Četvrtak, 08.12.2011.

11:48

Titovi unuci traže nasledstvo

Državaje dopustila da bogatstvo mog dede Tita bude pokradeno, ali mi ne odustajemo od namere da ga vratimo, kaže Josip Broz Joška, unuk Josipa Broza Tita.

Izvor: Novosti

Titovi unuci traže nasledstvo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Zivo zainteresovana osoba.

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme da se uradi DNK analiza i da se vidi ko je bio dragi Tito a i njegovi naslednici poreklom!

srbin

pre 12 godina

Sef Komunisticke partije!HAHAHA1Ajde Joska nisi valjda ozbiljan!Ja bi unucima sve to dao samo pod uslovom da odnesu svoga dedu iz Srbije.Kad je toliko voljen i obozavan u ostalim drzavama bivse Jugoslavije neka oni placaju racun za struju,vodu i cvece.Ja mislim da bi ga novonastala "drzava" Kosova odmah primila jer je najvise zasluzan za njeno postojanje.Neka im bude 'mascot' a Joska moze da postane pocasni ambasador Kosove.Problem resen i svako zadovoljan.A mi ovde cemo samo negovati bolne "uspomene" na njegovog dedu i njegovu druzinu.Ne znam dali ce ovo proci cenzuru jer mislim da nisam nikoga uvredio i da je ovo na liniji i politicki korektno.

Комунизам

pre 12 godina

У комунизму све што се добије од друге државе на основу своје позиције у држави остаје држави. Такође, тај исти Тито узимао је богатим Србима који су то богатство стекли радом за краља и краљевину.

Тито је дошао без игде ичега и тако ће и остати. А да наша влада има имало петље треба вас протерати све из Србије

Joe

pre 12 godina

Večina komentatora ovog članka su **** koji prave zamenu teza.Sprdaju se na račun nasledsva "imovine" Josipa Broza.Svaka varijanta je bolja od ove da je krčme kojekakve ****.On ništa nije poneo sa sobom na onaj svet kao neki pre njega u London ili neki posle njega u Moskvu,neki na Kipar ,neku na buvlju pijacu ili svoju kolekciju.Tačno je da se bravar nije baš razumeo a ni mario za darove Haile Selasija,Kastra,Mugabea,Brežnjeva, Čaušeskua i sličnih(poklonima se ne gleda u zube)no imao je Mimaru i puno savetnika koji su "brinuli".Danas bi bilo lepo da država sačuva, a očigledno da ne može i neće jer verovatno nema ni šta bar prazan muzej ako ga već neko nije iskoristio za magacinski prostor!???

igor

pre 12 godina

Tito nije bio komunista, samo se lažno predstavljao jer mu je tako odgovaralo. Isto kao i ovi sad u politici svi imaju lažne ideologije

blagomeni

pre 12 godina

- "Dobio sam podatak da je omiljeni sat mog dede „patek filip“ nedavno prodat na aukciji u Švajcarskoj, kao najskuplji na svetu", tvrdi Joška Broz, lider novoosnovane Komunističke partije. - Sta vise reci... em pohlepa, em komunizam.

Арсеније трећи

pre 12 godina

Ради истине, Одредбама овог Устава(1974) је предвиђено да Скупштина СФРЈ може, на предлог скупштина република и скупштина аутономних покрајина, изабрати Јосипа Броза Тита за председника Републике без ограничења трајања мандата на основу његове историјске улоге.Значи, није био само доживотни НЕГО БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА. Јер, доживотно значи да је он председник до краја живота, а како се сећамо он је био председник и после... Пажљиво је бирао шта да се напише. Толико.

Ljubivije I

pre 12 godina

Taj čovek što traži imovinu svog dede nije jedini naslednik, pošto mu se deda ženio 16 puta a budući da je takav bio ima verovatno vanbračne naslednike. No da se mi vratimo onom koji traži. On ima kuću na Dedinju i deli po sandučićima reklamu za restoran

Предраг Вулин 078

pre 12 godina

Чуј болан! Комуњаре које су се "бориле" за свјетску револуцију, једнакост и укидање приватног власништва, који су разбаштинили десетине хиљада српских породица траже, ни мање ни више, имовину свога дедице...Иако се као и већина Срба повремено осјећам неиздрживо јадно и посрамљено, сада сам потпуно сигуран да ће се у Србији десити нешто важно и позитивно...Нешто отрежњујуће...Засијај вечна Краљевино

neko iz Srbije

pre 12 godina

Tito je narodu Jugoslavije ostavio jednu jaku i u svetu veoma cenjenu državu, a svojim potomcima bukvalno ništa osim svog imena i ugleda. Politički lideri i političke vođe "banana država" nastalih iz SFRJ svom narodu ostavljaju jad i bedu a svojim potomcima i " salaše i konje vrane razigrane i vinograde..." Nepismeni drug"bravar" je bio gosdpodin za mnoge svetske lidere a o ovim našim da ne pričamo.

Срђа

pre 12 godina

Сву имовину, коју су Тито и свита отели од лјуди, није још враћена, а ево, његови се појављују, и траже некакво наследство, од човека који није признавао приватну својину.

doren atina

pre 12 godina

Posto smo svi mi, koje nas je Titov rezim ostetio i oteo imovinu(ali licnu),obesteceni i imovina nam je vracena,ja mislim da i Titovim unucima treba pod hitno vratiti drzavnu imovinu, jer Tito je bio drzava...

Operativac

pre 12 godina

Da li je mogao čuvar ili čistačica da ukradu i tompus iz kuće cveća, nisu ,tačno se zna ko je imao toliku moć da ukrade bilo koju stvar. Da li Ivica Dačić može da proveri ime i prezime koje je prodalo Filip Pateka u Švajcarskoj za 3 miliona franaka, može , da li isto može da se objavi ime i prezime osobe koje je prodalo verovatno najjeftiniji Filip Patek u istoriji , i to još u Beogradu , može koliko sutra da se sazna i ko je prodao, odakle mu , i ko ga je kupio , i da ga od kupca zakonski oduzme . Nema tu nikakve mudrosti , samo treba naredba sa vrha. To je otprilike isto kao da neko iz trezora ukrade zlatne poluge , veoma uzak krug ljudi uopšte ima pristup .

miki

pre 12 godina

A moj cukun-cukun-cukun deda je posedovao celu Srbiju, pola Bugarske i Grcke. Tako da cim oni tebi vrate "TVOJE", moraces ti da meni sve to vratis, a ja cu to sve posle da vratim nekome Iliru sa cukun dedom na 10ti stepepen, prvom vlasniku Balkana.

More m...

Pa Tito se i razlikovao od svih svetskih vodja, zato jer nije hteo nista da poseduje licno. Uzivao je i ostavio drzavi sve. SRAM TE BILO, kakav unuk !!!

Nista nije tvoje

Oportunista

pre 12 godina

Udbaške patriJote obezbeđivale svoju budućnost i svojih naslednika. UPBOK I tužilaštvo mogu danas da pronađu pljačkaše i opljačkane stvari , ali nema političke volje da se "država" obračuna sa patriJotama sa Dedinja.

Sto mu gromova

pre 12 godina

Daće unuci titića, titovim unucima svo "nasledje". Vrana vrani oči ne vadi. A, vi Srbi, slavite 29. novembar, ljubite petokraku, evocirajte uspomene kako se nekada živelo u komunizmu. Mi ne zaslužujemo da imamo svoju državu. Mi smo Severna Koreja Evrope!

sila mraka i bezumlja

pre 12 godina

nikako ga ne volim, nikako. maximalno sam ispastao u rezimu josipa broza. dobio sam suncanicu, dok smo ga cekali iz koreje, i nazebao sam na doceku plavog voza, nekoliko godina ranije!!!!! katastrofa.

istini za volju, stvarno je bio tito, uporedite njegovu fotografiju i kako ovi nasi susteri izgledaju u istim tim ujedinjenim nacijama! kakav al capone, covek u svetlom odelu, sedi, i stvara...

jooooj ko mi je na vlasti, pa za vas je ovaj hromi daba bio na ranu da ga stavljas, a turci, kao pocetnicka sreca za jednu naciju.

Србија краљевина

pre 12 godina

Сећам се титовог говора у два падежа : "та буржоазија мора да нестане". Потом је ушао у краљеву лимузину, ушао у краљев двор, позвао краљево обезбеђење и кувара, и скувао краљевску вечеру. Јер само у Србији један БРАВАР из хрватске без 2 разреда основне школе може да буде доживотни председник, да му народ верује и да народ плаче кад он оде. Само у Србији је то могуће. Нигде осим у Србији. Неписмени владају. Неписмени су богати. Писмени су сиромашни и живе у беди без достојанства. Ето то је тај револуционар са својим металостругарима донео у Србију. А његов унук нека сачека још мало неки европски закон да види колико би му једна цивилизована држава дала у наследство које није његово него државно. Јер ипак он је комуниста, и као сваки комуниста мора да има највреднији сат на свету. Да га "подели" сиротињи.

milan

pre 12 godina

Pu lopovi, a da li ja mogu da trazim od unuka odstetu za pokojnog dedu zato sto je u zatvoru dobijao batine zato sto je u drustvu izjavio da nevoli njegovog dedu?

petarV

pre 12 godina

Beograd -- Državaje dopustila da bogatstvo mog dede Tita bude pokradeno, ali mi ne odustajemo od namere da ga vratimo, kaže Josip Broz Joška, unuk Josipa Broza Tita.....

Nema problema...vratite im strćaru iz Karlovca i korito da se sankaju!

A što se tiče kuća,mercedesa...to ne znam da je Tito nit zaradio nit kupio...ako imaju račun,da li su platili porez...ird...itd...itd

Pavle

pre 12 godina

Po svim vazecim zakonima, nasledstvo bi valjda trebalo da pripadne Titovoj udovici, zar ne? Prema tome zaista ne razumem sta hoce ovi, osim mozda malo medijske paznje.

Trixter

pre 12 godina

Tito ne moze da ima nikakvu imovinu jer je sam zastupao komunizam i zabranjivao privastnu svojinu. Pokloni koje je kao predsednik dobijao, nisu njegova licna svojina, osim ako mu nisu privatno poklanjani, a nisu , nego ih je dobijao kao predsednik drzave. Tesko ce se utvrditi sta je njegovo privatno. Mozda neki komad nakita, ali ako je zavedeno u drzavnom protokolu kao poklon predsedniku, nema od toga nista onda, neka Brozovi to zaborave odmah, automobile narocito, niko Titu nije poklonio auto kao privatan poklon, sto posto nije.
Jako mi je cudno sto se eto naslednici najveceg otimaca privatne svojine sada pozivaju na vracanje imovine, a sta da kazu oni kojima je komunisticki sistem oduzimao ne samo zemljiste, nego i krov nad glavom, pogledajmo samo Senjak i Dedinje.

DRAŽA KG

pre 12 godina

Koliko se ja sećam Tito je bio komunista i zastupao je marksističke teze da se ukine privatna svojina i sve bude svačije i ničije.Tako je on i radio ,imao je ekstra ženske i ekstra pića,tompuse ,imao je viletinu u svakom njemu interesantnom gradu širom SFRJ koju je kao šeici po Monte Karlu koristio da prenoći ako se zadesi na putu..Ja neznam šta oće drug Joška,ako nešto ima od svog dede da nasledi to je verovatno samo kuća i okućnica u Kumrovecu,pa eno im je neka je podele i neka se šire tamo koliko hoće.Ja tačno znam šta je moj deda ostavio meni-ono što je ostavio mom ocu a ovaj kasnije kada je preminuo meni.Nije mi ostavio ništa više osim onog što je zaradio!!!
E ovi što su otimali su trebali da razmišljaju da će kad tad đavo doći po svoje,makar se to vratilo na peto koleno.Ko je od mača živeo od mača i gine Joška druže stari,pa ti ajde polako pakuj se pa za Hrvatsku da tražiš dedovinu!

Djole

pre 12 godina

Da mozda ne dobiju i vise nego sto su ocekivali ... s'obzirom na cinjenicu da je njihov deda ili sta god vec ucinio materijalno nemerljivu stetu citavom jednom narodu (ako ne i vise njih, mada kako stvari stoje, tesko).

Србија краљевина

pre 12 godina

Сећам се титовог говора у два падежа : "та буржоазија мора да нестане". Потом је ушао у краљеву лимузину, ушао у краљев двор, позвао краљево обезбеђење и кувара, и скувао краљевску вечеру. Јер само у Србији један БРАВАР из хрватске без 2 разреда основне школе може да буде доживотни председник, да му народ верује и да народ плаче кад он оде. Само у Србији је то могуће. Нигде осим у Србији. Неписмени владају. Неписмени су богати. Писмени су сиромашни и живе у беди без достојанства. Ето то је тај револуционар са својим металостругарима донео у Србију. А његов унук нека сачека још мало неки европски закон да види колико би му једна цивилизована држава дала у наследство које није његово него државно. Јер ипак он је комуниста, и као сваки комуниста мора да има највреднији сат на свету. Да га "подели" сиротињи.

Operativac

pre 12 godina

Da li je mogao čuvar ili čistačica da ukradu i tompus iz kuće cveća, nisu ,tačno se zna ko je imao toliku moć da ukrade bilo koju stvar. Da li Ivica Dačić može da proveri ime i prezime koje je prodalo Filip Pateka u Švajcarskoj za 3 miliona franaka, može , da li isto može da se objavi ime i prezime osobe koje je prodalo verovatno najjeftiniji Filip Patek u istoriji , i to još u Beogradu , može koliko sutra da se sazna i ko je prodao, odakle mu , i ko ga je kupio , i da ga od kupca zakonski oduzme . Nema tu nikakve mudrosti , samo treba naredba sa vrha. To je otprilike isto kao da neko iz trezora ukrade zlatne poluge , veoma uzak krug ljudi uopšte ima pristup .

Oportunista

pre 12 godina

Udbaške patriJote obezbeđivale svoju budućnost i svojih naslednika. UPBOK I tužilaštvo mogu danas da pronađu pljačkaše i opljačkane stvari , ali nema političke volje da se "država" obračuna sa patriJotama sa Dedinja.

Trixter

pre 12 godina

Tito ne moze da ima nikakvu imovinu jer je sam zastupao komunizam i zabranjivao privastnu svojinu. Pokloni koje je kao predsednik dobijao, nisu njegova licna svojina, osim ako mu nisu privatno poklanjani, a nisu , nego ih je dobijao kao predsednik drzave. Tesko ce se utvrditi sta je njegovo privatno. Mozda neki komad nakita, ali ako je zavedeno u drzavnom protokolu kao poklon predsedniku, nema od toga nista onda, neka Brozovi to zaborave odmah, automobile narocito, niko Titu nije poklonio auto kao privatan poklon, sto posto nije.
Jako mi je cudno sto se eto naslednici najveceg otimaca privatne svojine sada pozivaju na vracanje imovine, a sta da kazu oni kojima je komunisticki sistem oduzimao ne samo zemljiste, nego i krov nad glavom, pogledajmo samo Senjak i Dedinje.

DRAŽA KG

pre 12 godina

Koliko se ja sećam Tito je bio komunista i zastupao je marksističke teze da se ukine privatna svojina i sve bude svačije i ničije.Tako je on i radio ,imao je ekstra ženske i ekstra pića,tompuse ,imao je viletinu u svakom njemu interesantnom gradu širom SFRJ koju je kao šeici po Monte Karlu koristio da prenoći ako se zadesi na putu..Ja neznam šta oće drug Joška,ako nešto ima od svog dede da nasledi to je verovatno samo kuća i okućnica u Kumrovecu,pa eno im je neka je podele i neka se šire tamo koliko hoće.Ja tačno znam šta je moj deda ostavio meni-ono što je ostavio mom ocu a ovaj kasnije kada je preminuo meni.Nije mi ostavio ništa više osim onog što je zaradio!!!
E ovi što su otimali su trebali da razmišljaju da će kad tad đavo doći po svoje,makar se to vratilo na peto koleno.Ko je od mača živeo od mača i gine Joška druže stari,pa ti ajde polako pakuj se pa za Hrvatsku da tražiš dedovinu!

miki

pre 12 godina

A moj cukun-cukun-cukun deda je posedovao celu Srbiju, pola Bugarske i Grcke. Tako da cim oni tebi vrate "TVOJE", moraces ti da meni sve to vratis, a ja cu to sve posle da vratim nekome Iliru sa cukun dedom na 10ti stepepen, prvom vlasniku Balkana.

More m...

Pa Tito se i razlikovao od svih svetskih vodja, zato jer nije hteo nista da poseduje licno. Uzivao je i ostavio drzavi sve. SRAM TE BILO, kakav unuk !!!

Nista nije tvoje

Pavle

pre 12 godina

Po svim vazecim zakonima, nasledstvo bi valjda trebalo da pripadne Titovoj udovici, zar ne? Prema tome zaista ne razumem sta hoce ovi, osim mozda malo medijske paznje.

milan

pre 12 godina

Pu lopovi, a da li ja mogu da trazim od unuka odstetu za pokojnog dedu zato sto je u zatvoru dobijao batine zato sto je u drustvu izjavio da nevoli njegovog dedu?

Djole

pre 12 godina

Da mozda ne dobiju i vise nego sto su ocekivali ... s'obzirom na cinjenicu da je njihov deda ili sta god vec ucinio materijalno nemerljivu stetu citavom jednom narodu (ako ne i vise njih, mada kako stvari stoje, tesko).

Sto mu gromova

pre 12 godina

Daće unuci titića, titovim unucima svo "nasledje". Vrana vrani oči ne vadi. A, vi Srbi, slavite 29. novembar, ljubite petokraku, evocirajte uspomene kako se nekada živelo u komunizmu. Mi ne zaslužujemo da imamo svoju državu. Mi smo Severna Koreja Evrope!

sila mraka i bezumlja

pre 12 godina

nikako ga ne volim, nikako. maximalno sam ispastao u rezimu josipa broza. dobio sam suncanicu, dok smo ga cekali iz koreje, i nazebao sam na doceku plavog voza, nekoliko godina ranije!!!!! katastrofa.

istini za volju, stvarno je bio tito, uporedite njegovu fotografiju i kako ovi nasi susteri izgledaju u istim tim ujedinjenim nacijama! kakav al capone, covek u svetlom odelu, sedi, i stvara...

jooooj ko mi je na vlasti, pa za vas je ovaj hromi daba bio na ranu da ga stavljas, a turci, kao pocetnicka sreca za jednu naciju.

petarV

pre 12 godina

Beograd -- Državaje dopustila da bogatstvo mog dede Tita bude pokradeno, ali mi ne odustajemo od namere da ga vratimo, kaže Josip Broz Joška, unuk Josipa Broza Tita.....

Nema problema...vratite im strćaru iz Karlovca i korito da se sankaju!

A što se tiče kuća,mercedesa...to ne znam da je Tito nit zaradio nit kupio...ako imaju račun,da li su platili porez...ird...itd...itd

Срђа

pre 12 godina

Сву имовину, коју су Тито и свита отели од лјуди, није још враћена, а ево, његови се појављују, и траже некакво наследство, од човека који није признавао приватну својину.

doren atina

pre 12 godina

Posto smo svi mi, koje nas je Titov rezim ostetio i oteo imovinu(ali licnu),obesteceni i imovina nam je vracena,ja mislim da i Titovim unucima treba pod hitno vratiti drzavnu imovinu, jer Tito je bio drzava...

neko iz Srbije

pre 12 godina

Tito je narodu Jugoslavije ostavio jednu jaku i u svetu veoma cenjenu državu, a svojim potomcima bukvalno ništa osim svog imena i ugleda. Politički lideri i političke vođe "banana država" nastalih iz SFRJ svom narodu ostavljaju jad i bedu a svojim potomcima i " salaše i konje vrane razigrane i vinograde..." Nepismeni drug"bravar" je bio gosdpodin za mnoge svetske lidere a o ovim našim da ne pričamo.

Joe

pre 12 godina

Večina komentatora ovog članka su **** koji prave zamenu teza.Sprdaju se na račun nasledsva "imovine" Josipa Broza.Svaka varijanta je bolja od ove da je krčme kojekakve ****.On ništa nije poneo sa sobom na onaj svet kao neki pre njega u London ili neki posle njega u Moskvu,neki na Kipar ,neku na buvlju pijacu ili svoju kolekciju.Tačno je da se bravar nije baš razumeo a ni mario za darove Haile Selasija,Kastra,Mugabea,Brežnjeva, Čaušeskua i sličnih(poklonima se ne gleda u zube)no imao je Mimaru i puno savetnika koji su "brinuli".Danas bi bilo lepo da država sačuva, a očigledno da ne može i neće jer verovatno nema ni šta bar prazan muzej ako ga već neko nije iskoristio za magacinski prostor!???

blagomeni

pre 12 godina

- "Dobio sam podatak da je omiljeni sat mog dede „patek filip“ nedavno prodat na aukciji u Švajcarskoj, kao najskuplji na svetu", tvrdi Joška Broz, lider novoosnovane Komunističke partije. - Sta vise reci... em pohlepa, em komunizam.

srbin

pre 12 godina

Sef Komunisticke partije!HAHAHA1Ajde Joska nisi valjda ozbiljan!Ja bi unucima sve to dao samo pod uslovom da odnesu svoga dedu iz Srbije.Kad je toliko voljen i obozavan u ostalim drzavama bivse Jugoslavije neka oni placaju racun za struju,vodu i cvece.Ja mislim da bi ga novonastala "drzava" Kosova odmah primila jer je najvise zasluzan za njeno postojanje.Neka im bude 'mascot' a Joska moze da postane pocasni ambasador Kosove.Problem resen i svako zadovoljan.A mi ovde cemo samo negovati bolne "uspomene" na njegovog dedu i njegovu druzinu.Ne znam dali ce ovo proci cenzuru jer mislim da nisam nikoga uvredio i da je ovo na liniji i politicki korektno.

Предраг Вулин 078

pre 12 godina

Чуј болан! Комуњаре које су се "бориле" за свјетску револуцију, једнакост и укидање приватног власништва, који су разбаштинили десетине хиљада српских породица траже, ни мање ни више, имовину свога дедице...Иако се као и већина Срба повремено осјећам неиздрживо јадно и посрамљено, сада сам потпуно сигуран да ће се у Србији десити нешто важно и позитивно...Нешто отрежњујуће...Засијај вечна Краљевино

igor

pre 12 godina

Tito nije bio komunista, samo se lažno predstavljao jer mu je tako odgovaralo. Isto kao i ovi sad u politici svi imaju lažne ideologije

Комунизам

pre 12 godina

У комунизму све што се добије од друге државе на основу своје позиције у држави остаје држави. Такође, тај исти Тито узимао је богатим Србима који су то богатство стекли радом за краља и краљевину.

Тито је дошао без игде ичега и тако ће и остати. А да наша влада има имало петље треба вас протерати све из Србије

Ljubivije I

pre 12 godina

Taj čovek što traži imovinu svog dede nije jedini naslednik, pošto mu se deda ženio 16 puta a budući da je takav bio ima verovatno vanbračne naslednike. No da se mi vratimo onom koji traži. On ima kuću na Dedinju i deli po sandučićima reklamu za restoran

Арсеније трећи

pre 12 godina

Ради истине, Одредбама овог Устава(1974) је предвиђено да Скупштина СФРЈ може, на предлог скупштина република и скупштина аутономних покрајина, изабрати Јосипа Броза Тита за председника Републике без ограничења трајања мандата на основу његове историјске улоге.Значи, није био само доживотни НЕГО БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА. Јер, доживотно значи да је он председник до краја живота, а како се сећамо он је био председник и после... Пажљиво је бирао шта да се напише. Толико.

Zivo zainteresovana osoba.

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme da se uradi DNK analiza i da se vidi ko je bio dragi Tito a i njegovi naslednici poreklom!

Србија краљевина

pre 12 godina

Сећам се титовог говора у два падежа : "та буржоазија мора да нестане". Потом је ушао у краљеву лимузину, ушао у краљев двор, позвао краљево обезбеђење и кувара, и скувао краљевску вечеру. Јер само у Србији један БРАВАР из хрватске без 2 разреда основне школе може да буде доживотни председник, да му народ верује и да народ плаче кад он оде. Само у Србији је то могуће. Нигде осим у Србији. Неписмени владају. Неписмени су богати. Писмени су сиромашни и живе у беди без достојанства. Ето то је тај револуционар са својим металостругарима донео у Србију. А његов унук нека сачека још мало неки европски закон да види колико би му једна цивилизована држава дала у наследство које није његово него државно. Јер ипак он је комуниста, и као сваки комуниста мора да има највреднији сат на свету. Да га "подели" сиротињи.

Djole

pre 12 godina

Da mozda ne dobiju i vise nego sto su ocekivali ... s'obzirom na cinjenicu da je njihov deda ili sta god vec ucinio materijalno nemerljivu stetu citavom jednom narodu (ako ne i vise njih, mada kako stvari stoje, tesko).

Sto mu gromova

pre 12 godina

Daće unuci titića, titovim unucima svo "nasledje". Vrana vrani oči ne vadi. A, vi Srbi, slavite 29. novembar, ljubite petokraku, evocirajte uspomene kako se nekada živelo u komunizmu. Mi ne zaslužujemo da imamo svoju državu. Mi smo Severna Koreja Evrope!

DRAŽA KG

pre 12 godina

Koliko se ja sećam Tito je bio komunista i zastupao je marksističke teze da se ukine privatna svojina i sve bude svačije i ničije.Tako je on i radio ,imao je ekstra ženske i ekstra pića,tompuse ,imao je viletinu u svakom njemu interesantnom gradu širom SFRJ koju je kao šeici po Monte Karlu koristio da prenoći ako se zadesi na putu..Ja neznam šta oće drug Joška,ako nešto ima od svog dede da nasledi to je verovatno samo kuća i okućnica u Kumrovecu,pa eno im je neka je podele i neka se šire tamo koliko hoće.Ja tačno znam šta je moj deda ostavio meni-ono što je ostavio mom ocu a ovaj kasnije kada je preminuo meni.Nije mi ostavio ništa više osim onog što je zaradio!!!
E ovi što su otimali su trebali da razmišljaju da će kad tad đavo doći po svoje,makar se to vratilo na peto koleno.Ko je od mača živeo od mača i gine Joška druže stari,pa ti ajde polako pakuj se pa za Hrvatsku da tražiš dedovinu!

milan

pre 12 godina

Pu lopovi, a da li ja mogu da trazim od unuka odstetu za pokojnog dedu zato sto je u zatvoru dobijao batine zato sto je u drustvu izjavio da nevoli njegovog dedu?

doren atina

pre 12 godina

Posto smo svi mi, koje nas je Titov rezim ostetio i oteo imovinu(ali licnu),obesteceni i imovina nam je vracena,ja mislim da i Titovim unucima treba pod hitno vratiti drzavnu imovinu, jer Tito je bio drzava...

miki

pre 12 godina

A moj cukun-cukun-cukun deda je posedovao celu Srbiju, pola Bugarske i Grcke. Tako da cim oni tebi vrate "TVOJE", moraces ti da meni sve to vratis, a ja cu to sve posle da vratim nekome Iliru sa cukun dedom na 10ti stepepen, prvom vlasniku Balkana.

More m...

Pa Tito se i razlikovao od svih svetskih vodja, zato jer nije hteo nista da poseduje licno. Uzivao je i ostavio drzavi sve. SRAM TE BILO, kakav unuk !!!

Nista nije tvoje

petarV

pre 12 godina

Beograd -- Državaje dopustila da bogatstvo mog dede Tita bude pokradeno, ali mi ne odustajemo od namere da ga vratimo, kaže Josip Broz Joška, unuk Josipa Broza Tita.....

Nema problema...vratite im strćaru iz Karlovca i korito da se sankaju!

A što se tiče kuća,mercedesa...to ne znam da je Tito nit zaradio nit kupio...ako imaju račun,da li su platili porez...ird...itd...itd

Trixter

pre 12 godina

Tito ne moze da ima nikakvu imovinu jer je sam zastupao komunizam i zabranjivao privastnu svojinu. Pokloni koje je kao predsednik dobijao, nisu njegova licna svojina, osim ako mu nisu privatno poklanjani, a nisu , nego ih je dobijao kao predsednik drzave. Tesko ce se utvrditi sta je njegovo privatno. Mozda neki komad nakita, ali ako je zavedeno u drzavnom protokolu kao poklon predsedniku, nema od toga nista onda, neka Brozovi to zaborave odmah, automobile narocito, niko Titu nije poklonio auto kao privatan poklon, sto posto nije.
Jako mi je cudno sto se eto naslednici najveceg otimaca privatne svojine sada pozivaju na vracanje imovine, a sta da kazu oni kojima je komunisticki sistem oduzimao ne samo zemljiste, nego i krov nad glavom, pogledajmo samo Senjak i Dedinje.

Pavle

pre 12 godina

Po svim vazecim zakonima, nasledstvo bi valjda trebalo da pripadne Titovoj udovici, zar ne? Prema tome zaista ne razumem sta hoce ovi, osim mozda malo medijske paznje.

Срђа

pre 12 godina

Сву имовину, коју су Тито и свита отели од лјуди, није још враћена, а ево, његови се појављују, и траже некакво наследство, од човека који није признавао приватну својину.

Предраг Вулин 078

pre 12 godina

Чуј болан! Комуњаре које су се "бориле" за свјетску револуцију, једнакост и укидање приватног власништва, који су разбаштинили десетине хиљада српских породица траже, ни мање ни више, имовину свога дедице...Иако се као и већина Срба повремено осјећам неиздрживо јадно и посрамљено, сада сам потпуно сигуран да ће се у Србији десити нешто важно и позитивно...Нешто отрежњујуће...Засијај вечна Краљевино

sila mraka i bezumlja

pre 12 godina

nikako ga ne volim, nikako. maximalno sam ispastao u rezimu josipa broza. dobio sam suncanicu, dok smo ga cekali iz koreje, i nazebao sam na doceku plavog voza, nekoliko godina ranije!!!!! katastrofa.

istini za volju, stvarno je bio tito, uporedite njegovu fotografiju i kako ovi nasi susteri izgledaju u istim tim ujedinjenim nacijama! kakav al capone, covek u svetlom odelu, sedi, i stvara...

jooooj ko mi je na vlasti, pa za vas je ovaj hromi daba bio na ranu da ga stavljas, a turci, kao pocetnicka sreca za jednu naciju.

srbin

pre 12 godina

Sef Komunisticke partije!HAHAHA1Ajde Joska nisi valjda ozbiljan!Ja bi unucima sve to dao samo pod uslovom da odnesu svoga dedu iz Srbije.Kad je toliko voljen i obozavan u ostalim drzavama bivse Jugoslavije neka oni placaju racun za struju,vodu i cvece.Ja mislim da bi ga novonastala "drzava" Kosova odmah primila jer je najvise zasluzan za njeno postojanje.Neka im bude 'mascot' a Joska moze da postane pocasni ambasador Kosove.Problem resen i svako zadovoljan.A mi ovde cemo samo negovati bolne "uspomene" na njegovog dedu i njegovu druzinu.Ne znam dali ce ovo proci cenzuru jer mislim da nisam nikoga uvredio i da je ovo na liniji i politicki korektno.

neko iz Srbije

pre 12 godina

Tito je narodu Jugoslavije ostavio jednu jaku i u svetu veoma cenjenu državu, a svojim potomcima bukvalno ništa osim svog imena i ugleda. Politički lideri i političke vođe "banana država" nastalih iz SFRJ svom narodu ostavljaju jad i bedu a svojim potomcima i " salaše i konje vrane razigrane i vinograde..." Nepismeni drug"bravar" je bio gosdpodin za mnoge svetske lidere a o ovim našim da ne pričamo.

Комунизам

pre 12 godina

У комунизму све што се добије од друге државе на основу своје позиције у држави остаје држави. Такође, тај исти Тито узимао је богатим Србима који су то богатство стекли радом за краља и краљевину.

Тито је дошао без игде ичега и тако ће и остати. А да наша влада има имало петље треба вас протерати све из Србије

igor

pre 12 godina

Tito nije bio komunista, samo se lažno predstavljao jer mu je tako odgovaralo. Isto kao i ovi sad u politici svi imaju lažne ideologije

Ljubivije I

pre 12 godina

Taj čovek što traži imovinu svog dede nije jedini naslednik, pošto mu se deda ženio 16 puta a budući da je takav bio ima verovatno vanbračne naslednike. No da se mi vratimo onom koji traži. On ima kuću na Dedinju i deli po sandučićima reklamu za restoran

blagomeni

pre 12 godina

- "Dobio sam podatak da je omiljeni sat mog dede „patek filip“ nedavno prodat na aukciji u Švajcarskoj, kao najskuplji na svetu", tvrdi Joška Broz, lider novoosnovane Komunističke partije. - Sta vise reci... em pohlepa, em komunizam.

Oportunista

pre 12 godina

Udbaške patriJote obezbeđivale svoju budućnost i svojih naslednika. UPBOK I tužilaštvo mogu danas da pronađu pljačkaše i opljačkane stvari , ali nema političke volje da se "država" obračuna sa patriJotama sa Dedinja.

Operativac

pre 12 godina

Da li je mogao čuvar ili čistačica da ukradu i tompus iz kuće cveća, nisu ,tačno se zna ko je imao toliku moć da ukrade bilo koju stvar. Da li Ivica Dačić može da proveri ime i prezime koje je prodalo Filip Pateka u Švajcarskoj za 3 miliona franaka, može , da li isto može da se objavi ime i prezime osobe koje je prodalo verovatno najjeftiniji Filip Patek u istoriji , i to još u Beogradu , može koliko sutra da se sazna i ko je prodao, odakle mu , i ko ga je kupio , i da ga od kupca zakonski oduzme . Nema tu nikakve mudrosti , samo treba naredba sa vrha. To je otprilike isto kao da neko iz trezora ukrade zlatne poluge , veoma uzak krug ljudi uopšte ima pristup .

Joe

pre 12 godina

Večina komentatora ovog članka su **** koji prave zamenu teza.Sprdaju se na račun nasledsva "imovine" Josipa Broza.Svaka varijanta je bolja od ove da je krčme kojekakve ****.On ništa nije poneo sa sobom na onaj svet kao neki pre njega u London ili neki posle njega u Moskvu,neki na Kipar ,neku na buvlju pijacu ili svoju kolekciju.Tačno je da se bravar nije baš razumeo a ni mario za darove Haile Selasija,Kastra,Mugabea,Brežnjeva, Čaušeskua i sličnih(poklonima se ne gleda u zube)no imao je Mimaru i puno savetnika koji su "brinuli".Danas bi bilo lepo da država sačuva, a očigledno da ne može i neće jer verovatno nema ni šta bar prazan muzej ako ga već neko nije iskoristio za magacinski prostor!???

Zivo zainteresovana osoba.

pre 12 godina

Mislim da je krajnje vreme da se uradi DNK analiza i da se vidi ko je bio dragi Tito a i njegovi naslednici poreklom!

Арсеније трећи

pre 12 godina

Ради истине, Одредбама овог Устава(1974) је предвиђено да Скупштина СФРЈ може, на предлог скупштина република и скупштина аутономних покрајина, изабрати Јосипа Броза Тита за председника Републике без ограничења трајања мандата на основу његове историјске улоге.Значи, није био само доживотни НЕГО БЕЗ ОГРАНИЧЕЊА. Јер, доживотно значи да је он председник до краја живота, а како се сећамо он је био председник и после... Пажљиво је бирао шта да се напише. Толико.