Nedelja, 11.12.2011.

22:54

Koštunica: Vlast je ponizila narod

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica kaže da je Srbija trebalo "Briselu da saopšti da njen državni cilj više nije pristupanje EU", piše "Danas".

Izvor: Beta

Koštunica: Vlast je ponizila narod IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

ivan

pre 12 godina

vojo, vojo, vojo... Bio si na vlasti godinama i nista nisi uradio, ja mislim da je vreme da sjases i da dopustimo priliku nekoj alternativi. Zasto bi te iko slusao kad si bio na vlasti i dokazao da nisi u stanju da ovu zemlju izvedes na pravi put.

maksa

pre 12 godina

Vojo brate vidim dajes izjave na sve strane u poslednje vreme, nego kada će izjava sudu za političku pizadinu ubistva premijera Djindjića. Ili se nadaš zastarelosti slučaja.

Sanja

pre 12 godina

Kakvog smo tek ekstremistu "izvukli iz sesira" 5. oktobra svi mi, koji smo verovali, nadali se i bili u euforiji da smo uradili pravu stvar?! Ljudski je gresiti, ali, na nasu srecu, vecina je svesna da tu gresku ne sme da ponovi i to uliva novu nadu! SRBIJA U EVROPI, EVROPA U SRBIJI, mracnjaci na smetliste istorije, tamo gde im je i mesto!!! PREOKRET!!!

narod

pre 12 godina

Hahaha!!! Jos kad bi bilo smesno!!! A ti si nas u nebesa uzdigao, prvi si nas posle ono malo necega sto smo od Djindjica dobili opalio po glavi, a ovi su samo nastavili!!! Idite svi zajedno bestraga, mozda se tamo malo postidite!!!!

Dejan

pre 12 godina

DS neće izgubiti izbore zbog Kosova. Neće ih izgubiti ni zbog puta bez alternative, iako ništa drugo nego se zabijamo u prepreke na tom putu, šteta na vozilu se uvećava, pa tako dalje dok ga jednom ne skašimo do kraja.

Izgubiće ih zbog toga što njihovi glasači nisu budale i što su sa razlogom očekivali mnogo više. Ne govorim o tome da nam je vladavina DS sama po sebi trebala doneti blagostanje, niti je to iko realan i očekivao, govorim o tome da se ništa suštinski nije promenilo od 5. oktobra do danas. Ne samo da se ništa nije promenilo, uočljivo je da oni ništa i ne pokušavaju da promene. Ta parole o nemanju alternative kao misao vodilje je suštinski obesmislena razvojem situacije i ljudi to prepoznaju kao uzaludno trošenje vremena iako nam je taj put doneo i neke boljitke, mislim na građane.

Korupcija nas bukvalno uništava. Ko su ti koji su korumpirani? Partijski kadrovi, ko drugi. Partije su do te mere zatrovale društvo da smrdi ne zna se, gangrena je već nastupila i to treba seći dok nas sve nisu potrovali.

Ova priča gospodina sa slike, naizgled surovo istinita i realna, je i dalje samo jedna od sličnih priča u međusobnom prepucavanju partija, ko je pametniji, ko je gluplji, ko bi drugačije nešto uradio i slično. Interesantno je i to da sve partije imaju različito mišljene o gotovo svemu pa bi to onda trebalo da znači da je dovoljno da neko drugi počne da radi dijametralno različito od onog trenutno na vlasti, pa da svi redom postnemo milijarderi.

Gospodine sa slike, tvoji kadrovi su opljačkali zemlju za silne novce u onom rudniku tamo, naravno vi to nikada nećete reći ili barem poreći, jer je to vaš stil. Mnogo je više toga o čemu vi nikada ništa niste rekli a trebali ste. Niste valjda mislili da izbore možete dobiti na temu Kosova? Znam da niste, ali ko o čemu... Reci nešto drugo, bilo šta. Progovori sliko.

dodole

pre 12 godina

Kamo srece da te nismo izvukli iz budzaka 5. oktobra! Nije vodjenje drzave drustvena igra Riziko, pa da menjas strategiju u zavisnosti kako ti kockice padnu. Zar DSS ne vidi dokle ga je takva politika promene stavova i inacenja dovela, jedva da moze preci cenzus. Vise od 60% izvoza ide u zemlje EU, a vi biste se tog trzista odrekli. I sta onda... hoce li Gvineja Bisao da nam otkupljuje robu? Ako ste toliko mudar drzavnik, izjasnite se i ponudite alternativu, Lako je filozofirati iz budzaka.

Dragiša

pre 12 godina

Zar ti da pričaš o ekstremizmu, ti koji si naslednik Ljotićeve ideologije. Ti koji si huškao na ubistvo premijera, na paljenje ambasada, ti koji stojiš iza Obraza, Naših, Dveri,... Mračna, nazadna politika koju propovedaš ne bi prošla ni u srednjem veku. Umišljeni elitisto, mrzitelju svih koji drugačije misle, samozadovoljni, iskompleksirani Šešelju sa leptir mašnom. Da dođu i ovi izbori pa da te više ne gledamo jer je cenzus za tebe i tvoju sektu samo pusti san. Nazad u ilegalu iz koje te je Zoran na silu izvukao. Lepo si mu se zahvalio...

srednjisloj

pre 12 godina

bio je njegov red da kaze nesto u mafijaskoj organizaciji koja se zove partokratija, a vlada ovom zemljom. Koliko da se malo vise prica o tome. Prosli put su bili oni novi Tomini radikali. Pa opet Ivica i tako ukrug, da se narod drzi pod tenzijom.
U medjuvremenu, ce podizati milionske dbevnice, dobijati procente od raznih dilova, uzimati plate na konto ucesca u upravnim odborima i prezderavati se o mom trosku u skupstinskom restoranu.
Ljudi, nemojte se zaludjivati, u Srbiji ne postoji demokratija, ne postoji vlast i opozicija, postoji samo zlocinancka masina koja radi na stavljanju para u svoje dzepove.
A masina ne moze da se pobedi na izborima....

PPeca@SER

pre 12 godina

Obistinice se moje "prorocanstvo" da ce dr. Vojislav Kostunica biti na celu Srbije 2017. godine, kada Srbija bude normalna zemlja.
Jel ima neko kvotu da ponudi? Ja ne znam jer nikad nisam usao u kladionicu, samo gledam u pasulj.

Mario Bros

pre 12 godina

Nema mesta ljutnji i ponizenjima/uzvisenjima. Kosovo nam nece dati nazad ako kazemo sa necemo vise ici ka EU. Samo ce im biti lakse da nas pritiskaju jos vise. Politicari i tajkuni nas decenijama finansijski iscrpljuju. Izbori su fikcija jer nema postenih stranaka. Svi uzimaju sakom i kapom. Moramo imati visu instancu kontrole. EU. Zamislite kako je lako krasti u mraku. Gradjani nisu ponizeni 9. decembra vec nesposobni politicari. Gospodin Kostunica nikada nije preboleo 2008. i nije ni malo napredovao u realnoj proceni mogucnosti Srbije. Svet je surov. Nismo najjaci. Necemo sa budemo najgluplji. Pametan razume kada sila boga ne moli. Ne drzi se papira kao pijan plota

(Vlast)a

pre 12 godina

Ponizavaju nas mocnici,sistem,stranci,ponizavaju domaci...jasno mi je da je ova vlast nemocna i nespremna da nas od svega toga zastiti ili da bar amortizuje udarac.Ali,zasto smo svako malo izlozeni uznemiravanju i vredjanju preostalog mozga izjavama ove osobe cija stranka nije veca od ove medijske kuce,ali redje slusamo njihove izjave nego ovoga koji bi trebalo da se posveti tihovanju.I zbog svojih i zbog nasih greha:za jedne je sam nepopsredno kriv,a za druge posredno:nagovorio nas je da se nadamo i trosimo energiju na njegove fantazme dok je pravo,pravda i normalan zivot prolazio pored nas.Za mene,on je vise kriv od Mladica i Dabica zajedno,ali iz nekog razloga njihove izlive vise ne slusamo,a ova tortura se nastavlja.
NIKO NAS NIKADA NIJE PONIZIO VISE NEGO ON I NJEGOVA KAMARILA!!!Sa preambulom i bez nje.

opet ja

pre 12 godina

Samo lud čovek može i dalje da drži priču o ulasku u EU koja se potpuno raspada. I pri tom da se odreknemo Kosova?! Ne hvala.
U ostalom ulaskom u EU se dobija pristup određenim fondovima što u stvari znači još zaduživanja.
Ono što nam treba je obnavljanje proizvodnje i orijentacija ka drugimm tržištima van EU. Eno IMR izvozi traktore za Afriku, treba uložiti još novca u obnavljane tehnologije i promociju naše privrede u celom svetu.
Od kredita može samo kratko da se živi.

anti EU

pre 12 godina

Tako je Vojo!! Raskrinkaj ove EU-fanatike koji bi nas prodali za malo para...Necete moci fanatici,doziveli ste poraz. Jos jednom...BRAVO VOJO!

marko, nis

pre 12 godina

''Politika da EU nema alternativu je primer političkog ekstremizma'', izjavio je Koštunica. A sta je alternativa - Srbija? Ne, hvala. Taj politicki okvir gledam od kada sam se rodio i muka mi je od Srbije. Hocu da moja drzava bude EU, i da zavisim od njenih institucija.

Milan

pre 12 godina

Bravo Vojo ! Sad da se lepo svi uhvatimo za ruke i na ;elu sa tobom u ladnu Moravu ! Pa ti si,izmedju ostalih, zabudalio ovaj narod pa ne vide dalje od nosa. KUMANOVSKI SPORAZUM JE BIO KAPITULACIJA A KOSOVO JE IZGUBLJENO U RATU . Aloooooooooooo

silverg

pre 12 godina

komentarisati ovog lika, to je čist zicer. Dakle, u izjavi koju ste preneli su sledeće reči: Kosovo, nacionalni interesi, neuEU, narod, poniženje... Ima li ijedne izjave u proteklih XY godina a da ne sadrži ovo? Da li je to normalno? Hvala.

voja

pre 12 godina

Bravo Vojo !!!
Srbija da se okrene sebi.
Sa svima održavati korektne odnose, sarađivati, A NE BITI PODANIK !!!
OVI OD NAS PRAVE BANANA REPUBLIKU. (VEĆ SU JE NAPRAVILI)

Suboticanin

pre 12 godina

Opet si neobavesten! Ko ti daje prave da u moje ime i u ime svih onih koji zele u EU da kazes bilo kome cak i novinaru da drzavni cilj vise nije za ulazak u EU???
Ne javljaj se vise,idi reci na sudu sta znas o Kolubari i o ubistvu pokojnog Premijera Zorana Djindjica.
GOTOV SI!

Bojan Janković

pre 12 godina

Tebi je Vosjislave lepo ovako kako jeste, i ti očigledno ne bi ništa da menjaš na bolje. E nama vala nije. Mi želimo premenu i bolju budućnost. Ne samo-izolaciju Srbije ("okrenimo se sami sebi") i nacionalizam ("ne trebaju oni nama"). "Oni" (strani vladari) nisu u suštini drugačiji od "vas" (domaćih vladara) - samo što imaju vise love i moći, a narod u tim zemljama nije u suštini puno drugačiji od "nas". Od lažnog ponosa i nacionalizma nema vajde. To se na hleb ne maže. Zato ne manipuliši svojim narodom i ne pozivaj da se zarad tvog ličnog interesa ide protiv nacionalnog interesa ove zemlje, glavom kroz zid (po ko zna koji put).

Obrenovic

pre 12 godina

Ne treba niko da nas plasi ekstremizmom - ekstremisti se nazalost uvek sami jave, kao sto je kostunica, dr vojislav upravo ucinio. Covek koji je poznat po ponizavanju kroz legendarne izjave tipa "Kao sto lekari protestvuju u svojim mantilima..." jos jednom demonstrira vec legendarno licemerje.

Nesa

pre 12 godina

Dobro onda nam recite Vi sta je to nacionalni cilj Srbije. Nemojte stalno da nam govorite ne ovo, ne ono....dajte nam resenje.

Ako je resenje da se proteraju svi iz Srbije koji su priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu, onda bojim se da necemo imati mnogo sagovornika u svetu.

Takodje, oko 80% srpske privrede zavisi od EU - odricanje od EU bi znacilo totalnu propast za oko 80% stanovnistva ili ponovni povratak na devedesete.
Isto tako, menjajte Ustav. Srbija nema sanse da vrati Kosovo pod svoju kontrolu i ne vidim koja je svrha da se poziva na Ustav koji ne funkcionise u praksi! Promenili smo Ustav sto puta do sada, pa nece biti problem da se ponovo menja.

Marko

pre 12 godina

Sve ovo sto on sada prica za DS, to je isto to on radio samo jos gore.
Covek prica da je ekstremizam integracije u EU, a on predlaze drugi ekstremizam - da sedimo i ne radimo nista.
Kad se podvuce crta, on je uvek bio miner napretka Srbije - od kad je osnovao tu njegovu sranku pa do danas, kada prica istu pricu kao i Seselj.

On ce da prica nekome o ponizavanju, a nije imao trunke odgovornosti da sazove 3 konferencije za stampu dok je bio premijer.

Stevan

pre 12 godina

Alo bre.. prekini da govoris u moje ime, valjda sam i ja deo ovog naroda. Boze, dodje mi da odsecem sebi ruku kojom sam ga zaokruzio kad je trebalo da on pobedi Milosevica.

Grof

pre 12 godina

Iako moja zemlja ima 1 000 000 mana (jedna od njih je sto ne raskrsti sa svim politicarima od 1990 do 2011) ja ne mogu i necu da prihvatim da smo mi nedostojni te Evrope. Sve je to ispade zada bio lazni sjaj koji je prikrivan neprestanim zaduzivanjem. Zemlje koje su najvise zla naneli ovom covecanstu pokusavaju da nam dokazu da smo gori od njih. (NEMACKA,AUSTRIJA)
Ispunjavali smo svakakve zahteve, cepaju nam teritoriju vec 20 godina i na kraju kazu nam da i to malo sto imamo od zemlje je po njima mnogo. Pa gospodo Evropljani dosta je. Cepajte Belgiju, Spaniju, Veliku Britaniju, Francusku...

sasa jokic

pre 12 godina

Ne Kostunice Vojislave, Ti si nas ponizio iskoristivsi poverenje koje Ti je narod Srbije ukazao 2000
Bio si udbin plan B.
Sacuvao si Slobu, i njegove odrede smrti. Sacuvao si tajkune i ratne profitere. Primio si instrukcije od Ivanova, kako da Srbiju drzis dalje od EU.
Sa svojom udbaskom kombi strankom opljackali ste Srbiju, poklonili NIS, C market, Novosti, opljackali Kolubaru, Puteve Srbije, izglasali ste Ustav na kvarno uz laziranje rezultata, a sve u gore pomenutom cilju, zaustavljanje Srbije na putu ka EU.
A najvise ste nas ponizili ubistvom Zorana Djindjica, time dokzavsi da se Srbija vratila na varvarski put Slobodana Milosevica, ubijanjem politickog protivnika!
Prema tome ucuti vise, i ne provociraj postene ljude!

Milan

pre 12 godina

Da ti se obratim Kostunice tvojim recnikom:

Na nedelju dana pre Svetog Nikole se ne govori o drzavnim stvarima. Jel' jasno?

Drugo, kad jednom budes objasnio bezocno laganje u stranacke svrhe tvojeg najboljeg drugara Mihajlova, kad budes objasnio gde je tvoj drugi drugar, obijac trafika, bio tog dana kad se desila sabracajka, kad budes objasnio kako su svi hohstapleri u tvojoj vlasti u tebi imali zastitnika (vidi naprimer Kolubara), ... onda imas pravo da se pojavis i pricas o necemu drugom.


Do tada budi srecan sto te niko nije priveo na informativni razgovor povodom ubistva Djindjica.

PS. Vidi ti Kostunicu, radi i nedeljom, na crveno slovo. Dok je bio predsednik za cetiri godine u javnosti se pojavio koliko sada u nedelju dana.


Sve za vlast.

komšija

pre 12 godina

Đavolov najveći uspeh je kada ubedi ljude da ne postoji. Tako sada Koštunica ubeđuje ljude da ekstremizam ne postoji,a ako postoji onda je to sadašnja vlast ali nikako on sam. On jedva čeka svaku priliku da Srbiju udalji od EU i ostavi je u izolaciji ali ne kao što su sada izolirani Iran i Sirija nego kao što je bila izolovana Albanija - samoizolacija ili naravno, pod Rusku kapu pa da sa "braćom" Rusima delite Putinovu "demokraciju". Zbog njega i njemu sličnih Srbija gubi vreme i tapka na mestu jer nikako da se odluči kojim putem treba da ide, EU ili "braća" Rusi.

nikad vise

pre 12 godina

EU-fanatici, dojučerašnje komunjare, danas idolopoklonisti ''moći'' svetskog poretka...

Šta će, nisu oni krivi, to im je mentalni sklop. Jedino žalim što sam ikada ja bio neobavešten pa da ovim ''demokratama'' svoj glas.

richie

pre 12 godina

Nikada do sada nisam podrzavao ovoga coveka,ali sada kazem Bravo,za Kostunicu,dosta je bas tako jurenja magle,i eu-nema alternative!Imas moj glas..

Nenad

pre 12 godina

"mesecima uporno odbijala da se u Skupštini Srbije raspravlja o Kosovu"
Ko ima problema sa pamćenjem, neka se zapita koliko se raspravljalo o Kosovu za vreme Koštunicine vlade... sve dok nije proglašena nezavisnost. Demagogija.

nikola

pre 12 godina

Tako je majstore kakva EU bolje preuzmi Kolubaru ti i tvoji ponovo pa opljackajte sto niste stigli.To u EU ne daju sram ih bilo! Sva sreca sto te vise niko ne slusa

zmitjkoe

pre 12 godina

On kaze da treba da se pronađe pravi put za "novu nacionalnu politiku i novi državni cilj", iako tako nesto nikada nije ni postojalo, niti ce postojati, ali bi on svakako bio taj koji bi to trebalo da definise. On bi i da "raspravlja o Kosovu" kao sto je "raspravljao" za vreme svojih mandata. Sva sreca pa sada moze samo da kevce.

Ivan

pre 12 godina

Neinformisani legalista ponovo zeli vlast.
Ma vidli smo sta si ti i tvoji uradio za premijera Djinjdjica, za kolubaru .... za narod.
Meni ti vredjas inteligenciju.
Nadjite nove ljude, svi trenutni su potroseni!!!

Bora

pre 12 godina

Kostunica to nije rekao, nego je poslao odgovore na papiru. Kostunica se ne pojavljuje. Cak su i njegovi fanatici zaboravili kako uspavani izgleda.

Jole

pre 12 godina

Mora se priznati da je Vojislav Kostunica jedini imao vid koji je dopirao dalje od sutrasnjeg dana, za razliku od ostalih nasih "mozgova" u politici. Cenim da ce broj glasova koje ce Kostunica dobiti na izborima biti iznenadjenje jer ce mnogi zbog ovoga za njega glasati. Neki, kao ja, po prvi put.

Dario

pre 12 godina

Slažem se u potpunosti sa stavovima gospodina Koštunice. Kada je dao ostavku na mesto premijera mislio sam da pravi grešku, ali sada vidim da je bio u pravu za sve što je rekao. Niko ne kaže da treba prekinuti odnose sa EU, jednostavno treba se okrenuti samom sebi. EU nije vrednija ni od jednog srpskog života na Kosovu, za te ljude se treba boriti.

ti si K najvece razocarenje

pre 12 godina

Veceg ponizenja za ovaj narod nema od tebe . A ja sam postao ponizen kad sam shvatio da sam glasao za tebe tj za kakvu sam osobu glasao te 2000-te godine! Da sam znao ono sto sad znam a to je da ti nikad nisi pogledao narod u oci nikad i da si ti jedan od najvecih steta koje je ovaj narod imao. Tvoje jedino sto si znao za sve da kazes je ustav a kad si to istrosio ostaloje da vicec Kosovo.Zasto ti Vojislave nikad nisi otisao da zivis dole na Kosovu da pokazes da ti je stalo do te price. Nego sedis ususkan u svom stanu sa svojim zverima bez dece!

ekstremisti su pobedili 12. marta

pre 12 godina

Mislim da mu je postavljeno glupo pitanje. Kostunica definitivno ne vidi sebe kao ekstremistu, a upravo se na njega i njemu bliske strukture misli kada se kaze sa ce ekstremisti preuzeti zemlju.

gagi jovanovic

pre 12 godina

Opet se ispostavilo da je ovaj covek u pravu. Nadam se da ce narod otvoriti oci na vreme i da ce kazniti ovu bahatu vlast. Dosta je bilo ponizavanja, okrenimo se sebi. Puna podrska jedinom pravom politicaru u zemlji! Imas moj glas i jos 4 od moje porodice!

123

pre 12 godina

Tačno.Preostalu energiju preusmeriti sa EU na rešavanje unutrašnjih pitanja.U stranoj štampi sam mnogo puta pročitao da Srbija neće ući u EU dok se reši korupcije u vlasti i ne obračuna sa organizovanim kriminalom.

jovan

pre 12 godina

Naravno, drug Kostunica Vojislav nastavlja jedinu politiku koja je svojstvena jalovim babama koje sa balkona grde i karaju decu sto sutaju loptu u saksije sa muskatlama. On je, ako ste imali mogucnost da sabirate njegove tzv izjave, istu tu politiku, izjava posle dogadjaja, revno sprovodio i u vreme diktature milosevica. Pritom ima svoje pione na daljinskomu vidu predsednika opstina na severu Kosova. On je na guzove izveo ustav i preambulu na osnovu koje ce nasa deca morati da ratuju bog Kosova kojega je milosevic izgubio kapitulacijom u kumanovu 1999. godine. Kome to nije jasno neka se obavesti pravilno u firmama koje skupljaju i cuvaju novinske vesti u poslednjih 20 godina. najposle nije jasno zasto gradjanin Kostunica vojislav jos nije pozvan na informativni razgovor o njegovom ucescu u pobuni JSO i politickoj pozadini atentata na Premijera Srbije Dr Zorana Djindjica. Sta se ceka ?!

madseptembar

pre 12 godina

bas ga je srocio, samo se pitam sto ne saopsti evropi to on kad je mogao, i sto ne kaze kako ce situacija na kosovu biti bolja ako to "saopstimo evropi"...

Slobodan

pre 12 godina

Kostunica besramno lupa gluposti. Ne moze Srbija da ostane ostrvo okruzeno EU da svih strana! Kuda da prodju nasi vozovi i kamioni cak i kada bi imali gomilu robe koju bi kupili Rusija, Kina, Indija? Koliko bi cekali nasi kamioni na njihovim granicama? Kostunica me ponizava vec deset godina!

bezimena

pre 12 godina

Magla o kojoj ovaj tutumrak priča je KOSOVO (zbog te magle je dotični izgubio proše izbore), ne EU!

Usput bih da ga podsetim na 1. član Ustava koji je on lično forsirao i de facto na mišiće doneo:

Član 1.
Republika Srbija je država srpskog naroda i svih gradjana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi,
načelima gradjanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama I PRIPADNOSTI EVROPSKIM PRINCIPIMA I VREDNOSTIMA.

Stoga je promena politike koju leg(IJ)alista predlaže, direktan poziv na KRŠENJE tog istog, njegovog, Ustava!

aleksandar

pre 12 godina

Nije to nista, kako su tvoji celu deceniju ponizavali i sludjivali narod na Kosovu, koji ima plate od po 100 evra, dok su tvoji uzimali milione.

pucav

pre 12 godina

Tacno je vasa konstatacija Gdine Kostunica.Ali ne zaboravite da ovo ponizenje je nastalo vec od "pobede" DEPOS-a a velikuim delom ima u tome vase uloge i vaseg vidjenja jedne moderne drzave. Vi ste umesto da vratite ugled Srbije u svetu , poceli da razvijate svoje ideje o drzavi koje vam i danas ne izlaze iz glave.Reci Evropi da nas cilj nije da budemo clan Evropske zajedice je po meni izjava da izvinite jednog debila , a ne coveka koji je vodio tu drzavu.Kao predsednik te nove drzave bili ste odmah posle oktobra primljeni od najvisih drzavnika Evrope , predsednik Francuske je izasao iz sale da vas licno saceka u Bijaricu, predsednik Svajcarske Konfederacije vas je cekao na Aerodromu u Zenevi , davali ste intervjue svim uticajnim televizijama sveta.Srpski narod vas je sacekivao i pozdravlajo na vasim putovanjima po Srbiji. I sta ste uradili da vratite ugled svoga naroda , debelo ukaljan politikom porodice Milosevic.Ama bas nista! I sta je to sto razvaja dve stranke istog opredeljenja DS i DSS , ne bi trebalo nista, sem bitke za fotelje, clanove UO javnih preduzeca , ambasadorskih mesta , i javnih nabavki.Iskreno ne mogu da za vas kazem da ste taj koji se obogatio niti da ima takvih ambicija , ali ste odgovorni za sve one iz vaseg okruzenja koji imaju oh-ho-ho putera na glavi.Imate i jedan zajednicki imenitelj sa DS-om , nastavili ste da vodite drzavu na komunisticki nacin , na zalost kao losi ucenici Broza.Najbolji primer je da ste zajedno borili da srusite SPS i JUL , da bi danas od SPS-a napravili najvazniju stranku u Srbiji. Zato sam duboko uveren da ce doci do velikih promena na novim izborima , pa neceme cuditi ako SNS pobedi , sa svim svojim slabostima, ali sa jednom nepoznanicom kako ce organizovati drzavu .Vi i Gdin Tadic ste svoje sanse nesuspesno iskoristili!

dragan

pre 12 godina

Makedonija ima status kandidata godina. Da i dobijemo status kandidata čeka nas višekodišnje uslovljavanje i tavorenje u tom statusu.

Zato sam ja maglenka

pre 12 godina

Ovaj prodaje maglu, on se usudio da poredi politicki program sa nacionalistickim ekstremizmom koji on zastupa. Ovaj covek misli lose Srbiji da bi oligarsima u Rusiji bilo bolje cije licne interese zastupa. Svi oni koji su sedeli u prvim redovima na putinovom kongresu JR asociram sa izbornom kradjom i sutra ce pokrasti izbore i u Srbiji. Daleko mu lepa kuca.

sasa jokic

pre 12 godina

Ne Kostunice Vojislave, Ti si nas ponizio iskoristivsi poverenje koje Ti je narod Srbije ukazao 2000
Bio si udbin plan B.
Sacuvao si Slobu, i njegove odrede smrti. Sacuvao si tajkune i ratne profitere. Primio si instrukcije od Ivanova, kako da Srbiju drzis dalje od EU.
Sa svojom udbaskom kombi strankom opljackali ste Srbiju, poklonili NIS, C market, Novosti, opljackali Kolubaru, Puteve Srbije, izglasali ste Ustav na kvarno uz laziranje rezultata, a sve u gore pomenutom cilju, zaustavljanje Srbije na putu ka EU.
A najvise ste nas ponizili ubistvom Zorana Djindjica, time dokzavsi da se Srbija vratila na varvarski put Slobodana Milosevica, ubijanjem politickog protivnika!
Prema tome ucuti vise, i ne provociraj postene ljude!

Milan

pre 12 godina

Bravo Vojo ! Sad da se lepo svi uhvatimo za ruke i na ;elu sa tobom u ladnu Moravu ! Pa ti si,izmedju ostalih, zabudalio ovaj narod pa ne vide dalje od nosa. KUMANOVSKI SPORAZUM JE BIO KAPITULACIJA A KOSOVO JE IZGUBLJENO U RATU . Aloooooooooooo

richie

pre 12 godina

Nikada do sada nisam podrzavao ovoga coveka,ali sada kazem Bravo,za Kostunicu,dosta je bas tako jurenja magle,i eu-nema alternative!Imas moj glas..

voja

pre 12 godina

Bravo Vojo !!!
Srbija da se okrene sebi.
Sa svima održavati korektne odnose, sarađivati, A NE BITI PODANIK !!!
OVI OD NAS PRAVE BANANA REPUBLIKU. (VEĆ SU JE NAPRAVILI)

anti EU

pre 12 godina

Tako je Vojo!! Raskrinkaj ove EU-fanatike koji bi nas prodali za malo para...Necete moci fanatici,doziveli ste poraz. Jos jednom...BRAVO VOJO!

Grof

pre 12 godina

Iako moja zemlja ima 1 000 000 mana (jedna od njih je sto ne raskrsti sa svim politicarima od 1990 do 2011) ja ne mogu i necu da prihvatim da smo mi nedostojni te Evrope. Sve je to ispade zada bio lazni sjaj koji je prikrivan neprestanim zaduzivanjem. Zemlje koje su najvise zla naneli ovom covecanstu pokusavaju da nam dokazu da smo gori od njih. (NEMACKA,AUSTRIJA)
Ispunjavali smo svakakve zahteve, cepaju nam teritoriju vec 20 godina i na kraju kazu nam da i to malo sto imamo od zemlje je po njima mnogo. Pa gospodo Evropljani dosta je. Cepajte Belgiju, Spaniju, Veliku Britaniju, Francusku...

Dragiša

pre 12 godina

Zar ti da pričaš o ekstremizmu, ti koji si naslednik Ljotićeve ideologije. Ti koji si huškao na ubistvo premijera, na paljenje ambasada, ti koji stojiš iza Obraza, Naših, Dveri,... Mračna, nazadna politika koju propovedaš ne bi prošla ni u srednjem veku. Umišljeni elitisto, mrzitelju svih koji drugačije misle, samozadovoljni, iskompleksirani Šešelju sa leptir mašnom. Da dođu i ovi izbori pa da te više ne gledamo jer je cenzus za tebe i tvoju sektu samo pusti san. Nazad u ilegalu iz koje te je Zoran na silu izvukao. Lepo si mu se zahvalio...

Milan

pre 12 godina

Da ti se obratim Kostunice tvojim recnikom:

Na nedelju dana pre Svetog Nikole se ne govori o drzavnim stvarima. Jel' jasno?

Drugo, kad jednom budes objasnio bezocno laganje u stranacke svrhe tvojeg najboljeg drugara Mihajlova, kad budes objasnio gde je tvoj drugi drugar, obijac trafika, bio tog dana kad se desila sabracajka, kad budes objasnio kako su svi hohstapleri u tvojoj vlasti u tebi imali zastitnika (vidi naprimer Kolubara), ... onda imas pravo da se pojavis i pricas o necemu drugom.


Do tada budi srecan sto te niko nije priveo na informativni razgovor povodom ubistva Djindjica.

PS. Vidi ti Kostunicu, radi i nedeljom, na crveno slovo. Dok je bio predsednik za cetiri godine u javnosti se pojavio koliko sada u nedelju dana.


Sve za vlast.

opet ja

pre 12 godina

Samo lud čovek može i dalje da drži priču o ulasku u EU koja se potpuno raspada. I pri tom da se odreknemo Kosova?! Ne hvala.
U ostalom ulaskom u EU se dobija pristup određenim fondovima što u stvari znači još zaduživanja.
Ono što nam treba je obnavljanje proizvodnje i orijentacija ka drugimm tržištima van EU. Eno IMR izvozi traktore za Afriku, treba uložiti još novca u obnavljane tehnologije i promociju naše privrede u celom svetu.
Od kredita može samo kratko da se živi.

Bojan Janković

pre 12 godina

Tebi je Vosjislave lepo ovako kako jeste, i ti očigledno ne bi ništa da menjaš na bolje. E nama vala nije. Mi želimo premenu i bolju budućnost. Ne samo-izolaciju Srbije ("okrenimo se sami sebi") i nacionalizam ("ne trebaju oni nama"). "Oni" (strani vladari) nisu u suštini drugačiji od "vas" (domaćih vladara) - samo što imaju vise love i moći, a narod u tim zemljama nije u suštini puno drugačiji od "nas". Od lažnog ponosa i nacionalizma nema vajde. To se na hleb ne maže. Zato ne manipuliši svojim narodom i ne pozivaj da se zarad tvog ličnog interesa ide protiv nacionalnog interesa ove zemlje, glavom kroz zid (po ko zna koji put).

Jole

pre 12 godina

Mora se priznati da je Vojislav Kostunica jedini imao vid koji je dopirao dalje od sutrasnjeg dana, za razliku od ostalih nasih "mozgova" u politici. Cenim da ce broj glasova koje ce Kostunica dobiti na izborima biti iznenadjenje jer ce mnogi zbog ovoga za njega glasati. Neki, kao ja, po prvi put.

nikad vise

pre 12 godina

EU-fanatici, dojučerašnje komunjare, danas idolopoklonisti ''moći'' svetskog poretka...

Šta će, nisu oni krivi, to im je mentalni sklop. Jedino žalim što sam ikada ja bio neobavešten pa da ovim ''demokratama'' svoj glas.

Stevan

pre 12 godina

Alo bre.. prekini da govoris u moje ime, valjda sam i ja deo ovog naroda. Boze, dodje mi da odsecem sebi ruku kojom sam ga zaokruzio kad je trebalo da on pobedi Milosevica.

Marko

pre 12 godina

Sve ovo sto on sada prica za DS, to je isto to on radio samo jos gore.
Covek prica da je ekstremizam integracije u EU, a on predlaze drugi ekstremizam - da sedimo i ne radimo nista.
Kad se podvuce crta, on je uvek bio miner napretka Srbije - od kad je osnovao tu njegovu sranku pa do danas, kada prica istu pricu kao i Seselj.

On ce da prica nekome o ponizavanju, a nije imao trunke odgovornosti da sazove 3 konferencije za stampu dok je bio premijer.

gagi jovanovic

pre 12 godina

Opet se ispostavilo da je ovaj covek u pravu. Nadam se da ce narod otvoriti oci na vreme i da ce kazniti ovu bahatu vlast. Dosta je bilo ponizavanja, okrenimo se sebi. Puna podrska jedinom pravom politicaru u zemlji! Imas moj glas i jos 4 od moje porodice!

dodole

pre 12 godina

Kamo srece da te nismo izvukli iz budzaka 5. oktobra! Nije vodjenje drzave drustvena igra Riziko, pa da menjas strategiju u zavisnosti kako ti kockice padnu. Zar DSS ne vidi dokle ga je takva politika promene stavova i inacenja dovela, jedva da moze preci cenzus. Vise od 60% izvoza ide u zemlje EU, a vi biste se tog trzista odrekli. I sta onda... hoce li Gvineja Bisao da nam otkupljuje robu? Ako ste toliko mudar drzavnik, izjasnite se i ponudite alternativu, Lako je filozofirati iz budzaka.

komšija

pre 12 godina

Đavolov najveći uspeh je kada ubedi ljude da ne postoji. Tako sada Koštunica ubeđuje ljude da ekstremizam ne postoji,a ako postoji onda je to sadašnja vlast ali nikako on sam. On jedva čeka svaku priliku da Srbiju udalji od EU i ostavi je u izolaciji ali ne kao što su sada izolirani Iran i Sirija nego kao što je bila izolovana Albanija - samoizolacija ili naravno, pod Rusku kapu pa da sa "braćom" Rusima delite Putinovu "demokraciju". Zbog njega i njemu sličnih Srbija gubi vreme i tapka na mestu jer nikako da se odluči kojim putem treba da ide, EU ili "braća" Rusi.

Suboticanin

pre 12 godina

Opet si neobavesten! Ko ti daje prave da u moje ime i u ime svih onih koji zele u EU da kazes bilo kome cak i novinaru da drzavni cilj vise nije za ulazak u EU???
Ne javljaj se vise,idi reci na sudu sta znas o Kolubari i o ubistvu pokojnog Premijera Zorana Djindjica.
GOTOV SI!

marko, nis

pre 12 godina

''Politika da EU nema alternativu je primer političkog ekstremizma'', izjavio je Koštunica. A sta je alternativa - Srbija? Ne, hvala. Taj politicki okvir gledam od kada sam se rodio i muka mi je od Srbije. Hocu da moja drzava bude EU, i da zavisim od njenih institucija.

Nesa

pre 12 godina

Dobro onda nam recite Vi sta je to nacionalni cilj Srbije. Nemojte stalno da nam govorite ne ovo, ne ono....dajte nam resenje.

Ako je resenje da se proteraju svi iz Srbije koji su priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu, onda bojim se da necemo imati mnogo sagovornika u svetu.

Takodje, oko 80% srpske privrede zavisi od EU - odricanje od EU bi znacilo totalnu propast za oko 80% stanovnistva ili ponovni povratak na devedesete.
Isto tako, menjajte Ustav. Srbija nema sanse da vrati Kosovo pod svoju kontrolu i ne vidim koja je svrha da se poziva na Ustav koji ne funkcionise u praksi! Promenili smo Ustav sto puta do sada, pa nece biti problem da se ponovo menja.

(Vlast)a

pre 12 godina

Ponizavaju nas mocnici,sistem,stranci,ponizavaju domaci...jasno mi je da je ova vlast nemocna i nespremna da nas od svega toga zastiti ili da bar amortizuje udarac.Ali,zasto smo svako malo izlozeni uznemiravanju i vredjanju preostalog mozga izjavama ove osobe cija stranka nije veca od ove medijske kuce,ali redje slusamo njihove izjave nego ovoga koji bi trebalo da se posveti tihovanju.I zbog svojih i zbog nasih greha:za jedne je sam nepopsredno kriv,a za druge posredno:nagovorio nas je da se nadamo i trosimo energiju na njegove fantazme dok je pravo,pravda i normalan zivot prolazio pored nas.Za mene,on je vise kriv od Mladica i Dabica zajedno,ali iz nekog razloga njihove izlive vise ne slusamo,a ova tortura se nastavlja.
NIKO NAS NIKADA NIJE PONIZIO VISE NEGO ON I NJEGOVA KAMARILA!!!Sa preambulom i bez nje.

Obrenovic

pre 12 godina

Ne treba niko da nas plasi ekstremizmom - ekstremisti se nazalost uvek sami jave, kao sto je kostunica, dr vojislav upravo ucinio. Covek koji je poznat po ponizavanju kroz legendarne izjave tipa "Kao sto lekari protestvuju u svojim mantilima..." jos jednom demonstrira vec legendarno licemerje.

srednjisloj

pre 12 godina

bio je njegov red da kaze nesto u mafijaskoj organizaciji koja se zove partokratija, a vlada ovom zemljom. Koliko da se malo vise prica o tome. Prosli put su bili oni novi Tomini radikali. Pa opet Ivica i tako ukrug, da se narod drzi pod tenzijom.
U medjuvremenu, ce podizati milionske dbevnice, dobijati procente od raznih dilova, uzimati plate na konto ucesca u upravnim odborima i prezderavati se o mom trosku u skupstinskom restoranu.
Ljudi, nemojte se zaludjivati, u Srbiji ne postoji demokratija, ne postoji vlast i opozicija, postoji samo zlocinancka masina koja radi na stavljanju para u svoje dzepove.
A masina ne moze da se pobedi na izborima....

nikola

pre 12 godina

Tako je majstore kakva EU bolje preuzmi Kolubaru ti i tvoji ponovo pa opljackajte sto niste stigli.To u EU ne daju sram ih bilo! Sva sreca sto te vise niko ne slusa

Mario Bros

pre 12 godina

Nema mesta ljutnji i ponizenjima/uzvisenjima. Kosovo nam nece dati nazad ako kazemo sa necemo vise ici ka EU. Samo ce im biti lakse da nas pritiskaju jos vise. Politicari i tajkuni nas decenijama finansijski iscrpljuju. Izbori su fikcija jer nema postenih stranaka. Svi uzimaju sakom i kapom. Moramo imati visu instancu kontrole. EU. Zamislite kako je lako krasti u mraku. Gradjani nisu ponizeni 9. decembra vec nesposobni politicari. Gospodin Kostunica nikada nije preboleo 2008. i nije ni malo napredovao u realnoj proceni mogucnosti Srbije. Svet je surov. Nismo najjaci. Necemo sa budemo najgluplji. Pametan razume kada sila boga ne moli. Ne drzi se papira kao pijan plota

Slobodan

pre 12 godina

Kostunica besramno lupa gluposti. Ne moze Srbija da ostane ostrvo okruzeno EU da svih strana! Kuda da prodju nasi vozovi i kamioni cak i kada bi imali gomilu robe koju bi kupili Rusija, Kina, Indija? Koliko bi cekali nasi kamioni na njihovim granicama? Kostunica me ponizava vec deset godina!

silverg

pre 12 godina

komentarisati ovog lika, to je čist zicer. Dakle, u izjavi koju ste preneli su sledeće reči: Kosovo, nacionalni interesi, neuEU, narod, poniženje... Ima li ijedne izjave u proteklih XY godina a da ne sadrži ovo? Da li je to normalno? Hvala.

Dejan

pre 12 godina

DS neće izgubiti izbore zbog Kosova. Neće ih izgubiti ni zbog puta bez alternative, iako ništa drugo nego se zabijamo u prepreke na tom putu, šteta na vozilu se uvećava, pa tako dalje dok ga jednom ne skašimo do kraja.

Izgubiće ih zbog toga što njihovi glasači nisu budale i što su sa razlogom očekivali mnogo više. Ne govorim o tome da nam je vladavina DS sama po sebi trebala doneti blagostanje, niti je to iko realan i očekivao, govorim o tome da se ništa suštinski nije promenilo od 5. oktobra do danas. Ne samo da se ništa nije promenilo, uočljivo je da oni ništa i ne pokušavaju da promene. Ta parole o nemanju alternative kao misao vodilje je suštinski obesmislena razvojem situacije i ljudi to prepoznaju kao uzaludno trošenje vremena iako nam je taj put doneo i neke boljitke, mislim na građane.

Korupcija nas bukvalno uništava. Ko su ti koji su korumpirani? Partijski kadrovi, ko drugi. Partije su do te mere zatrovale društvo da smrdi ne zna se, gangrena je već nastupila i to treba seći dok nas sve nisu potrovali.

Ova priča gospodina sa slike, naizgled surovo istinita i realna, je i dalje samo jedna od sličnih priča u međusobnom prepucavanju partija, ko je pametniji, ko je gluplji, ko bi drugačije nešto uradio i slično. Interesantno je i to da sve partije imaju različito mišljene o gotovo svemu pa bi to onda trebalo da znači da je dovoljno da neko drugi počne da radi dijametralno različito od onog trenutno na vlasti, pa da svi redom postnemo milijarderi.

Gospodine sa slike, tvoji kadrovi su opljačkali zemlju za silne novce u onom rudniku tamo, naravno vi to nikada nećete reći ili barem poreći, jer je to vaš stil. Mnogo je više toga o čemu vi nikada ništa niste rekli a trebali ste. Niste valjda mislili da izbore možete dobiti na temu Kosova? Znam da niste, ali ko o čemu... Reci nešto drugo, bilo šta. Progovori sliko.

Zato sam ja maglenka

pre 12 godina

Ovaj prodaje maglu, on se usudio da poredi politicki program sa nacionalistickim ekstremizmom koji on zastupa. Ovaj covek misli lose Srbiji da bi oligarsima u Rusiji bilo bolje cije licne interese zastupa. Svi oni koji su sedeli u prvim redovima na putinovom kongresu JR asociram sa izbornom kradjom i sutra ce pokrasti izbore i u Srbiji. Daleko mu lepa kuca.

PPeca@SER

pre 12 godina

Obistinice se moje "prorocanstvo" da ce dr. Vojislav Kostunica biti na celu Srbije 2017. godine, kada Srbija bude normalna zemlja.
Jel ima neko kvotu da ponudi? Ja ne znam jer nikad nisam usao u kladionicu, samo gledam u pasulj.

Nenad

pre 12 godina

"mesecima uporno odbijala da se u Skupštini Srbije raspravlja o Kosovu"
Ko ima problema sa pamćenjem, neka se zapita koliko se raspravljalo o Kosovu za vreme Koštunicine vlade... sve dok nije proglašena nezavisnost. Demagogija.

123

pre 12 godina

Tačno.Preostalu energiju preusmeriti sa EU na rešavanje unutrašnjih pitanja.U stranoj štampi sam mnogo puta pročitao da Srbija neće ući u EU dok se reši korupcije u vlasti i ne obračuna sa organizovanim kriminalom.

Bora

pre 12 godina

Kostunica to nije rekao, nego je poslao odgovore na papiru. Kostunica se ne pojavljuje. Cak su i njegovi fanatici zaboravili kako uspavani izgleda.

ekstremisti su pobedili 12. marta

pre 12 godina

Mislim da mu je postavljeno glupo pitanje. Kostunica definitivno ne vidi sebe kao ekstremistu, a upravo se na njega i njemu bliske strukture misli kada se kaze sa ce ekstremisti preuzeti zemlju.

Dario

pre 12 godina

Slažem se u potpunosti sa stavovima gospodina Koštunice. Kada je dao ostavku na mesto premijera mislio sam da pravi grešku, ali sada vidim da je bio u pravu za sve što je rekao. Niko ne kaže da treba prekinuti odnose sa EU, jednostavno treba se okrenuti samom sebi. EU nije vrednija ni od jednog srpskog života na Kosovu, za te ljude se treba boriti.

aleksandar

pre 12 godina

Nije to nista, kako su tvoji celu deceniju ponizavali i sludjivali narod na Kosovu, koji ima plate od po 100 evra, dok su tvoji uzimali milione.

narod

pre 12 godina

Hahaha!!! Jos kad bi bilo smesno!!! A ti si nas u nebesa uzdigao, prvi si nas posle ono malo necega sto smo od Djindjica dobili opalio po glavi, a ovi su samo nastavili!!! Idite svi zajedno bestraga, mozda se tamo malo postidite!!!!

maksa

pre 12 godina

Vojo brate vidim dajes izjave na sve strane u poslednje vreme, nego kada će izjava sudu za političku pizadinu ubistva premijera Djindjića. Ili se nadaš zastarelosti slučaja.

dragan

pre 12 godina

Makedonija ima status kandidata godina. Da i dobijemo status kandidata čeka nas višekodišnje uslovljavanje i tavorenje u tom statusu.

Sanja

pre 12 godina

Kakvog smo tek ekstremistu "izvukli iz sesira" 5. oktobra svi mi, koji smo verovali, nadali se i bili u euforiji da smo uradili pravu stvar?! Ljudski je gresiti, ali, na nasu srecu, vecina je svesna da tu gresku ne sme da ponovi i to uliva novu nadu! SRBIJA U EVROPI, EVROPA U SRBIJI, mracnjaci na smetliste istorije, tamo gde im je i mesto!!! PREOKRET!!!

bezimena

pre 12 godina

Magla o kojoj ovaj tutumrak priča je KOSOVO (zbog te magle je dotični izgubio proše izbore), ne EU!

Usput bih da ga podsetim na 1. član Ustava koji je on lično forsirao i de facto na mišiće doneo:

Član 1.
Republika Srbija je država srpskog naroda i svih gradjana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi,
načelima gradjanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama I PRIPADNOSTI EVROPSKIM PRINCIPIMA I VREDNOSTIMA.

Stoga je promena politike koju leg(IJ)alista predlaže, direktan poziv na KRŠENJE tog istog, njegovog, Ustava!

ivan

pre 12 godina

vojo, vojo, vojo... Bio si na vlasti godinama i nista nisi uradio, ja mislim da je vreme da sjases i da dopustimo priliku nekoj alternativi. Zasto bi te iko slusao kad si bio na vlasti i dokazao da nisi u stanju da ovu zemlju izvedes na pravi put.

zmitjkoe

pre 12 godina

On kaze da treba da se pronađe pravi put za "novu nacionalnu politiku i novi državni cilj", iako tako nesto nikada nije ni postojalo, niti ce postojati, ali bi on svakako bio taj koji bi to trebalo da definise. On bi i da "raspravlja o Kosovu" kao sto je "raspravljao" za vreme svojih mandata. Sva sreca pa sada moze samo da kevce.

madseptembar

pre 12 godina

bas ga je srocio, samo se pitam sto ne saopsti evropi to on kad je mogao, i sto ne kaze kako ce situacija na kosovu biti bolja ako to "saopstimo evropi"...

ti si K najvece razocarenje

pre 12 godina

Veceg ponizenja za ovaj narod nema od tebe . A ja sam postao ponizen kad sam shvatio da sam glasao za tebe tj za kakvu sam osobu glasao te 2000-te godine! Da sam znao ono sto sad znam a to je da ti nikad nisi pogledao narod u oci nikad i da si ti jedan od najvecih steta koje je ovaj narod imao. Tvoje jedino sto si znao za sve da kazes je ustav a kad si to istrosio ostaloje da vicec Kosovo.Zasto ti Vojislave nikad nisi otisao da zivis dole na Kosovu da pokazes da ti je stalo do te price. Nego sedis ususkan u svom stanu sa svojim zverima bez dece!

Ivan

pre 12 godina

Neinformisani legalista ponovo zeli vlast.
Ma vidli smo sta si ti i tvoji uradio za premijera Djinjdjica, za kolubaru .... za narod.
Meni ti vredjas inteligenciju.
Nadjite nove ljude, svi trenutni su potroseni!!!

pucav

pre 12 godina

Tacno je vasa konstatacija Gdine Kostunica.Ali ne zaboravite da ovo ponizenje je nastalo vec od "pobede" DEPOS-a a velikuim delom ima u tome vase uloge i vaseg vidjenja jedne moderne drzave. Vi ste umesto da vratite ugled Srbije u svetu , poceli da razvijate svoje ideje o drzavi koje vam i danas ne izlaze iz glave.Reci Evropi da nas cilj nije da budemo clan Evropske zajedice je po meni izjava da izvinite jednog debila , a ne coveka koji je vodio tu drzavu.Kao predsednik te nove drzave bili ste odmah posle oktobra primljeni od najvisih drzavnika Evrope , predsednik Francuske je izasao iz sale da vas licno saceka u Bijaricu, predsednik Svajcarske Konfederacije vas je cekao na Aerodromu u Zenevi , davali ste intervjue svim uticajnim televizijama sveta.Srpski narod vas je sacekivao i pozdravlajo na vasim putovanjima po Srbiji. I sta ste uradili da vratite ugled svoga naroda , debelo ukaljan politikom porodice Milosevic.Ama bas nista! I sta je to sto razvaja dve stranke istog opredeljenja DS i DSS , ne bi trebalo nista, sem bitke za fotelje, clanove UO javnih preduzeca , ambasadorskih mesta , i javnih nabavki.Iskreno ne mogu da za vas kazem da ste taj koji se obogatio niti da ima takvih ambicija , ali ste odgovorni za sve one iz vaseg okruzenja koji imaju oh-ho-ho putera na glavi.Imate i jedan zajednicki imenitelj sa DS-om , nastavili ste da vodite drzavu na komunisticki nacin , na zalost kao losi ucenici Broza.Najbolji primer je da ste zajedno borili da srusite SPS i JUL , da bi danas od SPS-a napravili najvazniju stranku u Srbiji. Zato sam duboko uveren da ce doci do velikih promena na novim izborima , pa neceme cuditi ako SNS pobedi , sa svim svojim slabostima, ali sa jednom nepoznanicom kako ce organizovati drzavu .Vi i Gdin Tadic ste svoje sanse nesuspesno iskoristili!

jovan

pre 12 godina

Naravno, drug Kostunica Vojislav nastavlja jedinu politiku koja je svojstvena jalovim babama koje sa balkona grde i karaju decu sto sutaju loptu u saksije sa muskatlama. On je, ako ste imali mogucnost da sabirate njegove tzv izjave, istu tu politiku, izjava posle dogadjaja, revno sprovodio i u vreme diktature milosevica. Pritom ima svoje pione na daljinskomu vidu predsednika opstina na severu Kosova. On je na guzove izveo ustav i preambulu na osnovu koje ce nasa deca morati da ratuju bog Kosova kojega je milosevic izgubio kapitulacijom u kumanovu 1999. godine. Kome to nije jasno neka se obavesti pravilno u firmama koje skupljaju i cuvaju novinske vesti u poslednjih 20 godina. najposle nije jasno zasto gradjanin Kostunica vojislav jos nije pozvan na informativni razgovor o njegovom ucescu u pobuni JSO i politickoj pozadini atentata na Premijera Srbije Dr Zorana Djindjica. Sta se ceka ?!

Milan

pre 12 godina

Bravo Vojo ! Sad da se lepo svi uhvatimo za ruke i na ;elu sa tobom u ladnu Moravu ! Pa ti si,izmedju ostalih, zabudalio ovaj narod pa ne vide dalje od nosa. KUMANOVSKI SPORAZUM JE BIO KAPITULACIJA A KOSOVO JE IZGUBLJENO U RATU . Aloooooooooooo

sasa jokic

pre 12 godina

Ne Kostunice Vojislave, Ti si nas ponizio iskoristivsi poverenje koje Ti je narod Srbije ukazao 2000
Bio si udbin plan B.
Sacuvao si Slobu, i njegove odrede smrti. Sacuvao si tajkune i ratne profitere. Primio si instrukcije od Ivanova, kako da Srbiju drzis dalje od EU.
Sa svojom udbaskom kombi strankom opljackali ste Srbiju, poklonili NIS, C market, Novosti, opljackali Kolubaru, Puteve Srbije, izglasali ste Ustav na kvarno uz laziranje rezultata, a sve u gore pomenutom cilju, zaustavljanje Srbije na putu ka EU.
A najvise ste nas ponizili ubistvom Zorana Djindjica, time dokzavsi da se Srbija vratila na varvarski put Slobodana Milosevica, ubijanjem politickog protivnika!
Prema tome ucuti vise, i ne provociraj postene ljude!

anti EU

pre 12 godina

Tako je Vojo!! Raskrinkaj ove EU-fanatike koji bi nas prodali za malo para...Necete moci fanatici,doziveli ste poraz. Jos jednom...BRAVO VOJO!

Stevan

pre 12 godina

Alo bre.. prekini da govoris u moje ime, valjda sam i ja deo ovog naroda. Boze, dodje mi da odsecem sebi ruku kojom sam ga zaokruzio kad je trebalo da on pobedi Milosevica.

Suboticanin

pre 12 godina

Opet si neobavesten! Ko ti daje prave da u moje ime i u ime svih onih koji zele u EU da kazes bilo kome cak i novinaru da drzavni cilj vise nije za ulazak u EU???
Ne javljaj se vise,idi reci na sudu sta znas o Kolubari i o ubistvu pokojnog Premijera Zorana Djindjica.
GOTOV SI!

richie

pre 12 godina

Nikada do sada nisam podrzavao ovoga coveka,ali sada kazem Bravo,za Kostunicu,dosta je bas tako jurenja magle,i eu-nema alternative!Imas moj glas..

Milan

pre 12 godina

Da ti se obratim Kostunice tvojim recnikom:

Na nedelju dana pre Svetog Nikole se ne govori o drzavnim stvarima. Jel' jasno?

Drugo, kad jednom budes objasnio bezocno laganje u stranacke svrhe tvojeg najboljeg drugara Mihajlova, kad budes objasnio gde je tvoj drugi drugar, obijac trafika, bio tog dana kad se desila sabracajka, kad budes objasnio kako su svi hohstapleri u tvojoj vlasti u tebi imali zastitnika (vidi naprimer Kolubara), ... onda imas pravo da se pojavis i pricas o necemu drugom.


Do tada budi srecan sto te niko nije priveo na informativni razgovor povodom ubistva Djindjica.

PS. Vidi ti Kostunicu, radi i nedeljom, na crveno slovo. Dok je bio predsednik za cetiri godine u javnosti se pojavio koliko sada u nedelju dana.


Sve za vlast.

marko, nis

pre 12 godina

''Politika da EU nema alternativu je primer političkog ekstremizma'', izjavio je Koštunica. A sta je alternativa - Srbija? Ne, hvala. Taj politicki okvir gledam od kada sam se rodio i muka mi je od Srbije. Hocu da moja drzava bude EU, i da zavisim od njenih institucija.

komšija

pre 12 godina

Đavolov najveći uspeh je kada ubedi ljude da ne postoji. Tako sada Koštunica ubeđuje ljude da ekstremizam ne postoji,a ako postoji onda je to sadašnja vlast ali nikako on sam. On jedva čeka svaku priliku da Srbiju udalji od EU i ostavi je u izolaciji ali ne kao što su sada izolirani Iran i Sirija nego kao što je bila izolovana Albanija - samoizolacija ili naravno, pod Rusku kapu pa da sa "braćom" Rusima delite Putinovu "demokraciju". Zbog njega i njemu sličnih Srbija gubi vreme i tapka na mestu jer nikako da se odluči kojim putem treba da ide, EU ili "braća" Rusi.

Obrenovic

pre 12 godina

Ne treba niko da nas plasi ekstremizmom - ekstremisti se nazalost uvek sami jave, kao sto je kostunica, dr vojislav upravo ucinio. Covek koji je poznat po ponizavanju kroz legendarne izjave tipa "Kao sto lekari protestvuju u svojim mantilima..." jos jednom demonstrira vec legendarno licemerje.

Marko

pre 12 godina

Sve ovo sto on sada prica za DS, to je isto to on radio samo jos gore.
Covek prica da je ekstremizam integracije u EU, a on predlaze drugi ekstremizam - da sedimo i ne radimo nista.
Kad se podvuce crta, on je uvek bio miner napretka Srbije - od kad je osnovao tu njegovu sranku pa do danas, kada prica istu pricu kao i Seselj.

On ce da prica nekome o ponizavanju, a nije imao trunke odgovornosti da sazove 3 konferencije za stampu dok je bio premijer.

voja

pre 12 godina

Bravo Vojo !!!
Srbija da se okrene sebi.
Sa svima održavati korektne odnose, sarađivati, A NE BITI PODANIK !!!
OVI OD NAS PRAVE BANANA REPUBLIKU. (VEĆ SU JE NAPRAVILI)

Dragiša

pre 12 godina

Zar ti da pričaš o ekstremizmu, ti koji si naslednik Ljotićeve ideologije. Ti koji si huškao na ubistvo premijera, na paljenje ambasada, ti koji stojiš iza Obraza, Naših, Dveri,... Mračna, nazadna politika koju propovedaš ne bi prošla ni u srednjem veku. Umišljeni elitisto, mrzitelju svih koji drugačije misle, samozadovoljni, iskompleksirani Šešelju sa leptir mašnom. Da dođu i ovi izbori pa da te više ne gledamo jer je cenzus za tebe i tvoju sektu samo pusti san. Nazad u ilegalu iz koje te je Zoran na silu izvukao. Lepo si mu se zahvalio...

Bojan Janković

pre 12 godina

Tebi je Vosjislave lepo ovako kako jeste, i ti očigledno ne bi ništa da menjaš na bolje. E nama vala nije. Mi želimo premenu i bolju budućnost. Ne samo-izolaciju Srbije ("okrenimo se sami sebi") i nacionalizam ("ne trebaju oni nama"). "Oni" (strani vladari) nisu u suštini drugačiji od "vas" (domaćih vladara) - samo što imaju vise love i moći, a narod u tim zemljama nije u suštini puno drugačiji od "nas". Od lažnog ponosa i nacionalizma nema vajde. To se na hleb ne maže. Zato ne manipuliši svojim narodom i ne pozivaj da se zarad tvog ličnog interesa ide protiv nacionalnog interesa ove zemlje, glavom kroz zid (po ko zna koji put).

opet ja

pre 12 godina

Samo lud čovek može i dalje da drži priču o ulasku u EU koja se potpuno raspada. I pri tom da se odreknemo Kosova?! Ne hvala.
U ostalom ulaskom u EU se dobija pristup određenim fondovima što u stvari znači još zaduživanja.
Ono što nam treba je obnavljanje proizvodnje i orijentacija ka drugimm tržištima van EU. Eno IMR izvozi traktore za Afriku, treba uložiti još novca u obnavljane tehnologije i promociju naše privrede u celom svetu.
Od kredita može samo kratko da se živi.

Slobodan

pre 12 godina

Kostunica besramno lupa gluposti. Ne moze Srbija da ostane ostrvo okruzeno EU da svih strana! Kuda da prodju nasi vozovi i kamioni cak i kada bi imali gomilu robe koju bi kupili Rusija, Kina, Indija? Koliko bi cekali nasi kamioni na njihovim granicama? Kostunica me ponizava vec deset godina!

silverg

pre 12 godina

komentarisati ovog lika, to je čist zicer. Dakle, u izjavi koju ste preneli su sledeće reči: Kosovo, nacionalni interesi, neuEU, narod, poniženje... Ima li ijedne izjave u proteklih XY godina a da ne sadrži ovo? Da li je to normalno? Hvala.

nikola

pre 12 godina

Tako je majstore kakva EU bolje preuzmi Kolubaru ti i tvoji ponovo pa opljackajte sto niste stigli.To u EU ne daju sram ih bilo! Sva sreca sto te vise niko ne slusa

Bora

pre 12 godina

Kostunica to nije rekao, nego je poslao odgovore na papiru. Kostunica se ne pojavljuje. Cak su i njegovi fanatici zaboravili kako uspavani izgleda.

Nesa

pre 12 godina

Dobro onda nam recite Vi sta je to nacionalni cilj Srbije. Nemojte stalno da nam govorite ne ovo, ne ono....dajte nam resenje.

Ako je resenje da se proteraju svi iz Srbije koji su priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu, onda bojim se da necemo imati mnogo sagovornika u svetu.

Takodje, oko 80% srpske privrede zavisi od EU - odricanje od EU bi znacilo totalnu propast za oko 80% stanovnistva ili ponovni povratak na devedesete.
Isto tako, menjajte Ustav. Srbija nema sanse da vrati Kosovo pod svoju kontrolu i ne vidim koja je svrha da se poziva na Ustav koji ne funkcionise u praksi! Promenili smo Ustav sto puta do sada, pa nece biti problem da se ponovo menja.

PPeca@SER

pre 12 godina

Obistinice se moje "prorocanstvo" da ce dr. Vojislav Kostunica biti na celu Srbije 2017. godine, kada Srbija bude normalna zemlja.
Jel ima neko kvotu da ponudi? Ja ne znam jer nikad nisam usao u kladionicu, samo gledam u pasulj.

Zato sam ja maglenka

pre 12 godina

Ovaj prodaje maglu, on se usudio da poredi politicki program sa nacionalistickim ekstremizmom koji on zastupa. Ovaj covek misli lose Srbiji da bi oligarsima u Rusiji bilo bolje cije licne interese zastupa. Svi oni koji su sedeli u prvim redovima na putinovom kongresu JR asociram sa izbornom kradjom i sutra ce pokrasti izbore i u Srbiji. Daleko mu lepa kuca.

dodole

pre 12 godina

Kamo srece da te nismo izvukli iz budzaka 5. oktobra! Nije vodjenje drzave drustvena igra Riziko, pa da menjas strategiju u zavisnosti kako ti kockice padnu. Zar DSS ne vidi dokle ga je takva politika promene stavova i inacenja dovela, jedva da moze preci cenzus. Vise od 60% izvoza ide u zemlje EU, a vi biste se tog trzista odrekli. I sta onda... hoce li Gvineja Bisao da nam otkupljuje robu? Ako ste toliko mudar drzavnik, izjasnite se i ponudite alternativu, Lako je filozofirati iz budzaka.

Nenad

pre 12 godina

"mesecima uporno odbijala da se u Skupštini Srbije raspravlja o Kosovu"
Ko ima problema sa pamćenjem, neka se zapita koliko se raspravljalo o Kosovu za vreme Koštunicine vlade... sve dok nije proglašena nezavisnost. Demagogija.

aleksandar

pre 12 godina

Nije to nista, kako su tvoji celu deceniju ponizavali i sludjivali narod na Kosovu, koji ima plate od po 100 evra, dok su tvoji uzimali milione.

(Vlast)a

pre 12 godina

Ponizavaju nas mocnici,sistem,stranci,ponizavaju domaci...jasno mi je da je ova vlast nemocna i nespremna da nas od svega toga zastiti ili da bar amortizuje udarac.Ali,zasto smo svako malo izlozeni uznemiravanju i vredjanju preostalog mozga izjavama ove osobe cija stranka nije veca od ove medijske kuce,ali redje slusamo njihove izjave nego ovoga koji bi trebalo da se posveti tihovanju.I zbog svojih i zbog nasih greha:za jedne je sam nepopsredno kriv,a za druge posredno:nagovorio nas je da se nadamo i trosimo energiju na njegove fantazme dok je pravo,pravda i normalan zivot prolazio pored nas.Za mene,on je vise kriv od Mladica i Dabica zajedno,ali iz nekog razloga njihove izlive vise ne slusamo,a ova tortura se nastavlja.
NIKO NAS NIKADA NIJE PONIZIO VISE NEGO ON I NJEGOVA KAMARILA!!!Sa preambulom i bez nje.

gagi jovanovic

pre 12 godina

Opet se ispostavilo da je ovaj covek u pravu. Nadam se da ce narod otvoriti oci na vreme i da ce kazniti ovu bahatu vlast. Dosta je bilo ponizavanja, okrenimo se sebi. Puna podrska jedinom pravom politicaru u zemlji! Imas moj glas i jos 4 od moje porodice!

nikad vise

pre 12 godina

EU-fanatici, dojučerašnje komunjare, danas idolopoklonisti ''moći'' svetskog poretka...

Šta će, nisu oni krivi, to im je mentalni sklop. Jedino žalim što sam ikada ja bio neobavešten pa da ovim ''demokratama'' svoj glas.

Grof

pre 12 godina

Iako moja zemlja ima 1 000 000 mana (jedna od njih je sto ne raskrsti sa svim politicarima od 1990 do 2011) ja ne mogu i necu da prihvatim da smo mi nedostojni te Evrope. Sve je to ispade zada bio lazni sjaj koji je prikrivan neprestanim zaduzivanjem. Zemlje koje su najvise zla naneli ovom covecanstu pokusavaju da nam dokazu da smo gori od njih. (NEMACKA,AUSTRIJA)
Ispunjavali smo svakakve zahteve, cepaju nam teritoriju vec 20 godina i na kraju kazu nam da i to malo sto imamo od zemlje je po njima mnogo. Pa gospodo Evropljani dosta je. Cepajte Belgiju, Spaniju, Veliku Britaniju, Francusku...

Jole

pre 12 godina

Mora se priznati da je Vojislav Kostunica jedini imao vid koji je dopirao dalje od sutrasnjeg dana, za razliku od ostalih nasih "mozgova" u politici. Cenim da ce broj glasova koje ce Kostunica dobiti na izborima biti iznenadjenje jer ce mnogi zbog ovoga za njega glasati. Neki, kao ja, po prvi put.

maksa

pre 12 godina

Vojo brate vidim dajes izjave na sve strane u poslednje vreme, nego kada će izjava sudu za političku pizadinu ubistva premijera Djindjića. Ili se nadaš zastarelosti slučaja.

bezimena

pre 12 godina

Magla o kojoj ovaj tutumrak priča je KOSOVO (zbog te magle je dotični izgubio proše izbore), ne EU!

Usput bih da ga podsetim na 1. član Ustava koji je on lično forsirao i de facto na mišiće doneo:

Član 1.
Republika Srbija je država srpskog naroda i svih gradjana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi,
načelima gradjanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama I PRIPADNOSTI EVROPSKIM PRINCIPIMA I VREDNOSTIMA.

Stoga je promena politike koju leg(IJ)alista predlaže, direktan poziv na KRŠENJE tog istog, njegovog, Ustava!

Sanja

pre 12 godina

Kakvog smo tek ekstremistu "izvukli iz sesira" 5. oktobra svi mi, koji smo verovali, nadali se i bili u euforiji da smo uradili pravu stvar?! Ljudski je gresiti, ali, na nasu srecu, vecina je svesna da tu gresku ne sme da ponovi i to uliva novu nadu! SRBIJA U EVROPI, EVROPA U SRBIJI, mracnjaci na smetliste istorije, tamo gde im je i mesto!!! PREOKRET!!!

narod

pre 12 godina

Hahaha!!! Jos kad bi bilo smesno!!! A ti si nas u nebesa uzdigao, prvi si nas posle ono malo necega sto smo od Djindjica dobili opalio po glavi, a ovi su samo nastavili!!! Idite svi zajedno bestraga, mozda se tamo malo postidite!!!!

ivan

pre 12 godina

vojo, vojo, vojo... Bio si na vlasti godinama i nista nisi uradio, ja mislim da je vreme da sjases i da dopustimo priliku nekoj alternativi. Zasto bi te iko slusao kad si bio na vlasti i dokazao da nisi u stanju da ovu zemlju izvedes na pravi put.

ekstremisti su pobedili 12. marta

pre 12 godina

Mislim da mu je postavljeno glupo pitanje. Kostunica definitivno ne vidi sebe kao ekstremistu, a upravo se na njega i njemu bliske strukture misli kada se kaze sa ce ekstremisti preuzeti zemlju.

Mario Bros

pre 12 godina

Nema mesta ljutnji i ponizenjima/uzvisenjima. Kosovo nam nece dati nazad ako kazemo sa necemo vise ici ka EU. Samo ce im biti lakse da nas pritiskaju jos vise. Politicari i tajkuni nas decenijama finansijski iscrpljuju. Izbori su fikcija jer nema postenih stranaka. Svi uzimaju sakom i kapom. Moramo imati visu instancu kontrole. EU. Zamislite kako je lako krasti u mraku. Gradjani nisu ponizeni 9. decembra vec nesposobni politicari. Gospodin Kostunica nikada nije preboleo 2008. i nije ni malo napredovao u realnoj proceni mogucnosti Srbije. Svet je surov. Nismo najjaci. Necemo sa budemo najgluplji. Pametan razume kada sila boga ne moli. Ne drzi se papira kao pijan plota

Dejan

pre 12 godina

DS neće izgubiti izbore zbog Kosova. Neće ih izgubiti ni zbog puta bez alternative, iako ništa drugo nego se zabijamo u prepreke na tom putu, šteta na vozilu se uvećava, pa tako dalje dok ga jednom ne skašimo do kraja.

Izgubiće ih zbog toga što njihovi glasači nisu budale i što su sa razlogom očekivali mnogo više. Ne govorim o tome da nam je vladavina DS sama po sebi trebala doneti blagostanje, niti je to iko realan i očekivao, govorim o tome da se ništa suštinski nije promenilo od 5. oktobra do danas. Ne samo da se ništa nije promenilo, uočljivo je da oni ništa i ne pokušavaju da promene. Ta parole o nemanju alternative kao misao vodilje je suštinski obesmislena razvojem situacije i ljudi to prepoznaju kao uzaludno trošenje vremena iako nam je taj put doneo i neke boljitke, mislim na građane.

Korupcija nas bukvalno uništava. Ko su ti koji su korumpirani? Partijski kadrovi, ko drugi. Partije su do te mere zatrovale društvo da smrdi ne zna se, gangrena je već nastupila i to treba seći dok nas sve nisu potrovali.

Ova priča gospodina sa slike, naizgled surovo istinita i realna, je i dalje samo jedna od sličnih priča u međusobnom prepucavanju partija, ko je pametniji, ko je gluplji, ko bi drugačije nešto uradio i slično. Interesantno je i to da sve partije imaju različito mišljene o gotovo svemu pa bi to onda trebalo da znači da je dovoljno da neko drugi počne da radi dijametralno različito od onog trenutno na vlasti, pa da svi redom postnemo milijarderi.

Gospodine sa slike, tvoji kadrovi su opljačkali zemlju za silne novce u onom rudniku tamo, naravno vi to nikada nećete reći ili barem poreći, jer je to vaš stil. Mnogo je više toga o čemu vi nikada ništa niste rekli a trebali ste. Niste valjda mislili da izbore možete dobiti na temu Kosova? Znam da niste, ali ko o čemu... Reci nešto drugo, bilo šta. Progovori sliko.

jovan

pre 12 godina

Naravno, drug Kostunica Vojislav nastavlja jedinu politiku koja je svojstvena jalovim babama koje sa balkona grde i karaju decu sto sutaju loptu u saksije sa muskatlama. On je, ako ste imali mogucnost da sabirate njegove tzv izjave, istu tu politiku, izjava posle dogadjaja, revno sprovodio i u vreme diktature milosevica. Pritom ima svoje pione na daljinskomu vidu predsednika opstina na severu Kosova. On je na guzove izveo ustav i preambulu na osnovu koje ce nasa deca morati da ratuju bog Kosova kojega je milosevic izgubio kapitulacijom u kumanovu 1999. godine. Kome to nije jasno neka se obavesti pravilno u firmama koje skupljaju i cuvaju novinske vesti u poslednjih 20 godina. najposle nije jasno zasto gradjanin Kostunica vojislav jos nije pozvan na informativni razgovor o njegovom ucescu u pobuni JSO i politickoj pozadini atentata na Premijera Srbije Dr Zorana Djindjica. Sta se ceka ?!

ti si K najvece razocarenje

pre 12 godina

Veceg ponizenja za ovaj narod nema od tebe . A ja sam postao ponizen kad sam shvatio da sam glasao za tebe tj za kakvu sam osobu glasao te 2000-te godine! Da sam znao ono sto sad znam a to je da ti nikad nisi pogledao narod u oci nikad i da si ti jedan od najvecih steta koje je ovaj narod imao. Tvoje jedino sto si znao za sve da kazes je ustav a kad si to istrosio ostaloje da vicec Kosovo.Zasto ti Vojislave nikad nisi otisao da zivis dole na Kosovu da pokazes da ti je stalo do te price. Nego sedis ususkan u svom stanu sa svojim zverima bez dece!

Dario

pre 12 godina

Slažem se u potpunosti sa stavovima gospodina Koštunice. Kada je dao ostavku na mesto premijera mislio sam da pravi grešku, ali sada vidim da je bio u pravu za sve što je rekao. Niko ne kaže da treba prekinuti odnose sa EU, jednostavno treba se okrenuti samom sebi. EU nije vrednija ni od jednog srpskog života na Kosovu, za te ljude se treba boriti.

Ivan

pre 12 godina

Neinformisani legalista ponovo zeli vlast.
Ma vidli smo sta si ti i tvoji uradio za premijera Djinjdjica, za kolubaru .... za narod.
Meni ti vredjas inteligenciju.
Nadjite nove ljude, svi trenutni su potroseni!!!

srednjisloj

pre 12 godina

bio je njegov red da kaze nesto u mafijaskoj organizaciji koja se zove partokratija, a vlada ovom zemljom. Koliko da se malo vise prica o tome. Prosli put su bili oni novi Tomini radikali. Pa opet Ivica i tako ukrug, da se narod drzi pod tenzijom.
U medjuvremenu, ce podizati milionske dbevnice, dobijati procente od raznih dilova, uzimati plate na konto ucesca u upravnim odborima i prezderavati se o mom trosku u skupstinskom restoranu.
Ljudi, nemojte se zaludjivati, u Srbiji ne postoji demokratija, ne postoji vlast i opozicija, postoji samo zlocinancka masina koja radi na stavljanju para u svoje dzepove.
A masina ne moze da se pobedi na izborima....

madseptembar

pre 12 godina

bas ga je srocio, samo se pitam sto ne saopsti evropi to on kad je mogao, i sto ne kaze kako ce situacija na kosovu biti bolja ako to "saopstimo evropi"...

dragan

pre 12 godina

Makedonija ima status kandidata godina. Da i dobijemo status kandidata čeka nas višekodišnje uslovljavanje i tavorenje u tom statusu.

pucav

pre 12 godina

Tacno je vasa konstatacija Gdine Kostunica.Ali ne zaboravite da ovo ponizenje je nastalo vec od "pobede" DEPOS-a a velikuim delom ima u tome vase uloge i vaseg vidjenja jedne moderne drzave. Vi ste umesto da vratite ugled Srbije u svetu , poceli da razvijate svoje ideje o drzavi koje vam i danas ne izlaze iz glave.Reci Evropi da nas cilj nije da budemo clan Evropske zajedice je po meni izjava da izvinite jednog debila , a ne coveka koji je vodio tu drzavu.Kao predsednik te nove drzave bili ste odmah posle oktobra primljeni od najvisih drzavnika Evrope , predsednik Francuske je izasao iz sale da vas licno saceka u Bijaricu, predsednik Svajcarske Konfederacije vas je cekao na Aerodromu u Zenevi , davali ste intervjue svim uticajnim televizijama sveta.Srpski narod vas je sacekivao i pozdravlajo na vasim putovanjima po Srbiji. I sta ste uradili da vratite ugled svoga naroda , debelo ukaljan politikom porodice Milosevic.Ama bas nista! I sta je to sto razvaja dve stranke istog opredeljenja DS i DSS , ne bi trebalo nista, sem bitke za fotelje, clanove UO javnih preduzeca , ambasadorskih mesta , i javnih nabavki.Iskreno ne mogu da za vas kazem da ste taj koji se obogatio niti da ima takvih ambicija , ali ste odgovorni za sve one iz vaseg okruzenja koji imaju oh-ho-ho putera na glavi.Imate i jedan zajednicki imenitelj sa DS-om , nastavili ste da vodite drzavu na komunisticki nacin , na zalost kao losi ucenici Broza.Najbolji primer je da ste zajedno borili da srusite SPS i JUL , da bi danas od SPS-a napravili najvazniju stranku u Srbiji. Zato sam duboko uveren da ce doci do velikih promena na novim izborima , pa neceme cuditi ako SNS pobedi , sa svim svojim slabostima, ali sa jednom nepoznanicom kako ce organizovati drzavu .Vi i Gdin Tadic ste svoje sanse nesuspesno iskoristili!

zmitjkoe

pre 12 godina

On kaze da treba da se pronađe pravi put za "novu nacionalnu politiku i novi državni cilj", iako tako nesto nikada nije ni postojalo, niti ce postojati, ali bi on svakako bio taj koji bi to trebalo da definise. On bi i da "raspravlja o Kosovu" kao sto je "raspravljao" za vreme svojih mandata. Sva sreca pa sada moze samo da kevce.

123

pre 12 godina

Tačno.Preostalu energiju preusmeriti sa EU na rešavanje unutrašnjih pitanja.U stranoj štampi sam mnogo puta pročitao da Srbija neće ući u EU dok se reši korupcije u vlasti i ne obračuna sa organizovanim kriminalom.