Nedelja, 29.04.2012.

22:08

"Razrešenje sudije zbog Miloševića"

Sudija Gordana Vidojković saslušana zbog zastarevanja postupka protiv Marka Miloševića za prebijanja otporaša i očekuje se njeno razrešenje, kaže Slobodan Homen

Izvor: B92

"Razrešenje sudije zbog Miloševiæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Isidora

pre 12 godina

Sudije itekako teraju inat. Ima slucajeva u kojima tek teraju inat ako se neko usudi da se obrati Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

SVD

pre 12 godina

Pokušao sam da saznam više o ovom slučaju, ali slaba vajda. Osim izjave gospođe Vidojković da je na nju vršen pritisak da osudi Marka Miloševića, nisam uspeo da nađem nigde njene argumnte zašto je učinila to što je učinila. Sigurno nije iz inata, jer sudije ne smeju da teraju inat, čak i kada ih neko pritiska. Vrlo je sve mutno i mislim da javnost treba da čuje sve od obe strane a ne da samo čujemo od Gordane Vidojković da se stvari ne razvijaju formalno kako treba.

Klimt- Bec

pre 12 godina

Ne netreba je razresiti nego Krivicno goniti, za stetu koju si nanela Srpskom Pravosudju. Jel 99% gradjana Srbije nema pverenja u Pravosudje, sto su i dokazale Optuzbe Evropskih Pravosudnih Organa.

novica

pre 12 godina

zakon pocinje da vazi samo kada sudija treba da odgovara, do tada bogovice-sudije imaju "STAV" koji je veci od zakona koje donosi skupstina.

Kovačević Nikola

pre 12 godina

Možda je "razrešenje" preoštra mera , primerenije učinjenom delu bi bilo da joj se pripreti prstićem i kaže : " NO , NO " !

kasno je

pre 12 godina

"tužba Veljkovića zastarela je 2006, a Sokolovića 2010. godine"

Reforma sudstva desila se nakon 2006.godine, a ove i ovakve stvari presudiće izbore. Kampanja je bacanje para, mi znamo kako živimo, a kako bi smo želeleli da živimo. Uređena država je ono što smo očekivali, a nikako ne oživljavanje SPSa!!!

a1

pre 12 godina

Svi ste kasnili, kakvo razresenje, a i joj oduzmete diplomi netreba joj vise, ona je sigurno situirana. Kada bi uspeli a to se moze kada bi politicari hteli, da se bar u Srbiji ako nemoze u inostranstvu ispita imovina, sa ti bi se sve resilo, najednostavnija stvar, ali ali ima takvih i u vladi pa nebi bilo bas povoljno
jadan naraod sa njihovoim vodjama i sa onima koji hoce da ih vode

Pera Detlic

pre 12 godina

Svako ko je ikada imao posla sa sudom u Pozarevcu zna da je to leglo korumpiranosti. Nece se toj sudiji nista desiti nego ce najverovatnije i napredovati u karijeri.

Vojislav Matkovic

pre 12 godina

Cekaj, cekaj, ako smo vec kod zastarevanja... Sta je sa zastarevanjem onih slucajeva koji vama u vlasti odgovara da zastare??? Ne kazem da ovo ne treba kazniti, ali kaznjavajte onda i svoje!

Stevan

pre 12 godina

Naravno da neko treba da odgovara za zastarevanje ovog slucaja... ali ne samo sudija Vidojkovic jer je sigurno jos neko ucestvovao u toj ujdurmi... pazite, da deset godina ne moze da se resi jedan slucajcic... a onog coveka sto je zakacio magistra Velju ekspresno dve godine u zatvor... sve to ispitati i dati odgovor svima nama, poreskim obveznicima.

Aleksandar Grozni

pre 12 godina

Zasto nju smeniti treba ispitati i krivicno goniti onoga ko joj je naredio da slucaj mora da zastari,jer nemojmo se varati sudstvo nokada na ovim prostorima nije bilo nitice biti nezavisno toje samo sarena laza za nas gradjane.Sta ocekivati kada su svi oni verni politici Milosevica vraceni na politicku scenu pa cak i bogato nagradjeni u ministarstvima,javnim preduzecima,ali samo tamo gde ima podosta novaca.

AUTONOMAS

pre 12 godina

Posto je doticni sudija pod zakletvom a istu je preksio treba da mu se sudi i osudi a ne samo razresi funkcije...Zabole nju sada za razresenje lova stigla,Markan slobodan e jos cvetu u kosi da to odrade i dil DS-SPS OVER...

ribica

pre 12 godina

Po starom obicaju. Sistem jednostavno ne funkcionise i oni otpustaju onog najnizeg cinovnika. Tako hvataju i lekare radi 200€ a gore se vrte milioni

Dušan - beli listić

pre 12 godina

Gde mi živimo. A ona posle cele priče ima herca da se poziva na procedure. Nama zaista treba jedan koji bi takve dovodio u red.

Helen

pre 12 godina

Kakvo crno razresenje, trebaju biti odlikovani i unapredjeni kad uspevaju sve ovo da urade i ostanu neprimeceni, kad je bila 2006 godina???Sve ih treba nagraditi jer nisu spreceni u izigravanju zakona, i prava koja su po ustavu svima zagarantovana.

janika

pre 12 godina

A diplomu joj nece oduzet ? posle sudije jos bolje joj je u advokate.Ja mislim da bi bilo korektno kad bi joj se diploma oduzela barem na 3 godine .Pa da vidimo da li su nedodirljivi.

Pedja PO

pre 12 godina

Nemam neko posebno misljenje o pomenutoj sudiji, kao ni o bilo kome ko se odlucio da zivot provede radeci u pravosudju ili tuzilastvu i advokaturi u Srbiji, ali ovaj gospodin Homen je jeddan opasan politikant, svojevrsni vojnik svoje partije (pri tome ne znam ni kojoj pripada) i njegovi postupci ni po cemu se ne razlikuju od postupaka ljudi koji su stajali na primer iza tog Marka Milosevica koga u Pozarevcu nismo mogli da smislimo.

Zbog ovolikog amaterizma i ocigledno neosnovane i fingirane ostrascenosti koju ovaj covek glumi nedelju dana pred izbore i to, ni manje ni vise, nego u Velikom Gradistu (valjda je mislio da tamo nema ko da prenese njegove izjave), vise sam sklon da poverujem sudiji Vidojkovic nego njemu. Da ne pominjem da mi jos uvek nije jasno sta je realno posao gospodina Homena. Tezak izbor za 7 dana.

max

pre 12 godina

Znaci Homen zna kakvu ce odluku "nezavisni" visoki savet pravosudja doneti - i pre nego sto ga je isti i doneo. Smesna zemlja, smesno pravosudje.

Јован Дероко

pre 12 godina

"Ona je najpre odbijala njihov zahtev da u proces uvede i Marka, da bi to učinila tek kad je on pobegao iz zemlje. Potom je presudila da tuče jeste bilo, ali da se ne zna ko im je tačno naneo povrede, iako se to u delu saizvršilaštva i ne utvrđuje. Potom je dva puta presudila da je delo zastarelo, što je potvrdio i Apelacioni sud."

Дакле, господа-другови из ВСС су ЗНАЛИ и током 2009. год. да ова "судија" ради на "застаривању" овог предмета, али и поред овог "сазнања" ОНИ су је РЕИЗАБРАЛИ. Ово не би био претерано велики проблем када би дотична била и једини судија код чијег је избора/реизбора овај Савет погрешио, али врсни познаваоци права сматрају да је оваквих примера у реду ВСС било на претек (неколико стотина) Такође врсни правници сматрају да су приликом избора/реизбора постојале и жуте, црвене, сиве, светлоплаве, бордо... квоте док опозициони политичари (и понеки из власти) тврде да су поред странака своје квоте имале и неке домаће и иностране НВО. Којој квоти (или са које листе ако је милије) је овај "судија" припадао пресудите сами, није претерано тешко питање.

Далеко од тога да имам намеру да браним овог "судију", АЛИ како је могуће: да и поред скандалозних оцена које је тзв. "реформа" добила од ЕК, Европског парламента, Савета Европе, ОЕБСа, МЕДЕЛА итд. итд. итд... затим поред "пилот" одлуке УСС - Савељић а након тога и Тасић у којима је између осталог УСС наложио ВСС да појединачно образложи разлоге за РАЗРЕШЕЊЕ судија, а веома се добро сви сећамо изјава Н. Месаровић, С. Маловић, Б. Ристића & КО. о проституисању неизабраних, о бављењима белом и црном магијом, о куповини станова и кућа неизабранима од стране криминалаца, о сакривању (закључавању) предмета, о летивањима о трошку мафијшких адвоката, о отуђивању (крађи) одузетих предмета од стране суда (дакле, злато, девизе, дрога...) итд, а да ни у једном појединачном решењу о резрешењу није наведен нити један од набројаних разлога, затим након изјаве (Маловић) и демантија (Месаровић) о консултацији са МУПом и БИА приликом избора/реизбора, па и након записника са 10. седнице ДВТ (Заједница Правда) из кога се недвосмислено види да се ДВТ "консултовао" са БИА,- КАКО ЈЕ МОГУЋЕ да још увек НЕЗАВИСНО и САМОСТАЛНО правосуђе у Србије није поднело иницијативу за разрешење чланова тзв. првог састава ВСС и ДВТ (ово се нарочито односу на Друштво судије и Удружење тужилаца јер шта још треба да се догоди да би се ове две организације угледале на бивше ОТПОРАШЕ из Пожаревца).

Немогуће је да је овај "судија" кривљи од оних који су њу и многе сличне њој (крађа избора 1996 и Ивица Лазовић пре свега) РЕИЗАБРАЛИ.

perica

pre 12 godina

Kaze nas narod "Para vrti gde burgija nece". Trebalo bi ispitati finansijske momente doticne gospodje, jer se usluge ovakvog tipa uglavnom naplacuju ili je doticna mozda zakleti SPS/JUL-ovac i sve je radila iz ubedjenja. Ipak, posto se radi o slucaju koji bi neminovno dospeo u zizu javnosti tj. nosi velik rizik za sudiju, tesko je poverovati da bi doticna usla u celu pricu bez dobre kompenzacije.

Porodica Milosevic je iznela milione i milione iz ove zemlje, tako da i milionce da su joj platili nista im ne bi znacilo, a gospodja bi resila svoj finansijki status do kraja zivota. Po takvom scenariju razresenje sa mesta sudije bez dodatnih posledica joj samo omogucava da se na miru posveti uzivanju i trosenju "krvavo" zaradjenog novca.

Postoji naravno i opcija da nije isplacena po obavljenom poslu, jer kako je pomenuta porodica iskoriscavala i zaj...la ceo jedan narod punu deceniju, jedan sudija gore/dole nista ne znaci. To je onda vec problem za gospodju jer ostaje i "bez jareta i bez para". Nazalost, postoji i scenario po kojem je mozda doticna ucenjena sa necim kako bi zavrsila ovaj posao. Vreme ce pokazati, a mi cemo koliko sutra dobiti neku novu aferu da se sa njom zanimamo i tako svakog dana u krug. Zemlja ludih i zbunjenih.

vojvođanin

pre 12 godina

Taj sudija je poslednja karika u lancu.Ispred nje su "SPS" i Dačić,koji je ucenio demokratsku stranku,pa onda "DS" i Tadić koji su prihvatili Dačićevu ucenu,kako bi ostali na vlasti,inače bi pala vlada.Jednom rečju, ne znaš ko je,od koga,gora Bitanga!

мк

pre 12 godina

jedan od mnogobrojnih uslova sps-a da podrži ovu vladu sa žutima je bio i taj da "ova optužnica zastari".ko zna šta su im žuti još dali.

yes

pre 12 godina

hajde videcemo da li ce se i smenuti. Ovoje samo najava. Da nebude "zastreo slucaj"

Za ovo su zasluzili koju godinu smestaja o drzavnom trosku.

kraja

pre 12 godina

...nije u pitanju samo zastarevanje...
...trebalo bi proveriti koliko je primila da to ucini...
...mito, pa zastarevanje...
...i zabrana bavljenja advokatskom praksom, neizostavno...to bi bila prava poruka ostatku korumpiranog pravosudja...

max

pre 12 godina

Znaci Homen zna kakvu ce odluku "nezavisni" visoki savet pravosudja doneti - i pre nego sto ga je isti i doneo. Smesna zemlja, smesno pravosudje.

janika

pre 12 godina

A diplomu joj nece oduzet ? posle sudije jos bolje joj je u advokate.Ja mislim da bi bilo korektno kad bi joj se diploma oduzela barem na 3 godine .Pa da vidimo da li su nedodirljivi.

Dušan - beli listić

pre 12 godina

Gde mi živimo. A ona posle cele priče ima herca da se poziva na procedure. Nama zaista treba jedan koji bi takve dovodio u red.

vojvođanin

pre 12 godina

Taj sudija je poslednja karika u lancu.Ispred nje su "SPS" i Dačić,koji je ucenio demokratsku stranku,pa onda "DS" i Tadić koji su prihvatili Dačićevu ucenu,kako bi ostali na vlasti,inače bi pala vlada.Jednom rečju, ne znaš ko je,od koga,gora Bitanga!

ribica

pre 12 godina

Po starom obicaju. Sistem jednostavno ne funkcionise i oni otpustaju onog najnizeg cinovnika. Tako hvataju i lekare radi 200€ a gore se vrte milioni

Aleksandar Grozni

pre 12 godina

Zasto nju smeniti treba ispitati i krivicno goniti onoga ko joj je naredio da slucaj mora da zastari,jer nemojmo se varati sudstvo nokada na ovim prostorima nije bilo nitice biti nezavisno toje samo sarena laza za nas gradjane.Sta ocekivati kada su svi oni verni politici Milosevica vraceni na politicku scenu pa cak i bogato nagradjeni u ministarstvima,javnim preduzecima,ali samo tamo gde ima podosta novaca.

мк

pre 12 godina

jedan od mnogobrojnih uslova sps-a da podrži ovu vladu sa žutima je bio i taj da "ova optužnica zastari".ko zna šta su im žuti još dali.

kasno je

pre 12 godina

"tužba Veljkovića zastarela je 2006, a Sokolovića 2010. godine"

Reforma sudstva desila se nakon 2006.godine, a ove i ovakve stvari presudiće izbore. Kampanja je bacanje para, mi znamo kako živimo, a kako bi smo želeleli da živimo. Uređena država je ono što smo očekivali, a nikako ne oživljavanje SPSa!!!

Јован Дероко

pre 12 godina

"Ona je najpre odbijala njihov zahtev da u proces uvede i Marka, da bi to učinila tek kad je on pobegao iz zemlje. Potom je presudila da tuče jeste bilo, ali da se ne zna ko im je tačno naneo povrede, iako se to u delu saizvršilaštva i ne utvrđuje. Potom je dva puta presudila da je delo zastarelo, što je potvrdio i Apelacioni sud."

Дакле, господа-другови из ВСС су ЗНАЛИ и током 2009. год. да ова "судија" ради на "застаривању" овог предмета, али и поред овог "сазнања" ОНИ су је РЕИЗАБРАЛИ. Ово не би био претерано велики проблем када би дотична била и једини судија код чијег је избора/реизбора овај Савет погрешио, али врсни познаваоци права сматрају да је оваквих примера у реду ВСС било на претек (неколико стотина) Такође врсни правници сматрају да су приликом избора/реизбора постојале и жуте, црвене, сиве, светлоплаве, бордо... квоте док опозициони политичари (и понеки из власти) тврде да су поред странака своје квоте имале и неке домаће и иностране НВО. Којој квоти (или са које листе ако је милије) је овај "судија" припадао пресудите сами, није претерано тешко питање.

Далеко од тога да имам намеру да браним овог "судију", АЛИ како је могуће: да и поред скандалозних оцена које је тзв. "реформа" добила од ЕК, Европског парламента, Савета Европе, ОЕБСа, МЕДЕЛА итд. итд. итд... затим поред "пилот" одлуке УСС - Савељић а након тога и Тасић у којима је између осталог УСС наложио ВСС да појединачно образложи разлоге за РАЗРЕШЕЊЕ судија, а веома се добро сви сећамо изјава Н. Месаровић, С. Маловић, Б. Ристића & КО. о проституисању неизабраних, о бављењима белом и црном магијом, о куповини станова и кућа неизабранима од стране криминалаца, о сакривању (закључавању) предмета, о летивањима о трошку мафијшких адвоката, о отуђивању (крађи) одузетих предмета од стране суда (дакле, злато, девизе, дрога...) итд, а да ни у једном појединачном решењу о резрешењу није наведен нити један од набројаних разлога, затим након изјаве (Маловић) и демантија (Месаровић) о консултацији са МУПом и БИА приликом избора/реизбора, па и након записника са 10. седнице ДВТ (Заједница Правда) из кога се недвосмислено види да се ДВТ "консултовао" са БИА,- КАКО ЈЕ МОГУЋЕ да још увек НЕЗАВИСНО и САМОСТАЛНО правосуђе у Србије није поднело иницијативу за разрешење чланова тзв. првог састава ВСС и ДВТ (ово се нарочито односу на Друштво судије и Удружење тужилаца јер шта још треба да се догоди да би се ове две организације угледале на бивше ОТПОРАШЕ из Пожаревца).

Немогуће је да је овај "судија" кривљи од оних који су њу и многе сличне њој (крађа избора 1996 и Ивица Лазовић пре свега) РЕИЗАБРАЛИ.

perica

pre 12 godina

Kaze nas narod "Para vrti gde burgija nece". Trebalo bi ispitati finansijske momente doticne gospodje, jer se usluge ovakvog tipa uglavnom naplacuju ili je doticna mozda zakleti SPS/JUL-ovac i sve je radila iz ubedjenja. Ipak, posto se radi o slucaju koji bi neminovno dospeo u zizu javnosti tj. nosi velik rizik za sudiju, tesko je poverovati da bi doticna usla u celu pricu bez dobre kompenzacije.

Porodica Milosevic je iznela milione i milione iz ove zemlje, tako da i milionce da su joj platili nista im ne bi znacilo, a gospodja bi resila svoj finansijki status do kraja zivota. Po takvom scenariju razresenje sa mesta sudije bez dodatnih posledica joj samo omogucava da se na miru posveti uzivanju i trosenju "krvavo" zaradjenog novca.

Postoji naravno i opcija da nije isplacena po obavljenom poslu, jer kako je pomenuta porodica iskoriscavala i zaj...la ceo jedan narod punu deceniju, jedan sudija gore/dole nista ne znaci. To je onda vec problem za gospodju jer ostaje i "bez jareta i bez para". Nazalost, postoji i scenario po kojem je mozda doticna ucenjena sa necim kako bi zavrsila ovaj posao. Vreme ce pokazati, a mi cemo koliko sutra dobiti neku novu aferu da se sa njom zanimamo i tako svakog dana u krug. Zemlja ludih i zbunjenih.

Helen

pre 12 godina

Kakvo crno razresenje, trebaju biti odlikovani i unapredjeni kad uspevaju sve ovo da urade i ostanu neprimeceni, kad je bila 2006 godina???Sve ih treba nagraditi jer nisu spreceni u izigravanju zakona, i prava koja su po ustavu svima zagarantovana.

kraja

pre 12 godina

...nije u pitanju samo zastarevanje...
...trebalo bi proveriti koliko je primila da to ucini...
...mito, pa zastarevanje...
...i zabrana bavljenja advokatskom praksom, neizostavno...to bi bila prava poruka ostatku korumpiranog pravosudja...

Stevan

pre 12 godina

Naravno da neko treba da odgovara za zastarevanje ovog slucaja... ali ne samo sudija Vidojkovic jer je sigurno jos neko ucestvovao u toj ujdurmi... pazite, da deset godina ne moze da se resi jedan slucajcic... a onog coveka sto je zakacio magistra Velju ekspresno dve godine u zatvor... sve to ispitati i dati odgovor svima nama, poreskim obveznicima.

Pedja PO

pre 12 godina

Nemam neko posebno misljenje o pomenutoj sudiji, kao ni o bilo kome ko se odlucio da zivot provede radeci u pravosudju ili tuzilastvu i advokaturi u Srbiji, ali ovaj gospodin Homen je jeddan opasan politikant, svojevrsni vojnik svoje partije (pri tome ne znam ni kojoj pripada) i njegovi postupci ni po cemu se ne razlikuju od postupaka ljudi koji su stajali na primer iza tog Marka Milosevica koga u Pozarevcu nismo mogli da smislimo.

Zbog ovolikog amaterizma i ocigledno neosnovane i fingirane ostrascenosti koju ovaj covek glumi nedelju dana pred izbore i to, ni manje ni vise, nego u Velikom Gradistu (valjda je mislio da tamo nema ko da prenese njegove izjave), vise sam sklon da poverujem sudiji Vidojkovic nego njemu. Da ne pominjem da mi jos uvek nije jasno sta je realno posao gospodina Homena. Tezak izbor za 7 dana.

Pera Detlic

pre 12 godina

Svako ko je ikada imao posla sa sudom u Pozarevcu zna da je to leglo korumpiranosti. Nece se toj sudiji nista desiti nego ce najverovatnije i napredovati u karijeri.

AUTONOMAS

pre 12 godina

Posto je doticni sudija pod zakletvom a istu je preksio treba da mu se sudi i osudi a ne samo razresi funkcije...Zabole nju sada za razresenje lova stigla,Markan slobodan e jos cvetu u kosi da to odrade i dil DS-SPS OVER...

Kovačević Nikola

pre 12 godina

Možda je "razrešenje" preoštra mera , primerenije učinjenom delu bi bilo da joj se pripreti prstićem i kaže : " NO , NO " !

Vojislav Matkovic

pre 12 godina

Cekaj, cekaj, ako smo vec kod zastarevanja... Sta je sa zastarevanjem onih slucajeva koji vama u vlasti odgovara da zastare??? Ne kazem da ovo ne treba kazniti, ali kaznjavajte onda i svoje!

yes

pre 12 godina

hajde videcemo da li ce se i smenuti. Ovoje samo najava. Da nebude "zastreo slucaj"

Za ovo su zasluzili koju godinu smestaja o drzavnom trosku.

Klimt- Bec

pre 12 godina

Ne netreba je razresiti nego Krivicno goniti, za stetu koju si nanela Srpskom Pravosudju. Jel 99% gradjana Srbije nema pverenja u Pravosudje, sto su i dokazale Optuzbe Evropskih Pravosudnih Organa.

a1

pre 12 godina

Svi ste kasnili, kakvo razresenje, a i joj oduzmete diplomi netreba joj vise, ona je sigurno situirana. Kada bi uspeli a to se moze kada bi politicari hteli, da se bar u Srbiji ako nemoze u inostranstvu ispita imovina, sa ti bi se sve resilo, najednostavnija stvar, ali ali ima takvih i u vladi pa nebi bilo bas povoljno
jadan naraod sa njihovoim vodjama i sa onima koji hoce da ih vode

novica

pre 12 godina

zakon pocinje da vazi samo kada sudija treba da odgovara, do tada bogovice-sudije imaju "STAV" koji je veci od zakona koje donosi skupstina.

SVD

pre 12 godina

Pokušao sam da saznam više o ovom slučaju, ali slaba vajda. Osim izjave gospođe Vidojković da je na nju vršen pritisak da osudi Marka Miloševića, nisam uspeo da nađem nigde njene argumnte zašto je učinila to što je učinila. Sigurno nije iz inata, jer sudije ne smeju da teraju inat, čak i kada ih neko pritiska. Vrlo je sve mutno i mislim da javnost treba da čuje sve od obe strane a ne da samo čujemo od Gordane Vidojković da se stvari ne razvijaju formalno kako treba.

Isidora

pre 12 godina

Sudije itekako teraju inat. Ima slucajeva u kojima tek teraju inat ako se neko usudi da se obrati Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

max

pre 12 godina

Znaci Homen zna kakvu ce odluku "nezavisni" visoki savet pravosudja doneti - i pre nego sto ga je isti i doneo. Smesna zemlja, smesno pravosudje.

janika

pre 12 godina

A diplomu joj nece oduzet ? posle sudije jos bolje joj je u advokate.Ja mislim da bi bilo korektno kad bi joj se diploma oduzela barem na 3 godine .Pa da vidimo da li su nedodirljivi.

ribica

pre 12 godina

Po starom obicaju. Sistem jednostavno ne funkcionise i oni otpustaju onog najnizeg cinovnika. Tako hvataju i lekare radi 200€ a gore se vrte milioni

Pedja PO

pre 12 godina

Nemam neko posebno misljenje o pomenutoj sudiji, kao ni o bilo kome ko se odlucio da zivot provede radeci u pravosudju ili tuzilastvu i advokaturi u Srbiji, ali ovaj gospodin Homen je jeddan opasan politikant, svojevrsni vojnik svoje partije (pri tome ne znam ni kojoj pripada) i njegovi postupci ni po cemu se ne razlikuju od postupaka ljudi koji su stajali na primer iza tog Marka Milosevica koga u Pozarevcu nismo mogli da smislimo.

Zbog ovolikog amaterizma i ocigledno neosnovane i fingirane ostrascenosti koju ovaj covek glumi nedelju dana pred izbore i to, ni manje ni vise, nego u Velikom Gradistu (valjda je mislio da tamo nema ko da prenese njegove izjave), vise sam sklon da poverujem sudiji Vidojkovic nego njemu. Da ne pominjem da mi jos uvek nije jasno sta je realno posao gospodina Homena. Tezak izbor za 7 dana.

Kovačević Nikola

pre 12 godina

Možda je "razrešenje" preoštra mera , primerenije učinjenom delu bi bilo da joj se pripreti prstićem i kaže : " NO , NO " !

Dušan - beli listić

pre 12 godina

Gde mi živimo. A ona posle cele priče ima herca da se poziva na procedure. Nama zaista treba jedan koji bi takve dovodio u red.

kraja

pre 12 godina

...nije u pitanju samo zastarevanje...
...trebalo bi proveriti koliko je primila da to ucini...
...mito, pa zastarevanje...
...i zabrana bavljenja advokatskom praksom, neizostavno...to bi bila prava poruka ostatku korumpiranog pravosudja...

yes

pre 12 godina

hajde videcemo da li ce se i smenuti. Ovoje samo najava. Da nebude "zastreo slucaj"

Za ovo su zasluzili koju godinu smestaja o drzavnom trosku.

Aleksandar Grozni

pre 12 godina

Zasto nju smeniti treba ispitati i krivicno goniti onoga ko joj je naredio da slucaj mora da zastari,jer nemojmo se varati sudstvo nokada na ovim prostorima nije bilo nitice biti nezavisno toje samo sarena laza za nas gradjane.Sta ocekivati kada su svi oni verni politici Milosevica vraceni na politicku scenu pa cak i bogato nagradjeni u ministarstvima,javnim preduzecima,ali samo tamo gde ima podosta novaca.

Vojislav Matkovic

pre 12 godina

Cekaj, cekaj, ako smo vec kod zastarevanja... Sta je sa zastarevanjem onih slucajeva koji vama u vlasti odgovara da zastare??? Ne kazem da ovo ne treba kazniti, ali kaznjavajte onda i svoje!

мк

pre 12 godina

jedan od mnogobrojnih uslova sps-a da podrži ovu vladu sa žutima je bio i taj da "ova optužnica zastari".ko zna šta su im žuti još dali.

perica

pre 12 godina

Kaze nas narod "Para vrti gde burgija nece". Trebalo bi ispitati finansijske momente doticne gospodje, jer se usluge ovakvog tipa uglavnom naplacuju ili je doticna mozda zakleti SPS/JUL-ovac i sve je radila iz ubedjenja. Ipak, posto se radi o slucaju koji bi neminovno dospeo u zizu javnosti tj. nosi velik rizik za sudiju, tesko je poverovati da bi doticna usla u celu pricu bez dobre kompenzacije.

Porodica Milosevic je iznela milione i milione iz ove zemlje, tako da i milionce da su joj platili nista im ne bi znacilo, a gospodja bi resila svoj finansijki status do kraja zivota. Po takvom scenariju razresenje sa mesta sudije bez dodatnih posledica joj samo omogucava da se na miru posveti uzivanju i trosenju "krvavo" zaradjenog novca.

Postoji naravno i opcija da nije isplacena po obavljenom poslu, jer kako je pomenuta porodica iskoriscavala i zaj...la ceo jedan narod punu deceniju, jedan sudija gore/dole nista ne znaci. To je onda vec problem za gospodju jer ostaje i "bez jareta i bez para". Nazalost, postoji i scenario po kojem je mozda doticna ucenjena sa necim kako bi zavrsila ovaj posao. Vreme ce pokazati, a mi cemo koliko sutra dobiti neku novu aferu da se sa njom zanimamo i tako svakog dana u krug. Zemlja ludih i zbunjenih.

Helen

pre 12 godina

Kakvo crno razresenje, trebaju biti odlikovani i unapredjeni kad uspevaju sve ovo da urade i ostanu neprimeceni, kad je bila 2006 godina???Sve ih treba nagraditi jer nisu spreceni u izigravanju zakona, i prava koja su po ustavu svima zagarantovana.

AUTONOMAS

pre 12 godina

Posto je doticni sudija pod zakletvom a istu je preksio treba da mu se sudi i osudi a ne samo razresi funkcije...Zabole nju sada za razresenje lova stigla,Markan slobodan e jos cvetu u kosi da to odrade i dil DS-SPS OVER...

kasno je

pre 12 godina

"tužba Veljkovića zastarela je 2006, a Sokolovića 2010. godine"

Reforma sudstva desila se nakon 2006.godine, a ove i ovakve stvari presudiće izbore. Kampanja je bacanje para, mi znamo kako živimo, a kako bi smo želeleli da živimo. Uređena država je ono što smo očekivali, a nikako ne oživljavanje SPSa!!!

Klimt- Bec

pre 12 godina

Ne netreba je razresiti nego Krivicno goniti, za stetu koju si nanela Srpskom Pravosudju. Jel 99% gradjana Srbije nema pverenja u Pravosudje, sto su i dokazale Optuzbe Evropskih Pravosudnih Organa.

vojvođanin

pre 12 godina

Taj sudija je poslednja karika u lancu.Ispred nje su "SPS" i Dačić,koji je ucenio demokratsku stranku,pa onda "DS" i Tadić koji su prihvatili Dačićevu ucenu,kako bi ostali na vlasti,inače bi pala vlada.Jednom rečju, ne znaš ko je,od koga,gora Bitanga!

a1

pre 12 godina

Svi ste kasnili, kakvo razresenje, a i joj oduzmete diplomi netreba joj vise, ona je sigurno situirana. Kada bi uspeli a to se moze kada bi politicari hteli, da se bar u Srbiji ako nemoze u inostranstvu ispita imovina, sa ti bi se sve resilo, najednostavnija stvar, ali ali ima takvih i u vladi pa nebi bilo bas povoljno
jadan naraod sa njihovoim vodjama i sa onima koji hoce da ih vode

SVD

pre 12 godina

Pokušao sam da saznam više o ovom slučaju, ali slaba vajda. Osim izjave gospođe Vidojković da je na nju vršen pritisak da osudi Marka Miloševića, nisam uspeo da nađem nigde njene argumnte zašto je učinila to što je učinila. Sigurno nije iz inata, jer sudije ne smeju da teraju inat, čak i kada ih neko pritiska. Vrlo je sve mutno i mislim da javnost treba da čuje sve od obe strane a ne da samo čujemo od Gordane Vidojković da se stvari ne razvijaju formalno kako treba.

Јован Дероко

pre 12 godina

"Ona je najpre odbijala njihov zahtev da u proces uvede i Marka, da bi to učinila tek kad je on pobegao iz zemlje. Potom je presudila da tuče jeste bilo, ali da se ne zna ko im je tačno naneo povrede, iako se to u delu saizvršilaštva i ne utvrđuje. Potom je dva puta presudila da je delo zastarelo, što je potvrdio i Apelacioni sud."

Дакле, господа-другови из ВСС су ЗНАЛИ и током 2009. год. да ова "судија" ради на "застаривању" овог предмета, али и поред овог "сазнања" ОНИ су је РЕИЗАБРАЛИ. Ово не би био претерано велики проблем када би дотична била и једини судија код чијег је избора/реизбора овај Савет погрешио, али врсни познаваоци права сматрају да је оваквих примера у реду ВСС било на претек (неколико стотина) Такође врсни правници сматрају да су приликом избора/реизбора постојале и жуте, црвене, сиве, светлоплаве, бордо... квоте док опозициони политичари (и понеки из власти) тврде да су поред странака своје квоте имале и неке домаће и иностране НВО. Којој квоти (или са које листе ако је милије) је овај "судија" припадао пресудите сами, није претерано тешко питање.

Далеко од тога да имам намеру да браним овог "судију", АЛИ како је могуће: да и поред скандалозних оцена које је тзв. "реформа" добила од ЕК, Европског парламента, Савета Европе, ОЕБСа, МЕДЕЛА итд. итд. итд... затим поред "пилот" одлуке УСС - Савељић а након тога и Тасић у којима је између осталог УСС наложио ВСС да појединачно образложи разлоге за РАЗРЕШЕЊЕ судија, а веома се добро сви сећамо изјава Н. Месаровић, С. Маловић, Б. Ристића & КО. о проституисању неизабраних, о бављењима белом и црном магијом, о куповини станова и кућа неизабранима од стране криминалаца, о сакривању (закључавању) предмета, о летивањима о трошку мафијшких адвоката, о отуђивању (крађи) одузетих предмета од стране суда (дакле, злато, девизе, дрога...) итд, а да ни у једном појединачном решењу о резрешењу није наведен нити један од набројаних разлога, затим након изјаве (Маловић) и демантија (Месаровић) о консултацији са МУПом и БИА приликом избора/реизбора, па и након записника са 10. седнице ДВТ (Заједница Правда) из кога се недвосмислено види да се ДВТ "консултовао" са БИА,- КАКО ЈЕ МОГУЋЕ да још увек НЕЗАВИСНО и САМОСТАЛНО правосуђе у Србије није поднело иницијативу за разрешење чланова тзв. првог састава ВСС и ДВТ (ово се нарочито односу на Друштво судије и Удружење тужилаца јер шта још треба да се догоди да би се ове две организације угледале на бивше ОТПОРАШЕ из Пожаревца).

Немогуће је да је овај "судија" кривљи од оних који су њу и многе сличне њој (крађа избора 1996 и Ивица Лазовић пре свега) РЕИЗАБРАЛИ.

Stevan

pre 12 godina

Naravno da neko treba da odgovara za zastarevanje ovog slucaja... ali ne samo sudija Vidojkovic jer je sigurno jos neko ucestvovao u toj ujdurmi... pazite, da deset godina ne moze da se resi jedan slucajcic... a onog coveka sto je zakacio magistra Velju ekspresno dve godine u zatvor... sve to ispitati i dati odgovor svima nama, poreskim obveznicima.

Pera Detlic

pre 12 godina

Svako ko je ikada imao posla sa sudom u Pozarevcu zna da je to leglo korumpiranosti. Nece se toj sudiji nista desiti nego ce najverovatnije i napredovati u karijeri.

novica

pre 12 godina

zakon pocinje da vazi samo kada sudija treba da odgovara, do tada bogovice-sudije imaju "STAV" koji je veci od zakona koje donosi skupstina.

Isidora

pre 12 godina

Sudije itekako teraju inat. Ima slucajeva u kojima tek teraju inat ako se neko usudi da se obrati Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.