Ponedeljak, 12.12.2011.

11:52

Baraćeva: Sprega tajkuna i politike

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila da priče o borbi protiv korupcije u Srbiji nisu istinite. Problem: sprega politike i tajkuna.

Izvor: B92

Baraæeva: Sprega tajkuna i politike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Minna

pre 12 godina

Dosta vise prica krenite u akciju i da vidimo rezultate da vidimo ta imena da vidimo ko je to sve korumpiran. Dakle dosta price hocemo rezultate i mere koje ce se preuzeti za korumpirane .Znamo mi da ima korupcije nije morao niko to da nam kaze

Vojvodjanin

pre 12 godina

Jos kada bi pravosudje radilo svoj posao...

Ne treba nama ni Verica,a ni B92,da vidimo sta se dogadja oko nas.

Tesko da ce neko hapsiti,optuziti i osuditi,samog sebe.

??????

pre 12 godina

Ova gospodja nam vec godinama prica (vrlo iritantnim glasom),kao isvaki prosecan Srbin, koji se "razume i zna 100%", o svemu i svacemu i svakome. Koja je njena strucna, obrazovna i ... referenca? Sta ili ko, je nju preporucio da prica, prica i prica, a mi debelo finansiramo to "lepo pricanje". Srbija je puna tih "eksperata", koji sve znaju i sve nam lepo kazu, samo nema resenja i njihove odgovornosti.

tenkista

pre 12 godina

I šta mi imamo od toga što si ti to tek sad zaključila? Nemamo ništa,a ti povremeno moraš da se javiš kako bi opravdala postojanje svog radnog mesta,sve regrese,viškove,prevoze,devizne dnevnice za poslovno švrćkanje po svetu,itd...

Vojislav UE

pre 12 godina

I jednima i drugima lepo, peru se pare, daju se strankama, a narod grca... Eto jos od jednih razloga zasto nismo dobili status kandidata.

DR.

pre 12 godina

APSOLUTNO TACNO I JASNO! Samo da Kolundzija ne tumaci a Trivan objasnjava kako nije tako i sve je ok. OVA VLAST NI U POCETKU, A KAMOLI SAD NEMA REFORMSKI POTENCIJAL, NI ZA POCETAK!

bezimena

pre 12 godina

G-djica Barać se GODINAMA svako malo sita ispriča o sprezi tajkuna, kriminala i političara (ta sprega se u normalnom svetu naziva MAFIJA) uglavnom po istoj matrici, a da je nikada niko od kao "prozvanih" ne demantuje (dok V.Stanković zbog istog čuvaju "službe"), i GODINAMA svakog 1. u mesecu ode da uzme lepu platu kojom je "prozvani" plaćaju.
Samo slepac ne vidi da je ona deo tog zmijskog legla i da "napada" po zadatku.

seljak

pre 12 godina

Poštovana gospodjo Barac ajte molim Vas ko Boga da zajedno Vi i Vaši saradnici pa Ekipa Insajdera,pa G.Vesna Pešic i dosta nas koji se borite za prava gradjana,korupcije,mita i ostalih anomalija ne osnujete POLITICKU Partiju?Znate kojiko bi bi ste skupili glasača?mislim da Vm nebi bila ni jedna pertija ravna!Pozdrav iz Vojvodine

Sladjana

pre 12 godina

Draga Verice, žalosno je što ste vi predsednica Vladinog Saveta za borbu protiv korupcije a sama Vlada vas očigledno ne podržava. Ne odustajte, molim vas! Što se tiče medija, dodajem da su mediji četvrta i korumpirana grana vlasti. I ne mislim da sam prestroga kada to kažem, jer služe isključivo da zataškaju, prikriju, umanje ili preuveličaju, i jednom rečju, da manipilušu u skladu sa potrebama onih koji ih plaćaju. Nadam se da ćete objaviti komentar, ukoliko ga ne objavite samo ćete potvrditi ovo što sam napisala!

Licina cicina

pre 12 godina

Vi ste,gospodjo Barac,zaista za postovanje! Retko ko toliko javno ukazuje da je sam drzavni vrh u sprezi sa kriminalom i da samo tako opstaju!Pitam se,dokle???

Zrenjaninac

pre 12 godina

Sve mi to znamo,bar oni normalni gradjani.
Znamo sve to,godinama.
Verica Barac,bar njene izjave i B92,jedino sto ma smisla u ovoj zemlji.
Za sad.

Ne znam stvarno ko ce od neke politicke struje da krene na sav taj kriminal. Korupcija,politicari,privrednici,drzavna bezbednost itd. itd.

Sa jedne strane,vlast,politika,BIA,novac itd.
a sa druge,skoro goloruk narod.

Ne bih voleo da sam u pravu,ali mislim da se toga mozemo resiti samo nekom novom revolucijom,arapsko prolece itd.

6. Oktobar!

pre 12 godina

Samo vi sakupljajte sto vise informacija.Jednog dana,puci ce film gradjanima.
Posle toga,treba ce nam sto vise informacija o svima koji su imali veze sa vlascu,politikom,biznisom,kriminalom.

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

Od `90-te do 2000-te jako puno se kralo,ali od 2000-te na ovamo jujujuju!
Naravno,kao i do sada,nece biti polaganja racuna,nece biti odgovornih,politicari i tajkuni se nalapali narodnih para,i opet ce biti pojeo vuk magarca i nikom nista!E,dok god bude tako,dok god budemo pustali krivce da se izvuku ...

Ne moze nam pomoci ni dobri Gospod Bog!!!

Jelena S.

pre 12 godina

Boriti se protiv korupcije u našoj zemlji je isto kao i boriti se protiv vetrenjača!!! Treba smeniti vlast pa se tek onda boriti...

Miladin

pre 12 godina

Ova Vlada je napravljena mnogo pre izbora 2008.godine. Napravili su je jednim delom močnici sa zapada a jednim delom domaći tajkuni. Naravno da onda nema borbe protiv korupcije. U vrhovima stranaka na vlasti , očigledno ima puno tajkuna pa kako se onda boriti protiv korupcije.

Sloba je bio malo dete za ove lopove

pre 12 godina

U pravu ste svi komentatori, ali evo da se nacrtakolika je korupcija ovde. Kad bi Verica Barac, Stankovicka i npr. Sabic napravili stranku, prvo bi se suocili s time da treba da daju 40 000 na organizovanje takvog poduhvata kao sto je registrovanje stranke, jer im po novim propisima treba 10 000 clanova i silni dokumenti za registracij usvakog posebno, trte-mrte pravno-brikratsko-nedemokratske zavrzlame koje su namerno napravljene da nijedan nov posteni politicki subjekt ne bi mogao da udje u igru i slucajno pokvari ovu savrsenu zurku oko podele plena u kojem ponudjeni politicki subjekti orgijaju samozadovoljni.

GojkoSrb

pre 12 godina

Pitanje za milion: Ko je sacuvao poluge vlasti Slobodana Milosevica? Ko je sacuvao SPS i omogucio slavan povratak na scenu poznatih korupcionasa, sumnjivih likova iz devedesetih, biznismena sumnjivog kapitala, ratnih direktora? I mi hocemo u Evropu! Tadicu, vreme je za politicku penziju, ali i odgovornost pred biracima!

ex DS

pre 12 godina

Svaka cast na hrabrosti i postenju ovoj zeni. Retko ko danas od javnih licnosti ima hrabrosti da prstom ukaze na sustinu problema korupcije. Korupcije nema bez visokopozicioniranih politicara koji su u aktuelnoj vlasti.

Banjo

pre 12 godina

Sve receno, sve vidjeno. Pravno gledano, drzava i institucije i ne postoje niti funkcionisu. Rezim nas laze u lice, a za sve im je uglavnom kriva opozicija koja koristi sve ovo da bi ubirala glasove biraca. Prevarantska druzina!

Kruno

pre 12 godina

Ovo je izuzetno pametna i hrabra zena koja nam samo potvrdjuje ono sto rezim mesecima negira. Evropa nije tunjava i znaju dobro dokle smo zaglibili u korupciji, spregama politicara i tajkuna, pljacki javnih preduzeca i medijskom mraku. Svaka cast Baracevoj, stidi se Tadicu!

GoxyPb

pre 12 godina

Sve izneto vec pise u izvestaju EK. I Tadic nas uporno ubedjuje da smo ispunili sve uslove za status kandidata. Malo je reci da nas obmanjuje?

Cmiljan

pre 12 godina

A koji ishod se mogao ocekivati od istorijskog pomirenja demokrata i socijalista!? Za sta sam rizikovao glavu za vreme Milosevica, a posebno za koga sam to glasao 2008. godine, pitam licno tebe predsednice Tadicu??!!

Inzenjer

pre 12 godina

Pa dovoljno je pobrojati likove koji sede u foteljama direktora i savetnika po javnim preduzecima i upravnim odborima i sve ce biti jasno. Nemali broj njih vuce za sobom razne optuznice, istrage, afere, a licno bogatstvo istih da ne pominjemo! Brankicu i Vericu u sledecu vladu!!!

dodole

pre 12 godina

A sta mislite da pocnete sa konkretnim imenima. Koji ministar, koji tajkun, sta, gde, koliko... Ovako, pocinjem da sumnjam u vasu Agenciju, da potpomazete SNS. Ili pocnite da pricate o imenima, ili podnesite ostavku.

Jovan

pre 12 godina

Da je udbomafijaska tranzicija dala bar neko dobro mozda bi ovaj narod naviknut na zlo i progutao celu stvar ali rezultata nema , bas nikakvih . Udbomafijasi ne zive ovde , deca im ne zive ovde, a firme su registrovane off shore.Sa opljackanim novcem iz 90 tih koji nisu ni mogli potrositi jer su firnme i zemlju dobijali dzabe nekako ce se snaci . Nisam bas siguran da ce ova sprdnja moci jos dugo da traje tako da gospodo politicari gledajte sta cete .

Rebel

pre 12 godina

Jasno nam je, lepo kaže Baraćeva, borba protiv korupcije samo deklarativna. Sistem mora da se promeni. Sprega politike i tajkuna mora da se razbije.

snezabb

pre 12 godina

Naravno da nece. Pa zna se ko je doveo Miloseviceve pulene u vladu da bi ostao u fotelji...I dok su oni tu borbe protiv korupcije nikada nece ni biti, a upravo je to ono na cemu insistira EU. Pa vi zakljucite zasto nismo kandidati...

Mićko

pre 12 godina

Rasformiranje tajne službe? Koja to zemlja postoji bez tajne službe? I zemlje sa 10km² teritorije ih imaju, a kamoli zemlja od 7 miliona stanovnika. Nije problem u tajnoj službi, nego u ljudima, nisu u tajnoj službi Marsovci, nego mi, Srbi. Da smo mi Srbi tako divan, idealističan narod, valjda bi se na izborima neki takav pojavio. Kakvi smo ljudi, takva nam je i vlast, i tajna služba i ekonomija. Lako je za sve kriviti druge.

Stop korupciji

pre 12 godina

Šta više reći o sprezi politike i tajkuna, kada predsednik Republike, predsednik Vlade i guverner NBS na sastanku pre neki dan sa grupom "privrednika" odlučuju o merama koje će državni organi preduzimati i kako će se trošiti novac poreskih obveznika. Oni su sami u medijima tu spregu nazvali "vlada u proširenom sastavu" i više se i ne kriju da su zajedno.

EU Citizen

pre 12 godina

Ne znam da li su te priče istinite, i ko ih plasira, ali znam ono što vidim svojim očima, da je gospođa Barać jedan amater i levičarski populista, čija "borba protiv korupcije" nije dala nikakav konkretan rezultat za sve ove godine, a tih godina je, što rekao naš narod, ohoho. Protiv korupcije se ne bori neutemeljenim optužbama i klimavim generalizacijama, koje često, u dobrom starom socijalističkom maniru, jer je verica Barać rasni socijalista, pokušavaju da kriminalizuju svakoga ko u kapitalističkoj i demokratskoj Srbiji želi da radi i zaradi, već skrupuloznim i profesionalnim radom (mogla bi da se malo ugleda na gospodina Šabića), koji nema za rezultat samo pucnjeve u prazno i bombastične krivične prijave koje završavaju u ćorsokaku, i od kojih stvarni tajkuni i sive eminencije iza srpske kleptokratije, poput Miše Beka ili Miroslava Miškovića mogu samo da imaju koristi, pošto, bez obzira za šta su inače možda krivi, kada ih "goni" jedan takav populistički diletant, izgledaju i, u izvesnom smislu to i realno jesu, kao žrtve kleveta i neutemeljenih kampanja. Bojim se samo da ne postoji "politička volja" da se jedna takva osoba, idealna za dizanje buke i prašine bez stvarnih rezultata, i umirivanje samoupravne svetine "antikorupcionom" retorikom, koja je u suštini uglavnom samo antitržišna, smeni i zameni nekim o će zaista da obavlja svoj posao a ne da se bavi medijskom promocijom i najgorom vrstom socijal-demagoške politike, jer dok je gospođa Barać na čelu saveta za korupciju, zaista nema bojazni da će bilo šta ugroziti veselu pljačku svega što u Srbiji još uvek razmišlja i radi (ljubitelje gospođe Barać iz redova spomenute samoupravne svetine takođe pljačkaju, ali razlika je u tome što takvi uglavnom nisu zaslužili ni zaista zaradili ni ono malo što imaju, i predstavljaju samo još jedan kamen oko vrata aktivnim i preduzimljivim ljudima koji uprkos udbomafiji i tajkunima na vlasti i pseudointelektualnim/nevladinim demagozima i pučini koji im ostanak na vlasti omogućavaju, još uvek pokušava da se u Srbiji bave sizifovskim poslom zarađivanja nekog dinara a da to nije od korupcije ili krađe)...

FillipM

pre 12 godina

Sta na ovo imaju da kazu Tadic i Dacic? Da nije istina i da su korupcija i kriminal stvar proslosti? Da je Srbija nasigurnija zemlja za vreme njihove vlasti? To ce da kazu... sta drugo...

Milan (Italia)

pre 12 godina

Kratko i jasno i najverovatnije potpuno istinito.
U nekoliko redova je sazeta sustina onoga sto se danas dogadja u Srbiji.
A da li se to ili slicno dogadja i negde drugde je nazalost, iako (verovatno) istinito za Srbiju nebitno.
To je verovatno i odgovor na skoro sva pitanja tipa "zasto smo tu gde smo"

m

pre 12 godina

Da mi je samo da docekam dan kad ce ova nekompetentna i maliciozna gospodja i njen Savet da budu raspusteni, pa da znam da smo nekud krenuli... Svaka cast za B92 sto joj i dalje daje prostora, posle onoliko kleveta i neargumentovanih optuzbi protiv same B92. Zalosno je ko su heroji "druge Srbije", cini se da je ona propala jednako kao i ona "prva"...

Vladimir

pre 12 godina

Sada će aktuelna vlast optužiti Vericu da potkazuje zemlju Evropskoj komisiji, i da zbog toga nisu dobili kandidaturu. Proglasiti je za izdajnicu. Jer im je sasula istinu u lice.
Hoćemo izbore odmah. Svaki dan je dragocen.

pravda

pre 12 godina

Predsednik je na Kopaoniku 2010 rekao "Mi moramo razvrgnuti spregu kriminala,krupnog kapitala i politike" a nije rekao "Mi ćemo".Iz ovog se jasno vidi da je dopustio da ta sprega i dalje postoji jer je problem odavno definisan a ništa nije urađeno da počne da se rešava.

Stone Cold

pre 12 godina

Ova sprega je glavni razlog propadanja Srbije i nikada zemlja nece moci da krene napred jer je sve podredjeno jednom uskom sloju ljudi kojih mozda ima 10% a svi ostali moraju da trpe posledice .

Lucija

pre 12 godina

,, raspuštanja svih tajnih službi, otvaranja svih tajnih dosijea, lustracije i donošenja dobrih zakona,,.
Gospodju Barać za predsednika.

posteno

pre 12 godina

Ma ne, kriva je kriza, srbi sa kosova, albanci iz preseva, prethodna vlast, buduca vlast, nacionalisti i lgbt populacija, kao i spoljasni pritisci. Samo nije kriv predsednik, premijer, ministri i vlada. Oni su radili najbolje, najvise, najspektakularnije.Vreme je za sesti oktobar zar ne? Oni su svoju priliku propustili.p.s. kako ga nije sramota da kaze da hoce u evropu, posle ovakvog izvestaja saveta. nauci bar da lazes borise, kad vec hoces da vladas.

Roki 2

pre 12 godina

Sami tim sto su korupcija i kriminal veci ove godine u odnosu na proslu, potvrdjuje sve sto je Verica Barac rekla. Kontinuitet '90-tih je nastavljen i to je sa problemom KiM najveci neuspeh ove vlasti, nema nikakvih izgovora zasto se tome jace nije stalo na put, tako da bi raspisivanje izbora bio najbolji potez koji bi vlada uradila od pocetka svog mandata.

karamelica

pre 12 godina

Priče su tu ,ali borbe nema! Koliko je njih kažnjeno i odgovaralo zbog davanja mita i podstrekivanja na korupciju? Koliko a da to nije odgovaralo režimu! O borbi se samo priča ,aSrbija iz nedelje u nedeju blizu vrha svetske liste zastupljenosti korupcije!

Zorica

pre 12 godina

Rod Blagojevic, uhvacen u pokusaju trgovine senatorskim mestom i jos nekim korupcionaskim delima tokom predizborne kampanje osudjen je na 14 godina zatvora. Clan je stranke aktuelnog sefa drzave.

Tako je to u svetu. Naravno da i oni imaju korupciju, ali kad te uhvate obrao si bostan. Politicar je pored visoke zatvorske kazne zauvek zapecatio svoju politicku karijeru, a nece mu se dati ni visok polozaj u nekom javnom ili drzavnom preduzecu.


To da korupcije ima svuda jalova je odbrana za sistemsku korupciju i kriminal koji se ovde uzgaja i neguje, umesto da se ostro sankcionise.

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Draga Verice,
zasto Vi i Brankica Stankovic ne bi bili nas Zoran Jankovic na sledecim izborima. Osnujte stranku (Pokret za ispitivanje porekla imovine) i pokidajte mafiju. Narod nema za koga da glasa.

karamelica

pre 12 godina

Priče su tu ,ali borbe nema! Koliko je njih kažnjeno i odgovaralo zbog davanja mita i podstrekivanja na korupciju? Koliko a da to nije odgovaralo režimu! O borbi se samo priča ,aSrbija iz nedelje u nedeju blizu vrha svetske liste zastupljenosti korupcije!

richie

pre 12 godina

Bravo Verice, retko postena osoba u javnom zivotu Srbije,koja kaze krupne probleme ove drzave!Mi smo vrlo korumpirana nacija,nemamo ni gradjanskod,ni Hriscanskog morala! Vrh je sto i dno!!!

laki

pre 12 godina

Jel sad malo jasnije onima koji uvek pricaju o nekoj zaveri i novim uslovima od EU?Ja to vec odavno vidim i gospodja Barac je u potpunosti u pravu sa svojim izjavama i svaka je cast na hrabrosti.Nista nije uradjeno kako treba a ovi nasi samo trube kako su mnogo postigli i napredovali,slika je potpuno jasna i nije EU kriva zbog toga vec gradjani koji svojom svescu sami sebe jos vise dovode u bedu podrzavajuci i dalje one koji su ih opljackali i ove koji nista nisu preduzeli protiv toga vec im se pridruzili u slasti.Nema ovde leba jos dugo ako se ne podrze stranke koje na to ukazuju vec odavno.Preokret odmah!

FillipM

pre 12 godina

Sta na ovo imaju da kazu Tadic i Dacic? Da nije istina i da su korupcija i kriminal stvar proslosti? Da je Srbija nasigurnija zemlja za vreme njihove vlasti? To ce da kazu... sta drugo...

opet ja

pre 12 godina

Tako je. Srbija je uništena od strane političara koji su u sprezi sa domaćim i stranim kriminalnim krugovima. Pod time mislim i na korporacije, banke, fondove i slične ustanove.
Pogledajte samo kako je sprovedena "privatizacija"-proizvodnja uništena, nezaposlenost ogromna, cena rada minimalna, država se zbog toga dodatno zadužuje, monopoli i nekontrolisano trošenje budžetskih sredstava.

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Draga Verice,
zasto Vi i Brankica Stankovic ne bi bili nas Zoran Jankovic na sledecim izborima. Osnujte stranku (Pokret za ispitivanje porekla imovine) i pokidajte mafiju. Narod nema za koga da glasa.

laki

pre 12 godina

Jel sad malo jasnije onima koji uvek pricaju o nekoj zaveri i novim uslovima od EU?Ja to vec odavno vidim i gospodja Barac je u potpunosti u pravu sa svojim izjavama i svaka je cast na hrabrosti.Nista nije uradjeno kako treba a ovi nasi samo trube kako su mnogo postigli i napredovali,slika je potpuno jasna i nije EU kriva zbog toga vec gradjani koji svojom svescu sami sebe jos vise dovode u bedu podrzavajuci i dalje one koji su ih opljackali i ove koji nista nisu preduzeli protiv toga vec im se pridruzili u slasti.Nema ovde leba jos dugo ako se ne podrze stranke koje na to ukazuju vec odavno.Preokret odmah!

richie

pre 12 godina

Bravo Verice, retko postena osoba u javnom zivotu Srbije,koja kaze krupne probleme ove drzave!Mi smo vrlo korumpirana nacija,nemamo ni gradjanskod,ni Hriscanskog morala! Vrh je sto i dno!!!

Lucija

pre 12 godina

,, raspuštanja svih tajnih službi, otvaranja svih tajnih dosijea, lustracije i donošenja dobrih zakona,,.
Gospodju Barać za predsednika.

Stone Cold

pre 12 godina

Ova sprega je glavni razlog propadanja Srbije i nikada zemlja nece moci da krene napred jer je sve podredjeno jednom uskom sloju ljudi kojih mozda ima 10% a svi ostali moraju da trpe posledice .

posteno

pre 12 godina

Ma ne, kriva je kriza, srbi sa kosova, albanci iz preseva, prethodna vlast, buduca vlast, nacionalisti i lgbt populacija, kao i spoljasni pritisci. Samo nije kriv predsednik, premijer, ministri i vlada. Oni su radili najbolje, najvise, najspektakularnije.Vreme je za sesti oktobar zar ne? Oni su svoju priliku propustili.p.s. kako ga nije sramota da kaze da hoce u evropu, posle ovakvog izvestaja saveta. nauci bar da lazes borise, kad vec hoces da vladas.

Zorica

pre 12 godina

Rod Blagojevic, uhvacen u pokusaju trgovine senatorskim mestom i jos nekim korupcionaskim delima tokom predizborne kampanje osudjen je na 14 godina zatvora. Clan je stranke aktuelnog sefa drzave.

Tako je to u svetu. Naravno da i oni imaju korupciju, ali kad te uhvate obrao si bostan. Politicar je pored visoke zatvorske kazne zauvek zapecatio svoju politicku karijeru, a nece mu se dati ni visok polozaj u nekom javnom ili drzavnom preduzecu.


To da korupcije ima svuda jalova je odbrana za sistemsku korupciju i kriminal koji se ovde uzgaja i neguje, umesto da se ostro sankcionise.

karamelica

pre 12 godina

Priče su tu ,ali borbe nema! Koliko je njih kažnjeno i odgovaralo zbog davanja mita i podstrekivanja na korupciju? Koliko a da to nije odgovaralo režimu! O borbi se samo priča ,aSrbija iz nedelje u nedeju blizu vrha svetske liste zastupljenosti korupcije!

pravda

pre 12 godina

Predsednik je na Kopaoniku 2010 rekao "Mi moramo razvrgnuti spregu kriminala,krupnog kapitala i politike" a nije rekao "Mi ćemo".Iz ovog se jasno vidi da je dopustio da ta sprega i dalje postoji jer je problem odavno definisan a ništa nije urađeno da počne da se rešava.

opet ja

pre 12 godina

Tako je. Srbija je uništena od strane političara koji su u sprezi sa domaćim i stranim kriminalnim krugovima. Pod time mislim i na korporacije, banke, fondove i slične ustanove.
Pogledajte samo kako je sprovedena "privatizacija"-proizvodnja uništena, nezaposlenost ogromna, cena rada minimalna, država se zbog toga dodatno zadužuje, monopoli i nekontrolisano trošenje budžetskih sredstava.

GoxyPb

pre 12 godina

Sve izneto vec pise u izvestaju EK. I Tadic nas uporno ubedjuje da smo ispunili sve uslove za status kandidata. Malo je reci da nas obmanjuje?

Roki 2

pre 12 godina

Sami tim sto su korupcija i kriminal veci ove godine u odnosu na proslu, potvrdjuje sve sto je Verica Barac rekla. Kontinuitet '90-tih je nastavljen i to je sa problemom KiM najveci neuspeh ove vlasti, nema nikakvih izgovora zasto se tome jace nije stalo na put, tako da bi raspisivanje izbora bio najbolji potez koji bi vlada uradila od pocetka svog mandata.

Vladimir

pre 12 godina

Sada će aktuelna vlast optužiti Vericu da potkazuje zemlju Evropskoj komisiji, i da zbog toga nisu dobili kandidaturu. Proglasiti je za izdajnicu. Jer im je sasula istinu u lice.
Hoćemo izbore odmah. Svaki dan je dragocen.

GojkoSrb

pre 12 godina

Pitanje za milion: Ko je sacuvao poluge vlasti Slobodana Milosevica? Ko je sacuvao SPS i omogucio slavan povratak na scenu poznatih korupcionasa, sumnjivih likova iz devedesetih, biznismena sumnjivog kapitala, ratnih direktora? I mi hocemo u Evropu! Tadicu, vreme je za politicku penziju, ali i odgovornost pred biracima!

Rebel

pre 12 godina

Jasno nam je, lepo kaže Baraćeva, borba protiv korupcije samo deklarativna. Sistem mora da se promeni. Sprega politike i tajkuna mora da se razbije.

karamelica

pre 12 godina

Priče su tu ,ali borbe nema! Koliko je njih kažnjeno i odgovaralo zbog davanja mita i podstrekivanja na korupciju? Koliko a da to nije odgovaralo režimu! O borbi se samo priča ,aSrbija iz nedelje u nedeju blizu vrha svetske liste zastupljenosti korupcije!

Milan (Italia)

pre 12 godina

Kratko i jasno i najverovatnije potpuno istinito.
U nekoliko redova je sazeta sustina onoga sto se danas dogadja u Srbiji.
A da li se to ili slicno dogadja i negde drugde je nazalost, iako (verovatno) istinito za Srbiju nebitno.
To je verovatno i odgovor na skoro sva pitanja tipa "zasto smo tu gde smo"

ex DS

pre 12 godina

Svaka cast na hrabrosti i postenju ovoj zeni. Retko ko danas od javnih licnosti ima hrabrosti da prstom ukaze na sustinu problema korupcije. Korupcije nema bez visokopozicioniranih politicara koji su u aktuelnoj vlasti.

Sladjana

pre 12 godina

Draga Verice, žalosno je što ste vi predsednica Vladinog Saveta za borbu protiv korupcije a sama Vlada vas očigledno ne podržava. Ne odustajte, molim vas! Što se tiče medija, dodajem da su mediji četvrta i korumpirana grana vlasti. I ne mislim da sam prestroga kada to kažem, jer služe isključivo da zataškaju, prikriju, umanje ili preuveličaju, i jednom rečju, da manipilušu u skladu sa potrebama onih koji ih plaćaju. Nadam se da ćete objaviti komentar, ukoliko ga ne objavite samo ćete potvrditi ovo što sam napisala!

Mićko

pre 12 godina

Rasformiranje tajne službe? Koja to zemlja postoji bez tajne službe? I zemlje sa 10km² teritorije ih imaju, a kamoli zemlja od 7 miliona stanovnika. Nije problem u tajnoj službi, nego u ljudima, nisu u tajnoj službi Marsovci, nego mi, Srbi. Da smo mi Srbi tako divan, idealističan narod, valjda bi se na izborima neki takav pojavio. Kakvi smo ljudi, takva nam je i vlast, i tajna služba i ekonomija. Lako je za sve kriviti druge.

seljak

pre 12 godina

Poštovana gospodjo Barac ajte molim Vas ko Boga da zajedno Vi i Vaši saradnici pa Ekipa Insajdera,pa G.Vesna Pešic i dosta nas koji se borite za prava gradjana,korupcije,mita i ostalih anomalija ne osnujete POLITICKU Partiju?Znate kojiko bi bi ste skupili glasača?mislim da Vm nebi bila ni jedna pertija ravna!Pozdrav iz Vojvodine

Stop korupciji

pre 12 godina

Šta više reći o sprezi politike i tajkuna, kada predsednik Republike, predsednik Vlade i guverner NBS na sastanku pre neki dan sa grupom "privrednika" odlučuju o merama koje će državni organi preduzimati i kako će se trošiti novac poreskih obveznika. Oni su sami u medijima tu spregu nazvali "vlada u proširenom sastavu" i više se i ne kriju da su zajedno.

Sloba je bio malo dete za ove lopove

pre 12 godina

U pravu ste svi komentatori, ali evo da se nacrtakolika je korupcija ovde. Kad bi Verica Barac, Stankovicka i npr. Sabic napravili stranku, prvo bi se suocili s time da treba da daju 40 000 na organizovanje takvog poduhvata kao sto je registrovanje stranke, jer im po novim propisima treba 10 000 clanova i silni dokumenti za registracij usvakog posebno, trte-mrte pravno-brikratsko-nedemokratske zavrzlame koje su namerno napravljene da nijedan nov posteni politicki subjekt ne bi mogao da udje u igru i slucajno pokvari ovu savrsenu zurku oko podele plena u kojem ponudjeni politicki subjekti orgijaju samozadovoljni.

FillipM

pre 12 godina

Sta na ovo imaju da kazu Tadic i Dacic? Da nije istina i da su korupcija i kriminal stvar proslosti? Da je Srbija nasigurnija zemlja za vreme njihove vlasti? To ce da kazu... sta drugo...

Miladin

pre 12 godina

Ova Vlada je napravljena mnogo pre izbora 2008.godine. Napravili su je jednim delom močnici sa zapada a jednim delom domaći tajkuni. Naravno da onda nema borbe protiv korupcije. U vrhovima stranaka na vlasti , očigledno ima puno tajkuna pa kako se onda boriti protiv korupcije.

Kruno

pre 12 godina

Ovo je izuzetno pametna i hrabra zena koja nam samo potvrdjuje ono sto rezim mesecima negira. Evropa nije tunjava i znaju dobro dokle smo zaglibili u korupciji, spregama politicara i tajkuna, pljacki javnih preduzeca i medijskom mraku. Svaka cast Baracevoj, stidi se Tadicu!

Cmiljan

pre 12 godina

A koji ishod se mogao ocekivati od istorijskog pomirenja demokrata i socijalista!? Za sta sam rizikovao glavu za vreme Milosevica, a posebno za koga sam to glasao 2008. godine, pitam licno tebe predsednice Tadicu??!!

snezabb

pre 12 godina

Naravno da nece. Pa zna se ko je doveo Miloseviceve pulene u vladu da bi ostao u fotelji...I dok su oni tu borbe protiv korupcije nikada nece ni biti, a upravo je to ono na cemu insistira EU. Pa vi zakljucite zasto nismo kandidati...

FillipM

pre 12 godina

Sta na ovo imaju da kazu Tadic i Dacic? Da nije istina i da su korupcija i kriminal stvar proslosti? Da je Srbija nasigurnija zemlja za vreme njihove vlasti? To ce da kazu... sta drugo...

Jovan

pre 12 godina

Da je udbomafijaska tranzicija dala bar neko dobro mozda bi ovaj narod naviknut na zlo i progutao celu stvar ali rezultata nema , bas nikakvih . Udbomafijasi ne zive ovde , deca im ne zive ovde, a firme su registrovane off shore.Sa opljackanim novcem iz 90 tih koji nisu ni mogli potrositi jer su firnme i zemlju dobijali dzabe nekako ce se snaci . Nisam bas siguran da ce ova sprdnja moci jos dugo da traje tako da gospodo politicari gledajte sta cete .

Zrenjaninac

pre 12 godina

Sve mi to znamo,bar oni normalni gradjani.
Znamo sve to,godinama.
Verica Barac,bar njene izjave i B92,jedino sto ma smisla u ovoj zemlji.
Za sad.

Ne znam stvarno ko ce od neke politicke struje da krene na sav taj kriminal. Korupcija,politicari,privrednici,drzavna bezbednost itd. itd.

Sa jedne strane,vlast,politika,BIA,novac itd.
a sa druge,skoro goloruk narod.

Ne bih voleo da sam u pravu,ali mislim da se toga mozemo resiti samo nekom novom revolucijom,arapsko prolece itd.

bezimena

pre 12 godina

G-djica Barać se GODINAMA svako malo sita ispriča o sprezi tajkuna, kriminala i političara (ta sprega se u normalnom svetu naziva MAFIJA) uglavnom po istoj matrici, a da je nikada niko od kao "prozvanih" ne demantuje (dok V.Stanković zbog istog čuvaju "službe"), i GODINAMA svakog 1. u mesecu ode da uzme lepu platu kojom je "prozvani" plaćaju.
Samo slepac ne vidi da je ona deo tog zmijskog legla i da "napada" po zadatku.

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

Od `90-te do 2000-te jako puno se kralo,ali od 2000-te na ovamo jujujuju!
Naravno,kao i do sada,nece biti polaganja racuna,nece biti odgovornih,politicari i tajkuni se nalapali narodnih para,i opet ce biti pojeo vuk magarca i nikom nista!E,dok god bude tako,dok god budemo pustali krivce da se izvuku ...

Ne moze nam pomoci ni dobri Gospod Bog!!!

6. Oktobar!

pre 12 godina

Samo vi sakupljajte sto vise informacija.Jednog dana,puci ce film gradjanima.
Posle toga,treba ce nam sto vise informacija o svima koji su imali veze sa vlascu,politikom,biznisom,kriminalom.

Inzenjer

pre 12 godina

Pa dovoljno je pobrojati likove koji sede u foteljama direktora i savetnika po javnim preduzecima i upravnim odborima i sve ce biti jasno. Nemali broj njih vuce za sobom razne optuznice, istrage, afere, a licno bogatstvo istih da ne pominjemo! Brankicu i Vericu u sledecu vladu!!!

dodole

pre 12 godina

A sta mislite da pocnete sa konkretnim imenima. Koji ministar, koji tajkun, sta, gde, koliko... Ovako, pocinjem da sumnjam u vasu Agenciju, da potpomazete SNS. Ili pocnite da pricate o imenima, ili podnesite ostavku.

Banjo

pre 12 godina

Sve receno, sve vidjeno. Pravno gledano, drzava i institucije i ne postoje niti funkcionisu. Rezim nas laze u lice, a za sve im je uglavnom kriva opozicija koja koristi sve ovo da bi ubirala glasove biraca. Prevarantska druzina!

Jelena S.

pre 12 godina

Boriti se protiv korupcije u našoj zemlji je isto kao i boriti se protiv vetrenjača!!! Treba smeniti vlast pa se tek onda boriti...

Licina cicina

pre 12 godina

Vi ste,gospodjo Barac,zaista za postovanje! Retko ko toliko javno ukazuje da je sam drzavni vrh u sprezi sa kriminalom i da samo tako opstaju!Pitam se,dokle???

DR.

pre 12 godina

APSOLUTNO TACNO I JASNO! Samo da Kolundzija ne tumaci a Trivan objasnjava kako nije tako i sve je ok. OVA VLAST NI U POCETKU, A KAMOLI SAD NEMA REFORMSKI POTENCIJAL, NI ZA POCETAK!

EU Citizen

pre 12 godina

Ne znam da li su te priče istinite, i ko ih plasira, ali znam ono što vidim svojim očima, da je gospođa Barać jedan amater i levičarski populista, čija "borba protiv korupcije" nije dala nikakav konkretan rezultat za sve ove godine, a tih godina je, što rekao naš narod, ohoho. Protiv korupcije se ne bori neutemeljenim optužbama i klimavim generalizacijama, koje često, u dobrom starom socijalističkom maniru, jer je verica Barać rasni socijalista, pokušavaju da kriminalizuju svakoga ko u kapitalističkoj i demokratskoj Srbiji želi da radi i zaradi, već skrupuloznim i profesionalnim radom (mogla bi da se malo ugleda na gospodina Šabića), koji nema za rezultat samo pucnjeve u prazno i bombastične krivične prijave koje završavaju u ćorsokaku, i od kojih stvarni tajkuni i sive eminencije iza srpske kleptokratije, poput Miše Beka ili Miroslava Miškovića mogu samo da imaju koristi, pošto, bez obzira za šta su inače možda krivi, kada ih "goni" jedan takav populistički diletant, izgledaju i, u izvesnom smislu to i realno jesu, kao žrtve kleveta i neutemeljenih kampanja. Bojim se samo da ne postoji "politička volja" da se jedna takva osoba, idealna za dizanje buke i prašine bez stvarnih rezultata, i umirivanje samoupravne svetine "antikorupcionom" retorikom, koja je u suštini uglavnom samo antitržišna, smeni i zameni nekim o će zaista da obavlja svoj posao a ne da se bavi medijskom promocijom i najgorom vrstom socijal-demagoške politike, jer dok je gospođa Barać na čelu saveta za korupciju, zaista nema bojazni da će bilo šta ugroziti veselu pljačku svega što u Srbiji još uvek razmišlja i radi (ljubitelje gospođe Barać iz redova spomenute samoupravne svetine takođe pljačkaju, ali razlika je u tome što takvi uglavnom nisu zaslužili ni zaista zaradili ni ono malo što imaju, i predstavljaju samo još jedan kamen oko vrata aktivnim i preduzimljivim ljudima koji uprkos udbomafiji i tajkunima na vlasti i pseudointelektualnim/nevladinim demagozima i pučini koji im ostanak na vlasti omogućavaju, još uvek pokušava da se u Srbiji bave sizifovskim poslom zarađivanja nekog dinara a da to nije od korupcije ili krađe)...

m

pre 12 godina

Da mi je samo da docekam dan kad ce ova nekompetentna i maliciozna gospodja i njen Savet da budu raspusteni, pa da znam da smo nekud krenuli... Svaka cast za B92 sto joj i dalje daje prostora, posle onoliko kleveta i neargumentovanih optuzbi protiv same B92. Zalosno je ko su heroji "druge Srbije", cini se da je ona propala jednako kao i ona "prva"...

Vojislav UE

pre 12 godina

I jednima i drugima lepo, peru se pare, daju se strankama, a narod grca... Eto jos od jednih razloga zasto nismo dobili status kandidata.

??????

pre 12 godina

Ova gospodja nam vec godinama prica (vrlo iritantnim glasom),kao isvaki prosecan Srbin, koji se "razume i zna 100%", o svemu i svacemu i svakome. Koja je njena strucna, obrazovna i ... referenca? Sta ili ko, je nju preporucio da prica, prica i prica, a mi debelo finansiramo to "lepo pricanje". Srbija je puna tih "eksperata", koji sve znaju i sve nam lepo kazu, samo nema resenja i njihove odgovornosti.

tenkista

pre 12 godina

I šta mi imamo od toga što si ti to tek sad zaključila? Nemamo ništa,a ti povremeno moraš da se javiš kako bi opravdala postojanje svog radnog mesta,sve regrese,viškove,prevoze,devizne dnevnice za poslovno švrćkanje po svetu,itd...

Vojvodjanin

pre 12 godina

Jos kada bi pravosudje radilo svoj posao...

Ne treba nama ni Verica,a ni B92,da vidimo sta se dogadja oko nas.

Tesko da ce neko hapsiti,optuziti i osuditi,samog sebe.

Minna

pre 12 godina

Dosta vise prica krenite u akciju i da vidimo rezultate da vidimo ta imena da vidimo ko je to sve korumpiran. Dakle dosta price hocemo rezultate i mere koje ce se preuzeti za korumpirane .Znamo mi da ima korupcije nije morao niko to da nam kaze

EU Citizen

pre 12 godina

Ne znam da li su te priče istinite, i ko ih plasira, ali znam ono što vidim svojim očima, da je gospođa Barać jedan amater i levičarski populista, čija "borba protiv korupcije" nije dala nikakav konkretan rezultat za sve ove godine, a tih godina je, što rekao naš narod, ohoho. Protiv korupcije se ne bori neutemeljenim optužbama i klimavim generalizacijama, koje često, u dobrom starom socijalističkom maniru, jer je verica Barać rasni socijalista, pokušavaju da kriminalizuju svakoga ko u kapitalističkoj i demokratskoj Srbiji želi da radi i zaradi, već skrupuloznim i profesionalnim radom (mogla bi da se malo ugleda na gospodina Šabića), koji nema za rezultat samo pucnjeve u prazno i bombastične krivične prijave koje završavaju u ćorsokaku, i od kojih stvarni tajkuni i sive eminencije iza srpske kleptokratije, poput Miše Beka ili Miroslava Miškovića mogu samo da imaju koristi, pošto, bez obzira za šta su inače možda krivi, kada ih "goni" jedan takav populistički diletant, izgledaju i, u izvesnom smislu to i realno jesu, kao žrtve kleveta i neutemeljenih kampanja. Bojim se samo da ne postoji "politička volja" da se jedna takva osoba, idealna za dizanje buke i prašine bez stvarnih rezultata, i umirivanje samoupravne svetine "antikorupcionom" retorikom, koja je u suštini uglavnom samo antitržišna, smeni i zameni nekim o će zaista da obavlja svoj posao a ne da se bavi medijskom promocijom i najgorom vrstom socijal-demagoške politike, jer dok je gospođa Barać na čelu saveta za korupciju, zaista nema bojazni da će bilo šta ugroziti veselu pljačku svega što u Srbiji još uvek razmišlja i radi (ljubitelje gospođe Barać iz redova spomenute samoupravne svetine takođe pljačkaju, ali razlika je u tome što takvi uglavnom nisu zaslužili ni zaista zaradili ni ono malo što imaju, i predstavljaju samo još jedan kamen oko vrata aktivnim i preduzimljivim ljudima koji uprkos udbomafiji i tajkunima na vlasti i pseudointelektualnim/nevladinim demagozima i pučini koji im ostanak na vlasti omogućavaju, još uvek pokušava da se u Srbiji bave sizifovskim poslom zarađivanja nekog dinara a da to nije od korupcije ili krađe)...

m

pre 12 godina

Da mi je samo da docekam dan kad ce ova nekompetentna i maliciozna gospodja i njen Savet da budu raspusteni, pa da znam da smo nekud krenuli... Svaka cast za B92 sto joj i dalje daje prostora, posle onoliko kleveta i neargumentovanih optuzbi protiv same B92. Zalosno je ko su heroji "druge Srbije", cini se da je ona propala jednako kao i ona "prva"...

dodole

pre 12 godina

A sta mislite da pocnete sa konkretnim imenima. Koji ministar, koji tajkun, sta, gde, koliko... Ovako, pocinjem da sumnjam u vasu Agenciju, da potpomazete SNS. Ili pocnite da pricate o imenima, ili podnesite ostavku.

bezimena

pre 12 godina

G-djica Barać se GODINAMA svako malo sita ispriča o sprezi tajkuna, kriminala i političara (ta sprega se u normalnom svetu naziva MAFIJA) uglavnom po istoj matrici, a da je nikada niko od kao "prozvanih" ne demantuje (dok V.Stanković zbog istog čuvaju "službe"), i GODINAMA svakog 1. u mesecu ode da uzme lepu platu kojom je "prozvani" plaćaju.
Samo slepac ne vidi da je ona deo tog zmijskog legla i da "napada" po zadatku.

seljak

pre 12 godina

Poštovana gospodjo Barac ajte molim Vas ko Boga da zajedno Vi i Vaši saradnici pa Ekipa Insajdera,pa G.Vesna Pešic i dosta nas koji se borite za prava gradjana,korupcije,mita i ostalih anomalija ne osnujete POLITICKU Partiju?Znate kojiko bi bi ste skupili glasača?mislim da Vm nebi bila ni jedna pertija ravna!Pozdrav iz Vojvodine

laki

pre 12 godina

Jel sad malo jasnije onima koji uvek pricaju o nekoj zaveri i novim uslovima od EU?Ja to vec odavno vidim i gospodja Barac je u potpunosti u pravu sa svojim izjavama i svaka je cast na hrabrosti.Nista nije uradjeno kako treba a ovi nasi samo trube kako su mnogo postigli i napredovali,slika je potpuno jasna i nije EU kriva zbog toga vec gradjani koji svojom svescu sami sebe jos vise dovode u bedu podrzavajuci i dalje one koji su ih opljackali i ove koji nista nisu preduzeli protiv toga vec im se pridruzili u slasti.Nema ovde leba jos dugo ako se ne podrze stranke koje na to ukazuju vec odavno.Preokret odmah!

Mićko

pre 12 godina

Rasformiranje tajne službe? Koja to zemlja postoji bez tajne službe? I zemlje sa 10km² teritorije ih imaju, a kamoli zemlja od 7 miliona stanovnika. Nije problem u tajnoj službi, nego u ljudima, nisu u tajnoj službi Marsovci, nego mi, Srbi. Da smo mi Srbi tako divan, idealističan narod, valjda bi se na izborima neki takav pojavio. Kakvi smo ljudi, takva nam je i vlast, i tajna služba i ekonomija. Lako je za sve kriviti druge.

??????

pre 12 godina

Ova gospodja nam vec godinama prica (vrlo iritantnim glasom),kao isvaki prosecan Srbin, koji se "razume i zna 100%", o svemu i svacemu i svakome. Koja je njena strucna, obrazovna i ... referenca? Sta ili ko, je nju preporucio da prica, prica i prica, a mi debelo finansiramo to "lepo pricanje". Srbija je puna tih "eksperata", koji sve znaju i sve nam lepo kazu, samo nema resenja i njihove odgovornosti.

Marko (Dorcol)

pre 12 godina

Draga Verice,
zasto Vi i Brankica Stankovic ne bi bili nas Zoran Jankovic na sledecim izborima. Osnujte stranku (Pokret za ispitivanje porekla imovine) i pokidajte mafiju. Narod nema za koga da glasa.

Licina cicina

pre 12 godina

Vi ste,gospodjo Barac,zaista za postovanje! Retko ko toliko javno ukazuje da je sam drzavni vrh u sprezi sa kriminalom i da samo tako opstaju!Pitam se,dokle???

Sladjana

pre 12 godina

Draga Verice, žalosno je što ste vi predsednica Vladinog Saveta za borbu protiv korupcije a sama Vlada vas očigledno ne podržava. Ne odustajte, molim vas! Što se tiče medija, dodajem da su mediji četvrta i korumpirana grana vlasti. I ne mislim da sam prestroga kada to kažem, jer služe isključivo da zataškaju, prikriju, umanje ili preuveličaju, i jednom rečju, da manipilušu u skladu sa potrebama onih koji ih plaćaju. Nadam se da ćete objaviti komentar, ukoliko ga ne objavite samo ćete potvrditi ovo što sam napisala!

Zrenjaninac

pre 12 godina

Sve mi to znamo,bar oni normalni gradjani.
Znamo sve to,godinama.
Verica Barac,bar njene izjave i B92,jedino sto ma smisla u ovoj zemlji.
Za sad.

Ne znam stvarno ko ce od neke politicke struje da krene na sav taj kriminal. Korupcija,politicari,privrednici,drzavna bezbednost itd. itd.

Sa jedne strane,vlast,politika,BIA,novac itd.
a sa druge,skoro goloruk narod.

Ne bih voleo da sam u pravu,ali mislim da se toga mozemo resiti samo nekom novom revolucijom,arapsko prolece itd.

tenkista

pre 12 godina

I šta mi imamo od toga što si ti to tek sad zaključila? Nemamo ništa,a ti povremeno moraš da se javiš kako bi opravdala postojanje svog radnog mesta,sve regrese,viškove,prevoze,devizne dnevnice za poslovno švrćkanje po svetu,itd...

Kruno

pre 12 godina

Ovo je izuzetno pametna i hrabra zena koja nam samo potvrdjuje ono sto rezim mesecima negira. Evropa nije tunjava i znaju dobro dokle smo zaglibili u korupciji, spregama politicara i tajkuna, pljacki javnih preduzeca i medijskom mraku. Svaka cast Baracevoj, stidi se Tadicu!

Jelena S.

pre 12 godina

Boriti se protiv korupcije u našoj zemlji je isto kao i boriti se protiv vetrenjača!!! Treba smeniti vlast pa se tek onda boriti...

karamelica

pre 12 godina

Priče su tu ,ali borbe nema! Koliko je njih kažnjeno i odgovaralo zbog davanja mita i podstrekivanja na korupciju? Koliko a da to nije odgovaralo režimu! O borbi se samo priča ,aSrbija iz nedelje u nedeju blizu vrha svetske liste zastupljenosti korupcije!

Lucija

pre 12 godina

,, raspuštanja svih tajnih službi, otvaranja svih tajnih dosijea, lustracije i donošenja dobrih zakona,,.
Gospodju Barać za predsednika.

posteno

pre 12 godina

Ma ne, kriva je kriza, srbi sa kosova, albanci iz preseva, prethodna vlast, buduca vlast, nacionalisti i lgbt populacija, kao i spoljasni pritisci. Samo nije kriv predsednik, premijer, ministri i vlada. Oni su radili najbolje, najvise, najspektakularnije.Vreme je za sesti oktobar zar ne? Oni su svoju priliku propustili.p.s. kako ga nije sramota da kaze da hoce u evropu, posle ovakvog izvestaja saveta. nauci bar da lazes borise, kad vec hoces da vladas.

opet ja

pre 12 godina

Tako je. Srbija je uništena od strane političara koji su u sprezi sa domaćim i stranim kriminalnim krugovima. Pod time mislim i na korporacije, banke, fondove i slične ustanove.
Pogledajte samo kako je sprovedena "privatizacija"-proizvodnja uništena, nezaposlenost ogromna, cena rada minimalna, država se zbog toga dodatno zadužuje, monopoli i nekontrolisano trošenje budžetskih sredstava.

Miladin

pre 12 godina

Ova Vlada je napravljena mnogo pre izbora 2008.godine. Napravili su je jednim delom močnici sa zapada a jednim delom domaći tajkuni. Naravno da onda nema borbe protiv korupcije. U vrhovima stranaka na vlasti , očigledno ima puno tajkuna pa kako se onda boriti protiv korupcije.

GoxyPb

pre 12 godina

Sve izneto vec pise u izvestaju EK. I Tadic nas uporno ubedjuje da smo ispunili sve uslove za status kandidata. Malo je reci da nas obmanjuje?

GojkoSrb

pre 12 godina

Pitanje za milion: Ko je sacuvao poluge vlasti Slobodana Milosevica? Ko je sacuvao SPS i omogucio slavan povratak na scenu poznatih korupcionasa, sumnjivih likova iz devedesetih, biznismena sumnjivog kapitala, ratnih direktora? I mi hocemo u Evropu! Tadicu, vreme je za politicku penziju, ali i odgovornost pred biracima!

Inzenjer

pre 12 godina

Pa dovoljno je pobrojati likove koji sede u foteljama direktora i savetnika po javnim preduzecima i upravnim odborima i sve ce biti jasno. Nemali broj njih vuce za sobom razne optuznice, istrage, afere, a licno bogatstvo istih da ne pominjemo! Brankicu i Vericu u sledecu vladu!!!

6. Oktobar!

pre 12 godina

Samo vi sakupljajte sto vise informacija.Jednog dana,puci ce film gradjanima.
Posle toga,treba ce nam sto vise informacija o svima koji su imali veze sa vlascu,politikom,biznisom,kriminalom.

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

Od `90-te do 2000-te jako puno se kralo,ali od 2000-te na ovamo jujujuju!
Naravno,kao i do sada,nece biti polaganja racuna,nece biti odgovornih,politicari i tajkuni se nalapali narodnih para,i opet ce biti pojeo vuk magarca i nikom nista!E,dok god bude tako,dok god budemo pustali krivce da se izvuku ...

Ne moze nam pomoci ni dobri Gospod Bog!!!

richie

pre 12 godina

Bravo Verice, retko postena osoba u javnom zivotu Srbije,koja kaze krupne probleme ove drzave!Mi smo vrlo korumpirana nacija,nemamo ni gradjanskod,ni Hriscanskog morala! Vrh je sto i dno!!!

Stop korupciji

pre 12 godina

Šta više reći o sprezi politike i tajkuna, kada predsednik Republike, predsednik Vlade i guverner NBS na sastanku pre neki dan sa grupom "privrednika" odlučuju o merama koje će državni organi preduzimati i kako će se trošiti novac poreskih obveznika. Oni su sami u medijima tu spregu nazvali "vlada u proširenom sastavu" i više se i ne kriju da su zajedno.

Vladimir

pre 12 godina

Sada će aktuelna vlast optužiti Vericu da potkazuje zemlju Evropskoj komisiji, i da zbog toga nisu dobili kandidaturu. Proglasiti je za izdajnicu. Jer im je sasula istinu u lice.
Hoćemo izbore odmah. Svaki dan je dragocen.

ex DS

pre 12 godina

Svaka cast na hrabrosti i postenju ovoj zeni. Retko ko danas od javnih licnosti ima hrabrosti da prstom ukaze na sustinu problema korupcije. Korupcije nema bez visokopozicioniranih politicara koji su u aktuelnoj vlasti.

Cmiljan

pre 12 godina

A koji ishod se mogao ocekivati od istorijskog pomirenja demokrata i socijalista!? Za sta sam rizikovao glavu za vreme Milosevica, a posebno za koga sam to glasao 2008. godine, pitam licno tebe predsednice Tadicu??!!

Sloba je bio malo dete za ove lopove

pre 12 godina

U pravu ste svi komentatori, ali evo da se nacrtakolika je korupcija ovde. Kad bi Verica Barac, Stankovicka i npr. Sabic napravili stranku, prvo bi se suocili s time da treba da daju 40 000 na organizovanje takvog poduhvata kao sto je registrovanje stranke, jer im po novim propisima treba 10 000 clanova i silni dokumenti za registracij usvakog posebno, trte-mrte pravno-brikratsko-nedemokratske zavrzlame koje su namerno napravljene da nijedan nov posteni politicki subjekt ne bi mogao da udje u igru i slucajno pokvari ovu savrsenu zurku oko podele plena u kojem ponudjeni politicki subjekti orgijaju samozadovoljni.

Roki 2

pre 12 godina

Sami tim sto su korupcija i kriminal veci ove godine u odnosu na proslu, potvrdjuje sve sto je Verica Barac rekla. Kontinuitet '90-tih je nastavljen i to je sa problemom KiM najveci neuspeh ove vlasti, nema nikakvih izgovora zasto se tome jace nije stalo na put, tako da bi raspisivanje izbora bio najbolji potez koji bi vlada uradila od pocetka svog mandata.

karamelica

pre 12 godina

Priče su tu ,ali borbe nema! Koliko je njih kažnjeno i odgovaralo zbog davanja mita i podstrekivanja na korupciju? Koliko a da to nije odgovaralo režimu! O borbi se samo priča ,aSrbija iz nedelje u nedeju blizu vrha svetske liste zastupljenosti korupcije!

Zorica

pre 12 godina

Rod Blagojevic, uhvacen u pokusaju trgovine senatorskim mestom i jos nekim korupcionaskim delima tokom predizborne kampanje osudjen je na 14 godina zatvora. Clan je stranke aktuelnog sefa drzave.

Tako je to u svetu. Naravno da i oni imaju korupciju, ali kad te uhvate obrao si bostan. Politicar je pored visoke zatvorske kazne zauvek zapecatio svoju politicku karijeru, a nece mu se dati ni visok polozaj u nekom javnom ili drzavnom preduzecu.


To da korupcije ima svuda jalova je odbrana za sistemsku korupciju i kriminal koji se ovde uzgaja i neguje, umesto da se ostro sankcionise.

FillipM

pre 12 godina

Sta na ovo imaju da kazu Tadic i Dacic? Da nije istina i da su korupcija i kriminal stvar proslosti? Da je Srbija nasigurnija zemlja za vreme njihove vlasti? To ce da kazu... sta drugo...

Banjo

pre 12 godina

Sve receno, sve vidjeno. Pravno gledano, drzava i institucije i ne postoje niti funkcionisu. Rezim nas laze u lice, a za sve im je uglavnom kriva opozicija koja koristi sve ovo da bi ubirala glasove biraca. Prevarantska druzina!

Stone Cold

pre 12 godina

Ova sprega je glavni razlog propadanja Srbije i nikada zemlja nece moci da krene napred jer je sve podredjeno jednom uskom sloju ljudi kojih mozda ima 10% a svi ostali moraju da trpe posledice .

Milan (Italia)

pre 12 godina

Kratko i jasno i najverovatnije potpuno istinito.
U nekoliko redova je sazeta sustina onoga sto se danas dogadja u Srbiji.
A da li se to ili slicno dogadja i negde drugde je nazalost, iako (verovatno) istinito za Srbiju nebitno.
To je verovatno i odgovor na skoro sva pitanja tipa "zasto smo tu gde smo"

Jovan

pre 12 godina

Da je udbomafijaska tranzicija dala bar neko dobro mozda bi ovaj narod naviknut na zlo i progutao celu stvar ali rezultata nema , bas nikakvih . Udbomafijasi ne zive ovde , deca im ne zive ovde, a firme su registrovane off shore.Sa opljackanim novcem iz 90 tih koji nisu ni mogli potrositi jer su firnme i zemlju dobijali dzabe nekako ce se snaci . Nisam bas siguran da ce ova sprdnja moci jos dugo da traje tako da gospodo politicari gledajte sta cete .

Rebel

pre 12 godina

Jasno nam je, lepo kaže Baraćeva, borba protiv korupcije samo deklarativna. Sistem mora da se promeni. Sprega politike i tajkuna mora da se razbije.

Vojislav UE

pre 12 godina

I jednima i drugima lepo, peru se pare, daju se strankama, a narod grca... Eto jos od jednih razloga zasto nismo dobili status kandidata.

pravda

pre 12 godina

Predsednik je na Kopaoniku 2010 rekao "Mi moramo razvrgnuti spregu kriminala,krupnog kapitala i politike" a nije rekao "Mi ćemo".Iz ovog se jasno vidi da je dopustio da ta sprega i dalje postoji jer je problem odavno definisan a ništa nije urađeno da počne da se rešava.

FillipM

pre 12 godina

Sta na ovo imaju da kazu Tadic i Dacic? Da nije istina i da su korupcija i kriminal stvar proslosti? Da je Srbija nasigurnija zemlja za vreme njihove vlasti? To ce da kazu... sta drugo...

snezabb

pre 12 godina

Naravno da nece. Pa zna se ko je doveo Miloseviceve pulene u vladu da bi ostao u fotelji...I dok su oni tu borbe protiv korupcije nikada nece ni biti, a upravo je to ono na cemu insistira EU. Pa vi zakljucite zasto nismo kandidati...

DR.

pre 12 godina

APSOLUTNO TACNO I JASNO! Samo da Kolundzija ne tumaci a Trivan objasnjava kako nije tako i sve je ok. OVA VLAST NI U POCETKU, A KAMOLI SAD NEMA REFORMSKI POTENCIJAL, NI ZA POCETAK!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Jos kada bi pravosudje radilo svoj posao...

Ne treba nama ni Verica,a ni B92,da vidimo sta se dogadja oko nas.

Tesko da ce neko hapsiti,optuziti i osuditi,samog sebe.

Minna

pre 12 godina

Dosta vise prica krenite u akciju i da vidimo rezultate da vidimo ta imena da vidimo ko je to sve korumpiran. Dakle dosta price hocemo rezultate i mere koje ce se preuzeti za korumpirane .Znamo mi da ima korupcije nije morao niko to da nam kaze