Četvrtak, 29.09.2011.

23:33

Klintonova: Susret s Tadićem prazan

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton smatra da je razgovor sa Borisom Tadićem bio prazan i da nije razuverena da Beograd ne ide na podelu Kosova, piše "Danas".

Izvor: Danas

Klintonova: Susret s Tadiæem prazan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 12 godina

Tadic je trebao da joj kaze da je za nas apsolutno neprihvatljiva podela Srbije i da se gradjani Srbije nikada nece odreci okupiranog dela Srbije. Sto se podele Kosova i Metohije Tadic morao je da joj kaze da smo nezainteresovani za podelu Kosova i Metohije nego da nas jedino interesuje celo Kosovo i Metohija u sastvau Srbije.
Verujem da bi tada bila gospodja zadovoljna

Geronimo

pre 12 godina

"novi plan" i "nova inicijativa" u vezi sa Kosovom znači i bukvalno koraci ka priznavanju nezavisnosti od strane Sbrije, a "nezadovoljstvo ispraznošću" znači da njene želje nisu bile zadovoljene. Dakle, sastanak je bio jako uspešan. Podrška Tadiću. SAD su krvavo ratovale uz milion žrtava kada je jedan deo te zemlje želeo nezavisnost, i sunarodnici gospođe Klinton su i danas ponosni na to a tadašnjeg predsednika vide kao heroja. Verovatno je i Linkolnovo obraćanje Kongresu pred slanje vojske na južne države bilo "isprazno", bez "novog plana ili inicijative". Bednici.

Njujorker

pre 12 godina

Pa normalno da je razgovor bio prazan. Ta zena ne zastupa americko biracko telo. Uz pomoc prevara, ucena i bogatih prijatelja, nasla se na visokoj drzavnoj funkciji, iako vecinska Amerika ne moze da je vidi ocima.

Posmatrač

pre 12 godina

Onda da priča sa Tačijem, a ovaj da evocira uspomene iz NOR za "slobodu" Kosova i da ponudi američkim bankama organa neki deal...

Predsednice?

pre 12 godina

Opa pa Borise sta bi sada?

Znas li ko je jos prosao kao bos po trnju a slicno su poceli i za njega.
Onaj sto smo ga skinuli sa vlasti 5 Oktobra.
Bolje se ti cuvaj nama.
Ko s djavolom tikve sadi...

GV

pre 12 godina

Баш ме интересује шта сте Ви имали ново да кажете? 'ајде ту нешто КОНАЧНО да видимо? Да ли сте променили политику према Београду око Космета од одласка Милошевића? После више од десет година? Нимало. Наставили сте исто, само успорено. И сад Ви тражите од Тадића да чујете нешто "ново". Па Ви сте подржали насиље КФОР-а, а сад као очекујете нешто од Тадића? Подмукло. Није на Србији да понуди нешто ново, већ ви западњаци. Србија је понудила за ових десет година све. Гледала свакакво насиље над њеним становништвом, убијање, спаљивање, самопроглашење, није питала о сецесији, није снизила ранг дипломатских активности ни са једном државом која је признала Космет...има још самопонижења...и сад 'ајмо ми да пребацимо игру на Тадића. Па је л' сте чули шта је рекао Вестервеле у Подгорици о "границама на Балкану"? Немци баш воле политичку картографију. И то баш на овим просторима. И то баш према овој земљи. И? Каква је то порука била? Има ли ту шта ново? Дакле, опет играте на карту да Србија увек буде крива. Ништа ново.

Nenad

pre 12 godina

Odbijam da poverujem da nisu mogli ništa konstruktivno da se dogovore... makar i da se slože oko barem jedne stavke. Čemu onda sastajanje? Zbog ovakve diplomatije smo mi i izgubili Kosovo - baš zato što smo 8 godina išli na politiku "ma opušteno" dok su Tači i njemu bliski smišljali kvalitetan plan.

Stvar je na kraju krajeva veoma jednostavna. Evropa i zapad moraju da biraju između Srpskih vlasti i Kosovskih vlasti, očigledno da su Kosovske vlasti uspele da ih ubede da su oni ti kojima treba dati poverenje, a mi smo suvi nacionalisti koji imaju samo "Kosovo je Srbija" u rečniku kada treba rešavati problem tamo dole.

Olivera

pre 12 godina

Zakljucak gospodje Klinton ne iznenadjuje--ona jednostavno zeli da sacuva "legat" svoga supruga koji je "branio" demokratiju i "borce za slobodu" na Kosovu.

Sto se Amerike tice, Ameriku vise Balkan ne interesuje--to je evropski vruc krompir. Obama ima mnogo, vece probleme: kako da resi ekonomsku krizu (za Ameriku nista nije vaznije od ekonomije! Kosovo je, jednostavno nevazno.

Slavko

pre 12 godina

"novi plan" i "nova inicijativa" u vezi sa Kosovom znači i bukvalno koraci ka priznavanju nezavisnosti od strane Sbrije, a "nezadovoljstvo ispraznošću" znači da njene želje nisu bile zadovoljene. Dakle, sastanak je bio jako uspešan. Podrška Tadiću. SAD su krvavo ratovale uz milion žrtava kada je jedan deo te zemlje želeo nezavisnost, i sunarodnici gospođe Klinton su i danas ponosni na to a tadašnjeg predsednika vide kao heroja. Verovatno je i Linkolnovo obraćanje Kongresu pred slanje vojske na južne države bilo "isprazno", bez "novog plana ili inicijative". Bednici.

Bolero

pre 12 godina

Naravno kad nema kes , da je recimo ponudio da primi pomoc iz budzeta SAD od par milijardi dolara , pa preko Srpskog budzeta da se to inkasira u neku XY kompaniju koja ce sve to lepo da kesira pa da te koferce ceka kad banes u iznenadnu diplomatsku posetu, kao na takozvanom Kosovu tad bi Tadic verovatno bio kao i Mr. Taci tj Mr. Georg Washington kako kaze Bajden, ovako nista decko uopste nema ideja da posluje sa demokratama iz SAD kold je i nije hot.

Горан

pre 12 godina

Америка наставља са понижавањем. Па, ми ћемо вас поштовати само онолико колико ви поштујете нас.

Dule NS

pre 12 godina

-A stvarno ne znam šta je očekivala da će joj Tadić reći?
Možda da odmah priznajemo Kosovo a da ćemo Srbe sa Kosova da preselimo u centralnu Srbiju, a kao bonus ćemo da damo Kosovu Preševo i Bujanovac - kao znak izvinjenja!?
-I da joj nakon toga kaže da ako ima još neku želju slobodno kaže jer će joj sve ispuniti!?
-Da li ovi Amerikanci nas zezaju ili stvarno toliko ne znaju ništa o Balkanu?! Ili su samo drski i arogantni kao i uvek do sada?

dalekosmo

pre 12 godina

Dok Tadic vodi sa klintonovim 'prazne' susrete predsednica Kosova Jahjaga u istom danu je primljena kod Obame sto pokazuje, za razliku od nas, mocnost Kosovskih interaltlantskih odnosa. Ko je za to kriv, naravno niko drugi od nas samih jer sa malo pameti mogli smo i Kosovo imati u nas sastav i EU bez nekih poteskoca ali hteli smo svetu pokazati da smo mi 'hrabri' i jaki i eto nas sad je prekasno. Vise od deset god. teramo inat i trazimo da imaju razumevanje za nas bioloski inat koja nas skupo kostalo jer lepo narod kaze, za kolko vreme padnes za toliko ce da ustanes.

Nikola

pre 12 godina

Drago mi je. Koji je ona faktor... A da, njen muz nas izgruvao na jedan bez icije dozvole. Dobro je sto je razgovor bio prazan, da nije, opet bi nas izgruvali.

Geos

pre 12 godina

Mislim da su naseg Predsednika politicki dogadjaji vezani za Kosovo nadisli i dobrano "ugruvali". Nasao se kao drogirani bokser u ringu. Potrebno mu je da doceka kraj runde i malo predahne, povrati se. I dalje veruje da ga njegove "crvene linije" štite od niskih udaraca protivnika, veruje da ce izdržati...Mi u Srbiji nadamo se da hoce, poneki ne veruju,
pre svega oni iz medjunarodne zajednice. Oni su se nadali da Srbiji "crvene linije" bar promene boju ako već ne mogu da se izbrišu...Otuda je Klintonova razočarana. Meč se nastavlja, Boris se ne predaje ali nema potrebnu svežinu. Prava reč iz Nar. skupštine bi ga obodrila, dala mu novu energiju. Pravu reč nikako da docekamo, ne samo od poslanika (unisonu!) nego i od intelektualne elite, vodecih privrednika, vrhunskih poslenika svih kategorija. Da prestane Srbija sa jednima u klin a s drugima u plocu, pa u nedogled tako. Predsedniku nije lako, a "gruvaju" ga i oni spolja a i nasi iznutra.

Andrej

pre 12 godina

hilari klinton, stara postenjacina i osoba puna visokih moralnih kvaliteta, vala kad ona nesto kaze to obicno bude bas bombasticno...

Goran

pre 12 godina

Pa to moze biti samo plus za Tadica, posto interesi koje zastupa doticna gospodja su u totalnoj suprotnosti sa interesima nase zemlje.
Cela ta ekipa iz 1999-e a ona je jedna od njih, nas sistematski unistava vec vise od 10 godina.

Miloš

pre 12 godina

Sećam da je pre par godina američki ambasador u Srbiji (Polt čini mi se) izjavio da će Amerika prva stati u zaštitu prava Srba na Kosovu ako srpska Vlada bude konstruktivnija po pitanju Kosova. (Zanimljivo je još bilo da je izjava došla čini mi se posle pogroma 17. marta 2004. - cinicma sklonim teorijama zavereje je to dosta.)

Iako možda za Amerikance nedovoljno (čitaj nije iz topa priznala tvorevinu zvanu Republika Kosovo onakvu kakva je), može se reći da srpska Vlada jeste pokušala da sarađuje: ušla je u tehničke pregovore sa Prištinom i dala izvesne koncesije radi normalizacije odnosa.

Sa druge strane, američka politika se nije pomerila ni za jotu, ni da počne da tretira Srbe na Kosovu kao ljude sa pravima, a kamo li da ih štiti.

Ja bih rekao da i mi čekamo da nas razuvere da nam nisu neprijatelji.

Nik

pre 12 godina

"Klintonova je očekivala da od Tadića sazna neki novi plan ili inicijativu u vezi s Kosovom, a čula je samo ono što je unapred znala, uključujući i priču o zalaganju za evropsku integraciju Srbije i što bolje odnose sa Amerikom, uz "crvene linije" na Kosovu, koje Beograd ne može da pređe, kažu diplomatski izvori tog lista. "

Hahahaha, neverovatni su! Daj Boze da nikada ne budes zadovoljna u razgovoru sa bilo kojim nasim pretstavnikom, dok god budete imali INTERESE koji su direktno na NASU STETU! Mada iskreno mi ovo vise lici na pricicu koja ce malo podici Tadicu rejting... Svi znamo ko je sastavljao ovu vladu(culi ste valjda da se Americki ambasador 'istrcao' par dana pre objave koalicije - sa sastavom u kojim nije bilo Radikala, iako su dobili najvise glasova...)?!

miki

pre 12 godina

A zasto bi nju Tadic trebao da razuveri da Srbija ne radi na podeli Kosova, kada je takva podela u interesu Srbije, i jedini realan nacin da se ovo pitanje resi? Inace prica o evrointegracijama i naboljim odnosima sa SAD je postala izlisna cak i samim SAD (to dodvoravanje zvuci pomalo neiskreno, buduci da nam na Kosovu pucaju na narod), pa bi Tadic tu uvertiru ubuduce trebao da makar skrati. Usput, Hilari nije pomenula da li je ona unela nesto novo u razgovor, ili je i ona samo ponovila odavno poznate Americke stavove (zasto samo Tadic ima obavezu da bude kreativan?).

izgubljena prilika

pre 12 godina

Clintonica je najutjecajnija političarka svijeta. Nikad HR ne bi rješila granični problem sa Slovenijom na ovako neutralan i elegantan način da ona nije izvršila snažan pritisak na deželu. No, uvijek nešto moraš dati što je u njihovom interesu da bi rješio svoj problem. HR je preuzela obvezu da će na sjednici UN kao najbolji poznavatelj okolnosti i Ustava 74. braniti stav o nezavisnost Kosova i da će aktivno sudjelovati u misiji obuke afganistanskih regruta. Tadić da bi iskoristio petnaestak minuta susreta s njom i nešto vitalno rješio za Srbiju je morao nešto konkretno ponuditi SAD-u ili predstaviti novu politiku prema Kosovu i regiji . U suprotnom je to za nju gubljenje dragocijenog vremena i dugo se čeka druga prilika.

Bojan Janković

pre 12 godina

Medjunarodna zajednica: "Sta cete sa Kosovom?"
Srbija: Kao i do sada. Ne znamo, ali znamo sta necemo.
Medjunarodna zajednica: Dobro. Onda cemo i mi kao do sada da vam namecemo resenja.

djuro

pre 12 godina

pa ako ocekuje inicijativu od Srbije, nije cudo da je razgovor bio prazan. Saterali su nas u cosak, svaki potez nam je iznudjen, i svako malo, uhodanim metodom, prekrse dogovor, stave nas pred svrsen cin ("nema vracanja na staro"), nateraju nas na novi dogovor samo da bi i taj ubrzo prekrsili. Ocekivati od Tadica nekakvo resenje u takvoj situaciji isto je kao kad bi ocekivali resenje od oni malo preostalih indijanskih poglavica pre 100 godina resenje za problem istrebljivanja i saterivanja njihovih plemena u sve manje i pustije rezervate. Imbecilno je ocekivati od Tadica resenje za problem koji svesno i s namerom SAD pravi Srbiji, osim da ih ljubazno zamoli da prestanu.

swayzak

pre 12 godina

Očigledno je utisak isti i na drugoj strani, imajući u vidu da ni Amerika nije odustala od forsiranja nezavisnog Kosova. Ali šta drugo i očekivati od najglasnijeg zagovornika bombardovanja SRJ te 1999 godine.

Sava Drugi

pre 12 godina

Klintonova, mi se vas Amerikanca ne bojimo. Od budućnosti Kosova jedino nas više brine budućnost USA. Srbija je bila prijatelj USA od prvog dana. Englezi nam to nikada nisu oprostili. Da li je možda vreme da priznamo Engleskoj kraljici da smo pogrešili. O.K. ako to želite, samo recite.

swayzak

pre 12 godina

Očigledno je utisak isti i na drugoj strani, imajući u vidu da ni Amerika nije odustala od forsiranja nezavisnog Kosova. Ali šta drugo i očekivati od najglasnijeg zagovornika bombardovanja SRJ te 1999 godine.

Sava Drugi

pre 12 godina

Klintonova, mi se vas Amerikanca ne bojimo. Od budućnosti Kosova jedino nas više brine budućnost USA. Srbija je bila prijatelj USA od prvog dana. Englezi nam to nikada nisu oprostili. Da li je možda vreme da priznamo Engleskoj kraljici da smo pogrešili. O.K. ako to želite, samo recite.

Posmatrač

pre 12 godina

Onda da priča sa Tačijem, a ovaj da evocira uspomene iz NOR za "slobodu" Kosova i da ponudi američkim bankama organa neki deal...

izgubljena prilika

pre 12 godina

Clintonica je najutjecajnija političarka svijeta. Nikad HR ne bi rješila granični problem sa Slovenijom na ovako neutralan i elegantan način da ona nije izvršila snažan pritisak na deželu. No, uvijek nešto moraš dati što je u njihovom interesu da bi rješio svoj problem. HR je preuzela obvezu da će na sjednici UN kao najbolji poznavatelj okolnosti i Ustava 74. braniti stav o nezavisnost Kosova i da će aktivno sudjelovati u misiji obuke afganistanskih regruta. Tadić da bi iskoristio petnaestak minuta susreta s njom i nešto vitalno rješio za Srbiju je morao nešto konkretno ponuditi SAD-u ili predstaviti novu politiku prema Kosovu i regiji . U suprotnom je to za nju gubljenje dragocijenog vremena i dugo se čeka druga prilika.

Bojan Janković

pre 12 godina

Medjunarodna zajednica: "Sta cete sa Kosovom?"
Srbija: Kao i do sada. Ne znamo, ali znamo sta necemo.
Medjunarodna zajednica: Dobro. Onda cemo i mi kao do sada da vam namecemo resenja.

GV

pre 12 godina

Баш ме интересује шта сте Ви имали ново да кажете? 'ајде ту нешто КОНАЧНО да видимо? Да ли сте променили политику према Београду око Космета од одласка Милошевића? После више од десет година? Нимало. Наставили сте исто, само успорено. И сад Ви тражите од Тадића да чујете нешто "ново". Па Ви сте подржали насиље КФОР-а, а сад као очекујете нешто од Тадића? Подмукло. Није на Србији да понуди нешто ново, већ ви западњаци. Србија је понудила за ових десет година све. Гледала свакакво насиље над њеним становништвом, убијање, спаљивање, самопроглашење, није питала о сецесији, није снизила ранг дипломатских активности ни са једном државом која је признала Космет...има још самопонижења...и сад 'ајмо ми да пребацимо игру на Тадића. Па је л' сте чули шта је рекао Вестервеле у Подгорици о "границама на Балкану"? Немци баш воле политичку картографију. И то баш на овим просторима. И то баш према овој земљи. И? Каква је то порука била? Има ли ту шта ново? Дакле, опет играте на карту да Србија увек буде крива. Ништа ново.

dalekosmo

pre 12 godina

Dok Tadic vodi sa klintonovim 'prazne' susrete predsednica Kosova Jahjaga u istom danu je primljena kod Obame sto pokazuje, za razliku od nas, mocnost Kosovskih interaltlantskih odnosa. Ko je za to kriv, naravno niko drugi od nas samih jer sa malo pameti mogli smo i Kosovo imati u nas sastav i EU bez nekih poteskoca ali hteli smo svetu pokazati da smo mi 'hrabri' i jaki i eto nas sad je prekasno. Vise od deset god. teramo inat i trazimo da imaju razumevanje za nas bioloski inat koja nas skupo kostalo jer lepo narod kaze, za kolko vreme padnes za toliko ce da ustanes.

Njujorker

pre 12 godina

Pa normalno da je razgovor bio prazan. Ta zena ne zastupa americko biracko telo. Uz pomoc prevara, ucena i bogatih prijatelja, nasla se na visokoj drzavnoj funkciji, iako vecinska Amerika ne moze da je vidi ocima.

Andrej

pre 12 godina

hilari klinton, stara postenjacina i osoba puna visokih moralnih kvaliteta, vala kad ona nesto kaze to obicno bude bas bombasticno...

Goran

pre 12 godina

Pa to moze biti samo plus za Tadica, posto interesi koje zastupa doticna gospodja su u totalnoj suprotnosti sa interesima nase zemlje.
Cela ta ekipa iz 1999-e a ona je jedna od njih, nas sistematski unistava vec vise od 10 godina.

Miloš

pre 12 godina

Sećam da je pre par godina američki ambasador u Srbiji (Polt čini mi se) izjavio da će Amerika prva stati u zaštitu prava Srba na Kosovu ako srpska Vlada bude konstruktivnija po pitanju Kosova. (Zanimljivo je još bilo da je izjava došla čini mi se posle pogroma 17. marta 2004. - cinicma sklonim teorijama zavereje je to dosta.)

Iako možda za Amerikance nedovoljno (čitaj nije iz topa priznala tvorevinu zvanu Republika Kosovo onakvu kakva je), može se reći da srpska Vlada jeste pokušala da sarađuje: ušla je u tehničke pregovore sa Prištinom i dala izvesne koncesije radi normalizacije odnosa.

Sa druge strane, američka politika se nije pomerila ni za jotu, ni da počne da tretira Srbe na Kosovu kao ljude sa pravima, a kamo li da ih štiti.

Ja bih rekao da i mi čekamo da nas razuvere da nam nisu neprijatelji.

Dule NS

pre 12 godina

-A stvarno ne znam šta je očekivala da će joj Tadić reći?
Možda da odmah priznajemo Kosovo a da ćemo Srbe sa Kosova da preselimo u centralnu Srbiju, a kao bonus ćemo da damo Kosovu Preševo i Bujanovac - kao znak izvinjenja!?
-I da joj nakon toga kaže da ako ima još neku želju slobodno kaže jer će joj sve ispuniti!?
-Da li ovi Amerikanci nas zezaju ili stvarno toliko ne znaju ništa o Balkanu?! Ili su samo drski i arogantni kao i uvek do sada?

Predsednice?

pre 12 godina

Opa pa Borise sta bi sada?

Znas li ko je jos prosao kao bos po trnju a slicno su poceli i za njega.
Onaj sto smo ga skinuli sa vlasti 5 Oktobra.
Bolje se ti cuvaj nama.
Ko s djavolom tikve sadi...

miki

pre 12 godina

A zasto bi nju Tadic trebao da razuveri da Srbija ne radi na podeli Kosova, kada je takva podela u interesu Srbije, i jedini realan nacin da se ovo pitanje resi? Inace prica o evrointegracijama i naboljim odnosima sa SAD je postala izlisna cak i samim SAD (to dodvoravanje zvuci pomalo neiskreno, buduci da nam na Kosovu pucaju na narod), pa bi Tadic tu uvertiru ubuduce trebao da makar skrati. Usput, Hilari nije pomenula da li je ona unela nesto novo u razgovor, ili je i ona samo ponovila odavno poznate Americke stavove (zasto samo Tadic ima obavezu da bude kreativan?).

Nenad

pre 12 godina

Odbijam da poverujem da nisu mogli ništa konstruktivno da se dogovore... makar i da se slože oko barem jedne stavke. Čemu onda sastajanje? Zbog ovakve diplomatije smo mi i izgubili Kosovo - baš zato što smo 8 godina išli na politiku "ma opušteno" dok su Tači i njemu bliski smišljali kvalitetan plan.

Stvar je na kraju krajeva veoma jednostavna. Evropa i zapad moraju da biraju između Srpskih vlasti i Kosovskih vlasti, očigledno da su Kosovske vlasti uspele da ih ubede da su oni ti kojima treba dati poverenje, a mi smo suvi nacionalisti koji imaju samo "Kosovo je Srbija" u rečniku kada treba rešavati problem tamo dole.

Nikola

pre 12 godina

Drago mi je. Koji je ona faktor... A da, njen muz nas izgruvao na jedan bez icije dozvole. Dobro je sto je razgovor bio prazan, da nije, opet bi nas izgruvali.

Горан

pre 12 godina

Америка наставља са понижавањем. Па, ми ћемо вас поштовати само онолико колико ви поштујете нас.

Geronimo

pre 12 godina

"novi plan" i "nova inicijativa" u vezi sa Kosovom znači i bukvalno koraci ka priznavanju nezavisnosti od strane Sbrije, a "nezadovoljstvo ispraznošću" znači da njene želje nisu bile zadovoljene. Dakle, sastanak je bio jako uspešan. Podrška Tadiću. SAD su krvavo ratovale uz milion žrtava kada je jedan deo te zemlje želeo nezavisnost, i sunarodnici gospođe Klinton su i danas ponosni na to a tadašnjeg predsednika vide kao heroja. Verovatno je i Linkolnovo obraćanje Kongresu pred slanje vojske na južne države bilo "isprazno", bez "novog plana ili inicijative". Bednici.

djuro

pre 12 godina

pa ako ocekuje inicijativu od Srbije, nije cudo da je razgovor bio prazan. Saterali su nas u cosak, svaki potez nam je iznudjen, i svako malo, uhodanim metodom, prekrse dogovor, stave nas pred svrsen cin ("nema vracanja na staro"), nateraju nas na novi dogovor samo da bi i taj ubrzo prekrsili. Ocekivati od Tadica nekakvo resenje u takvoj situaciji isto je kao kad bi ocekivali resenje od oni malo preostalih indijanskih poglavica pre 100 godina resenje za problem istrebljivanja i saterivanja njihovih plemena u sve manje i pustije rezervate. Imbecilno je ocekivati od Tadica resenje za problem koji svesno i s namerom SAD pravi Srbiji, osim da ih ljubazno zamoli da prestanu.

Olivera

pre 12 godina

Zakljucak gospodje Klinton ne iznenadjuje--ona jednostavno zeli da sacuva "legat" svoga supruga koji je "branio" demokratiju i "borce za slobodu" na Kosovu.

Sto se Amerike tice, Ameriku vise Balkan ne interesuje--to je evropski vruc krompir. Obama ima mnogo, vece probleme: kako da resi ekonomsku krizu (za Ameriku nista nije vaznije od ekonomije! Kosovo je, jednostavno nevazno.

Nik

pre 12 godina

"Klintonova je očekivala da od Tadića sazna neki novi plan ili inicijativu u vezi s Kosovom, a čula je samo ono što je unapred znala, uključujući i priču o zalaganju za evropsku integraciju Srbije i što bolje odnose sa Amerikom, uz "crvene linije" na Kosovu, koje Beograd ne može da pređe, kažu diplomatski izvori tog lista. "

Hahahaha, neverovatni su! Daj Boze da nikada ne budes zadovoljna u razgovoru sa bilo kojim nasim pretstavnikom, dok god budete imali INTERESE koji su direktno na NASU STETU! Mada iskreno mi ovo vise lici na pricicu koja ce malo podici Tadicu rejting... Svi znamo ko je sastavljao ovu vladu(culi ste valjda da se Americki ambasador 'istrcao' par dana pre objave koalicije - sa sastavom u kojim nije bilo Radikala, iako su dobili najvise glasova...)?!

Geos

pre 12 godina

Mislim da su naseg Predsednika politicki dogadjaji vezani za Kosovo nadisli i dobrano "ugruvali". Nasao se kao drogirani bokser u ringu. Potrebno mu je da doceka kraj runde i malo predahne, povrati se. I dalje veruje da ga njegove "crvene linije" štite od niskih udaraca protivnika, veruje da ce izdržati...Mi u Srbiji nadamo se da hoce, poneki ne veruju,
pre svega oni iz medjunarodne zajednice. Oni su se nadali da Srbiji "crvene linije" bar promene boju ako već ne mogu da se izbrišu...Otuda je Klintonova razočarana. Meč se nastavlja, Boris se ne predaje ali nema potrebnu svežinu. Prava reč iz Nar. skupštine bi ga obodrila, dala mu novu energiju. Pravu reč nikako da docekamo, ne samo od poslanika (unisonu!) nego i od intelektualne elite, vodecih privrednika, vrhunskih poslenika svih kategorija. Da prestane Srbija sa jednima u klin a s drugima u plocu, pa u nedogled tako. Predsedniku nije lako, a "gruvaju" ga i oni spolja a i nasi iznutra.

Dejan

pre 12 godina

Tadic je trebao da joj kaze da je za nas apsolutno neprihvatljiva podela Srbije i da se gradjani Srbije nikada nece odreci okupiranog dela Srbije. Sto se podele Kosova i Metohije Tadic morao je da joj kaze da smo nezainteresovani za podelu Kosova i Metohije nego da nas jedino interesuje celo Kosovo i Metohija u sastvau Srbije.
Verujem da bi tada bila gospodja zadovoljna

Bolero

pre 12 godina

Naravno kad nema kes , da je recimo ponudio da primi pomoc iz budzeta SAD od par milijardi dolara , pa preko Srpskog budzeta da se to inkasira u neku XY kompaniju koja ce sve to lepo da kesira pa da te koferce ceka kad banes u iznenadnu diplomatsku posetu, kao na takozvanom Kosovu tad bi Tadic verovatno bio kao i Mr. Taci tj Mr. Georg Washington kako kaze Bajden, ovako nista decko uopste nema ideja da posluje sa demokratama iz SAD kold je i nije hot.

Slavko

pre 12 godina

"novi plan" i "nova inicijativa" u vezi sa Kosovom znači i bukvalno koraci ka priznavanju nezavisnosti od strane Sbrije, a "nezadovoljstvo ispraznošću" znači da njene želje nisu bile zadovoljene. Dakle, sastanak je bio jako uspešan. Podrška Tadiću. SAD su krvavo ratovale uz milion žrtava kada je jedan deo te zemlje želeo nezavisnost, i sunarodnici gospođe Klinton su i danas ponosni na to a tadašnjeg predsednika vide kao heroja. Verovatno je i Linkolnovo obraćanje Kongresu pred slanje vojske na južne države bilo "isprazno", bez "novog plana ili inicijative". Bednici.

Sava Drugi

pre 12 godina

Klintonova, mi se vas Amerikanca ne bojimo. Od budućnosti Kosova jedino nas više brine budućnost USA. Srbija je bila prijatelj USA od prvog dana. Englezi nam to nikada nisu oprostili. Da li je možda vreme da priznamo Engleskoj kraljici da smo pogrešili. O.K. ako to želite, samo recite.

swayzak

pre 12 godina

Očigledno je utisak isti i na drugoj strani, imajući u vidu da ni Amerika nije odustala od forsiranja nezavisnog Kosova. Ali šta drugo i očekivati od najglasnijeg zagovornika bombardovanja SRJ te 1999 godine.

Njujorker

pre 12 godina

Pa normalno da je razgovor bio prazan. Ta zena ne zastupa americko biracko telo. Uz pomoc prevara, ucena i bogatih prijatelja, nasla se na visokoj drzavnoj funkciji, iako vecinska Amerika ne moze da je vidi ocima.

Posmatrač

pre 12 godina

Onda da priča sa Tačijem, a ovaj da evocira uspomene iz NOR za "slobodu" Kosova i da ponudi američkim bankama organa neki deal...

Dule NS

pre 12 godina

-A stvarno ne znam šta je očekivala da će joj Tadić reći?
Možda da odmah priznajemo Kosovo a da ćemo Srbe sa Kosova da preselimo u centralnu Srbiju, a kao bonus ćemo da damo Kosovu Preševo i Bujanovac - kao znak izvinjenja!?
-I da joj nakon toga kaže da ako ima još neku želju slobodno kaže jer će joj sve ispuniti!?
-Da li ovi Amerikanci nas zezaju ili stvarno toliko ne znaju ništa o Balkanu?! Ili su samo drski i arogantni kao i uvek do sada?

Olivera

pre 12 godina

Zakljucak gospodje Klinton ne iznenadjuje--ona jednostavno zeli da sacuva "legat" svoga supruga koji je "branio" demokratiju i "borce za slobodu" na Kosovu.

Sto se Amerike tice, Ameriku vise Balkan ne interesuje--to je evropski vruc krompir. Obama ima mnogo, vece probleme: kako da resi ekonomsku krizu (za Ameriku nista nije vaznije od ekonomije! Kosovo je, jednostavno nevazno.

GV

pre 12 godina

Баш ме интересује шта сте Ви имали ново да кажете? 'ајде ту нешто КОНАЧНО да видимо? Да ли сте променили политику према Београду око Космета од одласка Милошевића? После више од десет година? Нимало. Наставили сте исто, само успорено. И сад Ви тражите од Тадића да чујете нешто "ново". Па Ви сте подржали насиље КФОР-а, а сад као очекујете нешто од Тадића? Подмукло. Није на Србији да понуди нешто ново, већ ви западњаци. Србија је понудила за ових десет година све. Гледала свакакво насиље над њеним становништвом, убијање, спаљивање, самопроглашење, није питала о сецесији, није снизила ранг дипломатских активности ни са једном државом која је признала Космет...има још самопонижења...и сад 'ајмо ми да пребацимо игру на Тадића. Па је л' сте чули шта је рекао Вестервеле у Подгорици о "границама на Балкану"? Немци баш воле политичку картографију. И то баш на овим просторима. И то баш према овој земљи. И? Каква је то порука била? Има ли ту шта ново? Дакле, опет играте на карту да Србија увек буде крива. Ништа ново.

Nikola

pre 12 godina

Drago mi je. Koji je ona faktor... A da, njen muz nas izgruvao na jedan bez icije dozvole. Dobro je sto je razgovor bio prazan, da nije, opet bi nas izgruvali.

Горан

pre 12 godina

Америка наставља са понижавањем. Па, ми ћемо вас поштовати само онолико колико ви поштујете нас.

Miloš

pre 12 godina

Sećam da je pre par godina američki ambasador u Srbiji (Polt čini mi se) izjavio da će Amerika prva stati u zaštitu prava Srba na Kosovu ako srpska Vlada bude konstruktivnija po pitanju Kosova. (Zanimljivo je još bilo da je izjava došla čini mi se posle pogroma 17. marta 2004. - cinicma sklonim teorijama zavereje je to dosta.)

Iako možda za Amerikance nedovoljno (čitaj nije iz topa priznala tvorevinu zvanu Republika Kosovo onakvu kakva je), može se reći da srpska Vlada jeste pokušala da sarađuje: ušla je u tehničke pregovore sa Prištinom i dala izvesne koncesije radi normalizacije odnosa.

Sa druge strane, američka politika se nije pomerila ni za jotu, ni da počne da tretira Srbe na Kosovu kao ljude sa pravima, a kamo li da ih štiti.

Ja bih rekao da i mi čekamo da nas razuvere da nam nisu neprijatelji.

Goran

pre 12 godina

Pa to moze biti samo plus za Tadica, posto interesi koje zastupa doticna gospodja su u totalnoj suprotnosti sa interesima nase zemlje.
Cela ta ekipa iz 1999-e a ona je jedna od njih, nas sistematski unistava vec vise od 10 godina.

Geronimo

pre 12 godina

"novi plan" i "nova inicijativa" u vezi sa Kosovom znači i bukvalno koraci ka priznavanju nezavisnosti od strane Sbrije, a "nezadovoljstvo ispraznošću" znači da njene želje nisu bile zadovoljene. Dakle, sastanak je bio jako uspešan. Podrška Tadiću. SAD su krvavo ratovale uz milion žrtava kada je jedan deo te zemlje želeo nezavisnost, i sunarodnici gospođe Klinton su i danas ponosni na to a tadašnjeg predsednika vide kao heroja. Verovatno je i Linkolnovo obraćanje Kongresu pred slanje vojske na južne države bilo "isprazno", bez "novog plana ili inicijative". Bednici.

izgubljena prilika

pre 12 godina

Clintonica je najutjecajnija političarka svijeta. Nikad HR ne bi rješila granični problem sa Slovenijom na ovako neutralan i elegantan način da ona nije izvršila snažan pritisak na deželu. No, uvijek nešto moraš dati što je u njihovom interesu da bi rješio svoj problem. HR je preuzela obvezu da će na sjednici UN kao najbolji poznavatelj okolnosti i Ustava 74. braniti stav o nezavisnost Kosova i da će aktivno sudjelovati u misiji obuke afganistanskih regruta. Tadić da bi iskoristio petnaestak minuta susreta s njom i nešto vitalno rješio za Srbiju je morao nešto konkretno ponuditi SAD-u ili predstaviti novu politiku prema Kosovu i regiji . U suprotnom je to za nju gubljenje dragocijenog vremena i dugo se čeka druga prilika.

Bojan Janković

pre 12 godina

Medjunarodna zajednica: "Sta cete sa Kosovom?"
Srbija: Kao i do sada. Ne znamo, ali znamo sta necemo.
Medjunarodna zajednica: Dobro. Onda cemo i mi kao do sada da vam namecemo resenja.

Bolero

pre 12 godina

Naravno kad nema kes , da je recimo ponudio da primi pomoc iz budzeta SAD od par milijardi dolara , pa preko Srpskog budzeta da se to inkasira u neku XY kompaniju koja ce sve to lepo da kesira pa da te koferce ceka kad banes u iznenadnu diplomatsku posetu, kao na takozvanom Kosovu tad bi Tadic verovatno bio kao i Mr. Taci tj Mr. Georg Washington kako kaze Bajden, ovako nista decko uopste nema ideja da posluje sa demokratama iz SAD kold je i nije hot.

dalekosmo

pre 12 godina

Dok Tadic vodi sa klintonovim 'prazne' susrete predsednica Kosova Jahjaga u istom danu je primljena kod Obame sto pokazuje, za razliku od nas, mocnost Kosovskih interaltlantskih odnosa. Ko je za to kriv, naravno niko drugi od nas samih jer sa malo pameti mogli smo i Kosovo imati u nas sastav i EU bez nekih poteskoca ali hteli smo svetu pokazati da smo mi 'hrabri' i jaki i eto nas sad je prekasno. Vise od deset god. teramo inat i trazimo da imaju razumevanje za nas bioloski inat koja nas skupo kostalo jer lepo narod kaze, za kolko vreme padnes za toliko ce da ustanes.

miki

pre 12 godina

A zasto bi nju Tadic trebao da razuveri da Srbija ne radi na podeli Kosova, kada je takva podela u interesu Srbije, i jedini realan nacin da se ovo pitanje resi? Inace prica o evrointegracijama i naboljim odnosima sa SAD je postala izlisna cak i samim SAD (to dodvoravanje zvuci pomalo neiskreno, buduci da nam na Kosovu pucaju na narod), pa bi Tadic tu uvertiru ubuduce trebao da makar skrati. Usput, Hilari nije pomenula da li je ona unela nesto novo u razgovor, ili je i ona samo ponovila odavno poznate Americke stavove (zasto samo Tadic ima obavezu da bude kreativan?).

djuro

pre 12 godina

pa ako ocekuje inicijativu od Srbije, nije cudo da je razgovor bio prazan. Saterali su nas u cosak, svaki potez nam je iznudjen, i svako malo, uhodanim metodom, prekrse dogovor, stave nas pred svrsen cin ("nema vracanja na staro"), nateraju nas na novi dogovor samo da bi i taj ubrzo prekrsili. Ocekivati od Tadica nekakvo resenje u takvoj situaciji isto je kao kad bi ocekivali resenje od oni malo preostalih indijanskih poglavica pre 100 godina resenje za problem istrebljivanja i saterivanja njihovih plemena u sve manje i pustije rezervate. Imbecilno je ocekivati od Tadica resenje za problem koji svesno i s namerom SAD pravi Srbiji, osim da ih ljubazno zamoli da prestanu.

Slavko

pre 12 godina

"novi plan" i "nova inicijativa" u vezi sa Kosovom znači i bukvalno koraci ka priznavanju nezavisnosti od strane Sbrije, a "nezadovoljstvo ispraznošću" znači da njene želje nisu bile zadovoljene. Dakle, sastanak je bio jako uspešan. Podrška Tadiću. SAD su krvavo ratovale uz milion žrtava kada je jedan deo te zemlje želeo nezavisnost, i sunarodnici gospođe Klinton su i danas ponosni na to a tadašnjeg predsednika vide kao heroja. Verovatno je i Linkolnovo obraćanje Kongresu pred slanje vojske na južne države bilo "isprazno", bez "novog plana ili inicijative". Bednici.

Nenad

pre 12 godina

Odbijam da poverujem da nisu mogli ništa konstruktivno da se dogovore... makar i da se slože oko barem jedne stavke. Čemu onda sastajanje? Zbog ovakve diplomatije smo mi i izgubili Kosovo - baš zato što smo 8 godina išli na politiku "ma opušteno" dok su Tači i njemu bliski smišljali kvalitetan plan.

Stvar je na kraju krajeva veoma jednostavna. Evropa i zapad moraju da biraju između Srpskih vlasti i Kosovskih vlasti, očigledno da su Kosovske vlasti uspele da ih ubede da su oni ti kojima treba dati poverenje, a mi smo suvi nacionalisti koji imaju samo "Kosovo je Srbija" u rečniku kada treba rešavati problem tamo dole.

Nik

pre 12 godina

"Klintonova je očekivala da od Tadića sazna neki novi plan ili inicijativu u vezi s Kosovom, a čula je samo ono što je unapred znala, uključujući i priču o zalaganju za evropsku integraciju Srbije i što bolje odnose sa Amerikom, uz "crvene linije" na Kosovu, koje Beograd ne može da pređe, kažu diplomatski izvori tog lista. "

Hahahaha, neverovatni su! Daj Boze da nikada ne budes zadovoljna u razgovoru sa bilo kojim nasim pretstavnikom, dok god budete imali INTERESE koji su direktno na NASU STETU! Mada iskreno mi ovo vise lici na pricicu koja ce malo podici Tadicu rejting... Svi znamo ko je sastavljao ovu vladu(culi ste valjda da se Americki ambasador 'istrcao' par dana pre objave koalicije - sa sastavom u kojim nije bilo Radikala, iako su dobili najvise glasova...)?!

Predsednice?

pre 12 godina

Opa pa Borise sta bi sada?

Znas li ko je jos prosao kao bos po trnju a slicno su poceli i za njega.
Onaj sto smo ga skinuli sa vlasti 5 Oktobra.
Bolje se ti cuvaj nama.
Ko s djavolom tikve sadi...

Andrej

pre 12 godina

hilari klinton, stara postenjacina i osoba puna visokih moralnih kvaliteta, vala kad ona nesto kaze to obicno bude bas bombasticno...

Dejan

pre 12 godina

Tadic je trebao da joj kaze da je za nas apsolutno neprihvatljiva podela Srbije i da se gradjani Srbije nikada nece odreci okupiranog dela Srbije. Sto se podele Kosova i Metohije Tadic morao je da joj kaze da smo nezainteresovani za podelu Kosova i Metohije nego da nas jedino interesuje celo Kosovo i Metohija u sastvau Srbije.
Verujem da bi tada bila gospodja zadovoljna

Geos

pre 12 godina

Mislim da su naseg Predsednika politicki dogadjaji vezani za Kosovo nadisli i dobrano "ugruvali". Nasao se kao drogirani bokser u ringu. Potrebno mu je da doceka kraj runde i malo predahne, povrati se. I dalje veruje da ga njegove "crvene linije" štite od niskih udaraca protivnika, veruje da ce izdržati...Mi u Srbiji nadamo se da hoce, poneki ne veruju,
pre svega oni iz medjunarodne zajednice. Oni su se nadali da Srbiji "crvene linije" bar promene boju ako već ne mogu da se izbrišu...Otuda je Klintonova razočarana. Meč se nastavlja, Boris se ne predaje ali nema potrebnu svežinu. Prava reč iz Nar. skupštine bi ga obodrila, dala mu novu energiju. Pravu reč nikako da docekamo, ne samo od poslanika (unisonu!) nego i od intelektualne elite, vodecih privrednika, vrhunskih poslenika svih kategorija. Da prestane Srbija sa jednima u klin a s drugima u plocu, pa u nedogled tako. Predsedniku nije lako, a "gruvaju" ga i oni spolja a i nasi iznutra.