Sreda, 28.09.2011.

10:51

Beograd nije spreman za razgovore

Dijalog u Briselu neće biti nastavljen, srpska delegacija nije spremna da danas nastavi razgovore, izjavio je posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: Beta

Beograd nije spreman za razgovore IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Dedino ljubimče

pre 12 godina

EU ne želi da razgovara o situaciji na prelazima, kao ni Priština, i to je narodu Srbije konačno jasno... Ja ne znam Borko zašto si zaluđivao narod da je EU prihvatila da razgovara o situaciji na prelazima kad su ti danas jasno rekli da to nije tema razgovora! I šta sad? Koji su sledeći koraci Srbije nakon što je prekinula dijalog? Koje su posledice prekida dijaloga po nas? Da čekamo da EU ili Priština nešto saopšti, pošto ti nemaš smelosti da nam kažeš?

Evergreen

pre 12 godina

Borko, prijatelju, saberi se malo! U jednom trenutku kažeš da nećemo nastaviti pregovore, a već u sledećem da Srbija hoće da nastavi pregovore?! Šta je od ovo dvoje istina?

Stevan Vračar

pre 12 godina

Dokle ćete bre više o tome, Kosvo, pa Kosovo. Kome se ide na Kosovo neka ide, odavde ga niko ne zadržava. Ja neću na kosovo i bas me briga za Kosovo. Imam neke druge prioritete u životu, profesionalni napredak, više znanja o oblasti kojom se bavim i sl. Kosovo mi neće nahraniti sve, bukvalno, gladniju decu, doneti im bolju zdravstvenu zaštitu, veću egzistencijalnu sigurnost, bolje obrazovanje i sl. To je moj nacionalni interes i svako ko čini bilo šta na štetu istog je moj krvni neprijatelj.

Sonja

pre 12 godina

Oni samo pregovaraju, a nista konkretno ne cine za nas narod na kosovu. Ogorcena sam na drzavu koja je kvazi samostalna a dopusta da na njene gradjane pucaju stranci i tu na svojoj teritoriji.

Goran

pre 12 godina

Kosovo - nezavisno malo sutra
''predsednika'' im odredjuje americki ambasador,
Srpsku zastavu skida kfor,
Sto ne dodju sami na granicne prelaze...
Zavisni su i te kako...

Robin Hood

pre 12 godina

"Složili smo se da je neophodan mir i sigurnost i da je dijalog, a ne sukobi, put da se problem reši", rekao je Stefanović za "Blic" posle završetka sinoćnjeg sastanka".

Hahahaha...!!! To kao ono do sada vec poznato: "Slozili smo se da se ne slazemo"

Gjeto 11

pre 12 godina

Beograd nije spreman za razgovore

Beograd je bio uvjek spreman za razgovere, cak ako tih razgovori traju sto i vise godine! Ali, za Beograd, te razgovore, moraju da budu sasvim formalne, da bi kupili vrijeme do dalnjeg jednog novog vrijeme i resenje na korist Srbije, a na tim razgovorima Beograd ne sme da prizna nista, ne pristaje nikakv ugovor, ne poptpise nista!
Ali, svjet, odavno zna koja je crna ovce u Eurpu!

Nebojsa

pre 12 godina

@malo morgen
Pa ne moram ja da izlazim na izbore niti da registrujem stranku. Ne treba mnogo pameti da bi se shvatilo da drzava Srbija na Kosovu NE POSTOJI od 1999. godine. Ici na pregovore u organizaciji onih koji su Kosovo priznali u postojecim granicama i ocekivati da pristanu na podelu je klasicno obmanjivanje javnosti ili bar onog pismenog i minimalno razumnog dela javnosti.

Nebojsa

pre 12 godina

Srpska delegacija kao i celokupna drzavna politika je toliko pogubljena u koordinatama vremena i prostora da ni oni sami ne znaju o cemu su otisli da pregovaraju. Treba da im lepo napisu nekim boldovanim fontom, velicina 36 sledece:
1. Kosovo je nazavisno.
2. Kosovo je nedeljivo.
3. Kosovo ima svoje granice.
4. Tacka.

Bg HQ

pre 12 godina

Pa dobro gospodine Tadiću jel smo glasali za vas da sprovodite propalu politiku 90-tih ili da nas uvedete u Evropu?Kako stvari stoje uvodite nas u još jedan unapred izgubljeni rat protiv celog sveta,Sve ovo je zbog izbora ali treba imati u vidu da je i Zloba 1999 ratovao zbog vlasti i izbora koje je izgubio sledeće godine.Ko ratuje izbore GUBI!!!

sofronije

pre 12 godina

Borise, vidis kako je bilo Slobi u Rambujeu...tada ste se pravili pametni iz opozicionih klupa...a sta je danas? Danas je Brisel. Ko zna sta ce se jos desavati narednih dana, stignes jos da zavrsis i u Hagu.

Ryber Palunko

pre 12 godina

Dokle vise pregovori sa stranama koje na terenu pucaju u nase ljude?
(Meta-comment, 28. septembar 2011 11:37)

Dokle god su jači.

malo morgen

pre 12 godina

@Nebojsa
Pa kad je sve tako kako ti kazes, registruj stranku, izadji na izbore sa stavom da je Kosovo drzava, pobedi na istim i priznaj Kosovo kao susednu drzavu. To je barem jednostavno. Obzirom na vecinu komentara na ovom sajtu, izbore dobijas sigurno!!!

Milan (Italia)

pre 12 godina

Moje (skromno) misljenje je da Srbija ima SAMO DVE MOGUCNOSTI:
1. Prizna ("de facto" ali verovatno ne i "de iure" ali to su vec medjunarodno pravne zackoljice koje mogu da se objasne, analiziraju...) cinjenicu da Kosovo vise nije deo Srbije
2. Proglasi OKUPACIJU dela teritorije (Kosova, celog ili samo van zona gde vecinski zive Srbi, npr Mitrovica) sa svim medjunarodno-pravnim posledicima
Sve ostalo je samo beskonacno mrcvarenje i trosenje sredstava, ljudi... Pokusaj odrzanja "status-quo"-a je iskljucivo u interesu kosovskih/albanskih vlasti koje vremenom uklapaju i one nedostajuce "kockice iz mozaika nezavisnosti" na celoj teritoriji Kosova.
Tako je bilo i u RSK - da li se neko seca toga?

Realan

pre 12 godina

Totalno promaseni komentari koji tvrde da nam neko otima teritoriju.....Ne moze nam niko oteti ono sto nemamo jos od juna 1999.
Kad to jednom shvatimo, shvaticemo da smo sa politikom totalno promasili u prostoru i vremenu, shvaticemo Djindjicevu filozofiju da se trebalo ici u susret problemima i shvaticemo sta nam je ciniti da uhvatimo ponovo korak sa naprednim delom sveta. Zaboravite Kosovo, to je istorija.

Duro

pre 12 godina

Pa pobogu dokle, kako diplomatija (Vuk, Borko i sl.) ne može da shvati da o dogovorenom ( pečati, prelazi ...) nema pregovora nema 'ajmo ponovo mi smo se zaj...Za Arhtisarijev plan je Srbija rekla ne, a sada malo po malo političari opet mi bi i možda po tom planu ali bez statusnog dela , narode zaboravi, taj plan je odbijen i oni voze dalje po svojim interesima a na osnovu vašeg odbijanja... Šta se mi tu čudimo šta oni tvrde Srbija nije spremna za daljnje pregovore, pa sami kopamo ...

Bogi

pre 12 godina

"Beograd nije spreman za razgovore"

Dobro, sad lepo recite zbogom kandidaturi Srbije u EU.

Ali sad ce neko morati da objasni milionima u ovoj zemlji koje odavno ne zanima Kosovo zasto su oni i njihova Drzava i dalje taoc jedne price koja je odavno zavrsena.

Goran

pre 12 godina

"Brisel smatra, kako navode diplomatski izvori, da Srbija u ovom trenutku nije spremna da razgovara."

Pogledajte koliko su samo bezobrazni. Srbija trazi da se razgovora hitno o gorucem problemu, oni ne zele ni da cuju, nego jos optuzuju Srbiju da nije spremna za dalje razgovore.
Svakim danom me sve vise frapiraju frajeri iz Brisela.

Flavius Valerius

pre 12 godina

Bas kad sam pomislio da ce se Srbija konacno umiriti, uhvatiti prikljucak sa Zapadom, neke njezine tajne snage sve cine da se to desi. Nekome u Srbiji ocito odgovara stanje "sto gore to bolje" jer ce tad ai dalje u lazima i medijskim manipulacijama uzivati godine bezbrizne vladavine. Pokazujuci svoju ne spremnost za pregovore, Srbija potvrduje misljenje njezinih protivnika da je jos uvjek faktor nesigurnosti i glavni remetilacki faktor na Balkanu. Zasto Srbija daje povoda onda takvim tvrdnjama? Zasto se demokratska vlast ponasao kao da je ona izgubila Kosovo koje je izgubio S.Milosevic ratom prije vise od 10 godina. Po meni, radi se o cistom politickom mazohizmu vladajuce elite koja dozvoljava da joj oni koji su stvarno izgubili Kosovo podmeten "kukavicje jaje" i teret "izdaje". Zar sve to treba mlako gledati a stvarnim odgovornima dozvoliti da galame i halabuce bez ikakvih posljedica?

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Eu i SAD:Sever Kosova nije tema razgovora.

ih eto sad; dzaba barikade, dzaba ta sila da pomoc ovi poteza Srbija dodze do povojlne pozicije da sever kosova pokusati odvojiti i pripajati Srbiji ili specialni status (visoka autonomija kao Republika Srpska).
Resenje:
nemojte da gubite vise vreme,ne moramo da priznamo nezavisnost Kosova ali to ne znaci da uspostavimo dobre odnose sa Kosovom.
Podrska Ahtisarejvom Planu.

Djuro

pre 12 godina

"Na pitanje "Blica" da li su mu sagovornici izneli optužbe na račun ponašanja Srba, Stefanović je rekao da je tokom razgovora samo on osudio napade Kfora na nenaoružan narod i istakao da je neprihvatljivo to što je Kfor koristio bojevu municiju, što se, kako je rekao, vidi na snimcima sa terena. "

Borko, pa to mu dođe kao NF priča , pa da i poverujem ?

nekle

pre 12 godina

Deluje nestvarno, ali u trenutnku dok nam otimaju deo teritorije, mesecima se paznja usmerava na sever kosova, koji cini 10 odsto teritorije pokrajine.
Sta je sa ostalim delom kosova?
Nije valjda da je samo sever kosova srpki?
Nismo valjda gradili manastire vekovima na tudjoj teritoriji?
Najgore dve stvari u politici, kratkovidost i brzopletost.
Za neuk narod moze biti dozvoljeno, za ozbiljne drzavnike ni pod razno.
500 godina su Turci senlucili, pa su otisli, autrougari, pa su otisli, nemci , pa su otilsi, tako ce i amerikanci.
Zar nas istorija nista nije naucila??
Kakva crna realnost, realnost se menja iz dana u dan, iz godinu u godinu, ko zna sta ce biti za 5 , 10 godina.
Izgubice ameri interes za kosovo brze nego sto mnogi misle, a i Rusi su iz dana u dan u sve jacoj poziciji, jasan je njihov stav prema kosovu.
Stvari se menjaju vecom brzinom nego sto se cini, pogotovo u "globalnom loncu" kakva je danas nasa planeta.
Vazno je samo da Srbija nista ne potpise!
Nase ne damo, tudje necemo.

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Stefanovic:
"Na pitanje "Blica" da li su mu sagovornici izneli optužbe na račun ponašanja Srba, Stefanović je rekao da je tokom razgovora samo on osudio napade Kfora na nenaoružan narod i istakao da je neprihvatljivo to što je Kfor koristio bojevu municiju, što se, kako je rekao, vidi na snimcima sa terena. "

Sta je on vodio tamo; Monolog?!
Dajte bre ne blamirate nas vise, priznajte tu tvorevinu i gotova stvar.

nekle

pre 12 godina

Deluje nestvarno, ali u trenutnku dok nam otimaju deo teritorije, mesecima se paznja usmerava na sever kosova, koji cini 10 odsto teritorije pokrajine.
Sta je sa ostalim delom kosova?
Nije valjda da je samo sever kosova srpki?
Nismo valjda gradili manastire vekovima na tudjoj teritoriji?
Najgore dve stvari u politici, kratkovidost i brzopletost.
Za neuk narod moze biti dozvoljeno, za ozbiljne drzavnike ni pod razno.
500 godina su Turci senlucili, pa su otisli, autrougari, pa su otisli, nemci , pa su otilsi, tako ce i amerikanci.
Zar nas istorija nista nije naucila??
Kakva crna realnost, realnost se menja iz dana u dan, iz godinu u godinu, ko zna sta ce biti za 5 , 10 godina.
Izgubice ameri interes za kosovo brze nego sto mnogi misle, a i Rusi su iz dana u dan u sve jacoj poziciji, jasan je njihov stav prema kosovu.
Stvari se menjaju vecom brzinom nego sto se cini, pogotovo u "globalnom loncu" kakva je danas nasa planeta.
Vazno je samo da Srbija nista ne potpise!
Nase ne damo, tudje necemo.

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Stefanovic:
"Na pitanje "Blica" da li su mu sagovornici izneli optužbe na račun ponašanja Srba, Stefanović je rekao da je tokom razgovora samo on osudio napade Kfora na nenaoružan narod i istakao da je neprihvatljivo to što je Kfor koristio bojevu municiju, što se, kako je rekao, vidi na snimcima sa terena. "

Sta je on vodio tamo; Monolog?!
Dajte bre ne blamirate nas vise, priznajte tu tvorevinu i gotova stvar.

Nebojsa

pre 12 godina

Srpska delegacija kao i celokupna drzavna politika je toliko pogubljena u koordinatama vremena i prostora da ni oni sami ne znaju o cemu su otisli da pregovaraju. Treba da im lepo napisu nekim boldovanim fontom, velicina 36 sledece:
1. Kosovo je nazavisno.
2. Kosovo je nedeljivo.
3. Kosovo ima svoje granice.
4. Tacka.

Djuro

pre 12 godina

"Na pitanje "Blica" da li su mu sagovornici izneli optužbe na račun ponašanja Srba, Stefanović je rekao da je tokom razgovora samo on osudio napade Kfora na nenaoružan narod i istakao da je neprihvatljivo to što je Kfor koristio bojevu municiju, što se, kako je rekao, vidi na snimcima sa terena. "

Borko, pa to mu dođe kao NF priča , pa da i poverujem ?

Bogi

pre 12 godina

"Beograd nije spreman za razgovore"

Dobro, sad lepo recite zbogom kandidaturi Srbije u EU.

Ali sad ce neko morati da objasni milionima u ovoj zemlji koje odavno ne zanima Kosovo zasto su oni i njihova Drzava i dalje taoc jedne price koja je odavno zavrsena.

sofronije

pre 12 godina

Borise, vidis kako je bilo Slobi u Rambujeu...tada ste se pravili pametni iz opozicionih klupa...a sta je danas? Danas je Brisel. Ko zna sta ce se jos desavati narednih dana, stignes jos da zavrsis i u Hagu.

Goran

pre 12 godina

"Brisel smatra, kako navode diplomatski izvori, da Srbija u ovom trenutku nije spremna da razgovara."

Pogledajte koliko su samo bezobrazni. Srbija trazi da se razgovora hitno o gorucem problemu, oni ne zele ni da cuju, nego jos optuzuju Srbiju da nije spremna za dalje razgovore.
Svakim danom me sve vise frapiraju frajeri iz Brisela.

Bg HQ

pre 12 godina

Pa dobro gospodine Tadiću jel smo glasali za vas da sprovodite propalu politiku 90-tih ili da nas uvedete u Evropu?Kako stvari stoje uvodite nas u još jedan unapred izgubljeni rat protiv celog sveta,Sve ovo je zbog izbora ali treba imati u vidu da je i Zloba 1999 ratovao zbog vlasti i izbora koje je izgubio sledeće godine.Ko ratuje izbore GUBI!!!

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Eu i SAD:Sever Kosova nije tema razgovora.

ih eto sad; dzaba barikade, dzaba ta sila da pomoc ovi poteza Srbija dodze do povojlne pozicije da sever kosova pokusati odvojiti i pripajati Srbiji ili specialni status (visoka autonomija kao Republika Srpska).
Resenje:
nemojte da gubite vise vreme,ne moramo da priznamo nezavisnost Kosova ali to ne znaci da uspostavimo dobre odnose sa Kosovom.
Podrska Ahtisarejvom Planu.

Flavius Valerius

pre 12 godina

Bas kad sam pomislio da ce se Srbija konacno umiriti, uhvatiti prikljucak sa Zapadom, neke njezine tajne snage sve cine da se to desi. Nekome u Srbiji ocito odgovara stanje "sto gore to bolje" jer ce tad ai dalje u lazima i medijskim manipulacijama uzivati godine bezbrizne vladavine. Pokazujuci svoju ne spremnost za pregovore, Srbija potvrduje misljenje njezinih protivnika da je jos uvjek faktor nesigurnosti i glavni remetilacki faktor na Balkanu. Zasto Srbija daje povoda onda takvim tvrdnjama? Zasto se demokratska vlast ponasao kao da je ona izgubila Kosovo koje je izgubio S.Milosevic ratom prije vise od 10 godina. Po meni, radi se o cistom politickom mazohizmu vladajuce elite koja dozvoljava da joj oni koji su stvarno izgubili Kosovo podmeten "kukavicje jaje" i teret "izdaje". Zar sve to treba mlako gledati a stvarnim odgovornima dozvoliti da galame i halabuce bez ikakvih posljedica?

malo morgen

pre 12 godina

@Nebojsa
Pa kad je sve tako kako ti kazes, registruj stranku, izadji na izbore sa stavom da je Kosovo drzava, pobedi na istim i priznaj Kosovo kao susednu drzavu. To je barem jednostavno. Obzirom na vecinu komentara na ovom sajtu, izbore dobijas sigurno!!!

Realan

pre 12 godina

Totalno promaseni komentari koji tvrde da nam neko otima teritoriju.....Ne moze nam niko oteti ono sto nemamo jos od juna 1999.
Kad to jednom shvatimo, shvaticemo da smo sa politikom totalno promasili u prostoru i vremenu, shvaticemo Djindjicevu filozofiju da se trebalo ici u susret problemima i shvaticemo sta nam je ciniti da uhvatimo ponovo korak sa naprednim delom sveta. Zaboravite Kosovo, to je istorija.

Nebojsa

pre 12 godina

@malo morgen
Pa ne moram ja da izlazim na izbore niti da registrujem stranku. Ne treba mnogo pameti da bi se shvatilo da drzava Srbija na Kosovu NE POSTOJI od 1999. godine. Ici na pregovore u organizaciji onih koji su Kosovo priznali u postojecim granicama i ocekivati da pristanu na podelu je klasicno obmanjivanje javnosti ili bar onog pismenog i minimalno razumnog dela javnosti.

Ryber Palunko

pre 12 godina

Dokle vise pregovori sa stranama koje na terenu pucaju u nase ljude?
(Meta-comment, 28. septembar 2011 11:37)

Dokle god su jači.

Goran

pre 12 godina

Kosovo - nezavisno malo sutra
''predsednika'' im odredjuje americki ambasador,
Srpsku zastavu skida kfor,
Sto ne dodju sami na granicne prelaze...
Zavisni su i te kako...

Milan (Italia)

pre 12 godina

Moje (skromno) misljenje je da Srbija ima SAMO DVE MOGUCNOSTI:
1. Prizna ("de facto" ali verovatno ne i "de iure" ali to su vec medjunarodno pravne zackoljice koje mogu da se objasne, analiziraju...) cinjenicu da Kosovo vise nije deo Srbije
2. Proglasi OKUPACIJU dela teritorije (Kosova, celog ili samo van zona gde vecinski zive Srbi, npr Mitrovica) sa svim medjunarodno-pravnim posledicima
Sve ostalo je samo beskonacno mrcvarenje i trosenje sredstava, ljudi... Pokusaj odrzanja "status-quo"-a je iskljucivo u interesu kosovskih/albanskih vlasti koje vremenom uklapaju i one nedostajuce "kockice iz mozaika nezavisnosti" na celoj teritoriji Kosova.
Tako je bilo i u RSK - da li se neko seca toga?

Robin Hood

pre 12 godina

"Složili smo se da je neophodan mir i sigurnost i da je dijalog, a ne sukobi, put da se problem reši", rekao je Stefanović za "Blic" posle završetka sinoćnjeg sastanka".

Hahahaha...!!! To kao ono do sada vec poznato: "Slozili smo se da se ne slazemo"

Gjeto 11

pre 12 godina

Beograd nije spreman za razgovore

Beograd je bio uvjek spreman za razgovere, cak ako tih razgovori traju sto i vise godine! Ali, za Beograd, te razgovore, moraju da budu sasvim formalne, da bi kupili vrijeme do dalnjeg jednog novog vrijeme i resenje na korist Srbije, a na tim razgovorima Beograd ne sme da prizna nista, ne pristaje nikakv ugovor, ne poptpise nista!
Ali, svjet, odavno zna koja je crna ovce u Eurpu!

Duro

pre 12 godina

Pa pobogu dokle, kako diplomatija (Vuk, Borko i sl.) ne može da shvati da o dogovorenom ( pečati, prelazi ...) nema pregovora nema 'ajmo ponovo mi smo se zaj...Za Arhtisarijev plan je Srbija rekla ne, a sada malo po malo političari opet mi bi i možda po tom planu ali bez statusnog dela , narode zaboravi, taj plan je odbijen i oni voze dalje po svojim interesima a na osnovu vašeg odbijanja... Šta se mi tu čudimo šta oni tvrde Srbija nije spremna za daljnje pregovore, pa sami kopamo ...

Sonja

pre 12 godina

Oni samo pregovaraju, a nista konkretno ne cine za nas narod na kosovu. Ogorcena sam na drzavu koja je kvazi samostalna a dopusta da na njene gradjane pucaju stranci i tu na svojoj teritoriji.

Stevan Vračar

pre 12 godina

Dokle ćete bre više o tome, Kosvo, pa Kosovo. Kome se ide na Kosovo neka ide, odavde ga niko ne zadržava. Ja neću na kosovo i bas me briga za Kosovo. Imam neke druge prioritete u životu, profesionalni napredak, više znanja o oblasti kojom se bavim i sl. Kosovo mi neće nahraniti sve, bukvalno, gladniju decu, doneti im bolju zdravstvenu zaštitu, veću egzistencijalnu sigurnost, bolje obrazovanje i sl. To je moj nacionalni interes i svako ko čini bilo šta na štetu istog je moj krvni neprijatelj.

Dedino ljubimče

pre 12 godina

EU ne želi da razgovara o situaciji na prelazima, kao ni Priština, i to je narodu Srbije konačno jasno... Ja ne znam Borko zašto si zaluđivao narod da je EU prihvatila da razgovara o situaciji na prelazima kad su ti danas jasno rekli da to nije tema razgovora! I šta sad? Koji su sledeći koraci Srbije nakon što je prekinula dijalog? Koje su posledice prekida dijaloga po nas? Da čekamo da EU ili Priština nešto saopšti, pošto ti nemaš smelosti da nam kažeš?

Evergreen

pre 12 godina

Borko, prijatelju, saberi se malo! U jednom trenutku kažeš da nećemo nastaviti pregovore, a već u sledećem da Srbija hoće da nastavi pregovore?! Šta je od ovo dvoje istina?

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Stefanovic:
"Na pitanje "Blica" da li su mu sagovornici izneli optužbe na račun ponašanja Srba, Stefanović je rekao da je tokom razgovora samo on osudio napade Kfora na nenaoružan narod i istakao da je neprihvatljivo to što je Kfor koristio bojevu municiju, što se, kako je rekao, vidi na snimcima sa terena. "

Sta je on vodio tamo; Monolog?!
Dajte bre ne blamirate nas vise, priznajte tu tvorevinu i gotova stvar.

nekle

pre 12 godina

Deluje nestvarno, ali u trenutnku dok nam otimaju deo teritorije, mesecima se paznja usmerava na sever kosova, koji cini 10 odsto teritorije pokrajine.
Sta je sa ostalim delom kosova?
Nije valjda da je samo sever kosova srpki?
Nismo valjda gradili manastire vekovima na tudjoj teritoriji?
Najgore dve stvari u politici, kratkovidost i brzopletost.
Za neuk narod moze biti dozvoljeno, za ozbiljne drzavnike ni pod razno.
500 godina su Turci senlucili, pa su otisli, autrougari, pa su otisli, nemci , pa su otilsi, tako ce i amerikanci.
Zar nas istorija nista nije naucila??
Kakva crna realnost, realnost se menja iz dana u dan, iz godinu u godinu, ko zna sta ce biti za 5 , 10 godina.
Izgubice ameri interes za kosovo brze nego sto mnogi misle, a i Rusi su iz dana u dan u sve jacoj poziciji, jasan je njihov stav prema kosovu.
Stvari se menjaju vecom brzinom nego sto se cini, pogotovo u "globalnom loncu" kakva je danas nasa planeta.
Vazno je samo da Srbija nista ne potpise!
Nase ne damo, tudje necemo.

Nebojsa

pre 12 godina

Srpska delegacija kao i celokupna drzavna politika je toliko pogubljena u koordinatama vremena i prostora da ni oni sami ne znaju o cemu su otisli da pregovaraju. Treba da im lepo napisu nekim boldovanim fontom, velicina 36 sledece:
1. Kosovo je nazavisno.
2. Kosovo je nedeljivo.
3. Kosovo ima svoje granice.
4. Tacka.

Bogi

pre 12 godina

"Beograd nije spreman za razgovore"

Dobro, sad lepo recite zbogom kandidaturi Srbije u EU.

Ali sad ce neko morati da objasni milionima u ovoj zemlji koje odavno ne zanima Kosovo zasto su oni i njihova Drzava i dalje taoc jedne price koja je odavno zavrsena.

Goran

pre 12 godina

"Brisel smatra, kako navode diplomatski izvori, da Srbija u ovom trenutku nije spremna da razgovara."

Pogledajte koliko su samo bezobrazni. Srbija trazi da se razgovora hitno o gorucem problemu, oni ne zele ni da cuju, nego jos optuzuju Srbiju da nije spremna za dalje razgovore.
Svakim danom me sve vise frapiraju frajeri iz Brisela.

Flavius Valerius

pre 12 godina

Bas kad sam pomislio da ce se Srbija konacno umiriti, uhvatiti prikljucak sa Zapadom, neke njezine tajne snage sve cine da se to desi. Nekome u Srbiji ocito odgovara stanje "sto gore to bolje" jer ce tad ai dalje u lazima i medijskim manipulacijama uzivati godine bezbrizne vladavine. Pokazujuci svoju ne spremnost za pregovore, Srbija potvrduje misljenje njezinih protivnika da je jos uvjek faktor nesigurnosti i glavni remetilacki faktor na Balkanu. Zasto Srbija daje povoda onda takvim tvrdnjama? Zasto se demokratska vlast ponasao kao da je ona izgubila Kosovo koje je izgubio S.Milosevic ratom prije vise od 10 godina. Po meni, radi se o cistom politickom mazohizmu vladajuce elite koja dozvoljava da joj oni koji su stvarno izgubili Kosovo podmeten "kukavicje jaje" i teret "izdaje". Zar sve to treba mlako gledati a stvarnim odgovornima dozvoliti da galame i halabuce bez ikakvih posljedica?

GeneralUpenziji

pre 12 godina

Eu i SAD:Sever Kosova nije tema razgovora.

ih eto sad; dzaba barikade, dzaba ta sila da pomoc ovi poteza Srbija dodze do povojlne pozicije da sever kosova pokusati odvojiti i pripajati Srbiji ili specialni status (visoka autonomija kao Republika Srpska).
Resenje:
nemojte da gubite vise vreme,ne moramo da priznamo nezavisnost Kosova ali to ne znaci da uspostavimo dobre odnose sa Kosovom.
Podrska Ahtisarejvom Planu.

Nebojsa

pre 12 godina

@malo morgen
Pa ne moram ja da izlazim na izbore niti da registrujem stranku. Ne treba mnogo pameti da bi se shvatilo da drzava Srbija na Kosovu NE POSTOJI od 1999. godine. Ici na pregovore u organizaciji onih koji su Kosovo priznali u postojecim granicama i ocekivati da pristanu na podelu je klasicno obmanjivanje javnosti ili bar onog pismenog i minimalno razumnog dela javnosti.

Realan

pre 12 godina

Totalno promaseni komentari koji tvrde da nam neko otima teritoriju.....Ne moze nam niko oteti ono sto nemamo jos od juna 1999.
Kad to jednom shvatimo, shvaticemo da smo sa politikom totalno promasili u prostoru i vremenu, shvaticemo Djindjicevu filozofiju da se trebalo ici u susret problemima i shvaticemo sta nam je ciniti da uhvatimo ponovo korak sa naprednim delom sveta. Zaboravite Kosovo, to je istorija.

Gjeto 11

pre 12 godina

Beograd nije spreman za razgovore

Beograd je bio uvjek spreman za razgovere, cak ako tih razgovori traju sto i vise godine! Ali, za Beograd, te razgovore, moraju da budu sasvim formalne, da bi kupili vrijeme do dalnjeg jednog novog vrijeme i resenje na korist Srbije, a na tim razgovorima Beograd ne sme da prizna nista, ne pristaje nikakv ugovor, ne poptpise nista!
Ali, svjet, odavno zna koja je crna ovce u Eurpu!

Ryber Palunko

pre 12 godina

Dokle vise pregovori sa stranama koje na terenu pucaju u nase ljude?
(Meta-comment, 28. septembar 2011 11:37)

Dokle god su jači.

Goran

pre 12 godina

Kosovo - nezavisno malo sutra
''predsednika'' im odredjuje americki ambasador,
Srpsku zastavu skida kfor,
Sto ne dodju sami na granicne prelaze...
Zavisni su i te kako...

Bg HQ

pre 12 godina

Pa dobro gospodine Tadiću jel smo glasali za vas da sprovodite propalu politiku 90-tih ili da nas uvedete u Evropu?Kako stvari stoje uvodite nas u još jedan unapred izgubljeni rat protiv celog sveta,Sve ovo je zbog izbora ali treba imati u vidu da je i Zloba 1999 ratovao zbog vlasti i izbora koje je izgubio sledeće godine.Ko ratuje izbore GUBI!!!

Djuro

pre 12 godina

"Na pitanje "Blica" da li su mu sagovornici izneli optužbe na račun ponašanja Srba, Stefanović je rekao da je tokom razgovora samo on osudio napade Kfora na nenaoružan narod i istakao da je neprihvatljivo to što je Kfor koristio bojevu municiju, što se, kako je rekao, vidi na snimcima sa terena. "

Borko, pa to mu dođe kao NF priča , pa da i poverujem ?

Sonja

pre 12 godina

Oni samo pregovaraju, a nista konkretno ne cine za nas narod na kosovu. Ogorcena sam na drzavu koja je kvazi samostalna a dopusta da na njene gradjane pucaju stranci i tu na svojoj teritoriji.

malo morgen

pre 12 godina

@Nebojsa
Pa kad je sve tako kako ti kazes, registruj stranku, izadji na izbore sa stavom da je Kosovo drzava, pobedi na istim i priznaj Kosovo kao susednu drzavu. To je barem jednostavno. Obzirom na vecinu komentara na ovom sajtu, izbore dobijas sigurno!!!

Stevan Vračar

pre 12 godina

Dokle ćete bre više o tome, Kosvo, pa Kosovo. Kome se ide na Kosovo neka ide, odavde ga niko ne zadržava. Ja neću na kosovo i bas me briga za Kosovo. Imam neke druge prioritete u životu, profesionalni napredak, više znanja o oblasti kojom se bavim i sl. Kosovo mi neće nahraniti sve, bukvalno, gladniju decu, doneti im bolju zdravstvenu zaštitu, veću egzistencijalnu sigurnost, bolje obrazovanje i sl. To je moj nacionalni interes i svako ko čini bilo šta na štetu istog je moj krvni neprijatelj.

Duro

pre 12 godina

Pa pobogu dokle, kako diplomatija (Vuk, Borko i sl.) ne može da shvati da o dogovorenom ( pečati, prelazi ...) nema pregovora nema 'ajmo ponovo mi smo se zaj...Za Arhtisarijev plan je Srbija rekla ne, a sada malo po malo političari opet mi bi i možda po tom planu ali bez statusnog dela , narode zaboravi, taj plan je odbijen i oni voze dalje po svojim interesima a na osnovu vašeg odbijanja... Šta se mi tu čudimo šta oni tvrde Srbija nije spremna za daljnje pregovore, pa sami kopamo ...

Evergreen

pre 12 godina

Borko, prijatelju, saberi se malo! U jednom trenutku kažeš da nećemo nastaviti pregovore, a već u sledećem da Srbija hoće da nastavi pregovore?! Šta je od ovo dvoje istina?

sofronije

pre 12 godina

Borise, vidis kako je bilo Slobi u Rambujeu...tada ste se pravili pametni iz opozicionih klupa...a sta je danas? Danas je Brisel. Ko zna sta ce se jos desavati narednih dana, stignes jos da zavrsis i u Hagu.

Milan (Italia)

pre 12 godina

Moje (skromno) misljenje je da Srbija ima SAMO DVE MOGUCNOSTI:
1. Prizna ("de facto" ali verovatno ne i "de iure" ali to su vec medjunarodno pravne zackoljice koje mogu da se objasne, analiziraju...) cinjenicu da Kosovo vise nije deo Srbije
2. Proglasi OKUPACIJU dela teritorije (Kosova, celog ili samo van zona gde vecinski zive Srbi, npr Mitrovica) sa svim medjunarodno-pravnim posledicima
Sve ostalo je samo beskonacno mrcvarenje i trosenje sredstava, ljudi... Pokusaj odrzanja "status-quo"-a je iskljucivo u interesu kosovskih/albanskih vlasti koje vremenom uklapaju i one nedostajuce "kockice iz mozaika nezavisnosti" na celoj teritoriji Kosova.
Tako je bilo i u RSK - da li se neko seca toga?

Dedino ljubimče

pre 12 godina

EU ne želi da razgovara o situaciji na prelazima, kao ni Priština, i to je narodu Srbije konačno jasno... Ja ne znam Borko zašto si zaluđivao narod da je EU prihvatila da razgovara o situaciji na prelazima kad su ti danas jasno rekli da to nije tema razgovora! I šta sad? Koji su sledeći koraci Srbije nakon što je prekinula dijalog? Koje su posledice prekida dijaloga po nas? Da čekamo da EU ili Priština nešto saopšti, pošto ti nemaš smelosti da nam kažeš?

Robin Hood

pre 12 godina

"Složili smo se da je neophodan mir i sigurnost i da je dijalog, a ne sukobi, put da se problem reši", rekao je Stefanović za "Blic" posle završetka sinoćnjeg sastanka".

Hahahaha...!!! To kao ono do sada vec poznato: "Slozili smo se da se ne slazemo"