Četvrtak, 15.09.2011.

07:44

Tadić: Sprečiti ugrožavanje mira

Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona.

Izvor: Beta

Tadiæ: Spreèiti ugrožavanje mira IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Pavao RH

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona".

Srbija opet želi uvući sve zemlje u svoj problem.

Bugarska, Mađarska, Rumunjska, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Grčka....sve članice NATO pakta i EU, a između njih i Srbije/Kosova/Bosne...svjetlosna razlika.

Geopolitički prostor oko Srbije se drastično promijenio, transformirao...a Srbija i dalje živi svoje mitove i svoju povijest.

Get a life više!!!

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Мир? Не знам о каквом миру говори председник!? На Косову не влада мир већ страх и нетрпељивост, али да се господин Тадић удостојио бар једанпут да нормално оде и посети наш народ доле схватио би да је његова изјава крајње непримерена и увредљива!

bezimena

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona".

Šta to znači "jednostrana" akcija!? Srbija NIJE partner Kosovu, koje je NEZAVISNO, po priznanju država koje diriguju životom na ovoj planeti. Takodje, Priština ne radi ništa bez dogovora sa tim državama, ali zato Srbija, koja NEMA tu podršku (već se uzda u Rusiju od koje nema nikakvu korist, ali ima štetu), podržava Srbe na severu Kosova u njihovim nasilničkim akcijama tj. u održavanju stanja bezvlašća i haosa! Obzirom da su Srbi južno od Ibra priznali kosovsku državu, a radi se o VEĆINI SRBA na KIM, nedopustivo je da 20-tak hiljada Srba na severu (manjina), koji nisu ni pod čijom vlašću, zeza, ne samo Kosovo, nego i celu Srbiju!

sasa

pre 12 godina

Ok, valjda ste shvatili da ovako sa polupismenim ljudima ne mozete, ajmo neku drugu opciju. Ja nisam jos zagovornik otvorenog rata ali postoje i druga slicna resenja.

IQ=0

pre 12 godina

Tadicu, NE ukoliko Kosovo postane nezavisna drzava. Kosovo JE nezavisna drzava, priznata od 80 i vise drzava...

Sta mislis da li te drzave koje priznaju okupaciju jedu hleba(kukaju za pomoc)od drzava BRIC, ili jedu hleda (kukaju za pomoc)na vrata milosrdne gringosije?

Sta ce uospte proizvesti EU ako u sred zime RUS(zar ne vidis da Nemci nisu glupi u zadnjoj deceniji tradicionalno dobri partneri sa Rusima)zavrne gas,sta ce kupiti,okrenuti itd...a iz EU pa cak i iz US vec su preneti neki proizvodni pogoni u Kini...Indija tradicionalno u IT-sferi servisira njihove usluge ...a o Brazilu....ostavljam domaci da guglas umesto da solite pamet o ekonomijama,drzavama itd.

Druga prica je sto u Beogradu (a u Pristini kriminalni milje 90-ih) ne postoje politicari koji imaju viziju...nego gde duva vetar za kratko vreme tamo okrenu dupe i tako do sledecih izbora a narod u iluzijama

Robin Hood

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona"..."To mora da se spreci"

Evo odmah g.Tadicu, jos ce vam se izviniti!!!

Izdajnik

pre 12 godina

Po struci sam stomatolog, na specijalizaciji sam u Beogradu, inace novosadjanin...tamo kolege iz te Severne Mitrovice, idu na specijalizaciju 3 godine, pre im bila placena, i imali su platu blizu 2000 eura kod Rade Trajkovic...mi ostali placamo sami..a plata lekarska je oko 600 eura. Sad su im smanjili sve i smai placaju, ali opet, ko ce od njih da se vrati dole, zanima me. A sve veliki Srbi, a zive u Beogradu, imaju po 5 stanova i jos nisu sve prodali dole, cenkaju se sa Albancima koji to posteno placaju, to svako zna. Mrste se na pomen Amerike i Nemacke, a voze nemacka kola, imaju eure u dzepovima..putuju po Evropi, zapadnoj...sad su dole barikade, placa drzava kriminalce dole, i to se zna, po Beoradu idu automobili sa pristinskim tablicama..to je verujem dobio covek u Pristini, ove nove..koja komedija...setite se svi kninskih tablica KNN, barikada u Benkovcu, Drnisu, oko Sarajeva...smesno mi kad prodjem dole, imam kucu u Dalmaciji...setim se 1990 i 17.08.1990.....isto ce se i ovo zavrsiti, ali, da to sve radi Srbija nakon Milosevica..e to nisam ocekivao. ZATO, NIJE KRIV MILOSEVIC, VEC ELITA I NAROD U SRBIJI KOJI SU GA DOVELI, JER JE SVE ISTO I DALJE, NJEGA NEMA 10 GODINA, A POLITIKA ISTA I DALJE, A SRBIJA PROPADA...I DALJE...taj Tadic je tuzio Hrvatsku za genocid nad Srbima...Hrvatska je otvoreno napadnuta i branila se i to svaki covek zna...a prognani Srbi odande su dogovorm iseljeni i to oni sami znaju, i svi imaju sad pasose hrvatske i svima je vracena privatna imovina, SVIMA, a sta ima Srbija da tuzi Hrvatsku za njene osteceme gradjane...NJENE GRADJANE SRPSKE NACIONALNOSTI...toliko o mitovima ovog naroda, lazima, licemerju, slepilu..neka oni sami tuze svoju maticnu drzavu koja postoji od 1991...a tako ce biti i sa Kosovom, ono postoji kao drzava od 2008..ima ambasade svuda po svetu to je realnost, a mi neka placamo bandu dole i to placenu bandu, koja se nije bunila 80ih i 90ih kad 90% stanovnista koje je u vecini, nije imalo nijednu funkciju ni u lokalnoj posti, oni su bili pod okupacijom Srbije, i to zna svaki realan covek, SVAKI!!!e, pa, it is a payback time..hteli ste Plitvice, Zadar, Sarajevo, Dubrovnik...evo vam, 2011...jos uvek...agonija jednog arogantnog naroda koji ne shvata da je mali kao i svaki drugi u regionu, i da i drugi postoje...I BILO BI ME SRAM DA AMA BAS NIKO NECE SA MNOM DA SE IGRA, ALI NIKO PA NI CRNA GORA, SVI ODOSE A TI SRBIJO...SPAVAJ, MASTAJ I TUCI SE I UVEK CES DOBITI BATINE NA KRAJU JER SI BEZOBRAZNA I ZELIS TUDJE...BAHATO I SEBICNO..od vladanja nad SFRJ do ovog cirkusa, nekih par sela na Kosovu..prejadno i zasluzeno...

DjokaBomba

pre 12 godina

Ako neko misli da će strane kompanije koje su došle u Srbiju dozvoliti da se ovde dešavaju neki sukobi, vrlo ste se prevarili,nisu oni spremni da zbog toga izgube jedan jedini cent! Zato dragi naši izdajnici i patriote forumaši štedite vašu tastaturu!

vera

pre 12 godina

Predsednice za sve ovo vi ste najveci krivac. Hteli ste i Kosovo i EU.Da li vam je sada jasno da se ne moze na dva koloseka? da li sada treba opet da se gine zbog vase pohlepnosti?

Cera

pre 12 godina

Vlasti u Prištini se mnogo prave kao da je sve sasvim rešeno a nije. U svakom slučaju trebalo bi da bude ali ovo nije način.
Ako nije problem, pokušajte komšije da shvatite da Srbija još uvek nije priznala Kosovo, a ovakvo kakvo je sada neće ni priznati nikada. Ako je sada dogovor bio oko carinskog pečata, niko se još nije dogovorio oko carinika i policajaca. Ako neke najjače zemlje podržavaju vladu u Prištini da to uradi sa upadom na te prelaze, Srbija ne podržava jer joj to nije u interesu. I to veze nema sa pričama o "kriminalcima sa severa" (ne kažem da nepostoje takvi ali to nije ta priča... radi se o državnom interesu a ne nekim švercerima)
Bolje da se stvari dogovore normalno nego iza nečijih leđa biti tako agresivan i ponavljati priču o "uspostavljanju reda i poretka na celoj teritoriji države Kosova". Kojoj celoj teritoriji, molim vas lepo, koje države? Postoji način da se sve ovo normalno reši i nadam se da će ipak tako biti.

Gordan

pre 12 godina

"Tadic je ukazao...Tadic je naveo...napomenuo...rekao je on". Culi smo i Curkina UOCI sednice, a hocemo li cuti da li je iko drugi nesto tamo rekao? Ili su ove "novosti" dovoljne?

Miki, Slo

pre 12 godina

@Izdajnik, podpisujem se pod tvoj komentar i dodajem: Realnost je takva kakva je. Kosovo JE nezavisno. Ako Ameri tako kažu, džabe vam sve, možete da se busate u prsa do sutra, prekosutra, pa narednih 50 godina. Dajte caru carevo i idemo dalje, gledajte da razvijete ostatak Srbije da ne bi gangrena zahvatila još neki deo, Preševo, Pazar, Vojvodinu. Vojska Srbije ne postoji, to je šaka jada, a Amerikanci imaju šapu na Kosovu, dakle vojnim putem ne može. Političkim putem vratiti Kosovo je nemoguće i besmisleno. Trebale bi sve velike zemlje na svetu da kažu: Izvinite, šalili smo se, Kosovo nije nezavisno!?!

Vesna

pre 12 godina

Srbaija, taman i da hoce NEMA KOGA DA POSALJE DA BRANI SRBE NA KOSOVU!!! Sutanovac je ukinuo vojsku, sada samo dzabe trosimo pare na skolovanje oficira koje cemo slati u kojekakve Avganistane, Irake, Libije i sl... kao NATO placenike! Srpski narod na Kosovu NEMA KO DA BRANI i to zna Taci, zna ceo svet! Sve ostalo je sarena laza!!! Najzad, da se zna: ne mislim uopste da je ikada na svetu rat pravedno resenje, ljudi ginu bez veze, a politicari se u kuloarima dogovaraju o sudbinama svojih gradjana!
Ali, sve ozbil;jne drzave sveta imaju svoju vojsku! Samo je Sujtanovac smislio da je razoruza i ukine!!! Stavite prst na celo i razmislite ZASTO????? Setaju Srbijom Perisici samo tako - osim sto se ne sastaju po drumskim kafanama Ibarske magistrale!!!

Rade Jovanovic

pre 12 godina

Gospodine predsednce,zamislite da ste na odmah na pocetku vaseg mandata seli za sto sa predstavnikom Kosova i poceli pregovore,jedan na jedan,licno vi.
Niste,i to vam nije palo na pamet gospodine Borise Tadicu,i jos ste poceli da izbegavate sve moguce skupove i konferencije na kojima je bila prisutna delegacija sa Kosova.Godine su prosle,i sada kada je vrag odneo salu Borise,sada bi da pregovarate.E pa sada je kasno,prosao voz sto bi rekao nas narod.Sem sto cete iz politike otici tiho i na mala vrata kako ste i sami zeleli,a i zasluzili,sleduje vam i istorijski ucinak kao predsednika Srbije koji je svojom katastrofalnom politikom zauvek izgubio deo teritorije drzave Srbije.Niste bili ni u stanju da sprovedete onu bednu nametnutu rezoluciju 1244,a kamoli da uradite nesto vise.
O ekonomskoj situaciji Srbije,zaduzivanju,korupciji,kriminalu, tajkunima,nezaposlenosti,sveopstoj bedi,
i naravno,kosa mi se dize na gavi,iznajmljenom stanu preko puta Jelisejskih polja u Parizu sa sve kosovkom devojkoma za potrebe diplomatske borbe ne zelim ni rec reci,bilo bi previse mucno.I
pored svega navedenog voleo bih da vam se bar na necemu mogu zahvaliti,ali nemam na cemu.

djerman

pre 12 godina

Kao što rekoh: ko ne poznaje istoriju osuđen je da proživi ponovo! Braćo Hrvati gledajte u svoje dvorište imate poprilično posla! Srbija je više puta bila u kritičnim trenucima svoje istorije ( imate li vi istorije vredne spomena braćo hrvati? ili ćete i dalje biti Nemačka kolonija? ) pa se izvukla a vi dobro znate kako, zato ne likujte... još nije gotovo a kako će biti videćemo... Da smo pametni politički - pa i nismo baš al' šta da se radi?
P.S. Samo maštajte o rastućem broju ljudi u Srbiji koji bi da prizna Kosovo :) I pokazujete Srpski mentalitet - da komšiji crkne krava!

marko, nis

pre 12 godina

"On je upozorio da će, u slučaju da Kosovo bude nezavisno, eskalirati konflikti u mnogim državama i da će kosovski presedan učiniti nepredvidim buduće odnose".
Da li je ovo izjava iz 2007? Kao da Kosovo u medjuvremenu nije postalo nezavisno, i kao da se vec nije pokazalo da to nije negativno uticalo ni na kakve procese i odnose u svetu pa i regionu.

darko

pre 12 godina

@sasa,
Koju vojsku ?
Rat sa NATO?
Ljudi ne može ništa vojno da se uradi šta vam je!
Ako uspe diplomatski i blokadama uspe ako ne nikom ništa i dovidjenja!

izet

pre 12 godina

Tadicu, NE ukoliko Kosovo postane nezavisna drzava. Kosovo JE nezavisna drzava, priznata od 80 i vise drzava, medju njima sve najace vojne i ekonomske sile sveta te uprkos tome, jos nije zabelezen niti jedan slucaj izbijanja primene sile radi nezavisnosti Kosova, osim na severu Kosova, i to od strane nekih kriminalnih i paramilitarnih snaga; i na vama je da dokazete da niste povezani sa njima. To cete dokazati time da ih necete podrzavati, vec cete podrazati zajednicke napore medjunarodne zajednice (KFOR i EULEX) i Kosovske policije da uspostave red i mir, i funkcionalnost drzavnih institucija Kosova na Severu, te da se onda dijalogom i razgovorima dodje do najlaksih modaliteta za sprovodjenje Artisarijevog plana, cime ce se olaksati zivot svih gradjana na tom delu, a Srbiji ce se omoguciti da se okrene svojim realnim problemima.

vjenceslav

pre 12 godina

Teško je dati neki pametan prijedlog u vezi sigurnosti i situacije na sjeveru Kosova. Tema je taška i bolna i za Srbe i za Albance.
Evo jedan pogled sa strane. Jel' se još neko sjeća nikad sprovedenog ''Plana Z4''. Po tome planu su Srbi u Hrvatskoj imali pravo na kulturnu autonomiju i lokalnu samoupravu. Možda nebi bilo loše zdravorazumski sjesti i pročitati što u tom famoznom planu piše i dobro ga izanalizirati i reći ovo nam odgovara, a ovo ne. Ponuditi ga drugoj strani. Mislim, lakše se pozvati na model koji je već negdje bio predložen. Naravno, ovaj put bi Srbi tebali prihvatiti Plan, a i Albanci bi po tom planu trebali Srbima nešto kompenzirati (otpustiti) ''i mirna Bosna''. E onda idemo mirno raditi. Ali, nažalost osjećam da negdje u svijetu postoje snage kojima NIKAKAV MIROVNI PLAN na ovim prostorima ne odgovara, kako bi se situacija stalno zakuhavala. E to je pravi problem za ove nesretne prostore. Ajd sretno tamo NARODE.

Pomirenje

pre 12 godina

Ovaj problem bi trabalo da se rešava tako da ove opštine bi trebalo da se prikluce Srbiji, albanske opštine i neke albanske opštine iz Srbije Albaniju. Ovo bi bilo moje mišljenje u vezi ovog problema. Nemojte da nas maltretirate oba naroda i da se skrijte 100 vecih problema što imamo sa ovog resivog malog problema.

Zemunac

pre 12 godina

A kako ces to Borise da sprecis nasilno ponasanje? Je li racunas na pomoc NATO-a i zapadnih zemalja koje aktivno pomazu Tacija I ekipu?

No pasaran

pre 12 godina

(dasa, 15. septembar 2011 12:37)

Da li mislis da Srbi na severu stavljaju barikade zato sto im je dosadno pa od hira ne znaju sta ce da rade pa posipaju sljunak po putu? Naravno da ne. Da li je prvo doslo do postavljanja barikada pa su onda pristinske vlasti poslale specijalce ili su prvo poslati specijlaci pa je onda narod postavio barikade? Prvo su poslati specijalci. Po kojoj to logici su opet Srbi krivi za sukobe? Ako su takva pravila onda bi Srbija prva trebala da posalje vojsku na Kosovo pa kad Albanci dignu pobunu da ti isti ALbanci budu odgovorni za sukobe. Odgovoran je onaj koji prvi počne. Ako bi smo isli tvojom logikom onda je za II svetski rat najmanje kriva Nemacka, a najvecu odgovornost snose V.Britanija, Francuska, Rusija itd. zato sto su se usudile da pokusaju da promene "realno stanje na terenu" po kojem je Nemačka vojna sila najjača vojna silu u Evropi sa legitmim pravom na ponovno uspostavljanje Rajha. Dakle oni su krivi jer nisu prihvatili realnost vec su se pobunili i zbog njihove pobune je doslo do opšteg rata. Da li misliš da zdrav razum može da prihvati ovakav stav? Naravno da ne. Zato preporuka, isljuci tv ukljuci mozak.

Lucio

pre 12 godina

Koja nestabilnost regiona kad su skoro sve zemlje oko nas priznale nezavisnost Kosova. A vi i dalje trcite u lijepu njihovu i izvinjavajte im se u nase ime...

Jovan

pre 12 godina

Mozda je za neke od vas Kosovo nezavisno, ali verujte da za vecinu drzavljana Srbije nije. Ko zna sta ce biti za 50-100 godina, ali ako ga se sad oderknemo, onda vise nema povratka. A pitao bih vas, kako bi se SAD ponasale da Kalifornija u kojoj zivi 70 posto Meksikanaca zatrazi nezavisnost, Katalonija od Spanije, Bavarska od Nemacke, Sicilija od Italije, da se arapi u Francuskoj pobune i traze svoju drzavu? Jel mislite da bi narod govorio neka ide teritorija? Jel bi se vlade tih drzava pozivale na medjunarodno pravo i kukale ili bi sve ucinile da zastite svoju drzavu?? Ne to smo mi, Srbi, samo da udjemo u bajnu EU, da li kao Beogradski pasaluk, ili sa Vojvodinom, sa Raskom ili bez, nije bitno, samo EU. Nemamo ni malo nacionalne svesti i dostojanstva

well, hell

pre 12 godina

Meni nije jasno na koji nacin Tadic and co. imaju nameru da zaustave vec,pravno, ili bezpravno, odvojenu drzavu. Sa kojim to oruzjem cakrlja: diplomatijom, pametnom politikom, ili puskama i bajonetima? Odavno je pokraina postala samostalna. Hvala druze Titomitisekunemo! Srbi su u gomilama prodavali kuce Albancima koji nisu pitali za cenu. Niko se, iz tadasnje vlasti, nije, izgleda, pitao kako i odakle tolike pare sirotinji cijem svakom, ne znam kom po redu detetu, je drug Tito licno bio kum. I sada...sta cemo sada? Nista. Tadicu, koncentrisi se sa pulenima na ovo Srbije sto ti je ostalo umesto sto se vatas u kolo sa Rusima koji nam nikada u zivotu nisu pomogli delima vec samo pricom uz kobajagi moralnu podrsku. Ne cackaj mecku i ne prizivaj nova bombardovanja, ako boga znas. Put do Kaspiskog mora postoji i gradice se nesmetano.

gledaj sebe u oci i priznaj

pre 12 godina

@(milos bg, 15. septembar 2011 11:14)

Sa kakvim vam informacijama hrane tamo?
To uopste nije nasilni potez Pristine, mada moze da se gleda tako, (posto se tu radi o Policijskoj akciji itd).
To nije nasilni potez, ako sami Srbi ne zele nasilje, ako neko gada, ovi ce isto, al nije nimalo uzrokovan od Pristine, ne bi li bilo koja zemlja u svetu imala prava da postavi granice i policiju.
I to sto Tadic kaze da je to "jednostrana akcija Pristine", izvini ali to bi mogla biti akcija dviju drzava kada bi i Srbija pomogla da spreci kriminal i sverc na severu, al posto to sprecavanje nimalo ne stima vladi Srbije onda je odjednom to neka "jednostrana akcija Pristine", izvini Tadicu, ali ti jos spavas.

IronMan

pre 12 godina

@(izet, 15. septembar 2011 13:12)
postoji nesto sto se zove UN, institucija koja je iznad svih pojedinacnih drzava i tek kada se tamo vecinom prihvati necija nezavisnost, moze se pricati o nezavisnosti jedne drzave, sve ostalo je "sio mi ga Djura"! A nesto se ne secam da je Kosovo dobilo saglasnost UN-a!

bucko

pre 12 godina

A kako su providni ovi sa tipskim i organizovanim komentarima iz SNS-a...ljudi pa saljete jedne te iste komentare..trazite malo da vam promene formu. PS.Pazite sada koliko unlike na moj komentar.

Marina

pre 12 godina

"...On je upozorio da će, u slučaju da Kosovo bude nezavisno, eskalirati konflikti u mnogim državama i da će kosovski presedan učiniti nepredvidim buduće odnose.

G.Tadiću, Kosovo JEST nezavisno, cijela regija uz iznimku vašeg Dodika podržava njegovu nezavisnost. Međunarodna zajednica ,osim Rusije, podržava nezavisnost Kosova, građani Kosova i rastući broj građana Srbije podržava državu Kosovo. Dakle, nestabilnost može prouzročiti samo Srbija kao što ju je prouzročila 1989.g.memorandumom SANU iz kojega je proizašla agresija i ratovi. Srbija je izgubila sve ratove za nerealne ciljeve pa tako i ovaj kosovski.Trebali ste ranije misliti na integritet Srbije,ali još nije kasno u slučaju Sandžaka i Vojvodine.

sasa

pre 12 godina

Gopsodine Predsednice dokle vise ? Narod se vas umorio i ne zeli vise, vas i vasa sramna upozorenja, mali predlog SALJI VOJSKU bre. Kosovo nije vase, vec je vekovno nase i prema tome budite malo oducniji, pre nego sto narod izadje na ulice.

komshija

pre 12 godina

obracate se na pogreshnu adresu G.presednice ovu akciju izvode KFOR i EULEX.a prishtina ide za njima i nije jednostrana jer imaju podrshke EU i Amerike a shto se tice tenzija to zavisi od vas.

Moravac

pre 12 godina

tadiću, prestani da bacaš prašinu u oči ovom narodu. Sa Kosovom je sve rešeno, okreni se ekonomskim problemima Srbije. Tvoja Vlada je katastrofa,jer ni u jednoj oblasti nije postigla pomak.Dva puta sam glasao za tebe ali treći put niko me neće prevariti.

djerman

pre 12 godina

Ko ne poznaje istoriju osuđen je da proživi ponovo: Nemačka tradnicionalno pokušava da vlada evropom, Francuska i danas koristi kolonije kao i Velika Britanija koja hoće da se pita za sve, Italija i Grčka su opet nelikvidne i to bar drugi put za poslednjih 40-tak godina. Albanci su bili i ostali problem i slepo crevo Evrope - čim se rasčiste interesi i to će biti javno. Mi se generalno suprotstavljamo jačima od sebe - bilo i ostalo, ali smo i dobri partneri kad to hoćemo - pre ili kasnije sve će se ponoviti očigledno!

dasa

pre 12 godina

Zasto je uopste bio potreban dogovor o carinskim pecatima? Ako ima carinskih pecata, onda ima i carine. Ako ima carinskih prelaza na Merdaru i kod Preseva, i Srbija ih prihvata, bice ih i na Jarinju i Brnjaku. Sve medjunarodne institucije prihvataju Kosovo kao jedinstvenu carinsku zonu, makar je svi ne priznavali kao drzavu. Ako se neko igra mira i rata, valja je svakome jasno da je to Srbija. Ko svakodnevno postavlja pa uklanja barikade, pokusavajuci da isprovocira sukob? I Milosevic je u toku najzescih ratnih sukoba govorio o "miroljubivoj" srpskoj politici.

Roki 2

pre 12 godina

" Ovo mora da se spreci", ovo neko mora da spreci predsednice, a taj neko si ti i vlada Srbije, niko nece doci za vas da resava vase probleme, a vi bi to resili samo nemate ideju predpostavljam...

milos bg

pre 12 godina

Realno...Opasnost od vojnog sukoba postoji..Iskreno se nadam da ce biti spreceni nasilni potezi Pristine..U suprotnom,nece se dobro zavrsiti!

matori

pre 12 godina

"...učestvuje više od 300 eksperata iz Srbije i inostranstva..."

Zvuči mi kao ono čuveno: "Nas i Rusa, 300 miliona!"...
Samo što je u gornjem citatu, naglasak na nama!
Sve sam ekspert do eksperta, počev lično od Presidente-a.

Josip Vasilj

pre 12 godina

Zajednička nam je osuda Miloševićeve politike devedesetih… a razlikuje nas to što ga ostali narodi osuđuju zbog zla, koje je izazvao na ovim našim prostorima, a srpski narod ga osuđuje zato što nije ostvario veliku Srbiju…

Roki 2

pre 12 godina

"Najbitnije" u celoj ovoj prici je to da " ce ucesnike foruma pozdraviti predsednik Boris Tadic", ne vidim da je pomenut niko iz bezbednosnih struktura, ministar odbrane, policije, itd.

Alexandar

pre 12 godina

Predsednik Tadic kao i neretko dosad drzi predavanja o globalnim politicko-bezbednsnim konstelacijama danasnjice i moguce presedane ako se ovo balasiranje poremeti u slacaju, kako je Tadic istakao;
''u slučaju da Kosovo bude nezavisno''

-Sta bi bilo ako se vi gospodine Predsednice probudite i saznate da je Kosovo uslo u trecu godinu svoje nezavisnosti!!!!!!!!!!!

SrbaEvropejac

pre 12 godina

Forum o bezbednosti u Srbiji! Cinicno, beskrajno cinicno. U Srbiji koja je decenijama izvor i i izvosnik 'nebezbednosti', nestabilnosti, sukoba ... U Srbiji koja je za citavih deset godina 'proizvodila' agresiju i izazvala najkrvavije sukobe u Evropi za poslednjih 50 godina. U Srbiji u kojoj se pale ambasade stranih drzava po Beogradu ... U Srbiji iz koje se cuje u Evropi naglasniji govor mrznje preme svemu ne-srpskom i prema svemu evropskom ...
Cinicno, ali samo naizgled ... Ja ovaj forum zelim da vidim kao po ko zna koji put pruzenu ruku Srbiji da se prizove razumu, da se vrati evropskim vrednostima, kao ruku oprostaja ze sve pocinjene grehe, kako bi se smirila, ponasala odgovorno, sredila i konacno svrstala uz civilizovan svet.

Nadajmo se da u Srbiji ima dovoljno ljudi koji to vide kao ja.

Ana81

pre 12 godina

Da vidim kako ces da sprecis!Na severu Kosova haos,malinari protestuju,raste broj nezaposlenih i korupcija,pada ekonomija...jel' vidis rezultat svoje promasene i pogresne politike?!

Joca

pre 12 godina

"Dok nam predsednik otvara forume mi razmisljamo kako da kupimo hleb!"

Imamo za računar, internet a nemamo hleba da kupimo. Tu nešto ne štima. Ili koristimo resurse na poslu umesto da radimo i zaradimo. Ccc...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Glavna tema skupa je "Balkan i globalna bezbednost: šta nam je zajedničko, a šta nas razlikuje ?

Zajednicko za sve drzave Balkana je EU i NATO !
A RAZLIKUJE nas to sto je Srbija kao jedina drzava na Balkanu "RUSKA GUBERNIJA" kojoj je jos uvek "pupak vezan" za Rusiju !

Branko

pre 12 godina

"To su paneli o globalnim bezbednosnim izazovima, evropskim bezbednosnim perspektivama, ulozi NATO-a u regionu, bezbednosnoj ulozi Turske"
Provereno u praksi (primeri dobre prakse) - NATO na Kosovu i Metohiji a Turska u Raškoj.

радоје дијак

pre 12 godina

Е, нама је безбедност стварно јача страна. Толико смо безбедни са оваквим вођењем политике да остајем без речи!!!! Млаћење празне сламе.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Glavna tema skupa je "Balkan i globalna bezbednost: šta nam je zajedničko, a šta nas razlikuje ?

Zajednicko za sve drzave Balkana je EU i NATO !
A RAZLIKUJE nas to sto je Srbija kao jedina drzava na Balkanu "RUSKA GUBERNIJA" kojoj je jos uvek "pupak vezan" za Rusiju !

Joca

pre 12 godina

"Dok nam predsednik otvara forume mi razmisljamo kako da kupimo hleb!"

Imamo za računar, internet a nemamo hleba da kupimo. Tu nešto ne štima. Ili koristimo resurse na poslu umesto da radimo i zaradimo. Ccc...

Ana81

pre 12 godina

Da vidim kako ces da sprecis!Na severu Kosova haos,malinari protestuju,raste broj nezaposlenih i korupcija,pada ekonomija...jel' vidis rezultat svoje promasene i pogresne politike?!

Izdajnik

pre 12 godina

Po struci sam stomatolog, na specijalizaciji sam u Beogradu, inace novosadjanin...tamo kolege iz te Severne Mitrovice, idu na specijalizaciju 3 godine, pre im bila placena, i imali su platu blizu 2000 eura kod Rade Trajkovic...mi ostali placamo sami..a plata lekarska je oko 600 eura. Sad su im smanjili sve i smai placaju, ali opet, ko ce od njih da se vrati dole, zanima me. A sve veliki Srbi, a zive u Beogradu, imaju po 5 stanova i jos nisu sve prodali dole, cenkaju se sa Albancima koji to posteno placaju, to svako zna. Mrste se na pomen Amerike i Nemacke, a voze nemacka kola, imaju eure u dzepovima..putuju po Evropi, zapadnoj...sad su dole barikade, placa drzava kriminalce dole, i to se zna, po Beoradu idu automobili sa pristinskim tablicama..to je verujem dobio covek u Pristini, ove nove..koja komedija...setite se svi kninskih tablica KNN, barikada u Benkovcu, Drnisu, oko Sarajeva...smesno mi kad prodjem dole, imam kucu u Dalmaciji...setim se 1990 i 17.08.1990.....isto ce se i ovo zavrsiti, ali, da to sve radi Srbija nakon Milosevica..e to nisam ocekivao. ZATO, NIJE KRIV MILOSEVIC, VEC ELITA I NAROD U SRBIJI KOJI SU GA DOVELI, JER JE SVE ISTO I DALJE, NJEGA NEMA 10 GODINA, A POLITIKA ISTA I DALJE, A SRBIJA PROPADA...I DALJE...taj Tadic je tuzio Hrvatsku za genocid nad Srbima...Hrvatska je otvoreno napadnuta i branila se i to svaki covek zna...a prognani Srbi odande su dogovorm iseljeni i to oni sami znaju, i svi imaju sad pasose hrvatske i svima je vracena privatna imovina, SVIMA, a sta ima Srbija da tuzi Hrvatsku za njene osteceme gradjane...NJENE GRADJANE SRPSKE NACIONALNOSTI...toliko o mitovima ovog naroda, lazima, licemerju, slepilu..neka oni sami tuze svoju maticnu drzavu koja postoji od 1991...a tako ce biti i sa Kosovom, ono postoji kao drzava od 2008..ima ambasade svuda po svetu to je realnost, a mi neka placamo bandu dole i to placenu bandu, koja se nije bunila 80ih i 90ih kad 90% stanovnista koje je u vecini, nije imalo nijednu funkciju ni u lokalnoj posti, oni su bili pod okupacijom Srbije, i to zna svaki realan covek, SVAKI!!!e, pa, it is a payback time..hteli ste Plitvice, Zadar, Sarajevo, Dubrovnik...evo vam, 2011...jos uvek...agonija jednog arogantnog naroda koji ne shvata da je mali kao i svaki drugi u regionu, i da i drugi postoje...I BILO BI ME SRAM DA AMA BAS NIKO NECE SA MNOM DA SE IGRA, ALI NIKO PA NI CRNA GORA, SVI ODOSE A TI SRBIJO...SPAVAJ, MASTAJ I TUCI SE I UVEK CES DOBITI BATINE NA KRAJU JER SI BEZOBRAZNA I ZELIS TUDJE...BAHATO I SEBICNO..od vladanja nad SFRJ do ovog cirkusa, nekih par sela na Kosovu..prejadno i zasluzeno...

SrbaEvropejac

pre 12 godina

Forum o bezbednosti u Srbiji! Cinicno, beskrajno cinicno. U Srbiji koja je decenijama izvor i i izvosnik 'nebezbednosti', nestabilnosti, sukoba ... U Srbiji koja je za citavih deset godina 'proizvodila' agresiju i izazvala najkrvavije sukobe u Evropi za poslednjih 50 godina. U Srbiji u kojoj se pale ambasade stranih drzava po Beogradu ... U Srbiji iz koje se cuje u Evropi naglasniji govor mrznje preme svemu ne-srpskom i prema svemu evropskom ...
Cinicno, ali samo naizgled ... Ja ovaj forum zelim da vidim kao po ko zna koji put pruzenu ruku Srbiji da se prizove razumu, da se vrati evropskim vrednostima, kao ruku oprostaja ze sve pocinjene grehe, kako bi se smirila, ponasala odgovorno, sredila i konacno svrstala uz civilizovan svet.

Nadajmo se da u Srbiji ima dovoljno ljudi koji to vide kao ja.

matori

pre 12 godina

"...učestvuje više od 300 eksperata iz Srbije i inostranstva..."

Zvuči mi kao ono čuveno: "Nas i Rusa, 300 miliona!"...
Samo što je u gornjem citatu, naglasak na nama!
Sve sam ekspert do eksperta, počev lično od Presidente-a.

радоје дијак

pre 12 godina

Е, нама је безбедност стварно јача страна. Толико смо безбедни са оваквим вођењем политике да остајем без речи!!!! Млаћење празне сламе.

Marina

pre 12 godina

"...On je upozorio da će, u slučaju da Kosovo bude nezavisno, eskalirati konflikti u mnogim državama i da će kosovski presedan učiniti nepredvidim buduće odnose.

G.Tadiću, Kosovo JEST nezavisno, cijela regija uz iznimku vašeg Dodika podržava njegovu nezavisnost. Međunarodna zajednica ,osim Rusije, podržava nezavisnost Kosova, građani Kosova i rastući broj građana Srbije podržava državu Kosovo. Dakle, nestabilnost može prouzročiti samo Srbija kao što ju je prouzročila 1989.g.memorandumom SANU iz kojega je proizašla agresija i ratovi. Srbija je izgubila sve ratove za nerealne ciljeve pa tako i ovaj kosovski.Trebali ste ranije misliti na integritet Srbije,ali još nije kasno u slučaju Sandžaka i Vojvodine.

Alexandar

pre 12 godina

Predsednik Tadic kao i neretko dosad drzi predavanja o globalnim politicko-bezbednsnim konstelacijama danasnjice i moguce presedane ako se ovo balasiranje poremeti u slacaju, kako je Tadic istakao;
''u slučaju da Kosovo bude nezavisno''

-Sta bi bilo ako se vi gospodine Predsednice probudite i saznate da je Kosovo uslo u trecu godinu svoje nezavisnosti!!!!!!!!!!!

Moravac

pre 12 godina

tadiću, prestani da bacaš prašinu u oči ovom narodu. Sa Kosovom je sve rešeno, okreni se ekonomskim problemima Srbije. Tvoja Vlada je katastrofa,jer ni u jednoj oblasti nije postigla pomak.Dva puta sam glasao za tebe ali treći put niko me neće prevariti.

Josip Vasilj

pre 12 godina

Zajednička nam je osuda Miloševićeve politike devedesetih… a razlikuje nas to što ga ostali narodi osuđuju zbog zla, koje je izazvao na ovim našim prostorima, a srpski narod ga osuđuje zato što nije ostvario veliku Srbiju…

dasa

pre 12 godina

Zasto je uopste bio potreban dogovor o carinskim pecatima? Ako ima carinskih pecata, onda ima i carine. Ako ima carinskih prelaza na Merdaru i kod Preseva, i Srbija ih prihvata, bice ih i na Jarinju i Brnjaku. Sve medjunarodne institucije prihvataju Kosovo kao jedinstvenu carinsku zonu, makar je svi ne priznavali kao drzavu. Ako se neko igra mira i rata, valja je svakome jasno da je to Srbija. Ko svakodnevno postavlja pa uklanja barikade, pokusavajuci da isprovocira sukob? I Milosevic je u toku najzescih ratnih sukoba govorio o "miroljubivoj" srpskoj politici.

Branko

pre 12 godina

"To su paneli o globalnim bezbednosnim izazovima, evropskim bezbednosnim perspektivama, ulozi NATO-a u regionu, bezbednosnoj ulozi Turske"
Provereno u praksi (primeri dobre prakse) - NATO na Kosovu i Metohiji a Turska u Raškoj.

komshija

pre 12 godina

obracate se na pogreshnu adresu G.presednice ovu akciju izvode KFOR i EULEX.a prishtina ide za njima i nije jednostrana jer imaju podrshke EU i Amerike a shto se tice tenzija to zavisi od vas.

vera

pre 12 godina

Predsednice za sve ovo vi ste najveci krivac. Hteli ste i Kosovo i EU.Da li vam je sada jasno da se ne moze na dva koloseka? da li sada treba opet da se gine zbog vase pohlepnosti?

Rade Jovanovic

pre 12 godina

Gospodine predsednce,zamislite da ste na odmah na pocetku vaseg mandata seli za sto sa predstavnikom Kosova i poceli pregovore,jedan na jedan,licno vi.
Niste,i to vam nije palo na pamet gospodine Borise Tadicu,i jos ste poceli da izbegavate sve moguce skupove i konferencije na kojima je bila prisutna delegacija sa Kosova.Godine su prosle,i sada kada je vrag odneo salu Borise,sada bi da pregovarate.E pa sada je kasno,prosao voz sto bi rekao nas narod.Sem sto cete iz politike otici tiho i na mala vrata kako ste i sami zeleli,a i zasluzili,sleduje vam i istorijski ucinak kao predsednika Srbije koji je svojom katastrofalnom politikom zauvek izgubio deo teritorije drzave Srbije.Niste bili ni u stanju da sprovedete onu bednu nametnutu rezoluciju 1244,a kamoli da uradite nesto vise.
O ekonomskoj situaciji Srbije,zaduzivanju,korupciji,kriminalu, tajkunima,nezaposlenosti,sveopstoj bedi,
i naravno,kosa mi se dize na gavi,iznajmljenom stanu preko puta Jelisejskih polja u Parizu sa sve kosovkom devojkoma za potrebe diplomatske borbe ne zelim ni rec reci,bilo bi previse mucno.I
pored svega navedenog voleo bih da vam se bar na necemu mogu zahvaliti,ali nemam na cemu.

izet

pre 12 godina

Tadicu, NE ukoliko Kosovo postane nezavisna drzava. Kosovo JE nezavisna drzava, priznata od 80 i vise drzava, medju njima sve najace vojne i ekonomske sile sveta te uprkos tome, jos nije zabelezen niti jedan slucaj izbijanja primene sile radi nezavisnosti Kosova, osim na severu Kosova, i to od strane nekih kriminalnih i paramilitarnih snaga; i na vama je da dokazete da niste povezani sa njima. To cete dokazati time da ih necete podrzavati, vec cete podrazati zajednicke napore medjunarodne zajednice (KFOR i EULEX) i Kosovske policije da uspostave red i mir, i funkcionalnost drzavnih institucija Kosova na Severu, te da se onda dijalogom i razgovorima dodje do najlaksih modaliteta za sprovodjenje Artisarijevog plana, cime ce se olaksati zivot svih gradjana na tom delu, a Srbiji ce se omoguciti da se okrene svojim realnim problemima.

Lucio

pre 12 godina

Koja nestabilnost regiona kad su skoro sve zemlje oko nas priznale nezavisnost Kosova. A vi i dalje trcite u lijepu njihovu i izvinjavajte im se u nase ime...

milos bg

pre 12 godina

Realno...Opasnost od vojnog sukoba postoji..Iskreno se nadam da ce biti spreceni nasilni potezi Pristine..U suprotnom,nece se dobro zavrsiti!

darko

pre 12 godina

@sasa,
Koju vojsku ?
Rat sa NATO?
Ljudi ne može ništa vojno da se uradi šta vam je!
Ako uspe diplomatski i blokadama uspe ako ne nikom ništa i dovidjenja!

sasa

pre 12 godina

Gopsodine Predsednice dokle vise ? Narod se vas umorio i ne zeli vise, vas i vasa sramna upozorenja, mali predlog SALJI VOJSKU bre. Kosovo nije vase, vec je vekovno nase i prema tome budite malo oducniji, pre nego sto narod izadje na ulice.

Roki 2

pre 12 godina

"Najbitnije" u celoj ovoj prici je to da " ce ucesnike foruma pozdraviti predsednik Boris Tadic", ne vidim da je pomenut niko iz bezbednosnih struktura, ministar odbrane, policije, itd.

Jovan

pre 12 godina

Mozda je za neke od vas Kosovo nezavisno, ali verujte da za vecinu drzavljana Srbije nije. Ko zna sta ce biti za 50-100 godina, ali ako ga se sad oderknemo, onda vise nema povratka. A pitao bih vas, kako bi se SAD ponasale da Kalifornija u kojoj zivi 70 posto Meksikanaca zatrazi nezavisnost, Katalonija od Spanije, Bavarska od Nemacke, Sicilija od Italije, da se arapi u Francuskoj pobune i traze svoju drzavu? Jel mislite da bi narod govorio neka ide teritorija? Jel bi se vlade tih drzava pozivale na medjunarodno pravo i kukale ili bi sve ucinile da zastite svoju drzavu?? Ne to smo mi, Srbi, samo da udjemo u bajnu EU, da li kao Beogradski pasaluk, ili sa Vojvodinom, sa Raskom ili bez, nije bitno, samo EU. Nemamo ni malo nacionalne svesti i dostojanstva

djerman

pre 12 godina

Ko ne poznaje istoriju osuđen je da proživi ponovo: Nemačka tradnicionalno pokušava da vlada evropom, Francuska i danas koristi kolonije kao i Velika Britanija koja hoće da se pita za sve, Italija i Grčka su opet nelikvidne i to bar drugi put za poslednjih 40-tak godina. Albanci su bili i ostali problem i slepo crevo Evrope - čim se rasčiste interesi i to će biti javno. Mi se generalno suprotstavljamo jačima od sebe - bilo i ostalo, ali smo i dobri partneri kad to hoćemo - pre ili kasnije sve će se ponoviti očigledno!

gledaj sebe u oci i priznaj

pre 12 godina

@(milos bg, 15. septembar 2011 11:14)

Sa kakvim vam informacijama hrane tamo?
To uopste nije nasilni potez Pristine, mada moze da se gleda tako, (posto se tu radi o Policijskoj akciji itd).
To nije nasilni potez, ako sami Srbi ne zele nasilje, ako neko gada, ovi ce isto, al nije nimalo uzrokovan od Pristine, ne bi li bilo koja zemlja u svetu imala prava da postavi granice i policiju.
I to sto Tadic kaze da je to "jednostrana akcija Pristine", izvini ali to bi mogla biti akcija dviju drzava kada bi i Srbija pomogla da spreci kriminal i sverc na severu, al posto to sprecavanje nimalo ne stima vladi Srbije onda je odjednom to neka "jednostrana akcija Pristine", izvini Tadicu, ali ti jos spavas.

Roki 2

pre 12 godina

" Ovo mora da se spreci", ovo neko mora da spreci predsednice, a taj neko si ti i vlada Srbije, niko nece doci za vas da resava vase probleme, a vi bi to resili samo nemate ideju predpostavljam...

Miki, Slo

pre 12 godina

@Izdajnik, podpisujem se pod tvoj komentar i dodajem: Realnost je takva kakva je. Kosovo JE nezavisno. Ako Ameri tako kažu, džabe vam sve, možete da se busate u prsa do sutra, prekosutra, pa narednih 50 godina. Dajte caru carevo i idemo dalje, gledajte da razvijete ostatak Srbije da ne bi gangrena zahvatila još neki deo, Preševo, Pazar, Vojvodinu. Vojska Srbije ne postoji, to je šaka jada, a Amerikanci imaju šapu na Kosovu, dakle vojnim putem ne može. Političkim putem vratiti Kosovo je nemoguće i besmisleno. Trebale bi sve velike zemlje na svetu da kažu: Izvinite, šalili smo se, Kosovo nije nezavisno!?!

Zemunac

pre 12 godina

A kako ces to Borise da sprecis nasilno ponasanje? Je li racunas na pomoc NATO-a i zapadnih zemalja koje aktivno pomazu Tacija I ekipu?

marko, nis

pre 12 godina

"On je upozorio da će, u slučaju da Kosovo bude nezavisno, eskalirati konflikti u mnogim državama i da će kosovski presedan učiniti nepredvidim buduće odnose".
Da li je ovo izjava iz 2007? Kao da Kosovo u medjuvremenu nije postalo nezavisno, i kao da se vec nije pokazalo da to nije negativno uticalo ni na kakve procese i odnose u svetu pa i regionu.

bucko

pre 12 godina

A kako su providni ovi sa tipskim i organizovanim komentarima iz SNS-a...ljudi pa saljete jedne te iste komentare..trazite malo da vam promene formu. PS.Pazite sada koliko unlike na moj komentar.

No pasaran

pre 12 godina

(dasa, 15. septembar 2011 12:37)

Da li mislis da Srbi na severu stavljaju barikade zato sto im je dosadno pa od hira ne znaju sta ce da rade pa posipaju sljunak po putu? Naravno da ne. Da li je prvo doslo do postavljanja barikada pa su onda pristinske vlasti poslale specijalce ili su prvo poslati specijlaci pa je onda narod postavio barikade? Prvo su poslati specijalci. Po kojoj to logici su opet Srbi krivi za sukobe? Ako su takva pravila onda bi Srbija prva trebala da posalje vojsku na Kosovo pa kad Albanci dignu pobunu da ti isti ALbanci budu odgovorni za sukobe. Odgovoran je onaj koji prvi počne. Ako bi smo isli tvojom logikom onda je za II svetski rat najmanje kriva Nemacka, a najvecu odgovornost snose V.Britanija, Francuska, Rusija itd. zato sto su se usudile da pokusaju da promene "realno stanje na terenu" po kojem je Nemačka vojna sila najjača vojna silu u Evropi sa legitmim pravom na ponovno uspostavljanje Rajha. Dakle oni su krivi jer nisu prihvatili realnost vec su se pobunili i zbog njihove pobune je doslo do opšteg rata. Da li misliš da zdrav razum može da prihvati ovakav stav? Naravno da ne. Zato preporuka, isljuci tv ukljuci mozak.

DjokaBomba

pre 12 godina

Ako neko misli da će strane kompanije koje su došle u Srbiju dozvoliti da se ovde dešavaju neki sukobi, vrlo ste se prevarili,nisu oni spremni da zbog toga izgube jedan jedini cent! Zato dragi naši izdajnici i patriote forumaši štedite vašu tastaturu!

vjenceslav

pre 12 godina

Teško je dati neki pametan prijedlog u vezi sigurnosti i situacije na sjeveru Kosova. Tema je taška i bolna i za Srbe i za Albance.
Evo jedan pogled sa strane. Jel' se još neko sjeća nikad sprovedenog ''Plana Z4''. Po tome planu su Srbi u Hrvatskoj imali pravo na kulturnu autonomiju i lokalnu samoupravu. Možda nebi bilo loše zdravorazumski sjesti i pročitati što u tom famoznom planu piše i dobro ga izanalizirati i reći ovo nam odgovara, a ovo ne. Ponuditi ga drugoj strani. Mislim, lakše se pozvati na model koji je već negdje bio predložen. Naravno, ovaj put bi Srbi tebali prihvatiti Plan, a i Albanci bi po tom planu trebali Srbima nešto kompenzirati (otpustiti) ''i mirna Bosna''. E onda idemo mirno raditi. Ali, nažalost osjećam da negdje u svijetu postoje snage kojima NIKAKAV MIROVNI PLAN na ovim prostorima ne odgovara, kako bi se situacija stalno zakuhavala. E to je pravi problem za ove nesretne prostore. Ajd sretno tamo NARODE.

Vesna

pre 12 godina

Srbaija, taman i da hoce NEMA KOGA DA POSALJE DA BRANI SRBE NA KOSOVU!!! Sutanovac je ukinuo vojsku, sada samo dzabe trosimo pare na skolovanje oficira koje cemo slati u kojekakve Avganistane, Irake, Libije i sl... kao NATO placenike! Srpski narod na Kosovu NEMA KO DA BRANI i to zna Taci, zna ceo svet! Sve ostalo je sarena laza!!! Najzad, da se zna: ne mislim uopste da je ikada na svetu rat pravedno resenje, ljudi ginu bez veze, a politicari se u kuloarima dogovaraju o sudbinama svojih gradjana!
Ali, sve ozbil;jne drzave sveta imaju svoju vojsku! Samo je Sujtanovac smislio da je razoruza i ukine!!! Stavite prst na celo i razmislite ZASTO????? Setaju Srbijom Perisici samo tako - osim sto se ne sastaju po drumskim kafanama Ibarske magistrale!!!

IronMan

pre 12 godina

@(izet, 15. septembar 2011 13:12)
postoji nesto sto se zove UN, institucija koja je iznad svih pojedinacnih drzava i tek kada se tamo vecinom prihvati necija nezavisnost, moze se pricati o nezavisnosti jedne drzave, sve ostalo je "sio mi ga Djura"! A nesto se ne secam da je Kosovo dobilo saglasnost UN-a!

Cera

pre 12 godina

Vlasti u Prištini se mnogo prave kao da je sve sasvim rešeno a nije. U svakom slučaju trebalo bi da bude ali ovo nije način.
Ako nije problem, pokušajte komšije da shvatite da Srbija još uvek nije priznala Kosovo, a ovakvo kakvo je sada neće ni priznati nikada. Ako je sada dogovor bio oko carinskog pečata, niko se još nije dogovorio oko carinika i policajaca. Ako neke najjače zemlje podržavaju vladu u Prištini da to uradi sa upadom na te prelaze, Srbija ne podržava jer joj to nije u interesu. I to veze nema sa pričama o "kriminalcima sa severa" (ne kažem da nepostoje takvi ali to nije ta priča... radi se o državnom interesu a ne nekim švercerima)
Bolje da se stvari dogovore normalno nego iza nečijih leđa biti tako agresivan i ponavljati priču o "uspostavljanju reda i poretka na celoj teritoriji države Kosova". Kojoj celoj teritoriji, molim vas lepo, koje države? Postoji način da se sve ovo normalno reši i nadam se da će ipak tako biti.

djerman

pre 12 godina

Kao što rekoh: ko ne poznaje istoriju osuđen je da proživi ponovo! Braćo Hrvati gledajte u svoje dvorište imate poprilično posla! Srbija je više puta bila u kritičnim trenucima svoje istorije ( imate li vi istorije vredne spomena braćo hrvati? ili ćete i dalje biti Nemačka kolonija? ) pa se izvukla a vi dobro znate kako, zato ne likujte... još nije gotovo a kako će biti videćemo... Da smo pametni politički - pa i nismo baš al' šta da se radi?
P.S. Samo maštajte o rastućem broju ljudi u Srbiji koji bi da prizna Kosovo :) I pokazujete Srpski mentalitet - da komšiji crkne krava!

Gordan

pre 12 godina

"Tadic je ukazao...Tadic je naveo...napomenuo...rekao je on". Culi smo i Curkina UOCI sednice, a hocemo li cuti da li je iko drugi nesto tamo rekao? Ili su ove "novosti" dovoljne?

bezimena

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona".

Šta to znači "jednostrana" akcija!? Srbija NIJE partner Kosovu, koje je NEZAVISNO, po priznanju država koje diriguju životom na ovoj planeti. Takodje, Priština ne radi ništa bez dogovora sa tim državama, ali zato Srbija, koja NEMA tu podršku (već se uzda u Rusiju od koje nema nikakvu korist, ali ima štetu), podržava Srbe na severu Kosova u njihovim nasilničkim akcijama tj. u održavanju stanja bezvlašća i haosa! Obzirom da su Srbi južno od Ibra priznali kosovsku državu, a radi se o VEĆINI SRBA na KIM, nedopustivo je da 20-tak hiljada Srba na severu (manjina), koji nisu ni pod čijom vlašću, zeza, ne samo Kosovo, nego i celu Srbiju!

well, hell

pre 12 godina

Meni nije jasno na koji nacin Tadic and co. imaju nameru da zaustave vec,pravno, ili bezpravno, odvojenu drzavu. Sa kojim to oruzjem cakrlja: diplomatijom, pametnom politikom, ili puskama i bajonetima? Odavno je pokraina postala samostalna. Hvala druze Titomitisekunemo! Srbi su u gomilama prodavali kuce Albancima koji nisu pitali za cenu. Niko se, iz tadasnje vlasti, nije, izgleda, pitao kako i odakle tolike pare sirotinji cijem svakom, ne znam kom po redu detetu, je drug Tito licno bio kum. I sada...sta cemo sada? Nista. Tadicu, koncentrisi se sa pulenima na ovo Srbije sto ti je ostalo umesto sto se vatas u kolo sa Rusima koji nam nikada u zivotu nisu pomogli delima vec samo pricom uz kobajagi moralnu podrsku. Ne cackaj mecku i ne prizivaj nova bombardovanja, ako boga znas. Put do Kaspiskog mora postoji i gradice se nesmetano.

Pomirenje

pre 12 godina

Ovaj problem bi trabalo da se rešava tako da ove opštine bi trebalo da se prikluce Srbiji, albanske opštine i neke albanske opštine iz Srbije Albaniju. Ovo bi bilo moje mišljenje u vezi ovog problema. Nemojte da nas maltretirate oba naroda i da se skrijte 100 vecih problema što imamo sa ovog resivog malog problema.

Pavao RH

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona".

Srbija opet želi uvući sve zemlje u svoj problem.

Bugarska, Mađarska, Rumunjska, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Grčka....sve članice NATO pakta i EU, a između njih i Srbije/Kosova/Bosne...svjetlosna razlika.

Geopolitički prostor oko Srbije se drastično promijenio, transformirao...a Srbija i dalje živi svoje mitove i svoju povijest.

Get a life više!!!

IQ=0

pre 12 godina

Tadicu, NE ukoliko Kosovo postane nezavisna drzava. Kosovo JE nezavisna drzava, priznata od 80 i vise drzava...

Sta mislis da li te drzave koje priznaju okupaciju jedu hleba(kukaju za pomoc)od drzava BRIC, ili jedu hleda (kukaju za pomoc)na vrata milosrdne gringosije?

Sta ce uospte proizvesti EU ako u sred zime RUS(zar ne vidis da Nemci nisu glupi u zadnjoj deceniji tradicionalno dobri partneri sa Rusima)zavrne gas,sta ce kupiti,okrenuti itd...a iz EU pa cak i iz US vec su preneti neki proizvodni pogoni u Kini...Indija tradicionalno u IT-sferi servisira njihove usluge ...a o Brazilu....ostavljam domaci da guglas umesto da solite pamet o ekonomijama,drzavama itd.

Druga prica je sto u Beogradu (a u Pristini kriminalni milje 90-ih) ne postoje politicari koji imaju viziju...nego gde duva vetar za kratko vreme tamo okrenu dupe i tako do sledecih izbora a narod u iluzijama

Robin Hood

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona"..."To mora da se spreci"

Evo odmah g.Tadicu, jos ce vam se izviniti!!!

sasa

pre 12 godina

Ok, valjda ste shvatili da ovako sa polupismenim ljudima ne mozete, ajmo neku drugu opciju. Ja nisam jos zagovornik otvorenog rata ali postoje i druga slicna resenja.

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Мир? Не знам о каквом миру говори председник!? На Косову не влада мир већ страх и нетрпељивост, али да се господин Тадић удостојио бар једанпут да нормално оде и посети наш народ доле схватио би да је његова изјава крајње непримерена и увредљива!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Glavna tema skupa je "Balkan i globalna bezbednost: šta nam je zajedničko, a šta nas razlikuje ?

Zajednicko za sve drzave Balkana je EU i NATO !
A RAZLIKUJE nas to sto je Srbija kao jedina drzava na Balkanu "RUSKA GUBERNIJA" kojoj je jos uvek "pupak vezan" za Rusiju !

SrbaEvropejac

pre 12 godina

Forum o bezbednosti u Srbiji! Cinicno, beskrajno cinicno. U Srbiji koja je decenijama izvor i i izvosnik 'nebezbednosti', nestabilnosti, sukoba ... U Srbiji koja je za citavih deset godina 'proizvodila' agresiju i izazvala najkrvavije sukobe u Evropi za poslednjih 50 godina. U Srbiji u kojoj se pale ambasade stranih drzava po Beogradu ... U Srbiji iz koje se cuje u Evropi naglasniji govor mrznje preme svemu ne-srpskom i prema svemu evropskom ...
Cinicno, ali samo naizgled ... Ja ovaj forum zelim da vidim kao po ko zna koji put pruzenu ruku Srbiji da se prizove razumu, da se vrati evropskim vrednostima, kao ruku oprostaja ze sve pocinjene grehe, kako bi se smirila, ponasala odgovorno, sredila i konacno svrstala uz civilizovan svet.

Nadajmo se da u Srbiji ima dovoljno ljudi koji to vide kao ja.

Jovan

pre 12 godina

Mozda je za neke od vas Kosovo nezavisno, ali verujte da za vecinu drzavljana Srbije nije. Ko zna sta ce biti za 50-100 godina, ali ako ga se sad oderknemo, onda vise nema povratka. A pitao bih vas, kako bi se SAD ponasale da Kalifornija u kojoj zivi 70 posto Meksikanaca zatrazi nezavisnost, Katalonija od Spanije, Bavarska od Nemacke, Sicilija od Italije, da se arapi u Francuskoj pobune i traze svoju drzavu? Jel mislite da bi narod govorio neka ide teritorija? Jel bi se vlade tih drzava pozivale na medjunarodno pravo i kukale ili bi sve ucinile da zastite svoju drzavu?? Ne to smo mi, Srbi, samo da udjemo u bajnu EU, da li kao Beogradski pasaluk, ili sa Vojvodinom, sa Raskom ili bez, nije bitno, samo EU. Nemamo ni malo nacionalne svesti i dostojanstva

milos bg

pre 12 godina

Realno...Opasnost od vojnog sukoba postoji..Iskreno se nadam da ce biti spreceni nasilni potezi Pristine..U suprotnom,nece se dobro zavrsiti!

Izdajnik

pre 12 godina

Po struci sam stomatolog, na specijalizaciji sam u Beogradu, inace novosadjanin...tamo kolege iz te Severne Mitrovice, idu na specijalizaciju 3 godine, pre im bila placena, i imali su platu blizu 2000 eura kod Rade Trajkovic...mi ostali placamo sami..a plata lekarska je oko 600 eura. Sad su im smanjili sve i smai placaju, ali opet, ko ce od njih da se vrati dole, zanima me. A sve veliki Srbi, a zive u Beogradu, imaju po 5 stanova i jos nisu sve prodali dole, cenkaju se sa Albancima koji to posteno placaju, to svako zna. Mrste se na pomen Amerike i Nemacke, a voze nemacka kola, imaju eure u dzepovima..putuju po Evropi, zapadnoj...sad su dole barikade, placa drzava kriminalce dole, i to se zna, po Beoradu idu automobili sa pristinskim tablicama..to je verujem dobio covek u Pristini, ove nove..koja komedija...setite se svi kninskih tablica KNN, barikada u Benkovcu, Drnisu, oko Sarajeva...smesno mi kad prodjem dole, imam kucu u Dalmaciji...setim se 1990 i 17.08.1990.....isto ce se i ovo zavrsiti, ali, da to sve radi Srbija nakon Milosevica..e to nisam ocekivao. ZATO, NIJE KRIV MILOSEVIC, VEC ELITA I NAROD U SRBIJI KOJI SU GA DOVELI, JER JE SVE ISTO I DALJE, NJEGA NEMA 10 GODINA, A POLITIKA ISTA I DALJE, A SRBIJA PROPADA...I DALJE...taj Tadic je tuzio Hrvatsku za genocid nad Srbima...Hrvatska je otvoreno napadnuta i branila se i to svaki covek zna...a prognani Srbi odande su dogovorm iseljeni i to oni sami znaju, i svi imaju sad pasose hrvatske i svima je vracena privatna imovina, SVIMA, a sta ima Srbija da tuzi Hrvatsku za njene osteceme gradjane...NJENE GRADJANE SRPSKE NACIONALNOSTI...toliko o mitovima ovog naroda, lazima, licemerju, slepilu..neka oni sami tuze svoju maticnu drzavu koja postoji od 1991...a tako ce biti i sa Kosovom, ono postoji kao drzava od 2008..ima ambasade svuda po svetu to je realnost, a mi neka placamo bandu dole i to placenu bandu, koja se nije bunila 80ih i 90ih kad 90% stanovnista koje je u vecini, nije imalo nijednu funkciju ni u lokalnoj posti, oni su bili pod okupacijom Srbije, i to zna svaki realan covek, SVAKI!!!e, pa, it is a payback time..hteli ste Plitvice, Zadar, Sarajevo, Dubrovnik...evo vam, 2011...jos uvek...agonija jednog arogantnog naroda koji ne shvata da je mali kao i svaki drugi u regionu, i da i drugi postoje...I BILO BI ME SRAM DA AMA BAS NIKO NECE SA MNOM DA SE IGRA, ALI NIKO PA NI CRNA GORA, SVI ODOSE A TI SRBIJO...SPAVAJ, MASTAJ I TUCI SE I UVEK CES DOBITI BATINE NA KRAJU JER SI BEZOBRAZNA I ZELIS TUDJE...BAHATO I SEBICNO..od vladanja nad SFRJ do ovog cirkusa, nekih par sela na Kosovu..prejadno i zasluzeno...

Marina

pre 12 godina

"...On je upozorio da će, u slučaju da Kosovo bude nezavisno, eskalirati konflikti u mnogim državama i da će kosovski presedan učiniti nepredvidim buduće odnose.

G.Tadiću, Kosovo JEST nezavisno, cijela regija uz iznimku vašeg Dodika podržava njegovu nezavisnost. Međunarodna zajednica ,osim Rusije, podržava nezavisnost Kosova, građani Kosova i rastući broj građana Srbije podržava državu Kosovo. Dakle, nestabilnost može prouzročiti samo Srbija kao što ju je prouzročila 1989.g.memorandumom SANU iz kojega je proizašla agresija i ratovi. Srbija je izgubila sve ratove za nerealne ciljeve pa tako i ovaj kosovski.Trebali ste ranije misliti na integritet Srbije,ali još nije kasno u slučaju Sandžaka i Vojvodine.

Joca

pre 12 godina

"Dok nam predsednik otvara forume mi razmisljamo kako da kupimo hleb!"

Imamo za računar, internet a nemamo hleba da kupimo. Tu nešto ne štima. Ili koristimo resurse na poslu umesto da radimo i zaradimo. Ccc...

sasa

pre 12 godina

Gopsodine Predsednice dokle vise ? Narod se vas umorio i ne zeli vise, vas i vasa sramna upozorenja, mali predlog SALJI VOJSKU bre. Kosovo nije vase, vec je vekovno nase i prema tome budite malo oducniji, pre nego sto narod izadje na ulice.

djerman

pre 12 godina

Kao što rekoh: ko ne poznaje istoriju osuđen je da proživi ponovo! Braćo Hrvati gledajte u svoje dvorište imate poprilično posla! Srbija je više puta bila u kritičnim trenucima svoje istorije ( imate li vi istorije vredne spomena braćo hrvati? ili ćete i dalje biti Nemačka kolonija? ) pa se izvukla a vi dobro znate kako, zato ne likujte... još nije gotovo a kako će biti videćemo... Da smo pametni politički - pa i nismo baš al' šta da se radi?
P.S. Samo maštajte o rastućem broju ljudi u Srbiji koji bi da prizna Kosovo :) I pokazujete Srpski mentalitet - da komšiji crkne krava!

No pasaran

pre 12 godina

(dasa, 15. septembar 2011 12:37)

Da li mislis da Srbi na severu stavljaju barikade zato sto im je dosadno pa od hira ne znaju sta ce da rade pa posipaju sljunak po putu? Naravno da ne. Da li je prvo doslo do postavljanja barikada pa su onda pristinske vlasti poslale specijalce ili su prvo poslati specijlaci pa je onda narod postavio barikade? Prvo su poslati specijalci. Po kojoj to logici su opet Srbi krivi za sukobe? Ako su takva pravila onda bi Srbija prva trebala da posalje vojsku na Kosovo pa kad Albanci dignu pobunu da ti isti ALbanci budu odgovorni za sukobe. Odgovoran je onaj koji prvi počne. Ako bi smo isli tvojom logikom onda je za II svetski rat najmanje kriva Nemacka, a najvecu odgovornost snose V.Britanija, Francuska, Rusija itd. zato sto su se usudile da pokusaju da promene "realno stanje na terenu" po kojem je Nemačka vojna sila najjača vojna silu u Evropi sa legitmim pravom na ponovno uspostavljanje Rajha. Dakle oni su krivi jer nisu prihvatili realnost vec su se pobunili i zbog njihove pobune je doslo do opšteg rata. Da li misliš da zdrav razum može da prihvati ovakav stav? Naravno da ne. Zato preporuka, isljuci tv ukljuci mozak.

djerman

pre 12 godina

Ko ne poznaje istoriju osuđen je da proživi ponovo: Nemačka tradnicionalno pokušava da vlada evropom, Francuska i danas koristi kolonije kao i Velika Britanija koja hoće da se pita za sve, Italija i Grčka su opet nelikvidne i to bar drugi put za poslednjih 40-tak godina. Albanci su bili i ostali problem i slepo crevo Evrope - čim se rasčiste interesi i to će biti javno. Mi se generalno suprotstavljamo jačima od sebe - bilo i ostalo, ali smo i dobri partneri kad to hoćemo - pre ili kasnije sve će se ponoviti očigledno!

izet

pre 12 godina

Tadicu, NE ukoliko Kosovo postane nezavisna drzava. Kosovo JE nezavisna drzava, priznata od 80 i vise drzava, medju njima sve najace vojne i ekonomske sile sveta te uprkos tome, jos nije zabelezen niti jedan slucaj izbijanja primene sile radi nezavisnosti Kosova, osim na severu Kosova, i to od strane nekih kriminalnih i paramilitarnih snaga; i na vama je da dokazete da niste povezani sa njima. To cete dokazati time da ih necete podrzavati, vec cete podrazati zajednicke napore medjunarodne zajednice (KFOR i EULEX) i Kosovske policije da uspostave red i mir, i funkcionalnost drzavnih institucija Kosova na Severu, te da se onda dijalogom i razgovorima dodje do najlaksih modaliteta za sprovodjenje Artisarijevog plana, cime ce se olaksati zivot svih gradjana na tom delu, a Srbiji ce se omoguciti da se okrene svojim realnim problemima.

Moravac

pre 12 godina

tadiću, prestani da bacaš prašinu u oči ovom narodu. Sa Kosovom je sve rešeno, okreni se ekonomskim problemima Srbije. Tvoja Vlada je katastrofa,jer ni u jednoj oblasti nije postigla pomak.Dva puta sam glasao za tebe ali treći put niko me neće prevariti.

dasa

pre 12 godina

Zasto je uopste bio potreban dogovor o carinskim pecatima? Ako ima carinskih pecata, onda ima i carine. Ako ima carinskih prelaza na Merdaru i kod Preseva, i Srbija ih prihvata, bice ih i na Jarinju i Brnjaku. Sve medjunarodne institucije prihvataju Kosovo kao jedinstvenu carinsku zonu, makar je svi ne priznavali kao drzavu. Ako se neko igra mira i rata, valja je svakome jasno da je to Srbija. Ko svakodnevno postavlja pa uklanja barikade, pokusavajuci da isprovocira sukob? I Milosevic je u toku najzescih ratnih sukoba govorio o "miroljubivoj" srpskoj politici.

Josip Vasilj

pre 12 godina

Zajednička nam je osuda Miloševićeve politike devedesetih… a razlikuje nas to što ga ostali narodi osuđuju zbog zla, koje je izazvao na ovim našim prostorima, a srpski narod ga osuđuje zato što nije ostvario veliku Srbiju…

gledaj sebe u oci i priznaj

pre 12 godina

@(milos bg, 15. septembar 2011 11:14)

Sa kakvim vam informacijama hrane tamo?
To uopste nije nasilni potez Pristine, mada moze da se gleda tako, (posto se tu radi o Policijskoj akciji itd).
To nije nasilni potez, ako sami Srbi ne zele nasilje, ako neko gada, ovi ce isto, al nije nimalo uzrokovan od Pristine, ne bi li bilo koja zemlja u svetu imala prava da postavi granice i policiju.
I to sto Tadic kaze da je to "jednostrana akcija Pristine", izvini ali to bi mogla biti akcija dviju drzava kada bi i Srbija pomogla da spreci kriminal i sverc na severu, al posto to sprecavanje nimalo ne stima vladi Srbije onda je odjednom to neka "jednostrana akcija Pristine", izvini Tadicu, ali ti jos spavas.

IronMan

pre 12 godina

@(izet, 15. septembar 2011 13:12)
postoji nesto sto se zove UN, institucija koja je iznad svih pojedinacnih drzava i tek kada se tamo vecinom prihvati necija nezavisnost, moze se pricati o nezavisnosti jedne drzave, sve ostalo je "sio mi ga Djura"! A nesto se ne secam da je Kosovo dobilo saglasnost UN-a!

komshija

pre 12 godina

obracate se na pogreshnu adresu G.presednice ovu akciju izvode KFOR i EULEX.a prishtina ide za njima i nije jednostrana jer imaju podrshke EU i Amerike a shto se tice tenzija to zavisi od vas.

Cera

pre 12 godina

Vlasti u Prištini se mnogo prave kao da je sve sasvim rešeno a nije. U svakom slučaju trebalo bi da bude ali ovo nije način.
Ako nije problem, pokušajte komšije da shvatite da Srbija još uvek nije priznala Kosovo, a ovakvo kakvo je sada neće ni priznati nikada. Ako je sada dogovor bio oko carinskog pečata, niko se još nije dogovorio oko carinika i policajaca. Ako neke najjače zemlje podržavaju vladu u Prištini da to uradi sa upadom na te prelaze, Srbija ne podržava jer joj to nije u interesu. I to veze nema sa pričama o "kriminalcima sa severa" (ne kažem da nepostoje takvi ali to nije ta priča... radi se o državnom interesu a ne nekim švercerima)
Bolje da se stvari dogovore normalno nego iza nečijih leđa biti tako agresivan i ponavljati priču o "uspostavljanju reda i poretka na celoj teritoriji države Kosova". Kojoj celoj teritoriji, molim vas lepo, koje države? Postoji način da se sve ovo normalno reši i nadam se da će ipak tako biti.

Alexandar

pre 12 godina

Predsednik Tadic kao i neretko dosad drzi predavanja o globalnim politicko-bezbednsnim konstelacijama danasnjice i moguce presedane ako se ovo balasiranje poremeti u slacaju, kako je Tadic istakao;
''u slučaju da Kosovo bude nezavisno''

-Sta bi bilo ako se vi gospodine Predsednice probudite i saznate da je Kosovo uslo u trecu godinu svoje nezavisnosti!!!!!!!!!!!

Branko

pre 12 godina

"To su paneli o globalnim bezbednosnim izazovima, evropskim bezbednosnim perspektivama, ulozi NATO-a u regionu, bezbednosnoj ulozi Turske"
Provereno u praksi (primeri dobre prakse) - NATO na Kosovu i Metohiji a Turska u Raškoj.

bucko

pre 12 godina

A kako su providni ovi sa tipskim i organizovanim komentarima iz SNS-a...ljudi pa saljete jedne te iste komentare..trazite malo da vam promene formu. PS.Pazite sada koliko unlike na moj komentar.

Lucio

pre 12 godina

Koja nestabilnost regiona kad su skoro sve zemlje oko nas priznale nezavisnost Kosova. A vi i dalje trcite u lijepu njihovu i izvinjavajte im se u nase ime...

vera

pre 12 godina

Predsednice za sve ovo vi ste najveci krivac. Hteli ste i Kosovo i EU.Da li vam je sada jasno da se ne moze na dva koloseka? da li sada treba opet da se gine zbog vase pohlepnosti?

DjokaBomba

pre 12 godina

Ako neko misli da će strane kompanije koje su došle u Srbiju dozvoliti da se ovde dešavaju neki sukobi, vrlo ste se prevarili,nisu oni spremni da zbog toga izgube jedan jedini cent! Zato dragi naši izdajnici i patriote forumaši štedite vašu tastaturu!

matori

pre 12 godina

"...učestvuje više od 300 eksperata iz Srbije i inostranstva..."

Zvuči mi kao ono čuveno: "Nas i Rusa, 300 miliona!"...
Samo što je u gornjem citatu, naglasak na nama!
Sve sam ekspert do eksperta, počev lično od Presidente-a.

Pomirenje

pre 12 godina

Ovaj problem bi trabalo da se rešava tako da ove opštine bi trebalo da se prikluce Srbiji, albanske opštine i neke albanske opštine iz Srbije Albaniju. Ovo bi bilo moje mišljenje u vezi ovog problema. Nemojte da nas maltretirate oba naroda i da se skrijte 100 vecih problema što imamo sa ovog resivog malog problema.

Roki 2

pre 12 godina

" Ovo mora da se spreci", ovo neko mora da spreci predsednice, a taj neko si ti i vlada Srbije, niko nece doci za vas da resava vase probleme, a vi bi to resili samo nemate ideju predpostavljam...

Ana81

pre 12 godina

Da vidim kako ces da sprecis!Na severu Kosova haos,malinari protestuju,raste broj nezaposlenih i korupcija,pada ekonomija...jel' vidis rezultat svoje promasene i pogresne politike?!

darko

pre 12 godina

@sasa,
Koju vojsku ?
Rat sa NATO?
Ljudi ne može ništa vojno da se uradi šta vam je!
Ako uspe diplomatski i blokadama uspe ako ne nikom ništa i dovidjenja!

marko, nis

pre 12 godina

"On je upozorio da će, u slučaju da Kosovo bude nezavisno, eskalirati konflikti u mnogim državama i da će kosovski presedan učiniti nepredvidim buduće odnose".
Da li je ovo izjava iz 2007? Kao da Kosovo u medjuvremenu nije postalo nezavisno, i kao da se vec nije pokazalo da to nije negativno uticalo ni na kakve procese i odnose u svetu pa i regionu.

радоје дијак

pre 12 godina

Е, нама је безбедност стварно јача страна. Толико смо безбедни са оваквим вођењем политике да остајем без речи!!!! Млаћење празне сламе.

Roki 2

pre 12 godina

"Najbitnije" u celoj ovoj prici je to da " ce ucesnike foruma pozdraviti predsednik Boris Tadic", ne vidim da je pomenut niko iz bezbednosnih struktura, ministar odbrane, policije, itd.

Miki, Slo

pre 12 godina

@Izdajnik, podpisujem se pod tvoj komentar i dodajem: Realnost je takva kakva je. Kosovo JE nezavisno. Ako Ameri tako kažu, džabe vam sve, možete da se busate u prsa do sutra, prekosutra, pa narednih 50 godina. Dajte caru carevo i idemo dalje, gledajte da razvijete ostatak Srbije da ne bi gangrena zahvatila još neki deo, Preševo, Pazar, Vojvodinu. Vojska Srbije ne postoji, to je šaka jada, a Amerikanci imaju šapu na Kosovu, dakle vojnim putem ne može. Političkim putem vratiti Kosovo je nemoguće i besmisleno. Trebale bi sve velike zemlje na svetu da kažu: Izvinite, šalili smo se, Kosovo nije nezavisno!?!

well, hell

pre 12 godina

Meni nije jasno na koji nacin Tadic and co. imaju nameru da zaustave vec,pravno, ili bezpravno, odvojenu drzavu. Sa kojim to oruzjem cakrlja: diplomatijom, pametnom politikom, ili puskama i bajonetima? Odavno je pokraina postala samostalna. Hvala druze Titomitisekunemo! Srbi su u gomilama prodavali kuce Albancima koji nisu pitali za cenu. Niko se, iz tadasnje vlasti, nije, izgleda, pitao kako i odakle tolike pare sirotinji cijem svakom, ne znam kom po redu detetu, je drug Tito licno bio kum. I sada...sta cemo sada? Nista. Tadicu, koncentrisi se sa pulenima na ovo Srbije sto ti je ostalo umesto sto se vatas u kolo sa Rusima koji nam nikada u zivotu nisu pomogli delima vec samo pricom uz kobajagi moralnu podrsku. Ne cackaj mecku i ne prizivaj nova bombardovanja, ako boga znas. Put do Kaspiskog mora postoji i gradice se nesmetano.

Vesna

pre 12 godina

Srbaija, taman i da hoce NEMA KOGA DA POSALJE DA BRANI SRBE NA KOSOVU!!! Sutanovac je ukinuo vojsku, sada samo dzabe trosimo pare na skolovanje oficira koje cemo slati u kojekakve Avganistane, Irake, Libije i sl... kao NATO placenike! Srpski narod na Kosovu NEMA KO DA BRANI i to zna Taci, zna ceo svet! Sve ostalo je sarena laza!!! Najzad, da se zna: ne mislim uopste da je ikada na svetu rat pravedno resenje, ljudi ginu bez veze, a politicari se u kuloarima dogovaraju o sudbinama svojih gradjana!
Ali, sve ozbil;jne drzave sveta imaju svoju vojsku! Samo je Sujtanovac smislio da je razoruza i ukine!!! Stavite prst na celo i razmislite ZASTO????? Setaju Srbijom Perisici samo tako - osim sto se ne sastaju po drumskim kafanama Ibarske magistrale!!!

Rade Jovanovic

pre 12 godina

Gospodine predsednce,zamislite da ste na odmah na pocetku vaseg mandata seli za sto sa predstavnikom Kosova i poceli pregovore,jedan na jedan,licno vi.
Niste,i to vam nije palo na pamet gospodine Borise Tadicu,i jos ste poceli da izbegavate sve moguce skupove i konferencije na kojima je bila prisutna delegacija sa Kosova.Godine su prosle,i sada kada je vrag odneo salu Borise,sada bi da pregovarate.E pa sada je kasno,prosao voz sto bi rekao nas narod.Sem sto cete iz politike otici tiho i na mala vrata kako ste i sami zeleli,a i zasluzili,sleduje vam i istorijski ucinak kao predsednika Srbije koji je svojom katastrofalnom politikom zauvek izgubio deo teritorije drzave Srbije.Niste bili ni u stanju da sprovedete onu bednu nametnutu rezoluciju 1244,a kamoli da uradite nesto vise.
O ekonomskoj situaciji Srbije,zaduzivanju,korupciji,kriminalu, tajkunima,nezaposlenosti,sveopstoj bedi,
i naravno,kosa mi se dize na gavi,iznajmljenom stanu preko puta Jelisejskih polja u Parizu sa sve kosovkom devojkoma za potrebe diplomatske borbe ne zelim ni rec reci,bilo bi previse mucno.I
pored svega navedenog voleo bih da vam se bar na necemu mogu zahvaliti,ali nemam na cemu.

Zemunac

pre 12 godina

A kako ces to Borise da sprecis nasilno ponasanje? Je li racunas na pomoc NATO-a i zapadnih zemalja koje aktivno pomazu Tacija I ekipu?

vjenceslav

pre 12 godina

Teško je dati neki pametan prijedlog u vezi sigurnosti i situacije na sjeveru Kosova. Tema je taška i bolna i za Srbe i za Albance.
Evo jedan pogled sa strane. Jel' se još neko sjeća nikad sprovedenog ''Plana Z4''. Po tome planu su Srbi u Hrvatskoj imali pravo na kulturnu autonomiju i lokalnu samoupravu. Možda nebi bilo loše zdravorazumski sjesti i pročitati što u tom famoznom planu piše i dobro ga izanalizirati i reći ovo nam odgovara, a ovo ne. Ponuditi ga drugoj strani. Mislim, lakše se pozvati na model koji je već negdje bio predložen. Naravno, ovaj put bi Srbi tebali prihvatiti Plan, a i Albanci bi po tom planu trebali Srbima nešto kompenzirati (otpustiti) ''i mirna Bosna''. E onda idemo mirno raditi. Ali, nažalost osjećam da negdje u svijetu postoje snage kojima NIKAKAV MIROVNI PLAN na ovim prostorima ne odgovara, kako bi se situacija stalno zakuhavala. E to je pravi problem za ove nesretne prostore. Ajd sretno tamo NARODE.

bezimena

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona".

Šta to znači "jednostrana" akcija!? Srbija NIJE partner Kosovu, koje je NEZAVISNO, po priznanju država koje diriguju životom na ovoj planeti. Takodje, Priština ne radi ništa bez dogovora sa tim državama, ali zato Srbija, koja NEMA tu podršku (već se uzda u Rusiju od koje nema nikakvu korist, ali ima štetu), podržava Srbe na severu Kosova u njihovim nasilničkim akcijama tj. u održavanju stanja bezvlašća i haosa! Obzirom da su Srbi južno od Ibra priznali kosovsku državu, a radi se o VEĆINI SRBA na KIM, nedopustivo je da 20-tak hiljada Srba na severu (manjina), koji nisu ni pod čijom vlašću, zeza, ne samo Kosovo, nego i celu Srbiju!

sasa

pre 12 godina

Ok, valjda ste shvatili da ovako sa polupismenim ljudima ne mozete, ajmo neku drugu opciju. Ja nisam jos zagovornik otvorenog rata ali postoje i druga slicna resenja.

Pavao RH

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona".

Srbija opet želi uvući sve zemlje u svoj problem.

Bugarska, Mađarska, Rumunjska, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Grčka....sve članice NATO pakta i EU, a između njih i Srbije/Kosova/Bosne...svjetlosna razlika.

Geopolitički prostor oko Srbije se drastično promijenio, transformirao...a Srbija i dalje živi svoje mitove i svoju povijest.

Get a life više!!!

IQ=0

pre 12 godina

Tadicu, NE ukoliko Kosovo postane nezavisna drzava. Kosovo JE nezavisna drzava, priznata od 80 i vise drzava...

Sta mislis da li te drzave koje priznaju okupaciju jedu hleba(kukaju za pomoc)od drzava BRIC, ili jedu hleda (kukaju za pomoc)na vrata milosrdne gringosije?

Sta ce uospte proizvesti EU ako u sred zime RUS(zar ne vidis da Nemci nisu glupi u zadnjoj deceniji tradicionalno dobri partneri sa Rusima)zavrne gas,sta ce kupiti,okrenuti itd...a iz EU pa cak i iz US vec su preneti neki proizvodni pogoni u Kini...Indija tradicionalno u IT-sferi servisira njihove usluge ...a o Brazilu....ostavljam domaci da guglas umesto da solite pamet o ekonomijama,drzavama itd.

Druga prica je sto u Beogradu (a u Pristini kriminalni milje 90-ih) ne postoje politicari koji imaju viziju...nego gde duva vetar za kratko vreme tamo okrenu dupe i tako do sledecih izbora a narod u iluzijama

Robin Hood

pre 12 godina

"Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine najavljene za sutra mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona"..."To mora da se spreci"

Evo odmah g.Tadicu, jos ce vam se izviniti!!!

Хиперактивна БУВА

pre 12 godina

Мир? Не знам о каквом миру говори председник!? На Косову не влада мир већ страх и нетрпељивост, али да се господин Тадић удостојио бар једанпут да нормално оде и посети наш народ доле схватио би да је његова изјава крајње непримерена и увредљива!

Gordan

pre 12 godina

"Tadic je ukazao...Tadic je naveo...napomenuo...rekao je on". Culi smo i Curkina UOCI sednice, a hocemo li cuti da li je iko drugi nesto tamo rekao? Ili su ove "novosti" dovoljne?