Subota, 25.02.2012.

18:05

ROSU vezala i 16-godišnju devojku

Kosovski specijalci, pripadnici ROSU, u subotu rano ujutro stavili lisice 16-godišnjoj devojci i prebili sedmoricu Srba, saopštio je Dom zdravlja u Gračanici.

Izvor: B92

ROSU vezala i 16-godišnju devojku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Iks

pre 12 godina

Gospodine Agime,samo cu reci rec Gorazdevac, jel su uhapsena ubica dece?
(Milan, 25. februar 2012 20:34)

Cekam dan kad ce se objaviti imena ubica ove dece. Zacudice se sav srpski narod! Jos Unmik je resio ovaj slucaj ali nisu dali da se obajvi jer ne ide u korist Srba.

Ylber

pre 12 godina

Ja se pitam hoću li ikada na ovom sajtu pročitati i jedan jedini albanski komentar osude terorisanja Srba i zločina nad Srbima a da ne krene poznata albanska priča o "srpskoj propagandi".
(bez_cenzure, 26. februar 2012 00:55)

Naravno, osudjujem svako neopravdano nasilje i zlocina prema svima pa i nad srbima,ali stojim u celosti iza prethodnog komentara, koji se slucajno juce potvrdjuje ono sto sam rekao napadom srspskih huligana u centru Beograda prema Dzelima Nimana, samo sto su huligani mislili da je nesretnik albanac i naneli su mu teske telesne ozljede ubodom noza...

Vasilije

pre 12 godina

(SHYQA, 26. februar 2012 11:24)
jesmo svi Balkanci ali nismo divljaci! Na Kosmetu svaki dan izbodu nožem ili pretuku nekog Srbina, zapale kuće, crkve i poruše groblja, a to se ne može upoređivati sa kulturom naroda u Beogradu.

A ovo što su specijalci ROSU uradili je razbojnički i neljudski!

kosovar iz gnjilana

pre 12 godina

kao prvo rosu su otishli na poziv gragana serpske nacionalnosti koji su bili izlozeni maltretiranju od strane tih srbski milicionera, drugo starac je pretuqen od isti policajca
,treqe kod nji je pronageno oruzje i uniforme serbske policie i qetvrto oni ilegalno su pravilli pasose serbske drzave na cenu od 5000 eura.i meni je zao shto serbski narod lako podleze dezinformaciama isto kao za vreme milosheviqa.pozdrav svim poshtenim ludima.

SHYQA

pre 12 godina

u beogradu nekog Djemila su izbolji nozem.... ovamo vezalji devojcicu...... zar nesfatate da je sfe to zalosno...... i dalje smo samo BALKANCI

Marsovci

pre 12 godina

Oho sada cura ima 16 godina, hajde da se kladimo da do sutra ili uopste nece biti te cure ili ce biti da u stvari cura je momak od 36, ne toliko nadaren pa se zbog toga i pogresna identifikacija

Denbabaden

pre 12 godina

Srpski propagandni rat ne prestaje,ujedno i brisanje mozgova,ovako se pokusava da se Srpski narod drzi stalno u mrznji protiv bilo cega sto je Albansko.Zamislite da Kosovo trubi svaki dan svome narodu sta je sve Srbija pocinila tokom rata?Da li neko zna razliku izmedju nebeskog i prokletog?

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Verujem da se B92 trudi da bude sto objektivniji. Da li je dete imalo 16 ili 6 godina, iako naravno nije isto, ali nije toliko ni bitno. Ono sto ja verujem da ce se narednih dana desavati je niz ovakvih napada i pritisaka na srbe gde god je to moguce, jer se zna da ce Bograd cutati i cekati kandidaturu za EU.
Trebalo bi se zapitati koliko ta kandidatura košta i to po leđima Srba na Kosovu i Metohiji?

ghjkg75

pre 12 godina

"Dete" od 16 godina moze, sme i mora da se hapsi kad pruza otpor tako je u svetu svuda. Dom zdravlja treba da daje izvestaj o povredjenima, ali niukom slucaju da pravi politicki i propagandni kominike, koji je partijski obojen. Tako je svuda u svetu. Zaposleni u Domu zdravlja su guraci vode na svoj mlin. Bolje je tamo biti sestra nego specijalista u Beogradu.

Gagarin-Gagi bivsi guslar

pre 12 godina

Od vesti do komentara, sve sama tipicna, pateticna, epska poezija. Narodni st(v)araoci na delu, u 22-gom veku.
Ja sam svoje gusle polomio i ne pevam vise u horu!!!

jadni ste

pre 12 godina

Jao ja se stvarno naj strasnije izvinjavam. Eto zaleteo sam se sa osecanjima jer sam mislio da je rec o devojcici od sest godina. Inace naj normalnija stvar je isprepucati starca i poslati ga u urgentni centar, a posto je devojka imala 10 vise nego sto se mislilo onda je to "sasvim u redu".

Milutin

pre 12 godina

Šta, takvo ponašanje treba da nas čudi? Pa ti isti današnji pripadnici ROSU su do pre koju godinu odvodili Srbe iz njihovih kuća, da se više nikada ne vrate. Ovi sada su još i dobro prošli.
To je vrlo jasna poruka kosovskih Albanaca šta misle o kosovskim Srbima, gde im je mesto, i kakav ih život na današnjem Kosovu čeka.

DeadJoeLoolee

pre 12 godina

Osudjujem svako nasilje nad maloletnim ali ovo vec mirise na propagandu. Ranije je bilo 6 godisnje dete a za nepunih 4 sata to dete je odraslo na 16 godina? Ko koga ovde?

iznogud

pre 12 godina

Procitao sam par komentara ispod, ono sto imam da kazem je procitajte vest do kraja pa onda pricajte nesto. ZADNJI PASUS JE KLJUCAN!!!

Milutin

pre 12 godina

To sto je lisicama vezana devojka od 16 a ne dete od 6 definitivno ne opravdava brutalnost ROSU. Jel' mozda njena znacka mupa bila? A ni to nije razlog. U svakom slucaju I vi proverite kada pisete ovako jake naslove...

bez_cenzure

pre 12 godina

Naravno, i na Kosovo proslo su ta vremena, koja srbima ovde na Kosovu nije smelo da im se fali nijedna dlaka na glavi..., sada vazu ista pravila prema prekrsiocima bez obzira na nacionalnost.
(Ylber, 25. februar 2012 22:45)

Da došla su nova vremena kada Srbima uglavnom nedostaje i glava ali i vitalni organi! I neko to još opravdava. Ja se pitam hoću li ikada na ovom sajtu pročitati i jedan jedini albanski komentar osude terorisanja Srba i zločina nad Srbima a da ne krene poznata albanska priča o "srpskoj propagandi".

Vladimirr

pre 12 godina

Najgore, naravno iz perspektive beogradskog pasaluka, je to sto ne mozemo da se probijemo kroz slojeve propagande i antipropagande i da saznamo sta se to zapravo dogodilo. Sutra ce biti - nikoga to vise ne zanima, to se dogodilo juce, kao sa slucajem napada u 29. novembra (bese li Carigradska?), niko to nece ispratiti, ko je koga uhapsio, prebio, sta se desilo. A oba naroda (srbski i albanski) nazalost imaju tendenciju guslarenja, niko od nasih nije kriv, ili obrnuto, samo su nasi krivi, pa ajde ti provali sta je bilo. U svakom slucaju, ako su rosisti nekog prebijali, znam kako je to, i zelim svima brz oporavak i da se to vise ne dogadja, i da krivci odgovaraju.

Beogradjanin

pre 12 godina

Svi Srbi koji su ostali nakon '99-te na Kosovu u sami krivi za sve sto im se desava...
(Dzontra, 25. februar 2012 22:40)

Sramna izjava........Da li te je bar malo sramota..............???

balkancaffe

pre 12 godina

Prvo dete bese 6 god staro sada za deset sati poraslo za 10 god.zamislite sta bi se moglo cuti kad jednog dana umesto doma zdravlja javlja se psihijatriska klinika kao izvor informacij!!!!

Nikola

pre 12 godina

Ne znam sta, zao mi je tih ljudi. Zao mi je i sto sam glasao za DS i ne znam ko je gori, da li rosu sto to radi ili vlast sto ne reaguje.
Ako ne mogu da zastite svoj narod treba da daju ostavke odmah.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Prvo je dete imalo 6, a sada ima 16 godina. Ne verujem ni jednim ni drugim. A ovima sto su se nalozili na "vest" sada ostaje da se olade i da malo pocrvene ako imaju i malo casti. Nakon toliko godina lazi i manipulacija trebalo bi da je teze coveka nasamariti, ali kod nas to izgleda ne vazi.

Ylber

pre 12 godina

Ja ne mogu reci dali su to istinite price ili ne, ali bih pitao: sta bi se desilo ako u centru "demokratskoj" Srbiji desilo slican slucaj...
Naravno, i na Kosovo proslo su ta vremena, koja srbima ovde na Kosovu nije smelo da im se fali nijedna dlaka na glavi..., sada vazu ista pravila prema prekrsiocima bez obzira na nacionalnost.

nada

pre 12 godina

VIDLJIV napredak o kome sa velikom zadovoljstvom stalno govore zvanicnici USA i EU: od UCK, preko OVK do ROSA! A Srbi, iako taj napredak osecaju na sopstvenoj kozi, i dalje nisu srecni i zadovoljni. Mislim, stvarno ih je tesko razumeti.

sta je ovo

pre 12 godina

Jutros objavljeno da je uhapseno 6 policajaca, naknadno se smanjio broj na 4.Dete jutros imalo 6 godina, do popodne poraslo 10 godina, pa sad ima 16 u saopstenju doma zdravlja u Gracanici.
Dacic se oglasio na TV i nikad tisi i nerauzumniji, sa pogledom koji se krije od kamera, najavljuje neki reciprocitet.Prvi od svih se oglasio Nezavisni sindikat policije i najavio postavljanje barakida na granicnim prelazima, da bi zastitili svoje kolege.Ovi koji daju komentare u Kosovskim novinama napadaju Tacija da je ovo njegova jeftina igra i bacanje prasine narodu u oci zbog neuspelih pregovora u Briselu.
A do petka bice jos provokacija i sa jedne i druge strane do mile volje, a istinu,sta se zaista dogodilo, ili ne zna, ili ne zeli niko da kaze.

Gagi

pre 12 godina

Pa rade ljudi sta zele u njihovoj Drzavi! Nego svi Srbi sto su ostali dole trebali bi se preseliti u Srbiju i po mogucnosti preseliti Manastire i spomenike drugog resenja nema!

Scruples

pre 12 godina

6 ili 16 godina, nema razlike, ne?

Da li je sada pojedincima jasno da se ne loze na svaku novost koja ide uz ruku predrasudama. Spremni ste prihvatiti svaku informaciju ukoliko se putem iste optuzuje "protivnik", ne padajte na propagandu, nemojte biti ovce. Novinarstvo danas je nista do puki senzacionalizam i ganjanje brojki, istina je nebitna sve dok naivci bivaju upecani na mamac satkan od ideoloskih lazi.

Razmisljate i podrudite se da u buducnosti licno istrazite navode ovakve prirode pre nego se prihvatite vila i baklji.

uzroci i posledice

pre 12 godina

Vidim svi udarise po Tadicu. Ljudi, zapitajte se sta su uzroci a sta posledice. Pa Milosevic je 1999 potpisao kapitulaciju u Kumanovu, a onda nam cestitao pobedu i mir. Ostavili su 1999. taj jadan narod dole sam da se bori za svoja ognjista protiv terorista i iskusnih ubica. Za to vreme u Beogradu je najvaznije bilo da prodje vazdusna opasnost i da se svi vrate u kafice, gde se i danas busaju u grudi i srbuju. Da vas vidim da vam veceras svima pozvoni vojna policija na vrata i pozove na mobilizaciju, sta bi radili.
Zato teroristi i mogu da rade po Kosovu sta hoce, a Tadic je tome najmanje kriv.

nick koji sve govori o mentalnom stanju

pre 12 godina

@Kosovski plemić iz plemena Dardana
U vezi te "propagandisticke akcije" se vodi medjunarodna istraga i kako stvari stoje za sada, nece tu biti nikakvog neuspeha nego ce se lepo pokazati pravo lice albanskih "oslobodioca" i sta su radili sa otetim ljudima koje su odvodili u logore u Albaniji. A sto se tice ovog deteta kojeg su vezali i ovog starca kojeg su prebili tvoji "heroji" iz uck, nista ti ne brini, postoje snimci, imena, svedoci... ali samo se ti pravi naivan, spinuj malo, izigravaj nevinasce, rasipaj malo licemerje - nista bolje mi ni ne ocekujemo od dezurnih Albanaca koje smo ovih godina dobro upoznali.

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

Ovo je neverovatna vest! Posle neuspeha propagandističke akcije "uzimanja organa zarobljenicima" sada i vezivanje beba lisicama!?
Srpski akcioni plan za Kosovo se nastavlja ovakvim nebuloznim lažima.

coban

pre 12 godina

A sto neko rece, svi ideali ovog sveta nisu vredni jedne suze deteta, slazem se. Ali ovde treba da se shvati sta je uzrok svemu, to je nase saplitanje nogu Kosovu i vecita pakost, da komsiji crkne krava i sl. Onda oni samo iziritirani time namerno prave ovakve gadosti, ali oni su posledica, uzrok smo mi i ova bolesno-pakosna politika prema Albancima koji zive na Kosovu. Onda ovakve stvari od Albanaca nimalo ne cude, bar ne mene koji imam mozga, za druge koji ga (ocigledno) nemaju ne bih se usudio da tvrdim.
(Vladimir LDP, 25. februar 2012 20:34)
Aman covece ti i Agim ste fenomeni.Ti si uspeo da opravdas(tj.pokusao da opravdas) brutalno vezivanje i mucenje deteta od 6.godina zivota!!!Ej,pa sta je to sa vasim umovima?Gde ste bre vi rasli?Ko vas nahrani takvom mrznjom prema Srbima?Aman covece,postedi nas vise.Cak i da si Albanac,previse je.

neljudi

pre 12 godina

Zaista bih voleo da medju Albancima postoje ljudi koji ce osuditi ovakvo ponasanje te njihove policije, koji ce kazati da se ne sme tako ponasati, unistavati tudje kuce, prebijati starce, vezivati decu od sest godina... Ali ocigledno da se ovde javljaju samo ovi pateticnispinatori i samozoaljublneni nacionalsiti a koji imaju obraza da ovde podmecu kako je ovo srpska propaganda, kako je nemoguce vezati lisice deci, kako se onom starcu samo pricinjava da su ga prebili. Kako vas nije sramota? Imate vi obraza? Kako vas nije sramota da ovde branite te siledjije, kako vas nije sramota sto niste u stanju da pogledate sebe u ogledalo, kako vas nije sramota da branite ovde razne tacije i haradinaje? Bas zbog toga sto ste takvi, Srbija NIKADA ne treba da prizna tu vasu "drzavu" i svi mi u Srbiji treba jos vise da se borimo protiv te i takve "drzave kosova".

savko

pre 12 godina

Cisto da se kaze za ove sto misle da su detetu vezali ruke lisicama. ne znam da li znate, ali vecina njih koristi "lisice" koje nisu ove metalne, vec plasticne da kazemo "kanape" ( zaista ne znam strucni izraz za ovo). to su plasticne omce koje imaju blokade da se ne vrate, kao ono sto stavljate za ratkapne na felne i one mogu prakticno da se smanje do prcnika od pola santimetra... tako da to propaganda i nemoguce bacite u vodu!

Tortura se vrsi svakodnevno i svi to vidimo, samo nam mazu oci, da bi cutali...

Mali Radojica

pre 12 godina

Da bi se izbegla mogućnost manipulacije i zloupotrebe ovakve informacije mora da proveri BIA i da preko MUP-a da saopštenje.Ako je informacija lažna treba sankcionisati one koji su je plasirali a ako stvarna reagovati preko MIP-a.Inače komentari su blagi uzas i zaista se pitam šta će se desiti sa nama ako ne krenemo brže ka EU.

Milan

pre 12 godina

Gospodine Agime,samo cu reci rec Gorazdevac, jel su uhapsena ubica dece? Al avaj, znamo mi Vase odgovore unapred, ni ne trudite se da odgovorite. Opravdavanje vasih zlocina, sto se cesto procita ovde na ovom sajtu, nesto je najneljudskije na ovom svetu,kao da sprska zrtva nije ni zasluzivala da zivi.

miljan

pre 12 godina

To se desilo tamo gde Rada Trajkovic radi? Jel ona bila prisutna ili je bila u njenoj Vladi? Nadam se da se nije smejala kao sa Kusnerom kad je novinar pitao za otmice i vadjenje organa.

mladi albanski agit-aktivisti - neprocenjivo g.p

pre 12 godina

@agim
i to je sve sto si smislio? ovo smesno zamenjivanje teza? i sta kazes, hoces dokaze? wau odmah si nas sve pokolebao i svi smo posumnajli u ovu vest. a da ubacis i tajne srpske agente koji vrsljaju. ili neki citat iz memoranduma. ili neki "dokaz" o "ilirskom poreklu". zaista zasmejava u kakvom narcis-nacionalistickom svetu zivi tipicni albanski komentator i sa kakvom smesnom retorikom i demagogijom pokusava da uveri ljude u nesto.

ponovo novinari u centru paznje

pre 12 godina

Ovo o 'vezivanju lisicama 6 godisnje dece' me jako, jako podseca na 1992. godinu i clanak iz "Novosti" kako "U zooloskom vrtu Sarajevu muslimani zive Srbe bacaju lavovima za hranu" a od cega su posle svi 'prali ruke'

Poznata Propagandna Masinerija

pre 12 godina

cini mi se da je zlostavljanje dece, zena i staraca je odlika jedne druge policije dokazana u ex-jugi.licno ne verujem ali ako je stvarno i ima dokaza najstroze kazne za takve policajce.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Sve je to posledica uspele politike I Evropa i Kosovo. Eno kaze Tadic. Sad jos samo da objasni i ovom detetu kako je uspesno sproveo tu politiku, ali bez lisica molicu.

A sto neko rece, svi ideali ovog sveta nisu vredni jedne suze deteta, slazem se. Ali ovde treba da se shvati sta je uzrok svemu, to je nase saplitanje nogu Kosovu i vecita pakost, da komsiji crkne krava i sl. Onda oni samo iziritirani time namerno prave ovakve gadosti, ali oni su posledica, uzrok smo mi i ova bolesno-pakosna politika prema Albancima koji zive na Kosovu. Onda ovakve stvari od Albanaca nimalo ne cude, bar ne mene koji imam mozga, za druge koji ga (ocigledno) nemaju ne bih se usudio da tvrdim.

istina

pre 12 godina

Istina je da su uhapseni sestorica srba kod koji je pronadjeno oruzje puske ,revolveri cak i top,kod isti je pronadjen kompjuter sa dokazima da su bili clanovi srpske policije!!

marko

pre 12 godina

@zasto se istorija ponavlja
U prevodu sa Srbima je dozvoljeno raditi sta se hoce i o tome mora da se cuti. Nije dozvoljeno pricati ni o tome ko je poceo sa ratom, zlocinima i stradanjima i zasto. Muka mi je vise od vas licemernih i plitkoumnih srbomrzaca, koji trunke ljudskosti, empatije i morala u sebi nemate.

Srdjan

pre 12 godina

Ne bih verovao da cu ja (covek, koji je uspesno izbegavao sve moguce mobilizacije) ovo ikada izreci, ali neke stvari vec prelaze svaku meru. Mi kanda jos nismo zavrsili neke stvari. Samo ako ponovo pukne, bice nas dosta. Nazovite me budalom, kako god hocete, ali i ja, jedan Novosadjanin, svega imam vec pun .....

A komsijama u juznoj pokrajini samo da porucim, ako ova evropska ekonomska kriza zaista preraste u onu politicku, koja ce voditi jos vecom krizom u EU, zaboravite da ce vas bilo ko od sadasnjih "partnera" braniti. Nece ih vise ni biti na Kosovu. I Kosovo i Balkan ce ostaviti nama Balkancima da sa njim sami upravljamo... a onda...

odmorite malo, prokuvace vam taj mozak

pre 12 godina

@istina
a ja sam cuo da je pronadjena i mini atomska bomba i da je mozak operacije bio onaj decak od sest godina kojeg su albanski "specijalci" jedva savladali i stavili mu lisice dok je za aktiviranje bombe bio zaduzen onaj preruseni deda koji je prebijen i koji je zavrsio u bolnici. Na zalost komsije Albanci, nema tog spinovanja i te zamene teze kojima cete uspeti da skrenete paznju sa cinjenice da su ti vasi "specijalci" vezali lisicama jedno dete, prebili starca i da ste ljude hapsili zbog "nepostovanja ustava kosova" sto se desava danas u 21. veku jos samo u Belorusiji i u toj vasoj fasistickoj paradzravi. A sta je pronadjeno kod uhapsenih ljudi imas spisak i nemoj da lazes.

mile

pre 12 godina

Gde je sada Rada Trajkovic da daje savete Severu kako u Gracanici tece med i mleko.Ona sedi u ovoj vladi,koja vezuje decu od 6 godina,gde je Euleks,Kfor,OEBS spavaju?Nikad siptrska cizma na Sever!

Cera

pre 12 godina

Ko je obučavao ove amatere? Nikada od vas policajci momci, ima takvih slučajeva kao vi svuda ali ovako grupno i smišljeno na provokaciju preko deteta se ne nastupa. Ovo je bila neka inovacija šta li, to sigurno nema u pravilima nijedne službe.

sead78

pre 12 godina

Sve me ovo podseća na "objektivno" informisanje iz ranih devedesetih. Alo bre ljudi koja deca uhapšeno je šestoro Policajaca MUPa srbije zbog nelegalnog izdavanja dokumenata na teritoriji Kosova. Nemojte nepotrebno podrivati još veća neprijateljstva dovoljno je zla učinjeno.

Aleksandar

pre 12 godina

za (istina, 25. februar 2012 20:00)

Znači MUP Srbije ima pripadnike od 6 godina?

Za (agim, 25. februar 2012 18:43)

Ako je jedna strana činila zločine, onda je u redu da i druga strana to čini? Je li to hočeš da kažeš? Po čemu je onda bilo ko bolji?

Gledalac, slušalac

pre 12 godina

"Kao posebnu brutalnost ističemo stavljanje lisica na ruke i držanje na podu šestogodišnjeg deteta, što je nezabeležena bestijalnost..."

Malopre je na Dnevniku RTS bio snimak majke tog "deteta" koja je jasno i galsno rekla da joj dete kome su stavili lisice ima 16 godina. Ko ne veruje, neka presluša video klip na zvaničnom sajtu RTS ...

AGIM,HOLANDIJA

pre 12 godina

Mora da su to bile specijalne lisice za bebe,jer ove normalne lisice za odrasle koje ima ROSU su prevelike i nece uspeti vezati dete od 6 godina.Mislite malo svojom glavom, prije nego li verujte u naucno fantasticne srpske propagandne price.

Kosovar

pre 12 godina

Ne znam, poznajuci neke od momaka koji rade u R-OSU ne verujem da bi nesto takvo uradili.
A sto se tice ovog komentara nemam reci. Za g. bastion na zlo, proverite malo vase dvoriste pa onda kritikujte druge.
косова* земља терориста, наркодилера и децоубица.

zong

pre 12 godina

То је једна најобичнија паравојна, екстремистичка организација. Па се онда тако и понашају! Од потписивања синоћ у Брислу, ово је већ други инцидент са такозваном "РОСУ". Очигледно су иритирани, нису навикли да се Европа тако према њима понаша, а има и мрвица панике.

bzz

pre 12 godina

Predsedniče,jel su i ovi događaji za vas i sve koji vas podržavaju nebitna fusnota,šta će biti za mesec dana,kada samo posle jednog dana od vaših uspešnih pregovora deci stavljaju lisice na ruke.

dnodna

pre 12 godina

Pitam se kakav podlac treba neko da bude kada i ovu vest pokusava da relativizuje nekim smesnim zamenjivanjem teza o nekim navodnim slicnim slucajevima u tzv "presevskoj dolini" i pozivanjem na slicnosti sa 1998. godinom, uguravanjem hladnjaca iz dunava... U vesti se spominje konkretni slucaj, zna se ime i prezime i decaka i starca koji je prebijen i sta su pronasli pretresu ti "specijalci" medjutim i pored toga se pokusava neko smesno spinovanje? Mnogo veliki podlac. Cisto informativno, da je neko od srpskih policajaca vezao nekog albanskog decaka od sest godina u Presevu, svi bi trubili ovde o tome, pocev od dezurnih srpskih autosovinista, dezurnih albanskih sovinista, nvo-a, raznih biserko... ali tamo ne da ne vezuju albanske decake nego dopustaju bivsim teroristima da udju u institucije opstina, da tros epare iz budzeta, da podizu spomenike drugim teroristima, da masu albanskim zastavama ili da menjaju ulice i nazivaju ih po ubicama policajaca.

Stefan KG

pre 12 godina

Zar dete da dirate??? Pa i starce? Jao sto sam se iznervirao sad...Jao, jaooo...Vazno je ne nasedati na ovakve siptarske provokacije...Ja ne verujem da bih uspeo

Nik

pre 12 godina

Dajte dokaze !! Inace srpski policajci su na Kosovu ubijali decu i mladju od sest godina.
(agim, 25. februar 2012 18:43)

A da ti iste dostavim na kucnu adresu ili!? LOL FAKTORE!

I o kakavim ti zlocinima pricas covece kada ste poslednjih 100+ godina(od prvog puta i pokusaja ostvarivanja nezavisnosti pa do danas) radili SVE I SVASTA na tom istom Kosovu!?!?!? Pa nisu se Srbi u tom periodu iseljavali i bezali sa Kosova, te spali sa ogromne vecine na par procenata, zato sto je to bilo 'cool'!? Sramote 'ljudske'...

LFC

pre 12 godina

Istraga je u toku - bice objasnjenje Albanaca. Ovo je stvarno brutalno, posto Evropu bas briga za ugnjetavane Srbe, sto bi nas bilo briga za njih. Dakle, ne EU, ne NATO, jedino BRIK!

Nenad

pre 12 godina

@zasto se istorija ponavlja

Istorija se ne ponavlja nego se nastavlja gdje je i počela sa prekidima. Da vojska Srbije teroriše Albance u Preševu i Bujanovcu dosad bi Kandićka i Biserko vrištale o tome! Kamo sreće da Srbi na Kosovu i Metohiji pogovovo južno od Ibra imaju i dio prava koja uživaju Albanci na jugu centralne Srbije.

Neće ni ovi okorjeli teroristi moći terorisati unedogled!

Nenad

pre 12 godina

Albanci mogu "integraciju Srba u kosov(ar)sko društvo okačiti mačku o rep jer nakon svega što su uradili i što rade mržnja i gnjev Srba može biti samo veća.

Nikola

pre 12 godina

@(zasto se istorija ponavlja, 25. februar 2012 18:20)
Pa ti si zacrtao da je dole tako kao sto lupas,tako i da pobiju decu dole ti neces da promenis stav.Sto bi rosu vezala dete od 6god mora da je krivo za nesto.

haxhei ssepheri

pre 12 godina

Ako je to tocno onda zaisto je zalosno jer deca su zastiten sa svikonvencije sveta to mi ljici na proslost Kosovo koj vlast nije stedio nijednog od A-Z

nenad

pre 12 godina

na stranu akcija ali sto je najgore, niko nece naci za shodno da ovu vest progura u zapadne medije. nismo nista naucili u zadnjih 20 godina. ova akcija proci ce neprimecena na zapadu kao i sve prethodne. da je obrnuto, vec bi bilo objavljeno na svim medijima. neke stvari nikada necmo nauciti.zalosno.
sve najbolje detetu i ostalim neduznim ljudima.

Leka Bankrota

pre 12 godina

"Vezivanje lisicama šestogodišnjeg deteta", eto "plodova", istorijskog sporazuma Srbije i Kosova* (pahulja je vrlo bitna),e mučena zemljo Srbijo....šta nam rade....šta reći više... a ne zaplakati...

Denis

pre 12 godina

Bitno da je Tadic potpisao sporazum i Briselu i da ce sada moci da mase kandidaturiom u predizbornoj kampanji. Tipican primer kako partijski interes nadmasuje nacionalni...

sljiva

pre 12 godina

ovo su rezultati dogovora sa pristinskom vlascu. sve ostale price nasih predstavnika vlasti su za predizbornu kampanju. u lazi su kratke noge, kaze nas narod.

zasto se istorija ponavlja

pre 12 godina

Zasto me ovo podseca na 1998 godinu i clanke o 'teroru' Albanaca nad 'nevinim Srbima'.
A onda nakon rata 1999. saznasmo za Batajnicu, hladnjce u Dunavuu, "Sakale". "Skorpione",..
Naravno necemo procitati i o 'neznostima' policije i vojske Srbijeu opstinama Presevo ili Bujanovac.

gorca

pre 12 godina

Da imamo drzavu, kao sto na zalost nemamo, ne bi im padalo na pamet da tako terorisu ljude. Jedva cekam izbore i glasacu "protiv". Kakav beli listic...

miki

pre 12 godina

Ovo je cist dokaz zloglasnosti i prekomerene brutalnosti ROSU nad srpskim zivljem. Ne treba onda ni da nas cudi zasto su srbi sa severa protiv kosovskih institucija, jer su svesni da je glavni cilj albanaca iseljenje pod pritiscima svih srba sa Kosova.

Sen

pre 12 godina

Zasto pobogu u domu zdravlja, i zasto dete! Ako je vest istinita treba pod hitno krivicna prijava da se uruci protiv komandanta jedinice i pripadnika u toj akciji. Sacuvaj nas boze od ovkvi cuvara slobode!

Majkl

pre 12 godina

Eto to je posledica nesposobnosti i prodanosti ove nakaradne vlade.Juce su im omogucili prisustvo na regionalnim skupovima i ko zna sta jos uz to a oni danas hapse, prebijaju, unistavaju Srpsku imovinu i na kraju kao kruna svega prebijaju starca i hapse sestogodisnje dete. E to su vam albanci i time daju do znanja sta Srbe ceka u buducnosti. Ajde sada da cujemo sta ima da kazu vrle demokrate i ljubitelji zapada, nevladine organizacije i na kraju sta ce da preduzme predsednik jer su to Srpski gradjani ili ga bole uvo za sve jer je on izgleda uzeo pare i misli da je time sve zavrseno. Kad pomislim za koga sam glasao i kako su me preveslali ovi zuti i ostali iz vlasti dodje mi da se ubijem.

Denis

pre 12 godina

Bitno da je Tadic potpisao sporazum i Briselu i da ce sada moci da mase kandidaturiom u predizbornoj kampanji. Tipican primer kako partijski interes nadmasuje nacionalni...

miki

pre 12 godina

Ovo je cist dokaz zloglasnosti i prekomerene brutalnosti ROSU nad srpskim zivljem. Ne treba onda ni da nas cudi zasto su srbi sa severa protiv kosovskih institucija, jer su svesni da je glavni cilj albanaca iseljenje pod pritiscima svih srba sa Kosova.

Leka Bankrota

pre 12 godina

"Vezivanje lisicama šestogodišnjeg deteta", eto "plodova", istorijskog sporazuma Srbije i Kosova* (pahulja je vrlo bitna),e mučena zemljo Srbijo....šta nam rade....šta reći više... a ne zaplakati...

Srdjan

pre 12 godina

Ne bih verovao da cu ja (covek, koji je uspesno izbegavao sve moguce mobilizacije) ovo ikada izreci, ali neke stvari vec prelaze svaku meru. Mi kanda jos nismo zavrsili neke stvari. Samo ako ponovo pukne, bice nas dosta. Nazovite me budalom, kako god hocete, ali i ja, jedan Novosadjanin, svega imam vec pun .....

A komsijama u juznoj pokrajini samo da porucim, ako ova evropska ekonomska kriza zaista preraste u onu politicku, koja ce voditi jos vecom krizom u EU, zaboravite da ce vas bilo ko od sadasnjih "partnera" braniti. Nece ih vise ni biti na Kosovu. I Kosovo i Balkan ce ostaviti nama Balkancima da sa njim sami upravljamo... a onda...

Nik

pre 12 godina

Dajte dokaze !! Inace srpski policajci su na Kosovu ubijali decu i mladju od sest godina.
(agim, 25. februar 2012 18:43)

A da ti iste dostavim na kucnu adresu ili!? LOL FAKTORE!

I o kakavim ti zlocinima pricas covece kada ste poslednjih 100+ godina(od prvog puta i pokusaja ostvarivanja nezavisnosti pa do danas) radili SVE I SVASTA na tom istom Kosovu!?!?!? Pa nisu se Srbi u tom periodu iseljavali i bezali sa Kosova, te spali sa ogromne vecine na par procenata, zato sto je to bilo 'cool'!? Sramote 'ljudske'...

gorca

pre 12 godina

Da imamo drzavu, kao sto na zalost nemamo, ne bi im padalo na pamet da tako terorisu ljude. Jedva cekam izbore i glasacu "protiv". Kakav beli listic...

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Prvo je dete imalo 6, a sada ima 16 godina. Ne verujem ni jednim ni drugim. A ovima sto su se nalozili na "vest" sada ostaje da se olade i da malo pocrvene ako imaju i malo casti. Nakon toliko godina lazi i manipulacija trebalo bi da je teze coveka nasamariti, ali kod nas to izgleda ne vazi.

Majkl

pre 12 godina

Eto to je posledica nesposobnosti i prodanosti ove nakaradne vlade.Juce su im omogucili prisustvo na regionalnim skupovima i ko zna sta jos uz to a oni danas hapse, prebijaju, unistavaju Srpsku imovinu i na kraju kao kruna svega prebijaju starca i hapse sestogodisnje dete. E to su vam albanci i time daju do znanja sta Srbe ceka u buducnosti. Ajde sada da cujemo sta ima da kazu vrle demokrate i ljubitelji zapada, nevladine organizacije i na kraju sta ce da preduzme predsednik jer su to Srpski gradjani ili ga bole uvo za sve jer je on izgleda uzeo pare i misli da je time sve zavrseno. Kad pomislim za koga sam glasao i kako su me preveslali ovi zuti i ostali iz vlasti dodje mi da se ubijem.

coban

pre 12 godina

A sto neko rece, svi ideali ovog sveta nisu vredni jedne suze deteta, slazem se. Ali ovde treba da se shvati sta je uzrok svemu, to je nase saplitanje nogu Kosovu i vecita pakost, da komsiji crkne krava i sl. Onda oni samo iziritirani time namerno prave ovakve gadosti, ali oni su posledica, uzrok smo mi i ova bolesno-pakosna politika prema Albancima koji zive na Kosovu. Onda ovakve stvari od Albanaca nimalo ne cude, bar ne mene koji imam mozga, za druge koji ga (ocigledno) nemaju ne bih se usudio da tvrdim.
(Vladimir LDP, 25. februar 2012 20:34)
Aman covece ti i Agim ste fenomeni.Ti si uspeo da opravdas(tj.pokusao da opravdas) brutalno vezivanje i mucenje deteta od 6.godina zivota!!!Ej,pa sta je to sa vasim umovima?Gde ste bre vi rasli?Ko vas nahrani takvom mrznjom prema Srbima?Aman covece,postedi nas vise.Cak i da si Albanac,previse je.

balkancaffe

pre 12 godina

Prvo dete bese 6 god staro sada za deset sati poraslo za 10 god.zamislite sta bi se moglo cuti kad jednog dana umesto doma zdravlja javlja se psihijatriska klinika kao izvor informacij!!!!

nenad

pre 12 godina

na stranu akcija ali sto je najgore, niko nece naci za shodno da ovu vest progura u zapadne medije. nismo nista naucili u zadnjih 20 godina. ova akcija proci ce neprimecena na zapadu kao i sve prethodne. da je obrnuto, vec bi bilo objavljeno na svim medijima. neke stvari nikada necmo nauciti.zalosno.
sve najbolje detetu i ostalim neduznim ljudima.

zasto se istorija ponavlja

pre 12 godina

Zasto me ovo podseca na 1998 godinu i clanke o 'teroru' Albanaca nad 'nevinim Srbima'.
A onda nakon rata 1999. saznasmo za Batajnicu, hladnjce u Dunavuu, "Sakale". "Skorpione",..
Naravno necemo procitati i o 'neznostima' policije i vojske Srbijeu opstinama Presevo ili Bujanovac.

ponovo novinari u centru paznje

pre 12 godina

Ovo o 'vezivanju lisicama 6 godisnje dece' me jako, jako podseca na 1992. godinu i clanak iz "Novosti" kako "U zooloskom vrtu Sarajevu muslimani zive Srbe bacaju lavovima za hranu" a od cega su posle svi 'prali ruke'

sta je ovo

pre 12 godina

Jutros objavljeno da je uhapseno 6 policajaca, naknadno se smanjio broj na 4.Dete jutros imalo 6 godina, do popodne poraslo 10 godina, pa sad ima 16 u saopstenju doma zdravlja u Gracanici.
Dacic se oglasio na TV i nikad tisi i nerauzumniji, sa pogledom koji se krije od kamera, najavljuje neki reciprocitet.Prvi od svih se oglasio Nezavisni sindikat policije i najavio postavljanje barakida na granicnim prelazima, da bi zastitili svoje kolege.Ovi koji daju komentare u Kosovskim novinama napadaju Tacija da je ovo njegova jeftina igra i bacanje prasine narodu u oci zbog neuspelih pregovora u Briselu.
A do petka bice jos provokacija i sa jedne i druge strane do mile volje, a istinu,sta se zaista dogodilo, ili ne zna, ili ne zeli niko da kaze.

sljiva

pre 12 godina

ovo su rezultati dogovora sa pristinskom vlascu. sve ostale price nasih predstavnika vlasti su za predizbornu kampanju. u lazi su kratke noge, kaze nas narod.

Sen

pre 12 godina

Zasto pobogu u domu zdravlja, i zasto dete! Ako je vest istinita treba pod hitno krivicna prijava da se uruci protiv komandanta jedinice i pripadnika u toj akciji. Sacuvaj nas boze od ovkvi cuvara slobode!

Milan

pre 12 godina

Gospodine Agime,samo cu reci rec Gorazdevac, jel su uhapsena ubica dece? Al avaj, znamo mi Vase odgovore unapred, ni ne trudite se da odgovorite. Opravdavanje vasih zlocina, sto se cesto procita ovde na ovom sajtu, nesto je najneljudskije na ovom svetu,kao da sprska zrtva nije ni zasluzivala da zivi.

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

Ovo je neverovatna vest! Posle neuspeha propagandističke akcije "uzimanja organa zarobljenicima" sada i vezivanje beba lisicama!?
Srpski akcioni plan za Kosovo se nastavlja ovakvim nebuloznim lažima.

AGIM,HOLANDIJA

pre 12 godina

Mora da su to bile specijalne lisice za bebe,jer ove normalne lisice za odrasle koje ima ROSU su prevelike i nece uspeti vezati dete od 6 godina.Mislite malo svojom glavom, prije nego li verujte u naucno fantasticne srpske propagandne price.

neljudi

pre 12 godina

Zaista bih voleo da medju Albancima postoje ljudi koji ce osuditi ovakvo ponasanje te njihove policije, koji ce kazati da se ne sme tako ponasati, unistavati tudje kuce, prebijati starce, vezivati decu od sest godina... Ali ocigledno da se ovde javljaju samo ovi pateticnispinatori i samozoaljublneni nacionalsiti a koji imaju obraza da ovde podmecu kako je ovo srpska propaganda, kako je nemoguce vezati lisice deci, kako se onom starcu samo pricinjava da su ga prebili. Kako vas nije sramota? Imate vi obraza? Kako vas nije sramota da ovde branite te siledjije, kako vas nije sramota sto niste u stanju da pogledate sebe u ogledalo, kako vas nije sramota da branite ovde razne tacije i haradinaje? Bas zbog toga sto ste takvi, Srbija NIKADA ne treba da prizna tu vasu "drzavu" i svi mi u Srbiji treba jos vise da se borimo protiv te i takve "drzave kosova".

sead78

pre 12 godina

Sve me ovo podseća na "objektivno" informisanje iz ranih devedesetih. Alo bre ljudi koja deca uhapšeno je šestoro Policajaca MUPa srbije zbog nelegalnog izdavanja dokumenata na teritoriji Kosova. Nemojte nepotrebno podrivati još veća neprijateljstva dovoljno je zla učinjeno.

odmorite malo, prokuvace vam taj mozak

pre 12 godina

@istina
a ja sam cuo da je pronadjena i mini atomska bomba i da je mozak operacije bio onaj decak od sest godina kojeg su albanski "specijalci" jedva savladali i stavili mu lisice dok je za aktiviranje bombe bio zaduzen onaj preruseni deda koji je prebijen i koji je zavrsio u bolnici. Na zalost komsije Albanci, nema tog spinovanja i te zamene teze kojima cete uspeti da skrenete paznju sa cinjenice da su ti vasi "specijalci" vezali lisicama jedno dete, prebili starca i da ste ljude hapsili zbog "nepostovanja ustava kosova" sto se desava danas u 21. veku jos samo u Belorusiji i u toj vasoj fasistickoj paradzravi. A sta je pronadjeno kod uhapsenih ljudi imas spisak i nemoj da lazes.

Ylber

pre 12 godina

Ja ne mogu reci dali su to istinite price ili ne, ali bih pitao: sta bi se desilo ako u centru "demokratskoj" Srbiji desilo slican slucaj...
Naravno, i na Kosovo proslo su ta vremena, koja srbima ovde na Kosovu nije smelo da im se fali nijedna dlaka na glavi..., sada vazu ista pravila prema prekrsiocima bez obzira na nacionalnost.

Nikola

pre 12 godina

Ne znam sta, zao mi je tih ljudi. Zao mi je i sto sam glasao za DS i ne znam ko je gori, da li rosu sto to radi ili vlast sto ne reaguje.
Ako ne mogu da zastite svoj narod treba da daju ostavke odmah.

Aleksandar

pre 12 godina

za (istina, 25. februar 2012 20:00)

Znači MUP Srbije ima pripadnike od 6 godina?

Za (agim, 25. februar 2012 18:43)

Ako je jedna strana činila zločine, onda je u redu da i druga strana to čini? Je li to hočeš da kažeš? Po čemu je onda bilo ko bolji?

istina

pre 12 godina

Istina je da su uhapseni sestorica srba kod koji je pronadjeno oruzje puske ,revolveri cak i top,kod isti je pronadjen kompjuter sa dokazima da su bili clanovi srpske policije!!

marko

pre 12 godina

@zasto se istorija ponavlja
U prevodu sa Srbima je dozvoljeno raditi sta se hoce i o tome mora da se cuti. Nije dozvoljeno pricati ni o tome ko je poceo sa ratom, zlocinima i stradanjima i zasto. Muka mi je vise od vas licemernih i plitkoumnih srbomrzaca, koji trunke ljudskosti, empatije i morala u sebi nemate.

miljan

pre 12 godina

To se desilo tamo gde Rada Trajkovic radi? Jel ona bila prisutna ili je bila u njenoj Vladi? Nadam se da se nije smejala kao sa Kusnerom kad je novinar pitao za otmice i vadjenje organa.

Scruples

pre 12 godina

6 ili 16 godina, nema razlike, ne?

Da li je sada pojedincima jasno da se ne loze na svaku novost koja ide uz ruku predrasudama. Spremni ste prihvatiti svaku informaciju ukoliko se putem iste optuzuje "protivnik", ne padajte na propagandu, nemojte biti ovce. Novinarstvo danas je nista do puki senzacionalizam i ganjanje brojki, istina je nebitna sve dok naivci bivaju upecani na mamac satkan od ideoloskih lazi.

Razmisljate i podrudite se da u buducnosti licno istrazite navode ovakve prirode pre nego se prihvatite vila i baklji.

nick koji sve govori o mentalnom stanju

pre 12 godina

@Kosovski plemić iz plemena Dardana
U vezi te "propagandisticke akcije" se vodi medjunarodna istraga i kako stvari stoje za sada, nece tu biti nikakvog neuspeha nego ce se lepo pokazati pravo lice albanskih "oslobodioca" i sta su radili sa otetim ljudima koje su odvodili u logore u Albaniji. A sto se tice ovog deteta kojeg su vezali i ovog starca kojeg su prebili tvoji "heroji" iz uck, nista ti ne brini, postoje snimci, imena, svedoci... ali samo se ti pravi naivan, spinuj malo, izigravaj nevinasce, rasipaj malo licemerje - nista bolje mi ni ne ocekujemo od dezurnih Albanaca koje smo ovih godina dobro upoznali.

mladi albanski agit-aktivisti - neprocenjivo g.p

pre 12 godina

@agim
i to je sve sto si smislio? ovo smesno zamenjivanje teza? i sta kazes, hoces dokaze? wau odmah si nas sve pokolebao i svi smo posumnajli u ovu vest. a da ubacis i tajne srpske agente koji vrsljaju. ili neki citat iz memoranduma. ili neki "dokaz" o "ilirskom poreklu". zaista zasmejava u kakvom narcis-nacionalistickom svetu zivi tipicni albanski komentator i sa kakvom smesnom retorikom i demagogijom pokusava da uveri ljude u nesto.

savko

pre 12 godina

Cisto da se kaze za ove sto misle da su detetu vezali ruke lisicama. ne znam da li znate, ali vecina njih koristi "lisice" koje nisu ove metalne, vec plasticne da kazemo "kanape" ( zaista ne znam strucni izraz za ovo). to su plasticne omce koje imaju blokade da se ne vrate, kao ono sto stavljate za ratkapne na felne i one mogu prakticno da se smanje do prcnika od pola santimetra... tako da to propaganda i nemoguce bacite u vodu!

Tortura se vrsi svakodnevno i svi to vidimo, samo nam mazu oci, da bi cutali...

uzroci i posledice

pre 12 godina

Vidim svi udarise po Tadicu. Ljudi, zapitajte se sta su uzroci a sta posledice. Pa Milosevic je 1999 potpisao kapitulaciju u Kumanovu, a onda nam cestitao pobedu i mir. Ostavili su 1999. taj jadan narod dole sam da se bori za svoja ognjista protiv terorista i iskusnih ubica. Za to vreme u Beogradu je najvaznije bilo da prodje vazdusna opasnost i da se svi vrate u kafice, gde se i danas busaju u grudi i srbuju. Da vas vidim da vam veceras svima pozvoni vojna policija na vrata i pozove na mobilizaciju, sta bi radili.
Zato teroristi i mogu da rade po Kosovu sta hoce, a Tadic je tome najmanje kriv.

Gledalac, slušalac

pre 12 godina

"Kao posebnu brutalnost ističemo stavljanje lisica na ruke i držanje na podu šestogodišnjeg deteta, što je nezabeležena bestijalnost..."

Malopre je na Dnevniku RTS bio snimak majke tog "deteta" koja je jasno i galsno rekla da joj dete kome su stavili lisice ima 16 godina. Ko ne veruje, neka presluša video klip na zvaničnom sajtu RTS ...

Kosovar

pre 12 godina

Ne znam, poznajuci neke od momaka koji rade u R-OSU ne verujem da bi nesto takvo uradili.
A sto se tice ovog komentara nemam reci. Za g. bastion na zlo, proverite malo vase dvoriste pa onda kritikujte druge.
косова* земља терориста, наркодилера и децоубица.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Sve je to posledica uspele politike I Evropa i Kosovo. Eno kaze Tadic. Sad jos samo da objasni i ovom detetu kako je uspesno sproveo tu politiku, ali bez lisica molicu.

A sto neko rece, svi ideali ovog sveta nisu vredni jedne suze deteta, slazem se. Ali ovde treba da se shvati sta je uzrok svemu, to je nase saplitanje nogu Kosovu i vecita pakost, da komsiji crkne krava i sl. Onda oni samo iziritirani time namerno prave ovakve gadosti, ali oni su posledica, uzrok smo mi i ova bolesno-pakosna politika prema Albancima koji zive na Kosovu. Onda ovakve stvari od Albanaca nimalo ne cude, bar ne mene koji imam mozga, za druge koji ga (ocigledno) nemaju ne bih se usudio da tvrdim.

Denbabaden

pre 12 godina

Srpski propagandni rat ne prestaje,ujedno i brisanje mozgova,ovako se pokusava da se Srpski narod drzi stalno u mrznji protiv bilo cega sto je Albansko.Zamislite da Kosovo trubi svaki dan svome narodu sta je sve Srbija pocinila tokom rata?Da li neko zna razliku izmedju nebeskog i prokletog?

Mali Radojica

pre 12 godina

Da bi se izbegla mogućnost manipulacije i zloupotrebe ovakve informacije mora da proveri BIA i da preko MUP-a da saopštenje.Ako je informacija lažna treba sankcionisati one koji su je plasirali a ako stvarna reagovati preko MIP-a.Inače komentari su blagi uzas i zaista se pitam šta će se desiti sa nama ako ne krenemo brže ka EU.

mile

pre 12 godina

Gde je sada Rada Trajkovic da daje savete Severu kako u Gracanici tece med i mleko.Ona sedi u ovoj vladi,koja vezuje decu od 6 godina,gde je Euleks,Kfor,OEBS spavaju?Nikad siptrska cizma na Sever!

Nenad

pre 12 godina

@zasto se istorija ponavlja

Istorija se ne ponavlja nego se nastavlja gdje je i počela sa prekidima. Da vojska Srbije teroriše Albance u Preševu i Bujanovcu dosad bi Kandićka i Biserko vrištale o tome! Kamo sreće da Srbi na Kosovu i Metohiji pogovovo južno od Ibra imaju i dio prava koja uživaju Albanci na jugu centralne Srbije.

Neće ni ovi okorjeli teroristi moći terorisati unedogled!

Nikola

pre 12 godina

@(zasto se istorija ponavlja, 25. februar 2012 18:20)
Pa ti si zacrtao da je dole tako kao sto lupas,tako i da pobiju decu dole ti neces da promenis stav.Sto bi rosu vezala dete od 6god mora da je krivo za nesto.

nada

pre 12 godina

VIDLJIV napredak o kome sa velikom zadovoljstvom stalno govore zvanicnici USA i EU: od UCK, preko OVK do ROSA! A Srbi, iako taj napredak osecaju na sopstvenoj kozi, i dalje nisu srecni i zadovoljni. Mislim, stvarno ih je tesko razumeti.

Cera

pre 12 godina

Ko je obučavao ove amatere? Nikada od vas policajci momci, ima takvih slučajeva kao vi svuda ali ovako grupno i smišljeno na provokaciju preko deteta se ne nastupa. Ovo je bila neka inovacija šta li, to sigurno nema u pravilima nijedne službe.

Marsovci

pre 12 godina

Oho sada cura ima 16 godina, hajde da se kladimo da do sutra ili uopste nece biti te cure ili ce biti da u stvari cura je momak od 36, ne toliko nadaren pa se zbog toga i pogresna identifikacija

kosovar iz gnjilana

pre 12 godina

kao prvo rosu su otishli na poziv gragana serpske nacionalnosti koji su bili izlozeni maltretiranju od strane tih srbski milicionera, drugo starac je pretuqen od isti policajca
,treqe kod nji je pronageno oruzje i uniforme serbske policie i qetvrto oni ilegalno su pravilli pasose serbske drzave na cenu od 5000 eura.i meni je zao shto serbski narod lako podleze dezinformaciama isto kao za vreme milosheviqa.pozdrav svim poshtenim ludima.

zong

pre 12 godina

То је једна најобичнија паравојна, екстремистичка организација. Па се онда тако и понашају! Од потписивања синоћ у Брислу, ово је већ други инцидент са такозваном "РОСУ". Очигледно су иритирани, нису навикли да се Европа тако према њима понаша, а има и мрвица панике.

Poznata Propagandna Masinerija

pre 12 godina

cini mi se da je zlostavljanje dece, zena i staraca je odlika jedne druge policije dokazana u ex-jugi.licno ne verujem ali ako je stvarno i ima dokaza najstroze kazne za takve policajce.

Gagi

pre 12 godina

Pa rade ljudi sta zele u njihovoj Drzavi! Nego svi Srbi sto su ostali dole trebali bi se preseliti u Srbiju i po mogucnosti preseliti Manastire i spomenike drugog resenja nema!

dnodna

pre 12 godina

Pitam se kakav podlac treba neko da bude kada i ovu vest pokusava da relativizuje nekim smesnim zamenjivanjem teza o nekim navodnim slicnim slucajevima u tzv "presevskoj dolini" i pozivanjem na slicnosti sa 1998. godinom, uguravanjem hladnjaca iz dunava... U vesti se spominje konkretni slucaj, zna se ime i prezime i decaka i starca koji je prebijen i sta su pronasli pretresu ti "specijalci" medjutim i pored toga se pokusava neko smesno spinovanje? Mnogo veliki podlac. Cisto informativno, da je neko od srpskih policajaca vezao nekog albanskog decaka od sest godina u Presevu, svi bi trubili ovde o tome, pocev od dezurnih srpskih autosovinista, dezurnih albanskih sovinista, nvo-a, raznih biserko... ali tamo ne da ne vezuju albanske decake nego dopustaju bivsim teroristima da udju u institucije opstina, da tros epare iz budzeta, da podizu spomenike drugim teroristima, da masu albanskim zastavama ili da menjaju ulice i nazivaju ih po ubicama policajaca.

ghjkg75

pre 12 godina

"Dete" od 16 godina moze, sme i mora da se hapsi kad pruza otpor tako je u svetu svuda. Dom zdravlja treba da daje izvestaj o povredjenima, ali niukom slucaju da pravi politicki i propagandni kominike, koji je partijski obojen. Tako je svuda u svetu. Zaposleni u Domu zdravlja su guraci vode na svoj mlin. Bolje je tamo biti sestra nego specijalista u Beogradu.

Ylber

pre 12 godina

Ja se pitam hoću li ikada na ovom sajtu pročitati i jedan jedini albanski komentar osude terorisanja Srba i zločina nad Srbima a da ne krene poznata albanska priča o "srpskoj propagandi".
(bez_cenzure, 26. februar 2012 00:55)

Naravno, osudjujem svako neopravdano nasilje i zlocina prema svima pa i nad srbima,ali stojim u celosti iza prethodnog komentara, koji se slucajno juce potvrdjuje ono sto sam rekao napadom srspskih huligana u centru Beograda prema Dzelima Nimana, samo sto su huligani mislili da je nesretnik albanac i naneli su mu teske telesne ozljede ubodom noza...

SHYQA

pre 12 godina

u beogradu nekog Djemila su izbolji nozem.... ovamo vezalji devojcicu...... zar nesfatate da je sfe to zalosno...... i dalje smo samo BALKANCI

DeadJoeLoolee

pre 12 godina

Osudjujem svako nasilje nad maloletnim ali ovo vec mirise na propagandu. Ranije je bilo 6 godisnje dete a za nepunih 4 sata to dete je odraslo na 16 godina? Ko koga ovde?

LFC

pre 12 godina

Istraga je u toku - bice objasnjenje Albanaca. Ovo je stvarno brutalno, posto Evropu bas briga za ugnjetavane Srbe, sto bi nas bilo briga za njih. Dakle, ne EU, ne NATO, jedino BRIK!

Nenad

pre 12 godina

Albanci mogu "integraciju Srba u kosov(ar)sko društvo okačiti mačku o rep jer nakon svega što su uradili i što rade mržnja i gnjev Srba može biti samo veća.

Stefan KG

pre 12 godina

Zar dete da dirate??? Pa i starce? Jao sto sam se iznervirao sad...Jao, jaooo...Vazno je ne nasedati na ovakve siptarske provokacije...Ja ne verujem da bih uspeo

bzz

pre 12 godina

Predsedniče,jel su i ovi događaji za vas i sve koji vas podržavaju nebitna fusnota,šta će biti za mesec dana,kada samo posle jednog dana od vaših uspešnih pregovora deci stavljaju lisice na ruke.

Beogradjanin

pre 12 godina

Svi Srbi koji su ostali nakon '99-te na Kosovu u sami krivi za sve sto im se desava...
(Dzontra, 25. februar 2012 22:40)

Sramna izjava........Da li te je bar malo sramota..............???

jadni ste

pre 12 godina

Jao ja se stvarno naj strasnije izvinjavam. Eto zaleteo sam se sa osecanjima jer sam mislio da je rec o devojcici od sest godina. Inace naj normalnija stvar je isprepucati starca i poslati ga u urgentni centar, a posto je devojka imala 10 vise nego sto se mislilo onda je to "sasvim u redu".

bez_cenzure

pre 12 godina

Naravno, i na Kosovo proslo su ta vremena, koja srbima ovde na Kosovu nije smelo da im se fali nijedna dlaka na glavi..., sada vazu ista pravila prema prekrsiocima bez obzira na nacionalnost.
(Ylber, 25. februar 2012 22:45)

Da došla su nova vremena kada Srbima uglavnom nedostaje i glava ali i vitalni organi! I neko to još opravdava. Ja se pitam hoću li ikada na ovom sajtu pročitati i jedan jedini albanski komentar osude terorisanja Srba i zločina nad Srbima a da ne krene poznata albanska priča o "srpskoj propagandi".

Milutin

pre 12 godina

Šta, takvo ponašanje treba da nas čudi? Pa ti isti današnji pripadnici ROSU su do pre koju godinu odvodili Srbe iz njihovih kuća, da se više nikada ne vrate. Ovi sada su još i dobro prošli.
To je vrlo jasna poruka kosovskih Albanaca šta misle o kosovskim Srbima, gde im je mesto, i kakav ih život na današnjem Kosovu čeka.

Gagarin-Gagi bivsi guslar

pre 12 godina

Od vesti do komentara, sve sama tipicna, pateticna, epska poezija. Narodni st(v)araoci na delu, u 22-gom veku.
Ja sam svoje gusle polomio i ne pevam vise u horu!!!

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Verujem da se B92 trudi da bude sto objektivniji. Da li je dete imalo 16 ili 6 godina, iako naravno nije isto, ali nije toliko ni bitno. Ono sto ja verujem da ce se narednih dana desavati je niz ovakvih napada i pritisaka na srbe gde god je to moguce, jer se zna da ce Bograd cutati i cekati kandidaturu za EU.
Trebalo bi se zapitati koliko ta kandidatura košta i to po leđima Srba na Kosovu i Metohiji?

Vasilije

pre 12 godina

(SHYQA, 26. februar 2012 11:24)
jesmo svi Balkanci ali nismo divljaci! Na Kosmetu svaki dan izbodu nožem ili pretuku nekog Srbina, zapale kuće, crkve i poruše groblja, a to se ne može upoređivati sa kulturom naroda u Beogradu.

A ovo što su specijalci ROSU uradili je razbojnički i neljudski!

haxhei ssepheri

pre 12 godina

Ako je to tocno onda zaisto je zalosno jer deca su zastiten sa svikonvencije sveta to mi ljici na proslost Kosovo koj vlast nije stedio nijednog od A-Z

Milutin

pre 12 godina

To sto je lisicama vezana devojka od 16 a ne dete od 6 definitivno ne opravdava brutalnost ROSU. Jel' mozda njena znacka mupa bila? A ni to nije razlog. U svakom slucaju I vi proverite kada pisete ovako jake naslove...

iznogud

pre 12 godina

Procitao sam par komentara ispod, ono sto imam da kazem je procitajte vest do kraja pa onda pricajte nesto. ZADNJI PASUS JE KLJUCAN!!!

Vladimirr

pre 12 godina

Najgore, naravno iz perspektive beogradskog pasaluka, je to sto ne mozemo da se probijemo kroz slojeve propagande i antipropagande i da saznamo sta se to zapravo dogodilo. Sutra ce biti - nikoga to vise ne zanima, to se dogodilo juce, kao sa slucajem napada u 29. novembra (bese li Carigradska?), niko to nece ispratiti, ko je koga uhapsio, prebio, sta se desilo. A oba naroda (srbski i albanski) nazalost imaju tendenciju guslarenja, niko od nasih nije kriv, ili obrnuto, samo su nasi krivi, pa ajde ti provali sta je bilo. U svakom slucaju, ako su rosisti nekog prebijali, znam kako je to, i zelim svima brz oporavak i da se to vise ne dogadja, i da krivci odgovaraju.

Iks

pre 12 godina

Gospodine Agime,samo cu reci rec Gorazdevac, jel su uhapsena ubica dece?
(Milan, 25. februar 2012 20:34)

Cekam dan kad ce se objaviti imena ubica ove dece. Zacudice se sav srpski narod! Jos Unmik je resio ovaj slucaj ali nisu dali da se obajvi jer ne ide u korist Srba.

zasto se istorija ponavlja

pre 12 godina

Zasto me ovo podseca na 1998 godinu i clanke o 'teroru' Albanaca nad 'nevinim Srbima'.
A onda nakon rata 1999. saznasmo za Batajnicu, hladnjce u Dunavuu, "Sakale". "Skorpione",..
Naravno necemo procitati i o 'neznostima' policije i vojske Srbijeu opstinama Presevo ili Bujanovac.

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

Ovo je neverovatna vest! Posle neuspeha propagandističke akcije "uzimanja organa zarobljenicima" sada i vezivanje beba lisicama!?
Srpski akcioni plan za Kosovo se nastavlja ovakvim nebuloznim lažima.

AGIM,HOLANDIJA

pre 12 godina

Mora da su to bile specijalne lisice za bebe,jer ove normalne lisice za odrasle koje ima ROSU su prevelike i nece uspeti vezati dete od 6 godina.Mislite malo svojom glavom, prije nego li verujte u naucno fantasticne srpske propagandne price.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Sve je to posledica uspele politike I Evropa i Kosovo. Eno kaze Tadic. Sad jos samo da objasni i ovom detetu kako je uspesno sproveo tu politiku, ali bez lisica molicu.

A sto neko rece, svi ideali ovog sveta nisu vredni jedne suze deteta, slazem se. Ali ovde treba da se shvati sta je uzrok svemu, to je nase saplitanje nogu Kosovu i vecita pakost, da komsiji crkne krava i sl. Onda oni samo iziritirani time namerno prave ovakve gadosti, ali oni su posledica, uzrok smo mi i ova bolesno-pakosna politika prema Albancima koji zive na Kosovu. Onda ovakve stvari od Albanaca nimalo ne cude, bar ne mene koji imam mozga, za druge koji ga (ocigledno) nemaju ne bih se usudio da tvrdim.

istina

pre 12 godina

Istina je da su uhapseni sestorica srba kod koji je pronadjeno oruzje puske ,revolveri cak i top,kod isti je pronadjen kompjuter sa dokazima da su bili clanovi srpske policije!!

Kosovar

pre 12 godina

Ne znam, poznajuci neke od momaka koji rade u R-OSU ne verujem da bi nesto takvo uradili.
A sto se tice ovog komentara nemam reci. Za g. bastion na zlo, proverite malo vase dvoriste pa onda kritikujte druge.
косова* земља терориста, наркодилера и децоубица.

sead78

pre 12 godina

Sve me ovo podseća na "objektivno" informisanje iz ranih devedesetih. Alo bre ljudi koja deca uhapšeno je šestoro Policajaca MUPa srbije zbog nelegalnog izdavanja dokumenata na teritoriji Kosova. Nemojte nepotrebno podrivati još veća neprijateljstva dovoljno je zla učinjeno.

uzroci i posledice

pre 12 godina

Vidim svi udarise po Tadicu. Ljudi, zapitajte se sta su uzroci a sta posledice. Pa Milosevic je 1999 potpisao kapitulaciju u Kumanovu, a onda nam cestitao pobedu i mir. Ostavili su 1999. taj jadan narod dole sam da se bori za svoja ognjista protiv terorista i iskusnih ubica. Za to vreme u Beogradu je najvaznije bilo da prodje vazdusna opasnost i da se svi vrate u kafice, gde se i danas busaju u grudi i srbuju. Da vas vidim da vam veceras svima pozvoni vojna policija na vrata i pozove na mobilizaciju, sta bi radili.
Zato teroristi i mogu da rade po Kosovu sta hoce, a Tadic je tome najmanje kriv.

ponovo novinari u centru paznje

pre 12 godina

Ovo o 'vezivanju lisicama 6 godisnje dece' me jako, jako podseca na 1992. godinu i clanak iz "Novosti" kako "U zooloskom vrtu Sarajevu muslimani zive Srbe bacaju lavovima za hranu" a od cega su posle svi 'prali ruke'

Nik

pre 12 godina

Dajte dokaze !! Inace srpski policajci su na Kosovu ubijali decu i mladju od sest godina.
(agim, 25. februar 2012 18:43)

A da ti iste dostavim na kucnu adresu ili!? LOL FAKTORE!

I o kakavim ti zlocinima pricas covece kada ste poslednjih 100+ godina(od prvog puta i pokusaja ostvarivanja nezavisnosti pa do danas) radili SVE I SVASTA na tom istom Kosovu!?!?!? Pa nisu se Srbi u tom periodu iseljavali i bezali sa Kosova, te spali sa ogromne vecine na par procenata, zato sto je to bilo 'cool'!? Sramote 'ljudske'...

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Prvo je dete imalo 6, a sada ima 16 godina. Ne verujem ni jednim ni drugim. A ovima sto su se nalozili na "vest" sada ostaje da se olade i da malo pocrvene ako imaju i malo casti. Nakon toliko godina lazi i manipulacija trebalo bi da je teze coveka nasamariti, ali kod nas to izgleda ne vazi.

Denis

pre 12 godina

Bitno da je Tadic potpisao sporazum i Briselu i da ce sada moci da mase kandidaturiom u predizbornoj kampanji. Tipican primer kako partijski interes nadmasuje nacionalni...

nick koji sve govori o mentalnom stanju

pre 12 godina

@Kosovski plemić iz plemena Dardana
U vezi te "propagandisticke akcije" se vodi medjunarodna istraga i kako stvari stoje za sada, nece tu biti nikakvog neuspeha nego ce se lepo pokazati pravo lice albanskih "oslobodioca" i sta su radili sa otetim ljudima koje su odvodili u logore u Albaniji. A sto se tice ovog deteta kojeg su vezali i ovog starca kojeg su prebili tvoji "heroji" iz uck, nista ti ne brini, postoje snimci, imena, svedoci... ali samo se ti pravi naivan, spinuj malo, izigravaj nevinasce, rasipaj malo licemerje - nista bolje mi ni ne ocekujemo od dezurnih Albanaca koje smo ovih godina dobro upoznali.

coban

pre 12 godina

A sto neko rece, svi ideali ovog sveta nisu vredni jedne suze deteta, slazem se. Ali ovde treba da se shvati sta je uzrok svemu, to je nase saplitanje nogu Kosovu i vecita pakost, da komsiji crkne krava i sl. Onda oni samo iziritirani time namerno prave ovakve gadosti, ali oni su posledica, uzrok smo mi i ova bolesno-pakosna politika prema Albancima koji zive na Kosovu. Onda ovakve stvari od Albanaca nimalo ne cude, bar ne mene koji imam mozga, za druge koji ga (ocigledno) nemaju ne bih se usudio da tvrdim.
(Vladimir LDP, 25. februar 2012 20:34)
Aman covece ti i Agim ste fenomeni.Ti si uspeo da opravdas(tj.pokusao da opravdas) brutalno vezivanje i mucenje deteta od 6.godina zivota!!!Ej,pa sta je to sa vasim umovima?Gde ste bre vi rasli?Ko vas nahrani takvom mrznjom prema Srbima?Aman covece,postedi nas vise.Cak i da si Albanac,previse je.

Nikola

pre 12 godina

Ne znam sta, zao mi je tih ljudi. Zao mi je i sto sam glasao za DS i ne znam ko je gori, da li rosu sto to radi ili vlast sto ne reaguje.
Ako ne mogu da zastite svoj narod treba da daju ostavke odmah.

neljudi

pre 12 godina

Zaista bih voleo da medju Albancima postoje ljudi koji ce osuditi ovakvo ponasanje te njihove policije, koji ce kazati da se ne sme tako ponasati, unistavati tudje kuce, prebijati starce, vezivati decu od sest godina... Ali ocigledno da se ovde javljaju samo ovi pateticnispinatori i samozoaljublneni nacionalsiti a koji imaju obraza da ovde podmecu kako je ovo srpska propaganda, kako je nemoguce vezati lisice deci, kako se onom starcu samo pricinjava da su ga prebili. Kako vas nije sramota? Imate vi obraza? Kako vas nije sramota da ovde branite te siledjije, kako vas nije sramota sto niste u stanju da pogledate sebe u ogledalo, kako vas nije sramota da branite ovde razne tacije i haradinaje? Bas zbog toga sto ste takvi, Srbija NIKADA ne treba da prizna tu vasu "drzavu" i svi mi u Srbiji treba jos vise da se borimo protiv te i takve "drzave kosova".

Srdjan

pre 12 godina

Ne bih verovao da cu ja (covek, koji je uspesno izbegavao sve moguce mobilizacije) ovo ikada izreci, ali neke stvari vec prelaze svaku meru. Mi kanda jos nismo zavrsili neke stvari. Samo ako ponovo pukne, bice nas dosta. Nazovite me budalom, kako god hocete, ali i ja, jedan Novosadjanin, svega imam vec pun .....

A komsijama u juznoj pokrajini samo da porucim, ako ova evropska ekonomska kriza zaista preraste u onu politicku, koja ce voditi jos vecom krizom u EU, zaboravite da ce vas bilo ko od sadasnjih "partnera" braniti. Nece ih vise ni biti na Kosovu. I Kosovo i Balkan ce ostaviti nama Balkancima da sa njim sami upravljamo... a onda...

Gagi

pre 12 godina

Pa rade ljudi sta zele u njihovoj Drzavi! Nego svi Srbi sto su ostali dole trebali bi se preseliti u Srbiju i po mogucnosti preseliti Manastire i spomenike drugog resenja nema!

Leka Bankrota

pre 12 godina

"Vezivanje lisicama šestogodišnjeg deteta", eto "plodova", istorijskog sporazuma Srbije i Kosova* (pahulja je vrlo bitna),e mučena zemljo Srbijo....šta nam rade....šta reći više... a ne zaplakati...

miki

pre 12 godina

Ovo je cist dokaz zloglasnosti i prekomerene brutalnosti ROSU nad srpskim zivljem. Ne treba onda ni da nas cudi zasto su srbi sa severa protiv kosovskih institucija, jer su svesni da je glavni cilj albanaca iseljenje pod pritiscima svih srba sa Kosova.

Poznata Propagandna Masinerija

pre 12 godina

cini mi se da je zlostavljanje dece, zena i staraca je odlika jedne druge policije dokazana u ex-jugi.licno ne verujem ali ako je stvarno i ima dokaza najstroze kazne za takve policajce.

balkancaffe

pre 12 godina

Prvo dete bese 6 god staro sada za deset sati poraslo za 10 god.zamislite sta bi se moglo cuti kad jednog dana umesto doma zdravlja javlja se psihijatriska klinika kao izvor informacij!!!!

Majkl

pre 12 godina

Eto to je posledica nesposobnosti i prodanosti ove nakaradne vlade.Juce su im omogucili prisustvo na regionalnim skupovima i ko zna sta jos uz to a oni danas hapse, prebijaju, unistavaju Srpsku imovinu i na kraju kao kruna svega prebijaju starca i hapse sestogodisnje dete. E to su vam albanci i time daju do znanja sta Srbe ceka u buducnosti. Ajde sada da cujemo sta ima da kazu vrle demokrate i ljubitelji zapada, nevladine organizacije i na kraju sta ce da preduzme predsednik jer su to Srpski gradjani ili ga bole uvo za sve jer je on izgleda uzeo pare i misli da je time sve zavrseno. Kad pomislim za koga sam glasao i kako su me preveslali ovi zuti i ostali iz vlasti dodje mi da se ubijem.

mile

pre 12 godina

Gde je sada Rada Trajkovic da daje savete Severu kako u Gracanici tece med i mleko.Ona sedi u ovoj vladi,koja vezuje decu od 6 godina,gde je Euleks,Kfor,OEBS spavaju?Nikad siptrska cizma na Sever!

Milan

pre 12 godina

Gospodine Agime,samo cu reci rec Gorazdevac, jel su uhapsena ubica dece? Al avaj, znamo mi Vase odgovore unapred, ni ne trudite se da odgovorite. Opravdavanje vasih zlocina, sto se cesto procita ovde na ovom sajtu, nesto je najneljudskije na ovom svetu,kao da sprska zrtva nije ni zasluzivala da zivi.

Mali Radojica

pre 12 godina

Da bi se izbegla mogućnost manipulacije i zloupotrebe ovakve informacije mora da proveri BIA i da preko MUP-a da saopštenje.Ako je informacija lažna treba sankcionisati one koji su je plasirali a ako stvarna reagovati preko MIP-a.Inače komentari su blagi uzas i zaista se pitam šta će se desiti sa nama ako ne krenemo brže ka EU.

gorca

pre 12 godina

Da imamo drzavu, kao sto na zalost nemamo, ne bi im padalo na pamet da tako terorisu ljude. Jedva cekam izbore i glasacu "protiv". Kakav beli listic...

sljiva

pre 12 godina

ovo su rezultati dogovora sa pristinskom vlascu. sve ostale price nasih predstavnika vlasti su za predizbornu kampanju. u lazi su kratke noge, kaze nas narod.

odmorite malo, prokuvace vam taj mozak

pre 12 godina

@istina
a ja sam cuo da je pronadjena i mini atomska bomba i da je mozak operacije bio onaj decak od sest godina kojeg su albanski "specijalci" jedva savladali i stavili mu lisice dok je za aktiviranje bombe bio zaduzen onaj preruseni deda koji je prebijen i koji je zavrsio u bolnici. Na zalost komsije Albanci, nema tog spinovanja i te zamene teze kojima cete uspeti da skrenete paznju sa cinjenice da su ti vasi "specijalci" vezali lisicama jedno dete, prebili starca i da ste ljude hapsili zbog "nepostovanja ustava kosova" sto se desava danas u 21. veku jos samo u Belorusiji i u toj vasoj fasistickoj paradzravi. A sta je pronadjeno kod uhapsenih ljudi imas spisak i nemoj da lazes.

nenad

pre 12 godina

na stranu akcija ali sto je najgore, niko nece naci za shodno da ovu vest progura u zapadne medije. nismo nista naucili u zadnjih 20 godina. ova akcija proci ce neprimecena na zapadu kao i sve prethodne. da je obrnuto, vec bi bilo objavljeno na svim medijima. neke stvari nikada necmo nauciti.zalosno.
sve najbolje detetu i ostalim neduznim ljudima.

Ylber

pre 12 godina

Ja ne mogu reci dali su to istinite price ili ne, ali bih pitao: sta bi se desilo ako u centru "demokratskoj" Srbiji desilo slican slucaj...
Naravno, i na Kosovo proslo su ta vremena, koja srbima ovde na Kosovu nije smelo da im se fali nijedna dlaka na glavi..., sada vazu ista pravila prema prekrsiocima bez obzira na nacionalnost.

Vasilije

pre 12 godina

(SHYQA, 26. februar 2012 11:24)
jesmo svi Balkanci ali nismo divljaci! Na Kosmetu svaki dan izbodu nožem ili pretuku nekog Srbina, zapale kuće, crkve i poruše groblja, a to se ne može upoređivati sa kulturom naroda u Beogradu.

A ovo što su specijalci ROSU uradili je razbojnički i neljudski!

Sen

pre 12 godina

Zasto pobogu u domu zdravlja, i zasto dete! Ako je vest istinita treba pod hitno krivicna prijava da se uruci protiv komandanta jedinice i pripadnika u toj akciji. Sacuvaj nas boze od ovkvi cuvara slobode!

savko

pre 12 godina

Cisto da se kaze za ove sto misle da su detetu vezali ruke lisicama. ne znam da li znate, ali vecina njih koristi "lisice" koje nisu ove metalne, vec plasticne da kazemo "kanape" ( zaista ne znam strucni izraz za ovo). to su plasticne omce koje imaju blokade da se ne vrate, kao ono sto stavljate za ratkapne na felne i one mogu prakticno da se smanje do prcnika od pola santimetra... tako da to propaganda i nemoguce bacite u vodu!

Tortura se vrsi svakodnevno i svi to vidimo, samo nam mazu oci, da bi cutali...

Scruples

pre 12 godina

6 ili 16 godina, nema razlike, ne?

Da li je sada pojedincima jasno da se ne loze na svaku novost koja ide uz ruku predrasudama. Spremni ste prihvatiti svaku informaciju ukoliko se putem iste optuzuje "protivnik", ne padajte na propagandu, nemojte biti ovce. Novinarstvo danas je nista do puki senzacionalizam i ganjanje brojki, istina je nebitna sve dok naivci bivaju upecani na mamac satkan od ideoloskih lazi.

Razmisljate i podrudite se da u buducnosti licno istrazite navode ovakve prirode pre nego se prihvatite vila i baklji.

miljan

pre 12 godina

To se desilo tamo gde Rada Trajkovic radi? Jel ona bila prisutna ili je bila u njenoj Vladi? Nadam se da se nije smejala kao sa Kusnerom kad je novinar pitao za otmice i vadjenje organa.

Milutin

pre 12 godina

Šta, takvo ponašanje treba da nas čudi? Pa ti isti današnji pripadnici ROSU su do pre koju godinu odvodili Srbe iz njihovih kuća, da se više nikada ne vrate. Ovi sada su još i dobro prošli.
To je vrlo jasna poruka kosovskih Albanaca šta misle o kosovskim Srbima, gde im je mesto, i kakav ih život na današnjem Kosovu čeka.

Denbabaden

pre 12 godina

Srpski propagandni rat ne prestaje,ujedno i brisanje mozgova,ovako se pokusava da se Srpski narod drzi stalno u mrznji protiv bilo cega sto je Albansko.Zamislite da Kosovo trubi svaki dan svome narodu sta je sve Srbija pocinila tokom rata?Da li neko zna razliku izmedju nebeskog i prokletog?

Aleksandar

pre 12 godina

za (istina, 25. februar 2012 20:00)

Znači MUP Srbije ima pripadnike od 6 godina?

Za (agim, 25. februar 2012 18:43)

Ako je jedna strana činila zločine, onda je u redu da i druga strana to čini? Je li to hočeš da kažeš? Po čemu je onda bilo ko bolji?

nada

pre 12 godina

VIDLJIV napredak o kome sa velikom zadovoljstvom stalno govore zvanicnici USA i EU: od UCK, preko OVK do ROSA! A Srbi, iako taj napredak osecaju na sopstvenoj kozi, i dalje nisu srecni i zadovoljni. Mislim, stvarno ih je tesko razumeti.

Dragan Miladinovic

pre 12 godina

Verujem da se B92 trudi da bude sto objektivniji. Da li je dete imalo 16 ili 6 godina, iako naravno nije isto, ali nije toliko ni bitno. Ono sto ja verujem da ce se narednih dana desavati je niz ovakvih napada i pritisaka na srbe gde god je to moguce, jer se zna da ce Bograd cutati i cekati kandidaturu za EU.
Trebalo bi se zapitati koliko ta kandidatura košta i to po leđima Srba na Kosovu i Metohiji?

mladi albanski agit-aktivisti - neprocenjivo g.p

pre 12 godina

@agim
i to je sve sto si smislio? ovo smesno zamenjivanje teza? i sta kazes, hoces dokaze? wau odmah si nas sve pokolebao i svi smo posumnajli u ovu vest. a da ubacis i tajne srpske agente koji vrsljaju. ili neki citat iz memoranduma. ili neki "dokaz" o "ilirskom poreklu". zaista zasmejava u kakvom narcis-nacionalistickom svetu zivi tipicni albanski komentator i sa kakvom smesnom retorikom i demagogijom pokusava da uveri ljude u nesto.

marko

pre 12 godina

@zasto se istorija ponavlja
U prevodu sa Srbima je dozvoljeno raditi sta se hoce i o tome mora da se cuti. Nije dozvoljeno pricati ni o tome ko je poceo sa ratom, zlocinima i stradanjima i zasto. Muka mi je vise od vas licemernih i plitkoumnih srbomrzaca, koji trunke ljudskosti, empatije i morala u sebi nemate.

Gledalac, slušalac

pre 12 godina

"Kao posebnu brutalnost ističemo stavljanje lisica na ruke i držanje na podu šestogodišnjeg deteta, što je nezabeležena bestijalnost..."

Malopre je na Dnevniku RTS bio snimak majke tog "deteta" koja je jasno i galsno rekla da joj dete kome su stavili lisice ima 16 godina. Ko ne veruje, neka presluša video klip na zvaničnom sajtu RTS ...

Marsovci

pre 12 godina

Oho sada cura ima 16 godina, hajde da se kladimo da do sutra ili uopste nece biti te cure ili ce biti da u stvari cura je momak od 36, ne toliko nadaren pa se zbog toga i pogresna identifikacija

Stefan KG

pre 12 godina

Zar dete da dirate??? Pa i starce? Jao sto sam se iznervirao sad...Jao, jaooo...Vazno je ne nasedati na ovakve siptarske provokacije...Ja ne verujem da bih uspeo

sta je ovo

pre 12 godina

Jutros objavljeno da je uhapseno 6 policajaca, naknadno se smanjio broj na 4.Dete jutros imalo 6 godina, do popodne poraslo 10 godina, pa sad ima 16 u saopstenju doma zdravlja u Gracanici.
Dacic se oglasio na TV i nikad tisi i nerauzumniji, sa pogledom koji se krije od kamera, najavljuje neki reciprocitet.Prvi od svih se oglasio Nezavisni sindikat policije i najavio postavljanje barakida na granicnim prelazima, da bi zastitili svoje kolege.Ovi koji daju komentare u Kosovskim novinama napadaju Tacija da je ovo njegova jeftina igra i bacanje prasine narodu u oci zbog neuspelih pregovora u Briselu.
A do petka bice jos provokacija i sa jedne i druge strane do mile volje, a istinu,sta se zaista dogodilo, ili ne zna, ili ne zeli niko da kaze.

Cera

pre 12 godina

Ko je obučavao ove amatere? Nikada od vas policajci momci, ima takvih slučajeva kao vi svuda ali ovako grupno i smišljeno na provokaciju preko deteta se ne nastupa. Ovo je bila neka inovacija šta li, to sigurno nema u pravilima nijedne službe.

bez_cenzure

pre 12 godina

Naravno, i na Kosovo proslo su ta vremena, koja srbima ovde na Kosovu nije smelo da im se fali nijedna dlaka na glavi..., sada vazu ista pravila prema prekrsiocima bez obzira na nacionalnost.
(Ylber, 25. februar 2012 22:45)

Da došla su nova vremena kada Srbima uglavnom nedostaje i glava ali i vitalni organi! I neko to još opravdava. Ja se pitam hoću li ikada na ovom sajtu pročitati i jedan jedini albanski komentar osude terorisanja Srba i zločina nad Srbima a da ne krene poznata albanska priča o "srpskoj propagandi".

Nikola

pre 12 godina

@(zasto se istorija ponavlja, 25. februar 2012 18:20)
Pa ti si zacrtao da je dole tako kao sto lupas,tako i da pobiju decu dole ti neces da promenis stav.Sto bi rosu vezala dete od 6god mora da je krivo za nesto.

Nenad

pre 12 godina

@zasto se istorija ponavlja

Istorija se ne ponavlja nego se nastavlja gdje je i počela sa prekidima. Da vojska Srbije teroriše Albance u Preševu i Bujanovcu dosad bi Kandićka i Biserko vrištale o tome! Kamo sreće da Srbi na Kosovu i Metohiji pogovovo južno od Ibra imaju i dio prava koja uživaju Albanci na jugu centralne Srbije.

Neće ni ovi okorjeli teroristi moći terorisati unedogled!

jadni ste

pre 12 godina

Jao ja se stvarno naj strasnije izvinjavam. Eto zaleteo sam se sa osecanjima jer sam mislio da je rec o devojcici od sest godina. Inace naj normalnija stvar je isprepucati starca i poslati ga u urgentni centar, a posto je devojka imala 10 vise nego sto se mislilo onda je to "sasvim u redu".

ghjkg75

pre 12 godina

"Dete" od 16 godina moze, sme i mora da se hapsi kad pruza otpor tako je u svetu svuda. Dom zdravlja treba da daje izvestaj o povredjenima, ali niukom slucaju da pravi politicki i propagandni kominike, koji je partijski obojen. Tako je svuda u svetu. Zaposleni u Domu zdravlja su guraci vode na svoj mlin. Bolje je tamo biti sestra nego specijalista u Beogradu.

dnodna

pre 12 godina

Pitam se kakav podlac treba neko da bude kada i ovu vest pokusava da relativizuje nekim smesnim zamenjivanjem teza o nekim navodnim slicnim slucajevima u tzv "presevskoj dolini" i pozivanjem na slicnosti sa 1998. godinom, uguravanjem hladnjaca iz dunava... U vesti se spominje konkretni slucaj, zna se ime i prezime i decaka i starca koji je prebijen i sta su pronasli pretresu ti "specijalci" medjutim i pored toga se pokusava neko smesno spinovanje? Mnogo veliki podlac. Cisto informativno, da je neko od srpskih policajaca vezao nekog albanskog decaka od sest godina u Presevu, svi bi trubili ovde o tome, pocev od dezurnih srpskih autosovinista, dezurnih albanskih sovinista, nvo-a, raznih biserko... ali tamo ne da ne vezuju albanske decake nego dopustaju bivsim teroristima da udju u institucije opstina, da tros epare iz budzeta, da podizu spomenike drugim teroristima, da masu albanskim zastavama ili da menjaju ulice i nazivaju ih po ubicama policajaca.

kosovar iz gnjilana

pre 12 godina

kao prvo rosu su otishli na poziv gragana serpske nacionalnosti koji su bili izlozeni maltretiranju od strane tih srbski milicionera, drugo starac je pretuqen od isti policajca
,treqe kod nji je pronageno oruzje i uniforme serbske policie i qetvrto oni ilegalno su pravilli pasose serbske drzave na cenu od 5000 eura.i meni je zao shto serbski narod lako podleze dezinformaciama isto kao za vreme milosheviqa.pozdrav svim poshtenim ludima.

Nenad

pre 12 godina

Albanci mogu "integraciju Srba u kosov(ar)sko društvo okačiti mačku o rep jer nakon svega što su uradili i što rade mržnja i gnjev Srba može biti samo veća.

LFC

pre 12 godina

Istraga je u toku - bice objasnjenje Albanaca. Ovo je stvarno brutalno, posto Evropu bas briga za ugnjetavane Srbe, sto bi nas bilo briga za njih. Dakle, ne EU, ne NATO, jedino BRIK!

zong

pre 12 godina

То је једна најобичнија паравојна, екстремистичка организација. Па се онда тако и понашају! Од потписивања синоћ у Брислу, ово је већ други инцидент са такозваном "РОСУ". Очигледно су иритирани, нису навикли да се Европа тако према њима понаша, а има и мрвица панике.

Milutin

pre 12 godina

To sto je lisicama vezana devojka od 16 a ne dete od 6 definitivno ne opravdava brutalnost ROSU. Jel' mozda njena znacka mupa bila? A ni to nije razlog. U svakom slucaju I vi proverite kada pisete ovako jake naslove...

Gagarin-Gagi bivsi guslar

pre 12 godina

Od vesti do komentara, sve sama tipicna, pateticna, epska poezija. Narodni st(v)araoci na delu, u 22-gom veku.
Ja sam svoje gusle polomio i ne pevam vise u horu!!!

bzz

pre 12 godina

Predsedniče,jel su i ovi događaji za vas i sve koji vas podržavaju nebitna fusnota,šta će biti za mesec dana,kada samo posle jednog dana od vaših uspešnih pregovora deci stavljaju lisice na ruke.

Beogradjanin

pre 12 godina

Svi Srbi koji su ostali nakon '99-te na Kosovu u sami krivi za sve sto im se desava...
(Dzontra, 25. februar 2012 22:40)

Sramna izjava........Da li te je bar malo sramota..............???

DeadJoeLoolee

pre 12 godina

Osudjujem svako nasilje nad maloletnim ali ovo vec mirise na propagandu. Ranije je bilo 6 godisnje dete a za nepunih 4 sata to dete je odraslo na 16 godina? Ko koga ovde?

haxhei ssepheri

pre 12 godina

Ako je to tocno onda zaisto je zalosno jer deca su zastiten sa svikonvencije sveta to mi ljici na proslost Kosovo koj vlast nije stedio nijednog od A-Z

SHYQA

pre 12 godina

u beogradu nekog Djemila su izbolji nozem.... ovamo vezalji devojcicu...... zar nesfatate da je sfe to zalosno...... i dalje smo samo BALKANCI

Ylber

pre 12 godina

Ja se pitam hoću li ikada na ovom sajtu pročitati i jedan jedini albanski komentar osude terorisanja Srba i zločina nad Srbima a da ne krene poznata albanska priča o "srpskoj propagandi".
(bez_cenzure, 26. februar 2012 00:55)

Naravno, osudjujem svako neopravdano nasilje i zlocina prema svima pa i nad srbima,ali stojim u celosti iza prethodnog komentara, koji se slucajno juce potvrdjuje ono sto sam rekao napadom srspskih huligana u centru Beograda prema Dzelima Nimana, samo sto su huligani mislili da je nesretnik albanac i naneli su mu teske telesne ozljede ubodom noza...

Iks

pre 12 godina

Gospodine Agime,samo cu reci rec Gorazdevac, jel su uhapsena ubica dece?
(Milan, 25. februar 2012 20:34)

Cekam dan kad ce se objaviti imena ubica ove dece. Zacudice se sav srpski narod! Jos Unmik je resio ovaj slucaj ali nisu dali da se obajvi jer ne ide u korist Srba.

iznogud

pre 12 godina

Procitao sam par komentara ispod, ono sto imam da kazem je procitajte vest do kraja pa onda pricajte nesto. ZADNJI PASUS JE KLJUCAN!!!

Vladimirr

pre 12 godina

Najgore, naravno iz perspektive beogradskog pasaluka, je to sto ne mozemo da se probijemo kroz slojeve propagande i antipropagande i da saznamo sta se to zapravo dogodilo. Sutra ce biti - nikoga to vise ne zanima, to se dogodilo juce, kao sa slucajem napada u 29. novembra (bese li Carigradska?), niko to nece ispratiti, ko je koga uhapsio, prebio, sta se desilo. A oba naroda (srbski i albanski) nazalost imaju tendenciju guslarenja, niko od nasih nije kriv, ili obrnuto, samo su nasi krivi, pa ajde ti provali sta je bilo. U svakom slucaju, ako su rosisti nekog prebijali, znam kako je to, i zelim svima brz oporavak i da se to vise ne dogadja, i da krivci odgovaraju.