Utorak, 13.12.2011.

19:57

Ima li ozbiljnih podela u DS-u?

Analitičar Vladimir Goati smatra da poslednja dešavanja na GO DS koja su procurela u javnost mogu biti ozbiljan znak podele u rukovodećem jezgru DS-a.

Izvor: Danas

Ima li ozbiljnih podela u DS-u? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

obican bivsi glasac DS-a

pre 12 godina

Kada u vrhu DS-a, imamo dvoje, koji nisu ni bili clanovi te stranke, dok je Djindjic bio ziv i predsednik, onda imamo ovakvo raspolucenje stranke!
Virtuozno napredovanje za 6 godina, u hijararhiji stranackih stepenica, nezabelezeno je i u daleko drugacije profilisanim strankama po svom sastavu, od jedne tako jako stranke, po kapacitetu broja doktora, magistara i fakultetski obrazovanih clanova stranke (DS), a da sama ta cinjenica, ne izaziva sumnju i osecaj nepravde, koliko god oni kao pojedinci, sa danasnjih podesta u stranci, imali (dobre) reziltate. Da li, pored ostalog, iz sfere zluradog i sumnjicavog, ovde defakto ima i laktanja, na clanovima je da sude, a da li bi na njihovim mestima, neko obrazovaniji i iskusniji, imao vise reziltata, nikada necemo saznati.
Stranackoj vrhuski se takva kadrovska politika ne moze zameriti, pogotovo Tadiceva ocigledna namera, da od Djilasa napravi svog naslednikam na mestu predsednika DS-a, a zatim i kandidata za predsednika Srbije, ali se ne moze ocekivati od obicnih clanova, ili glasaca DS-a, da to nekriticki prihvate. Vrh se dobrano izolovao od clanstva, nemaju realno stanje razmisljanja medju clanovima i simpatizerima stranke, a kada bi ih o tome neko i informisao, kada bi u stranci postojali neposredni izbori za stranacka tela, niko (sem, eventualno, Tadica), ne bi imao podrsu i ne bi bio izabran.
Zbog svega toga, DS ce uskoro pretrpeti jos jedno rasciscavanje, u opoziciji!

NIKAD VISE!!!

pre 12 godina

Citam i ne verujem, pa dal je moguce da smo se "5. oktobra" za ovo borili, "casnije sa radikalima", au, ja mislim da sam u "zoni sumraka", mislim da ste ovim prevrsili svaku meru, u svakom slucaju sto se mene tice moj glas necete imati, ja na izbore vise NIKAD, sram vas bilo!!!

M012Z

pre 12 godina

Ako jedan da ostavku, drugi trecem ostavku trazi, treci cuti, cetvrti ih brani, a glavni negira, onda je tu stvarno nesto mutno.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Nema ovde nista za cudjenje. Svima u zemji, a posebno glavnim ljudima u DS je jasno da postoji velika sansa da ova stranka na izborima dozivi katastrofu. U najboljem slucaju za njih, mocice da formiraju Vladu samo ako samastave jos goru koaliciju od ove sada.U takvom scenariju, Tadic ce da leti sa mesta predsednika stranke i sada se spremaju da zauzmu njegovo mesto Djilas, Sutanovac i verovatno jos neko. Bas kao sto je svojevremeno Zivkovic platio ceh izbornog poraza DS, a Tadic dosao na celo stranke.

mrakic

pre 12 godina

још једно историско помирење. Јеремић би требао да напусти ДС, формира своју странку и победи на следећим изборима.

SelmA

pre 12 godina

Zar cemo sa radikalima u Evropu, DS nas je totalno razocarala, ovo nismo ocekivali od nje, zar smo se za ovo borili pre 11 godina. Stidi se DS zbog izjave da ces u koaliciju sa radikalima.

milanP72

pre 12 godina

ja sam se mnogo razocarao u demokrate jer prvo su usli u koaliciju sa socijalistima protiv kojih smo se borili a sad ce zarad vlasti uci u koaliciju i sa radikalima,nikad vise im nedam glas

DANNILO

pre 12 godina

Prvo se DS pomirila sa socijalistima, a sada ce i sa radikalima, strasno, razocarali smo se u demokrate, tesko da cemo izaci na izbore.

olivera

pre 12 godina

Vreme je da se pojavi nova snaga na politickoj sceni Srbije! Nema nikoga ko je sa njima, a da je bolji od njih! Svi su isti! Zato samo nova, neiskompromitovana, politicka partija sa casnim i dobrim ljudima, moze da donese gradjanima Srbije promene! Tadic, Dinkic, Djilas, Nikolic, Kostunica, Ceda (dodati po sopstvenom izboru) duvaju u istu tikvu! Gde su nove snage svih ovih godina u kojima vlast mrzi, maltretira i muci gradjane! Ko sprecava da se one pojave? Odgovor na ovo pitanje dace resenje za buducnost zemlje!

Moja malenkost

pre 12 godina

Prvo SPS, a evo sad i radikali! Ne shvatam! Šta sad mi, ubeđene demokrate da mislimo o svemu tome? Da li je moguće da se toliko srozao moral stranke u koju sam duboko verovala? Nemam reči!

Tiemie

pre 12 godina

Pročitah, pa za trenutak ostah zapanjena! Zar sam zato glasala za demokrate i verovala im? Prvo razočarenje je bilo pomirenje i ulazak u koaliciju sa SPS-om, što mi ni malo nije bilo razumljivo, ali sada sa radikalima?!!! Ne mogu prosto da verujem! Potpuno sam razočarana, nek rade šta god hoće, ali nikada više neće imati moj glas! Sramota!

snezabb

pre 12 godina

Casnije sa radikalima nego sa naprednjacima? Nije sija nego vrat...Pa da li smo se za ovo borili pre 11 godina? Da nam u vlasti budu oni koji su izvozili tenkove na ulice protiv studenata i koji su vodili decu u rat??? Svaka Vam cast gospodo iz vladajuce stranke...

Timočanin

pre 12 godina

Žao mi je što sam ikada svoj glas dao,Tadiću i DS,osećam se prevarenim,posle niza neuspeha počev od gubitka Kosova i nedobijanja kandidature za EU, koalicije sa SPS.sada slušamo das su spremni i sa Radiaklima da prave koaliciju,samo da još malo ostanu na vlast.Ja i moja šestočlana porodica nikad više nećemo dati glas DS.

Pinokio

pre 12 godina

Kakvi ste licemeri ispali,svaki dan me je sve vise sramota sto sam vas glasao,ovamo EU nema alternativu ali biste zbog vlasti i moci pristali sa radikalima koji su ljuti protivnici EU

Razocarani

pre 12 godina

Moj nik sve govori... Ja sam svim srcem bio za promene 5 oktobra i navijao tada za DOS. Sad kad vidim da su ovi povampirili svu nakaradnu politiku protiv koje su se borili a jos pride dodali na sve to i najvecu korupcuji na celom svetu dodje mi da iz koze iskocim...

Трнова ружица

pre 12 godina

Значи сад имате нову тактику: пљуј по коме стигнеш зарад властитог и само властитог интереса! Држава и народ вам никад нису ни били важни, а сада ни партијске колеге! Кад ни ви сами нећете да гласате за ваше, од нас тек ништа не очекујте!

Scorpion

pre 12 godina

svaka vam cast... vidim ja da ce te u vasu politiku uvesti i SRS... ili ce oni uvesti vas u njihovu politiku... I vi hocete da vodite zemlju....

Deki33

pre 12 godina

Vise je nego ocigledno da ima podela u DS,a jedino sto im je trenutno zajednicko je da se svi u DS boje izbora jer su i oni svesni kakav ih rezultat ceka.

Renegade

pre 12 godina

SNS i SRS nece biti ni na lokalnom nivou u koaliciji i tu nema sumnje .Jednostavno poslednje izjave iz DS-a o SRS kao prihvatljivom koalicionom partneru dosta govore i SNS kao apsolutno neprihvatljivom .Karte su tu vec podeljene i DS zna da za sledecu vladu potreban im je i SRS ,kako ce ih uvuci tu ,videcemo .Licno mislim da je moguce da ce SRS podrzati manjinsku vladu koalicije oko DS ako bude bilo potrebno zauzvrat ce dobiti na lokalnom nivou neke privilegije.

sanja123

pre 12 godina

e predsedniče, tako ste rekli i za SPS kao sada za SNS pa sam glasala za vas! nema vere u nevere. Još mi samo trebaju radikali

Duca7

pre 12 godina

Neuspeh različito utiče na ljude. Međutim, ne mogu nikako da shvatim da je DS spremna posle SPS-a i na koaliciju sa radikalima. Zar je toliki strah od izbornih rezultata da se više ne znaju ni granice?

perunac

pre 12 godina

Kad se blizi kraj i kada se potapa brod DS-a onda se svi uspanice i pokusavaju sebe da spasavaju! Ali ovde se niko od njih nemoze izvuci!

I Razočarani demokrata

pre 12 godina

DS je 2008 godine ušao u koaliciju sa SPS-om taj isti koji je devedesetih godina bacao suzavac na studente i policija koja ih je tukla, zar taj isti DS želi da uđe u koaliciju sa SRS-om strankom koja teži ka uništenjem celovitosti Srbije. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore, a danas ulaze u koaliciju sa radikalima koji vode bolesnu Šešeljevu politiku iz Haga i koji,izvršavaju Šešeljeva naređena, koji uopšte teži ka uništavanjem sopstvenog naroda. Zar je to politika DS, sramota jedna.

krivi Stojko

pre 12 godina

Ne bi im bilo prvi put da rasture stranku i da naprave neke "nove" samo ovaj put narod treba poimenice da zapamti svakog lopova iz žutog preduzeća i da im nikad ne dozvoli da primirišu vlasti. Najbolje bi bilo staviti ih negde na sigurno, na primer u Zabelu kad već Goli otok nemamo.

sani boy

pre 12 godina

Djilas se izlanuo za radikale, javna je tajna da ce mu radikali dati vecinu ako budu u mogucnosti i to sve sa LDPom kome to nece smetati kao sto im nije smetao ni SPS, zivi bili pa videli

Igor

pre 12 godina

ŠOK! Časnije sa radikalima!?!? Kao što je bilo časno sa SPS-om? Pobogu, znači ako glasam (opet) za DS to podrazumeva neku koaliciju DS+SRS+? Neka hvala pre ću da ostanem kod kuće nego da me radikali vode u EU i izvlače i krize zajedno sa socijalistima i demokratama (ako je ostalo nešto od demokrata tu uopšte)

Mihajlo UE

pre 12 godina

Izgleda gospoda iz Demokratske stranke shvatila da gube izbore sigurno, da idu kola niz brdo, da nemaju sanse, da ih napustaju koalicioni partneri, pa se nervoza prenela u sopstvene redove i tu na kraju izbija svadja i raskol...

GR

pre 12 godina

Meni bi bilo interensantno videti postizbornu koaliciju DS, SPS, DSS i eventalno Rasima J, sobzirom na potrebu blazeg korigovanja puta ka EU od strane DS-a.

DS-ovac u ostavci

pre 12 godina

Posle ovih izjava gospodina Tadica i Djilasa verovatno ovih dana idem da popunim ispisnicu u stranci.Posle svih muka i borbi za smenu rezima Slobodana Milosevica ja sam prvo morao progutati pomirenje sa SPS-om,a bome pomirenje sa SRS mi ne pada na pamet da cekam u DS-u.Sramota!!!

radmilo

pre 12 godina

Ja se nisam za ovo borio 2000. i glasao 2008. Da bi se moj ds pomirio prvo sa sps-om, a sada i sa radikalima. Razmišljam , da li sam u ovom trenutku čak i simpatizer ds-a koji se preobrazio i postao isti kao oni protiv kojih se borio!

SlobodankaPo

pre 12 godina

Hehe, 'časnije sa radikalima'. Pljuju oni i po jednima i po drugima, ali kad su mogli sa SPS'om, što da ne mogu i sa radikalima. Vole da budu sa strankama čije su predsednike izručili Hagu. Ja se ipak nadam fer utakmici, u kojoj će koalicije biti prirodne i gde će da se poštuje volja naroda. A ne da glasači razmišljaju da li ima svrhe izlaziti na izbore, kada ne zavisi ništa od nas.

maraton

pre 12 godina

Tadićevo ponašanje ne iznenađuje. Eksplicitna izjava (bolje reći naredba) da DS neće u koaliciju sa SNS je odlika uskogrudih političara, kojima su lični kompleksi važniji od šireg društvenog interesa i neumitnosti izbornih koalicija koje osiguravaju stabilnu vlast. Tadić time ne nanosi nikakvu štetu SNS, jer ta stranka i ne namerava da se sa njim i njegovom strankom bavi jeftinom trgovinom.

show

pre 12 godina

Djilas želi da preuzme stranku,realno je najsposobniji tamo,u DS-u imaš više struja jedna je Pajtićeva i on se ne pojavljuje u Beogradu na odborima,druga je Petrovićeva,treća je Djilaseva,i vidim da ih je uhvatila frka pred izbore ako ostanu na vlasti i 2012 vladaće još dugi i dugo,izbori 2012 najbitniji za DS u istoriji..

malteski soko

pre 12 godina

Da bi ostali na vlasti Demokrate ne biraju partnere!
Najpre mirenje sa SPS-om,sad ce imati bratsko -realne odnose sa Radikalima!

To je istina o fotografiji koju gledate!

pre 12 godina

To je kao da ste pitali: "Ima li ozbiljnih podela u Gambino familiji?"! Formalno nema dok je Don živ, al' sve vreme mu svi rade o glavi i celog života zauzimaju što bolju poziciju za trenutak kad će konačno uspeti da ga sklone sa tog mesta.

Marko Bg

pre 12 godina

Casnije sardjivati sa radikalima...Sramota...Ds pokazuje na sta je sve spreman da bi ostao na vlasti...Zar nam je ovo rezultat 11 godina demokratije,i zar ce ovi ljudi da nas uvedu u EU?Ds je jednom dobio moj glas i vise nikad,Srbiji ce biti bolje tek kada budu bili u opoziciji...

Velibor, USA

pre 12 godina

Jeremic je poznato koshtunichin uljez u DS-u. Ali, nije mi samo jasno shto sad Djilas izigrava kao da je neshto bolji od Jeremica kada je sam Djilas podstaknuo u septembru ove godine antievropske sentimente onim chuvenim nebulozama u oraciji "nije nam EU smisao zivota". Cinichno i malodushno je tu bio izvrnuo kao da neko trazi, misli, hoce ili ochekuje da EU kao bukvalno mora biti smisao zivota pa je u toj tiradi napao ljudska prava npr. gej populacije i Roma u Srbiji i time se "dokazao i pokazao" kao "pravi Srbin, patriJota" a zapravo samo je dao zeleno svetlo antievropskim sentimentima u Srbiji, a sada gle ironije glumi Evropljanina i istiche Jeremica kao suprotnog od sebe, a zapravo slichni su obojica.
Jedino se slazem da je Djelic tu josh ponajmanje odgovoran i kriv i da s naPRDnjacima ne treba ulaziti u koalicije, ali prosto sumnjam da Djilas, Jeremic i ostali miljenici tzv. nove srpske politichke misli nece kad procene da hoce.....

Nucky Thompson&co

pre 12 godina

EHHHH....se kladimo,DRAGI AMATERI, da je sledeca vlast(nakon sledecih izbora)...tzv,,,"korisno nacionalna korisna"....DS_SNS&co...pozzzz...vidimo se na setalistu!!!!(Boardwalk Empire!!!!)...strasno!!!!!...

Vladimir LDP

pre 12 godina

Vreme je da se DS vrati korenima Djindjica, dosta je bilo vise Tadica koji sve vise naginje ka Kostunici, trenutno ne vidim po cemu se politika DS razlikuje od DSS, oboje vicu glavu dajem Kosovo ne dam, a Kosovo odavno nemaju. Vreme je da Djilas i Sutanovac preuzmu stranku, a Tadic i Jeremic da odu u zaborav, oni ocigledno nemaju pojma sta ovaj narod od njih ocekuje. Ako je iko glasao za njihovu koaliciju ZES da bi se borili za Kosovo, ja cu po'em go'no ODMA, i vrapci na granama znaju da gradjani ne govore priznati Kosovo jer im nije ugodno da to kazu, a ne zato sto to ne misle. Ja vam kazem, dajte referendum, Kosovo ili EU (iako takav izbor ne postoji al' nema veze), zacudicete se kada preko 80% bude za EU, do Kosova nije nikom vise stalo osim onima koji imaju licni interes u ovakvoj situaciji i konstantnim problemima. Ja hocu Evropu, kao i 80% naroda u ovoj zemlji, a predsednik nas pravi blesavim i mantra o Kosovu. Tako su izgleda svi oni pred konacan odlazak bulaznili o Kosovu, Milosevic 99', Kostunica 2008 i evo sada Tadic 2011-2012... Otici ce i on kao sto su otisla i prethodna dva. OVOM NARODU JE MUKA VISE OD KOSOVA!!! DA LI JE VAMA TO JASNO ILI NIJE????

Pedu

pre 12 godina

"...startni pucanj za unutarstranačke obračune, što bi demokrate pred izbore trebalo po svaku cenu da izbegnu."
Iz ugla običnog građanina, bolje da oni to reše pre izbora, a ne posle da se dele, raspadaju i svađaju.
Ovako, nek raščiste na vreme, da znam da ne glasam za njih.

ОДО ЈА У ПУПС

pre 12 godina

gradonačelnik Beograda Dragan Đilas složio se s ovim Tadićevim rečima, i ocenio da je na lokalnom nivou, ukoliko to bude neophodno, „časnije ući s radikalima u koaliciju“ nego s naprednjacima.
Ове речи су ми растерали дилему за кога ћу гласати ако изађем на изборе до сада је то био ДС али после овога са радикалима нема шансе да више добију мој глас.

igorpl

pre 12 godina

Danas navodi i da je predsednik DS Boris Tadić zauzeo je čvrst stav da posle narednih izbora ni po koju cenu neće biti koalicije sa SNS, čak ni na lokalnom nivou.

1.Živi bili pa videli da će na kraju vlast da formiraju DS, SNS i SPS i puniće vam šuplje glave pričama o stranačkim pomirenjima, višim ineresima i ostalim glupostima!
2. Ja sam lično član DS-a i ušao sam u tu strnaku u priodu kada su ubili Đinđića i kada je DS bila u opoziciji. Radio sam mnoge partijske poslove od lepljenja plakata do šetnje po kućama o to što sam video zgadilo mi se za ceo život da više nikada neću pomisliti da izađem na izbore pa čak i ako za to budem morao da platim!
REcimo kao prvo svaki izbor predsednika opštinskih odbora prati postojanje samo jednog kandidata kao u vreme TITA pa sada ti glasaj za drugog u sistemu demokratije a nemaš za koga osim jednog "SRAMOTA ŠTA REĆI" isto je i sa glavnim odborom kada su glasali za Tadića. DA bi opstao u partiji rteba da imaš debelu vezu i tamo znači anonimusi 0 bodova ma koliko se trudili i pokšavali i bili kvalitetni.
A vi samo izlazite na izbore i dalje!

Milanche

pre 12 godina

Ovo je kap koja je prelila čašu, pa jel ćete sad i radikale da rehabilitujete kao SPS? Jel ćete sa njima u EU? Pa ovo nema nigde, jel vi mislite da ja i moja familija koja je uvek glasala za DS opet glasa nakon ovoga. Ostajemo kući definitivno.

Šumadija

pre 12 godina

Pa, njih će tek ova zabrana saradnje sa SNSom da dovede do cepanja...U unutrašnjosti masa demokrata bi rado sa SNSom u koaliciju posle izbora...Vrlo logično...Tako bi imali stabilnu većinu i ne bi bili ucenjivani od malih stranaka...a da ne govorimo o prijatnom izazovu da i dalje ostanu na važnim pozicijama u lokalnim samoupravama...Ali, šef im to brani...No, šef je i izgubio autoritet...I eto priče sa tužnim krajem za DS...

Peca

pre 12 godina

DS preti da postane SSRNS ( socijalistički savez radnog naroda srbije ).r Zato je pravo vreme da se stranka vrati na pravi kurs. I pred izbore,što da ne!

cinik

pre 12 godina

da,da i sa crnim djavolom u koaliciju samo da ostanete na vlasti. sve j epočelo da se raspada onog trenutka kada je tadić zagrlio dačića.

Zoran

pre 12 godina

DS je jedina partija koja je menjala nekoliko puta predsednika!!!!!!To je demokratija.Kad vidim da bilo koja stranka na nashoj politichkoj sceni promeni predsednika a da ga ne zgazi tramvaj, dopusticu da se kritikuje DS po osnovu demokratichnosti.Ako na sledecoj skupshtini DSa dodje do personalnih promena to ce biti josh jedan dokaz o unutrashnjoj snazi i demokratichnosti DSa.

Boris

pre 12 godina

Podela u DS-u je nesto najbolje sto ovoj zemlji moze da se desi i za tako nesto ne postoji los tajming.Neke stvari su trebale biti isterane na cistinu i ranije ali je uvek bio los tajming.Naprotiv, izbori mogu da se dobiju lakse ako se jos jednom iskristalise duh reformske i pokretacke skupine dok ova "Tvrda" linija ne pije vodu kod 80% clanova.Niko nije ovlastio vrh da saradjuje sa premazanim SPS- birokratama a isto tako ih niko nije ovlastio da kao svoju elitu gura svestrane iritirajuce politikante.Koilko je sam DS jak govori i cinjenica da ono sto se deslio nije svojstveno ni za jednu drugu partiju.Nigde ne dolazi do ovakvih sukoba koji su u sustini zdravi i preko potrebni.Ako cenu za bolju Srbiju treba da plati i sam vrh so be it.Druge sanse nece biti.

Zoki-Pancevo

pre 12 godina

Posle istorijskog pomirenja sa SPS-om,sada vidimo kako se cak sprema i istorijsko pomirenje radikala i demokrata,samo zarad vlasti.Izgleda da je SNS stvarno toliko jak da su demokrati u panici.

delija 73

pre 12 godina

Doslo vreme da pukne tikva u Demokratskoj Stranci mozda i ocekivano sad pred izbore,videli ljudi da nisu nista uradili a mnogo izlagali i izobecavali pa resili kud koji mili moji,opet Tadic spominje koaliciju sa naprednjacima u kojoj ne zeli da bude,a dali naprednjaci zele njega,sigurno ne.!

Markoni

pre 12 godina

Udbaski trojanski konji se odavno vec nalaze u DS-u.
Stranka ciji je predsednik bukvalno streljan a predesdnik stranke je ujedno bio i Premijer drzave Srbije se maltene ponajmanje zalaze za istragu o politickoj pozadini ubistva svog predsednika i premijera Djindjica, skoro isto pa kao i DSS ciji je predsednik podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki koja je bila uvod u atentat.
Pametnom dosta.
Videcemo rasplet situacije uskoro.

blaza

pre 12 godina

Bice kad on kaze i kako on kaze!!!
Neverovatno, a stranka na cijem je celu u naslovu ima rec Demokratska. Sta reci osim: Srbijo probudi se!!!!!!

Marko Bg

pre 12 godina

Casnije sardjivati sa radikalima...Sramota...Ds pokazuje na sta je sve spreman da bi ostao na vlasti...Zar nam je ovo rezultat 11 godina demokratije,i zar ce ovi ljudi da nas uvedu u EU?Ds je jednom dobio moj glas i vise nikad,Srbiji ce biti bolje tek kada budu bili u opoziciji...

Milanche

pre 12 godina

Ovo je kap koja je prelila čašu, pa jel ćete sad i radikale da rehabilitujete kao SPS? Jel ćete sa njima u EU? Pa ovo nema nigde, jel vi mislite da ja i moja familija koja je uvek glasala za DS opet glasa nakon ovoga. Ostajemo kući definitivno.

radmilo

pre 12 godina

Ja se nisam za ovo borio 2000. i glasao 2008. Da bi se moj ds pomirio prvo sa sps-om, a sada i sa radikalima. Razmišljam , da li sam u ovom trenutku čak i simpatizer ds-a koji se preobrazio i postao isti kao oni protiv kojih se borio!

Zoki-Pancevo

pre 12 godina

Posle istorijskog pomirenja sa SPS-om,sada vidimo kako se cak sprema i istorijsko pomirenje radikala i demokrata,samo zarad vlasti.Izgleda da je SNS stvarno toliko jak da su demokrati u panici.

igorpl

pre 12 godina

Danas navodi i da je predsednik DS Boris Tadić zauzeo je čvrst stav da posle narednih izbora ni po koju cenu neće biti koalicije sa SNS, čak ni na lokalnom nivou.

1.Živi bili pa videli da će na kraju vlast da formiraju DS, SNS i SPS i puniće vam šuplje glave pričama o stranačkim pomirenjima, višim ineresima i ostalim glupostima!
2. Ja sam lično član DS-a i ušao sam u tu strnaku u priodu kada su ubili Đinđića i kada je DS bila u opoziciji. Radio sam mnoge partijske poslove od lepljenja plakata do šetnje po kućama o to što sam video zgadilo mi se za ceo život da više nikada neću pomisliti da izađem na izbore pa čak i ako za to budem morao da platim!
REcimo kao prvo svaki izbor predsednika opštinskih odbora prati postojanje samo jednog kandidata kao u vreme TITA pa sada ti glasaj za drugog u sistemu demokratije a nemaš za koga osim jednog "SRAMOTA ŠTA REĆI" isto je i sa glavnim odborom kada su glasali za Tadića. DA bi opstao u partiji rteba da imaš debelu vezu i tamo znači anonimusi 0 bodova ma koliko se trudili i pokšavali i bili kvalitetni.
A vi samo izlazite na izbore i dalje!

delija 73

pre 12 godina

Doslo vreme da pukne tikva u Demokratskoj Stranci mozda i ocekivano sad pred izbore,videli ljudi da nisu nista uradili a mnogo izlagali i izobecavali pa resili kud koji mili moji,opet Tadic spominje koaliciju sa naprednjacima u kojoj ne zeli da bude,a dali naprednjaci zele njega,sigurno ne.!

Šumadija

pre 12 godina

Pa, njih će tek ova zabrana saradnje sa SNSom da dovede do cepanja...U unutrašnjosti masa demokrata bi rado sa SNSom u koaliciju posle izbora...Vrlo logično...Tako bi imali stabilnu većinu i ne bi bili ucenjivani od malih stranaka...a da ne govorimo o prijatnom izazovu da i dalje ostanu na važnim pozicijama u lokalnim samoupravama...Ali, šef im to brani...No, šef je i izgubio autoritet...I eto priče sa tužnim krajem za DS...

blaza

pre 12 godina

Bice kad on kaze i kako on kaze!!!
Neverovatno, a stranka na cijem je celu u naslovu ima rec Demokratska. Sta reci osim: Srbijo probudi se!!!!!!

cinik

pre 12 godina

da,da i sa crnim djavolom u koaliciju samo da ostanete na vlasti. sve j epočelo da se raspada onog trenutka kada je tadić zagrlio dačića.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Vreme je da se DS vrati korenima Djindjica, dosta je bilo vise Tadica koji sve vise naginje ka Kostunici, trenutno ne vidim po cemu se politika DS razlikuje od DSS, oboje vicu glavu dajem Kosovo ne dam, a Kosovo odavno nemaju. Vreme je da Djilas i Sutanovac preuzmu stranku, a Tadic i Jeremic da odu u zaborav, oni ocigledno nemaju pojma sta ovaj narod od njih ocekuje. Ako je iko glasao za njihovu koaliciju ZES da bi se borili za Kosovo, ja cu po'em go'no ODMA, i vrapci na granama znaju da gradjani ne govore priznati Kosovo jer im nije ugodno da to kazu, a ne zato sto to ne misle. Ja vam kazem, dajte referendum, Kosovo ili EU (iako takav izbor ne postoji al' nema veze), zacudicete se kada preko 80% bude za EU, do Kosova nije nikom vise stalo osim onima koji imaju licni interes u ovakvoj situaciji i konstantnim problemima. Ja hocu Evropu, kao i 80% naroda u ovoj zemlji, a predsednik nas pravi blesavim i mantra o Kosovu. Tako su izgleda svi oni pred konacan odlazak bulaznili o Kosovu, Milosevic 99', Kostunica 2008 i evo sada Tadic 2011-2012... Otici ce i on kao sto su otisla i prethodna dva. OVOM NARODU JE MUKA VISE OD KOSOVA!!! DA LI JE VAMA TO JASNO ILI NIJE????

To je istina o fotografiji koju gledate!

pre 12 godina

To je kao da ste pitali: "Ima li ozbiljnih podela u Gambino familiji?"! Formalno nema dok je Don živ, al' sve vreme mu svi rade o glavi i celog života zauzimaju što bolju poziciju za trenutak kad će konačno uspeti da ga sklone sa tog mesta.

Markoni

pre 12 godina

Udbaski trojanski konji se odavno vec nalaze u DS-u.
Stranka ciji je predsednik bukvalno streljan a predesdnik stranke je ujedno bio i Premijer drzave Srbije se maltene ponajmanje zalaze za istragu o politickoj pozadini ubistva svog predsednika i premijera Djindjica, skoro isto pa kao i DSS ciji je predsednik podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki koja je bila uvod u atentat.
Pametnom dosta.
Videcemo rasplet situacije uskoro.

ОДО ЈА У ПУПС

pre 12 godina

gradonačelnik Beograda Dragan Đilas složio se s ovim Tadićevim rečima, i ocenio da je na lokalnom nivou, ukoliko to bude neophodno, „časnije ući s radikalima u koaliciju“ nego s naprednjacima.
Ове речи су ми растерали дилему за кога ћу гласати ако изађем на изборе до сада је то био ДС али после овога са радикалима нема шансе да више добију мој глас.

Boris

pre 12 godina

Podela u DS-u je nesto najbolje sto ovoj zemlji moze da se desi i za tako nesto ne postoji los tajming.Neke stvari su trebale biti isterane na cistinu i ranije ali je uvek bio los tajming.Naprotiv, izbori mogu da se dobiju lakse ako se jos jednom iskristalise duh reformske i pokretacke skupine dok ova "Tvrda" linija ne pije vodu kod 80% clanova.Niko nije ovlastio vrh da saradjuje sa premazanim SPS- birokratama a isto tako ih niko nije ovlastio da kao svoju elitu gura svestrane iritirajuce politikante.Koilko je sam DS jak govori i cinjenica da ono sto se deslio nije svojstveno ni za jednu drugu partiju.Nigde ne dolazi do ovakvih sukoba koji su u sustini zdravi i preko potrebni.Ako cenu za bolju Srbiju treba da plati i sam vrh so be it.Druge sanse nece biti.

DS-ovac u ostavci

pre 12 godina

Posle ovih izjava gospodina Tadica i Djilasa verovatno ovih dana idem da popunim ispisnicu u stranci.Posle svih muka i borbi za smenu rezima Slobodana Milosevica ja sam prvo morao progutati pomirenje sa SPS-om,a bome pomirenje sa SRS mi ne pada na pamet da cekam u DS-u.Sramota!!!

Pedu

pre 12 godina

"...startni pucanj za unutarstranačke obračune, što bi demokrate pred izbore trebalo po svaku cenu da izbegnu."
Iz ugla običnog građanina, bolje da oni to reše pre izbora, a ne posle da se dele, raspadaju i svađaju.
Ovako, nek raščiste na vreme, da znam da ne glasam za njih.

Velibor, USA

pre 12 godina

Jeremic je poznato koshtunichin uljez u DS-u. Ali, nije mi samo jasno shto sad Djilas izigrava kao da je neshto bolji od Jeremica kada je sam Djilas podstaknuo u septembru ove godine antievropske sentimente onim chuvenim nebulozama u oraciji "nije nam EU smisao zivota". Cinichno i malodushno je tu bio izvrnuo kao da neko trazi, misli, hoce ili ochekuje da EU kao bukvalno mora biti smisao zivota pa je u toj tiradi napao ljudska prava npr. gej populacije i Roma u Srbiji i time se "dokazao i pokazao" kao "pravi Srbin, patriJota" a zapravo samo je dao zeleno svetlo antievropskim sentimentima u Srbiji, a sada gle ironije glumi Evropljanina i istiche Jeremica kao suprotnog od sebe, a zapravo slichni su obojica.
Jedino se slazem da je Djelic tu josh ponajmanje odgovoran i kriv i da s naPRDnjacima ne treba ulaziti u koalicije, ali prosto sumnjam da Djilas, Jeremic i ostali miljenici tzv. nove srpske politichke misli nece kad procene da hoce.....

krivi Stojko

pre 12 godina

Ne bi im bilo prvi put da rasture stranku i da naprave neke "nove" samo ovaj put narod treba poimenice da zapamti svakog lopova iz žutog preduzeća i da im nikad ne dozvoli da primirišu vlasti. Najbolje bi bilo staviti ih negde na sigurno, na primer u Zabelu kad već Goli otok nemamo.

Nucky Thompson&co

pre 12 godina

EHHHH....se kladimo,DRAGI AMATERI, da je sledeca vlast(nakon sledecih izbora)...tzv,,,"korisno nacionalna korisna"....DS_SNS&co...pozzzz...vidimo se na setalistu!!!!(Boardwalk Empire!!!!)...strasno!!!!!...

Peca

pre 12 godina

DS preti da postane SSRNS ( socijalistički savez radnog naroda srbije ).r Zato je pravo vreme da se stranka vrati na pravi kurs. I pred izbore,što da ne!

perunac

pre 12 godina

Kad se blizi kraj i kada se potapa brod DS-a onda se svi uspanice i pokusavaju sebe da spasavaju! Ali ovde se niko od njih nemoze izvuci!

Duca7

pre 12 godina

Neuspeh različito utiče na ljude. Međutim, ne mogu nikako da shvatim da je DS spremna posle SPS-a i na koaliciju sa radikalima. Zar je toliki strah od izbornih rezultata da se više ne znaju ni granice?

SlobodankaPo

pre 12 godina

Hehe, 'časnije sa radikalima'. Pljuju oni i po jednima i po drugima, ali kad su mogli sa SPS'om, što da ne mogu i sa radikalima. Vole da budu sa strankama čije su predsednike izručili Hagu. Ja se ipak nadam fer utakmici, u kojoj će koalicije biti prirodne i gde će da se poštuje volja naroda. A ne da glasači razmišljaju da li ima svrhe izlaziti na izbore, kada ne zavisi ništa od nas.

I Razočarani demokrata

pre 12 godina

DS je 2008 godine ušao u koaliciju sa SPS-om taj isti koji je devedesetih godina bacao suzavac na studente i policija koja ih je tukla, zar taj isti DS želi da uđe u koaliciju sa SRS-om strankom koja teži ka uništenjem celovitosti Srbije. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore, a danas ulaze u koaliciju sa radikalima koji vode bolesnu Šešeljevu politiku iz Haga i koji,izvršavaju Šešeljeva naređena, koji uopšte teži ka uništavanjem sopstvenog naroda. Zar je to politika DS, sramota jedna.

Igor

pre 12 godina

ŠOK! Časnije sa radikalima!?!? Kao što je bilo časno sa SPS-om? Pobogu, znači ako glasam (opet) za DS to podrazumeva neku koaliciju DS+SRS+? Neka hvala pre ću da ostanem kod kuće nego da me radikali vode u EU i izvlače i krize zajedno sa socijalistima i demokratama (ako je ostalo nešto od demokrata tu uopšte)

Mihajlo UE

pre 12 godina

Izgleda gospoda iz Demokratske stranke shvatila da gube izbore sigurno, da idu kola niz brdo, da nemaju sanse, da ih napustaju koalicioni partneri, pa se nervoza prenela u sopstvene redove i tu na kraju izbija svadja i raskol...

malteski soko

pre 12 godina

Da bi ostali na vlasti Demokrate ne biraju partnere!
Najpre mirenje sa SPS-om,sad ce imati bratsko -realne odnose sa Radikalima!

maraton

pre 12 godina

Tadićevo ponašanje ne iznenađuje. Eksplicitna izjava (bolje reći naredba) da DS neće u koaliciju sa SNS je odlika uskogrudih političara, kojima su lični kompleksi važniji od šireg društvenog interesa i neumitnosti izbornih koalicija koje osiguravaju stabilnu vlast. Tadić time ne nanosi nikakvu štetu SNS, jer ta stranka i ne namerava da se sa njim i njegovom strankom bavi jeftinom trgovinom.

show

pre 12 godina

Djilas želi da preuzme stranku,realno je najsposobniji tamo,u DS-u imaš više struja jedna je Pajtićeva i on se ne pojavljuje u Beogradu na odborima,druga je Petrovićeva,treća je Djilaseva,i vidim da ih je uhvatila frka pred izbore ako ostanu na vlasti i 2012 vladaće još dugi i dugo,izbori 2012 najbitniji za DS u istoriji..

sani boy

pre 12 godina

Djilas se izlanuo za radikale, javna je tajna da ce mu radikali dati vecinu ako budu u mogucnosti i to sve sa LDPom kome to nece smetati kao sto im nije smetao ni SPS, zivi bili pa videli

Zoran

pre 12 godina

DS je jedina partija koja je menjala nekoliko puta predsednika!!!!!!To je demokratija.Kad vidim da bilo koja stranka na nashoj politichkoj sceni promeni predsednika a da ga ne zgazi tramvaj, dopusticu da se kritikuje DS po osnovu demokratichnosti.Ako na sledecoj skupshtini DSa dodje do personalnih promena to ce biti josh jedan dokaz o unutrashnjoj snazi i demokratichnosti DSa.

Трнова ружица

pre 12 godina

Значи сад имате нову тактику: пљуј по коме стигнеш зарад властитог и само властитог интереса! Држава и народ вам никад нису ни били важни, а сада ни партијске колеге! Кад ни ви сами нећете да гласате за ваше, од нас тек ништа не очекујте!

Timočanin

pre 12 godina

Žao mi je što sam ikada svoj glas dao,Tadiću i DS,osećam se prevarenim,posle niza neuspeha počev od gubitka Kosova i nedobijanja kandidature za EU, koalicije sa SPS.sada slušamo das su spremni i sa Radiaklima da prave koaliciju,samo da još malo ostanu na vlast.Ja i moja šestočlana porodica nikad više nećemo dati glas DS.

Pinokio

pre 12 godina

Kakvi ste licemeri ispali,svaki dan me je sve vise sramota sto sam vas glasao,ovamo EU nema alternativu ali biste zbog vlasti i moci pristali sa radikalima koji su ljuti protivnici EU

snezabb

pre 12 godina

Casnije sa radikalima nego sa naprednjacima? Nije sija nego vrat...Pa da li smo se za ovo borili pre 11 godina? Da nam u vlasti budu oni koji su izvozili tenkove na ulice protiv studenata i koji su vodili decu u rat??? Svaka Vam cast gospodo iz vladajuce stranke...

NIKAD VISE!!!

pre 12 godina

Citam i ne verujem, pa dal je moguce da smo se "5. oktobra" za ovo borili, "casnije sa radikalima", au, ja mislim da sam u "zoni sumraka", mislim da ste ovim prevrsili svaku meru, u svakom slucaju sto se mene tice moj glas necete imati, ja na izbore vise NIKAD, sram vas bilo!!!

Razocarani

pre 12 godina

Moj nik sve govori... Ja sam svim srcem bio za promene 5 oktobra i navijao tada za DOS. Sad kad vidim da su ovi povampirili svu nakaradnu politiku protiv koje su se borili a jos pride dodali na sve to i najvecu korupcuji na celom svetu dodje mi da iz koze iskocim...

GR

pre 12 godina

Meni bi bilo interensantno videti postizbornu koaliciju DS, SPS, DSS i eventalno Rasima J, sobzirom na potrebu blazeg korigovanja puta ka EU od strane DS-a.

Deki33

pre 12 godina

Vise je nego ocigledno da ima podela u DS,a jedino sto im je trenutno zajednicko je da se svi u DS boje izbora jer su i oni svesni kakav ih rezultat ceka.

Scorpion

pre 12 godina

svaka vam cast... vidim ja da ce te u vasu politiku uvesti i SRS... ili ce oni uvesti vas u njihovu politiku... I vi hocete da vodite zemlju....

Tiemie

pre 12 godina

Pročitah, pa za trenutak ostah zapanjena! Zar sam zato glasala za demokrate i verovala im? Prvo razočarenje je bilo pomirenje i ulazak u koaliciju sa SPS-om, što mi ni malo nije bilo razumljivo, ali sada sa radikalima?!!! Ne mogu prosto da verujem! Potpuno sam razočarana, nek rade šta god hoće, ali nikada više neće imati moj glas! Sramota!

sanja123

pre 12 godina

e predsedniče, tako ste rekli i za SPS kao sada za SNS pa sam glasala za vas! nema vere u nevere. Još mi samo trebaju radikali

olivera

pre 12 godina

Vreme je da se pojavi nova snaga na politickoj sceni Srbije! Nema nikoga ko je sa njima, a da je bolji od njih! Svi su isti! Zato samo nova, neiskompromitovana, politicka partija sa casnim i dobrim ljudima, moze da donese gradjanima Srbije promene! Tadic, Dinkic, Djilas, Nikolic, Kostunica, Ceda (dodati po sopstvenom izboru) duvaju u istu tikvu! Gde su nove snage svih ovih godina u kojima vlast mrzi, maltretira i muci gradjane! Ko sprecava da se one pojave? Odgovor na ovo pitanje dace resenje za buducnost zemlje!

M012Z

pre 12 godina

Ako jedan da ostavku, drugi trecem ostavku trazi, treci cuti, cetvrti ih brani, a glavni negira, onda je tu stvarno nesto mutno.

Moja malenkost

pre 12 godina

Prvo SPS, a evo sad i radikali! Ne shvatam! Šta sad mi, ubeđene demokrate da mislimo o svemu tome? Da li je moguće da se toliko srozao moral stranke u koju sam duboko verovala? Nemam reči!

DANNILO

pre 12 godina

Prvo se DS pomirila sa socijalistima, a sada ce i sa radikalima, strasno, razocarali smo se u demokrate, tesko da cemo izaci na izbore.

SelmA

pre 12 godina

Zar cemo sa radikalima u Evropu, DS nas je totalno razocarala, ovo nismo ocekivali od nje, zar smo se za ovo borili pre 11 godina. Stidi se DS zbog izjave da ces u koaliciju sa radikalima.

mrakic

pre 12 godina

још једно историско помирење. Јеремић би требао да напусти ДС, формира своју странку и победи на следећим изборима.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Nema ovde nista za cudjenje. Svima u zemji, a posebno glavnim ljudima u DS je jasno da postoji velika sansa da ova stranka na izborima dozivi katastrofu. U najboljem slucaju za njih, mocice da formiraju Vladu samo ako samastave jos goru koaliciju od ove sada.U takvom scenariju, Tadic ce da leti sa mesta predsednika stranke i sada se spremaju da zauzmu njegovo mesto Djilas, Sutanovac i verovatno jos neko. Bas kao sto je svojevremeno Zivkovic platio ceh izbornog poraza DS, a Tadic dosao na celo stranke.

Renegade

pre 12 godina

SNS i SRS nece biti ni na lokalnom nivou u koaliciji i tu nema sumnje .Jednostavno poslednje izjave iz DS-a o SRS kao prihvatljivom koalicionom partneru dosta govore i SNS kao apsolutno neprihvatljivom .Karte su tu vec podeljene i DS zna da za sledecu vladu potreban im je i SRS ,kako ce ih uvuci tu ,videcemo .Licno mislim da je moguce da ce SRS podrzati manjinsku vladu koalicije oko DS ako bude bilo potrebno zauzvrat ce dobiti na lokalnom nivou neke privilegije.

milanP72

pre 12 godina

ja sam se mnogo razocarao u demokrate jer prvo su usli u koaliciju sa socijalistima protiv kojih smo se borili a sad ce zarad vlasti uci u koaliciju i sa radikalima,nikad vise im nedam glas

obican bivsi glasac DS-a

pre 12 godina

Kada u vrhu DS-a, imamo dvoje, koji nisu ni bili clanovi te stranke, dok je Djindjic bio ziv i predsednik, onda imamo ovakvo raspolucenje stranke!
Virtuozno napredovanje za 6 godina, u hijararhiji stranackih stepenica, nezabelezeno je i u daleko drugacije profilisanim strankama po svom sastavu, od jedne tako jako stranke, po kapacitetu broja doktora, magistara i fakultetski obrazovanih clanova stranke (DS), a da sama ta cinjenica, ne izaziva sumnju i osecaj nepravde, koliko god oni kao pojedinci, sa danasnjih podesta u stranci, imali (dobre) reziltate. Da li, pored ostalog, iz sfere zluradog i sumnjicavog, ovde defakto ima i laktanja, na clanovima je da sude, a da li bi na njihovim mestima, neko obrazovaniji i iskusniji, imao vise reziltata, nikada necemo saznati.
Stranackoj vrhuski se takva kadrovska politika ne moze zameriti, pogotovo Tadiceva ocigledna namera, da od Djilasa napravi svog naslednikam na mestu predsednika DS-a, a zatim i kandidata za predsednika Srbije, ali se ne moze ocekivati od obicnih clanova, ili glasaca DS-a, da to nekriticki prihvate. Vrh se dobrano izolovao od clanstva, nemaju realno stanje razmisljanja medju clanovima i simpatizerima stranke, a kada bi ih o tome neko i informisao, kada bi u stranci postojali neposredni izbori za stranacka tela, niko (sem, eventualno, Tadica), ne bi imao podrsu i ne bi bio izabran.
Zbog svega toga, DS ce uskoro pretrpeti jos jedno rasciscavanje, u opoziciji!

Zoran

pre 12 godina

DS je jedina partija koja je menjala nekoliko puta predsednika!!!!!!To je demokratija.Kad vidim da bilo koja stranka na nashoj politichkoj sceni promeni predsednika a da ga ne zgazi tramvaj, dopusticu da se kritikuje DS po osnovu demokratichnosti.Ako na sledecoj skupshtini DSa dodje do personalnih promena to ce biti josh jedan dokaz o unutrashnjoj snazi i demokratichnosti DSa.

show

pre 12 godina

Djilas želi da preuzme stranku,realno je najsposobniji tamo,u DS-u imaš više struja jedna je Pajtićeva i on se ne pojavljuje u Beogradu na odborima,druga je Petrovićeva,treća je Djilaseva,i vidim da ih je uhvatila frka pred izbore ako ostanu na vlasti i 2012 vladaće još dugi i dugo,izbori 2012 najbitniji za DS u istoriji..

Nucky Thompson&co

pre 12 godina

EHHHH....se kladimo,DRAGI AMATERI, da je sledeca vlast(nakon sledecih izbora)...tzv,,,"korisno nacionalna korisna"....DS_SNS&co...pozzzz...vidimo se na setalistu!!!!(Boardwalk Empire!!!!)...strasno!!!!!...

Vladimir LDP

pre 12 godina

Vreme je da se DS vrati korenima Djindjica, dosta je bilo vise Tadica koji sve vise naginje ka Kostunici, trenutno ne vidim po cemu se politika DS razlikuje od DSS, oboje vicu glavu dajem Kosovo ne dam, a Kosovo odavno nemaju. Vreme je da Djilas i Sutanovac preuzmu stranku, a Tadic i Jeremic da odu u zaborav, oni ocigledno nemaju pojma sta ovaj narod od njih ocekuje. Ako je iko glasao za njihovu koaliciju ZES da bi se borili za Kosovo, ja cu po'em go'no ODMA, i vrapci na granama znaju da gradjani ne govore priznati Kosovo jer im nije ugodno da to kazu, a ne zato sto to ne misle. Ja vam kazem, dajte referendum, Kosovo ili EU (iako takav izbor ne postoji al' nema veze), zacudicete se kada preko 80% bude za EU, do Kosova nije nikom vise stalo osim onima koji imaju licni interes u ovakvoj situaciji i konstantnim problemima. Ja hocu Evropu, kao i 80% naroda u ovoj zemlji, a predsednik nas pravi blesavim i mantra o Kosovu. Tako su izgleda svi oni pred konacan odlazak bulaznili o Kosovu, Milosevic 99', Kostunica 2008 i evo sada Tadic 2011-2012... Otici ce i on kao sto su otisla i prethodna dva. OVOM NARODU JE MUKA VISE OD KOSOVA!!! DA LI JE VAMA TO JASNO ILI NIJE????

Zoki-Pancevo

pre 12 godina

Posle istorijskog pomirenja sa SPS-om,sada vidimo kako se cak sprema i istorijsko pomirenje radikala i demokrata,samo zarad vlasti.Izgleda da je SNS stvarno toliko jak da su demokrati u panici.

delija 73

pre 12 godina

Doslo vreme da pukne tikva u Demokratskoj Stranci mozda i ocekivano sad pred izbore,videli ljudi da nisu nista uradili a mnogo izlagali i izobecavali pa resili kud koji mili moji,opet Tadic spominje koaliciju sa naprednjacima u kojoj ne zeli da bude,a dali naprednjaci zele njega,sigurno ne.!

Velibor, USA

pre 12 godina

Jeremic je poznato koshtunichin uljez u DS-u. Ali, nije mi samo jasno shto sad Djilas izigrava kao da je neshto bolji od Jeremica kada je sam Djilas podstaknuo u septembru ove godine antievropske sentimente onim chuvenim nebulozama u oraciji "nije nam EU smisao zivota". Cinichno i malodushno je tu bio izvrnuo kao da neko trazi, misli, hoce ili ochekuje da EU kao bukvalno mora biti smisao zivota pa je u toj tiradi napao ljudska prava npr. gej populacije i Roma u Srbiji i time se "dokazao i pokazao" kao "pravi Srbin, patriJota" a zapravo samo je dao zeleno svetlo antievropskim sentimentima u Srbiji, a sada gle ironije glumi Evropljanina i istiche Jeremica kao suprotnog od sebe, a zapravo slichni su obojica.
Jedino se slazem da je Djelic tu josh ponajmanje odgovoran i kriv i da s naPRDnjacima ne treba ulaziti u koalicije, ali prosto sumnjam da Djilas, Jeremic i ostali miljenici tzv. nove srpske politichke misli nece kad procene da hoce.....

GR

pre 12 godina

Meni bi bilo interensantno videti postizbornu koaliciju DS, SPS, DSS i eventalno Rasima J, sobzirom na potrebu blazeg korigovanja puta ka EU od strane DS-a.

maraton

pre 12 godina

Tadićevo ponašanje ne iznenađuje. Eksplicitna izjava (bolje reći naredba) da DS neće u koaliciju sa SNS je odlika uskogrudih političara, kojima su lični kompleksi važniji od šireg društvenog interesa i neumitnosti izbornih koalicija koje osiguravaju stabilnu vlast. Tadić time ne nanosi nikakvu štetu SNS, jer ta stranka i ne namerava da se sa njim i njegovom strankom bavi jeftinom trgovinom.

I Razočarani demokrata

pre 12 godina

DS je 2008 godine ušao u koaliciju sa SPS-om taj isti koji je devedesetih godina bacao suzavac na studente i policija koja ih je tukla, zar taj isti DS želi da uđe u koaliciju sa SRS-om strankom koja teži ka uništenjem celovitosti Srbije. Neophodni su nam izbori, raspišite izbore, a danas ulaze u koaliciju sa radikalima koji vode bolesnu Šešeljevu politiku iz Haga i koji,izvršavaju Šešeljeva naređena, koji uopšte teži ka uništavanjem sopstvenog naroda. Zar je to politika DS, sramota jedna.

Boris

pre 12 godina

Podela u DS-u je nesto najbolje sto ovoj zemlji moze da se desi i za tako nesto ne postoji los tajming.Neke stvari su trebale biti isterane na cistinu i ranije ali je uvek bio los tajming.Naprotiv, izbori mogu da se dobiju lakse ako se jos jednom iskristalise duh reformske i pokretacke skupine dok ova "Tvrda" linija ne pije vodu kod 80% clanova.Niko nije ovlastio vrh da saradjuje sa premazanim SPS- birokratama a isto tako ih niko nije ovlastio da kao svoju elitu gura svestrane iritirajuce politikante.Koilko je sam DS jak govori i cinjenica da ono sto se deslio nije svojstveno ni za jednu drugu partiju.Nigde ne dolazi do ovakvih sukoba koji su u sustini zdravi i preko potrebni.Ako cenu za bolju Srbiju treba da plati i sam vrh so be it.Druge sanse nece biti.

ОДО ЈА У ПУПС

pre 12 godina

gradonačelnik Beograda Dragan Đilas složio se s ovim Tadićevim rečima, i ocenio da je na lokalnom nivou, ukoliko to bude neophodno, „časnije ući s radikalima u koaliciju“ nego s naprednjacima.
Ове речи су ми растерали дилему за кога ћу гласати ако изађем на изборе до сада је то био ДС али после овога са радикалима нема шансе да више добију мој глас.

sani boy

pre 12 godina

Djilas se izlanuo za radikale, javna je tajna da ce mu radikali dati vecinu ako budu u mogucnosti i to sve sa LDPom kome to nece smetati kao sto im nije smetao ni SPS, zivi bili pa videli

blaza

pre 12 godina

Bice kad on kaze i kako on kaze!!!
Neverovatno, a stranka na cijem je celu u naslovu ima rec Demokratska. Sta reci osim: Srbijo probudi se!!!!!!

Šumadija

pre 12 godina

Pa, njih će tek ova zabrana saradnje sa SNSom da dovede do cepanja...U unutrašnjosti masa demokrata bi rado sa SNSom u koaliciju posle izbora...Vrlo logično...Tako bi imali stabilnu većinu i ne bi bili ucenjivani od malih stranaka...a da ne govorimo o prijatnom izazovu da i dalje ostanu na važnim pozicijama u lokalnim samoupravama...Ali, šef im to brani...No, šef je i izgubio autoritet...I eto priče sa tužnim krajem za DS...

Igor

pre 12 godina

ŠOK! Časnije sa radikalima!?!? Kao što je bilo časno sa SPS-om? Pobogu, znači ako glasam (opet) za DS to podrazumeva neku koaliciju DS+SRS+? Neka hvala pre ću da ostanem kod kuće nego da me radikali vode u EU i izvlače i krize zajedno sa socijalistima i demokratama (ako je ostalo nešto od demokrata tu uopšte)

Markoni

pre 12 godina

Udbaski trojanski konji se odavno vec nalaze u DS-u.
Stranka ciji je predsednik bukvalno streljan a predesdnik stranke je ujedno bio i Premijer drzave Srbije se maltene ponajmanje zalaze za istragu o politickoj pozadini ubistva svog predsednika i premijera Djindjica, skoro isto pa kao i DSS ciji je predsednik podrzao oruzanu pobunu crvenih beretki koja je bila uvod u atentat.
Pametnom dosta.
Videcemo rasplet situacije uskoro.

cinik

pre 12 godina

da,da i sa crnim djavolom u koaliciju samo da ostanete na vlasti. sve j epočelo da se raspada onog trenutka kada je tadić zagrlio dačića.

Marko Bg

pre 12 godina

Casnije sardjivati sa radikalima...Sramota...Ds pokazuje na sta je sve spreman da bi ostao na vlasti...Zar nam je ovo rezultat 11 godina demokratije,i zar ce ovi ljudi da nas uvedu u EU?Ds je jednom dobio moj glas i vise nikad,Srbiji ce biti bolje tek kada budu bili u opoziciji...

DS-ovac u ostavci

pre 12 godina

Posle ovih izjava gospodina Tadica i Djilasa verovatno ovih dana idem da popunim ispisnicu u stranci.Posle svih muka i borbi za smenu rezima Slobodana Milosevica ja sam prvo morao progutati pomirenje sa SPS-om,a bome pomirenje sa SRS mi ne pada na pamet da cekam u DS-u.Sramota!!!

igorpl

pre 12 godina

Danas navodi i da je predsednik DS Boris Tadić zauzeo je čvrst stav da posle narednih izbora ni po koju cenu neće biti koalicije sa SNS, čak ni na lokalnom nivou.

1.Živi bili pa videli da će na kraju vlast da formiraju DS, SNS i SPS i puniće vam šuplje glave pričama o stranačkim pomirenjima, višim ineresima i ostalim glupostima!
2. Ja sam lično član DS-a i ušao sam u tu strnaku u priodu kada su ubili Đinđića i kada je DS bila u opoziciji. Radio sam mnoge partijske poslove od lepljenja plakata do šetnje po kućama o to što sam video zgadilo mi se za ceo život da više nikada neću pomisliti da izađem na izbore pa čak i ako za to budem morao da platim!
REcimo kao prvo svaki izbor predsednika opštinskih odbora prati postojanje samo jednog kandidata kao u vreme TITA pa sada ti glasaj za drugog u sistemu demokratije a nemaš za koga osim jednog "SRAMOTA ŠTA REĆI" isto je i sa glavnim odborom kada su glasali za Tadića. DA bi opstao u partiji rteba da imaš debelu vezu i tamo znači anonimusi 0 bodova ma koliko se trudili i pokšavali i bili kvalitetni.
A vi samo izlazite na izbore i dalje!

Milanche

pre 12 godina

Ovo je kap koja je prelila čašu, pa jel ćete sad i radikale da rehabilitujete kao SPS? Jel ćete sa njima u EU? Pa ovo nema nigde, jel vi mislite da ja i moja familija koja je uvek glasala za DS opet glasa nakon ovoga. Ostajemo kući definitivno.

Peca

pre 12 godina

DS preti da postane SSRNS ( socijalistički savez radnog naroda srbije ).r Zato je pravo vreme da se stranka vrati na pravi kurs. I pred izbore,što da ne!

radmilo

pre 12 godina

Ja se nisam za ovo borio 2000. i glasao 2008. Da bi se moj ds pomirio prvo sa sps-om, a sada i sa radikalima. Razmišljam , da li sam u ovom trenutku čak i simpatizer ds-a koji se preobrazio i postao isti kao oni protiv kojih se borio!

perunac

pre 12 godina

Kad se blizi kraj i kada se potapa brod DS-a onda se svi uspanice i pokusavaju sebe da spasavaju! Ali ovde se niko od njih nemoze izvuci!

Duca7

pre 12 godina

Neuspeh različito utiče na ljude. Međutim, ne mogu nikako da shvatim da je DS spremna posle SPS-a i na koaliciju sa radikalima. Zar je toliki strah od izbornih rezultata da se više ne znaju ni granice?

malteski soko

pre 12 godina

Da bi ostali na vlasti Demokrate ne biraju partnere!
Najpre mirenje sa SPS-om,sad ce imati bratsko -realne odnose sa Radikalima!

Pedu

pre 12 godina

"...startni pucanj za unutarstranačke obračune, što bi demokrate pred izbore trebalo po svaku cenu da izbegnu."
Iz ugla običnog građanina, bolje da oni to reše pre izbora, a ne posle da se dele, raspadaju i svađaju.
Ovako, nek raščiste na vreme, da znam da ne glasam za njih.

Mihajlo UE

pre 12 godina

Izgleda gospoda iz Demokratske stranke shvatila da gube izbore sigurno, da idu kola niz brdo, da nemaju sanse, da ih napustaju koalicioni partneri, pa se nervoza prenela u sopstvene redove i tu na kraju izbija svadja i raskol...

SlobodankaPo

pre 12 godina

Hehe, 'časnije sa radikalima'. Pljuju oni i po jednima i po drugima, ali kad su mogli sa SPS'om, što da ne mogu i sa radikalima. Vole da budu sa strankama čije su predsednike izručili Hagu. Ja se ipak nadam fer utakmici, u kojoj će koalicije biti prirodne i gde će da se poštuje volja naroda. A ne da glasači razmišljaju da li ima svrhe izlaziti na izbore, kada ne zavisi ništa od nas.

krivi Stojko

pre 12 godina

Ne bi im bilo prvi put da rasture stranku i da naprave neke "nove" samo ovaj put narod treba poimenice da zapamti svakog lopova iz žutog preduzeća i da im nikad ne dozvoli da primirišu vlasti. Najbolje bi bilo staviti ih negde na sigurno, na primer u Zabelu kad već Goli otok nemamo.

Tiemie

pre 12 godina

Pročitah, pa za trenutak ostah zapanjena! Zar sam zato glasala za demokrate i verovala im? Prvo razočarenje je bilo pomirenje i ulazak u koaliciju sa SPS-om, što mi ni malo nije bilo razumljivo, ali sada sa radikalima?!!! Ne mogu prosto da verujem! Potpuno sam razočarana, nek rade šta god hoće, ali nikada više neće imati moj glas! Sramota!

Timočanin

pre 12 godina

Žao mi je što sam ikada svoj glas dao,Tadiću i DS,osećam se prevarenim,posle niza neuspeha počev od gubitka Kosova i nedobijanja kandidature za EU, koalicije sa SPS.sada slušamo das su spremni i sa Radiaklima da prave koaliciju,samo da još malo ostanu na vlast.Ja i moja šestočlana porodica nikad više nećemo dati glas DS.

To je istina o fotografiji koju gledate!

pre 12 godina

To je kao da ste pitali: "Ima li ozbiljnih podela u Gambino familiji?"! Formalno nema dok je Don živ, al' sve vreme mu svi rade o glavi i celog života zauzimaju što bolju poziciju za trenutak kad će konačno uspeti da ga sklone sa tog mesta.

Renegade

pre 12 godina

SNS i SRS nece biti ni na lokalnom nivou u koaliciji i tu nema sumnje .Jednostavno poslednje izjave iz DS-a o SRS kao prihvatljivom koalicionom partneru dosta govore i SNS kao apsolutno neprihvatljivom .Karte su tu vec podeljene i DS zna da za sledecu vladu potreban im je i SRS ,kako ce ih uvuci tu ,videcemo .Licno mislim da je moguce da ce SRS podrzati manjinsku vladu koalicije oko DS ako bude bilo potrebno zauzvrat ce dobiti na lokalnom nivou neke privilegije.

olivera

pre 12 godina

Vreme je da se pojavi nova snaga na politickoj sceni Srbije! Nema nikoga ko je sa njima, a da je bolji od njih! Svi su isti! Zato samo nova, neiskompromitovana, politicka partija sa casnim i dobrim ljudima, moze da donese gradjanima Srbije promene! Tadic, Dinkic, Djilas, Nikolic, Kostunica, Ceda (dodati po sopstvenom izboru) duvaju u istu tikvu! Gde su nove snage svih ovih godina u kojima vlast mrzi, maltretira i muci gradjane! Ko sprecava da se one pojave? Odgovor na ovo pitanje dace resenje za buducnost zemlje!

Moja malenkost

pre 12 godina

Prvo SPS, a evo sad i radikali! Ne shvatam! Šta sad mi, ubeđene demokrate da mislimo o svemu tome? Da li je moguće da se toliko srozao moral stranke u koju sam duboko verovala? Nemam reči!

Pinokio

pre 12 godina

Kakvi ste licemeri ispali,svaki dan me je sve vise sramota sto sam vas glasao,ovamo EU nema alternativu ali biste zbog vlasti i moci pristali sa radikalima koji su ljuti protivnici EU

DANNILO

pre 12 godina

Prvo se DS pomirila sa socijalistima, a sada ce i sa radikalima, strasno, razocarali smo se u demokrate, tesko da cemo izaci na izbore.

mrakic

pre 12 godina

још једно историско помирење. Јеремић би требао да напусти ДС, формира своју странку и победи на следећим изборима.

sanja123

pre 12 godina

e predsedniče, tako ste rekli i za SPS kao sada za SNS pa sam glasala za vas! nema vere u nevere. Još mi samo trebaju radikali

Deki33

pre 12 godina

Vise je nego ocigledno da ima podela u DS,a jedino sto im je trenutno zajednicko je da se svi u DS boje izbora jer su i oni svesni kakav ih rezultat ceka.

Scorpion

pre 12 godina

svaka vam cast... vidim ja da ce te u vasu politiku uvesti i SRS... ili ce oni uvesti vas u njihovu politiku... I vi hocete da vodite zemlju....

Razocarani

pre 12 godina

Moj nik sve govori... Ja sam svim srcem bio za promene 5 oktobra i navijao tada za DOS. Sad kad vidim da su ovi povampirili svu nakaradnu politiku protiv koje su se borili a jos pride dodali na sve to i najvecu korupcuji na celom svetu dodje mi da iz koze iskocim...

Трнова ружица

pre 12 godina

Значи сад имате нову тактику: пљуј по коме стигнеш зарад властитог и само властитог интереса! Држава и народ вам никад нису ни били важни, а сада ни партијске колеге! Кад ни ви сами нећете да гласате за ваше, од нас тек ништа не очекујте!

snezabb

pre 12 godina

Casnije sa radikalima nego sa naprednjacima? Nije sija nego vrat...Pa da li smo se za ovo borili pre 11 godina? Da nam u vlasti budu oni koji su izvozili tenkove na ulice protiv studenata i koji su vodili decu u rat??? Svaka Vam cast gospodo iz vladajuce stranke...

SelmA

pre 12 godina

Zar cemo sa radikalima u Evropu, DS nas je totalno razocarala, ovo nismo ocekivali od nje, zar smo se za ovo borili pre 11 godina. Stidi se DS zbog izjave da ces u koaliciju sa radikalima.

milanP72

pre 12 godina

ja sam se mnogo razocarao u demokrate jer prvo su usli u koaliciju sa socijalistima protiv kojih smo se borili a sad ce zarad vlasti uci u koaliciju i sa radikalima,nikad vise im nedam glas

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Nema ovde nista za cudjenje. Svima u zemji, a posebno glavnim ljudima u DS je jasno da postoji velika sansa da ova stranka na izborima dozivi katastrofu. U najboljem slucaju za njih, mocice da formiraju Vladu samo ako samastave jos goru koaliciju od ove sada.U takvom scenariju, Tadic ce da leti sa mesta predsednika stranke i sada se spremaju da zauzmu njegovo mesto Djilas, Sutanovac i verovatno jos neko. Bas kao sto je svojevremeno Zivkovic platio ceh izbornog poraza DS, a Tadic dosao na celo stranke.

M012Z

pre 12 godina

Ako jedan da ostavku, drugi trecem ostavku trazi, treci cuti, cetvrti ih brani, a glavni negira, onda je tu stvarno nesto mutno.

NIKAD VISE!!!

pre 12 godina

Citam i ne verujem, pa dal je moguce da smo se "5. oktobra" za ovo borili, "casnije sa radikalima", au, ja mislim da sam u "zoni sumraka", mislim da ste ovim prevrsili svaku meru, u svakom slucaju sto se mene tice moj glas necete imati, ja na izbore vise NIKAD, sram vas bilo!!!

obican bivsi glasac DS-a

pre 12 godina

Kada u vrhu DS-a, imamo dvoje, koji nisu ni bili clanovi te stranke, dok je Djindjic bio ziv i predsednik, onda imamo ovakvo raspolucenje stranke!
Virtuozno napredovanje za 6 godina, u hijararhiji stranackih stepenica, nezabelezeno je i u daleko drugacije profilisanim strankama po svom sastavu, od jedne tako jako stranke, po kapacitetu broja doktora, magistara i fakultetski obrazovanih clanova stranke (DS), a da sama ta cinjenica, ne izaziva sumnju i osecaj nepravde, koliko god oni kao pojedinci, sa danasnjih podesta u stranci, imali (dobre) reziltate. Da li, pored ostalog, iz sfere zluradog i sumnjicavog, ovde defakto ima i laktanja, na clanovima je da sude, a da li bi na njihovim mestima, neko obrazovaniji i iskusniji, imao vise reziltata, nikada necemo saznati.
Stranackoj vrhuski se takva kadrovska politika ne moze zameriti, pogotovo Tadiceva ocigledna namera, da od Djilasa napravi svog naslednikam na mestu predsednika DS-a, a zatim i kandidata za predsednika Srbije, ali se ne moze ocekivati od obicnih clanova, ili glasaca DS-a, da to nekriticki prihvate. Vrh se dobrano izolovao od clanstva, nemaju realno stanje razmisljanja medju clanovima i simpatizerima stranke, a kada bi ih o tome neko i informisao, kada bi u stranci postojali neposredni izbori za stranacka tela, niko (sem, eventualno, Tadica), ne bi imao podrsu i ne bi bio izabran.
Zbog svega toga, DS ce uskoro pretrpeti jos jedno rasciscavanje, u opoziciji!