Sreda, 31.08.2011.

08:29

Policija traži garancije za paradu

Nezavisni policijski sindikat Srbije nagovestio je u utorak mogućnost da se ogluši o naredbu da obezbeđuje učesnike Parade ponosa.

Izvor: Blic

Policija traži garancije za paradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

sindikalac

pre 12 godina

Citajuci vest i pojedine komentare (inspektor), jedino sto mogu da zakljucim je da se ovde ne radi o profesionalnosti, zakonitsti ili bezbednosti vec o politickom stavu pojedinih policajaca kada je u pitanju parada. Da li je ovo saopstenje dalo "Policijski sindikat homofoba?"... Bez obzira sta ja mislim o paradi, jedino sto cu jos mnogo puta reci je da sam, mozda prvi put, bio ponosan kada je policija zastitila gradjane ove zemlje, kada je pokazala da zakoni i ustav moraju da se postuju i da grupa napaljenih klinaca ne moze da radi sta joj padne na pamet! Nadam se da me policija, zbog homofobicnih pojedinaca, ove godine nece razocarati!

Velibor, USA

pre 12 godina

Ovaj Vidojevic i svi policajci koji razmishljaju i govore kao on ili josh i gore i od njega samo pokazuju da su istomishljenici huligana i homomrzilachkih terorista eto tek sa neshto kulturnijim izrazavanjem. Ovo je uzas da su ovoliko drzavni organi u Srbiji tako providno homofobichni.
A Vidojevicu treba odgovoriti da gradjani koji krshe Zakone i prete ili vrshe silu i terorizam protiv odredjene populacije, takvi "gradjani" vishe nisu u kategoriji gradjana vec KRSHILACA Zakona pa su u kriminalnoj kategoriji, stoga nisu uopshte u istoj kategoriji kao pripadnici gej populacije koji samo hoce da se primeni i poshtuje Zakon o slobodi miroljubivog i bezbednog javnog okupljanja. Ali, Vidojeviceva poenta je da "macho-srpski-mushkarchine" policajci jednostavno nece da shtite neke tamo "pedere" te da se slazu s antigejima shto je i pokazao zadiranjem u politichko pitanje odrzavanja parade (po njemu, to treba zabraniti), pa je tu poentu samo ukalupio u neko kvazi-filosofsko brbljanje, eto tek da ne bude nepristojan.... Takodje, @inspektor i komentator, totalno je neistinito da se ne mogu sprechiti nasilja i terorizam. Da se zeli huliganima i siledzijama stati u kraj, pravosudje i policija bi preventivno delovali prema njima. Ali, nekom je cilj da pokaze da Srbija jednostavno nece da primenjuje ovde EU standarde.
@Nada, nijedna druga populacija u Srbiji se ne tretira s ovoliko neposhtenja i prezira koliko vi heteroseksualna vecina tretirate gej populaciju. Nijednu drugu populacijiu se ovoliko ne prisiljava zabranama da se povinuje i pokori huliganima i siledzijama koliko se to radi gej populaciji u Srbiji. I, onda josh se neko usudjuje da laze kako gejevi u Srbiji nisu ugrozeni? Kamo srece da nisu/mo, da nisu/mo cela ova polemika ne bi ni postojala vec bi se pravo javnog okupljanja gejeva poshtovalo bez ikakvih problema i natezanja.

Breka

pre 12 godina

I vatrogascima je UVIJEK ugrozena bezbjednost, odnosno zivot im je u opasnosti, pa ipak uvijek GASE pozare jer je to u opisu radnih zadataka

antihater

pre 12 godina

Ovo vec prerasta pitanje prava lbgt populacije i pocinje da zadire i u pitanje bezbednosti svih ostalih gradjana, jer policija ovakvim izjavama stavlja do znanja da su huligani i nasilnici ti koji upravljaju ovom drzavom, i da oni mogu da odredjuju koja ce manifestacija da se odrzava a koja ne. Ukoliko se parada otkaze zbog odbijanja policije da radi svoj posao, to ce biti vrlo losa poruka iz Srbije, tako da mozemo da se oprostimo od nekih investitora jer ce oni doziveti Srbiju kao nesigurnu zemlju, u kojoj policija ne radi svoj posao i gde caruje kriminal i nasilnistvo. Odnosno, ukoliko jedna populacija ne moze da ostvari svoje Ustavom i zakonom zagarantovano pravo, kao i pravo definisano konvencijama Saveta Evrope, ciji je Srbija clan, bice jasno da ovde vlada bezakonje, a Srbija opet dolazi na crnu listu. Ljudska prava i ekonomija su povezane kategorije, koliko god izgledalo drugacije.

amer

pre 12 godina

policija iz cele drzave bi trebala da ide na kurs i obuku da nauce kako da zastite sebe i druge, i naravno da nauce kako da se ophode prema gradjanima, ova izjava policije je smesna i sramna, a i zakon mora da se izmeni jer trenutno zakon je na strani kriminalaca i posteni gradjani po zakonu ne smeju sebe da stite a ni druge jer zakon nalaze da gradjani moraju biti zrtve, srbija ima jedan od najglupjih i stetnih po gradjane zakone na svetu i naravno ustavom mora da se garantuje bezbednost svih gradjana sto trenutno ne postoji!

marko, nis

pre 12 godina

@inspektor
Naravno da bi odlazak na kosovo bio besmislen i da tamo ne bi imali sansi. Ali ovde se ne radi o vojsci koja ima tenkove, avione i topove, nego o navijacima sa kamenjem i palicama. Ako to ne mozete da izvrsite, obavestite nas da na vreme pocnemo da placamo reket huliganima za "zastitu".

Samo vas posmatram

pre 12 godina

Ja predlazem da se zabrani predstojeci derbi Zvezda - Partizan, nece imati ko da ga obezbedjuje, posto se policija ne oseca sigurno i nece se pojaviti na stadionu.

IvanNS

pre 12 godina

Inspektore!!

Treba li šta komentarisati posle Vaše izjave, citiraću: "Da bi me bolje razumeli napraviću malu analogiju. Npr. vlada donese odluku o slanju policije na Kosovo, iako je svesna toga da bi gubitak bio ogroman... Jedni bi rekli: "To im je posao ima da ga rade!". Drugi, razumni, bi ipak rekli: "Šaljete ljude da ginu nepotrebno". Isti je slučaj ovde."?!
U šoku sam koliko ste u stanju da banalizujete stvari!!

I, na kraju krajeva, dajte otkaz ako Vam se ne sviđa da radite SVOJ posao!

P.S. Šta biste rekli kad bi lekari u Urgentnom centru odbijali da operišu pacijente jer nisu sigurni da isti NISU zaraženi HIV-om?

Nada

pre 12 godina

Sta ce se desiti kad bi milion nezaposlenih izaslo na ulice i trazili postovanje svojih prava da rade da mogu da izdrazavaju decu da ih nahrane, obuku. Sramota je za ovu drzavu sto se ne bavi pravim problemima. Ako je ovoj populaciji vazno da izadje na ulicu neka plati troskove zastite i uspara pare za socijalnu pomoc bolesnima, starima i ljudima sa mizernom pemzijom koji nemaju snage da izadju i pokazu koliko im je tesko, bili oni strejt ili gej. Nemam problema sa gej populacijom i vecina hjih nece izaci na ulicu jer nema potrebe jer nisu nista vise ugrozeni od ostalog naroda. Ovaj skup je samo teranje inata koji ce za posledicu imati ne smirivamnje strasti nego raspirivanje mrznje prema gej stanovnicima. To sto oni rade ovde se ne postize na silu vec pametnim potezima. Njihovo ponasanje me podseca na ponasanje navijackih grupa koji znamo kako se zavrsi. Ko god ih tera na ovo ne poznaje srpski mentalitet i nista na silu nece postici.

svi na paradu

pre 12 godina

Drzava vec kleci na kolenima pred huliganima i njihovim mecenama i moli za oprostaj zbog pokusaja da odobri slobodu misli. Opet srljamo u mrak i jednoumlje.

student

pre 12 godina

Pa ovo je drzavni puc, u normalnoj zemlji! Kako posle moze da se Smrdija deklarise kao "demokratska" drzava?
U demokratskim drzavama vecina stiti manjinu. A i policija radi svoj posao.
Ako nisu u stanju da rade ono za sta su placeni onda treba da podnesu otkaz, a Zuti su odavno trebali da restruktuiraju SPS-ovsku policiju i DB! Kako moze policija da se izjasnjava o gradjanskim skupovima?!! To je kao da imamo versku policiju- talibane, njihova je duznost da hapse izgrednike a ne da ih se "boje" ako je to uopste slucaj!!
I posle 11god vidimo sta su Zuti uradili i kakve su nam strukture vlasti!
Odavno mi imamo problema s huliganima, secam se scena od pre par godina kad nisam mogao da izadjem u sred Terazija od "navijaca" odavno su oni izgubili "monopol sile" od strane organizovanih bandi! I posle ubistva premijera jos nisu rasformirali policiju , strasno!

@inspektor

pre 12 godina

Potpuno si u krivu (sto kazu braca). Postoji niz radnji koje policija moze da uradi da se nijadan (ali nijedan) od huligana ne pojavi na ulici taj dan. Dosta je samo da procesljate fejsbuk, jutjub i forume, da ih povatate za delo govor mrznje i rasne netrpeljivosti i ko zna sta jos. Pa je li tebi jasno da je u u Engleskoj covek dobio 4 godine zatvora zato sto je na fejsbuku pisao gde da se ide na demonstracije. Da li znas da u Glazgovu uopste nije bilo demonstracija, jer je policija pohapsila sve sa fejsbuka zbo pozivanja i dogovaranja i niko nije ni stigao da izadje iz kuce. Je li te nije sramota da svaki dan u Beogradu prolazis pored sovinistickih natpisa i da niko nije uhapsen zbog toga.

Milos

pre 12 godina

Pa gradjani su i kriminalci koji pljackaju i ubijaju. Sila se primenjuje u zastiti zakona a ne gradjana kao kategorije! I ovakav lik radi u policiji! To je kao kad bi VATROGASCI rekli da nece da gase pozare koju su opasni sve dok poslodavac ne otkloni uzrok pozara!!!!!!!!!!!

бидермајер

pre 12 godina

А шта би тек било да нас мрмоти нападну...Полиција би тражила сигурно азил у Румунији ??

Petar

pre 12 godina

Pustite ih da spavaju, sta ih budite ???
Umorni su od ekspresnog izdavanja pasosa i licnih karata, to je bilo toliko uspesno da sad moraju da odmore, bar do Nove godine!

Ako hocete da odrzite neki javni skup, protest, paradu, koncert ili slicno, obratite se huliganima za dozvolu.

E tugo od drzave, svima bi nam bilo lakse...vratite nam Turke... ili bar Andjelka da nas je proglasila nemackom saveznom pokrajinom da progledamo.

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Ovde policija obavlja "nečist posao" za političare.

Da ne bi zabranjivao Paradu i da se ne bi zamerao EU, Dačić odgovornost prebacuje na Sindikate policije. Providno...

Zanimljivo je: organizovane bande se još nisu ni oglašavale. Sve su posmatrali preko TV-a i samo se smeškali svojim ciničnim osmesima. Toliko su uterali strah u kosti, da mogu mirno i slavodobitno da sede.

Eto kako je Žižek u pravu kad kaže: gej parada je lakmus-papir svake demokratije.

hvala.

bezimena

pre 12 godina

Sindikat najavljuje oglušenje o NAREDBU!? Šta je bre ovo, policijski puč na koji bi trebao ko da odgovori!? Vojska možda!? Dačiću, ništa nisi uradio (ipak si ti SPS) kao ni oni pre tebe, više je nego očigledno da se u policiji vrte NELUSTRIRANI likovi koji rade sve kako bi bio nered u državi!

Po prirodi posla policajcima je stalno ugrožena bezbednost, ali oni su izabrali taj posao! Ako im se ne svidja, iz bilo kog razloga, rešenje je jednostavno, OTKAZ pa na biro! Sve druge probleme moraju da rešavaju u okviru instanci koje imaju unutar MUP-a, ali je nedopustivo da im uopšte pada na pamet ODBIJANJE POSLUŠNOSTI!

Inspektor

pre 12 godina

U potpunosti podržavam stav kolega. Nije stvar u tome da li neko želi da obavlja svoj posao ili ne. Ili da se, ne daj Bože, boji, kako će neki već opisati ovu reakciju. Poenta je u tome da će i ove godine, pored još jačih policijskih snaga, biti još većih nereda. Njih je nemoguće sprečiti, a preventivno delovanje bi bilo protivzakonito. Ne možemo bez razloga uhapsiti nekog, samo zato što pretpostavljamo da će praviti nerede, a i kada bi se to desilo ovde bi bilo stotinak negativnih komentara o policiji - vratile se 90-te, kršenje ljudskih prava i sl. ;).
Da bi me bolje razumeli napraviću malu analogiju. Npr. vlada donese odluku o slanju policije na Kosovo, iako je svesna toga da bi gubitak bio ogroman... Jedni bi rekli: "To im je posao ima da ga rade!". Drugi, razumni, bi ipak rekli: "Šaljete ljude da ginu nepotrebno". Isti je slučaj ovde. A za vas koji misle da je policija svemoćna bi bilo bolje da pročitaju Zakon o krivičnom postupku i Zakon o policiji, pa da vide šta od koga zavisi. Prvi su sastavljali advokati, jer njima tako odgovara, a drugi su sastavljali ljudi kojima je cilj bio vezivanje ruku policiji (jer smo mi uvek veći katolici od Pape, pa npr. imamo mnogo manja ovlašćenja od većine policija demokratskih članica EU). Da ne spominjem teške uslove rada, male plate, narušen ugled, nemogućnost delovanja u mnogim slučajevima... Nadam se da će kolege da istraju u svojim zahtevima.

jagodinac

pre 12 godina

Gde to ima da policija traži zaštitu od vlasti.Policija je izvršna vlast a odluke donosi drugi.Ako ne žele da budu policajci neka promene profesiju.Ovo je tipično otkazivanje poslušnosti vlasti.

X.

pre 12 godina

Pa zar nije upravo posao policije da garantuje bezbednost? A sad oni neće da izvršavaju naređenja zato što im "nije garantovana bezbednost". Ništa ne razumem.

NemanjaBB

pre 12 godina

Parada bi u ovom trenu bila kontraproduktivna za vlast. Za ono malo LGBT pripadnika ne vredi da rizikuju veci broj glasaca. Svako gleda svoje du*e, nemojte se zavaravati...

koki

pre 12 godina

Vi se sami ovim putem deklarisete da vi zapravo i niste policija koja stiti gradjane vec obicna pretorijanska garda vlastodrzaca i njima bliskih ljudi.
Od cijih para vi egzistirate?

Milica

pre 12 godina

"Ne vidimo u čemu je problem da se taj skup zabrani", istakli su predstavnici tog sindikata, najavivši da će se njihovi članovi o pitanju obaveza u vezi s Paradom ponosa ponašati u skladu sa zakonom.

A da se ponasate malo u skladu sa Ustavom? U tome je problem. Ustavom su ovakvi skupovi zagarantovani.

strumfeta

pre 12 godina

Na ovako nešto je stvarno teško dati komentar. A ko onda obezbeđuje u ovoj zemlji, ako neće policija? Šta bi bilo da vojnici kažu da neće da brane zemlju jer im je život ugrožen? Ovde svako izjavljuje šta hoće i - ništa. Onda ću ja da prestanem da plaćam porez jer neko, ko dobija ta sredstva, neće da radi svoj posao.

Zeus

pre 12 godina

Kakve su ovo gluposti? Ovo nije cudno, ovo je skandalozno. Policija nece da radi svoj posao. Je l to znaci da u slucaju oruzane pljacke, nece reagovati ukoliko se "(ne)obezbede" svi potrebi uslovi. Da li ja kao gradjanin kada mi opljackaju stan, terba da sam organizujem poteru za lopovima. Ako se gospoda iz bilo kog razloga ne slazu sa parado, na sta imaju apsoluto pravo, neka to javno kazu ali kao policajci neka predaju radne knjizice. Policija je OBAVEZNA da se ponasa u skladu sa ustavom i zakonima ove zemlje, jer ako je to "fakultativna" delatnost bice veci haos nego na bilo kojoj utakmici ili paradi.

Novica

pre 12 godina

Ugrozena im je bezbednost?! Pa njima je posao da stite one kojima je ugrozena bezbednost, a ne sebe. Sta nama ostaje, da se naoruzamo jer je policija pobegla?

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovo je potpuni kolaps vlade DS-a. Sada im policija otkazuje poslusnost, odbija da radi svoj posao i otvoreno se stavlja na stranu fasista.
Situacija u zemlji je nikad gora od marta 2003. godine!

Nikola

pre 12 godina

Policija fakticki ne obezbedjuje fudbalske utakmice. Obezbedjuju igrace, a navijaci neka lome glave jedni drugima. Isto tako, ne verujem da vi zelite takav egzibicionizam gde ce zbog vas 150 policajaca biti povredjeno, naravno ukoliko vam ozbiljno nisu ugrozena ljudska i gradjanska prava. Ukoliko imate probleme na poslu, na ulici ili nekom drugom mestu.

Kosta

pre 12 godina

Znači policija ne vidi u čemu je problem da se baš ovaj skup zabrani? Onda će u nekoj drugoj prilici kada neko ponovo zapreti nasiljem ponoviti istu priču. I dokle ćemo tako? Onda ja kao građanin ne vidim u čemu je problem da se ovakva policija ukine. U pogledu moje sigurnosti očigledno se ne bi promenilo ništa, a uštedeli bismo ogroman novac. Policija može da zahteva garanciju da će pravosudni sistem kada im isporuči huligana sa urednim dokazima početi da radi svoj posao. Može da traži veće zarade, dnevnice, opremu, obuku, ... ali ovo što traže je zaista šokantno.

Uros

pre 12 godina

Meni ovde nije jasno od koga policija trazi garancije da bi radila svoj posao?
Siguran sam da ce LGBT ekipa dati garancije da sa njihove strane nece doci do nasilja, ali kako ocekivati (i od koga ocekivati) garancije da protivnici najavljenog dogadjaja nece primeniti silu kako bi dogadjaj onemogucili?
Smatram da u ovoj konkretnoj situaciji policija treba da zastiti one cija je sigurnost ugrozena, a to je ovde svakako LGBT ekipa, s obzirom da protivnike najavljenog dogadjaja niko nece dirati ili napadati (osim mozda policija kao odgovor na njihovo ponasanje...).

Živadin

pre 12 godina

Vaš je posao da obezbeđujete građane Srbije. Ako niste u stanju da taj posao obavljate, dajte otkaze, a mi ćemo već naći zamenu.
Najgora solucija u borbi protiv huligana je ustuknuti.

Komentator

pre 12 godina

Ma treba zabraniti sve skupove te vrste u gradu! Sve sto moze na neki nacin znaciti problem i ugroziti bilo ciju bezbednost!
A sta bi policija trebala da radi?! Dobro pitanje! Ako neko udari komsiju, oni bi morali biti tu da sprece, ili tako nekako!
Nemam nista protiv homoseksualaca, ali sta oni to misle da postignu paradom?!
Samo izazivaju i guraju crvenu maramu ispred bika!
Oni vec odavno zive oko nas i sa nama i ne vidim problem da to i ostane tako, ali da moraju da paradiraju, cime vise skrecu paznju na sebe i izazivaju probleme tamo gde ih nije bilo, stvarno nema smisla!
Ako ce dobro voditi drzavu, neka cela vlada bude sastavljena od homoseksualaca, neka to bude i predsednik, ali paradirati i promovisati to, cemu to zapravo sluzi? Nicemu zar ne, osim problemima u gradu, povredjenim policajcima, isprovociranim klincima, i ugrozavanju prava tih istih homoseksualaca!!!

Nenad

pre 12 godina

Ako postoje najave da ce doći do incidenata onda je valjda posao policije da te najave istraži i pronađe one koji najavljuju incidente pre nego što svoje pretnje ostvare, umesto da potencijalnim žrtvama ograničavaju slobodu (zabranama) a one koji prete ostavljaju na slobodi da i dalje prete i nekažnjeno rade šta god hoće.

kikiriki

pre 12 godina

Smešno, iako ne podržavam paradiranje tog tipa, pitam se odakle policijskom sindikatu mandat za donošenje političkih odluka, da li će svaki put proglašavati štrajk kada budu najavljivani tuče građana sa suprotnim idejama, grobari vs delije,evropejci vs evroskeptici, itd.itd., mislim da neko ovde prikriveno skuplja političke poene,

Nenad

pre 12 godina

ovo podseca na pobunu crvenih beretki! Ovoga puta policija kapitulira pred sacicom ekstremista.

Postavlja se pitanje da li mi imao drzavu ako policija otkazuje poslusnost i povlaci se!? Ukoliko se to desi bice to najbolji dokaz da je Parada ponosa preko potrebna jer je LGBT populacija bez zastite onih cija je duznost da tu zastitu obezbede.

Kiza

pre 12 godina

Svaki policajac koji misli da ne treba da stiti gradjane, jer mu to ugrozava bezbednost treba da da otkaz i promeni posao. To je kao kada bi hirurg rekao da ne moze da operise, jer je to stresno za njega (verujte mi da jeste). Znaci, ko god u policiji tako misli, nije za taj posao. Policija bi trebala da bude srecna sto ce parada biti mamac da se pojave oni koje treba pohvatati i osuditi na visegodisnje robije.

View

pre 12 godina

"Ne vidimo u čemu je problem da se taj skup zabrani" ...

Pa i nije problem. Samo u tom slučaju mi građani treba da prestanemo da "državi" plaćamo poreze/namete/takse od kojih policajci dobijaju plate, te iste preusmerimo ka huliganima. Jer, ako je njihova reč zadnja, ako policija uzmiče pred njima, onda mora biti tako. Tako ćemo barem imati jasnu situaciju.
Čudne izjave nam dolaze od strane policije. A delovali su tako neustrašivo kada su malinari izašli na puteve.

Kiza

pre 12 godina

Svaki policajac koji misli da ne treba da stiti gradjane, jer mu to ugrozava bezbednost treba da da otkaz i promeni posao. To je kao kada bi hirurg rekao da ne moze da operise, jer je to stresno za njega (verujte mi da jeste). Znaci, ko god u policiji tako misli, nije za taj posao. Policija bi trebala da bude srecna sto ce parada biti mamac da se pojave oni koje treba pohvatati i osuditi na visegodisnje robije.

Nenad

pre 12 godina

Ako postoje najave da ce doći do incidenata onda je valjda posao policije da te najave istraži i pronađe one koji najavljuju incidente pre nego što svoje pretnje ostvare, umesto da potencijalnim žrtvama ograničavaju slobodu (zabranama) a one koji prete ostavljaju na slobodi da i dalje prete i nekažnjeno rade šta god hoće.

View

pre 12 godina

"Ne vidimo u čemu je problem da se taj skup zabrani" ...

Pa i nije problem. Samo u tom slučaju mi građani treba da prestanemo da "državi" plaćamo poreze/namete/takse od kojih policajci dobijaju plate, te iste preusmerimo ka huliganima. Jer, ako je njihova reč zadnja, ako policija uzmiče pred njima, onda mora biti tako. Tako ćemo barem imati jasnu situaciju.
Čudne izjave nam dolaze od strane policije. A delovali su tako neustrašivo kada su malinari izašli na puteve.

Novica

pre 12 godina

Ugrozena im je bezbednost?! Pa njima je posao da stite one kojima je ugrozena bezbednost, a ne sebe. Sta nama ostaje, da se naoruzamo jer je policija pobegla?

jagodinac

pre 12 godina

Gde to ima da policija traži zaštitu od vlasti.Policija je izvršna vlast a odluke donosi drugi.Ako ne žele da budu policajci neka promene profesiju.Ovo je tipično otkazivanje poslušnosti vlasti.

@inspektor

pre 12 godina

Potpuno si u krivu (sto kazu braca). Postoji niz radnji koje policija moze da uradi da se nijadan (ali nijedan) od huligana ne pojavi na ulici taj dan. Dosta je samo da procesljate fejsbuk, jutjub i forume, da ih povatate za delo govor mrznje i rasne netrpeljivosti i ko zna sta jos. Pa je li tebi jasno da je u u Engleskoj covek dobio 4 godine zatvora zato sto je na fejsbuku pisao gde da se ide na demonstracije. Da li znas da u Glazgovu uopste nije bilo demonstracija, jer je policija pohapsila sve sa fejsbuka zbo pozivanja i dogovaranja i niko nije ni stigao da izadje iz kuce. Je li te nije sramota da svaki dan u Beogradu prolazis pored sovinistickih natpisa i da niko nije uhapsen zbog toga.

Nenad

pre 12 godina

ovo podseca na pobunu crvenih beretki! Ovoga puta policija kapitulira pred sacicom ekstremista.

Postavlja se pitanje da li mi imao drzavu ako policija otkazuje poslusnost i povlaci se!? Ukoliko se to desi bice to najbolji dokaz da je Parada ponosa preko potrebna jer je LGBT populacija bez zastite onih cija je duznost da tu zastitu obezbede.

Nikola

pre 12 godina

Policija fakticki ne obezbedjuje fudbalske utakmice. Obezbedjuju igrace, a navijaci neka lome glave jedni drugima. Isto tako, ne verujem da vi zelite takav egzibicionizam gde ce zbog vas 150 policajaca biti povredjeno, naravno ukoliko vam ozbiljno nisu ugrozena ljudska i gradjanska prava. Ukoliko imate probleme na poslu, na ulici ili nekom drugom mestu.

koki

pre 12 godina

Vi se sami ovim putem deklarisete da vi zapravo i niste policija koja stiti gradjane vec obicna pretorijanska garda vlastodrzaca i njima bliskih ljudi.
Od cijih para vi egzistirate?

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovo je potpuni kolaps vlade DS-a. Sada im policija otkazuje poslusnost, odbija da radi svoj posao i otvoreno se stavlja na stranu fasista.
Situacija u zemlji je nikad gora od marta 2003. godine!

bezimena

pre 12 godina

Sindikat najavljuje oglušenje o NAREDBU!? Šta je bre ovo, policijski puč na koji bi trebao ko da odgovori!? Vojska možda!? Dačiću, ništa nisi uradio (ipak si ti SPS) kao ni oni pre tebe, više je nego očigledno da se u policiji vrte NELUSTRIRANI likovi koji rade sve kako bi bio nered u državi!

Po prirodi posla policajcima je stalno ugrožena bezbednost, ali oni su izabrali taj posao! Ako im se ne svidja, iz bilo kog razloga, rešenje je jednostavno, OTKAZ pa na biro! Sve druge probleme moraju da rešavaju u okviru instanci koje imaju unutar MUP-a, ali je nedopustivo da im uopšte pada na pamet ODBIJANJE POSLUŠNOSTI!

Petar

pre 12 godina

Pustite ih da spavaju, sta ih budite ???
Umorni su od ekspresnog izdavanja pasosa i licnih karata, to je bilo toliko uspesno da sad moraju da odmore, bar do Nove godine!

Ako hocete da odrzite neki javni skup, protest, paradu, koncert ili slicno, obratite se huliganima za dozvolu.

E tugo od drzave, svima bi nam bilo lakse...vratite nam Turke... ili bar Andjelka da nas je proglasila nemackom saveznom pokrajinom da progledamo.

IvanNS

pre 12 godina

Inspektore!!

Treba li šta komentarisati posle Vaše izjave, citiraću: "Da bi me bolje razumeli napraviću malu analogiju. Npr. vlada donese odluku o slanju policije na Kosovo, iako je svesna toga da bi gubitak bio ogroman... Jedni bi rekli: "To im je posao ima da ga rade!". Drugi, razumni, bi ipak rekli: "Šaljete ljude da ginu nepotrebno". Isti je slučaj ovde."?!
U šoku sam koliko ste u stanju da banalizujete stvari!!

I, na kraju krajeva, dajte otkaz ako Vam se ne sviđa da radite SVOJ posao!

P.S. Šta biste rekli kad bi lekari u Urgentnom centru odbijali da operišu pacijente jer nisu sigurni da isti NISU zaraženi HIV-om?

Milica

pre 12 godina

"Ne vidimo u čemu je problem da se taj skup zabrani", istakli su predstavnici tog sindikata, najavivši da će se njihovi članovi o pitanju obaveza u vezi s Paradom ponosa ponašati u skladu sa zakonom.

A da se ponasate malo u skladu sa Ustavom? U tome je problem. Ustavom su ovakvi skupovi zagarantovani.

X.

pre 12 godina

Pa zar nije upravo posao policije da garantuje bezbednost? A sad oni neće da izvršavaju naređenja zato što im "nije garantovana bezbednost". Ništa ne razumem.

Zeus

pre 12 godina

Kakve su ovo gluposti? Ovo nije cudno, ovo je skandalozno. Policija nece da radi svoj posao. Je l to znaci da u slucaju oruzane pljacke, nece reagovati ukoliko se "(ne)obezbede" svi potrebi uslovi. Da li ja kao gradjanin kada mi opljackaju stan, terba da sam organizujem poteru za lopovima. Ako se gospoda iz bilo kog razloga ne slazu sa parado, na sta imaju apsoluto pravo, neka to javno kazu ali kao policajci neka predaju radne knjizice. Policija je OBAVEZNA da se ponasa u skladu sa ustavom i zakonima ove zemlje, jer ako je to "fakultativna" delatnost bice veci haos nego na bilo kojoj utakmici ili paradi.

Živadin

pre 12 godina

Vaš je posao da obezbeđujete građane Srbije. Ako niste u stanju da taj posao obavljate, dajte otkaze, a mi ćemo već naći zamenu.
Najgora solucija u borbi protiv huligana je ustuknuti.

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Ovde policija obavlja "nečist posao" za političare.

Da ne bi zabranjivao Paradu i da se ne bi zamerao EU, Dačić odgovornost prebacuje na Sindikate policije. Providno...

Zanimljivo je: organizovane bande se još nisu ni oglašavale. Sve su posmatrali preko TV-a i samo se smeškali svojim ciničnim osmesima. Toliko su uterali strah u kosti, da mogu mirno i slavodobitno da sede.

Eto kako je Žižek u pravu kad kaže: gej parada je lakmus-papir svake demokratije.

hvala.

student

pre 12 godina

Pa ovo je drzavni puc, u normalnoj zemlji! Kako posle moze da se Smrdija deklarise kao "demokratska" drzava?
U demokratskim drzavama vecina stiti manjinu. A i policija radi svoj posao.
Ako nisu u stanju da rade ono za sta su placeni onda treba da podnesu otkaz, a Zuti su odavno trebali da restruktuiraju SPS-ovsku policiju i DB! Kako moze policija da se izjasnjava o gradjanskim skupovima?!! To je kao da imamo versku policiju- talibane, njihova je duznost da hapse izgrednike a ne da ih se "boje" ako je to uopste slucaj!!
I posle 11god vidimo sta su Zuti uradili i kakve su nam strukture vlasti!
Odavno mi imamo problema s huliganima, secam se scena od pre par godina kad nisam mogao da izadjem u sred Terazija od "navijaca" odavno su oni izgubili "monopol sile" od strane organizovanih bandi! I posle ubistva premijera jos nisu rasformirali policiju , strasno!

strumfeta

pre 12 godina

Na ovako nešto je stvarno teško dati komentar. A ko onda obezbeđuje u ovoj zemlji, ako neće policija? Šta bi bilo da vojnici kažu da neće da brane zemlju jer im je život ugrožen? Ovde svako izjavljuje šta hoće i - ništa. Onda ću ja da prestanem da plaćam porez jer neko, ko dobija ta sredstva, neće da radi svoj posao.

Milos

pre 12 godina

Pa gradjani su i kriminalci koji pljackaju i ubijaju. Sila se primenjuje u zastiti zakona a ne gradjana kao kategorije! I ovakav lik radi u policiji! To je kao kad bi VATROGASCI rekli da nece da gase pozare koju su opasni sve dok poslodavac ne otkloni uzrok pozara!!!!!!!!!!!

Kosta

pre 12 godina

Znači policija ne vidi u čemu je problem da se baš ovaj skup zabrani? Onda će u nekoj drugoj prilici kada neko ponovo zapreti nasiljem ponoviti istu priču. I dokle ćemo tako? Onda ja kao građanin ne vidim u čemu je problem da se ovakva policija ukine. U pogledu moje sigurnosti očigledno se ne bi promenilo ništa, a uštedeli bismo ogroman novac. Policija može da zahteva garanciju da će pravosudni sistem kada im isporuči huligana sa urednim dokazima početi da radi svoj posao. Može da traži veće zarade, dnevnice, opremu, obuku, ... ali ovo što traže je zaista šokantno.

kikiriki

pre 12 godina

Smešno, iako ne podržavam paradiranje tog tipa, pitam se odakle policijskom sindikatu mandat za donošenje političkih odluka, da li će svaki put proglašavati štrajk kada budu najavljivani tuče građana sa suprotnim idejama, grobari vs delije,evropejci vs evroskeptici, itd.itd., mislim da neko ovde prikriveno skuplja političke poene,

svi na paradu

pre 12 godina

Drzava vec kleci na kolenima pred huliganima i njihovim mecenama i moli za oprostaj zbog pokusaja da odobri slobodu misli. Opet srljamo u mrak i jednoumlje.

antihater

pre 12 godina

Ovo vec prerasta pitanje prava lbgt populacije i pocinje da zadire i u pitanje bezbednosti svih ostalih gradjana, jer policija ovakvim izjavama stavlja do znanja da su huligani i nasilnici ti koji upravljaju ovom drzavom, i da oni mogu da odredjuju koja ce manifestacija da se odrzava a koja ne. Ukoliko se parada otkaze zbog odbijanja policije da radi svoj posao, to ce biti vrlo losa poruka iz Srbije, tako da mozemo da se oprostimo od nekih investitora jer ce oni doziveti Srbiju kao nesigurnu zemlju, u kojoj policija ne radi svoj posao i gde caruje kriminal i nasilnistvo. Odnosno, ukoliko jedna populacija ne moze da ostvari svoje Ustavom i zakonom zagarantovano pravo, kao i pravo definisano konvencijama Saveta Evrope, ciji je Srbija clan, bice jasno da ovde vlada bezakonje, a Srbija opet dolazi na crnu listu. Ljudska prava i ekonomija su povezane kategorije, koliko god izgledalo drugacije.

Uros

pre 12 godina

Meni ovde nije jasno od koga policija trazi garancije da bi radila svoj posao?
Siguran sam da ce LGBT ekipa dati garancije da sa njihove strane nece doci do nasilja, ali kako ocekivati (i od koga ocekivati) garancije da protivnici najavljenog dogadjaja nece primeniti silu kako bi dogadjaj onemogucili?
Smatram da u ovoj konkretnoj situaciji policija treba da zastiti one cija je sigurnost ugrozena, a to je ovde svakako LGBT ekipa, s obzirom da protivnike najavljenog dogadjaja niko nece dirati ili napadati (osim mozda policija kao odgovor na njihovo ponasanje...).

Komentator

pre 12 godina

Ma treba zabraniti sve skupove te vrste u gradu! Sve sto moze na neki nacin znaciti problem i ugroziti bilo ciju bezbednost!
A sta bi policija trebala da radi?! Dobro pitanje! Ako neko udari komsiju, oni bi morali biti tu da sprece, ili tako nekako!
Nemam nista protiv homoseksualaca, ali sta oni to misle da postignu paradom?!
Samo izazivaju i guraju crvenu maramu ispred bika!
Oni vec odavno zive oko nas i sa nama i ne vidim problem da to i ostane tako, ali da moraju da paradiraju, cime vise skrecu paznju na sebe i izazivaju probleme tamo gde ih nije bilo, stvarno nema smisla!
Ako ce dobro voditi drzavu, neka cela vlada bude sastavljena od homoseksualaca, neka to bude i predsednik, ali paradirati i promovisati to, cemu to zapravo sluzi? Nicemu zar ne, osim problemima u gradu, povredjenim policajcima, isprovociranim klincima, i ugrozavanju prava tih istih homoseksualaca!!!

Samo vas posmatram

pre 12 godina

Ja predlazem da se zabrani predstojeci derbi Zvezda - Partizan, nece imati ko da ga obezbedjuje, posto se policija ne oseca sigurno i nece se pojaviti na stadionu.

NemanjaBB

pre 12 godina

Parada bi u ovom trenu bila kontraproduktivna za vlast. Za ono malo LGBT pripadnika ne vredi da rizikuju veci broj glasaca. Svako gleda svoje du*e, nemojte se zavaravati...

amer

pre 12 godina

policija iz cele drzave bi trebala da ide na kurs i obuku da nauce kako da zastite sebe i druge, i naravno da nauce kako da se ophode prema gradjanima, ova izjava policije je smesna i sramna, a i zakon mora da se izmeni jer trenutno zakon je na strani kriminalaca i posteni gradjani po zakonu ne smeju sebe da stite a ni druge jer zakon nalaze da gradjani moraju biti zrtve, srbija ima jedan od najglupjih i stetnih po gradjane zakone na svetu i naravno ustavom mora da se garantuje bezbednost svih gradjana sto trenutno ne postoji!

Breka

pre 12 godina

I vatrogascima je UVIJEK ugrozena bezbjednost, odnosno zivot im je u opasnosti, pa ipak uvijek GASE pozare jer je to u opisu radnih zadataka

бидермајер

pre 12 godina

А шта би тек било да нас мрмоти нападну...Полиција би тражила сигурно азил у Румунији ??

marko, nis

pre 12 godina

@inspektor
Naravno da bi odlazak na kosovo bio besmislen i da tamo ne bi imali sansi. Ali ovde se ne radi o vojsci koja ima tenkove, avione i topove, nego o navijacima sa kamenjem i palicama. Ako to ne mozete da izvrsite, obavestite nas da na vreme pocnemo da placamo reket huliganima za "zastitu".

Inspektor

pre 12 godina

U potpunosti podržavam stav kolega. Nije stvar u tome da li neko želi da obavlja svoj posao ili ne. Ili da se, ne daj Bože, boji, kako će neki već opisati ovu reakciju. Poenta je u tome da će i ove godine, pored još jačih policijskih snaga, biti još većih nereda. Njih je nemoguće sprečiti, a preventivno delovanje bi bilo protivzakonito. Ne možemo bez razloga uhapsiti nekog, samo zato što pretpostavljamo da će praviti nerede, a i kada bi se to desilo ovde bi bilo stotinak negativnih komentara o policiji - vratile se 90-te, kršenje ljudskih prava i sl. ;).
Da bi me bolje razumeli napraviću malu analogiju. Npr. vlada donese odluku o slanju policije na Kosovo, iako je svesna toga da bi gubitak bio ogroman... Jedni bi rekli: "To im je posao ima da ga rade!". Drugi, razumni, bi ipak rekli: "Šaljete ljude da ginu nepotrebno". Isti je slučaj ovde. A za vas koji misle da je policija svemoćna bi bilo bolje da pročitaju Zakon o krivičnom postupku i Zakon o policiji, pa da vide šta od koga zavisi. Prvi su sastavljali advokati, jer njima tako odgovara, a drugi su sastavljali ljudi kojima je cilj bio vezivanje ruku policiji (jer smo mi uvek veći katolici od Pape, pa npr. imamo mnogo manja ovlašćenja od većine policija demokratskih članica EU). Da ne spominjem teške uslove rada, male plate, narušen ugled, nemogućnost delovanja u mnogim slučajevima... Nadam se da će kolege da istraju u svojim zahtevima.

Velibor, USA

pre 12 godina

Ovaj Vidojevic i svi policajci koji razmishljaju i govore kao on ili josh i gore i od njega samo pokazuju da su istomishljenici huligana i homomrzilachkih terorista eto tek sa neshto kulturnijim izrazavanjem. Ovo je uzas da su ovoliko drzavni organi u Srbiji tako providno homofobichni.
A Vidojevicu treba odgovoriti da gradjani koji krshe Zakone i prete ili vrshe silu i terorizam protiv odredjene populacije, takvi "gradjani" vishe nisu u kategoriji gradjana vec KRSHILACA Zakona pa su u kriminalnoj kategoriji, stoga nisu uopshte u istoj kategoriji kao pripadnici gej populacije koji samo hoce da se primeni i poshtuje Zakon o slobodi miroljubivog i bezbednog javnog okupljanja. Ali, Vidojeviceva poenta je da "macho-srpski-mushkarchine" policajci jednostavno nece da shtite neke tamo "pedere" te da se slazu s antigejima shto je i pokazao zadiranjem u politichko pitanje odrzavanja parade (po njemu, to treba zabraniti), pa je tu poentu samo ukalupio u neko kvazi-filosofsko brbljanje, eto tek da ne bude nepristojan.... Takodje, @inspektor i komentator, totalno je neistinito da se ne mogu sprechiti nasilja i terorizam. Da se zeli huliganima i siledzijama stati u kraj, pravosudje i policija bi preventivno delovali prema njima. Ali, nekom je cilj da pokaze da Srbija jednostavno nece da primenjuje ovde EU standarde.
@Nada, nijedna druga populacija u Srbiji se ne tretira s ovoliko neposhtenja i prezira koliko vi heteroseksualna vecina tretirate gej populaciju. Nijednu drugu populacijiu se ovoliko ne prisiljava zabranama da se povinuje i pokori huliganima i siledzijama koliko se to radi gej populaciji u Srbiji. I, onda josh se neko usudjuje da laze kako gejevi u Srbiji nisu ugrozeni? Kamo srece da nisu/mo, da nisu/mo cela ova polemika ne bi ni postojala vec bi se pravo javnog okupljanja gejeva poshtovalo bez ikakvih problema i natezanja.

Nada

pre 12 godina

Sta ce se desiti kad bi milion nezaposlenih izaslo na ulice i trazili postovanje svojih prava da rade da mogu da izdrazavaju decu da ih nahrane, obuku. Sramota je za ovu drzavu sto se ne bavi pravim problemima. Ako je ovoj populaciji vazno da izadje na ulicu neka plati troskove zastite i uspara pare za socijalnu pomoc bolesnima, starima i ljudima sa mizernom pemzijom koji nemaju snage da izadju i pokazu koliko im je tesko, bili oni strejt ili gej. Nemam problema sa gej populacijom i vecina hjih nece izaci na ulicu jer nema potrebe jer nisu nista vise ugrozeni od ostalog naroda. Ovaj skup je samo teranje inata koji ce za posledicu imati ne smirivamnje strasti nego raspirivanje mrznje prema gej stanovnicima. To sto oni rade ovde se ne postize na silu vec pametnim potezima. Njihovo ponasanje me podseca na ponasanje navijackih grupa koji znamo kako se zavrsi. Ko god ih tera na ovo ne poznaje srpski mentalitet i nista na silu nece postici.

sindikalac

pre 12 godina

Citajuci vest i pojedine komentare (inspektor), jedino sto mogu da zakljucim je da se ovde ne radi o profesionalnosti, zakonitsti ili bezbednosti vec o politickom stavu pojedinih policajaca kada je u pitanju parada. Da li je ovo saopstenje dalo "Policijski sindikat homofoba?"... Bez obzira sta ja mislim o paradi, jedino sto cu jos mnogo puta reci je da sam, mozda prvi put, bio ponosan kada je policija zastitila gradjane ove zemlje, kada je pokazala da zakoni i ustav moraju da se postuju i da grupa napaljenih klinaca ne moze da radi sta joj padne na pamet! Nadam se da me policija, zbog homofobicnih pojedinaca, ove godine nece razocarati!

Inspektor

pre 12 godina

U potpunosti podržavam stav kolega. Nije stvar u tome da li neko želi da obavlja svoj posao ili ne. Ili da se, ne daj Bože, boji, kako će neki već opisati ovu reakciju. Poenta je u tome da će i ove godine, pored još jačih policijskih snaga, biti još većih nereda. Njih je nemoguće sprečiti, a preventivno delovanje bi bilo protivzakonito. Ne možemo bez razloga uhapsiti nekog, samo zato što pretpostavljamo da će praviti nerede, a i kada bi se to desilo ovde bi bilo stotinak negativnih komentara o policiji - vratile se 90-te, kršenje ljudskih prava i sl. ;).
Da bi me bolje razumeli napraviću malu analogiju. Npr. vlada donese odluku o slanju policije na Kosovo, iako je svesna toga da bi gubitak bio ogroman... Jedni bi rekli: "To im je posao ima da ga rade!". Drugi, razumni, bi ipak rekli: "Šaljete ljude da ginu nepotrebno". Isti je slučaj ovde. A za vas koji misle da je policija svemoćna bi bilo bolje da pročitaju Zakon o krivičnom postupku i Zakon o policiji, pa da vide šta od koga zavisi. Prvi su sastavljali advokati, jer njima tako odgovara, a drugi su sastavljali ljudi kojima je cilj bio vezivanje ruku policiji (jer smo mi uvek veći katolici od Pape, pa npr. imamo mnogo manja ovlašćenja od većine policija demokratskih članica EU). Da ne spominjem teške uslove rada, male plate, narušen ugled, nemogućnost delovanja u mnogim slučajevima... Nadam se da će kolege da istraju u svojim zahtevima.

Kiza

pre 12 godina

Svaki policajac koji misli da ne treba da stiti gradjane, jer mu to ugrozava bezbednost treba da da otkaz i promeni posao. To je kao kada bi hirurg rekao da ne moze da operise, jer je to stresno za njega (verujte mi da jeste). Znaci, ko god u policiji tako misli, nije za taj posao. Policija bi trebala da bude srecna sto ce parada biti mamac da se pojave oni koje treba pohvatati i osuditi na visegodisnje robije.

Nikola

pre 12 godina

Policija fakticki ne obezbedjuje fudbalske utakmice. Obezbedjuju igrace, a navijaci neka lome glave jedni drugima. Isto tako, ne verujem da vi zelite takav egzibicionizam gde ce zbog vas 150 policajaca biti povredjeno, naravno ukoliko vam ozbiljno nisu ugrozena ljudska i gradjanska prava. Ukoliko imate probleme na poslu, na ulici ili nekom drugom mestu.

Nenad

pre 12 godina

Ako postoje najave da ce doći do incidenata onda je valjda posao policije da te najave istraži i pronađe one koji najavljuju incidente pre nego što svoje pretnje ostvare, umesto da potencijalnim žrtvama ograničavaju slobodu (zabranama) a one koji prete ostavljaju na slobodi da i dalje prete i nekažnjeno rade šta god hoće.

Komentator

pre 12 godina

Ma treba zabraniti sve skupove te vrste u gradu! Sve sto moze na neki nacin znaciti problem i ugroziti bilo ciju bezbednost!
A sta bi policija trebala da radi?! Dobro pitanje! Ako neko udari komsiju, oni bi morali biti tu da sprece, ili tako nekako!
Nemam nista protiv homoseksualaca, ali sta oni to misle da postignu paradom?!
Samo izazivaju i guraju crvenu maramu ispred bika!
Oni vec odavno zive oko nas i sa nama i ne vidim problem da to i ostane tako, ali da moraju da paradiraju, cime vise skrecu paznju na sebe i izazivaju probleme tamo gde ih nije bilo, stvarno nema smisla!
Ako ce dobro voditi drzavu, neka cela vlada bude sastavljena od homoseksualaca, neka to bude i predsednik, ali paradirati i promovisati to, cemu to zapravo sluzi? Nicemu zar ne, osim problemima u gradu, povredjenim policajcima, isprovociranim klincima, i ugrozavanju prava tih istih homoseksualaca!!!

Nada

pre 12 godina

Sta ce se desiti kad bi milion nezaposlenih izaslo na ulice i trazili postovanje svojih prava da rade da mogu da izdrazavaju decu da ih nahrane, obuku. Sramota je za ovu drzavu sto se ne bavi pravim problemima. Ako je ovoj populaciji vazno da izadje na ulicu neka plati troskove zastite i uspara pare za socijalnu pomoc bolesnima, starima i ljudima sa mizernom pemzijom koji nemaju snage da izadju i pokazu koliko im je tesko, bili oni strejt ili gej. Nemam problema sa gej populacijom i vecina hjih nece izaci na ulicu jer nema potrebe jer nisu nista vise ugrozeni od ostalog naroda. Ovaj skup je samo teranje inata koji ce za posledicu imati ne smirivamnje strasti nego raspirivanje mrznje prema gej stanovnicima. To sto oni rade ovde se ne postize na silu vec pametnim potezima. Njihovo ponasanje me podseca na ponasanje navijackih grupa koji znamo kako se zavrsi. Ko god ih tera na ovo ne poznaje srpski mentalitet i nista na silu nece postici.

Nenad

pre 12 godina

ovo podseca na pobunu crvenih beretki! Ovoga puta policija kapitulira pred sacicom ekstremista.

Postavlja se pitanje da li mi imao drzavu ako policija otkazuje poslusnost i povlaci se!? Ukoliko se to desi bice to najbolji dokaz da je Parada ponosa preko potrebna jer je LGBT populacija bez zastite onih cija je duznost da tu zastitu obezbede.

Novica

pre 12 godina

Ugrozena im je bezbednost?! Pa njima je posao da stite one kojima je ugrozena bezbednost, a ne sebe. Sta nama ostaje, da se naoruzamo jer je policija pobegla?

View

pre 12 godina

"Ne vidimo u čemu je problem da se taj skup zabrani" ...

Pa i nije problem. Samo u tom slučaju mi građani treba da prestanemo da "državi" plaćamo poreze/namete/takse od kojih policajci dobijaju plate, te iste preusmerimo ka huliganima. Jer, ako je njihova reč zadnja, ako policija uzmiče pred njima, onda mora biti tako. Tako ćemo barem imati jasnu situaciju.
Čudne izjave nam dolaze od strane policije. A delovali su tako neustrašivo kada su malinari izašli na puteve.

jagodinac

pre 12 godina

Gde to ima da policija traži zaštitu od vlasti.Policija je izvršna vlast a odluke donosi drugi.Ako ne žele da budu policajci neka promene profesiju.Ovo je tipično otkazivanje poslušnosti vlasti.

@inspektor

pre 12 godina

Potpuno si u krivu (sto kazu braca). Postoji niz radnji koje policija moze da uradi da se nijadan (ali nijedan) od huligana ne pojavi na ulici taj dan. Dosta je samo da procesljate fejsbuk, jutjub i forume, da ih povatate za delo govor mrznje i rasne netrpeljivosti i ko zna sta jos. Pa je li tebi jasno da je u u Engleskoj covek dobio 4 godine zatvora zato sto je na fejsbuku pisao gde da se ide na demonstracije. Da li znas da u Glazgovu uopste nije bilo demonstracija, jer je policija pohapsila sve sa fejsbuka zbo pozivanja i dogovaranja i niko nije ni stigao da izadje iz kuce. Je li te nije sramota da svaki dan u Beogradu prolazis pored sovinistickih natpisa i da niko nije uhapsen zbog toga.

antihater

pre 12 godina

Ovo vec prerasta pitanje prava lbgt populacije i pocinje da zadire i u pitanje bezbednosti svih ostalih gradjana, jer policija ovakvim izjavama stavlja do znanja da su huligani i nasilnici ti koji upravljaju ovom drzavom, i da oni mogu da odredjuju koja ce manifestacija da se odrzava a koja ne. Ukoliko se parada otkaze zbog odbijanja policije da radi svoj posao, to ce biti vrlo losa poruka iz Srbije, tako da mozemo da se oprostimo od nekih investitora jer ce oni doziveti Srbiju kao nesigurnu zemlju, u kojoj policija ne radi svoj posao i gde caruje kriminal i nasilnistvo. Odnosno, ukoliko jedna populacija ne moze da ostvari svoje Ustavom i zakonom zagarantovano pravo, kao i pravo definisano konvencijama Saveta Evrope, ciji je Srbija clan, bice jasno da ovde vlada bezakonje, a Srbija opet dolazi na crnu listu. Ljudska prava i ekonomija su povezane kategorije, koliko god izgledalo drugacije.

svi na paradu

pre 12 godina

Drzava vec kleci na kolenima pred huliganima i njihovim mecenama i moli za oprostaj zbog pokusaja da odobri slobodu misli. Opet srljamo u mrak i jednoumlje.

IvanNS

pre 12 godina

Inspektore!!

Treba li šta komentarisati posle Vaše izjave, citiraću: "Da bi me bolje razumeli napraviću malu analogiju. Npr. vlada donese odluku o slanju policije na Kosovo, iako je svesna toga da bi gubitak bio ogroman... Jedni bi rekli: "To im je posao ima da ga rade!". Drugi, razumni, bi ipak rekli: "Šaljete ljude da ginu nepotrebno". Isti je slučaj ovde."?!
U šoku sam koliko ste u stanju da banalizujete stvari!!

I, na kraju krajeva, dajte otkaz ako Vam se ne sviđa da radite SVOJ posao!

P.S. Šta biste rekli kad bi lekari u Urgentnom centru odbijali da operišu pacijente jer nisu sigurni da isti NISU zaraženi HIV-om?

Milica

pre 12 godina

"Ne vidimo u čemu je problem da se taj skup zabrani", istakli su predstavnici tog sindikata, najavivši da će se njihovi članovi o pitanju obaveza u vezi s Paradom ponosa ponašati u skladu sa zakonom.

A da se ponasate malo u skladu sa Ustavom? U tome je problem. Ustavom su ovakvi skupovi zagarantovani.

strumfeta

pre 12 godina

Na ovako nešto je stvarno teško dati komentar. A ko onda obezbeđuje u ovoj zemlji, ako neće policija? Šta bi bilo da vojnici kažu da neće da brane zemlju jer im je život ugrožen? Ovde svako izjavljuje šta hoće i - ništa. Onda ću ja da prestanem da plaćam porez jer neko, ko dobija ta sredstva, neće da radi svoj posao.

student

pre 12 godina

Pa ovo je drzavni puc, u normalnoj zemlji! Kako posle moze da se Smrdija deklarise kao "demokratska" drzava?
U demokratskim drzavama vecina stiti manjinu. A i policija radi svoj posao.
Ako nisu u stanju da rade ono za sta su placeni onda treba da podnesu otkaz, a Zuti su odavno trebali da restruktuiraju SPS-ovsku policiju i DB! Kako moze policija da se izjasnjava o gradjanskim skupovima?!! To je kao da imamo versku policiju- talibane, njihova je duznost da hapse izgrednike a ne da ih se "boje" ako je to uopste slucaj!!
I posle 11god vidimo sta su Zuti uradili i kakve su nam strukture vlasti!
Odavno mi imamo problema s huliganima, secam se scena od pre par godina kad nisam mogao da izadjem u sred Terazija od "navijaca" odavno su oni izgubili "monopol sile" od strane organizovanih bandi! I posle ubistva premijera jos nisu rasformirali policiju , strasno!

Breka

pre 12 godina

I vatrogascima je UVIJEK ugrozena bezbjednost, odnosno zivot im je u opasnosti, pa ipak uvijek GASE pozare jer je to u opisu radnih zadataka

Uros

pre 12 godina

Meni ovde nije jasno od koga policija trazi garancije da bi radila svoj posao?
Siguran sam da ce LGBT ekipa dati garancije da sa njihove strane nece doci do nasilja, ali kako ocekivati (i od koga ocekivati) garancije da protivnici najavljenog dogadjaja nece primeniti silu kako bi dogadjaj onemogucili?
Smatram da u ovoj konkretnoj situaciji policija treba da zastiti one cija je sigurnost ugrozena, a to je ovde svakako LGBT ekipa, s obzirom da protivnike najavljenog dogadjaja niko nece dirati ili napadati (osim mozda policija kao odgovor na njihovo ponasanje...).

Zeus

pre 12 godina

Kakve su ovo gluposti? Ovo nije cudno, ovo je skandalozno. Policija nece da radi svoj posao. Je l to znaci da u slucaju oruzane pljacke, nece reagovati ukoliko se "(ne)obezbede" svi potrebi uslovi. Da li ja kao gradjanin kada mi opljackaju stan, terba da sam organizujem poteru za lopovima. Ako se gospoda iz bilo kog razloga ne slazu sa parado, na sta imaju apsoluto pravo, neka to javno kazu ali kao policajci neka predaju radne knjizice. Policija je OBAVEZNA da se ponasa u skladu sa ustavom i zakonima ove zemlje, jer ako je to "fakultativna" delatnost bice veci haos nego na bilo kojoj utakmici ili paradi.

Beogradjanin

pre 12 godina

Ovo je potpuni kolaps vlade DS-a. Sada im policija otkazuje poslusnost, odbija da radi svoj posao i otvoreno se stavlja na stranu fasista.
Situacija u zemlji je nikad gora od marta 2003. godine!

koki

pre 12 godina

Vi se sami ovim putem deklarisete da vi zapravo i niste policija koja stiti gradjane vec obicna pretorijanska garda vlastodrzaca i njima bliskih ljudi.
Od cijih para vi egzistirate?

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

Ovde policija obavlja "nečist posao" za političare.

Da ne bi zabranjivao Paradu i da se ne bi zamerao EU, Dačić odgovornost prebacuje na Sindikate policije. Providno...

Zanimljivo je: organizovane bande se još nisu ni oglašavale. Sve su posmatrali preko TV-a i samo se smeškali svojim ciničnim osmesima. Toliko su uterali strah u kosti, da mogu mirno i slavodobitno da sede.

Eto kako je Žižek u pravu kad kaže: gej parada je lakmus-papir svake demokratije.

hvala.

Samo vas posmatram

pre 12 godina

Ja predlazem da se zabrani predstojeci derbi Zvezda - Partizan, nece imati ko da ga obezbedjuje, posto se policija ne oseca sigurno i nece se pojaviti na stadionu.

amer

pre 12 godina

policija iz cele drzave bi trebala da ide na kurs i obuku da nauce kako da zastite sebe i druge, i naravno da nauce kako da se ophode prema gradjanima, ova izjava policije je smesna i sramna, a i zakon mora da se izmeni jer trenutno zakon je na strani kriminalaca i posteni gradjani po zakonu ne smeju sebe da stite a ni druge jer zakon nalaze da gradjani moraju biti zrtve, srbija ima jedan od najglupjih i stetnih po gradjane zakone na svetu i naravno ustavom mora da se garantuje bezbednost svih gradjana sto trenutno ne postoji!

marko, nis

pre 12 godina

@inspektor
Naravno da bi odlazak na kosovo bio besmislen i da tamo ne bi imali sansi. Ali ovde se ne radi o vojsci koja ima tenkove, avione i topove, nego o navijacima sa kamenjem i palicama. Ako to ne mozete da izvrsite, obavestite nas da na vreme pocnemo da placamo reket huliganima za "zastitu".

Velibor, USA

pre 12 godina

Ovaj Vidojevic i svi policajci koji razmishljaju i govore kao on ili josh i gore i od njega samo pokazuju da su istomishljenici huligana i homomrzilachkih terorista eto tek sa neshto kulturnijim izrazavanjem. Ovo je uzas da su ovoliko drzavni organi u Srbiji tako providno homofobichni.
A Vidojevicu treba odgovoriti da gradjani koji krshe Zakone i prete ili vrshe silu i terorizam protiv odredjene populacije, takvi "gradjani" vishe nisu u kategoriji gradjana vec KRSHILACA Zakona pa su u kriminalnoj kategoriji, stoga nisu uopshte u istoj kategoriji kao pripadnici gej populacije koji samo hoce da se primeni i poshtuje Zakon o slobodi miroljubivog i bezbednog javnog okupljanja. Ali, Vidojeviceva poenta je da "macho-srpski-mushkarchine" policajci jednostavno nece da shtite neke tamo "pedere" te da se slazu s antigejima shto je i pokazao zadiranjem u politichko pitanje odrzavanja parade (po njemu, to treba zabraniti), pa je tu poentu samo ukalupio u neko kvazi-filosofsko brbljanje, eto tek da ne bude nepristojan.... Takodje, @inspektor i komentator, totalno je neistinito da se ne mogu sprechiti nasilja i terorizam. Da se zeli huliganima i siledzijama stati u kraj, pravosudje i policija bi preventivno delovali prema njima. Ali, nekom je cilj da pokaze da Srbija jednostavno nece da primenjuje ovde EU standarde.
@Nada, nijedna druga populacija u Srbiji se ne tretira s ovoliko neposhtenja i prezira koliko vi heteroseksualna vecina tretirate gej populaciju. Nijednu drugu populacijiu se ovoliko ne prisiljava zabranama da se povinuje i pokori huliganima i siledzijama koliko se to radi gej populaciji u Srbiji. I, onda josh se neko usudjuje da laze kako gejevi u Srbiji nisu ugrozeni? Kamo srece da nisu/mo, da nisu/mo cela ova polemika ne bi ni postojala vec bi se pravo javnog okupljanja gejeva poshtovalo bez ikakvih problema i natezanja.

Živadin

pre 12 godina

Vaš je posao da obezbeđujete građane Srbije. Ako niste u stanju da taj posao obavljate, dajte otkaze, a mi ćemo već naći zamenu.
Najgora solucija u borbi protiv huligana je ustuknuti.

bezimena

pre 12 godina

Sindikat najavljuje oglušenje o NAREDBU!? Šta je bre ovo, policijski puč na koji bi trebao ko da odgovori!? Vojska možda!? Dačiću, ništa nisi uradio (ipak si ti SPS) kao ni oni pre tebe, više je nego očigledno da se u policiji vrte NELUSTRIRANI likovi koji rade sve kako bi bio nered u državi!

Po prirodi posla policajcima je stalno ugrožena bezbednost, ali oni su izabrali taj posao! Ako im se ne svidja, iz bilo kog razloga, rešenje je jednostavno, OTKAZ pa na biro! Sve druge probleme moraju da rešavaju u okviru instanci koje imaju unutar MUP-a, ali je nedopustivo da im uopšte pada na pamet ODBIJANJE POSLUŠNOSTI!

Kosta

pre 12 godina

Znači policija ne vidi u čemu je problem da se baš ovaj skup zabrani? Onda će u nekoj drugoj prilici kada neko ponovo zapreti nasiljem ponoviti istu priču. I dokle ćemo tako? Onda ja kao građanin ne vidim u čemu je problem da se ovakva policija ukine. U pogledu moje sigurnosti očigledno se ne bi promenilo ništa, a uštedeli bismo ogroman novac. Policija može da zahteva garanciju da će pravosudni sistem kada im isporuči huligana sa urednim dokazima početi da radi svoj posao. Može da traži veće zarade, dnevnice, opremu, obuku, ... ali ovo što traže je zaista šokantno.

NemanjaBB

pre 12 godina

Parada bi u ovom trenu bila kontraproduktivna za vlast. Za ono malo LGBT pripadnika ne vredi da rizikuju veci broj glasaca. Svako gleda svoje du*e, nemojte se zavaravati...

X.

pre 12 godina

Pa zar nije upravo posao policije da garantuje bezbednost? A sad oni neće da izvršavaju naređenja zato što im "nije garantovana bezbednost". Ništa ne razumem.

Petar

pre 12 godina

Pustite ih da spavaju, sta ih budite ???
Umorni su od ekspresnog izdavanja pasosa i licnih karata, to je bilo toliko uspesno da sad moraju da odmore, bar do Nove godine!

Ako hocete da odrzite neki javni skup, protest, paradu, koncert ili slicno, obratite se huliganima za dozvolu.

E tugo od drzave, svima bi nam bilo lakse...vratite nam Turke... ili bar Andjelka da nas je proglasila nemackom saveznom pokrajinom da progledamo.

Milos

pre 12 godina

Pa gradjani su i kriminalci koji pljackaju i ubijaju. Sila se primenjuje u zastiti zakona a ne gradjana kao kategorije! I ovakav lik radi u policiji! To je kao kad bi VATROGASCI rekli da nece da gase pozare koju su opasni sve dok poslodavac ne otkloni uzrok pozara!!!!!!!!!!!

kikiriki

pre 12 godina

Smešno, iako ne podržavam paradiranje tog tipa, pitam se odakle policijskom sindikatu mandat za donošenje političkih odluka, da li će svaki put proglašavati štrajk kada budu najavljivani tuče građana sa suprotnim idejama, grobari vs delije,evropejci vs evroskeptici, itd.itd., mislim da neko ovde prikriveno skuplja političke poene,

бидермајер

pre 12 godina

А шта би тек било да нас мрмоти нападну...Полиција би тражила сигурно азил у Румунији ??

sindikalac

pre 12 godina

Citajuci vest i pojedine komentare (inspektor), jedino sto mogu da zakljucim je da se ovde ne radi o profesionalnosti, zakonitsti ili bezbednosti vec o politickom stavu pojedinih policajaca kada je u pitanju parada. Da li je ovo saopstenje dalo "Policijski sindikat homofoba?"... Bez obzira sta ja mislim o paradi, jedino sto cu jos mnogo puta reci je da sam, mozda prvi put, bio ponosan kada je policija zastitila gradjane ove zemlje, kada je pokazala da zakoni i ustav moraju da se postuju i da grupa napaljenih klinaca ne moze da radi sta joj padne na pamet! Nadam se da me policija, zbog homofobicnih pojedinaca, ove godine nece razocarati!