Četvrtak, 05.04.2012.

11:45

Raspisani i predsednički izbori

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović raspisala je za 6. maj izbore za predsednika Republike pošto je dobila pismo da je Boris Tadić podneo ostavku.

Izvor: B92

Raspisani i predsednièki izbori IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Saxon

pre 12 godina

Ako je neko zasluzio mesto predsednika, onda je to Boris!Ne vidim, cime se Ivica istakao,naravno sem njegovih ispala i vokalnih sposobnosti!

Mikael

pre 12 godina

To se znalo od prvog dana raspisivanja parlamentarnih izbora, ali to je u najvecoj meri zloupotrebljeno u licnu i promociju svoje stranke od strane sada vec bivseg predsednika republike

Dragan Dimitrijević

pre 12 godina

Rat ili mir, onako kako to vidi "genijalna" Jelena Trivan, ima samo jedan zadatak. Da nama, tako neukim i naivnim ukaže na to, da čim se B.T. i na pola koraka udalji od prestonog mesta nama preti rat sa Kosova... naravno. I onda se mnogi pitaju kako to da je DS otišla toliko udesno? Iz istih onih razloga zbog kojih su tzv. levičari 90-ih postali ultra
nacionalne patriote.Istina je jedna, i golim okom vidljiva. Za sve njih važi parola: Srbija = Partija, a pitanje Kosova je obična manipulacija
i prilika za pljačku do iznemoglosti.
Pokret - PO(NI)ŠTENI GLASAČKI LISTIĆ

ralexic i

pre 12 godina

da nije tadic vratio socijaliste vratili bi ih radikali ili dss.da su zabranjene predizborne koalicije bila bi druga prica a ovako ce sitne stranke kao ns dss sps pups urs ldp lsv i druge ucenjivati vladu i drzavu.nema nam bolje i nakon ovih izbora jer se nista nije promenilo.fa nije tij predizbornih koalicija glatko bih glasao za ns ali zbog velje ilica a vidim jorgovanka najavljuje i kostunicu moj glas ode drugom.samo u srbiji na vlast mogu biti stranke koje objektivno same ne mogu proci cezus.

astronimusis

pre 12 godina

Ako Bog da, za presednika Srbije treba da se kandiduje Mišković. Ja bih glaso za njega, kada je toliko ministarstva i presednika uspeo da ubedi da po njegovim pravilima kroje drzavu sigurno će uspeti i velike sile da ubedi da budu uz nas!!!

miodrag

pre 12 godina

trebao je odavno da ode to dela govore
sta me boli sada i ko zna do kada vd. predsednik je SLAVICA DJUKIC DEJANOVIC pa zar je moguce 10 god. SPS je imao predsednika i satro SRBIJU i narod i gle cuda opet oni cemu bi 5.oktobar zasto gladovasmo ginusmo ratovasmo silna bombardovanja dozivesmo nazalost mnogi su zavijeni u crno prosto neverovatno sad za to snosi DS zasluge jer dabise se zavalili u fotelje napravise vlast bas sa njima zato ovi izbori i to kaznjavaju zestoko TADICU u svoj stan i nadam se da ces tamo ostariti i ostaviti ovaj narod da normalno zivi sto vazi i za tvoje pajtose koji se siti naradise i djepove napunise

Dzox

pre 12 godina

Jedini adut DSa I njihovih zaludjenika je " Toma nas zaludjuje, Toma ovo, Toma ono" . Majke vam lebove, pa dal ste vi normalni??? Briga me bre za Tomu. Uostalom ako nas on zaludjuje, sta nam tek Tadic radi? Druga stvar, sto ne kukate na Kostunicu? Jer vam nije realna pretnja, pa ga I ne spominjete. Sve bih ja vas gonio krivicno, I strpao odma u pritvor, ko god nije I ne ispuni obecanja koja je dao. A ne " nikom nista, glasajte za mene opet". Mi trpimo, a necemo jos dugo, cisto da se zna, mada vec kasnimo sa reakcijom. Sl. koji dodje, gadno ce mu biti kad ga budu skidali vilama I palicama, umesto izborima, AKO ZABRLJA!!!

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Lažni car Šcepan Mali morao je odavno biti prinudno iseljen sa Andricevog venca po sili Clana 115 Ustava Srbije koji glasi:
"Predsednik Republike ne moze obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost."
Takodje je trebalo da bude krivicno procesuiran zbog laznog pretstavljanja, krsenja Ustava i bespravnog uzurpiranja vlasti.
Trebalo je da se Ustavni sud bavi svojim poslom - zastitom Ustava i ustavnopravnog poretka. A nije se bavio jer su ga namerno zatrpali Ustavnim zalbama gradjana!
Zato izadjimo masovno na izbore i u paketu rusimo Njega i njegove prevarante koji su na vlasti. Nisu ni ovi drugi mnogo bolji ali ovi sadasnji vlastodrsci od srpske drzave napravise Banglades i Bijafru. Ako nista drugo rusimo ih u paketu zbog 400.000 dece Srbije koja gladuju.

Igor Zr

pre 12 godina

Isti komenatari kao od pre četri godine, pomirite se stim da to što vređate i proklinjete neće vam doneti pobedu nije ni u SRS neće ni sad , vuk dlaku ..., koju god odluku da je doneo vi bi ste tvrdili da je ona druga ispravna, interesuje me samo kako vam savest dozvoljava da pljujete neke logične odluke koje nemaju nikakve veze sa političkim opredeljenjem?

Gavrilo

pre 12 godina

Ovih dana dobili smo jedan novi pravni akt, koji se zove "Odluka o skracivanju predsednickog mandata". Premada Ustav Srbije i nas zakonodavni sistem ne poznaju takav termin, Boris Tadic ga je uveo i time postao karakteristican jos po necemu. Ovo nekako zvuci lepse nego "ostavka".
Sto se Slavice-Djukic Dejanovic tice, cudi me da je predsednicke izbore raspisala danas, a ne sutra, jer je sutrasnji dan bio poslednji rok?! Zasto li je pozurila sa raspisivanjem?

dule

pre 12 godina

sta bi dao da imam pravu informaciju o rezultatima izbora. onda se ne bi pitao dali su zuti pukli ili ne, da li je ovo potez ocajnika ili ne licno mislim da su pukli

Fawkes

pre 12 godina

Iako tvrdi suprotno ovu odluku je najmanje priželjkivao Tomica Nikolić jer odluka o raspisivanju izbora za predsednika Srbije
ujedno označava i kraj njegove političke karijere.Prosto izvesno je da će Tadić da pobedi Tomu još u prvom krugu a Toma ne može politički da preživi još jedan (ko zna koji po redu) izborni debakl.
Toma ne može da bude večiti kandidat za predsednika ko što je bio večiti student.
Jednostavno Toma neće politički preživeti novi izborni šamar od DS-a.

Grof 019

pre 12 godina

Molim posetioce ovog sajta da bace pogled na ovaj link http://www.predsednik.rs/mwc/pic/doc/Ustav%20Srbije.pdf i da obrate paznju na clan 116 Ustava Republike Srbije.
Meni se cini kao da imamo posla sa Slobom u Obaminoj kozi. A moze da se formulise i ovako: Komunisticka burzoazija uvodi fasizam u formi demokratije. Tuga...

Veliki pozdrav!

Занимљво

pre 12 godina

Знате шта ће бити занимљиво? Ако коалиција око ДС буде опозиција у парламенту а победе на председничким изборима :)

Како би то било забавно...

Ivan

pre 12 godina

@ (Fawkes, 5. april 2012 15:04)

Tako je,posle ovih izbora,NAJZAD šaljemo večitog drugog u POLITIČKU PENZIJU,da ne zavarava ni nas a ni sebe više.Nikada on neće i ne treba biti predsednik Srbije.

Milan

pre 12 godina

Svaka cast, ovo je prvi put da se pominje ostavka. U svakoj dosadasnjoj vesti na svim medijima, po naredbi Leteceg cirkusa Borisa Tadica, se iskljucivo pominje skracivanje mandata. Jos jednom, svaka cast autoru na hrabrosti.

poljoprivrednik

pre 12 godina

Bahatost i osionost ministra Petrovica kostace demokrate i Tadica gubitkok izbora . Svi mi poljoprivrednici godinama smo glasali za ds ali ovaj put necemo pa neka pobedi bilo ko samo da pravnika petrovica negledamo kako nas omalovazava i pljacka u korist svojih tajkuna koi ga finansiraju .

poruka za "JOLE"

pre 12 godina

E pa ako naprednjak pucas da glasamo za Tomu Velikog, ici ce malo teze.Moze da vodi SNS, ali ne i Srbiju,to prevazilazi njegove intelktualne sposobnosti.Sad cete da se raspadnete od pisanja komentara,jadni vi, ali svako radi svoj posao.

PoeticGenius

pre 12 godina

Kad vidim konkurenciju, Bokica i nema neki tezak posao, a da je daleko od najboljeg, jeste. Jos se samo prestolonaslednik nije kandidovala, još bi samo oni nama falilo...

objavi ako smes

pre 12 godina

1. Nije skratio mandat već dao ostavku
2. Nema kandidata već su to kandidati za kandidate
3. Ako Ustav kaže može 2 mandata kako će on da se kandiduje za treći?

Goran S.

pre 12 godina

S moje strane ocekivano, jer naravno da mu vise odgovara da budu kad i ostali izbori pa u opstoj gunguli fokus ce biti manji na njega i njegov minuli rad. On sam kampanju je poceo davno a ostavio nereseno sta ce uraditi do zadnjeg casa, kako bi bilo i manje vremena za bavljenje njim samim. Nisam zadovoljan radom Tadica ali i ne vidim ko bi u tome mogao biti bolji od njega za sledeci mandat, mozda Labus ako bi se kandidovao za njega bi glasao.

Nemanja

pre 12 godina

Tadic nije skratio mandat, vec je srpski receno "podneo ostavku".
Ako je nesto belo, onda je belo, a ako je crno, onda je crno.
Prestanite da zamlacujete vise ovaj narod. Da smo prolupali, jesmo, ali jos uvek imamo sacuvanu po koju mozdanu gangliju.

Mile

pre 12 godina

Ne znam, ko god da dođe, ne verujem da će išta promeniti. Neko reče da će ovoj zemlji biti bolje tek onda kada dođu nepismeni da vladaju, jer nepismen čovek ne zna da laže i krade, on se uvek trudi da ti pomogne! Ovi danas niti su pismeni, niti su nepismeni.

deNiro

pre 12 godina

Super ego bivseg predsednika i klinickog psihologa nije mu dozvolio da,ON,Boris Tadic,kako mu USTAV nalaze,podnese ostavku.Podnoseci OSTAVKU upotrebio je neustavni termin SKRACENJE MANDATA i svi"slobodni"mediji su kao jedan prihvatili ovu manipulaciju.Kao nekadasnji glasac istg,glasacu za bilo koga ko mu bude protivkandidat u drugom krugu pa bio to i Tomislav Nikolic.Boriste Tadicu,posle Djurdjevdana,ostaces USKRACEN za mandat.

Ljutka

pre 12 godina

Ne kapiram ove likove koji govore - On je gotov!
Ne kapiram ove likove koji znaju samo da psuju, pljuju i kritikuju!
Slažem se, naravno, da taj On, taj "gotov" nije uspeo (posle ubistva Zorana Đinđića i posle Vojislava Koštunice) da postane neka velika Srbenda...
I slažem se da je on premekan, obzirom da je intelektualac, obzirom da je iz grada i, na kraju, ali ne i nevažno - nije iz srpske, hrvatske, bosanske ili crnogorske zabiti došao u moj (danas, nažalost, ružan i prljav grad).
Ja lično vidim kako je moj Beograd, moj lepi grad postao najveći skupljač svakojake đubradi iz gore navedenih (ugroženih li?) krajeva.
Ja lično ne vidim ko će to - da li neko od ovih koji već dvadesetak godina žive na mojoj grbači i, u međuvremenu, dobijaju stanove u Beogradu, a da nisu ni jednu jedinu stvar učinili za taj srpski narod u koji se vazda kunu.
Zato, blago nišćima duhom njihovo je carstvo nebesko...

Zerror

pre 12 godina

Stvarno ne razumem ponašanje DS-a. Kad bi stvari nazivali pravim imenom, mozda bi i zadržali svoje biračko telo. Ovakvo ponašanje može dovesti samo do osipanja glasova u druge stranke, ili u "bele listiće". Nije da sam glasać DS-a, ali ovo je toliko marketinški pogrešno, da mi prosto dođe žao. Jedina druga varijanta je da DS smatra da je inteligencija građana ove zemlje debelo ispod evropskog proseka, a u tom slučaju i nije čudno što nam se zemlja nalazi u očajnom stanju...

Zanimljivost: Zasto su zene u Srbiji predsednice drzave samo u vanrednim situacijama. Vanredna situacija mu dodje kao drugo stanje!

Slavko

pre 12 godina

SPS,odgovoran za politicka ubistva devedesetih ,preuzeo upravljanje drzavom.Kontinuitet propadanja se nastavlja.Gledacete 2008. ponovno.

odlicno

pre 12 godina

Sad ce da glasamo jos gore budale koji ce da pljackaju srbiju.
I onda cemo zaliti tadica sto je dao ostavku jer nam je bio najbolji naravno

дкв

pre 12 godina

Ништа није урадио,да није било притисака из ЕУ не би ни један услов био испуњен.Не могу да верујем да он себи приписује добијање статуса кандидата за ЕУ!Па да су пресуђивали строго по томе шта смо испунили од услова,не би никад добили прелазну оцену!Него су нам прогледали кроз прсте јер ни њима не одговара црна рупа у Европи.Ово говорим као неко ко је победу Тадића сматрао као спас за Србију и за себе,а сада му поручујем да неће да добије мој глас,а потрудићу се да што више њих убедим у то.Једном ме(нас) је преварио,други пут неће.

srebrenko

pre 12 godina

I to me briga, imam ja moje ovce i krave...jedem kacamak,proju,crembus,koprive...izlazim na glasanje i na moj listic ima da nacrtam puzu veeeeeeliku....

Fleka

pre 12 godina

#$%%&#$#?)&%$$#""%&%&!!!
A šta drugo da kažem povodom tužne realnosti da nam je na čelu države ponovo neko iz SPS-a?
Molim vas nestanite iz naših života i vi i papagajska karikatura od zastave koju je usvojio Ivica Dačić 2010.
Dokle više, ako za Boga znate!?!
Ko je dao mandat DS-u da vas "povampiri"?

Jedan dan, samo jedan dan

pre 12 godina

Malo su se zabrojali, za jedan radni dan. Naime, pošto je predsednik Srbije danas pismeno podneo ostavku, time njegov mandat prestaje sa istekom današnjeg radnog dana. Logično, prenošenje dela funkcija predsednika Republike na predsednicu Narodne skupštine počinje sa sutrašnjim radnim danom, tako da je Slavica Đukić Dejanović, u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije mogla tek sutradan, 6. aprila 2012. da raspiše izbore za predsednika Republike. A ako je minimalni rok za zakazivanje datuma predsedničkih izbora 30 dana (a maksimalni 90), onda bi predsednički izbori trebalo da budu najranije 7. maja (jer april ima 30 dana).

Dantes

pre 12 godina

Prvo ste kukali da Tadic omoguci raspisivanje i predsednickih izbora.
Sada kada je i to uradjeno opet vam nesto ne valja. Te nije ovo te nije ono...
Sve vise me Toma podseca na Iznoguda!
Zamolio bih sve posetioce ovog sajta da umesto sto pisu svakakve komentare izadju u vecem broju na izbore i time konacno pokazemo da li smo zemlja za demokratiju ili ne!

natalija

pre 12 godina

Sta reci, odrasla sam na demonstraciajma tokom devedesetih, dobila i gumeni metak u nogu, zavrsila fakultet zaposlila se 2000 te,radim za 45000 din, i sada su ponovo na vlasti oni koji su nas doveli dovde i protiv kojih smo se borili, uz duzno postovanje predsednice, greska je onaj akt o pomirenju sa socijalistima i to sto su vraceni na politicku scenu

gradjanin

pre 12 godina

Predsednički kandidat Saša 021 ima ogromne šanse:
http://www.youtube.com/watch?v=xXmQvVmQFkg&feature=plcp&context=C433d63bVDvjVQa1PpcFOXpgfHiet18I5tQnnNvfQue0Fzxqg6JLk%3D

boki

pre 12 godina

12 godina DS a,sto je mnogo mnogo je,lepo ste se skrasili,obogatili,pustite sad sposobnije da vode drzavu,dosadili ste.Nije mi bitno ko ce da vodi drzavu,od ovakvih nema gorih.

slučajni prolaznik sa namernim komentarom

pre 12 godina

Predsednik države ne može da produžava niti da "skraćuje mandat". Trajanje mandata i izbor predsednika određeni su Ustavom i odgovarujućim zakonom. Predsednik može da podnese ostavku ukoliko mu padne na pamet "da skrati mandat". Naravno, svako ko podnese ostavku, a sticajem okolnosti ima bar 0.01% savesti i morala više se ne kandiduje za tu funkciju. To je uobičajeno i podrazumevano u iole normalnim društvima i minimalno ozbiljim državama. U Srbiji očigledno nema ničega od toga.

Danas sam dobro raspolozen :)

pre 12 godina

Chek "skracenje mandata" o5 treci put u roku od pola sata hahahahahahhahahahahaaaaaaaaHAAHHAHAhH komeNdija

Imam osecaj neki,valjda zato shto je ovih dana,svakodnevno po 2 sata na tv-u, obilazio koze magarce i krave muzare,da ce to i dalje da radi samo shto ce to da izgleda otprilike ovako:

"Danas je (ne moze se reci bivshi) nego skraceno mandatni predsednik drzave Boris Tadic, posetio farmu Nojeva u blizini Vrske cuke(jednog noja je pokusao da pomazi po glavi ali ga je Noj malo ugrizao,dok se na to nas Boris samo slatko nasmejao i podsetio na izvozni potencijal plemenitih zivotinja) ,a vracajuci se predsednik ds-a je posetio i uzgajivacha puzeva u Tresibabi i podsetio da je to jedna od glavnih izvoznih shansi Srbije pored,rudnika zlata kod Bora. . . I da se on zalaze za seljaka i kako ce stub Srbije ako i samo ako skraceno mandatni on,dobije josh jedan mandat, biti mala i srednja preduzeca.

govoritj Moskva

pre 12 godina

Ona je VD predsednik drzave a stvarni predsednik je njen partijski rukovodilac IVICA DACIC koji je odmah otrcao u MOSKVU po misljenje.

Quo vadis, Srbijo?

pre 12 godina

"...toliko je toga učinio za građane Srbije u prethodna dva mandata..."
Da, ova vasa recenica mnogo toga govori. A Srbija cuti. Opozicijo, postojis li jos uvek u Srbiji ili smo mi to ponovo u jednopartizmu. Izgleda da se u Srbiji nista ne moze postici na izborima, jedino resenje je kuka i motika. Ali, izgleda da vlast objavi da se svakome konfiskuje 9/10 imovine narod bi bio spreman da se slozi sa tim, narocito ako bi spin doktori to lepo upakovali u foliju.

zlata

pre 12 godina

Niko, pa ni Tadić, ne može odlučivati o dužini mandata Predsednika Republike. To pitanje je uređeno Ustavom i zakonom. TADIĆ JE PODNEO OSTAVKU! To što se njemu ne dopada kako to zvuči je drugo pitanje, ali ako misli da se predsednički izbori održe 6 maja, nema mu druge nego da potpiše da podnosi ostavku. Ukoliko je napisao da skraćuje mandat Predsednica Skupštine ne bi smela na osnovu toga da raspiše izbore.

Branko V.

pre 12 godina

Sada su izbori (ili bolje rečeno takmičenje lažova) kompletni. Po meni glavni razlog što imamo i predsedničke izbore istovremeno je to što političari misle da su nedovoljno plaćeni da nas dva puta lažu u jednoj godini. Ovako će svi manje više da ponove laži od pre četiri godine (jer ih je narod zaboravio) i šta god da ućare za njih je čista dobit.

crni domino

pre 12 godina

Bravo Predsednice! Zamlacivao si ovaj narod do zadnjeg trenutka.
Ispao si veliki, znas dokle, do ******
To cemo znati da nagradimo 6 maja.

nini

pre 12 godina

Da se razumemo: nisam simpatizer niti glasac ni jedne opozicione stranke, ali bas pocinjete da me nervirate sa ovim spinovanjem!!! Napisite da je pdneo ostavku, a ne: "Obavestio o svojoj odluci". Imajte malo profesionalnog integriteta!

Kauffmann

pre 12 godina

Pa Vi, izgleda, stvarno ne sme te da napišite da je podneo ostavku! Upravo sam "prelistao" i ostale portale, i svuda isto: "Predsednik poslao pismo o skraćivanju mandata"......Medijski mrak

D.

pre 12 godina

"Sad je Đukić Dejanović vd predsednik, a Dačić ostaje ministar unutrašnjih poslova, skupština se više neće sazivati, znači SPS je sad povratio vlast koju su izgubili 5. oktobra, a sve zahvaljujući Tadiću. (Saša, 5. april 2012 12:06) "---------- Kako si to "pametno" zaključio! Mora biti da si Nikolićev i Vučićev savetnik.

Boban

pre 12 godina

Kako lepo funkcionise koalicija LDP - SNS na forumima! Kad neko cita komentare i ocene, pomislio bi da DS nece preci cenzus. Na vasu zalost, Boris Tadic ce ponovo biti predsednik Srbije, a Demokratska stranka ce formirati vladu! Hajde, brzo... da vidim odmah bar 5 crvenih:)

Saša

pre 12 godina

Sad je Đukić Dejanović vd predsednik, a Dačić ostaje ministar unutrašnjih poslova, skupština se više neće sazivati, znači SPS je sad povratio vlast koju su izgubili 5. oktobra, a sve zahvaljujući Tadiću.

Bojan

pre 12 godina

Skraćenju mandata?

Ako joj je poslao takvo pismo, onda to znači da je i dalje Predsednik jer takva kategorija ne postoji.

Ako je podneo ostavku, onda ne razumem zašto se govori o skraćenju mandata.

Aleksandar

pre 12 godina

Pošto znam da će ovde biti veoma mnogo negativnih komentara na račun Borisa Tadića i DS-a moram reći par činjenica - Najveći krivci za nezaposlenost u Srbiji su svetska ekonomska kriza i G17+ današnji "REGIONI", budući da i u aktuelnoj sadašnjoj vladi drže ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Moj glas ide Borisu Tadiću i DS-u definitivno, jer nema bolje stranke u Srbiji bez obzira na sve teškoće s kojima se suočavamo.

ZoranKV

pre 12 godina

Blago nama sa njim, pa nije morao da se muči i da nam čini, toliko je toga učinio za građane Srbije u prethodna dva mandata, e još nam ispuni želju da svi izbori budu u jednom danu, duša od čoveka. Pa mogli bi da skrate mandate i odbornici u opštinama u kojima je bilo glasanja za lokal, van rokova, pa da sve obavimo i uštedimo još koji dinar.Prvo niko to od njega nije tražio. Drugo nije skratio mandat nego podneo ostavku, a obrazloženje? Treće, ništa se ne štedi, sem spreja i nešto putnih troškova,komisije su posebne, materijali posebni za sve izbore. Kao i sve do sada kod Bote, jeftina demagogija, pokušaj oživljavanja DS-a, zalud.

Poldi

pre 12 godina

Nebuloza.
Mandat je toliki koliki je po ustavu i to predsdnik ne moze menjati.
To se zove podneo je ostavku.
U Srbiji se uvek nesto uvija i naziva neodgovarajucim izrazima.

rikoset

pre 12 godina

Ne moze niko da menja ustav a tamo pise da mandat predsednika traje 5 godina. Pre isteka mandata predsednik moze da podnese ostavku iz svojih licnih razloga i to je sad ucinjeno. Znaci predsednik je podneo ostavku i nikakve druge lazne formulacije neidu i samo iritirate nas gradjane sa tim. Budite jednom ISTINITI. A mi cemo ISTINU i samo ISTINU dovesti u Srbiju sa PREOKRETOM 6.maja.

Poldi

pre 12 godina

Nebuloza.
Mandat je toliki koliki je po ustavu i to predsdnik ne moze menjati.
To se zove podneo je ostavku.
U Srbiji se uvek nesto uvija i naziva neodgovarajucim izrazima.

nini

pre 12 godina

Da se razumemo: nisam simpatizer niti glasac ni jedne opozicione stranke, ali bas pocinjete da me nervirate sa ovim spinovanjem!!! Napisite da je pdneo ostavku, a ne: "Obavestio o svojoj odluci". Imajte malo profesionalnog integriteta!

Kauffmann

pre 12 godina

Pa Vi, izgleda, stvarno ne sme te da napišite da je podneo ostavku! Upravo sam "prelistao" i ostale portale, i svuda isto: "Predsednik poslao pismo o skraćivanju mandata"......Medijski mrak

Saša

pre 12 godina

Sad je Đukić Dejanović vd predsednik, a Dačić ostaje ministar unutrašnjih poslova, skupština se više neće sazivati, znači SPS je sad povratio vlast koju su izgubili 5. oktobra, a sve zahvaljujući Tadiću.

slučajni prolaznik sa namernim komentarom

pre 12 godina

Predsednik države ne može da produžava niti da "skraćuje mandat". Trajanje mandata i izbor predsednika određeni su Ustavom i odgovarujućim zakonom. Predsednik može da podnese ostavku ukoliko mu padne na pamet "da skrati mandat". Naravno, svako ko podnese ostavku, a sticajem okolnosti ima bar 0.01% savesti i morala više se ne kandiduje za tu funkciju. To je uobičajeno i podrazumevano u iole normalnim društvima i minimalno ozbiljim državama. U Srbiji očigledno nema ničega od toga.

Bojan

pre 12 godina

Skraćenju mandata?

Ako joj je poslao takvo pismo, onda to znači da je i dalje Predsednik jer takva kategorija ne postoji.

Ako je podneo ostavku, onda ne razumem zašto se govori o skraćenju mandata.

Danas sam dobro raspolozen :)

pre 12 godina

Chek "skracenje mandata" o5 treci put u roku od pola sata hahahahahahhahahahahaaaaaaaaHAAHHAHAhH komeNdija

Imam osecaj neki,valjda zato shto je ovih dana,svakodnevno po 2 sata na tv-u, obilazio koze magarce i krave muzare,da ce to i dalje da radi samo shto ce to da izgleda otprilike ovako:

"Danas je (ne moze se reci bivshi) nego skraceno mandatni predsednik drzave Boris Tadic, posetio farmu Nojeva u blizini Vrske cuke(jednog noja je pokusao da pomazi po glavi ali ga je Noj malo ugrizao,dok se na to nas Boris samo slatko nasmejao i podsetio na izvozni potencijal plemenitih zivotinja) ,a vracajuci se predsednik ds-a je posetio i uzgajivacha puzeva u Tresibabi i podsetio da je to jedna od glavnih izvoznih shansi Srbije pored,rudnika zlata kod Bora. . . I da se on zalaze za seljaka i kako ce stub Srbije ako i samo ako skraceno mandatni on,dobije josh jedan mandat, biti mala i srednja preduzeca.

boki

pre 12 godina

12 godina DS a,sto je mnogo mnogo je,lepo ste se skrasili,obogatili,pustite sad sposobnije da vode drzavu,dosadili ste.Nije mi bitno ko ce da vodi drzavu,od ovakvih nema gorih.

rikoset

pre 12 godina

Ne moze niko da menja ustav a tamo pise da mandat predsednika traje 5 godina. Pre isteka mandata predsednik moze da podnese ostavku iz svojih licnih razloga i to je sad ucinjeno. Znaci predsednik je podneo ostavku i nikakve druge lazne formulacije neidu i samo iritirate nas gradjane sa tim. Budite jednom ISTINITI. A mi cemo ISTINU i samo ISTINU dovesti u Srbiju sa PREOKRETOM 6.maja.

crni domino

pre 12 godina

Bravo Predsednice! Zamlacivao si ovaj narod do zadnjeg trenutka.
Ispao si veliki, znas dokle, do ******
To cemo znati da nagradimo 6 maja.

дкв

pre 12 godina

Ништа није урадио,да није било притисака из ЕУ не би ни један услов био испуњен.Не могу да верујем да он себи приписује добијање статуса кандидата за ЕУ!Па да су пресуђивали строго по томе шта смо испунили од услова,не би никад добили прелазну оцену!Него су нам прогледали кроз прсте јер ни њима не одговара црна рупа у Европи.Ово говорим као неко ко је победу Тадића сматрао као спас за Србију и за себе,а сада му поручујем да неће да добије мој глас,а потрудићу се да што више њих убедим у то.Једном ме(нас) је преварио,други пут неће.

Zerror

pre 12 godina

Stvarno ne razumem ponašanje DS-a. Kad bi stvari nazivali pravim imenom, mozda bi i zadržali svoje biračko telo. Ovakvo ponašanje može dovesti samo do osipanja glasova u druge stranke, ili u "bele listiće". Nije da sam glasać DS-a, ali ovo je toliko marketinški pogrešno, da mi prosto dođe žao. Jedina druga varijanta je da DS smatra da je inteligencija građana ove zemlje debelo ispod evropskog proseka, a u tom slučaju i nije čudno što nam se zemlja nalazi u očajnom stanju...

Zanimljivost: Zasto su zene u Srbiji predsednice drzave samo u vanrednim situacijama. Vanredna situacija mu dodje kao drugo stanje!

ZoranKV

pre 12 godina

Blago nama sa njim, pa nije morao da se muči i da nam čini, toliko je toga učinio za građane Srbije u prethodna dva mandata, e još nam ispuni želju da svi izbori budu u jednom danu, duša od čoveka. Pa mogli bi da skrate mandate i odbornici u opštinama u kojima je bilo glasanja za lokal, van rokova, pa da sve obavimo i uštedimo još koji dinar.Prvo niko to od njega nije tražio. Drugo nije skratio mandat nego podneo ostavku, a obrazloženje? Treće, ništa se ne štedi, sem spreja i nešto putnih troškova,komisije su posebne, materijali posebni za sve izbore. Kao i sve do sada kod Bote, jeftina demagogija, pokušaj oživljavanja DS-a, zalud.

zlata

pre 12 godina

Niko, pa ni Tadić, ne može odlučivati o dužini mandata Predsednika Republike. To pitanje je uređeno Ustavom i zakonom. TADIĆ JE PODNEO OSTAVKU! To što se njemu ne dopada kako to zvuči je drugo pitanje, ali ako misli da se predsednički izbori održe 6 maja, nema mu druge nego da potpiše da podnosi ostavku. Ukoliko je napisao da skraćuje mandat Predsednica Skupštine ne bi smela na osnovu toga da raspiše izbore.

natalija

pre 12 godina

Sta reci, odrasla sam na demonstraciajma tokom devedesetih, dobila i gumeni metak u nogu, zavrsila fakultet zaposlila se 2000 te,radim za 45000 din, i sada su ponovo na vlasti oni koji su nas doveli dovde i protiv kojih smo se borili, uz duzno postovanje predsednice, greska je onaj akt o pomirenju sa socijalistima i to sto su vraceni na politicku scenu

Fleka

pre 12 godina

#$%%&#$#?)&%$$#""%&%&!!!
A šta drugo da kažem povodom tužne realnosti da nam je na čelu države ponovo neko iz SPS-a?
Molim vas nestanite iz naših života i vi i papagajska karikatura od zastave koju je usvojio Ivica Dačić 2010.
Dokle više, ako za Boga znate!?!
Ko je dao mandat DS-u da vas "povampiri"?

deNiro

pre 12 godina

Super ego bivseg predsednika i klinickog psihologa nije mu dozvolio da,ON,Boris Tadic,kako mu USTAV nalaze,podnese ostavku.Podnoseci OSTAVKU upotrebio je neustavni termin SKRACENJE MANDATA i svi"slobodni"mediji su kao jedan prihvatili ovu manipulaciju.Kao nekadasnji glasac istg,glasacu za bilo koga ko mu bude protivkandidat u drugom krugu pa bio to i Tomislav Nikolic.Boriste Tadicu,posle Djurdjevdana,ostaces USKRACEN za mandat.

govoritj Moskva

pre 12 godina

Ona je VD predsednik drzave a stvarni predsednik je njen partijski rukovodilac IVICA DACIC koji je odmah otrcao u MOSKVU po misljenje.

Quo vadis, Srbijo?

pre 12 godina

"...toliko je toga učinio za građane Srbije u prethodna dva mandata..."
Da, ova vasa recenica mnogo toga govori. A Srbija cuti. Opozicijo, postojis li jos uvek u Srbiji ili smo mi to ponovo u jednopartizmu. Izgleda da se u Srbiji nista ne moze postici na izborima, jedino resenje je kuka i motika. Ali, izgleda da vlast objavi da se svakome konfiskuje 9/10 imovine narod bi bio spreman da se slozi sa tim, narocito ako bi spin doktori to lepo upakovali u foliju.

Nemanja

pre 12 godina

Tadic nije skratio mandat, vec je srpski receno "podneo ostavku".
Ako je nesto belo, onda je belo, a ako je crno, onda je crno.
Prestanite da zamlacujete vise ovaj narod. Da smo prolupali, jesmo, ali jos uvek imamo sacuvanu po koju mozdanu gangliju.

Jedan dan, samo jedan dan

pre 12 godina

Malo su se zabrojali, za jedan radni dan. Naime, pošto je predsednik Srbije danas pismeno podneo ostavku, time njegov mandat prestaje sa istekom današnjeg radnog dana. Logično, prenošenje dela funkcija predsednika Republike na predsednicu Narodne skupštine počinje sa sutrašnjim radnim danom, tako da je Slavica Đukić Dejanović, u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije mogla tek sutradan, 6. aprila 2012. da raspiše izbore za predsednika Republike. A ako je minimalni rok za zakazivanje datuma predsedničkih izbora 30 dana (a maksimalni 90), onda bi predsednički izbori trebalo da budu najranije 7. maja (jer april ima 30 dana).

Aleksandar

pre 12 godina

Pošto znam da će ovde biti veoma mnogo negativnih komentara na račun Borisa Tadića i DS-a moram reći par činjenica - Najveći krivci za nezaposlenost u Srbiji su svetska ekonomska kriza i G17+ današnji "REGIONI", budući da i u aktuelnoj sadašnjoj vladi drže ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Moj glas ide Borisu Tadiću i DS-u definitivno, jer nema bolje stranke u Srbiji bez obzira na sve teškoće s kojima se suočavamo.

Branko V.

pre 12 godina

Sada su izbori (ili bolje rečeno takmičenje lažova) kompletni. Po meni glavni razlog što imamo i predsedničke izbore istovremeno je to što političari misle da su nedovoljno plaćeni da nas dva puta lažu u jednoj godini. Ovako će svi manje više da ponove laži od pre četiri godine (jer ih je narod zaboravio) i šta god da ućare za njih je čista dobit.

objavi ako smes

pre 12 godina

1. Nije skratio mandat već dao ostavku
2. Nema kandidata već su to kandidati za kandidate
3. Ako Ustav kaže može 2 mandata kako će on da se kandiduje za treći?

Slavko

pre 12 godina

SPS,odgovoran za politicka ubistva devedesetih ,preuzeo upravljanje drzavom.Kontinuitet propadanja se nastavlja.Gledacete 2008. ponovno.

Boban

pre 12 godina

Kako lepo funkcionise koalicija LDP - SNS na forumima! Kad neko cita komentare i ocene, pomislio bi da DS nece preci cenzus. Na vasu zalost, Boris Tadic ce ponovo biti predsednik Srbije, a Demokratska stranka ce formirati vladu! Hajde, brzo... da vidim odmah bar 5 crvenih:)

D.

pre 12 godina

"Sad je Đukić Dejanović vd predsednik, a Dačić ostaje ministar unutrašnjih poslova, skupština se više neće sazivati, znači SPS je sad povratio vlast koju su izgubili 5. oktobra, a sve zahvaljujući Tadiću. (Saša, 5. april 2012 12:06) "---------- Kako si to "pametno" zaključio! Mora biti da si Nikolićev i Vučićev savetnik.

poljoprivrednik

pre 12 godina

Bahatost i osionost ministra Petrovica kostace demokrate i Tadica gubitkok izbora . Svi mi poljoprivrednici godinama smo glasali za ds ali ovaj put necemo pa neka pobedi bilo ko samo da pravnika petrovica negledamo kako nas omalovazava i pljacka u korist svojih tajkuna koi ga finansiraju .

poruka za "JOLE"

pre 12 godina

E pa ako naprednjak pucas da glasamo za Tomu Velikog, ici ce malo teze.Moze da vodi SNS, ali ne i Srbiju,to prevazilazi njegove intelktualne sposobnosti.Sad cete da se raspadnete od pisanja komentara,jadni vi, ali svako radi svoj posao.

Fawkes

pre 12 godina

Iako tvrdi suprotno ovu odluku je najmanje priželjkivao Tomica Nikolić jer odluka o raspisivanju izbora za predsednika Srbije
ujedno označava i kraj njegove političke karijere.Prosto izvesno je da će Tadić da pobedi Tomu još u prvom krugu a Toma ne može politički da preživi još jedan (ko zna koji po redu) izborni debakl.
Toma ne može da bude večiti kandidat za predsednika ko što je bio večiti student.
Jednostavno Toma neće politički preživeti novi izborni šamar od DS-a.

Dantes

pre 12 godina

Prvo ste kukali da Tadic omoguci raspisivanje i predsednickih izbora.
Sada kada je i to uradjeno opet vam nesto ne valja. Te nije ovo te nije ono...
Sve vise me Toma podseca na Iznoguda!
Zamolio bih sve posetioce ovog sajta da umesto sto pisu svakakve komentare izadju u vecem broju na izbore i time konacno pokazemo da li smo zemlja za demokratiju ili ne!

odlicno

pre 12 godina

Sad ce da glasamo jos gore budale koji ce da pljackaju srbiju.
I onda cemo zaliti tadica sto je dao ostavku jer nam je bio najbolji naravno

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Lažni car Šcepan Mali morao je odavno biti prinudno iseljen sa Andricevog venca po sili Clana 115 Ustava Srbije koji glasi:
"Predsednik Republike ne moze obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost."
Takodje je trebalo da bude krivicno procesuiran zbog laznog pretstavljanja, krsenja Ustava i bespravnog uzurpiranja vlasti.
Trebalo je da se Ustavni sud bavi svojim poslom - zastitom Ustava i ustavnopravnog poretka. A nije se bavio jer su ga namerno zatrpali Ustavnim zalbama gradjana!
Zato izadjimo masovno na izbore i u paketu rusimo Njega i njegove prevarante koji su na vlasti. Nisu ni ovi drugi mnogo bolji ali ovi sadasnji vlastodrsci od srpske drzave napravise Banglades i Bijafru. Ako nista drugo rusimo ih u paketu zbog 400.000 dece Srbije koja gladuju.

Mile

pre 12 godina

Ne znam, ko god da dođe, ne verujem da će išta promeniti. Neko reče da će ovoj zemlji biti bolje tek onda kada dođu nepismeni da vladaju, jer nepismen čovek ne zna da laže i krade, on se uvek trudi da ti pomogne! Ovi danas niti su pismeni, niti su nepismeni.

srebrenko

pre 12 godina

I to me briga, imam ja moje ovce i krave...jedem kacamak,proju,crembus,koprive...izlazim na glasanje i na moj listic ima da nacrtam puzu veeeeeeliku....

Milan

pre 12 godina

Svaka cast, ovo je prvi put da se pominje ostavka. U svakoj dosadasnjoj vesti na svim medijima, po naredbi Leteceg cirkusa Borisa Tadica, se iskljucivo pominje skracivanje mandata. Jos jednom, svaka cast autoru na hrabrosti.

gradjanin

pre 12 godina

Predsednički kandidat Saša 021 ima ogromne šanse:
http://www.youtube.com/watch?v=xXmQvVmQFkg&feature=plcp&context=C433d63bVDvjVQa1PpcFOXpgfHiet18I5tQnnNvfQue0Fzxqg6JLk%3D

Ljutka

pre 12 godina

Ne kapiram ove likove koji govore - On je gotov!
Ne kapiram ove likove koji znaju samo da psuju, pljuju i kritikuju!
Slažem se, naravno, da taj On, taj "gotov" nije uspeo (posle ubistva Zorana Đinđića i posle Vojislava Koštunice) da postane neka velika Srbenda...
I slažem se da je on premekan, obzirom da je intelektualac, obzirom da je iz grada i, na kraju, ali ne i nevažno - nije iz srpske, hrvatske, bosanske ili crnogorske zabiti došao u moj (danas, nažalost, ružan i prljav grad).
Ja lično vidim kako je moj Beograd, moj lepi grad postao najveći skupljač svakojake đubradi iz gore navedenih (ugroženih li?) krajeva.
Ja lično ne vidim ko će to - da li neko od ovih koji već dvadesetak godina žive na mojoj grbači i, u međuvremenu, dobijaju stanove u Beogradu, a da nisu ni jednu jedinu stvar učinili za taj srpski narod u koji se vazda kunu.
Zato, blago nišćima duhom njihovo je carstvo nebesko...

PoeticGenius

pre 12 godina

Kad vidim konkurenciju, Bokica i nema neki tezak posao, a da je daleko od najboljeg, jeste. Jos se samo prestolonaslednik nije kandidovala, još bi samo oni nama falilo...

Goran S.

pre 12 godina

S moje strane ocekivano, jer naravno da mu vise odgovara da budu kad i ostali izbori pa u opstoj gunguli fokus ce biti manji na njega i njegov minuli rad. On sam kampanju je poceo davno a ostavio nereseno sta ce uraditi do zadnjeg casa, kako bi bilo i manje vremena za bavljenje njim samim. Nisam zadovoljan radom Tadica ali i ne vidim ko bi u tome mogao biti bolji od njega za sledeci mandat, mozda Labus ako bi se kandidovao za njega bi glasao.

Gavrilo

pre 12 godina

Ovih dana dobili smo jedan novi pravni akt, koji se zove "Odluka o skracivanju predsednickog mandata". Premada Ustav Srbije i nas zakonodavni sistem ne poznaju takav termin, Boris Tadic ga je uveo i time postao karakteristican jos po necemu. Ovo nekako zvuci lepse nego "ostavka".
Sto se Slavice-Djukic Dejanovic tice, cudi me da je predsednicke izbore raspisala danas, a ne sutra, jer je sutrasnji dan bio poslednji rok?! Zasto li je pozurila sa raspisivanjem?

Занимљво

pre 12 godina

Знате шта ће бити занимљиво? Ако коалиција око ДС буде опозиција у парламенту а победе на председничким изборима :)

Како би то било забавно...

Grof 019

pre 12 godina

Molim posetioce ovog sajta da bace pogled na ovaj link http://www.predsednik.rs/mwc/pic/doc/Ustav%20Srbije.pdf i da obrate paznju na clan 116 Ustava Republike Srbije.
Meni se cini kao da imamo posla sa Slobom u Obaminoj kozi. A moze da se formulise i ovako: Komunisticka burzoazija uvodi fasizam u formi demokratije. Tuga...

Veliki pozdrav!

dule

pre 12 godina

sta bi dao da imam pravu informaciju o rezultatima izbora. onda se ne bi pitao dali su zuti pukli ili ne, da li je ovo potez ocajnika ili ne licno mislim da su pukli

Dzox

pre 12 godina

Jedini adut DSa I njihovih zaludjenika je " Toma nas zaludjuje, Toma ovo, Toma ono" . Majke vam lebove, pa dal ste vi normalni??? Briga me bre za Tomu. Uostalom ako nas on zaludjuje, sta nam tek Tadic radi? Druga stvar, sto ne kukate na Kostunicu? Jer vam nije realna pretnja, pa ga I ne spominjete. Sve bih ja vas gonio krivicno, I strpao odma u pritvor, ko god nije I ne ispuni obecanja koja je dao. A ne " nikom nista, glasajte za mene opet". Mi trpimo, a necemo jos dugo, cisto da se zna, mada vec kasnimo sa reakcijom. Sl. koji dodje, gadno ce mu biti kad ga budu skidali vilama I palicama, umesto izborima, AKO ZABRLJA!!!

miodrag

pre 12 godina

trebao je odavno da ode to dela govore
sta me boli sada i ko zna do kada vd. predsednik je SLAVICA DJUKIC DEJANOVIC pa zar je moguce 10 god. SPS je imao predsednika i satro SRBIJU i narod i gle cuda opet oni cemu bi 5.oktobar zasto gladovasmo ginusmo ratovasmo silna bombardovanja dozivesmo nazalost mnogi su zavijeni u crno prosto neverovatno sad za to snosi DS zasluge jer dabise se zavalili u fotelje napravise vlast bas sa njima zato ovi izbori i to kaznjavaju zestoko TADICU u svoj stan i nadam se da ces tamo ostariti i ostaviti ovaj narod da normalno zivi sto vazi i za tvoje pajtose koji se siti naradise i djepove napunise

Ivan

pre 12 godina

@ (Fawkes, 5. april 2012 15:04)

Tako je,posle ovih izbora,NAJZAD šaljemo večitog drugog u POLITIČKU PENZIJU,da ne zavarava ni nas a ni sebe više.Nikada on neće i ne treba biti predsednik Srbije.

astronimusis

pre 12 godina

Ako Bog da, za presednika Srbije treba da se kandiduje Mišković. Ja bih glaso za njega, kada je toliko ministarstva i presednika uspeo da ubedi da po njegovim pravilima kroje drzavu sigurno će uspeti i velike sile da ubedi da budu uz nas!!!

Igor Zr

pre 12 godina

Isti komenatari kao od pre četri godine, pomirite se stim da to što vređate i proklinjete neće vam doneti pobedu nije ni u SRS neće ni sad , vuk dlaku ..., koju god odluku da je doneo vi bi ste tvrdili da je ona druga ispravna, interesuje me samo kako vam savest dozvoljava da pljujete neke logične odluke koje nemaju nikakve veze sa političkim opredeljenjem?

Dragan Dimitrijević

pre 12 godina

Rat ili mir, onako kako to vidi "genijalna" Jelena Trivan, ima samo jedan zadatak. Da nama, tako neukim i naivnim ukaže na to, da čim se B.T. i na pola koraka udalji od prestonog mesta nama preti rat sa Kosova... naravno. I onda se mnogi pitaju kako to da je DS otišla toliko udesno? Iz istih onih razloga zbog kojih su tzv. levičari 90-ih postali ultra
nacionalne patriote.Istina je jedna, i golim okom vidljiva. Za sve njih važi parola: Srbija = Partija, a pitanje Kosova je obična manipulacija
i prilika za pljačku do iznemoglosti.
Pokret - PO(NI)ŠTENI GLASAČKI LISTIĆ

Mikael

pre 12 godina

To se znalo od prvog dana raspisivanja parlamentarnih izbora, ali to je u najvecoj meri zloupotrebljeno u licnu i promociju svoje stranke od strane sada vec bivseg predsednika republike

Saxon

pre 12 godina

Ako je neko zasluzio mesto predsednika, onda je to Boris!Ne vidim, cime se Ivica istakao,naravno sem njegovih ispala i vokalnih sposobnosti!

ralexic i

pre 12 godina

da nije tadic vratio socijaliste vratili bi ih radikali ili dss.da su zabranjene predizborne koalicije bila bi druga prica a ovako ce sitne stranke kao ns dss sps pups urs ldp lsv i druge ucenjivati vladu i drzavu.nema nam bolje i nakon ovih izbora jer se nista nije promenilo.fa nije tij predizbornih koalicija glatko bih glasao za ns ali zbog velje ilica a vidim jorgovanka najavljuje i kostunicu moj glas ode drugom.samo u srbiji na vlast mogu biti stranke koje objektivno same ne mogu proci cezus.

Aleksandar

pre 12 godina

Pošto znam da će ovde biti veoma mnogo negativnih komentara na račun Borisa Tadića i DS-a moram reći par činjenica - Najveći krivci za nezaposlenost u Srbiji su svetska ekonomska kriza i G17+ današnji "REGIONI", budući da i u aktuelnoj sadašnjoj vladi drže ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja. Moj glas ide Borisu Tadiću i DS-u definitivno, jer nema bolje stranke u Srbiji bez obzira na sve teškoće s kojima se suočavamo.

Boban

pre 12 godina

Kako lepo funkcionise koalicija LDP - SNS na forumima! Kad neko cita komentare i ocene, pomislio bi da DS nece preci cenzus. Na vasu zalost, Boris Tadic ce ponovo biti predsednik Srbije, a Demokratska stranka ce formirati vladu! Hajde, brzo... da vidim odmah bar 5 crvenih:)

Dantes

pre 12 godina

Prvo ste kukali da Tadic omoguci raspisivanje i predsednickih izbora.
Sada kada je i to uradjeno opet vam nesto ne valja. Te nije ovo te nije ono...
Sve vise me Toma podseca na Iznoguda!
Zamolio bih sve posetioce ovog sajta da umesto sto pisu svakakve komentare izadju u vecem broju na izbore i time konacno pokazemo da li smo zemlja za demokratiju ili ne!

Fawkes

pre 12 godina

Iako tvrdi suprotno ovu odluku je najmanje priželjkivao Tomica Nikolić jer odluka o raspisivanju izbora za predsednika Srbije
ujedno označava i kraj njegove političke karijere.Prosto izvesno je da će Tadić da pobedi Tomu još u prvom krugu a Toma ne može politički da preživi još jedan (ko zna koji po redu) izborni debakl.
Toma ne može da bude večiti kandidat za predsednika ko što je bio večiti student.
Jednostavno Toma neće politički preživeti novi izborni šamar od DS-a.

D.

pre 12 godina

"Sad je Đukić Dejanović vd predsednik, a Dačić ostaje ministar unutrašnjih poslova, skupština se više neće sazivati, znači SPS je sad povratio vlast koju su izgubili 5. oktobra, a sve zahvaljujući Tadiću. (Saša, 5. april 2012 12:06) "---------- Kako si to "pametno" zaključio! Mora biti da si Nikolićev i Vučićev savetnik.

Ljutka

pre 12 godina

Ne kapiram ove likove koji govore - On je gotov!
Ne kapiram ove likove koji znaju samo da psuju, pljuju i kritikuju!
Slažem se, naravno, da taj On, taj "gotov" nije uspeo (posle ubistva Zorana Đinđića i posle Vojislava Koštunice) da postane neka velika Srbenda...
I slažem se da je on premekan, obzirom da je intelektualac, obzirom da je iz grada i, na kraju, ali ne i nevažno - nije iz srpske, hrvatske, bosanske ili crnogorske zabiti došao u moj (danas, nažalost, ružan i prljav grad).
Ja lično vidim kako je moj Beograd, moj lepi grad postao najveći skupljač svakojake đubradi iz gore navedenih (ugroženih li?) krajeva.
Ja lično ne vidim ko će to - da li neko od ovih koji već dvadesetak godina žive na mojoj grbači i, u međuvremenu, dobijaju stanove u Beogradu, a da nisu ni jednu jedinu stvar učinili za taj srpski narod u koji se vazda kunu.
Zato, blago nišćima duhom njihovo je carstvo nebesko...

odlicno

pre 12 godina

Sad ce da glasamo jos gore budale koji ce da pljackaju srbiju.
I onda cemo zaliti tadica sto je dao ostavku jer nam je bio najbolji naravno

poruka za "JOLE"

pre 12 godina

E pa ako naprednjak pucas da glasamo za Tomu Velikog, ici ce malo teze.Moze da vodi SNS, ali ne i Srbiju,to prevazilazi njegove intelktualne sposobnosti.Sad cete da se raspadnete od pisanja komentara,jadni vi, ali svako radi svoj posao.

PoeticGenius

pre 12 godina

Kad vidim konkurenciju, Bokica i nema neki tezak posao, a da je daleko od najboljeg, jeste. Jos se samo prestolonaslednik nije kandidovala, još bi samo oni nama falilo...

rikoset

pre 12 godina

Ne moze niko da menja ustav a tamo pise da mandat predsednika traje 5 godina. Pre isteka mandata predsednik moze da podnese ostavku iz svojih licnih razloga i to je sad ucinjeno. Znaci predsednik je podneo ostavku i nikakve druge lazne formulacije neidu i samo iritirate nas gradjane sa tim. Budite jednom ISTINITI. A mi cemo ISTINU i samo ISTINU dovesti u Srbiju sa PREOKRETOM 6.maja.

boki

pre 12 godina

12 godina DS a,sto je mnogo mnogo je,lepo ste se skrasili,obogatili,pustite sad sposobnije da vode drzavu,dosadili ste.Nije mi bitno ko ce da vodi drzavu,od ovakvih nema gorih.

Poldi

pre 12 godina

Nebuloza.
Mandat je toliki koliki je po ustavu i to predsdnik ne moze menjati.
To se zove podneo je ostavku.
U Srbiji se uvek nesto uvija i naziva neodgovarajucim izrazima.

Goran S.

pre 12 godina

S moje strane ocekivano, jer naravno da mu vise odgovara da budu kad i ostali izbori pa u opstoj gunguli fokus ce biti manji na njega i njegov minuli rad. On sam kampanju je poceo davno a ostavio nereseno sta ce uraditi do zadnjeg casa, kako bi bilo i manje vremena za bavljenje njim samim. Nisam zadovoljan radom Tadica ali i ne vidim ko bi u tome mogao biti bolji od njega za sledeci mandat, mozda Labus ako bi se kandidovao za njega bi glasao.

Ivan

pre 12 godina

@ (Fawkes, 5. april 2012 15:04)

Tako je,posle ovih izbora,NAJZAD šaljemo večitog drugog u POLITIČKU PENZIJU,da ne zavarava ni nas a ni sebe više.Nikada on neće i ne treba biti predsednik Srbije.

Saša

pre 12 godina

Sad je Đukić Dejanović vd predsednik, a Dačić ostaje ministar unutrašnjih poslova, skupština se više neće sazivati, znači SPS je sad povratio vlast koju su izgubili 5. oktobra, a sve zahvaljujući Tadiću.

govoritj Moskva

pre 12 godina

Ona je VD predsednik drzave a stvarni predsednik je njen partijski rukovodilac IVICA DACIC koji je odmah otrcao u MOSKVU po misljenje.

nini

pre 12 godina

Da se razumemo: nisam simpatizer niti glasac ni jedne opozicione stranke, ali bas pocinjete da me nervirate sa ovim spinovanjem!!! Napisite da je pdneo ostavku, a ne: "Obavestio o svojoj odluci". Imajte malo profesionalnog integriteta!

crni domino

pre 12 godina

Bravo Predsednice! Zamlacivao si ovaj narod do zadnjeg trenutka.
Ispao si veliki, znas dokle, do ******
To cemo znati da nagradimo 6 maja.

objavi ako smes

pre 12 godina

1. Nije skratio mandat već dao ostavku
2. Nema kandidata već su to kandidati za kandidate
3. Ako Ustav kaže može 2 mandata kako će on da se kandiduje za treći?

Kauffmann

pre 12 godina

Pa Vi, izgleda, stvarno ne sme te da napišite da je podneo ostavku! Upravo sam "prelistao" i ostale portale, i svuda isto: "Predsednik poslao pismo o skraćivanju mandata"......Medijski mrak

дкв

pre 12 godina

Ништа није урадио,да није било притисака из ЕУ не би ни један услов био испуњен.Не могу да верујем да он себи приписује добијање статуса кандидата за ЕУ!Па да су пресуђивали строго по томе шта смо испунили од услова,не би никад добили прелазну оцену!Него су нам прогледали кроз прсте јер ни њима не одговара црна рупа у Европи.Ово говорим као неко ко је победу Тадића сматрао као спас за Србију и за себе,а сада му поручујем да неће да добије мој глас,а потрудићу се да што више њих убедим у то.Једном ме(нас) је преварио,други пут неће.

deNiro

pre 12 godina

Super ego bivseg predsednika i klinickog psihologa nije mu dozvolio da,ON,Boris Tadic,kako mu USTAV nalaze,podnese ostavku.Podnoseci OSTAVKU upotrebio je neustavni termin SKRACENJE MANDATA i svi"slobodni"mediji su kao jedan prihvatili ovu manipulaciju.Kao nekadasnji glasac istg,glasacu za bilo koga ko mu bude protivkandidat u drugom krugu pa bio to i Tomislav Nikolic.Boriste Tadicu,posle Djurdjevdana,ostaces USKRACEN za mandat.

Bojan

pre 12 godina

Skraćenju mandata?

Ako joj je poslao takvo pismo, onda to znači da je i dalje Predsednik jer takva kategorija ne postoji.

Ako je podneo ostavku, onda ne razumem zašto se govori o skraćenju mandata.

slučajni prolaznik sa namernim komentarom

pre 12 godina

Predsednik države ne može da produžava niti da "skraćuje mandat". Trajanje mandata i izbor predsednika određeni su Ustavom i odgovarujućim zakonom. Predsednik može da podnese ostavku ukoliko mu padne na pamet "da skrati mandat". Naravno, svako ko podnese ostavku, a sticajem okolnosti ima bar 0.01% savesti i morala više se ne kandiduje za tu funkciju. To je uobičajeno i podrazumevano u iole normalnim društvima i minimalno ozbiljim državama. U Srbiji očigledno nema ničega od toga.

Milan

pre 12 godina

Svaka cast, ovo je prvi put da se pominje ostavka. U svakoj dosadasnjoj vesti na svim medijima, po naredbi Leteceg cirkusa Borisa Tadica, se iskljucivo pominje skracivanje mandata. Jos jednom, svaka cast autoru na hrabrosti.

Занимљво

pre 12 godina

Знате шта ће бити занимљиво? Ако коалиција око ДС буде опозиција у парламенту а победе на председничким изборима :)

Како би то било забавно...

Fleka

pre 12 godina

#$%%&#$#?)&%$$#""%&%&!!!
A šta drugo da kažem povodom tužne realnosti da nam je na čelu države ponovo neko iz SPS-a?
Molim vas nestanite iz naših života i vi i papagajska karikatura od zastave koju je usvojio Ivica Dačić 2010.
Dokle više, ako za Boga znate!?!
Ko je dao mandat DS-u da vas "povampiri"?

Mile

pre 12 godina

Ne znam, ko god da dođe, ne verujem da će išta promeniti. Neko reče da će ovoj zemlji biti bolje tek onda kada dođu nepismeni da vladaju, jer nepismen čovek ne zna da laže i krade, on se uvek trudi da ti pomogne! Ovi danas niti su pismeni, niti su nepismeni.

poljoprivrednik

pre 12 godina

Bahatost i osionost ministra Petrovica kostace demokrate i Tadica gubitkok izbora . Svi mi poljoprivrednici godinama smo glasali za ds ali ovaj put necemo pa neka pobedi bilo ko samo da pravnika petrovica negledamo kako nas omalovazava i pljacka u korist svojih tajkuna koi ga finansiraju .

Grof 019

pre 12 godina

Molim posetioce ovog sajta da bace pogled na ovaj link http://www.predsednik.rs/mwc/pic/doc/Ustav%20Srbije.pdf i da obrate paznju na clan 116 Ustava Republike Srbije.
Meni se cini kao da imamo posla sa Slobom u Obaminoj kozi. A moze da se formulise i ovako: Komunisticka burzoazija uvodi fasizam u formi demokratije. Tuga...

Veliki pozdrav!

ZoranKV

pre 12 godina

Blago nama sa njim, pa nije morao da se muči i da nam čini, toliko je toga učinio za građane Srbije u prethodna dva mandata, e još nam ispuni želju da svi izbori budu u jednom danu, duša od čoveka. Pa mogli bi da skrate mandate i odbornici u opštinama u kojima je bilo glasanja za lokal, van rokova, pa da sve obavimo i uštedimo još koji dinar.Prvo niko to od njega nije tražio. Drugo nije skratio mandat nego podneo ostavku, a obrazloženje? Treće, ništa se ne štedi, sem spreja i nešto putnih troškova,komisije su posebne, materijali posebni za sve izbore. Kao i sve do sada kod Bote, jeftina demagogija, pokušaj oživljavanja DS-a, zalud.

Danas sam dobro raspolozen :)

pre 12 godina

Chek "skracenje mandata" o5 treci put u roku od pola sata hahahahahahhahahahahaaaaaaaaHAAHHAHAhH komeNdija

Imam osecaj neki,valjda zato shto je ovih dana,svakodnevno po 2 sata na tv-u, obilazio koze magarce i krave muzare,da ce to i dalje da radi samo shto ce to da izgleda otprilike ovako:

"Danas je (ne moze se reci bivshi) nego skraceno mandatni predsednik drzave Boris Tadic, posetio farmu Nojeva u blizini Vrske cuke(jednog noja je pokusao da pomazi po glavi ali ga je Noj malo ugrizao,dok se na to nas Boris samo slatko nasmejao i podsetio na izvozni potencijal plemenitih zivotinja) ,a vracajuci se predsednik ds-a je posetio i uzgajivacha puzeva u Tresibabi i podsetio da je to jedna od glavnih izvoznih shansi Srbije pored,rudnika zlata kod Bora. . . I da se on zalaze za seljaka i kako ce stub Srbije ako i samo ako skraceno mandatni on,dobije josh jedan mandat, biti mala i srednja preduzeca.

zlata

pre 12 godina

Niko, pa ni Tadić, ne može odlučivati o dužini mandata Predsednika Republike. To pitanje je uređeno Ustavom i zakonom. TADIĆ JE PODNEO OSTAVKU! To što se njemu ne dopada kako to zvuči je drugo pitanje, ali ako misli da se predsednički izbori održe 6 maja, nema mu druge nego da potpiše da podnosi ostavku. Ukoliko je napisao da skraćuje mandat Predsednica Skupštine ne bi smela na osnovu toga da raspiše izbore.

Zerror

pre 12 godina

Stvarno ne razumem ponašanje DS-a. Kad bi stvari nazivali pravim imenom, mozda bi i zadržali svoje biračko telo. Ovakvo ponašanje može dovesti samo do osipanja glasova u druge stranke, ili u "bele listiće". Nije da sam glasać DS-a, ali ovo je toliko marketinški pogrešno, da mi prosto dođe žao. Jedina druga varijanta je da DS smatra da je inteligencija građana ove zemlje debelo ispod evropskog proseka, a u tom slučaju i nije čudno što nam se zemlja nalazi u očajnom stanju...

Zanimljivost: Zasto su zene u Srbiji predsednice drzave samo u vanrednim situacijama. Vanredna situacija mu dodje kao drugo stanje!

Branko V.

pre 12 godina

Sada su izbori (ili bolje rečeno takmičenje lažova) kompletni. Po meni glavni razlog što imamo i predsedničke izbore istovremeno je to što političari misle da su nedovoljno plaćeni da nas dva puta lažu u jednoj godini. Ovako će svi manje više da ponove laži od pre četiri godine (jer ih je narod zaboravio) i šta god da ućare za njih je čista dobit.

srebrenko

pre 12 godina

I to me briga, imam ja moje ovce i krave...jedem kacamak,proju,crembus,koprive...izlazim na glasanje i na moj listic ima da nacrtam puzu veeeeeeliku....

Slavko

pre 12 godina

SPS,odgovoran za politicka ubistva devedesetih ,preuzeo upravljanje drzavom.Kontinuitet propadanja se nastavlja.Gledacete 2008. ponovno.

dule

pre 12 godina

sta bi dao da imam pravu informaciju o rezultatima izbora. onda se ne bi pitao dali su zuti pukli ili ne, da li je ovo potez ocajnika ili ne licno mislim da su pukli

Branislav Zekic Zeka

pre 12 godina

Lažni car Šcepan Mali morao je odavno biti prinudno iseljen sa Andricevog venca po sili Clana 115 Ustava Srbije koji glasi:
"Predsednik Republike ne moze obavljati drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost."
Takodje je trebalo da bude krivicno procesuiran zbog laznog pretstavljanja, krsenja Ustava i bespravnog uzurpiranja vlasti.
Trebalo je da se Ustavni sud bavi svojim poslom - zastitom Ustava i ustavnopravnog poretka. A nije se bavio jer su ga namerno zatrpali Ustavnim zalbama gradjana!
Zato izadjimo masovno na izbore i u paketu rusimo Njega i njegove prevarante koji su na vlasti. Nisu ni ovi drugi mnogo bolji ali ovi sadasnji vlastodrsci od srpske drzave napravise Banglades i Bijafru. Ako nista drugo rusimo ih u paketu zbog 400.000 dece Srbije koja gladuju.

Saxon

pre 12 godina

Ako je neko zasluzio mesto predsednika, onda je to Boris!Ne vidim, cime se Ivica istakao,naravno sem njegovih ispala i vokalnih sposobnosti!

Quo vadis, Srbijo?

pre 12 godina

"...toliko je toga učinio za građane Srbije u prethodna dva mandata..."
Da, ova vasa recenica mnogo toga govori. A Srbija cuti. Opozicijo, postojis li jos uvek u Srbiji ili smo mi to ponovo u jednopartizmu. Izgleda da se u Srbiji nista ne moze postici na izborima, jedino resenje je kuka i motika. Ali, izgleda da vlast objavi da se svakome konfiskuje 9/10 imovine narod bi bio spreman da se slozi sa tim, narocito ako bi spin doktori to lepo upakovali u foliju.

Nemanja

pre 12 godina

Tadic nije skratio mandat, vec je srpski receno "podneo ostavku".
Ako je nesto belo, onda je belo, a ako je crno, onda je crno.
Prestanite da zamlacujete vise ovaj narod. Da smo prolupali, jesmo, ali jos uvek imamo sacuvanu po koju mozdanu gangliju.

Igor Zr

pre 12 godina

Isti komenatari kao od pre četri godine, pomirite se stim da to što vređate i proklinjete neće vam doneti pobedu nije ni u SRS neće ni sad , vuk dlaku ..., koju god odluku da je doneo vi bi ste tvrdili da je ona druga ispravna, interesuje me samo kako vam savest dozvoljava da pljujete neke logične odluke koje nemaju nikakve veze sa političkim opredeljenjem?

natalija

pre 12 godina

Sta reci, odrasla sam na demonstraciajma tokom devedesetih, dobila i gumeni metak u nogu, zavrsila fakultet zaposlila se 2000 te,radim za 45000 din, i sada su ponovo na vlasti oni koji su nas doveli dovde i protiv kojih smo se borili, uz duzno postovanje predsednice, greska je onaj akt o pomirenju sa socijalistima i to sto su vraceni na politicku scenu

astronimusis

pre 12 godina

Ako Bog da, za presednika Srbije treba da se kandiduje Mišković. Ja bih glaso za njega, kada je toliko ministarstva i presednika uspeo da ubedi da po njegovim pravilima kroje drzavu sigurno će uspeti i velike sile da ubedi da budu uz nas!!!

miodrag

pre 12 godina

trebao je odavno da ode to dela govore
sta me boli sada i ko zna do kada vd. predsednik je SLAVICA DJUKIC DEJANOVIC pa zar je moguce 10 god. SPS je imao predsednika i satro SRBIJU i narod i gle cuda opet oni cemu bi 5.oktobar zasto gladovasmo ginusmo ratovasmo silna bombardovanja dozivesmo nazalost mnogi su zavijeni u crno prosto neverovatno sad za to snosi DS zasluge jer dabise se zavalili u fotelje napravise vlast bas sa njima zato ovi izbori i to kaznjavaju zestoko TADICU u svoj stan i nadam se da ces tamo ostariti i ostaviti ovaj narod da normalno zivi sto vazi i za tvoje pajtose koji se siti naradise i djepove napunise

Jedan dan, samo jedan dan

pre 12 godina

Malo su se zabrojali, za jedan radni dan. Naime, pošto je predsednik Srbije danas pismeno podneo ostavku, time njegov mandat prestaje sa istekom današnjeg radnog dana. Logično, prenošenje dela funkcija predsednika Republike na predsednicu Narodne skupštine počinje sa sutrašnjim radnim danom, tako da je Slavica Đukić Dejanović, u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije mogla tek sutradan, 6. aprila 2012. da raspiše izbore za predsednika Republike. A ako je minimalni rok za zakazivanje datuma predsedničkih izbora 30 dana (a maksimalni 90), onda bi predsednički izbori trebalo da budu najranije 7. maja (jer april ima 30 dana).

Gavrilo

pre 12 godina

Ovih dana dobili smo jedan novi pravni akt, koji se zove "Odluka o skracivanju predsednickog mandata". Premada Ustav Srbije i nas zakonodavni sistem ne poznaju takav termin, Boris Tadic ga je uveo i time postao karakteristican jos po necemu. Ovo nekako zvuci lepse nego "ostavka".
Sto se Slavice-Djukic Dejanovic tice, cudi me da je predsednicke izbore raspisala danas, a ne sutra, jer je sutrasnji dan bio poslednji rok?! Zasto li je pozurila sa raspisivanjem?

Dragan Dimitrijević

pre 12 godina

Rat ili mir, onako kako to vidi "genijalna" Jelena Trivan, ima samo jedan zadatak. Da nama, tako neukim i naivnim ukaže na to, da čim se B.T. i na pola koraka udalji od prestonog mesta nama preti rat sa Kosova... naravno. I onda se mnogi pitaju kako to da je DS otišla toliko udesno? Iz istih onih razloga zbog kojih su tzv. levičari 90-ih postali ultra
nacionalne patriote.Istina je jedna, i golim okom vidljiva. Za sve njih važi parola: Srbija = Partija, a pitanje Kosova je obična manipulacija
i prilika za pljačku do iznemoglosti.
Pokret - PO(NI)ŠTENI GLASAČKI LISTIĆ

Mikael

pre 12 godina

To se znalo od prvog dana raspisivanja parlamentarnih izbora, ali to je u najvecoj meri zloupotrebljeno u licnu i promociju svoje stranke od strane sada vec bivseg predsednika republike

Dzox

pre 12 godina

Jedini adut DSa I njihovih zaludjenika je " Toma nas zaludjuje, Toma ovo, Toma ono" . Majke vam lebove, pa dal ste vi normalni??? Briga me bre za Tomu. Uostalom ako nas on zaludjuje, sta nam tek Tadic radi? Druga stvar, sto ne kukate na Kostunicu? Jer vam nije realna pretnja, pa ga I ne spominjete. Sve bih ja vas gonio krivicno, I strpao odma u pritvor, ko god nije I ne ispuni obecanja koja je dao. A ne " nikom nista, glasajte za mene opet". Mi trpimo, a necemo jos dugo, cisto da se zna, mada vec kasnimo sa reakcijom. Sl. koji dodje, gadno ce mu biti kad ga budu skidali vilama I palicama, umesto izborima, AKO ZABRLJA!!!

ralexic i

pre 12 godina

da nije tadic vratio socijaliste vratili bi ih radikali ili dss.da su zabranjene predizborne koalicije bila bi druga prica a ovako ce sitne stranke kao ns dss sps pups urs ldp lsv i druge ucenjivati vladu i drzavu.nema nam bolje i nakon ovih izbora jer se nista nije promenilo.fa nije tij predizbornih koalicija glatko bih glasao za ns ali zbog velje ilica a vidim jorgovanka najavljuje i kostunicu moj glas ode drugom.samo u srbiji na vlast mogu biti stranke koje objektivno same ne mogu proci cezus.

gradjanin

pre 12 godina

Predsednički kandidat Saša 021 ima ogromne šanse:
http://www.youtube.com/watch?v=xXmQvVmQFkg&feature=plcp&context=C433d63bVDvjVQa1PpcFOXpgfHiet18I5tQnnNvfQue0Fzxqg6JLk%3D