Četvrtak, 12.01.2012.

10:07

Pop Branislav i dalje radi

Branislav Peranović, sveštenik poznat po "lečenju" narkomana lopatom u Crnoj Reci, nastavio je svoj rad u Jadarskoj Lešnici.

Izvor: Kurir

Pop Branislav i dalje radi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

MUKNAVI

pre 12 godina

Dok bude ovaca` koje dovode svoju jagnjad ovome rascupetanom honda popu i trpaju mu novac u dzepove da "leci" bice i lopata preko ledja da ih on "izleci".Stace sve oko njega i te njegove "medecine" kada i on izljibi letvu ozgo` pa do dole..

Aleksandar

pre 12 godina

Pop leci narkomane, pop u RRA, popovi u skolama, popovi svuda. Da li se zemlja i dalje okrece?!?
(Mr.T, 12. januar 2012 10:50)

Ne svetogrdi! Zemlja je ravna ploca, i kad bi se okretala zavrtelo bi nam se u glavi.

Lana

pre 12 godina

E sad je stvarno dosta! Pa nismo mi pravoslavni Iran, ili to mozda zelimo da budemo! U zatvor ! I jos nesto, preispitati, ali apsolutno rad svakog svestenika SPC, do poslednjeg... Imalo bi tu da se nadje dosta inkriminisanih dela, od batinanja, lopovluka, pedofilije... Srbija je sekularna drzava i SPC ne sme se vise ni u sta mesati!

Душан

pre 12 godina

Све вас који се згражавате над батинама бих питао како бисте ви решили проблем да је ваше дете наркоман... Не знате ништа о томе, само умете да критикујете... Нико није срећан што мора тако, али ако ова метода даје резултате, а даје више него сви доктори заједно, онда не разумем чему овакви коментари...

Eminem

pre 12 godina

Kažu nekoga je izlečio?! A koliko ih je osakatio,bubrege, kičmu, slezina se raspaada od takvih udaraca.
Njemu je cilj onesposobiti te ljude za reprodukciju, zatrti im seme. To je nešto već vidjeno u istoriji.Njemu je Mengele idol.
Monstrum.

Ivan

pre 12 godina

auuu ala vi ne znate nista o narkomanima. moja sestra je jedna od njih vec 17 godina. to mesto je zlato za familije koje vise nemaju orudja. batine su za one koji podmuklo rade protiv sebe i drugih. i potrebne su. da se ja pitam svaki narkoman koji po treci put dobije neko resenje treba da ide u zatvorsku izolaciu na barem 6 meseci. ko ovde zna sta oni rade i kakvi su u krizi??? ko ih tera da po treci put nastavljaju??? s t r a s n o koliko familja je u crnom

Marsovski

pre 12 godina

Kao iskreni vernik, pravoslavni hriscanin, cista srca i savesti, pozivam svu svoju bracu u Hristu da nesto preduzmemo protiv ovog kurjaka u jagnjecoj kozi.Ovog tesko obolelog coveka, kome nije mesto u mantiji. Predlazem da prestanemo da idemo u crkvu sve dok se jerarhija SPC ne trgne i ne raspopi ga.Cini mi se na zalost, da nam je to jos jedino ostalo.Ne zaboravimo da Crkvu Hristovu cinimo i mi, verni narod, a ne samo jerarhija.Ne dozvolimo da zbog ovakvih izgubimo poslednje utociste koje nam je jos preostalo u ovom zlom vremenu.Ako nako zna bolji nacin a slaze se sa mnom i oseca kao ja, voleo bih da ga cujem.

Miloš

pre 12 godina

Da se moje dete drogira i da gledam kako mu se svakog dana bliži kraj, a da znam da postoji čovek koji ga može vratiti na pravi put, ne bih pitao za cenu i ne bih se bunio i da bude tučeno kao na onom snimku, samo da mi se vrati izlečeno.Jeste da je ružno upotrebljavati silu, ali ako je to jedini način da narkoman shvati da je droga štetna po njega, onda podržavam batine kao jedno od sredstava lečenja...

Bora

pre 12 godina

Svom detetu cu, kada poraste pustiti onaj snimak i reci da ce zavrsiti na mestu sticenika u Crnoj Reci ukoliko bude narkoman. Mislim da mu nece pasti na pamet da se bode u venu u zivotu...

Danilo

pre 12 godina

Kao student radio sam neki rad sa narkomanima u zatvorskoj bolnici.Bilo ih je 120 i svi su za vreme boravka u zatvoru ostavili drogu.
To je uspeh 100%,a još ih nisu tukli i roditelji nisu plaćali ni dinara.
Pa ipak,to nisu metodi.
O ovom iscelitelju sa batinom u jednoj ruci,a Biblijom u drugoj,stručna javnost nema šta da kaže.To je rešeno pre 100 godina.

nenad

pre 12 godina

strasno.....svaki dan saljite ovaj prilog u SPC i Patrijarsiju...naravno i onas sa batinanjem nesrecnika....dok ne smene ovo zlo sa kapom i odorom

Goran

pre 12 godina

Sa tim čovekom nešto nije u redu. To se vidi i iz onoga što govori a, bogami, i iz pogleda, koji je vrlo čudan, čak zao, rekao bih. Ali i sa ovom državom nešto nije u redu kada on, i pored dokazaniog nadrilekarstva, sadističkog batinanja i prevare sa otimanjem novaca i dalje radi to što je radio a nije u zatvoru.

antifilozof

pre 12 godina

Batinom se moze menjati ponasanje pojedinaca bili oni narkomani ili ne. Samo mo treba da se odlucimo. Ili cemo batinu uvesti i u skupstinu ili cemo je ukinuti i u Crnoj travi

FILIP

pre 12 godina

Srbija zemlja dje ako si u mantiji mozes i da bijes, silujes djecu, podrzavas nasilje u svakom obliku, osvestavas trzne centre i dalje budes postovan naravno odlikovan tamo nekim "vrijednim" odlikovanjima.
Strasno koliko ovaca ima...

zmitjkoe

pre 12 godina

"Ја сам обавештен да паре које отац Бранислав добија одлазе на Косово и Метохију ради помоћи угроженом народу српском!"

To je zvaka za ludaka. Pop je od tog novca sebi sagradio veliku kucu i kupio Harley Davidsona, ostalo je u nekoj banci. Lopovska banda.

pirke

pre 12 godina

Kakvi komentar?! U kakvoj rupčagi od zemlje ja živim?! Kažete "ne radi on to na svoju ruku, nego ima odobrenje od roditelja narkomana"? Niko, pa ni roditelj ne može da odobri fizičko kažnjavanje deteta/čoveka, koje je, uzgred, krivično delo. To što ovaj crnorizac nije u ćeliji, ne manastirskoj već državnog zatvora, puno govori o ovoj zemlji. Juče beše polemika o fizičkom kažnjavanju dece a sad ovo! Država osionih nasilnika.

Ševarice

pre 12 godina

Možda se svešteniku iz pogleda vidi da je dragačiji, ali iz mnogih komentara ovde se takođe vidi koliko smo posrnuli. Postavio bih pitanje. Sta je roditeljima dece narkomana bitnije, način lečenja ili izlečenje? I da razjasnimo, sveštenik je možda uzeo novac, ali da bi ih izlečio, a dileri im uzimaju da bi ih ubili?

onaj koji je bio tu

pre 12 godina

Tu je sve pocelo iz najbolje namere,a kad je novac poceo da preovladaca sve se pretvorilo u cistu zaradu,s'obzirom na to da je cena mesecnog boravka dostigla 300evra,batine su postale svakodnevna pojava a o narkomanima niko nije vise brinuo,brinuli su se samo o tome da se redovno placa i bude mir u kampovima,a batine su bile vise nego brutalne,nesto slicno kao u 'gwantanamu'fizicko mucenje i psihicka tortura!!!!

Vlada

pre 12 godina

Oni koji zagovaraju batinanje narkomana treba da se zapitaju zasto je taj covek i poceo da se drogira. Nasilnik u porodici moze da bude uzrok za begstvo u alkoholizam ili narkomaniju. I ne, batinama ne mozes da pomognes nekome ko vec trpi stetu od otrova, mozes samo da ga jos vise ostetis. Ko voli da nauci moze, ima puno knjiga i dobrih istrazivanja, a ko ne nek se drzi srednjevekovnih metoda.

dozvoli,ne razumem

pre 12 godina

@E
Hehe,kazes "ocinski istukao sticenika" pa kolko sam ja video, on ga je RAZVALIO LOPATOM! Znaci nije "ocinska" cvrga,klempica ili samar nego lopata bato! i to 'nako od sveg srca! Iskreno se nadam da vi ne koristite iste metode u vaspitavanju svoje dece...ocinski...

e

pre 12 godina

Da njemu nije stalo da spase narkomane pustio bi ih da propadnu od droge, a ne bi ih ocinski tukao... Pricajte sta hocete, da je vise ovakvih ljudi ovoj zemlji bi bilo bolje...

Igor

pre 12 godina

Podrška za oca Branislava i sve koji se bore radi izlečenja narkomana i spašenja njih samih i njihove porodice.
Samo imam pitanje, koja je suma novca koja se tražila od roditelja, pošto vidim da ovde ima onih koji su upoznati s tom informacijom. Smatram da je pominjanje cene (ukoliko je ona u granicama razumnog, a imajući u vidu da se radi o više mesečnom boravku u centru i lečenju) zlonamerna i degutantna, jer život deteta je nemerljiv u novcu za svakog roditelja.

protiv-nasilja

pre 12 godina

kakve su nasilnicke posledice narkomanije najbolje smo mogli da vidimo pre neki dan u Jagodini gde je sin narkoman majci odsekao glavu. Nazalost takvi primeri surovosti se vidjaju svakodnevno po celoj Evropi i narocito ovde u Svajcarskoj gde je kriminal uzrokovan od strane zavisnika od droga prevazisao onaj koji iniciraju osobe balkanskog porekla! Prema tome da bi se sprecilo takvo nasilje i surovost nazalost ponekad su i neke nasilne metode neophodne (po mnogobrojnim svedocanstvima takve metode su u Crnoj Reci davale odlicne rezultate). Podrska za svaki rad koji u ukupnom zbiru smanjuje kolicinu nasilja!!

Icarus

pre 12 godina

Neverovatno! Slusajte sta on kaze: "Batine ne odobravam, imam odbojnost prema svakoj vrsti sile, ali ponekad je nažalost neophodno istući štićenika za njegovo dobro." - Pa i Inkvizicija je spaljivala ljude jer je ONA mislila da je to za njihovo dobro! Najbolje da se vi popovi drzite crkve a ne ljudi!

Petar

pre 12 godina

A u Srbiji se za ovo ne ide u zatvor? Nasilnici, siledzije, lopovi na veliko (biznismeni, privatizacije), zlocinci, pedofili popovi, niko ne ide u zatvor. Kaznjavaju se siromasni ljudi, duznici za struju, vozaci juga koji ne vezu pojas itd. Zasto ovaj nasilnik nije u zatvoru? Sta treba da uradi jos, da ubije nekoga? Kakvo smo mi drustvo, i treba da nestanemo.

Lala iz Banata

pre 12 godina

A koja je zakonska podloga njegovog "rada"?
Molim?

A kada moj komšija ne otkuca fiskalni račun...
Je li SPC izvan zakona?

Molim?

Možda i jeste, obzirom da prdsednik Republike ljubi skute i ruke popovima. I to na Kosovu!

Sramota!

zika

pre 12 godina

Da li je moguce da neko, na pocetku 21 veka, misli da batine i tortura mogu nekog da izlece? Da li smo mi u Evropi gde se takve metode u "lecenju" i "prevaspitavanju" vise ne primenju ili u nekom zabitom delu sveta? Da li neko stvarno opravdava koriscenje batina, sile i ponizavanja drugog kao svrsihodnu i prilicnu metodu za "lecenje"? Batine su izgleda rezervisane za narkomane ili decu (znaci slabije. Da li bi se pop usudio da bije nekog jaceg ili sebi ravnog? Da li roditelji narkomana nisu bili u stanju da biju svoju decu pa su ih prepustili drugima?

solicitor

pre 12 godina

Smatram da nije važno šta je čovek po zvanju ili obrazovanju ako uspešno obavlja posao koji radi. Kad je neki deo tela neizlečiv, hirurzi ga odseku kako bi telo preživelo. Batine su premala cena za izlečenje od narkomanije. Ako su delotvorne, trebalo bi ih i kao lek prepisati.
Dušebrižnike bih zapitao da li bi više voleli da im dete dobije batine i izleči se ili da ga neko "humano" kljuka lekovima i da ne postigne nikakav uspeh. Inače sam ateista i sveštenstvo ovakvo kakvo je ne cenim previše, ali ako jednog čoveka izbave iz problema, pozdravljam i podržavam.

Хаџи Душан Стојановић

pre 12 godina

Ја сам обавештен да паре које отац Бранислав добија одлазе на Косово и Метохију ради помоћи угроженом народу српском!

МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !!!

Pedja

pre 12 godina

A sta kaze na to sto su neki sticenici silovani u Crnoj reci? Jel i to bilo u cilju lecenja od droge? Da je ovo pravna drzava on bi odavno bio vec u zatvoru.

Александар

pre 12 godina

Сви они који су икада имали искуства са тешким наркоманима, а и наркомани који су излечени од те болести, рећи ће вам да ће да претрпе и батине и глад и све, само да се спасу и излече од тог амбиса у ком су. Тако да подржавам сваку методу лечења, само уколико је доказано да је том методом спасен макар један људски живот.

А ову фрку око батина праве лажни моралисти који никада нису изашли из свог блока, и не знају како изгледа прави живот, нити су видели дојучерашње генијалце који краду родитељско злато да би купили дрогу, или који бију бабе и деде јер има треба хиљаду динара да се "среде". Не подржавам иживљавање, али и мене су родитељи истукли када погрешим, па сам им данас захвалан, јер сам могао свакако да завршим.

Укратко, ово сматрам лажним моралом и подржавам СВАКУ методу која ће избавити макар једног од ових несрећника и вратити га међу људе.

Ana

pre 12 godina

ali si ti sam prosudio u ime Boga da nekog prebijas...kakav lik, nije radi svog zadovoljstva nego tako mora...nista, kad ja procenim, krenucu da batinam, ne iz licnog zadovoljstva nego da bi bilo bolje...fuj!

свевид

pre 12 godina

Подршка за оца Бранислава!!!! Лично познајем оца и предиван је човек. Иначе, све што се ради, ради се уз одобравање родитеља и самих наркомана.

Peđa

pre 12 godina

Sve je to u redu, "NE" batinama i slično. Lepo je što se i Branislav pokajao. Lepo je i što "spašava duše" narkomanima.

Nego, GDE SU PARE BRANISLAVE ? Gde su hiljade i hiljade evra koje si tražio i dobio od roditelja nesrećnih narkomana ? Koliko danas košta "spašavanje duše u Lešnici" ?

Martin, Ada

pre 12 godina

Ako ima rezultate - neka radi.
Droga je najveće zlo i svako ko zaista uspe da pomogne zavisnicima (a Branislav to uspeva, bio sam njegov klijent)zaslužuje podršku i zahvalnost. u ostalom, čak i te famozne batine (ja ih nikada nisam dobio)...pa šta je božlje, pretrpeti malo bola ili izgubiti glavu?

Podrška ocu Branislavu od njegovog bivšeg, izlečenog štićenika iz Ade.

Peđa

pre 12 godina

Sve je to u redu, "NE" batinama i slično. Lepo je što se i Branislav pokajao. Lepo je i što "spašava duše" narkomanima.

Nego, GDE SU PARE BRANISLAVE ? Gde su hiljade i hiljade evra koje si tražio i dobio od roditelja nesrećnih narkomana ? Koliko danas košta "spašavanje duše u Lešnici" ?

Icarus

pre 12 godina

Neverovatno! Slusajte sta on kaze: "Batine ne odobravam, imam odbojnost prema svakoj vrsti sile, ali ponekad je nažalost neophodno istući štićenika za njegovo dobro." - Pa i Inkvizicija je spaljivala ljude jer je ONA mislila da je to za njihovo dobro! Najbolje da se vi popovi drzite crkve a ne ljudi!

Martin, Ada

pre 12 godina

Ako ima rezultate - neka radi.
Droga je najveće zlo i svako ko zaista uspe da pomogne zavisnicima (a Branislav to uspeva, bio sam njegov klijent)zaslužuje podršku i zahvalnost. u ostalom, čak i te famozne batine (ja ih nikada nisam dobio)...pa šta je božlje, pretrpeti malo bola ili izgubiti glavu?

Podrška ocu Branislavu od njegovog bivšeg, izlečenog štićenika iz Ade.

e

pre 12 godina

Da njemu nije stalo da spase narkomane pustio bi ih da propadnu od droge, a ne bi ih ocinski tukao... Pricajte sta hocete, da je vise ovakvih ljudi ovoj zemlji bi bilo bolje...

свевид

pre 12 godina

Подршка за оца Бранислава!!!! Лично познајем оца и предиван је човек. Иначе, све што се ради, ради се уз одобравање родитеља и самих наркомана.

Ana

pre 12 godina

ali si ti sam prosudio u ime Boga da nekog prebijas...kakav lik, nije radi svog zadovoljstva nego tako mora...nista, kad ja procenim, krenucu da batinam, ne iz licnog zadovoljstva nego da bi bilo bolje...fuj!

Lala iz Banata

pre 12 godina

A koja je zakonska podloga njegovog "rada"?
Molim?

A kada moj komšija ne otkuca fiskalni račun...
Je li SPC izvan zakona?

Molim?

Možda i jeste, obzirom da prdsednik Republike ljubi skute i ruke popovima. I to na Kosovu!

Sramota!

Petar

pre 12 godina

A u Srbiji se za ovo ne ide u zatvor? Nasilnici, siledzije, lopovi na veliko (biznismeni, privatizacije), zlocinci, pedofili popovi, niko ne ide u zatvor. Kaznjavaju se siromasni ljudi, duznici za struju, vozaci juga koji ne vezu pojas itd. Zasto ovaj nasilnik nije u zatvoru? Sta treba da uradi jos, da ubije nekoga? Kakvo smo mi drustvo, i treba da nestanemo.

Александар

pre 12 godina

Сви они који су икада имали искуства са тешким наркоманима, а и наркомани који су излечени од те болести, рећи ће вам да ће да претрпе и батине и глад и све, само да се спасу и излече од тог амбиса у ком су. Тако да подржавам сваку методу лечења, само уколико је доказано да је том методом спасен макар један људски живот.

А ову фрку око батина праве лажни моралисти који никада нису изашли из свог блока, и не знају како изгледа прави живот, нити су видели дојучерашње генијалце који краду родитељско злато да би купили дрогу, или који бију бабе и деде јер има треба хиљаду динара да се "среде". Не подржавам иживљавање, али и мене су родитељи истукли када погрешим, па сам им данас захвалан, јер сам могао свакако да завршим.

Укратко, ово сматрам лажним моралом и подржавам СВАКУ методу која ће избавити макар једног од ових несрећника и вратити га међу људе.

zmitjkoe

pre 12 godina

"Ја сам обавештен да паре које отац Бранислав добија одлазе на Косово и Метохију ради помоћи угроженом народу српском!"

To je zvaka za ludaka. Pop je od tog novca sebi sagradio veliku kucu i kupio Harley Davidsona, ostalo je u nekoj banci. Lopovska banda.

Pedja

pre 12 godina

A sta kaze na to sto su neki sticenici silovani u Crnoj reci? Jel i to bilo u cilju lecenja od droge? Da je ovo pravna drzava on bi odavno bio vec u zatvoru.

Goran

pre 12 godina

Sa tim čovekom nešto nije u redu. To se vidi i iz onoga što govori a, bogami, i iz pogleda, koji je vrlo čudan, čak zao, rekao bih. Ali i sa ovom državom nešto nije u redu kada on, i pored dokazaniog nadrilekarstva, sadističkog batinanja i prevare sa otimanjem novaca i dalje radi to što je radio a nije u zatvoru.

pirke

pre 12 godina

Kakvi komentar?! U kakvoj rupčagi od zemlje ja živim?! Kažete "ne radi on to na svoju ruku, nego ima odobrenje od roditelja narkomana"? Niko, pa ni roditelj ne može da odobri fizičko kažnjavanje deteta/čoveka, koje je, uzgred, krivično delo. To što ovaj crnorizac nije u ćeliji, ne manastirskoj već državnog zatvora, puno govori o ovoj zemlji. Juče beše polemika o fizičkom kažnjavanju dece a sad ovo! Država osionih nasilnika.

Danilo

pre 12 godina

Kao student radio sam neki rad sa narkomanima u zatvorskoj bolnici.Bilo ih je 120 i svi su za vreme boravka u zatvoru ostavili drogu.
To je uspeh 100%,a još ih nisu tukli i roditelji nisu plaćali ni dinara.
Pa ipak,to nisu metodi.
O ovom iscelitelju sa batinom u jednoj ruci,a Biblijom u drugoj,stručna javnost nema šta da kaže.To je rešeno pre 100 godina.

Хаџи Душан Стојановић

pre 12 godina

Ја сам обавештен да паре које отац Бранислав добија одлазе на Косово и Метохију ради помоћи угроженом народу српском!

МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !!!

FILIP

pre 12 godina

Srbija zemlja dje ako si u mantiji mozes i da bijes, silujes djecu, podrzavas nasilje u svakom obliku, osvestavas trzne centre i dalje budes postovan naravno odlikovan tamo nekim "vrijednim" odlikovanjima.
Strasno koliko ovaca ima...

onaj koji je bio tu

pre 12 godina

Tu je sve pocelo iz najbolje namere,a kad je novac poceo da preovladaca sve se pretvorilo u cistu zaradu,s'obzirom na to da je cena mesecnog boravka dostigla 300evra,batine su postale svakodnevna pojava a o narkomanima niko nije vise brinuo,brinuli su se samo o tome da se redovno placa i bude mir u kampovima,a batine su bile vise nego brutalne,nesto slicno kao u 'gwantanamu'fizicko mucenje i psihicka tortura!!!!

dozvoli,ne razumem

pre 12 godina

@E
Hehe,kazes "ocinski istukao sticenika" pa kolko sam ja video, on ga je RAZVALIO LOPATOM! Znaci nije "ocinska" cvrga,klempica ili samar nego lopata bato! i to 'nako od sveg srca! Iskreno se nadam da vi ne koristite iste metode u vaspitavanju svoje dece...ocinski...

antifilozof

pre 12 godina

Batinom se moze menjati ponasanje pojedinaca bili oni narkomani ili ne. Samo mo treba da se odlucimo. Ili cemo batinu uvesti i u skupstinu ili cemo je ukinuti i u Crnoj travi

Vlada

pre 12 godina

Oni koji zagovaraju batinanje narkomana treba da se zapitaju zasto je taj covek i poceo da se drogira. Nasilnik u porodici moze da bude uzrok za begstvo u alkoholizam ili narkomaniju. I ne, batinama ne mozes da pomognes nekome ko vec trpi stetu od otrova, mozes samo da ga jos vise ostetis. Ko voli da nauci moze, ima puno knjiga i dobrih istrazivanja, a ko ne nek se drzi srednjevekovnih metoda.

Bora

pre 12 godina

Svom detetu cu, kada poraste pustiti onaj snimak i reci da ce zavrsiti na mestu sticenika u Crnoj Reci ukoliko bude narkoman. Mislim da mu nece pasti na pamet da se bode u venu u zivotu...

solicitor

pre 12 godina

Smatram da nije važno šta je čovek po zvanju ili obrazovanju ako uspešno obavlja posao koji radi. Kad je neki deo tela neizlečiv, hirurzi ga odseku kako bi telo preživelo. Batine su premala cena za izlečenje od narkomanije. Ako su delotvorne, trebalo bi ih i kao lek prepisati.
Dušebrižnike bih zapitao da li bi više voleli da im dete dobije batine i izleči se ili da ga neko "humano" kljuka lekovima i da ne postigne nikakav uspeh. Inače sam ateista i sveštenstvo ovakvo kakvo je ne cenim previše, ali ako jednog čoveka izbave iz problema, pozdravljam i podržavam.

protiv-nasilja

pre 12 godina

kakve su nasilnicke posledice narkomanije najbolje smo mogli da vidimo pre neki dan u Jagodini gde je sin narkoman majci odsekao glavu. Nazalost takvi primeri surovosti se vidjaju svakodnevno po celoj Evropi i narocito ovde u Svajcarskoj gde je kriminal uzrokovan od strane zavisnika od droga prevazisao onaj koji iniciraju osobe balkanskog porekla! Prema tome da bi se sprecilo takvo nasilje i surovost nazalost ponekad su i neke nasilne metode neophodne (po mnogobrojnim svedocanstvima takve metode su u Crnoj Reci davale odlicne rezultate). Podrska za svaki rad koji u ukupnom zbiru smanjuje kolicinu nasilja!!

nenad

pre 12 godina

strasno.....svaki dan saljite ovaj prilog u SPC i Patrijarsiju...naravno i onas sa batinanjem nesrecnika....dok ne smene ovo zlo sa kapom i odorom

zika

pre 12 godina

Da li je moguce da neko, na pocetku 21 veka, misli da batine i tortura mogu nekog da izlece? Da li smo mi u Evropi gde se takve metode u "lecenju" i "prevaspitavanju" vise ne primenju ili u nekom zabitom delu sveta? Da li neko stvarno opravdava koriscenje batina, sile i ponizavanja drugog kao svrsihodnu i prilicnu metodu za "lecenje"? Batine su izgleda rezervisane za narkomane ili decu (znaci slabije. Da li bi se pop usudio da bije nekog jaceg ili sebi ravnog? Da li roditelji narkomana nisu bili u stanju da biju svoju decu pa su ih prepustili drugima?

Igor

pre 12 godina

Podrška za oca Branislava i sve koji se bore radi izlečenja narkomana i spašenja njih samih i njihove porodice.
Samo imam pitanje, koja je suma novca koja se tražila od roditelja, pošto vidim da ovde ima onih koji su upoznati s tom informacijom. Smatram da je pominjanje cene (ukoliko je ona u granicama razumnog, a imajući u vidu da se radi o više mesečnom boravku u centru i lečenju) zlonamerna i degutantna, jer život deteta je nemerljiv u novcu za svakog roditelja.

Miloš

pre 12 godina

Da se moje dete drogira i da gledam kako mu se svakog dana bliži kraj, a da znam da postoji čovek koji ga može vratiti na pravi put, ne bih pitao za cenu i ne bih se bunio i da bude tučeno kao na onom snimku, samo da mi se vrati izlečeno.Jeste da je ružno upotrebljavati silu, ali ako je to jedini način da narkoman shvati da je droga štetna po njega, onda podržavam batine kao jedno od sredstava lečenja...

Eminem

pre 12 godina

Kažu nekoga je izlečio?! A koliko ih je osakatio,bubrege, kičmu, slezina se raspaada od takvih udaraca.
Njemu je cilj onesposobiti te ljude za reprodukciju, zatrti im seme. To je nešto već vidjeno u istoriji.Njemu je Mengele idol.
Monstrum.

Marsovski

pre 12 godina

Kao iskreni vernik, pravoslavni hriscanin, cista srca i savesti, pozivam svu svoju bracu u Hristu da nesto preduzmemo protiv ovog kurjaka u jagnjecoj kozi.Ovog tesko obolelog coveka, kome nije mesto u mantiji. Predlazem da prestanemo da idemo u crkvu sve dok se jerarhija SPC ne trgne i ne raspopi ga.Cini mi se na zalost, da nam je to jos jedino ostalo.Ne zaboravimo da Crkvu Hristovu cinimo i mi, verni narod, a ne samo jerarhija.Ne dozvolimo da zbog ovakvih izgubimo poslednje utociste koje nam je jos preostalo u ovom zlom vremenu.Ako nako zna bolji nacin a slaze se sa mnom i oseca kao ja, voleo bih da ga cujem.

Ševarice

pre 12 godina

Možda se svešteniku iz pogleda vidi da je dragačiji, ali iz mnogih komentara ovde se takođe vidi koliko smo posrnuli. Postavio bih pitanje. Sta je roditeljima dece narkomana bitnije, način lečenja ili izlečenje? I da razjasnimo, sveštenik je možda uzeo novac, ali da bi ih izlečio, a dileri im uzimaju da bi ih ubili?

Lana

pre 12 godina

E sad je stvarno dosta! Pa nismo mi pravoslavni Iran, ili to mozda zelimo da budemo! U zatvor ! I jos nesto, preispitati, ali apsolutno rad svakog svestenika SPC, do poslednjeg... Imalo bi tu da se nadje dosta inkriminisanih dela, od batinanja, lopovluka, pedofilije... Srbija je sekularna drzava i SPC ne sme se vise ni u sta mesati!

Ivan

pre 12 godina

auuu ala vi ne znate nista o narkomanima. moja sestra je jedna od njih vec 17 godina. to mesto je zlato za familije koje vise nemaju orudja. batine su za one koji podmuklo rade protiv sebe i drugih. i potrebne su. da se ja pitam svaki narkoman koji po treci put dobije neko resenje treba da ide u zatvorsku izolaciu na barem 6 meseci. ko ovde zna sta oni rade i kakvi su u krizi??? ko ih tera da po treci put nastavljaju??? s t r a s n o koliko familja je u crnom

Душан

pre 12 godina

Све вас који се згражавате над батинама бих питао како бисте ви решили проблем да је ваше дете наркоман... Не знате ништа о томе, само умете да критикујете... Нико није срећан што мора тако, али ако ова метода даје резултате, а даје више него сви доктори заједно, онда не разумем чему овакви коментари...

Aleksandar

pre 12 godina

Pop leci narkomane, pop u RRA, popovi u skolama, popovi svuda. Da li se zemlja i dalje okrece?!?
(Mr.T, 12. januar 2012 10:50)

Ne svetogrdi! Zemlja je ravna ploca, i kad bi se okretala zavrtelo bi nam se u glavi.

MUKNAVI

pre 12 godina

Dok bude ovaca` koje dovode svoju jagnjad ovome rascupetanom honda popu i trpaju mu novac u dzepove da "leci" bice i lopata preko ledja da ih on "izleci".Stace sve oko njega i te njegove "medecine" kada i on izljibi letvu ozgo` pa do dole..

свевид

pre 12 godina

Подршка за оца Бранислава!!!! Лично познајем оца и предиван је човек. Иначе, све што се ради, ради се уз одобравање родитеља и самих наркомана.

e

pre 12 godina

Da njemu nije stalo da spase narkomane pustio bi ih da propadnu od droge, a ne bi ih ocinski tukao... Pricajte sta hocete, da je vise ovakvih ljudi ovoj zemlji bi bilo bolje...

Martin, Ada

pre 12 godina

Ako ima rezultate - neka radi.
Droga je najveće zlo i svako ko zaista uspe da pomogne zavisnicima (a Branislav to uspeva, bio sam njegov klijent)zaslužuje podršku i zahvalnost. u ostalom, čak i te famozne batine (ja ih nikada nisam dobio)...pa šta je božlje, pretrpeti malo bola ili izgubiti glavu?

Podrška ocu Branislavu od njegovog bivšeg, izlečenog štićenika iz Ade.

Хаџи Душан Стојановић

pre 12 godina

Ја сам обавештен да паре које отац Бранислав добија одлазе на Косово и Метохију ради помоћи угроженом народу српском!

МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ !!!

Icarus

pre 12 godina

Neverovatno! Slusajte sta on kaze: "Batine ne odobravam, imam odbojnost prema svakoj vrsti sile, ali ponekad je nažalost neophodno istući štićenika za njegovo dobro." - Pa i Inkvizicija je spaljivala ljude jer je ONA mislila da je to za njihovo dobro! Najbolje da se vi popovi drzite crkve a ne ljudi!

Александар

pre 12 godina

Сви они који су икада имали искуства са тешким наркоманима, а и наркомани који су излечени од те болести, рећи ће вам да ће да претрпе и батине и глад и све, само да се спасу и излече од тог амбиса у ком су. Тако да подржавам сваку методу лечења, само уколико је доказано да је том методом спасен макар један људски живот.

А ову фрку око батина праве лажни моралисти који никада нису изашли из свог блока, и не знају како изгледа прави живот, нити су видели дојучерашње генијалце који краду родитељско злато да би купили дрогу, или који бију бабе и деде јер има треба хиљаду динара да се "среде". Не подржавам иживљавање, али и мене су родитељи истукли када погрешим, па сам им данас захвалан, јер сам могао свакако да завршим.

Укратко, ово сматрам лажним моралом и подржавам СВАКУ методу која ће избавити макар једног од ових несрећника и вратити га међу људе.

Igor

pre 12 godina

Podrška za oca Branislava i sve koji se bore radi izlečenja narkomana i spašenja njih samih i njihove porodice.
Samo imam pitanje, koja je suma novca koja se tražila od roditelja, pošto vidim da ovde ima onih koji su upoznati s tom informacijom. Smatram da je pominjanje cene (ukoliko je ona u granicama razumnog, a imajući u vidu da se radi o više mesečnom boravku u centru i lečenju) zlonamerna i degutantna, jer život deteta je nemerljiv u novcu za svakog roditelja.

Peđa

pre 12 godina

Sve je to u redu, "NE" batinama i slično. Lepo je što se i Branislav pokajao. Lepo je i što "spašava duše" narkomanima.

Nego, GDE SU PARE BRANISLAVE ? Gde su hiljade i hiljade evra koje si tražio i dobio od roditelja nesrećnih narkomana ? Koliko danas košta "spašavanje duše u Lešnici" ?

solicitor

pre 12 godina

Smatram da nije važno šta je čovek po zvanju ili obrazovanju ako uspešno obavlja posao koji radi. Kad je neki deo tela neizlečiv, hirurzi ga odseku kako bi telo preživelo. Batine su premala cena za izlečenje od narkomanije. Ako su delotvorne, trebalo bi ih i kao lek prepisati.
Dušebrižnike bih zapitao da li bi više voleli da im dete dobije batine i izleči se ili da ga neko "humano" kljuka lekovima i da ne postigne nikakav uspeh. Inače sam ateista i sveštenstvo ovakvo kakvo je ne cenim previše, ali ako jednog čoveka izbave iz problema, pozdravljam i podržavam.

Ana

pre 12 godina

ali si ti sam prosudio u ime Boga da nekog prebijas...kakav lik, nije radi svog zadovoljstva nego tako mora...nista, kad ja procenim, krenucu da batinam, ne iz licnog zadovoljstva nego da bi bilo bolje...fuj!

Lala iz Banata

pre 12 godina

A koja je zakonska podloga njegovog "rada"?
Molim?

A kada moj komšija ne otkuca fiskalni račun...
Je li SPC izvan zakona?

Molim?

Možda i jeste, obzirom da prdsednik Republike ljubi skute i ruke popovima. I to na Kosovu!

Sramota!

Ševarice

pre 12 godina

Možda se svešteniku iz pogleda vidi da je dragačiji, ali iz mnogih komentara ovde se takođe vidi koliko smo posrnuli. Postavio bih pitanje. Sta je roditeljima dece narkomana bitnije, način lečenja ili izlečenje? I da razjasnimo, sveštenik je možda uzeo novac, ali da bi ih izlečio, a dileri im uzimaju da bi ih ubili?

Petar

pre 12 godina

A u Srbiji se za ovo ne ide u zatvor? Nasilnici, siledzije, lopovi na veliko (biznismeni, privatizacije), zlocinci, pedofili popovi, niko ne ide u zatvor. Kaznjavaju se siromasni ljudi, duznici za struju, vozaci juga koji ne vezu pojas itd. Zasto ovaj nasilnik nije u zatvoru? Sta treba da uradi jos, da ubije nekoga? Kakvo smo mi drustvo, i treba da nestanemo.

protiv-nasilja

pre 12 godina

kakve su nasilnicke posledice narkomanije najbolje smo mogli da vidimo pre neki dan u Jagodini gde je sin narkoman majci odsekao glavu. Nazalost takvi primeri surovosti se vidjaju svakodnevno po celoj Evropi i narocito ovde u Svajcarskoj gde je kriminal uzrokovan od strane zavisnika od droga prevazisao onaj koji iniciraju osobe balkanskog porekla! Prema tome da bi se sprecilo takvo nasilje i surovost nazalost ponekad su i neke nasilne metode neophodne (po mnogobrojnim svedocanstvima takve metode su u Crnoj Reci davale odlicne rezultate). Podrska za svaki rad koji u ukupnom zbiru smanjuje kolicinu nasilja!!

Душан

pre 12 godina

Све вас који се згражавате над батинама бих питао како бисте ви решили проблем да је ваше дете наркоман... Не знате ништа о томе, само умете да критикујете... Нико није срећан што мора тако, али ако ова метода даје резултате, а даје више него сви доктори заједно, онда не разумем чему овакви коментари...

Miloš

pre 12 godina

Da se moje dete drogira i da gledam kako mu se svakog dana bliži kraj, a da znam da postoji čovek koji ga može vratiti na pravi put, ne bih pitao za cenu i ne bih se bunio i da bude tučeno kao na onom snimku, samo da mi se vrati izlečeno.Jeste da je ružno upotrebljavati silu, ali ako je to jedini način da narkoman shvati da je droga štetna po njega, onda podržavam batine kao jedno od sredstava lečenja...

Danilo

pre 12 godina

Kao student radio sam neki rad sa narkomanima u zatvorskoj bolnici.Bilo ih je 120 i svi su za vreme boravka u zatvoru ostavili drogu.
To je uspeh 100%,a još ih nisu tukli i roditelji nisu plaćali ni dinara.
Pa ipak,to nisu metodi.
O ovom iscelitelju sa batinom u jednoj ruci,a Biblijom u drugoj,stručna javnost nema šta da kaže.To je rešeno pre 100 godina.

Bora

pre 12 godina

Svom detetu cu, kada poraste pustiti onaj snimak i reci da ce zavrsiti na mestu sticenika u Crnoj Reci ukoliko bude narkoman. Mislim da mu nece pasti na pamet da se bode u venu u zivotu...

Vlada

pre 12 godina

Oni koji zagovaraju batinanje narkomana treba da se zapitaju zasto je taj covek i poceo da se drogira. Nasilnik u porodici moze da bude uzrok za begstvo u alkoholizam ili narkomaniju. I ne, batinama ne mozes da pomognes nekome ko vec trpi stetu od otrova, mozes samo da ga jos vise ostetis. Ko voli da nauci moze, ima puno knjiga i dobrih istrazivanja, a ko ne nek se drzi srednjevekovnih metoda.

Pedja

pre 12 godina

A sta kaze na to sto su neki sticenici silovani u Crnoj reci? Jel i to bilo u cilju lecenja od droge? Da je ovo pravna drzava on bi odavno bio vec u zatvoru.

Goran

pre 12 godina

Sa tim čovekom nešto nije u redu. To se vidi i iz onoga što govori a, bogami, i iz pogleda, koji je vrlo čudan, čak zao, rekao bih. Ali i sa ovom državom nešto nije u redu kada on, i pored dokazaniog nadrilekarstva, sadističkog batinanja i prevare sa otimanjem novaca i dalje radi to što je radio a nije u zatvoru.

nenad

pre 12 godina

strasno.....svaki dan saljite ovaj prilog u SPC i Patrijarsiju...naravno i onas sa batinanjem nesrecnika....dok ne smene ovo zlo sa kapom i odorom

pirke

pre 12 godina

Kakvi komentar?! U kakvoj rupčagi od zemlje ja živim?! Kažete "ne radi on to na svoju ruku, nego ima odobrenje od roditelja narkomana"? Niko, pa ni roditelj ne može da odobri fizičko kažnjavanje deteta/čoveka, koje je, uzgred, krivično delo. To što ovaj crnorizac nije u ćeliji, ne manastirskoj već državnog zatvora, puno govori o ovoj zemlji. Juče beše polemika o fizičkom kažnjavanju dece a sad ovo! Država osionih nasilnika.

Ivan

pre 12 godina

auuu ala vi ne znate nista o narkomanima. moja sestra je jedna od njih vec 17 godina. to mesto je zlato za familije koje vise nemaju orudja. batine su za one koji podmuklo rade protiv sebe i drugih. i potrebne su. da se ja pitam svaki narkoman koji po treci put dobije neko resenje treba da ide u zatvorsku izolaciu na barem 6 meseci. ko ovde zna sta oni rade i kakvi su u krizi??? ko ih tera da po treci put nastavljaju??? s t r a s n o koliko familja je u crnom

zmitjkoe

pre 12 godina

"Ја сам обавештен да паре које отац Бранислав добија одлазе на Косово и Метохију ради помоћи угроженом народу српском!"

To je zvaka za ludaka. Pop je od tog novca sebi sagradio veliku kucu i kupio Harley Davidsona, ostalo je u nekoj banci. Lopovska banda.

zika

pre 12 godina

Da li je moguce da neko, na pocetku 21 veka, misli da batine i tortura mogu nekog da izlece? Da li smo mi u Evropi gde se takve metode u "lecenju" i "prevaspitavanju" vise ne primenju ili u nekom zabitom delu sveta? Da li neko stvarno opravdava koriscenje batina, sile i ponizavanja drugog kao svrsihodnu i prilicnu metodu za "lecenje"? Batine su izgleda rezervisane za narkomane ili decu (znaci slabije. Da li bi se pop usudio da bije nekog jaceg ili sebi ravnog? Da li roditelji narkomana nisu bili u stanju da biju svoju decu pa su ih prepustili drugima?

FILIP

pre 12 godina

Srbija zemlja dje ako si u mantiji mozes i da bijes, silujes djecu, podrzavas nasilje u svakom obliku, osvestavas trzne centre i dalje budes postovan naravno odlikovan tamo nekim "vrijednim" odlikovanjima.
Strasno koliko ovaca ima...

dozvoli,ne razumem

pre 12 godina

@E
Hehe,kazes "ocinski istukao sticenika" pa kolko sam ja video, on ga je RAZVALIO LOPATOM! Znaci nije "ocinska" cvrga,klempica ili samar nego lopata bato! i to 'nako od sveg srca! Iskreno se nadam da vi ne koristite iste metode u vaspitavanju svoje dece...ocinski...

onaj koji je bio tu

pre 12 godina

Tu je sve pocelo iz najbolje namere,a kad je novac poceo da preovladaca sve se pretvorilo u cistu zaradu,s'obzirom na to da je cena mesecnog boravka dostigla 300evra,batine su postale svakodnevna pojava a o narkomanima niko nije vise brinuo,brinuli su se samo o tome da se redovno placa i bude mir u kampovima,a batine su bile vise nego brutalne,nesto slicno kao u 'gwantanamu'fizicko mucenje i psihicka tortura!!!!

Eminem

pre 12 godina

Kažu nekoga je izlečio?! A koliko ih je osakatio,bubrege, kičmu, slezina se raspaada od takvih udaraca.
Njemu je cilj onesposobiti te ljude za reprodukciju, zatrti im seme. To je nešto već vidjeno u istoriji.Njemu je Mengele idol.
Monstrum.

Lana

pre 12 godina

E sad je stvarno dosta! Pa nismo mi pravoslavni Iran, ili to mozda zelimo da budemo! U zatvor ! I jos nesto, preispitati, ali apsolutno rad svakog svestenika SPC, do poslednjeg... Imalo bi tu da se nadje dosta inkriminisanih dela, od batinanja, lopovluka, pedofilije... Srbija je sekularna drzava i SPC ne sme se vise ni u sta mesati!

Marsovski

pre 12 godina

Kao iskreni vernik, pravoslavni hriscanin, cista srca i savesti, pozivam svu svoju bracu u Hristu da nesto preduzmemo protiv ovog kurjaka u jagnjecoj kozi.Ovog tesko obolelog coveka, kome nije mesto u mantiji. Predlazem da prestanemo da idemo u crkvu sve dok se jerarhija SPC ne trgne i ne raspopi ga.Cini mi se na zalost, da nam je to jos jedino ostalo.Ne zaboravimo da Crkvu Hristovu cinimo i mi, verni narod, a ne samo jerarhija.Ne dozvolimo da zbog ovakvih izgubimo poslednje utociste koje nam je jos preostalo u ovom zlom vremenu.Ako nako zna bolji nacin a slaze se sa mnom i oseca kao ja, voleo bih da ga cujem.

antifilozof

pre 12 godina

Batinom se moze menjati ponasanje pojedinaca bili oni narkomani ili ne. Samo mo treba da se odlucimo. Ili cemo batinu uvesti i u skupstinu ili cemo je ukinuti i u Crnoj travi

Aleksandar

pre 12 godina

Pop leci narkomane, pop u RRA, popovi u skolama, popovi svuda. Da li se zemlja i dalje okrece?!?
(Mr.T, 12. januar 2012 10:50)

Ne svetogrdi! Zemlja je ravna ploca, i kad bi se okretala zavrtelo bi nam se u glavi.

MUKNAVI

pre 12 godina

Dok bude ovaca` koje dovode svoju jagnjad ovome rascupetanom honda popu i trpaju mu novac u dzepove da "leci" bice i lopata preko ledja da ih on "izleci".Stace sve oko njega i te njegove "medecine" kada i on izljibi letvu ozgo` pa do dole..