Ponedeljak, 12.12.2011.

12:54

Drevs: Veselinović stoji iza nereda

Komandant Kfora Erhard Drevs tvrdi da iza nasilja protiv vojnika Kfora i paljenja barikada na severu Kosova stoji Zvonko Veselinović i njegov brat.

Izvor: B92

Drevs: Veselinoviæ stoji iza nereda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

gligorije

pre 12 godina

Čitao sam u današnjem pressu kako Pelević hvali Veselinovića na sav glas! Pelević se i ranije družio sa sve samim poštenjačinama i dobrotvorima,tako da nema razloga da mu ne verujemo!

Alex

pre 12 godina

Evo još par slika sa "mirnih protesta":

http://imageshack.us/photo/my-images/707/kosovo01.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/kosovo02.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/803/kosovo03.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/337/kosovo04.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/213/kosovo05.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/13/kosovo06.jpg/

Alex

pre 12 godina

@(Milan.p, 12. decembar 2011 22:55) Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.

Ti si njegov PR?
Biće odgovoran ako bude proterano još 40.000 Srba. Trenutno je odgovoran "samo" za šverc, napad na KFOR i ranjene na obe strane, kao i za sabotažu proevropske politike, tačnije "svoje voljene Srbije". Kolike su kazne za takva dela a kolike za naručioce takvih dela (!), baš se pitam.

Darko KiM

pre 12 godina

Evo i motiva za ljude koji ne vide, niti ih zanima, ista dalje od svog korita, koje treba da bude puno, po bilo koju cenu.
Ako tako misli vecina u Srbiji, onda smo svi osudjeni na propast, tako da ni Kosovo danas nije vazno.
Kao svedok cele price, garantujem vam da nema kriminala na barikadama, ali ima borbe bez oruzja, za opstanak Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

bezimena

pre 12 godina

Ako snimci postoje, sto se ne objave, dajete ih u medije, pa da sami pohvatamo one koji su ugrozili i iskoristili gradjane koji su iskreno protestvovali.

Ili pokazite snimke, ili zacutite, uostalom treba da se pokrijete usima ako vas jedan lokalni svercer nafte vuce za nos skoro 6 meseci.
(analiticar amater, 12. decembar 2011 15:18)

Amater...niti su medjunarodne MIROVNE snage lokalno pevačko društvo, niti je general KFORA Baja mali "Knindža" pa da postavljaju bilo kakve snimke (koji su vojna tajna) po You tube, a nismo ni mi kauboji nekadašnjeg "divljeg zapada" pa da SAMI HVATAMO bilo koga!

Lokalni švercer po naredbi NALOGODAVACA iz Beograda, najviše vuče za nos NAS, 7 miliona gradjana Srbije! KFOR-u je samo razbio monotoniju na POSLU!

Alex

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!
(NN Lice, 12. decembar 2011 13:41)

Tražio si, gledaj!
Sedmoro Austrijanaca je povređeno i vraćeno u Austriju, jedan je dobio šrapnel u pluća, drugi u rame, itd.
Pretraži malo i nemačke novine, ima ih još dosta.

http://www.heute.at/news/oesterreich/art23655,629839

http://www.heute.at/news/welt/cme26297,355500

Mikica

pre 12 godina

Ne znam što ovog Veselinovića brane ovi pojedinci iz Beograda.E moj jadni narode.Izgleda da smo svi izdajnici koji drugačije mislimo od ovih "patriota koji brane ovog BIZNISMENA".Njima nije u interesu EU i vladavina prava,jaka država Srbija.

Miško

pre 12 godina

Ko je ubio SAVA MOJSICA generale, na ocigled Kosovske Policije.Ko je pretuko Srbina KPS policajca u juznom delu Mitrovice, ocete imena i slike generale, ko svako vece puca na Opstinu Kosovska Mitrovica dok vasi vojni ci sve to posmatraju sa kulturnog centra.Time se malo pozabavite.Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.
(Milan.p, 12. decembar 2011 22:55)

Ko je pucao i ubio albanskog policajca letos, prilkom divljanja "golorukog naroda" Milane, to te ne zanima ?

besim

pre 12 godina

Za "Muknavi", pa nemojte gospodine da nam vredjate intelegenciju. Sta si ti mislio, da na juznom delu Kosova tece med i mleko. Imamo i mi konje za trku, oni su vecita konkurencija Zvonko Veselinovicu. Dopunjavaju jedne druge. Naravno da imamo bagru i olos u olicenju Daut Haradinaja, Sami Lustaku, Xhabir Zharku, i tako daljo. Samo sto ovi nasi su " institucionalni" kriminalci i gangsteri u vidu i nalik kao Presednici opstina, poslanici i nosioci javnih funkcija. Naravno izabrani su na veoma " demokratski" nacin. Svi do jednog dokazani " humanisti i borci za ljudska prava i sloboda".

Milan.p

pre 12 godina

Ko je ubio SAVA MOJSICA generale, na ocigled Kosovske Policije.Ko je pretuko Srbina KPS policajca u juznom delu Mitrovice, ocete imena i slike generale, ko svako vece puca na Opstinu Kosovska Mitrovica dok vasi vojni ci sve to posmatraju sa kulturnog centra.Time se malo pozabavite.Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.

Zeljko konsijez

pre 12 godina

Posto su nasa zarista spasavali , pregovarali, i na kraju predstavljali likovi poput Radovana,Ratka,Momcila,Martacja,Gorana Hadzicja,Arkana,kapetana Dragana,ne vidim razlog zasto ne bi tu bilo mesta za nekog Zvonka.Sto bi se sad tu pojavio neko ko je razuman i ponudi modus sazivota sa komsijama.Nemojte slucajno da ulazite u neku organizovanu trgovinu sa Albancima,jer sta bi onda radio gore navedeni Veselinovic.Da li ste ikada culi od vajnih patriota nesto veselo ili duhovito,nesto sto asocira na nov auto,odmor.Za te stvari nije ni vreme ni trenutak,ali je vreme da u moj zivot lagano udje neki Zvonko.

Zoran

pre 12 godina

Dacica treba smeniti pod hitno!Sve one price kako je to promenjeni SPS, kako to vise nije isto su cista glupost!Vidimo kako nije isto! I taj covek je ministar POLICIJE!!!Bas me zanima da li ce ga neko uopste pomenuti ili ce se svi opet praviti ludi.Konacno pomalo izlazi na videlo koliko nas te famozne koalicije od zla oca i gore majke ustvari LAZU o Kosovu i Evropskoj Uniji godinama.

Pop

pre 12 godina

@Peca

Zabranjena tema ubistvo Srba, a i nije bas preporucljivo pisati o tome. Ako hoces da si u fazonu gledaj ubuduce da izbegavas tu temu......Vaznije je valjda ko je postavio barikade, a za ubijene Srbe..........pravde nema......

Zeljko

pre 12 godina

Molio bih za odgovor upucenije. Srbin sa i skoro svake nedelje idem poslovno u Pristinu. Prelazim administrativnu/drzavnu granicu u mestu Merdare. Pregled dokumenata rade nasi i kosovski carinici. Isti postupak je i sa brat brat dvesta kamiona svakog dana. Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?
(the gaffer, 12. decembar 2011 16:29)

Evo odgovora: Zvonko Veselinović i bratija ne koriste prelaz Merdare pa tamo može biti policija i carina Kosova sa svim atributim države Kosovo i to nikome ne smeta, naročito ne tzv."patriotama" i to nije priznanje Kosova, kršenje Ustava i bla bla truć DSS retorika, ali...
Pomoć Srbije Srbima na Kosovu je oko 500 miliona evra, pa ako se tome i doda prihod od robe bez poreza i carine koja uđe na dva sporna prelaza Jarinje i Brnjak eto zlatne koke za finansiranje stranaka i stranačkih moćnika. Dakle po običaju "Ne laje kera radi sela, već sebe radi" a čiji lideri su na barikadama i ko je najglasniji u istupima i ko se zalaže za konzerviranje tekućeg stanja pa taj se i sam identifikovao, zar ne? Dakle Dačiću-radi svoj posao ili odstupi! Sad sve imaš crno na belo pa postupi po ovlašćenju.

Severnjak

pre 12 godina

Političari,tajne službe,mafija u Srbiji.
Političari,tajne službe,mafija na Severu Kosova.
Političari,tajne službe,mafija u ostalom delu kosova.

A mi bi svi,kao,da živimo bolje,možda i u EU?
Hahaha


Kada bude neka Unija Neandertalnih Država,bicemo svi primljeni,
bez uslova!

ma da je samo Vlada u pitanju

pre 12 godina

@posteni srbi
Ma ajd samo da je Vlada lagala, nego celokupno javno mnjenje ovde u Srbiji, i vladajuce i opozicione partije i javne licnosti, svi su lagali. Seti se pocetka desavanja na barikadama, ni mediji nisu smeli da objave nista suprotno od onoga sto je u tom trenutku bilo drustveno prihvatljivo. A to je da je NATO iz cista mira osuo paljbu po Srbima. Oni koji su se usudili da kazu da to mozda nije istina (ukljucujuci i komentatore na portalima), proglasavali su za sluge siptarskog narko lobija.
Jos se secam, kad se tih dana ulogovah na facebook, a ono svi na profil nalepili crnu sliku, kao revolt zbog nasilja KFOR-a nad Srbima. Kako samo ljudi ispadose budale, i kako su samo izmanipulisani...
Jos od Milosevicevog vremena, i one hajke na Djindjica, nije vidjena takva manipulacija javnim mnjenjem

bezimena

pre 12 godina

Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?
(the gaffer, 12. decembar 2011 16:29)

Vaše pitanje je pogodak "u sridu"!

Velika je razlika...sa "one" strane granice kod Merdara žive Albanci a "iza" Jarinja Srbi. "Srpske zemlje" su tamo gde žive Srbi i dokle god vlasti Srbije imaju taj stav, time i neskrivene PRETENZIJE na tudje teritorije, dotle će Srbija biti smatrana remetilačkim faktorom, opasnim po mir u regionu, jer to de facto jeste!

MUKNAVI

pre 12 godina

@Besim..Rekli ste nam,u Vasem komentaru, za Veselinovica i sljam koji oko sebe prikuplja..a sad,uravnilovka,recite nam ime Vasih zemljaka oko kojih se muvaju vasi skotovi,bagra+fukara i ostali iz te branse...Taci-ja preskocite,znamo za njega...cekamo Vas odgovor!

posteni srbi

pre 12 godina

fascinira cinjenica da je vlada lagala o incidentima kad su se dogodili ( kfor pucao na nenaoruzane srbe - formulacija sama za sebe lazna ), da je javno provanjena ta bajata ruska metoda izvrtanja, da je vlada priznala da je lagala ( niko ne sme da iznosi informacije koje su na odboru za bezdednost ), i da ovaj iz kfora ponavlja da su srbi pucali, bacali bombe i koktele i da ima likova koji mu neveruju. brate mili.

Peca

pre 12 godina

Prokleti Srbin uvek će biti kriv za sve loše što se desi na ovim prostorima. A ko je kriv za ubistvo jednog, ali makar jednog Srbina otkad je kfor preuzeo vlast na Kosmetu?

atomic

pre 12 godina

obaška što je taj kriminalac ali što je narod dole stoka pa podržava takve, e to jo ono što stavlja omču oko vrata nama u srbiji i celom regionu.
ti isti pred izbore 2000. umal' nisu ubili koštunicu kamenicama a sad mu duvaju u d*pe. mrzim kosovare, još od vojske pre 20 godina su mi odvratni

Dimitrije

pre 12 godina

"da da, a dok je teroristicka OVK ubijala po kosovu, cak su je i SAD stavile na listu teroristickih organizacija onda to nikome nije smetalo. "

Formalno, OVK nikada nije bua na listi SAD teroristickih organizacija. Jednom je Gelbard 98'e rekao da OVK upotrebljava terroristicke metode, ali je to isto receno i za Mandelinu kongresnu partiju. Ako ponavljamo iste dezinformacije, nece postati tacnije

Relanost

pre 12 godina

"Na Kosovu i Metohiji, sve je vise bogatih i onih koji imaju sve manje, onih kojima nije nedostupan ni sladoled u Parizu ili kokice u Londonu i sve je vise onih kojima je cak i pomisao na tako nesto bajka! Zato i nema naroda na barikadama, zasto bi Vas mi branili?! I, nemojte da Vas to cudi gospodo funkcioneri, politicari, kumovi, i ostala uskointeresna strukturo!"-realno ;)

svašta

pre 12 godina

" Mi sto zivemo ovde u mitrovicu to smo znali od pervog dana. Mafia i nista drugo
(Mitrovica, 12. decembar 2011 16:35)"

A vi što živite dole u mitrovicu, nereče od čega samo vi živite ?!?
Polovina dece koja vam je po belom svetu i svaki mesec šalje pare, kojim se to časnim i poštenim poslom bave,kad imaju i za njih i za vas i za lobiranje kod belosvetskih moćnika, daj prosvetli nas , molim te !

the gaffer

pre 12 godina

Molio bih za odgovor upucenije. Srbin sa i skoro svake nedelje idem poslovno u Pristinu. Prelazim administrativnu/drzavnu granicu u mestu Merdare. Pregled dokumenata rade nasi i kosovski carinici. Isti postupak je i sa brat brat dvesta kamiona svakog dana. Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?

sever

pre 12 godina

I generali znaju da spinuju. Interesantno ja da je izjavu dao srpskim medijima. A u izjavi za nemacke medije ne pravi razliku izmedju Zvonka i naroda, podsticuci antisrpska osecanja u Nemackoj. Primecujem da optuznice nema, a verovatno je nece ni biti. Cilj je baciti kosku psima srpske politike. I generali lazu. Zar ne?

besim

pre 12 godina

Ma sta pricate G.Drews. Veselinovic Zvonko je andjeo. Fin, gospodin covek, uvazen biznismen i dokazani humanist. Da ne pricamo koliko je tek patriota. A tek oni sto rade za njega. Milina od ljudi. Svi dokazani mirotvorci i humanisti, izdvajaju iz svojih usta samo da pomognu napacenom narodu. Salu na stranu, Zvonko Veselinovic i njegova bagra cine kombinaciju najgorih mogucih okorelih kriminalaca, gangstera i ubice. Sva olos i nitkovi iz severnog dela Kosova okupljeni su oko Veselinovica.

Isninko

pre 12 godina

Sta je ovde starije "kokos ili jaje"?
Pa valjda su specijalne jedinice "rose" poslate od Tacija da naprave probleme, a Kfor i Eulex nisu uopste intervenisali !
E sad kad je to vec sve "zakuvano", i prolo nekaznjeno onda se trezi zrtve pa tako se pojavi i ovo pitanje:" Da li je prvo pucao Hans, ili Zdravko ?"

Goksi

pre 12 godina

Ma laze bre. Rekli su Tadic, Dacic i Vuk Jeremic da su barikade super. Au, Drevs, kandiduj se na izborima u Srbiji, glasacu za tebe. Tadicu, nemoj vise da nas lazes. Povuci sada one nepopularne poteze. Nego, govorio si da Ceda i Vuk lazu? Jel tako? Aha, pa da i oni lazu. I ovaj laze i svi lazu samo ti i Dacic i teniser Jeremic govorite istinu?

Ševarice

pre 12 godina

Pitanje je dana kad će ovaj Švaba da kaže onu istorijsku,, PROKLETA ZEMLJA!" A sigurno se već pita šta mu je sve ovo trebalo, mislim da uopšte dolazi tu u ovim godinama, kad je mogao i lepše mesto da izabere.

igor

pre 12 godina

Koliko ubistava gde su Srbi zrtve ste resili?
Koliko ste kriminalnih slucaja resili u kojima su Albanci pocinioci?
Koliko ste imovine vratili koja je uzurpirana od strane Albanaca?
NULA
Ali je najbitnije da postoji carina i na njima Kosovski carinici.Srpski kriminalci dizu pobunu jer im smetaju Albanski carinici ? Pravi kriminalci ce potplatiti carinike bez obzira na nacionalnost,ili mozda gospodin smatra da su Albanski carinici bezgresni ?
Smesna prica,ko veruje nek se odma uclani u preoket

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Зашто овакве информације сада излазе на видело? Мислим да нас све већ нервирају калкулисања у ком тренутку је најбоље да се нешто пусти у јавност... Више се не зна ко за кога ради а ко је против кога! Некада ми се чини да ће се на крају опет све сломити преко леђа грађана Србије, док ће сви остали само профитирати!

snezana

pre 12 godina

Ništa novo,jasno nam je odavno da tako nestabilno stanje na Kosovu odgovara samo ljudima sumnjivog morala,koji se bave kriminalnim radnjama.
Ono što je suštinsko jeste pod okriljem koje opozicione stranke se nalazi Veselinović i da li je čak i njen finasijer? Koji lider političke partije se prvi oglasio da brani Veselinovića i na kojoj zakupljenoj televiziji je Veselinović bio gost!?

ana

pre 12 godina

Neverovatno mi je sto dosta ljudi u Srbiji, mada su proziveli(tj. preziveli)90-e ovde, jos uvek naseda na propagandu srpskih vlasti o golorukom srpskom narodu, "oslobadjanju" srpskih teritoriija i sl. Pa mucnite malo glavom ljudi, svi smo gledali dnevnik rts-a i slicne carolije iz ratnih godina. Ako i tada niste znali koliko se lazi i manipulacija plasiralo, sada, u retrospektivi, barem znate. Znate i vrlo dobro koliko su mediji u Srbiji slobodni i nezavisni. Nimalo. Pa zauzmite malo kriticniji stav prema onome sto procitate. Informisite se i iz stranih medija da cujete drugu stranu price. Pa prosudite sami. A ne da na svaki pomen toga da su Srbi za nesto krivi zapenite, i to u tolikoj meri da ostavljate komentare tipa "neka je kriminalac, ali to je njegova zemlja" i slicno. Nemam reci.

jeremija

pre 12 godina

I do sada smo znali ko podiže barikade - jer su barikade podizane po danu i moglo se jasno videti ko ih i čime podiže.I ko dežura uz njih.A zašto demokrate pokušavaju da ih uklanjaju isključivo noću.I zašto,pored prisustva vojnika mnogih država uvek nemački vojnici deluju najbrutalnije i zašto se na njih jedino puca.Nemački kontigent vojnika se dovlači sa drugih lokacija,pod okriljem noći,i on se najviše angažuje u uklanjanju barikada.Čista slučajnost.Ne verujem.Sve je to smišljeno i režirano.Nije to ni prvi a verujem ni zadnji put da se nemci naročito ističu.Oni su uzrok dešavanja na severu Kosova.Barikade su posledica.

analiticar amater

pre 12 godina

OD kada se to NATO bavi svercerima nafte?
KFOR je napadan iskljucivo u samoodbrani kada su krenuli suzavcem.
Ako snimci postoje, sto se ne objave, dajete ih u medije, pa da sami pohvatamo one koji su ugrozili i iskoristili gradjane koji su iskreno protestvovali.
Zalosno je sto ovde svi olako prihvataju ovu izjavu ovog generala NATO-a koji u zivotu nista bolje nije zasluzio nego da dezura na granicnom prelazu koji radvaja Srbe od Srba, i sto pokusavaju da nas ubede da je zastita od Tacijevih OVK-ovaca zapravo neki sverc nafte, a dok se u isto vreme Kosovo svuda rangira kao svetski centar za sverc narkotika, samo sto to KFOR-u ne smeta.
Ili pokazite snimke, ili zacutite, uostalom treba da se pokrijete usima ako vas jedan lokalni svercer nafte vuce za nos skoro 6 meseci.

e12

pre 12 godina

kazete da imate snimke, pa objavite ih, daj da vidimo i tu stranu desavanja a ne samo ono sto nam se tu servira
(neopredeljeni.blogspot.com, 12. decembar 2011 13:37)

Pa imaju ih Nikolic i Kostunjavi, trazitr od njih

Gjeto11

pre 12 godina

Komandant Kfora Erhard Drevs tvrdi da iza nasilja protiv vojnika Kfora i paljenja barikada na severu Kosova stoji Zvonko Veselinović i njegov brat.

A ko stoj iza Veselinovica i njegov brata?! Dacic, Sutanavoc, Tadic....?! Svakoka deo ovog "orkestre" su i Kostunica, Nikolic...! Komandant Kfora zna to odlicno, ali....!

guri

pre 12 godina

Ok, znate da Veselinović stoji iza napada. A niko da pita ko stoji iza Veselinovića?
(micko, 12. decembar 2011 13:44)

ma to i deca znaju, Oliver Ivanovic stoji iza svega ali izgleda nece da izense to za javnost dok vrsi drzavnu funkciju, na kraju, kad dogje vreme za to videcete da je on bio CAPO SEVERA
odgovarace on za vise kriminalna aktivnosti

Bobo

pre 12 godina

Ko stoji iza ovog kriminalca? Dveri, Obraz, Nasi, Nacionalni front, SRS, DSS, SNS, eto ko! Svi kojima odgovara haos i anarhija, sankciije, sto dalje od modernog sveta, normalnog zivota! Da mogu posteno da se obogate u opstem rasulu! Kada ce da bude uhapsen? Zasto jedan kontraverzni biznismen (novinski naziv za kriminalca kojem jos nije dokazano da je krimilanac, zna se da svecercuje naftu, znaci radi nezakonito) njegov brat i jos nekoliko krimalcica koci mene da bolje zivim, da budem u EU? Eto koliko je Srbija jaka drzava,i kako je ovde vladavina prava!?
Vracamo se u zlatne devedesete, na zalost!

nebojsa,nbgd

pre 12 godina

Posto nastavljamo sa politikom i EU i Kosovo, ponovo se aktivira scenario da u stvari narod na barikadama ne brani svoja ognjista i drzavu Srbiju nego u stvari danonocno sedi na barikadama da bi "neki" Veselinovic mogao i dalje da bez carine trguje naftom!!Pa nemojte vise da nam igrate po zdravoj pameti, i ovako posle ovih jadnih 20 godina psihicke bolesti haraju ovom zemljom!!

Robert Lee

pre 12 godina

Jel?...Niste znali do sada da je kriminalac i svercer. Sta ga ne uhapsite onda? Ili ste i svi vi "mirovnjaci" bili do sada u talu sa njim.

NekoIzMase

pre 12 godina

Ok ...
Gde su ti snimci?
Zašto se o njima govori posle ovoliko vremena?
Ko garantuje da nisu montirani, dovoljno vremena je prošlo za to?
Da li će biti dostavljeni onome ko ih zatraži na veštačenje?
Gde su ti silni ranjeni vojnici KFOR, i ko garantuje da se nisu izrešetali međusobno, kao što su to već radili?

Mnogo je pitanja gospodine Drevs ... Vi ste kredibilitet izgubili svrstavajući se na stranu jednog od učesnika u sporu ... Tu mislim na KFOR kao celinu, ne vas lično ... Vi govorite šta vam komandant američkog kontigenta KFOR napiše.

Kad čujemo onu staru o 'sto Srba za jednog Nemca' znaćemo da je to plod vašeg razmišljanja ...

Verovatno vam je idol vaš sunarodnik koji je rekao da 'sto puta ponovljena laž, postaje istina' ...

biz nis

pre 12 godina

Da li je jos neko gledajuci sliku pomislio da je Veselinovic prototip Kosovara-biznismena? Svako ko poznaje ili ima u komsiluku pljunutog Zvonka koji je proteran sa Kosova u Srbiju, ima veliku kucu, pun para, nista ne radi i veliki je Srbin neka da plus.

Milos Bogdanovic

pre 12 godina

Odmah ga osuditi za najvisi stepen izdaje drzave, mozda nas je on kostao ulaska u EU. Ali nasi politicari ga predstavljaju kao bizmismena, nemam komentar. Ajde sad nek izadju politicari i da kazu je su za napad krivi kfor i euleks. Strasno, ma te kosovore treba proterati u Sibir!

Aleksandar

pre 12 godina

I sta cete preduzeti povodom toga? Je l' ce se sve zavrsiti na tome? Molim vas da primenite svoja ovlastenja i obezbedite slobodu kretanja na teritoriji za koju ste dobili mandat. Ako su pre te barikade i imale smisla kad su bile koliko-toliko masovne, sad kad na njima stoji par ljudi one nemaju nikakvog smisla i zato primenite svoja ovlastenja. A predsednika republike i ministra policije pozivam da narede uklanjanje barikade od drveca u medjuzoni i ako oni koji su na njima pruze otpor tome, da ih pohapse, da im se sudi onako kako je to letos cinilo UK i da odmah budu poslani na izdrzavanje kazne. Jer, dokle ce nekoliko lokalnih mangupa da j... u mozak ceo narod. Ovako, navodno vlast je protiv barikada, a pripadnici MUP-a Srbije gledaju kako se obara drvece na put i nista ne preduzimaju protiv onih koji to cine. I sto je najgore svi se prave kao da su barikade uklonjene, kao da mi mozemo nesmetano da koristimo glavni put Mitrovica-Raska i kao da tih prepreka u medjuzoni nema.

mladen

pre 12 godina

sve je to beograd jos odavno znao.zasto svi tzv.javni mediji uz slogan "vase pravo da znate sve" to do danasnjag dana nisu objavili? zato sto je gen.direktor RTS Tijanic bivsi sef propagande Milosevica! SVE DOK JE TAKO, MOZETE TAJ SLOGAN GORE NAVEDENI OBESITI MACKU O REP!
Mesecima je RTS prodavao laz o tzv. mirnim demonstarijiama i napujkavao srbe da izdrze zarad pravde i slobode , dok sada ispada da beograd sa svim tim dogadjajima malte da nema nista! Jad i beda.

Душан

pre 12 godina

Више верујем Кфору и Еулексу него појединим патриотама... Изгледа да сам издајник...

borislav

pre 12 godina

S obzirom da znam da su srpski nacionalni interesi i u Hrvatskoj i u Bosni prodati ljudima s one strane zakona, granice su prodate, gradovi predavani, sve za novce i o svemu su se dogovarali ljudi sa one strane zakona... ne cudi me. Nisam upucen u desavanja na Kosovu, ali jesam u gorepomenuta, kako je novcem otkupljen Bihac (o tome je cak i pokojni Izetbegovic pricao)...
Svi se busaju u prsa, puna im usta Srbije i sprstva, a prodali bi slavsku svecu za sitne pare.
Zato smo tako i prosli, bolje i ne treba!

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Sada će bizMismen ZVONKO & BROTHERS da se evakuišu U Rusiju Ruskim kamionima koji su doneli pomoć za barikade.Već vidjeno u Južnoj Osetiji i Abhaziji.

NekoIzMase

pre 12 godina

(ko, jel' ja!?, 12. decembar 2011 13:52)

a snimke KFOR si video?

(izgovor, 12. decembar 2011 13:50)

ne ucenjuju 'nas 7 miliona', nego ucenjuju vas šačicu koji bi du.e dali za članstvo u EU ... Ipak je većinski stanovništvo protiv ulaska u EU ... Ali da ne bi razglabali, nadam se da si i ti za referendum o tom pitanju, kad već tako potežeš ciffre, bez osnova ...

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Зашто овакве информације сада излазе на видело? Мислим да нас све већ нервирају калкулисања у ком тренутку је најбоље да се нешто пусти у јавност... Више се не зна ко за кога ради а ко је против кога! Некада ми се чини да ће се на крају опет све сломити преко леђа грађана Србије, док ће сви остали само профитирати!

bez komentara

pre 12 godina

Drevs ne laze, za razliku od nasieg politickog establismenta koji posle svega pravi euforicne predstave po Sava centru nedeljom.Ko je hteo video je koliko je meseci ovaj covek proveo sa svojim vojnicima na barikadama, bez sminke, firmiranih odela, dok su nasi isli u Brisel da brane nacionalne interese i pregovaraju sa Albancima,iako je Pristina od Mitrovice udaljena citavih 35 kilometara.
Zato nam je i Predsednik preko noci postao ekspet za privredu.

Srbija ispred kosova

pre 12 godina

Искуство нам каже да КФОР-у и ЕУЛЕКС-у не верујемо.
(Горан, 12. decembar 2011 13:42)

Naravno. Nisam ni ocekivapo nista drugo, nego da ovih par kosovara opet negira stvarnost, ili kad ne moze vise da negira, da je proglase irelevantnom.

duduk analiza

pre 12 godina

Citam i ne mogu da verujem
"granata m75",pa jel to petarda?
Dajte molim vas veceras nekog u vesti u pola sedam ko se razume u granate,meni malo neverovatno da su vojnici proslo samo sa opekotinama.
Od molotovljevih kotela mozda,ali od granate tesko da bi iko ostao ziv.
Dobro je da nisu rekli da su ih raketirali kacusama,pa su eto svi izbegli napad.

BosnjoIzSandzaka

pre 12 godina

A vi naivni Srbi krivite EU što vam nije odobrila kandidaturu. Pa da li biste vi primili na rucak coveka koji vas je malo pre toga gadjao kamenom, a kamoli granate i molotovljeve koktele?
I to zbog ljudi koji čuvaju svoje lične švercersko-mafijaške interese!
Nije mi za vas, nego što i mene i moj narod vučete sa sobom u izolaciju.
I posle ćete se čuditi kada neki malo ekstremniji pripadnici mog i drugih naroda budu tražili da sami odlučuju o svojoj sudbini.
Dodjite sebi dok nije kasno, živite i pustite druge da žive.
P.S. Znate li uopšte šta biste radili da svi Albanci budu upisani u birački spisak i izadju na izbore? Da li biste mogli da podnesete da vam premijer priča albanski? Plašim se da biste vrlo brzo sami tražili otcepljenje. Ili biste i to rešavali kao neke druge konflikte iz svoje skorije istorije...

Bacvanin

pre 12 godina

Dok sam sluzio u Vojsci i bio na strazi, Bogu hvala nikome nije palo napamet da me gadja kamenjem, koktelima ni granatama, ali da se to desilo, sigurno ne bih oklevao da zastitim sebe od povredjivanja.
Stoj, stoj pucacu, stoj pucacu i gotovo. Pa posle neka sledeca usijana glava razmislja kuda ce bacati granate.
Stvarno ovi na severu Kosova imaju srece sto su nemci strpljivi. Nisam siguran da bi ovakab bio odnos nase Vojske, da izbiju slicni neredi u Bujanovcu.

Ljubo

pre 12 godina

Za par godina kad se budemo setili sta je ovaj covek rekao,svi ce reci pa on covek je bio potpuno u pravu,a severom Kosova ce setati Zvonko Veselinovic i njemu slicni kriminalci,a obicnih smrtnika koji su bili po par meseci na barikadama nece biti ni toliko da stanu pod jedno drvo!

Nije logicno

pre 12 godina

Dobro, mozda je kriminala, mozda nije, tumacite kako hocete. Medjutim, reci da "mu nije odgovaralo da se na administrativne prelaze razmeste prištinski carinici" kao objasnjenje motiva tog coveka je suludo: za njega ne psotoji drzava Kosovo i ta linija za njega nije nikakav prelaz niti je mogu zaposesti pristinski carinici.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!
(NN Lice, 12. decembar 2011 13:41)

A sta mislis zasto nisi video nijednog? Jel' KFOR kontrolise srpske medije ili nasa vlast? Odgovor na to pitanje kristalno razjasnjava ko onemogucuje da se to vidi i iz kojih pobuda. Na CNN, ako pratis, moglo je itekako da se vidi kamenovanje vojnika KFOR-a i sl. ali takvi najverovatnije ne prate svetske medije nego samo i iskljucivo nase, a cak ne shvataju ni da ono sto nasi mediji ne objavljuju DA TO MI SKRIVAMO a ne NATO ili zapad. Kako god, i vrapcima je jasno da ovaj lik ima veze sa nasiljem nad KFOR-om jer osim sto ga KFOR pominje, o njemu je bilo govora i na sednici odbora za bezbednost u skupstini REPUBLIKE SRBIJE. Toliko o tome. Mi smo napali medj. zajednicu, to je cinjenica - svidela vam se ona ili ne. A sto je najgore, ova drzava je stala iza tih barikadista i kriminalaca koji ih organizuju i vode, i samim tim, sva krivica je uperena prema nama, svidelo nam se to ili ne.

Bojan

pre 12 godina

Pa da naravnu, Srbi sa Kosova su sve goli kriminalci i lopovi.. taj Veselinovic se mozda bavi sa sitnim svercom, ali sta cemo sa onim lopovima koji otimaju citave teritorije? Sta cemo sa lopovima koji npr otese Trepcu?

ma sve jasno ko dan

pre 12 godina

(micko, 12. decembar 2011 13:44)
Pa iza Veselinovica stoji druzina Vojislav, Tomislav, i naravno Taci (Taci ima trenutnu, neposrednu korist, a ova dvojica posrednu, na izborima)

Predrag

pre 12 godina

Kada sam nezaposlen, kada jedem pomije, kada ne vidim kraj ovoj golgoti, kada nas predsednik sa svitom nije u stanju da pohapsi BAGRU koja nam je ubila PREMIJERA, koja nam oduzima BUDUCNOST po ko zna koji put, onda nam takav PREDSEDNIK ne treba, treba nam JAK, ISKREN i PAMETAN PREDSEDIK, na zalost nema ga sceni u ovom trenutku..

Dizelas

pre 12 godina

Brinem za zdravlje gospodina Zorana. Nesto mislim da ima licnih para te bi mogo u Nemacku na lecenje. Ako moze ministar (bivsi) zdravlja sto nebi i gospodin Zoran.

Sasa

pre 12 godina

kazete da imate snimke, pa objavite ih, daj da vidimo i tu stranu desavanja a ne samo ono sto nam se tu servira
(neopredeljeni.blogspot.com, 12. decembar 2011 13:37)

Pa nije medjunarodna vojska, tj KFOR u ovom slucaju tvoj medijski servis ili novi zabavni Pink kanal pa da ti daje snimke koje te interesuju. Ko je trebao pogledao je, dali su snimke i nasoj vlasti koja je odlucila da laze i siri pricu o golorukom narodu, a to vec nije problem KFOR-a.
Mislim kakva bi to vojna sluzba bila kada bi kacili bitne snimke na youtube za neverne tome haha I slicne gluposti. Zna se kako to ide.
Pa svaka sluzba i drzava u svetu ima na tone obavestajnih podataka i naravno da nece to tek tako da pusta u javnost.

Dule NS

pre 12 godina

-Pa zašto to gospodine niste dojavili Angeli Merkel da zna žena da su Veselinović i njegov brat pucali na njene vojnike a ne država Srbija koju je kaznila i ponizila 9. decembra?!
-Sve mi više se čini da Veselinović radi za Merkelovu!!! Čim joj zatreba neki izgovor protiv Srbije, on joj ga odmah omogući!

covek

pre 12 godina

To je stara srpska transmisija vlasti koja i dalje funkcioniše bez problema:

Vlast->Udba(DB/BIA)->krimosi

Posledica je kriminalna država u kojoj kriminalci nesmetano obavljaju svoje poslove jer su zaštićeni od strane vlasti kao izvršioci njenih prljavih poslova.

Kako je Tadić uopšte mislio da takav ide u EU nije mi jasno. A sve više imam razumevanja i za stavove Merkelove, jer nam ove činjenice koje je izneo Drevs nisu bile poznate.

zoki

pre 12 godina

Pa naravno da se iza ovog srbovanja krije lova, licna i samo licna korist a ne "borba za interese Srbije".
Najvece zlo nam nanose upravo ti koji se najvise busaju u junacka patriotska prsa. Oni su izdajnici Srbije, oni su nam vece stetocine nego sva zla sveta zajedno. Pazi, guraju nas u ponovni rat sa svetom, odsecaju nas od jakih finansijskih institucija da bi oni i dalje mogli da svercuju naftu i maznjavaju lovu.
Srbi, urazumite se, podrzavate BANDU svercera, lopova. Oni od VAS KRADU ne od albanaca, amera, engleza....!!!
Al ne vredi. Glupi smo ko noc, pa to ti je.... Nikad da se opametimo, nikada da naucimo. Zasluzujemo SVE sto nas snadje.

hibiskus

pre 12 godina

da da, a dok je teroristicka OVK ubijala po kosovu, cak su je i SAD stavile na listu teroristickih organizacija onda to nikome nije smetalo.
Ovo je klasicna strategija "diskreditovanja onoga sto ti ne odgovara" pa se tako odjednom pojavio srpski organizovani kriminal, iako i vrapci na grani znaju (ukljucujuci i DEA i CIA i sve policije evrope) da je pristina centar organizovanog kriminala.
Sto malo Drevs ne prica o "multienickom kosovu" i srpskim getima, mogucnoscu kretanja srba bez pratnje, njihove bezbednosti i tako dalje.

Miljkovic

pre 12 godina

Zalosno je sto se i dalje dozvoljava da jedan takav kriminalac i svercer kakav je Zvonko Veselinovic ima toliku moc i uticaj na severu Kosova i Metohije i umesto da sedi u zatvoru , on i njegova ekipa svojim delovanjem ugrozavaju interese i Srbije i srpskog naroda u ovom delu nase juzne pokrajine. Zaista sramota, jer cenu svih tih radnji placamo mi - gradjani Srbije.

JD

pre 12 godina

TRAZIMO da prikazete SNIMKE i da nas KONACNO OSLOBODITE ovakvih patrijota i "velikih srba". DOSTA vise lazi i obmana, u protivnom OSTAVKE VLADE I Svih iz resursa tajnih sluzbi.

Stevan

pre 12 godina

Ma otkud oni... to su bre posteni biznismeni, kao svojevremno biznismen Bagzi, ljudi koji izdrzavaju svoje porodice, sve fin svet i gospoda poput Kostunicinog "gospodina Legije".

View

pre 12 godina

Nešto mislim, da je sreće da je Srbija imala nekog svog Drevsa pre par godina u kasarni na Topčideru, Leskovcu i drugim kasarnama. Ili na patriotskim mitinzima kada je policajce dozvoljeno gađati kamenjem.
Jeste da se ti tužni i pretužni događaji dešavaju iz viših, patriotskih, razloga, ali opet ... da nam je jedan Drevs.

Necastivi

pre 12 godina

Objavite snimke, pa onda laprdajte. Mnogo ste mi vi sad kao bitni i legitimni, a nemate ni dokaza. Lazete o povredjenim vojnicima, lazete da niste koristili bojevu municiju, zasto bi vam iko verovao ista? To jedino mogu nasi ljudi kojima je kao "svega preko glave", a ne zele da vide to.

e da smo ozbiljna drzava...

pre 12 godina

Ma nije moguce?!Pa to je samo "goloruki srBski narod"!

Zna se sve jos odavno...iza stvarnog golorukog naroda u problemima kriju se te patriJote koje su spremne da zrtvuju zivote,kako vojnika KFOR-a tako i obicnih gradjana koji su na barikadama izrazavali svoj protest.

Sve je jasno kao dan.Neka usput provere i ko su glavni poslovni saradnici tog veselinovica...javna je tajna da saradjuje sa Albancima...nije mi jasno kako mu to ne smeta...tu valjda nema granica i etnickih problema...
Samo da se zna da on nije jedini.I da i on ima iznad sebe "gazdu".

otkud Vi tu uopšte ?

pre 12 godina

Genrale, bio on krijumčar nafte ili ne , on je svom na svome a Vi generale ste straža dok drugi kradu !

To što ste humani pa ne tobože ne pucate na narod će biti uzeto kao olakšavajuća okolnost , jednog dana ...

Svakih 50 godina neko nepozvan dođe ovamo da nama kaže kako da živimo ...i onda posle silnih peripetija ode . Ovo se neće dobro završiti jer nema kraja ovoj šaradi bez problema . nema veze ko je kod nas na vlasti i da li smo mi pro demokratska država ili Slobina pro kumunistička diktatura . Bitno je samo da neki tamo oni imaju aspiracije prema našoj zemlji ...

NN Lice

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!

izgovor

pre 12 godina

Ma, 'ajte molim vas! Braća Veselinović su pošteni lopovi i još pošteniji kriminalci, koji zajedno sa tom bagrom na barikadama, ucenjuju nas sedam miliona u Srbiji; pardon, od sedam miliona minus ko zna koliko ekstremnih idiota, što "navijača" što Obraza i Dveri, malo DSS, NS... Dakle, oko polovina stanovništva Srbije. Naravno, treba spomenuti i one koji jedva čekaju da krenu u pljačkaške pohode, sve uz blagoslov mantiljaša crne boje! Još nas čeka gadan gradjanski rat na teritoriji Srbije, pa i NATO da dovrši započeto, tako da na kraju neće ostati ni šljiva podno Beograda, koji će postati glavni grad presrećnih gubitnika!

Miroslav

pre 12 godina

Sve je ovo posledica nereformisanih službi bezbednosti koje su ostale netaknute nakon 5. oktobra 2000. godine, Veselinović je samo nihov običan pion.

ko, jel' ja!?

pre 12 godina

I, sta cemo sad? Snimci postoje, kako nasa braca "mirno i nicim izazvani" goloruki stradaju na barikadama, od mrskog i prokazanog "agresora"! Jeftin patriotizam zacinjen demagogijom (lazima) hteli su da prodaju nama (skoro su i uspeli) i EU. Svi koji su na barikadama branili sebe i nas (od nas!), samo su nam donosili sve veci mrak i vukli nas (i njih i nas) u sve veci mulj. Dosta, sad je stvarno, dosta!

Горан

pre 12 godina

Занимам ме какве су то гранате које падну међу војнике и изазову само опекотине и повреде? То је била гужва, густо збијени људи, војници, и ако у такву гужву падне ручна граната, невероватноми је да нико не погине.

Ако су се бацале бомбе, чисто сумњам да КФОР не би употребио ватрено оружје. То су само празне приче.

Где је тај снимак који они имају? Што су га држали до сада? После оволико времена, свашта је могло да се са тим снимком уради.

Искуство нам каже да КФОР-у и ЕУЛЕКС-у не верујемо.

Nikola

pre 12 godina

Aha, i kola hitne pomoci su vas napala pa ste ih izresetali bojevom municijom (a kaze nisu je koristili, dakle laze). I za to postoji snimak na You Tube. Gde su vasi snimci?

Filip

pre 12 godina

Pa kada potpuno sludjeni srpski narod ne moze sam da shvati da mu domaci kriminalci u saradnji sa politicarima rade o glavi onda to moraju da mu objasne "okupatori". Zalosno je sto je taj nesrecni narod na severu Kosova ponovo izmanipulisan na sopstvenu stetu da se zrtvuje zbog kriminalnih interesa pojedinaca. Naravno da imaju snimke, ima ih i Dacic, ali njemu nije u interesu da gradjani Srbije saznaju istinu. Imaju oni i tacne podatke o tome ko je pokrao ogromne donacije EU za Srbiju od 2000. na ovamo, znaju i ko je krao pre toga. Sve znaju! Zato nase "patriote" i "branioci suvereniteta i integriteta" kao i dobar deo Vlade rade sve samo da ne udjemo u EU. Jer ako udjemo u EU, oni ce da nadrljaju, Srbiji moze samo da bude bolje.

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Istina uvek izađe na videlo. Ovi mafijaši imaju svoje političko krilo u Parlamentu Srbije. Voleo bih sav srpski puk koji je siktao i režao protiv svetske nepravde, i s ove i s one granice sa Kosovom, neka se pogleda u ogledalu, i neka prizna da je ispao ovca izmanipulisana jednim mafijašem. A vi srbi sa kosova, nemojte da se čudite što vas ne volimo jer zbog vas svi su otišli napred a mi kao zatočenik sa kuglom i lancem oko noge.

Aleksandar

pre 12 godina

Aaaajde?! Sta je sledece, otkricete nam da su ih u tome svesrdno podrzavali SRS, DSS, SNS i ostali mracnjaci? Ta nemojte, necemo moci to da podnesemo, nama se istina mora servirati na kasicicu...

oddworld

pre 12 godina

I tek sada je izašao sa snimcima i izjavama u javnost.
Tek sada izlazi sa stavovima da iza nemira stoji pojedinac a ne država.
Sada bi neko trebao da misli da to Merkelova i evropska svita nisu znali pre odluke o ne davanju statusa kandita Srbiji.
Ma mi smo obična krpenjača, da nas šuta, kako ko stigne.

dr

pre 12 godina

Da je to tako g-dine Drevs, vi bi ste ga već uhapsili, nego po drugi put koristite njegovo ime i glumite Crvenkapu. Imate ovlašćenje da pucate, a ne hapsite Veselinovića, nego kokodačete unaokolo. Tu meni nešto smrdi...

Kriminalci nas drze kao taoce

pre 12 godina

Ovo su svi znali ipre izjave ovog komandanta Kfora. Ali nasa javnost se stalno manipulise i hteli su da predstave bracu Veselinovic kao patriotu.Najobicniji kriminalac koji je poznat srpskoj policiji i prilikom prvih nereda i ministarDacicto izjavio.Ali u odbranu njegovu stao Tomislav Nikolic. Nije samo nafta u pitanju vec i narkotici.I normalno datakvom kriminalcu ne odgovara kosovska carina jer sa nasima se lako dogovara.Hapsite te kriminalce.I nakraju zbog toga i ne sporazum oko prvog izvestaja na odboru za Kosovo i Metohiju kada je Vuk Draskovic izasao sa istinitim podacima

Ritter

pre 12 godina

Braco Srbi treba da slavite sto ste imali srece da vam nemacki bataljon KFORa bude tu. Da je bio neko malo manje oprezan i profesionalan, ne smem ni da pomislim sta bi se sve izdesavalo.

Kontraš

pre 12 godina

I kad sve to znate, a šta onda čekate. 'apsi bandu. Srbi vas ne vole i ovako i onako. Ne podilazite nikom i pokažite da imate vlast na celoj teritoriji Kosova.

Republikanac

pre 12 godina

Sve i da je taj Veselinovic najveci kriminalac koji trentno seta po Srbiji za njega je zaduzeno srpsko pravosudje i srpska policija, a Vi gospodine Drevs ste vodja okupatorske vojske u nasoj zemlji i za Vas nema postovanja!

Vrlo jednostavno, Vi ste okupatori i dzabe vam sva propaganda ovog sveta!
Bili su Vasi preci dva puta u proslom veku na ovoj teritoriji i sirili istu takvu propagandu, ali su na kraju kao sto ce te i Vi Srbiju napustili kao gubitnici!

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Istina uvek izađe na videlo. Ovi mafijaši imaju svoje političko krilo u Parlamentu Srbije. Voleo bih sav srpski puk koji je siktao i režao protiv svetske nepravde, i s ove i s one granice sa Kosovom, neka se pogleda u ogledalu, i neka prizna da je ispao ovca izmanipulisana jednim mafijašem. A vi srbi sa kosova, nemojte da se čudite što vas ne volimo jer zbog vas svi su otišli napred a mi kao zatočenik sa kuglom i lancem oko noge.

izgovor

pre 12 godina

Ma, 'ajte molim vas! Braća Veselinović su pošteni lopovi i još pošteniji kriminalci, koji zajedno sa tom bagrom na barikadama, ucenjuju nas sedam miliona u Srbiji; pardon, od sedam miliona minus ko zna koliko ekstremnih idiota, što "navijača" što Obraza i Dveri, malo DSS, NS... Dakle, oko polovina stanovništva Srbije. Naravno, treba spomenuti i one koji jedva čekaju da krenu u pljačkaške pohode, sve uz blagoslov mantiljaša crne boje! Još nas čeka gadan gradjanski rat na teritoriji Srbije, pa i NATO da dovrši započeto, tako da na kraju neće ostati ni šljiva podno Beograda, koji će postati glavni grad presrećnih gubitnika!

ko, jel' ja!?

pre 12 godina

I, sta cemo sad? Snimci postoje, kako nasa braca "mirno i nicim izazvani" goloruki stradaju na barikadama, od mrskog i prokazanog "agresora"! Jeftin patriotizam zacinjen demagogijom (lazima) hteli su da prodaju nama (skoro su i uspeli) i EU. Svi koji su na barikadama branili sebe i nas (od nas!), samo su nam donosili sve veci mrak i vukli nas (i njih i nas) u sve veci mulj. Dosta, sad je stvarno, dosta!

Ritter

pre 12 godina

Braco Srbi treba da slavite sto ste imali srece da vam nemacki bataljon KFORa bude tu. Da je bio neko malo manje oprezan i profesionalan, ne smem ni da pomislim sta bi se sve izdesavalo.

e da smo ozbiljna drzava...

pre 12 godina

Ma nije moguce?!Pa to je samo "goloruki srBski narod"!

Zna se sve jos odavno...iza stvarnog golorukog naroda u problemima kriju se te patriJote koje su spremne da zrtvuju zivote,kako vojnika KFOR-a tako i obicnih gradjana koji su na barikadama izrazavali svoj protest.

Sve je jasno kao dan.Neka usput provere i ko su glavni poslovni saradnici tog veselinovica...javna je tajna da saradjuje sa Albancima...nije mi jasno kako mu to ne smeta...tu valjda nema granica i etnickih problema...
Samo da se zna da on nije jedini.I da i on ima iznad sebe "gazdu".

besim

pre 12 godina

Ma sta pricate G.Drews. Veselinovic Zvonko je andjeo. Fin, gospodin covek, uvazen biznismen i dokazani humanist. Da ne pricamo koliko je tek patriota. A tek oni sto rade za njega. Milina od ljudi. Svi dokazani mirotvorci i humanisti, izdvajaju iz svojih usta samo da pomognu napacenom narodu. Salu na stranu, Zvonko Veselinovic i njegova bagra cine kombinaciju najgorih mogucih okorelih kriminalaca, gangstera i ubice. Sva olos i nitkovi iz severnog dela Kosova okupljeni su oko Veselinovica.

Bobo

pre 12 godina

Ko stoji iza ovog kriminalca? Dveri, Obraz, Nasi, Nacionalni front, SRS, DSS, SNS, eto ko! Svi kojima odgovara haos i anarhija, sankciije, sto dalje od modernog sveta, normalnog zivota! Da mogu posteno da se obogate u opstem rasulu! Kada ce da bude uhapsen? Zasto jedan kontraverzni biznismen (novinski naziv za kriminalca kojem jos nije dokazano da je krimilanac, zna se da svecercuje naftu, znaci radi nezakonito) njegov brat i jos nekoliko krimalcica koci mene da bolje zivim, da budem u EU? Eto koliko je Srbija jaka drzava,i kako je ovde vladavina prava!?
Vracamo se u zlatne devedesete, na zalost!

Aleksandar

pre 12 godina

Aaaajde?! Sta je sledece, otkricete nam da su ih u tome svesrdno podrzavali SRS, DSS, SNS i ostali mracnjaci? Ta nemojte, necemo moci to da podnesemo, nama se istina mora servirati na kasicicu...

Stevan

pre 12 godina

Ma otkud oni... to su bre posteni biznismeni, kao svojevremno biznismen Bagzi, ljudi koji izdrzavaju svoje porodice, sve fin svet i gospoda poput Kostunicinog "gospodina Legije".

Kontraš

pre 12 godina

I kad sve to znate, a šta onda čekate. 'apsi bandu. Srbi vas ne vole i ovako i onako. Ne podilazite nikom i pokažite da imate vlast na celoj teritoriji Kosova.

Nikola

pre 12 godina

Aha, i kola hitne pomoci su vas napala pa ste ih izresetali bojevom municijom (a kaze nisu je koristili, dakle laze). I za to postoji snimak na You Tube. Gde su vasi snimci?

Горан

pre 12 godina

Занимам ме какве су то гранате које падну међу војнике и изазову само опекотине и повреде? То је била гужва, густо збијени људи, војници, и ако у такву гужву падне ручна граната, невероватноми је да нико не погине.

Ако су се бацале бомбе, чисто сумњам да КФОР не би употребио ватрено оружје. То су само празне приче.

Где је тај снимак који они имају? Што су га држали до сада? После оволико времена, свашта је могло да се са тим снимком уради.

Искуство нам каже да КФОР-у и ЕУЛЕКС-у не верујемо.

the gaffer

pre 12 godina

Molio bih za odgovor upucenije. Srbin sa i skoro svake nedelje idem poslovno u Pristinu. Prelazim administrativnu/drzavnu granicu u mestu Merdare. Pregled dokumenata rade nasi i kosovski carinici. Isti postupak je i sa brat brat dvesta kamiona svakog dana. Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?

NN Lice

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!

e12

pre 12 godina

kazete da imate snimke, pa objavite ih, daj da vidimo i tu stranu desavanja a ne samo ono sto nam se tu servira
(neopredeljeni.blogspot.com, 12. decembar 2011 13:37)

Pa imaju ih Nikolic i Kostunjavi, trazitr od njih

ana

pre 12 godina

Neverovatno mi je sto dosta ljudi u Srbiji, mada su proziveli(tj. preziveli)90-e ovde, jos uvek naseda na propagandu srpskih vlasti o golorukom srpskom narodu, "oslobadjanju" srpskih teritoriija i sl. Pa mucnite malo glavom ljudi, svi smo gledali dnevnik rts-a i slicne carolije iz ratnih godina. Ako i tada niste znali koliko se lazi i manipulacija plasiralo, sada, u retrospektivi, barem znate. Znate i vrlo dobro koliko su mediji u Srbiji slobodni i nezavisni. Nimalo. Pa zauzmite malo kriticniji stav prema onome sto procitate. Informisite se i iz stranih medija da cujete drugu stranu price. Pa prosudite sami. A ne da na svaki pomen toga da su Srbi za nesto krivi zapenite, i to u tolikoj meri da ostavljate komentare tipa "neka je kriminalac, ali to je njegova zemlja" i slicno. Nemam reci.

Sasa

pre 12 godina

kazete da imate snimke, pa objavite ih, daj da vidimo i tu stranu desavanja a ne samo ono sto nam se tu servira
(neopredeljeni.blogspot.com, 12. decembar 2011 13:37)

Pa nije medjunarodna vojska, tj KFOR u ovom slucaju tvoj medijski servis ili novi zabavni Pink kanal pa da ti daje snimke koje te interesuju. Ko je trebao pogledao je, dali su snimke i nasoj vlasti koja je odlucila da laze i siri pricu o golorukom narodu, a to vec nije problem KFOR-a.
Mislim kakva bi to vojna sluzba bila kada bi kacili bitne snimke na youtube za neverne tome haha I slicne gluposti. Zna se kako to ide.
Pa svaka sluzba i drzava u svetu ima na tone obavestajnih podataka i naravno da nece to tek tako da pusta u javnost.

guri

pre 12 godina

Ok, znate da Veselinović stoji iza napada. A niko da pita ko stoji iza Veselinovića?
(micko, 12. decembar 2011 13:44)

ma to i deca znaju, Oliver Ivanovic stoji iza svega ali izgleda nece da izense to za javnost dok vrsi drzavnu funkciju, na kraju, kad dogje vreme za to videcete da je on bio CAPO SEVERA
odgovarace on za vise kriminalna aktivnosti

snezana

pre 12 godina

Ništa novo,jasno nam je odavno da tako nestabilno stanje na Kosovu odgovara samo ljudima sumnjivog morala,koji se bave kriminalnim radnjama.
Ono što je suštinsko jeste pod okriljem koje opozicione stranke se nalazi Veselinović i da li je čak i njen finasijer? Koji lider političke partije se prvi oglasio da brani Veselinovića i na kojoj zakupljenoj televiziji je Veselinović bio gost!?

igor

pre 12 godina

Koliko ubistava gde su Srbi zrtve ste resili?
Koliko ste kriminalnih slucaja resili u kojima su Albanci pocinioci?
Koliko ste imovine vratili koja je uzurpirana od strane Albanaca?
NULA
Ali je najbitnije da postoji carina i na njima Kosovski carinici.Srpski kriminalci dizu pobunu jer im smetaju Albanski carinici ? Pravi kriminalci ce potplatiti carinike bez obzira na nacionalnost,ili mozda gospodin smatra da su Albanski carinici bezgresni ?
Smesna prica,ko veruje nek se odma uclani u preoket

Bacvanin

pre 12 godina

Dok sam sluzio u Vojsci i bio na strazi, Bogu hvala nikome nije palo napamet da me gadja kamenjem, koktelima ni granatama, ali da se to desilo, sigurno ne bih oklevao da zastitim sebe od povredjivanja.
Stoj, stoj pucacu, stoj pucacu i gotovo. Pa posle neka sledeca usijana glava razmislja kuda ce bacati granate.
Stvarno ovi na severu Kosova imaju srece sto su nemci strpljivi. Nisam siguran da bi ovakab bio odnos nase Vojske, da izbiju slicni neredi u Bujanovcu.

Gjeto11

pre 12 godina

Komandant Kfora Erhard Drevs tvrdi da iza nasilja protiv vojnika Kfora i paljenja barikada na severu Kosova stoji Zvonko Veselinović i njegov brat.

A ko stoj iza Veselinovica i njegov brata?! Dacic, Sutanavoc, Tadic....?! Svakoka deo ovog "orkestre" su i Kostunica, Nikolic...! Komandant Kfora zna to odlicno, ali....!

nebojsa,nbgd

pre 12 godina

Posto nastavljamo sa politikom i EU i Kosovo, ponovo se aktivira scenario da u stvari narod na barikadama ne brani svoja ognjista i drzavu Srbiju nego u stvari danonocno sedi na barikadama da bi "neki" Veselinovic mogao i dalje da bez carine trguje naftom!!Pa nemojte vise da nam igrate po zdravoj pameti, i ovako posle ovih jadnih 20 godina psihicke bolesti haraju ovom zemljom!!

Ljubo

pre 12 godina

Za par godina kad se budemo setili sta je ovaj covek rekao,svi ce reci pa on covek je bio potpuno u pravu,a severom Kosova ce setati Zvonko Veselinovic i njemu slicni kriminalci,a obicnih smrtnika koji su bili po par meseci na barikadama nece biti ni toliko da stanu pod jedno drvo!

Goksi

pre 12 godina

Ma laze bre. Rekli su Tadic, Dacic i Vuk Jeremic da su barikade super. Au, Drevs, kandiduj se na izborima u Srbiji, glasacu za tebe. Tadicu, nemoj vise da nas lazes. Povuci sada one nepopularne poteze. Nego, govorio si da Ceda i Vuk lazu? Jel tako? Aha, pa da i oni lazu. I ovaj laze i svi lazu samo ti i Dacic i teniser Jeremic govorite istinu?

Душан

pre 12 godina

Више верујем Кфору и Еулексу него појединим патриотама... Изгледа да сам издајник...

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Sada će bizMismen ZVONKO & BROTHERS da se evakuišu U Rusiju Ruskim kamionima koji su doneli pomoć za barikade.Već vidjeno u Južnoj Osetiji i Abhaziji.

atomic

pre 12 godina

obaška što je taj kriminalac ali što je narod dole stoka pa podržava takve, e to jo ono što stavlja omču oko vrata nama u srbiji i celom regionu.
ti isti pred izbore 2000. umal' nisu ubili koštunicu kamenicama a sad mu duvaju u d*pe. mrzim kosovare, još od vojske pre 20 godina su mi odvratni

hibiskus

pre 12 godina

da da, a dok je teroristicka OVK ubijala po kosovu, cak su je i SAD stavile na listu teroristickih organizacija onda to nikome nije smetalo.
Ovo je klasicna strategija "diskreditovanja onoga sto ti ne odgovara" pa se tako odjednom pojavio srpski organizovani kriminal, iako i vrapci na grani znaju (ukljucujuci i DEA i CIA i sve policije evrope) da je pristina centar organizovanog kriminala.
Sto malo Drevs ne prica o "multienickom kosovu" i srpskim getima, mogucnoscu kretanja srba bez pratnje, njihove bezbednosti i tako dalje.

bezimena

pre 12 godina

Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?
(the gaffer, 12. decembar 2011 16:29)

Vaše pitanje je pogodak "u sridu"!

Velika je razlika...sa "one" strane granice kod Merdara žive Albanci a "iza" Jarinja Srbi. "Srpske zemlje" su tamo gde žive Srbi i dokle god vlasti Srbije imaju taj stav, time i neskrivene PRETENZIJE na tudje teritorije, dotle će Srbija biti smatrana remetilačkim faktorom, opasnim po mir u regionu, jer to de facto jeste!

analiticar amater

pre 12 godina

OD kada se to NATO bavi svercerima nafte?
KFOR je napadan iskljucivo u samoodbrani kada su krenuli suzavcem.
Ako snimci postoje, sto se ne objave, dajete ih u medije, pa da sami pohvatamo one koji su ugrozili i iskoristili gradjane koji su iskreno protestvovali.
Zalosno je sto ovde svi olako prihvataju ovu izjavu ovog generala NATO-a koji u zivotu nista bolje nije zasluzio nego da dezura na granicnom prelazu koji radvaja Srbe od Srba, i sto pokusavaju da nas ubede da je zastita od Tacijevih OVK-ovaca zapravo neki sverc nafte, a dok se u isto vreme Kosovo svuda rangira kao svetski centar za sverc narkotika, samo sto to KFOR-u ne smeta.
Ili pokazite snimke, ili zacutite, uostalom treba da se pokrijete usima ako vas jedan lokalni svercer nafte vuce za nos skoro 6 meseci.

BosnjoIzSandzaka

pre 12 godina

A vi naivni Srbi krivite EU što vam nije odobrila kandidaturu. Pa da li biste vi primili na rucak coveka koji vas je malo pre toga gadjao kamenom, a kamoli granate i molotovljeve koktele?
I to zbog ljudi koji čuvaju svoje lične švercersko-mafijaške interese!
Nije mi za vas, nego što i mene i moj narod vučete sa sobom u izolaciju.
I posle ćete se čuditi kada neki malo ekstremniji pripadnici mog i drugih naroda budu tražili da sami odlučuju o svojoj sudbini.
Dodjite sebi dok nije kasno, živite i pustite druge da žive.
P.S. Znate li uopšte šta biste radili da svi Albanci budu upisani u birački spisak i izadju na izbore? Da li biste mogli da podnesete da vam premijer priča albanski? Plašim se da biste vrlo brzo sami tražili otcepljenje. Ili biste i to rešavali kao neke druge konflikte iz svoje skorije istorije...

Zeljko

pre 12 godina

Molio bih za odgovor upucenije. Srbin sa i skoro svake nedelje idem poslovno u Pristinu. Prelazim administrativnu/drzavnu granicu u mestu Merdare. Pregled dokumenata rade nasi i kosovski carinici. Isti postupak je i sa brat brat dvesta kamiona svakog dana. Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?
(the gaffer, 12. decembar 2011 16:29)

Evo odgovora: Zvonko Veselinović i bratija ne koriste prelaz Merdare pa tamo može biti policija i carina Kosova sa svim atributim države Kosovo i to nikome ne smeta, naročito ne tzv."patriotama" i to nije priznanje Kosova, kršenje Ustava i bla bla truć DSS retorika, ali...
Pomoć Srbije Srbima na Kosovu je oko 500 miliona evra, pa ako se tome i doda prihod od robe bez poreza i carine koja uđe na dva sporna prelaza Jarinje i Brnjak eto zlatne koke za finansiranje stranaka i stranačkih moćnika. Dakle po običaju "Ne laje kera radi sela, već sebe radi" a čiji lideri su na barikadama i ko je najglasniji u istupima i ko se zalaže za konzerviranje tekućeg stanja pa taj se i sam identifikovao, zar ne? Dakle Dačiću-radi svoj posao ili odstupi! Sad sve imaš crno na belo pa postupi po ovlašćenju.

ma da je samo Vlada u pitanju

pre 12 godina

@posteni srbi
Ma ajd samo da je Vlada lagala, nego celokupno javno mnjenje ovde u Srbiji, i vladajuce i opozicione partije i javne licnosti, svi su lagali. Seti se pocetka desavanja na barikadama, ni mediji nisu smeli da objave nista suprotno od onoga sto je u tom trenutku bilo drustveno prihvatljivo. A to je da je NATO iz cista mira osuo paljbu po Srbima. Oni koji su se usudili da kazu da to mozda nije istina (ukljucujuci i komentatore na portalima), proglasavali su za sluge siptarskog narko lobija.
Jos se secam, kad se tih dana ulogovah na facebook, a ono svi na profil nalepili crnu sliku, kao revolt zbog nasilja KFOR-a nad Srbima. Kako samo ljudi ispadose budale, i kako su samo izmanipulisani...
Jos od Milosevicevog vremena, i one hajke na Djindjica, nije vidjena takva manipulacija javnim mnjenjem

posteni srbi

pre 12 godina

fascinira cinjenica da je vlada lagala o incidentima kad su se dogodili ( kfor pucao na nenaoruzane srbe - formulacija sama za sebe lazna ), da je javno provanjena ta bajata ruska metoda izvrtanja, da je vlada priznala da je lagala ( niko ne sme da iznosi informacije koje su na odboru za bezdednost ), i da ovaj iz kfora ponavlja da su srbi pucali, bacali bombe i koktele i da ima likova koji mu neveruju. brate mili.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!
(NN Lice, 12. decembar 2011 13:41)

A sta mislis zasto nisi video nijednog? Jel' KFOR kontrolise srpske medije ili nasa vlast? Odgovor na to pitanje kristalno razjasnjava ko onemogucuje da se to vidi i iz kojih pobuda. Na CNN, ako pratis, moglo je itekako da se vidi kamenovanje vojnika KFOR-a i sl. ali takvi najverovatnije ne prate svetske medije nego samo i iskljucivo nase, a cak ne shvataju ni da ono sto nasi mediji ne objavljuju DA TO MI SKRIVAMO a ne NATO ili zapad. Kako god, i vrapcima je jasno da ovaj lik ima veze sa nasiljem nad KFOR-om jer osim sto ga KFOR pominje, o njemu je bilo govora i na sednici odbora za bezbednost u skupstini REPUBLIKE SRBIJE. Toliko o tome. Mi smo napali medj. zajednicu, to je cinjenica - svidela vam se ona ili ne. A sto je najgore, ova drzava je stala iza tih barikadista i kriminalaca koji ih organizuju i vode, i samim tim, sva krivica je uperena prema nama, svidelo nam se to ili ne.

Predrag

pre 12 godina

Kada sam nezaposlen, kada jedem pomije, kada ne vidim kraj ovoj golgoti, kada nas predsednik sa svitom nije u stanju da pohapsi BAGRU koja nam je ubila PREMIJERA, koja nam oduzima BUDUCNOST po ko zna koji put, onda nam takav PREDSEDNIK ne treba, treba nam JAK, ISKREN i PAMETAN PREDSEDIK, na zalost nema ga sceni u ovom trenutku..

biz nis

pre 12 godina

Da li je jos neko gledajuci sliku pomislio da je Veselinovic prototip Kosovara-biznismena? Svako ko poznaje ili ima u komsiluku pljunutog Zvonka koji je proteran sa Kosova u Srbiju, ima veliku kucu, pun para, nista ne radi i veliki je Srbin neka da plus.

JD

pre 12 godina

TRAZIMO da prikazete SNIMKE i da nas KONACNO OSLOBODITE ovakvih patrijota i "velikih srba". DOSTA vise lazi i obmana, u protivnom OSTAVKE VLADE I Svih iz resursa tajnih sluzbi.

borislav

pre 12 godina

S obzirom da znam da su srpski nacionalni interesi i u Hrvatskoj i u Bosni prodati ljudima s one strane zakona, granice su prodate, gradovi predavani, sve za novce i o svemu su se dogovarali ljudi sa one strane zakona... ne cudi me. Nisam upucen u desavanja na Kosovu, ali jesam u gorepomenuta, kako je novcem otkupljen Bihac (o tome je cak i pokojni Izetbegovic pricao)...
Svi se busaju u prsa, puna im usta Srbije i sprstva, a prodali bi slavsku svecu za sitne pare.
Zato smo tako i prosli, bolje i ne treba!

Zoran

pre 12 godina

Dacica treba smeniti pod hitno!Sve one price kako je to promenjeni SPS, kako to vise nije isto su cista glupost!Vidimo kako nije isto! I taj covek je ministar POLICIJE!!!Bas me zanima da li ce ga neko uopste pomenuti ili ce se svi opet praviti ludi.Konacno pomalo izlazi na videlo koliko nas te famozne koalicije od zla oca i gore majke ustvari LAZU o Kosovu i Evropskoj Uniji godinama.

Bojan

pre 12 godina

Pa da naravnu, Srbi sa Kosova su sve goli kriminalci i lopovi.. taj Veselinovic se mozda bavi sa sitnim svercom, ali sta cemo sa onim lopovima koji otimaju citave teritorije? Sta cemo sa lopovima koji npr otese Trepcu?

NekoIzMase

pre 12 godina

(ko, jel' ja!?, 12. decembar 2011 13:52)

a snimke KFOR si video?

(izgovor, 12. decembar 2011 13:50)

ne ucenjuju 'nas 7 miliona', nego ucenjuju vas šačicu koji bi du.e dali za članstvo u EU ... Ipak je većinski stanovništvo protiv ulaska u EU ... Ali da ne bi razglabali, nadam se da si i ti za referendum o tom pitanju, kad već tako potežeš ciffre, bez osnova ...

Milos Bogdanovic

pre 12 godina

Odmah ga osuditi za najvisi stepen izdaje drzave, mozda nas je on kostao ulaska u EU. Ali nasi politicari ga predstavljaju kao bizmismena, nemam komentar. Ajde sad nek izadju politicari i da kazu je su za napad krivi kfor i euleks. Strasno, ma te kosovore treba proterati u Sibir!

mladen

pre 12 godina

sve je to beograd jos odavno znao.zasto svi tzv.javni mediji uz slogan "vase pravo da znate sve" to do danasnjag dana nisu objavili? zato sto je gen.direktor RTS Tijanic bivsi sef propagande Milosevica! SVE DOK JE TAKO, MOZETE TAJ SLOGAN GORE NAVEDENI OBESITI MACKU O REP!
Mesecima je RTS prodavao laz o tzv. mirnim demonstarijiama i napujkavao srbe da izdrze zarad pravde i slobode , dok sada ispada da beograd sa svim tim dogadjajima malte da nema nista! Jad i beda.

Severnjak

pre 12 godina

Političari,tajne službe,mafija u Srbiji.
Političari,tajne službe,mafija na Severu Kosova.
Političari,tajne službe,mafija u ostalom delu kosova.

A mi bi svi,kao,da živimo bolje,možda i u EU?
Hahaha


Kada bude neka Unija Neandertalnih Država,bicemo svi primljeni,
bez uslova!

covek

pre 12 godina

To je stara srpska transmisija vlasti koja i dalje funkcioniše bez problema:

Vlast->Udba(DB/BIA)->krimosi

Posledica je kriminalna država u kojoj kriminalci nesmetano obavljaju svoje poslove jer su zaštićeni od strane vlasti kao izvršioci njenih prljavih poslova.

Kako je Tadić uopšte mislio da takav ide u EU nije mi jasno. A sve više imam razumevanja i za stavove Merkelove, jer nam ove činjenice koje je izneo Drevs nisu bile poznate.

Zeljko konsijez

pre 12 godina

Posto su nasa zarista spasavali , pregovarali, i na kraju predstavljali likovi poput Radovana,Ratka,Momcila,Martacja,Gorana Hadzicja,Arkana,kapetana Dragana,ne vidim razlog zasto ne bi tu bilo mesta za nekog Zvonka.Sto bi se sad tu pojavio neko ko je razuman i ponudi modus sazivota sa komsijama.Nemojte slucajno da ulazite u neku organizovanu trgovinu sa Albancima,jer sta bi onda radio gore navedeni Veselinovic.Da li ste ikada culi od vajnih patriota nesto veselo ili duhovito,nesto sto asocira na nov auto,odmor.Za te stvari nije ni vreme ni trenutak,ali je vreme da u moj zivot lagano udje neki Zvonko.

Relanost

pre 12 godina

"Na Kosovu i Metohiji, sve je vise bogatih i onih koji imaju sve manje, onih kojima nije nedostupan ni sladoled u Parizu ili kokice u Londonu i sve je vise onih kojima je cak i pomisao na tako nesto bajka! Zato i nema naroda na barikadama, zasto bi Vas mi branili?! I, nemojte da Vas to cudi gospodo funkcioneri, politicari, kumovi, i ostala uskointeresna strukturo!"-realno ;)

zoki

pre 12 godina

Pa naravno da se iza ovog srbovanja krije lova, licna i samo licna korist a ne "borba za interese Srbije".
Najvece zlo nam nanose upravo ti koji se najvise busaju u junacka patriotska prsa. Oni su izdajnici Srbije, oni su nam vece stetocine nego sva zla sveta zajedno. Pazi, guraju nas u ponovni rat sa svetom, odsecaju nas od jakih finansijskih institucija da bi oni i dalje mogli da svercuju naftu i maznjavaju lovu.
Srbi, urazumite se, podrzavate BANDU svercera, lopova. Oni od VAS KRADU ne od albanaca, amera, engleza....!!!
Al ne vredi. Glupi smo ko noc, pa to ti je.... Nikad da se opametimo, nikada da naucimo. Zasluzujemo SVE sto nas snadje.

Aleksandar

pre 12 godina

I sta cete preduzeti povodom toga? Je l' ce se sve zavrsiti na tome? Molim vas da primenite svoja ovlastenja i obezbedite slobodu kretanja na teritoriji za koju ste dobili mandat. Ako su pre te barikade i imale smisla kad su bile koliko-toliko masovne, sad kad na njima stoji par ljudi one nemaju nikakvog smisla i zato primenite svoja ovlastenja. A predsednika republike i ministra policije pozivam da narede uklanjanje barikade od drveca u medjuzoni i ako oni koji su na njima pruze otpor tome, da ih pohapse, da im se sudi onako kako je to letos cinilo UK i da odmah budu poslani na izdrzavanje kazne. Jer, dokle ce nekoliko lokalnih mangupa da j... u mozak ceo narod. Ovako, navodno vlast je protiv barikada, a pripadnici MUP-a Srbije gledaju kako se obara drvece na put i nista ne preduzimaju protiv onih koji to cine. I sto je najgore svi se prave kao da su barikade uklonjene, kao da mi mozemo nesmetano da koristimo glavni put Mitrovica-Raska i kao da tih prepreka u medjuzoni nema.

svašta

pre 12 godina

" Mi sto zivemo ovde u mitrovicu to smo znali od pervog dana. Mafia i nista drugo
(Mitrovica, 12. decembar 2011 16:35)"

A vi što živite dole u mitrovicu, nereče od čega samo vi živite ?!?
Polovina dece koja vam je po belom svetu i svaki mesec šalje pare, kojim se to časnim i poštenim poslom bave,kad imaju i za njih i za vas i za lobiranje kod belosvetskih moćnika, daj prosvetli nas , molim te !

Miroslav

pre 12 godina

Sve je ovo posledica nereformisanih službi bezbednosti koje su ostale netaknute nakon 5. oktobra 2000. godine, Veselinović je samo nihov običan pion.

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Зашто овакве информације сада излазе на видело? Мислим да нас све већ нервирају калкулисања у ком тренутку је најбоље да се нешто пусти у јавност... Више се не зна ко за кога ради а ко је против кога! Некада ми се чини да ће се на крају опет све сломити преко леђа грађана Србије, док ће сви остали само профитирати!

jeremija

pre 12 godina

I do sada smo znali ko podiže barikade - jer su barikade podizane po danu i moglo se jasno videti ko ih i čime podiže.I ko dežura uz njih.A zašto demokrate pokušavaju da ih uklanjaju isključivo noću.I zašto,pored prisustva vojnika mnogih država uvek nemački vojnici deluju najbrutalnije i zašto se na njih jedino puca.Nemački kontigent vojnika se dovlači sa drugih lokacija,pod okriljem noći,i on se najviše angažuje u uklanjanju barikada.Čista slučajnost.Ne verujem.Sve je to smišljeno i režirano.Nije to ni prvi a verujem ni zadnji put da se nemci naročito ističu.Oni su uzrok dešavanja na severu Kosova.Barikade su posledica.

Dimitrije

pre 12 godina

"da da, a dok je teroristicka OVK ubijala po kosovu, cak su je i SAD stavile na listu teroristickih organizacija onda to nikome nije smetalo. "

Formalno, OVK nikada nije bua na listi SAD teroristickih organizacija. Jednom je Gelbard 98'e rekao da OVK upotrebljava terroristicke metode, ali je to isto receno i za Mandelinu kongresnu partiju. Ako ponavljamo iste dezinformacije, nece postati tacnije

ma sve jasno ko dan

pre 12 godina

(micko, 12. decembar 2011 13:44)
Pa iza Veselinovica stoji druzina Vojislav, Tomislav, i naravno Taci (Taci ima trenutnu, neposrednu korist, a ova dvojica posrednu, na izborima)

Kriminalci nas drze kao taoce

pre 12 godina

Ovo su svi znali ipre izjave ovog komandanta Kfora. Ali nasa javnost se stalno manipulise i hteli su da predstave bracu Veselinovic kao patriotu.Najobicniji kriminalac koji je poznat srpskoj policiji i prilikom prvih nereda i ministarDacicto izjavio.Ali u odbranu njegovu stao Tomislav Nikolic. Nije samo nafta u pitanju vec i narkotici.I normalno datakvom kriminalcu ne odgovara kosovska carina jer sa nasima se lako dogovara.Hapsite te kriminalce.I nakraju zbog toga i ne sporazum oko prvog izvestaja na odboru za Kosovo i Metohiju kada je Vuk Draskovic izasao sa istinitim podacima

bez komentara

pre 12 godina

Drevs ne laze, za razliku od nasieg politickog establismenta koji posle svega pravi euforicne predstave po Sava centru nedeljom.Ko je hteo video je koliko je meseci ovaj covek proveo sa svojim vojnicima na barikadama, bez sminke, firmiranih odela, dok su nasi isli u Brisel da brane nacionalne interese i pregovaraju sa Albancima,iako je Pristina od Mitrovice udaljena citavih 35 kilometara.
Zato nam je i Predsednik preko noci postao ekspet za privredu.

Ševarice

pre 12 godina

Pitanje je dana kad će ovaj Švaba da kaže onu istorijsku,, PROKLETA ZEMLJA!" A sigurno se već pita šta mu je sve ovo trebalo, mislim da uopšte dolazi tu u ovim godinama, kad je mogao i lepše mesto da izabere.

Miško

pre 12 godina

Ko je ubio SAVA MOJSICA generale, na ocigled Kosovske Policije.Ko je pretuko Srbina KPS policajca u juznom delu Mitrovice, ocete imena i slike generale, ko svako vece puca na Opstinu Kosovska Mitrovica dok vasi vojni ci sve to posmatraju sa kulturnog centra.Time se malo pozabavite.Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.
(Milan.p, 12. decembar 2011 22:55)

Ko je pucao i ubio albanskog policajca letos, prilkom divljanja "golorukog naroda" Milane, to te ne zanima ?

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Зашто овакве информације сада излазе на видело? Мислим да нас све већ нервирају калкулисања у ком тренутку је најбоље да се нешто пусти у јавност... Више се не зна ко за кога ради а ко је против кога! Некада ми се чини да ће се на крају опет све сломити преко леђа грађана Србије, док ће сви остали само профитирати!

MUKNAVI

pre 12 godina

@Besim..Rekli ste nam,u Vasem komentaru, za Veselinovica i sljam koji oko sebe prikuplja..a sad,uravnilovka,recite nam ime Vasih zemljaka oko kojih se muvaju vasi skotovi,bagra+fukara i ostali iz te branse...Taci-ja preskocite,znamo za njega...cekamo Vas odgovor!

Pop

pre 12 godina

@Peca

Zabranjena tema ubistvo Srba, a i nije bas preporucljivo pisati o tome. Ako hoces da si u fazonu gledaj ubuduce da izbegavas tu temu......Vaznije je valjda ko je postavio barikade, a za ubijene Srbe..........pravde nema......

Miljkovic

pre 12 godina

Zalosno je sto se i dalje dozvoljava da jedan takav kriminalac i svercer kakav je Zvonko Veselinovic ima toliku moc i uticaj na severu Kosova i Metohije i umesto da sedi u zatvoru , on i njegova ekipa svojim delovanjem ugrozavaju interese i Srbije i srpskog naroda u ovom delu nase juzne pokrajine. Zaista sramota, jer cenu svih tih radnji placamo mi - gradjani Srbije.

sever

pre 12 godina

I generali znaju da spinuju. Interesantno ja da je izjavu dao srpskim medijima. A u izjavi za nemacke medije ne pravi razliku izmedju Zvonka i naroda, podsticuci antisrpska osecanja u Nemackoj. Primecujem da optuznice nema, a verovatno je nece ni biti. Cilj je baciti kosku psima srpske politike. I generali lazu. Zar ne?

Srbija ispred kosova

pre 12 godina

Искуство нам каже да КФОР-у и ЕУЛЕКС-у не верујемо.
(Горан, 12. decembar 2011 13:42)

Naravno. Nisam ni ocekivapo nista drugo, nego da ovih par kosovara opet negira stvarnost, ili kad ne moze vise da negira, da je proglase irelevantnom.

Mikica

pre 12 godina

Ne znam što ovog Veselinovića brane ovi pojedinci iz Beograda.E moj jadni narode.Izgleda da smo svi izdajnici koji drugačije mislimo od ovih "patriota koji brane ovog BIZNISMENA".Njima nije u interesu EU i vladavina prava,jaka država Srbija.

duduk analiza

pre 12 godina

Citam i ne mogu da verujem
"granata m75",pa jel to petarda?
Dajte molim vas veceras nekog u vesti u pola sedam ko se razume u granate,meni malo neverovatno da su vojnici proslo samo sa opekotinama.
Od molotovljevih kotela mozda,ali od granate tesko da bi iko ostao ziv.
Dobro je da nisu rekli da su ih raketirali kacusama,pa su eto svi izbegli napad.

Nije logicno

pre 12 godina

Dobro, mozda je kriminala, mozda nije, tumacite kako hocete. Medjutim, reci da "mu nije odgovaralo da se na administrativne prelaze razmeste prištinski carinici" kao objasnjenje motiva tog coveka je suludo: za njega ne psotoji drzava Kosovo i ta linija za njega nije nikakav prelaz niti je mogu zaposesti pristinski carinici.

Peca

pre 12 godina

Prokleti Srbin uvek će biti kriv za sve loše što se desi na ovim prostorima. A ko je kriv za ubistvo jednog, ali makar jednog Srbina otkad je kfor preuzeo vlast na Kosmetu?

Dule NS

pre 12 godina

-Pa zašto to gospodine niste dojavili Angeli Merkel da zna žena da su Veselinović i njegov brat pucali na njene vojnike a ne država Srbija koju je kaznila i ponizila 9. decembra?!
-Sve mi više se čini da Veselinović radi za Merkelovu!!! Čim joj zatreba neki izgovor protiv Srbije, on joj ga odmah omogući!

bezimena

pre 12 godina

Ako snimci postoje, sto se ne objave, dajete ih u medije, pa da sami pohvatamo one koji su ugrozili i iskoristili gradjane koji su iskreno protestvovali.

Ili pokazite snimke, ili zacutite, uostalom treba da se pokrijete usima ako vas jedan lokalni svercer nafte vuce za nos skoro 6 meseci.
(analiticar amater, 12. decembar 2011 15:18)

Amater...niti su medjunarodne MIROVNE snage lokalno pevačko društvo, niti je general KFORA Baja mali "Knindža" pa da postavljaju bilo kakve snimke (koji su vojna tajna) po You tube, a nismo ni mi kauboji nekadašnjeg "divljeg zapada" pa da SAMI HVATAMO bilo koga!

Lokalni švercer po naredbi NALOGODAVACA iz Beograda, najviše vuče za nos NAS, 7 miliona gradjana Srbije! KFOR-u je samo razbio monotoniju na POSLU!

Filip

pre 12 godina

Pa kada potpuno sludjeni srpski narod ne moze sam da shvati da mu domaci kriminalci u saradnji sa politicarima rade o glavi onda to moraju da mu objasne "okupatori". Zalosno je sto je taj nesrecni narod na severu Kosova ponovo izmanipulisan na sopstvenu stetu da se zrtvuje zbog kriminalnih interesa pojedinaca. Naravno da imaju snimke, ima ih i Dacic, ali njemu nije u interesu da gradjani Srbije saznaju istinu. Imaju oni i tacne podatke o tome ko je pokrao ogromne donacije EU za Srbiju od 2000. na ovamo, znaju i ko je krao pre toga. Sve znaju! Zato nase "patriote" i "branioci suvereniteta i integriteta" kao i dobar deo Vlade rade sve samo da ne udjemo u EU. Jer ako udjemo u EU, oni ce da nadrljaju, Srbiji moze samo da bude bolje.

besim

pre 12 godina

Za "Muknavi", pa nemojte gospodine da nam vredjate intelegenciju. Sta si ti mislio, da na juznom delu Kosova tece med i mleko. Imamo i mi konje za trku, oni su vecita konkurencija Zvonko Veselinovicu. Dopunjavaju jedne druge. Naravno da imamo bagru i olos u olicenju Daut Haradinaja, Sami Lustaku, Xhabir Zharku, i tako daljo. Samo sto ovi nasi su " institucionalni" kriminalci i gangsteri u vidu i nalik kao Presednici opstina, poslanici i nosioci javnih funkcija. Naravno izabrani su na veoma " demokratski" nacin. Svi do jednog dokazani " humanisti i borci za ljudska prava i sloboda".

View

pre 12 godina

Nešto mislim, da je sreće da je Srbija imala nekog svog Drevsa pre par godina u kasarni na Topčideru, Leskovcu i drugim kasarnama. Ili na patriotskim mitinzima kada je policajce dozvoljeno gađati kamenjem.
Jeste da se ti tužni i pretužni događaji dešavaju iz viših, patriotskih, razloga, ali opet ... da nam je jedan Drevs.

Republikanac

pre 12 godina

Sve i da je taj Veselinovic najveci kriminalac koji trentno seta po Srbiji za njega je zaduzeno srpsko pravosudje i srpska policija, a Vi gospodine Drevs ste vodja okupatorske vojske u nasoj zemlji i za Vas nema postovanja!

Vrlo jednostavno, Vi ste okupatori i dzabe vam sva propaganda ovog sveta!
Bili su Vasi preci dva puta u proslom veku na ovoj teritoriji i sirili istu takvu propagandu, ali su na kraju kao sto ce te i Vi Srbiju napustili kao gubitnici!

otkud Vi tu uopšte ?

pre 12 godina

Genrale, bio on krijumčar nafte ili ne , on je svom na svome a Vi generale ste straža dok drugi kradu !

To što ste humani pa ne tobože ne pucate na narod će biti uzeto kao olakšavajuća okolnost , jednog dana ...

Svakih 50 godina neko nepozvan dođe ovamo da nama kaže kako da živimo ...i onda posle silnih peripetija ode . Ovo se neće dobro završiti jer nema kraja ovoj šaradi bez problema . nema veze ko je kod nas na vlasti i da li smo mi pro demokratska država ili Slobina pro kumunistička diktatura . Bitno je samo da neki tamo oni imaju aspiracije prema našoj zemlji ...

NekoIzMase

pre 12 godina

Ok ...
Gde su ti snimci?
Zašto se o njima govori posle ovoliko vremena?
Ko garantuje da nisu montirani, dovoljno vremena je prošlo za to?
Da li će biti dostavljeni onome ko ih zatraži na veštačenje?
Gde su ti silni ranjeni vojnici KFOR, i ko garantuje da se nisu izrešetali međusobno, kao što su to već radili?

Mnogo je pitanja gospodine Drevs ... Vi ste kredibilitet izgubili svrstavajući se na stranu jednog od učesnika u sporu ... Tu mislim na KFOR kao celinu, ne vas lično ... Vi govorite šta vam komandant američkog kontigenta KFOR napiše.

Kad čujemo onu staru o 'sto Srba za jednog Nemca' znaćemo da je to plod vašeg razmišljanja ...

Verovatno vam je idol vaš sunarodnik koji je rekao da 'sto puta ponovljena laž, postaje istina' ...

Milan.p

pre 12 godina

Ko je ubio SAVA MOJSICA generale, na ocigled Kosovske Policije.Ko je pretuko Srbina KPS policajca u juznom delu Mitrovice, ocete imena i slike generale, ko svako vece puca na Opstinu Kosovska Mitrovica dok vasi vojni ci sve to posmatraju sa kulturnog centra.Time se malo pozabavite.Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.

gligorije

pre 12 godina

Čitao sam u današnjem pressu kako Pelević hvali Veselinovića na sav glas! Pelević se i ranije družio sa sve samim poštenjačinama i dobrotvorima,tako da nema razloga da mu ne verujemo!

Necastivi

pre 12 godina

Objavite snimke, pa onda laprdajte. Mnogo ste mi vi sad kao bitni i legitimni, a nemate ni dokaza. Lazete o povredjenim vojnicima, lazete da niste koristili bojevu municiju, zasto bi vam iko verovao ista? To jedino mogu nasi ljudi kojima je kao "svega preko glave", a ne zele da vide to.

Alex

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!
(NN Lice, 12. decembar 2011 13:41)

Tražio si, gledaj!
Sedmoro Austrijanaca je povređeno i vraćeno u Austriju, jedan je dobio šrapnel u pluća, drugi u rame, itd.
Pretraži malo i nemačke novine, ima ih još dosta.

http://www.heute.at/news/oesterreich/art23655,629839

http://www.heute.at/news/welt/cme26297,355500

dr

pre 12 godina

Da je to tako g-dine Drevs, vi bi ste ga već uhapsili, nego po drugi put koristite njegovo ime i glumite Crvenkapu. Imate ovlašćenje da pucate, a ne hapsite Veselinovića, nego kokodačete unaokolo. Tu meni nešto smrdi...

Robert Lee

pre 12 godina

Jel?...Niste znali do sada da je kriminalac i svercer. Sta ga ne uhapsite onda? Ili ste i svi vi "mirovnjaci" bili do sada u talu sa njim.

Alex

pre 12 godina

Evo još par slika sa "mirnih protesta":

http://imageshack.us/photo/my-images/707/kosovo01.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/kosovo02.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/803/kosovo03.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/337/kosovo04.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/213/kosovo05.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/13/kosovo06.jpg/

Alex

pre 12 godina

@(Milan.p, 12. decembar 2011 22:55) Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.

Ti si njegov PR?
Biće odgovoran ako bude proterano još 40.000 Srba. Trenutno je odgovoran "samo" za šverc, napad na KFOR i ranjene na obe strane, kao i za sabotažu proevropske politike, tačnije "svoje voljene Srbije". Kolike su kazne za takva dela a kolike za naručioce takvih dela (!), baš se pitam.

Isninko

pre 12 godina

Sta je ovde starije "kokos ili jaje"?
Pa valjda su specijalne jedinice "rose" poslate od Tacija da naprave probleme, a Kfor i Eulex nisu uopste intervenisali !
E sad kad je to vec sve "zakuvano", i prolo nekaznjeno onda se trezi zrtve pa tako se pojavi i ovo pitanje:" Da li je prvo pucao Hans, ili Zdravko ?"

Dizelas

pre 12 godina

Brinem za zdravlje gospodina Zorana. Nesto mislim da ima licnih para te bi mogo u Nemacku na lecenje. Ako moze ministar (bivsi) zdravlja sto nebi i gospodin Zoran.

oddworld

pre 12 godina

I tek sada je izašao sa snimcima i izjavama u javnost.
Tek sada izlazi sa stavovima da iza nemira stoji pojedinac a ne država.
Sada bi neko trebao da misli da to Merkelova i evropska svita nisu znali pre odluke o ne davanju statusa kandita Srbiji.
Ma mi smo obična krpenjača, da nas šuta, kako ko stigne.

Darko KiM

pre 12 godina

Evo i motiva za ljude koji ne vide, niti ih zanima, ista dalje od svog korita, koje treba da bude puno, po bilo koju cenu.
Ako tako misli vecina u Srbiji, onda smo svi osudjeni na propast, tako da ni Kosovo danas nije vazno.
Kao svedok cele price, garantujem vam da nema kriminala na barikadama, ali ima borbe bez oruzja, za opstanak Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Горан

pre 12 godina

Занимам ме какве су то гранате које падну међу војнике и изазову само опекотине и повреде? То је била гужва, густо збијени људи, војници, и ако у такву гужву падне ручна граната, невероватноми је да нико не погине.

Ако су се бацале бомбе, чисто сумњам да КФОР не би употребио ватрено оружје. То су само празне приче.

Где је тај снимак који они имају? Што су га држали до сада? После оволико времена, свашта је могло да се са тим снимком уради.

Искуство нам каже да КФОР-у и ЕУЛЕКС-у не верујемо.

NN Lice

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!

Nikola

pre 12 godina

Aha, i kola hitne pomoci su vas napala pa ste ih izresetali bojevom municijom (a kaze nisu je koristili, dakle laze). I za to postoji snimak na You Tube. Gde su vasi snimci?

igor

pre 12 godina

Koliko ubistava gde su Srbi zrtve ste resili?
Koliko ste kriminalnih slucaja resili u kojima su Albanci pocinioci?
Koliko ste imovine vratili koja je uzurpirana od strane Albanaca?
NULA
Ali je najbitnije da postoji carina i na njima Kosovski carinici.Srpski kriminalci dizu pobunu jer im smetaju Albanski carinici ? Pravi kriminalci ce potplatiti carinike bez obzira na nacionalnost,ili mozda gospodin smatra da su Albanski carinici bezgresni ?
Smesna prica,ko veruje nek se odma uclani u preoket

izgovor

pre 12 godina

Ma, 'ajte molim vas! Braća Veselinović su pošteni lopovi i još pošteniji kriminalci, koji zajedno sa tom bagrom na barikadama, ucenjuju nas sedam miliona u Srbiji; pardon, od sedam miliona minus ko zna koliko ekstremnih idiota, što "navijača" što Obraza i Dveri, malo DSS, NS... Dakle, oko polovina stanovništva Srbije. Naravno, treba spomenuti i one koji jedva čekaju da krenu u pljačkaške pohode, sve uz blagoslov mantiljaša crne boje! Još nas čeka gadan gradjanski rat na teritoriji Srbije, pa i NATO da dovrši započeto, tako da na kraju neće ostati ni šljiva podno Beograda, koji će postati glavni grad presrećnih gubitnika!

hibiskus

pre 12 godina

da da, a dok je teroristicka OVK ubijala po kosovu, cak su je i SAD stavile na listu teroristickih organizacija onda to nikome nije smetalo.
Ovo je klasicna strategija "diskreditovanja onoga sto ti ne odgovara" pa se tako odjednom pojavio srpski organizovani kriminal, iako i vrapci na grani znaju (ukljucujuci i DEA i CIA i sve policije evrope) da je pristina centar organizovanog kriminala.
Sto malo Drevs ne prica o "multienickom kosovu" i srpskim getima, mogucnoscu kretanja srba bez pratnje, njihove bezbednosti i tako dalje.

jeremija

pre 12 godina

I do sada smo znali ko podiže barikade - jer su barikade podizane po danu i moglo se jasno videti ko ih i čime podiže.I ko dežura uz njih.A zašto demokrate pokušavaju da ih uklanjaju isključivo noću.I zašto,pored prisustva vojnika mnogih država uvek nemački vojnici deluju najbrutalnije i zašto se na njih jedino puca.Nemački kontigent vojnika se dovlači sa drugih lokacija,pod okriljem noći,i on se najviše angažuje u uklanjanju barikada.Čista slučajnost.Ne verujem.Sve je to smišljeno i režirano.Nije to ni prvi a verujem ni zadnji put da se nemci naročito ističu.Oni su uzrok dešavanja na severu Kosova.Barikade su posledica.

ko, jel' ja!?

pre 12 godina

I, sta cemo sad? Snimci postoje, kako nasa braca "mirno i nicim izazvani" goloruki stradaju na barikadama, od mrskog i prokazanog "agresora"! Jeftin patriotizam zacinjen demagogijom (lazima) hteli su da prodaju nama (skoro su i uspeli) i EU. Svi koji su na barikadama branili sebe i nas (od nas!), samo su nam donosili sve veci mrak i vukli nas (i njih i nas) u sve veci mulj. Dosta, sad je stvarno, dosta!

Gljiva Ludara

pre 12 godina

Istina uvek izađe na videlo. Ovi mafijaši imaju svoje političko krilo u Parlamentu Srbije. Voleo bih sav srpski puk koji je siktao i režao protiv svetske nepravde, i s ove i s one granice sa Kosovom, neka se pogleda u ogledalu, i neka prizna da je ispao ovca izmanipulisana jednim mafijašem. A vi srbi sa kosova, nemojte da se čudite što vas ne volimo jer zbog vas svi su otišli napred a mi kao zatočenik sa kuglom i lancem oko noge.

sever

pre 12 godina

I generali znaju da spinuju. Interesantno ja da je izjavu dao srpskim medijima. A u izjavi za nemacke medije ne pravi razliku izmedju Zvonka i naroda, podsticuci antisrpska osecanja u Nemackoj. Primecujem da optuznice nema, a verovatno je nece ni biti. Cilj je baciti kosku psima srpske politike. I generali lazu. Zar ne?

analiticar amater

pre 12 godina

OD kada se to NATO bavi svercerima nafte?
KFOR je napadan iskljucivo u samoodbrani kada su krenuli suzavcem.
Ako snimci postoje, sto se ne objave, dajete ih u medije, pa da sami pohvatamo one koji su ugrozili i iskoristili gradjane koji su iskreno protestvovali.
Zalosno je sto ovde svi olako prihvataju ovu izjavu ovog generala NATO-a koji u zivotu nista bolje nije zasluzio nego da dezura na granicnom prelazu koji radvaja Srbe od Srba, i sto pokusavaju da nas ubede da je zastita od Tacijevih OVK-ovaca zapravo neki sverc nafte, a dok se u isto vreme Kosovo svuda rangira kao svetski centar za sverc narkotika, samo sto to KFOR-u ne smeta.
Ili pokazite snimke, ili zacutite, uostalom treba da se pokrijete usima ako vas jedan lokalni svercer nafte vuce za nos skoro 6 meseci.

Ritter

pre 12 godina

Braco Srbi treba da slavite sto ste imali srece da vam nemacki bataljon KFORa bude tu. Da je bio neko malo manje oprezan i profesionalan, ne smem ni da pomislim sta bi se sve izdesavalo.

Bojan

pre 12 godina

Pa da naravnu, Srbi sa Kosova su sve goli kriminalci i lopovi.. taj Veselinovic se mozda bavi sa sitnim svercom, ali sta cemo sa onim lopovima koji otimaju citave teritorije? Sta cemo sa lopovima koji npr otese Trepcu?

NekoIzMase

pre 12 godina

(ko, jel' ja!?, 12. decembar 2011 13:52)

a snimke KFOR si video?

(izgovor, 12. decembar 2011 13:50)

ne ucenjuju 'nas 7 miliona', nego ucenjuju vas šačicu koji bi du.e dali za članstvo u EU ... Ipak je većinski stanovništvo protiv ulaska u EU ... Ali da ne bi razglabali, nadam se da si i ti za referendum o tom pitanju, kad već tako potežeš ciffre, bez osnova ...

e da smo ozbiljna drzava...

pre 12 godina

Ma nije moguce?!Pa to je samo "goloruki srBski narod"!

Zna se sve jos odavno...iza stvarnog golorukog naroda u problemima kriju se te patriJote koje su spremne da zrtvuju zivote,kako vojnika KFOR-a tako i obicnih gradjana koji su na barikadama izrazavali svoj protest.

Sve je jasno kao dan.Neka usput provere i ko su glavni poslovni saradnici tog veselinovica...javna je tajna da saradjuje sa Albancima...nije mi jasno kako mu to ne smeta...tu valjda nema granica i etnickih problema...
Samo da se zna da on nije jedini.I da i on ima iznad sebe "gazdu".

Bobo

pre 12 godina

Ko stoji iza ovog kriminalca? Dveri, Obraz, Nasi, Nacionalni front, SRS, DSS, SNS, eto ko! Svi kojima odgovara haos i anarhija, sankciije, sto dalje od modernog sveta, normalnog zivota! Da mogu posteno da se obogate u opstem rasulu! Kada ce da bude uhapsen? Zasto jedan kontraverzni biznismen (novinski naziv za kriminalca kojem jos nije dokazano da je krimilanac, zna se da svecercuje naftu, znaci radi nezakonito) njegov brat i jos nekoliko krimalcica koci mene da bolje zivim, da budem u EU? Eto koliko je Srbija jaka drzava,i kako je ovde vladavina prava!?
Vracamo se u zlatne devedesete, na zalost!

Sasa

pre 12 godina

kazete da imate snimke, pa objavite ih, daj da vidimo i tu stranu desavanja a ne samo ono sto nam se tu servira
(neopredeljeni.blogspot.com, 12. decembar 2011 13:37)

Pa nije medjunarodna vojska, tj KFOR u ovom slucaju tvoj medijski servis ili novi zabavni Pink kanal pa da ti daje snimke koje te interesuju. Ko je trebao pogledao je, dali su snimke i nasoj vlasti koja je odlucila da laze i siri pricu o golorukom narodu, a to vec nije problem KFOR-a.
Mislim kakva bi to vojna sluzba bila kada bi kacili bitne snimke na youtube za neverne tome haha I slicne gluposti. Zna se kako to ide.
Pa svaka sluzba i drzava u svetu ima na tone obavestajnih podataka i naravno da nece to tek tako da pusta u javnost.

Peca

pre 12 godina

Prokleti Srbin uvek će biti kriv za sve loše što se desi na ovim prostorima. A ko je kriv za ubistvo jednog, ali makar jednog Srbina otkad je kfor preuzeo vlast na Kosmetu?

Ševarice

pre 12 godina

Pitanje je dana kad će ovaj Švaba da kaže onu istorijsku,, PROKLETA ZEMLJA!" A sigurno se već pita šta mu je sve ovo trebalo, mislim da uopšte dolazi tu u ovim godinama, kad je mogao i lepše mesto da izabere.

Isninko

pre 12 godina

Sta je ovde starije "kokos ili jaje"?
Pa valjda su specijalne jedinice "rose" poslate od Tacija da naprave probleme, a Kfor i Eulex nisu uopste intervenisali !
E sad kad je to vec sve "zakuvano", i prolo nekaznjeno onda se trezi zrtve pa tako se pojavi i ovo pitanje:" Da li je prvo pucao Hans, ili Zdravko ?"

Aleksandar

pre 12 godina

Aaaajde?! Sta je sledece, otkricete nam da su ih u tome svesrdno podrzavali SRS, DSS, SNS i ostali mracnjaci? Ta nemojte, necemo moci to da podnesemo, nama se istina mora servirati na kasicicu...

Kontraš

pre 12 godina

I kad sve to znate, a šta onda čekate. 'apsi bandu. Srbi vas ne vole i ovako i onako. Ne podilazite nikom i pokažite da imate vlast na celoj teritoriji Kosova.

Republikanac

pre 12 godina

Sve i da je taj Veselinovic najveci kriminalac koji trentno seta po Srbiji za njega je zaduzeno srpsko pravosudje i srpska policija, a Vi gospodine Drevs ste vodja okupatorske vojske u nasoj zemlji i za Vas nema postovanja!

Vrlo jednostavno, Vi ste okupatori i dzabe vam sva propaganda ovog sveta!
Bili su Vasi preci dva puta u proslom veku na ovoj teritoriji i sirili istu takvu propagandu, ali su na kraju kao sto ce te i Vi Srbiju napustili kao gubitnici!

Necastivi

pre 12 godina

Objavite snimke, pa onda laprdajte. Mnogo ste mi vi sad kao bitni i legitimni, a nemate ni dokaza. Lazete o povredjenim vojnicima, lazete da niste koristili bojevu municiju, zasto bi vam iko verovao ista? To jedino mogu nasi ljudi kojima je kao "svega preko glave", a ne zele da vide to.

otkud Vi tu uopšte ?

pre 12 godina

Genrale, bio on krijumčar nafte ili ne , on je svom na svome a Vi generale ste straža dok drugi kradu !

To što ste humani pa ne tobože ne pucate na narod će biti uzeto kao olakšavajuća okolnost , jednog dana ...

Svakih 50 godina neko nepozvan dođe ovamo da nama kaže kako da živimo ...i onda posle silnih peripetija ode . Ovo se neće dobro završiti jer nema kraja ovoj šaradi bez problema . nema veze ko je kod nas na vlasti i da li smo mi pro demokratska država ili Slobina pro kumunistička diktatura . Bitno je samo da neki tamo oni imaju aspiracije prema našoj zemlji ...

NekoIzMase

pre 12 godina

Ok ...
Gde su ti snimci?
Zašto se o njima govori posle ovoliko vremena?
Ko garantuje da nisu montirani, dovoljno vremena je prošlo za to?
Da li će biti dostavljeni onome ko ih zatraži na veštačenje?
Gde su ti silni ranjeni vojnici KFOR, i ko garantuje da se nisu izrešetali međusobno, kao što su to već radili?

Mnogo je pitanja gospodine Drevs ... Vi ste kredibilitet izgubili svrstavajući se na stranu jednog od učesnika u sporu ... Tu mislim na KFOR kao celinu, ne vas lično ... Vi govorite šta vam komandant američkog kontigenta KFOR napiše.

Kad čujemo onu staru o 'sto Srba za jednog Nemca' znaćemo da je to plod vašeg razmišljanja ...

Verovatno vam je idol vaš sunarodnik koji je rekao da 'sto puta ponovljena laž, postaje istina' ...

Dimitrije

pre 12 godina

"da da, a dok je teroristicka OVK ubijala po kosovu, cak su je i SAD stavile na listu teroristickih organizacija onda to nikome nije smetalo. "

Formalno, OVK nikada nije bua na listi SAD teroristickih organizacija. Jednom je Gelbard 98'e rekao da OVK upotrebljava terroristicke metode, ali je to isto receno i za Mandelinu kongresnu partiju. Ako ponavljamo iste dezinformacije, nece postati tacnije

Pop

pre 12 godina

@Peca

Zabranjena tema ubistvo Srba, a i nije bas preporucljivo pisati o tome. Ako hoces da si u fazonu gledaj ubuduce da izbegavas tu temu......Vaznije je valjda ko je postavio barikade, a za ubijene Srbe..........pravde nema......

Stevan

pre 12 godina

Ma otkud oni... to su bre posteni biznismeni, kao svojevremno biznismen Bagzi, ljudi koji izdrzavaju svoje porodice, sve fin svet i gospoda poput Kostunicinog "gospodina Legije".

Dule NS

pre 12 godina

-Pa zašto to gospodine niste dojavili Angeli Merkel da zna žena da su Veselinović i njegov brat pucali na njene vojnike a ne država Srbija koju je kaznila i ponizila 9. decembra?!
-Sve mi više se čini da Veselinović radi za Merkelovu!!! Čim joj zatreba neki izgovor protiv Srbije, on joj ga odmah omogući!

Milan.p

pre 12 godina

Ko je ubio SAVA MOJSICA generale, na ocigled Kosovske Policije.Ko je pretuko Srbina KPS policajca u juznom delu Mitrovice, ocete imena i slike generale, ko svako vece puca na Opstinu Kosovska Mitrovica dok vasi vojni ci sve to posmatraju sa kulturnog centra.Time se malo pozabavite.Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.

duduk analiza

pre 12 godina

Citam i ne mogu da verujem
"granata m75",pa jel to petarda?
Dajte molim vas veceras nekog u vesti u pola sedam ko se razume u granate,meni malo neverovatno da su vojnici proslo samo sa opekotinama.
Od molotovljevih kotela mozda,ali od granate tesko da bi iko ostao ziv.
Dobro je da nisu rekli da su ih raketirali kacusama,pa su eto svi izbegli napad.

bezimena

pre 12 godina

Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?
(the gaffer, 12. decembar 2011 16:29)

Vaše pitanje je pogodak "u sridu"!

Velika je razlika...sa "one" strane granice kod Merdara žive Albanci a "iza" Jarinja Srbi. "Srpske zemlje" su tamo gde žive Srbi i dokle god vlasti Srbije imaju taj stav, time i neskrivene PRETENZIJE na tudje teritorije, dotle će Srbija biti smatrana remetilačkim faktorom, opasnim po mir u regionu, jer to de facto jeste!

Gjeto11

pre 12 godina

Komandant Kfora Erhard Drevs tvrdi da iza nasilja protiv vojnika Kfora i paljenja barikada na severu Kosova stoji Zvonko Veselinović i njegov brat.

A ko stoj iza Veselinovica i njegov brata?! Dacic, Sutanavoc, Tadic....?! Svakoka deo ovog "orkestre" su i Kostunica, Nikolic...! Komandant Kfora zna to odlicno, ali....!

Ljubo

pre 12 godina

Za par godina kad se budemo setili sta je ovaj covek rekao,svi ce reci pa on covek je bio potpuno u pravu,a severom Kosova ce setati Zvonko Veselinovic i njemu slicni kriminalci,a obicnih smrtnika koji su bili po par meseci na barikadama nece biti ni toliko da stanu pod jedno drvo!

besim

pre 12 godina

Ma sta pricate G.Drews. Veselinovic Zvonko je andjeo. Fin, gospodin covek, uvazen biznismen i dokazani humanist. Da ne pricamo koliko je tek patriota. A tek oni sto rade za njega. Milina od ljudi. Svi dokazani mirotvorci i humanisti, izdvajaju iz svojih usta samo da pomognu napacenom narodu. Salu na stranu, Zvonko Veselinovic i njegova bagra cine kombinaciju najgorih mogucih okorelih kriminalaca, gangstera i ubice. Sva olos i nitkovi iz severnog dela Kosova okupljeni su oko Veselinovica.

MUKNAVI

pre 12 godina

@Besim..Rekli ste nam,u Vasem komentaru, za Veselinovica i sljam koji oko sebe prikuplja..a sad,uravnilovka,recite nam ime Vasih zemljaka oko kojih se muvaju vasi skotovi,bagra+fukara i ostali iz te branse...Taci-ja preskocite,znamo za njega...cekamo Vas odgovor!

Bacvanin

pre 12 godina

Dok sam sluzio u Vojsci i bio na strazi, Bogu hvala nikome nije palo napamet da me gadja kamenjem, koktelima ni granatama, ali da se to desilo, sigurno ne bih oklevao da zastitim sebe od povredjivanja.
Stoj, stoj pucacu, stoj pucacu i gotovo. Pa posle neka sledeca usijana glava razmislja kuda ce bacati granate.
Stvarno ovi na severu Kosova imaju srece sto su nemci strpljivi. Nisam siguran da bi ovakab bio odnos nase Vojske, da izbiju slicni neredi u Bujanovcu.

snezana

pre 12 godina

Ništa novo,jasno nam je odavno da tako nestabilno stanje na Kosovu odgovara samo ljudima sumnjivog morala,koji se bave kriminalnim radnjama.
Ono što je suštinsko jeste pod okriljem koje opozicione stranke se nalazi Veselinović i da li je čak i njen finasijer? Koji lider političke partije se prvi oglasio da brani Veselinovića i na kojoj zakupljenoj televiziji je Veselinović bio gost!?

ana

pre 12 godina

Neverovatno mi je sto dosta ljudi u Srbiji, mada su proziveli(tj. preziveli)90-e ovde, jos uvek naseda na propagandu srpskih vlasti o golorukom srpskom narodu, "oslobadjanju" srpskih teritoriija i sl. Pa mucnite malo glavom ljudi, svi smo gledali dnevnik rts-a i slicne carolije iz ratnih godina. Ako i tada niste znali koliko se lazi i manipulacija plasiralo, sada, u retrospektivi, barem znate. Znate i vrlo dobro koliko su mediji u Srbiji slobodni i nezavisni. Nimalo. Pa zauzmite malo kriticniji stav prema onome sto procitate. Informisite se i iz stranih medija da cujete drugu stranu price. Pa prosudite sami. A ne da na svaki pomen toga da su Srbi za nesto krivi zapenite, i to u tolikoj meri da ostavljate komentare tipa "neka je kriminalac, ali to je njegova zemlja" i slicno. Nemam reci.

svašta

pre 12 godina

" Mi sto zivemo ovde u mitrovicu to smo znali od pervog dana. Mafia i nista drugo
(Mitrovica, 12. decembar 2011 16:35)"

A vi što živite dole u mitrovicu, nereče od čega samo vi živite ?!?
Polovina dece koja vam je po belom svetu i svaki mesec šalje pare, kojim se to časnim i poštenim poslom bave,kad imaju i za njih i za vas i za lobiranje kod belosvetskih moćnika, daj prosvetli nas , molim te !

guri

pre 12 godina

Ok, znate da Veselinović stoji iza napada. A niko da pita ko stoji iza Veselinovića?
(micko, 12. decembar 2011 13:44)

ma to i deca znaju, Oliver Ivanovic stoji iza svega ali izgleda nece da izense to za javnost dok vrsi drzavnu funkciju, na kraju, kad dogje vreme za to videcete da je on bio CAPO SEVERA
odgovarace on za vise kriminalna aktivnosti

the gaffer

pre 12 godina

Molio bih za odgovor upucenije. Srbin sa i skoro svake nedelje idem poslovno u Pristinu. Prelazim administrativnu/drzavnu granicu u mestu Merdare. Pregled dokumenata rade nasi i kosovski carinici. Isti postupak je i sa brat brat dvesta kamiona svakog dana. Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?

Vladimir LDP

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!
(NN Lice, 12. decembar 2011 13:41)

A sta mislis zasto nisi video nijednog? Jel' KFOR kontrolise srpske medije ili nasa vlast? Odgovor na to pitanje kristalno razjasnjava ko onemogucuje da se to vidi i iz kojih pobuda. Na CNN, ako pratis, moglo je itekako da se vidi kamenovanje vojnika KFOR-a i sl. ali takvi najverovatnije ne prate svetske medije nego samo i iskljucivo nase, a cak ne shvataju ni da ono sto nasi mediji ne objavljuju DA TO MI SKRIVAMO a ne NATO ili zapad. Kako god, i vrapcima je jasno da ovaj lik ima veze sa nasiljem nad KFOR-om jer osim sto ga KFOR pominje, o njemu je bilo govora i na sednici odbora za bezbednost u skupstini REPUBLIKE SRBIJE. Toliko o tome. Mi smo napali medj. zajednicu, to je cinjenica - svidela vam se ona ili ne. A sto je najgore, ova drzava je stala iza tih barikadista i kriminalaca koji ih organizuju i vode, i samim tim, sva krivica je uperena prema nama, svidelo nam se to ili ne.

e12

pre 12 godina

kazete da imate snimke, pa objavite ih, daj da vidimo i tu stranu desavanja a ne samo ono sto nam se tu servira
(neopredeljeni.blogspot.com, 12. decembar 2011 13:37)

Pa imaju ih Nikolic i Kostunjavi, trazitr od njih

dr

pre 12 godina

Da je to tako g-dine Drevs, vi bi ste ga već uhapsili, nego po drugi put koristite njegovo ime i glumite Crvenkapu. Imate ovlašćenje da pucate, a ne hapsite Veselinovića, nego kokodačete unaokolo. Tu meni nešto smrdi...

BosnjoIzSandzaka

pre 12 godina

A vi naivni Srbi krivite EU što vam nije odobrila kandidaturu. Pa da li biste vi primili na rucak coveka koji vas je malo pre toga gadjao kamenom, a kamoli granate i molotovljeve koktele?
I to zbog ljudi koji čuvaju svoje lične švercersko-mafijaške interese!
Nije mi za vas, nego što i mene i moj narod vučete sa sobom u izolaciju.
I posle ćete se čuditi kada neki malo ekstremniji pripadnici mog i drugih naroda budu tražili da sami odlučuju o svojoj sudbini.
Dodjite sebi dok nije kasno, živite i pustite druge da žive.
P.S. Znate li uopšte šta biste radili da svi Albanci budu upisani u birački spisak i izadju na izbore? Da li biste mogli da podnesete da vam premijer priča albanski? Plašim se da biste vrlo brzo sami tražili otcepljenje. Ili biste i to rešavali kao neke druge konflikte iz svoje skorije istorije...

nebojsa,nbgd

pre 12 godina

Posto nastavljamo sa politikom i EU i Kosovo, ponovo se aktivira scenario da u stvari narod na barikadama ne brani svoja ognjista i drzavu Srbiju nego u stvari danonocno sedi na barikadama da bi "neki" Veselinovic mogao i dalje da bez carine trguje naftom!!Pa nemojte vise da nam igrate po zdravoj pameti, i ovako posle ovih jadnih 20 godina psihicke bolesti haraju ovom zemljom!!

Aleksandar

pre 12 godina

I sta cete preduzeti povodom toga? Je l' ce se sve zavrsiti na tome? Molim vas da primenite svoja ovlastenja i obezbedite slobodu kretanja na teritoriji za koju ste dobili mandat. Ako su pre te barikade i imale smisla kad su bile koliko-toliko masovne, sad kad na njima stoji par ljudi one nemaju nikakvog smisla i zato primenite svoja ovlastenja. A predsednika republike i ministra policije pozivam da narede uklanjanje barikade od drveca u medjuzoni i ako oni koji su na njima pruze otpor tome, da ih pohapse, da im se sudi onako kako je to letos cinilo UK i da odmah budu poslani na izdrzavanje kazne. Jer, dokle ce nekoliko lokalnih mangupa da j... u mozak ceo narod. Ovako, navodno vlast je protiv barikada, a pripadnici MUP-a Srbije gledaju kako se obara drvece na put i nista ne preduzimaju protiv onih koji to cine. I sto je najgore svi se prave kao da su barikade uklonjene, kao da mi mozemo nesmetano da koristimo glavni put Mitrovica-Raska i kao da tih prepreka u medjuzoni nema.

Miško

pre 12 godina

Ko je ubio SAVA MOJSICA generale, na ocigled Kosovske Policije.Ko je pretuko Srbina KPS policajca u juznom delu Mitrovice, ocete imena i slike generale, ko svako vece puca na Opstinu Kosovska Mitrovica dok vasi vojni ci sve to posmatraju sa kulturnog centra.Time se malo pozabavite.Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.
(Milan.p, 12. decembar 2011 22:55)

Ko je pucao i ubio albanskog policajca letos, prilkom divljanja "golorukog naroda" Milane, to te ne zanima ?

atomic

pre 12 godina

obaška što je taj kriminalac ali što je narod dole stoka pa podržava takve, e to jo ono što stavlja omču oko vrata nama u srbiji i celom regionu.
ti isti pred izbore 2000. umal' nisu ubili koštunicu kamenicama a sad mu duvaju u d*pe. mrzim kosovare, još od vojske pre 20 godina su mi odvratni

Nije logicno

pre 12 godina

Dobro, mozda je kriminala, mozda nije, tumacite kako hocete. Medjutim, reci da "mu nije odgovaralo da se na administrativne prelaze razmeste prištinski carinici" kao objasnjenje motiva tog coveka je suludo: za njega ne psotoji drzava Kosovo i ta linija za njega nije nikakav prelaz niti je mogu zaposesti pristinski carinici.

gradjanin Osetije i Abhazije

pre 12 godina

Sada će bizMismen ZVONKO & BROTHERS da se evakuišu U Rusiju Ruskim kamionima koji su doneli pomoć za barikade.Već vidjeno u Južnoj Osetiji i Abhaziji.

Srbija ispred kosova

pre 12 godina

Искуство нам каже да КФОР-у и ЕУЛЕКС-у не верујемо.
(Горан, 12. decembar 2011 13:42)

Naravno. Nisam ni ocekivapo nista drugo, nego da ovih par kosovara opet negira stvarnost, ili kad ne moze vise da negira, da je proglase irelevantnom.

Darko KiM

pre 12 godina

Evo i motiva za ljude koji ne vide, niti ih zanima, ista dalje od svog korita, koje treba da bude puno, po bilo koju cenu.
Ako tako misli vecina u Srbiji, onda smo svi osudjeni na propast, tako da ni Kosovo danas nije vazno.
Kao svedok cele price, garantujem vam da nema kriminala na barikadama, ali ima borbe bez oruzja, za opstanak Srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Душан

pre 12 godina

Више верујем Кфору и Еулексу него појединим патриотама... Изгледа да сам издајник...

borislav

pre 12 godina

S obzirom da znam da su srpski nacionalni interesi i u Hrvatskoj i u Bosni prodati ljudima s one strane zakona, granice su prodate, gradovi predavani, sve za novce i o svemu su se dogovarali ljudi sa one strane zakona... ne cudi me. Nisam upucen u desavanja na Kosovu, ali jesam u gorepomenuta, kako je novcem otkupljen Bihac (o tome je cak i pokojni Izetbegovic pricao)...
Svi se busaju u prsa, puna im usta Srbije i sprstva, a prodali bi slavsku svecu za sitne pare.
Zato smo tako i prosli, bolje i ne treba!

zoki

pre 12 godina

Pa naravno da se iza ovog srbovanja krije lova, licna i samo licna korist a ne "borba za interese Srbije".
Najvece zlo nam nanose upravo ti koji se najvise busaju u junacka patriotska prsa. Oni su izdajnici Srbije, oni su nam vece stetocine nego sva zla sveta zajedno. Pazi, guraju nas u ponovni rat sa svetom, odsecaju nas od jakih finansijskih institucija da bi oni i dalje mogli da svercuju naftu i maznjavaju lovu.
Srbi, urazumite se, podrzavate BANDU svercera, lopova. Oni od VAS KRADU ne od albanaca, amera, engleza....!!!
Al ne vredi. Glupi smo ko noc, pa to ti je.... Nikad da se opametimo, nikada da naucimo. Zasluzujemo SVE sto nas snadje.

biz nis

pre 12 godina

Da li je jos neko gledajuci sliku pomislio da je Veselinovic prototip Kosovara-biznismena? Svako ko poznaje ili ima u komsiluku pljunutog Zvonka koji je proteran sa Kosova u Srbiju, ima veliku kucu, pun para, nista ne radi i veliki je Srbin neka da plus.

mladen

pre 12 godina

sve je to beograd jos odavno znao.zasto svi tzv.javni mediji uz slogan "vase pravo da znate sve" to do danasnjag dana nisu objavili? zato sto je gen.direktor RTS Tijanic bivsi sef propagande Milosevica! SVE DOK JE TAKO, MOZETE TAJ SLOGAN GORE NAVEDENI OBESITI MACKU O REP!
Mesecima je RTS prodavao laz o tzv. mirnim demonstarijiama i napujkavao srbe da izdrze zarad pravde i slobode , dok sada ispada da beograd sa svim tim dogadjajima malte da nema nista! Jad i beda.

posteni srbi

pre 12 godina

fascinira cinjenica da je vlada lagala o incidentima kad su se dogodili ( kfor pucao na nenaoruzane srbe - formulacija sama za sebe lazna ), da je javno provanjena ta bajata ruska metoda izvrtanja, da je vlada priznala da je lagala ( niko ne sme da iznosi informacije koje su na odboru za bezdednost ), i da ovaj iz kfora ponavlja da su srbi pucali, bacali bombe i koktele i da ima likova koji mu neveruju. brate mili.

Zeljko

pre 12 godina

Molio bih za odgovor upucenije. Srbin sa i skoro svake nedelje idem poslovno u Pristinu. Prelazim administrativnu/drzavnu granicu u mestu Merdare. Pregled dokumenata rade nasi i kosovski carinici. Isti postupak je i sa brat brat dvesta kamiona svakog dana. Moje pitanje je koja je razlika izmedju Merdara i Jarinja?
(the gaffer, 12. decembar 2011 16:29)

Evo odgovora: Zvonko Veselinović i bratija ne koriste prelaz Merdare pa tamo može biti policija i carina Kosova sa svim atributim države Kosovo i to nikome ne smeta, naročito ne tzv."patriotama" i to nije priznanje Kosova, kršenje Ustava i bla bla truć DSS retorika, ali...
Pomoć Srbije Srbima na Kosovu je oko 500 miliona evra, pa ako se tome i doda prihod od robe bez poreza i carine koja uđe na dva sporna prelaza Jarinje i Brnjak eto zlatne koke za finansiranje stranaka i stranačkih moćnika. Dakle po običaju "Ne laje kera radi sela, već sebe radi" a čiji lideri su na barikadama i ko je najglasniji u istupima i ko se zalaže za konzerviranje tekućeg stanja pa taj se i sam identifikovao, zar ne? Dakle Dačiću-radi svoj posao ili odstupi! Sad sve imaš crno na belo pa postupi po ovlašćenju.

besim

pre 12 godina

Za "Muknavi", pa nemojte gospodine da nam vredjate intelegenciju. Sta si ti mislio, da na juznom delu Kosova tece med i mleko. Imamo i mi konje za trku, oni su vecita konkurencija Zvonko Veselinovicu. Dopunjavaju jedne druge. Naravno da imamo bagru i olos u olicenju Daut Haradinaja, Sami Lustaku, Xhabir Zharku, i tako daljo. Samo sto ovi nasi su " institucionalni" kriminalci i gangsteri u vidu i nalik kao Presednici opstina, poslanici i nosioci javnih funkcija. Naravno izabrani su na veoma " demokratski" nacin. Svi do jednog dokazani " humanisti i borci za ljudska prava i sloboda".

View

pre 12 godina

Nešto mislim, da je sreće da je Srbija imala nekog svog Drevsa pre par godina u kasarni na Topčideru, Leskovcu i drugim kasarnama. Ili na patriotskim mitinzima kada je policajce dozvoljeno gađati kamenjem.
Jeste da se ti tužni i pretužni događaji dešavaju iz viših, patriotskih, razloga, ali opet ... da nam je jedan Drevs.

Milos Bogdanovic

pre 12 godina

Odmah ga osuditi za najvisi stepen izdaje drzave, mozda nas je on kostao ulaska u EU. Ali nasi politicari ga predstavljaju kao bizmismena, nemam komentar. Ajde sad nek izadju politicari i da kazu je su za napad krivi kfor i euleks. Strasno, ma te kosovore treba proterati u Sibir!

Zeljko konsijez

pre 12 godina

Posto su nasa zarista spasavali , pregovarali, i na kraju predstavljali likovi poput Radovana,Ratka,Momcila,Martacja,Gorana Hadzicja,Arkana,kapetana Dragana,ne vidim razlog zasto ne bi tu bilo mesta za nekog Zvonka.Sto bi se sad tu pojavio neko ko je razuman i ponudi modus sazivota sa komsijama.Nemojte slucajno da ulazite u neku organizovanu trgovinu sa Albancima,jer sta bi onda radio gore navedeni Veselinovic.Da li ste ikada culi od vajnih patriota nesto veselo ili duhovito,nesto sto asocira na nov auto,odmor.Za te stvari nije ni vreme ni trenutak,ali je vreme da u moj zivot lagano udje neki Zvonko.

bez komentara

pre 12 godina

Drevs ne laze, za razliku od nasieg politickog establismenta koji posle svega pravi euforicne predstave po Sava centru nedeljom.Ko je hteo video je koliko je meseci ovaj covek proveo sa svojim vojnicima na barikadama, bez sminke, firmiranih odela, dok su nasi isli u Brisel da brane nacionalne interese i pregovaraju sa Albancima,iako je Pristina od Mitrovice udaljena citavih 35 kilometara.
Zato nam je i Predsednik preko noci postao ekspet za privredu.

ma sve jasno ko dan

pre 12 godina

(micko, 12. decembar 2011 13:44)
Pa iza Veselinovica stoji druzina Vojislav, Tomislav, i naravno Taci (Taci ima trenutnu, neposrednu korist, a ova dvojica posrednu, na izborima)

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Зашто овакве информације сада излазе на видело? Мислим да нас све већ нервирају калкулисања у ком тренутку је најбоље да се нешто пусти у јавност... Више се не зна ко за кога ради а ко је против кога! Некада ми се чини да ће се на крају опет све сломити преко леђа грађана Србије, док ће сви остали само профитирати!

Goksi

pre 12 godina

Ma laze bre. Rekli su Tadic, Dacic i Vuk Jeremic da su barikade super. Au, Drevs, kandiduj se na izborima u Srbiji, glasacu za tebe. Tadicu, nemoj vise da nas lazes. Povuci sada one nepopularne poteze. Nego, govorio si da Ceda i Vuk lazu? Jel tako? Aha, pa da i oni lazu. I ovaj laze i svi lazu samo ti i Dacic i teniser Jeremic govorite istinu?

ma da je samo Vlada u pitanju

pre 12 godina

@posteni srbi
Ma ajd samo da je Vlada lagala, nego celokupno javno mnjenje ovde u Srbiji, i vladajuce i opozicione partije i javne licnosti, svi su lagali. Seti se pocetka desavanja na barikadama, ni mediji nisu smeli da objave nista suprotno od onoga sto je u tom trenutku bilo drustveno prihvatljivo. A to je da je NATO iz cista mira osuo paljbu po Srbima. Oni koji su se usudili da kazu da to mozda nije istina (ukljucujuci i komentatore na portalima), proglasavali su za sluge siptarskog narko lobija.
Jos se secam, kad se tih dana ulogovah na facebook, a ono svi na profil nalepili crnu sliku, kao revolt zbog nasilja KFOR-a nad Srbima. Kako samo ljudi ispadose budale, i kako su samo izmanipulisani...
Jos od Milosevicevog vremena, i one hajke na Djindjica, nije vidjena takva manipulacija javnim mnjenjem

Robert Lee

pre 12 godina

Jel?...Niste znali do sada da je kriminalac i svercer. Sta ga ne uhapsite onda? Ili ste i svi vi "mirovnjaci" bili do sada u talu sa njim.

Miljkovic

pre 12 godina

Zalosno je sto se i dalje dozvoljava da jedan takav kriminalac i svercer kakav je Zvonko Veselinovic ima toliku moc i uticaj na severu Kosova i Metohije i umesto da sedi u zatvoru , on i njegova ekipa svojim delovanjem ugrozavaju interese i Srbije i srpskog naroda u ovom delu nase juzne pokrajine. Zaista sramota, jer cenu svih tih radnji placamo mi - gradjani Srbije.

Kriminalci nas drze kao taoce

pre 12 godina

Ovo su svi znali ipre izjave ovog komandanta Kfora. Ali nasa javnost se stalno manipulise i hteli su da predstave bracu Veselinovic kao patriotu.Najobicniji kriminalac koji je poznat srpskoj policiji i prilikom prvih nereda i ministarDacicto izjavio.Ali u odbranu njegovu stao Tomislav Nikolic. Nije samo nafta u pitanju vec i narkotici.I normalno datakvom kriminalcu ne odgovara kosovska carina jer sa nasima se lako dogovara.Hapsite te kriminalce.I nakraju zbog toga i ne sporazum oko prvog izvestaja na odboru za Kosovo i Metohiju kada je Vuk Draskovic izasao sa istinitim podacima

covek

pre 12 godina

To je stara srpska transmisija vlasti koja i dalje funkcioniše bez problema:

Vlast->Udba(DB/BIA)->krimosi

Posledica je kriminalna država u kojoj kriminalci nesmetano obavljaju svoje poslove jer su zaštićeni od strane vlasti kao izvršioci njenih prljavih poslova.

Kako je Tadić uopšte mislio da takav ide u EU nije mi jasno. A sve više imam razumevanja i za stavove Merkelove, jer nam ove činjenice koje je izneo Drevs nisu bile poznate.

Zoran

pre 12 godina

Dacica treba smeniti pod hitno!Sve one price kako je to promenjeni SPS, kako to vise nije isto su cista glupost!Vidimo kako nije isto! I taj covek je ministar POLICIJE!!!Bas me zanima da li ce ga neko uopste pomenuti ili ce se svi opet praviti ludi.Konacno pomalo izlazi na videlo koliko nas te famozne koalicije od zla oca i gore majke ustvari LAZU o Kosovu i Evropskoj Uniji godinama.

Filip

pre 12 godina

Pa kada potpuno sludjeni srpski narod ne moze sam da shvati da mu domaci kriminalci u saradnji sa politicarima rade o glavi onda to moraju da mu objasne "okupatori". Zalosno je sto je taj nesrecni narod na severu Kosova ponovo izmanipulisan na sopstvenu stetu da se zrtvuje zbog kriminalnih interesa pojedinaca. Naravno da imaju snimke, ima ih i Dacic, ali njemu nije u interesu da gradjani Srbije saznaju istinu. Imaju oni i tacne podatke o tome ko je pokrao ogromne donacije EU za Srbiju od 2000. na ovamo, znaju i ko je krao pre toga. Sve znaju! Zato nase "patriote" i "branioci suvereniteta i integriteta" kao i dobar deo Vlade rade sve samo da ne udjemo u EU. Jer ako udjemo u EU, oni ce da nadrljaju, Srbiji moze samo da bude bolje.

Predrag

pre 12 godina

Kada sam nezaposlen, kada jedem pomije, kada ne vidim kraj ovoj golgoti, kada nas predsednik sa svitom nije u stanju da pohapsi BAGRU koja nam je ubila PREMIJERA, koja nam oduzima BUDUCNOST po ko zna koji put, onda nam takav PREDSEDNIK ne treba, treba nam JAK, ISKREN i PAMETAN PREDSEDIK, na zalost nema ga sceni u ovom trenutku..

Mikica

pre 12 godina

Ne znam što ovog Veselinovića brane ovi pojedinci iz Beograda.E moj jadni narode.Izgleda da smo svi izdajnici koji drugačije mislimo od ovih "patriota koji brane ovog BIZNISMENA".Njima nije u interesu EU i vladavina prava,jaka država Srbija.

Miroslav

pre 12 godina

Sve je ovo posledica nereformisanih službi bezbednosti koje su ostale netaknute nakon 5. oktobra 2000. godine, Veselinović je samo nihov običan pion.

JD

pre 12 godina

TRAZIMO da prikazete SNIMKE i da nas KONACNO OSLOBODITE ovakvih patrijota i "velikih srba". DOSTA vise lazi i obmana, u protivnom OSTAVKE VLADE I Svih iz resursa tajnih sluzbi.

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Зашто овакве информације сада излазе на видело? Мислим да нас све већ нервирају калкулисања у ком тренутку је најбоље да се нешто пусти у јавност... Више се не зна ко за кога ради а ко је против кога! Некада ми се чини да ће се на крају опет све сломити преко леђа грађана Србије, док ће сви остали само профитирати!

oddworld

pre 12 godina

I tek sada je izašao sa snimcima i izjavama u javnost.
Tek sada izlazi sa stavovima da iza nemira stoji pojedinac a ne država.
Sada bi neko trebao da misli da to Merkelova i evropska svita nisu znali pre odluke o ne davanju statusa kandita Srbiji.
Ma mi smo obična krpenjača, da nas šuta, kako ko stigne.

Severnjak

pre 12 godina

Političari,tajne službe,mafija u Srbiji.
Političari,tajne službe,mafija na Severu Kosova.
Političari,tajne službe,mafija u ostalom delu kosova.

A mi bi svi,kao,da živimo bolje,možda i u EU?
Hahaha


Kada bude neka Unija Neandertalnih Država,bicemo svi primljeni,
bez uslova!

Alex

pre 12 godina

@(Milan.p, 12. decembar 2011 22:55) Zvonko Veselinovic nije odgovoran sto je 250.00 Srba proterano sa svojih ognjista sram Vas bilo.

Ti si njegov PR?
Biće odgovoran ako bude proterano još 40.000 Srba. Trenutno je odgovoran "samo" za šverc, napad na KFOR i ranjene na obe strane, kao i za sabotažu proevropske politike, tačnije "svoje voljene Srbije". Kolike su kazne za takva dela a kolike za naručioce takvih dela (!), baš se pitam.

Relanost

pre 12 godina

"Na Kosovu i Metohiji, sve je vise bogatih i onih koji imaju sve manje, onih kojima nije nedostupan ni sladoled u Parizu ili kokice u Londonu i sve je vise onih kojima je cak i pomisao na tako nesto bajka! Zato i nema naroda na barikadama, zasto bi Vas mi branili?! I, nemojte da Vas to cudi gospodo funkcioneri, politicari, kumovi, i ostala uskointeresna strukturo!"-realno ;)

Dizelas

pre 12 godina

Brinem za zdravlje gospodina Zorana. Nesto mislim da ima licnih para te bi mogo u Nemacku na lecenje. Ako moze ministar (bivsi) zdravlja sto nebi i gospodin Zoran.

bezimena

pre 12 godina

Ako snimci postoje, sto se ne objave, dajete ih u medije, pa da sami pohvatamo one koji su ugrozili i iskoristili gradjane koji su iskreno protestvovali.

Ili pokazite snimke, ili zacutite, uostalom treba da se pokrijete usima ako vas jedan lokalni svercer nafte vuce za nos skoro 6 meseci.
(analiticar amater, 12. decembar 2011 15:18)

Amater...niti su medjunarodne MIROVNE snage lokalno pevačko društvo, niti je general KFORA Baja mali "Knindža" pa da postavljaju bilo kakve snimke (koji su vojna tajna) po You tube, a nismo ni mi kauboji nekadašnjeg "divljeg zapada" pa da SAMI HVATAMO bilo koga!

Lokalni švercer po naredbi NALOGODAVACA iz Beograda, najviše vuče za nos NAS, 7 miliona gradjana Srbije! KFOR-u je samo razbio monotoniju na POSLU!

Alex

pre 12 godina

Evo još par slika sa "mirnih protesta":

http://imageshack.us/photo/my-images/707/kosovo01.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/kosovo02.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/803/kosovo03.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/337/kosovo04.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/213/kosovo05.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/13/kosovo06.jpg/

gligorije

pre 12 godina

Čitao sam u današnjem pressu kako Pelević hvali Veselinovića na sav glas! Pelević se i ranije družio sa sve samim poštenjačinama i dobrotvorima,tako da nema razloga da mu ne verujemo!

Alex

pre 12 godina

Pokazite mi molim vas te ranjene vojnike KFOR-a, pa da vam poverujem. Toliko puta kao Srbi pucali na vas, ranili 500 vojnika, a ja nigde ne vidoh makar jednog ranjenog. Cist medijski rat!
(NN Lice, 12. decembar 2011 13:41)

Tražio si, gledaj!
Sedmoro Austrijanaca je povređeno i vraćeno u Austriju, jedan je dobio šrapnel u pluća, drugi u rame, itd.
Pretraži malo i nemačke novine, ima ih još dosta.

http://www.heute.at/news/oesterreich/art23655,629839

http://www.heute.at/news/welt/cme26297,355500