Nedelja, 06.11.2011.

15:16

Kosovo: Ne prihvatiti sporazum

Skupština zajednice Opština Kosova i Metohije pozvala je danas Srbe sa severa Kosova da me prihvate sporazum o prelazimna Brnjak i Jarinje.

Izvor: Beta

Kosovo: Ne prihvatiti sporazum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Milosh

pre 12 godina

DSS uveliko opstruise rad i funkcionisanje drzave. E sad posto slusate njih, drzava treba da kaze da vise nema nista sa tim osobama koje organizuju sve to dole, pa nek im pomaze gosn. Kostunica i iracionalna ekipa poput Samardzica i Aligrudica. Dosta vise da budemo taoci stranke koja nece imati ni 1% na sledecim izborima! Srbija Srbima!

milan

pre 12 godina

Dali neko jos stvarno misli da mi srbi mozemo da odlucujemo o drzavnosti Kosova? Mi mozemo da priznamo ili ne to nam izgleda ostao jedini izbor i da pokusamo da izvucemo za nase narod na Kosovu sto bolje uslove suzivota na Kosovo i ako tu budemo uspeli uradili smo maksimalno.

duh sa sekirom

pre 12 godina

...zivim u Zvecanu, i iako mi je muka od ove 'vodu vari vodu ladi politike' moram vam reci da uopste ne strahujem za nas.
...tesko je to objasniti "evropejcima koji zive u Srbiji" ali pokusacu.
...bio sam protiv Milosevica '90ih i to ne samo ja vec ceo Zvecan. Ko malo proceslja moze naci podatak da Milosevic i SPS nikad nisu imali vlast u 'mom selu' i na to sam bio ponosan jer smo bili jedini na Kosovu.
...elem mi ovde vec 12god. zivimo u kao u 'EU', stranci su doneli standarde plus ne poznajem nikog ko nema bar nekog prijatelja 'stranca' koji ovde radi u misiji EULEX'a ili KFORA'a. E sad sto se tice kriminala jes' da skripi ali verujte mi ovi nasi ovde su smesni za one u vecim gradovima po Srbiji.
...ali da se vratim temi...kad malo zagrebete ispod te povrsine koja je premazana 'osmehom, ugladjenoscu, razumevanjem, tolerancijom, postovanjem itd.' otkrivate da je sve to sa zeljom da vam se uvuku pod kozu a i zadobiju vase poverenje i naklonost...a kad se to desi okrece se drugi list...da ne bude zabune ja jesam za EU i prihvatio bih tegove na rukama i nogama ako ce to doneti bolje sutra za nas i nasu decu, ali sta ako vidim nesto sto vi iz Srbije ne vidite a to je da su taj sjaj i lepota ekvivalent onoj 'sjajnoj, velikoj, socnoj, bez ijednog nedostatka i na oko prelepoj JABUCI' koja je zbog te iste lepote, prskanja i genetskih modifikacija 3Xjeftinija od one manje koja je izbusena od crva i ima pege i fleke kao da je u pitanju 'rak koze'...RAZMISLITE O TOME.
...ps. zelim da znate da sam srecan sto nasa sudbina nije u rukama jednog coveka pa makar to bio i Gosp. Tadic. Iako sam za njega glasao siguran sam da bi ga zapad zednog preko vode preveo...drago mi je da nasa sudbina nije ni u rukama "partijskih predsedika opstina" Severnog Kosova jer i njih bi izigrali.
Nasa sudbina lezi u nasim rukama i zbog toga je tako tesko za zapad da "diplomatski sredi situaciju".
Ma koliko to bilo tesko da razumete pokusajte da to prihvatite i da nas postedite "sazaljenja i osudjivanja"
s'postovanjem
neko sa lica mesta
molio bi da mi se objavi komentar napokoooon!!!

Milan

pre 12 godina

Globalnu mapu crtaju velike sile, tako je oduvek bilo i bice. Na zalost niko nas ne pita. Sto kasnije shvate njima a i nama ce biti teze.

Dario

pre 12 godina

Svi vi koji mislite da će uklanjanjem barikada biti uklonjene sve prepreke ka EU grdno se varate. Sledeće što će se desiti biće uslov da konačno priznamo Kosovo, otvoriće se pitenje Raške i Vojvodine, platićemo odštetu Hrvatima (kad Hrvati uđu u EU, i Bog zna šta još) i sam Bog zna šta još. Kad već pominjete plan Z4, setite se Marta 2004 kada su ti isti Albanci ubijali, proterivali Srbe sa Kosova, uzurpirali njihovu imovinu, rušili naše istorijske spomenike(pošto svoje nemaju) i to sve pred očima međunarodne zajednice koja ih je na kraju nagradila nezavišnošću. I na kraju da citiram jednog ambasadora. "Ima li ovde Srba"?

Rale Banacanin

pre 12 godina

Dragi prijatelju sa Kosmeta, vidim da si razočaran komentarima na ovom sajtu, ali ne brini brate, imam dobru vest za tebe, ovde se filtriraju komentari u odnosu 90%:10% u korist antisrpskih komentara. Dovoljno ti je da si video komentare o gay paradi koju stanovništvo u ogromnoj većini ne podržava, a po komentarima na sajtu b92 pomislio bi da smo svi tužni zbog otkazivanja parade. Ne brini prijatelju, tako ih uče da formiraju javno mnjenje, ali gotovi su! ćao mačići sa b92, gotovi ste

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

"sporazumom zabija nož u ledja Srbima sa Kosova i Metohije i njihovoj tromesečnoj borbi za goli opstanak i celovitu srpsku državu".

Pa ne možete vi da gradite celovitu Srbiju na delu teritorije Kosova koja je celovito spašena od Srbije Kumanovskim sporazumom.Ako pak hoćete da poništite Kumanovski sporazum onda treba prvo započeti novi rat i ovoga puta pobediti i NATO i Albance.
A ono o golom životu je već smešno!?

wv

pre 12 godina

"Sporazum necete da prihvatate ali oluju bogami hocete itekako.
(kurrizi prej Gjakoves, 6. novembar 2011 18:02)"
E vidite to su vam (neki od ti) kosovski Albanci, obicni fasisti koji prete nasiljem i etnickim ciscenjem (jer jedino to i znaju) ako se ne ispune njihove teritorijalne i nacional-sovinisticke zahteve. Dobro je da b92 objavljuje njihove komentare jer je vrlo vazno videti ko su ti ciju "drzavu" mi treba da priznajemo i sto vise citamo njihove komentare to vise smo sigurni da takvima ne treba popustiti...

kupi ogledalo

pre 12 godina

@Beqa
Kako samo ti znas podatke iz Srbije i kako se zivi u Srbiji... Fascinirani smo. Samo, izgleda da si od silnog bavljenja Srbijom zaboravio da pogledas sta se desava u toj tvojoj "drzavi kosova" ali ako nisi znao: u albanizovanoj "drzavi kosova" nezaposlenost je preko 60% sto je ubedljivo najveca nezaposlenosti u Evropi, najveca korupcija u Evropi, treci po broju azilanata u Evropi iza Avganistanaca i Kineza, najniza strana ulaganja, nikakva proizvodnja, nesposobne institucije koje stranci nekako odrzavaju, zavisnost od para iz SAD i EU, raskinut aranzman sa MMF-om, propali pokusaj prodaje telekoma, nesposobnost legalizacije statusa, nemogucnost clanstva u Un ili bilo koju drugu medjunarodnu organizaciju, kriminalci i ratni zlocinci kao premijeri i ministri, milioni dolara koji se trose na lobiranje, na potplacivanje po Africi i po nekim ostrvcima ili za provincijalni pokusaj organizovanja nekog izbora za miss... i vi iz "drzave kosova" cete nekome soliti pamet? Ne budite smesni.

@Beqa

pre 12 godina

@Beqa
A jesi li ti izracunao koliko su do sada poreski obveznici Amerike i EU potrosili na vase nacionalisticko izivljavanje na Kosovu i na tu vasu "drzavu"? Jesi li izracunao koliko ste vi Albanci do sada potrosili para na to izivljavanje na Kosovu i na to igranje drzave i da li si izracunao kolika je na primer nezaposlenost u toj vasoj "drzavi", kolike su vam plate, penzije, koliku imovinu vam ima Taci ili Haradinaj, zasto vas toliko ima koji trazite azil po Evropi? Brini ti o svojim parama i kako zivite u toj vasoj "drzavi kosova" a Srbe samo preskoci sa ovim amaterskim spinovanjem.

Brat Kavil

pre 12 godina

@Milko


Da li ti stvarno mislis da si svi problemi nastali kada su Srbi podigli barikade i da ce svi problemi nestati kada se iste sklone.........Da li stvarno mislis da je katastrofalna finansijska situacija u Srbiji u nekoj vezi sa Srbima na barikadama.........I pre barikada je bilo lose i posle barikada ce biti lose ( isto ), mislim na nas koji nismo sa Kosmeta....Elem nama ce biti isto medjutim Srbima dole na Kosmetu ce biti jos gore. Nastavice se sa progonom, ubistvima, pljackama. Da te podsetim u zadnja dva meseca su ubijena dva Srbina, niko ni da osudi zlocin, od dolaska kfora na Kosmet 1999 ubijeno je preko 1000 Srba ali ni jedno ubistvo do sada nije reseno, Gorazdevac, autobus Nis ekspresa, zeteoci iz Starog Gracka...........Dosta vise sa demagogijom...........

Milko

pre 12 godina

@ Brat Kavil,

Komentar se odnosi na vest sa Kosova a ne o Kolubari. Sa novcem iz Kolubare bi mogli recimo nahraniti tristotinehiljada gladne dece i dva puta toliko njihovih bližnjih.
Moj komentar ne kazuje da na Kosovo ne treba slati novac već da to jedan broj "lidera" tamo ne poštuje, na protiv.

Beqa

pre 12 godina

Naravno da su kosovski Srbi protiv bilo kakvog sporaztuma. Za njih je najbolje da se ovo stanje traje zauvijek! Zasto da ne kada drzava Srbija njih finansira sa 500 miliona evra godisnje.Srbija placa tu sumu tako sto uskracuje ostalim svojim gradjanima neke osnovne stvari. Ta suma se izdvaju u vreme kada u Srbiji ima:
-730.000 nezaposlenih,
-300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-700.000 onih ispod donje granice siromaštva,
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-18% nepismenih,
-nema za inkubatore, nema za lecenje, nema za narodne kuhinje.......

I pored toga, kosovski Srbi cak ignorisu odluke drzave koja njih finansira. Srbi u Srbiji treba da se bore za nezavisnost Srbije od Kosova!

Danilo

pre 12 godina

Tacno tako! Niposto ne sme se prihvatiti sporazum koji urusava drzavni poredak! Podrzavam srbe s Kosmeta, istrajte u borbi pravda je na nasoj strani! Nicija nije gorela do zore.

srbin iz jarinja

pre 12 godina

Ima li srba u Srbiji? Sudeci po ovim komentarima nema. Nama srbima na kim niko nemoze oduzeti pravo da se branimo. Necemo ziveti u nezavisnom kosovu makar svi izginuli. Zivela Srbija!!!

Zoran

pre 12 godina

Ovo nije normalno, tako puno komentara u vezi Kostunice, Nikolica, Tadica, Taci, Redzepi itd. Meni se cii da svi ovi navedeni politicari nemaju veze sa situacijom na Kosovu. Svi su samo vostane figure a zna se tko odlucuje ,, Ujka Sem''
Vazda je bilo gazde, tj uvek se netko pitao i pitat ce se.
Srbija je povukla Policiju i Vojsku sa Kosova.

Milko

pre 12 godina

Gospodo, vaš balvan-patriotizam država Srbija plaća tako štu uskraćuje ostalim svojim gradjanima neke osnovne stvari, npr. lečenje.
Za ta sredstva bi moglo da se od najtežih bolesti leči pet do deset hiljada dece.
Vašim ovakvim ponašanjem vi jedno veliko žrtvovanje bacate pod noge.
Razmislite o tome, ako uopšte razmišljate.

Brat Kavil

pre 12 godina

@kurrizi prej Gjakoves

To onda nije sporazum nego ultimatum, pretnja, ako necete da vam nametnemo sporazun mi cemo vas proterati. Bas demokrtski.............

Brat Kavil

pre 12 godina

@Milko

Kada bi ovi na vlasti prestali da kradu ( jedna Kolubara je dovoljna ) bilo bi para ne samo za lecenje, tako da tvoja teza uopste ne stoji. Klasicna demagogija.......

Биберче

pre 12 godina

Свеобухватно гледано Стефановић и његов преговарачки тим нису учинили ништа специјално ни позитивно за наше грађане на Косову! Цела политика коју је пропагирао Стефановић нас је у суштини довела до тога да се независност Косова не призна у једном дану већ да то буде порцес од пар месеци где ће се парцијално уводити део по део нове политике Приштине и Албанаца!

Brat Kavil

pre 12 godina

Kako prihvatiti sporazum koji dolazi od ljudi koji su optuzeni za najstrasnija nedela, trgovinu ljudskim organima, narkoticima, oruzijem, ljudima. Kako prihvatiti sporazum koji dolazi os kfora i euleksa koji nisu nista uradili da se rasvetli bar jedno ubistvo Srba ( preko 1000 Srba ubijeno od dolaska kfora na Kosmet 1999 ), a sto je jos gore ti isti koji nude sporazum zataskavaju napade i ubistva Srba i sluze kao vozaci Albanskim carinicima. Kako verovati u tezu da su Srbi s` Kosmeta krivi za nasu losu finansijsku situaciju..........Dozvolite Srbima s` Kosmeta da sami odlucuju o svojoj sudbini.......Demagogija, lazi i video trake.........

boki

pre 12 godina

""...Tačijevi carinici i Redžepijevi specijalci" ...""

Kao Srbina iz Like, ova retorika i rijecnik Srba sa Kosova me jako, jako podsjecaju na retoriku Martica i Babica, a o "Franji i ustasama".
I u silnom 'junacanju' odbismo Z4, pa nas odnese nas neka "Oluja".

jugo

pre 12 godina

Pa koji su ovo kreteni da u moje ime odlucuju da tuze g. Stefanovica za veleizdaqju i da ne prihvataju ono sta Beograd predlaze. Alo, manijaci, umisljhene vodje, branioci patriotizma i neskolovana severno Kosovska elito sklanjajte se, ne zelim da vi u tim kvazi telima skupstine opstina, zajednice, nacionalna veca odlucujete o meni.

gsokoli

pre 12 godina

Gosp.Stefanovic probace da izvuce sve sto jos moze da se spasi inace Kosovo je odavno izgubljeno a sever Kosovo je dio Kosova inace tako se i zove: Sever kosova ali to moze da se resi mirnim putem u okviru Ahtisarijem planom dok nije kasno inace sigurno ce se OLUJA desiti a vi znate sta je ostalo u krajini posle tog akcije! Otvaranje pitanje granice odgovara sigurno albancima jer ce traziti medvedje bujanovac i presevo pa pola makedoniju, trecine C.Gore i Camriju u Grckoj! Pozdrav svi razumnim ljudima koji ne zive u nebu!!(i sanjati)

zmitjkoe

pre 12 godina

Ala Kostunica i Nikolic zavrcu usi Tadicu preko svojih mitrovackih piona. Jos se spremaju da zvanicnog pregovaraca vlade Srbije tuze za "veleizdaju"??? Time je "kosovski problem" doveden do apsurda i pokazuje svu nakaznost i bolest danasnje Srbije i politikanata koji je vode. Ali sve ovo ide na ruku koaliciji oko LDP koja obecava da ce zauvek zavrsti sa kosovskim ludilom.

kosovski dodatak

pre 12 godina

nije u redu da ja rodjen u srbiji, budem gradjanin drugog reda u odnosu na srbe rodjene na kosovu. jos nisam video automobil jeftiniji od 5/6000evra sa kosovskim tablicama. ne potpisujete sporazum i drzite barikade. samo znam da ce doci dan kad cete shvatiti koliko je ovo sto radite gradjanima srbije rodjenim u srbiji opasno. zivi bili pa videli

guri

pre 12 godina

U saopštenju se dodaje da se "tim dogovorom predvidja da na prelazima budu i Tačijevi carinici i Redžepijevi specijalci"

je li bre vi takozvani komunjari sa severa, nisu to Tacijevi carinici niti Redzepijevi specijalci, nego su carinici i specijalci Republike Kosova na kojoj vi mozete da birate hocete da zivite u njoj ili ne...!!!

Milos

pre 12 godina

Pa vas stvarno treba amputirati. Vi ste bolji borci za kosovsku nezavisnost od Tacija i kompanije zajedno.

A inace, ne postoji krivicno delo "nacionalne veleizdaje". Ali kapiram da to bolje zvuci u saopstenju.

Bacvanin

pre 12 godina

Ni Z4 nije bio prihvacen, pa je sledovalo "bezanje da ne pokisnu u oluji". Opet ista pesme, samo par godina kasnije.
Predlazem da se dogovor Beograda i Pristine napravi, kakv god on bio, bolji je od trenutnog stanja. Ako ga Srbi sa Severa Kosova ne prihvate, to je njihova odluka, koju treba postovati, ali onda isto tako neka i sami snose posledice koje slede iz odbijanja prihvatanja sporazuma.
Pozicija Srbije u trenutnoj situaciji je "daj sta das". Do 98' je pozicija bila puno bolje, pa cak i za vreme bombardovanja se moglo sesti za sto, ali posle Kumanovske kapitulacije Srbija moze samo da "hoce ili zeli", ali da uradi nesto, to nema sanse.
Pozdravite Vase partnere, Kinu, Rusiju, Indiju, Brazil i ostale, trazite da vam oni rese probleme, mada gledajuci njihovu efikasnost u resavanju krize na Kosovu, nisu se bas umorili pomazuci nam.

Alan Ford

pre 12 godina

A zar ne bi bilo postenije i patriotskije da podnesete prijavu za veleizdaju protiv Kostunice Dr Vojislava, koji je, osim otvorene podrske Djindjicevim ubicama, i drzavu predao u ruke KGB-u?

boki

pre 12 godina

""...Tačijevi carinici i Redžepijevi specijalci" ...""

Kao Srbina iz Like, ova retorika i rijecnik Srba sa Kosova me jako, jako podsjecaju na retoriku Martica i Babica, a o "Franji i ustasama".
I u silnom 'junacanju' odbismo Z4, pa nas odnese nas neka "Oluja".

kosovski dodatak

pre 12 godina

nije u redu da ja rodjen u srbiji, budem gradjanin drugog reda u odnosu na srbe rodjene na kosovu. jos nisam video automobil jeftiniji od 5/6000evra sa kosovskim tablicama. ne potpisujete sporazum i drzite barikade. samo znam da ce doci dan kad cete shvatiti koliko je ovo sto radite gradjanima srbije rodjenim u srbiji opasno. zivi bili pa videli

guri

pre 12 godina

U saopštenju se dodaje da se "tim dogovorom predvidja da na prelazima budu i Tačijevi carinici i Redžepijevi specijalci"

je li bre vi takozvani komunjari sa severa, nisu to Tacijevi carinici niti Redzepijevi specijalci, nego su carinici i specijalci Republike Kosova na kojoj vi mozete da birate hocete da zivite u njoj ili ne...!!!

Bacvanin

pre 12 godina

Ni Z4 nije bio prihvacen, pa je sledovalo "bezanje da ne pokisnu u oluji". Opet ista pesme, samo par godina kasnije.
Predlazem da se dogovor Beograda i Pristine napravi, kakv god on bio, bolji je od trenutnog stanja. Ako ga Srbi sa Severa Kosova ne prihvate, to je njihova odluka, koju treba postovati, ali onda isto tako neka i sami snose posledice koje slede iz odbijanja prihvatanja sporazuma.
Pozicija Srbije u trenutnoj situaciji je "daj sta das". Do 98' je pozicija bila puno bolje, pa cak i za vreme bombardovanja se moglo sesti za sto, ali posle Kumanovske kapitulacije Srbija moze samo da "hoce ili zeli", ali da uradi nesto, to nema sanse.
Pozdravite Vase partnere, Kinu, Rusiju, Indiju, Brazil i ostale, trazite da vam oni rese probleme, mada gledajuci njihovu efikasnost u resavanju krize na Kosovu, nisu se bas umorili pomazuci nam.

jugo

pre 12 godina

Pa koji su ovo kreteni da u moje ime odlucuju da tuze g. Stefanovica za veleizdaqju i da ne prihvataju ono sta Beograd predlaze. Alo, manijaci, umisljhene vodje, branioci patriotizma i neskolovana severno Kosovska elito sklanjajte se, ne zelim da vi u tim kvazi telima skupstine opstina, zajednice, nacionalna veca odlucujete o meni.

Alan Ford

pre 12 godina

A zar ne bi bilo postenije i patriotskije da podnesete prijavu za veleizdaju protiv Kostunice Dr Vojislava, koji je, osim otvorene podrske Djindjicevim ubicama, i drzavu predao u ruke KGB-u?

Milos

pre 12 godina

Pa vas stvarno treba amputirati. Vi ste bolji borci za kosovsku nezavisnost od Tacija i kompanije zajedno.

A inace, ne postoji krivicno delo "nacionalne veleizdaje". Ali kapiram da to bolje zvuci u saopstenju.

zmitjkoe

pre 12 godina

Ala Kostunica i Nikolic zavrcu usi Tadicu preko svojih mitrovackih piona. Jos se spremaju da zvanicnog pregovaraca vlade Srbije tuze za "veleizdaju"??? Time je "kosovski problem" doveden do apsurda i pokazuje svu nakaznost i bolest danasnje Srbije i politikanata koji je vode. Ali sve ovo ide na ruku koaliciji oko LDP koja obecava da ce zauvek zavrsti sa kosovskim ludilom.

gsokoli

pre 12 godina

Gosp.Stefanovic probace da izvuce sve sto jos moze da se spasi inace Kosovo je odavno izgubljeno a sever Kosovo je dio Kosova inace tako se i zove: Sever kosova ali to moze da se resi mirnim putem u okviru Ahtisarijem planom dok nije kasno inace sigurno ce se OLUJA desiti a vi znate sta je ostalo u krajini posle tog akcije! Otvaranje pitanje granice odgovara sigurno albancima jer ce traziti medvedje bujanovac i presevo pa pola makedoniju, trecine C.Gore i Camriju u Grckoj! Pozdrav svi razumnim ljudima koji ne zive u nebu!!(i sanjati)

Beqa

pre 12 godina

Naravno da su kosovski Srbi protiv bilo kakvog sporaztuma. Za njih je najbolje da se ovo stanje traje zauvijek! Zasto da ne kada drzava Srbija njih finansira sa 500 miliona evra godisnje.Srbija placa tu sumu tako sto uskracuje ostalim svojim gradjanima neke osnovne stvari. Ta suma se izdvaju u vreme kada u Srbiji ima:
-730.000 nezaposlenih,
-300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-700.000 onih ispod donje granice siromaštva,
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-18% nepismenih,
-nema za inkubatore, nema za lecenje, nema za narodne kuhinje.......

I pored toga, kosovski Srbi cak ignorisu odluke drzave koja njih finansira. Srbi u Srbiji treba da se bore za nezavisnost Srbije od Kosova!

Milko

pre 12 godina

Gospodo, vaš balvan-patriotizam država Srbija plaća tako štu uskraćuje ostalim svojim gradjanima neke osnovne stvari, npr. lečenje.
Za ta sredstva bi moglo da se od najtežih bolesti leči pet do deset hiljada dece.
Vašim ovakvim ponašanjem vi jedno veliko žrtvovanje bacate pod noge.
Razmislite o tome, ako uopšte razmišljate.

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

"sporazumom zabija nož u ledja Srbima sa Kosova i Metohije i njihovoj tromesečnoj borbi za goli opstanak i celovitu srpsku državu".

Pa ne možete vi da gradite celovitu Srbiju na delu teritorije Kosova koja je celovito spašena od Srbije Kumanovskim sporazumom.Ako pak hoćete da poništite Kumanovski sporazum onda treba prvo započeti novi rat i ovoga puta pobediti i NATO i Albance.
A ono o golom životu je već smešno!?

Биберче

pre 12 godina

Свеобухватно гледано Стефановић и његов преговарачки тим нису учинили ништа специјално ни позитивно за наше грађане на Косову! Цела политика коју је пропагирао Стефановић нас је у суштини довела до тога да се независност Косова не призна у једном дану већ да то буде порцес од пар месеци где ће се парцијално уводити део по део нове политике Приштине и Албанаца!

Brat Kavil

pre 12 godina

Kako prihvatiti sporazum koji dolazi od ljudi koji su optuzeni za najstrasnija nedela, trgovinu ljudskim organima, narkoticima, oruzijem, ljudima. Kako prihvatiti sporazum koji dolazi os kfora i euleksa koji nisu nista uradili da se rasvetli bar jedno ubistvo Srba ( preko 1000 Srba ubijeno od dolaska kfora na Kosmet 1999 ), a sto je jos gore ti isti koji nude sporazum zataskavaju napade i ubistva Srba i sluze kao vozaci Albanskim carinicima. Kako verovati u tezu da su Srbi s` Kosmeta krivi za nasu losu finansijsku situaciju..........Dozvolite Srbima s` Kosmeta da sami odlucuju o svojoj sudbini.......Demagogija, lazi i video trake.........

srbin iz jarinja

pre 12 godina

Ima li srba u Srbiji? Sudeci po ovim komentarima nema. Nama srbima na kim niko nemoze oduzeti pravo da se branimo. Necemo ziveti u nezavisnom kosovu makar svi izginuli. Zivela Srbija!!!

Milko

pre 12 godina

@ Brat Kavil,

Komentar se odnosi na vest sa Kosova a ne o Kolubari. Sa novcem iz Kolubare bi mogli recimo nahraniti tristotinehiljada gladne dece i dva puta toliko njihovih bližnjih.
Moj komentar ne kazuje da na Kosovo ne treba slati novac već da to jedan broj "lidera" tamo ne poštuje, na protiv.

Zoran

pre 12 godina

Ovo nije normalno, tako puno komentara u vezi Kostunice, Nikolica, Tadica, Taci, Redzepi itd. Meni se cii da svi ovi navedeni politicari nemaju veze sa situacijom na Kosovu. Svi su samo vostane figure a zna se tko odlucuje ,, Ujka Sem''
Vazda je bilo gazde, tj uvek se netko pitao i pitat ce se.
Srbija je povukla Policiju i Vojsku sa Kosova.

Brat Kavil

pre 12 godina

@kurrizi prej Gjakoves

To onda nije sporazum nego ultimatum, pretnja, ako necete da vam nametnemo sporazun mi cemo vas proterati. Bas demokrtski.............

Danilo

pre 12 godina

Tacno tako! Niposto ne sme se prihvatiti sporazum koji urusava drzavni poredak! Podrzavam srbe s Kosmeta, istrajte u borbi pravda je na nasoj strani! Nicija nije gorela do zore.

milan

pre 12 godina

Dali neko jos stvarno misli da mi srbi mozemo da odlucujemo o drzavnosti Kosova? Mi mozemo da priznamo ili ne to nam izgleda ostao jedini izbor i da pokusamo da izvucemo za nase narod na Kosovu sto bolje uslove suzivota na Kosovo i ako tu budemo uspeli uradili smo maksimalno.

Brat Kavil

pre 12 godina

@Milko

Kada bi ovi na vlasti prestali da kradu ( jedna Kolubara je dovoljna ) bilo bi para ne samo za lecenje, tako da tvoja teza uopste ne stoji. Klasicna demagogija.......

Brat Kavil

pre 12 godina

@Milko


Da li ti stvarno mislis da si svi problemi nastali kada su Srbi podigli barikade i da ce svi problemi nestati kada se iste sklone.........Da li stvarno mislis da je katastrofalna finansijska situacija u Srbiji u nekoj vezi sa Srbima na barikadama.........I pre barikada je bilo lose i posle barikada ce biti lose ( isto ), mislim na nas koji nismo sa Kosmeta....Elem nama ce biti isto medjutim Srbima dole na Kosmetu ce biti jos gore. Nastavice se sa progonom, ubistvima, pljackama. Da te podsetim u zadnja dva meseca su ubijena dva Srbina, niko ni da osudi zlocin, od dolaska kfora na Kosmet 1999 ubijeno je preko 1000 Srba ali ni jedno ubistvo do sada nije reseno, Gorazdevac, autobus Nis ekspresa, zeteoci iz Starog Gracka...........Dosta vise sa demagogijom...........

kupi ogledalo

pre 12 godina

@Beqa
Kako samo ti znas podatke iz Srbije i kako se zivi u Srbiji... Fascinirani smo. Samo, izgleda da si od silnog bavljenja Srbijom zaboravio da pogledas sta se desava u toj tvojoj "drzavi kosova" ali ako nisi znao: u albanizovanoj "drzavi kosova" nezaposlenost je preko 60% sto je ubedljivo najveca nezaposlenosti u Evropi, najveca korupcija u Evropi, treci po broju azilanata u Evropi iza Avganistanaca i Kineza, najniza strana ulaganja, nikakva proizvodnja, nesposobne institucije koje stranci nekako odrzavaju, zavisnost od para iz SAD i EU, raskinut aranzman sa MMF-om, propali pokusaj prodaje telekoma, nesposobnost legalizacije statusa, nemogucnost clanstva u Un ili bilo koju drugu medjunarodnu organizaciju, kriminalci i ratni zlocinci kao premijeri i ministri, milioni dolara koji se trose na lobiranje, na potplacivanje po Africi i po nekim ostrvcima ili za provincijalni pokusaj organizovanja nekog izbora za miss... i vi iz "drzave kosova" cete nekome soliti pamet? Ne budite smesni.

wv

pre 12 godina

"Sporazum necete da prihvatate ali oluju bogami hocete itekako.
(kurrizi prej Gjakoves, 6. novembar 2011 18:02)"
E vidite to su vam (neki od ti) kosovski Albanci, obicni fasisti koji prete nasiljem i etnickim ciscenjem (jer jedino to i znaju) ako se ne ispune njihove teritorijalne i nacional-sovinisticke zahteve. Dobro je da b92 objavljuje njihove komentare jer je vrlo vazno videti ko su ti ciju "drzavu" mi treba da priznajemo i sto vise citamo njihove komentare to vise smo sigurni da takvima ne treba popustiti...

@Beqa

pre 12 godina

@Beqa
A jesi li ti izracunao koliko su do sada poreski obveznici Amerike i EU potrosili na vase nacionalisticko izivljavanje na Kosovu i na tu vasu "drzavu"? Jesi li izracunao koliko ste vi Albanci do sada potrosili para na to izivljavanje na Kosovu i na to igranje drzave i da li si izracunao kolika je na primer nezaposlenost u toj vasoj "drzavi", kolike su vam plate, penzije, koliku imovinu vam ima Taci ili Haradinaj, zasto vas toliko ima koji trazite azil po Evropi? Brini ti o svojim parama i kako zivite u toj vasoj "drzavi kosova" a Srbe samo preskoci sa ovim amaterskim spinovanjem.

duh sa sekirom

pre 12 godina

...zivim u Zvecanu, i iako mi je muka od ove 'vodu vari vodu ladi politike' moram vam reci da uopste ne strahujem za nas.
...tesko je to objasniti "evropejcima koji zive u Srbiji" ali pokusacu.
...bio sam protiv Milosevica '90ih i to ne samo ja vec ceo Zvecan. Ko malo proceslja moze naci podatak da Milosevic i SPS nikad nisu imali vlast u 'mom selu' i na to sam bio ponosan jer smo bili jedini na Kosovu.
...elem mi ovde vec 12god. zivimo u kao u 'EU', stranci su doneli standarde plus ne poznajem nikog ko nema bar nekog prijatelja 'stranca' koji ovde radi u misiji EULEX'a ili KFORA'a. E sad sto se tice kriminala jes' da skripi ali verujte mi ovi nasi ovde su smesni za one u vecim gradovima po Srbiji.
...ali da se vratim temi...kad malo zagrebete ispod te povrsine koja je premazana 'osmehom, ugladjenoscu, razumevanjem, tolerancijom, postovanjem itd.' otkrivate da je sve to sa zeljom da vam se uvuku pod kozu a i zadobiju vase poverenje i naklonost...a kad se to desi okrece se drugi list...da ne bude zabune ja jesam za EU i prihvatio bih tegove na rukama i nogama ako ce to doneti bolje sutra za nas i nasu decu, ali sta ako vidim nesto sto vi iz Srbije ne vidite a to je da su taj sjaj i lepota ekvivalent onoj 'sjajnoj, velikoj, socnoj, bez ijednog nedostatka i na oko prelepoj JABUCI' koja je zbog te iste lepote, prskanja i genetskih modifikacija 3Xjeftinija od one manje koja je izbusena od crva i ima pege i fleke kao da je u pitanju 'rak koze'...RAZMISLITE O TOME.
...ps. zelim da znate da sam srecan sto nasa sudbina nije u rukama jednog coveka pa makar to bio i Gosp. Tadic. Iako sam za njega glasao siguran sam da bi ga zapad zednog preko vode preveo...drago mi je da nasa sudbina nije ni u rukama "partijskih predsedika opstina" Severnog Kosova jer i njih bi izigrali.
Nasa sudbina lezi u nasim rukama i zbog toga je tako tesko za zapad da "diplomatski sredi situaciju".
Ma koliko to bilo tesko da razumete pokusajte da to prihvatite i da nas postedite "sazaljenja i osudjivanja"
s'postovanjem
neko sa lica mesta
molio bi da mi se objavi komentar napokoooon!!!

Milan

pre 12 godina

Globalnu mapu crtaju velike sile, tako je oduvek bilo i bice. Na zalost niko nas ne pita. Sto kasnije shvate njima a i nama ce biti teze.

Milosh

pre 12 godina

DSS uveliko opstruise rad i funkcionisanje drzave. E sad posto slusate njih, drzava treba da kaze da vise nema nista sa tim osobama koje organizuju sve to dole, pa nek im pomaze gosn. Kostunica i iracionalna ekipa poput Samardzica i Aligrudica. Dosta vise da budemo taoci stranke koja nece imati ni 1% na sledecim izborima! Srbija Srbima!

Dario

pre 12 godina

Svi vi koji mislite da će uklanjanjem barikada biti uklonjene sve prepreke ka EU grdno se varate. Sledeće što će se desiti biće uslov da konačno priznamo Kosovo, otvoriće se pitenje Raške i Vojvodine, platićemo odštetu Hrvatima (kad Hrvati uđu u EU, i Bog zna šta još) i sam Bog zna šta još. Kad već pominjete plan Z4, setite se Marta 2004 kada su ti isti Albanci ubijali, proterivali Srbe sa Kosova, uzurpirali njihovu imovinu, rušili naše istorijske spomenike(pošto svoje nemaju) i to sve pred očima međunarodne zajednice koja ih je na kraju nagradila nezavišnošću. I na kraju da citiram jednog ambasadora. "Ima li ovde Srba"?

Rale Banacanin

pre 12 godina

Dragi prijatelju sa Kosmeta, vidim da si razočaran komentarima na ovom sajtu, ali ne brini brate, imam dobru vest za tebe, ovde se filtriraju komentari u odnosu 90%:10% u korist antisrpskih komentara. Dovoljno ti je da si video komentare o gay paradi koju stanovništvo u ogromnoj većini ne podržava, a po komentarima na sajtu b92 pomislio bi da smo svi tužni zbog otkazivanja parade. Ne brini prijatelju, tako ih uče da formiraju javno mnjenje, ali gotovi su! ćao mačići sa b92, gotovi ste

Brat Kavil

pre 12 godina

Kako prihvatiti sporazum koji dolazi od ljudi koji su optuzeni za najstrasnija nedela, trgovinu ljudskim organima, narkoticima, oruzijem, ljudima. Kako prihvatiti sporazum koji dolazi os kfora i euleksa koji nisu nista uradili da se rasvetli bar jedno ubistvo Srba ( preko 1000 Srba ubijeno od dolaska kfora na Kosmet 1999 ), a sto je jos gore ti isti koji nude sporazum zataskavaju napade i ubistva Srba i sluze kao vozaci Albanskim carinicima. Kako verovati u tezu da su Srbi s` Kosmeta krivi za nasu losu finansijsku situaciju..........Dozvolite Srbima s` Kosmeta da sami odlucuju o svojoj sudbini.......Demagogija, lazi i video trake.........

srbin iz jarinja

pre 12 godina

Ima li srba u Srbiji? Sudeci po ovim komentarima nema. Nama srbima na kim niko nemoze oduzeti pravo da se branimo. Necemo ziveti u nezavisnom kosovu makar svi izginuli. Zivela Srbija!!!

guri

pre 12 godina

U saopštenju se dodaje da se "tim dogovorom predvidja da na prelazima budu i Tačijevi carinici i Redžepijevi specijalci"

je li bre vi takozvani komunjari sa severa, nisu to Tacijevi carinici niti Redzepijevi specijalci, nego su carinici i specijalci Republike Kosova na kojoj vi mozete da birate hocete da zivite u njoj ili ne...!!!

Danilo

pre 12 godina

Tacno tako! Niposto ne sme se prihvatiti sporazum koji urusava drzavni poredak! Podrzavam srbe s Kosmeta, istrajte u borbi pravda je na nasoj strani! Nicija nije gorela do zore.

kosovski dodatak

pre 12 godina

nije u redu da ja rodjen u srbiji, budem gradjanin drugog reda u odnosu na srbe rodjene na kosovu. jos nisam video automobil jeftiniji od 5/6000evra sa kosovskim tablicama. ne potpisujete sporazum i drzite barikade. samo znam da ce doci dan kad cete shvatiti koliko je ovo sto radite gradjanima srbije rodjenim u srbiji opasno. zivi bili pa videli

Brat Kavil

pre 12 godina

@kurrizi prej Gjakoves

To onda nije sporazum nego ultimatum, pretnja, ako necete da vam nametnemo sporazun mi cemo vas proterati. Bas demokrtski.............

Bacvanin

pre 12 godina

Ni Z4 nije bio prihvacen, pa je sledovalo "bezanje da ne pokisnu u oluji". Opet ista pesme, samo par godina kasnije.
Predlazem da se dogovor Beograda i Pristine napravi, kakv god on bio, bolji je od trenutnog stanja. Ako ga Srbi sa Severa Kosova ne prihvate, to je njihova odluka, koju treba postovati, ali onda isto tako neka i sami snose posledice koje slede iz odbijanja prihvatanja sporazuma.
Pozicija Srbije u trenutnoj situaciji je "daj sta das". Do 98' je pozicija bila puno bolje, pa cak i za vreme bombardovanja se moglo sesti za sto, ali posle Kumanovske kapitulacije Srbija moze samo da "hoce ili zeli", ali da uradi nesto, to nema sanse.
Pozdravite Vase partnere, Kinu, Rusiju, Indiju, Brazil i ostale, trazite da vam oni rese probleme, mada gledajuci njihovu efikasnost u resavanju krize na Kosovu, nisu se bas umorili pomazuci nam.

Alan Ford

pre 12 godina

A zar ne bi bilo postenije i patriotskije da podnesete prijavu za veleizdaju protiv Kostunice Dr Vojislava, koji je, osim otvorene podrske Djindjicevim ubicama, i drzavu predao u ruke KGB-u?

wv

pre 12 godina

"Sporazum necete da prihvatate ali oluju bogami hocete itekako.
(kurrizi prej Gjakoves, 6. novembar 2011 18:02)"
E vidite to su vam (neki od ti) kosovski Albanci, obicni fasisti koji prete nasiljem i etnickim ciscenjem (jer jedino to i znaju) ako se ne ispune njihove teritorijalne i nacional-sovinisticke zahteve. Dobro je da b92 objavljuje njihove komentare jer je vrlo vazno videti ko su ti ciju "drzavu" mi treba da priznajemo i sto vise citamo njihove komentare to vise smo sigurni da takvima ne treba popustiti...

Milos

pre 12 godina

Pa vas stvarno treba amputirati. Vi ste bolji borci za kosovsku nezavisnost od Tacija i kompanije zajedno.

A inace, ne postoji krivicno delo "nacionalne veleizdaje". Ali kapiram da to bolje zvuci u saopstenju.

jugo

pre 12 godina

Pa koji su ovo kreteni da u moje ime odlucuju da tuze g. Stefanovica za veleizdaqju i da ne prihvataju ono sta Beograd predlaze. Alo, manijaci, umisljhene vodje, branioci patriotizma i neskolovana severno Kosovska elito sklanjajte se, ne zelim da vi u tim kvazi telima skupstine opstina, zajednice, nacionalna veca odlucujete o meni.

boki

pre 12 godina

""...Tačijevi carinici i Redžepijevi specijalci" ...""

Kao Srbina iz Like, ova retorika i rijecnik Srba sa Kosova me jako, jako podsjecaju na retoriku Martica i Babica, a o "Franji i ustasama".
I u silnom 'junacanju' odbismo Z4, pa nas odnese nas neka "Oluja".

kupi ogledalo

pre 12 godina

@Beqa
Kako samo ti znas podatke iz Srbije i kako se zivi u Srbiji... Fascinirani smo. Samo, izgleda da si od silnog bavljenja Srbijom zaboravio da pogledas sta se desava u toj tvojoj "drzavi kosova" ali ako nisi znao: u albanizovanoj "drzavi kosova" nezaposlenost je preko 60% sto je ubedljivo najveca nezaposlenosti u Evropi, najveca korupcija u Evropi, treci po broju azilanata u Evropi iza Avganistanaca i Kineza, najniza strana ulaganja, nikakva proizvodnja, nesposobne institucije koje stranci nekako odrzavaju, zavisnost od para iz SAD i EU, raskinut aranzman sa MMF-om, propali pokusaj prodaje telekoma, nesposobnost legalizacije statusa, nemogucnost clanstva u Un ili bilo koju drugu medjunarodnu organizaciju, kriminalci i ratni zlocinci kao premijeri i ministri, milioni dolara koji se trose na lobiranje, na potplacivanje po Africi i po nekim ostrvcima ili za provincijalni pokusaj organizovanja nekog izbora za miss... i vi iz "drzave kosova" cete nekome soliti pamet? Ne budite smesni.

@Beqa

pre 12 godina

@Beqa
A jesi li ti izracunao koliko su do sada poreski obveznici Amerike i EU potrosili na vase nacionalisticko izivljavanje na Kosovu i na tu vasu "drzavu"? Jesi li izracunao koliko ste vi Albanci do sada potrosili para na to izivljavanje na Kosovu i na to igranje drzave i da li si izracunao kolika je na primer nezaposlenost u toj vasoj "drzavi", kolike su vam plate, penzije, koliku imovinu vam ima Taci ili Haradinaj, zasto vas toliko ima koji trazite azil po Evropi? Brini ti o svojim parama i kako zivite u toj vasoj "drzavi kosova" a Srbe samo preskoci sa ovim amaterskim spinovanjem.

gsokoli

pre 12 godina

Gosp.Stefanovic probace da izvuce sve sto jos moze da se spasi inace Kosovo je odavno izgubljeno a sever Kosovo je dio Kosova inace tako se i zove: Sever kosova ali to moze da se resi mirnim putem u okviru Ahtisarijem planom dok nije kasno inace sigurno ce se OLUJA desiti a vi znate sta je ostalo u krajini posle tog akcije! Otvaranje pitanje granice odgovara sigurno albancima jer ce traziti medvedje bujanovac i presevo pa pola makedoniju, trecine C.Gore i Camriju u Grckoj! Pozdrav svi razumnim ljudima koji ne zive u nebu!!(i sanjati)

Brat Kavil

pre 12 godina

@Milko


Da li ti stvarno mislis da si svi problemi nastali kada su Srbi podigli barikade i da ce svi problemi nestati kada se iste sklone.........Da li stvarno mislis da je katastrofalna finansijska situacija u Srbiji u nekoj vezi sa Srbima na barikadama.........I pre barikada je bilo lose i posle barikada ce biti lose ( isto ), mislim na nas koji nismo sa Kosmeta....Elem nama ce biti isto medjutim Srbima dole na Kosmetu ce biti jos gore. Nastavice se sa progonom, ubistvima, pljackama. Da te podsetim u zadnja dva meseca su ubijena dva Srbina, niko ni da osudi zlocin, od dolaska kfora na Kosmet 1999 ubijeno je preko 1000 Srba ali ni jedno ubistvo do sada nije reseno, Gorazdevac, autobus Nis ekspresa, zeteoci iz Starog Gracka...........Dosta vise sa demagogijom...........

Brat Kavil

pre 12 godina

@Milko

Kada bi ovi na vlasti prestali da kradu ( jedna Kolubara je dovoljna ) bilo bi para ne samo za lecenje, tako da tvoja teza uopste ne stoji. Klasicna demagogija.......

zmitjkoe

pre 12 godina

Ala Kostunica i Nikolic zavrcu usi Tadicu preko svojih mitrovackih piona. Jos se spremaju da zvanicnog pregovaraca vlade Srbije tuze za "veleizdaju"??? Time je "kosovski problem" doveden do apsurda i pokazuje svu nakaznost i bolest danasnje Srbije i politikanata koji je vode. Ali sve ovo ide na ruku koaliciji oko LDP koja obecava da ce zauvek zavrsti sa kosovskim ludilom.

Биберче

pre 12 godina

Свеобухватно гледано Стефановић и његов преговарачки тим нису учинили ништа специјално ни позитивно за наше грађане на Косову! Цела политика коју је пропагирао Стефановић нас је у суштини довела до тога да се независност Косова не призна у једном дану већ да то буде порцес од пар месеци где ће се парцијално уводити део по део нове политике Приштине и Албанаца!

Milko

pre 12 godina

Gospodo, vaš balvan-patriotizam država Srbija plaća tako štu uskraćuje ostalim svojim gradjanima neke osnovne stvari, npr. lečenje.
Za ta sredstva bi moglo da se od najtežih bolesti leči pet do deset hiljada dece.
Vašim ovakvim ponašanjem vi jedno veliko žrtvovanje bacate pod noge.
Razmislite o tome, ako uopšte razmišljate.

Beqa

pre 12 godina

Naravno da su kosovski Srbi protiv bilo kakvog sporaztuma. Za njih je najbolje da se ovo stanje traje zauvijek! Zasto da ne kada drzava Srbija njih finansira sa 500 miliona evra godisnje.Srbija placa tu sumu tako sto uskracuje ostalim svojim gradjanima neke osnovne stvari. Ta suma se izdvaju u vreme kada u Srbiji ima:
-730.000 nezaposlenih,
-300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-700.000 onih ispod donje granice siromaštva,
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-18% nepismenih,
-nema za inkubatore, nema za lecenje, nema za narodne kuhinje.......

I pored toga, kosovski Srbi cak ignorisu odluke drzave koja njih finansira. Srbi u Srbiji treba da se bore za nezavisnost Srbije od Kosova!

Kosovski plemić iz plemena Dardana

pre 12 godina

"sporazumom zabija nož u ledja Srbima sa Kosova i Metohije i njihovoj tromesečnoj borbi za goli opstanak i celovitu srpsku državu".

Pa ne možete vi da gradite celovitu Srbiju na delu teritorije Kosova koja je celovito spašena od Srbije Kumanovskim sporazumom.Ako pak hoćete da poništite Kumanovski sporazum onda treba prvo započeti novi rat i ovoga puta pobediti i NATO i Albance.
A ono o golom životu je već smešno!?

Zoran

pre 12 godina

Ovo nije normalno, tako puno komentara u vezi Kostunice, Nikolica, Tadica, Taci, Redzepi itd. Meni se cii da svi ovi navedeni politicari nemaju veze sa situacijom na Kosovu. Svi su samo vostane figure a zna se tko odlucuje ,, Ujka Sem''
Vazda je bilo gazde, tj uvek se netko pitao i pitat ce se.
Srbija je povukla Policiju i Vojsku sa Kosova.

Dario

pre 12 godina

Svi vi koji mislite da će uklanjanjem barikada biti uklonjene sve prepreke ka EU grdno se varate. Sledeće što će se desiti biće uslov da konačno priznamo Kosovo, otvoriće se pitenje Raške i Vojvodine, platićemo odštetu Hrvatima (kad Hrvati uđu u EU, i Bog zna šta još) i sam Bog zna šta još. Kad već pominjete plan Z4, setite se Marta 2004 kada su ti isti Albanci ubijali, proterivali Srbe sa Kosova, uzurpirali njihovu imovinu, rušili naše istorijske spomenike(pošto svoje nemaju) i to sve pred očima međunarodne zajednice koja ih je na kraju nagradila nezavišnošću. I na kraju da citiram jednog ambasadora. "Ima li ovde Srba"?

Rale Banacanin

pre 12 godina

Dragi prijatelju sa Kosmeta, vidim da si razočaran komentarima na ovom sajtu, ali ne brini brate, imam dobru vest za tebe, ovde se filtriraju komentari u odnosu 90%:10% u korist antisrpskih komentara. Dovoljno ti je da si video komentare o gay paradi koju stanovništvo u ogromnoj većini ne podržava, a po komentarima na sajtu b92 pomislio bi da smo svi tužni zbog otkazivanja parade. Ne brini prijatelju, tako ih uče da formiraju javno mnjenje, ali gotovi su! ćao mačići sa b92, gotovi ste

Milko

pre 12 godina

@ Brat Kavil,

Komentar se odnosi na vest sa Kosova a ne o Kolubari. Sa novcem iz Kolubare bi mogli recimo nahraniti tristotinehiljada gladne dece i dva puta toliko njihovih bližnjih.
Moj komentar ne kazuje da na Kosovo ne treba slati novac već da to jedan broj "lidera" tamo ne poštuje, na protiv.

milan

pre 12 godina

Dali neko jos stvarno misli da mi srbi mozemo da odlucujemo o drzavnosti Kosova? Mi mozemo da priznamo ili ne to nam izgleda ostao jedini izbor i da pokusamo da izvucemo za nase narod na Kosovu sto bolje uslove suzivota na Kosovo i ako tu budemo uspeli uradili smo maksimalno.

duh sa sekirom

pre 12 godina

...zivim u Zvecanu, i iako mi je muka od ove 'vodu vari vodu ladi politike' moram vam reci da uopste ne strahujem za nas.
...tesko je to objasniti "evropejcima koji zive u Srbiji" ali pokusacu.
...bio sam protiv Milosevica '90ih i to ne samo ja vec ceo Zvecan. Ko malo proceslja moze naci podatak da Milosevic i SPS nikad nisu imali vlast u 'mom selu' i na to sam bio ponosan jer smo bili jedini na Kosovu.
...elem mi ovde vec 12god. zivimo u kao u 'EU', stranci su doneli standarde plus ne poznajem nikog ko nema bar nekog prijatelja 'stranca' koji ovde radi u misiji EULEX'a ili KFORA'a. E sad sto se tice kriminala jes' da skripi ali verujte mi ovi nasi ovde su smesni za one u vecim gradovima po Srbiji.
...ali da se vratim temi...kad malo zagrebete ispod te povrsine koja je premazana 'osmehom, ugladjenoscu, razumevanjem, tolerancijom, postovanjem itd.' otkrivate da je sve to sa zeljom da vam se uvuku pod kozu a i zadobiju vase poverenje i naklonost...a kad se to desi okrece se drugi list...da ne bude zabune ja jesam za EU i prihvatio bih tegove na rukama i nogama ako ce to doneti bolje sutra za nas i nasu decu, ali sta ako vidim nesto sto vi iz Srbije ne vidite a to je da su taj sjaj i lepota ekvivalent onoj 'sjajnoj, velikoj, socnoj, bez ijednog nedostatka i na oko prelepoj JABUCI' koja je zbog te iste lepote, prskanja i genetskih modifikacija 3Xjeftinija od one manje koja je izbusena od crva i ima pege i fleke kao da je u pitanju 'rak koze'...RAZMISLITE O TOME.
...ps. zelim da znate da sam srecan sto nasa sudbina nije u rukama jednog coveka pa makar to bio i Gosp. Tadic. Iako sam za njega glasao siguran sam da bi ga zapad zednog preko vode preveo...drago mi je da nasa sudbina nije ni u rukama "partijskih predsedika opstina" Severnog Kosova jer i njih bi izigrali.
Nasa sudbina lezi u nasim rukama i zbog toga je tako tesko za zapad da "diplomatski sredi situaciju".
Ma koliko to bilo tesko da razumete pokusajte da to prihvatite i da nas postedite "sazaljenja i osudjivanja"
s'postovanjem
neko sa lica mesta
molio bi da mi se objavi komentar napokoooon!!!

Milan

pre 12 godina

Globalnu mapu crtaju velike sile, tako je oduvek bilo i bice. Na zalost niko nas ne pita. Sto kasnije shvate njima a i nama ce biti teze.

Milosh

pre 12 godina

DSS uveliko opstruise rad i funkcionisanje drzave. E sad posto slusate njih, drzava treba da kaze da vise nema nista sa tim osobama koje organizuju sve to dole, pa nek im pomaze gosn. Kostunica i iracionalna ekipa poput Samardzica i Aligrudica. Dosta vise da budemo taoci stranke koja nece imati ni 1% na sledecim izborima! Srbija Srbima!