Sreda, 23.11.2011.

10:12

Dačić: Potrebna ravnoteža straha

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Izvor: B92

Daèiæ: Potrebna ravnoteža straha IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

231 Komentari

Sortiraj po:

HRvoje

pre 12 godina

Ravnoteža straha, Srbija, NATO???
hehe
Ajd dobro, malo samopouzdanja ne škodi, problem je kad je apsolutno nerealno onda se to odbije o glavu kao bumerang.

Rade

pre 12 godina

Politički marketing lažnog rodoljuba,tj.već viđena scena koja datira od pre četri godine.Jedni se prave žestoki i hoće da ratuju,dok su drugi u "peace" fazonu,na kraju se udruže i jednostavno sve zaborave do sledećih izbora...

General George S. Patton

pre 12 godina

No poor bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making other bastards die for their country.

gorillaBG

pre 12 godina

citam komentare ovih "evropejaca" i pitam se da li znaju da bi iste te evropske drzave za metar svoje teritorije pokrenule svu masineriju, a za 17% teritorije sigurno i nuklearno oruzje! a cak i da nikada ne upotrebimo oruzje, to ne sme da se kaze! svaka drzava poseduje suvereno pravo da silom brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet! nama je nakon dejtona to pravo umanjeno jer sve zemlje ucesnice tog gradjanskog rata imaju ogranicenja u vezi naoruzanja, ali nije zabranjeno reci da cemo se za KiM boriti svim sredstvima! zato prvo nesto procitajte iz MJP pa onda pisite

sps-ovac

pre 12 godina

Prvo zasto bi rat (cak i da ga bude) na severu kosova bio osvajacki, kad tano zive vecinom Srba a kosovo nije clanica un.
Drugo molim vas da svoje pacificicke fraze o ratu pricate natou.

Douglas Bader

pre 12 godina

Sad nece biti rata za povratak Srbije kao drzave na KiM zato sto za to ne postoje uslovi. Medjutim, kad tad ce ga biti. EU je napravila neoprostivu gresku priznavsi KiM. Mogli su, da su hteli (a mozda i jesu, samo nisu smeli) ostaviti KiM pod medjunarodnom upravom i primiti ga zajedno sa Srbijom u EU gde bi imalo skoro drzavni satus i gde bi drzavnost bila irelevantna. Srbiji priznanje KiM jednostavni nije izbor, nije opcija, to ni jedna drzava ne bi uradila. Cinjenica da sada KiM sluzi samo za izborne kampanje ne menja ove, prethodno recene cinjenice. KiM sluzi svima kao "sukob iz rukava", kad u igri ponestane asova.

perun_u

pre 12 godina

Sada kada Srbija verovatno neće da dobije status kandidata 9. decembra, Dačić govori mnogo drugačije. Kosovo nije bilo uslov, sada jeste, kao da nije znao. Ne vodi se politika tako.

Saška

pre 12 godina

Kao što reče neko dole ratovaćete svi ko bele lale samo još neznate!
I to vrlo brzo,i ne samo za Kosovo...
Svi kao da ste slepi da vidite šta se dešava po svetu i da se mi uopšte ne pitamo da li ćemo ratovati ili ne.
Jedino pravo pitanje je na čijoj strani?
A ovi što hoće da pobegnu u Evropsku uniju će se veoma iznenaditi kad ih i tamo DOČEKA JEDAN RAT.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

@ Lidija
Od rata treba svako pametan da pobegne. Rat nije zivot, dete Lidija, rat je smrt. Ko zeli da umre, detesce moje, ludice moja malena. Moj vam je zavet, deco: Ako opet zakrve, bezite deco preko sedam mora, i sedam gora, i sedam planeta iz Srbije, i nacice lepsu i novu domovinu u svetu. Da su svi pobegli prosloga rata, ovaj gospodin unuce Milosevica ne bi imao s kime ratovati. Otvorite deco oci, i ucite strane jezike, moze vam valjati. Srpski nije vise fora.

Julius

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaze da nece da ratuje. U istoriji smo nekoliko puta gubili i vratili Kosovo",- izjavio je potpredsednik Vlade i ministar policije Srbije, lider Socijalisticke partije Srbije, bivi najblizi saradnik diktatora Slobodana Milosevica. Ove izjave dao je danas u emisiji B=92 "Hocu da znam", a ponovio je i u razgovoru sa novinarima nakon obilaska Industrije motora u Rakovici.
Udaradnje u ratne bubnjeve i huskanje ratom, Dacic pokazao svoje pravo lice, u pokusaju okretanja politike sukoba iz zadnje decenije proslog veka, kada je njegova Partija bila na vlasti i izazvala krvave ratove i raspad Jugoslavije. I tada je Dacic bio na vrhu politickog rukovodstva tadasnje i sadanje SPS-a!
Da li je ratno huskanje neka SPS-vrednost za integraciju u Evropsku uniju, to ostaje da ocene drugi.
Miroljubivu politiku "Preokret" koju su pokrenuli Cedo Jovanovic i Vuk Draskovic sa ogromnim brojem istaknutih licnosti, Dacic kao deo vlasti preokrenuo u ratno huskanje.
Svoju izjavu "obrazlozio" ravnotezom straha, mada niko drugi nije pretio ratom, a ni ovoj Dacicevoj pretnji niko se ne boji vise.
Srecom, primecujem da najveci broj autora komentara osudju tu izjavu i suludu ideju o ratu. Ali, indikativno je kako "miroljubivi evropejac" Boris Tadic nije reagovao na tako opasnu izjavu svog koalicionog partnera! Ostavlja sumnju da je Dacic tu izjavu dao po direktivi, kao ravnotezu Tadicevih izjava "da Srbija nece ratovati". Mozda je to ravnotezenje izjava deo sporazuma ove dvojice autora.
Dacic kao kadar i proslog vremena, pamti onu krilaticu: "Sa reci, na dela", ali ne verujem da preci sa reci na dela da "jos jednom pobedi NATO", kao sto je pobedio njegov bivsi sef!

žika prokić

pre 12 godina

Pročita sam sve komentare. Imam utisak da je samo njih nekoliko gledalo i "slušalo" jutrošnju emisiju. Da je tako, ne bi bilo ovoliko nesuvislih komentara.Niko nije jutros postavljao pitanje rata, ponajmanje Dačić ( nisam član SPS,već samo volim istinu). Ne vidim razloga izlivu ovolike "patriotske" ljubavi prema Srbiji. Zamolio bih sve komentatore osim nekih koji su gledali i razumeli emisiju da zamole čike i lepe tete sa B 92 da vam je repriziraju, i to usporeno, da bi po neki mogli da je lepo pogledaju i razumeju pa onda da komentarišu, a ne da komentarišu komentare koje je već neko iskomentarisao, samo njemu poznato na ovaj način kako je ovaj "kalabaluk" i počeo ... Ljudi počnite već jednom da mislite svojom glavom...

kolica

pre 12 godina

Povratak fasizma u Srbiju punom parom! Ali smanjices se Dacicu. Ako te ne bude u koaliciji buduce vlade izgubljen si. Ako te bude, za par meseci ces pricati drugu, antifasisticku, pricu.

Pobesneli max

pre 12 godina

Protiv ovakve izjave Dacica moze da ime nesto samo neko ko je politicki angazovan pa po zadatku mora da pljuje. Ovo je jedna obicna izjava koju bi trebao da deli svaki gradjanin ove zemlje. Iza ovakve izjave moze da stane svako i u bilo kojoj zemlji.

mama

pre 12 godina

Vidim, ovde se javljaju i neke "Amazonke" (za neverovati), sa ratnim poklicima! Ako se osecate spremne i sposobne za rat, kao "pravi" muskarci, samo napred, puske na ramena, a povedite i svoje mame a i cerke ako ih imate. Superiska, blago nama!

iq=0

pre 12 godina

A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.
(Lidija, 23. novembar 2011 15:25)

Ja, kao i svako normalan, bezi od rata (ako uopste mozes da zamislis sta je to), i nemam problem da zivim sa sobom. Naprotiv, vi imate. E kad si za rat, lepo pusku u ruke i na kosovo pa ako se vratis, pitacu te da ponovis tvoj komentar.

bezimena

pre 12 godina

A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.
(Lidija, 23. novembar 2011 15:25)

Ovaj komentar kao da je pisala Azra, koljačica optužena za niz ratnih zločina, koja čeka izručenje iz USA u BIH! Samo takvi idioti priželjkuju rat!

Svaki NORMALAN ČOVEK se plaši RATA, na 1. mestu (na 2. je bolest), a oni koji su ga preživeli, ili u njemu nekog svog izgubili, JOŠ VIŠE!

Svaki NORMALAN ČOVEK odlično razlikuje osvajački od odbrambenog rata i sklanja od prvog, dok u drugi ide bez da ga iko zove!

6.oktobar

pre 12 godina

Ovom krvoloku nije dosta nesrece koju su on i njegova stranka proizvele na ovim prostorima.Ako se sprema za rat,onda neka priprema sebe i svog sina,pa neka se bore za nebesku Srbiju.Nama,koji smo na zemlji ovakve spodobe ugrozavaju zivote kao i buducnost nasih potomaka..Ne treba mi da se selimo,potrebno je da zlikovce posaljemo u njihov Sibir,za bolje nisu.

Dragana10

pre 12 godina

...i sada nas vi ucite sta i kako bi trebalo reci, pa vi najbolje znate kako to funkcionise iz iskustva ,jedno pricate a stvarnost je nesto sasvim drugo, i molim vas pazite sta uporedjujete, kosovo je deo srbije kosovo se i sad granici sa srbijom, i kako mozete to da uporedjujete sa sarajevom i instambulom...

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Poceli smo da se bavimo i statikom."Ravnoteza straha".Da je neko odgovarao za ubistvo Stambolica,Curulije i Djindjica ne bi bio u polozaju da prica o ravnotezi.Sudeci po svemu je upotrebljena jedna tupa sablja u nekoj akciji inace ne bi se govorilo o ravnotezi.Pa kada se ne cuje "nikada" presednik vlade Cvetkovic onda dobije prostor njegov zamenik.

Lidija

pre 12 godina

"Nije kukavica čovek koga nosi nesavladiv vir velike reke, nego onaj koji – iako ima snage da se spasi – to ne iskoristi."

Citam vase komentare i samo mogu da izvucem zakljucak da ste toliko sebicni i da ste tolike kukavice. Sta ste se uplasili uopste niste shvatili sta je rekao uopste nije rekao da ce Srbija ratovati. Da li je moguce da ne shvatate poentu, Dacic nije neko koga ja mnogo postujem, ali kad bi ovo sto govori stvarno mislio bilo bi dobro, na zalost sve je to predizborna kampanja. A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Dačiću, ja znam da Srbi na Kosovu zive u strahu zbog svega sto su pocinili ili doziveli u poslom ratu a ti si im dodatno povecao strah najavom novog rata protiv Republike Kosova, koju ni ti ni tvoja partija ni tvoja drzava ne priznajete nego je tretirate kao integralni, neodvojivi deo Srbije ili idete tako daleko da tvrdite Kosovo je Srbija, a sada prizivate rat ili se mozda spremate za rat protiv Republike Kosova, ili po vama Srbije jer je opet po vama Kosovo Srbija, srce Srbije , Kolevka Srbije...sta sve jos. A vi biste da ratujete protiv vaseg dela, da ubijate vase srce i da unistite po ko zna koji put vasu kolevku. Srecom tu je Hashim Thaqi sa 2. miliona Albanaca pa necete ni smeti da pomislite na to. A od straha se necete izleciti dok ste zivi. Sami ste krivi.

samo izvoli Dacicu

pre 12 godina

Imas svu podrsku od mene da ides da ratujes Dacicu, ti i clanovi tvoje stranke, i clanovi i simpatizeri ostalih patriotskih stranaka, svi lepo da uzmete puske i da idete da ratujete. Naravno bez mene, ja cu te vase ratove da gledam sa televizije i da vam dam svu moralnu podrsku koja vam je potrebna. Znaci, slobodno pocnite da ratujete sa kime god hocete, al nemojte da terate nas, koji vase ratove smatramo besmislenim, da idemo da vodimo te ratove umesto vas, i da snosimo posledice ti vasih unapred izgubljenih ratova.

Baki

pre 12 godina

Neko je rano krenuo na Predizbornu Kampanju. Pozvati na rat Danas to je igra za Decu. Ne verujem da Srpski Narod zeli rat. A oni koji zele rat, neka kupuju Playstacion i neka ratuju u Videoigrama. Kosovo je sada Medunarodno priznata Drzava. Ovu Drzavu nije vazno za Albance, da li ce da prizna Srbija, nego je vazno za Srbe koji zive na Kosovu. Sto pre Srbija bude priznala Kosovsku Drzavu pre ce se resavati svi problemi za Srbe na Kosovu. A tada Srbi sa Kosova ce imati bolju perspektivu za sivot nego Srbi u Drzavu Sbije.
Baki

Damir

pre 12 godina

Dačić je u emisiji 'Hoću da znam' B92 rekao da se ne sme to govoriti zbog toga što je potrebna "ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu.

Nakon ove izjave u roku od 24 sata diljem svijeta su održane sjednice i doneseni zaključci ,NATO i EULEKS da se pod hitno povuku sa Kosova,sve zemlje koje su priznale Kosovo da povuku priznanje,Instalirati Srpsku vojsku i policiju na teritorij cijelog Kosova,Naredit Kosovskim gradjanima da kupe cvijeće i dočekaju srpske oslobodioce u centru Prištine,9 prosinca Srbiju primiti u EU i odmah postaviti za predsjedavajuću državu EU,trojni sastanak na Jalti na kojom će sudjelovati Dačić Obama i Putin,da Hrvatska i Slovenija ustupe dio svog teritorija za Srpske ratne baze i luke,Dačića postaviti za generalnog sekretara UN-a a sjedište istog premjestit u Beograd.Ovo sve navedeno mora se izvršiti u roku 48 sati zaključak je svih relevantih svijetskih čelnika.

kosmajac sale

pre 12 godina

Ivice uzmi lepo pusku zajedno sa Tadicem,Kostunicom,Tomom,Veljom,Cedom i ostalom bratijom pa lepo na Kosovo ratujte ,branite ga .Sacuvejte srce Srbije.Koja demagogija Ivice,deluje nadrealno.

guri

pre 12 godina

Dacicu, vise straha si ulivao srbima nego albancima sa ovim vasom ludom idejom da se ponovo ratuje, ali citajuci komentare vidim da narod u Srbiji nije vise "glup" da vas podrzi kao sto su podrzili tvog sefa

p.s Dacicu pre no sto krenes na Kosovo, ne zaboravi Bondstil i 2 mil. albanca

makica

pre 12 godina

(Zeka, 23. novembar 2011 13:28)

Zeko, sto neko rece dole - dobrodosao u godinu 2011. I ti i svi vi koji niste zakoracili iz 14og veka. Za takve nabildovane koji bi u bus da se naguraju i premlate zgoljavka, postoje organi reda koji sprecavaju i kaznjavaju. To se zove civilizacija (izguglaj).

SnezanaBg

pre 12 godina

Hvala bogu da je neko skupio hrabrosti da kaze istinu, svidela se ona vuku, borisu , cedi ili konzulima amerike , nemacke i slicnima. Svi znamo da se Kosovo, moze vratiti jedino ratom (pod pretpostavkom da ga zelimo nazad)..jer mirnim putem teritoriju niko nije, a i nece vratit. Jedini je problem, sto su gospoda iz DS-a, tadic, sule i ostali svesno unistili vojsku, pa sad ne bi mogli ni sa navijackim grupama da ratujemo a kamoli sa narko mafijom. Sve u svemu...doci ce Decembar, 9ti !
Uzdravlje

Goran

pre 12 godina

Pred izbore DS/SPS se ulaguju nacionalistima, a naprednjaci eurofilima. Sve samo da se izboksuje sto vise glasova za fotelje. Ali ja uopste njih ne krivim, oni samo pricaju ono sto publika zeli da cuje. Ljudi koji bi ponudili realnost nemaju nikakve sanse u Srbiji. Zato nemojte da krivite politicare - oni su samo ogledalo srpskog naroda.

mill

pre 12 godina

Pitanje je da li bi mogli ako bi smijeli. Vremena nema puno jer ce se Kosovo, u blizoj buducnosti, vjerojatno prikljuciti Albaniji koja je clanica NATO saveza pa ce onda biti puno teze vodit Rat.

Remak

pre 12 godina

Dacica bih pitao samo da li on to sprema javno mnjenje za nove sukobe. Srbija je dosta ratovala i kosovo treba da vreti pregovorima i odlucnom politikom, a ratovima i zastrasivanjem. I ukoliko bi povela rat za kosovo nebi ratovala protiv "drzave kosovo" vec protiv najjvecih sila koje su priznale njenu nezavisnost, tako da ova ideja o zastrasivanju je i vise nego suluda i samo sakupljanje jeftinih politickih poena

M012Z

pre 12 godina

Mislim da je Daciceva partija dosta ratova i zemlje izgubila. Ovu njegovu izjavu ne treba bukvalno shvatati. Ipak je on politicar koji mora nesto da prica ali nema mesta ovakvim pokusajima hvatanja glasaca preko nacionalne svesti. Opasan je to put kojim se ne sme kretati.

Aca

pre 12 godina

Ma vazi gospodine ministre, dobices i moju pusku da nosis. Za vas ce biti najveca kazna kad bude 10% nevazecih glasackih listica na izborima!

Zhegra99

pre 12 godina

Jeli bre Dacicu! Skim hoces da ratujes? Opameti se malo mali Slobo, nije vise 99 god. kad smo morali da ulazimo u rat protiv tvoje zlocinacke Policije, a niti smo imali oruzje. Dacicu nije vise ona stara pesma!
IZVOLITE mali SLOBO, mi smo spremni , samo uzmi tvoju decu i budi na celu.
Dacicu ! sedi i suti.

DeSoke

pre 12 godina

jedini pametan i iskren covek , bez dlake na jeziku, jednom reciju jedini politicar kome verujem u ono sto kaze
(Nikola, 23. novembar 2011 12:26)

...konjtam nesto, bio si ultra sarkastican, zar ne? O.o

Lončar

pre 12 godina

kada čujem Dačića da priča svakojake gluposti,prosto zaželim da se posle izbora napravi mkoalicija DS i SNS a dačić da ispadne iz vlasti i da ga ne gledam više u svojstvu ministra.neverovatno on bi ratovao,ali sa tudjom decom.ratovao bi do poslednje tudje kapi krvi.

Aristotel

pre 12 godina

@Dejan
Koje moje (nase) "ja"? O cemu ti to govoris, pobogu, covece?
Prvi i jedini put sam na Kosovu bio sa ekskurzijom davne 1978 ili 1979. Osecao sam se krajnje neprijatno i u Prizrenu, i u Pristini, i u hotelu gde smo spavali. Jos onda se osecalo da nam nije mesto tamo.
Plus, Kosovo ces da trazis da ga vrate svi oni koji su prodali zemlju i kuce i uselili se u ostali deo Srbije. Ogroman deo njih su sada biznismeni sa lancima zlatara, pekara, poslasticara, poseduju po vise stanova za iznajmljivanje u Bgd, Kg, NS, Ni, itd. Retki su oni koji nisu te pare pretvorili u zavidno bogatstvo.
Vremena se menjaju, dani prolaze, zivot tece. Sve dok takvi kao vi zadrzavate u sebi tu neprotocnu baru zvanu Kosovo (a znamo da je svaka stajaca voda potencijalni zagadjivac prirode), nama nema spasa!
Preko glave mi je vise od takvih kao vas koji prete svima koji ne misle isto. 90-te su odavno prosle, shvatite to.

Molim?

pre 12 godina

Jedini kontekst u kom eventualno rec rat sme da se pomene je rat pod Jorgan planinom za nove bebe. Ne bih da ponovo bezim iz zemlje kao devedesetih i gade mi se dobrovoljni davaoci tudje krvi. Onaj ko kod nas u politici upotrebi rec rat i ravnoteza straha treba da menja zanimanje i da ide ... da se izreaguje... Nase istorijsko iskustvo poslednjih dvadeset godina treba da nam bude upozorenje da se nekim stvarima ne igra i da ne smemo i ne mozemo da zveckamo nicim sem kasikama i da se svima izvinimo i pocnemo da ozbiljno radimo, kako ne bi bili na kesi onima protiv kojih bi neko da ratuje. Zajmimo na sve cetiri strane sveta, molimo investitore da dodju, dajemo svakojake olaksice da privucemo investitore i zaposlimo narod i onda jedna ovakva izjava moze da oduva mukotrpan decenijski rad na unapredjenju odnosa u regionu i privredni oporavak i stabilnost zemlje. STABILNOST I IZVESNOST I PREDVIDIVOST I INVESTICIJE I RAZDUZIVANJE I BEBE SU PRIORITETI!!! Ko nije u stanju glavom da resava probleme nema sta da trazi u politici.

c c c

pre 12 godina

(Aleksandar Stanković, 23. novembar 2011 12:19)

A kada je taj deo naroda bio solidaran sa nama? Kada je prodao sve dole? Ili sad kad trazi da ratujemo za to sto je prodao, ne bi li imali i pare i to sto su prodali? Ili tad kad je pored nas gladnih i ocajnih, primao dve plate, od kojih svaka trostruko veca od nase prosecne? Ili sad kad nas sputava da se uhvatimo za poslednju slamku zarad nase bolje buducnosti?

blebetalo

pre 12 godina

Vas MUP-ovac se izgleda malo zaigrao,pa on koda je ministar svega u Srbiji!
A ovo sa "ravnoteza straha" je u najmanju ruku morbidno i glupo!Valjda je negdje cuo,procitao tu sintagmu,svidila mu se pa je morao izlanuti - tek tolko da ne ostane u njemu!
Znam da idu izbori ali sto je previse,previse je.

eh

pre 12 godina

Ravnoteža straha zbog bezbednosti u regionu? Šta je ovaj umislio da je Rus...ili...Amerikanac?

Jel Dačiću ti i KOJA vojska ćete održavati ravnotežu straha?
Ti i KOJA ekonomija će to financirati?

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

Takvom pricom kakvu sad Dacic prica je Kosovo i izgubljeno.
Sada je samo pitanje da li ce Srbi koji jos uvek tamo zive smoci snage da ociste politicare i sluzbe iz Srbije i na taj nacin povrate sansu za opstanak. U protivnom, videli smo vec kuda to vodi.

Zeka

pre 12 godina

Kako kaze poslovica: "Ako hoces mir, spremaj se za rat!"

Ljudi, prelistajte istorijske udžbenike i imajte na umu da čovek nije ni malko evoluirao od Herodota na ovamo, evoluirala je tehologija.
Resursa je malo, ljudi na planeti sve više. Jednog dana će nam nevolja zakucati na vrata, pa će biti kasno da se nešto učini.

Ne pripadam ratnohuškačkoj grupaciji, i smatram da kada bi svi bili ljudi (i sa naše i sa druge strane granice)lako bi se dogovorili. Ovako...

Primer: Ko će pre u gužvi u autobusu GSP-a da dobije ćušku, neki baja koji ide u teretanu i svojim fizičkim osobinama ostavlja utisak da se sa njim ne treba kačiti ili neki trapavi žgoljavko koji je pogodan za iskaljivanje neopravdanog besa?

Mi smo našu vojsku gotovo raspustili tj.zatvorili smo teretanu).

Moraćemo mi sami da uvedemo red u našoj državi (što će biti veoma teško jer ovo nije tranzicija već način života) pa ćemo biti respektovani i od strane drugih voleli li nas ili ne.

Tatjana Boljanovic

pre 12 godina

Kako ga samo jezik ne zaboli od silnog lupetanja?Ako mu je do ratovanja neka samo izvoli,siroko mu polje,pa da vidimo kakav je junak "nas dragi ministar Dacic".Dosta bre vise vaseg ludila!!!

Veljko

pre 12 godina

Ma podrška Dačiću! Nekada sam verovao da evropa nema alternativu ali tek sada sam sasvim siguran da samo Srbija nema alternativu! Ko ne veruje da se istorija okreće i kao bumerang vraća grdno greši. Pre ili kasnije za Kosovo i Metohiju moraćemo u rat. Jedino me brine sa čime i ko će to ići da brani Srbiju i njene interese ako se zna da je sadašnji ministar uništio vojsku po svim mogućim pitanjima!

Jelena S.

pre 12 godina

Ako su fizički napadi na Srbe na Kosovu "isto što i napadi na Beograd", ne razumem kako je moguće da te ,,napade,, ne doživljavate onako kako ih osećaju Srbi na Kosovu? Da je vama koža u pitanju i goli život pitala bih se da li biste radili ono što radite sada!

deNiro

pre 12 godina

Sta je sa Galenikom ministre unutrasnjih poslova?Tvoji kadrovi su ojadili fabriku.Gde je smenjeni direktor?Zasto se ne pokrecu istrazne radnje i podnose krivicne prijave.Sad pred izbore si se setio da dizes nacionalnu retoriku.Pa pitaj kolegu Shuleta i ortaka s'basketa zasto su izjavljivali da Srbija NIKADA nece ratovati.

Ivan-KG

pre 12 godina

Dobro ljudi, a gde je on ovde rekao da ce ratovati za Kosovo? On je samo rekao da se recenice "Ne mozemo bez EU" i "Necemo ratovati" poprilicno politicki amaterske. Tako Tadic bez veze poziva da nas uslovljavaju i drndaju zbog EU, a "necemo ratovati" nije izgovorio nijedan predsednik. Cak ni vasi vrednosni miljenici Obame, Sarkozijevi, Merkeli, i sl koji po celom svetu vode pljackaske ratove! Naravno da ne treba ratovati, ali sa "necemo" se slabi pozicija, koju su Albanci izborili pretnjom i strahom da ce praviti probleme - pa vi razmislite koliko je Tadic(i nealternativci njegovi) slab polikant.

esb

pre 12 godina

Srbija me neodoljivo podseca na Crnog viteza iz "Monti Pajton i Sveti gral". Nece da pusti Artura kroz sumu, izaziva ga na dvoboj. Artur mu odsece ruku, ali ovaj se ponasa kao da je i dalje nadmocan i ne odustaje. Ostane i bez druge ruke, pa bez noge, pa bez druge noge, i uvek isto, ne kapira da je slabiji i arogantno ga vredja i izaziva i dalje. Artur ga na kraju ostavi tako iskasapljenog i nepokretnog u travi i krene dalje, a ovaj mu dobaci: "Chicken"!

Sale

pre 12 godina

@ Владимир
Koji ustav to gazimo - Kostunjavi ustav za koji niko nije glasao. Molim vas lepo postedite nas vise Kosova.
Dajte narodu da glasa - ko hoce u rat za Kosovo a ko hoce da lepo kaze Kosovu dovidjenja. To je demokratija a ne smaranje naroda decenijama. Dosta je bre vise

posteno

pre 12 godina

A sad svi vi sto cete da bojkotujete izbore, i sto mislite da cete te time nesto uraditi, pogledajte kako ce da izgleda zivot kad vam ga ovi sto hoce da glasaju izaberu. Dacic je ocigledan primer koliko nasi politicari drze do misljenja gradjana, koliko su sposobni da se potresu njihovim zadovoljstvom, i sta rade kad dodju na vlast.
Mozda je ipak bolje preuzeti odgovornost za svoju buducnost?
Poz.

blize se izbori

pre 12 godina

Kada jedna osoba preti drugoj osobi praznom puskom, pretnja ima smisla jedino kad druga osoba ne zna da li je puska prazna. Ako druga osoba zna da je puska prazna, onda je pretnja besmislena. Svi ovde na Balkanu znaju da je danas srpska puska prazna.
Dacic se iz dana u dan takmici sa samim sobom u tome da da sto gluplju izjavu. Blize se izbori, treba nahraniti nacionalisticko biracko telo sa takvim izjavama. A posle izbora, ovo ce vam biti najevropejac.
Inace da ne pominjemo katastrofalan rad njegovog ministarstva, nadam se da ce i to doci na dnevni red. To je mnogo bitnije od ovakvih izjava, koje sluze da se predje cenzus.

Aleksandar

pre 12 godina

Najbolje bi bilo po gradjane Srbije da izadju na izbore i da poniste svoj glasacki listic. Pa onda da vidimo ko ce sa kim da pravi koalicije kad ne budu imali dovoljno ni za cenzus.
I nemojte da Vas plase raznorazni kvazi profesori prava i slicno koji Vam govore da "nije lepo" ponistiti glasacki list.
Ne zagovaram apstinenciju od glasanja ali iskreno svi ovi od ponudjenih su vec bili u vlasti, pokazali su svoju "sposobnost" i vreme je da narod kaze "Dosta je!". Savrseno legitimno je izaci i ponistiti svoj glasacki listic.

MIKI

pre 12 godina

1. kosovo je izgubljeno jako davno.
2. srpske vojske se niko ne boji (pogotovo ne nato)
3. srpska vojska je dozivela katastrofalan poraz od strane nato 1999.

neki se pitaju sta ce nam vojska ako predsednik kaze da srbija nece ratovati - ja vam kazem: vojska nam ne treba. najveca smo sprdnja u evropi.
kad ce se zavrsiti ova farsa sa kosovom? kad ce vrh drzave priznati da vise nemamo veze sa istim?
gadi mi se ceo politicki vrh i ljudi koji hoce jos malo da ratuju (po mogucstvu iz fotelje).

Kozmo

pre 12 godina

Manjak svih politickih partija je to sto ih vode glupavi ljudi,ali nezgodno je sto ih partija ne moze da amputira iz svojih redova.Ima pametnih,dobrih strucnjaka, ali su oni retkost i gotovo javnosti nepoznati

Dejan

pre 12 godina

Ja ne mogu da pdnesem ovog politicara. Ali takodje ne mogu da shvatim narod koji ne zeli da brani svoje teritorije. verujem da bi ste tako olako prepustili svoje pragove i u beogradu, subotici ili nisu. Vi onda nemate svoje ja.

Lena

pre 12 godina

Ali takodje ne mogu da shvatim narod koji ne zeli da brani svoje teritorije. verujem da bi ste tako olako prepustili svoje pragove i u beogradu, subotici ili nisu. Vi onda nemate svoje ja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 23. novembar 2011 12:13)

To nije NASA teritorija. Tu teritoriju su srbi sa kosova prodali. Mi ne bismo prodali pragove u beogradu, vojvodini ili sumadiji, kao sto su to radili oni. A sada bi isti oni da salju nasu decu u rat da im povrate ono sto su prodali, pa da mogu da prodaju opet, a nasoj deci koja se vrate, da oduzmu sve ovde, budu im direktori, i uzivaju u centru beograda... Uostalom, koga briga vise za kosovo, hocemo normalan zivot i posao, dokle vise da se srbija vrti oko kosova??? od kako postoji problem joj pravi isto kosovo.

Hahaha

pre 12 godina

@Dejan
Ja nikada nisam video kosovo, niti ga je video niko u mom okruzenju. Tako da Kosovo nikako ne moze da bude moje "ja"... Ako je tvoje "ja" parce teritorije, ne znam sta da ti kazem - srecno u zivotu

Adem

pre 12 godina

Stalno sam mislio da ovakve izjave dolaze radi dobijanje vise glasa sada sam potpuno siguran za ovakve izjave krivi doktori u serbiju oni treba ih kontrolisati svaki dani dal su sposobni na takve izjave, ako nisu da i sale malo na odmor na kopaoniku jersu veoma umorni pa od stresa ne znaju podpunu definiciju sta znaci ta izjava.

ko, jel ja?

pre 12 godina

Ravnoteza straha? Ko li ovim ljudima sastavlja te izjave, mora da se opasno dobro zabavljaju

Pa u ovoj prici se niko nikoga ne boji- NATO se ne boji nas zato sto nemaju cega da se boje, a mi se ne bojimo njih jer smo budale.

SAŠA

pre 12 godina

Dakle zaista ljudskom bezobrazluku nema kraja.Slobodanov potrčko i novopečeni demokrata,huška i zvecka oruzijem,koje neće zaduziti njegova deca i on,već naravno sirotinja,a on će ratovati po Beogradskim klubovima , sa plavušama i crnkama.

Goran

pre 12 godina

Ovde sam se vise puta obracao Borisu Tadicu da zaustavi ovu grupu neodgovornih i veoma opasnih, maskiranih neljudi poput Mrkonjica, Dacica, Bajatovica, Crvenkape Slavice i svih ostalih maskiranih zlotvora iz SPS. Dacicu, ne uzimaj vise rec RAT u usta i ne pljuj po zrtvama koje je podneo SPO i svi mi koji nismo clanovi nijedne stranke ali smo zestoko trpeli i trpimo sanjajuci drugaciju Srbiju od Daciceve!!!

Aleksandar Stanković

pre 12 godina

Nema ravnoteže straha zato što je jasno da bi Albanci ovog momenta, svi kao jedan ustali u odbranu nazovi svoje, tzv. države, a da bi se u isto vreme 98% Srba razbežalo, pa kud koji...

Nisam siguran ni da bi generali sadašnje srpske vojske (ako ona uopšte još postoji), bezrezervno branili Srbiju. Jasno je da bi s pravom strahovali od nekog novog Haga, gde bi ih Srbija izručila.

Zbog toga Dačiću, definitivno treba da priznate Kosovo. Po komentarima ovde se da videti da Srbija evidentno i na žalost nema za koga i zbog koga da se bori za svoju teritoriju. Mi smo jedan tako reći proklet narod koji je u istoriji često išao stranputicom, a to nas je veoma skupo kostalo. Srljali smo u Kraljevinu Srba Hrvata i Slovenaca, pa smo rušili svoju Kraljevinu, srljali u komunizam, da bi drugima stvorili drzave, a od delova srpskog naroda nacije. Ne retko nismo umeli da prepoznamo pravi i dugoročni interes nacije i drzave. Ono što su neke generacije stvarale, neke naredne su olako proćerdavale. Taj trend se nastavlja srljanjem po svaku cenu u EU. Niko ovde više nije spreman ni na minimalno trpljenje, ni na mrvicu solidarnosti sa delom svog naroda, a zarad dobra cele nacije, a nacije koje na to nisu spremne, polako i definitivno odlaze u istoriju.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Gospodin Dačić je potpuno u pravu !
NATO npr. NIKADA nije rekao da nece ponovo RAZLEPITI Srbiju ako se ne "opasulji" i ne "sabere" na vreme !

Ivica Miladinovic

pre 12 godina

Voleo bih da nam mali sloba objasni kretensku sintagmu "ravnoteža straha" - da li toznači da svi treba da se plašimo rata kako bi postojala nekakva ravnoteža??? u normalnoj zemlji bi zbog ovakvih izjava svaki suludi ministar završio u zatvoru zbog podsticanja mržnje i ratnohuškačkog govora, kod nas će bivši portparol diktatora za ovu nebulozno-skandaloznu, manijakalnu izjavu samo pobrati ovacije i koji glas više na predstojećim ne-izborima. odvratno.

Citalac

pre 12 godina

Slusam i gledam politicare i pomislih kako je za vreme drugog svetskog rata komunisticka vrhuska bila u ilegali, pa se ponadah da moze da se ponovi , NE RAT, NARAVNO, NEGO DA OVAKVI OVI POLITICKI NAUCNICI ( kao doticni ) PREDJU U ILEGALU I DA IH NE GLEDAMO I SLUSAMO VISE

М. Н. Лазар

pre 12 godina

Овај, Ивица кофер Дачић доста неповезано прича.
Ил' се учврстио у власти , па му се може - ил' му је фрка за настављање власти.

Milko

pre 12 godina

"zbog toga što je potrebna "ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu."

Porparol "veselih devedesetih" ponovo u akciji.
Srbijo tugo.

Novak

pre 12 godina

Mogli bi ratovati samo kad bi bili sila, i mogli bi plasiti nekoga kad bi bili sila. A ocigledno da nam je vojska jadna, i da bi jedino mogli biti jaki kad bi imali nuklearku, ili da nas rusi naoruzaju sa najmodernijim oruzjem pa da se sudare nato i rusija u Srbiji i da izbije 3ci svetski ...

naravno fantaziram ..

glasac

pre 12 godina

Alo Tadicu jel cujes sta prica tvoj koalicioni partner koga si rehaabilitovao i doveo na vlast? Ali Bogu hvala pa idu izbori, tamo cemo ti i ja da se razracunamo...

Vladan

pre 12 godina

E ljudi moji, tako to biva kad se odgvorni za rat iz ’99-te nisu propisno kaznili, nego su prosli ko da su izgubili fudbalsku utakmicu petlica u lokalnom naselju, a ne rat sa NATO-m, najvecom vojnom silom ovog sveta!!!

Da samo podsetim o par hiljada ubijenih ljudi na nasoj strani, o unistenoj infrastrukturi vrednosti u desetinama milijardi dolara...i da, najglavnije, zapraseni smo desetinama tona OSIROMASENOG URANIJUMA (OU), radioaktivne posasti koja je dokazani izazivac niza najstrasnijih bolsescina danasnjice sa smrtnim ishodom (raznih kancera i leukemija)!!!
Sam Bog zna, ali i aktuelna vlast zna podosta, koliko je stotina hiljada ljudi vec pomrlo od ovog genocidnog dodatka ljudskoj zivotnoj sredini, a koliko ce nas tek stotina hiljada pomreti pokazace decenije koje dolaze...jer on se raspada uzasno polako, to traje stotinama miliona godina dok ne postane bezopasan, a jako brzo prodire u ekosistem i ulazi u lance ishrane!!! Zato sada svaki stanovnik Srbije igra svojevrsni Ruski rulet sa OU uzdajuci se u licnu srecu, ako vec ne u pamet onih koji su nas infantilnom politikom gurnuli u tu suludi i unapred izgubljenu ratnu avanturu!!!

Ovo nam je i poslednja opomena da vec jednom shvatimo, NEMA OPROSTA IKOME, svako mora da odgovara za ucinjeno, a posebno ako ta dela imaju teske i dugosezne posledice po zemlju i narod. Da su svi oni koji su u skupstini glasali protiv Rambujea ’99-te, odnosno za rat sa NATO-m, kao i oni politicari koji su ga prizivali, posle izgubljenog istog, bili sudjeni za njega i GENOCIDNE posledice proizasle iz istog, doticni bi danas bio na zasluzenoj dozivotnoj robiji i osim ekipi u celiji nikom drugom nebi ni mogao da prica o nekom novom ratu!!!!

Isto mora biti i za NEVIDJENU PLJACKU drustvene imovine i gradjana sprovedenu od ’88. do danas, jer ako se glavni akteri za to ne kazne ponovice se opet. Najbolji dokaz je 5. Oktobar i izostanak kazni po mnogim osnovama, a dela se, kao sto vidimo opet ponavljaju...

Douglas Bader

pre 12 godina

Kakkav car pare i magle!! Isplivace opet na talasu problema koje su on i njegova "socijalisticka" partija napravili. Ivice, glasam za tebe!!!! Jos dok sam drugi poziv, da ne cekam treci.

pedja

pre 12 godina

Ako mislis da ga branis kao sto si ga branio kada si zadnji put bio na vlasti 90-tih, molim te nemoj ni da pocinjes. Jer kako si ga odbranio imamo prilike da se uverimo svakog dana.

pisar

pre 12 godina

Dačiću sukoba ili rata neće biti,to vrlo dobro znaš.Druga je priča da bi tako nešto odgovaralo tebi i drugarima,bez obzira na ishod.Razlog je jednostavan,a to je skrivanje tragova lopovluka,tvojih i ostale ekipe.

Nikolina

pre 12 godina

Ko iskreno priča i govori nema čega da se boji. Stah se javlja samo od nepoznatog a svi politari i njihova mišljenja su dobro poznata narodu, baš kao i postupci.

Susta istina

pre 12 godina

Mislim da Srbija trenutno mora bez Kosova... Ali da ne treba da ga se odrekne zauvek..
S druge strane, hteli mi ili ne u EU cemo uci kad tad.. Jer to vise odgovara samoj EU nego nama Srbima.

Ali pre svega kod treba prvo promeniti mentalitet samog naroda.
Jer niko nama nece zivot uciniti lepsim, ako ga mi sami pre toga ne ucinimo lepsim. Dzaba ti EU ako meni i tad komsija pozeli da mi crkne krava..

Sve ostale price su samo bajke...

cvetko novak

pre 12 godina

Najlepse godine su mi propale zbog ovog ..., a on je i dalje tu..... Mi smo toliko malouman narod da nas ova Evropa nedovoljno jase.....

MRV

pre 12 godina

Ало, бре, људи, зар не видите да нас ови сви замајавају и слуђују само тако. И док нама бацају кости на које одмах запенушано кидишемо, они у Скупштини експресно усвајају законе којима ће тако да нам завуку да ћемо да се пушимо. Па, сетите се, ако Бога знате, оног чувеног контрамитинга. Док су се присталице власти и опозиције крваво макљале по београдским улицама, тог истог дана власт и опозиција су у великој љубави, идилично и једногласно, усвојиле Закон о раду којим су била збрисана многа права запослених. Ово је иста фора, само суптилнија.

ubiVate nas u pojam bre!

pre 12 godina

Trazim REFERENDUM na kome bi se gradjani izjasnili o ideji da umesto ovih stranackih lopurdi dovedemo neke Japance,Fince,Norvezane ili eventualno Nemce da nam vode drzavu jer ovo postaje neizdrzivo.Ponuditi im funkcije,dati blanko cek da ispisu koliko kostaju i da konacno nesto radimo kako treba.To bi nam u svakom slucaju bilo jeftinije i bolje od ovih "levicara","desnicara","demokrata","narodnjaka","liberala"...

Pantaagruel

pre 12 godina

Истина је да смо више пута губили Косово и враћали га, али је исто тако истина и да смо више пута губили и целу Србију (1438, 1459, 1699, 1813, 1915. и 1941). Зато треба бити мудар и опрезан, да се зло не понови.

Djuka

pre 12 godina

Dacic = Tadic

Glasali smo na prethodnim izborima za Tadica i DS a dobili smo Dacica, Bajatovica, Mrku, Palmu.

Tadic nas je tada napravio majmunima ali vise nece.

Julija

pre 12 godina

Gospodine Dačiću ajde nešto lepo da se dogovorimo. Mislim da je krajnje vreme da prestanede da širite priču o koaliciji koja nije moguća. Na taj način nećete doći do poena kod birača. I koliko ste mi bili simpatični do sada pomišljala sam da možda svoj glas posle mnogo godina dam vama. Ili vama kao čoveku za koga sam pomislila kako se menja ili koji će bar otvoreno reći da je ds zlo. Ovako izvinite me ali razočarana sam.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Daciceve izjave su nepromisljene i stetne. Njegove pretnje su bezazlene i dokaz da se nije promenio. On nema viziju ni snagu da krene napred. Zivi u iluzijama i prizeljkuje licnu slavu i bogadstvo. U panici da u sledecim izborima moze da nepovratno izgubi ovo sto je do sada stekao, zahvaljujuci medjunarodnoj zajednici koja mu je nezasluzena pruzila jos jednu priliku da u Srbiji podeli vlast sa vladajucom koalicijom i tako dokaze da je on licno i njegov SPS rascitio s prosloscu, on se ovih dana "rassrafio" i ljulja se dok ne pada drzeci se ratoborne ideologije ko pijan plota, kao da je Srbiji vazniji Dacic od EU.

Velja

pre 12 godina

Nažalost, ali tako je. Koliko god da je Kosovo i Metohija trenutno izgubljena, odreći se dela teritorije radi nešto boljeg standarda je sramotno. Narod koji je u svakom segmentu postojanja ostavio traga u svetu ( istorija, nauka, književnost,umetnost, sport, žrtve u prvom i drugom svetskom ratu), treba da prepusti svoju zemlju naciji koja ima svoju matičnu zemlju,samo zato što trenutno ima podršku u suštini jedne zemlje( Amerike).Za nekoliko godina uticaj Amerike neće više biti tako jak, a ako priznamo Kosovo, nećemo imati nikakve argumente da je vratimo pod svoje okrilje. Nisam lud, imam porodicu i nije mi do još jednog ratovanja, ali bi me bila sramota da moj narod preda deo teritorije od koje naši preci nikada nisu odustajali.

Vanja Gatić

pre 12 godina

Ministar unutrasnjih poslova sme da se bavi samo proizvodnjom mira i stabilnosti, a nikako straha i pretnji.

Sramota kakve izjave dozivljavamo u 2011. godini. Nadam se da premijer da ga upozori na neprilicno ponasanje.

Petar Leković

pre 12 godina

Da li može bar jedna generacija u ovoj maloj, jadnoj i napaćenoj Srbiji da odraste a da je neko ne otera u rat? Prvo je onaj što je zakopan ispod lipe zapretio svima da mi možda ne znamo da radimo ali znamo da se bijemo. I tako smo počeli da se bijemo redom sa svima. Prvo na lokalnom nivou sa onima iz bližeg komšiluka, od Slovenaca, preko Hrvata i Bosanaca, pa do Albanaca, a onda smo se i na globalnom nivou pobili sa celim NATO paktom. Na kraju smo dokazali da ne znamo ni da radimo a ne znamo ni da se bijemo. Sada ova reinkarnacija onog ispod lipe opet preti da ćemo ponovo da se bijemo. Dokle bre više? Hajde za promenu da naučimo malo i da radimo.

realista

pre 12 godina

koja ravnoteža straha? šta ovaj bulazni? sa druge strane nije nikakvo Kosovo, nego NATO pakt. možda je umislio da smo mi Rusija ili Kina da sa njima održavamo ravnotežu. mi treba da se okrenemo k sebi i izgradimo privredno jaku Srbiju. to je jedina pobeda koju možemo izboriti. sve ostalo su gluposti

Nenad

pre 12 godina

Zaslužujemo u ovoj državi sve najgore jer dopuštamo da nam ovakve osobe opet dovode konflikte na vrata. Zar opet da zaratimo sa celim svetom zbog ovakvih političara? Ja sam siguran da on sutra neće biti go, bos i gladan, ali za narod ta sigurnost ne važi.

Marko

pre 12 godina

Mozemo da ratujemo, ali cemo izgubiti i za jedan dan ce nam srusiti sve mostove i unazaditi ionako unazadjenu drzavu. Na Kosovu zive preko 95% Albanaca koji su i vlasnici zemlje i zele nezavisnost, pa kako bi gos'n Dacic mislio da ostvari okupaciju Kosova? Da, okupaciju, posto Kosovo odavno nije nase. Ako jeste, zasto Albanci nemaju pravo glasa na izborima?
Niti smo jaci, niti zelimo da uzalud ginemo (ja bih prvi pobegao iz drzave), niti zelimo da sejemo mrznju i da ubijamo...
Kako smo sejali, tako cemo znjeti!

Благо нама са вама

pre 12 godina

Србија може одмах и да објави рат косовским Албанцима, а не само да прети преко медија. Пошто су на целом Косову распоређене НАТО трупе, аутоматски бисмо заратили и са њима. Претпостављам да би на крају рата, за разлику од 1999, победу на РТС-у у директном обраћању преосталим грађанима Србије прогласио нови српски гувернер именован од стране команде НАТО-а.

Плашити мечку решетом није баш мудро, као ни претити празним пиштољем, посебно ако противник зна да је пиштољ празан. Ово је класичан предизборни маркетинг, али је јако лоше за Србију то што овакав човек тренутно обавља високу државну функцију, а можда ће се после следећих избора још и више питати о нашој судбини.

Rale

pre 12 godina

Dobro, bre, Ivice pa jel ti stvarno misliš da se neko, bilo ko, danas plaši Srbije?! Da li ti zaista veruješ da bi pretnja Beograda danas mogla da zabrine bilo koga?! Mislim, meni je žao što moram ovako da te obavestim, ali Srbija je danas jedna od tri najsiromašnije "države" u Evropi, potpuni raspad sistema, društvo za sprdnju! Nekad smo mi tako gledali sa visine na sve oko nas (posebno na Rumune i Albance), a danas smo na dnu. Niti nekoga zanima šta mi mislimo, niti nas se bilo ko plaši.
Prema tome, možemo mi da lupetamo o ratu do mile volje ali će se svi oko nas, da ne spominjemo EU i SAD, samo od srca nasmejati i podsetiti nas kako smo dobili po nosu ne tako davno. Sećaš se, onomad kad ste ti i Sloba pobedili NATO...

Kole Timočki

pre 12 godina

Gospon Dačić je počeo da me zabrinjava. Njegove izjave sa primesom ljudskog dostojanstva mogu podstaći ovaj narod na pokušaj zdravog razmišljanja.

Petar Karađođević

pre 12 godina

Ne treba da se plašimo da kažemo šta mislimo. Dačić je ovih dana jedan od retkih koji svakog dana govori šta narod pomišlja i surfuje po pravim talasima. Balansira ali i definiše pozicije, linije, i zone delovanja. Srbija treba da teži da postane Izrael na Balkanu.

Stevan

pre 12 godina

Samo ti Dacicu napred a ne da nam kuvas kashu koju cemo mi obicni gradjani da kusamo a ti ces iz Beograda da nas bodris... samo izvoli, ratuj, povedi i sve tvpje istomisljenike a i dobro nafatirane poslanike kojima su usta puna Kosova. Kostunica da krene obavezno jer nema receneice da izgovori a da ne pomene Kosovo. Takodje onaj njegov antievropejac Slobodan Samardzic, neka pozove sinove koji mu se pate po Evropi da zajedno ratuju za Kosovo... Sram vas bilo sve do jednog.. Narod nema normalne obroke da da deci a vi bi da nas gurnete u jos veci ponor.

Nenad

pre 12 godina

Rat? Nismo nista naucili iz 20. veka, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva?

Dacicu, da li mislis da je Kosovo prazna livada? Evo, zamislimo situaciju da svetske sile sutra odluce da Kosovo pripada Srbiji. Da li postoji bilo kakav realan plan kako integrisati 2 miliona Albanaca u Srbiju? One ne zele da zive u Srbiji, a i vecina Srba ne zeli da zivi sa Albancima. Pa oni su predmet sprdnje u Beogradu (nazalost). Mi realno ne zelimo Albance kao nase gradjane, lekare, policajce, vojnike, ministre, poreznike, apotekare... Mi samo pricamo o teritoriji; za nas je Kosovo livada naseljena Srbima i posuta srednjovekovnim manastirima. Nas stanovnistvo Kosova (ako nije Srpsko) uopste ne zanima.

Priznajte Kosovo i pustite normalne ljude u Srbiji i na Kosovu da zive u miru. Zemlja se brani radom, znanjem, naukom, smehom, sportom... MIROM. Ratom se samo unistava i ubija. Imali smo Kosovo skoro ceo 20. vek. I sta smo uradili? Zasto je Kosovo bilo i ostalo najnerazvijeni deo Srbije? Nista niste dali ljudima sa Kosova (bilo Srbima ili Albancima) osim jeftinog nacionalizma i praznih obecanja.

Hahaha

pre 12 godina

Kako da nece opet da ginu nasa deca, zarad kosova, i zarad finansijskih interesa vas i podzemlja. Nismo mi Srbi vise glupi. Sad gledamo sebe. Tvojoj deci puske na ledja, pa zajedno sa njima pravac na kosovo da se suprotstavis NATO-u.

Voja S.

pre 12 godina

Ja ponekad komentare ovde ne razumem…covek (Dacic) prica samo istinu! Mislim da nema nijedna drzava na svetu koja bi se odrekla svoje teritorije koja je ilegalno "otcepljena"…a mi kao srbi trebamo da se odreknemo i da gledamo smak sprskog naroda na teritoriji KIM to nije prihvatljivo! Dacici nije lud i znamo svi da nece doci do situacije da se opet ratuje... ali ako iz pocetka izjavljujes posiciju da bilo u kojem slucaje neces da se boris za svoju zemlju onda neznam sta vi ljudi ocekujete ?! Ekonomska kriza je sve blize i blize a Evropa kao Evropa i ljudi koji zive u Uniji i njeni politicari sigurno necu zeliti da se oped zarati u KIM pogotovu pocim se priblizava rat protiv Irana a i Sirija je veliki pakao...znaci ako se nesto moze da pobedi u vezi sa Kosovom onda naravno u ovom trenutku i treba spoljna politika koja cvrsto utemelji srpsku poziciju da u svakom slucaju ce uvek biti opcija da se borimo za nasu svetu zemlju iako znamo svi da nece da se ponovi 1999

vesna

pre 12 godina

Sram te bilo, Dacicu, ti ces nekom da pretis novim ratom i da nas, gradjane Srbije, i dalje drzis kao taoce propale Miloseviceve politike. MOZDA pocnem da slusam sta govoris tek kad budes rekao da je i napad na Roma, homoseksualca ili stranca u Srbiji takodje napad na Beograd, a ne samo napad na Srbe.

"бивши удбаш"

pre 12 godina

Реторика деведесетих или поновно лудило ?!

Фалило је да се ово каже на Газиместану !И да се додају речи "ментора" о унутрашњем и спољашњем непријатељу и три прста па јуриш ...до ТОКИЈА !!

Spiridon

pre 12 godina

DS je napravio koaliciju sa SPS-om i pljunuo u lice svima koji su se protiv milosevica i dacica godinama borili.
ono sto srpskim politicarima nikada necu oprostiti je to sto nikada nisu doneli zakon o lustraciji i time u istoriju poslali sve ove politicke aveti iz devedesetih.
iskreno sam zgrozen...

Milance

pre 12 godina

Pa naravno da je to tacno sto pricate. Ali recite to BT... "da ne lupa ko maksim po diviziji".
Njegove izjave da Srbije naece ratovati je ohrabrila one koji su krenulu puskom po Srbima ....

Bogi

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić."

Dobro Dacicu, i sad Albanci na to kazu "Samo izvolite, spremni smo". I sta sad?

Izaslanik

pre 12 godina

Ljudi, ovo je smisljeno u Tadicevom kabinetu samo je Dacic rekao u javnosti. Hoce socijalisti da se ogrebu za svaki dio kolaca a Tadic im je obecao vlast.

anaksimaneta

pre 12 godina

Pa niste valjda zaboravili da je on Miloševićev izdanak ?

I ponovo reče ministar i ostade živ.

Ovaj intervju je još jedan dokaz kakvo stanje bezidejnosti vlada na našoj političkoj sceni.

Владимир

pre 12 godina

Човек потпуно у праву. Ал као што нико нормалан не говори како неће да ратује, и тиме не само да гази Устав и дужности појединца (као што свако има права на школовање, лечење, држављанство... тако има и обавезу да ратује), већ шаље одређену поруку комшијама у региону, тако се у дипломатији не говори о страху. Него се ради на застрашивању. Свему томе претходни војна моћ, која је темељ свакој другој политици.

nikola srbin

pre 12 godina

dostaaaa mi je tih leprsavih floskula dacicevo jeremicevsko kostunica seseljevsko milosevicevskih patriotskih izliva i naboja!

samo preokret je ljubav prema Srbiji!

Momčilo Vasić

pre 12 godina

Ovako ili onako - ali je stav apsolutno ispravan.
Dačić sazreva u stvarnog političara od sadržaja, još samo kada bi se ogradio, ili i odbacio, "crnogorski lobi" - uz ne krupne dorade programa - i zasita bi bio lider moderne srpske levice!
Svidelo se kome ili ne, jer - putera na glavi imaju SVE stranke i svi "lideri" i liderčići - neki i znatno više od Dačića.
Ovo oko Kosova je "sveto pismo" za svakog razumnog, moralnog i trezvenog Srbina - jer da bi neko bio potapšan (kao kada hazda potapša kucu) i dobio pohvalu da je "dobar Srbin" - ako izdaje svoju neprikosnovenu teritoriju, je dno dna.
Kosovo neće bviti izgubljeno sve dok se Srbija ne odrekne, jer - od istorije, preko Badentera - do Kumanovskog sporazuma: Kosovo se uvek tretira kao integralni deo Srbije.
Prazne su priče o "ratnom gubljenju": Albanci su vojnički poraženi, Kumanovski sporazum nije niti s Albanijom niti sa Albancima, već sa NATO-paktom i sa SB UN potpisan, prema tome - čak i kada bi nekim svemirskim podvalama SB odlučio da poklanja nekome Kososvo, izlaskom Srbije iz UN bi ponovo vratio u opciju vraćanje Kosova Srbiji!
Nikada - nikada niko ne sme mudrijašiti, zbog neke apanaže od stranih gazda, kako je Kosovo izgubljeno - jer, suštinski nije, a trenutno stanje, ma koliko trajalo, ipak je privremeno.
Na primer, Velika Briitanija je pokrenula nuklearne podmornice i brodove na Argentinu, zbog Malvina, i ako je to okupirana nenastanjena - ali bogata ptičijim izmetom teritorija, 9000 km od Engleske!

Bg

pre 12 godina

Gorane ,
U principu dali ste dobar komentar .
Ali da li mislite da je realno porediti Srbiju se jednim Izraelom i Jevrejima medju kojima je skoncentrisan sav kapital ovog sveta i taj kapital bukvalno vlada svetom, cak i u najvecoj svetskoj sili koja se zove Amerika.
Kada Srbija bude imala saveznike i kapital kao sto ima Izrael , onda mozda mozemo pricati tako.
Srbija je svetlosnim godinama cak i iza male Slovenije , i Srbija se moze porediti eventualno sa nekom Makedonijom ili BiH , ili Albanijom koja nas je na zalost izgleda vec pretekla po svemu.

aleksa

pre 12 godina

Ja sam Srbin i zivim u Srbiji i ja NECU da ratujem za Kosovo. Vama , G-dine Ministre ako se ratuje idite i ratujte , a ja bih da putujem , da nadjem posao u struci i da osnujem porodicu , kao sav normalan svet.Ne bih da celog zivota slusam price o Kosovu....Samo da znate....

Darko

pre 12 godina

Vidi se da ti je Sloba bio politički tata. "Ravnotžu straha" stvaraš zajedno sa istom ekipom već 20 godina, ali u sopstvenoj zemlji. Ko ne precrta glasački listić, mačka mu zalajala.

peace bro....peace

pre 12 godina

Mali Sloba ponovo radi.Definitivno,SPS ne moze da funkcionise ako s vremena na vreme ne pozeli malo tudje krvi u svoj sundjer.Zamislite kakvo poredjenje,Turska 80 miliona ljudi,Srboija jedva 7 miliona.Ima li kraja ovakvim budalastinama.To vrlo brine svakog elementarno obrazovanig coveka sa druge strane jos vise brine cinjenica da jos uvek ima ljudi kojima se ovakva krvozderna poruka upucuje.

milan

pre 12 godina

sad se svi predplasise,za ovakvim politicarima cemo sigurno uci u EU,za njih nije problem oni su se osigurali financiski,a narod na nesto drugo nije ni naviko

Jodie

pre 12 godina

Ova Daciceva izjava uopste ne iznenadjuje! Ona je sasvim u skladu sa rethodnim izjavama koje su se mogle cuti od drzavnih zvanicnika, poput Tadiceve da " ne zele da ucine nista nazao albanskom narodu".

Oni su ovo hteli od samo pocetka- proizvodnju rata. Sasvim je jasno da je njima neophodna kultura straha da bi preziveli.

Bacvanin

pre 12 godina

Kakvu crnu "ravnotezu straha" treba da oseti NATO od Srbije? Da li ste vi ljudi normalni, pa mi imamo samo 2 (dva) MiG-a 29, par stotina ispravnih tenkova koji su stari preko 30 godina, a tada su i modernizovani zadnji put, i sada Dacic hoce da drzi nekakvu ravnotezu sa jednom alijansom koja ime na raspolaganju vise avijona nego Srbija profesionalnih vojnika?
Tu ravnotezu moze da ostvari Rusija, mozda cak i Kina, ali Srbija nikako. Zasto bi se NATO trebao bojati Srbije?
Pa nije valjda da ce 3. Brigada kopnene vojske zauzeti Nemacku?

Ahil

pre 12 godina

Prijatelju tebi i tvojima je politika stvar proste matematike. Prodali ste svoje glasace za fotelje.Jel je iko od vasih glasaca na proslim izborima glasao za koaliciju sa Demokratskom strankom, Cankom, LDP-om, Dinkicem,Vukom Draskovicem i slicnima ? Ne ! Sta ste dobro doneli Srbiji ? Sto nisi pricao pre dve godine ovu pricu i demantovao tvoje strateske partnere Tadica i Sunatovca. Sada si nasao da nam prodajes pricu.Nece moci portparolu Slobe Milosevica. I da te obavestim taj spin sa trecim mestom je dobar vic - bilo bi dobro da prvo probijes cenzus. Misli o tome. Tadicu, Djilase,vratili ste nam devedeste. Culi smo, odzvanjalo je neki dan iz Beogradske Arene .

John

pre 12 godina

Овај човек ме све више одушевљава. Без ироније. А некада нисам могао да смислим партију којој припада. Ово је више порука другима, него њему !

penzioner

pre 12 godina

Ovaj bi opet da preti ratovima.Dačiću bez svega se može a na prvom mestu bez vas iz SPS-a.Vaš odlazak sa scene doživećemo kao veliki dobitak.Dosta je sa vašim lažima o tome daste za Evropu, vidi se kakav ste licemer, sve ste podredili izborima.

Dejan Rančić

pre 12 godina

Kao prvo, izjava da "Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", samo zato što zbog 90-ih imamo ugled u svetu kakav imamo, može pogrešno da se protumači u tom istom svetu, a Dačić zna kako je njegov prethodnik završio zbog sličnih stavova. Najdalje što možemo da idemo sa izjavama je da tvrdimo da ćemo se svim sredstvima boriti za očuvanje Kosova u Srbiji, i da ne želimo rat.

Kao drugo, Srbija nije zemlja Izrael, koja se pominje u opštepriznatoj verskoj knjizi sa nazivom Biblija, tako da je njena večnost diskutabilna. Izraelci su zbog Biblije mogli posle 2000 godina da računaju na dobijanje svoje zemlje na teritoriji koja je navedena u knjizi, uz sve posledice koje je takva odluka tadašnjih svetskih lidera nosila po njih i region, ali to neće biti slučaj sa nama i Kosovom.

Samo ste za treće u pravu, da Srbija može bez Evropske unije. Međutim, mi nismo uticajna i strateški bitna zemlja da bi smo mogli da se poigravamo i kalkulišemo stalno sa time na čijoj smo strani. Mi treba da presečemo da nam je strateški cilj približavanje EU ili Rusiji, i da se fokusiramo na jedno od ta dva, a ne da budemo i tamo i vamo. Tito je umro 1980, Hladan rat se završio 1989, i mi više nismo model liberalnog komunizma koji će Rusi da potoraju Amerima i ovo njima kada hoće da naglase onaj liberalan ili komunistički aspekt uređenja naše države.

Svet se promenio u poslednjih 20 godina tako da se manite te demagogije i počnite da se bavite ozbiljnom politikom u interesu naroda koji za vas glasa, a ne samo politikom zarad jeftinih političkih poena.

Predrag

pre 12 godina

Gospodine ministre, da razjasnimo jednu stvar - moja porodica, moji prijatelji i ja NECEMO da ratujemo za Kosovo. Ako vam se ratuje, pusku u ruke, vi, vasi partijski drugovi, vasa deca, vasi istomisljenici, pa put pod noge i na Kosovo. Mi NECEMO NIKADA!!!

Aleksandar

pre 12 godina

Ogorcen sam sa ovakvim izjavama politicara. Ja da ratujem necu, niti mi pada na pamet da svoju glavu stavljam u torbu zarad necijih prljavih interesa. Svaka cast ljudima sa Kosova koji su ostali dole da zive, a gde su sve one ''patriote'' sto su nekada ziveli na Kosovu pa svoje nekretnine prodavali Albancima po 20x vecim iznosima od realno procenjenih? Isti ti ljudi sad su veci Beogradjani od mene koji sam se ovde rodio. E pa gospodine Dacicu uzimi oruzje u ruke pa brani ono sto su nasi davno prodali i sad glume ekskluzivu. Ja necu!

Pantelija

pre 12 godina

Dačić je bio među prvih deset ljudi Miloševićevog režima. Srazmerna toj ulozi, je i njegova odgovornost za nepotrebne ratove i poraze koje je Srbija doživela. Nije sprovedena lustracija a rezultat je da isti oni koji su nas gurali u ratove, sad pominju i prete nekom novim. Gospodin Vuk Drašković je potpuno u pravu kad upozorava na povampirenje ideologije koja je Srbiju dovela do propasti. Ne samo što ponovo prete političkim neistomišljenicima, staju u odbranu zločinaca ( 5M ), već evo i najave novih ratova. Nema preokreta bez lustracije.

jovan

pre 12 godina

Ivice.
Slobodno sto se tice mene uzmi pusku idi na Kosovo i ratuj.Ostavi ovo malo mladezi sto je ostalo u zemlji da zive kao svi normalni ljudi Evrope.
Molim Tadica da zbog ovakve izjave odmah raskine koaliciju sa SPS-om.
Pozdrav od Jovana iz Svedske

KOREKTOR

pre 12 godina

Nazalost gospodine Dacicu vi jos uvek zivite u proslosti kad smo jos uvek bili neko i nesto. Moze Srbija danas da prica sta hoce, da hoce da ratuje ili nece, da hoce u EU ili nece, kad ceo svet zna da sredstava za rat protiv NATO nemamo, i da buducnosti bez EU nemamo. A mi mozemo da se zavaravamo da smo jaki i da je samo pitanje nase dobre volje hocemo li ratovati ili hocemo li u EU

jovan drenić

pre 12 godina

Slažem se sa izjavom Dačića.Realno,ova Vlada je uradila najviše po pitanju ispunjenju svih uslova vezanaih za evroatlanstke integracije.I mnoge bolne korake napravila.Ucenjivanje oko Kosovo je prevršilo meru.Sutra to mogu biti svinje koje treb poklati jer njihov miris smeta Bošnjacima ili Albancima...U Hag su otišli Karadžić,Mladić i Hadžić.Doneto je sve što je zakonski moralo po agendi.Tadić je napravio veliki iskorak u regionalnim odnosima.Išao je i u Vukovar,Srebrenicu.Razumem radikale i DSS ako kritikuju ovu vlast jer je njihova politika drugačija ali ne razumem ove sa druge strane Čedu,Vuka,Čanka...Pa moramo imati neke crvene linije.Bez toga nema države.Pozdrav,Jovan

Dačić pomahnitao!

pre 12 godina

Pa koliko bismo to puta trebali da izgubimo kosovsku bitku?
Ovo zvuči kao ono Hitlerovo da ako nemački narod nije u stanju da dobije rat, onda i ne zaslužuje da preživi taj isti rat. Tako izgleda i mi moramo za to Kosovo svi da ratujemo dokle god ima živog Srbina na planeti.
Tako se pravi ravnoteža straha, ali na relaciji vlast - građani. A Dačić sve deblji!

Goran

pre 12 godina

1. Srbija koja ne može bez EU ne treba ni EU ni Srbima. EU (Nemačka i Francuska) sigurno neće puštati u svoj savez slabe države koje ne mogu same da opstanu - nisu ni ludi ni glupi. Istovremeno, stabilne i sposobne države imaju interes da se integrišu i tako zajedno jačaju - to je i logika na kojoj je potpisan ugovor za naftu i čelik 1957.

2. Srbija mora u odnosu sa Prištinom/Kosovom da se ponaša kao Izrael sa Palestinom. Neko će reći: Nismo mi Jevreji, pa da nam se može. Pa nije ni Jevrejima pala sa Marsa sposobnost da brane svoju teritoriju i da korak po korak jačaju i proširuju Izrael - već je sve što su ostvarili rezultat napornog rada, organizovanja i odlične strategije. Izrael ni u ludilu ne bi izjavio "da neće ratovati" za svoje ciljeve.

Tako da, moram se složiti sa Dačićem koji sve češće (kako se izbori bliže) govori razumno - pitanje je kako misli i da li misli - ali govori dobro.

Katastrofa

pre 12 godina

Nisam clan nijedne stranke, ali danasnja srpska vlast je prva u istoriji koja je, bez pitanja naroda i referenduma, ukinula vojnu obuku muskog stanovnistva i, jos gore, ukinula regrutnu bazu!
I jos se javno deklarisu da Srbija nece ratovati! Otkud znaju da nece, i otkud se to tako defetisticki govori - u situaciji kad Kosovo i Metohija imaju svoju naoruzanu vojsku!?
Samo naivan covek moze da veruje kako bi mali broj profesionalnih vojnika u eventualnom ratu odbranio teritoriju citave zemlje.
Svaki punoletni muskarac apsolutno mora da bude obucen da rukuje nekom vrstom naoruzanja, prema svom ratnom rasporedu.

jojo

pre 12 godina

Jedni gubili, a drugi vraćali. Ti si ga sa drugarima za početak izgubio, previše je da ga sam vratiš, čak i za "ubermana" za kakvog se izdaješ. Svugde samo "ja, ja, ja" a kad dobijete po prstima onda se setite tog famoznog "mi". Ministre nismo "mi" izgubili Kosovo, nego ti i Mrka i Sloba i Mirko i Marko i Mira i Jeremić... imate imena...

бт

pre 12 godina

Ето, човек никада у документима није видео да је признање Косова услов евроинтеграција. Овом човеку стварно треба да се нацрта да схвати.

Marko

pre 12 godina

Ovo toliko podeća na 90-te. Šteta što naš dragi ministar nije otišao u Hag zajedno sa Slobom. DS će izgubiti izbore samo zato što dopušta da SPS radi šta želi. SPS je mogao lepo da se rasformira u modernu stranku a ne da vrate dinosauruse kao što je Mrka! Ivica neće sigurno da pošalje svoju rodbinu u rat...

Oportunista

pre 12 godina

Ima jedna dobra pesma Đorđa Balaševića o vojsci i jbt JNA. Jedino što je danas dokaz da je neko nekad pokušao da rasturi "sistem# je što je drug Rade Marković i dalje u tvorzi i trune tamo a drugovi su ga izdali.

zoki

pre 12 godina

Ako ja dobro citam medju redovima , nas ministar bi opet malo da zvecka oruzjem . E pa posto nema pojma o diplomatiji i o diplomatskom jeziku i o tome sta ne sme i sme da kaze, i kako , onda ce mu verovatno EU i zapad i ceo svet pokazati ( a i nama ) sta misle o zveckanju sa oruzjem . Bice da i nismo takav 'garant bezbednosti' kakvim nas predsednik predstavlja.

Nikolic

pre 12 godina

Bivsi sef,a i gos.Dacic kao njegov omiljeni omladinac su vec jednom ratovali za Kosovo i naravno "pobedili" po recima sefa,bivseg u svakom pogledu,pa bi sada njegov omladinac Dacic,izgleda ponovo postao "dobrovoljni davalac tudje krvi" u ponovnom ratnom okrsaju za izgubljeno i davno jos prodato Kosovo.
Na veliku zalost mnogih slicnih Dacicu,nema Srbija vise sinova za bacanje,dosta se ratovalo za besmislene,sulude i neostvarljive ciljeve,vreme je za obnovu u svakom pogledu i veliki Preokret !

kiza

pre 12 godina

nemoj narod opet da guras u rat. dosta je bilo mrtvih sa svih strana. nisu albanci problem ali njima iza ledji stoji amerika. cime ces protiv te sile

Milica66

pre 12 godina

Kada bi više razmišljali i radili na reševanju problema nezaposlenosti, a manje o pozicioniranju u budućoj vladi možda bi i dobili koji glas od naroda . Ovako ne mislite vi na nas pa nećemo ni mi na vas.

"Najevropljanin"! :)))))

pre 12 godina

Ako sklonim po strani enormno gađenje koje mi izaziva ovaj lik, već samom svojom pojavom, pa ako onda sklonim po strani enormno gađenje koje mi izaziva ovaj lik zbog svega što je u svom kratkom, bednom, mizernom, dosadašnjem nazovi životu, uradio protiv sopstvenog naroda, onda mogu da kažem da je manje-više u pravu, međutim, tipično za njega i školu koju je prošao, prosipa li prosipa praznu demagogiju, melje li melje satima i danima (ne skida se sa medija!!), a nikad ne kaže istinu, niti suštinu - zato i jeste tu postavljen i zato će ga opet postaviti da vlada. Drugim rečima, može neko da priča koliko hoće, ili neće, da će vodi rat, ali ukoliko nema jaku armiju, svima je jasno da neće da vodi rat. A ako imate jaku armiju, onda ne morate ništa ni da pričate, onda je sve jasno svima, onda niko ništa ne priča, već ostali paze šta pričaju kad vam se obraćaju. Armiju su uništili, u zajedničkom zločinačkom poduhvatu, njegov duhovni vođa Miloševič i on, sa onima koji su došli posle njih i sa kojima je ovaj opet u vlasti. Pa zar je slučajno on opet u vlasti posle svega?! Zar ga je Tadić slučajno "oprao", ili je to uradio po direktivi - Tadić koji ne ume pertle da veže?! Mislite li da su ratovi '90-ih počeli zbog razloga koje vam potura CNN i ostala bagra?!!

ne man

pre 12 godina

Tako je Ivice. Nismo ratovali skoro 12 godina. Zato i jeste ovolika kriza. A i ako pocnemo ratovati, moslim da ce se dosta lakse dobijati izbeglicke vize za bilo gde. Bezmo ljudi odavle.

Poštar

pre 12 godina

Loša kopija autora ključne rečenice za osvajanje vlasti: "Vas niko ne sme da bije". Demagog bio i ostao. Još par ovakvih komentara pa će preći cenzus, a onda jo četiri godine na grbači naroda.

Vlad

pre 12 godina

Ivice,
Pitaj Barbiku zasto godinama govori da "Srbija vise nikada nece ratovati". Da glupost bude jos veca, to govori i na promocijama mladih oficira svake godine...

MIRZA

pre 12 godina

Dačiću, pa zbog tvoje stranke ( SPS-a ) i politike koju je vodila 90- tih izgubljeno je Kosovo. Dakle, molim te nemoj ti da daješ bilo kakva izjave u vezi Kosova, jer treba da te bude stid i budi moralan i priznaj grešku tvoje stranke ...

Nenad

pre 12 godina

Ovaj covek ili nekome debelo placa da ga savetuje sta da prica pred izbore ili mu je od dobre ishrane u MUP-u naglo skocio IQ koeficijent. Ali ovo sto on prica je nevidjeno dobra reklama pred izbore. Ako nista drugo, svaka mu cast kako je ovo sve srocio.

Republikanac

pre 12 godina

O, konacno da neko izusti, pa makar to bio i mali od palube, da se ne moze boriti za svoj interes uz stalno ponavljanje "mi smo deca cveca".

dejan

pre 12 godina

ne znam zasto, ali kad ovaj "najevropljanin" kaze da ce srbija ratovati za kosovo, ja mu verujem....
ne znaci da se slazem tim, cak naprotiv....

Bane

pre 12 godina

''Ravnoteza straha''?!. Kome je u regionu jos potreban strah? Zar nam nije bilo dovoljno straha u periodu iza nas. Je l bi mi ratovali za Kosovo, je l bi iko???

Lepi cane

pre 12 godina

"ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu

A ko se to sad Srbije uopće boji? Pa sve zemlje u okruženju čuva NATO. Ili to Srbija želi zastrašiti NATO? Tko zna, može ponovno pobijedite pošto ste vi jedina nacija u povijesti koja je nato "pobijedila".

wasa

pre 12 godina

i opet... neki CETE da izginete neki CEMO da prezivimo... molim nekoga ko je priseban,ako takvih uopste vise ima,da iskljuci vremeplov u poslednjem trenutku. vrlo brzo se krece unazad...

kako da ne

pre 12 godina

neko te je slagao da si harizmatican kao bivsi taja, neko te je slagao da si bogom dan da nas vodis, neko te je slagao da se nesto pitas.. vrati se tulumbama!

Filip

pre 12 godina

Ohoho, bravo Dačiću, baš ono što bih ja rekao, svaki put kad Tadić izgovori da "Srbija više nikad neće ratovati" (i to na nekoj vojnoj smotri), meni dođe da gađam televizor... Naravno da ja nisam sad neki fanatik koji bi ratovao svaki čas, ali postavlja se pitanje, čemu onda mi bacamao milijardu evra godišnje, kad nam vojska i ne treba ?!

Kosovastar

pre 12 godina

Ovaj kao da zaboravio da izgubio jedna rat pre 12 godina!!! Pa moze Srbija da kaze da "ce ratovati za Kosovo" i to ce ohrabriti JOS VISE tog Tacija jer on zna da u rezoluciji 1244 JASNO stoji da NATO ima zadatak da SPRECAVA povratak srpske vojske i policije na Kosovo. A SPRECAVANJE jedne vojske drugom ne radi se valjda MOLBAMA vec VOJNIM SREDSTVIMA. Ako Dacic tako hoce konflikt sa NATO-on onda samo neka izvoli. NATO ce odlucno odgovarati na svaki takav pokusaj i ne treba nikakva nova rezolucija vec ova postojeca 1244.

Finger

pre 12 godina

Evo,ja kazem da necu nikada ratovati za Kosovo !!! Nego dragi nasi kosovari,pare u dzep,pa nazad,kako vi kazete,dole,otkupite nazad sve sto ste rasprodali,pa cemo onda mozda i prihvatiti da ratujemo,mozda !

gsokoli

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Ivica Dacic"
Smesno i tragicno ,pa izgleda da ovi komunisti nista nisu naucili is 1990g.Dok su rane od proslog ratovanja nisu ozdravile oni hoce jos malo bombardovanje jer izgleda da nije bilo dosta za Srbiju!
u stvari nije ovaj kriv to je neko drugi, celnik drzave Srbije da nesto slicno tolerise.Pa izbacite ovog jadnika iz vlade jednom!Pozdrav svim razumnim i realistima :)

Jovanča

pre 12 godina

Sve rečeno mogu da tumačim kao predizborni trik. Mora da je oslabljena pozicija SPS-a kod stalnog biračkog tela. U ove 4 godine učestvovao je u politici koja govori upravo suprotno i baš sad mu volšebno naviru ovakve ideje.Smanjili ste broj vojnika na 15 000, ukinuli vojsku na granicama, ukinuli služenje vojnog roka,uništili veći broj teškog naoružanja, a sad se pozivate na istu tu vojsku.Mi koji smo vas podržavali sad smo zbunjeni. Šta vi u stvari hoćete? I baš iz razloga što vodite ovako konfuznu politiku treba da odete sa vlasti. A tu mislim na sve vas koji činite trenutnu vladu, jer Srbija ima alternativu.

A ne

pre 12 godina

Opa, evo ga, poceo je. Ovo smo cekali od tebe Dacicu.
Ali svejedno, Srbi vise nece ratovati zarad interesa vas na vlasti, i kriminalaca i udbasa u sprezi, da bi vi zgrnuli jos vise para, vasa deca vozila BMW-ove po nemackoj i francuskoj, a nasa deca da ginu na kosovu zarad vas. Zaboravi slobodno.

jovan

pre 12 godina

Ivice.
Slobodno sto se tice mene uzmi pusku idi na Kosovo i ratuj.Ostavi ovo malo mladezi sto je ostalo u zemlji da zive kao svi normalni ljudi Evrope.
Molim Tadica da zbog ovakve izjave odmah raskine koaliciju sa SPS-om.
Pozdrav od Jovana iz Svedske

Aleksandar Stanković

pre 12 godina

Nema ravnoteže straha zato što je jasno da bi Albanci ovog momenta, svi kao jedan ustali u odbranu nazovi svoje, tzv. države, a da bi se u isto vreme 98% Srba razbežalo, pa kud koji...

Nisam siguran ni da bi generali sadašnje srpske vojske (ako ona uopšte još postoji), bezrezervno branili Srbiju. Jasno je da bi s pravom strahovali od nekog novog Haga, gde bi ih Srbija izručila.

Zbog toga Dačiću, definitivno treba da priznate Kosovo. Po komentarima ovde se da videti da Srbija evidentno i na žalost nema za koga i zbog koga da se bori za svoju teritoriju. Mi smo jedan tako reći proklet narod koji je u istoriji često išao stranputicom, a to nas je veoma skupo kostalo. Srljali smo u Kraljevinu Srba Hrvata i Slovenaca, pa smo rušili svoju Kraljevinu, srljali u komunizam, da bi drugima stvorili drzave, a od delova srpskog naroda nacije. Ne retko nismo umeli da prepoznamo pravi i dugoročni interes nacije i drzave. Ono što su neke generacije stvarale, neke naredne su olako proćerdavale. Taj trend se nastavlja srljanjem po svaku cenu u EU. Niko ovde više nije spreman ni na minimalno trpljenje, ni na mrvicu solidarnosti sa delom svog naroda, a zarad dobra cele nacije, a nacije koje na to nisu spremne, polako i definitivno odlaze u istoriju.

Goran

pre 12 godina

1. Srbija koja ne može bez EU ne treba ni EU ni Srbima. EU (Nemačka i Francuska) sigurno neće puštati u svoj savez slabe države koje ne mogu same da opstanu - nisu ni ludi ni glupi. Istovremeno, stabilne i sposobne države imaju interes da se integrišu i tako zajedno jačaju - to je i logika na kojoj je potpisan ugovor za naftu i čelik 1957.

2. Srbija mora u odnosu sa Prištinom/Kosovom da se ponaša kao Izrael sa Palestinom. Neko će reći: Nismo mi Jevreji, pa da nam se može. Pa nije ni Jevrejima pala sa Marsa sposobnost da brane svoju teritoriju i da korak po korak jačaju i proširuju Izrael - već je sve što su ostvarili rezultat napornog rada, organizovanja i odlične strategije. Izrael ni u ludilu ne bi izjavio "da neće ratovati" za svoje ciljeve.

Tako da, moram se složiti sa Dačićem koji sve češće (kako se izbori bliže) govori razumno - pitanje je kako misli i da li misli - ali govori dobro.

dejan

pre 12 godina

ne znam zasto, ali kad ovaj "najevropljanin" kaze da ce srbija ratovati za kosovo, ja mu verujem....
ne znaci da se slazem tim, cak naprotiv....

Nikolic

pre 12 godina

Bivsi sef,a i gos.Dacic kao njegov omiljeni omladinac su vec jednom ratovali za Kosovo i naravno "pobedili" po recima sefa,bivseg u svakom pogledu,pa bi sada njegov omladinac Dacic,izgleda ponovo postao "dobrovoljni davalac tudje krvi" u ponovnom ratnom okrsaju za izgubljeno i davno jos prodato Kosovo.
Na veliku zalost mnogih slicnih Dacicu,nema Srbija vise sinova za bacanje,dosta se ratovalo za besmislene,sulude i neostvarljive ciljeve,vreme je za obnovu u svakom pogledu i veliki Preokret !

Dačić pomahnitao!

pre 12 godina

Pa koliko bismo to puta trebali da izgubimo kosovsku bitku?
Ovo zvuči kao ono Hitlerovo da ako nemački narod nije u stanju da dobije rat, onda i ne zaslužuje da preživi taj isti rat. Tako izgleda i mi moramo za to Kosovo svi da ratujemo dokle god ima živog Srbina na planeti.
Tako se pravi ravnoteža straha, ali na relaciji vlast - građani. A Dačić sve deblji!

Finger

pre 12 godina

Evo,ja kazem da necu nikada ratovati za Kosovo !!! Nego dragi nasi kosovari,pare u dzep,pa nazad,kako vi kazete,dole,otkupite nazad sve sto ste rasprodali,pa cemo onda mozda i prihvatiti da ratujemo,mozda !

realista

pre 12 godina

koja ravnoteža straha? šta ovaj bulazni? sa druge strane nije nikakvo Kosovo, nego NATO pakt. možda je umislio da smo mi Rusija ili Kina da sa njima održavamo ravnotežu. mi treba da se okrenemo k sebi i izgradimo privredno jaku Srbiju. to je jedina pobeda koju možemo izboriti. sve ostalo su gluposti

Lepi cane

pre 12 godina

"ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu

A ko se to sad Srbije uopće boji? Pa sve zemlje u okruženju čuva NATO. Ili to Srbija želi zastrašiti NATO? Tko zna, može ponovno pobijedite pošto ste vi jedina nacija u povijesti koja je nato "pobijedila".

wasa

pre 12 godina

i opet... neki CETE da izginete neki CEMO da prezivimo... molim nekoga ko je priseban,ako takvih uopste vise ima,da iskljuci vremeplov u poslednjem trenutku. vrlo brzo se krece unazad...

Bacvanin

pre 12 godina

Kakvu crnu "ravnotezu straha" treba da oseti NATO od Srbije? Da li ste vi ljudi normalni, pa mi imamo samo 2 (dva) MiG-a 29, par stotina ispravnih tenkova koji su stari preko 30 godina, a tada su i modernizovani zadnji put, i sada Dacic hoce da drzi nekakvu ravnotezu sa jednom alijansom koja ime na raspolaganju vise avijona nego Srbija profesionalnih vojnika?
Tu ravnotezu moze da ostvari Rusija, mozda cak i Kina, ali Srbija nikako. Zasto bi se NATO trebao bojati Srbije?
Pa nije valjda da ce 3. Brigada kopnene vojske zauzeti Nemacku?

KOREKTOR

pre 12 godina

Nazalost gospodine Dacicu vi jos uvek zivite u proslosti kad smo jos uvek bili neko i nesto. Moze Srbija danas da prica sta hoce, da hoce da ratuje ili nece, da hoce u EU ili nece, kad ceo svet zna da sredstava za rat protiv NATO nemamo, i da buducnosti bez EU nemamo. A mi mozemo da se zavaravamo da smo jaki i da je samo pitanje nase dobre volje hocemo li ratovati ili hocemo li u EU

Lena

pre 12 godina

Ali takodje ne mogu da shvatim narod koji ne zeli da brani svoje teritorije. verujem da bi ste tako olako prepustili svoje pragove i u beogradu, subotici ili nisu. Vi onda nemate svoje ja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 23. novembar 2011 12:13)

To nije NASA teritorija. Tu teritoriju su srbi sa kosova prodali. Mi ne bismo prodali pragove u beogradu, vojvodini ili sumadiji, kao sto su to radili oni. A sada bi isti oni da salju nasu decu u rat da im povrate ono sto su prodali, pa da mogu da prodaju opet, a nasoj deci koja se vrate, da oduzmu sve ovde, budu im direktori, i uzivaju u centru beograda... Uostalom, koga briga vise za kosovo, hocemo normalan zivot i posao, dokle vise da se srbija vrti oko kosova??? od kako postoji problem joj pravi isto kosovo.

MIRZA

pre 12 godina

Dačiću, pa zbog tvoje stranke ( SPS-a ) i politike koju je vodila 90- tih izgubljeno je Kosovo. Dakle, molim te nemoj ti da daješ bilo kakva izjave u vezi Kosova, jer treba da te bude stid i budi moralan i priznaj grešku tvoje stranke ...

Petar Leković

pre 12 godina

Da li može bar jedna generacija u ovoj maloj, jadnoj i napaćenoj Srbiji da odraste a da je neko ne otera u rat? Prvo je onaj što je zakopan ispod lipe zapretio svima da mi možda ne znamo da radimo ali znamo da se bijemo. I tako smo počeli da se bijemo redom sa svima. Prvo na lokalnom nivou sa onima iz bližeg komšiluka, od Slovenaca, preko Hrvata i Bosanaca, pa do Albanaca, a onda smo se i na globalnom nivou pobili sa celim NATO paktom. Na kraju smo dokazali da ne znamo ni da radimo a ne znamo ni da se bijemo. Sada ova reinkarnacija onog ispod lipe opet preti da ćemo ponovo da se bijemo. Dokle bre više? Hajde za promenu da naučimo malo i da radimo.

zoki

pre 12 godina

Ako ja dobro citam medju redovima , nas ministar bi opet malo da zvecka oruzjem . E pa posto nema pojma o diplomatiji i o diplomatskom jeziku i o tome sta ne sme i sme da kaze, i kako , onda ce mu verovatno EU i zapad i ceo svet pokazati ( a i nama ) sta misle o zveckanju sa oruzjem . Bice da i nismo takav 'garant bezbednosti' kakvim nas predsednik predstavlja.

peace bro....peace

pre 12 godina

Mali Sloba ponovo radi.Definitivno,SPS ne moze da funkcionise ako s vremena na vreme ne pozeli malo tudje krvi u svoj sundjer.Zamislite kakvo poredjenje,Turska 80 miliona ljudi,Srboija jedva 7 miliona.Ima li kraja ovakvim budalastinama.To vrlo brine svakog elementarno obrazovanig coveka sa druge strane jos vise brine cinjenica da jos uvek ima ljudi kojima se ovakva krvozderna poruka upucuje.

jojo

pre 12 godina

Jedni gubili, a drugi vraćali. Ti si ga sa drugarima za početak izgubio, previše je da ga sam vratiš, čak i za "ubermana" za kakvog se izdaješ. Svugde samo "ja, ja, ja" a kad dobijete po prstima onda se setite tog famoznog "mi". Ministre nismo "mi" izgubili Kosovo, nego ti i Mrka i Sloba i Mirko i Marko i Mira i Jeremić... imate imena...

Predrag

pre 12 godina

Gospodine ministre, da razjasnimo jednu stvar - moja porodica, moji prijatelji i ja NECEMO da ratujemo za Kosovo. Ako vam se ratuje, pusku u ruke, vi, vasi partijski drugovi, vasa deca, vasi istomisljenici, pa put pod noge i na Kosovo. Mi NECEMO NIKADA!!!

Kosovastar

pre 12 godina

Ovaj kao da zaboravio da izgubio jedna rat pre 12 godina!!! Pa moze Srbija da kaze da "ce ratovati za Kosovo" i to ce ohrabriti JOS VISE tog Tacija jer on zna da u rezoluciji 1244 JASNO stoji da NATO ima zadatak da SPRECAVA povratak srpske vojske i policije na Kosovo. A SPRECAVANJE jedne vojske drugom ne radi se valjda MOLBAMA vec VOJNIM SREDSTVIMA. Ako Dacic tako hoce konflikt sa NATO-on onda samo neka izvoli. NATO ce odlucno odgovarati na svaki takav pokusaj i ne treba nikakva nova rezolucija vec ova postojeca 1244.

iq=0

pre 12 godina

A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.
(Lidija, 23. novembar 2011 15:25)

Ja, kao i svako normalan, bezi od rata (ako uopste mozes da zamislis sta je to), i nemam problem da zivim sa sobom. Naprotiv, vi imate. E kad si za rat, lepo pusku u ruke i na kosovo pa ako se vratis, pitacu te da ponovis tvoj komentar.

Aristotel

pre 12 godina

@Dejan
Koje moje (nase) "ja"? O cemu ti to govoris, pobogu, covece?
Prvi i jedini put sam na Kosovu bio sa ekskurzijom davne 1978 ili 1979. Osecao sam se krajnje neprijatno i u Prizrenu, i u Pristini, i u hotelu gde smo spavali. Jos onda se osecalo da nam nije mesto tamo.
Plus, Kosovo ces da trazis da ga vrate svi oni koji su prodali zemlju i kuce i uselili se u ostali deo Srbije. Ogroman deo njih su sada biznismeni sa lancima zlatara, pekara, poslasticara, poseduju po vise stanova za iznajmljivanje u Bgd, Kg, NS, Ni, itd. Retki su oni koji nisu te pare pretvorili u zavidno bogatstvo.
Vremena se menjaju, dani prolaze, zivot tece. Sve dok takvi kao vi zadrzavate u sebi tu neprotocnu baru zvanu Kosovo (a znamo da je svaka stajaca voda potencijalni zagadjivac prirode), nama nema spasa!
Preko glave mi je vise od takvih kao vas koji prete svima koji ne misle isto. 90-te su odavno prosle, shvatite to.

eh

pre 12 godina

Ravnoteža straha zbog bezbednosti u regionu? Šta je ovaj umislio da je Rus...ili...Amerikanac?

Jel Dačiću ti i KOJA vojska ćete održavati ravnotežu straha?
Ti i KOJA ekonomija će to financirati?

Poštar

pre 12 godina

Loša kopija autora ključne rečenice za osvajanje vlasti: "Vas niko ne sme da bije". Demagog bio i ostao. Još par ovakvih komentara pa će preći cenzus, a onda jo četiri godine na grbači naroda.

SAŠA

pre 12 godina

Dakle zaista ljudskom bezobrazluku nema kraja.Slobodanov potrčko i novopečeni demokrata,huška i zvecka oruzijem,koje neće zaduziti njegova deca i on,već naravno sirotinja,a on će ratovati po Beogradskim klubovima , sa plavušama i crnkama.

bezimena

pre 12 godina

A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.
(Lidija, 23. novembar 2011 15:25)

Ovaj komentar kao da je pisala Azra, koljačica optužena za niz ratnih zločina, koja čeka izručenje iz USA u BIH! Samo takvi idioti priželjkuju rat!

Svaki NORMALAN ČOVEK se plaši RATA, na 1. mestu (na 2. je bolest), a oni koji su ga preživeli, ili u njemu nekog svog izgubili, JOŠ VIŠE!

Svaki NORMALAN ČOVEK odlično razlikuje osvajački od odbrambenog rata i sklanja od prvog, dok u drugi ide bez da ga iko zove!

esb

pre 12 godina

Srbija me neodoljivo podseca na Crnog viteza iz "Monti Pajton i Sveti gral". Nece da pusti Artura kroz sumu, izaziva ga na dvoboj. Artur mu odsece ruku, ali ovaj se ponasa kao da je i dalje nadmocan i ne odustaje. Ostane i bez druge ruke, pa bez noge, pa bez druge noge, i uvek isto, ne kapira da je slabiji i arogantno ga vredja i izaziva i dalje. Artur ga na kraju ostavi tako iskasapljenog i nepokretnog u travi i krene dalje, a ovaj mu dobaci: "Chicken"!

MIKI

pre 12 godina

1. kosovo je izgubljeno jako davno.
2. srpske vojske se niko ne boji (pogotovo ne nato)
3. srpska vojska je dozivela katastrofalan poraz od strane nato 1999.

neki se pitaju sta ce nam vojska ako predsednik kaze da srbija nece ratovati - ja vam kazem: vojska nam ne treba. najveca smo sprdnja u evropi.
kad ce se zavrsiti ova farsa sa kosovom? kad ce vrh drzave priznati da vise nemamo veze sa istim?
gadi mi se ceo politicki vrh i ljudi koji hoce jos malo da ratuju (po mogucstvu iz fotelje).

"Najevropljanin"! :)))))

pre 12 godina

Ako sklonim po strani enormno gađenje koje mi izaziva ovaj lik, već samom svojom pojavom, pa ako onda sklonim po strani enormno gađenje koje mi izaziva ovaj lik zbog svega što je u svom kratkom, bednom, mizernom, dosadašnjem nazovi životu, uradio protiv sopstvenog naroda, onda mogu da kažem da je manje-više u pravu, međutim, tipično za njega i školu koju je prošao, prosipa li prosipa praznu demagogiju, melje li melje satima i danima (ne skida se sa medija!!), a nikad ne kaže istinu, niti suštinu - zato i jeste tu postavljen i zato će ga opet postaviti da vlada. Drugim rečima, može neko da priča koliko hoće, ili neće, da će vodi rat, ali ukoliko nema jaku armiju, svima je jasno da neće da vodi rat. A ako imate jaku armiju, onda ne morate ništa ni da pričate, onda je sve jasno svima, onda niko ništa ne priča, već ostali paze šta pričaju kad vam se obraćaju. Armiju su uništili, u zajedničkom zločinačkom poduhvatu, njegov duhovni vođa Miloševič i on, sa onima koji su došli posle njih i sa kojima je ovaj opet u vlasti. Pa zar je slučajno on opet u vlasti posle svega?! Zar ga je Tadić slučajno "oprao", ili je to uradio po direktivi - Tadić koji ne ume pertle da veže?! Mislite li da su ratovi '90-ih počeli zbog razloga koje vam potura CNN i ostala bagra?!!

бт

pre 12 godina

Ето, човек никада у документима није видео да је признање Косова услов евроинтеграција. Овом човеку стварно треба да се нацрта да схвати.

Hahaha

pre 12 godina

@Dejan
Ja nikada nisam video kosovo, niti ga je video niko u mom okruzenju. Tako da Kosovo nikako ne moze da bude moje "ja"... Ako je tvoje "ja" parce teritorije, ne znam sta da ti kazem - srecno u zivotu

gsokoli

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Ivica Dacic"
Smesno i tragicno ,pa izgleda da ovi komunisti nista nisu naucili is 1990g.Dok su rane od proslog ratovanja nisu ozdravile oni hoce jos malo bombardovanje jer izgleda da nije bilo dosta za Srbiju!
u stvari nije ovaj kriv to je neko drugi, celnik drzave Srbije da nesto slicno tolerise.Pa izbacite ovog jadnika iz vlade jednom!Pozdrav svim razumnim i realistima :)

Bane

pre 12 godina

''Ravnoteza straha''?!. Kome je u regionu jos potreban strah? Zar nam nije bilo dovoljno straha u periodu iza nas. Je l bi mi ratovali za Kosovo, je l bi iko???

Spiridon

pre 12 godina

DS je napravio koaliciju sa SPS-om i pljunuo u lice svima koji su se protiv milosevica i dacica godinama borili.
ono sto srpskim politicarima nikada necu oprostiti je to sto nikada nisu doneli zakon o lustraciji i time u istoriju poslali sve ove politicke aveti iz devedesetih.
iskreno sam zgrozen...

Sale

pre 12 godina

@ Владимир
Koji ustav to gazimo - Kostunjavi ustav za koji niko nije glasao. Molim vas lepo postedite nas vise Kosova.
Dajte narodu da glasa - ko hoce u rat za Kosovo a ko hoce da lepo kaze Kosovu dovidjenja. To je demokratija a ne smaranje naroda decenijama. Dosta je bre vise

Hahaha

pre 12 godina

Kako da nece opet da ginu nasa deca, zarad kosova, i zarad finansijskih interesa vas i podzemlja. Nismo mi Srbi vise glupi. Sad gledamo sebe. Tvojoj deci puske na ledja, pa zajedno sa njima pravac na kosovo da se suprotstavis NATO-u.

vesna

pre 12 godina

Sram te bilo, Dacicu, ti ces nekom da pretis novim ratom i da nas, gradjane Srbije, i dalje drzis kao taoce propale Miloseviceve politike. MOZDA pocnem da slusam sta govoris tek kad budes rekao da je i napad na Roma, homoseksualca ili stranca u Srbiji takodje napad na Beograd, a ne samo napad na Srbe.

6.oktobar

pre 12 godina

Ovom krvoloku nije dosta nesrece koju su on i njegova stranka proizvele na ovim prostorima.Ako se sprema za rat,onda neka priprema sebe i svog sina,pa neka se bore za nebesku Srbiju.Nama,koji smo na zemlji ovakve spodobe ugrozavaju zivote kao i buducnost nasih potomaka..Ne treba mi da se selimo,potrebno je da zlikovce posaljemo u njihov Sibir,za bolje nisu.

cvetko novak

pre 12 godina

Najlepse godine su mi propale zbog ovog ..., a on je i dalje tu..... Mi smo toliko malouman narod da nas ova Evropa nedovoljno jase.....

glasac

pre 12 godina

Alo Tadicu jel cujes sta prica tvoj koalicioni partner koga si rehaabilitovao i doveo na vlast? Ali Bogu hvala pa idu izbori, tamo cemo ti i ja da se razracunamo...

Marko

pre 12 godina

Ovo toliko podeća na 90-te. Šteta što naš dragi ministar nije otišao u Hag zajedno sa Slobom. DS će izgubiti izbore samo zato što dopušta da SPS radi šta želi. SPS je mogao lepo da se rasformira u modernu stranku a ne da vrate dinosauruse kao što je Mrka! Ivica neće sigurno da pošalje svoju rodbinu u rat...

penzioner

pre 12 godina

Ovaj bi opet da preti ratovima.Dačiću bez svega se može a na prvom mestu bez vas iz SPS-a.Vaš odlazak sa scene doživećemo kao veliki dobitak.Dosta je sa vašim lažima o tome daste za Evropu, vidi se kakav ste licemer, sve ste podredili izborima.

Aleksandar

pre 12 godina

Ogorcen sam sa ovakvim izjavama politicara. Ja da ratujem necu, niti mi pada na pamet da svoju glavu stavljam u torbu zarad necijih prljavih interesa. Svaka cast ljudima sa Kosova koji su ostali dole da zive, a gde su sve one ''patriote'' sto su nekada ziveli na Kosovu pa svoje nekretnine prodavali Albancima po 20x vecim iznosima od realno procenjenih? Isti ti ljudi sad su veci Beogradjani od mene koji sam se ovde rodio. E pa gospodine Dacicu uzimi oruzje u ruke pa brani ono sto su nasi davno prodali i sad glume ekskluzivu. Ja necu!

Molim?

pre 12 godina

Jedini kontekst u kom eventualno rec rat sme da se pomene je rat pod Jorgan planinom za nove bebe. Ne bih da ponovo bezim iz zemlje kao devedesetih i gade mi se dobrovoljni davaoci tudje krvi. Onaj ko kod nas u politici upotrebi rec rat i ravnoteza straha treba da menja zanimanje i da ide ... da se izreaguje... Nase istorijsko iskustvo poslednjih dvadeset godina treba da nam bude upozorenje da se nekim stvarima ne igra i da ne smemo i ne mozemo da zveckamo nicim sem kasikama i da se svima izvinimo i pocnemo da ozbiljno radimo, kako ne bi bili na kesi onima protiv kojih bi neko da ratuje. Zajmimo na sve cetiri strane sveta, molimo investitore da dodju, dajemo svakojake olaksice da privucemo investitore i zaposlimo narod i onda jedna ovakva izjava moze da oduva mukotrpan decenijski rad na unapredjenju odnosa u regionu i privredni oporavak i stabilnost zemlje. STABILNOST I IZVESNOST I PREDVIDIVOST I INVESTICIJE I RAZDUZIVANJE I BEBE SU PRIORITETI!!! Ko nije u stanju glavom da resava probleme nema sta da trazi u politici.

Filip

pre 12 godina

Ohoho, bravo Dačiću, baš ono što bih ja rekao, svaki put kad Tadić izgovori da "Srbija više nikad neće ratovati" (i to na nekoj vojnoj smotri), meni dođe da gađam televizor... Naravno da ja nisam sad neki fanatik koji bi ratovao svaki čas, ali postavlja se pitanje, čemu onda mi bacamao milijardu evra godišnje, kad nam vojska i ne treba ?!

pedja

pre 12 godina

Ako mislis da ga branis kao sto si ga branio kada si zadnji put bio na vlasti 90-tih, molim te nemoj ni da pocinjes. Jer kako si ga odbranio imamo prilike da se uverimo svakog dana.

c c c

pre 12 godina

(Aleksandar Stanković, 23. novembar 2011 12:19)

A kada je taj deo naroda bio solidaran sa nama? Kada je prodao sve dole? Ili sad kad trazi da ratujemo za to sto je prodao, ne bi li imali i pare i to sto su prodali? Ili tad kad je pored nas gladnih i ocajnih, primao dve plate, od kojih svaka trostruko veca od nase prosecne? Ili sad kad nas sputava da se uhvatimo za poslednju slamku zarad nase bolje buducnosti?

samo izvoli Dacicu

pre 12 godina

Imas svu podrsku od mene da ides da ratujes Dacicu, ti i clanovi tvoje stranke, i clanovi i simpatizeri ostalih patriotskih stranaka, svi lepo da uzmete puske i da idete da ratujete. Naravno bez mene, ja cu te vase ratove da gledam sa televizije i da vam dam svu moralnu podrsku koja vam je potrebna. Znaci, slobodno pocnite da ratujete sa kime god hocete, al nemojte da terate nas, koji vase ratove smatramo besmislenim, da idemo da vodimo te ratove umesto vas, i da snosimo posledice ti vasih unapred izgubljenih ratova.

Vlad

pre 12 godina

Ivice,
Pitaj Barbiku zasto godinama govori da "Srbija vise nikada nece ratovati". Da glupost bude jos veca, to govori i na promocijama mladih oficira svake godine...

ko, jel ja?

pre 12 godina

Ravnoteza straha? Ko li ovim ljudima sastavlja te izjave, mora da se opasno dobro zabavljaju

Pa u ovoj prici se niko nikoga ne boji- NATO se ne boji nas zato sto nemaju cega da se boje, a mi se ne bojimo njih jer smo budale.

pisar

pre 12 godina

Dačiću sukoba ili rata neće biti,to vrlo dobro znaš.Druga je priča da bi tako nešto odgovaralo tebi i drugarima,bez obzira na ishod.Razlog je jednostavan,a to je skrivanje tragova lopovluka,tvojih i ostale ekipe.

ne man

pre 12 godina

Tako je Ivice. Nismo ratovali skoro 12 godina. Zato i jeste ovolika kriza. A i ako pocnemo ratovati, moslim da ce se dosta lakse dobijati izbeglicke vize za bilo gde. Bezmo ljudi odavle.

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

@ Lidija
Od rata treba svako pametan da pobegne. Rat nije zivot, dete Lidija, rat je smrt. Ko zeli da umre, detesce moje, ludice moja malena. Moj vam je zavet, deco: Ako opet zakrve, bezite deco preko sedam mora, i sedam gora, i sedam planeta iz Srbije, i nacice lepsu i novu domovinu u svetu. Da su svi pobegli prosloga rata, ovaj gospodin unuce Milosevica ne bi imao s kime ratovati. Otvorite deco oci, i ucite strane jezike, moze vam valjati. Srpski nije vise fora.

A ne

pre 12 godina

Opa, evo ga, poceo je. Ovo smo cekali od tebe Dacicu.
Ali svejedno, Srbi vise nece ratovati zarad interesa vas na vlasti, i kriminalaca i udbasa u sprezi, da bi vi zgrnuli jos vise para, vasa deca vozila BMW-ove po nemackoj i francuskoj, a nasa deca da ginu na kosovu zarad vas. Zaboravi slobodno.

Pantelija

pre 12 godina

Dačić je bio među prvih deset ljudi Miloševićevog režima. Srazmerna toj ulozi, je i njegova odgovornost za nepotrebne ratove i poraze koje je Srbija doživela. Nije sprovedena lustracija a rezultat je da isti oni koji su nas gurali u ratove, sad pominju i prete nekom novim. Gospodin Vuk Drašković je potpuno u pravu kad upozorava na povampirenje ideologije koja je Srbiju dovela do propasti. Ne samo što ponovo prete političkim neistomišljenicima, staju u odbranu zločinaca ( 5M ), već evo i najave novih ratova. Nema preokreta bez lustracije.

Stevan

pre 12 godina

Samo ti Dacicu napred a ne da nam kuvas kashu koju cemo mi obicni gradjani da kusamo a ti ces iz Beograda da nas bodris... samo izvoli, ratuj, povedi i sve tvpje istomisljenike a i dobro nafatirane poslanike kojima su usta puna Kosova. Kostunica da krene obavezno jer nema receneice da izgovori a da ne pomene Kosovo. Takodje onaj njegov antievropejac Slobodan Samardzic, neka pozove sinove koji mu se pate po Evropi da zajedno ratuju za Kosovo... Sram vas bilo sve do jednog.. Narod nema normalne obroke da da deci a vi bi da nas gurnete u jos veci ponor.

Milko

pre 12 godina

"zbog toga što je potrebna "ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu."

Porparol "veselih devedesetih" ponovo u akciji.
Srbijo tugo.

kako da ne

pre 12 godina

neko te je slagao da si harizmatican kao bivsi taja, neko te je slagao da si bogom dan da nas vodis, neko te je slagao da se nesto pitas.. vrati se tulumbama!

MRV

pre 12 godina

Ало, бре, људи, зар не видите да нас ови сви замајавају и слуђују само тако. И док нама бацају кости на које одмах запенушано кидишемо, они у Скупштини експресно усвајају законе којима ће тако да нам завуку да ћемо да се пушимо. Па, сетите се, ако Бога знате, оног чувеног контрамитинга. Док су се присталице власти и опозиције крваво макљале по београдским улицама, тог истог дана власт и опозиција су у великој љубави, идилично и једногласно, усвојиле Закон о раду којим су била збрисана многа права запослених. Ово је иста фора, само суптилнија.

Goran

pre 12 godina

Ovde sam se vise puta obracao Borisu Tadicu da zaustavi ovu grupu neodgovornih i veoma opasnih, maskiranih neljudi poput Mrkonjica, Dacica, Bajatovica, Crvenkape Slavice i svih ostalih maskiranih zlotvora iz SPS. Dacicu, ne uzimaj vise rec RAT u usta i ne pljuj po zrtvama koje je podneo SPO i svi mi koji nismo clanovi nijedne stranke ali smo zestoko trpeli i trpimo sanjajuci drugaciju Srbiju od Daciceve!!!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Gospodin Dačić je potpuno u pravu !
NATO npr. NIKADA nije rekao da nece ponovo RAZLEPITI Srbiju ako se ne "opasulji" i ne "sabere" na vreme !

DeSoke

pre 12 godina

jedini pametan i iskren covek , bez dlake na jeziku, jednom reciju jedini politicar kome verujem u ono sto kaze
(Nikola, 23. novembar 2011 12:26)

...konjtam nesto, bio si ultra sarkastican, zar ne? O.o

Veljko

pre 12 godina

Ma podrška Dačiću! Nekada sam verovao da evropa nema alternativu ali tek sada sam sasvim siguran da samo Srbija nema alternativu! Ko ne veruje da se istorija okreće i kao bumerang vraća grdno greši. Pre ili kasnije za Kosovo i Metohiju moraćemo u rat. Jedino me brine sa čime i ko će to ići da brani Srbiju i njene interese ako se zna da je sadašnji ministar uništio vojsku po svim mogućim pitanjima!

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Dačiću, ja znam da Srbi na Kosovu zive u strahu zbog svega sto su pocinili ili doziveli u poslom ratu a ti si im dodatno povecao strah najavom novog rata protiv Republike Kosova, koju ni ti ni tvoja partija ni tvoja drzava ne priznajete nego je tretirate kao integralni, neodvojivi deo Srbije ili idete tako daleko da tvrdite Kosovo je Srbija, a sada prizivate rat ili se mozda spremate za rat protiv Republike Kosova, ili po vama Srbije jer je opet po vama Kosovo Srbija, srce Srbije , Kolevka Srbije...sta sve jos. A vi biste da ratujete protiv vaseg dela, da ubijate vase srce i da unistite po ko zna koji put vasu kolevku. Srecom tu je Hashim Thaqi sa 2. miliona Albanaca pa necete ni smeti da pomislite na to. A od straha se necete izleciti dok ste zivi. Sami ste krivi.

blize se izbori

pre 12 godina

Kada jedna osoba preti drugoj osobi praznom puskom, pretnja ima smisla jedino kad druga osoba ne zna da li je puska prazna. Ako druga osoba zna da je puska prazna, onda je pretnja besmislena. Svi ovde na Balkanu znaju da je danas srpska puska prazna.
Dacic se iz dana u dan takmici sa samim sobom u tome da da sto gluplju izjavu. Blize se izbori, treba nahraniti nacionalisticko biracko telo sa takvim izjavama. A posle izbora, ovo ce vam biti najevropejac.
Inace da ne pominjemo katastrofalan rad njegovog ministarstva, nadam se da ce i to doci na dnevni red. To je mnogo bitnije od ovakvih izjava, koje sluze da se predje cenzus.

Djuka

pre 12 godina

Dacic = Tadic

Glasali smo na prethodnim izborima za Tadica i DS a dobili smo Dacica, Bajatovica, Mrku, Palmu.

Tadic nas je tada napravio majmunima ali vise nece.

М. Н. Лазар

pre 12 godina

Овај, Ивица кофер Дачић доста неповезано прича.
Ил' се учврстио у власти , па му се може - ил' му је фрка за настављање власти.

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Poceli smo da se bavimo i statikom."Ravnoteza straha".Da je neko odgovarao za ubistvo Stambolica,Curulije i Djindjica ne bi bio u polozaju da prica o ravnotezi.Sudeci po svemu je upotrebljena jedna tupa sablja u nekoj akciji inace ne bi se govorilo o ravnotezi.Pa kada se ne cuje "nikada" presednik vlade Cvetkovic onda dobije prostor njegov zamenik.

Nenad

pre 12 godina

Ovaj covek ili nekome debelo placa da ga savetuje sta da prica pred izbore ili mu je od dobre ishrane u MUP-u naglo skocio IQ koeficijent. Ali ovo sto on prica je nevidjeno dobra reklama pred izbore. Ako nista drugo, svaka mu cast kako je ovo sve srocio.

deNiro

pre 12 godina

Sta je sa Galenikom ministre unutrasnjih poslova?Tvoji kadrovi su ojadili fabriku.Gde je smenjeni direktor?Zasto se ne pokrecu istrazne radnje i podnose krivicne prijave.Sad pred izbore si se setio da dizes nacionalnu retoriku.Pa pitaj kolegu Shuleta i ortaka s'basketa zasto su izjavljivali da Srbija NIKADA nece ratovati.

guri

pre 12 godina

Dacicu, vise straha si ulivao srbima nego albancima sa ovim vasom ludom idejom da se ponovo ratuje, ali citajuci komentare vidim da narod u Srbiji nije vise "glup" da vas podrzi kao sto su podrzili tvog sefa

p.s Dacicu pre no sto krenes na Kosovo, ne zaboravi Bondstil i 2 mil. albanca

Adem

pre 12 godina

Stalno sam mislio da ovakve izjave dolaze radi dobijanje vise glasa sada sam potpuno siguran za ovakve izjave krivi doktori u serbiju oni treba ih kontrolisati svaki dani dal su sposobni na takve izjave, ako nisu da i sale malo na odmor na kopaoniku jersu veoma umorni pa od stresa ne znaju podpunu definiciju sta znaci ta izjava.

Republikanac

pre 12 godina

O, konacno da neko izusti, pa makar to bio i mali od palube, da se ne moze boriti za svoj interes uz stalno ponavljanje "mi smo deca cveca".

aleksa

pre 12 godina

Ja sam Srbin i zivim u Srbiji i ja NECU da ratujem za Kosovo. Vama , G-dine Ministre ako se ratuje idite i ratujte , a ja bih da putujem , da nadjem posao u struci i da osnujem porodicu , kao sav normalan svet.Ne bih da celog zivota slusam price o Kosovu....Samo da znate....

Kozmo

pre 12 godina

Manjak svih politickih partija je to sto ih vode glupavi ljudi,ali nezgodno je sto ih partija ne moze da amputira iz svojih redova.Ima pametnih,dobrih strucnjaka, ali su oni retkost i gotovo javnosti nepoznati

Zhegra99

pre 12 godina

Jeli bre Dacicu! Skim hoces da ratujes? Opameti se malo mali Slobo, nije vise 99 god. kad smo morali da ulazimo u rat protiv tvoje zlocinacke Policije, a niti smo imali oruzje. Dacicu nije vise ona stara pesma!
IZVOLITE mali SLOBO, mi smo spremni , samo uzmi tvoju decu i budi na celu.
Dacicu ! sedi i suti.

kiza

pre 12 godina

nemoj narod opet da guras u rat. dosta je bilo mrtvih sa svih strana. nisu albanci problem ali njima iza ledji stoji amerika. cime ces protiv te sile

Marko

pre 12 godina

Mozemo da ratujemo, ali cemo izgubiti i za jedan dan ce nam srusiti sve mostove i unazaditi ionako unazadjenu drzavu. Na Kosovu zive preko 95% Albanaca koji su i vlasnici zemlje i zele nezavisnost, pa kako bi gos'n Dacic mislio da ostvari okupaciju Kosova? Da, okupaciju, posto Kosovo odavno nije nase. Ako jeste, zasto Albanci nemaju pravo glasa na izborima?
Niti smo jaci, niti zelimo da uzalud ginemo (ja bih prvi pobegao iz drzave), niti zelimo da sejemo mrznju i da ubijamo...
Kako smo sejali, tako cemo znjeti!

Vladan

pre 12 godina

E ljudi moji, tako to biva kad se odgvorni za rat iz ’99-te nisu propisno kaznili, nego su prosli ko da su izgubili fudbalsku utakmicu petlica u lokalnom naselju, a ne rat sa NATO-m, najvecom vojnom silom ovog sveta!!!

Da samo podsetim o par hiljada ubijenih ljudi na nasoj strani, o unistenoj infrastrukturi vrednosti u desetinama milijardi dolara...i da, najglavnije, zapraseni smo desetinama tona OSIROMASENOG URANIJUMA (OU), radioaktivne posasti koja je dokazani izazivac niza najstrasnijih bolsescina danasnjice sa smrtnim ishodom (raznih kancera i leukemija)!!!
Sam Bog zna, ali i aktuelna vlast zna podosta, koliko je stotina hiljada ljudi vec pomrlo od ovog genocidnog dodatka ljudskoj zivotnoj sredini, a koliko ce nas tek stotina hiljada pomreti pokazace decenije koje dolaze...jer on se raspada uzasno polako, to traje stotinama miliona godina dok ne postane bezopasan, a jako brzo prodire u ekosistem i ulazi u lance ishrane!!! Zato sada svaki stanovnik Srbije igra svojevrsni Ruski rulet sa OU uzdajuci se u licnu srecu, ako vec ne u pamet onih koji su nas infantilnom politikom gurnuli u tu suludi i unapred izgubljenu ratnu avanturu!!!

Ovo nam je i poslednja opomena da vec jednom shvatimo, NEMA OPROSTA IKOME, svako mora da odgovara za ucinjeno, a posebno ako ta dela imaju teske i dugosezne posledice po zemlju i narod. Da su svi oni koji su u skupstini glasali protiv Rambujea ’99-te, odnosno za rat sa NATO-m, kao i oni politicari koji su ga prizivali, posle izgubljenog istog, bili sudjeni za njega i GENOCIDNE posledice proizasle iz istog, doticni bi danas bio na zasluzenoj dozivotnoj robiji i osim ekipi u celiji nikom drugom nebi ni mogao da prica o nekom novom ratu!!!!

Isto mora biti i za NEVIDJENU PLJACKU drustvene imovine i gradjana sprovedenu od ’88. do danas, jer ako se glavni akteri za to ne kazne ponovice se opet. Najbolji dokaz je 5. Oktobar i izostanak kazni po mnogim osnovama, a dela se, kao sto vidimo opet ponavljaju...

mama

pre 12 godina

Vidim, ovde se javljaju i neke "Amazonke" (za neverovati), sa ratnim poklicima! Ako se osecate spremne i sposobne za rat, kao "pravi" muskarci, samo napred, puske na ramena, a povedite i svoje mame a i cerke ako ih imate. Superiska, blago nama!

Citalac

pre 12 godina

Slusam i gledam politicare i pomislih kako je za vreme drugog svetskog rata komunisticka vrhuska bila u ilegali, pa se ponadah da moze da se ponovi , NE RAT, NARAVNO, NEGO DA OVAKVI OVI POLITICKI NAUCNICI ( kao doticni ) PREDJU U ILEGALU I DA IH NE GLEDAMO I SLUSAMO VISE

Milica66

pre 12 godina

Kada bi više razmišljali i radili na reševanju problema nezaposlenosti, a manje o pozicioniranju u budućoj vladi možda bi i dobili koji glas od naroda . Ovako ne mislite vi na nas pa nećemo ni mi na vas.

ubiVate nas u pojam bre!

pre 12 godina

Trazim REFERENDUM na kome bi se gradjani izjasnili o ideji da umesto ovih stranackih lopurdi dovedemo neke Japance,Fince,Norvezane ili eventualno Nemce da nam vode drzavu jer ovo postaje neizdrzivo.Ponuditi im funkcije,dati blanko cek da ispisu koliko kostaju i da konacno nesto radimo kako treba.To bi nam u svakom slucaju bilo jeftinije i bolje od ovih "levicara","desnicara","demokrata","narodnjaka","liberala"...

Nenad

pre 12 godina

Rat? Nismo nista naucili iz 20. veka, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva?

Dacicu, da li mislis da je Kosovo prazna livada? Evo, zamislimo situaciju da svetske sile sutra odluce da Kosovo pripada Srbiji. Da li postoji bilo kakav realan plan kako integrisati 2 miliona Albanaca u Srbiju? One ne zele da zive u Srbiji, a i vecina Srba ne zeli da zivi sa Albancima. Pa oni su predmet sprdnje u Beogradu (nazalost). Mi realno ne zelimo Albance kao nase gradjane, lekare, policajce, vojnike, ministre, poreznike, apotekare... Mi samo pricamo o teritoriji; za nas je Kosovo livada naseljena Srbima i posuta srednjovekovnim manastirima. Nas stanovnistvo Kosova (ako nije Srpsko) uopste ne zanima.

Priznajte Kosovo i pustite normalne ljude u Srbiji i na Kosovu da zive u miru. Zemlja se brani radom, znanjem, naukom, smehom, sportom... MIROM. Ratom se samo unistava i ubija. Imali smo Kosovo skoro ceo 20. vek. I sta smo uradili? Zasto je Kosovo bilo i ostalo najnerazvijeni deo Srbije? Nista niste dali ljudima sa Kosova (bilo Srbima ili Albancima) osim jeftinog nacionalizma i praznih obecanja.

makica

pre 12 godina

(Zeka, 23. novembar 2011 13:28)

Zeko, sto neko rece dole - dobrodosao u godinu 2011. I ti i svi vi koji niste zakoracili iz 14og veka. Za takve nabildovane koji bi u bus da se naguraju i premlate zgoljavka, postoje organi reda koji sprecavaju i kaznjavaju. To se zove civilizacija (izguglaj).

Aca

pre 12 godina

Ma vazi gospodine ministre, dobices i moju pusku da nosis. Za vas ce biti najveca kazna kad bude 10% nevazecih glasackih listica na izborima!

Kole Timočki

pre 12 godina

Gospon Dačić je počeo da me zabrinjava. Njegove izjave sa primesom ljudskog dostojanstva mogu podstaći ovaj narod na pokušaj zdravog razmišljanja.

Bogi

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić."

Dobro Dacicu, i sad Albanci na to kazu "Samo izvolite, spremni smo". I sta sad?

Tatjana Boljanovic

pre 12 godina

Kako ga samo jezik ne zaboli od silnog lupetanja?Ako mu je do ratovanja neka samo izvoli,siroko mu polje,pa da vidimo kakav je junak "nas dragi ministar Dacic".Dosta bre vise vaseg ludila!!!

blebetalo

pre 12 godina

Vas MUP-ovac se izgleda malo zaigrao,pa on koda je ministar svega u Srbiji!
A ovo sa "ravnoteza straha" je u najmanju ruku morbidno i glupo!Valjda je negdje cuo,procitao tu sintagmu,svidila mu se pa je morao izlanuti - tek tolko da ne ostane u njemu!
Znam da idu izbori ali sto je previse,previse je.

Damir

pre 12 godina

Dačić je u emisiji 'Hoću da znam' B92 rekao da se ne sme to govoriti zbog toga što je potrebna "ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu.

Nakon ove izjave u roku od 24 sata diljem svijeta su održane sjednice i doneseni zaključci ,NATO i EULEKS da se pod hitno povuku sa Kosova,sve zemlje koje su priznale Kosovo da povuku priznanje,Instalirati Srpsku vojsku i policiju na teritorij cijelog Kosova,Naredit Kosovskim gradjanima da kupe cvijeće i dočekaju srpske oslobodioce u centru Prištine,9 prosinca Srbiju primiti u EU i odmah postaviti za predsjedavajuću državu EU,trojni sastanak na Jalti na kojom će sudjelovati Dačić Obama i Putin,da Hrvatska i Slovenija ustupe dio svog teritorija za Srpske ratne baze i luke,Dačića postaviti za generalnog sekretara UN-a a sjedište istog premjestit u Beograd.Ovo sve navedeno mora se izvršiti u roku 48 sati zaključak je svih relevantih svijetskih čelnika.

anaksimaneta

pre 12 godina

Pa niste valjda zaboravili da je on Miloševićev izdanak ?

I ponovo reče ministar i ostade živ.

Ovaj intervju je još jedan dokaz kakvo stanje bezidejnosti vlada na našoj političkoj sceni.

kolica

pre 12 godina

Povratak fasizma u Srbiju punom parom! Ali smanjices se Dacicu. Ako te ne bude u koaliciji buduce vlade izgubljen si. Ako te bude, za par meseci ces pricati drugu, antifasisticku, pricu.

nikola srbin

pre 12 godina

dostaaaa mi je tih leprsavih floskula dacicevo jeremicevsko kostunica seseljevsko milosevicevskih patriotskih izliva i naboja!

samo preokret je ljubav prema Srbiji!

"бивши удбаш"

pre 12 godina

Реторика деведесетих или поновно лудило ?!

Фалило је да се ово каже на Газиместану !И да се додају речи "ментора" о унутрашњем и спољашњем непријатељу и три прста па јуриш ...до ТОКИЈА !!

Bg

pre 12 godina

Gorane ,
U principu dali ste dobar komentar .
Ali da li mislite da je realno porediti Srbiju se jednim Izraelom i Jevrejima medju kojima je skoncentrisan sav kapital ovog sveta i taj kapital bukvalno vlada svetom, cak i u najvecoj svetskoj sili koja se zove Amerika.
Kada Srbija bude imala saveznike i kapital kao sto ima Izrael , onda mozda mozemo pricati tako.
Srbija je svetlosnim godinama cak i iza male Slovenije , i Srbija se moze porediti eventualno sa nekom Makedonijom ili BiH , ili Albanijom koja nas je na zalost izgleda vec pretekla po svemu.

Ivica Miladinovic

pre 12 godina

Voleo bih da nam mali sloba objasni kretensku sintagmu "ravnoteža straha" - da li toznači da svi treba da se plašimo rata kako bi postojala nekakva ravnoteža??? u normalnoj zemlji bi zbog ovakvih izjava svaki suludi ministar završio u zatvoru zbog podsticanja mržnje i ratnohuškačkog govora, kod nas će bivši portparol diktatora za ovu nebulozno-skandaloznu, manijakalnu izjavu samo pobrati ovacije i koji glas više na predstojećim ne-izborima. odvratno.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Daciceve izjave su nepromisljene i stetne. Njegove pretnje su bezazlene i dokaz da se nije promenio. On nema viziju ni snagu da krene napred. Zivi u iluzijama i prizeljkuje licnu slavu i bogadstvo. U panici da u sledecim izborima moze da nepovratno izgubi ovo sto je do sada stekao, zahvaljujuci medjunarodnoj zajednici koja mu je nezasluzena pruzila jos jednu priliku da u Srbiji podeli vlast sa vladajucom koalicijom i tako dokaze da je on licno i njegov SPS rascitio s prosloscu, on se ovih dana "rassrafio" i ljulja se dok ne pada drzeci se ratoborne ideologije ko pijan plota, kao da je Srbiji vazniji Dacic od EU.

kosmajac sale

pre 12 godina

Ivice uzmi lepo pusku zajedno sa Tadicem,Kostunicom,Tomom,Veljom,Cedom i ostalom bratijom pa lepo na Kosovo ratujte ,branite ga .Sacuvejte srce Srbije.Koja demagogija Ivice,deluje nadrealno.

Lončar

pre 12 godina

kada čujem Dačića da priča svakojake gluposti,prosto zaželim da se posle izbora napravi mkoalicija DS i SNS a dačić da ispadne iz vlasti i da ga ne gledam više u svojstvu ministra.neverovatno on bi ratovao,ali sa tudjom decom.ratovao bi do poslednje tudje kapi krvi.

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

Takvom pricom kakvu sad Dacic prica je Kosovo i izgubljeno.
Sada je samo pitanje da li ce Srbi koji jos uvek tamo zive smoci snage da ociste politicare i sluzbe iz Srbije i na taj nacin povrate sansu za opstanak. U protivnom, videli smo vec kuda to vodi.

Dejan

pre 12 godina

Ja ne mogu da pdnesem ovog politicara. Ali takodje ne mogu da shvatim narod koji ne zeli da brani svoje teritorije. verujem da bi ste tako olako prepustili svoje pragove i u beogradu, subotici ili nisu. Vi onda nemate svoje ja.

Goran

pre 12 godina

Pred izbore DS/SPS se ulaguju nacionalistima, a naprednjaci eurofilima. Sve samo da se izboksuje sto vise glasova za fotelje. Ali ja uopste njih ne krivim, oni samo pricaju ono sto publika zeli da cuje. Ljudi koji bi ponudili realnost nemaju nikakve sanse u Srbiji. Zato nemojte da krivite politicare - oni su samo ogledalo srpskog naroda.

Lidija

pre 12 godina

"Nije kukavica čovek koga nosi nesavladiv vir velike reke, nego onaj koji – iako ima snage da se spasi – to ne iskoristi."

Citam vase komentare i samo mogu da izvucem zakljucak da ste toliko sebicni i da ste tolike kukavice. Sta ste se uplasili uopste niste shvatili sta je rekao uopste nije rekao da ce Srbija ratovati. Da li je moguce da ne shvatate poentu, Dacic nije neko koga ja mnogo postujem, ali kad bi ovo sto govori stvarno mislio bilo bi dobro, na zalost sve je to predizborna kampanja. A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.

Dejan Rančić

pre 12 godina

Kao prvo, izjava da "Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", samo zato što zbog 90-ih imamo ugled u svetu kakav imamo, može pogrešno da se protumači u tom istom svetu, a Dačić zna kako je njegov prethodnik završio zbog sličnih stavova. Najdalje što možemo da idemo sa izjavama je da tvrdimo da ćemo se svim sredstvima boriti za očuvanje Kosova u Srbiji, i da ne želimo rat.

Kao drugo, Srbija nije zemlja Izrael, koja se pominje u opštepriznatoj verskoj knjizi sa nazivom Biblija, tako da je njena večnost diskutabilna. Izraelci su zbog Biblije mogli posle 2000 godina da računaju na dobijanje svoje zemlje na teritoriji koja je navedena u knjizi, uz sve posledice koje je takva odluka tadašnjih svetskih lidera nosila po njih i region, ali to neće biti slučaj sa nama i Kosovom.

Samo ste za treće u pravu, da Srbija može bez Evropske unije. Međutim, mi nismo uticajna i strateški bitna zemlja da bi smo mogli da se poigravamo i kalkulišemo stalno sa time na čijoj smo strani. Mi treba da presečemo da nam je strateški cilj približavanje EU ili Rusiji, i da se fokusiramo na jedno od ta dva, a ne da budemo i tamo i vamo. Tito je umro 1980, Hladan rat se završio 1989, i mi više nismo model liberalnog komunizma koji će Rusi da potoraju Amerima i ovo njima kada hoće da naglase onaj liberalan ili komunistički aspekt uređenja naše države.

Svet se promenio u poslednjih 20 godina tako da se manite te demagogije i počnite da se bavite ozbiljnom politikom u interesu naroda koji za vas glasa, a ne samo politikom zarad jeftinih političkih poena.

Douglas Bader

pre 12 godina

Kakkav car pare i magle!! Isplivace opet na talasu problema koje su on i njegova "socijalisticka" partija napravili. Ivice, glasam za tebe!!!! Jos dok sam drugi poziv, da ne cekam treci.

Remak

pre 12 godina

Dacica bih pitao samo da li on to sprema javno mnjenje za nove sukobe. Srbija je dosta ratovala i kosovo treba da vreti pregovorima i odlucnom politikom, a ratovima i zastrasivanjem. I ukoliko bi povela rat za kosovo nebi ratovala protiv "drzave kosovo" vec protiv najjvecih sila koje su priznale njenu nezavisnost, tako da ova ideja o zastrasivanju je i vise nego suluda i samo sakupljanje jeftinih politickih poena

Vanja Gatić

pre 12 godina

Ministar unutrasnjih poslova sme da se bavi samo proizvodnjom mira i stabilnosti, a nikako straha i pretnji.

Sramota kakve izjave dozivljavamo u 2011. godini. Nadam se da premijer da ga upozori na neprilicno ponasanje.

Владимир

pre 12 godina

Човек потпуно у праву. Ал као што нико нормалан не говори како неће да ратује, и тиме не само да гази Устав и дужности појединца (као што свако има права на школовање, лечење, држављанство... тако има и обавезу да ратује), већ шаље одређену поруку комшијама у региону, тако се у дипломатији не говори о страху. Него се ради на застрашивању. Свему томе претходни војна моћ, која је темељ свакој другој политици.

Novak

pre 12 godina

Mogli bi ratovati samo kad bi bili sila, i mogli bi plasiti nekoga kad bi bili sila. A ocigledno da nam je vojska jadna, i da bi jedino mogli biti jaki kad bi imali nuklearku, ili da nas rusi naoruzaju sa najmodernijim oruzjem pa da se sudare nato i rusija u Srbiji i da izbije 3ci svetski ...

naravno fantaziram ..

Благо нама са вама

pre 12 godina

Србија може одмах и да објави рат косовским Албанцима, а не само да прети преко медија. Пошто су на целом Косову распоређене НАТО трупе, аутоматски бисмо заратили и са њима. Претпостављам да би на крају рата, за разлику од 1999, победу на РТС-у у директном обраћању преосталим грађанима Србије прогласио нови српски гувернер именован од стране команде НАТО-а.

Плашити мечку решетом није баш мудро, као ни претити празним пиштољем, посебно ако противник зна да је пиштољ празан. Ово је класичан предизборни маркетинг, али је јако лоше за Србију то што овакав човек тренутно обавља високу државну функцију, а можда ће се после следећих избора још и више питати о нашој судбини.

Rale

pre 12 godina

Dobro, bre, Ivice pa jel ti stvarno misliš da se neko, bilo ko, danas plaši Srbije?! Da li ti zaista veruješ da bi pretnja Beograda danas mogla da zabrine bilo koga?! Mislim, meni je žao što moram ovako da te obavestim, ali Srbija je danas jedna od tri najsiromašnije "države" u Evropi, potpuni raspad sistema, društvo za sprdnju! Nekad smo mi tako gledali sa visine na sve oko nas (posebno na Rumune i Albance), a danas smo na dnu. Niti nekoga zanima šta mi mislimo, niti nas se bilo ko plaši.
Prema tome, možemo mi da lupetamo o ratu do mile volje ali će se svi oko nas, da ne spominjemo EU i SAD, samo od srca nasmejati i podsetiti nas kako smo dobili po nosu ne tako davno. Sećaš se, onomad kad ste ti i Sloba pobedili NATO...

Baki

pre 12 godina

Neko je rano krenuo na Predizbornu Kampanju. Pozvati na rat Danas to je igra za Decu. Ne verujem da Srpski Narod zeli rat. A oni koji zele rat, neka kupuju Playstacion i neka ratuju u Videoigrama. Kosovo je sada Medunarodno priznata Drzava. Ovu Drzavu nije vazno za Albance, da li ce da prizna Srbija, nego je vazno za Srbe koji zive na Kosovu. Sto pre Srbija bude priznala Kosovsku Drzavu pre ce se resavati svi problemi za Srbe na Kosovu. A tada Srbi sa Kosova ce imati bolju perspektivu za sivot nego Srbi u Drzavu Sbije.
Baki

Darko

pre 12 godina

Vidi se da ti je Sloba bio politički tata. "Ravnotžu straha" stvaraš zajedno sa istom ekipom već 20 godina, ali u sopstvenoj zemlji. Ko ne precrta glasački listić, mačka mu zalajala.

jovan drenić

pre 12 godina

Slažem se sa izjavom Dačića.Realno,ova Vlada je uradila najviše po pitanju ispunjenju svih uslova vezanaih za evroatlanstke integracije.I mnoge bolne korake napravila.Ucenjivanje oko Kosovo je prevršilo meru.Sutra to mogu biti svinje koje treb poklati jer njihov miris smeta Bošnjacima ili Albancima...U Hag su otišli Karadžić,Mladić i Hadžić.Doneto je sve što je zakonski moralo po agendi.Tadić je napravio veliki iskorak u regionalnim odnosima.Išao je i u Vukovar,Srebrenicu.Razumem radikale i DSS ako kritikuju ovu vlast jer je njihova politika drugačija ali ne razumem ove sa druge strane Čedu,Vuka,Čanka...Pa moramo imati neke crvene linije.Bez toga nema države.Pozdrav,Jovan

Nenad

pre 12 godina

Zaslužujemo u ovoj državi sve najgore jer dopuštamo da nam ovakve osobe opet dovode konflikte na vrata. Zar opet da zaratimo sa celim svetom zbog ovakvih političara? Ja sam siguran da on sutra neće biti go, bos i gladan, ali za narod ta sigurnost ne važi.

Ahil

pre 12 godina

Prijatelju tebi i tvojima je politika stvar proste matematike. Prodali ste svoje glasace za fotelje.Jel je iko od vasih glasaca na proslim izborima glasao za koaliciju sa Demokratskom strankom, Cankom, LDP-om, Dinkicem,Vukom Draskovicem i slicnima ? Ne ! Sta ste dobro doneli Srbiji ? Sto nisi pricao pre dve godine ovu pricu i demantovao tvoje strateske partnere Tadica i Sunatovca. Sada si nasao da nam prodajes pricu.Nece moci portparolu Slobe Milosevica. I da te obavestim taj spin sa trecim mestom je dobar vic - bilo bi dobro da prvo probijes cenzus. Misli o tome. Tadicu, Djilase,vratili ste nam devedeste. Culi smo, odzvanjalo je neki dan iz Beogradske Arene .

posteno

pre 12 godina

A sad svi vi sto cete da bojkotujete izbore, i sto mislite da cete te time nesto uraditi, pogledajte kako ce da izgleda zivot kad vam ga ovi sto hoce da glasaju izaberu. Dacic je ocigledan primer koliko nasi politicari drze do misljenja gradjana, koliko su sposobni da se potresu njihovim zadovoljstvom, i sta rade kad dodju na vlast.
Mozda je ipak bolje preuzeti odgovornost za svoju buducnost?
Poz.

Katastrofa

pre 12 godina

Nisam clan nijedne stranke, ali danasnja srpska vlast je prva u istoriji koja je, bez pitanja naroda i referenduma, ukinula vojnu obuku muskog stanovnistva i, jos gore, ukinula regrutnu bazu!
I jos se javno deklarisu da Srbija nece ratovati! Otkud znaju da nece, i otkud se to tako defetisticki govori - u situaciji kad Kosovo i Metohija imaju svoju naoruzanu vojsku!?
Samo naivan covek moze da veruje kako bi mali broj profesionalnih vojnika u eventualnom ratu odbranio teritoriju citave zemlje.
Svaki punoletni muskarac apsolutno mora da bude obucen da rukuje nekom vrstom naoruzanja, prema svom ratnom rasporedu.

Pantaagruel

pre 12 godina

Истина је да смо више пута губили Косово и враћали га, али је исто тако истина и да смо више пута губили и целу Србију (1438, 1459, 1699, 1813, 1915. и 1941). Зато треба бити мудар и опрезан, да се зло не понови.

Aleksandar

pre 12 godina

Najbolje bi bilo po gradjane Srbije da izadju na izbore i da poniste svoj glasacki listic. Pa onda da vidimo ko ce sa kim da pravi koalicije kad ne budu imali dovoljno ni za cenzus.
I nemojte da Vas plase raznorazni kvazi profesori prava i slicno koji Vam govore da "nije lepo" ponistiti glasacki list.
Ne zagovaram apstinenciju od glasanja ali iskreno svi ovi od ponudjenih su vec bili u vlasti, pokazali su svoju "sposobnost" i vreme je da narod kaze "Dosta je!". Savrseno legitimno je izaci i ponistiti svoj glasacki listic.

Jelena S.

pre 12 godina

Ako su fizički napadi na Srbe na Kosovu "isto što i napadi na Beograd", ne razumem kako je moguće da te ,,napade,, ne doživljavate onako kako ih osećaju Srbi na Kosovu? Da je vama koža u pitanju i goli život pitala bih se da li biste radili ono što radite sada!

Julius

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaze da nece da ratuje. U istoriji smo nekoliko puta gubili i vratili Kosovo",- izjavio je potpredsednik Vlade i ministar policije Srbije, lider Socijalisticke partije Srbije, bivi najblizi saradnik diktatora Slobodana Milosevica. Ove izjave dao je danas u emisiji B=92 "Hocu da znam", a ponovio je i u razgovoru sa novinarima nakon obilaska Industrije motora u Rakovici.
Udaradnje u ratne bubnjeve i huskanje ratom, Dacic pokazao svoje pravo lice, u pokusaju okretanja politike sukoba iz zadnje decenije proslog veka, kada je njegova Partija bila na vlasti i izazvala krvave ratove i raspad Jugoslavije. I tada je Dacic bio na vrhu politickog rukovodstva tadasnje i sadanje SPS-a!
Da li je ratno huskanje neka SPS-vrednost za integraciju u Evropsku uniju, to ostaje da ocene drugi.
Miroljubivu politiku "Preokret" koju su pokrenuli Cedo Jovanovic i Vuk Draskovic sa ogromnim brojem istaknutih licnosti, Dacic kao deo vlasti preokrenuo u ratno huskanje.
Svoju izjavu "obrazlozio" ravnotezom straha, mada niko drugi nije pretio ratom, a ni ovoj Dacicevoj pretnji niko se ne boji vise.
Srecom, primecujem da najveci broj autora komentara osudju tu izjavu i suludu ideju o ratu. Ali, indikativno je kako "miroljubivi evropejac" Boris Tadic nije reagovao na tako opasnu izjavu svog koalicionog partnera! Ostavlja sumnju da je Dacic tu izjavu dao po direktivi, kao ravnotezu Tadicevih izjava "da Srbija nece ratovati". Mozda je to ravnotezenje izjava deo sporazuma ove dvojice autora.
Dacic kao kadar i proslog vremena, pamti onu krilaticu: "Sa reci, na dela", ali ne verujem da preci sa reci na dela da "jos jednom pobedi NATO", kao sto je pobedio njegov bivsi sef!

Susta istina

pre 12 godina

Mislim da Srbija trenutno mora bez Kosova... Ali da ne treba da ga se odrekne zauvek..
S druge strane, hteli mi ili ne u EU cemo uci kad tad.. Jer to vise odgovara samoj EU nego nama Srbima.

Ali pre svega kod treba prvo promeniti mentalitet samog naroda.
Jer niko nama nece zivot uciniti lepsim, ako ga mi sami pre toga ne ucinimo lepsim. Dzaba ti EU ako meni i tad komsija pozeli da mi crkne krava..

Sve ostale price su samo bajke...

Oportunista

pre 12 godina

Ima jedna dobra pesma Đorđa Balaševića o vojsci i jbt JNA. Jedino što je danas dokaz da je neko nekad pokušao da rasturi "sistem# je što je drug Rade Marković i dalje u tvorzi i trune tamo a drugovi su ga izdali.

milan

pre 12 godina

sad se svi predplasise,za ovakvim politicarima cemo sigurno uci u EU,za njih nije problem oni su se osigurali financiski,a narod na nesto drugo nije ni naviko

Velja

pre 12 godina

Nažalost, ali tako je. Koliko god da je Kosovo i Metohija trenutno izgubljena, odreći se dela teritorije radi nešto boljeg standarda je sramotno. Narod koji je u svakom segmentu postojanja ostavio traga u svetu ( istorija, nauka, književnost,umetnost, sport, žrtve u prvom i drugom svetskom ratu), treba da prepusti svoju zemlju naciji koja ima svoju matičnu zemlju,samo zato što trenutno ima podršku u suštini jedne zemlje( Amerike).Za nekoliko godina uticaj Amerike neće više biti tako jak, a ako priznamo Kosovo, nećemo imati nikakve argumente da je vratimo pod svoje okrilje. Nisam lud, imam porodicu i nije mi do još jednog ratovanja, ali bi me bila sramota da moj narod preda deo teritorije od koje naši preci nikada nisu odustajali.

mill

pre 12 godina

Pitanje je da li bi mogli ako bi smijeli. Vremena nema puno jer ce se Kosovo, u blizoj buducnosti, vjerojatno prikljuciti Albaniji koja je clanica NATO saveza pa ce onda biti puno teze vodit Rat.

perun_u

pre 12 godina

Sada kada Srbija verovatno neće da dobije status kandidata 9. decembra, Dačić govori mnogo drugačije. Kosovo nije bilo uslov, sada jeste, kao da nije znao. Ne vodi se politika tako.

Momčilo Vasić

pre 12 godina

Ovako ili onako - ali je stav apsolutno ispravan.
Dačić sazreva u stvarnog političara od sadržaja, još samo kada bi se ogradio, ili i odbacio, "crnogorski lobi" - uz ne krupne dorade programa - i zasita bi bio lider moderne srpske levice!
Svidelo se kome ili ne, jer - putera na glavi imaju SVE stranke i svi "lideri" i liderčići - neki i znatno više od Dačića.
Ovo oko Kosova je "sveto pismo" za svakog razumnog, moralnog i trezvenog Srbina - jer da bi neko bio potapšan (kao kada hazda potapša kucu) i dobio pohvalu da je "dobar Srbin" - ako izdaje svoju neprikosnovenu teritoriju, je dno dna.
Kosovo neće bviti izgubljeno sve dok se Srbija ne odrekne, jer - od istorije, preko Badentera - do Kumanovskog sporazuma: Kosovo se uvek tretira kao integralni deo Srbije.
Prazne su priče o "ratnom gubljenju": Albanci su vojnički poraženi, Kumanovski sporazum nije niti s Albanijom niti sa Albancima, već sa NATO-paktom i sa SB UN potpisan, prema tome - čak i kada bi nekim svemirskim podvalama SB odlučio da poklanja nekome Kososvo, izlaskom Srbije iz UN bi ponovo vratio u opciju vraćanje Kosova Srbiji!
Nikada - nikada niko ne sme mudrijašiti, zbog neke apanaže od stranih gazda, kako je Kosovo izgubljeno - jer, suštinski nije, a trenutno stanje, ma koliko trajalo, ipak je privremeno.
Na primer, Velika Briitanija je pokrenula nuklearne podmornice i brodove na Argentinu, zbog Malvina, i ako je to okupirana nenastanjena - ali bogata ptičijim izmetom teritorija, 9000 km od Engleske!

Jodie

pre 12 godina

Ova Daciceva izjava uopste ne iznenadjuje! Ona je sasvim u skladu sa rethodnim izjavama koje su se mogle cuti od drzavnih zvanicnika, poput Tadiceve da " ne zele da ucine nista nazao albanskom narodu".

Oni su ovo hteli od samo pocetka- proizvodnju rata. Sasvim je jasno da je njima neophodna kultura straha da bi preziveli.

M012Z

pre 12 godina

Mislim da je Daciceva partija dosta ratova i zemlje izgubila. Ovu njegovu izjavu ne treba bukvalno shvatati. Ipak je on politicar koji mora nesto da prica ali nema mesta ovakvim pokusajima hvatanja glasaca preko nacionalne svesti. Opasan je to put kojim se ne sme kretati.

Izaslanik

pre 12 godina

Ljudi, ovo je smisljeno u Tadicevom kabinetu samo je Dacic rekao u javnosti. Hoce socijalisti da se ogrebu za svaki dio kolaca a Tadic im je obecao vlast.

Voja S.

pre 12 godina

Ja ponekad komentare ovde ne razumem…covek (Dacic) prica samo istinu! Mislim da nema nijedna drzava na svetu koja bi se odrekla svoje teritorije koja je ilegalno "otcepljena"…a mi kao srbi trebamo da se odreknemo i da gledamo smak sprskog naroda na teritoriji KIM to nije prihvatljivo! Dacici nije lud i znamo svi da nece doci do situacije da se opet ratuje... ali ako iz pocetka izjavljujes posiciju da bilo u kojem slucaje neces da se boris za svoju zemlju onda neznam sta vi ljudi ocekujete ?! Ekonomska kriza je sve blize i blize a Evropa kao Evropa i ljudi koji zive u Uniji i njeni politicari sigurno necu zeliti da se oped zarati u KIM pogotovu pocim se priblizava rat protiv Irana a i Sirija je veliki pakao...znaci ako se nesto moze da pobedi u vezi sa Kosovom onda naravno u ovom trenutku i treba spoljna politika koja cvrsto utemelji srpsku poziciju da u svakom slucaju ce uvek biti opcija da se borimo za nasu svetu zemlju iako znamo svi da nece da se ponovi 1999

Julija

pre 12 godina

Gospodine Dačiću ajde nešto lepo da se dogovorimo. Mislim da je krajnje vreme da prestanede da širite priču o koaliciji koja nije moguća. Na taj način nećete doći do poena kod birača. I koliko ste mi bili simpatični do sada pomišljala sam da možda svoj glas posle mnogo godina dam vama. Ili vama kao čoveku za koga sam pomislila kako se menja ili koji će bar otvoreno reći da je ds zlo. Ovako izvinite me ali razočarana sam.

Ivan-KG

pre 12 godina

Dobro ljudi, a gde je on ovde rekao da ce ratovati za Kosovo? On je samo rekao da se recenice "Ne mozemo bez EU" i "Necemo ratovati" poprilicno politicki amaterske. Tako Tadic bez veze poziva da nas uslovljavaju i drndaju zbog EU, a "necemo ratovati" nije izgovorio nijedan predsednik. Cak ni vasi vrednosni miljenici Obame, Sarkozijevi, Merkeli, i sl koji po celom svetu vode pljackaske ratove! Naravno da ne treba ratovati, ali sa "necemo" se slabi pozicija, koju su Albanci izborili pretnjom i strahom da ce praviti probleme - pa vi razmislite koliko je Tadic(i nealternativci njegovi) slab polikant.

Saška

pre 12 godina

Kao što reče neko dole ratovaćete svi ko bele lale samo još neznate!
I to vrlo brzo,i ne samo za Kosovo...
Svi kao da ste slepi da vidite šta se dešava po svetu i da se mi uopšte ne pitamo da li ćemo ratovati ili ne.
Jedino pravo pitanje je na čijoj strani?
A ovi što hoće da pobegnu u Evropsku uniju će se veoma iznenaditi kad ih i tamo DOČEKA JEDAN RAT.

Jovanča

pre 12 godina

Sve rečeno mogu da tumačim kao predizborni trik. Mora da je oslabljena pozicija SPS-a kod stalnog biračkog tela. U ove 4 godine učestvovao je u politici koja govori upravo suprotno i baš sad mu volšebno naviru ovakve ideje.Smanjili ste broj vojnika na 15 000, ukinuli vojsku na granicama, ukinuli služenje vojnog roka,uništili veći broj teškog naoružanja, a sad se pozivate na istu tu vojsku.Mi koji smo vas podržavali sad smo zbunjeni. Šta vi u stvari hoćete? I baš iz razloga što vodite ovako konfuznu politiku treba da odete sa vlasti. A tu mislim na sve vas koji činite trenutnu vladu, jer Srbija ima alternativu.

Nikolina

pre 12 godina

Ko iskreno priča i govori nema čega da se boji. Stah se javlja samo od nepoznatog a svi politari i njihova mišljenja su dobro poznata narodu, baš kao i postupci.

Pobesneli max

pre 12 godina

Protiv ovakve izjave Dacica moze da ime nesto samo neko ko je politicki angazovan pa po zadatku mora da pljuje. Ovo je jedna obicna izjava koju bi trebao da deli svaki gradjanin ove zemlje. Iza ovakve izjave moze da stane svako i u bilo kojoj zemlji.

Petar Karađođević

pre 12 godina

Ne treba da se plašimo da kažemo šta mislimo. Dačić je ovih dana jedan od retkih koji svakog dana govori šta narod pomišlja i surfuje po pravim talasima. Balansira ali i definiše pozicije, linije, i zone delovanja. Srbija treba da teži da postane Izrael na Balkanu.

Milance

pre 12 godina

Pa naravno da je to tacno sto pricate. Ali recite to BT... "da ne lupa ko maksim po diviziji".
Njegove izjave da Srbije naece ratovati je ohrabrila one koji su krenulu puskom po Srbima ....

Zeka

pre 12 godina

Kako kaze poslovica: "Ako hoces mir, spremaj se za rat!"

Ljudi, prelistajte istorijske udžbenike i imajte na umu da čovek nije ni malko evoluirao od Herodota na ovamo, evoluirala je tehologija.
Resursa je malo, ljudi na planeti sve više. Jednog dana će nam nevolja zakucati na vrata, pa će biti kasno da se nešto učini.

Ne pripadam ratnohuškačkoj grupaciji, i smatram da kada bi svi bili ljudi (i sa naše i sa druge strane granice)lako bi se dogovorili. Ovako...

Primer: Ko će pre u gužvi u autobusu GSP-a da dobije ćušku, neki baja koji ide u teretanu i svojim fizičkim osobinama ostavlja utisak da se sa njim ne treba kačiti ili neki trapavi žgoljavko koji je pogodan za iskaljivanje neopravdanog besa?

Mi smo našu vojsku gotovo raspustili tj.zatvorili smo teretanu).

Moraćemo mi sami da uvedemo red u našoj državi (što će biti veoma teško jer ovo nije tranzicija već način života) pa ćemo biti respektovani i od strane drugih voleli li nas ili ne.

SnezanaBg

pre 12 godina

Hvala bogu da je neko skupio hrabrosti da kaze istinu, svidela se ona vuku, borisu , cedi ili konzulima amerike , nemacke i slicnima. Svi znamo da se Kosovo, moze vratiti jedino ratom (pod pretpostavkom da ga zelimo nazad)..jer mirnim putem teritoriju niko nije, a i nece vratit. Jedini je problem, sto su gospoda iz DS-a, tadic, sule i ostali svesno unistili vojsku, pa sad ne bi mogli ni sa navijackim grupama da ratujemo a kamoli sa narko mafijom. Sve u svemu...doci ce Decembar, 9ti !
Uzdravlje

žika prokić

pre 12 godina

Pročita sam sve komentare. Imam utisak da je samo njih nekoliko gledalo i "slušalo" jutrošnju emisiju. Da je tako, ne bi bilo ovoliko nesuvislih komentara.Niko nije jutros postavljao pitanje rata, ponajmanje Dačić ( nisam član SPS,već samo volim istinu). Ne vidim razloga izlivu ovolike "patriotske" ljubavi prema Srbiji. Zamolio bih sve komentatore osim nekih koji su gledali i razumeli emisiju da zamole čike i lepe tete sa B 92 da vam je repriziraju, i to usporeno, da bi po neki mogli da je lepo pogledaju i razumeju pa onda da komentarišu, a ne da komentarišu komentare koje je već neko iskomentarisao, samo njemu poznato na ovaj način kako je ovaj "kalabaluk" i počeo ... Ljudi počnite već jednom da mislite svojom glavom...

sps-ovac

pre 12 godina

Prvo zasto bi rat (cak i da ga bude) na severu kosova bio osvajacki, kad tano zive vecinom Srba a kosovo nije clanica un.
Drugo molim vas da svoje pacificicke fraze o ratu pricate natou.

gorillaBG

pre 12 godina

citam komentare ovih "evropejaca" i pitam se da li znaju da bi iste te evropske drzave za metar svoje teritorije pokrenule svu masineriju, a za 17% teritorije sigurno i nuklearno oruzje! a cak i da nikada ne upotrebimo oruzje, to ne sme da se kaze! svaka drzava poseduje suvereno pravo da silom brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet! nama je nakon dejtona to pravo umanjeno jer sve zemlje ucesnice tog gradjanskog rata imaju ogranicenja u vezi naoruzanja, ali nije zabranjeno reci da cemo se za KiM boriti svim sredstvima! zato prvo nesto procitajte iz MJP pa onda pisite

John

pre 12 godina

Овај човек ме све више одушевљава. Без ироније. А некада нисам могао да смислим партију којој припада. Ово је више порука другима, него њему !

Douglas Bader

pre 12 godina

Sad nece biti rata za povratak Srbije kao drzave na KiM zato sto za to ne postoje uslovi. Medjutim, kad tad ce ga biti. EU je napravila neoprostivu gresku priznavsi KiM. Mogli su, da su hteli (a mozda i jesu, samo nisu smeli) ostaviti KiM pod medjunarodnom upravom i primiti ga zajedno sa Srbijom u EU gde bi imalo skoro drzavni satus i gde bi drzavnost bila irelevantna. Srbiji priznanje KiM jednostavni nije izbor, nije opcija, to ni jedna drzava ne bi uradila. Cinjenica da sada KiM sluzi samo za izborne kampanje ne menja ove, prethodno recene cinjenice. KiM sluzi svima kao "sukob iz rukava", kad u igri ponestane asova.

General George S. Patton

pre 12 godina

No poor bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making other bastards die for their country.

Dragana10

pre 12 godina

...i sada nas vi ucite sta i kako bi trebalo reci, pa vi najbolje znate kako to funkcionise iz iskustva ,jedno pricate a stvarnost je nesto sasvim drugo, i molim vas pazite sta uporedjujete, kosovo je deo srbije kosovo se i sad granici sa srbijom, i kako mozete to da uporedjujete sa sarajevom i instambulom...

Rade

pre 12 godina

Politički marketing lažnog rodoljuba,tj.već viđena scena koja datira od pre četri godine.Jedni se prave žestoki i hoće da ratuju,dok su drugi u "peace" fazonu,na kraju se udruže i jednostavno sve zaborave do sledećih izbora...

HRvoje

pre 12 godina

Ravnoteža straha, Srbija, NATO???
hehe
Ajd dobro, malo samopouzdanja ne škodi, problem je kad je apsolutno nerealno onda se to odbije o glavu kao bumerang.

Goran

pre 12 godina

1. Srbija koja ne može bez EU ne treba ni EU ni Srbima. EU (Nemačka i Francuska) sigurno neće puštati u svoj savez slabe države koje ne mogu same da opstanu - nisu ni ludi ni glupi. Istovremeno, stabilne i sposobne države imaju interes da se integrišu i tako zajedno jačaju - to je i logika na kojoj je potpisan ugovor za naftu i čelik 1957.

2. Srbija mora u odnosu sa Prištinom/Kosovom da se ponaša kao Izrael sa Palestinom. Neko će reći: Nismo mi Jevreji, pa da nam se može. Pa nije ni Jevrejima pala sa Marsa sposobnost da brane svoju teritoriju i da korak po korak jačaju i proširuju Izrael - već je sve što su ostvarili rezultat napornog rada, organizovanja i odlične strategije. Izrael ni u ludilu ne bi izjavio "da neće ratovati" za svoje ciljeve.

Tako da, moram se složiti sa Dačićem koji sve češće (kako se izbori bliže) govori razumno - pitanje je kako misli i da li misli - ali govori dobro.

jovan

pre 12 godina

Ivice.
Slobodno sto se tice mene uzmi pusku idi na Kosovo i ratuj.Ostavi ovo malo mladezi sto je ostalo u zemlji da zive kao svi normalni ljudi Evrope.
Molim Tadica da zbog ovakve izjave odmah raskine koaliciju sa SPS-om.
Pozdrav od Jovana iz Svedske

Veljko

pre 12 godina

Ma podrška Dačiću! Nekada sam verovao da evropa nema alternativu ali tek sada sam sasvim siguran da samo Srbija nema alternativu! Ko ne veruje da se istorija okreće i kao bumerang vraća grdno greši. Pre ili kasnije za Kosovo i Metohiju moraćemo u rat. Jedino me brine sa čime i ko će to ići da brani Srbiju i njene interese ako se zna da je sadašnji ministar uništio vojsku po svim mogućim pitanjima!

Filip

pre 12 godina

Ohoho, bravo Dačiću, baš ono što bih ja rekao, svaki put kad Tadić izgovori da "Srbija više nikad neće ratovati" (i to na nekoj vojnoj smotri), meni dođe da gađam televizor... Naravno da ja nisam sad neki fanatik koji bi ratovao svaki čas, ali postavlja se pitanje, čemu onda mi bacamao milijardu evra godišnje, kad nam vojska i ne treba ?!

Lidija

pre 12 godina

"Nije kukavica čovek koga nosi nesavladiv vir velike reke, nego onaj koji – iako ima snage da se spasi – to ne iskoristi."

Citam vase komentare i samo mogu da izvucem zakljucak da ste toliko sebicni i da ste tolike kukavice. Sta ste se uplasili uopste niste shvatili sta je rekao uopste nije rekao da ce Srbija ratovati. Da li je moguce da ne shvatate poentu, Dacic nije neko koga ja mnogo postujem, ali kad bi ovo sto govori stvarno mislio bilo bi dobro, na zalost sve je to predizborna kampanja. A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.

Republikanac

pre 12 godina

O, konacno da neko izusti, pa makar to bio i mali od palube, da se ne moze boriti za svoj interes uz stalno ponavljanje "mi smo deca cveca".

Владимир

pre 12 godina

Човек потпуно у праву. Ал као што нико нормалан не говори како неће да ратује, и тиме не само да гази Устав и дужности појединца (као што свако има права на школовање, лечење, држављанство... тако има и обавезу да ратује), већ шаље одређену поруку комшијама у региону, тако се у дипломатији не говори о страху. Него се ради на застрашивању. Свему томе претходни војна моћ, која је темељ свакој другој политици.

Katastrofa

pre 12 godina

Nisam clan nijedne stranke, ali danasnja srpska vlast je prva u istoriji koja je, bez pitanja naroda i referenduma, ukinula vojnu obuku muskog stanovnistva i, jos gore, ukinula regrutnu bazu!
I jos se javno deklarisu da Srbija nece ratovati! Otkud znaju da nece, i otkud se to tako defetisticki govori - u situaciji kad Kosovo i Metohija imaju svoju naoruzanu vojsku!?
Samo naivan covek moze da veruje kako bi mali broj profesionalnih vojnika u eventualnom ratu odbranio teritoriju citave zemlje.
Svaki punoletni muskarac apsolutno mora da bude obucen da rukuje nekom vrstom naoruzanja, prema svom ratnom rasporedu.

Dejan

pre 12 godina

Ja ne mogu da pdnesem ovog politicara. Ali takodje ne mogu da shvatim narod koji ne zeli da brani svoje teritorije. verujem da bi ste tako olako prepustili svoje pragove i u beogradu, subotici ili nisu. Vi onda nemate svoje ja.

jovan drenić

pre 12 godina

Slažem se sa izjavom Dačića.Realno,ova Vlada je uradila najviše po pitanju ispunjenju svih uslova vezanaih za evroatlanstke integracije.I mnoge bolne korake napravila.Ucenjivanje oko Kosovo je prevršilo meru.Sutra to mogu biti svinje koje treb poklati jer njihov miris smeta Bošnjacima ili Albancima...U Hag su otišli Karadžić,Mladić i Hadžić.Doneto je sve što je zakonski moralo po agendi.Tadić je napravio veliki iskorak u regionalnim odnosima.Išao je i u Vukovar,Srebrenicu.Razumem radikale i DSS ako kritikuju ovu vlast jer je njihova politika drugačija ali ne razumem ove sa druge strane Čedu,Vuka,Čanka...Pa moramo imati neke crvene linije.Bez toga nema države.Pozdrav,Jovan

Nenad

pre 12 godina

Ovaj covek ili nekome debelo placa da ga savetuje sta da prica pred izbore ili mu je od dobre ishrane u MUP-u naglo skocio IQ koeficijent. Ali ovo sto on prica je nevidjeno dobra reklama pred izbore. Ako nista drugo, svaka mu cast kako je ovo sve srocio.

Zeka

pre 12 godina

Kako kaze poslovica: "Ako hoces mir, spremaj se za rat!"

Ljudi, prelistajte istorijske udžbenike i imajte na umu da čovek nije ni malko evoluirao od Herodota na ovamo, evoluirala je tehologija.
Resursa je malo, ljudi na planeti sve više. Jednog dana će nam nevolja zakucati na vrata, pa će biti kasno da se nešto učini.

Ne pripadam ratnohuškačkoj grupaciji, i smatram da kada bi svi bili ljudi (i sa naše i sa druge strane granice)lako bi se dogovorili. Ovako...

Primer: Ko će pre u gužvi u autobusu GSP-a da dobije ćušku, neki baja koji ide u teretanu i svojim fizičkim osobinama ostavlja utisak da se sa njim ne treba kačiti ili neki trapavi žgoljavko koji je pogodan za iskaljivanje neopravdanog besa?

Mi smo našu vojsku gotovo raspustili tj.zatvorili smo teretanu).

Moraćemo mi sami da uvedemo red u našoj državi (što će biti veoma teško jer ovo nije tranzicija već način života) pa ćemo biti respektovani i od strane drugih voleli li nas ili ne.

Pobesneli max

pre 12 godina

Protiv ovakve izjave Dacica moze da ime nesto samo neko ko je politicki angazovan pa po zadatku mora da pljuje. Ovo je jedna obicna izjava koju bi trebao da deli svaki gradjanin ove zemlje. Iza ovakve izjave moze da stane svako i u bilo kojoj zemlji.

Nikolic

pre 12 godina

Bivsi sef,a i gos.Dacic kao njegov omiljeni omladinac su vec jednom ratovali za Kosovo i naravno "pobedili" po recima sefa,bivseg u svakom pogledu,pa bi sada njegov omladinac Dacic,izgleda ponovo postao "dobrovoljni davalac tudje krvi" u ponovnom ratnom okrsaju za izgubljeno i davno jos prodato Kosovo.
Na veliku zalost mnogih slicnih Dacicu,nema Srbija vise sinova za bacanje,dosta se ratovalo za besmislene,sulude i neostvarljive ciljeve,vreme je za obnovu u svakom pogledu i veliki Preokret !

Finger

pre 12 godina

Evo,ja kazem da necu nikada ratovati za Kosovo !!! Nego dragi nasi kosovari,pare u dzep,pa nazad,kako vi kazete,dole,otkupite nazad sve sto ste rasprodali,pa cemo onda mozda i prihvatiti da ratujemo,mozda !

Momčilo Vasić

pre 12 godina

Ovako ili onako - ali je stav apsolutno ispravan.
Dačić sazreva u stvarnog političara od sadržaja, još samo kada bi se ogradio, ili i odbacio, "crnogorski lobi" - uz ne krupne dorade programa - i zasita bi bio lider moderne srpske levice!
Svidelo se kome ili ne, jer - putera na glavi imaju SVE stranke i svi "lideri" i liderčići - neki i znatno više od Dačića.
Ovo oko Kosova je "sveto pismo" za svakog razumnog, moralnog i trezvenog Srbina - jer da bi neko bio potapšan (kao kada hazda potapša kucu) i dobio pohvalu da je "dobar Srbin" - ako izdaje svoju neprikosnovenu teritoriju, je dno dna.
Kosovo neće bviti izgubljeno sve dok se Srbija ne odrekne, jer - od istorije, preko Badentera - do Kumanovskog sporazuma: Kosovo se uvek tretira kao integralni deo Srbije.
Prazne su priče o "ratnom gubljenju": Albanci su vojnički poraženi, Kumanovski sporazum nije niti s Albanijom niti sa Albancima, već sa NATO-paktom i sa SB UN potpisan, prema tome - čak i kada bi nekim svemirskim podvalama SB odlučio da poklanja nekome Kososvo, izlaskom Srbije iz UN bi ponovo vratio u opciju vraćanje Kosova Srbiji!
Nikada - nikada niko ne sme mudrijašiti, zbog neke apanaže od stranih gazda, kako je Kosovo izgubljeno - jer, suštinski nije, a trenutno stanje, ma koliko trajalo, ipak je privremeno.
Na primer, Velika Briitanija je pokrenula nuklearne podmornice i brodove na Argentinu, zbog Malvina, i ako je to okupirana nenastanjena - ali bogata ptičijim izmetom teritorija, 9000 km od Engleske!

dejan

pre 12 godina

ne znam zasto, ali kad ovaj "najevropljanin" kaze da ce srbija ratovati za kosovo, ja mu verujem....
ne znaci da se slazem tim, cak naprotiv....

Voja S.

pre 12 godina

Ja ponekad komentare ovde ne razumem…covek (Dacic) prica samo istinu! Mislim da nema nijedna drzava na svetu koja bi se odrekla svoje teritorije koja je ilegalno "otcepljena"…a mi kao srbi trebamo da se odreknemo i da gledamo smak sprskog naroda na teritoriji KIM to nije prihvatljivo! Dacici nije lud i znamo svi da nece doci do situacije da se opet ratuje... ali ako iz pocetka izjavljujes posiciju da bilo u kojem slucaje neces da se boris za svoju zemlju onda neznam sta vi ljudi ocekujete ?! Ekonomska kriza je sve blize i blize a Evropa kao Evropa i ljudi koji zive u Uniji i njeni politicari sigurno necu zeliti da se oped zarati u KIM pogotovu pocim se priblizava rat protiv Irana a i Sirija je veliki pakao...znaci ako se nesto moze da pobedi u vezi sa Kosovom onda naravno u ovom trenutku i treba spoljna politika koja cvrsto utemelji srpsku poziciju da u svakom slucaju ce uvek biti opcija da se borimo za nasu svetu zemlju iako znamo svi da nece da se ponovi 1999

Saška

pre 12 godina

Kao što reče neko dole ratovaćete svi ko bele lale samo još neznate!
I to vrlo brzo,i ne samo za Kosovo...
Svi kao da ste slepi da vidite šta se dešava po svetu i da se mi uopšte ne pitamo da li ćemo ratovati ili ne.
Jedino pravo pitanje je na čijoj strani?
A ovi što hoće da pobegnu u Evropsku uniju će se veoma iznenaditi kad ih i tamo DOČEKA JEDAN RAT.

SnezanaBg

pre 12 godina

Hvala bogu da je neko skupio hrabrosti da kaze istinu, svidela se ona vuku, borisu , cedi ili konzulima amerike , nemacke i slicnima. Svi znamo da se Kosovo, moze vratiti jedino ratom (pod pretpostavkom da ga zelimo nazad)..jer mirnim putem teritoriju niko nije, a i nece vratit. Jedini je problem, sto su gospoda iz DS-a, tadic, sule i ostali svesno unistili vojsku, pa sad ne bi mogli ni sa navijackim grupama da ratujemo a kamoli sa narko mafijom. Sve u svemu...doci ce Decembar, 9ti !
Uzdravlje

Kosovastar

pre 12 godina

Ovaj kao da zaboravio da izgubio jedna rat pre 12 godina!!! Pa moze Srbija da kaze da "ce ratovati za Kosovo" i to ce ohrabriti JOS VISE tog Tacija jer on zna da u rezoluciji 1244 JASNO stoji da NATO ima zadatak da SPRECAVA povratak srpske vojske i policije na Kosovo. A SPRECAVANJE jedne vojske drugom ne radi se valjda MOLBAMA vec VOJNIM SREDSTVIMA. Ako Dacic tako hoce konflikt sa NATO-on onda samo neka izvoli. NATO ce odlucno odgovarati na svaki takav pokusaj i ne treba nikakva nova rezolucija vec ova postojeca 1244.

Lepi cane

pre 12 godina

"ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu

A ko se to sad Srbije uopće boji? Pa sve zemlje u okruženju čuva NATO. Ili to Srbija želi zastrašiti NATO? Tko zna, može ponovno pobijedite pošto ste vi jedina nacija u povijesti koja je nato "pobijedila".

Milance

pre 12 godina

Pa naravno da je to tacno sto pricate. Ali recite to BT... "da ne lupa ko maksim po diviziji".
Njegove izjave da Srbije naece ratovati je ohrabrila one koji su krenulu puskom po Srbima ....

Aleksandar Stanković

pre 12 godina

Nema ravnoteže straha zato što je jasno da bi Albanci ovog momenta, svi kao jedan ustali u odbranu nazovi svoje, tzv. države, a da bi se u isto vreme 98% Srba razbežalo, pa kud koji...

Nisam siguran ni da bi generali sadašnje srpske vojske (ako ona uopšte još postoji), bezrezervno branili Srbiju. Jasno je da bi s pravom strahovali od nekog novog Haga, gde bi ih Srbija izručila.

Zbog toga Dačiću, definitivno treba da priznate Kosovo. Po komentarima ovde se da videti da Srbija evidentno i na žalost nema za koga i zbog koga da se bori za svoju teritoriju. Mi smo jedan tako reći proklet narod koji je u istoriji često išao stranputicom, a to nas je veoma skupo kostalo. Srljali smo u Kraljevinu Srba Hrvata i Slovenaca, pa smo rušili svoju Kraljevinu, srljali u komunizam, da bi drugima stvorili drzave, a od delova srpskog naroda nacije. Ne retko nismo umeli da prepoznamo pravi i dugoročni interes nacije i drzave. Ono što su neke generacije stvarale, neke naredne su olako proćerdavale. Taj trend se nastavlja srljanjem po svaku cenu u EU. Niko ovde više nije spreman ni na minimalno trpljenje, ni na mrvicu solidarnosti sa delom svog naroda, a zarad dobra cele nacije, a nacije koje na to nisu spremne, polako i definitivno odlaze u istoriju.

Lena

pre 12 godina

Ali takodje ne mogu da shvatim narod koji ne zeli da brani svoje teritorije. verujem da bi ste tako olako prepustili svoje pragove i u beogradu, subotici ili nisu. Vi onda nemate svoje ja.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Dejan, 23. novembar 2011 12:13)

To nije NASA teritorija. Tu teritoriju su srbi sa kosova prodali. Mi ne bismo prodali pragove u beogradu, vojvodini ili sumadiji, kao sto su to radili oni. A sada bi isti oni da salju nasu decu u rat da im povrate ono sto su prodali, pa da mogu da prodaju opet, a nasoj deci koja se vrate, da oduzmu sve ovde, budu im direktori, i uzivaju u centru beograda... Uostalom, koga briga vise za kosovo, hocemo normalan zivot i posao, dokle vise da se srbija vrti oko kosova??? od kako postoji problem joj pravi isto kosovo.

žika prokić

pre 12 godina

Pročita sam sve komentare. Imam utisak da je samo njih nekoliko gledalo i "slušalo" jutrošnju emisiju. Da je tako, ne bi bilo ovoliko nesuvislih komentara.Niko nije jutros postavljao pitanje rata, ponajmanje Dačić ( nisam član SPS,već samo volim istinu). Ne vidim razloga izlivu ovolike "patriotske" ljubavi prema Srbiji. Zamolio bih sve komentatore osim nekih koji su gledali i razumeli emisiju da zamole čike i lepe tete sa B 92 da vam je repriziraju, i to usporeno, da bi po neki mogli da je lepo pogledaju i razumeju pa onda da komentarišu, a ne da komentarišu komentare koje je već neko iskomentarisao, samo njemu poznato na ovaj način kako je ovaj "kalabaluk" i počeo ... Ljudi počnite već jednom da mislite svojom glavom...

Petar Karađođević

pre 12 godina

Ne treba da se plašimo da kažemo šta mislimo. Dačić je ovih dana jedan od retkih koji svakog dana govori šta narod pomišlja i surfuje po pravim talasima. Balansira ali i definiše pozicije, linije, i zone delovanja. Srbija treba da teži da postane Izrael na Balkanu.

Dačić pomahnitao!

pre 12 godina

Pa koliko bismo to puta trebali da izgubimo kosovsku bitku?
Ovo zvuči kao ono Hitlerovo da ako nemački narod nije u stanju da dobije rat, onda i ne zaslužuje da preživi taj isti rat. Tako izgleda i mi moramo za to Kosovo svi da ratujemo dokle god ima živog Srbina na planeti.
Tako se pravi ravnoteža straha, ali na relaciji vlast - građani. A Dačić sve deblji!

John

pre 12 godina

Овај човек ме све више одушевљава. Без ироније. А некада нисам могао да смислим партију којој припада. Ово је више порука другима, него њему !

DeSoke

pre 12 godina

jedini pametan i iskren covek , bez dlake na jeziku, jednom reciju jedini politicar kome verujem u ono sto kaze
(Nikola, 23. novembar 2011 12:26)

...konjtam nesto, bio si ultra sarkastican, zar ne? O.o

Vlad

pre 12 godina

Ivice,
Pitaj Barbiku zasto godinama govori da "Srbija vise nikada nece ratovati". Da glupost bude jos veca, to govori i na promocijama mladih oficira svake godine...

"Najevropljanin"! :)))))

pre 12 godina

Ako sklonim po strani enormno gađenje koje mi izaziva ovaj lik, već samom svojom pojavom, pa ako onda sklonim po strani enormno gađenje koje mi izaziva ovaj lik zbog svega što je u svom kratkom, bednom, mizernom, dosadašnjem nazovi životu, uradio protiv sopstvenog naroda, onda mogu da kažem da je manje-više u pravu, međutim, tipično za njega i školu koju je prošao, prosipa li prosipa praznu demagogiju, melje li melje satima i danima (ne skida se sa medija!!), a nikad ne kaže istinu, niti suštinu - zato i jeste tu postavljen i zato će ga opet postaviti da vlada. Drugim rečima, može neko da priča koliko hoće, ili neće, da će vodi rat, ali ukoliko nema jaku armiju, svima je jasno da neće da vodi rat. A ako imate jaku armiju, onda ne morate ništa ni da pričate, onda je sve jasno svima, onda niko ništa ne priča, već ostali paze šta pričaju kad vam se obraćaju. Armiju su uništili, u zajedničkom zločinačkom poduhvatu, njegov duhovni vođa Miloševič i on, sa onima koji su došli posle njih i sa kojima je ovaj opet u vlasti. Pa zar je slučajno on opet u vlasti posle svega?! Zar ga je Tadić slučajno "oprao", ili je to uradio po direktivi - Tadić koji ne ume pertle da veže?! Mislite li da su ratovi '90-ih počeli zbog razloga koje vam potura CNN i ostala bagra?!!

realista

pre 12 godina

koja ravnoteža straha? šta ovaj bulazni? sa druge strane nije nikakvo Kosovo, nego NATO pakt. možda je umislio da smo mi Rusija ili Kina da sa njima održavamo ravnotežu. mi treba da se okrenemo k sebi i izgradimo privredno jaku Srbiju. to je jedina pobeda koju možemo izboriti. sve ostalo su gluposti

Aristotel

pre 12 godina

@Dejan
Koje moje (nase) "ja"? O cemu ti to govoris, pobogu, covece?
Prvi i jedini put sam na Kosovu bio sa ekskurzijom davne 1978 ili 1979. Osecao sam se krajnje neprijatno i u Prizrenu, i u Pristini, i u hotelu gde smo spavali. Jos onda se osecalo da nam nije mesto tamo.
Plus, Kosovo ces da trazis da ga vrate svi oni koji su prodali zemlju i kuce i uselili se u ostali deo Srbije. Ogroman deo njih su sada biznismeni sa lancima zlatara, pekara, poslasticara, poseduju po vise stanova za iznajmljivanje u Bgd, Kg, NS, Ni, itd. Retki su oni koji nisu te pare pretvorili u zavidno bogatstvo.
Vremena se menjaju, dani prolaze, zivot tece. Sve dok takvi kao vi zadrzavate u sebi tu neprotocnu baru zvanu Kosovo (a znamo da je svaka stajaca voda potencijalni zagadjivac prirode), nama nema spasa!
Preko glave mi je vise od takvih kao vas koji prete svima koji ne misle isto. 90-te su odavno prosle, shvatite to.

Velja

pre 12 godina

Nažalost, ali tako je. Koliko god da je Kosovo i Metohija trenutno izgubljena, odreći se dela teritorije radi nešto boljeg standarda je sramotno. Narod koji je u svakom segmentu postojanja ostavio traga u svetu ( istorija, nauka, književnost,umetnost, sport, žrtve u prvom i drugom svetskom ratu), treba da prepusti svoju zemlju naciji koja ima svoju matičnu zemlju,samo zato što trenutno ima podršku u suštini jedne zemlje( Amerike).Za nekoliko godina uticaj Amerike neće više biti tako jak, a ako priznamo Kosovo, nećemo imati nikakve argumente da je vratimo pod svoje okrilje. Nisam lud, imam porodicu i nije mi do još jednog ratovanja, ali bi me bila sramota da moj narod preda deo teritorije od koje naši preci nikada nisu odustajali.

MIKI

pre 12 godina

1. kosovo je izgubljeno jako davno.
2. srpske vojske se niko ne boji (pogotovo ne nato)
3. srpska vojska je dozivela katastrofalan poraz od strane nato 1999.

neki se pitaju sta ce nam vojska ako predsednik kaze da srbija nece ratovati - ja vam kazem: vojska nam ne treba. najveca smo sprdnja u evropi.
kad ce se zavrsiti ova farsa sa kosovom? kad ce vrh drzave priznati da vise nemamo veze sa istim?
gadi mi se ceo politicki vrh i ljudi koji hoce jos malo da ratuju (po mogucstvu iz fotelje).

Sale

pre 12 godina

@ Владимир
Koji ustav to gazimo - Kostunjavi ustav za koji niko nije glasao. Molim vas lepo postedite nas vise Kosova.
Dajte narodu da glasa - ko hoce u rat za Kosovo a ko hoce da lepo kaze Kosovu dovidjenja. To je demokratija a ne smaranje naroda decenijama. Dosta je bre vise

zoki

pre 12 godina

Ako ja dobro citam medju redovima , nas ministar bi opet malo da zvecka oruzjem . E pa posto nema pojma o diplomatiji i o diplomatskom jeziku i o tome sta ne sme i sme da kaze, i kako , onda ce mu verovatno EU i zapad i ceo svet pokazati ( a i nama ) sta misle o zveckanju sa oruzjem . Bice da i nismo takav 'garant bezbednosti' kakvim nas predsednik predstavlja.

Ivan-KG

pre 12 godina

Dobro ljudi, a gde je on ovde rekao da ce ratovati za Kosovo? On je samo rekao da se recenice "Ne mozemo bez EU" i "Necemo ratovati" poprilicno politicki amaterske. Tako Tadic bez veze poziva da nas uslovljavaju i drndaju zbog EU, a "necemo ratovati" nije izgovorio nijedan predsednik. Cak ni vasi vrednosni miljenici Obame, Sarkozijevi, Merkeli, i sl koji po celom svetu vode pljackaske ratove! Naravno da ne treba ratovati, ali sa "necemo" se slabi pozicija, koju su Albanci izborili pretnjom i strahom da ce praviti probleme - pa vi razmislite koliko je Tadic(i nealternativci njegovi) slab polikant.

Jelena S.

pre 12 godina

Ako su fizički napadi na Srbe na Kosovu "isto što i napadi na Beograd", ne razumem kako je moguće da te ,,napade,, ne doživljavate onako kako ih osećaju Srbi na Kosovu? Da je vama koža u pitanju i goli život pitala bih se da li biste radili ono što radite sada!

MIRZA

pre 12 godina

Dačiću, pa zbog tvoje stranke ( SPS-a ) i politike koju je vodila 90- tih izgubljeno je Kosovo. Dakle, molim te nemoj ti da daješ bilo kakva izjave u vezi Kosova, jer treba da te bude stid i budi moralan i priznaj grešku tvoje stranke ...

sps-ovac

pre 12 godina

Prvo zasto bi rat (cak i da ga bude) na severu kosova bio osvajacki, kad tano zive vecinom Srba a kosovo nije clanica un.
Drugo molim vas da svoje pacificicke fraze o ratu pricate natou.

KOREKTOR

pre 12 godina

Nazalost gospodine Dacicu vi jos uvek zivite u proslosti kad smo jos uvek bili neko i nesto. Moze Srbija danas da prica sta hoce, da hoce da ratuje ili nece, da hoce u EU ili nece, kad ceo svet zna da sredstava za rat protiv NATO nemamo, i da buducnosti bez EU nemamo. A mi mozemo da se zavaravamo da smo jaki i da je samo pitanje nase dobre volje hocemo li ratovati ili hocemo li u EU

Bane

pre 12 godina

''Ravnoteza straha''?!. Kome je u regionu jos potreban strah? Zar nam nije bilo dovoljno straha u periodu iza nas. Je l bi mi ratovali za Kosovo, je l bi iko???

gsokoli

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Ivica Dacic"
Smesno i tragicno ,pa izgleda da ovi komunisti nista nisu naucili is 1990g.Dok su rane od proslog ratovanja nisu ozdravile oni hoce jos malo bombardovanje jer izgleda da nije bilo dosta za Srbiju!
u stvari nije ovaj kriv to je neko drugi, celnik drzave Srbije da nesto slicno tolerise.Pa izbacite ovog jadnika iz vlade jednom!Pozdrav svim razumnim i realistima :)

Bacvanin

pre 12 godina

Kakvu crnu "ravnotezu straha" treba da oseti NATO od Srbije? Da li ste vi ljudi normalni, pa mi imamo samo 2 (dva) MiG-a 29, par stotina ispravnih tenkova koji su stari preko 30 godina, a tada su i modernizovani zadnji put, i sada Dacic hoce da drzi nekakvu ravnotezu sa jednom alijansom koja ime na raspolaganju vise avijona nego Srbija profesionalnih vojnika?
Tu ravnotezu moze da ostvari Rusija, mozda cak i Kina, ali Srbija nikako. Zasto bi se NATO trebao bojati Srbije?
Pa nije valjda da ce 3. Brigada kopnene vojske zauzeti Nemacku?

Dragana10

pre 12 godina

...i sada nas vi ucite sta i kako bi trebalo reci, pa vi najbolje znate kako to funkcionise iz iskustva ,jedno pricate a stvarnost je nesto sasvim drugo, i molim vas pazite sta uporedjujete, kosovo je deo srbije kosovo se i sad granici sa srbijom, i kako mozete to da uporedjujete sa sarajevom i instambulom...

deda Paun, Solunac

pre 12 godina

@ Lidija
Od rata treba svako pametan da pobegne. Rat nije zivot, dete Lidija, rat je smrt. Ko zeli da umre, detesce moje, ludice moja malena. Moj vam je zavet, deco: Ako opet zakrve, bezite deco preko sedam mora, i sedam gora, i sedam planeta iz Srbije, i nacice lepsu i novu domovinu u svetu. Da su svi pobegli prosloga rata, ovaj gospodin unuce Milosevica ne bi imao s kime ratovati. Otvorite deco oci, i ucite strane jezike, moze vam valjati. Srpski nije vise fora.

peace bro....peace

pre 12 godina

Mali Sloba ponovo radi.Definitivno,SPS ne moze da funkcionise ako s vremena na vreme ne pozeli malo tudje krvi u svoj sundjer.Zamislite kakvo poredjenje,Turska 80 miliona ljudi,Srboija jedva 7 miliona.Ima li kraja ovakvim budalastinama.To vrlo brine svakog elementarno obrazovanig coveka sa druge strane jos vise brine cinjenica da jos uvek ima ljudi kojima se ovakva krvozderna poruka upucuje.

wasa

pre 12 godina

i opet... neki CETE da izginete neki CEMO da prezivimo... molim nekoga ko je priseban,ako takvih uopste vise ima,da iskljuci vremeplov u poslednjem trenutku. vrlo brzo se krece unazad...

Hahaha

pre 12 godina

@Dejan
Ja nikada nisam video kosovo, niti ga je video niko u mom okruzenju. Tako da Kosovo nikako ne moze da bude moje "ja"... Ako je tvoje "ja" parce teritorije, ne znam sta da ti kazem - srecno u zivotu

Kole Timočki

pre 12 godina

Gospon Dačić je počeo da me zabrinjava. Njegove izjave sa primesom ljudskog dostojanstva mogu podstaći ovaj narod na pokušaj zdravog razmišljanja.

cvetko novak

pre 12 godina

Najlepse godine su mi propale zbog ovog ..., a on je i dalje tu..... Mi smo toliko malouman narod da nas ova Evropa nedovoljno jase.....

бт

pre 12 godina

Ето, човек никада у документима није видео да је признање Косова услов евроинтеграција. Овом човеку стварно треба да се нацрта да схвати.

Marko

pre 12 godina

Ovo toliko podeća na 90-te. Šteta što naš dragi ministar nije otišao u Hag zajedno sa Slobom. DS će izgubiti izbore samo zato što dopušta da SPS radi šta želi. SPS je mogao lepo da se rasformira u modernu stranku a ne da vrate dinosauruse kao što je Mrka! Ivica neće sigurno da pošalje svoju rodbinu u rat...

jojo

pre 12 godina

Jedni gubili, a drugi vraćali. Ti si ga sa drugarima za početak izgubio, previše je da ga sam vratiš, čak i za "ubermana" za kakvog se izdaješ. Svugde samo "ja, ja, ja" a kad dobijete po prstima onda se setite tog famoznog "mi". Ministre nismo "mi" izgubili Kosovo, nego ti i Mrka i Sloba i Mirko i Marko i Mira i Jeremić... imate imena...

penzioner

pre 12 godina

Ovaj bi opet da preti ratovima.Dačiću bez svega se može a na prvom mestu bez vas iz SPS-a.Vaš odlazak sa scene doživećemo kao veliki dobitak.Dosta je sa vašim lažima o tome daste za Evropu, vidi se kakav ste licemer, sve ste podredili izborima.

Jovanča

pre 12 godina

Sve rečeno mogu da tumačim kao predizborni trik. Mora da je oslabljena pozicija SPS-a kod stalnog biračkog tela. U ove 4 godine učestvovao je u politici koja govori upravo suprotno i baš sad mu volšebno naviru ovakve ideje.Smanjili ste broj vojnika na 15 000, ukinuli vojsku na granicama, ukinuli služenje vojnog roka,uništili veći broj teškog naoružanja, a sad se pozivate na istu tu vojsku.Mi koji smo vas podržavali sad smo zbunjeni. Šta vi u stvari hoćete? I baš iz razloga što vodite ovako konfuznu politiku treba da odete sa vlasti. A tu mislim na sve vas koji činite trenutnu vladu, jer Srbija ima alternativu.

Predrag

pre 12 godina

Gospodine ministre, da razjasnimo jednu stvar - moja porodica, moji prijatelji i ja NECEMO da ratujemo za Kosovo. Ako vam se ratuje, pusku u ruke, vi, vasi partijski drugovi, vasa deca, vasi istomisljenici, pa put pod noge i na Kosovo. Mi NECEMO NIKADA!!!

Adem

pre 12 godina

Stalno sam mislio da ovakve izjave dolaze radi dobijanje vise glasa sada sam potpuno siguran za ovakve izjave krivi doktori u serbiju oni treba ih kontrolisati svaki dani dal su sposobni na takve izjave, ako nisu da i sale malo na odmor na kopaoniku jersu veoma umorni pa od stresa ne znaju podpunu definiciju sta znaci ta izjava.

vesna

pre 12 godina

Sram te bilo, Dacicu, ti ces nekom da pretis novim ratom i da nas, gradjane Srbije, i dalje drzis kao taoce propale Miloseviceve politike. MOZDA pocnem da slusam sta govoris tek kad budes rekao da je i napad na Roma, homoseksualca ili stranca u Srbiji takodje napad na Beograd, a ne samo napad na Srbe.

Susta istina

pre 12 godina

Mislim da Srbija trenutno mora bez Kosova... Ali da ne treba da ga se odrekne zauvek..
S druge strane, hteli mi ili ne u EU cemo uci kad tad.. Jer to vise odgovara samoj EU nego nama Srbima.

Ali pre svega kod treba prvo promeniti mentalitet samog naroda.
Jer niko nama nece zivot uciniti lepsim, ako ga mi sami pre toga ne ucinimo lepsim. Dzaba ti EU ako meni i tad komsija pozeli da mi crkne krava..

Sve ostale price su samo bajke...

Molim?

pre 12 godina

Jedini kontekst u kom eventualno rec rat sme da se pomene je rat pod Jorgan planinom za nove bebe. Ne bih da ponovo bezim iz zemlje kao devedesetih i gade mi se dobrovoljni davaoci tudje krvi. Onaj ko kod nas u politici upotrebi rec rat i ravnoteza straha treba da menja zanimanje i da ide ... da se izreaguje... Nase istorijsko iskustvo poslednjih dvadeset godina treba da nam bude upozorenje da se nekim stvarima ne igra i da ne smemo i ne mozemo da zveckamo nicim sem kasikama i da se svima izvinimo i pocnemo da ozbiljno radimo, kako ne bi bili na kesi onima protiv kojih bi neko da ratuje. Zajmimo na sve cetiri strane sveta, molimo investitore da dodju, dajemo svakojake olaksice da privucemo investitore i zaposlimo narod i onda jedna ovakva izjava moze da oduva mukotrpan decenijski rad na unapredjenju odnosa u regionu i privredni oporavak i stabilnost zemlje. STABILNOST I IZVESNOST I PREDVIDIVOST I INVESTICIJE I RAZDUZIVANJE I BEBE SU PRIORITETI!!! Ko nije u stanju glavom da resava probleme nema sta da trazi u politici.

Poštar

pre 12 godina

Loša kopija autora ključne rečenice za osvajanje vlasti: "Vas niko ne sme da bije". Demagog bio i ostao. Još par ovakvih komentara pa će preći cenzus, a onda jo četiri godine na grbači naroda.

Petar Leković

pre 12 godina

Da li može bar jedna generacija u ovoj maloj, jadnoj i napaćenoj Srbiji da odraste a da je neko ne otera u rat? Prvo je onaj što je zakopan ispod lipe zapretio svima da mi možda ne znamo da radimo ali znamo da se bijemo. I tako smo počeli da se bijemo redom sa svima. Prvo na lokalnom nivou sa onima iz bližeg komšiluka, od Slovenaca, preko Hrvata i Bosanaca, pa do Albanaca, a onda smo se i na globalnom nivou pobili sa celim NATO paktom. Na kraju smo dokazali da ne znamo ni da radimo a ne znamo ni da se bijemo. Sada ova reinkarnacija onog ispod lipe opet preti da ćemo ponovo da se bijemo. Dokle bre više? Hajde za promenu da naučimo malo i da radimo.

Goran

pre 12 godina

Ovde sam se vise puta obracao Borisu Tadicu da zaustavi ovu grupu neodgovornih i veoma opasnih, maskiranih neljudi poput Mrkonjica, Dacica, Bajatovica, Crvenkape Slavice i svih ostalih maskiranih zlotvora iz SPS. Dacicu, ne uzimaj vise rec RAT u usta i ne pljuj po zrtvama koje je podneo SPO i svi mi koji nismo clanovi nijedne stranke ali smo zestoko trpeli i trpimo sanjajuci drugaciju Srbiju od Daciceve!!!

kiza

pre 12 godina

nemoj narod opet da guras u rat. dosta je bilo mrtvih sa svih strana. nisu albanci problem ali njima iza ledji stoji amerika. cime ces protiv te sile

Aleksandar

pre 12 godina

Ogorcen sam sa ovakvim izjavama politicara. Ja da ratujem necu, niti mi pada na pamet da svoju glavu stavljam u torbu zarad necijih prljavih interesa. Svaka cast ljudima sa Kosova koji su ostali dole da zive, a gde su sve one ''patriote'' sto su nekada ziveli na Kosovu pa svoje nekretnine prodavali Albancima po 20x vecim iznosima od realno procenjenih? Isti ti ljudi sad su veci Beogradjani od mene koji sam se ovde rodio. E pa gospodine Dacicu uzimi oruzje u ruke pa brani ono sto su nasi davno prodali i sad glume ekskluzivu. Ja necu!

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Dačiću, ja znam da Srbi na Kosovu zive u strahu zbog svega sto su pocinili ili doziveli u poslom ratu a ti si im dodatno povecao strah najavom novog rata protiv Republike Kosova, koju ni ti ni tvoja partija ni tvoja drzava ne priznajete nego je tretirate kao integralni, neodvojivi deo Srbije ili idete tako daleko da tvrdite Kosovo je Srbija, a sada prizivate rat ili se mozda spremate za rat protiv Republike Kosova, ili po vama Srbije jer je opet po vama Kosovo Srbija, srce Srbije , Kolevka Srbije...sta sve jos. A vi biste da ratujete protiv vaseg dela, da ubijate vase srce i da unistite po ko zna koji put vasu kolevku. Srecom tu je Hashim Thaqi sa 2. miliona Albanaca pa necete ni smeti da pomislite na to. A od straha se necete izleciti dok ste zivi. Sami ste krivi.

Milko

pre 12 godina

"zbog toga što je potrebna "ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu."

Porparol "veselih devedesetih" ponovo u akciji.
Srbijo tugo.

bezimena

pre 12 godina

A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.
(Lidija, 23. novembar 2011 15:25)

Ovaj komentar kao da je pisala Azra, koljačica optužena za niz ratnih zločina, koja čeka izručenje iz USA u BIH! Samo takvi idioti priželjkuju rat!

Svaki NORMALAN ČOVEK se plaši RATA, na 1. mestu (na 2. je bolest), a oni koji su ga preživeli, ili u njemu nekog svog izgubili, JOŠ VIŠE!

Svaki NORMALAN ČOVEK odlično razlikuje osvajački od odbrambenog rata i sklanja od prvog, dok u drugi ide bez da ga iko zove!

Pantelija

pre 12 godina

Dačić je bio među prvih deset ljudi Miloševićevog režima. Srazmerna toj ulozi, je i njegova odgovornost za nepotrebne ratove i poraze koje je Srbija doživela. Nije sprovedena lustracija a rezultat je da isti oni koji su nas gurali u ratove, sad pominju i prete nekom novim. Gospodin Vuk Drašković je potpuno u pravu kad upozorava na povampirenje ideologije koja je Srbiju dovela do propasti. Ne samo što ponovo prete političkim neistomišljenicima, staju u odbranu zločinaca ( 5M ), već evo i najave novih ratova. Nema preokreta bez lustracije.

Spiridon

pre 12 godina

DS je napravio koaliciju sa SPS-om i pljunuo u lice svima koji su se protiv milosevica i dacica godinama borili.
ono sto srpskim politicarima nikada necu oprostiti je to sto nikada nisu doneli zakon o lustraciji i time u istoriju poslali sve ove politicke aveti iz devedesetih.
iskreno sam zgrozen...

glasac

pre 12 godina

Alo Tadicu jel cujes sta prica tvoj koalicioni partner koga si rehaabilitovao i doveo na vlast? Ali Bogu hvala pa idu izbori, tamo cemo ti i ja da se razracunamo...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić.

Gospodin Dačić je potpuno u pravu !
NATO npr. NIKADA nije rekao da nece ponovo RAZLEPITI Srbiju ako se ne "opasulji" i ne "sabere" na vreme !

c c c

pre 12 godina

(Aleksandar Stanković, 23. novembar 2011 12:19)

A kada je taj deo naroda bio solidaran sa nama? Kada je prodao sve dole? Ili sad kad trazi da ratujemo za to sto je prodao, ne bi li imali i pare i to sto su prodali? Ili tad kad je pored nas gladnih i ocajnih, primao dve plate, od kojih svaka trostruko veca od nase prosecne? Ili sad kad nas sputava da se uhvatimo za poslednju slamku zarad nase bolje buducnosti?

Oportunista

pre 12 godina

Ima jedna dobra pesma Đorđa Balaševića o vojsci i jbt JNA. Jedino što je danas dokaz da je neko nekad pokušao da rasturi "sistem# je što je drug Rade Marković i dalje u tvorzi i trune tamo a drugovi su ga izdali.

pedja

pre 12 godina

Ako mislis da ga branis kao sto si ga branio kada si zadnji put bio na vlasti 90-tih, molim te nemoj ni da pocinjes. Jer kako si ga odbranio imamo prilike da se uverimo svakog dana.

Jodie

pre 12 godina

Ova Daciceva izjava uopste ne iznenadjuje! Ona je sasvim u skladu sa rethodnim izjavama koje su se mogle cuti od drzavnih zvanicnika, poput Tadiceve da " ne zele da ucine nista nazao albanskom narodu".

Oni su ovo hteli od samo pocetka- proizvodnju rata. Sasvim je jasno da je njima neophodna kultura straha da bi preziveli.

Hahaha

pre 12 godina

Kako da nece opet da ginu nasa deca, zarad kosova, i zarad finansijskih interesa vas i podzemlja. Nismo mi Srbi vise glupi. Sad gledamo sebe. Tvojoj deci puske na ledja, pa zajedno sa njima pravac na kosovo da se suprotstavis NATO-u.

Novak

pre 12 godina

Mogli bi ratovati samo kad bi bili sila, i mogli bi plasiti nekoga kad bi bili sila. A ocigledno da nam je vojska jadna, i da bi jedino mogli biti jaki kad bi imali nuklearku, ili da nas rusi naoruzaju sa najmodernijim oruzjem pa da se sudare nato i rusija u Srbiji i da izbije 3ci svetski ...

naravno fantaziram ..

eh

pre 12 godina

Ravnoteža straha zbog bezbednosti u regionu? Šta je ovaj umislio da je Rus...ili...Amerikanac?

Jel Dačiću ti i KOJA vojska ćete održavati ravnotežu straha?
Ti i KOJA ekonomija će to financirati?

Douglas Bader

pre 12 godina

Sad nece biti rata za povratak Srbije kao drzave na KiM zato sto za to ne postoje uslovi. Medjutim, kad tad ce ga biti. EU je napravila neoprostivu gresku priznavsi KiM. Mogli su, da su hteli (a mozda i jesu, samo nisu smeli) ostaviti KiM pod medjunarodnom upravom i primiti ga zajedno sa Srbijom u EU gde bi imalo skoro drzavni satus i gde bi drzavnost bila irelevantna. Srbiji priznanje KiM jednostavni nije izbor, nije opcija, to ni jedna drzava ne bi uradila. Cinjenica da sada KiM sluzi samo za izborne kampanje ne menja ove, prethodno recene cinjenice. KiM sluzi svima kao "sukob iz rukava", kad u igri ponestane asova.

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Daciceve izjave su nepromisljene i stetne. Njegove pretnje su bezazlene i dokaz da se nije promenio. On nema viziju ni snagu da krene napred. Zivi u iluzijama i prizeljkuje licnu slavu i bogadstvo. U panici da u sledecim izborima moze da nepovratno izgubi ovo sto je do sada stekao, zahvaljujuci medjunarodnoj zajednici koja mu je nezasluzena pruzila jos jednu priliku da u Srbiji podeli vlast sa vladajucom koalicijom i tako dokaze da je on licno i njegov SPS rascitio s prosloscu, on se ovih dana "rassrafio" i ljulja se dok ne pada drzeci se ratoborne ideologije ko pijan plota, kao da je Srbiji vazniji Dacic od EU.

Stevan

pre 12 godina

Samo ti Dacicu napred a ne da nam kuvas kashu koju cemo mi obicni gradjani da kusamo a ti ces iz Beograda da nas bodris... samo izvoli, ratuj, povedi i sve tvpje istomisljenike a i dobro nafatirane poslanike kojima su usta puna Kosova. Kostunica da krene obavezno jer nema receneice da izgovori a da ne pomene Kosovo. Takodje onaj njegov antievropejac Slobodan Samardzic, neka pozove sinove koji mu se pate po Evropi da zajedno ratuju za Kosovo... Sram vas bilo sve do jednog.. Narod nema normalne obroke da da deci a vi bi da nas gurnete u jos veci ponor.

MRV

pre 12 godina

Ало, бре, људи, зар не видите да нас ови сви замајавају и слуђују само тако. И док нама бацају кости на које одмах запенушано кидишемо, они у Скупштини експресно усвајају законе којима ће тако да нам завуку да ћемо да се пушимо. Па, сетите се, ако Бога знате, оног чувеног контрамитинга. Док су се присталице власти и опозиције крваво макљале по београдским улицама, тог истог дана власт и опозиција су у великој љубави, идилично и једногласно, усвојиле Закон о раду којим су била збрисана многа права запослених. Ово је иста фора, само суптилнија.

SAŠA

pre 12 godina

Dakle zaista ljudskom bezobrazluku nema kraja.Slobodanov potrčko i novopečeni demokrata,huška i zvecka oruzijem,koje neće zaduziti njegova deca i on,već naravno sirotinja,a on će ratovati po Beogradskim klubovima , sa plavušama i crnkama.

esb

pre 12 godina

Srbija me neodoljivo podseca na Crnog viteza iz "Monti Pajton i Sveti gral". Nece da pusti Artura kroz sumu, izaziva ga na dvoboj. Artur mu odsece ruku, ali ovaj se ponasa kao da je i dalje nadmocan i ne odustaje. Ostane i bez druge ruke, pa bez noge, pa bez druge noge, i uvek isto, ne kapira da je slabiji i arogantno ga vredja i izaziva i dalje. Artur ga na kraju ostavi tako iskasapljenog i nepokretnog u travi i krene dalje, a ovaj mu dobaci: "Chicken"!

Vladan

pre 12 godina

E ljudi moji, tako to biva kad se odgvorni za rat iz ’99-te nisu propisno kaznili, nego su prosli ko da su izgubili fudbalsku utakmicu petlica u lokalnom naselju, a ne rat sa NATO-m, najvecom vojnom silom ovog sveta!!!

Da samo podsetim o par hiljada ubijenih ljudi na nasoj strani, o unistenoj infrastrukturi vrednosti u desetinama milijardi dolara...i da, najglavnije, zapraseni smo desetinama tona OSIROMASENOG URANIJUMA (OU), radioaktivne posasti koja je dokazani izazivac niza najstrasnijih bolsescina danasnjice sa smrtnim ishodom (raznih kancera i leukemija)!!!
Sam Bog zna, ali i aktuelna vlast zna podosta, koliko je stotina hiljada ljudi vec pomrlo od ovog genocidnog dodatka ljudskoj zivotnoj sredini, a koliko ce nas tek stotina hiljada pomreti pokazace decenije koje dolaze...jer on se raspada uzasno polako, to traje stotinama miliona godina dok ne postane bezopasan, a jako brzo prodire u ekosistem i ulazi u lance ishrane!!! Zato sada svaki stanovnik Srbije igra svojevrsni Ruski rulet sa OU uzdajuci se u licnu srecu, ako vec ne u pamet onih koji su nas infantilnom politikom gurnuli u tu suludi i unapred izgubljenu ratnu avanturu!!!

Ovo nam je i poslednja opomena da vec jednom shvatimo, NEMA OPROSTA IKOME, svako mora da odgovara za ucinjeno, a posebno ako ta dela imaju teske i dugosezne posledice po zemlju i narod. Da su svi oni koji su u skupstini glasali protiv Rambujea ’99-te, odnosno za rat sa NATO-m, kao i oni politicari koji su ga prizivali, posle izgubljenog istog, bili sudjeni za njega i GENOCIDNE posledice proizasle iz istog, doticni bi danas bio na zasluzenoj dozivotnoj robiji i osim ekipi u celiji nikom drugom nebi ni mogao da prica o nekom novom ratu!!!!

Isto mora biti i za NEVIDJENU PLJACKU drustvene imovine i gradjana sprovedenu od ’88. do danas, jer ako se glavni akteri za to ne kazne ponovice se opet. Najbolji dokaz je 5. Oktobar i izostanak kazni po mnogim osnovama, a dela se, kao sto vidimo opet ponavljaju...

iq=0

pre 12 godina

A vi sto toliko se plasite rata ne bojte se pobecicete bas kao sto ste bezali i kad su drugi ratovi bili ali od sebe ne mozete pobeci sa sobom morate da zivite a to je gore od bilo kog rata.
(Lidija, 23. novembar 2011 15:25)

Ja, kao i svako normalan, bezi od rata (ako uopste mozes da zamislis sta je to), i nemam problem da zivim sa sobom. Naprotiv, vi imate. E kad si za rat, lepo pusku u ruke i na kosovo pa ako se vratis, pitacu te da ponovis tvoj komentar.

nikola srbin

pre 12 godina

dostaaaa mi je tih leprsavih floskula dacicevo jeremicevsko kostunica seseljevsko milosevicevskih patriotskih izliva i naboja!

samo preokret je ljubav prema Srbiji!

Djuka

pre 12 godina

Dacic = Tadic

Glasali smo na prethodnim izborima za Tadica i DS a dobili smo Dacica, Bajatovica, Mrku, Palmu.

Tadic nas je tada napravio majmunima ali vise nece.

A ne

pre 12 godina

Opa, evo ga, poceo je. Ovo smo cekali od tebe Dacicu.
Ali svejedno, Srbi vise nece ratovati zarad interesa vas na vlasti, i kriminalaca i udbasa u sprezi, da bi vi zgrnuli jos vise para, vasa deca vozila BMW-ove po nemackoj i francuskoj, a nasa deca da ginu na kosovu zarad vas. Zaboravi slobodno.

Nenad

pre 12 godina

Rat? Nismo nista naucili iz 20. veka, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva?

Dacicu, da li mislis da je Kosovo prazna livada? Evo, zamislimo situaciju da svetske sile sutra odluce da Kosovo pripada Srbiji. Da li postoji bilo kakav realan plan kako integrisati 2 miliona Albanaca u Srbiju? One ne zele da zive u Srbiji, a i vecina Srba ne zeli da zivi sa Albancima. Pa oni su predmet sprdnje u Beogradu (nazalost). Mi realno ne zelimo Albance kao nase gradjane, lekare, policajce, vojnike, ministre, poreznike, apotekare... Mi samo pricamo o teritoriji; za nas je Kosovo livada naseljena Srbima i posuta srednjovekovnim manastirima. Nas stanovnistvo Kosova (ako nije Srpsko) uopste ne zanima.

Priznajte Kosovo i pustite normalne ljude u Srbiji i na Kosovu da zive u miru. Zemlja se brani radom, znanjem, naukom, smehom, sportom... MIROM. Ratom se samo unistava i ubija. Imali smo Kosovo skoro ceo 20. vek. I sta smo uradili? Zasto je Kosovo bilo i ostalo najnerazvijeni deo Srbije? Nista niste dali ljudima sa Kosova (bilo Srbima ili Albancima) osim jeftinog nacionalizma i praznih obecanja.

ko, jel ja?

pre 12 godina

Ravnoteza straha? Ko li ovim ljudima sastavlja te izjave, mora da se opasno dobro zabavljaju

Pa u ovoj prici se niko nikoga ne boji- NATO se ne boji nas zato sto nemaju cega da se boje, a mi se ne bojimo njih jer smo budale.

Douglas Bader

pre 12 godina

Kakkav car pare i magle!! Isplivace opet na talasu problema koje su on i njegova "socijalisticka" partija napravili. Ivice, glasam za tebe!!!! Jos dok sam drugi poziv, da ne cekam treci.

guri

pre 12 godina

Dacicu, vise straha si ulivao srbima nego albancima sa ovim vasom ludom idejom da se ponovo ratuje, ali citajuci komentare vidim da narod u Srbiji nije vise "glup" da vas podrzi kao sto su podrzili tvog sefa

p.s Dacicu pre no sto krenes na Kosovo, ne zaboravi Bondstil i 2 mil. albanca

mama

pre 12 godina

Vidim, ovde se javljaju i neke "Amazonke" (za neverovati), sa ratnim poklicima! Ako se osecate spremne i sposobne za rat, kao "pravi" muskarci, samo napred, puske na ramena, a povedite i svoje mame a i cerke ako ih imate. Superiska, blago nama!

gorillaBG

pre 12 godina

citam komentare ovih "evropejaca" i pitam se da li znaju da bi iste te evropske drzave za metar svoje teritorije pokrenule svu masineriju, a za 17% teritorije sigurno i nuklearno oruzje! a cak i da nikada ne upotrebimo oruzje, to ne sme da se kaze! svaka drzava poseduje suvereno pravo da silom brani svoj suverenitet i teritorijalni integritet! nama je nakon dejtona to pravo umanjeno jer sve zemlje ucesnice tog gradjanskog rata imaju ogranicenja u vezi naoruzanja, ali nije zabranjeno reci da cemo se za KiM boriti svim sredstvima! zato prvo nesto procitajte iz MJP pa onda pisite

Darko

pre 12 godina

Vidi se da ti je Sloba bio politički tata. "Ravnotžu straha" stvaraš zajedno sa istom ekipom već 20 godina, ali u sopstvenoj zemlji. Ko ne precrta glasački listić, mačka mu zalajala.

Aleksandar

pre 12 godina

Najbolje bi bilo po gradjane Srbije da izadju na izbore i da poniste svoj glasacki listic. Pa onda da vidimo ko ce sa kim da pravi koalicije kad ne budu imali dovoljno ni za cenzus.
I nemojte da Vas plase raznorazni kvazi profesori prava i slicno koji Vam govore da "nije lepo" ponistiti glasacki list.
Ne zagovaram apstinenciju od glasanja ali iskreno svi ovi od ponudjenih su vec bili u vlasti, pokazali su svoju "sposobnost" i vreme je da narod kaze "Dosta je!". Savrseno legitimno je izaci i ponistiti svoj glasacki listic.

pisar

pre 12 godina

Dačiću sukoba ili rata neće biti,to vrlo dobro znaš.Druga je priča da bi tako nešto odgovaralo tebi i drugarima,bez obzira na ishod.Razlog je jednostavan,a to je skrivanje tragova lopovluka,tvojih i ostale ekipe.

М. Н. Лазар

pre 12 godina

Овај, Ивица кофер Дачић доста неповезано прича.
Ил' се учврстио у власти , па му се може - ил' му је фрка за настављање власти.

blebetalo

pre 12 godina

Vas MUP-ovac se izgleda malo zaigrao,pa on koda je ministar svega u Srbiji!
A ovo sa "ravnoteza straha" je u najmanju ruku morbidno i glupo!Valjda je negdje cuo,procitao tu sintagmu,svidila mu se pa je morao izlanuti - tek tolko da ne ostane u njemu!
Znam da idu izbori ali sto je previse,previse je.

Zhegra99

pre 12 godina

Jeli bre Dacicu! Skim hoces da ratujes? Opameti se malo mali Slobo, nije vise 99 god. kad smo morali da ulazimo u rat protiv tvoje zlocinacke Policije, a niti smo imali oruzje. Dacicu nije vise ona stara pesma!
IZVOLITE mali SLOBO, mi smo spremni , samo uzmi tvoju decu i budi na celu.
Dacicu ! sedi i suti.

6.oktobar

pre 12 godina

Ovom krvoloku nije dosta nesrece koju su on i njegova stranka proizvele na ovim prostorima.Ako se sprema za rat,onda neka priprema sebe i svog sina,pa neka se bore za nebesku Srbiju.Nama,koji smo na zemlji ovakve spodobe ugrozavaju zivote kao i buducnost nasih potomaka..Ne treba mi da se selimo,potrebno je da zlikovce posaljemo u njihov Sibir,za bolje nisu.

kolica

pre 12 godina

Povratak fasizma u Srbiju punom parom! Ali smanjices se Dacicu. Ako te ne bude u koaliciji buduce vlade izgubljen si. Ako te bude, za par meseci ces pricati drugu, antifasisticku, pricu.

Dejan Rančić

pre 12 godina

Kao prvo, izjava da "Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", samo zato što zbog 90-ih imamo ugled u svetu kakav imamo, može pogrešno da se protumači u tom istom svetu, a Dačić zna kako je njegov prethodnik završio zbog sličnih stavova. Najdalje što možemo da idemo sa izjavama je da tvrdimo da ćemo se svim sredstvima boriti za očuvanje Kosova u Srbiji, i da ne želimo rat.

Kao drugo, Srbija nije zemlja Izrael, koja se pominje u opštepriznatoj verskoj knjizi sa nazivom Biblija, tako da je njena večnost diskutabilna. Izraelci su zbog Biblije mogli posle 2000 godina da računaju na dobijanje svoje zemlje na teritoriji koja je navedena u knjizi, uz sve posledice koje je takva odluka tadašnjih svetskih lidera nosila po njih i region, ali to neće biti slučaj sa nama i Kosovom.

Samo ste za treće u pravu, da Srbija može bez Evropske unije. Međutim, mi nismo uticajna i strateški bitna zemlja da bi smo mogli da se poigravamo i kalkulišemo stalno sa time na čijoj smo strani. Mi treba da presečemo da nam je strateški cilj približavanje EU ili Rusiji, i da se fokusiramo na jedno od ta dva, a ne da budemo i tamo i vamo. Tito je umro 1980, Hladan rat se završio 1989, i mi više nismo model liberalnog komunizma koji će Rusi da potoraju Amerima i ovo njima kada hoće da naglase onaj liberalan ili komunistički aspekt uređenja naše države.

Svet se promenio u poslednjih 20 godina tako da se manite te demagogije i počnite da se bavite ozbiljnom politikom u interesu naroda koji za vas glasa, a ne samo politikom zarad jeftinih političkih poena.

Pantaagruel

pre 12 godina

Истина је да смо више пута губили Косово и враћали га, али је исто тако истина и да смо више пута губили и целу Србију (1438, 1459, 1699, 1813, 1915. и 1941). Зато треба бити мудар и опрезан, да се зло не понови.

Tatjana Boljanovic

pre 12 godina

Kako ga samo jezik ne zaboli od silnog lupetanja?Ako mu je do ratovanja neka samo izvoli,siroko mu polje,pa da vidimo kakav je junak "nas dragi ministar Dacic".Dosta bre vise vaseg ludila!!!

Damir

pre 12 godina

Dačić je u emisiji 'Hoću da znam' B92 rekao da se ne sme to govoriti zbog toga što je potrebna "ravnoteža straha" zbog bezbednosti u regionu.

Nakon ove izjave u roku od 24 sata diljem svijeta su održane sjednice i doneseni zaključci ,NATO i EULEKS da se pod hitno povuku sa Kosova,sve zemlje koje su priznale Kosovo da povuku priznanje,Instalirati Srpsku vojsku i policiju na teritorij cijelog Kosova,Naredit Kosovskim gradjanima da kupe cvijeće i dočekaju srpske oslobodioce u centru Prištine,9 prosinca Srbiju primiti u EU i odmah postaviti za predsjedavajuću državu EU,trojni sastanak na Jalti na kojom će sudjelovati Dačić Obama i Putin,da Hrvatska i Slovenija ustupe dio svog teritorija za Srpske ratne baze i luke,Dačića postaviti za generalnog sekretara UN-a a sjedište istog premjestit u Beograd.Ovo sve navedeno mora se izvršiti u roku 48 sati zaključak je svih relevantih svijetskih čelnika.

samo izvoli Dacicu

pre 12 godina

Imas svu podrsku od mene da ides da ratujes Dacicu, ti i clanovi tvoje stranke, i clanovi i simpatizeri ostalih patriotskih stranaka, svi lepo da uzmete puske i da idete da ratujete. Naravno bez mene, ja cu te vase ratove da gledam sa televizije i da vam dam svu moralnu podrsku koja vam je potrebna. Znaci, slobodno pocnite da ratujete sa kime god hocete, al nemojte da terate nas, koji vase ratove smatramo besmislenim, da idemo da vodimo te ratove umesto vas, i da snosimo posledice ti vasih unapred izgubljenih ratova.

Milica66

pre 12 godina

Kada bi više razmišljali i radili na reševanju problema nezaposlenosti, a manje o pozicioniranju u budućoj vladi možda bi i dobili koji glas od naroda . Ovako ne mislite vi na nas pa nećemo ni mi na vas.

kako da ne

pre 12 godina

neko te je slagao da si harizmatican kao bivsi taja, neko te je slagao da si bogom dan da nas vodis, neko te je slagao da se nesto pitas.. vrati se tulumbama!

aleksa

pre 12 godina

Ja sam Srbin i zivim u Srbiji i ja NECU da ratujem za Kosovo. Vama , G-dine Ministre ako se ratuje idite i ratujte , a ja bih da putujem , da nadjem posao u struci i da osnujem porodicu , kao sav normalan svet.Ne bih da celog zivota slusam price o Kosovu....Samo da znate....

deNiro

pre 12 godina

Sta je sa Galenikom ministre unutrasnjih poslova?Tvoji kadrovi su ojadili fabriku.Gde je smenjeni direktor?Zasto se ne pokrecu istrazne radnje i podnose krivicne prijave.Sad pred izbore si se setio da dizes nacionalnu retoriku.Pa pitaj kolegu Shuleta i ortaka s'basketa zasto su izjavljivali da Srbija NIKADA nece ratovati.

blize se izbori

pre 12 godina

Kada jedna osoba preti drugoj osobi praznom puskom, pretnja ima smisla jedino kad druga osoba ne zna da li je puska prazna. Ako druga osoba zna da je puska prazna, onda je pretnja besmislena. Svi ovde na Balkanu znaju da je danas srpska puska prazna.
Dacic se iz dana u dan takmici sa samim sobom u tome da da sto gluplju izjavu. Blize se izbori, treba nahraniti nacionalisticko biracko telo sa takvim izjavama. A posle izbora, ovo ce vam biti najevropejac.
Inace da ne pominjemo katastrofalan rad njegovog ministarstva, nadam se da ce i to doci na dnevni red. To je mnogo bitnije od ovakvih izjava, koje sluze da se predje cenzus.

Julius

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaze da nece da ratuje. U istoriji smo nekoliko puta gubili i vratili Kosovo",- izjavio je potpredsednik Vlade i ministar policije Srbije, lider Socijalisticke partije Srbije, bivi najblizi saradnik diktatora Slobodana Milosevica. Ove izjave dao je danas u emisiji B=92 "Hocu da znam", a ponovio je i u razgovoru sa novinarima nakon obilaska Industrije motora u Rakovici.
Udaradnje u ratne bubnjeve i huskanje ratom, Dacic pokazao svoje pravo lice, u pokusaju okretanja politike sukoba iz zadnje decenije proslog veka, kada je njegova Partija bila na vlasti i izazvala krvave ratove i raspad Jugoslavije. I tada je Dacic bio na vrhu politickog rukovodstva tadasnje i sadanje SPS-a!
Da li je ratno huskanje neka SPS-vrednost za integraciju u Evropsku uniju, to ostaje da ocene drugi.
Miroljubivu politiku "Preokret" koju su pokrenuli Cedo Jovanovic i Vuk Draskovic sa ogromnim brojem istaknutih licnosti, Dacic kao deo vlasti preokrenuo u ratno huskanje.
Svoju izjavu "obrazlozio" ravnotezom straha, mada niko drugi nije pretio ratom, a ni ovoj Dacicevoj pretnji niko se ne boji vise.
Srecom, primecujem da najveci broj autora komentara osudju tu izjavu i suludu ideju o ratu. Ali, indikativno je kako "miroljubivi evropejac" Boris Tadic nije reagovao na tako opasnu izjavu svog koalicionog partnera! Ostavlja sumnju da je Dacic tu izjavu dao po direktivi, kao ravnotezu Tadicevih izjava "da Srbija nece ratovati". Mozda je to ravnotezenje izjava deo sporazuma ove dvojice autora.
Dacic kao kadar i proslog vremena, pamti onu krilaticu: "Sa reci, na dela", ali ne verujem da preci sa reci na dela da "jos jednom pobedi NATO", kao sto je pobedio njegov bivsi sef!

Bogi

pre 12 godina

"Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo", rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić."

Dobro Dacicu, i sad Albanci na to kazu "Samo izvolite, spremni smo". I sta sad?

Благо нама са вама

pre 12 godina

Србија може одмах и да објави рат косовским Албанцима, а не само да прети преко медија. Пошто су на целом Косову распоређене НАТО трупе, аутоматски бисмо заратили и са њима. Претпостављам да би на крају рата, за разлику од 1999, победу на РТС-у у директном обраћању преосталим грађанима Србије прогласио нови српски гувернер именован од стране команде НАТО-а.

Плашити мечку решетом није баш мудро, као ни претити празним пиштољем, посебно ако противник зна да је пиштољ празан. Ово је класичан предизборни маркетинг, али је јако лоше за Србију то што овакав човек тренутно обавља високу државну функцију, а можда ће се после следећих избора још и више питати о нашој судбини.

Marko

pre 12 godina

Mozemo da ratujemo, ali cemo izgubiti i za jedan dan ce nam srusiti sve mostove i unazaditi ionako unazadjenu drzavu. Na Kosovu zive preko 95% Albanaca koji su i vlasnici zemlje i zele nezavisnost, pa kako bi gos'n Dacic mislio da ostvari okupaciju Kosova? Da, okupaciju, posto Kosovo odavno nije nase. Ako jeste, zasto Albanci nemaju pravo glasa na izborima?
Niti smo jaci, niti zelimo da uzalud ginemo (ja bih prvi pobegao iz drzave), niti zelimo da sejemo mrznju i da ubijamo...
Kako smo sejali, tako cemo znjeti!

Ivica Miladinovic

pre 12 godina

Voleo bih da nam mali sloba objasni kretensku sintagmu "ravnoteža straha" - da li toznači da svi treba da se plašimo rata kako bi postojala nekakva ravnoteža??? u normalnoj zemlji bi zbog ovakvih izjava svaki suludi ministar završio u zatvoru zbog podsticanja mržnje i ratnohuškačkog govora, kod nas će bivši portparol diktatora za ovu nebulozno-skandaloznu, manijakalnu izjavu samo pobrati ovacije i koji glas više na predstojećim ne-izborima. odvratno.

Baki

pre 12 godina

Neko je rano krenuo na Predizbornu Kampanju. Pozvati na rat Danas to je igra za Decu. Ne verujem da Srpski Narod zeli rat. A oni koji zele rat, neka kupuju Playstacion i neka ratuju u Videoigrama. Kosovo je sada Medunarodno priznata Drzava. Ovu Drzavu nije vazno za Albance, da li ce da prizna Srbija, nego je vazno za Srbe koji zive na Kosovu. Sto pre Srbija bude priznala Kosovsku Drzavu pre ce se resavati svi problemi za Srbe na Kosovu. A tada Srbi sa Kosova ce imati bolju perspektivu za sivot nego Srbi u Drzavu Sbije.
Baki

Aca

pre 12 godina

Ma vazi gospodine ministre, dobices i moju pusku da nosis. Za vas ce biti najveca kazna kad bude 10% nevazecih glasackih listica na izborima!

Remak

pre 12 godina

Dacica bih pitao samo da li on to sprema javno mnjenje za nove sukobe. Srbija je dosta ratovala i kosovo treba da vreti pregovorima i odlucnom politikom, a ratovima i zastrasivanjem. I ukoliko bi povela rat za kosovo nebi ratovala protiv "drzave kosovo" vec protiv najjvecih sila koje su priznale njenu nezavisnost, tako da ova ideja o zastrasivanju je i vise nego suluda i samo sakupljanje jeftinih politickih poena

ne man

pre 12 godina

Tako je Ivice. Nismo ratovali skoro 12 godina. Zato i jeste ovolika kriza. A i ako pocnemo ratovati, moslim da ce se dosta lakse dobijati izbeglicke vize za bilo gde. Bezmo ljudi odavle.

M012Z

pre 12 godina

Mislim da je Daciceva partija dosta ratova i zemlje izgubila. Ovu njegovu izjavu ne treba bukvalno shvatati. Ipak je on politicar koji mora nesto da prica ali nema mesta ovakvim pokusajima hvatanja glasaca preko nacionalne svesti. Opasan je to put kojim se ne sme kretati.

ubiVate nas u pojam bre!

pre 12 godina

Trazim REFERENDUM na kome bi se gradjani izjasnili o ideji da umesto ovih stranackih lopurdi dovedemo neke Japance,Fince,Norvezane ili eventualno Nemce da nam vode drzavu jer ovo postaje neizdrzivo.Ponuditi im funkcije,dati blanko cek da ispisu koliko kostaju i da konacno nesto radimo kako treba.To bi nam u svakom slucaju bilo jeftinije i bolje od ovih "levicara","desnicara","demokrata","narodnjaka","liberala"...

Bg

pre 12 godina

Gorane ,
U principu dali ste dobar komentar .
Ali da li mislite da je realno porediti Srbiju se jednim Izraelom i Jevrejima medju kojima je skoncentrisan sav kapital ovog sveta i taj kapital bukvalno vlada svetom, cak i u najvecoj svetskoj sili koja se zove Amerika.
Kada Srbija bude imala saveznike i kapital kao sto ima Izrael , onda mozda mozemo pricati tako.
Srbija je svetlosnim godinama cak i iza male Slovenije , i Srbija se moze porediti eventualno sa nekom Makedonijom ili BiH , ili Albanijom koja nas je na zalost izgleda vec pretekla po svemu.

posteno

pre 12 godina

A sad svi vi sto cete da bojkotujete izbore, i sto mislite da cete te time nesto uraditi, pogledajte kako ce da izgleda zivot kad vam ga ovi sto hoce da glasaju izaberu. Dacic je ocigledan primer koliko nasi politicari drze do misljenja gradjana, koliko su sposobni da se potresu njihovim zadovoljstvom, i sta rade kad dodju na vlast.
Mozda je ipak bolje preuzeti odgovornost za svoju buducnost?
Poz.

Simerijanac Anarhista

pre 12 godina

Takvom pricom kakvu sad Dacic prica je Kosovo i izgubljeno.
Sada je samo pitanje da li ce Srbi koji jos uvek tamo zive smoci snage da ociste politicare i sluzbe iz Srbije i na taj nacin povrate sansu za opstanak. U protivnom, videli smo vec kuda to vodi.

kosmajac sale

pre 12 godina

Ivice uzmi lepo pusku zajedno sa Tadicem,Kostunicom,Tomom,Veljom,Cedom i ostalom bratijom pa lepo na Kosovo ratujte ,branite ga .Sacuvejte srce Srbije.Koja demagogija Ivice,deluje nadrealno.

"бивши удбаш"

pre 12 godina

Реторика деведесетих или поновно лудило ?!

Фалило је да се ово каже на Газиместану !И да се додају речи "ментора" о унутрашњем и спољашњем непријатељу и три прста па јуриш ...до ТОКИЈА !!

Rale

pre 12 godina

Dobro, bre, Ivice pa jel ti stvarno misliš da se neko, bilo ko, danas plaši Srbije?! Da li ti zaista veruješ da bi pretnja Beograda danas mogla da zabrine bilo koga?! Mislim, meni je žao što moram ovako da te obavestim, ali Srbija je danas jedna od tri najsiromašnije "države" u Evropi, potpuni raspad sistema, društvo za sprdnju! Nekad smo mi tako gledali sa visine na sve oko nas (posebno na Rumune i Albance), a danas smo na dnu. Niti nekoga zanima šta mi mislimo, niti nas se bilo ko plaši.
Prema tome, možemo mi da lupetamo o ratu do mile volje ali će se svi oko nas, da ne spominjemo EU i SAD, samo od srca nasmejati i podsetiti nas kako smo dobili po nosu ne tako davno. Sećaš se, onomad kad ste ti i Sloba pobedili NATO...

makica

pre 12 godina

(Zeka, 23. novembar 2011 13:28)

Zeko, sto neko rece dole - dobrodosao u godinu 2011. I ti i svi vi koji niste zakoracili iz 14og veka. Za takve nabildovane koji bi u bus da se naguraju i premlate zgoljavka, postoje organi reda koji sprecavaju i kaznjavaju. To se zove civilizacija (izguglaj).

anaksimaneta

pre 12 godina

Pa niste valjda zaboravili da je on Miloševićev izdanak ?

I ponovo reče ministar i ostade živ.

Ovaj intervju je još jedan dokaz kakvo stanje bezidejnosti vlada na našoj političkoj sceni.

Vanja Gatić

pre 12 godina

Ministar unutrasnjih poslova sme da se bavi samo proizvodnjom mira i stabilnosti, a nikako straha i pretnji.

Sramota kakve izjave dozivljavamo u 2011. godini. Nadam se da premijer da ga upozori na neprilicno ponasanje.

Citalac

pre 12 godina

Slusam i gledam politicare i pomislih kako je za vreme drugog svetskog rata komunisticka vrhuska bila u ilegali, pa se ponadah da moze da se ponovi , NE RAT, NARAVNO, NEGO DA OVAKVI OVI POLITICKI NAUCNICI ( kao doticni ) PREDJU U ILEGALU I DA IH NE GLEDAMO I SLUSAMO VISE

Lončar

pre 12 godina

kada čujem Dačića da priča svakojake gluposti,prosto zaželim da se posle izbora napravi mkoalicija DS i SNS a dačić da ispadne iz vlasti i da ga ne gledam više u svojstvu ministra.neverovatno on bi ratovao,ali sa tudjom decom.ratovao bi do poslednje tudje kapi krvi.

Julija

pre 12 godina

Gospodine Dačiću ajde nešto lepo da se dogovorimo. Mislim da je krajnje vreme da prestanede da širite priču o koaliciji koja nije moguća. Na taj način nećete doći do poena kod birača. I koliko ste mi bili simpatični do sada pomišljala sam da možda svoj glas posle mnogo godina dam vama. Ili vama kao čoveku za koga sam pomislila kako se menja ili koji će bar otvoreno reći da je ds zlo. Ovako izvinite me ali razočarana sam.

Kozmo

pre 12 godina

Manjak svih politickih partija je to sto ih vode glupavi ljudi,ali nezgodno je sto ih partija ne moze da amputira iz svojih redova.Ima pametnih,dobrih strucnjaka, ali su oni retkost i gotovo javnosti nepoznati

Goran

pre 12 godina

Pred izbore DS/SPS se ulaguju nacionalistima, a naprednjaci eurofilima. Sve samo da se izboksuje sto vise glasova za fotelje. Ali ja uopste njih ne krivim, oni samo pricaju ono sto publika zeli da cuje. Ljudi koji bi ponudili realnost nemaju nikakve sanse u Srbiji. Zato nemojte da krivite politicare - oni su samo ogledalo srpskog naroda.

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Poceli smo da se bavimo i statikom."Ravnoteza straha".Da je neko odgovarao za ubistvo Stambolica,Curulije i Djindjica ne bi bio u polozaju da prica o ravnotezi.Sudeci po svemu je upotrebljena jedna tupa sablja u nekoj akciji inace ne bi se govorilo o ravnotezi.Pa kada se ne cuje "nikada" presednik vlade Cvetkovic onda dobije prostor njegov zamenik.

perun_u

pre 12 godina

Sada kada Srbija verovatno neće da dobije status kandidata 9. decembra, Dačić govori mnogo drugačije. Kosovo nije bilo uslov, sada jeste, kao da nije znao. Ne vodi se politika tako.

Nenad

pre 12 godina

Zaslužujemo u ovoj državi sve najgore jer dopuštamo da nam ovakve osobe opet dovode konflikte na vrata. Zar opet da zaratimo sa celim svetom zbog ovakvih političara? Ja sam siguran da on sutra neće biti go, bos i gladan, ali za narod ta sigurnost ne važi.

Izaslanik

pre 12 godina

Ljudi, ovo je smisljeno u Tadicevom kabinetu samo je Dacic rekao u javnosti. Hoce socijalisti da se ogrebu za svaki dio kolaca a Tadic im je obecao vlast.

Ahil

pre 12 godina

Prijatelju tebi i tvojima je politika stvar proste matematike. Prodali ste svoje glasace za fotelje.Jel je iko od vasih glasaca na proslim izborima glasao za koaliciju sa Demokratskom strankom, Cankom, LDP-om, Dinkicem,Vukom Draskovicem i slicnima ? Ne ! Sta ste dobro doneli Srbiji ? Sto nisi pricao pre dve godine ovu pricu i demantovao tvoje strateske partnere Tadica i Sunatovca. Sada si nasao da nam prodajes pricu.Nece moci portparolu Slobe Milosevica. I da te obavestim taj spin sa trecim mestom je dobar vic - bilo bi dobro da prvo probijes cenzus. Misli o tome. Tadicu, Djilase,vratili ste nam devedeste. Culi smo, odzvanjalo je neki dan iz Beogradske Arene .

mill

pre 12 godina

Pitanje je da li bi mogli ako bi smijeli. Vremena nema puno jer ce se Kosovo, u blizoj buducnosti, vjerojatno prikljuciti Albaniji koja je clanica NATO saveza pa ce onda biti puno teze vodit Rat.

Nikolina

pre 12 godina

Ko iskreno priča i govori nema čega da se boji. Stah se javlja samo od nepoznatog a svi politari i njihova mišljenja su dobro poznata narodu, baš kao i postupci.

General George S. Patton

pre 12 godina

No poor bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making other bastards die for their country.

milan

pre 12 godina

sad se svi predplasise,za ovakvim politicarima cemo sigurno uci u EU,za njih nije problem oni su se osigurali financiski,a narod na nesto drugo nije ni naviko

Rade

pre 12 godina

Politički marketing lažnog rodoljuba,tj.već viđena scena koja datira od pre četri godine.Jedni se prave žestoki i hoće da ratuju,dok su drugi u "peace" fazonu,na kraju se udruže i jednostavno sve zaborave do sledećih izbora...

HRvoje

pre 12 godina

Ravnoteža straha, Srbija, NATO???
hehe
Ajd dobro, malo samopouzdanja ne škodi, problem je kad je apsolutno nerealno onda se to odbije o glavu kao bumerang.