Četvrtak, 29.03.2012.

13:01

H&M ne dolazi u Srbiju ni u 2012.

Švedski modni gigant H&M objavio je da će ove godine ući na pet potpuno novih tržišta: Bugarsku, Letoniju, Maleziju, Meksiko i, putem franšize, Tajland.

Izvor: Tanjug

H&M ne dolazi u Srbiju ni u 2012. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Dizajn

pre 12 godina

H&M komercijalna trgovina, uglavnom loseg kvaliteta sa nekim pristupacnim cenama, narod govori bolje h&M nego turska ili kineska roba. Realnost je da H&M proizvodi svoju robu u Turskoj i Kini. H&M je nekad imao dobar kvalitet, ali to je bilo pre 10 godina. Prvi H&M je otvoren u Hrvatskoj prosle godine 7 Aprila mesto: Trg Petra Preradovića u Zagrebu poznatiji kao Cvjetni trg, zatim u Zadru. U poredjenju sa ostalim komercijalnim trgovinama H&M je poslednjih 10 god. znatno pao na poziciju losijih trgovina, H&M je pokusavao zadnjih par godina sa raznim kampanjama da povrati poverenje svojih klijenta raznim reklamama kao sto su : Madoona by H&M , Lanvin, Karl Lagerferd , Roberto Cavali, Versace i drugi. Mada to nije mnogo promenilo pogled na H&M trgovinu , najveca konkurencija H&M-a, trenutno je Spanjolska Trgovina ZARA.
ZARA je trenutno jedina trgovina koja proizvodi , moze se reci kvalitetnije od H&M a cene su slicne, u poredjenju sa H&M dizajnom, ZARA je po tom pitanju mnogo vise koracala napred, ZARA dizajn je uvek nov i svez, uglavnom kopiran sa raznih svetskih modnih dogadjaja. H&M je uglavnom isti , proizvodi iste ili slicne stvari u velikom broju (UNIFORME) kao da radi za EU vojsku, vecina gardarobe je slabo dizajnirana lose sasivena. Gardaroba na oci ne izgleda lose , ali nakon nekoliko dana vidjecete rezultate.

hvala na objavi

pre 12 godina

Beograđani smiješni ste! Boli vas taj H&M u ZG! Glumatate kak je to bofl roba i smeće, a kad dođe u BG stajat ćete u redu i pričati da ste centar svijeta. Kao i obično. Ovom koji veli da je Boss zatvoren informacija da se sele na novu lokaciju kao i neki drugi high end brendovi koji su "zatvorili" svoje stare trgovine. ZG je za BG šoping meka i po brendovima i po broju i veličini šoping centara. Tema je naravno besmislena, ali kad me vučete za jezik...

zagreb-zg

pre 12 godina

U Zagrebu također postoji Burberry. Hugo Boss isto. O našem standardu ne biste trebali brinuti jer prvo počistite ispred svog dvorišta- nakupilo se mnogo smeća, i to glomaznog. Znamo mi da je vama putovanje u Europu novo jer ste ipak bili u izolaciji, ali nema veze, mi putujemo Europom bez viza od kraja devedesetih. ;)

zoki

pre 12 godina

@Peca

nmas ti pojma!!! H&M je extra radnja i zamisli u svajcarskoj se oblace svi u H&m i bogati i ne tako bogati... a ti si kao neki italijan pa nisi imigrant a?...

alalvera

pre 12 godina

evo idem u Zagreb u HM sve trcim ;-), sednes u avion iz Bg i wizzom za 40eura si u Rimu, a onda tamo soping :-). A iz Zagreba za 40 si... hmm pa u Beogradu, autobusom doduse :-).

Aleksa

pre 12 godina

Smece!!! H&M dolazi u Srbiju,H&M ne dolazi u Srbiju,Ikea dolazi u Srbiju,Ikea ne dolazi u Srbiju,Djekna je umrla,Djekna jos nije umrla!

Bojan

pre 12 godina

Evo jedne informacije koje ce da zabavlja. C&A(slicna H&M samo jos kvalitetnije) je otvorila prvu prodavnicu u Uscu pre neki dan. Pazar prvog dana...18 MILIONA dinara, pa sad vi sami zakljucite kolka je potraznja za jeftinom al kvalitetnom odecom u Srbiji.
(Shade, 29. mart 2012 14:35)

Bio sam taj prvi dan u radnji, znaci ko nije bio ne veruje koliki su bili redovi ispred kabina, znaci ko kad se cekalo za dokumenta i za busplus :) A ovi ne mora da dolaze ako im se ne dolazi, kao sto se vidi, ima ko hoce :)

Ja

pre 12 godina

Nekuzim one koji kazu u h&m je kineska roba a roba poznatih i skupih brendova se kao neproizvodi u kini roba u h&m-u nije nista losija od nekih skupocjenih brendova

Balkan

pre 12 godina

Peca@ a ti tamo nisi emigrant nego cisti talijan? Pa u h&m kupuju i bogatiji i siromasniji i roba im nimalo nije losija od nekih skupljih samo sto mi balkanci se moramo pokazivat i nosit armani a do place onda jest stari kruh i pastetu

Vlada Milovic

pre 12 godina

Ne cudi me sto H&M ne dolaze kod nas. Mi smo uvek u svemu zadnji. A mozda je to blokirao neki tajkun, kome ne odgovara konkurencija. Bitno da je pusenje zabranjeno.

Hrv.

pre 12 godina

@ Beogradizam

Zagreb je desetljećima imao kompleks od Beča i bolje dea je tako.

Barem nam je uzor Beč, a ne Beograd i to je tako oduvijek bilo.

Uostalom, H&M postoji i u Splitu i Zadru, u Zagrebu ima 6 velikih trgovina.

Tamo sam kupio neke stvari koje su jako dobre, samo je problem što je teško naći estetski nešto što je ok.

Imamo mi i komsije

pre 12 godina

U cemu je problem? Pa Temisvar je bas blizu. Moze da se stigne za 1200-1500 dinara, sto ce H&M brzo nadoknaditi. Usput se obidje grad, nesto pametno nauci, jos po nesto pazari i pametniji se vratis kuci.

Beogradizam

pre 12 godina

Ma mi imamo Burberry, sta ce nam HM, evo toliko sam se potresao sto ga ima u Zagrebu, suze mi same teku eto jos jedan razlog da zagrepcanke ne moraju u Grac da idu da bi se obukle :-). Malo mesto, veliki kompleksi ;-)

poštedi me!

pre 12 godina

@Megatronman - pa jel se ti još uvijek predstavljaš kao "dečko iz Zagreba"? Kaj li tebe muči u životu!? Kad već muljaš barem se potrudi biti uvjerljiv: u ZG postoji 6 velikih H&M trgovina, a ne samo na Cvjetnom. O kvaliteti robe neću, godinama kupujem kod njih i nikada nisam imao problema. A zašto ti kupuješ dva broja veće... e to je već dobro pitanje!

Megatronman

pre 12 godina

Daj Dejane give me a break. Mislis na ducan na Cvjetnom trgu. Kosulje za sto kn, bez dugmadi, hlace za dvesta kuna sa raspadnutim dzepovima. Jakne koje nose Janjevci iz Dubrave? Vecina tih velikih marketa su zapravo ducani bofl kvalitete. Kako se zvao onaj propali u Ilici, Teranova, tako nekako. Ima jedan u Kneza Milosa u Bg. Ista ta firma. U onom zagrebackom kupih tri stvari, rukavice, dva broja prevelike, dolcevitu, smanjila se na neslucenu velicinu, duks sa rukavima koji su ogromni. Ono malo sto sam vidio u H&M ukazuje na povrsnost.

Megatronman

pre 12 godina

@Pedja, upravo to pokusavam da objasnim. Cak ta tvoja crna majica je upitne kvalitete. Oni nemaju bas nista kvalitetno ali naoko je simpa. Priznajem toj tvrtki dobar marketing.

Sin Bludimir

pre 12 godina

hahaha vi hrvati imate hm ali zato necete imati drzavu za koju godinu..kralj aleksandar vam je dao zemlju, a nemci ce vam je uzeti. ali svako uvek bira svoje prijatelje

DzoniKg

pre 12 godina

Ova vest je samo jos milioniti dokaz u kakvom ludilu i virtuelnom svetu zivi danasnja Srbija a i mediji.Da bi kupovao uvoznu robu prvo moras da ima privredu koja ce da zaradi devize a ne obrnuto da ovakve gluposti finansiras zaduzivanjem,prvo moras da zaradis pa tek onda potrosis a nama je uvoz duplo veci od izvoza i mi jos gledamo kako ce jos vise da uvezemo i da se jos vise zakopamo pa kad pada kurs i standard a raste dug onda se cesemo!A sva ta roba je made in china.

Trustno1

pre 12 godina

preko u H&M kupuju ljudi kojima nije bitno kako se oblace. roba je osrednjeg kvaliteta, ali mogu da se proberu neke fine stvari. majce, kosulje i slicno. nista spektakularno u svakom slucaju. mada, nije lose imati tako nesto u gradu jer za cenu ( ako je kao preko) dobijas ipak nesto sto je bolje od stvari sa Bulevara ili Bazara. fora je sto je kod nas sve skuplje nego preko. Springfild, Hilfiger, pa verujem da ce biti i Lidl i H&M.

Saša

pre 12 godina

Šta god da dođe, doći će verovatno samo u Beogradu, tako da je ova vest za ostatak Srbije skroz nebitna, kao i svaka druga vezana za Beograd.

milos

pre 12 godina

Ja ne gledam to kao i vecina u Srbiji. Mene mozda licno nije briga sto H&M ne dolazi kod nas. Kupicu garderobu mozda na drugom mestu, mozda skuplje. Nije bitno.

Ogorman problem je sto nas gigantske i poznate firme zaobilaze. Izbegavaju nas eto H&M, Apple, Paypal, Ikea, Lidl, Carrefour....itd. Sto znaci da nesto ne valja!!!
Njihovim dolaskom nece se zadovoljiti samo moj licni hir da cu moci da kupujem i trosim novac... vec cu znati da je ova zemlja stabilna i privlacna za investicije.

Ja se onda pitam, sta je pogresno u ovoj zemlji Srbiji ???

Bojan

pre 12 godina

Bio sam neki dan u Segedinu u njihovoj prodavnici, jedva sam ženu izvukao odande. jeftiniji su od Zare i sl. za barem 20%, još ako nagomilate stvari preko 140 evra, vrate vam do 25% poreza... Svima preporučujem da tamo pale u nabavku pogotovo kad su sniženja.
Jesu problem kod nas rente ratnih profitera, ali veći problem zatvoreno tržište, koje su napravili političari, u službi Miška i sličnih bandita ?!

Strahinja

pre 12 godina

Da li ste vi normalni...svaki drugi dan...IKEA, H&M i LIDL...boli me pa uvo...ako hoće da dođu neka dođu ako neće ne moraju!!! i ovako mi je bliže iz vojvodine da odem u Segedin nego u Beograd!!!

Igor

pre 12 godina

Uopste nije problem renta lokala...vec politika kompanije.
Ja sam prezadovoljan jer je stigao C&A,cija mi se odeca,a i cene ,vise svidjaju od H&M-a.
Inace,ja godinama idem do Budimpeste kolima na 1 dan,samo zbog Ikee,C&A,i H&M-a...kada dodje Ikea,necu morati vise do Peste.
A ko nije bio u Ikei,ne moze da me razume zasto idem tamo...Ikae je genijalna.

Jean Seberg

pre 12 godina

Ako je ovo najbitnija vest, cim joj je dato istaknuto mesto u rubrici BIZ, onda stvarno s nama nesto nije u redu. Svedska polubofl odeca se nece jos neko vreme prodavati kod nas, ne kazem da uopste nema kvalitetnijih H&M proizvoda, ali pronalazenje istih iziskuje iscrpljujucu pretragu po radnji, i sta sad? Je'l smo svi postali robovi potrosackog drustva kad se oko ovoga uzbudjujemo?

sasa

pre 12 godina

oni svakih 7 dana na svom fejsbuk/twitter profilu objavljuju gde uskoro otvaraju radnje i te zemlje se svaki cas menjaju.Tako da nije nemoguce da u toku leta objave da otvaraju i kod nas...uostalom kao sto neko ispod rece necemo umreti ako HM ne otvori ove nego sledece godine....

svedjanin na radu u srbiji

pre 12 godina

u svedskoj sam od rodjenja i neznam sto dize fama oko H@M...to vam je turska i kineska roba,to imate u svakoj nasoj radnji...ali isto tako kontam i nas da je tudja trava zelenija!!!

Shade

pre 12 godina

Evo jedne informacije koje ce da zabavlja. C&A(slicna H&M samo jos kvalitetnije) je otvorila prvu prodavnicu u Uscu pre neki dan. Pazar prvog dana...18 MILIONA dinara, pa sad vi sami zakljucite kolka je potraznja za jeftinom al kvalitetnom odecom u Srbiji.

Pedja

pre 12 godina

Ta cela buka oko H&M-a je primer kako je sladje ono cega nema. Zivim u inostranstvu i H&M je najbezveznija prodavnica bezlicne jeftine robe i tamo udjem samo kad mi treba obicna crna majica.

a kako bi bilo da se svi mi reklamiramo kroz vesti?

pre 12 godina

Ma, dosta više sa njima i Ikeom, ako im se sviđa - neka dođu, ako im se ne sviđa - ne moraju. Zaboga, ima toliko drugih radnji s garderobom i nameštajem, a vi ste se toliko raspisali o njima, kao da nam život i opstanak zavise od njih!

Zeljko Tojaga

pre 12 godina

Eto i nama dugo ocekivanog giganta H&M koji ulazi na nase trziste po vec pripremljenom scenariju..otprilike slicnom kao sa Zarom i drugim kod nas vec etabliranim velikanima visoko komercijalizovane modne industrije.Trziste Srbije zeljno iscekuje Swedskog giganta i sto je najtuznije u citavoj prici mi cemo zeljno placati njihove replike prekopiranih modnih trendova,..proizvedene u eksplatisanim zemljama treceg sveta, krpice sumljivog kvaliteta po znatno vecim cenama.Politika cena Zare ce biti preslikana jer ce oni svoju robu skuplje prodavati a mi smo ti koji smo uvek spremni da istu placamo vise nego finansiski kud i kamo potentniji konzument evropske unije!

sasa jokic

pre 12 godina

Realno u Srbiji bi napravili 10 puta bolji biznis nego u Bugarskoj, ali problem je sa vlasnicima lokala (uglavnom ratni profiteri) koji traze abnormalne rente!

sasa jokic

pre 12 godina

Realno u Srbiji bi napravili 10 puta bolji biznis nego u Bugarskoj, ali problem je sa vlasnicima lokala (uglavnom ratni profiteri) koji traze abnormalne rente!

a kako bi bilo da se svi mi reklamiramo kroz vesti?

pre 12 godina

Ma, dosta više sa njima i Ikeom, ako im se sviđa - neka dođu, ako im se ne sviđa - ne moraju. Zaboga, ima toliko drugih radnji s garderobom i nameštajem, a vi ste se toliko raspisali o njima, kao da nam život i opstanak zavise od njih!

Shade

pre 12 godina

Evo jedne informacije koje ce da zabavlja. C&A(slicna H&M samo jos kvalitetnije) je otvorila prvu prodavnicu u Uscu pre neki dan. Pazar prvog dana...18 MILIONA dinara, pa sad vi sami zakljucite kolka je potraznja za jeftinom al kvalitetnom odecom u Srbiji.

Pedja

pre 12 godina

Ta cela buka oko H&M-a je primer kako je sladje ono cega nema. Zivim u inostranstvu i H&M je najbezveznija prodavnica bezlicne jeftine robe i tamo udjem samo kad mi treba obicna crna majica.

Bojan

pre 12 godina

Bio sam neki dan u Segedinu u njihovoj prodavnici, jedva sam ženu izvukao odande. jeftiniji su od Zare i sl. za barem 20%, još ako nagomilate stvari preko 140 evra, vrate vam do 25% poreza... Svima preporučujem da tamo pale u nabavku pogotovo kad su sniženja.
Jesu problem kod nas rente ratnih profitera, ali veći problem zatvoreno tržište, koje su napravili političari, u službi Miška i sličnih bandita ?!

svedjanin na radu u srbiji

pre 12 godina

u svedskoj sam od rodjenja i neznam sto dize fama oko H@M...to vam je turska i kineska roba,to imate u svakoj nasoj radnji...ali isto tako kontam i nas da je tudja trava zelenija!!!

Igor

pre 12 godina

Uopste nije problem renta lokala...vec politika kompanije.
Ja sam prezadovoljan jer je stigao C&A,cija mi se odeca,a i cene ,vise svidjaju od H&M-a.
Inace,ja godinama idem do Budimpeste kolima na 1 dan,samo zbog Ikee,C&A,i H&M-a...kada dodje Ikea,necu morati vise do Peste.
A ko nije bio u Ikei,ne moze da me razume zasto idem tamo...Ikae je genijalna.

Jean Seberg

pre 12 godina

Ako je ovo najbitnija vest, cim joj je dato istaknuto mesto u rubrici BIZ, onda stvarno s nama nesto nije u redu. Svedska polubofl odeca se nece jos neko vreme prodavati kod nas, ne kazem da uopste nema kvalitetnijih H&M proizvoda, ali pronalazenje istih iziskuje iscrpljujucu pretragu po radnji, i sta sad? Je'l smo svi postali robovi potrosackog drustva kad se oko ovoga uzbudjujemo?

Strahinja

pre 12 godina

Da li ste vi normalni...svaki drugi dan...IKEA, H&M i LIDL...boli me pa uvo...ako hoće da dođu neka dođu ako neće ne moraju!!! i ovako mi je bliže iz vojvodine da odem u Segedin nego u Beograd!!!

milos

pre 12 godina

Ja ne gledam to kao i vecina u Srbiji. Mene mozda licno nije briga sto H&M ne dolazi kod nas. Kupicu garderobu mozda na drugom mestu, mozda skuplje. Nije bitno.

Ogorman problem je sto nas gigantske i poznate firme zaobilaze. Izbegavaju nas eto H&M, Apple, Paypal, Ikea, Lidl, Carrefour....itd. Sto znaci da nesto ne valja!!!
Njihovim dolaskom nece se zadovoljiti samo moj licni hir da cu moci da kupujem i trosim novac... vec cu znati da je ova zemlja stabilna i privlacna za investicije.

Ja se onda pitam, sta je pogresno u ovoj zemlji Srbiji ???

Beogradizam

pre 12 godina

Ma mi imamo Burberry, sta ce nam HM, evo toliko sam se potresao sto ga ima u Zagrebu, suze mi same teku eto jos jedan razlog da zagrepcanke ne moraju u Grac da idu da bi se obukle :-). Malo mesto, veliki kompleksi ;-)

Imamo mi i komsije

pre 12 godina

U cemu je problem? Pa Temisvar je bas blizu. Moze da se stigne za 1200-1500 dinara, sto ce H&M brzo nadoknaditi. Usput se obidje grad, nesto pametno nauci, jos po nesto pazari i pametniji se vratis kuci.

Zeljko Tojaga

pre 12 godina

Eto i nama dugo ocekivanog giganta H&M koji ulazi na nase trziste po vec pripremljenom scenariju..otprilike slicnom kao sa Zarom i drugim kod nas vec etabliranim velikanima visoko komercijalizovane modne industrije.Trziste Srbije zeljno iscekuje Swedskog giganta i sto je najtuznije u citavoj prici mi cemo zeljno placati njihove replike prekopiranih modnih trendova,..proizvedene u eksplatisanim zemljama treceg sveta, krpice sumljivog kvaliteta po znatno vecim cenama.Politika cena Zare ce biti preslikana jer ce oni svoju robu skuplje prodavati a mi smo ti koji smo uvek spremni da istu placamo vise nego finansiski kud i kamo potentniji konzument evropske unije!

sasa

pre 12 godina

oni svakih 7 dana na svom fejsbuk/twitter profilu objavljuju gde uskoro otvaraju radnje i te zemlje se svaki cas menjaju.Tako da nije nemoguce da u toku leta objave da otvaraju i kod nas...uostalom kao sto neko ispod rece necemo umreti ako HM ne otvori ove nego sledece godine....

Sin Bludimir

pre 12 godina

hahaha vi hrvati imate hm ali zato necete imati drzavu za koju godinu..kralj aleksandar vam je dao zemlju, a nemci ce vam je uzeti. ali svako uvek bira svoje prijatelje

Aleksa

pre 12 godina

Smece!!! H&M dolazi u Srbiju,H&M ne dolazi u Srbiju,Ikea dolazi u Srbiju,Ikea ne dolazi u Srbiju,Djekna je umrla,Djekna jos nije umrla!

DzoniKg

pre 12 godina

Ova vest je samo jos milioniti dokaz u kakvom ludilu i virtuelnom svetu zivi danasnja Srbija a i mediji.Da bi kupovao uvoznu robu prvo moras da ima privredu koja ce da zaradi devize a ne obrnuto da ovakve gluposti finansiras zaduzivanjem,prvo moras da zaradis pa tek onda potrosis a nama je uvoz duplo veci od izvoza i mi jos gledamo kako ce jos vise da uvezemo i da se jos vise zakopamo pa kad pada kurs i standard a raste dug onda se cesemo!A sva ta roba je made in china.

poštedi me!

pre 12 godina

@Megatronman - pa jel se ti još uvijek predstavljaš kao "dečko iz Zagreba"? Kaj li tebe muči u životu!? Kad već muljaš barem se potrudi biti uvjerljiv: u ZG postoji 6 velikih H&M trgovina, a ne samo na Cvjetnom. O kvaliteti robe neću, godinama kupujem kod njih i nikada nisam imao problema. A zašto ti kupuješ dva broja veće... e to je već dobro pitanje!

Megatronman

pre 12 godina

Daj Dejane give me a break. Mislis na ducan na Cvjetnom trgu. Kosulje za sto kn, bez dugmadi, hlace za dvesta kuna sa raspadnutim dzepovima. Jakne koje nose Janjevci iz Dubrave? Vecina tih velikih marketa su zapravo ducani bofl kvalitete. Kako se zvao onaj propali u Ilici, Teranova, tako nekako. Ima jedan u Kneza Milosa u Bg. Ista ta firma. U onom zagrebackom kupih tri stvari, rukavice, dva broja prevelike, dolcevitu, smanjila se na neslucenu velicinu, duks sa rukavima koji su ogromni. Ono malo sto sam vidio u H&M ukazuje na povrsnost.

Megatronman

pre 12 godina

@Pedja, upravo to pokusavam da objasnim. Cak ta tvoja crna majica je upitne kvalitete. Oni nemaju bas nista kvalitetno ali naoko je simpa. Priznajem toj tvrtki dobar marketing.

Trustno1

pre 12 godina

preko u H&M kupuju ljudi kojima nije bitno kako se oblace. roba je osrednjeg kvaliteta, ali mogu da se proberu neke fine stvari. majce, kosulje i slicno. nista spektakularno u svakom slucaju. mada, nije lose imati tako nesto u gradu jer za cenu ( ako je kao preko) dobijas ipak nesto sto je bolje od stvari sa Bulevara ili Bazara. fora je sto je kod nas sve skuplje nego preko. Springfild, Hilfiger, pa verujem da ce biti i Lidl i H&M.

Bojan

pre 12 godina

Evo jedne informacije koje ce da zabavlja. C&A(slicna H&M samo jos kvalitetnije) je otvorila prvu prodavnicu u Uscu pre neki dan. Pazar prvog dana...18 MILIONA dinara, pa sad vi sami zakljucite kolka je potraznja za jeftinom al kvalitetnom odecom u Srbiji.
(Shade, 29. mart 2012 14:35)

Bio sam taj prvi dan u radnji, znaci ko nije bio ne veruje koliki su bili redovi ispred kabina, znaci ko kad se cekalo za dokumenta i za busplus :) A ovi ne mora da dolaze ako im se ne dolazi, kao sto se vidi, ima ko hoce :)

alalvera

pre 12 godina

evo idem u Zagreb u HM sve trcim ;-), sednes u avion iz Bg i wizzom za 40eura si u Rimu, a onda tamo soping :-). A iz Zagreba za 40 si... hmm pa u Beogradu, autobusom doduse :-).

Vlada Milovic

pre 12 godina

Ne cudi me sto H&M ne dolaze kod nas. Mi smo uvek u svemu zadnji. A mozda je to blokirao neki tajkun, kome ne odgovara konkurencija. Bitno da je pusenje zabranjeno.

Saša

pre 12 godina

Šta god da dođe, doći će verovatno samo u Beogradu, tako da je ova vest za ostatak Srbije skroz nebitna, kao i svaka druga vezana za Beograd.

Balkan

pre 12 godina

Peca@ a ti tamo nisi emigrant nego cisti talijan? Pa u h&m kupuju i bogatiji i siromasniji i roba im nimalo nije losija od nekih skupljih samo sto mi balkanci se moramo pokazivat i nosit armani a do place onda jest stari kruh i pastetu

Ja

pre 12 godina

Nekuzim one koji kazu u h&m je kineska roba a roba poznatih i skupih brendova se kao neproizvodi u kini roba u h&m-u nije nista losija od nekih skupocjenih brendova

Dizajn

pre 12 godina

H&M komercijalna trgovina, uglavnom loseg kvaliteta sa nekim pristupacnim cenama, narod govori bolje h&M nego turska ili kineska roba. Realnost je da H&M proizvodi svoju robu u Turskoj i Kini. H&M je nekad imao dobar kvalitet, ali to je bilo pre 10 godina. Prvi H&M je otvoren u Hrvatskoj prosle godine 7 Aprila mesto: Trg Petra Preradovića u Zagrebu poznatiji kao Cvjetni trg, zatim u Zadru. U poredjenju sa ostalim komercijalnim trgovinama H&M je poslednjih 10 god. znatno pao na poziciju losijih trgovina, H&M je pokusavao zadnjih par godina sa raznim kampanjama da povrati poverenje svojih klijenta raznim reklamama kao sto su : Madoona by H&M , Lanvin, Karl Lagerferd , Roberto Cavali, Versace i drugi. Mada to nije mnogo promenilo pogled na H&M trgovinu , najveca konkurencija H&M-a, trenutno je Spanjolska Trgovina ZARA.
ZARA je trenutno jedina trgovina koja proizvodi , moze se reci kvalitetnije od H&M a cene su slicne, u poredjenju sa H&M dizajnom, ZARA je po tom pitanju mnogo vise koracala napred, ZARA dizajn je uvek nov i svez, uglavnom kopiran sa raznih svetskih modnih dogadjaja. H&M je uglavnom isti , proizvodi iste ili slicne stvari u velikom broju (UNIFORME) kao da radi za EU vojsku, vecina gardarobe je slabo dizajnirana lose sasivena. Gardaroba na oci ne izgleda lose , ali nakon nekoliko dana vidjecete rezultate.

zoki

pre 12 godina

@Peca

nmas ti pojma!!! H&M je extra radnja i zamisli u svajcarskoj se oblace svi u H&m i bogati i ne tako bogati... a ti si kao neki italijan pa nisi imigrant a?...

Hrv.

pre 12 godina

@ Beogradizam

Zagreb je desetljećima imao kompleks od Beča i bolje dea je tako.

Barem nam je uzor Beč, a ne Beograd i to je tako oduvijek bilo.

Uostalom, H&M postoji i u Splitu i Zadru, u Zagrebu ima 6 velikih trgovina.

Tamo sam kupio neke stvari koje su jako dobre, samo je problem što je teško naći estetski nešto što je ok.

zagreb-zg

pre 12 godina

U Zagrebu također postoji Burberry. Hugo Boss isto. O našem standardu ne biste trebali brinuti jer prvo počistite ispred svog dvorišta- nakupilo se mnogo smeća, i to glomaznog. Znamo mi da je vama putovanje u Europu novo jer ste ipak bili u izolaciji, ali nema veze, mi putujemo Europom bez viza od kraja devedesetih. ;)

hvala na objavi

pre 12 godina

Beograđani smiješni ste! Boli vas taj H&M u ZG! Glumatate kak je to bofl roba i smeće, a kad dođe u BG stajat ćete u redu i pričati da ste centar svijeta. Kao i obično. Ovom koji veli da je Boss zatvoren informacija da se sele na novu lokaciju kao i neki drugi high end brendovi koji su "zatvorili" svoje stare trgovine. ZG je za BG šoping meka i po brendovima i po broju i veličini šoping centara. Tema je naravno besmislena, ali kad me vučete za jezik...

a kako bi bilo da se svi mi reklamiramo kroz vesti?

pre 12 godina

Ma, dosta više sa njima i Ikeom, ako im se sviđa - neka dođu, ako im se ne sviđa - ne moraju. Zaboga, ima toliko drugih radnji s garderobom i nameštajem, a vi ste se toliko raspisali o njima, kao da nam život i opstanak zavise od njih!

Sin Bludimir

pre 12 godina

hahaha vi hrvati imate hm ali zato necete imati drzavu za koju godinu..kralj aleksandar vam je dao zemlju, a nemci ce vam je uzeti. ali svako uvek bira svoje prijatelje

svedjanin na radu u srbiji

pre 12 godina

u svedskoj sam od rodjenja i neznam sto dize fama oko H@M...to vam je turska i kineska roba,to imate u svakoj nasoj radnji...ali isto tako kontam i nas da je tudja trava zelenija!!!

Pedja

pre 12 godina

Ta cela buka oko H&M-a je primer kako je sladje ono cega nema. Zivim u inostranstvu i H&M je najbezveznija prodavnica bezlicne jeftine robe i tamo udjem samo kad mi treba obicna crna majica.

Megatronman

pre 12 godina

Daj Dejane give me a break. Mislis na ducan na Cvjetnom trgu. Kosulje za sto kn, bez dugmadi, hlace za dvesta kuna sa raspadnutim dzepovima. Jakne koje nose Janjevci iz Dubrave? Vecina tih velikih marketa su zapravo ducani bofl kvalitete. Kako se zvao onaj propali u Ilici, Teranova, tako nekako. Ima jedan u Kneza Milosa u Bg. Ista ta firma. U onom zagrebackom kupih tri stvari, rukavice, dva broja prevelike, dolcevitu, smanjila se na neslucenu velicinu, duks sa rukavima koji su ogromni. Ono malo sto sam vidio u H&M ukazuje na povrsnost.

sasa jokic

pre 12 godina

Realno u Srbiji bi napravili 10 puta bolji biznis nego u Bugarskoj, ali problem je sa vlasnicima lokala (uglavnom ratni profiteri) koji traze abnormalne rente!

Igor

pre 12 godina

Uopste nije problem renta lokala...vec politika kompanije.
Ja sam prezadovoljan jer je stigao C&A,cija mi se odeca,a i cene ,vise svidjaju od H&M-a.
Inace,ja godinama idem do Budimpeste kolima na 1 dan,samo zbog Ikee,C&A,i H&M-a...kada dodje Ikea,necu morati vise do Peste.
A ko nije bio u Ikei,ne moze da me razume zasto idem tamo...Ikae je genijalna.

Strahinja

pre 12 godina

Da li ste vi normalni...svaki drugi dan...IKEA, H&M i LIDL...boli me pa uvo...ako hoće da dođu neka dođu ako neće ne moraju!!! i ovako mi je bliže iz vojvodine da odem u Segedin nego u Beograd!!!

Jean Seberg

pre 12 godina

Ako je ovo najbitnija vest, cim joj je dato istaknuto mesto u rubrici BIZ, onda stvarno s nama nesto nije u redu. Svedska polubofl odeca se nece jos neko vreme prodavati kod nas, ne kazem da uopste nema kvalitetnijih H&M proizvoda, ali pronalazenje istih iziskuje iscrpljujucu pretragu po radnji, i sta sad? Je'l smo svi postali robovi potrosackog drustva kad se oko ovoga uzbudjujemo?

Beogradizam

pre 12 godina

Ma mi imamo Burberry, sta ce nam HM, evo toliko sam se potresao sto ga ima u Zagrebu, suze mi same teku eto jos jedan razlog da zagrepcanke ne moraju u Grac da idu da bi se obukle :-). Malo mesto, veliki kompleksi ;-)

hvala na objavi

pre 12 godina

Beograđani smiješni ste! Boli vas taj H&M u ZG! Glumatate kak je to bofl roba i smeće, a kad dođe u BG stajat ćete u redu i pričati da ste centar svijeta. Kao i obično. Ovom koji veli da je Boss zatvoren informacija da se sele na novu lokaciju kao i neki drugi high end brendovi koji su "zatvorili" svoje stare trgovine. ZG je za BG šoping meka i po brendovima i po broju i veličini šoping centara. Tema je naravno besmislena, ali kad me vučete za jezik...

Hrv.

pre 12 godina

@ Beogradizam

Zagreb je desetljećima imao kompleks od Beča i bolje dea je tako.

Barem nam je uzor Beč, a ne Beograd i to je tako oduvijek bilo.

Uostalom, H&M postoji i u Splitu i Zadru, u Zagrebu ima 6 velikih trgovina.

Tamo sam kupio neke stvari koje su jako dobre, samo je problem što je teško naći estetski nešto što je ok.

zagreb-zg

pre 12 godina

U Zagrebu također postoji Burberry. Hugo Boss isto. O našem standardu ne biste trebali brinuti jer prvo počistite ispred svog dvorišta- nakupilo se mnogo smeća, i to glomaznog. Znamo mi da je vama putovanje u Europu novo jer ste ipak bili u izolaciji, ali nema veze, mi putujemo Europom bez viza od kraja devedesetih. ;)

Zeljko Tojaga

pre 12 godina

Eto i nama dugo ocekivanog giganta H&M koji ulazi na nase trziste po vec pripremljenom scenariju..otprilike slicnom kao sa Zarom i drugim kod nas vec etabliranim velikanima visoko komercijalizovane modne industrije.Trziste Srbije zeljno iscekuje Swedskog giganta i sto je najtuznije u citavoj prici mi cemo zeljno placati njihove replike prekopiranih modnih trendova,..proizvedene u eksplatisanim zemljama treceg sveta, krpice sumljivog kvaliteta po znatno vecim cenama.Politika cena Zare ce biti preslikana jer ce oni svoju robu skuplje prodavati a mi smo ti koji smo uvek spremni da istu placamo vise nego finansiski kud i kamo potentniji konzument evropske unije!

Megatronman

pre 12 godina

@Pedja, upravo to pokusavam da objasnim. Cak ta tvoja crna majica je upitne kvalitete. Oni nemaju bas nista kvalitetno ali naoko je simpa. Priznajem toj tvrtki dobar marketing.

DzoniKg

pre 12 godina

Ova vest je samo jos milioniti dokaz u kakvom ludilu i virtuelnom svetu zivi danasnja Srbija a i mediji.Da bi kupovao uvoznu robu prvo moras da ima privredu koja ce da zaradi devize a ne obrnuto da ovakve gluposti finansiras zaduzivanjem,prvo moras da zaradis pa tek onda potrosis a nama je uvoz duplo veci od izvoza i mi jos gledamo kako ce jos vise da uvezemo i da se jos vise zakopamo pa kad pada kurs i standard a raste dug onda se cesemo!A sva ta roba je made in china.

Shade

pre 12 godina

Evo jedne informacije koje ce da zabavlja. C&A(slicna H&M samo jos kvalitetnije) je otvorila prvu prodavnicu u Uscu pre neki dan. Pazar prvog dana...18 MILIONA dinara, pa sad vi sami zakljucite kolka je potraznja za jeftinom al kvalitetnom odecom u Srbiji.

poštedi me!

pre 12 godina

@Megatronman - pa jel se ti još uvijek predstavljaš kao "dečko iz Zagreba"? Kaj li tebe muči u životu!? Kad već muljaš barem se potrudi biti uvjerljiv: u ZG postoji 6 velikih H&M trgovina, a ne samo na Cvjetnom. O kvaliteti robe neću, godinama kupujem kod njih i nikada nisam imao problema. A zašto ti kupuješ dva broja veće... e to je već dobro pitanje!

Dizajn

pre 12 godina

H&M komercijalna trgovina, uglavnom loseg kvaliteta sa nekim pristupacnim cenama, narod govori bolje h&M nego turska ili kineska roba. Realnost je da H&M proizvodi svoju robu u Turskoj i Kini. H&M je nekad imao dobar kvalitet, ali to je bilo pre 10 godina. Prvi H&M je otvoren u Hrvatskoj prosle godine 7 Aprila mesto: Trg Petra Preradovića u Zagrebu poznatiji kao Cvjetni trg, zatim u Zadru. U poredjenju sa ostalim komercijalnim trgovinama H&M je poslednjih 10 god. znatno pao na poziciju losijih trgovina, H&M je pokusavao zadnjih par godina sa raznim kampanjama da povrati poverenje svojih klijenta raznim reklamama kao sto su : Madoona by H&M , Lanvin, Karl Lagerferd , Roberto Cavali, Versace i drugi. Mada to nije mnogo promenilo pogled na H&M trgovinu , najveca konkurencija H&M-a, trenutno je Spanjolska Trgovina ZARA.
ZARA je trenutno jedina trgovina koja proizvodi , moze se reci kvalitetnije od H&M a cene su slicne, u poredjenju sa H&M dizajnom, ZARA je po tom pitanju mnogo vise koracala napred, ZARA dizajn je uvek nov i svez, uglavnom kopiran sa raznih svetskih modnih dogadjaja. H&M je uglavnom isti , proizvodi iste ili slicne stvari u velikom broju (UNIFORME) kao da radi za EU vojsku, vecina gardarobe je slabo dizajnirana lose sasivena. Gardaroba na oci ne izgleda lose , ali nakon nekoliko dana vidjecete rezultate.

sasa

pre 12 godina

oni svakih 7 dana na svom fejsbuk/twitter profilu objavljuju gde uskoro otvaraju radnje i te zemlje se svaki cas menjaju.Tako da nije nemoguce da u toku leta objave da otvaraju i kod nas...uostalom kao sto neko ispod rece necemo umreti ako HM ne otvori ove nego sledece godine....

Bojan

pre 12 godina

Bio sam neki dan u Segedinu u njihovoj prodavnici, jedva sam ženu izvukao odande. jeftiniji su od Zare i sl. za barem 20%, još ako nagomilate stvari preko 140 evra, vrate vam do 25% poreza... Svima preporučujem da tamo pale u nabavku pogotovo kad su sniženja.
Jesu problem kod nas rente ratnih profitera, ali veći problem zatvoreno tržište, koje su napravili političari, u službi Miška i sličnih bandita ?!

Saša

pre 12 godina

Šta god da dođe, doći će verovatno samo u Beogradu, tako da je ova vest za ostatak Srbije skroz nebitna, kao i svaka druga vezana za Beograd.

alalvera

pre 12 godina

evo idem u Zagreb u HM sve trcim ;-), sednes u avion iz Bg i wizzom za 40eura si u Rimu, a onda tamo soping :-). A iz Zagreba za 40 si... hmm pa u Beogradu, autobusom doduse :-).

Trustno1

pre 12 godina

preko u H&M kupuju ljudi kojima nije bitno kako se oblace. roba je osrednjeg kvaliteta, ali mogu da se proberu neke fine stvari. majce, kosulje i slicno. nista spektakularno u svakom slucaju. mada, nije lose imati tako nesto u gradu jer za cenu ( ako je kao preko) dobijas ipak nesto sto je bolje od stvari sa Bulevara ili Bazara. fora je sto je kod nas sve skuplje nego preko. Springfild, Hilfiger, pa verujem da ce biti i Lidl i H&M.

Vlada Milovic

pre 12 godina

Ne cudi me sto H&M ne dolaze kod nas. Mi smo uvek u svemu zadnji. A mozda je to blokirao neki tajkun, kome ne odgovara konkurencija. Bitno da je pusenje zabranjeno.

milos

pre 12 godina

Ja ne gledam to kao i vecina u Srbiji. Mene mozda licno nije briga sto H&M ne dolazi kod nas. Kupicu garderobu mozda na drugom mestu, mozda skuplje. Nije bitno.

Ogorman problem je sto nas gigantske i poznate firme zaobilaze. Izbegavaju nas eto H&M, Apple, Paypal, Ikea, Lidl, Carrefour....itd. Sto znaci da nesto ne valja!!!
Njihovim dolaskom nece se zadovoljiti samo moj licni hir da cu moci da kupujem i trosim novac... vec cu znati da je ova zemlja stabilna i privlacna za investicije.

Ja se onda pitam, sta je pogresno u ovoj zemlji Srbiji ???

Imamo mi i komsije

pre 12 godina

U cemu je problem? Pa Temisvar je bas blizu. Moze da se stigne za 1200-1500 dinara, sto ce H&M brzo nadoknaditi. Usput se obidje grad, nesto pametno nauci, jos po nesto pazari i pametniji se vratis kuci.

zoki

pre 12 godina

@Peca

nmas ti pojma!!! H&M je extra radnja i zamisli u svajcarskoj se oblace svi u H&m i bogati i ne tako bogati... a ti si kao neki italijan pa nisi imigrant a?...

Ja

pre 12 godina

Nekuzim one koji kazu u h&m je kineska roba a roba poznatih i skupih brendova se kao neproizvodi u kini roba u h&m-u nije nista losija od nekih skupocjenih brendova

Bojan

pre 12 godina

Evo jedne informacije koje ce da zabavlja. C&A(slicna H&M samo jos kvalitetnije) je otvorila prvu prodavnicu u Uscu pre neki dan. Pazar prvog dana...18 MILIONA dinara, pa sad vi sami zakljucite kolka je potraznja za jeftinom al kvalitetnom odecom u Srbiji.
(Shade, 29. mart 2012 14:35)

Bio sam taj prvi dan u radnji, znaci ko nije bio ne veruje koliki su bili redovi ispred kabina, znaci ko kad se cekalo za dokumenta i za busplus :) A ovi ne mora da dolaze ako im se ne dolazi, kao sto se vidi, ima ko hoce :)

Balkan

pre 12 godina

Peca@ a ti tamo nisi emigrant nego cisti talijan? Pa u h&m kupuju i bogatiji i siromasniji i roba im nimalo nije losija od nekih skupljih samo sto mi balkanci se moramo pokazivat i nosit armani a do place onda jest stari kruh i pastetu

Aleksa

pre 12 godina

Smece!!! H&M dolazi u Srbiju,H&M ne dolazi u Srbiju,Ikea dolazi u Srbiju,Ikea ne dolazi u Srbiju,Djekna je umrla,Djekna jos nije umrla!