Nedelja, 01.01.2012.

08:17

Svečano otvoren Most na Adi

Most na Adi svečano je otvoren uz veliki vatromet u novogodišnjoj noći.

Izvor: Tanjug

Sveèano otvoren Most na Adi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

Marija

pre 12 godina

Stanje u Beogradu nije kao u ostatku zemlje. Zato je Djilas jednom s`pravom rekao da Beograd pokrece Srbiju! Ne mozete na ovom mestu da govorite o prezaduzenosti, jer to nije slika Beograda! Ovaj most je mnogo vazan za nas, a i drugi ce zbog njega dolaziti u Beograd! Nadam se da nema potreba da dalje objasnjavam pozitivne multiplikovane efekte! Ni ja nisam srecna zbog stanja u zemlji i strukture vlasti, ali sam veoma srecna sto je na celu grada ovako sposoban covek koji ima sluha i za biznis i za socijalno-ugrozeno stanovnistvo. Navescu samo da je Gradonacelnik Beograda predstavio da ce budzet sada biti vise socijalni nego razvojni! Opustite se malo! Samo pratite kako covek radi! Iskreno, volela bih da sledeca vlada ima vise ljudi nalik Djilasu, volela bih kada bi se politicari ugledali na njega! Volela bih da svi mi zaustavljamo paznju na nekim pametnim stvarima, da se ugledamo na sposobne i da umemo da cenimo ono sto je zaista dobro!

Dedal

pre 12 godina

Pitam se da li su se i hiljade socijalno ugrozenih za koje nista nije uradjeno divili ovom mostu. Definitivno je Djilasova deviza-infrastruktura a ne narod

#

pre 12 godina

@core, 1. januar 2012 18:45
Ako ti ne placas most Beogradu, nego ga Beograd sam placa, zasto bi Beograd placao most tebi.
Imas Pajtica pa nek ti on placa mostove i puteve.
Srbija je izgradila onoliki most kod Beske i autoput i opet cemo da slusamo kuknjavu onih kojima se najvise daje. Za sta vam sluzi Pajtic, kukajte njemu. On sluzi za slikanje i paradiranje sa svojim budzetom od 650 miliona evra.
Hocete da imate poseban budzet, a da vam Srbija i dalje placa sve troskove, dok ostali krajevi nemaju poseban budzet pa jos treba da placaju vojvodini a na sebe da ne trose nista.

Milos

pre 12 godina

nezaposlenost 40%
zaduzenost presla 45%
Srbija pravi most od 500mil(kreditna gradjevina)...ekonomsta racunica= manje goriva i vremena da se predje iz 1 kraja u drugi(smesno-za izgled svaka cast)
moje vidjenje(inace sam student)
1.kredit MORA imati kamatu (stavite 1% na te milione-al je veci)
2.ekonomska isplativost drzave (0 prihodi od mosta)..rashodi...rasveta,odrzavanje i sama cena
3.otplata CE SE vrsiti kroz POREZ-svako ko drugacije tvrdi veze nema sa ekonomijom-jer drugacije prihode drzava ne ostvaruje(90% drzavnih preduzeca su neprofitna-cak su u deficitu)

objasnite vi sad meni-dali je izgled opravdanje,dali biste dali zeni il muzu da uzme telefon od 500eura a vi kasnite ratu za kredit...svako iole realan odgovorice negativno...most je prelep i to ne moze niko pobiti..al nije neophodan...neophodno je dizanje profita i procenta zarade,standarda ljudi...most to ne radi-bilo je i boljih investicija...da podsetim na zeleznicu,eergetski sektor,prehrambeni,stanje na selima....

levijatan

pre 12 godina

Svi oni kojima se ne dopada most,lepo slauf pod misku pa preko Save.
Kad ga vec toliko ne vole mogu malko i da se okupaju.Red bi bio.

Duki

pre 12 godina

Ne shvatam čemu tolika pompa oko jednog mosta koji smo konačno dočekali posle tolikih godina? Da je sreće bilo bi ih još. Razumem ja da treba proslaviti jedno od obećanja koje je (doduše ne još sasvim) ispunjeno, ali ovo više liči na cirkus.

malo se informisi

pre 12 godina

@eee, 1. januar 2012 14:46
Prvo se obavesti pa onda pisi komentare. Most na Adi gradi grad beograd a ne republika. Ako ne zivis u BG ti taj most ne placas.
Most Beska i autoputeve po vojvodini gradi republika. Gde god da zivis ti placas taj most i te puteve.
Dakle most u Beogardu se gradi beogradskim parama, a za Novi Sad itekako odvajamo svi mi, ukljucujuci i Beograd.
Dakle malo se informisi, gde idu pare. Tvoje pare sigurno nisu otisle u most na Adi, ali sigurno jesu otisle u most Beska.

zoran

pre 12 godina

Danas sam presao kolima i bio sam veoma razocaran. A evo sad sam se vratio nazad ali preko gazele od mosta do delta citya je guzva. Na losem mestu je sagradjen pristupne trake su uske sa velikim krivinama sto ce uvek davati sudar ili guzvu. Daj boze da su guzve jer bi svi da vide cudo pa su krenuli kolima.Meni se cini da je promasaj, most je lep ali je na pogresnom mestu. Na carevoj cupriji SEMAFOR da li je to privremeno resenje ili trajno?

why?

pre 12 godina

Ne svidja mi se kako izgleda po danu ali noću sa onim osvetljenjem je ok. Šteta je sto ne izlazi u bloku 45 a ne odmah pored Gazele, bukvalno na 500m. Na toj lokaciji je cele zime magla, pa se veći deo nece videti tokom godine. Ne volim "Brutalizam" u arhitekturi(neokrečen beton na kome se vide tragovi šalovanja), i mislim da je za te pare mogao da ima drugačiji finiš.

Beogradjanka

pre 12 godina

Beogradu je bio neophodan most i naravno da sam veoma zadovoljna, ali o kakvom poklonu pricate. Pa nije Djilas nikome nista poklonio. Kakvi hvalospevi Djilasu. Sve su to nase pare koje smo dali i davacemo. Svi su prosperirali sa mostom. Ovima sto im zahvaljujete i dizete im spomenik a da za tim nema potrebe,jer su se vec ugradili, a mi jer cemo napokon normalnije funkcionisati iz jednog dela grada u drugi. SVIMA SRECNA NOVA GODINA.

Magelan

pre 12 godina

Мост је величанствен и постао је симбол града пре него што је отворен, to je као Golden Gate и Brooklyn Bridge.

Jovan

pre 12 godina

Bitan most. Sad i treba graditi mostove dosta ih je poruseno. I ne treba zaboraviti da je jako bitan za transport kroz Srbiju, a ne samo za glavni grad.

core

pre 12 godina

Jedan drugi most most kod Ade isti kao ovaj na adi ali manji (Ada je mesto u vojvodini kraj tise) zavrsen krajem 2010. godine jos uvek ceka da se zavrsi pristupni magistralni put iz Kikinde, navodno nema para, ne da Beograd.

Црни Ђорђе

pre 12 godina

Вероватно ћемо током изборне кампање доживети да овај мост отварају једно стотинак пута. Представници власти ће овај мост експлоатисати до бесвести пошто им је то једино што могу да покажу грађанима. А и то само ако зажмуримо на то да нас је овај мост до сада коштао 400 милиона евра и тиме постао најскупљи на свету. Правећи медијски циркус од овога власт жели да скрене пажњу грађана са чињеница да нам је привреда уништена, здравство, образовање и држава у целости такође пред колапсом, да свакога дана без посла остаје по неколико стотина па и хиљада људи, стање у земљи је захваљујући садашњој власти постало неиздрживо, а они покушавају да јефтиним триковима преваре грађане и да нас убеде како они раде у нашем интересу. У време када људи немају чиме да прехране себе и своје породице, власт игра на карту да ће им неки мост донети гласове, срамота.

zorz

pre 12 godina

bas me briga ko ga gradio ovi ili oni most ce ostati ....a vi sto kukate da vam treba most u vasem mestu ostanite u njemu gradite dosta vise da dolazite u bg i zauzimate radna mesta nama koji zivimo u ovom gradu.....

Шојић

pre 12 godina

Да ли је то можда у овој земљи постало забрањено критиковати власт, било републичку или градску? Читајући поједине коментаре овде врло лако се може стећи такав утисак. Наравно да ћемо сви користити овај мост ту нема ништа спорно, зашто да га не користимо? Изграђен је од нашег новца, није сигурно Драган Ђилас дао своје паре. Нормално да је Београду потребан нови мост, потребно је још минимум три да би се ефикасно растеретио саобраћај, и управо зато што је потребно изградити још мостова, ја са пуним правом питам колико је коштао овај мост и да ли су за те паре могла бити изграђена два функционална уместо једног велелепног који ће служити за сликање пред изборе? Свакоме ко се иоле разуме у изградњу јасно је да је за тако велику грађевину као што је мост преко Аде цена коју нам сервирају градске власти од 100 милиона евра нереално ниска, осим ако им извођачи радова не раде бесплатно и ако су материјал добили по фабричкој цени, што је врло мало вероватно.

Petar

pre 12 godina

Срећан сам због моста и једва сам га чекао. Ишао сам летос пешке са породицом и јутрос један круг колима али... али људи моји, из смера нбгд 1 трака улаз на мост, једна трака!? Главни улаз са нбгд биће готов за две године (као и улаз са Бановог Брда)!? Шта сте до сада чекали? Овако, испада добили смо једну јако широку ћуприју.

Happy New Year!

pre 12 godina

Svaki politicar u svetu ce isto uciniti. Otvarace i slikace se pored projekata kao da su oni to gradili. Ne vidim nista cudno u tome sto su preko Ade prosetali i Tadic i Djilas. Da jesu imali svoga prakticnog udela da se taj projekat zavrsi, jesu. Na karju dobismo prelepi most, u predvidjenom roku, da spaja ljude i da mu se citav svet divi i Beograd preko discoveryja da posmatraju. Samo cinik od ovog dogadjaja moze da stvori negativan komenatar.

Milos

pre 12 godina

Pogledajmo javni dug nase drzave i zemalja u i van naseg regiona(odnos)...zemlje sa boljom ekonomijom i daleko boljim polozajem ne prave mostove slicnih cena,velicina...zbog cega?pola miliarde dolara investicija koja se NE odplacuje je vise luksuz nego potreba....samo cu reci da je bilo i boljih investicija od te...a pristalice mosta cu samo pitati "kako mislite da ce se taj kredit odplatiti?" a odgovor je kroz POREZ i razne tipove REGISTRACIJA i AKCIZA NA SVE MOGUCE i NEMOGUCE!!!
SRECNA NOVA GODINA SRBIJO! trebace ti dosta SRECE!

novica52

pre 12 godina

Svaki povod koristite da promovišete sebe i svoju propalu politiku, možda doživimo još jedno otvranje ako za to bude potrebno. A dvojac bez kormilara pravi poslednje zaveslaje pre potapanja.

Marko

pre 12 godina

Samo jedno penjanje na most sa novobeogradske strane - skandal. Očajan pristup penjanju sa topčiderske strane - skandal. Zamislite samo koliko će saobraćajnih čepova biti kad krene povratak s posla. Most je na lošem mestu sa lošim penjanjima.

muamua

pre 12 godina

neko ovde rece mi beogradjani smo platili taj most....e pa nismo jos tek cemo...mostovi trebaju beogradu...ovaj ce nam biti ukrasni..sad je vreme za prave korisne mostove...

Бојан Савић

pre 12 godina

(Reuf Bajramović Srbin, 1. januar 2012 13:21)
Видиш, ја живим у општини која је за последње четири године изградила 250 км путева, која нема ни динар кредита, којој је смањен повраћај новца из буџета, зато што спада у развијене општине, и која нон стоп има проблеме са републичком власти зато што је у општини ДСС на власти. Е видиш то је успех, направити 250 км путева, а при том немати ниједан једини динар кредита, лако је задужити се и направити нешто, много већи успех је кад нешто изградиш из сопствених средстава...

milan31

pre 12 godina

koja god vlada dodje,treba da usmeri svoju politiku na selo.hrana je strateski trend.citav svet proizvodi svasta sto je jeftinije nego kod nas,
ali da je hrana kod nas skuplja nego u industrijski razvijenim zemljama to je jedan nosens,zar proizvodi iz plodne sumadije budu skuplji od proizvoda
u nemackoj koja ih uvozi iz spanije,italije...nece nas nahraniti ni fiat ni benaton (koji propada)ni inostrane investicije u sitnu "bizuteriju"
vec nasa baza koji je dragi bog podario srbiji,koja i u natezim vremenima
nije bila gladna.

LJubo iz Nis

pre 12 godina

Dosadili ste Vise sa tim preskupim mostom .Sta mi iz Nisa ,Vranja i Leskovca imam od njega i licnog marketinga beograskog gradonacelnika.

Siniša

pre 12 godina

Beograđani svaka čast, pokazali ste još jednom koliko volite svoj grad i da podržavate one koji rade i grade...kada ovoliki broj ljudi, dobrovoljno, odluči da Novu godinu dočeka pokraj novog mosta to znači da su zadovoljni urađenim, jer da je urađen neki ,,mostić'', samo sa dve trake...niko ne bi ni došao, a oni koji su uvek protiv svega, dežurni kritičari i neradnici, treba da zaćute...Neke partije se hvale da imaju 200.000 članova, a onda, kada treba doći na miting u Beograd ne mogu da skupe, iz cele Srbije, ni 50.000 ljudi, pa prave cirkus zbog propalog mitinga, štrajkuju glađu, žeđu...bruka. Sa druge strane, građani i treba da se interesuju gde se i kako troši novac iz budžeta koji oni pune, to je normalno, a na narednim izborima daće glas onima koji će njihov novac potrošiti na poboljšanje uslova života, a ovaj most će svakako značajno smanjiti gužve u saobraćaju(problem br. 1 u Beogradu) i doći će do značajnih ušteda troškova prevoza(gorivo...)i skratiti vreme transporta. Svako ko je video most i bio na njemu bio je zadivljen njegovom širinom, 45 metara, to je kao da su urađena-spojena dva mosta, pa cena od 120 miliona i nije velika. Sada je ostalo da se urade pristupne saobraćajnice(sa obe strane), koje će koštati još oko 300 miliona. To je cena i istina, koju svaki odbornik skupštine grada Beograda dobro zna(pa i opozicije koja je glasala protiv), a sve ostalo su budalaštine onih koji su samo u Kolubari ukrali jedan most i onih koji nikada ništa nisu radili, a imaju luksuzne nekretnine od nekoliko stotina hiljada evra...

eee

pre 12 godina

@ (Siniša, 1. januar 2012 14:00)
Pa normalno da ce voleti svoj grad kada se samo po Beogradu gradi, i da li su samo Beogradu potrebni mostovi!? A sta je sa ostatkom Srbije! Zasto se toliki novac na primer ne odvaja za Nis ili Novi Sad! Nego bas za Beograd... Zato nam je i drzava takva kakva i jeste! Zato sto se uvek pise kako se samo po Beogradu gradi... A ostatak Srbije isto placa to "izgradjivanje" Beograda! Meni kao gradjaninu ove zemlje koji nije iz Beograda, nista ne znaci taj most! Ali bi mi znacio jedan U MOM GRADU! STOP BEOGRADIZACIJI!

Igor Tintor

pre 12 godina

Vidim da su političari uspeli da nas podele na Beograđanje i Srbiju.Kada ćete shvatiti da su svi isti i pozicija i opozicija,i da hiljade Beograđanja gladuje,kao i vi braćo iz unutrašnjosti.Mislite da su nas Beograđane pitali dali želimo most,i gde i za koju cenu......Briga njih za sve nas,sjaši jedan,dođe drugi,a milijarde odlaze u njihove dzepove,dok ih mi vraćamo.Bojim se da moja Srbija umire,i moj Beograd sa njom.Kad nam stranci i ovi naši isprazne i poslednji dinar,svi će oni otići PINKOMANI,EVROPEJCI,PATRIOTE,a mi ćemo ostati.......i NARAVNO MOST DA SE SA NJIM SLIKAMO.Ako je most ponos vlasti,u zemlji u kojoj drže porez na pelene,u zemlji u kojoj je stotine sela izumrlo,milioni nezaposleni....pa neka se ponose.Ja sigurno neću.Pozdrav Srbijo!

Laponac

pre 12 godina

Most je lep ali mislim da Dragan Djilas nije zaslužio još jedan mandat jer je u Beogradu sve poskupelo za vreme njegove vlasti, donesena je protivustavna odluka o zabrani prodaje alkoholnih pića posle 22h, administracija u Beogradu je spora i korumpirana i time odvraća potencionalne investitore, malo je posla za Beogradjane, nezaposlenost je na jako visokom nivou i mislim da bi fokus treba da bude i na infrastrukturi ali i na jednostavnijoj administraciji i novim radnim mestima za Beogradjanima.

Reuf Bajramović Srbin

pre 12 godina

Ko je bio na mostu noćas, shvata kakva je to izuzetna građevina. Pričam o gređevini ne o političarima. Oni će biti i proći, most će ostati. A onaj ko je zaslužan što taj most postoji i izgleda kako izgleda, svaka mu čast. Most vredi svakog dinara koji je plaćen. A pljuvači na sve živo neka se zapitaju da li su bedni zbog svog stava prema životu ili je nešto drugo u pitanju. Smučilo mi se da slušam kako ljudi u unutrašnjosti pljuju na most u Beogradu zato što oni nemaju rešenje da zarade zbog voje lenjosti.

Zivi bili pa videli

pre 12 godina

Otvarace ga minimum jos jednom ili dvaput. Na beogradskoj strani on ne vodi nikuda i dolazi se na njega nkomplikovano, sto samo govori kakvi su to ''strucnjaci'' smislili. Vreme ce pokazati koji je to promasaj bio a da nam trebaju mostovi - trebaju, i to severnije izmedju Gazele i Brankovog ili juznije gde bi isla obilaznica.

Miki

pre 12 godina

@Pavle

Pavle ,da li treba Đilasa da bude stramota sto gradi mostove,tj. intrasrukturu i objekte u Beogradu,a sto decentralizovani regioni i opstine u Srbiji ne mogu da ociste kanale i deponije u Srbiji.Decentralzaciojom su dobili ''debeo kolač'' iz buđžeta, ali da li su ti Šojići na čelu tih samouprava sposobni da naprave i WC u školama. Istina je da je Beograd najbogatiji,kao i Vojvodina ali da su se davale pare za te regione još 80-tih godina, istina je da su lopuže unazadile jug Srbije, novac je u njihovim đžepovima,a oni su biznismeni po Srbiji,krivi su političari i pravosuđe za takvu situaciju. Šešelj i Milošević, puleni većine građana iz 90-tih su upropastili celu Srbiju,sada je Beograd sa Vojvodinom uspeo da se oporavi,najviše zaslugom novih političara. Đilas je pre dolaska na funkciji imao firmu u inostranstvu, kao i Đelić,a ne kao jedan političar koji se kao srednjoškolac školovao u Engleskoj,sa 25 godina ušao u politiku i stekao bogatstvo prvo kao ministar kod Šešelja ,a sada je demokrata koji kao štrumf Mrgud govori:'' Mrzim mostove''.

sasa

pre 12 godina

Most beogradjanima su poklonili gradjani ostatka Srbije i njima trebate zahvaliti sto zivite lepo.Samo,dokle cemo izdrzati i vas beogradjane na grbaci.

srx

pre 12 godina

@Miroslav

Bahatost beogradskih vlasti? Covjece, ovaj most su platili Beogradjani!!! Zamisli, ljudi platili sopstveni most preko kog ce se roba prevoziti i do tvoje provincije. Htjeo si regionizaciju Srbije? Eto ti, prijatelju. Ti i tvoji sugradjani se skupite pa gradite puteve i mostove u vasem gradu za vase pare ako mislis da ce to da ti umanji glad.

U svakoj drugoj drzavi na svijetu se narod ponosi svojim glavnim gradovima jer su to motori privrede i lice nacije. Ti se uzbudjujes iako dinar iz tvog dzepa nije otisao na ovaj most!?! Pa, sta je sa tobom?

Ti si svjestan da se porez ne dijeli ravnopravno? Tj. bas Beogradjani imaju najvise razloga da se ljute jer vecina sredstava za oporav srbije ide u unutrasnjost zemlje. Dakle, zivis u Beogradu i otkineti se za novi most a i za razvoj selendri u kojima zive raznorazni Miroslavi koji te jos mrze radi nekih bajki koje postoje samo u njihovoj glavi.

Smehotres

pre 12 godina

Fascinantno je koliko je ljudi docekalo Novu na mostu...to dovoljno govori o nama kao ljudima.
Totalno smo izmanipulisani, oprani su nam mozgovi, vreme je za centrifugu(koalicija SNS-DS), pa da lepo svi nestanemo.
Otreznite se ljudi...SVI...a ponajvise vi koji sinoc nista alkoholno niste konzumirali, inace nam propadanje jos dublje sledi kao neminovnost.
Ukljucite mozak, iskljucite TV.

Nikola

pre 12 godina

Naravno da je potrebna decentralizacija, ali shvatite da Beogradu ovo treba. Da li se zapitate što vaše male lokalne upravice sa precednicima ne rade ništa nego lepo zarađuju dolazeći po skupštini i večito pričaju vama kako naravno grad nema para!!!! Pa sami ste birali takve precednike opština!!! Bar jednom budite iole radosni jel suovolepe vesti koje se ne tiču samo Beograda već cele Srbije!

More,...

pre 12 godina

Sve je to lepo gospodo iz Beograda ali da li vi znate da Srbija van Beograda bukvalno gladuje dok vi trošite 100-ne milione evra na mostove,...
(Miroslav, 1. januar 2012 10:41)

Da li Vi gospodine znate da sam ja lično platio Direkciji za gradsko građevinsko zemljište, naknadu za G.G.Z. (dakle, papir), po 300€ za svaki m2 tavana koji sam pripojio svome stanu?

Ima li toga u vašoj "zlostavljanoj" provinciji?

andrija

pre 12 godina

bravo dilas... bravo beograd....drago mi jako...ne vidim zasto ste ljudi protiv mosta i grada...zelim vam jos mostova... od srca za beograd

Kad te svako voda kako i kud hoće, onda si samo stoka!

pre 12 godina

@ (Miroslav, 1. januar 2012 10:41)"

Beograd sa 23% stanovnika Srbije daje 40% BDP Srbije, Vojvodina sa 27% stanovnika Srbije daje 26% BDP Srbije, ostatak Srbije sa 50% stanovnika daje 33% BDP Srbije! Most je sigurno mogao da bude i jeftiniji, i lepši, i odavno završen, ali most služi da se preko njega prelazi reka i zato je napravljen!

Slobodan

pre 12 godina

Prestanite vec jednom sa ulaganjima u taj Beograd.Zaustavite stihisko doseljavanje u Beograd.Juzna Srbija ostaje bez Srba, jer se stvaraju uslovi da jedino u Beogradu moze komforno da se zivi.Uskoro ce mo se stvarno svesti na ,,Beogradski pasaluk,,.

Alex

pre 12 godina

Svima vama koji u svemu vidite zaveru i zasipate nas negativnim komentarima na sve sto se u ovoj drzavi desi, zelim da i u Novoj Godini imate sto vise ovakvih povoda, jer ce to za one normalne ipak znaciti korak napred. Imate most, uzivajte!

MarkoRdZ

pre 12 godina

Ja ne mogu da verujem sta vi ljudi pisete?! Zasto je Vama Beograd kriv sto unutrasnjost zemlje lose zivi?! Nije kriv Beograd i Most na Adi zbog toga. Kriva je vlasr u vasim gradovima. Kako Indjija, Jagodina, Cacak i ostali mogu da privuku investitore i da se lepse zivi u tim gradovima?! Sposobna vlast. Manite se te price da je Beograd kriv za sve. Sto se mosta tice, fenomenalan je. Zaista je vredelo cekati. A to da li je skuplji nego sto bi trebalo da bude... To cemo ostaviti drugima da procene.

bucko

pre 12 godina

Alooo likovi iz Sns-a vama ne daju slobodno ni za Novu godinu..odmorite malo i dzaba toliko pljujete..odrace vas Zuti na izborima samo tako!!!

bre

pre 12 godina

Nijedan gradonačelnik nikada nije izgradio i poklonio most za novu godinu, svaka cast. Lično mi se ne svidja dizajn, i strašno me podseća na masonsku piramidu sa okom na vrhu sa novčanice od 1$. Vreme ce pokazati. Mozda je i oblik sličniji čekiću i sestaru

Ivan

pre 12 godina

Mogao bi neko da pomene koliko je ocajan vatromet bio, i to da smo se smrzavali jer je otvaranje kasnilo pola sata... jedino sto mi je za uspomenu sa otvaranja ostala slika starijeg coveka koji sa zenom odlazi kuci revoltiran uz recenicu: 'opet ste nas slagali, a i mi smo ludi sto smo vam verovali'...

pavle

pre 12 godina

sramota grade most a ostatak srbije ce da vraca kredite koje su uzeli za njega , dok se ne izvrsi potpuna decentalizacija i da finansije sa lokala koristi samo lokal tek tad srbiji ce krenuti na bolje , kazu beogradjani 38000 prosecna plata a kasirka u prokuplju radi za 7000 ceo mesec i subotom sramota , stidite se , nis nemoza da izmesti prugu iz centra grada,po vojvodini kanali zatrpani smecem a vi gradite most , nemozete da se vozite lagodno guzva strasno ostatak srbije zbog vas i nemoze da se vozi kolima jer nema para. sram vas bilo

Miloš

pre 12 godina

Most je super, jedinstven, dato je koliko je dato već sv znamo tu priču i ako su već date tolike pare na njega i ako je stvarno, a jeste, toliko jedinstven ajde sad neko da mi objasni zašto onda ovako JADAN vatromet koji je najvaljivan kao nešto krajnje spektakularno? Pogledajte London,Sidnej, Tajvan, Moskvu itd. itd. e to je spektakularan vatromet.

01.01.2012.

pre 12 godina

Господо мост је отворен сад грађани и грађанке Србије нек отворе своје новчанике да би могли да се врате кредити за овај како је Мрка рекао непотребни мост и наравно за овај опроштајни ватромет Тадића и Ђиласа

pedja

pre 12 godina

Sve najbolje u 2012,zelim ovom napacenom narodu,a ovima sto se ssetkaju po nassim milionima ovako ponosno da odu sto pre u istoriju!!!Siguran sam da ih nikada nece biti u udzbenicima ni za osnovnu sskolu.

Miki

pre 12 godina

Ono sto me je sinoc sokiralo jeste jedna kvazi televizija Svet plus info, koja se po Beogradu reklamira kao "slobodna televizija iza koje ne stoji Djilas i tajkuni". Kada na svim normalnim televizijama ide novogodisnji program oni su citavo vece posvetili pljuvanju novog mosta, gradonacelnika Djilasa i predsednika Tadica. Da se razumemo, nisam ja odusevljen njima dvoma ali svako ko je video propagandu te televizije odmah se setio dnevnika RTS-a iz 1999. i 2000. godine. Uhvatili strucnjaka VElju Ilica da prica o gradnji mosta i o tome kako je neko nesto ukrao. Velja Ilic prica o postenju, apsurdno. Gospodin Vucic verovatno svake noci sanja Djilasa, on mu je nocna mora. Pred prosle lokalne izbore parola im je bila "Gde je most" i nesto slicno. Sada je izgradjen most, sada im ni to ne valja. Uz to, stalno se prica o nekakvom medijskom mraku u Srbiji, a Vucic ne izbija iz emisija raznoraznih sadrzaja, od politickih do zabavnih, prosto ne prodje dan da ga negde ne vidim.

Valter

pre 12 godina

Most je ODLICAN, ali je u administraciji Beograda situacija uzasna, samo se svercuje sa slasa domaca radinost.

Obidji gradonacelnice i administraciju ... mozda i nama POMOGNES ... i POKRENE SE NEKA PRICA ZA IZBORE.

do pobede

Bobbie

pre 12 godina

Па да се година започне мало сликањем.Мислим како без драгог нам председника да почнемо годину.

Sad Malo Ja

pre 12 godina

Evo ovako:
Jutros kad sam se vracao kuci novi most mi nije bio ni usput ali sam zeleo bas tuda da se provezem. I znate sta?! Most je fenomenalan a ovi kojima se ne svidja i misle da je mogao da se napravi bolji nek idu nekim drugim.
Sretna Nova 2012!!!

Lemi

pre 12 godina

@ (Helios, 1. januar 2012 10:25)
Da li je moguce da je iko popasao tu pricu koju siris!?
Fascinatno, majke mi.


@ (Miroslav, 1. januar 2012 10:41)
Da li je moguce da si toliko sitna i ljubomorna dusa, toliko patetican mali covek?
Kakve veze ima taj most sa onim o cemu pises!? To sto je vecina provincije razmazena, inertna i umesto da smisli nacine kako nesto da obnovi, kreira, zacne, itd. - uvek je lakse ubaciti pljuvacne zlezde u 5. brzinu i oplesti po Beogradu i Beogradjanima, umesto po sopstvenoj nesposobnoj lokalnoj vlasti i sopstvenom mentalitetu i ponasanju.

Dobrovoljno cete se odcepiti? Samo napred, do vidjenja i zatvorite vrata za sobom, ako ste svi takvi.

gagi67

pre 12 godina

Lepo ali Beogradu treba još mostova.Naravno ne ovako skupih.Ja nekako uvek primetim neke negativne strane projekta a to su:Viseći most u ravnici?(šta je sledeće, ski centar u Subotici?).Zašto praviti most na najširem delu reke uz splet prilaznih puteva koji su stvarno ruglo.Most se završava prema topčiderskoj šumi koja nazivamo plućima Beograda(kojoj neminivno sledi kancer).Takođe se nadam da konjima na hipodromu neće smetati smog i buka.Na kraju treba pozdraviti svaki napor da Beograd dobije normalan saobraćaj ali naravno vodeći računa o ekonomiji da nebi došli u situaciju da nam automobil bude skuplji od kuće.

Grujica

pre 12 godina

Vi iz Srbije sto samo kukate na Beograd, treba da se uzmete u pamet i da molite Djilasa da pristane da bude premijer Srbije. tako ce cela Srbija krenuti napred. Sve dok ste besni i spremni samo da kukate i da glasate za Tomu, tako ce vam i biti. ...Dragan Djilas ...ponos Srbije...

uskok

pre 12 godina

Most je stvarno bio potreban i stvarno dobro izgleda, ali nije ga djilas poklonio (sagradio) beogradjanima, vec su to platili iz gradske kase i iz uzetih kredita. Zasto ne kazu koliko kosta taj most i zbog cega toliko kosta. Zar nije primerenije ovoj ekonomskoj situaciji izgraditi jeftiniji, obican most, da sluzi svrsi, a ne da se preko njega POKUSAJU dobiti politicki poeni. Da li su tadic i djilas svesni da privrede u Beogradu NEMA, i da nema ko da placa poreze iz kojih ce sledecih 30 godina biti otplacivani krediti za taj most. Josh kao da je to malo, uzimaju strane strucnjake za vatromet, koji i nije bio toliko dobar, i placaju ih basnoslovno (za beogradske pojmove).
Bash me interesuje zavrsni racun gradske opstine, kako li ce da prikriju ogromne izdatke.

alex

pre 12 godina

Dok nad novim mostom vatromet svetli sirom Srbije se sluzi opelo za Crnu Travu, Kursumliju, Lebane, Knjazevac... bas lepo, trebace vam jos novih mostova, kad sva ova mesta prestanu da postoje postace vam tesan i ovaj most.

Mirjana

pre 12 godina

Treba gledati siru sliku,most je divan a nadasve i olaksava putovanje i tako popravlja kvalitet zivota.Nije sve u novcu koji ne bi videli i imali ni ovako ni onako,most bar dobismo. Divan gest gradonacelnika za otvaranje u novogodisnjoj noci.Tadica me podseti na vic zasto roditelji deci vise ne kupuju cokolade? Pa da Tadic ne dodje na otvaranje :-)

Helios

pre 12 godina

"Lele kakav most!Bravo za predsednika i gradonacelnika.Zahvaljujuci njima imamo most.Ostavice nesto da ih narod pamti."
Ajde ovako: umesto manje od sto eura, od kojih 70 ostaje ovde, svakog u Bgd most košta iz njegovog džepa preko 200 eura, od kojih ni 30 ne ostaju ovde. Kad si tako srećan a i bistar, dođi sutra u 12 ispod sata na Trgu Republike i daj mi mojih 120 eura, pa onda bude srećan zauvek!

Miroslav

pre 12 godina

Sve je to lepo gospodo iz Beograda ali da li vi znate da Srbija van Beograda bukvalno gladuje dok vi trošite 100-ne milione evra na mostove, kada ćete izvršiti regionalizaciju Srbije da se izbegne raspad države jer građani Srbije imaju sve manje i manje strpljenja za bahatost beogradskih vlasti i na ivici su od dobrovoljnog otcepljenja od Beograda?

Banovo Brdo

pre 12 godina

@Sixto, Novi Sad, 1. januar 2012 09:25
e kad se setim onog grejanja vama u Novom Sadu 15% skuplje,u subotici 12%,ali u Beogradu 30%.Kad se setim zabrane alkohola u svim gradovima ustavni sud rekao da je uredba nistavna,samo u Beogradu nije.Pa kad se setim da on ima 27 poslova,Kosarkaski savez,a od 2 miliona CC milion nema doslovce sta da jede,doslovce govori o gradonacelniku.
I ako na izbore ne izlazim ni 3 ovakva mosta mu nece pomoci.Most je specifican po materijalu,ali po arhitektonskom resenju Copy paste:sve je to lepo,samo nemam pojma ko ce sve to placati,privreda Beograda kroz trgovacke marze i grejanje?

ne dzeparite narod vise!

pre 12 godina

most je super i prelep,a gradska administracija(ovi sto pisu hvalospeve Djilasu)treba da dobije otkaze ili smanjenje plata,da bi Beogradjani prodisali, zbog najskupljih taksi i nadoknada na svetu!

mail

pre 12 godina

Da ne poveruje covek koliko zamlata u ovom gradu. Svoje slobodno vreme da trosim na neciju prezentaciju ?? Pa to mogu samo zaludni ljudi i neradnici.

zika

pre 12 godina

Lep je i potreban nema sta a i nama u unutrasnjosti su potrebni i mostovi i jos puno sta, ali to vas ne interesuje mi smo za vas samo individue, odvojite malo pare i asfaltirajte ulucu u nekom selu u CUPRIJSKOJ opstini pa makar to bio i Ostrikovac srecna 2012. svima.

SRECNA NOVA GODINA!

pre 12 godina

Vidite vi kako je ovaj nas Gradonacelnik covek po meri!! Cele godine je obilazio most sa slemom i nadgledao radove, a sada, kada je sve zavrseno, prosetao je sa porodicom i prijateljima i svoj uspeh podelio sa svima nama!! Beogradjani ce to zauvek pamtiti!!

nena

pre 12 godina

Ovo je istorijski događaj. Mostovi,posebno ovakav,koji je u rangu svetskih, stvarno je nešto na što treba da budemo ponosni.
Netreba obraćati pažnju na ironične komentare onih koji nemaju svest šta i koliko znači ovaj most .
Mogu samo da kažem predivno i svaka čast gradskoj vlasti.
Srećan most Beograđanima i priateljima Beograda!Srećna Vam i uspešna nova 2012!

Radomir Belacevic

pre 12 godina

Pa gde pustise onaj vatromet iz Sidneja da nas ubije u pojam. A i oni su "ludaci" eeee 6 miliona dolara za vatromet u odnosu na nasih 300kg dirigovanih wairlesom aiiiii. Bolji im je vatromet ali je nas most lepsi! KRK :-)

lala iz novoga sada

pre 12 godina

Na stranu politicari i njihovo slikanje na mostu. Ovaj most ce puno znaciti gradjanima beograda sa obe strane save. Verujte mi da znam sta pisem, kada su mostovi, odnosno njihov nedostatak, u pitanju.
SNG

Kul

pre 12 godina

Odličan!Koliko je koštao, koliko puta su se političari reklamirali po njemu i koliko moraš da budeš politički očajan da o mostu pričaš 6 meseci?

sjajno!

pre 12 godina

Gradonacelnik poklonio most Beogradjanima i prosetao sa njima u Novogodisnjoj noci! I? Je l` ste videli vi to negde?! Ma, najbolji Gradonacelnik na celom svetu!!!!!!!!!

Sixto, Novi Sad

pre 12 godina

U novogodisnjoj noci otklipsati da bi gledao most i presao preko njega, sto ces raditi narednih godina do kraja zivota...

DS dobija izbore glat due to lack of brain!

ne dzeparite narod vise!

pre 12 godina

most je super i prelep,a gradska administracija(ovi sto pisu hvalospeve Djilasu)treba da dobije otkaze ili smanjenje plata,da bi Beogradjani prodisali, zbog najskupljih taksi i nadoknada na svetu!

Banovo Brdo

pre 12 godina

@Sixto, Novi Sad, 1. januar 2012 09:25
e kad se setim onog grejanja vama u Novom Sadu 15% skuplje,u subotici 12%,ali u Beogradu 30%.Kad se setim zabrane alkohola u svim gradovima ustavni sud rekao da je uredba nistavna,samo u Beogradu nije.Pa kad se setim da on ima 27 poslova,Kosarkaski savez,a od 2 miliona CC milion nema doslovce sta da jede,doslovce govori o gradonacelniku.
I ako na izbore ne izlazim ni 3 ovakva mosta mu nece pomoci.Most je specifican po materijalu,ali po arhitektonskom resenju Copy paste:sve je to lepo,samo nemam pojma ko ce sve to placati,privreda Beograda kroz trgovacke marze i grejanje?

Helios

pre 12 godina

"Lele kakav most!Bravo za predsednika i gradonacelnika.Zahvaljujuci njima imamo most.Ostavice nesto da ih narod pamti."
Ajde ovako: umesto manje od sto eura, od kojih 70 ostaje ovde, svakog u Bgd most košta iz njegovog džepa preko 200 eura, od kojih ni 30 ne ostaju ovde. Kad si tako srećan a i bistar, dođi sutra u 12 ispod sata na Trgu Republike i daj mi mojih 120 eura, pa onda bude srećan zauvek!

Kul

pre 12 godina

Odličan!Koliko je koštao, koliko puta su se političari reklamirali po njemu i koliko moraš da budeš politički očajan da o mostu pričaš 6 meseci?

pedja

pre 12 godina

Sve najbolje u 2012,zelim ovom napacenom narodu,a ovima sto se ssetkaju po nassim milionima ovako ponosno da odu sto pre u istoriju!!!Siguran sam da ih nikada nece biti u udzbenicima ni za osnovnu sskolu.

Miroslav

pre 12 godina

Sve je to lepo gospodo iz Beograda ali da li vi znate da Srbija van Beograda bukvalno gladuje dok vi trošite 100-ne milione evra na mostove, kada ćete izvršiti regionalizaciju Srbije da se izbegne raspad države jer građani Srbije imaju sve manje i manje strpljenja za bahatost beogradskih vlasti i na ivici su od dobrovoljnog otcepljenja od Beograda?

gagi67

pre 12 godina

Lepo ali Beogradu treba još mostova.Naravno ne ovako skupih.Ja nekako uvek primetim neke negativne strane projekta a to su:Viseći most u ravnici?(šta je sledeće, ski centar u Subotici?).Zašto praviti most na najširem delu reke uz splet prilaznih puteva koji su stvarno ruglo.Most se završava prema topčiderskoj šumi koja nazivamo plućima Beograda(kojoj neminivno sledi kancer).Takođe se nadam da konjima na hipodromu neće smetati smog i buka.Na kraju treba pozdraviti svaki napor da Beograd dobije normalan saobraćaj ali naravno vodeći računa o ekonomiji da nebi došli u situaciju da nam automobil bude skuplji od kuće.

Sixto, Novi Sad

pre 12 godina

U novogodisnjoj noci otklipsati da bi gledao most i presao preko njega, sto ces raditi narednih godina do kraja zivota...

DS dobija izbore glat due to lack of brain!

Kad te svako voda kako i kud hoće, onda si samo stoka!

pre 12 godina

@ (Miroslav, 1. januar 2012 10:41)"

Beograd sa 23% stanovnika Srbije daje 40% BDP Srbije, Vojvodina sa 27% stanovnika Srbije daje 26% BDP Srbije, ostatak Srbije sa 50% stanovnika daje 33% BDP Srbije! Most je sigurno mogao da bude i jeftiniji, i lepši, i odavno završen, ali most služi da se preko njega prelazi reka i zato je napravljen!

01.01.2012.

pre 12 godina

Господо мост је отворен сад грађани и грађанке Србије нек отворе своје новчанике да би могли да се врате кредити за овај како је Мрка рекао непотребни мост и наравно за овај опроштајни ватромет Тадића и Ђиласа

Zivi bili pa videli

pre 12 godina

Otvarace ga minimum jos jednom ili dvaput. Na beogradskoj strani on ne vodi nikuda i dolazi se na njega nkomplikovano, sto samo govori kakvi su to ''strucnjaci'' smislili. Vreme ce pokazati koji je to promasaj bio a da nam trebaju mostovi - trebaju, i to severnije izmedju Gazele i Brankovog ili juznije gde bi isla obilaznica.

mail

pre 12 godina

Da ne poveruje covek koliko zamlata u ovom gradu. Svoje slobodno vreme da trosim na neciju prezentaciju ?? Pa to mogu samo zaludni ljudi i neradnici.

nena

pre 12 godina

Ovo je istorijski događaj. Mostovi,posebno ovakav,koji je u rangu svetskih, stvarno je nešto na što treba da budemo ponosni.
Netreba obraćati pažnju na ironične komentare onih koji nemaju svest šta i koliko znači ovaj most .
Mogu samo da kažem predivno i svaka čast gradskoj vlasti.
Srećan most Beograđanima i priateljima Beograda!Srećna Vam i uspešna nova 2012!

SRECNA NOVA GODINA!

pre 12 godina

Vidite vi kako je ovaj nas Gradonacelnik covek po meri!! Cele godine je obilazio most sa slemom i nadgledao radove, a sada, kada je sve zavrseno, prosetao je sa porodicom i prijateljima i svoj uspeh podelio sa svima nama!! Beogradjani ce to zauvek pamtiti!!

Laponac

pre 12 godina

Most je lep ali mislim da Dragan Djilas nije zaslužio još jedan mandat jer je u Beogradu sve poskupelo za vreme njegove vlasti, donesena je protivustavna odluka o zabrani prodaje alkoholnih pića posle 22h, administracija u Beogradu je spora i korumpirana i time odvraća potencionalne investitore, malo je posla za Beogradjane, nezaposlenost je na jako visokom nivou i mislim da bi fokus treba da bude i na infrastrukturi ali i na jednostavnijoj administraciji i novim radnim mestima za Beogradjanima.

Radomir Belacevic

pre 12 godina

Pa gde pustise onaj vatromet iz Sidneja da nas ubije u pojam. A i oni su "ludaci" eeee 6 miliona dolara za vatromet u odnosu na nasih 300kg dirigovanih wairlesom aiiiii. Bolji im je vatromet ali je nas most lepsi! KRK :-)

LJubo iz Nis

pre 12 godina

Dosadili ste Vise sa tim preskupim mostom .Sta mi iz Nisa ,Vranja i Leskovca imam od njega i licnog marketinga beograskog gradonacelnika.

Smehotres

pre 12 godina

Fascinantno je koliko je ljudi docekalo Novu na mostu...to dovoljno govori o nama kao ljudima.
Totalno smo izmanipulisani, oprani su nam mozgovi, vreme je za centrifugu(koalicija SNS-DS), pa da lepo svi nestanemo.
Otreznite se ljudi...SVI...a ponajvise vi koji sinoc nista alkoholno niste konzumirali, inace nam propadanje jos dublje sledi kao neminovnost.
Ukljucite mozak, iskljucite TV.

Igor Tintor

pre 12 godina

Vidim da su političari uspeli da nas podele na Beograđanje i Srbiju.Kada ćete shvatiti da su svi isti i pozicija i opozicija,i da hiljade Beograđanja gladuje,kao i vi braćo iz unutrašnjosti.Mislite da su nas Beograđane pitali dali želimo most,i gde i za koju cenu......Briga njih za sve nas,sjaši jedan,dođe drugi,a milijarde odlaze u njihove dzepove,dok ih mi vraćamo.Bojim se da moja Srbija umire,i moj Beograd sa njom.Kad nam stranci i ovi naši isprazne i poslednji dinar,svi će oni otići PINKOMANI,EVROPEJCI,PATRIOTE,a mi ćemo ostati.......i NARAVNO MOST DA SE SA NJIM SLIKAMO.Ako je most ponos vlasti,u zemlji u kojoj drže porez na pelene,u zemlji u kojoj je stotine sela izumrlo,milioni nezaposleni....pa neka se ponose.Ja sigurno neću.Pozdrav Srbijo!

sjajno!

pre 12 godina

Gradonacelnik poklonio most Beogradjanima i prosetao sa njima u Novogodisnjoj noci! I? Je l` ste videli vi to negde?! Ma, najbolji Gradonacelnik na celom svetu!!!!!!!!!

MarkoRdZ

pre 12 godina

Ja ne mogu da verujem sta vi ljudi pisete?! Zasto je Vama Beograd kriv sto unutrasnjost zemlje lose zivi?! Nije kriv Beograd i Most na Adi zbog toga. Kriva je vlasr u vasim gradovima. Kako Indjija, Jagodina, Cacak i ostali mogu da privuku investitore i da se lepse zivi u tim gradovima?! Sposobna vlast. Manite se te price da je Beograd kriv za sve. Sto se mosta tice, fenomenalan je. Zaista je vredelo cekati. A to da li je skuplji nego sto bi trebalo da bude... To cemo ostaviti drugima da procene.

Marko

pre 12 godina

Samo jedno penjanje na most sa novobeogradske strane - skandal. Očajan pristup penjanju sa topčiderske strane - skandal. Zamislite samo koliko će saobraćajnih čepova biti kad krene povratak s posla. Most je na lošem mestu sa lošim penjanjima.

Miki

pre 12 godina

Ono sto me je sinoc sokiralo jeste jedna kvazi televizija Svet plus info, koja se po Beogradu reklamira kao "slobodna televizija iza koje ne stoji Djilas i tajkuni". Kada na svim normalnim televizijama ide novogodisnji program oni su citavo vece posvetili pljuvanju novog mosta, gradonacelnika Djilasa i predsednika Tadica. Da se razumemo, nisam ja odusevljen njima dvoma ali svako ko je video propagandu te televizije odmah se setio dnevnika RTS-a iz 1999. i 2000. godine. Uhvatili strucnjaka VElju Ilica da prica o gradnji mosta i o tome kako je neko nesto ukrao. Velja Ilic prica o postenju, apsurdno. Gospodin Vucic verovatno svake noci sanja Djilasa, on mu je nocna mora. Pred prosle lokalne izbore parola im je bila "Gde je most" i nesto slicno. Sada je izgradjen most, sada im ni to ne valja. Uz to, stalno se prica o nekakvom medijskom mraku u Srbiji, a Vucic ne izbija iz emisija raznoraznih sadrzaja, od politickih do zabavnih, prosto ne prodje dan da ga negde ne vidim.

Sad Malo Ja

pre 12 godina

Evo ovako:
Jutros kad sam se vracao kuci novi most mi nije bio ni usput ali sam zeleo bas tuda da se provezem. I znate sta?! Most je fenomenalan a ovi kojima se ne svidja i misle da je mogao da se napravi bolji nek idu nekim drugim.
Sretna Nova 2012!!!

More,...

pre 12 godina

Sve je to lepo gospodo iz Beograda ali da li vi znate da Srbija van Beograda bukvalno gladuje dok vi trošite 100-ne milione evra na mostove,...
(Miroslav, 1. januar 2012 10:41)

Da li Vi gospodine znate da sam ja lično platio Direkciji za gradsko građevinsko zemljište, naknadu za G.G.Z. (dakle, papir), po 300€ za svaki m2 tavana koji sam pripojio svome stanu?

Ima li toga u vašoj "zlostavljanoj" provinciji?

srx

pre 12 godina

@Miroslav

Bahatost beogradskih vlasti? Covjece, ovaj most su platili Beogradjani!!! Zamisli, ljudi platili sopstveni most preko kog ce se roba prevoziti i do tvoje provincije. Htjeo si regionizaciju Srbije? Eto ti, prijatelju. Ti i tvoji sugradjani se skupite pa gradite puteve i mostove u vasem gradu za vase pare ako mislis da ce to da ti umanji glad.

U svakoj drugoj drzavi na svijetu se narod ponosi svojim glavnim gradovima jer su to motori privrede i lice nacije. Ti se uzbudjujes iako dinar iz tvog dzepa nije otisao na ovaj most!?! Pa, sta je sa tobom?

Ti si svjestan da se porez ne dijeli ravnopravno? Tj. bas Beogradjani imaju najvise razloga da se ljute jer vecina sredstava za oporav srbije ide u unutrasnjost zemlje. Dakle, zivis u Beogradu i otkineti se za novi most a i za razvoj selendri u kojima zive raznorazni Miroslavi koji te jos mrze radi nekih bajki koje postoje samo u njihovoj glavi.

muamua

pre 12 godina

neko ovde rece mi beogradjani smo platili taj most....e pa nismo jos tek cemo...mostovi trebaju beogradu...ovaj ce nam biti ukrasni..sad je vreme za prave korisne mostove...

eee

pre 12 godina

@ (Siniša, 1. januar 2012 14:00)
Pa normalno da ce voleti svoj grad kada se samo po Beogradu gradi, i da li su samo Beogradu potrebni mostovi!? A sta je sa ostatkom Srbije! Zasto se toliki novac na primer ne odvaja za Nis ili Novi Sad! Nego bas za Beograd... Zato nam je i drzava takva kakva i jeste! Zato sto se uvek pise kako se samo po Beogradu gradi... A ostatak Srbije isto placa to "izgradjivanje" Beograda! Meni kao gradjaninu ove zemlje koji nije iz Beograda, nista ne znaci taj most! Ali bi mi znacio jedan U MOM GRADU! STOP BEOGRADIZACIJI!

Happy New Year!

pre 12 godina

Svaki politicar u svetu ce isto uciniti. Otvarace i slikace se pored projekata kao da su oni to gradili. Ne vidim nista cudno u tome sto su preko Ade prosetali i Tadic i Djilas. Da jesu imali svoga prakticnog udela da se taj projekat zavrsi, jesu. Na karju dobismo prelepi most, u predvidjenom roku, da spaja ljude i da mu se citav svet divi i Beograd preko discoveryja da posmatraju. Samo cinik od ovog dogadjaja moze da stvori negativan komenatar.

bucko

pre 12 godina

Alooo likovi iz Sns-a vama ne daju slobodno ni za Novu godinu..odmorite malo i dzaba toliko pljujete..odrace vas Zuti na izborima samo tako!!!

andrija

pre 12 godina

bravo dilas... bravo beograd....drago mi jako...ne vidim zasto ste ljudi protiv mosta i grada...zelim vam jos mostova... od srca za beograd

Бојан Савић

pre 12 godina

(Reuf Bajramović Srbin, 1. januar 2012 13:21)
Видиш, ја живим у општини која је за последње четири године изградила 250 км путева, која нема ни динар кредита, којој је смањен повраћај новца из буџета, зато што спада у развијене општине, и која нон стоп има проблеме са републичком власти зато што је у општини ДСС на власти. Е видиш то је успех, направити 250 км путева, а при том немати ниједан једини динар кредита, лако је задужити се и направити нешто, много већи успех је кад нешто изградиш из сопствених средстава...

Reuf Bajramović Srbin

pre 12 godina

Ko je bio na mostu noćas, shvata kakva je to izuzetna građevina. Pričam o gređevini ne o političarima. Oni će biti i proći, most će ostati. A onaj ko je zaslužan što taj most postoji i izgleda kako izgleda, svaka mu čast. Most vredi svakog dinara koji je plaćen. A pljuvači na sve živo neka se zapitaju da li su bedni zbog svog stava prema životu ili je nešto drugo u pitanju. Smučilo mi se da slušam kako ljudi u unutrašnjosti pljuju na most u Beogradu zato što oni nemaju rešenje da zarade zbog voje lenjosti.

novica52

pre 12 godina

Svaki povod koristite da promovišete sebe i svoju propalu politiku, možda doživimo još jedno otvranje ako za to bude potrebno. A dvojac bez kormilara pravi poslednje zaveslaje pre potapanja.

Siniša

pre 12 godina

Beograđani svaka čast, pokazali ste još jednom koliko volite svoj grad i da podržavate one koji rade i grade...kada ovoliki broj ljudi, dobrovoljno, odluči da Novu godinu dočeka pokraj novog mosta to znači da su zadovoljni urađenim, jer da je urađen neki ,,mostić'', samo sa dve trake...niko ne bi ni došao, a oni koji su uvek protiv svega, dežurni kritičari i neradnici, treba da zaćute...Neke partije se hvale da imaju 200.000 članova, a onda, kada treba doći na miting u Beograd ne mogu da skupe, iz cele Srbije, ni 50.000 ljudi, pa prave cirkus zbog propalog mitinga, štrajkuju glađu, žeđu...bruka. Sa druge strane, građani i treba da se interesuju gde se i kako troši novac iz budžeta koji oni pune, to je normalno, a na narednim izborima daće glas onima koji će njihov novac potrošiti na poboljšanje uslova života, a ovaj most će svakako značajno smanjiti gužve u saobraćaju(problem br. 1 u Beogradu) i doći će do značajnih ušteda troškova prevoza(gorivo...)i skratiti vreme transporta. Svako ko je video most i bio na njemu bio je zadivljen njegovom širinom, 45 metara, to je kao da su urađena-spojena dva mosta, pa cena od 120 miliona i nije velika. Sada je ostalo da se urade pristupne saobraćajnice(sa obe strane), koje će koštati još oko 300 miliona. To je cena i istina, koju svaki odbornik skupštine grada Beograda dobro zna(pa i opozicije koja je glasala protiv), a sve ostalo su budalaštine onih koji su samo u Kolubari ukrali jedan most i onih koji nikada ništa nisu radili, a imaju luksuzne nekretnine od nekoliko stotina hiljada evra...

Milos

pre 12 godina

Pogledajmo javni dug nase drzave i zemalja u i van naseg regiona(odnos)...zemlje sa boljom ekonomijom i daleko boljim polozajem ne prave mostove slicnih cena,velicina...zbog cega?pola miliarde dolara investicija koja se NE odplacuje je vise luksuz nego potreba....samo cu reci da je bilo i boljih investicija od te...a pristalice mosta cu samo pitati "kako mislite da ce se taj kredit odplatiti?" a odgovor je kroz POREZ i razne tipove REGISTRACIJA i AKCIZA NA SVE MOGUCE i NEMOGUCE!!!
SRECNA NOVA GODINA SRBIJO! trebace ti dosta SRECE!

uskok

pre 12 godina

Most je stvarno bio potreban i stvarno dobro izgleda, ali nije ga djilas poklonio (sagradio) beogradjanima, vec su to platili iz gradske kase i iz uzetih kredita. Zasto ne kazu koliko kosta taj most i zbog cega toliko kosta. Zar nije primerenije ovoj ekonomskoj situaciji izgraditi jeftiniji, obican most, da sluzi svrsi, a ne da se preko njega POKUSAJU dobiti politicki poeni. Da li su tadic i djilas svesni da privrede u Beogradu NEMA, i da nema ko da placa poreze iz kojih ce sledecih 30 godina biti otplacivani krediti za taj most. Josh kao da je to malo, uzimaju strane strucnjake za vatromet, koji i nije bio toliko dobar, i placaju ih basnoslovno (za beogradske pojmove).
Bash me interesuje zavrsni racun gradske opstine, kako li ce da prikriju ogromne izdatke.

Slobodan

pre 12 godina

Prestanite vec jednom sa ulaganjima u taj Beograd.Zaustavite stihisko doseljavanje u Beograd.Juzna Srbija ostaje bez Srba, jer se stvaraju uslovi da jedino u Beogradu moze komforno da se zivi.Uskoro ce mo se stvarno svesti na ,,Beogradski pasaluk,,.

Alex

pre 12 godina

Svima vama koji u svemu vidite zaveru i zasipate nas negativnim komentarima na sve sto se u ovoj drzavi desi, zelim da i u Novoj Godini imate sto vise ovakvih povoda, jer ce to za one normalne ipak znaciti korak napred. Imate most, uzivajte!

Ivan

pre 12 godina

Mogao bi neko da pomene koliko je ocajan vatromet bio, i to da smo se smrzavali jer je otvaranje kasnilo pola sata... jedino sto mi je za uspomenu sa otvaranja ostala slika starijeg coveka koji sa zenom odlazi kuci revoltiran uz recenicu: 'opet ste nas slagali, a i mi smo ludi sto smo vam verovali'...

Lemi

pre 12 godina

@ (Helios, 1. januar 2012 10:25)
Da li je moguce da je iko popasao tu pricu koju siris!?
Fascinatno, majke mi.


@ (Miroslav, 1. januar 2012 10:41)
Da li je moguce da si toliko sitna i ljubomorna dusa, toliko patetican mali covek?
Kakve veze ima taj most sa onim o cemu pises!? To sto je vecina provincije razmazena, inertna i umesto da smisli nacine kako nesto da obnovi, kreira, zacne, itd. - uvek je lakse ubaciti pljuvacne zlezde u 5. brzinu i oplesti po Beogradu i Beogradjanima, umesto po sopstvenoj nesposobnoj lokalnoj vlasti i sopstvenom mentalitetu i ponasanju.

Dobrovoljno cete se odcepiti? Samo napred, do vidjenja i zatvorite vrata za sobom, ako ste svi takvi.

Petar

pre 12 godina

Срећан сам због моста и једва сам га чекао. Ишао сам летос пешке са породицом и јутрос један круг колима али... али људи моји, из смера нбгд 1 трака улаз на мост, једна трака!? Главни улаз са нбгд биће готов за две године (као и улаз са Бановог Брда)!? Шта сте до сада чекали? Овако, испада добили смо једну јако широку ћуприју.

Црни Ђорђе

pre 12 godina

Вероватно ћемо током изборне кампање доживети да овај мост отварају једно стотинак пута. Представници власти ће овај мост експлоатисати до бесвести пошто им је то једино што могу да покажу грађанима. А и то само ако зажмуримо на то да нас је овај мост до сада коштао 400 милиона евра и тиме постао најскупљи на свету. Правећи медијски циркус од овога власт жели да скрене пажњу грађана са чињеница да нам је привреда уништена, здравство, образовање и држава у целости такође пред колапсом, да свакога дана без посла остаје по неколико стотина па и хиљада људи, стање у земљи је захваљујући садашњој власти постало неиздрживо, а они покушавају да јефтиним триковима преваре грађане и да нас убеде како они раде у нашем интересу. У време када људи немају чиме да прехране себе и своје породице, власт игра на карту да ће им неки мост донети гласове, срамота.

Miki

pre 12 godina

@Pavle

Pavle ,da li treba Đilasa da bude stramota sto gradi mostove,tj. intrasrukturu i objekte u Beogradu,a sto decentralizovani regioni i opstine u Srbiji ne mogu da ociste kanale i deponije u Srbiji.Decentralzaciojom su dobili ''debeo kolač'' iz buđžeta, ali da li su ti Šojići na čelu tih samouprava sposobni da naprave i WC u školama. Istina je da je Beograd najbogatiji,kao i Vojvodina ali da su se davale pare za te regione još 80-tih godina, istina je da su lopuže unazadile jug Srbije, novac je u njihovim đžepovima,a oni su biznismeni po Srbiji,krivi su političari i pravosuđe za takvu situaciju. Šešelj i Milošević, puleni većine građana iz 90-tih su upropastili celu Srbiju,sada je Beograd sa Vojvodinom uspeo da se oporavi,najviše zaslugom novih političara. Đilas je pre dolaska na funkciji imao firmu u inostranstvu, kao i Đelić,a ne kao jedan političar koji se kao srednjoškolac školovao u Engleskoj,sa 25 godina ušao u politiku i stekao bogatstvo prvo kao ministar kod Šešelja ,a sada je demokrata koji kao štrumf Mrgud govori:'' Mrzim mostove''.

Grujica

pre 12 godina

Vi iz Srbije sto samo kukate na Beograd, treba da se uzmete u pamet i da molite Djilasa da pristane da bude premijer Srbije. tako ce cela Srbija krenuti napred. Sve dok ste besni i spremni samo da kukate i da glasate za Tomu, tako ce vam i biti. ...Dragan Djilas ...ponos Srbije...

Mirjana

pre 12 godina

Treba gledati siru sliku,most je divan a nadasve i olaksava putovanje i tako popravlja kvalitet zivota.Nije sve u novcu koji ne bi videli i imali ni ovako ni onako,most bar dobismo. Divan gest gradonacelnika za otvaranje u novogodisnjoj noci.Tadica me podseti na vic zasto roditelji deci vise ne kupuju cokolade? Pa da Tadic ne dodje na otvaranje :-)

Шојић

pre 12 godina

Да ли је то можда у овој земљи постало забрањено критиковати власт, било републичку или градску? Читајући поједине коментаре овде врло лако се може стећи такав утисак. Наравно да ћемо сви користити овај мост ту нема ништа спорно, зашто да га не користимо? Изграђен је од нашег новца, није сигурно Драган Ђилас дао своје паре. Нормално да је Београду потребан нови мост, потребно је још минимум три да би се ефикасно растеретио саобраћај, и управо зато што је потребно изградити још мостова, ја са пуним правом питам колико је коштао овај мост и да ли су за те паре могла бити изграђена два функционална уместо једног велелепног који ће служити за сликање пред изборе? Свакоме ко се иоле разуме у изградњу јасно је да је за тако велику грађевину као што је мост преко Аде цена коју нам сервирају градске власти од 100 милиона евра нереално ниска, осим ако им извођачи радова не раде бесплатно и ако су материјал добили по фабричкој цени, што је врло мало вероватно.

milan31

pre 12 godina

koja god vlada dodje,treba da usmeri svoju politiku na selo.hrana je strateski trend.citav svet proizvodi svasta sto je jeftinije nego kod nas,
ali da je hrana kod nas skuplja nego u industrijski razvijenim zemljama to je jedan nosens,zar proizvodi iz plodne sumadije budu skuplji od proizvoda
u nemackoj koja ih uvozi iz spanije,italije...nece nas nahraniti ni fiat ni benaton (koji propada)ni inostrane investicije u sitnu "bizuteriju"
vec nasa baza koji je dragi bog podario srbiji,koja i u natezim vremenima
nije bila gladna.

malo se informisi

pre 12 godina

@eee, 1. januar 2012 14:46
Prvo se obavesti pa onda pisi komentare. Most na Adi gradi grad beograd a ne republika. Ako ne zivis u BG ti taj most ne placas.
Most Beska i autoputeve po vojvodini gradi republika. Gde god da zivis ti placas taj most i te puteve.
Dakle most u Beogardu se gradi beogradskim parama, a za Novi Sad itekako odvajamo svi mi, ukljucujuci i Beograd.
Dakle malo se informisi, gde idu pare. Tvoje pare sigurno nisu otisle u most na Adi, ali sigurno jesu otisle u most Beska.

zika

pre 12 godina

Lep je i potreban nema sta a i nama u unutrasnjosti su potrebni i mostovi i jos puno sta, ali to vas ne interesuje mi smo za vas samo individue, odvojite malo pare i asfaltirajte ulucu u nekom selu u CUPRIJSKOJ opstini pa makar to bio i Ostrikovac srecna 2012. svima.

Bobbie

pre 12 godina

Па да се година започне мало сликањем.Мислим како без драгог нам председника да почнемо годину.

sasa

pre 12 godina

Most beogradjanima su poklonili gradjani ostatka Srbije i njima trebate zahvaliti sto zivite lepo.Samo,dokle cemo izdrzati i vas beogradjane na grbaci.

alex

pre 12 godina

Dok nad novim mostom vatromet svetli sirom Srbije se sluzi opelo za Crnu Travu, Kursumliju, Lebane, Knjazevac... bas lepo, trebace vam jos novih mostova, kad sva ova mesta prestanu da postoje postace vam tesan i ovaj most.

core

pre 12 godina

Jedan drugi most most kod Ade isti kao ovaj na adi ali manji (Ada je mesto u vojvodini kraj tise) zavrsen krajem 2010. godine jos uvek ceka da se zavrsi pristupni magistralni put iz Kikinde, navodno nema para, ne da Beograd.

pavle

pre 12 godina

sramota grade most a ostatak srbije ce da vraca kredite koje su uzeli za njega , dok se ne izvrsi potpuna decentalizacija i da finansije sa lokala koristi samo lokal tek tad srbiji ce krenuti na bolje , kazu beogradjani 38000 prosecna plata a kasirka u prokuplju radi za 7000 ceo mesec i subotom sramota , stidite se , nis nemoza da izmesti prugu iz centra grada,po vojvodini kanali zatrpani smecem a vi gradite most , nemozete da se vozite lagodno guzva strasno ostatak srbije zbog vas i nemoze da se vozi kolima jer nema para. sram vas bilo

Nikola

pre 12 godina

Naravno da je potrebna decentralizacija, ali shvatite da Beogradu ovo treba. Da li se zapitate što vaše male lokalne upravice sa precednicima ne rade ništa nego lepo zarađuju dolazeći po skupštini i večito pričaju vama kako naravno grad nema para!!!! Pa sami ste birali takve precednike opština!!! Bar jednom budite iole radosni jel suovolepe vesti koje se ne tiču samo Beograda već cele Srbije!

Beogradjanka

pre 12 godina

Beogradu je bio neophodan most i naravno da sam veoma zadovoljna, ali o kakvom poklonu pricate. Pa nije Djilas nikome nista poklonio. Kakvi hvalospevi Djilasu. Sve su to nase pare koje smo dali i davacemo. Svi su prosperirali sa mostom. Ovima sto im zahvaljujete i dizete im spomenik a da za tim nema potrebe,jer su se vec ugradili, a mi jer cemo napokon normalnije funkcionisati iz jednog dela grada u drugi. SVIMA SRECNA NOVA GODINA.

why?

pre 12 godina

Ne svidja mi se kako izgleda po danu ali noću sa onim osvetljenjem je ok. Šteta je sto ne izlazi u bloku 45 a ne odmah pored Gazele, bukvalno na 500m. Na toj lokaciji je cele zime magla, pa se veći deo nece videti tokom godine. Ne volim "Brutalizam" u arhitekturi(neokrečen beton na kome se vide tragovi šalovanja), i mislim da je za te pare mogao da ima drugačiji finiš.

zorz

pre 12 godina

bas me briga ko ga gradio ovi ili oni most ce ostati ....a vi sto kukate da vam treba most u vasem mestu ostanite u njemu gradite dosta vise da dolazite u bg i zauzimate radna mesta nama koji zivimo u ovom gradu.....

Magelan

pre 12 godina

Мост је величанствен и постао је симбол града пре него што је отворен, to je као Golden Gate и Brooklyn Bridge.

lala iz novoga sada

pre 12 godina

Na stranu politicari i njihovo slikanje na mostu. Ovaj most ce puno znaciti gradjanima beograda sa obe strane save. Verujte mi da znam sta pisem, kada su mostovi, odnosno njihov nedostatak, u pitanju.
SNG

Dedal

pre 12 godina

Pitam se da li su se i hiljade socijalno ugrozenih za koje nista nije uradjeno divili ovom mostu. Definitivno je Djilasova deviza-infrastruktura a ne narod

Miloš

pre 12 godina

Most je super, jedinstven, dato je koliko je dato već sv znamo tu priču i ako su već date tolike pare na njega i ako je stvarno, a jeste, toliko jedinstven ajde sad neko da mi objasni zašto onda ovako JADAN vatromet koji je najvaljivan kao nešto krajnje spektakularno? Pogledajte London,Sidnej, Tajvan, Moskvu itd. itd. e to je spektakularan vatromet.

levijatan

pre 12 godina

Svi oni kojima se ne dopada most,lepo slauf pod misku pa preko Save.
Kad ga vec toliko ne vole mogu malko i da se okupaju.Red bi bio.

bre

pre 12 godina

Nijedan gradonačelnik nikada nije izgradio i poklonio most za novu godinu, svaka cast. Lično mi se ne svidja dizajn, i strašno me podseća na masonsku piramidu sa okom na vrhu sa novčanice od 1$. Vreme ce pokazati. Mozda je i oblik sličniji čekiću i sestaru

Valter

pre 12 godina

Most je ODLICAN, ali je u administraciji Beograda situacija uzasna, samo se svercuje sa slasa domaca radinost.

Obidji gradonacelnice i administraciju ... mozda i nama POMOGNES ... i POKRENE SE NEKA PRICA ZA IZBORE.

do pobede

Milos

pre 12 godina

nezaposlenost 40%
zaduzenost presla 45%
Srbija pravi most od 500mil(kreditna gradjevina)...ekonomsta racunica= manje goriva i vremena da se predje iz 1 kraja u drugi(smesno-za izgled svaka cast)
moje vidjenje(inace sam student)
1.kredit MORA imati kamatu (stavite 1% na te milione-al je veci)
2.ekonomska isplativost drzave (0 prihodi od mosta)..rashodi...rasveta,odrzavanje i sama cena
3.otplata CE SE vrsiti kroz POREZ-svako ko drugacije tvrdi veze nema sa ekonomijom-jer drugacije prihode drzava ne ostvaruje(90% drzavnih preduzeca su neprofitna-cak su u deficitu)

objasnite vi sad meni-dali je izgled opravdanje,dali biste dali zeni il muzu da uzme telefon od 500eura a vi kasnite ratu za kredit...svako iole realan odgovorice negativno...most je prelep i to ne moze niko pobiti..al nije neophodan...neophodno je dizanje profita i procenta zarade,standarda ljudi...most to ne radi-bilo je i boljih investicija...da podsetim na zeleznicu,eergetski sektor,prehrambeni,stanje na selima....

#

pre 12 godina

@core, 1. januar 2012 18:45
Ako ti ne placas most Beogradu, nego ga Beograd sam placa, zasto bi Beograd placao most tebi.
Imas Pajtica pa nek ti on placa mostove i puteve.
Srbija je izgradila onoliki most kod Beske i autoput i opet cemo da slusamo kuknjavu onih kojima se najvise daje. Za sta vam sluzi Pajtic, kukajte njemu. On sluzi za slikanje i paradiranje sa svojim budzetom od 650 miliona evra.
Hocete da imate poseban budzet, a da vam Srbija i dalje placa sve troskove, dok ostali krajevi nemaju poseban budzet pa jos treba da placaju vojvodini a na sebe da ne trose nista.

Duki

pre 12 godina

Ne shvatam čemu tolika pompa oko jednog mosta koji smo konačno dočekali posle tolikih godina? Da je sreće bilo bi ih još. Razumem ja da treba proslaviti jedno od obećanja koje je (doduše ne još sasvim) ispunjeno, ali ovo više liči na cirkus.

Jovan

pre 12 godina

Bitan most. Sad i treba graditi mostove dosta ih je poruseno. I ne treba zaboraviti da je jako bitan za transport kroz Srbiju, a ne samo za glavni grad.

Marija

pre 12 godina

Stanje u Beogradu nije kao u ostatku zemlje. Zato je Djilas jednom s`pravom rekao da Beograd pokrece Srbiju! Ne mozete na ovom mestu da govorite o prezaduzenosti, jer to nije slika Beograda! Ovaj most je mnogo vazan za nas, a i drugi ce zbog njega dolaziti u Beograd! Nadam se da nema potreba da dalje objasnjavam pozitivne multiplikovane efekte! Ni ja nisam srecna zbog stanja u zemlji i strukture vlasti, ali sam veoma srecna sto je na celu grada ovako sposoban covek koji ima sluha i za biznis i za socijalno-ugrozeno stanovnistvo. Navescu samo da je Gradonacelnik Beograda predstavio da ce budzet sada biti vise socijalni nego razvojni! Opustite se malo! Samo pratite kako covek radi! Iskreno, volela bih da sledeca vlada ima vise ljudi nalik Djilasu, volela bih kada bi se politicari ugledali na njega! Volela bih da svi mi zaustavljamo paznju na nekim pametnim stvarima, da se ugledamo na sposobne i da umemo da cenimo ono sto je zaista dobro!

zoran

pre 12 godina

Danas sam presao kolima i bio sam veoma razocaran. A evo sad sam se vratio nazad ali preko gazele od mosta do delta citya je guzva. Na losem mestu je sagradjen pristupne trake su uske sa velikim krivinama sto ce uvek davati sudar ili guzvu. Daj boze da su guzve jer bi svi da vide cudo pa su krenuli kolima.Meni se cini da je promasaj, most je lep ali je na pogresnom mestu. Na carevoj cupriji SEMAFOR da li je to privremeno resenje ili trajno?

SRECNA NOVA GODINA!

pre 12 godina

Vidite vi kako je ovaj nas Gradonacelnik covek po meri!! Cele godine je obilazio most sa slemom i nadgledao radove, a sada, kada je sve zavrseno, prosetao je sa porodicom i prijateljima i svoj uspeh podelio sa svima nama!! Beogradjani ce to zauvek pamtiti!!

Miroslav

pre 12 godina

Sve je to lepo gospodo iz Beograda ali da li vi znate da Srbija van Beograda bukvalno gladuje dok vi trošite 100-ne milione evra na mostove, kada ćete izvršiti regionalizaciju Srbije da se izbegne raspad države jer građani Srbije imaju sve manje i manje strpljenja za bahatost beogradskih vlasti i na ivici su od dobrovoljnog otcepljenja od Beograda?

Sixto, Novi Sad

pre 12 godina

U novogodisnjoj noci otklipsati da bi gledao most i presao preko njega, sto ces raditi narednih godina do kraja zivota...

DS dobija izbore glat due to lack of brain!

sjajno!

pre 12 godina

Gradonacelnik poklonio most Beogradjanima i prosetao sa njima u Novogodisnjoj noci! I? Je l` ste videli vi to negde?! Ma, najbolji Gradonacelnik na celom svetu!!!!!!!!!

nena

pre 12 godina

Ovo je istorijski događaj. Mostovi,posebno ovakav,koji je u rangu svetskih, stvarno je nešto na što treba da budemo ponosni.
Netreba obraćati pažnju na ironične komentare onih koji nemaju svest šta i koliko znači ovaj most .
Mogu samo da kažem predivno i svaka čast gradskoj vlasti.
Srećan most Beograđanima i priateljima Beograda!Srećna Vam i uspešna nova 2012!

Kul

pre 12 godina

Odličan!Koliko je koštao, koliko puta su se političari reklamirali po njemu i koliko moraš da budeš politički očajan da o mostu pričaš 6 meseci?

Reuf Bajramović Srbin

pre 12 godina

Ko je bio na mostu noćas, shvata kakva je to izuzetna građevina. Pričam o gređevini ne o političarima. Oni će biti i proći, most će ostati. A onaj ko je zaslužan što taj most postoji i izgleda kako izgleda, svaka mu čast. Most vredi svakog dinara koji je plaćen. A pljuvači na sve živo neka se zapitaju da li su bedni zbog svog stava prema životu ili je nešto drugo u pitanju. Smučilo mi se da slušam kako ljudi u unutrašnjosti pljuju na most u Beogradu zato što oni nemaju rešenje da zarade zbog voje lenjosti.

bucko

pre 12 godina

Alooo likovi iz Sns-a vama ne daju slobodno ni za Novu godinu..odmorite malo i dzaba toliko pljujete..odrace vas Zuti na izborima samo tako!!!

andrija

pre 12 godina

bravo dilas... bravo beograd....drago mi jako...ne vidim zasto ste ljudi protiv mosta i grada...zelim vam jos mostova... od srca za beograd

Siniša

pre 12 godina

Beograđani svaka čast, pokazali ste još jednom koliko volite svoj grad i da podržavate one koji rade i grade...kada ovoliki broj ljudi, dobrovoljno, odluči da Novu godinu dočeka pokraj novog mosta to znači da su zadovoljni urađenim, jer da je urađen neki ,,mostić'', samo sa dve trake...niko ne bi ni došao, a oni koji su uvek protiv svega, dežurni kritičari i neradnici, treba da zaćute...Neke partije se hvale da imaju 200.000 članova, a onda, kada treba doći na miting u Beograd ne mogu da skupe, iz cele Srbije, ni 50.000 ljudi, pa prave cirkus zbog propalog mitinga, štrajkuju glađu, žeđu...bruka. Sa druge strane, građani i treba da se interesuju gde se i kako troši novac iz budžeta koji oni pune, to je normalno, a na narednim izborima daće glas onima koji će njihov novac potrošiti na poboljšanje uslova života, a ovaj most će svakako značajno smanjiti gužve u saobraćaju(problem br. 1 u Beogradu) i doći će do značajnih ušteda troškova prevoza(gorivo...)i skratiti vreme transporta. Svako ko je video most i bio na njemu bio je zadivljen njegovom širinom, 45 metara, to je kao da su urađena-spojena dva mosta, pa cena od 120 miliona i nije velika. Sada je ostalo da se urade pristupne saobraćajnice(sa obe strane), koje će koštati još oko 300 miliona. To je cena i istina, koju svaki odbornik skupštine grada Beograda dobro zna(pa i opozicije koja je glasala protiv), a sve ostalo su budalaštine onih koji su samo u Kolubari ukrali jedan most i onih koji nikada ništa nisu radili, a imaju luksuzne nekretnine od nekoliko stotina hiljada evra...

Helios

pre 12 godina

"Lele kakav most!Bravo za predsednika i gradonacelnika.Zahvaljujuci njima imamo most.Ostavice nesto da ih narod pamti."
Ajde ovako: umesto manje od sto eura, od kojih 70 ostaje ovde, svakog u Bgd most košta iz njegovog džepa preko 200 eura, od kojih ni 30 ne ostaju ovde. Kad si tako srećan a i bistar, dođi sutra u 12 ispod sata na Trgu Republike i daj mi mojih 120 eura, pa onda bude srećan zauvek!

bre

pre 12 godina

Nijedan gradonačelnik nikada nije izgradio i poklonio most za novu godinu, svaka cast. Lično mi se ne svidja dizajn, i strašno me podseća na masonsku piramidu sa okom na vrhu sa novčanice od 1$. Vreme ce pokazati. Mozda je i oblik sličniji čekiću i sestaru

Banovo Brdo

pre 12 godina

@Sixto, Novi Sad, 1. januar 2012 09:25
e kad se setim onog grejanja vama u Novom Sadu 15% skuplje,u subotici 12%,ali u Beogradu 30%.Kad se setim zabrane alkohola u svim gradovima ustavni sud rekao da je uredba nistavna,samo u Beogradu nije.Pa kad se setim da on ima 27 poslova,Kosarkaski savez,a od 2 miliona CC milion nema doslovce sta da jede,doslovce govori o gradonacelniku.
I ako na izbore ne izlazim ni 3 ovakva mosta mu nece pomoci.Most je specifican po materijalu,ali po arhitektonskom resenju Copy paste:sve je to lepo,samo nemam pojma ko ce sve to placati,privreda Beograda kroz trgovacke marze i grejanje?

MarkoRdZ

pre 12 godina

Ja ne mogu da verujem sta vi ljudi pisete?! Zasto je Vama Beograd kriv sto unutrasnjost zemlje lose zivi?! Nije kriv Beograd i Most na Adi zbog toga. Kriva je vlasr u vasim gradovima. Kako Indjija, Jagodina, Cacak i ostali mogu da privuku investitore i da se lepse zivi u tim gradovima?! Sposobna vlast. Manite se te price da je Beograd kriv za sve. Sto se mosta tice, fenomenalan je. Zaista je vredelo cekati. A to da li je skuplji nego sto bi trebalo da bude... To cemo ostaviti drugima da procene.

srx

pre 12 godina

@Miroslav

Bahatost beogradskih vlasti? Covjece, ovaj most su platili Beogradjani!!! Zamisli, ljudi platili sopstveni most preko kog ce se roba prevoziti i do tvoje provincije. Htjeo si regionizaciju Srbije? Eto ti, prijatelju. Ti i tvoji sugradjani se skupite pa gradite puteve i mostove u vasem gradu za vase pare ako mislis da ce to da ti umanji glad.

U svakoj drugoj drzavi na svijetu se narod ponosi svojim glavnim gradovima jer su to motori privrede i lice nacije. Ti se uzbudjujes iako dinar iz tvog dzepa nije otisao na ovaj most!?! Pa, sta je sa tobom?

Ti si svjestan da se porez ne dijeli ravnopravno? Tj. bas Beogradjani imaju najvise razloga da se ljute jer vecina sredstava za oporav srbije ide u unutrasnjost zemlje. Dakle, zivis u Beogradu i otkineti se za novi most a i za razvoj selendri u kojima zive raznorazni Miroslavi koji te jos mrze radi nekih bajki koje postoje samo u njihovoj glavi.

Grujica

pre 12 godina

Vi iz Srbije sto samo kukate na Beograd, treba da se uzmete u pamet i da molite Djilasa da pristane da bude premijer Srbije. tako ce cela Srbija krenuti napred. Sve dok ste besni i spremni samo da kukate i da glasate za Tomu, tako ce vam i biti. ...Dragan Djilas ...ponos Srbije...

ne dzeparite narod vise!

pre 12 godina

most je super i prelep,a gradska administracija(ovi sto pisu hvalospeve Djilasu)treba da dobije otkaze ili smanjenje plata,da bi Beogradjani prodisali, zbog najskupljih taksi i nadoknada na svetu!

Miki

pre 12 godina

@Pavle

Pavle ,da li treba Đilasa da bude stramota sto gradi mostove,tj. intrasrukturu i objekte u Beogradu,a sto decentralizovani regioni i opstine u Srbiji ne mogu da ociste kanale i deponije u Srbiji.Decentralzaciojom su dobili ''debeo kolač'' iz buđžeta, ali da li su ti Šojići na čelu tih samouprava sposobni da naprave i WC u školama. Istina je da je Beograd najbogatiji,kao i Vojvodina ali da su se davale pare za te regione još 80-tih godina, istina je da su lopuže unazadile jug Srbije, novac je u njihovim đžepovima,a oni su biznismeni po Srbiji,krivi su političari i pravosuđe za takvu situaciju. Šešelj i Milošević, puleni većine građana iz 90-tih su upropastili celu Srbiju,sada je Beograd sa Vojvodinom uspeo da se oporavi,najviše zaslugom novih političara. Đilas je pre dolaska na funkciji imao firmu u inostranstvu, kao i Đelić,a ne kao jedan političar koji se kao srednjoškolac školovao u Engleskoj,sa 25 godina ušao u politiku i stekao bogatstvo prvo kao ministar kod Šešelja ,a sada je demokrata koji kao štrumf Mrgud govori:'' Mrzim mostove''.

pavle

pre 12 godina

sramota grade most a ostatak srbije ce da vraca kredite koje su uzeli za njega , dok se ne izvrsi potpuna decentalizacija i da finansije sa lokala koristi samo lokal tek tad srbiji ce krenuti na bolje , kazu beogradjani 38000 prosecna plata a kasirka u prokuplju radi za 7000 ceo mesec i subotom sramota , stidite se , nis nemoza da izmesti prugu iz centra grada,po vojvodini kanali zatrpani smecem a vi gradite most , nemozete da se vozite lagodno guzva strasno ostatak srbije zbog vas i nemoze da se vozi kolima jer nema para. sram vas bilo

eee

pre 12 godina

@ (Siniša, 1. januar 2012 14:00)
Pa normalno da ce voleti svoj grad kada se samo po Beogradu gradi, i da li su samo Beogradu potrebni mostovi!? A sta je sa ostatkom Srbije! Zasto se toliki novac na primer ne odvaja za Nis ili Novi Sad! Nego bas za Beograd... Zato nam je i drzava takva kakva i jeste! Zato sto se uvek pise kako se samo po Beogradu gradi... A ostatak Srbije isto placa to "izgradjivanje" Beograda! Meni kao gradjaninu ove zemlje koji nije iz Beograda, nista ne znaci taj most! Ali bi mi znacio jedan U MOM GRADU! STOP BEOGRADIZACIJI!

sasa

pre 12 godina

Most beogradjanima su poklonili gradjani ostatka Srbije i njima trebate zahvaliti sto zivite lepo.Samo,dokle cemo izdrzati i vas beogradjane na grbaci.

Happy New Year!

pre 12 godina

Svaki politicar u svetu ce isto uciniti. Otvarace i slikace se pored projekata kao da su oni to gradili. Ne vidim nista cudno u tome sto su preko Ade prosetali i Tadic i Djilas. Da jesu imali svoga prakticnog udela da se taj projekat zavrsi, jesu. Na karju dobismo prelepi most, u predvidjenom roku, da spaja ljude i da mu se citav svet divi i Beograd preko discoveryja da posmatraju. Samo cinik od ovog dogadjaja moze da stvori negativan komenatar.

Slobodan

pre 12 godina

Prestanite vec jednom sa ulaganjima u taj Beograd.Zaustavite stihisko doseljavanje u Beograd.Juzna Srbija ostaje bez Srba, jer se stvaraju uslovi da jedino u Beogradu moze komforno da se zivi.Uskoro ce mo se stvarno svesti na ,,Beogradski pasaluk,,.

LJubo iz Nis

pre 12 godina

Dosadili ste Vise sa tim preskupim mostom .Sta mi iz Nisa ,Vranja i Leskovca imam od njega i licnog marketinga beograskog gradonacelnika.

Marko

pre 12 godina

Samo jedno penjanje na most sa novobeogradske strane - skandal. Očajan pristup penjanju sa topčiderske strane - skandal. Zamislite samo koliko će saobraćajnih čepova biti kad krene povratak s posla. Most je na lošem mestu sa lošim penjanjima.

Miki

pre 12 godina

Ono sto me je sinoc sokiralo jeste jedna kvazi televizija Svet plus info, koja se po Beogradu reklamira kao "slobodna televizija iza koje ne stoji Djilas i tajkuni". Kada na svim normalnim televizijama ide novogodisnji program oni su citavo vece posvetili pljuvanju novog mosta, gradonacelnika Djilasa i predsednika Tadica. Da se razumemo, nisam ja odusevljen njima dvoma ali svako ko je video propagandu te televizije odmah se setio dnevnika RTS-a iz 1999. i 2000. godine. Uhvatili strucnjaka VElju Ilica da prica o gradnji mosta i o tome kako je neko nesto ukrao. Velja Ilic prica o postenju, apsurdno. Gospodin Vucic verovatno svake noci sanja Djilasa, on mu je nocna mora. Pred prosle lokalne izbore parola im je bila "Gde je most" i nesto slicno. Sada je izgradjen most, sada im ni to ne valja. Uz to, stalno se prica o nekakvom medijskom mraku u Srbiji, a Vucic ne izbija iz emisija raznoraznih sadrzaja, od politickih do zabavnih, prosto ne prodje dan da ga negde ne vidim.

zorz

pre 12 godina

bas me briga ko ga gradio ovi ili oni most ce ostati ....a vi sto kukate da vam treba most u vasem mestu ostanite u njemu gradite dosta vise da dolazite u bg i zauzimate radna mesta nama koji zivimo u ovom gradu.....

Sad Malo Ja

pre 12 godina

Evo ovako:
Jutros kad sam se vracao kuci novi most mi nije bio ni usput ali sam zeleo bas tuda da se provezem. I znate sta?! Most je fenomenalan a ovi kojima se ne svidja i misle da je mogao da se napravi bolji nek idu nekim drugim.
Sretna Nova 2012!!!

Alex

pre 12 godina

Svima vama koji u svemu vidite zaveru i zasipate nas negativnim komentarima na sve sto se u ovoj drzavi desi, zelim da i u Novoj Godini imate sto vise ovakvih povoda, jer ce to za one normalne ipak znaciti korak napred. Imate most, uzivajte!

Laponac

pre 12 godina

Most je lep ali mislim da Dragan Djilas nije zaslužio još jedan mandat jer je u Beogradu sve poskupelo za vreme njegove vlasti, donesena je protivustavna odluka o zabrani prodaje alkoholnih pića posle 22h, administracija u Beogradu je spora i korumpirana i time odvraća potencionalne investitore, malo je posla za Beogradjane, nezaposlenost je na jako visokom nivou i mislim da bi fokus treba da bude i na infrastrukturi ali i na jednostavnijoj administraciji i novim radnim mestima za Beogradjanima.

alex

pre 12 godina

Dok nad novim mostom vatromet svetli sirom Srbije se sluzi opelo za Crnu Travu, Kursumliju, Lebane, Knjazevac... bas lepo, trebace vam jos novih mostova, kad sva ova mesta prestanu da postoje postace vam tesan i ovaj most.

core

pre 12 godina

Jedan drugi most most kod Ade isti kao ovaj na adi ali manji (Ada je mesto u vojvodini kraj tise) zavrsen krajem 2010. godine jos uvek ceka da se zavrsi pristupni magistralni put iz Kikinde, navodno nema para, ne da Beograd.

Zivi bili pa videli

pre 12 godina

Otvarace ga minimum jos jednom ili dvaput. Na beogradskoj strani on ne vodi nikuda i dolazi se na njega nkomplikovano, sto samo govori kakvi su to ''strucnjaci'' smislili. Vreme ce pokazati koji je to promasaj bio a da nam trebaju mostovi - trebaju, i to severnije izmedju Gazele i Brankovog ili juznije gde bi isla obilaznica.

novica52

pre 12 godina

Svaki povod koristite da promovišete sebe i svoju propalu politiku, možda doživimo još jedno otvranje ako za to bude potrebno. A dvojac bez kormilara pravi poslednje zaveslaje pre potapanja.

muamua

pre 12 godina

neko ovde rece mi beogradjani smo platili taj most....e pa nismo jos tek cemo...mostovi trebaju beogradu...ovaj ce nam biti ukrasni..sad je vreme za prave korisne mostove...

Milos

pre 12 godina

Pogledajmo javni dug nase drzave i zemalja u i van naseg regiona(odnos)...zemlje sa boljom ekonomijom i daleko boljim polozajem ne prave mostove slicnih cena,velicina...zbog cega?pola miliarde dolara investicija koja se NE odplacuje je vise luksuz nego potreba....samo cu reci da je bilo i boljih investicija od te...a pristalice mosta cu samo pitati "kako mislite da ce se taj kredit odplatiti?" a odgovor je kroz POREZ i razne tipove REGISTRACIJA i AKCIZA NA SVE MOGUCE i NEMOGUCE!!!
SRECNA NOVA GODINA SRBIJO! trebace ti dosta SRECE!

01.01.2012.

pre 12 godina

Господо мост је отворен сад грађани и грађанке Србије нек отворе своје новчанике да би могли да се врате кредити за овај како је Мрка рекао непотребни мост и наравно за овај опроштајни ватромет Тадића и Ђиласа

More,...

pre 12 godina

Sve je to lepo gospodo iz Beograda ali da li vi znate da Srbija van Beograda bukvalno gladuje dok vi trošite 100-ne milione evra na mostove,...
(Miroslav, 1. januar 2012 10:41)

Da li Vi gospodine znate da sam ja lično platio Direkciji za gradsko građevinsko zemljište, naknadu za G.G.Z. (dakle, papir), po 300€ za svaki m2 tavana koji sam pripojio svome stanu?

Ima li toga u vašoj "zlostavljanoj" provinciji?

Mirjana

pre 12 godina

Treba gledati siru sliku,most je divan a nadasve i olaksava putovanje i tako popravlja kvalitet zivota.Nije sve u novcu koji ne bi videli i imali ni ovako ni onako,most bar dobismo. Divan gest gradonacelnika za otvaranje u novogodisnjoj noci.Tadica me podseti na vic zasto roditelji deci vise ne kupuju cokolade? Pa da Tadic ne dodje na otvaranje :-)

Smehotres

pre 12 godina

Fascinantno je koliko je ljudi docekalo Novu na mostu...to dovoljno govori o nama kao ljudima.
Totalno smo izmanipulisani, oprani su nam mozgovi, vreme je za centrifugu(koalicija SNS-DS), pa da lepo svi nestanemo.
Otreznite se ljudi...SVI...a ponajvise vi koji sinoc nista alkoholno niste konzumirali, inace nam propadanje jos dublje sledi kao neminovnost.
Ukljucite mozak, iskljucite TV.

Lemi

pre 12 godina

@ (Helios, 1. januar 2012 10:25)
Da li je moguce da je iko popasao tu pricu koju siris!?
Fascinatno, majke mi.


@ (Miroslav, 1. januar 2012 10:41)
Da li je moguce da si toliko sitna i ljubomorna dusa, toliko patetican mali covek?
Kakve veze ima taj most sa onim o cemu pises!? To sto je vecina provincije razmazena, inertna i umesto da smisli nacine kako nesto da obnovi, kreira, zacne, itd. - uvek je lakse ubaciti pljuvacne zlezde u 5. brzinu i oplesti po Beogradu i Beogradjanima, umesto po sopstvenoj nesposobnoj lokalnoj vlasti i sopstvenom mentalitetu i ponasanju.

Dobrovoljno cete se odcepiti? Samo napred, do vidjenja i zatvorite vrata za sobom, ako ste svi takvi.

pedja

pre 12 godina

Sve najbolje u 2012,zelim ovom napacenom narodu,a ovima sto se ssetkaju po nassim milionima ovako ponosno da odu sto pre u istoriju!!!Siguran sam da ih nikada nece biti u udzbenicima ni za osnovnu sskolu.

Бојан Савић

pre 12 godina

(Reuf Bajramović Srbin, 1. januar 2012 13:21)
Видиш, ја живим у општини која је за последње четири године изградила 250 км путева, која нема ни динар кредита, којој је смањен повраћај новца из буџета, зато што спада у развијене општине, и која нон стоп има проблеме са републичком власти зато што је у општини ДСС на власти. Е видиш то је успех, направити 250 км путева, а при том немати ниједан једини динар кредита, лако је задужити се и направити нешто, много већи успех је кад нешто изградиш из сопствених средстава...

Radomir Belacevic

pre 12 godina

Pa gde pustise onaj vatromet iz Sidneja da nas ubije u pojam. A i oni su "ludaci" eeee 6 miliona dolara za vatromet u odnosu na nasih 300kg dirigovanih wairlesom aiiiii. Bolji im je vatromet ali je nas most lepsi! KRK :-)

why?

pre 12 godina

Ne svidja mi se kako izgleda po danu ali noću sa onim osvetljenjem je ok. Šteta je sto ne izlazi u bloku 45 a ne odmah pored Gazele, bukvalno na 500m. Na toj lokaciji je cele zime magla, pa se veći deo nece videti tokom godine. Ne volim "Brutalizam" u arhitekturi(neokrečen beton na kome se vide tragovi šalovanja), i mislim da je za te pare mogao da ima drugačiji finiš.

Ivan

pre 12 godina

Mogao bi neko da pomene koliko je ocajan vatromet bio, i to da smo se smrzavali jer je otvaranje kasnilo pola sata... jedino sto mi je za uspomenu sa otvaranja ostala slika starijeg coveka koji sa zenom odlazi kuci revoltiran uz recenicu: 'opet ste nas slagali, a i mi smo ludi sto smo vam verovali'...

gagi67

pre 12 godina

Lepo ali Beogradu treba još mostova.Naravno ne ovako skupih.Ja nekako uvek primetim neke negativne strane projekta a to su:Viseći most u ravnici?(šta je sledeće, ski centar u Subotici?).Zašto praviti most na najširem delu reke uz splet prilaznih puteva koji su stvarno ruglo.Most se završava prema topčiderskoj šumi koja nazivamo plućima Beograda(kojoj neminivno sledi kancer).Takođe se nadam da konjima na hipodromu neće smetati smog i buka.Na kraju treba pozdraviti svaki napor da Beograd dobije normalan saobraćaj ali naravno vodeći računa o ekonomiji da nebi došli u situaciju da nam automobil bude skuplji od kuće.

Шојић

pre 12 godina

Да ли је то можда у овој земљи постало забрањено критиковати власт, било републичку или градску? Читајући поједине коментаре овде врло лако се може стећи такав утисак. Наравно да ћемо сви користити овај мост ту нема ништа спорно, зашто да га не користимо? Изграђен је од нашег новца, није сигурно Драган Ђилас дао своје паре. Нормално да је Београду потребан нови мост, потребно је још минимум три да би се ефикасно растеретио саобраћај, и управо зато што је потребно изградити још мостова, ја са пуним правом питам колико је коштао овај мост и да ли су за те паре могла бити изграђена два функционална уместо једног велелепног који ће служити за сликање пред изборе? Свакоме ко се иоле разуме у изградњу јасно је да је за тако велику грађевину као што је мост преко Аде цена коју нам сервирају градске власти од 100 милиона евра нереално ниска, осим ако им извођачи радова не раде бесплатно и ако су материјал добили по фабричкој цени, што је врло мало вероватно.

zika

pre 12 godina

Lep je i potreban nema sta a i nama u unutrasnjosti su potrebni i mostovi i jos puno sta, ali to vas ne interesuje mi smo za vas samo individue, odvojite malo pare i asfaltirajte ulucu u nekom selu u CUPRIJSKOJ opstini pa makar to bio i Ostrikovac srecna 2012. svima.

Nikola

pre 12 godina

Naravno da je potrebna decentralizacija, ali shvatite da Beogradu ovo treba. Da li se zapitate što vaše male lokalne upravice sa precednicima ne rade ništa nego lepo zarađuju dolazeći po skupštini i večito pričaju vama kako naravno grad nema para!!!! Pa sami ste birali takve precednike opština!!! Bar jednom budite iole radosni jel suovolepe vesti koje se ne tiču samo Beograda već cele Srbije!

Kad te svako voda kako i kud hoće, onda si samo stoka!

pre 12 godina

@ (Miroslav, 1. januar 2012 10:41)"

Beograd sa 23% stanovnika Srbije daje 40% BDP Srbije, Vojvodina sa 27% stanovnika Srbije daje 26% BDP Srbije, ostatak Srbije sa 50% stanovnika daje 33% BDP Srbije! Most je sigurno mogao da bude i jeftiniji, i lepši, i odavno završen, ali most služi da se preko njega prelazi reka i zato je napravljen!

Magelan

pre 12 godina

Мост је величанствен и постао је симбол града пре него што је отворен, to je као Golden Gate и Brooklyn Bridge.

uskok

pre 12 godina

Most je stvarno bio potreban i stvarno dobro izgleda, ali nije ga djilas poklonio (sagradio) beogradjanima, vec su to platili iz gradske kase i iz uzetih kredita. Zasto ne kazu koliko kosta taj most i zbog cega toliko kosta. Zar nije primerenije ovoj ekonomskoj situaciji izgraditi jeftiniji, obican most, da sluzi svrsi, a ne da se preko njega POKUSAJU dobiti politicki poeni. Da li su tadic i djilas svesni da privrede u Beogradu NEMA, i da nema ko da placa poreze iz kojih ce sledecih 30 godina biti otplacivani krediti za taj most. Josh kao da je to malo, uzimaju strane strucnjake za vatromet, koji i nije bio toliko dobar, i placaju ih basnoslovno (za beogradske pojmove).
Bash me interesuje zavrsni racun gradske opstine, kako li ce da prikriju ogromne izdatke.

Jovan

pre 12 godina

Bitan most. Sad i treba graditi mostove dosta ih je poruseno. I ne treba zaboraviti da je jako bitan za transport kroz Srbiju, a ne samo za glavni grad.

Duki

pre 12 godina

Ne shvatam čemu tolika pompa oko jednog mosta koji smo konačno dočekali posle tolikih godina? Da je sreće bilo bi ih još. Razumem ja da treba proslaviti jedno od obećanja koje je (doduše ne još sasvim) ispunjeno, ali ovo više liči na cirkus.

Igor Tintor

pre 12 godina

Vidim da su političari uspeli da nas podele na Beograđanje i Srbiju.Kada ćete shvatiti da su svi isti i pozicija i opozicija,i da hiljade Beograđanja gladuje,kao i vi braćo iz unutrašnjosti.Mislite da su nas Beograđane pitali dali želimo most,i gde i za koju cenu......Briga njih za sve nas,sjaši jedan,dođe drugi,a milijarde odlaze u njihove dzepove,dok ih mi vraćamo.Bojim se da moja Srbija umire,i moj Beograd sa njom.Kad nam stranci i ovi naši isprazne i poslednji dinar,svi će oni otići PINKOMANI,EVROPEJCI,PATRIOTE,a mi ćemo ostati.......i NARAVNO MOST DA SE SA NJIM SLIKAMO.Ako je most ponos vlasti,u zemlji u kojoj drže porez na pelene,u zemlji u kojoj je stotine sela izumrlo,milioni nezaposleni....pa neka se ponose.Ja sigurno neću.Pozdrav Srbijo!

Црни Ђорђе

pre 12 godina

Вероватно ћемо током изборне кампање доживети да овај мост отварају једно стотинак пута. Представници власти ће овај мост експлоатисати до бесвести пошто им је то једино што могу да покажу грађанима. А и то само ако зажмуримо на то да нас је овај мост до сада коштао 400 милиона евра и тиме постао најскупљи на свету. Правећи медијски циркус од овога власт жели да скрене пажњу грађана са чињеница да нам је привреда уништена, здравство, образовање и држава у целости такође пред колапсом, да свакога дана без посла остаје по неколико стотина па и хиљада људи, стање у земљи је захваљујући садашњој власти постало неиздрживо, а они покушавају да јефтиним триковима преваре грађане и да нас убеде како они раде у нашем интересу. У време када људи немају чиме да прехране себе и своје породице, власт игра на карту да ће им неки мост донети гласове, срамота.

malo se informisi

pre 12 godina

@eee, 1. januar 2012 14:46
Prvo se obavesti pa onda pisi komentare. Most na Adi gradi grad beograd a ne republika. Ako ne zivis u BG ti taj most ne placas.
Most Beska i autoputeve po vojvodini gradi republika. Gde god da zivis ti placas taj most i te puteve.
Dakle most u Beogardu se gradi beogradskim parama, a za Novi Sad itekako odvajamo svi mi, ukljucujuci i Beograd.
Dakle malo se informisi, gde idu pare. Tvoje pare sigurno nisu otisle u most na Adi, ali sigurno jesu otisle u most Beska.

mail

pre 12 godina

Da ne poveruje covek koliko zamlata u ovom gradu. Svoje slobodno vreme da trosim na neciju prezentaciju ?? Pa to mogu samo zaludni ljudi i neradnici.

levijatan

pre 12 godina

Svi oni kojima se ne dopada most,lepo slauf pod misku pa preko Save.
Kad ga vec toliko ne vole mogu malko i da se okupaju.Red bi bio.

Miloš

pre 12 godina

Most je super, jedinstven, dato je koliko je dato već sv znamo tu priču i ako su već date tolike pare na njega i ako je stvarno, a jeste, toliko jedinstven ajde sad neko da mi objasni zašto onda ovako JADAN vatromet koji je najvaljivan kao nešto krajnje spektakularno? Pogledajte London,Sidnej, Tajvan, Moskvu itd. itd. e to je spektakularan vatromet.

lala iz novoga sada

pre 12 godina

Na stranu politicari i njihovo slikanje na mostu. Ovaj most ce puno znaciti gradjanima beograda sa obe strane save. Verujte mi da znam sta pisem, kada su mostovi, odnosno njihov nedostatak, u pitanju.
SNG

Bobbie

pre 12 godina

Па да се година започне мало сликањем.Мислим како без драгог нам председника да почнемо годину.

milan31

pre 12 godina

koja god vlada dodje,treba da usmeri svoju politiku na selo.hrana je strateski trend.citav svet proizvodi svasta sto je jeftinije nego kod nas,
ali da je hrana kod nas skuplja nego u industrijski razvijenim zemljama to je jedan nosens,zar proizvodi iz plodne sumadije budu skuplji od proizvoda
u nemackoj koja ih uvozi iz spanije,italije...nece nas nahraniti ni fiat ni benaton (koji propada)ni inostrane investicije u sitnu "bizuteriju"
vec nasa baza koji je dragi bog podario srbiji,koja i u natezim vremenima
nije bila gladna.

Petar

pre 12 godina

Срећан сам због моста и једва сам га чекао. Ишао сам летос пешке са породицом и јутрос један круг колима али... али људи моји, из смера нбгд 1 трака улаз на мост, једна трака!? Главни улаз са нбгд биће готов за две године (као и улаз са Бановог Брда)!? Шта сте до сада чекали? Овако, испада добили смо једну јако широку ћуприју.

#

pre 12 godina

@core, 1. januar 2012 18:45
Ako ti ne placas most Beogradu, nego ga Beograd sam placa, zasto bi Beograd placao most tebi.
Imas Pajtica pa nek ti on placa mostove i puteve.
Srbija je izgradila onoliki most kod Beske i autoput i opet cemo da slusamo kuknjavu onih kojima se najvise daje. Za sta vam sluzi Pajtic, kukajte njemu. On sluzi za slikanje i paradiranje sa svojim budzetom od 650 miliona evra.
Hocete da imate poseban budzet, a da vam Srbija i dalje placa sve troskove, dok ostali krajevi nemaju poseban budzet pa jos treba da placaju vojvodini a na sebe da ne trose nista.

Dedal

pre 12 godina

Pitam se da li su se i hiljade socijalno ugrozenih za koje nista nije uradjeno divili ovom mostu. Definitivno je Djilasova deviza-infrastruktura a ne narod

Beogradjanka

pre 12 godina

Beogradu je bio neophodan most i naravno da sam veoma zadovoljna, ali o kakvom poklonu pricate. Pa nije Djilas nikome nista poklonio. Kakvi hvalospevi Djilasu. Sve su to nase pare koje smo dali i davacemo. Svi su prosperirali sa mostom. Ovima sto im zahvaljujete i dizete im spomenik a da za tim nema potrebe,jer su se vec ugradili, a mi jer cemo napokon normalnije funkcionisati iz jednog dela grada u drugi. SVIMA SRECNA NOVA GODINA.

Milos

pre 12 godina

nezaposlenost 40%
zaduzenost presla 45%
Srbija pravi most od 500mil(kreditna gradjevina)...ekonomsta racunica= manje goriva i vremena da se predje iz 1 kraja u drugi(smesno-za izgled svaka cast)
moje vidjenje(inace sam student)
1.kredit MORA imati kamatu (stavite 1% na te milione-al je veci)
2.ekonomska isplativost drzave (0 prihodi od mosta)..rashodi...rasveta,odrzavanje i sama cena
3.otplata CE SE vrsiti kroz POREZ-svako ko drugacije tvrdi veze nema sa ekonomijom-jer drugacije prihode drzava ne ostvaruje(90% drzavnih preduzeca su neprofitna-cak su u deficitu)

objasnite vi sad meni-dali je izgled opravdanje,dali biste dali zeni il muzu da uzme telefon od 500eura a vi kasnite ratu za kredit...svako iole realan odgovorice negativno...most je prelep i to ne moze niko pobiti..al nije neophodan...neophodno je dizanje profita i procenta zarade,standarda ljudi...most to ne radi-bilo je i boljih investicija...da podsetim na zeleznicu,eergetski sektor,prehrambeni,stanje na selima....

Valter

pre 12 godina

Most je ODLICAN, ali je u administraciji Beograda situacija uzasna, samo se svercuje sa slasa domaca radinost.

Obidji gradonacelnice i administraciju ... mozda i nama POMOGNES ... i POKRENE SE NEKA PRICA ZA IZBORE.

do pobede

zoran

pre 12 godina

Danas sam presao kolima i bio sam veoma razocaran. A evo sad sam se vratio nazad ali preko gazele od mosta do delta citya je guzva. Na losem mestu je sagradjen pristupne trake su uske sa velikim krivinama sto ce uvek davati sudar ili guzvu. Daj boze da su guzve jer bi svi da vide cudo pa su krenuli kolima.Meni se cini da je promasaj, most je lep ali je na pogresnom mestu. Na carevoj cupriji SEMAFOR da li je to privremeno resenje ili trajno?

Marija

pre 12 godina

Stanje u Beogradu nije kao u ostatku zemlje. Zato je Djilas jednom s`pravom rekao da Beograd pokrece Srbiju! Ne mozete na ovom mestu da govorite o prezaduzenosti, jer to nije slika Beograda! Ovaj most je mnogo vazan za nas, a i drugi ce zbog njega dolaziti u Beograd! Nadam se da nema potreba da dalje objasnjavam pozitivne multiplikovane efekte! Ni ja nisam srecna zbog stanja u zemlji i strukture vlasti, ali sam veoma srecna sto je na celu grada ovako sposoban covek koji ima sluha i za biznis i za socijalno-ugrozeno stanovnistvo. Navescu samo da je Gradonacelnik Beograda predstavio da ce budzet sada biti vise socijalni nego razvojni! Opustite se malo! Samo pratite kako covek radi! Iskreno, volela bih da sledeca vlada ima vise ljudi nalik Djilasu, volela bih kada bi se politicari ugledali na njega! Volela bih da svi mi zaustavljamo paznju na nekim pametnim stvarima, da se ugledamo na sposobne i da umemo da cenimo ono sto je zaista dobro!