Četvrtak, 29.03.2012.

14:43

EP odbio da Kosovo ima zvezdicu

Evropski parlament odbio je predlog da se Kosovo u dokumentima ovog tela od sada pominje sa fusnotom. Borislav Stefanović kaže da je odluka EP neobavezujuća.

Izvor: Tanjug

EP odbio da Kosovo ima zvezdicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

233 Komentari

Sortiraj po:

strpljen spasen

pre 12 godina

ne brinite...za deset, dvadeset godina a i manje...kosovo gubi svoje sponzore...ceo svet ce se okrenuti...zivi bili pa videli...
kolo srece mora da se okrene kad tad...

klin

pre 12 godina

Pravi Srbin voli svoj narod, voli svoju državu i stoga je spreman da za nju gine. Ne znam šta vi o tome mislite, ja ovako....
(Legia Semlin, 30. mart 2012 10:58)
...
Imao si poslednjih 20 godina na stotine prilika da dokažeš svoju iskrenost u vezi pogibije za svoju državu,ali eto, živ si. Nije mi jasno kako ti je to uopšte pošlo za rukom, imajući u vidu tvoju bezgraničnu "spremnost"
I zato, nemoj nas ovde folirati svojim internet junaštvom, toga smo se ovde naslušali i načitali.

Darko

pre 12 godina

Sto se mene tice Kosovo nikada nece biti nezavisno,tako cu uciti svoju decu i ako Bog da svoje unuke.Neka ih prizna ceo svet a i sire.Ne zelim da prodam svoje korene zbog "boljeg zivota" u EU. Isto je to kao da vam neko ponudi par hiljada evra ali da prestanete da slavite slavu.Koliko bi nas to uradilo ? Ko zna mozda bi neko i uradio ,danas su moderna vremena.U Srbiji je porodica unistena,sve manje brakova i dece upravo zbog modernog nacina zivota.Srbi ce izgubiti svoj identitet ulaskom u EU.A sto se zvezdice tice bila ona tu ili ne Kosovo je Srbija.

Legia Semlin

pre 12 godina

Možda neko ne razume koncept "pravog Srbina". Pravi Srbin radi pošteno, ne bije ženu i decu, ne loče, ne baca pare po kladionicama, ne pljuje po ulici, ne bije se, voli da čita. Pravi Srbin nikoga ne dira prvi, ne mrzi nikoga, živi normalno sa svim manjinama, svim narodima i svim verama. Pravi Srbin voli svoj narod, voli svoju državu i stoga je spreman da za nju gine. Ne znam šta vi o tome mislite, ja ovako....

PPeca@SER

pre 12 godina

Sanjao sam susret vaterpolo reprezentacija Kosovo* i Apachi*. Bik Koji Pliva je dao gol u poslednjoj sekundi i nakon toga su gledaoci skocili u bazen... Primecena je jedna zastava Srbije.

Zvezdana prašina

pre 12 godina

Prestanite više da se delite na "patriote" i "izdajnike", i da se stalno svađate, pa valjda svi mi dobro znamo ko je ko i šta je šta u ovom svetu.Tok istorije će reći svoje.Dozvolimo ovoj Vladi da dođe do daha i kaže nam šta nam je činiti ako može.Nemojte da nastavljate da se junačite inače će nam tu istu "zvezdicu" nalepiti posred čela.

LFC

pre 12 godina

@Zedes Ne treba niko da drhti. Divac je objasnio pravo stanje stvari,tj da sportisti sa Kosova ne mogu da nastupe na OI jer MOK nije uvrstio Kosovo u svoju organizaciju! Politici nije mesto u sportu,pa ni EP ne treba da se mesa tamo gde mu nije mesto. A tebi ako se to ne svidja,onda mi te je stvarno zao!

Toliko od mene

pre 12 godina

"Pravi Srbi" su dosli glave Srbiji. To je jedina istina. Njihovi recepti su otrovno smrtonosni za Srbiju. Ko to nije shvatio neka prati Haska sudjenja gde jedna po jedna laz o "odbrani" pada a vidi se cisti zlocin i pljacka. "Pravi" Srbi su sprecili da se tom sistemu i njenim protagonistima javno sudi u sred Beograda. A jedino tako se Srbija mogla sacuvati. "Pravi" Srbi umisljaju da se visenacionalna Srbija "brani" primitivnim nacionalizmom i mitovima. Niti se Jugoslavija tako mogla sacuvati niti Srbija. zapamtite "pravi" Srbi, vi ste smrt za Srbiju. preokrenuli ste i najvece Jugoslovene u bevsoj Jugi u anti-Jugoslovene a preoikrenucete i poslednjeg lojalnog Srbina u neprijatelja.

Zedes

pre 12 godina

@ Branko

I Bog je najvjerojatnije Srbin, zar ne ?! Pa onda Srbija nije do Tokija nego minimalno do Proxima Centauri.

@ LFC

Uh, tocno, eno - pola Europe drhti nakon Divcevih rijeci...

zizi

pre 12 godina

Ja smatram da Tadic mora da se obrati naciji i da objasni kakav je ovo nesporazum ili sporazum.
Njegove ingerencije su granice drzave i da nam izdeklemuje tacno i precizno.
Nikavi cinovnici ni vlade ni drzave sad nas ne zanimaju,nego odgovor predsednika republike.
Dakle Tadicu,sta je cinovnik potpisivao sa tvojim znanjem i instrukcijama?

Sumnjivi srbski patriota

pre 12 godina

a bi zeleo da od srbje ostane samo okolina beograda da vi liberali i ostali turbo evropljani bez alternative budete zadovoljni jednog dana mozda shvatite neke stvari do tada mantranja evropa nema altenativu" samo slep covek nevidi da se zadnjih 20 godina primenjuju dupli standardi od hrvatske koja je napala zone po un zastitom i etnicki ih ocistila nato ne da je njih bombardovao nego im je jos i pomogao do bosne i kosova koliko su puta iz te iste evrope ponavljali da jedan narod nemoze imati dve drzave misleci na srpsku i srbiju pa sto sad to neponavljaju u slucaju kosova pojedini nikad nazalost nece nauciti nista iz ne tako davne proslosti pozdrav
(nn)

EVO ZBOG OVOGA:

http://www.slobodnaevropa.org/content/sudjenje_karadzicu_insajder_o_protjerivanju_i_ubijanju_zvornickih_bosnjaka/24531824.html

a to je samo jedan "detalj" iz 90tih i svugde su patriote pobedjivale protiv nenaoruzanog naroda. Zbog takvih rodoljuba koji sada gracku ko kalimero - nepravda nepravda...(a koji su zajedno sa JNA ispravljali demografsku "nepravdu") Srbija je se svesti na minimum ali ne zbog nedostatka "pravih srba" nego zbog previse samozvanih "pravih" Srba koji jos jasu i prozivaju "neprave".

Niko nesmme da vas bije

pre 12 godina

sto se neko ne priupita kako ce mo nagovoriti 2 miljona Albanaca koje svakodnevno na ovaj ili onaj nacin u ovim ili onim novinama,onoj ili ovoj televiziji, oznacavamo kao glupe, zaostale, primitivne, soviniste, rasiste, itd,itd, kako sve njih da ubedimo da je Kosovo tj,(KiM)dobrodoslo nazad u okrilje RSB i da Srbi vise nisu oni isti ko u doba milosevica i pre toga i da vise nece biti narod drugog reda vec ravnopravni kao i svi drugi narodi.
(sale)

Pa zar tebi nije jasno, Srbiju ne zanimaju Albanci vec zemlja i resorsi. Albanci su nuzno zlo, uvek bili i uvek ce biti. Zato Kosovo nikada nije bilo i nece biti Srbija.

hu

pre 12 godina

halo, doneta je jedna neobavezujuca rezolucija EP-a koja apsolutno ne znaci nista a ovde se dezurni albanci, hrvati i ovih par "srba" koji im terciraju, ponasaju kao da je "drzava kosova" primljena u UN, u EU i kao da je Hasim taci dobio medalju na Olimpijadi. Halo, smanjite dozivljaj. Ta EP je jos onda doneo rezoluciju da se SRbiji dodeli kandidatski statis pa ih niko nije saslusao niti uzeo u obzir i Srbija nije tada dobila kandidatski status. Nista ova rezolucija nije promenila niti je albanska lobistkinja Ulricek bilo sta revolucionarno uradila te ce i sutra ta albanska tvorevina biti ono sto je bila i juce: izdrzavani, nepriznati, kriminalni i nacionalisticki PROTEKTORAT koji nije u stanju ni telefonski pozivni broj sebi da sredi. Pahuljica ce ostati mnogo duze nego sto to neki ovde fantaziraju.
p.s. ako stavovi raznih agima, safeta cara i kompanije oslikavaju tipicno razmisljanje Albanaca sa Kosova, onda definitovno Srbija NIKADA ne treba da prizna jednu takvu tvorevinu niti da daje bilo kakve ustupke takvim mentalnim sklopovoma. Inace zanimljivo je kako se medjusobno dopunjuju albanski nacional-sovinisti i ovih nekoliko srpski anacionalnih-autosovinista. Ko kaze da nacionalisti i anacionalisti ne mogu da se sloze.

Milutin

pre 12 godina

Cudno, znate, nismo se tako dogovorili. Ne zanima vas vise sta smo se dogovorili? Tuzno. Ocekujem da uskoro reimenujete I Srbiju a nas Olimpijski tim podelite I pojacate neke mocnije zemlje sa manje mocnim sportistima... Zapravo, ne ocekujem vise nista u vezi sa svim tim osim novih pritisaka da se opet "dogovorimo" sa svih strana I iz sve snage.

Hana

pre 12 godina

Visi kaze da je Milosevic umro odavno a sa njim i njegova politika. Ja bih rekla da je Milosevic umro ali ne i njegova politika. Srpska politika ustvari ostala je ista, samo su se akteri promenili. I ja se slazem da je vreme za preokret i budjenje.

Zlatko

pre 12 godina

Meni vise zaista nije jasno tko ce vama sve i na koji to nacin morati objasnjavati da KOSOVO NIJE SRBIJA, da biste vi to napokon jednom shvatili i prihvatili !? Kakva fusnota i zvjezdica, kakvi bakraci, ljudi, zar ne shvacate koliko ste groteskno smjesni ?!

Dozivljavate poraz za porazom, izgubili ste sve ratove koje ste pokrenuli u svojoj shizofreno-mitomanskoj ambiciji stvoriti Veliku Srbiju, u Hollywoodu se snimaju filmovi u kojima ste - kao narod - preuzeli ulogu glavnih negativaca na planetu itd.itd., ali vi uporno tjerate svoje. Vi biste ratovali s NATO-om ?! Vi ??? Pa hajde, krenite. sto cekate ?! Krenite u "oslobadjanje" Kosova pa cete zaista proci onako kako vam je onaj Albanac napisao, tj. da ce za koji dan albanska vojska biti u Beogradu !

smanjite dozivljaj

pre 12 godina

@Julius
kupi sinko ogledalce i probaj istu kolicinu energije da potrosis na analiziranje sopstvene albanske sovinisticke politike u regionu. ove izlizane fraze o srpskom nacionalizmu koje koriste okolni sovinisti kako bi nasminkali i ulepsali svoj sopstveni nacionalziam, zatucanu i zaostalu politiku (podizanje granica i stvaranej monoetnickih albanskih paradrzavica u 21. veku?!), zlocine i nesposobnost su vec tako prevazidjene da je zaista za posmatranje onaj ko misli da ce bilo ko da nasedne na te price. bilo bi zaista sjajno da su hrvati i albanci makar pola od onoga kako oni sami sebe zamisljaju, samo realnost je ipak drugacija te su zaista tragikomicni pokusaji okolnih nacionalista da drze predavanja o srpskom nacionalizmu i da izigravaju nekakve moralne gromade.

sale

pre 12 godina

e moji komentatori stvarno me interesuje kako ste vi zamisljali rasplet Srbsko-Albanskog konflikta jer nezamislivo je da ce zemlje EU koje su priznale nezavisnost to priznanje jednog dana ponistiti pa taman da se za to bori 100000 Borka,Tadica,Jeremica,i svih ostalih.
Siguan sam da je to poznato svakom bar donekle pismenom coveku u SRBIJI ali inat ne dozvoljava da se to prihvati.Zasto se neko ne priupita kako ce mo nagovoriti 2 miljona Albanaca koje svakodnevno na ovaj ili onaj nacin u ovim ili onim novinama,onoj ili ovoj televiziji, oznacavamo kao glupe, zaostale, primitivne, soviniste, rasiste, itd,itd, kako sve njih da ubedimo da je Kosovo tj,(KiM)dobrodoslo nazad u okrilje RSB i da Srbi vise nisu oni isti ko u doba milosevica i pre toga i da vise nece biti narod drugog reda vec ravnopravni kao i svi drugi narodi.

Neki su prespavali

pre 12 godina

dobro doneti jer ga vode ljudi koji ocigledno nemaju dovoljno jaku nacionalnu svest (da ne kazem da ni sebe ne vole)a s takvima na celu mozemo ocekivati i da Vojvodina i Sandzak odu jednog dana.
zexx,

Problem je u tome sto mnogi misle da su Kosovo i sve druge republike bivse Juge otisle zbog nedostatka "srpske nacionalne svesti". Ne znam sta ti podrazumevas pod nacionalnom svescu ali ova dosad kako je ispoljavana a nisu bili preokret nego koalicija nacionalista su uprvao bukvalno oterali sve iz Srbije i to uz puno krvi i maco-politike a ako je to ono sto podrazumevas pod nacionalnom svescu, upravo ce oterati i one koji su jos tu. Za mene su oni koji shvataju da drugi narodi nece ziveti pod srpskim nacionalistima nego u drzavi u kojoj se njihov glas cuje i uvazava a ne "ubija" pre nego sto otvore usta, ljudi sa nacionalnom svescu. Ovi drugi su onesvestili i Srbiju i sve oko Srbije.

Branko

pre 12 godina

@(Enver Kelmendi, 29. mart 2012 18:36)
Samo recite od kog datuma računate istoriju Balkana, eto mi bi smo računali od Cara Dušana na primer ali Vi sigurno ne možete da računate pre 1035. godine zato što su vas tek tada doveli na Balkan. Srbi na Balkanu (Helmskom poluostrvu) broje najmanje 7520 godina i podarili su Srbicu kao najstarije pismo u Evropi i Vinčansku kulturu, na primer. Samo recite od kada se računa da bi mogli da se razumemo. MOžda niste znali i ovo, da je Skenderbeg bio srpskog porekla i zvao se Djuradj Kastriot od Oca Jovana i majke Vladislave. Sve vreme su vas učili pogrešno radi svojih interesa (Vatikan i "Nemčka istorijska škola").

carobnjak iz oza

pre 12 godina

kad procitam vecinu komentara na portalu gde se jasno i glasno daje do znanja koliko su Albanci losi i da su manje vise nekorisan i nikakav narod, i kad se dobro zamislim i razmislim i kad vrati film unazad.....
,,Rodjen sam i odraso u sred Srbijije`` Neka mi neko dokaze da ako se vratim da zivim u Srbiji nikad vise necu morati da crvenim i da se svuda oko mene nece pricati sve najgore o Albancima i da necu biti gradjanin drugog reda. Eto ja cu usred Pristine javno da kazem da je Kosovo Srbija i odricem se javno svega Albanskog u sebi.
Cim ovo meni dokazete dokazacete i Evropi i Americi i svim drugim koji su priznali Kosovo i svi ce oni povuci priznanja.
pozzzzz svim dobrim ljudima i naravno novostima B92

LFC

pre 12 godina

Dok MOK ne prizna Kosovo,dzaba bilo kakve rezolucije EP-a i slicnih tela. Politici nije mesto u sportu,pa tako ni ovaj zahtev EP-a nece biti usvojen! Ne moze sve pritiscima da se postigne,niti ucenom! Divac sabio sa izjavom,ohladio je pola Evrope!

marija

pre 12 godina

ze,
nema njima pomoci. To su tzv. liberali tipa, sve cu da vas povesam ako ne mislite kao ja...Autosovinisti, a po Skotu Peku,..., zli ljudi. Pusti, neka lupetaju.

goran1970

pre 12 godina

(Enver Kelmendi, 29. mart 2012 18:36)

Pominjes istoriju?!Ili samo ono sta ti odgovara,a i tada lazes!Evo malo domaceg zadatka za tebe - Engleska karta iz 814.godine,Albanija se granici sa Azerbejdzanom!Gledam je i pitam se,a sta ce te vi ovde!{karta Europe at the death of Charles the Greath,objavljena 1905 god. the public schools historical atlas edited by C.Colbeck,published by Longmans}.Srbi su prikazani kao i gde jesu danas{Servia}.Bar cuti.

Rony

pre 12 godina

Dobro Srbi šta je ovo ,[Albanci] su vam se nešto razbahatili,nanjušili krv,kako su počeli odniće vam sve,razbudite se inače,ostadošte bez gaća

Arben

pre 12 godina

pa vidite bre ludi da je europa vec voli Republiku Kosovu kau nezavisna derzava,i vi sami znate da je Kosova Derzava i to mije drago....Ko kaze da Kosovo je Serbija nek ide na Prishtinu da vide istine........

Djura

pre 12 godina

Gde je sada Borko-smorko da na sva zvona hvali svoj "uspeh"!?Kakva je ovo "Bozanstvena tragedija"!!!
(ANDRIJA, 29. mart 2012 17:42)

Vidjen je u Zabeli.

milos

pre 12 godina

DS-ova politika (alternativa, i Kosovo i EU) je ovim cinom propala, Tomo je mnogo neozbiljan (i EU, i Kina, i Rusija), Cedomir je provokator (do sada nije dao ni jednu konstruktivnu ideju, vec samo provocira i narod i 'kolege'), Palma je previse zauzet jer slusa Betovena u doktorskoj ordinaciji, Mrkonjic isto nedostupan jer gradi autoput do raja, Seselj nije u Srbiji, sa Cankom dobijamo Vojvodinu*, itd...
http://www.youtube.com/watch?v=1CLBANCVHTw&feature=related

pecanac

pre 12 godina

Jaoj ala testature rade bog te video, pa sta ste vi ocekivali? de EK pljune na kosovo i da kaze izvinite pogresili smo na priznanju, dajte malo razumevanja molim vas. Samo mi je zao naseg Borka leba ti.

miško

pre 12 godina

@miško
Ovo ti je novi nick? a "bezimena", "bucko"? Malo odmaraju? Uglavnom, malo je smesno i jadnjikavo svoje provinicijalne stavove predstavljati kao ultimativnu istinu a one koji ne misle na taj nacin podrugljivo nazivati "svrbima". Problem u Srbiji je da osim zatucanih, iskompleksiranih, ogranicenih, palanackih i neinteligenmtnih srBskih patroiJota sada imamo i iste takve, zatucane, iskompleksirane, ogranicene, palanacke i neinteligente tzv "liberale" koji zamisljaju da su svu pamet ovog sveta pokupili. Tesko da bi bilo koja drzava izdrzala ovakvo stanovnisto i na zalost to nece uspeti ni Srbiji i zato ni ne cudi da je ovde prisutan opsti raspad.
(ze, 29. mart 2012 19:08)

Od trenutka kada sam rešio da "piskaram" na ovom portalu, sam @miško !
A tako će ostati do daljnjeg...

Pristevac

pre 12 godina

Nikakve zvezdice ni fusnote nisu relevantne za dalje korake ni za Kosovo a niti za Srbiju. To je samo magla i dnevna - ja tebi ti meni. Da se objasnim: Kosovo je prznato od 89 Zemalja clanica UN, kada se prizna od 2/3 zemalja (132) clanica UN ce Kosovo od sutrasnjeg dana biti ravnoprana clanica UN bez ikakvih mogucnosti Veto Rusije ili bilo koga treceg. To je regilisano zakonom UN i ne moze se menjati. Sprecavanje priznavanja Kosova od zemalja koji nisu priznali nezavisnost je samo malo dobivanje u vremenu i kosta milione ili miliarde Eura. uzaludno. Kosovo i Srbija ce obe biti clanice EU, skinuti granice, razmeniti ambassadore i biti bolje komsije nego sto su danas. Zakljucak: nema veze ko je sta danas ili jece rekao, zvezdice ili nesto novo sutra je samo magla prema gradjanima koji se ne trebaju baviti politikom nego prosperitetu ka boljem zivotu i buducnosti sa sebe i svoju decu. Pozdrav iz pristine.

Cinik

pre 12 godina

Borislav Stefanović je jedna obična umišljena politička individua bez trunke znanja kada se uopšte sada pojavljuje u javnosti.

M

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Ja sam Srbin !!!

Moraćeš i nama "izdajnicima" da objasniš to vaše "nešto"...
(miško, 29. mart 2012 18:29)

Nema problema misko, objasnicemo ti!

Vestminster-Karlsrue-Prag

pre 12 godina

Svi smo znali da će nejasna politika prema Kosovu, vođena u prošle 4 godine, dovesti do ovakvog epiloga. Ja sam se opredelio pre dve godine - na 10-15 godina do članstva sam postao evroskeptik i učio u tom pravcu za budućnost (pre toga sam aktivno propagirao ulazak u EU preko civilnog sektora i najveće pro-EU stranke, prošao desetine obuka, a u maju ću glasati za onu demokratsku koja ima i ime Srbije). Jednostavno, integracija koja dezintegriše i ponižava moju zemlju ne može imati moju podršku ni danas, ni za 10, ni za 20 godina. Evroskeptik sam do ulaska u EU i po eventualnom ulasku u EU (svejedno, iznutra smo i opasniji). Uskoro se vidimo u racionalnim, hladnim, temeljnim javnim kritikama EU - vreme je da se prozbori koja i o demokratskom deficitu EU, problemu neizbora i neodgovornosti čelnika EU, narušavanju suvereniteta, birokratiji i preteranoj centralističkoj regulativi svega i svačega, zašto EU nije usvojila završni račun budžeta od 1993. godine, kako je pala Evropska komisija 1999. zbog korupcije, evrokrizi - kako je nastala i ko je profitirao iz nje, šta se priča po Frankfurtu i ECB oko evra, tretmanu manjih članica, platama činovnika... Nadam se da će B92 objavljivati moje komentare, stručni su koliko i onih koji sprovode propagandu EU (uzgred, Komisija EU ima budžet od 268 miliona evra za te aktivnosti, a EP odvojeni budžet od 80 miliona - šteta što im YT kanal gleda prosečno 28 ljudi, dok Farage-a gleda stotine hiljada). Vidimo se u "viziji evropske budućnosti".

obi van

pre 12 godina

vecina ocigledno ne razumije da Srbija mora da promjeni Ustav da bi priznala Kosovo. Time bi postala jedina zemlja na svijetu koja se po Ustavu odrice prava na teritorijalni integritet. To znaci da svaka manjina u Srbiji, ma koliko mala moze da trazi nezavisnost po istoj osnovi. Daleko od toga da mislim da je sa Albancima moguce zajedno zivjeti, samo kazem da se sustim priznanjem Kosova mozda rjesava jedan problem ali se otvaraju bezbrojni drugi.

Dakle

pre 12 godina

Da li je zaista moguce da ovde jos uvek ima dovoljno slepih, da ne kazem glupih, koji misle da je Kosovo i dalje deo Srbije?!

Smesno..+

darko

pre 12 godina

Kad neko bitan u familiji umre tuga dugo traje ali ljudi vreme je da se prihvati realnost..
Možemo samo da umremo za Kosovom sve ostalo je ispucano od rata do diplomatije ..Svi su grešili od 70 ih godina .Idemo dalje ili bi još koju godinu da sebe mučimo time .
Zaštitimo narod dole i kraj priče 500 godina Kosovo nije bilo Srpsko od nastanka Srpske države pa do pripajanja Kosova prošao je ceo vek i mada su svi u srcu smatrali Kosovom delom Srbije medjunarodno smo priznavali realnost..
Možemo samo da sprečimo Kosovo da bude član UN i ništa više sve ostalo je izvan moći ove države ALI KAD TO produžim u decenije i godine i mislim da makar mi dubili na glavi ce im to na kraju uspeti ..u svakom slucaju imacemo stanje kao tajvan-kina.Problem sa Kosovom je to što stanovništvo neće sa nama a dugoročno to se nikad neće promeniti.

Serbinho

pre 12 godina

Prethodnih decenija se slusalo kako na Kosovu nema ljudskih prava nad Albancima i kako su zrtve Srpskog terora.Sta je sada sa ljudskim pravima, ili to mozda Srbi zive po Evropskim standardima?!Povratak imovine Srba, stanovi po Pristini, povratak Srba, imovine kompanija, ne spominje se uopste a samo je bitno da se Kosovu deblokira put od strane Srbije, jer ocigledno da njih EU i nece, pa je bitno da ih zakace Srbiji kao prikolicu.DW pravi emisije po Vojvodini, gde se pokazuje kako su Madjari ugnjetavani od strane Srba.Malo je i previse providno, ali ajde.
Nisam za nikakvo potpisivanje ugovora, dok se Srbima ne vrati imovina, povratak Srba, povracanje imovine Srpskih kompanija ili ce svi Srbi kroz takvu politiku zavrsiti u Beogradskom Pasaluku, sto i jeste san "prijateljskog" okruzenja a jos veci onaj pod jednu sljivu.

ze

pre 12 godina

@miško
Ovo ti je novi nick? a "bezimena", "bucko"? Malo odmaraju? Uglavnom, malo je smesno i jadnjikavo svoje provinicijalne stavove predstavljati kao ultimativnu istinu a one koji ne misle na taj nacin podrugljivo nazivati "svrbima". Problem u Srbiji je da osim zatucanih, iskompleksiranih, ogranicenih, palanackih i neinteligenmtnih srBskih patroiJota sada imamo i iste takve, zatucane, iskompleksirane, ogranicene, palanacke i neinteligente tzv "liberale" koji zamisljaju da su svu pamet ovog sveta pokupili. Tesko da bi bilo koja drzava izdrzala ovakvo stanovnisto i na zalost to nece uspeti ni Srbiji i zato ni ne cudi da je ovde prisutan opsti raspad.

Axel Foley

pre 12 godina

Ljudi,daj jednom shvatite FUSNOTA i ZVEZDICA se koriste samo za regionalno predstavljanje,jer je takav dogovor.I,nemojte više da krivite ovu vlast za gubitak Kosova,pošto se dobro zna,da je za to jedino odgovoran Milošević.
I,da manite se ratovanja i teritorija,jer su najvažniji ljudi.

Jar-Bu

pre 12 godina

@Legia Semlin,
Takvi kao ti nisu ni privirili na Kosovu ni kad je trebalo(1999), a kamo li sada. Cuti i pokrij se usima, popij neku kaficu ili pivce sa prijateljima i trk do e-republike i tamo sve do Tokia.....

Julius

pre 12 godina

U srpskoj politici, diplomatiji, propagandi i medijima sve neke uzvisene teme: Kosovo, Preambula, Ustav, Rezolucija 1244,UNMIK, Fusnota, "i Evropa i Kosovo", i sve tako redom, dok jedna za drugom rastope kao pahuljice.
Na danasnju odluku Evropskog parlamenta, kojom je odbio da se Kosovo u dokumentima tog tela pominje "fusnota", ama toliko smesnih reagovanja da covek pomisli da li je ovaj narod srpski toliko naivan, ili se pravi lud, kao da ne zna da je Kosovo nezavisna od Srbije.
Borko Stefanovic pokusava da tesi sebe i svoj narod, cinjenicom da odluke Evropskog parlamenta nisu izvrsne i obavezujuce. Ima milion primera da misljenja ili odluke nekog visokog organa nisu obavezujuce u izvrsnom smislu, ali snagom autoriteta tog organa one se izvrsavaju bez pogovora.
Evropski parlament je danas pozvao i one pet clanice EU, koje do sad nisu priznale Kosovo, da to ucine, a pozvao je i Medjunarodni olimpijski komitet da omoguci Kosovu ucesce na Olimpijske igre u Londonu.
Predsednik OK Srbije Vlado Divac kaze da sportisti Kosova mogu da aucestvuju na Olimpijskim igrama samo kao clanovi OK Srbije!
Ne gospodine Vlado. Kosovski sportisti nikad vise nece ucestvovati na nekom medjunarodnom takmicenju u okviru bilo kakve sportske ili druge asocijacije Srbije, vec samostalno, kao predstavnici nezavisne drzave. Ako se kojim slucajem ne mogu nastupiti samostalno, oni ce ucestvovati u okviru Olimpijskog komiteta Albanije, a ne Srbije.
Citava politika i diplomacija Srbije vodi se inadzijski. Inat je postao drzavni mehanizam u vodjenju politike, ekonomije, diplomatije, sporta, kulture, nauke, crkve, drzave...Inat i inadzijsko ponasanje je detinjasto, stetno, iracionalno i besmisleno.
Dok razvijeni svet otkriju nove zvezde i nova sunca u vasionu, Srbija je u dijalogu sa Kosovom ostvarila "epohalno otkrice" asteriks sa fusnotom, cime "je odbranila teritorijalni integritet i dostojanstvo". Cela politicka i diplomatska snaga Srbije spram Kosova je sada svedena u fusnoti! A ta fusnota je, kao neko prelazno resenje, zamisljena za predstavljanje Kosova u regionalnim skupovima, na kojima ucestvuju i Kosovo i Srbija. Nije fusnota zamisljena za sednice Evropskog parlamenta ili nekog drugog organa, gde ne ucestvuje Kosovo kao samostalna drzava.
Zato je vreme da se probudite iz propagandne-politicke kome!

Kreni

pre 12 godina

mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Pa sta cekas,mozda Deda Mraza,ako cekas njega on nikad nece doci.Sto znaci i ti nikad neces krenuti ni na Poseti a kamoli da se sukobljavas sa mnom.

sima strahota

pre 12 godina

Pa niko i nije rekao da ce tebi licno nesto da fali u tom trenutku ako tu odsedis, niko nije ni rekao da ce da te udari grom...Ali to su te lepe odluke pojedinaca, to kuliranje, to je to sto nas i dovede dokle nas je dovelo. Umesto svi, uvek, na svakom mestu i svima da stavimo do znanja stav Srbije povodom KiM, lakse nam je da se zavalimo u stolicu i pravimo blesavi. I tako mic po mic...Pih. Ne znam sta se hvalis stvarno.
(djordjevic, 29. mart 2012 17:11)

Vidi prijatelju, sve i da sam ustao i demonstrativno napustio skup, lik bi nastavio da prica i planeta bi nastavila da se vrti..u zbiru istorijskih desavanja jedino bi ja ostao uskracen za ono sto je covek imao da kaze..sad, da smo mi mic po mic obracali paznju na to sta neko sa kosova ima da nam kaze umesto sto smo ispoljavali degutantnu meru gordosti uvek i svuda, mozda bi ljudi i hteli da zive sa nama..i jos nesto, da bi ja bilo kome stavio do znanja stav srbije po pitanju kim, srbija bi trebalo da ima taj stav..srbija ga nema, postoje razlicite manifestacije vidjenja tog pitanja, kao sto su moleban na adi ciganliji, patriotsko konfiskovanje stranih patika o danu proglasenja nezavisnosti kosova, milijarde proneverenih iz budzeta zarad odrzanja iluzije da je kosovo u srbiji..u moru svih tih stavova ja eto zadrzavam pravo na svoj, u pokusaju da ostanem normalan pred naletima salonskih demagoga, heroja bez dana vojnog roka, popova iz crnih limuzina, bogatasa sa administrativnih granica, zastitnika srpstva sa tetoviranim kukastim krstevima i tako tih..u zdravlje g. Djordjevicu..

dejan

pre 12 godina

ljudi ja pre dva meseca napisao da onog trenutka kada dobijemo status kandidata tog trenutka smo priznali kosovo, tako da nemojte puno da se uzbudjujete! kratko objasnjenje, evropska komisija nam je slala papire koje smo trebali popuniti i odgovoriti na neka njihova pitanja. svaki put kada smo te papire vracali u kojima smo stavljali kosovo oni su nas odbijalai. onog trenutka kada smo taj zahtev popunili bez kosova dobili smo status kandidata, a sve ovo ostalo je sarena laza da se ne bi dizale tenzije u narodu.

zexx

pre 12 godina

Ne mogu da se suzdrzim da ne napisem jos jedan komentar na isti clanak, dakle nisu mi jasni komentatori koji potenciraju preokret.OK kapiram da takvi zele svetlu buducnoct za svoju decu, blagostanje itd. ali ljudi treba da shvatimo gde se Srbija danas nalazi-jako teskoj politickoj situaciji! A pokret tia preokret nece nista dobro doneti jer ga vode ljudi koji ocigledno nemaju dovoljno jaku nacionalnu svest (da ne kazem da ni sebe ne vole)a s takvima na celu mozemo ocekivati i da Vojvodina i Sandzak odu jednog dana.Hocu reci, ne zalazem se ni ja za izolaciju, konfrontaciju sa Eu, pristinom itd. ali smatram da Srbiji danas treba odlucna vlada kja je nacionalno orientisana a koja ce istovremeno da resava unutarpoliticke probleme kao sto su korupcija, org. kriminal, ekonomija..a ko je takav dans na politickoj sceni Srbije ne znam, mozda dveri?

hercegov grad

pre 12 godina

boze moj da li je moguce da su ovi nasi tako naivni ili su toliko potplaceni i zavisni da su spremni da svako ponizenje prihvate?!

dr.

pre 12 godina

znaci opet jedna velika prevara! opet nas je nasa vlast slagala i napravila budalama. DS je od sada za mene nepostojeca stranka. pa sramota da vas bude !!!

zong

pre 12 godina

U Briselu je taj dogovor postignut, između BG i Prištine i oni sada to nepriznaju! To sve govori o tezi "i Kosmet i EU", to neće može. EU, se ovim odlučila da su [Albanci] njihovi partneri a mi ne! Sada mi njih treba da stavimo tamo gdje je njima mjesto. Pa nisu oni sveta krava, živeli smo mi bez njih i do sada...! Gadi me se polako ta EU, nedaj bože da uđemo i da postanemo ko oni!

Zbogom srbendo... putuj, putuj igumane...

pre 12 godina

EU i NATO imaju za finalni cilj vezano za Srbiju da otmu celokupnu teritoriju Srbije - a narod koji tu zivi ili da poubija ili da sve raseli u Belorusiju ili Ukrajnu Dal ce Beograd da pripadne Kosovu,Hrvackoj ili Madjarskoj sa zvezdicom ili bez to uopste nije vazno.
Ili oruzje u ruke ili pakujte kufere al nikako teze od 15kg
(Zbogom Srbijo, 29. mart 2012 18:14)

Hrvackoj???
tvoja "pismenost" sve govori, dalji argumenti su totalno suvisni i nepotrebni...

neuki

pre 12 godina

nema tu mnogo price, okolnosti su takve u ovom trenutku da se ne moze mnogo napraviti, najvaznije je da su srbi tamo ostali da zive, doci ce vrijeme kad ce se medjunarodne okolnosti promjeniti pa ce se ponovo karte dijeliti, zato je vazno da srbi tamo ostanu da zive. a kad se karte ponovo promjesaju doci ce srbija opet na kosovo, to ne zavisi od nas zato ne mozemo nego da cekamo i sacuvamo preostale ljude koji su tamo ostali. sve se vraca i sve se placa, sve vrti se u krug...nase kolo srece ce se ponovo jednom okrenuti na nas broj a onda...pamti pa vrati

get a life

pre 12 godina

"Mogli bi "naši" da na plimpijskim igrama, nose majice sa natpisom "Kosovi je svrbija" !
A mogao bi i novak, da zaigra za promenu za Kosvovare, na kraju krajeva, odatle su mu koreni...
(miško, 29. mart 2012 17:26)"

a mogao bi i ta da manjes smaras tvojim kompleksaskim trolovanjem

Mika

pre 12 godina

"Ma Borko nam je super! Sve je lepo ispregovarao kao sto je i trebalo, po instrukcijama koje je dobio"- ovako bar govore strane sluzbe za koje je Borko pregovarao, a to sto ni jedna od sluzbi nije srpska i ne pripada Srbiji, to je druga stvar...pa mozda ce i on dobiti kao nagradu, neku poziciju kao predstavnik Srbije u UN-u ili EU, WB, ili specijalizovanoj agenciji...to je bolje od ambasadorske pozicije, bolje je placeno....

ljudi? koji ljudi?

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?
(Marlon, 29. mart 2012 16:43)

sad bar vidis dokle doseze taj "nas" cuveni "patriotizam"...

Zbogom Srbijo

pre 12 godina

EU i NATO imaju za finalni cilj vezano za Srbiju da otmu celokupnu teritoriju Srbije - a narod koji tu zivi ili da poubija ili da sve raseli u Belorusiju ili Ukrajnu Dal ce Beograd da pripadne Kosovu,Hrvackoj ili Madjarskoj sa zvezdicom ili bez to uopste nije vazno.
Ili oruzje u ruke ili pakujte kufere al nikako teze od 15kg

stefan

pre 12 godina

E sad se vidi sta je sustina ovog dijaloga,da se kroz pristanak Srbije,u potpunosti Kosovo oformi kao drzava.Izgleda da se zvezdica i fusnota istopila.....

Eric

pre 12 godina

Aj sad vi sto galamite ovde, u najblizu kasarnu da zaduzite oruzje pa na Kosovo. Lako je ovde prosipati pamet a pola vas patriJota sluzilo vojsku po bolnicama i bibliotekama.

marko kralj

pre 12 godina

bas ce biti interesantno kad bude igrala reprezentacija Srbije protiv Kosova, na primjer za evropsko ili svjetcko prvenstvo, utakmice u beogradu i pristini, ima da bude veselo...

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Ova Evropa je bila dobra i fina gospodja kada je dala 1913 kosovske tapije tadasnjoj Jugoslaviji odnosno kraljevini SHS,a sada je losa kada je uzela tapije.Isto je bila fina Evropa kada je dala tapije Vojvodine kraljevini SHS.U sportu se kaze ko gubi ima pravo da se naljuti.Kosovo nije izgubio g.Tadic nego njemu je ostao vruc krompir u ruke.Sto se tice g.Kosotunice on je posledni,kao demagog, priznao nezavisnost Crne gore.

LimanacNS

pre 12 godina

Ja sam za to da svima kažemo jasno i glasno da se nećemo odreći Kosova i Metohije ni po koju cenu, i da napokon krenemo da tražimo još neki "put". Naravno, biće teško, ali, hej, k'o da je pa sada lako. Nećemo ući u EU dok se ne odreknemo KiM, to je sada već jasno. Naravno, kao i u svim demokratijama, većina će odlučiti, a ja imam prava na svoje mišljenje.

Pozdravljam sve ljude dobre volje :)

de.

pre 12 godina

Albanska lobistkinja je uspela da proturi po ko zna koji put ono za sta su je zaduzili i za sta je placaju, doneta je neka deklaracija EP-a kojeg malo ko zarezuje i u samoj EU i sta sada? Apsolutno nista jer je sve isto kao i juce a dezurni albanski i hrvatski sovinist-komentatori i dezurni srBski auto-sovinist komentatori ovde zlurado histerisu kao da je albanska "drzava kosova" vec osvojila 10 zlatnih medalja na Olimipijadi i kao da ce Hasim Taci da pali olimpijski plamen u Londonu. Smanjite dozivljaj. Smesni ste. Ni posle ove deklracije ta albanska "drzava kosova" nece biti primljena ni u Un, ni u OEBS, ni u SE, ni u MOK, nece ici na Olimpijadu, ostace i dalje nefunkcionalni i izdrzavani protektorat, Hasim Taci je i dalje kriminalac i ratni zlocinac, albanski nacionalisti su i dalje otimacinom, etnickim ciscenjem, zlocinima i muljanjem svake vrste dosli do 85% Kosova. ta albanska "drzava kosova" je i dalje naci-krimi tvorevina...

Jelena

pre 12 godina

@ Marlon
He, he, pa u tome je sustina; Srbi hoce teritorije, ali nece vecinsko stanovnistvo. Il' moze, nek ostanu i oni, ali ako je moguce kao robovi. E, pa nece moci, bas zato su izgubili (smo izgubili, ajde), i Kosovo i sve ostalo. A ove reakcije, "hajde da ratujemo"; pa da li ijedan normalan narod STALNO hoce s nekim da ratuje?! Radite, zivite, zivot je samo jedan; zar je smisao zivota ubijati ili ginuti?! Totalno izopacen narod...

miško

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Ja sam Srbin !!!

Moraćeš i nama "izdajnicima" da objasniš to vaše "nešto"...

Branko

pre 12 godina

Zašto je Brisel ovo uradio baš sada? One koji su u Srbiji na vlasti, Brisel već ima u šaci ("EU nema alternativu"). Da bi dugoročno EU otklonila probleme sa Srbijom i Kosovom, oni će ovim potezom spustiti rejting "proevropskim" strankama i pomoći Tomi Nikoliću da dođe na vlast kako bi ovaj potpisao ono, "Bezuslovno priznajem Republiku Kosovo, njenu nezavisnost i teritorijalni integritet". To znači da će većinsaka Srbija priznati nezavisno Kosovo a ostaće u manjini SRS, DSS i Dveri. Albanci ovakav rasplet događaja nisu mogli ni da sanjaju. Eto šta može Angela Merkel u dogovoru sa Amerikancima. Njima ni Albanci neće predstavljati veći problem na Kosuvu, zato što je NATO bacio toliko osiromašenog uranijuma da će bilo zbog steriliteta ili kancera njihov broj biti sveden na minimum.

Ионако је звездица била само за домаћу упо

pre 12 godina

И тако су Срби опет [псовка]! Ако.

lektor korektor

pre 12 godina

A pricali smo na sva usta da je Kostunica neobavesten i paranojik.
Drugi su pricali da su Kosovo i put u EU dva odvojena procesa.
4 godine posle, rezultat je vidljiv.

Nit prosperiteta nit Kosova.
Zuti, satrali ste nas.
(Goran, 29. mart 2012 16:18)

paranoJik???
Sedi, 1... kec k'o vrata, i bolje cuti, pismen si i pametan k'o i taj tvoj kostunjavi... a da, vi srbende ne morate da znate srpski, to vazi samo za nas "ostale"... vi to sve nadoknadjujete sovinizmom i primitivizmom kojem tepate "patriotizam"... samo nemojte vise da "volite" ovu lepu nasu, jos se lecimo od posledica vase silne "ljubavi"...

miško

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?
(Marlon, 29. mart 2012 16:43)

A pa to se ne računa, znaš oni nisu "naši" !

Zlobodan Killosevic

pre 12 godina

Za neupucene - dogovor izmedju Kosova i Srbije u vezi zvezdice (*) se odnosi na regionalno predstavljanje Kosova.
(Sale, 29. mart 2012 17:01)

lepo ti kazes, ali nemas kome, jer retko je koga od njih i briga za to niti uopste obracaju paznju o cemu se zapravo u tekstu i radi, bitno da kazu tj. ponove svoje po milioniti put, sve same usijane glave u trci da dokazu ko je veca srbenda (citaj: pajser a.k.a. pacijent)... eh, kad bi se svi oni samo pokupili i otisli na to "njihovo" kosovo pa da tamo lepo sire to srBstvo, a nas ostale da ostave ovde na miru i ne smaraju vise...

paraolimpijada

pre 12 godina

Eto pahuljica se istopila, srb autosovinisti udruzeni sa cro i alb sovinistima likuju i padaju u trans zato sto je u EP-u prosao predlog jedne albanske lobistkinje, Djokovic vec igra tenis za tacijevsku "drzavu kosova", preti se jos otimanjem teritorija Srbije ako se "ne opameti" i ako ne prihvati "nezavisnost" te albanske paradrzave... Medjutim ako je sve tako, ako je "drzava kosova" zaista nezavisna i ako ta fusnota nista ne znaci, zasto onda ta nezavisna i suverena drzava koja navodno postoji na delu Kosova ne udje vec sutra u UN? Zar za jednu nezavisnu i suverenu drzavu to nije sitnica? Zar Juzni Sudan nije u troku od par dana usao u UN? I zar nije i ovakva Srbija usla u UN u roku od para dana? Sve nezavisne i suverene drzave ulaze u UN i u ostale medjunarodne organizacije osim te velesile od albanske "drzave kosova"? Zar to nije cudno za fanove albanskih nacionalistickih paradrzava?

miško

pre 12 godina

E, sad, ko ste to "vi", i koji su "vasi" interesi o tome bi moglo da se raspravlja.
Na stranu emocije, "nama srbima" nije u interesu da kosovski albanci ostvaruju nesto sto je suprotstavljeno "nasim" interesima, dakle, oni (ili "vi") imaju svoje interese,a mi (srbi) svoje. Dakle, nema tu nikakve pakosti. Cist interes. A i kako ce na olimpijadu kad nisu clanica UN.
(MacLeod, 29. mart 2012 17:25)

Da pojasnim, jednom za svagda... "vi" ste kako vas ja zovem svrbi, a Mi ostali smo Srbi !
I veze jedni s drugima nemamo !!!
Kažu da govorimo istim jezikom, mada nešto nisam ni u to siguran.

Bili piton

pre 12 godina

[Albanci] su u pravu, nije zvezdica, već pahulja. Istopi se . Nekako mali domet vaše spoljne politike, od Beograda pa do batajnice.

Safet Cara

pre 12 godina

Bravoooo, tako i treba!! Fusnota dragi susjedi, ne menja nista na terenu. Ona sluzi samo kako "Alibi" vasim politicarima, da skupljaju sto vise poena na izborima. Kosovo nije nikad ni bila zavisna. Srbija je bila zavisna od Kosova. Trebala wam kad ste gradili novi Beograd

nn

pre 12 godina

ja bi zeleo da od srbje ostane samo okolina beograda da vi liberali i ostali turbo evropljani bez alternative budete zadovoljni jednog dana mozda shvatite neke stvari do tada mantranja evropa nema altenativu" samo slep covek nevidi da se zadnjih 20 godina primenjuju dupli standardi od hrvatske koja je napala zone po un zastitom i etnicki ih ocistila nato ne da je njih bombardovao nego im je jos i pomogao do bosne i kosova koliko su puta iz te iste evrope ponavljali da jedan narod nemoze imati dve drzave misleci na srpsku i srbiju pa sto sad to neponavljaju u slucaju kosova pojedini nikad nazalost nece nauciti nista iz ne tako davne proslosti pozdrav

klin

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)
...
Ne časi ni časa, kreći odmah, a mi ćemo za tobom, brzo kao ruska crnomorska flota...hehehehh

Kamo srece da ima vise takvih kao ti!

pre 12 godina

(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)

Tako je, junace. I ja se, kao Albanac, potpuno slazem sa ovom konstatacijom.

Ovo znaci sledece. Srbija se osudi da napadne Kosovo i tako za 48 sati NATO zajedno sa Albanijom i Kosovom okupira celu Srbiju.

Kao epilog, Albanija (kao punopravna clanica NATOa) ce da postavi svoju zastavu na Kalemegdanu i tako povratiti ne samo one teritorije koje je izgubila Balkanskim ratovima vec i uspostaviti potpunu konrolu nad celom Srbijom.

Na kraju krajeva, nama treba mnogo vise teritorije nego sto trenutno imamo jer broj Albanaca stalno raste.

Smrt fasizmu ...i genocidizmu!

pre 12 godina

@Smrt fašizmu .!. komunizmu
1-Vas recnik ne podudara sa snagom Srbije. Ne moze Srbija da pobedjuje NATO!
2-U vasoj scenariji stavite Evropu u losem polozaju da razmislja za 2 miljona Albanaca koje Vi cete proterati(ili..ili) u Albaniju. U realnijoj scenariji, Evropa mora da brine za Srbiju i za 7 miljona ljudi koji(eventualno) ce biti iseljeti u Rusiju, posle sigurnog poraza u rati sa NATO-om... Kumanovski Sprazum kao propust Srbiji(za greske Slobodana),garantirao je mir unutar Srbije... Zar mislis da ako Srbija napadne Kosovo da bi genocidirao Albance, opet ce biti Kumanovskog Sporazuma na kraju rata? Razmisljaj dva puta covece...
3-Kako ljudi kao vi, uvek udrite na Albance jer ne mozete sa jacim i vecim???? Sta sada Albanci vas radili? Zar ne vidite da Albanci "slucajno" su na starni Zapada jer ljudi kao vi zelite Istok?...
4-Oprostite, molim vas za moj recnik koji nikako pripada vecini.

kurrizi iz Djakovice

pre 12 godina

Stime ste uverili EVROPSKI PARLAMENT da zbilja niste za nishta.Odobrio vam je fusnotu za KOSOVO na regionalnom nivou, a vi ste smatrali da je nezavisnost kosova dovedeno u pitanju pored odluke medjunarodnog suda,i volje naroda na Kosovu za samostalnost. Zbilja ste jako naivni da nekazhem blesavi. Bogdanovic hoce da razgovara sa medjunarodnom zajednicom, Jovanovic sa Obamom, ma niste vi krivi nego oni koji ukaljaju svoj ugled samo da bi spasili predsednika Borisa Tadica na predstojecim izborima za predsednika u Srbiji. Kada bi tako lahko bilo zaboraviti 78 dana Nato bombardovanja, zgaranje Kosova u celini, ucinjena zverstva prema albancima, mozhda bi se medjunarodna zajednica predimislila o samostalnosti Kosova, a ovako ne za 1000 godina. Pa zato cuvajte to shto vam je ostalo dok niste i to sve izgubili \beogradski pashaluk\

djordjevic

pre 12 godina

@sima strahota,

Pa niko i nije rekao da ce tebi licno nesto da fali u tom trenutku ako tu odsedis, niko nije ni rekao da ce da te udari grom...Ali to su te lepe odluke pojedinaca, to kuliranje, to je to sto nas i dovede dokle nas je dovelo. Umesto svi, uvek, na svakom mestu i svima da stavimo do znanja stav Srbije povodom KiM, lakse nam je da se zavalimo u stolicu i pravimo blesavi. I tako mic po mic...Pih. Ne znam sta se hvalis stvarno.

Sir Giles

pre 12 godina

Nije Tadić izgubio Kosovo nego "veliki" Srbi pre njega.
Tadić se jedino u nedostatku prave politike zubima drži za "kosovsku" ne bi li dobio još koje izbore.
A priča o "zvezdici" je krajnje moronska, služi za zamagljivanje istine i izgovor je vlastima pred nepismenom rajom.
Sutra mogu na tablu Majami da dodaju * i da dopišu ispod "Srbi bi voleli da je njihov" i to ne bi promenilo ništa baš kao ni ona ispod natpisa Kosovo.
Stvarno ne mogu da verujem da još ima ispranih mozgova koji se primaju na sve ovo.
kako bi svet bio lepši kad bi malo manje političili po kafanama, i kad bi malo više čitali knjige.

Buna protiv dahija

pre 12 godina

Nikada sa vama u bilo kakvu zajednicu, putuj evropo, a braća muslimani već će se pobrinuti za vaš "mir i spokoj". Jedva čekam da krenete na Iran zajedno sa Amerima i Izraelcima.

хехе

pre 12 godina

Нимало ме не чуди, само ме занима како ће сад да наступе ови наши преговарачи који су тако поносни били због те звездице.

miško

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)

I ja sam sve više i više, zapravo ne mogu da prebolim, što nije bilo kompnene nato intervencije na svrbiju !
Jer, da jeste sada bi svuda bilo kako treba i vladao mir.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ha ha gospodo evropska sada narod odlučuje a ne političari poltroni. Ništa braćo srbi budite složni inače osim kosova ode vojvodina,raška,jug srbije,r.srpska.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Evropski parlament odbio je predlog grupe poslanika da se Kosovo u dokumentima ovog tela od sada pominje sa fusnotom.

Samo neko NADPRIRODNO GLUP kao prim. radi ova "grupa od najverovatnije jednog poslanika" mogla je predloziti tako nesto u EP i jos ocekivati da tako nesto bude usvojeno ?
Svako iole normalan zna da se cak i predstavljanje Kosova na "regionalnim skupovima" prepusta zemljama organizatorima tih skupova i njihovoj dobroj volji hoce li Kosovo predstaviti sa zvezdicom i fusnotom ili ne i da je do sada Srbija 2 puta napustila takve skupove zato sto je ni u "regionu" NIKO ne zarezuje a kamo li u EP gde sedi vecina zemalja koje sa NEZAVISNOM DRZAVOM Kosovo vec odavno imaju uspostavljene diplomatske i medjunarodne odnose bez ikakvih "obelezja" !
"zvezdica" iznad naziva za Kosovo je "izmisljotina" koja ima samo jedan cilj tj. da omoguci Srbiji da ucestvuje na regionalnim skupovima a da pri tom pred svojim glasacima "sacuva obraz" i da ne mora stalno da bezi i da bojkotuje takve skupove na kojima je Kosovo i do sada uvek ucestvovalo i to bez "zvezdice" !
NIKO Srbiji ne moze zabraniti da se i dalje pretvara i "pravi ludom" ali to ne obavezuje nikoga drugog da i on "poludi i OTUPI" !

igor

pre 12 godina

Imamo na hiljade problema u Srbiji pocev od velike nezaposlesnosti pa do pada standarda, a ovde se potencira neka prica o Kosovu. Ljudi shvatite vec jednom Kosovo je pocelo da klizi iz Srbije jos ustavom 1974, a definitivno je otislo 1999 kada smo izgubili rat, i ostavimo se praznih prica svi znaju da je Kosovo izgubio Milosevic svojom nerazumnom politikom. Resavajmo ekonomske probleme i da vidimo da uposlimo ljude i da Srbija zivne na ekonomskom planu, to su pravi problemi.
A sto se tice nekakvog bojkota na koji ovde pojedini komentatori pozivaju, to je van svake pameti, jer prvo necemo nikoga iz sveta zbog toga potresti, a drugo to bi bio samar svim nasim sportistima koji zeljno iscekuju da predstavljaju svoju zemlju na OI.

Caki88

pre 12 godina

I to je vasa politika i EU i KOSOVO sram te bilo Tadicu trebada se stidis ,bedo bedna,sve si r******o ,Rumuni traze neke manjine moze samo da dobijemo status kanditada j**o te status nosi ga kuci sve vas treba uza zid poredjati izdajnici ,i svi oni koji i dalje glasaju za tebe su samo oni koji ideje o zivotu nemaju

Visi

pre 12 godina

Citajuci ove komentare dolazim do sakljucka da je Srbiji zaista neophodan PREOKRET. Samo preokret Srbiju SPAsava. DEVEDESETE SU ODAVNO PROSLE , SADA JE 2012 GOD. Milosevic je odavno mrtav a sa njim i njegova politika. Vreme je za BUDJENJE.

Штилцована катаболцна

pre 12 godina

Jel ima jos neko ko vjeruje da je ce kosovo opet bit u sastavu srbije?
(Istina, 29. mart 2012 16:06)
Има нас и све смо бројнији.

MacLeod

pre 12 godina

Nasa politika je postala politika pakosti. Ako im nemozemo nista, ajd' bar da nemogu na Olimpijadu. Kao dete koje je izgubilo utakmicu pa se duri.
(Riki, 29. mart 2012 16:39)

E, sad, ko ste to "vi", i koji su "vasi" interesi o tome bi moglo da se raspravlja.
Na stranu emocije, "nama srbima" nije u interesu da kosovski albanci ostvaruju nesto sto je suprotstavljeno "nasim" interesima, dakle, oni (ili "vi") imaju svoje interese,a mi (srbi) svoje. Dakle, nema tu nikakve pakosti. Cist interes. A i kako ce na olimpijadu kad nisu clanica UN.

zexx

pre 12 godina

Suplja prica, sve je odavno dogovoreno a ovaj nas tzv. koordinator sada samo koordinira kao sto rekoh odavno dogovoren scenario izmedju suplje EU i jos suplje Vlade Srbije.. a sve odradjeno tako da nikopojednacno ne odgovara za otcepljenje Kosova od Srbije. Fuj!

Marina

pre 12 godina

Ovo je logičan nastavak primjene sporazuma PR-BG. Kosovo s fusnotom pravilo je koje se treba primijeniti u REGIONALNOM predstavljanju Kosova,i nema riječi o predstavljanju Kosova u Berlinu ili Briselu. Druga je stvar što Srbija mulja građane tumačeći sporazume kako joj u datom trenutku odgovara,i što je suprotno mišljenjima i tumačenjima svih i u regiji i EU. Kosovo na Olimpijadu neće stići ove godine,ali se ne bih kladila za sljedeća neka svjetska,europska ili olimpijska natjecanja.

miško

pre 12 godina

Mogli bi "naši" da na plimpijskim igrama, nose majice sa natpisom "Kosovi je svrbija" !
A mogao bi i novak, da zaigra za promenu za Kosvovare, na kraju krajeva, odatle su mu koreni...

Legia Semlin

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....

Dokle?

pre 12 godina

Ove sto se groze Evrope pitam da li ste culi gde ide Ruski patrijarh? Da li u Srbiju ili Bugarsku? CCC pa kako nasa braca Rusi tako prema nama, stvarno nema smisla.

uskok

pre 12 godina

Nema komentara ovog rezima koji je tvrdio:
1 i EU i KiM
2. EU nema alternativu
3. zemlje EU su nam prijatelji
4. uspeh Srbije sto alabanska drzava Kosovo ima zevzdicu
5. da treba Srbi da budu u Kosovskim institucijama
6. da treba Srbi da budu u Kosovskoj policiji.

Ma cela spoljna politika ovog rezima je izdajnicka (iako ova rech nije ~in~ dobro oslikava postupke ovog rezima).

Jelena

pre 12 godina

Tako je, treba bojkotovati OI! Toliko ce se potresti Evropa, svet, a i sire, da nece ni primetiti taj bojkot... Ako vam nije dosta sto izdrzavate hirove promasene drzave (Srbije) na Kosovu, nek' vas Toma vodi u rat...jedan vise, jedan manje, nema veze sto je izgubljen kako god da se pogleda. Sve ste probleme u zivotu resili, kakva Svedska i Svajcarska, ostaje vam samo Kosovo...koska da se glozite.

Troml

pre 12 godina

EP odbio da Kosovo ima zvezdicu?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Još jedan veličansteveni uspjeh, Vuka Jeremića i ostalih mu pajdaša!

ssss

pre 12 godina

Rezultati ovog glasanja pokazuju sve
Koliko god mi osporavamo da na Kosovu zivi 95% Albanaca, ali da su ipak manjina ako se gleda cela Srbija, EP nam dokazuje da su u Evropi u vecini oni koji su za samostanost KJosova tako da ta demokratija na koju se pozivamo 'pada u vodu'.
Zaboravljamo da u EP sede predstravnici iz parlamenata/skupstina svih drzava Evrope a proporcinalno broju poslanickih mesta. Tako da nas u EP zastupaju i DA i DSS, i SRS i NS...
Ili da 'bogata' Srbija provede i raspise referendum u celom svetu

Ash

pre 12 godina

Nase diplomate bi mogle u skolu u Pristinu.

Kad je Edita Tahiri rekla "Ta fusnota je kao pahuljica, istopiće se kad prođe zima" mi (komentatori) smo se smejali i likovali. Sto pre shvatimo da je Srbija u diplomatiji nula u odnosu na Kosovo, ustedecemo i vreme i novac. Ja licno kada hocu da donesem neki sud o odnosima Srbija-Kosovo, uvek pogledam sta kaze Pristina, jer je njihov kredibilitet toliko puta potvrdjen i retko da su podbacili. I kad kazu da ce biti clanica UN, naravno da cu pre njima da verujem nego nasim diplomatama. Jos od kad su klicali "kosovo republika" do poslednjih izjava Edite Tahiri, sve su ispunili. A nase diplomate nisu nista, od Velike Srbije do Kosova-Srce-Srbije. Ko je kriv? Pa mi.

Pogledajte vase komentare http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=585368#rating

Zoso

pre 12 godina

Kosovo je otislo a sad je na redu VOJVODINA.Politicari svojom politikom teraju svoje pokrajine sto dalje od sebe.Srbija nestaje a Beogradjani kroje kapu srpskom narodu.Niste mi objavili komentar a ja vam kazem dzaba ste gradili novi Beograd granica ce biti na Dunavu i Savi.Pravicete vi nov aerodrom u srbiji.Ovo je misljenje Vojvodjanskog srbina koji je ogorcen svojim narodom u Srbiji .Zbogom.

Viktor

pre 12 godina

@Sale, 29. mart 2012 15:25

Postoji jedan tekst/misljenje jednog strucnjaka Stratfora koji je svojevremeno objavljen na sajtu "Slobodne Evrope" i koji opisuje sve ovo.

Na zalost, izgleda da ga je Slobodna Evropa izbrisla iz svoje arhive ali postoji jos uvek na dva bloga, gde moze da se procita.:

www.myspace.com/chvoks/blog/377908304

i na

http://redbanner.blogger.ba/

Inace naslov je simbolican: "Rat je završen – Srbija je izgubila"

Svaki put kad ga procitam tuga me uhvati.

Axel Foley

pre 12 godina

Pa dobro,ionako je predviđeno da se ta zvezdica koristi samo na regionalnim skupovima.Ne treba se mnogo opterećivati odlukama EP,pošto se zna kako se tu odlučuje.
A,najbolja mi je ova Lunaček,ne znam više koji joj je ovo predlog prihvaćen od strane EP,u kojem traži da Kosovo priznaju i preostale članice EU,koje to nisu uradile,a rezultat je za nju poražavajuć.
Tako će verovatno biti i sa učešćem Kosova na OI.

Goethe

pre 12 godina

Ovo sve lici na istorijske momente kad neka vlast procerda poverenje glasaca, dodje do ekonomskog kolapsa i politickog ponizenja i onda dodje neki ekstremni pokret. Dveri, radikali i Kostunica bi mogli dobiti mnogo vise nego sto bi se na prvu loptu moglo pomisliti. A za mladje od 30 je svakako najbolje pokusati raditi van zemlje.

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!

СРБIN

pre 12 godina

Ха, ха, ха...Истопи се пахуљица!!!Вероватно ће Борхан сад да нам каже, да ће ускоро опет снег...Шта нам жути раде, па ово је страшно!
Где ли је Борко, да чујемо његове мудре изјаве...Време је за рећи, "Збогом Србијо"!!!

d

pre 12 godina

Kostunica je bio u pravu. Mozete da ga ne volite ali istina je samo jedna.
(mile, 29. mart 2012 14:47)

Ako cemo tako da gledamo, u pravu je najvise bio Cedomir Jovanovic. Ali pusti price rekla kazala koje je neko pricao pre par godina. Od toga sto su oni bili u pravu u proslosti mi ne daje nadu da ce biti dobro, jer mnogi su jaki na recima.

Marlon

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?

Dipl.Politikolog

pre 12 godina

Ima li taj EU parlament OZBILJNIJIH stvari da se njima bavi nego onim sto i nije u njihovoj nadleznosti a to je dali ce Kosovo i Metohija ici na Olimpijske igre???Stvarno su smesni,mogu da idu ako im MOK dozvoli ali onda nece ici Srbija,to je vise nego sigurno,nema veze sto Djokovic nece osvojiti medalju,pa on je patriota i zrtvovace se za "srpsku stvar",zar ne?Mogu da idu na igre u okviru Srpske reprezentacije a kako je Srbija dobre volje neka istaknu u okviru nase reprezentacije jednu tablu(bez zastave) u zadnjim redovima nase reprezentacije na kojoj ce cirilicom da bude napisano "Kosovo i Metohija",tako moze,ja ne vidim nijedno drugo resenje za sada.

crni domino

pre 12 godina

Gospodine Jeremicu, kako Evropski Parlament odbija da koristi pahuljicu za Kosovo, mislim da pod hitno treba da otkazes gostoptrimstvo Evropskom Parlamentu, a ti gospodine Tadicu nemoj da se obeshrabrujes; zagovaraj i dalje i Kosovo i EU!
Pametnice moje!

ZVEZDICA

pre 12 godina

predlažem da kad neće kosovo onda neka srbija natakne zvezdicu pa nek bar neko ima zvezdicu da se nije otopila . lepo smo vam nudili zvezdicu a niste hteli , pa eto vam sad baš ! živela srbija* !!!!

Goran

pre 12 godina

A pricali smo na sva usta da je Kostunica neobavesten i paranojik.
Drugi su pricali da su Kosovo i put u EU dva odvojena procesa.
4 godine posle, rezultat je vidljiv.

Nit prosperiteta nit Kosova.
Zuti, satrali ste nas.

branislav

pre 12 godina

radujem se svakom, pa i ovakvom nevaznom gestu. kosovo je nezavisna drzava, treba je priznati odmah i razmeniti ambasadore. ne vidim razlog za ovoliko gicanja.
vecina komentara su jadni i tupi. to nesto govori o srbima.
lazi i mitovi fasista.

marko brecelj

pre 12 godina

ajd da nastavimo da blokiramo Kosovo, da im ometamo bilo koje integracije.... i oni nama.... Kosovo je nezavisna drzava, nama se to ne dopada, jasno je. Ali, zar nije logicno da pomognemo Kosovu i oni nama kako bi se sto pre nasli svi u EU, da se uklone granice, da mogu svi da putuju slobodno, da mogu da odvedem dete u Gracanicu? Think out of the box, 21. vek je odavno poceo....

Neinformisani građanin

pre 12 godina

Pa kako onda treba da bude predstavljeno? Bez zvezdice sigurno. Kao građanin ove države mislim da imam pravo da znam šta je onda uopšte potpisano na pregovorima u Briselu.

x

pre 12 godina

Ne znam sto se cudite ljudi? Srbija odavno nije vise suverena zemlja! Mi smo vazalna drzava samo upakovana u oblandu "21 veka" .

Bice nazalost onako kako drugi kazu ... imali smo gomilu istoriskih sansi da se nenadjemo u ovoj situaciji ali kao po obicaju nismo iskoristili....

eh

pre 12 godina

Kosovo je otislo davnih dana. Otislo kao 'ratna kazna' zbog divljanja na Balkanu. Je da su Albanci niti krivi, niti duzni dobili drzavu zbog toga, ali sada je gotovo. Umesto Kosova i proslosti, bolje da se bavimo onime sto je danas problem, da ne bi uskoro jos nesto otislo, ali ovoga puta ne kao 'ratna kazna', vec zato sto zele lepsu i bolju buducnost, a ne da i dalje trosi energiju na nesto sto se vise ne moze promeniti - Kosovo.

Riki

pre 12 godina

Nasa politika je postala politika pakosti. Ako im nemozemo nista, ajd' bar da nemogu na Olimpijadu. Kao dete koje je izgubilo utakmicu pa se duri.

PRaM

pre 12 godina

I još nešto: Amerika i Kosovo su potpisali prvi bilateralni sporazum.
Ok, ovako mi je lakše da razumem:
Žena me je napustila, jede, spava, prima goste, letuje sa drugim, rađa decu, venčala se u crkvi... A ja to ne prihvatam i neću da priznam to što vidim... a kamo da potpišem razvod.

Бане Палилулац

pre 12 godina

Е моји ЕУ фанатици ваши "пријатељи" нас баш лепо третирају, ко америчка солдатеска мртве талибане!Колико је Коштуница био и јесте у праву. Да ми гледамо своја посла.

Pera

pre 12 godina

Vidim prema komentarima, i to na B92, da je stanje nacije isto kao u Milosevicevo vreme pre 20 godina. Dakle, nismo mi imali nesrecu da nam se desi Sloba i da nas namagarci, nego smo ga mi iznedrili. Da nije bilo njega, nasao bi se neki drugi i sve bi bilo isto.

Vojvođanin

pre 12 godina

Pregovarači! Budite dosledni! Napustite EP i ostale evropske institucije koje ne priznaju fusnotu! Olimpijski komitet neka napusti međunarodni olimpijski komitet i neka natera sve sportiste da ne idu na olimpijadu jer tamo će sportista sa Kosova biti i neće nositi fusnote na sebi. Sve što nema fusnotu treba napustiti, pa da vidimo gde će nas to odvesti.

Šta se više zamlaćujemo sa tim Kosovom? Kome je do Kosova, neka ide na Kosovo, meni je brate više dozlogrdilo. Život mi prođe u filozofiranju o Kosovu. Rođen sam 1970. godine. Od 1981. godine slušam stalno o Kosovu, a jednom sam tamo bio i to samo zato što je slovenačka firma za koju radim tamo organizovala neki skup. Greh je prema narodu lagati ga više o Kosovu. Zapravo, to je oduvek i bio greh. Kosovo je otišlo, a možda nikad nije ni bilo tu. Kraj. Ende. Конец (ко не разуме)

nenad

pre 12 godina

haha ili kako bi rekli dezurni evrofanatici lol, toliko o nasim evropskim prijateljima, dobro je pa im nisu dali jos jedno dve, tri medalje za pocetak, ne zna se ko je gori ovi doublestandards licemeri, dal ovi nasi kvaziintelektualci iz kruga dvojke, il ovi otimaci organa na 200 m. sa preponama, tj bez.Srbijo jadna li si

Veerghoen

pre 12 godina

I kako onda uci u tu Evropsku uniju kada su nam na silu oteli veliki deo zemlje? Ljudi vi neznate koliko je to prostranstvo i koliko je ta zemlja krvlju natopljena...krv nasih predaka.

Dinosaur Jr

pre 12 godina

Zar vi ljudi ne znate da je Kosovo nezavisna država od 1999 godine i potpisane kapitulacije u Kumanovu. Auuu..zar vam Toma još nije rekao istinu? Eh, stvarno je kvaran. Kada ćete već jednom da zapamtite. KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA. Nije u sklopu Srbije već 12-13 godina. Prihvatite to već jednom da vam se ne bi smejali ljudi u svetu kad počnete da se čudite.

Pedja

pre 12 godina

@(bole, 29. mart 2012 15:09)
Kostunica je mozda i bio nekada davno za EU, ali kad je shvatio o kakvim se lo....ma i pre.......ma radi je prestao, dok ovi danas na vlasti (kao i ovi koji su malo na vlasti a malo i nusu) trube o EU bez alternative i dan danas.

Filip

pre 12 godina

(sta god mi rekli, ali .., 29. mart 2012 15:36)

Zasto stanovnike Srbije uznemiravati LAZNOM informacojom i IZMISLJOTINOM?! Srbija NIJE kapitulirala (kako bi to voleli da kazu u LDP-u, nekim NVO, i madjarskim strankama), vec je pristala da PRIVREMENO povuce vojsku, uz USLOV da se ta vojska vrati, prema UN rezoluciji 1244. To NIJE KAPITULACIJA - to je KOMPROMIS! Naucite pravne termine, pre nego sto pocnete da solite pamet narodu i sirite LAZI!

komedija

pre 12 godina

Hahahaha Jeremicu i Tadicu na pogresnu ste adresu otisli da izvodite vase cirkuske predstave. Ovo je bilo jasno odavno a zvezdica je za unutrasnju dnevnopoliticku upotrebu. I Milosevic je tako nakon Kumanovskog sporazuma izasao pred narod i objavio pobedu. Ono jeste, na RTS mozete pogresno da tumacite pahuljice i rezolucije ali ljudi u Briselu znaju sta su potpisali a znaju i da citaju za razliku od velikog broja stanovnika Srbije kojima su neophodni tumaci Jeremic, Tadic, Nikolic, Kostunica , Seselj i kompanija.

Sale

pre 12 godina

Ja mislim da je vreme da pogledamo istini u oci. Sve sto nase glavesine kazu ili urade na spoljnopolitickom planu propada ukoliko nije u saglasnosti sa najjacim zemljama u Evropi i SAD. Nije bitno da li su glavesine Tadic, Dacic, Jeremic, Kostunica... Ocigledno je nas uticaj u Evropi izuzetno slab i nasa se rec niti vrednuje niti uzima (makar) u razmatranje. Ne branim nijednu politicku opciju u Srbiji ali je ovde ocigledno da smo mi kao nacija samo pioni na sahovskoj tabli Evrope i samo manipulisemo slabim izjavama nasih politicara. Drugi vuku poteze, cak i kad nam se ne svidjaju ili nam nisu u interesu. Tesko cemo promeniti odnos Evrope prema nama ako ne pocnemo da se sami menjamo i ne pocnemo da menjamo nasu svest i za promenu krenemo sa realne pocetne tacke i istine koja vazi u celom svetu a ne samo u medijima koju plasiraju nasi politicari. Volim ovu Srbiju i ovaj narod ali krivica je delom i u nama samima i toga moramo biti svesni svi do jednog. Samo zajedno, svi zajedno za bolju, uvazavanu i postovanu drzavu Srbiju, bez politickih ili verskih podela!!

srndach

pre 12 godina

Ja se sve tesim da su nam oteli Kosovo zbog zelje da oni kontrolisu trziste droge i oruzja ...
Kad kazem, kontrolisu, onda mislim na izolaciju u svakom slmislu te reci.

decko sa barikada

pre 12 godina

Napisao sam ja juce lepo da nema nista od ucesca kosova na olimpijadi zato sto kosovo nema nikakav sport,a ovo u evropskom parlamentu slusamo vec 4 god od kad su 22 zemlje priznale kosovo,ceracemo se jos...

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Zvezdica je bila za jednokratnu upotrebu. Cilj je postignut-Srbija je dobila kandidaturu za EU. I sta sad? Nista predjite na novi list i sledite upustva.

triplem

pre 12 godina

EU Parlament donosi odluke vecinom glasova pa zato ovo ne cudi. Te odluke nemaju izvrsni karakter ali jesu indikacija kakva je pozicija vecine u EU. To sto EU telo interpretira postignuti sporazum na svoj nacin samo znaci da su se pridruzili klubu koji ne sprovodi ono sto se dogovori, (tu ukljucujem i Beograd i Pristinu). Cini mi se da su ovi pregovori koje vode Srbi i Albanci, imaju za cilj da i u Pristini u Beogradu ne ugroze stranke na vlasti. Ljudi im bas nisu na prvom mestu. A za EU, ne vidi poentu da se ne drze onoga sto nam je receno da je dogovoreno. Ako je sustina sporazuma da se Pristini omoguci mesto u regionalnim forumima, ovakvom interpretacijom je stvoren problem koji ce bas to onemoguciti. Da uprostim, sta su se kog djavola dogovarali ako ce i dalje Albanci da ustaju sa foruma na kojima postoji fusnota i ako ce Srbi da odlaze sa onih na kojima je nema. dosadni ste vise....

Branko

pre 12 godina

Cekajte bre pa sta se onda i sa kim Borko dogovorio? Ajde barem jednom nam recite istinu o tim pregovorima i ko stoji iza njih. Ja sam razumeo da EU stoji iza pregovora, kad ono EU uopste ne postuje ono sto je dogovoreno. Ili nas ipak neko laze o tome sta je dogovoreno?

Gjeto 11

pre 12 godina

Evropski parlament odbio je predlog grupe poslanika da se Kosovo u dokumentima ovog tela od sada pominje sa fusnotom.

To znaci da zvjezdicu i fusnotu nek nosi i pominje Srbija, ako hoce!

4-eu

pre 12 godina

Odlucna vest.
Kosovu treba da bude data sansa da ide prema EU.
Kroz sport ce Kosova biti vise i ljudi ce prihvatiti relanost.
Privatno su je svi odavno prihvatili.
Na ovo gledam kao doprinos stabilnosti regiona.
Svijet krstari svemirom, a Balkan i dalje svodi srednjevekovne racune.

sta god mi rekli, ali ..

pre 12 godina

Svaki dan u Srbiji njene stanovnike treba podsecati sa vescu:
"SRBIJA JE JUNA 1999 godine KAPITULIRALA i sa svojom vojskom i policijom napustila Kosovo"
A svi znamo da napustanje teritorije od strane vojske iu policije znaci samo jedno: PREDAJA !!

Dejan

pre 12 godina

Pa nista neocekivano...sve po dogovoru. Famozna fus nota i nije bila namenjena da stoji uz ime kosova, vec fus nota je namenjena glasackoj masini...

sima strahota

pre 12 godina

..ima k tome par godina, nekim neverovatnim spletom okolnosti dogodi se da "popunjavam stolicu" na nekom regionalnom forumu, bese turska u pitanju..i u nekom trenutku spiker prozove delegata sa kosova da nesto kaze, ja sad prebiram po glavi dal da ustanem ili da odustanem, neki skandal da napravim il sta da radim..uglavnom, vidim da dve mike iz kosovske delegacije sa zagonetnim smeskom analiziraju moj sledeci potez, ja tu prelomih da iskuliram, udobno se zavalih u stolicu i ne preduzeh nista..do dan danas se nisam pokajao zbog toga, nebo mi fakat nije palo na glavu, grom je udario na neko drugo mesto, sve kletve dezurnih narikaca rasplinule su se
, nekako mi lepo svega toga da se setim, zao mi samo sto nemam fotku..

Kosvo u Evropi.

pre 12 godina

Ova potpuna normalna odluka zvuci paradoksalno u Srbiji. U Srbiji "zvezdica" je potuno pogresno interpretirana. Ona je interpretirana kao izraz volje Evrope da o Kosovu moze da se diskutuje. Prakticno se radi o Srbiji i mogucnosti kako ona da se integrise... Posljednja odluka dokaz je da nema povratka i Kosovo je "mala-nejaka-nepotpuna", ali drzava sa svim atributima o kojima Srbija mora da pomogne za implementaciju i na ici nazad u mutnim vodama. Pogresna interpretacija, naime duze vremena politika Beograda mora da prestani. Srpski politicari moraju iskreno reci Narodu ono sto razgovaraju sa Evropom. Moze Srbija ili Rusija da koruptiraju pojedine politicare, cak imati podrsku i pojedinih lidera, ali nikako ona moze da promeni kurs politike Amerike i Evrope ili Amerike i Evrope zajedno. Politika ici sa pobede do pobede samo za oci ljudi u Srbiji ne samo da nije realna ali dokazuje i nedostak iskrenosti prema indoktriniranim slojima ljudi u Srbiji, koji zasluzuju pomoc da razume da sa Kosovom moze da se razgovara samo o tehnickim pitanjima i ovde zavrsa prica. Predstavljati razgovore o "tehnickim pitanjima" kao razgovore o politickim pitanjima, pokazuje kako politka da sa Kosovom moze sve je jos uvek ziva u Srbiji. Politika nadmudrivanja mora konacno proglasiti mrtva i to za uvek na Balkanu...

drasko

pre 12 godina

Toliko o tome koliko nas smatraju ozbiljnim partnerom...Na prvom mestu vlast, drzavu i na kraju narod..."Jevropa nema alternativu" ?! Boli bre ovo, boli jako... dokle vise... a sad izvolite politicari , bacajte drvlkje i kamenje jedni na druge dok vam narod gladuje a drzava se smanjuje... ovo je sramota i vlasti i opozicije.

zoran

pre 12 godina

"Šanse da ovo bude prihvaćeno su, međutim, minimalne, s obzirom da je raspored takmičenja već napravljen, a EP nema nikakve ingerencije nad MOK-om."

Pomeriće oni i početak Olimpijade za rad Kosova ja vam jamčim.

Srbi su potpisali svoju propast krajem osamdesetih kada je Voren Cimerman tražio sedam puta audijenciju kod Miloševića a ovaj mu samoživo, nadmeno i drsko, svaki put odgovarao sa: "Nemam ja sa vama šta da razgovaram". Da je Amerima dozvoljeno još tada da negde, recimo u okolini Jagodine, sagrade Bondstil, događanja na Balkanu u zadnje dve decenije bi se sasvim drukčije odvijala uključujući i Sloveniju, naravno... I to povoljnije po Srbe i Srbiju svakako.
Ovako, svako filozofiranje na tu temu je izlišno. Biće kako Uncle Sam kaže i tačka.

marko, nis

pre 12 godina

@Glasač slepac
Jos jedna pobeda realnosti. Nadam se da nije daleko dan kada ce Srbije i zvanicno priznati Kosovo. Kako cete se samo iznenaditi kad vidite da posle naseg priznavanja Kosova, Srbije na Kosovu nece biti nit' vise, nit manje. Bice je onoliko koliko je vredan izvoz njenih proizvoda u tu drzavu.

petarV

pre 12 godina

Hahaha...pord ovih naših "političara" Srbija će da se nagled ai nabroji zvzda!!!

Recite mi...koliko mi političara imamo ako sa političkim fakultetom?

Ne računamo,privatne univerzitete,Filološke,Medicinske,Koledze-odsek fizika,dramski fakultet...e takva nam je i država! Svi se u sve razumeju,a najmanje u ono za šta su plaćeni!

jasna

pre 12 godina

Pozivam javno sve toboznje romske aktiviste u Srbiji da podnesu tuzbu medjunarodnom sudu u Hagu za genocid koji su albanski teroristi izvrsili nad Romima i Askalijama. Za ostale prognane neka se pobrinu njihove nadlezne institucije i organi. Vreme je da se ova idilicna druzina laznih dusebriznika u EP suoci sa zlocinima njihovih miljenika! Molim, izvolite, pokazite gradjansku hrabrost!

ralexic i

pre 12 godina

sta je sad borko izadji i objasni da ne idem na neki albanski sajt po objasnjenje.to je tvoj rezultat i onog kandidata za sekretara gs.

krapem

pre 12 godina

A sta sad gospodo pregovaraci!?Neko je nekoga prevario,a srbi sa kosova su
prevareni i to je cena kandidature!To je pocetak kraja!Zivi bili pa videli!

Marko

pre 12 godina

Izgleda da ne sede samo u našem parlamentu ljudi sumnjivih intelektualnih sposobnosti.
Mi smo sporazum koji je postignut u Briselu o predstavljanju Kosova potpisali sa pregovaračima iz EU i sada imamo ovakvu odluku evropskog parlamenta. Isti ti od nas traže da poštujemo potpisano, ne poštuju ono što su oni potpisali.
Mislim da bi naša vlada trebala da reaguje na ovakvo shizofreno ponašanje.

GuC

pre 12 godina

zarazno ludilo zvano "zvezdica" je prešlo u sport. Zato čitajući divčevu izjavu, zabrinuto predlažem da se olimpijski komitet Prištine,sa sedištem u Kraljevu, a direktorom u Kragujevcu, obrati ministarstvu sporta KiM sa privremenim sedištem u Kuršumliji, i zapreti da će srBski sportisti, bele boje kože, napustiti olimpijske igre sa sedištem u Londonu...sve zato jer niko ne mari za tu zvezdicu, našu svetinju!

Aleks

pre 12 godina

Oво је јасан резултат политике наше владе. Нисмо имали став који смо смели да јасно искажемо у протекле четири године, не знамо шта хоћемо, не смемо да кажемо шта је наше... упали смо у замку коју нам је ЕУ спремила.

SVD

pre 12 godina

Iako situacija nije ni laka ni nekomplikovana, nadam se da Srbija neće da donosi radikalne odluke, kao npr. da ne učestvuje na Olimpijskim Igrama u Londonu. To bi bio šamar baš sportistima koji se spremaju za to i kojima sportski vek nije toliko dugačak da bi mogli svoje šanse da žrtvuju nekim trenutnim političkim potrebama. Mora svima i na Kosovu i u Srbiji da bude jasno da srpski suverenitet nad celim Kosovom ne dolazi u obzir kao ni da Srbija prihvati da neko oduzme celo Kosovo, pa makar to bila i Amerika. Srbija bi trebalo da preduzme inicijativu i da deponuje svoje minimalne uslove koje neće napustiti i koji su realistični, a ne ovako sa nekim floskulama koje kosovski Albanci sigurno neće prihvatiti i dalje nastupa. Svima je jasno da ovakva pat pozicija ne može da postoji. Ako Srbija ne prihvata neke osobe na vrhu Kosova, neka to otvoreno kaže, neka kaže uostalom, koje rešenje će da prihvati, znamo već koje rešenje ne prihvata.

Ovo mi jako mnogo liči na nadvlačenje oko Krajine i Istočne Slavonije pa je jasno dokle smo došli. To Kosovo, kakvo je sada, nas košta i materijalno i politički da je previše plaćano i do sada i da previše uništavamo budućnost svoju i svoje omladine.

darko

pre 12 godina

Zar je to još uvek bitno?! A ako jeste - kome?! Ljudima koji žive na Kosovu da li imaju zvezdicu ili ne?! Nama u "ostatku" Srbije?!Probudimo se iz kome, za promenu....

Legalni kolonijalizam

pre 12 godina

Evo, verujte institucijama EU.

Kad treba da se blokira kandidatura Srbiji, onda se lako koristi izgovor da Srbija ne cini dovoljno na pregovorima sa Kosovom, a nasuprot tome, ne postuju postignut dogovor upravo na tim pregovorima vezan za fusnotu, double standards, kako bi rekli.

Poenta price: opet su nas izjahali, oni koji nas jasu jos od 90ih godina, navodni "dobrocinitelji" koji hoce da nas oslobode "tiranina", u vidu Slobe.

Legalni kolonijalizam

pre 12 godina

Evo, verujte institucijama EU.

Kad treba da se blokira kandidatura Srbiji, onda se lako koristi izgovor da Srbija ne cini dovoljno na pregovorima sa Kosovom, a nasuprot tome, ne postuju postignut dogovor upravo na tim pregovorima vezan za fusnotu, double standards, kako bi rekli.

Poenta price: opet su nas izjahali, oni koji nas jasu jos od 90ih godina, navodni "dobrocinitelji" koji hoce da nas oslobode "tiranina", u vidu Slobe.

krapem

pre 12 godina

A sta sad gospodo pregovaraci!?Neko je nekoga prevario,a srbi sa kosova su
prevareni i to je cena kandidature!To je pocetak kraja!Zivi bili pa videli!

sta god mi rekli, ali ..

pre 12 godina

Svaki dan u Srbiji njene stanovnike treba podsecati sa vescu:
"SRBIJA JE JUNA 1999 godine KAPITULIRALA i sa svojom vojskom i policijom napustila Kosovo"
A svi znamo da napustanje teritorije od strane vojske iu policije znaci samo jedno: PREDAJA !!

Dinosaur Jr

pre 12 godina

Zar vi ljudi ne znate da je Kosovo nezavisna država od 1999 godine i potpisane kapitulacije u Kumanovu. Auuu..zar vam Toma još nije rekao istinu? Eh, stvarno je kvaran. Kada ćete već jednom da zapamtite. KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA. Nije u sklopu Srbije već 12-13 godina. Prihvatite to već jednom da vam se ne bi smejali ljudi u svetu kad počnete da se čudite.

Vojvođanin

pre 12 godina

Pregovarači! Budite dosledni! Napustite EP i ostale evropske institucije koje ne priznaju fusnotu! Olimpijski komitet neka napusti međunarodni olimpijski komitet i neka natera sve sportiste da ne idu na olimpijadu jer tamo će sportista sa Kosova biti i neće nositi fusnote na sebi. Sve što nema fusnotu treba napustiti, pa da vidimo gde će nas to odvesti.

Šta se više zamlaćujemo sa tim Kosovom? Kome je do Kosova, neka ide na Kosovo, meni je brate više dozlogrdilo. Život mi prođe u filozofiranju o Kosovu. Rođen sam 1970. godine. Od 1981. godine slušam stalno o Kosovu, a jednom sam tamo bio i to samo zato što je slovenačka firma za koju radim tamo organizovala neki skup. Greh je prema narodu lagati ga više o Kosovu. Zapravo, to je oduvek i bio greh. Kosovo je otišlo, a možda nikad nije ni bilo tu. Kraj. Ende. Конец (ко не разуме)

jasna

pre 12 godina

Pozivam javno sve toboznje romske aktiviste u Srbiji da podnesu tuzbu medjunarodnom sudu u Hagu za genocid koji su albanski teroristi izvrsili nad Romima i Askalijama. Za ostale prognane neka se pobrinu njihove nadlezne institucije i organi. Vreme je da se ova idilicna druzina laznih dusebriznika u EP suoci sa zlocinima njihovih miljenika! Molim, izvolite, pokazite gradjansku hrabrost!

nenad

pre 12 godina

haha ili kako bi rekli dezurni evrofanatici lol, toliko o nasim evropskim prijateljima, dobro je pa im nisu dali jos jedno dve, tri medalje za pocetak, ne zna se ko je gori ovi doublestandards licemeri, dal ovi nasi kvaziintelektualci iz kruga dvojke, il ovi otimaci organa na 200 m. sa preponama, tj bez.Srbijo jadna li si

Veerghoen

pre 12 godina

I kako onda uci u tu Evropsku uniju kada su nam na silu oteli veliki deo zemlje? Ljudi vi neznate koliko je to prostranstvo i koliko je ta zemlja krvlju natopljena...krv nasih predaka.

Бане Палилулац

pre 12 godina

Е моји ЕУ фанатици ваши "пријатељи" нас баш лепо третирају, ко америчка солдатеска мртве талибане!Колико је Коштуница био и јесте у праву. Да ми гледамо своја посла.

komedija

pre 12 godina

Hahahaha Jeremicu i Tadicu na pogresnu ste adresu otisli da izvodite vase cirkuske predstave. Ovo je bilo jasno odavno a zvezdica je za unutrasnju dnevnopoliticku upotrebu. I Milosevic je tako nakon Kumanovskog sporazuma izasao pred narod i objavio pobedu. Ono jeste, na RTS mozete pogresno da tumacite pahuljice i rezolucije ali ljudi u Briselu znaju sta su potpisali a znaju i da citaju za razliku od velikog broja stanovnika Srbije kojima su neophodni tumaci Jeremic, Tadic, Nikolic, Kostunica , Seselj i kompanija.

uskok

pre 12 godina

Nema komentara ovog rezima koji je tvrdio:
1 i EU i KiM
2. EU nema alternativu
3. zemlje EU su nam prijatelji
4. uspeh Srbije sto alabanska drzava Kosovo ima zevzdicu
5. da treba Srbi da budu u Kosovskim institucijama
6. da treba Srbi da budu u Kosovskoj policiji.

Ma cela spoljna politika ovog rezima je izdajnicka (iako ova rech nije ~in~ dobro oslikava postupke ovog rezima).

Filip

pre 12 godina

(sta god mi rekli, ali .., 29. mart 2012 15:36)

Zasto stanovnike Srbije uznemiravati LAZNOM informacojom i IZMISLJOTINOM?! Srbija NIJE kapitulirala (kako bi to voleli da kazu u LDP-u, nekim NVO, i madjarskim strankama), vec je pristala da PRIVREMENO povuce vojsku, uz USLOV da se ta vojska vrati, prema UN rezoluciji 1244. To NIJE KAPITULACIJA - to je KOMPROMIS! Naucite pravne termine, pre nego sto pocnete da solite pamet narodu i sirite LAZI!

triplem

pre 12 godina

EU Parlament donosi odluke vecinom glasova pa zato ovo ne cudi. Te odluke nemaju izvrsni karakter ali jesu indikacija kakva je pozicija vecine u EU. To sto EU telo interpretira postignuti sporazum na svoj nacin samo znaci da su se pridruzili klubu koji ne sprovodi ono sto se dogovori, (tu ukljucujem i Beograd i Pristinu). Cini mi se da su ovi pregovori koje vode Srbi i Albanci, imaju za cilj da i u Pristini u Beogradu ne ugroze stranke na vlasti. Ljudi im bas nisu na prvom mestu. A za EU, ne vidi poentu da se ne drze onoga sto nam je receno da je dogovoreno. Ako je sustina sporazuma da se Pristini omoguci mesto u regionalnim forumima, ovakvom interpretacijom je stvoren problem koji ce bas to onemoguciti. Da uprostim, sta su se kog djavola dogovarali ako ce i dalje Albanci da ustaju sa foruma na kojima postoji fusnota i ako ce Srbi da odlaze sa onih na kojima je nema. dosadni ste vise....

zoran

pre 12 godina

"Šanse da ovo bude prihvaćeno su, međutim, minimalne, s obzirom da je raspored takmičenja već napravljen, a EP nema nikakve ingerencije nad MOK-om."

Pomeriće oni i početak Olimpijade za rad Kosova ja vam jamčim.

Srbi su potpisali svoju propast krajem osamdesetih kada je Voren Cimerman tražio sedam puta audijenciju kod Miloševića a ovaj mu samoživo, nadmeno i drsko, svaki put odgovarao sa: "Nemam ja sa vama šta da razgovaram". Da je Amerima dozvoljeno još tada da negde, recimo u okolini Jagodine, sagrade Bondstil, događanja na Balkanu u zadnje dve decenije bi se sasvim drukčije odvijala uključujući i Sloveniju, naravno... I to povoljnije po Srbe i Srbiju svakako.
Ovako, svako filozofiranje na tu temu je izlišno. Biće kako Uncle Sam kaže i tačka.

PRaM

pre 12 godina

I još nešto: Amerika i Kosovo su potpisali prvi bilateralni sporazum.
Ok, ovako mi je lakše da razumem:
Žena me je napustila, jede, spava, prima goste, letuje sa drugim, rađa decu, venčala se u crkvi... A ja to ne prihvatam i neću da priznam to što vidim... a kamo da potpišem razvod.

darko

pre 12 godina

Zar je to još uvek bitno?! A ako jeste - kome?! Ljudima koji žive na Kosovu da li imaju zvezdicu ili ne?! Nama u "ostatku" Srbije?!Probudimo se iz kome, za promenu....

drasko

pre 12 godina

Toliko o tome koliko nas smatraju ozbiljnim partnerom...Na prvom mestu vlast, drzavu i na kraju narod..."Jevropa nema alternativu" ?! Boli bre ovo, boli jako... dokle vise... a sad izvolite politicari , bacajte drvlkje i kamenje jedni na druge dok vam narod gladuje a drzava se smanjuje... ovo je sramota i vlasti i opozicije.

Gjeto 11

pre 12 godina

Evropski parlament odbio je predlog grupe poslanika da se Kosovo u dokumentima ovog tela od sada pominje sa fusnotom.

To znaci da zvjezdicu i fusnotu nek nosi i pominje Srbija, ako hoce!

Dejan

pre 12 godina

Pa nista neocekivano...sve po dogovoru. Famozna fus nota i nije bila namenjena da stoji uz ime kosova, vec fus nota je namenjena glasackoj masini...

Pera

pre 12 godina

Vidim prema komentarima, i to na B92, da je stanje nacije isto kao u Milosevicevo vreme pre 20 godina. Dakle, nismo mi imali nesrecu da nam se desi Sloba i da nas namagarci, nego smo ga mi iznedrili. Da nije bilo njega, nasao bi se neki drugi i sve bi bilo isto.

x

pre 12 godina

Ne znam sto se cudite ljudi? Srbija odavno nije vise suverena zemlja! Mi smo vazalna drzava samo upakovana u oblandu "21 veka" .

Bice nazalost onako kako drugi kazu ... imali smo gomilu istoriskih sansi da se nenadjemo u ovoj situaciji ali kao po obicaju nismo iskoristili....

Pedja

pre 12 godina

@(bole, 29. mart 2012 15:09)
Kostunica je mozda i bio nekada davno za EU, ali kad je shvatio o kakvim se lo....ma i pre.......ma radi je prestao, dok ovi danas na vlasti (kao i ovi koji su malo na vlasti a malo i nusu) trube o EU bez alternative i dan danas.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Zvezdica je bila za jednokratnu upotrebu. Cilj je postignut-Srbija je dobila kandidaturu za EU. I sta sad? Nista predjite na novi list i sledite upustva.

ralexic i

pre 12 godina

sta je sad borko izadji i objasni da ne idem na neki albanski sajt po objasnjenje.to je tvoj rezultat i onog kandidata za sekretara gs.

Goran

pre 12 godina

A pricali smo na sva usta da je Kostunica neobavesten i paranojik.
Drugi su pricali da su Kosovo i put u EU dva odvojena procesa.
4 godine posle, rezultat je vidljiv.

Nit prosperiteta nit Kosova.
Zuti, satrali ste nas.

4-eu

pre 12 godina

Odlucna vest.
Kosovu treba da bude data sansa da ide prema EU.
Kroz sport ce Kosova biti vise i ljudi ce prihvatiti relanost.
Privatno su je svi odavno prihvatili.
Na ovo gledam kao doprinos stabilnosti regiona.
Svijet krstari svemirom, a Balkan i dalje svodi srednjevekovne racune.

marko brecelj

pre 12 godina

ajd da nastavimo da blokiramo Kosovo, da im ometamo bilo koje integracije.... i oni nama.... Kosovo je nezavisna drzava, nama se to ne dopada, jasno je. Ali, zar nije logicno da pomognemo Kosovu i oni nama kako bi se sto pre nasli svi u EU, da se uklone granice, da mogu svi da putuju slobodno, da mogu da odvedem dete u Gracanicu? Think out of the box, 21. vek je odavno poceo....

marko, nis

pre 12 godina

@Glasač slepac
Jos jedna pobeda realnosti. Nadam se da nije daleko dan kada ce Srbije i zvanicno priznati Kosovo. Kako cete se samo iznenaditi kad vidite da posle naseg priznavanja Kosova, Srbije na Kosovu nece biti nit' vise, nit manje. Bice je onoliko koliko je vredan izvoz njenih proizvoda u tu drzavu.

Штилцована катаболцна

pre 12 godina

Jel ima jos neko ko vjeruje da je ce kosovo opet bit u sastavu srbije?
(Istina, 29. mart 2012 16:06)
Има нас и све смо бројнији.

Branko

pre 12 godina

Cekajte bre pa sta se onda i sa kim Borko dogovorio? Ajde barem jednom nam recite istinu o tim pregovorima i ko stoji iza njih. Ja sam razumeo da EU stoji iza pregovora, kad ono EU uopste ne postuje ono sto je dogovoreno. Ili nas ipak neko laze o tome sta je dogovoreno?

Sale

pre 12 godina

Ja mislim da je vreme da pogledamo istini u oci. Sve sto nase glavesine kazu ili urade na spoljnopolitickom planu propada ukoliko nije u saglasnosti sa najjacim zemljama u Evropi i SAD. Nije bitno da li su glavesine Tadic, Dacic, Jeremic, Kostunica... Ocigledno je nas uticaj u Evropi izuzetno slab i nasa se rec niti vrednuje niti uzima (makar) u razmatranje. Ne branim nijednu politicku opciju u Srbiji ali je ovde ocigledno da smo mi kao nacija samo pioni na sahovskoj tabli Evrope i samo manipulisemo slabim izjavama nasih politicara. Drugi vuku poteze, cak i kad nam se ne svidjaju ili nam nisu u interesu. Tesko cemo promeniti odnos Evrope prema nama ako ne pocnemo da se sami menjamo i ne pocnemo da menjamo nasu svest i za promenu krenemo sa realne pocetne tacke i istine koja vazi u celom svetu a ne samo u medijima koju plasiraju nasi politicari. Volim ovu Srbiju i ovaj narod ali krivica je delom i u nama samima i toga moramo biti svesni svi do jednog. Samo zajedno, svi zajedno za bolju, uvazavanu i postovanu drzavu Srbiju, bez politickih ili verskih podela!!

Kamo srece da ima vise takvih kao ti!

pre 12 godina

(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)

Tako je, junace. I ja se, kao Albanac, potpuno slazem sa ovom konstatacijom.

Ovo znaci sledece. Srbija se osudi da napadne Kosovo i tako za 48 sati NATO zajedno sa Albanijom i Kosovom okupira celu Srbiju.

Kao epilog, Albanija (kao punopravna clanica NATOa) ce da postavi svoju zastavu na Kalemegdanu i tako povratiti ne samo one teritorije koje je izgubila Balkanskim ratovima vec i uspostaviti potpunu konrolu nad celom Srbijom.

Na kraju krajeva, nama treba mnogo vise teritorije nego sto trenutno imamo jer broj Albanaca stalno raste.

Aleks

pre 12 godina

Oво је јасан резултат политике наше владе. Нисмо имали став који смо смели да јасно искажемо у протекле четири године, не знамо шта хоћемо, не смемо да кажемо шта је наше... упали смо у замку коју нам је ЕУ спремила.

Ash

pre 12 godina

Nase diplomate bi mogle u skolu u Pristinu.

Kad je Edita Tahiri rekla "Ta fusnota je kao pahuljica, istopiće se kad prođe zima" mi (komentatori) smo se smejali i likovali. Sto pre shvatimo da je Srbija u diplomatiji nula u odnosu na Kosovo, ustedecemo i vreme i novac. Ja licno kada hocu da donesem neki sud o odnosima Srbija-Kosovo, uvek pogledam sta kaze Pristina, jer je njihov kredibilitet toliko puta potvrdjen i retko da su podbacili. I kad kazu da ce biti clanica UN, naravno da cu pre njima da verujem nego nasim diplomatama. Jos od kad su klicali "kosovo republika" do poslednjih izjava Edite Tahiri, sve su ispunili. A nase diplomate nisu nista, od Velike Srbije do Kosova-Srce-Srbije. Ko je kriv? Pa mi.

Pogledajte vase komentare http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=585368#rating

Jelena

pre 12 godina

@ Marlon
He, he, pa u tome je sustina; Srbi hoce teritorije, ali nece vecinsko stanovnistvo. Il' moze, nek ostanu i oni, ali ako je moguce kao robovi. E, pa nece moci, bas zato su izgubili (smo izgubili, ajde), i Kosovo i sve ostalo. A ove reakcije, "hajde da ratujemo"; pa da li ijedan normalan narod STALNO hoce s nekim da ratuje?! Radite, zivite, zivot je samo jedan; zar je smisao zivota ubijati ili ginuti?! Totalno izopacen narod...

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Ova Evropa je bila dobra i fina gospodja kada je dala 1913 kosovske tapije tadasnjoj Jugoslaviji odnosno kraljevini SHS,a sada je losa kada je uzela tapije.Isto je bila fina Evropa kada je dala tapije Vojvodine kraljevini SHS.U sportu se kaze ko gubi ima pravo da se naljuti.Kosovo nije izgubio g.Tadic nego njemu je ostao vruc krompir u ruke.Sto se tice g.Kosotunice on je posledni,kao demagog, priznao nezavisnost Crne gore.

Kosvo u Evropi.

pre 12 godina

Ova potpuna normalna odluka zvuci paradoksalno u Srbiji. U Srbiji "zvezdica" je potuno pogresno interpretirana. Ona je interpretirana kao izraz volje Evrope da o Kosovu moze da se diskutuje. Prakticno se radi o Srbiji i mogucnosti kako ona da se integrise... Posljednja odluka dokaz je da nema povratka i Kosovo je "mala-nejaka-nepotpuna", ali drzava sa svim atributima o kojima Srbija mora da pomogne za implementaciju i na ici nazad u mutnim vodama. Pogresna interpretacija, naime duze vremena politika Beograda mora da prestani. Srpski politicari moraju iskreno reci Narodu ono sto razgovaraju sa Evropom. Moze Srbija ili Rusija da koruptiraju pojedine politicare, cak imati podrsku i pojedinih lidera, ali nikako ona moze da promeni kurs politike Amerike i Evrope ili Amerike i Evrope zajedno. Politika ici sa pobede do pobede samo za oci ljudi u Srbiji ne samo da nije realna ali dokazuje i nedostak iskrenosti prema indoktriniranim slojima ljudi u Srbiji, koji zasluzuju pomoc da razume da sa Kosovom moze da se razgovara samo o tehnickim pitanjima i ovde zavrsa prica. Predstavljati razgovore o "tehnickim pitanjima" kao razgovore o politickim pitanjima, pokazuje kako politka da sa Kosovom moze sve je jos uvek ziva u Srbiji. Politika nadmudrivanja mora konacno proglasiti mrtva i to za uvek na Balkanu...

branislav

pre 12 godina

radujem se svakom, pa i ovakvom nevaznom gestu. kosovo je nezavisna drzava, treba je priznati odmah i razmeniti ambasadore. ne vidim razlog za ovoliko gicanja.
vecina komentara su jadni i tupi. to nesto govori o srbima.
lazi i mitovi fasista.

eh

pre 12 godina

Kosovo je otislo davnih dana. Otislo kao 'ratna kazna' zbog divljanja na Balkanu. Je da su Albanci niti krivi, niti duzni dobili drzavu zbog toga, ali sada je gotovo. Umesto Kosova i proslosti, bolje da se bavimo onime sto je danas problem, da ne bi uskoro jos nesto otislo, ali ovoga puta ne kao 'ratna kazna', vec zato sto zele lepsu i bolju buducnost, a ne da i dalje trosi energiju na nesto sto se vise ne moze promeniti - Kosovo.

igor

pre 12 godina

Imamo na hiljade problema u Srbiji pocev od velike nezaposlesnosti pa do pada standarda, a ovde se potencira neka prica o Kosovu. Ljudi shvatite vec jednom Kosovo je pocelo da klizi iz Srbije jos ustavom 1974, a definitivno je otislo 1999 kada smo izgubili rat, i ostavimo se praznih prica svi znaju da je Kosovo izgubio Milosevic svojom nerazumnom politikom. Resavajmo ekonomske probleme i da vidimo da uposlimo ljude i da Srbija zivne na ekonomskom planu, to su pravi problemi.
A sto se tice nekakvog bojkota na koji ovde pojedini komentatori pozivaju, to je van svake pameti, jer prvo necemo nikoga iz sveta zbog toga potresti, a drugo to bi bio samar svim nasim sportistima koji zeljno iscekuju da predstavljaju svoju zemlju na OI.

decko sa barikada

pre 12 godina

Napisao sam ja juce lepo da nema nista od ucesca kosova na olimpijadi zato sto kosovo nema nikakav sport,a ovo u evropskom parlamentu slusamo vec 4 god od kad su 22 zemlje priznale kosovo,ceracemo se jos...

GuC

pre 12 godina

zarazno ludilo zvano "zvezdica" je prešlo u sport. Zato čitajući divčevu izjavu, zabrinuto predlažem da se olimpijski komitet Prištine,sa sedištem u Kraljevu, a direktorom u Kragujevcu, obrati ministarstvu sporta KiM sa privremenim sedištem u Kuršumliji, i zapreti da će srBski sportisti, bele boje kože, napustiti olimpijske igre sa sedištem u Londonu...sve zato jer niko ne mari za tu zvezdicu, našu svetinju!

petarV

pre 12 godina

Hahaha...pord ovih naših "političara" Srbija će da se nagled ai nabroji zvzda!!!

Recite mi...koliko mi političara imamo ako sa političkim fakultetom?

Ne računamo,privatne univerzitete,Filološke,Medicinske,Koledze-odsek fizika,dramski fakultet...e takva nam je i država! Svi se u sve razumeju,a najmanje u ono za šta su plaćeni!

Zoso

pre 12 godina

Kosovo je otislo a sad je na redu VOJVODINA.Politicari svojom politikom teraju svoje pokrajine sto dalje od sebe.Srbija nestaje a Beogradjani kroje kapu srpskom narodu.Niste mi objavili komentar a ja vam kazem dzaba ste gradili novi Beograd granica ce biti na Dunavu i Savi.Pravicete vi nov aerodrom u srbiji.Ovo je misljenje Vojvodjanskog srbina koji je ogorcen svojim narodom u Srbiji .Zbogom.

Smrt fasizmu ...i genocidizmu!

pre 12 godina

@Smrt fašizmu .!. komunizmu
1-Vas recnik ne podudara sa snagom Srbije. Ne moze Srbija da pobedjuje NATO!
2-U vasoj scenariji stavite Evropu u losem polozaju da razmislja za 2 miljona Albanaca koje Vi cete proterati(ili..ili) u Albaniju. U realnijoj scenariji, Evropa mora da brine za Srbiju i za 7 miljona ljudi koji(eventualno) ce biti iseljeti u Rusiju, posle sigurnog poraza u rati sa NATO-om... Kumanovski Sprazum kao propust Srbiji(za greske Slobodana),garantirao je mir unutar Srbije... Zar mislis da ako Srbija napadne Kosovo da bi genocidirao Albance, opet ce biti Kumanovskog Sporazuma na kraju rata? Razmisljaj dva puta covece...
3-Kako ljudi kao vi, uvek udrite na Albance jer ne mozete sa jacim i vecim???? Sta sada Albanci vas radili? Zar ne vidite da Albanci "slucajno" su na starni Zapada jer ljudi kao vi zelite Istok?...
4-Oprostite, molim vas za moj recnik koji nikako pripada vecini.

d

pre 12 godina

Kostunica je bio u pravu. Mozete da ga ne volite ali istina je samo jedna.
(mile, 29. mart 2012 14:47)

Ako cemo tako da gledamo, u pravu je najvise bio Cedomir Jovanovic. Ali pusti price rekla kazala koje je neko pricao pre par godina. Od toga sto su oni bili u pravu u proslosti mi ne daje nadu da ce biti dobro, jer mnogi su jaki na recima.

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!

crni domino

pre 12 godina

Gospodine Jeremicu, kako Evropski Parlament odbija da koristi pahuljicu za Kosovo, mislim da pod hitno treba da otkazes gostoptrimstvo Evropskom Parlamentu, a ti gospodine Tadicu nemoj da se obeshrabrujes; zagovaraj i dalje i Kosovo i EU!
Pametnice moje!

Riki

pre 12 godina

Nasa politika je postala politika pakosti. Ako im nemozemo nista, ajd' bar da nemogu na Olimpijadu. Kao dete koje je izgubilo utakmicu pa se duri.

miško

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)

I ja sam sve više i više, zapravo ne mogu da prebolim, što nije bilo kompnene nato intervencije na svrbiju !
Jer, da jeste sada bi svuda bilo kako treba i vladao mir.

SVD

pre 12 godina

Iako situacija nije ni laka ni nekomplikovana, nadam se da Srbija neće da donosi radikalne odluke, kao npr. da ne učestvuje na Olimpijskim Igrama u Londonu. To bi bio šamar baš sportistima koji se spremaju za to i kojima sportski vek nije toliko dugačak da bi mogli svoje šanse da žrtvuju nekim trenutnim političkim potrebama. Mora svima i na Kosovu i u Srbiji da bude jasno da srpski suverenitet nad celim Kosovom ne dolazi u obzir kao ni da Srbija prihvati da neko oduzme celo Kosovo, pa makar to bila i Amerika. Srbija bi trebalo da preduzme inicijativu i da deponuje svoje minimalne uslove koje neće napustiti i koji su realistični, a ne ovako sa nekim floskulama koje kosovski Albanci sigurno neće prihvatiti i dalje nastupa. Svima je jasno da ovakva pat pozicija ne može da postoji. Ako Srbija ne prihvata neke osobe na vrhu Kosova, neka to otvoreno kaže, neka kaže uostalom, koje rešenje će da prihvati, znamo već koje rešenje ne prihvata.

Ovo mi jako mnogo liči na nadvlačenje oko Krajine i Istočne Slavonije pa je jasno dokle smo došli. To Kosovo, kakvo je sada, nas košta i materijalno i politički da je previše plaćano i do sada i da previše uništavamo budućnost svoju i svoje omladine.

Troml

pre 12 godina

EP odbio da Kosovo ima zvezdicu?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Još jedan veličansteveni uspjeh, Vuka Jeremića i ostalih mu pajdaša!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Evropski parlament odbio je predlog grupe poslanika da se Kosovo u dokumentima ovog tela od sada pominje sa fusnotom.

Samo neko NADPRIRODNO GLUP kao prim. radi ova "grupa od najverovatnije jednog poslanika" mogla je predloziti tako nesto u EP i jos ocekivati da tako nesto bude usvojeno ?
Svako iole normalan zna da se cak i predstavljanje Kosova na "regionalnim skupovima" prepusta zemljama organizatorima tih skupova i njihovoj dobroj volji hoce li Kosovo predstaviti sa zvezdicom i fusnotom ili ne i da je do sada Srbija 2 puta napustila takve skupove zato sto je ni u "regionu" NIKO ne zarezuje a kamo li u EP gde sedi vecina zemalja koje sa NEZAVISNOM DRZAVOM Kosovo vec odavno imaju uspostavljene diplomatske i medjunarodne odnose bez ikakvih "obelezja" !
"zvezdica" iznad naziva za Kosovo je "izmisljotina" koja ima samo jedan cilj tj. da omoguci Srbiji da ucestvuje na regionalnim skupovima a da pri tom pred svojim glasacima "sacuva obraz" i da ne mora stalno da bezi i da bojkotuje takve skupove na kojima je Kosovo i do sada uvek ucestvovalo i to bez "zvezdice" !
NIKO Srbiji ne moze zabraniti da se i dalje pretvara i "pravi ludom" ali to ne obavezuje nikoga drugog da i on "poludi i OTUPI" !

Visi

pre 12 godina

Citajuci ove komentare dolazim do sakljucka da je Srbiji zaista neophodan PREOKRET. Samo preokret Srbiju SPAsava. DEVEDESETE SU ODAVNO PROSLE , SADA JE 2012 GOD. Milosevic je odavno mrtav a sa njim i njegova politika. Vreme je za BUDJENJE.

Marina

pre 12 godina

Ovo je logičan nastavak primjene sporazuma PR-BG. Kosovo s fusnotom pravilo je koje se treba primijeniti u REGIONALNOM predstavljanju Kosova,i nema riječi o predstavljanju Kosova u Berlinu ili Briselu. Druga je stvar što Srbija mulja građane tumačeći sporazume kako joj u datom trenutku odgovara,i što je suprotno mišljenjima i tumačenjima svih i u regiji i EU. Kosovo na Olimpijadu neće stići ove godine,ali se ne bih kladila za sljedeća neka svjetska,europska ili olimpijska natjecanja.

klin

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)
...
Ne časi ni časa, kreći odmah, a mi ćemo za tobom, brzo kao ruska crnomorska flota...hehehehh

kurrizi iz Djakovice

pre 12 godina

Stime ste uverili EVROPSKI PARLAMENT da zbilja niste za nishta.Odobrio vam je fusnotu za KOSOVO na regionalnom nivou, a vi ste smatrali da je nezavisnost kosova dovedeno u pitanju pored odluke medjunarodnog suda,i volje naroda na Kosovu za samostalnost. Zbilja ste jako naivni da nekazhem blesavi. Bogdanovic hoce da razgovara sa medjunarodnom zajednicom, Jovanovic sa Obamom, ma niste vi krivi nego oni koji ukaljaju svoj ugled samo da bi spasili predsednika Borisa Tadica na predstojecim izborima za predsednika u Srbiji. Kada bi tako lahko bilo zaboraviti 78 dana Nato bombardovanja, zgaranje Kosova u celini, ucinjena zverstva prema albancima, mozhda bi se medjunarodna zajednica predimislila o samostalnosti Kosova, a ovako ne za 1000 godina. Pa zato cuvajte to shto vam je ostalo dok niste i to sve izgubili \beogradski pashaluk\

Marko

pre 12 godina

Izgleda da ne sede samo u našem parlamentu ljudi sumnjivih intelektualnih sposobnosti.
Mi smo sporazum koji je postignut u Briselu o predstavljanju Kosova potpisali sa pregovaračima iz EU i sada imamo ovakvu odluku evropskog parlamenta. Isti ti od nas traže da poštujemo potpisano, ne poštuju ono što su oni potpisali.
Mislim da bi naša vlada trebala da reaguje na ovakvo shizofreno ponašanje.

Jelena

pre 12 godina

Tako je, treba bojkotovati OI! Toliko ce se potresti Evropa, svet, a i sire, da nece ni primetiti taj bojkot... Ako vam nije dosta sto izdrzavate hirove promasene drzave (Srbije) na Kosovu, nek' vas Toma vodi u rat...jedan vise, jedan manje, nema veze sto je izgubljen kako god da se pogleda. Sve ste probleme u zivotu resili, kakva Svedska i Svajcarska, ostaje vam samo Kosovo...koska da se glozite.

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ha ha gospodo evropska sada narod odlučuje a ne političari poltroni. Ništa braćo srbi budite složni inače osim kosova ode vojvodina,raška,jug srbije,r.srpska.

marko kralj

pre 12 godina

bas ce biti interesantno kad bude igrala reprezentacija Srbije protiv Kosova, na primjer za evropsko ili svjetcko prvenstvo, utakmice u beogradu i pristini, ima da bude veselo...

Axel Foley

pre 12 godina

Pa dobro,ionako je predviđeno da se ta zvezdica koristi samo na regionalnim skupovima.Ne treba se mnogo opterećivati odlukama EP,pošto se zna kako se tu odlučuje.
A,najbolja mi je ova Lunaček,ne znam više koji joj je ovo predlog prihvaćen od strane EP,u kojem traži da Kosovo priznaju i preostale članice EU,koje to nisu uradile,a rezultat je za nju poražavajuć.
Tako će verovatno biti i sa učešćem Kosova na OI.

СРБIN

pre 12 godina

Ха, ха, ха...Истопи се пахуљица!!!Вероватно ће Борхан сад да нам каже, да ће ускоро опет снег...Шта нам жути раде, па ово је страшно!
Где ли је Борко, да чујемо његове мудре изјаве...Време је за рећи, "Збогом Србијо"!!!

Sir Giles

pre 12 godina

Nije Tadić izgubio Kosovo nego "veliki" Srbi pre njega.
Tadić se jedino u nedostatku prave politike zubima drži za "kosovsku" ne bi li dobio još koje izbore.
A priča o "zvezdici" je krajnje moronska, služi za zamagljivanje istine i izgovor je vlastima pred nepismenom rajom.
Sutra mogu na tablu Majami da dodaju * i da dopišu ispod "Srbi bi voleli da je njihov" i to ne bi promenilo ništa baš kao ni ona ispod natpisa Kosovo.
Stvarno ne mogu da verujem da još ima ispranih mozgova koji se primaju na sve ovo.
kako bi svet bio lepši kad bi malo manje političili po kafanama, i kad bi malo više čitali knjige.

miško

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Ja sam Srbin !!!

Moraćeš i nama "izdajnicima" da objasniš to vaše "nešto"...

Pristevac

pre 12 godina

Nikakve zvezdice ni fusnote nisu relevantne za dalje korake ni za Kosovo a niti za Srbiju. To je samo magla i dnevna - ja tebi ti meni. Da se objasnim: Kosovo je prznato od 89 Zemalja clanica UN, kada se prizna od 2/3 zemalja (132) clanica UN ce Kosovo od sutrasnjeg dana biti ravnoprana clanica UN bez ikakvih mogucnosti Veto Rusije ili bilo koga treceg. To je regilisano zakonom UN i ne moze se menjati. Sprecavanje priznavanja Kosova od zemalja koji nisu priznali nezavisnost je samo malo dobivanje u vremenu i kosta milione ili miliarde Eura. uzaludno. Kosovo i Srbija ce obe biti clanice EU, skinuti granice, razmeniti ambassadore i biti bolje komsije nego sto su danas. Zakljucak: nema veze ko je sta danas ili jece rekao, zvezdice ili nesto novo sutra je samo magla prema gradjanima koji se ne trebaju baviti politikom nego prosperitetu ka boljem zivotu i buducnosti sa sebe i svoju decu. Pozdrav iz pristine.

Viktor

pre 12 godina

@Sale, 29. mart 2012 15:25

Postoji jedan tekst/misljenje jednog strucnjaka Stratfora koji je svojevremeno objavljen na sajtu "Slobodne Evrope" i koji opisuje sve ovo.

Na zalost, izgleda da ga je Slobodna Evropa izbrisla iz svoje arhive ali postoji jos uvek na dva bloga, gde moze da se procita.:

www.myspace.com/chvoks/blog/377908304

i na

http://redbanner.blogger.ba/

Inace naslov je simbolican: "Rat je završen – Srbija je izgubila"

Svaki put kad ga procitam tuga me uhvati.

nn

pre 12 godina

ja bi zeleo da od srbje ostane samo okolina beograda da vi liberali i ostali turbo evropljani bez alternative budete zadovoljni jednog dana mozda shvatite neke stvari do tada mantranja evropa nema altenativu" samo slep covek nevidi da se zadnjih 20 godina primenjuju dupli standardi od hrvatske koja je napala zone po un zastitom i etnicki ih ocistila nato ne da je njih bombardovao nego im je jos i pomogao do bosne i kosova koliko su puta iz te iste evrope ponavljali da jedan narod nemoze imati dve drzave misleci na srpsku i srbiju pa sto sad to neponavljaju u slucaju kosova pojedini nikad nazalost nece nauciti nista iz ne tako davne proslosti pozdrav

miško

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?
(Marlon, 29. mart 2012 16:43)

A pa to se ne računa, znaš oni nisu "naši" !

miško

pre 12 godina

E, sad, ko ste to "vi", i koji su "vasi" interesi o tome bi moglo da se raspravlja.
Na stranu emocije, "nama srbima" nije u interesu da kosovski albanci ostvaruju nesto sto je suprotstavljeno "nasim" interesima, dakle, oni (ili "vi") imaju svoje interese,a mi (srbi) svoje. Dakle, nema tu nikakve pakosti. Cist interes. A i kako ce na olimpijadu kad nisu clanica UN.
(MacLeod, 29. mart 2012 17:25)

Da pojasnim, jednom za svagda... "vi" ste kako vas ja zovem svrbi, a Mi ostali smo Srbi !
I veze jedni s drugima nemamo !!!
Kažu da govorimo istim jezikom, mada nešto nisam ni u to siguran.

paraolimpijada

pre 12 godina

Eto pahuljica se istopila, srb autosovinisti udruzeni sa cro i alb sovinistima likuju i padaju u trans zato sto je u EP-u prosao predlog jedne albanske lobistkinje, Djokovic vec igra tenis za tacijevsku "drzavu kosova", preti se jos otimanjem teritorija Srbije ako se "ne opameti" i ako ne prihvati "nezavisnost" te albanske paradrzave... Medjutim ako je sve tako, ako je "drzava kosova" zaista nezavisna i ako ta fusnota nista ne znaci, zasto onda ta nezavisna i suverena drzava koja navodno postoji na delu Kosova ne udje vec sutra u UN? Zar za jednu nezavisnu i suverenu drzavu to nije sitnica? Zar Juzni Sudan nije u troku od par dana usao u UN? I zar nije i ovakva Srbija usla u UN u roku od para dana? Sve nezavisne i suverene drzave ulaze u UN i u ostale medjunarodne organizacije osim te velesile od albanske "drzave kosova"? Zar to nije cudno za fanove albanskih nacionalistickih paradrzava?

carobnjak iz oza

pre 12 godina

kad procitam vecinu komentara na portalu gde se jasno i glasno daje do znanja koliko su Albanci losi i da su manje vise nekorisan i nikakav narod, i kad se dobro zamislim i razmislim i kad vrati film unazad.....
,,Rodjen sam i odraso u sred Srbijije`` Neka mi neko dokaze da ako se vratim da zivim u Srbiji nikad vise necu morati da crvenim i da se svuda oko mene nece pricati sve najgore o Albancima i da necu biti gradjanin drugog reda. Eto ja cu usred Pristine javno da kazem da je Kosovo Srbija i odricem se javno svega Albanskog u sebi.
Cim ovo meni dokazete dokazacete i Evropi i Americi i svim drugim koji su priznali Kosovo i svi ce oni povuci priznanja.
pozzzzz svim dobrim ljudima i naravno novostima B92

Marlon

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?

Caki88

pre 12 godina

I to je vasa politika i EU i KOSOVO sram te bilo Tadicu trebada se stidis ,bedo bedna,sve si r******o ,Rumuni traze neke manjine moze samo da dobijemo status kanditada j**o te status nosi ga kuci sve vas treba uza zid poredjati izdajnici ,i svi oni koji i dalje glasaju za tebe su samo oni koji ideje o zivotu nemaju

stefan

pre 12 godina

E sad se vidi sta je sustina ovog dijaloga,da se kroz pristanak Srbije,u potpunosti Kosovo oformi kao drzava.Izgleda da se zvezdica i fusnota istopila.....

Legia Semlin

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....

darko

pre 12 godina

Kad neko bitan u familiji umre tuga dugo traje ali ljudi vreme je da se prihvati realnost..
Možemo samo da umremo za Kosovom sve ostalo je ispucano od rata do diplomatije ..Svi su grešili od 70 ih godina .Idemo dalje ili bi još koju godinu da sebe mučimo time .
Zaštitimo narod dole i kraj priče 500 godina Kosovo nije bilo Srpsko od nastanka Srpske države pa do pripajanja Kosova prošao je ceo vek i mada su svi u srcu smatrali Kosovom delom Srbije medjunarodno smo priznavali realnost..
Možemo samo da sprečimo Kosovo da bude član UN i ništa više sve ostalo je izvan moći ove države ALI KAD TO produžim u decenije i godine i mislim da makar mi dubili na glavi ce im to na kraju uspeti ..u svakom slucaju imacemo stanje kao tajvan-kina.Problem sa Kosovom je to što stanovništvo neće sa nama a dugoročno to se nikad neće promeniti.

srndach

pre 12 godina

Ja se sve tesim da su nam oteli Kosovo zbog zelje da oni kontrolisu trziste droge i oruzja ...
Kad kazem, kontrolisu, onda mislim na izolaciju u svakom slmislu te reci.

Neinformisani građanin

pre 12 godina

Pa kako onda treba da bude predstavljeno? Bez zvezdice sigurno. Kao građanin ove države mislim da imam pravo da znam šta je onda uopšte potpisano na pregovorima u Briselu.

Zbogom Srbijo

pre 12 godina

EU i NATO imaju za finalni cilj vezano za Srbiju da otmu celokupnu teritoriju Srbije - a narod koji tu zivi ili da poubija ili da sve raseli u Belorusiju ili Ukrajnu Dal ce Beograd da pripadne Kosovu,Hrvackoj ili Madjarskoj sa zvezdicom ili bez to uopste nije vazno.
Ili oruzje u ruke ili pakujte kufere al nikako teze od 15kg

Dakle

pre 12 godina

Da li je zaista moguce da ovde jos uvek ima dovoljno slepih, da ne kazem glupih, koji misle da je Kosovo i dalje deo Srbije?!

Smesno..+

Arben

pre 12 godina

pa vidite bre ludi da je europa vec voli Republiku Kosovu kau nezavisna derzava,i vi sami znate da je Kosova Derzava i to mije drago....Ko kaze da Kosovo je Serbija nek ide na Prishtinu da vide istine........

Zlatko

pre 12 godina

Meni vise zaista nije jasno tko ce vama sve i na koji to nacin morati objasnjavati da KOSOVO NIJE SRBIJA, da biste vi to napokon jednom shvatili i prihvatili !? Kakva fusnota i zvjezdica, kakvi bakraci, ljudi, zar ne shvacate koliko ste groteskno smjesni ?!

Dozivljavate poraz za porazom, izgubili ste sve ratove koje ste pokrenuli u svojoj shizofreno-mitomanskoj ambiciji stvoriti Veliku Srbiju, u Hollywoodu se snimaju filmovi u kojima ste - kao narod - preuzeli ulogu glavnih negativaca na planetu itd.itd., ali vi uporno tjerate svoje. Vi biste ratovali s NATO-om ?! Vi ??? Pa hajde, krenite. sto cekate ?! Krenite u "oslobadjanje" Kosova pa cete zaista proci onako kako vam je onaj Albanac napisao, tj. da ce za koji dan albanska vojska biti u Beogradu !

Dokle?

pre 12 godina

Ove sto se groze Evrope pitam da li ste culi gde ide Ruski patrijarh? Da li u Srbiju ili Bugarsku? CCC pa kako nasa braca Rusi tako prema nama, stvarno nema smisla.

de.

pre 12 godina

Albanska lobistkinja je uspela da proturi po ko zna koji put ono za sta su je zaduzili i za sta je placaju, doneta je neka deklaracija EP-a kojeg malo ko zarezuje i u samoj EU i sta sada? Apsolutno nista jer je sve isto kao i juce a dezurni albanski i hrvatski sovinist-komentatori i dezurni srBski auto-sovinist komentatori ovde zlurado histerisu kao da je albanska "drzava kosova" vec osvojila 10 zlatnih medalja na Olimipijadi i kao da ce Hasim Taci da pali olimpijski plamen u Londonu. Smanjite dozivljaj. Smesni ste. Ni posle ove deklracije ta albanska "drzava kosova" nece biti primljena ni u Un, ni u OEBS, ni u SE, ni u MOK, nece ici na Olimpijadu, ostace i dalje nefunkcionalni i izdrzavani protektorat, Hasim Taci je i dalje kriminalac i ratni zlocinac, albanski nacionalisti su i dalje otimacinom, etnickim ciscenjem, zlocinima i muljanjem svake vrste dosli do 85% Kosova. ta albanska "drzava kosova" je i dalje naci-krimi tvorevina...

Safet Cara

pre 12 godina

Bravoooo, tako i treba!! Fusnota dragi susjedi, ne menja nista na terenu. Ona sluzi samo kako "Alibi" vasim politicarima, da skupljaju sto vise poena na izborima. Kosovo nije nikad ni bila zavisna. Srbija je bila zavisna od Kosova. Trebala wam kad ste gradili novi Beograd

Julius

pre 12 godina

U srpskoj politici, diplomatiji, propagandi i medijima sve neke uzvisene teme: Kosovo, Preambula, Ustav, Rezolucija 1244,UNMIK, Fusnota, "i Evropa i Kosovo", i sve tako redom, dok jedna za drugom rastope kao pahuljice.
Na danasnju odluku Evropskog parlamenta, kojom je odbio da se Kosovo u dokumentima tog tela pominje "fusnota", ama toliko smesnih reagovanja da covek pomisli da li je ovaj narod srpski toliko naivan, ili se pravi lud, kao da ne zna da je Kosovo nezavisna od Srbije.
Borko Stefanovic pokusava da tesi sebe i svoj narod, cinjenicom da odluke Evropskog parlamenta nisu izvrsne i obavezujuce. Ima milion primera da misljenja ili odluke nekog visokog organa nisu obavezujuce u izvrsnom smislu, ali snagom autoriteta tog organa one se izvrsavaju bez pogovora.
Evropski parlament je danas pozvao i one pet clanice EU, koje do sad nisu priznale Kosovo, da to ucine, a pozvao je i Medjunarodni olimpijski komitet da omoguci Kosovu ucesce na Olimpijske igre u Londonu.
Predsednik OK Srbije Vlado Divac kaze da sportisti Kosova mogu da aucestvuju na Olimpijskim igrama samo kao clanovi OK Srbije!
Ne gospodine Vlado. Kosovski sportisti nikad vise nece ucestvovati na nekom medjunarodnom takmicenju u okviru bilo kakve sportske ili druge asocijacije Srbije, vec samostalno, kao predstavnici nezavisne drzave. Ako se kojim slucajem ne mogu nastupiti samostalno, oni ce ucestvovati u okviru Olimpijskog komiteta Albanije, a ne Srbije.
Citava politika i diplomacija Srbije vodi se inadzijski. Inat je postao drzavni mehanizam u vodjenju politike, ekonomije, diplomatije, sporta, kulture, nauke, crkve, drzave...Inat i inadzijsko ponasanje je detinjasto, stetno, iracionalno i besmisleno.
Dok razvijeni svet otkriju nove zvezde i nova sunca u vasionu, Srbija je u dijalogu sa Kosovom ostvarila "epohalno otkrice" asteriks sa fusnotom, cime "je odbranila teritorijalni integritet i dostojanstvo". Cela politicka i diplomatska snaga Srbije spram Kosova je sada svedena u fusnoti! A ta fusnota je, kao neko prelazno resenje, zamisljena za predstavljanje Kosova u regionalnim skupovima, na kojima ucestvuju i Kosovo i Srbija. Nije fusnota zamisljena za sednice Evropskog parlamenta ili nekog drugog organa, gde ne ucestvuje Kosovo kao samostalna drzava.
Zato je vreme da se probudite iz propagandne-politicke kome!

Niko nesmme da vas bije

pre 12 godina

sto se neko ne priupita kako ce mo nagovoriti 2 miljona Albanaca koje svakodnevno na ovaj ili onaj nacin u ovim ili onim novinama,onoj ili ovoj televiziji, oznacavamo kao glupe, zaostale, primitivne, soviniste, rasiste, itd,itd, kako sve njih da ubedimo da je Kosovo tj,(KiM)dobrodoslo nazad u okrilje RSB i da Srbi vise nisu oni isti ko u doba milosevica i pre toga i da vise nece biti narod drugog reda vec ravnopravni kao i svi drugi narodi.
(sale)

Pa zar tebi nije jasno, Srbiju ne zanimaju Albanci vec zemlja i resorsi. Albanci su nuzno zlo, uvek bili i uvek ce biti. Zato Kosovo nikada nije bilo i nece biti Srbija.

хехе

pre 12 godina

Нимало ме не чуди, само ме занима како ће сад да наступе ови наши преговарачи који су тако поносни били због те звездице.

miško

pre 12 godina

Mogli bi "naši" da na plimpijskim igrama, nose majice sa natpisom "Kosovi je svrbija" !
A mogao bi i novak, da zaigra za promenu za Kosvovare, na kraju krajeva, odatle su mu koreni...

Toliko od mene

pre 12 godina

"Pravi Srbi" su dosli glave Srbiji. To je jedina istina. Njihovi recepti su otrovno smrtonosni za Srbiju. Ko to nije shvatio neka prati Haska sudjenja gde jedna po jedna laz o "odbrani" pada a vidi se cisti zlocin i pljacka. "Pravi" Srbi su sprecili da se tom sistemu i njenim protagonistima javno sudi u sred Beograda. A jedino tako se Srbija mogla sacuvati. "Pravi" Srbi umisljaju da se visenacionalna Srbija "brani" primitivnim nacionalizmom i mitovima. Niti se Jugoslavija tako mogla sacuvati niti Srbija. zapamtite "pravi" Srbi, vi ste smrt za Srbiju. preokrenuli ste i najvece Jugoslovene u bevsoj Jugi u anti-Jugoslovene a preoikrenucete i poslednjeg lojalnog Srbina u neprijatelja.

lektor korektor

pre 12 godina

A pricali smo na sva usta da je Kostunica neobavesten i paranojik.
Drugi su pricali da su Kosovo i put u EU dva odvojena procesa.
4 godine posle, rezultat je vidljiv.

Nit prosperiteta nit Kosova.
Zuti, satrali ste nas.
(Goran, 29. mart 2012 16:18)

paranoJik???
Sedi, 1... kec k'o vrata, i bolje cuti, pismen si i pametan k'o i taj tvoj kostunjavi... a da, vi srbende ne morate da znate srpski, to vazi samo za nas "ostale"... vi to sve nadoknadjujete sovinizmom i primitivizmom kojem tepate "patriotizam"... samo nemojte vise da "volite" ovu lepu nasu, jos se lecimo od posledica vase silne "ljubavi"...

sima strahota

pre 12 godina

..ima k tome par godina, nekim neverovatnim spletom okolnosti dogodi se da "popunjavam stolicu" na nekom regionalnom forumu, bese turska u pitanju..i u nekom trenutku spiker prozove delegata sa kosova da nesto kaze, ja sad prebiram po glavi dal da ustanem ili da odustanem, neki skandal da napravim il sta da radim..uglavnom, vidim da dve mike iz kosovske delegacije sa zagonetnim smeskom analiziraju moj sledeci potez, ja tu prelomih da iskuliram, udobno se zavalih u stolicu i ne preduzeh nista..do dan danas se nisam pokajao zbog toga, nebo mi fakat nije palo na glavu, grom je udario na neko drugo mesto, sve kletve dezurnih narikaca rasplinule su se
, nekako mi lepo svega toga da se setim, zao mi samo sto nemam fotku..

ljudi? koji ljudi?

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?
(Marlon, 29. mart 2012 16:43)

sad bar vidis dokle doseze taj "nas" cuveni "patriotizam"...

Axel Foley

pre 12 godina

Ljudi,daj jednom shvatite FUSNOTA i ZVEZDICA se koriste samo za regionalno predstavljanje,jer je takav dogovor.I,nemojte više da krivite ovu vlast za gubitak Kosova,pošto se dobro zna,da je za to jedino odgovoran Milošević.
I,da manite se ratovanja i teritorija,jer su najvažniji ljudi.

Kreni

pre 12 godina

mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Pa sta cekas,mozda Deda Mraza,ako cekas njega on nikad nece doci.Sto znaci i ti nikad neces krenuti ni na Poseti a kamoli da se sukobljavas sa mnom.

Hana

pre 12 godina

Visi kaze da je Milosevic umro odavno a sa njim i njegova politika. Ja bih rekla da je Milosevic umro ali ne i njegova politika. Srpska politika ustvari ostala je ista, samo su se akteri promenili. I ja se slazem da je vreme za preokret i budjenje.

ZVEZDICA

pre 12 godina

predlažem da kad neće kosovo onda neka srbija natakne zvezdicu pa nek bar neko ima zvezdicu da se nije otopila . lepo smo vam nudili zvezdicu a niste hteli , pa eto vam sad baš ! živela srbija* !!!!

MacLeod

pre 12 godina

Nasa politika je postala politika pakosti. Ako im nemozemo nista, ajd' bar da nemogu na Olimpijadu. Kao dete koje je izgubilo utakmicu pa se duri.
(Riki, 29. mart 2012 16:39)

E, sad, ko ste to "vi", i koji su "vasi" interesi o tome bi moglo da se raspravlja.
Na stranu emocije, "nama srbima" nije u interesu da kosovski albanci ostvaruju nesto sto je suprotstavljeno "nasim" interesima, dakle, oni (ili "vi") imaju svoje interese,a mi (srbi) svoje. Dakle, nema tu nikakve pakosti. Cist interes. A i kako ce na olimpijadu kad nisu clanica UN.

Zbogom srbendo... putuj, putuj igumane...

pre 12 godina

EU i NATO imaju za finalni cilj vezano za Srbiju da otmu celokupnu teritoriju Srbije - a narod koji tu zivi ili da poubija ili da sve raseli u Belorusiju ili Ukrajnu Dal ce Beograd da pripadne Kosovu,Hrvackoj ili Madjarskoj sa zvezdicom ili bez to uopste nije vazno.
Ili oruzje u ruke ili pakujte kufere al nikako teze od 15kg
(Zbogom Srbijo, 29. mart 2012 18:14)

Hrvackoj???
tvoja "pismenost" sve govori, dalji argumenti su totalno suvisni i nepotrebni...

Buna protiv dahija

pre 12 godina

Nikada sa vama u bilo kakvu zajednicu, putuj evropo, a braća muslimani već će se pobrinuti za vaš "mir i spokoj". Jedva čekam da krenete na Iran zajedno sa Amerima i Izraelcima.

Bili piton

pre 12 godina

[Albanci] su u pravu, nije zvezdica, već pahulja. Istopi se . Nekako mali domet vaše spoljne politike, od Beograda pa do batajnice.

sale

pre 12 godina

e moji komentatori stvarno me interesuje kako ste vi zamisljali rasplet Srbsko-Albanskog konflikta jer nezamislivo je da ce zemlje EU koje su priznale nezavisnost to priznanje jednog dana ponistiti pa taman da se za to bori 100000 Borka,Tadica,Jeremica,i svih ostalih.
Siguan sam da je to poznato svakom bar donekle pismenom coveku u SRBIJI ali inat ne dozvoljava da se to prihvati.Zasto se neko ne priupita kako ce mo nagovoriti 2 miljona Albanaca koje svakodnevno na ovaj ili onaj nacin u ovim ili onim novinama,onoj ili ovoj televiziji, oznacavamo kao glupe, zaostale, primitivne, soviniste, rasiste, itd,itd, kako sve njih da ubedimo da je Kosovo tj,(KiM)dobrodoslo nazad u okrilje RSB i da Srbi vise nisu oni isti ko u doba milosevica i pre toga i da vise nece biti narod drugog reda vec ravnopravni kao i svi drugi narodi.

Branko

pre 12 godina

Zašto je Brisel ovo uradio baš sada? One koji su u Srbiji na vlasti, Brisel već ima u šaci ("EU nema alternativu"). Da bi dugoročno EU otklonila probleme sa Srbijom i Kosovom, oni će ovim potezom spustiti rejting "proevropskim" strankama i pomoći Tomi Nikoliću da dođe na vlast kako bi ovaj potpisao ono, "Bezuslovno priznajem Republiku Kosovo, njenu nezavisnost i teritorijalni integritet". To znači da će većinsaka Srbija priznati nezavisno Kosovo a ostaće u manjini SRS, DSS i Dveri. Albanci ovakav rasplet događaja nisu mogli ni da sanjaju. Eto šta može Angela Merkel u dogovoru sa Amerikancima. Njima ni Albanci neće predstavljati veći problem na Kosuvu, zato što je NATO bacio toliko osiromašenog uranijuma da će bilo zbog steriliteta ili kancera njihov broj biti sveden na minimum.

Eric

pre 12 godina

Aj sad vi sto galamite ovde, u najblizu kasarnu da zaduzite oruzje pa na Kosovo. Lako je ovde prosipati pamet a pola vas patriJota sluzilo vojsku po bolnicama i bibliotekama.

ze

pre 12 godina

@miško
Ovo ti je novi nick? a "bezimena", "bucko"? Malo odmaraju? Uglavnom, malo je smesno i jadnjikavo svoje provinicijalne stavove predstavljati kao ultimativnu istinu a one koji ne misle na taj nacin podrugljivo nazivati "svrbima". Problem u Srbiji je da osim zatucanih, iskompleksiranih, ogranicenih, palanackih i neinteligenmtnih srBskih patroiJota sada imamo i iste takve, zatucane, iskompleksirane, ogranicene, palanacke i neinteligente tzv "liberale" koji zamisljaju da su svu pamet ovog sveta pokupili. Tesko da bi bilo koja drzava izdrzala ovakvo stanovnisto i na zalost to nece uspeti ni Srbiji i zato ni ne cudi da je ovde prisutan opsti raspad.

Rony

pre 12 godina

Dobro Srbi šta je ovo ,[Albanci] su vam se nešto razbahatili,nanjušili krv,kako su počeli odniće vam sve,razbudite se inače,ostadošte bez gaća

Goethe

pre 12 godina

Ovo sve lici na istorijske momente kad neka vlast procerda poverenje glasaca, dodje do ekonomskog kolapsa i politickog ponizenja i onda dodje neki ekstremni pokret. Dveri, radikali i Kostunica bi mogli dobiti mnogo vise nego sto bi se na prvu loptu moglo pomisliti. A za mladje od 30 je svakako najbolje pokusati raditi van zemlje.

Sumnjivi srbski patriota

pre 12 godina

a bi zeleo da od srbje ostane samo okolina beograda da vi liberali i ostali turbo evropljani bez alternative budete zadovoljni jednog dana mozda shvatite neke stvari do tada mantranja evropa nema altenativu" samo slep covek nevidi da se zadnjih 20 godina primenjuju dupli standardi od hrvatske koja je napala zone po un zastitom i etnicki ih ocistila nato ne da je njih bombardovao nego im je jos i pomogao do bosne i kosova koliko su puta iz te iste evrope ponavljali da jedan narod nemoze imati dve drzave misleci na srpsku i srbiju pa sto sad to neponavljaju u slucaju kosova pojedini nikad nazalost nece nauciti nista iz ne tako davne proslosti pozdrav
(nn)

EVO ZBOG OVOGA:

http://www.slobodnaevropa.org/content/sudjenje_karadzicu_insajder_o_protjerivanju_i_ubijanju_zvornickih_bosnjaka/24531824.html

a to je samo jedan "detalj" iz 90tih i svugde su patriote pobedjivale protiv nenaoruzanog naroda. Zbog takvih rodoljuba koji sada gracku ko kalimero - nepravda nepravda...(a koji su zajedno sa JNA ispravljali demografsku "nepravdu") Srbija je se svesti na minimum ali ne zbog nedostatka "pravih srba" nego zbog previse samozvanih "pravih" Srba koji jos jasu i prozivaju "neprave".

ssss

pre 12 godina

Rezultati ovog glasanja pokazuju sve
Koliko god mi osporavamo da na Kosovu zivi 95% Albanaca, ali da su ipak manjina ako se gleda cela Srbija, EP nam dokazuje da su u Evropi u vecini oni koji su za samostanost KJosova tako da ta demokratija na koju se pozivamo 'pada u vodu'.
Zaboravljamo da u EP sede predstravnici iz parlamenata/skupstina svih drzava Evrope a proporcinalno broju poslanickih mesta. Tako da nas u EP zastupaju i DA i DSS, i SRS i NS...
Ili da 'bogata' Srbija provede i raspise referendum u celom svetu

zexx

pre 12 godina

Suplja prica, sve je odavno dogovoreno a ovaj nas tzv. koordinator sada samo koordinira kao sto rekoh odavno dogovoren scenario izmedju suplje EU i jos suplje Vlade Srbije.. a sve odradjeno tako da nikopojednacno ne odgovara za otcepljenje Kosova od Srbije. Fuj!

LimanacNS

pre 12 godina

Ja sam za to da svima kažemo jasno i glasno da se nećemo odreći Kosova i Metohije ni po koju cenu, i da napokon krenemo da tražimo još neki "put". Naravno, biće teško, ali, hej, k'o da je pa sada lako. Nećemo ući u EU dok se ne odreknemo KiM, to je sada već jasno. Naravno, kao i u svim demokratijama, većina će odlučiti, a ja imam prava na svoje mišljenje.

Pozdravljam sve ljude dobre volje :)

dejan

pre 12 godina

ljudi ja pre dva meseca napisao da onog trenutka kada dobijemo status kandidata tog trenutka smo priznali kosovo, tako da nemojte puno da se uzbudjujete! kratko objasnjenje, evropska komisija nam je slala papire koje smo trebali popuniti i odgovoriti na neka njihova pitanja. svaki put kada smo te papire vracali u kojima smo stavljali kosovo oni su nas odbijalai. onog trenutka kada smo taj zahtev popunili bez kosova dobili smo status kandidata, a sve ovo ostalo je sarena laza da se ne bi dizale tenzije u narodu.

Zedes

pre 12 godina

@ Branko

I Bog je najvjerojatnije Srbin, zar ne ?! Pa onda Srbija nije do Tokija nego minimalno do Proxima Centauri.

@ LFC

Uh, tocno, eno - pola Europe drhti nakon Divcevih rijeci...

Mika

pre 12 godina

"Ma Borko nam je super! Sve je lepo ispregovarao kao sto je i trebalo, po instrukcijama koje je dobio"- ovako bar govore strane sluzbe za koje je Borko pregovarao, a to sto ni jedna od sluzbi nije srpska i ne pripada Srbiji, to je druga stvar...pa mozda ce i on dobiti kao nagradu, neku poziciju kao predstavnik Srbije u UN-u ili EU, WB, ili specijalizovanoj agenciji...to je bolje od ambasadorske pozicije, bolje je placeno....

sima strahota

pre 12 godina

Pa niko i nije rekao da ce tebi licno nesto da fali u tom trenutku ako tu odsedis, niko nije ni rekao da ce da te udari grom...Ali to su te lepe odluke pojedinaca, to kuliranje, to je to sto nas i dovede dokle nas je dovelo. Umesto svi, uvek, na svakom mestu i svima da stavimo do znanja stav Srbije povodom KiM, lakse nam je da se zavalimo u stolicu i pravimo blesavi. I tako mic po mic...Pih. Ne znam sta se hvalis stvarno.
(djordjevic, 29. mart 2012 17:11)

Vidi prijatelju, sve i da sam ustao i demonstrativno napustio skup, lik bi nastavio da prica i planeta bi nastavila da se vrti..u zbiru istorijskih desavanja jedino bi ja ostao uskracen za ono sto je covek imao da kaze..sad, da smo mi mic po mic obracali paznju na to sta neko sa kosova ima da nam kaze umesto sto smo ispoljavali degutantnu meru gordosti uvek i svuda, mozda bi ljudi i hteli da zive sa nama..i jos nesto, da bi ja bilo kome stavio do znanja stav srbije po pitanju kim, srbija bi trebalo da ima taj stav..srbija ga nema, postoje razlicite manifestacije vidjenja tog pitanja, kao sto su moleban na adi ciganliji, patriotsko konfiskovanje stranih patika o danu proglasenja nezavisnosti kosova, milijarde proneverenih iz budzeta zarad odrzanja iluzije da je kosovo u srbiji..u moru svih tih stavova ja eto zadrzavam pravo na svoj, u pokusaju da ostanem normalan pred naletima salonskih demagoga, heroja bez dana vojnog roka, popova iz crnih limuzina, bogatasa sa administrativnih granica, zastitnika srpstva sa tetoviranim kukastim krstevima i tako tih..u zdravlje g. Djordjevicu..

Djura

pre 12 godina

Gde je sada Borko-smorko da na sva zvona hvali svoj "uspeh"!?Kakva je ovo "Bozanstvena tragedija"!!!
(ANDRIJA, 29. mart 2012 17:42)

Vidjen je u Zabeli.

M

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Ja sam Srbin !!!

Moraćeš i nama "izdajnicima" da objasniš to vaše "nešto"...
(miško, 29. mart 2012 18:29)

Nema problema misko, objasnicemo ti!

miško

pre 12 godina

@miško
Ovo ti je novi nick? a "bezimena", "bucko"? Malo odmaraju? Uglavnom, malo je smesno i jadnjikavo svoje provinicijalne stavove predstavljati kao ultimativnu istinu a one koji ne misle na taj nacin podrugljivo nazivati "svrbima". Problem u Srbiji je da osim zatucanih, iskompleksiranih, ogranicenih, palanackih i neinteligenmtnih srBskih patroiJota sada imamo i iste takve, zatucane, iskompleksirane, ogranicene, palanacke i neinteligente tzv "liberale" koji zamisljaju da su svu pamet ovog sveta pokupili. Tesko da bi bilo koja drzava izdrzala ovakvo stanovnisto i na zalost to nece uspeti ni Srbiji i zato ni ne cudi da je ovde prisutan opsti raspad.
(ze, 29. mart 2012 19:08)

Od trenutka kada sam rešio da "piskaram" na ovom portalu, sam @miško !
A tako će ostati do daljnjeg...

pecanac

pre 12 godina

Jaoj ala testature rade bog te video, pa sta ste vi ocekivali? de EK pljune na kosovo i da kaze izvinite pogresili smo na priznanju, dajte malo razumevanja molim vas. Samo mi je zao naseg Borka leba ti.

Zlobodan Killosevic

pre 12 godina

Za neupucene - dogovor izmedju Kosova i Srbije u vezi zvezdice (*) se odnosi na regionalno predstavljanje Kosova.
(Sale, 29. mart 2012 17:01)

lepo ti kazes, ali nemas kome, jer retko je koga od njih i briga za to niti uopste obracaju paznju o cemu se zapravo u tekstu i radi, bitno da kazu tj. ponove svoje po milioniti put, sve same usijane glave u trci da dokazu ko je veca srbenda (citaj: pajser a.k.a. pacijent)... eh, kad bi se svi oni samo pokupili i otisli na to "njihovo" kosovo pa da tamo lepo sire to srBstvo, a nas ostale da ostave ovde na miru i ne smaraju vise...

klin

pre 12 godina

Pravi Srbin voli svoj narod, voli svoju državu i stoga je spreman da za nju gine. Ne znam šta vi o tome mislite, ja ovako....
(Legia Semlin, 30. mart 2012 10:58)
...
Imao si poslednjih 20 godina na stotine prilika da dokažeš svoju iskrenost u vezi pogibije za svoju državu,ali eto, živ si. Nije mi jasno kako ti je to uopšte pošlo za rukom, imajući u vidu tvoju bezgraničnu "spremnost"
I zato, nemoj nas ovde folirati svojim internet junaštvom, toga smo se ovde naslušali i načitali.

Jar-Bu

pre 12 godina

@Legia Semlin,
Takvi kao ti nisu ni privirili na Kosovu ni kad je trebalo(1999), a kamo li sada. Cuti i pokrij se usima, popij neku kaficu ili pivce sa prijateljima i trk do e-republike i tamo sve do Tokia.....

djordjevic

pre 12 godina

@sima strahota,

Pa niko i nije rekao da ce tebi licno nesto da fali u tom trenutku ako tu odsedis, niko nije ni rekao da ce da te udari grom...Ali to su te lepe odluke pojedinaca, to kuliranje, to je to sto nas i dovede dokle nas je dovelo. Umesto svi, uvek, na svakom mestu i svima da stavimo do znanja stav Srbije povodom KiM, lakse nam je da se zavalimo u stolicu i pravimo blesavi. I tako mic po mic...Pih. Ne znam sta se hvalis stvarno.

LFC

pre 12 godina

Dok MOK ne prizna Kosovo,dzaba bilo kakve rezolucije EP-a i slicnih tela. Politici nije mesto u sportu,pa tako ni ovaj zahtev EP-a nece biti usvojen! Ne moze sve pritiscima da se postigne,niti ucenom! Divac sabio sa izjavom,ohladio je pola Evrope!

zizi

pre 12 godina

Ja smatram da Tadic mora da se obrati naciji i da objasni kakav je ovo nesporazum ili sporazum.
Njegove ingerencije su granice drzave i da nam izdeklemuje tacno i precizno.
Nikavi cinovnici ni vlade ni drzave sad nas ne zanimaju,nego odgovor predsednika republike.
Dakle Tadicu,sta je cinovnik potpisivao sa tvojim znanjem i instrukcijama?

Neki su prespavali

pre 12 godina

dobro doneti jer ga vode ljudi koji ocigledno nemaju dovoljno jaku nacionalnu svest (da ne kazem da ni sebe ne vole)a s takvima na celu mozemo ocekivati i da Vojvodina i Sandzak odu jednog dana.
zexx,

Problem je u tome sto mnogi misle da su Kosovo i sve druge republike bivse Juge otisle zbog nedostatka "srpske nacionalne svesti". Ne znam sta ti podrazumevas pod nacionalnom svescu ali ova dosad kako je ispoljavana a nisu bili preokret nego koalicija nacionalista su uprvao bukvalno oterali sve iz Srbije i to uz puno krvi i maco-politike a ako je to ono sto podrazumevas pod nacionalnom svescu, upravo ce oterati i one koji su jos tu. Za mene su oni koji shvataju da drugi narodi nece ziveti pod srpskim nacionalistima nego u drzavi u kojoj se njihov glas cuje i uvazava a ne "ubija" pre nego sto otvore usta, ljudi sa nacionalnom svescu. Ovi drugi su onesvestili i Srbiju i sve oko Srbije.

Dipl.Politikolog

pre 12 godina

Ima li taj EU parlament OZBILJNIJIH stvari da se njima bavi nego onim sto i nije u njihovoj nadleznosti a to je dali ce Kosovo i Metohija ici na Olimpijske igre???Stvarno su smesni,mogu da idu ako im MOK dozvoli ali onda nece ici Srbija,to je vise nego sigurno,nema veze sto Djokovic nece osvojiti medalju,pa on je patriota i zrtvovace se za "srpsku stvar",zar ne?Mogu da idu na igre u okviru Srpske reprezentacije a kako je Srbija dobre volje neka istaknu u okviru nase reprezentacije jednu tablu(bez zastave) u zadnjim redovima nase reprezentacije na kojoj ce cirilicom da bude napisano "Kosovo i Metohija",tako moze,ja ne vidim nijedno drugo resenje za sada.

zexx

pre 12 godina

Ne mogu da se suzdrzim da ne napisem jos jedan komentar na isti clanak, dakle nisu mi jasni komentatori koji potenciraju preokret.OK kapiram da takvi zele svetlu buducnoct za svoju decu, blagostanje itd. ali ljudi treba da shvatimo gde se Srbija danas nalazi-jako teskoj politickoj situaciji! A pokret tia preokret nece nista dobro doneti jer ga vode ljudi koji ocigledno nemaju dovoljno jaku nacionalnu svest (da ne kazem da ni sebe ne vole)a s takvima na celu mozemo ocekivati i da Vojvodina i Sandzak odu jednog dana.Hocu reci, ne zalazem se ni ja za izolaciju, konfrontaciju sa Eu, pristinom itd. ali smatram da Srbiji danas treba odlucna vlada kja je nacionalno orientisana a koja ce istovremeno da resava unutarpoliticke probleme kao sto su korupcija, org. kriminal, ekonomija..a ko je takav dans na politickoj sceni Srbije ne znam, mozda dveri?

dr.

pre 12 godina

znaci opet jedna velika prevara! opet nas je nasa vlast slagala i napravila budalama. DS je od sada za mene nepostojeca stranka. pa sramota da vas bude !!!

Branko

pre 12 godina

@(Enver Kelmendi, 29. mart 2012 18:36)
Samo recite od kog datuma računate istoriju Balkana, eto mi bi smo računali od Cara Dušana na primer ali Vi sigurno ne možete da računate pre 1035. godine zato što su vas tek tada doveli na Balkan. Srbi na Balkanu (Helmskom poluostrvu) broje najmanje 7520 godina i podarili su Srbicu kao najstarije pismo u Evropi i Vinčansku kulturu, na primer. Samo recite od kada se računa da bi mogli da se razumemo. MOžda niste znali i ovo, da je Skenderbeg bio srpskog porekla i zvao se Djuradj Kastriot od Oca Jovana i majke Vladislave. Sve vreme su vas učili pogrešno radi svojih interesa (Vatikan i "Nemčka istorijska škola").

smanjite dozivljaj

pre 12 godina

@Julius
kupi sinko ogledalce i probaj istu kolicinu energije da potrosis na analiziranje sopstvene albanske sovinisticke politike u regionu. ove izlizane fraze o srpskom nacionalizmu koje koriste okolni sovinisti kako bi nasminkali i ulepsali svoj sopstveni nacionalziam, zatucanu i zaostalu politiku (podizanje granica i stvaranej monoetnickih albanskih paradrzavica u 21. veku?!), zlocine i nesposobnost su vec tako prevazidjene da je zaista za posmatranje onaj ko misli da ce bilo ko da nasedne na te price. bilo bi zaista sjajno da su hrvati i albanci makar pola od onoga kako oni sami sebe zamisljaju, samo realnost je ipak drugacija te su zaista tragikomicni pokusaji okolnih nacionalista da drze predavanja o srpskom nacionalizmu i da izigravaju nekakve moralne gromade.

zong

pre 12 godina

U Briselu je taj dogovor postignut, između BG i Prištine i oni sada to nepriznaju! To sve govori o tezi "i Kosmet i EU", to neće može. EU, se ovim odlučila da su [Albanci] njihovi partneri a mi ne! Sada mi njih treba da stavimo tamo gdje je njima mjesto. Pa nisu oni sveta krava, živeli smo mi bez njih i do sada...! Gadi me se polako ta EU, nedaj bože da uđemo i da postanemo ko oni!

goran1970

pre 12 godina

(Enver Kelmendi, 29. mart 2012 18:36)

Pominjes istoriju?!Ili samo ono sta ti odgovara,a i tada lazes!Evo malo domaceg zadatka za tebe - Engleska karta iz 814.godine,Albanija se granici sa Azerbejdzanom!Gledam je i pitam se,a sta ce te vi ovde!{karta Europe at the death of Charles the Greath,objavljena 1905 god. the public schools historical atlas edited by C.Colbeck,published by Longmans}.Srbi su prikazani kao i gde jesu danas{Servia}.Bar cuti.

obi van

pre 12 godina

vecina ocigledno ne razumije da Srbija mora da promjeni Ustav da bi priznala Kosovo. Time bi postala jedina zemlja na svijetu koja se po Ustavu odrice prava na teritorijalni integritet. To znaci da svaka manjina u Srbiji, ma koliko mala moze da trazi nezavisnost po istoj osnovi. Daleko od toga da mislim da je sa Albancima moguce zajedno zivjeti, samo kazem da se sustim priznanjem Kosova mozda rjesava jedan problem ali se otvaraju bezbrojni drugi.

Ионако је звездица била само за домаћу упо

pre 12 godina

И тако су Срби опет [псовка]! Ако.

neuki

pre 12 godina

nema tu mnogo price, okolnosti su takve u ovom trenutku da se ne moze mnogo napraviti, najvaznije je da su srbi tamo ostali da zive, doci ce vrijeme kad ce se medjunarodne okolnosti promjeniti pa ce se ponovo karte dijeliti, zato je vazno da srbi tamo ostanu da zive. a kad se karte ponovo promjesaju doci ce srbija opet na kosovo, to ne zavisi od nas zato ne mozemo nego da cekamo i sacuvamo preostale ljude koji su tamo ostali. sve se vraca i sve se placa, sve vrti se u krug...nase kolo srece ce se ponovo jednom okrenuti na nas broj a onda...pamti pa vrati

get a life

pre 12 godina

"Mogli bi "naši" da na plimpijskim igrama, nose majice sa natpisom "Kosovi je svrbija" !
A mogao bi i novak, da zaigra za promenu za Kosvovare, na kraju krajeva, odatle su mu koreni...
(miško, 29. mart 2012 17:26)"

a mogao bi i ta da manjes smaras tvojim kompleksaskim trolovanjem

Serbinho

pre 12 godina

Prethodnih decenija se slusalo kako na Kosovu nema ljudskih prava nad Albancima i kako su zrtve Srpskog terora.Sta je sada sa ljudskim pravima, ili to mozda Srbi zive po Evropskim standardima?!Povratak imovine Srba, stanovi po Pristini, povratak Srba, imovine kompanija, ne spominje se uopste a samo je bitno da se Kosovu deblokira put od strane Srbije, jer ocigledno da njih EU i nece, pa je bitno da ih zakace Srbiji kao prikolicu.DW pravi emisije po Vojvodini, gde se pokazuje kako su Madjari ugnjetavani od strane Srba.Malo je i previse providno, ali ajde.
Nisam za nikakvo potpisivanje ugovora, dok se Srbima ne vrati imovina, povratak Srba, povracanje imovine Srpskih kompanija ili ce svi Srbi kroz takvu politiku zavrsiti u Beogradskom Pasaluku, sto i jeste san "prijateljskog" okruzenja a jos veci onaj pod jednu sljivu.

Cinik

pre 12 godina

Borislav Stefanović je jedna obična umišljena politička individua bez trunke znanja kada se uopšte sada pojavljuje u javnosti.

Milutin

pre 12 godina

Cudno, znate, nismo se tako dogovorili. Ne zanima vas vise sta smo se dogovorili? Tuzno. Ocekujem da uskoro reimenujete I Srbiju a nas Olimpijski tim podelite I pojacate neke mocnije zemlje sa manje mocnim sportistima... Zapravo, ne ocekujem vise nista u vezi sa svim tim osim novih pritisaka da se opet "dogovorimo" sa svih strana I iz sve snage.

hu

pre 12 godina

halo, doneta je jedna neobavezujuca rezolucija EP-a koja apsolutno ne znaci nista a ovde se dezurni albanci, hrvati i ovih par "srba" koji im terciraju, ponasaju kao da je "drzava kosova" primljena u UN, u EU i kao da je Hasim taci dobio medalju na Olimpijadi. Halo, smanjite dozivljaj. Ta EP je jos onda doneo rezoluciju da se SRbiji dodeli kandidatski statis pa ih niko nije saslusao niti uzeo u obzir i Srbija nije tada dobila kandidatski status. Nista ova rezolucija nije promenila niti je albanska lobistkinja Ulricek bilo sta revolucionarno uradila te ce i sutra ta albanska tvorevina biti ono sto je bila i juce: izdrzavani, nepriznati, kriminalni i nacionalisticki PROTEKTORAT koji nije u stanju ni telefonski pozivni broj sebi da sredi. Pahuljica ce ostati mnogo duze nego sto to neki ovde fantaziraju.
p.s. ako stavovi raznih agima, safeta cara i kompanije oslikavaju tipicno razmisljanje Albanaca sa Kosova, onda definitovno Srbija NIKADA ne treba da prizna jednu takvu tvorevinu niti da daje bilo kakve ustupke takvim mentalnim sklopovoma. Inace zanimljivo je kako se medjusobno dopunjuju albanski nacional-sovinisti i ovih nekoliko srpski anacionalnih-autosovinista. Ko kaze da nacionalisti i anacionalisti ne mogu da se sloze.

Darko

pre 12 godina

Sto se mene tice Kosovo nikada nece biti nezavisno,tako cu uciti svoju decu i ako Bog da svoje unuke.Neka ih prizna ceo svet a i sire.Ne zelim da prodam svoje korene zbog "boljeg zivota" u EU. Isto je to kao da vam neko ponudi par hiljada evra ali da prestanete da slavite slavu.Koliko bi nas to uradilo ? Ko zna mozda bi neko i uradio ,danas su moderna vremena.U Srbiji je porodica unistena,sve manje brakova i dece upravo zbog modernog nacina zivota.Srbi ce izgubiti svoj identitet ulaskom u EU.A sto se zvezdice tice bila ona tu ili ne Kosovo je Srbija.

Legia Semlin

pre 12 godina

Možda neko ne razume koncept "pravog Srbina". Pravi Srbin radi pošteno, ne bije ženu i decu, ne loče, ne baca pare po kladionicama, ne pljuje po ulici, ne bije se, voli da čita. Pravi Srbin nikoga ne dira prvi, ne mrzi nikoga, živi normalno sa svim manjinama, svim narodima i svim verama. Pravi Srbin voli svoj narod, voli svoju državu i stoga je spreman da za nju gine. Ne znam šta vi o tome mislite, ja ovako....

Vestminster-Karlsrue-Prag

pre 12 godina

Svi smo znali da će nejasna politika prema Kosovu, vođena u prošle 4 godine, dovesti do ovakvog epiloga. Ja sam se opredelio pre dve godine - na 10-15 godina do članstva sam postao evroskeptik i učio u tom pravcu za budućnost (pre toga sam aktivno propagirao ulazak u EU preko civilnog sektora i najveće pro-EU stranke, prošao desetine obuka, a u maju ću glasati za onu demokratsku koja ima i ime Srbije). Jednostavno, integracija koja dezintegriše i ponižava moju zemlju ne može imati moju podršku ni danas, ni za 10, ni za 20 godina. Evroskeptik sam do ulaska u EU i po eventualnom ulasku u EU (svejedno, iznutra smo i opasniji). Uskoro se vidimo u racionalnim, hladnim, temeljnim javnim kritikama EU - vreme je da se prozbori koja i o demokratskom deficitu EU, problemu neizbora i neodgovornosti čelnika EU, narušavanju suvereniteta, birokratiji i preteranoj centralističkoj regulativi svega i svačega, zašto EU nije usvojila završni račun budžeta od 1993. godine, kako je pala Evropska komisija 1999. zbog korupcije, evrokrizi - kako je nastala i ko je profitirao iz nje, šta se priča po Frankfurtu i ECB oko evra, tretmanu manjih članica, platama činovnika... Nadam se da će B92 objavljivati moje komentare, stručni su koliko i onih koji sprovode propagandu EU (uzgred, Komisija EU ima budžet od 268 miliona evra za te aktivnosti, a EP odvojeni budžet od 80 miliona - šteta što im YT kanal gleda prosečno 28 ljudi, dok Farage-a gleda stotine hiljada). Vidimo se u "viziji evropske budućnosti".

Zvezdana prašina

pre 12 godina

Prestanite više da se delite na "patriote" i "izdajnike", i da se stalno svađate, pa valjda svi mi dobro znamo ko je ko i šta je šta u ovom svetu.Tok istorije će reći svoje.Dozvolimo ovoj Vladi da dođe do daha i kaže nam šta nam je činiti ako može.Nemojte da nastavljate da se junačite inače će nam tu istu "zvezdicu" nalepiti posred čela.

hercegov grad

pre 12 godina

boze moj da li je moguce da su ovi nasi tako naivni ili su toliko potplaceni i zavisni da su spremni da svako ponizenje prihvate?!

PPeca@SER

pre 12 godina

Sanjao sam susret vaterpolo reprezentacija Kosovo* i Apachi*. Bik Koji Pliva je dao gol u poslednjoj sekundi i nakon toga su gledaoci skocili u bazen... Primecena je jedna zastava Srbije.

milos

pre 12 godina

DS-ova politika (alternativa, i Kosovo i EU) je ovim cinom propala, Tomo je mnogo neozbiljan (i EU, i Kina, i Rusija), Cedomir je provokator (do sada nije dao ni jednu konstruktivnu ideju, vec samo provocira i narod i 'kolege'), Palma je previse zauzet jer slusa Betovena u doktorskoj ordinaciji, Mrkonjic isto nedostupan jer gradi autoput do raja, Seselj nije u Srbiji, sa Cankom dobijamo Vojvodinu*, itd...
http://www.youtube.com/watch?v=1CLBANCVHTw&feature=related

marija

pre 12 godina

ze,
nema njima pomoci. To su tzv. liberali tipa, sve cu da vas povesam ako ne mislite kao ja...Autosovinisti, a po Skotu Peku,..., zli ljudi. Pusti, neka lupetaju.

LFC

pre 12 godina

@Zedes Ne treba niko da drhti. Divac je objasnio pravo stanje stvari,tj da sportisti sa Kosova ne mogu da nastupe na OI jer MOK nije uvrstio Kosovo u svoju organizaciju! Politici nije mesto u sportu,pa ni EP ne treba da se mesa tamo gde mu nije mesto. A tebi ako se to ne svidja,onda mi te je stvarno zao!

strpljen spasen

pre 12 godina

ne brinite...za deset, dvadeset godina a i manje...kosovo gubi svoje sponzore...ceo svet ce se okrenuti...zivi bili pa videli...
kolo srece mora da se okrene kad tad...

Dinosaur Jr

pre 12 godina

Zar vi ljudi ne znate da je Kosovo nezavisna država od 1999 godine i potpisane kapitulacije u Kumanovu. Auuu..zar vam Toma još nije rekao istinu? Eh, stvarno je kvaran. Kada ćete već jednom da zapamtite. KOSOVO JE NEZAVISNA DRŽAVA. Nije u sklopu Srbije već 12-13 godina. Prihvatite to već jednom da vam se ne bi smejali ljudi u svetu kad počnete da se čudite.

Vojvođanin

pre 12 godina

Pregovarači! Budite dosledni! Napustite EP i ostale evropske institucije koje ne priznaju fusnotu! Olimpijski komitet neka napusti međunarodni olimpijski komitet i neka natera sve sportiste da ne idu na olimpijadu jer tamo će sportista sa Kosova biti i neće nositi fusnote na sebi. Sve što nema fusnotu treba napustiti, pa da vidimo gde će nas to odvesti.

Šta se više zamlaćujemo sa tim Kosovom? Kome je do Kosova, neka ide na Kosovo, meni je brate više dozlogrdilo. Život mi prođe u filozofiranju o Kosovu. Rođen sam 1970. godine. Od 1981. godine slušam stalno o Kosovu, a jednom sam tamo bio i to samo zato što je slovenačka firma za koju radim tamo organizovala neki skup. Greh je prema narodu lagati ga više o Kosovu. Zapravo, to je oduvek i bio greh. Kosovo je otišlo, a možda nikad nije ni bilo tu. Kraj. Ende. Конец (ко не разуме)

4-eu

pre 12 godina

Odlucna vest.
Kosovu treba da bude data sansa da ide prema EU.
Kroz sport ce Kosova biti vise i ljudi ce prihvatiti relanost.
Privatno su je svi odavno prihvatili.
Na ovo gledam kao doprinos stabilnosti regiona.
Svijet krstari svemirom, a Balkan i dalje svodi srednjevekovne racune.

Filip

pre 12 godina

(sta god mi rekli, ali .., 29. mart 2012 15:36)

Zasto stanovnike Srbije uznemiravati LAZNOM informacojom i IZMISLJOTINOM?! Srbija NIJE kapitulirala (kako bi to voleli da kazu u LDP-u, nekim NVO, i madjarskim strankama), vec je pristala da PRIVREMENO povuce vojsku, uz USLOV da se ta vojska vrati, prema UN rezoluciji 1244. To NIJE KAPITULACIJA - to je KOMPROMIS! Naucite pravne termine, pre nego sto pocnete da solite pamet narodu i sirite LAZI!

sta god mi rekli, ali ..

pre 12 godina

Svaki dan u Srbiji njene stanovnike treba podsecati sa vescu:
"SRBIJA JE JUNA 1999 godine KAPITULIRALA i sa svojom vojskom i policijom napustila Kosovo"
A svi znamo da napustanje teritorije od strane vojske iu policije znaci samo jedno: PREDAJA !!

Veerghoen

pre 12 godina

I kako onda uci u tu Evropsku uniju kada su nam na silu oteli veliki deo zemlje? Ljudi vi neznate koliko je to prostranstvo i koliko je ta zemlja krvlju natopljena...krv nasih predaka.

marko brecelj

pre 12 godina

ajd da nastavimo da blokiramo Kosovo, da im ometamo bilo koje integracije.... i oni nama.... Kosovo je nezavisna drzava, nama se to ne dopada, jasno je. Ali, zar nije logicno da pomognemo Kosovu i oni nama kako bi se sto pre nasli svi u EU, da se uklone granice, da mogu svi da putuju slobodno, da mogu da odvedem dete u Gracanicu? Think out of the box, 21. vek je odavno poceo....

darko

pre 12 godina

Zar je to još uvek bitno?! A ako jeste - kome?! Ljudima koji žive na Kosovu da li imaju zvezdicu ili ne?! Nama u "ostatku" Srbije?!Probudimo se iz kome, za promenu....

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!

jasna

pre 12 godina

Pozivam javno sve toboznje romske aktiviste u Srbiji da podnesu tuzbu medjunarodnom sudu u Hagu za genocid koji su albanski teroristi izvrsili nad Romima i Askalijama. Za ostale prognane neka se pobrinu njihove nadlezne institucije i organi. Vreme je da se ova idilicna druzina laznih dusebriznika u EP suoci sa zlocinima njihovih miljenika! Molim, izvolite, pokazite gradjansku hrabrost!

Legalni kolonijalizam

pre 12 godina

Evo, verujte institucijama EU.

Kad treba da se blokira kandidatura Srbiji, onda se lako koristi izgovor da Srbija ne cini dovoljno na pregovorima sa Kosovom, a nasuprot tome, ne postuju postignut dogovor upravo na tim pregovorima vezan za fusnotu, double standards, kako bi rekli.

Poenta price: opet su nas izjahali, oni koji nas jasu jos od 90ih godina, navodni "dobrocinitelji" koji hoce da nas oslobode "tiranina", u vidu Slobe.

SVD

pre 12 godina

Iako situacija nije ni laka ni nekomplikovana, nadam se da Srbija neće da donosi radikalne odluke, kao npr. da ne učestvuje na Olimpijskim Igrama u Londonu. To bi bio šamar baš sportistima koji se spremaju za to i kojima sportski vek nije toliko dugačak da bi mogli svoje šanse da žrtvuju nekim trenutnim političkim potrebama. Mora svima i na Kosovu i u Srbiji da bude jasno da srpski suverenitet nad celim Kosovom ne dolazi u obzir kao ni da Srbija prihvati da neko oduzme celo Kosovo, pa makar to bila i Amerika. Srbija bi trebalo da preduzme inicijativu i da deponuje svoje minimalne uslove koje neće napustiti i koji su realistični, a ne ovako sa nekim floskulama koje kosovski Albanci sigurno neće prihvatiti i dalje nastupa. Svima je jasno da ovakva pat pozicija ne može da postoji. Ako Srbija ne prihvata neke osobe na vrhu Kosova, neka to otvoreno kaže, neka kaže uostalom, koje rešenje će da prihvati, znamo već koje rešenje ne prihvata.

Ovo mi jako mnogo liči na nadvlačenje oko Krajine i Istočne Slavonije pa je jasno dokle smo došli. To Kosovo, kakvo je sada, nas košta i materijalno i politički da je previše plaćano i do sada i da previše uništavamo budućnost svoju i svoje omladine.

decko sa barikada

pre 12 godina

Napisao sam ja juce lepo da nema nista od ucesca kosova na olimpijadi zato sto kosovo nema nikakav sport,a ovo u evropskom parlamentu slusamo vec 4 god od kad su 22 zemlje priznale kosovo,ceracemo se jos...

marko, nis

pre 12 godina

@Glasač slepac
Jos jedna pobeda realnosti. Nadam se da nije daleko dan kada ce Srbije i zvanicno priznati Kosovo. Kako cete se samo iznenaditi kad vidite da posle naseg priznavanja Kosova, Srbije na Kosovu nece biti nit' vise, nit manje. Bice je onoliko koliko je vredan izvoz njenih proizvoda u tu drzavu.

Штилцована катаболцна

pre 12 godina

Jel ima jos neko ko vjeruje da je ce kosovo opet bit u sastavu srbije?
(Istina, 29. mart 2012 16:06)
Има нас и све смо бројнији.

Kosvo u Evropi.

pre 12 godina

Ova potpuna normalna odluka zvuci paradoksalno u Srbiji. U Srbiji "zvezdica" je potuno pogresno interpretirana. Ona je interpretirana kao izraz volje Evrope da o Kosovu moze da se diskutuje. Prakticno se radi o Srbiji i mogucnosti kako ona da se integrise... Posljednja odluka dokaz je da nema povratka i Kosovo je "mala-nejaka-nepotpuna", ali drzava sa svim atributima o kojima Srbija mora da pomogne za implementaciju i na ici nazad u mutnim vodama. Pogresna interpretacija, naime duze vremena politika Beograda mora da prestani. Srpski politicari moraju iskreno reci Narodu ono sto razgovaraju sa Evropom. Moze Srbija ili Rusija da koruptiraju pojedine politicare, cak imati podrsku i pojedinih lidera, ali nikako ona moze da promeni kurs politike Amerike i Evrope ili Amerike i Evrope zajedno. Politika ici sa pobede do pobede samo za oci ljudi u Srbiji ne samo da nije realna ali dokazuje i nedostak iskrenosti prema indoktriniranim slojima ljudi u Srbiji, koji zasluzuju pomoc da razume da sa Kosovom moze da se razgovara samo o tehnickim pitanjima i ovde zavrsa prica. Predstavljati razgovore o "tehnickim pitanjima" kao razgovore o politickim pitanjima, pokazuje kako politka da sa Kosovom moze sve je jos uvek ziva u Srbiji. Politika nadmudrivanja mora konacno proglasiti mrtva i to za uvek na Balkanu...

zoran

pre 12 godina

"Šanse da ovo bude prihvaćeno su, međutim, minimalne, s obzirom da je raspored takmičenja već napravljen, a EP nema nikakve ingerencije nad MOK-om."

Pomeriće oni i početak Olimpijade za rad Kosova ja vam jamčim.

Srbi su potpisali svoju propast krajem osamdesetih kada je Voren Cimerman tražio sedam puta audijenciju kod Miloševića a ovaj mu samoživo, nadmeno i drsko, svaki put odgovarao sa: "Nemam ja sa vama šta da razgovaram". Da je Amerima dozvoljeno još tada da negde, recimo u okolini Jagodine, sagrade Bondstil, događanja na Balkanu u zadnje dve decenije bi se sasvim drukčije odvijala uključujući i Sloveniju, naravno... I to povoljnije po Srbe i Srbiju svakako.
Ovako, svako filozofiranje na tu temu je izlišno. Biće kako Uncle Sam kaže i tačka.

PRaM

pre 12 godina

I još nešto: Amerika i Kosovo su potpisali prvi bilateralni sporazum.
Ok, ovako mi je lakše da razumem:
Žena me je napustila, jede, spava, prima goste, letuje sa drugim, rađa decu, venčala se u crkvi... A ja to ne prihvatam i neću da priznam to što vidim... a kamo da potpišem razvod.

Бане Палилулац

pre 12 godina

Е моји ЕУ фанатици ваши "пријатељи" нас баш лепо третирају, ко америчка солдатеска мртве талибане!Колико је Коштуница био и јесте у праву. Да ми гледамо своја посла.

srndach

pre 12 godina

Ja se sve tesim da su nam oteli Kosovo zbog zelje da oni kontrolisu trziste droge i oruzja ...
Kad kazem, kontrolisu, onda mislim na izolaciju u svakom slmislu te reci.

d

pre 12 godina

Kostunica je bio u pravu. Mozete da ga ne volite ali istina je samo jedna.
(mile, 29. mart 2012 14:47)

Ako cemo tako da gledamo, u pravu je najvise bio Cedomir Jovanovic. Ali pusti price rekla kazala koje je neko pricao pre par godina. Od toga sto su oni bili u pravu u proslosti mi ne daje nadu da ce biti dobro, jer mnogi su jaki na recima.

miško

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)

I ja sam sve više i više, zapravo ne mogu da prebolim, što nije bilo kompnene nato intervencije na svrbiju !
Jer, da jeste sada bi svuda bilo kako treba i vladao mir.

Gjeto 11

pre 12 godina

Evropski parlament odbio je predlog grupe poslanika da se Kosovo u dokumentima ovog tela od sada pominje sa fusnotom.

To znaci da zvjezdicu i fusnotu nek nosi i pominje Srbija, ako hoce!

paraolimpijada

pre 12 godina

Eto pahuljica se istopila, srb autosovinisti udruzeni sa cro i alb sovinistima likuju i padaju u trans zato sto je u EP-u prosao predlog jedne albanske lobistkinje, Djokovic vec igra tenis za tacijevsku "drzavu kosova", preti se jos otimanjem teritorija Srbije ako se "ne opameti" i ako ne prihvati "nezavisnost" te albanske paradrzave... Medjutim ako je sve tako, ako je "drzava kosova" zaista nezavisna i ako ta fusnota nista ne znaci, zasto onda ta nezavisna i suverena drzava koja navodno postoji na delu Kosova ne udje vec sutra u UN? Zar za jednu nezavisnu i suverenu drzavu to nije sitnica? Zar Juzni Sudan nije u troku od par dana usao u UN? I zar nije i ovakva Srbija usla u UN u roku od para dana? Sve nezavisne i suverene drzave ulaze u UN i u ostale medjunarodne organizacije osim te velesile od albanske "drzave kosova"? Zar to nije cudno za fanove albanskih nacionalistickih paradrzava?

Pera

pre 12 godina

Vidim prema komentarima, i to na B92, da je stanje nacije isto kao u Milosevicevo vreme pre 20 godina. Dakle, nismo mi imali nesrecu da nam se desi Sloba i da nas namagarci, nego smo ga mi iznedrili. Da nije bilo njega, nasao bi se neki drugi i sve bi bilo isto.

branislav

pre 12 godina

radujem se svakom, pa i ovakvom nevaznom gestu. kosovo je nezavisna drzava, treba je priznati odmah i razmeniti ambasadore. ne vidim razlog za ovoliko gicanja.
vecina komentara su jadni i tupi. to nesto govori o srbima.
lazi i mitovi fasista.

eh

pre 12 godina

Kosovo je otislo davnih dana. Otislo kao 'ratna kazna' zbog divljanja na Balkanu. Je da su Albanci niti krivi, niti duzni dobili drzavu zbog toga, ali sada je gotovo. Umesto Kosova i proslosti, bolje da se bavimo onime sto je danas problem, da ne bi uskoro jos nesto otislo, ali ovoga puta ne kao 'ratna kazna', vec zato sto zele lepsu i bolju buducnost, a ne da i dalje trosi energiju na nesto sto se vise ne moze promeniti - Kosovo.

Branko

pre 12 godina

@(Enver Kelmendi, 29. mart 2012 18:36)
Samo recite od kog datuma računate istoriju Balkana, eto mi bi smo računali od Cara Dušana na primer ali Vi sigurno ne možete da računate pre 1035. godine zato što su vas tek tada doveli na Balkan. Srbi na Balkanu (Helmskom poluostrvu) broje najmanje 7520 godina i podarili su Srbicu kao najstarije pismo u Evropi i Vinčansku kulturu, na primer. Samo recite od kada se računa da bi mogli da se razumemo. MOžda niste znali i ovo, da je Skenderbeg bio srpskog porekla i zvao se Djuradj Kastriot od Oca Jovana i majke Vladislave. Sve vreme su vas učili pogrešno radi svojih interesa (Vatikan i "Nemčka istorijska škola").

Dokle?

pre 12 godina

Ove sto se groze Evrope pitam da li ste culi gde ide Ruski patrijarh? Da li u Srbiju ili Bugarsku? CCC pa kako nasa braca Rusi tako prema nama, stvarno nema smisla.

Pedja

pre 12 godina

@(bole, 29. mart 2012 15:09)
Kostunica je mozda i bio nekada davno za EU, ali kad je shvatio o kakvim se lo....ma i pre.......ma radi je prestao, dok ovi danas na vlasti (kao i ovi koji su malo na vlasti a malo i nusu) trube o EU bez alternative i dan danas.

miško

pre 12 godina

Mogli bi "naši" da na plimpijskim igrama, nose majice sa natpisom "Kosovi je svrbija" !
A mogao bi i novak, da zaigra za promenu za Kosvovare, na kraju krajeva, odatle su mu koreni...

Dipl.Politikolog

pre 12 godina

Ima li taj EU parlament OZBILJNIJIH stvari da se njima bavi nego onim sto i nije u njihovoj nadleznosti a to je dali ce Kosovo i Metohija ici na Olimpijske igre???Stvarno su smesni,mogu da idu ako im MOK dozvoli ali onda nece ici Srbija,to je vise nego sigurno,nema veze sto Djokovic nece osvojiti medalju,pa on je patriota i zrtvovace se za "srpsku stvar",zar ne?Mogu da idu na igre u okviru Srpske reprezentacije a kako je Srbija dobre volje neka istaknu u okviru nase reprezentacije jednu tablu(bez zastave) u zadnjim redovima nase reprezentacije na kojoj ce cirilicom da bude napisano "Kosovo i Metohija",tako moze,ja ne vidim nijedno drugo resenje za sada.

de.

pre 12 godina

Albanska lobistkinja je uspela da proturi po ko zna koji put ono za sta su je zaduzili i za sta je placaju, doneta je neka deklaracija EP-a kojeg malo ko zarezuje i u samoj EU i sta sada? Apsolutno nista jer je sve isto kao i juce a dezurni albanski i hrvatski sovinist-komentatori i dezurni srBski auto-sovinist komentatori ovde zlurado histerisu kao da je albanska "drzava kosova" vec osvojila 10 zlatnih medalja na Olimipijadi i kao da ce Hasim Taci da pali olimpijski plamen u Londonu. Smanjite dozivljaj. Smesni ste. Ni posle ove deklracije ta albanska "drzava kosova" nece biti primljena ni u Un, ni u OEBS, ni u SE, ni u MOK, nece ici na Olimpijadu, ostace i dalje nefunkcionalni i izdrzavani protektorat, Hasim Taci je i dalje kriminalac i ratni zlocinac, albanski nacionalisti su i dalje otimacinom, etnickim ciscenjem, zlocinima i muljanjem svake vrste dosli do 85% Kosova. ta albanska "drzava kosova" je i dalje naci-krimi tvorevina...

Visi

pre 12 godina

Citajuci ove komentare dolazim do sakljucka da je Srbiji zaista neophodan PREOKRET. Samo preokret Srbiju SPAsava. DEVEDESETE SU ODAVNO PROSLE , SADA JE 2012 GOD. Milosevic je odavno mrtav a sa njim i njegova politika. Vreme je za BUDJENJE.

igor

pre 12 godina

Imamo na hiljade problema u Srbiji pocev od velike nezaposlesnosti pa do pada standarda, a ovde se potencira neka prica o Kosovu. Ljudi shvatite vec jednom Kosovo je pocelo da klizi iz Srbije jos ustavom 1974, a definitivno je otislo 1999 kada smo izgubili rat, i ostavimo se praznih prica svi znaju da je Kosovo izgubio Milosevic svojom nerazumnom politikom. Resavajmo ekonomske probleme i da vidimo da uposlimo ljude i da Srbija zivne na ekonomskom planu, to su pravi problemi.
A sto se tice nekakvog bojkota na koji ovde pojedini komentatori pozivaju, to je van svake pameti, jer prvo necemo nikoga iz sveta zbog toga potresti, a drugo to bi bio samar svim nasim sportistima koji zeljno iscekuju da predstavljaju svoju zemlju na OI.

GuC

pre 12 godina

zarazno ludilo zvano "zvezdica" je prešlo u sport. Zato čitajući divčevu izjavu, zabrinuto predlažem da se olimpijski komitet Prištine,sa sedištem u Kraljevu, a direktorom u Kragujevcu, obrati ministarstvu sporta KiM sa privremenim sedištem u Kuršumliji, i zapreti da će srBski sportisti, bele boje kože, napustiti olimpijske igre sa sedištem u Londonu...sve zato jer niko ne mari za tu zvezdicu, našu svetinju!

Kamo srece da ima vise takvih kao ti!

pre 12 godina

(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)

Tako je, junace. I ja se, kao Albanac, potpuno slazem sa ovom konstatacijom.

Ovo znaci sledece. Srbija se osudi da napadne Kosovo i tako za 48 sati NATO zajedno sa Albanijom i Kosovom okupira celu Srbiju.

Kao epilog, Albanija (kao punopravna clanica NATOa) ce da postavi svoju zastavu na Kalemegdanu i tako povratiti ne samo one teritorije koje je izgubila Balkanskim ratovima vec i uspostaviti potpunu konrolu nad celom Srbijom.

Na kraju krajeva, nama treba mnogo vise teritorije nego sto trenutno imamo jer broj Albanaca stalno raste.

nenad

pre 12 godina

haha ili kako bi rekli dezurni evrofanatici lol, toliko o nasim evropskim prijateljima, dobro je pa im nisu dali jos jedno dve, tri medalje za pocetak, ne zna se ko je gori ovi doublestandards licemeri, dal ovi nasi kvaziintelektualci iz kruga dvojke, il ovi otimaci organa na 200 m. sa preponama, tj bez.Srbijo jadna li si

Legia Semlin

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....

Marko

pre 12 godina

Izgleda da ne sede samo u našem parlamentu ljudi sumnjivih intelektualnih sposobnosti.
Mi smo sporazum koji je postignut u Briselu o predstavljanju Kosova potpisali sa pregovaračima iz EU i sada imamo ovakvu odluku evropskog parlamenta. Isti ti od nas traže da poštujemo potpisano, ne poštuju ono što su oni potpisali.
Mislim da bi naša vlada trebala da reaguje na ovakvo shizofreno ponašanje.

Smrt fasizmu ...i genocidizmu!

pre 12 godina

@Smrt fašizmu .!. komunizmu
1-Vas recnik ne podudara sa snagom Srbije. Ne moze Srbija da pobedjuje NATO!
2-U vasoj scenariji stavite Evropu u losem polozaju da razmislja za 2 miljona Albanaca koje Vi cete proterati(ili..ili) u Albaniju. U realnijoj scenariji, Evropa mora da brine za Srbiju i za 7 miljona ljudi koji(eventualno) ce biti iseljeti u Rusiju, posle sigurnog poraza u rati sa NATO-om... Kumanovski Sprazum kao propust Srbiji(za greske Slobodana),garantirao je mir unutar Srbije... Zar mislis da ako Srbija napadne Kosovo da bi genocidirao Albance, opet ce biti Kumanovskog Sporazuma na kraju rata? Razmisljaj dva puta covece...
3-Kako ljudi kao vi, uvek udrite na Albance jer ne mozete sa jacim i vecim???? Sta sada Albanci vas radili? Zar ne vidite da Albanci "slucajno" su na starni Zapada jer ljudi kao vi zelite Istok?...
4-Oprostite, molim vas za moj recnik koji nikako pripada vecini.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Zvezdica je bila za jednokratnu upotrebu. Cilj je postignut-Srbija je dobila kandidaturu za EU. I sta sad? Nista predjite na novi list i sledite upustva.

MacLeod

pre 12 godina

Nasa politika je postala politika pakosti. Ako im nemozemo nista, ajd' bar da nemogu na Olimpijadu. Kao dete koje je izgubilo utakmicu pa se duri.
(Riki, 29. mart 2012 16:39)

E, sad, ko ste to "vi", i koji su "vasi" interesi o tome bi moglo da se raspravlja.
Na stranu emocije, "nama srbima" nije u interesu da kosovski albanci ostvaruju nesto sto je suprotstavljeno "nasim" interesima, dakle, oni (ili "vi") imaju svoje interese,a mi (srbi) svoje. Dakle, nema tu nikakve pakosti. Cist interes. A i kako ce na olimpijadu kad nisu clanica UN.

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Ova Evropa je bila dobra i fina gospodja kada je dala 1913 kosovske tapije tadasnjoj Jugoslaviji odnosno kraljevini SHS,a sada je losa kada je uzela tapije.Isto je bila fina Evropa kada je dala tapije Vojvodine kraljevini SHS.U sportu se kaze ko gubi ima pravo da se naljuti.Kosovo nije izgubio g.Tadic nego njemu je ostao vruc krompir u ruke.Sto se tice g.Kosotunice on je posledni,kao demagog, priznao nezavisnost Crne gore.

goran1970

pre 12 godina

(Enver Kelmendi, 29. mart 2012 18:36)

Pominjes istoriju?!Ili samo ono sta ti odgovara,a i tada lazes!Evo malo domaceg zadatka za tebe - Engleska karta iz 814.godine,Albanija se granici sa Azerbejdzanom!Gledam je i pitam se,a sta ce te vi ovde!{karta Europe at the death of Charles the Greath,objavljena 1905 god. the public schools historical atlas edited by C.Colbeck,published by Longmans}.Srbi su prikazani kao i gde jesu danas{Servia}.Bar cuti.

Riki

pre 12 godina

Nasa politika je postala politika pakosti. Ako im nemozemo nista, ajd' bar da nemogu na Olimpijadu. Kao dete koje je izgubilo utakmicu pa se duri.

klin

pre 12 godina

Ja sam sve više za vojno-policijsku akciju na Kosovu, da ga oslobodimo od terorista i narko mafije, pa neka EU onda misli šta će sa dva miliona izbeglih albanaca. Kad je mogla Hrvatska u Krajini, može i Srbija na Kosovu!
(Smrt fašizmu .!. komunizmu!, 29. mart 2012 16:17)
...
Ne časi ni časa, kreći odmah, a mi ćemo za tobom, brzo kao ruska crnomorska flota...hehehehh

miško

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Ja sam Srbin !!!

Moraćeš i nama "izdajnicima" da objasniš to vaše "nešto"...

Zoso

pre 12 godina

Kosovo je otislo a sad je na redu VOJVODINA.Politicari svojom politikom teraju svoje pokrajine sto dalje od sebe.Srbija nestaje a Beogradjani kroje kapu srpskom narodu.Niste mi objavili komentar a ja vam kazem dzaba ste gradili novi Beograd granica ce biti na Dunavu i Savi.Pravicete vi nov aerodrom u srbiji.Ovo je misljenje Vojvodjanskog srbina koji je ogorcen svojim narodom u Srbiji .Zbogom.

Sir Giles

pre 12 godina

Nije Tadić izgubio Kosovo nego "veliki" Srbi pre njega.
Tadić se jedino u nedostatku prave politike zubima drži za "kosovsku" ne bi li dobio još koje izbore.
A priča o "zvezdici" je krajnje moronska, služi za zamagljivanje istine i izgovor je vlastima pred nepismenom rajom.
Sutra mogu na tablu Majami da dodaju * i da dopišu ispod "Srbi bi voleli da je njihov" i to ne bi promenilo ništa baš kao ni ona ispod natpisa Kosovo.
Stvarno ne mogu da verujem da još ima ispranih mozgova koji se primaju na sve ovo.
kako bi svet bio lepši kad bi malo manje političili po kafanama, i kad bi malo više čitali knjige.

LimanacNS

pre 12 godina

Ja sam za to da svima kažemo jasno i glasno da se nećemo odreći Kosova i Metohije ni po koju cenu, i da napokon krenemo da tražimo još neki "put". Naravno, biće teško, ali, hej, k'o da je pa sada lako. Nećemo ući u EU dok se ne odreknemo KiM, to je sada već jasno. Naravno, kao i u svim demokratijama, većina će odlučiti, a ja imam prava na svoje mišljenje.

Pozdravljam sve ljude dobre volje :)

Buna protiv dahija

pre 12 godina

Nikada sa vama u bilo kakvu zajednicu, putuj evropo, a braća muslimani već će se pobrinuti za vaš "mir i spokoj". Jedva čekam da krenete na Iran zajedno sa Amerima i Izraelcima.

Zbogom Srbijo

pre 12 godina

EU i NATO imaju za finalni cilj vezano za Srbiju da otmu celokupnu teritoriju Srbije - a narod koji tu zivi ili da poubija ili da sve raseli u Belorusiju ili Ukrajnu Dal ce Beograd da pripadne Kosovu,Hrvackoj ili Madjarskoj sa zvezdicom ili bez to uopste nije vazno.
Ili oruzje u ruke ili pakujte kufere al nikako teze od 15kg

sima strahota

pre 12 godina

..ima k tome par godina, nekim neverovatnim spletom okolnosti dogodi se da "popunjavam stolicu" na nekom regionalnom forumu, bese turska u pitanju..i u nekom trenutku spiker prozove delegata sa kosova da nesto kaze, ja sad prebiram po glavi dal da ustanem ili da odustanem, neki skandal da napravim il sta da radim..uglavnom, vidim da dve mike iz kosovske delegacije sa zagonetnim smeskom analiziraju moj sledeci potez, ja tu prelomih da iskuliram, udobno se zavalih u stolicu i ne preduzeh nista..do dan danas se nisam pokajao zbog toga, nebo mi fakat nije palo na glavu, grom je udario na neko drugo mesto, sve kletve dezurnih narikaca rasplinule su se
, nekako mi lepo svega toga da se setim, zao mi samo sto nemam fotku..

komedija

pre 12 godina

Hahahaha Jeremicu i Tadicu na pogresnu ste adresu otisli da izvodite vase cirkuske predstave. Ovo je bilo jasno odavno a zvezdica je za unutrasnju dnevnopoliticku upotrebu. I Milosevic je tako nakon Kumanovskog sporazuma izasao pred narod i objavio pobedu. Ono jeste, na RTS mozete pogresno da tumacite pahuljice i rezolucije ali ljudi u Briselu znaju sta su potpisali a znaju i da citaju za razliku od velikog broja stanovnika Srbije kojima su neophodni tumaci Jeremic, Tadic, Nikolic, Kostunica , Seselj i kompanija.

Axel Foley

pre 12 godina

Pa dobro,ionako je predviđeno da se ta zvezdica koristi samo na regionalnim skupovima.Ne treba se mnogo opterećivati odlukama EP,pošto se zna kako se tu odlučuje.
A,najbolja mi je ova Lunaček,ne znam više koji joj je ovo predlog prihvaćen od strane EP,u kojem traži da Kosovo priznaju i preostale članice EU,koje to nisu uradile,a rezultat je za nju poražavajuć.
Tako će verovatno biti i sa učešćem Kosova na OI.

Jelena

pre 12 godina

Tako je, treba bojkotovati OI! Toliko ce se potresti Evropa, svet, a i sire, da nece ni primetiti taj bojkot... Ako vam nije dosta sto izdrzavate hirove promasene drzave (Srbije) na Kosovu, nek' vas Toma vodi u rat...jedan vise, jedan manje, nema veze sto je izgubljen kako god da se pogleda. Sve ste probleme u zivotu resili, kakva Svedska i Svajcarska, ostaje vam samo Kosovo...koska da se glozite.

Jelena

pre 12 godina

@ Marlon
He, he, pa u tome je sustina; Srbi hoce teritorije, ali nece vecinsko stanovnistvo. Il' moze, nek ostanu i oni, ali ako je moguce kao robovi. E, pa nece moci, bas zato su izgubili (smo izgubili, ajde), i Kosovo i sve ostalo. A ove reakcije, "hajde da ratujemo"; pa da li ijedan normalan narod STALNO hoce s nekim da ratuje?! Radite, zivite, zivot je samo jedan; zar je smisao zivota ubijati ili ginuti?! Totalno izopacen narod...

M

pre 12 godina

Vidim da dosta Albanaca priziva novu intervenciju, ratove, pa i neke druge zastave na Kalemegdanu. Vidite, drugari, nemojte da vas zavara ni režimska izdajnička politika, ni "krug dvojke" koji doživljava Jašarijeve plakate u Beogradu kao umetničku slobodu - mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Ja sam Srbin !!!

Moraćeš i nama "izdajnicima" da objasniš to vaše "nešto"...
(miško, 29. mart 2012 18:29)

Nema problema misko, objasnicemo ti!

neuki

pre 12 godina

nema tu mnogo price, okolnosti su takve u ovom trenutku da se ne moze mnogo napraviti, najvaznije je da su srbi tamo ostali da zive, doci ce vrijeme kad ce se medjunarodne okolnosti promjeniti pa ce se ponovo karte dijeliti, zato je vazno da srbi tamo ostanu da zive. a kad se karte ponovo promjesaju doci ce srbija opet na kosovo, to ne zavisi od nas zato ne mozemo nego da cekamo i sacuvamo preostale ljude koji su tamo ostali. sve se vraca i sve se placa, sve vrti se u krug...nase kolo srece ce se ponovo jednom okrenuti na nas broj a onda...pamti pa vrati

hu

pre 12 godina

halo, doneta je jedna neobavezujuca rezolucija EP-a koja apsolutno ne znaci nista a ovde se dezurni albanci, hrvati i ovih par "srba" koji im terciraju, ponasaju kao da je "drzava kosova" primljena u UN, u EU i kao da je Hasim taci dobio medalju na Olimpijadi. Halo, smanjite dozivljaj. Ta EP je jos onda doneo rezoluciju da se SRbiji dodeli kandidatski statis pa ih niko nije saslusao niti uzeo u obzir i Srbija nije tada dobila kandidatski status. Nista ova rezolucija nije promenila niti je albanska lobistkinja Ulricek bilo sta revolucionarno uradila te ce i sutra ta albanska tvorevina biti ono sto je bila i juce: izdrzavani, nepriznati, kriminalni i nacionalisticki PROTEKTORAT koji nije u stanju ni telefonski pozivni broj sebi da sredi. Pahuljica ce ostati mnogo duze nego sto to neki ovde fantaziraju.
p.s. ako stavovi raznih agima, safeta cara i kompanije oslikavaju tipicno razmisljanje Albanaca sa Kosova, onda definitovno Srbija NIKADA ne treba da prizna jednu takvu tvorevinu niti da daje bilo kakve ustupke takvim mentalnim sklopovoma. Inace zanimljivo je kako se medjusobno dopunjuju albanski nacional-sovinisti i ovih nekoliko srpski anacionalnih-autosovinista. Ko kaze da nacionalisti i anacionalisti ne mogu da se sloze.

krapem

pre 12 godina

A sta sad gospodo pregovaraci!?Neko je nekoga prevario,a srbi sa kosova su
prevareni i to je cena kandidature!To je pocetak kraja!Zivi bili pa videli!

Caki88

pre 12 godina

I to je vasa politika i EU i KOSOVO sram te bilo Tadicu trebada se stidis ,bedo bedna,sve si r******o ,Rumuni traze neke manjine moze samo da dobijemo status kanditada j**o te status nosi ga kuci sve vas treba uza zid poredjati izdajnici ,i svi oni koji i dalje glasaju za tebe su samo oni koji ideje o zivotu nemaju

lektor korektor

pre 12 godina

A pricali smo na sva usta da je Kostunica neobavesten i paranojik.
Drugi su pricali da su Kosovo i put u EU dva odvojena procesa.
4 godine posle, rezultat je vidljiv.

Nit prosperiteta nit Kosova.
Zuti, satrali ste nas.
(Goran, 29. mart 2012 16:18)

paranoJik???
Sedi, 1... kec k'o vrata, i bolje cuti, pismen si i pametan k'o i taj tvoj kostunjavi... a da, vi srbende ne morate da znate srpski, to vazi samo za nas "ostale"... vi to sve nadoknadjujete sovinizmom i primitivizmom kojem tepate "patriotizam"... samo nemojte vise da "volite" ovu lepu nasu, jos se lecimo od posledica vase silne "ljubavi"...

miško

pre 12 godina

E, sad, ko ste to "vi", i koji su "vasi" interesi o tome bi moglo da se raspravlja.
Na stranu emocije, "nama srbima" nije u interesu da kosovski albanci ostvaruju nesto sto je suprotstavljeno "nasim" interesima, dakle, oni (ili "vi") imaju svoje interese,a mi (srbi) svoje. Dakle, nema tu nikakve pakosti. Cist interes. A i kako ce na olimpijadu kad nisu clanica UN.
(MacLeod, 29. mart 2012 17:25)

Da pojasnim, jednom za svagda... "vi" ste kako vas ja zovem svrbi, a Mi ostali smo Srbi !
I veze jedni s drugima nemamo !!!
Kažu da govorimo istim jezikom, mada nešto nisam ni u to siguran.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Evropski parlament odbio je predlog grupe poslanika da se Kosovo u dokumentima ovog tela od sada pominje sa fusnotom.

Samo neko NADPRIRODNO GLUP kao prim. radi ova "grupa od najverovatnije jednog poslanika" mogla je predloziti tako nesto u EP i jos ocekivati da tako nesto bude usvojeno ?
Svako iole normalan zna da se cak i predstavljanje Kosova na "regionalnim skupovima" prepusta zemljama organizatorima tih skupova i njihovoj dobroj volji hoce li Kosovo predstaviti sa zvezdicom i fusnotom ili ne i da je do sada Srbija 2 puta napustila takve skupove zato sto je ni u "regionu" NIKO ne zarezuje a kamo li u EP gde sedi vecina zemalja koje sa NEZAVISNOM DRZAVOM Kosovo vec odavno imaju uspostavljene diplomatske i medjunarodne odnose bez ikakvih "obelezja" !
"zvezdica" iznad naziva za Kosovo je "izmisljotina" koja ima samo jedan cilj tj. da omoguci Srbiji da ucestvuje na regionalnim skupovima a da pri tom pred svojim glasacima "sacuva obraz" i da ne mora stalno da bezi i da bojkotuje takve skupove na kojima je Kosovo i do sada uvek ucestvovalo i to bez "zvezdice" !
NIKO Srbiji ne moze zabraniti da se i dalje pretvara i "pravi ludom" ali to ne obavezuje nikoga drugog da i on "poludi i OTUPI" !

ze

pre 12 godina

@miško
Ovo ti je novi nick? a "bezimena", "bucko"? Malo odmaraju? Uglavnom, malo je smesno i jadnjikavo svoje provinicijalne stavove predstavljati kao ultimativnu istinu a one koji ne misle na taj nacin podrugljivo nazivati "svrbima". Problem u Srbiji je da osim zatucanih, iskompleksiranih, ogranicenih, palanackih i neinteligenmtnih srBskih patroiJota sada imamo i iste takve, zatucane, iskompleksirane, ogranicene, palanacke i neinteligente tzv "liberale" koji zamisljaju da su svu pamet ovog sveta pokupili. Tesko da bi bilo koja drzava izdrzala ovakvo stanovnisto i na zalost to nece uspeti ni Srbiji i zato ni ne cudi da je ovde prisutan opsti raspad.

smanjite dozivljaj

pre 12 godina

@Julius
kupi sinko ogledalce i probaj istu kolicinu energije da potrosis na analiziranje sopstvene albanske sovinisticke politike u regionu. ove izlizane fraze o srpskom nacionalizmu koje koriste okolni sovinisti kako bi nasminkali i ulepsali svoj sopstveni nacionalziam, zatucanu i zaostalu politiku (podizanje granica i stvaranej monoetnickih albanskih paradrzavica u 21. veku?!), zlocine i nesposobnost su vec tako prevazidjene da je zaista za posmatranje onaj ko misli da ce bilo ko da nasedne na te price. bilo bi zaista sjajno da su hrvati i albanci makar pola od onoga kako oni sami sebe zamisljaju, samo realnost je ipak drugacija te su zaista tragikomicni pokusaji okolnih nacionalista da drze predavanja o srpskom nacionalizmu i da izigravaju nekakve moralne gromade.

uskok

pre 12 godina

Nema komentara ovog rezima koji je tvrdio:
1 i EU i KiM
2. EU nema alternativu
3. zemlje EU su nam prijatelji
4. uspeh Srbije sto alabanska drzava Kosovo ima zevzdicu
5. da treba Srbi da budu u Kosovskim institucijama
6. da treba Srbi da budu u Kosovskoj policiji.

Ma cela spoljna politika ovog rezima je izdajnicka (iako ova rech nije ~in~ dobro oslikava postupke ovog rezima).

zong

pre 12 godina

U Briselu je taj dogovor postignut, između BG i Prištine i oni sada to nepriznaju! To sve govori o tezi "i Kosmet i EU", to neće može. EU, se ovim odlučila da su [Albanci] njihovi partneri a mi ne! Sada mi njih treba da stavimo tamo gdje je njima mjesto. Pa nisu oni sveta krava, živeli smo mi bez njih i do sada...! Gadi me se polako ta EU, nedaj bože da uđemo i da postanemo ko oni!

Serbinho

pre 12 godina

Prethodnih decenija se slusalo kako na Kosovu nema ljudskih prava nad Albancima i kako su zrtve Srpskog terora.Sta je sada sa ljudskim pravima, ili to mozda Srbi zive po Evropskim standardima?!Povratak imovine Srba, stanovi po Pristini, povratak Srba, imovine kompanija, ne spominje se uopste a samo je bitno da se Kosovu deblokira put od strane Srbije, jer ocigledno da njih EU i nece, pa je bitno da ih zakace Srbiji kao prikolicu.DW pravi emisije po Vojvodini, gde se pokazuje kako su Madjari ugnjetavani od strane Srba.Malo je i previse providno, ali ajde.
Nisam za nikakvo potpisivanje ugovora, dok se Srbima ne vrati imovina, povratak Srba, povracanje imovine Srpskih kompanija ili ce svi Srbi kroz takvu politiku zavrsiti u Beogradskom Pasaluku, sto i jeste san "prijateljskog" okruzenja a jos veci onaj pod jednu sljivu.

LFC

pre 12 godina

Dok MOK ne prizna Kosovo,dzaba bilo kakve rezolucije EP-a i slicnih tela. Politici nije mesto u sportu,pa tako ni ovaj zahtev EP-a nece biti usvojen! Ne moze sve pritiscima da se postigne,niti ucenom! Divac sabio sa izjavom,ohladio je pola Evrope!

drasko

pre 12 godina

Toliko o tome koliko nas smatraju ozbiljnim partnerom...Na prvom mestu vlast, drzavu i na kraju narod..."Jevropa nema alternativu" ?! Boli bre ovo, boli jako... dokle vise... a sad izvolite politicari , bacajte drvlkje i kamenje jedni na druge dok vam narod gladuje a drzava se smanjuje... ovo je sramota i vlasti i opozicije.

Sale

pre 12 godina

Ja mislim da je vreme da pogledamo istini u oci. Sve sto nase glavesine kazu ili urade na spoljnopolitickom planu propada ukoliko nije u saglasnosti sa najjacim zemljama u Evropi i SAD. Nije bitno da li su glavesine Tadic, Dacic, Jeremic, Kostunica... Ocigledno je nas uticaj u Evropi izuzetno slab i nasa se rec niti vrednuje niti uzima (makar) u razmatranje. Ne branim nijednu politicku opciju u Srbiji ali je ovde ocigledno da smo mi kao nacija samo pioni na sahovskoj tabli Evrope i samo manipulisemo slabim izjavama nasih politicara. Drugi vuku poteze, cak i kad nam se ne svidjaju ili nam nisu u interesu. Tesko cemo promeniti odnos Evrope prema nama ako ne pocnemo da se sami menjamo i ne pocnemo da menjamo nasu svest i za promenu krenemo sa realne pocetne tacke i istine koja vazi u celom svetu a ne samo u medijima koju plasiraju nasi politicari. Volim ovu Srbiju i ovaj narod ali krivica je delom i u nama samima i toga moramo biti svesni svi do jednog. Samo zajedno, svi zajedno za bolju, uvazavanu i postovanu drzavu Srbiju, bez politickih ili verskih podela!!

DARKO MIRNIC

pre 12 godina

Ha ha gospodo evropska sada narod odlučuje a ne političari poltroni. Ništa braćo srbi budite složni inače osim kosova ode vojvodina,raška,jug srbije,r.srpska.

kurrizi iz Djakovice

pre 12 godina

Stime ste uverili EVROPSKI PARLAMENT da zbilja niste za nishta.Odobrio vam je fusnotu za KOSOVO na regionalnom nivou, a vi ste smatrali da je nezavisnost kosova dovedeno u pitanju pored odluke medjunarodnog suda,i volje naroda na Kosovu za samostalnost. Zbilja ste jako naivni da nekazhem blesavi. Bogdanovic hoce da razgovara sa medjunarodnom zajednicom, Jovanovic sa Obamom, ma niste vi krivi nego oni koji ukaljaju svoj ugled samo da bi spasili predsednika Borisa Tadica na predstojecim izborima za predsednika u Srbiji. Kada bi tako lahko bilo zaboraviti 78 dana Nato bombardovanja, zgaranje Kosova u celini, ucinjena zverstva prema albancima, mozhda bi se medjunarodna zajednica predimislila o samostalnosti Kosova, a ovako ne za 1000 godina. Pa zato cuvajte to shto vam je ostalo dok niste i to sve izgubili \beogradski pashaluk\

marko kralj

pre 12 godina

bas ce biti interesantno kad bude igrala reprezentacija Srbije protiv Kosova, na primjer za evropsko ili svjetcko prvenstvo, utakmice u beogradu i pristini, ima da bude veselo...

darko

pre 12 godina

Kad neko bitan u familiji umre tuga dugo traje ali ljudi vreme je da se prihvati realnost..
Možemo samo da umremo za Kosovom sve ostalo je ispucano od rata do diplomatije ..Svi su grešili od 70 ih godina .Idemo dalje ili bi još koju godinu da sebe mučimo time .
Zaštitimo narod dole i kraj priče 500 godina Kosovo nije bilo Srpsko od nastanka Srpske države pa do pripajanja Kosova prošao je ceo vek i mada su svi u srcu smatrali Kosovom delom Srbije medjunarodno smo priznavali realnost..
Možemo samo da sprečimo Kosovo da bude član UN i ništa više sve ostalo je izvan moći ove države ALI KAD TO produžim u decenije i godine i mislim da makar mi dubili na glavi ce im to na kraju uspeti ..u svakom slucaju imacemo stanje kao tajvan-kina.Problem sa Kosovom je to što stanovništvo neće sa nama a dugoročno to se nikad neće promeniti.

nn

pre 12 godina

ja bi zeleo da od srbje ostane samo okolina beograda da vi liberali i ostali turbo evropljani bez alternative budete zadovoljni jednog dana mozda shvatite neke stvari do tada mantranja evropa nema altenativu" samo slep covek nevidi da se zadnjih 20 godina primenjuju dupli standardi od hrvatske koja je napala zone po un zastitom i etnicki ih ocistila nato ne da je njih bombardovao nego im je jos i pomogao do bosne i kosova koliko su puta iz te iste evrope ponavljali da jedan narod nemoze imati dve drzave misleci na srpsku i srbiju pa sto sad to neponavljaju u slucaju kosova pojedini nikad nazalost nece nauciti nista iz ne tako davne proslosti pozdrav

Aleks

pre 12 godina

Oво је јасан резултат политике наше владе. Нисмо имали став који смо смели да јасно искажемо у протекле четири године, не знамо шта хоћемо, не смемо да кажемо шта је наше... упали смо у замку коју нам је ЕУ спремила.

get a life

pre 12 godina

"Mogli bi "naši" da na plimpijskim igrama, nose majice sa natpisom "Kosovi je svrbija" !
A mogao bi i novak, da zaigra za promenu za Kosvovare, na kraju krajeva, odatle su mu koreni...
(miško, 29. mart 2012 17:26)"

a mogao bi i ta da manjes smaras tvojim kompleksaskim trolovanjem

Ash

pre 12 godina

Nase diplomate bi mogle u skolu u Pristinu.

Kad je Edita Tahiri rekla "Ta fusnota je kao pahuljica, istopiće se kad prođe zima" mi (komentatori) smo se smejali i likovali. Sto pre shvatimo da je Srbija u diplomatiji nula u odnosu na Kosovo, ustedecemo i vreme i novac. Ja licno kada hocu da donesem neki sud o odnosima Srbija-Kosovo, uvek pogledam sta kaze Pristina, jer je njihov kredibilitet toliko puta potvrdjen i retko da su podbacili. I kad kazu da ce biti clanica UN, naravno da cu pre njima da verujem nego nasim diplomatama. Jos od kad su klicali "kosovo republika" do poslednjih izjava Edite Tahiri, sve su ispunili. A nase diplomate nisu nista, od Velike Srbije do Kosova-Srce-Srbije. Ko je kriv? Pa mi.

Pogledajte vase komentare http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=585368#rating

miško

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?
(Marlon, 29. mart 2012 16:43)

A pa to se ne računa, znaš oni nisu "naši" !

Axel Foley

pre 12 godina

Ljudi,daj jednom shvatite FUSNOTA i ZVEZDICA se koriste samo za regionalno predstavljanje,jer je takav dogovor.I,nemojte više da krivite ovu vlast za gubitak Kosova,pošto se dobro zna,da je za to jedino odgovoran Milošević.
I,da manite se ratovanja i teritorija,jer su najvažniji ljudi.

Zlatko

pre 12 godina

Meni vise zaista nije jasno tko ce vama sve i na koji to nacin morati objasnjavati da KOSOVO NIJE SRBIJA, da biste vi to napokon jednom shvatili i prihvatili !? Kakva fusnota i zvjezdica, kakvi bakraci, ljudi, zar ne shvacate koliko ste groteskno smjesni ?!

Dozivljavate poraz za porazom, izgubili ste sve ratove koje ste pokrenuli u svojoj shizofreno-mitomanskoj ambiciji stvoriti Veliku Srbiju, u Hollywoodu se snimaju filmovi u kojima ste - kao narod - preuzeli ulogu glavnih negativaca na planetu itd.itd., ali vi uporno tjerate svoje. Vi biste ratovali s NATO-om ?! Vi ??? Pa hajde, krenite. sto cekate ?! Krenite u "oslobadjanje" Kosova pa cete zaista proci onako kako vam je onaj Albanac napisao, tj. da ce za koji dan albanska vojska biti u Beogradu !

Dejan

pre 12 godina

Pa nista neocekivano...sve po dogovoru. Famozna fus nota i nije bila namenjena da stoji uz ime kosova, vec fus nota je namenjena glasackoj masini...

Marlon

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?

Marina

pre 12 godina

Ovo je logičan nastavak primjene sporazuma PR-BG. Kosovo s fusnotom pravilo je koje se treba primijeniti u REGIONALNOM predstavljanju Kosova,i nema riječi o predstavljanju Kosova u Berlinu ili Briselu. Druga je stvar što Srbija mulja građane tumačeći sporazume kako joj u datom trenutku odgovara,i što je suprotno mišljenjima i tumačenjima svih i u regiji i EU. Kosovo na Olimpijadu neće stići ove godine,ali se ne bih kladila za sljedeća neka svjetska,europska ili olimpijska natjecanja.

obi van

pre 12 godina

vecina ocigledno ne razumije da Srbija mora da promjeni Ustav da bi priznala Kosovo. Time bi postala jedina zemlja na svijetu koja se po Ustavu odrice prava na teritorijalni integritet. To znaci da svaka manjina u Srbiji, ma koliko mala moze da trazi nezavisnost po istoj osnovi. Daleko od toga da mislim da je sa Albancima moguce zajedno zivjeti, samo kazem da se sustim priznanjem Kosova mozda rjesava jedan problem ali se otvaraju bezbrojni drugi.

petarV

pre 12 godina

Hahaha...pord ovih naših "političara" Srbija će da se nagled ai nabroji zvzda!!!

Recite mi...koliko mi političara imamo ako sa političkim fakultetom?

Ne računamo,privatne univerzitete,Filološke,Medicinske,Koledze-odsek fizika,dramski fakultet...e takva nam je i država! Svi se u sve razumeju,a najmanje u ono za šta su plaćeni!

Goran

pre 12 godina

A pricali smo na sva usta da je Kostunica neobavesten i paranojik.
Drugi su pricali da su Kosovo i put u EU dva odvojena procesa.
4 godine posle, rezultat je vidljiv.

Nit prosperiteta nit Kosova.
Zuti, satrali ste nas.

ljudi? koji ljudi?

pre 12 godina

Jedino mi nije jasno zasto kada se cesto potencira da nam je neko oteo 15% teritorije, se ne dodaje i da nam je taj isti neko oteo 20% stanovnistva?
(Marlon, 29. mart 2012 16:43)

sad bar vidis dokle doseze taj "nas" cuveni "patriotizam"...

Safet Cara

pre 12 godina

Bravoooo, tako i treba!! Fusnota dragi susjedi, ne menja nista na terenu. Ona sluzi samo kako "Alibi" vasim politicarima, da skupljaju sto vise poena na izborima. Kosovo nije nikad ni bila zavisna. Srbija je bila zavisna od Kosova. Trebala wam kad ste gradili novi Beograd

Sumnjivi srbski patriota

pre 12 godina

a bi zeleo da od srbje ostane samo okolina beograda da vi liberali i ostali turbo evropljani bez alternative budete zadovoljni jednog dana mozda shvatite neke stvari do tada mantranja evropa nema altenativu" samo slep covek nevidi da se zadnjih 20 godina primenjuju dupli standardi od hrvatske koja je napala zone po un zastitom i etnicki ih ocistila nato ne da je njih bombardovao nego im je jos i pomogao do bosne i kosova koliko su puta iz te iste evrope ponavljali da jedan narod nemoze imati dve drzave misleci na srpsku i srbiju pa sto sad to neponavljaju u slucaju kosova pojedini nikad nazalost nece nauciti nista iz ne tako davne proslosti pozdrav
(nn)

EVO ZBOG OVOGA:

http://www.slobodnaevropa.org/content/sudjenje_karadzicu_insajder_o_protjerivanju_i_ubijanju_zvornickih_bosnjaka/24531824.html

a to je samo jedan "detalj" iz 90tih i svugde su patriote pobedjivale protiv nenaoruzanog naroda. Zbog takvih rodoljuba koji sada gracku ko kalimero - nepravda nepravda...(a koji su zajedno sa JNA ispravljali demografsku "nepravdu") Srbija je se svesti na minimum ali ne zbog nedostatka "pravih srba" nego zbog previse samozvanih "pravih" Srba koji jos jasu i prozivaju "neprave".

triplem

pre 12 godina

EU Parlament donosi odluke vecinom glasova pa zato ovo ne cudi. Te odluke nemaju izvrsni karakter ali jesu indikacija kakva je pozicija vecine u EU. To sto EU telo interpretira postignuti sporazum na svoj nacin samo znaci da su se pridruzili klubu koji ne sprovodi ono sto se dogovori, (tu ukljucujem i Beograd i Pristinu). Cini mi se da su ovi pregovori koje vode Srbi i Albanci, imaju za cilj da i u Pristini u Beogradu ne ugroze stranke na vlasti. Ljudi im bas nisu na prvom mestu. A za EU, ne vidi poentu da se ne drze onoga sto nam je receno da je dogovoreno. Ako je sustina sporazuma da se Pristini omoguci mesto u regionalnim forumima, ovakvom interpretacijom je stvoren problem koji ce bas to onemoguciti. Da uprostim, sta su se kog djavola dogovarali ako ce i dalje Albanci da ustaju sa foruma na kojima postoji fusnota i ako ce Srbi da odlaze sa onih na kojima je nema. dosadni ste vise....

Branko

pre 12 godina

Zašto je Brisel ovo uradio baš sada? One koji su u Srbiji na vlasti, Brisel već ima u šaci ("EU nema alternativu"). Da bi dugoročno EU otklonila probleme sa Srbijom i Kosovom, oni će ovim potezom spustiti rejting "proevropskim" strankama i pomoći Tomi Nikoliću da dođe na vlast kako bi ovaj potpisao ono, "Bezuslovno priznajem Republiku Kosovo, njenu nezavisnost i teritorijalni integritet". To znači da će većinsaka Srbija priznati nezavisno Kosovo a ostaće u manjini SRS, DSS i Dveri. Albanci ovakav rasplet događaja nisu mogli ni da sanjaju. Eto šta može Angela Merkel u dogovoru sa Amerikancima. Njima ni Albanci neće predstavljati veći problem na Kosuvu, zato što je NATO bacio toliko osiromašenog uranijuma da će bilo zbog steriliteta ili kancera njihov broj biti sveden na minimum.

Kreni

pre 12 godina

mi, pravi Srbi, ćemo, nadam se, ubrzo doći do vas, da vam objasnimo par stvari u vezi fusnota, zvezdica i Olimpijskih igara....
(Legia Semlin, 29. mart 2012 17:50)

Pa sta cekas,mozda Deda Mraza,ako cekas njega on nikad nece doci.Sto znaci i ti nikad neces krenuti ni na Poseti a kamoli da se sukobljavas sa mnom.

Julius

pre 12 godina

U srpskoj politici, diplomatiji, propagandi i medijima sve neke uzvisene teme: Kosovo, Preambula, Ustav, Rezolucija 1244,UNMIK, Fusnota, "i Evropa i Kosovo", i sve tako redom, dok jedna za drugom rastope kao pahuljice.
Na danasnju odluku Evropskog parlamenta, kojom je odbio da se Kosovo u dokumentima tog tela pominje "fusnota", ama toliko smesnih reagovanja da covek pomisli da li je ovaj narod srpski toliko naivan, ili se pravi lud, kao da ne zna da je Kosovo nezavisna od Srbije.
Borko Stefanovic pokusava da tesi sebe i svoj narod, cinjenicom da odluke Evropskog parlamenta nisu izvrsne i obavezujuce. Ima milion primera da misljenja ili odluke nekog visokog organa nisu obavezujuce u izvrsnom smislu, ali snagom autoriteta tog organa one se izvrsavaju bez pogovora.
Evropski parlament je danas pozvao i one pet clanice EU, koje do sad nisu priznale Kosovo, da to ucine, a pozvao je i Medjunarodni olimpijski komitet da omoguci Kosovu ucesce na Olimpijske igre u Londonu.
Predsednik OK Srbije Vlado Divac kaze da sportisti Kosova mogu da aucestvuju na Olimpijskim igrama samo kao clanovi OK Srbije!
Ne gospodine Vlado. Kosovski sportisti nikad vise nece ucestvovati na nekom medjunarodnom takmicenju u okviru bilo kakve sportske ili druge asocijacije Srbije, vec samostalno, kao predstavnici nezavisne drzave. Ako se kojim slucajem ne mogu nastupiti samostalno, oni ce ucestvovati u okviru Olimpijskog komiteta Albanije, a ne Srbije.
Citava politika i diplomacija Srbije vodi se inadzijski. Inat je postao drzavni mehanizam u vodjenju politike, ekonomije, diplomatije, sporta, kulture, nauke, crkve, drzave...Inat i inadzijsko ponasanje je detinjasto, stetno, iracionalno i besmisleno.
Dok razvijeni svet otkriju nove zvezde i nova sunca u vasionu, Srbija je u dijalogu sa Kosovom ostvarila "epohalno otkrice" asteriks sa fusnotom, cime "je odbranila teritorijalni integritet i dostojanstvo". Cela politicka i diplomatska snaga Srbije spram Kosova je sada svedena u fusnoti! A ta fusnota je, kao neko prelazno resenje, zamisljena za predstavljanje Kosova u regionalnim skupovima, na kojima ucestvuju i Kosovo i Srbija. Nije fusnota zamisljena za sednice Evropskog parlamenta ili nekog drugog organa, gde ne ucestvuje Kosovo kao samostalna drzava.
Zato je vreme da se probudite iz propagandne-politicke kome!

Arben

pre 12 godina

pa vidite bre ludi da je europa vec voli Republiku Kosovu kau nezavisna derzava,i vi sami znate da je Kosova Derzava i to mije drago....Ko kaze da Kosovo je Serbija nek ide na Prishtinu da vide istine........

Pristevac

pre 12 godina

Nikakve zvezdice ni fusnote nisu relevantne za dalje korake ni za Kosovo a niti za Srbiju. To je samo magla i dnevna - ja tebi ti meni. Da se objasnim: Kosovo je prznato od 89 Zemalja clanica UN, kada se prizna od 2/3 zemalja (132) clanica UN ce Kosovo od sutrasnjeg dana biti ravnoprana clanica UN bez ikakvih mogucnosti Veto Rusije ili bilo koga treceg. To je regilisano zakonom UN i ne moze se menjati. Sprecavanje priznavanja Kosova od zemalja koji nisu priznali nezavisnost je samo malo dobivanje u vremenu i kosta milione ili miliarde Eura. uzaludno. Kosovo i Srbija ce obe biti clanice EU, skinuti granice, razmeniti ambassadore i biti bolje komsije nego sto su danas. Zakljucak: nema veze ko je sta danas ili jece rekao, zvezdice ili nesto novo sutra je samo magla prema gradjanima koji se ne trebaju baviti politikom nego prosperitetu ka boljem zivotu i buducnosti sa sebe i svoju decu. Pozdrav iz pristine.

Darko

pre 12 godina

Sto se mene tice Kosovo nikada nece biti nezavisno,tako cu uciti svoju decu i ako Bog da svoje unuke.Neka ih prizna ceo svet a i sire.Ne zelim da prodam svoje korene zbog "boljeg zivota" u EU. Isto je to kao da vam neko ponudi par hiljada evra ali da prestanete da slavite slavu.Koliko bi nas to uradilo ? Ko zna mozda bi neko i uradio ,danas su moderna vremena.U Srbiji je porodica unistena,sve manje brakova i dece upravo zbog modernog nacina zivota.Srbi ce izgubiti svoj identitet ulaskom u EU.A sto se zvezdice tice bila ona tu ili ne Kosovo je Srbija.

x

pre 12 godina

Ne znam sto se cudite ljudi? Srbija odavno nije vise suverena zemlja! Mi smo vazalna drzava samo upakovana u oblandu "21 veka" .

Bice nazalost onako kako drugi kazu ... imali smo gomilu istoriskih sansi da se nenadjemo u ovoj situaciji ali kao po obicaju nismo iskoristili....

СРБIN

pre 12 godina

Ха, ха, ха...Истопи се пахуљица!!!Вероватно ће Борхан сад да нам каже, да ће ускоро опет снег...Шта нам жути раде, па ово је страшно!
Где ли је Борко, да чујемо његове мудре изјаве...Време је за рећи, "Збогом Србијо"!!!

ssss

pre 12 godina

Rezultati ovog glasanja pokazuju sve
Koliko god mi osporavamo da na Kosovu zivi 95% Albanaca, ali da su ipak manjina ako se gleda cela Srbija, EP nam dokazuje da su u Evropi u vecini oni koji su za samostanost KJosova tako da ta demokratija na koju se pozivamo 'pada u vodu'.
Zaboravljamo da u EP sede predstravnici iz parlamenata/skupstina svih drzava Evrope a proporcinalno broju poslanickih mesta. Tako da nas u EP zastupaju i DA i DSS, i SRS i NS...
Ili da 'bogata' Srbija provede i raspise referendum u celom svetu

Bili piton

pre 12 godina

[Albanci] su u pravu, nije zvezdica, već pahulja. Istopi se . Nekako mali domet vaše spoljne politike, od Beograda pa do batajnice.

zexx

pre 12 godina

Ne mogu da se suzdrzim da ne napisem jos jedan komentar na isti clanak, dakle nisu mi jasni komentatori koji potenciraju preokret.OK kapiram da takvi zele svetlu buducnoct za svoju decu, blagostanje itd. ali ljudi treba da shvatimo gde se Srbija danas nalazi-jako teskoj politickoj situaciji! A pokret tia preokret nece nista dobro doneti jer ga vode ljudi koji ocigledno nemaju dovoljno jaku nacionalnu svest (da ne kazem da ni sebe ne vole)a s takvima na celu mozemo ocekivati i da Vojvodina i Sandzak odu jednog dana.Hocu reci, ne zalazem se ni ja za izolaciju, konfrontaciju sa Eu, pristinom itd. ali smatram da Srbiji danas treba odlucna vlada kja je nacionalno orientisana a koja ce istovremeno da resava unutarpoliticke probleme kao sto su korupcija, org. kriminal, ekonomija..a ko je takav dans na politickoj sceni Srbije ne znam, mozda dveri?

Toliko od mene

pre 12 godina

"Pravi Srbi" su dosli glave Srbiji. To je jedina istina. Njihovi recepti su otrovno smrtonosni za Srbiju. Ko to nije shvatio neka prati Haska sudjenja gde jedna po jedna laz o "odbrani" pada a vidi se cisti zlocin i pljacka. "Pravi" Srbi su sprecili da se tom sistemu i njenim protagonistima javno sudi u sred Beograda. A jedino tako se Srbija mogla sacuvati. "Pravi" Srbi umisljaju da se visenacionalna Srbija "brani" primitivnim nacionalizmom i mitovima. Niti se Jugoslavija tako mogla sacuvati niti Srbija. zapamtite "pravi" Srbi, vi ste smrt za Srbiju. preokrenuli ste i najvece Jugoslovene u bevsoj Jugi u anti-Jugoslovene a preoikrenucete i poslednjeg lojalnog Srbina u neprijatelja.

Branko

pre 12 godina

Cekajte bre pa sta se onda i sa kim Borko dogovorio? Ajde barem jednom nam recite istinu o tim pregovorima i ko stoji iza njih. Ja sam razumeo da EU stoji iza pregovora, kad ono EU uopste ne postuje ono sto je dogovoreno. Ili nas ipak neko laze o tome sta je dogovoreno?

Goethe

pre 12 godina

Ovo sve lici na istorijske momente kad neka vlast procerda poverenje glasaca, dodje do ekonomskog kolapsa i politickog ponizenja i onda dodje neki ekstremni pokret. Dveri, radikali i Kostunica bi mogli dobiti mnogo vise nego sto bi se na prvu loptu moglo pomisliti. A za mladje od 30 je svakako najbolje pokusati raditi van zemlje.

Zedes

pre 12 godina

@ Branko

I Bog je najvjerojatnije Srbin, zar ne ?! Pa onda Srbija nije do Tokija nego minimalno do Proxima Centauri.

@ LFC

Uh, tocno, eno - pola Europe drhti nakon Divcevih rijeci...

crni domino

pre 12 godina

Gospodine Jeremicu, kako Evropski Parlament odbija da koristi pahuljicu za Kosovo, mislim da pod hitno treba da otkazes gostoptrimstvo Evropskom Parlamentu, a ti gospodine Tadicu nemoj da se obeshrabrujes; zagovaraj i dalje i Kosovo i EU!
Pametnice moje!

Vestminster-Karlsrue-Prag

pre 12 godina

Svi smo znali da će nejasna politika prema Kosovu, vođena u prošle 4 godine, dovesti do ovakvog epiloga. Ja sam se opredelio pre dve godine - na 10-15 godina do članstva sam postao evroskeptik i učio u tom pravcu za budućnost (pre toga sam aktivno propagirao ulazak u EU preko civilnog sektora i najveće pro-EU stranke, prošao desetine obuka, a u maju ću glasati za onu demokratsku koja ima i ime Srbije). Jednostavno, integracija koja dezintegriše i ponižava moju zemlju ne može imati moju podršku ni danas, ni za 10, ni za 20 godina. Evroskeptik sam do ulaska u EU i po eventualnom ulasku u EU (svejedno, iznutra smo i opasniji). Uskoro se vidimo u racionalnim, hladnim, temeljnim javnim kritikama EU - vreme je da se prozbori koja i o demokratskom deficitu EU, problemu neizbora i neodgovornosti čelnika EU, narušavanju suvereniteta, birokratiji i preteranoj centralističkoj regulativi svega i svačega, zašto EU nije usvojila završni račun budžeta od 1993. godine, kako je pala Evropska komisija 1999. zbog korupcije, evrokrizi - kako je nastala i ko je profitirao iz nje, šta se priča po Frankfurtu i ECB oko evra, tretmanu manjih članica, platama činovnika... Nadam se da će B92 objavljivati moje komentare, stručni su koliko i onih koji sprovode propagandu EU (uzgred, Komisija EU ima budžet od 268 miliona evra za te aktivnosti, a EP odvojeni budžet od 80 miliona - šteta što im YT kanal gleda prosečno 28 ljudi, dok Farage-a gleda stotine hiljada). Vidimo se u "viziji evropske budućnosti".

ZVEZDICA

pre 12 godina

predlažem da kad neće kosovo onda neka srbija natakne zvezdicu pa nek bar neko ima zvezdicu da se nije otopila . lepo smo vam nudili zvezdicu a niste hteli , pa eto vam sad baš ! živela srbija* !!!!

Troml

pre 12 godina

EP odbio da Kosovo ima zvezdicu?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Još jedan veličansteveni uspjeh, Vuka Jeremića i ostalih mu pajdaša!

djordjevic

pre 12 godina

@sima strahota,

Pa niko i nije rekao da ce tebi licno nesto da fali u tom trenutku ako tu odsedis, niko nije ni rekao da ce da te udari grom...Ali to su te lepe odluke pojedinaca, to kuliranje, to je to sto nas i dovede dokle nas je dovelo. Umesto svi, uvek, na svakom mestu i svima da stavimo do znanja stav Srbije povodom KiM, lakse nam je da se zavalimo u stolicu i pravimo blesavi. I tako mic po mic...Pih. Ne znam sta se hvalis stvarno.

Mika

pre 12 godina

"Ma Borko nam je super! Sve je lepo ispregovarao kao sto je i trebalo, po instrukcijama koje je dobio"- ovako bar govore strane sluzbe za koje je Borko pregovarao, a to sto ni jedna od sluzbi nije srpska i ne pripada Srbiji, to je druga stvar...pa mozda ce i on dobiti kao nagradu, neku poziciju kao predstavnik Srbije u UN-u ili EU, WB, ili specijalizovanoj agenciji...to je bolje od ambasadorske pozicije, bolje je placeno....

Zbogom srbendo... putuj, putuj igumane...

pre 12 godina

EU i NATO imaju za finalni cilj vezano za Srbiju da otmu celokupnu teritoriju Srbije - a narod koji tu zivi ili da poubija ili da sve raseli u Belorusiju ili Ukrajnu Dal ce Beograd da pripadne Kosovu,Hrvackoj ili Madjarskoj sa zvezdicom ili bez to uopste nije vazno.
Ili oruzje u ruke ili pakujte kufere al nikako teze od 15kg
(Zbogom Srbijo, 29. mart 2012 18:14)

Hrvackoj???
tvoja "pismenost" sve govori, dalji argumenti su totalno suvisni i nepotrebni...

hercegov grad

pre 12 godina

boze moj da li je moguce da su ovi nasi tako naivni ili su toliko potplaceni i zavisni da su spremni da svako ponizenje prihvate?!

Cinik

pre 12 godina

Borislav Stefanović je jedna obična umišljena politička individua bez trunke znanja kada se uopšte sada pojavljuje u javnosti.

sale

pre 12 godina

e moji komentatori stvarno me interesuje kako ste vi zamisljali rasplet Srbsko-Albanskog konflikta jer nezamislivo je da ce zemlje EU koje su priznale nezavisnost to priznanje jednog dana ponistiti pa taman da se za to bori 100000 Borka,Tadica,Jeremica,i svih ostalih.
Siguan sam da je to poznato svakom bar donekle pismenom coveku u SRBIJI ali inat ne dozvoljava da se to prihvati.Zasto se neko ne priupita kako ce mo nagovoriti 2 miljona Albanaca koje svakodnevno na ovaj ili onaj nacin u ovim ili onim novinama,onoj ili ovoj televiziji, oznacavamo kao glupe, zaostale, primitivne, soviniste, rasiste, itd,itd, kako sve njih da ubedimo da je Kosovo tj,(KiM)dobrodoslo nazad u okrilje RSB i da Srbi vise nisu oni isti ko u doba milosevica i pre toga i da vise nece biti narod drugog reda vec ravnopravni kao i svi drugi narodi.

Hana

pre 12 godina

Visi kaze da je Milosevic umro odavno a sa njim i njegova politika. Ja bih rekla da je Milosevic umro ali ne i njegova politika. Srpska politika ustvari ostala je ista, samo su se akteri promenili. I ja se slazem da je vreme za preokret i budjenje.

Legia Semlin

pre 12 godina

Možda neko ne razume koncept "pravog Srbina". Pravi Srbin radi pošteno, ne bije ženu i decu, ne loče, ne baca pare po kladionicama, ne pljuje po ulici, ne bije se, voli da čita. Pravi Srbin nikoga ne dira prvi, ne mrzi nikoga, živi normalno sa svim manjinama, svim narodima i svim verama. Pravi Srbin voli svoj narod, voli svoju državu i stoga je spreman da za nju gine. Ne znam šta vi o tome mislite, ja ovako....

ralexic i

pre 12 godina

sta je sad borko izadji i objasni da ne idem na neki albanski sajt po objasnjenje.to je tvoj rezultat i onog kandidata za sekretara gs.

Neinformisani građanin

pre 12 godina

Pa kako onda treba da bude predstavljeno? Bez zvezdice sigurno. Kao građanin ove države mislim da imam pravo da znam šta je onda uopšte potpisano na pregovorima u Briselu.

Eric

pre 12 godina

Aj sad vi sto galamite ovde, u najblizu kasarnu da zaduzite oruzje pa na Kosovo. Lako je ovde prosipati pamet a pola vas patriJota sluzilo vojsku po bolnicama i bibliotekama.

dr.

pre 12 godina

znaci opet jedna velika prevara! opet nas je nasa vlast slagala i napravila budalama. DS je od sada za mene nepostojeca stranka. pa sramota da vas bude !!!

Dakle

pre 12 godina

Da li je zaista moguce da ovde jos uvek ima dovoljno slepih, da ne kazem glupih, koji misle da je Kosovo i dalje deo Srbije?!

Smesno..+

Rony

pre 12 godina

Dobro Srbi šta je ovo ,[Albanci] su vam se nešto razbahatili,nanjušili krv,kako su počeli odniće vam sve,razbudite se inače,ostadošte bez gaća

Djura

pre 12 godina

Gde je sada Borko-smorko da na sva zvona hvali svoj "uspeh"!?Kakva je ovo "Bozanstvena tragedija"!!!
(ANDRIJA, 29. mart 2012 17:42)

Vidjen je u Zabeli.

Niko nesmme da vas bije

pre 12 godina

sto se neko ne priupita kako ce mo nagovoriti 2 miljona Albanaca koje svakodnevno na ovaj ili onaj nacin u ovim ili onim novinama,onoj ili ovoj televiziji, oznacavamo kao glupe, zaostale, primitivne, soviniste, rasiste, itd,itd, kako sve njih da ubedimo da je Kosovo tj,(KiM)dobrodoslo nazad u okrilje RSB i da Srbi vise nisu oni isti ko u doba milosevica i pre toga i da vise nece biti narod drugog reda vec ravnopravni kao i svi drugi narodi.
(sale)

Pa zar tebi nije jasno, Srbiju ne zanimaju Albanci vec zemlja i resorsi. Albanci su nuzno zlo, uvek bili i uvek ce biti. Zato Kosovo nikada nije bilo i nece biti Srbija.

Zlobodan Killosevic

pre 12 godina

Za neupucene - dogovor izmedju Kosova i Srbije u vezi zvezdice (*) se odnosi na regionalno predstavljanje Kosova.
(Sale, 29. mart 2012 17:01)

lepo ti kazes, ali nemas kome, jer retko je koga od njih i briga za to niti uopste obracaju paznju o cemu se zapravo u tekstu i radi, bitno da kazu tj. ponove svoje po milioniti put, sve same usijane glave u trci da dokazu ko je veca srbenda (citaj: pajser a.k.a. pacijent)... eh, kad bi se svi oni samo pokupili i otisli na to "njihovo" kosovo pa da tamo lepo sire to srBstvo, a nas ostale da ostave ovde na miru i ne smaraju vise...

sima strahota

pre 12 godina

Pa niko i nije rekao da ce tebi licno nesto da fali u tom trenutku ako tu odsedis, niko nije ni rekao da ce da te udari grom...Ali to su te lepe odluke pojedinaca, to kuliranje, to je to sto nas i dovede dokle nas je dovelo. Umesto svi, uvek, na svakom mestu i svima da stavimo do znanja stav Srbije povodom KiM, lakse nam je da se zavalimo u stolicu i pravimo blesavi. I tako mic po mic...Pih. Ne znam sta se hvalis stvarno.
(djordjevic, 29. mart 2012 17:11)

Vidi prijatelju, sve i da sam ustao i demonstrativno napustio skup, lik bi nastavio da prica i planeta bi nastavila da se vrti..u zbiru istorijskih desavanja jedino bi ja ostao uskracen za ono sto je covek imao da kaze..sad, da smo mi mic po mic obracali paznju na to sta neko sa kosova ima da nam kaze umesto sto smo ispoljavali degutantnu meru gordosti uvek i svuda, mozda bi ljudi i hteli da zive sa nama..i jos nesto, da bi ja bilo kome stavio do znanja stav srbije po pitanju kim, srbija bi trebalo da ima taj stav..srbija ga nema, postoje razlicite manifestacije vidjenja tog pitanja, kao sto su moleban na adi ciganliji, patriotsko konfiskovanje stranih patika o danu proglasenja nezavisnosti kosova, milijarde proneverenih iz budzeta zarad odrzanja iluzije da je kosovo u srbiji..u moru svih tih stavova ja eto zadrzavam pravo na svoj, u pokusaju da ostanem normalan pred naletima salonskih demagoga, heroja bez dana vojnog roka, popova iz crnih limuzina, bogatasa sa administrativnih granica, zastitnika srpstva sa tetoviranim kukastim krstevima i tako tih..u zdravlje g. Djordjevicu..

Jar-Bu

pre 12 godina

@Legia Semlin,
Takvi kao ti nisu ni privirili na Kosovu ni kad je trebalo(1999), a kamo li sada. Cuti i pokrij se usima, popij neku kaficu ili pivce sa prijateljima i trk do e-republike i tamo sve do Tokia.....

carobnjak iz oza

pre 12 godina

kad procitam vecinu komentara na portalu gde se jasno i glasno daje do znanja koliko su Albanci losi i da su manje vise nekorisan i nikakav narod, i kad se dobro zamislim i razmislim i kad vrati film unazad.....
,,Rodjen sam i odraso u sred Srbijije`` Neka mi neko dokaze da ako se vratim da zivim u Srbiji nikad vise necu morati da crvenim i da se svuda oko mene nece pricati sve najgore o Albancima i da necu biti gradjanin drugog reda. Eto ja cu usred Pristine javno da kazem da je Kosovo Srbija i odricem se javno svega Albanskog u sebi.
Cim ovo meni dokazete dokazacete i Evropi i Americi i svim drugim koji su priznali Kosovo i svi ce oni povuci priznanja.
pozzzzz svim dobrim ljudima i naravno novostima B92

dejan

pre 12 godina

ljudi ja pre dva meseca napisao da onog trenutka kada dobijemo status kandidata tog trenutka smo priznali kosovo, tako da nemojte puno da se uzbudjujete! kratko objasnjenje, evropska komisija nam je slala papire koje smo trebali popuniti i odgovoriti na neka njihova pitanja. svaki put kada smo te papire vracali u kojima smo stavljali kosovo oni su nas odbijalai. onog trenutka kada smo taj zahtev popunili bez kosova dobili smo status kandidata, a sve ovo ostalo je sarena laza da se ne bi dizale tenzije u narodu.

miško

pre 12 godina

@miško
Ovo ti je novi nick? a "bezimena", "bucko"? Malo odmaraju? Uglavnom, malo je smesno i jadnjikavo svoje provinicijalne stavove predstavljati kao ultimativnu istinu a one koji ne misle na taj nacin podrugljivo nazivati "svrbima". Problem u Srbiji je da osim zatucanih, iskompleksiranih, ogranicenih, palanackih i neinteligenmtnih srBskih patroiJota sada imamo i iste takve, zatucane, iskompleksirane, ogranicene, palanacke i neinteligente tzv "liberale" koji zamisljaju da su svu pamet ovog sveta pokupili. Tesko da bi bilo koja drzava izdrzala ovakvo stanovnisto i na zalost to nece uspeti ni Srbiji i zato ni ne cudi da je ovde prisutan opsti raspad.
(ze, 29. mart 2012 19:08)

Od trenutka kada sam rešio da "piskaram" na ovom portalu, sam @miško !
A tako će ostati do daljnjeg...

pecanac

pre 12 godina

Jaoj ala testature rade bog te video, pa sta ste vi ocekivali? de EK pljune na kosovo i da kaze izvinite pogresili smo na priznanju, dajte malo razumevanja molim vas. Samo mi je zao naseg Borka leba ti.

LFC

pre 12 godina

@Zedes Ne treba niko da drhti. Divac je objasnio pravo stanje stvari,tj da sportisti sa Kosova ne mogu da nastupe na OI jer MOK nije uvrstio Kosovo u svoju organizaciju! Politici nije mesto u sportu,pa ni EP ne treba da se mesa tamo gde mu nije mesto. A tebi ako se to ne svidja,onda mi te je stvarno zao!

PPeca@SER

pre 12 godina

Sanjao sam susret vaterpolo reprezentacija Kosovo* i Apachi*. Bik Koji Pliva je dao gol u poslednjoj sekundi i nakon toga su gledaoci skocili u bazen... Primecena je jedna zastava Srbije.

klin

pre 12 godina

Pravi Srbin voli svoj narod, voli svoju državu i stoga je spreman da za nju gine. Ne znam šta vi o tome mislite, ja ovako....
(Legia Semlin, 30. mart 2012 10:58)
...
Imao si poslednjih 20 godina na stotine prilika da dokažeš svoju iskrenost u vezi pogibije za svoju državu,ali eto, živ si. Nije mi jasno kako ti je to uopšte pošlo za rukom, imajući u vidu tvoju bezgraničnu "spremnost"
I zato, nemoj nas ovde folirati svojim internet junaštvom, toga smo se ovde naslušali i načitali.

Viktor

pre 12 godina

@Sale, 29. mart 2012 15:25

Postoji jedan tekst/misljenje jednog strucnjaka Stratfora koji je svojevremeno objavljen na sajtu "Slobodne Evrope" i koji opisuje sve ovo.

Na zalost, izgleda da ga je Slobodna Evropa izbrisla iz svoje arhive ali postoji jos uvek na dva bloga, gde moze da se procita.:

www.myspace.com/chvoks/blog/377908304

i na

http://redbanner.blogger.ba/

Inace naslov je simbolican: "Rat je završen – Srbija je izgubila"

Svaki put kad ga procitam tuga me uhvati.

хехе

pre 12 godina

Нимало ме не чуди, само ме занима како ће сад да наступе ови наши преговарачи који су тако поносни били због те звездице.

zexx

pre 12 godina

Suplja prica, sve je odavno dogovoreno a ovaj nas tzv. koordinator sada samo koordinira kao sto rekoh odavno dogovoren scenario izmedju suplje EU i jos suplje Vlade Srbije.. a sve odradjeno tako da nikopojednacno ne odgovara za otcepljenje Kosova od Srbije. Fuj!

marija

pre 12 godina

ze,
nema njima pomoci. To su tzv. liberali tipa, sve cu da vas povesam ako ne mislite kao ja...Autosovinisti, a po Skotu Peku,..., zli ljudi. Pusti, neka lupetaju.

Neki su prespavali

pre 12 godina

dobro doneti jer ga vode ljudi koji ocigledno nemaju dovoljno jaku nacionalnu svest (da ne kazem da ni sebe ne vole)a s takvima na celu mozemo ocekivati i da Vojvodina i Sandzak odu jednog dana.
zexx,

Problem je u tome sto mnogi misle da su Kosovo i sve druge republike bivse Juge otisle zbog nedostatka "srpske nacionalne svesti". Ne znam sta ti podrazumevas pod nacionalnom svescu ali ova dosad kako je ispoljavana a nisu bili preokret nego koalicija nacionalista su uprvao bukvalno oterali sve iz Srbije i to uz puno krvi i maco-politike a ako je to ono sto podrazumevas pod nacionalnom svescu, upravo ce oterati i one koji su jos tu. Za mene su oni koji shvataju da drugi narodi nece ziveti pod srpskim nacionalistima nego u drzavi u kojoj se njihov glas cuje i uvazava a ne "ubija" pre nego sto otvore usta, ljudi sa nacionalnom svescu. Ovi drugi su onesvestili i Srbiju i sve oko Srbije.

Milutin

pre 12 godina

Cudno, znate, nismo se tako dogovorili. Ne zanima vas vise sta smo se dogovorili? Tuzno. Ocekujem da uskoro reimenujete I Srbiju a nas Olimpijski tim podelite I pojacate neke mocnije zemlje sa manje mocnim sportistima... Zapravo, ne ocekujem vise nista u vezi sa svim tim osim novih pritisaka da se opet "dogovorimo" sa svih strana I iz sve snage.

zizi

pre 12 godina

Ja smatram da Tadic mora da se obrati naciji i da objasni kakav je ovo nesporazum ili sporazum.
Njegove ingerencije su granice drzave i da nam izdeklemuje tacno i precizno.
Nikavi cinovnici ni vlade ni drzave sad nas ne zanimaju,nego odgovor predsednika republike.
Dakle Tadicu,sta je cinovnik potpisivao sa tvojim znanjem i instrukcijama?

stefan

pre 12 godina

E sad se vidi sta je sustina ovog dijaloga,da se kroz pristanak Srbije,u potpunosti Kosovo oformi kao drzava.Izgleda da se zvezdica i fusnota istopila.....

Ионако је звездица била само за домаћу упо

pre 12 godina

И тако су Срби опет [псовка]! Ако.

milos

pre 12 godina

DS-ova politika (alternativa, i Kosovo i EU) je ovim cinom propala, Tomo je mnogo neozbiljan (i EU, i Kina, i Rusija), Cedomir je provokator (do sada nije dao ni jednu konstruktivnu ideju, vec samo provocira i narod i 'kolege'), Palma je previse zauzet jer slusa Betovena u doktorskoj ordinaciji, Mrkonjic isto nedostupan jer gradi autoput do raja, Seselj nije u Srbiji, sa Cankom dobijamo Vojvodinu*, itd...
http://www.youtube.com/watch?v=1CLBANCVHTw&feature=related

Zvezdana prašina

pre 12 godina

Prestanite više da se delite na "patriote" i "izdajnike", i da se stalno svađate, pa valjda svi mi dobro znamo ko je ko i šta je šta u ovom svetu.Tok istorije će reći svoje.Dozvolimo ovoj Vladi da dođe do daha i kaže nam šta nam je činiti ako može.Nemojte da nastavljate da se junačite inače će nam tu istu "zvezdicu" nalepiti posred čela.

strpljen spasen

pre 12 godina

ne brinite...za deset, dvadeset godina a i manje...kosovo gubi svoje sponzore...ceo svet ce se okrenuti...zivi bili pa videli...
kolo srece mora da se okrene kad tad...