Politika

Ponedeljak, 23.04.2012.

22:16

Nikolić: Nisam dogovarao koalicije

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić negirao je medijske spekulacije da je sa nekim strankama već dogovorio postizborne koalicije.

Izvor: Beta

Nikoliæ: Nisam dogovarao koalicije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

mililica

pre 12 godina

Ili se male stranke reklamiraju na ovaj način i povećavaju sebi rejting, ili DS širi dezinformacije da bi blatila SNS. I da je to sve tačno, da se SNS udruži sa crnim đavolom, samo da pobedimo ovo zlo koje vlada, imaju moj glas!

iva

pre 12 godina

Ova priča je isto prazna kao i obećanih 1000e.Vlast pokušava ne raznenačine da pridobije glasače naprednjaka koji su mnogobrojniji.Ovo je borba ne samo za vlast već i bežanje od zakona!

VESKO ZR

pre 12 godina

Ovako vam stoje stvari dragi prijatelji.SNS 33%,DSS 8%,SRS 7%,DS 24%,LDP 6%,SPS 10%,URS 6%.Ostalo ide na prelivanje glasova,tj.SNS snajvise.Ovako se vidi da niko nema vecinu,jer radikali nece ni sa jednima,ni sa drugima.Medjutim,sledi drugi krug predsednickih izbora,a tamo su stvari puno jasnije.SPS i da pozove birace da podrze Tadica,bar polovina nece poslusati..to Ivica dobro zna.Tomo je 99% novi predsednik,a iz toga je potpuno verovatno da ce SPS okrenuti na drugu stranu,tj. SNS,DSS,SPS..,kad to bude izvesno,eto jos nekih grupica da pojacaju vladajucu vecinu.CUJEMO SE POSLE IZBORA !!

Bojan

pre 12 godina

Ko imalo poznaje politicku scenu dobro zna da DS,LDP i URS jedva cekaju da se zavrse izbori i da nastave tamo gde su stali pripomognuti Vukom i Cankom.Npr. SPO je imao na proslim izborima u Novom sadu 1,93% i oni od onda sa Cankom drze sve najvece firme u NS,e to je cilj ovih pomenutih,da se predje cenzus i da se slavi

goblin

pre 12 godina

Rano je jos za bilo kakve dogovore takve vrste, bice zanimljivo videti ko ce kome da se prikloni mada naprednjaci znaju da je pobeda na njihovoj strani i mogu mirno da cekaju izbore.

goca

pre 12 godina

Jošjedna u nizu prljavih kampanja dosadašnje vlasti u svojoj borbi za vlast ne biraju sredstva ni način.jasno je da je Dinkoć mnogo bliži njima nego naprednjacima!

Žužulen

pre 12 godina

Iskreno mislim da ova tvrdnja, ne znam čija, nema nikakvog smisla i nema veze sa istinom. Nikolić logično razmišlja i objašnjenje koje daje je na mestu. Kako možes da nešto kritikuješ i boriš se protiv toga, pa da s' druge strane formiraš koaliciju sa tim ljudima? Naravno, pod uslovom da nisi SPS ili DS.

Barkoh'ba

pre 12 godina

Mislim da je Dinkić trenutno najomraženiji čovek na političkoj sceni Srbije, pa kad želiš da nekome spustiš rejting ti ga spajaš sa Đilasom, da narod poveruje i da ne glasa za svog kandidata. Ali, priča o koalicijama koje će naprednjaci formirati, prvo sa DS a sada sa URS, su toliko deplasirane da ih ne vredi ni komentarisati.

zamanja

pre 12 godina

Gledajte sad cirkusa kada navale demokrate da se predstavljaju kao razocarani naprednjaci koji su hteli da glasaju za Tomu ali sada eto nece zbog navodne koalicije sa Dinkicem.

Sefard

pre 12 godina

Mislim da, kako stoje stvari, SNS neće imati potrebe da ulazi u koaliciju sa bilo kim. Izgleda da je narod toliko ogorčen i razočaran da će glasati za onu opciju koja će aktuelnu vladu oterati s' vlasti. Njihov je izbor SNS i izgleda da će ubedljivo pobediti. Zato im nikakvo grupisanje u bilo kakve koalicije neće biti potrebne.

Maša Mileusnić

pre 12 godina

Ne znam kome je u interesu da smislja ove priče o koalicijama i ko ima šta od toga. Ono što je jasno to je činjenica da neće biti takve koalicije i svako ko prati politiku u Srbiji to je znao i bez Nikolićevig odgovora.

Sokolović

pre 12 godina

Ranije su se politički kandidati borili političkim programima. Danas se sve svodi na igru smeštanja i klevetanja. Izgleda da je Nikolić ona stara škola koja ceni svoje protivnike i pokušava da im se suprotstavi rešenjima koja njegova partija nudi. Nažalost, njegovi politički protivnici ne poznaju dovoljno političku kulturu i ne dele iste vrednosti. Neki se bore programom nudeći rešenja, drugi podmeću izmišljene koalicije. Nek je svakome na čast.

FRANC

pre 12 godina

TI CIST I POSTEN ???
Kanal izmedzu Kule i Vrbasa nebi bio ravan.Onoliko LAZI samo od tebe moze covek cuti!Tvoja boigrafija je na stotine puta dokomentirana!Radio sta hteo,menjao stranke kave hteo-NIKOLIC ostao Nikolic!
Jedan ratni ideoloski LIK koji je sa KUMOM pleo rasisticke ideje.
Jedan koji sebe financira iz nekih krimalnih kanala-KARIC,RUSIJA-.
Jedan koji preti-kao da je Srbija njegova-opet sa njegovim METODAMA strajk,itd. ...Ovako nesto cujes samo o coveka koji ima MINIMALNO PAMCENJE !!!
CEGA CES SE SUTRA SETITI???

apotekar

pre 12 godina

Drago mi je da se ovo pitanje o koalicijama opet proteže po medijima. Moje je mišljenje da će se sve partije grupisati u jednu veliku koaliciju, a da će SNS biti na drugoj strani. Svi će u koaliciju sa DS-om, nadajući se da će ugrabiti deo kolača i ući u vladu. Ipak, istina i realnost su drugačije i naprednjaci neće imati razlog da ulaze u koalicije sa bilo kim. Oni će jednostavno pobediti sa ogromnom razlikom i to je sve. Jednostavno i brzo. Svi ostali koji se pozivaju na neku postizbornu matematiku, neka shvate da im ona u ovim izborima neće pomoći.

bata Rus

pre 12 godina

Jako mi je zanimljiva sva ova cirkusijada oko izbora. ne znam za koga ću da glasam, ali ovi iz DS-a su toliko providni da nisam siguran da li je to smešno ili postaje tužno. Pa iz aviona se vidi da oni to izmišljaju i gube kompas, pošto će izgleda izgubiti na izborima od Tome Nikolića. I to ih jako plaši i boli ih i više ne znaju kako da povrate ljude da glasaju za njih. Zato se i priča sve ovo o naprednjacima. To DS misli da će ih tako uništiti. Sedim, čitam i umirem od smeha, kao što već rekoh.

Miša Kleut

pre 12 godina

Šta sve demokrate neće izmisliti i koje sve budalaštine neće plasirati u javnost samo da bi oštetili SNS za koji procenat. Mislim da je sve već prepoznatljivo, da u te tračeve niko ne veruje i da nikome ne pada na pamet da posle 6. maja ostane da živi u Srbiji u kojoj na vlasti ostaju takvi!

Spasenija Užice

pre 12 godina

Nažalost ovakve neistine su deo političke kampanje onih koji ovom državom vladaju, a bili su u koaliciji upravo sa ovim Mlađanom Dinkićem od kojeg sada peru ruke. Ali, za vreme njihove najveće ljubavi samo je SNS kritikovao njihov rad. Sa takvima verujem da Nikolić neće hteti. Samo sa takvima nikad ne znaš šta će ti doneti dan, a šta noć. Od te koalicije nema ništa.

fc1

pre 12 godina

Obican medijski spin demokratske stranke da se skrene paznja sa njihove koalicije sa Cedom i preokretom,a sto su sinoc potvrdili i Djilas i Ceda.

Riki Levi

pre 12 godina

Već postaje smešno. Prvo su naprednjake optuživali za koaliciju sa DS-om, pa kad to nije upalilo sad su u priču ubacili Dinkića. Jednom za svagda: Mlađan Dinkić će ostati veran svom starom partneru Draganu Đilasu, a o koaliciji sa Tomom nema govora. Očekujem da se Dinkić ovoga puta udruži sa demokratama sada kao URS, pošto ime G17 više niko ne simpatiše.

milos@

pre 12 godina

Nadam se da ce to biti dovoljno za 50% i vise.
(Milica 73, 23. april 2012 23:46)

"Milice 73"...mozes da se nadas, ali si i sam/a svesna da to nije dovoljno ni za 51%. A sam Toma je rekao da nece da formira vladu ako bude ukupno imao 126/127 poslanika. E sad je pitanje da li ce po obicaju to da porekne. Ali ne oterecujte se , nece skupiti vise od 50%....ako su radikali sve zajedno uzeli pre cetiri godine 29%, i nravno tih 29% nisu sve Tomini, neki su ostali verni ( ne kao neki), sa nekim novim glasovima, SNS tesko da moze preko 30%. DSS cenzus, puna kapa, manjine..tesko, kao stovidis madjari podrzavaju Tadica, Albanci ...hm...Sa druge strane,DS pre cetiri godine 38%, neka izgubi glasove , ne moze vise od 10% (mozda i manje, mada sve ide LDP-u))..to je 28% + LDP+SPS( Nikolic rece da nece sa SPS pa ga zato racunam, a SPS nije sam u koaliciji pa ne odlucuje direktno)+ REGIONI+ manjine= brat bratu tu ima dosta preko 50%
Naveo sam sve stranke koje realno, a po svim predvidjanjima prelaze cenzus. Nisam spomenuo SRS, i oni prelaze ali niti oni hoce sa nekim, niti bi neko isao sa njima, a posebno Toma. Podatak da SRS prelazi cenzus je dovoljan podatak da od onih 29% od pre cetiri godine, SNS moze da ostane samo 22-23%,ostalo mora da namakne ...Zaboravio sam da kazem da DVERI mogu da odvuku glasove SNS, posto Toma menja svoje stavove u toku kampanje.Konkretno, nikome nije jasno da li je SNS za ulazak u EU ili ne?? CAs prica jedno, cas prica drugo. "Tvrdji" glasaci ce glasati za DVERI, posto nece da budu "pokajnici" i da se vrate SRS-u
Sta moze da ovo donekle poremeti? Pa jedino manji odziv, i beli glasovi...
Mozda ti Milice 73 ovo ne odgovara kao odgovor,ali mislim da kad se malo zamislis veoma je realno...nerealno je ocekivati da SNS uzme 40% sto mu je neophodno. Racunaj da dve veoma vazne izborne mase Beograd i Vojvodina, ne modu da budu Tomine( cak i da jesu, neme tu razlike u njegovu korist), jedino ostaje centralna Srbija koja ne moze da bude taja tas na vagi koji odlucuje.

shukac

pre 12 godina

Srpska Napredna Stranka ima veliko glasacko telo i do sada se bazirala na program za izalazak Srbije iz krize.Aktuelna vlast svojom prljavom kampanjom pokusava da Naprednjacima obori rejting.

fanceHP

pre 12 godina

Posle izbora cemo videti ko ce sa kime u kolaliciju i da li ce zaista SNS i DSS, jer se mnogo po programima poklapaju, ali je velika razlika sto SNS zeli u EU nasuprot DSS-u koji ne zeli u Uniju. Posle 6. maja pocinju postizborni dogovori, pa cemo da vidimo sta i kako ko sa kime.

siromah

pre 12 godina

čovek ima tapiju na poštenje!? pa nismo svi mi vesla sisali sve ove godine, znamo ko je toma karington. dok je narod propadao, čovek se bogatio, sticao, obezbedio pokolenja svoje familije...sada prodaje rog za sveću.

dudule

pre 12 godina

"pa kako mogu da pravim koalicije sa ljudima koje optužujem i ako bih ušao u takve koalciije ko bi onda odgovrao narodu za sve loše sto se desilo u Srbiji"
Zapamceno.
21 maja ako ne daj boze budes u prilici da pravis koaliciju bicemo ovde da te ponovo podsetimo na izgovorene reci. Prevrtacu prevrtljivi i nedosledni

M012Z

pre 12 godina

Klasicno montiranje i spinovanje drugih partija koje imaju problem, same sa sobom, sto se vise ne pomire sa cinjenicom da naprednjaci dobijaju izbore.

Pedja

pre 12 godina

Tomo, tvoji u malobrojnim opstinama u unutrasnjosti Srbije gde drzite lokalnu vlast ucenjuju mestane da glasaju za tebe. Neces, bre, nikada biti vlast! Ti si niko i nista! Nisi cak ni dipl. menadzer!

Kole

pre 12 godina

S obzirom da postojeci nacini kampanje protiv SNS-a i Tomislava Nikolica ne daju ocekivane efekte, DS-ovci ne biraju sredstva daljeg dikreditovanja pomenutih. Sada su eto plasirali pricu o navodnom tajnom dogovoru izmedju SNS-a i DS-a o postiozbornoj koaliciji. Do izbora je ostalo jos malo vremena, ali sasvim dovoljno da vidimo jos brojne pokusaje DS-a da napadajuci druge skrene paznju gradjana od sebe i svega loseg sto je uradila u dosadasnjem periodu. Ipak, nista joj nece pomoci, jer je situacija i suvise teska da bi se nekim ovakvim trikovima mogla ublaziti.

Dalila

pre 12 godina

Indikativno je da je napredna stranka vodeca politicka opcija, po tome to je svakog dana dovode u vezu sa nekom strankom... Ova stranka uziva najvecu famu.

Tiemie

pre 12 godina

Tomislav Nikolić još jednom jasno i glasno, kao i više puta do sada izjavljuje da nikakva koalicija sa strankama u sadašnjoj vlasti ne dolazi u obzir ni po koju cenu. Samo korenite promene i ozbiljne reforme mogu da izvuku Srbiju iz krize. To svakako podrazumeva da za one koji su doveli do ovakve situacije u zemlji, sigurno nema mesta. Uostalom, narod je tu da odluči kako će dalje živeti. Ovako sigurno ne!

Duki

pre 12 godina

Postoje stranke kojima nije ništa bitno osim da se dokopaju vlasti. SNS nije jedna od takvih. Sigurno ne bi prokockali svoj kredibilitet i svoju čast, niti izneverili ogroman broj ljudi koji veruje u njih. Zato je bilo kakva pomisao o stvaraju koalicije sa strankama koje se dovele državu na ivicu kolapsa, potpuna besmislica.

Siniša

pre 12 godina

Samo nam još rešite zagonetku pre izbora: Ko će prevariti građane-birače? Vi iz SNS koji ste za integracije Srbije EU ili DSS koji su najveći protivnici integracije Srbije u EU. To nisu male razlike, sitnice, to su vrlo ozbiljne stvari-razlike. Ja ću da vam rešim zagonetku, pa SNS - Toma Nikolić će prevariti glasače. Njemu priča o EU treba samo da se dokopa glasača koji su za EU. Pogledajte program SNS(mada je potpuno nejasan, sve je pobrkano...) koji kandiduju u kampanji, pa tu nigde ne spominju nastavak integracija u EU, dobijanje datuma o početku pregovora i nastavak reformi...oni EU uopšte ne spominju, niti spominju kako misle da reše problem oko Kosova i Metohije...Prema tome, jasno je da će Nikolić da prevari glasače. Što se tiče Koštunice on je potpuno jasan i nedvosmilen, i neće sigurno odustati od svoje politike - on se zalaže da poništimo sve ugovore sa EU(automatski se raskida i CEFTA sporazum), da se uvede carina za proizvode iz EU(i tako zaštiti domaća privreda), ali više nema ni slobodnog izvoza u EU i zemlje CEFTA sporazuma, strani investitori će napustiti Srbiju... i da se okrenemo ka Rusiji. To isto predlažu SRS i Dveri. SPS se vraća staroj retorici, tako da su sada bliži DSS, SRS i Dverima.
Da zaključim:
Varijanta 1: nakon ovih izbora nema ništa od EU, sledi nam zatvaranje prema susedima, EU...odlazak stranih banaka i investitora...nestabilnost na KiM, jugu Srbije, Sandžaku...i savez sa Rusijom i Belorusijom(rasprodaja energetskog sektora Rusima - EPS, rudnici...)a vlast će formirati SNS(Nikolić), SPS(Dačić), DSS(Koštunica).
Varijanta 2: zastoj integracija u EU, prekid pregovora oko KiM, pogoršanje odnosa sa susedima, kriminal i korupcija se vraćaju na velika vrata-procvetaće...a vlast će činiti SNS(Nikolić), SPS(Dačić) i URS(Dinkić).
Kako god okrenemo najeb... smo.

Seele

pre 12 godina

Sasvim je razumljivo da su naprednjaci ti koji biraju sa kim će sarađivati. Njihov izbor jasno pokazuje da zaista imaju čvrstu nameru da promene stanje na svim poljima, a ne da bi hteli samo vlast radi vlasti.

Ivan iz Valjeva

pre 12 godina

Pa ako lepo kaze covek da nije dogovarao koalicije, ne znam zasto se spekulise i zasto neko tim spekulacijama zeli da naudi naprednjacima...

antifa

pre 12 godina

Ma toma je čist i prepošten, evo sada ću da zaplačem nad njegovom tužnom sudbinom večitog kandidata i gubitnika. Zbog njegovih "čistih" kampanja vođenih iz centralne otadžbinske uprave ljudi su ubijani i proterivani. Za njih je podsećanje na to šta su radili i govorili do pre nekoliko godina "prljava kampanja". Istini za volju, ni DS nema ništa drugo da ponudi osim tog podsećanja šta su bivši radikali radili. Našle su se štetočine iz DS i SNS kao rupa i zakrpa na evropskom tepihu...

Slavujka

pre 12 godina

Propagandna masinerija radi non-stop, jasno je, sto bombastije naslove i sto nemogucije kombinacije, spojiti nespojivo, to im je glavni zadatak. Ovaj put su bas preterali u tome. Naprednjaci i URS pa to je kao so i oko, DS i SNS takodje. Pitam se samo koliko treba covek da bude antitalenat da bi poverovao u ovakvu notornu glupost?

Zoran Milosavljevic

pre 12 godina

Do 2008 stalno je bila prisutna Dss. Tu je bilo najprljavijih privatizacija.
Samo sa DSS i maprednjacima ne mozes da formiras vlast. Ne zaludjuj narod.

Brđanin

pre 12 godina

Za razgovore o posleizbornim koalicijama biće vremena posle izbora. Nekako mi se čini da je logična koalicija SNS i DSS. Možda je izvesno i da će se ovoj koaliciji pridružiti SPS. Čini mi se da je to dobitna kombinacija.

antifa

pre 12 godina

Ma toma je čist i prepošten, evo sada ću da zaplačem nad njegovom tužnom sudbinom večitog kandidata i gubitnika. Zbog njegovih "čistih" kampanja vođenih iz centralne otadžbinske uprave ljudi su ubijani i proterivani. Za njih je podsećanje na to šta su radili i govorili do pre nekoliko godina "prljava kampanja". Istini za volju, ni DS nema ništa drugo da ponudi osim tog podsećanja šta su bivši radikali radili. Našle su se štetočine iz DS i SNS kao rupa i zakrpa na evropskom tepihu...

Slavujka

pre 12 godina

Propagandna masinerija radi non-stop, jasno je, sto bombastije naslove i sto nemogucije kombinacije, spojiti nespojivo, to im je glavni zadatak. Ovaj put su bas preterali u tome. Naprednjaci i URS pa to je kao so i oko, DS i SNS takodje. Pitam se samo koliko treba covek da bude antitalenat da bi poverovao u ovakvu notornu glupost?

Ivan iz Valjeva

pre 12 godina

Pa ako lepo kaze covek da nije dogovarao koalicije, ne znam zasto se spekulise i zasto neko tim spekulacijama zeli da naudi naprednjacima...

Brđanin

pre 12 godina

Za razgovore o posleizbornim koalicijama biće vremena posle izbora. Nekako mi se čini da je logična koalicija SNS i DSS. Možda je izvesno i da će se ovoj koaliciji pridružiti SPS. Čini mi se da je to dobitna kombinacija.

Zoran Milosavljevic

pre 12 godina

Do 2008 stalno je bila prisutna Dss. Tu je bilo najprljavijih privatizacija.
Samo sa DSS i maprednjacima ne mozes da formiras vlast. Ne zaludjuj narod.

milos@

pre 12 godina

Nadam se da ce to biti dovoljno za 50% i vise.
(Milica 73, 23. april 2012 23:46)

"Milice 73"...mozes da se nadas, ali si i sam/a svesna da to nije dovoljno ni za 51%. A sam Toma je rekao da nece da formira vladu ako bude ukupno imao 126/127 poslanika. E sad je pitanje da li ce po obicaju to da porekne. Ali ne oterecujte se , nece skupiti vise od 50%....ako su radikali sve zajedno uzeli pre cetiri godine 29%, i nravno tih 29% nisu sve Tomini, neki su ostali verni ( ne kao neki), sa nekim novim glasovima, SNS tesko da moze preko 30%. DSS cenzus, puna kapa, manjine..tesko, kao stovidis madjari podrzavaju Tadica, Albanci ...hm...Sa druge strane,DS pre cetiri godine 38%, neka izgubi glasove , ne moze vise od 10% (mozda i manje, mada sve ide LDP-u))..to je 28% + LDP+SPS( Nikolic rece da nece sa SPS pa ga zato racunam, a SPS nije sam u koaliciji pa ne odlucuje direktno)+ REGIONI+ manjine= brat bratu tu ima dosta preko 50%
Naveo sam sve stranke koje realno, a po svim predvidjanjima prelaze cenzus. Nisam spomenuo SRS, i oni prelaze ali niti oni hoce sa nekim, niti bi neko isao sa njima, a posebno Toma. Podatak da SRS prelazi cenzus je dovoljan podatak da od onih 29% od pre cetiri godine, SNS moze da ostane samo 22-23%,ostalo mora da namakne ...Zaboravio sam da kazem da DVERI mogu da odvuku glasove SNS, posto Toma menja svoje stavove u toku kampanje.Konkretno, nikome nije jasno da li je SNS za ulazak u EU ili ne?? CAs prica jedno, cas prica drugo. "Tvrdji" glasaci ce glasati za DVERI, posto nece da budu "pokajnici" i da se vrate SRS-u
Sta moze da ovo donekle poremeti? Pa jedino manji odziv, i beli glasovi...
Mozda ti Milice 73 ovo ne odgovara kao odgovor,ali mislim da kad se malo zamislis veoma je realno...nerealno je ocekivati da SNS uzme 40% sto mu je neophodno. Racunaj da dve veoma vazne izborne mase Beograd i Vojvodina, ne modu da budu Tomine( cak i da jesu, neme tu razlike u njegovu korist), jedino ostaje centralna Srbija koja ne moze da bude taja tas na vagi koji odlucuje.

Riki Levi

pre 12 godina

Već postaje smešno. Prvo su naprednjake optuživali za koaliciju sa DS-om, pa kad to nije upalilo sad su u priču ubacili Dinkića. Jednom za svagda: Mlađan Dinkić će ostati veran svom starom partneru Draganu Đilasu, a o koaliciji sa Tomom nema govora. Očekujem da se Dinkić ovoga puta udruži sa demokratama sada kao URS, pošto ime G17 više niko ne simpatiše.

Siniša

pre 12 godina

Samo nam još rešite zagonetku pre izbora: Ko će prevariti građane-birače? Vi iz SNS koji ste za integracije Srbije EU ili DSS koji su najveći protivnici integracije Srbije u EU. To nisu male razlike, sitnice, to su vrlo ozbiljne stvari-razlike. Ja ću da vam rešim zagonetku, pa SNS - Toma Nikolić će prevariti glasače. Njemu priča o EU treba samo da se dokopa glasača koji su za EU. Pogledajte program SNS(mada je potpuno nejasan, sve je pobrkano...) koji kandiduju u kampanji, pa tu nigde ne spominju nastavak integracija u EU, dobijanje datuma o početku pregovora i nastavak reformi...oni EU uopšte ne spominju, niti spominju kako misle da reše problem oko Kosova i Metohije...Prema tome, jasno je da će Nikolić da prevari glasače. Što se tiče Koštunice on je potpuno jasan i nedvosmilen, i neće sigurno odustati od svoje politike - on se zalaže da poništimo sve ugovore sa EU(automatski se raskida i CEFTA sporazum), da se uvede carina za proizvode iz EU(i tako zaštiti domaća privreda), ali više nema ni slobodnog izvoza u EU i zemlje CEFTA sporazuma, strani investitori će napustiti Srbiju... i da se okrenemo ka Rusiji. To isto predlažu SRS i Dveri. SPS se vraća staroj retorici, tako da su sada bliži DSS, SRS i Dverima.
Da zaključim:
Varijanta 1: nakon ovih izbora nema ništa od EU, sledi nam zatvaranje prema susedima, EU...odlazak stranih banaka i investitora...nestabilnost na KiM, jugu Srbije, Sandžaku...i savez sa Rusijom i Belorusijom(rasprodaja energetskog sektora Rusima - EPS, rudnici...)a vlast će formirati SNS(Nikolić), SPS(Dačić), DSS(Koštunica).
Varijanta 2: zastoj integracija u EU, prekid pregovora oko KiM, pogoršanje odnosa sa susedima, kriminal i korupcija se vraćaju na velika vrata-procvetaće...a vlast će činiti SNS(Nikolić), SPS(Dačić) i URS(Dinkić).
Kako god okrenemo najeb... smo.

M012Z

pre 12 godina

Klasicno montiranje i spinovanje drugih partija koje imaju problem, same sa sobom, sto se vise ne pomire sa cinjenicom da naprednjaci dobijaju izbore.

siromah

pre 12 godina

čovek ima tapiju na poštenje!? pa nismo svi mi vesla sisali sve ove godine, znamo ko je toma karington. dok je narod propadao, čovek se bogatio, sticao, obezbedio pokolenja svoje familije...sada prodaje rog za sveću.

FRANC

pre 12 godina

TI CIST I POSTEN ???
Kanal izmedzu Kule i Vrbasa nebi bio ravan.Onoliko LAZI samo od tebe moze covek cuti!Tvoja boigrafija je na stotine puta dokomentirana!Radio sta hteo,menjao stranke kave hteo-NIKOLIC ostao Nikolic!
Jedan ratni ideoloski LIK koji je sa KUMOM pleo rasisticke ideje.
Jedan koji sebe financira iz nekih krimalnih kanala-KARIC,RUSIJA-.
Jedan koji preti-kao da je Srbija njegova-opet sa njegovim METODAMA strajk,itd. ...Ovako nesto cujes samo o coveka koji ima MINIMALNO PAMCENJE !!!
CEGA CES SE SUTRA SETITI???

apotekar

pre 12 godina

Drago mi je da se ovo pitanje o koalicijama opet proteže po medijima. Moje je mišljenje da će se sve partije grupisati u jednu veliku koaliciju, a da će SNS biti na drugoj strani. Svi će u koaliciju sa DS-om, nadajući se da će ugrabiti deo kolača i ući u vladu. Ipak, istina i realnost su drugačije i naprednjaci neće imati razlog da ulaze u koalicije sa bilo kim. Oni će jednostavno pobediti sa ogromnom razlikom i to je sve. Jednostavno i brzo. Svi ostali koji se pozivaju na neku postizbornu matematiku, neka shvate da im ona u ovim izborima neće pomoći.

Seele

pre 12 godina

Sasvim je razumljivo da su naprednjaci ti koji biraju sa kim će sarađivati. Njihov izbor jasno pokazuje da zaista imaju čvrstu nameru da promene stanje na svim poljima, a ne da bi hteli samo vlast radi vlasti.

shukac

pre 12 godina

Srpska Napredna Stranka ima veliko glasacko telo i do sada se bazirala na program za izalazak Srbije iz krize.Aktuelna vlast svojom prljavom kampanjom pokusava da Naprednjacima obori rejting.

Sefard

pre 12 godina

Mislim da, kako stoje stvari, SNS neće imati potrebe da ulazi u koaliciju sa bilo kim. Izgleda da je narod toliko ogorčen i razočaran da će glasati za onu opciju koja će aktuelnu vladu oterati s' vlasti. Njihov je izbor SNS i izgleda da će ubedljivo pobediti. Zato im nikakvo grupisanje u bilo kakve koalicije neće biti potrebne.

Žužulen

pre 12 godina

Iskreno mislim da ova tvrdnja, ne znam čija, nema nikakvog smisla i nema veze sa istinom. Nikolić logično razmišlja i objašnjenje koje daje je na mestu. Kako možes da nešto kritikuješ i boriš se protiv toga, pa da s' druge strane formiraš koaliciju sa tim ljudima? Naravno, pod uslovom da nisi SPS ili DS.

Spasenija Užice

pre 12 godina

Nažalost ovakve neistine su deo političke kampanje onih koji ovom državom vladaju, a bili su u koaliciji upravo sa ovim Mlađanom Dinkićem od kojeg sada peru ruke. Ali, za vreme njihove najveće ljubavi samo je SNS kritikovao njihov rad. Sa takvima verujem da Nikolić neće hteti. Samo sa takvima nikad ne znaš šta će ti doneti dan, a šta noć. Od te koalicije nema ništa.

VESKO ZR

pre 12 godina

Ovako vam stoje stvari dragi prijatelji.SNS 33%,DSS 8%,SRS 7%,DS 24%,LDP 6%,SPS 10%,URS 6%.Ostalo ide na prelivanje glasova,tj.SNS snajvise.Ovako se vidi da niko nema vecinu,jer radikali nece ni sa jednima,ni sa drugima.Medjutim,sledi drugi krug predsednickih izbora,a tamo su stvari puno jasnije.SPS i da pozove birace da podrze Tadica,bar polovina nece poslusati..to Ivica dobro zna.Tomo je 99% novi predsednik,a iz toga je potpuno verovatno da ce SPS okrenuti na drugu stranu,tj. SNS,DSS,SPS..,kad to bude izvesno,eto jos nekih grupica da pojacaju vladajucu vecinu.CUJEMO SE POSLE IZBORA !!

Duki

pre 12 godina

Postoje stranke kojima nije ništa bitno osim da se dokopaju vlasti. SNS nije jedna od takvih. Sigurno ne bi prokockali svoj kredibilitet i svoju čast, niti izneverili ogroman broj ljudi koji veruje u njih. Zato je bilo kakva pomisao o stvaraju koalicije sa strankama koje se dovele državu na ivicu kolapsa, potpuna besmislica.

Kole

pre 12 godina

S obzirom da postojeci nacini kampanje protiv SNS-a i Tomislava Nikolica ne daju ocekivane efekte, DS-ovci ne biraju sredstva daljeg dikreditovanja pomenutih. Sada su eto plasirali pricu o navodnom tajnom dogovoru izmedju SNS-a i DS-a o postiozbornoj koaliciji. Do izbora je ostalo jos malo vremena, ali sasvim dovoljno da vidimo jos brojne pokusaje DS-a da napadajuci druge skrene paznju gradjana od sebe i svega loseg sto je uradila u dosadasnjem periodu. Ipak, nista joj nece pomoci, jer je situacija i suvise teska da bi se nekim ovakvim trikovima mogla ublaziti.

Barkoh'ba

pre 12 godina

Mislim da je Dinkić trenutno najomraženiji čovek na političkoj sceni Srbije, pa kad želiš da nekome spustiš rejting ti ga spajaš sa Đilasom, da narod poveruje i da ne glasa za svog kandidata. Ali, priča o koalicijama koje će naprednjaci formirati, prvo sa DS a sada sa URS, su toliko deplasirane da ih ne vredi ni komentarisati.

zamanja

pre 12 godina

Gledajte sad cirkusa kada navale demokrate da se predstavljaju kao razocarani naprednjaci koji su hteli da glasaju za Tomu ali sada eto nece zbog navodne koalicije sa Dinkicem.

Miša Kleut

pre 12 godina

Šta sve demokrate neće izmisliti i koje sve budalaštine neće plasirati u javnost samo da bi oštetili SNS za koji procenat. Mislim da je sve već prepoznatljivo, da u te tračeve niko ne veruje i da nikome ne pada na pamet da posle 6. maja ostane da živi u Srbiji u kojoj na vlasti ostaju takvi!

Sokolović

pre 12 godina

Ranije su se politički kandidati borili političkim programima. Danas se sve svodi na igru smeštanja i klevetanja. Izgleda da je Nikolić ona stara škola koja ceni svoje protivnike i pokušava da im se suprotstavi rešenjima koja njegova partija nudi. Nažalost, njegovi politički protivnici ne poznaju dovoljno političku kulturu i ne dele iste vrednosti. Neki se bore programom nudeći rešenja, drugi podmeću izmišljene koalicije. Nek je svakome na čast.

Maša Mileusnić

pre 12 godina

Ne znam kome je u interesu da smislja ove priče o koalicijama i ko ima šta od toga. Ono što je jasno to je činjenica da neće biti takve koalicije i svako ko prati politiku u Srbiji to je znao i bez Nikolićevig odgovora.

bata Rus

pre 12 godina

Jako mi je zanimljiva sva ova cirkusijada oko izbora. ne znam za koga ću da glasam, ali ovi iz DS-a su toliko providni da nisam siguran da li je to smešno ili postaje tužno. Pa iz aviona se vidi da oni to izmišljaju i gube kompas, pošto će izgleda izgubiti na izborima od Tome Nikolića. I to ih jako plaši i boli ih i više ne znaju kako da povrate ljude da glasaju za njih. Zato se i priča sve ovo o naprednjacima. To DS misli da će ih tako uništiti. Sedim, čitam i umirem od smeha, kao što već rekoh.

goblin

pre 12 godina

Rano je jos za bilo kakve dogovore takve vrste, bice zanimljivo videti ko ce kome da se prikloni mada naprednjaci znaju da je pobeda na njihovoj strani i mogu mirno da cekaju izbore.

goca

pre 12 godina

Jošjedna u nizu prljavih kampanja dosadašnje vlasti u svojoj borbi za vlast ne biraju sredstva ni način.jasno je da je Dinkoć mnogo bliži njima nego naprednjacima!

Tiemie

pre 12 godina

Tomislav Nikolić još jednom jasno i glasno, kao i više puta do sada izjavljuje da nikakva koalicija sa strankama u sadašnjoj vlasti ne dolazi u obzir ni po koju cenu. Samo korenite promene i ozbiljne reforme mogu da izvuku Srbiju iz krize. To svakako podrazumeva da za one koji su doveli do ovakve situacije u zemlji, sigurno nema mesta. Uostalom, narod je tu da odluči kako će dalje živeti. Ovako sigurno ne!

Dalila

pre 12 godina

Indikativno je da je napredna stranka vodeca politicka opcija, po tome to je svakog dana dovode u vezu sa nekom strankom... Ova stranka uziva najvecu famu.

Pedja

pre 12 godina

Tomo, tvoji u malobrojnim opstinama u unutrasnjosti Srbije gde drzite lokalnu vlast ucenjuju mestane da glasaju za tebe. Neces, bre, nikada biti vlast! Ti si niko i nista! Nisi cak ni dipl. menadzer!

dudule

pre 12 godina

"pa kako mogu da pravim koalicije sa ljudima koje optužujem i ako bih ušao u takve koalciije ko bi onda odgovrao narodu za sve loše sto se desilo u Srbiji"
Zapamceno.
21 maja ako ne daj boze budes u prilici da pravis koaliciju bicemo ovde da te ponovo podsetimo na izgovorene reci. Prevrtacu prevrtljivi i nedosledni

fanceHP

pre 12 godina

Posle izbora cemo videti ko ce sa kime u kolaliciju i da li ce zaista SNS i DSS, jer se mnogo po programima poklapaju, ali je velika razlika sto SNS zeli u EU nasuprot DSS-u koji ne zeli u Uniju. Posle 6. maja pocinju postizborni dogovori, pa cemo da vidimo sta i kako ko sa kime.

fc1

pre 12 godina

Obican medijski spin demokratske stranke da se skrene paznja sa njihove koalicije sa Cedom i preokretom,a sto su sinoc potvrdili i Djilas i Ceda.

Bojan

pre 12 godina

Ko imalo poznaje politicku scenu dobro zna da DS,LDP i URS jedva cekaju da se zavrse izbori i da nastave tamo gde su stali pripomognuti Vukom i Cankom.Npr. SPO je imao na proslim izborima u Novom sadu 1,93% i oni od onda sa Cankom drze sve najvece firme u NS,e to je cilj ovih pomenutih,da se predje cenzus i da se slavi

iva

pre 12 godina

Ova priča je isto prazna kao i obećanih 1000e.Vlast pokušava ne raznenačine da pridobije glasače naprednjaka koji su mnogobrojniji.Ovo je borba ne samo za vlast već i bežanje od zakona!

mililica

pre 12 godina

Ili se male stranke reklamiraju na ovaj način i povećavaju sebi rejting, ili DS širi dezinformacije da bi blatila SNS. I da je to sve tačno, da se SNS udruži sa crnim đavolom, samo da pobedimo ovo zlo koje vlada, imaju moj glas!

Zoran Milosavljevic

pre 12 godina

Do 2008 stalno je bila prisutna Dss. Tu je bilo najprljavijih privatizacija.
Samo sa DSS i maprednjacima ne mozes da formiras vlast. Ne zaludjuj narod.

Brđanin

pre 12 godina

Za razgovore o posleizbornim koalicijama biće vremena posle izbora. Nekako mi se čini da je logična koalicija SNS i DSS. Možda je izvesno i da će se ovoj koaliciji pridružiti SPS. Čini mi se da je to dobitna kombinacija.

antifa

pre 12 godina

Ma toma je čist i prepošten, evo sada ću da zaplačem nad njegovom tužnom sudbinom večitog kandidata i gubitnika. Zbog njegovih "čistih" kampanja vođenih iz centralne otadžbinske uprave ljudi su ubijani i proterivani. Za njih je podsećanje na to šta su radili i govorili do pre nekoliko godina "prljava kampanja". Istini za volju, ni DS nema ništa drugo da ponudi osim tog podsećanja šta su bivši radikali radili. Našle su se štetočine iz DS i SNS kao rupa i zakrpa na evropskom tepihu...

Ivan iz Valjeva

pre 12 godina

Pa ako lepo kaze covek da nije dogovarao koalicije, ne znam zasto se spekulise i zasto neko tim spekulacijama zeli da naudi naprednjacima...

bata Rus

pre 12 godina

Jako mi je zanimljiva sva ova cirkusijada oko izbora. ne znam za koga ću da glasam, ali ovi iz DS-a su toliko providni da nisam siguran da li je to smešno ili postaje tužno. Pa iz aviona se vidi da oni to izmišljaju i gube kompas, pošto će izgleda izgubiti na izborima od Tome Nikolića. I to ih jako plaši i boli ih i više ne znaju kako da povrate ljude da glasaju za njih. Zato se i priča sve ovo o naprednjacima. To DS misli da će ih tako uništiti. Sedim, čitam i umirem od smeha, kao što već rekoh.

Slavujka

pre 12 godina

Propagandna masinerija radi non-stop, jasno je, sto bombastije naslove i sto nemogucije kombinacije, spojiti nespojivo, to im je glavni zadatak. Ovaj put su bas preterali u tome. Naprednjaci i URS pa to je kao so i oko, DS i SNS takodje. Pitam se samo koliko treba covek da bude antitalenat da bi poverovao u ovakvu notornu glupost?

siromah

pre 12 godina

čovek ima tapiju na poštenje!? pa nismo svi mi vesla sisali sve ove godine, znamo ko je toma karington. dok je narod propadao, čovek se bogatio, sticao, obezbedio pokolenja svoje familije...sada prodaje rog za sveću.

shukac

pre 12 godina

Srpska Napredna Stranka ima veliko glasacko telo i do sada se bazirala na program za izalazak Srbije iz krize.Aktuelna vlast svojom prljavom kampanjom pokusava da Naprednjacima obori rejting.

Sefard

pre 12 godina

Mislim da, kako stoje stvari, SNS neće imati potrebe da ulazi u koaliciju sa bilo kim. Izgleda da je narod toliko ogorčen i razočaran da će glasati za onu opciju koja će aktuelnu vladu oterati s' vlasti. Njihov je izbor SNS i izgleda da će ubedljivo pobediti. Zato im nikakvo grupisanje u bilo kakve koalicije neće biti potrebne.

FRANC

pre 12 godina

TI CIST I POSTEN ???
Kanal izmedzu Kule i Vrbasa nebi bio ravan.Onoliko LAZI samo od tebe moze covek cuti!Tvoja boigrafija je na stotine puta dokomentirana!Radio sta hteo,menjao stranke kave hteo-NIKOLIC ostao Nikolic!
Jedan ratni ideoloski LIK koji je sa KUMOM pleo rasisticke ideje.
Jedan koji sebe financira iz nekih krimalnih kanala-KARIC,RUSIJA-.
Jedan koji preti-kao da je Srbija njegova-opet sa njegovim METODAMA strajk,itd. ...Ovako nesto cujes samo o coveka koji ima MINIMALNO PAMCENJE !!!
CEGA CES SE SUTRA SETITI???

Miša Kleut

pre 12 godina

Šta sve demokrate neće izmisliti i koje sve budalaštine neće plasirati u javnost samo da bi oštetili SNS za koji procenat. Mislim da je sve već prepoznatljivo, da u te tračeve niko ne veruje i da nikome ne pada na pamet da posle 6. maja ostane da živi u Srbiji u kojoj na vlasti ostaju takvi!

apotekar

pre 12 godina

Drago mi je da se ovo pitanje o koalicijama opet proteže po medijima. Moje je mišljenje da će se sve partije grupisati u jednu veliku koaliciju, a da će SNS biti na drugoj strani. Svi će u koaliciju sa DS-om, nadajući se da će ugrabiti deo kolača i ući u vladu. Ipak, istina i realnost su drugačije i naprednjaci neće imati razlog da ulaze u koalicije sa bilo kim. Oni će jednostavno pobediti sa ogromnom razlikom i to je sve. Jednostavno i brzo. Svi ostali koji se pozivaju na neku postizbornu matematiku, neka shvate da im ona u ovim izborima neće pomoći.

Spasenija Užice

pre 12 godina

Nažalost ovakve neistine su deo političke kampanje onih koji ovom državom vladaju, a bili su u koaliciji upravo sa ovim Mlađanom Dinkićem od kojeg sada peru ruke. Ali, za vreme njihove najveće ljubavi samo je SNS kritikovao njihov rad. Sa takvima verujem da Nikolić neće hteti. Samo sa takvima nikad ne znaš šta će ti doneti dan, a šta noć. Od te koalicije nema ništa.

Duki

pre 12 godina

Postoje stranke kojima nije ništa bitno osim da se dokopaju vlasti. SNS nije jedna od takvih. Sigurno ne bi prokockali svoj kredibilitet i svoju čast, niti izneverili ogroman broj ljudi koji veruje u njih. Zato je bilo kakva pomisao o stvaraju koalicije sa strankama koje se dovele državu na ivicu kolapsa, potpuna besmislica.

Pedja

pre 12 godina

Tomo, tvoji u malobrojnim opstinama u unutrasnjosti Srbije gde drzite lokalnu vlast ucenjuju mestane da glasaju za tebe. Neces, bre, nikada biti vlast! Ti si niko i nista! Nisi cak ni dipl. menadzer!

Sokolović

pre 12 godina

Ranije su se politički kandidati borili političkim programima. Danas se sve svodi na igru smeštanja i klevetanja. Izgleda da je Nikolić ona stara škola koja ceni svoje protivnike i pokušava da im se suprotstavi rešenjima koja njegova partija nudi. Nažalost, njegovi politički protivnici ne poznaju dovoljno političku kulturu i ne dele iste vrednosti. Neki se bore programom nudeći rešenja, drugi podmeću izmišljene koalicije. Nek je svakome na čast.

Žužulen

pre 12 godina

Iskreno mislim da ova tvrdnja, ne znam čija, nema nikakvog smisla i nema veze sa istinom. Nikolić logično razmišlja i objašnjenje koje daje je na mestu. Kako možes da nešto kritikuješ i boriš se protiv toga, pa da s' druge strane formiraš koaliciju sa tim ljudima? Naravno, pod uslovom da nisi SPS ili DS.

Seele

pre 12 godina

Sasvim je razumljivo da su naprednjaci ti koji biraju sa kim će sarađivati. Njihov izbor jasno pokazuje da zaista imaju čvrstu nameru da promene stanje na svim poljima, a ne da bi hteli samo vlast radi vlasti.

Siniša

pre 12 godina

Samo nam još rešite zagonetku pre izbora: Ko će prevariti građane-birače? Vi iz SNS koji ste za integracije Srbije EU ili DSS koji su najveći protivnici integracije Srbije u EU. To nisu male razlike, sitnice, to su vrlo ozbiljne stvari-razlike. Ja ću da vam rešim zagonetku, pa SNS - Toma Nikolić će prevariti glasače. Njemu priča o EU treba samo da se dokopa glasača koji su za EU. Pogledajte program SNS(mada je potpuno nejasan, sve je pobrkano...) koji kandiduju u kampanji, pa tu nigde ne spominju nastavak integracija u EU, dobijanje datuma o početku pregovora i nastavak reformi...oni EU uopšte ne spominju, niti spominju kako misle da reše problem oko Kosova i Metohije...Prema tome, jasno je da će Nikolić da prevari glasače. Što se tiče Koštunice on je potpuno jasan i nedvosmilen, i neće sigurno odustati od svoje politike - on se zalaže da poništimo sve ugovore sa EU(automatski se raskida i CEFTA sporazum), da se uvede carina za proizvode iz EU(i tako zaštiti domaća privreda), ali više nema ni slobodnog izvoza u EU i zemlje CEFTA sporazuma, strani investitori će napustiti Srbiju... i da se okrenemo ka Rusiji. To isto predlažu SRS i Dveri. SPS se vraća staroj retorici, tako da su sada bliži DSS, SRS i Dverima.
Da zaključim:
Varijanta 1: nakon ovih izbora nema ništa od EU, sledi nam zatvaranje prema susedima, EU...odlazak stranih banaka i investitora...nestabilnost na KiM, jugu Srbije, Sandžaku...i savez sa Rusijom i Belorusijom(rasprodaja energetskog sektora Rusima - EPS, rudnici...)a vlast će formirati SNS(Nikolić), SPS(Dačić), DSS(Koštunica).
Varijanta 2: zastoj integracija u EU, prekid pregovora oko KiM, pogoršanje odnosa sa susedima, kriminal i korupcija se vraćaju na velika vrata-procvetaće...a vlast će činiti SNS(Nikolić), SPS(Dačić) i URS(Dinkić).
Kako god okrenemo najeb... smo.

milos@

pre 12 godina

Nadam se da ce to biti dovoljno za 50% i vise.
(Milica 73, 23. april 2012 23:46)

"Milice 73"...mozes da se nadas, ali si i sam/a svesna da to nije dovoljno ni za 51%. A sam Toma je rekao da nece da formira vladu ako bude ukupno imao 126/127 poslanika. E sad je pitanje da li ce po obicaju to da porekne. Ali ne oterecujte se , nece skupiti vise od 50%....ako su radikali sve zajedno uzeli pre cetiri godine 29%, i nravno tih 29% nisu sve Tomini, neki su ostali verni ( ne kao neki), sa nekim novim glasovima, SNS tesko da moze preko 30%. DSS cenzus, puna kapa, manjine..tesko, kao stovidis madjari podrzavaju Tadica, Albanci ...hm...Sa druge strane,DS pre cetiri godine 38%, neka izgubi glasove , ne moze vise od 10% (mozda i manje, mada sve ide LDP-u))..to je 28% + LDP+SPS( Nikolic rece da nece sa SPS pa ga zato racunam, a SPS nije sam u koaliciji pa ne odlucuje direktno)+ REGIONI+ manjine= brat bratu tu ima dosta preko 50%
Naveo sam sve stranke koje realno, a po svim predvidjanjima prelaze cenzus. Nisam spomenuo SRS, i oni prelaze ali niti oni hoce sa nekim, niti bi neko isao sa njima, a posebno Toma. Podatak da SRS prelazi cenzus je dovoljan podatak da od onih 29% od pre cetiri godine, SNS moze da ostane samo 22-23%,ostalo mora da namakne ...Zaboravio sam da kazem da DVERI mogu da odvuku glasove SNS, posto Toma menja svoje stavove u toku kampanje.Konkretno, nikome nije jasno da li je SNS za ulazak u EU ili ne?? CAs prica jedno, cas prica drugo. "Tvrdji" glasaci ce glasati za DVERI, posto nece da budu "pokajnici" i da se vrate SRS-u
Sta moze da ovo donekle poremeti? Pa jedino manji odziv, i beli glasovi...
Mozda ti Milice 73 ovo ne odgovara kao odgovor,ali mislim da kad se malo zamislis veoma je realno...nerealno je ocekivati da SNS uzme 40% sto mu je neophodno. Racunaj da dve veoma vazne izborne mase Beograd i Vojvodina, ne modu da budu Tomine( cak i da jesu, neme tu razlike u njegovu korist), jedino ostaje centralna Srbija koja ne moze da bude taja tas na vagi koji odlucuje.

zamanja

pre 12 godina

Gledajte sad cirkusa kada navale demokrate da se predstavljaju kao razocarani naprednjaci koji su hteli da glasaju za Tomu ali sada eto nece zbog navodne koalicije sa Dinkicem.

fc1

pre 12 godina

Obican medijski spin demokratske stranke da se skrene paznja sa njihove koalicije sa Cedom i preokretom,a sto su sinoc potvrdili i Djilas i Ceda.

VESKO ZR

pre 12 godina

Ovako vam stoje stvari dragi prijatelji.SNS 33%,DSS 8%,SRS 7%,DS 24%,LDP 6%,SPS 10%,URS 6%.Ostalo ide na prelivanje glasova,tj.SNS snajvise.Ovako se vidi da niko nema vecinu,jer radikali nece ni sa jednima,ni sa drugima.Medjutim,sledi drugi krug predsednickih izbora,a tamo su stvari puno jasnije.SPS i da pozove birace da podrze Tadica,bar polovina nece poslusati..to Ivica dobro zna.Tomo je 99% novi predsednik,a iz toga je potpuno verovatno da ce SPS okrenuti na drugu stranu,tj. SNS,DSS,SPS..,kad to bude izvesno,eto jos nekih grupica da pojacaju vladajucu vecinu.CUJEMO SE POSLE IZBORA !!

Tiemie

pre 12 godina

Tomislav Nikolić još jednom jasno i glasno, kao i više puta do sada izjavljuje da nikakva koalicija sa strankama u sadašnjoj vlasti ne dolazi u obzir ni po koju cenu. Samo korenite promene i ozbiljne reforme mogu da izvuku Srbiju iz krize. To svakako podrazumeva da za one koji su doveli do ovakve situacije u zemlji, sigurno nema mesta. Uostalom, narod je tu da odluči kako će dalje živeti. Ovako sigurno ne!

Kole

pre 12 godina

S obzirom da postojeci nacini kampanje protiv SNS-a i Tomislava Nikolica ne daju ocekivane efekte, DS-ovci ne biraju sredstva daljeg dikreditovanja pomenutih. Sada su eto plasirali pricu o navodnom tajnom dogovoru izmedju SNS-a i DS-a o postiozbornoj koaliciji. Do izbora je ostalo jos malo vremena, ali sasvim dovoljno da vidimo jos brojne pokusaje DS-a da napadajuci druge skrene paznju gradjana od sebe i svega loseg sto je uradila u dosadasnjem periodu. Ipak, nista joj nece pomoci, jer je situacija i suvise teska da bi se nekim ovakvim trikovima mogla ublaziti.

dudule

pre 12 godina

"pa kako mogu da pravim koalicije sa ljudima koje optužujem i ako bih ušao u takve koalciije ko bi onda odgovrao narodu za sve loše sto se desilo u Srbiji"
Zapamceno.
21 maja ako ne daj boze budes u prilici da pravis koaliciju bicemo ovde da te ponovo podsetimo na izgovorene reci. Prevrtacu prevrtljivi i nedosledni

Riki Levi

pre 12 godina

Već postaje smešno. Prvo su naprednjake optuživali za koaliciju sa DS-om, pa kad to nije upalilo sad su u priču ubacili Dinkića. Jednom za svagda: Mlađan Dinkić će ostati veran svom starom partneru Draganu Đilasu, a o koaliciji sa Tomom nema govora. Očekujem da se Dinkić ovoga puta udruži sa demokratama sada kao URS, pošto ime G17 više niko ne simpatiše.

goblin

pre 12 godina

Rano je jos za bilo kakve dogovore takve vrste, bice zanimljivo videti ko ce kome da se prikloni mada naprednjaci znaju da je pobeda na njihovoj strani i mogu mirno da cekaju izbore.

Bojan

pre 12 godina

Ko imalo poznaje politicku scenu dobro zna da DS,LDP i URS jedva cekaju da se zavrse izbori i da nastave tamo gde su stali pripomognuti Vukom i Cankom.Npr. SPO je imao na proslim izborima u Novom sadu 1,93% i oni od onda sa Cankom drze sve najvece firme u NS,e to je cilj ovih pomenutih,da se predje cenzus i da se slavi

Dalila

pre 12 godina

Indikativno je da je napredna stranka vodeca politicka opcija, po tome to je svakog dana dovode u vezu sa nekom strankom... Ova stranka uziva najvecu famu.

M012Z

pre 12 godina

Klasicno montiranje i spinovanje drugih partija koje imaju problem, same sa sobom, sto se vise ne pomire sa cinjenicom da naprednjaci dobijaju izbore.

fanceHP

pre 12 godina

Posle izbora cemo videti ko ce sa kime u kolaliciju i da li ce zaista SNS i DSS, jer se mnogo po programima poklapaju, ali je velika razlika sto SNS zeli u EU nasuprot DSS-u koji ne zeli u Uniju. Posle 6. maja pocinju postizborni dogovori, pa cemo da vidimo sta i kako ko sa kime.

Barkoh'ba

pre 12 godina

Mislim da je Dinkić trenutno najomraženiji čovek na političkoj sceni Srbije, pa kad želiš da nekome spustiš rejting ti ga spajaš sa Đilasom, da narod poveruje i da ne glasa za svog kandidata. Ali, priča o koalicijama koje će naprednjaci formirati, prvo sa DS a sada sa URS, su toliko deplasirane da ih ne vredi ni komentarisati.

Maša Mileusnić

pre 12 godina

Ne znam kome je u interesu da smislja ove priče o koalicijama i ko ima šta od toga. Ono što je jasno to je činjenica da neće biti takve koalicije i svako ko prati politiku u Srbiji to je znao i bez Nikolićevig odgovora.

goca

pre 12 godina

Jošjedna u nizu prljavih kampanja dosadašnje vlasti u svojoj borbi za vlast ne biraju sredstva ni način.jasno je da je Dinkoć mnogo bliži njima nego naprednjacima!

iva

pre 12 godina

Ova priča je isto prazna kao i obećanih 1000e.Vlast pokušava ne raznenačine da pridobije glasače naprednjaka koji su mnogobrojniji.Ovo je borba ne samo za vlast već i bežanje od zakona!

mililica

pre 12 godina

Ili se male stranke reklamiraju na ovaj način i povećavaju sebi rejting, ili DS širi dezinformacije da bi blatila SNS. I da je to sve tačno, da se SNS udruži sa crnim đavolom, samo da pobedimo ovo zlo koje vlada, imaju moj glas!