ekonomski menadžer.

Rke Koke

pre 11 godina

Ima ovde dosta komentara razočaranih "peto-oktobaraca" koji će sada glasati za Nikolića.
Jasno je da su sve do 2000. glasali za Slobu, pa tad jednom protiv, i odmah misle da su sva prava na svetlu budućnost zaslužena. Oni koji su se iskreno borili za slobodu protiv Miloševića imaju hiljade razloga da budu razočarani Tadićem, ali NIKO ko drži do pravih vrednosti za koje smo se tada borili nikada neće zaokružiti Nikolića. Ne zato što je to pitanje političkog inata ili lojalnosti, već zato što iako je Tadić pogazio neke od tih vrednosti, Toma sigurno nije neko ko će ih uspostaviti. Ali to ne razume neko ko je bio protiv Miloševića tek od 2000. I, sada taj očajnički traži da mu se plati "boračko", a ne razume da je borba za slobodu, demokratiju, pravdu, bolju Srbiju, večita, da to nije mogao da donese jedan dan (peti oktobar). Kada bi to razumeli, znali bi da se ka tim idealima nikako ne ide glasanjem Nikolića. On ih prvi ne razume.

Nemanja

pre 11 godina

I ja znam ko će biti premijer.
To će biti Ivica Dačić,jer je ta podela (u slučaju da DS i SPS budu imali priliku da sastave Vladu) dogovorena još pre izbora,.
Ivica neće dati većinu bez ispunjenja tog uslova,i moralo bi u tom dogovoru nešto jako značajno da se desi da Ivica ne postane premijer.

A ti narode - plači.
A ubrzo ćeš udarati glavom u zid.
Dinar već pada. Sve mere štednje će udariti direktno po našim kičmama.
Naredne dve godine smo sigurno u teškom bedaku.

nenad

pre 11 godina

Neverovatno je koliko se kuka SPS. Budimo realni, odavno Srbija nije imala tako dobrog ministra kao što je Dačić. Ko bar malo poznaje prilike u ministarstvu koje je vodio, zna o čemu pričam.

Ana

pre 11 godina

Kako god da je bila sastavljena prosla vlada je uradila sve sto je u njenoj moci da mi ekonomsku krizu sto manje osetimo i za vreme te iste vlade smo dobili kandidaturu,a tu kandidaturu ne bi dobili da propadamo jer sigurno EU ne bi htela zemlju koja je pred bankrotom.

Milan

pre 11 godina

"Znam ali necu da vam kazem" E pa onda cuti i nemoj da nas pravis idiotima sebe da dizes u nebesa kao da znas tajnu svetog grala a ne to da te je Ivica ucenio i da se pravis kao da od tebe sada nesto zavisi! Bezobrazluk!

Janko

pre 11 godina

Ne vidim ja da je Nikolic prstom pomerio da stvori narodu radna mesta.Tadic je barem doveo investore i time prepolovio broj nezaposlenih.Sta je Nikolic za sve to vreme radio?

Nemanja

pre 11 godina

Pitaj radnike u Fijatu, Juri, Benetonu, Falke-u itd. Oni bi ti dali mnogo bolji odgovor.
(mikicar, 9. maj 2012 21:48)

Ja ih pitao.
Drugar mi radi u FIAT-u na obuci radnika koji šrafe automobile.
I znaš šta mi kaže?
Da su Italijani hteli da daju normalne plate ne bi proizvodnju u uslovima krize smestili kod nas. Ostali bi u Italiji.

U zaprepašćenju

pre 11 godina

"Znam ko će biti premijer, ali neću da vam kažem. Zašto neću da vam kažem, zbog toga što...sve po redu".

Boris je tajanstven!
Boris je harizmatičan!
Boris je vođa.

Jeste li počeli da piškite firnajz od sreće?

A šta mu ovo znači, to ni nebo ne zna:

"bitno je da se od „male Srbije“ napravi moćan spoljno-politički sistem u korist građana."

Kakav spoljno-politički kompleks? Sa kim? Ko da je rekao da je bitno da Srbija razmotri osobine geo-stacionarne orbite oko Neptuna.

Nenad

pre 11 godina

Boze, jel samo ja primecujem da on izgleda kao da se dobro zeza, a ne da radi ozbiljan posao? Pa, to govori koliko je to "ozbiljan" covek . . .

A i moze mu se da se zeza na nas racun . . .

runner

pre 11 godina

Trazite od Tadica posao da vam nadje dok sedite kod kuce ....
(Ceca, 9. maj 2012 17:00)

Ne, greška! Tražimo od njega da stvori uslove i pretpostavke za zapošljavanje, nešto poput Ruzveltovog NEW DEAL-a ili DENG KSIAOPING-ovog kineskog privrednog čuda ili TAČERIZMA u Britaniji 80-tih godina XX veka. Njegova prazna demagogija, kao ostalom i drugog predsedničkog kandidata, nije nam potrebna.
Iskustvo nam govori da on nema reformističkog potencijala a, iz čiste sujete, neće nikada dati mandat čoveku koji je sposobniji i inteligentniji od njega, sem ako ga SPS ne uceni?

mikicar

pre 11 godina

A Dinkic ti je strucan? Za sta?
(noir, 9. maj 2012 14:18)

Pitaj radnike u Fijatu, Juri, Benetonu, Falke-u itd. Oni bi ti dali mnogo bolji odgovor.
Meni je taj Dinkic totalno antipatican lik, ne dopada mi se ni kako izgleda ni kako prica, ali covek je doveo strane investitore u Srbiju. Ako pitas nekog stranca za koje politicare zna iz Srbije on ce ti reci da je cuo za Dacica jer hapsi mafijase i za Dinkica jer je doveo mnoge firme u Srbiju.
Imao je Dinkic mozda ambciozne planove sa onih 1000e, dosla je ekonomska kriza, akcije su pale drasticno sbugde, i bilo je kako je bilo. Svi ga vezujete za tih 1000e a nikom ne padne na pamet koliko je firmi doveo ovde. Covek zna posao.

bezimena

pre 11 godina

...sve si rasprodao i unistio, svi pametni su otisli iz zemlje...
(lokal patriota, 9. maj 2012 22:19)
Skoro SVE je rasprodao VdrK a 1/3 NJEGOVIH privatizacija je poništena za vreme ove Vlade (koliko je tu radnih mesta otišlo u vetar, Vdr se ne hvali) Ako su svi pametni otišli šta očekujete od glupih? Od slepca se oči ne traže!

MRV

pre 11 godina

@Rke Koke
Слажем се да борба за демократију (шта год ко подразумевао под тим изразом - јер он није ни једнозначно одређен ни ванвременски) није посао који се завршава у једном дану, већ оно што се некада звало "перманентна револуција".
Али не бих рекао да је заокруживање "мањег зла" ефикасан начин борбе. Добро, ни "црни глас" (бојкот) ни "бели глас" (неважећи листић) неће брзо преокренути ствари у овом кусуру од државе, али они ипак нагризају, подривају, зло које нас притиска већ више од 20 година. А у овом тренутку не постоји други начин борбе, јер нема критичне масе за радикалан обрачун са тим злом.

HanaX

pre 11 godina

Kada vam jedan predsednički kandidat kaže- "Znam ko će biti premijer...ali neću da vam kažem". Time narodu šalje poruku da je bahat,da mu je ponos udario u glavu i da mu se sve može!

s

pre 11 godina

Novinari su mnogo zainteresovana ljudska bica.... na kom je ovo jeziku ? Bojim se da ce duel izmedju Tadica i Nikolica biti bezuspesan , nece se razumeti !

vladica

pre 11 godina

Zna i moja baba Mileva ko ce biti premijer, tako da toliko o tome. Svi mi vrlo dobro znamo da ste se vi svi vec lepo dogovorili i ugovorili.... ostaje nam jos nada u drugi krug predsednickih izbora, nada u bolje sutra bez Tadica!

Ceca

pre 11 godina

Trazite od Tadica posao da vam nadje dok sedite kod kuce,da vam nadje stan u kome cete da zivite..Jos malo pa cete traziti da vam nadje i decka/devojku, a ne daj Boze da se sami za nesto potrudite!

Janko

pre 11 godina

Ne vidim ja da je Nikolic prstom pomerio da stvori narodu radna mesta.Tadic je barem doveo investore i time prepolovio broj nezaposlenih.Sta je Nikolic za sve to vreme radio?

nenad

pre 11 godina

Neverovatno je koliko se kuka SPS. Budimo realni, odavno Srbija nije imala tako dobrog ministra kao što je Dačić. Ko bar malo poznaje prilike u ministarstvu koje je vodio, zna o čemu pričam.

Gaga

pre 11 godina

Bas bih volela da mi drzavu vodi presvuceni radikal,covek koji svaki drugi dan menja misljenje,pod sumnjivim okolnostima dobija diplomu, a povrh toga cak ni engleski jezik ne zna!

marija....

pre 11 godina

ja ne mogu da shvatim sta neki koji pisu te komentare hoce, pa zar ste vi svi malo zatupani pa jedino Tadic vas moze odvesti na pravi put. On je svugde rado vidjen. Evropska unija nece sa svakim da pravi ugovore. Nikolic ne zna ni da prica kako treba naSrpskom jeziku a kamo li na nekom stranom. I ovako zamuca kad nesto objasnjava. Za njega je najbolje da ide u penziju dok moze da ga dobije. Pa neka cuva unucad koji verujem da ga rado kod kuce slusaju. Verujte mi znam sta pisem jel sam dugo vec u Inostranstvu u jednoj Demokratskoj drzavi.

Janko

pre 11 godina

Ne vidim ja da je Nikolic prstom pomerio da stvori narodu radna mesta.Tadic je barem doveo investore i time prepolovio broj nezaposlenih.Sta je Nikolic za sve to vreme radio?

Ana

pre 11 godina

Kako god da je bila sastavljena prosla vlada je uradila sve sto je u njenoj moci da mi ekonomsku krizu sto manje osetimo i za vreme te iste vlade smo dobili kandidaturu,a tu kandidaturu ne bi dobili da propadamo jer sigurno EU ne bi htela zemlju koja je pred bankrotom.

Nina

pre 11 godina

SNS se ceo sastoji od dva coveka.Jednog sa kupljenom diplomom i drugog koji je ceo zivot nezaposlen.Nikakvu korist ne mozes imati od takvih ljudi!

Igor

pre 11 godina

Posto svi pricate o kradji hoce li neko da mi objasni odakle Nikolicu stan od 200 kvadrata,odakle Velji Ilicu pet kuca po Srbiji i nekoliko stanova?Kad su sve to uspeli da "stvore" dok su u opoziciji ko zna kakvu bi imovinu "stekli" da su na vlasti!

mikicar

pre 11 godina

A Dinkic ti je strucan? Za sta?
(noir, 9. maj 2012 14:18)

Pitaj radnike u Fijatu, Juri, Benetonu, Falke-u itd. Oni bi ti dali mnogo bolji odgovor.
Meni je taj Dinkic totalno antipatican lik, ne dopada mi se ni kako izgleda ni kako prica, ali covek je doveo strane investitore u Srbiju. Ako pitas nekog stranca za koje politicare zna iz Srbije on ce ti reci da je cuo za Dacica jer hapsi mafijase i za Dinkica jer je doveo mnoge firme u Srbiju.
Imao je Dinkic mozda ambciozne planove sa onih 1000e, dosla je ekonomska kriza, akcije su pale drasticno sbugde, i bilo je kako je bilo. Svi ga vezujete za tih 1000e a nikom ne padne na pamet koliko je firmi doveo ovde. Covek zna posao.

a77

pre 11 godina

Srbi nek vam je sa srećom. Ja odoh u London! Vidimo se za 4 godine!
(Slaviša, 9. maj 2012 14:11)
Ček', ček'.... a da je Toma u prilici da pravi vladu, vi biste ostali?

ds nikad vise

pre 11 godina

jedno je sigurno, ds je za mene proslost danas i sutra i bilo kada...g. Nikolic je jedina opcija koja nije imala priliku do sada! moj glas je njegov, Tadic je ispucao sve kredite

Rke Koke

pre 11 godina

Ima ovde dosta komentara razočaranih "peto-oktobaraca" koji će sada glasati za Nikolića.
Jasno je da su sve do 2000. glasali za Slobu, pa tad jednom protiv, i odmah misle da su sva prava na svetlu budućnost zaslužena. Oni koji su se iskreno borili za slobodu protiv Miloševića imaju hiljade razloga da budu razočarani Tadićem, ali NIKO ko drži do pravih vrednosti za koje smo se tada borili nikada neće zaokružiti Nikolića. Ne zato što je to pitanje političkog inata ili lojalnosti, već zato što iako je Tadić pogazio neke od tih vrednosti, Toma sigurno nije neko ko će ih uspostaviti. Ali to ne razume neko ko je bio protiv Miloševića tek od 2000. I, sada taj očajnički traži da mu se plati "boračko", a ne razume da je borba za slobodu, demokratiju, pravdu, bolju Srbiju, večita, da to nije mogao da donese jedan dan (peti oktobar). Kada bi to razumeli, znali bi da se ka tim idealima nikako ne ide glasanjem Nikolića. On ih prvi ne razume.

Saša

pre 11 godina

Pozivam sve nezaposlene, one koji ne primaju plate, one koji se žale da su im plate male, one seljake što stalno protestvuju, i članove njihovih porodica, da obavezno glasaju za Tadića da ih i dalje vodi u svetlu budućnost. Ja bežim odavde, makar i u Bosnu.

Caki Petrović

pre 11 godina

Tadić misli da je već pobedio i da je gotovo . Toliko je siguran u pobedu . Nije sve gotovo iznenadiće se kad se najmanje nada .

mirko

pre 11 godina

Niko nije ni rekao da će tu buduću većinu činiti i Dinkić, ali ako je o stručnosti reć, Dinkić je malo stručniji od menadžera sa večernjom školom, za njega se bar zna koji je fakultet završio, gde je magistrirao, i na kom je fakultetu bio asistent, i to u vreme kada Nikolić nije ni znao da će jednog dana i on biti ekonomski menadžer.

SS

pre 11 godina

Jedino bih Rasima Ljajica priznao za premijera!

Na zalost ne postoji covek na nasoj politickoj sceni koji poseduje harizmu koja je potrebna da se ovaj narod dozove pameti.

Pozdrav Srbijo do nekih boljih vremena!

SAMO PONEKAD

pre 11 godina

Oprobana metod zamajavanja i laži i dalje funkcioniše, jer ovaj narod sve što žuta bulumenta kaže lako proguta i još brže svari. Čovek koji je upropastio Srbiju, govori da mora da nastavi taj posao. Jel to znači da mu je namera da je potpuno, čak i fizički uništi. Stvarno je žuta bolest mnogo opasna, jer kada se njome ispere mozak, oporavka nema.

Ludi Bojko

pre 11 godina

Sta prica ovaj, SNS ako bude onako poslusnicka kao SPS za jedno 10,12 godina ce predloziti da udje u koaliciju sa DS-om? On misli da se nece skinuti s prestola jos 12 godina zasigurno. Burazeru, malo si se preracunao sigurno, ova luda kuca zvana Srbija nece toliko biti luda da trpi sve ove hirove koje sada trpi.

Bane

pre 11 godina

"Novinari su mnogo zainteresovana ljudska bića,"!? On je u potpunom tripu da je duhovit, šarmantan, tako neposredan i opušten! Jedan potpuni mediokritet ali sa izuzetnim zaslugama. Naime, Slobina ekipa je krala i ubijala, OVI SAMO KRADU! Eto, toliko smo napredovali od 2000-te.

Lud-zbunjen-normalan

pre 11 godina

Sta reci, sve je vec vidjeno, ovde nije realan odnos onoga sto se predstavlja. Koliko samo malverzacija i nepravilnosti je utvrdjeno, koliko je snimljeno i prikazano, ali niko ne reaguje. Dobro, neka oni samo rade kako misle da treba, ja glasah ocigledno za pogresnu opciju, pa se pitam da li sam tada bio lud ili zbunjen, ali 20 maja cu iskoristiti ovu trecu opciju Normalan pa cu dati svoj glas upravo g.Nikolicu. Tek onako da se zna.

lokal patriota

pre 11 godina

"Mene samo zanima da li će iza ovog posla koji radim ostati putevi, nova radna mesta, nova tehnologija, fakulteti, i da li će ispred nas biti uspostavljena šansa za boljom budućnošću“, kazao je Tadić.

e pa da TI odgovorim druze, nece! kratko i jasno, nece nista ostati posle tebe! sve si rasprodao i unistio, svi pametni su otisli iz zemlje a jos pokoji koji je ostao sprema kofere. unistio si vojsku, moze da nas napadne ko hoce, privredu - ovde vise nista ne uspeva ... bre gde god si prosao zagadio si zemlju! cega god da se tvoja olovna ruka dotakla unistila je ... sje(B)o si nas samo tako ... ti i tvoji tajkuni nas rasturate da niko ne sme protiv tebe ni da glasa ... dotakli smo dno dna sa tobom

Sergije

pre 11 godina

Ubedjen sam da Djilas nece biti premijer i to iz dva razloga:

1. Nema sanse da Tadic dozvoli, eventualni, dalji rast popularnosti Dragana Djilasa. Uveren sam da mu je vec spremio svilen gajtan, u politickom smislu, naravno.

2. Ni Djilas ne bi da bude premijer. Tu mora puno da se radi, a bez izgleda za neke znacajnije rezultate. Dakle, po definiciji, to nije funkcija koju Djilas prizeljkuje za sebe.

Premijer ce biti neki politicki anonimus, navodni ekspert za finansije, za jednokratnu upotrebu, da mogu svu krivicu da svale na njega i da ga se lako otresu bez straha od cepanja stranke. Posto i tako nece biti nikakvih reformi, ni promena, vec samo puko prezivljavanje u iscekivanju da nam EU da neku finansijsku pomoc, prakticno je svejedno ko ce biti premijer. Zato DS i nije obelodanila ime kandidata za premijera u predizbornoj kampanji.

sdned

pre 11 godina

Hahahaha...
Znači novi momenat u kampanji je stand-up show... Zabava dok ne poumiremo od smeha.
Ma ne g-dine pretposlednji, poslednji i budući Predsedniče, ma neee, niste pričali o većini... Verovatno ste pričali o kako da nama bude bolje, kako da suzbijemo partokratiju, kako da vratimo kredite, očistimo javna preduzeća od nesposobnih stranačkih kadrova...

zone

pre 11 godina

a vidis džu.... jedna "stručnjake" u sps-u da s njima ti menjas državu, kako?? da pokradete što je ostalo, kako ste uspešno radili prethodne 4 godine?' Oživeo si umrli sps, dao si im usta na usta a ovo malo dobre dece oterao ili ćeš vidimo oterati iz ove bedne nesrećne zemlje. Samo, kako radiš, tako će ti se i vratiti...živi bili pa videli!

Đomla

pre 11 godina

Hoćemo li iz sata u sat čitati protivrečne izjave građanina Borisa i njegovih potencijalno koalicionih partnera. Kad već neće da kaže šta je to korisno uradio za prosečnog građanina zadnje 4 godine, jedino što mu preostaje je da priča prazne priče i da nas plaši 'zlom' ko neki vrač.

prvo lice ja

pre 11 godina

"JA ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS“, rekao je Tadić.
Ako radi sam i u jednini onda zaista ne može sam ništa da učini ni u bilo kojoj koaliciji, a ne samo sa SNS.

BAŠ SAM NAIVAN

pre 11 godina

Nije svrha politike doći na vlast zbog vlasti već doći u poziciju da se upravlja zbog toga da se nešto promeni i poboljša.
Da li ova istrgnuta rečenica se odnosi i na Dinkića ili ne? Da li se zato ponovo sa njim pravi trula koalicija?

Bojan

pre 11 godina

"Ne vidim svrhu bilo kakve koalicije sa SNS jer bi ona bila nedelotvorna. Nije svrha politike doći na vlast zbog vlasti već doći u poziciju da se upravlja zbog toga da se nešto promeni i poboljša. Ja ništa ne mogu da promenim i poboljšam u koaliciji sa SNS“, objasnio je on.

A poboljsao si od 2008(2004) STA??
Kakav demgagog sunce ti poljubim..Ja ti cak dajem pravo da ti zaista verujes u sve sto pricas, ali u tom slucaju te oko tebe veslaju i veslaju!

Nesto skripi, a ti se sef - resi to!

Nemanja

pre 11 godina

I ja znam ko će biti premijer.
To će biti Ivica Dačić,jer je ta podela (u slučaju da DS i SPS budu imali priliku da sastave Vladu) dogovorena još pre izbora,.
Ivica neće dati većinu bez ispunjenja tog uslova,i moralo bi u tom dogovoru nešto jako značajno da se desi da Ivica ne postane premijer.

A ti narode - plači.
A ubrzo ćeš udarati glavom u zid.
Dinar već pada. Sve mere štednje će udariti direktno po našim kičmama.
Naredne dve godine smo sigurno u teškom bedaku.

zamanja

pre 11 godina

Ma koalicija je vec dogovorena samo se ceka da prodje drugi krug izbora pa da narod sazna da je treci u toj koaliciji a ujedno i novi ministar spoljnih poslova Ceda Jovanovic.Do tada ce da se prave blesavi a posle ce da bude kasno.

bezimena

pre 11 godina

...sve si rasprodao i unistio, svi pametni su otisli iz zemlje...
(lokal patriota, 9. maj 2012 22:19)
Skoro SVE je rasprodao VdrK a 1/3 NJEGOVIH privatizacija je poništena za vreme ove Vlade (koliko je tu radnih mesta otišlo u vetar, Vdr se ne hvali) Ako su svi pametni otišli šta očekujete od glupih? Od slepca se oči ne traže!

banopoljac

pre 11 godina

već ste se sve dogovorili a nas pravite budalama da li možda hoćete da kažete da vi poštujete procedure e u to vam niko neće poverovati

nadaverraljubav

pre 11 godina

Rezultati izbora još nisu postali zvanični, a vlada je formirana. Lepo Dačić rekao dovoljno je 15 minuta, zna čovek s'kim ima posla. Predlažem najveću moguću uštedu ovoj napaćenoj zemlji - nema više izbora. Đilas je rekao da je dužan LDP-u pa nema veze što nisu prošli cenzus, naravno to se odnosi i na URS jer ljudi znaju posao. Tako da nema nikakve potrebe za održavanjem ovakvih skupih cirkusa. Samo staro - buduća koalicijo kome mi da se obratimo za naplatu proćerdanih 20 i kusur godina.Nadam se da ćete kad tad položiti račune za to.

Aleksandar

pre 11 godina

@Rke Koke
Nisam se samo borio 2000 vec od 1990 jos uvek necu dati glas Nikolicu, ali ni tadicu koji je oziveo zlo protiv kojeg smo se borili

runner

pre 11 godina

Trazite od Tadica posao da vam nadje dok sedite kod kuce ....
(Ceca, 9. maj 2012 17:00)

Ne, greška! Tražimo od njega da stvori uslove i pretpostavke za zapošljavanje, nešto poput Ruzveltovog NEW DEAL-a ili DENG KSIAOPING-ovog kineskog privrednog čuda ili TAČERIZMA u Britaniji 80-tih godina XX veka. Njegova prazna demagogija, kao ostalom i drugog predsedničkog kandidata, nije nam potrebna.
Iskustvo nam govori da on nema reformističkog potencijala a, iz čiste sujete, neće nikada dati mandat čoveku koji je sposobniji i inteligentniji od njega, sem ako ga SPS ne uceni?

Ako koza laže, rog ne laže

pre 11 godina

Ako DS odbacuje mogućnost koalicije sa SNS-om, onda Tadić može da formira parlamentarnu većinu samo sa Dačićem, Krkobabićem i Palmom. Uz Mladju ili Čedu, sa manjinama ili bez njih. Nikako drugačije. Radi se o prostoj aritmetičkoj operaciji sabiranja. Palamuđenje o tome kako parlamentarna većina još nije dogovorena dok se na završe predsednički izbori najobičnija je laž, jer nasuprot tome može da stoji samo vlada formirana od strane SNS-a, DSS-a, LDP-a, URS-a i manjinskih stranaka. A ako parlamentarna većina nije zaista dogovorena, zašto bi Palma još juče, usred Jagodine, podržao Tadića?

Nemanja

pre 11 godina

Pitaj radnike u Fijatu, Juri, Benetonu, Falke-u itd. Oni bi ti dali mnogo bolji odgovor.
(mikicar, 9. maj 2012 21:48)

Ja ih pitao.
Drugar mi radi u FIAT-u na obuci radnika koji šrafe automobile.
I znaš šta mi kaže?
Da su Italijani hteli da daju normalne plate ne bi proizvodnju u uslovima krize smestili kod nas. Ostali bi u Italiji.

MRV

pre 11 godina

@Rke Koke
Слажем се да борба за демократију (шта год ко подразумевао под тим изразом - јер он није ни једнозначно одређен ни ванвременски) није посао који се завршава у једном дану, већ оно што се некада звало "перманентна револуција".
Али не бих рекао да је заокруживање "мањег зла" ефикасан начин борбе. Добро, ни "црни глас" (бојкот) ни "бели глас" (неважећи листић) неће брзо преокренути ствари у овом кусуру од државе, али они ипак нагризају, подривају, зло које нас притиска већ више од 20 година. А у овом тренутку не постоји други начин борбе, јер нема критичне масе за радикалан обрачун са тим злом.

U zaprepašćenju

pre 11 godina

"Znam ko će biti premijer, ali neću da vam kažem. Zašto neću da vam kažem, zbog toga što...sve po redu".

Boris je tajanstven!
Boris je harizmatičan!
Boris je vođa.

Jeste li počeli da piškite firnajz od sreće?

A šta mu ovo znači, to ni nebo ne zna:

"bitno je da se od „male Srbije“ napravi moćan spoljno-politički sistem u korist građana."

Kakav spoljno-politički kompleks? Sa kim? Ko da je rekao da je bitno da Srbija razmotri osobine geo-stacionarne orbite oko Neptuna.

Nenad

pre 11 godina

Boze, jel samo ja primecujem da on izgleda kao da se dobro zeza, a ne da radi ozbiljan posao? Pa, to govori koliko je to "ozbiljan" covek . . .

A i moze mu se da se zeza na nas racun . . .

Milan

pre 11 godina

"Znam ali necu da vam kazem" E pa onda cuti i nemoj da nas pravis idiotima sebe da dizes u nebesa kao da znas tajnu svetog grala a ne to da te je Ivica ucenio i da se pravis kao da od tebe sada nesto zavisi! Bezobrazluk!

s

pre 11 godina

Novinari su mnogo zainteresovana ljudska bica.... na kom je ovo jeziku ? Bojim se da ce duel izmedju Tadica i Nikolica biti bezuspesan , nece se razumeti !

HanaX

pre 11 godina

Kada vam jedan predsednički kandidat kaže- "Znam ko će biti premijer...ali neću da vam kažem". Time narodu šalje poruku da je bahat,da mu je ponos udario u glavu i da mu se sve može!

vladica

pre 11 godina

Zna i moja baba Mileva ko ce biti premijer, tako da toliko o tome. Svi mi vrlo dobro znamo da ste se vi svi vec lepo dogovorili i ugovorili.... ostaje nam jos nada u drugi krug predsednickih izbora, nada u bolje sutra bez Tadica!