Sreda, 18.04.2012.

20:21

Naoružani albanski civili na severu

Albanska televizija Top čenel prikazala je naoružane ljude na severu Kosova za koje je navela da su albanski civili koji se osećaju ugroženim zbog Srba.

Izvor: Beta

Naoružani albanski civili na severu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Pobesneli max

pre 12 godina

Pa sve je pocelo miotinzima "istine" i desavanjima nenaoruzanog "naroda". I dalje posle skoro 25 godina trazimo "istinu" i dalje smo "nenaoruzani"...
(Yugoslav, 19. april 2012 14:00)

Nemas ti pojma, Yugoslave...
Sve je pocelo sa "Kosovo republjik". Ako ne znas- pitaj.

mertur

pre 12 godina

Je l mi se učinilo ili ova albanska televizija sve vreme albance sa kosova naziva pogrdnim imenom, "Siptari"... ccc...
(coyote, 19. april 2012 15:42)
Velikosrpski nacionalisti pokusavajuci da nas, kosovske albance odvoje od albanaca iz albanije i da nas prikazu kao nesto sasvim drugo poceli zvati siptarima ali bezuspesno, sad se sve vise priblizavamo svojem stablu pa zvali nas vi kako hocete.

Goran

pre 12 godina

Boze sacuvaj, Srbe hapse i maltretiraju zbog parce pleka u gepeku (registarske table SRPSKOG Kosova), hapse postanske radnike, a protiv nauruzanih terorista ne preduzimaju nista, neka sud odredi, bla bla bla, neka dobe nalog za hapsenje...... Eh Evropo, gde si??

maximus

pre 12 godina

@ida: ja cisto sumnjam da bi zapad dozvolio"srpske paravojne formacije naurozani do zuba",izgleda da ti verujes u propagandu sto ti Thaci servira!
A prosto je smesno kad albanci govere o terorizmu i kriminalu,kosovo zivi na kriminalu.
Interpol kaze da 80% heroina u EU dolazi sa kosova(albanska mafija)a tkz kosovski politicari su veci kriminalci od italijanske mafije, sto se tice terorizma vi nemate moralno pravo da pricate zato sto vi ste"drzavu"napravili terorizmom.
Vi ste bombe postavljali u autobuse,restorane,pijace i kidnapovali ljude kao al kaida.
A komsije hrvati vi sebe brukate kad uporedjujete kruske i jabuke,rat u hrvatskoj nemoze da se uporedi sa kosovom ali izgleda da hrvati i albanci ipak tajno vole srbe posto toliko truda ulazu na srpskim sajtovima!!

nislija

pre 12 godina

za kone koji kazu,kosovo je gotova stvar,ja da kazem ,da kosovo nije gotova stav
nikad nece biti,dok se sve oteto ne vrati,a ubice,teroristi budu kaznjeni.

Srbija je duzna da stiti svoju zemlju i narod.
i KRAJ.
smrt fasizmu

rade

pre 12 godina

@Ida
Zanimljivi neki seljaci koji imaju kalašnjikove?!?!
Verovatno je to samo kod tebe u selu običaj, kod mene u selu Budisava niko nema kalašnjikov. Valjda je kalašnjikov deo vaše nacionalne tradicije. Kod men u selu kada vode krave i ovce na ispašu ne nose kalašnjikov nego prut.
@Albanc iz leposavic
I pošto ne možeš da prođeš preko barikade ti i tvoji sunarodnici ste uzeli kalašnjikove u ruke?!?! Da ste uzeli sekire i motorne testere ili lopate u ruke pa da sklonite barikade od oborenih stabala i šljunka ja bih razumeo, ali mi nije jasno kako misliš sa kalašnjikovim da presečeš stablo na pola ili skloniš 5 kubika šljunka. Čak i da hoćeš sve to da uradiš trebalo bi ti mnogo vremena sa jednim kalašnjikovim da zgrneš šljunak ili da izrešetaš stablo. Pride ovde nisu barikade vesti već [ALBANCI] SA KALAŠNJIKOVIMA. Spinuješ ili nemaš dovoljno inteligencije, mada sam ja ubeđen da je u pitanju ova prva opcija.

Molio bih ove pro[albanske] komentatore da se ne udaljavaju od teme koja se nalazi u vestima i da ne pišu o nekakvim barikadama u koje će uplitati decu koju drže za ruke, samoaktivacijama bombi, već da ostave konkretan komentar vezan isključivo za vesti, a moderatore bih zamolio da im ne skraćuju postove jer će se promeniti smisao samog komentara.

senad

pre 12 godina

neki srbi ne smeju da izadju iz geta u koje su ih ugurali tvoji sunarodnici albance iz leposavica,tako da si ti ipak bolje prosao,a i tvoja deca.

gorcha

pre 12 godina

@coyote Albanija na albanskom se kaze Shqipëria pa samim tim su i albanci shiptari. Kad se medju sobom tako nazivaju to je okey ali kada ih mi tako nazivamo onda je to pogrdno. Ista stvar sa ciganima (citaj: romima)

Elem, oooogromna hajka na srbe se vodi dole. Komsija albanac prilazi komsiji srbinu i kaze mu da je bolje da sam napusti svoju kucu nego posle da ga ubiju i opet mu je otmu. Tako da ce on da je proda za pola miliona evra kao sto su svi nasi kosovari (citaj: kosovci) prodali.
P...e jedne kosovarske, vozite dzipove i kabriolete po Vranju i Nisu, izgratiste kucerine i zgrade a kukate "ja mi jadni kosovci, sve su nam uzeli"
Prokleti bili kosovari

pavo DU

pre 12 godina

Sjecate li se dragi susjedi kako su Martic i Babic bil ugrozeni u Kninu u kojem je bio stacioniran Ratko Mladic sa tisucama vojnka JNA?
E pa tako su isto i Albanci ugrozeni Kosovu!!!!!!

KLIN

pre 12 godina

ajmo braco srbi, svi kod hasima tacija da cujemo sta covek ima da kaze!
(draganbg, 19. april 2012 13:
...
Ajte braćo Srbi, eto mene za vama.

bezimena

pre 12 godina

Taj isti albanac je sam aktivirao tu bombu i od nje strado, to svi znaju ali niko ne govori javno. Postoje i dokazi za to ali mediji su cudo i zbog takvih medija smo stradali.. Samo se nadam da neko gore ovo sve vidi..
(Zmaj, 19. april 2012 15:59)

C,c,c,c,c...ako već verujete u "nekoga gore" zar se ne bojite kazne...i zar Vam nikada nije palo na pamet da možda baš zato što "neko gore" SVE vidi, taj "neko" odavno NIJE NA srpskoj strani?

Zmaj

pre 12 godina

Sprema se velika hajka na Srbe na Kosovu, to se jednostavno oseca u vazduhu, a i vidi po ponasanju [Albanaca], kako politicara tako i obicnih gradjana. Svi koji veruju da je uzrok bomba koja je ubila albanca, varaju se. Taj isti albanac je sam aktivirao tu bombu i od nje strado, to svi znaju ali niko ne govori javno. Postoje i dokazi za to ali mediji su cudo i zbog takvih medija smo stradali.. Samo se nadam da neko gore ovo sve vidi..

Ida

pre 12 godina

Srbi i Srbija na severu Kosova drze ilegalne i paravojne formacije nauruzane do zuba koje narasavaju red i mir, bave se svercom i kontrabandom a od skora i terorizmom u klasnicnom smislu reci, a Bogdanovic govori o ekstremistima koji su ustvari selaci koji cuvaju svoj prag da im se ne desi ono sto se desilo Selveru Haradinaju. Srbi na severu Kosova postavljaju barikade opstruisu KFOR i EULEX pucaju na Poliiciju Kosova, a svi ovi uzdrzani da eto pobedi Tadic na izbore u Maju jer sve ostale alternative su za EU i SAD neprihvatlive, tako da na kicmi Albanaca mi treba da trpimo sve te nebuloze kako bi vi Srbi izabrali politicku elitu koja nebi vas odvela na jos vecu stranputicu od ove sadasnje. Ova i ovakva politika zapada u odnosu na sever Kosova i Srbiju u opste je pogresna, uzmedju ostalog i zbog inertnosti i servilnosti politicke klase kod nas Albanaca, jer ce se politicari u Srbiji, sa castnim izuzetcima, uvek ponasati osiono i agresivno pogotovu kada vide da nas zapad pritiska na ustupke i pasivnost zbog vaskolike pobede Tadica. Neverujem da ce se sve ovo oduzite, a ovoga se plasim iskreno, jer na Kosovu raste nezadovoljstvo i politickom klasom u Albance ali i inertnoscu zapada, koji je sve do skora govorio jedno a sada drugo radi. Nazalost u Srpskom drustvu postoje mnoge predraude o Albancima, atamo gde ima predrasuda ima neznanja e nepoznavanja.

Albanac od leposavic

pre 12 godina

Ne mogu vise da idem peske 5kilometara svaki dan sa malom djecu, samo sto neki hoce da barikadira put.. Dosta vise molim vas

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Ida
Ida, sto se cimas, pa ne radimo nista sto vi niste radili kao nacionalna manjina u SFRJ, a kasnije u Srbiji? Uostalom, ti zli Srbi vise nemaju ni vojsku ni policiju dole, a vi se busate u prsa kako vas zapad ovaj put nece ostaviti na cjedilu, i da je NATO iza vas. Ta prica o eventualnoj "ugrozenosti" Albanskog zivlja na kosovu, od strane razularenih Srba iz Mitrovice, i nekoliko enklavica ne moze da se svrsta ni u red prica za malu djecu. Nikakva ugrozenost nije u pitanju, samo vas svrbi da zavrsite zapoceto - etnicki cistu "drzavu Kosova". Na kraju krajeva, proljece odavno pocelo, a nista se ne desava, ni vi sami niste navikli na to.

Zoso

pre 12 godina

Sektore pa to oni hoce.Posalji vojsku i policiju a Amerika spremila batinu pa udri po srbiji .Ama narode srpski kosovo je gotova stvar opametite se zar nam nije dosta batina.Kada bude bezanija savu i dunav vise niko nece preci dosta je bilo vaseg k..... .

posledice

pre 12 godina

Uh uh uh, kako se sad srbi bune. Kao sto sam govorio dok su postavljali balvane i barikade - sad se k...cite, posle ce da bude kuknjave kad krenu i oni protiv vas, sta ste ocekivali? da ce vam dozvoliti da ih zaj....te do mile volje, a?

Amaterska Analiza

pre 12 godina

Uvek na ovim prostorijama Albanci su bili "varjabal" srpske politike. Uvek sredili svoje poteze sa srpskom politikom. Nikada su bili Prvi. Postoji opasnost da megjunarodna zajednica(citaj Amerika) postane isto. U situaciji da Evropa i Ameri kazu da Kosovo nezavisnost doprinosi miru na Balkanu dok Srbija suprotno, u situaciji da Srbija, preko legalnih i ilegalnih poteza, legalnih i ilegalnih organizacija, iskoristeci nadmocnost doprinosi destabilizaciji sutuaciji na Kosovu tome , u Srbijni i u celom Balkanu, postoji velika mogucnost da "usklade" svoju politiku sa ovim potezima Srbije. Zapad ne planira da bude uvek Majka malisana Balkana. Zapad bi mislio da napravi odrasle od malisana. Najbolji nacin je da kosovski malisan bude covek ili srpski vulnerabal muz bude ukoran...To opet se zavisi od Srbije. U tom kontekstu jedno vrlo efikasno resenje moze da bude cak i implementacija u zivot srpskih predpostavki o Velikoj Albaniji. Balanciranje moci i ne moc sa jednom centru(kada ova moc stvori probleme) je poznato u politici. Ipak to moram da prihvatim da o Velokoj Albaniji, vise se govori u Srbiji nego na Kosovu ili u Albaniji. Bojim se da Ameri igraju sa Srbima da bi naterali njih da naprave greske, da bi promenili politiku ka Velikoj Albaniji". Jedini nacin da Srbija onemoguci tu scenariju je koperacija sa Zapadom, ulazak u NATO, priznavanje postojecih granica pokazavsi da ona nije vise "silovatelj" muz ali ljubanvnik. Sve se zavisi od Srbije i njene politike. Napokon Srbi moraju da znaju sta oni zele: da li zele ili ne Veliku Albaniju. Ko zna sta su kalkulacije u americkim kancelarijama.... Sve sto zbiva na Balkanu: dobro i zlo, ima nekoliko pecata, ali najizrazitiji pecat je onaj SRPSKI kao najaci, najmocni Narod. Izbor je vas. Mi smo varjabla.

rade

pre 12 godina

"Zamenik portparola međunarodnih snaga na Kosovu Mark Štimler izjavio je danas da Kfor nema nikakvih posebnih naznaka da na Kosovu postoje neke naoružane grupe.

On je istakao da Kfor trenutno "nema naznake da na Kosovu ima ni više ni manje naoružanih" nego što je to uobičajeno.

Štimler je kazao da Kfor nije dobio nikakav zahtev da sprovede posebnu istragu u vezi naoružanih lica na severu. Štimler je ponovio da trenutno nema nikakvih posebnih naznaka da na Kosovu postoje neke naoružane grupe. " - ŠTA JE OVO, NEKA MANTRA PUNA KONTRADIKTORNOSTI?!?!

U 4 rečenice tri puta je rečeno da nema naoružanih grrupa, a u jednoj od te 3 rečenice se kaže da ih nema ni više ni manje nego uobičajeno. Setimo se potonjih godina nakog kumanovskog sporazuma, tada je KFOR (NATO) kazao kako se urađena demilitarizacija čitavog Kosmeta, televizije su bile pune snimaka oduzetog oružja, nedugo nakon tih snimaka dešavaju se sledeće stvari: upad OVK na teritoriju centralne Srbije, upad OVK na teritoriju Makedonije, teroristički napadi na Srbe, dizanje autobusa u vazduh, pucanje na povratnike, ubistva Srba i drugih nealbanca kao i ubistva Albanaca koji su "nelojalni". I onda danas izađe neki dimento iz NATO-a sa saopštenjem kako naoružanih grupa ima ni manje ni više nego što je uobičajeno. Postavlja se pitanje u kojoj to "demokratskoj" zemlji mogu da vršljaju nekakvi teroristi sa kalšnjikovima. Možda u USA, UK, FRA, ITA, GER... Ako je to normalno onda postoji medijska blokada u tim zemljama pa ne možemo da čitamo o njima. Ili su oni ipak samo teroristi. Ta izjava ovog smešnog lika me potseti na onaj vic kad amajka pita sina da li se drogira a on joj odgovara "kako se uzme, u jednu ruku da u drugu ne". Tako i ovaj tupi vojničić daje izjave "nema ih više nego što je uobičajeno", znači zna se da Albanci imaju oružje, da pucaju po Srbima ali je to uobičajeno pa ne vredi da izvršavamo dužnosti zbog kojih smo tu jer mogu da opletu i po nama. Dalje, ako je izvršena demilitarizacija i pokupljen višak naoružanja otkud ovim Albancima oružje?!?! Znači ipak nije pokupljeno oružje. Kažu to je posao policije. Ako je to posao policije onda je očigledno da policija (EULEX i KPS) ne rade svoj posao te im treba otkazati gostoprimstvo uz svo dužno poštovanje za sve neučinjeno. Dalje onaj bahati Drevs poziva sve strane na mir. Šta ima da poziva Srbe na mir, pa ne šetaju se oni sa kalašnjikovima već Albanci. Pozovi ti Gešo Albanjerose na mir i pripreti njima, batali Srbe. Srbi nemaju kalašnjikove već Albanci. Pride eto vam i mogućih počinioca svih ovih ubistava i ranjavanja u proteklih nekoliko godina pa se dajte na hapšenje tih terorista. Ili još uvek ne smete da prdnete bez odobrenja iz Vašingtona (rekao bih da je tako). Jedna stvar je sigurna, Albanci su pored gneva Srba na sebe navukli i gnev Makedonaca. Onog momenta kada se NATO povuče ne bih baš voleo da se nađem u koži tih Albanca koji su uživali u lovu na Srbe, Makedonce i ostale nealbance.

dragan

pre 12 godina

ili ce se sever otcepiti, ili ce proterati sve srbe sa kosova. treca opcija ne postoji, ko misli da moze drugacije neka ode dole i nek se na sred ulice izkasni kao srbin. e da. prethodno nek uplati sebi pogrebne troskove.

Rašamon

pre 12 godina

Ma to su sigurno lovci, ali sa slabim vidom pa poneli automate da im divljač ne pobegne. Evo pitajte Natašu ona sigurno zna da sam u pravu ilí ima neko opravdanje kao za sve do sada :)

milan87

pre 12 godina

Imaju ovi,ali i mi imamo.Ali nije to resenje.Sled dogadjaja u bliskoj buducnosti: sukobi izmedju [Albanaca] i predstavnika EU.Prorocanstva to govore,i bice tako.

Faton

pre 12 godina

Na moj prethodni komentar: "Goran Bogdanović zatražio je od međunarodnih snaga da razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova" Slazem se, ali to treba i za Spske Ekstremisticke-Kriminalne grupe na severu kosova.

Ako si ti ministar takozvane demokratske drzave srbije, nije trebao da kazes "samo" albanske ekstremističke grupe na severu Kosova.
(Faton, 19. april 2012 08:37)


Preporučujem (+89) Ne preporučujem (-87)

Vidise iskrenost komentatorima. 87 su da ne razoružuju srpska ekstremistcna-kriminalna grupa

Yugoslav

pre 12 godina

Pa sve je pocelo miotinzima "istine" i desavanjima nenaoruzanog "naroda". I dalje posle skoro 25 godina trazimo "istinu" i dalje smo "nenaoruzani"...

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?
(Tadija, 19. april 2012 12:12)
E Tadija, Tadija, kad vam je bilo JNA, da je rasprave s Albancima bilo, ali i da vam nije bilo SM i njegovih istomišljenika (a bilo ih je)još bi dans svi živjeli sretno i Jugoslaviji. Znaš, nisu baš uvijek svi drugi krivi, koji put ste i vi Srbi krivi.

Tibetanac

pre 12 godina

Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?
(Tadija)

Da je JNA kao NEKADA, JNA bi pohapsila prvo Srpske politicare pa onda i ostale, napravila drzavni udar ako treba i pokrenula demokratsko preuredjenje Juge. Umesto toga nekadasnjua JNA se pretvorila u zlocinacku srpsku masinu...sto jest jest.

Niko nesmme da vas bije

pre 12 godina

strategije "nenaoruzanog" "ugrozenog" naroda koji samo "brani svoja ognjista" je na ovim prostorima reprizirana toliko puta da je narodi napamet znaju a politicari vec daljinskim upravljacem i zmureci mogu da igraju balkansku igricu. Vek zatvaranja "igrica" neizvestan, jos se puno trazi na trzistu a glavni junaci dele potpise levo i desno...

maja

pre 12 godina

I da ima naznaka naoružavanja Albanaca, to bi prevideli i Kfor i Euleks, jer ionako sve vreme rade u interesu Albanaca. Ta njihova, nazovi, neutralnost, samo je maska za javnost, mada svi znaju kakvo je pravo stanje stvari.

apolitičan

pre 12 godina

@NenadNS

Da, u pravu si, mozda se nece zvati Velika Albanija vec AlKos, KosAl...
Mislim da to ne menja sustinu. Podrska stvaranju Velike Albanije ne postoji?
Sve dok imaju novca, postojace, ne sekiraj se.
Para vrti gde burgija nece(stara poslovica, na Kosmetu - na delu u pravom smislu reci).

NenadNS

pre 12 godina

@(apolitičan)

pa i mi smo znali sta hocemo - "srpske zemlje". Nije nam uspelo (sa izuzetkom "najvece pobede" - RS) a nece ni njima. Mozda postoji podrska nezavisnom Kosovu ali ne postoji podrska Velikoj Albaniji, to je sigurno.

Tadija

pre 12 godina

E moji "tuzni Sloveni" od onakve drzave,vojske,naroda dosli smo do dna,svi skupa. I mi Srbi,i Hrvati,Bosanci,Slovenci,Makedonci,Crnogorci nekada ponosna Jugoslovenska nacija danas robovi nekih drugih. Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?

idiot

pre 12 godina

"Generalno mi proveravamo da li se naoružana lica šetaju Kosovom. To je, prvobitni zadatak policije, ali kada naiđemo na lica koja poseduju oružje, a za to nemaju potrebne dozvole, mi ih oduzimamo", objasnio je Štimler.

Ali stvarno vam verujem

apolitičan

pre 12 godina

Rade ljudi. Imaju plan, drze se toga i nema odstupanja. Znaju sta hoce a sta ne. Krckaju malo Srbiju, sada malo Makedoniju, Crnu Goru vec pojeli i jos na kraju slag Grcka.
A gore pomenute "drzave" posmatraju stvaranje Velike Albanije, mozda usput i napisu pokoji komentar na neku ovakvu temu.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Vi to sad tek objavljujete a snimci kruže 10 dana kad su sklanjali barikadu kfor nije vidio oružje zato što su vjerovatno stavili u kamion. Bože sačuvaj onaj narod od zla!

daleko sam ja

pre 12 godina

Moje licno misljenje je da Beograd mora pod hitno da resi ove napetosti na severu KiM. Ako Beograd nastavi sa ovim i ovakvim potezima ( ) uskoro ce granica Kosova biti na liniji Nis , Kraljevo, Uzice. Nadam se da ce neko procitati ovaj moj komentar i moje misljenje. Sve je ista politika kao i 90-ti godina proslog veka. Beograd i dalje raspiruje mrznju, nasilje i sigurno i rat , samo da bi se cuvale fotelje i krale pare ( branioci Srba i srpstva). Njih niti zanimaju Srbi , niti Srbija a jos manje granice . Njih zanimaju udobne fotelje i milioni evra ili dolara. Svako ko je imao i kaplje mozga mogao je sve to da vidi od Slovenije do KiM .Svi oni naivni sto su se borili za Srbiji i Srbe sada trunu po svetskim kazamatima ili su tamo pomrli. Ovi sto znaju kako se brane stolice, milioni i dalje vladaju Srbijom i zakuvavaju nove odbrane od " neprijatelja srpskog naroda i granica".

NenadNS

pre 12 godina

Uopste mi nije jasno kako smo mogli da udjemo u konflikt sa ovim ljudima... pa oni deluju tako miroljubivo i civilizovano.
(Rodoljub)

"Pravi" odgovor na "pravo" pitanje je: kako smo mogli ne uci u konflikt sa masovnom necivilizacijom koja okruzuje Srbe od Triglava do Gevgelije?.

Goran

pre 12 godina

Ja bi u zemlju propao da sam izjavio ovako nesto, zgrozen sam samo dok citam...

"On je istakao da Kfor trenutno "nema naznake da na Kosovu ima ni više ni manje naoružanih" nego što je to uobičajeno. "

sevarlica

pre 12 godina

@Kfor: Nema naznaka o naoružanim grupama@

Nema naznaka, ali ima video snimaka. Ono što visi ovom čoveku o rame je igračka koju je poneo svom malom sinčiću na poklon.

Srbijo, sam smo krivi što nas ceo svet pravi budalama, kad to i jesmo.

govoritj Moskva

pre 12 godina

Nigde se ne kaze da je Rusija danas u cilju ocuvanja barikada poslala novu humanitarnu pomoc od 17 kamiona u kojima se nalaze petrolejke,cuvene Ruske konzerve sa ribom,podrska kostunici i nikolicu.Ima u kamionmima jos svasta,konuzin i Kostunica ce ici da uruce bratsku pomoc koja nikome nije potrebna.

Sector

pre 12 godina

Posao nase Vlade je da pripremi reagovanje ako oni krenu silom na Srbe sa severa KiM-a, a ne da moli MZ koja im dozvoljava da rade sta zele...

косовски витез

pre 12 godina

Колико год да дежурни покушавају да изједначе српске екстремисте са албанским немогуће је. У задњих 13 година Срби немају власт на Космету, Албанци су ти који тероришу Србе, уништавају њихову културну и личну имовину, преоравају гробља.... Цео Космет је скоро етнички чист. Српска села су сведена на величине и број оаза у Сахари.
Срби нису ти који позирају са снајперима и дугим цевима. Погледајте на интернету прослава албанске свадбе ( такав је назив ) и видећете арсенале оружја, на којима би многе војске позавиделе. Ко је икада живео са Албанцима зна да никада не жале новац, на доброг пса, ауто и оружје.
Сви ми знамо да Албанци имају оружје на северу, али никада се овако нису експонирали. То је оно што плаши Србе на северу. Да ли они мисле да је вакуум на политичкој сцени шанса за њих, не знам али оно што раде иде у прилог томе. Синоћ су на пример у бошњачкој махали спрејевима означавали српске куће, зар то није вид притиска или мислите да раде попис становништва??? Ја бих лично волео да је ово маркетиншки трик или празна прича, али шта ако није?

Srbin

pre 12 godina

Ispade da su po Kforu opasniji Srbi sa rukama i zubima, nego Albnaci sa naoruzanjem. Ako je tako, pa sta ce onda biti kad Srbi uzmu oruzje? Kforovci i Albanci ce premreti od straha, barem tako ispada po ponasanju KFORA.

Nikola

pre 12 godina

Niko tu nije nenaoruzan i bez politicke podrske. Toliko je tamo krvi palo i zlocina napravljeno u nicim izazvanim odbranama "nenaoruzanih naroda" da zaista nije tesko pretpostaviti sta se dogadja i moze dogadjati u ovom politickom i statusnom "vakumu" gde se svi brane i imaju razloga za strah. Koliko god ne voleli strance i optuzivati ih za nase zlocine, oni jedino mogu drzati stvari pod kontrolom...

vladimir

pre 12 godina

Prvo su bili ugrozeni od srpske vlasti sad su albanci na vlasti oni opet ugrozeni , pa ko je tu lud ? Odvajaju od usta da se naoruzaju ,jadni oni .

crni domino

pre 12 godina

"Bogdanović zatražio da se razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova".
Srbi na severu Kosova su fini ljudi, oni nemaju oruzje, oni postuju zakone Srbije. Zbog toga se Bogdanovic ubi od sekiracije i zelje da pomogne srbima.

Cuda su moguca, ali ovo nije!

pre 12 godina

Albanci civli, a naoruzani vojnim dugim cevima i jos poziraju pred kamerama. NEMOGUCE! Opet srpska propaganda i tajne sluzbe!

Petar

pre 12 godina

Albanska neka armija je imala sastanak u Mitrovici na kome je pretila Makedoncima... ocigledno je da im je Kosovo neka sigurna zona gde su van zakona. Da se ne lazemo, premijer Kosova je nosio pusku i ubijao pre 10 godina, zasto bi mu sada smetali njegovi saborci...

Kole

pre 12 godina

Zasto ministar Bogdanovic ne pita Borka Stefanovica za resenje? Juce je nas cuveni pregovarac sa Pristinom izjavio da DS ima "celishodno resenje za Kosovo". To resenje ,valjda, nije tajna i samo ga treba primeniti.

Dubravko

pre 12 godina

Uz duzno postovanje ministru poljoprivrede u vladi Agima Cekua i ministru za Kosovo i Metohiju u vladi Cvetkovicevoj kao i svim komentatorima smatram da ovaj covek, pod uslovom da je moral kategorija od postovanja,treba ostati u misijoj rupi. Kako i sam zivim na severu KIMa a uzimajuci u obzir da nas je malo i svi znamo jedni druge, ti kriminalci sa severa, kako ih neko u komentarima nazva su produkt doticnog ministra i drzave. Tu nema ni P od patriotizma vec se sve vrti oko love i procenata. TAkvi kriminalci ne dizu tenzije u smislu medjunacionalnih sukoba, ali bi isti trebali biti predmet interesovanja policije i sudija. No Srpska policija i sudovi su zauzeti postavljanjem zaseda na putu i hvatanjem, a mnogo puta i laziranjem, ucinioca saobracajnih preksaja koji na kolima nose KM tablice.Verovatno zeleci da vrate tih 12 posto Kosovskog dodatka koji se ionako ne isplacuje svima vec samo onim uposlenima i lojalnima.
Molim vas zato, kao neko ko jos uvek ima poverenja u vas medij da ne podlezete uticajima kriminalnih struktura i da objavite vec jednom onaj Insajder koji ste nekoliko puta odlagali.
Vas iskreni citalac
Dubravko

Robi

pre 12 godina

Razoruzati "Albanske Ekstremiste" a da se da oruzje (pored onog "arsenala " sto imaju) "Srpskim Ekstremistima"...hmm dobra ideja Bogdanovicu...a barikade isve ostalo sto rade "patriote" ne smeju da se diraju a i one sto postavljaju ni pod razno...blago tebi...mnogo si pametan.

e-krem

pre 12 godina

Mnogi su do sada pitali sta je sa onih 1000 vojnika i policajaca koji su trebali biti rasporedjeni po "Kumanovskom sporazumu".Sada je i Albanskom narodu jasno nakon sto niko nista za njih ne cini na severu da njihovo precutno prisustvo znaci sudbina Selvera Haradinija bas kao sto je i njemu bilo jasno (preceno mu je sve vreme)da i njega ocekuje sudbina svoga oca koji je nastadao od istih ispred ulaza u istu zgradu gde je i sam nastradao.Uzalud je trazio pomoc ali nje ni odkuda jer i KFOR je vise puta napadnut.Eulex je postao sprdnja a KP dobra prilika za zabavu.Zato su ljudi uzeli oruzje u svoje ruke Gorane a ti izvoli pa ih sa jugendom i njihovim bossovima koji pale i zare 13 godina nakon kapitulacije i kao predaje Kosova razoruzaj od apela nema nista jer ste te institucije upravo VI potrosili i degradirali.

Faton

pre 12 godina

"Goran Bogdanović zatražio je od međunarodnih snaga da razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova" Slazem se, ali to treba i za Spske Ekstremisticke-Kriminalne grupe na severu kosova.

Ako si ti ministar takozvane demokratske drzave srbije, nije trebao da kazes "samo" albanske ekstremističke grupe na severu Kosova.

kasper

pre 12 godina

Milos@

Albanci nisu mozda slozni za svoje unutrasnje probleme, a sto se tice naciolnalnih interesa su slozniji nego bilo koji drugi narod.

NK

pre 12 godina

Bilo bi dobro da svi predaju oruzje i da Bogdanovic za celi narod ko tamo zivi apeluje. Napadnuta je cela albanska porodica eksplozivom, ubijen je covek u svojo kuci, zena i deca su sve to posmatrali, a Bogdanovic da apeluje samo za "albanske ekstremiste" to nije ni posteno, ni normalno

Mare

pre 12 godina

Covece o cemu ti pricas, prvo su Albanci naoruzani upali na sever, pa su onda Srbi postavili barikade. Pogledaj sta Albanci rade u Makedoniji,Kosovu oni terorisu,ubijaju a EU,Amerika cute, njima je izgleda sve dozvoljeno. Albancima je dozvoljeno da ubijaju a nama zabranjeno da se branimo.

Nikada. Pa ni tada.

pre 12 godina

@tikvan Mogu pojedine države da priznavaju (šta god to značilo), a eto može i Bogdanović da apeluje, ukoliko ga dovoljno platite.

Ali Kosovo kao država nikada nije postojala, ne postoji, neće ni postojati.

Možemo da pričamo samo o lojalnost Srbiji, na čijem terenu se Kosovo nalazi.

tikvan

pre 12 godina

Da je Ministar Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović mirotvorac i istinski mirozelilac on bi zatražio od međunarodnih snaga da razoružaju sve ekstremističke grupe na severu Kosova a ne samo "albanske ekstremiste". On bi trebao da apeluje da svi gradjani sa severa konacno postanu lojalni svojoj novoj drzavi Kosovo. Srpski ekstremizam je samo isprovocirao albanski ekstremizam, jer barikade su gradili Srbi. A da ne ulazimo u drevna pitanja i probleme.

Mare

pre 12 godina

Covece o cemu ti pricas, prvo su Albanci naoruzani upali na sever, pa su onda Srbi postavili barikade. Pogledaj sta Albanci rade u Makedoniji,Kosovu oni terorisu,ubijaju a EU,Amerika cute, njima je izgleda sve dozvoljeno. Albancima je dozvoljeno da ubijaju a nama zabranjeno da se branimo.

Nikada. Pa ni tada.

pre 12 godina

@tikvan Mogu pojedine države da priznavaju (šta god to značilo), a eto može i Bogdanović da apeluje, ukoliko ga dovoljno platite.

Ali Kosovo kao država nikada nije postojala, ne postoji, neće ni postojati.

Možemo da pričamo samo o lojalnost Srbiji, na čijem terenu se Kosovo nalazi.

tikvan

pre 12 godina

Da je Ministar Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović mirotvorac i istinski mirozelilac on bi zatražio od međunarodnih snaga da razoružaju sve ekstremističke grupe na severu Kosova a ne samo "albanske ekstremiste". On bi trebao da apeluje da svi gradjani sa severa konacno postanu lojalni svojoj novoj drzavi Kosovo. Srpski ekstremizam je samo isprovocirao albanski ekstremizam, jer barikade su gradili Srbi. A da ne ulazimo u drevna pitanja i probleme.

Petar

pre 12 godina

Albanska neka armija je imala sastanak u Mitrovici na kome je pretila Makedoncima... ocigledno je da im je Kosovo neka sigurna zona gde su van zakona. Da se ne lazemo, premijer Kosova je nosio pusku i ubijao pre 10 godina, zasto bi mu sada smetali njegovi saborci...

Cuda su moguca, ali ovo nije!

pre 12 godina

Albanci civli, a naoruzani vojnim dugim cevima i jos poziraju pred kamerama. NEMOGUCE! Opet srpska propaganda i tajne sluzbe!

kasper

pre 12 godina

Milos@

Albanci nisu mozda slozni za svoje unutrasnje probleme, a sto se tice naciolnalnih interesa su slozniji nego bilo koji drugi narod.

косовски витез

pre 12 godina

Колико год да дежурни покушавају да изједначе српске екстремисте са албанским немогуће је. У задњих 13 година Срби немају власт на Космету, Албанци су ти који тероришу Србе, уништавају њихову културну и личну имовину, преоравају гробља.... Цео Космет је скоро етнички чист. Српска села су сведена на величине и број оаза у Сахари.
Срби нису ти који позирају са снајперима и дугим цевима. Погледајте на интернету прослава албанске свадбе ( такав је назив ) и видећете арсенале оружја, на којима би многе војске позавиделе. Ко је икада живео са Албанцима зна да никада не жале новац, на доброг пса, ауто и оружје.
Сви ми знамо да Албанци имају оружје на северу, али никада се овако нису експонирали. То је оно што плаши Србе на северу. Да ли они мисле да је вакуум на политичкој сцени шанса за њих, не знам али оно што раде иде у прилог томе. Синоћ су на пример у бошњачкој махали спрејевима означавали српске куће, зар то није вид притиска или мислите да раде попис становништва??? Ја бих лично волео да је ово маркетиншки трик или празна прича, али шта ако није?

Kole

pre 12 godina

Zasto ministar Bogdanovic ne pita Borka Stefanovica za resenje? Juce je nas cuveni pregovarac sa Pristinom izjavio da DS ima "celishodno resenje za Kosovo". To resenje ,valjda, nije tajna i samo ga treba primeniti.

NK

pre 12 godina

Bilo bi dobro da svi predaju oruzje i da Bogdanovic za celi narod ko tamo zivi apeluje. Napadnuta je cela albanska porodica eksplozivom, ubijen je covek u svojo kuci, zena i deca su sve to posmatrali, a Bogdanovic da apeluje samo za "albanske ekstremiste" to nije ni posteno, ni normalno

Dubravko

pre 12 godina

Uz duzno postovanje ministru poljoprivrede u vladi Agima Cekua i ministru za Kosovo i Metohiju u vladi Cvetkovicevoj kao i svim komentatorima smatram da ovaj covek, pod uslovom da je moral kategorija od postovanja,treba ostati u misijoj rupi. Kako i sam zivim na severu KIMa a uzimajuci u obzir da nas je malo i svi znamo jedni druge, ti kriminalci sa severa, kako ih neko u komentarima nazva su produkt doticnog ministra i drzave. Tu nema ni P od patriotizma vec se sve vrti oko love i procenata. TAkvi kriminalci ne dizu tenzije u smislu medjunacionalnih sukoba, ali bi isti trebali biti predmet interesovanja policije i sudija. No Srpska policija i sudovi su zauzeti postavljanjem zaseda na putu i hvatanjem, a mnogo puta i laziranjem, ucinioca saobracajnih preksaja koji na kolima nose KM tablice.Verovatno zeleci da vrate tih 12 posto Kosovskog dodatka koji se ionako ne isplacuje svima vec samo onim uposlenima i lojalnima.
Molim vas zato, kao neko ko jos uvek ima poverenja u vas medij da ne podlezete uticajima kriminalnih struktura i da objavite vec jednom onaj Insajder koji ste nekoliko puta odlagali.
Vas iskreni citalac
Dubravko

Srbin

pre 12 godina

Ispade da su po Kforu opasniji Srbi sa rukama i zubima, nego Albnaci sa naoruzanjem. Ako je tako, pa sta ce onda biti kad Srbi uzmu oruzje? Kforovci i Albanci ce premreti od straha, barem tako ispada po ponasanju KFORA.

vladimir

pre 12 godina

Prvo su bili ugrozeni od srpske vlasti sad su albanci na vlasti oni opet ugrozeni , pa ko je tu lud ? Odvajaju od usta da se naoruzaju ,jadni oni .

crni domino

pre 12 godina

"Bogdanović zatražio da se razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova".
Srbi na severu Kosova su fini ljudi, oni nemaju oruzje, oni postuju zakone Srbije. Zbog toga se Bogdanovic ubi od sekiracije i zelje da pomogne srbima.

Faton

pre 12 godina

"Goran Bogdanović zatražio je od međunarodnih snaga da razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova" Slazem se, ali to treba i za Spske Ekstremisticke-Kriminalne grupe na severu kosova.

Ako si ti ministar takozvane demokratske drzave srbije, nije trebao da kazes "samo" albanske ekstremističke grupe na severu Kosova.

e-krem

pre 12 godina

Mnogi su do sada pitali sta je sa onih 1000 vojnika i policajaca koji su trebali biti rasporedjeni po "Kumanovskom sporazumu".Sada je i Albanskom narodu jasno nakon sto niko nista za njih ne cini na severu da njihovo precutno prisustvo znaci sudbina Selvera Haradinija bas kao sto je i njemu bilo jasno (preceno mu je sve vreme)da i njega ocekuje sudbina svoga oca koji je nastadao od istih ispred ulaza u istu zgradu gde je i sam nastradao.Uzalud je trazio pomoc ali nje ni odkuda jer i KFOR je vise puta napadnut.Eulex je postao sprdnja a KP dobra prilika za zabavu.Zato su ljudi uzeli oruzje u svoje ruke Gorane a ti izvoli pa ih sa jugendom i njihovim bossovima koji pale i zare 13 godina nakon kapitulacije i kao predaje Kosova razoruzaj od apela nema nista jer ste te institucije upravo VI potrosili i degradirali.

Robi

pre 12 godina

Razoruzati "Albanske Ekstremiste" a da se da oruzje (pored onog "arsenala " sto imaju) "Srpskim Ekstremistima"...hmm dobra ideja Bogdanovicu...a barikade isve ostalo sto rade "patriote" ne smeju da se diraju a i one sto postavljaju ni pod razno...blago tebi...mnogo si pametan.

Sector

pre 12 godina

Posao nase Vlade je da pripremi reagovanje ako oni krenu silom na Srbe sa severa KiM-a, a ne da moli MZ koja im dozvoljava da rade sta zele...

Tibetanac

pre 12 godina

Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?
(Tadija)

Da je JNA kao NEKADA, JNA bi pohapsila prvo Srpske politicare pa onda i ostale, napravila drzavni udar ako treba i pokrenula demokratsko preuredjenje Juge. Umesto toga nekadasnjua JNA se pretvorila u zlocinacku srpsku masinu...sto jest jest.

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?
(Tadija, 19. april 2012 12:12)
E Tadija, Tadija, kad vam je bilo JNA, da je rasprave s Albancima bilo, ali i da vam nije bilo SM i njegovih istomišljenika (a bilo ih je)još bi dans svi živjeli sretno i Jugoslaviji. Znaš, nisu baš uvijek svi drugi krivi, koji put ste i vi Srbi krivi.

Albanac od leposavic

pre 12 godina

Ne mogu vise da idem peske 5kilometara svaki dan sa malom djecu, samo sto neki hoce da barikadira put.. Dosta vise molim vas

Tadija

pre 12 godina

E moji "tuzni Sloveni" od onakve drzave,vojske,naroda dosli smo do dna,svi skupa. I mi Srbi,i Hrvati,Bosanci,Slovenci,Makedonci,Crnogorci nekada ponosna Jugoslovenska nacija danas robovi nekih drugih. Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?

apolitičan

pre 12 godina

Rade ljudi. Imaju plan, drze se toga i nema odstupanja. Znaju sta hoce a sta ne. Krckaju malo Srbiju, sada malo Makedoniju, Crnu Goru vec pojeli i jos na kraju slag Grcka.
A gore pomenute "drzave" posmatraju stvaranje Velike Albanije, mozda usput i napisu pokoji komentar na neku ovakvu temu.

sevarlica

pre 12 godina

@Kfor: Nema naznaka o naoružanim grupama@

Nema naznaka, ali ima video snimaka. Ono što visi ovom čoveku o rame je igračka koju je poneo svom malom sinčiću na poklon.

Srbijo, sam smo krivi što nas ceo svet pravi budalama, kad to i jesmo.

Ida

pre 12 godina

Srbi i Srbija na severu Kosova drze ilegalne i paravojne formacije nauruzane do zuba koje narasavaju red i mir, bave se svercom i kontrabandom a od skora i terorizmom u klasnicnom smislu reci, a Bogdanovic govori o ekstremistima koji su ustvari selaci koji cuvaju svoj prag da im se ne desi ono sto se desilo Selveru Haradinaju. Srbi na severu Kosova postavljaju barikade opstruisu KFOR i EULEX pucaju na Poliiciju Kosova, a svi ovi uzdrzani da eto pobedi Tadic na izbore u Maju jer sve ostale alternative su za EU i SAD neprihvatlive, tako da na kicmi Albanaca mi treba da trpimo sve te nebuloze kako bi vi Srbi izabrali politicku elitu koja nebi vas odvela na jos vecu stranputicu od ove sadasnje. Ova i ovakva politika zapada u odnosu na sever Kosova i Srbiju u opste je pogresna, uzmedju ostalog i zbog inertnosti i servilnosti politicke klase kod nas Albanaca, jer ce se politicari u Srbiji, sa castnim izuzetcima, uvek ponasati osiono i agresivno pogotovu kada vide da nas zapad pritiska na ustupke i pasivnost zbog vaskolike pobede Tadica. Neverujem da ce se sve ovo oduzite, a ovoga se plasim iskreno, jer na Kosovu raste nezadovoljstvo i politickom klasom u Albance ali i inertnoscu zapada, koji je sve do skora govorio jedno a sada drugo radi. Nazalost u Srpskom drustvu postoje mnoge predraude o Albancima, atamo gde ima predrasuda ima neznanja e nepoznavanja.

daleko sam ja

pre 12 godina

Moje licno misljenje je da Beograd mora pod hitno da resi ove napetosti na severu KiM. Ako Beograd nastavi sa ovim i ovakvim potezima ( ) uskoro ce granica Kosova biti na liniji Nis , Kraljevo, Uzice. Nadam se da ce neko procitati ovaj moj komentar i moje misljenje. Sve je ista politika kao i 90-ti godina proslog veka. Beograd i dalje raspiruje mrznju, nasilje i sigurno i rat , samo da bi se cuvale fotelje i krale pare ( branioci Srba i srpstva). Njih niti zanimaju Srbi , niti Srbija a jos manje granice . Njih zanimaju udobne fotelje i milioni evra ili dolara. Svako ko je imao i kaplje mozga mogao je sve to da vidi od Slovenije do KiM .Svi oni naivni sto su se borili za Srbiji i Srbe sada trunu po svetskim kazamatima ili su tamo pomrli. Ovi sto znaju kako se brane stolice, milioni i dalje vladaju Srbijom i zakuvavaju nove odbrane od " neprijatelja srpskog naroda i granica".

idiot

pre 12 godina

"Generalno mi proveravamo da li se naoružana lica šetaju Kosovom. To je, prvobitni zadatak policije, ali kada naiđemo na lica koja poseduju oružje, a za to nemaju potrebne dozvole, mi ih oduzimamo", objasnio je Štimler.

Ali stvarno vam verujem

Goran

pre 12 godina

Ja bi u zemlju propao da sam izjavio ovako nesto, zgrozen sam samo dok citam...

"On je istakao da Kfor trenutno "nema naznake da na Kosovu ima ni više ni manje naoružanih" nego što je to uobičajeno. "

posledice

pre 12 godina

Uh uh uh, kako se sad srbi bune. Kao sto sam govorio dok su postavljali balvane i barikade - sad se k...cite, posle ce da bude kuknjave kad krenu i oni protiv vas, sta ste ocekivali? da ce vam dozvoliti da ih zaj....te do mile volje, a?

Nikola

pre 12 godina

Niko tu nije nenaoruzan i bez politicke podrske. Toliko je tamo krvi palo i zlocina napravljeno u nicim izazvanim odbranama "nenaoruzanih naroda" da zaista nije tesko pretpostaviti sta se dogadja i moze dogadjati u ovom politickom i statusnom "vakumu" gde se svi brane i imaju razloga za strah. Koliko god ne voleli strance i optuzivati ih za nase zlocine, oni jedino mogu drzati stvari pod kontrolom...

NenadNS

pre 12 godina

Uopste mi nije jasno kako smo mogli da udjemo u konflikt sa ovim ljudima... pa oni deluju tako miroljubivo i civilizovano.
(Rodoljub)

"Pravi" odgovor na "pravo" pitanje je: kako smo mogli ne uci u konflikt sa masovnom necivilizacijom koja okruzuje Srbe od Triglava do Gevgelije?.

govoritj Moskva

pre 12 godina

Nigde se ne kaze da je Rusija danas u cilju ocuvanja barikada poslala novu humanitarnu pomoc od 17 kamiona u kojima se nalaze petrolejke,cuvene Ruske konzerve sa ribom,podrska kostunici i nikolicu.Ima u kamionmima jos svasta,konuzin i Kostunica ce ici da uruce bratsku pomoc koja nikome nije potrebna.

Faton

pre 12 godina

Na moj prethodni komentar: "Goran Bogdanović zatražio je od međunarodnih snaga da razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova" Slazem se, ali to treba i za Spske Ekstremisticke-Kriminalne grupe na severu kosova.

Ako si ti ministar takozvane demokratske drzave srbije, nije trebao da kazes "samo" albanske ekstremističke grupe na severu Kosova.
(Faton, 19. april 2012 08:37)


Preporučujem (+89) Ne preporučujem (-87)

Vidise iskrenost komentatorima. 87 su da ne razoružuju srpska ekstremistcna-kriminalna grupa

Rašamon

pre 12 godina

Ma to su sigurno lovci, ali sa slabim vidom pa poneli automate da im divljač ne pobegne. Evo pitajte Natašu ona sigurno zna da sam u pravu ilí ima neko opravdanje kao za sve do sada :)

nislija

pre 12 godina

za kone koji kazu,kosovo je gotova stvar,ja da kazem ,da kosovo nije gotova stav
nikad nece biti,dok se sve oteto ne vrati,a ubice,teroristi budu kaznjeni.

Srbija je duzna da stiti svoju zemlju i narod.
i KRAJ.
smrt fasizmu

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Vi to sad tek objavljujete a snimci kruže 10 dana kad su sklanjali barikadu kfor nije vidio oružje zato što su vjerovatno stavili u kamion. Bože sačuvaj onaj narod od zla!

maja

pre 12 godina

I da ima naznaka naoružavanja Albanaca, to bi prevideli i Kfor i Euleks, jer ionako sve vreme rade u interesu Albanaca. Ta njihova, nazovi, neutralnost, samo je maska za javnost, mada svi znaju kakvo je pravo stanje stvari.

dragan

pre 12 godina

ili ce se sever otcepiti, ili ce proterati sve srbe sa kosova. treca opcija ne postoji, ko misli da moze drugacije neka ode dole i nek se na sred ulice izkasni kao srbin. e da. prethodno nek uplati sebi pogrebne troskove.

NenadNS

pre 12 godina

@(apolitičan)

pa i mi smo znali sta hocemo - "srpske zemlje". Nije nam uspelo (sa izuzetkom "najvece pobede" - RS) a nece ni njima. Mozda postoji podrska nezavisnom Kosovu ali ne postoji podrska Velikoj Albaniji, to je sigurno.

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Ida
Ida, sto se cimas, pa ne radimo nista sto vi niste radili kao nacionalna manjina u SFRJ, a kasnije u Srbiji? Uostalom, ti zli Srbi vise nemaju ni vojsku ni policiju dole, a vi se busate u prsa kako vas zapad ovaj put nece ostaviti na cjedilu, i da je NATO iza vas. Ta prica o eventualnoj "ugrozenosti" Albanskog zivlja na kosovu, od strane razularenih Srba iz Mitrovice, i nekoliko enklavica ne moze da se svrsta ni u red prica za malu djecu. Nikakva ugrozenost nije u pitanju, samo vas svrbi da zavrsite zapoceto - etnicki cistu "drzavu Kosova". Na kraju krajeva, proljece odavno pocelo, a nista se ne desava, ni vi sami niste navikli na to.

gorcha

pre 12 godina

@coyote Albanija na albanskom se kaze Shqipëria pa samim tim su i albanci shiptari. Kad se medju sobom tako nazivaju to je okey ali kada ih mi tako nazivamo onda je to pogrdno. Ista stvar sa ciganima (citaj: romima)

Elem, oooogromna hajka na srbe se vodi dole. Komsija albanac prilazi komsiji srbinu i kaze mu da je bolje da sam napusti svoju kucu nego posle da ga ubiju i opet mu je otmu. Tako da ce on da je proda za pola miliona evra kao sto su svi nasi kosovari (citaj: kosovci) prodali.
P...e jedne kosovarske, vozite dzipove i kabriolete po Vranju i Nisu, izgratiste kucerine i zgrade a kukate "ja mi jadni kosovci, sve su nam uzeli"
Prokleti bili kosovari

rade

pre 12 godina

@Ida
Zanimljivi neki seljaci koji imaju kalašnjikove?!?!
Verovatno je to samo kod tebe u selu običaj, kod mene u selu Budisava niko nema kalašnjikov. Valjda je kalašnjikov deo vaše nacionalne tradicije. Kod men u selu kada vode krave i ovce na ispašu ne nose kalašnjikov nego prut.
@Albanc iz leposavic
I pošto ne možeš da prođeš preko barikade ti i tvoji sunarodnici ste uzeli kalašnjikove u ruke?!?! Da ste uzeli sekire i motorne testere ili lopate u ruke pa da sklonite barikade od oborenih stabala i šljunka ja bih razumeo, ali mi nije jasno kako misliš sa kalašnjikovim da presečeš stablo na pola ili skloniš 5 kubika šljunka. Čak i da hoćeš sve to da uradiš trebalo bi ti mnogo vremena sa jednim kalašnjikovim da zgrneš šljunak ili da izrešetaš stablo. Pride ovde nisu barikade vesti već [ALBANCI] SA KALAŠNJIKOVIMA. Spinuješ ili nemaš dovoljno inteligencije, mada sam ja ubeđen da je u pitanju ova prva opcija.

Molio bih ove pro[albanske] komentatore da se ne udaljavaju od teme koja se nalazi u vestima i da ne pišu o nekakvim barikadama u koje će uplitati decu koju drže za ruke, samoaktivacijama bombi, već da ostave konkretan komentar vezan isključivo za vesti, a moderatore bih zamolio da im ne skraćuju postove jer će se promeniti smisao samog komentara.

Zoso

pre 12 godina

Sektore pa to oni hoce.Posalji vojsku i policiju a Amerika spremila batinu pa udri po srbiji .Ama narode srpski kosovo je gotova stvar opametite se zar nam nije dosta batina.Kada bude bezanija savu i dunav vise niko nece preci dosta je bilo vaseg k..... .

Niko nesmme da vas bije

pre 12 godina

strategije "nenaoruzanog" "ugrozenog" naroda koji samo "brani svoja ognjista" je na ovim prostorima reprizirana toliko puta da je narodi napamet znaju a politicari vec daljinskim upravljacem i zmureci mogu da igraju balkansku igricu. Vek zatvaranja "igrica" neizvestan, jos se puno trazi na trzistu a glavni junaci dele potpise levo i desno...

Yugoslav

pre 12 godina

Pa sve je pocelo miotinzima "istine" i desavanjima nenaoruzanog "naroda". I dalje posle skoro 25 godina trazimo "istinu" i dalje smo "nenaoruzani"...

maximus

pre 12 godina

@ida: ja cisto sumnjam da bi zapad dozvolio"srpske paravojne formacije naurozani do zuba",izgleda da ti verujes u propagandu sto ti Thaci servira!
A prosto je smesno kad albanci govere o terorizmu i kriminalu,kosovo zivi na kriminalu.
Interpol kaze da 80% heroina u EU dolazi sa kosova(albanska mafija)a tkz kosovski politicari su veci kriminalci od italijanske mafije, sto se tice terorizma vi nemate moralno pravo da pricate zato sto vi ste"drzavu"napravili terorizmom.
Vi ste bombe postavljali u autobuse,restorane,pijace i kidnapovali ljude kao al kaida.
A komsije hrvati vi sebe brukate kad uporedjujete kruske i jabuke,rat u hrvatskoj nemoze da se uporedi sa kosovom ali izgleda da hrvati i albanci ipak tajno vole srbe posto toliko truda ulazu na srpskim sajtovima!!

Zmaj

pre 12 godina

Sprema se velika hajka na Srbe na Kosovu, to se jednostavno oseca u vazduhu, a i vidi po ponasanju [Albanaca], kako politicara tako i obicnih gradjana. Svi koji veruju da je uzrok bomba koja je ubila albanca, varaju se. Taj isti albanac je sam aktivirao tu bombu i od nje strado, to svi znaju ali niko ne govori javno. Postoje i dokazi za to ali mediji su cudo i zbog takvih medija smo stradali.. Samo se nadam da neko gore ovo sve vidi..

bezimena

pre 12 godina

Taj isti albanac je sam aktivirao tu bombu i od nje strado, to svi znaju ali niko ne govori javno. Postoje i dokazi za to ali mediji su cudo i zbog takvih medija smo stradali.. Samo se nadam da neko gore ovo sve vidi..
(Zmaj, 19. april 2012 15:59)

C,c,c,c,c...ako već verujete u "nekoga gore" zar se ne bojite kazne...i zar Vam nikada nije palo na pamet da možda baš zato što "neko gore" SVE vidi, taj "neko" odavno NIJE NA srpskoj strani?

rade

pre 12 godina

"Zamenik portparola međunarodnih snaga na Kosovu Mark Štimler izjavio je danas da Kfor nema nikakvih posebnih naznaka da na Kosovu postoje neke naoružane grupe.

On je istakao da Kfor trenutno "nema naznake da na Kosovu ima ni više ni manje naoružanih" nego što je to uobičajeno.

Štimler je kazao da Kfor nije dobio nikakav zahtev da sprovede posebnu istragu u vezi naoružanih lica na severu. Štimler je ponovio da trenutno nema nikakvih posebnih naznaka da na Kosovu postoje neke naoružane grupe. " - ŠTA JE OVO, NEKA MANTRA PUNA KONTRADIKTORNOSTI?!?!

U 4 rečenice tri puta je rečeno da nema naoružanih grrupa, a u jednoj od te 3 rečenice se kaže da ih nema ni više ni manje nego uobičajeno. Setimo se potonjih godina nakog kumanovskog sporazuma, tada je KFOR (NATO) kazao kako se urađena demilitarizacija čitavog Kosmeta, televizije su bile pune snimaka oduzetog oružja, nedugo nakon tih snimaka dešavaju se sledeće stvari: upad OVK na teritoriju centralne Srbije, upad OVK na teritoriju Makedonije, teroristički napadi na Srbe, dizanje autobusa u vazduh, pucanje na povratnike, ubistva Srba i drugih nealbanca kao i ubistva Albanaca koji su "nelojalni". I onda danas izađe neki dimento iz NATO-a sa saopštenjem kako naoružanih grupa ima ni manje ni više nego što je uobičajeno. Postavlja se pitanje u kojoj to "demokratskoj" zemlji mogu da vršljaju nekakvi teroristi sa kalšnjikovima. Možda u USA, UK, FRA, ITA, GER... Ako je to normalno onda postoji medijska blokada u tim zemljama pa ne možemo da čitamo o njima. Ili su oni ipak samo teroristi. Ta izjava ovog smešnog lika me potseti na onaj vic kad amajka pita sina da li se drogira a on joj odgovara "kako se uzme, u jednu ruku da u drugu ne". Tako i ovaj tupi vojničić daje izjave "nema ih više nego što je uobičajeno", znači zna se da Albanci imaju oružje, da pucaju po Srbima ali je to uobičajeno pa ne vredi da izvršavamo dužnosti zbog kojih smo tu jer mogu da opletu i po nama. Dalje, ako je izvršena demilitarizacija i pokupljen višak naoružanja otkud ovim Albancima oružje?!?! Znači ipak nije pokupljeno oružje. Kažu to je posao policije. Ako je to posao policije onda je očigledno da policija (EULEX i KPS) ne rade svoj posao te im treba otkazati gostoprimstvo uz svo dužno poštovanje za sve neučinjeno. Dalje onaj bahati Drevs poziva sve strane na mir. Šta ima da poziva Srbe na mir, pa ne šetaju se oni sa kalašnjikovima već Albanci. Pozovi ti Gešo Albanjerose na mir i pripreti njima, batali Srbe. Srbi nemaju kalašnjikove već Albanci. Pride eto vam i mogućih počinioca svih ovih ubistava i ranjavanja u proteklih nekoliko godina pa se dajte na hapšenje tih terorista. Ili još uvek ne smete da prdnete bez odobrenja iz Vašingtona (rekao bih da je tako). Jedna stvar je sigurna, Albanci su pored gneva Srba na sebe navukli i gnev Makedonaca. Onog momenta kada se NATO povuče ne bih baš voleo da se nađem u koži tih Albanca koji su uživali u lovu na Srbe, Makedonce i ostale nealbance.

Goran

pre 12 godina

Boze sacuvaj, Srbe hapse i maltretiraju zbog parce pleka u gepeku (registarske table SRPSKOG Kosova), hapse postanske radnike, a protiv nauruzanih terorista ne preduzimaju nista, neka sud odredi, bla bla bla, neka dobe nalog za hapsenje...... Eh Evropo, gde si??

mertur

pre 12 godina

Je l mi se učinilo ili ova albanska televizija sve vreme albance sa kosova naziva pogrdnim imenom, "Siptari"... ccc...
(coyote, 19. april 2012 15:42)
Velikosrpski nacionalisti pokusavajuci da nas, kosovske albance odvoje od albanaca iz albanije i da nas prikazu kao nesto sasvim drugo poceli zvati siptarima ali bezuspesno, sad se sve vise priblizavamo svojem stablu pa zvali nas vi kako hocete.

apolitičan

pre 12 godina

@NenadNS

Da, u pravu si, mozda se nece zvati Velika Albanija vec AlKos, KosAl...
Mislim da to ne menja sustinu. Podrska stvaranju Velike Albanije ne postoji?
Sve dok imaju novca, postojace, ne sekiraj se.
Para vrti gde burgija nece(stara poslovica, na Kosmetu - na delu u pravom smislu reci).

milan87

pre 12 godina

Imaju ovi,ali i mi imamo.Ali nije to resenje.Sled dogadjaja u bliskoj buducnosti: sukobi izmedju [Albanaca] i predstavnika EU.Prorocanstva to govore,i bice tako.

Pobesneli max

pre 12 godina

Pa sve je pocelo miotinzima "istine" i desavanjima nenaoruzanog "naroda". I dalje posle skoro 25 godina trazimo "istinu" i dalje smo "nenaoruzani"...
(Yugoslav, 19. april 2012 14:00)

Nemas ti pojma, Yugoslave...
Sve je pocelo sa "Kosovo republjik". Ako ne znas- pitaj.

senad

pre 12 godina

neki srbi ne smeju da izadju iz geta u koje su ih ugurali tvoji sunarodnici albance iz leposavica,tako da si ti ipak bolje prosao,a i tvoja deca.

KLIN

pre 12 godina

ajmo braco srbi, svi kod hasima tacija da cujemo sta covek ima da kaze!
(draganbg, 19. april 2012 13:
...
Ajte braćo Srbi, eto mene za vama.

pavo DU

pre 12 godina

Sjecate li se dragi susjedi kako su Martic i Babic bil ugrozeni u Kninu u kojem je bio stacioniran Ratko Mladic sa tisucama vojnka JNA?
E pa tako su isto i Albanci ugrozeni Kosovu!!!!!!

Amaterska Analiza

pre 12 godina

Uvek na ovim prostorijama Albanci su bili "varjabal" srpske politike. Uvek sredili svoje poteze sa srpskom politikom. Nikada su bili Prvi. Postoji opasnost da megjunarodna zajednica(citaj Amerika) postane isto. U situaciji da Evropa i Ameri kazu da Kosovo nezavisnost doprinosi miru na Balkanu dok Srbija suprotno, u situaciji da Srbija, preko legalnih i ilegalnih poteza, legalnih i ilegalnih organizacija, iskoristeci nadmocnost doprinosi destabilizaciji sutuaciji na Kosovu tome , u Srbijni i u celom Balkanu, postoji velika mogucnost da "usklade" svoju politiku sa ovim potezima Srbije. Zapad ne planira da bude uvek Majka malisana Balkana. Zapad bi mislio da napravi odrasle od malisana. Najbolji nacin je da kosovski malisan bude covek ili srpski vulnerabal muz bude ukoran...To opet se zavisi od Srbije. U tom kontekstu jedno vrlo efikasno resenje moze da bude cak i implementacija u zivot srpskih predpostavki o Velikoj Albaniji. Balanciranje moci i ne moc sa jednom centru(kada ova moc stvori probleme) je poznato u politici. Ipak to moram da prihvatim da o Velokoj Albaniji, vise se govori u Srbiji nego na Kosovu ili u Albaniji. Bojim se da Ameri igraju sa Srbima da bi naterali njih da naprave greske, da bi promenili politiku ka Velikoj Albaniji". Jedini nacin da Srbija onemoguci tu scenariju je koperacija sa Zapadom, ulazak u NATO, priznavanje postojecih granica pokazavsi da ona nije vise "silovatelj" muz ali ljubanvnik. Sve se zavisi od Srbije i njene politike. Napokon Srbi moraju da znaju sta oni zele: da li zele ili ne Veliku Albaniju. Ko zna sta su kalkulacije u americkim kancelarijama.... Sve sto zbiva na Balkanu: dobro i zlo, ima nekoliko pecata, ali najizrazitiji pecat je onaj SRPSKI kao najaci, najmocni Narod. Izbor je vas. Mi smo varjabla.

tikvan

pre 12 godina

Da je Ministar Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović mirotvorac i istinski mirozelilac on bi zatražio od međunarodnih snaga da razoružaju sve ekstremističke grupe na severu Kosova a ne samo "albanske ekstremiste". On bi trebao da apeluje da svi gradjani sa severa konacno postanu lojalni svojoj novoj drzavi Kosovo. Srpski ekstremizam je samo isprovocirao albanski ekstremizam, jer barikade su gradili Srbi. A da ne ulazimo u drevna pitanja i probleme.

Mare

pre 12 godina

Covece o cemu ti pricas, prvo su Albanci naoruzani upali na sever, pa su onda Srbi postavili barikade. Pogledaj sta Albanci rade u Makedoniji,Kosovu oni terorisu,ubijaju a EU,Amerika cute, njima je izgleda sve dozvoljeno. Albancima je dozvoljeno da ubijaju a nama zabranjeno da se branimo.

Nikada. Pa ni tada.

pre 12 godina

@tikvan Mogu pojedine države da priznavaju (šta god to značilo), a eto može i Bogdanović da apeluje, ukoliko ga dovoljno platite.

Ali Kosovo kao država nikada nije postojala, ne postoji, neće ni postojati.

Možemo da pričamo samo o lojalnost Srbiji, na čijem terenu se Kosovo nalazi.

NK

pre 12 godina

Bilo bi dobro da svi predaju oruzje i da Bogdanovic za celi narod ko tamo zivi apeluje. Napadnuta je cela albanska porodica eksplozivom, ubijen je covek u svojo kuci, zena i deca su sve to posmatrali, a Bogdanovic da apeluje samo za "albanske ekstremiste" to nije ni posteno, ni normalno

Robi

pre 12 godina

Razoruzati "Albanske Ekstremiste" a da se da oruzje (pored onog "arsenala " sto imaju) "Srpskim Ekstremistima"...hmm dobra ideja Bogdanovicu...a barikade isve ostalo sto rade "patriote" ne smeju da se diraju a i one sto postavljaju ni pod razno...blago tebi...mnogo si pametan.

crni domino

pre 12 godina

"Bogdanović zatražio da se razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova".
Srbi na severu Kosova su fini ljudi, oni nemaju oruzje, oni postuju zakone Srbije. Zbog toga se Bogdanovic ubi od sekiracije i zelje da pomogne srbima.

Faton

pre 12 godina

"Goran Bogdanović zatražio je od međunarodnih snaga da razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova" Slazem se, ali to treba i za Spske Ekstremisticke-Kriminalne grupe na severu kosova.

Ako si ti ministar takozvane demokratske drzave srbije, nije trebao da kazes "samo" albanske ekstremističke grupe na severu Kosova.

e-krem

pre 12 godina

Mnogi su do sada pitali sta je sa onih 1000 vojnika i policajaca koji su trebali biti rasporedjeni po "Kumanovskom sporazumu".Sada je i Albanskom narodu jasno nakon sto niko nista za njih ne cini na severu da njihovo precutno prisustvo znaci sudbina Selvera Haradinija bas kao sto je i njemu bilo jasno (preceno mu je sve vreme)da i njega ocekuje sudbina svoga oca koji je nastadao od istih ispred ulaza u istu zgradu gde je i sam nastradao.Uzalud je trazio pomoc ali nje ni odkuda jer i KFOR je vise puta napadnut.Eulex je postao sprdnja a KP dobra prilika za zabavu.Zato su ljudi uzeli oruzje u svoje ruke Gorane a ti izvoli pa ih sa jugendom i njihovim bossovima koji pale i zare 13 godina nakon kapitulacije i kao predaje Kosova razoruzaj od apela nema nista jer ste te institucije upravo VI potrosili i degradirali.

govoritj Moskva

pre 12 godina

Nigde se ne kaze da je Rusija danas u cilju ocuvanja barikada poslala novu humanitarnu pomoc od 17 kamiona u kojima se nalaze petrolejke,cuvene Ruske konzerve sa ribom,podrska kostunici i nikolicu.Ima u kamionmima jos svasta,konuzin i Kostunica ce ici da uruce bratsku pomoc koja nikome nije potrebna.

Petar

pre 12 godina

Albanska neka armija je imala sastanak u Mitrovici na kome je pretila Makedoncima... ocigledno je da im je Kosovo neka sigurna zona gde su van zakona. Da se ne lazemo, premijer Kosova je nosio pusku i ubijao pre 10 godina, zasto bi mu sada smetali njegovi saborci...

Tadija

pre 12 godina

E moji "tuzni Sloveni" od onakve drzave,vojske,naroda dosli smo do dna,svi skupa. I mi Srbi,i Hrvati,Bosanci,Slovenci,Makedonci,Crnogorci nekada ponosna Jugoslovenska nacija danas robovi nekih drugih. Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?

Cuda su moguca, ali ovo nije!

pre 12 godina

Albanci civli, a naoruzani vojnim dugim cevima i jos poziraju pred kamerama. NEMOGUCE! Opet srpska propaganda i tajne sluzbe!

bardhyl shqiptari

pre 12 godina

Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?
(Tadija, 19. april 2012 12:12)
E Tadija, Tadija, kad vam je bilo JNA, da je rasprave s Albancima bilo, ali i da vam nije bilo SM i njegovih istomišljenika (a bilo ih je)još bi dans svi živjeli sretno i Jugoslaviji. Znaš, nisu baš uvijek svi drugi krivi, koji put ste i vi Srbi krivi.

Ida

pre 12 godina

Srbi i Srbija na severu Kosova drze ilegalne i paravojne formacije nauruzane do zuba koje narasavaju red i mir, bave se svercom i kontrabandom a od skora i terorizmom u klasnicnom smislu reci, a Bogdanovic govori o ekstremistima koji su ustvari selaci koji cuvaju svoj prag da im se ne desi ono sto se desilo Selveru Haradinaju. Srbi na severu Kosova postavljaju barikade opstruisu KFOR i EULEX pucaju na Poliiciju Kosova, a svi ovi uzdrzani da eto pobedi Tadic na izbore u Maju jer sve ostale alternative su za EU i SAD neprihvatlive, tako da na kicmi Albanaca mi treba da trpimo sve te nebuloze kako bi vi Srbi izabrali politicku elitu koja nebi vas odvela na jos vecu stranputicu od ove sadasnje. Ova i ovakva politika zapada u odnosu na sever Kosova i Srbiju u opste je pogresna, uzmedju ostalog i zbog inertnosti i servilnosti politicke klase kod nas Albanaca, jer ce se politicari u Srbiji, sa castnim izuzetcima, uvek ponasati osiono i agresivno pogotovu kada vide da nas zapad pritiska na ustupke i pasivnost zbog vaskolike pobede Tadica. Neverujem da ce se sve ovo oduzite, a ovoga se plasim iskreno, jer na Kosovu raste nezadovoljstvo i politickom klasom u Albance ali i inertnoscu zapada, koji je sve do skora govorio jedno a sada drugo radi. Nazalost u Srpskom drustvu postoje mnoge predraude o Albancima, atamo gde ima predrasuda ima neznanja e nepoznavanja.

NenadNS

pre 12 godina

Uopste mi nije jasno kako smo mogli da udjemo u konflikt sa ovim ljudima... pa oni deluju tako miroljubivo i civilizovano.
(Rodoljub)

"Pravi" odgovor na "pravo" pitanje je: kako smo mogli ne uci u konflikt sa masovnom necivilizacijom koja okruzuje Srbe od Triglava do Gevgelije?.

Srbin

pre 12 godina

Ispade da su po Kforu opasniji Srbi sa rukama i zubima, nego Albnaci sa naoruzanjem. Ako je tako, pa sta ce onda biti kad Srbi uzmu oruzje? Kforovci i Albanci ce premreti od straha, barem tako ispada po ponasanju KFORA.

Zmaj

pre 12 godina

Sprema se velika hajka na Srbe na Kosovu, to se jednostavno oseca u vazduhu, a i vidi po ponasanju [Albanaca], kako politicara tako i obicnih gradjana. Svi koji veruju da je uzrok bomba koja je ubila albanca, varaju se. Taj isti albanac je sam aktivirao tu bombu i od nje strado, to svi znaju ali niko ne govori javno. Postoje i dokazi za to ali mediji su cudo i zbog takvih medija smo stradali.. Samo se nadam da neko gore ovo sve vidi..

nislija

pre 12 godina

za kone koji kazu,kosovo je gotova stvar,ja da kazem ,da kosovo nije gotova stav
nikad nece biti,dok se sve oteto ne vrati,a ubice,teroristi budu kaznjeni.

Srbija je duzna da stiti svoju zemlju i narod.
i KRAJ.
smrt fasizmu

vladimir

pre 12 godina

Prvo su bili ugrozeni od srpske vlasti sad su albanci na vlasti oni opet ugrozeni , pa ko je tu lud ? Odvajaju od usta da se naoruzaju ,jadni oni .

pavo DU

pre 12 godina

Sjecate li se dragi susjedi kako su Martic i Babic bil ugrozeni u Kninu u kojem je bio stacioniran Ratko Mladic sa tisucama vojnka JNA?
E pa tako su isto i Albanci ugrozeni Kosovu!!!!!!

bezimena

pre 12 godina

Taj isti albanac je sam aktivirao tu bombu i od nje strado, to svi znaju ali niko ne govori javno. Postoje i dokazi za to ali mediji su cudo i zbog takvih medija smo stradali.. Samo se nadam da neko gore ovo sve vidi..
(Zmaj, 19. april 2012 15:59)

C,c,c,c,c...ako već verujete u "nekoga gore" zar se ne bojite kazne...i zar Vam nikada nije palo na pamet da možda baš zato što "neko gore" SVE vidi, taj "neko" odavno NIJE NA srpskoj strani?

косовски витез

pre 12 godina

Колико год да дежурни покушавају да изједначе српске екстремисте са албанским немогуће је. У задњих 13 година Срби немају власт на Космету, Албанци су ти који тероришу Србе, уништавају њихову културну и личну имовину, преоравају гробља.... Цео Космет је скоро етнички чист. Српска села су сведена на величине и број оаза у Сахари.
Срби нису ти који позирају са снајперима и дугим цевима. Погледајте на интернету прослава албанске свадбе ( такав је назив ) и видећете арсенале оружја, на којима би многе војске позавиделе. Ко је икада живео са Албанцима зна да никада не жале новац, на доброг пса, ауто и оружје.
Сви ми знамо да Албанци имају оружје на северу, али никада се овако нису експонирали. То је оно што плаши Србе на северу. Да ли они мисле да је вакуум на политичкој сцени шанса за њих, не знам али оно што раде иде у прилог томе. Синоћ су на пример у бошњачкој махали спрејевима означавали српске куће, зар то није вид притиска или мислите да раде попис становништва??? Ја бих лично волео да је ово маркетиншки трик или празна прича, али шта ако није?

posledice

pre 12 godina

Uh uh uh, kako se sad srbi bune. Kao sto sam govorio dok su postavljali balvane i barikade - sad se k...cite, posle ce da bude kuknjave kad krenu i oni protiv vas, sta ste ocekivali? da ce vam dozvoliti da ih zaj....te do mile volje, a?

rade

pre 12 godina

"Zamenik portparola međunarodnih snaga na Kosovu Mark Štimler izjavio je danas da Kfor nema nikakvih posebnih naznaka da na Kosovu postoje neke naoružane grupe.

On je istakao da Kfor trenutno "nema naznake da na Kosovu ima ni više ni manje naoružanih" nego što je to uobičajeno.

Štimler je kazao da Kfor nije dobio nikakav zahtev da sprovede posebnu istragu u vezi naoružanih lica na severu. Štimler je ponovio da trenutno nema nikakvih posebnih naznaka da na Kosovu postoje neke naoružane grupe. " - ŠTA JE OVO, NEKA MANTRA PUNA KONTRADIKTORNOSTI?!?!

U 4 rečenice tri puta je rečeno da nema naoružanih grrupa, a u jednoj od te 3 rečenice se kaže da ih nema ni više ni manje nego uobičajeno. Setimo se potonjih godina nakog kumanovskog sporazuma, tada je KFOR (NATO) kazao kako se urađena demilitarizacija čitavog Kosmeta, televizije su bile pune snimaka oduzetog oružja, nedugo nakon tih snimaka dešavaju se sledeće stvari: upad OVK na teritoriju centralne Srbije, upad OVK na teritoriju Makedonije, teroristički napadi na Srbe, dizanje autobusa u vazduh, pucanje na povratnike, ubistva Srba i drugih nealbanca kao i ubistva Albanaca koji su "nelojalni". I onda danas izađe neki dimento iz NATO-a sa saopštenjem kako naoružanih grupa ima ni manje ni više nego što je uobičajeno. Postavlja se pitanje u kojoj to "demokratskoj" zemlji mogu da vršljaju nekakvi teroristi sa kalšnjikovima. Možda u USA, UK, FRA, ITA, GER... Ako je to normalno onda postoji medijska blokada u tim zemljama pa ne možemo da čitamo o njima. Ili su oni ipak samo teroristi. Ta izjava ovog smešnog lika me potseti na onaj vic kad amajka pita sina da li se drogira a on joj odgovara "kako se uzme, u jednu ruku da u drugu ne". Tako i ovaj tupi vojničić daje izjave "nema ih više nego što je uobičajeno", znači zna se da Albanci imaju oružje, da pucaju po Srbima ali je to uobičajeno pa ne vredi da izvršavamo dužnosti zbog kojih smo tu jer mogu da opletu i po nama. Dalje, ako je izvršena demilitarizacija i pokupljen višak naoružanja otkud ovim Albancima oružje?!?! Znači ipak nije pokupljeno oružje. Kažu to je posao policije. Ako je to posao policije onda je očigledno da policija (EULEX i KPS) ne rade svoj posao te im treba otkazati gostoprimstvo uz svo dužno poštovanje za sve neučinjeno. Dalje onaj bahati Drevs poziva sve strane na mir. Šta ima da poziva Srbe na mir, pa ne šetaju se oni sa kalašnjikovima već Albanci. Pozovi ti Gešo Albanjerose na mir i pripreti njima, batali Srbe. Srbi nemaju kalašnjikove već Albanci. Pride eto vam i mogućih počinioca svih ovih ubistava i ranjavanja u proteklih nekoliko godina pa se dajte na hapšenje tih terorista. Ili još uvek ne smete da prdnete bez odobrenja iz Vašingtona (rekao bih da je tako). Jedna stvar je sigurna, Albanci su pored gneva Srba na sebe navukli i gnev Makedonaca. Onog momenta kada se NATO povuče ne bih baš voleo da se nađem u koži tih Albanca koji su uživali u lovu na Srbe, Makedonce i ostale nealbance.

Albanac od leposavic

pre 12 godina

Ne mogu vise da idem peske 5kilometara svaki dan sa malom djecu, samo sto neki hoce da barikadira put.. Dosta vise molim vas

NenadNS

pre 12 godina

@(apolitičan)

pa i mi smo znali sta hocemo - "srpske zemlje". Nije nam uspelo (sa izuzetkom "najvece pobede" - RS) a nece ni njima. Mozda postoji podrska nezavisnom Kosovu ali ne postoji podrska Velikoj Albaniji, to je sigurno.

daleko sam ja

pre 12 godina

Moje licno misljenje je da Beograd mora pod hitno da resi ove napetosti na severu KiM. Ako Beograd nastavi sa ovim i ovakvim potezima ( ) uskoro ce granica Kosova biti na liniji Nis , Kraljevo, Uzice. Nadam se da ce neko procitati ovaj moj komentar i moje misljenje. Sve je ista politika kao i 90-ti godina proslog veka. Beograd i dalje raspiruje mrznju, nasilje i sigurno i rat , samo da bi se cuvale fotelje i krale pare ( branioci Srba i srpstva). Njih niti zanimaju Srbi , niti Srbija a jos manje granice . Njih zanimaju udobne fotelje i milioni evra ili dolara. Svako ko je imao i kaplje mozga mogao je sve to da vidi od Slovenije do KiM .Svi oni naivni sto su se borili za Srbiji i Srbe sada trunu po svetskim kazamatima ili su tamo pomrli. Ovi sto znaju kako se brane stolice, milioni i dalje vladaju Srbijom i zakuvavaju nove odbrane od " neprijatelja srpskog naroda i granica".

Faton

pre 12 godina

Na moj prethodni komentar: "Goran Bogdanović zatražio je od međunarodnih snaga da razoružaju albanske ekstremističke grupe na severu Kosova" Slazem se, ali to treba i za Spske Ekstremisticke-Kriminalne grupe na severu kosova.

Ako si ti ministar takozvane demokratske drzave srbije, nije trebao da kazes "samo" albanske ekstremističke grupe na severu Kosova.
(Faton, 19. april 2012 08:37)


Preporučujem (+89) Ne preporučujem (-87)

Vidise iskrenost komentatorima. 87 su da ne razoružuju srpska ekstremistcna-kriminalna grupa

maximus

pre 12 godina

@ida: ja cisto sumnjam da bi zapad dozvolio"srpske paravojne formacije naurozani do zuba",izgleda da ti verujes u propagandu sto ti Thaci servira!
A prosto je smesno kad albanci govere o terorizmu i kriminalu,kosovo zivi na kriminalu.
Interpol kaze da 80% heroina u EU dolazi sa kosova(albanska mafija)a tkz kosovski politicari su veci kriminalci od italijanske mafije, sto se tice terorizma vi nemate moralno pravo da pricate zato sto vi ste"drzavu"napravili terorizmom.
Vi ste bombe postavljali u autobuse,restorane,pijace i kidnapovali ljude kao al kaida.
A komsije hrvati vi sebe brukate kad uporedjujete kruske i jabuke,rat u hrvatskoj nemoze da se uporedi sa kosovom ali izgleda da hrvati i albanci ipak tajno vole srbe posto toliko truda ulazu na srpskim sajtovima!!

Amaterska Analiza

pre 12 godina

Uvek na ovim prostorijama Albanci su bili "varjabal" srpske politike. Uvek sredili svoje poteze sa srpskom politikom. Nikada su bili Prvi. Postoji opasnost da megjunarodna zajednica(citaj Amerika) postane isto. U situaciji da Evropa i Ameri kazu da Kosovo nezavisnost doprinosi miru na Balkanu dok Srbija suprotno, u situaciji da Srbija, preko legalnih i ilegalnih poteza, legalnih i ilegalnih organizacija, iskoristeci nadmocnost doprinosi destabilizaciji sutuaciji na Kosovu tome , u Srbijni i u celom Balkanu, postoji velika mogucnost da "usklade" svoju politiku sa ovim potezima Srbije. Zapad ne planira da bude uvek Majka malisana Balkana. Zapad bi mislio da napravi odrasle od malisana. Najbolji nacin je da kosovski malisan bude covek ili srpski vulnerabal muz bude ukoran...To opet se zavisi od Srbije. U tom kontekstu jedno vrlo efikasno resenje moze da bude cak i implementacija u zivot srpskih predpostavki o Velikoj Albaniji. Balanciranje moci i ne moc sa jednom centru(kada ova moc stvori probleme) je poznato u politici. Ipak to moram da prihvatim da o Velokoj Albaniji, vise se govori u Srbiji nego na Kosovu ili u Albaniji. Bojim se da Ameri igraju sa Srbima da bi naterali njih da naprave greske, da bi promenili politiku ka Velikoj Albaniji". Jedini nacin da Srbija onemoguci tu scenariju je koperacija sa Zapadom, ulazak u NATO, priznavanje postojecih granica pokazavsi da ona nije vise "silovatelj" muz ali ljubanvnik. Sve se zavisi od Srbije i njene politike. Napokon Srbi moraju da znaju sta oni zele: da li zele ili ne Veliku Albaniju. Ko zna sta su kalkulacije u americkim kancelarijama.... Sve sto zbiva na Balkanu: dobro i zlo, ima nekoliko pecata, ali najizrazitiji pecat je onaj SRPSKI kao najaci, najmocni Narod. Izbor je vas. Mi smo varjabla.

Sector

pre 12 godina

Posao nase Vlade je da pripremi reagovanje ako oni krenu silom na Srbe sa severa KiM-a, a ne da moli MZ koja im dozvoljava da rade sta zele...

gorcha

pre 12 godina

@coyote Albanija na albanskom se kaze Shqipëria pa samim tim su i albanci shiptari. Kad se medju sobom tako nazivaju to je okey ali kada ih mi tako nazivamo onda je to pogrdno. Ista stvar sa ciganima (citaj: romima)

Elem, oooogromna hajka na srbe se vodi dole. Komsija albanac prilazi komsiji srbinu i kaze mu da je bolje da sam napusti svoju kucu nego posle da ga ubiju i opet mu je otmu. Tako da ce on da je proda za pola miliona evra kao sto su svi nasi kosovari (citaj: kosovci) prodali.
P...e jedne kosovarske, vozite dzipove i kabriolete po Vranju i Nisu, izgratiste kucerine i zgrade a kukate "ja mi jadni kosovci, sve su nam uzeli"
Prokleti bili kosovari

Goran

pre 12 godina

Boze sacuvaj, Srbe hapse i maltretiraju zbog parce pleka u gepeku (registarske table SRPSKOG Kosova), hapse postanske radnike, a protiv nauruzanih terorista ne preduzimaju nista, neka sud odredi, bla bla bla, neka dobe nalog za hapsenje...... Eh Evropo, gde si??

rade

pre 12 godina

@Ida
Zanimljivi neki seljaci koji imaju kalašnjikove?!?!
Verovatno je to samo kod tebe u selu običaj, kod mene u selu Budisava niko nema kalašnjikov. Valjda je kalašnjikov deo vaše nacionalne tradicije. Kod men u selu kada vode krave i ovce na ispašu ne nose kalašnjikov nego prut.
@Albanc iz leposavic
I pošto ne možeš da prođeš preko barikade ti i tvoji sunarodnici ste uzeli kalašnjikove u ruke?!?! Da ste uzeli sekire i motorne testere ili lopate u ruke pa da sklonite barikade od oborenih stabala i šljunka ja bih razumeo, ali mi nije jasno kako misliš sa kalašnjikovim da presečeš stablo na pola ili skloniš 5 kubika šljunka. Čak i da hoćeš sve to da uradiš trebalo bi ti mnogo vremena sa jednim kalašnjikovim da zgrneš šljunak ili da izrešetaš stablo. Pride ovde nisu barikade vesti već [ALBANCI] SA KALAŠNJIKOVIMA. Spinuješ ili nemaš dovoljno inteligencije, mada sam ja ubeđen da je u pitanju ova prva opcija.

Molio bih ove pro[albanske] komentatore da se ne udaljavaju od teme koja se nalazi u vestima i da ne pišu o nekakvim barikadama u koje će uplitati decu koju drže za ruke, samoaktivacijama bombi, već da ostave konkretan komentar vezan isključivo za vesti, a moderatore bih zamolio da im ne skraćuju postove jer će se promeniti smisao samog komentara.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Vi to sad tek objavljujete a snimci kruže 10 dana kad su sklanjali barikadu kfor nije vidio oružje zato što su vjerovatno stavili u kamion. Bože sačuvaj onaj narod od zla!

Zoso

pre 12 godina

Sektore pa to oni hoce.Posalji vojsku i policiju a Amerika spremila batinu pa udri po srbiji .Ama narode srpski kosovo je gotova stvar opametite se zar nam nije dosta batina.Kada bude bezanija savu i dunav vise niko nece preci dosta je bilo vaseg k..... .

Dubravko

pre 12 godina

Uz duzno postovanje ministru poljoprivrede u vladi Agima Cekua i ministru za Kosovo i Metohiju u vladi Cvetkovicevoj kao i svim komentatorima smatram da ovaj covek, pod uslovom da je moral kategorija od postovanja,treba ostati u misijoj rupi. Kako i sam zivim na severu KIMa a uzimajuci u obzir da nas je malo i svi znamo jedni druge, ti kriminalci sa severa, kako ih neko u komentarima nazva su produkt doticnog ministra i drzave. Tu nema ni P od patriotizma vec se sve vrti oko love i procenata. TAkvi kriminalci ne dizu tenzije u smislu medjunacionalnih sukoba, ali bi isti trebali biti predmet interesovanja policije i sudija. No Srpska policija i sudovi su zauzeti postavljanjem zaseda na putu i hvatanjem, a mnogo puta i laziranjem, ucinioca saobracajnih preksaja koji na kolima nose KM tablice.Verovatno zeleci da vrate tih 12 posto Kosovskog dodatka koji se ionako ne isplacuje svima vec samo onim uposlenima i lojalnima.
Molim vas zato, kao neko ko jos uvek ima poverenja u vas medij da ne podlezete uticajima kriminalnih struktura i da objavite vec jednom onaj Insajder koji ste nekoliko puta odlagali.
Vas iskreni citalac
Dubravko

senad

pre 12 godina

neki srbi ne smeju da izadju iz geta u koje su ih ugurali tvoji sunarodnici albance iz leposavica,tako da si ti ipak bolje prosao,a i tvoja deca.

milan87

pre 12 godina

Imaju ovi,ali i mi imamo.Ali nije to resenje.Sled dogadjaja u bliskoj buducnosti: sukobi izmedju [Albanaca] i predstavnika EU.Prorocanstva to govore,i bice tako.

diznilend nema alternativu

pre 12 godina

@Ida
Ida, sto se cimas, pa ne radimo nista sto vi niste radili kao nacionalna manjina u SFRJ, a kasnije u Srbiji? Uostalom, ti zli Srbi vise nemaju ni vojsku ni policiju dole, a vi se busate u prsa kako vas zapad ovaj put nece ostaviti na cjedilu, i da je NATO iza vas. Ta prica o eventualnoj "ugrozenosti" Albanskog zivlja na kosovu, od strane razularenih Srba iz Mitrovice, i nekoliko enklavica ne moze da se svrsta ni u red prica za malu djecu. Nikakva ugrozenost nije u pitanju, samo vas svrbi da zavrsite zapoceto - etnicki cistu "drzavu Kosova". Na kraju krajeva, proljece odavno pocelo, a nista se ne desava, ni vi sami niste navikli na to.

maja

pre 12 godina

I da ima naznaka naoružavanja Albanaca, to bi prevideli i Kfor i Euleks, jer ionako sve vreme rade u interesu Albanaca. Ta njihova, nazovi, neutralnost, samo je maska za javnost, mada svi znaju kakvo je pravo stanje stvari.

Tibetanac

pre 12 godina

Eh da nam je JNA kao nekada,mislite da bi rasprave sa Albancima uopste bilo?
(Tadija)

Da je JNA kao NEKADA, JNA bi pohapsila prvo Srpske politicare pa onda i ostale, napravila drzavni udar ako treba i pokrenula demokratsko preuredjenje Juge. Umesto toga nekadasnjua JNA se pretvorila u zlocinacku srpsku masinu...sto jest jest.

mertur

pre 12 godina

Je l mi se učinilo ili ova albanska televizija sve vreme albance sa kosova naziva pogrdnim imenom, "Siptari"... ccc...
(coyote, 19. april 2012 15:42)
Velikosrpski nacionalisti pokusavajuci da nas, kosovske albance odvoje od albanaca iz albanije i da nas prikazu kao nesto sasvim drugo poceli zvati siptarima ali bezuspesno, sad se sve vise priblizavamo svojem stablu pa zvali nas vi kako hocete.

Yugoslav

pre 12 godina

Pa sve je pocelo miotinzima "istine" i desavanjima nenaoruzanog "naroda". I dalje posle skoro 25 godina trazimo "istinu" i dalje smo "nenaoruzani"...

Rašamon

pre 12 godina

Ma to su sigurno lovci, ali sa slabim vidom pa poneli automate da im divljač ne pobegne. Evo pitajte Natašu ona sigurno zna da sam u pravu ilí ima neko opravdanje kao za sve do sada :)

dragan

pre 12 godina

ili ce se sever otcepiti, ili ce proterati sve srbe sa kosova. treca opcija ne postoji, ko misli da moze drugacije neka ode dole i nek se na sred ulice izkasni kao srbin. e da. prethodno nek uplati sebi pogrebne troskove.

apolitičan

pre 12 godina

Rade ljudi. Imaju plan, drze se toga i nema odstupanja. Znaju sta hoce a sta ne. Krckaju malo Srbiju, sada malo Makedoniju, Crnu Goru vec pojeli i jos na kraju slag Grcka.
A gore pomenute "drzave" posmatraju stvaranje Velike Albanije, mozda usput i napisu pokoji komentar na neku ovakvu temu.

sevarlica

pre 12 godina

@Kfor: Nema naznaka o naoružanim grupama@

Nema naznaka, ali ima video snimaka. Ono što visi ovom čoveku o rame je igračka koju je poneo svom malom sinčiću na poklon.

Srbijo, sam smo krivi što nas ceo svet pravi budalama, kad to i jesmo.

Pobesneli max

pre 12 godina

Pa sve je pocelo miotinzima "istine" i desavanjima nenaoruzanog "naroda". I dalje posle skoro 25 godina trazimo "istinu" i dalje smo "nenaoruzani"...
(Yugoslav, 19. april 2012 14:00)

Nemas ti pojma, Yugoslave...
Sve je pocelo sa "Kosovo republjik". Ako ne znas- pitaj.

idiot

pre 12 godina

"Generalno mi proveravamo da li se naoružana lica šetaju Kosovom. To je, prvobitni zadatak policije, ali kada naiđemo na lica koja poseduju oružje, a za to nemaju potrebne dozvole, mi ih oduzimamo", objasnio je Štimler.

Ali stvarno vam verujem

KLIN

pre 12 godina

ajmo braco srbi, svi kod hasima tacija da cujemo sta covek ima da kaze!
(draganbg, 19. april 2012 13:
...
Ajte braćo Srbi, eto mene za vama.

Kole

pre 12 godina

Zasto ministar Bogdanovic ne pita Borka Stefanovica za resenje? Juce je nas cuveni pregovarac sa Pristinom izjavio da DS ima "celishodno resenje za Kosovo". To resenje ,valjda, nije tajna i samo ga treba primeniti.

Nikola

pre 12 godina

Niko tu nije nenaoruzan i bez politicke podrske. Toliko je tamo krvi palo i zlocina napravljeno u nicim izazvanim odbranama "nenaoruzanih naroda" da zaista nije tesko pretpostaviti sta se dogadja i moze dogadjati u ovom politickom i statusnom "vakumu" gde se svi brane i imaju razloga za strah. Koliko god ne voleli strance i optuzivati ih za nase zlocine, oni jedino mogu drzati stvari pod kontrolom...

Goran

pre 12 godina

Ja bi u zemlju propao da sam izjavio ovako nesto, zgrozen sam samo dok citam...

"On je istakao da Kfor trenutno "nema naznake da na Kosovu ima ni više ni manje naoružanih" nego što je to uobičajeno. "

kasper

pre 12 godina

Milos@

Albanci nisu mozda slozni za svoje unutrasnje probleme, a sto se tice naciolnalnih interesa su slozniji nego bilo koji drugi narod.

apolitičan

pre 12 godina

@NenadNS

Da, u pravu si, mozda se nece zvati Velika Albanija vec AlKos, KosAl...
Mislim da to ne menja sustinu. Podrska stvaranju Velike Albanije ne postoji?
Sve dok imaju novca, postojace, ne sekiraj se.
Para vrti gde burgija nece(stara poslovica, na Kosmetu - na delu u pravom smislu reci).

Niko nesmme da vas bije

pre 12 godina

strategije "nenaoruzanog" "ugrozenog" naroda koji samo "brani svoja ognjista" je na ovim prostorima reprizirana toliko puta da je narodi napamet znaju a politicari vec daljinskim upravljacem i zmureci mogu da igraju balkansku igricu. Vek zatvaranja "igrica" neizvestan, jos se puno trazi na trzistu a glavni junaci dele potpise levo i desno...