Razno

Petak, 27.01.2012.

12:33

Ko se boji Srba još

Izvor: Jovana Gligorijeviæ

Ko se boji Srba još IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

goca

pre 12 godina

A ja pak ovaj film necu gledati prosto zato sto se jako lose kotira. Ocena 3.2 od 10, ocito jos jedan u nizu losih filmova sa losom pricom...
http://www.imdb.com/title/tt1714209/

Patriota

pre 12 godina

Doticna veza sa Srbinom nije bila" tako "davno i trajala je na"serial one night stand" bazi dugo godina i to u vreme kada je doticna bila/ili je u vezi sa Billy Ray T. i Brad P.(licno bih preporucio drugom DNA test po pitanju potomstva)....o da i doticni Srbin nije iz Bgd,vec iz jednog veceg grada malo juznije u Srbiji!(Onaj koji ZNA)

Bobo

pre 12 godina

@Vladimir LDP u svakoj corbi mirodjija, dokle bre vise?
Covece izgradi sebi zivot, nadji devojku, to ce ti pomoci 100%! Sjasi vise i ne satanizuj Srbe kao tvoj sef Ceda! Koliko te bre placaju da pises gluposti i od cega zivis?
Elem, nisam gledao film, pitanje je da li cu ga gledati, po sinopsisu rekao bih da ne, ali sam siguran da protiv predstavljana Srba kao divljaka, koljaca i ubica moramo sami da ustanemo, nece to niko da uradi za nas. Vreme je da se ta prica zavrsi jednom za svagda, ma sta drugi pricali o nama moramo da budemo uporni i da se borimo protiv satanizacije. Ako ne postujemo sebe nece nas ni drugi postovati... Stranci kada dodju u Srbiju sa predrasudama odlaze sa promenjenim misljenjem, e tako to treba da se radi! Ponudimo im ono nasu tradiciju i istoriju, za njih nevakidasnje i neobicno.
Ajd uzdravlje!

ZG

pre 12 godina

"Eto paradoksa, Alan Alda je Jevrej. Pitam se sta bi rekli tamosnji Jevreji kada bi im se reklo da je isti taj Stepinac blagosiljao ustaske zlocince"

A jete li ikad pomislili da je to obična izmišljotina, komunistička propaganda i iskrivljne činjenice u yugo udžbenicima koja je parala od 45-89 pa naravno da smatrate da je to istina..
Da je to istina onda zasita židovski lobi u NY i šire to nikad ne bi dozvoli...
Naprotiv, postoje 100tine dokumenata gdje je blaženi Stepinac spasio more srpskih, židovskih i hrvatskih obitelji od nacističkih zločinaca, no, uvijek će postojati prijepori oko Stepinca i dvije istine..
A iskreno, ne znam čemu se sad hajka na ovaj film kad već postoje desetine snimljenih blockbustera gdje se uredno spominju srpski teroristi, zločnici itd...pogledajte samo jedan od zadnjih filmova "Plaćenici" pa će sve biti jasno...

doren atina

pre 12 godina

"Psi laju a karavani prolaze". Da li mi stvarno nemamo drugih problema osim ovih koji su u zizi javnosti zadnjih nedelja? Ej ljudi??Oni, dok mi glodjemo kosku koju su nam bacili i otimamo se oko nje, zavrsavaju tendere,prelivaju nase pare u sopstvene dzepove su postedjeni mediske paznje...To je poenta ovog teksta.

DEDA CVETKO

pre 12 godina

Dajte bre ljudi, nemojte vise da izigravate mentalno zaostale. Zaista vam ne prilici ta zalosna uloga. Cinjenica da Saudijska Arabija - ciji rezim je najreakcionarnija religiozno-fasisticka falanga na svetu - finansira ovu prostacku antisrpsku bljuvotinu govori sama za sebe. Tu je vise svaki komentar izlisan. Uostalom, pripitajte se: koliko drugih holivudskih filmova finansira Saudijski rezim? Jedan? Nula? Minus jedan?

Srbin iz Banata

pre 12 godina

Ja ovaj film necu gledati u bioskopu. Necu da ona zaradi na meni!

A vidim na New York Times sajtu (film section) da njen film NIJE USPESAN u SAD: http://movies.nytimes.com/movies/boxoffice/us/weekend.html

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ma koje bre Vukovarce, Dalmatince ili Osijecane, jer one koje ni Vasa vlada ne brenuje 2%(osim kad su izbori). Pa isti su Vam se potukli i tuku se medjusobno i dan danas... Ne trebaju Vama Hrvatima Srbi, ima vas dovoljno za mrznju...

Grešiš Andjo

pre 12 godina

Šešelju se u Hagu sudi zbog huškanja na rat i izazivanje verske i nacionalne netrepeljivosti. Gledao sam film i verujte, ovo što je Andjelina uradila prevazilazi umetničke slobode. Nju vole milioni ljudi. NJen film će gledati ogroman broj ljudi. Najveći broj će nastaviti da nas mrzi, jer im ona to svojim delom omogućava. Pogledajte film slobodno. Gorak ukus ostaje posle njega. Još jedno izazivanje verske i nacionalne netrepeljivosti, a što je još gore, to izaziva strankinja.

Nevit

pre 12 godina

Treba imati razumevanja za Srbe, mnogo neistina, lažnih kvalifikcija, ne pravdednih optužbi... sve su to Srbi pretrpeli posle devedesetih godina i trpe i dan danas kako u politici tako i kulturi. Previše i nepravedno su Srbi ocrnjeni u meričkim filmovima, predstavljeni su i kao silovatelji i kao genocidn narod, ,monstrumi, R.Srpska je uvek predstavjana kao crna rupa na planeti gde žive ljudožderi i monstrumi koji će ubiti sve one koji nisu Srbi... 200.000 ubijenih Bošnjaka kako je prikazano u ovom filmu i poziv na ukidanje Republike Srpske koj je nastala na "genocidu" je zaista previše, ako ovo, što je objavljeno u ovoj vesti nije istina, onda taj film nije dobrodošao u Srbiji, verovatno mnogi misle kao ja.

Paradoks

pre 12 godina

"Istu školu pohađao je i američki komičar Alan Alda i još nekoliko javnih ličnosti koje van SAD nisu poznate."

Eto paradoksa, Alan Alda je Jevrej. Pitam se sta bi rekli tamosnji Jevreji kada bi im se reklo da je isti taj Stepinac blagosiljao ustaske zlocince.
Neko je spomenuo Jevrejski lobi u Njujorku. Koliko sam cuo a neka neko demantuje ne mare oni mnogo za istoriju.

A skole sa Stepincevim imenom imate sirom SAD. Samo izguglajte.

"Како је жалосно колико сам времена потрошио на овако баналан и бесадржајан текст."

A i to nista drugo nego PR za Andzelinu i Radeta.

Superb Serb

pre 12 godina

Film nisam gledao, niti cu ga gledati. Na stranu sve hajke pokrenute od "Kurira" ili nekog drugog, ali sam trailer filma prikazuje Srbe kako koriste muslimanske zene kao zivi stit, sto je gnusno i-prakticno vojncki neizvodljivo. Ko je god u ruci drzao AB-2 sa rasklopivim kundakom, i ko je iz ista pucao, zna da ta automatska puska trza uvis. Naravno, tu su i zene kojima ne smeta buka pucnjeva. I dakako, srpski vojici (citaj, ratni zlocinci), koji bez ikakvih problema pucaju jednom rukom, drugom rukom drzeci ispred sebe muslimanske zene. Pametnom dosta.

@ Viki

pre 12 godina

meni je kao Hrvatu žao tvoje i sestre i zeta... ali pitaj ti malo Vukovarce i mještane Škabrnje kako su njihove sestre i zetovi i mnogi drugi poginuli!

madammim

pre 12 godina

Ja film necu da gledam. Ne zato sto je potencijlni satanizator Srba (mada smo mi sebe najvise unakazili), vec zato sto sam sita i umorna od tema vezanih za rat na ovim prostorima i generalno za nesrecne devedesete.

Pedja

pre 12 godina

Nisam procitao clanak ali sam gledao film :).
Naslov odlican,tekst nemogu da komentarisem nisam ga procitao mada bi i mogao,kako mogu pojedini da komentarisu film ali necu tako sam izgleda naucen. Kazu ili jesi ili nisi !
Sto se filma tice e tu mogu da napisem koju...
Film kao film, nije nesto sada kako bi vam rekao holivudski nego vise istinski.
Nista doticna nije pogresila, takva prica postoji i to je tako, bolno ali istinito.
Verujem da ce se napraviti mozda neki film da nas prikazu u boljem svetlu ali do tada ....
Ovaj film je tezak za svakog normalnog coveka treba ga pogledati i treba izvuci pouku, koju nazalost izgleda niko ne izvlaci.

Брђанин

pre 12 godina

Како је жалосно колико сам времена потрошио на овако баналан и бесадржајан текст.

mali radojica

pre 12 godina

Kao i pre dve nedelje tako cu i sada da ponovim ono sto bi svakome bilo jasno posle citanja samog sizea filma makar i preko interneta kao i gledanje najavnog trailer-a. Da je Andja napravila film bez ciljanja nacije i vere to bi mozda i ispala veoma emotivna i jaka drama. Ovako je to najobicniji propagandni film za jednu od strana u ratu. Ono sto vecini smeta nije ta glupost oko finansiranja filma niti ko je isao u koju skolu mada ne mogu da verujem da je u sred New Yorka postojala bilo kakava institucija sa imenom Stepinca jer tako nesto izuzetno jak Jevrejski lobi tamo ne bih nikad dozvolio, cak i ta prica oko nekog Beogradskog frajera je strasno prizemna i glupa. Ono sto vecini smeta je sto se sve uvelicava kad su Srbi zli a minimizira kad su oni zrtve. Jednostavno vredja inteligenciju podatak da je u ratu u BIH stradalo 300.000 muslimana a silovano 50.000 muslimanki. Tako pise na pocetku filma i tu je prici kraj. Oficijelni podaci UN kazu da je nastradalo 100.000 (ali na sve tri strane)a registrovano je nesto manje od 8000 silovanja (isto na sve tri strane). Cak su i zapadni mediji (a ako vas ne mrzi googlajte malo pa cete se sami uveriti) stvarno srozali ovaj film ali iz nekih drugih razloga jer nesretnu Andju tamo mrze zbog gomile drugih nama potpuno nebitnih stvari. I da umal da zaboravim jos jedan detalj a koji sve vise postaje popularan bas na tom zapadu, a to je ona nesretna promena celokupnog scenarija na pritisak majki palih boraca BIH. Tako nesto bilo je zabelezeno samo tokom komunizma i fasizma i sad jeste da je malo bljak poredjenje al je ziva istina.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nemate pojma koliku stetu nanosite Andjelini Dzoli time sto vodite "hajku" protiv nje u Kuriru i drugim medijima u zemlji koju ceo svet smatra genocidnom, pa to im je samo potvrda da ste takvi i da svakog ko vam to zameri hocete na "krv i noz" odma da ga "secete"... Ali to je proces, ne mogu se divljaci tako lako civilizovati vec postepeno, filmom Andjeline, pa nekog drugog itd. dok ne shvate da ne mogu da divljaju cim ih neko prikaze u pravom svetlu - kao divljake, vec da treba da se suoce sa cinjenicama, sa tim kakvi su i sta su cinili, pa da pocnu da se menjaju, ne menja se zataskavanjem, vec suocavanjem, to se ovde nikad nije shvatilo, i onda umesto da zelimo da vidimo te stravicne zlocine koje smo cinili pa makar bili i prenaglaseni, mozda bi tada nesto u nama sazrelo i poceli bismo ozbiljnije i odgovornije to da shvatamo, umesto sto hocemo da prevazidjemo to tako sto cemo da ucutkamo svakog ko progovori o tome, tako necemo nigde stici jer to nije moguce i ovaj ambis ce postajati sve dublji, i produbljavace se dok ne shvatimo DA MORAMO DA SE SUOCIMO SA ONIM STO SMO CINILI A NE DA BEZIMO.

Viki

pre 12 godina

Ja i dalje ne zelim da gledam film, niti zelim da ga moja deca gledaju.
A Andjelka neka napravi isti film o Hrvatima, koji su pobili moju sestru i zeta, i neka ga prikazuje premijerno kod Radeta u Istri. Pa smo kvit.

RONNY

pre 12 godina

Iako mi se svidja ovaj tekst ne mogu da ne primetim da ni Vi niste preneli Nikolaidisov tekst u potpunosti vec samo onaj deo koji i moze da se shvati kao podstrekivanje. Meni je licno drazi onaj deo koji sledi i koji govori o klasnoj borbi protiv onih koji su opljackali i prevarili radnike.

Vladimir

pre 12 godina

Odlican tekst i dovoljno govori o nasem narodu i koliko je spreman " sam " da misli a da nije video na TV-u ili procitao u Novinama. Uvek unapred osudjujemo, ostrasceni.

Petar A

pre 12 godina

Ocito ljudi nemaju drugog posla. Ni pobrojani u tekstu, ni autor teksta, a - boga mi - ni ja.
Sto se tice Zolijeve, njena ideja je jasna i prepoznatljiva od kada je Holivud nastao (i ne samo Holivud i braca Grim i Kristijan Anderson): u filmu mora imati negativce. I to negativce koje ce vecina publike odmah i lako prepoznati. E sad sto je ona malo mastovita, pa nije htjela da se koristi vec ofucanim stereotipima (Njemci, muslimani), vec je htjela malo da varira, to je to sto se zove umjetnicka sloboda.
E sad sto smo se mi svojski potrudili da udjemo u ovu grupu (pot negativaca), to nije njen problem.

Viki

pre 12 godina

Ja i dalje ne zelim da gledam film, niti zelim da ga moja deca gledaju.
A Andjelka neka napravi isti film o Hrvatima, koji su pobili moju sestru i zeta, i neka ga prikazuje premijerno kod Radeta u Istri. Pa smo kvit.

mali radojica

pre 12 godina

Kao i pre dve nedelje tako cu i sada da ponovim ono sto bi svakome bilo jasno posle citanja samog sizea filma makar i preko interneta kao i gledanje najavnog trailer-a. Da je Andja napravila film bez ciljanja nacije i vere to bi mozda i ispala veoma emotivna i jaka drama. Ovako je to najobicniji propagandni film za jednu od strana u ratu. Ono sto vecini smeta nije ta glupost oko finansiranja filma niti ko je isao u koju skolu mada ne mogu da verujem da je u sred New Yorka postojala bilo kakava institucija sa imenom Stepinca jer tako nesto izuzetno jak Jevrejski lobi tamo ne bih nikad dozvolio, cak i ta prica oko nekog Beogradskog frajera je strasno prizemna i glupa. Ono sto vecini smeta je sto se sve uvelicava kad su Srbi zli a minimizira kad su oni zrtve. Jednostavno vredja inteligenciju podatak da je u ratu u BIH stradalo 300.000 muslimana a silovano 50.000 muslimanki. Tako pise na pocetku filma i tu je prici kraj. Oficijelni podaci UN kazu da je nastradalo 100.000 (ali na sve tri strane)a registrovano je nesto manje od 8000 silovanja (isto na sve tri strane). Cak su i zapadni mediji (a ako vas ne mrzi googlajte malo pa cete se sami uveriti) stvarno srozali ovaj film ali iz nekih drugih razloga jer nesretnu Andju tamo mrze zbog gomile drugih nama potpuno nebitnih stvari. I da umal da zaboravim jos jedan detalj a koji sve vise postaje popularan bas na tom zapadu, a to je ona nesretna promena celokupnog scenarija na pritisak majki palih boraca BIH. Tako nesto bilo je zabelezeno samo tokom komunizma i fasizma i sad jeste da je malo bljak poredjenje al je ziva istina.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nemate pojma koliku stetu nanosite Andjelini Dzoli time sto vodite "hajku" protiv nje u Kuriru i drugim medijima u zemlji koju ceo svet smatra genocidnom, pa to im je samo potvrda da ste takvi i da svakog ko vam to zameri hocete na "krv i noz" odma da ga "secete"... Ali to je proces, ne mogu se divljaci tako lako civilizovati vec postepeno, filmom Andjeline, pa nekog drugog itd. dok ne shvate da ne mogu da divljaju cim ih neko prikaze u pravom svetlu - kao divljake, vec da treba da se suoce sa cinjenicama, sa tim kakvi su i sta su cinili, pa da pocnu da se menjaju, ne menja se zataskavanjem, vec suocavanjem, to se ovde nikad nije shvatilo, i onda umesto da zelimo da vidimo te stravicne zlocine koje smo cinili pa makar bili i prenaglaseni, mozda bi tada nesto u nama sazrelo i poceli bismo ozbiljnije i odgovornije to da shvatamo, umesto sto hocemo da prevazidjemo to tako sto cemo da ucutkamo svakog ko progovori o tome, tako necemo nigde stici jer to nije moguce i ovaj ambis ce postajati sve dublji, i produbljavace se dok ne shvatimo DA MORAMO DA SE SUOCIMO SA ONIM STO SMO CINILI A NE DA BEZIMO.

Vladimir

pre 12 godina

Odlican tekst i dovoljno govori o nasem narodu i koliko je spreman " sam " da misli a da nije video na TV-u ili procitao u Novinama. Uvek unapred osudjujemo, ostrasceni.

Petar A

pre 12 godina

Ocito ljudi nemaju drugog posla. Ni pobrojani u tekstu, ni autor teksta, a - boga mi - ni ja.
Sto se tice Zolijeve, njena ideja je jasna i prepoznatljiva od kada je Holivud nastao (i ne samo Holivud i braca Grim i Kristijan Anderson): u filmu mora imati negativce. I to negativce koje ce vecina publike odmah i lako prepoznati. E sad sto je ona malo mastovita, pa nije htjela da se koristi vec ofucanim stereotipima (Njemci, muslimani), vec je htjela malo da varira, to je to sto se zove umjetnicka sloboda.
E sad sto smo se mi svojski potrudili da udjemo u ovu grupu (pot negativaca), to nije njen problem.

Брђанин

pre 12 godina

Како је жалосно колико сам времена потрошио на овако баналан и бесадржајан текст.

madammim

pre 12 godina

Ja film necu da gledam. Ne zato sto je potencijlni satanizator Srba (mada smo mi sebe najvise unakazili), vec zato sto sam sita i umorna od tema vezanih za rat na ovim prostorima i generalno za nesrecne devedesete.

@ Viki

pre 12 godina

meni je kao Hrvatu žao tvoje i sestre i zeta... ali pitaj ti malo Vukovarce i mještane Škabrnje kako su njihove sestre i zetovi i mnogi drugi poginuli!

RONNY

pre 12 godina

Iako mi se svidja ovaj tekst ne mogu da ne primetim da ni Vi niste preneli Nikolaidisov tekst u potpunosti vec samo onaj deo koji i moze da se shvati kao podstrekivanje. Meni je licno drazi onaj deo koji sledi i koji govori o klasnoj borbi protiv onih koji su opljackali i prevarili radnike.

Grešiš Andjo

pre 12 godina

Šešelju se u Hagu sudi zbog huškanja na rat i izazivanje verske i nacionalne netrepeljivosti. Gledao sam film i verujte, ovo što je Andjelina uradila prevazilazi umetničke slobode. Nju vole milioni ljudi. NJen film će gledati ogroman broj ljudi. Najveći broj će nastaviti da nas mrzi, jer im ona to svojim delom omogućava. Pogledajte film slobodno. Gorak ukus ostaje posle njega. Još jedno izazivanje verske i nacionalne netrepeljivosti, a što je još gore, to izaziva strankinja.

Pedja

pre 12 godina

Nisam procitao clanak ali sam gledao film :).
Naslov odlican,tekst nemogu da komentarisem nisam ga procitao mada bi i mogao,kako mogu pojedini da komentarisu film ali necu tako sam izgleda naucen. Kazu ili jesi ili nisi !
Sto se filma tice e tu mogu da napisem koju...
Film kao film, nije nesto sada kako bi vam rekao holivudski nego vise istinski.
Nista doticna nije pogresila, takva prica postoji i to je tako, bolno ali istinito.
Verujem da ce se napraviti mozda neki film da nas prikazu u boljem svetlu ali do tada ....
Ovaj film je tezak za svakog normalnog coveka treba ga pogledati i treba izvuci pouku, koju nazalost izgleda niko ne izvlaci.

Superb Serb

pre 12 godina

Film nisam gledao, niti cu ga gledati. Na stranu sve hajke pokrenute od "Kurira" ili nekog drugog, ali sam trailer filma prikazuje Srbe kako koriste muslimanske zene kao zivi stit, sto je gnusno i-prakticno vojncki neizvodljivo. Ko je god u ruci drzao AB-2 sa rasklopivim kundakom, i ko je iz ista pucao, zna da ta automatska puska trza uvis. Naravno, tu su i zene kojima ne smeta buka pucnjeva. I dakako, srpski vojici (citaj, ratni zlocinci), koji bez ikakvih problema pucaju jednom rukom, drugom rukom drzeci ispred sebe muslimanske zene. Pametnom dosta.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ma koje bre Vukovarce, Dalmatince ili Osijecane, jer one koje ni Vasa vlada ne brenuje 2%(osim kad su izbori). Pa isti su Vam se potukli i tuku se medjusobno i dan danas... Ne trebaju Vama Hrvatima Srbi, ima vas dovoljno za mrznju...

Srbin iz Banata

pre 12 godina

Ja ovaj film necu gledati u bioskopu. Necu da ona zaradi na meni!

A vidim na New York Times sajtu (film section) da njen film NIJE USPESAN u SAD: http://movies.nytimes.com/movies/boxoffice/us/weekend.html

Nevit

pre 12 godina

Treba imati razumevanja za Srbe, mnogo neistina, lažnih kvalifikcija, ne pravdednih optužbi... sve su to Srbi pretrpeli posle devedesetih godina i trpe i dan danas kako u politici tako i kulturi. Previše i nepravedno su Srbi ocrnjeni u meričkim filmovima, predstavljeni su i kao silovatelji i kao genocidn narod, ,monstrumi, R.Srpska je uvek predstavjana kao crna rupa na planeti gde žive ljudožderi i monstrumi koji će ubiti sve one koji nisu Srbi... 200.000 ubijenih Bošnjaka kako je prikazano u ovom filmu i poziv na ukidanje Republike Srpske koj je nastala na "genocidu" je zaista previše, ako ovo, što je objavljeno u ovoj vesti nije istina, onda taj film nije dobrodošao u Srbiji, verovatno mnogi misle kao ja.

Paradoks

pre 12 godina

"Istu školu pohađao je i američki komičar Alan Alda i još nekoliko javnih ličnosti koje van SAD nisu poznate."

Eto paradoksa, Alan Alda je Jevrej. Pitam se sta bi rekli tamosnji Jevreji kada bi im se reklo da je isti taj Stepinac blagosiljao ustaske zlocince.
Neko je spomenuo Jevrejski lobi u Njujorku. Koliko sam cuo a neka neko demantuje ne mare oni mnogo za istoriju.

A skole sa Stepincevim imenom imate sirom SAD. Samo izguglajte.

"Како је жалосно колико сам времена потрошио на овако баналан и бесадржајан текст."

A i to nista drugo nego PR za Andzelinu i Radeta.

Bobo

pre 12 godina

@Vladimir LDP u svakoj corbi mirodjija, dokle bre vise?
Covece izgradi sebi zivot, nadji devojku, to ce ti pomoci 100%! Sjasi vise i ne satanizuj Srbe kao tvoj sef Ceda! Koliko te bre placaju da pises gluposti i od cega zivis?
Elem, nisam gledao film, pitanje je da li cu ga gledati, po sinopsisu rekao bih da ne, ali sam siguran da protiv predstavljana Srba kao divljaka, koljaca i ubica moramo sami da ustanemo, nece to niko da uradi za nas. Vreme je da se ta prica zavrsi jednom za svagda, ma sta drugi pricali o nama moramo da budemo uporni i da se borimo protiv satanizacije. Ako ne postujemo sebe nece nas ni drugi postovati... Stranci kada dodju u Srbiju sa predrasudama odlaze sa promenjenim misljenjem, e tako to treba da se radi! Ponudimo im ono nasu tradiciju i istoriju, za njih nevakidasnje i neobicno.
Ajd uzdravlje!

DEDA CVETKO

pre 12 godina

Dajte bre ljudi, nemojte vise da izigravate mentalno zaostale. Zaista vam ne prilici ta zalosna uloga. Cinjenica da Saudijska Arabija - ciji rezim je najreakcionarnija religiozno-fasisticka falanga na svetu - finansira ovu prostacku antisrpsku bljuvotinu govori sama za sebe. Tu je vise svaki komentar izlisan. Uostalom, pripitajte se: koliko drugih holivudskih filmova finansira Saudijski rezim? Jedan? Nula? Minus jedan?

doren atina

pre 12 godina

"Psi laju a karavani prolaze". Da li mi stvarno nemamo drugih problema osim ovih koji su u zizi javnosti zadnjih nedelja? Ej ljudi??Oni, dok mi glodjemo kosku koju su nam bacili i otimamo se oko nje, zavrsavaju tendere,prelivaju nase pare u sopstvene dzepove su postedjeni mediske paznje...To je poenta ovog teksta.

ZG

pre 12 godina

"Eto paradoksa, Alan Alda je Jevrej. Pitam se sta bi rekli tamosnji Jevreji kada bi im se reklo da je isti taj Stepinac blagosiljao ustaske zlocince"

A jete li ikad pomislili da je to obična izmišljotina, komunistička propaganda i iskrivljne činjenice u yugo udžbenicima koja je parala od 45-89 pa naravno da smatrate da je to istina..
Da je to istina onda zasita židovski lobi u NY i šire to nikad ne bi dozvoli...
Naprotiv, postoje 100tine dokumenata gdje je blaženi Stepinac spasio more srpskih, židovskih i hrvatskih obitelji od nacističkih zločinaca, no, uvijek će postojati prijepori oko Stepinca i dvije istine..
A iskreno, ne znam čemu se sad hajka na ovaj film kad već postoje desetine snimljenih blockbustera gdje se uredno spominju srpski teroristi, zločnici itd...pogledajte samo jedan od zadnjih filmova "Plaćenici" pa će sve biti jasno...

goca

pre 12 godina

A ja pak ovaj film necu gledati prosto zato sto se jako lose kotira. Ocena 3.2 od 10, ocito jos jedan u nizu losih filmova sa losom pricom...
http://www.imdb.com/title/tt1714209/

Patriota

pre 12 godina

Doticna veza sa Srbinom nije bila" tako "davno i trajala je na"serial one night stand" bazi dugo godina i to u vreme kada je doticna bila/ili je u vezi sa Billy Ray T. i Brad P.(licno bih preporucio drugom DNA test po pitanju potomstva)....o da i doticni Srbin nije iz Bgd,vec iz jednog veceg grada malo juznije u Srbiji!(Onaj koji ZNA)

Vladimir LDP

pre 12 godina

Nemate pojma koliku stetu nanosite Andjelini Dzoli time sto vodite "hajku" protiv nje u Kuriru i drugim medijima u zemlji koju ceo svet smatra genocidnom, pa to im je samo potvrda da ste takvi i da svakog ko vam to zameri hocete na "krv i noz" odma da ga "secete"... Ali to je proces, ne mogu se divljaci tako lako civilizovati vec postepeno, filmom Andjeline, pa nekog drugog itd. dok ne shvate da ne mogu da divljaju cim ih neko prikaze u pravom svetlu - kao divljake, vec da treba da se suoce sa cinjenicama, sa tim kakvi su i sta su cinili, pa da pocnu da se menjaju, ne menja se zataskavanjem, vec suocavanjem, to se ovde nikad nije shvatilo, i onda umesto da zelimo da vidimo te stravicne zlocine koje smo cinili pa makar bili i prenaglaseni, mozda bi tada nesto u nama sazrelo i poceli bismo ozbiljnije i odgovornije to da shvatamo, umesto sto hocemo da prevazidjemo to tako sto cemo da ucutkamo svakog ko progovori o tome, tako necemo nigde stici jer to nije moguce i ovaj ambis ce postajati sve dublji, i produbljavace se dok ne shvatimo DA MORAMO DA SE SUOCIMO SA ONIM STO SMO CINILI A NE DA BEZIMO.

Vladimir

pre 12 godina

Odlican tekst i dovoljno govori o nasem narodu i koliko je spreman " sam " da misli a da nije video na TV-u ili procitao u Novinama. Uvek unapred osudjujemo, ostrasceni.

Viki

pre 12 godina

Ja i dalje ne zelim da gledam film, niti zelim da ga moja deca gledaju.
A Andjelka neka napravi isti film o Hrvatima, koji su pobili moju sestru i zeta, i neka ga prikazuje premijerno kod Radeta u Istri. Pa smo kvit.

Petar A

pre 12 godina

Ocito ljudi nemaju drugog posla. Ni pobrojani u tekstu, ni autor teksta, a - boga mi - ni ja.
Sto se tice Zolijeve, njena ideja je jasna i prepoznatljiva od kada je Holivud nastao (i ne samo Holivud i braca Grim i Kristijan Anderson): u filmu mora imati negativce. I to negativce koje ce vecina publike odmah i lako prepoznati. E sad sto je ona malo mastovita, pa nije htjela da se koristi vec ofucanim stereotipima (Njemci, muslimani), vec je htjela malo da varira, to je to sto se zove umjetnicka sloboda.
E sad sto smo se mi svojski potrudili da udjemo u ovu grupu (pot negativaca), to nije njen problem.

RONNY

pre 12 godina

Iako mi se svidja ovaj tekst ne mogu da ne primetim da ni Vi niste preneli Nikolaidisov tekst u potpunosti vec samo onaj deo koji i moze da se shvati kao podstrekivanje. Meni je licno drazi onaj deo koji sledi i koji govori o klasnoj borbi protiv onih koji su opljackali i prevarili radnike.

mali radojica

pre 12 godina

Kao i pre dve nedelje tako cu i sada da ponovim ono sto bi svakome bilo jasno posle citanja samog sizea filma makar i preko interneta kao i gledanje najavnog trailer-a. Da je Andja napravila film bez ciljanja nacije i vere to bi mozda i ispala veoma emotivna i jaka drama. Ovako je to najobicniji propagandni film za jednu od strana u ratu. Ono sto vecini smeta nije ta glupost oko finansiranja filma niti ko je isao u koju skolu mada ne mogu da verujem da je u sred New Yorka postojala bilo kakava institucija sa imenom Stepinca jer tako nesto izuzetno jak Jevrejski lobi tamo ne bih nikad dozvolio, cak i ta prica oko nekog Beogradskog frajera je strasno prizemna i glupa. Ono sto vecini smeta je sto se sve uvelicava kad su Srbi zli a minimizira kad su oni zrtve. Jednostavno vredja inteligenciju podatak da je u ratu u BIH stradalo 300.000 muslimana a silovano 50.000 muslimanki. Tako pise na pocetku filma i tu je prici kraj. Oficijelni podaci UN kazu da je nastradalo 100.000 (ali na sve tri strane)a registrovano je nesto manje od 8000 silovanja (isto na sve tri strane). Cak su i zapadni mediji (a ako vas ne mrzi googlajte malo pa cete se sami uveriti) stvarno srozali ovaj film ali iz nekih drugih razloga jer nesretnu Andju tamo mrze zbog gomile drugih nama potpuno nebitnih stvari. I da umal da zaboravim jos jedan detalj a koji sve vise postaje popularan bas na tom zapadu, a to je ona nesretna promena celokupnog scenarija na pritisak majki palih boraca BIH. Tako nesto bilo je zabelezeno samo tokom komunizma i fasizma i sad jeste da je malo bljak poredjenje al je ziva istina.

Pedja

pre 12 godina

Nisam procitao clanak ali sam gledao film :).
Naslov odlican,tekst nemogu da komentarisem nisam ga procitao mada bi i mogao,kako mogu pojedini da komentarisu film ali necu tako sam izgleda naucen. Kazu ili jesi ili nisi !
Sto se filma tice e tu mogu da napisem koju...
Film kao film, nije nesto sada kako bi vam rekao holivudski nego vise istinski.
Nista doticna nije pogresila, takva prica postoji i to je tako, bolno ali istinito.
Verujem da ce se napraviti mozda neki film da nas prikazu u boljem svetlu ali do tada ....
Ovaj film je tezak za svakog normalnog coveka treba ga pogledati i treba izvuci pouku, koju nazalost izgleda niko ne izvlaci.

@ Viki

pre 12 godina

meni je kao Hrvatu žao tvoje i sestre i zeta... ali pitaj ti malo Vukovarce i mještane Škabrnje kako su njihove sestre i zetovi i mnogi drugi poginuli!

Брђанин

pre 12 godina

Како је жалосно колико сам времена потрошио на овако баналан и бесадржајан текст.

Nevit

pre 12 godina

Treba imati razumevanja za Srbe, mnogo neistina, lažnih kvalifikcija, ne pravdednih optužbi... sve su to Srbi pretrpeli posle devedesetih godina i trpe i dan danas kako u politici tako i kulturi. Previše i nepravedno su Srbi ocrnjeni u meričkim filmovima, predstavljeni su i kao silovatelji i kao genocidn narod, ,monstrumi, R.Srpska je uvek predstavjana kao crna rupa na planeti gde žive ljudožderi i monstrumi koji će ubiti sve one koji nisu Srbi... 200.000 ubijenih Bošnjaka kako je prikazano u ovom filmu i poziv na ukidanje Republike Srpske koj je nastala na "genocidu" je zaista previše, ako ovo, što je objavljeno u ovoj vesti nije istina, onda taj film nije dobrodošao u Srbiji, verovatno mnogi misle kao ja.

Superb Serb

pre 12 godina

Film nisam gledao, niti cu ga gledati. Na stranu sve hajke pokrenute od "Kurira" ili nekog drugog, ali sam trailer filma prikazuje Srbe kako koriste muslimanske zene kao zivi stit, sto je gnusno i-prakticno vojncki neizvodljivo. Ko je god u ruci drzao AB-2 sa rasklopivim kundakom, i ko je iz ista pucao, zna da ta automatska puska trza uvis. Naravno, tu su i zene kojima ne smeta buka pucnjeva. I dakako, srpski vojici (citaj, ratni zlocinci), koji bez ikakvih problema pucaju jednom rukom, drugom rukom drzeci ispred sebe muslimanske zene. Pametnom dosta.

Paradoks

pre 12 godina

"Istu školu pohađao je i američki komičar Alan Alda i još nekoliko javnih ličnosti koje van SAD nisu poznate."

Eto paradoksa, Alan Alda je Jevrej. Pitam se sta bi rekli tamosnji Jevreji kada bi im se reklo da je isti taj Stepinac blagosiljao ustaske zlocince.
Neko je spomenuo Jevrejski lobi u Njujorku. Koliko sam cuo a neka neko demantuje ne mare oni mnogo za istoriju.

A skole sa Stepincevim imenom imate sirom SAD. Samo izguglajte.

"Како је жалосно колико сам времена потрошио на овако баналан и бесадржајан текст."

A i to nista drugo nego PR za Andzelinu i Radeta.

Bobo

pre 12 godina

@Vladimir LDP u svakoj corbi mirodjija, dokle bre vise?
Covece izgradi sebi zivot, nadji devojku, to ce ti pomoci 100%! Sjasi vise i ne satanizuj Srbe kao tvoj sef Ceda! Koliko te bre placaju da pises gluposti i od cega zivis?
Elem, nisam gledao film, pitanje je da li cu ga gledati, po sinopsisu rekao bih da ne, ali sam siguran da protiv predstavljana Srba kao divljaka, koljaca i ubica moramo sami da ustanemo, nece to niko da uradi za nas. Vreme je da se ta prica zavrsi jednom za svagda, ma sta drugi pricali o nama moramo da budemo uporni i da se borimo protiv satanizacije. Ako ne postujemo sebe nece nas ni drugi postovati... Stranci kada dodju u Srbiju sa predrasudama odlaze sa promenjenim misljenjem, e tako to treba da se radi! Ponudimo im ono nasu tradiciju i istoriju, za njih nevakidasnje i neobicno.
Ajd uzdravlje!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ma koje bre Vukovarce, Dalmatince ili Osijecane, jer one koje ni Vasa vlada ne brenuje 2%(osim kad su izbori). Pa isti su Vam se potukli i tuku se medjusobno i dan danas... Ne trebaju Vama Hrvatima Srbi, ima vas dovoljno za mrznju...

Grešiš Andjo

pre 12 godina

Šešelju se u Hagu sudi zbog huškanja na rat i izazivanje verske i nacionalne netrepeljivosti. Gledao sam film i verujte, ovo što je Andjelina uradila prevazilazi umetničke slobode. Nju vole milioni ljudi. NJen film će gledati ogroman broj ljudi. Najveći broj će nastaviti da nas mrzi, jer im ona to svojim delom omogućava. Pogledajte film slobodno. Gorak ukus ostaje posle njega. Još jedno izazivanje verske i nacionalne netrepeljivosti, a što je još gore, to izaziva strankinja.

Srbin iz Banata

pre 12 godina

Ja ovaj film necu gledati u bioskopu. Necu da ona zaradi na meni!

A vidim na New York Times sajtu (film section) da njen film NIJE USPESAN u SAD: http://movies.nytimes.com/movies/boxoffice/us/weekend.html

madammim

pre 12 godina

Ja film necu da gledam. Ne zato sto je potencijlni satanizator Srba (mada smo mi sebe najvise unakazili), vec zato sto sam sita i umorna od tema vezanih za rat na ovim prostorima i generalno za nesrecne devedesete.

ZG

pre 12 godina

"Eto paradoksa, Alan Alda je Jevrej. Pitam se sta bi rekli tamosnji Jevreji kada bi im se reklo da je isti taj Stepinac blagosiljao ustaske zlocince"

A jete li ikad pomislili da je to obična izmišljotina, komunistička propaganda i iskrivljne činjenice u yugo udžbenicima koja je parala od 45-89 pa naravno da smatrate da je to istina..
Da je to istina onda zasita židovski lobi u NY i šire to nikad ne bi dozvoli...
Naprotiv, postoje 100tine dokumenata gdje je blaženi Stepinac spasio more srpskih, židovskih i hrvatskih obitelji od nacističkih zločinaca, no, uvijek će postojati prijepori oko Stepinca i dvije istine..
A iskreno, ne znam čemu se sad hajka na ovaj film kad već postoje desetine snimljenih blockbustera gdje se uredno spominju srpski teroristi, zločnici itd...pogledajte samo jedan od zadnjih filmova "Plaćenici" pa će sve biti jasno...

DEDA CVETKO

pre 12 godina

Dajte bre ljudi, nemojte vise da izigravate mentalno zaostale. Zaista vam ne prilici ta zalosna uloga. Cinjenica da Saudijska Arabija - ciji rezim je najreakcionarnija religiozno-fasisticka falanga na svetu - finansira ovu prostacku antisrpsku bljuvotinu govori sama za sebe. Tu je vise svaki komentar izlisan. Uostalom, pripitajte se: koliko drugih holivudskih filmova finansira Saudijski rezim? Jedan? Nula? Minus jedan?

goca

pre 12 godina

A ja pak ovaj film necu gledati prosto zato sto se jako lose kotira. Ocena 3.2 od 10, ocito jos jedan u nizu losih filmova sa losom pricom...
http://www.imdb.com/title/tt1714209/

doren atina

pre 12 godina

"Psi laju a karavani prolaze". Da li mi stvarno nemamo drugih problema osim ovih koji su u zizi javnosti zadnjih nedelja? Ej ljudi??Oni, dok mi glodjemo kosku koju su nam bacili i otimamo se oko nje, zavrsavaju tendere,prelivaju nase pare u sopstvene dzepove su postedjeni mediske paznje...To je poenta ovog teksta.

Patriota

pre 12 godina

Doticna veza sa Srbinom nije bila" tako "davno i trajala je na"serial one night stand" bazi dugo godina i to u vreme kada je doticna bila/ili je u vezi sa Billy Ray T. i Brad P.(licno bih preporucio drugom DNA test po pitanju potomstva)....o da i doticni Srbin nije iz Bgd,vec iz jednog veceg grada malo juznije u Srbiji!(Onaj koji ZNA)